De Uitkijkpost

4 juli 2018

De Uitkijkpost 4 juli 2018


Keurslager Jongbloed wordt Keurslagerij Burger

V.l.n.r. Marcel Scholten, Jos en Marja Jongbloed, Pieter Krom. Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO – Keurslager Jongbloed in winkelcentrum Het Hoekstuk wordt overgenomen door Keurslagerij Burger. Jos en Marja Jongbloed zijn per 1 juli gestopt met hun zaak waar ze bijna 27 jaar vol overgave in hebben gewerkt. De nieuwe eigenaar is geen onbekende in de omgeving. Keurslagerij Burger van eigenaren Marcel Scholten en Pieter Krom heeft reeds twee filialen. Marcel runt sinds 1998 de zaak in winkelcentrum 't Loo en Pieter sinds 2005 die in Egmond aan den Hoef. Met dit derde filiaal op wederom een mooie locatie kunnen zij nog meer klanten kennis laten maken met hun assortiment. Heilooër slager Bert Niesten wordt het gezicht van deze nieuwe vestiging.

Kwaliteit van de Keurslager
Wat hetzelfde blijft is het keurmerk Keurslagerij. Dit keurmerk staat voor hoge kwaliteitseisen en goede service. Uiteraard worden er altijd verse ingrediënten gebruikt voor de beste kwaliteit. Een keurslager heeft passie voor het vak en dat proef je als consument. In de eigen worstenmakerij van Keurslagerij Burger worden dagelijks de beste ambachtelijke producten bereid, zoals grillworst, ham en metworst. Naast vlees en vleeswaren zijn er de specialiteiten en ook heerlijke maaltijden waaronder diverse stampotten en heerlijk gevulde stokbroden. Ook bijna alle barbecuespecialiteiten worden vers bereid, zoals de kipwave, kipsaté, kip met zontomaatjes en meer.

Een bedankje voor de klant
Met de komst van winkelcentrum Het Hoekstuk in Heiloo besloten Jos en Marja Jongbloed bijna 27 jaar geleden om een eigen zaak te starten. In al die jaren hebben zij uiteraard vele mensen voorzien van het beste vlees en de lekkerste vleeswaren. Bij deze bedanken ze iedereen voor hun trouwe klandizie en zij wensen de nieuwe eigenaren veel succes. Zaterdag 30 juni was de laatste werkdag van Jos. Na een paar dagen voor herinrichting is Keurslagerij Burger open vanaf 5 juli. Vanaf morgen kunt u onder meer de heerlijke metworst, naar het verkregen recept van de worstmaker van Jos, komen proeven in de marktkraam voor de winkel. Ook zit er een halve metworst bij de openingsknaller. Zie de advertentie op de achterpagina voor de openingsaanbieding en winactie.

Tekst: Natalie Bottemanne

Presentatie over voormalig kampeerterrein aan de Holleweg

Regelmatig waren er activiteiten en festiviteiten op Kampeerterrein Groot. Op de achtergrond huizen aan de Schuine Hondsbosschelaan. Foto: familiearchief Jaap de Graaf

HEILOO - Op zaterdag 7 juli om 15.00 uur verzorgt de Historische Vereniging Heiloo in de oudheidkamer (Bergeonstraat 30) een presentatie over het voormalig kampeerterrein aan de Holleweg. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Wist u dat er midden in Heiloo van 1950 tot 1976 aan de Holleweg een kampeerterrein was? En dat daar veel mensen uit Amsterdam in de zomer een onvergetelijke tijd doorbrachten? Velen van hen brachten er jarenlang de zomermaanden door. De vrouwen vaak de hele week, de mannen kwamen 's avonds en in het weekend. Midden in het dorp, zonder elektriciteit, met water uit de pomp, elke dag de vlag hijsen, spelletjes voor de kinderen, geen wifi, geen mobiel… Kom daar nu nog eens om.
Het terrein in de driehoek tussen de Holleweg, de Bergeonstraat en de Schuine Hondsbosschelaan telde 23 tenthuisjes. Bedenk wel, huisjes zonder stroom, dus in voor- en nazomer kans op kou en 's avonds alleen een klein gaslampje als verlichting. Aan het einde van het kampeerseizoen werden de huisjes afgebroken en opgeslagen. Later mochten de huisjes van plaatmateriaal het hele jaar blijven staan. Helaas kwam er in 1976 een einde aan bijna 30 jaar kampeergenoegen. De PEN (het elektriciteitsbedrijf) had het terrein nodig. Veel mensen van het terrein bleven Heiloo trouw, zij verhuisden mee naar het kampeerterrein aan de Slootenslaan. Zelfs nu nog komen daar mensen die ooit een huisje op Kampeerterrein Groot hadden.
De presentatie zal een ode zijn aan de kleine genoegens van een ware idylle in Heiloo.

Let op: fictief artikel elders in deze krant

HEILOO - Uitkijkpost Media bv werkt mee aan het project Workshop De Ontdekkingsreis (WDO). WDO biedt leerlingen coaching op het gebied van filmacteren, evenals de ervaring een film te maken met professionele filmmakers, die in première gaat in de Vue-bioscoop in Heerhugowaard of Alkmaar. WDO is een groot avontuur en een unieke kans voor alle kinderen in de bovenbouw. Via dit project bieden we kinderen een inkijkje in de filmwereld, zonder dat ze audities hoeven doen. Tevens kunnen ze op sociaal en emotioneel gebied grote stappen zetten. In het kader van het WDO-project op basisschool De Duif, plaatsen we in deze krant op pagina 5 een fictief artikel met als naam 'Zoekactie vermiste Heilooër jongen zonder resultaat'. Dit artikel speelt een rol in het WDO-project van De Duif en is dus puur fictief.

Foto: Len Koelman

HEILOO - Het heeft Len Koelman wat moeite gekost, maar uiteindelijk is deze waterjuffer in de achtertuin mooi op de foto gezet.

Foto: Marylou Rood

HEILOO - Kermis 2018 zit er weer op! Heiloo heeft vier zonnige dagen lang met volle teugen genoten van attracties en gezelligheid. Voor groot en klein een topweekend, de kleine Boris heeft alles gegeven....

Tien vragen aan... Heleen Corbett

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben in Heemstede geboren en heb daar mijn jeugd doorgebracht. Daarna ben ik een jaar in de VS en een paar jaar in Leiden geweest waar ik Engels studeerde. Door de studie leerde ik mijn (Engels)man kennen met het gevolg dat ik naar Engeland verhuisde. Daar werden onze zoon Charles en dochter Nelleke geboren. Toen mijn man overgeplaatst werd naar Amsterdam, kwamen we in Heiloo terecht.We wonen nu al 43 jaar in hetzelfde huis en willen nooit meer weg uit dit mooie dorp.

2. Als je hobby je werk was,welk beroep zou je dan nu hebben?
Dit vind ik een moeilijke vraag voor iemand van 80, want eigenlijk wil ik nu helemaal geen beroep meer uitoefenen. Tenzij een paar dagen per jaar spijkeroma zijn een beroep is, dan kies ik dat!

3. Wie zou je eens graag ontmoeten?
Jane Goodall. Ik bewonder haar enorme doorzettingsvermogen om te doen wat ze echt wilde, hoe ze jarenlang chimpansees in het wild bestudeerde en daar veel over dieren en de natuur leerde begrijpen. Ze is nu in de tachtig maar ze reist nog steeds de wereld rond en geeft lezingen over haar ervaringen. Vooral jongeren probeert ze te inspireren met haar 'roots and shoots' programma. Die boeiende, humoristische en positieve vrouw zou ik graag eens ontmoeten en horen spreken.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De hele dag met een vriendinnetje en onze hond in het bos in Heemstede ronddwalen en allerlei spannende fantasieavonturen beleven, zoals dieren die gered moesten worden, boze tovenaars die ons probeerden te vangen, prinsen en feeën enzovoort, fantastisch! Het vriendinnetje kwam elke zomer en winter bij ons logeren en zo hebben we veel dagen in Groenendaal doorgebracht. Dat durfde men toen kennelijk nog, twee meisjes van een jaar of 10 alleen in het bos laten spelen!

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het park aan de westrand van Heiloo, als je uitkijkt over het water en het riet en de velden en in de verte de duinen ziet, prachtig.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Voor niet veel, maar wel als de meesjes zijn begonnen met uitvliegen en je ze om de beurt uit het nestkastje ziet kijken en uiteindelijk die sprong ziet maken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het was geen direct advies maar meer iets dat ik van mijn moeder geleerd heb. Neem de tijd om naar mensen te luisteren, echt luisteren, en oordeel niet te snel. Probeer het gezichtspunt van de ander te begrijpen, ook als je het er niet mee eens bent, maar probeer wel jouw standpunt uit te leggen. Ik haat dan ook dat laffe anonieme, ondoordachte veroordelen en bedreigen op Facebook.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Paul's persoonlijke vraag aan mij gaat over vrijwilligerswerk en zo kwam ik op dit antwoord: als vrijwilliger heb ik padden en salamanders de straat overgezet en vleermuizen geteld. En een jaar of zeven, acht geleden heb ik me opgegeven als vrijwilliger voor de palliatieve terminale zorg thuis. Daar wilden ze me niet hebben, omdat ik wel geschikt maar té oud gevonden werd om er nog mee te beginnen! Dat was wel even slikken, maar nu besef ik dat ze gelijk hadden.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou (sorry, jongens!) een algemeen vuurwerkverbod willen instellen.

10. Persoonlijke vraag van Paul Steenhoek:
"Voor velen sta jij bekend als 'spijkeroma' bij Timmerdorp Heiloo. Wil jij met jouw ervaring eens uitleggen aan Heiloo hoe leuk en belangrijk vrijwilligerswerk is?"

Het vrijwilligerswerk dat ik gedaan heb gaf altijd voldoening. Ik vind Timmerdorp echt een feest. Zonder vrijwilligers zou er niet eens een Timmerdorp voor die 600 kinderen zijn! Vrijwilligerswerk is ook belangrijk, er zijn op allerlei gebieden vrijwilligers bezig en ook nodig: in de zorg, bij activiteiten in het Trefpunt, bij de brandweer, als mantelzorgers, extra aandacht voor alleenstaanden, de rolstoelbus die mensen vervoert die anders nergens heen kunnen enzovoort. Als er geen vrijwilligers waren, zouden al die dingen er niet zijn en zou het leven voor veel mensen een stuk minder makkelijk zijn. Dus iedereen die de mogelijkheid en tijd heeft: kijk eens op de lange lijst van Vrijwilligerswerk Stichting Welzijn Heiloo.

11. Ik geef de vragen door aan Anita Jonker. Mijn vraag aan Anita is:
"Beste Anita, je geeft al jaren zwemles aan oud en jong, van trimmen tot babyzwemmen, van aquajoggen tot reactiveren. Mijn vraag: hoe ben jij ertoe gekomen om dit beroep te kiezen en hoe krijg je het voor elkaar om elke keer weer andere manieren van zwemmen en andere oefeningen te bedenken en om altijd opgewekt te blijven, hoe langzaam en gebrekkig we soms ook zijn?"

Mega Family Bootcamp op Landgoed Willibrordus

Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zondag 8 juli wordt op Landgoed Willibrordus een Mega Family Bootcamp en een Warrior Bootcamp georganiseerd. Dit evenement is een samenwerking tussen Fitclub Heiloo en Fitnesscentrum Heiloo. Het thema is 'Iedereen doet mee'. Dit is geheel vanuit de filosofie van Appeltje Eitje, waar Fitclub Heiloo vanaf het eerste moment partner van is.

Tijdens het Appeltje Eitje Café, in april van dit jaar, mocht de organisatie van de bootcamps een cheque ontvangen om dit evenement tot stand te brengen. Hiermee willen ze een goed doel steunen. Fitnesscentrum Heiloo en Fitclub Heiloo hebben gekozen om de opbrengst van deze dag te doen toekomen aan voetbalclub De Barre Bullen. Voetbalclub De Barre Bullen is in 2010 ontstaan omdat cliënten, woonachtig op Landgoed Willibrordus, aangaven te willen voetballen. Dit doen zij nu wekelijks.

Het voetbalveld Olvendijk op het Landgoed is de plaats waar beide bootcamps zullen plaatsvinden. De Family Bootcamp start om 10.00 uur en de Warrior Bootcamp om 11.30 uur. Deelname kost € 5,- per persoon en voor kinderen t/m 12 jaar is deelname gratis. Bij inschrijving krijgt men een lot, een sportdrank en een herstelshake.

Het is de bedoeling dat hele gezinnen meedoen, vader, moeder, oma, opa, maar natuurlijk ook de kids. Voor kinderen die nog te jong zijn om aan de bootcamp mee te doen is er ook veel te doen. Er is die dag een luchtkussen aanwezig, de kinderen kunnen geschminkt worden of ze kunnen aan het spijkerpoepen meedoen.

Naast de Family Bootcamp kan er ook meegedaan worden aan de Warrior Bootcamp. Deze is voor individuen die hun grens op willen zoeken. En last but not least is er ook een loterij, daarmee is onder andere een jaarabonnement voor het hele gezin bij zwembad Het Baafje te winnen. Naast zwembad Het Baafje zijn er nog andere sponsoren: Jottum Kinderschoenen, Bloemen bij Kim, Salon 81, Albert Heijn Ypestein en IJssalon Pinoccio.

Als afsluiting van de dag kan men deelnemen aan een spel waarbij door de deelnemers zo snel mogelijk met sponzen water van de ene kant naar de andere gebracht moet worden. Ook hiermee valt een leuke prijs te winnen. Maarten Nieuwmeijer van Fitclub Heiloo: "We hebben inmiddels twintig aanmeldingen binnen. Het doel is meer dan honderd, voor minder doen we het niet."

Wilt u zich aanmelden dan kunt u dat doen via de Facebookpagina van Fitclub Heiloo.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Uitkijkpost

Toen de overheid mij verplichtte te stoppen met werken, had ik ruim de tijd om over van alles en nog wat na te denken. Of dat je leven verrijkt, durf ik niet te zeggen, want je gaat piekeren over onbenulligheden en belangrijker zaken, bijvoorbeeld over de naam 'Uitkijkpost'.

Ja, natuurlijk weet ik net als u wat een uitkijkpost is. Een observatiehut voor vogels, tribunes bij het WK voetbal, een hangplek bij het Nationaal Monument op de Dam, een brede trap aan het strand in Egmond aan Zee, een bankje in Winkelcentrum 't Loo, en nog veel meer. Overal waar wat uit te kijken valt, is ook een uitkijkpost.

Toch Van Dale er even bijgehaald, want voor je het weet sta je gekke dingen te vertellen. Ook de persoon die uitkijkt heet uitkijkpost. Maar alleen iemand die eeuwenlang heeft zitten pitten, denkt dat iemand van de krant op het dak staat om over Heiloo uit te kijken. Dat mag tegenwoordig met de privacywetgeving in de hand niet eens. Dat is teveel Big Brother. De redactie doet maar alsof ze 'uitkijkpost' is, maar zit gewoon achter beeldschermen en alles wat in haar blikveld komt (een column bijvoorbeeld), daar maken ze in Heiloo post van.

Maar waarom heet de lokale krant Uitkijkpost? Dat zal ik u uitleggen. Post, omdat u hem als een brief thuis krijgt. Met gezellige kout en al. En wat doet u - evenals ik - op woensdag? Ik kijk uit naar zijn/haar komst. En als u hem uit hebt, is ook de post uit. Vandaar: Uitkijkpost.

Ik kijk nu al uit naar de volgende post.

Dick de Scally

De overheerlijke pizzatest

Pizzaaaa! Foto: Miel van Velzen

HEILOO - De jongerenredactie – eigenlijk de smulredactie – heeft deze week weer een onwijs lekker artikel geschreven. Een paar weken terug hebben wij voor jullie ijsjes geproefd en deze week hebben we het over pizza's. Houd je telefoon maar paraat, want hierna wil jij zeker weten ook zo'n heerlijke pizza bestellen.

Wij hebben blind de pizza margherita geproefd van de drie pizzeria's in Heiloo: Kendal, Il Corso en New Yorker.

De eerste pizza was van de nieuwe pizzeria Kendal. Een heerlijke dunne bodem, maar wel iets aan de slappe kant. Er zat genoeg kaas op de pizza margherita, die goed gesmolten was. De tomatensaus proefde je subtiel door de kaas heen. Niet te overheersend dus.

De echte kaasliefhebber zal blij zijn met de tweede ronde! Dit puntje kwam van Il Corso. Ook deze bodem was dun, maar sterker. Hier zat veel kaas op, maar doordat deze alweer iets harder aan het worden was, leek de kaas wat 'echter'. De tomatensaus mag van ons een klein beetje meer naar de voorgrond.

Het laatste puntje rook bij binnenkomst al sterk naar de tomatensaus. Een dikke bodem met veel zout. Deze kwam van New Yorker. Het viel ons op dat de pizza margherita overheersend naar de tomatensaus smaakte. Er zat weinig kaas op, waardoor de pizza ook veel roder was dan de andere twee. Deze had een minder interessante smaak voor ons.

Wij vinden dat pizzeria Kendal en Il Corso erg dicht bij elkaar liggen. De twee pizza's leken veel op elkaar en ook qua smaak was er niet veel verschil. We kunnen zeggen dat Kendal dus niet voor de andere pizzeria's onderdoet. En Il Corso maakte onze verwachting waar. New Yorker was een minder grote favoriet door de dikke en zoutige bodem en de weinige kaas. Maar al bij al hebben wij onze vingers zeker afgelikt.

Teskt: Nikita Schipper

Instagram: ukpjongerenredactie

Ingezonden brief

Afgelopen zaterdag 30 juni was het erg druk op het fietspad langs de Kennemerstraatweg in Heiloo richting Alkmaar. Vier fietsers wilden twee andere fietsers – die naast elkaar reden – inhalen en ik was de enige die belde dat zij opzij moesten gaan zodat we erlangs konden. Ik was de laatste van de vier en had voor de zekerheid nog een tweede keer gebeld. Degene die ik in wilde halen raakte achter op haar vriend, die al weg was en zij botste tegen mij op terwijl ik aan het inhalen was. We vielen beiden om. Zij stond snel op, greep haar schoen en weg was ze. Ik werd door een vriendelijk echtpaar overeind geholpen en zij waren zeer bezorgd. Nogmaals bedankt, wie dat ook waren.

Een automobilist die een ander aanrijdt en doorrijdt, wordt opgepakt, maar die regel geldt zeker niet voor fietsers? Een normaal mens heeft het fatsoen om te vragen hoe het gaat en zich te verontschuldigen. Pijn in mijn rechterschouder en -pols, enkele blauwe plekken en een gekneusde rib. En ja, het had erger kunnen zijn! Maar in het verkeer is men blijkbaar met alles bezig behalve met het letten op andere deelnemers in het verkeer. Waarschijnlijk had zij geen rechtsbijstandsverzekering. Jammer dat zelfs op een fietspad in een land waar fietsen hetzelfde is als ademhalen, men de verkeersregels aan de laars lapt.

Een fietsster uit Heiloo

Zoekactie vermiste Heilooër jongen zonder resultaat

Nog geen spoor van Dennis Erinharden.  Foto: aangeleverd

HEILOO - De zoektocht naar de tienjarige Dennis Erinharden uit Heiloo heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd. Bij de politie was een anonieme tip binnengekomen dat de jongen gezien zou zijn op het plein van de voormalige peuterspeelzaal aan de Mariënstein in Heiloo. Zowel de naastgelegen voormalige basisschool 'De Hofdijk' als de voormalige peuterspeelzaal zijn doorzocht, maar dat heeft geen aanwijzingen opgeleverd. De beide panden staan al enige tijd op de nominatie om te worden gesloopt en zijn niet voor publiek toegankelijk.

De jongen zou volgens getuigen op de dag van zijn verdwijning in zijn woonplaats op de bus zijn gestapt. Verdere aanwijzingen ontbreken. Tot op heden hebben camerabeelden uit de bus en getuigenverklaringen geen concrete aanwijzingen opgeleverd. Ook diverse burgernetoproepen hebben nog niets opgeleverd. De politie zoekt vooral mensen die mogelijk weten waar de jongen heen is gegaan toen hij in Heiloo in de bus stapte. Politiewoordvoerder Ernst Geneken van de landelijke afdeling Vermissingen: "Het gaat hier om een tienjarige jongen, die al vier dagen weg is. Dat is heel erg lang voor zo'n jong iemand."

Dennis Erinharden is inmiddels het derde kind uit Heiloo dat momenteel wordt vermist. Van de twee eerdere vermissingen, broer en zus Noah en Louise van Schier, ontbreekt ook nog ieder spoor. Wel is inmiddels bekend dat hun ouders onlangs door een tragisch ongeval om het leven zijn gekomen. De kinderen hebben voor zover bekend geen andere familie. Mogelijk zijn ze in paniek geraakt en samen weggelopen van het adres, waar zij tijdelijk werden opgevangen.

Met drie vermissingen in korte tijd in deze regio, krijgt het team dat de zaken in behandeling heeft versterking vanuit de landelijke afdeling om alle kinderen zo snel mogelijk op te kunnen sporen. De politie doet onder andere via sociale media een oproep aan burgers voor meer informatie.

(Dit is een fictief artikel. Zie voor meer informatie het artikel op de voorpagina.)

Herberg Jan beste terras in de regio

Het fraaie terras van Herberg Jan, daar fiets je voor om! Foto: aangeleverd

HEILOO - Herberg Jan is afgelopen maandag op de 26e plaats geëindigd in de Misset Horeca Terras Top 100 van Nederland. Dat betekent dat Herberg Jan het op een na beste terras van Noord-Holland heeft.

Met de tekst 'Een mooie en nette uitstraling, gastvrij personeel en goede producten. Daar fiets je voor om!' had Herberg Jan een hele mooie recensie in het horecavakblad. "Supertrots zijn we!", aldus Marjolein. "Het is de kroon op het harde werken van het hele team. Dank aan alle gasten die ons bezoeken, want daar doen we het uiteindelijk voor. En dat maakt ons werk zo leuk! We gaan van een mooie zomer genieten op het fijne plekje bij het Witte Kerkje van Heiloo!"

Fysio Heiloo trots op voortzetting status Plus Praktijk!

Het nieuwe logo prijkt trots aan de gevel. Foto: aangeleverd

HEILOO - Fysio Heiloo, specialist in bewegen, heeft wederom met succes de Plus Audit doorlopen en mag de komende twee jaar de Plus status voortzetten! Bovendien heeft Fysio Heiloo per 1 juli een nieuwe huisstijl en logo geïntroduceerd.

Een Plus Praktijk is een fysiotherapiepraktijk met de hoogste kwaliteitsstatus van fysiotherapeutische zorgverlening. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie verleent deze status aan praktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar hierbij nog een paar stappen verder gaan, met name in het behandeltraject van patiënten en het inzichtelijk maken van kwaliteit door het gebruik van de nieuwste behandel- en testmogelijkheden.

De Plus Audit richt zich op het vakinhoudelijke gedeelte van de praktijk. Het gaat dan over zaken zoals de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheidsonderzoeken, gebruik van behandelrichtlijnen van de beroepsorganisatie, de effectiviteit van een behandeling, zorginnovatie en interdisciplinaire samenwerking. Ook wordt gekeken naar zaken als goede bereikbaarheid, ruime openingstijden, korte wachttijd, hygiëne, privacy en veiligheid.

Daarmee is de Plus Audit bij uitstek een instrument voor praktijken die zich op het gebied van kwaliteitszorg willen onderscheiden. Er is maar een klein percentage praktijken in Nederland die zich Plus Praktijk mogen noemen. Het behouden en voortzetten van de Plus status mag als een groot compliment beschouwd worden voor alle fysiotherapeuten van Fysio Heiloo.

Fysio Heiloo biedt zoals bekend een breed pakket aan specialisaties. Nieuwe specialisaties binnen de praktijk zijn handtherapie, fysiotherapie bij aangezichts-, kaak- en hoofdpijn en dry needling. Fysio Heiloo werkt nauw samen met specialisten en orthopeden en is onder andere verbonden aan het Rug Netwerk, het Orthopedie Netwerk Noordwest Ziekenhuisgroep en ClaudicatioNet. Team Fysio Heiloo houdt zich, naast fysiotherapie, ook bezig met het stimuleren van bewegen in combinatie met een gezonde leefstijl. Zo zijn er posttherapeutische trainingsgroepen en is er samenwerking met Buurtzorg Heiloo en Diëtistenpraktijk Alimentum, nu ook gevestigd op het Slimpad!

U bent van harte welkom in onze volledig vernieuwde en gemoderniseerde praktijk. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.fysioheiloo.nl. Fysio Heiloo, Slimpad 16a, 1851 LB Heiloo 072-5339355.

Musical 'You're the one that I want'

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ter afsluiting van dit musicalseizoen speelt de musicalgroep van de Muziek-en Dansschool Heiloo de voorstelling 'You're the one that I want'. Onder leiding van docente Sanne Mallant is er weer hard gewerkt aan een spetterende en swingende musical. 'You're The One That I Want' speelt zich af op de Rydell High School, waar de T-Birds en de Pink Ladies op school zitten. De leider van de T-Birds, Danny, is tijdens de zomervakantie verliefd geworden op het nieuwe meisje op school, Sandy. Maar verliefd zijn past niet echt bij zijn imago. Ook de andere leerlingen op school hebben zo hun problemen: Kenickie en Rizzo hebben steeds ruzie, Marty heeft wel drie vriendjes en Frenchy moet naar een andere school.

Op 7 juli 2018, om 19.30 uur, kunt u komen kijken hoe dit verhaal afloopt. Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen via de administratie van Muziek- en Dansschool Heiloo (maandag - donderdag tussen 14:00 – 17:00 uur, Het Veld 1, 072-5332460).

Kledinginzameling gestopt

HEILOO - De afgelopen 12 jaar heeft Ton Steenaert geheel op vrijwillige basis onder andere tweedehandskleding ingezameld ten behoeve van dak- en thuisloze bezoekers van inloophuis De Kloof in Amsterdam. Met ingang van 1 juli stopt hij daarmee. Hij bedankt iedereen die in al die jaren kleding bij hem heeft afgeleverd. Tenminste één keer per maand ging een volle aanhangwagen met kleding, schoeisel, shampoo, balpennen en wat dies meer zij naar De Kloof. U kunt de tweedehandskleding voortaan brengen naar de container van Het Rode Kruis Heiloo. Deze staat aan Het Zevenhuizen 50. Daar wordt de kleding door vrijwilligers gesorteerd en beschikbaar gesteld aan arme mensen uit onder andere Moldavië.

Zonnepanelen voor Radboudschool

Als de zon wat later op de dag is gedraaid, liggen de panelen prachtig in de zon. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de week van 25 juni zijn er 24 zonnepanelen geplaatst op het dak van de Radboudschool aan het Slimpad in Heiloo. Initiatiefnemer is Martijn Smit, die in de zomer van 2017 in Seattle een training volgde bij Al Gore. Na die training realiseerde hij zich dat het er slechter voor staat met het klimaat dan hij had gedacht. Martijn zocht contact met schooldirecteur Loek Settels en vroeg hem: "Wat kunnen we doen om de school te verduurzamen?" Er werd contact gezocht met Stichting Blosse, waar de school onderdeel van uitmaakt, en met elkaar zijn de mogelijkheden bekeken.

Het resultaat mag er zijn: 24 zonnepanelen op een van de daken van de school. De ligging van de school in de boomrijke omgeving maakt dat niet alle daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Naar verwachting zullen de panelen jaarlijks tussen de 6.000 en 7.000 kWh opleveren. Een gemiddeld huishouden verbruikt zo'n 3.000 kWh per jaar.

Café Blondes, nieuw in Heiloo

Het café is tijdens de verbouwing lekker opgefrist. Foto: aangeleverd

HEILOO - Na drie maanden verbouwen kon men tijdens de kermis het nieuwe café Blondes bezoeken. Menigeen heeft er tijdens het kermisweekend al een kijkje genomen en iets gedronken. Het café heeft een eigentijdse uitstraling, waar men zich al snel thuis voelt.

Op verschillende dagen zal er een dj te horen zijn. Ook kunt u er kleine evenementen verwachten.

Vrijdag 6 juli om 20.00 uur is de officiële opening, waarbij iedereen natuurlijk van harte welkom is. Het café is gevestigd op de Heerenweg 142. Tot Blondes!

Ga gerust zitten maar denk even aan hem, zo wordt hij NOOIT vergeten!

Hortense op een van de stoelen van het herdenkingsplekje voor haar vader. Foto: aangeleverd

HEILOO - Ter nagedachtenis aan haar vader Fred heeft Hortense Assink (Tans voor intimi) een herdenkingsplekje gecreëerd op het grasveld tussen de ijssalon en het oude politiebureau. Onder de boom staan twee stoelen met een tekstplaatje en een foto van haar vader op de rugleuning. Mensen eten er hun ijsje op of rusten even uit van een fietstochtje. Tans kijkt er vanuit haar keukenraam op uit. Een prachtig moment was dat ze een kindje van drie jaar aan haar moeder hoorde vragen: "Mama, wie is die meneer?" De moeder antwoordde: "Die meneer is een sterretje, ga maar even op zijn stoel zitten."

Een dag voor zijn overlijden vertelde Fred aan zijn vrouw Ans dat hij euthanasie wilde. Fred was al lange tijd ernstig ziek, zijn aorta was twee jaar ervoor gescheurd en na zes weken coma en een half jaar in het ziekenhuis werd hij nu al twee jaar liefdevol thuis verzorgd door Ans. Fred was daarbij ook nierpatiënt en had hele zware medicatie, daardoor raakte hij soms in een delier (ernstige verwardheid), zo ook die avond ervoor. Het was uitzichtloos, Ans belde de dokter.

Terwijl haar moeder en haar zus bezig waren met het uitzoeken van de muziek voor de uitvaart kwam Tans thuis van haar werk. Ze kreeg het gevoel dat ze achter een trein aanrende, er was al zoveel gebeurd terwijl zij nietsvermoedend aan het werk was. Ze besefte ook dat ze dit nog helemaal niet wilde maar realiseerde zich wel dat het haar vaders beslissing was. Om 17.45 uur stond de dokter op de stoep en de paniek sloeg toe, ze wilde haar vader nog zoveel zeggen.

Haar vader riep zijn twee dochters en zijn kleinkinderen om beurten bij hem. Hij sprak met ieder van hen een kwartier en drukte iedereen op het hart goed voor mama en oma te zorgen. Een dag later stierf hij. Hortense had het moeilijk op de eerstvolgende Vaderdag en besloot een herdenkingsplekje te creëren zodat haar vader nooit meer vergeten zou worden.

Fred Assink was één brok humor. Toen het gezin zijn as uitstrooide in een karpervijver kwamen er wandelaars langs. Eén van de wandelaars merkte op: "Zo dames, zijn jullie lekker de vissen aan het voeren?", waarop Hortense antwoordde: "Uh nee, dit is mijn vader". Vervolgens lag het gezin in een deuk, dit was typisch de humor van haar vader.

Naast een eerlijk zakenman was Fred vooral een familieman, de rots in de branding voor 'zijn meiden'. Tans werd als puber altijd overal opgehaald, Fred stond midden in de nacht om de hoek van de disco op zijn dochter te wachten. Later haalde hij ook zijn kleinkinderen op, als het moest om kwart voor vijf 's nachts uit Amsterdam. Hij was bescheiden, hield zich graag op de achtergrond. In tegenstelling tot Hortense die zingt, presenteert en in musicals speelde. Fred zei altijd gekscherend over zijn dochters: "Ik heb er één die is doktersassistente en die jongste heeft haar E.H.B.O.-diploma en denkt dat ze kan opereren".

Fred overleed op 15 oktober 2016, één dag voor de verjaardag van zijn vrouw Ans waarmee hij 56 jaar gelukkig getrouwd was. Hij werd 79 jaar.

>>>>> KADER >>>>>

Na een tip van Paul Dirks heeft Uitkijkpost Media besloten op zoek te gaan naar de verhalen achter de herdenkingsplekjes. Er zijn in Heiloo namelijk nog veel meer herdenkingsplekjes gecreëerd voor mensen die nooit vergeten mogen worden. De redactie is benieuwd naar de personen en de verhalen achter de herdenkingsplekjes. Wilt u uw verhaal delen? Neem dan contact met ons op via redactie@uitkijkpost.nl.

Tekst: Margreeth Anema

Kennemer Wonen verhuist naar Heiloo

Dick Tromp van Kennemer Wonen (links) en Cor Tervoort van Tervoort Egmond. Op de achtergrond het pand dat volledig wordt verduurzaamd. Foto: aangeleverd

HEILOO - Woningcorporatie Kennemer Wonen verhuist volgend voorjaar naar Heiloo. Het pand aan de Schuine Hondsbosschelaan 45, waarin Landschap Noord-Holland is gevestigd, wordt volledig gerenoveerd tot een energieneutraal kantoor. Kennemer Wonen, eigenaar van het pand, gaat het kantoor samen met Landschap Noord-Holland betrekken. De woningcorporatie huurt momenteel nog een pand aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar.

De bedoeling is dat bouwbedrijf Tervoort uit Egmond aan den Hoef het pand in april 2019 volledig energieneutraal oplevert. Directeur Cor Tervoort: "Inmiddels zijn we een kleine maand bezig met de werkzaamheden en is nagenoeg al het sloopwerk gedaan, maar vooral zijn achter de schermen met alle partners de voorbereidingen getroffen voor het vervolg. Na renovatie is de regio een aansprekend duurzaam kantoorpand rijker! Wij herkennen ons in de duurzaamheidsambities van Kennemer Wonen. In 2016 hebben wij ook ons eigen kantoor voorzien van zonnepanelen, is in 2017 een warmtepomp geplaatst en is ons volledige bedrijfspand voorzien van energiezuinige ledverlichting."

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en bent u nieuwsgierig naar impressies van het kantoor? Kijk op www.kennemerwonen.nl/duurzaamkantoor

VV Limmen zoekt speelsters voor MO17-1

LIMMEN - Voor komend seizoen zoekt VV Limmen nog twee speelsters voor het gezellige en fanatieke team van MO17-1. Het gaat om meiden die geboren zijn in 2002 of 2003. Bij Limmen voetballen elke week ruim 100 meiden en dames. Lijkt het jou leuk om een teamsport te beoefenen, en heb jij zin in een seizoen met voetbal en gezelligheid? Neem dan contact op met Mariska Hollenberg voor informatie en/of aanmelden. Dat kan via mariskahollenberg@gmail.com.

Lisanne de Witte verbetert 20 jaar oud Nederlands record

Lisanne de Witte in actie. Foto: Erik van Leeuwen, Atletiekunie

HEILOO - Bij wedstrijden in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds heeft Lisanne de Witte uit Heiloo het afgelopen weekend een prachtige 400 meter gelopen. In de series liep zij een tijd van 50,96 en daarmee verbetert zij het Nederlands record van 51,35 van Esther Goossens, dat uit 1998 dateert. Ook zus Laura de Witte had een succesvol weekend. Met een tijd van 52,16 voldeed zij aan de limiet voor de Europese Kampioenschappen in Berlijn in augustus.

Presentatie Monnikenleven 7 juli Abdij van Egmond

Broeder Columba Dechamps voetballend in de tuin van de abdij. Foto: Armando Jongejan

EGMOND-BINNEN - De Abdij van Egmond rondt op zaterdag 7 juli om 14.00 uur de expositie 'Monnikenleven' af met een presentatie van fotograaf Armando Jongejan. Bijna twee jaar lang mocht Jongejan met zijn camera het leven in de Abdij van Egmond vastleggen. Het resultaat is een intieme fotoreportage van het spirituele leven en de praktische bezigheden van de abdijgemeenschap. Jongejan maakt u op 7 juli deelgenoot van anekdotes tijdens het fotograferen en een toelichting geven bij de foto's in de expositieruimte van de Abdijwinkel. Toegang is gratis.

Nieuwe buitenaula in Gedenkpark Westerveld

Foto: aangeleverd

Veelzijdige natuur, weelderig groen en rust in een glooiend duinlandschap. Westerveld is een bijzondere laatste rustplaats en een prachtige plek om te gedenken.

Verbonden met de natuur
Verscholen tussen bomen en middenin het groen, omringd door niets dan rust en slechts het geluid van vogels: Westerveld biedt vanaf nu de mogelijkheid voor een plechtigheid in de open lucht, in de buitenaula. Familie en nabestaanden nemen plaats in een intieme cirkel rondom de kist en luisteren naar sprekers en (live)muziek.

Natuurrijk decor
"We ervaren steeds vaker dat mensen graag buiten zijn en meer de rust van de natuur opzoeken," vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. "Ons park leent zich natuurlijk perfect voor een openlucht plechtigheid. We zijn op zoek gegaan naar de mooiste plek voor de aula en zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat: een intieme plek in een decor van groen. We hopen zo nog meer in de behoefte van mensen te voorzien."

Aangezien het weer in Nederland nooit zeker is, zorgt Westerveld dat bij een plechtigheid in de buitenaula ook altijd een aula binnen beschikbaar is.

Kijk voor meer informatie op www.bc-westerveld.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

AUDITIES MUSICALVERENIGING DE HANSWIJCKERS. Komend seizoen ook meespelen bij De Hanswijckers? Meld je nu aan voor de open les op 5 juli of de auditie op 12 juli! Alle info via www.hanswijckers.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Zangles in Heiloo. Privé of met twee; kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06-48116691

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

TE HUUR GEVRAAGD: GARAGEBOX omgeving Zevenhuizerlaan Heiloo. Tel. 06-52484929.

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a. € 500.

Bosman Tweewielers

Westerweg 295, Heiloo

072 5331241

www.bosmantweewielers.nl

Grote sortering gebruikte dames- en herenfietsen.

Bosman Tweewielers

Westerweg 295, Heiloo

072 5331241

www.bosmantweewielers.nl

Per direct te huur in Limmen: Voor bepaalde periode klein appartement voor 1 pers. Gestof. + gem. 550 excl. 06-22707905 Na 18 uur.

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

BRIDGELESSEN voor beginners en gevorderden. De lessen starten medio september. Kleine groepen. Aanmelding/Info: Ton Mooij, tel. 072-5331672 of tonmooij@concepts.nl

KOFFERBAKMARKT HEILOO 12 AUGUSTUS. Gezellige kofferbakmarkt aan De Omloop van 9:00 tot 15:00 uur. Alle info en aanmelden via www.kofferbakmarktheiloo.nl