De Uitkijkpost

9 september 2015

De Uitkijkpost 9 september 2015


Willibrordus Draait Door: festival voor iedereen

Jan Rot is een van de artiesten tijdens Willebrordus Draait Door Daan Rot

HEILOO - Volgende week donderdag, 17 september, is om 17.00 uur de aftrap van Willibrordus Draait Door. Het festival brengt voor het eerst bijna alle locaties in beeld op het terrein van GGZ Noord Holland Noord, dat nu verder gaat als Landgoed Willibrordus. Inhoud en gezelligheid: dat beogen de organisatoren.

Het begint al meteen met een spannende tocht door theatergroep Troubamour door de gangen van het voormalige klooster naar de verstilde binnentuin, die nu ook toegankelijk wordt. En donderdag is er een heuse Europese première met de spraakmakende film 'Kings Park', over een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Amerika. Op die eerste avond in de Cultuurkoepel ook treedt Jan Rot op, de langste zanger van Nederland en misschien ook wel de leukste. En het kwartet 'Batik' brengt de eerste jazz naar de Cultuurkoepel, klanken die heel goed passen bij de sfeer van de imposante ronde concertzaal.

Ook op vrijdagavond en zaterdag vanaf 12.00 uur is er heel veel te beleven. Grote namen vallen op: de Nederlands/Turkse zangeres Karsu op vrijdag en Spinvis op zaterdag. In zeecontainers zijn prachtige verhalen te beluisteren en documentaires te zien. En er zijn alle dagen heerlijke hapjes uit allerlei bijzondere 'rollende keukens'.

De festivalkrant is te bekijken onder 'nieuws' op www.cultuurkoepelheiloo.nl en is ook her en der in de regio te verkrijgen. Bij de kiosk op het terrein is de munteenheid, de 'Willie' te verkrijgen (waarde van 2,50 euro). Met Willies kun je wat te drinken en te eten kopen en je kunt ermee naar voorstellingen en concerten. Die zijn allemaal schappelijk geprijsd en op het evenementerrein is alles gratis toegankelijk.

'Willibrordus Draait Door' hoopt zo een heel nieuw en inspirerend element toe te voegen in Kennemerland en in het Nederlandse festivallandschap. Inlichtingen op 088 6565040.

Zwembad Het Baafje ontvangt de 40.000e bezoeker van het seizoen

Joke Schipper was de 40.000e bezoeker van Het Baafje dit seizoen. Stip Fotografie

HEILOO - Afgelopen week heeft zwembad Het Baafje de 40.000e bezoeker mogen verwelkomen. Reden voor een speciale ontvangst.

De 40.000e was Joke Schipper. Zij zwemt al jaren dagelijks in het zwembad, samen met een groep andere dames. Iedere dag gaat er koffie mee, om samen met de andere dames van de groep na het zwemmen in een hoekje op het terrein van Het Baafje nog even gezellig na te praten.

Uit handen van wethouder Rob Opdam en Jan Oostindie van Het Baafje ontving Joke een persoonlijk jaarabonnement voor 2016, en een mooie bos bloemen.

Foto en tekst: Stip Fotografie

Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo is jarig en trakteert

Diner, magie en hilariteit met Rob & Emiel

HEILOO - Wie die nog geen kennis heeft gemaakt met het hotel, restaurant en de evenementen van Fletcher Hotel-Restaurant, krijgt de komende periode de kans dit te ontdekken. Het is namelijk dit najaar vijf jaar geleden dat Fletcher Hotels het Golden Tulip hotel aan de Kennemerstraatweg overnam; iets om te vieren!

Zo ontvangt u vandaag in de Uitkijkpost een kortingsflyer met daarop drie evenementen uitgelicht. Met deze kortingsflyer kunt u profiteren van tientallen euro's korting. Zo kunt u zeer voordelig kennismaken met o.a. de keuken van Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo. Verder zullen er diverse evenementen plaatsvinden. Zo komen Rob & Emiel op donderdag 24 september voor de vijfde keer langs met hun Magic Cabaret Theater Diner, geeft Wibi Soerjadi zondag 18 oktober een exclusief concert en schittert de 'Voice of Holland'-deelnemer Jennifer Ewbank op zaterdag 31 oktober tijdens een diner-concert.

Meer informatie over dit tijdelijke verjaardagscadeau kunt u ook terugvinden op www.fletcherevents.nl/jubileum. Of bel voor meer informatie en reservering naar 072 – 505 22 44.

Bedrijf Belicht: Kapsalon De Loet

Met veel plezier knipt Ageeth jong en oud in kapsalon de Loet. Foto: Stip Fotografie

Dames- en herenkapsalon De Loet

De Loet 1, 1851 CR Heiloo, telefoon 072 – 582 50 78/ 06 – 13 41 97 19, e-mail: kapsalondeloet@outlook.com

"Goed hoeft niet altijd duur te zijn," meent Ageeth Put (37). Ze heeft al twintig jaar ervaring als kapper, en is sinds afgelopen zomer de trotse eigenaar van Kapsalon De Loet. Hier zijn niet alleen de bewoners van De Loet welkom, maar ook alle mensen die elders in Heiloo wonen. Ageeth is van alle markten thuis. "Wassen, knippen, verven, permanenten of watergolven, ik doe het allemaal met plezier. Ik vind het heerlijk om met verschillende mensen te werken: dames en heren, jong en oud. Morgen knip ik weer een meneer die hier in De Loet woont. Maar als zijn kleindochter overmorgen haar haar paars wil laten verven, kan dat ook bij mij. Net als invlechten of opsteken, voor wie een bijzonder kapsel wil, om eens extra mooi te zijn."

Gastvrij

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Kapsalon De Loet. Dat begint al bij de entree. De Loet is een gastvrij gebouw, zonder drempels. Handig voor wie een scootmobiel heeft, of een kinderwagen. De kapsalon zelf is gesitueerd in een hoek, vlakbij de entree, en bestaat uit een mooie, eenvoudige houten werktafel met strakke zwarte stoelen. Daarnaast is een aardig zitje met comfortabele fauteuils voor de wachtenden. Ageeth heeft gezorgd voor een luxe koffiemachine. "Ik heb verschillende soorten koffie en thee, en straks in de winter ook warme chocolademelk. Lekkere koffie is voor mij belangrijk, dus dat gun ik mijn klanten ook." De muziek die de klanten horen in de kapsalon, komt uit de geluidsinstallatie van De Loet zelf. "En soms hebben we op vrijdag live muziek in het restaurant. Dan kunnen de klanten hier meegenieten. Dat kan heel gezellig zijn!"

Goed en betaalbaar

Dat goed niet altijd duur hoeft te zijn, bewijst Kapsalon De Loet in de praktijk. Dames en heren laten zich knippen voor slechts 18 euro. Met wassen en drogen erbij betaalt men 25 euro. Uiteraard verkoopt Ageeth ook professionele haarverzorgingsmiddelen, zoals shampoos en stylingproducten. Zij heeft daarbij bewust gekozen voor een kwalitatief goed en toch betaalbaar merk. Want ook hier geldt: een prima product voor een prettige prijs, dat kan! Wie één keer in Kapsalon De Loet is geweest, merkt aan alles, de prettige inrichting, de prijslijst, de gastvrijheid, maar bovenal: het plezier en de vakkundigheid waarmee de kapper knipt, dat dit een ervaring is die voor herhaling vatbaar is, en ook met vrienden en familie gedeeld mag worden.

Openingstijden

Kapsalon De Loet is geopend op dinsdag (9.00 – 17.00 uur), donderdag (9.00 – 14.30 uur), vrijdag (9.00 – 17.00 uur) en zaterdag (9.00 – 16.00 uur). Bellen om een afspraak te maken kan ook buiten deze tijden, op maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Reünieconcert 90 jaar Harmonie Caecilia

Harmonie Caecilia in 1995 bij haar 70-jarig bestaan. Oud-leden worden uitgenodigd om mee te doen bij het 90-jarig reünieconcert op 11 oktober

HEILOO - Op zondag 11 oktober geeft Heilooër Harmonie Caecilia een reünieconcert, vanwege haar 90-jarig bestaan. Hiervoor wil de harmonie ook oud-leden van harte uitnodigen om mee te doen. Een mooie gelegenheid om oude bekenden te spreken, jouw muziekcarrière door te nemen en vooral om met elkaar samen muziek te maken.

Om 10.30 uur start de dag in het Brunogebouw te Heiloo met koffie en bijpraten. Vanaf 11.30 uur gaan we repeteren. Onder leiding van dirigent Ton van de Kieft worden drie 'gouwe ouwe' nummers ingestudeerd. Tussen de twee repetitieblokken van ongeveer een uur is een pauze om herinneringen op te halen en ook tijd voor de lunch. Om 16.00 uur volgt het reünieconcert. Na het optreden uiteraard een borrel en hapje.

Alle oud-leden van Caecilia worden opgeroepen zich op te geven voor deze dag. Dat kan vóór 25 september via reuniecaecilia@gmail.com. Bijdrage in de kosten voor bladmuziek en lunch is 10 euro. Mocht je mee willen doen maar heb je geen instrument meer, geef dit aan. Ook kun je al voor 11 oktober meeblazen op de dinsdagavondrepetitie (vanaf 19.45 uur) om wat embouchure op te doen.
Het reünieconcert zelf begint om 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Locatie: Brunogebouw, Pastoor van Muijenweg 12 te Heiloo. Entree is gratis. Meer info via: www.caecilia-heiloo.nl en www.facebook.com/groups/reunieconcertcaecilia.

Uit&Zo Heiloo 2015 druk bezocht

HEILOO - De deelnemers van Uit&Zo Heiloo hebben zich niet laten intimideren door het slechte weer van afgelopen vrijdag. Ze waren allemaal aanwezig. En ook de Heilooër inwoners kwamen in groten getale het evenement bezoeken.

Een van de hoogtepunten van de dag was het drukbezochte optreden van jazz-zangeres Denise Jannah (foto). De internationaal gewaardeerde zangeres (bekend van o.a. het North Sea Jazz Festival) gaf een fantastisch optreden waar de bezoekers duidelijk van genoten.

De sfeer zat er overigens vanaf het begin goed in, ook al konden vanwege de weersomstandigheden niet alle activiteiten doorgaan. Dit gold met name voor de demonstraties op het middenterrein. Een ware heldendaad werd verricht door de Harmonie Caecilia, die in de stromende regen door bleef spelen, en gelukkig bleef het publiek luisteren naar een prachtig concert. Ook in de in de bibliotheek waren er volop activiteiten; zo werd er volop geknutseld door de jeugd, en gezongen en gemusiceerd door leerlingen van de Muziek- en Dansschool.

Een dergelijk evenement kan Bibliotheek Heiloo alleen organiseren met de inzet van een groot aantal vrijwilligers. De organisatie bedankt hen, de Scouting Victorie Heiloo, gemeente Heiloo, de winkeliers rond de bibliotheek, de Willibrorduskerk en de Uitkijkpost voor hun medewerking, op welke wijze dan ook.

Ingezonden brief: Schorsing stofzuiger-/droogloopmattenkraam

Waarom moet iets dat al 15 jaar gedoogd wordt, plotseling bestraft worden? Woensdag hoorde ik dat een van de marktkooplieden is gedreigd met schorsing, omdat hij onlangs te laat klaar was met opruimen. De man vertelde mij dat hij al 15 jaar elke woensdag rond dezelfde tijd inpakt. Hij wil namelijk ook de laatste klanten netjes kunnen helpen, en daarna even een loempiaatje eten bij een marktcollega, die trouwens standaard tot half zes open is.

Wie heeft er last van, als het opruimen van de markt wat langer duurt? Bovendien… er zijn elke week meerdere kooplui die nog na 17 uur op het marktterrein staan. Afgelopen woensdag stond driekwart van de markt er nog na 17 uur. In het kader van 'gelijke monniken, gelijke kappen', zou de gemeente of vrijwel de gehele markt moeten schorsen, of niemand.

Dan nog iets. Als burger heb je er geen last van als een marktkoopman iets langer doorwerkt, maar soms wel als hij er te vroeg mee ophoudt. Denk je rond drieën, een heel uur voor het scheiden van de markt, nog even dit of dat te kunnen gaan halen… is de desbetreffende kraam al verdwenen. Misschien handig als de gemeente eerst dáár eens op gaat letten.

Monique van Eeden, Heiloo

Beleving op de Fashion Boulevard

Bij Mascotte, Bar en Boots, en Kèk Women op de Stationsweg is zaterdag 12 september veel te beleven. De drie winkels pakken als 'Fashion Boulevard' stevig uit. Dit is wat u kunt verwachten:

Bij Mascotte Mode vindt u een met passie samengestelde collectie met topmerken als Marc Cain, High, Twin-Set en Armani Jeans. Zaterdag aanstaande staat het label Marc Cain in de spotlights. Altijd worden klanten warm en enthousiast ontvangen door het stylingteam. Als u zich fijn voelt bij Mascotte Mode, hebben Marlies en Eugen van Schagen samen met het stylingteam hun doelstelling bereikt.

Bar en Boots bestaat dit jaar 10 jaar. Het bedrijf is blij met de verhuizing naar de nieuwe, moderne winkel. Door het bezoeken van internationale beurzen heeft Bar en Boots een prachtig merkenpakket in huis. Opvallend is dat zowel moeders als dochters enthousiast de winkel uitlopen met hun nieuwe aankoop. Bar en Boots heeft gave sneakers, trendy instappers en hippe laarsjes van AGL, K&S, 181, Twin-Set, Pantanetti, Via Vai en vele andere.

Kèk women is sinds juli overgenomen door Liesbeth. Zij zal de winkel voortzetten in de stijl die we gewend zijn van Kèk. Ook de winkel is in een nieuw jasje gestoken en heerlijk licht en strak geworden. Naast de bestaande merken, zoals Drykorn, Zenggi en Met Jeans, zijn er ook zijn er mooie nieuwe merken bijgekomen en heeft Kèk women prachtige accessoires als sieraden, tassen, schoenen en sjaals. Annet, Charlotte en Liesbeth zijn een perfect stylingteam en zij kunnen de leukste kledingcombinaties voor u maken voor elk gewenst gebruiksmoment.

Een mooi en breed pakket, samengesteld door deze drie winkels op de 'Fashion Boulevard' aanstaande zaterdag.

Fit het najaar weer in met Do-In

HEILOO - Om fit het najaar in te gaan kunt u vanaf 14 september 2015 kennismaken met Do-In. Al veel seizoenen geeft John Compas Do-In lessen in Heiloo.

Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie wordt vergroot. Voor uw gezondheid is het belangrijk dat de energie vrij door het hele lichaam kan stromen. Om deze energie te bevorderen worden tijdens de Do-In lessen rustige strekkingen, drukpuntmassage en ritmisch kloppen gedaan. De Do-In lessen starten op maandag, 14 september 2015 van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en op vrijdag, 18 september 2015 van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

Keezen in het Oosthonk

HEILOO - Vrijdag 18 september organiseert Wijkvereniging Plan–Oost weer een keez-avond in het Oosthonk. Het is de eerste van vijf vrijdagavonden rondom dit populaire bordspel, die dit seizoen om de twee maanden plaatsvinden.

Johan Schipper en Pieter Leering, winnaars van het afgelopen seizoen, gaan hun titel weer verdedigen. Iedereen is uitgenodigd om op deze avonden te komen keezen. Opgeven kan als koppel of als single (dan wordt een koppelmaat voor je gezocht). Deze avonden staan vooral in het teken van gezelligheid. Het eerste kopje koffie of thee is van het huis. Aanmelden: 0613420642 of 0655347071, of via e-mail: keezen-oosthonk@hotmail.com. Leden betalen €2,50 en niet-leden €3,50 per avond. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur in het Oosthonk, Oostkanter 14a in Heiloo.

Stip Fotografie stelt zich voor

Stip Fotografie


Wil je een foto van jezelf of een prachtig beeld voor je website? Dan is Stip Fotografie een goed idee. Stip Fotografie fotografeert veel voor Uitkijkpost. Wie gaat er achter deze naam schuil? Dat is Yvonne van Stiphout, inwoonster van Heiloo. Als 9-jarig meisje is zij begonnen met fotograferen, toen nog analoog. Na jarenlang vervolgens op hobbybasis digitaal te hebben gefotografeerd, nam ze in 2014 de stap om daar haar beroep van te maken. Met haar foto's wil zij puur en ongekunsteld tot de verbeelding spreken. Wil je meer over Stip Fotografie weten of haar portfolio zien, neem dan een kijkje op www.stipfotografie.nl

Tip: over een maand is het dierendag. Wil jij ook met je huisdier vastgelegd worden door Stip Fotografie? Like www.facebook.com/Stipfotografie en maak kans op een prachtplaat met je hond, kat, konijn, cavia...wat jij wenst!

Halfjaarlijkse overgang naar groep 3

Sinds dit schooljaar biedt de Paulusschool kinderen de mogelijkheid om zowel in augustus als in februari over te stappen van groep 2 naar groep 3. Vooral voor kinderen die in de herfst of de winter zijn geboren, is dit een mooie nieuwe ontwikkeling. Deze kinderen maken nu een kleuterperiode door van anderhalf jaar óf tweeënhalf jaar. Voor veel kinderen is anderhalf jaar net te kort, maar tweeënhalf jaar eigenlijk te lang. De Paulusschool is de eerste school in de omgeving die met deze nieuwe overstapmogelijkheid kinderen nog meer kansen biedt zich optimaal te ontwikkelen. Meer weten? Neem dan contact op met directeur Susan Groot of de onderbouwleerkrachten, via 072 5339815 of info@depaulusschool.nl. Of kom naar de open dag op woensdag 16 september. Om 9.00 uur en 10.30 uur is er een informatiebijeenkomst over deze halfjaarlijkse overgang. Aansluitend kunt u een kijkje nemen in alle groepen van de school.

Peuterspeelzaalwerk bij Kinderopvang Kits Oonlie

Kits Oonlie biedt sinds augustus, naast dagopvang, ook opvang aan gedurende schooltijden (peuterspeelzaaltijden). Doel hierbij is dat ouders een keuze hebben in de vorm van opvang en bij een wijziging in de thuissituatie en/of behoefte, er geen wijziging in opvanglocatie hoeft plaats te vinden. Hiernaast kunnen ouders, net als bij de dagopvang, ook voor deze vorm van opvang gewoon kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst, waardoor de maandelijkse kosten liggen tussen €5,99 en €197,17.

In Heiloo biedt Kits Oonlie peuterspeelzaalwerk aan op de kinderdagverblijven aan De Hoefsmid 9, Boekenstein 46 en Kennemerstraatweg 380A van 8.30 tot 12.15 en 13.15 tot 15.30 uur.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe vorm van opvang of een keer komen kijken op één van onze vestigingen? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie op telefoonnummer 072-5323576, of door het sturen van een e-mail naar info@kits-oonlie.nl.

Verraad

Op de voorpagina van de Uitkijkpost van 2 september stond een artikel onder de kop 'Cor de Boer naar Heiloo-2000'. Cor de Boer heeft via de Griffie van de Gemeente verzocht dit bericht naar de media te versturen. Hij schrijft dat hij zich al geruime tijd niet meer thuis voelt binnen de NCPN, en dat de NCPN geen constructieve oplossingen zou aandragen. Cor de Boer heeft sinds de verkiezingen van 19 maart 2014 zich uiterst minimaal ingezet voor de NCPN en heeft het vele werk dat aan een raadslidmaatschap verbonden is danig onderschat met alle negatieve gevolgen vandien.

De man is niet geschikt voor dit werk en dat zullen ze bij Heiloo-2000 wel gaan merken. Op de eerder genoemde verkiezingsdag vroeg hij al aan Hans Bolten (4e op de NCPN-lijst) of hij zijn functie wilde overnemen!

En om nu te stellen dat de ambtelijke fusie t.w. de samenwerking binnen BUCH-verband voor hem de druppel was om de NCPN vaarwel te zeggen is helemaal beneden peil. Cor de Boer heeft namelijk binnen het fraktieoverleg TEGEN BUCH gestemd samen met Hans Bolten en Willem Gomes. Jan de Boer was voorstander van BUCH en op democratische gronden, t.w. 3 tegen 1 hebben we BUCH afgewezen.

Cor de Boer heeft verraad gepleegd aan de NCPN en door zijn zetel mee te nemen naar Heiloo-2000 aan ruim 500 inwoners van ons dorp die op de NCPN hun stem hadden uitgebracht en niet op Heiloo-2000.

Een ondemocratische en minne streek. De sfeer in de Raad zal er niet beter op worden.

Namens de NCPN:

Jan de Boer

Hans Bolten

Willem Gomes

Vlooiendijk voor Voedselbank

Inge van Velzen-Zoeter

HEILOO - Op Volkstuincomplex Vlooiendijk wordt groente ingezameld voor de Voedselbank. Een goed initiatief: zo wordt armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu wordt minder belast. Vlooiendijk is het volkstuinencomplex achter de komkommerkassen aan de Vennewatersweg.

De Brug naar film Binnenstebuiten

AKERSLOOT - Al vanaf voor de zomervakantie keken de kinderen en leerkrachten van basisschool De Brug uit Akersloot uit naar het bezoek aan bioscoop Corso in Castricum. Alle kinderen van De Brug gingen donderdag 3 september naar de film Binnenstebuiten. Juf Esther kwam met het idee en de ouderraad kon het uitje financieel haalbaar maken.

Er was een ochtend- en middagvoorstelling voor de negen klassen van De Brug. 's Morgens vertrokken de kinderen van groep 8 op de fiets naar Castricum en de andere groepen werden door ouders met de auto gebracht. In de bioscoop aangekomen gingen de kleuters gezellig tussen de achtstegroepers in zitten. Voor veel kleuters was het de allereerste keer dat zij naar de bioscoop gingen. 's Middags gingen de kinderen van groep 3, 4, 5 en 6 naar bioscoop Corso in Castricum.

In 'Binnenstebuiten' worden de kinderen meegenomen naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. In het hoofd leven de emoties: plezier, angst, woede, afkeer en verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in het hoofd, waar ze zorgen voor advies bij de dagelijkse dingen. Dit onderwerp is op school goed te gebruiken. Het kan kinderen helpen om beter over hun emoties te praten. Er is gelachen in de bioscoop en sommige kinderen pinkten een traantje weg of vonden het af en toe erg spannend. Op school bleek direct dat veel kinderen waren gaan nadenken over de verschillende emoties.

Open Monumentendag in Museumhoeve Overslot

EGMOND - Zaterdag 12 september is museumhoeve Overslot vanaf 10.00 uur open vanwege Open Monumentendag. In dit pand is een voor Nederland uniek schelpenmuseum ingericht met een kostbare en zeer uitgebreide particuliere collectie schelpen en bovendien een kleine, maar voor de regio unieke, tentoonstelling Etnografica gerealiseerd.

Er is een permanente tentoonstelling over de schilderskolonie van George Hitchcock en de Egmondse School, waarvan het borstbeeld voor Museumhoeve Overslot staat.

Als het weer het toelaat, is er een openbare tweedehandsboekenkast waar men gratis boeken kan ruilen. De hele dag zullen er films gedraaid worden over de historie van Egmond.

Vanwege de buitengewoon goede akoestiek en de bijzondere ambiance van Museumhoeve Overslot weten muzikanten deze plek te vinden voor optredens. Zondag 13 september vanaf 16.00 uur treedt de jazzformatie Moules-Frites op. Het is raadzaam om op tijd te komen voor deze zeer goed bezochte, vrij toegankelijke wekelijkse concerten. Museumhoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Opening bowlingseizoen voor mensen met een beperking: groots spektakel

Foto: Wout Jager

HEILOO - Bowling en Party Centrum Heiloo stond afgelopen zaterdagmiddag op z'n kop. Het bowlingseizoen voor mensen met een beperking, een initiatief van Sports4all, werd feestelijk ingeluid. Uiteraard met wedstrijden, maar er was ook muziek. Juriaan Singels,met z'n vaste crew bestaande uit Lucas Bugter en Maurice van der Poll, wist door z'n leuke en gezellige liedjes in korte tijd veel deelnemers op de bowlingvloer te krijgen

Na zijn optreden opende Juriaan het bowlingseizoen door het gooien van de eerste bowlingbal. Daarna gingen de deelnemers helemaal los. Het leek wel of ze allemaal extra getraind hadden, want de ene spare volgde de andere strike op, met hoge scores tot gevolg: een extra motivatie om met een delegatie uit deze groep Sports4all Heiloo, weer deel te nemen aan het Noord-Hollands kampioenschap op 7 november in Heerhugowaard.

Onder het genot van een glas limonade werd gezamenlijk deze bowlingclinic afgerond. Deelnemers Arjan en Peter werden verrast doordat ze hun welverdiende beker van het afgelopen seizoen alsnog in ontvangst mochten nemen. Iedere twee weken zullen de banen op zaterdag van 13.00-14.00 uur weer ter beschikking staan voor deze doelgroep. Meer info: www.sportraadheiloo.nl

Valse start De Foresters

De Egels kregen zondag het uit de Hoofdklasse gedegradeerde De Zouaven op bezoek. Helaas konden ze geen vervolg geven aan het bekersucces tegen OFC, Swift en Volendam. Na een aarzelend begin kwamen er kansen over en weer, waarbij opviel dat van de nieuwe rechtsbuiten van De Zouaven, Kashama, een voortdurende dreiging uitging door zijn snelheid en behendigheid. Hij was het dan ook die in de 37ste minuut een voor het doel getrokken bal kon inschieten: 0–1. Na de pauze was Jesper Hut vervangen door Giovanni Siem-A-Joe, waarna Nick Kramer op 10 kwam te staan en daar meer dreiging kon veroorzaken in de achterhoede van de Grootebroekers. Het kwartier na rust was dan ook de betere periode van de Egels. Nadat de aanvoerder van De Zouaven geel had gezien en Simon Duindam was gewisseld voor Mats de Zeeuw – die terug kwam na een langdurige blessure - slaagde Van Trigt er in zelfs nog 0–2 te scoren uit een vrije trap die door doelman Jannes Biskanter verkeerd werd beoordeeld. Een ongelukkige en vervelende start van de competitie dus, maar het team kan met vertrouwen de ingeslagen weg vervolgen. Die gaat zondag naar Soest, waarna op 20 september de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn op de agenda staat.

Flashing-teams zetten sterke opmars voort

Meisjes U14 van Flashing pakten de beker

Afgelopen weekend speelden twee teams van basketballvereniging Flashing Heiloo voorbereidingswedstrijden voor het nieuwe seizoen. De meisjes U14, bestaande uit een groot aantal speelsters die vorig jaar tweede werden van Nederland bij de U12, speelden een toernooi in Amersfoort. Zij bewezen opnieuw dat het meisjesbasketball in Heiloo op hoog niveau staat. Alleen BV Orca's uit Urk, dat komend jaar op hetzelfde niveau uitkomt als onze meisjes, kon nog enigszins tegenstand bieden (19-9). Maar Dyna '75 uit Heerenveen, HSVB uit Haren en Cangeroes uit Utrecht kwamen duidelijk tekort. Uiteindelijk veroverden onze meisjes met een totaalscore van 132-20 de beker.

Het landelijk spelende U22 trad zondag in het veld tegen Crackerjacks uit Amersfoort dat één klasse lager speelt. Na één periode was de wedstrijd gespeeld en kon Flashing lekker doorwisselen. Een wat mindere tweede periode kon niet voorkomen dat het Flashing-team met speels gemak steeds verder uitliep en pas bij 104 – 40 ging de zoemer. Daarmee bewezen onze jongens opnieuw dat zij in de landelijke poule thuis horen. Daar zal de tegenstand natuurlijk een stuk sterker zijn, maar dat hoort ook bij de leerschool van de jongens.

Meervogels Dames 1 wint met nette cijfers

Dames 1 van Meervogels '60 heeft afgelopen zondag een nette overwinning geboekt tegen het Dames 2 van Tornado. In Heerhugowaard werd er gewonnen met 16 – 18.

In het begin van de wedstrijd vloog Meervogels uit de startblokken, terwijl de dames van Tornado overrompeld om zich heen stonden te kijken. Na een kwartier spelen stond er een ruime voorsprong op het scorebord in het voordeel van Meervogels. Tornado bleef zich echter verzetten en beet hard van zich af. Door een goede periode van veel scoren kwam Tornado terug in de wedstrijd.

De tweede helft van de wedstrijd werd gekenmerkt door het snelle spel van Tornado, tegenover het 'slimme' spel van Meervogels. Waarbij Meervogels een voorsprong van zes doelpunten moest zien te verdedigen en wellicht kon gaan uitbreiden. Tornado werd gretiger: die zes doelpunten moesten toch makkelijk te overbruggen zijn? En dat lieten ze ook zien. Met snelle aanvallen en verschillende break-outs kon Tornado terugkomen tot een achterstand van twee doelpunten. Meervogels bleef echter met het hoofd handballen. Door een spel met lange en goed uitgespeelde aanvallen konden ze hun voorsprong behouden, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning van 16-18.

Meervogels speelt op zondag 13 september hun volgende competitiewedstrijd tegen Alpha Tours/Valken Dames 1 in Hem.

Damesvolleybalteam De Schulp zoekt versterking

Volleybalvereniging de Schulp uit Egmond-Binnen bestaat uit een uniek, fanatiek èn gezellig damesteam dat uitkomt in de Nevobo-competitie 1e klasse. Het team heeft ruimte voor nieuwe enthousiaste speelsters zowel voor de spelverdeling als voor de aanval. Op woensdagavond wordt er onder ervaren leiding getraind in sporthal de Schulp in Egmond-Binnen. De thuiswedstrijden zijn in Heiloo. Leeftijd is niet belangrijk; enige volleybalervaring is wel vereist. Bij deze kleine vereniging zijn er geen verplichtingen om te fluiten of kantinediensten te draaien. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met de aanvoerster: 06 51560492

Bij EMILSEN SALON kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06- 5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

NIEUW COMPASSIETRAININGEN HARTFOCUS start Januarie. MINDFULNESSTRAININGEN voor volwassenen en kinderen start half september en oktober. Donderdagmorgen 17 sept start omgaan met klachten in de overgang. Kleine groepjes.Info Merith Poelsma gecertificeerd trainster en docent levensbeschouwing. www.dekinderspiegel. 06-3097 6210

WELEDA SCHOONHEIDSSALON Petra Oostenrijk ACTIE: Boek 4 x rug/nek/schoudermassage van 1/2 uur ( € 100,-) en krijg 5e gratis

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

SPA PEDICURE bij Eva Nails in Heiloo. Voor zowel mannen als vrouwen. Behandeling in Amerikaanse massagestoel met warm water voetenbak van circa 60 minuten incl.: voeten reinigen, nagelknippen, vijlen, polijsten, nagelriemverzorging, eelt en eventueel likdoorn verwijderen, voetmassage, scrub, olie en lotion. Van € 40 voor € 30! Eva Nails ook het adres voor: KUNSTNAGELS (ACRYL, SOLAR, GEL), gellak of nagelbijtersarragement. Alleen topmerken CND, Young Nails en SpaRitual. Alle info: evanails.nl Kennemerstraatweg 452 Heiloo. Bel nu voor een afspaak: 06 5080 9000.

FIT HET NAJAAR WEER IN ! Kom Do-In doen.

Ziet u op tegen de druk(te) van een sportschool en wilt u toch goed met uw lijf bezig zijn? Dan is Do-In misschien iets voor u. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met nadruk op oefeningen voor de meridianen, waardoor de energiecirculatie verbeterd wordt. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u oefeningen voor het strekken van meridianen. Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat de energie onbelemmerd door de meridianen kan stromen. Als de energie niet goed doorstroomt kunnen lichamelijke klachten vaak het gevolg zijn. Is uw interesse gewekt? Meldt u zich dan aan voor een vrijblijvende proefles.
De Do-In lessen starten op:
Maandag, 14 september 2015 van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo; en
Vrijdag, 18 september 2015 van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool, Mariënstein 178 in Heiloo.
Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

2-kamerappartement in centrum Heiloo met dakterras TE HUUR. Info 06-51319744

VERLOREN: een GOUDEN ARMBANDJE met ronde plaatjes met namen en data erop. Het is mij zeer dierbaar ! Telnr. 072-5336905

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

CENTER DESIGN en CENTER CARE. Twee PRACHT bedrijfjes onder EEN dak! Center Design biedt UNIEKE spullen voor je woning,Center Care biedt FANTASTISCHE MASSAGES ter ontspanning of bij SPIERPIJN.(tevens pedicure) Beiden bieden kwaliteit voor een UITERST LAGE PRIJS!! Kom VRIJBLIJVEND eens een keer langs. Slimpad 36/hoek Heerenweg Heiloo 072-5334906

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

TE HUUR GARAGEBOX aan de Werkendelslaan € 105,- p/mnd. T.K. gevr. Ansichtkaarten/Foto's tot 1965 Tel.5337863

TAICHI QIGONG NIEUW SEIZOEN Bewegen is de basis van gezondheid. Rustige oefeningen verbeteren ademhaling, doorbloeding, concentratie, lichaamshouding. Ervaar het door het te doen! T/m april lessen op dinsdagochtend, -middag, woensdagavond. Info: www.touchbase-taichi.nl, tel. 072-5055101.

Vanaf 21 september 2015 gaat de Italiaanse Kok weer starten met LESSEN ITALIAANS Voor beginners, gevorderden en experts! Heb je interesse? Ga dan naar www.italiaansekok.nl en schrijf je in ! Of mail Ylenia Borsato voor meer informatie op info@italiaansekok.nl Bellen kan natuurlijk ook op nr. 06-1567 7390. Allora….Arrivederci!

TE HUUR: nette GARAGE 3x6 meter met stroom en elektra. Info 06-51319744

Wordt je eigen glazenwasser met (hydro) telescoopstelen van de woensdag markt. van 2,5 tot 8 meter. Tele-wissers, Tele-inwassers , Tele-borstel, Tele-grootborstels, Zeepreservoir etc etc. De stofzuigerkraam.

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

ZONNECELLEN VIES = RENDEMENTVERLIES telescoopstelen tot 8 meter, teleborstels, telewissers etc. DE STOFZUIGERKRAAM.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling € 27,-. Tel 06 4175 5666, Ineke Zuiderwijk

GARAGE SALE Antiek-Curiosa-Kleding Trompenburg 8 Heiloo. Za. 12 en Zo.13 september van 10.00-16.00 uur

THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE op afspraak. € 35,- per uur. Telnr.06-5794 3505 Ind.Terrein Oosterzij 4 c Heiloo.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

HAIRSTYLISTE thuis op locatie of in de salon! 12 sept inloopmiddag tussen 13.00 en 18.00 style-advies /snelle opsteektechnieken advies=gratis hairstyliste Martine Gesink Groenelaan 22 Heiloo 06-5147 2997 Haar dat bij je past.

TEKEN/SCHILDERLES 15 x ocht/av. BEELDHOUWEN in was of speksteen.Nog plaatsen vrij van sept tm apr Info: 06-1058 5278 oftrudykeyzer@gmail.com

WELEDA SCHOONHEIDSSALON Petra Oostenrijk ACTIE: Boek 4 x rug/nek/schoudermassage van 1/2 uur ( € 100,-) en krijg 5e gratis

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

MEDEWERKER/ZZP-er gezocht voor stofzuiger/huishoud/droogloopmatten kramen door het land. 3 a 5 dgn p/week. Info: stofzuigerkraam@gmail.com

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

BESTE SCHILDER EN STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting ! Tel.06- 3374 3601

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

TENNIS iets voor jou? Voor KIDS tussen 5 en 10 jaar. 18 weken tennisles op VRIJDAG, tussen 16.30-18.30 uur, 40 minuten les voor € 155,-. Start 2 okt as. Je hoeft geen lid te zijn. INFO@TOPTENNIS.NL