De Uitkijkpost

17 april 2019

De Uitkijkpost 17 april 2019


Een weekend in het teken van duurzaamheid

Stella, Marith, Dyanthe en Phaedra tijdens de workshop van Alida. Foto: STiP Fotografie

HEILOO – Het weekend van 13 en 14 april stond in het teken van duurzaamheid. Op zaterdag was in Winkelcentrum 't Loo de Dag van de Circulaire Economie. Op zondag was bij Van der Steen Autoverkoop de Energie Expo. Beide dagen werden goed bezocht door inwoners van Heiloo en ver daarbuiten.

Zaterdag opende wethouder Rob Opdam de Dag van de Circulaire Economie. Tijdens de opening kreeg de wethouder het Loobroodje aangeboden. Met smaak at de wethouder zijn broodje paling op.

Geïnteresseerden konden zich bij de verschillende kraampjes laten voorlichten op het gebied van duurzaamheid. Van warmtepomp tot zonnepanelen en van afval tot hergebruik van leer. Ook was er voorlichting over de bijen en de weidevogels in Heiloo, onder meer over de aanleg van andere beplanting om zo bijvoorbeeld de bijen weer terug te halen. Ook werd informatie gegeven over het scheiden van afval.

Dat Loobroodje paling gaat er wel in bij wethouder Opdam. Foto: STiP Fotografie
Plein bij Albert Heijn. Foto: STiP Fotografie
Energie Expo bij Van der Steen Autoverkoop. Foto: STiP Fotografie
Er werd veel zwerfvuil rondom Winkelcentrum 't Loo opgeruimd. Foto: STiP Fotografie

Enquête
Maar er was niet alleen voorlichting. Geïnteresseerden konden ook een enquête over geluidsoverlast invullen. Niet alleen de overlast van vliegtuigen, maar ook de overlast van consumentenvuurwerk en de A9 werden in deze enquête meegenomen. Dat veel mensen last hebben van het vliegverkeer was al langer bekend maar dat het ook het humeur aantast van de mensen die de enquête invulden, was een eye-opener. Mensen ondervinden relatief weinig hinder van de geluidshinder van de A9, daarentegen zijn de ondervraagden wel bang voor de milieuschade en de luchtvervuiling die de snelweg met zich meebrengt.

Op de laatste raadsvergadering werd een motie ingediend om tot een algeheel verbod op consumentenvuurwerk te komen. Maar de overlast op 31 december vinden de ondervraagden niet zo'n groot probleem. Het afsteken op andere uren en dagen dan de oudejaarsnacht stoort wel heel veel ondervraagden. Bij de toelichting zeggen veel ouders dat kleine kinderen erg schrikken. Vooral in het Stationscentrum is het tussen de appartementen niet om aan te horen. Ook ouderen klagen over het feit dat er vuurwerk wordt afgestoken buiten de vastgestelde uren. Een mevrouw van 82 geeft aan dat het haar, maar ook leeftijdsgenoten aan de oorlog doet denken. Vuurwerk dat zo'n hard geluid veroorzaakt dat het aan een bombardement doet denken. Met oud en nieuw kan zij zich op het afsteken van vuurwerk instellen. Daarbuiten heeft zij het erg moeilijk met het feit dat het gehele jaar vuurwerk wordt afgestoken. Ook kiest een meerderheid ervoor om op 31 december het vuurwerk op een aangewezen plaats af te steken.

Jeugd
Zaterdag was ook aan de jeugd gedacht. Buiten was een springkussen en 's middags konden kinderen meedoen aan een workshop tasjes maken. Van gerecycled leer konden de kinderen samen met Alida Langendijk een mooi tasje maken.

Van der Steen Autoverkoop
Op zondag was het de beurt aan Van der Steen Autoverkoop, waar de Energie Expo plaatsvond. Buiten stonden elektrische fietsen waar een proefrit mee kon worden gemaakt en binnen was er allerlei informatie te verkrijgen op het gebied van duurzaamheid. Tevens kon er een proefrit gemaakt worden in verschillende EV-modellen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Diewertje in training voor marathon van New York "er moet meer onderzoek komen naar kinderkanker"

Diewertje is inmiddels hard aan het trainen voor de marathon van New York. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bijna 20 jaar is ze pas en ze heeft grote plannen. Plaatsgenote Diewertje Burgering gaat in november de marathon van New York lopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Daarvoor zoekt ze (shirt)sponsors en donateurs.

Diewertje woont in een gezellig huis in Heiloo, studeert Business Studies met als specialisatie Marketing en werkt op de zaterdagen bij de Hema. In het verleden was ze niet zo'n sportliefhebber, ze vond gym op school niet leuk. "Ik werd ook altijd als laatste gekozen," lacht ze. Tot ze anderhalf jaar geleden het hardlopen ontdekte. Sindsdien liep ze al tweemaal de kwart marathon van Egmond. Diewertje liep stage bij Emolife, een bedrijf dat sportevenementen organiseert voor goede doelen, en kwam mede daardoor op het idee om de marathon van New York te gaan lopen.

Zij kiest ervoor om de marathon voor KiKa te lopen omdat ze van dichtbij heeft meegemaakt wat kanker kan met je kan doen. "Helaas heb ik twee keer van dichtbij moeten meemaken wat deze verschrikkelijke ziekte allemaal met zich meebrengt. In mei heb ik afscheid moeten nemen van mijn geliefde oma. En daarnaast ben ik er in juli achtergekomen hoe belangrijk bevolkingsonderzoek is om op tijd deze rotziekte te ontdekken en te kunnen behandelen. Ik heb van heel dichtbij het hele behandelingsproces bij darmkanker meegemaakt. Dit is enorm heftig en heeft mij wakker geschud. Dit gun je niemand en daarom vind ik het heel belangrijk dat er ook meer onderzoek komt naar kinderkanker," aldus Diewertje. KiKa heeft een doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker, daarvoor is veel geld nodig.

Sinds februari is Diewertje specifiek voor de marathon gaan trainen. Ze traint tweemaal per week bij Atletiekvereniging Trias en wordt daarbij geholpen door Herman Admiraal. De zondagen staan daarnaast in het teken van de duurloop. Zij bouwt haar schema rustig op, iedere week vijf minuten langer. Begin april zat ze al op 90 minuten hardlopen per keer. "Dat is ook leuk voor shirtsponsors, want ik loop natuurlijk door het dorp. Steeds langer en langer, dus dan kan iedereen het shirt met de logo's zien!"

Zelf betaalt Diewertje € 1000,- voor haar reis en zoekt actief naar sponsors en donateurs. Zo organiseert ze op vrijdag 19 en zaterdag 20 april van 09.00 tot 10.00 uur een paasontbijt in de lunchroom van Hema Heiloo. Voor € 2,- kun je al ontbijten en alle opbrengsten gaan naar KiKa. Vanwege de verwachte drukte zijn er extra tafels geregeld, iedereen is welkom! Vanaf juni staat er bij de Albert Heijn in 't Loo een statiegeldzuil, daar kun je dan je statiegeldbon doneren en vrijdag 6 september houdt Diewertje een gin-tonicavond in Café de Wit.

Diewertje heeft een eigen sponsorpagina waar je geld kunt doneren: www.runforkikamarathon.nl/diewertje-burgering-new-york-2019. Shirtsponsors kunnen contact opnemen met Diewertje door te mailen naar diewertjeburgering@hotmail.nl. Voor half oktober moet het sponsorgeld binnen zijn. Het minimale bedrag dat ze binnen moet halen is € 5950,-, maar gelet op haar energie en motivatie moet dat veel meer kunnen worden.

Tekst: Monique de Jager

Aldi naar Heiloo

HEILOO - Goed nieuws voor de ondernemers van winkelcentrum 't Loo. Met de komst van de Aldi naar het winkelcentrum lijkt er een einde te gaan komen aan een jarenlange periode van onzekerheid. Lees verder op pagina 5.

Stinsenplanten in de lente op Nijenburg in Heiloo

Bosanemonen. Foto: Paul ten Have

HEILOO - Wat het weer betreft kun je dit voorjaar wel 'afwisselend' noemen maar de natuur gaat toch gewoon door. Dat is goed te zien en te horen tijdens de maandelijkse IVN natuurwandelingen op en rond Nijenburg, oftewel het Heilooërbos. Dat zal zeker zo zijn bij de wandeling op paaszondag 21 april. Er staan dan vast heel wat stinsenplanten te bloeien op en rond Nijenburg. Dit zijn lage voorjaarsplanten, die groeien en bloeien als de bomen nog bijna al het licht doorlaten. Bij onze natuurwandeling gaan we vooral op zoek naar deze bol- of knolgewassen. Maar we kijken natuurlijk ook naar de frisse nieuwe blaadjes aan de bomen en struiken. En de voorjaarszang van de vogels hoort er natuurlijk ook bij. Zoals gewoonlijk starten we om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg voor een wandeling van ongeveer 2 uur. Aan het weer aangepaste schoeisel en kleding aanbevolen! Een donatie (richtlijn € 2,50) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072-532 5110; kijk ook op op www.ivn.nl/nkl/.

Tien vragen aan... Hadis Sisanovic

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het voormalige Joegoslavië in het mooie dorpje Derventa (Bosnië en Herzegovina).

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Stiekem doe ik dat al een beetje, als kapper word ik vaak om advies gevraagd en ik help graag mensen hun doelen te bereiken. Voetbal speelde ik al toen ik nog een kind was, en het houdt mij al mijn hele leven bezig. Als ik die twee passies combineer zou ik denk ik een goede coachende en begeleidende rol in de voetbalwereld kunnen spelen.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Pfff, waar zal ik beginnen? Er zijn meer mensen die ik graag zou willen ontmoeten, bijvoorbeeld Denzel Washington. Ik zou graag willen weten hoe hij zich voorbereidt op een film!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Dat zijn toch alle speeltuinen in Heiloo. Ik speelde altijd politie-en-boefje, ook al won ik bijna nooit omdat ik stiekem een beetje te zwaar was!

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Het bankje in het Oosterbos waar je uitkijkt op de golfbaan en waar Douglas Roos van Raatshoven twee holes-in-one heeft geslagen. Ik kan er altijd lekker in het zonnetje in slaap vallen.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
De moussaka van mijn vriendin en de pita van mijn moeder. Hmmmm...

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
De vraag is niet of je het wel kan, maar hoe graag je het wilt.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik uiteindelijk acteur ga worden.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Hans Romeyn is een topper! En ik zou hem graag willen helpen om FC Heiloo te maken en samen met alle sportverenigingen Heiloo goed op de kaart te zetten.

10. De persoonlijke vraag van Joris Kramer:
"Je hebt sinds een jaar je eigen kapperszaak gevestigd bij Bolten, gespecialiseerd in herenkapsels en baardverzorging. Helaas is dat laatste nog niet bij mij aan de orde. Maar ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik een van je leukste klanten ben, haha. Maar wat zijn jouw verdere carrièreplannen?"
"Ik zou een vaste rol willen spelen in het begeleiden en coachen van de spelers van AZ. Ik voel me thuis in de voetbalwereld en stiekem ben ik als kapper al veel mensen aan het coachen en adviseren."

Ik geef de tien vragen door aan Erwin van Gijtenbeek. Mijn vraag is:
"Schoonvader, wij kennen elkaar nu 3 jaar. Jij bent de beste dierenarts die ik ken. Wat zijn jouw toekomstplannen met Any Animal?"

Wat doen wij buiten?

Linde en haar vriendin Jasmijn gaan touwtjespringen. Foto: aangeleverd

HEILOO - De kidsredactie bespreekt: wat doen we als we buiten spelen?

Suus, Roos, Bobbie en Linde kwamen bij elkaar en bespraken wat tegenwoordig de activiteiten buiten op het schoolplein zijn.

Om de beurt vertellen de meiden over wat ze doen met buitenspelen:

Bobbie: "Op school doen wij de Daily Mile (dagelijkse kilometer). Dat houdt in dat je elke dag een rondje om de school rent. Juf houdt de tijd bij. We doen dit omdat het leuk en gezond is."

Linde: "In Vredenoord springtouwen we heel vaak. Maar niet gewoon maar met zijn tweetjes. De ene draait het touw rond en dan spring je er samen over heen".

Roos: "Op school doen we steen papier schaar. Je moet naar elkaar toe springen en als je bij elkaar bent doe je steen papier schaar".

Suus: "Rolschaatsen is heel leuk. Ik kan het in de tuin doen. Ik heb roze rolschaatsen met de wielen naast elkaar."

Zouden oudere mensen ook deze spelletjes kennen vragen de kinderen zich af. Wilt u reageren? Mail dan naar redactie@uitkijkpost.nl

Koningsspelen 2019

HEILOO - Op veel scholen in Nederland werden op vrijdag 12 april de Koningsspelen 2019 gevierd. Zo ook op verschillende scholen in Heiloo en omstreken. Op onze website vindt u hiervan al een verslag terug. Op de Koningsdagpagina in de krant van woensdag 24 april besteden we hier ook aandacht aan. Nog even geduld dus, als u nieuwsgierig bent hoe de basisscholen het hebben gevierd...

Historische Vereniging Heiloo kiest een nieuwe voorzitter

De nieuwe en de oude voorzitter van de Historische Vereniging Heiloo, Jacob Ouderkerken en Jaap de Graaf. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Woensdagavond 10 april is tijdens de algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Heiloo een nieuwe voorzitter benoemd. Jacob Ouderkerken volgt Jaap de Graaf op als voorzitter. Jaap moest aftreden omdat de statuten bepalen dat iemand maximaal 9 jaar bestuurslid mag zijn.

Jaap de Graaf is 9 jaar bestuurslid geweest van de Historische Vereniging Heiloo. De laatste 3 jaar was hij voorzitter van de vereniging. Zijn opvolger Jacob Ouderkerken roemde Jaap om zijn tomeloze inzet voor de vereniging. "Jaap is iemand met veel oog voor zijn medebestuursleden. Een sterk betrokken man en een man die tijd vrijmaakt voor iedereen. Een man die zelf de handen uit de mouwen steekt." En dat laatste heeft Jaap zeker gedaan tijdens de verhuizing van het museum van de Bergeonstraat naar het Landgoed Willibrordus.

Jaap bedankte zijn vrouw Josta voor alle steun die zij de afgelopen jaren aan hem gaf tijdens zijn bestuursperiode. Jaap: "Ik blijf betrokken bij de vereniging, ik blijf boeken schrijven, presentaties geven en ik zal al mijn steun aan Josta geven. Nu zijn thuis de rollen omgedraaid." Hiermee doelde Jaap op het feit dat Josta in het bestuur de plaats inneemt van aftredend lid Jan de Winter.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Kleinkind

Opa's en oma's hebben het altijd over hun kleinkinderen. Ook Simon Carmiggelt (leest u die nog wel eens? Ik wel) vulde veel van zijn Kronkels met verhalen over zijn kleinzoon. De peuter had als gezelschap Pluuntje, een abstractie die dan weer een lief knuffelbeest was, dan weer een snoepje en soms was het kleinkind Pluuntje zelf. Ook kon het ventje fictieve telefoongesprekken voeren met een imaginaire meneer. Na het gebaar van de hoorn neerleggen vroeg opa een keer: "Wat zei die meneer?" "Die meneer zei dat ik nog een banaantje mag."

Onze kleinzoon heeft, net als ieder kleinkind in de ogen van grootouders, een speciale gave, de onze die van het woord. Toen hij nog klein was, zat ik een keer met hem aan tafel te ontbijten. Na zijn tweede boterham met zoetigheid, vond ik het welletjes. Dus ik sprak vermanend: "Nou moet je ook een boterham met kaas eten." Hij protesteerde. Niet door hard 'Nee wil niet' te roepen. Hij gebruikte zijn gave om mij recht in de ogen te kijken met de ernstige mededeling: "Ik wou dat jij niet hier was."

Verbaal iets omzeilen kan hij ook. Op een keer was hij op de grond met blokken een bruggetje aan het bouwen, maar bouwkundig was hij minder begaafd dan verbaal, dus de brug stortte telkens weer in. Van teleurstelling liet hij na de zoveelste poging een knetterende vloek los. Vier jaar, hè? Hoe hij eraan kwam mag Joost weten, niet van zijn ouders in elk geval en van mij ook niet. Dus ik zei: "Wat hoorde ik daar?" Hij begreep dat hij die knetter niet kon herhalen. Hij keek naar mij op en vroeg: "Wat hoorde je dan?"

Als ik geweten had dat kleinkinderen zo leuk zijn, had ik die eerst genomen.

Dick de Scally

Aanhouding in Heiloo i.v.m. vuurwapenhandel

HEILOO - Op vrijdag 12 april is er in Heiloo een aanhouding verricht in verband met vuurwapenhandel. De verdachte die in Heiloo is aangehouden verbleef in een kliniek.

In Amsterdam werden op dezelfde dag twee aanhoudingen verricht en op vrijdag 5 april werd in samenwerking met de recherche van Politie-eenheid Noord-Holland in Heemstede een verdachte aangehouden, die in het bezit was van zeven vuurwapens. De verdachten in Amsterdam en Heemstede werden door een arrestatieteam aangehouden, bij de aanhouding in Heiloo was een arrestatieteam op de achtergrond aanwezig. Bij een doorzoeking van een garagebox in Amsterdam zijn 26 vuurwapens en ruim 2000 patronen in beslag genomen.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat iemand betrokken zou zijn bij vuurwapenhandel. Rechercheurs van de Regionale Recherche stelden, onder supervisie van een officier van justitie van het Parket Amsterdam, een onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde in de aanhoudingen en het aantreffen van de vuurwapens. De vuurwapens zijn oorspronkelijk gas-/alarmpistolen die zijn omgebouwd tot echte vuurwapens. Er zijn al schietincidenten geweest waarbij dit soort omgebouwde vuurwapens gebruikt zijn.

De verdachte die vorige week in Heemstede is aangehouden, is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

Aldi naar 't Loo 'Eindelijk duidelijkheid'

HEILOO - De van oorsprong Duitse supermarktketen Aldi opent een vestiging in winkelcentrum 't Loo. Dat is bekendgemaakt tijdens een algemene ledenvergadering van de huurders van 't Loo op maandag 8 april jongstleden. De discountsupermarkt heeft het contract inmiddels getekend. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid voor de huurders. Kees Burger, voorzitter van de winkeliersvereniging van 't Loo: "De huurders reageerden positief op het bericht. Er komt eindelijk duidelijkheid."

De komst van de Aldi houdt in dat het gebied rondom 't Loo goed onder de loep genomen wordt. Dit ook in combinatie met de realisatie van woningen in het voormalige Open Huis boven het winkelcentrum. Ook de indeling van het winkelcentrum zal moeten worden aangepast. Waar de winkels in het centrum momenteel voornamelijk in de lengte zijn gesitueerd, is men voornemens om enkele hiervan in de breedte in te delen. Uitkijkpost houdt u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in en om 't Loo.

Bep en Simon Lautenbach 70 jaar getrouwd!

Echtpaar Lautenbach 70 jaar getrouwd

HEILOO - Op 20 april a.s. herdenken wij, dat ons huwelijk 70 jaar geleden gesloten is in de Hervormde Kerk in Bloemendaal. Gods zegen over ons huwelijk was zeer belangrijk voor ons. Onze trouwtekst was de tekst van de Emmaüsgangers: "Hij ging met hen om bij hen te blijven".

Gezien de omstandigheden kunnen wij geen groot feest vieren. Onze speciale dank gaat uit naar onze twee neven en hun vrouwen Jan en Chris, Ann en Marjan voor hun zorg en liefdevolle aandacht en hulp voor ons beiden.

Allen die wij kennen zenden wij een hartelijke groet!

Simon en Bep Lautenbach

Geen oud papier op 27 april

HEILOO - Elke laatste zaterdag van de maand komt FSH (Fanfare Showband Heiloo) in een aantal wijken in Heiloo langs om oud papier op te halen. Op 27 april a.s. is het Koningsdag en zal er daarom géén papier worden opgehaald. De eerstvolgende ophaaldag zal dan 25 mei worden.

Wij rekenen op uw begrip, en wensen als FSH u een fijne (en muzikale) Koningsdag toe.

Column bibliotheek

Meivakantie in de bibliotheek

CoderDojo

Zaterdag 20 april, 10.30 – 12.30 uur

Deze keer gaan we met een kist vol micro:bits aan de slag. Deelname is gratis, een toegangskaart is vereist. Verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl

Speurtocht Boskinderen in de Bieb

Vanaf dinsdag 23 april, de hele meivakantie

Kom ook speuren in de bieb. Voor € 1,- krijg je bij de balie een schatkaart. Volg de aanwijzingen en vind de schat.

Vloggen: deel 2

Maandag 29 april, 13.00 – 16.00 uur

Deze middag ben je welkom om verder te gaan waar we de volgende keer zijn gebleven. In deze workshop duiken we nog dieper het montageprogramma iMovie in en gaan we aan de slag met nieuwe technieken zoals voice-overs, split screen, beeld in beeld en green screen. Geef je snel op via www.bibliotheekheiloo.nl

Voorleesfeestje

Woensdag 1 mei, 14.30 – 15.15 uur

Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom! Met knutselactiviteit na het voorlezen.

Peuteruurtje

Elke vrijdag, 10.30 – 11.30 uur

Kom lekker genieten van samen lezen én samen spelen tijdens het wekelijkse peuteruurtje op de jeugdafdeling.


Tabletcafé

Donderdag 9 mei, 10.30 – 12.00 uur

Tijdens dit tabletcafé kunt u tips en trucs leren over uw tablet, of ervaringen uitwisselen met anderen. Neemt u gerust uw eigen tablet mee! De toegang is vrij.

AD(H)D bij volwassenen

Dinsdag 14 mei, 19.00 – 21.00 uur

AD(H)D komt zowel bij kinderen als bij volwassenen voor en heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Wilt u meer weten over AD(H)D bij volwassenen, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar deze informatieve bijeenkomst. Opgave vooraf via www.bibliotheekheiloo.nl.

Hulp bij digitale belastingaangifte

Iedere donderdag t/m 25 april, vanaf 14.00 uur

Heeft u een concrete vraag over uw belastingaangifte of over een toeslag? Kom dan naar het belastingspreekuur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (072-5330670 of bij de servicebalie).

Open Leercentrum

Elke donderdag, 18.30 – 19.45 uur

Getrainde begeleiders helpen bij een vraag over taal, maar ook met rekenen of computervaardigheden. Open inloop.

150e bierproefavond PINT

Onder de bezielende leiding van Frans Ruiter werden er op deze 150e extra bijzondere biertjes geproefd. Foto: Rudolf van Zelst

HEILOO - Het zijn de verborgen pareltjes van het verenigingsleven, de maandelijkse bierproefavonden van PINT verzorgd door dorpsgenoot Frans Ruiter. De voorwaarden om deel te nemen zijn enige interesse in het brede scala aan bierstijlen en een beetje avontuurlijk ingesteld zijn.

De deelnemers verzamelen zich in sportcafé Het Vennewater en om 20.15 uur gaan we naar een eigen ruimte om aan de proeverij te beginnen. Er heerst een huiskamersfeer die wordt versterkt door de zelf meegebrachte hapjes voor bij de biertjes die komen gaan.

Het belooft een bijzondere avond te worden. Het is namelijk de 150e editie en Frans heeft voor deze mijlpaal wat extra speciale bieren meegebracht. We zijn benieuwd naar wat gaat komen.

Veel deelnemers komen regelmatig op deze avonden af, waardoor de meesten elkaar kennen en dat versterkt de ongedwongen sfeer. Sommigen waren er zelfs de eerste keer al bij!

Maar ook als nieuwkomer kun je zo aanschuiven want de interesse of liefde voor bier verbindt en het eerste gespreksonderwerp ligt wel voor de hand...

Deze avond is er een brede variëteit aan smaken voorbijgekomen. De een nog meer bijzonder dan de ander. Biertjes die 18 tot 27 (!) jaar over datum nog lekkerder zijn geworden. Zo lang kan ik ze niet bewaren. Er was een heerlijke, hoppige New England IPA met drie hopsoorten met een fijne bittere nasmaak als inbreng van een van de deelnemers. En als afsluiter een barley wine van 21% die je drinkt als een likeur, zoveel smaak als daarin zit.

De proeverij zit erop en dan doe ik samen met een aantal anderen nog een laatste biertje aan de bar om na te praten over wat er zojuist allemaal gebeurd is. Uiteindelijk verlaat ik de avond met een heleboel nieuwe ideeën over bier en proeven. Bedankt Frans!

Tekst: Rudolf van Zelst

Pasen: over dood en leven Kort gesprek met ds. Hanneke Ruitenbeek

Foto: aangeleverd

HEILOO - Pasen gaat over dood en leven. Een kort gesprek met ds. Hanneke Ruitenbeek:

Waar gaat Pasen eigenlijk over?
Laatst zei iemand tegen me: "Ik kom met Pasen niet naar de kerk. Hoezo, al die liedjes over 'de dood is overwonnen'? Ik zie het niet gebeuren!" Een ander zei juist: "Ik kan niet wachten tot het Pasen is. Ik ben helemaal klaar met al die verhalen over Jezus aan het kruis. Ik luister liever naar de Passionen van Bach en kijk 'The Passion' op tv. Het gaat om het leven."

Ik denk dat beiden aanvoelen waar het met Pasen over gaat: over dood en leven.

Hoezo?
Pasen is de bron van het christendom. Het begint op een begraafplaats. Een plek van verdriet en gemis. Op paasmorgen gaan vriendinnen van Jezus naar zijn graf. Ze zien dat het graf leeg is: Jezus is daar niet meer, alleen nog de doeken waarin hij gelegen heeft. Beetje bij beetje wordt in de dagen daarop duidelijk dat Jezus is opgestaan. Zelfs zijn naaste volgelingen begrijpen er niets van. En eigenlijk, als ik eerlijk ben, snap ik er zelf, tweeduizend jaar later, ook vaak niet zo veel van.

En dat voor een dominee?
In de tijd rond Pasen komen voor mij de ernst van de dood en de zoektocht naar de bron van leven aan de orde. De dood heeft niet het laatste woord. God en Jezus blijven bij ons. Ze zijn aanwezig bij de hoogte- en dieptepunten in ons leven.

Dat geeft troost, al eeuwenlang. Daarom vieren we paasmorgen in de kerk op een vrolijke manier. Dus: welkom in de Ter Coulsterkerk, op paaszondag 21 april om 10.00 uur. Voor de kleinsten is er crèche aanwezig, voor de kinderen van de basisschool is er een kindernevendienst.

Activiteiten Eerste Paasdag Historische Vereniging Heiloo

De Die is voor velen een onbekend natuurgebied in Heiloo. Foto: Jaap de Graaf

HEILOO - In Huize Nijenburg mogen ervaren gidsen van de Historische Vereniging u het prachtige Huis Nijenburg laten zien. De huidige eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, gaf in 2011 toestemming aan de Historische Vereniging om rondleidingen te geven in het gebouw. Binnen in het huis ziet u o.a. het poppenhuis en bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee gedronken wordt. Huis Nijenburg, Kennemerstraatweg 278, Heiloo. Entree: €7,50 p.p. (geen pin!), inclusief koffie of thee. Tel.: 06-51718363. Eerste Paasdag 11.00 uur en 13.30 uur.

Het Historisch Museum op Landgoed Willibrordus heeft een tentoonstelling over het 'Cultuurhistorisch Erfgoed en natuurgebied De Die' met 42 prachtige foto's, gemaakt door de HAF, de Heilooër AmateurFotografen. Ook worden een aantal oude kaarten met tekst getoond. De film met ingesproken tekst zal doorlopend vertoond worden en op verzoek zal de film, door een drone gemaakt, te zien zijn.

Openingstijden van het museum: dinsdag 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 14.00 - 17.00 uur.
Tweede Paasdag is het museum gesloten.

Bij beide activiteiten is iedereen welkom! De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Er zijn nog 5 kaarten beschikbaar voor de toneelvoorstelling 'Foto's die vervagen' op 1 mei. gieltjes@kpnmail.nl

Lentecursus Muziek voor peuters

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 19 april begint de lentecursus Muziek voor peuters in Heiloo onder leiding van Muziek op Schoot-docente Daniëlle de Ruijter. Een muzikale en vrolijke start van de vrijdag met uw (klein)kind! Zéker omdat de lente een terugkerend thema is tijdens de cursus. Dit is te merken aan de zonnige materialen en vrolijke lenteliedjes. De lente wordt zo dubbel leuk! Je uitleven op een grote trommel, een harp of ander instrument? Het kan bij Muziek op Schoot! Voor informatie en aanmelding: www.spelenderwijsmuziek.nl, of bel 06-18360486.

Verhalenkamer zoekt vrijwilligers

Op dit moment wordt er nog hard aan de verhalenkast gewerkt. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Verhalenkamer Willibrordus ligt samen met het VVV-informatiepunt en de Landgoedwinkel centraal op Landgoed Willibrordus. Op deze plek kunnen mensen terecht voor landgoedproducten zoals de verkoop van kaas, honing en thee. Ook het assortiment van MindsZ wordt er verkocht. Tickets voor de Cultuurkoepel, VVV-pasjes, duinkaarten en rondleidingen over het landgoed kun je hier organiseren.

Met meer dan 5000 bezoekers per jaar speelt de Verhalenkamer een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het landgoed. Het maakt onderdeel uit van het museumkwartier samen met Historische Vereniging Heiloo, museum Baduhenna en het Toverlantaarnmuseum.

Tijdens de Landgoederendag op zondag 26 mei wordt de tijdlijn in de Verhalenkamer aangevuld met de geschiedenis van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook wordt op deze dag de verhalenkast heropend, een muurschildering onthuld en de expositie 'het geweten' geopend.

Om al deze mooie activiteiten in goede banen te (blijven) leiden, is de Verhalenkamer op zoek naar uitbreiding van het team enthousiaste vrijwilligers. Als gastvrouw/-heer werk je in principe een dagdeel in de week, altijd in duosamenstelling. De Verhalenkamer is geopend van 11.00 tot 16.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Nico Adrichem via telefoonnummer 06-22795336 of info@verhalenkamerwillibrordus.nl.

Shop én Win te gekke prijzen!

De paasmodellen kunnen je zaterdag 20 april alles vertellen over de kassabonnenactie. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kom lekker paasshoppen bij de winkels in het Stationscentrum en win! Op zaterdag 20 april sta je oog in oog met opvallende paasmodellen. Zij informeren je over de kassabonnenactie waarmee je kans maakt op toffe prijzen. De actie start 20 april en duurt tot 10 mei.

Paasmodellen delen uit en starten de kassabonnenactie
Op zaterdag 20 april lopen er opvallende paasmodellen door het Stationscentrum. Ze delen lekkernijen uit en wensen iedereen een fijn Pasen. Tegelijkertijd vertellen ze over de Shop & Win kassabonnenactie die deze dag start.

Uitleg kassabonnenactie
Consumenten die een aankoop hebben gedaan mogen hun kassabon, ongeacht bestedingsbedrag, inleveren in een van de actiebrievenbussen. Op de achterzijde van de kassabon dient men de n.a.w.-gegevens en het telefoonnummer in te vullen. Inleveren van de kassabonnen kan bij Zonneveld Optiek & Vomar. Op vrijdag 10 mei worden de prijswinnaars gebeld. Op zaterdag 11 mei is de prijsuitreiking. Wat de prijzen zijn houden we nog even geheim, maar dat u er blij van wordt is een feit!

Zaterdag 11 mei – Pop Up High Tea
Naast de prijsuitreiking op zaterdag 11 mei komt er die dag ook een fantastische act naar het winkelcentrum. Zij lopen rond en zullen mensen op ludieke wijze een kopje thee aanbieden.

Dus doe uw boodschappen en geniet van een extra smakelijke dag!

Opnieuw naar Lourdes?

Een overzicht van de heiligdommen vanaf het Bretonse Kruis. Foto: aangeleverd

HEILOO - Weet u dat er veel mensen zijn die 'besmet' zijn met het Lourdes-virus ? Nee, ze zijn niet ziek, ze hoeven er niet voor naar de dokter. Maar ieder jaar voelen zij een lichte kriebel van binnen, om opnieuw Maria in Lourdes op te zoeken. Samen met honderden andere pelgrims uit heel Nederland die aan dezelfde 'kwaal' lijden. Het bijzondere is, dat ze iedere keer 'een stukje gezonder' naar huis terugkeren! Lourdes beleven is als een warm bad van onderlinge aandacht en zorg voor elkaar. En daar knap je als mens behoorlijk van op!

Vorig jaar mocht ik met een kleine groep uit Heiloo en omgeving voor vijf dagen mee naar Lourdes. Het begon met een prachtige TGV-treinreis dwars door landelijk Frankrijk, om alvast in de stemming te komen en om op een ontspannen en gezellige manier kennis te maken met alle medereizigers.

In Lourdes belandden we in een mooi hotel aan de oevers van de snelstromende Gave, die dwars door de stad stroomt. En vanaf dat moment werd ik opgenomen in een grote stroom van belangstelling, zorg en echte behulpzaamheid voor elkaar! En regelmatig plensbuien natuurlijk, want Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën en is de stad met de meeste neerslag in Frankrijk.

Een plaats waar we samen onder de wijde mantel van Maria mochten schuilen en deelnamen aan indrukwekkende samenkomsten in de kerken. En waar we gezellig iets dronken in een van de talrijke cafeetjes in de binnenstad. En natuurlijk even heel stil werden uit eerbied en dankbaarheid voor al het goede dat ons hier in deze week is overkomen. Noem het een wonder. Op bezoek bij Maria in Lourdes vind ik vooral een gezond virus, dat op een wonderlijke manier al meer dan 100 jaar heerst.

Heeft u zin om dit jaar in augustus een weekje met ons mee te gaan ? De reis is van 17 tot en met 23 augustus 2019. We reizen wederom comfortabel met de TGV. Kijk ook op onze website: www.lourdesgroepheiloo.nl voor meer informatie. Heeft u vragen of wilt u verhalen uit de eerste hand horen? Neem dan eens contact op met Irma van Loon, 072-5336056, Jan IJpelaan, 072-5334828, Loes van Noort, 06-23326806 of Liesbeth van Zelst, 06-48818568.

Zij dragen het virus al jarenlang bij zich en voelen zich er prima bij!

Tekst: Bill van Schie

Prijswinnaars woordzoeker

HEILOO - Wauw! De woordzoeker in Uitkijkpost van woensdag 10 april is massaal ingevuld. Nooit eerder ontving Uitkijkpost zoveel (goede) inzendingen. De prijzen die beschikbaar werden gesteld, vielen blijkbaar goed in de smaak. De gelukkige prijswinnaars zijn:
- Sandra van Bronkhorst - gekleurde wandhanger van Wereldwinkel Heiloo
- Anouk Kraster- waardebon van Moen Opticiens Heiloo
- Ria Staadegaard, Ingrid Pos, Carin Baltus en Leen Keus - een paasbrood van Bakkerij Hoetjes
- Celeste Langedijk - het gevulde fietskrat van Pilkes Fietsen in Castricum
- Antoinette Bontje - paasboeket Bloemen bij Kim
- Lya Willemse - workshop en toegang bij Museum Kranenburgh in Bergen
- Annet Bakker - arrangement bowlen & eten bij Hotel Zuiderduin

Alle prijswinnaars hebben inmiddels schriftelijk bericht gehad.

Paasboodschappen in Het Hoekstuk

HEILOO - Zaterdag 20 april komt de paashaas op bezoek in Het Hoekstuk. Tussen 10.00 en 16.00 uur deelt de paashaas namens Albert Heijn en Lidl paaseitjes uit aan de kinderen. Uiteraard staan de ondernemers van Het Hoekstuk voor u klaar om u te inspireren voor een heerlijk paasontbijt, een luxe brunch of een paasdiner. U komt toch ook langs voor de paasboodschappen?

Rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN - De voorbereidingen voor de 49ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid op 25 mei in Egmond-Binnen zijn in volle gang.

Er komen nog twee ophaaldagen: op 20 april en 11 mei. Op deze dagen kunnen inwoners van de gemeente Bergen en Heiloo hun spullen, die bij ons een tweede kans kunnen krijgen, beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is is welkom: meubilair, potten en pannen, fietsen, glas en aardewerk, boeken, speelgoed, gereedschap, ijzerwaren, lampen, koel- vrieskasten, computerapparatuur, radio's, tv's , kunst en antiek, tuingereedschap, fotoapparatuur, etc. Ook draagbare (gebruikte) kleding en schoenen zijn welkom.

Een telefoontje of e-mail naar een van de adressen die hieronder vermeld staan, is genoeg om ervoor te zorgen dat de spullen worden opgehaald. Tillen en sjouwen doen de medewerkers van de rommelmarkt. De rommelmarkt is bestemd om de kosten van de muziekopleiding te kunnen bekostigen, de instrumenten te kunnen vernieuwen en uniformen te kunnen aanschaffen.

Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn - 5061324, Vincent Pepping – 5065601 of Piet Zonneveld - 5065517.

U kunt tevens een e-mail sturen naar info@eensgezindheidegmond.nl.

Gasterij Nieuw Westert wordt herbouwd na brand

Het vertrouwde aangezicht blijft behouden bij de herbouw van de gasterij. Foto: aangeleverd

EGMOND - BINNEN - Het is ondertussen alweer een paar maanden geleden dat een verwoestende brand Gasterij Nieuw Westert in de as heeft gelegd. Een trieste aanblik is alles wat er is overgebleven van de monumentale duinboerderij. Ondanks dat er op locatie weinig lijkt te gebeuren, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herbouw van Gasterij Nieuw Westert. Dat de monumentale duinboerderij terugkomt, dat is een feit!

Na de verwoestende brand in de nacht van 4 op 5 januari, is er veel gebeurd rondom Gasterij Nieuw Westert. Voornamelijk achter de schermen is hard gewerkt aan een snelle herbouw. Na veel gesprekken met de betrokken partijen, kan er nu, na drie maanden, gesteld worden dat Gasterij Nieuw Westert herbouwd zal worden. Op dit moment wordt er gekeken naar geschikte partners om het hele proces van herbouwen soepel te laten verlopen.

Het is nog lastig om iets te zeggen over een tijdsplan van de herbouw. Wat wel zeker is, is dat de Westert in 'oude' glorie wordt hersteld. Het aangezicht blijft hetzelfde en de gezellige inrichting wordt ook zeker teruggebracht. Er zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de oude details die nog overgebleven zijn. Ook doet Gasterij Nieuw Westert er alles aan om het hechte team te behouden. Een groot deel van de medewerkers zijn momenteel ondergebracht bij de zusterbedrijven: Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee, Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee en Grandcafé van Ruysdael in Heemskerk.

Via deze weg wil het team nogmaals iedereen bedanken voor de mooie bemoedigende berichten en de fijne reacties. Wilt u op de hoogte blijven over de voortgang van de herbouw, volg dan www.nieuwwestert.nl en de Facebookpagina van Nieuw Westert.

OBS Barnewiel wint Rabo AZ Foodtour

Foto: Ed van de Pol Fotografie

REGIO - 100 klassen in Noord-Holland deden mee aan de Rabo AZ Foodtour, een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en Greenport NHN. Tijdens deze lessen over gezonde voeding maakten de leerlingen vlogs. Als afsluiting van de Foodtour konden de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Foodclinic bij AZ winnen op donderdag 11 april.

Te gast bij AZ
Uiteindelijk zijn de leerlingen van de tien beste eindvlogs uitgenodigd voor de Foodclinic. Zo ook de leerlingen van CBS het Baken (Sint Pancras), OBS Barnewiel (Oudkarspel), de W.J. Driessenschool (Grootschermer) en OBS de Klimop (Castricum). Zij werden 's ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ-stadion gereden. Daar deden ze mee aan de Foodclinic, die uit vier verschillende activiteiten bestond.

Sport, voeding en vloggen
Natuurlijk kan voetballen bij AZ niet ontbreken, daarom konden de kinderen op het trainingsveld verschillende sportactiviteiten doen. Een rondleiding door het AZ-stadion was ook onderdeel en AZ-vlogger Timo gaf een vlogclinic. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze tips voor volgende vlogs. In het kader van gezond eten gingen de klassen zelf fruitspiezen maken onder begeleiding van JOGG en GGD, die dit jaar ook aangehaakt zijn bij de RABO AZ Foodtour.

Winnende vlog
Aan het eind van de clinic werd bekendgemaakt dat OBS Barnewiel uit Oudkarspel de beste vlog heeft gemaakt. Zij waren met de hele klas uitgenodigd voor de wedstrijd AZ – ADO Den Haag van zaterdag 13 april, waar hun vlog voorafgaand aan de wedstrijd op de grote schermen in het stadion werd getoond.

Hilarische polderwestern over de ondergang van Dirk Scheringa en zijn DSB-bank

Hoofdrolspelers Jozefien Stam en David Sealtiel tijdens de repetitie in Hotel Zuiderduin. Foto: STiP Fotografie

EGMOND AAN ZEE - Dikkie de Kid is de nieuwe voorstelling waarmee Theatergroep Horizon in mei in De Vest op de planken staat. De acteurs komen hoofdzakelijk uit Heiloo, Egmond en Alkmaar. Hoofdrolspelers David Sealtiel en Jozefien Stam komen respectievelijk uit Kolhorn en Schagen.

Dikkie de Kid is een komische musical over de ondergang van Dirk Scheringa en zijn DSB-bank. In deze hilarische polderwestern maken bezoekers onder andere kennis met de gebroeders Benk, minister The Boss en premiejager Lakeman. Een western met hele diverse muziek van onder andere Dolly Parton, Bruce Springsteen en Neil Young, maar ook gospel- en musicalnummers. Een komische klucht waarbij iedereen op de hak wordt genomen.

Hoofdrolspeler David Sealtiel (32) speelt de rol van Dikkie de Kid. Het is David's vierde productie bij de theatergroep. Hij gaat als Dirk Scheringa zijn droom volgen en begint een bank. "Ik herken mijzelf niet echt in die rol. Dirk ging echt zijn eigen weg, wat een ander ook zei. Ik trek het mezelf wel aan wat een ander zegt. Laat ik zeggen, ik heb meer empathie." David repeteert een keer per week met de gehele groep, en als solist nog twee tot drie keer per week. Best zwaar naast zijn beroep als zandstraler. Ook repeteert de gehele groep eens per maand op zondag.

Hoofdrolspeelster Jozefien Stam (30) speelt in de musical de vrouw van Dirk Scheringa, Boutje. "Ik speel een vrouw die vierkant achter haar man staat. Een lieve, begripvolle vrouw die alleen maar gaat voor het welzijn van haar man. Ik herken mijzelf wel in die rol. In het echte leven sta ik ook altijd voor iedereen klaar." Voor Jozefien is het haar zevende productie. En voor haar geldt ook dat zij al het repeteren naast haar baan in het onderwijs moet doen. Ook zij gaat er volledig voor om deze productie samen met de hele groep goed op de planken te zetten in mei van dit jaar.

Dikkie de Kid is te zien op 22 t/m 25 mei in Theater De Vest in Alkmaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Een goed hoofdkussen is hoofdzaak!

Een goed hoofdkussen is afgestemd op uw individuele maten en wensen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Het belang van een goed bed is bij de meeste mensen wel bekend. Goed slapen laat u immers overdag beter presteren. Waar men vaak niet (genoeg) over nadenkt is het belang van een goed hoofdkussen. Traditionele hoofdkussens ondersteunen vaak op de verkeerde plaats. Daardoor ontstaat tijdens de slaap een te sterke belasting van uw hals- en borstwervels. Ook de hoogte van het kussen kan pijnlijke schouders, nekklachten of andere ongemakken veroorzaken.

Sluit uw hoofdkussen wel aan bij uw persoonlijke behoeften? Zelfs 'speciale' hoofdkussens dwingen uw hoofd en hals nog in een bepaalde stand. Het beste hoofdkussen is afgestemd op uw individuele maten en wensen.

Hierbij is de combinatie van 1. uzelf, 2. uw matras en 3. uw bodem van groot belang. Om in de juiste houding te liggen dient men met deze 3 factoren rekening te houden. Klanten die een nieuw slaapsysteem of een nieuw matras kopen, kunnen wij uiteraard goed adviseren over het juiste kussen. Wij weten immers op wat voor bed u slaapt. Maar ook als uw bed niet nieuw is kunnen wij u helpen met het vinden van het juiste kussen. U zult versteld staan over het verschil wat een goed kussen kan maken.

Wij willen graag van u weten op wat voor bed u slaapt en wat uw slaaphouding is. Dan gaan we samen in de winkel de kussens proberen op een bed dat het dichtst bij het comfort van uw bed thuis komt. Grote kans overigens dat wij uw matras in ons assortiment hebben, als uw slaapspecialist in de regio hebben wij een zeer uitgebreid assortiment matrassen van allerlei merken.

Na het proberen in onze winkel gaat het echte testen bij u thuis beginnen. Het kussen dat wij u adviseren krijgt u mee naar huis om dit een aantal nachten thuis te testen. Niet even voelen en proberen in de winkel dus, maar echt thuis testen. Best kans dat u even moet wennen, u ervaart ondersteuning en comfort op een compleet andere manier. Vaak wordt dit direct als prettig ervaren maar het komt ook voor dat u uw spieren iets meer tijd moet gunnen om deze ondersteuning als prettig te ervaren. En mocht u na een aantal nachten nog niet lekker slapen dan gaan we samen in de winkel aan de hand van uw feedback het juiste kussen uitzoeken. Uiteraard gaat u dit kussen ook weer eerst thuis testen voordat u daadwerkelijk tot de aanschaf van het kussen overgaat.

Geen stapel kussens meer op zolder, geen investeringen in dure kussens die toch niet geschikt blijken, geen risico, alleen maar lekker slapen!

Tijdens de kussenmaand april krijgt u bij het vrijblijvend testen van een hoofdkussen een molton kussensloop cadeau! Kom naar onze winkel, wij hebben uw kussen!

Slaapkenner Lute, Rijksweg 108 Limmen www.slaapkennerlute.nl 072-505 14 54.

Jubilarissen bij brandweerpost Limmen

V.l.n.r.: burgemeester Mans, Ron Kleverlaan, postcommandant Antoon Pepping, Patrick Faber, teamleider Hakan Meijer en Marco Kerssens. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Tijdens de jaarvergadering op 12 april bij de brandweerpost Limmen zijn drie brandweermannen in het zonnetje gezet. Uit handen van burgemeester Mans kreeg Patrick Faber een oorkonde omdat hij 12,5 jaar aan de post Limmen verbonden is. Marco Kerssens en Ron Kleverlaan kregen de oorkonde voor hun 20-jarig jubileum bij de brandweer.

Pasen bij Kinderopvang Kits Oonlie

Zal de paashaas dit jaar ook weer eitjes meenemen? Foto: aangeleverd

HEILOO - Nog even en dan is het weer Pasen! Op alle kinderdagverblijven van Kinderopvang Kits Oonlie kunnen de kinderen en de medewerkers weer genieten van een heerlijk(e) paasontbijt, -brunch of -lunch. Maar zal de paashaas dit jaar ook nog langskomen?

De kinderen en medewerkers van kinderdagverblijf Boekenstein verwachten de paashaas op donderdag 18 april. Alle kinderen hebben de afgelopen dagen samen met de medewerkers hard gewerkt aan het maken van een eigen mandje om de eitjes in te verzamelen. Dus nu maar hopen dat hij, net als vorig jaar, weer overheerlijke eitjes zal meenemen voor iedereen.

Wilt u meer informatie over opvang bij Kinderopvang Kits Oonlie of een keer komen kijken op een van de vestigingen, neem dan gerust contact op met de centrale administratie. De centrale administratie is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur op 072-5323576. U kunt ook een e-mail sturen naar info@kits-oonlie.nl.

Eieren in de serre...?

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het was vorige week zondag wel even schrikken voor juf Jolande. In haar serre leek het wel of er aliens hun eieren hadden opgehangen. Of had de paashaas zich misschien vergist?

Gelukkig werkt ze bij Kits Oonlie op de naschoolse opvang in Ypestein. "Ik heb ze meteen maar meegenomen naar de BSO, daar kunnen de kinderen ze mooi versieren!" aldus Jolande.

Het was nog een hele onderneming om alle 50 'eieren' in de auto te krijgen, maar de kinderen zijn al druk aan het schilderen geslagen!

Pasen in 't Loo op zaterdag 20 april

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 20 april is het gezellig paaswinkelen in 't Loo.

Tulpenpluktuin
In het winkelcentrum vind je een gezellige tulpenpluktuin, netjes afgezet met hekjes en voorzien van vrolijke achtergrondmuziek. Zo'n 4500 tulpen zorgen ervoor dat het voorjaar je tegemoetkomt. De tulpen staan er prachtig bij in verschillende kleuren. Op vertoon van uw kassabon (met een minimale besteding van € 10) mag u tussen 12.00 en 17.00 uur zelf een bosje prachtige tulpen plukken (let op, zolang de voorraad strekt). Zelf uw eigen tulpen plukken en ze later thuis in een mooi vaasje zetten, hoe leuk is dat?! Uiteraard wordt dit netjes begeleid door de bloemendames, zodat alles soepel verloopt. Let op: 1 bosje van 5 tulpen per persoon.

Lente Ladies:
Tussen 12.00 en 16.00 uur zorgen de Lente Ladies voor een vrolijke muzikale noot tijdens het winkelen.

Foto: aangeleverd

Vind jij alle paaseitjes?

HEILOO - Deze week zijn er een heleboel paaseitjes verstopt in de krant. Vind jij ze allemaal? Dan maak je kans op een van deze leuke prijzen:

- Een strippenkaart van Di Fiorentina
- 2 x toegang tot de Hoornse Vaart (aangeboden door Alkmaar Sport)
- Een uur bowlen op 1 baan (aangeboden door Bowling- en Partycenter Heiloo)

Als je alle eitjes hebt gevonden, mail dan uiterlijk 23 april het goede antwoord naar verkoop@uitkijkpost.nl. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Benedictusschool brengt Palmpasen naar De Loet

Foto: aangeleverd

HEILOO - De kinderen uit groep 4 van de Benedictusschool maakten voor Palmpasen (de zondag vóór Pasen) een palmpaasstok. Deze stok zit vol symboliek want de vorm, het haantje en de versiering verwijzen allemaal naar momenten in de Goede Week en het paasfeest. De kinderen brengen de palmpaasstok naar de bewoners van de Loet en daar zingen zij voor de bewoners ook enkele liedjes. De Benedictus trakteert opnieuw op blijdschap.

Fleurige paaskippen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Prachtige paaskippen gemaakt door kinderen van de Forte BSO 7+. Klei vormt de basis van deze kipjes, vervolgens even flink mixen met je eigen fantasie en andere materialen, en kijk: deze vrolijk uitgedoste kippen zijn klaar om op de paastafels te pronken!

Volop spektakel tijdens Goede Vrijdag en Pasen in zwembad Hoornse Vaart

Het animatieteam heeft allerlei leuke activiteiten op het programma staan op Goede Vrijdag en de beide paasdagen. Foto: Renata Jansen

ALKMAAR - Zwembad Hoornse Vaart bruist tijdens Goede Vrijdag en Pasen van de activiteiten. Bezoekers kunnen zich uitleven op de stormbaan in het 50-meterbad en voor de kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen ligt er een Experience Center in het instructiebad. Het animatieteam heeft in de middagen de leukste activiteiten op het programma staan en bij mooi weer is zelfs het buitenbad voor het eerst dit jaar geopend! Daarnaast komt de paashaas op Eerste en Tweede Paasdag langs met chocolade-eieren. Het beloven drie spectaculaire dagen te worden!

Gratis animatie
Het animatieteam pakt uit tijdens Goede Vrijdag en Pasen. Het team heeft deze middagen gratis animatie in petto, van aquabasketbal en bungeejumpen tot paaseieren zoeken met de onderwaterscooters. Naast deze leuke activiteiten, komt er op Eerste en Tweede Paasdag een speciale gast bij de Hoornse Vaart. De paashaas komt namelijk op bezoek met de lekkerste chocolade-eieren! Het animatieteam staat garant voor heel veel plezier!

Aangepaste openingstijden
Op Goede Vrijdag gaan de zwemlessen, aquarobics en aquajogging gewoon door. Voor het golfslagbad, de waterspeeltuin, het instructiebad, het 25-meterbad en het 50-meterbad gelden er tijdens Goede Vrijdag en Pasen aangepaste openingstijden. Daarnaast wordt bij mooi weer het buitenbad geopend en kunnen bezoekers van 10.00 tot 16.00 uur heerlijk in de buitenlucht zwemmen! Kijk voor de aangepaste openingstijden op www.hoornsevaart.nl/openingstijden.

OBS De Zuidwester 'hofleverancier' kampioenen schoolvoetbal

Drie bekers op rij voor De Zuidwester. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Zuidwester heeft deze editie van het schoolvoetbaltoernooi de 'triple' binnen weten te halen. Op woensdag 10 april werd het jongensteam van de groepen 5 en 6 al kampioen van Heiloo.

Vrijdag 12 april werd de tweede ronde voor de groepen 7 en 8 gespeeld op de velden van HSV. Het werd in de finale van de meisjes een spannende wedstrijd tussen de Meander en De Zuidwester. Er moesten zelfs penalty's aan te pas komen. De Zuidwester ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de finale eveneens tussen het team van de Meander en De Zuidwester. Ook hier bleken de leerlingen van De Zuidwester aan het langste eind te trekken. Zodoende konden zowel de meisjes als de jongens van De Zuidwester de kampioensbeker in ontvangst nemen.

Op woensdag 17 april wordt de volgende ronde gespeeld op de velden van v.v. Limmen. Voor groep 5 en 6 is de volgende ronde op woensdag 22 mei in Heerhugowaard.

Rennen en lopen tijdens PCC Maalwater Run & Walk

Juniorenloop (4,3 km voor 12-18 jaar) en recreatieloop. STiP Fotografie

HEILOO - Zondag 14 april was de 11e editie van de PCC Maalwater Run en Walk. In vele opzichten een fantastische en bijzondere dag. Het was fris, maar de zon scheen volop, en mede hierdoor waren er veel meer mensen op de been dan gehoopt.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze loop, waren er meer dan 1000 actieve deelnemers, hardlopers en wandelaars. Het evenement georganiseerd door Rotary Club Heiloo, Trias en de Buurtsportcoach, had een groot doel: héél Heiloo in beweging van jong tot oud. Wij zijn daarin zeker geslaagd, de grote hoeveelheden deelnemers trokken zeer veel bezoekers en de gezellige drukte op het Trias terrein was groots.

Ook al zijn sportiviteit en deelnemen het belangrijkste, de hardlopers kwamen verrassend snel over de eindstreep. Wil je weten hoe snel je hebt gelopen? Check dan de uitslagen op https://www.startnummerexpress.nl/…/uitslagen-en-evenementen

Start van de 4,3 km. Foto: STiP Fotografie

Mede door de mooie sponsorgelden kon deze PCC Maalwater Run en Walk georganiseerd worden. Net als de aantallen deelnemers, waren de opbrengsten dit jaar hoger dan in de eerdere edities. Mooie doelen kunnen hiermee gerealiseerd worden. Binnenkort zullen wij aan de basisscholen cheques uitreiken waarmee sportlessen ingekocht kunnen worden die op de school zelf niet gefaciliteerd kunnen worden. Zo kunnen deze leerlingen kennis maken met de veelheid aan sporten die in Heiloo te bieden heeft.

Daarnaast wordt deze zomer opnieuw het Zomerkamp Heiloo georganiseerd, dit i.s.m. buurtsportcoach en jongerenwerker in Heiloo. Een Zomerkamp in de zomervakantie, dat kinderen met beperkte financiële middelen de mogelijkheid biedt om een leuke, sportieve week te beleven. Daarnaast staat inschrijving voor iedereen open tegen betaling, om sportiviteit en kameraadschap te bevorderen.

Tot slot onze grote dank aan alle vrijwilligers die de veelheid van taken met plezier vervuld hebben, hierdoor verliep alles prima, op het Trias terrein zelf, maar ook onderweg voor alle deelnemers.

Team Gullit tekent Heilooër FIFA supertalent JensvdFlier

HEILOO - Team Gullit en Jens van der Flier, een 17-jarig FIFA talent uit Heiloo, hebben overeenstemming bereikt over een overstap. De speler tekent een tweejarig contract bij de eerste FIFA-academy ter wereld, opgericht door Ruud Gullit.

Jens van der Flier, binnen de FIFA-wereld bekend als 'JensvdFlier', is een van de meest talentvolle, jonge FIFA-spelers ter wereld. In het afgelopen jaar kwam de geboren Heilooënaar meerdere keren voor in de wereldwijde top-100 van FIFA-spelers, en heeft hij meegedaan aan kwalificaties voor belangrijke internationale toernooien. Om zijn verdere ontwikkeling te stimuleren kiest hij er nu voor om zich bij Team Gullit te voegen.

''Zoals wij een tijdje geleden hebben aangegeven, is doorstroom vanuit de community belangrijk voor ons. Jens heeft zich bij de lancering van Team Gullit ingeschreven, en heeft in het afgelopen jaar laten zien dat hij zich kan meten met de wereldtop. In het gesprek dat wij kort geleden hebben gehad gaf Jens aan op zoek te zijn naar begeleiding om ervoor te zorgen dat hij dat ook in de komende jaren kan blijven doen,'' licht Ruud Gullit de keuze voor de Nederlander toe.

Begin vorig jaar lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen het spel naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management, social media en het combineren van school en gaming.

De selectie van Team Gullit bestaat verder uit de Nederlanders Floris Jorna (20), Julian van der Berg (19), Dani Visser (17), de Braziliaanse Henrique Lempke (18) en de Zweedse Olle Arbin (17). Al deze spelers worden beschouwd als veelbelovende talenten in de competitieve FIFA-wereld.

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 0638279213.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig snoeien en het klaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. Tel: 06 - 1827 8367

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Schildersbedrijf Limmen 50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel:06-42479384

Wij, Simon en Bep Lautenbach, hopen op 20 april 70 jaar getrouwd te zijn. Ons huwelijk werd gesloten in Bloemendaal. De Loet 33, 1851 CR, Heiloo

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829