De Uitkijkpost

31 augustus 2016

De Uitkijkpost 31 augustus 2016


Yassine Hanyn: tien jaar ondernemend in Heiloo

Yassine Hanyn in actie in Melange7.

HEILOO - Melange7 bestaat tien jaar en daarom is het een maand lang feest bij Melange7. Dat laat ondernemer Yassine Hanyn weten. Hij blikt terug.

Het is deze maand precies tien jaar geleden dat Yassine Hanyn restaurant La Locanda overnam en het horeca-avontuur aanging in een dorpsgemeenschap die hij niet kende en omgekeerd. Met de befaamde risotto als het 'geheime wapen' won hij de harten van velen; en dit gevoel is wederzijds. "Want", zegt Yassine, "veel van wat we tot heden bereikten, hebben we aan Heiloo te danken!" Met 'we' bedoelt Yassine zijn team, dat hem door dik en dun steunt. Dit zijn medewerkers zoals chef-kok Jelle en Chanelle, Anandi, Joni, Wouter, Robert, Cher, Melanie, Ans, Hielke en Jorden en vele anderen die zich in de loop der jaren vol passie voor de zaak hebben ingezet. Hij ziet hen als het onmisbare fundament van de onderneming! "Zij zijn de échte hoofdrolspelers van de afgelopen tien jaar!" Reden temeer om deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Voor het feest, dat een maand duurt, is het hele dorp van harte uitgenodigd. Als teken van dankbaarheid geeft hij in de maand september alle klanten van de Melange7-shop 50% korting op het tweede artikel. Daarnaast trakteert hij in de maand september alle dinergasten van Melange7 per tafel op een mooie fles wijn: rood, wit of rosé naar keuze. Kinderen krijgen bij het eten een frisdrankje van het huis.

Waardering en volharding
Waardering voor de ondernemende geest brachten Yassine en zijn team in 2012 bij de Ondernemingsverkiezing van Heiloo de 'In de Kijkerprijs'. En twee keer werd Silhouet & La Locanda genomineerd voor de Ondernemingsverkiezing Noord- Holland in de categorie MKB Klein; in 2012/2013 bij de finale in Haarlem beloond met een schitterende derde prijs. Tien jaar ondernemen in Heiloo heeft hen veel geleerd en veel gebracht. In 2006 had Yassine niet kunnen bedenken dat de hechte teamspirit zou leiden tot twee prachtige, eigentijdse zaken: conceptstore Melange7 in Heiloo en 1480Foodbar, een 'popular place' op De Mient in Alkmaar. Beide zijn inmiddels een begrip in de wijde omgeving. Een mooi succesverhaal, maar dit succes is hen zeker niet komen aanwaaien.

Yassine Hanyn in actie in Melange7. Rechts het gezellige terras.
Yassine Hanyn in actie in Melange7. Rechts het gezellige terras.

Gedrevenheid en beleving
De beginfase was moeilijk voor de jonge, toen nog onervaren horecaondernemer. Toch veroverde hij, samen met zijn team, door passie, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen een warm plekje bij een breed publiek uit Heiloo en omgeving. Yassine is dankbaar voor het vertrouwen dat mensen gaven. Het gaf het team kracht om tegenslagen te overwinnen. Om door te gaan en nieuwe wegen in te durven slaan.

Inspiratie vind je niet zelden dichtbij. Een kopje koffie bij de buren leidde tot een hechte samenwerking met Pieter Duijneveld en Kees Schermerhorn van Silhouet Binnenhuisarchitectuur. Samen met de binnenhuisarchitecten lanceerde hij eind 2011 een gedurfd concept: Silhouet & La Locanda, Dit is een ontmoetingsplek waar binnenhuisarchitectuur, culinair genieten en sensationele lifestyle events samensmelten. Daaraan terugdenkend vertelt Yassine: "Het was vanaf dag één een enorm succes!"

Omdat Pieter en Kees met Silhouet Binnenhuisarchitectuur ook ver buiten de dorpsgrenzen bekendheid genoten en hun doelgroep grotendeels uit het hogere segment kwam, was het voor ons een logische stap dat het restaurant zich aanpaste. Een aanpassing qua uitstraling en culinair niveau." Het glossy lifestylemagazine 'Beleving' maakte het plaatje compleet.

Droom en uitdaging
Een leerzame ervaring was Kozzina, het restaurant dat in februari 2012 op de oude stek van La Locanda haar deuren opende. Yassine legt uit: "Kozzina was een lang gekoesterde droom die we graag samen met mijn zus wilden realiseren. We wilden Heiloo kennis laten maken met de culinaire rijkdom die de Frans-Mediterrane en Noord-Afrikaanse keuken te bieden heeft." Door tegenvallende resultaten gooide hij in 2013 het roer radicaal om: Kozzina werd Os Steakhouse met bekende gerechten.

In 2014 kwam alles ineens in een stroomversnelling. Toen Pieter en Kees na ruim dertig jaar Silhouet hun afscheid aankondigden, stond Yassine voor een nieuwe uitdaging. Hij wilde graag terug naar de basis; net als destijds met het gemoedelijke La Locanda een breed publiek bereiken, maar dan gegoten in een eigentijds totaalconcept à la Silhouet & La Locanda. Met vereende krachten is het Melange7 geworden, een evenwichtige mix tussen een intiem warenhuis en een gezellig horecabedrijf met maar liefst twee sfeervolle terrassen. Tegelijkertijd was hij in Alkmaar bezig met een uitdagend project in de oude binnenstad van Alkmaar. Drie aangrenzende, eeuwenoude panden aan De Mient werden omgetoverd tot de stijlvolle 1480Foodbar, een trendy dag- en avond horecabedrijf. In diezelfde periode accepteerde hij een bod op Os Steakhouse, zodat alle aandacht volledig kon worden gefocust op Melange7 en 1480Foodbar.

Laagdrempelig
Inmiddels is rustiger vaarwater bereikt. Beide zaken zijn alweer ruim een jaar open en vonden hun draai. Het vernieuwende totaalconcept van Melange7, een aangename beleving van 'dining, shopping, lifestyle and more', blijkt een inspiratiebron voor andere ondernemers; zowel dichtbij als verder weg verschijnen varianten van mini conceptstores.

Achteroverleunen zit niet in zijn aard. Vandaar deze feestelijke jubileummaand, waarmee Yassine en zijn team de bijzondere band met het dorp willen vieren. Met begrip voor enige drempelvrees benadrukt hij, dat Melange7 juist een zaak is waar je gemakkelijk even binnenwandelt en ongedwongen kan rondsnuffelen; zonder iets te moeten. Melange7 biedt voor iedere beurs en naar ieders smaak wat wils. En dat op elk moment van de dag en zeven dagen per week, zowel met de shops als met het restaurant.

Uitreiking cheque Rabobank aan Timmerdorp

Theo Bakker (links) en Ko Hemminga. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Leuk nieuws voor het Timmerdorp: vrijdagavond reikte Ko Hemminga namens de ledenraad van Rabobank Noord-Kennemerland een cheque uit aan Theo Bakker, secretaris van het Timmerdorp.
Dit jaar kreeg het Timmerdorp nog maar de helft van de subsidie van vorig jaar van de gemeente en volgend jaar geeft de gemeente helemaal geen subsidie meer. Daarom besloot de ledenraad van de Rabobank Noord-Kennemerland om het Timmerdorp te sponsoren. Zo kan volgend jaar weer een Timmerdorp in Heiloo gehouden worden en hoeft de Timmerdorp-organisatie de kaartjes niet extreem duurder te maken.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Pokémon Go Event in Heiloo

HEILOO - Jongerenwerk Heiloo organiseert zaterdag 3 september tijdens Uit & Zo in Heiloo een Pokémon Go Event. Van 11.00 tot 16.00 uur worden er continu 'Lure-modules' geplaatst op twee Pokéstops rond de bibliotheek. Dit lokaas zorgt ervoor dat liefhebbers van het spel zaterdag behoorlijk wat Pokémons kunnen vangen. Er zijn jongerenwerkers aanwezig die graag willen weten hoe de jeugd over Heiloo denkt. Wat is er leuk aan Heiloo? Wat mist er in Heiloo volgens de jongeren? Welke leuke ideeën zijn er en hoe kunnen we die uitvoeren? Het belooft zaterdag een leuke dag te worden, dus "Nodig je vrienden uit en kom langs", zo luidt het advies van Jongerenwerk Heiloo.

Tennisvereniging Het Vennewater bestaat veertig jaar

Wethouder deelt klap uit. Foto: Alfred Roszbach

HEILOO - Via een rake klap met een supergroot racket opende wethouder Rob Opdam de clubkampioenschappen van Tennisvereniging Het Vennewater. Dit jaar viert de Vereniging zijn veertigjarig bestaan. Ter ere daarvan is er een mooie veranda geplaatst, kreeg de kantine een make-over en kunnen mensen tegen een scherpe korting van maar liefst 40 euro alvast lid worden voor 2017.

Voorzitter Gert-Jan van Steenis van Het Vennewater en Rob Opdam blikten terug op de afgelopen veertig jaar. Zes tennisbanen van hardcourt werden in februari 1976 aangelegd. Dat gebeurde op eigen initiatief van een aantal inwoners. Door de enorme belangstelling - vooral vanuit de wijk rondom Het Zevenhuizen - kwamen er na enkele jaren nog zes banen bij. Overdag konden de jeugdleden en 'huisvrouwen' terecht op de banen, 's avonds waren ze beschikbaar voor de mannen en vrouwen die buitenshuis werkten, zoals Rob Opdam gelezen had in een krant uit die tijd. De hardcourt banen zijn nu kunstgrasbanen, de pipo-wagens een kantine, maar wat niet veranderd is, is de zeer gezellige sfeer en de enorme inzet van de vrijwilligers, zo benadrukt de vereniging. De vrijwilligers houden het park bij - gedeeltelijk ondersteund door het WNK - en draaien kantinediensten. Ook organiseren ze activiteiten zoals het bekende Tannes- en Tannesjeugdtoernooi en natuurlijk de Clubkampioenschappen. Het belangrijkste is misschien wel dat iedereen er kan tennissen van hun vijfde tot zeker hun vijfentachtigste levensjaar! Kijk ook eens op www.tvhetvennewater.nl of bel 06-17901593.

10 vragen aan ... Esther van Tilburg

Mijn naam is Esther van Tilburg. Ik ben opgegroeid in Limmen en samen met mijn man Cor woon ik in Heiloo. Onze dochters Lisa (24) en Sanne (22) komen ook regelmatig gezellig thuis. Ik heb het geluk dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken: ik werk al bijna twintig jaar als portretschilder (www.esthervantilburg.nl).

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Purmerend, maar vrij snel daarna verhuisde ik met mijn ouders en broertje naar Limmen. Mijn lagere school was de Rehobothschool in Heiloo, waar ik een superleuke tijd had. Na een heel klein uitstapje naar Uitgeest woon ik nu alweer twintig jaar met man en dochter(s) met veel plezier in Limmen. Sinds 2014 in mijn ouderlijk huis nog wel, hoe leuk is dat!

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?
Mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk! Portretschilderen, musea en tentoonstellingen bezoeken, lezen over kunst, etcetera. Alles wat erbij hoort, vind ik geweldig.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
Ik ontmoet door mijn werk heel veel verschillende mensen. Gewone mensen, bijzondere mensen, bekende mensen, allemaal op hun eigen manier heel speciaal en ieder met een eigen verhaal. Ik geloof niet dat er iemand is die ik speciaal zou willen ontmoeten, ik vind elke ontmoeting bijzonder en waardevol. Nou ja, Robbie Williams ontmoeten lijkt me wel leuk ;).

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
De tijd die ik op de manege op de Polderdijk in Castricum doorbracht, is een heel mooie herinnering. Uren, maanden, jaren tussen de paarden; een heerlijke en onbezorgde tijd was dat.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Heiloo vind ik over het algemeen zeer mooi, heel groen en weelderig. Maar: Limmen is toch 'the place to be' ;). En om een specifieke plek te noemen: het weggetje het land in bij Piet Dijkman. De vogels die fluiten, het wuivende gras, de Hollandse lucht, prachtig!

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Voor iets leuks! Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik eigenlijk liever niet wakker wordt gemaakt…

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?
Dat ik het mooiste meisje van Heiloo heb mogen schilderen!

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Dan zou ik er zeker voor zorgen dat het Limmer zwembadje weer in ere hersteld zou worden. Ik vind het echt niet kunnen dat de Limmer jeugd naar elders uit moet wijken. Of, wat nu gebeurt, in het water van Het Stet moet gaan zwemmen.

10. Wie zou jij graag een keer op het doek willen vastleggen?
De president van Amerika. Wie het dan ook is.

Ik nomineer Guus Molenaar voor de volgende tien vragen. Hij is al drieënveertig jaar tandarts in Limmen en gaat per 1 september met pensioen. Mijn persoonlijke vraag aan Guus is:
Wat zijn je plannen nu je per 1 september 2016 een echte pensionado bent?

Eerste officiële handeling bij start bouw 'Het Oosterzand'

Foto: Uitkijkpost Media

HEILOO - Wethouder Fred Dellemijn onthulde vrijdagmiddag het bouwbord aan de Oosterzijweg in Heiloo. Hiermee gaf hij het startsein voor 'Het Oosterzand' waar negentien energieneutrale villa's op ruime kavels komen te staan aan de Oosterzijweg en de Bardesiuslaan.
Op een drukbezochte bijeenkomst op de bouwlocatie sprak Dellemijn de aanwezigen toe en benadrukte hij dat het project als uniek in Heiloo mag worden genoemd. De vergaande maatregelen die Amante Vastgoed trof teneinde de woningen energieneutraal te laten worden, zijn zeer bijzonder, zo sprak de wethouder. Bodemwarmte gaat gebruikt worden voor het verwarmen en koelen van de woningen en de volledig in het dak geïntegreerde zonnepanelen gaan een groot deel van de energiebehoefte van de woningen leveren. Ter gelegenheid van de start van de bouw overhandigde Amante Vastgoed aan de Muziekschool Heiloo een cheque van 2.500 euro. Met dit geld kan de muziekschool haar marketing- en communicatiecampagne (deels) bekostigen. Na de officiële handeling was er op het terrein, waar voor deze gelegenheid een heus strand was aangelegd, een gezellig samenzijn. De aanwezigen, waaronder veel omwonenden, keken vooruit naar dit ambitieuze woningbouwplan. Dat deden ze onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn op dit moment nog vier van de negentien kavels beschikbaar voor de verkoop.

Creatieve Castricumse juf exposeert quilts

Quilt in beeld.

HEILOO - Anne-Marie Smulders exposeert tot en met 14 september haar quilts in Het Trefpunt. Deze Castricumse 'naai-juf' viert dit jaar het vijfentwintigjarig bestaan van haar naaischool 'Mode maken doe je zelf'. Ze doet dat onder andere door haar eigen talenten op creatief gebied te laten zien.

Anne-Marie Smulders maakt al tien jaar quilts. Ze geeft er ook les in aan volwassenen en aan tieners. Daarnaast verzorgt ze talrijke andere cursussen, bijvoorbeeld quilt bee of patroontekenen. Quilts zijn doorgestikte en op elkaar genaaide lagen textiel en waren oorspronkelijk bedoeld als deken. Daarvoor worden ze nog wel gemaakt, maar inmiddels zijn het ook ware kunststukken die als decoratie aan de muur gehangen kunnen worden. Prachtige voorbeelden daarvan zijn de werken die Anne-Marie speciaal voor de Kunstfietsroute Castricum 2016 maakte. Dit deed ze in samenwerking met de schilder Theo Brakenhoff. Deze quilts zijn - naast talloze andere werken - ook te zien op de expositie in Het Trefpunt aan Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. De naaischool 'Mode maken doe je zelf' is gevestigd aan De Loet in Castricum.

Nieuwbouw: Heiloo jaagt jongeren weg

Na de recente aankondiging van de nieuwbouw van een aantal luxe appartementen op de 'zandvlakte' aan de Pastoor van Muyenweg, waarop tot voor kort Autohuis Janson stond, zien we nu in de Alkmaarsche Courant van 23 augustus een advertentie van de gemeente Heiloo voor de verkoop van bouwgrond voor een appartementengebouw in de wijk 'Het Maalwater'. Ik kan het natuurlijk mis hebben, maar iets zegt mij dat het 'goedkoopste' appartement dat hier in de toekomst zal worden gerealiseerd tenminste € 300.000 zal gaan kosten. Volstrekt onbetaalbaar voor een gemiddelde starter, ook met een dubbel inkomen, zelfs onder de voor 2017 opgerekte hypotheekregels. Kennelijk wil de gemeente van Heiloo de jongeren uit ons dorp wegjagen en van Heiloo een grijs en bejaard dorp maken. Foute boel natuurlijk. Beste B&W en gemeenteraad: geef jonge mensen ook een kans zich blijvend in Heiloo te vestigen door betaalbare woonruimte te ontwikkelen en daarnaast voorzieningen te creëren die ook rekening houden met de woon- en leefwensen van jongere dorpsgenoten. Gaan ze liever in Amsterdam wonen? Prima. Maar bied ze in elk geval de mogelijkheid in Heiloo te blijven of terug te keren. Op termijn zullen wij hier als inwoners alleen maar voordelen van ondervinden.

Heiloo, Ton Förch.

Ingezonden brief: Schiphol

Het geluid/lawaai is niet van de lucht. Op 24 en 25 augustus zijn inmiddels al honderden vliegtuigen over Heiloo richting Schiphol gevlogen. Het is een continue stroom van donderend vliegtuiglawaai. Het zal allemaal wel nodig zijn, de economie en ons vakantiegenot, maar het neemt niet weg dat dit openbaar vervoer toch wel de kroon gaat spannen wat betreft het lawaaiterreur. Dit lawaai en deze overlast is niet van vandaag of gisteren maar vindt al dertig jaar plaats. Alleen wordt het steeds erger en meer. Ook de avonduren en tegen de nacht worden niet meer gespaard. En dan praten we eigenlijk nog alleen maar over lawaai, terwijl de vervuiling ook een rol van de eerste orde speelt. Het RIVM bevestigt een ernstige vervuiling door de hoge stikstofdioxideconcentraties door de vliegtuigen. Ultrafijnstof is een gevolg van het gegeven dat straalmotoren bij lage snelheid een onvolledige verbranding hebben. Precies de situatie die zich voordoet tijdens het dalen/stijgen van het vliegtuig. Het is te hopen dat de metingen die nu in Heiloo plaatsvinden vruchten afwerpen.

Els Meurs.

Schrijfcafe De Trog

HEILOO - Onder auspiciën van Stichting De Buitenkans is er een schrijfcafé in De Trog. De woorden 'schrijven' en 'café' bevatten in feite perfect de essentie van het gebeuren. Schrijven op een gezellige ontmoetingsplaats in een ontspannen sfeer waar je helemaal jezelf kunt zijn.

In De Trog is er gelegenheid om naar eigen believen te schrijven op een manier die perfect bij jouw stijl en opvattingen past. Je creëert een eigen wereld: zomaar wat krabbels en gedachten aan het papier toevertrouwen die wellicht uitgroeien tot een verhaal. 'Veder-licht' luidt dan ook het parool van het schrijfcafé.

Schrijven biedt gelegenheid om jezelf te ontplooien en je verbeelding verder te ontwikkelen. Schrijven kan zelfs uitmonden in een ontdekkingstocht. De tijd doet er niet toe. Vroeger, gisteren, vandaag, morgen of 'ooit'. Aanwijzingen van de begeleiders (Anneke Overtoom en Piet Bartels) zijn niet dwingend aan de orde. In voorkomende gevallen zijn suggesties slechts bedoeld om je op weg te helpen.

Diverse bronnen van inspiratie kunnen worden benut: muziek, natuur, beelden, beweging, foto's, figuren, berichten en eigen ervaringen… Bezoekers met aspiraties om aan een (auto-) biografie te werken kunnen wij structuur bieden en desgewenst begeleiden.

Uitbreiding openingstijden
Aangezien de animo voor het Schrijfcafé duidelijk toeneemt, besloten wij het aanbod van de openingstijden te verruimen. De dinsdagochtend wordt eens in de maand aan de agenda toegevoegd. De deur van het Schrijfcafé in De Trog staat dus op meerdere dagen voor je open. Je bent van harte welkom indien je de eigen ideeën, gevoelens of indrukken eens op papier wil zetten. Naast de cliënten van GGZ –NHN nodigen wij geïnteresseerden uit Heiloo en omgeving hierbij uit om onze gast te zijn!

De openingstijden: woensdag 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december van 13.30 - 15.30 uur. Dinsdag 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december van 10:30-12:30 uur.

Zanger Martin Buitenhuis opent Ypestock-tentoonstelling

Victor Posch (links) en Martin Buitenhuis. Foto: Evert Visser

HEILOO - Een verrassing; zo mag vrijdagmiddag met recht het onverwachte optreden van zanger Martin Buitenhuis worden genoemd.
De zanger van de bekende band Van Dik Hout trad op in de Oudheidskamer in Heiloo, samen met Heilooënaar en saxofonist Victor Posch. Dat gebeurde tijdens de officiële opening van de expositie over tien jaar Ypestock. Een toepasselijk optreden, omdat grote artiesten en bands tot zestien jaar geleden tien jaar lang van zich lieten horen in Heiloo. Ook Martin en zijn band traden met plezier op tijdens Ypestock.

"Ik weet nog goed dat ik voor een optreden in 1995 naar Heiloo ging. Op een zondagmiddag. Ik dacht: dat kan nooit leuk zijn, 's middags in een klein dorp. Maar het was geweldig: het terrein stond bomvol mensen en het dak ging eraf. De temperatuur steeg van 20 naar 38 graden." Martin noemt de sfeer van het Ypestock-festival 'ontspannen' en 'echt Noord-Hollands'. "Iedereen had veel zin in een feestje en wij ook. Niet voor niets kwamen we terug in Heiloo, we traden hier om de twee jaar op." Ook Marcel Keet, destijds lid van het laatste Ypestock-bestuur, is enthousiast en heeft mooie herinneringen aan het festival. "Ik ben niet de enige; het publiek kwam uit alle lagen van de bevolking en uit alle hoeken en gaten. Tegelijkertijd was de saamhorigheid groot. Het waren mooie feesten. Daarom is deze tentoonstelling zo leuk. Je ziet hier veel foto's, filmpjes, posters en T-shirts uit die tijd." Verder deed Oud Heiloo-voorzitter Jaap de Graaf het woord tijdens het openingsritueel. "Naast de nog bestaande tentoonstelling over jongerencentrum BukBuk, wilde onze vereniging ook een ander recent onderwerp naar voren schuiven. Ook nu is dat weer gelukt met een terugblik op Ypestock. Geweldig!"

De tentoonstelling is elke zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur en op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur te bezoeken. De Oudheidskamer is gevestigd aan de Bergeonstraat 30 in Heiloo.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Heiloo Energie richt de coöperatie Cohesie op

HEILOO - Heiloo Energie nam het initiatief tot het oprichten van de coöperatie Cohesie. Deze coöperatie is opgericht voor de installatie en het beheer van zonnepanelen op daken van drie gymzalen in Heiloo en de sporthal Het Vennewater. De gemeente Heiloo heeft deze daken aan Heiloo Energie beschikbaar gesteld. Inwoners van Heiloo, die op hun dak geen ruimte hebben voor zonnepanelen, kunnen door hun deelname hieraan investeren in deze panelen. Zo delen ze mee in de opbrengst hiervan.

Op donderdag 8 september vanaf 19.30 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst in Het Trefpunt (Abraham duBois-Hof). Bezoekers krijgen tijdens deze avond informatie over deze projecten en de voordelen van de zogenaamde postcoderegeling. Ook krijgen ze informatie over de kosten, de opbrengst van de investeringen en over het bestuur van de coöperatie. Meer informatie over Cohesie is te vinden op de website van Heiloo Energie.

Van Vuuren gaat verbouwen

Stap eens binnen.

HEILOO - Van Vuuren in Heiloo gaat verbouwen. Daarom vindt u de winkel tijdelijk op het Loo-plein, in het voormalige pand van Trendsetter. Hier biedt Van Vuuren u een ruime collectie outletartikelen met kortingen tot wel 70%. Van Vuuren: "Kom langs, want wij hebben ruimte nodig voor de nieuwe najaarscollectie! Half september bent u weer van harte welkom in onze nieuwe winkel aan de Van der Veldenstraat 5, in een prachtige winkel met een nieuwe najaarscollectie. Al onze bekende merken - zoals Betty Barclay, DFVV, Frank Walder, Gardeur, Gerry Weber, Gil Bret, Rabe, Roberto Sarto, Taifun, Toni, Via Appia en Zerres - zijn dan weer ruim vertegenwoordigd." De winkel nodigt ook uit voor woensdag 21 september: Frank Walder-dag. Een mannequin toont u de nieuwe collectie van Frank Walder. Bij een aankoop uit de collectie van Frank Walder ontvangt u een mooie attentie. Kijk voor meer informatie op www.vanvuurenmode.nl.

4 september: outletmarkt rond Witte Kerk

Gezellig struinen tussen de koopjes van winkels uit Heiloo.

HEILOO - Zoekt u gezelligheid en wilt u kennismaken met koopjes van winkels uit Heiloo? Op Zondag 4 september is de 2de outletmarkt van Ik winkel in Heiloo. Rondom de Witte Kerk staan tussen 11.00 en 17.00 uur meer dan veertig kramen vol met mode, woninginrichting, boeken, doe-het-zelf-artikelen, sport, potterie, planten, bloemen, cadeau-artikelen, voeding, verzorgingsproducten, lekkernijen, schoenen, auto's en nog veel meer aantrekkelijke koopjes uit de winkels in Heiloo! Het wordt weer gezellig met een hapje, een drankje en gezellige muziek. Het Heilooër 60's trio Porc&Pyn speelt vanaf 12.00 uur gezellige gouwe ouwe hits op het Looplein. De terrassen van Brasserie Veldt, Herberg Jan, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina zijn open.

Deelnemers aan de 2de outletmarkt van Ik winkel in Heiloo zijn De Schrijverij, De Ontdekking, Rozing wonen en dromen, Sterkliniek Any Animal, De Binnentuin, Johan Jansen, Coen Doen, Aalsmeerse Plantenhal, Sunny Dreams, Meerfleur, Karwei, Van der Steen autobedrijf, Schipper style & fashion, Mooi parfumerie, Tally Ho, sporthuis Helling, Kado & Zo, Blue World, Ellen Brantjes fashion, Alleman mode, Albert Heijn 't Loo, kwekerij De Buitenkans, Wereldwinkel Heiloo, Steps, Via Villagio, Beko, DiDi, MVD Styles, Bar en Boots, Jester Fashion, bakkerij Kees Zoon, Peek juwelier, Brasserie Veldt , Herberg Jan, Melange 7 en ijssalon Di Fiorentina.

Duits meisje geniet tijdens vakanties in Ypestein Vakanties voor kansarme of kwetsbare kinderen

Van links naar rechts: Sarina, Jaime, Ryan, Zarah en Robbert.

HEILOO - "De 'smile' op het gezicht van dit meisje als ze de bus uitstapt is prachtig. Als je dat ziet, dan weet je waarvoor je het doet", vertelt Jaime Liedenbaum uit Heiloo. Ze praat over de tienjarige Sarina uit Berlijn die jaarlijks bij haar en haar man en kinderen komt logeren. "Maar liefst tweeënhalve week in een andere omgeving, op een plek waar ze veel aandacht krijgt. Dat is wat ieder kind verdient."

Jaime en haar man Robbert ontdekten vijf jaar geleden het bestaan van Europa Kinderhulp, een organisatie die kinderen uit Europese landen helpt bij het vinden van een logeeradres bij gezinnen tijdens de zomervakantie. Het betreft kinderen die kansarm of kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld vanwege financiële of sociale problemen of het ontbreken van speelruimte in hun eigen woonomgeving. "Wij hoefden niet lang na te denken om mee te doen; we bieden een kind graag een mooie tijd. We hebben tenslotte de tijd, de ruimte en de mogelijkheden", vertelt Jaime enthousiast. Jaime, Robert en hun kinderen Zarah (8) en Ryan (6) beleefden de afgelopen vijf jaar veel plezier met hun logé. "Samen spelen in de speeltuintjes in onze buurt Ypestein of in een grotere speeltuin, lekker naar op het strand of op een camping: wij vermaken ons opperbest." Toch verloopt het contact met het Duitse meisje niet altijd even soepel. "Dat was vooral in het eerste jaar het geval", vertelt Jaime. "We kenden elkaar toen natuurlijk nog niet. Daarom richtten wij ons vooral op de vraag: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat Sarina zich thuis voelt in ons gezin? Dat is best lastig, omdat wij zagen dat Sarina soms wat afstandelijk was. Ook had ze een beetje heimwee naar huis. Via de organisatie kregen we instructies om hiermee om te gaan."

Eigen ritme
Jaime noemt het 'best intensief' om de kinderen tijdens de vakantie constant bezig te houden. "Dat was vooral in het begin het geval. We waren vaak op pad, daarom was ik vaak 's avonds moe. Gaandeweg leerden wij om het ritme van het eigen gezin aan te houden en gewoon dezelfde dingen te doen. Dat gaat prima. Het voelt nu helemaal vertrouwd. De drie kinderen gedragen zich als broers en zussen. Ze hebben soms mot met elkaar of zijn jaloers. Dat hoort erbij." Verder noemt Jaime het schakelen van het Duits naar de Nederlandse taal even wennen. "Maar ook dat gaat ieder jaar steeds makkelijker en Sarina begrijpt inmiddels al veel Nederlandse woorden. Onze eigen kinderen kennen inmiddels al heel wat Duitse woorden."

Cultuurverschillen zijn er ook. Jaime: "Sarina is een stadsmens. Ze woont hoog in een flatgebouw in Berlijn. Daarom vond ze het aanvankelijk gek om met blote voeten in onze tuin te lopen. Al die blaadjes in de tuin, dat vond ze maar niks. Het was leuk om te zien dat ze na een paar dagen wel op blote voeten door de tuin huppelde. Een vakantie in Heiloo verbreedt duidelijk haar horizon."

Aandacht
Het Duitse vakantiegangertje geniet van de aandacht die ze krijgt tijdens haar verblijf in Heiloo, benadrukt Jaime. "Hier heeft ze een vakantiegevoel en speelt ze veel met onze kinderen. Verder merk ik dat ze voorlezen heel leuk vindt. Als ik een verhaal in het Duits vertaal, dan geniet ze hier echt van. Ook helpt ze graag met koken door bijvoorbeeld in de pannen te roeren. Mooi om te zien en een groot verschil met haar thuissituatie. Thuis heeft Sarina op sociaal gebied een achterstand. Omdat ze uit een eenoudergezin komt en haar moeder veel werkt, mist Sarina persoonlijke aandacht. Wij zijn blij dit haar te kunnen geven."

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Nieuw instituut in Heiloo

HEILOO - Per 1 september is Heiloo een instituut rijker: Chiron, instituut voor lichaam en geest.
Initiatiefnemers Simone (Awhina) en Yme Bosgra namen de stap om al hun activiteiten te centreren op één plek: De Hoefsmid 3 in Heiloo. Het voormalige administratie- en accountantkantoor van de firma Blomberg (dank aan Ger en Joke), op de hoek van bedrijventerrein de Oude Werf, leende zich daar uitstekend voor.

De verplaatsing gaf aanleiding tot de praktijk van Yme voor psychosomatische fysiotherapie en stressreductie. Na de nodige verbouwing en aanpassingen is er nu een heel fijne plek gerealiseerd, geschikt voor vele doeleinden. Het is een ruimte voor mindfulness-trainingen, klankconcerten, aromatherapie, workshops en lezingen. Vanuit de visie 'lichaam en geest zijn één en onlosmakelijk met elkaar verbonden' troffen Simone en Yme meerdere mensen die graag mee willen stappen. Zo is de praktijk van Joyce Vermeeren voor acupunctuur en natuurgeneeskunde in het instituut gevestigd, zijn er diverse yoga-, qigong en meditatie-docenten (Hans, Roos, Astrid, Caroline, Iris en Marion) die lessen komen geven in de grote zaal en tal van andere therapeuten die er voor dagdelen komen werken.

Het is fijn te zien hoe het instituut vanaf punt nul groeit en hoe het zich als vanzelfsprekend vult met betrokken en professionele mensen, die allen bereidt zijn om vanuit een warm hart en mededogen mensen met vragen op hun levenspad bij te staan, zowel op gebied van lichaam als geest. Voor meer informatie en gratis introductie-activiteiten, zie www.chironinstituut.nl.

Timmerdorp Heiloo

Jaimy Hendrikse legt zijn hamer neer.

HEILOO - Veel kinderen genoten vorige week in het Timmerdorp in Heiloo van creatief en gezellig bezig zijn. Het hout ging vrijdagavond, zoals dat gebruikelijk is in Heiloo, in vlammen op. Daarbij name Jaimy Hendrikse (12) afscheid van het Timmerdorp. Hij heeft trouw jarenlang met veel passie en plezier meegedaan aan Timmerdorp Heiloo.

Spijker op z'n kop in Heiloo. Foto: Evert Visser

Zaterdag: paarden van Hellen en Rob nader bekeken

HEILOO/ EGMOND - De Stichting Paardenparade nodigt u uit om twee paarden van de Paardenparade nader te bekijken. Het eerste paard staat in Egmond, het tweede in Heiloo.

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen en Hans Romeyn van Heiloo bekijken en bespreken de paarden op locatie. Om 12.30 uur zijn ze bij het paard van Hellen van Meene aan de Egmonderstraatweg in Egmond. Ze bekijken en bespreken daar met Hellen en met bezoekers de betekenis van de plaats waar het paard staat, het ontwerp, de waarde van kunst, etcetera.

Rob Scholte
Om 13.30 uur rijden ze naar het tweede paard dat staat op het terrein van St. Willibrordus aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Dit is het paard van Rob Scholte. Naast de twee burgemeesters is hierbij mevrouw M. van Putten aanwezig (Raad van bestuur GGZ-NHN). De uitleg start hier om 14.00 uur.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendag kunt u na afloop in het rijksmonument diverse exposities bezichtigen, een bezoek brengen aan het festival Willibrordus Draait Door of aan de op 9 september geopende Verhalenkamer Willibrordus.

Mindfulness, iets voor u?

HEILOO - Terug van vakantie, in het gevoel willen blijven? Na een week alweer kwijt? Mindfulness beoefenen is een krachtig hulpmiddel dat helpt anders om te gaan met lastige momenten, inzicht te krijgen in uw gedachtepatronen en bij het uitzetten van uw automatische piloot. Leven in plaats van geleefd worden!

Het is een sterk effectieve, wetenschappelijk bewezen training op het gebied van stressreductie en omgaan met spanningen. Gebaseerd op het werk van Kabat-Zinn maakt u in acht bijeenkomsten van tweeëneenhalf uur kennis met de pijlers van mindfulness en leert u deze toepassen in uw dagelijks leven. Mindfulness is voor iedereen toegankelijk, oud of jong, met of zonder klachten of specifieke vragen. De sessies zijn in kleine groepen met deelnemers uit diverse richtingen. De docent is Yme Bosgra, mindfulnesstrainer, psychosomatisch fysiotherapeut, haptonoom en acupuncturist. Hij is opgeleid in mindfulness based stressreductie (MBSR ), cognitieve gedragstherapie (MBCT) en mindful bewegen.

Data: di 20, 27 sept, 4,11, 18 (vakantie), 25 oktober, en 1, 8 en 15 november. Locatie: Chiron, instituut voor lichaam en geest in Heiloo. Tijden: 19.30-22.00 uur. Investering: € 245,-. Gratis introductie-avond op dinsdag 6 en 13 september. Voor inschrijven of meer informatie, bel 06 20488126 of mail naar ymebosgra@hotmail.com.

Funkey bij Hockeyvereniging de Terriërs

Aangeleverd logo

Laat uw kind kennismaken met sport! Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs (het Zevenhuizen nr. 52 in Heiloo). Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. Fun is de Key! De kids (en ouders natuurlijk) zijn welkom op zondag 11 september 2016 van 10:00 tot 11:00 uur. Wij starten, zondag 11 september met een inlooptraining, om funkey te proberen en als kennismaking met hockey op de velden van HV de Terriërs. De reguliere Funkey-ronde duurt tien weken (incl. de inlooptraining), en is elke zondag van 10:00 tot 11:00 uur. De kosten van een Funkey-ronde bedragen €50 per kind, te voldoen via een eenmalige incasso. Voor meer informatie mail naar funkey@hvdeterriers.nl of kijk op: www.hvdeterriers.nl.

BC Limmen: bridgen: iets voor u?

LIMMEN - Is bridgen iets voor u? In Limmen zit sinds 1979 een gezellige en enthousiaste club bridgers waar u ongeacht het niveau het spel kan spelen. De clubavond is op woensdag en het kaarten gebeurt in een prachtige locatie op de zolder van monumentale boerderij 'Vredeburg' aan de Dusseldorperweg.

Uiteraard gaat het bij een speelavond om gezelligheid en ontspanning. Er wordt gespeeld volgens de regels, er zijn zelfs leden die als arbiter kunnen optreden. Die regels lijken in het begin wat ingewikkeld maar dat went snel. Naast het doel van ontspanning zijn er aardig wat leden die proberen zichzelf te verbeteren. Na afloop van een speelavond worden de spelverdelingen en alle uitslagen gepubliceerd op de site van de Bridgebond. De 'fanatiekelingen' kunnen daarmee nog eens nakijken op welk spel er wel en (bovenal) niet gescoord werd. Ook dat kan leiden tot meer inzicht en spelverbetering,

In het nieuwe seizoen, startend in september, biedt Bridgeclub Limmen de mogelijkheid om als beginnende clubspelers gedurende één periode (6 of 7 speelavonden) op proef en gratis mee te spelen. Bij voldoende aanmeldingen zal dit plaatsvinden in een aparte groep waarbij u op elk moment hulp kunt inroepen. Na deze periode kunt u beslissen of u gegrepen bent door het spel en lid wilt worden. Bent u een beginnende bridger of speelt u het spel al jaren thuis met vrienden en bekenden, maar heeft u nooit de stap gezet naar een bridgeclub? U bent bij Bridgeclub Limmen harte welkom! Dit geldt uiteraard ook voor ervaren clubspelers, die nieuw zijn komen wonen in de regio of die er wel een speelavond bij willen. Voor meer informatie kunt u bellen met Andries Jelsma op nummer 072-5020102.

HZV Het Vennewater

Het team.

De jaarlijkse Kick-Off was ondanks het warme weer toch weer een geslaagd gebeuren, mede door de vele veranderingen die het hedendaagse zaalvoetbal ondergaat alsmede de nieuwe inrichting van de sporthal zelf.

De vele aanwezigen verkregen een kort maar duidelijk verhaal te horen over onder andere het digitaal invoeren van de wedstrijden en de app die hiervoor bestemd is. Ook het verwelkomen van nieuwe sponsoren werd niet vergeten en kon op een luid applaus rekenen. Uiteraard worden er weer diverse oefenwedstrijden gespeeld en zal met name het nieuw geschreven jeugdplan zijn vruchten gaan afwerpen, dat is de insteek voor het aankomend seizoen. HZV zal met maar liefst veertig teams dit seizoen beginnen te spelen.

De sporthal nieuwe stijl wordt zaterdag 17 september officieel geopend, maar nu al konden de aanwezigen een glimp opvangen. Na een gezellig samenzijn konden de teams nog een rek met bidons ophalen, voorzien van het HZV-logo. Dit werd dan ook zeer gewaardeerd.

Klaverjassen in De Strandwal

HEILOO - De wekelijkse klaverjasavonden in het cultureel centrum De Strandwal gaan maandag 5 september weer van start. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wilt u eens een avondje meemaken, kom dan gerust op 5 september even langs. Er wordt in competitieverband gespeeld. De zaal is om 19.00 uur open en de start is om 19.30 uur. Wilt u meer weten? Bel dan mevrouw G. Verhage via 072-5123271 of mevrouw R. Geerlings op 072-5339345.

Bibliotheek Uit&Zo

Uit&Zo Heiloo 2016

Zaterdag 3 september, 11.00 – 16.00 uur

Het Heilooër verenigingsleven presenteert zich! Laat u informeren bij de vele kramen en bezoek de optredens. Voor jong en oud is van alles te beleven. Meer informatie vindt u in deze Uitkijkpost.

Grote verkoop afgeschreven materialen

Zaterdag 3 september tijdens Uit&Zo

De Mensenbieb: Leen geen boek maar een levend verhaal

Zaterdag 3 september, doorlopend van 11.00 tot 15.00 uur

Tijdens Uit&Zo Heiloo vindt in de bibliotheek een bijzondere activiteit plaats. U kunt namelijk een levend verhaal 'lenen'. Deze worden verteld door vluchtelingen die in Heiloo zijn komen wonen.

(In samenwerking met Stichting Vluchtelingenwerk Heiloo.)

Cursus Digisterker

Leren omgaan met de digitale overheid (4 dagdelen)

Start: 1 september, 14.00 tot 16.00 uur. Opgave vooraf.

Computer voor beginners

Onder begeleiding maakt u kennis met de computer en zet u uw eerste stappen op het internet (5 dagdelen)

Start: 2 september, 14.00 tot 15.30 uur. Opgave vooraf.

Tabletcafé

6 september, 16.00 tot 17.30 uur

Het tabletcafé is dé plaats waar tableteigenaren en mensen, die overwegen een tablet aan te schaffen, hun ervaringen kunnen uitwisselen.

Voorleesfeestje

7 september, 14.30 uur

Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom!

Doe mee met taal!

6 – 10 september

Kom langs tijdens de Week van de Alfabetisering, er zijn veel activiteiten:

Leesgroepen voor volwassenen, oefenen met digitale taal- en rekenprogramma's, 'Speel mee met Wordfeud' en taalspelletjes.

En: een extra Woezel en Pip voorleesuurtje voor peuters op vrijdag 9 september van 10.30 tot 11.30 uur Voor het volledige programma zie www.bibliotheekheiloo.nl

Sing-in voor jonge kinderen

13 september, 10.30 uur

Een gevarieerd en vrolijk uurtje muziekplezier voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Opgave vooraf.

Cursus LEESkilometers maken: leesclub voor kinderen!

Start: 27 september

Ervaren remedial teacher Corine Hemmer laat kinderen het leuke van lezen ontdekken. In de bibliotheek start de leesclub voor kinderen van groep 4, die wel wat extra leesoefening kunnen gebruiken.

Voorafgaand aan de start van de leesclub zijn alle ouders van harte welkom in de bibliotheek bij de Workshop over lezen op maandag 19 september om 20.00 uur.

Opgave vooraf.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten: www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

IJsjes en limonade voor ouderen tijdens warm weer

Mevrouw Moelens-Eden (links) en mevrouw Linssen, warm op de foto. Foto: Evert Visser

HEILOO - "Ik houd mij rustig en drink veel. Verder kom ik niet in de zon. Dat is ons aangeraden door de RIVM en daar houd ik mij aan", vertelt meneer de Witte in de hal van wooncomplex De Loet in Heiloo. Voor hem is het op deze manier goed uit te houden tijdens de extreme hitte van vorige week. Ook de dames Moelens-Eden en Linssen klagen niet over het warme weer. Sterker nog: ze zitten op het terras van het wooncomplex en genieten van de zonnestralen.

Warm raam
"Natuurlijk zitten we niet te lang buiten als het echt heet is. Dan houden we het maar tien minuten uit en zoeken we daarna de koelte weer op. Na een tijdje komen we dan terug om buiten te zitten. Maar kort", vertelt mevrouw Linssen. Haar 'buurvrouw' aan tafel knikt bevestigend en vertelt dat de bewoners deze week ijslollies en limonade kregen voor wat extra vocht, iets dat strookt met het hitteprotocol van het huis. "En 's middags zetten de verzorgers een parasol voor ons uit. Met ons gaat het dus prima."
Daarentegen heeft het echtpaar Diamant wel last van de hitte, namelijk in hun appartement in de naastgelegen woontoren. "Wij wonen op de bovenste verdieping en dat is voor het tegengaan van warmte in huis niet gunstig. De mensen die lager wonen hebben profijt van het balkon van de bovenburen dat een stukje uitsteekt. Dat houdt de zon wat tegen. Wij hebben dat niet. Daarom is het in huis te warm. Voel maar eens aan het glas van het raam, dat wordt al snel gloeiend heet." Het echtpaar wil graag zonwering en deed hiervoor deze week een aanvraag bij de woningstichting. "Nu maar hopen dat we snel geholpen zijn."

Airconditioning
In Woonzorgcomplex Overkerck zit een groepje bewoners bij elkaar in de koele hal van het gebouw. Ze zijn vooral tevreden met de airconditioning in hun woningen. Mevrouw Olthuis is blij dat ze binnen zit. "Ik kwam deze week niet verder dan hier en ben niet de enige: de meeste mensen zitten binnen." Dat geldt daarentegen niet voor mevrouw Hageman. "Vroeger was ik eigenaar van een fietsenstalling bij het strand van Wijk aan Zee en was ik vaak buiten, misschien kan er daarom goed tegen. Ik zit vaak lekker buiten onder de parasol. En wat positief is: we kregen deze week van het huis een bekertje drinken en ijs, een lekkere verfrissing."

Tekst EJV Mediaproducties/Evert Visser

Gratis activiteiten in Chiron-instituut Heiloo

HEILOO - Ter gelegenheid van de opening van Chiron, instituut voor Lichaam & Geest, worden er de komende week gratis activiteiten aangeboden. De locatie is De Hoefsmid 3 in Heiloo.

Zondag 4 september, 14.00 uur: Chinese gymnastiek en zelfmassage door Joyce Vermeeren.
Maandag 5 september en 12 september, 19.00 uur: yoga, 20.30 uur: meditatie, beide door Hans Stoop.
Dinsdag 6 september, 9.30 uur: meditatie door Marion Mol, 19.30 uur: introductieles Mindfulness door Yme Bosgra.
Woensdag 7 september, 19.30: informatieavond toepassing Essentiele oliën door Simone Bosgra.
Donderdag 8 september, 10.00 uur: meditatie met Essentiele oliën door Simone Bosgra.
Vrijdag 9 september, 8.15 uur: Zhineng Qigong door Iris de Bood, 19.30 uur: workshop Kruidengeneeskunde door Joyce Vermeeren.
Zaterdag 10 september: Open Huis van 13.00 tot 17.00 uur.
Dinsdag 13 september, 19.30 uur: introductieles Mindfulness door Yme Bosgra.
Woensdag 14 september, 19.30 uur: Yoga door Roos Veldt.
Zie voor meer informatie www.chironinstituut.nl. Reserveren is gewenst en kan via de website of via 06-27145269.

GGZ-medewerker mishandeld

HEILOO - In een GGZ-instelling in Heiloo is opnieuw een medewerker mishandeld en bedreigd. Dat meldt de politie.

Vorige week woensdag kreeg de politie het verzoek om met spoed richting de instelling te gaan. Op de afdeling zou een cliënt de boel kort en klein hebben geslagen. Tijdens de melding ging de cliënt volledig door het lint, aldus de politie. Ter plaatse deden medewerkers aangifte van bedreiging en mishandeling. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het is niet de eerste keer dat het misgaat op het terrein van de instelling. Eind juni werd er ook al een medewerker zwaar mishandeld. Een basisschool in de buurt schrapte onlangs de buitengymlessen op het nabijgelegen GGZ-terrein. Dit gebeurde op verzoek van een aantal ouders dat zich zorgen maakt over de veiligheid van hun kinderen, na incidenten met cliënten van de psychiatrische inrichting. Later werden de lessen weer hervat (Bron: NH).

Fietspuzzeltocht Burendag

HEILOO - Wat maakt wonen in Heiloo nog leuker? Ontdek het op 24 september tijdens de fietspuzzeltocht op Burendag. Alle inwoners van Heiloo zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het start- en eindpunt is ontmoetingscentrum het Trefpunt, aan het Abraham du Bois-hof 2. Hier ontvangen deelnemers bij de start een duidelijke routebeschrijving met een plattegrond. Bij ieder rustpunt staat een organisatie klaar met een hapje of een drankje en met informatie over wat de desbetreffende organisatie voor de inwoners van Heiloo wil betekenen. Bij de finish is nog meer informatie en gezelligheid te vinden. Deze bijzondere fietspuzzeltocht is een initiatief van het Platform Vrijwilligersorganisaties Zorg & Welzijn. Meer informatie is te vinden op www.vipheiloo.nl. Ook aan mensen die zelf niet (goed) kunnen fietsen wordt gedacht. Zij kunnen zich uiterlijk 9 september melden via telefoonnummer 072-5320281.

65-jarig huwelijk familie Schelhaas

Felicitaties voor het echtpaar Schelhaas. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op 29 augustus waren Bert (87 jaar) en Rie (85 jaar) Schelhaas 65 jaar getrouwd. In het weekend ervoor vierden zij dit uitgebreid met de gehele familie op Texel. Het werd een zonovergoten weekend in Grand Hotel Opduin in De Koog waarin ze samen met hun zes kinderen (één dochter van het echtpaar is helaas in 2008 overleden), zeventien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen genoten van elkaar en de omgeving. Het jongste achterkleinkind, net veertien dagen oud, was er dit keer nog niet bij.

Het echtpaar heeft elkaar in 1948 in Hoogezand op de fiets leren kennen. Na hun huwelijk in 1951 zijn zij in 1971 via Hoogezand, Oss en Koog aan de Zaan in Heiloo neergestreken. In ons dorp woonden zij op verschillende plekken en nu wonen zij alweer een aantal jaren aan de Kennemerstraatweg. Burgemeester Hans Romeyn kwam het echtpaar namens de gemeente een prachtig boeket bloemen aanbieden.

Tekst: Yvonne van Stiphout.

Brede programmering tijdens Willibrordus Draait Door

Skotwal laat zich horen.

HEILOO - Festival Willibrordus Draait Door is een driedaags festival op landgoed Willibrordus in Heiloo. Op 9, 10 en 11 september beleef je hier muziek, theater, films, workshops, rollende keukens, verhalen, beeldende kunst en een bijzonder doordraaiend programma.

Er staan ruim vijftig artiesten geprogrammeerd op het driedaagse festival. Het openbare en gratis toegankelijke terrein bevat meerdere podia waaronder de prijswinnende Cultuurkoepel en een sfeervolle binnentuin. Vrijdag treden onder andere op Maria de Fátima (fado), Skotwal (Westfriese country) en Frans van Deursen (Tom Waits tribute). Zaterdag spelen onder meer Mike Boddé (met Kim Hoorweg), Victor Posch (cd-premiere 'Klein') en Remy van Kesteren (harp). Op zondag zijn er concerten van Eric Vaarzon Morel (flamenco), Reijseger, Fraanje, Sylla (Afrikaanse blues) en meer. Erik-Jan Eradus speelt alle drie de festivaldagen op het door hem gerestaureerde orgel in de Cultuurkoepel. Het volledige festivalprogramma vind je op www.willibrordusdraaitdoor.nl.

Gezien de geschiedenis van de locatie beoogt het festival een knipoog te geven naar de psychiatrie. Landgoed Willibrordus (voorheen GGZ-NHN) is een terrein waar 250 mensen kort of langdurend in behandeling zijn in verband met psychiatrische klachten. Met als ondertitel 'Voeding voor de geest' draagt het festival actief bij aan de-stigmatisering.

Openingstijden festival: vrijdag 9 september 17:00 – 23:00 uur, zaterdag 10 september 13:00 – 23:00 uur, zondag 11 september 12:00 – 20:00 uur. Het festival valt samen met Open Monumentendag. Locaties als de kapel, museum Baduhenna en het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum zijn zaterdag en zondag open voor bezichtiging.

De Verhalenkamer
Het festival start met de opening van De Verhalenkamer. Dit is een locatie waar ervaringsdeskundigen herstelverhalen delen, mensen bijzondere ervaringen vertellen en waar exposities plaatsvinden. De opening wordt spectaculair met de muzikale installatie Sound Wheelies, uitgevoerd door cliënten van de GGZ. Eerste exposant in De Verhalenkamer is fotograaf/filmer Alef Starreveld met foto's en een film over de impact van een psychiatrische ziekte op zijn familie. De films die getoond worden tijdens het festival hebben als thema geestelijke gezondheid. Met name de film 'That wich is possible' van Issa Ibrahim is bijzonder. Hij schreef de bestseller 'The hospital always wins'. Momenteel is alles in het werk gesteld om Issa Ibrahim naar Nederland te halen zodat hij zijn herstelverhaal kan vertellen in de Verhalenkamer. Hij is ook een van de artiesten van het New Yorks Living Museum. De Nederlandse versie van The Living Museum, dat is opgezet door Rokus Loopik, is te zien op het festivalterrein.

Veel concerten tijdens Willibrordus Draait zijn gratis en enkele concerten kosten maximaal € 12,50 (betaald in festivalvaluta Willi's). In de twee tenten opgesteld op het centrale veld van het landgoed spelen onder andere lokale helden als Skotwal (West-Friese country), Sam&Falko (Hip Hop), Bert van Baar (troubadour), De Twijfelbrigade (Nederlandstalige onzekerheid) en Alkmaars Straatorkest (maatschappelijk betrokken vrolijkheid). Al deze concerten zijn gratis te beluisteren. Verspreid over het festivalweekend zijn er optredens van theatergroep FLINT (voorheen Gebroeders Flint), De Kippen (Locatietheater) en gezelschap Vive les Gueux.

Doordraaiend
Willibrordus Draait Door is een divers festival met rollende keukens, exposities van beeldend kunstenaars verspreid over het hele festivalterrein en vele activiteiten en workshops. Doe mee met een workshop Tai Chi, kinderen maken zelf toverlantaarnplaatjes in het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum en leer een gezonde lunch samenstellen. Zondagmiddag is er een Willibrorduspicknick met muzikale begeleiding van SYA (meerstemmige luistermuziek) in de Oase van Rust (eigen picknickmand meenemen). Niet alleen voeding voor de geest dus!

Om het feest compleet te maken is er tijdens het hele festival een doordraaiend programma. Hieronder valt de Paardenparade, een regionale culturele route. Er staat een Rituelenboom op het terrein en je kunt een kunstroute lopen. Bijzonder is de Medicijnfabriek. Met hen maak je in de omgebouwde ambulance je eigen drug met behulp van planten die op het festivalterrein groeien en bloeien. Op het landgoed bevinden zich het Noord-Hollands Toverlantaarnmuseum en archeologisch museum Baduhenna. Deze zijn gedurende het festival geopend en hebben verschillende activiteiten. Een voorbeeld is in Baduhenna zaterdagmiddag een lezing over het Oer-IJ, gegeven door Lia Vriend.

KWF-collecteweek tegen kanker

HEILOO - Op maandag 5 september start een collecteweek van KWF Kankerbestrijding. In deze week zetten ruim honderdduizend vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Elke euro die de collectanten ophalen draagt bij aan de missie minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Kanker raakt ons allemaal. Een op de drie mensen krijgt ooit kanker en jaarlijks overlijden ongeveer 43.000 mensen aan de ziekte. Dankzij onderzoek is de vijfjaarsoverlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 62% in 2013. KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland. Per jaar zijn er circa vierhonderd lopende onderzoeksprojecten, waarmee circa achthonderd wetenschappers fulltime bezig zijn. Een onderzoek duurt gemiddeld vier jaar en kost gemiddeld vijfhonderdduizend euro. Een woordvoerder van de organisatie: "Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek."

De collectant van KWF komt in de week van maandag 5 t/m 10 september aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Collectant gemist en wilt u toch doneren, dan kan dat online via kwf.nl/doneren, of doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart die de collectant achterlaat als u niet thuis bent. Een derde mogelijkheid: sms 'gift' naar 4333 en investeer eenmalig 2 euro.

40.000ste bezoeker(tje) voor Het Baafje

De familie Oostrom (links) en Jan Oostindie van Het Baafje. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Zwembad Het Baafje hette vrijdagmiddag de 40.000ste bezoeker welkom. De gelukkige was de driejarige Olivier van Oostrom. Hij ontving uit handen van Jan Oostindie een persoonlijke jaarkaart van het zwembad voor 2017 en een 12-strippenkaart van IJssalon Di Fiorentina. Nog een beetje beduusd van wat hem allemaal overkwam ging hij voor de Uitkijkpost op de foto, samen met zijn vader, zusje Phileine (vijf jaar) en Jan Oostindie. Daarna kon de kleine waterrat, die maar al te graag (net als zijn grote zus) op zwemles wil, heerlijk genieten van het koele water in het zwembad.

Tekst: Yvonne van Stiphout.

Rugstreeppad vestigt zich in Boekelermeer

HEILOO - In twee poeltjes in ecozone west van de Boekelermeer in Heiloo hebben rugstreeppadden eier-snoeren afgezet. Inmiddels kropen honderden paddevisjes uit het ei.
De eerste rugstreeppadjes zijn al het land op gekropen. Het is geweldig dat de rugstreeppadden de nieuwe ecozone koloniseren. Ze voelen zich er blijkbaar goed thuis. De rugstreeppad is herkenbaar aan zijn gele rugstreep, waaraan hij zijn naam te danken heeft. Het is een middelgrote pad met een droge wrattige huid, geelgroene ogen met een horizontale pupil en goed zichtbare trommelvliezen. De rugstreeppad kan tot tien centimeter groot worden.

Bron: Gemeente Heiloo

17 / 32

18 / 32

19 / 32

20 / 32

Open Monumentenweekend - 10 en 11 september

HEILOO - Zaterdag 10 en zondag 11 september is het Open Monumentenweekend. Het centrale thema is 'Iconen en symbolen'. Zes gemeenten in de regio Noord-Kennemerland stellen hun monumenten open. Hieronder vindt u het programma voor Heiloo (ook te vinden op openmonumentendag.nl/heiloo).

1. Opening van het Open Monumentenweekend (bij de Witte Kerk, Heerenweg 32)
Op zaterdag 10 september om 10.00 uur opent wethouder Rob Opdam het Monumentenweekend. Bij de Witte Kerk wordt een prachtig nieuw informatiebord onthuld. Dit bord is de eerste in een serie van nog te vervaardigen borden op belangrijke (historische) locaties in Heiloo.

2. Landgoed Ter Coulster (Kennemerstraatweg bij 434)
Op Landgoed Ter Coulster zijn diverse iconen en symbolen te vinden. De belangrijkste is de inrijpoort met de 17e eeuwse gebeeldhouwde leeuwen. Deze dragen schilden waarop de familiewapens staan van de vroegere eigenaren van het landgoed; het geslacht Fontein Verschuir en Van der Feen de Lille. Familiewapens waren een teken van aanzien. Ook het bezit van een landgoed was vroeger een statussymbool. Een lang oprijlaan liet zien dat je veel grond bezat en machtig was. Meer informatie: www.tercoulster.nl

3. Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud Heiloo (Bergeonstraat 30)
Open: zaterdag 10 september: 10.00-17.00 uur en zondag 11 september: 12.00-17.00 uur. In de Oudheidkamer is hét icoon van de tuinbouw en van het veilingwezen te bezichtigen: de veilingklok. Deze is begin dit jaar door de vereniging teruggebracht naar Heiloo, nadat deze langere tijd in Limmen in gebruik en later opgeslagen was. Op zondag 11 september om 16.00 uur houdt Lia Vriend een lezing over het Oer IJ-gebied. De opbouw van ons hele landschap is te danken aan dit gebied. Doorlopend is de film 'De kracht in Heiloo' te zien en eventueel te koop. Een film over spiritualiteit, symbolen en iconen, gemaakt door amateur filmmaakster Thea Rotteveel. Verder is in de Oudheidkamer een interessante basiscollectie van literatuur, afbeeldingen en historische voorwerpen te zien. Meer informatie: www.oudheiloo.nl

4. De Hutkoffer (Heerenweg 21)
De Hutkoffer is van oorsprong een oude boerenwoning uit eind 17de/begin 18de eeuw en bestaat uit een bijzondere houten vakwerkconstructie. Eigenaresse en kunstenares Lucia Admiraal exposeert hier haar glas-in-lood en andere (glazen) kunstwerken. Tijdens het Open Monumentenweekend informeert zij de bezoeker over de bijzondere technieken van het glas-in-lood-ambacht, terwijl zij aan het werk is. Meer informatie: www.glasatelierheiloo.nl.

5. Witte Kerk en bijbehordende toren (Heerenweg 32)
Open: zaterdag 10 september: 10.00-17.00 uur en zondag 11 september: 12.00-17.00 uur. De Witte Kerk wordt als oudste gebouw en vaak als hét icoon van Heiloo gezien. In het van oorsprong Romaanse kerkje zijn tijdens het Open Monumentenweekend meerdere activiteiten. Vrijwilligers van de kerk vertellen over de geschiedenis van het gebouw en wichelroedeloper Ger Vermeij demonstreert dat de kerk een locatie is met een bijzondere, verhoogde energie. Hij vertelt over de achtergrond van deze energielijnen, ook wel leylijnen genoemd. Zijl open over de aarde en worden gerelateerd aan de locatie van kerken, bedevaartplaatsen en kapellen. Net als in de Oudheidkamer is hier doorlopend de film 'De kracht van Heiloo' te zien. Meer informatie: www.wittekerkheiloo.nl.

6. Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood (Kapellaan 11)
Het bedevaartsterrein is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur met rondleidingen op zaterdag 10 september (11.00 uur en 14.00 uur) en zondag 11 september (13.00 uur).

De bedevaartplaats Onze Lieve Vrouwe ter Nood is het belangrijkste icoon van religieus leven boven het Noordzeekanaal. Deze Rooms-Katholieke locatie wordt al in 1409 genoemd. Mevrouw Herma Out neemt u mee langs de bijzondere symbolen en de indrukwekkende gebouwen, zoals de Genadekapel waar omheen men vroeger op de knieën kroop om boete te doen, de Bedevaartkapel, de kruiswegstatie, de Calvarieberg en natuurlijk 'het putje', waarvan men zegt dat het water geneeskrachtig is. Op het terras van het Oesdom kunt u eventueel iets nuttigen. Meer informatie: www.onzelievevrouweternood.nl.

7. Cultuurkoepel GGZ-terrein (Kennemerstraatweg 464)
Het terrein is openbaar toegankelijk. Openingstijden van de Cultuurkoepel en het theehuis De Trog (achter op het terrein): zaterdag 10 september: 11.00 tot 17.00 uur, zondag 11 september: 12.00 tot 17.00 uur.

De voormalige Willibrordusstichting is hét icoon van de geestelijke gezondheidszorg in Heiloo. In diverse gebouwen op het landgoed worden nog steeds mensen met psychiatrische klachten behandeld. Daarnaast worden er tegenwoordig culturele en recreatieve activiteiten georganiseerd. Op 9, 10 en 11 september vindt het festival 'Willibrordus draait door' plaats met artiesten, musici, theatermakers, kunstenaars, filmers, verhalenvertellers en koks. Meer informatie: www.cultuurkoepel.nl en www.willibrordusdraaitdoor.nl.

8. Baduhenna (Kennemerstraatweg 464)
Open: zaterdag 10 september: 10.00 – 17.00 uur en zondag 11 september: 12.00 – 17.00 uur. Op het GGZ-terrein is in het Archeologisch Museum Baduhenna een tentoonstelling gericht op de symboliek en iconen uit het verleden. Op zaterdag 10 september is er om 16.00 uur een lezing door Oer-IJ deskundige Lia Vriend. Meer informatie: www.baduhenna.nl.

Nota bene: Op 9 september, de vrijdag voor het Open Monumentenweekend, krijgen de groepen 7 en 8 van zes basisscholen in Heiloo een 'eigen' rondleiding in een van bovengenoemde monumenten.

Brochure
Alle monumenten in de regio staan in de brochure die verkrijgbaar is aan de balie van het gemeentehuis en de bibliotheek.

Victor Posch presenteert nieuw project 'Klein'

Victor Posch in actie.

HEILOO - Saxofonist Victor Posch presenteert zaterdag 10 september op het festival 'Willibrordus draait door' de premiere van zijn project 'Klein'. Dit project bestaat uit een cd, een aantal live-optredens en een expositie.

De cd bevat een boekje met houtskooltekeningen van Jan Groenhart en zwart-witfoto's van Jessica Heetebrij. De muziek heeft invloeden van jazz, blues, tango en klezmer met improvisatie-elementen. Saxofonist Victor Posch is al jaren een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Hij is naast saxofonist ook componist, tekstschrijver en theatermaker.

Victor Posch omschrijft het project als volgt: "'Klein' komt voort uit een gevoel dat mij de laatste tijd bekruipt, dat wij mensen vaak met te grote zaken bezig zijn. Zaken waar we geen grip op hebben en die onze aandacht te veel afleiden van de schoonheid om ons heen. We kijken niet of te weinig naar de druppel en te veel naar de zee. Hoe mooi ook. We zien alleen nog maar de grote boom, maar kijken finaal over het blaadje heen. Maar ook ontgaan ons vaak de prachtige zonsondergangen, de schitterende wolken en de uitgestrektheid van alles wat om ons heen is en waarin we ons heel 'klein' kunnen voelen. We moeten wat mij betreft weer terug naar de basis. Uit dit gevoel komt dit project. Ik ben er heilig van overtuigd dat kunstenaars de wereld kunnen laten zien hoe het ook anders kan. Dat is de reden dat ik dit project graag wil uitvoeren."

'De wereld die om mij lag'
De basistekst van het hele project komt van de schrijver Nescio, die in zijn verhaal Buiten-IJ schrijft over een wandeling met een stel vrienden langs de dijk aan het Buiten-IJ:

En onze gedachten gingen woordeloos uit over de wereld, ver over den gezichtseinder gingen zij. En zoo vloeiden de wereld en wij beurtelings in elkaar over. Bekker zei datti z'n hart voelde uitzetten en toen ik m'n oogen dicht deed, was 't of m'n hoofd vol goud licht en blauw water was en wonderlijke trillingen gingen door m'n ruggenmerg. Ik voelde daar de wereld die om mij lag.

De medewerkenden aan het project zijn Jasper Teule (contrabas), Bastiaan Mulder (gitaren), PieterJan Cramer van de Bogaart (piano/accordeon), Victor Posch (saxofoon/composities), Jan Groenhart (houtskooltekeningen), Jessica Heetebrij (foto's), Tirza Teule (vormgeving), Friso Schoone, Ton Nieuwenhuizen en Rick Nieuwenhuizen (geluidstechniek).

Heiloo en Bergen
De muziek wordt live gespeeld op zaterdag 10 september om 15.00 uur en om 18.45 uur in de Cultuurkoepel in Heiloo tijdens 'Willibrordus draait door'. Kaartverkoop aan de kassa ter plaatse. Tevens is er een live-optreden in Galerie Zinc aan het Wiertdijkje 8a in Bergen op vrijdag 23 september om 20.15 uur. Hier is ook op zaterdag 24 en zondag 25 september (11.00-17.00 uur) een expositie te zien met de tekeningen en foto's uit het project. Voorverkoop via info@zincexposities.nl, toegangsprijs 15 euro p.p. De cd (met prachtig uitgevoerd boekje) is voor 15 euro (verzendkosten 2,50 euro) te bestellen via victorposch@zonnet.nl/www.victorposch.nl.

Bekas drijft tieners de lucht in

De tieners met groot plezier in de foampits. Foto: Jeannette de Groot

HEILOO - Bekas, een vluchtelingtiener uit Heiloo, stelde samen met Jeannette de Groot een plan op voor een uitje voor vluchtelingtieners. Ze legden dit met succes aan de gemeente Heiloo voor. Deze kwam met een subsidiebedrag bedoeld voor activiteiten voor opgroei- en opvoedondersteuning.

Het plan werd vorige week maandag gerealiseerd. Het bleek bijna de warmste dag van het jaar, maar dat verhinderde een grote groep jonge vluchtelingen niet om naar Jump Skillz in Alkmaar te fietsen. Daar sprongen ze op de trampolines en doken ze met groot plezier in de foampits. Een instructeur gaf les, zodat de salto's niet van de lucht waren. Het synchroonspringen van enkelen was een lust voor het oog. Na twee uur gingen de jongeren moe en voldaan naar De Hobbit in Heiloo West, een opvanghuis met zes alleenstaande tienervluchtelingen. De groep at daar gezellig en heerlijk met elkaar.

Klaverjassen in het Trefpunt

HEILOO - SHE Ouderenbond start donderdag 1 september weer met een nieuw seizoen klaverjassen. Bent u lid van de bond, dan bent u van harte welkom. Aanvang: 13.30 uur. Prijs € 3.- p.p. incl. koffie/thee. SHE Ouderenbond zorgt voor leuke prijzen en een gezellige middag. Bel 072-5334419 voor meer informatie.

Proost voor De Bierboer

Dirk de Boer helpt u graag aan een biertje.

ALKMAAR - Iedereen kent de melkboer of de ijscoman die bij mooi weer langs de deuren gaat. Maar kent u de bierboer? Hoogstwaarschijnlijk niet. Dirk de Boer (de Bierboer) stelt zich aan u voor. "Ik ben bierboer en begon een halfjaar geleden met het bezorgen van kratten bier en flessen wijn in de regio groot Alkmaar en Heerhugowaard. Dat deed ik, omdat hier geen goede en/of betrouwbare biertaxi te vinden was. Er was uitsluitend een loempiabezorger die soms zelf wat blikjes bier over had. Een aantal vrienden vroeg daarom of ik met mijn koeriersdienst ook bij hen langs wilde komen. Daarvoor diende ik dan wel mijn werktijden om te gooien van overdag naar 's avonds en in de vroege ochtend. Het servicegebied dat ik binnen een goede tijd bereiken kan, ligt binnen Heiloo, De Egmonden, Alkmaar, Koedijk, Heerhugowaard, Sint Pancras en Bergen. Daarbuiten bezorg ik niet omdat het mij dan teveel tijd vergt. Per slot van rekening werk ik vanuit het meest noordelijke puntje van Alkmaar."

Biergondiër
"De Bierboer is een onafhankelijke biertaxi/bierkoerier en is niet gebonden aan een merk bier. Ik heb biersoorten uit diverse landen in huis. Ik noem mijzelf een biergondiër, daarom heb ik een apart hoekje waar altijd speciale biertjes te vinden zijn. Maar dit is puur hobby en altijd maar verkrijgbaar in beperkte oplage(n). Ik lever uitsluitend zwak-alcoholische dranken aan meerderjarigen. Ik heb vier grote koelkasten én een snelvriezer om alles op tijd koud te hebben staan. Zie voor meer informatie www.debierboer.nl

'Waar schijt de geit?!'

AKERSLOOT - Handbalvereniging Meervogels '60 organiseert zondag 9 oktober bij 't Boshuis in Akersloot het evenement 'Waar schijt de geit?!'.

Het handbalveld wordt hiervoor afgezet en in 'kavels' verdeeld. Binnen de afzetting wordt een geit losgelaten. Het is de bedoeling dat de geit op een van de kavels schijt. De kavels zijn gekoppeld aan lootjes, die voor aanvang van het evenement te koop zijn. De eigenaar van het lootje dat gekoppeld is aan de kavel waarop de geit schijt, wint 250 euro. Ook de kavels die direct aan de winnende kavel grenzen winnen een bedrag. Een kavel kost 3 euro en er mag onbeperkt worden besteld. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan Handbalvereniging Meervogels '60.

Wilt u ook kans maken op een van de prijzen? De kaartverkoop begint eind augustus. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar waarschijtdegeit@gmail.com.

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Struinen over de Westert en de Bleek.

EGMOND-BINNEN – Twee IVN-gidsen zwerven woensdag 31 augustus samen met u door het PWN-duingebied in Egmond-Binnen. De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en waren eeuwenlang door de mens in gebruik: voor landbouw en het weiden van vee, voor het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat leidde tot het kenmerkende open 'nollen'landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gids vertelt u van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna. Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via 072-5334948 (vraag naar Cocky van Engen). Er wordt een IVN-bijdrage gevraagd van € 2,50 p.p. Vanwege de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. De wandeling duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Vertrek: 19.00 uur vanaf het PWN-parkeerterrein aan de Oude Schulpweg (eerste afslag rechts) in Egmond-Binnen.

Het slotkwartier bruist als nooit tevoren

Een bijzonder stukje Egmond.

EGMOND AAN DEN HOEF - Het slotkwartier in het historische hart van Egmond aan den Hoef beleeft een buitengewoon goed zomerseizoen. Veel bezoekers uit binnen- en buitenland weten het slotkwartier te vinden, waardoor de terrasjes en de verschillende eethuisjes goed gevuld zijn. Bezoekers genieten van tentoonstellingen van hedendaagse kunst in de Kapberg en in museumhoeve Overslot, waar momenteel ook de maquette van het Slot op den Hoef van historicus Jos Hof te zien is. Verder trekken de tentoonstellingen over de historische architectuur van de Dogon uit Mali - met antiquiteiten en etnografica - en het unieke schelpenmuseum veel bekijks. De dagelijks geopende boekenkraam is een veel gefotografeerde plek waar menig bezoeker met een boekje in de hand even tot rust komt. Ook de avondconcerten van de Holland Music Sessions in de Slotkapel en de wekelijkse concerten op de zondagmiddagen in museumhoeve Overslot krijgen veel bezoekers. De vaak buitenlandse gasten reageren verrast op het grote gevarieerde aanbod op het gebied van kunst, cultuur en historie in dit bijzondere stukje Egmond, rond de restanten van het Slot aan de Slotweg in Egmond aan den Hoef.

Wandeling in de Wimmenummerduinen

EGMOND AAN ZEE - De maandelijkse IVN-wandeling op zondag 4 september voert wandelaars door het afwisselende zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee.
Dit kan nog een zomerse tocht worden, maar er zijn zeker tekenen van de herfst te zien. Er zijn misschien nog wat bloeiende planten, zoals slangenkruid of thijm. De herfstige kleuren en de vruchten zijn al te zien aan de vele struiken met bessen, zoals duindoorn, vlier, en natuurlijk de onvolprezen dauwbramen. Die zijn er niet voor niks, die zijn er voor (en door) de vogels! Die snoepen ervan en die poepen ervan.
De wandeling start om 10.00 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee (betaald parkeren). Het pad is vaak mul, dus het dragen van stevige schoenen is aanbevolen. Van tevoren opgeven is niet nodig, wel moet u zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@jpdg.nl of bellen op 072-5337601. Zie ook op www.ivnnkl.net.

Ingezonden: uitbreiding 't Kruispunt Akersloot

Eerste paal 't Kruispunt.

AKERSLOOT - De eerste paal voor de uitbreiding van 't Kruispunt in Akersloot is geslagen op 24 augustus. Dit is het gebouw waar de Stichting Welzijn Ouderen Akersloot (SWOA) activiteiten voor senioren organiseert. Na anderhalf jaar voorbereiding is het eindelijk zover. Als alles naar wens verloopt, kunnen we in december weer ons gebouw gebruiken. Tot die tijd vinden de meeste activiteiten plaats in de kantine van de gemeente achter de brandweerkazerne of in het Scoutinggebouw. Zie ook onze website http://www.kruispuntswoa.nl/

Corrie Tromp, bestuurslid SWOA.

Gezocht: dealmakers voor vrouwen op de arbeidsmarkt

ALKMAAR - RPAnhn organiseert Kracht on Tour in Noord-Holland Noord en zoekt daarom bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke die iets kunnen betekenen om de kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Deze afspraken, zogeheten deals, zijn belangrijk voor de Kracht on Tour-bijeenkomst voor vrouwen in deze regio op 6 oktober in Alkmaar. Bedrijven en organisaties die een deal willen sluiten zijn uitgenodigd voor een dealmakersbijeenkomst op donderdag 1 september, van 16.00 tot 18.00 uur in het Stadhuis Alkmaar.

Kracht on Tour is een landelijk initiatief van minister Bussemaker, omdat anno 2016 de helft van de Nederlandse vrouwen economisch niet op eigen benen staat. Dat maakt hen potentieel kwetsbaar, mochten zij er alleen voor komen te staan. Via Kracht on Tour-bijeenkomsten worden vrouwen gestimuleerd hun talenten te ontdekken, te benutten en te verzilveren, zodat zij hun financiële zelfstandigheid kunnen vergroten. Kracht on Tour is al in verschillende gemeenten met succes georganiseerd. Op 6 oktober volgt ook Noord-Holland Noord met een bijeenkomst.

Een belangrijk onderdeel van Kracht on Tour is het maken van concrete afspraken, zogeheten deals, met bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties over wat zij kunnen betekenen om de kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het gaat bijvoorbeeld om afspraken over het bieden van (leer)werkplekken, coaching of training, of over betere aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt voor herintreders. Maak als bedrijf ook een deal en draag bij aan de economische zelfstandigheid van vrouwen in onze regio. Dealmakers krijgen zichtbaar ruimte tijdens de Kracht on Tour-bijeenkomst op donderdag 6 oktober 2016. Daarnaast worden zij actief meegenomen in de communicatie voor, tijdens en na de bijeenkomst. Enthousiast geworden? Kom dan naar de dealmakersbijeenkomst op donderdag 1 september (van 16.00-18.00 uur, locatie volgt). Aanmelden kan op www.rpa-nhn.nl/krachtontour.

Kunst in De Kapberg

Schilderij van Angeline Lips.

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef laat u de komende weken genieten van het werk van maar liefst vijf kunstenaars. Er zijn veel verschillende stijlen en technieken te bewonderen.

De Noord-Hollandse schilder Eric Beets (1950) gebruikt het grote avontuur de natuur als bron, door al schilderend als de natuur te zijn. De schilderijen van Beets zijn intens en blazen het abstract expressionisme en de oude Hollandse landschapstraditie nieuw leven in. Zijn laatste werk is open en licht en zou als thema 'water' kunnen hebben.

Robuust en teer
Sylvia Blickman (1949) maakt sieraden en kleine objecten van aluminium, dat ze door middel van een elektrolitisch proces anodiseert en kleurt. Met haar sieraden wil zij die aandacht voor het kwetsbare, voor het detail overbrengen. Het gaat haar om geluk te ervaren in kleine en onverwachte dingen, door te bewonderen, te beschermen, te koesteren, te vereeuwigen en uit te dragen. Ze haalt haar inspiratie veelal uit de natuur tijdens haar wandelingen langs het strand en haar verre reizen.

Nesrin During (1947) is keramiste en schrijft ook artikelen in keramiektijdschriften. Ze maakt een grote verscheidenheid aan werk, varierend van verfijnd gebruikskeramiek tot schalen met robuuste vormen met binnenin een teer hart van glazuur of juist het tegenovergestelde: teer porselein verwerkt tot stoer object. Het meest recent zijn vormen met de ongenaakbare schoonheid van een ruige rots. Nesrin During exposeert in Europa en Amerika, in galeries en musea. In De Kapberg is veel nieuw werk van haar te zien.

Theresa Ferket (1944) tekent beheerste 'beelden' met een sterke emotionele geladenheid. In de schilderijen geeft zij haar ideeën weer over het menselijk handelen en hoe zij de posities van mens en wereld ziet in de huidige tijd.

Poëzie als inspiratie
Van beeldend kunstenares Angeline Lips (1951) zien we tekeningen en grafiek. Ze liet zich vaak bij haar grafisch werk inspireren door de poëzie. Er is dus ook veel te lezen. Het gaat om het werk van Jan Arends, Herman de Coninck en Federico Garcia Lorca. Nu heeft ze een cassette gemaakt met gedichten van Kira Wuck, de dichteres die in 2012 debuteerde met haar bundel 'Finse meisjes'.

Los van deze tentoonstelling zijn in De Kapberg tot 6 november ook de beschilderde bladeren te zien van Eugenie Herlaar, een bekende persoonlijkheid van de televisie.

De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september, op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Dit kan op de Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 21 augustus om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie kan terecht op www. galeriedekapberg.nl.

Expositie Prins Hendrik-stichting

Tekening van Marion de Jonge.

EGMOND AAN ZEE - Truus Quax exposeert van 1 september tot 29 oktober in de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee. Ze toont schilderijen met fantasie ('Lieve Kunst'). Verder exposeert Marion de Jonge kindertekeningen. Ze laat hiermee zien hoe een kind de wereld bekijkt. De Prins Hendrik Stichting is gevestigd aan Voorstraat 41.

Zangkoor Erato start met repeties

Zangkoor Erato. Foto Tim Walta

EGMOND AAN DEN HOEF - Zangkoor 'Erato Egmond' start dinsdag 6 september weer met de repetities. Dat gebeurt onder leiding van dirigente Marlies Meiners-Bras en met pianobegeleiding van Elena Skorobogatova. Nieuwe leden zijn welkom.

Een van de koorleden vertelt: "Ons repertoire is veelzijdig, van licht klassiek tot pop en musical, en we treden regelmatig op. We hebben onder andere opgetreden bij korenfestivals, in de Hortus in Alkmaar, Craenenbroeck in Heiloo en de Karmel in Egmond. Op 18 december geven we een kerstconcert in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef - dat is inmiddels een traditie. Het concert was vorig jaar tot op de laatste plaats uitverkocht. Het is mogelijk u aan te melden als gast voor een optreden tijdens ons kerstconcert. Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral heren worden met open armen ontvangen." Meer weten? Bel naar naar 06-53547011 of mail naar maria2941963@gmail.com of jcj.deboer@quicknet.nl.

Huiswerkbegeleiding van Studiemeester

Het nieuwe pand aan Heul 30 in Alkmaar.

ALKMAAR - Studiemeester is verhuisd naar een nieuw pand aan de centraal gelegen locatie Heul 30 in Alkmaar. Wij nodigen u daarom graag uit om te komen kijken tijdens onze open avond op donderdag 1 september vanaf 19.00 uur.
Studiemeester is gespecialiseerd in het geven van huiswerkbegeleiding aan scholieren van alle klassen van de middelbare school. Wij helpen met plannen, we leren zelfstandig en gestructureerd werken en we laten zien hoe je het beste kunt leren. Ook controleren we het werk en wordt er overhoord. Voor inhoudelijke vragen (alle vakken, alle niveaus!) kan men altijd bij de begeleiders terecht. Studiemeester verzorgt eveneens bijlessen. Wij zijn geopend op schooldagen van 13.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.30 uur. Bijlestijden zijn in overleg. In de herfst-, voorjaars- en meivakantie blijven wij open. Ga voor meer informatie naar www.studiemeester.nl, mail naar info@studiemeester.nl of bel met 072-5114347.

Ingezonden mededeling: Opening Roslin Shop

's

CASTRICUM - Roslin Shop heeft haar deuren aan de Castricumse Torenstraat 38a geopend.

De eigenaar vertelt: "Voorheen had ik jarenlang een boetiek onder de naam Royal Rose Fashion in het Stationscentrum in Heiloo. Ik ben gek op details, vooral in kleding. Bij de collecties die ik verkoop, is alles vormgegeven met oog voor detail. Dat zie je terug in de gouden ritsen, de verfijnde stiksels, de bijzondere knoopjes en de hoogwaardige stoffen waarop wij grotendeels inkopen."

Hij gaat verder: "De nieuwe collectie bestaat uit fijne knitwear-stijlen zoals kabeltruien, een diversiteit aan basisvesten, en ook coltruien en vest-jassen. Van stoer en sportief tot mooi van eenvoud, in diverse nieuwe designs. Ook zijn truien in overlopende kleuren verkrijgbaar, van biologisch katoen, merino-wol en kasjmier. Voor de sportievelingen hebben wij een scala aan sweatshirts en hoodies. Kortom: geen complete sets maar juist kleding die u kunt combineren op een mooie jeans, witte of een zwarte broek. Dat is wat Maryse Huyser wil uitdragen met haar Franse, Italiaanse, Spaanse en Nederlandse collecties." Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de Rolin Shop aan Torenstraat 38a in Castricum. Zie ook Instagram: roslinshop_

KPB: eindelijk winst voor Wim Verdonk

AKERSLOOT - Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef heeft de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Dat deed hij op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot. Onder subtropische omstandigheden dienden de deelnemers het volle uur te mountainbiken op het grootdeels beschutte parcours. Al in de tweede ronde nam de latere winnaar Wim Verdonk de koppositie over, bij afwezigheid van de rest van de familie. Eenmaal vanuit die positie kon de jongste van de Verdonken aan een niet meer te overbruggen voorsprong bouwen. Chris Kemp (Egmond aan den Hoef) en Henk Louwe streden om de resterende podiumplekken, die in het voordeel werd beslist door Alkmaarder Louwe. Uitslag: 1. Wim Verdonk uit Egmond aan den Hoef, 2. Henk Louwe uit Alkmaar, 3. Chris Kemp uit Egmond aan den Hoef, 4. Jacco Kemp uit Egmond aan den Hoef, 5. Piet Veldt uit Akersloot.

Timardi Verhoeff op EK schaken (jeugd) in Praag

Alle Nederlandse deelnemers en begeleiders. Timardi staat op de tweede rij, tweede van links.

HEILOO - De achttienjarige Timardi Verhoeff uit Heiloo, lid van de schaakvereniging Oppositie in Heiloo, nam onlangs in Praag deel aan de Europees Schaakkampioenschap voor de jeugd. Zij kwam uit in de categorie 'meisjes 18' en kwam veel tegenstanders tegen die de titel van schaakmeester al veroverd hebben. Tot en met ronde zes deed Timardi het geweldig. Ze had een voorlopige score van drie punten uit zes partijen en ze had al twee keer een schaakmeester verslagen met ratings van 2042 en 2034, terwijl ze zelf op 1870 staat. Helaas gingen de laatste drie ronden allemaal verloren zodat de eindscore blijft steken op 3,5 punt. Timardi werd, samen met de andere dertien deelnemers uit Nederland, begeleid door de veelvoudige Nederlandse kampioene Zhaoqin Peng (zij is een van de tien vrouwelijke grootmeesters ter wereld) en Merijn van Delft, professioneel schaaktrainer. Timardi was door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond uitgenodigd om deel te nemen aan dit kampioenschap omdat zij bij de Nederlandse Schaakkampioenschappen in mei op de eerste plaats was geëindigd bij de meisjes onder de twintig jaar. Ze had daar niet één partij verloren; drie keer remise en vier keer gewonnen. Een geweldige prestatie. Voor wie de resultaten van Timardi in Praag wil volgen, zie http://www.eycc2016.eu/

Trias-atleet Stan Nijhuis wint zilver op NK

Knappe prestatie van Stan Nijhuis.

HEILOO - In Amsterdam kwamen afgelopen weekend verschillende Trias-atleten in actie tijdens de Nationale C-spelen (NK t/m 15 jaar). Hoogspringer Stan Nijhuis sprong 1.90 meter wat goed was voor een tweede plaats. De winnaar sprong eveneens 1.90 meter maar had een poging minder nodig.

Egmonder Nijhuis zal nu over 2 weken in actie komen bij de interland tegen Duitsland. Deze gaat plaatsvinden in Gladbeck. De jongste deelneemster Nienke Madderom (13 jaar) bereikte als enige eerstejaars keurig de finale op de 80 meter horden. Hierin werd Nienke zevende. RTA-atleet Casper Peterse werd eveneens zevende op de 1500 meter met hindernis. Xiorese Romero wist op de 80 meter en 150 meter de halve finales te bereiken maar kwam net tekort voor de finales. Wel verbeterde Xiorese haar persoonlijke records. Timme Koster haalde ook als eerstejaars keurig de halve finale op de 100 horden. Hij wist zijn persoonlijk record te verbeteren met een halve seconde. Zijn nieuwe record tijd staat op 15.01 en uiteindelijk kreeg hij een twaalfde plaats. Alleskunner Jurre van Tiel kwam op de 100 horden, 300 horden en 100 meter in actie. Zijn deelname aan het kampioenschap was opmerkelijk, aangezien Jurre nog maar een jaar aan atletiek doet.

Ward wint jeugdclubkampioenschappen TC Heiloo

Ward (links) en Maarten.

HEILOO - De grote winnaar van de jeugdclubkampioenschappen bij TC Heiloo United is wederom Ward Dzialiner. Ward mocht de strijd aangaan tegen zijn broertje Maarten, hoe leuk is dat! Na een overtuigende winst is Ward drie keer op rij de jeugdclubkampioen. Het was een fantastische week met naast het tennissen nog vele andere leuke activiteiten waaraan alle kinderen enthousiast deelnamen.

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Leer Spaans bij Campo del Sol in Heiloo. Beginners ma 19.00 en do 13.00 uur. Vele mogelijkheden voor gevorderden. Max. 8 pers. p/groep. Ook Spaanse leesclub. Gedipomeerd & ervaren docente. www.campodelsol.org / 072 - 566 9956

Let op! Kim's Haarsalon gaat op vakantie! Van 20-08-2016 t/m 5-09-2016. Wilt u voor die tijd nog geknipt worden, bel dan naar 06 - 3004 2383! Ik wens u een hele fijne zomer verder! Graag zie ik u voor de vakantie en anders tot na de vakantie. Groetjes Kim. Dompvloetlaan 29 Heiloo

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Cursus creatief schrijven in de bibliotheek van Heiloo. Aanvang dinsdagmiddag 13 september om 2 uur. Leer schrijven in acht inspirerende lessen, een maal in de veertien dagen. Voor inl. en/of opgave: 072 - 533 2418 of info@margreetschouwenaar.nl

Gezelligste huiskamer voor Wedstrijd Bridge

Op dinsdag- en donderdagavond hebben wij nog plaats voor nieuwe leden. Voor meer informatie zie: www.heilooërbridgeclub.nl of bel het secretariaat 072 533 47 79.

Gewichtsconsulente Sandra Zoon Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! De Kistemaker 34 Heiloo 06-57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BROCANTE HET BOSHUYS, zaterdag 3 september zijn we weer open. Van 11.00 tot 16.00 aan de WESTERWEG 41A in Heiloo. Kom gezellig langs .

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072 - 888 4612

MUZIEK op Schoot voor BABY'S en PEUTERS. Cursus start weer eind sept. Wees welkom! www.spelenderwijsmuziek.nl.

Schilder binnen en buiten. Heel mooie prijs. 06 1709 0670

Een klusjesman Nodig? Klusbedrijf Peter Flobbe helpt u graag. 25,- p/u excl. btw. www.klusbedrijfpeterflobbe.nl. 06 - 3610 5003. KvK 60602058

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER EVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u straks met snoeien en het strak knippen van hagen, buxux en taxusbollen etc. Het hogedruk reinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 1827 8367

Een lekkere Thaise ontspanningsmassage. Bel voor een afspraak naar 06 -3365 5795 Industrieterrein Oosterzij 4 C.

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

Energiek de herfst in met Do-In! Doe dan vrijblijvend een Do-In les mee. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leer ik u vitaliserende oefeningen en strekkingen van de meridianen. De Do-In lessen zijn op maandag en vrijdag. Bel voor informatie: John Compas tel. 06-46318915

Aanhanger huren groot of klein ? Reserveren op www.Huurauto-Heiloo.nl

Keyboardles voor beginners en gevorderden van 7-97 jaar www.toetsenstudiodanielle.nl 072 - 532 3228. Er is geen wachtlijst !

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 481 166 91.

STRIPTEKENCURSUS KIDS start weer in de bieb van Heiloo op wo 14 september. Om 14.00 en 15.30 uur. 8 maal €80,- Info; 06 - 49646237 of email striptekenen@xs4all.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

9 Persoons bus nodig ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Weekendje Antwerpen in een comfortabele auto ? Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Vlooienmarkt Castricum. Zon. 18 sept 10-17 uur. Sporthal De Bloemen. Huur ook een kraam! Tel. 06 3910 8152

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BLOKFLUITLES; een goed opstart instrument voor iedereen vanaf 5 jaar. In gezellige kleine groepjes leer je NOTEN lezen en BLOKFLUITEN.Geef je snel op want we beginnen in sept. voor Inf: Elma Agterberg tel: 06 - 2288 9122

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.Tel: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BLOKFLUITLES met plezier! Door gedipl. docente. Heel betaalbaar. Gratis proefles. www.spelenderwijsmuziek.nl.

GARAGE-SALE: verkoop van huisraad, bouwmaterialen, schilderijen en kleine meubels. Zaterdag 10-9 van 11.00-16.00 uur. Fontein Verschuirlaan 4 Heiloo

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl