De Uitkijkpost

29 augustus 2018

De Uitkijkpost 29 augustus 2018


Marjoleine Putter is een griezelig goede make-up artist

Marjoleine Putter met een van haar angstaanjagende (mooie) creaties. Foto: aangeleverd

HEILOO - Wie aan de populaire serie The Walking Dead denkt, denkt gelijk aan de vele angstaanjagende zombies. Deze zombies worden door een groot team van speciale make-up artists gemaakt. En een van deze SFX make-up artists komt uit Heiloo. Marjoleine Putter (34) vertelt: "Ik zat op een avond The Walking Dead te kijken, en ik dacht: daar moet ik bij zijn. Ik stuurde ze een mailtje met mijn portfolio en binnen een uur kreeg ik antwoord: "Marjolein, kom naar Atlanta, we willen jou hebben!"

"Ik kon het eerst niet geloven. Er zijn duizenden anderen die dit ook willen. Waarom kozen ze mij? Die kans is zo klein. Ik wilde ervaring opdoen en meer leren. Nadat ik de mail een paar keer gelezen had, drong het pas echt tot me door: ik mag meewerken aan de Walking Dead! Ik danste door de kamer. Ik ben zelf een enorme fan van de show en dat ik daar deel van uit mocht maken was een droom die uitkwam. Ik mocht samen met een collega naar Atlanta en ging gelijk aan de slag. Het werk zelf was echt fantastisch. We mochten de protheses plaatsen voor de zombies die je op de achtergrond voorbij ziet lopen. Dat waren er onwijs veel. Ik was erg zenuwachtig en mijn perfectionisme deed daar een schepje bovenop. Het moest gelijk goed zitten. Tijd is geld in filmland, daarom was er een enorme druk," aldus Marjoleine.

Ondanks dit enorme succes blijft Marjoleine erg bescheiden en loopt ze er totaal niet mee te koop. "Ik leer nog elke dag. Ik wil dat mensen mij aannemen omdat ze mijn werk goed vinden en niet omdat ik voor The Walking Dead heb gewerkt. Zo van: 'Kijk, ik heb daar gewerkt, dus ik kan wat'. Maar als mensen het wel weten, zijn ze gelijk heel enthousiast." Dat Marjoleine zo bescheiden blijft, ligt volgens haar aan haar verlegenheid. Hoewel haar verlegenheid grotendeels is verdwenen door het spelen bij Falkland Toneel, raakt ze het toch niet helemaal kwijt. "Als ik na afloop van een voorstelling de foyer inloop en een compliment krijg, klap ik dicht," vertelt Marjoleine. Haar verlegenheid siert haar enorm. Als je na zo'n groot succes zo bescheiden kan blijven, is dat heel bijzonder!

Marjoleine Putter met een van haar angstaanjagende (mooie) creaties. Foto: aangeleverd
Haar creaties zijn angstaanjagend (mooi). Foto: aangeleverd

Haar specialiteit als SFX make-up artist, ligt in bloederige dingen. Hoe bloederiger, hoe beter. Hoe ranziger, hoe beter. Marjoleine is begonnen als visagiste op de school van Mieke Petiet. "Ik kreeg daar een klein beetje grime. En ik vond dat gelijk geweldig. Grime was veel meer mijn ding dan make-up op de catwalk. Ik wilde mijn creativiteit kwijt en kon dat doen met grime," vertelt Marjoleine. Momenteel schminkt en speelt ze nog toneel bij Falkland, waar ze ook haar creativiteit kwijt kan. "Soms hoor ik mensen denken: daar komt Marjoleine weer met een gek idee!"

Ben je benieuwd geworden? In seizoen 6, in aflevering 9 is het werk van Marjoleine te zien. Het is de aflevering waar personage Karl zijn oog verliest. "Het was de bruutste scène ooit!"

De populaire serie The Walking Dead heeft talloze awards gewonnen en is een van de populairste series die te zien is op Netflix. Volgens onderzoek van de Amerikaanse filmsite Screenrant is The Walking Dead goed voor 1,2 miljoen euro per aflevering. Na het zien van een enkele aflevering, zal de kijker gelijk begrijpen waarom. De locaties, de aankleding, de personages en de geweldige grime zorgen voor een bijzonder populaire combinatie.

Tekst: Ilse Bloemendal

Start nieuwe voetbalseizoen met kick-off bij Foresters

De Walking Football wedstrijd tussen Walking Football Heiloo en leden van de gemeenteraad. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zondag was de jaarlijkse kick-off van het nieuwe Foresters seizoen. Deze dag stond in het teken van de opening van een gloednieuw pannaveld en het totaal vernieuwde veld 2. Een drukke dag voor wethouder Rob Opdam: 's morgens opende hij het pannaveld en in de middag het vernieuwde veld 2.

Nadat de wethouder zijn openingswoorden had uitgesproken en het rood-witte lint had doorgeknipt werd het pannaveld in bezit genomen door de jeugd. Zij kregen van voetbalartiest Hendrik Ploegaert les in het spelen op een pannaveld. Voetbal op zo'n veld is een uitdagende variant op straatvoetbal. Op een pannaveld wordt er 1 tegen 1 of 3 tegen 3 gespeeld, waarbij er gewonnen kan worden door middel van het poorten van de tegenstander of het scoren van meer goals dan de tegenstander. Het pannaveld bij de Foresters was een lang gekoesterde wens. Nu is het er uiteindelijk gekomen, dicht bij de kantine zodat de kinderen veilig, in het zicht van de ouders, heerlijk met elkaar kunnen voetballen.

Veld 2
Later op de dag werd het gerenoveerde veld 2 in gebruik genomen. Ook hier verrichtte wethouder Rob Opdam de opening. Daarna trad hij samen met andere leden van de gemeenteraad, waaronder burgemeester Hans Romeyn, aan voor een wedstrijd Walking Football. Tegenstanders waren de leden van Walking Football Heiloo. De afgelopen maanden is veld 2 gerenoveerd. De kunstgrasmat van rubber granulaat is vervangen door een kunstgrasmat met kurk. De velden zijn van de gemeente maar de club heeft zelf de meerkosten voor de kurk betaald. Foresters heeft dit kunnen bekostigen door het houden van een veiling en de opbrengsten van de Grote Clubactie. Niet alleen het nieuwe kunstgrasveld maar ook het pannaveld en een nieuwe dug-out zijn hieruit bekostigd. "We zijn nu ook door het geld heen," aldus Arnt Blei, bestuurslid bij de Foresters.

Walking Football
Walking Football wordt gespeeld bij de Foresters, maar is niet gekoppeld aan de club. Arnt Blei: "We willen het zelfstandig positioneren zodat alle clubs uit o.a. Heiloo, Limmen en Egmond hier gewoon kunnen spelen. Het is dus een losse entiteit." Vanuit Buurtsport en Buurtzorg is bij de club de vraag gekomen of Eritrese vluchtelingen af en toe een potje mogen voetballen tegen een team van Foresters. Tijdens de kick-off trad een Eritrees team aan bij Walking Football. De ouders van de jongere generatie verzorgden een grote maaltijd aan het eind van de dag. Arnt Blei: "Een soort van grote inburgeringsactie. De grondgedachte is dat bij Foresters iedereen kan voetballen. Wij hebben kaboutervoetbal tot voetbal voor 80+. Wij hopen dat ouderen, naast het voetballen, hier hun sociale leven gaan invullen en zo ook vrijwilligerswerk gaan doen."

De club is erg trots op al het werk dat de vrijwilligers de afgelopen tijd hebben verricht. Van schoonmaken van de buitenkant van de sporthal en de reclameborden tot het in orde maken van het pannaveld en veld 2. Het is het werk van vele vrijwilligers, maar vrijwilligers kunnen er nooit genoeg zijn. Daarom zoekt de club nog vrijwilligers!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Timmerdorp Heiloo van start

STiP Fotografie

HEILOO - Dinsdagochtend om 10.00 uur werd Timmerdorp Heiloo 2018 geopend. Ruim 675 kinderen stonden te popelen om aan hun bouwwerk te beginnen. Het bestuur is begin februari al gestart met de voorbereidingen. Afgelopen weekend staken 57 vrijwilligers de handen uit de mouwen tijdens het opbouwweekend. Tijdens Timmerdorp zijn dagelijks maar liefst meer dan 100 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden en de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Dat zal vast weer lukken.

Hartverwarmend

Vorige week kwam ik voor reparatie van een paar sportschoenen van een Syrische vluchteling en triatleet bij schoenmakerij & sleutelservice de Rotonde. Toen ik de schoenen weer op kwam halen kon ik ze zonder af te rekenen meenemen, met de boodschap dat het toch mooi is om andere mensen te helpen. Afgelopen dagen bleef ik denken hoe ik deze vriendelijke jongens van de schoenreparatie zou kunnen bedanken... Een klein bedankje in de Uitkijkpost leek mij mooi, dus bij deze: bedankt jongens!

Mohamad Maso & Jolanda Meurs

Tien vragen aan... Carolien van Twuijver-ter Linden

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Apeldoorn. Op mijn 19e ging ik uit huis en verhuisde ik naar Zuid-Limburg, twee jaar later naar België en vanaf mijn 23e woon ik in Noord-Holland.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Mijn hobby is mijn beroep. Ik heb vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf 'Passarella Moda' opgericht; een veelzijdig bureau voor nationale en internationale catwalkmodellen, fashion designers, events en media. Ik vlieg regelmatig de hele wereld over voor evenementen. Ik lever professionele modellen (waarvan de meesten door mijzelf zijn opgeleid), introduceer (inter)nationale designers bij fashion events, presenteer op events en ik word tot op heden ook nog steeds gevraagd als model. Vaak heb ik dus drie functies tijdens een event. Dit is soms wel eens veel, maar ik ben er ondertussen aan gewend geraakt. Daarnaast werk ik ook nog als presentatrice en reporter voor een producent die televisieprogramma's maakt voor RTL. Het leuke is dat ik in deze programma's ook o.a. mijn klanten en mijn modellen kan promoten.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Ik heb één icoon die ik heel graag had willen ontmoeten, alleen leeft ze helaas niet meer: Gabrielle Bonheur Chanel, van 'Coco' Chanel. Ze prijkte als enige ontwerper op de lijst met de meest invloedrijke personen van de 20e eeuw. Hoe bijzonder!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn mooiste jeugdherinnering is toch wel de zomervakanties samen met mijn ouders en twee oudere zussen op de camping aan de Côte d'Azur. Op 15 juli ben ik jarig en op 'Quatorze Juillet ' (Franse nationale feestdag) die op 14 juli is, werd er altijd heel groot vuurwerk afgestoken om 12 uur 's nachts. Mijn verjaardag begon dan en dat heb ik altijd als erg leuk ervaren.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
In 2001 werd onze zoon Diego geboren en in 2004 onze dochter Luna. Ik liep veel met de kinderwagen bij het Het Maalwater en naarmate ze iets ouder werden, kampeerden ze bij mijn ouders op camping 'de Groene Kip', die toen nog bestond. We fietsten graag in de buurt van de camping of richting het mooie witte kerkje bij 't Loo. Of via de Zeeweg richting duinen en strand.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor eieren en met name gekookte eieren, maar ook voor de heerlijke bonbons die mijn eigen man maakt. Natuurlijk kan je mij ook altijd wakker maken voor mijn gezin, dat is mijn alles!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wilt worden.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Vaak hoor ik via via of van anderen dat ze eerst dachten dat ik eigenlijk arrogant zou zijn. Later hoor ik dan dat ik helemaal niet arrogant ben, maar juist heel gezellig en dat ik veel humor heb! In de beginjaren van mijn huwelijk met Marc kon ik meestal niet kijken bij voetbal, omdat ik vaak modellenwerk deed in het weekend. Mensen zagen mij daarom niet vaak en hadden een bepaald oordeel over mij. Een model die met de banketbakker trouwde.... Door mijn werk bevind ik mij in het 'glamour' wereldje, waardoor mensen nog steeds een bepaald oordeel hebben. Nu ik ouder ben en levenservaring heb, maakt het mij niet meer uit. Je hebt uiteindelijk maar een paar goede vrienden nodig om je heen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik vind dat wij zeer tevreden mogen zijn met Hans Romeyn. Zijn herbenoeming is welverdiend. Je kunt zien dat hij het naar zijn zin heeft, dan houd je het het langste vol.

10. Persoonlijke vraag van Sandra Bedeschi:
'Carolien, jij hebt je eigen bedrijf Passarella Moda Agency, waarvoor je de hele wereld overvliegt. Daarnaast ben je ook nog tv-presentatrice voor programma's op RTL4 en agent van Addy van den Krommenacker. Hoe weet je dit allemaal te combineren?'
Toen ik vijf jaar geleden mijn eigen bedrijf begon, wist ik dat ik veel naar het buitenland zou gaan. Marc en ik kregen jong kinderen en hebben ze samen goed opgevoed. De kinderen waren dus al wat ouder en dat maakte de keuze makkelijker. In diezelfde periode ben ik ook voor Addy van den Krommenacker gaan werken. Vaak wordt mij gevraagd: ben je nog wel eens thuis? Ik ben er wel achter gekomen dat ik echt prioriteiten moet stellen. Ik heb ook nog een heel lief gezin dat elkaar nodig heeft en zo lang kan ik ze ook niet missen.

Ik geef de vragen door aan Ton Dekker. Mijn vraag is:
'Je bent begonnen als eenmanszaak en nu is je bedrijf uitgegroeid tot een hoveniersbedrijf met een prachtige klantenkring in een hele brede omgeving. Wat is jouw kracht om zo succesvol te zijn?'

De gezelligste huiskamer voor wedstrijdbridge

Er wordt aandachtig maar gezellig gespeeld. Foto: aangeleverd

HEILOO - Thuisbridgers, kom eens spelen in wedstrijdverband! Op 6 september start de Heilooër Bridgeclub het nieuwe seizoen met een korte ledenvergadering en eerste speelavond.

De Heilooër Bridgeclub start iedere donderdagavond om 19.45 uur en er wordt in drie lijnen gespeeld. Er wordt gebridged in een ruime zaal bij Fletcher Hotel Heiloo en voor een drankje kunnen de spelers terecht aan de bar. Er is veel parkeerruimte op het eigen terrein. De eerste maanden worden afgesloten met een kerstdrive en de laatste maanden met een gezellige einddrive.

Mensen die gewend zijn om alleen 'thuisbridge' te spelen, zullen in deze omgeving met hetzelfde plezier bridgen in competitieverband. Als u het op prijs stelt, helpt een van onze leden u de eerste avonden op weg met tips, biedadvies of bediening van de bridgemates. Kunt u zich moeilijk verplaatsen, dan denkt de bridgeclub graag mee over een oplossing.

Voor meer informatie zie: www.heilooërbridgeclub.nl of bel 072-5334779.

BrotherAct in Witte Kerk Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - De regionale groep BrotherAct opent vrijdag 31 augustus het seizoen van de Witte Herk Heiloo, die net weer helemaal is gerestaureerd.

BrotherAct bestaat uit vier Noord-Hollandse topmusici. In deze groep spelen ze muziek. Alleen: hun muziek wordt live gecomponeerd, al improviserend, zelfs met bijdragen van bezoekers. Dat levert geweldig spannende concerten op, voor de bezoekers en voor henzelf. Alle stijlen worden beheerst, dus alle stijlen met een heel divers instrumentarium komen langs: wereldmuziek, hip-hop, Arabisch, dance en klassiek.

Bij ieder concert worden jonge musici uitgenodigd om een stuk mee te spelen. Kijk daarvoor kort van tevoren op de website: www.kunstgetij.nl.

BrotherAct is: René Lenting (zang, samplers, gitaar, percussie), Chris Colleye (zang, percussie), Ton Mulders (gitaren, saz, ud) en Marcel Keyser (zang, drums, percussie).

Vrijdag 31 augustus, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Meer informatie en reserveren: mail naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten aan de zaal zolang de voorraad strekt en in de voorverkoop bij boekhandel Bruna in Heiloo.

Kijk voor informatie over alle concerten van Kunstgetij op www.kunstgetij.nl.

Vind Jouw Balans

Foto: Natalie Bottemanne

Yoga, Energetische Coaching, Meditatie, Access Bars

Website: www.vindjouwbalans.nl

E-mail: info@vindjouwbalans.nl

Foto: Natalie Bottemanne

Facebook: Vind jouw balans Energetische Coaching

Telefoon: 06-24841416

Groepslessen: Hoofdgebouw Willibrordus, kamer 2.07, Kennemerstraatweg 464, Heiloo

Maandag en donderdag: 9.30 – 11.00 uur, dinsdag: 9.00 – 10.30 uur

Maandag- en woensdagavond: 19.30 – 21.00 uur

Individuele sessies op afspraak: Vredenoord 123, Heiloo

Marieke Geut (47) is al bijna twintig jaar docent Iyengar yoga. Sinds vijf jaar geeft zij groepslessen in een mooie ruimte in het hoofdgebouw van het Willibrordus Business Centrum (WBC). Meerdere yogacursisten komen al tien jaar bij Marieke en dat is iets waar zij onlangs dankbaar bij stilstond. Een mooie aanleiding om Vind Jouw Balans nog meer onder de aandacht te brengen. Naast yoga en meditatie geeft Marieke ook Energetische Coaching en Access Bars in haar praktijk aan huis.

Marieke en yoga
Marieke woont met haar man en twee dochters in Heiloo en is blij met wat zij met Vind Jouw Balans kan aanbieden aan wie dat nodig heeft. Naast haar opleiding 'Europese studies' deed zij al een yogaopleiding en is daar vervolgens mee verder gegaan. Marieke: "Alles qua werk is met mij verweven en staat niet los van mijn eigen ontwikkeling." Naast yoga is zij zich gaan verdiepen in Energetische Coaching. Marieke: "Ik werk vanuit energie en zowel in de groepslessen als bij de individuele coaching is het belangrijk dat mensen zich veilig voelen. Ik werk heel persoonlijk en zie snel wat iemand specifiek nodig heeft." Haar aanpak is een mix van kracht en zachtheid. Per persoon ligt de nadruk op het een of het ander. Marieke: "Bij yoga probeer je soms grenzen op te zoeken om verder te gaan. Soms denkt iemand iets niet te kunnen en blijkt dat met rustige aandacht wel te gaan. Dit soort ervaringen vertalen zich ook door in het leven en dat kan heel waardevol zijn. Dit is ook de link met Energetische Coaching."

Energetische Coaching en Access Bars

Soms heb je behoefte aan ruimte voor jezelf, om je op je plek te voelen met wat er is. Om je balans te vinden of te achterhalen of iets je in de weg zit. Energetische Coaching kan daarbij helpen. Het is een vorm van healing, waarbij energie die sterk voelbaar is en plekken warm maakt, laat voelen waar je iets mee 'moet'. Marieke: "Bij een sessie lig je comfortabel in de praktijkruimte. Vanuit mijn intuïtie en via ontspanning en lichte aanraking kom je in contact met je eigen innerlijk weten. Je gaat steeds dieper voelen en meestal komen er emoties los. Daardoor wijzigt er iets diep vanbinnen. De sessie wordt altijd positief afgesloten en werkt de dagen erna nog door." Bij Access Bars lig je ook en ontvang je energie op bepaalde punten. Ook al merk je niet altijd dat er iets loskomt, het voelt alsof je een ontspannen massage hebt gehad. Marieke: "Energetische Coaching is erop gericht om bewust patronen te doorbreken. Bij Access Bars gaat het 'vanzelf'. Daar gaat het om de ontspanning en richt je je niet op een bepaalde klacht, maar worden onbewuste patronen toch bewust gemaakt." Uiteraard kan je met Marieke overleggen wat op dit moment het beste bij je past.

Een extraatje in september

Naar aanleiding van het vijfjarig jubileum in het WBC ontvangt iedereen die in september een proefperiode yoga wil ervaren of individuele coaching of Access Bars volgt een gratis door Marieke gemaakte Orgonite-hanger. Dit is een energetische hanger gemaakt van hars, edelstenen en metaal. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Vind jouw balans Energetische Coaching.

Tekst: Natalie Bottemanne

Intentie

Het winkelaanbod in winkelcentrum 't Loo heeft inmiddels het niveau van tranentrekkende leegstand bereikt. Gelukkig hebben we de Hema en de AH nog. Ik herinner me de feestelijke opening (opa vertelt) toen in het glossy magazine City (gratis huis aan huis!) bijna alle winkeliers in het commerciële zonnetje werden gezet. Volle bak!

Wat bedenken Dela, eigenaar van 't Loo, en de gemeente om 't Loo op te knappen? Een intentieovereenkomst (Uitkijkpost van 8/8). Foto erbij van de ondertekenaars van deze 'mijlpaal', maar niet met de burgemeester erbij. Die doet niet mee aan die onzin, of hij was gewoon met vakantie. Een intentieovereenkomst, dat is zoiets als met elkaar afspreken dat we het met elkaar eens zijn dat ieder zijn goede wil heeft getoond.

Plannen maken is iets anders. Dat heeft met centen te maken en ligt meestal iets moeilijker. Opknappen betekent dus meer winkels (de leegstand invullen met modezaken?), meer klanten trekken, dus meer parkeerplaatsen (waar is die ruimte?), verbeteren van het verblijfsklimaat (een andere troon van Sinterklaas?) en aandacht voor veiligheid van fietsers (afstappen is het veiligst).

Intentie is een doekje voor het bloeden, een excuus, maar geen actie. 'Nou, agent, ik weet dat ik verkeerd geparkeerd sta, maar ik had net de intentie in te stappen…'

Tot overmaat van ramp wordt ook het publiek erbij betrokken. Intentieverklaring en publieksparticipatie, het lijkt een mooi huwelijk, maar het draait meestal uit op een vechtscheiding.

Zin in FIT met Do-In?

HEILOO - Op weg naar de herfst is het op peil houden van onze energie en vitaliteit extra belangrijk. Waarom Do-In iets voor ú kan zijn? Enkele ervaringen van cursisten:

"Al 4,5 jaar doe ik Do-In. Ik voel me energieker en fitter."
"Na een Do-In les voel ik me weer opgeladen en ook alerter."

Spreken deze ervaringen u aan? Bent u nieuwsgierig geworden wat Do-In voor ú kan betekenen? Meldt u zich dan aan voor een vrijblijvende proefles. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

Eerste Heilooër Klaverjasclub weer van start

HEILOO - Maandag 3 september begint de Eerste Heilooër Klaverjasclub (EHK) met een nieuw seizoen van de klaverjasavonden in cultureel centrum De Strandwal, naast de kapel op het GGZ-terrein. Wilt u ook eens kijken of het wat voor u is, kom dan gerust eens meespelen. U bent van harte welkom. De zaal is open vanaf 19.00 uur en we beginnen om 19.30 uur. Voor meer informatie belt u met een van de bestuursleden Gerda (072-5123271) of Ria (072-5339345).

Afsluiting Zomerklooien (nog één keertje dan...)

HEILOO - Elke woensdagmiddag in de zomervakantie organiseerde Bibliotheek Heiloo Zomerklooien: het doe- en leesprogramma voor de jeugd. Er is geklooid met kranten, robots, boeken, apparaten en allerlei ander knutselmateriaal. Woensdagmiddag 5 september wordt er voor de laatste keer met z'n allen nog één groot kunstwerk gemaakt: een waanzinnige boomhut! Er wordt om 15.00 uur gestart, gelijk na het voorlezen. Om 14.30 uur begint het maandelijkse voorleesfeestje, deze keer wordt voorgelezen uit het hartverwarmende prentenboek Buurman Brombeer van Ciara Flood. Kom je ook?

Broertjes en zusjes samen op de opvang op de Paulus Ontwikkelingsgerichte opvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar in één groep

Foto: aangeleverd

HEILOO - In Heiloo gaat op alle Blosse-locaties de peuteropvang van start op de eerste schooldag, 3 september. De peuteropvang sluit aan bij de thema's van het basisonderwijs en ook de openingstijden zijn op elkaar afgestemd. Dat deze peuteropvang een schot in de roos is, bleek al uit de aanmeldingen van ouders en de vragen die daarbij gesteld werden.

Manager kinderopvang Jona Kiewiet: "Met het aanbod van onze peuteropvang voorzien wij in een behoefte van ouders, dat was ons al duidelijk. We merkten dat ouders hier ook graag over mee wilden denken, want al snel kwam de vraag om broertjes en zusjes samen te laten spelen in opvangtijd. Hier zijn we meteen op ingesprongen door een combinatiegroep aan te bieden. Vanaf half september kunnen broertjes en zusjes na schooltijd samen spelen doordat we de peuteropvang combineren met de buitenschoolse opvang in dezelfde groep. In deze kleinschalige groep kunnen we 16 kinderen opvangen.

Susan Groot, directeur van Paulus kindcentrum vult aan: "Wat is er nu leuker voor een kind dan samen spelen en ontdekken met je broertje of zusje? Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leren veel van elkaar. Zij ontdekken elke dag nieuwe dingen. Dat is heel goed voor hun ontwikkeling en dat stopt ook niet na schooltijd. Op onze gecombineerde opvang dagen wij de kinderen uit om nieuwe dingen te ontdekken en te beleven, aansluitend op de onderwijsthema's."

De combinatiegroep op Paulus kindcentrum is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 18.30 uur. Vanwege het kleinschalige karakter van de groep kunnen er maximaal 16 kinderen van 2-12 jaar worden opgevangen Als we veel kinderen mogen verwelkomen, dan zal het aanbod uitgebreid worden met woensdag en vrijdag.

Altijd een kindcentrum in de buurt. Kijk op www.depaulusschool.nl of www.blosse.nl of bel naar ons klantcontact 072-56 60 200.

Start in Heiloo: Weerbaarheidstraining voor volwassenen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanaf 7 september 2018 start in het Trefpunt in Heiloo de Weerbaarheidstraining 'Fit & Veilig' voor volwassenen, die graag letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen willen staan. De training bestaat uit eenvoudige fysieke oefeningen ('Fit'), die erop zijn gericht om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten ('Veilig'). Gedurende 6 weken komen de deelnemers op vrijdag van 10.00-11.00 uur bij elkaar. Deelnamekosten bedragen € 50,-, aanmelden kan online via www.sport-z.org/fitveilig.

Inhoud lessen
De Weerbaarheidstraining bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven door een gediplomeerde weerbaarheidsdocent. Tijdens de trainingen wordt met behulp van oefeningen aan lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken gewerkt. Daarnaast wordt aan de algemene conditie gewerkt.

Meer informatie en aanmelden
De lessen vinden vanaf 7 september elke vrijdagochtend plaats van 10.00-11.00 uur, in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 te Heiloo. De kosten voor deze training bedragen € 50,- voor 6 lessen. Meer informatie over de cursus Fit & Veilig vindt u op www.sport-z.org/FitVeilig, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh, via 06-11 14 97 28 of p.dehoogh@sport-z.org.

Gezocht voor 'Willibrordus generatiekoor': (klein)kinderen, (groot)ouders en overgrootouders

Alle generaties zingen samen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens het evenement Willibrordus Draait Anders Door, dat gehouden wordt op 15 en 16 september op het landgoed Willibrordus, gaat er op zanggebied iets unieks gebeuren.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt een koor samengesteld uit alle generaties. Met (klein)kinderen, (groot)ouders en overgrootouders die het leuk vinden om met elkaar te zingen, wordt voor deze speciale gelegenheid het 'Willibrordus generatiekoor' opgesteld.

Op zaterdagmiddag 15 september van 13.00 tot 15.00 uur studeert het koor onder leiding van Paul Waerts, dirigent van het Oratoriumkoor Heiloo, twee mooie liederen in van John Rutter. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Diezelfde middag brengt het generatiekoor deze liederen om 16.00 ten gehore in de Cultuurkoepel!

De kosten voor deelname aan dit generatiekoor bedragen € 10,- (inclusief de bladmuziek) .
Heeft u belangstelling stuur dan een mailtje naar Caroline Oostveen (caroline@de-buitenkans.org) met uw contactgegevens om u aan te melden. Vermeld daarbij alstublieft of u bas, tenor, alt of sopraan bent.
En nodig vooral uw (klein)kinderen en/of (groot)ouders uit! Kaartjes zijn te koop bij het VVV (in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus).

Kijk voor meer informatie op www.willibrordusdraaitdoor.nl

Zilveren Maan Rouwgroepen weer van start na de zomervakantie!

HEILOO - Rouwen na een scheiding of een overlijden is overweldigend en gaat vaak samen met gevoelens die soms heel tegenstrijdig kunnen zijn. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen is rouwen confronterend en een periode van vooral heel hard werken aan jezelf. Want een ingrijpend verlies verduren gaat vaak niet vanzelf. Uit onderzoek blijkt dat het kinderen hierbij enorm kan helpen om met lotgenoten te praten, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen.

Daarom start Stichting Zilveren Maan in september voor alle basisschoolkinderen en jongeren op het voortgezet onderwijs met rouw- en verliesgroepen op scholen in Heiloo, Castricum en Uitgeest.

Deze lotgenotengroepen zijn bedoeld voor:
- kinderen en jongeren die te maken hebben met een ziekte, handicap, autisme binnen het gezin
- kinderen en jongeren die te maken hebben met een scheiding
- kinderen en jongeren die te maken hebben met een overlijden.

Voor meer informatie neemt u een kijkje op onze website: https://zilverenmaan.org/ . Voor aanmelding voor één van de lotgenotengroepen of meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van der Laan van Praktijk Zilveren Maan in Castricum via info@praktijkzilverenmaan.nl of 06-52452969.

Vroeg- en voorschoolse educatie Uk & Puk bij Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Om het stimuleren van de ontwikkeling verder vorm te geven heeft Kits Oonlie ervoor gekozen om bij de kinderdagverblijven en de peuteropvang te werken met het Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) Uk & Puk. Alle locaties van Kits Oonlie zijn officieel gecertificeerd voor het werken met dit unieke programma!

Uk & Puk is een educatief totaalprogramma, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk is speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Taalontwikkeling staat daarbij voorop: spreken, luisteren en uitbreiding van de woordenschat zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast is er bij Uk & Puk aandacht voor sociale vaardigheden, motoriek en is er een eerste oriëntatie in rekenen.

Wilt u een keer komen kijken of heeft u vragen over het VVE-programma Uk & Puk, neem dan gerust contact op met de centrale administratie, 072-5323576.

Open huis bij Chiron, Instituut voor lichaam en geest

HEILOO - Chiron, Instituut voor lichaam en geest, houdt op 8 en 9 september van 10.00 tot 16.00 uur open huis, met aansluitend een open week tot en met 16 september.

U kunt meedoen met merendeels gratis activiteiten zoals: soundhealing, meditatie, adem en ontspanning, yoga, Chi Neng Qigong, Chinese gym, massage, Access Bars, Helende Reis, voicedialogue, haptotherapie, individuele en groepsopstellingen. Ook is er een prijsvraag en een kruidentheeproeverij.

Chiron, De Hoefsmid 3 in Heiloo. Kijk voor het volledige programma op www.chironinstituut.nl.

De Straat: Het Zevenhuizen

Door de Lijster. Foto: Evert Visser

HEILOO - Met recht bijzonder: meneer Schouten woont inmiddels 73 jaar in zijn woning aan Het Zevenhuizen in Heiloo. Hij zag daar het levenslicht en weet als geen ander welke veranderingen de straat onderging. "Mijn huis stond hier als eerste in de straat en we woonden aan een onverharde weg. Later kwamen er enkele boerderijen bij. Die zijn allemaal verdwenen, op één boerderij na. Verkeer was er nauwelijks en als we een auto voor de deur zagen, dan wisten we vroeger dat we visite kregen. Ons huis was namelijk de laatste woning in de straat, ernaast stond een damhek, je kon toen niet verder. Toen de situatie veranderde en de straat doorliep, moesten we de eerste periode wennen dat auto's langsreden en niet stopten. Gek was dat." Een andere verandering is dat de gemeente Heiloo zorgde voor bochten in de weg om het snelverkeer tegen te gaan. Meneer Schouten kijkt terug op een mooie jeugd in Het Zevenhuizen. "Het was geweldig, het kon niet mooier. Er waren genoeg groene stukken, daar voetbalden we veel. Ook klommen we in bomen en maakten we boomhutten. Genoeg te spelen dus. Jammer genoeg is er nu weinig ruimte voor kinderen en ook volwassenen doen - in het algemeen gesproken - vaak moeilijk; er zijn veel meer regeltjes dan vroeger."

Aan de overkant is de Nic. Greeuw Flat gevestigd. Deze staat eigenlijk in Vrieswijk, maar kijkt uit op het Zevenhuizen. Voor de Uitkijkpostredactie reden om ook hier even aan te bellen. "Ik voel mij hier zeer welkom, dat voelt goed," vertelt Door de Lijster terwijl ze even uitrust van het doen van klusjes in huis. Ze is samen met haar drie kinderen de kersverse bewoonster van het appartementengebouw. "Ik woon hier nu drie dagen en ken inmiddels al best wat mensen hier. Mijn medebewoners, waaronder best veel mensen uit andere landen zoals Syrië en Somalië, stelden zich netjes voor. Iemand hielp ons een kast naar boven sjouwen en voor volgende week heb ik een afspraak staan bij een van de buren. Gezellig een kopje thee drinken. De inwoners van de flat willen elkaar helpen waar nodig, dat hoorde ik al op de eerste dag iemand zeggen. Dat is toch geweldig, allemaal lieve mensen hier." Door verhuisde vanuit de Obriglaan, een paar straten verderop, naar de flat. Voor die tijd woonde ze vijf jaar in Egmond aan Zee. "Ik groeide op in Heiloo en wilde graag opnieuw hier wonen. Daarom stond ik acht jaar ingeschreven voor een huurwoning. Die kwam vrij, ik vind het fantastisch. De flat is groot genoeg en we hebben vrij uitzicht, bijvoorbeeld op de volkstuintjes aan de overkant. Helemaal het einde."

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

'Van wegen naar leven' Uniek afslankprogramma waarbij je je vrij voelt

Het team van Heiloo Vitaal, v.l.n.r. Marjon van Diepen, Sandra van der Flier, René van der Flier, Patricia Hoekstra, Jolein Oliemans en Roos Veldt. Foto: Guido Bosland

HEILOO – Begin april opende Heiloo Vitaal de deuren van de nieuwe locatie op Landgoed Willibrordus. In de prettige ruimte op De Overtoom 7B wordt er vol enthousiasme gewerkt. Individueel of in kleine groepen kun je er trainen onder begeleiding van een gediplomeerd trainer, coach en/of therapeut. Er is keuze uit diverse programma's, het is maar net waar je de nadruk op wilt leggen om het door jou gewenste resultaat te behalen.

Als vitaliteitscoach en vitaliteitstherapeut begeleidt René van der Flier graag het complete plaatje: mindset, voeding en bewegen met als doel langdurig resultaat. En dit doet hij niet alleen. Inmiddels heeft hij een team van zes specialisten om zich heen verzameld, die allemaal gezamenlijk werken aan het gewenste resultaat van de cliënten. Trots stelt René het team voor:

Sandra van der Flier: trainer, evenementbegeleider en algemene zaken
Jolein Oliemans: trainer, coach
Patricia Hoekstra: vitaliteitscoach
Marjon van Diepen: yogadocent, stoelyoga, kinderyoga, yin, easy flow yoga
Roos Veldt: yogadocent, fysiotherapeut

René blijft graag in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk, en volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet. Na de zomer start Heiloo Vitaal met een nieuw programma 'Van wegen naar leven'.

In dit unieke afslankprogramma dat in september van start gaat, draait het niet om gewicht. "We helpen je te leren leven op een manier die bij jou past en die je gelukkig maakt," aldus René. "Alleen dan kan je het volhouden". Op een leuke en gevarieerde manier ga je met de specialisten uit het team aan de slag om onder andere af te vallen, fitter te worden, en meer energie en zelfvertrouwen te krijgen. Het programma duurt tien weken en je leert bijvoorbeeld hoe je afrekent met hardnekkige eetgewoonten, hoe je omgaat met je (sociale) omgeving en hoe je sterke eigenschappen inzet om vol te houden. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op donderdag 6 september om 20.00 uur of op zaterdag 8 september om 11.15 uur. Je kunt je hiervoor opgeven via de website www.heiloovitaal.nl/opleidingen/van-wegen-naar-leven.

Misschien is bovenstaande cursus niet iets dat bij jou past, maar ben je wel op zoek naar een sfeervolle ruimte waar je onder professionele begeleiding kunt trainen. Loop dan gerust eens binnen bij Heiloo Vitaal of maak een vrijblijvende afspraak om een kijkje te nemen. René: "Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn. Laten we samen aan de slag gaan."

Dartseizoen het Oosthonk geopend

HEILOO - In het Oosthonk te Heiloo is het dartseizoen weer geopend met een geslaagd teamtoernooi. Al zijn de meeste darters ook in de zomer best actief met hun hobby, door vakanties en dergelijke is er toch wel sprake van een wat luwe periode. Maar als de dagen weer gaan korten komen de kriebels om pijltjes te gaan gooien weer bovendrijven.

In het Oosthonk wordt al zeven jaar op rij het seizoen geopend met een gezellig teamtoernooi en een uitgebreide barbecue.

Zes teams streden voor de eer en deden dat in een ontspannen en sportieve sfeer. Na vier speelronden stonden de teams van Egmond en Roberto Spaghetti & De Helden beiden op 32 gewonnen legs, dus na de barbecue werd het nog even spannend. Tegen de Alkmaarse Pijlen Keilers lieten De Helden het op cruciale momenten echter liggen, waardoor team Egmond met één leg verschil de begeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Er werd nog een paar uurtjes nagepraat, maar rond de klok van elven kon het licht uit.

Datzelfde licht gaat voor de darters weer aan op 22 september, als de eerste van de nieuwe reeks van zes toernooien op het programma staat. De andere data zijn: 17 november, 29 december, 2 februari, 9 maart en 13 april. Zet die dus alvast maar in de agenda.

Iedereen een sportief en geslaagd seizoen toegewenst en tot darts in het Oosthonk.

Abdijmarkt op zaterdag 1 september

EGMOND-BINNEN - Op zaterdag 1 september is van alles te zien en te beleven tijdens de Abdijmarkt in de tuinen van de Abdij van Egmond.

Er zijn workshops en rondleidingen en de broeders hebben de abdijbibliotheek opgeruimd, wat een mooie verzameling boeken oplevert die tijdens de markt verkocht worden. De broeders gaan bij de infostand met bezoekers in gesprek over het monastieke leven. Om 11.00 uur en 14.30 uur houdt een broeder een lezing over het leven als monnik.

Workshop koken met bloemen en kloosterkruiden
Om 11.00 uur en 14.30 uur geven de broeders een workshop koken met bloemen en kloosterkruiden. De zusters van het Liobaklooster verkopen producten uit het eigen atelier en de eigen weverij. In de abdijwinkel kunt u terecht voor kaarsen, boeken, religieuze producten en abdijproducten zoals kaas, olie, jam, kaas, honing en producten uit andere abdijen. Aanmelden voor de workshop koken kan via boeken@abdijkaarsen.nl of bij de kassa. Aanmelden voor de lezing monastiek leven via abdijroeping@gmail.com.

Ingang: abdijwinkel, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen. De abdijmarkt is van 10.00–16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Reusachtige pompoen

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Puur biologisch geteeld in eigen tuin, grenzend aan de nieuwe Melco-woonwijk. Hobbytuinder P.J. Hoogeland oogstte deze op 50 kilo geschatte pompoen al een paar weken terug. Dat wordt een flinke pompoensoep aan de Kanaalweg, maar voorlopig ligt de vrucht nog in de voortuin te pronken. Heb jij hem al gezien?

Foto: Janneke Mars
Foto: Janneke Mars

In liefdevolle herinnering... Tamara Meijer

Tamara Meijer. Foto: aangeleverd

HEILOO - Acht jaar geleden trof het noodlot de Heiloose Tamara Meijer. Na een operatie aan haar blindedarm bleef ze last houden van pijn in haar buik. Twee keer ging ze terug naar het ziekenhuis maar ze werd met een kluitje in het riet naar huis gestuurd. De derde keer, toen ze krimpend van de pijn terugging, bleek er sprake te zijn van een buikvliesontsteking. De spoedoperatie mocht niet meer baten.

Al dagen voor de sinterklaasviering op 5 december waren Mieke en Nico Meijer er helemaal klaar voor: traditiegetrouw met warme chocomelk, banketletters en kadootjes. Zij wisten nog niet dat de avond een afschuwelijk verloop zou krijgen en dat de kadootjes van Tamara bij het Leger des Heils zouden belanden. Zij zaten namelijk die bewuste 5 december 2009 al voor de tweede nacht in het ziekenhuis waar hun geliefde dochter Tamara lag te vechten voor haar leven. Op 6 december om 3.30 uur overleed Tamara aan de gevolgen van de buikvliesontsteking. Maar eigenlijk als gevolg van een medische misser, zo vertelt vader Nico. Als Tamara serieus was genomen toen zij voor de eerste keer terugkeerde naar het ziekenhuis dan was ze er misschien nog geweest. Nico zette zijn verdriet om in actie en heeft na drie jaar strijd met het ziekenhuis voor elkaar gekregen dat de werkprotocollen zijn aangepast.

Tamara was "een bijzonder kind", zo vertelt haar moeder Mieke. "Ze had aan 24 uur in een dag niet genoeg, ze had maar 32 jaar en daarin moest blijkbaar alles gebeuren," aldus vader Nico. Ze was sportief, idealistisch, ondernemend en reislustig. Lachend vertelt Nico dat ze haar eerste reis maakte naar Oeganda, of all places. Ze kwam terug met dreadlocks, op twee verschillende slippers en stinkend naar de koemest waarmee haar dreads verstevigd waren. Maar ze had de smaak te pakken en reisde vanaf toen zoveel mogelijk. Idealistisch als ze was nam ze op volgende reizen een grote koffer met dildo's mee om de prostituees aldaar voorlichting te geven over veilig vrijen. "Ze heeft zelfs op de Thaise staatstelevisie voorlichting gegeven met een banaan en een condoom." Nico en Mieke vertellen het verhaal met een glimlach. Typisch Tamara.

Een van haar laatste reizen was naar Cambodja, en om daar langer te kunnen blijven besloot ze haar begrafenispolis af te kopen. Toen het noodlot kort daarna toesloeg bleek zij dus niet verzekerd. De hechte vriendengroep van Tamara loste het op: tijdens de drukbezochte afscheidsavond die zij mochten organiseren voor hun vriendin haalden ze 6000 euro aan donaties voor de uitvaart op. Later werd het ziekenhuis veroordeeld tot het betalen van de uitvaart. De vrienden kregen het geld van Nico en Mieke terug mits ze er iets goeds mee zouden doen. Zij doneerden het o.a. aan een terminaal zieke vriendin die het geldbedrag gebruikte om haar laatste hoop, een behandeling in Duitsland te ondergaan. Helaas is zij uiteindelijk ook overleden.

De donatie aan de zieke vriendin lag in de lijn van Tamara's karakter, ze hielp altijd iedereen: als er een zwerver langs de kant van de straat lag gaf ze hem haar laatste tientje. Ze was werkzaam als sociotherapeute bij het Triversum en ze had een speciale band met "haar kinderen". Op het moment dat ze overleed was ze bezig met het opzetten van een hostel in Alkmaar. Daar zouden haar Triversum-pupillen aan het werk kunnen om zo een nieuwe kans in de maatschappij te krijgen. De kinderen van het Triversum waren ontroostbaar toen ze hoorden van Tamara's dood. Zij hebben de medailles die zij ontvingen van de Dam tot Damloop, die zij liepen na het overlijden van Tamara, op haar graf uitgestald. Tamara Meijer werd maar 32 jaar.

Tekst: Margreeth Anema

Yakult Start to Run cursus vanaf 7 september bij AV Trias

Foto: aangeleverd

HEILOO - Leren hardlopen? Dit kan bij atletiekvereniging Trias.

De Yakult Start to Run cursus bij AV Trias start op vrijdag 7 september 2018 van 09.00-10.15 uur. De Start to Run cyclus bestaat uit zeven weken, waarvan zes vrijdagen trainen op de atletiekbaan en een afsluitende Start to Finish op de zevende vrijdag in het Maalwaterpark.

Wie wil dat nu niet? Iedereen toch?

Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. En toch is het lastig om zelf te beginnen. Want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank of op een terrasje? Start to Run trainer Wim Noom begrijpt dat en helpt een handje met 7 hardlooptrainingen die iedere beginner over de drempel helpt.

Geef je op via https://www.yakultstarttorun.nl/inschrijven?cid=10840

Paul van Toornburg 1e bij Vennewater Biljarttoernooi

v.l.n.r. Paul van Toornburg, Jan Schouten, George van der Linden, Berend Challa.

HEILOO - Er deden maar liefst 36 deelnemers mee aan het Piet Glas Vennewatertoernooi in Sportcafé en Biljartcentrum het Vennewater. Op vier avonden en één dag werd er gespeeld om de Piet Glas trofee en werd een nieuwe biljartkeu beschikbaar gesteld door Horeca de Wit BV.

Er kwamen 16 deelnemers terug op de zaterdag en die speelden in vier poules van vier, waarvan de winnaars naar de halve finale gingen. Spelers kwamen uit onder meer Heerhugowaard, Castricum, de Egmonden en Limmen. In de halve finale streed Paul van Toornburg tegen Berend Challa en zo voorspoedig als het in de voorrondes ging met Van Toornburg, zo moeizaam ging het in deze halve finale. Toch wist hij de partij in zijn voordeel te beslechten. De andere halve finale ging tussen Jan Schouten uit Koedijk en George van der Linden. Dit werd een waar spektakel, want na 26 beurten was het remise en na nóg een remise wist Schouten de partij te winnen. De finale was teveel voor Jan Schouten die zijn kruit had verschoten na een lange dag biljarten, en zo werd Paul van Toornburg de kampioen van 2018. Zijn naam komt in de Hall of Fame. De derde plaats ging naar George van der Linden.

Al met al een geslaagde nieuwe opzet van dit toernooi dat in 2019 een vervolg zal krijgen.

13 / 24

14 / 24

15 / 24

Heeft Albert Heijn Limmen boter op zijn hoofd?

LIMMEN - Op 12 juni jl. diende bij de Raad van State in Den Haag een beroep van Albert Heijn Supermarkt b.v. te Limmen (hierna AH), tegen het uitwerkingsplan Supermarkt Limmen. Dit plan moet een vestiging van een DEEN Supermarkt in Limmen mogelijk maken. Op basis van de uitspraak van 28 juni is AH in het ONGELIJK gesteld.

Zoals gebruikelijk worden door de advocaten de meest bizarre en onrealistische bezwaren aangevoerd om de rechter maar aan het twijfelen te brengen of op het verkeerde been te zetten.

Een van de argumenten is: "De vestiging van de nieuwe supermarkt zal leiden tot leegstand van de winkelruimten die in de directe nabijheid van de huidige AH supermarkt zijn gevestigd". Volgens mij is AH er zelf schuldig aan dat er steeds meer winkels in Limmen zijn verdwenen.

De vestiging van deze AH werd destijds mogelijk gemaakt met een stemming in de gemeenteraad van Limmen: 6 stemmen voor en 5 stemmen tegen. De doorslaggevende stem kwam van een raadslid die speciaal daarvoor van de luchthaven Schiphol moest worden opgehaald…

Mede door de vestiging van AH aan de Vuurbaak heeft de toenmalige Vivo-winkel aan de Rijksweg zijn deuren moeten sluiten. AH stuurt dus aan op een monopoliepositie in Limmen. AH wil bepalen waar de inwoners van Limmen hun dagelijkse boodschappen moeten doen en de mensen die niet naar de AH willen moeten noodgedwongen uitwijken naar Castricum, Heiloo of andere plaatsen met wel een ruim en gevarieerd aanbod!

Het is juist beter voor Limmen, mede gelet op de groei en uitbreiding van ons dorp, dat we ook aan de westkant een volwaardige supermarkt hebben. Laten we ons nu niet leiden door allerlei regeltjes, die bepalen dat op basis van onnodige onderzoeken en rapporten de nieuwe winkel maar 850m2 mag zijn? Dat is toch het bewuste risico van de ondernemer?

Laat AH Limmen stoppen met al zijn bezwaren tegen de vestiging van een DEEN supermarkt in Limmen.

Of is het bij AH slechts vakken vullen of zakken vullen?

Uiteindelijk bepaalt de consument zelf waar hij zijn inkopen doet!

(naam en adres bij de redactie bekend)

Inwoner Heiloo 10.000e bezoeker van Huys Egmont

Lies Riet uit Heiloo was de 10.000ste bezoeker van Huys Egmont. Hier ontvangt ze bloemen van Isa en Martijn Mulder. Foto: Frits van Eck

EGMOND AAN DEN HOEF - Even lekker naar Egmond fietsen, het is wat velen uit de omgeving doen, zo ook de Heilooërs Lies en Taco Riet, die in Huys Egmont (tegenover de Slotfundamenten) voor een verrassing kwamen te staan.

Ze zijn door de polder over het Zomerdijkje gekomen. Bij aankomst in het Slotkwartier had Lies nog gezegd: "Wat is dat toch een schattig rijtje van oude gebouwtjes". Hoeve Overslot hadden ze al vaker bezocht en nu lokken de vlaggen bij Huys Egmont ze naar binnen. Wat een verrassing, als blijkt dat Lies de 10.000ste bezoeker is sinds de opening in 2017. Er is koffie met gebak en er zijn bloemen voor Lies van de voorzitter van Historisch Egmond. Maar eerst kijkt het stel rond bij de bijzondere tentoonstelling van Ab Baart: Egmonders gefotografeerd als het evenbeeld van historische figuren. Sinds 1 juni gingen maar liefst 3700 bezoekers ze voor. Ook de 'hoek' van Egmond-kenner Jos Hof krijgt de aandacht. Hier is van alles te vinden over de Heren en Graven van Egmond, in het bijzonder de bekende Lamoraal van Egmont wiens standbeeld in de Slotgracht staat.

Huys Egmont is gevestigd aan de Slotweg 46 in Egmond aan den Hoef. De openingstijden zijn t/m september: donderdag t/m zondag van 14.00–17.00 uur en op andere dagen bij vlagvertoon. Toegang gratis. www.huysegmont.nl

Tekst: Carla Kager

Eigenaars De Klok starten foto-actie

Op de plek van het terras staat inmiddels een hek. De eigenaren willen hier een groot doek aan bevestigen met allerlei foto's van het restaurant. Foto: Facebookpagina De Klok

EGMOND AAN ZEE - De eigenaars van het afgebrande restaurant De Klok in Egmond aan Zee zijn een actie gestart. Ze vragen op hun website om herinneringen aan De Klok te delen door foto's op te sturen. Aan het hek dat om het pand staat zal een groot doek worden bevestigd waarop de foto's staan afgedrukt.

Eigenaars Jules Breuer, Mirjam van het Maalpad en Rob Pools zien de foto's (met datum) graag tegemoet via de weblink www.deklokegmond.nl/herinnering of via het e-mailadres herinnering@deklokegmond.nl. Hou er rekening mee dat eventuele personen op de foto toestemming moeten geven i.v.m. hun privacy!

Het drietal zegt "compleet overdonderd" te zijn door de hartverwarmende steun die ze ontvingen na de brand die op 16 augustus het pand volledig heeft verwoest. Een door particulieren gestarte actie heeft inmiddels al meer dan 20.000 euro opgebracht. "We zullen er alles aan doen om restaurant De Klok weer van de grond af op te bouwen. Dit gaat helaas nog even duren." Ze hopen dat er massaal zal worden gereageerd en dat er straks op het doek veel mooie foto's te bewonderen zijn.

Kaartverkoop 'Egmond-Binnen Bruist' gestart

Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - 'Egmond op z'n Kop' is nog maar net achter de rug of er wordt alweer vooruitgekeken naar 'Egmond-Binnen Bruist'.

Voor het najaarsconcert heeft Fanfare Eensgezindheid samenwerking gezocht met Bob en de Blue Band en het koor New Voice. Als dat niet gaat bruisen…

Het concert vindt plaats op zaterdag 3 november om 20.30 uur in De Schulp aan de Visweg 45 in Egmond-Binnen. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar op de volgende adressen:
- Elektrotechnisch bureau W. J. Apeldoorn; ook wel bekend als 'Lampie'
- Dorpshuis De Schulp
- Bakkerij De Haan

De kaarten kosten in de voorverkoop € 12,50 en op de avond zelf aan de deur € 15,00.

Kermisrun 2018; Rennen voor de kerk

De organisatie van de Kermisrun heeft er zin in. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De voorbereidingen voor de kermisrun 2018 zijn in volle gang! De opbrengsten gaan naar de Corneliuskerk, dus hoe meer inschrijvingen, hoe hoger de donaties! Help jij met jouw inspanning de kerk overeind?

Dit jaar is de zesde editie van de kermisrun met een nieuwe organisatie. Veel ondernemers uit Limmen en omgeving hebben zich aangesloten en mooie hindernissen bedacht voor 8 september 2018. De route is iets gewijzigd, er zijn nieuwe hindernissen en met het thema On Fire wordt het dit jaar een mooi spektakel. Ook een aantal organisatieleden van de vorige vijf edities van de Kermisrun zijn nog betrokken en verzorgen een spectaculaire hindernis bij 't Stet!

De kinderen kunnen ondertussen alvast oefenen voor later op een mini-hindernisbaan (luchtkussen) op het Kerkplein. Uiteraard verzorgd door Events4all van Harold van Veghten. De brandweer staat dit jaar ook weer klaar om alle deelnemers met veel plezier schoon te spuiten en te ontdoen van kroos, modder en zweet.

De muzikale drive voor de hardlopers wordt verzorgd door DJ Gio in het dorpspark, Dave&Jeff bij de Heeren van Limmen, Excelsior slagwerkgroep bij 't Stet en UN Band bij de Zonnedauw.

Marieke en René van Zilt van de Heeren van Limmen ontvangen de deelnemers en het publiek hartelijk bij de start en finish en de feestelijkheden daarna. Het buffet van Toon Könst is een feestmaal en helpt eenieder weer op krachten te komen voor de rest van de avond.

Na de warming-up om 15:30 uur zal het deelnemersveld om 16:00 uur starten voor één, twee of alle drie de rondes van 3 km. De organisatie hoopt op heel veel deelnemers én toeschouwers! Vanaf 19:00 uur is het lopend buffet geopend. Dit is bij de prijs van de deelnemers inbegrepen, maar iedereen is hier welkom. Voor € 10,00 p.p. kan worden meegegeten. 's Avonds is er live-muziek in de Heeren van Limmen, er kan dus tot laat gefeest worden.

De organisatie wil iedereen die meewerkt alvast enorm bedanken en wenst de deelnemers en toeschouwers heel veel plezier.

Mocht je je nog niet ingeschreven hebben, dit kan nog tot en met zondag 2 september 2018! De inschrijfkosten bedragen € 30,-. Dit is inclusief het lopend buffet na afloop.

Inschrijven kan op www.kermisrun.nl . Op de Facebookpagina van Kermisrun Limmen is het laatste nieuws te vinden. En... hoe meer inschrijvingen, hoe hoger de donatie voor de kerk!

Tot zaterdag 8 september namens de Kermisrun organisatie,
Ron Hof, Ron Lute, Dennis Beentjes, Marco Hulsebosch, Erik Lamers en Mirella Wamsteeker.

Sponsors: Zandbergen Transport, Gerard de Nijs transport en kraanverhuur, Piet Baltus loonbedrijf , Winder Limmen, Nuko Electrotechniek, van der Steen Autobedrijf, Kerssens Montage, Handelsonderneming Ed van Duin, Maarten Min Glazenwassersbedrijf, Aannemersbedrijf N. Commandeur, Lifecontrol.com, Aannemersbedrijf Hollenberg, Tom van Leen Schilderwerken, AH Limmen, In-Bizniz Verzekeringen, Joris Beentjes Installatietechniek, Kees Zoon Tuincreaties, Tunico, Unive, 68 Design, Wempe Transport & VV Limmen.

Open middag 'tHuis Lioba op 31 augustus

Kees: "Klasbakken zijn het, stuk voor stuk, de vrijwilligers hier." Foto: Willeke Alkema

EGMOND-BINNEN - Kees (62) uit Alkmaar heeft een venijnige kanker. Hem werd aangeraden om er even tussenuit te gaan en zich te laten verzorgen. Nu zit hij in 'tHuis Lioba. "Tot mijn grote genoegen, mag ik wel zeggen."

"De vele vrijwilligers zijn er niet alleen om mij mijn sokken aan te trekken, maar ze zijn ook niet bang om over de dood en over doodgaan te praten. En dat is voor mensen zoals ik, die in een fase zijn dat we er veel en graag over willen praten, ongekend belangrijk. Klasbakken zijn het, stuk voor stuk, de vrijwilligers hier. Ze kunnen goed verzorgen, hebben een luisterend oor en laten mij in mijn waarde. Dat noem ik oprecht liefdevol."

Vrijwilligers nodig
'tHuis Lioba aan de Herenweg 85 in Egmond-Binnen, sfeervol gelegen op het terrein van het Lioba Klooster, is een plaats waar mensen als Kees tijdelijk rust kunnen vinden. Of de verzorging genieten die ze zichzelf niet kunnen geven. Voelt u zich als vrijwilliger geroepen om mensen te helpen, schroom dan niet. Of, zoals Kees dat uit de grond van zijn hart laat komen, "dan gaat het hier helemáál leuk worden!"

'tHuis Lioba opent 31 augustus de deuren van 15.00 tot 17.00 uur. Verdere informatie: www.thuis-lioba.nl. U kunt ook bellen: 06-12408072. Het hele verhaal van Kees is te lezen op de website www.uitkijkpost.nl.

Zomerfeest SWOL bij Vredeburg Limmen

LIMMEN - Stichting Welzijn Ouderen Limmen organiseert op vrijdag 31 augustus voor de tweede keer een zomerfeest. Tussen 16.00 en 18.00 uur staat de deur van de benedenverdieping van Vredeburg als altijd gastvrij open voor iedereen die belangstelling heeft in de vele activiteiten die daar plaatsvinden. U kunt bijvoorbeeld kennismaken met biljarten, jeu de boules, yoga, dansen, bridgen, keezen en nog veel meer. Kent u iemand voor wie dit ook interessant kan zijn? Gewoon samen komen! Er wordt gezorgd voor een drankje en een hapje. In de directe omgeving is er ruime parkeergelegenheid. Aansluitend is er vanaf 18.00 uur een heerlijk buffet op de bovenverdieping (uitstekende lift aanwezig!). De deelname hieraan bedraagt slechts € 25,- inclusief drankjes. Aanmelding is noodzakelijk. Bel dan even met Horeca Vredeburg, (072) 5 05 19 50.

Timmerdorpkermis in Akersloot

De voorraad hout ligt al klaar... Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Het is kermis in Akersloot… Geen gewone kermis, maar timmerdorpkermis.

Vanaf woensdag 29 augustus wordt er weer volop getimmerd, gezaagd en gebouwd en het thema van dit jaar is kermis! Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, zoals een markt, sport en spel en wordt er heerlijk gesmuld op zijn tijd. Dit alles met dank aan de vele vrijwilligers die alles bedenken, organiseren en uitvoeren, de sponsoren, maar vooral ook de kinderen die ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft en geniet!

Ben je nieuwsgierig en wil je komen kijken? Op vrijdagavond is iedereen welkom om alle hutten te komen bewonderen en naar de optredens tijdens de bonte avond te kijken. De bonte avond begint om 18.30 uur. Het worden vast weer prachtige dagen.

Unieke cd met 60 jaar Akersloter popmuziek te koop

Veel van de artiesten die op de cd staan tijdens Akerpop 2018. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Vanaf de jaren zestig tot heden zijn vele Akersloter muzikanten actief geweest op het podium. Tijdens de kermis, bruiloften of optredens, in de kroegen en uiteraard in de Storey Club. De bands bestaan vaak niet meer maar de muziek is gebleven. Soms door bewaarde opnames, door de Akerpop-concerten in de Storey Club of omdat de muzikanten recent de studio zijn ingedoken.

Al deze muzikale herinneringen zijn samengebracht op een unieke cd. De artiesten en samenstellers hebben belangeloos meegewerkt. Hierdoor is deze cd voor slechts € 5,- te verkrijgen. De oplage is beperkt en de eventuele opbrengst is voor een goed doel (Storey Club en HV Oud-Akersloot). Deze cd is een must voor de liefhebbers van popmuziek met Akersloter roots.

Welke muzikanten staan op deze cd: The Magic Strings, De Tophitters, Tineke Schoemaker (Barrelhouse), For2Night, Henk Kerssens, Het Akersloter Kermiskoor, Jan Oud, Indahouse, JUS, Fabric, Left Behind, Tha Bonerz, Nevertheless, De Bikkels, Be-Rude, Switch, Rainbow Warrior, Between en DJ Korsakoff.

De cd is verkrijgbaar bij NOVY Velzeboer of bij Veldt Toko.

SAXOFOONLES voor jong en oud. Jazz/blues/pop. Westerweg Heiloo
VICTOR POSCH Tel: 06 - 1323 0949 www.victorposch.nl

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

BADMINTONCLUB 55+ gaat op woensdag 5 september weer beginnen. Dames en heren van 55 jaar en ouder spelen in de Badmintonhal 't Vennewater elke woensdag in 2 groepen van 8.30 - 12.00 uur. Wil je ook sportief bezig zijn, neem dan gerust je sportschoenen mee en kom langs, de rest verzorgen wij.

Grote sortering gebruikte dames- en herenfietsen.
Bosman Tweewielers Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

I.v.m. verkoop van ons woonhuis zijn wij op zoek naar een TIJDELIJKE WOONRUIMTE voor een tweepersoonshuishouden per 1 november a.s. in Heiloo e.o. M. 06 40 49 99 05 of 06 40 69 30 30

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 01709 0670

Gevr. flinke huish.hulp met goede ervaring. 1 x per week in Heiloo. Tel. 06 - 50400790 of info@jokespeetsschoonmaakbedrijf.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 - 17090670

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a. € 500.
Bosman Tweewielers Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting

Heeft nog tijd over voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

Tel: 06 - 42479384