De Uitkijkpost

26 juli 2017

De Uitkijkpost 26 juli 2017


Miss World finaliste Roja gaat ervoor!

Roja Santhakumaran. Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO – De vijfentwintigjarige Roja Santhakumaran straalt als zij vertelt over haar Miss World avontuur. Zij is een van de zestien finalisten die op 30 juli kans maakt om Nederland te gaan vertegenwoordigen tijdens de grote Miss World verkiezing in november in China.
Vanwege het mooie weer spreek ik Roja buiten op een bankje bij de vijver in Plan Oost. De Miss World sjerp, die Roja heeft omgedaan voor de foto, trekt meteen de aandacht. Een inwoner van de Loet wil graag even met de toekomstige Miss op de foto. Roja geniet van de positieve aandacht. Als tweejarige kwam zij met haar ouders vanuit Sri Lanka naar Nederland en groeide met haar jongere zusjes op in Beverwijk. Roja woont nu in Heiloo en werkt fulltime als doktersassistente in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Naast haar baan en hobby motorrijden is zij nu druk bezig met de voorbereidingen voor de Miss World finale in Nederland.

Een voorbeeld zijn voor anderen
Roja: "Ik heb er altijd al van gedroomd om mijzelf te presenteren en een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen. Misschien komt het omdat ik vroeger gepest werd. Daar ben ik sterker uitgekomen en wie weet wil ik daarom mezelf wel laten zien op deze manier. Door mee te doen aan deze verkiezing krijg ik ook de kans om mijzelf te ontwikkelen. Miss World gaat niet alleen om het uiterlijk. Het is een opleiding waarbij je groeit als persoon." De bekende ronde in badkleding is inmiddels afgeschaft en de uiteindelijk gekozen Miss World is vooral een representatieve ambassadrice die maatschappelijk betrokken is. Roja's voorbeelden zijn Bollywood actrice Aiswarya Rai, die in 1994 Miss World werd, en haar eigen moeder. Roja: "Ik respecteer haar persoonlijkheid. Zij is rustig en vrolijk en liet het als er moeilijkheden waren niet aan ons merken."

Voorbereiding op Miss World
Roja deed eerder dit jaar mee aan de verkiezing 'Miss Beauty of Noord-Holland'. Zij won niet, maar kreeg wel de titel Miss Media en werd uitgenodigd voor de open casting van Miss World. Daar moest ze zichzelf presenteren en een catwalkronde lopen in cocktailjurk. Roja: "Naast die twee rondes werd iedereen gedurende de dag geobserveerd. Ze willen juist ook zien hoe je omgaat met elkaar en hoe je overkomt als de schijnwerpers niet op je gericht zijn". Na deze dag werd ze gekozen als een van de zestien finalisten. Ze is net terug van een voorbereidingsweek in Giethoorn. Daar stonden onder meer Etiquetteleer, catwalk lopen, poseren, make-up workshops, sporten en voedingsadvies op het programma. De voormalige Miss Nederland gaf haar nog een tip. Roja: "Zij merkte op dat ik positiviteit uitstraal, iedereen graag help en heel enthousiast ben, maar waarschuwde ook dat het wel een competitie is en dat alle deelnemers natuurlijk even graag willen winnen". Deze week - de week voor 30 juli - vindt de zogenaamde pre-judging plaats die misschien nog wel belangrijker is dan de finale. Naast het overhandigen van je portfolio mag iedereen dan een talent laten zien. Roja doet een Bollywood dans. Tevens presenteert iedereen het goede doel dat zij steunt. In Roja's geval is dat Stichting Haarwensen. Het zou leuk zijn als deze spontane en positieve dame uit Heiloo er met de begeerde titel vandoor gaat. Volg Roja's belevenissen op Facebook (Roja Santhakumaran) en Instagram (grazy-grace92).

Tekst: Natalie Bottemanne

Aanrijding trein met voertuig in Heiloo

Foto: Joris Hoogenbosch op FB-groep Je bent Heilooër als...

HEILOO - Coolblue-bezorgers zijn aan de dood ontsnapt na aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde op de onbewaakte overgang in het Heilooër Bos, waar het Coolblue-busje werd gegrepen door een intercity. Wonder boven wonder overleefden de twee inzittenden het ongeluk.

Afgelopen donderdag vond de aanrijding plaats, in het verlengde van de Kuillaan. De twee bezorgers waren net vertrokken van een boerderij waar ze een wasmachine hadden bezorgd. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk de lichtsignalen gemist, waardoor de trein het busje raakte. De chauffeur gaf nog extra gas om de trein te ontwijken, maar tevergeefs. Buurtbewoner Joris Hoogenbosch hoorde een enorme klap: de achterkant van het busje werd compleet verwoest en de voorruit van de trein was kapot geslagen. De twee inzittenden van het busje en de machinist raakten wonder boven wonder slechts lichtgewond. De twee Coolblue-werknemers werden voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Onveilige overgang

Doordat de bovenleiding beschadigd was, kon de trein niet verder rijden. Het treinverkeer is urenlang stilgelegd en er werden bussen ingezet om de passagiers van de NS te vervoeren. Heiloo kent drie NABO's (Niet Automatisch Beveiligde Overweg), die nu voor veel commotie zorgen, het ongeluk kwam landelijk in het nieuws. Zo kwam het nieuwsgeval ook bij de NOS terecht. "Bewoners Heiloo vinden onbewaakte overgang veilig, gemeente niet", kopt NOS.nl naar aanleiding van de botsing die gebeurde op een spoorwegovergang zonder slagbomen.

"We prijzen ons enorm gelukkig met deze afloop, maar het laat zien dat we echt een oplossing moeten bereiken over de onbewaakte overgangen," spreekt wethouder Rob Opdam tegen NH-nieuws. "We hebben ze alle drie de NABO's nodig, omdat ze voorzien in een bepaalde behoefte. Ze worden gebruikt om van a naar b te komen. Daarom zijn we nu aan het kijken wat we ermee kunnen. Je zou ze kunnen sluiten, extra beveiligen, of een oplossing daar tussenin. De gebeurtenis van gisteren laat in ieder geval zien dat we zo snel mogelijk wat moeten gaan bedenken."

Uw mening

Uitkijkpost maakte hierom een online poll waar mensen konden stemmen: 'Zijn de onbewaakte overgangen veilig?'. Tot nu toe hebben er 58 mensen gestemd, en van hen is 59% van mening dat de onbewaakte spoorgangen veilig genoeg zijn. 3% vindt dat ze moeten sluiten en 38% is van mening dat ze aangepast dienen te worden. U kunt ook u stem laten horen op onze website.

Kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen Patrijsakkers

Stip Fotografie

HEILOO - Woensdagmiddag opende wethouder Rob Opdam de vernieuwde speelplek aan de Patrijsakkers. Enige tijd geleden zijn driehonderd brieven verspreid onder de buurtbewoners. Hierin stonden de drie varianten voor de vernieuwde speelplek beschreven. 96 kinderen in de buurt hebben hun keuze gemaakt uit de drie varianten. Ontwerp A kreeg de meeste stemmen (68).

Gerard Buining, beheerder groen en spelen bij de BUCH: "De oude speeltoestellen waren aan het einde van hun levensduur. Er worden steeds strengere eisen aan speeltoestellen gesteld. Deze speelplek is nu weer helemaal up-to-date en voldoet aan de allerlaatste eisen." Zowel de buurkinderen als hun ouders zijn heel erg blij met de vernieuwde speelplek. Ook is er rekening gehouden met eventuele toekomstige overlast van hangjongeren. Daarom zijn de speeltoestellen zo gemaakt dat deze niet aantrekkelijk zijn voor deze groep.

Tijdens de opening deelde de wethouder een koele verrassing uit aan alle buurtkinderen. Ondanks het onweer en de regen smaakte het ijsje van ijssalon Di Fiorentina heerlijk. De kinderen lieten zien dat een speeltoestel ook als schuilplaats voor onweer en regen kan dienen.

Stip Fotografie
Stip Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

ChiropractieXL verlost u snel van pijn en andere klachten

Chiropractor Dr. Steven Excell. Foto: Anita Webbe

Chiropractie XL helpt u bij pijn en andere klachten. Kerkweg 2c, 1906 AW Limmen. Tel.: 072-7436 351, e-mail: info@chiropractiexl.nl, website/Facebook: www.chiropractiexl.nl

Chiropractie XL, het chiropractisch centrum voor Limmen en omstreken - en één van de beste praktijken in Nederland - biedt een zeer breed pakket aan alternatieve pijnbestrijding en hulp bij chronische aandoeningen. De behandelingen worden gegeven door een universitair opgeleide chiropractor uit Amerika. Dr. Steven Excel is een expert op het gebied van rug-, nek- en andere klachten die hun oorsprong vinden in de wervelkolom, het zenuwstelsel, de spieren en gewrichten.

Chiropractisch onderzoek bestaat uit een grondig onderzoek van de wervelkolom en het zenuwstelsel. De chiropractor voelt in welke delen van de wervels zich blokkades bevinden, of welke delen lijden onder de gevolgen hiervan. Bij het eerste onderzoek wordt een geavanceerde scan gemaakt. Deze 'Insight Scan' is onschadelijk (geen straling) en geheel pijnloos. Deze scan wordt gemaakt om het zenuwstelsel nog beter te kunnen beoordelen en om te helpen met het vinden van blokkades. Het zenuwstelsel controleert pijn, spierbewegingen en houding. De hoeveelheid zenuwimpulsen die door de wervelkolom lopen wordt gemeten. Tijdens het tweede bezoek worden de scanresultaten uitgelegd, alsmede hoe chiropractie kan helpen met de klachten. Dan volgt het persoonlijke correctieplan om zo snel mogelijk de beste resultaten te behalen.

In goede handen
Een chiropractische correctie helpt de functie van het zenuwstelstel te optimaliseren en heeft daarmee een positief effect op het gehele lichaam en alle bijbehorende systemen. De blokkades in het zenuwstelsel worden gecheckt en de wervelkolom wordt gecorrigeerd. Een correctie is een snelle, gecontroleerde beweging met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Deze techniek wordt goed, veilig en effectief toegepast. Welke technieken gekozen worden, hangt af van individuele klachten en behoeften. U bent bij Chiropractie XL in ieder geval in goede handen. Bovendien nemen de consulten weinig tijd in beslag, wat door de patiënten die na hun werk komen ook zeer gewaardeerd wordt. Indien er na de bevindingen externe behandelplannen of speciale oefeningen nodig zijn, dan wordt er doorverwezen naar een specialist of fysiotherapeut. Chiropractie valt veelal onder de dekking van uw aanvullende zorgverzekering.

Chiropractie kan mensen niet alleen van pijnklachten in de nek of rug afhelpen, maar kan ook zeer behulpzaam zijn bij vermoeidheid, duizeligheid en spanningshoofdpijn. Ook huilbaby's hebben vaak baat bij chiropractie. Bovendien helpen correcties het immuunsysteem te verbeteren. In een poging om blessures te voorkomen laten hele sportteams alsmede individuele sporters zich tegenwoordig leiden door speciaal ontwikkelde, chiropractische zorgplannen. Chiropractie richt zich op het oplossen van blokkades (zogeheten subluxaties) in de wervelkolom, waardoor het natuurlijk zelfhelend vermogen van het lichaam weer optimaal kan functioneren.

Voor een afspraak kunt u zich telefonisch aanmelden, een email sturen of online een afspraak te maken. ChiropractieXL verzorgt ook inspirerende lezingen, seminars en info-avonden. U kunt zich hiervoor kosteloos kunt aanmelden. Kijkt u voor uitgebreide informatie op de website.

10 vragen aan Irene Mulder

Irene Mulder.

Irene Mulder is werkzaam als cartoonist/ illustrator en geeft les in striptekenen en illustreren. Ze is geboren in Heiloo, heeft enige tijd elders gewoond, maar is nu al weer tien jaar blij in Heiloo.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren aan de Butterlaan. Daar hadden we een enorme tuin, met een supergroot grasveld, keurig onderhouden door mijn ouders. Hierop tennisten we, bouwden er huifkarhutten, reden er solex en ik had zelfs een eigen paard van hout, dat zo krakkemikkig was dat hij om de haverklap omviel.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Mijn werk is mijn hobby. Dus dat scheelt. Maar ik was laatst bij Ecomare en daar zag ik iemand de babyzeehondjes voeren. Dat was zo lief! Als dat een beroep is, wil ik dat graag worden: babyzeehondjes-voerder. Als ik maar niet die hokken hoef te verschonen..

3. Wie zou je graag willen ontmoeten?
Ik ben wel nieuwsgierig naar Nicolaas Beets. Hij is al behoorlijk dood, maar in de 19de eeuw was hij vaste bezoeker van Nijenburg. Daar trouwde hij met een dochter van Foreest. Na baring van het negende kind stierf zij in het kraambed. Vervolgens trouwde Beets doodleuk met de volgende zuster - met wie hij nog eens zes kinderen kreeg. Zag hij Heiloo als leverancier van echtgenoten? Klaagde hij ook zoveel over de spoorwegverbinding? Wat was het voor man?

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Met mijn vriendinnetje Jacqueline speelde ik altijd paardje in het gemeentebosje. Galopperen over de paadjes, met een tak als zweep en hoog springend over gevallen takken. Het bos was toen nog eindeloos groot. Of ik eindeloos klein...

5. Wat vind je het mooiste plekje van Heiloo?
Dat is natuurlijk de papiercontainer bij Sporthal het Vennewater! Hoe daar het licht op valt! Met die gezellige glasbak ernaast. De vrolijke kreetjes van spelende kinderen in de bak. En dan de gillen die ze uitslaken als je er weer een doos in smijt. Hemels! En als goede tweede is daar natuurlijk de Zandersloot, met zijn oerhollandse knotwilgen, riet, weide en exotische nijlganzen.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Dat hoeft meestal niet, want ik lig veel wakker. Maar als je me de beursberichten voor wilt lezen, graag! Dan ben ik zo vertrokken.

7. Wat is het beste advies wat je ooit kreeg?
Nooit de ramen lappen als de zon schijnt! Zei mijn moeder altijd. Gelukkig schijnt de zon heel vaak.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik bij alle belangrijkste gebeurtenissen in Heiloo aanwezig was; Bij de opening van het Loo (heb ik Rob de Nijs een hand gegeven), bij de opening van de Sporthal (mocht ik op de foto met Bromsnor!) en bij de opening van het Hoekstuk; at ik mijn eerste pistache-ijsje. En de laatste. Wat een smerig ijs, zeg!

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Die aansluiting op de A9 staken en al het geld in belangrijke zaken steken als de bibliotheek, muziekschool, de zorg en het groen.

10. De persoonlijke vraag aan Silke Lange: "Je maakt illustraties, stripverhalen en bedenkt allemaal leuke projecten. Je stijl en humor is heel herkenbaar. Waar haal je telkens de inspiratie vandaan?"
De bedrading in mijn hersenen is iets losser dan bij de meeste mensen; ik ga heel snel associëren. Wel heel leuk, maar soms niet heel handig. Bijvoorbeeld als je logisch moet nadenken bij het invullen van je belastingformulier.

Ik nomineer Kim Reizevoort voor de komende tien vragen. Mijn persoonlijke vraag is: "Je volgt nu een musicalopleiding, hebt een klinkende zangstem en kan op weergaloze manier stemmen en maniertjes (van juffen) nadoen. Wanneer zien we je optreden in de Beun?"

Schilderijen Art-Baker in het Trefpunt

Een van de schilderijen die te zien zijn. Ingezonden foto

HEILOO - Art-Baker exposeert zijn schilderijen van vrijdag 23 juni tot en met vrijdag 15 september in het Trefpunt in Heiloo: 'Brood doet leven'. Dat was de hobby van Jan Hemmer, maar sinds kort zet hij de krokante en knisperige broden van weleer met kwast en paletmes op het doek. Als je er naar kijkt, dan zou je er trek in krijgen, zegt hij. Art-Baker is in het schildersambt een laatbloeier. Door zijn creatieve vak als Echte Bakker wist hij altijd wel iets nieuws te creëren. Mede hierdoor begon het schildersbloed te stromen in het voorjaar van 2002, toen hij enige tijd portretten begon te schilderen in diverse grijstinten. Dit gaf hem inspiratie om ermee door te gaan. Art-Baker ging les nemen bij enkele kunstenaars in Heiloo. Daar kwam hij in aanraking met diverse methodes van de schilderkunst, van Houtskool tot acryl en olieverf. Hij zoekt nog naar de juiste stroming van vormen en een eigen stijl. Zowel abstract en figuratief tot realistisch boeit hem. Werken met paletmes vindt hij zeer leuk om te doen. Een kleine impressie van de werken van Art-Baker vind je op www.workshopbroodbakken.nl. Klik dan op de link- hobby v/d bakker (schilderijen). Of kom gewoon eens kijken in 't Trefpunt, waar vele van zijn doeken te zien zijn.

Zomeravond orgelconcert in de Cultuurkoepel

Olga Minkina.

HEILOO - Deze zomer organiseert Erik Jan Eradus in samenwerking met de Cultuurkoepel in Heiloo een serie van vier orgelconcerten. Erik Jan is de vaste bespeler en restaurateur van het prachtige Pels orgel in de Cultuurkoepel. Op vrijdag 28 juli geeft Olga Minkema een concert met werken van onder andere Mendelssohn en Franck. Toegangskaarten à 7,50 euro zijn online verkrijgbaar (www.cultuurkoepelheiloo.nl) of in het VVV kantoor (De Verhalenkamer) op het Landgoed Willibrordus – en ook aan de zaal bij aanvang van het concert (aanvang 20.15 uur).

Wat doet de gebiedsregisseur in Heiloo voor u?

Gebiedsregisseur Marcel Levering (l) en wethouder Rob Opdam.

HEILOO - U kunt sinds januari de gebiedsregisseur van Heiloo, Marcel Levering, tegenkomen in Heiloo. Hij verbindt inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en instellingen met de gemeente. Maar wat betekent dat precies? Wethouder Rob Opdam en Marcel Levering vertellen het samen.

Rob Opdam vertelt : "Inwoners en ondernemers staan centraal in onze dienstverlening. Als college van burgemeester en wethouders willen we dat graag en daarom hebben we sinds januari een gebiedsregisseur in dienst. Dienstverlening heeft het karakter gekregen van het samen met u te werken aan oplossingen. De gemeente zijn we samen. Door in gesprek te gaan en partijen met elkaar in contact te brengen, weten we samen over welke dienstverlening en oplossingen het gaat".

Minder afstand
De rol van de gebiedsregisseur past bij de tijd waarin we leven. Rob: "Het is van vroeger dat de gemeente alles in de buurt regelde en bepaalde. Het gaat nu juist veel meer om de initiatieven van inwoners en hoe wij daarop inspelen. En als wij 'eigen regie' willen stimuleren, hoort daar ook bij dat er minder afstand is tussen inwoners, ondernemers en de gemeente. Dat proberen we nu met deze nieuwe rol als gebiedsregisseur te realiseren". De gebiedsregisseur denkt met u mee, begeleidt en ondersteunt waar mogelijk. Marcel: "Dat betekent dat ik zoek naar informatie en kennis in de organisatie, in de omgeving en omgekeerd. Het gaat dan om concrete vragen zoals wat gebeurt er wel en niet en waarom? Wat doet u als inwoner zelf en wie heeft welk belang? De gebiedsregisseur haakt in op initiatieven of signalen uit de samenleving. Daardoor ontstaat er minder afstand tussen partijen in kennis en beleving. Voorbeeld: een inloopavond in de voormalige school aan de Sluijsweijdt met als onderwerp de ingebruikneming van het pand als sociaal cultureel gebouw. Van de omwonenden, organisaties, betrokken partijen en geïnteresseerden die ik daar spreek, hoor ik wat er in hun omgeving leeft en speelt. Bijvoorbeeld de behoefte aan woningbouw voor ouderen. 'Verbinden' daar gaat het uiteindelijk om."

Mede mogelijk maken
Rob: "De gemeente stimuleert behalve de zelfredzaamheid, ook de 'samen-redzaamheid'. We faciliteren in manieren om samen te werken en samen op te trekken. Samenwerken in bijvoorbeeld groenonderhoud in Heiloo is een mooi voorbeeld. Dat betekent dat we als gemeente niet meteen in de controlemodus moeten schieten, maar een meer faciliterende rol hebben. Een gemeente die 'mede mogelijk wil maken'. Het is natuurlijk niet zo dat alle initiatieven en ideeën uitvoerbaar zijn, maar we willen echt met elkaar de mogelijkheden bekijken. En tegelijkertijd willen we ook duidelijk zijn in wat wel en wat niet kan. Schouder aan schouder en niet tegenover elkaar. Ander voorbeeld: De leerlingen van groep 8 van de Radboudschool hebben met hun initiatief (een klimpark) de Jeugdgemeenteraad 2017 gewonnen. De medewerkers van Groen en Spelen en de gebiedsregisseur zijn samen met de leerlingen van groep 8 in het Gemeentebos gaan kijken wat een geschikte locatie is voor hun initiatief en wat de wensen zijn. Uitgangspunt is dat het park voor alle kinderen uit Heiloo toegankelijk is maar ook veilig. De leerlingen hebben creatief meegedacht over de uitvoering en het betrekken van de omwonenden. De gemeente onderzoekt momenteel de haalbaarheid hiervan en overlegt met de school over de mogelijkheden".

Reguliere vragen en in contact met uw gebiedsregisseur
Vanzelfsprekend is de gebiedsregisseur niet de enige medewerker van de gemeente waarmee u contact kunt hebben. Zaken zoals het melden van losliggende stoeptegels of kapotte verlichting, of een hulp- of ondersteuningsvraag met het Sociaal Team, kunt u op de gebruikelijke wijze blijven doen (onder andere via telefoonnummer van het Klantcontactcentrum 072- 535 66 66). De gebiedsregisseur kunt u op veel plekken in Heiloo ontmoeten. Bijvoorbeeld bij inloop- of informatiebijeenkomsten, evenementen, bij verenigingen of scholen, een persoonlijk overleg of gewoon op de fiets. Marcel staat open voor uw ideeën, initiatieven of signalen uit uw omgeving. U kunt telefonisch of via e-mail contact met hem opnemen: 06-55305241 of marcellevering@debuch.nl. Ook kunt u Marcel vinden op Twitter: @Marcel_Levering

Snoeien van bomen onderdeel renovatie oude begraafplaats GGZ

De taxushagen groeien weer aan. Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - "De taxushagen op de oude begraafplaats op landgoed Willibrordus zijn teruggesnoeid tot het oorspronkelijke niveau. Verder gaan de medewerkers van de groenvoorziening de komende periode de bijzondere bomen en heesters onder handen nemen", vertelt Theo Kloosterman van GGZ Noord-Holland-Noord. "Het ziet er nu niet fraai uit, maar de hagen krijgen binnen twee jaar weer een groene uitstraling."

Volgens Kloosterman is het snoeien onderdeel van het project de Groene Burg van Stichting de Buitenkans. Hierbij krijgen ook de paden en de graven van de begraafplaats een opknapbeurt. Verder komen er informatieborden met namen en andere historische gegevens van de mensen die hier begraven zijn. Daarnaast krijgt de begraafplaats bio-borders, een fruitboomroute, een natuurpad en een jeu de boulesbaan. Kloosterman: "Als alles klaar is, dan zal de begraafplaats op het landgoed een oase van rust zijn en een bijzondere plek innemen. Het wordt een gedenkplaats en een plek van zingeving."

De begraafplaats op Landgoed Willibrordus deed tot 1968 dienst en wordt nu nog in stand gehouden. De Groene brug is een driejarig project waarin meerdere partijen samenwerken om het landgoed verder te vergroenen. Het project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds, de IVN en vele vrijwilligers. Alle plannen passen binnen het masterplan voor het landgoed dat een werkgroep van GGZ NHN maakt. Leden van de gemeentelijke Monumentencommissie maken deel uit van deze werkgroep.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Geslaagde vakantiereis senioren

Mooie groepsfoto om de herinnering levend te houden.

HEILOO - Stichting Welzijn Heiloo organiseerde dit jaar weer een vakantiereis voor zelfstandige senioren. De reis ging naar Hotel Het Landhuis in Oldenzaal. Het was volgens de stichting een bijzonder ontspannen, gezellige en interessante reis. De groep maakte prachtige excursies, onder andere naar Nordhorn en het Teutoburgerwald in Duitsland, naar het 'Nationaal Park de Weerribben' waar een prachtige rondvaart werd gemaakt. Tevens genoten de reizigers van de busritten door het mooie Twentse landschap. Stichting Welzijn Heiloo en alle reizigers kijken terug op een zeer geslaagde reis.

Ingezonden: uw huishoudhulp wordt mogelijk tòch vergoed!

HEILOO - Seniorenorganisatie Heiloo Egmond SHE (KBO) in Heiloo heeft onlangs een proces tegen de gemeente gewonnen. Het ging over de vermindering door de gemeente van vergoeding van huishoudhulp: van 3 naar 2 uur. De rechter stelde SHE in het gelijk; die vermindering is onrechtmatig.

Bent u ook geconfronteerd door de WMO-wetgeving met een gedwongen vermindering van het aantal te vergoeden uren? Dan is deze uitspraak van de rechter ook voor u goed nieuws. Het sociaal team van de gemeente benadert binnenkort alle cliënten die doorverwezen zijn naar de algemene schoonmaakvoorziening voor een nazorggesprek. In dit gesprek komt aan de orde of de ondersteuning voldoet. Let op dat ze u niet vergeten. Let hierbij op wat u had aan uren; dat mag niet verminderen!

Vindt u het beter dat bij dit gesprek een onafhankelijke adviseur aanwezig is, dan kunt u dit laten weten aan J. Timmerman. Maak pas een afspraak voor een nazorggesprek als deze afspraak is afgestemd, de vakantie komt er namelijk aan.

Deze brief is ingezonden door vrijwillige onafhankelijke adviseur. J. Timmerman van Seniorenvereniging Heiloo Egmond (SHE). Hij is te bereiken op 072-5336603. U kunt ook langskomen op zijn inloopspreekuur op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur, in het Trefpunt te Heiloo.

Marktconcert in de Witte kerk

HEILOO - Woensdag 2 augustus a.s tijdens het marktconcert zingt de bekende Urker bariton van de Urker mannenkoren Piet Baarssen enkele liederen uit de nostalgische bundel van Johannes de Heer. Vele ouderen zullen die tijd herinneren dat er in vele huizen van protestantse gezinnen deze liederen werden gezongen. De Zaanse organist Dub de Vries, ook wel genoemd de ambassadeur van het geestelijke lied, gaat tijdens dit marktconcert naast orgel muziek van Handel, Bach, Daluppi, Boyce, Mulder en improvisatie, deze nostalgische liederen uitvoeren. Aanvang: 12.00 uur. De toegang gratis.

Zomerklooien met boeken bij Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Kom naar de bieb met je vrienden of vriendinnen en ga samen aan de slag. Tussen 22 juli en 3 september is het zomervakantie! En dat betekent maar één ding… er is veel vrije tijd om te vullen. Doe dus ook mee met Zomerklooien, het lees- en doeprogramma bij de bibliotheek voor de jeugd. Wat houdt dat in? De bibliotheek verzamelde de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en zo de 'Zomerklooi-collectie' samengesteld om te komen ontdekken. Want dacht je dat je bij de bieb alleen boeken kunt lezen? Fout! Je kunt ze nu ook doen! Denk aan stropdassen knopen, voetbaltrucs leren en zelf stempels maken.

Wanneer?
Het zomerklooien in de bieb kan elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in de zomervakantie. En klooi thuis of op vakantie lekker verder met de speciale Zomerklooi-collectie van de bibliotheek met bijbehorende activiteiten. Door verschillende activiteiten te doen, spaar je stempels op je stempelkaart. Bij een volle stempelkaart ontvang je een Zomerklooi-diploma! En dat niet alleen, alle werken worden in de bieb aan het grote publiek getoond tijdens de grote Zomerklooi- expositie op woensdag 6 september om 15.30 uur in Bibliotheek Heiloo.

De toegang voor het Zomerklooien is vrij, aanmelden is niet nodig.

Afwijkende zomer-openingstijden Bibliotheek Heiloo
Bibliotheek Heiloo is tijdens de zomerperiode van 29 juli tot en met 26 augustus elke zaterdag gesloten. Vanaf dinsdag 29 augustus is de bibliotheek weer normaal geopend.

Reeks klassieke concerten van start

Bell Trio, die te bewonderen zijn op 11 en 13 augustus.

REGIO - De concertenreeks van The International Holland Music Sessions start deze week. Ook de Cultuurkoepel in Heiloo (eerste concert 30 juli), de Slotkapel in Egmond aan den Hoef (2 augustus) en de Dorpskerk in Castricum (11 augustus) staan in de startblokken.

Het complete programma voor deze drie locaties volgt hieronder. Kaarten voor de concerten zijn te bestellen via de website www.tihms.com. Voor Heiloo ook via www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij De Schrijverij, Bruna en de Bibliotheek, alsmede bij het VVV kantoor op het Landgoed Willibrordus. In Castricum kan men terecht bij Muziekhandel Borstlap en Huize Koningsbosch.

HEILOO (aanvang 15.00 uur; m.u.v. 29 juli).
Zaterdag 29 juli 11.00 uur: Winkelcentrum 't Loo: gratis pop-up concert.
Zondag 30 juli: Trio Sensibility (Rusland) met werken van Haydn, Sjostakovitsj en Schubert.
Zondag 6 augustus: Florian Verweij (Nederland, piano) met werken van Ljapoenov, Bach en Beethoven; Barnabás Baranyai, (Hongarije, cello) en Adam Menyhei, (Hongarije, piano) met werken van Bach, Dutilleux en Schubert.
Zondag 13 augustus: Bell Trio (Rusland) met werken van Mozart, Debussy, Mendelssohn en Sjostakovitsj.
Zondag 20 augustus: Ferhat Can Büyük, (Turkije, piano) met werken van Scarlatti, Brahms en Debussy; Luther Warren, (VS, viool) en Somi Kim, (Nieuw-Zeeland, piano) met werken van Mozart, Ysaÿe en Brahms.

EGMOND AAN DEN HOEF (aanvang 20.30 uur).
Woensdag 2 augustus: Sebastian Salvaterra (Frankrijk,piano) met werken van Beethoven, Schubert en Ravel; Eszter Kruchió, (Hongarije, viool) en Rose Chen, (Canada, piano) met werken van Mozart, Chausson en Brahms.
Woensdag 16 augustus: Leonard Fu, (Duitsland, viool) en Natsumi Ohno, (Japan, piano) met werken van Bach, Mozart en Brahms; Joseph Stiefel, (VS, piano) met werken van Bach, Adès en Beethoven.
Woensdag 30 augustus: Aliya Iskhakova, (Rusland, piano) met werken van Beethoven en Rachmaninoff; Andreas Schmalhofer, (Duitsland, cello) en Noriko Yabe, (Japan, piano) met werken van Bach, Lutoslawski en Schubert.

CASTRICUM (aanvang 20.00 uur; m.u.v. 12 augustus)
Vrijdag 11 augustus: Florian Verweij, (Nederland, piano) met werken van Ljapoenov, Bach en Beethoven; Bell Trio (Rusland) met werken van Mozart en Debussy.
Zaterdag 12 augustus 11.00 uur: Openbare Bibliotheek: gratis voorproefconcert
Vrijdag 18 augustus; Yannis Shymko, (Griekenland, piano) met werken van Bach, Brahms, Skrjabin en Gyftakis; Ágnes Márkus, (Hongarije, cello) en István Lajkó, (Hongarije, piano) met werken van Bach en Beethoven.
Vrijdag 25 augustus: Yuki Osaki, (Japan, piano) met werken van Beethoven, Ravel, Debussy en Chopin; Haruna Shinoyama, (Japan, viool) en Mana Oguchi, (Japan, piano) met werken van Paganini, Bach, Messiaen en Mozart.

Informatie politiehelikopter in een WhatsApp-groep?

HEILOO - Een bewoonster van de Oudburgerlaan heeft in de nacht van woensdag op donderdag 20 juli rond 03.00 uur twee inbrekers betrapt. De inbrekers zijn snel weggelopen. De politie en de politiehond zijn ter plaatse gekomen en een politiehelikopter werd ingezet, maar het tweetal is niet aangetroffen.

Op Facebook vroeg men zich af waarom de helikopter boven Heiloo cirkelde; werd dit in de WhatsApp-groepen van Buurtpreventie gecommuniceerd? Paul Dirks van Buurtpreventie Heiloo geeft antwoord.

"Veel actuele informatie kun je vinden op Twitter of Facebook. Indien nodig verstuurt de politie een Burgernet-bericht of verstuurt een deelnemer van Buurtpreventie, die iets gezien heeft en dus iets zinvols kan zeggen, een bericht via de Whatsapp-groep. Het is niet zinvol, om de politie te bellen met de vraag wat er aan de hand is. De meldkamer raakt dan overbelast. Het is ook niet zinvol om een vraag om informatie te plaatsen in de WhatsApp-groep van Buurtpreventie Heiloo. Dit soort vragen leiden tot veel onnodige reacties die de zinvolle berichten ondersneeuwen. Hier worden deelnemers die dit soort berichten plaatsen op aangesproken door de beheerders van Buurtpreventie Heiloo. Korte, bondige en zinvolle informatie staat centraal in de WhatsApp-groep."

Een fiets die is achtergelaten, is dat wat voor de WhatsApp-groep? Als ik mijn kind kwijt ben, plaats ik dit dan ook hierin? En: kan een inbreker ook in een WhatsApp-groep zitten? Voor alle antwoorden, lees het artikel op www.uitkijkpost.nl.

Vakantie bij Buitenschoolse opvang Kits Oonlie

HEILOO - Vakantie is feest! Niets hoeven en lekker kunnen doen waar je zin in hebt. Maar ook in de vakantie is het leuk om met leeftijdsgenoten op te kunnen trekken. Tijdens de zomervakantie staan alle activiteiten in het teken van de wereld. Het volledige activiteitenprogramma vindt u op de website van Kits Oonlie.

Voor alle kinderen zijn er verschillende vakantiepakketten mogelijk, waarbij er gekozen kan worden voor opvang voor elke vakantie, zes weken vakantie of flexibele afname. Heeft u eigenlijk geen opvang nodig, maar vindt u het leuk om uw kind mee te laten genieten van de activiteiten, dan kunt u uw kind(eren) ook per dag, week of per vakantie aanmelden. Kortom, alles is mogelijk!

Uiteraard wordt er ook tijdens de schoolweken buitenschoolse opvang geboden aan de De Hucht in Heiloo. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Kits Oonlie door te bellen naar 072-5323576.

De Eethoek voorzien van een nieuwe reclamezuil

Het frietjesontwerp, gemaakt door Didi Boersen, Femke Scheepstra, Raisa Kerst, Nick Drost en Jamie Ranzijn.

HEILOO - Afgelopen week werd de Eethoek verrast met een nieuwe reclamezuil, gemaakt door kinderen van groep 7 van de Willibrordschool. Ed, de baas van De Eethoek, had aan groep 7 gevraagd of zij een nieuw ontwerp voor zijn snackbar wilden maken. Enthousiast ging de klas in groepjes aan het werk en elk groepje maakte zijn eigen creatie. Toen de beelden klaar waren, werd er reclame gemaakt en tenslotte mocht Ed zelf kiezen welk beeld bij De Eethoek kwam te staan. Er waren 3 verschillende beelden: een frietje, een hamburger en een milkshake. Ed koos uiteindelijk voor het frietjesontwerp. Het frietje heeft nu een mooi plekje gekregen in De Eethoek. De Eethoek is gevestigd in winkelcentrum Het Hoekstuk en is elke dag geopend van 11.00 tot 21.00 uur.

Beachtennis bij TC Heiloo United

Een paar leden genieten van de beachtennisbaan. Foto: .

HEILOO - Deze zomer heeft TC Heiloo United de zogenaamde minibaan tijdelijk omgetoverd tot een heus beachtennisveld. Met hulp van GP Groot, de andere jubilaris uit het dorp, is maar liefst 30 kuub zand op de baan gestort. De hele zomer kan het veld worden gebruikt.

Beachtennis is een heel andere sport dan regulier tennis, en heel leuk om te doen. Bij beachtennis gebruikt u een ander racket en een andere bal. Deze materialen zijn op vertoon van een ledenpas in de kantine van TC Heiloo United verkrijgbaar. De spelregels voor beachtennis zijn hier ook beschikbaar. Iedereen die beachtennis een keer wil proberen is welkom. De enige voorwaarde is dat er ook een lid van TC Heiloo United meedoet. Jeugdleden kunnen dus ook vrienden en vriendinnen meenemen!

TC Heiloo United draait na alle festiviteiten van de afgelopen weken gewoon door deze zomer. De kantine is de hele week geopend en de racketochtenden en -avonden gaan gewoon door. Na de zomer worden weer kennismakingsactiviteiten georganiseerd. U bent overigens ook deze zomer van harte welkom op het park aan De Dors. Voor meer informatie over tennis bij TCHU kijkt u op www.tcheiloounited.nl.

Geslaagden zwembad Loos gaan met een diploma de vakantie in

De trotse geslaagden. .

HEILOO - De leerlingen van zwembad Loos hebben woensdagavond 19 juli voor de laatste keer dit zwemseizoen afgezwommen voor het A-, B-, of C-diploma. De verplichte banen en vaardigheden werden zonder probleem gezwommen. Vooral het onderwaterzwemmen sprong er deze keer boven-, of eigenlijk onder-, uit. Met een groot applaus lieten de supporters horen dat de diploma's dik verdiend waren.

Eerder deze week was er een klein examen voor het Kikker- en Teddybeer-diploma in eigen bad. Daar hebben de jongste leerlingen laten zien hoeveel plezier ze al in het water beleven. Ook hier is iedereen trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan. Nu maar hopen op een mooie zomer zodat iedereen volop van het diploma kan gaan genieten!

De geslaagden zijn;
Diploma A: Joris Berghuijs, Guus van Binsbergen, Josefien Buys, Valentijn Faber, Loes Grapendaal, Jelle Hes, Yme Hoogeveen, Sven de Jong, Saar Korver, Nick Kunst, Jennifer McFarland, Jelka Meijer, Dean Mizee, Lisa Molenkamp, Loïs Pater, Nela van Schagen, Saar Schermer, Imke Schlaman, Huub Stroes, Marijn Ton, Diego de Vrijer, Daan Weijer, Pien Wolterbeek.
Diploma B: Nova de Bruijne, Lieve Kesselaar, Levi Lahat, Epke Leegwater, Roan Leguijt, Robine Schotvanger, Liz van Veen.
Diploma C: Riemer van Beek, Pippa van Beek, Martijn Oort, Pascalle Smal, Joyce Smit.
Kikker: Sam van den Akker.
Teddybeer: Tycho van der Veldt, Amélie Visser, Nina Tam, Isa Glorie, Alle Heijna.

Petitie Laat me staan!

Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Op de foto overhandigt Ron de Haan, voorzitter van het Raadsspreekuur, geflankeerd door CDA-raadslid Gerrit Branderhorst, de petitie Laat me staan. Hierop staan vierhonderd handtekeningen van bewoners rond het Toonbeeld-gebouw in Castricum.

Ron overhandigt deze aan wethouder Marcel Steeman (rechts) met naast hem wethouder Rob Schijf. Ook zijn er ruim honderd tekeningen aangeboden van de twaalf bomen, die gemaakt zijn door leerlingen van de Juliana van Stolbergschool.

In verband met de nieuwbouwplannen voor het project 'Juliaan' aan de Juliana van Stolbergstraat in Castricum dreigen twaalf gezonde monumentale populieren te worden gekapt. Aan de singel op de Jan van Nassaustraat zijn dit beeldbepalende bomen - dragers van de groene uitstraling van de buurt. Daarnaast zijn zij belangrijk in het foerageergebied voor de hier voorkomende beschermde vleermuissoorten.

Tijdens de herziening van het bestemmingsplan is bepaald om de bomen te behouden. In alle noodzakelijke onderzoeken is ervan uitgegaan dat de bomen blijven bestaan (bijvoorbeeld voor fauna- en flora-onderzoek). Het doel van de petitie is dan ook om de twaalf populieren op de Jan van Nassausingel te behouden.

Landelijke aandacht voor project 'Turn-Over'

Initiatiefnemer Joeri Peperkamp wordt gefilmd. Foto: Margreeth Anema

CASTRICUM - Op woensdagochtend 19 juli trainden tien jongens van project Turn-Over op de Castricumse Rugbyclub. Dit deden zij ditmaal onder de belangstelling van de landelijke media: de NOS kwam opnames maken voor het journaal en voor radio 1. Het item werd vrijdagavond 21 juli uitgezonden.

Het doel van het project is het aanbieden van een intensieve trainingsstage aan jongeren met een achterstand tot de arbeidsmarkt. De jongeren komen bijvoorbeeld uit het criminele circuit of zijn voortijdig gestopt met school. Tijdens het project worden zij ook op persoonlijk vlak gestimuleerd. Ze krijgen weer regelmaat en moeten zich presenteren aan toekomstige werkgevers. Zij kunnen namelijk na het project gelijk aan de slag bij werkgevers die zich ook gelieerd hebben aan Turn-Over.

Esther Hollenberg, directeur van stichting Turn-Over: "De succesvolle uitstroom bij Turn-Over is meer dan 80%, dit in tegenstelling tot andere projecten waar de uitstroom slechts 35% is. Het project werkt dus fantastisch." Joeri Peperkamp, geboren in Heiloo en de initiatiefnemer van Turn-Over vult aan: "Rugby doe je met elkaar, je leert incasseren, teamplayen en dat is belangrijk voor deze doelgroep. De knop moet om." Er is intensief contact met de ouders en de instanties waar de jongens mee te maken hebben. Een keertje overslaan om uit te slapen is er niet bij voor de jongens; dan komt Joeri ze persoonlijk uit hun bed halen.

Tekst: Margreeth Anema

Open duintuin natuurtuin de Doornduyn 2017

CASTRICUM - Er zijn weer open dagen in de duintuin natuurtuin de Doornduyn 2017. De open dagen zijn gekoppeld aan verschillende thema's. Op 30 juli is het thema vaste planten, op 27 augustus bestaat het thema o.a. uit Hosta en Phlox en op 24 september bestaat het thema o.a. uit bollen en knollen wortelstokjes. Ook kunt u wandelen in de natuurduintuin van 2,5 hectare. Het is weer de moeite waard om een kijkje te nemen. Ook groepen (vanaf 10 personen) kunnen een afspraak maken. Voor een rondleiding, koffie/thee en wat lekkers en de entree samen betaalt u dan € 7,50 p.p. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.doornduyn.nl of een e-mail sturen naar info@doornduyn.nl. Duinweg 2, 1901 ML Castricum Bakkum-Noord.

                                

Timmerdorp Egmond aan den Hoef in volle gang

Jonge bouwers op de foto.

EGMOND AAN DEN HOEF - Het is weer timmerdorp tijd! De vakantie is weer begonnen en dus is er weer Timmerdorp in Egmond aan den Hoef. De hele week hebben ruim 120 kinderen met veel inzet en plezier gesleept, gezaagd en getimmerd aan hun bouwfantasieën op het thema: 'Vakantiedorp'.

Het resultaat kan bewonderd worden op donderdagavond 27 juli van 19.00 uur tot 20.30 uur. Er is dan ook een traditionele vrijmarkt en u kunt meedoen met de speciale spelletjes die bedacht zijn door de kinderen. Voor meer informatie en voor foto's: www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl.

Feestelijke opening beweegschoolplein Juliana van Stolbergschool

Burgemeester Toon Mans en directeur Carla Riethorst in gesprek na de feestelijke opening. Foto: Annemieke Ederzeel

CASTRICUM – Donderdag 13 juli was de officiële opening van het beweegschoolplein van de Juliana van Stolbergschool. Burgemeester Mans kwam langs om het plein feestelijk te openen.

Tweehonderd kinderen zongen uit volle borst het schoollied mee. Vervolgens konden ze met zijn allen spelen. De kinderen uit de buurt mogen na schooltijd ook gebruikmaken van het beweegschoolplein; een prachtige dubbelfunctie dus.

Echtpaar Schootemeijer 70 jaar getrouwd

Het echtpaar Schootemeijer. Foto: Anne-Marie Sjardin

CASTRICUM - Op 12 juli vierde het echtpaar Schootemeijer hun platina huwelijk - een bijzondere gebeurtenis! In Nederland zijn er ongeveer honderd echtparen die dit heugelijke feit ook hebben kunnen meemaken. Burgemeester Mans vertelt enthousiast: "Ik heb dit, in de zes jaar dat ik burgemeester ben, pas drie keer eerder meegemaakt. 70 jaar getrouwd zijn is bijzonder en daar mag zeker bij worden stilgestaan. De koning heeft bloemen gestuurd en wanneer deze uitgebloeid zijn, stuurt de gemeente Castricum een verse bos."

Bak'm; Natuurlijk met aandacht - geopend vanaf 18 juli

Kraam van Bak'm op jubileum van De Oude Keuken. Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Bak'm is de nieuwe ambachtelijke bakker op landgoed Duin en Bosch. Bak'm maakt brood, koek en taart, met liefde en aandacht. Er wordt gewerkt met natuurlijke grondstoffen en een eigen desem. Klanten kunnen over de schouders van de bakkers mee kijken. Alle producten worden op locatie gemaakt. Bak'm neemt ook de tijd: voor het lange rijsproces, voor de klanten en de mensen met wie ze werkt.

Sinds 18 juli is Bak'm geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 7.30 uur tot 17.00 uur. De geur van vers gebakken brood, koek en taart verspreidt zich dan al vroeg in de ochtend over het landgoed. Voor de bewoners en bezoekers op het landgoed en ook voor inwoners van Bakkum is het een mooie en vooral lekkere aanvulling op de bestaande voorzieningen.

Bak'm is een voortzetting van de succesvolle dagactiviteit Bakk'm van Reakt, specialist in maatschappelijke participatie. Hierbij maken cliënten van Reakt, GGZ Dijk en Duin en daarbuiten onder begeleiding van vrijwilligers en Annemie Kolgen (Reakt) koek en taart terwijl zij werken aan hun herstel en ontwikkeling.

In de nieuwe opzet gaat Dominique Omes samenwerken met Reakt. Dominique gaat zich vooral bezig houden met het ondernemersdeel en het bakken van brood en Reakt krijgt daardoor meer tijd voor de begeleiding van de cliënten. Voor de cliënten ontstaan er meer afwisselende werkzaamheden.

Meer weten? Kijk op de website: www.bakm.nl of stuur een e-mail met uw vraag naar info@bakm.nl.

Ondernemend leren met eigen fruitkraam

De leerlingen staan trots voor hun fruitkraam. Foto: Anne-Marie Sjardin

CASTRICUM - Na de zomervakantie heeft basisschool Visser 't Hooft in Castricum een eigen fruitkraam. Leerlingen kunnen voor hun '10-uurtje' vers fruit kopen. Op de laatste schooldag voor de vakantie konden de leerlingen en hun ouders alvast voorproeven. De meloenen en mango's vlogen de kraam uit en werden met veel smaak opgegeten.

Ondernemend leren
Directeur Els Kok-van Dam vertelt enthousiast over dit project: "De leerlingen leren met het opzetten van de fruitkraam het ondernemen meteen in praktijk te brengen. De kinderen gaan ondervinden hoe ze het fruit het beste kunnen verkopen, welk fruit populair is en hoe het fruit het beste gesneden kan worden, en wat voor een betaalsysteem er het beste kan worden opgezet."

Ze gaat verder: "Ook wordt er van de leerlingen verwacht creatief te zijn in hun verkoop en respectvol met hun klanten om te gaan. Hun talenten worden echt aangesproken om een succes te maken van de fruitverkoop", vervolgt de heer Hafez, de fruitleverancier. De fruitverkoop sluit aan bij de kernwaarden van Visser 't Hooft: Creatief, Talentontwikkeling, Ondernemend leren en Respect, waarmee wij onze leerlingen hun eigen CREATOR laten zijn. Want als CREATOR kun je ontdekken wie je bent en wat je kunt!"

Bron en foto: basisschool Visser 't Hooft

Goed uitgerust op pad; eerst nog even langs Pauw recreatie

Bij Pauw recreatie kunt u terecht voor al uw kampeeraccessoires. .

HEERHUGOWAARD - Eindelijk, de scholen hebben dit weekend hun deuren gesloten. Daarmee is de vakantieperiode echt van start gegaan. Voor veel kampeerders staat, nu of binnen enkele weken, een vertrek naar zonniger oorden op het programma.

Ook op de camping is een goede en complete uitrusting gewenst. Dat betekent de juiste zomerkleding en badkleding meenemen en ook alle kampeerzaken in en rondom de tent, caravan of camper mogen dus weer worden aangevuld. Vergeet ook niet een paar comfortabele wandelschoenen of misschien een multifunctionele gasbarbecue.

.

Bij Pauw recreatie in Heerhugowaard vindt u al dat soort artikelen te kust en te keur. Naast 1001 kampeeraccessoires kunt in het 12.000 vierkante meter grote 'kampeerwinkelcentrum' terecht voor outdoorartikelen, wandelsportartikelen en een zeer uitgebreide collectie zomer-, strand- en zwemkleding. Daarnaast bent u er voor de aankoop van een nieuwe kampeertent, vouwwagen of caravan natuurlijk op het juiste adres. Wij heten u graag van harte welkom op de Caravanboulevard in Heerhugowaard. Zie ook www.pauwrecreatie.nl.