De Uitkijkpost

5 juni 2019

De Uitkijkpost 5 juni 2019


"Creëer eerst sfeer, dan komt er vanzelf meer!"

Foto: Erika Dekker-de Groot

HEILOO - Na bijna 43 jaar neemt meester Ger Riesmeijer (65) van de Willibrordschool aan het eind van dit schooljaar afscheid van het onderwijs. Hij liep op de pedagogische academie stage op een basisschool en ontdekte daar dat hij zich thuisvoelde in het werken met kinderen. "Het is een cliché, maar ken je het nummer 'De glimlach van een kind'? Je krijgt er zoveel energie van!"

Het leukst vindt hij het om de kinderen te leren op sociaal vlak met elkaar om te gaan. "Je moet je kwetsbaar durven opstellen. Zij moeten fouten durven te maken." Zelf maakt hij weleens expres een fout in de hoop dat zijn leerlingen hem erop wijzen. "Wie het durft en gelijk heeft, krijgt een spekje." Die spekjes worden uitgedeeld naar aanleiding van de boeken over 'Meester Jaap' van Jacques Vriens. "Ze worden uitgedeeld als de kinderen bijvoorbeeld heel goed gewerkt hebben aan hun Cito-toetsen."

Ger is op 11 januari 1977 begonnen met lesgeven op een school in Alkmaar. "Na een jaar of 9 ging het dan weer 'kriebelen' en wilde ik naar een andere school." Zo kwam hij in 2002 op zijn vierde school, de Willibrordschool in Heiloo, terecht. "Het is zo heerlijk om op de fiets naar mijn werk te kunnen gaan. Ik kan het woord 'file' niet eens spellen," grapt hij.

Zijn mooiste herinneringen heeft hij aan de schoolkampen naar Texel. "Door weer en wind op de fiets van Alkmaar naar Texel. Ik beloofde mijn leerlingen altijd dat als we in Petten waren, zij een patatje van me kregen."

Een minder leuke kant van het onderwijs is de hoeveelheid administratie naast het lesgeven. In het team van de Willibrordschool is hij de enige man. Het team bestaat uit zo'n 15 leerkrachten. "Je hoort van de kinderen dat ze het erg leuk vinden om een keer een meester voor de klas te hebben."

De kinderen van groep 6 willen allemaal wel iets vertellen over meester Ger. "De beste meester ever," zegt Joep (10). Isabelle (10): "Meester is heel erg sportief en kan goed voetballen. Hij doet altijd mee met spelletjes." Verder vertellen de leerlingen dat meester erg goed kan toneelspelen en voorlezen. En in de pauze mogen ze kijken naar 'Mister Bean' en dansen ze met 'Just Dance'.

Na zijn pensioen wil Ger blijven toneelspelen. Hij speelt bij toneelgroep 'Spiegel' in Egmond. Ook is er dan tijd voor reizen en sporten. "Ik neem weer een abonnement op een krant en ga een mountainbike kopen. Dan ga ik een stuk rijden op het strand en genieten van een cappuccino."

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Donkere wolken...

Foto: Anjo Delville

HEILOO - Na een broeierige zondag met veel zon en hoge temperaturen nam de wind in de loop van de middag al toe. Een fikse regen- en onweersbui 's avonds kon niet uitblijven en dat leverde spectaculaire luchten op. Op deze foto die werd gemaakt op de Ronde Laan in Heiloo is de dreiging in de lucht goed zichtbaar.

Uitkijkpost Voetbalpool voor het WK vrouwenvoetbal

HEILOO - Over een paar dagen gaat het WK vrouwenvoetbal 2019 van start. In samenwerking met HSV en Foresters, de Heilooër voetbalclubs die vrouwenvoetbal hoog in het vaandel hebben staan, organiseert Uitkijkpost een voetbalpool voor het WK vrouwenvoetbal. Een voetbalpool alleen voor vrouwen, met een prijzenpakket speciaal voor vrouwen.
Meld je aan via de banner op www.uitkijkpost.nl, voorspel de uitslagen of kies voor snel invullen, wat jij wilt. Trommel vooral je vriendinnen, zus, nicht, buurvrouw, moeder, oma of tante(s) op, want hoe meer bekenden er meedoen, hoe leuker het wordt!
De oranje leeuwinnen zijn er klaar voor, jij ook?

Aanleveren kopij en advertenties

Vanwege Tweede Pinksterdag kopij en advertenties voor de krant van 12 juni aanleveren uiterlijk vrijdag 7 juni, 12.00 uur.

Zussen Hetty en Ans Pirovano eind juni op de Atelierroute

Hetty Pirovano vindt het erg leuk om belangstellenden rond te leiden tussen haar kunstwerken. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Kunstparade Heiloo vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni in de Cultuurkoepel, het gemeentehuis, de bibliotheek, het PCC, en op nog een aantal locaties. Vanaf het begin, een jaar of tien geleden, doet Hetty Pirovano al mee met de Atelierroute.

Nog steeds vindt ze het enig om eind juni de gele evenementvlag van de Kunstparade te plaatsen en alle geïnteresseerden te ontvangen in haar atelier.

Hetty bewoont aan de Heerenweg een pand waar een fors aantal aantrekkelijke kunstuitingen van eigen hand een plaats hebben gekregen. Het gebeurt regelmatig dat passanten gecharmeerd zijn van een beeld dat ze in de tuin zien staan. Ze vindt het dan altijd leuk om belangstellenden rond te leiden tussen haar kunst en het is natuurlijk fantastisch wanneer sommige bezoekers dan ook nog een beeldje of schilderij kopen.

Hetty Pirovano is geboren in Heiloo en groeide hier ook op, samen met drie zusjes. Ze zat als jong meisje vaak en met plezier te tekenen, en het was niet meer dan logisch dat ze besloot te gaan schilderen. Haar leerroute liep via diverse kunstschilders. Haar werk is heel divers: figuratief, impressionistisch, abstract, maar altijd bijzonder kleurrijk. Omdat ze het als een uitdaging ging zien om af en toe rondom te werken is ze later ook succesvol gaan beeldhouwen. Ze heeft inmiddels op heel veel plaatsen geëxposeerd.

Haar zus Ans Pirovano is besmet met een vergelijkbaar creatief virus, ook zij schildert en beeldhouwt. Met de aanstaande Kunstparade eind juni exposeert ze haar werk in een ruimte naast het atelier van Hetty. Beiden vinden het leuk als velen komen kijken.

Tien vragen aan... Nienke Beenhakker

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Alkmaar en ik ben getogen op de Zevenhuizerlaan in Heiloo. In ditzelfde huis woon ik nog steeds heel gezellig met mijn ouders en zusjes.

2. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik kan heel blij worden van heel veel dingen. Zoals lekker sushi eten met mijn vriend of gezellig wat drinken met vrienden en vriendinnen. Maar ook van een spannende actiefilm of een leuk boek kan ik heel blij worden.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Ik vind het heel erg dat er op straat zoveel afval ligt. Het is niet nodig en gewoon zonde van het milieu. Ik denk dat meer prullenbakken op straat al zullen helpen!

4. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
In de bioscoop bij de film Avengers Endgame. Ik ben niet echt een persoon die huilt bij films, maar dit was toch wel heel zielig. (spoiler) Een favoriet personage van mij ging dood en dat deed toch meer met mij dan ik had verwacht.

5. De persoonlijke vraag van Bart Hoogcarspel:
Wat is voor jou de verbinding tussen je studie en werken bij Ekoplaza?

Tijdens mijn studie Media en Redactie heb ik met veel plezier bij Ekoplaza in Heiloo gewerkt. Elke zaterdag heb je mij kunnen vinden achter de kassa. Ik heb hier veel geleerd en heb ook veel inspiratie weten te halen uit de vormgeving van het Lekker (W)eten tijdschrift waar ik af en toe toch even stiekem in keek als er niemand in de winkel was.

Ik geef de tien vragen door aan Michael Liefting. Mijn persoonlijke vraag aan Michael is:
Wat maakt het wonen in Heiloo zo leuk voor jou?

Het Oud-Standing Zomerprogramma: workshop & lezing zigeunerdans

Foto: aangeleverd

HEILOO - Mena Leila Kilani neemt u mee in de wereld van de zigeuners. U krijgt een kleine lezing en leert basispassen en handgebaren van de diverse stijlen van zigeunerdans.
Zigeuners over de hele wereld hebben een leven vol pijn en vreugde. Dat zie je terug in hun dans. U gaat mee op reis door India, Andalusië en het Ottomaanse Rijk en eindigt om het kampvuur met tamboerijnen in Roemenië.
Wanneer? 10 juni van 10.00 tot 12.30 uur in Theeschenkerij De Trog. € 7,50 p.p. incl. koffie en thee.
Meedoen? info@verhalenkamerwillibrordus.nl of bel 06-22795336.

Brouwerij Egmond viert verjaardag met Bier X!

Bert Niesten (links) en Nico Kaptein. Foto: aangeleverd

Brouwerij Egmond B.V.
Weg over de Bisschop 1B
1934 CS Egmond aan den Hoef
info@brouwerijegmond.nl
Tel.: 072-3030404

EGMOND AAN DEN HOEF - Het Egmondse abdijbier Sancti Adalberti bestaat tien jaar. Daarom ontwikkelde de jarige Brouwerij Egmond het abdijbier Bier 10 (X!). Kopers vieren de verjaardag van de brouwerij hierdoor op gepaste wijze mee.

Op 13 juli wordt een nieuwe legende geboren. De brouwer uit Egmond aan den Hoef vervoert dan de Egmondse quadrupel X! per boot naar het haventje in Egmond-Binnen. Daarna brengen de kopers de gecertificeerde en op naam gestelde flessen bier naar de kelder van de Abdij van Egmond-Binnen, samen met Benedictijner monniken. Hier zullen de flessen een jaar rijpen voor ze verder naar de eigenaren gaan, vertelt Bert Niesten van de brouwerij. X! is een zwaar bovengistend bier (quadrupel), heeft een alcoholpercentage van 10% en kost 10 euro. De receptuur is gebaseerd op oude recepten en de bereidingswijze komt overeen met die van de vroegere abdijen. Dat geldt overigens ook voor alle andere bieren van de brouwer. Naast het nieuwe biertje is er een jubileumboek te koop met verhalen en foto's over de totstandkoming van de brouwerij. X! en het boek zijn online te bestellen.

Lekker en duurzaam
Naast kwaliteit en goede smaak staat duurzaamheid voorop. Sancti Adalberti Abdijbieren bevat granen van biologische teelt en is skal gecertificeerd. Niesten: "Bij de teelt ervan zijn geen meststoffen en dergelijke gebruikt. Verder gebruikt de biologische geitenboerderij De Klompenhoeve het restproduct bostel als voer voor de geiten. We gooien dus niks weg." Daarnaast heeft de brouwer mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst. "Zij kunnen zich hier goed ontplooien en wij begeleiden deze mensen graag. Sommigen van ons hebben een zorgachtergrond."

Geschiedenis
Het idee voor het Egmondse abdijbier ontstond tien jaar geleden tijdens het lopen van de historische wandeling het Monnikenpad door de Egmonden, met langs de route onder andere de Abdij van Egmond-Binnen. Niesten: "Abdijbier uit Egmond bestond nog niet." De brouwer produceert het abdijbier sinds 2009. Eerst in brouwerij de Prael in Amsterdam en later in een brouwerij in Lochristi (België). Sinds februari 2018 wordt het bier gebrouwen in de eigen brouwerij in Egmond. Een lokaal initiatief, door Egmonders op poten gezet. Peter Lassooij, die 1 juni als bestuurder afscheid nam van de brouwerij, was een van de bedenkers van het project, samen met mede-oprichters brouwmeester Albert Hofman, Peter Klumpenaar (ook hij nam op 1 juni afscheid) en Nico Kaptein. Ook 25 vrijwilligers zijn onmisbaar voor de bedrijfsvoering, benadrukt Niesten. "Voor hen is de brouwerij een inspirerende omgeving en een ontmoetingsplek." De brouwerij is op vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 19.00 uur geopend, dan vinden in het proeflokaal proeverijen plaats.

Voor meer informatie over het jubileumbier, zie www.brouwerijegmond.nl.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Hockeyvader voorspelt WK vrouwenvoetbal via voetbalpoule

Het gaat bijna beginnen, het WK voetbal voor vrouwen. Op 7 juni start dit sportevenement en het wordt zelfs live uitgezonden door de NOS. Kortom, het wordt tijd dat ook Hockeyvader zich erin gaat verdiepen. Kijk, van vrouwenhockey weten we alles. Olympisch goud, WK-titels en Eva de Goede. En voorheen natuurlijk Maartje Paumen, Fatima Moreira de Melo en Ellen Hoog. Naast zeer goede hockeysters ook aardig om te zien. Charmant, sportief en altijd welbespraakt bij interviews zonder 'perschefs' of ingestudeerde antwoorden en ze kijken de interviewer gewoon aan.

Maar hoe zit dat eigenlijk bij vrouwenvoetbal? Om eerlijk te zijn moet ik even denken voordat de namen van Lieke Martens en Vivianne Miedema me te binnen schieten. Maar veel verder kom ik niet. En wie is de coach eigenlijk? Deed Michel Kreek niet iets met vrouwenvoetbal?

Zodra ik me erin verdiep kom ik steeds meer tegen. YouTube-video's met mooie goals, transfers naar clubs zoals Arsenal en interviews met speelsters. Vrouwenvoetbal heeft net zoals andere sporten een eigen gezicht, maar opvallend is wel dat het toch op mannenvoetbal lijkt met tijdrekken, onnodig vallen en dezelfde zinloze interviews. En dan het tenue. Een vormloos afgietsel van mannenvoetbalkleding. Kan dat niet anders? Wat dat betreft lopen andere 'vrouwensporten' zoals hockey en tennis mijlen voor. Kijk maar eens naar Roland Garros waar de vrouwen de show stelen qua spel, spanning, outfit en uitstraling.

Daarentegen is vrouwenvoetbal is eigenlijk veel leuker om naar te kijken. Veel voetbal, minder gezeur, gedoe en testosteron. En… ze winnen of maken in ieder geval kans om te winnen. Kortom, ik ben er klaar voor en vul enthousiast de voetbalpoule van Uitkijkpost in, met Nederland als winnaar uiteraard. Loes, Lize, Sari, Dominique, Merel, Kika, Stefanie, Danique, Desiree, Liza, Anouk, Danielle, Jackie, Inessa, Victoria, Jill, Sherida, Lineth, Ellen, Renate, Lieke, Vivianne en Shanice…. veel succes!

Buitenspeeldag bij Bibliotheek Heiloo

Tijdens de buitenspeeldag kunnen kinderen kennismaken met het buitenspeelgoed van de bibliotheek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Woensdag 12 juni is het Buitenspeeldag in heel Nederland. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het buitenspeelgoed van Bibliotheek Heiloo! Vanaf 14.00 uur staan alle skelters, loopfietsen en skippyballen klaar op het parkeerterrein van Rozing, naast de bibliotheek.
En er is meer: het wekelijks voorlezen om 14.30 uur doen we buiten én er is te gekke, extra grote bellenblaas.
De Buitenspeeldag eindigt om 17.00 uur, maar je kunt het leukste speelgoed lenen om thuis mee verder te spelen. Op deze dag leen je twee buitenspeelmaterialen voor de prijs van één.

Volle zalen en applaus voor SHReK

Musicalvereniging De Hanswijckers heeft met SHReK een schitterende voorstelling neergezet. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen weekend speelde musicalvereniging De Hanswijckers voor volle zalen de hilarische voorstelling SHReK. Het verhaal waarbij Shrek prinses Fiona uit de toren moet bevrijden om zijn moeras weer terug te krijgen werd neergezet door 27 spelers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

Shrek (Twan Bosschaart) gaat samen met Ezel (Richannel Wesker) op pad waarbij Ezel erg zijn best doet om vrienden te worden met Shrek. Aangekomen bij de toren moeten ze eerst de Draak (Lisa Hoogstadt) verslaan om bij prinses Fiona (Tessa Overdijk) te kunnen komen. Heer Farquaad (Cas van de Langenberg) heeft zijn eigen redenen om ook met prinses Fiona te willen trouwen, maar zoals in ieder sprookje loopt het goed af en leefden ze uiteindelijk nog lang en gelukkig! De voorstelling viel op door de vele goede zangpartijen en Ezel die de hele zaal aan het lachen kreeg. Ook Heer Farquaad, die de hele voorstelling op zijn knieën liep, had de lachers op zijn hand. De kinderen speelden verschillende rollen, wat in de voorbereiding veel inlevingsgevoel vroeg, maar ze hebben er met z'n allen, onder leiding van Sophie van Hecke, iets schitterends van gemaakt!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil jij volgend jaar ook op het toneel staan met De Hanswijckers? Dan kun je je via de website www.hanswijckers.nl aanmelden voor de open les en de audities.

Dudok Quartet Amsterdam speelt strijkkwartetten in Witte Kerk

De musici van het Dudok Quartet laten hun hart spreken en dringen zo door tot de essentie van muziek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Dudok Quartet Amsterdam is een van de meest veelzijdige en aansprekende strijkkwartetten van dit moment. Op zondag 16 juni speelt het Dudok Quartet in de Witte Kerk in Heiloo strijkkwartetten van Haydn, Sjostakovitsj en Beethoven.

In 2014 ontving het de Kersjes Prijs, de grootste Nederlandse prijs voor een kamermuziekgroep met exceptioneel talent. Ook internationaal werden en worden de kwartetleden bejubeld. Hun eerste album Metamorphoses werd in 2015 internationaal lovend ontvangen, evenals het tweede album Labyrinth uit 2017. Voor dit laatste album kregen ze vijf sterren in het BBC Music Magazine.

Het Dudok Quartet speelt regelmatig in het Concertgebouw en in het Muziekgebouw in Amsterdam en treedt eveneens op in vele zalen in heel Europa. Dit seizoen maakte het kwartet zijn debuut in New York en in de Wigmore Hall in Londen. De sterke punten van dit kwartet zijn de zeer verzorgde techniek, het perfecte samenspel en het bevlogen spel.

De leden van het kwartet zijn: Judith van Driel - viool, Marleen Wester - viool, Marie-Louise de Jong - altviool en David Faber - cello. Het kwartet heeft een zeer breed repertoire en met openhartig en bezield spel delen deze musici de kern van muziek met de luisteraars. Voor hen is er geen oude of nieuwe muziek, maar muziek van nu; muziek die gehoord moet worden en ontroert.

Het Dudok Quartet, zondag 16 juni 2019 om 15.00 uur in de Witte Kerk te Heiloo. De entree bedraagt € 15 (jongeren € 7), inclusief consumptie. Raadpleeg voor meer informatie de website www.concertenwittekerk.nl.

Ingezonden brief: Ondergrondse containers voor luiers en incontinentiemateriaal

Ik heb een colostoma. Dat is een kunstmatige uitgang in de buik voor de ontlasting. De ontlasting wordt opgevangen in een zakje dat op de buik is geplakt. Er bestaan colostomazakjes, die 2 tot 3 keer per etmaal moeten worden vervangen en ileostomazakjes, die hersluitbaar zijn en die 1 keer per etmaal kunnen worden vervangen.

Ik gebruik ileostomazakjes, 1 keer per etmaal en soms 2 keer als het zakje loslaat. Per week heb ik met zakjes en verschoningsmateriaal een pond extra afval. De twee pedaalemmerzakken waarin het afval gaat, gaan 1 keer per veertien dagen in de grijze rolcontainer bij het restafval, dus 26 keer per jaar.

De gemeente wil dat ik het afval veel langer bewaar, wil ik dit kosteloos in de rolemmer kunnen laten afvoeren, namelijk 10 keer per jaar. Dat zijn 5 pedaalemmerzakken gedurende 5 weken, waarvan ik (en de gemeente) niet kan garanderen dat die niet gaan ruiken. Ik zal ook extra ruimte moeten maken om deze pedaalemmerzakken te bewaren. Mensen die colostomazakjes moeten gebruiken hebben veel meer afval, 5 tot 7 kilo per 5 weken. Waar moeten zij dit laten?

Ik weet niet wat de gemeente onder incontinentiemateriaal verstaat. 3 tot 4 keer per dag een luierbroekje moeten verschonen vanwege urine of ontlasting (ik heb het meegemaakt) geeft een hoop afval en dat 5 weken bewaren?

Ik wil de gemeente vragen beter door te denken over wat zij onder incontinentiemateriaal verstaat, waarbij ik wil voorstellen voortaan in elk geval over stoma- en incontinentiemateriaal te spreken.

Doordenken kan inhouden: welk materiaal wordt gebruikt, dus differentiëren; hoe vaak per dag, per week, dus ook dat differentiëren; hoe lang kunnen urine en ontlasting thuis bewaard worden in relatie tot een gezonde leefomgeving; hoe kunnen wij als gemeente echt zorgdragen voor mensen (jong en oud!), die deze problemen hebben.

De oplossing die nu wordt voorgesteld is niet doordacht en vooralsnog in de communicatie nergens op gebaseerd.

De 10 keer per jaar stoma- en incontinentiemateriaal voor de rolemmer zal verhoogd moeten worden, zoals het voor flatbewoners al 60 keer per jaar is.

Atie Visser

Topvoorstellingen in De Beun

Grote namen komen naar de Beun in het nieuwe theaterseizoen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Met onder andere Lenette van Dongen, Henry van Loon, Viggo Waas en Guido Weijers heeft 'Vrienden van de Beun' voor het nieuwe theaterseizoen weer toppers aangetrokken. Daarnaast zijn er muziek-, dans-, toneel- en uiteraard kindervoorstellingen.

"We zijn er best een beetje trots op dat we weer zulke artiesten en voorstellingen hebben binnengehaald. Als klein theater valt dat niet mee, maar we hebben in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd, want ook de top uit de cabaretwereld komt hier graag," aldus Ans Zuurbier van de programmacommissie. "Natuurlijk zijn de cabaretiers de grote trekkers, maar ik denk dat we ook met de andere voorstellingen aan de smaak van onze leden voldoen, zoals bijvoorbeeld de zangvoorstelling voor jong en oud van Ageeth de Haan." De bijna twintig optredens vinden tussen oktober dit jaar en mei volgend jaar plaats in De Beun.

Leden van 'Vrienden van de Beun' hebben voorrang bij de aankoop van toegangskaartjes. Het lidmaatschap kost (minimaal) € 15 per seizoen. Voor niet-leden start de kaartverkoop op 7 juni, 08.00 uur. Meer informatie staat op www.vrienden vandebeun.nl.

Is jouw vader de gaafste?

HEILOO - Na de succesvolle moederdagactie zijn nu de vaders aan de beurt! De ondernemers van Het Hoekstuk hebben speciaal voor vaders een goed vaderdagpakket samengesteld. Wil jij jouw vader met Vaderdag extra verrassen en vind je dat jouw vader zo'n pakket verdient? Vul dan de strook in uit de advertentie in deze krant en vertel waarom jouw vader de beste, liefste, coolste vader van de wereld is! Lever het strookje voor donderdag 13 juni 18.00 uur in bij Albert Heijn in Het Hoekstuk. En misschien win jij voor jouw vader wel zo'n tof pakket!

Alpe d'HuZes culinair bij Keuken met Karakter

Foto: Liesbeth van Zelst

HEILOO - Bij Keuken met Karakter is er vrijdagavond voor het goede doel van een 4 gangendiner inclusief bijpassend wijnarrangement genoten.

Een groot deel van de opbrengst van de avond komt ten goede aan Team Poeh, dat komende week meerdere malen de Alpe d'Huez gaan beklimmen voor het evenement Alpe d'HuZes. Heilooër Marc Brunekreef heeft zelfs vijf keer toegezegd. Zoals op de foto te zien is, ontving Marc een flinke cheque uit handen van Ferry Bierman. Ferry Bierman maakte het bedrag van 1000 euro bekend.

De opbrengst van Alpe d'Huzes is bestemd voor KWF Kankerbestrijding.

WK vrouwenvoetbal 2019

Aanstaande vrijdag start het WK vrouwenvoetbal 2019! Onze Oranje leeuwinnen spelen in Groep E hun eerste wedstrijd op 11 juni om 15.00 uur in het Stade Océane in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland. Het elftal van Sarina Wiegman werd in 2017 al Europees Kampioen en staat nu achtste op de wereldranglijst, dus het kan een spannend toernooi worden!

Historie
Nadat een uit 1921 daterend verbod op vrouwenvoetbal in 1971 eindelijk werd opgeheven, ontstonden in de jaren '70 de eerste professionele vrouwenvoetbalteams. Het allereerste was het Amerikaanse Nationale Vrouwenvoetbalelftal. China was in 1991 het eerste land dat officieel vrouwenvoetbal in competities organiseerde. In Nederland deed het vrouwenvoetbal in 1955 op clubniveau haar intrede. Vanaf 1974 bestaat het landskampioenschap en in augustus 2007 ging de Eredivisie Vrouwen van start.

Vrouwenvoetbal in Heiloo
In Heiloo is het vrouwenvoetbal zelfs zó populair dat je al keuze hebt tussen twee clubs: je kunt voetballen bij HSV én bij De Foresters! Beide clubs hebben vrouwenvoetbal hoog in hun vaandel staan en gaan vooral uit van veel spelplezier. Bij De Foresters kun je zomaar een Powergirl tegenkomen, die laatst in de EK vrouwenfinale O-17 stond en bij HSV wordt al een paar jaar een toernooi uitsluitend voor meiden georganiseerd (Het Mona Burgering-toernooi). Bij beide clubs spelen acht teams, waaronder twee damesteams bij HSV. Zowel De Foresters MO 19-1 áls de MO 19-1 van HSV zijn net kampioen geworden! En soms komen teams van beide clubs uit in dezelfde competitie, wat hele spannende derby's oplevert!

De komende weken staan de beide clubs 'gezusterlijk' naast elkaar en vind je op onze WK vrouwenvoetbal 2019-pagina's informatie, interviews en leuke weetjes over het WK vrouwenvoetbal in het algemeen én bij de beide clubs.

Last but not least: vergeet je niet voor a.s. vrijdag de Uitkijkpost voetbalpoule voor het WK vrouwenvoetbal in te vullen? Women only en hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Wist je dat...

HSV

- Het eerste dameselftal van HSV alweer 45 jaar geleden het levenslicht zag?

- De dochter van bestuurder Klaas Bakker, Tiny, net zolang heeft gezeurd tot het eerste elftal er was?

- In 1974 mevrouw Bolten-Kroone de eerste coach en Thomas Min de eerste trainer van dit elftal was?

- De beide vrouwenteams dit seizoen een shirtsponsor hebben?

- Er dit seizoen twee dames- en zes meidenvoetbalteams bij HSV voetballen?

- Er een speciale meidenkleedkamer is met roze tegels en een föhn?

- Er roze voetballen zijn voor de meidenteams?

- De trainers van de meiden dit jaar Stephan, Masha, Stefan, Filipe, Ronald, Nico, Ton, John, Frank en Emma zijn?

- Het eerste damesteam ambitie heeft om de derde klasse te bereiken?

- Zowel MO 19-1 als MO 15-1 dit jaar kampioen is geworden?

- Afgelopen weekend het negende Mona Burgeringtoernooi weer zeer geslaagd is afgesloten?

De Foresters

- De Foresters vlak na de Tweede Wereldoorlog is opgericht (in 1946) en in het begin nog V.V.H. heette?

- Er alleen op zaterdag wordt gespeeld (volgend seizoen spelen alle teams bij De Foresters op zaterdag)?

- Er dit seizoen 244 doelpunten zijn gemaakt door de meiden van De Foresters? (waarvan MO 11-1 de meeste voor haar rekening nam)

- De Foresters een speciaal logo heeft voor de meiden?

- Er dit seizoen acht meidenteams spelen bij De Foresters?

- Er een speciale meidenkleedkamer is, die is geopend door KNVB-voorzitter Michael van Praag?

- Er roze voetballen zijn voor de meidenteams?

- Er zes damestrainers zijn dit seizoen (Tess, Sanne, Ans, Danique, Deborah en Maartje)?

- De meidentak van De Foresters ook wel De Foresters Girlpower wordt genoemd en de speelsters Powergirls?

- MO 19-1 dit jaar kampioen is geworden?

- De meiden nu aan het bijkomen zijn van het jaarlijkse Jeugdkamp (een fantastisch zonnige editie)?

Kijkdagen spoor in het pinksterweekend Inrijden van het spoordek op de Vennewatersweg

Foto: Aerovista Luchtfotografie

HEILOO - Tijdens het pinksterweekend wordt er dag en nacht gewerkt aan de spooronderdoorgang Vennewatersweg. Aannemerscombinatie Mobilis-Hegeman, ProRail en de gemeente Heiloo organiseren dan de kijkdagen spoor. Het is dit weekend mogelijk om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Met als hoogtepunt het inrijden van het spoordek op zondagochtend 9 juni.

Werkzaamheden pinksterweekend
De werkzaamheden starten vrijdag op zaterdagnacht 8 juni om 01.00 uur en zijn klaar op dinsdagochtend 11 juni 05.00 uur. Het spoor wordt verwijderd, het zand onder het spoor wordt weggegraven en damwanden worden aangebracht voor de wegen (toeritten) van de onderdoorgang. Op zondagochtend 9 juni wordt het voorgebouwde spoordek voor de onderdoorgang op zijn plek in het spoor gereden. Na het inrijden van het spoordek wordt het spoor teruggelegd.

Kijkdagen spoor
De werkzaamheden aan de spooronderdoorgang zijn de moeite waard om te bekijken. Het inrijden van het spoordek is een indrukwekkende handeling. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de werkzaamheden van dichtbij te komen bekijken. Hiervoor is een tribune beschikbaar, vlakbij de bouwlocatie aan de Westerweg. Vanaf donderdagochtend 6 juni 8.00 uur is de tribune dag en nacht toegankelijk en de entree is vrij. Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij Sportpark Het Vennewater. U wordt met borden naar de parkeerplaats geleid.

Planning werkzaamheden
Op de website van de gemeente heiloo.nl/spooronderdoorgang is de planning van de werkzaamheden in het pinksterweekend terug te vinden.

Toelichting werkzaamheden op tribune
Op een aantal momenten wordt op de tribune een toelichting gegeven over de werkzaamheden. Van zaterdag 8 juni t/m maandag 10 juni wordt elke twee uur een toelichting gegeven van 8.00 tot en met 22.00 uur. De eerste keer is om 8.00 uur. De laatste keer op de dag is 22.00 uur.

Geen treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen van zaterdag 8 juni 00.40 uur tot dinsdag 11 juni 05.00 uur op het traject Heerhugowaard – Alkmaar – Uitgeest. Er rijden bussen tussen Heerhugowaard en Uitgeest. In Heiloo vertrekt de bus vanaf de OV-halte aan de Kennemerstraatweg. Van en naar het station rijdt een pendelbus. Treinreizigers wordt geadviseerd om voor de reis de NS reisplanner te raadplegen.

Containers minder vaak geleegd

Wanneer er voor zijbelading wordt gekozen, moeten de containers naast elkaar worden geplaatst. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Het nieuw in te voeren grondstoffenplan van Gemeente Heiloo zou voor de inwoners een lastenverlichting van de afvalstoffenheffing moeten opleveren.

De container voor restafval gaat belast worden. Hoe vaker deze aan de kant van de weg aangeboden wordt om te legen, hoe meer er afgerekend moet worden. In het afvalstoffenplan is berekend dat door het gehele pakket maatregelen in te voeren dit uiteindelijk een stijging van € 2,03 per woonhuisaansluiting tot gevolg heeft. Dit bedrag komt bovenop de afvalstoffenheffing en het bedrag dat afgerekend moet worden voor het legen van de grijze rolcontainer.

Minder geleegd
Op jaarbasis worden de containers minder geleegd.

Zullen de maatregelen tot meer zwerfafval leiden? Foto: STiP Fotografie

In de toekomst zullen alle (rest-, gft- en pmd-afval) containers aan huis eens in de drie weken worden geleegd. In de maanden april, mei, oktober en november vindt er een extra ledigingsronde plaats van de gft-container. Dit houdt in dat de gft-container in de zomermaanden drie weken bij huis staat. Maar wat betekent dit wanneer het 30 graden is? In 2010 gaf de gemeente het advies om tijdens de warme zomermaanden afval van bijvoorbeeld vlees of vis in dichtgebonden plastic zakken in de grijze container te dumpen, zodat maden en ander ongedierte geen kans hebben zich massaal te ontwikkelen in de gft-container. Door het minder frequent ophalen van afval worden de inwoners gestimuleerd om afval te scheiden en de hoeveelheid restafval te reduceren. In onder andere Goes en Enschede heeft zo'n afvalstoffenplan duidelijk geleid tot meer zwerfafval. Gaan we in Heiloo ook toe naar meer zwerfafval? Gaan mensen hun afval niet dumpen in de container van de buren? Volgens de gemeente zal dit in de praktijk erg meevallen. Afvalcoaches en BOA's zullen moeten gaan controleren, handhaven en eventueel boetes uitdelen.

Ruimtegebrek
Sommige inwoners hebben helemaal geen behoefte aan een derde container, meestal wegens ruimtegebrek in de tuin. Ook het ontbreken van ruimte in de zogenaamde containerkasten (deze hebben vaak maar plek voor 2 containers) speelt een rol. Waar daadwerkelijk geen ruimte is voor een derde container aan huis, worden ondergrondse containers voor restafval op centrale plekken in de buurt geplaatst. Bijvoorbeeld als in een bepaalde wijk vanwege kleine tuinen echt geen plek is voor een derde container. Hoe bepaald wordt dat er ook daadwerkelijk ruimtegebrek is staat nergens beschreven.
Inwoners krijgen een toegangspasje voor de ondergrondse container en gaan per inworp betalen. De containers aan huis zijn bedoeld voor gft en pmd. Wil een inwoner na een proefperiode van vier maanden toch zijn pmd-container teruggeven dan moet de inwoner zelf het pmd naar de milieustraat brengen of naar ondergrondse containers die zijn verspreid in de gemeente.

Zijbelading
Op dit moment zijn de vuilniswagens in Heiloo zogenaamde achterladers waarbij de medewerkers van de afvalinzameling de containers aan de achterzijde van het voertuig in het beladingsmechanisme hangen. Hierbij is sprake van relatief zware lichamelijke inspanning. Daarom wordt overgegaan op zijbelading. Een zijlader heeft grijparmen die de containers oppakken en legen. Wel moeten voor het aanbieden van containers bij een zijlader clusterplaatsen aangelegd worden. De containers moeten naast elkaar worden neergezet zodat de grijparm ze goed kan oppakken. Dit impliceert op sommige plaatsen aanpassingen in de openbare ruimte voor het aanleggen van deze plaatsen. Momenteel staan de containers in groepen bij elkaar. Het moge duidelijk zijn dat wanneer een groep containers náást elkaar geplaatst moet gaan worden, dit veel meer ruimte in beslag neemt in de woonwijk.

Grofvuil
De belangrijkste wijzigingen met betrekking tot grofvuil die per direct voorgesteld worden: het ophalen van restafval wordt € 14 per keer. Op zaterdag gaat de milieustraat de gehele dag open en er is permanent toezicht op de restafvalcontainer voor grofvuil.

Inspreekrecht
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 juni a.s. wordt het nieuwe grondstoffenplan besproken. Baart het nieuwe plan u zorgen of wilt u uw mening geven? Meld u dan snel aan bij de griffie en maak gebruik van het inspreekrecht.

Tekst: Yvonne van Stiphout

<<<<<<<<<<<< KADER >>>>>>>>>>>>>>>>> KLEURTJE

Reactie van de gemeente:

Het restafval bestaat nog voor 75% uit herbruikbare grondstoffen. Verbranden is zonde en slecht voor het milieu. Hergebruik is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Grondstoffen leveren geld op en bovendien maakt het Rijk de belasting op restafval steeds hoger. Als we niets doen, zal de rekening voor de inwoner steeds hoger worden. Daarom nemen we maatregelen om meer afval te scheiden. De meeste inwoners van Heiloo (91%) vinden dat ook een goede zaak, blijkt uit de enquête die we eerder hielden.

Een variabel tarief voor restafval helpt daarbij. De afvalstoffenheffing bestaat uit een vast deel (lager dan nu) en een variabel deel: betalen per keer dat je de container buitenzet, of de ondergrondse container gebruikt. We maken dankbaar gebruik van de ervaringen in andere gemeenten. Het variabele tarief moet niet te hoog zijn, want dan zullen meer mensen het op een andere manier willen kwijtraken, en ook niet te laag, dan blijft afval scheiden lonend. We zien toe op verkeerd weggooien of dumpen.

Maar bovenal willen we het afval scheiden makkelijker maken. Veel mensen kijken uit naar een container voor pmd. Dat scheelt ook zwerfafval (geen zakken meer aan de paal). In het grondstoffenplan staan meer verbeteringen, denk aan de verbeterde inzamelplekken voor glas en textiel. Er komen containers voor luiers. Er komen bladkorven in het voor- en najaar, voor snoeiafval en bladeren. Inwoners kunnen de hele zaterdag terecht op het afvalbrengstation. Een gratis tweede gft-container voor wie dat wil.

Bij goed scheiden is eens in de 3 weken ophalen ruim voldoende. Voor bijzondere situaties leveren we maatwerk. Tegen ongedierte in de groene bak hebben we de volgende tips: leg snoeisel of een oude krant op de bodem, houd de bak in de schaduw en lucht hem wanneer dat kan door het deksel op een kier te zetten.

Als de gemeenteraad het plan goedkeurt, gaan we het stapsgewijs invoeren. Zo kan iedereen geleidelijk wennen en werken we toe naar het doel: maximaal 30 kilo restafval per persoon per jaar.

Klanten AH schenken massaal hun emballagebonnen

Edwin Reimers onthult het bedrag dat klanten hem schonken. Foto: STiP Fotografie

HEILOO – In februari stond in Uitkijkpost een artikel over Edwin Reimers. Edwin (42), teamleider Albert Heijn 't Loo, zocht sponsors en klanten die hem een handje wilden helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Veel klanten van de drie vestigingen van Albert Heijn in Heiloo hebben de afgelopen maanden hun emballagebonnen gedoneerd voor het goede doel. Edwin: "Er waren zelfs klanten die na het lezen van het artikel een envelop met daarin een geldbedrag kwamen afgeven. Dat was echt helemaal te gek. Het totaalbedrag van de gedoneerde emballagebonnen is € 941,70. In totaal heb ik € 2.253,10 aan sponsorgeld opgehaald."

Edwin vertrekt zaterdag 1 juni naar Frankrijk. Op 6 juni doet hij mee aan Alpe d'HuZes en hoopt hij de berg twee keer te kunnen bedwingen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

The Guy Next Door op Mixtream Festival 2019

The Guy Next Door won overtuigend de publieksprijs tijdens de voorrondes voor het Mixtream Festival 2019. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Heilooër band The Guy Next Door heeft tijdens de voorrondes voor het Mixtream Festival 2019 overtuigend de publieksprijs gewonnen. Daarmee plaatst de band zich rechtstreeks voor een optreden op het populaire Mixtream Festival, een groot festival in Heerhugowaard waar vele bekende en gerenommeerde bands en dj's zullen optreden.

Door het aantal likes op Facebook was de band al tot favoriet gekroond. En tijdens hun optreden in de voorrondes hebben de mannen van The Guy Next Door laten zien wat zij in huis hebben. Hun aanstekelijke funky bluesrock vermaakte het publiek opvallend goed. Ze hebben de voorrondes dan ook terecht gewonnen door de publieksprijs in de wacht te slepen. Leuk om te weten is dat zij vrijwel alle muziek en nummers zelf schrijven.

Trots waren de mannen toen de presentator namens de vakjury zei: "Wie de publieksprijs heeft gewonnen is niet zo spannend." Met daarna de verlossende woorden: "Uiteraard The Guy Next Door!"

Het Mixtream Festival vindt plaats op zondag 25 augustus in Heerhugowaard.

Amerikaans jeugdorkest op bezoek in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 3 tot en met 5 juli komt er een Amerikaans jeugdorkest naar Heiloo. Het jeugdorkest maakt deel uit van een internationaal uitwisselingsprogramma, het Blue Lake Fine Arts Camp uit Michigan (VS). Deze organisatie probeert via de universele taal van muziek en dans, vrede en begrip in de wereld te bevorderen.

Hiervoor organiseert Blue Lake jaarlijks een zomerkamp voor talentvolle jongeren, die tijdens hun verblijf deelnemen aan een intensieve repetitieperiode. Na dit zomerkamp kunnen jongeren zich inschrijven om deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma in Europa. Via een strenge selectie worden daarna enkele jeugdorkesten samengesteld, die een reis door Europa gaan maken. Een van die orkesten bezoekt op uitnodiging van Eensgezindheid Heiloo.

Uitwisselingsprogramma
Naast muziek maken is het doel van dit uitwisselingsprogramma ook vooral dat contacten worden gelegd met lokale bewoners van een dorp, stad of gemeente waar het orkest zal verblijven. Zo maak je kennis met elkaars cultuur en manier van leven. Om die uitwisseling te bevorderen worden gastgezinnen gezocht waar de jeugdleden en begeleiders zullen verblijven. Van gastgezinnen wordt gevraagd 2 of 3 jongeren onderdak te bieden en maaltijden te verzorgen en waar nodig te zorgen voor vervoer naar de centrale verzamelplaats (Cultuurkoepel). Het gaat om twee nachten; het orkest komt woensdagavond aan in Heiloo en vliegt vrijdagnacht terug naar de Verenigde Staten.

Educatief en muzikaal programma
Na de ontvangst op woensdagavond kunnen de gastouders donderdag met hun gasten iets leuks te ondernemen, bijvoorbeeld een uitstapje naar toeristische trekpleisters in de omgeving van Heiloo. Voor de gasten voor wie de gastouders geen tijd hebben voor een uitstapje, wordt er een leuk programma georganiseerd. Op donderdagavond is er een gezamenlijke repetitie met het jeugdorkest en het gastorkest Eensgezindheid. Vrijdagmiddag is er ruimte om een educatief programma te verzorgen voor basisschoolleerlingen.

Afscheidsconcert
Op vrijdag 5 juli wordt het bezoek afgesloten met een afscheidsconcert voor de gastouders en overige belangstellenden door het jeugdorkest in de Cultuurkoepel te Heiloo. Tickets (€ 5 p.p.) voor dit concert zijn te verkrijgen op vrijdag 5 juli 2019 vanaf 19.00 uur aan de zaal de Cultuurkoepel, online via Cultuurkoepelheiloo.nl of te reserveren via www.mv-eensgezindheid.nl.

Hoogeweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer

HEILOO - Vanaf vrijdag 7 juni is de Hoogeweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er worden palen geplaatst op de Hoogeweg – vanaf de Zevenhuizerlaan – om sluipverkeer tegen te gaan en om de Hoogeweg als belangrijke fietsverbinding te ontlasten. Deze maatregel geldt alleen tijdens de afsluiting van de Vennewatersweg, door de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang.

Verkeersmaatregelen afsluiting Vennewatersweg
Sinds 18 maart 2019 is de Vennewatersweg afgesloten voor de bouw van de spooronderdoorgang. Door de afsluiting van de Vennewatersweg rijdt er meer verkeer over andere wegen in Heiloo. Begin 2018 heeft de gemeente gesprekken gevoerd met bewonersverenigingen en bedrijven over te nemen verkeersmaatregelen. Deze maatregelen zijn er voor de veiligheid in de Kerkelaan, Stationsweg, Zevenhuizerlaan en de Hoogeweg tijdens de afsluiting van de Vennewatersweg. Het college heeft naar aanleiding hiervan en in afstemming met de Maatschappelijke Denktank in februari 2018 besloten tot een aantal maatregelen om het verkeer in Heiloo in goede banen te leiden tijdens de afsluiting.

Een aantal maatregelen is vorig jaar al uitgevoerd, zoals de versmallingen in de Zevenhuizerlaan en Stationsweg, en de brede fietsstroken in de Kerkelaan. Nu de werkzaamheden aan de Hoogeweg zijn afgerond, wordt de Hoogeweg tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

De Hoogeweg als fietsverbinding
De Hoogeweg is een belangrijke fietsverbinding met veel (schoolgaande) fietsers. Voor fietsers sluiten wij de Hoogeweg niet af. Het blijft mogelijk om zowel vanaf de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg de Hoogeweg in te fietsen.

Plaatsen palen op de Hoogeweg
Op vrijdag 7 juni worden de klappaal en meerdere afzetpalen geplaatst ter hoogte van de kruising Zevenhuizerlaan – Hoogeweg. Zo wordt voorkomen dat het autoverkeer vanaf de Zevenhuizerlaan de Hoogeweg in kan rijden. De Hoogeweg is met de auto alleen te bereiken via de Vennewatersweg.

Heilooër Claartje schrijft boek over reizen met kinderen

Claartje Schouten (links) en Ilona Annema . Foto: Christel Verschuren

HEILOO - 'Van Terschelling tot Timboektoe, 25x met je kind op avontuur', luidt de titel van het boek dat dorpsgenote Claartje Schouten heeft gecreëerd. Afgelopen zondag was de feestelijke boekpresentatie. Samen met haar compagnon Ilona Annema bundelde Claartje 25 inspirerende verhalen van ouders die met hun kroost een onvergetelijke reis maakten. Van rijden met de bakfiets door Kopenhagen tot wildkamperen tussen de Big Five in Botswana. Zelf schreef Claartje, moeder van Keet (2) en Willem (bijna 1), drie verhalen: IJsland, Zweden en Japan. Heilooër Niels Haring schreef het verhaal over Schotland waar hij samen met zijn partner Mariska Zoon en zoon Mees een camperreis maakte. Het boek wil reislustige ouders laten zien hoe tof het reizen met kinderen is én biedt volop inspiratie, praktische tips, handige reisroutes en tot de verbeelding sprekende anekdotes. Claartje: "Je wordt echt even meegenomen in de oprechte ervaringen van de gezinnen en voelt onmiddellijk van welke reis je hart sneller gaat kloppen. Er is alleen één nadeel: het werkt nogal verslavend." Van Terschelling tot Timboektoe is te koop bij alle grote boekhandels waaronder Bruna Heiloo. Claartje is te volgen via Instagram @claarwasdaar.nl.

Studenten Crejat exposeren in Witte Kerk

Foto: aangeleverd

HEILOO - In het pinksterweekend exposeren studenten van het Academisch Atelier van Crejat in de Witte Kerk. Het zijn studenten die al een langere tijd bezig zijn met het zoeken naar een eigen vorm in de beeldtaal, zowel in ruimtelijk werk als in vlak werk. Een zeer diverse tentoonstelling van keramiek, collagetechnieken, mixed media, tekeningen en schilderijen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld innerlijk zelfportret, de vrouw in de maatschappij, verval, geboortegrond. Zaterdag 8 en zondag 9 juni van 11.00 tot 16.00 uur in de Witte Kerk in Heiloo.

Tips en trucs in het Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op vrijdag 7 juni is er van 10.30–12.00 uur een Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo. U kunt er ontdekken hoe u de tablet of smartphone slim gebruikt (Android, Apple of Windows). Samen met andere gebruikers kunt u apps uitwisselen en tips en trucs delen. Let op: het Tabletcafé is geen cursus, u hoeft zich niet aan te melden en u kunt altijd zo aanschuiven. Neemt u gerust uw eigen tablet mee! De toegang is gratis, koffie en thee kosten € 1,-.

14e editie rommelmarkt Werkendelslaan

Lekker struinen naar leuke koopjes op de rommelmarkt. Foto: aangeleverd

HEILOO - Traditiegetrouw wordt op Vaderdag, dit jaar op zondag 16 juni, de rommelmarkt van de Werkendelslaan gehouden.

Er was dit jaar overweldigend veel interesse voor een plekje op de markt en we hebben zelfs mensen moeten teleurstellen. Dus u kunt een volle markt verwachten! Komt u ook naar leuke koopjes struinen? Voor zowel volwassenen als kinderen is er veel aanbod aan mooie spullen. Dit jaar heeft de markt ook overheerlijke aardbeien, pannenkoeken, een springkussen, popcorn en schminken. Ook hebben we een gezellige vernieuwde koffiebar zodat u onder het genot van een klein hapje en drankje gezellig kunt bijkletsen met bekenden die u tegenkomt.

U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom om te komen kijken en kopen. De markt eindigt om 15.00 uur.

Keer op Keer deelt opkikkers van de maand mei uit

Britt Dekker met haar paard George en een aantal fans. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting.

De opkikkers van de maand mei zijn gegeven aan:
- Biljart Club Heiloo (voorheen 't Treffertje)
- ViVa! zorggroep, vestiging De Loet in Heiloo; bijdrage om met de bewoners een ritje te maken met de zonnetrein in Schoorl
- Diocesaan Heiligdom O.L.V. ter Nood; bijdrage voor de aanleg van een trap in het Kapelbos
- Speel-o-theek Heiloo; aanschaf speelgoed ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

Ook Hippische Sportvereniging Heiloo ontving een van de opkikkers. "Wij zijn een actieve vereniging die vele activiteiten organiseert op het mooie terrein aan de Zeeweg in Heiloo. Op 18 en 19 mei hebben we ons jaarlijkse Concours Hippique gehouden. Vele deelnemers hadden zich ingeschreven voor de dressuur en springwedstrijden en streden om de mooie prijzen. Onder de deelnemers was ook de bekende presentatrice, YouTube-ster en amazone Britt Dekker met haar mooie paard George die met een eerste prijs naar huis ging.

Zondag 9 juni staat er een dressuurdag voor barokke paarden op het programma en 18 tot en met 21 juni de Heilooër avonddressuurvierdaagse. Ook heel leuk is het jeugdevenement dat op 14 juli plaatsvindt.

Kom een keer kijken! Je kunt ons volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van de activiteiten. Iedereen die een eigen paard of pony ter beschikking heeft is welkom als lid van de vereniging. Je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten zoals lessen en clinics, maar ook als je alleen ruimte zoekt om zelf te kunnen rijden is dat mogelijk.

"Het is natuurlijk heel belangrijk voor de paarden en pony's dat de bodem waarop gereden wordt goed is en daar besteden we veel tijd aan. De bodem van de binnenhal heeft binnenkort groot onderhoud nodig en dat gaat veel geld kosten! Daarom vinden wij het heel fijn dat Hippische Sportvereniging Heiloo een opkikker van XopX krijgt, daar zijn wij héél blij mee!" aldus Denny Herder van de Hippische Sportvereniging.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, Limmen. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, tel. 072- 5325962.

Heilooër Carolien op de rode loper in Cannes

Carolien ter Linden vloog naar Cannes met een privévliegtuig van Exxaero en ging vervolgens door naar de rode loper voor de première van de 72e editie van het beroemde filmfestival. Foto: aangeleverd

HEILOO - Als directeur van Passarella Moda organiseerde Carolien ter Linden dit jaar voor de vierde keer de Miss Film Festival International verkiezing in het Franse Cannes.

Door haar jaarlijkse aanwezigheid op het filmfestival heeft Carolien een dusdanig netwerk opgebouwd, dat zij inmiddels niet meer is weg te denken van de beroemde rode loper tijdens het jaarlijkse filmfestival in Cannes.

Carolien: "Dit jaar werd mijn missverkiezing weer gehouden vanuit de grootste zaal van het Intercontinental Carlton hotel. In totaal streden meer dan honderd deelneemsters mee in de voorronden. De 10 geselecteerde finalisten kwamen vanuit de hele wereld. Door middel van de unieke samenwerking met mijn Argentijnse licentiehouder was het event internationaler dan ooit. Natuurlijk was ook mijn businesspartner Rebeca Riofrio uit London weer aanwezig."

Op de veelbesproken rode loper. Foto: aangeleverd

Mede door het brede netwerk van Carolien en Rebecca is het event de laatste jaren uitgegroeid tot een bijzondere missverkiezing, waarin zij jong talent een platform bieden voor de modellen- en filmindustrie. De uiteindelijke winnares Zuzana Straková uit Praag werd unaniem gekozen door de deskundige jury. Zuzana mag zich blijvend Miss Film Festival International Cannes 2019 noemen. Deze titel wil elk model of actrice graag op haar portfolio hebben.

"Door het succes van deze jaarlijkse verkiezing komen er ook veel sponsoren af op dit avondvullende evenement. Nationale en internationale partijen willen hun naam geven aan mijn nog steeds groeiende beauty contest. Het resultaat was te zien in mijn televisieprogramma 'Life is Beautiful'. In de voorgaande jaren heb ik mijn verkiezing gepresenteerd tijdens het filmfestival in Venetië, Londen, Marokko en Portugal. Door de aanwezigheid van een delegatie uit het Amerikaanse Hollywood valt niet uit te sluiten, dat onze Passarella Moda-vlag daar ooit komt te hangen. Wij houden jullie op de hoogte," aldus Carolien ter Linden.

Veel blije gezichten tijdens het Foresters Jeugdkamp

Foto: Edwin Weening

HEILOO - Als afsluiter van het seizoen organiseerde De Foresters van 31 mei tot en met 2 juni 2019 het jaarlijkse jeugdkamp. Het jeugdkamp was georganiseerd voor de jeugd van 7 tot en met 13 jaar. Er deden dit jaar 24 voetbalteams mee, die allemaal in legertenten sliepen. Tijdens het weekend waren er diverse activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten en spellen. Zaterdag is een groot deel van de teams bij Speelpark de Swaan geweest. De oudste kids waren in Wijk aan Zee en speelden diverse spellen op het strand zoals lasergamen in duinen en frisbeegolf. In de avond konden ze in de Hoornse Vaart zwemmen. Zondag was het weer vroeg dag en zat de hele groep om 08.30 uur keurig aan het ontbijt. Daarna werd gezamenlijk alles ingepakt en opgeruimd. Na een demonstratie van de jeugdbrandweer doken de kinderen zelf ook nog even onder de brandslang. Na een kop koffie voor de ouders en een ijsje voor de kinderen gingen de kinderen moe en voldaan naar huis. Iedereen kijkt terug op een mooi weekend!

Foto: Edwin Weening
Foto: Edwin Weening
Foto: Edwin Weening

Bestemmingsplan aansluiting A9 onzeker

Foto: Archief Uitkijkpost

HEILOO - Door een uitspraak van de Raad van State zijn de vergunningen voor een aantal wegenbouwprojecten ineens onzeker geworden.

Volgens de hoogste bestuursrechter zijn regels die gebruikt zijn om te oordelen of er wel gebouwd mag worden, in strijd met Europese natuurwetgeving. Om stikstofuitstoot te reguleren, kwam er het Programma Aanpak Stikstof om vergunningen af te geven voor de bouw van veestallen, bedrijventerreinen en wegen.

Volgens de Europese Habitatrichtlijn is zo'n regeling alleen toegestaan als zeker is dat de maatregelen om stikstofuitstoot te beperken ook echt werken, oordeelde het Europese Hof vorig jaar. Omdat dit niet het geval is bij het programma, mag dit niet gebruikt worden als factor bij het beoordelen van vergunningsaanvragen, aldus het oordeel van de Raad van State.

Duidelijkheid over de grote wegenbouwprojecten gaat langer duren, omdat deze meer gecompliceerd zijn, zo heeft een woordvoerder van de Raad van State laten weten. Het gaat daarbij ook om het Bestemmingsplan Aansluiting A9 Heiloo.

Bron: Beatfm

Paardrijden bij Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Ros Beyaert

Foto: aangeleverd

REGIO - Als je weleens op een paard hebt gezeten, ken je het gevoel om je helemaal vrij te voelen en de wereld vanuit een ander oogpunt te zien. Je kunt je problemen en beslommeringen even vergeten. Voor ruiters met een lichamelijke of geestelijke beperking geldt dit des te meer.

Behalve dat paardrijden pure ontspanning is voor de geest, hebben gehandicapte ruiters er vaak lichamelijk profijt van. Denk bijvoorbeeld aan een betere zithouding, een betere balans en coördinatie en een beter gebruik van bepaalde spieren. Zo is vastgesteld dat tijdens paardrijden spierspasmen opvallend kunnen verminderen. Tel daarbij op het positieve effect van het intensieve contact met de paarden en paardrijden wordt juist voor mensen met een beperking zeer de moeite van het proberen waard!

Geen mens is hetzelfde en ook geen beperking is hetzelfde. Daarom is begeleiding op maat erg belangrijk. Het bestuur van Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Ros Beyaert bestaat uit twee professionele instructrices en een fysiotherapeut. Samen bekijken zij voor iedere ruiter met een beperking de mogelijkheden. Dit heeft er onder andere toe geleid, dat 't Ros Beyaert over speciale materialen beschikt. Denk hierbij aan aangepaste zadels en teugels, ritmekralenkettingen, pictogrammen en een speciale lift waarmee de ruiters kunnen opstijgen en afstappen.

De ruiters van Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Ros Beyaert rijden elke week een halfuur. Tijdens deze lessen staat er een groep enthousiaste vrijwilligers klaar. Zij maken de paarden klaar voor de lessen, maar assisteren de ruiters ook bij het opstijgen en afstappen. Daarnaast bieden zij tijdens en na de lessen een helpende hand. In sommige gevallen nemen de vrijwilligers plaats achter de ruiter op het paard om bijvoorbeeld te helpen met rechtop zitten. Zo genieten de ruiters maximaal en op de juiste wijze van hun les. Het mag duidelijk zijn, Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Ros Beyaert kan niet zonder vrijwilligers. Sterker nog, de stichting draait volledig op vrijwillige inzet. De instructrices, paardenverzorgers, begeleiders en bestuursleden werken allemaal op vrijwillige basis.

Tekort
Op dit moment heeft 't Ros Beyaert door verschillende oorzaken te kampen met een acuut tekort aan vrijwilligers. De stichting is naarstig op zoek naar o.a. bestuursleden, boekhoudkundige hulp, begeleiders die voor, tijdens en na de lessen kunnen helpen, hulp op het gebied van marketing, promotie en organisatie, wetgeving en media en iemand met gedegen kennis van de sociale media.

Oproep
Bent u, of kent u, iemand die graag deel uit wil maken van het enthousiaste vrijwilligersteam van Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Ros Beyaert, laat het ons dan weten. Vertel vooral ook verder dat de Stichting dringend op zoek is naar vrijwilligers.

Contact via mail: spg.t.ros.beyaert@gmail.com, of meer informatie www.t-ros-beyaert.nl.

Djazz 2 imprezz danst terug in de tijd!

In De Beun dansten de dansgroepen van Djazz 2 imprezz hun eindvoorstelling 'Back in time'. Foto: Alfred Roszbach

HEILOO - Zondag 2 juni hebben alle dansgroepen van dansschool Djazz 2 imprezz, onder leiding van Willy Könst, hun eindvoorstelling 'Back in time' in De Beun gedanst. Het thema was de tijdlijn van de geschiedenis van 0 tot nu.

De show werd geopend door een dans op 'One day'. Alle groepen dansten een deel van dit nummer. De jongste danseressen namen het publiek daarna, onder leiding van Lotte en Flora, mee terug in de tijd. Het showteam knalde vervolgens van het toneel met hun krachtige dans op 'Survivor'. Een voor een kwamen alle tien tijdvakken van de geschiedenis voorbij. Elke leeftijdsgroep liet zijn eigen kwaliteiten zien. Van samen genieten tot technisch zware en strak uitgevoerde dansen. De meiden van groep 3-4 straalden maximaal plezier uit. Zij zongen en lachten enthousiast tijdens het uitvoeren van hun dansen. De grote groep danseressen van het voortgezet onderwijs heeft laten zien hoe gaaf het eruitziet als zoveel mensen precies tegelijk dansen. Groep 5-6-7 liet zien hoe belangrijk samenwerken is binnen de teamsport van het dansen. Samen lukt alles! De danseressen van groep 8 en de brugklas zorgden ervoor dat iedereen onder de indruk was van hun dans op 'This is war'. Twee groepen moderne dans, onder leiding van Iyon van Brummelen, lieten mooie technieken en emotie zien terwijl zij al dansend de tekst van de nummers uitbeeldden.

De liedjes, showkleding en achtergronden waren allemaal aangepast aan het thema en maakten de show tot een mooi geheel. De show werd afgesloten met de einddans 'Into the future' waar alle ruim 100 danseressen aan meededen. Het publiek was laaiend enthousiast en de eindshow was een prachtige afsluiting van het dansseizoen.

Informatieavond Centrum Oosterwal

Foto: Bas Oosterwal

ALKMAAR - Centrum Oosterwal, de huid- en spataderspecialist, organiseert regelmatig informatieavonden. Donderdag 13 juni wordt door plastisch chirurg dr. Robert Kanhai voorlichting gegeven over cosmetische chirurgie. Aan de hand van beeldmateriaal worden verschillende cosmetische ingrepen besproken. Wat kun je verwachten van een ooglidcorrectie, wat is een wenkbrauwlift precies, hoe gaat een facelift in zijn werk en wat is er mogelijk met lipofilling? Deze en andere vragen zullen aan bod komen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. Tijd: 19.00 tot 20.30 uur. Locatie: Comeniusstraat 3 te Alkmaar. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via 072-5157744 of de site www.centrum-oosterwal.nl.

Het homeopathisch genezingsproces en een lijst van oorzaken

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtend-café van 12 juni houdt Frans Peeters deel 3 van zijn lezingen rondom homeopathie. Hoe verloopt het homeopathisch genezingsproces en welke oorzaken kunnen de klachten verklaren? Hierbij wordt overigens uitdrukkelijk vermeld dat zelfmedicatie in ernstige gevallen nooit de rol van de huisarts kan en mag overnemen.

Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar fbpeet02@gmail.com met het verzoek het cursusmateriaal per mail toegestuurd te krijgen. Zij kunnen het dan uitgeprint meenemen naar de lezing. Benieuwd? Van harte welkom op woensdag 12 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee 1 euro, de lezing/workshop is gratis!

Online platform voor eenzame jongeren

Via het online platform www.you-ontmoeten.nl kun je gemakkelijk in contact komen met andere jongeren. Foto: aangeleverd

REGIO - Sinds een paar maanden is Noord-Holland een mooi initiatief voor jongeren rijker. Het is een platform waar (eenzame) jongeren op een hele laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. In Noord-Holland ervaart een heel groot percentage van de jongeren eenzaamheid. De meeste jongeren durven er niet mee naar buiten te komen en zonderen zich af. Dit platform helpt jongeren om makkelijk contact te maken met gelijkgestemden. www.you-ontmoeten.nl is een initiatief van Siona Oosterkamp. Zij heeft als tiener eenzaamheid ervaren, weet hoe het voelt om buitengesloten te worden en is vanuit haar eigen ervaring deze website gestart.

Siona: "Ik heb een platform ontwikkeld op basis van mijn behoefte van vroeger. Iedereen wil in contact zijn met leeftijdsgenoten, leuke dingen kunnen doen en vriendschap opbouwen. Mijn platform voorziet daarin want daarmee worden jongeren met elkaar in contact gebracht. Contact maken kan via de chat, via wekelijkse wandelingen en ik organiseer maandelijks kleinschalige uitjes. Op mijn site staan alle mogelijkheden en uitjes vermeld." Zo fijn als jongeren met gelijkgestemden in contact kunnen komen. Laat die gezellige zomer maar komen!

Bureau Aldoende tennistoernooi voor junioren

Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 14 t/m 16 juni wordt het eerste Bureau Aldoende open tennistoernooi gespeeld bij TC Heiloo United. Een open tennistoernooi voor jeugdspelers van 10-18 jaar. Naast tennis is er een uitgebreid randprogramma. Er is nog ruimte voor een aantal spelers, maar de inschrijving sluit 9 juni.

Jeugdcommissie, horeca, trainers en Bureau Aldoende hebben de handenineen geslagen om een fantastisch programma in elkaar te draaien. Naast de eigen wedstrijden worden er bijvoorbeeld tennis- en padelclinics gegeven, is er een demonstratiewedstrijd en kun je buikglijden.

Sponsoren Bureau Aldoende en Groot Wegenbouw maken het mogelijk dat de deelnemers als topsporters in de watten worden gelegd. Niet voor niets trekt het toernooi ook spelers van ver buiten Heiloo. Zo komt er een groep tennissers uit Almere die ook in Heiloo blijft overnachten. Lastminutedeelnemers kunnen nog tot 9 juni inschrijven via www.toernooi.nl.

Foresters JO16-1 ongeslagen kampioen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Voor het team van Robbert Michielsen vorige week zaterdag moest spelen tegen Always Forward, werd al duidelijk dat de naaste concurrent niet had gewonnen. Daarmee werd JO16-1 kampioen van de 1e klasse. Dit was geen reden om er niet vol tegenaan te gaan en het fluitsignaal klonk bij winst van 2-5 voor Foresters. Hierna werd het kampioenschap uitbundig gevierd, onder het toeziend oog van de meegereisde supporters. Thuis bij De Egelshoek werd het kampioensfeest voortgezet met een door slagerij Snel verzorgde barbecue. Ook andere teams van de Foresters vierden daar hun kampioenschap.

HSV seniorenteam 7 kampioen seizoen 2018/2019

Boven v.l.n.r.: Thomas, Wiebe, Jasper, Mart, Erik, Stefan, Tim, Maike en Sen. Onder v.l.n.r.:&nbsp;&nbsp;Milco, Maurice, Marcel, Jorrit, Davey, Thijs, Sjors en Robin. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na een zeer succesvol seizoen mag HSV7 zich kampioen noemen. Na een geslaagde overwinning (12-2) op Kolping Boys half mei, en nadat Alcmaria Victrix (de nummer twee in deze competitieronde) tweemaal gelijk had gespeeld, kon HSV7 zich vanaf vorige week al kampioen noemen. Afgelopen zondag stonden de mannen in de hitte zes kwartier op het veld, waarna de champagne rijkelijk vloeide en het kampioenschap eindelijk gevierd kon worden!

Scouting Victorie leert zeilen bij scouting Stierop

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het is traditie dat de leden van o.a. scouting Victorie Heiloo de fijne kneepjes van het zeilen leren tijdens de vier dagen van het hemelvaartweekend. Dit wordt de leden geleerd door de leiding van scoutingcentrum De Stierop in Uitgeest en externe instructeurs. Met circa 100 deelnemers werd er ook gezellig samen gekampeerd. Aan het einde van dit weekend hadden acht leden hun CWO zeilinstructeur niveau 2-diploma gehaald en is bij iedereen het zeilniveau verbeterd.

A-, B- en C-diploma's Zwembad Loos

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op de vroege ochtend van zaterdag 1 juni stonden er weer een heleboel leerlingen van Zwembad Loos klaar om de hun geleerde zwemkunsten te laten zien in Zwembad De Hout.

Voor hun A-diploma stonden de volgende leerlingen klaar: Anne, Justin, Jesper, Christian, Kick, Door, Emma, Jenna, Sophie, Maartje, Alexander, Femke, Cato, Juul, Saar, Sebastiaan, Wout, Felix, Davyen, Daan, Britt, Noud en Joris.

Voor B: Leon, Teun, Annemijn, Merijn, Thijmen, Mara, Amélie, Elia en Sibren.

En als laatste voor C: Leticia.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma.

Meiden MB2 nemen kampioensschaal mee naar Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - De meiden van Terriërs team MB2 zijn er, op bezoek bij de directe concurrent Xenios, na een spannende ontknoping in geslaagd de kampioensschaal mee naar Heiloo te nemen. De dames van coach Joris hebben het dik verdiend. Gefeliciteerd Eline, Sara, Lara, Arjane, Inge, Nienke, Isa K., Lieke K., Marleen, Djo, Isa M., Lotus, Lieke S., June en Isabella!!

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, Knippen Volw. €17, Haren verven vanaf €45, manicure incl.nagellak €18,50, pedicure compl. €25, gelnagels €35 en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06-5380 6959 www.emilsensalon.nl

SALE SALE SALE Shop nu jouw zomer outfit met korting!! Nu 40% korting bij SUNNY DREAMS op de gehele fashion col`19. Oa op Boho bikini-slippers-Studio Anneloes-hot lava-Freebird-en nog veel meer! (muv de basis collectie van Studio Anneloes) Sunny Dreams, stationsplein 3, heiloo, tel:072-5339441

LET OP! Kim's Haarsalon gaat VERHUIZEN! Naar het Willibrordus Business Center het Aloysius gebouw. Kennermerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Het is op de eerste verdieping ruimte nummer 1.4.02. Lift en trappen aanwezig. Per 11 juni zit ik op de nieuwe locatie. Tot snel! Groetjes Kim.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

LET OP! KIM'S HAARSALON bestaat 5 jaar! En dat vieren wij met een mooi nieuw pand bij het WBC! 11 juni is de opening van de nieuwe zaak! Dat wil ik graag met u vieren. U bent welkom vanaf 3 uur met een borrel en hapje. Iedereen krijgt een leuke attentie. Kennermerstraatweg 464B 1.4.02

SALE SALE SALE Shop nu jouw zomer outfit met korting!! Nu 40% korting bij SUNNY DREAMS op de gehele fashion col`19. Oa op Boho bikini-slippers-Studio Anneloes-hot lava-Freebird-en nog veel meer! (muv de basis collectie van Studio Anneloes) Sunny Dreams, Stationsplein 3, Heiloo, tel:072-5339441

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig snoeien en het klaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. Tel: 06 - 1827 8367

LET OP! Kim's Haarsalon heeft een nieuwe adres. Dat is: Kennermerstraatweg 464B 1851NG Heiloo. Bij het mooie Willibrordus Business Center. Aloysius gebouw eerst verdieping trap en lift aanwezig, ruimte 1.4.02. Graag zie ik u daar voor een afspraak. Groetjes Kim. Tel:0630042383.

SALE SALE SALE Shop nu jouw zomer outfit met korting!! Nu 40% korting bij SUNNY DREAMS op de gehele fashion col`19. Oa op Boho bikini-slippers-Studio Anneloes-hot lava-Freebird-en nog veel meer! (muv de basis collectie van Studio Anneloes) Sunny Dreams, Stationsplein 3, Heiloo, tel:072-5339441

Diverse modellen elektrische fietsen, o.a. de testwinnaar van de ANWB: de Gazelle Grenoble C7+ hmb: als beste getest. Demomodellen aanwezig. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl

GENIET VAN HET GEMAK OM THUIS GEKNIPT TE WORDEN. Ideaal en speciaal bedoeld voor 50+. Uw kapper aan huis. 072-5336663

Grote collectie gebruikte dames-, heren-, en kinderfietsen in vele uitvoeringen. Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. T : 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

GARAGE SALE achter de Driestal 42 Heiloo op 15-6-2019 van 10:00 t/m 16:00

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

Grote collectie gebruikte E-bikes in div. uitvoeringen v.a. €500,- incl. 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. T: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl