De Uitkijkpost

24 oktober 2018

De Uitkijkpost 24 oktober 2018


"Bedreiging omgezet in een kans"

Het eerste teeshot door Briska Schuurman. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Donderdagochtend 18 oktober werd de geheel vernieuwde hole 1 officieel en feestelijk geopend bij Golfclub Heiloo. Anderhalf jaar geleden dachten bestuur en leden van de Golfclub de eerste hole kwijt te raken door de aanleg van de afslag A9. "Het is mede te danken aan het stichtingsbestuur dat deze bedreiging omgezet werd in een kans," aldus voorzitter Weren de Vries.

Waar hole 1 vroeger een rechttoe rechtaan baan was, is die nu een zeer technische baan geworden. Iets waar menig golfer blij mee zal zijn. De nieuwe hole is aangelegd door de firma De Enk Groen & Golf. Zij verzorgen ook het periodiek onderhoud van de golfbaan. Naast het aanleggen van de nieuwe hole 1 heeft deze firma gezorgd voor de begroeiing van de heuvels links van hole 1, en is er een Kokowall aangelegd aan de zuidzijde van de tee van hole 1 voor de veiligheid van weggebruikers én golfers. Burgemeester Hans Romeyn opende de vernieuwde hole 1. "We zien ergens geen gat (hole) in is door jullie omgezet in het omgekeerde. Door de samenwerking van velen is het jullie gelukt een prachtige hole 1 neer te leggen," aldus de burgemeester. De baan die in 2005 is aangelegd en toen een A-status kreeg, zal in 2020 mee gaan doen aan het duurzaamheidsprogramma 'Green Deal'. Dit houdt onder meer in dat er geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en de baan op een natuurlijke manier wordt onderhouden.

Na het doorknippen van het lint door de burgemeester werd het eerste teeshot geslagen door golfprofessional Briska Schuurman.

Voorzitter Weren de Vries en burgemeester Hans Romeyn bij de officiële opening van de vernieuwde hole 1. Foto: STiP Fotografie

Met de vernieuwde hole 1 is de 9-holes golfbaan in Heiloo weer compleet.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Way2go, Anne-Kay!

Anne-Kay showt trots de Way2Go-bokaal. Foto: Margreeth Anema

HEILOO - De 28-jarige Anne-Kay Dekker uit Heiloo kreeg woensdag 10 oktober de Way2Go-prijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard. De Way2Go-prijs wordt toegekend aan entreestudenten die ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren, succesvol hun mbo-opleiding afronden. Daarmee zijn deze uitblinkers een voorbeeld voor velen.

Naast een prachtige bokaal won ze ook een geldprijs van 100 euro. Anne-Kay, een vrolijke dame die weet wat ze wil, gaat er een staafmixer, een kussen en een mooie vaas voor kopen. Ook wil ze naar de musical All Stars, daar speelt namelijk Jim Bakkum in, haar grote idool.

Leren is best lastig
Een aantal weken geleden kreeg Anne-Kay, die sinds 1,5 jaar een gezellig appartement bewoont in het complex voor begeleid zelfstandig wonen in de wijk Varnebroek, een bijzondere brief: ze was door haar mentor, mevrouw Vels, genomineerd voor de Way2Go-prijs. Dit was een enorme verrassing voor Anne-Kay. Bijna hysterisch belde ze haar familie op om het blijde nieuws te vertellen.

Anne-Kay is een doener en een doorzetter: ze werkte voor haar opleiding al als vrijwilliger bij De Oude Keuken in Castricum en twee dagen per week in Strammerzoom, een klein woonzorgcentrum in het centrum van Akersloot. Omdat haar hart ligt bij de ouderenzorg wilde ze graag een vast contract, maar daarvoor moet je een opleiding volgen. Samen met haar zus onderzocht ze wat de mogelijkheden waren en gelukkig was het haalbaar voor Anne-Kay: ze heeft namelijk een lichte verstandelijke beperking, dus leren is best lastig voor haar.

Een pittig jaar voor Anne-Kay
Ze startte de 1-jarige opleiding Dienstverlening, zorg & welzijn niveau 1 en haalde haar diploma. "Het was een pittig jaar, maar met lieve mensen om je heen en een lieve mentor kom je heel ver, zo voelde ik dat," vertelt ze stralend. Tijdens haar opleiding ging ze één dag naar school en moest ze vier dagen stage lopen. Anne-Kay bleef werken bij Strammerzoom en solliciteerde bij De Loet voor de overige twee dagen. "Dit leek me wel wat, ik wist dat ik in Heiloo ging wonen en ik vind het fijn als ik mezelf kan redden, nu kan ik gewoon op de fiets naar mijn werk." Nog tijdens haar opleiding kreeg ze bij beide zorginstellingen een vast contract.

Kelly, de zus van Anne-Kay vertelt: "We zien dat Anne-Kay veel stappen maakt, ze groeit. Tijdens de opleiding was ze heel gemotiveerd, ze was natuurlijk een stukje ouder dan de anderen en het was een hele stap om van het speciale onderwijs over te stappen op het reguliere onderwijs. Toch heeft ze het gered, wij vinden dit heel knap van haar en zijn enorm trots."

De beste mentor
Anne-Kay: "Mijn droom is uitgekomen, ik heb niet veel meer te willen. Het lijkt me wel gaaf om met dolfijnen te zwemmen en mijn vader heeft beloofd dat we dat ook gaan doen." Daarbij wil ze graag haar mentor in het zonnetje zetten waar ze veel steun aan heeft gehad tijdens haar opleiding: "Jammer dat er geen prijs bestaat voor beste mentor, dan kreeg mevrouw Vels die prijs," zo besluit de vrolijke, zelfstandige en gezellige Anne-Kay het gesprek.

Karwei-kat Toby is niet meer

Poes Toby was kind aan huis bij Karwei. Foto: Jolanda Schoonhoven

HEILOO - Poes Toby, die de afgelopen jaren kind aan huis was bij bouwmarkt Karwei, is dood.

"Vandaag 16 oktober, hebben wij afscheid genomen van de beroemdste kat van Heiloo: Toby de Karwei-kat," schreef baasje Jolanda op Facebook. "Je ging de laatste weken zo snel achteruit dat wij je verder lijden en aftakeling wilden besparen. Ik wil iedereen bedanken die Toby altijd liefdevol heeft geknuffeld bij Karwei."

De bruine poes kwam dagelijks bij Karwei over de vloer. Wanneer de winkel openging wandelde Toby naar binnen om tegen sluitingstijd te worden opgehaald door Jolanda, die in de buurt van Karwei woont. De laatste tijd ging Toby's gezondheid zo snel achteruit dat ze niet meer in de winkel kwam. "Ze viel om, wilde de trap niet meer op en begon te spugen." De dierenarts heeft Toby's leven nog proberen te rekken, maar het lijden van de 16-jarige poes bleek te zwaar. "Daarom hebben we haar laten inslapen."

Het personeel van de bouwmarkt zal Toby missen. "Een paar maanden geleden hoorden wij dat ze ziek was. Toen hebben we haar nog twee weken gezien, maar daarna niet meer. Het was een mooie aanwinst, die malle kat. Eigenlijk had Toby ons geadopteerd", zegt een winkelmedewerkster.

Tekst: Mediapartner NH Nieuws

Heilooër Limmer Bokkentocht zeer goed bezocht

HEILOO - Afgelopen weekend stond de horeca in Heiloo en Limmen in het teken van de Heilooër Limmer Bokkentocht Herfsteditie 2018. Onder ideale weersomstandigheden fietsten liefhebbers van bier en gezelligheid van de ene horecagelegenheid naar de andere. In de deelnemende etablissementen was het vooral zaterdag een drukte van jewelste en zorgden zowel de uitbaters als de gasten voor een prima sfeer tot in de late uurtjes.

Tien vragen aan... Ton Mosheuvel

1. Waar ben je geboren en getogen?
Geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb meegemaakt hoe het een wereldstad werd. Twaalf jaar geleden ben ik naar Heiloo verhuisd, waar ik samenwoon met Jocelyne Tophoff en onze zoon Raúl. Ik werk als interim-directeur/bestuurder in de zorg- en overheidssector, lid RvT bij Tellus en bestuurder van het Preventie-Collectief. Ik mis de dynamiek van de grote stad soms wel, maar word ook gelukkig als ik na mijn werk weer in het groene Heiloo kom.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Dan zou ik een fotograaf zijn die de wereld rondtrekt om plaatjes van bijzondere mensen te maken. Ik ben een fanatiek amateurfotograaf. Acteur had ook gekund. In mijn omgeving weten ze dat ze altijd een beroep op me kunnen doen als er voor een afscheid, feestje van vrienden, of presentatie een rol gespeeld moet worden.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Paul McCartney, een topartiest met een bizar, onwezenlijk leven en grote invloed op de moderne muziek. Ik zou er graag bij zijn als hij een nummer componeert om te zien hoe hij tot teksten en melodieën komt. Het mooiste zou zijn als ik vervolgens de bijpassende clip mag maken.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Ik heb een topjeugd gehad. Eerste tien jaar enig kind, verwend, in de roomboter gebakken. Met mijn ouders als 4-jarige met de Borgward naar Zuid-Frankrijk, een reis van 3 dagen in die tijd. Verbaasd dat ze in Juan-les-Pins alleen stokbrood verkochten. In de winter bij de kolenkachel spelen met Dinky Toys en Märklin treinen, zaterdagavond naar Ivanhoe kijken. Zomers buitenspelen, legio babyboomvriendjes, voetballen en altijd op zoek naar avontuur in Rotterdam. Op de middelbare school met vrienden een club opgericht die een (gestencilde!) krant uitbracht, zaalvoetbaltoernooien organiseerde en een sociëteit oprichtte met dans en optredens. Ik wil het verleden niet verheerlijken, maar denk dat smartphones, spelcomputers en 24 uur een mega tv-aanbod, armere jeugdherinneringen opleveren dan het warme bad dat ik nu als herinnering koester.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
In het vroege voorjaar de bloeiende bomen in het parkje bij De Omloop, om de hoek. De rest van het jaar Het Maalwater en de landerijen eromheen én ons eigen zitje achter in de tuin, ook in de winter met kacheltje aan.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor een verloren gewaande vriend of vriendin die voor de deur staat en als iemand me echt en direct nodig heeft.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het is meer een levenswijsheid dan advies: "Het is beter iets moois te verliezen dan dat je het nooit hebt gehad."

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Mijn naasten, vrienden en relaties weten alles van me. Ik ben nogal een open boek, praat veel, vind het leuk om anekdotes en belevenissen in geuren en kleuren te vertellen. Anderen weten misschien niet wat ik eigenlijk doe en dat ik drie jaar geleden voor mezelf begonnen ben als interim-directeur, bestuurder van het zelf opgerichte preventiecollectief, fotograaf én stadsgids.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik vind Hans Romeyn een voorbeeldburgemeester. Zichtbaar, betrokken en een verbinder binnen de gemeente. Ik zou wel wat willen veranderen, maar dat ligt niet zozeer in de handen van de burgemeester, die minder macht heeft dan vaak gedacht wordt. Ik zou de wegversmallingen en obstakels, die bedoeld zijn om de verkeersveiligheid te vergroten weghalen, omdat het juist tot onveilige situaties leidt. Verder zou ik graag wat aan het jeugdbeleid veranderen, zie onder.

10. De persoonlijke vraag van Arend Voet:
"Ik heb in mijn werk veel met jongeren te maken en ik weet dat jij in Rotterdam directeur was bij de jeugdverslavingszorg/GGZ en forensde tussen Heiloo en Rotterdam. Vind jij dat waar je mee bezig bent geweest in Rotterdam typische grotestadsproblemen zijn of speelt dit ook in Heiloo?"
Bepaalde problematiek is typisch grootstedelijk, zoals loverboys, zwerfjongeren en jeugdprostitutie. Als het gaat over drugs- en alcoholgebruik onder jongeren, is het probleem net zo groot. Heiloo is in de regio wat dat betreft zelfs koploper in negatieve zin! Het voordeel van de grote stad is dat er meer beschikbaar is om dat probleem effectief te lijf te gaan. In Heiloo mis ik een integraal beleid richting ouders, scholen, sportclubs en horeca hoe hier mee om te gaan. De gevolgen van drugs- en alcoholgebruik door jongeren wordt ernstig onderschat. Dat zou ik graag veranderd zien. Wie pakt dat op?

Ik geef de vragen door aan Chretienne Nielen. Mijn persoonlijke vraag aan Chretienne:
"Ik zie dat je op allerlei gebied bezig bent met vernieuwing en verandering. Hoe komt dat zo en waar leidt dat toe?"

Nieuwe route buurtbus in Heiloo-West

HEILOO - Buurtbus Heiloo heeft per 29 oktober een nieuwe route in Heiloo-West. In juli is de westelijke route van de Buurtbus gewijzigd. Dit leverde veel vragen en commentaar op van de reizigers. De bereikbaarheid van o.a. het NS-station was voor inwoners van Heiloo-West vrij complex. De buurtbus heeft daarom de route nog eens tegen het licht gehouden. Men kwam tot de conclusie dat aanpassing van de westelijke route gewenst is. De bus rijdt nu vanaf 29 oktober na de stop op Het Vierkant via de Westerweg naar het NS-station. Vervolgens wordt de Herenweg richting het winkelcentrum 't Loo gekozen. Bel voor meer informatie met 06-33835904 of 06-53946412.

Nog heel even en het is zover voor de Historische Vereniging Heiloo…

Pas begonnen, een eerste overleg in de nog lege ruimte. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - Op 16 november wordt het Historisch Museum Heiloo op Landgoed Willibrordus officieel geopend. Na die dag is het museum ook voor alle Heilooërs te bewonderen. Tot die tijd moet er nog veel werk verzet worden. Wat te denken van de verbouwing (bijna klaar), het schoonmaken (door enkele enthousiastelingen), de verhuizing (alles met eigen vervoer) en niet te vergeten het inrichten van de nieuwe expositie over het voormalig Melcoterrein.

Gelukkig zijn er heel veel vrijwilligers die, sommigen dagelijks, in touw zijn om te zorgen dat alles juist op tijd klaar zal zijn. Vrijwilligers van de Historische Vereniging Heiloo zijn vrijwilligers om jaloers op te zijn! Mocht u het museum al vóór de officiële opening voor genodigden willen bezoeken, dan bent u van harte welkom op de openingstijden: dinsdag 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur.

De bibliotheek wordt weer ingericht. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes
De verhuizing van de glazen vitrines was een secuur werk. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

Hanako Japanese Kitchen "Where every bite is a new experience"

Foto: aangeleverd

Hanako Japanese Kitchen

Het Loo 20

1851 HT Heiloo

www.hanako-heiloo.nl

info@hanako-heiloo.nl

072-5315087

In mei 2018 opende Japans restaurant Hanako zijn deuren op het Looplein in het pand van het voormalige restaurant Loocatie. Het was altijd de droom van eigenaren André en Jen om een restaurant te beginnen. "Dit is een A-locatie, er is ruime parkeergelegenheid en we zitten midden in het centrum," vertellen de trotse nieuwe eigenaars. Behalve de eigenaar is hij ook een van de drie chefs in de keuken. André is gespecialiseerd in teppanyaki, de twee andere chefs zijn echte sushichefs. Chef-kok Kenneth bijvoorbeeld heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de Japanse keuken en komt uit Hongkong, waar de standaards in de Japanse kookkunst zeer hoog zijn.

De ondernemers hebben Aziatische roots. Zij hebben in Canada gewoond en in Portugal, daarna kwamen zij naar Nederland. André at op zijn 17e jaar voor het eerst Japans en toen was hij verkocht. Hij heeft sindsdien in alle landen die je kunt bedenken, van Brazilië tot Canada, Japans gegeten, in sterrenrestaurants tot aan restaurantjes drie hoog achter. Hij wist dus precies wat hij wel en niet wilde in zijn eigen restaurant.

Verse producten

Wat hij wilde in zijn restaurant op het Looplein waren verse producten: de verse vis ligt smakelijk uitgestald in de vitrine bij de bar. Wat hij ook wilde is topkwaliteit producten serveren aan zijn gasten, maar dan wel voor een prijs die hetzelfde is als in de omliggende restaurants. De gerechten zijn als ware kunstwerken op het bord geschikt, een ware lust voor het oog en voor de smaakpapillen. Hij wilde geen tablets om te bestellen, zoals al vaak te zien is in andere all you can eat-restaurants. "Ik werk liever met de ouderwetse briefjes, dat geeft veel meer interactie met het personeel en de tafelgenoten onderling," vertelt André.

Er kan à la carte gegeten worden, gecombineerd met een van de heerlijke wijnen die de medewerkers u bij het eten kan adviseren. Hanako heeft ook takeaway: heel populair zijn de Hanako Big Mix Box en de box met alleen Nigiri sushi. Dit zijn boxen met daarin een kleurrijke mix van sushi's; het is altijd een feestje om hiermee thuis te komen. Het is wel handig om even van tevoren te bellen om wachttijd te voorkomen want alle sushi, sashimi, teppanyaki en tempura worden vers gesneden en bereid. Hanako Japanese Kitchen is open vanaf 12.30 uur en heeft goede WiFi, dus ook voor een zakenlunch in een rustige ambiance kunt u goed terecht bij André en zijn team. Voor de takeaway-gerechten kunt u de website van Hanako raadplegen. Er zijn ook cadeaubonnen verkrijgbaar bij Hanako, waarmee u iemand een heerlijk avondje laat genieten van de Japanse keuken.

All you can eat: luxe voor een vast bedrag

Om er een compleet avondje uit van te maken biedt Hanako ook het all you can eat-concept. De luxe in dit geval, de A-locatie, de diverse high standard sushi's en de heerlijke wijnen maken het concept net iets beter dan de standaard all-you-can eat-restaurants. Dit behoeft misschien enige uitleg: In vijf rondes kunnen er vijf gerechten per ronde besteld worden. Er ligt een formulier op tafel waarop je per ronde kunt noteren wat je wilt bestellen. Je kunt dus in totaal vijfentwintig gerechten eten, maar dat is wel voorbehouden aan de grote eters. In de praktijk hebben sommige mensen aan drie rondes genoeg en sommige mensen bestellen gewoon iets minder gerechten per ronde om niet te snel klaar te zijn. Het voordeel van het all you can eat-concept is dat je qua prijs weet waar je aan toe bent. Van dinsdag tot en met donderdag betaal je € 26,50 euro per persoon, in het weekend betaal je twee euro extra.

Er zijn inmiddels veel vaste gasten die hun weg gevonden hebben naar het Looplein, maar voor de mensen die nog twijfelen zegt André: "Je moet Japans en ons all you can eat-concept gewoon een keer proberen, de medewerkers van Hanako nemen je graag bij de hand om je de Japanse keuken te laten proeven." Hij vervolgt: "Iedereen is welkom, ook als je gewoon een Japans biertje of een lekker glas wijn wilt drinken op ons terras."

Paaltjes

Van 'plannen' is bekend dat ze soms de vervelende eigenschap hebben te verdampen, onuitvoerbaar te zijn, veranderen, gewoon niet doorgaan of slechts een beetje. Met dat in mijn achterhoofd keek ik uit naar de uitvoering van het met hoofdletters gepresenteerde VERKEERSPLAN dat op 5 maart jl. door de raad is vastgesteld.

Zeker, Heiloo is een ramp qua verkeersvriendelijk navigeren. Sommige straten zijn meer geschikt voor paard en wagen (Stationsweg) en andere voor Formule 1 (Ewisweg). Aan de ene kant van Heiloo wringen de bolides zich met slakkengang door de Kerkelaan en straks scheuren ze aan de andere kant onder het spoorviaduct van de Vennewatersweg door.

Ingebed in het hele verkeersplan is het hoogtepunt: de afslag A9. Want goed voor de industrie en nog iets, weet u nog. Er zijn optimistische bewonersgroepen die denken het aantal verkeersbewegingen te kunnen terugdringen. Nou, dat kunnen ze na de afslag wel vergeten. Hallo vrachtverkeer! De kruiperigheid door de paar doorgaande wegen in het centrum zal alleen maar toenemen. Beschermende oordoppen en mondkapjes als filters worden straks geen overbodige luxe maar noodzaak. "Afblazen van de plannen is politiek onhaalbaar," zegt wethouder Opdam. "Alleen rigoureuze maatregelen kunnen iets oplossen."

Het VERKEERSPLAN heeft tot nu toe alleen hier en daar een paar lullige paaltjes opgeleverd als verkeersremmers. Soms gaan plannen 'een beetje' door, maar waar blijven de rigoureuze oplossingen?

Dick de Scally

VIBRATO! Muziek en Cabaret van Maartje en Kine

Maartje en Kine verwennen de toehoorder met mooie muziek, harmonieuze zang, rake teksten en hilarische vrolijkheid. Foto: aangeleverd

HEILOO - 'Een verfrissende muzikale komedie.' Zo typeert de Leeuwarder Courant de voorstelling 'Vibrato!' van Maartje de Boer en Kine Handlykken. Daarin behandelen zij hoe klanken en tonen reacties oproepen. Hoe deze vibraties de gemoedstoestand van de mens beïnvloeden. Hoe en waarom in deze 'vibrerende wereld' liefde kan omslaan in haat.

De samenhang tussen muziek en emotie klinkt door in wat gerust een popcomedy genoemd mag worden. Maartje en Kine zijn virtuoze bespeelsters van talloze instrumenten, waaronder de ongebruikelijke zingende zaag, kazoo, autoharp en basbalalaika. Zij spelen net zo makkelijk Ierse folkmuziek en Franse chansons als Argentijnse tango's. Zij combineren klassieke en moderne muziek met pakkende teksten over het hoofdthema en over de actualiteit, waarbij hun humor niet van het rauwe, maar van het fijne soort is. En ook dat is wel eens een verademing!

Maartje en Kine verwennen de toehoorder met mooie, heel aparte muziek, harmonieuze zang, rake teksten en hilarische vrolijkheid.

Vrijdagavond 26 oktober in Theater de Beun in Heiloo; aanvang 20.15 uur. Toegangsprijs €17,50.

Avond met Douwe Draaisma over het geheugen in Bibliotheek Heiloo 'Wat we over vergeten moeten weten'

Douwe Draaisma. Foto: Reyer Boxem

HEILOO - Op woensdagavond 7 november vertelt Douwe Draaisma in Bibliotheek Heiloo over leeftijdsafhankelijke veranderingen in het geheugen: wat gaat er eigenlijk achteruit bij het ouder worden, hoe veranderen herinneringen door wat je later pas begrijpt of te weten bent gekomen, wat is het verschil tussen ouderdomsvergeetachtigheid en beginnende dementie?

Douwe Draaisma is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn grootste succes is het boek 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt'. Het boek werd in twintig talen vertaald. Andere populaire titels over het geheugen zijn De heimweefabriek (2008), Vergeetboek (2010) en De dromenwever (2013). Draaisma's meest recente werk 'Als mijn geheugen me niet bedriegt' gaat in op de betrouwbaarheid van herinneringen. Draaisma laat zien dat wat we in ons verleden hebben geregistreerd en opgeslagen niet alleen verandert doordat we dingen vergeten, maar ook door ervaringen later in het leven die herinneringen een nieuwe betekenis geven.

Woensdag 7 november, 20.00 uur in Bibliotheek Heiloo. Opgave via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie. Tijdens de pauze is er een boekverkoop door boekhandel Bruna en zal Douwe Draaisma zijn boeken signeren.

Middeleeuwen en Renaissance bij de Cultuurkoepel

HEILOO - Vanaf 5 en 6 november geeft Jan van der Giessen zijn succesvolle cursussen Middeleeuwen en Renaissance uit de 7-delige serie Westerse Kunst & Cultuurgeschiedenis. De cursussen worden gegeven in de Kleine Kapel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo en zijn afzonderlijk te volgen.

In de gangbare historische indeling beslaan de Middeleeuwen een periode van wel 1000 jaar. Er is vanaf ± 400 na Chr. ongelofelijk veel gebeurd en tot stand gebracht. Door het wegvallen van de Romeinse overheersing op staatkundig en cultureel gebied werd het daardoor ontstane vacuüm opgevuld. Ruime aandacht wordt gegeven aan de geschiedenis van de katholieke kerk en later de reformatie, Byzantijnse en islamitische invloeden, volkstalen en literatuur, en aan muziek. Natuurlijk kijken we ook naar de architectuur en beeldende kunsten. De middeleeuwse mens ging zich individueel ontwikkelen en er komt een hernieuwde interesse voor de klassieken waardoor al verrassend vroeg de Renaissance aangekondigd werd. Vanaf de 15de eeuw komt de Renaissance tot volledige bloei. Deze begon in Noord-Italië en verspreidde zich in de 16de eeuw over heel Europa. De nagebootste werkelijkheid kwam in de visuele kunsten weer naar voren en ook kwam de klassieke architectuur weer terug.

De cursussen zijn voor iedereen goed te volgen. Echter in de stof zit zoveel uitdagend materiaal dat ook gevorderden geboeid zullen zijn. Elke cursus duurt 7 middagen van 14.00-16.00 uur. Per cursus bedraagt het inschrijfgeld € 105 inclusief een geïllustreerde syllabus. Meer informatie en inschrijfformulier www.janvandergiessen.nl.

Telefonisch opgeven kan ook: 06-51578425 of per e-mail naar info@janvandergiessen.nl.

Truus Bongenaar en Riëtte de Roode exposeren in Bibliotheek Heiloo

Riëtte de Roode probeert in haar werk emoties te vangen en uit te beelden in vormen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Truus Bongenaar en Riëtte de Roode exposeren tot en met 24 november in Bibliotheek Heiloo. Bongenaar begon ongeveer 10 jaar geleden met schilderen. Eerst met wat losse cursussen en later bij Crejat, de kunstacademie in Alkmaar. Na haar opleiding schildert ze nog steeds bij Crejat in het academisch atelier en exposeert ze regelmatig. De inspiratie voor haar schilderijen haalt ze uit voettochten in binnen- en buitenland. De laatste jaren maakt Truus voornamelijk gebruik van zwart en wit en onderzoekt ze hoe ze een maximale zeggingskracht kan bewerkstelligen met minimaal kleurgebruik. Voor meer informatie: trke@het net.nl en www.truusbongenaar.exto.nl.

Riëtte de Roode volgde op aanraden van haar decaan de opleiding tot etaleur op het Nimeto in Utrecht. Daar kwam ze in aanraking met design en kunst. Ze leerde veel over de diverse methoden en materialen om mee te werken. Na de opleiding heeft Riëtte jarenlang gewerkt in winkels waar kunstenaarsbenodigdheden worden verkocht. Halverwege de jaren '90 leerde ze het product Paverpol kennen. Dat maakte het mogelijk om beelden te maken van goedkope materialen en zonder keramiekoven, maar toch zo sterk dat de beelden in weer en wind buiten kunnen staan. Tegenwoordig maakt Riëtte beelden van Paverpol waar ze stof, zand, zaagsel of kleurpigmenten aan toevoegt. Ze onderzoekt graag de diverse mogelijkheden die het product Paverpol biedt. Daarnaast geeft het maken van beelden haar de uitdaging emoties te vangen en uit te beelden in de vormen.

Truus Bongenaar haalt de inspiratie voor haar schilderijen uit voettochten in binnen- en buitenland. Foto: aangeleverd

Halloween Night in oude Buk Buk

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 2 november is er voor alle jongeren van 12 t/m 16 jaar een vet Halloweenfeest in het Brunogebouw. Met de beste dj's uit de buurt maken we er een griezelig feest van! Het feest duurt van 20.00 tot 00.00 uur. Dresscode: Halloween | Snacks & drinks € 1,- | Kaarten zijn te koop via jongerenwerkheiloo.nl en kosten € 3,- in de voorverkoop. Kaarten aan de deur kosten € 5,-. Vol = vol, dus koop snel je kaarten!

Foto: aangeleverd

Kuyper & Blom trakteert opnieuw Waardecheque voor gratis 2e toegangskaart Showhero Di Fiorentina Theater

Ronald Blom, Ed van Baar en Bas Kuyper kunnen bijna niet wachten tot het zover is! Foto: aangeleverd

HEILOO - Kuyper & Blom heeft de smaak van het trakteren te pakken. Na het appeltaartensucces van zaterdag 13 oktober, deelt het makelaarskantoor opnieuw uit. Dit keer trakteert het kantoor niet op taarten, maar op waardecheques voor een gratis tweede kaart voor het Showhero Di Fiorentina theater. Hiermee willen Bas en Ronald van Kuyper & Blom de goede doelen mede ondersteunen.

Het Showhero Di Fiorentina theater belooft een bijzondere avond te worden met optredens van o.a. O'G3NE, Maan en Juriaan Singels. Het wordt een spetterende avond vol muziek, lekkere hapjes en topentertainment.

Ga dus snel naar Kuyper & Blom Makelaars en haal die waardecheque op. Verzilver de cheque vervolgens bij Di Fiorentina en zorg dat je erbij bent op zaterdag 27 oktober.

Filmeditor Helen is altijd op zoek naar parels en details

De olifant heet Sri Prae. Helen mocht naar Thailand voor Nature Conservation Films. Foto: aangeleverd

HEILOO - Maak kennis met editor Helen Delachaux (42) uit Heiloo. Volgens collega's maakt zij films die net wat gevoeliger of kunstzinniger zijn. Met 35 films op haar naam mag Helen zich een echte natuur- en wildlifespecialist noemen. Dat ze veel plezier in haar werk heeft, is duidelijk. ''De tijd vliegt elke dag om. Vaak is het al 15.00 uur geweest en bedenk ik me dat ik alweer vergeten ben om te lunchen.''

Na het volgen van de Filmacademie startte de carrière van Helen. Ze werkte met regisseur Mark Verkerk van EMS FILMS o.a. aan 'De Nieuwe Wildernis' met de voice-over van Harry Piekema, 'Holland, Natuur in de Delta' met voice-overs van Bram van der Vlugt en Carice van Houten en 'De Wilde Stad' met voice-over van Martijn Fischer. Deze film draait nu nog in Eye Amsterdam. Ook heeft ze de videoclip 'Mooi' van Marco Borsato op haar naam staan. Een bijzondere eer, vond ze. Hoewel de films internationaal gaan, was 'Buddha's Lost Children' ook in de Beun in Heiloo te zien. Maar haar focus ligt momenteel voornamelijk op natuurfilms.

"Ook achter het monteren van een film zit veel meer dan je denkt," zegt Helen. "Het is niet dat ik achter mijn computer ga zitten en gelijk kan beginnen. Eerst komen de cameramensen het materiaal brengen. Als alle beelden naar het juiste formaat zijn omgezet, beginnen we met loggen (alle shots labelen, bijv. op het weer of type shot). Dit is onze eerste kennismaking met het beeld. Daarna beoordelen we alle beelden op bruikbaarheid. Je moet kritisch kijken om de echte parels te vinden, het gaat om de details. Als er honderden uren gefilmd zijn, kost het soms wel anderhalf jaar om een film te monteren. Doordat je constant heel hard aan het werk bent, gaat de tijd heel snel. Het is daarom nooit saai om zo lang aan één film te werken. Mijn ogen zijn inmiddels ook wel gewend aan het beeldscherm. Ik heb alleen wel een frons tussen mijn wenkbrauwen door mijn gefocuste werk blik, haha!"

Helen met filmkat Abatutu en regisseur Mark Verkerk. Foto: aangeleverd

Helen vertelt verder: "Om achter die kleine details te komen, moet je soms wel wat research doen. Ooit moest ik een scène monteren over stekelbaarzen. Om hun gedrag te begrijpen, moest ik eerst een boek lezen. Pas daarna begreep ik wat die vissen daadwerkelijk aan het doen waren, anders had ik echt geen idee gehad. Nu herkende ik dat hij met zijn vinnen zuurstofrijk water over de eieren aan het waaieren was. Anders had ik geen idee gehad."

Wat Helen in de toekomst nog graag zou willen? Een film maken over het bos. "Ik voel mij daar het meeste thuis. Het is mijn inspiratiebron. Ik ben in mijn vrije tijd daarom vaak in het bos te vinden. Je kunt er zoveel over vertellen. De wortels van de bomen hebben bijvoorbeeld onder de grond een netwerk van kilometers lang. De sterke bomen helpen de zwakke bomen. Ik hoop daarom ook zo dat de gemeente Heiloo het Heilooërbos blijft behouden en beschermen. En zeker niet kappen. Nooit!"

Voorlopig blijft Helen zich continu verbeteren. De lezers zijn vast benieuwd, Helen!

Tekst: Ilse Bloemendal

Winterklaar met Fit&Veilig Valpreventie

Voorkom blessures en leer hoe een val te voorkomen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het belooft dit jaar een strenge winter te worden. Voor iedereen die wil leren hoe een val te voorkomen is, en hoe gereageerd kan worden als men wél een keer uitglijdt of misstapt, organiseert Sport-Z vanaf dinsdagmiddag 30 oktober weer de Valpreventiecursus Fit&Veilig.

Tijdens de cursus zal een trainer met behulp van eenvoudige oefeningen ervoor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Ook wordt er aandacht besteed aan het valbreken. Zo heb je aan het eind van de cursus de juiste handvatten om alert en adequaat te reageren.

Vanaf dinsdagmiddag 30 oktober kunnen volwassenen vanaf 50 jaar zich weer klaarstomen voor de winter tijdens de Fit&Veilig Valpreventie in Dojo 't Loo. Deze 6-weekse cursus wordt verzorgd door oefentherapeut (Cesar Heiloo) en judoka (zwarte band) Ingrid Hoefman, en richt zich op het gezamenlijk werken aan het evenwicht en de valtechnieken. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Men kan op elk niveau instromen.

De beginnerscursus is voor mensen die kennis willen maken met de valtechnieken. Tijdens dit programma is er veel individuele aandacht. Bij de vervolgcursus voor gevorderden worden de valtechnieken herhaald en oefenen de deelnemers meer zelfstandig of in duo's. Ook wordt er gewerkt aan de fitheid van de deelnemers.

De cursussen vinden vanaf 30 oktober elke dinsdagmiddag plaats van 14.00-15.00 uur voor de gevorderden en van 15.00-16.00 uur voor de beginners in Dojo 't Loo, Bergeonstraat 28 te Heiloo. Meer informatie over de cursus Fit&Veilig Valpreventie vindt u op www.sport-z.org/valpreventie, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh via 06-11149728 of mail naar p.dehoogh@sport-z.org.

Mondharmonicales in de klas

Eugène Vriend leert de leerlingen van de Paulusschool Kortjakje spelen op de mondharmonica. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Vrijdag 19 oktober kregen 31 leerlingen van groep 7 en 8 van de Paulusschool een eigen mondharmonica uitgereikt en een map met lesmateriaal. De Paulusschool fungeert als pilot. Mochten de lessen een succes blijken dan zullen andere scholen in Heiloo zeker benaderd worden om ook deel te nemen aan dit initiatief.

De kinderen van groep 7 en 8 zullen dit schooljaar allemaal mondharmonica's in bruikleen krijgen. De lessen worden begeleid door Eugène Vriend van mondharmonicaschool Locomonica uit Heiloo. Directeur Susan Groot van de Paulusschool heeft zelf bij Locomonica mondharmonicalessen gevolgd. Het is de bedoeling dat zij in samenwerking met Eugène Vriend de kinderen ook zelf les gaat geven. Locomonica heeft een lesmethode ontwikkeld waarbij notenkennis niet nodig is en iedereen die het wil werkelijk goed kan leren spelen. In de praktijk kan iedereen die het spelen op een mondharmonica beheerst iemand anders het met de lesmethode van Locomonica in vijf minuten leren.

De aanschaf van de mondharmonica's is mogelijk gemaakt door sponsoring en donaties uit Heiloo en van de muziekwinkel Spanjaard uit Alkmaar. De mondharmonica's mogen de kinderen mee naar huis nemen om te oefenen. Er is gekozen voor een mondharmonica omdat het een klein en handzaam instrument is, dat overal gebruikt kan worden. Al na een paar lessen kunnen de kinderen op een mondharmonica spelen, dus is er snel succes en daarmee plezier in het spelen. De kinderen hoeven geen noten te lezen om op een mondharmonica te kunnen spelen en het instrument hoeft niet te worden gestemd en kan dus zonder hulp worden gebruikt.

Janco Barentsz is nauw betrokken bij dit project. Zelf kan hij, door een paar lessen bij Eugène gevolgd te hebben, al aardig uit de voeten met het spelen op een mondharmonica. Hij deelde vrijdag dan ook de mondharmonica's uit aan de kinderen. Heel trots is hij dat dit project van de grond is gekomen en hij wil graag even alle sponsoren noemen. Janco: "Zonder de sponsoren geen mondharmonica's en lessen." De sponsoren van dit project zijn: Aqua-Light Nederland (Alkmaar), Van Haneghem Tuin en Landschap, Fysio Heiloo, Fysiopartner Westerweg, Keer op Keer, Rob Mens Kappers, Zoon Glashandel, Silhouet Beheer BV, en de heren J. Blekemolen, R. van Haneghem, T.A. Hess, R.L. Käller, J.M. Keppels, C.F.W. Koeman, A. Schenk, R. Versloot en J.L. Wiersma.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Alkmaarse Kamermuziek brengt pianoduo Scholtes-Janssens met slagwerk

Pianoduo Lestari Scholtes (links) en Gwylim Janssens. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Het tweede concert in de jubileumserie van Stichting Alkmaarse Kamermuziek vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober in de grote zaal
van TAQA Theater De Vest. Aanvang 20.15 uur. Pianoduo Scholtes-Janssens biedt een modern, uitdagend programma waarbij de geliefde sonate voor
twee piano's en slagwerk van Béla Bartók wordt uitgevoerd. Eruptieve frases in kloek tempo, met donkere ondertoon en verrassende
wendingen. Percussionisten Ramon Lormans en Dominique Vleeshouwers laten hierbij hun fenomenale instrumentbeheersing zien.
Het instrumentarium van de twee slagwerkers bestaat uit 3 pauken, grote trom, bekkens, triangel, 2 kleine trommen, gong en xylofoon. Een
lust voor oog en oor. Beiden spelen tevens het stuk Nagoya Marimbas (1994) van Steve Reich, gekend pionier op het gebied van minimal
music, waarbij zich ontwikkelende herhalingspatronen in canon worden gespeeld, met behoud van de melodische klank.

Scholtes en Janssens laten ons verder genieten van werken van Mozart en Ravel. Mozart's sonate voor twee piano's belooft feestelijke
tederheid in betoverende uitweidingen. Ravel's Rapsodie espagnole brengt de passie van volksmuziek met landschappelijke mijmeringen van
klassieke signatuur.

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als een van de meest
vooraanstaande pianoduo's van hun generatie. In 2003 en 2004 wonnen zij de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Hun debuut in
Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen om de expressieve samenklank waarbij de beide pianisten een perfecte eenheid toonden.
Het duo staat bekend om hoogstaande technische behendigheid en intense, energieke optredens.

De Stichting Alkmaarse Kamermuziek, opgericht in 1918, verzorgt jaarlijks zes kamermuziekconcerten op de dinsdagavond (aanvang:
20.15 uur) in de grote zaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Het bieden van afwisselende programma's met een hoge kwaliteit tegen een
betaalbare abonnementsprijs is daarbij het streven. Abonnementhouders betalen 90 euro per seizoen en zijn daarbij eveneens donateur; losse
kaarten aan de zaal kosten 20 euro. Leerlingen van muziekscholen tot 18 jaar kunnen de concerten gratis bijwonen. Vooral jongeren zijn van
harte welkom bij de dinsdagavondconcerten. Voor inlichtingen en aanmelding van donateurs/abonnementhouders kunt u terecht bij mw. A. de Langen-Gramberg, tel: 0251-655 211 (tussen 19.00-21.00 uur). Zie ook: www.alkmaarsekamermuziek.nl.

Tekst: Felix Hogeboom

Succesvolle Noord-Holland Cup bij de Boscrossers

Er werd enthousiast gestreden om de punten bij de Boscrossers. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 21 oktober mocht BMX-vereniging de Boscrossers uit Heiloo gastheer zijn van de derde Noord-Holland Cup wedstrijd van dit seizoen. De Noord-Holland Cup is een laagdrempelige serie BMX-wedstrijden waarbij clubs meedoen uit Velsen-Noord, Zuid-Scharwoude, Schagen, Uithoorn en Bussum. Hierbij wordt, in verschillende manches (en halve en hele finales), om de punten gestreden in leeftijdsklassen van 6 jaar t/m 17+ (jongen en meisjes gemengd).

Door het lekkere najaarsweer en de goede organisatie was het erg gezellig rond de baan, en op de baan werd, onder het opzwepende commentaar van de speaker, enthousiast gestreden om de punten. Hierbij werden door de Boscrossers weer goede resultaten geboekt waarbij vooral Amy van der Meer met haar overwinningen veel punten wist te behalen en bovenaan staat bij bij Boys 10/Girls 11. Ook Erik Seggelink (Boys 15/Girls 16) wist met het maximale aantal punten zijn eerste positie te verstevigen en Ricky de Jong (17+) klom door zijn overwinningen op naar de eerste plaats bij Boy17+/Girls 17+. Voor de overige uitslagen en standen wordt verwezen naar www.bmxwest.nl/uitslagen/nhc.

Doordat de manches soepel verliepen, zonder (al te) zware valpartijen, zat de wedstrijddag er snel op en kan worden teruggekeken op een geslaagd evenement.

Opkikkers kringloopwinkel Keer op Keer

Opkikker voor Bibliotheek Heiloo. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De Opkikkers van de maand september zijn gegeven aan: Hanukkah Kindertehuis Ghana (mevrouw A. Groot-Godvliet uit Egmond aan Zee), Stichting Running Blind Alkmaar en Stichting WOL in Limmen.

Ook Bibliotheek Heiloo ontving een Opkikker. In de bibliotheek is iedere eerste woensdagmiddag van de maand een voorleesfeestje. Na het voorlezen wordt er geknutseld of gekleurd. Ook tijdens de opening van de Kinderboekenweek was er een knutselactiviteit. Van de donatie gaat de bibliotheek materialen aanschaffen die bij deze activiteiten gebruikt kunnen worden. De Opkikker van XopX komt heel goed van pas! Dank jullie wel!

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, Limmen. Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur, tel. 072-5325962.

Huldiging topatleten bij AV Trias

Lisanne de Witte (links) en zus Laura. Foto: aangeleverd

HEILOO - Je bent van harte welkom op woensdag 31 oktober bij atletiekvereniging Trias aan het Maalwater 1. Om 17.00 uur vindt de huldiging plaats van topatleten Lisanne de Witte, Laura de Witte, Dave Wesselink, Stan Nijhuis, Nienke Madderom, Jay Beelen en Job Beintema. Allen hebben ze topprestaties geleverd tijdens de verschillende buitenlandse wedstrijden waaronder EK en WK's. Wil je meer weten over hun topprestaties en hoe zij dit hebben bereikt? En hun mooie prestaties meevieren? Kom dan 31 oktober langs!

Programma:

17.00 - 17.15 uur: bekijken van de prestatie van Lisanne en het filmpje van de NOS waarbij Laura haar zus aanmoedigt.

17.15 – 17.50 uur: huldiging met speeches van wethouder Obdam, wethouder De Haan en Jocelyne Tophoff (voorzitter Trias).

17.50- 18.30 uur : receptie en mogelijkheid om vragen te stellen aan de toppers door pupillen en belangstellenden.

Golfbaan gaat voor totale kwaliteit

Twee nieuwe golfbuggy's gesponsord door Kuyper en Blom Makelaars. Vlnr. Ronald Blom, Hidde Hoekstra, Bas Kuyper, Gerard van Velzen, Roger Nutt. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Dinsdag 23 oktober werden op de Golf- & Countryclub Heiloo twee golfbuggy's in gebruik genomen welke gesponsord zijn door Kuyper & Blom Makelaars. Het makelaarskantoor sponsorde al 13 jaar de scorekaarten van de club. Nu vonden Bas en Ronald het tijd voor iets anders.

Bas Kuyper en Ronald Blom zijn zeker geen onbekenden op de golfbaan. Niet dat beide heren er zelf veel vertoeven, maar door de sponsoring van de scorekaarten en nu de twee buggy's blijven ze met de golfbaan verbonden. Jos, vader van Bas, is vaker op de baan te vinden samen met de kinderen van Bas. De makelaars sponsoren de buggy's omdat zij iets voor de gemeenschap willen doen en ook een beetje om zelf in de 'picture' te komen.

Penningmeester Roger Nutt van de Stichting Golf- & Countryclub Heiloo is blij met de sponsoring van de makelaars. "De club groeit en er komt steeds meer behoefte aan buggy's. Met deze twee buggy's erbij beschikt de club nu over zes buggy's." Gerard van Velzen, verantwoordelijk voor het onderhoud van materialen, vult aan: "Na 15 jaar is alles wel zo'n beetje aan vervanging toe. Inmiddels hebben we een prachtige loods waar de buggy's in kunnen staan als ze niet gebruikt worden."

Hidde Hoekstra, voorzitter van de Stichting Golf- & Coutryclub Heiloo, blijft hopen op een positieve groei van de club. Na de opening van de vernieuwde Hole 1, vorige week, en nu de twee nieuwe buggy's is de club aardig op weg om te zorgen dat de totale kwaliteit van de golfbaan omhoog gaat.

"Het totale plaatje moet kloppen en het klopt nu ook," aldus Hidde Hoekstra.

Ook werd er nog even naar de toekomst gekeken door de heren. Gezien de nieuwbouw die er nog aankomt willen Bas Kuyper, Ronald Blom en het stichtingsbestuur nog wel verder praten of zij in de toekomst nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Knippen €13,- (dames & heren) Kinderen t/m 12 €10,- Kleuren vanaf €35,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 en tot snel bij Kim's Haarsalon. Dompvloetlaan 29 te Heiloo. Pinnen is mogelijk.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Hometrainer verhuur voor fitness en revalidatie toepassingen. Voor info: Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06 - 5399 3115 www.iristuinen.nl

TE KOOP: OUDE KOEMEST. Wordt thuis bezorgd. Tel: 06-5021 1461

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Massage met warme Therme Olie. Ter ontspanning of bij PIJN of STRESS. Slechts €30,- heel uur. Vele jaren ervaring en tevreden Klanten. Afspraak 072 - 5334906. Center Care Slimpad 36.

Gebruikte elektrische fietsen in diverse modellen vanaf €675,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel. 072 - 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

GENIET VAN HET GEMAK om thuis geknipt te worden. Ideaal en speciaal bedoelt voor 50+. Uw kapper aan huis. 072 5336663.

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zangles in Heiloo.
Prive of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. www.zingjemee.nl Tel: 06 - 48116691