De Uitkijkpost

28 januari 2015

De Uitkijkpost 28 januari 2015


Oratoriumkoor zoekt junioren voor Matthäus Passion

Foto Kees Hooijboer

HEILOO- Het Oratoriumkoor Heiloo is op zoek naar junioren die mee willen zingen in de Matthäus Passion. Op vrijdag 20 maart wordt dit prachtige passiestuk van Bach uitgevoerd in de Ter Coulsterkerk.

Enkele jaren geleden heeft het Oratoriumkoor het initiatief genomen een groep kinderen op te leiden om mee te doen in concerten onder de naam 'Junioratorium'. Voorafgaand aan het Weihnachts Oratorium in december 2014 trad het met veel succes op met het zingen van een Motet van Bach. Nu wordt er geoefend op de Matthäus Passion. Junioren, vanaf 7/8 jaar, die ook wel eens willen zingen met een groot koor en orkest onder leiding van een professionele dirigent en die bovendien hoog kunnen zingen, worden uitgenodigd zich aan te melden. ,,Het is een fantastische ervaring om hier aan mee te doen", zegt een van de meisjes die al wat langer meezingt. Informatie en aanmeldingen via junioratorium@oratoriumkoorheiloo.nl of via tel.                 06-12817972 en/of 06-50451010. Het is voor de achtste keer dat het Oratoriumkoor de Matthäus Passion in Heiloo ten gehore brengt. Het koor staat weer onder leiding van Paul Waerts, soliste is onder andere mezzosopraan Maartje de Lint, afkomstig uit Heiloo. Het Promenade Orkest begeleidt de zangers.

Onderschrift foto: Bij de uitvoering van het Weihnachts Oratorium zongen junioren samen met senioren van het koor een Mottet van Bach.        

Meester Dirk is 'Dirk teur' van de Springschans

HEILOO - Het afscheid van Francis Schruer als directeur van obs de Springschans vond plaats in de luwte van de zomervakantie van het afgelopen jaar. Ze is sinds september vorig jaar werkzaam op een basisschool in Blokker. Haar opvolger in Heiloo is Dirk Brinkhuis (58).

Zaankanter Brinkhuis heeft 25 jaar voor de klas gestaan en was de laatste 12 jaar directeur, waarvan vijf jaar op De Paltrok in Uitgeest. Die school is inmiddels opgeheven. ,,Het leerlingenaantal was teruggelopen tot veertien, er was alleen nog een groep 8." Qua tijd kon hij het directeurschap bij De Paltrok dan ook goed combineren met een baan bij de Nederlandse Kindertheaterschool in Purmerend, een naschoolse activiteitenclub voor kinderen van 8 tot 18 jaar. ,,Een mooie combinatie!"

Na de sluiting ging Brinkhuis op zoek naar een nieuwe school; hij stond overal voor open. Het werd de Springschans in Heiloo, waar hij de eerste twee maanden als waarnemend directeur aan de slag ging. De eerste kennismaking gaf hem een goed gevoel. ,,Ik trof een ijzersterk team aan, mensen die daar goede dingen doen." Hij belandde in een voor hem herkenbare sfeer. ,,Want op elke school zijn er ook altijd wel een aantal punten die meer aandacht vragen. Ik wil een directeur zijn voor alle leerkrachten, kinderen en ouders. Duidelijkheid scheppen, verbanden terugbrengen tot de basis. Kinderen moeten vooral de ruimte krijgen om (on)mogelijkheden te ontdekken. Fouten zijn wel erg, 'fouten maken', mits ervan geleerd wordt, niet!"

In een brief aan alle ouders schreef Brinkhuis geïnspireerd te zijn door Janusz Korczak, een Poolse arts en pedagoog die directeur was van een weeshuis voor Joodse kinderen. ,,Hij zag kinderen als volwaardige mensen en ging vanuit dit principe met hen om. In 1919 schreef hij zijn 'Grondwet voor de rechten van een kind', als een van de eersten die opkwamen voor de rechten van kinderen." Het doel van opvoeding, waar onderwijs deel van uit maakt, volgens Brinkhuis: ,,Dat is kinderen leren zelf verantwoording te nemen, het gevoel geven dat ze gezien en gehoord mogen worden, dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Of ze nu wel of niet goed kunnen leren, uiteindelijk komen ze er wel!"

Collecte van de Hersenstichting

HEILOO - Van 2 tot en met 7 februari collecteert de Hersenstichting in Heiloo.

Hersenaandoeningen zoals beroerte, hersenletsel, autisme, dementie, hersentumor en de ziekte van Parkinson; één op de vier mensen krijgt er ooit in zijn/haar leven mee te maken. De opbrengst van de collecte gaat naar wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Daar is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant of doneer via een sms : 4333, HS 1 (1 euro), HS 2 (2 euro), enzovoort, of via IBAN: NL 18INGB 0000 000 860, ten name van de Hersenstichting Nederland, Den Haag. Meer informatie op www.hersenstichting.nl.

10 vragen aan …. Maikel Maduro

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Stel uzelf kort aan de lezers voor:

Ik ben Maikel Maduro, 22 jaar en woon in Heiloo. Creatief bezig zijn is waar ik voor leef, daarom ben al tien jaar vrijwilliger bij Stichting welzijn Jeugd en Jongeren Heiloo.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Alkmaar en getogen in Heiloo. Hoewel het niet het eerste huis is in Heiloo, heb ik de meeste herinneringen aan het huis waarin ik nu woon, in Ypestein.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Ik krijg vaak te horen dat ik veel hobby's heb. Daar kan ik me nu wel in vinden, aangezien ik het enorm druk zou hebben als ik van mijn hobby's mijn werk zou maken. Toch denk ik dat ik dan enorm actief zou zijn op gebied van activiteiten en events, omdat ik hier al mijn hobby's in kwijt kan. Neem bijvoorbeeld Spooktocht Heiloo; negen maanden voorbereiding, Grafisch werk, creatief aan de slag, decor bouwen, theater, muziek maken… ik kan er van alles in kwijt!

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Ellen Degeneres. Ik vind haar een prachtig persoon vanwege haar humor, haar betrokkenheid en haar kijk op de wereld. Voor de mensen die haar niet kennen, zoek haar op. Ze zal zorgen voor een glimlach op je gezicht!

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Mijn mooiste jeugdherinnering is de dag dat ik een brief op mijn kamer vond met een uitnodiging voor de denktank. Ik geloof dat ik 11 jaar was, en de vele pesterijen en weinig vriendjes maakten me erg gesloten en op mezelf. Ik was altijd te vinden op mijn -niet al te nette- slaapkamer. Na het vinden van de brief meldde ik me aan voor deze groep, want het leek me best leuk om nieuwe vrienden maken et cetera. Bij de eerste bijeenkomst hield ik voor de burgemeester en wethouders een presentatie, ik mocht me bemoeien met een nieuwe jongerenwebsite en ik kwam in aanraking met Tienercentrum Tendenz en Jongerencentrum Bukbuk. Het openen van die brief heeft mijn leven omgegooid en tot de dag van vandaag ben ik daar erg blij om.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Het Brunogebouw (Tendenz & Bukbuk). Hier ben ik nu tien jaar vrijwilliger en daar ben ik trots op. Mijn inzet daar heeft ervoor gezorgd dat ik vandaag de dag heel sociaal ben; het heeft me laten inzien dat muziek maken mijn uitlaatklep is. Maar nog belangrijker: daar heb ik mijn vrienden gevonden.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Misschien is het beter om mij te laten slapen. Ik word niet graag wakker gemaakt, maar als het dan moet, mag je me wel wakker maken voor een droombaan!
Maar serieus, laat me maar lekker slapen.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

'Er zijn vele obstakels in het leven. Probeer ze niet allemaal te passeren, maar neem er ook een paar met je mee.' Dit advies heeft me bewust gemaakt van de manier waarop ik (en vele anderen) omga met tegenslagen.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Ik krijg vaak te horen dat ik goed bezig ben, de meeste mensen kennen mij via één van de vele vrijwilligersactiviteiten die ik doe. Ik vind het leuk om met anderen te werken en hen te helpen hun doel te bereiken. Maar wat de meesten niet weten is dat ik het vaak lastig vind om mijn eigen doelen te behalen.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik zou in Heiloo graag meer samenhang willen zien. Mensen die gezamenlijk werken aan creatieve projecten waar een ieder aan mee kan doen! Gezamenlijk kunnen we heel wat mooie dingen opzetten, dus daar zou ik als burgemeester naar toe willen werken.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: Sam en Falko hebben mij gevraagd: wat is het eerstvolgende toffe evenement?

Ik ben veel bezig met activiteiten, theater, feesten et cetera. Maar ik 'werk eraan mee', ze zijn niet van mij. Ik heb vijf jaar geleden een eigen activiteit mogen starten, wat is uitgegroeid in een fantastisch dorpsevenement. Dit doe ik nu samen met vier topvrienden en we noemen het 'ons kindje', omdat we er negen maanden mee bezig zijn. Ondanks dat we nog even moeten wachten tot oktober is Spooktocht Heiloo is voor mij het eerstvolgende toffe evenement.

• Ik nomineer voor de volgende 'Tien vragen aan' Savannah Huisman. Deze vrolijke vriendin van me geniet van het leven. Hoewel ik vroeger dagelijks bij haar op de bank te vinden was, zie ik haar nu heel weinig omdat ik meer in het jongerencentrum te vinden ben. Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: Hoe ziet jouw leven eruit over tien jaar?

Kai Thai Food een jaar in Stationscentrum

Foto Carolien Breed

Kai Thai Food een jaar in Stationscentrum

HEILOO – In augustus 2012 maakte Heiloo kennis met Kai Thai Food. Kai en Koos Speetjens stonden ruim anderhalf jaar op de standplaats bij 't Loo met authentieke Thaise gerechten. Inmiddels is Kai Thai Food alweer een jaar (sinds 3 januari 2014) in het Stationscentrum gevestigd, in de winkel aan Stationsplein 47a, pal tegenover het station.

De verhuizing was voor Kai en Koos een sprong in het diepe, onzeker of liefhebbers van Thais eten Kai Thai Food ook in het Stationscentrum zouden vinden. Die vrees bleek ongegrond! Velen weten inmiddels dat je hier -de winkel is ingericht met een klein zithoekje- van dinsdag tot en met zondag (van 12.00 tot 20.00 uur) terecht kunt voor smakelijke huisgemaakte Thaise maaltijden. Afhalen (ook op bestelling) of desgewenst meteen gebruiken. Met keuze uit tal van Thaise kip-, garnalen- en rundvleesgerechten en diverse groente- en rijstgerechten (van mild tot pittig).

,,We zijn heel blij met deze locatie", vertelt Koos trots een jaar na de verhuizing. Want behalve een vaste klantenkring weten ook steeds meer nieuwe eetgasten Kai Thai Food te vinden. De aanloop is enorm toegenomen. Kai staat al voor dag en dauw op om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. De onderlinge taakverdeling is nog hetzelfde gebleven; Kai zwaait de scepter in de keuken, koken is haar passie. En Koos assisteert haar bij alle kookvoorbereidingen, maar is op z'n best als gastheer in de winkel; op de drukke momenten bijgestaan door familie. Kai Thai Food verzorgt ook catering.

Stationsplein 47a in Heiloo, tel. 072 – 5391065, www.kaithaifood.nl.

Barndance in Ter Coulster Kerk

HEILOO De Engelse kerk houdt op zaterdag 31 januari van 19.00 tot 22.00 uur een Barndance in de Ter Coulster Kerk aan de Holleweg in Heiloo.

Het belooft -net als vorig jaar- een leuke avond te worden; met Schotse, Ierse en Engelse volksdansen waaraan jong en oud mee kan doen. De avond staat onder leiding van Carieke Pol uit Groningen die als 'caller' de verschillende dansen uitlegt en demonstreert. Bij deelname is ervaring niet nodig; het gaat om het plezier. De ruimte in de koffiezaal van de kerk is beperkt dus graag tijdig reserveren via barndance@christchurch.nl (volwassenen €7,50, kinderen van 6 tot 16 €2,50 en tot en met 5 jaar gratis). Christ Church Heiloo is een internationale Anglicaanse gemeente die al sinds 1990 bij elkaar komt. De huidige dominee, Francis Blight, woont sinds november 2012 met zijn familie in Ypestein.

Voor verdere informatie www.christchurch-heiloo.nl of tel. 072-5338519 of 072-5315023, francisblight@christchurch.nl

Boekenmarkt Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 31 januari van 10.00 tot 13.00 uur is er de maandelijkse boekenmarkt in het Trefpunt, aan de Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. De entree is gratis. De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor sociaal culturele activiteiten en goede doelen. Als u nog boeken en platen heeft, die u kwijt wilt, kunt u ze altijd naar het Trefpunt in Heiloo brengen, dat op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur open is. U kunt ook bellen, tel. 072-5331297, dan wordt een afspraak gemaakt om ze op te halen.

25 jaar dagverzorging Het Buitenhuis

Joke Kraakman, Marieke Schwüste, Cobi Walgemoed en Margriet Klazinga.

HEILOO - 23 januari 1990 was de startdatum van de dagverzorging Het Buitenhuis in Overkerck in Heiloo. Dit is een AWBZ voorziening voor nog thuiswonende ouderen, die door allerlei oorzaken, zoals lichamelijke beperkingen, psychosociale problemen et cetera, begeleiding nodig hebben. Ook ter ontlasting van de mantelzorg en als overbrugging tot opname in een verpleeg- of verzorgingshuis. Nu -in 2015- bestaat de dagverzorging nog steeds en voorziet nog altijd in een duidelijke behoefte. Beroepskrachten en vrijwilligers doen hun best om de bezoekers van de dagverzorging een prettige dag te bezorgen. Dit werd en wordt zeer gewaardeerd. Het 25-jarig jubileum is in kleine kring gevierd. Twee vrijwilligers, die vanaf de startdatum in 1990 actief zijn voor de dagverzorging, zijn bij die gelegenheid in het zonnetje gezet; Cobi Walgemoed en Marieke Schwüste zetten zich als zeer trouwe vrijwilligers al die jaren volledig in.

Speelgoedparcours in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Zaterdag 31 januari van 10.00 tot 14.00 uur houdt Bibliotheek Heiloo een Speelgoedparcours, verzorgd door de vrijwilligers van Speelotheek Heiloo. Deze keer staan de Nationale Voorleesdagen centraal. Het wordt een gezellige zaterdag in de bibliotheek voor kinderen én hun ouders/oppas.

Toegang is vrij. Kinderen van 0 tot 6 jaar, worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, nog tot 1 februari, gratis ingeschreven als lid van Bibliotheek Heiloo. Ieder nieuw peuter- en kleuterlid ontvangt ook een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt).

Autoschadespecialist P. Zonneveld

Rijksweg 49c, 1906 BD Limmen, tel 072-5053300, www.zonneveld-autoschade.nl, e-mail: info@zonneveld-autoschade.nl.

LIMMEN – Dit jaar bestaat Autoschadespecialist P. Zonneveld 40 jaar. Het autoschadebedrijf, opgericht in 1975 door Piet Zonneveld, was in de beginjaren gevestigd aan de Soomerwegh in Castricum. Eind jaren '80 verhuisde het bedrijf naar de Rijksweg in Limmen om in 1997 neer te strijken op de huidige locatie, ook aan de Rijksweg.

In vier decennia is Zonneveld autoschade uitgegroeid tot een gerenommeerd en (h)echt familiebedrijf, waar kwaliteit op nummer één staat. Schoonzoon Jan Jaap Lamberts, werkt sinds 1989 in de werkplaats als gediplomeerd autoschadespecialist. In 1998 kwam zoon Peter Zonneveld in de zaak. Hij heeft een commercieel economische achtergrond (Heao) en heeft voordien onder andere werkervaring opgedaan in de autobranche. Begin 2007 droeg Piet Zonneveld het stokje over aan Peter en Jan Jaap.

Peter handelt al het 'papierwerk' af en houdt zich bezig met de bedrijfseconomische kanten van het bedrijf. De technische zaken van autoherstel laat hij met een gerust hart over aan Jan Jaap en de expertise van het ervaren team in de werkplaats. Peronne Lamberts-Zonneveld verzorgt van jongs af aan de administratie. Vader Piet en moeder Lucy zijn weliswaar met 'pensioen', ze zijn nog altijd nauw bij de zaak betrokken en verrichten met groot plezier allerlei hand- en spandiensten.

Het complete team van Autoschadespecialist P. Zonneveld is inmiddels acht man sterk en zeer goed op elkaar ingespeeld. Het loopt er als een goed geoliede machine. Autoschadespecialist P. Zonneveld is aangesloten bij de brancheorganisatie Focwa die waakt over de kwaliteit.

Hoogwaardige kwaliteit wordt nog beter geborgd met het nieuwste ISO-certificaat Hiqure, waarop Autoschadespecialist P. Zonneveld met recht trots is. Peter legt uit: ,,Dit certificaat, dat je kunt zien als de Oscar voor de autoschadebranche, garandeert dat elke vorm van autoschade volgens de fabrieksnormen gerepareerd wordt. Er zijn in heel Nederland maar veertig autoschadebedrijven met het Hiqure certificaat; in deze regio zijn wij de enige!" De werkplaats is uitgerust met de modernste apparatuur.

Autoschadespecialist P. Zonneveld geniet het volste vertrouwen van veruit de meeste autoverzekeringsmaatschappijen en heeft ook daar een goede en betrouwbare naam. Het Limmer autoschadebedrijf werkt bovendien op een collegiale manier samen met tal van garagebedrijven uit de regio Limmen, Akersloot, Uitgeest, Heilooen de Egmonden. ,,Bij schade aan een auto wordt de eigenaar na overhandiging van het schadeformulier van begin tot einde ontlast. Al het verdere papierwerk wordt door ons afgehandeld. Indien gewenst stellen wij een leenauto beschikbaar. Het mooiste moment voor ons is als de auto helemaal hersteld en glanzend de werkplaats uitrijdt. De eigenaar hoeft de auto alleen maar op te halen; met vier jaar Focwa-garantie op de hele reparatie plus overname van de fabrieksgarantie!"

Winnaars kleurwedstrijd naar Prinses Pip in De Beun

HEILOO - Voor de basisscholen in Heiloo en Limmen heeft Jeugdtheater Heiloo een kleurwedstrijd uitgeschreven. Per school kon er één prijs (twee kaarten) worden gewonnen.

De meest prachtige en originele kleurplaten zijn binnen gekomen en een strenge doch rechtvaardige jury heeft de inzendingen beoordeeld. De winnaars hebben via hun school bericht ontvangen en de gewonnen kaartjes kunnen bij Theater de Beun worden opgehaald.

Jeugdtehater Heiloo wenst de winnaars veel plezier bij Prinses Pip op 31 januari of 1 februari in Theater de Beun.

Collecte voor meer en grotere natuurgebieden

HEILOO - In de week van 9 februari tot en met 14 februari houdt Natuurmonumenten een collectie voor de aankoop van natuurgebieden om bedreigde diersoorten te helpen.

Veel diersoorten zijn afhankelijk van leefgebieden die momenteel te klein of te versnipperd zijn. Door natuurgebieden met elkaar te verbinden en te vergroten hebben zij meer kans om te overleven. Nog maar vijftien procent van Nederland bestaat uit natuurgebieden. Coert Zuurbier is wijkcoördinator voor een groot deel van Heiloo. ,,De natuur in mijn eigen omgeving inspireert me het meest. Daarom organiseer ik de collecte voor Natuurmonumenten in Heiloo. Met het geld kunnen nieuwe natuurgebieden worden aangekocht om kwetsbare soorten meer overlevingskans te geven. Zo krijgen we meer en betere natuur."

Winnaars kleurwedstrijd gratis naar Prinses Pip in De Beun

HEILOO - Voor de basisscholen in Heiloo en Limmen heeft Jeugdtheater Heiloo een kleurwedstrijd uitgeschreven.

Per school kon er één prijs (twee kaarten) voor de voorstelling Prinses Pip worden gewonnen. De meest prachtige en originele kleurplaten zijn binnengekomen en een strenge doch rechtvaardige jury heeft de inzendingen beoordeeld. De winnaars hebben via hun school bericht ontvangen en de gewonnen kaartjes kunnen bij theater De Beun worden opgehaald. Jeugdtheater Heiloo wenst de winnaars veel plezier bij Prinses Pip op 31 januari of 1 februari in theater De Beun.

Geslaagd optreden Donna Musica

HEILOO - Stoelen tekort afgelopen zaterdag bij het concert van Donna Musica in de Cultuurkoepel Heiloo. Op de laatste avond van de expositie 1Boom verzorgde het viool-cello duo, Donna Musica, een geslaagd optreden met licht-klassieke muziek en melancholieke tango's.

Vóór de pauze speelden violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam afwisselend de vier delen uit De vier jaargetijden van Vivaldi èn van de Argentijnse tangomeester, Ástor Piazzolla. Na de pauze speelden de Donna's met veel passie de bekende Tango van de Spaanse componist, Isaac Albéniz en vier prachtige tango's van Piazzolla, waaronder het beroemde Adiós Noniño. Als toegift verraste Donna Musica de bezoekers met 'Het dorp', bekend van Wim Sonneveld

Winkelhof 't Loo in winterse sferen: It Giet Oan!

HEILOO - Het thema van LOOCALS Februari is Elfstedenkoorts. Ondanks dat het er niet uitziet dat de koorts in werkelijkheid zal toeslaan, zal in Winkelhof 't Loo de eerste week van februari toch een licht virus woeden. Het winkelcentrum wordt aangekleed met Friese thema's; op de LOOCALS op zaterdag 7 februari loopt er een heus dweilorkest en wordt de consument getrakteerd op Friese specialiteiten.

Degene die op deze zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur in schaatsoutfit – met schaatsen om de nek – komt winkelen, kan hiervan een heel speciale foto laten maken. Jolanda Out, fotografe gespecialiseerd in e-fotografie, maakt een foto in een speciale ambiance. De foto wordt in de loop van de week per e-mail toegestuurd. Ook is er een speurtocht met als beloning een weekendje Sneek! In het winkelcentrum waant men zich een beetje in Friesland. De plaatsnamen van de Elfsteden vindt men verspreid door het winkelcentrum, voorzien van een extra letter. Van deze letters is een toepasselijk woord te maken. Noteert u dit woord, voorzien van naam en adres, op het deelnemersformulier en u maakt kans op een weekendje Sneek! Deelnemersformulieren zijn verkrijgbaar bij de servicebalies van Hema en Albert Heijn.

In het voormalig pand van The Phone House is een tijdelijke filmzaal ingericht. Hier wordt oud materiaal van de Elfstedentocht gedraaid. Neemt u gerust even plaats en geniet van de oude beelden. Tot ziens, tot LOOCALS; It Giet Oan!

Dansen uit Slowakije

HEILOO - Op woensdag 11 februari is de workshop 'Dansen van Slowakije' onder leiding van Sven Blom en gehouden van 20.00 tot 22.00 uur in Cultureel Centrum de Strandwal, Olvendijk 2a, (op het GGZ terrein) aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.

In Slowakije zijn op dit moment zo'n honderd folklore groepen actief, maar vlak na de Tweede Wereldoorlog was dat wel anders. Het professionele gezelschap SLUK blies folklore dansen en de tradities van het land weer nieuw leven in, hetgeen navolging kreeg.

Sven Blom groeide op in Heiloo en begon zijn danscarrière in de kindergroep van internationale dansvereniging Pridini, waar hij als tiener doorstroomde naar de demonstratiegroep. Tijdens zijn middelbare schooltijd werden dans, muziek en zang zijn passie. In Alkmaar maakte hij deel uit van een Ierse groep en speelde hij mee in musicals. Na zijn eindexamen ontwikkelde hij zich verder aan de Frank Sanders Academie en maakte daarna een aantal jaren deel uit van het Internationaal Danstheater, het enige professionele folklore dansgezelschap in Nederland.

Hij vertrok vervolgens naar Slowakije en sloot zich aan bij SLUK in Bratislava. Sven heeft er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en vooral veel gedanst.

Aanmelden voor deelname aan deze workshop kan op www.pridini.nl, dan via 'contact' een boodschap achterlaten; u vindt er alle benodigde informatie. Of bel op werkdagen tussen 17.00 en 19.00 uur naar tel. 072-5335427 of 072-5334110.

Boer Mart leest voor bij Olleke

Boer Mart leest voor bij Olleke

HEILOO - Mart Brouwer de Koning, de voorzitter van de LTO en raadslid van CDA Heiloo en de bekendste boer van Heiloo, heeft voorgelezen bij peuterspeelzaal Olleke tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De peuters hebben genoten van het verhaal en het ontbijt. Dit jaar stond het boek 'Boer Boris gaat naar zee' centraal.

Speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders houdt Bibliotheek Heiloo in samenwerking met de Stichting Peuterspeelzalen Heiloo op zondag 1 februari een wel heel leuke voorstelling: Boer zoekt zee, uitgevoerd door Potitco. Uiteraard naar het thema van het bekroonde prentenboek Boer Boris gaat naar zee. Deze voorstelling duurt circa 45 minuten. Speciaal voor de kinderen van de Stichting Peuterspeelzalen Heiloo zijn toegangskaarten verkrijgbaar op de verschillende locaties.

Bert Simhoffer verteller in Expeditie Willibrordus

Acteur Bert Simhoffer zal op de Music Meeting 2015 het verhaal van de 'Expeditie Willibrordus' vertellen.

HEILOO- Een verhaal, liedjes en muziek: dat zijn de ingrediënten van Expeditie Willibrordus. De liedjes worden gezongen door de zangers en zangeressen die zich voor de Music Meeting 2015 opgeven, de muziek gespeeld door de leden van het Heilooër Kamerorkest, Dwarsfluitensemble Martin Rozema, Les Boutons Joyeux en de muzikanten die zich daarbij nog aansluiten. Het verhaal komt uit de mond van een professionele acteur. Bert Simhoffer is zijn naam. Een man met een grote reputatie op het toneel en geknipt om als verteller op te treden. Op zijn conduitestaat staat onder andere een optreden nog vorig jaar in 'Bonifatius de musical' waar hij de rollen van de Paus, de abt en de verteller voor zijn rekening nam. Dat komt dus bij Willibrordus helemaal goed. Bert heeft een conservatoriumopleiding en studeerde in Utrecht muziekwetenschappen. Zangles kreeg hij onder andere van Christina Deutekom. Hij zong in het koor van de Nederlandse Opera en trad op in operettes en musicals, recentelijk nog in Mary Popins. Bert's mooi stem is te horen als op zondag 19 april Expeditie Willibrordus twee keer wordt uitgevoerd, om 14 en 16 uur, in de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus. Zie voor informatie ook www.musicmeetingheiloo.nl

CSI project op PCC Heiloo

HEILOO – Een spannend lesproject:?PCC leerlingen werden vrijdagochtend bij het betreden van de school op vrijdagochtend geconfronteerd met een 'crime scene' van een inbraak. De politie had zogenaamd niet onmiddellijk een technisch rechercheur voor handen, dus werd aan de leerlingen van de eerste klassen gevraagd om de zaak te onderzoeken.

Beelden van de bewakingscamera werden bestudeerd en daarna gingen ze aan de slag met forensisch onderzoek. Sporen en andere stoffen werden onderzocht en er werd een compositietekening van de dader gemaakt. De leerlingen kregen een instructiefilm te zien over verhoortechnieken en over de werking van een leugendetector. Na diverse medewerkers te hebben gevraagd naar hun eventuele alibi, presenteerden de leerlingen de uitkomsten van hun onderzoek.

Om privacyredenen werd niet bekendgemaakt wie de insluiper was.?Het CSI-project op PCC Heiloo maakt deel uit van het projectonderwijs. De school aan De Dors 2 in Heiloo heeft open huis op dinsdag 3 februari van 18.30 tot 21.00 uur.

Klaverjassen in Het Trefpunt

HEILOO - Leden van de bonden kunnen vanaf februari iedere donderdag deelnemen aan de klaverjasmiddagen in Heiloo aan de Abraham du-Boishof 2.

Eerstvolgende middag is 5 februari, aanvang 13.30 uur. Deelname € 3.-, inclusief koffie of thee Het wordt weer een gezellige middag met leuke prijzen. U bent van harte welkom. Voor info.rmatie tel. 072-5334419.

Spreekuur Heiloo-2000

HEILOO - Op donderdag 29 januari kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van Heiloo-2000 zaken, bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighouden. Over algemeen gemeentelijk beleid, over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben of zaken die u persoonlijk treffen. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het gemeentehuis (oude ingang). Graag vooraf even melding maken van uw komst aanfractiesecretaris/raadslid Rob Levie tel. 06-54901626 of via rob.levie@heiloo-2000.nl

'Even in 't zonnetje'

HEILOO – 'Even voorstellen; dit is Robert. Hij werkt al sinds zijn 19de (inmiddels is hij 61 jaar) bij de gemeente Heiloo. Nog steeds met heel veel plezier. Zomaar een ontmoeting met een onbekende. Maar wel een blije onbekende. Vandaar deze foto om hem even in 't zonnetje te zetten. Als je hem ziet, groet hem dan, want hij is een blije man!'

Marja Bak-Aal, Egmond aan Zee

Kortom Dagopvang De Houtduif op BeatFM

HEILOO - BeatFM brengt het gesprek met Judith Bakker, vooruitstrevende dagopvangmedewerkster bij de Dagopvang De Houtduif van de Zorgcirkel in Alkmaar. Hier slaan demente senioren enthousiast een balletje met hockeysticks die het Fithockeyteam in Heiloo sinds vorig jaar gebruikt. Radio BeatFM 106.3 is te volgen in de ochtend en de avond tussen 07.00 en 08.00 uur en online via 'Uitzending gemist' bij Beatfm.nl.

Uitreiking Big Green Egg

HEILOO - Afgelopen zondag werd de winnaar bekend van de Palm Bier Prijsvraag. De prijsvraag is een samenwerking tussen restaurant de Loocatie en de Palm brouwerij. Anne van der Steen uit Limmen kreeg uit handen van Sam Piscaer van de Loocatie de prachtige hoofdprijs uitgereikt. Gasten van restaurant de Loocatie konden de Big Green Egg (BGE) van Palm winnen door hun favoriete combinatie in te sturen van een gerecht van restaurant de Loocatie met bier van de Belgische brouwer.

Iedereen kan lezen… daar zorgt de bibliotheek voor!

HEILOO - De meeste mensen weten het wel, voor een mooi boek kun je bij de bibliotheek terecht. En natuurlijk voor leuke en interessante tijdschriften en de dagelijkse krant.

Voor elke leeftijd en smaak is er wel iets te vinden.

De digitale bibliotheek biedt nog meer in de vorm van e-books, educatieve programma's, apps, databases met kranten, literatuur en consumenteninformatie. Te veel om op te noemen. Maar niet voor iedereen is lezen vanzelfsprekend. Er zijn mensen die te maken hebben met dyslexie, een visuele beperking of andere leeshandicap, of een taalachterstand. Juist voor hen is de bibliotheek belangrijk. Daar zijn materialen te vinden die speciaal voor deze groep bedoeld zijn. Voorbeelden daarvan zijn boeken met dyslexie-lettertype, groteletterboeken en luisterboeken.

Ook handig is Audiolezen met een daisyspeler (deze is ook te leen), de daisylezer app of via een Webbox. Vooral belangrijk is dat er deskundige informatie bij gegeven wordt met verwijzing naar andere instanties, websites en dergelijke. Voor mensen die met de Nederlandse taal willen oefenen, is er een kast met boeken in eenvoudige taal en zijn er oefenprogramma's in de bibliotheek. En, gezellig én leerzaam: een wekelijkse (voor)leesgroep. Op die manier kan iedereen op zijn eigen manier lezen. En dat is belangrijk om bij te blijven en mee te kunnen doen in de samenleving. Voor meer informatie en een persoonlijke uitleg kunt u terecht bij Bibliotheek Heiloo. Elke dinsdag is het spreekuur Anders Lezen, van 14.30 tot 15.30 uur.

Bootcampclubs, superfoods en meditatie zijn hip

HEILOO - Terwijl de bootcampclubs als paddestoelen uit de grond springen, vliegen de superfoods over de toonbank bij de plaatselijke supermarkt en zelfs bij menig drogist en warenhuis. Heiloo en omgeving richten zich op de eigen gezondheid. En ook het innerlijke deel wordt hierbij niet vergeten.

Sinds een paar jaar is het buitensporten in Heiloo een nieuwe weg in geslagen. ,,Hardloopgroepen zijn geëvolueerd naar bootcampclubs", vertelt Jeroen Brouwer van Bootcamp Dorssports. ,,Je hoeft geen topconditie te hebben om mee te kunnen doen, maar wel wat kunnen joggen." Met acht tot twaalf sporters tussen de 22 tot 60 jaar leggen ze een parcours af waarbij fietsenstallingen, bankjes en hoge stoepranden dienst doen als attributen voor de work-out. ,,De snelste moet de achterste bijstaan", legt Brouwer uit. ,,Is er een leuke sfeer, dan zullen de sporters blijven hangen." Hij vermoedt dat het aantal clubs in de toekomst wel wat zal afnemen, maar de bootcampclub is volgens hem een blijvertje.

,,Prima", zegt voedings- en gewichtsconsulente Anne Bruin. ,,Bewegen is voor alles goed." Naast deze bootcampclub rage is ook op voedingsgebied een gezondheidstrend te bespeuren. ,,Mensen worden zich steeds bewuster dat ze veel troep binnen krijgen", vertelt Bruin. Als reactie tegen het bewerkte voedsel ziet ze dat superfoods populair zijn geworden. Superfoods zijn gojibessen, chiazaad, zeewier, incabessen, cranberries, hennepzaad, etc.. ,,Ik ben wel een voorstander van superfoods", zegt Bruin, ,,want er zitten heel veel vitaminen en mineralen in en die zorgen voor heel veel energie en een verbeterde weerstand." Ook de trend om biologisch te eten en drinken en voor seizoensgebonden groente en fruit te kiezen zal zich volgens haar verder ontwikkelen.

Zo zijn er ook steeds meer restaurants in Heiloo en omgeving die de nadruk leggen op biologisch eten en streekprodukten. Bovendien opende de biologische supermarkt Eko Plaza afgelopen herfst haar deuren in Heiloo. En dat terwijl we ook al een Reformhuis hadden.

En voor wie na al dat buitensporten en superfoods smikkelen nog het idee heeft dat zijn lichaam en geest nog een schoonmaakbeurt nodig hebben, kan terecht bij een yoga-les naar keuze. Volgens yoga-lerares Nienke Nap uit Egmond aan Zee zijn er steeds meer soorten yoga bijgekomen. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld de poweryoga van de sportschool, de spirituelere variant en nu ook sauna-yoga. ,,Je merkt dat het steeds normaler is om te doen", vertelt Nap. ,,Mensen benutten op hun werk de pauzes vaker om te mediteren."

Zelf houdt ze het vooral bij de spirituele variant: ,,Ik vind het belangrijk dat je via meditatie je geest traint bepaalde, bijvoorbeeld zelf-kritische, gedachtes aan je voorbij te laten gaan en andere niet", aldus Nap. ,,Als je je hiervan bewust bent, slaan de negatieve gedachtes niet zo op je lichaam en voorkom je lichamelijke klachten."

SAAM&Welzijn

HEILOO - Heiloo is een uniek samenwerkingsverband rijker! Een aantal zelfstandige praktijken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welzijn heeft de handen ineen geslagen. Zij biedt een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van ondersteuning bij levensvraagstukken.

Wil je graag lekkerder in je vel zitten? Meer balans ervaren voor jezelf of binnen je gezin? Gezonder leven? Of zoek je een ingang voor persoonlijke groei? Het netwerk beschikt over een schat aan kennis en ervaring. Voor meer informatie: www.samenwerkendepraktijkenheiloo.simpsite.nl. Boven: Carla Sijtsma (Tarotconsultant), Caroline Hogewoning (Natuurcoaching & Chi Neng Qigong), Marianne van Wissen (Voetreflextherapie & Massage), Annelies Jagerman (Sensi-therapeut), Beppie Loogman (Coaching & Gezinsbegeleiding). Onder: Doreen Das (Biodanza), Ingrid Molen (Mindfulness & Gelukskoffercoaching), Susan Wesseling (Sensi-therapie en Coaching "ik leer anders"). Niet op foto: Jetty van der Wijk (Vaktherapeut Beeldend), Annemieke van de Graaf (Speltherapeut & Opvoedcoach), Caroline Boverhoff (Coaching), Joke Rootring-de Boer (Massage). Foto: Ger Sijtsma Fotografie.

Huidzorg Heiloo

HEILOO - Precies drie jaar geleden opende Marlies Geldof haar praktijk voor huidtherapie en laserontharing 'Huidzorg Heiloo' in gezondheidscentrum de Strandwal op het mooie Willibrordusterrein.

In deze periode is duidelijk gebleken dat er grote vraag is naar huidtherapeutische behandelingen. De medische insteek van de Huidtherapeut is iets waar mensen vaak naar op zoek zijn. Het is prachtig om te zien hoe patiënten hun zelfvertrouwen terug kunnen krijgen door bijvoorbeeld een behandeling tegen acne, overbeharing, couperose, steelwratjes of pigmentvlekken te laten uitvoeren. Huidzorg Heiloo vult een gat in de markt en Marlies kijkt dan ook met alle tevredenheid terug op de afgelopen 3 jaar. Maak gerust eens een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult gesprek. Marlies legt u tijdens zo'n gesprek graag uit wat de mogelijkheden zijn voor uw huid en of u recht heeft op een vergoeding. Zie voor meer informatie: www.huidzorgheiloo.nl, bel 072-5334759 of mail naar info@huidzorgheiloo.nl.

Vind jouw balans

HEILOO - Vind Jouw Balans biedt Iyengar Yoga en Natuurlijke Coaching aan. Yoga is fijn om te doen. Iyengar Yoga is een fysieke ontspanningsvorm die jouw lichaam en geest met elkaar in balans brengt waardoor je gezond door het leven gaat. Vind jouw Balans biedt elke morgen yogalessen aan. Op vrijdagochtend start een revaliderende ontspanningsyogales. Er zijn ook avondlessen, op maandag- en woensdagavond. Natuurlijke Coaching is de emotioneel gerichte ontspanningsvorm om klachten te verminderen. Lichamelijke klachten hebben vaak een emotionele kant die via Natuurlijke Coaching aangeraakt wordt. Via diepe ontspanning kun je meer bewust in je lichaam zijn en voelen. Dan kom je in een dieper contact met jezelf en kunnen emoties zoals boosheid, angst en verdriet die vastzitten in je lichaam loskomen en aandacht krijgen en raak je overtollige balast kwijt. Het is een vorm van bewustwording die diepgaande doorwerking heeft in je dagelijkse leven. Kijk voor meer informatie op www.vindjouwbalans.nl of bel met Marieke Zijlema: 06-24841416.

'EU gezondheidsrecht beschermt burgers onvoldoende'

HEILOO - Anniek de Ruijter (32) uit Heiloo kan zich vanaf nu dokter meester in de Rechtsgeleerdheid noemen. Vrijdag 16 januari promoveerde ze in de Agnietenkapel aan de Universiteit van Amsterdam met haar onderzoek 'Een stille revolutie: De groeiende macht van de Europese Unie op gezondheidsbeleid'.

Sinds september 2014 woont De Ruijter met haar man en zoontjes in bij haar ouders aan de Pastoor van Muijenweg. Tot voor kort woonde ze in Amsterdam. Haar moeders kant van de familie komt echter uit Heiloo. Rie Bakker, haar oma, woont al heel lang in dezelfde straat, en vertelt in 'het geheugen van Heiloo' over de oorlogsjaren toen alleen de melkboer nog door de straat reed.

Tijdens haar studie rechten volgde De Ruijter lessen in gezondheidsrecht. Centraal daarin stond de vraag: Hoe bescherm je kwetsbare mensen via het recht? Binnen de Europese Unie is hierover nog weinig bekend. Gezondheidszorg in EU verband is nog volop in ontwikkeling. Daarom leek het haar interessant te onderzoeken hoeveel macht Europa heeft ten aanzien van gezondheid en hoe dit in zijn werk gaat.

,,Aan het begin van wat nu de EU is, bezaten de Europese organen nog weinig wetgevende macht'', aldus De Ruijter. ,,Geleidelijk aan is deze macht uitgebreid, ook wat betreft het gezondheidsbeleid.'' Via een case-studie over de varkensgriep in 2009 laat ze zien hoe informeel beleid van de EU verstrengeld raakt met formele regels. En ook het omgekeerde gebeurt.

Wat haar vooral zorgen baart, is dat de toenemende macht van de EU betreffende het gezondheidsbeleid ook de fundamentele rechten van de burgers zal aantasten. Deze zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. Denk dan aan het recht op toegang tot medicijnen, onafhankelijk van iemands inkomen, of het recht op medische privacy, of het recht op 'informed consent', dat er over gaat een patiënt eerst zo eerlijk en volledig mogelijk te informeren over een voorgestelde medische behandeling.

,,Ik kwam er achter dat Europa heel veel macht heeft op dit gebied en dat het Europese recht niet altijd voldoende rekening houdt met de extra kwetsbare positie van mensen als het gaat om hun gezondheid", vertelt De Ruijter. ,,Nationale partijen kijken steeds meer naar Europa wat betreft gezondheidsbeleid. Het wordt steeds belangrijker dat we hieraan aandacht besteden, want de onderwerpen worden steeds concreter."

Er valt nog veel te onderzoeken en daarom gaat Anniek de Ruijter na haar promotie door met haar onderzoek aan de UvA. Verder wil ze haar conclusies graag delen met anderen via publicaties en met haar eigen rechtenstudenten aan de universiteit, waar ze ook les blijft geven.

Praktijk-Stuk

HEILOO - In het Willibrordus Business Centrum is sinds kort Praktijk-Stuk gevestigd. Stuk staat voor: SpelTherapie voor Unieke Kinderen.

In de fijne praktijkruimte van Annemieke van de Graaf is iedereen die niet lekker in zijn vel zit welkom; kinderen én volwassenen. Kinderen tussen 3 en 12 jaar kan Annemieke helpen door middel van speltherapie. Spel is de communicatie van een kind. Als speltherapeut kan Annemieke een kind helpen dichter bij zijn gevoelens te komen en bijvoorbeeld nare gebeurtenissen een plek geven.Ook kinderen met een beperking kunnen in de praktijk van Annemieke terecht.

Praktijk Stuk biedt ouderondersteuning aan volwassenen. Soms is het lastig in de opvoeding juiste keuzes te maken, dan is ondersteuning bij de opvoeding door middel van opvoedcoaching wellicht op zijn plaats. Met concrete tips en adviezen voelen ouders zich na afloop bekwamer in het opvoeden. Praktijk-Stuk organiseert ook opvoedparty's en themabijeenkomsten voor groepen. Kijk op de site voor meer informatie: www.praktijk-stuk.nl of bel tel. 06-28621631.

Zusters@work

HEILOO - Moe van het solliciteren? En nog steeds geen baan gevonden die bij je past? De drie zussen van werving- en selectiebureau Zusters@work helpen je graag bij het vinden van de juiste baan in de (eerstelijns) zorg! Regelmatig hebben zij vacatures bij een van hun opdrachtgevers in de regio (onder andere huisartsenzorg, thuiszorg en ouderenzorg). Dus heb jij ervaring in de zorg en ben je op zoek naar een baan? Schrijf je dan in via www.zusterswork.nl en wie weet ga jij dit voorjaar extra zonnig tegemoet!

Zusters@work, WBC Kennemerstraatweg 464 in Heiloo, info@zusterswork.nl, tel. 06-11515315.

Honden Gezocht in Limmen

LIMMEN - Stichting Contacthond zoekt, voor uitbreiding van haar werkzaamheden in Limmen per direct honden die opgeleid kunnen worden tot therapiehond. Uw hond kan bij de stichting écht iets betekenen voor mensen met een beperking. Is uw hond minimaal twee jaar oud, nieuwsgierig van aard en luistert uw hond goed? Is uw hond een aantal dagdelen per week beschikbaar en houdt uw hond van samenwerken? Uw hond zal worden opgeleid en begeleid door één van onze gediplomeerde hondentrainers. Kijk voor meer informatie en de verdere voorwaarden op www.contacthond.nl, www.facebook.com/contacthond of stuur een mail naar info@contacthond.nl.

Indianenverhalen uit Brazilië

REGIO - Zondag 1 februari zendt de kerkradio van RTV80, de radiozender voor de Kust- en Duinstreek, van 09.00 tot 10.00 uur een gesprek uit tussen Nel Visser en de Egmondse dominee Saskia Ossewaarde.

In een vorig programma heeft ds. Ossewaarde gesproken over haar werk in Brazilië. In deze uitzending gaat zij in op ontmoetingen met Zuid-Amerikaanse indianen en vertelt over de cultuur van sommige indianenstammen. De muziek die u hoort is door ds. Ossewaarde uitgezocht en wordt door haar ingeleid. Radio 80 kunt u beluisteren op 105.9 fm of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl. De herhaling is op maandagavond na het nieuws van 20.00 uur.

Schrijver Joseph Oubelkas in Vredeburg

LIMMEN - Joseph Oubelkas is één van Nederlands snelst in populariteit stijgende schrijvers en sprekers en dat allemaal door dat ene aangrijpende boek ' 400 brieven van mijn moeder'.

Dit boek beschrijft het waargebeurde verhaal van Joseph die op 24-jarige leeftijd aan een zakenreis naar Marokko begint en daar zonder enig bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden. De meeste steun krijgt Joseph tijdens zijn nachtmerrie in gevangenschap via de 400 brieven van zijn moeder .

'Gezondheid, liefde, vrijheid' vormt het vervolg op de bestseller '400 brieven van mijn moeder' dat inmiddels aan de dertiende druk is begonnen. Tijdens zijn optreden in Limmen vertelt Oubelkas op boeiende en intrigerende wijze over zijn gebeurtenissen in Marokko en zijn wil om te overleven. Waar Joseph ook komt, zijn publiek is geboeid van de eerste tot de laatste minuut. Deze avond, georganiseerd door Limmen Cultuur, is op vrijdag 13 februari om 20.00 uur in Vredeburg, Dusseldorperweg 64 in Limmen. Meer informatie zie www.limmencultuur.nl of bel naar tel. 072-5053274.

Spooktocht Limmen

LIMMEN - Conquista en Scouting Limmen hebben voor vrijdag 20 februari een spooktocht georganiseerd. De spooky tocht is van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Schrijf je vandaag nog in door het inschrijfformulier te downloaden via de Facebookpagina of kom langs bij Conquista of Scouting Limmen. Je kunt het formulier samen met het inschrijfgeld inleveren. Aanmelden kan individueel of per groepje (vier tot zes deelnemers). Ouders die jouw groepje willen begeleiden zijn heel welkom. Vraag het even en schrijf dat op het formulier. Bij aanmelding vóór zondag 8 februari weet je zeker dat je er bij bent.

Voor iedereen, ook de begeleiders, is er vóór en na afloop iets te drinken en wat lekkers. Ook zijn er consumpties te koop. Alle nodige voorzieningen zijn aanwezig en ook bij mindere weersomstandigheden gaat het gewoon door (er is overdekte ruimte om te schuilen). De spooktocht is niet rolstoeltoegankelijk. Er is een stroboscoop, dus als je epilepsie hebt, geef dat vooraf even aan, dan wordt er rekening mee gehouden.

Jubilarissen Zonnebloem Limmen in het zonnetje

LIMMEN – Het was donderdag 22 januari een bijzondere middag; drie jubilarissen van afdeling Limmen werden in het zonnetje gezet.

Annie Rijs is al meer dan 25 jaar vrijwilliger voor de Zonnebloem afdeling Limmen en Ria Hooijboer en Cees Admiraal al meer dan tien jaar. Echte ambassadeurs en ieder op eigen manier. Voorzitter Cees Smit sprak tijdens de jaarvergadering zijn grote waardering uit voor de jarenlange inzet en reikte aan mevrouw Rijs een gouden speld, een oorkonde en de zonnebloemplaquette uit. Mevrouw Hooijboer en de heer Admiraal ontvingen een zilveren speld en een oorkonde. Alle drie jubilarissen kregen bovendien een prachtig boeket bloemen.

Campagne 'Een aandeel in elkaar'

REGIO - In heel Nederland zijn tachtig voorbeelden uit de praktijk van alledag te zien op straat. Deze posters maken deel uit van de Rabobankcampagne 'Een aandeel in elkaar'. Onder andere via abri-posters maken klanten en organisaties zichtbaar hoe de Rabobank bijdraagt aan hun persoonlijke of zakelijke situatie. Rabobank Noord-Kennemerland zet Oxygen uit Castricum, Zuivels uit Heiloo en de stichting Noord-Holland Verbindt deze week in de schijnwerpers.

In de abri-campagne zijn de verhalen van klanten in hun eigen omgeving de basis. Mensen 'vertellen' via de abri hoe zij in hun regio, dorp of stad sterker kunnen worden en hoe de Rabobank dat mede mogelijk maakt. Dat varieert van het ondersteunen van een ontmoetingscentrum voor ouderen, de jeugdbrandweer, een startersfonds, een hospice en het jeugdsportfonds tot support voor een kaasmakerij annex arbeidsreïntegratie, de lease van zonnepanelen, senioren-bankservice, financiële educatie voor scholieren en iPad-lessen voor ouderen.

Studio Cantilena in Limmen

LIMMEN - In het romantische kerkje in Limmen aan de Zuidkerkenlaan 21 verzorgt Studio Cantilena uit Alkmaar op zondagmiddag 1 februari haar jaarlijkse winterconcert. Sopraan Gretel Stet–Pool, bariton Adriaan Kok, dwarsfluitist Frank Bakker en pianist Ton van Steen voeren aria's en liederen op uit opera, operette, musical, film en populair lied repertoire. Het vocale programma, dat ook nog een verrassing bevat, wordt omgeven met enkele instrumentale werken. Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is voor publiek geopend vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis, na afloop vindt een collecte plaats.

IVN-wandeling in de Wimmenummerduinen

EGMOND - De maandelijkse IVN-wandeling is op zondag 1 februari. De start is 11.00 uur bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ruim twee uur. Opgeven vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen:hanneke@jpdg.nl of tel. 072-5337601.

Sperwers, ijsvogels, rallen en meer

Een koekoeksjong laat zich voeren door zijn stiefouder. Foto Ton Döpp

REGIO - Op zaterdag 7 februari organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland in samenwerking met PWN Bezoekerscentrum De Hoep een lezing met beelden onder de titel 'Sperwers, IJsvogels, Rallen en meer uit Amsterdam en rondje Noord-Holland'. De lezing wordt verzorgd door Ton Döpp en Rien van Zuijlen, natuurfotografen. De lezing vindt plaats in het bezoekerscentrum de Hoep aan de Zeeweg in Castricum en begint om 14.00 uur. De lezing is gratis voor leden van de vogelwerkgroep, niet leden betalen € 3,00. Voor koffie of thee betaalt men € 1.00. Er mogen maximaal 114 mensen in de zaal.

Jennice Zagwijn in dorpshuis Hanswijk

EGMOND - Een nieuw jaar, een nieuwe expositie in het multifunctionele dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef.

Jennice Zagwijn uit Egmond aan den Hoef raakte in 2007 geïnspireerd door een schilderij van Boeddha, dat zij hierna zelf de kwast ter hand neemt. Door een ongeluk wordt ze lichamelijk beperkt, maar haar schildersdrang overwint en ze leert schilderen met haar linkerhand. Ze wordt links bijna net zo handig als rechts; links voor de grote vlakken en het vervagen, en rechts voor het precieze werk.

In galerie de Kapberg deed ze in 2011 mee aan de tentoonstelling Egmonders; de eerste keer dat ze aan buitenstaanders haar werk laat zien. De positieve reacties die ze van mede-exposanten en bezoekers kreeg spoorden aan tot het houden een eigen expositie, te bewonderen tot begin juli in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Neemt u vooraf contact op met beheerder Sander Rozemeijer 06-31797733, zodat u zeker bent dat u al haar werk kunt bewonderen.

Exposanten gezocht voor Limmen Artistiek en Creatief

LIMMEN - Voor de eenenveertigste keer zal Limmen Cultuur de expositie Artistiek en Creatief houden in De Vredeburg aan de Dusseldorperwerg 64 te Limmen. Dit jaar staat de expositie gepland voor 14 en 15 maart.

De tentoonstelling is op beide dagen te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang voor het publiek is gratis. De locatie heeft twee verdiepingen. Boven is er een mogelijkheid om schilderijen te exposeren. De benedenverdieping is ingeruimd voor deelnemers die willen exposeren en eventueel hun vaardigheid willen demonstreren. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om uw werk te koop aan te bieden. Voor degene die creatief is en het leuk vindt zijn of haar werk te laten zien aan de inwoners van Limmen en wijde omgeving, is dit een uitgelezen mogelijkheid. Het aanmeldingsformulier is te downloaden via www.limmencultuur.nl. Informatie via e- limmencultuur@hotmail.com (voorkeur) of tel. 06-20969423. Uiterlijk aanmelden tot 1 februari.

Schrijfworkshop in Benedictushof

EGMOND - Op vrijdag 30 januari vindt in Benedictushof, bij de Abdij van Egmond de schrijfworkshop 'Wegwijzer naar Geluk' plaats. Door naar je lichaam te luisteren, kun je ontdekken wat écht nodig is en welke keuze je het beste kunt maken. Ook je gedachten zijn van invloed op 'een gelukkig lichaam.?In twee workshops ga je - aan de hand van korte schrijfoefeningen - al schrijvend aandacht geven aan wat jouw lichaam je te zeggen heeft. Met schrijfoefeningen om je geest tot rust te brengen. De workshop start om 10.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur.Op zaterdag 31 januari is de workshop 'Je lichaam als kompas'; deelnemers gaan de duinen in en wandelen rustig en met aandacht. Duinkaart meenemen, ook te koop bij de abdij.?Ook pen en papier, een eigen lunchpakket en water meenemen. Zie ook: www.benedictushof.nl, cursusprogramma.

Historie in de Egmonden

Zo zag de Slotweg in het jaar 1964 eruit.

EGMOND – Geïnteresseerden in de rijke Egmondse geschiedenis zitten goed met alle evenementen die Historisch Egmond deze week houdt. Aanstaande vrijdag vindt in Egmond-Binnen een muzikale filmavond plaats. met uniek beeldmateriaal over Egmond-Binnen, vakkundig aan elkaar gepraat door Jesse van Dijl en muzikaal omlijst door The Monkeys', de lokale 60's en 70's band van weleer '. Aanvang 19.30 uur in het Wapen van Egmond-Binnen.

Op zondag bent u weer van harte welkom op de open dag in het Historisch Informatiecentrum, tegenover de Slotfundamenten in Egmond aan den Hoef. Tussen 14.00 en 17.00 uur zitten vrijwilligers van Historisch Egmond klaar voor vragen. Wilt u iets weten, eens lekker in oude boeken of kranten neuzen of gewoon gezellig met elkaar kletsen over vroeger? Kom dan vooral langs en geniet van de nostalgie.

Retailcongres in AFAS Stadion

REGIO - De retailbranche en het consumentengedrag veranderen. Retail ondernemers zullen daarop moeten inspelen om te overleven. Door buitenlandse toetreders, branchevervaging, ketenintegraties en technische innovaties is het speelveld ingrijpend veranderd. Het is nu aan de retailer om op de juiste manier hierop in te spelen.

Rabobank Noord-Kennemerland houdt daarom een speciaal congres voor ondernemers op maandagavond 9 februari vanaf 19.00 uur in het AFAS Stadion.
Dit Retailcongres bevat een inspirerend programma met voorbeelden uit de praktijk. Gastsprekers Cor Molenaar, dé specialist op het gebied van Retail, en Alexander Heijkamp, retailspecialist bij Rabobank Nederland, spreken over de ontwikkelingen en kansen in deze branche.
De omzet in het online retailkanaal kent al een aantal jaren een sterke groei. Echter, slechts 5% van de totale omzet gaat via internet. Nog altijd wordt 95% van de omzet via een fysieke winkel gerealiseerd. De Rabobank vindt daarom dat de fysieke winkel en het winkelgebied vooralsnog van groot belang zijn én blijven.
Door meer samen op te trekken, kunnen ondernemers elkaar versterken. Rabobankdirecteur Bedrijven Erik Minnema zegt hierover: ,,Als lokaal betrokken bank draagt de Rabobank graag een steentje bij door samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeentes actief op zoek te gaan naar mogelijkheden.'' Het congres in het AFAS Stadion is dé ontmoetingsplek voor ondernemers en gerelateerde partijen in de retail.

Bent u een ondernemer in de retail en wilt u bij het Retailcongres aanwezig zijn? Aanmelden kan via http://events.rabobank.nl/nkl/detailhandel

Nieuw entree Clusius College Castricum

REGIO - Maanden kon alleen via een toch wel eng trappetje het Clusius College Castricum worden Binnen gegaan. Vanwege de verbouwing was er een tijdelijke entrée.

Maar afgelopen week was het zover dat de leerlingen en medewerkers naar binnen konden door de nieuwe entree. Een een zee van ruimte en licht, met vrolijke banken, zitjes, plantenbakken (in wording) en nieuwe kluisjes voor de leerlingen in vrolijke kleuren. Er is voor de leerlingen veel ruimte bijgekomen en mogelijkheden om op diverse plaatsen in school in pauzes te kunnen 'chillen' met elkaar. Kleurrijk, licht en gezellig. Op termijn zal het hele Clusius College Castricum zo zijn.

Seasingers zingen 'vlotte dienst nieuwe stijl'

EGMOND - De kop van van het nieuwe jaar is er weer af en de Seasingers zijn volop aan het repeteren voor de komende gezins- en 'vlotte diensten'.

Op 21 februari zingt het koor in de OKK, Voorstraat 112 in Egmond aan Zee een 'vlotte dienst nieuwe stijl'; de diensten beginnen op iedere derde zaterdag van de maand om 17.00 uur. Aansluitend is er voor alle aanwezigen een warme of koude traktatie achterin de kerk, om het 'samen-zijn-gevoel', nog even vast te houden.

Meervogels dames 1 – Vido dames 2

AKERSLOOT - De overwinningen in de afgelopen weekenden tegen Dynamo en Westfriezen en een verdiende overwinning afgelopen dinsdag, tijdens een oefenwedstrijd tegen Schagen uit de hoofdklasse, laten zien dat het voor de dames van Meervogels weer de goede kant op gaat.

Om de tweede plek in de competitie te kunnen behouden was het daarom weer belangrijk om de punten binnen te slepen. Ditmaal thuis op zaterdagavond 24januari, tegen de dames van Vido uit Purmerend. Een geduchte tegenstander, waar tijdens de uitwedstrijd in de laatste 5 seconden nog net de punten werden gepakt. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden. Goed om te zien dat er veel publiek was gekomen om de dames van Meervogels aan te moedigen.

Vido opende de score en zette Meervogels op een 0-2 achterstand. De dames herpakte zich echter en maakten het gelijk. Er werd verder goed verdedigd, maar in de aanval werden er soms fouten gemaakt. Slordigheden in afspelen en de afronding zorgden ervoor dat de dames van Meervogels zich niet van hun beste kant lieten zien. Vido had echter ook moeite in de aanval, mede door sterk verdedigend werk van Meervogels, waardoor het spannend bleef. De dames gingen de rust in met 10-9.

Er moest een tandje bij. Vido is snel in de omschakeling, waar Meervogels voor moest waken. De wedstrijd viel echter zeker te winnen. Meervogels diende met meer overtuiging te spelen en verdedigend het goede werk vast te houden. Dit kwam in de tweede helft duidelijk naar voren. Meervogels kon een gaatje slaan door slim spel en een paar snelle aanvallen. Vido wist nog dichtbij te komen maar kon het tij niet keren. Meervogels kon het koppie erbij houden en door diverse mooie combinaties uitlopen. Dit resulteerde in een eindstand van 25-17.

Aankomend weekend zijn de dames vrij. Zondag 8 februari om 14.15 uur speelt Meervogels thuis in de Lelie tegen VVW dames 2.

HSV geeft ruime voorsprong uit handen

Hessel Zonneveld en Jesper de Vre, beiden doelpuntenmakers van HSV. Foto Marjan Ursem

HEILOO - Binnen vijf minuten had HSV tegen KFC al een goede voorsprong kunnen nemen, maar wist na twee corners het doel niet te vinden. KFC kreeg wat overwicht, maar ook dat werd niet beloond, vooral door het goede ingrijpen van de achterhoede met Indy Klamer aan het hoofd.

In de 26ste minuut belandde een voorzet van Jesper de Vre bij de vrijstaande Hessel Zonneveld, die tussen de zwaaiende handen en voeten van de keeper de 0 – 1 inkopte. HSV werd sterker en dat vertaalde zich kansen, die werden niet benut. In de 36ste minuut opende William de Haan van links naar rechts naar Ruben Bugter; deze lobde fraai naar Tim van Hekken die de bal met een subtiele voetbeweging aflegde op Jesper: 0 – 2. Na de aftrap werd de bal weer direct veroverd en met een dieptepass werd Jesper weggestuurd. De keeper kwam ver zijn doel uit maar hij miste de bal, die Jesper goed bleef volgen. Deze schoot met links de 0 – 3 in de touwen.

Direct na de rust werd een dieptebal van KFC verkeerd beoordeeld door het linker verdedigingsblok en de stand was 1 – 3. Hierna kreeg HSV ruimte, maar een viertal kansen werd niet benut. Een corner werd in de 77e minuut omgehaald en dat was 2 – 3, gevolgd door de gelijkmaker zeven minuten later uit een scrimmage. In de 94ste minuut werd een vrije trap fraai benut; 4 – 3 voor KFC. Zondag komt Hercules Z op bezoek.

Barry Leek en Mark Groot winnen eerste 501 koppeltoernooi

HEILOO - Afgelopen zondag hebben Barry en Mark het eerste 501 koppeltoernooi van Café de Wit gewonnen. Twee weken lang hebben bijna vijftig koppels gestreden om zich tot winnaar laten kronen. Barry en Mark waren in de finale zo sterk ze wonnen zelfs met 6-0. Mark miste geen dubbel en Barry was ijskoud genoeg om hoge scores te gooien. Café de Wit wilt graag iedereen bedanken die mee heeft gedaan en Dustin Suk voor het helpen met dit toernooi!

Geslaagd voor 'Red Jezelf Brevet'

HEILOO - Woensdag 21 januari was het vroeg in de ochtend al druk bij zwembad Loos. Bijna vijftig kinderen stonden in T-shirt, korte broek en met waterschoenen klaar om te laten zien dat ze zichzelf zowel op hun buik als rug al goed in het water kunnen redden.

Alle kinderen zijn trots met hun 'Red jezelf'-brevet naar huis gegaan. De geslaagden zijn: Jimmy Gowen, Marijn de Jong, Finn Prazsky, Willemijn Apeldoorn, Lieke te Untelo, Babette de Bruijne, Benthe Zegwaard, Yara de Boer, Hieke van de Kramer, Lotta Sengers, Thomas Mc Farland, Sil van der Spek, Jens van Dortmont, Christiaan van Haasteren, Quinn Wijnaar, Ian Huls, Joëtte Kemps, Lucas Koppes, Femke de Groot, Niam Meulenbeld, Chris Weber, Dirk van Kleef, Macky Culli-bali, Adja Sire Culli- bali, Mandy Paap, Sam van der Veek, Lorena Glas, Ewoud Kalverdijk, Guusje Elscot, Julia Tervoort, Roos Visser, Lynn Jonker, Fleur Samson, Sam den Nijs, Bram van der Wal, Milan Schouten, Jeffrey Ullers, Sofie de Jong, Bram Wokke, Luuk Mossel, Liam Schindeler, Lily Henneman, Dirkje Lont, Bram de Vrijer, Dean Bout, Julien Blaauw en Quinty Blankensteijn.

Wim Mandemakers winterhard

HEILOO - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft afgelopen donderdag de negende rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot op overtuigende wijze gewonnen. Het parcours op Sportcomplex de Cloppenburgh was door een paar aanpassingen, in vergelijkingtot de afgelopen weken door de langdurige regenval, veranderd van drassig naar droog. De latere winnaar van Wim Mandemakers liet er geen gras over groeien en maakte direct korte metten met zijn rivalen. Alleen HenkJan Verdonk (Egmond aan de Hoef) en Alkmaarder Henk Louwe sputterden nog wat tegen, maar moesten ook al gauw hun meerdere erkennen in de onstuimige Mandemakers. Ondanks zijn af en toe onstuimige manouvres, waarbij een slippartijtje nog net te voorkomen werd, bleef Mandemakers van verder onheil verstoken. Ruim halfkoers leek Henk Jan Verdonk te gaan worden voor de op de tweede plek rijdende Henk Louwe. Bijtijds zag Louwe dit gevaar aankomen, zette nog een tandje bij en verwees Verdonk senior naar een definitieve derde plaats.

VV Limmen blij met trouwe partner

Ugur Pekdemir (Rabobank), Marc Valkering en Frank Admiraal (beide VV Limmen) zijn blij met het nieuwe sponsorcontract.

LIMMEN - In het Rabobank kantoor in Castricum tekenden penningmeester Frank Admiraal, bestuurslid Marc Valkering (VV Limmen) en Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank) de nieuwe overeenkomst.

Marc Valkering over de samenwerking: ,,De band die we met de bank hebben, lijkt zo vanzelfsprekend. Maar een succesvol partnerschap, daar werk je als club aan met je sponsor. Onder het motto: We houden vast aan het goede en zoeken daarnaast steeds naar verbetering. Met de Rabobank loopt dat uitstekend. En het goede waar we aan vasthouden, is het teamsponsorschap van momenteel vijf F-teams! Wat ik leuk bedacht vind van de bank, is dat ze voor alle F-spelers een aardigheidje hebben dat wij voor hen mee mogen nemen." Rabobank directeur Ugur Pekdemir vult aan: ,,Dit partnerschap illustreert onze verbondenheid met het dorp Limmen, waar de voetbalvereniging een belangrijke rol speelt binnen de gemeenschap. We blijven van harte sponsor. Enerzijds als fan, anderzijds vanuit de gezonde gedachte dat we op deze manier ook onze klanten van de toekomst ondersteunen!"

Prijzenregen voor GTH turnsters

HEILOO - Zaterdag kwamen zestien turnsters in actie op de tweede competitiewedstrijd. Khee (instap) behaalde voor vloer het hoogste cijfer. Op de andere baan turnden de jeugdturnsters en ook Silke behaalde het hoogst voor vloer.

En Isabella (11.30) en Milenka (11.60) sprongen voor het eerst twee nieuwe sprongen. In de tweede wedstrijd kwamen de pupillen 2 en de jeugd in actie. Met Lianna sterk aan brug (12.70), Nikki werd voor het onderdeel vloer beloond met een 13.20. Celine haalde met een 14.00 voor brug het hoogste cijfer. Op de andere baan liet Chanoa een prachtige vloeroefening zien(13.20). Sterre sprong twee strakke overslagen (13.60), Laura liet op de brug een strakke oefening zien. Ook turnden Jena (11.65)en Julie op balk een stabiele oefening. Julie behaalde in haar categorie op alle onderdelen het hoogste cijfer.

De derde wedstrijd behaalde Nova op vloer een mooie 13.30, Feliene behaalde op de brug de hoogste score (13.40). Ook junior Emma turnde een goede wedstrijd, onder andere een 11.40 aan brug. Senior Raquel sloot de wedstrijddag af en scoorde het hoogst voor een stralende vloeroefening (12.40). In het eindklassement hadden Isabella en Laura de vierde prijs, brons voor Lianna, Nova en Emma, zilver voor Feliene en Silke, Milenka en Raquel en goud voor Nikki, Celine en Julie. Zaterdag was goed voor acht rayonkampioenen: Nikki, Nova, Nicole, Celine, Julie, Isabella, Emma en Raquel.

White Stones op weg naar de eredivisie?

EGMOND - De zaalvoetballers van White Stones spelen vrijdag in de Watertoren een belangrijke wedstrijd tegen De Ruif. De Hoevers staan in de Eerste Divisie op een keurige vierde plaats in de rangschikking. Een plek bij de eerste drie geeft aan het einde van de competitie recht op een ticket voor de nacompetitie waarin wordt gestreden om promotie naar de Eredivisie. In de Eredivisie spelen de beste twaalf ploegen van Nederland om het Nederlands kampioenschap. Coach Rogier Bunink heeft verreweg de jongste selectie van alle ploegen in de landelijke Eerste Divisie. Dat is te danken aan de prima jeugdopleiding van de Hoevers maar zeker ook de verdienste van Bunink zelf. Hij schroomt niet om talenten al op hele jonge leeftijd op te stellen. Tom Groot (17) is bijvoorbeeld al aan zijn 3e seizoen in WS1 bezig. Daarnaast spelen ook talenten uit de regio graag voor WS. Tim Emmerick (Heerhugowaard) en Jesper de Vre (Heiloo) spelen al jaren voor de ploeg.

Met die talentvolle ploeg is Bunink overigens bezig aan een prima serie. De laatste 4 wedstrijden werd er gewonnen (WMC, WSV en Zeemacht) en, afgelopen vrijdag, gelijk gespeeld tegen Kondo Budjang (3-3). Vrijdagavond om 21.00 uur gaat White Stones in thuishal de Watertoren in Egmond aan Zee een aanval doen op de derde plaats in de rangschikking.

Judoka's Dojo 't Loo in de prijzen

Coach Maaike Stevenson met een deel van de Dojo 't Loo judoka's.

HEILOO - In Alkmaar op het 'Wit-gele banden toernooi' van Tom van der Kolk streden zondag 16 judoka's uit Heiloo om de bekers. In de ochtendploeg gingen onder leiding van Maaike Stevenson de mini's aan de slag. Jaap Bruin wist kampioen te worden naast Thijs Olyrhook Molenaar die tweede werd. Roan Krom werd derde in dezelfde gewichtsklasse. Sophie Oosterink, Jayden Campagne, May Witjes en Bjorn Krom konden met allen een winstpartij net niet doorstromen naar de kruisfinales. In de middagploeg wist Stan de Laleijne vier wedstrijden in zijn poule te winnen. Hij verloor de kruisfinale nipt en werd derde. Tom Groen won één partij met hard knokken in zijn poule. Sven Witjes won drie wedstrijden in zijn poule, op dezelfde mat won Tygo de Jongh alle wedstrijden en moest in de halve finale tegen Sven. In deze spannende partij wist Sven te winnen met een houdgreep. Tygo de Jongh werd zo derde en Sven verloor in een spannende partij de finale.

Di An Tan, won vier partijen in zijn poule en kwam via de halve finale in de finale. Hier verloor hij met een houdgreep. In het laatste blok konden David Snelder, Yesper Brunekreef en Kjell Stegink net niet doordringen tot de kruisfinales.

Hu An Tan haalde net als zijn broer de kruisfinales met twee spetterende ippons. In de halve finale kon hij net niet winnen en werd alsnog derde. Met acht prijzen op dit zware toernooi een mooi resultaat voor de judoka's van Dojo 't Loo.

HZV wint beladen derby

Vooraf aan deze belangrijke wedstrijd was het devies van HZV: winnen, niks meer en niks minder. Foto Wout Jager

HEILOO - Vooraf aan deze belangrijke wedstrijd was het devies: winnen, niks meer en niks minder. Een heuse zespunten-pot gezien de stand op de ranglijst. De goede voorbereiding met de iPad van coach Klamer was hier zeker debet aan.

Met een compleet team werden vertrouwde spelpatronen al snel zichtbaar; en met vier wissels had HZV een prima en vlot wisselende selectie tot haar beschikking. Keeper Indy gooide de bal over grote afstand in de voeten van 'good old' Ruben Bugter, die vervolgens in één vloeiende beweging de bal achter de verbouwereerde keeper van Vrone plaatste 1-0. Vrone moest winnen en nam meer risico, waarop keeper Indy een prima actie pareerde van de spits van Vrone. HZV kreeg een-man-meer situatie, maar wist hiervan niet optimaal van te profiteren. De tegengoal van de tegenstander (1-1) viel in deze fase dan ook ongelukkig. Vlak voor rust werd het tempo opgeschroefd, HZV hanteerde daarbij de inspeelpass. Door een steekpass van Ruben kon William de 2-1 scoren. De diepste spits Mitchell kon niet achterblijven en tekende voor de 3-1; tevens de ruststand.

De tweede helft werd ingezet door een fris en fruitig spelend HZV. Aanvoerder Sven had met een ouderwetse punter bijna nog gezorgd voor een extra goal, op de lijn werd de bal echter weggehaald door de nerveus acterende defensie van Vrone. Vrone kwam nog terug op 3-2 , maar meer zat er niet in voor de bezoekers. De thuisploeg speelde prima onder de druk uit en door een prima actie van Sven kon de eindstand door Nick worden afgerond op 4-2.

Volgende week speelt HZV tegen AORC in A'dam Oost, eveneens een belangrijke wedstrijd.

Klaverjassen in De Vriendschap

AKERSLOOT - Het klaverjasseizoen in café de Vriendschap in Akersloot is nog steeds in volle gang en zaterdag 31 januari vindt er weer een gezellige klaverjasdrive plaats. Heeft u ook zin om te klaverjassen, dan bent u van harte welkom in Akersloot. Er wordt niet met het mes op tafel gekaart, wel zijn er altijd mooie prijzen te winnen. Tevens is er een mooie loterij met prachtige prijzen. Een gezellige avond dus, voor iedereen die graag een kaartje legt. De avond begint om 20.00 uur. U kunt u alleen of met partner opgeven via tel. 0251-312866.

Klaverjasdrive zaterdag 31 januari in Akersloot

AKERSLOOT - Het klaverjasseizoen in café de Vriendschap in Akersloot is in volle gang; op zaterdag 31 januari is er weer een grote drive. Traditiegetrouw wordt eens per maand een drive worden gehouden; altijd op zaterdagavond en iedereen is welkom. De aanvangstijd is 20.00 uur en men kan opgeven via tel. 0251-312866. Er zijn schitterende prijzen te winnen, zoals Senseo koffiezetapparaten, weerstations, pannensets, fruitmanden, paling enzovoort. Naast de drive vindt er ook altijd een super verloting plaats met dezelfde prachtige prijzen. Café de Vriendschap, Kerklaan 18 in Akersloot.

Team 6 Kampioen 't Vennewater

v.l. n.r. Madeleine de Boer, Sander Jens, Door Ranzijn. voorgrond: Tim Bijvoet, Jesse Koenders. Esther Spachtholt ontbreekt op de foto.

badminton

HEILOO - Afgelopen zondag is team 6 kampioen geworden bij badmintonvereninging 't Vennewater. Het team was afgelopen seizoen elke week op pad, met mooie en spannende wedstrijden als resultaat. Per wedstrijd konden acht punten worden behaald, en elke week kwam het team thuis met een dikke overwinning. Het team, bestaande uit Tim Bijvoet, Jesse Koenders, Sander Jens, Door Ranzijn, Esther Spachtholt en Madeleine de Boer, was ongeslagen. Op 7 februari reist het team af naar Almere. Dan wordt gestreden om het regiokampioenschap 2015.

Laura De Witte opent indoor seizoen met record

HEILOO - Trias atlete Laura de Witte heeft tijdens de Nationale PEC indoor in Apeldoorn uitstekend gepresteerd. De talentvolle De Witte liep op de 400 meter 55.88 seconden. Deze tijd betekende -naast een tweede plaats achter Madiea Ghafour- een nieuw persoonlijk record. Zoë de Jong verbeterde bij de junioren B haar persoonlijk record op de 200 meter 26.78 seconden . Britt Ooijevaar liep in de de finale bij de B junioren ook een record van 8.19 seconden. Dave Wesselink verbeterde bij de B junioren zijn record op de 60 meter naar 7.39 seconden. Meerkamper Jesper Peterse kwam bij de B junioren op de 60 meter horde tot een mooie 9.03 seconden.

Judoka's Groefsema boeken succes in Alkmaar

HEILOO - Afgelopen zondag stond het wit-gele bandentoernooi in Alkmaar op het programma voor de judoka's van Judoclub Groefsema. De naam zegt het al, dit is alleen voor judoka's met een witte of een gele band. In het eerste blok belandde Jasper Madderom en Nina Esser beide op het podium. Ze plaatsten zich beide voor de kruisfinales door al hun wedstrijden te winnen. Uiteindelijk werd Jasper overtuigend kampioen en Nina behaalde knap het brons in dezelfde klasse. Tygo Richter en Roos Graafland kwamen in het tweede blok in actie. Tygo werd overtuigend kampioen door alles te winnen met Ippon. Roos behaalde net niet de kruisfinales dus helaas geen prijs voor Roos.

Doe mee met sportquiz

Ton Verberne en Barry Veldhuizen organiseren een Sportquiz.

HEILOO - Ton Verberne, Peter de Waard en Barry Veldhuizen zijn de initiatiefnemers van een sportquiz, gehouden op woensdag 4 februari in café De Wit.

Het idee bij de drie heren om een sportquiz te organiseren is ontstaan vanuit een grote betrokkenheid met sport. Ton Verberne is namens de SportRaad Heiloo onder andere organisator van het Sportgala van afgelopen weekend en verzorgde de promotie van allerlei activiteiten die met het sportgala samenhangen. Het wordt een sportquiz met algemene, sportgerelateerde vragen maar ook sportvragen direct aan Heiloo gerelateerd. De quiz isbehalve vragen ook opgebouwd uit raadsels, foto's, filmpjes, et cetera. De presentatie is in handen van Willem de Haas. Er wordt in teams van vier personen gestreden om de wisselbeker, beschikbaar gesteld door café De Wit. Barry: ,,Als er veel animo voor de sportquiz blijkt te zijn, kunnen we wellicht vaker gaan 'sportquizen'." Van ieder team wordt een bijdrage gevraagd van € 5,-. Iedereen die zin heeft om mee te doen -meedoen is belangrijker dan winnen-, kan zich tot en met 2 februari met een team inschrijven via sportquizheiloo@outlook.com

Stolp kiest lange maar veilige route

LIMMEN - Op vrijdag 23 januari speelde SV Vredeburg de dertiende ronde van de interne competitie. De ronde leverde weer enkele spannende partijen op, maar verrassende resultaten waren er niet echt.

De schaakthriller van de avond vormde de partij tussen Gertjan Hafkamp en Ed Stolp. Laatstgenoemde creëerde een ijzersterke stelling waardoor Hafkamp volledige werd ingesnoerd. Stolp vermeed vervolgens met kleine zetjes ieder risico op een tegenaanval en won tenslotte onbedreigd. Na kwaliteitsverlies in een Siciliaanse opening bleef Jan Borst nog lang op de been in zijn partij tegen Harold Ebels. Maar na een lepe torenzet van Ebels gooide Borst op de 49e zet de handdoek. Koploper Barry Blekemolen zag zijn voorsprong op de ranglijst – opgebouwd door een voortreffelijke eerste seizoenshelft – slinken na een afgetekende nederlaag tegen clubkampioen Bob Stolp. Stolp won een pionnetje op de damevleugel en bouwde het plusje uit naar een vol punt. Sandra Hollander en Robin Rommel hielden na een afruil in het middenspel beiden een koning en vijf pionnen over en besloten tot een begrijpelijke remise. Piet van der Heijdt plaatste een te ambitieus loperoffer tegen de solide Adri Beentjes en kwam de achterstand in materiaal niet meer te boven. Ook Hidde Ebels speelde te overmoedig: Bert Hollander weerlegde het paardoffer en pakte vlot het punt. Dylan de Vries kwam in een spannende partij tegen Dick Aafjes langzaam maar zeker steeds meer onder druk te staan. Aafjes maakte geen fout en boekte een zwaarbevochten zege. Jeroen van Vliet en Hans de Goede waren lange tijd aan elkaar gewaagd, maar in het eindspel gaf de ruimere ervaring van De Goede, die een positioneel voordeel opbouwde, de doorslag. Komende donderdag en vrijdag staan bondswedstrijden voor Vredeburg 1 en 2 op het programma.

Fittest senioren Heiloo

HEILOO – In het kader van het project 'Fit & Vitaal', een achtweeks sport- en beweegprogramma voor ouderen, hielden Pascal de Hoogh (buurtsportcoach van Heiloo) samen met Robin Boogaard, stagiair van SportRaad Heiloo, en Jesper Beeldman fysiotherapeut bij MoFysio, op donderdag 22 januari een fittest voor senioren. De eerste middag kwamen acht deelnemers naar sporthal het Vennewater waar zij werden getest op kracht, lenigheid, balans, reactievermogen en uithoudingsvermogen. Maandag 26 januari volgt een tweede ronde in de gymzaal aan de Breedelaan. Als vervolg op de fittest kunnen de deelnemers vrijblijvend meedoen aan een achtweeks sportprogramma wat in samenwerking met de fysiotherapeut en lokale verenigingen in Heiloo georganiseerd wordt. Inwoners van Heiloo die alsnog willen aanhaken bij het sportprogramma zijn welkom. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden of informatie opvragen kan via de buurtsportcoach van Heiloo, Pascale de Hoogh, via p.dehoogh@alkmaarsport.nl of tel. 06-11149728. Bij succes zal het programma in het najaar herhaald worden.

Zevenklapper voor De Foresters

Rob Klanker blijft hoofdtrainer bij Foresters. Foto Marc Brunekreef

HEILOO - Het was zondag een merkwaardige middag voor spelers en fans van De Foresters en hetzelfde gold voor de gasten uit Elinkwijk.

Beide ploegen wisten dat er een belangrijke slag geslagen kon worden in de strijd tegen degradatie, maar al vroeg in de tweede helft wisten de aanwezigen dat het niet spannend zou worden. Na negentig minuten stond de teller voor De Foresters op zeven! De wedstrijd kende een gelijk opgaand begin, zonder veel kansen. In de 29e minuut veranderde alles, enkele ragfijne combinaties zorgden voor twee niet te missen kansen voor Mike de Lange en deze werden dan ook op waarde geschat: 2-0. Na de rust werd duidelijk dat De Foresters van plan was om door te zetten. Het leidde al snel tot de 3-0 en opnieuw was Mike de Lange de man die vlak voor de keeper koel bleef. De Foresters bleef gretig en Mike de Lange scoorde ook zijn vierde treffer, een fantastische prestatie voor de speler die het seizoen begon bij het derde en door hard te werken forse stappen heeft gemaakt. Joey Breed maakte nummer vijf, waarna de ingevallen Milo Blei met twee fraaie treffers voor het slotakkoord zorgde. De Foresters gaat volgende week naar Nieuw Utrecht en krijgt op 8 februari SDO op bezoek.

Hoofdtrainer Rob Klanker heeft overeenstemming bereikt over een langer verblijf op De Egelshoek. Klanker heeft dit jaar voor het derde seizoen de A-selectie onder zijn hoede en voegt daar minimaal een jaar aan toe. In zijn eerste jaar als trainer promoveerde De Foresters voor het eerst in de geschiedenis naar de 1e Klasse. In het vorige seizoen wist het eerste elftal zich knap te handhaven, een prestatie die hopelijk dit jaar herhaald kan worden. De doelstelling blijft om met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers op een zo hoog mogelijk niveau te spelen.

John van Zweden bij Meervogels

AKERSLOOT - Donderdag 22 januari was de Haagse behangkoning en mede-eigenaar van Swansea City John van Zweden op sportcomplex Cloppenburch van S.V. Meervcogels`31.

Meer dan honderd gasten hingen aan de lippen van John toen hij over zijn liefde voor het Engelse voetbal sprak, hoe hij als behangrol ondernemer onverwachts mede-eigenaar werd van Swansea City en hoe diverse transfers, maar zeker ook de voetbal successen hem geen windeieren hebben gelegd. Zijn uiteenzetting in plat Haags duurde ruim een uur, waarin naast een aantal Engelse trainers en spelers ook Louis van Gaal voorbij kwam.

VOEDINGS- EN GEWICHTSCONSULENTE ANNE BRUIN Wil je graag van je overgewicht af maar kun je moeilijk maat houden met koek of chocola? Voel je je slap of schuldig als je een bepaald dieet niet volhoudt? Wil je weer graag lekker in je eigen vel zitten?Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Gegarandeerd afvallen met gewone, gezonde voeding.Consulten worden veelal vergoed door verzekeraars. Website: www.lekker-slank.com.Voor meer info kunt u bellen: 072-5332636 of mailen: info@lekker-slank.com.Een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Nieuw bij Spraytan Heiloo Vanaf februari kunt u bij ons ook terecht om op geheel natuurlijke wijze de tanden te laten bleken. ( non peroxide) Actie prijs nu 2x 20 minuten voor € 42,50. Kijk voor meer informatie op onze website www.spraytan-heiloo.nl. Via onze online agenda kunt u 24 uur per dag een afspraak maken.Voor meer info: 06 54671235

'T KOMT VAN DE BAKKER (Monica) rijdt morgenochtend weer met ovenvers brood en banket van SPELTBROODSPECIALIST RAAT (www.raat.nl) naar de biomarkt in Heiloo. Vanaf 11:30 uur start Monica met de verkoop van brood en Ahmed met de verkoop van kaas. Iets later sluiten Kees & Nel (groente en fruit) aan en is het biotrio compleet. U vindt uw biomarkt op 't Looplein, naast de ING Bank, tegenover de HEMA. Elke donderdagmiddag. Voor brood kunt u tot rond 19:00 uur terecht. Wilt u speltbrood en/of glutenvrij brood bestellen? Bij voorkeur uiterlijk dinsdagochtend: info@tkomtvandebakker.nl of 06 20 87 87 50. Graag tot morgen!

WANDELEN MET EEN VOEDINGSADVISEUR op woensdagochtend 11 februari a.s. Geef je nu op voor een groepswandeling (max. 8 pers) van 1 uur vanuit de duinen van Egmond. Kosten 7,50 EUR. (incl. koffie/versnapering) Verbrand vet door het wandelen & ontvang tips over het aanleren van gezonde leefstijl. Meer info kijk op: www.foodsmart.nl, vragen mailt u naar info@foodsmart.nl

STORMSCHADE? Herstel van storm schade aan huis en tuin.072-7501922 / 06 1559 6699 KVK 61519650

Te huur in Limmen HUISJE, kamer, keuken, apart slaapkamer. Per 1 maart. Tel. 06 2309 5567

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

TOILETHULP GEZOCHT
Vrouwen gezocht ±18; Plan
Oost. Ik ben een vrouw van 26
en ben ROLSTOELGEBON-
DEN. ik heb daarom hulp
nodig bij de toiletgang. 1 of 2x
op een zaterdag of zondag.
€ 10,= per keer. Interesse?
Bel mij op dit nr. 06 5429 0311

MASSAGEBEHANDELING; 'Warm Winter Feeling experience' ! Voor het echte wellnessgevoel. 75 min. 10% korting nu 42,50! Eenmalig geldig in de maanden januari en februari. Massagesalon e la 06 4379 0799

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

TUINONDERHOUD
Geen tijd? Te veel werk?
Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en afvoeren van het tuinafval. T: 06 1827 8367

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Gemeubileerde WOONRUIMTE te huur incl G/W/L. € 850,= per maand. Rijksweg 156, 1906 BL LIMMEN. T: 06 5383 6387

Gevraagd: een plekje in Uitgeest waar wij, tegen een vergoeding, onze (compacte) CAMPER kunnen parkeren. Tel nr: 0648318347

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Naailessen bij FITZ in Heiloo. Meld je nu aan, meteen beginnen. Nog enkele plekjes. Www.fitz.nl of 0654606655

www.computersupportheiloo.nl. OPSCHONEN, upgraden, bouwen, REPAREREN van uw computer. Tevens webdesign en webhosting. info@computersupportheiloo.nl T: 072 531 5787

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

Vitalis! Laat je eens wat vaker onderhanden nemen! VITALIS MASSAGESALON! Uw welzijn is mijn zorg, bel 06 1521 9400. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER. T: 06 1995 7999

Voor EEN GOED GEKNIPT, gekleurd, gepermanent 2015 komt u bij KIM'S HAARSALON voor dames, heren, jongens en meisjes. Knippen €12,50, Jeugd t/m 12 jaar €10, Kleuren vanaf €27,50, Permanent €50. Bel voor een afspraak 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29, 1851 NM te Heiloo

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: sandrazoongewichtsconsulente.nl

Wasmachine-droger-keukenapparatuur defect? Bel de WITGOEDVAKMAN HEEROP in Heiloo oor service en Reparatie0728885819 of 0653942331

Wonen in binnenstad Alkmaar met 2 of 3 vrienden!? T.H. BOVENWONING Hekelstraat 35 Huurprijs € 990 ,- ex. info tel. 06-47018855

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Voor
al uw stoffeerwerkzaamheden
en reparaties. Vrijbl. prijsopg.
T.: 06 3987 0829
Ingeschr. KvK

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

Center Design is wegens
zaken/vakantie ALLEEN op
zaterdag geopend! Daarom
deze zaterdagen OPRUI-
MING!
Dus zoek je iets leuks
en aparts voor je huis, SLA
JE SLAG!
Center Design
woonwinkel Slimpad 36 Heiloo

Woensdag 4 februari POPQUIZ LA STRADA. Aanvang 20.00 uur.

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

SPAANS LEREN bij Espanol Profesional De cursussen starten weer in februari. Kijk voor info op:www.espanolprofesional.nlT: 06 2210 0210

VD PUTTEN BOOM- enTUINVERZORGING. Vaardig en schappelijk.Met respect voor natuur.T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

MACUitgeest.nl. Ook in 2015 kunt U bij ons terecht voor alle problemen met uw APPLE product. Wij zorgen ervoor dat uw iMac, MacBook, iPad of iPhone weer helemaal als nieuw is, VOOR LAGE KOSTEN! Bel 0652022450 of 0251-823823 of kijk op www.macuitgeest.nl

Te huur in Heiloo riante ZOMERWONING in buitengebied van Heiloo voor permanente bewoning.775 euro p/m incl. tel. 072 5336 505.

Woensdag 4 februari POPQUIZ LA STRADA. Aanvang 20.00 uur.

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)