De Uitkijkpost

4 mei 2016

De Uitkijkpost 4 mei 2016


Van smoes tot Koninklijke onderscheiding

vlnr: Aat Richter Uitdenbogaardt, Jakke Hiemstra, burgemeester Hans Romeyn, Jaap Schuuring, Leonie Hennekens, Diny Hoedjes-van Keulen en Jopie Ligthart-Konijn Foto: Evert Visser

HEILOO - Zes vrijwilligers ontvingen vorige week dinsdagavond (26 april) in de Witte Kerk de Koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. De gemeente Heiloo en familieleden lokten de Heilooënaren met een smoes naar het gemeentehuis. Hier kregen zij het goede nieuws te horen. Vervolgens trakteerde burgemeester Hans Romeyn hen op een speech en de onderscheiding. Dit gebeurde ten overstaan van een volle kerk met familieleden, vrienden en collega's.

Aat Richter Uitdenbogaardt was 'totaal perplex' toen hij hoorde van zijn koninklijke onderscheiding. "Ik zou iets leuks gaan doen met mijn vrouw en kinderen, het was een verrassing. In het gemeentehuis dacht ik: wat moet ik hier? Daarna sprak de burgemeester over ons 50-jarig huwelijk. Maar dat is onzin, dat hebben we al lang achter de rug." De Heiloöenaar noemt zijn onderscheiding geweldig. Aat Richter was actief voor de Gereformeerde kerk in Alkmaar en hielp Alkmaarse jongeren aan een studiebeurs via het Ripping Bunnik Fonds waarvoor hij als beheerder werkte.

Ook Jakke Hiemstra kreeg een lintje. Hij ging naar het gemeentehuis om daar te praten over subsidie voor de renovatie van de Witte Kerk. "Maar dat liep even anders. Deze onderscheiding is een verrassing en een grote blijk van waardering". Jakke Hiemstra zette zich mede in voor de Hervormde Gemeenten Alkmaar en Giethoorn. Verder was hij voorzitter en fondsenwerver bij het Alkmaar Christelijk Mannenkoor en organiseerde hij optredens. Inmiddels werkt hij tien jaar als voorzitter van het college van kerkrentmeesters van de Protestantse gemeente Heiloo.

Diny Hoedjes-van Keulen dacht vragen te beantwoorden over de overkapping van haar huis. Toen ze hoorde van haar onderscheiding bekroop haar 'een moeilijk te omschrijven gevoel'. "Het is een eer, maar ik blijf gewoon mijn werk doen. Ik geniet ervan iets voor mensen te betekenen." De inwoonster van Heiloo was voor Stichting de Zonnebloem in Heiloo actief als secretaris. Nu werkt ze als fondsenwerver en lotenverkoper en begeleidt ze mensen op reis naar Lourdes. Verder bezoekt ze wekelijks meerdere ouderen.

'Niet teveel ophemelen'

Jaap Schuuring dacht iemand anders te mogen feliciteren, maar kreeg zelf een lintje. "Verbazing alom, omdat ik niet werk om ervoor beloond te worden. Wel fijn dat ik waardering krijg, uiteraard." De Heiloöenaar is al 35 jaar lid van Falkland Toneel Heiloo en is verbonden aan Theatergroep Ons Ding, de 8 October-optocht, Music Meeting Heiloo (muziekfestival), 50+ Heiloo, Open Monumentendag en Landgoed Nijenburg. Voorheen regisseerde Jaap Schuring senioren-toneelclub Het Trefpunt en organiseerde hij het Literair Jazzcafé.

Leonie Hennekens speelde tijdens de plechtigheid dwarsfluit in de kerk. "Doel was Jaap Schuring te verrassen die zelf is onderscheiden. Maar ook ik was de gelukkige. Dat moest de burgemeester wel twee keer zeggen, ik kon het niet geloven. Ook omdat ik dit werk niet doe voor de bedankjes." Leonie Hennekens is organist, pianist en dirigent. Ze is actief voor de Sint Willibrordusstichting, de R.K. Willibrorduskerk, de GGZ, verzorgingshuizen en het Alkmaars Symfonie Orkest.

"Mij werd verteld dat onze zoon in ondertrouw zou gaan - ze hadden mij echt te pakken," vertelt Jopie Ligthart-Konijn. Ze is blij met de waardering van de gemeente. "Maar hemel mij niet teveel op, hoor. Veel meer mensen doen vrijwilligerswerk en wat ik doe, doe ik niet alleen." Voor De Zonnebloem in Heiloo bezoekt ze oudere, zieke en alleenstaande mensen en regelt ze uitstapjes. Voor de RK-parochie organiseert ze de ziekenzondag. Voorheen begeleidde de Heiloöenaar mensen tijdens bedevaarten en was ze gastouder bij Stichting Hart voor Polen.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Dodenherdenking bij de Man van Vught

Vanavond om acht uur twee minuten stilte bij de Man van Vught Foto: Peter Bijkerk

HEILOO - Vanavond vindt de de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. U kunt meelopen met de Stille Tocht vanaf de hoek Bergeonstraat/Holleweg (19.40 uur) naar het monument 'De Man van Vught' aan de Frederika's Hof, waar om acht uur twee minuten stilte in acht wordt genomen. Om ongeveer 20.10 uur houdt de burgemeester een toespraak.

Burgers terughoudend bij inschakelen politie

Mogelijke fietsendief gespot? Bel de politie! Foto: Gertjan Zeeman.

HEILOO - Burgers zijn steeds vaker terughoudend om de politie te bellen bij een verdachte situatie. Dat is zowel voor de politie als voor de burger een zorgelijke ontwikkeling.

Onzekerheid over wat nu eigenlijk een verdachte situatie is, speelt hierbij parten. Een concreet en actueel voorbeeld: de vermoedelijke fietsendief die onlangs in het Stationscentrum actief was. Een opmerkzame passant maakte een foto van de vermoedelijke dief, maar belde geen politie. "Als ik achteraf een melding van een gestolen fiets op social media tegenkom dan reageer ik daar heus op, maar tot die tijd is het misschien overdreven als ik gelijk de politie bel".

De opkomst van buurtpreventiegroepen is een positieve ontwikkeling voor de veiligheid in Heiloo. Danielle Kloos, medeoprichter van de buurtpreventiegroepen, benadrukt: "Buurtpreventiegroepen zijn in het leven geroepen om verdachte situaties te constateren; ze zijn niet bedoeld om verdachte situaties zelf op te lossen in plaats van de politie te bellen." Een misverstand is ook dat de beheerders de politie bellen als men een melding maakt in de groep. "De politie wil graag informatie uit de eerste hand, dus het heeft geen zin voor ons als beheerders om de politie te bellen, dat moet de melder zelf doen," aldus Kloos. Met 700 deelnemers zou dit voor de beheerders, die dit op vrijwillige basis doen, ook erg druk worden. Wilt u lid worden van de buurtpreventiegroep in uw wijk, stuur dan een mail naar buurtpreventieheiloo@gmail.com.

Johan de Wildt, wijkagent van Heiloo, onderschrijft het verhaal van Kloos: "Naast de melding in de buurtpreventiegroep kunt u ook altijd de politie inlichten." Hiervoor zijn twee telefoonnummers beschikbaar. 0900-8844 is voor verdachte voertuigen en personen, kortom, als uw gevoel over een situatie niet goed is. 112 is voor situaties op heterdaad. Toch benadrukt De Wildt dat de betrokkenheid onder Heilooërs groot is en dat hij zeer tevreden is. "Ik hoop dat men blijft melden en signaleren."

Wij willen graag weten wat onze lezers hiervan vinden. Heeft u ook weleens een verdachte situatie meegemaakt? Heeft u hiervan melding gemaakt en is hier adequaat op gereageerd door de politie, of heeft u de situatie misschien op een andere manier opgelost? Laat het ons weten via redactie@uitkijkpost.nl

Tekst: Margreeth Anema.

Tien vragen aan… Rahil Mahian

1.Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben in 1991 geboren in Iran (Teheran) en sinds het jaar 2000 getogen in Nederland.

2.Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?

Ik heb een schoenentic. Dan zou ik nu een schoenenlijn hebben met zelf ontworpen schoenen.

3.Wie zou je graag ontmoeten?
Ik zou graag Pharrell Williams willen ontmoeten. Ik vind zijn muziek erg goed. Daarnaast vind ik de manier waarop hij spreekt over de samenleving erg inspirerend.

4.Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn mooiste jeugdherinnering is dat ik samen met mijn broer in de grote tuin van mijn opa speelde. De tuin van mijn opa was heel bijzonder voor mij. Er stonden bomen met vruchten. Verder had mijn opa kuikentjes in de tuin waar we mee mochten spelen. Maar het leukst was dat we niet van de bomen mochten plukken, en toch deden we dat stiekem. Nog steeds herinner ik me het mooie weer, de lekkere vruchten, de lieve kuikentjes en het spelen in de tuin als de dag van gisteren.

5.Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

De mooiste en gezelligste plek in Heiloo vind ik ijssalon Di Fiorentina. Ik zit daar vaak op het terras. Vooral als het zonnetje schijnt vind ik het heerlijk om daar te ontspannen onder genot van een ijsje.

6.Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Ik kan nu heel veel dingen bedenken waarvoor ze mij wakker mogen maken, maar toch kies ik voor een helpende hand in noodsituaties.

7.Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies die ik ooit gekregen heb, is om maatschappelijk werk en dienstverlening te gaan studeren. Ik vind mijn studie erg leuk en inmiddels zit ik in het derde schooljaar.

8.Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik vier dagen in de week stage loop bij de Vluchtelingenwerk in Heiloo.

9.Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Ik zou meer activiteiten organiseren waarbij de Vluchtelingen in Heiloo als nieuwkomers meer contacten maken met de huidige bewoners.

Persoonlijke vraag: hoe vind jij het om bij Vluchtelingenwerk te werken als stagiaire en hoe vind jij je opleiding?

Ik vind het heel leerzaam om stage te lopen bij Vluchtelingenwerk Heiloo. Ik heb dagelijks contact met mensen uit verschillende landen en culturen. Elk gezin draagt zijn/haar eigen verhaal over het land van herkomst. Hoewel ik zelf erg jong was toen mijn ouders uit Iran vluchtten, weet ik mij goed te herinneren dat het opbouwen van een nieuw leven in een ander land moeilijker is dan gedacht. Ik ben blij dat ik nu iets kan betekenen voor de vluchtelingen.

Ik nomineer Jan van Tiel voor de volgende 10 vragen.

Mijn persoonlijke vraag: als ik jouw beste vriend zou opbellen, wat zou hij dan over jou vertellen?

Gouden Dagen-koffiearrangement

Burgemeester Hans Romeyn en welzijnsdirecteur Marian Van Dam waren de eerste klanten.

Vorige week was er op 't Loo bij Brasserie Veldt een gezellige ontmoeting. Op het zonovergoten terras waren burgemeester Hans Romeyn en welzijnsdirecteur Marian Van Dam de eerste klanten voor het 'Gouden Dagen-koffiearrangement'. Gedurende de maand mei is dit arrangement - een kopje koffie met een heerlijk taartje - voor iedere bezoeker beschikbaar (à 3,20 euro). Van dit bedrag gaat 0,50 euro naar Gouden Dagen Heiloo, waar Romeyn zitting heeft in het Comité van Aanbeveling.

Doel van Gouden Dagen (een initiatief van de Viva! Zorggroep en de Stichting Welzijn Heiloo) is het vervullen van wensen van senioren in Heiloo. Het voorziet in een behoefte omdat veel ouderen een nogal geïsoleerd leven leiden. Gouden Dagen-wenskaarten liggen klaar bij de Viva! Zorggroep, bij de receptie van het Trefpunt, en bij het VIP in de Bibliotheek. Zie ook: www.goudendagen.nl.

Moeders gratis naar jazzkwartet Josee Koning

Who's the Bossa? Moeders komen er gratis in!

HEILOO - Who's the Bossa?, een internationale groep muzikanten met passie voor Braziliaanse muziek, komt op Moederdag (zondag 8 mei) naar Cultuurkoepel Heiloo. Het is een optreden met jazz-zangeres Josee Koning.

Geniet van romantische Braziliaanse swing met Who's the Bossa?, uniek vanwege de verschillende achtergronden van de muzikanten, hun veelzijdigheid en muzikaliteit. Josee Koning's fluwelen timbre en verfijnde frasering, Hans Vroomans' eigenzinnige begeleiding en solo's, Nelson Faria's virtuoze gitaarspel en Daniel Pezzotti's intense cellospel geven de spannende Braziliaanse ritmes een bijzondere touch en iedere song een warme en tegelijk lichte sound: virtuoze en tegelijk dromerige en relaxte muziek, met een combinatie van bossa nova en jazz.

Toegang € 15; vrienden van de Cultuurkoepel € 12,50. Kinderen tot 18 jaar € 7,50. Moeders gratis! Kaartverkoop@kunstgetij.nl (of via 06 3814 9037 tijdens kantooruren). Aanvang 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.

Kaarten ook aan de zaal verkrijgbaar. Zie www.cultuurkoepelheiloo.nl.

The Sound of Silence klinkt in Cultuurkoepel

Feest der herkenning met Botman en Van der Gulik

HEILOO - Op zaterdag 7 mei brengen Joost Botman en Niels van der Gulik in hun programma The Sound of Silence het verhaal van de twee jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo aller tijden: Simon & Garfunkel.

Botman en Van der Gulik nemen het publiek mee op een muzikale reis naar de roerige jaren '60 en '70. Songs, verhalen en beelden vertellen het avontuur van Paul Simon en Art Garfunkel: hun weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun 'split-up' en het legendarische concert in Central Park in 1981. Hun tegengestelde persoonlijkheden komen tot leven aan de hand van verrassende en ontroerende anekdotes.

De muziek van deze voorstelling is een feest der herkenning. De eigen interpretatie van de band geeft een nieuwe blik op tijdloze nummers als The Boxer, Mrs. Robinson, Bridge over Troubled Water, Cecilia en The Sound of Silence. Joost en Niels vinden elkaar als vanzelfsprekend in hun muzikale spel. Hun minutieuze afstemming spat er vanaf bij de up-tempo-nummers. Bij de breekbare songs bezorgen ze het publiek kippenvel.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 15 (vrienden van de Cultuurkoepel € 12,50). Kaarten via kaartverkoop@kunstgetij.nl (of via 06 3814 9037 tijdens kantooruren). Kaarten ook aan de zaal. Zie ook www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Kits Oonlie bestaat 15 jaar!

Foto: Miel van Velzen

HEILOO - Afgelopen zondag vierde Kits Oonlie haar 15-jarig bestaan. Er was een heuze 'meet en greet' met Frozen, een spelletjes-circuit, een springkasteel, heerlijke ijsjes, heel veel gezelligheid en schitterend weer!

Theatergids Vrienden van de Beun uit

De theatergids is in druk en online verkrijgbaar.

HEILOO - Vorige week zat bij de Uitkijkpost de nieuwe theatergids van de Vrienden van de Beun voor het seizoen 2016-17. Digitaal vindt u hem ook op www.vriendenvandebeun.nl. In het nieuwe seizoen zijn er 25 voorstellingen: cabaret, toneel, muziek, dans en kindervoorstellingen.

Cabaret is er van gevestigde namen als Diederik van Vleuten, Freek de Jonge en Erik van Muiswinkel, en ook van de nieuwe generatie Yentl & De Boer, Sandifort & Vrijdag en Marc de Hond. Ook zijn er aanstormende talenten zoals Anne Neuteboom en onze Heiloose Kirsten van Teijn (die haar tweede avondvullende programma brengt).

Voor toneel komen naar De Beun: Bram van der Vlugt samen met Heilooënaar Thijs Prein, Nasrdin Char, Carry Tefsen & Ingeborg Elsevier & Trudy Labij, Yora Rienstra en Renée Soutendijk. Muziek is er van Tania Kross, Paul de Munnik, Michiel Borstlap & Sherry Dyanne (als Billie Holiday), Jenny Arean & Marijn Brouwers, Fuse, Jeroen & Sandra van Veen (met Canto Ostinato van Simeon ten Holt) en Wouter Hamel met zijn band.

Voortaan drankje inbegrepen

Enige tijd was het voortbestaan van theater De Beun onzeker, maar gelukkig is er een nieuwe exploitant gevonden. Om de exploitatie ook in de toekomst mogelijk te maken, zijn de prijzen enigszins verhoogd, maar er is nog steeds iets bij voor elke portemonnee. Een verandering die velen zullen toejuichen, is dat in de prijs van het toegangskaartje in het komende seizoen altijd één consumptie is inbegrepen: in de pauze staan op verschillende plaatsen in de foyer koffie, thee, fris, sap en wijn klaar. Voor een biertje moet men nog wel even naar de tap, maar ook dat is al betaald. Als er een pauze in een voorstelling zit, is er een drankje na afloop.

Voorrang voor 'Vrienden'

Alle informatie over de 25 voorstellingen van de stichting Vrienden van de Beun is te vinden op: www.vriendenvandebeun.nl. Het is voor de stichting – en wellicht ook voor uzelf – verreweg het makkelijkst als kaarten via deze website besteld worden. Donateurs (ofwel 'Vrienden') hebben zoals elk jaar voorrang bij de toewijzing van kaarten. Donateur zijn kan al vanaf 12,50 euro per jaar.

Papieren theatergidsen zijn altijd af te halen bij de bibliotheken in Heiloo en omgeving, bij theater De Beun, kantoorboekhandel De Schrijverij (Stationscentrum), en op het gemeentehuis van Heiloo. Per e-mail zijn de Vrienden van de Beun bereikbaar via het adres secr@vriendenvandebeun.nl. Telefonisch bereikt u ons op 06-39101684.

Installatiebedrijf Robin Kösters

Foto: Janneke Mars

Loodgieter, dakdekker, cv-monteur - Heiloo. Telefoon: 06 - 22 73 21 06, e-mail: kostersinstallatie@gmail.com, website: www.robinkosters.nl

HEILOO - 'Loodgieter, dakdekker, cv-monteur' staat met duidelijke letters op zowel het visitekaartje als de fonkelnieuwe bedrijfsbus van Installatiebedrijf Robin Kösters. Wat dat zoal behelst, gaat verder dan die drie kernachtige woorden.

Plaats van handeling qua interview is de woning in hartje Heiloo, sinds diezelfde ochtend officieel eigendom van Robin Kösters en zijn aanstaande vrouw Marike. "Tja, het jaar 2016 staat voor ons nogal in het teken van vernieuwing", begint de in februari gestarte zelfstandig ondernemer. "We hebben precies drie weken de tijd om hier de boel op te knappen, want dan verlaten we onze huidige woning." Robin vertelt het met een glimlach op zijn gezicht, die verduidelijkt dat het daadwerkelijk goed gaat komen. Een rotsvast vertrouwen, zoals met alles waar hij samen met zijn geliefde voor gaat dit jaar.

Ervaring

Tien jaar lang heeft Robin Kösters de nodige praktijkervaring met installatietechniek opgedaan bij een bedrijf in de regio. Tot hij ervoor koos om te gaan werken in de offshore, de dynamische buitendijkse wereld van olie en gas. "Een intrigerende en leerzame tijd van steeds drie-weken-op-drie-weken-af, waarin ik het nodige heb opgestoken van onder meer veiligheidszaken." Vervolgens verlegde Robin zijn horizon terug richting het vaste land, waar hij nieuwe kansen zag op zijn oude, vertrouwde werkterrein. De ondernemende Heilooënaar besloot verder te gaan als zelfstandige in de installatietechniek.

Breed dienstenpakket

"Met een actieve ondernemersgeest en een nieuw aangebroken, gunstige economische fase komt met deze nieuwe stap de wens om voor mezelf te werken uit", vervolgt Robin Kösters zelfverzekerd. "Het dienstenpakket dat ik aanbied, is heel breed. Met mijn installatiebedrijf sta ik dagelijks paraat voor diverse werkzaamheden, van nokvorst tot onder de vloer."

Van die dakpunt tot aan de fundering valt te denken aan bijvoorbeeld aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, gasleidingen, waterleidingen en riolering. Ook voor de badkamer, waarbij het bedrijf samenwerkt met een team van vakmensen, kan iedereen bij Installatiebedrijf Robin Kösters terecht.

Ook advies

Verder is hij ook gespecialiseerd in het aanbrengen van verschillende soorten dakbedekking, om zowel een plat als hellend dak waterdicht, sneeuwdicht en tochtvrij te maken. Denk daarbij ook aan het verhelpen van lekkages en/of dakinspectie, en uiteraard aanleg en onderhoud van cv-systemen, vloerverwarming en -isolatie. Tevens behoort koeling en ventilatie van gebouwen tot de mogelijkheden.

"Een voordeel voor zowel de klant als mezelf is, dat ik bij veel opdrachten van begin tot eind met de klus bezig ben. Naast uitvoerend werk zoals renovatie kan ik mensen ook vakkundig adviseren op genoemde gebieden." Achter de schermen zorgt partner Marike voor de administratieve zaken. De badkamer in het pas aangekochte huis wordt overigens geheel verplaatst. Komt zeker weten helemaal goed.

Opkikker voor Groot Dictee

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Sinds januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De eerste opkikker van de maand mei gaat naar Organisatie Groot Dictee voor het organiseren van het 1ste Groot Dictee Junior voor alle basisschoolleerlingen van groep 8 in Heiloo.

U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

BukPop herrijst uit de as

De regionale trots TA'E Music opende in 1983 het festival

HEILOO - Zaterdag 7 mei wordt de expositie over 50 jaar BukBuk, bij de Historische Vereniging Oud Heiloo, aangevuld met een presentatie over BukPop. Aan de hand van foto's, een dia-presentatie en muziek wordt de geschiedenis van BukPop belicht.

Het eerste BukPop-festival werd in 1978 gehouden aan het Zevenhuizen. De jeugd kreeg de smaak te pakken en er werd besloten dat het een jaarlijks terugkerend festival moest worden. Vooral Bukkers en oud-Bukkers regelden alles op vrijwillige basis.

In de loop der jaren werden, naast Nederlandse bands, ook steeds meer internationale bands uitgenodigd en werd het terrein aan de het Zevenhuizen geruild voor het evenemententerrein aan de Omloop. Het topjaar 1980 met de band Fischer Z was een groot succes. Daarna volgden nog vele toppers zoals Loudness, Dexy's Midnight Runners en Little Steven and the Disciples of Soul. Door de schaalvergroting en de top-acts werd het steeds ingewikkelder voor de Stichting BukPop om een festival te organiseren en in 1985 werd voor de laatste keer een BukPop gehouden.

De Oudheidkamer, Bergeonstraat 30, is geopend zaterdag van 14.00 - 17.00 uur en dinsdag van 19.00 - 21.00 uur.

Heiloose sterren in De Beun

Heilooënaar Thijs Prein met Bram van de Vlugt in 'Vaders en zonen' Foto: Foto Piek

HEILOO - Temidden van het brede aanbod dat de Vrienden van de Beun hebben aangekondigd voor komend seizoen vallen twee Heiloose talenten op, die inmiddels hun sporen hebben verdiend.

Om te beginnen acteur Thijs Prein: opgegroeid in Heiloo, afkomstig uit Jeugdtheater Heiloo. In zijn nieuwste voorstelling treedt Thijs op samen met Bram van der Vlugt, 82 jaar, in een indringend stuk met teksten van o.a. Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Arthur Japin, Thomas Verbogt en Tommy Wieringa. Deze voorstelling, Vaders & Zonen, komt voort uit een reis. In een busje onderweg van New York naar Los Angeles schreef Heilooënaar Thijs Prein brieven met de genoemde gerenommeerde schrijvers. Het thema van deze brieven is de relatie tussen vader en zoon. Geïnspireerd door de briefwisseling ontstond dit theaterstuk over het maken van de juiste keuzes en het zoeken naar vaderlijke erkenning. Laat u verrassen en wees getuige van dit prachtige toneelstuk van Gerardjan Rijnders. In theater De Beun: zondagmiddag 20 november 2016 om 14.00 uur. Toegangsprijs 26 euro.

Nog meer Heiloos talent is er in de persoon van cabaretière Kirsten van Teijn, ook opgegroeid in Heiloo en ook afkomstig uit Jeugdtheater Heiloo. Toen Kirsten twee jaar geleden haar eerste avondvullende programma lanceerde onder de titel 'Heilloos', was De Beun binnen de kortste keren uitverkocht. Een tweede voorstelling werd bijgeboekt: ook uitverkocht! Nu komt Kirsten terug met haar tweede avondvullende programma, 'Zalf', want Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Als kind ingepakt in een krabpakje, als puber in coltruien en nu wil ze uitpakken, want het brandt. Dagblad Trouw schreef (en kende 4 sterren toe): 'Kirsten van Teijn heeft het lef en het ongegeneerde van Adèle Bloemendaal, gecombineerd met de chaos en het onweerstaanbare komische talent van Brigitte Kaandorp. In theater De Beun: vrijdagavond 13 januari 2017 om 20.15 uur. Toegangsprijs 16 euro.

Kirsten van Teijn is terug met haar tweede avondvullende programma, 'Zalf'. Foto: Saskia Kerkhoff

Reserveren kan via www.vriendenvandebeun.nl.

Fair Tradeweek in Wereldwinkel Heiloo

HEILOO - Deze week zijn er volop acties in de Wereldwinkel Heiloo (Stationsweg 105): van sieraden tot fairtradekoffie.

Op 6 en 7 mei zijn de sieraden van Kazuri te koop met 15 procent korting. Iets voor Moederdag? Deze sieraden worden in Kenia gemaakt van unieke kralen van klei. Kazuri staat voor 'klein en mooi'. Elke kraal wordt met de hand gevormd en geglazuurd tot een klein kunstwerkje en vervolgens verwerkt tot unieke sieraden. Bij Kazuri op de farm van Karen Blixen ('Out of Africa') zijn 350 lokale vrouwen in dienst. Als drager van deze prachtige sieraden ondersteunt u eerlijke handel en helpt u de vrouwen van Kazuri aan een betere toekomst. Ook leuk voor Moederdag: een gratis dienblad van de Eco-collection bij aankoop van een ontbijtpakket met zes soorten broodbeleg.

Koffie-challenge

Op 7 mei begint de Fair Tradeweek. Deze heeft onder andere een koffie-challenge met als doel iedereen aan de fairtradekoffie te krijgen. Wereldwinkel Heiloo verkoopt Café de Origen in verschillende melanges, alleen verkrijgbaar bij de wereldwinkels. Ook te koop bij de Wereldwinkel is het kookboek 'Soep voor Syrië', onder het motto: Let's make soup, not war. Het boek bevat soeprecepten van vijftig internationale topchefs en de volledige opbrengst gaat naar het voedselprogramma van de UHNCR voor de Syrische vluchtelingen.

Tot slot: een maand lang Tony Chocolonely-repen winnen? Kijk dan op www.heiloo.wereldwinkels.nl.

Henny Huisman en Rob Opdam geven startschot bij afsluiting 'rollatorwandelingen'

Feestelijke afsluiting van het wandelproject Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO - Bewoners van De Loet en Overkerck kwamen woensdagochtend 20 april samen om een rondje over de atletiekbaan van Trias te wandelen. De zon scheen en iedereen genoot van deze feestelijke afsluiting van het wandelproject voor ouderen, met als speciale gast Henny Huisman om de sportievelingen aan te moedigen. Buurtsportcoach Pascale de Hoogh en stagiaire Lieke Wijnker organiseerden de wandelingen in opdracht van gemeente Heiloo. In samenwerking met de Uitbureaus van De Loet en Overkerck werd op deze manier het bewegen voor de doelgroep gestimuleerd.

De afgelopen acht weken werd er wekelijks door zo'n 12 bewoners en begeleiders van afwisselend woonzorgcentrum De Loet, Overkerck en zorgvilla Cranenbroeck een uur gewandeld. Ook andere ouderen die met een rollator of rolstoel bewegen, evenals familie en vrijwilligers en mantelzorgers waren welkom. Pascale vertelt: "Ook bij wat minder weer zat de stemming er goed in. De mensen genoten en vertelden onderweg prachtige en indrukwekkende verhalen."

Voor veel bewoners is het naar buiten gaan en het genieten van de omgeving en de frisse buitenlucht niet vanzelfsprekend. Dit werd beaamd door deelnemer mevrouw Olthoff-Taffijn. Zij woont al acht jaar in Overkerck en gaf aan dat ze eigenlijk alleen buiten komt tijdens uitjes en dit soort initiatieven. Ze genoot ervan en hoopt dat het niet bij deze keer blijft.

Voordat het startschot werd gegeven voor de ronde over de baan, sprak wethouder Rob Opdam zijn waardering uit voor het enthousiasme van Pascale de Hoogh waarmee zij ook deze groep samen in beweging brengt. Henny Huisman sprak de ruim dertig ouderen in rolstoel of met rollator en de andere deelnemers toe en benoemde met name de mooie verbinding tussen jong en oud. Zo waren er bij de afsluiting drie scholieren van PCC Alkmaar die op deze manier hun stage vervulden. Iedereen ging fanatiek van start en de vaart zat er bij sommigen goed in. Henny Huisman en wethouder Rob Opdam overhandigden na afloop aan iedere deelnemer, waaronder ook de twee oudste 'duwers' van 80 jaar, een medaille als aandenken. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Bijzondere uitvoeringen werk Simeon ten Holt in Bergen en Heiloo

De opstelling van drie grote vleugels midden in de Cultuurkoepel belooft een spectaculaire uitvoering.

HEILOO/BERGEN - Tijdens het festival 'Cantonaal' klinkt jaarlijks in het weekend van Hemelvaart (dit jaar op 5, 6 en 7 mei) in Kennemerland de muziek van Simeon ten Holt (1923-2012) en zijn internationale tijdgenoten. Dit jaar speelt louter muziek van Ten Holt.

Op 5 mei speelt Toon Hagen Ten Holt's wereldberoemde 'Canto Ostinato' op het pas gerestaureerde orgel van de tot Cultuurkoepel omgetoverde Willibrorduskapel in Heiloo. Hagen is organist van de Grote of St.-Michaelskerk te Zwolle. Zijn cd met 'Canto', gespeeld op het 18de-eeuwse Schnitgerorgel in die kerk, ontving in recensies 5 sterren.

Op 6 mei vertolken drie leden van het Rondane Kwartet in de Cultuurkoepel 'Meandres', Ten Holt's laatste grote werk voor meerdere toetsinstrumenten. De opstelling van drie grote vleugels midden in de Cultuurkoepel belooft een spectaculaire uitvoering.

Op 7 mei speelt Toon Hagen op het grote orgel van de Petrus en Pauluskerk in Bergen nh Ten Holt's zelden uitgevoerde 'Schaduw Noch Prooi'.

Aanvang op alle dagen 20.00 uur. Kijk voor meer info op www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl (of tijdens kantooruren via 06 38149037).

Laatste drive Klaverjasclub EHK

HEILOO - Maandag 9 mei houdt E.H.K. Klaverjasclub alweer haar laatste Klaverjasdrive van dit seizoen. Ook is er een verloting met mooie prijzen. Iedereen is welkom, liefst met partner. Locatie is weer cultureel centrum De Strandwal naast de Kapel op het GGZ-terrein.

De zaal is open vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur; einde om plm. 22.30 uur. Aanmelden bij mevrouw G. Verhage (tel. 072-5123271) of bij mevrouw R. Geerlings (tel. 072-5339345).

Scouting Rurik betrokken bij Dodenherdenking op 4 mei

HEILOO - Scouting Rurik betrokken bij Dodenherdenking op 4 mei Scouting Rurik is ook dit jaar weer betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. In Heiloo zal deze herdenking plaatsvinden bij het monument Man van Vugt. De scouts zullen hierbij aanwezig zijn en de gemeente ondersteunen.

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniële rol. Deze rol past goed in de spelvisie van Scouting Nederland. "Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen", aldus groepsvoorzitter Gerard Arends.

Yoga in het Heilooërbos

HEILOO - Iedere woensdagochtend van 9.30 tot 10.45 uur is er Hatha yoga op Landgoed Nijenburg, locatie Overbos (ronde O, westkant van het spoor). Yoga in de natuur, uitzicht over de weilanden, genieten van de rust. De lessen worden gegeven door Roos Veldt, yogadocent & fysiotherapeut. De unieke combinatie van kennis uit het oosten en het westen komen aan bod tijdens de lessen. Ook meedoen? Een proefles is gratis. Voor meer informatie: www.move2yoga.nl of 0614460343. Bij voldoende animo start er een tweede les op woensdagavond van 19.30 tot 20.45 uur.

Meedenken over het verkeer in Heiloo? Geef online je mening!

HEILOO - Gemeente Heiloo is 18 april met een e-participatietraject gestart. Inwoners kunnen tot 12 juni op www.heiloo.nl/verkeersplan aangeven welke verkeerssituaties in Heiloo ze veranderd willen zien. De opmerkingen worden meegenomen in de denktank-bijeenkomsten die vanaf juni plaatsvinden. De uitkomsten van de e-participatie en de maatschappelijke denktank worden meegenomen in de actualisatie van het Verkeersplan voor Heiloo.

Op de website van de gemeente staat meer informatie over het Verkeersplan en een link naar www.verbeterdebuurt.nl. Op deze site kunnen inwoners op de kaart van Heiloo met een rode punaise aangeven welke (verkeers)situaties verbeterd moeten worden. Ook kunnen ze met een lampje ideeën achterlaten. Daarvoor moeten ze dan wel een account aanmaken. Door het downloaden van de app Verbeterdebuurt op mobiel kunnen inwoners ook via hun telefoon laten weten welke verkeerssituaties aangepakt moeten worden. Natuurlijk kunnen inwoners ook een e-mail sturen naar verkeersplan@heiloo.nl of een brief sturen naar de gemeente.

Maatschappelijke denktanks

De onderwerpen die uit de e-participatie komen worden in de maatschappelijke denktank besproken. Aan deze denktank nemen belangenverenigingen deel, zoals de fietsersbond en verschillende betrokkenen uit buurten in Heiloo. Het eerste onderwerp dat in de denktank wordt besproken, is de aanleg van de aansluiting A9. De maatschappelijke denktankbijeenkomsten vinden plaats in juni en juli.

Groei en groen

Met de komst van nieuwe woonwijken, de aanleg van de aansluiting A9 en de uitbreiding van de Boekelermeer gaat de huidige verkeerssituatie veranderen en is het lopende Verkeersplan Heiloo 2008 niet meer toereikend. Heiloo wil bereikbaar zijn en blijven en tegelijk zijn groene karakter behouden. Het geactualiseerde Verkeersplan houdt daarom rekening met groei en groen. Het zal zich in ieder geval richten op een goede wegenstructuur, waar het verkeer rijdt op de wegen die daarvoor geschikt zijn en op een betere OV-verbinding. Dit alles gebeurt natuurlijk met het groene karakter van Heiloo in het achterhoofd.

Cadeau bij een cadeau

Karin Molenaar (r.) en Lisette Wokke

HEILOO - Beautysalon Mooi is een sfeervolle schoonheidssalon, gevestigd boven parfumerie Mooi in 't Loo. De kracht van de parfumerie en beautysalon samen is dat de laatste trends op de voet gevolgd worden en het aanbod erg groot is op gebied van o.a. huidverzorging en make-up. Bij Beautysalon Mooi heeft u een ruime keuze uit verschillende huidverbeterende en ontspannende gezichts-, lichaams-, en deelbehandelingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kwaliteitsproducten van onder andere de topmerken Clarins en Sisley. U kunt rekenen op het beste advies met de kennis die de ervaren schoonheidsspecialistes hebben.

Even voorstellen

Karin Molenaar (rechts): "Ik ben ruim 12 jaar schoonheidsspecialiste. Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder allround schoonheidsspecialist niveau 3 en 4, Cidesco Beauty Therapist (internationale opleiding schoonheidsspecialist), visagist en dermatologie voor schoonheidsspecialist."

Lisette Wokke (links): "Ik ben ruim 22 jaar schoonheidsspecialiste. Ook ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder allround schoonheidsspecialist niveau 3 en 4, en ik heb veel kennis opgedaan op het gebied van huidproblematiek en massages."

Moederdag is de dag dat alle moeders even in het zonnetje gezet worden. Beautysalon Mooi doet dat dus ook heel graag. Bij iedere aankoop van een moederdagcadeau krijgt u een speciale verrassing die u óók aan haar kunt geven: een cadeaubon met mooie samples ('monstertjes'). Bij verzilvering van de bon in combinatie met een behandeling krijgt de moeder een mooie luxe goodiebag mee naar huis. Op de Facebookpagina kunt u bovendien geweldige prijzen winnen.

Beautysalon Mooi werkt met speciale hars: bodysugaring. Dit is natuurlijke hars, geschikt voor de meest gevoelige huid, en minder pijnlijk. Beautysalon Mooi is aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS.

www.mooibeautysalon.nl

De voetbalvereniging als werkgever

De KNVB maakt zich zorgen over de positie van de amateurvoetbalclubs sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Amateurclubs zijn gebaat bij contracten per seizoen. Elke club wil ieder seizoen weer met de sterkste combinatie van team/trainer en coach starten. Door de nieuwe wet is het veel moelijker geworden om nog arbeidscontracten aan te bieden aan voetballers of coaches/trainers vanwege aanpassingen van de ketenregeling.

A. Voorheen kon er na het zomerreces, dat minimaal 3 maanden duurde, weer een nieuw arbeidscontract voor een seizoen worden aangeboden. Dat kan sinds 1 januari 2015 niet meer, omdat de pauze nu langer dan 6 maanden moet zijn en dat is niet te combineren met het normale voetbalseizoen.
B. De maximale duur van de contracten voor bepaalde tijd mag niet langer dan 2 jaar zijn. Dat was 3 jaar.

Na het tweede seizoen heeft een amateurclub dus alleen nog de keus tussen:
* geen verlenging aanbieden en dus weinig continuïteit;
* het aanbieden van contracten voor onbepaalde tijd met alle financiële risico's die daarbij horen;
* alleen nog onbetaalde amateurs laten spelen en werken met trainer-vrijwilligers.

Het wachten is op een CAO voor amateurvoetbalclubs die amateurclubs dezelfde flexibiliteit gaat geven als clubs in het betaalde voetbal, die een eigen CAO hebben. Profclubs zijn niet gebonden aan de ketenregeling. Zij mogen profvoetballers en trainers/coaches een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd aanbieden - voor een seizoen of meerdere seizoenen - zonder dat er een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. Bijzonder aan contracten van profvoetballers is verder dat deze niet tussentijds kunnen worden opgezegd. Het is de basis voor de transfermarkt, een belangrijke bron van inkomsten voor het betaalde voetbal. Dit is buiten de sportwereld een uitzondering.

Ons eerste aanspreekpunt voor vragen over arbeidsrecht is mr. Hanneke Lewin (lewin@advocaatlewin.nl).

Heilooër talenten Lissa en Danique

Winnaars Lissa en Danique

De prijs voor hét talent van Heiloo 2016 ging op het Oranjebal naar Lissa en Danique. Een maand voor Koningsdag hebben de 12-jarige meiden een liedje gevonden en hierop een dans bedacht. Dat werd 'Policeman' van Eva Simons. Op het podium waren ze niet meer zenuwachtig.

Het was een verrassing dat er maar twee kandidaten waren, maar het was natuurlijk leuk om te winnen. De burgemeester reikte de beker uit en de dames werden gefeliciteerd van alle kanten. Maar de meest speciale felicitatie was dat een blind meisje samen met haar familie naar hen toe kwam om te feliciteren en te zeggen dat het leuk was om te luisteren.

Mega Geraniummarkt op 13 en 14 mei bij 't Loo

Zomerbloeiers, vaste planten, struiken, aardbeien, bloemen... en meer!

HEILOO - De Aalsmeerse Plantenhal organiseert ook dit jaar weer de Geraniummarkt. Er zijn vele Heiloose ondernemers aanwezig, zoals Holland Blumen Markt, GGZ, De Binnentuin Heiloo, Beentjes Bloemen en Groei & Bloei. De Geraniummarkt vindt plaats op het marktterrein tussen HEMA en Blokker bij Winkelhof 't Loo. Het hele terrein is gevuld met zomerbloeiers, vaste planten, struiken, aardbeien en bloemen. Kortom: te veel om op te noemen. Ook dit jaar is er weer een grote autoshow van Van der Steen Autobedrijf met diverse acties. Tevens is er voor de kinderen een springkussen. Het worden twee dagen om niet te missen: vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei!

Afzwemmers bij Zwembad Loos

Deze afzwemmers haalden afgelopen week hun diploma: A: Kisean Dahl, Sven Edelman, Jolie Erich, Kartika Glorie, Melle Koot, Gabriel Miranda, Piet Nijbacker, Marin Nijland. Diploma B: Dian Admiraal, Daniël van den Akker, Milan Bakker, Sam den Breejen, Lieke van Dijken, Joep Groeneveld, Lynn Huiberts, Janne Jacobs, Nancy Keuning, Antony Miranda, Alec Ruimschotel, Pien Schermer, Suus Terluin, Bente van der Velden. C: Laura Keuning en Querine Koppes. Gefeliciteerd!

        

Grote opknapbeurt voor Eisenhowerflat in Egmond aan Zee

Op de foto vlnr: Rick Kops, Roos van Helvert-Groen, Dick Tromp en Harry Harms.

EGMOND AAN ZEE - Vrijdag 29 april is een groot bouwdoek onthuld door arry Harms en Roos van Helvert-Groen (bewonerscommissieleden van de Eisenhowerflat), aannemer Rick Kops, en Dick Tromp (directeur-bestuurder van Kennemer Wonen). Op het bouwdoek is te zien wat het resultaat moet zijn na vijf maanden onderhoud aan de flat.

Verbeteringen

De 72 woningen van Eisenhowerstraat worden opgeknapt en krijgen een nieuwe, frisse uitstraling. Het gebouw bestaat uit twee identieke blokken en is gebouwd in 1966. Het zijn galerijflats van vier en vijf lagen hoog. Het aantal woningen van het gebouw wordt ook uitgebreid doordat het voormalige kantoor van Woningbouwvereniging Egmond wordt omgebouwd tot twee woningen. De aanpak van de flat concentreert zich verder op de verbetering van de schil. Gevels worden na-geïsoleerd om beter bestand zijn tegen het zeeklimaat, alle kozijnen worden vervangen, en trappenhuizen, entrees en galerijen worden aangepakt. Inpandige balkons worden daarnaast vergroot en de gemeenschappelijke tuin op de begane grond wordt opnieuw ingericht.

Kennemer Wonen heeft de bewoners ook verbeteropties in de woning aangeboden, zoals het samenvoegen van vertrekken en het vergroten van de keuken, het vervangen van de inrichting van keuken, douche en toilet, en het aanbrengen van voorzieningen in verband met brandveiligheid. Een aantal bewoners heeft hier meteen gebruik van gemaakt.

Meer comfort, minder woonlasten

"De aanpak van de flats zorgt ervoor dat onze huurders een kwalitatief betere woning krijgen," aldus Dick Tromp. "Voor alle verbeteringen die we doorvoeren vragen we geen huurverhoging. Daarnaast vinden we het belangrijk dat verduurzaming van ons bezit bijdraagt aan de betaalbaarheid van de woning, bijvoorbeeld energiebesparing door de juiste isolatiemaatregelen en zonnepanelen die in september geplaatst worden op het dak van de flats. De huurder is blij, want die krijgt straks meer comfort voor minder woonlasten. Wij blijven ons intussen verdiepen in de mogelijkheden om iedereen te laten profiteren als het gaat om energiebesparing."

Het architectenbureau is de Bouwhulpgroep en de werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Kops.

Bloemendagen geven Limmen kleur

Een prachtig portret van Johan Cruijff. Foto: Anne Kaandorp

LIMMEN - De 64ste Bloemendagen in Limmen zijn dankzij de schitterende werkstukken, de vele bezoekers en het heerlijke zonnetje een doorslaand succes!

Zaterdag 30 april was het dan zo ver: eindelijk prachtig weer en duizenden bezoekers die volop konden genieten van de spectaculair versierde kerk en de meer dan 40 mozaïeken, straatversieringen en andere bloemenkunst. Burgemeester Toon Mans was helaas ziek, anders was hij vast zo sportief geweest om op de foto te gaan bij het prachtige mozaïek met daarop zijn beeltenis. Onder de titel: 'Toon je méér Mans' heeft dit werkstuk de door de Castricummer gesponsorde Persprijs gewonnen.

Om 17.00 uur verrichtte een zeer betrokken wethouder Kees Rood de officiële opening. In zijn speech liet Kees al merken zich erg met het dorp verbonden te voelen en zelfs te overwegen volgend jaar ook weer met een eigen prikploeg aan de Bloemendagen deel te nemen.

"You're fired!" De Schoolweg prikkers laten Donald Trump eens even goed in de spiegel kijken. Foto: Anne Kaandorp
Slechts 9 dagen geleden overleden, maar tóch al vertegenwoordigd in Limmen: popicoon Prince. Foto: Anne Kaandorp
Het pronkstuk op de Kennemerstraatweg: Het Rijksmuseum, met op de achtergrond de nachtwacht. Foto: Anne Kaandorp

Na prijsuitreiking voor de jeugd konden de aanwezigen de inwendige mens versterken met het door kookkönst verzorgde buffet. Inmiddels liep de zaal steeds voller met gespannen deelnemers. Om 20.00 begon voorzitter Frank Mous met de prijsuitreiking voor de volwassenen. Onder luid gejuich namen de prijswinnaars hun welverdiende prijzen in ontvangst. De Zilveren Tulp was dit jaar voor prikploeg M(ag) van Annie met hun indrukwekkende mozaïek dat nog t/m 5 mei te bewonderen is bij de prachtig versierde Corneliuskerk. De Limmer band Morgan speelde vervolgens de hele zaal plat: de spanning ebde weg en het werd een bruisend feest met alleen maar trotse winnaars.

Oldtimerfair

Zondag 1 mei werd in het dorpspark aan de Vuurbaak een gezellige oldtimerfair gehouden; vele oldtimers, nostalgische bromfietsen, tractoren en schitterende koetsen maakten vanuit het park een rondrit door Limmen en omgeving. Mede door het heerlijke weer mochten ook de aanwezige ambachtslieden en horeca zich op de warme belangstelling van het massaal toegestroomde publiek verheugen.

De Stichting Bloemendagen bedankt alle sponsors, kwekers, ondernemers, vrijwilligers en natuurlijk de bezoekers. Haar allergrootste dank gaat echter uit naar de prikploegen en alle andere bloemkunstenaars. "Wat hebben jullie de Bloemendagen een fantastische impuls gegeven met jullie enthousiasme, prachtige werkstukken en jullie positiviteit!"

De mozaïeken in Limmen zijn nog te bezoeken tot en met donderdag 5 mei.

Beste coverband van de Benelux komt uit Limmen

Cold Turkey: beste coverband van de Benelux Foto: Festival3D-René Kraakman


LIMMEN - Boris Piscaer uit Limmen mag zich, samen met zijn bandleden van Cold Turkey, sinds vorige week 'Beste coverband van de Benelux' noemen.


Cold Turkey bestaat uit Suzan de Reus (vocals), Boris Piscaer (drums), Thomas van Walstijn (lead guitar), Anna Wester (gitaar) en Thijmen Leegwater (bass). De groep sleepte in de finale van The Clash of the Coverbands Benelux de eerste prijs bij de vakjury in de wacht. Iedereen was even stil toen Cold Turkey hun eigen versie van Take me to Church van Hozier ten gehore bracht. De band zette een geweldige show neer, waarbij Boris met z'n drumstel zelfs over het podium sjeesde. Thomas pakte ook nog de award voor Beste Gitarist.

De heer Kuijl raadt juiste hijsgewicht Rohde Hijstechniek

René Rhode, eigenaar van Rhode Hijstechniek, overhandigt de cheque voor een lunch bij 't Schippersrijk aan de heer Kuijl. Foto: Aangeleverd.

UITGEEST - Een van de bedrijven die vorige week tijdens de 32ste Open Watersportdag zijn deuren openstelde was Rohde Hijstechniek BV. Binnen was een grote harpsluiting voor zware industriële hijstoepassingen opgesteld en iedereen mocht het juiste hijsgewicht raden. Degene die het juiste hijsgewicht raadde (85 ton) maakte kans op een geheel verzorgde lunch bij Bistro 't Schippersrijk. De winnaar werd de heer Kuijl uit Uitgeest.

Rohde Hijstechniek BV uit Uitgeest is een volledig onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in hijstechniek. Door jarenlange ervaring en kennis van theorie en praktijk neemt Rhode Hijstechniek zorgen uit handen. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@rohdehijstechniek.nl of bellen naar 0251-296131.

Jeugd HZV het Vennewater C1 schrijft historie

Het team dat deze prestatie neerzette van links naar rechts: TimTaylor, Stef Stiegelis, Melijn Henschen, Skip Biesterveld, Denis Bijlsma, Jens van der Flier, Tom Sterkenurg (verscholen), Daan Piet, Thijs Rinsema en Hidde Postma. Op de foto ontbreken de coaches Juriaan Piet, Rene Bark en Dolf Henschen. Foto: Wout Jager

HEILOO - Afgelopen zaterdag werd HZV het Vennewater in het Utrechtse Galgenwaard voor de tweede keer zaalvoetbalkampioen van Nederland. Kampioen worden is een prestatie die ze twee jaar terug ook al leverden als D-junioren in Sittard. Met veel supporters, allen gestoken in het groen/wit, werd 's morgens om 09.00 uur met een grote bus de reis richting Utrecht ondernomen. Vermeldingswaardig is nog dat Hidde Postma zijn vakantie in Barcelona onderbrak om zo toch aan dit toernooi deel te kunnen nemen.

De wedstrijden werden in poules gespeeld met een tijdsduur van 20 minuten. De eerste wedstrijd was tegen het Limburgse Beringe. HZV opende sterk en trof direct de lat; daarnaast redde Tom op spectaculaire wijze. Door geconcentreerd en gedisciplineerd voetbal leken de spelers wel ijskonijnen met een zelfvertrouwen waar menige supporter het (te) warm kreeg. In de twaalfde minuut haalde Hidde Postma verwoestend uit na een van z'n onnavolgbare acties: 1-0. Dit werd ook de eindstand.

De tweede wedstrijd was tegen ZSW uit Brabant. Op een wat moeilijk bespeelbare vloer werd deze wedstrijd gemakkelijk met 5-0 gewonnen, met als doelpuntenmakers Skif, Hidde (2x), Stef en Jens.

De derde wedstrijd, tegen Eindhoven, werd als moeilijkste ervaren. Uit een snel genomen vrije trap kon Stef 1-0 scoren. Vijf minuten later scoorde Eindhoven terecht 1-1. Coach Juriaan Piet bleef zoals gewoonlijk zeer rustig, maar zijn assistenten René Bark en Dolf Henschen uitten zich toch in wat meer bewoordingen en gebaartjes. Hidde Postma scoorde het winnende doelpunt uit een mooie combinatie met Melijn. De halve finale was een feit.

De halve finale was tegen het al eerder gespeelde ZSW en dit mocht geen direct obstakel te zijn. Concentratie en de rust houden was het devies van de coach. De jongens deden dit uitstekend en dit legde haar supportersgroep, die inmiddels groeiende werd, een prachtige wedstijd voor die met uitstekend en snel combinatievoetbal uiteindelijk werd gewonnen met 6-1. De finale moest verrassend genoeg tegen Beringe gespeeld worden, dat met strafschoppen de halve finale van Eindhoven had gewonnen.

De finalewedstrijd begon met aftastend voetbal van beide kanten, maar die dekselse Hidde trof hard de lat. In de vierde minuut wist Jens 1-0 te scoren uit een uitstekende pass van Stef. In hoog tempo golfde het spel nu over en weer, waarbij de nodige doelrijpe kansen werden gecreëerd. Het ruim aanwezige publiek genoot zichtbaar. Dan plotseling, uit een onmogelijke hoek, scoorde Melijn verwoestend: 2-0! Beringe zette HZV onder druk, maar kon daaruit toch niet scoren - mede door weer uitstekend keeperswerk van Tom Starkenburg. In de 17e minuut was de buit binnen door een uitstekend pass van Tim, waaruit Denis mooi kon afronden: 3-0.

Het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal werd hiermee voor de tweede keer bereikt, wat toch een unieke prestatie mag worden genoemd die tot op heden door nog niet één team in Nederland is geleverd.

Na een zeer gezellige terugreis werden de spelers en coaches hartelijk ontvangen bij de Sporthal het Vennewater, waar Aris en Ans de Wit hun gelegenheid speciaal voor hadden opengesteld. Bijzonder was dat de burgemeester Romeijn, ondanks zijn drukke agenda, deze prestatie door zijn aanwezigheid en waarderende woorden nog meer cachet wist te geven. Voorzitter Cor Zwart zette als laatste het team woordelijk en visueel nog even in de bloemetjes.

Geen uitslagen PCC Maalwater Run

HEILOO - In goed vertrouwen op moderne techniek werd besloten om bij de 8e PCC Maalwater Run een tijdwaarnemingssysteem te huren. De chip op het startnummer zou worden gezien door sensoren op de grond. Helaas heeft dit in praktijk niet goed gewerkt.

Op de dag van de run resulteerde dit al in langdurig wachten op de prijsuitreiking, die vervolgens rommelig verliep. De organisatie had toen nog de hoop dat door een goede analyse de juiste uitslag met tijden alsnog tot stand kon komen en via de website ter beschikking gesteld kon worden. In de afgelopen week is echter gebleken dat er teveel onzekerheid blijft bestaan over de juistheid van gegevens. Naar aanleiding daarvan is besloten geen uitslagen meer bekend te maken. Vanzelfsprekend betreurt de organisatie dit ten zeerste en via deze weg willen we alle deelnemers onze welgemeende excuses aanbieden. In overleg met Trias en het PCC zal in elk geval nog gecheckt worden of alle deelnemers die recht hebben op een prijs deze ook daadwerkelijk ontvangen hebben. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact nemen met Paul Mulder op san.mulder@hetnet.nl.

HSV ME1: blije kampioenes

De HSV ME1 zijn kampioen geworden door een 0-4 overwinning op de Foresters. Ze zijn met nog één wedstrijd voor de boeg niet meer in te halen door de concurrentie. Als verrassing was er een maal van patat in de kantine van HSV en stond paintball in Spaarnwoude op het programma.

Drukke zondag op De Egelshoek

HEILOO - De Foresters maakt zich op voor een aantal leuke evenementen op zondag 8 mei. Rondom de laatste thuiswedstrijd van het eerste elftal, dat nog een mooi duel 'om de eer' heeft tegen buurman AFC '34, vindt de finale van de Bowling Heiloo Penaltybokaal plaats. Ieder team van de jongste jeugd vaardigt de speler of speelster af die in de voorronde het meest succesvol was. Ze krijgen een flinke uitdaging: er staan goede keepers op het doel. Vanaf 12.30 uur komen de Mini-Pupillen in actie op een onderling toernooi. Na afloop van De Foresters - AFC '34 wordt er traditiegetrouw een feestje gevierd.

Schoolvoetbal: winst voor meiden Sint Jozefschool

EGMOND - Het meidenteam van de Sint Jozefschool uit Egmond aan den Hoef heeft in Limmen gewonnen van het team uit Heiloo en een team uit Akersloot. Hiermee gaan ze door naar de volgende ronde op 25 mei in Purmerend.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

IK (blauw jack/baard) ZOEK JOU (blond/krullen). Spraken elkaar prettig/spontaan bij fietsstalling de BEUN, vrij.av. 29/4 22:15u, na tangoconcert. 06 - 1257 7129

ZONNEBLOEM HEILOO ZOEKT VRIJWILLIGERS Wilt u een gedeelte van uw vrije tijd besteden aan vrijwilligerswerk? Denkt u dan eens aan de Zonnebloem. Wij zijn op zoek naar mensen die af en toe fysiek beperkte medemensen willen bezoeken of met hen iets willen ondernemen. Het levert u veel waardering en blijde gezichten op. Voor meer informatie bel 06 - 5320 5095 of 06 - 4379 2107

KWEKERIJ DE BUITENKA(N)S (Willibrord terrein) Meer dan 250 soorten vaste planten in 11 cm pot nu € 1,95 p/stuk en 3 stuks voor € 5,-. U vindt de kwekerij tegenover de brandweerkazerne a/d Bullaan 2 in Heiloo. Open van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Info 072 - 535 2225

Moederdag vieren in Valkenburg ? Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

Verwen moeder op MOEDERDAG en geef haar een (HOTSTONE)MASSAGE kado, een bezoek aan onze INFRAROODSAUNA en/of ZONNEBANKBEZOEK. Kijk voor de mogelijkheden op onze web-site www.feelgoodheiloo.nl of bel voor info. 06 - 4450 2615. Bij feelgoodheiloo vindt je voor 5 euro al een kadobon!!

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 1750 6967

ZONNEBANKBEZOEK: 5 euro voor 20 minuten doe je bij MASSAGE en WELLNESS praktijk FEELGOODHEILOO . Liever een kuur van 10 keer betaal dan slechts 45 euro. Bel nu voor uw eerste afspraak; 06 - 4450 2615 en bezoek ons op de Schapenweijdt 1 in Heiloo.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072 - 888 4612

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf€50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

TE HUUR: nette ruime gerenoveerde GARAGE, € 95/mnd. Omgeving Het Zevenhuizen. DIRECT BESCHIKBAAR. Bel voor informatie 06 - 1824 9311

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

TE HUUR GARAGEBOX Wielemakersland Direct Beschikbaar Info:Tel 072 - 5335107

Met Pinksteren naar een vakantiepark ? Ruime auto nodig ? HUURAUTO-HEILOO.NL

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

FIJNE THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE in Heiloo met veel ervaring. Industrieterrein Oosterzij 4 C. Op afspraak. 06 - 3365 5995

Moederdag vieren in de Efteling ? Reserveer een 9-persoonsbus HUURAUTO-HEILOO.NL

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

DIGITALE PIANO CLP959 T.K. wegens overlijden. Yamaha Clavinova serie. 88 toetsen, hoog model, incl. bank. € 750,- In z.g.s. Nwpr. € 1800,- 072 - 533 4871

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Brocante het Boshuys open zaterdag 7 mei van 11.00 tot 16.00. WESTERWEG 41A in Heiloo.

GARAGE-SALE op donderdag 5 mei tussen 11 en 16 uur. Garage te vinden achter Westerweg 5 in Limmen

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Henk Scholten bloembinderij. Zondag 8 mei van 9 tot 13.00 uur geopend voor de mooiste Moederdag bloemen.

ORIGINEEL MOEDERDAG CADEAU?? Snuffel eens bij Center Design op het Slimpad te Heiloo. Unieke spulletjes voor Je huis,aantrekkelijk geprijsd.

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 33743601

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

Tel: 06 - 4247 9384

Henk Scholten bloembinderij. Zorgt voor de mooiste bloemen. Op moederdag zelf.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 - 3987 0829

MASSAGEBON voor moeder!! Warme OLIE,hot stones,zalig gewoon. Heel uur voor maar E 30,-! Tevens pedicure 072-533 4906 Slimpad 36 Heiloo

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 - 505 2977 / 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

GRATIS AF TE HALEN: Gewassen grindtegels (30st)60x40x4 cm en rode beton tegels div.afmetingen (20st). Adres: Laan van Frans 16, Heiloo. 06 - 2260 8325

MONDHARMONICALES. Leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig. Iedereen kan het leren! info 06 - 1616 3045

Henk Scholten bloembinderij. Bezorgt op zondag 8 mei De moederdagbloemen.

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Gevraagd HANDIGE student die ons kan helpen met computerprobleempjes. Tegen redelijke vergoeding. Tel 072 - 533 4906

KLUSBEDRIJF voor schilder, stucadoorwerk, timmer, badkamer betegelen. 06 - 1614 0270

GEVRAAGD: Alles uit de TWEEDE WERELDOORLOG voor collectie jonge verzamelaar. (tegen vergoeding) tel.06 - 2538 4205.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052