De Uitkijkpost

6 januari 2016

De Uitkijkpost 6 januari 2016


5 onderscheidingen voor trouwe brandweermannen

Staand van links naar rechts: Stephan Burgering, Petra Abma (teammanager brandweerteam Zuid-West), Hans Romeyn, Johan Koedijk, Frans Schouten, Hakan Meijer (plaatsvervangend teammanager brandweerteam Zuid-West) Hurkend van links naar rechts: Herm Jan Roos, Wim Grootendorst. Foto: Jack Schaap

HEILOO - Op 2 januari heeft burgemeester Romeyn tijdens de nieuwjaarsreceptie van brandweer Heiloo 5 onderscheidingen uitgereikt.

Roemyn blikte terug op het eerste jaar na de regionalisering van de brandweer, waarin hij als voorzitter van de commissie brandweerzorg van de Veiligheidsregio veel aandacht had voor de geuite zorgen. Ook de geplande bezuinigingen van 7,4 miljoen hebben voor veel discussies gezorgd, maar, aldus Romeyn: "We zijn daar, gelukkig en uiteindelijk, goed uitgekomen met elkaar. De Veiligheidsregio heeft de zorgen erkend en geprobeerd een vertaling te vinden van die onrust door ook een aantal voorstellen te doen. Eén daarvan is het nader onderzoek naar de mogelijkheid om de hoogwerkers die zouden worden afgeschaft toch te handhaven." Romeyn gaf aan dat hij 'helemaal niet blij was met het afschaffen van hoogwerkers'. Begin vorig jaar werd die noodzaak nog eens extra onder de aandacht gebracht, bij de grote brand in de Langestraat in Alkmaar.
Ook de brand op 6 april waarbij de kerk aan de Noordergeeststraat in vlammen opging, heeft aangetoond dat hoogwerkers onmisbaar zijn. "En dan heb ik het nog niet eens over het regelmatig verlenen van assistentie bij het afhijsen van patiënten uit woningen."

De brandweer kwam uitgebreid in actie tijdens de storm in juli. "De gevolgen van de storm zijn nog zichtbaar in het dorp, maar met behulp van onze eigen BOR en onze brandweer zijn alle gevaarlijke situaties verholpen."

Na bedankjes voor de bege;eiding van allerlei leuke evenementen in het dorp, zoals Timmerdorp en de Sinterklaasintocht, was er een verrassing voor een aantal (voormalig) brandweerleden. De Koninklijke Onderscheidingen zijn overhandigd aan Wim Grootendorst, Stephan Burgering, Johan Koedijk, Frans Schouten en Herm Jan Roos. De brandweermannen (Lid in de orde van Oranje Nassau) kregen deze onderscheiding vanwege hun 20-jarig dienstverband bij de brandweer. Burgemeester Romeyn bedankte in zijn speech op de kazerne de heren en hun gezinnen voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid.

Wim Grootendorst: "Het is een heel mooie waardering voor het werk dat wij, als brandweer, mogen doen voor de samenleving. Het voelt ook wel een beetje vreemd dat je voor het uitvoeren van 'vrijwillig' werk zo'n koninklijke onderscheiding ontvangt. Het is al zo leuk en dankbaar om het te kunnen doen. Met de onderbouwende woorden van burgemeester Hans Romeyn voelt het toch als een bijzondere waardering voor ons vak, en in dit geval ook heel speciaal voor mijn onderscheiden collega's en mij."

Stephan Burgering was ook zeer verrast. "En eer en een soort erkenning,' vat hij het samen. "Voor mij persoonlijk een mooi afscheidscadeau van de vrijwillige brandweer, wat ruim 22 jaar onderdeel is geweest van mijn leven en gezin."

Nieuwjaarsduik Egmond: frisse start van 2016

Egmond op z'n kop op 1 januari. Copyright Foto René Alphenaar

EGMOND AAN ZEE - "Eigenlijk is het lenteachtig weer, maar de duik was toch kouder dan ik dacht", roept een nieuwjaarsduiker op het strand van Egmond aan Zee. Zijn collega heeft nergens last van: "Koud? Welnee. Ik voel mij lekker opgefrist na een lange feestnacht." Een stukje verderop staat een meisje die de sneeuw zegt te missen. "Ik zou ook bij min tien graden nog gewoon het water ingaan." Andere duikers op het strand klagen over koude voeten. "De eerste stappen op het zand en daarna in zee waren erg koud. Daarna 'plons' en het ging een stuk beter." Even later laat een groep vriendinnen zich trots fotograferen, gekleed in bikini's en met een grote lach op hun gezicht. "De sfeer is super! Overal vrolijke mensen en leuke muziek. Straks nemen we lekker een kommetje erwtensoep." Vrienden uit Alkmaar en Langedijk zijn gekleed in konijnenpakken. "We willen graag opvallen, vandaar onze outfit." Het gezelschap noemt de nieuwjaarsduik een waar feest. "En dan straks opwarmen en met chocolademelk het bedje in".

Voor ruim vierduizend nieuwjaarsduikers kon hun eerste januari niet meer stuk in Egmond aan Zee. Zij renden in zwembroek of bikini het strand op en doken de zee in om er daarna tevreden weer uit te komen. Hen wachtte een warme handdoek, kleding, versnaperingen en gezellige muziek. Voor aanvang van de duik, deden veel deelnemers mee aan een gezamenlijke warming-up. Opzwepende muziek en sportende enthousiastelingen maakten de voorbereiding tot een waar feest. Het zijn ingrediënten die onlosmakelijk met de nieuwjaarsduik verbonden zijn.

Toch hees Stichting Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee deze editie deels in een nieuw jasje. Een halfuur voor de duik bekeken nieuwjaarsduikers en publiek drakenvoertuigen, uitgebeeld door spelers van Abacus Theater uit Drenthe en Groningen. Verder lieten theatermakers van het theatergezelschap Close Acts uit Tilburg hun robots zien. Witte figuren met grote zwarte ogen trokken de aandacht; de spelers lieten ze met stokken in de lucht voortbewegen.

Inmiddels zijn er duizenden duikers op 1 januari. Copyright Foto René Alphenaar

Egmond aan Zee organiseert het evenement sinds 2008. In dit eerste jaar waagden 75 deelnemers de sprong in het zeewater. De Egmondse duik ontwikkelde zich in de loop der jaren steeds verder tot een gewild en goed bezocht evenement.

Tekst: Evert Visser/ EJV Mediaproducties

Voorleesfeestje in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op woensdag 6 januari geeft Bibliotheek Heiloo weer een voorleesfeestje. Het feestje begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 15.15 uur. Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom! Na het voorlezen wordt er natuurlijk nog even geknutseld/getekend.

Iedere woensdag is het van 14.30 uur tot ongeveer 15.00 uur al voorleesmiddag in Bibliotheek Heiloo. Iedere eerste woensdag van de maand is dit met een voorleesfeestje éxtra leuk!

Tien vragen aan… Sjaak Keijzer

Mijn naam is Sjaak Keijzer. Ik ben 60 jaar en woon al 23 jaar samen met Marlies (58), zoon Robin (22 jaar en studerend aan de UvA) en eerst ook met Marlies' dochters Maaike (38) en Nanda (36); zij wonen in de buurt en hebben inmiddels een eigen gezin met man en samen 5 kinderen. Ik heb 10 jaar in de Sleep-in Amsterdam gewerkt (huidige Hotel Arena) en daarna 26 jaar voor de welzijnsorganisatie Impuls in Amsterdam-West. Vanaf mei dit jaar ben ik vrijwilliger bij het Huis van Hilde; naast station Castricum.
Meer over mij: https://nl.linkedin.com/in/sjaakkeijzer

1. Waar ben je geboren en getogen?

In 1955 op de Kennemerstraatweg, tegenover de bowling, groeide ik op in een groot gezin. Vanaf mijn 21e studeerde ik op de Sociale Academie en ging prompt het huis uit naar d'Oude Pastorij. Daarna ben ik samen gaan wonen op de Vossenakkers; in Heiloo gebleven dus.

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Als jongetje van 6 was ik de jongste pupil op pianoles bij mevrouw Bakker in het huisje Nimmer Dor; op de Kennemerstraatweg naast het Coulsterbos. Indien dit voorbestemd was als zijnde mijn beroep later, zou ik misschien wel een klassiek concertpianist geworden zijn.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

Tijdens mijn jaren op de Mulo ontwikkelde zich m'n liefde voor de basgitaar en de blues. Ik had Harry Muskee van Cuby + Blizzards graag willen ontmoeten, hem willen zeggen dat ik één van zijn grootste fans was en hem vragen over hoe zijn blues in Grollo was ontstaan. Harry is helaas veel te vroeg overleden.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Toen er op het nieuws bekend werd dat niet alleen de vierde maar ook de derde zoon uit een gezin niet in dienst hoefde. Ik gruwelde bij de gedachte om uit huis te moeten, oorlog na te spelen en erwtensoep te moeten eten.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Dat is natuurlijk ons eigen straatje; de Vossenakkers. Onlangs geheel opgeknapt, opnieuw beplant en is, door de bewoners zelf dringend gewenst, autovrij gebleven.

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?

Dat is voor mij een wit broodje met zure haring, augurken of zilveruitjes.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Het beste advies kwam van onze toenmalige gynaecoloog in het MCA na een gevaarlijke buitenbaarmoederlijke zwangerschap van mijn partner Marlies, om ondanks hetzelfde risico toch door te gaan met een kinderwens. Hierdoor hebben we naast de twee meiden die Marlies al had, samen in 1993 ook een mooie zoon gekregen. Dit maakte mij tot de gelukkigste vader van Heiloo.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik ooit in bekende speel?lms als Amsterdamned, de Gulle Minnaar, Havinc, het Vonnis en The Attic een ?gurantenrol had.

Een fotootje van deze scène haalde de Tros Kompas nog.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

Om de vergrijzing in Heiloo tegen te gaan zou ik de huidige jongeren een ruime kans op één- en tweepersoons huisvesting bieden; het verruimen van financiële ondersteuning bij koop en een groter aanbod van huurwoningen voor starters. Ook zou ik de oude binnenstraatjes parkeervrij willen maken. Hoe authentiek zou de Groenelaan er bijvoorbeeld uitzien zonder auto's direct voor de huizen? Ik zou onderzoek doen naar aanleg van gezamenlijke parkeerplaatsen en mogelijk ondergrondse parkeerplekken. Ook zou ik ruimte willen vrijmaken voor laagdrempelige werkplaatsen, niet alleen voor jongeren, maar ook voor de oudere starter van 55+.

10. Antwoorden op de persoonlijke vraag van je voorganger:

"Hoe vond je je eigen plekje in zo'n groot gezin waarin jij bent opgegroeid?"

Tja, vijfde op rij in een katholiek gezin met acht kinderen; toch een prima en tactische positie. Mijn broers en zusters maakten eigenlijk de weg vrij voor emancipatie; het loskomen van tradities en gewoonten ten tijde van de verzuiling. Mijn ouders groeiden mee. Ik kreeg een slaapplek op de grote zolder en had hier zo mijn eigen domein van gemaakt met uitstraling van een heus bruin muziekcafé.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen:

Hubert Kuijper, mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

- hoe is je dagbesteding sinds je met vervroegd pensioen bent?

Een gezond 2016 met Miss Bean

Miss Bean is vernoemd naar haar lievelingsgroente. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Voor veel mensen waren de feestdagen bij uitstek het moment om alle goede gewoontes die je had, te laten varen. Er wordt tijdens de kerst voornamelijk gezeten en gegeten en met oud en nieuw, gedronken en geschranst. Niks mis mee als je ervan genoten hebt! En je kunt altijd weer opnieuw beginnen! Maar hoe begin je het nieuwe jaar dan weer fris, fruitig en fit? Miss Bean geeft advies, speciaal voor de lezers van Uitkijkpost.

Ik weet dat bijna iedereen wel gezond wil eten, maar soms ontbreekt het gewoon aan tijd, inspiratie of geld. Ook kan het best wel een opgave zijn om iets om te moeten gooien. Oude gewoontes laten zich niet makkelijk verdringen voor nieuwe. Bovendien is gezond eten ook niet erg duidelijk, wat is gezond en wat niet? In de afgelopen jaren zijn er nogal wat onderzoeken gedaan en die¨ten getest. Als je die allemaal op een rijtje zet, hebben ze vaak de volgende punten met elkaar gemeen:

- Eet veel verse groenten en fruit en varieer daarin!

- Beperk je vlees-inname, en als je vlees eet, eet dan gevogelte en geen bewerkte producten.

- Eet af en toe vis, liefst vette.

- Eet wat vaker noten, zaden en pitten.

- Vermijd suiker.

- Drink water of thee (geen melk; geen frisdranken of sapjes, zitten vaak vol suiker)

- Weinig tot geen zuivel.

- Gebruik gezonde vetten en eet ze vaker.

- Beperk je gluten.

- Kook zelf met verse producten.

- Eet het samen, eet rustig (kauw goed) en geniet!

- Leer te luisteren naar lichaam, wanneer zit ik vol, waar heb ik behoefte aan?

Daarnaast is voeding bij een gezonde leefstijl maar 1 onderdeel van het hele plaatje. Je kunt nog zo gezond eten, maar als je onder voortdurende stress leeft, zul je je niet meteen energieker voelen. De volgende onderdelen zijn net zo belangrijk:

- Voldoende ontspanning.

- Beweging en sporten.

- Lachen.

- Weinig stress.

Wil je hier wel mee aan de slag, maar begint het je te duizelen als je al deze regels leest? Bedenk dan dat een verandering makkelijker door te voeren is, als je deze concreet maakt. Bereid het voor en werk in kleine stapjes. Wees niet boos als er eens wat 'misgaat', maar ga gewoon verder waar je daarvoor gebleven was.

Bijvoorbeeld: Ik ga in januari tijdens elke lunch groenten eten. Bedenk hoe je dit kunt doen: rauwkost mee voor op brood, restje van de vorige avond, salade etc. Als je merkt dat dit goed gaat, kun je iets nieuws veranderen. Op deze manier kun je vrij makkelijk nieuwe gewoontes aanleren, precies wat je nodig hebt om een blijvende verandering door te voeren.

Wil je wel meer tips of inspiratie, dan kun je natuurlijk altijd een leuke workshop boeken bij Miss Bean of volg de website www.miss-bean.nl

Nieuwjaarsconcert Heilooër Harmonie Caecilia & Miss Jones

Harmonie Caecilia geeft op 9 januari een nieuwjaarsconcert met bigband Miss Jones. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 9 januari 2016 geeft Heilooër Harmonie Caecilia haar nieuwjaarsconcert in cultureel centrum De Strandwal. Dit jaar treedt de Noord-Hollandse bigband Miss Jones op als gast.

Het concert staat in het teken van muziek uit de Verenigde Staten. Bigband Miss Jones brengt swingende muziek met zang. Zowel klassiekers van Glenn Miller en Frank Sinatra alsook hedendaagse nummers van b.v. Robbie Williams. Harmonie Caecilia sluit aan bij deze sfeer via onder meer een arrangement van Porgy and Bess (Gershwin) en de New York Ouverture. Harmonie én bigband staan onder leiding van dirigent Ton van de Kieft.

Het concert begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Locatie: GGZ Willibrord, cultureel centrum De Strandwal, Kennemerstraatweg 464 te Heiloo. De toegang bedraagt € 12,50. Donateurs betalen € 10,00, kinderen t/m 12 jaar gratis. Voorverkoop van kaarten bij de Schrijverij, locaties Stationsweg en 't Hoekstuk. Reserveren van kaarten kan via www.caecilia-heiloo.nl/contact.

Meer informatie via: www.caecilia-heiloo.nl.

Uitkijkpost daagt je uit

Ben je gekker dan deze groentedame?
Is vegan jouw fetish?
Skip jij steeds suiker?
Ga dan de uitdaging aan!

Maak een spinazieselfie, paprikapic of venkelfoto en plaats deze op onze Facebookpagina. De leukste groenteplaatjes delen wij in de krant en de winnaar mag deelnemen aan een van Miss Bean's workshops!

Gert-Paul van der Horst volgt zijn eigen koers Een solo-album na 45 jaar muziek maken

Ron Dorpsstraat en Gert-Paul van der Horst in de Slothoeve. Foto: Aangeleverd

HEILOO – Een solo-album maken: het is voor veel muzikanten ongetwijfeld een jaarlijks terugkerend goed voornemen. Gert-Paul van der Horst deed het gewoon op dag 1 van 2016. Zijn zestigste verjaardag vierde hij met een cadeau aan zichzelf: de lancering van een solo-cd, temidden van vrienden en familie.

Op zijn vijftiende verjaardag kreeg Gert-Paul een setje snaren om op de oude gitaar van zijn vader te kunnen spelen. Vader Van der Horst leerde hem een paar akkoorden en Gert-Paul oefende tot bloedens toe op de dikke, stalen snaren. Liedjes naspelen interesseerde hem niet zo. Toen hij twee akkoorden kende, schreef hij zijn eerste nummer, The Watersong, omdat hij zo'n hekel had aan regen.

Hij liet zich inspireren door The Kinks, Small Faces, Creedence Clearwater Revival, New Wave. Met tientallen Heilooërs vormde hij bands als Tomfoolery, The Porcupines, Skyline, hij was de kracht achter Dat Koor, scheef kinderliedjes en musicals voor Falkland. Altijd ontstond er weer een nieuwe combinatie.De band waar Gert-Paul nu het meest mee speelt, de Sea Side Stringers, treedt ook op als You Really Got Me, een Kinks Tribute Band, eigenwijs genoeg om zo nu en dan Small Faces te spelen.

Het duurde 45 jaar voordat Gert-Paul zijn eigen werk bundelde. 'Ik schreef altijd de basis, de structuur van een nummer en de tekst. De rest van de band kon daar dan een eigen invulling aan geven.' Gert-Paul was en is als teamspeler bekend bij vele sportclubs in Heiloo. 'Bij honkbal, tennis, voetbal – altijd was ik coach of trainer of leider, maar ik was nooit de baas. Ik ben geen Paul McCartney, die tegen zijn bandleden zegt 'speel dat zó, want anders doe ik het zelf wel'.'

Met collega-muzikant en oude vriend Ron Dorpsstraat uit IJmuiden ontstond het plan om samen de studio in te gaan. Gert-Paul: 'Het is prachtig om te werken met New Skool tools, moderne technieken, om muziek Old Skool te laten klinken. Het programma waar we mee hebben gewerkt heet Band in a Box. Het is een database met honderd muzikanten, die allerlei fragmenten ooit echt hebben ingespeeld. Je kiest een sound en die pas je aan aan de akkoordenschema's die je invoert. Schitterend, je hoort de vingers langs de snaren glijden. Het is echte muziek.'
Zo kon Gert-Paul precies aangeven hoe hij iets wilde laten klinken, zonder bazig te hoeven doen tegen bandleden. Gert-Paul gaf de richtingen aan en Ron vulde de muziek in. 'Met geven en nemen zijn we er gekomen. Daarom heet het ook GP Solo, Produced by Ron Dorpsstraat.'

Ron Dorpsstraat had zich intussen ontwikkeld als videomaker. Bij drie van de tien nummers op het album zijn videoclips gemaakt in het Oosterbos en in de Slothoeve in Egmond aan den Hoef. 'Het is de bedoeling dat we het komende jaar elke maand een clip maken. Samen vormen ze straks een muziekfilm met een rode draad.' De rode draad is uiteraard Gert-Paul zelf, zijn levenshouding, zijn twijfels en vragen, zijn ontdekkingen en de visie die hij gaandeweg ontwikkeld heeft.

Gert-Paul werd 25 jaar geleden erg ziek. Hij schreef toen The Difference it Makes, waar de derde videoclip van gemaakt is. Hij heeft ervaren dat je alles aankunt, zolang je leven en liefde in je hebt. 'Nadat ik was geopereerd aan een kleine tumor op mijn hypofyse, ben ik opgeknapt en kerngezond gebleven. Ik speelde vroeger in het eerste van Foresters en de IJboys. Heel sportief, maar ik luister naar mijn lichaam en ben bijna nooit geblesseerd geweest. Een paar keer per week ga ik hardlopen.'

Beroepsmuzikant heeft Gert-Paul nooit willen worden. Zijn vrijheid is een heilig goed. 'Ik heb prima werk, als data-analist bij Verkade De mogelijkheid om mijn geld te verdienen met muziek kwam wel een paar keer langs, maar ik heb altijd gedacht 'Als alles geregeld is, kun je muziek gaan maken'. Je moet daar niet afhankelijk van zijn. Ik wil mijn hobby niet laten verpesten door verplichtingen. Dat vind ik het belangrijkst: die vrijheid.' Het eerste nummer van het album heet dan ook My direction.

Na de besloten lancering in de feestzaal van Tenniscentrum Dors, zal er eind februari een speciale muzikale happening volgen van Gert-Paul en vele van zijn muzikale vrienden uit Heiloo en omgeving. 'Het wordt een feest voor de muzikanten zelf, met drie podia en per band een aantal nummers als eerbetoon aan helden uit de jaren zestig en zeventig. Ongetwijfeld zal het een groot publiek aanspreken, want die muziek is niet alleen leuk voor mijn generatie, maar wordt ook nog steeds door de jeugd opgepakt.'

Binnenkort brengt Uitkijkpost meer over dit evenement. Intussen kan iedereen overal ter wereld luisteren naar GP Solo, dat via alle kanalen verkrijgbaar is, online, als download en als echte cd. Meer over het werk van dit duo: www.rondorpsstraat.nl

Links naar de videoclips vindt u ook op www.uitkijkpost.nl

Echtpaar Koorn 60 jaar gelukkig samen

Mevrouw (83) en meneer (84) Koorn werden gefeliciteerd door burgemeester Romeyn. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op 28 december was het 60 jaar geleden dat mevrouw (83) en meneer (84) Koorn elkaar het jawoord gaven. Burgemeester Hans Romeyn kwam het echtpaar feliciteren met dit heugelijke feit.

Het echtpaar, waarvan meneer is geboren in Didam en mevrouw in Heiloo, kwam elkaar voor hun verkeringstijd regelmatig tegen op de fiets, maar het eerste afspraakje is pas gemaakt op de Landbouwdag in Alkmaar waar ze elkaar toevallig tegen kwamen.
Het echtpaar heeft in Wormerveer en Uitgeest gewoond en is sinds 1969 woonachtig in Heiloo. Meneer Koorn heeft onder andere bij de belastingen in Alkmaar gewerkt en bij Delta Lloyd in Amsterdam. Mevrouw heeft als telefoniste bij de PTT in Alkmaar gewerkt en later als zwemlerares in Het Baafje. Trimmen en zwemmen doet ze nog steeds.
Het echtpaar heeft tijdens hun huwelijksjaren in vakanties meer dan veertig landen bezocht.
Op 27 december hebben ze hun 60-jarig huwelijk gevierd met een etentje en receptie in Herberg Jan ('de Oude Herberg') en zijn ze samen met hun kinderen en kleinkinderen naar een balletvoorstelling in Scheveningen geweest.

[Bedrijf Belicht: Corien4Beauty & Medisch Pedicure]

Corien4Beauty & Medisch Pedicure Foto: Stip Fotografie

Termijen 43, 1852 TC Heiloo, telefoon: 072 – 533 18 59 of 06 – 40 26 85 94, e-mail: info@corien4beauty.nl, www.corien4beauty.nl, Facebook: Corien4Beauty

"Een-op-een contact met mensen, daar gaat het mij om. En dan in dat contact de schoonheid van de mensen naar voren halen." Corien Elzenga-Schoof is een echte allrounder. Behalve gediplomeerd schoonheidsspecialiste is zij ook gediplomeerd medisch pedicure. Bovendien heeft zij haar vakopleiding tot schoonheidsspecialiste aangevuld met diverse massagecursussen. Desgewenst verzorgt Corien haar klant van top tot teen. Van hoofdhuidmassage tot wimpers verven en voeten verzorgen: Corien doet het allemaal, met kennis van het vak en aandacht voor de klant.

Netwerk

Corien werkt uit volle overtuiging samen met andere dienstverleners in Heiloo: andere pedicures, andere masseurs, maar ook de gespecialiseerde huidtherapeute, de fysiotherapeut en de kapper. "Laatst had ik een cliënt die mij vertelde dat ze aan kanker lijdt. Die heb ik geadviseerd om naar FysioXpert te gaan voor speciale oefeningen, en naar Mariska Hoetmer voor een haarwerk, voor als mevrouw door de behandelingen haar eigen haar zou verliezen." In dit netwerk waarvan Corien deel uitmaakt, wordt veel vakkennis uitgewisseld door de verschillende dienstverleners onderling, en krijgt iedere cliënt uiteindelijk alle zorg die hij of zij nodig heeft.

Gemoedelijk en flexibel

Haar praktijkruimte in haar eigen woning is professioneel en gezellig ingericht, met een keur aan verzorgingsproducten. Corien4Beauty werkt met WeBeCos (Wetenschappelijk Bereide Cosmetica), producten die niet op dieren zijn getest, die zacht zijn voor de huid en geen allergische reacties veroorzaken. Voor de pedicure gebruikt Corien de nattechniek en de voetproducten van Peclavus.

Ook in andere opzichten denkt Corien met haar cliënten mee: zij kunnen tijdens kantooruren bij haar terecht, in de avonduren en om de week op zaterdag. Betalen kan contant en per pin.

Vriendenbon

Corien4Beauty brengt twee soorten cadeaubonnen uit. Naast de traditionele cadeaubon is er de Vriendenbon: de ontvanger krijgt 25% korting op een behandeling naar keuze. Zodra de ontvanger de bon verzilverd heeft, krijgt ook de gulle gever 25% korting op de volgende behandeling.

Openingstijden

Corien4Beauty werkt uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan telefonisch, op Facebook, met Whatsapp of via e-mail. Corien garandeert antwoord binnen 24 uur. Behandelen doet Corien op maandag, dinsdag en donderdag 9.00- 12.00 uur, 13.30- 15.30 uur, en 20.00-22.00 uur. Om de week is de praktijk ook open op zaterdag, van 9.30 tot 15.00 uur.

Kinderopvang Kits Oonlie Boekenstein

Juf Afke maakt heerlijke koekjes met de kinderen. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Kits Oonlie Boekenstein is gevestigd in basisschool Willibrord, waar Kits Oonlie een volledige vleugel en een afgesloten buitenruimte tot haar beschikking heeft.

Aan de hand van het VVE programma Uk & Puk worden verschillende activiteiten aangeboden om de ontwikkeling van zowel baby's als peuters te stimuleren. Tijdens het thema Eet smakelijk hebben de medewerkers de kinderen kennis laten maken met alles wat met eten te maken heeft.

Naast dagopvang, wordt er tevens peuterspeelwerk aangeboden en kunt u bij deze locatie uw kindje om 7 uur brengen of flexibele opvang afnemen. Voor alle vormen van opvang kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen of opvang afnemen tegen gereduceerd tarief als u hier niet voor in aanmerking komt. Wilt u meer informatie of de locatie een keer bekijken, neem dan contact op via 072-5323576.

Gewijzigde openingstijden en meer nieuws van de bibliotheek

HEILOO - Per januari 2016 is Bibliotheek Heiloo elke woensdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De overige openingstijden blijven ongewijzigd.

Verkiezing kunstenaar van het jaar

Bijzondere expositie waarin alle in 2015 geëxposeerde kunstenaars hun mooiste werk nog één keer laten zien in een gezamenlijke tentoonstelling. Tot 1 februari kunt u uw stem uitbrengen op uw persoonlijke favoriet.

Verkoop afgeschreven materialen

8 januari, vanaf 15.00 uur

9 januari van 10.00 tot 14.00 uur

Nationale Voorleesdagen: 27 januari t/m 6 februari

11 januari, 19.30 uur: inspiratie-bijeenkomst

Werkt u bij een kinderopvangorganisatie, gastouderbureau of peuterspeelzaal? Laat u zich dan nu inspireren door Bibliotheek Heiloo!

Peutervoorstellingen door Potitco: Vooruit met die geit

31 januari, 10.00 uur en 11.30 uur.

Extra voorleesfeestjes tijdens de Nationale Voorleesdagen over Prentenboek van het jaar: We hebben er een geitje bij!

30 januari, 14.30 uur: Voorleesfeestje in het Beestenboetje!

3 februari, 14.30 uur: Voorleesfeestje in de bibliotheek

Peuterochtend

29 januari, 10.30 uur

Iedere laatste vrijdag van de maand. Deze keer i.s.m. Spelenderwijs Muziek

Tabletcafé

14 januari, 11.00 uur

Baby-uurtje

21 januari, 10.30 uur

Spelen met je baby, met speltherapeute Annemieke vd Graaf van Praktijk Stuk

Wat zegt u?

26 januari, 10.30 uur

Lezing over slechter horen, door ervaringsdeskundige van de Ned. Ver. v. Slechthorenden.

Elke 4e woensdag van de maand 10.00 – 12.00 uur: inloopspreekuur door de NVVS.

'Winter Concert'

27 januari, 15.00 uur

Door leerlingen van de Muziek & Dansschool. Publiek is van harte welkom!

E-books lenen en lezen

7 januari, 10.30 uur: workshop voor e-reader

13 januari, 10.30 uur: workshop voor tablet

Leden van de bibliotheek kunnen ook ebooks 'lenen'. In deze workshops wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit precies doet op uw e-reader of tablet .

Steun de bibliotheek

Word vriend!

www.bibliotheekheiloo.nl

Mindfulnesstraining van Deining

HEILOO - In Heiloo start op 5 februari een mindfulnesstraining van acht bijeenkomsten plus een stiltemiddag. Voor wie nog niet helemaal bekend is met mindfulness, is er een kennismakingsworkshop bij Yogacentrum Anjali op 15 januari van 9.30 - 11.00 uur, kosten € 5 vooraf opgeven via de mail. Beiden trainingen worden gegeven door Deining, praktijk voor mindfulness bij Yogacentrum Anjali in Heiloo.

Tijdens de mindfulnesstraining beoefen je opmerkzaamheid. Je leert met aandacht aanwezig te zijn bij je lichaam en je gevoelens en bij hun impact op je functioneren. Mindfulness kan je helpen innerlijke ruimte te creëren om echt aanwezig te zijn. Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: bewust, op het moment zelf en niet-oordelend. Hoe vaak gebeurt het niet dat we op de automatische piloot functioneren of dat we direct een oordeel klaar hebben? Aandachtig leven vraagt oefening. Veel oefenen, om vervolgens te ervaren wat mindfulness voor jou betekent, want uiteindelijk gaat het erom wat je er persoonlijk bij ervaart.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen en minimaal 5. Voorafgaand aan de training vindt een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek plaats.

www.counselingpraktijkdeining.nl, Ingrid Stroobach, tel. 0644061260, email: ingridstroobach@gmail.com

Ruim 80 leerlingen op Snowcamp PCC Heiloo

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zondag 24 januari vertrekken 81 eerstejaars leerlingen van PCC Heiloo, samen met zeventien begeleiders naar Oostenrijk. De sportklasleerlingen van de school werken tijdens SnowCamp in Maria Alm keihard aan hun ski- en snowboardvaardigheden.

De laatste weken van 2015 stonden voor de sportklassers van PCC Heiloo in het teken van leren skiën en snowboarden. Ze namen deel aan een clinic bij Il Primo in Bergen bij wijze van voorbereiding. Tijdens het jaarlijkse Snow Camp in Oostenrijk vervolgen de leerlingen hun intensieve training op de fraaie berghellingen van Maria Alm. Een groot deel van de leerlingen staat dan voor het eerst van hun leven op de 'lange latten' of op een 'glijplank'. De leerlingen en hun ouders houden er al rekening mee dat skiën en snowboarden een (gezonde) verslaving is!

Het SnowCamp vormt altijd een hoogtepunt in het schooljaar op PCC Heiloo. De leerlingen roemen het heerlijke eten in hun Gästehaus, maar ook de gezellige avonden. Er staat altijd een spectaculaire ski- en snowboardshow op het programma, een muziekbingo en een avond sleeën. Een topweek!

PCC Heiloo aan De Dors 2, maakt deel uit van het landelijk netwerk Sportaccentscholen. Sportklasleerlingen volgen er - bovenop de gebruikelijke drie uur – wekelijks nog twee extra uren lichamelijke opvoeding. Wekelijks volgen de leerlingen een clinic om kennis te maken met allerlei verschillende sporten.
Meer informatie: dinsdag 12 januari 2016 om 19.30 uur (Ouderinformatieavond), woensdag 3 februari 2016 van 19.00-21.00 uur (Open Huis).

6 wekenplan bij Sandra Zoon Gewichtsconsulente

HEILOO - Naast de reguliere behandeling start Sandra Zoon Gewichtsconsulente in januari met het 6 wekenplan! Het 6 wekenplan is speciaal voor mensen die aan hun gewicht willen gaan werken en in het begin graag begeleiding hebben.

In deze 6 weken is er wekelijks contact en wordt er gekeken naar je totale eet- en leefgewoonte. Aan de hand hiervan wordt een plan opgesteld om een gezond gewicht te bereiken. Ook werken we aan een gezond eet- en leefpatroon. Na deze 6 weken is er genoeg kennis op gedaan om zelf verder te gaan op de gezonde weg. Zo werk je na die 6 weken zelf naar je streefgewicht en heb je een manier van leven geleerd om dit gezonde gewicht ook te behouden.

Voor meer informatie:

Sandra Zoon Gewichtsconsulente, 06-57322934, www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Kindermeditatie met droomverhalen

Foto: Aangeleverd

HEILOO/LIMMEN - Karianne Wever vindt kindermeditatie een prettige manier om kinderen aan de hand van een droomverhaal te begeleiden. Kinderen komen tot een diepe innerlijke rust en ontspanning, betere concentratie. Een ontspannen kind valt makkelijker in slaap en kan beter zijn emoties uiten en verwerken. De lessen starten op woensdag 13 januari van 15:00-16:00 in Limmen. Vrijdag 15 januari van 16:00-17:00 in Castricum en zaterdag 16 januari van 9:00-10:00 in Heiloo. Een kinderfeestje of workshop op school, de kinderopvang of de sportclub is ook mogelijk.

Hiernaast begeleidt Karianne Wever volwassenen en kinderen die vastlopen en vaak niet meer weten hoe ze verder moeten komen, aan de hand van de methode PSYCH-K waarbij ze stress en beperkende overtuigingen helpt her-programmeren.
www.leefeigenwijs.com.

Ontdek je talent bij de Muziekschool

HEILOO - Muziekschool Heiloo start het nieuwe seizoen met de volgende cursussen:

Spelenderwijs muziek

Voor leerlingen uit groep 3 - 5 op woensdag 13:30- 14:15

De kinderen maken in deze lessen kennis met alle instrumenten en diverse muzikale begrippen, ook wordt er gezongen.

Start woensdag 13 januari, 10x € 55,00

Muziekplezier voor peuters

Peuters vanaf 2,5 - 4 jaar op woensdag 10:00- 10:45

Ontdekkingstocht voor peuters: zingen, spelen, muziek maken en dansen, samen met een ouder of verzorger.

Start woensdag 13 januari 10x € 73,00

Kleutermuziek

Voor kinderen van 5 - 6 jaar op donderdag 16:00- 16:45

Muziekplezier voor kleuters: zingen, spelen, muziek maken en dansen.

Start donderdag 14 januari 10x € 73,00

Ensemble voor 1e + 2e jrs leerlingen op donderdag 16:00- 16:45

o.l.v. Daniel Follmann

Start donderdag 14 januari 6x € 12,50

Ensemble voor 3e + 4e jrs leerlingen op donderdag 17:00- 17:45

o.l.v. Daniel Follmann

Start donderdag 14 januari 6x € 12,50

Ensemble voor 4e - 6e jrs leerlingen op dinsdag 18:30- 19:15

o.l.v. Marjan Deiman

Start dinsdag 12 januari 6x € 12,50

Gratis Jamsessie voor jongeren op vrijdag 20:00- 23:00

Ben je tussen de 12 en 20 jaar oud en vind je het leuk om met andere muzikanten samen op een podium te staan? Kom dan op vrijdagavond 15 januari naar de muziekschool!

Cursus Singer- songwriter op woensdag 20:30- 21:30

Maak jij liedjes en begeleid jij jezelf op de gitaar/ piano en wil je jezelf hierin verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze cursus. De cursus wordt afgesloten met een optreden.

Start woensdag 20 januari 6x € 125,00

Voorspeelavonden: 15 tot en met 19 februari

Trio Alloy in Witte Kerk

Tatiana Koleva. Aangeleverd

HEILOO - Op zondagmiddag 10 januari klinkt in de Witte Kerk fantastische nieuwe muziek voor orgel, saxofoon en slagwerk met Jan Hage orgel, Rutger van Otterloo saxofoon en Tatiana Koleva, marimba en slagwerk. De rode draad in dit project is improvisatie, benaderd vanuit de orgel- en jazztraditie, maar ook vanuit de nonconformistische aanpak die zo kenmerkend is voor de hedendaagse gecomponeerde muziek. De drie musici werken al jaren samen in verschillende duo-verbanden. Voor dit project zullen zij voor het eerst als trio te horen zijn.

Alloy, het Engelse woord voor legering, verwijst naar de samensmelting van verschillende tradities, genres en speelstijlen. De componisten die zijn uitgenodigd om voor dit programma nieuw werk te schrijven, zijn allen zeer begenadigde improvisatoren. Alloy brengt dit concert in een tournee langs een bijzonder deel van het Nederlands cultureel erfgoed namelijk de orgels die te vinden zijn in de vele kleine kerken in het westen en noorden van ons land. Daarnaast worden natuurlijk ook de grote monumenten niet vergeten zoals de Domkerk in Utrecht en de Laurenskerk in Rotterdam. Op het programma staan moderne muziek en jazz-achtige improvisaties, (nieuwe) composities van o.a. Guus Janssen, Albert Veenendaal, Frans Vermeerssen, David Dramm en David Hamburger.

De aanvangstijd is 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt €15 (jongeren €10). Een consumptie is inbegrepen. Na afloop kunt u napraten onder het genot van een drankje. Reservering via www.concertenwittekerk.nl of 06 45184525. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199, Heiloo. U kunt de middag extra feestelijk afsluiten met een diner bij de 'Loocatie' (tegenover de Witte Kerk) tegen het gereduceerde tarief van €25 op vertoon van uw toegangsbewijs (wel even reserveren – 072 5333352).

Een goed voornemen voor 2016? Doe Do-In!

HEILOO - Ziet u op tegen de druk(te) van een sportschool en wilt u toch met uw lichaam bezig zijn? Dan is Do-In misschien iets voor u. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met oefeningen voor het strekken van meridianen. Enkele ervaringen: "Door de oefeningen voel ik me energieker en meer ontspannen."

"De Do-in lessen zijn voor mij momenten, waarbij ik mijzelf weer oplaad." In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u oefeningen waardoor de energie beter door het lichaam kan stromen. Bij stagnatie van de energiestroom zijn klachten vaak het gevolg. Do-In heeft een gunstig effect op het verminderen van de klachten.

Geïnteresseerd? Een vrijblijvende proefles kan altijd. Voor meer informatie: John Compas 06-46318915

Dikkere opkikkers van xopx

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee x per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com.

De eerste opkikker van de maand januari gaat naar Stichting Running Blind, afdeling Alkmaar; bijdrage om zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking plezier te laten beleven aan het hardlopen en andere sporten.

U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Het regent brownies

Misschien was het wel wat veel: vijftig verschillen vinden in de puzzel van onze kersteditie. De doorzetters maakten kans op heerlijke brownies van De Brownie Hemel. Onder de inzendingen hebben we geloot voor de 5 x 500 gram brownies van De Brownie Hemel, die van 6 tot en met 12 januari kunnen worden opgehaald bij Kado&ZO in het Stationscentrum.
De gelukkigen zijn: Luuk Belleman, Margaret van Bronkhorst, Leonie van der Zeijden, Anja Mulder en, met speciale vermelding, Kim Duinmeijer, die een prachtige weergave stuurde van de oplossing. De oplossing staat ook op www.uitkijkpost.nl

Spoorloos, De Reünie, Memories en Klasgenoten

Anneke Gransbergen, Pauline Cuperus, Iris Rietveld, Petra Knippenberg, Frank van den Berg, Heleen Vaandrager, Henk Beuckens, Ton Oostinga, Erik Vrij, Edith Corts, Pierre Krul en Marion Beems. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Spoorloos, De Reünie, Memories en Klasgenoten: de zesde klas van de Rehobothschool propte zaterdag 2 januari alles in 1 aflevering. De Rehobothschool aan de Holleweg mag dan al een tijdje platliggen. De zesde klas uit 1983-1984 is nog steeds 'alive and kicking'. Zaterdag 2 januari was Restaurant Hertog Jan na 30 jaar het decor voor een reünie van deze klas. Het werd een geweldige middag én avond. Herinneringen werden opgehaald, jeugdliefdes besproken, juffen en meesters beoordeeld en er werd vooral heel veel gelachen. 'Met excuus aan de overige gasten; het lachniveau was af en toe erg hoog,' laat Marjon Meissen weten op Facebook. 'We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde reünie van deze superleuke klas.'

Zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck behaalt ISO HKZ certificering

HEILOO - Na een intensief jaar van voorbereiden, implementeren, uitwerken en bijsturen heeft Van Hollant Craenenbroeck het traject dat tot het ISO HKZ certificaat leidt met succes afgerond. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. De certificering, afgegeven door Lloyd's Register, geeft aan dat de zorgvilla voldoet aan de vooraf vastgestelde kwaliteitsnormen van de geleverde zorg. Dit is van groot belang voor het garanderen van de hoge kwaliteit van zorg en dienstverlening waar Van Hollant als professionele zorgverlener voor staat.

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Zaterdag 9 januari zitten onze raadsleden en het bestuur weer voor u klaar in de bibliotheek. Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Verkeer, de zorg, het groen, ons milieu en de opvang van vluchtelingen blijven zaken die aandacht vragen. Zo ook de ontwikkelingen met de BUCH. Van 10.30 tot 11.30 kunt u ons uw mening en ideeën vertellen over deze en andere zaken in de lokale politiek.

Wij zijn er voor U, ook via www.d66-heiloo.nl Tot ziens a.s. zaterdag in de bibliotheek!

René Veldt vanuit Nepal: 'Het was een spartaans jaar'

Foto: Aangeleverd

HEILOO/NEPAL - Voor alle vrienden en donateurs van Stichting Veldwerk: een bericht van René Veldt over hoe het gaat in Nepal.

Ja, 'n goed nieuwjaar, dat wens ik ook voor mijzelf en voor de mensen hier in Nepal, het was zacht uitgedrukt een spartaans jaar, met de ene na de andere catastrofe. Op de luchthaven van Kathmandu; een foute landing, waar gelukkig geen lichamelijk leed bij was, maar wat voor vier dagen het vliegverkeer volledig blokkeerde, menig reiziger moest naar huis bellen dat diens thuiskomst nog even ging duren.
En toen vlak voor de regenperiode, de lang verwachtte aardbeving..! En daarna meer dan 400 na-schokken sterker dan 4.0 op de schaal van Rigter, angstig. Zeker om dit voor mijn ogen te zien gebeuren, en te horen. Minimaal 8.500 mensen vonden de dood, zo ook een van onze grote jongens uit het kinderhuis, die op bezoek was bij zijn familie hoog in een bergdorpje. Net als op vele plaatsen in het land, stortte dat dorpje volledig in. Wat een schrik en wat een ellende gaf dat. En eigenlijk nu nog steeds omdat de overheid niet anticipeert op de ellende in het land, leidt men nu in de bergdorpen waar het reeds 10 graden vriest, ernstige koude!

En toen werd na acht jaar steggelen, de nieuwe grondwet ter tafel gebracht. Maar die werd niet geaccepteerd door de bevolking van de Terrai, het grens gebied met India. Dus die bevolkingsgroep ging de wegen blokkeren, in coöperatie met de regering van India. Kortom, sinds 4 maanden is er geen normaal transport en handel, cq invoer mogelijk vanuit India en is Nepal vleugellam gemaakt. Zover als mogelijk kookt men nu op elektra, maar door overbelasting ontploffen de tranformatoren, en nieuwe transformator kasten komen uit India, niet dus. Er is nu per dag 14 uur powercut, en dat getal gaat de komende periode stijgen.
Dus alles in Nepal ligt op haar gat, zo ook het toerisme, inkomstenbron nummer 1 voor 'n na de aardbeving opkrabbelend land. Er komt nagenoeg niemand, dus het land Nepal en haar bevolking lijdt.

Foto: Aangeleverd

En ikzelf, ik overleef tussen al dit gedoe. En blijf waar mogelijk hulp bieden. Het Veldwerk kantoor werkt door. Mijn collega's doen hun uiterste best om er wat van te maken en ik ga wekelijks op bezoek bij het kinderhuis, ook ga ik naar Kagendra, het huis met zwaar gehandicapte mensen wat in het afgelopen jaar door mij en vele vrijwiligers is gerestaureerd, en ik help met mijn collega's in de bergdopjes bij de bouw van medische posten en schooltjes. Kortom, ik ben druk bezig en dat is soms ook heftig. Maar ik ben blij dat ik, vanuit mijn luxepositie, mijn bijdrage kan leveren aan de mensen die het heel hard nodig hebben. En dat boost de mind en geeft extra energie.
http://www.stichtingveldwerk.nl/nieuwsoverzicht en https://www.facebook.com/rene.veldt

Burgemeester tijdens Nieuwjaarstoespraak: 'Het moet toch mogelijk zijn het eens te worden over wereldvrede'

Burgemeester Hans Romeyn sprak woorden van hoop tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Heiloo. Foto: Stip Fotografie

HEILOO –De traditionele toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie, door burgemeester Hans Romeyn, werd belangstellend gevolgd door vele tientallen betrokken Heilooërs. Nieuws van ver buiten de grenzen van het dorp blijkt toch vaak een link met Heiloo te hebben. De meest afschuwelijke, nauwelijks voor te stellen gebeurtenissen komen steeds dichterbij.

Burgemeester Romeyn: "Is ons eigen glas half leeg of is ons glas half vol? Soms lijkt ons glas half leeg. Een deel van onze hersenen laat dan vooral de dingen zien die niet goed gaan, en vergeten voor het gemak de rest. Maar gelukkig is er ook een deel van onze hersenen dat gericht is op tevredenheid, veiligheid en verbondenheid: daardoor zien we dat het glas half vol is.
Eind december ontving ik een Nieuwsbrief van de Stichting Veldwerk. Rene Veldt uit Heiloo schrijft vanuit Kathmandu in Nepal over het hectische jaar dat hij heeft beleefd. Het was een jaar met aardbevingen en vele naschokken, met vele slachtoffers en schade.
Het was zeker een hectisch jaar.
Als je de gebeurtenissen uit het afgelopen jaar 2015 de revue laat passeren, word je daar niet vrolijk van. Je zou kunnen zeggen dat we het jaar 2015 als 'een half leeg glas' kunnen bestempelen."

Romeyn brengt de aanslagen in Parijs van begin en eind 2015 in herinnering, en de zorgwekkende situatie in Polen wordt aangehaald. "We zullen moeten blijven strijden voor onze voor vrede, ons recht, onze democratie en niet in de laatste plaats voor onze vrijheid, waar in het verleden enorme offers voor zijn getroost!"

Een plekje op deze wereldbol
Uiteraard houdt Romeyn zich als voorzitter van VluchtelingenWerk Noordwestholland bezig met de vraag hoe en wanneer Heiloo een bijdrage kan leveren aan de opvang van mensen op de vlucht. "Een groot aantal gemeenten in Noord-Holland Noord heeft al vluchtelingen opgevangen. In geen van die gemeenten heeft dat tot grote problemen geleid. Ik hoop van harte dat, mocht ook Heiloo aan de beurt zijn om vluchtelingen op te vangen, wij als Heilooërs de mensen hier ook met open armen ontvangen."

"Zaterdagavond 12 december zijn delegaties van 195 landen op de klimaattop in Parijs akkoord gegaan met een nieuw klimaatverdrag. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, die de conferentie voorzat, sprak van een "historische tekst". "De wereld wil vrij kunnen ademen en rekent op u allen", zei Fabius.
Je zou toch zeggen als het lukt om met 195 landen een akkoord over het klimaat te sluiten, dan moet het toch ook mogelijk zijn om het met elkaar eens te worden over de wereldvrede. Dat we allemaal recht hebben op een plekje op deze wereldbol, recht hebben op eten en drinken, op vrijheid, ook van meningsuiting, recht hebben om in vrede samen te leven."

In Heiloo
Natuurlijk is er in Heiloo, in onze regio, ook veel gebeurt het afgelopen jaar. "Afgelopen april hadden we een grote brand in Heiloo die de Noordergeestkerk in de as legde. In juli hadden we de grote storm die veel materiële schade heeft aangericht.
Op 24 juni besloten de vier gemeenteraden van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo tot de vorming van één gemeenschappelijke ambtelijke organisatie van zo'n 800 medewerkers per 1 januari 2017. De voorbereidingen daartoe zijn nu in volle gang.
De samenwerking gaat goed en geeft een goed gevoel bij de vier gemeentebesturen. De samenwerking is van belang om de dienstverlening aan onze 100.0000 inwoners verder te verbeteren."

Anders denken over zorg
"Met de drie decentralisaties van het rijk naar de gemeenten is er in 2015 ingrijpend veel veranderd op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp.
Terugkijkend op 2015 kunnen we constateren dat het voor inwoners die met veranderingen te maken kregen niet altijd even makkelijk was. Het monitoren van beleid en uitvoering is daarom belangrijk, evenals goede voorlichting en communicatie."

Ondernemers en groei
"De discussie over de aansluiting op de A9 heeft lang geduurd. Reeds in zijn nieuwjaarstoespraak van 1962 heeft burgemeester Pesman over de wenselijkheid van die aansluiting gesproken; een halve eeuw geleden. Eind 2015 hebben Alkmaar en Castricum, de provincie Noord-Holland en Heiloo, besloten middelen vrij te maken om de realisatiefase in te gaan. De aansluiting is van belang voor zowel inwoners als ondernemers en voor een evenwichtige groei van ons dorp. De aantrekkingskracht van bedrijventerrein Boekelermeer werd het afgelopen jaar onderstreept met de award "Beste bedrijventerrein van Nederland".

Ook in 2015 hebben de ondernemers in Heiloo zich van hun beste kant laten zien. Zij zijn een belangrijke verbindende schakel in onze lokale samenleving. Vele verenigingen en sportclubs hebben baat bij de hulp in de vorm van sponsoring of anderszins door de Heilooër ondernemers. Hun creativiteit, inventiviteit, onderlinge samenwerking en saamhorigheid zijn een inspiratie voor ons allen. Het is ook goed om te zien dat een groeiend aantal jonge ondernemers zich aandient."

Positief
"Volgend jaar staat er meer op stapel nu het bestemmingsplan Zuiderloo door de gemeenteraad is vastgesteld en zal ook het Campina terrein, het bedrijventerrein Oosterzij en delen van Zandzoom worden ontwikkeld tot mooie woongebieden.

Financieel gezien hebben we de bezuinigingsperiode achter ons gelaten. De meerjarige structurele begroting laat gelukkig een positief resultaat zien."

Tenslotte spreekt de burgemeester lovende woorden over de buurtpreventie via Whatsapp, een burgerinitiatief van Paul Dirks en Daniëlle Kloos. "Met elkaar zetten we onze schouders eronder om voor en met elkaar aan een betere wereld en een nog beter Heiloo te werken!"

Foto: Stip Fotografie

Kunstenaar van het jaar 2015

HEILOO - Van dinsdag 5 januari tot en met 13 februari 2016 exposeren alle kunstenaars, die in het jaar 2015 in de bibliotheek hun werken tentoongesteld hebben, met een of twee van hun creaties. Zij dingen mee naar de titel Kunstenaar van het jaar 2015.

Van 5 januari tot 1 februari kunnen alle inwoners van Heiloo en omgeving hun stem uitbrengen op het kunstwerk dat zij het mooist vinden. De tentoonstelling werd geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 5 januari.
Deelnemende kunstenaars: Hilly Goedhart, Jos Apeldoorn, Eugenie Herlaar, Mieke Topman, Jan en Toos Oudhoff, Riet Poelman-Groen, Margriet Oostelbos, Lot Schreurs, Els Minks, Theo Leering, Jan Giling, Jo-Anna Meijer, A. Berkhout, J.W. Porringa, Inez Vermolen.

Begin februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Onder allen die hun stem uitgebracht hebben wordt een prijs verloot. Uiteraard zal ook de winnende kunstenaar een passend aandenken ontvangen.

De kunstcommissie van Bibliotheek Heiloo hoopt dat velen de bibliotheek zullen bezoeken, en een stem zullen uitbrengen. U bent van harte welkom!

Afvaloverlast: vooral een kwestie van mentaliteit

Foto: Aangeleverd

Is de container voor papier of plasticstofflessen vol? Dan dumpen we het er toch naast! Zie dit wangedrag maar eens te veranderen. Ondertussen werkt de gemeente aan een ingrijpende aanpak van het scheiden van huisvuil.

=====================================================

Piepschuim, glas, meubels, boomstronken en zelfs kattenbakkorrels. O ja, papier en karton zitten ook nog in en (helaas) liggen naast de papiercontainers bij het Vennewater. 'Zo, daar ben ik mooi vanaf,' is soms het motto van 'gebruikers'.

Dave Adrichem van de Willibrordschool houdt met andere vrijwilligers van scholen en sportclubs toezicht op de containers en het omliggende terrein schoon, in ruil voor een aanvulling van de school- en clubkassen. Het is regelmatig een bende, ook bij de containers voor plasticverpakkingen. Adrichem: "Zelfs als ik bezig ben de dozen in elkaar te stampen worden niet-verscheurde dozen in de container gegooid. Bij harde wind zetten sommigen ongebundeld papier neer. Ik zou zeggen: kom een dagje later. Maar nee, men moet er vanaf." Pogingen om het wangedrag te veranderen hebben nooit veel effect gehad.

Aan de firma De Vries die de papercontainers afvoert ligt het niet. Het bedrijf wisselt indien nodig dezelfde of de volgende dag de containers.

Bij de containers voor plasticverpakkingen is het niet anders. Gebruikers duwen de plastic flessen onvoldoende aan en er zit uit de aard van de producten veel lucht in. Vol? Dus ernaast zetten, inclusief huisvuil dat in de grijze bak hoort. De containers bij het Vennewater worden op maandag en vrijdag door GP Groot verwisseld, vertelt Erik van der Burg van het bedrijf. "Het schoonhouden erom heen staat niet in ons contract. Onze wagens zijn er ook niet geschikt voor." Het schoonhouden doet de WNK.

Grootse plannen

"Bij het Hoekstuk ligt vrijwel geen plastic. De container zit ondergronds met een pers en een systeem dat waarschuwt als de container vol is. Daarin kan tien keer zo veel als in de gewone. Zulke containers gaan wij bij alle winkelcentra plaatsen", zegt Kees Kaandorp van Beheer Openbare Ruimte van de gemeente.

Een rigoureuzer plan is het aan huis ophalen van plastic, blikjes en kartons voor frisdrank en melk en dergelijke, vertelt Kaandorp. "De proef in Ypestein met het ophalen van plastic is een succes. Wij werken aan een voorstel aan b&w om plastic, blikjes en drankkartons op dezelfde wijze in heel Heiloo in te zamelen. Dit afval is bij de afvalverwerkers prima na te scheiden. Afval levert bij hergebruik geld op. Het inzamelen is zeker kostendekkend. Vergeet niet dat de grijze rolemmer minder vol wordt en dat geeft een besparing op de hoge verbrandingskosten."

Volgens Kaandorp scoort Heiloo met 60% afvalscheiding al iets beter dan vergelijkbare gemeenten. Met een overheidsdoelstelling van 75% in 2020 is er echter nog werk te doen. Hij weet zich gesteund door b&w en de raad die een krachtige aanpak van het afval voorstaan. De gemeente kan faciliteren (en wellicht afdwingen) maar er ligt uiteraard een belangrijke taak voor de burgers: minder afval produceren en - voor wie ervoor in aanmerking komt - een mentaliteitsverandering. Een goed voornemen voor 2016?

Overzichtelijke afval app

Door zoveel mogelijk afval te scheiden en te recyclen voorkomt men verspilling en draagt men bij aan een beter milieu. De papieren afvalkalender wordt vervangen door een digitaal te raadplegen afvalkalender. U kunt deze inzien via de gratis app Recyclemanager, die u kunt downloaden voor uw telefoon of tablet.

De Recyclemanager is makkelijk, snel en handig en vertelt u welk afval wanneer wordt opgehaald, waar u glas of batterijen kunt inleveren en of die lege chipszak nu wel of niet bij het plastic hoort (niet als ie een aluminium binnenlaag heeft). Ook ziet u wanneer de maandelijkse inzameling van oud papier in uw wijk is en vindt u veel informatie over het scheiden van alle afvalsoorten en wat ermee gebeurt. Kortom, de Recyclemanager vertelt u wat, waar en wanneer.

Download de gratis app voor uw telefoon of tablet of raadpleeg de Recyclemanager website en vergeet nooit meer uw rolemmer buiten te zetten.

Hunebedspelen 2016

Druïden bij de woodhenge aan de Omloop. Foto: Aangeleverd

HEILOO - In Heiloo werd, op de kortste dag van 2015, het Joelfeest van de Germanen gevierd. Volgens Germaanse traditie werd er een verkoolde boomstam aan het nieuwe midwintervuur toegevoegd om het licht weer terug te krijgen. Bij de woodhenge aan de Omloop is op deze manier de datum voor de Hunebedspelen van 2016 bepaald.

Dit wordt de tweede editie van de Hunebedspelen, het spel der Germaanse stammen. Druïden uit alle windstreken van de laaglanden kwamen naar Heiloo toe om met behulp van het oog van Joel de juiste datum te bepalen, deze gaan plaatsvinden op 19 Juni 2016.

Kijk voor een impressie van deze dag op youtube.com, joelfeest Heiloo en voor een verslag van de spelen in 2015, op youtube.com hunebedspelen Heiloo - Gerard Bleker.

Golfbaan Heiloo is klaar voor de afslag A9

HEILOO - Golfbaan Heiloo verwacht een toename van het aantal golfers als de nieuwe toerit/afrit van de A9 een feit zal zijn. De golfbaan, gelegen aan de relatief stille Lagelaan, krijgt te maken met een flinke toename van verkeer langs de eerste hole.

Iedere weggebruiker hoeft dan maar even opzij te kijken om golfers bezig te zien met deze verslavende sport. En zien golfen doet golfen, verwacht het bestuur van de golfbaan. Daarom is besloten om de baan met zijn prachtige clubhuis, het superieure restaurant, de uitgebreide oefenfaciliteiten en de uitstekende Golfschool duidelijker te presenteren. Er gelden vanaf 1 januari 2016 nieuwe en zeer aantrekkelijke tarieven om te spelen en/of om (start)lid te worden.

Welkomstaanbiedingen liggen klaar voor de beginnende en de gevorderde golfer. De actieve club zorgt ervoor dat de gast zich snel op zijn gemak voelt. Kortom, er staat de golfer een warm welkom te wachten!

Wilt u de toerit/afrit eens van een andere kant bekijken en straks met een zweem van medelijden het langskomend verkeer bij de eerste hole toezwaaien?

Neem contact op met het secretariaat, bel 072 - 505 45 40 voor de mogelijkheden!

Last minute korting voor Nachtvlucht

Foto: Claudia Kamergorodski

Vliegveld, vertrekhal. Avond valt, vlucht vertraagd. Daar zitten ze, de verlorenen die nu op weg naar een verre bestemming hoopten te zijn. De cameraploeg van HELLO/GOODBYE is net vertrokken, de winkels zijn dicht. Sommigen proberen te slapen, anderen irriteren elkaar. De vier acteurs spelen verschillende rollen in vele verhalen. Komisch en tragisch. Hollandse verhalen over liefde en verdriet. De ochtend daagt. Eindelijk kunnen ze vertrekken. Ze gaan naar buiten, daas, moe, met hun rolkoffers en hun rugzakken.

Nachtvlucht, het door Ger Thijs voor de Almeerse Theatergroep Suburbia geschreven toneelstuk, is aan zijn laatste voorstellingen toe. Op zondag 10 januari om 14 uur wordt het in theater De Beun op de planken gebracht.

Het publiek reageerde tot nu toe enthousiast:

"Inspirerende voorstelling, goede verhaallijnen, realisme met een twist!"

"Nachtvlucht zet de reis van je leven even stil. Indrukwekkend!"

"Hoe meer je erover nadenkt hoe meer verbanden tussen de verhalen je ontdekt!"

Kaarten voor de speciale actieprijs van € 18,00 zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, bij het Trefpunt (hier alleen tegen contante betaling), bij de bibliotheek en in het theater.

Lions Kerstboomactie voor De Vijfhoek

Een enorme stapel cadeaus voor de kinderen en 645,00 aan donaties voor De Vijfhoek. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Dinsdag 22 december zijn de cadeaus en de donaties van de Lions Kerstboomactie 2015 overhandigd aan de kinderen en de begeleiding van ODC De Vijfhoek. Het was hartverwarmend om te zien hoe blij en enthousiast de kinderen waren. Met veel energie zijn alle cadeaus uitgepakt waarna een lekkere chaos en drukte heerste van spelende kinderen.

Voor de vierde achtereenvolgende keer organiseerde de Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden vlak voor de kerstdagen hun jaarlijkse kerstboomactie bij winkelcentrum 't Loo in Heiloo. Deze actie staat elk jaar in het teken van kinderen die extra aandacht behoeven. Dit jaar is gekozen voor een doel dicht in onze lokale samenleving, namelijk Orthopedagogisch Dagcentrum De Vijfhoek. Bij ODC De Vijfhoek is een kind met een handicap in de eerste plaats een kind; een kind met mogelijkheden én beperkingen. De Vijfhoek is een plek die zo is aangepast dat kinderen er zich prettig voelen. Ze worden er begrepen en gestimuleerd om zich te ontwikkelen.

Vlak voor de kerstboomactie zijn de kinderen en begeleiders gevraagd om specifieke cadeauwensen. Die wensen zijn in de kerstboom gehangen en de bezoekers aan het winkelcentrum zijn door de Lions gevraagd deze wensen in vervulling te laten gaan. Veel mensen kozen ervoor zelf een cadeau te kopen, anderen deden ruime donaties in de collectebussen. Het resultaat mag er wezen. Een enorme stapel cadeaus voor de kinderen en € 645,00 aan donaties voor De Vijfhoek.

Circusman Gerrit Jongerling van achter de schermen voor het voetlicht

Gerrit Jongerling ontvangt Erespeld van de Stichting Circus Cultuur. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Gerrit Jongerling ontving op 30 december 2015 tijdens de slotvoorstelling van het 15e Wintercircus Sijm in Heiloo de erespeld van de Stichting Circus Cultuur. Gerrit heeft zich meer dan 50 jaar bijzonder verdienstelijk gemaakt voor het circus. Hij is een man van achter de schermen: Gerrit zorgt dat alles in het circus loopt en dat artiesten het beste uit zichzelf kunnen halen.

Bijna altijd worden de prijzen in het circus toegekend aan de artiesten die in de piste staan. Met het toekennen van deze erespeld wil de Stichting Circus Cultuur laten zien dat het circus niet kan bestaan zonder mensen achter de schermen als Gerrit Jongerling. Ook zij dragen op een belangrijke manier bij aan de promotie van de circuscultuur.

Gerrit Jongerling komt uit het Noord-Hollandse Schagerbrug. Als kleine jongen werd hij betoverd door de wereld van het circus. In 1962 besloot hij met het circus mee te gaan. Dit was bij Circus Toni Boltini. Hij heeft daar tal van werkzaamheden uitgevoerd zoals chauffeur, tentenbouwer, portier enz.

In de jaren die volgden was hij werkzaam bij Circus Bassie & Adriaan (directie Joop v/d Ende), Circus Renz (directie Nol v/d Vegt), Circus Herman Renz (zowel Herman/Diana als familie Ronday/Steijvers), Wintercircus Martin Hanson (20 jaar) en vele familie circussen zoals Bongo en Salto. Als iemand het circus dus van binnen uit kent dan is het Gerrit Jongerling wel. De laatste jaren is hij senior medewerker bij Circus Sijm. Nu gaat Gerrit Jongerling een stapje terug doen. Een goed moment om deze bijzondere onderscheiding aan hem toe te kennen.

Succesvol kerstconcert Erato Egmond

Foto: Tim Walta

EGMOND - Op zondag 20 december trad het koor Erato Egmond op in de overvolle Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Het koor, onder leiding van Marlies Meiners, luidde de kerst in met vierstemmige kerstliederen afgewisseld met bekende klassiekers waarbij het publiek enthousiast meezong. Vooral het lied 'Transeamus', waarbij de herders de engelen muzikaal ontmoeten, werd met luid applaus ontvangen. Indrukwekkend was het gastoptreden van de sopraan Yulia Lebedeva, die o.a. het lied 'Otsje Nasj', het Onze Vader, vertolkte.

Het optreden bracht de bezoekers in kerststemming. Dit concert is inmiddels een traditie die volgens de organisatie om herhaling vraagt.

Reunion verzorgde spectaculaire kerstnacht

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Afgelopen kerstavond, 24 december om 00.00 uur heeft projectgroep Reunion een spectaculaire kerstnacht verzorgd in een uitverkochte Ter Coulsterkerk. De groep greep terug op vroeger jaren, de MoGoJoKo-periode, toen een groot deel van leden ook de kerstnachten verzorgden, toen in de Moeder Gods Kerk. Onder leiding van de dirigent, Nico Bakker, bijgestaan door een fantastische band werden het een bijzondere avond, gekenmerkt door prachtige sfeer, warmte en het echte kerstgevoel. Voordrachten, solostukken, koorstukken, muzikale intermezzo's van de band, de avond had echt alles.

Spontane maaltijdactie afgeblazen: 'We gingen uit van onszelf' Limmen druk in de weer met opvang vluchtelingen

Foto: Aangeleverd

LIMMEN - Nog geen twee weken verbleven 160 vluchtelingen in sporthal De Enterij. 120 van de 'gasten' konden vervolgens terecht in de tijdelijke noodopvang op Texel, de overigen vertrokken naar een noodopvang in Zutphen. In de twee weken dat de vluchtelingen onderdak vonden in Limmen, waren vele dorpsgenoten er druk mee.

Toen een inwoner van Limmen via Facebook meldde dat veel vluchtelingen op slippers liepen, werden er van alle kanten sokken en schoenen gebracht. Zo veel zelfs dat de ingezamelde goederen niet verwerkt konden worden en ook niet handig waren voor deze mensen, die al gauw weer verder zouden trekken. De gedoneerde kleding en dergelijke kwam evengoed goed terecht, onder andere in het AZC in Alkmaar.

Soms waren de Limmenaren zelfs iets té geestdriftig bezig, moest worden geconcludeerd. Zo moest de maaltijdactie worden afgeblazen. Aan het enthousiasme en de bereidwilligheid heeft het niet gelegen, om op eerste kerstdag huis en kerstmaal te delen met vier vluchtelingen. Er hadden zich meer dan veertig gezinnen aangemeld om bij hen thuis met vier vluchtelingen Kerstmis te vieren.

Foto: Aangeleverd

"Een plan dat spontaan was ontstaan, voordat we informatie hadden over de samenstelling, aantal, culturele en religieuze achtergrond van de groep," schrijft pastor Olling van de Corneliusparochie in zijn nieuwsbrief. "We gingen van ons zelf uit, niet van hen. De beslissing om het initiatief niet door te laten gaan, was de enige juiste. Voor de vluchtelingen was het verblijf in Limmen crisisopvang, geen AZC waar je langer verblijft en er een band met de bewoners ontstaat. Sommigen van onze gasten zaten drie weken geleden nog in een vluchtelingenbootje. Vanuit het besef dat voor hen structuur het allerbelangrijkste is (en dat houdt ook in veiligheid, vastigheid en een vaste locatie) zijn we uit gegaan van de vaste momenten van de dag. Dat zijn slapen, eten en taalles. Daar tussendoor waren de activiteiten zo veel mogelijk tussen de maaltijden gepland en bij – het voor hen veilige - Enterij."

De ongeveer 25 christenen vonden al snel de weg naar de Corneliuskerk en de kerstvieringen. "Elke middag was de kerk van 14.00 uur tot 16.00 uur open en heb ik velen van hen gesproken en met hen koffie gedronken. Voor de moslims is vrijdag (en eerste kerstdag was een vrijdag) een belangrijke gebedsdag. Zij zijn eerste kerstdag naar de moskee geweest. Zij hebben niets met Kerst en kerk. Dan komt er nog bij dat de moslims 'halal' moeten eten en daar komt meer voor kijken dan je denkt. Het zijn mensen uit Afrika en het Midden Oosten. Zij kunnen nu niet zeggen wat ze morgen gaan doen. Ook het begrip van tijd is heel anders dan bij ons. Ervaringen hebben geleerd bij eerdere crisiscentra dat men op het laatst niet mee ging en er heel veel eten weggegooid moest worden."
Pastor Olling denkt met dankbaarheid terug aan de kerstdagen. "Alles bij elkaar zijn het heel bijzondere kerstdagen geworden met prachtige contacten die mij veel positieve energie hebben gegeven."

Mijn werkgever is failliet verklaard

De afgelopen periode zijn wij meerdere keren gebeld door werknemers, nadat het faillissement van hun werkgever was uitgesproken. In deze column geven we antwoord op twee vragen:

Mijn werkgever is failliet, maar ik heb mijn salaris deze maand nog niet ontvangen.
Een faillissement heeft grote gevolgen voor alle schuldeisers. Zij ontvangen geen betaling meer van de openstaande rekeningen. Werknemers hebben een uitzonderingspositie. Zij kunnen een beroep doen op de wettelijke garantieregeling. Dat houdt in dat zij bij UWV een verzoek indienen tot uitbetaling van (o.a.):

  • achterstallig salaris met een maximum van drie maanden;
  • nog niet uitbetaalde overuren;
  • het vakantiegeld over het lopende jaar;
  • de in dit jaar opgebouwde vakantiedagen;
  • nog niet afgedragen pensioenpremie.

UWV betaalt ook het loon tijdens de opzegtermijn. In geval van een faillissement is die opzegtermijn nooit langer dan zes weken.

De curator heeft mijn arbeidsovereenkomst opgezegd. In de opzegbrief staat dat ik binnen vijf dagen in hoger beroep kan. Heeft dat zin?
Als een bedrijf failliet is verklaard stuurt de curator aan alle werknemers een opzegbrief waarmee hun arbeidsovereenkomst wordt opgezegd. De curator heeft geen toestemming voor opzegging nodig van UWV, maar moet wel van te voren een machtiging vragen aan de rechter-commissaris. In de opzegbrief staat dat de werknemer binnen vijf dagen in hoger beroep kan gaan. De curator is verplicht om de werknemer op dit recht te wijzen. Hoger beroep heeft zelden zin, tenzij sprake is van hele bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld:

  • Als het faillissement alleen maar is aangevraagd om geen ontslagvergoeding te betalen.
  • Als verder alle andere werknemers een aanbod krijgen voor een nieuw contract bij een nieuwe werkgever die het bedrijf doorstart.

Voor vragen over dit onderwerp kunt u ons bellen: 0251-362022 of een e-mail sturen aan: lewin@advocaatlewin.nl.

Reünie feestgangers Keuning

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 9 januari van 21.00 uur tot sluitingstijd is er een Keuning/nieuwjaarsfeest in Café De Lantaarn. In de jaren 70 tot 80 ging veel jeugd uit Heiloo, Limmen en de Egmonden naar Keuning in Heiloo. In de kantine van Keuning was een kroeg waar iedereen elkaar op zondagmiddag kon ontmoetten en een biertje drinken voor één gulden. De meesten gingen er op de brommer (dat kon toen nog) of fiets naartoe. Het plein voor Keuning stond dan ook vol met brommers, zoals op de foto.

Nu is er in Limmen in Café De Lantaarn elk weekend een Battle. Het café twordt ter beschikking gesteld en € 200,00 om het aan te kleden. Wie de meeste omzet haalt op de avond wint een prijs van € 750,00. Nu gaat het ons niet om deze prijs maar om de jeugd die in die tijd naar Keuning ging weer eens samen te brengen voor een gezellig weerzien. Omdat de kantine van Keuning zelf niet meer bestaat leek het ons leuk om dat in Limmen te doen.

De organisatie hoopt op zoveel mogelijk animo en op een memorabele avond, met muziek uit die periode en er zijn hot dogs en tosti's net zoals destijds bij Keuning.

Filmpjes maken en meer

LIMMEN - Woensdag 13 januari en 20 januari van 14:00 tot 17:00 uur kun je bij Conquista deelnemen aan een workshop over filmpjes maken.

Kijk jij graag naar je favoriete YouTube-er en lijkt het je super leuk om zelf ook zo'n filmpje te maken? Kom dan naar de workshop en leer hoe je dingen in beeld brengt en verwerkt tot een echt filmpje.

Vrijdagavond 8 januari Club X-tra XL van 19:00 tot 23:00 uur open inloop.

Zaterdagochtend 9 januari Kids van 10:30 tot 12:00 uur een grappig sneeuwpopje met hoed en een mooi ijskristal maken. Deelname: 1 euro

Zaterdagavond 9 januari Club X-tra van 19:00 tot 22:00 uur open inloop

www.conquista.nl of like ons op face book!

Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de Kerkweg 50 te Limmen.

Feest bij sloop 'bowling' Egmond

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Een mooi moment voor Egmonders die zich ergeren aan het sterk verloederde voormalige bowlinggebouw in Egmond aan Zee. De gemeente Bergen verleende vorige week de vergunningen voor de sloop en de nieuwbouw. Bezwaarmakers krijgen zes weken de tijd om bezwaar te maken, daarna zijn de vergunningen onheroepelijk, laat een gemeentewoordvoerder weten.

De actievoerders en omwonenden Rita Koppedraaijer en Sjef Kenniphaas nodigen alle bewoners uit aanwezig te zijn bij de sloop van het oude bowlinggebouw dat inmiddels ruim twintig jaar leegstaat. "De dag van de sloop zal de boeken ingaan als een Egmondse feestdag. Wij willen graag dat de eerste sloopactie onder enorm gejuich en oorverdovend applaus plaats zal vinden. We hebben er met z'n allen lang op gewacht, dit moet gevierd worden!" Dreefbeheer BV realiseert aan de kop van de Kennedyflat vier woonlagen bovenop de onderste verdieping die een horecabestemming gaat krijgen.

V.l.n.r. : Sjef Kenniphaas, Rob Zeeman (wethouder gemeente Bergen) en Rita Koppedraaijer. Bespreking in oktober over de nieuwbouw. Foto: Aangeleverd

Veel spannende judowedstrijden bij Oliebollentoernooi Dojo 't Loo

Het winnende team van captain Maarten Versteeg Foto: Fred Stevenson

Op 30 december werd bij Dojo 't Loo alweer voor de 12e keer het Oliebollentoernooi gehouden. Tijdens dit bijzonder gezellige toernooi, wat open staat open voor alle judoleden van Dojo 't Loo met of zonder wedstrijdervaring, wordt traditioneel het judojaar afgesloten. De organisatie had uit de 75 zeer diverse inschrijving in de leeftijd van 4 tot 15 jaar toch weer zes gelijkwaardige teams weten samen te stellen. De teams streden op zeer sportieve wijze allemaal tegen elkaar, luid aangemoedigd door de teamgenoten, de teamcaptains en uiteraard de meegekomen ouders en familieleden. Ook de oprichter van Dojo 't Loo, Cees Groefsema was samen met echtgenote Gré aanwezig om hun kleinzoon Elvin aan te moedigen. Met name tijdens de wedstrijden van de teamcaptains liepen de decibellen af en toe flink op rond de tatami. Voor de allerjongste beginnelingen was het soms nog even wennen dat je tijdens een wedstrijd een houdgreep op de grond gewoon vast moet houden, maar zo werd er toch ook nog weer veel geleerd. Na de vele spannende en mooie judopartijen viel de beslissing pas in de laatste speelronde. Uiteindelijk bleek het team "De Cadeautjes" van captain Maarten Versteeg het sterkst. De tweede plaats ging naar "De Kerstmannen" onder leiding van Maaike Stevenson. De "Sneeuwelfjes" met Karen Stevenson als teamcaptain legde beslag op de derde plaats. Na de prijsuitreiking kon iedereen nog volop genieten van oliebollen, appelflappen en een glaasje glühwein voor de volwassenen.

Heiloo naar NK trampolinespringen

v.l.n.r. achter: Milenka, Mila, Julie en Brechtje v.l.n.r. voor: Britt, Elise, Feliene en Roos Foto: Aangeleverd

HEILOO - Zaterdag sprongen twee teams van GTH het NK trampolinespringen voor teams in het E-niveau. In de eerste ronde sprong team E2 de wedstrijd; Julie Warmenhoven, Mila Dekker, Roos Niesten en Britt Brouwer. Als eerste werd de verplichte oefening gesprongen, Roos sprong een nette oefening en kreeg voor haar oefening een 20.5. Ook Julie wist haar oefening strak uit te springen en sprong een 7.3 gemiddeld. In de volgende beurt sprongen de meiden de keuzeoefening, de keuzeoefeningen werden goed gesprongen. Britt kreeg voor een keurige oefening een totaal van 20.7, ook Mila liet een sterke oefening zien, zij behaalde een totaal van 23.3.
In de tweede ronde was het de beurt aan team E3; Brechtje van Haneghem, Elise Ten Bruggencate, Feliene Warmenhoven en Milenka Hoorn. Ook dit team begon met de verplichte oefening, een mooi rondje oefeningen. Brechtje sprong een super verplichte oefening, zij kreeg een 7.4 gemiddeld. Daarna werden prima keuzeoefeningen gesprongen, Elise sprong mooi en behaalde 23 punten rond. Ook Feliene en Milenka wisten beide een keurige oefening te springen en behaalden respectievelijk 23.1 en 23.8. Beide teams hebben een goede wedstrijd gesprongen en kunnen trots zijn, team E2 is veertiende geëindigd en team E3 achtste.
www.gth-heiloo.nl

17.000 hardlopers bij Egmond Halve Marathon

Foto: Aangeleverd.

EGMOND - Op zondag 10 januari stroomt Egmond aan Zee weer vol met duizenden lopers voor de eerste grote hardloopwedstrijd van het nieuwe jaar. Maar liefst 17.000 deelnemers gaan tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon 21,1 of 10,5 km zwoegen en ploegen over het strand en door de duinen. En goede kans dat de weersomstandigheden het er niet gemakkelijker op gaan maken, dus publiek is hard nodig om de lopers aan te moedigen bij hun strijd tegen de elementen.

Opvallend is de groeiende belangstelling van lopers uit het buitenland. Lopers uit 28 landen komen een weekend lang naar Egmond aan Zee om de unieke sfeer van dit hardloopfestijn mee te maken. Uiteraard zijn daarbij veel deelnemers uit Duitsland, België en Groot-Brittannië. Maar ook uit landen als Denemarken, Frankrijk, Rusland, Mexico en Zwitserland komt men naar het Noord-Hollandse kustdorp.

Combiklassement
Een dag voor de Saucony Egmond Halve Marathon wordt de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond gereden. Zo'n 500 sportfanaten gaan de ultieme uitdaging aan door aan beide evenementen mee te doen. Iedereen die zowel op zaterdag als zondag finisht, wordt opgenomen in het Combiklassement en ontvangt een extra herinnering.

Egmond Kids Challenge

Tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon vindt ook de Egmond Kids Challenge plaats. Dit evenement bestaat uit spectaculaire hindernissen voor kinderen van 5 t/m 13 jaar en vindt plaats bij Strandpaviljoen Bad Noord de Zeester in Egmond aan Zee. Bij het strandpaviljoen kan ter plaatse nog worden ingeschreven. De start is vanaf 12.30 uur.

De regionale zenders RTV 80 en RTV NH werken opnieuw samen om live verslag te doen van het evenement. Een verslag van de wedstrijd is zondagavond ook te zien in NOS Studio Sport. AGU Egmond-Pier-Egmond zal zaterdag live te volgen zijn via een livestream op de website: www.aguegmondpieregmond.nl.

Egmond aan Zee afgesloten

Egmond aan Zee is op zondag 10 januari tussen 8.00 tot 18.00 uur afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er wel pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar naar Egmond aan Zee. Van 8.30 tot 12.00 uur rijden de pendelbussen om de vijf minuten vanaf het Sportpaleis Alkmaar en P+R Bergermeer in Alkmaar en vanaf Winkelcentrum 't Loo, NS-Station Heiloo en zwembad Het Baafje in Heiloo. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 5,00.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.sauconyegmondhalvemarathon.nl.

AZ en KNVB selecteren spelers van de Foresters

Staand van links naar rechts: Joey Zwaan, Joris Peijs, Melvin van Westerop, Ryan van Westerop en Stijn Peijs Zittend van links naar rechts: Tim Bakker, Mats Bolten, Tygo Haanstra, Pascal Metzelaar en Jeen Haanstra. Foto: Aangeleverd.

HEILOO - Bij de KNVB selecties hebben Axel van der Velden (Onder 16), Tim Taylor (Onder 15), Ryan van Westerop (Onder 14), Wessel Been (Onder 13) en Stijn Peijs, Melvin van Westerop en Joris Peijs (Onder 12) een plaats weten te bemachtigen tijdens de afgelopen maanden. Zij zullen na de winterstop wedstrijden gaan spelen tegen diverse profclubs, zoals AZ, Ajax, FC Utrecht en FC Volendam.

Bij AZ wordt er alweer geselecteerd voor het volgende seizoen. Mateja Ristic en Joey Zwaan (Beiden E1) zijn nog kanshebbers op een felbegeerde plek in AZ onder 12.

Na de winterstop begint de nieuwe AZ Voetbalschool in de regio Heiloo, die elke zondagochtend bij De Foresters traint. Daarin draaien 5 Egels mee! Mats Bolten, Tim Bakker, Jeen en Tygo Haanstra en Pascal Metzelaar mogen zich het komende jaar gaan laten zien op de zondagochtend.

De jongens trainen wekelijks 4-6 uur om hun droom dichterbij te zien komen. Afgelopen jaar hebben Spike Boersen en Kees Smit de Foresters verlaten en zijn naar AZ onder 12 jaar gegaan.

Hun voorbeeld is o.a. ex-Foresters speler Thomas Ouwejan, die net door AZ voor 4½ jaar is vastgelegd en pas geleden zijn debuut tegen Athletic de Bilbao maakte.

Nieuwjaarsevenementen De Foresters

HEILOO - Zaterdag vindt op De Egelshoek de Nieuwjaarsreceptie van De Foresters plaats. Ook dit jaar heeft de club diverse activiteiten rondom de receptie georganiseerd. Het programma start om 16.30 uur met 35+ voetbal in de zaal, waarna om 17.30 uur een wedstrijd van Oud Foresters begint. Om 18.30 uur vangt de receptie aan en deze gaat naadloos over in een feestavond met live muziek van JUS Live Music. Om 19.30 uur start in de zaal de finale van het boarding toernooi. Men kan zich nog aanmelden voor het 35+ voetbal, een email naar nielshaanstra@hotmail.com is voldoende. De toegang tot de diverse evenementen is gratis.

Old Alkmaar Boardingtoernooi 2016 in de Lelie

Het toernooi biedt alle spelers, speelsters en leiders/sters veel voetbalplezier en sportieve strijd, waardoor het ook voor de toeschouwers genieten is. Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - Van 8 tot 10 januari wordt de negende editie van het Old Alkmaar Boardingtoernooi gespeeld. Dit spetterende voetbaltoernooi vindt ook dit jaar weer plaats in Sporthal de Lelie. Naast de vele teams uit de regio doen er dit jaar maar liefst drie profploegen mee. Ajax, AZ en Sparta zullen hun opwachting maken op zondag 10 januari. Verder Meervogels '31, Vitesse '22, FC Castricum, FC Uitgeest, VV Limmen, ADO'20, de Foresters, HSV, Reiger Boys, Kolping Boys en AFC'34.

Het toernooi is inmiddels een begrip in de regio. Ook dit jaar heeft de organisatie georganiseerd om spetterend het nieuwe jaar in te gaan. De wedstrijden met de boarding zijn op zich al geweldig, daarvan zijn er deze editie meer dan 100. Door de plaatsing van een boarding om het veld staat het toernooi garant voor veel mooie en spannende voetbalwedstrijden. Daarnaast is er een voetbalquiz en voetbalclinics van Freestyle voetballers.

Vrijdag om 18 uur wordt het toernooi afgetrapt door de meiden D-pupillen, die hun voetbalkunsten in de zaal vertonen. Zaterdagochtend begint het spektakel om 9 uur voor de F-teams uit de regio. In de middag zal er door E-teams uit de 1ste en 2de klasse worden gestreden om de felbegeerde bokaal, en zaterdagavond laten de E-hoofdklasse teams zien waarom zij de trofee mee naar huis willen nemen. Voorafgaand aan de finalewedstrijd van de E-hoofdklasse poule zullen de jongste talenten van Meervogels een demonstratiewedstrijd spelen. Op zondag 10 januari wordt het Old Alkmaar Boardingtoernooi afgesloten door de D-teams uit de regio. Deze gaan de strijd aan met de jeugdspelers van Ajax, AZ en Sparta. Voordat de finale plaats zal vinden wordt er nog een demonstratiewedstrijd gespeeld door twee G-teams uit de regio.

Voor meer informatie, poule indelingen en het wedstrijdschema: www.boardingtoernooi.com.

Kersttoernooi Bowlingvereniging

de Kerstkampioenen vlnr Nico Borgman, Lisanne Meijer en sponsor Jan Boerlage. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Aan het einde van drie avonden voorronden op woensdag 17 december 2015 waren de eerste trio-winnaars al bekend van het 24e interne "De Deel Wijnkoperij Bowlingtoernooi" van Bowlingvereniging Heiloo.

                 1e team "The Flinstones" met Richard Meijer, Heemskerk; Paul de Nijs, Beverwijk; en

                                                         Jan Meijer, Heemskerk, met totaal 2010

                 2e team "Kokkelkoren" met Martin Snelting, De Rijp; Peter Kokkelkoren, Castricum; en

                                                         Rik Nap, Egmond Binnen, met totaal 2004

                 3e team "NWT"                met Frank van Stroe, Waarland; Fred Podt, Zaandam; en

                                                         Jerry Jahn, Westzaan, met totaal 1970

Op de finaleavond van donderdag 18 dec. werden de finales gespeeld in 2 klassen Dames en 2 klassen Heren. Elke klasse-finale bestond uit 8 spelers met de hoogste scores uit de voorronden. De hoogste score van de 2 klassen Dames A en B was voor Lisanne Meijer, Heerhugowaard met 1349 over 6 games en bij de 2 klassen Heren A en B was dat Nico Borgman, Bergen met 1418 over 6 games. Beiden ontvingen de felbegeerde De Deel Wisseltroffee uit handen van de sponsor Jan Boerlage.

De finale Dames B werd gewonnen door Puck de Graaf-Kalshoven,Heemskerk die na enkele jaren van afwezigheid, wel duidelijk haar terugkeer vierde met een mooi gemiddelde van 210,33. De tweede en derde plaats werden verdiend door Joke Oudhof- Eikema, Alkmaar en Hanneke Stam, Egmond Binnen.

Lisanne Meijer had haar wens om kerstkampioene te willen worden bij aanvang van de Dames A finale al getoond door met ruim 40 pins afstand te nemen van haar directe concurrenten. Ondanks 2 finale games van 224 en 202 kwam Nathaly Vriend, Alkmaar uiteindelijk 14 pins te kort en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Edith Bodde, Velsen Noord .

In de finaleklasse Heren B was Jan Meijer heer en meester. Achteraf bleek dat Jan slechts 16 pins tekort kwam op de Kerstkampioen uit de A klasse Nico Borgman. Tweede plaats ging naar Maikel Hartog, Heiloo die tijdens de finale 4 plaatsen wist op te schuiven. Derde werd Arno Lieshout, Heemskerk met een mooie score van 1342.

De bonuspunten die in dit handicaptoernooi worden berekend laat zien, dat hoog scorende spelers het erg moeilijk kunnen hebben tegen spelers met meer handicap. Dat maakt dit toernooi ook interessant voor alle bowlers.

Voor de finaleklasse Heren A begon, stond Arjan Stam, Alkmaar met 3 games met resp. pinfall 242, 243 en 248 ver boven zijn concurrenten. De finale liep echter anders.

Nico Borgman met twee games van scratch 234, nl in de voorronde en in de finale, behaalde de eerste plaats en werd Arjan tweede met een tekort van slechts 20 pins.

Hans Groot nam de derde plaats voor zijn rekening met 3 finale scratch games 204, 247, 204

www.bowlingverenigingheiloo.nl

Timardi Verhoeff opnieuw snelschaakkoningin van Oppositie

HEILOO - Op dinsdag 22 december werd bij de schaakvereniging Oppositie het jaarlijkse snelschaaktoernooi gehouden over 7 ronden met een bedenktijd van 7 minuten per persoon per partij.

Er waren 19 deelnemers, onder andere de oud-kampioenen Peter Folkertsma ( 2003/2004), Simon Smit (2005/2006 en 2009/2010), Kees Jongkind (2007/2008) en de regerend kampioene Timardi Verhoeff ( 2011/2012 en 2014/2015).

Timardi liet er geen misverstand over bestaan wie momenteel de sterkste is in deze formule 1 van het schaakspel: ze won alle 7 partijen. De enige die haar aan het wankelen bracht was Paul Vonk. Timardi dreigde te verliezen door tijdsoverschrijding, maar met nog slechts 4 seconden op de klok zette ze Paul mat.

Paul speelde verder een voortreffelijk toernooi met winstpartijen op onder andere Kees Jongkind en Simon Smit. In de laatste ronde werd hij voorbij gestreefd door Aart van den Brink in een onderling duel. Hoewel de eindstand van Paul en Aart gelijk was (5 punten), besliste het onderling resultaat. Daardoor mag Aart zich een jaar lang vice-snelschaakkampioen 2015/2016 noemen achter de snelschaakkoningin Timardi.

?

Een goed voornemen voor 2016? Doe Do-In !!
Ziet u op tegen de druk(te) van een sportschool en wilt u toch met uw lichaam bezig zijn? Dan is Do-In misschien iets voor u. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met oefeningen voor het strekken van meridianen. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u oefeningen waardoor de energie beter door het lichaam kan stromen. Bij stagnatie van de energiestroom zijn klachten vaak het gevolg. Do-In heeft een gunstig effect op het verminderen van de klachten. Geïnteresseerd? Een vrijblijvende proefles kan altijd. De lessen zijn op maandagavond van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en op vrijdagochtend van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool, Mariënstein 178 in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Aanhanger of bagagewagen huren ? Info www.Huurauto-Heiloo.nl

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

TE KOOP: De Driestal 3, VERRASSEND ruime, rustig gelegen, uitgebouwde middenwoning: INSTAPKLAAR ! Bel 06-2044 9770 of zie makelaarsland.nl/funda.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

ZONNEPANELEN IN HEILOO? Kijk op www.energiewonen.nl/heiloo en ontvang 250 euro korting op uw installatie. Reeds vele plaatsingen en tevreden klanten.

VERMIST; ZILVERGRIJS/WIT KATJE ! Wie heeft onze lieve Grace na 14 december nog gezien ? Ze is 6 maanden oud en gechipt. Heeft u haar gezien of weet u waar ze is? Graag contact opnemen met 06-5788 7049 of 072-3010427

Brocante en restyled meubelen. Originele woonaccesoires. Iedere week leuke AANBIEDINGEN ! Kom gezellig eens snuffelen bij CENTER DESIGN. Slimpad 36 Heiloo. Kijk eens op Marktplaats en www.centerdesign.nl

Kim's Haarsalon bel voor een afspraak naar: 06-3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

Massage, vakkundig en VOORDELIG. Slechts € 30,- HEEL uur ! Helpt tegen STRESS en pijn ! Slimpad 36 Heiloo. Afspraak 072-533 4906 Kan vaak DEZELFDE dag ! Tevens pedicure.

HULP IN HUISHOUDING Gevraagd voor woning in Heiloo,1 x per week.Graag telefonisch contact opnemen na 17 uur op 06-5266 3584

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

TUINEN TE VEEL WERK ? Geen tijd ? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06-1827 8367

Weekendje Aken in een comfortabele auto ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

Bijles Wiskunde 0651810051

LEER NU BRIDGEN! Lessen voor beginners en gevorderden. Ton Mooij 072-5331672 tonmooij@concepts.nl

TE HUUR: Garagebox Pastoor van Muijenweg. Ruime garage, zonder elektra. € 110,- per maand. tel: 06 2621 8347

GARAGEBOX TE HUUR Gelegen in rustige woonwijk Werkendelslaan Heiloo. Huurprijs € 80,00 per maand. Info 0251-242243.

Rustige werkende man zoekt woonruimte (zomerwoning) eigen opgang entree omgeving Heiloo,Egmond,Bergen.Voor langere periode 06-27890870 hey0093@hetnet.nl