De Uitkijkpost

16 september 2015

De Uitkijkpost 16 september 2015


'Ondeugende actie' onthult verborgen verleden Witte Kerk

De blootgelegde trap leidt naar de grafkelder uit 1650.

HEILOO - Hij geeft toe: het was een beetje een 'ondeugende actie'. Maar de gelegenheid was te aanlokkelijk om zomaar voorbij te laten gaan. Jos Mulder, voorzitter van de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo vertelt over de spraakmakende herontdekking van de grafkelder in de Witte Kerk als was het een verhaal uit een spannend boek. Vorige week kwamen, ter gelegenheid van Monumentendag, de goed bewaarde foto's naar buiten: een ondergrondse ruimte in de bekende kerk waarin schedels, botten en andere restanten al eeuwenlang verborgen liggen.

Vanwege restauratiewerkzaamheden was de aannemer begin dit jaar aan de slag in de kerk. Tegelijkertijd was het bestaan van de ondergrondse kelder ter sprake gekomen binnen de stichting, vanwege een geschiedkundig boek dat in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo en Stichting Regionale Archeologie Baduhenna wordt voorbereid. Die samenloop van omstandigheden zette de verbeelding in gang. Zou het niet interessant zijn om de steen achter in de kerk, die de toegang tot de kelder verborg, nog eenmaal te verwijderen om te zien wat zich daaronder bevond? Jos Mulder: "Dat zou tenslotte niet de eerste keer zijn, want in 1927 en in 1960 was de kelder ook al eens geopend. Toen waren er zelfs kisten, zwaarden en andere attributen ontdekt, die naderhand zijn verdonkeremaand. Archeologie en historie, daar werd toen nog niet veel rekening mee gehouden."

De gladde steen zonder inscripties werd vakkundig verwijderd en daaronder verscheen de stenen trap die toegang geeft tot de kelder. Behalve beenderen en schedels troffen de afgedaalde onderzoekers historische 'graffiti' aan op de muren van het gewelf, met daarop namen en jaartallen, achtergelaten door bezoekers in vervlogen tijden. Nadat er een uitgebreide serie foto's was gemaakt, werd de ruimte weer keurig afgesloten en ging de steen terug op z'n plaats. Daarna legde de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo keurig contact met de monumentencommissie van de gemeente. Uiteraard was men niet bijster enthousiast over deze eigengereide actie, maar ook de belangstelling voor de bijzondere, hernieuwde vondst was gewekt. "We besloten de 'ontdekking' nog even stil te houden en er pas rond Monumentendag mee naar buiten te komen", vertelt Mulder.

Ondergronds liggen schedels en botten al eeuwenlang verborgen.

Officieel onderzoek zal in de toekomst meer moeten onthullen over de inhoud van de grafkelder. Maar dat het van historische waarde is, staat buiten kijf. De kerk dateert van 700, de aanbouw van 1430. De kelder zelf is aangelegd in 1650. Een nieuwe, geschiedkundige schat met een belangrijke meerwaarde voor de historische kerk: dat is de kelder absoluut. Mulder stoeit met enkele ideeën die zich daaromtrent hebben aangediend: "Een glazen plaat over de ingang leggen, en met behulp van spiegels en verlichting de kelder publiekelijk zichtbaar maken, zou prachtig zijn." Maar hoe en wat, dat zal alleen gebeuren in nauw overleg met, en toestemming van de gemeente en Monumentenzorg, benadrukt hij "Eén ondeugende actie lijkt ons meer dan genoeg. Over het vervolg beslissen de bevoegde instanties."

Winkelcentrum 't Hoekstuk 40 jaar

Ondernemers 't Hoekstuk vieren feest met leuke acties (Stip Fotografie) Stip Fotografie

HEILOO - 40 jaar geleden opende winkelcentrum 't Hoekstuk zijn deuren voor het winkelend publiek. Dit heugelijke feit wordt de komende weken gevierd met een wedstrijd en individuele acties van de winkeliers voor het winkelend publiek. De klanten kunnen raden hoeveel tasjes er in een Big Shopper zitten en daarmee kan men een elektrische dames- of herenfiets winnen. Naast de twee te winnen elektrische fietsen zijn er ook nog verschillende troostprijzen. Wedstrijdkaarten zijn te verkrijgen bij besteding bij de winkeliers. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een kleurplaat-wedstrijd; kleurplaten kunnen afgehaald worden in de winkels en tot 25 september 2015 ingeleverd worden bij De Schrijverij in 't Hoekstuk.

Op 26 september tussen 11-13 uur is de prijsuitreiking van de prijsvraag en de kleurwedstrijd en tevens is er dan Burendag. Alle bezoekers van 't Hoekstuk worden dan getrakteerd op een kopje koffie met iets lekkers. Er worden dan ook duurzame opvouwbare tasjes uitgedeeld.

Najaarsmarkt Vrienden van Sighet

HEILOO - Op zondag 27 september organiseert stichting Vrienden van Sighet een gezellige najaarsmarkt op het terrein van de GGZ in Heiloo. Dit alles wordt georganiseerd om verschillende projecten te steunen in Roemenië.

Van 11.00-17.00 uur vindt u ongeveer 100 kramen met voor ieder wat wils, zoals woon- en tuin accessoires, dames- en kinderkleding, maar ook hobbyartikelen, kinderkameraccessoires, sieraden en lederwaren, brocante, schilderijen, sfeerdecoraties, cadeauartikelen, planten en bloemen, fruit etc.

Aan de kinderen is ook gedacht. Ze kunnen op het springkussen, schminken, ballen gooien etc. Dit alles wordt verzorgd door de kinderdagverblijf Kits Oonlie en Forte kinderopvang. Bij goed weer kunnen de kinderen in de zweefmolen, is er mogelijkheid om pony te rijden, of om te dobberen in een grote bal. Uiteraard is er een kopje koffie of thee, een broodje of een snack.

Soul 'n Beyond zorgt voor live-muziek en als het droog blijft, zijn er diverse oldtimers te zien.

Meer info vover Vrienden van Sighet: www.sighet.nl

Benefietfestival voor Nepal

HEILOO - De Highlow Rangers, Vrienden van Buk Buk en het Sportcafé hebben de handen ineen geslagen om een fantastisch evenement voor het goede doel neer te zetten op zaterdag 26 september. Lekkere muziek voor een laag prijsje, waarvan je kan genieten met een drankje in de hand. En dat alles voor Veldwerk en Sherpa, de twee bestemmingen van de Rangers. Locatie: Sportcafé Het Vennewater, aanvang is 20.00 uur.

De line up is als volgt.
- YRGM (You Really Got Me): Gert Paul van der Horst en friends spelen de Kinks.
- BDBB (Buck Danny Boogie Band) legendarische Heilooër band, beroemd om zijn eigenzinnige covers!
- Dat Koor met Die Band: Lonneke haar band met een dozijn wondermooie stemmen en begeleiding
- Wet T-shirt Contest: Tim zijn band. De mannen spelen up-tempo nasty-ass rock & roll en psychedelische funk uit eigen werk. Kortom het dak eraf!
- Tha Bonerz: rechtdoorzee-rock! Alle top-rocknummers die je kent, maar al een tijdje niet meer gehoord hebt.

De kaartverkoop à €5 is inmiddels gestart. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Schrijverij in het Stationscentrum.

Tien vragen aan... Daniëlle de Ruijter

Hallo, ik ben Daniëlle de Ruijter. Ik werk als muziekdocent bij Spelenderwijs Muziek, waarbij de meeste mensen mij vooral herkennen van de muzieklessen die ik geef aan de jongste kinderen (van 0 tot 4 jaar). Ik ben getrouwd met Richard en wij zijn gezegend met een fijne dochter.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben in het ziekenhuis van Alkmaar geboren, maar woon al mijn hele leven in Heiloo. In die tijd ben ik slechts 1 keer verhuisd, en dat was naar 50 meter verderop in dezelfde straat.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u nu uitoefenen?

Muziek maken is altijd mijn grootste hobby geweest. En daar heb ik mijn vak van gemaakt! Ik oefen dan ook nog iedere keer mijn vak met het grootste plezier uit, omdat het mijn passie is.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?

Mariss Jansons, dirigent van het concertgebouworkest. Dan zou ik hem vragen of ik voor één keer zijn orkest mag 'lenen' om er als dirigent voor te staan.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Dat weet ik eigenlijk niet. Er zijn zoveel fijne herinneringen aan mijn jeugd! Bijvoorbeeld dat mijn vader altijd wel in was voor een bordspelletje. Maar ook dat wij thuis vaak met het hele gezin muziek maakten.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Het park achter de Woonheuvel, bij de vijver. Dat komt denk ik omdat mijn man mij daar ten huwelijk gevraagd heeft.

6. Waarvoor kunnen ze u nachts wakker maken?

Vrienden die mijn hulp nodig hebben.

7. Wat was het beste advies dat u ooit kreeg?

Dat ik beter in het ziekenhuis kon bevallen dan thuis. Door het opvolgen van die raad leef ik nu nog!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik behalve Muziek op Schoot docente, ook gestudeerd heb voor blokfluitdocent, dirigent en docent schoolmuziek. En dat ik deze vakken actief uitoefen.

9.Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik zou ervoor zorgen dat er betere muzieklessen komen op de basisscholen.

10. Antwoord op de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: Waarom vind je het belangrijk dat kinderen al van jongs af aan muzikale activiteiten aangeboden krijgen?

Ten eerste omdat zingen, dansen en muziek maken veel plezier geeft, maar ook omdat het heel goed is voor onder andere de taal/spraak-, motorische en cognitieve vaardigheden. Kinderen die regelmatig muziekles krijgen, groeien later vaak op tot evenwichtige personen, en kunnen over het algemeen beter leren.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen:

Anneke Datthijn. Mijn dochter heeft 2 jaar met plezier bij haar in de klas gezeten. Zij is een juf met liefde voor haar vak.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Waarom heb je er specifiek voor gekozen om les te geven in het Freinetonderwijs?

Showhero in De Beun

Mensen met een beperking tonen hun talent aan publiek en jury

HEILOO - Zaterdag 26 september is het weer tijd voor het jaarlijkse Showhero-evenement in Theater de Beun. Mensen met een beperking mogen hun talent laten zien aan een zaal vol publiek en een hoogwaardige jury.

Stichting Showhero is een aantal jaren geleden opgericht door Maurice van der Poll en Lucas Bugter, die hiermee mensen met een beperking de dag van hun leven willen geven. In Theater de Beun proberen ze de lat elk jaar weer een paar treden hoger te leggen. En daarmee doelen ze vooral op alles wat er bij de show komt kijken. Het entertainment gaat omhoog voor de bezoeker, maar tegelijkertijd willen ze de kijker met een sterke boodschap naar buiten laten gaan. "Wat de show zo mooi maakt is dat de bezoeker een heerlijk avondje uit heeft, maar tegelijkertijd ook even helemaal terug in de maatschappij wordt geworpen", aldus organisator Lucas Bugter.

Even iedereen uit de alledaagse gewoonten halen en laten genieten van de deelnemers die alles uit de kast halen om met een prijs naar huis te gaan. Dit jaar wordt Theater de Beun omgetoverd tot een Circustheater, waar de meest spectaculaire dingen te gebeuren staan. Een show waar iedereen weggaat met een lach, maar ongetwijfeld iedereen ook een moment van ontroering zal voelen. Wil jij hier bij zijn op zaterdag 26 september om 19.00 uur? Ga dan naar Showhero.nl/tickets en reserveer snel!

Vroege herfst in het Heilooër Bos

Paddenstoelen kijken met IVN Heiloo. Hier de amaniet.

HEILOO - Met al die buien is het al aardig herfstig geworden in het bos. De bessen van lijsterbes, gelderse roos en meidoorn zijn al fel gekleurd. Ook zijn er al wat paddenstoelen te zien. Dat zijn de vruchtlichamen van zwammen die permanent in de grond of in hout aanwezig zijn. Ze komen tevoorschijn als de omstandigheden gunstig zijn, vooral bij vochtig weer en als het niet te koud is. Benieuwd? Alle reden dan om mee te lopen met de maandelijkse IVN-natuurwandeling in het Heilooër Bos, zondagmorgen 20 september. De start is om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg en de wandeling duurt ongeveer twee uur. Een spiegeltje om onder de hoedjes te kijken komt goed van pas. Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2 euro 50) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen: mail naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bel 072 532 5110. Meer info: www.ivnnkl.nl.

Basisscholen beoefenen archeologie

Ook groep 8 van de Zuidwester groef naar het verleden in Zuiderloo

HEILOO - In de nieuwbouwwijk Zuiderloo zijn archeologen al enkele jaren bezig met opgravingen. Regelmatig kwamen kinderen een kijkje nemen en er werden veel vragen gesteld. De kinderen waren erg geïnteresseerd. Dat bracht de archeologen op het idee om alle groepen 8 van de scholen in Heiloo uit te nodigen om een kijkje te komen nemen. En het bleef niet bij kijken. De kinderen mochten daadwerkelijk een handje meehelpen! Dit is uniek in de wereld; het was de allereerste keer dat kinderen mochten meegraven op een archeologische plek. En ze vonden het fantastisch. Een groepje kinderen ging heel voorzichtig met een schep hele dunne laagjes grond wegscheppen. Een ander groepje mocht met een troffeltje de grond afgraven. En ook de grond die uit de kuil gekomen was werd nauwkeurig nagekeken door de grond door een zeef te halen. Of er iets gevonden werd? Jazeker! Onder andere een potscherf, een aantal botten en het kopje van een oude pijp. Wat er verder nog gevonden werd was afgelopen zaterdag te zien toen alle vondsten werden tentoongesteld op het opgravingsterrein, met de naam van de school erbij.

Wereldwinkel Heiloo

De vele vrijwilligers zijn terecht trots op hun fairtrade-cadeauwinkel. Stip Fotografie

[Fotobijschrift: De vele vrijwilligers zijn terecht trots op hun fairtrade-cadeauwinkel]

Stationsweg 105, 1852 LN Heiloo, telefoon 072 – 533 94 43

e-mail: info@wereldwinkel-heiloo.nl, website www.heiloo.wereldwinkels.nl

Eerlijke Handel (Fair Trade) is hot. Steeds meer mensen kopen producten van producenten uit ontwikkelingslanden die met respect voor het milieu te werk gaan en daarvoor een leefbaar loon krijgen, zodat zij hun gezin kunnen onderhouden en hun kinderen naar school kunnen sturen. Gegarandeerd, want producenten die gecertificeerd zijn door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, worden elke twee jaar gecontroleerd op al deze aspecten.

Mooi of lekker?

Wereldwinkel Heiloo biedt een groot assortiment fairtrade-producten uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De nadruk ligt op steeds wisselende collecties bijzondere cadeau artikelen – leuk om aan een ander, of jezelf, te geven. Er is veel keus zoals siervoorwerpen, serviesgoed, beelden, sieraden, sfeerverlichting, sjaals en kaarten.

Steeds vaker worden de producten gemaakt van gerecycled materiaal. Ook daarin is de Wereldwinkel duurzaam.

Van oudsher biedt de Wereldwinkel koffie, thee en allerlei lekkers om te drinken en te eten. Gelukkig voor de arme boeren in deze continenten zijn veel fair trade voedingsmiddelen tegenwoordig ook in de supermarkt te koop. Vaak heeft de Wereldwinkel net iets meer keus. De koffie van Cerro Azul bijvoorbeeld is alléén bij wereldwinkels verkrijgbaar. En natuurlijk de Tony Chocolonely-repen. In de supermarkt liggen diverse varianten, maar sommige smaken worden speciaal geproduceerd voor de verkoop in Wereldwinkels.

Extra service

Wereldwinkel Heiloo is op de eerste plaats een fairtrade-cadeauwinkel en op de tweede plaats een winkel voor lekker en verantwoord eten en drinken. Maar er is meer. Omdat de Wereldwinkel duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is de winkel ook distributiepunt van Odin, het biologisch groente- en fruitabonnement. Ook wordt duurzaamheid op andere wijze gecombineerd met ontwikkelingssamenwerking: de winkel is tevens inzamelpunt van Gered Gereedschap, de stichting die oud gereedschap opknapt voor leer- en werkprojecten in ontwikkelingslanden. Voor het ophalen van een Odin-tas of het inleveren van oud gereedschap kunt u dus ook terecht bij Wereldwinkel Heiloo.

Vrijwilligers welkom!

Volgend jaar bestaat Wereldwinkel Heiloo 30 jaar. Sinds het begin wordt de winkel draaiende gehouden door vrijwilligers die drie of vier dagdelen per maand beschikbaar zijn. Dat betekent een inzet van acht tot twaalf uur per maand, voor belangrijk werk dat leuk is om te doen en dat veel voldoening biedt. Het team is op zoek naar nieuwe collega's. Tevens is er behoefte aan een PR-functionaris die tijd kan steken in het opstellen en uitvoeren van een professioneel communicatieplan. Beide vacatures zijn terug te vinden in de Vacaturebank van het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt), www.vacaturebank.vrijwilligersheiloo.nl.

Openingstijden

Wereldwinkel Heiloo is geopend op maandag (13.30 – 17.30 uur), dinsdag t/m vrijdag (9.30 – 17.30 uur), zaterdag (10.00 – 17.00 uur). Daarnaast kan men altijd en overal terecht in de webshop.

Spaaractie Kinderboekenweek in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - In de aanloop naar de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Heiloo een spaaractie voor de leerlingen van alle basisscholen in Heiloo.

Elke leerling die tussen 15 september en 17 oktober iets komt lenen, krijgt een sticker op vertoon van de uitleenbon. Kinderen die zich inschrijven als lid krijgen drie stickers, volwassenen die lid worden zelfs vijf. De stickers worden opgeplakt in de bibliotheek en voor elke school is er een eigen spaarposter. De school die verhoudingsgewijs (naar het aantal leerlingen) de meeste stickers heeft, wint een prachtig mediapakket met voor elke groep een boek, dvd of luisterboek. De uitslag wordt op woensdag 21 oktober bekend gemaakt.

Klankconcert Simone Awhina

HEILOO - Laat je op zaterdag 26 september meevoeren op een innerlijke reis van ontspanning, stilte en heling. Een warm bad van kristallen & Tibetaanse klankschalen, chakra klankbuizen, Chinese gongs en gevoelige songs en helende klanken van Simone Awhina en Yme Bosgra. 'Ik heb een diepe ontspanning ervaren,schreef een bezoeker'. Het is mogelijk om te liggen of te zitten. Indien je wilt liggen, gelieve zelf een matje, deken of slaapzak en kussen mee te nemen. Meer informatie: www.simoneawhina.com
26 september Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. Investering: € 15,00 Reserveren gewenst: info@simoneawhina.com of 06 27145269.

Falkland Toneel pakt uit met 'SpeelGoed'

De mededeling 'verhuiswagen voor de deur' doet veel stof opwaaien tussen het oude speelgoed. Edo Postma

HEILOO - Afgedankt speelgoed ligt al jaren op zolder te verstoffen. Alleen Clown wil steeds maar gedichten voordragen, de pionnen marcheren af en aan en maken ruzie, maar verder gebeurt er weinig... Totdat Leeuw de zolder opkomt met een belangrijk bericht: 'Er staat een verhuiswagen voor de deur'. Worden ze achtergelaten op zolder of worden ze meegenomen? Wordt het Marktplaats, de kofferbakmarkt of een kringloopwinkel? Of nemen ze het lot in eigen hand?

'Flakland' speelt Speelgoed op zaterdag 3 oktober (15.00 uur) en zondag 4 oktober (13.00 en 16.00 uur) in Theater De Beun in Heiloo. Entree: 5 euro. Leeftijd 4+.

Kaartverkoop: vanaf 14 dagen van tevoren bij Theater De Beun, Boekhandel de Schrijverij (Stationscentrum en Het Hoekstuk) en Boekhandel Bruna ('t Loo) in Heiloo. Kaarten zijn tevens aan de kassa van De Beun. Reserveringen en informatie: www.falklandtoneel.nl of bij Irene Schols (072 - 533 2163). Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

D66-herfstborrel

Verbaast de lokale politiek ook u regelmatig? Vanaf oktober houdt D66 weer inloopspreekuren in de bibliotheek en op onze herfstborrel, zondag 20 september van 16.00 tot 18.00 uur bij Herberg Jan, zijn vragen ook welkom. Leden, sympathisanten en geïnteresseerden kunnen hier op informele wijze met elkaar van gedachten wisselen en nader kennis maken met bestuur en fractie. D66 zorgt voor een borrelhapje, drankjes zijn voor eigen rekening. Tot ziens op 20 september! www.d66-heiloo.nl

Duo-expositie in Witte Kerkje

HEILOO - De Alkmaarse kunstenaars Wilma Hoebee en Martin Dielemans exposeren op 19 en 20 september samen in het Witte Kerkje in Heiloo onder de noemer "Waar vorm en kleur elkaar ontmoeten".

Wilma maakt bronzen beelden en Martin kleurrijke schilderijen. Ze ontmoetten elkaar tijdens verschillende exposities de afgelopen jaren en vonden beiden dat het erg leuk zou zijn om een gezamenlijke expositie te organiseren.

De vormen van de bronzen beelden van vogels en andere dieren van Wilma passen erg goed bij de landschappen en andere uitbundige schilderijen van Martin. Het Witte kerkje in Heiloo is een mooie plek om deze combinatie van kunsten te tonen.

De expositie wordt op zaterdagmidag 19 september om 14.00 uur geopend door Elly Beens, wethouder van Kunst en cultuur van Heiloo. De expositie is geopend op zaterdag 19 september van 13 uur tot 18 uur en op zondag 20 september van 11 uur tot 17 uur.

Magic Cabaret Theater Diner

HEILOO - Terwijl u geniet van een heerlijk 5-gangen diner, bereid door de topkoks van Fletcher, laten Rob & Emiel u van de ene in de andere verbazing vallen. Humor en magie zijn verweven in hun spetterende Magic Cabaret Theater Dinnershow.

Met trots en wegens groot succes verwelkomt Fletcher Hotel-Restaurant beide heren alweer voor de vijfde keer in Heiloo. Met diverse prijzen en de grootse onderscheidingen in de goochelkunst en mentalisme op zak, kunnen Rob en Emiel zich tot de wereldtop rekenen. Naast uitverkochte theatershows is dit duo ook dagelijks te zien in hun televisieprogramma's 'Street Magic' en 'De Magische Winkel'.

Deze avondvullende show vindt plaats op donderdag 24 september, aanvang 18:45 uur. De avond wordt aangeboden voor een magische prijs van slechts € 49,50 p.p. of per 6 personen voor € 45,- p.p. Prijs is inclusief het 5-gangen diner. Tevens worden er naast de losse kaarten ook arrangementen aangeboden inclusief een overnachting en een heerlijk ontbijtbuffet. Bel voor meer informatie of reservering naar 072-5052244 of kijk op www.FletcherEvents.nl

Kleverlaan opnieuw in top 3 van Nederland

Bosch Car Service Kleverlaan (voorgrond) opnieuw bij de beste 3

LIMMEN - Bosch Car Service Kleverlaan uit Limmen is een van de drie finalisten voor de verkiezing van Autobedrijf van het Jaar.

In 2010 wist het team van Kleverlaan ook al de titel te bemachtigen. "Na onze titel in 2010 zijn we nu opnieuw finalist. Het eerste bedrijf in de verkiezing dat voor de tweede maal in de finale staat! Toen we in mei hoorden dat we opnieuw bij de top 10 zaten ging het dak er al af, maar deze finaleplaats is het natuurlijk de mooiste bekroning", aldus Jan Kleverlaan.

"Wij zijn ontzettend trots dat we tot de top 3 behoren van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Nederland, dat is niet niks. De afgelopen tijd hebben wij ontzettend veel leuke reacties van onze klanten en relaties ontvangen en wordt er echt meegeleefd in de strijd om deze eretitel opnieuw in de wacht te slepen. Ook onze medewerkers zijn terecht trots op het resultaat en zullen er alles aan doen de titel te behalen en te bewijzen dat we een terechte finalist zijn!"

Van begin maart tot en met eind april konden consumenten hun stem uitbrengen op een van de bij BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven. De tien finalisten die in deze ronde zijn geselecteerd werden 6 mei 2015 bekend gemaakt. Deze bedrijven zijn vervolgens aan de hand van een uitgebreide checklist gescreend door een onafhankelijke keuringsinstantie. Ook zijn zij bezocht door meerdere mystery shoppers. Op basis van die resultaten heeft een onafhankelijke vakjury bepaald welke drie autobedrijven doorgaan naar de finale. De komende weken zullen er opnieuw uitgebreide jurybezoeken plaatsvinden en zal juryvoorzitter Smith van de ANWB op 6 oktober aanstaande, tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, bekend maken wie zich winnaar Autobedrijf van het Jaar 2015-2016 mag noemen.

Comfortabel de winter in met Heiloo Energie

HEILOO - Heiloo Energie is met twee najaaracties gestart, waarbij comfort, besparing op energie en financieel voordeel hand in hand gaan. Op maandag 21 september organiseert Heiloo Energie een informatieavond over isolatie van uw huis. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom op Cultureel Centrum de Strandwal. Raoul Santibanez van het Duurzaam Bouwloket geeft een presentatie over isolatiemogelijkheden in huis. Willem Tolsma van Tonzon zal nader ingaan op de specifieke toepassing van isolatiematerialen in huis. Met name zal hij de winst belichten van vloerisolatie voor het warmtecomfort en lager energiegebruik in uw huis.

Adviseur Gerko Brouwer geeft een toelichting op de energiescan, het energielabel en het energiebesparingsadvies. Daarbij brengt hij samen met de bewoners van een woning het energieverbruik in kaart. Hij geeft aanbevelingen hoe u minder energie kunt verbruiken en wat u dit zal opleveren. Veelal gaat het om gemakkelijk te realiseren besparingen. Hierdoor dalen uw energiekosten, verbetert het comfort in uw woning en stoot u minder CO2 uit.

Recent is, in samenwerking met isolatiematerialenfabrikant Tonzon de actie voor het plakken van nieuwe folie achterop de radiator van start gegaan. Radiatorfolie is een van de gemakkelijk te realiseren maatregelen die energie besparen. Naast korting op de aanschaf van radiatorfolie komen vrijwilligers voor de bevestiging van de folie op de radiotoren bij de kopers langs.

Voor beide acties, radiatorfolie en energiebesparingsadvies, kunt u zich tot 10 oktober 2015 inschrijven via www.heilooenergie.nl of op 21 september in de Strandwal.

Festival Willibrordus Draait Door verwelkomt iedereen

Zangeres Karsu: vrijdag om 19.30 en 21.00 uur in de Cultuurkoepel

HEILOO - Donderdag om 17.00 uur slaat slagwerker Joost Lijbaart de eerste editie open van het festival Willibrordus Draait Door. Het Landgoed, tot voor kort het GGZ-terrein, slaat met dit festival een bijzondere weg in. Concerten, straattheater, voorstellingen, verhalen en (h)eerlijke hapjes en drankjes in en rond de Cultuurkoepel. En de Strandwal is drie dagen lang een heuse bioscoopzaal.

De historie van het terrein zet de toon voor het festival. Bijna alle programma's hebben hun verhaal over mensen, zoals iedereen. Vrolijke verhalen, soms een toon die aan het denken zet, een toon die inspireert. En het kan gaan over mensen met een geestelijke handicap. Meeslepend toneel is er in de voormalige bestuurskamer, in de binnentuin en gangen van de Cultuurkoepel, in het museum. In een zeecontainer is een doorlopend programma met de persoonlijke en hoopvolle verhalen van mensen die het nodige hebben doorgemaakt in hun bestaan. En ook beroemde verhalenvertellers als Toon Tellegen en Willem de Ridder. Op het evenemententerrein allerlei muziek van musici uit de regio, op donderdagavond begint het al met het prachtige Skotwal en met bluesfenomeen Ruben Hoeke. In de Cultuurkoepel ruim baan voor grote namen.

Er is werkelijk van alles te beleven, drie avonden lang en zaterdag al vanaf 12.00 uur. Zo'n 50 vrijwilligers staan voor u klaar. De entree tot het terrein aan de Kennemerstraatweg is gratis, bij de informatiekiosk op het evenemententerrein kan men 'Willie's' kopen. Dat is de betaaleenheid van het festival. Alles is schappelijk geprijsd. Het is allemaal te vinden in de huis aan huis verspreide festivalkrant of op de site www.cultuurkoepelheiloo.nl (onder 'nieuws').

Vriendjesdag kleuters Willibrordschool

Vriendjes mogen sfeer proeven

HEILOO - De Willibrordschool is een knusse buurtschool en heeft een open karakter: toegankelijk voor iedereen. Rust, structuur, professionaliteit én welbevinden staan hoog in het vaandel. Op 25 september staan de deuren van de Willibrordschool weer speciaal open voor ouders en kinderen die zich oriënteren op het basisonderwijs tijdens Vriendjesdag.

Op Vriendjesdag mogen alle kleuters een vriendje of vriendinnetje, dat zich oriënteert op het basisonderwijs, meenemen naar school. In de ochtend (8.30–10.00 uur) of in de middag (13.30–15.00 uur) zijn Vriendjes (nieuwe kinderen met hun ouders) welkom om de sfeer te proeven op de Willibrordschool. Ook als u niet bekend bent met de Willibrordschool, maar zich wel oriënteert op het basisonderwijs, bent u van harte welkom! Anita Kraakman (directrice) en leerkracht(en) zijn aanwezig om eventuele vragen van nieuwe ouders te beantwoorden. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van onze Vriendjesdag, meld u zich dan alstublieft aan via info@willibrord-school.nl of telefoonnummer 072-532 05 03.

Op foto met kunstwerk Rob Scholte voor Paardenparade

HEILOO - Het kunstpaard van Rob Scholte voor de Paardenparade wordt komende donderdag 17 t/m zaterdag 19 september voor het eerst gepresenteerd tijdens het festival 'Willibrord draait door' op het landgoed Willibrordus/Cultuurkoepel. Belangstellenden zijn van harte welkom om het paard te komen bewonderen en op het paard plaats te nemen. Bovendien is het mogelijk om zich – met of zonder kunstenaar - op de gevoelige plaat te laten vastleggen. Een ritueel dat zich na de definitieve plaatsing van het paard nog vaak zal herhalen. Het is namelijk de bedoeling dat dit paard een permanente plek krijgt in de voortuin van het landgoed en deel gaat uitmaken van de kunstroute Paardenparade.

UNICEF blij met statiegeldactie

HEILOO - "UNICEF is blij met u!" Dat zegt Joke Luken van UNICEF Regio Alkmaar. In 2015 werd nu al bijna 1000 euro ingezameld met giften uit statiegeldbonnen bij AH 't Loo. Joke: "Het lijkt misschien niet spectaculair, maar UNICEF is enorm blij met deze actie. Met ontsteltenis lezen en zien we immers de berichten over de ontwikkelingen in de wereld. Bij velen van ons groeit het gevoel iets te willen doen, de overtuiging iets te moeten doen. UNICEF is een van die grote en betrouwbare organisaties die zich inzet. Haar wereldwijde doelgroep: kinderen van wie één of meer rechten worden geschonden." En daar draagt deze actie zeker aan bij, aldus Joke Luken. Mede met dank aan het winkelbedrijf in 't Loo. "Zonder de toestemming van de heer Goudt, manager van AH 't Loo, en de bijzonder vriendelijke medewerking van de dames van de servicebalie zou dit niet kunnen: dank ook aan hen!"

Waterdag 20 september

HEILOO - We krijgen steeds hevigere regenbuien, wat kunnen we daartegen doen? Wat doet een gemaal eigenlijk? En hoe krijg je schoon water uit de kraan? Meer weten over water bij u in de buurt? Op zondag 20 september (10.00-16.00) organiseren de gemeenten Bergen, Castricum, Heiloo en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met waterpartners zoals PWN, IVN, Landschap Noord-Holland en Scouting Victorie de Waterdag.

Er is van alles te beleven bij 'Het Maalwater'. Kom langs en beleef hoe natuur, recreatie en waterbeheer samenkomen op deze unieke locatie. Ontdek meer over de werking van het gemaal en de Wipwatermolen 'de Varnebroeker' en beleef de ontstaansgeschiedenis van het polderlandschap. Scouting Victorie heeft een aantal zeilboten op het water en iedereen mag meevaren. Of pak een schepnet en bekijk samen met gidsen van IVN het leven in de sloot.

Het actuele programma vindt u op de website van de gemeente Heiloo: www.heiloo.nl onder thema buurt/water. Op www.hhnk.nl vindt u de flyer, een mooie fietsroute langs 'waterpunten' in uw gemeente en een kleurplaat. Lever de ingekleurde kleurplaat in en ontvang een leuk cadeau!

Eerste paal geslagen nieuwe pand Kaptein

Kaptein kom naar Heiloo. De eerste paal is geslagen. Ricardo Marcker

HEILOO - Afgelopen vrijdag 11 september heeft de heer R. Kaptein samen met zijn kleinkinderen het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe pand van Kaptein op de Boekelermeer in Heiloo door samen symbolisch de eerste paal te slaan. Dit gebeurde na een pakkend woord van welkom door Mireille Kaptein, directeur van de Kaptein Groep. Wethouder Rob Opdam was namens de gemeente aanwezig op deze feestelijke dag.

Het nieuwe pand heeft een strakke uitstraling waarbij veel aandacht geschonken is aan duurzaamheid. Zo is er gedacht aan het werken met installaties die minder milieubelastend zijn, ook wordt er een warmte-terugwininstallatie geplaatst en is het gehele pand voorzien van led-verlichting. Daarnaast is het pand klaar voor zonnepanelen; die worden in een later stadium geplaatst.

Het pand dat 10.000 m2 groot is, wordt gebouwd door Dijkham Bouw. Als alles volgens planning verloopt, vindt de oplevering medio 2016 plaats. Kaptein heeft als doel gesteld om eind 2016 volledig operationeel te zijn. In het nieuwe pand worden de vestigingen van Kaptein in IJmuiden en Castricum samengevoegd. Mireille Kaptein is hier blij mee omdat dit zal resulteren in nog betere onderlinge samenwerking. Kortom nog meer efficiency binnen het bedrijf. Door de bouw van het nieuwe pand is Kaptein klaar voor de toekomst.

Wethouder Dellemijn, verantwoordelijk voor de Boekelermeer, is blij met de komst van Kaptein naar de Boekelermeer Heiloo. "Het is een prachtig familiebedrijf dat zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Wij zijn er trots op om ze in Heiloo te mogen verwelkomen. De afgelopen tijd hebben we intensief samengewerkt om tot een pand te komen dat goed aansluit op de omgeving. Wij wensen de firma Kaptein veel succes met deze stap."

Kaptein is een verpakker en producent van kaas, boter, smeltkaas en poederkaas. Bij Kaptein werken ruim 160 medewerkers verspreid over vier vestigingen.

Klaverjasdrives weer van start

HEILOO - Maandag 21 september begint de EHK weer met een nieuw seizoen van de Klaverjasdrives in cultureel centrum De Strandwal, naast de kapel op het GGZ-terrein. Ook dit jaar is er weer een verloting met mooie prijzen. Iedereen is welkom, liefst met partner. De zaal gaat open om 19.00 uur. Start is 19.30 uur en de avonden eindigen om ongeveer 22.30 uur.

Bent u als regelmatige bezoeker een keer verhinderd, of komt u voor het eerst? Meld dit dan even bij een van de bestuursleden: mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345

Opkikker voor Bibliotheek

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer heeft een 'Opkikker' van € 300 geschonken aan Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo, voor het organiseren van de Kinderboekenweek. De kringloopwinkel schenkt twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Dit is verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Lotenverkoop voor clubs van start

HEILOO – Vanaf 19 september komen kinderen weer langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook uit Heiloo doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig om rond te komen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Dit jaar doen in Heiloo de volgende clubs mee:
- Atletiekvereniging Trias
- Volleybalvereniging Effect
- Badmintonvereniging 'T Vennewater
- De Boscrossers
- Sportvereniging De Foresters
- Heilooër Harmonieorkest Caecilia
- Gymnastiek- En Turnvereniging Heiloo (G.T.H.)
- Hartpatienten Sportclub P.S.C. Alkmaar E.O.
- HV De Terriers
- Sportvereniging Dojo t Loo
- Flashing Heiloo

Workshop: Happy in Balans

REGIO - Eind deze maand starten de workshops 'Happy in Balans'. Deze workshop gaat over jou. Over inspiratie. Over hoe je kijkt naar het leven en liefde voor jezelf. Over jou in relatie tot anderen. Heb je het gevoel dat je meer kunt dan je laat zien? Ontbreekt het je soms aan energie en plezier in je leven? De workshop geeft je handreikingen en inzicht gedurende zes avonden, waardoor je meer balans krijgt in je leven. Home of Balance; Info en aanmelden: Ronpander@live.nl, 06-13363545.

Wanneer: start 30 sept. Op woensdagavond/vrijdagmorgen. Locatie : Heiloo/Castricum Kosten : € 95,-

Ode aan Noord-Holland

Verbogt, Groenhart en Posch (v.l.n.r.) brengen Ode aan Noord-Holland

HEILOO - Muzikant/componist en oud-Heilooër Victor Posch en kunstschilder Jan Groenhart hebben naast de passie voor hun vak diepe wortels in de Noord-Hollandse aarde. Met schrijver Thomas Verbogt vormen ze een prachtig driemanschap kunstenaars, die zich als kleine jochies nog kunnen verwonderen over het kleine en het grote, dat ze tegenkomen in het Noord-Hollandse landschap.

Samen treden ze met hun programma Ode aan Noord-Holland op tijdens 'Willibrord draait door', aanstaande zaterdag 19 september in De Strandwal op Landgoed Willibrordus. Aanvang is 14.00 uur. Speciale gast is Wouter Hakhoff op trompet/bugel.

Rondleidingen op Nijenburg

HEILOO - De Historische Vereniging Heiloo start weer met de rondleidingen op Nijenburg. Na de restauratie verleende de huidige eigenaar, de Vereniging Hendrick de Keyser, toestemming aan de Historische Vereniging Heiloo om rondleidingen te verzorgen op Nijenburg. Inmiddels hebben honderden mensen een kijkje genomen op deze historische buitenplaats.

De rondleidingen (incl. koffie/thee) vinden plaats op de volgende zondagen:
4 en 8 oktober om 11.00 uur en 13.15 uur
15 november om 13.15 uur
6 en 13 december om 11.00 uur en 13.15 uur

De kosten bedragen 7,50 euro p.p., contant te voldoen

Aanmelden : e-mail: info.oudheiloo@gmail.com of tel.: 06-51718363 / 072-5332571

De kop is eraf bij Oppositie

HEILOO - Afgelopen dinsdag begon de interne competitie van schaakvereniging Oppositie. Op de eerste speelavond kon voorzitter Fred Smith een nieuw lid voorstellen: Jaco Malan, een Zuid-Afrikaanse schaker die in Nederland woont. Bij de eerste speelronde wordt de eindranglijst van het vorig seizoen altijd in tweeën verdeeld; de nummers 1 van beide lijsten spelen tegen elkaar, de nummers 2 spelen tegen elkaar, enz. Dat leverde vooralsnog weinig verrassende uitslagen op; uitzondering was de partij van Wim Blom. Wim heeft een half jaar niet geschaakt, maar zette tegenstander Piet Manni wel pardoes mat. Lange tijd leek het erop dat ook bij de partij tussen Jan Jonkheer en Eric Huffnagel een verrassing te wachten stond, maar in het eindspel gaf Eric in tijdnood een betere stelling geheel uit handen. Nieuwkomer Jaco Malan speelde met wit tegen Fred Smith. Fred had er een hele kluif aan, maar dwong uiteindelijk toch zijn tegenstander tot opgave: twee pionnen meer in het eindspel bleek net iets te veel van het goede.

De uitslagen: Sauer – Smit 0-1, Jongkind – Vonk 1-0, Vd Brink – Van Etten 0-1, Folkertsma – Maas ½ - ½ , Rump – Voskuil 1-0, Jonkheer – Huffnagel 1-0, De Jager – Vd Wal 0-1, Vd Ark – Van Dam 1-0, Booij – Gandossi 0-1, Manni – Blom 0-1 en Malan – Smith 0-1

Schaakvereniging Oppositie schaakt iedere dinsdagavond vanaf 19.45 uur in Het Trefpunt aan de Abraham Duboishof. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Pijnlijke nederlaag De Foresters

HEILOO - De Foresters 1 bleef ook na het tweede competitieduel zonder punten. In Soest werd met maar liefst 4-0 verloren. Bij rust stond er al een 3-0 stand op het bord. Gido de Hiep (15), Rayendall Bitorina (26) en Hessel de Goeij (44) deden de Egels pijn. In de 55e minuut nam Dylan Meijer definitief alle hoop op een beter resultaat weg. Ook een eretreffer was De Foresters niet gegund. Een flinke teleurstelling na de goede voorbereiding, maar het seizoen is nog lang. Zondag komt Purmersteijn op bezoek en is ook de aftrap van de Bowling Heiloo Penaltybokaal. Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd worden er penalty's genomen door jeugdteams. In de rust gaan de dagfinalisten op jacht naar de dagtitel en aan het einde van het seizoen volgt dan een grote finale. De aftrap van de wedstrijd is zondag om 14.00 uur.

Darten in Het Oosthonk

HEILOO - De vakantie is voorbij en het darten in het Oosthonk gaat weer van start. Dit seizoen nemen de pijltjesgooiers elkaar weer zes keer de maat met drie darts en een bord. Zaterdag 19 september is het eerste toernooi gepland, een surprise-toernooi waarbij je niet weet wat je gaat doen, maar het heeft alles met darten te maken. Deelname is €5, aanvang 20.00 uur, de deur is open om 19.00 uur. Het Oosthonk vind je aan de Oostkanter nummer 14 te Heiloo. Info op www.oosthonk.nl of tel. 0633747770 / 0646331274

Atleet Job Beintema wint in Brugge

Job Beintema wint als gastatleet het Belgisch Kampioenschap

HEILOO - Trias-atleet Job Beintema heeft bij het Belgisch Kampioenschap onder de 23 jaar uitstekend gepresteerd op de 110 meter horden.De talentvolle Beintema won in een nieuw persoonlijk record 14.52 seconden . Deze tijd liep hij met een stevige tegenwind. Beintema scheurde in z'n 1e wedstrijd z'n hamstring en had als doel toch nog in actie te komen dit atletiekseizoen. Mede daarom werd er voor Beintema een uitzondering gemaakt voor het Belgisch Kampioenschap en kan hij met vertrouwen kijken naar 2016.

Trias-talent Dave Wesselink won in Soest de Gooi en Eemlander 110 meter horden. De B-junior liep op lagere hordes dan Beintema 14.29 seconden.

Edward Geesken: Held van Helden

HSV-trainer Edward Geesken werd door Helden Magazine en de Ruud van Nistelrooy-academy verkozen als de meest inspirerende trainer. Clublid Martijn Mol stuurde de winnende inzending in. Zodoende won hij voor de voetbalclub een heuse coachdag van Ruud van Nistelrooy en zijn academy. Vanuit Helden was ook Frits Barend aanwezig.

Opstapdag bij de Boscrossers

HEILOO - Op zaterdag 19 september organiseert FCC de Boscrossers een opstapdag. Tijdens deze dag kun je kennismaken met de BMX-sport. Twee ervaren BMX'ers leren je met een leuk en uitdagend programma de basistechnieken.
De dag is voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar. Het programma begint om 10 uur en is om ongeveer 14 uur afgelopen.
Deelname kost 5 euro per persoon, inclusief de huur voor de fiets en de helm. Vergeet niet om een stevige spijkerbroek en een shirt met lange mouwen te dragen. Heb je ook stevige handschoenen? Neem deze dan ook mee.

De opstandig is 19 september op Sportpark 't Vennewater, Het Zevenhuizen 58, Heiloo. Aanmelden kan via info@boscrossers.nl. Vermeld hierbij je voor- en achternaam, geboortedatum, of je een jongen of meisje bent, je lengte in centimeters, je telefoonnummer en je e-mailadres.

Moeizame zege Danny Bizot

AKERSLOOT - Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond in de wekelijkse wedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot de volle winst gepakt. Sportcomplex de Cloppenburgh was het toneel van een levendige wedstrijd waarin het tot de laatste ronde niet zeker was wie uiteindelijk de winnaar zou gaan worden. Vanuit het vertrek met een groot veld renners was het latere winnaar Bizot die aan de haal ging, op korte afstand gevolgd door Wilfred Knegt (Uitgeest) en de nieuwkomer uit Castricum: Arie de Graaf.
Na drie ronden werd het gaatje tussen leider Bizot en eerste achtervolger Knegt in de ogen van Arie de Graaf te groot; die nam daarom de achtervolging van Knegt over. Op een lichte versnelling pedalerend maakte hij de afstand kleiner, maar van een aansluiting was nog geen sprake. De strijd om de troostplaatsen buiten het podium ging tussen Henk Louwe (Alkmaar), Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), Aldert Zegwaard (Heiloo) en Erwin Verwijk (Egmond aan Zee). Laatstgenoemde trok tenslotte aan het langste eind voor Verdonk senior, die de eerste vijf kompleet maakte. Hieraan voorafgaand was het Arie de Graaf toch niet gelukt Danny Bizot verder te bedreigen en hem van de eerste plaats te beroven, maar dit gaf wel moed voor de toekomst.
Uitslag: 1. Danny Bizot 2. Arie de Graaf 3. Wilfred Knegt 4. Erwin Verwijk 5. Henk Jan Verdonk senior 6. Henk Louwe 7. Aldert Zegwaard 8. Dirk Dekker 9. Wim Verdonk 10. Chris Kemp. Eerste dame: Femke Mosssinkhoff

Flashing Heiloo U22 ruim langs streekgenoot

HEILOO - Ook de laatste oefenwedstrijd heeft het U22-team van Flashing Heiloo overtuigend gewonnen. In sporthal Het Vennewater werd Racing Beverwijk met groot verschil verslagen: 94-46. Coach Paul Aris startte met een vrijwel complete selectie. Alleen Robbert de Ruiter (blessure) en Jelle Velseboer ontbraken. Flashing startte niet scherp. Aanvallend was het te onrustig, verdedigend liet men Racing te makkelijk tot scoren komen. Het publiek kreeg daardoor een gelijk opgaande strijd te zien. Het waren Jeroen Aris en Rhino Beets die Flashing op voorsprong hielden (21-16 na 1 kwart). Ook in het tweede kwart had Flashing te weinig rust. Er werd teveel balverlies geleden. Nu was het Max van Rixel die zijn ploeg op sleeptouw nam. De boomlange center was onstopbaar. Verdedigend liep het wel beter. Racing Beverwijk kreeg minder ruimte en dat resulteerde uiteindelijk in een 21-8 run, zodat de rust werd ingegaan bij 42-24. In het derde en vierde kwart kwam de scherpte in het spel terug. Met fraaie afstandsschoten van topscoorder Rhino Beets werd de Beverwijkse defensie volledig uitgespeeld. Verdedigend heerste Jeroen Aris in de rebound (11). De eindstand werd uiteindelijk 94-46. Scores: Rhino Beets 8-18 (26), Jeroen Aris 13-8 (21), Max van Rixel 10-7 (17), Max Knegt 4-7 (11), Jeffrey Klerk 2-7 (9), Sander de Ruiter 2-3 (5), Job Velseboer 3-0 (3) en Stephan Hoogland 0-2 (2). Komende zaterdag start de competitie. Flashing Heiloo start met een uitwedstrijd tegen DBV Rowic in Dordrecht.

HSV pakt verdiende overwinning

HEILOO - Na het ochtendbezoek van Ruud van Nistelrooy en Frits Barend aan HSV op Sportpark Het Maalwater, kwam afgelopen zaterdag de sv. Beverwijk op bezoek.

Het werd voor HSV een verdiende 4–2 overwinning, hoewel Beverwijk na 5 minuten met 0–1 voorkwam door een afstandsschot van zeker 35 meter. Er kwamen kansen voor de rood-gelen: in de 13e minuut schrok Tom Hafkamp van een voorlangs vliegende bal van Jesper de Vré; hij schoot hoog over. In de 30ste minuut was het wel raak. Na een mooie crosspass van Max Jongerius kwam de bal bij Stefan Vogel, de 'man of the match'. Diens strakke voorzet werd goed door Ruben Bugter bij de 1ste paal ingetikt. In de 45e minuut kopte Jesper een mooie voorzet voorlangs.

In de 2e helft werd HSV nog sterker en dat resulteerde in de 61e minuut in de 2 – 1. Nick Sombroek passte met de buitenkant rechts op de in de diepte sprintende Tom Hafkamp. Tom wist hier wel raad mee en scoorde onder de vallende keeper door. 10 Minuten later kopte Jesper een corner van de ingevallen Mick Leeuwenkamp net over. Daarna mocht de li.spits op de rand van buitenspel doorgaan tot de achterlijn, waarna hij de bal voortrok en de spits van de Wijkers haalde de trekker over, 2 – 2. HSV bleef voetballen en in de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Jesper, na een goede voorzet van Ruben en hield Max Dekker het overzicht. Hij bediende Ruben die de eindstand van 4 – 2 op het bord zette.

Kennismaken met 'Aangepast Sporten'

HEILOO - Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen (potentiële) sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Sinds begin september kan er elke twee weken van 13.00-14.00 uur gebowld worden bij Bowling Centrum Heiloo onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Aanmelden kan via sports4allheiloo@outlook.com. BC 't Vennewater start per 12 september met g-badminton voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze trainen elke zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur. Ook eens proberen? Geef je dan op via www.badmintonvennewater.nl.

Multisportpark BERG EN BAL in Castricum organiseert deze winter op zond.mid. een heren-dames en gemengd dubbel TENNIS COMP. voor speelsterkte 7-8 Prijs : € 37,50 p.p. (6 x spelen) Inschr : toernooi.nl

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

TUINIEREN teveel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06-1827 8367

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Bij Emilsen Salon kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06 5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Ik ben Jan, 76 jaar en ik zoek een VRIENDIN voor VRIENDSCHAP en RELATIE. Ik hou van wandelen, fietsen en gezelligheid. Ik ga ook graag op vakantie. Iemand die niet rookt en het liefst in Heiloo of omgeving. Leeftijd 70-76 jaar. Ik hoor graag van je. Brief onder nummer.

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE op afspraak. € 35,- per uur. Telnr.06-5794 3505 Ind.Terrein Oosterzij 4 c Heiloo.

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

TE HUUR, nette gerenoveerde GARAGEBOX, gelegen aan de Kerkakkers in Heiloo. Geen Electra aanwezig. Info 06-18249311

TE HUUR nette gerenoveerde GARAGEBOX, gelegen aan het Zevenhuizen in Heiloo. Geen Electra aanwezig. Info 06-18249311

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Te koop GARAGEBOX omgeving Breedelaan. Vr.Prijs € 28.500,- Te koop FIETSENDRAGER HAWK nooit gebruikt (nieuw) € 140,- tel.06-1048 8878

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

AUTOSCHADE HERSTEL J. de Vries, De Droogmakerij 22 H, Heiloo Tel : 06-2254-8681 www.eigenschuldautoschade.nl

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor uw tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg


Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Vanaf 21 september 2015 gaat de Italiaanse Kok weer starten met LESSEN ITALIAANS. Voor beginners, gevorderden en experts! Heb je interesse? Ga dan naar www.italiaansekok.nl en schrijf je in! Of mail Ylenia Borsato voor meer informatie op info@italiaansekok.nl Bellen kan natuurlijk ook op nr. 0615677390. Allora….Arrivederci!

VERLOREN een GOUDEN ARMBANDJE met ronde plaatjes met namen en data erop. Het is mij ZEER DIERBAAR ! FLINKE BELONING bij vondst. Telnr. 072-5337398

TEGELZETTER nodig!
Vrijblijvende prijsopgave.
Leveranties mogelijk.
Tel. 06 2280 4764

STRIPTEKENCURSUS Bieb Heiloo. Start wo 30 september 14.00-15.15 uur, gevorderden 15.30 uur. 8 maal € 75. Aanmelden 06-49646237 of striptekenen@xs4all.nl

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

VOETREFLEX MASSAGE, even tijd voor PURE ONTSPANNING. Brengt je lichaam in balans en geeft je weer energie. €25,-/uur. Bel voor een afspraak: Sandra van den Hoonaard 06-23440281

NIEUW COMPASSIETRAININGEN HARTFOCUS start januari. MINDFULNESSTRAININGEN voor volwassenen en kinderen. Start half sept.en oktober. Donderdagmorgen 17 sept start omgaan met klachten in de overgang. Kleine groepjes. Info Merith Poelsma gecertificeerd trainster en docent levensbeschouwing. www.dekinderspiegel. 0630976210


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

Te huur HOEKWONING in Limmen voor nette mensen. Ind: Hal, toilet, woonkamer, keuken, douche, 4 slaapkamers, zolder, schuur. € 995,- ex. 06-2153 1820

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet,ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06- 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BESTE SCHILDER EN STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting ! Tel.06- 3374 3601

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829