De Uitkijkpost

6 april 2016

De Uitkijkpost 6 april 2016


9 minderjarige vluchtelingen in Egelshoek

HEILOO - Parlan begeleidt vanaf begin april 9 alleenstaande minderjarige vluchtelingen tussen de 15 en 18 jaar in de Hobbits. Aan het Wethouder Thomsonbos 39-41 in de Egelshoek worden al vijftien jaar jongeren opgevangen. De buurt heeft deze jongeren altijd met open armen ontvangen en tijdens de informele bijeenkomst van 17 maart was ook een welkome sfeer voor de toekomstige bewoners te voelen.

De buurt kreeg samen met burgemeester Romeyn en wethouder Elly Beens toegelicht dat het vertrek van de eerdere bewoners los staat van de opvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen. De verhuizing van de Hobbits-kinderen kwam voort uit de veranderde visie van Parlan, dat jonge kinderen het beste thuis of anders in een gezinssituatie kunnen opgroeien. Parlan heeft voor alle Hobbits-kinderen goede vervolgopvang gevonden in pleeggezinnen of gezinshuizen. Daardoor stond de Hobbits dus leeg. Toen het besluit om te verhuizen viel, was de opvang van deze jongeren nog niet in beeld.

Parlan is, in samenwerking met het Nidos, verantwoordelijk voor het opvangen van de jongeren. Nidos is de voogdij-instelling voor deze vluchtelingenkinderen met verblijfsstatus en als zodanig verantwoordelijk. Bij het plaatsen van nieuwe kinderen probeert het Nidos te letten op de groep die dan in de Hobbit woont. Het Nidos heeft een contract van drie jaar met Parlan. Dat contract kan twee keer met twee jaar worden verlengd.

Trots

Parlan heeft de gemeente Heiloo op de hoogte gesteld van de plannen en samen hebben zij de buurt geïnformeerd. Burgemeester Hans Romeyn: "Het doet mij goed om te ervaren dat kinderen welkom zijn in deze buurt. Dat hebben we gezien met de kinderen die er de afgelopen jaren hebben gewoond en ook voor de jongeren die er vanaf april komen te wonen staat de deur open. Ik ben er trots op dat we ons in Heiloo verantwoordelijk voelen voor onszelf en voor elkaar. Zorgen voor elkaar betekent dat we niet langs elkaar leven, maar aandacht voor elkaar hebben. Het is mooi om te zien dat de buren ook een rol willen spelen bij het helpen integreren van de jongeren. Zo blijft Heiloo een fijne plek om te wonen voor iedereen."

Begeleiding

Parlan begeleidt de jongeren. Mochten er vragen of wensen vanuit de buurt zijn, dan kunnen zij de groepsleiding daarop aanspreken of bellen met een nummer dat 24/7 bereikbaar is.

Elke gemeente heeft een taakstelling om vergunninghouders op te nemen. Dit zijn voormalige asielzoekers, die permanent in ons land kunnen en mogen blijven. Zij hebben een verblijfsvergunning en verblijven nu nog in asielzoekerscentra. De gemeente richt zich op het versneld huisvesten van mensen met een verblijfsvergunning (vergunninghouders). De gemeente heeft vanuit het Rijk een taakstelling meegekregen om de eerste helft van dit jaar 29 vergunninghouders op te vangen. De negen jongeren die in de Hobbit komen wonen maken daar onderdeel van uit.

Foto: Peter de Ruyter Landschapsarchitectuur.

Vanavond: seminar 'Durf en Doorzettingsvermogen'

Poolreiziger Yuri Klaver. Foto: Selfie van Yuri Klaver

HEILOO - Cassandra Bertels van Shiftcoaching verzorgt speciaal voor ondernemers en managers uit Noord-Holland Noord een seminar door poolreiziger Yuri Klaver, een graag geziene gastspreker op big events van onder meer Booking.com en Endemol. Hij verhaalt met ijzig-schitterende 'freeze frames' hoe hij tijdens zijn 7.000 kilometer lange solo-expeditie op ski's en per kajak door het onherbergzame poolgebied van Alaska en Canada obstakels en tegenslagen overwon. Raakvlakken voor u met de poolvlakte? Jazeker. Zo heeft een kleine koerscorrectie vaak al grote gevolgen… Shiftcoaching plaatst deze in een organisatiekundig kader.

U bent van harte welkom van 19.30 tot 21.30 uur in de Kleine Kapel van het Willibrordus Business Centrum, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. De entree bedraagt € 35,- (inclusief één introducé en de borrel na afloop). Aanmelden: shiftcoaching@outlook.com. Meer informatie: www.shiftcoaching.nl

Dansende koeien op Landgoed Ter Coulster

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het is weer zover, op zaterdag 9 april mogen de koeien van de familie Brouwer de Koning het land weer in. We hebben een koud voorjaar gehad, maar gelukkig begint het gras de afgelopen week goed te groeien. De koeien kunnen dus weer naar buiten! Om klokslag 13.00 uur mogen de dames voor het eerst dit jaar naar buiten. Er is dit jaar geen open dag op de boerderij, maar wilt u dit niet missen, dan bent u van harte welkom op Landgoed Ter Coulster, Kennemerstraatweg 432, Heiloo. Ook vanaf de Kanaalweg is de boerderij makkelijk bereikbaar.

Bijstand in Heiloo: 1% inwoners heeft een uitkering

HEILOO - In de gemeente Heiloo ontvangen 220 mensen een bijstandsuitkering. Dat is 1% van alle inwoners en minder dan gemiddeld in Nederland.

Het hoogste aandeel bijstandsuitkeringen in Nederland telt de gemeente Rotterdam (6,6% van de inwoners). Het aantal bijstandsuitkeringen in Nederland nam tussen 2011 en 2015 gemiddeld met 20 procent toe. In Heiloo is het aantal uitkeringen tussen 2011 en 2015 met 38% toegenomen. Op 1 januari 2016 heeft Heiloo 22.690 inwoners.

Bron: RTL Nieuws.

Tien vragen Angelique

Foto: Janneke Mars

Ik ben Angelique. Samen met Ralph en onze zonen Mees en Raven woon ik op de Butterlaan. Onze dochter Josefien studeert en woont in Leiden. Wij zijn in 2009 in Heiloo komen wonen en zijn hier erg blij. Het voelt nog steeds als een vakantiehuisje met een heerlijk grote tuin. Ik werk nu zo'n 5 jaar als postbezorger bij Postnl.

1. Ben je een echte Heilooër?

Wat ís een echte Heilooër… Ik denk dat ik een aardige Heilooër aan het worden ben. Door mijn werk fiets ik door het hele dorp, door de mooiste straten, en ik heb vaak mooie ontmoetingen met ontzettend aardige mensen.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?

Ik hou erg van mensen. Wij hebben als gezin verschillende kinderen opgevangen, met en zonder beperkingen. Ik heb als vrijwilliger in het hospice gewerkt en volwassenen geholpen met een hulpvraag. Daar word ik erg gelukkig van, dus ik zou met mensen gaan werken.

3. Wie zou je graag ontmoeten?

Mijn lieve vader. Hij is in 1999 overleden. Mees en Josefien waren nog klein, Raven nog niet geboren. Ik zou hem graag willen laten zien wat een geweldig mooie mensen het zijn geworden.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik heb in een tehuis voor kinderen met een beperking in Karachi, Pakistan, gewerkt. En het land doorgereisd.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Misschien toch wel onze eigen achtertuin, waar we heerlijk samen zijn en eten en drinken rondom ons vuurtje.

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?

De kinderen maken me wakker als ze laat thuis komen om even gezellig te kletsen. Als iemand me nodig heeft 's nachts, bel me maar; ik spring zo mijn bed uit, geen probleem.

7. Wat is het beste advies wat je ooit kreeg?

Beweeg je mee op de golven van het leven.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Iedere zomer organiseer ik met mijn collega Herman een barbecue in onze achtertuin voor alle postbezorgers van ons depot, in de winter een glühweinavond. We eindigen rondom het vuur, met muziek en gezang van Piet Schouten. Erg gezellige avondjes zijn dat.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

We klagen over leegstand, maar waar halen we onze cadeautjes, onze boodschappen? We hebben last van vliegtuigen maar waar komen onze spullen vandaan, waar gaan we naartoe op vakantie? Het is gemakkelijk om te klagen en te wijzen, maar wat kunnen we zelf veranderen? We zijn met elkaar verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Help een ander, oordeel niet, wees wat liever voor elkaar.

10. Persoonlijke vraag:

Ik ben enorm onder de indruk van jouw positiviteit en manier van in het leven staan. Wat is jouw drijvende kracht?

Ik houd gewoon erg van het leven!

Ik nomineer Thea Piët voor de volgende 10 vragen. Mijn persoonlijke vraag aan haar is:

Jij hebt je jarenlang ingezet voor vluchtelingenwerk in Heiloo. Ik schrik soms van negatieve reacties op de komst van vluchtelingen in ons dorp. Mijn vraag aan jou: wat heeft een vluchteling van ons nodig om zich veilig en thuis te voelen in Heiloo?

Klaverjasdrive met prijzen op 11 april

HEILOO - Maandag 11 april is er een Klaverjasdrive en een verloting met mooie prijzen. Alle kaartliefhebbers, het liefst met partner, zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom bij Cultureel centrum 'De Strandwal', naast de Kapel op het GGZ-terrein.

Bent u een terugkerende bezoeker en u kunt een keer niet, of als u voor het eerst komt, meld dit bij één van de onderstaande bestuursleden.

Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271, of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345

Heiloo's got talent voorjaarsconcert Eensgezindheid

Heiloo - Op zaterdag 9 april gaat er een groot muziekspektakel in Heiloo plaatsvinden in de grote zaal van het Fletcher Hotel (Kwartje Koffie) te Heiloo. Eensgezindheid geeft dan haar traditionele voorjaarsconcert. De titel van het concert is 'Heiloo's got Talent'.

Zowel het grootorkest als het leerlingenorkest gaan zich profileren met verschillende muziekstukken. Diverse solisten uit Heiloo zullen deze avond de revue passeren. Tijdens dit concert zal ook de 'Maestro van Heiloo' bekend worden gemaakt uit de drie genomineerde kandidaten Frits Hogerheijde, Anneke Loman en Maaike de Wijs. Zij zijn overgebleven uit de dirigentenwedstrijd die voorafgaand aan dit concert werd georganiseerd.

Net als in het AVROTROS-televisieprogramma Maestro heeft Eensgezindheid drie kandidaten genomineerd die voor het eerst in hun leven een orkest wilden dirigeren. Na een tweede selectieronde die op 31 maart plaatsvond, wordt pas op het voorjaarsconcert bekendgemaakt wie zich De Maestro van Heiloo mag noemen. Hij of zij zal op dat moment ook daadwerkelijk het geoefende muziekstuk voor het publiek gaan dirigeren. De winnaar ontvangt uit handen van de jury een Gouden Dirigeerstok.

Toegangskaarten zijn op 9 april verkrijgbaar voor € 12,50 per persoon (inclusief consumptiemunt). De toegangskaarten zijn op 9 april vanaf 19.00 uur te verkrijgen aan de ingang van Fletcher Heiloo (ingang zalencentrum) aan de Kennemerstraatweg 425 te Heiloo. Het concert begint om 20.00 uur. Als u zeker wilt zijn van toegangskaarten wordt aanbevolen tijdig te reserveren via 072-5334851 of reserveringen@mv-eensgezindheid.nl. Meer informatie is te vinden op www.mv-eensgezindheid.nl.

De biologische supermarkt als personal health coach

HEILOO - De biologische supermarkt Ekoplaza gaat Nederlanders faciliteren in een gezondere, duurzame leefstijl die bij hen past en bewijst dat dit zonder ingewikkelde diëten en dure producten kan. Hoewel gezond leven wel een trend is, blijkt uit recente cijfers van het CBS dat ruim 40% van de Nederlanders last van overgewicht heeft. Ekoplaza organiseert in samenwerking met vier bekende ambassadeurs de Gezonde Leefstijlweken waarbij 4 thema´s centraal staan: suikervrij eten, oersterk eten, sport & voeding, en plantaardig eten.

Eva van Zeeland, Richard de Leth, Ellen Hoog en Lisette Kreischer zijn de ambassadeurs die de hoofdrol spelen in de Gezonde Leefstijlweken van Ekoplaza. Met de vier receptenboekjes en de filmpjes adviseren de ambassadeurs ieder vanuit hun eigen expertise hoe je gezonder kunt eten en koken. Zo geeft Eva van Zeeland recepten en tips om suikervrij te eten. Richard de Leth is de kenner van OERsterk eten en gelooft dat we moeten eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Lisette Kreischer gooit het over de plantaardige boeg en vertelt alles over de kracht van volkomen plantaardig eten en ecofabulous leven. Vier Olympische sporters, onder aanvoering van Ellen Hoog, geven in aanloop naar Rio voedingstips en gezonde recepten voor meer energie.

Voor meer informatie over de Gezonde Leefstijlweken kunt u naar www.ekoplaza.nl.

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - D66: "Zaterdag 9 april zitten onze raadsleden en het bestuur, de laatste keer voor de zomer, weer voor u klaar in de Bibliotheek. Van 10.30 tot 11.30 kunt u ons uw mening en ideeën vertellen over algemene en actuele zaken in de lokale politiek. Dit kan gaan over zaken als afval scheiden, het groen, veiligheid voor fietsers, of openbaar vervoer. Wij zijn er voor u, ook via www.d66-heiloo.nl waarop tevens actuele publicaties van de D66-fractie en het bestuur staan. Wij zien u graag a.s. zaterdag in de bibliotheek!"

Enthousiast publiek bij modeshow 't Loo

Foto: Uitkijkpost Media BV

HEILOO - Vastenhoven Mode zette op zaterdag 2 april de elegant-klassieke merken Taifun, Gerry Weber en Frank Walder in the spotlights op het plein in 't Loo. Het toegestroomde publiek liet zich vol belangstelling inspireren.

Foto: Uitkijkpost Media BV

Bedrijf belicht Rozing

Rozing Wonen & Dromen

Westerweg 261, 1852 AG Heiloo

Telefoon: 072-5321738

www.rozing.nl

informatie@rozing.nl

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 9.00 uur tot 17.30 uur. Zaterdag: 9.30 uur tot 17.00 uur

('s avonds op werkdagen op afspraak geopend)

Parkeren voor de winkel of op het eigen gratis parkeerterrein naast de bibliotheek.

Neef en nicht Lian & Eugène Rozing behoren tot de vijfde generatie Rozing. Ze werken al ruim twintig jaar in het familiebedrijf en zijn samen eigenaar. Hun over overgrootvader begon op dezelfde plek een kleermakerij. Van kleding en manufacturen werd in de jaren zeventig de overstap gemaakt naar vloeren en woninginrichting. Achter de gevel gaat inmiddels 1000 vierkante meter aan woninginrichting schuil, verdeeld over vier verdiepingen. Rozing Wonen & Dromen is continue in ontwikkeling en bestaat dit jaar 120 jaar. Dat wordt gevierd met onder meer een feestje in het najaar. In de Uitkijkpost van 13 april vind je een cadeaucheque met korting op je aankoop!

Totaalinrichting

Wie binnenloopt bij Rozing zal verbaasd zijn over het grote aanbod in woningtextiel, meubelen, bedden, vloeren, raamdecoratie, verlichting en accessoires. Doe inspiratie op door langs de diverse ingerichte sfeerruimtes te lopen of laat je vrijblijvend informeren en adviseren.

De algemene look en feel is modern en lifestyle-casual. Op de tweede etage (ook met de lift bereikbaar) vind je de uitgebreide teststudio met bedden en boxsprings van o.a. Auping en Avek. Voor kussens en matrassen geldt een omruilgarantie. Op de begane grond vind je de nieuwste tapijten, karpetten, PVC vloeren, marmoleum en houten vloeren. En raamdecoratie, waaronder gordijnstoffen van o.a. De Ploeg, binnen-zonwering, Luxaflex, rol- en vouwgordijnen, houten jaloezieën en shutters. Naast verlichting zijn er uiteraard veel meubels te vinden, waaronder eetkamerstoelen en -tafels, dressoirs, TV-meubels, salontafels, boekenkasten, fauteuils, bankstellen en hoek-zitcombinaties. Er is veel mogelijk qua aanpassingen in zithoogte en -diepte, stof en leer. Er is een keur aan merken, waaronder Cloak en (exclusief voor de regio) het merk New Sity.

Vakkennis en ambacht

Misschien wil je vooral rust in je interieur of ga je juist voor eigenzinnig en gedurfd. Staat comfort voorop of moet het praktisch zijn? Door gedegen kennis en jarenlang vakmanschap krijg je bij Rozing persoonlijk advies en maatwerk, zodat je eigen stijl tot zijn recht komt en je huis echt een thuis blijft of wordt. Naast Lian en Eugène word je geholpen door Celine en Thea. Daarnaast verzorgen vakmannen Jan en Carlo de buitendienst. Zij zijn er onder andere voor het installeren van meubels, ophangen van raamdecoratie en het leggen van een vloer. Oude spullen worden desgewenst meteen afgevoerd. Zie je een leuk meubel, maar twijfel je of het bij je thuis staat? Dan kan je het op zicht krijgen.

Plattegrond en moodboard

Steeds vaker willen klanten de inrichting van hun nieuwe of bestaande woning aanpakken. Lian: "We zien bijvoorbeeld dat er, na verandering van een gezinssituatie door uit huis gaande kinderen, of bij pensionering, behoefte en ruimte ontstaat voor vernieuwing in huis." Maar waar moet je beginnen? En hoe schat je in hoe een meubel dat in de showroom staat ook daadwerkelijk in je eigen huis tot zijn recht komt? Eugène: "Wij visualiseren desgewenst het complete inrichtingsplan door middel van een plattegrond in kleur, zowel twee- als driedimensionaal, of we maken een moodboard". Lian: "Desgewenst komen wij vrijblijvend naar jouw (nieuwe) woning om ter plaatse de verschillende mogelijkheden met je te bespreken en je woonwensen te inventariseren. Ter plaatse kan naar hartenlust met kleuren, materialen en dessins gecombineerd worden".

Kerkjeugd speelt met jeugd van AZC

HEILOO - De jeugd van de Ter Coulsterkerk aan de Holleweg heeft de afgelopen maanden de handen ineen geslagen. Rond Kerst ontstond het plan 'iets' te gaan doen voor vluchtelingenkinderen. De jongeren wilden laten merken dat een vluchteling bij hen welkom is. Ze zamelden eind januari geld in met een high tea in de kerk. Met de opbrengst hiervan organiseerden ze afgelopen zaterdag een spelmiddag voor leeftijdsgenoten bij het AZC aan de Picassolaan in Alkmaar.

Het grasveld werd 's ochtends omgetoverd tot een echt speel- en smulparadijs. Rond twee uur zag je een gezelschap van ruim 60 kinderen genieten van zaklopen, ski-lat-loop en allerlei oud-Hollandse vaardigheidsspelletjes. Voor wie nog energie overhad, stond een springkussen klaar. Bij het schminken en ballonvouwen kon er dan even gerust worden. Het Nederlandse snoep werd niet door iedereen gewaardeerd, maar jong en oud lustten wel kakelverse popcorn met frisdrank. Ook de streetdanceworkshop trok veel deelnemers en publiek. Aan het einde van de middag kon ieder terugkijken op een zeer geslaagd feest.

De winnaars!

Foto: Liesbeth van Zelst-Oud

Op de Voorjaarsbijlage van het paasweekend stond deze prachtige foto van Liesbeth van Zelst-Oud. Ze maakte hem vorig jaar in april langs de Zeeweg tussen Heiloo en Egmond aan Zee, daar waar het Monnikenpad begint (of uitkomt). Ook op Facebook bleek deze foto de favoriet te zijn van de selectie zonnige lentefoto's waaruit gekozen kon worden. Dubbele eer dus voor Liesbeth.

Er zijn ook veel puzzelaars actief geweest met de extra feestelijke Uitkijkpost van 23 maart. De prijswinnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. Bedankt aan alle ondernemers die prijzen beschikbaar hebben gesteld!

De Hartstichting zoekt collectanten

HEILOO - Van 17 t/m 23 april 2016 vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats, de Hartweek. Om deze week tot een succes te maken is de Hartstichting op zoek naar nieuwe collectanten.

Tijdens de Hartweek vraagt de Hartstichting het publiek om donaties voor de strijd tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten kunnen opeens toeslaan, zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Zo krijgen jaarlijks ongeveer 15.000 Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De meeste mensen overleven dit niet. Meer onderzoek is nodig om hart- en vaatziekten te ontdekken vóórdat ze toeslaan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via m.devries.overmeijer@hotmail.com, www.hartstichting.nl/wordcollectant, of via 070 - 315 56 95.

Snelterug.nl lanceert innovatief idee in reparatieservice

HEILOO - Vanaf nu heeft niemand nog een excuus om nog met een kapotte telefoon of tablet rond te lopen. Deze maand lanceert Snelterug.nl haar website om de consument te helpen om snel en gemakkelijk een reparatie voor telefoon of tablet te regelen. De drukke klant hoeft vanaf nu niet meer de deur uit, omdat er een totaaloplossing wordt geboden. Een kapot toestel wordt thuis of op het werk kosteloos opgehaald en gebracht naar een lokale reparateur. Hier laten zij het toestel nog dezelfde dag repareren en brengen het toestel weer retour.

Oprichter Adriaan van Willigen vertelt: "Ik vroeg me al een tijdje af waarom we alles online kunnen bestellen, maar wanneer mijn telefoon stuk gaat ik er zelf op uit moet. In onze regio zitten veel reparatiebedrijven, maar aan afhalen en bezorgen doen ze niet." Met zijn bedrijf Snelterug.nl wil hij een brug slaan tussen ondernemers in de regio en klanten die niet in de gelegenheid zijn bij hen langs te komen. De extra service die reparateurs op deze manier kunnen bieden stelt hen in staat om meer klanten op een efficiëntere manier te helpen. Voor de klant is het prettig om de reparatie bij een vertrouwd bedrijf te laten uitvoeren en hij de eigen bezigheden niet meer te hoeven onderbreken.

Op Snelterug.nl kunnen klanten met een defect aan hun telefoon of tablet snel een reparateur vinden in de eigen regio. Alle prijzen en aangeboden reparaties staan overzichtelijk weergegeven, zodat iemand makkelijk op basis van prijs-kwaliteit een bestelling kan doen. Snelterug.nl zorgt ervoor dat een toestel thuis of op het werk wordt opgehaald en direct bij de reparateur wordt afgeleverd. Voor dit vervoer wordt gebruikt gemaakt van scooters. De reparatie wordt vaak nog dezelfde dag uitgevoerd. Tijdens deze reparatie mag de klant gebruikmaken van een leentoestel. Een gerepareerd toestel wordt door een scooterdriver zo snel mogelijk weer terug bij iemand gebracht. Om de service compleet te maken kan online veilig worden afgerekend. Dit totaalconcept in deze branche is uniek in Nederland

Service en gemak. Dat is waar Snelterug.nl zich vol op inzet. Toch gaat oprichter Adriaan nog een stapje verder. Hij richt zich niet alleen op het helpen van de klant. Als ondernemer vindt hij het erg belangrijk om samen met andere ondernemers te werken. "Je moet elkaar niet zien als concurrent, maar als partners." Met zijn initiatief wil hij echt een verandering teweegbrengen in het reparatielandschap waarbij nog vaak in kleine eilandjes wordt gedacht "Gun elkaar de klus en het succes. Zo kun je elkaar helpen en samen groeien. Dit is positief voor de reparateurs, maar uiteindelijk bedien je daarmee het beste de klant."

Vanaf nu kan iedereen direct een reparatie regelen via www.snelterug.nl.

Gepensioneerd? Word bewindvoerder

HEILOO - Esdégé-Reigersdaal is een instelling voor mensen met beperkingen in de kop van Noord-Holland. Mensen met beperkingen hebben vaak moeite om goed met hun geld om te gaan. Het aanstellen van een bewindvoerder kan daarvoor een oplossing bieden. Bewindvoering moet worden aangevraagd bij de kantonrechter. Als bewindvoerder wordt dan vaak een familielid of een goede kennis aangesteld. Maar als die niet te vinden is, dan kan er ook een beroep gedaan worden op een professionele bewindvoerder. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. De meeste cliënten van Esdégé-Reigersdaal hebben alleen maar zak- en kleedgeld en kunnen een professionele bewindvoerder nauwelijks betalen. Stichting Bewindvoerder Esdégé-Reigersdaal weet deze kosten zo laag mogelijk te houden. De bewindvoerders zijn gepensioneerd en werken voor een geringe vergoeding. Uiteraard voldoen de bewindvoerders wel aan alle wettelijke eisen. Zo beschikken zij onder andere over een HBO-opleiding op financieel of maatschappelijk gebied. Het kantoor is gevestigd in het Willibrordus Business Centre.

Omdat het aantal cliënten groeit, is de stichting op zoek naar een nieuwe collega. Bent u minimaal 2 werkdagen beschikbaar en heeft u een afgeronde en relevante HBO-opleiding, dan is dit misschien iets voor u. Wilt u reageren? Dan verwijzen we u graag naar de advertentie elders in dit blad.

Meer informatie kan verkregen worden op werkdagen tussen 10 en 13 uur op 072-5346150 en op stichtingbewindvoerder-er.nl, of maak een afspraak.

Activiteiten Muziek- en Dansschool Heiloo

Klassiek ballet voor kids                                 Start maandag 11 april 16:00- 17:00 uur.

Voor kinderen vanaf 7 jaar 9x                 € 71,00        

Concert Ypma                                                 Zaterdag 9 april 14:00 uur.

Leerlingen van de MDH treden op.        

Muziekplezier voor peuters                         Start woensdag 13 april        10:00- 10:45 uur.

Peuters vanaf 2,5 - 4 jaar                        

                                         8x                 € 60,00

Muziektrein voor kleuters                                 Start donderdag 14 april 16:00- 16:45 uur.

Voor kinderen van 5 - 6 jaar                        

                                         8x                 € 60,00

Barok-concert in Witte Kerk                         Woensdag 14 april 20:00 uur.

                                                                                

Samenspelen voor beginners (jeugd)         Start vrijdag 15 april 16:00- 17:00 uur.

5x                 € 25,00

Musicaldag

Voor basisschoolkinderen                         Vrijdag 29 april

                                                                 € 35,00

Leer je Zó                                                 Start na meivakantie
De cursus bestaat uit 2 x 2 lessen op 2 verschillende instrumenten naar keuze en is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8.                 € 17,50

Cursus Kampvuurgitaar voor beginners        Start woensdag 11 mei 20:30- 21:30 uur.

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen.

                                         8x                 € 120,00

Concert Cantare m.m.v. vocalgroup Uptime         Zaterdag 21 mei 15:30 uur.

Gratis Jamsessie voor jongeren                 Vrijdag 27 mei 20:00- 23:00 uur.

Ben je tussen de 12 en 20 jaar oud en vind je het leuk om met andere muzikanten samen op een podium te staan? Kom dan langs!                

Voorstelling Musical                                         Zondag 19 juni 15:30 uur.

De leerlingen van onze dramadocente Sanne Mallant treden op.

Dansvoorstelling                                 Zaterdag 25 juni

De leerlingen van onze dansdocente Mena Kilani treden op.

Open huis                                                 Zaterdag 11 juni

Tijdens ons open huis kun je elke instrument uitproberen, zijn er diverse workshops en een speurtocht.

Stem op ons met de Rabo Clubkas!

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. De eerste opkikker van de maand april gaat naar SV Koedijk afdeling Giganten (sporten voor mensen met een verstandelijke beperking) in Koedijk.

Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tel. 072- 5325962.

Melange7 Restaurant & Shopping is het meest bijzondere horecabedrijf in Nederland

Foto: aangeleverd

HEILOO - Alweer bijna een jaar geleden opende Melange7 Restaurant & Shopping zijn deuren met een totaal nieuw winkelconcept dat past bij deze tijd: een combinatie van food en shopping. Bij Melange7 kunnen bezoekers o.a. shoppen en eten, borrelen en schoenen passen, vers brood en gebak halen, lingerie passen en kinderkleding uitzoeken. Ook zijn de sfeervolle interieuraccessoires van Rivièra Maison hier volop verkrijgbaar. Hiermee is het een multizintuigelijke beleving!

Verrassend restaurant

Om de gasten van het restaurant constant te blijven verrassen organiseert Melange7 Restaurant maandelijks de welbekende Wining & Diningavonden. Op deze drukbezochte avonden kunnen bezoekers genieten van een heerlijk viergangendiner in combinatie met een perfect passend wijnarrangement. Natuurlijk is het ook mogelijk met vrienden gewoon gezellig komen borrelen aan de bar of om te komen lunchen. Op zoek naar een culinair cadeau? De inpandige delicatessenshop heeft een rijk assortiment aan bijzondere wijnen en heerlijke hoogwaardige oliën en azijnen. Leuk als cadeau, maar natuurlijk ook onmisbaar in uw keuken thuis.

Wie jarig is trakteert!

Melange7 viert haar eenjarig bestaan graag met haar klanten. De hele maand april kunt u samen komen lunchen voor de prijs van één, of u ontvangt € 10,- korting op een diner voor twee personen (exclusief drankjes). Vermeld bij uw reservering dat u de aanbieding heeft uit de Uitkijkpost.

Aalsmeerse Plantenhal regelt 'tiny tuintje' bij Kits Oonlie

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Vorig jaar heeft Kits Oonlie op het buitenterrein van kinderdagverblijf De Hoefsmid een speelhuisje geplaatst, maar er miste nog iets…, een tuin.

Samen met de Aalsmeerse Plantenhal heeft Kits Oonlie afgelopen donderdag hard gewerkt om het huisje een tuintje te geven. 's Morgens heeft de directie van Kits Oonlie samen met de Aalsmeerse Plantenhal een deel van de tuin leeggehaald. Daarna hebben de mannen van de Aalsmeerse Plantenhal het hekwerk voorzien van Hedera en is er rondom het speelhuisje een tuintje aangelegd. In de middag heeft het bedrijf Mankracht ook nog een stuk kunstgras geplaatst.

De kinderen van De Hoefsmid bedanken de Aalsmeerse Plantenhal voor hun vrijwillige inzet en hebben beloofd goed voor de tuin te zorgen.

Wilt u meer informatie of wilt u de locatie en het vernieuwde buitenterrein een keer komen bekijken? Neem dan gerust contact op met de Centrale administratie van Kits Oonlie; 072-5323576.

Gemeenteraadsverslag

[Intro:]

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo

-------------------------------------------------

A9-realisatieovereenkomst nog niet getekend

In de raadsvergadering van maandagavond 4 april werden opnieuw de degens gekruist over de zogenaamde realisatieovereenkomst inzake de aansluiting op de A9. Deze overeenkomst is nog niet getekend door de vier deelnemers: de gemeentes Heiloo, Alkmaar en Castricum en de provincie Noord-Holland. Er is zelfs sprake van uitstel van de ondertekening, kennelijk als gevolg van de bestuurlijke crisis in Castricum, waar het college is gevallen en een nieuw college in de maak is. In de realisatieovereenkomst staat wat er precies moet gebeuren, wat dat kost en wie wat doet.

Op 7 december jongstleden heeft onze gemeenteraad ingestemd met de aansluiting A9, met de stemverhouding 13 vóór en 5 tégen: coalitiepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA voor en oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN tegen, Elly Meriwani was afwezig. De oppositiepartijen bleven hierna echter hameren op nader inzicht in de realisatieovereenkomst, zo nodig vertrouwelijk, de PvdA deed zelfs een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur, maar dat nadere inzicht werd door het college (en de provincie) niet geboden met als voornaam argument dat ramingen uit deze overeenkomst bekend zouden kunnen worden bij aannemers en aldus onderhandelingsposities van de A9-partners geschaad zouden kunnen worden.

Grondaankopen

In het akkoord over de aansluiting op de A9 zijn de kosten voor Heiloo vastgelegd op maximaal 8,5 miljoen euro, ex btw en volgens het prijspeil van 2013. Zorg van alle politieke partijen in Heiloo is dat dit bedrag overschreden zou kunnen worden, bijvoorbeeld door tegenvallende kosten van grondaankopen die nog moeten plaatsvinden. Zorg van met name de oppositiepartijen is dat er geen weg terug meer is als de realisatieovereenkomst eenmaal is getekend. En zo lag er deze maandagavond een motie van de oppositiepartijen (maar zonder E.66) om het college te bewegen de realisatieovereenkomst nu nog niet te tekenen. Letterlijk was het dictum van de motie: 'De raad draagt het college op niet tot ondertekening […] over te gaan, alvorens de raad deze overeenkomst heeft kunnen beoordelen.'

Opgelepeld

Namens het college antwoordde wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000) dat de raad de realisatieovereenkomst in zou kunnen zien ná de ondertekening en niet ervóór. Dat leidde tot een fel debat, waarbij vooral Hans van Halem, de fractievoorzitter van D66, er stevig in ging. Hij verweet het college dat het de raad niet vertrouwde en dat de raad zodoende zijn controlerende functie niet kon uitoefenen. Ná ondertekening zou mosterd na de maaltijd zijn en bij kostenoverschrijdingen kon je dan als gemeente niet meer terug. Ellen Las van Bennekom van coalitiepartij VVD zag dat anders: als het toch meer dan 8,5 miljoen zou gaan worden, dan zou het college daarvoor direct weer terug moeten naar de raad, en dan zou Heiloo het project alsnog kunnen afblazen. En dat het college moeite had met vertrouwelijke inzage, kon zij zich goed voorstellen, aangezien in een raadsvergadering eerder in 2015 een vertrouwelijk gegeven uit een concept voor de realisatieovereenkomst door Willem Gomes (NCPN) was opgelepeld, in het openbaar dus. Wethouder Dellemijn: 'Als we uit het budget lopen, wordt u als raad terstond geïnformeerd'.

De motie van de drie oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN werd tenslotte verworpen met de stemmen tegen van de coalitiepartijen Heiloo-2000, VVD en CDA en de eenvrouwsfractie E.66 van Elly Meriwani (zij is afgescheiden van D66).

Bouwplan Heerenweg 246

De gemeenteraad stemde deze avond in met een bouwplan voor het perceel Heerenweg 246, dicht bij de spoorwegovergang Zevenhuizerlaan-Westerweg. Het gaat om het perceel waar bloemenshop Houtenbos gevestigd was (intussen gesloten). De firma Böhm bouwadvies wil dit perceel kopen om er drie vrijstaande woningen op te kunnen ontwikkelen, die zijn in te passen in de huidige lintbebouwing van de Heerenweg. Om dit plan mogelijk te maken was een bestemmingswijziging van detailhandel naar wonen noodzakelijk. Tevens moest er voor iedere woning afzonderlijk een bouwvlak worden bepaald. De reeds aanwezige bebouwing wordt gesloopt.

De raad vond het een goed plan, maar steigerde wel over het ontbreken van bijdragen van de ontwikkelaar voor bovenwijkse voorzieningen en voor het fonds voor sociale woningbouw, want de afspraak is dat, als er puur gebouwd wordt in de vrije sector, de ontwikkelaar voor beide een zogenaamde vereveningsbijdrage betaalt. Dat was nu niet geregeld. Flink morrend en eisend dat dit bij een volgend geval niet weer gebeurt, ging de raad akkoord (alleen D66 bleef principieel en stemde tegen).

Campina-schoorsteen

Woningbouw op het voormalige Campina-terrein aan de Kanaalweg komt steeds dichterbij. Deze maandagavond stelde de gemeenteraad voor dit gebied welstandscriteria vast en er werd een beeldkwaliteitsplan voor dit gebied voor kennisgeving aangenomen (NCPN tegen). Discussie is er nu alleen nog over de schoorsteen van het oude fabrieksgebouw. Deze is bestempeld tot gemeentelijk monument en er is in de raad enige steun voor behoud van de schoorsteen: in elk geval bij de PvdA, NCPN en E.66. Andere partijen hebben zich in de raadscommissievergadering van 16 maart hierover nog niet duidelijk uitgesproken, al gaf de VVD toen wel aan dat zij geen sloopkosten en geen onderhoudskosten voor de schoorsteen zou willen betalen. Heiloo-2000 stelde in die vergadering voor om de schoorsteen geheel of gedeeltelijk te laten blijven en er iets leuks mee te doen met bijvoorbeeld een verwijzing naar het Campina-verleden. Een besluit over de schoorsteen valt later. Eerst komt er een advies van de Monumentencommissie, daarna volgt een collegestandpunt. Tenslotte beslist de raad.

Verder vermeld ik nog:

--- dat de raad (met tegenstemmen van D66 en NCPN) akkoord ging met het 'Plan van aanpak Actualisatie Verkeersplan Heiloo'. Het nieuwe verkeersplan moet in juli 2017 (ja 2017!) klaar zijn. Begonnen wordt met een uitgebreide digitale burgerparticipatie ('e-participatie'), waarbij 'rijp en groen' ideeën kunnen worden ingebracht. Fractievoorzitter Tijmen Valkering van Heiloo-2000 waarschuwde voor een 'Poolse landdag'. Wethouder Rob Opdam (VVD) beloofde een spoedige 'filtering' van alle ideeën, en zei dat eenrichtingsverkeer op de Stationsweg zeker een optie kan worden;

--- dat de raad (met uitzondering van de NCPN) akkoord ging met het 'Duurzaamheidsbeleid 2016-2020'. Hierbij merkte wethouder Opdam op dat extra inspanningen geboden zijn 'nu de kans op een windmolen verkeken' lijkt te zijn. Die had moeten komen op het Heilooër deel van het bedrijventerrein Boekelermeer, maar de provincie wil hier niet aan meewerken;

--- en tenslotte dat Dick Bergmans van Heiloo-2000 in de discussie over de realisatieovereenkomst A9 zorgde voor een moment van ontspanning toen hij zei dat hij zich kon voorstellen dat het college 'niet het achterste van zijn tong op tafel wilde leggen'.

Diplomazwemmen zwembad Loos

De trotse diplomahouders tonen hun zwembewijs.

HEILOO - Zaterdagmorgen 26 maart sprongen om 7.45 uur 's morgens de leerlingen van zwembad Loos voor het A-, B- en C-diploma in zwembad de Beeck te water.

De banen werden zonder problemen gezwommen. Bijzonder was hierbij het onderwaterzwemmen, mooi om te zien en soms zwommen leeringen veel verder dan de vereiste meters. Iedereen, ook een volwassen lesklant, is trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden voor diploma A: Gaia van Beuzekom, Bauke Bronsema, Sietse Donia, Lars Duijn, Elize Gouverneur, Jasper de Groot, Tom van der Houwen, Lynn Huiberts, Robin Keijzer, Jibbe Kuijper, Stijn Lakerveld, Daphne Lont, Ruben de Loos, Martijn Oort, Abel van der Ploeg, Sanne Rupert, Demi Schaap, Pien Schermer, Jurre Steenhoek, Sydney Vermeulen, Bob Zonneveld en Huub Zoon.

Diploma B: Guusje Bakker, Bram van den Broeke, Aimee Dekker, Mees Graas, Koen Helmstrijd, Yuri Inoue, Daan Jacobs, Charlie van den Kommer, Wang Xuan Mu, Wang Kai Mu, Koen Ottenhoff, Emily Rotteveel, Jet van Schagen, Jaeden Tétaz en Milan Voulon.

Diploma C: Noor Freijer, Ed van der Riet en Benjamin Twisk.

        

Baafje opent met Natte Voetjes Festival

Foto: Aangeleverd

Op 25 april a.s. opent Het Baafje weer haar deuren voor het nieuwe zwemseizoen. In het weekend daarvoor staat er alvast een spetterende opening klaar: het Natte Voetjes festival. Zaterdag 23 april bruist het zwembad van de activiteiten.

Van 16:00 tot 23:00 uur draaien de DJ's Prunk, Sombro (allebei uit Heiloo), Wendell Greve, Kraut en Mixto hun sets in relaxte Caraïbische sferen. Onder een mooie overkapping kan er lekker gedanst worden. Voor de VIP's is er een speciale Chill Out Area. Ook aan eten is gedacht, er zijn overheerlijke pizza's van Il Corso en een stevige hamburger of sateetje van Flace.nl te krijgen. De toegang is vanaf 18 jaar en legitimatie is verplicht. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €10,- of een VIP ticket voor €20,- (inclusief persoonlijke flipper, voucher voor een Limited Edition Cocktailbucket en de Chill Out Area). Online via www.natevoetjesheiloo.nl en ook te koop bij de Schrijverij aan de Heereweg 199 in Heiloo.

's Middags tussen 12:00 en 16:00 uur wordt het festival al sportief geopend met de Natte Voetjes WipeOut XL. Een combinatie van een keiharde stormbaan op het land en een 45 meter lange WipeOut baan met de bekende Rode Ballen in het 50 meter wedstrijdbad. Een middag voor alleen échte helden! Er is nog beperkt ruimte voor een aantal teams van vier personen (deelname vanaf 12 jaar; €2,50 per persoon). Fans en bezoekers hebben vrij entree. Frisdranken of een broodje zijn te koop in de tent bij de duikplank. Meer informatie en inschrijvenwww.nattevoetjesheiloo.nl

Het Natte Voetjes festival is een evenement van Stichting Dolfinn in samenwerking met Het Baafje. Met activiteiten als deze werft Dolfinn fondsen voor kinderen met een beperking in onze regio. Zij maken graag de slogan "meer leren en genieten" waar. Sinds de oprichting in 2005 hebben al vele tientallen kinderen en hun families ondersteuning gekregen.

DJ Prunk (Nilz Pronk) Foto: Richard Terborg
Foto: Aangeleverd

Goed weer op de 23e zou mooi meegenomen zijn. De watertemperatuur is in ieder geval 22 oC.

Jeugdveiling V.V.Limmen

LIMMEN - Het fenomeen jeugdveiling is een traditie die al jaren niet meer weg te denken is bij de voetbalclub. Wat begon met een kaas of een pond paling is uitgegroeid tot fantastische evenementen waar nog lang over nagepraat wordt.

VV Limmen breekt dit jaar voor het eerst de traditie door de jeugdveiling op zaterdagavond 9 april te houden. Wederom wordt deze gehouden in de sportkantine om 20.00 uur aan de Dampegheestlaan te Limmen. Men kan al eerder in de stemming komen door voor € 5,- deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijd, bereid door Toon Könst. Reserveren kan via de website van VV Limmen of door een kaart te kopen in de voetbalkantine zelf.

De bijna 400 kavels kunnen u niet zijn ontgaan door de prachtige huis aan huis bezorgde catalogus. Unieke bedrijfsbezichtigingen, De Limmer Wereld Draait Door, Ik hou van Holland, Groots beachsoccestoernooi, verzorgde avond naar Volendam, een heuse tocht in een duikboot, workshop koeien voelen, golfsurfen, VIP-voetbalkaarten, pondjes paling, schoonmaak van uw huis binnen en buiten, bier- en wijnproeverijen en nog meer. Via loten, die verkocht worden door een deel van de jeugd van de VV Limmen, zorgen we voor extra publiciteit, inkomsten, en kunnen er ook nog 100 leuke prijzen gewonnen worden: pinksterrally in een oldtimer, een rondvlucht boven Limmen, een fiets en wijn, taarten, spijsbroden en kaas.

Naast een enthousiaste, fanatieke en goed georganiseerde veilingcommissie zijn er vele leden en sympathisanten van VV Limmen actief op allerlei gebieden rondom de veiling: sponsoren, regelaars van kavels, veilingmeester en kantinepersoneel - onder het motto 'Door Limmers voor Limmers'. Het belangrijkste zijn uiteindelijk de kopers op de veilingavond zelf. Mede door de inkomsten uit de veiling ziet het complex Dampegheest er verzorgd uit, zijn de contributies laag, en kunnen goede trainers voor de jeugd aangetrokken worden, wat uiteindelijk weer leidt tot meer voetbalplezier.

Aanwinst voor de Hortus Bulborum

Op de voorgrond de schitterende dubbele tulpen. Nog t/m 16 mei kan men volop genieten van een bloeiende Hortus Bulborum. Foto: Aangeleverd

LIMMEN - Vanaf heden is de Hortus in Limmen weer geopend voor publiek tot en met 16 mei.

Gezien de extreem warme decembermaand zag het ernaar uit dat de bloeitijd met een volle maand vervroegd zou worden. Dat was echter buiten het onpeilbare Hollandse weer gerekend. Gelukkig maar, want dat zorgt ervoor dat de tuin er op dit moment weer in volle pracht bij staat met 2.500 verschillende historische tulpensoorten. Ook plezierig is dat ze niet allemaal tegelijk bloeien. Tot de vroegbloeiers behoren onder andere de dubbele tulpen. Die waren eens Limmens visitekaartje en al vóór de oorlog een echte exportschlager. Van diezelfde soort heb je echter ook middel en laat bloeiende tulpen. Dat is geen verkoopverhaal maar wel zo praktisch. Zo ben je namelijk in staat om een extra lang bloeiseizoen van deze prachtige bloemen op te bouwen.

Mini-Keukenhof

Behalve tulpen telt de tuin 1.150 historische soorten narcissen, en enkele honderden soorten aan krokussen, hyacinten en fritillaria. Tot de laatste groep behoren de keizerskronen (goed tegen mollen) en de kievitsbloem, die in het wild erg zeldzaam is. Je zou kunnen zeggen dat de tuin een Keukenhof in 't klein is en toch is dat maar half waar. Qua grootte en beplanting kan de Hortus uiteraard niet in de schaduw staan van z'n grote broer in de Zuid. Qua leeftijd is de Hortus met z'n 88 jaar echter 22 jaar ouder en qua aantal verschillende soorten overtreft het de Keukenhof royaal. Van die kant bestaat ook veel waardering voor al het vrijwilligerswerk dat de Hortus verricht. Op de Keukenhof is een extra, ommuurde plek ingeruimd, waar een kleine selectie uit de Hortus elk jaar weer bloeit.

Praktische informatie

De Hortus bevindt zich aan de Zuidkerkenlaan 23A in Limmen, naast het PKN Kerkje. Toegang: € 5,00 p.p., 65+ € 3,50, kinderen (<12) onder begeleiding gratis. Voor groepen bestaat de mogelijkheid tot een rondleiding op afspraak. Zie ook www.hortus-bulborum.nl.

Open dag brandweer, boerderij en scouting

AKERSLOOT - Op zondag 10 april aanstaande kunt u een bezoek brengen aan een zeer gevarieerde open dag van Brandweer Akersloot, Boerderij het Vertrouwen en Scouting Akersloot.

Vanaf 11.00 uur is iedere bezoeker van binnen en buiten Akersloot welkom voor brandweerdemonstraties, veiligheidsvoorlichting, en AED-uitleg. Ook is er veel materieel, waaronder de blusboot.De boerderij presenteert deze dag haar plannen voor een 'rauwe melktap' die zij middels een crowdfundingsactie wil realiseren.

Bij Scouting Akersloot kunt u het moderne gebouw bewonderen. De kinderen mee doen aan diverse uitgezette spelletjes, zoals spuiten met de brandslang, deelnemen aan een stormbaan, en het maken van een kampvuur. De open dag is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Ook andere verenigingen en hobbyisten en een promoteam van CONO Kaasmakers is aanwezig.

De kinderen van de lokale scholen krijgen deze week allemaal een kleurplaat uitgereikt en kunnen deze zondag inleveren bij het Scoutinggebouw. Onder alle ingeleverde kleurplaten worden drie prijzen verloot.

U kunt het evenement nu al volgen op Facebook of twitter.com/Strandwalakersl.Voor meer info kunt u contact opnemen via rob.dekker@planet.nl.

Plannen Slotkwartier positief ontvangen

EGMOND - In een goed gevulde Slotkapel presenteerde de Werkgroep Slotkwartier afgelopen donderdag haar plan voor een gezelliger en aansprekender Slotkwartier aan bewoners en geïnteresseerden.

'Vóór en dóór bewoners' was één van de duidelijke boodschappen. Dat vond gehoor, want de eerste vrijwilligers voor het toekomstige cultuurhuis dienden zich meteen na afloop spontaan aan. Het CultuurHuys Egmont, zoals het gezellige cultuurhistorische centrum van de activiteiten vooralsnog heet, zal volgens de plannen moeten worden gerealiseerd in het schooltje en raadhuis tegenover de Slotfundamenten, die óók bij de planvorming worden betrokken. Zo werd ook het voorstel om de fundamenten te voorzien van authentieke bestrating positief ontvangen. "Door met kleuraccenten een verschil in functie aan te duiden, zal de belevingswaarde van een wandeling over de fundamenten aanzienlijk toenemen," aldus Martijn Mulder, die als voorzitter van de werkgroep de plannen verwoordde.

Natuurlijk waren er ook kritische vragen. Hoe druk gaat het worden? Waar moet iedereen parkeren? Wat heeft de gemeente eigenlijk over voor het in stand houden van ons cultureel erfgoed? Vragen die, in deze fase van planvorming, nog niet allemaal door de werkgroep konden worden beantwoord. Duidelijk werd dat ook de aanwezigen vonden dat gezocht moet worden naar een goede balans tussen wat financieel haalbaar en voor het unieke gebied wenselijk is: geen 'drukke toestanden', maar een gepaste gezelligheid in hun Slotkwartier, vóór en dóór bewoners.

Wilt u meer informatie over de plannen, of wilt u zich als vrijwilliger ook actief inzetten voor de realisatie, kijk dan op www.historischegmond.nl/cultuurhuis.

Gratis workshop bloemmozaïek maken

LIMMEN - Er komt een unieke kans aan om de geheimen achter de fraaie mozaïeken, 3 D-werkstukken en beunen te leren kennen. Op dinsdag 7 april vanaf 19.30 uur wordt in de accommodatie van jongerencentrum Conquista aan de Kerkweg 50 in Limmen de workshop mozaïeken maken georganiseerd. Deze avond is speciaal bedoeld voor (nieuwe) deelnemers, gastprikkers, en iedereen die de Bloemendagen een warm hart toedraagt. Belangstellenden uit de omgeving zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd.

Tijdens de workshop zijn diverse coryfeeën aanwezig die hun sporen in de prikkunst al lang verdiend hebben. Zij zullen u begeleiden bij het zelf verwerken van de hyacinten en kunnen alle vragen op mozaïekengebied beantwoorden. Ook laten zij u stap voor stap tot in detail zien en ervaren hoe u zelf een beun, mooie strakke teksten, of een mozaïek maakt.

Er worden speciaal voor deze workshop hyacinten uit Lisse geïmporteerd. De bollen zijn daar altijd een weekje eerder beschikbaar dan hier in de kop van Noord-Holland. Voor de gevorderde mozaïekenbouwers wordt extra aandacht besteed aan het 'knippen' van letters en van het mozaïek. Dit is een uitgelezen kans om deze lastige techniek eens zelf uit te proberen.

Hierbij roepen wij de deelnemers die dit jaar met hun werkstuk in het routeboekje vermeld willen worden op om zich zo spoedig mogelijk aan te melden via info@bloemendagenlimmen.nl.

AH Limmen bedankt Joke

LIMMEN - "Na ruim 23 jaar in dienst geweest te zijn gaat onze Joke van haar welverdiende pensioen genieten," laat het management van Albert Heijn Limmen weten. "Vrijdag 8 april zal haar laatste dag zijn achter de kassa. Joke, bedankt voor de mooie jaren en geniet van alle tijd met je vriend, kinderen en kleinkinderen!"

Jubilarissen, afscheid en Koninklijke onderscheiding bij brandweerpost

staand v.l.n.r.: John Post, plv teamleider Hakan Meijer, Jos Admiraal, Richard Weijers, burgemeester Mans en teamleider Petra Abma. Voorgrond v.l.n.r.: Paul Bos, John Adrichem en Mark Schuitema.

LIMMEN - Tijdens de jaarvergadering van de brandweerpost Limmen op 1 april zijn er diverse onderscheidingen uitgereikt.

Richard Weijers werd deze avond benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor 29 jaar brandweervrijwilliger zijn kreeg Richard uit handen van burgemeester Mans de onderscheiding opgespeld. Deze avond werd tevens afscheid genomen van Richard, die nu de brandweer heeft verlaten.


Voor John Post was er de vrijwilligersmedaille voor zijn 12,5-jarig dienstverband, Jos Admiraal kreeg deze voor zijn 25-jarige verbondenheid met de Limmer brandweerpost.
Ook was er deze avond een wisseling in de functie van ploegchef. Paul Bos en John Adrichem traden hiervoor terug en Mark Schuitema heeft per 1 februari deze taak op zich genomen.

Jeugdvolleybaltoernooi in Heiloo

HEILOO - Drie jeugdteams van Effect namen afgelopen weekend deel aan de voorjaarskampioenschappen volleybal voor CMV-teams. Dit keer werden deze gehouden in Heiloo en was Effect de gastheer.

In sporthal 'Het Vennewater' werd zaterdag 2 april een regionaal volleybaljeugdtoernooi gespeeld. Teams van zes volleybalverenigingen uit de regio namen hieraan deel. Vanuit V.V. Effect deden drie teams mee aan de wedstijden, waarbij een speciaal voor de jeugd ontwikkelde vorm van volleybal wordt gespeeld: Cool Moves Volleybal (CMV). CMV heeft aangepaste regels waarmee het spel sneller en daarmee ook leuker wordt voor jeugd van 7 tot 12 jaar. Op wel zes volleybalvelden tegelijk werd zaterdag door in totaal 41 teams sportief gestreden in de sporthal op de thuisbasis van Effect. Voor de Effectteams was het eindresultaat wisselend. Effect 1 deed zijn naam meer dan eer aan door alle wedstrijden te winnen, waarmee ze stevig op kop staan in de strijd om het voorjaarskampioenschap. Effect 2 won twee keer, speelde een keer gelijk, en verloor één wedstrijd. Effect 3 dacht waarschijnlijk nog te veel aan de gemaakte 1- aprilgrappen, want ze verloren alle partijen. Maar gelukkig, ook hier geldt: met veel enthousiasme meespelen blijft véél belangrijker dan winnen!

Bijschrift voor foto's

Bij foto collage:

De drie deelnemende Cool Moves Volleybalteams van Effect.

Bij foto CMV2

Effect CMV 2 in actie (Sanne, Lianne, Lilly, Dewi, Jarno, Welmoed, Lizzy en coach Franka).

Schoolvoetbal Heiloo 2016

Komende vrijdag 8 april om 16.00 uur is de aftrap van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de leerlingen van groep 5/6 en 7/8 van alle basisscholen van Heiloo. Het toernooi is onderverdeeld in jongens/meisjes, een 7-tegen-7-competitie en een jongenselftalcompetitie. Je hoeft niet op voetbal te zitten om mee te doen; iedereen mag meedoen op zijn eigen niveau.

De uiteindelijke winnaar gaat door naar de volgende ronde op 2 april. Dit is tegen de basisscholen uit Egmond, Akersloot en Limmen. Uiteindelijk kan je in de grote landelijke finale terechtkomen. Het is de strijd absoluut waard! Het schoolvoetbal wordt voor de 10e keer georganiseerd door vrijwilligers van De Foresters en HSV. Gedurende het toernooi zijn vele vrijwilligers van beide clubs in touw om alles in goede banen te leiden.

Het is altijd weer een geweldig spektakel hoe de kinderen van de basisscholen de strijd aangaan om de nieuwe kampioen van Heiloo te worden. Dit jaar wordt het schoolvoetbal gehouden op de velden van Foresters. Kom allemaal kijken en aanmoedigen. U vindt het speelschema op www.vvhsv.nl en www.deforesters.nl.

Train met Honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo

Double Stars Rookies, Majors en Pupillen.

HEILOO - Ben jij tussen de 6 en 16 jaar? Honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo nodigt je uit om een keer mee te trainen!

Niet iedereen weet dat je in Heiloo één van de leukste, stoerste en coolste sporten kunt beoefenen die er zijn: honk- en softbal. Je speelt in teamverband, maar je bent zelf als individuele speler ook erg belangrijk. Je leert vangen met een honkbalhandschoen, goed slaan met een knuppel, sliden naar een honk, en je leert over de tactische regels van het spel. Je moet je goed concentreren op het moment dat je aan slag staat of in het veld speelt. Daarnaast is het ook handig als je snel kunt rennen. Naast de sportieve prestaties zijn we bij Double Stars Heiloo vooral trots op de gezellige sfeer. Spelplezier staat voorop!

Jongens en meisjes van 5 t/m 9 beginnen met Beeball, een vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal. Je speelt op een veld met drie honken en later met vier honken. Beeball heeft 2 verschillende speelniveaus: Beeball Rookie League voor kinderen tot en met 7 jaar en Beeball Major League voor kinderen tot en met 9 jaar. Daarna komen de Pupillen (9 t/m 11 jaar), Aspiranten (12 t/m 14 jaar) en Junioren (15 t/m 17 jaar).

Er wordt inmiddels weer lekker buiten getraind. Ben je tussen de 6 en 16 jaar en wil je een keer meetrainen op het jeugdveld van Double Stars op de Vennewatersweg in Heiloo? Dat kan op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Er is nog plaats voor nieuwe leden bij de diverse teams. Neem contact op met Milo Berlijn (06-53750890) of stuur een bericht naar: m.berlijn@trainmark.nl

De eerste drie trainingen zijn gratis. Daarna kun je ervoor kiezen om lid te worden van onze vereniging. Dan krijg je een pak en handschoen in bruikleen en een stoere honkbalpet. Kijk ook op www.doublestars.nl.

Stemmen voor nieuwe toestellen

HEILOO - Gymnastiek- en turnvereniging Achilles heeft diverse toestellen die zijn afgekeurd. De Rabobank biedt steun en hier zijn slechts stemmen voor nodig.

Annelies van Stein, secretariaat Achilles: "Iedere week gaan wij met veel plezier sporten. Om dit te kunnen blijven doen, hebben wij nieuwe toestellen nodig. Wilt u ACHILLES helpen? Als u lid bent van de Rabobank ontvangt u een stempas waarmee u op ons kunt stemmen. Wij vragen u daarom: STEM OP ACHILLES!"

HSVeiling zaterdagavond 9 april

Voetbalvereniging HSV organiseert op zaterdagavond 9 april a.s. weer de gezellige HSVeiling in haar clubhuis De Basis. Voor degene die van te voren wat willen drinken en eten gaat de zaal al om 18.00 uur open.

Vanaf 19.00 uur verzorgt Hans (top-)Kok weer een heerlijk diner en zo ongeveer vanaf 20.15 uur worden er dan 100 schitterende kavels in een vlot tempo geveild door 2 veilmeesters. HSV-leden, -sponsors en

-belangstellenden kunnen dus ook vanaf 20.00 uur instappen. De toegang is dan € 5,--, maar daarmee doe je dan wel ook meteen mee aan de loterij met als hoofdprijs een weekendje weg voor 2 personen.

Koop dus nu je DINER-ENTREE-TICKET in het clubhuis van HSV of reserveer je toegangskaart door te mailen aan mail HSVeiling@vvhsv.nl.

De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan de jeugdopleiding van de club. Voor informatie over de kavels: www.vvhsv.nl

Zaalvoetballen in Zaandam ? Reserveer een 9 persoonsbus. HUURAUTO-HEILOO.NL

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf€50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-22666059

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Uw kind heeft DYSLEXIE en volgt een intensief behandeltraject. U komt er niet aan toe dagelijks te oefenen. Met toestemming van RID (Alkmaar) kan ik een deel van de trainingen (in Heiloo) overnemen. Voor info app/sms naar Karen 06-421.582.29.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Een stukje BUITENLEVEN creëer je SAMEN met KLUSBEDRIJF Peter Crandel! Van TUINHUIS tot Veranda en van Terras tot Schutting. Maak een afspraak. Bel 06-2033 8040

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE ROLLATORS en SCOOT- MOBIELEN. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk. www.descooterbox.nl T: 06 2202 0702

Last van pijn,angst of spanning ? Magnetiseren kan uw blokkade verhelpen. Bel : Home of Balance : 06-13363545

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Lente aanbieding 8 NAAILESSEN €75 Kinderen (va groep 5) en volw. groepen. Inge's Atelier 06-2157 5712 www.ingesatelier.nl

Heeft u geen oppas voor uw kind(eren)? Ik bied uitkomst, ik kom bij u thuis.1 vaste dag per week (nog overeen te komen). Telefoon 06 5386 0777.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp                                                
Ook reumatische, diabetische voet 072 - 5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Bedrijfsauto huren groot of klein ? Reserveren op HUURAUTO-HEILOO.NL

Nieuw Nieuw in Heiloo...THAISE MASSAGE. Met ervaring. Op afspraak. Tel: 06 - 3365 5795

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06-1827 8367

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Het is lente bij De Keijzerin massagepraktijk! De hele maand april 10% korting op een behandeling! www.keijzerin.nl 06-33801402/Monique Keijzer

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl