De Uitkijkpost

28 oktober 2015

De Uitkijkpost 28 oktober 2015


Prijzen voor Cultuurkoepel Heiloo

Nico Adrichem, rechts, krijgt de prijs uitgereikt en toont zijn blijdschap en trots. Keesnan Dogger Fotografie

HEEMSKERK/HEILOO - Cultuurkoepel Heiloo is winnaar geworden van de NHN Businessaward 2015 in de categorie Cultuur. Vorige week donderdag werd de prijs in Chateau Marquette in Heemskerk uitgereikt aan Nico Adrichem. Hij nam namens de Cultuurkoepel de prijs in ontvangst.

De Cultuurkoepel kreeg ook een prijs voor de publiciteitscampagne via de website van uitinnoordholland.nl, aangeboden door de Cultuurcompagnie Noord-Holland. Van sponsor H & S werd een cheque ontvangen van 1000 euro, te besteden aan dienstverlening. De jury was onder de indruk van het maatschappelijk verantwoord ondernemen, de innovatiekracht, regionale betrokkenheid, het ondernemerschap en de presentatie.

Nico Adrichem licht toe: ,,De toekenning van bovenstaande prijzen is een waardering voor iedereen die voor en na de opening in september 2014 zich inzette. Kort na de opening kende vereniging Ondernemend Heiloo ons al de 'In de kijker prijs 2014' toe. Deze prijs was voor ons een mooie stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan." Hij vervolgt: ,,De programmering van activiteiten, regelen van verhuur, catering, reguleren van de acquisitie vergt veel inspanning en is een inspirerend leerproces voor iedereen. Door de inzet van de Landgoedmedewerkers, de stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en Kunstgetij en GGZ NHN zal de Cultuurkoepel doorgroeien naar een betekenisvolle locatie op Landgoed Willibrordus in Kennemerland. Het festival: 'Willibrordus Draait Door' heeft veel positieve reacties opgeleverd en is door de 'vakwereld' opgemerkt. Voorbereidingen van de 2e editie zullen in november starten. Zaterdag 7 november is de eerste Landgoed Willibrordus lezing 'de erfenis van Willibrordus' door burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. Gastheer is burgemeester Hans Romeyn."

Prijs voor jonge kunstenaars

De kunstenaars poseren in de ontvangsthal van het WBC. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Bij Uitkijkpost Media in het Willibrordus Business Centrum was het vorige week woensdag een gezellige boel. Kinderen in de leeftijd vanaf twee jaar kwamen een prijs ophalen, omdat ze de kleurplaat uit de Herfstspecial van De Uitkijkpost hadden ingekleurd en ingeleverd. De jonge kunstenaars werden allemaal verrast met een kadotasje, met hierin o.a. een herfstlichtje en een entreebewijs voor Circus Sijm of het Museum van de 20e Eeuw.

De oudste deelnemer was 78 jaar (dhr. Broersen), hij wilde niet meedingen naar de prijzen.

Foto: Stip Fotografie

Nieuwe exposities in Bibliotheek Heiloo

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Corina Gerritsen en Jo-Anna Meijer exposeren tot 7 december in de expositieruimte van Bibliotheek Heiloo.

Corina Gerritsen - keramiek

De keramische kunstwerken van Corina Gerritsen zijn een streling voor het oog. Haar werk is verrassend. Vooral de beelden hebben vaak een vleugje humor of een dosis tragiek met een knipoog. De verfijnde afwerking en het smaakvolle kleurgebruik maken haar beelden, sieraden en gebruiksvoorwerpen een feest om naar te kijken. Corina Gerritsen heeft een herkenbare stijl ontwikkeld waarmee ze laat zien dat ze vele technieken in haar vingers heeft. Haar cursisten profiteren hiervan.

Jo-Anna Meijer - Gobelin weven

Jo-Anna Meijer, geboren en woonachtig in Bergen N.H., volgde de kunstopleiding Textiele werkvormen. In het begin weefde ze alleen stoffen, later ook vrij weefwerk (wandkleden).

Begin 1990 specialiseerde ze zich in het weven van gobelin volgens de klassieke methode, het zogenaamde legwerk. Het mooie en boeiende aan deze vorm van weven is dat er met garens een soort 'schilderen' mogelijk is. Gobelin weven is erg arbeidsintensief, afhankelijk van de grootte van een kleed duurt het soms een jaar of langer voor een werkstuk klaar is.

De expositie is uitsluitend toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Bier-/kaasproeverij in Cultuurkoepel

Bier- en kaasproeverij in de Cultuurkoepel. Zondag 8 november is het weer zover. Foto: Foto aangeleverd

HEILOO -Bier en kaas kunnen prachtig met elkaar samen gaan. De meeste Speciaalbierdrinkers weten dat en genieten daarvan. Om de beleving omtrent dit samenspel te verhogen organiseert De Bierverbinding in samenwerking met Kaashuis Tromp na een zeer geslaagde eerste editie in 2014 wederom een grootse Bier-/kaasproeverij in de Cultuurkoepel te Heiloo.

De smaken van bier en kaas, bierbrood, bierkaas en bierijs beleven met vele andere Bourgondiërs, in de ambiance van een ronde kapel met glas in lood ramen en op de achtergrond rustige akoestische livemuziek, is een middag ontspannen en je laten verwennen.

Op zondagmiddag 8 november 2015 kun je vanaf 14:00 uur binnenlopen om te beginnen met een startersbier. Daarna zal Chevalier de maître du taste de fromage in spé Willem van den Berg een omschrijving van de kazen geven en Internationaal Biersommelier Frans Ruiter van de bieren en de combinaties, waarna iedereen kan gaan proeven!

Kaarten à € 30,- voor deze middag zijn verkrijgbaar bij Kaashuis Tromp in Heiloo of via aanmelding per e-mail. Kijk hiervoor op www.debierverbinding.nl/bierkaasproeverij. Hier vindt u ook het programma van de middag.

Tien vragen aan

Ellen Kuhn

Hallo, ik ben Ellen Kuhn, 43 jaar en ik woon samen met mijn katje in het mooie dorp Heiloo. Na 13 jaar in een winkel te hebben gestaan heb ik mijn passie gevonden en ben me gaan omscholen tot art klay silver instructeur. Ik geef workshops in zilver kleien, dat is sieraden maken van zilver in een kleivorm.

1. Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren in de Wormer en opgegroeid in Egmond aan den Hoef.

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Dan was ik nu edelsmid geweest.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

Nelson Mandela

Ik zou zeggen wat een bijzonder mens hij is en vragen waar hij de kracht vandaan heeft gehaald om door te gaan.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Toen ik klein was woonde ik eerst bij mijn oma. Oma legde elke avond voordat we de volgende dag naar school gingen een snoepje neer om mee te nemen.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

De plek waar mijn huisje staat. Daar kom ik tot rust. Dat is de mooiste plek.

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?

Een patatje met. Liefst in een puntzak met mayo er op. Heerlijk!

7. Wat was het beste advies dat je ooit kreeg

Doe waar je hart ligt en ga ervoor.

8. Wat weten de meeste Heilooers niet van je?

Dat ik onlangs mijn certificaat art klay silver heb gehaald en nu workshops mag geven.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

Tja lastig.

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van je voorganger:

Je kunt mij boeken via mail ce.kuhn.heiloo@gmail.com of via mobiel 06-81993034. Niets is onmogelijk, van eigen ontwerp tot hulp van mij. Je gaat naar huis met iets wat jezelf hebt gemaakt.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen: Sjoerd Piepenbrink

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: hoe is Yetiland onstaan?

Open dag Forte kinderdagverblijf

HEILOO - Om (toekomstige) ouders kennis te laten maken met de professionele zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar houdt Forte Kinderopvang elke eerste woensdag van de maand een open dag bij kinderdagverblijf De Vogeltuin aan de Kanaalweg. Medewerkers geven uitleg over hun professionele zorg voor kinderen bij De Vogeltuin. Bezoekers ontvangen een leuke goodiebag en maken kans op een gratis dag extra opvang.

De volgende open dag van KDV De Vogeltuin (Kanaalweg 1) is op woensdag 4 november tussen 7.30 uur-18.30 uur. Naast de open dagen zijn (toekomstige) ouders ook altijd welkom bij Forte Kinderopvang: via www.fortekinderopvang.nl is een afspraak te maken voor een rondleiding.

De Binnentuin

Fotobijschrift: Ook voor kerst kiezen Jan-Jaap en Brenda voor unieke decoraties van zorgvuldig geselecteerde leveranciers. Foto: Stip Fotografie

De Binnentuin

Westerweg 279, 1852 AH Heiloo, telefoon: 072 – 76 30 418, e-mail: info@debinnentuinheiloo.nl,

Facebook: De Binnentuin Heiloo, website: www.debinnentuinheiloo.nl

HEILOO -,,We zijn begonnen met De Binnentuin vanuit onze passie voor groen en bijzondere vormgeving", legt Jan-Jaap Bakker uit. ,,De sport is de verwachtingen van onze klant in elk deel van onze dienstverlening te overtreffen!" Dat blijkt keer op keer te lukken. ,,We zijn pas een half jaar open, maar krijgen nu al nieuwe klanten door mond-tot-mondreclame'', vult Brenda Laarkamp aan. ,,We hebben dan ook naast een uniek assortiment voor iedere situatie een passend advies en een bijzondere service."

Inspireren met groen

De Binnentuin heeft een schitterend assortiment aparte planten - echte eyecatchers - voor binnen en voor buiten voor een aantrekkelijke prijs. Planten worden rechtstreeks bij de kwekers in Boskoop e.o. ingekocht. ,,Dit stelt ons in staat een aantrekkelijk, afwisselend en inspirerend aanbod van de mooiste binnen- en buitenplanten aan te bieden," legt Brenda uit. ,,Om de klant te helpen uit dit brede aanbod de voor hem juiste keuze te maken, zijn we de klant graag van dienst met een eerlijk en persoonlijk advies."

Proefopstelling

Voor wie de tuin (opnieuw) beplant wil hebben, biedt De Binnentuin de service om geheel vrijblijvend een proefopstelling in de tuin van de klant te organiseren. Zo krijgt die klant een goed beeld waar hij die plant zou willen neerzetten. Is de opstelling definitief, dan neemt De Binnentuin desgewenst de beplanting voor haar rekening. Met evenveel liefde voor het vak zal Jan-Jaap de klant adviseren over zaken als snoeien of de tuin winterklaar maken.

Egeltjes

Wat voor planten geldt, geldt ook voor de potterie: de leveranciers zijn met zorg uitgezocht, en alleen de mooiste potten voor binnen en buiten, onderscheidend in kwaliteit en vormgeving, worden ingekocht. Kenmerkend is het unieke vakmanschap in combinatie met de mooiste en duurzaamste materialen. Het grote assortiment kent uiteenlopende stijlen, van strak tot rustiek, en weet een ieders persoonlijke smaak te raken. Volgens dezelfde principes worden glaswerk en andere woonaccessoires ingekocht. Zo zijn er op dit moment egeltjes verkrijgbaar in verschillende houdingen en formaten, die een lieve toets aanbrengen in ieder interieur in het najaar en de winter.

Kerst

Voor de komende kerst wordt ook op eigen, eigentijdse wijze ingekocht. Kerstbomen van goede kwaliteit van prima kwekers, unieke decoraties van zorgvuldig geselecteerde leveranciers.,,Mooie artikelen die je nergens anders kunt krijgen," wijst Brenda trots.

Openingstijden

De Binnentuin is geopend op maandag van 12.00 tot 17.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Jury beraadt slaagt over ondernemersprijs 'Aangestoken door de drive en het enthousiasme van ondernemers'

HEILOO - Na diverse oproepen, ook in deze krant, om uw stem uit te brengen op de favoriete onderneming in Heiloo, zijn deze stemmen nu overgedragen aan de jury. Eén van de juryleden, Erik Minnema (directeur bedrijven Rabobank NKL), vertelt graag meer over de drijfveren van de Rabobank om de Ondernemersverkiezing van Ondernemend Heiloo te sponsoren. Het is immers niet voor niets dat één van de drie prijzen de naam 'Rabobank In de Kijkerprijs' draagt.

De Ondernemingsverkiezing waarbij de meest onderscheidende onderneming in Heiloo wordt gewaardeerd met een mooi beeld en eeuwige roem, wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo. De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Cultuurkoepel op zaterdag 28 november. Vóór die tijd gaat de deskundige jury aan de slag met alle binnengekomen, gemotiveerde stemmen. De jury bestaat uit Erik Minnema (directeur bedrijven Rabobank NKL), Henk Smit (voormalig accountant), Annemarie Spaans (marketing manager RouteXL), Fred Dellemijn (wethouder gemeente Heiloo) en Mark Lindeman (directeur Picturae).

We leggen Erik Minnema van Rabobank Noord-Kennemerland vijf vragen voor:

Waarom is een Ondernemersverkiezing zoals in Heiloo belangrijk voor de Rabobank?

,,Rabobank sponsort en neemt actief deel aan de Ondernemersprijs in Heiloo omdat ondernemers een essentieel deel uitmaken van de leefomgeving. Voor mij persoonlijk geeft het veel energie om verrast te worden door mensen die hun ondernemersdroom werkelijkheid laten worden. De passie is aanstekelijk en het is een dankbare taak om vanuit mijn professie, maar ook als deel van de jury, daaraan bij te mogen dragen. Ondernemers in the spotlight! Dat doen we overigens ook in de gemeenten Castricum en Bergen."

Wat zijn je ervaringen in de jury?

,,Als jurylid word ik, maar ook de andere juryleden, aangestoken door de drive en het enthousiasme van ondernemers. Wij stellen elkaar kritische vragen over de motivaties. Serieus en in een goede samenwerking."

Waarin onderscheiden de ondernemers van Heiloo zich?

,,Heiloo onderscheidt zich door toch regelmatig te laten verrassen in wat ondernemers ondernemen. Daarbij is er ruimte om te ondernemen en is het natuurlijk fantastisch dat de Boekelermeer ook nationaal het compliment krijgt dat ze verdient."

Wat is je beleving bij het woord 'onderscheidend'? Het thema van 2015.

,,Het begrip 'onderscheidend' roept bij mij het gevoel op van positief verrast worden. Door ideeën die fris zijn en buiten de gebaande paden om gaan. Als jurylid is dat één van de dingen waar ik mij op richt."

Hoe ervaar je de ondernemingsvereniging in Heiloo?

,,Bij de ondernemersvereniging in Heiloo passen voor mij een aantal woorden: actief, open, met de blik vooruit, samen en ambitieus. En daarmee maakt Ondernemend Heiloo het verschil!"

Beschamend dieptepunt (2)

Tom ten Hoope verdedigt de overstap van Cor de Boer van NCPN naar Heiloo2000. Eerstgenoemde is immers zelf in 1966 opgestapt uit de Boerenpartij en als onafhankelijk raadslid verder gegaan.

Het is een vreemde argumentatie en manke vergelijking. De Boerenpartij kwam eind jaren '60 ernstig in opspraak omdat veel nieuwgekozen volksvertegenwoordigers een besmet oorlogsverleden hadden. Het imago van de Boerenpartij als rechtse of zelfs extreemrechtse partij, bleek aantrekkingskracht uit te oefenen op allerlei personen met een (NSB- of SS)-oorlogsverleden (Wikipedia). Cor de Boer stapt echter niet op omdat de NCPN ernstig in opspraak is gekomen. Hij gaat evenmin verder als onafhankelijk raadslid. Hij stapt uit eigen beweging met slechts 48 voorkeurszetels over naar een coalitiepartij. Daardoor wijken de machtsverhoudingen in de Raad nu ernstig af van de verkiezingsuitslagen!

En passant verdedigt Tom ten Hoope nog even de afslag A9. Het prestige-project waarvan nut en noodzaak nog steeds niet zijn vastgesteld en dat hij als Heiloo2000 wethouder Verkeer & Milieu (1994-1998) mede optuigde en als Heiloo2000 raadslid (1966-2006 !!!) blijft verdedigen. Pluche kleven, dáár gaat de vergelijking met Cor de Boer wel op. Diep treurig dat deze politici die het zelf niet zo nauw nemen met de moraal, wel afgeven op de 'zijlijn'.

K. de Vries, Heiloo

Wegwijs in de bibliotheek

HEILOO - Regelmatig blijkt dat lang niet bij iedereen bekend is wat de bibliotheek allemaal doet. Het gebruik van de catalogus en de apparatuur roept soms ook vragen op.Op woensdag 4 november wordt daarom van tien uur tot half elf 's ochtends een introductiebijeenkomst gehouden.

In die bijeenkomst wordt uitgelegd wat er zoal achter de schermen in de bibliotheek gebeurt. Daarna wordt verteld hoe u in de catalogus iets kunt opzoeken en hoe de betaalautomaat en de in- en uitleenapparatuur werken.

Tot slot is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de directeur van Bibliotheek Heiloo. De toegang is vrij, graag vooraf aanmelden op info@bibliotheekheiloo.nl of telefonisch via 072-5330670.

Ingezonden brief: Dieptepunt

Dieptepunt

Als reactie op de ingezonden brief van B. Jongeneel uit Heiloo het volgende.

Heiloo2000 ooit begonnen als ''een locale (dorps)partij '' heeft al heel lang geleden zijn ideologische veren afgeschud.

Ook ik ben geen communist maar als er een partij is die nog eens opkomt voor ons dorp en haar inwoners is dat de NCPN.

Groen en sociaal en bewogen.

Een Heiloo waar in haar buitengebied geen afslag A9 doorheen dendert. Een dieptepunt!

Waar een Heilooer- en Limmer Die bewaard kunnen blijven.

Het weerwoord is het toenemend verkeer.

Het toenemend verkeer dat wij als samenleving zelf in het leven hebben geroepen.

Laten we dan ook op de blaren gaan zitten en de gevolgen van files op de koop toe nemen en niet een cultuur-historisch, waardevol gebied naar de knoppen helpen.

Helaas heeft de Heilooer bestuurlijke elite hier oog noch oor voor.

Een zeer ambitieuze wethouder van notabene Heiloo2000 zet zich nu, met hart en ziel in voor de definitieve verrommeling en opheffing van dit landschap.

Ik ga ervan uit dat ook dit onheil door de inwoners niet vergeten zal worden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen!

Els Meurs

Heiloo, 15 oktober 2015

Informatieavond Freinet onderwijs

Foto: Aangeleverd

HEILOO – Het Freinetonderwijs is ontwikkeld door de Franse pedagoog Célestin Freinet en moet niet worden verward met het Vrijeschoolonderwijs. Het idee achter het Freinetonderwijs, is dat kinderen gemakkelijk en met meer plezier leren, door zelf de wereld te ontdekken en er met elkaar over te communiceren.

Elckerlyc, basisschool voor Freinetonderwijs, is hierdoor een school vol leven en betrokkenheid. Hoe ouders, kinderen en leerkrachten hier leren en samenwerken, kunt u zelf ervaren op de informatieavond van dinsdag 3 november. Een school moet passen bij uw visie op het opvoeden en begeleiden van uw kind. Tijdens de open avond laat men u daarom kennismaken met de uitgangspunten van Freinetscholen. U hoort ook hoe zij die grondbeginselen uitwerken tot prachtig onderwijs. Natuurlijk kunt u ook een kijkje in de lokalen nemen en hebt u de gelegenheid om vragen te stellen.

U wordt uitgenodigd om Elckerlyc zelf te ontdekken. Neemt u alvast een kijkje op de website www.elckerlyc-heiloo.nl. Hier kunt u zich ook opgeven voor de informatie-avond. De koffie en thee staan klaar op dinsdag 3 november om 19.15 uur op basisschool Elckerlyc, Boekenstein 45, Heiloo, telnr. 072-5321585. De avond duurt tot 21.30 uur.

Leugens en bedrog

Helaas meneer ten Hoope, ik had gehoopt op wat meer moraal van u over de overgang van C de Boer maar dat ligt kennelijk wat moeilijk. U kunt heel hoog van de toren blazen en de heer Jongeneel terecht wijzen over het aan de zijlijn staan en niet weten waar het allemaal over gaat, dat vind ik beschamend.

Bent u bij de fractievergaderingen geweest van de NCPN? Hebt u dan wel objectieve achtergrond informatie over de gang van zaken bij de NCPN? Nee, want dan had u een iets ander stukje geschreven dan de onzin die er nu staat. Iemand die als een dief in de nacht vertrekt zonder iets te zeggen, niet eens een telefoontje, geeft aan dat hij het niet zo nauw neemt. Wat mij nog bozer maakt is het feit dat er in de media met leugens wordt gesmeten om het maar zo goed mogelijk te verkopen. Het stelen van stemmen die door Willem Gomes zijn behaald, is in mijn wereld een delict.

De persoon in kwestie had nog iets van "respect" kunnen krijgen als hij alleen zou zijn doorgegaan, maar naar een andere partij, is 500 mensen voor joker zetten die nu niet meer worden "gehoord" zoals ze graag hadden gewild. Ik ben bereid in een gesprek alles toe te lichten zodat u dan beter beslagen ten ijs zou kunnen komen. Aan Respect, Rechtvaardigheid en Eerlijkheid is hier nu op niet mis te verstane wijze voorbij gegaan.

J, de Boer

Heiloo

Ladiesnight bij Melange7

Yassine Hanyn: 'Bij ons kunnen ze zelfs tijdens de gangen door winkelen'

HEILOO – Restaurant en winkel Melange7 is een mix van shopping, eten en beleving. Maar het is vooral heel laagdrempelig, voor iedereen, van jong tot oud is welkom. 'Mensen kunnen bij ons terecht voor zowel een hamburger of een satétje als voor kreeft' zegt eigenaar Yassine Hanyn. 'Bezoekers kunnen hier kleine hapjes en snacks krijgen maar ook uitgebreid dineren. Daarnaast hebben we elke laatste woensdag van de maand 'Wining & Dining.' Dit is een viergangendiner met bijpassend wijnarrangement. Een leuke manier om kennis te maken met al onze mooie wijnen!'

Klanten kunnen lekker uit eten hier combineren met shoppen, of andersom. 'De winkel is geopend tot negen uur 's avonds zodat mensen zowel voor als na het eten kunnen winkelen. Of zelfs tussen de gangen door!', zegt Yassine Hanyn. 'Behalve het restaurant heeft Melange7 nog een patisserie en banketbakkerij van Bakkerij Beerse, zodat bezoekers er ook terecht kunnen voor ambachtelijk brood en vers gebak. En de bekende risotto, waar het restaurant al eerder om bekend stond, is niet van de menukaart verdwenen. Sterker nog, de risotto is inclusief recept te koop in de winkel, evenals wijn, oliën en azijn.'

De zaak loopt goed volgens Yassine Hanyn. Zo worden er regelmatig events georganiseerd. 'Op zaterdag 31 oktober vindt hier een 'Ladies Styling Day' plaats waarbij iedereen welkom is', vertelt Yassine. 'Er komen dan onder andere een nagelstyliste en een visagiste en er is een wijnproeverij. Twee weken geleden hielden we hier een modeshow met dj's en professionele modellen in combinatie met een verrassingslunch of diner. Kaarten kopen of reserveren was niet nodig en dat was een groot succes. We hadden gerekend op 100 bezoekers maar we hebben er hebben maar liefst 300 mogen ontvangen!'

Vocaal Ensemble The Gents in Cultuurkoepel Heiloo

The Gents: achttien mannen en één vrouw Foto: Foto aangeleverd

HEILOO - Het programma 'Reloaded' markeert een nieuwe start in het bestaan van het alom bejubelde ensemble The Gents. Met een aantal nieuwe zangers, een nieuwe dirigent én nieuw repertoire keert het ensemble terug op de concertpodia. Zondag 1 november 15.00 uur is de aftrap in Cultuurkoepel Heiloo.

In 'The Gents Reloaded' klinkt muziek uit de late Renaissance én uit de 20ste eeuw. Uit de Baltische Staten wordt werk van Vytautas Miškinis (Litouwen) en Peteris Vasks (Letland) ten gehore gebracht. Ook de nieuwe arrangementen van jazz-standards als 'Fly me to the moon' zijn van Letse makelij.

De link naar het heden wordt gelegd in een nieuwe compositie van de Haagse Bulgaar Georgi Sztojanov. Hij schreef 'Re-turning' speciaal voor de hergeboorte van The Gents. In 'Re-turning' wordt (muzikale) ontwikkeling verklankt: de (R)evolutie van één noot groeiend in diversiteit, die uiteindelijk terugkeert tot de 'Ene'. Het ensemble staat onder leiding van Krista Audere: één vrouw en 18 mannen!

Volgende concert in Cultuurkoepel Heiloo: 5 november Wende met 'Winterreise' om 20.00 uur. Reserveren via info@kunstgetij.nl of 06 38149037. Voor info zie ook www.cultuurkoepelheiloo.nl

Boekenmarkt Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 31 oktober 2015 van 10.00 tot 13.00 uur is er de maandelijkse boekenmarkt in het Trefpunt, aan de Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. De entree is gratis. De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor sociaal culturele activiteiten en goede doelen.

Als u nog boeken en platen heeft, die u kwijt wilt, kunt u ze altijd naar het Trefpunt in Heiloo brengen, dat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open is. U kunt ook bellen, tel. 072-5331297, dan wordt een afspraak gemaakt om ze op te halen.

15 jaar Ikee Coiffures

Ineke Keet verwelkomt u graag in haar kapsalon. Foto: Aangeleverd

                        

HEILOO - Ineke Keet viert in november haar 15 jarig bestaan van kapsalon Ikee Coiffures. Zij wil dit vieren met haar klanten! In de maanden november en december ontvangen alle klanten een heerlijke wasmassage of model föhnen bij een knipbehandeling.Op deze wijze bedankt Ineke Keet haar vaste klanten enorm voor hun loyaliteit.

Maak ook een afspraak en geef jezelf een behandeling die je verdient. Openingstijden: Op maandag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur,dinsdag en donderdag van 9.00 tot 22.00 uur. Tel: 06-54335475. Kijk voor meer info op www.ikeecoiffures.nl.

Afdelingsvergadering D'66

HEILOO - D'66 Heiloo nodigt iedereen uit voor haar openbare Afdelingsvergadering op dinsdag 3 november om 20.00 uur in de Tuinzaal, De Olvendijk 2 (GGZ terrein). Zoals bekend is D66 Heiloo op dit moment om verschillende redenen tegen de afslag A9. Daarom heeft zij Ton van Dril , voormalig voorzitter van GroenLinks Heiloo, uitgenodigd voor een kritische bespreking van het Verkeersonderzoek bij de afslag A9 en zal hij ingaan op de gevolgen voor Heiloo en haar inwoners.

Ook niet leden zijn op deze afdelingsvergaderingen van harte welkom. Agenda en meer informatie op www.d66-heiloo.nl.

Klaverjassen in het Trefpunt

HEILOO - Iedere donderdagmiddag is er klaverjassen in het Trefpunt. Bent u lid van de bond dan bent u van harte welkom. Aanvang 13.30 uur en kosten €3.00 incl. koffie/thee.

Wij hebben leuke prijzen en bieden u een gezellige middag. Voor info: 0725334419.

Zeldzame paddenstoel gevonden in Heiloo

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Op een boom aan de Kennemerstraatweg in Heiloo is een zeer bijzondere vondst gedaan. Op grote hoogte hing namelijk één van de weinige, zo niet de enige pruikzwam die onze provincie rijk is.

Volgens paddenstoelenexpert Edwin Cornelissen is de zwam is zeer zeldzaam in Nederland. Maar het is nog veel zeldzamer dat er één in Noord-Holland groeit. Normaal gesproken komen de zwammen namelijk alleen voor op de Veluwe, het Rijk van Nijmegen en de Utrechtse heuvelrug.

De zwammen vallen op door hun bijzondere verschijning en groeien vaak steeds op dezelfde boom weer terug. Je kunt ze herkennen aan lange witte 'haren' met bruine uiteinden. Daarnaast kunnen ze net zo groot als een voetbal worden.

De pruikzwam is trouwens eetbaar en wordt veelal in de Chinese keuken gebruikt. Het plukken ervan raadt Edwin echter af omdat er maar heel weinig van deze paddenstoelen in Nederland groeien.

Bron: RTV NH

Geslaagde workshops voor leerlingen CBS De Duif in Kinderboekenweek

Leerlingen van CBS de Duif volgen workshops tijdens de Kinderboekenweek. Foto: Marina Bruinzeel

HEILOO - De bomvolle Kinderboekenweek met als thema 'Raar maar waar' werd op donderdag 15 oktober door de leerlingen van CBS de Duif afgesloten met een gezellige boekenmarkt. Alle leerlingen maakten tijdens de Kinderboekenweek op een bijzondere manier kennis met wetenschap en techniek.

De groepen 1 tot en met 5 hebben - gekleed in witte laboratoriumjassen - workshops gevolgd waarin zij onder andere haargel en lavalampen hebben gemaakt. De groepen 6 en 7 vertrokken naar het Zuiderzeemuseum voor een workshop bruggenbouwen en groep 8 volgde een gastles over het rioolstelsel.

Natuurlijk viel er ook veel te lezen gedurende de Kinderboekenweek. Tijdens de jaarlijkse Leesmarathon in de aula op dinsdagavond lazen de leerlingen muisstil uit hun lievelingsboek. En in de voorleeswedstrijd in groep 8 werd de voorleeskampioen van De Duif bekendgemaakt.

Sofia Rensen zal De Duif binnenkort vertegenwoordigen tijdens de Voorleeskampioenschappen van Heiloo in de bibliotheek. Als slotstuk hielden de leerlingen een boekenmarkt op school, waarbij heel veel leesboeken van eigenaar wisselden. Zo gingen bijna alle leerlingen van De Duif met nieuwe leesboeken de herfstvakantie in.

Matchmarkt brengt vrijwilligers bij elkaar


HEILOO - Morgen, op 29 oktober 2015 houdt De Waaier vanaf 15.30 uur de MatchMarkt in de Cultuurkoepel in Heiloo. Burgemeester Hans Romeyn opent samen met Willibrordus de markt met het luiden van de bel.

Ruim 150 deelnemers van maatschappelijke organisaties en 150 deelnemers van bedrijven uit de regio groot Alkmaar doen mee.,,Om het jaar organiseert De Waaier het matchevenement De MatchMarkt", vertelt Peter Valbracht, manager van De Waaier trots. ,,Dit is een inspirerende omgeving", vervolgt hij. ,,Willibrordus sloeg zo'n 1300 jaar geleden een put vlak bij de Witte Kerk in Heiloo. Hij probeerde toen al mensen bij elkaar te brengen en aandacht te laten hebben voor elkaar. De Waaier geeft met De MatchMarkt in het Willibrordusjaar deze solidariteitsgedachte vorm."

Programma
De MatchMarkt is een 'Koningsdagachtige markt' waar maatschappelijke organisaties anderhalf uur lang 'op hun kleedje' op een creatieve wijze aandacht vragen voor hun verzoeken. Ze zijn op zoek naar vakkennis, materialen en vrijwilligersuren voor het uitvoeren van klussen. Precies dat wordt gratis aangeboden door de deelnemende ondernemers die rustig rond lopen en bekijken wie ze kunnen helpen.

Na de opening om 15.30 uur wordt er tot 17.00 uur gehandeld. Alle afspraken worden vastgelegd bij de aanwezige notarissen en aan het eind van de middag worden deze 'matches' geteld. Om 17.30 uur hoopt De Waaier dat de 170 matches van 2013 zijn geëvenaard. Na al dit zware werk is het tijd voor ontspanning met een hapje en een drankje.

Fondsen
Het doel van De Waaier is met haar leden de maatschappelijke samenhang en ontwikkeling in de regio groot Alkmaar te vergroten met aanbod in natura. Voor het eerst zijn het Victoriefonds, Stichting Lief Langedijk en de coöperatieve fondsen van Rabobank Alkmaar e.o. en Rabobank Noordkennemerland vertegenwoordigd op De MatchMarkt. De Waaier wil het voor maatschappelijke organisaties gemakkelijker maken een beroep te doen op de genoemde fondsen. Voor de fondsen is het goed dat meer maatschappelijke organisaties hen kennen.

Meer informatie: www.de-waaier.nl.

Gezocht: gereedschap

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Zelfstandig ondernemende timmermannen Frank Heeremans en Hadis Mumdzic werden in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober de dupe van een inbraak in hun opslag aan de oude Heerenweg. Er werd voor zo'n 10.000 euro aan gereedschap buitgemaakt. De nacht ervoor was Mumdzic al slachtoffer van een inbraak in zijn bus, bij zijn woning in Heerhugowaard.

Heeremans: ,,Mijn timmermaatje was de wanhoop nabij toen we de schade opnamen in de opengebroken schuur. Hij is een jaar geleden voor zichzelf begonnen en alles wat hij verdiende ging in het aanschaffen van gereedschap en materialen. In twee nachten is al zijn werk en wat hij de jaren daarvoor gespaard had, voor niets geweest. Ook van de eigenaar van de schuur is veel verdwenen, en van mijn gereedschap. Het is maar de vraag wat de verzekering wil uitkeren."

Wellicht kunnen de lezers van de Uitkijkpost helpen bij het terugvinden van de gestolen spullen, door dit bericht te delen op social media en op te letten of de buit wordt aangeboden. Frank heeft zijn spullen gemerkt met gele verf uit een spuitbus, de eigenaar van de schuur gebruikte hiervoor oranje verf. De spullen van Mumdzic zijn gemerkt met HM, in zwarte stift.

Mocht u iets opmerken bij rommelmarkten, op Marktplaats of Facebook of op een andere plek, wilt u dan contact opnemen met de politie, 0900-8844, of redactie@uitkijkpost.nl

Studenten NHTV onderzoeken wensen zwembad Het Baafje

Foto: Aangeleverd

Zeven studenten van de internationale hogeschool NHTV te Breda doen de komende anderhalve maand onderzoek in Heiloo. Zij willen weten hoe zwembad Het Baafje, geëxploiteerd door Sport Servicepunt Langedijk, beter kan voldoen aan de wensen die er in het dorp leven.

De studenten zullen op straat passanten, zowel bekend als onbekend met het zwembad, vragen mee te doen aan interviews en enquêtes. Wie meewerkt maakt kans op een zwemabonnement voor 2016. De enquête is ook in te vullen op zwembadhetbaafje.nl, of door contact op te nemen via hetbaafje@gmail.com.

"We timmeren hard aan de weg" zegt Teun van Etten, directeur van Sport Servicepunt Langedijk (SSL). Vorig jaar won SSL de openbare aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad. "Het Baafje heeft in de afgelopen 45 jaar veel ups en downs gehad, maar de kern is altijd hetzelfde gebleven: het is een bad ván en vóór Heiloo. Om dat in ere te houden, willen we graag weten wat de inwoners van Heiloo wensen. We zijn dan ook ontzettend blij dat deze studenten zich daarvoor in willen zetten!"

De studenten zullen tussen medio oktober en medio november de straat op gaan.

Cursus Innerlijke Bron TAO EN GNOSIS De weg van het midden

ALKMAAR -De Internationale School van het Gouden Rozenkruis houdt een vijfdelige cursus over de Daodejing van de Chinese wijsgeer Lao Zi. Op subtiele wijze spreekt Lao Zi in zijn verzen over Tao, over dát wat de Bron van alle leven genoemd kan worden. In het hart van ieder mens rust als het ware een vonk van dit wonderlijke Tao. Wie zich voor haar kracht openstelt, ontvangt de wijsheid die van haar uitgaat. Stapje voor stapje veranderen we en leren we om niets meer te doen dat tegen Tao ingaat. In de Daodejing wordt dit genoemd: Wei Wu Wei; Doen - het niet doen.

De eerste les is op 27 oktober gestart. De volgende lessen zijn op 10 november, 24 november,8 december en 15 december 2015. Cursusadres: Oude Gracht 114, Alkmaar; tijd: 20.00 - 22.00 uur; kosten: € 25,00 inclusief cursusmateriaal, koffie/thee. Voor meer informatie: www.rozenkruis.nl of 023 - 5186185

Cursus Innerlijke Bron: TAO EN GNOSIS – De weg van het midden

HEILOO - De Internationale School van het Gouden Rozenkruis is op 27 oktober een vijfdelige cursus over de Daodejing van de Chinese wijsgeer Lao Zi gestart. Op subtiele wijze spreekt Lao Zi in zijn verzen over Tao, over dát wat de Bron van alle leven genoemd kan worden. In het hart van ieder mens rust als het ware een vonk van dit wonderlijke Tao. Wie zich voor haar kracht openstelt, ontvangt de wijsheid die van haar uitgaat. Stapje voor stapje veranderen we en leren we om niets meer te doen dat tegen Tao ingaat. In de Daodejing wordt dit genoemd: Wei Wu Wei; Doen - het niet doen.

Er zijn nog lessen op 10 november, 24 november,8 december en 15 december 2015. Cursusadres: Oude Gracht 114, Alkmaar; tijd: 20.00 - 22.00 uur; kosten: € 25,00 inclusief cursusmateriaal, koffie/thee.

Voor meer informatie: www.rozenkruis.nl of 023 - 5186185

Fraaie hersftluchten

Foto: Miranda Veldt

Heerlijk herfstweer sloot de herfstvakantie afgelopen weekend af. De prachtige luchten 's ochtends vroeg of tegen de avond vroegen erom te worden vastgelegd. Miranda Veldt aarzelde niet en maakte deze fraaie foto die zij graag wil delen.

Veiling in Limmen voor kerk en jeugd

LIMMEN - Als het in het dorp Limmen om gezelligheid gaat dan is de bevolking er altijd klaar voor. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om elkaar te ontmoeten. Saamhorigheid staat heel hoog in het vaandel. Groot bewijs hiervan was toen Limmen dit jaar weer een geweldig wereldrecord vestigde bij het maken van een groot mozaïek van kurken. Eerst met elkaar werken en dan feestvieren.

Dit geldt ook zo voor de kerkelijke gemeenschap. Het behoud van de eigen identiteit en zelfstandigheid van de Cornelius Parochie was te danken aan een actief betrokken bestuur, dat zich sterk heeft gemaakt om samen op de bres te staan om te behouden wat men jarenlang samen heeft opgebouwd.

De veiling voor kerk en jeugd is een van de pijlers waarop de geloofsgemeenschap rust. Maar de opbrengst is niet alleen voor de kerk, men besteedt ook graag geld aan de jeugdverenigingen. Daarbij wordt niet gekeken naar geloof of overtuiging, het is belangrijk voor iedereen.

Op vrijdag 30 oktober a.s. is de veiling vanaf 19.15 uur in "De Burgerij", het gebouw recht tegenover de kerk. In de catalogus staan ruim 325 kavels vermeld, waarvan er velen gretig aftrek zullen vinden.

Een kleine greep uit het aanbod, als altijd vele pondjes paling, kazen, taarten, bloembollenpakketten, diners in uitstekende restaurants, kisten sinaasappels (voor St. Maarten), cadeaubonnen, en nog veel meer. In het oog springen de jaarlijkse evenementen, zoals Solextochten met na afloop een heerlijk buffet, uitstekend verzorgde Keezavonden, excursies naar Texel, voetbalwedstrijden van AZ met diner in het AFAS station, golftoernooien, bezoeken aan het nieuwe Bloembollenmuseum, bezoek aan schouwburg en concerten, en nog vele andere bijzonder uitjes en evenementen. Regelmatig is er tussen kavels een bijzondere loterij, met vele mooie prijzen.

Het bekende team van de vijf Limmer veilingmeesters staat klaar voor de aftrap en zal er voor zorgen dat in een gezellig en soms zeer spannende sfeer de kavels verkocht gaan worden.

De toegang tot de veiling is gratis en catalogi zijn in de zaal aanwezig. Bovendien worden alle kavels op een beamer getoond.

TV80 verslaat Derp Bikers BeachraceEGMOND AAN ZEE – TV80 en Radio 80 doen zaterdag 31 oktober rechtstreeks verslag van de Derp Bikers Beachrace. Dit is een 40 kilometer lange mountainbike-wedstrijd over de stranden. De uitzending duurt van 11.00 tot 14.00 uur.
De deelnemers, waaronder Nederlandse kampioenen en lokale favorieten, racen een paar keer heen en weer tussen Bergen aan Zee en Bakkum aan Zee. De tv-makers tonen live beelden van de start van de dames (11.25 uur) en de heren (12.00). Natuurlijk volgen ze de sportievelingen op de voet; dat doen ze vanuit twee jeeps. Bijzonder is ook een hindernis in de vorm van een paar kleine zandheuvels, vlakbij de start/finish. Dit gaat spectaculaire beelden opleveren! Naar verwachting komt de eerste vrouw om 12.45 uur over de finish. De eerste heer wordt rond 13.10 uur verwacht.

TV-team in actie

De presentatoren van deze bijzondere tv-uitzending, waarvan het geluid ook integraal op de radio te horen is, zijn Monique Mol en Adri Wittebrood. Aris Brandaris en Cees Kager doen vanuit de jeeps verslag. De chauffeurs zijn Marco de Rooy en Ton Snijders Een verslag van omroepman Jan Hopman is tijdens de start en finish te zien en te horen. Uiteraard zijn de technische mensen van TV80 onmisbaar. Theo Morsch is verantwoordelijk voor radioregie. Nils Blom doet tv-regie, Jesse Plomp en Danny Zwart zijn actief als cameramannen. De studiotechniek is in handen van Robert de Baar. Andre van Straten en Willem van der Helm zorgt voor de verbindingen.

IVN organiseert duinwandeling

EGMOND AAN DEN HOEF - Het IVN Noord-Kennemerland verzorgt elke eerste zondag van de maand een wandeling in de Wimmenummer duinen. De start is om 11.00 uur bij de parkeerplaats aan het Nachtegalenpad, een zijweg van de Herenweg even buiten Egmond aan den Hoef.

De wandeltocht voert door een afwisselend, kleinschalig landschap waar de "derpers" hun stukjes bouwland hebben, door open duinen en door valleien en de oostelijke bosrand, met af en toe zicht op de bollenakkers. In deze tijd van het jaar vragen de paddenstoelen, mossen en doortrekkende vogels de aandacht.

De wandeling wordt geleid door een natuurgids van het IVN, vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd (richtlijn €2,50)

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@jpdg.nl bellen: 072 5337601. Of kijk op de website van IVNNKL.net

Achilles viert feest

EGMOND - Achilles bestaat negentig jaar en dat wordt op zaterdag 7 november voor alle kinderen van alle basisscholen uit Egmond gevierd van 9:30 tot 15:00 met circus TADAA.

Leden van Achilles doen GRATIS mee. Niet-leden betalen twee euro. Alle broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes kunnen zich opgeven bij juf Sandra in de gymzaal van de sporthal. Om 14:00 geven de kinderen een echte circusvoorstelling van alle circusacts die ze geleerd hebben. Alle opa's en oma's, vaders en moeders en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom om te komen kijken.

Voor de hele dag, inclusief patat, drinken, ijs en een versnapering betalen zij twee euro.Inschrijven: Inschrijven voor niet-leden is nog mogelijk, morgen om 16:45 uur in de gymzaal van sporthal De Watertoren. Inschrijfformuliertjes zijn te verkrijgen bij juf Sandra.

Kerkweg in herfsttooi

Foto: Frans Schipper

Wat kan Limmen toch een prachtig dorp zijn. Niet alleen in het voorjaar of de zomer, maar ook in de herfst, waarin de bomen prachtige kleuren laten zien. Zo ook de bomen aan de Kerkweg in Limmen, die een prachtig gele gloed vertonen, voordat zij door bladeren door de wind van de takken worden gerukt en op de straat dwarrelen. De foto van Frans Schipper is genomen vanaf de Dusseldorperweg.

WelkomWinkel Alkmaar overstelpt door aanbod

ALKMAAR - De WelkomWinkel Alkmaar is een overdonderend succes! Talloze mensen hebben de weg al gevonden naar het Rode-Kruisgebouw van Alkmaar, aan de Hertog Aalbrechtweg 10 (nabij De Hoornse Vaart). De WelkomWinkel is geopend op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Alleen tijdens deze uren zijn er vrijwilligers aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.

,,Het is dus van belang dat mensen alleen tijdens de openingstijden komen," benadrukt Frank Schaap, voorzitter van de afdeling Alkmaar van het Rode Kruis. "Wij, en met ons vele asielzoekers, zijn enorm dankbaar voor alle geschenken. En gelukkig zijn er ook veel vrijwilligers bereid om al die geschenken in ontvangst te nemen, uit te zoeken en te distribueren."

Honderden zakken met kleding zijn er al gebracht. Op dit moment is er meer dan voldoende dames- en kinderkleding.,,We hebben al drie zeecontainers vol! Dat is natuurlijk geweldig, maar we naderen nu het eind van onze opslagcapaciteit. Vandaar dat we voorlopig geen dames- en kinderkleding kunnen accepteren. Ook speelgoed hebben we al meer dan genoeg. Natuurlijk is het geweldig als het aanbod de vraag overtreft!" glundert Schaap.

,,Maar als we de spullen niet meer kunnen opslaan, schieten we ons doel voorbij. Wat we nog wel nodig hebben? Herenkleding, vooral in de kleinere maten. Fietsen. Kinderwagens. En schoolspullen voor middelbare scholieren. Deze dingen hopen we de komende weken te ontvangen in de WelkomWinkel."

Jubileumconcert De Vredeburgers

Het gemengd koor De Vredeburgers houdt 8 november een jubileumconcert. Foto: Foto aangeleverd

LIMMEN - Het gemengd koor De Vredeburgers viert haar 40 jarig bestaan met een feestelijk jubileumconcert op zondagmiddag 8 november a.s. in de Corneliuskerk te Limmen. De aanvang is om 15 uur. Het koor brengt een middagvullend programma met een grote selectie uit de opera "Die Zauberflöte" van Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791).

Als solisten treden op de sopraan Sabine Kirsten en de bariton Nico Sevenhuysen met daarnaast de verteller Walter Roozendaal. Janneke Koetsier begeleidt de solisten en het koor aan de vleugel, samen met een instrumentaal ensemble waarbij uiteraard de fluit niet mag ontbreken. Het geheel staat onder leiding van dirigent Gerard Leegwater.

het koor werd in september 1975 opgericht, mede op initiatief van de Culturele Raad Limmen. Bob Bruschke was de eerste dirigent en na hem heeft zijn zoon Huub het dirigentenstokje overgenomen. Vanaf 1997 heeft Gerard Leegwater de leiding.

Er zijn vier leden van het eerste uur die nog steeds in het koor zingen en meedelen in de feestvreugde: Marijke Doorn, Jan Admiraal, Max Nuijens en Tinus Veldt. Het koor heeft momenteel een bezetting van 43 enthousiaste leden uit Limmen en omgeving. In een gezellige en ontspannen sfeer wordt gestreefd naar een optimale uitvoering van de gekozen muziek waarbij het accent voornamelijk op operagebied ligt.

De Vredeburgers nodigen alle bezoekers uit om na afloop met hen in de kerk het glas te heffen op het 40 jarig jubileum.Hierna is gelegenheid in Cultureel Centrum Vredeburg gezellig na te praten en ev. deel te nemen aan het buffet maar uitsluitend in combinatie met entreebewijs en na reservering vooraf bij onderstaande personen.

Kaarten voor het concert à €12,- zijn verkrijgbaar bij: Clementine Bruschke tel. 072-5052087 en Ria Hooijboer tel. 072-5052235 en bij de ingang van de kerk op 8 november. Voor meer informatie over het koor: www.devredeburgers.nl

Crystal Dream plays U2

AKERSLOOT - De Nederlandse band Crystal Dream treedt zaterdagavond 31 oktober in de Vriendschap in Akersloot. De band neemt je mee op een muzikale reis langs de beste songs van de populaire rockband U2. Deze goed geöliede machine bestaat uit vier muzikanten die de herkenbare U2-sound en het gevoel op fantastische wijze weergeven met passie en energie.

Na de première in 2005 heeft 'Crystal Dream plays U2' met succes langs de Nederlandse zalen en diverse festivals getourd. Sindsdien is de U2 Tribute een nieuw wapenfeit voor de band die al jaren tot de top in het live-circuit behoort. De band is uitgegroeid tot één van de meest gevraagde en best gewaardeerde U2 Tribute bands van Nederland en zorgt regelmatig voor uitverkochte concerten.

De band Crystal Dream stond vier maal in het voorprogramma van de Guus Meeuwis Stadionshows en in 2015 was de band het voorprogramma van UB40 in Duitsland. Het voorprogramma op deze avond wordt verzorgd door Cobra Coverband: Breed repertoire van moderne klassiekers.

De deuren van De Vriendschap, Kerklaan 18 in Akersloot gaan om 20.30 uur open. De entree is gratis.

Daan doneert staart van 50 cm aan KIKA

Foto: Aangeleverd

Mijn zoon Daan (10 jaar) heeft iets heel moois gedaan en ik vind daarom dat het wel in de plaatselijke krant mag komen.

Daan heeft in de herfstvakantie zijn lange haar af laten knippen. Hij heeft 5 jaar lang zijn haar laten groeien met als doel het te doneren voor KIKA.

Op 5 jarige leeftijd had hij van dit goede doel gehoord en wilde ook iets doen. Hij heeft heel veel commentaar gehad over zijn lange haar en is ook vaak voor meisje uitgemaakt, maar dat weerhield hem er niet van om het toch te laten groeien. Na 5 jaar heeft hij een staart van maar liefst 50 cm. Nu vond hij het tijd om het te doneren.Hij wilde wel dat het er op een ludieke manier van af moest en wilde daarvoor naar de barbieren van Schorem in Rotterdam. Woensdag in de herfstvakantie zijn we daar op tijd heen gegaan. Je kunt geen afspraak maken, dus netjes wachten tot je aan de beurt bent. En toen heeft de barbier het gevlochten en afgeknipt. De vlecht is ruim 47 cm lang. Hierna werd hem een echt mannenkapsel aangemeten. Met als resultaat een echt rockabilly kapsel. Wij zijn super trots op hem en hopelijk vinden jullie dit een leuk verhaal om te plaatsen in de krant.

Foto: Aangeleverd

Met vriendelijke groet,

Monique Kaandorp uit Limmen

Sancti Adalberti licht plannen Brouwerij toe

EGMOND AAN DEN HOEF - Er waren ruim 200 obligatiehouders van Brouwerij Egmond aanwezig op zaterdag 17 oktober om de plannen te vernemen voor de bouw van de Brouwerij in Egmond aan den Hoef. De prachtig gerestaureerde Cultuurkoepel was de perfecte locatie voor het programma.

Gitarist John van der Veer en tenor Mauro Silvo Barbosa brachten een aantal klassieke stukken, terwijl op een groot scherm videobeelden over de Egmonden werden vertoond. Vervolgens kwam graaf Lamoraal van Egmond, geflankeerd door zijn beulen, het nieuws vertellen over de bouw van de brouwerij bij de fundamenten van zijn slot.

Jaarlijks wordt De Dag van Sancti Adalberti gevierd om de rente uit te keren aan de obligatiehouders (8% in bier). Adelbert was een van de volgelingen van Willibrord en in dit Willibrordjaar vond de directie het wel passend om uit te wijken naar Heiloo.

Autoschadespecialist P. Zonneveld BV viert 40-jarig bestaan

LIMMEN - Autoschadespecialist P. Zonneveld BV bestaat op 1 november veertig jaar. Het gehele jaar heeft het schadebedrijf door middel van haar Fiat 500 promotie iedereen hiervan in kennis gesteld. Deze actie loopt ten einde en binnenkort worden de prijswinnaars van de actie bekend gemaakt.

Het bedrijf, begonnen op de Soomerwegh in Castricum en nu gehuisvest op de Rijksweg in Limmen, viert haar jubileum aanstaande zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur met een receptie in de Burgerij te Limmen om haar relaties en klanten te bedanken. Autoschadespecialist Zonneveld BV is trots op dit jubileum en gaat natuurlijk op naar de vijftig jaar! Zonneveld Autoschade: uw auto, onze schade!!!


Klucht in De Burgerij voor de Zonnebloem Limmen

Op vrijdagmiddag 6 november a.s. speelt de toneelvereniging "De Limmer Plankeniers" een gezellig en vrolijk toneelspel voor alle ouderen en gasten van De Zonnebloem Limmen. De titel luidt: "Bewaar me !". Het stuk speelt zich af in de gevangenis en in een hotel. Er doen zich weer allerlei onverwachte verwikkelingen voor die voor grappige situaties zorgen en er kan veel gelachen worden. Het stuk bestaat uit drie bedrijven en tussendoor is er een verloting.

De voorstelling begint om 14.00 uur en De Burgerij is om 13.30 uur open.

Heeft u problemen met vervoer? Bel dan Ria Hooijboer 5052235

Vlooienmarkt in sporthal De Lelie

AKERSLOOT - Op zondag 8 november wordt een najaarsvlooienmarkt gehouden in sporthal De Lelie in Akersloot. Het is de eerste markt in een reeks van drie die in de sporthal worden gehouden. De markt is geopend van 9:30 uur tot 16:00 uur. De toegang bedraagt twee euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer info, o.a. voor kraamverhuur: Organisatieburo de Lang. Tel: 0229 – 757766 of 06 - 51374913. www. burodelang.nl.

De Vijfhoek biedt voor kinderen met een beperking een veilige basis

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking vinden bij orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek een veilige basis om zich verder te ontwikkelen. Van maandag tot en met vrijdag wordt hier een doelgericht programma aangeboden dat de ontwikkeling stimuleert. Daarnaast is er ruimte voor de kinderen om gewoon kind te zijn, plezier te maken en de wereld te ontdekken.

Bij het dagcentrum zitten de kinderen in kleine groepjes, die samengesteld zijn op basis van hun belevings- en ontwikkelingsniveau. Het programma dat wordt aangeboden is afgestemd op hun individuele behoeften. Er zijn activiteiten, zoals massage, Sherborne (ondersteunend bewegen), actie-reactiespelletjes en sensorische activiteiten waarbij het individuele kind centraal staat. Op verschillende manieren wordt onderzocht wat een kind fysiek en geestelijk aankan en waar het plezier aan beleeft. Ook wordt gekeken hoe het kind zich tijdens de activiteiten gedraagt, hoe de spraak en de taal zich ontwikkelt en naar de ontwikkeling grove en fijne motoriek. Wanneer het nodig is kan een kind een behandeling krijgen van een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of muziektherapeut. Kinderen die kunnen doorstromen naar het (speciaal) onderwijs krijgen schoolvoorbereidende activiteiten aangeboden.

Het dagcentrum biedt naast de dagelijkse groepsactiviteiten ook extra activiteiten, bijvoorbeeld snoezelen, zwemmen en huifbedrijden bij stichting Dupla.

Bij De Vijfhoek werken mensen die deskundig zijn in het ondersteunen en begeleiden van kinderen die door problemen in hun ontwikkeling extra zorg nodig hebben. De ouders van de kinderen worden hier zoveel mogelijk bij betrokken. Met hen zijn er gesprekken over de ontwikkeling van de kinderen en er is dagelijks contact via Familienet. Zo worden ouders betrokken bij de dingen die hun kind meemaakt bij het dagcentrum. Gedreven vrijwilligers ondersteunen de groepen en zorgen dat er extra activiteiten mogelijk zijn en dat er voor de kinderen extra aandacht is.

Op zaterdag en tijdens vakanties is het dagcentrum ook geopend voor kinderen van het speciaal onderwijs. Voor hen wordt een passend programma samengesteld.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening bij De Vijfhoek of heeft u belangstelling als vrijwilliger dan kunt u contact opnemen met Jacqueline Peijnenburg, telefoon: 06-12 19 89 77 of e-mail: jpeijnenburg@dewaerden.nl. ODC De Vijfhoek is onderdeel van De Waerden: www.dewaerden.nl. Het adres van ODC De Vijfhoek is Vierkant 22, 1852 RA Heiloo.

Bij Villa Lilla voelt iedereen zich thuis

Foto: Aangeleverd


HEILOO - Villa Lilla is een kinderdagverblijf aan de Omloop 13 in Heiloo. De medewerk(st)ers gaan respectvol en positief om met de kinderen én de ouders. Bij Villa Lilla krijgen kinderen de ruimte. Zij moeten zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen.

Villa Lilla is gelegen in een rustige en groene omgeving bij zwembad Het Baafje en heeft ruime parkeergelegenheid voor de deur. Er wordt professionele opvang aangeboden in een kindvriendelijk gebouw. Het ruime, lichte pand voldoet aan alle eisen. De mooie, beschutte buitenspeelplaats wordt in alle jaargetijden dagelijks benut. Er wordt veel gewandeld met de kinderen in het omliggende park voor een bezoek aan de speelheuvel of de boerderij.

De gediplomeerde pedagogische medewerk(st)ers bevorderen de zelfredzaamheid. Zij geven invulling aan dagritme, geborgenheid en veiligheid. De kinderen hebben contact met leeftijdgenootjes uit verschillende milieus en culturen. De eigenwaarde van de kinderen staat voorop. In de groep komen de kinderen ook Puk tegen. Puk is een pop en speelkameraadje en hoort bij het voor- en vroegschoolse educatieprogramma dat de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleert.

Villa Lilla biedt dagopvang voor kinderen vanaf zeven weken tot vier jaar. Voor peuters vanaf twee jaar is er op dit moment ook plaats voor halve dagdelen in de ochtend en/of de middag. De ruime openingstijden maakt het mogelijk dat het dagprogramma op een prettige manier kan worden ingevuld. Villa Lilla is open van maandag tot en met vrijdag gedurende 52 weken per jaar, met uitzondering van algemeen erkende feestdagen. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op aanvraag kan er incidenteel gebruik gemaakt worden van ruimere openingstijden. Villa Lilla is door de gemeente benoemd tot gezond voorbeeld, omdat zij als partner van Appeltje Eitje en gezonde voeding stimuleren.

Naast dagopvang verzorgt Villa Lilla ook de buitenschoolse opvang (BSO) bij de Springschans, een basisschool in het groene centrum van Heiloo aan de Breedelaan 6. Het pand is nieuw, ruim en kleurrijk. Villa Lilla biedt opvang na schooltijd gedurende de schoolweken en opvang voor hele dagen tijdens de schoolvakanties. Ook kan alleen gebruik worden gemaakt van BSO tijdens de vakanties. Gedurende de schoolweken is er van 07.15 tot 8.45 uur voorschoolse opvang. Op de voorschoolse opvang wordt een gezellige sfeer gecreëerd en krijgen de kinderen de mogelijkheid om vrij te spelen of hun ontbijt te nuttigen. De kinderen krijgen dagelijks een verse fruitshake om de schooldag gezond te beginnen.

Er is een duidelijk onderscheid in activiteiten gedurende de schoolweken en tijdens de vakanties. Wanneer een kind na schooltijd naar de BSO komt, heeft het er al een dag op zitten. Villa Lilla ziet de tijd op de BSO dan ook als vrije tijd voor het kind. Dit betekent dat een kind zelf mag kiezen wat hij of zij gaat doen; binnen- of buitenspelen, samen of alleen. De rol van de medewerk(st)er hierin is begeleidend en ondersteunend. De groep beschikt over voldoende materialen, spelletjes en speelgoed om voor elk kind een prettige vrijetijdsbesteding mogelijk te maken. Tijdens de vakanties, wanneer de kinderen een hele dag op de BSO doorbrengen, wordt een vakantieprogramma opgesteld.

Heeft u belangstelling? Kijk dan op www.villalilla.nl of bel 072 509 00 30 voor een persoonlijke rondleiding! U bent altijd van harte welkom voor een indruk en een kopje koffie.

Zorgcirkel Thuiszorg dè oplossing voor langer zelfstandig wonen

HEILOO - Voor degenen die langer zelfstandig willen blijven wonen biedt Zorgcirkel Thuiszorg dé oplossing. U kunt zowel dagelijks of slechts een paar uur per week gebruik maken van deze diensten, ter aanvulling op uw bestaande thuiszorg of als particuliere zorg zonder thuiszorg indicatie. U krijgt bijvoorbeeld een vaste medewerker, persoonlijke verzorging, er wordt rekening gehouden met uw wensen, er is verpleegkundige hulp bij een chronische aandoening waarbij u toch thuis wilt blijven wonen en er is wondverpleging of zorg na revalidatie.

Maar er zijn meer mogelijkheden vanuit De Zorgcirkel. Zij die steeds vaker of tijdelijk opzien tegen de berg afwas, het bed opmaken, wassen en strijken, boodschappen doen en het stofzuigen van uw huis, kunnen gebruik maken van de huishoudelijke hulp service. U bepaalt zelf wat u nog kan en wilt blijven doen, en welke werkzaamheden u liever overlaat aan ons. Er wordt niet op een minuutje gekeken, er wordt schoon gemaakt zoals u het gewend bent (met uw schoonmaakspullen) en door een opgeleide vaste medewerker van De Zorgcirkel

En dan is er de was- en strijkservice van De Zorgcirkel. Deze maakt het u makkelijk door de was te verzorgen. Dat kan als u zelfstandig woont, maar natuurlijk ook als u in één van de vestigingen verblijft. Heeft u zelf niet meer de beschikking over een eigen wasmachine of wilt u de was buiten de deur laten doen, dan kunt u gebruik maken van de wasservice.

Voor meer informatie, tel. 088 55 99 500 of kijk op www.zorgcirkel.com

Sta ook vierkant achter De Vijfhoek!

HEILOO - De Vijfhoek in Heiloo is een erkend orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De Vijfhoek biedt plaats aan circa veertig kinderen in de leeftijd tot 18 jaar uit de hele regio Alkmaar. De beperkingen van de kinderen van De Vijfhoek zijn verschillend. Er zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een motorische beperking, een zintuiglijke beperking, een communicatieve beperking of een contactstoornis. Ook komen kinderen naar De Vijfhoek die naast hun handicap om andere vormen van begeleiding vragen. Bijvoorbeeld kinderen met epilepsie, eet- en drinkproblemen, medische problemen of gedragsstoornissen.

De Stichting Vrienden van De Vijfhoek is in 1991 door een aantal actieve ouders opgericht. De vriendenstichting realiseert projecten en activiteiten die nodig zijn om het dagelijks leven van de kinderen en de medewerkers op De Vijfhoek te verbeteren. Met name zaken niet vanuit de AWBZ/jeugdzorg gefinancierd worden, zoals een snoezelruimte en een nieuwe belevingstuin. Jaarlijks is er voor iedere groep een dagje uit. De Stichting draagt bij aan huifbedrijden, aangepaste spelcomputers, speelobjecten, vervoersmiddelen en ondersteunt in de breedst mogelijke zin.

Alle benodigde gelden komen uit acties, sponsoring, giften en nalatenschappen. De Stichting heeft de ANBI status, dus dat zit belastingtechnisch helemaal goed. Er zijn diverse manieren waarop u De Vijfhoek kunt steunen. Ten eerste als vrijwilliger bij uitjes, begeleiding met wandelen, het bijhouden van de tuin, assisteren met zwemmen, busbegeleiding, klusjes doen; er zijn altijd handjes nodig! En verder natuurlijk met, publiciteit, fondsenwervingsacties, donaties, sponsoring, schenkingen of een nalatenschap.

Wilt u sponsor, donateur of vrijwilliger worden? Heeft u een vraag, een idee of wilt u meer weten? Bezoek dan www.vriendenvandevijfhoek.nl. Op deze website staat ook een aanmeldingsformulier voor donateurs.

Podotherapie kan uw pijn verlichten

De podotherapeut kijkt naar de juiste stand van de voeten. Foto: Foto aangeleverd

HEILOO - Pijnlijke voeten kunnen u de hele dag bezighouden. De pedicure verzorgt uw voeten. Niet alleen als u hier zelf niet meer bij kunt. Ook als nagels vreemd groeien (verdikken, rondgroeien of ingroeien) kan de pedicure dit behandelen. Eelt en likdoorns kunnen erg pijnlijk zijn bij het lopen. De pedicure verwijdert deze, zodat u weer prettig loopt.

Podotherapie Heiloo kan hierbij helpen. Eelt en likdoorns worden vaak veroorzaakt door druk. De pedicure verwijdert het eelt, de podotherapeut gaat op zoek naar de oorzaak hiervan en probeert dit aan te pakken. Een veel voorkomend probleem is een overbelaste pees, de bekendste is hierbij het hielspoor. Dit kan veroorzaakt worden door een verkeerde stand van voeten of benen. Tijdens het onderzoek van de podotherapeut wordt gekeken of wij dit kunnen verhelpen.

Voor podotherapie is geen verwijzing nodig, de behandeling valt onder de aanvullende verzekering (zonder aantasting van eigen risico). Zie ook onze advertentie voor contactinformatie.

Chapeau: nieuwe contracten voor zorgverleners Gemeente biedt ook volgend jaar hulp bij huishouden

HEILOO - Gemeente Heiloo gaat voor inwoners die hulp bij het huishouden nodig hebben vanaf 1 januari 2016 zaken doen met zorgaanbieder Axxicom. Zo blijft de gemeente ook in 2016 haar verantwoordelijkheid nemen door hulp bij het huishouden te bieden – zij het op een iets andere manier dan tot nu toe.

De gemeenten krijgen minder geld van de Rijksoverheid voor de hulp bij het huishouden. Er zijn gemeenten die daarom stoppen met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dit jaar is voor de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) een overgangsjaar. In dat jaar is er niets veranderd. Ook voor 2016 wil de gemeente Heiloo j - als een van de BUCH-gemeenten – haar verantwoordelijkheid nemen en heeft daarom gekeken naar een manier om de hulp bij het huishouden toch te kunnen blijven bieden.

Hulp bij het huishouden categorie 1

Door de eenvoudige schoonmaakondersteuning (nu heet dat nog Hulp bij het Huishouden categorie 1, HH1) vanaf 2016 anders te organiseren, kan de gemeentej ook in de toekomst schoonmaakondersteuning (via de 'algemene voorziening schoonmaakondersteuning') aan onze inwoners aanbieden. Er is derhalve gekozen om één aanbieder per wijk aan te besteden op basis van kwaliteitseisen en prijs. Een belangrijke kwaliteitseis is bijvoorbeeld dat aanbieders leveren volgens de geldende cao. De gemeente bepaalt daarmee 'wat' er volgens hen georganiseerd moet zijn, en het 'hoe' is aan de aanbieders.

Er is gekozen voor één aanbieder per wijk uit zodat deze efficiënt kan werken, bijvoorbeeld doordat er minder reistijd is, of door de inzet van lokale voorzieningen. Diegenen die voldeden aan de kwaliteitseisen en het gunstigste tarief hebben aangeboden, hebben de eerste keus gehad voor een wijk. In onze gemeente gaat Axxicom de schoonmaakondersteuning leveren.

Voor inwoners die HH1 1 krijgen in 2015 en vanaf 2016 de algemene voorziening schoonmaakondersteuning krijgen, betekent dit dat zij de hulp mogelijk van een andere zorgaanbieder ontvangen. Zij worden hierover persoonlijk via een brief geïnformeerd door de gemeente.

Binnenkort gaan de gemeenten in gesprek met de gegunde aanbieders over de overname van personeel. De gemeente heeft hierbij een faciliterende rol. De Wmo verplicht zorgaanbieders om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan.

Hulp bij het huishouden categorie 2

De HH2, waarbij extra ondersteuning is bij het voeren van regie over het huishouden, blijft daarnaast onveranderd bestaan. Hieronder staat welke zorgleveranciers in alle BUCH-gemeenten die ondersteuning gaan leveren:

AZA, Zorgbedrijf/Thuiszorg Noordholland BV, Tzorg, DPC Thuiszorg, De Zorgspecialist, De Zorgcirkel, Viva Zorggroep, Axxicom en Actiezorg Thuishulp BV.

Fitheid senioren Heiloo onder de loep genomen

Foto: Foto aangeleverd

HEILOO – De buurtsportcoach van Heiloo organiseert voor dinsdag 17 november samen met fysiotherapeut MoFysio in gymzaal Capel-acker een gratis fittest voor senioren. Tijdens de test zullen vaardigheden als kracht, lenigheid, balans, reactievermogen en uithoudingsvermogen aan de orde komen. Als vervolg op de fittest kunnen de deelnemers meedoen aan een acht-weeks sportprogramma wat in samenwerking met de fysiotherapeut en lokale verenigingen en stichting Welzijn Heiloo in Heiloo wordt georganiseerd.

De fitheidstest wordt op 17 november afgenomen in gymzaal Capel-acker en maken onderdeel uit van het project 'Fit & Vitaal 60+', een 8-weeks sport- en beweegprogramma voor ouderen georganiseerd door de buurtsportcoach Heiloo. De fittesten, waar gratis aan deelgenomen kan worden, vormen de start van het programma. Dankzij een samenwerking met de fysiotherapeut van MoFysio kan een ieder hier op verantwoorde wijze aan meedoen. Samen met de fysiotherapeut wordt ook bepaald of de deelnemers met klachten kunnen doorstromen naar het 8-acht-weekse sportaanbod of dat een andere behandeling noodzakelijk is.

Foto: Foto aangeleverd

Als de deelnemers besluiten zich op te geven voor het acht-weekse sportprogramma 'Fit & Vitaal 60+' zullen zij gedurende acht weken tweemaal per week gezamenlijk gaan sporten. Eenmaal per week trainen zij onder begeleiding van een deskundige trainer bij Dorssports Heiloo. De tweede dag in de week maken de deelnemers kennis met het aanbod van de diverse sportverenigingen in Heiloo. Zo komen onder andere de sporten badminton, valpreventie, pilates, etc. aan bod.

Het programma start in de laatste week van november. De kosten voor het totale acht-weekse sportprogramma bedragen 20 euro per persoon. Natuurlijk is er na afloop van iedere training tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie en thee. Het sociale element is namelijk ook erg belangrijk bij het beoefenen van een sport.

Het project is in het voorjaar van 2015 al eens eerder uitgevoerd. Met groot succes, want een groot aantal deelnemers sport nog wekelijks samen. Dit is aanleiding geweest voor de buurtsportcoach om het programma nogmaals op te zetten.

Inwoners van Heiloo die mee willen doen aan de fittest en/of het sportprogramma zijn welkom. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden of informatie opvragen kan via de buurtsportcoach van Heiloo, Pascale de Hoogh, via p.dehoogh@alkmaarsport.nl of 06-11149728.

Chapeau: Alleenstaande pleegmoeder Marlou (35) 'Iemand moet puber de weg wijzen'

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Marlou, 35 jaar, is pleegouder en alleenstaand. Zij is nu pleegouder en vertelt haar verhaal:,,Ik wilde dit al toen ik 6 jaar was. Ik wilde graag een groot kind, 13 jaar of ouder. Jongen, meisje, afkomst, maakte me niks uit. Als puber ontdek je de wereld en iemand moet je de weg wijzen."

Marlou's weekenden zijn intensief, maar vooral zoals een doorsnee gezin de weekenden met elkaar doorbrengt: ,,Boodschappen doen, samen koken. Ergens naartoe, iets leuks doen. En ik heb hem voor een vechtsport opgegeven, voor een beetje discipline en zelfvertrouwen. Je hoeft echt niet naar Duinrell, gewoon samen boodschappen doen is al genoeg.'

Pleegkinderen komen met een verhaal. Er is vooral behoefte aan duidelijkheid en vertrouwen, vertelt Marlou: ,,Een band moet je rustig opbouwen. In de trainingen van Pleegzorg wordt je verteld: het is altijd heftiger en meer dan je verwacht. En dat is ook zo. Meer liefde, meer moois, meer moeite en meer lastige dingen. Het geeft mij gezelligheid en een andere kijk op mensen. En het is een uitbreiding van mijn netwerk, net zo goed."

Loper toch sterker dan toren

LIMMEN - Op vrijdag 23 oktober speelden de schakers van SV Vredeburg de vijfde ronde van de interne competitie. Enkele topduels stonden op het programma. In een rechtstreeks duel om de eerste plek op de ranglijst kwam Harold Ebels prima uit de opening tegen Bert Hollander.

Hij won een kwaliteit, zoals het verschil tussen een toren en een loper genoemd wordt, maar moest in het vervolg ervaren hoe Hollander handig de kracht van het loperpaar uitnutte. Het voordeel van Ebels verdampte en rond de vijftigste zet noteerde Hollander opgelucht het punt.

Jos Admiraal en Bob Stolp hadden beiden een klein probleempje: bij Admiraal was het een geïsoleerde pion, bij Stolp een onderontwikkelde damevleugel. De probleempjes waren voldoende aanleiding te kiezen voor een remise. Jan Borst won in een keurige partij van Marcel Wester. Na afloop wist Borst nog precies te vertellen op welke zet Wester welk foutje had gemaakt. Jaap Limmen scoorde een heel gemakkelijk, maar onbevredigend punt. Zijn afwezige tegenstander Remi Aafjes had verzuimd zich af te melden, stond dus wel ingedeeld en liep tegen een reglementaire nul aan.

Lang leek het erop dat Gertjan Hafkamp een pluspion tegen Sandra Hollander zou kunnen verzilveren. Maar in het diepe eindspel toonde Sandra haar kwaliteiten en schoof Hafkamp subtiel naar een nederlaag. Tars Wanders maakte een einde aan de goede reeks van Jeroen Tebbens. Wanders meldt zich daardoor in de top van de ranglijst. Daar staat ook Robin Rommel die Theo Al aan de zegekar wist te binden.

Nico Pepping keerde ontspannen terug na een vakantie op Kreta, maar tegenstander Adri Beentjes wenste niet bij te dragen aan de vreugde. Met zorgvuldig spel maakte hij het verschil in het eindspel. Jan Levering trof in Ed Stolp een te sterke opponent. Datzelfde gold voor Bert van Diermen. Hij was niet opgewassen tegen het bekeken schaak van Barry Blekemolen.

Komende vrijdag speelt het zestal van Vredeburg 2 z'n eerste bondswedstrijd van het seizoen.

Oranjebal steunt De Foresters

Foresters dames 35+ kan het goed vinden met het bestuur van Oranjebal. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Elk jaar wordt in Ypestein het Oranjebal gehouden, een mooi feest rond Koningsdag. Stichting Oranjebal is het hele jaar bezig om van dit feest voor Heiloo en omstreken een spektakel te maken. De Stichting houdt het evenement tot nu toe niet commercieel en zorgt daarmee voor de ongedwongen sfeer die het feest zo kenmerkt.

Omdat Heiloo van gezelligheid houdt, is men in staat op basis van de consumpties wat winst te maken. Zoals een goede stichting betaamt, geeft men al een aantal jaren een deel van de winst terug aan de gemeenschap, via een aantal sponsorinitiatieven. Zo ook bij De Foresters, die samen met de stichting rond Koningsdag een Oranjebal 7x7 toernooi gaat organiseren.

Zoals op de foto te zien is heeft Dames 35+ het nu al enorm gezellig met het bestuur van Oranjebal, wat ook gelijk de sfeer binnen De Foresters en de stichting zo kenmerkt. Naast plezier heeft De Foresters ook ambitie in het vaandel staan en daarom zal er met de stichting gekeken worden naar andere samenwerkingsvormen, zoals het uitwisselen van vrijwilligersgroepen, evenement-expertise en andere mogelijkheden.

Al deze zaken zijn besproken gedurende een gezellige avond, tijdens het reguliere 7x7 vrijdagavond voetbal, wat ondanks het mindere weer prima is bezocht door o.a. teams van Zeevogels, HSV en uiteraard De Foresters. De basis is gelegd voor een vruchtbare samenwerking tussen stichting Oranjebal en De Foresters en samen wordt vooruitgekeken naar naar de komende jaren en evenementen!

Pascal Wiebering naar WK trampoline in Odense

Pascal Wiebering in actie. Zij plaatste zich voor de WK trampolinespringen in Odense, Denemarken. Foto: Aangeleverd

ALKMAAR/HEILOO - Een belangrijke wedstrijd dit weekeinde in de trampolinehal van Triffis in Alkmaar. Pascal Wiebering uit Heiloo had weliswaar de eerste twee kwalificatiewedstrijden goed uitgesprongen maar nog niet het benodigde aantal punten behaald voor deelname aan de wereldkampioenschappen trampolinespringen in Odense, Denemarken. Het hing dus van de laatste wedstrijd af of zij de door de KNGU vastgestelde limiet van 93,5 punten zou springen.

Een week vol spanningen ging er aan vooraf, met ups en downs. Zondag 25 oktober sprong zij de wedstrijd van haar leven en konden de echte fans het zelfs via een livestream volgen. Een prima verplichte oefening bracht haar het vertrouwen dat zij nodig had voor haar keuzeoefening. Groot was haar blijdschap toen zij te horen kreeg dat haar oefeningen een puntentotaal van 94,2 punten opleverde. Deze punten maakten het haar mogelijk om deel te nemen aan de WK, die van 25 tot 28 november dit jaar worden gehouden.

Dit wereldkampioenschap is de aangewezen wedstrijd om een ticket te scoren voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië. Samen met clubgenote Bo Bet, die ook de benodigde punten gesprongen heeft, gaat Pascal hier proberen een felbegeerd ticket te behalen dat haar toegang geeft tot de Olympische Spelen in Rio.

Zondag 25 oktober werd, voorafgaand aan de seniorenwedstrijd, gesprongen door de junioren. Ook zij hebben al twee kwalificatiewedstrijden achter de rug en was al duidelijk dat Niamh Slattery uit Heiloo de limiet gesprongen had. Niamh zal een week na Pascal en Bo afreizen naar Odense voor haar deelname aan de jeugdwereldkampioenschappen. Voorafgaand aan de wereldkampioenschappen is er eerst nog een Worldcup in Portugal. Hiervoor heeft Pascal haar koffer gisteren gepakt want vandaag reist zij af naar Loulé. Op 30 en 31 oktober worden hier de wedstrijden gesprongen.

Aart van den Brink verrast Joop Kerst bij Oppositie

HEILOO - Afgaande op de nog prille ranglijst van dit seizoen leek het niets bijzonders, maar afgezet tegen resultaten uit het verleden was het een grote verrassing: Aart van den Brink verslaat Joop Kerst.

Immers, Aart heeft normaliter de status van stevige middenmoter, terwijl Joop altijd meedingt naar een plek in de top-vijf. Wellicht speelde onbewust de heel persoonlijke stijl van Aart in dat treffen een rol: hij speelt snel, geeft bij elke zet zijn stukken hoorbaar en zichtbaar extra kracht mee. Hij lijkt daardoor bij elke zet heel zeker van zijn zaak.

Maar waarschijnlijk is Joop wel de laatste die daarvan onder indruk raakt en speelde Aart deze keer gewoon beter. Hij is niet toevallig op de vrijdag één van de jeugdcoaches.Hoe het ook zij: Aart steeg door deze overwinning naar de 8e plaats op de ranglijst en Joop vond zichzelf terug op de 16e plek. Maar dat kan weer snel veranderen.

De traditionele toppers, Simon Smit en Kees Jongkind, wonnen, na verbeten strijd weliswaar, hun partijen tegen respectievelijk André van der Ark en Jan Jonkheer en hielden daarmee de concurrentie op afstand.Harry de Jager won in zijn typerende aanvallende stijl van Joop van Nes, terwijl Tjerk Voskuil zijn goed opgezette stelling in rook zag opgaan na een moment van volslagen schaakblindheid: Luca Gandossi was er als de kippen bij.

Door deelname aan bondswedstrijden ontbraken deze week nogal wat spelers, maar de komende paar weken is dat even niet aan de orde.

De uitslagen in ronde 6:

1 Simon Smit - André van der Ark 1-0

2 Kees Jongkind - Jan Jonkheer 1-0

3 Tjerk Voskuil - Luca Gandossi 0-1

4 Joop Kerst - Aart van den Brink 0-1

5 Theo Suurhoff - Piet Manni 0-1

6 Paul Vonk - Gerard Rump ½-½

7 Richard Sauer - Wim Blom 1-0

8 Harry de Jager - Joop van Nes 1-0

9 Jaco Malan - Herman Limmen 0-1

10 Indriaas Booij - Franco di Persio 1-0

Jeugd Dojo 't Loo succesvol in kwalificatiestrijd

HEILOO - In Anna Paulowna vonden afgelopen zondag de voorrondes plaats van de Noord-Hollandse kampioenschappen voor B-pupillen. Dojo 't Loo had zes judoka's afgevaardigd.

's Ochtends kwamen Otto Bosch, Sija Coolegem en Sven Witjes uit in de klasse tot 30 kg Sven stond hard te knokken maar ging net niet door naar de kruisfinales. Sija wist vier partijen te winnen en werd kampioen in de poule. Otto Bosch zat in een andere poule en wist hierin ook alle vier partijen te winnen.

Sija won vervolgens knap de halve finale en stond zo in de finale. Otto verloor de halve finale en daarna onnodig de wedstrijd om om de derde plaats. Alleen de eerste vijf zouden zich rechtstreeks plaatsen voor het Noord-Hollandse kampioenschap. Otto herpakte zich en scoorde binnen vijf seconden de winnende ippon waardoor hij zich alsnog plaatste. In de finale kwam Sija op achterstand die ze wist weg te werken. Echter op het einde scoorde de tegenstander nog een yugo waardoor Sija nipt, maar zeer knap, tweede werd.

In de middaggroep zaten Kars Kroon, Daan Pepping en Yesper Brunekreef in de klasse tot 38 kg. Yesper stond hard te knokken , maar kwam nog wat ervaring te kort. Hij won de eerste wedstrijd goed. De wedstrijden erna waren spannend maar hij kon niet aan het langste eind trekken. Daan was in zijn poule duidelijk de beste. Hij won vier partijen met ippon en één partij op beslissing. Kars was ook de beste in zijn poule en won vier partijen overtuigend.

Hierna werden vier poules samengevoegd. In de kwartfinale verloor Daan van een judoka waar Kars eerder van won en verloor Kars van een judoka waar Daan op zijn beurt eerder van won. Hierna wonnen Daan en Kars beiden hun partij weer waardoor ze om het brons mochten vechten. Kars had snel zijn tegenstander in een houdgreep waardoor hij derde werd. Daan moest tegen de jongen waar hij eerder van won met scheidsrechtersbeslissing en was duidelijk gespannen.

De tegenstander deed twee keer een worp op twee knieën en kreeg daar twee straffen voor. Met nog twaalf seconden op de klok en twee straffen voor moest Daan de wedstrijd uitspelen. Zijn tegenstander kon toch nog een worp maken en gooide Daan. Iedereen vreesde het ergste, maar de worp werd toch beoordeeld als op twee knieën judoën en zo won Daan zijn partij en kwam hij breeduit lachend de mat af.

Al met al een zeer goed resultaat voor de jonge judoka's van Dojo 't Loo. Twee bronzen, één zilveren medaille en een vijfde plek. Hierdoor zijn er vier judoka's door naar Beverwijk waar over twee weken het Noord-Hollandse kampioenschap zal plaatsvinden.

Mooie prestaties van De Foresters

Foto: Aangeleverd


HEILOO - Vorige week woensdag en donderdag hield De Foresters voor de tweede keer het unieke Twin-Games toernooi. De organisatie was er dit jaar in geslaagd om een zeer sterk deelnemersveld samen te stellen.

Vooraf bleek de interesse al groot, ruim 70 teams konden helaas niet deelnemen. Gedurende de twee dagen zijn er meer dan 460
doelpunten gescoord en waren bijna 550 spelers actief. Op een sfeervolle Egelshoek wisten De Foresters, Zeeburgia, Koedijk en
Buitenveldert als eerste te eindigen in hun categorie.

Meer goed nieuws kwam van de KNVB, die maar liefst 15 spelers en speelsters selecteerde voor het KNVB Jeugdplan, een record in de geschiedenis van de club. In de verschillende leeftijdscategorieën gaan de Egels dit najaar proberen om een plek af te dwingen in de definitieve selecties van de KNVB regio Alkmaar/Amsterdam.

De volgende spelers zijn uitgenodigd: Max Ligthart, Axel van der Velden, Ko de Vries, Hidde Postma, Tim Taylor, Ryan van Westerop, Thijs Smak, Floortje Doornenbal, Tijl Henschen, Kep Munsterman, Joep Kornblum, Joris en Stijn Peijs, Melvin van Westerop en Emmeke Henschen.

De week werd afgesloten met een prima bekerwedstrijd van De Foresters 1. Bij De Zouaven werd een onverwachte maar dik verdiende 0-5 overwinning geboekt. Jesper Hut opende al snel de score, waarna Barry Koppes (met een onvervalste hattrick) en Mike de Lange ook het net vonden. Zondag speelt De Foresters uit bij VVIJ, op 8 november komt Fortuna Wormerveer naar Heiloo.

Mandemakers scoort onbetwiste winst

AKERSLOOT - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft in Akersloot na een periode van afwezigheid zijn gezicht weer laten zien in Akersloot . Hij won op sportcomplex de Cloppenburgh de Kids en Parents Bikeschool mountainbikecup door de koers direct naar zijn hand te zetten en afgetekend te winnen.

Het was een levendige koers. Na enkele schermutselingen in het eerste kwartier kwam Mandemakers aan de leiding. Die leiding nam hij over van Henk Louwe uit Alkmaar die definitief de koers moest verlaten door een losgelaten cranck. Achter Mandemakers was het stuivertje wisselen tussen Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee en Castricummer Arie de Graaf.

De niet in goede doen zijnde Arie de Graaf moest toch zijn meerdere erkennen in Verdonk junior, die een gat wist te slaan. De jongere broer Wim Verdonk wist Chris Kemp klein te krijgen. Twee ronden voor tijd kwam voor Arie de Graaf het geluk aanwaaien, door een ketting breuk van Henk Verdonk junior en pikte plek twee in.

Uitslag: 1. Wim Mandemakers Heiloo 2. Arie de Graaf Castricum 3. Wim Verdonk Egmond a/d Hoef 4. Chris Kemp Egmond a/d Hoef 5. Marielle Valentijn Egmond a/d Hoef.

Heden en toekomst Terriërs in de line-up

Lineup van de Terriers, jong en oud... Foto: Foto M. de Graaf

HEILOO - Afgelopen zaterdag vond bij hockeyclub de Terriërs in het 'voorprogramma' van Dames 1, een bijzondere oefenwedstrijd plaats. Meisjes D2, speelde tegen meisjes D2 van Klein Zwitserland. De meisjes uit Den Haag waren meegekomen met hun dames 1, die tegen Terriërs dames 1 speelde.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 1, liepen de meisjes van Klein Zwitserland en Terriërs mee het veld op met de dames. Zij vormden samen een line-up om elkaar te begroeten. De wedstrijd van de meisjes werd afgerond in het voordeel van de Terriërs: 1-0. De dames verloren helaas van Klein Zwitserland met 1-2.

Uitslagen damesbridgeclub Sans Atout

HEILOO - De uitslagen van de damesbridgeclub Sans Atout zijn:

A-lijn:1.ds.Hommes-Heusy 54,86;2.Kuijt-v.Lochem 54,17. B-lijn:1.ds.Beerepoot-Bakker 59,90;2.vd.Vlies-de Nijs 57,81. C-lijn:1.ds.Knoop-Schaap 62,50;2.Sanches-Rosloot 56,94.

Heilooer Bridge Club

HEILOO - De uitslagen van de Heilooër Bridgeclub van vorige week dinsdag zijn:

Dinsdagavond competitie: A-lijn:1.Lodder-Schaaper 62,50;2.Witting-Uijl 62,08;3.Ontrop-Noordebos 59,38.B-lijn:1.Kos-Staphorsius 64,58;2.Elsman-Kramet 6250;3.Hentzen-Grooteman 52,60. Donderdagavond competitie:A-lijn:1.fam.de Nijs, 2. fam.van Wiechen,3. de Bruyckere-Stark 59,58.B-lijn:1.Plas-Schoute 65;2.fam.Turk 60;3.Van Lochem-Boukens 55,42.C-lijn:1.Van Dortmont-Waterkoff 65;2.Van Leijden-Rotteveel 56,25;3.fam.Oei 55,42.

Bij EMILSEN SALON kunt u terecht voor een kappers-pedicure- of manicure behandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl.nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro, (ook voor heren !) Gelnagels 30 euro. Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan de Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-53806959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

Hebt u zin om een CONVERSATIECURSUS DUITS (12 maandagavonden) in Uitgeest te doen? Start: 2 november. Zaterdagochtend 31 oktober staat een INLOOPOCHTEND gepland in Zaal E van dorpshuis De Zwaan, waar geïnteresseerden welkom zijn. Tevens BIJLES Duits voor SCHOLIEREN aan huis. Meer info? Neem contact op met Tim Kämper: timkamper@gmail.com of 06 26152330

BESTE SCHILDER EN STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting ! Tel.06- 3374 3601

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

TUINEN TE VEEL WERK ? Geen tijd ? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06-1827 8367

Verhuis bus of aanhangwagen nodig ? www.huurauto-heiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

CURSUS REANIMATIE + AED Leer reanimeren in 1 avond op de cursus van de Hartstichting. www.reanimatiecastricum.nl


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig, en worden op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

VITALIS massagepraktijk. Nieuw cupping massage ! Ook lekker tijdens deze koude dagen een hotstone massage. www.massagepraktijkvitalis.nl Voor afspraak 06-15219400

TE KOOP: GARAGEBOX 6 X 3 MTR a.d. Kerkakkers, HEILOO tel.072-5051418

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

VOOR BELEGGING AANGEBODEN : Nieuwbouw appartement in Heiloo. Rendement rond 5% Tel: 06-26378960

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen, demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

KEYBOARDLES conservatorium gediplomeerd www.toetsenstudiodanielle.nl 072-5323228 beginners en gevorderden van 7-97 jaar

Hoe zal het met ome Gé uit Geleen zijn ? Reserveren www.huurauto-heiloo.nl