De Uitkijkpost

8 maart 2017

De Uitkijkpost 8 maart 2017


Nieuwe kledinglijn voor Eensgezindheid

Sanne Beentjes (tenorsaxofoon) en Steven Nottelman (klarinet) in het nieuwe tenue.

HEILOO - Muziekvereniging Eensgezindheid is druk bezig met het moderniseren van haar orkesten. Dit gebeurt in voorbereiding op het jubileumjaar in 2018. Naast het investeren in goed licht en geluid zocht een kledingcommissie naar nieuwe kleding voor de orkestleden. Het orkest presenteert de nieuwe kleding op 22 april in Fletcher Heiloo.

Sinds de oprichting in 1898 was de kleding van de orkestleden altijd een discussiepunt. Toen het orkest nog volledig uit mannen bestond, werden er voornamelijk nette zondagse pakken gedragen tijdens de concerten. Later kwamen er ook dames meespelen in het orkest. In de jaren vijftig ging het orkest op straat marsen lopen samen met de drumband. Omdat er geen uniform was voor de muzikanten zag de kleding er niet universeel uit. De één kwam met een geruite pet, de ander met een klotje, een derde had bretels om en een vierde liep in een leren rijbroek. Eind jaren vijftig besloot men daarom uniformen aan te schaffen. Toen kwamen de blauwe/witte uniformen met witte pet, daarna de beige/bruine uniformen zonder pet, en begin jaren negentig de rode uniformen met een gilet.

Zwart en zilver
Tegenwoordig willen de orkestleden weer zelf bepalen wat ze dragen tijdens concerten. Om toch uniform voor de dag te komen, werd er steeds een dresscode afgesproken die aansloot op het thema van het concert. Om ook buiten de concertzalen herkenbaar te blijven, is eind vorig jaar het besluit genomen om te investeren in een nieuwe kledinglijn op basis van zwart en zilverkleurige accessoires.

De vereniging presenteert haar nieuwe kledinglijn tijdens het voorjaarsconcert op 22 april in Fletcher Heiloo met het thema 'A Night at the Movies'. Dit concert vindt plaats tezamen met de band Brassta La Vista. Kaarten voor het concert zijn nu al te reserveren via www.mv-eensgezindheid.nl.

Beestenboetje luidt de noodklok Weer een hert dood

HEILOO – Voor de vrijwilligers van kinderboerderij Het Beestenboetje is 2017 slecht begonnen. Er is een drachtig hert gestorven doordat publiek de beesten blijft voeren. Woede en verdriet overheesen over dit trieste overlijden. De dierenarts, die met spoed aankwam, heeft geprobeerd de darmen van het hert weer opnieuw op gang te krijgen. Na een dag kwam het dier toch te overlijden.

"Dat achterlijke brood over het hek gooien maakt ons helemaal razend", zo verwoordt één van de vrijwilligers zijn onmacht. En inderdaad liggen de plastic zakken regelmatig op het veld, die dan ook geregeld worden opgegeten door de dieren. Twee jaar geleden overleed een ezel door brood voeren. De combinatie van brood en ezels is dodelijk door hoefbevangenheid. De dierenarts moest de ezel laten inslapen. Vorig jaar overleden vier herten doordat ze waren gevoerd met 'groene sprieten uit het bos'. Sneeuwklokjes en blauwe boshyacinten zitten vol gif en de vier herten gingen daardoor een pijnlijke dood tegemoet.

En dan nu opnieuw een sterfgeval. Weer door verkeerd voedsel, zo constateerde de dierenarts. Genoeg is genoeg, er wordt dan ook aangifte gedaan bij de politie. Het bestuur van het Beestenboetje informeerde vorig jaar al de leerkrachten van de naastgelegen scholen. Dit jaar gaan ze eveneens een folder in de buurt verspreiden. Hopelijk komt het Beestenboetje met buurthulp de mensen op het spoor, die de beesten 'verkeerd' blijven voeren.

Tekst: Anton van Riel, voorzitter van het Natuur Instituut (eigenaar van het Beestenboetje)

Open middag woonzorglocatie Nieuw Varne

De woonzorglocatie in Varne Buiten.

HEILOO - Heiloo is vanaf half maart een woonzorglocatie rijker in de nieuwbouwwijk Varne Buiten. U kunt zaterdag 11 maart hier een kijkje komen nemen.

De appartementen van Nieuw Varne zijn gebouwd volgens het concept Beschermd Wonen voor mensen met een ondersteuningsvraag. De woningen sluiten volledig aan op zorg anno nu en later. De begane grond is bestemd voor mensen met dementie. Op de eerste verdieping komen ouderen wonen die te maken hebben met psychiatrische problemen. Halverwege maart 2017 verhuizen de eerste bewoners naar Nieuw Varne.

Teamcoach Karin Hofman van Nieuw Varne: "Bent u benieuwd hoe deze woonzorglocatie er van binnen uitziet? Wilt u meer weten over de zorg- en dienstverlening die wij hier bieden? U bent welkom op zaterdag 11 maart aan Gaanderij 29 in Heiloo. Tijd: Van 13.00 uur tot 16.00 uur."

10 vragen aan... Maurice van der Poll

Maurice van der Poll

Mijn naam is Maurice van der Poll. Ik ben achtentwintig jaar oud en groot levensgenieter. De meeste mensen kennen mij door Stichting Showhero waarmee wij evenementen organiseren voor mensen met een beperking. Ik werkte elf jaar in de gehandicaptenzorg en heb sinds juni 2016 besloten dat ik alles wat ik in de zorg leerde wil overdragen aan mensen die de potentie hebben om in de (gehandicapten)zorg te gaan werken. Ik ben op dit moment bezig met een docentenopleiding Omgangskunde. Daarnaast werk ik als recreatieleider op Camping Geversduin in Castricum. Een fantastische plek in een prachtige omgeving waar ik kan doen wat ik zo graag doe: creatief zijn en samen andere mensen blij maken.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Alkmaar, in een auto(!). Te laat komen heb ik denk ik van mijn vader en mijn moeder is het liefst iets eerder. Ik weet er niets meer van, maar volgens mijn moeder is het allemaal goed gekomen. Ik heb mijn hele leven in Heiloo gewoond. Heiloo is een fantastische plek om op te groeien. Veel jongens van mijn basisschool en voetbal zijn nog mijn beste vrienden. Daarnaast is Heiloo veilig en prachtig om in op te groeien.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Mijn grootste hobby is Showhero. Al zes jaar organiseren we met onze stichting de meeste uiteenlopende evenementen. Van de Heiloo Olympics tot talentenshows in De Beun en het Showhero Hotel, we doen van alles om mensen met een beperking de dag van hun leven te bezorgen. Er is niets mooiers om mensen blij te maken. Als ik van mijn hobby mijn werk zou moeten maken dan ben ik werkzaam voor Showhero. Stiekem is dit ook wel een droom van me.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Geraldine Kemper! Wie niet? Nee zonder dollen, ik zou heel graag Jos Burgers willen ontmoeten. Hij is topexpert op het gebied van wederkerigheid. Wat je geeft, krijg je terug.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Ik heb een fantastische vriendengroep die er altijd van hield om dingen te ondernemen. Daardoor ben ik op veel verschillende plekken gekomen. Ik zou de krant kunnen vullen met mooie verhalen, maar een van mijn mooiste was de impulsieve actie om de finale van het EK 2008 in Duitsland te kijken. Duitsland speelde tegen Spanje en wij besloten de nacht ervoor om de trein naar Munster te pakken. We kwamen terecht in een grote loods waar een tribune was gebouwd en een gigantisch scherm hing plus nog zo'n vijfduizend ultrafanatieke Duitsland supports. Helaas verloor Duitsland, maar een feest werd het zeker.

5. Wat vind je het mooiste plekje in Heiloo?
Heiloo is een prachtig dorp. Het heeft heel veel moois, maar de allermooiste plek is voor mij de oude supermarkt op de Zevenhuizerlaan. Ik heb er zelfs eens binnen mogen kijken, te gek!

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?
Iets geks, avontuurlijks. Ik ben dol op spontane acties. Voor iets leuks met een mooie groep mensen stap ik heel graag mijn bed uit. Ik wil het liefst zoveel mogelijk meemaken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Dingen die je niet leuk vindt, zoveel mogelijk uit de weg gaan en vooral leuke dingen doen. Klinkt logisch toch, maar het kan op hele kleine schaal. Heb je bijvoorbeeld een hekel aan schoonmaken, regel een schoonmaker. Soms werkt het idee dat iets niet per sé hoeft al motiverend.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben heel graag onder de mensen, maar vind het ook heerlijk om alleen op pad te gaan. Als we met vrienden in een kroeg zijn, vind ik het bijvoorbeeld leuk om in een kroegje aan de overkant te kijken of het daar ook gezellig is. Ook heb ik grootse reisplannen. Ik wil heel graag in mijn eentje bij de oorsprong van een rivier met een kayak een tocht naar de zee maken. Onderweg slapen in een hangmat en vis vangen uit de rivier.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Heiloo is een te gek dorp, maar van mij mag er wel iets meer gebeuren. Ik heb ervaren dat het soms lastig is om iets te mogen organiseren in Heiloo. Als ik iets zou mogen aanpassen dan zou ik dat aanpakken. Dit zou inwoners motiveren meer te organiseren. Daarnaast mogen van mij alle bosjes weer terugkomen zodat de kinderen weer ouderwets hutten kunnen bouwen. Er is voor kinderen niets beters dan buiten spelen.

10. Persoonlijke vraag: 'Wat zijn jouw levensdoelen'?
Ik zou er heel graag voor willen zorgen dat mensen zich ultiem gelukkig voelen. Met Showhero heb ik ervaren dat het me een kick geeft iets voor een ander te doen. Ik ben mij in dit principe gaan verdiepen en wil hiervoor trainingen ontwikkelen. Ik wil ervoor zorgen dat we elkaar meer gaan helpen. Dromen, durven en delen.

Ik nomineer Mariska Bugter voor de volgende 10 vragen.
Mijn vraag is: 'Je hebt een paar jaar in Amsterdam gewoond, maar bent sinds 1 maart weer een echte Heilooër. Hoe ziet jouw perfecte dag in Heiloo eruit?'

Theaterbende Heiloo speelt 'Midzomernachtsdroom'

Guus de Vroomen (l) en Marnix Posch.

HEILOO - Het is dan eindelijk zover: Theaterbende Heiloo doet een keer een Shakespeare en wel een van de leukste: Midzomernachtsdroom!

Dit is een ingewikkeld Shakespeariaanse klucht waar het eigenlijk maar om één ding draait: 'de liefde'. Ingewikkelde liefde, onstuimige liefde, breekbare liefde en zet daartussen een paar hofnarren neer en je hebt een complete chaos. Goed uit te leggen is dit verhaal niet maar in de voorstelling zullen de dwergen u zoveel mogelijk proberen uit te leggen van de 'hoe, wat en waar'. Samen met de zelfgeschreven teksten en zelf gecomponeerde nummers hebben de spelers onder geen enkele andere productie zo hun handtekening kunnen zetten als bij deze voorstelling.

De data van de voorstellingen: zaterdag 25 maart om 20.15 uur en zondag 26 maart om 12.15 uur en 14.30 uur. Locatie: Theater De Beun in Heiloo. Meer informatie is te vinden op www.theaterbende-heiloo.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop (www.theaterbende-webshop.nl), Theater De Beun en Boekhandel De Schrijverij (Heiloo).

Meike niet door naar kwartfinale voorleeswedstrijd

Meike leest voor. Naast haar staat presentator Herman Jager.

HEILOO - Meike Adelaar van de Paulusschool in Heiloo nam zaterdag in de Centrale Bibliotheek in Hoorn deel aan de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Daar las ze voor uit het boek 'Omgeruild' van Fiona Rempt. Dit is een in dagboekvorm geschreven verhaal over twee meisjes die op hun dertiende verjaardag horen dat zij bij hun geboorte zijn verwisseld. Hoewel Meike een goede prestatie neerzette en bibliotheekmedewerkster Ada Bontje haar onofficieel plaatste bij de beste drie, gaat Meike niet door naar de halve finale. De jury verkoos Heleen uit Den Burg (11) en Jasmijn Dijkstra uit Andijk (11) als winnaars. Meike moest het opnemen tegen elf basisschool-kandidaten. De halve finale vindt plaats op vrijdag 7 april in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Vervolgens vindt de landelijke finale plaats op 17 mei in Schouwburg Amstelveen.

Matthäus Passion tweemaal in de Cultuurkoepel

Het Oratoriumkoor.

HEILOO - Oratoriumkoor Heiloo organiseert op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april voor de tiende keer de uitvoering van de Matthäus Passion. Dit meesterwerk van Johan Sebastian Bach is inmiddels niet meer weg te denken uit Heiloo. Ieder jaar leggen koor en leiding de lat weer iets hoger. Onze eigen Cultuurkoepel is hiervoor de uitgesproken plaats.

De voorbereiding bevindt zich op dit moment in de eindfase waarbij het koor - onder leiding van bevlogen dirigent Paul Waerts - hard werkt aan de belangrijke details. Dit jaar verzekerde het koor zich van de medewerking van het orkest Cappella Maria Barbara. Dit barokorkest, vernoemd naar Bach's eerste vrouw, is opgericht in 2000 ter gelegenheid van het Bach herdenkingsjaar.

Een Matthäus Passion zonder solisten is ondenkbaar. Alt Maartje de Lint (Erbarme Dich) mag bijna niet meer ontbreken bij de uitvoeringen van het Oratoriumkoor Heiloo. Dit jaar is er een nieuwe evangelist namelijk tenor Harry van Berne. Verder krijgt het koor ook dit jaar medewerking van uitstekende solisten, namelijk bariton Julian Hartman (Christus), sopraan Martha Bosch, bas Matthijs Mesdag en tenor Erik Janse. Dirigent Paul Waerts tekent voor de algehele muzikale leiding.

Nieuw dit jaar is de invulling van het kinderkoor dat wordt gevormd door ongeveer vijftien leerlingen uit de groepen 5 en 5/6 van Christelijke Basisschool De Evenaar uit Krommenie. Niet toevallig is een van de leden van het oratoriumkoor directeur van deze basisschool. De dirigent van Oratoriumkoor Heiloo is op deze school al enige tijd bezig met het instuderen van het openings- en slotkoor van het eerste deel van de Matthäus Passion.

Data en kaarten
De uitvoeringen zijn op 31 maart en 1 april. De aanvang is voor beide avonden om 19.30 uur en de zaal gaat open om 18.30 uur. De toegangskaarten kosten dit jaar 27 euro (pauzedrankje is inclusief). De voorverkoop is inmiddels gestart. Dit jaar kunnen de kaarten voor de eerste keer online besteld worden via de website van de Cultuurkoepel: www.cultuurkoelpelheiloo.nl. Verder zijn kaarten ook te koop via de gebruikelijke kanalen: De Schrijverij, Heerenweg 199, De Schrijverij/Primera in winkelcentrum Het Hoekstuk, en Boekhandel Bruna in winkelcentrum 't Loo. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de telefoonnummers 072-5333486 en 072-5402777. Daarnaast kunt u kaarten bestellen via de website van het koor (www.oratoriumkoorheiloo.nl) of via het email-adres kaartverkoop@oratoriumkoorheiloo.nl.

Westerweg feestelijk geopend

Wethouder Rob Opdam legt machinaal enkele stenen. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - De Westerweg in Heiloo is woensdag 1 maart feestelijk geopend. De Westerweg kreeg een klinkerverharding en aan de westzijde een nieuw trottoir, parkeervakken en groen. De opening vond plaats in een tent op het pleintje bij de kruising Schuine Hondsbosschelaan/Westerweg. Wethouder Rob Opdam heette ongeveer zestig gasten welkom. Daaronder bevonden zich bewoners, de aannemer en andere betrokkenen.

De wethouder sprak een dankwoord uit waarin de samenspraak met de bewoners naar voren kwam. Daarnaast werd ook de aannemer bedankt. Daarna bracht de wethouder machinaal het laatste stukje straatwerk aan, de allerlaatste steen mocht de wethouder met de hand aanbrengen. Toen was na vijf maanden de Westerweg eindelijk klaar.

Reconstructie
De Westerweg, het gedeelte tussen de Belieslaan en de Schuine Hondsboschelaan, verkeerde in een slechte staat. Na een uitgebreid participatietraject met de bewoners is besloten om dit gedeelte van de Westerweg duurzaam veilig in te richten als woonstraat. Binnen het project is gekozen voor een integrale aanpak. Naast de wegverhardingen zijn de openbare verlichting en de groenvoorzieningen aangepakt.

Wethouder Rob Opdam legt de allerlaatste steen met de hand. Foto: Stip Fotografie

Er is eveneens gekozen om duurzaam om te gaan met het afstromend hemelwater vanaf de weg. Door het toepassen van water passerende verharding (klinkers, drainvoeg en ondergrond) kan het hemelwater infiltreren in de bodem. Hiermee wordt het huidige vuilwaterstelsel ontlast en is het risico op wateroverlast als gevolg van hevige neerslag gereduceerd. Ook de berg asfalt en puin, afkomstig van de rijbaan en trottoirs van de oude Westerweg, is opnieuw gebruikt. Een deel is gebruikt als fundering van de Westerweg en een deel voor de aanleg van andere wegen. Het asfalt en puin wordt hiervoor eerst gebroken en gezeefd.

Moeite met de bocht
Navraag bij bewoners leerde ons dat men over het algemeen zeer tevreden is. Er zijn nog wel een paar vraagtekens bij de kruising Schuine Hondsbosschelaan/Westerweg. In de oude situatie had het verkeer komende uit de Schuine Hondsbosschelaan geen voorrang op het verkeer op de Westerweg komende vanuit de richting van de Zeeweg. Nu wel! Verder blijken schoolkinderen, komende vanuit de Schuine Hondsbosschelaan die rechts af slaan, moeite te hebben met de bocht. Ook voor auto's is deze bocht lastig, vooral als er op de Westerweg vanuit tegengestelde richting een auto komt en zij elkaar tegenkomen bij de bocht. Op dit punt is de Westerweg vrij smal.

Het laatste punt dat de bewoners als probleem zien, is dat fietsers komende vanuit de Schuine Hondsbosschelaan aan de linkerkant van de weg gaan rijden waardoor ze linksaf de Westerweg op gaan. Ze rijden dus op de Schuine Hondsbosschelaan al op de verkeerde weghelft waardoor het gevaarlijk is voor andere weggebruikers die de Schuine in willen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bosman Hairfashion Passie voor het vak

Vakkundig en eerlijk haaradvies aan de Heiloose Stationsweg. V.l.n.r.: Ingrid, Brenda en Pascalle. Voor: Bas Bosman. Gr bas

Stationsweg 98, 1852 LN, Heiloo. Info: tel. 072-5336003, www.bosmanhairfashion.nl

HEILOO - Al tien jaar inmiddels biedt Bosman Hairfashion zijn kappersdiensten aan op de Stationsweg in Heiloo. In de prachtige, eigentijds ingerichte zaak wordt deze dagen met een extra feestelijk tintje stilgestaan bij die mijlpaal. Ook weer niet al te lang, want de meeste aandacht gaat er vanzelfsprekend uit naar de klant.

Iedereen kan dagelijks met haar of zijn haarwensen terecht bij Bosman Hairfashion, laat eigenaar Bas Bosman weten. Doordat hij afkomstig is uit een kappersfamilie zit het knippen hem letterlijk in het bloed. Al vroeg kreeg hij de fijne kneepjes van het vak mee. Later volgde hij een vakopleiding en ging zelfs naar Engeland, om daar kwalitatief hoog aangeschreven trainingen te volgen bij een gerenommeerd opleidingsinstituut. "Dat is echt de hoge school, waarop je diverse kappersvaardigheden zijn te perfectioneren. Zo gaat onze jongste collega later deze maand daar ook naartoe."

Meedenken
De kapster in kwestie is geen leerling, want daar werkt Bosman Hairfashion bewust niet mee. "Wij gaan continu voor het kwalitatief hoogst haalbare, met een gedegen persoonlijk advies", vervolgt Bas Bosman. "Naast te luisteren naar wat iemand wenst, is het zaak om creatief mee te denken en samen vast te stellen wat bij diegene past qua stijl en kleur. Haarmode is nou eenmaal voortdurend aan snel wijzigende trends onderhevig, dus belangrijk daarbij is om altijd met de klant te overleggen wat wel of niet staat bij iemands gezicht en uitstraling."

Persoonlijke aandacht
Zodoende zorgen ze bij Bosman Hairfashion met alle toewijding en vakkennis voor het juiste kapsel bij het juiste gezicht. Of het nou een periodieke knipbeurt of complete verandering van haardracht betreft; iedereen krijgt evenveel aandacht. "Een boblijn, laagjes accenten, asymmetrisch, steil, rond of volle krullen… het kan allemaal. Maar wie zit er op je stoel, wat past bij het gezicht en wat wil iemand precies? Dat vraagt om persoonlijke aandacht en daarin willen wij ons ook onderscheiden. Eerlijk zijn naar je klant hoort daar ook bij. Met een oprechte mening is de klant meer gebaat dan simpel doen wat gevraagd wordt. Als je iemand met een ongelukkig gezicht de deur uit laat gaan, ben je naar mijn idee niet goed bezig met je vak", aldus Bas Bosman.

Vakkundig advies
Bosman Hairfashion werkt op afspraak en beschikt over parkeergelegenheid voor de deur. Naast alle denkbare wensen qua haardracht kan de klant er terecht voor een uitgebreide lijn van professionele haarverzorgingsproducten. Het enthousiaste, creatieve team staat paraat met vakkundig advies.

Tekst: Arjan Hoogvorst

Opstapdagen bij Bosman Tweewielers Ontdek de nieuwste elektrische fietsen van Gazelle!

HEILOO - Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische fiets? Kom dan langs tijdens de opstapdagen van Bosman Tweewielers op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart.
In samenwerking met Gazelle krijgt u de kans om de nieuwste elektrische fietsen te ervaren en krijgt u uitvoerig advies van een Gazelle-specialist. Tijdens een proefrit kunt u het gemak en comfort van de elektrische fietsen zelf ontdekken. Kies de elektrische fiets die bij u past! Met gemak iedere dag tien kilometer naar het werk en terug? Of fluitend de heuvel op tijdens uw zomervakantie? Met een elektrische fiets van Gazelle trapt u elke afstand moeiteloos weg! De innovatieve elektrische fietsen van Gazelle geven u precies het extra zetje dat u nodig heeft. Nieuwsgierig? Wilt u zelf de nieuwste elektrische fietsen van Gazelle ervaren? Kom dan op 10 en 11 maart naar uw Gazelle-specialist Bosman Tweewielers voor de Gazelle opstapdagen.

Het adres: Westerweg 295, 1852 AH in Heiloo. Telefoon: 072-533 12 41, internet: www.bosmantweewielers.nl

Gezond en verantwoord afvallen bij My-Life Slim Heiloo

Patricia van My-LifeSlim.

HEILOO – Een gezond gewicht, lekker eten en toch slank blijven. Sinds vijf jaar is dit een haalbaar begrip voor veel mensen in Heiloo die kampen met overgewicht.
Aan soorten diëten geen gebrek. Veel mensen hebben echter de ervaring dat zij, na aanvankelijk gewichtsverlies, hun nieuwe gewicht niet kunnen vasthouden. My-LifeSlim biedt een werkend alternatief. Gericht op gezonde en lekkere voeding voor het hele gezin. Dit jaar viert Patricia met haar My-LifeSlim afslankpraktijk in Heiloo haar eerste lustrum. In 2012 begon zij in Heiloo. De eerste viereneenhalf jaar werkte zij in haar praktijk aan huis en sinds februari 2017 in het gezondheidscentrum in Heiloo.

Afvallen in uw eentje is niet zo gemakkelijk. Om kilo's kwijt te raken zonder in te teren op spiermassa of steeds een hongergevoel te hebben, maakt de My-LifeSlim-methode in het begin gebruik van voedingssupplementen. Deze zijn allemaal op natuurlijke basis. Ze optimaliseren het spierstelsel en bevorderen de verbranding. Verderop in de begeleiding leert Patricia de mensen hoe ze zonder die aanvullingen weer verder kunnen.

Wekelijks 1 op 1 coaching
Bij Patricia mag u zich wekelijks komen wegen en laten meten. Ze bespreekt de afgelopen week en blikt vooruit. Samen met u past zij - waar nodig - het persoonlijk dagschema aan en zet u de schouders er weer onder.

Gezond en lekker
Bij My-LifeSlim staat een gezonde levensstijl voorop. Dit maakt het vervolgens ook mogelijk om wel degelijk lekker te eten - iets dat bij veel diëten niet kan. Patricia stimuleert u juist graag gezond en lekker te eten, zonder gebruik te hoeven maken van maaltijdvervangers. Op die manier leert u uw gewicht in eigen hand te houden!

Voor meer informatie en/of afspraak bel/whatsapp 06-28483877 of stuur een e-mail naar patriciavandervoort@mylifeslim.com.

Zondagmiddagconcert in Witte Kerk

Ciconia Consort.

HEILOO - De concertbezoeker kan op zondagmiddag 12 maart in de Witte Kerk van Heiloo genieten van een Weens gebakje, luisteren naar de mooiste Weense muziek. Want Wenen is nostalgie.
In dit verrassende programma, met de titel 'Tweede Wiener Konditorei', klinkt laat-romantische muziek, zoals het beroemde Adagietto uit de vijfde symfonie van Mahler, het Vilja-lied uit Die Lustige Witwe van Franz Léhar. Daarnaast zijn prachtige walsen voor strijkorkest van Arnold Schönberg te horen, net als het lied De Nachtegaal van Alban Berg, vertolkt door het Ciconia Consort met stersoliste de sopraan Lilian Farahani. Ongemerkt stapt men die middag via de romantiek de wereld van de Tweede Weense School binnen. Dirigent Dick van Gasteren is gastheer en vertelt over de muziek en het Wenen van rond 1900.

Meer informatie
Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is om 14.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 15 euro (jongeren betalen 10 euro). De website geeft nadere informatie en een bestelformulier. Een consumptie is bij de toegangsprijs inbegrepen. Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een drankje.

Lilian Farahani, sopraan.

Reservering kan via www.concertenwittekerk.nl of via 06-45184525. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199 in Heiloo. U kunt de middag extra feestelijk afsluiten met een diner bij de 'Loocatie' (tegenover de Witte Kerk) tegen het gereduceerde tarief van 25 euro op vertoon van uw toegangsbewijs. U dient hiervoor vooraf te reserveren via 072-5333352.

Concert Noordhollands Jeugdorkest

HEILOO - Het Noordhollands Jeugdorkest geeft zaterdag 11 maart om 20.15 uur een spetterend concert in de ter Coulsterkerk aan de Holleweg 111 in Heiloo.

Op het programma staan de tweede Vuurvogelsuite van Strawinsky en de derde symfonie van Beethoven, de Eroica. Het NHJO is een volledig symfonie-orkest met rond de honderd leden. De leeftijden van de leden variëren van dertien tot vijfentwintig jaar. Elke maand op zondag vindt er een repetitie plaats in de muziekschool van Heiloo die trouw wordt bezocht door de muzikanten die uit heel Noord-Holland komen. Dirigent Bas Pollard inspireert zijn orkest al meer dan vijftien jaar. De uitvoeringen hebben een verrassend hoog niveau en worden altijd afgesloten met een bijzondere toegift. Meer informatie vind u op www.nhjo.nl.

Toegang: 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor studenten/CJP. Kinderen tot 12 jaar: gratis.

Winnaars kleurwedstrijd maken taart bij bakkerij Piet Kerssens

De kinderen met hun lekkere creatie, gemaakt onder begeleiding van banketbakker Remco.

HEILOO - Een smakelijk bericht: de prijswinnaars van de kleurwedstrijd van Echte Bakker Piet Kerssens maakten zaterdag 11 februari een heerlijke taart in de bakkerij in Heiloo. De wedstrijd werd gehouden ter ere van de verbouwde winkel. Samen met banketbakker Remco lieten de kinderen zien echte bakkers te zijn met hun mooie creaties.

Doorverwijzen krant naar online

Een van de optredens van vorig jaar.

REGIO
Playbackshow in Egmond

Meer dan dertig kinderen uit Egmond gaan zondag 12 maart in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef deelnemen aan de playbackshow.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

Informatieavond Freinetonderwijs

HEILOO - U bent van harte welkom op de informatieavond over het freinetonderwijs op basisschool Elckerlyc. De koffie en thee staan klaar op dinsdag 14 maart om 19.15 uur. Het adres: Boekenstein 45 in Heiloo. Tel.: 072-5321585, website: www.elckerlyc-heiloo.nl.

Heiloo of Meppel?

In een eerdere column schreef ik dat ik bij mijn pensionering in 2014 heb besloten dat Heiloo mijn thuis is en blijft. En dat bijvoorbeeld Benidorm, Heerhugowaard of Meppel geen realistische opties voor mij waren. Belangrijk argument van mijn kant hierbij was dat Heiloo eigenlijk voorziet in alle eerstelijns behoeften van zijn inwoners.

Nou, dat heb ik geweten! Betaalbare huisvesting voor jongeren en starters op de woningmarkt; de aansluiting op de A9; een hoog hek om het dorp tegen immigranten; een 18-holes golfbaan; een muziekcentrum of open podium met brede doelgroep, van jong tot oud; een echte bioscoop; een vliegveld; een politiebureau; een gevangenis; een dierentuin; een dorpsgek; een kantoor van ABN Amro; een McDonald's of Burger King, desnoods een Febo!

Maar het meest van al toch wel een tattoo- en/of bodyshop, waar je onder moderne hygiënisch verantwoorde omstandigheden je lichaam kunt laten verfraaien met een of meer tatoeages, naar keuze uit de catalogus of naar eigen ontwerp. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ontbreken van een tattooshop in ons dorp persoonlijk nooit als een groot gemis heb ervaren. Maar het kan ook zomaar zijn dat ik het contact met de jongere generaties in de loop der jaren een beetje ben kwijtgeraakt. Het - toegegeven - toch wat grijze straatbeeld van Heiloo zou (vooral 's zomers) enorm opfleuren als er meer mensen met fraaie kleurige tatoeages zouden rondlopen, al is het alleen maar op de woensdagmarkt. Maar dat zou natuurlijk ook gelden als er meer mensen zouden rondlopen of fietsen met die stoere geelzwarte clubsjaal van HV De Terriërs.

In Meppel zijn ten minste drie tattooshops. Zou ik dan achteraf misschien toch nog een verhuizing moeten overwegen? Maar toen ik laatst een keer in Meppel was en in het dorpscafé een kop koffie wilde bestellen, verstond ik die mensen daar helemaal niet. Echt werkelijk hopeloos. Uiteindelijk heb ik toen op aandringen van Bertha maar een Meppeler Kupske genomen. Dus toch een Heilooër.

Ton Förch

Fotocursus 'Mijn leven door de lens'

HEILOO - Stichting de Buitenkans nodigt u ook dit jaar weer uit om deel te nemen aan de fotocursus 'Mijn leven door de lens'.

Tijdens tien wekelijkse bijeenkomsten wordt gefocust op hoe de deelnemers het leven ervaren en hoe anderen dit doen. De nadruk ligt op het maken van foto's, het delen van de ervaringen en ontspannen bezig zijn. Dit wordt aangevuld met de thema's over herstel.

Een professionele fotograaf geeft uitleg over techniek en compositie. Ook is er aandacht voor de verhalenwedstrijd. Hierover krijgt u tijdens één van de bijeenkomsten informatie verstrekt. Er zijn leencamera's beschikbaar voor deelnemers die er zelf geen hebben.

Start: dinsdag 21 maart 2017 (tijdens de april/mei-vakantie is er geen bijeenkomst). Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. Eigen bijdrage: 10 euro voor tien bijeenkomsten, inclusief een kopje koffie/thee. De cursus vindt plaats op het Landgoed Willibrordus van de GGZ-NHN in Heiloo. De exacte locatie hoort u bij inschrijving.

Voor meer informatie of aanmelden, mail naar k.vanheerwaarden@ggz-nhn.nl

Fotoworkshops
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om fotoworkshops te volgen. Deze worden één keer per maand georganiseerd. U gaat met een professionele fotograaf op pad. Naast een stukje theorie worden het echte workshops waarin het fotograferen op één staat, dus veel praktijk.

Start: een nader, samen met de deelnemers, te bepalen zaterdag in april. Tijd: 11.00 uur tot 15.00 uur (dus lunchpakketje mee). Eigen bijdrage: 15 euro per workshop, inclusief een kopje koffie/thee.

Voor meer informatie of aanmelden: yvonne@stipfotografie.nl.

Tablet & Laptop probeerproject Heiloo 2017 'Ouderen eenvoudig het internet op met Stichting Welzijn Heiloo en SIM'

HEILOO - U vindt het gebruik van internet misschien ingewikkeld. Daarom doet u er niets mee. Tegelijkertijd is het niet hebben van internet een gemis, omdat u onvoldoende kunt meedoen in de maatschappij. Herkent u dit probleem bij uzelf of misschien bij ouders of vrienden? Geen nood: de voor iedereen eenvoudig en voordelig te gebruiken SimPC en SimTab met onbeperkte service en support bieden wellicht uitkomst.

Frank van Dansik van SIM: "De overheid en veel andere instanties verwachten dat iedereen internet gebruikt. Steeds vaker versturen instanties alleen nog maar e-mails en openen zij digitale loketten. Ook banken willen dat geldzaken online worden geregeld. Het wordt als het ware opgedrongen. Kun je niet met internet uit de voeten, dan mis je essentiële informatie en de mogelijkheden om allerlei zaken zelfstandig te regelen. Ik vind het daarom jammer dat de helft van de mensen van vijfenzeventig jaar en ouder geen computer of tablet gebruikt. Dat blijkt uit ons eigen onderzoek en uit recente cijfers van het CBS. Heiloo telt ongeveer duizend ouderen zonder internet. Ook zij moeten de kans krijgen mee te doen."

Gebruiksgemak en begeleiding
SIM heeft sinds 2004 in Nederland al duizenden mensen op weg geholpen met internet. Onlangs is SIM een samenwerking aangegaan met Stichting Welzijn Heiloo. Frank: "Binnen het Tablet & Laptop probeerproject kunnen deelnemers drie maanden lang een gebruiksvriendelijke laptop of tablet uitproberen. Aanpassingen zoals grote knoppen en een eenvoudige menustructuur zorgen ervoor dat echt iedereen ermee aan de slag kan. Daarbij bieden vrijwilligers van Stichting Welzijn drie maanden lang persoonlijke begeleiding, afgestemd op niveau en interesses van de deelnemer."

Voordelig en vrijblijvend
Meedoen met het 'Tablet & Laptop probeerproject' kost slechts 45 euro voor drie maanden. Nog geen internetaansluiting thuis? Dan kan SIM dit voordelig verzorgen. Er zijn al 3-in-1-pakketten voor tv, telefoon en internet beschikbaar vanaf 30 euro per maand terwijl mensen zonder internetaansluiting nu al snel zo'n 45 euro per maand betalen voor uitsluitend tv en telefonie. Deelname is vrijblijvend. Na drie maanden mag het apparaat weer worden ingeleverd. "Natuurlijk hopen we dat deelnemers niet meer zonder willen. In dat geval kan de SimTab definitief in gebruik genomen worden voor 15 euro per maand inclusief de bijbehorende service. Voor een SimTop rekent SIM 9 euro extra per maand. Mensen betalen alleen voor gebruik, niet voor bezit. Het is niet nodig zelf een dure tablet of laptop aan te schaffen", besluit Frank.

Nieuwsgierig naar de producten van SIM of wilt u zich alvast aanmelden voor het probeerproject? Zie www.simpc.nl of bel 020-4226000.

Reumafonds collecteert

HEILOO E.O. - Het Reumafonds collecteert in de week van 13 tot en met 18 maart voor de bestrijding van reuma. Met uw donaties financiert het Reumafonds onderzoeken die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandeling kunnen realiseren. Daarnaast geeft het Reumafonds voorlichting, ondersteunt het patiëntenactiviteiten en komt de organisatie op voor de belangen van mensen met reuma bij politiek en zorg. Het Reumafonds is blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Het bankrekeningnr. is NL86RABO0123040000, Amsterdam. Zie ook www.reumafonds.nl.

Amnesty International collecteert

HEILOO - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International collecteert tot en met 11 maart. Maar liefst achtendertig collectanten zijn in Heiloo op pad. De opbrengst bedroeg vorig jaar in de gemeente Heiloo 4.069,86 euro. Amnesty International wil een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert actie tegen die schendingen. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Kijk voor meer informatie op www.amnesty.nl. Ook online doneren is mogelijk. Ga naar amnesty.digicollect.nl of ga naar de online collectebus op facebook.com/amnestycollecteweek.

Ingezonden: jongeren en politiek

HEILOO - Een reactie op het voorpagina-artikel 'Jongeren en politiek' van vorige week in de Uitkijkpost. Bijna tuinde ik erin nadat ik in de inleiding de woorden 'weinig met politiek' en 'gesprek tussen twee uitersten' las. De tegenpool van de politicus in de dop blijkt wel degelijk politiek bewust te zijn, maar er niet voor te kiezen daar zijn levenswerk van te maken. Ieder zijn hobby. Als alle andere 65% 'ongeïnteresseerde' jongeren net zo over politiek denkt, dan hoeven wij ons voor de toekomst helemaal geen zorgen te maken.

C. van de Meulenhof

D66-kandidaten in Heiloo

Foto: Thomas Dorff

HEILOO - De D66-campagnebus, met aan boord onder andere Pia Dijkstra en Wouter Koolmees, maakte zondagmiddag 5 maart een stop in Heiloo. Met gastvrije medewerking van De Trog kon D66 Heiloo de kandidaten en andere geïnteresseerden daar ontvangen voor een levendige presentatie van Dorien Reiche. Daarna volgde ondanks de regen een rondleiding langs onder andere de natuurspeeltuin, Buurttuin de By, de begraafplaats en alle andere plaatsen waar Dorien en haar vrijwilligers druk bezig zijn met het verbinden van bewoners, buurtgenoten en anderen door natuur.

Heiloo Energie in de Ypsalon

HEILOO - Heiloo Energie is op 16 maart in de Ypsalon. We bespreken en beantwoorden vragen over infraroodfoto's die de afgelopen weken zijn gemaakt met de deelnemers. Ook komen andere onderwerpen aan bod, zoals energie besparen in huis, zonnepanelen op gemeenschappelijk of eigen dak, en investeren in lokale windenergie. Locatie: De Ypsalon aan De Hucht 4 in Heiloo. Aanvang: 20.00 uur. Toegang, koffie en thee gratis.

B&W doet mee aan NLDoet

HEILOO - De burgemeester en wethouders van de gemeente Heiloo gaat zich op 10 en 11 maart inzetten voor de landelijke actie NLDoet. Dat doen ze voor meerdere organisaties.
Het college en meerdere medewerkers steken bij verschillende organisaties en instellingen de handen uit de mouwen. Zij willen daarmee waardering uitspreken voor de belangeloze inzet van vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers is onmisbaar voor de gemeenten en voor vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds organiseert deze actie samen met duizenden organisaties in het land. Ook in Heiloo worden tal van klussen georganiseerd.

De deelname
-Burgemeester Hans Romeyn: vrijdag 10 maart, tussen 13.30 uur en 16.00 uur, ViVa! Zorggroep (De Omloop 22, Heiloo).

-Wethouder Rob Opdam: vrijdag 10 maart, van 14.00 uur tot 16.00 uur, Stichting Welzijn Heiloo (Het Brugstuk 31, Heiloo).

-Wethouder Fred Dellemijn: vrijdag 10 maart, van 12.00 uur tot 14.00 uur, Stichting Welzijn Heiloo, (Het Brugstuk 31, Heiloo).

-Wethouder Elly Beens: vrijdag 10 maart, van 12.00 uur tot 15.30 uur, Stichting de Buitenkans, aanleg natuurwandelpad (landgoed Willibrordus, de Theeschenkerij de Trog, Bullaan 4 in Heiloo).

Zij maken dan kennis met vrijwilligerswerk en helpen een organisatie een klus te klaren. Meer informatie over de klussen leest u op www.NLDoet.nl

Doet u mee?
Inwoners die tijdens NLDoet een dag(deel) de handen uit de mouwen willen steken voor bijvoorbeeld een stichting, vereniging, of zorginstelling kunnen zich aanmelden via www.NLDoet.nl.

Eerste bewoners voor appartementencomplex Varne Buiten

HEILOO - Een bijzonder moment voor elf jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking: zij betrokken woensdag 1 maart hun appartement in het plan Varne Buiten in Heiloo.

Het appartementencomplex is een centraal gelegen, kleinschalige woonvoorziening in de eigen leefomgeving waarbij individuele zelfstandigheid, onderlinge betrokkenheid, maatschappelijke participatie en integratie centraal staan. Voor nog twee appartementen zoekt de stichting bewoners, zie zelfstandigwonenheiloo.nl. Meer informatie over zelfstandig wonen in Heiloo is ook te zien in de video van Peter Dekker op YouTube. Peter Dekker en zijn band hebben zes liedjes opgenomen. De opbrengst hiervan is deels bestemd voor de Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo. Peter Dekker presenteert zijn cd 'Nooit te laat' op zaterdag 11 maart in de Burgerij in Limmen. Aanvang 21.00 uur. De zaal is open om 20.30 uur en de toegang is gratis.

CDA-fractie bijgepraat in 'Plan Oost'

HEILOO - Tijdens de fietsronde is CDA-Heiloo in 't Oosthonk bijgepraat door de heer Bartels van het Bewonerscollectief. De pilot met het geluidsscherm en het groenbeheer kwamen uitgebreid aan de orde. De fractie is komende vrijdag actief in De Loet in het kader van NL-Doet. Zaterdag kunt u de fractie vinden bij de drie winkelcentra waar zij graag met u in gesprek gaan over 'Het land dat we door willen geven'.

Maak kennis met tennis bij TCHU

Enthousiaste leden van Tennis Heiloo United ontmoeten je graag.

HEILOO - TC Heiloo United organiseert zondag 12 maart voor jong en oud een open clinic op het gezellige park aan de Dors. Deze tennisclinic is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met tennis en met tennisvereniging TC Heiloo United. Ook als u vroeger getennist hebt en wilt kijken of u het nog kunt, dan is deze clinic iets voor u.

Tennis is een heel sociale sport die u het hele jaar door kunt beoefenen, wanneer u maar wilt. Bij TC Heiloo United is plaats voor iedereen: van beginner tot gevorderde, van recreant tot fanatiek wedstrijdspeler en van jong tot oud. Met dertien banen is er voor iedereen plek en voor en na het tennis staat de professionele bemanning altijd klaar in de gezellige kantine.

Begint het al te kriebelen? We nodigen u van harte uit voor de open dag, op zondag 12 maart van 10.30 uur tot 13.00 uur. Kom de sfeer proeven en natuurlijk een balletje slaan onder begeleiding van de tennisleraren van onze tennisschool. Geen racket? Geen probleem, want alle materialen zijn aanwezig. De clinic is bedoeld voor zowel de jeugd als voor senioren en voor zowel beginner als 'herintreder'.

We hopen u te mogen begroeten op onze gezellige vereniging. Hier wordt veel plezier gemaakt en is meedoen belangrijker dan winnen. Enthousiaste vrijwilligers organiseren er het hele jaar door vele activiteiten voor jong en oud: van toernooitjes tot clubkampioenschappen, racketochtenden, voor- en najaarscompetitie en een interne vrijdagavondcompetitie waar iedereen gemakkelijk aan kan haken. De tennisschool biedt het hele jaar door lessen aan op alle niveaus. Succesnummers voor de jeugd zijn onder andere de gezellige vrijdagavond-sjoemelavonden en natuurlijk het tenniskamp dat de trainers ook dit jaar weer organiseren.

Aanmelden voor de clinic kan met een mailtje naar clinic@tcheiloounited.nl. Iedereen die enthousiast wordt van de clinic en op 12 maart besluit om lid te worden, krijgt ook nog een gratis proefles aangeboden en hoeft geen inschrijfgeld te betalen. Tot zondag 12 maart!

Aaik, Ward, Anouk en Mariëlle.

Schaakcompetitie Limmen Koploper Stolp slaat gaatje tijdens interne schaakcompetitie

LIMMEN - De schakers van SV Vredeburg speelden vrijdag 24 februari de negentiende ronde van de interne competitie. Op het affiche onder meer tweemaal een Stolp-Hollander duel.


Koploper Bob Stolp bediende zich van het koningsgambiet in zijn partij tegen Sandra Hollander. Met man en macht probeerde de zwartspeelster de pluspion op het bord te houden, maar Stolp wist wel raad met de slecht verdedigde vijandelijke koning die in het centrum bleef hangen. Langzaam maar zeker drukte Stolp door naar een mooie overwinning. Een tafel verder kwam runner-up Bert Hollander maar niet door de stugge verdediging van Ed Stolp. Na een zet of dertig werd de vrede getekend.

Omdat nummer drie, Jos Admiraal, ook niet tot winst kwam (hij remiseerde na een wat matige opening met Remi Aafjes) slaat Stolp een serieus gaatje in de race om het kampioenschap. Barry Blekemolen profiteerde van een moment van onachtzaamheid van Gertjan Hafkamp die een stuk weggaf. Blekemolen kon daardoor de a-pion naar de overzijde dirigeren. Hans de Goede won, voor het eerst in zijn schaakcarrière bij SV Vredeburg, van Jaap Limmen. Exemplarisch voor het seizoen van beiden: Hans de Goede staat met goede resultaten keurig binnen de top tien. Jaap Limmen staat met een teleurstellend percentage van minder dan vijftig procent rond de twintigste stek.

Harold Ebels en Tars Wanders speelden een lange en enerverende partij. Ebels ging niet optimaal om met de Franse opening van Wanders, maar creëerde in het middenspel toch een evenwichtige stelling. Vervolgens liet Wanders een remise-aanbod lopen, om in het ultieme eindspel nog onderuit te gaan. Hij taxeerde een gemene penning van Ebels verkeerd en verloor een paard. Bert van Diermen was opgetogen over zijn overwinning op Theo Al. Damewinst maakte het verschil. Jan Brantjes vertrouwde op zijn geliefde damegambiet, maar de gehaaide Marc Voorwalt trapte niet in de valletjes, speelde zijn eigen spel en veroverde keurig een punt. Jan Borst had in de slotstelling twee vrijpionnen over die door Gijs Pouw niet meer tegen te houden waren. Robin Rommel rekende vlot af met Jan de Graaf. De verbonden torens op de zevende rij waren De Graaf te machtig.

Komende vrijdag wacht ronde twintig van de interne competitie. Ook speelt Vredeburg 3 een bondsduel tegen titelconcurrent Volendam 3.

AZ selecteert Justin Schlaman

V.l.n.r.: Michael van Zijtveld, Paul Brandenburg en Fred Luesken. Voor: Justin Schlaman.

LIMMEN - Ruim een jaar geleden mocht Justin Schlaman (10) uit Limmen samen met meer dan honderd andere talenten uit Noord-Holland deelnemen aan de AZ Voetbalschool in de regio. Justin kreeg drie weken geleden te horen dat hij volgend seizoen mag voetballen met zijn nieuwe team AZ onder twaalf jaar. Op zijn vijfde jaar begon hij bij v.v. Limmen, nu speelt hij bij De Foresters JO11-1 waar hij dit seizoen afmaakt. Hij zal straks zijn huidige team en trainer Dico Blei wel missen, maar gaat dit avontuur toch graag aan want voor hem is dit de eerste stap naar zijn jongensdroom: voetballen voor FC Barcelona of Real Madrid.

Bridgeuitslagen dames sans atout

1 maart.
A-lijn: 1. ds. Vecht-Crouse: 67,19; 2. Valk-Vos: 55,73.
B-lijn: 1. ds. de Waard-Magermans: 62,50; 2. de Vries-Vink: 57,92.
C-lijn: 1. ds. Neeter-Heiblom: 66,15; 2. Faust-Jegen en Vanwersch-Okhuijzen: 56,77.

Dojo 't Loo naar het NK (terugblik)

Een gelukkige Sija Coolegem links op de foto.

HEILOO - De kwalificatie voor het NK tot vijftien jaar werd zondag 26 februari in Beverwijk gehouden. De beste judoka's van Noord Holland streden tegen elkaar om op het podium te komen. Een podiumplek op dit kwalificatietoernooi geeft een toegangsbewijs voor het NK. Voor Dojo't Loo kwamen zeven judoka's uit op dit toernooi, van wie er vier voor de eerste keer meededen in dit zware deelnemersveld.

In de vroege ochtend moesten Sven Witjes, Elvin Groefsema en Sija Coolegem aan de slag. Sven en Elvin lieten mooi judo zien, maar helaas lukte het de beide mannen niet om te winnen. Sija Coolegem had een beetje mazzel met haar loting: ze was de eerste wedstrijd vrijgeloot en de wedstrijd daarna won ze met een stevige houdgreep de halve finale. In de finale was haar tegenstander nog wat te groot maar ze werd netjes tweede. Zij mocht als eerste judoka haar bewijs ophalen voor het NK.

Beloning voor hard werken
In de middag waren Floris Groen, Kars Kroon, Jonne Coolegem (alle drie in dezelfde poule) en Mats Kroon aan de beurt. Floris Groen stond de eerste wedstrijd goed te knokken, maar verloor met een wazari tegen. De tweede wedstrijd ging helaas wat sneller verloren, hij kwam nog wat ervaring te kort. Kars en Jonne wonnen de eerste twee wedstrijden, Kars won de derde wedstrijd en stond in de halve finale. Jonne verloor de kwart finale. In de halve finale was Kars net niet opgewassen tegen de latere kampioen. Jonne won twee wedstrijden in de verliezerspoule, waardoor beide judoka's tegen elkaar moesten strijden voor de derde plek. Kars won en had daardoor zijn bewijs binnen voor het NK. Mats Kroon was de laatste judoka. Hij won zijn eerste wedstrijd met een ippon binnen tien seconden van een rivaal. Hierna werd hij iets te gretig en verloor hij in de volgende ronde met een overname. De wedstrijd daarna won Mats met twee wazari's en de vierde wedstrijd met een ippon. Hierna mocht ook Mats om de derde plek strijden. Hij liet er geen gras over groeien en won met een sterke houdgreep waardoor ook hij derde werd.

Hierdoor komen er vanuit Dojo't Loo voor de eerste keer sinds lange tijd weer judoka's uit op een NK. Een beloning voor het harde werk.

Tennissen bij TV het Vennewater: echt iets voor jou! Open dag op 12 maart

V.l.n.r.: Margret Op de Weegh, Harold Lamme, Gert Jan van steenis en Ineke van Stenis.

HEILOO - Net zo goed leren tennissen als ons vroegere jeugdlid Annick Melgers (nu 38ste op de Nederlandse ranglijst)? Niet meer kunnen zaalvoetballen door blessures? Gezellig nazitten onder de veranda? Sporten wanneer het je uitkomt? Dan is tennissen bij TV het Vennewater echt iets voor jou.

Kom op 12 maart naar de open dag! Kijk rond op ons prachtig onderhouden park met twaalf kunstgrasbanen (goed beschut tegen wind en zon), doe mee met een les, maak gebruik van de mooie aanbiedingen (een gratis tienweekse cursus voor volwassenen en vijf proeflessen voor jeugdleden), ontmoet onze drie ervaren trainers , laat je informeren over tennismateriaal door 'Johan Jansen' en de vele activiteiten (zoals het bekende Tannestoernooi).

Tot ziens op zondag, 12 maart vanaf 11.00 uur bij Het Vennewater aan Het Zevenhuizen 54. Voor informatie, zie: www.tvhetvennewater, stuur een e-mail naar opentennisdag@tvhetvennewater.nl of bel Inge Weening op 06-13117047.

Diploma-uitreiking typecursus op de Benedictus

Kinderen trots op hun typediploma.

HEILOO - Kinderen van de Benedictusschool volgden van september 2016 tot en met januari 2017 de door Dompvloet Opleidingen georganiseerde cursus typen. De vrolijke juf Ivonne leerde de kinderen in vier maanden tijd blind en met tien vingers typen. Ivonne: "De kinderen oefenden keihard: er vielen heel wat zweetdruppeltjes en hier en daar een vloek misschien, want leren typen is lang niet altijd even leuk en soms best moeilijk. Als je dan weer eens een oefening niet hebt gehaald en weer opnieuw moet beginnen, dan heb je wel eens de neiging om het toetsenbord het raam uit te gooien... Iedereen heeft doorgezet en een prachtig mooi typediploma gehaald. Dat is een groot compliment en een felicitatie waard". De Benedictusschool wenst alle kinderen veel succes met de nieuwe vaardigheid.

Bibliotheek Heiloo: Kinderjury voor boeken en leren werken met social media

Emmelie en bibliotheek-medewerkster Rina Schut op de foto.

HEILOO - Bibliotheek Heiloo informeert u over de Kinderjury 2017 en de workshop 'Klik&Tik. Samen op het web'.

Kinderjury 2017
De jaarlijkse Kinderjury is gestart. Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen deelnemen. De Kinderjury kiest de mooiste, leukste of beste boeken uit 2016. In elk Kinderjuryboek zit een kaartje waarop kinderen hun mening over het boek kunnen schrijven. Deze kaartjes gaan in de speciale Kinderjury Stembus. Tussen 8 februari en 19 april trekt de bibliotheek hieruit vijf winnaars. Elke winnaar krijgt een Bruna-cadeaubon. Deze week is dat Emmelie!

Leren werken met sociale media
Bibliotheek Heiloo start vrijdag 17 maart met de workshop 'Klik&Tik. Samen op 't web'. Dit is een online oefenprogramma dat gebruikers leert werken met sociale media. Deelnemers leren werken met Facebook, Skype en WhatsApp. Verder maken ze kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Linda Oud van de bibliotheek vertelt: "Doet u mee aan de workshop, dan leert u een profiel aan te maken, video's toe te voegen en reacties te plaatsen. Heeft u alle oefeningen gemaakt, dan begrijpt u sociale media beter en weet u hoe u sociale media gebruikt. Als u een verwijzing naar sociale media tegenkomt zoals in een folder, een brief of tijdens een gesprek, dan weet u wat dit betekent."

De workshop bestaat uit vijf bijeenkomsten in de bibliotheek. Tussen de bijeenkomsten door kunnen deelnemers in eigen tijd en eigen tempo oefenen met de geleerde stof. Voor opgeven en meer informatie kunt u terecht bij de klantenservice van Bibliotheek Heiloo via 072-5330670 of kijk op www.bibliotheekheiloo.nl.

Kinderworkshop schilderen op doek

De kunstwerken van de vorige editie.

HEILOO - KunstKids start zaterdagmiddag 18 maart in Hofdijk in Heiloo een workshop schilderen op doek voor kinderen vanaf zeven jaar. De data en tijden: zaterdagmiddag 18-25 maart en 1-8 april van 16.00-17.30 uur.
Hier kun je als een echte kunstenaar een schilderij op een schildersdoek maken. Je leert hoe je een onderwerp op het doek brengt en hoe je met acrylverf hoort te werken. In een groepje is schilderen heel motiverend en gezellig wordt het zeker met verschillende schilders bij elkaar. Al het materiaal is aanwezig, dus je hoeft niets aan te schaffen. Alleen het voorbeeld mag je zelf kiezen en zelf meenemen. Het is mogelijk te kiezen uit een van je favoriete sportattributen, je eigen vertrouwde knuffelbeest of een ander speeltje of voorwerp dat je heel dierbaar is. Je kunt er ook een foto van maken en die meenemen als voorbeeld.

De workshop wordt met een expositie afgesloten op de laatste lesdag, waarop iedereen die je kent mag worden uitgenodigd om te komen kijken naar jouw meesterwerk. Natuurlijk wordt er dan ook een kopje koffie of iets anders te drinken aan jouw gasten aangeboden. Hofdijk (in de lokalen van de Hobbyfarm) is gevestigd aan Mariënstein 178a in Heiloo. Voel je er wat voor om mee te doen? Geef je dan vóór 18 maart op bij Antoinette Bontje via 072-5338968 of Trudy Keyzer via 072-5337293. Je kunt ook bellen voor meer informatie, mailen naar kunstkids@hobbyfarmheiloo.nl of kijken op www.hobbyfarmheiloo.nl.

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12. Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €45, manicure incl.nagellak €17, pedicure compl.€23, gelnagels €35. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma/Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz !!, di t/m za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

Kim's Haarsalon Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383. De prijzen ietsjes gestegen. Knippen is nu €13,- en kleuren vanaf €30,-. Openingstijden zijn: Ma DI DO VR van 09:00 uur tot 21:00 uur. Dompvloetlaan 29 te Heiloo

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en cranio-sacraal therapie. Voor informatie of afspraak: 06 - 2266 6059 of www.destillebron.nl KENNISMAKINGSACTIE: eerste holistische massage voor de halve prijs!

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Tharathip Massage Heiloo. Wij geven Hammer Stroke Massage en Ontspanningsmassage. Bel nu voor een afspraak 06 - 3365 5795

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 4811 6691

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! Sandra Zoon Heiloo 06 - 57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W:www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden. T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Bed ophalen voor uw zoon of dochter ? Reserveer een bus bij HUURAUTO-HEILOO.NL

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Hometrainer verhuur voor revalidatie en fitness toepassingen. Info: Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

TECHNO SERVICE Reparatie & Verkoop TV-DVD-AUDIO-PC-LAPTOP Industrieterrein-oosterzij 19, 1851NV Heiloo
Tel.072-5112532
www.techno-service.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op.
Ook levering nieuwe.
ww.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

SPORTINSTUIF 55+ Elke do.middag van 14.30 tot 16.00 uur. In het Vennewater. Geen prestaties, wel gezelligheid. Kom erbij ! Tel.info 5333905

Parlan zoekt parttime pleeggezin voor Gideon (11)

Gideon.

CASTRICUM - "Gideon is een intelligente, gevoelige jongen", vertelt zijn moeder Lisa. "Hij is nieuwsgierig, vindt het heerlijk om over weetjes te praten en na te denken. Als het hem te druk wordt, heeft hij een plekje nodig om tot rust te komen. Dat komt omdat Gideon autistisch is." Gideon leert bij Triversum (jeugd-ggz) met zijn autisme om te gaan. Lisa: "Hij wil zelf graag beter met zijn autisme leren omgaan zodat hij het ook zonder hulp kan. Ik ben daar zo supertrots op, want dat is echt heel knap voor een jongen van elf jaar!"

Parlan zoekt een parttime pleeggezin voor een of twee dagen doordeweeks, wonend in of rond Castricum zonder of met oudere kinderen. U ondersteunt zijn moeder Lisa hiermee in de opvoeding. Zij heeft door gezondheidsklachten tijd nodig om op te laden. Bel 088-124 00 01, mail pleegzorg@parlan.nl, kijk op www.pleegzorgparlan.nl of kom naar de informatieavond op 13 maart in Alkmaar.

AVROTROS selecteert werk BSG leerlingen

Een van de geselecteerde kunstwerken.

BERGEN - Tweedeklasleerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG) zijn geïnspireerd geraakt door Pablo Picasso. Zij maakten portretten van keramiek en geweien van hout, staaldraad en nylon. De jury van de AVROTROS Picasso kunstwedstrijd was zo onder de indruk van het ingezonden werk dat het geselecteerd is voor de tentoonstelling 'Krabbe Zoekt Picasso' in Vondel CS in Amsterdam. Hier zijn tussen 12 en 19 maart tien portretten en twee geweien van BSG-leerlingen te zien.

Grilligheid van emoties
Het werk van Picasso heeft heeft vaak een heftig en grillig karakter. Hoe kon hij zo toveren met zijn lijnen, vormen, kleuren en materialen en gereedschappen? Waar haalde hij die onuitputtelijke inspiratie vandaan? Docent handvaardigheid Marjoke Deutekom: "Deze grilligheid van emoties is bij veel kinderen op het voorgezet onderwijs ook merkbaar. Emoties als snel blij, snel boos, wie ben ik en waar sta ik en natuurlijk ook de invloed van social media op deze kinderen zijn terug te vinden in deze prachtige portretten. Bij de creatieve vakken op de BSG worden de kinderen uitgedaagd om te experimenteren: vooral gewoon durven fouten maken en vervolgens interessante oplossingen bedenken. Kinderen zijn hier geniaal in!"

Een van de geselecteerde kunstwerken.

Castricummer Thijs Overpelt in The Voice Kids

Thijs kan zijn geluk niet op.

CASTRICUM - Thijs Overpelt (12) uit Castricum heeft vrijdag meegedaan aan de Blind Auditions van The Voice Kids. Het was een echte blind audition; de mensen in de zaal konden hem ook niet zien. Alle drie de coaches zijn voor hem gedraaid. Er ontstond een discussie tussen Marco Borsato, Ali B. en Ilse de Lange over wie er achter het gordijn zou staan. Ze waren ervan overtuigd dat het een blond meisje zou zijn. De verrassing was dus groot toen het gordijn viel en Thijs tevoorschijn kwam. Thijs speelt al vanaf zijn negende jaar in musicals. Zijn eerste musical was 'Waanzinnig gedroomd' en momenteel speelt hij de hoofdrol in de sprookjesmusical 'Pinokkio' van het Efteling Theater. Deze musical is nu op tournee door Nederland. Vorige week mocht Thijs zelfs in Carré spelen. Op zondag 19 maart is de voorstelling 'Pinokkio' te zien in het Taqa Theater De Vest in Alkmaar. Er zijn twee voorstellingen, één om 14.00 uur en één om 16.00 uur. Het was een gezellige boel in huize Overpelt afgelopen vrijdag. Thijs bekeek de uitzending met een groot aantal klasgenoten. Ook zus Eva (15) had klasgenoten uitgenodigd en broertje Bram (7) mocht wat later opblijven. Thijs koos uiteindelijk voor coach Ilse de Lange om zijn Voice-avontuur voort te zetten. Zijn volgende optreden zal de Battle zijn; een muzikaal 'gevecht' tegen een teammaatje in de hoop om uiteindelijk door te gaan naar de Live Show.

Tekst: Erika Dekker-de Groot

Clusiusleerlingen bezoeken bloemenveiling Alsmeer

Foto: Michel Walda

CASTRICUM - Ongeveer tachtig leerlingen van klas 4 van het Clusius College Castricum maakten tijdens hun laatste les van de keuzevakken 'Marketing', 'Ondernemen' en 'Bloem' een gezamenlijk excursie naar de Bloemenveiling in Aalsmeer en aan Groothandelscentrum Cultura. Daar zagen de leerlingen veel van het geleerde in de praktijk over logistiek en ondernemen. Ingangscontrole, kwaliteitscontrole, orderpickers, orderverwerking, veilingwerkzaamheden: van alles was er te zien. "Het lijkt wel de Efteling", was een reactie van een leerling. Met al die kleuren en beweging om je heen had hij daar wel gelijk in.

Bron en foto: Clusius College Castricum

Afsluitingen Ring Alkmaar Noord-Oost

REGIO - De provincie Noord-Holland voert tot en met juli groot onderhoud uit aan de Ring Alkmaar Noord-Oost, de N242 tot en met de N245 en de N508. De asfaltlaag van de hoofdrijbaan, diverse op- en afritten en het fietspad langs de Westerweg (N242) wordt vervangen. Het groot onderhoud is bedoeld om de veiligheid, bereikbaarheid en doorstroming van de Ring Alkmaar Noord-Oost te verbeteren. De werkzaamheden kunnen voor ernstige hinder zorgen.

Avond-, nacht- en weekendafsluitingen
Sinds 27 februari tot en met juli wordt gefaseerd aan de Ring Alkmaar Noord-Oost gewerkt. De werkzaamheden en afsluitingen zijn in de avonden, nachten en weekenden om hinder zoveel mogelijk te beperken. Doordeweeks zijn er overdag geen afsluitingen. De eerstkomende weekendafsluitingen zijn op 4 en 18 maart. De omgeving en weggebruikers worden voor aanvang van alle afsluitingen geïnformeerd. De afsluitingen en (forse) omleidingen in de avonden, nachten en weekenden kunnen, voornamelijk overdag in het weekend, voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging. Tijdens diverse weekendafsluitingen zijn voetbalwedstrijden van AZ in het AFAS-Stadion. Om bezoekers niet te hinderen wordt de N242 2,5 uur vóór, tijdens en twee uur na de wedstrijd opengesteld voor bezoekers van het AFAS-stadion.

Werklocaties en weer
Er vinden naar verwachting zeven weekendafsluitingen plaats op diverse locaties van de Ring Alkmaar Noord-Oost. De provincie adviseert weggebruikers met klem om de locaties waar gewerkt wordt overdag tijdens de weekendafsluitingen te mijden. Maak gebruik van het openbaar vervoer: het busverkeer krijgt tijdens de weekendafsluitingen doorgang. De geplande werkzaamheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen of te lage temperaturen kunnen niet alle werkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden worden dan uitgesteld. Gezien de mogelijke wijzigingen in de planning is steeds een actueel overzicht van alle werkzaamheden op de website van de provincie www.noord-holland.nl/RingAlkmaar te raadplegen.

Avonduur in de PKN-kerk

AKERSLOOT - Op 12 maart is er weer een 'Avonduur' in de PKN-kerk in Akersloot. Het thema 'hiervan is 'dapper en sterk'.
Dit is ook het landelijke thema voor de veertigdagentijd, een tijd van bezinning tot Pasen. Overal ter wereld leven sterke en dappere vrouwen en mannen. Mensen die hun hart volgen, in makkelijke en moeilijke omstandigheden. Dit vraagt om kracht en doorzettingsvermogen. Iets dat vanzelfsprekend lijkt, maar niet altijd is. Jezus deelt zijn kracht en zijn liefde met ons en uit liefde volbracht hij krachtig zijn lijdensweg. In de Bijbel staan veel verhalen over sterke mannen en vrouwen, zoals Ruth, Esther en Simson. Met (Bijbel)teksten, liederen, momenten van stilte en kaarslicht staan we dit 'Avonduur' stil bij wat zij ons te zeggen hebben. De cantorij vervult in dit 'Avonduur' de rol van voorganger. U bent van harte welkom op 12 maart om 19.30 uur in de PKN-kerk van Akersloot aan het Dielofslaantje.

Snertmiddag in Limmen gaat terug in de tijd

LIMMEN - De Zonnebloem Limmen nodigt haar gasten uit voor een gezellige (snert)middag op woensdag 15 maart in de Burgerij in Limmen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Oud-Limmen. Stichting Oud-Limmen blikt in haar presentatie terug op een aantal historische gebeurtenissen in het dorp en geeft een kijk op het leven van een aantal bekende personen uit Limmen. Dit alles aan de hand van foto's en filmbeelden. Zo zal onder andere de komst van camping Pageveld en het later overgaan naar permanente woningen te zien zijn. Het is bijzonder te ontdekken welke veranderingen er in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. De middag wordt afgesloten met heerlijke snert en roggebrood met spek. De middag begint om 14.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Voor vervoer kunt u bellen met Ria Hooijboer via 072-5052235.

43ste Limmen Artistiek & Creatief 11 en 12 maart

LIMMEN - Limmen Artistiek & Creatief staat in het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 maart op het programma in Cultureel Centrum Vredeburg in Limmen. Veel kunstenaars uit Limmen (ruim een derde deel), Heiloo en Alkmaar tonen een grote diversiteit aan kunst. Bezoekers kunnen schilderijen bekijken en andere kunstvormen zoals keramiek, glaswerk, sieraden en een illustrator. De kunstenaars tonen hun werk op de twee verdiepingen van Vredeburg. "Het belooft een prachtige expositie te worden", zo laat de organisatie weten. Wethouder Marcel Steeman van de gemeente Castricum opent dit evenement zaterdag 11 maart om 10.30 uur. Hij is onder andere verantwoordelijk voor kunst en cultuur binnen de gemeente. De expositie in Cultureel Centrum Vredeburg - dit jaar voor de drieenveertigste keer gehouden, is op zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres: Dusseldorperweg 64 in Limmen. Het gehele programma en de lijst van de exposanten staan vermeld op www.limmencultuur.nl.

Alkmaars koor Bjerjozka geeft concert in Abdij

Groepsfoto van het koor Bjerjozka.

EGMOND-BINNEN - Bjerjozka, een Alkmaars koor met een Russisch repertoire, zingt zondag 19 maart in de Abdijkerk in Egmond-Binnen. Bjerjozka verzorgt een afwisselend programma met liederen uit de Russisch orthodoxe liturgie. Daarnaast staan klassieke liederen over het Russische landschap en Oekraïense volksliedjes op het programma. Dit alles onder leiding van dirigent Sergé Latychev. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is een vrije gift na afloop. Kijk voor meer informatie op www.bjerjozka.nl of www.abdijvanegmond.nl/concerten.