De Uitkijkpost

25 januari 2017

De Uitkijkpost 25 januari 2017


Spektakel in het Showhero Hotel door mensen met een beperking

ALKMAAR - Mensen met een beperking runnen op 27, 28 en 29 januari een weekend lang het King's Inn City Ho(s)tel in Alkmaar, dat dan tijdelijk de naam 'Showhero Hotel' draagt. De deelnemers nemen onder begeleiding van het hotelpersoneel en Stichting Showhero alle hotelwerkzaamheden over: zo bemannen zij de receptie en gaan ze onder andere koken, drankjes serveren, schoonmaken en koffers sjouwen. Daarnaast zorgen de deelnemers voor een flinke dosis entertainment, wat het Showhero Hotel tot een waar spektakel maakt.

Stamcafé, zangles en de mooiste verhalen
De ultieme droom van deelnemer Eric Stam komt uit: hij is het hele weekend gastheer in zijn eigen Eric Stamcafé. Doe mee aan zijn spannende darttoernooi of de waanzinnige pub-quiz en drink gezellig een biertje aan zijn eigen bar, luidt het advies. Bij Annemiek kunt u terecht voor de mooiste verhalen in haar eigen Verhalenkamer en Eva geeft zangles in de Workshopkamer. Ingrid laat alle aanwezigen swingen tijdens haar workshop Rock 'n Roll en iedereen mag in de Feestkamer de sterren van de hemel zingen met de karaoke-set. In de Spelletjeskamer is ook op elk moment iets te beleven: van een wereldrecordpoging met dominosteentjes tot reuzenmikado en van een sjoeltoernooi tot een frozen t-shirt contest: wie trekt het snelst een bevroren T-shirt aan? Verder is Juriaan Singels, de Showhero-wereldster met een eigen album, drie dagen van de partij. Hij vermaakt alle aanwezigen in de brasserie met de beste feestnummers en ontroert ze met prachtige tranentrekkers.

Veiling en amusement
Een spectaculaire veiling start zaterdagavond m 20.30 uur. Bied mee op twee weekendtickets voor het festival Indian Summer, een teamkaart voor de Hunebedspelen in Heiloo, een bluetooth soundbar, een avond lasergamen op locatie, of een paar sneakers naar keuze bij Sneakers op de Laat. En wat te denken van een massage bij Corpo Muscle Wellness, een workshop latte-art bij de Koffiemolen, een uitgebreid ontbijt voor twee personen bij het IJkgebouw, een avond bowlen in Heiloo en nog vele andere leuke kavels?
Verder gaan in de brasserie een weekend lang allerlei lokale artiesten optreden. Vrijdagmiddag na de officiële opening presenteert Bernard Karsten zijn vrolijke klanken, gevolgd door verschillende Alkmaarse talenten. De voetjes gaan vanaf 22.00 uur van de vloer met Oberetta auf der Hornstrabe, die laten horen dat het geluid van vinyl niet te evenaren is. Op zaterdag knallen de feestgangers de middag in met Alfon Oeki, gevolgd door JUS Music en een denderende bingo, verzorgd door Jordy Kuys - bekend van Holland's Got Talent. Na de veiling gaan de heupen los op de deuntjes van Sweet le Freak. De zondagochtend start met de gouden keeltjes van Remi Walsarie en Rose Marin en 's middags laat Almost Human het Showhero Hotel trillen op haar grondvesten. Na de onthulling van de cheque voor Stichting Showhero zet Juriaan Singels nog één keer de boel op stelten.

Overnachten, dineren, lunchen?
Ook komen slapen in het Showhero Hotel? Dat kan! Boek snel een plekje in een stapelbed (vanaf 25 euro) of een privékamer (vanaf 59 euro) via www.kings-inn.com.

Bouwval Hoogeweg wordt zorgwoning

Hoogeweg krijgt straks 'ander gezicht'. Foto: Berend Izaks

HEILOO - Het ziet ernaar uit dat de landschap verstorende bouwval aan de Hoogeweg in Heiloo eindelijk verdwijnt en plaatsmaakt voor een boerderij met daaraan verbonden een zorgwoning.

De oorspronkelijke boerderij uit 1920 staat na het overlijden van de laatste bewoner als gevolg van juridische conflicten al ongeveer vijftien jaar leeg en is een ruïne geworden. De huidige eigenaren - die anoniem willen blijven - hebben al enige tijd geleden aan de gemeente het plan voorgelegd voor de bouw van een boerderij plus zorgwoning. "Het 'groen licht' voor het plan - althans, daar ziet het nu naar uit - heeft geruime tijd op zich laten wachten. Dit omdat het planbouw ingepast zou moeten worden in de woonbestemming van de Zandzoom, waarvoor nog helemaal geen concrete plannen zijn", vertelt Cor Ouwerkerk van de afdeling VROM van de gemeente. "Het was een moeilijk punt om vooruitlopend op de uitwerking van dat plan alvast bouw toe te staan, maar gezien de staat van de boerderij en de aard van het bouwplan 'Wonen én zorgen' hebben we de knoop doorgehakt." Binnen enkele weken krijgt het college van B&W het bouwplan voorgelegd. Ouwerkerk verwacht een positief oordeel.

Hoogeweg krijgt straks 'ander gezicht'.

Uiteraard zijn de bewoners blij met het vooruitzicht van goedkeuring, maar zij willen niet te vroeg juichen. Overigens, zij bezitten slechts een deel van het perceel van meer dan tienduizend vierkante meter waarop de 'boerderij' staat.

Tekst: Berend Izaks

Toch een ijsbaan in Heiloo IJplezier op vervaarlijk krakend ijs

Prachtig op glad ijs. Foto: Bert Westendorp

HEILOO - Het natuurijs in Heiloo en omgeving is onvoldoende stevig om op te schaatsen. Gelukkig vonden schaatsliefhebbers zondag hun weg naar het ondergespoten bollenveld van het bloembollenbedrijf Bierman in Heiloo. Geparkeerde auto's stonden in de berm langs de Kennemerstraatweg. Tientallen schaatsers verkenden het ijs. Schaatsen viel niet direct mee. Water op het ijs, scheuren, en soms vervaarlijk krakend ijs waren de ingrediënten. Gelukkig is schaatsen op deze locatie niet gevaarlijk; het ijs ligt op een klein laagje water.

Tekst en foto: Bert Westendorp

10 vragen aan... Bram Wolfs

Bram Wolfs.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Oude-Niedorp en toen ik drie jaar was zijn we naar Heiloo verhuisd. Tot mijn achttiende jaar woonde ik in het Blockhove park. Ondanks dat dit Heiloo is, voelde ik mij aan het begin wel een beetje een buitenbeentje. Ik zat bijvoorbeeld in Alkmaar op school en boodschappen deden wij ook in Alkmaar omdat dit dichterbij was. Toen ik later naar het PCC in Heiloo ging, ontdekte ik dat er ook nog andere mensen aan de andere kant van het bos woonden en ging er een wereld voor mij open.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Het klinkt cliché, maar ik heb echt het gevoel dat mijn hobby mijn werk is en andersom. Ik haal veel plezier en energie uit mijn werk. Ik kan iedereen aanraden om van je hobby je werk te maken, het leven is veel te kort om dingen te doen die je niet leuk vindt!

3. Wie zou jij graag willen ontmoeten?
Ik zou wel een keertje een biertje willen drinken met Jeroen van Koningsbrugge, dat is iemand voor wie ik veel bewondering heb. Ik moet altijd lachen om zijn humor en tegelijkertijd kan ik gespannen naar hem kijken als hij in een film of serie speelt. Ik vind het erg knap hoe hij dit met elkaar combineert.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik denk met veel plezier terug aan de honkbaljaren bij Double Stars.

5. Wat vind je het mooiste plekje van Heiloo of omgeving?
Daar hoef ik niet lang over na te denken: het Heilooër bos en met name de natuurijsbaan (toen het vroeger nog wel eens ging vriezen en er ijs lag). Daar heb ik zoveel leuke herinneringen aan. Ik hoop echt dat het weer een keer goed gaat vriezen zodat ik mijn kinderen kan meenemen om te schaatsen op deze natuurijsbaan.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Om mij te vertellen dat ik de Staatsloterij gewonnen heb.

7. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Jezelf zijn, er zijn al zoveel anderen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik heel romantisch kan zijn, dus bij dezen: Inge, ik hou van je en ben supertrots op jou!

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ondanks dat we leuke kroegen hebben, zou ik graag weer een soort Ranzijn in Heiloo terug willen zien. Wel een 2.0 versie dan, maar voor mijn kinderen lijkt het mij een goede ontwikkeling om even ouderwets de voetjes van de vloer te doen met elkaar.

10. Persoonlijke vraag:
"Hoe zie jij de toekomst van je softwarebedrijf?"
Ik vind de combinatie wat ik nu doe erg leuk. Als IT-consultant adviseer en implementeer ik oplossingen die bedrijven in staat stellen om efficiënter te werken. Daarnaast ontwikkel ik software die mijn werkzaamheden (en die van anderen) verder ondersteunen. De kracht ligt hem in deze combinatie en ik zou dit graag zo lang mogelijk willen blijven doen.

Ik nomineer Thijs Duysens voor de volgende 10 vragen
Mijn vraag is:
"Beïnvloeden jouw werkzaamheden in de jeugdzorg het gezinsleven bij jou thuis of kun je dit goed gescheiden houden?"

Oudertoneel op de Jan van Rijckenborghschool

Verschillende docenten en ouders.

HEILOO – 'Leren met hart, hoofd en handen' is een belangrijk uitgangspunt op de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo, omdat leerstof beter wordt opgenomen als het ook creatief verwerkt wordt. Drie vakdocenten van drama, muziek en handvaardigheid verzorgen allerlei creatieve projecten voor de kinderen. Eens in de drie jaar staan, tot groot vermaak van de kinderen, ouders en docenten op het toneel. Ouders leren zo het vak drama kennen en worden ook op plezierige wijze betrokken bij de school, maar vooral inspireert het de kinderen om de volwassenen in een nieuwe rol te zien.

Overhandiging sleutels appartementen Nieuw Varne

V.l.n.r.: Marcel Rosendaal (manager vastgoed & technisch beheer Magentazorg) en Marleen Jaspers (wijkmanager Magentazorg) ontvangen de sleutels van Dick Tromp (directeur-bestuurder van Kennemer Wonen). Foto: Erik Boschman

HEILOO - Woningcorporatie Kennemer Wonen realiseerde voor Magentazorg in Nieuw Varne in Heiloo een woongebouw met eenendertig intramurale tweekamer-appartementen en een wijkservicepunt. Magentazorg kreeg woensdag 18 januari de sleutels overgedragen. De appartementen zijn gebouwd volgens het concept 'Beschermd Wonen' voor mensen met een ondersteuningsvraag. Marcel Rosendaal, manager vastgoed en technisch beheer bij Magentazorg, is enthousiast over de oplevering van dit project. "Samen met Kennemer Wonen zijn woningen gerealiseerd die volledig aansluiten op zorg anno nu en later. Mensen met een zorgvraag, in welke mate dan ook, willen zich vooral thuis voelen in een woning. Daar dragen we nu hopelijk letterlijk een steentje aan bij".

Rond de Waterput Kent gastvrijheid grenzen?

HEILOO - 'Rond de Waterput' biedt dit seizoen gelegenheid om samen eens grondig na te denken over de vragen rond de opvang van vluchtelingen en migranten in Europa. Mevrouw Annego Hogebrink, betrokken bij het Inter-religieus en Levensbeschouwelijk Platform Alkmaar (ILPA), wil tijdens drie bijeenkomsten graag gids en gespreksleider zijn. Data en locatie: 31 januari en 14 en 28 februari in het Willibrordushuis in Heiloo.

Hoe kunt u enige helderheid krijgen in al die verwarrende dilemma's over gastvrijheid en de opvang van vluchtelingen en gelukzoekers in Europa? Wat valt er te zeggen over barmhartigheid en Bijbelse waarden aan de ene kant en de schier-onoplosbare problemen rond de 'volksverhuizing' die zich in onze dagen aan de randen van ons continent voltrekt? U wordt heen en weer geslingerd tussen de talloze meningen en emoties van links of rechts. Wie heeft er eigenlijk het meeste gelijk? En hoe moet u hier als modern en 'gelovig Christen' over denken en oordelen?

Mevrouw Annego Hogebrink verdiende de afgelopen jaren haar sporen op het terrein van de dialoog tussen moslim-, joodse- en christenvrouwen. Vanuit het thema 'gastvrijheid en vreemdeling' wil zij graag met belangstellende vrouwen én mannen in onze regio zoeken naar de bronnen en de waarden van het jodendom, het christendom en de islam, de drie
monotheïstische tradities in onze samenleving.

Het Willibrordushuis is gevestigd aan Westerweg 267 in Heiloo. Er kunnen maximaal vijftien mensen deelnemen, daarom is opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan via secretariaat@willibrorduskerk-heiloo.nl of via 072-5330906.

Beautycentrum Madeleine

V.l.n.r. zittend: Chantal en Jolande. Staand: Mai, Madeleine en Mariët.

Vijf specialisten voor beauty en welzijn, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Telefoon: 072-5334723. Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. Voor arrangementen kunt u ook buiten de openingstijden afspreken.

HEILOO - Kapsalon en beautycentrum Madeleine in Heiloo bestaat inmiddels zeven jaar. In het onlangs vernieuwde beautycentrum op Kennemerstraatweg 452 zijn nu vijf verschillende specialisten op het gebied van beauty, ontspanning en verzorging gevestigd. Met deze uitbreiding is het mogelijk om, naast een losse behandeling of afspraak bij één van de salons, ook een complete verwendag voor meerdere personen tegelijk te reserveren. U kunt uw eigen arrangement samenstellen vanaf 59 euro per persoon. U kunt bijvoorbeeld een beautybehandeling boeken en daarna uw haar en nagels laten verzorgen. Of combineer een massage met een gezichtsbehandeling en zonnebank.

Kapsalon Madeleine
Madeleine de Boer startte in 2010 haar eigen kapsalon op de Kennemerstraatweg. Omdat de locatie groot genoeg was, kwamen er na een half jaar al meerdere bedrijven van anderen bij. Dit was het begin van het huidige beautycentrum. In de kapsalon wordt gewerkt met de producten van het wereldmerk Goldwell. De salon is gericht op zowel mannen, vrouwen als kinderen. Voor meer informatie: www.kapsalonmadeleine.com. Telefoon: 072-5334723.

Massagepraktijk Body & Soul
Bij Massagepraktijk Body & Soul, gerund door Mariët Bosschaart, kunt u terecht voor diverse soorten massages. Naast ontspannings-, voetreflex- en hydromassage biedt zij cupping en guasha (Chinese massagetechnieken met nog meer dieptewerking). Op professionele wijze worden blokkades losgemaakt en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. De massages verminderen stress en pijn en ontspannen lichaam en geest, waardoor u zich prettiger voelt. In de geheel nieuwe, sfeervolle en ruime praktijkruimte geeft Mariët u graag een op de persoon afgestemde behandeling. Mariët geeft ook Qigongles, een Chinese bewegingsleer waarbij lichaamsenergie door diverse oefeningen in beweging gebracht wordt. Voor meer informatie: www.massagepraktijkbodyandsoul.nl. Telefoon: 06-44424336.

Healthy & Dreams
Healthy & Dreams is een studio voor figuurcorrectie en voeding/hormonen en wordt gerund door Jolande Reedijk. Jolande vindt het belangrijk zowel mannen als vrouwen goed te informeren over wat een verstoorde hormoonbalans in het lichaam veroorzaakt. Het is van invloed op buikvet, de drang naar zoet eten en andere stressfactoren. Deze invloeden veroorzaken ongewenste vetophopingen die zich vooral in het centrum van het lichaam opslaan en zich niet laten wegsporten. Door Ultratone behandelingen toe te passen, gericht op vetreductie, spieropbouw en huidverstrakking, in combinatie met een goed hormonaal advies, zijn prachtige resultaten te verwachten. Voor meer informatie: www.healthyendreams.nl. Telefoon: 06-53540535.

Schoonheidssalon Care for You
Bij Care for You behandelt gediplomeerd schoonheidsspecialist Chantal Berends u met de huidverbeterende en heerlijk geurende phyto-aromatische producten van Yon-Ka. Terwijl u heerlijk ontspant, krijgt uw huid wat ze nodig heeft en verdient. Het natuurlijk product Yon-Ka is parabenenvrij en ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid. Tevens kunt u in de salon terecht voor alle waxbehandelingen van lichaam en gezicht. Met de producten van Better Waxing worden uw ongewenste haren professioneel verwijderd. Voor meer informatie: www.careforyousalon.nl of Facebook. Telefoon: 06-49100742.

EVA Nails
Gediplomeerd nagelstyliste Mai werkt uitsluitend met internationale topmerken als CND, OPI, SNS Dipping System, Gelish en Young Nails. Er is keuze uit meer dan tweehonderd trendy kleuren gellak voor drie weken topglans en een extra stevig resultaat. Alles kan, van glitternagels tot een klassieke French manicure. Eva Nails adviseert graag over nagelversteviging of -verlenging met acryl of gel. Verder helpt EVA Nails nagelbijters graag bij een blijvende oplossing. Met de Spa Manicure & Pedicure kunt u genieten van een behandeling in een luxe Amerikaanse massagestoel met warmwater-voetbad. Voor meer informatie: www.evanails.nl. Telefoon: 06-50809000.

Tekst: Natalie Bottemanne

Jan Vayne & Petra Berger in Cultuurkoepel Heiloo Valentijnsconcert 'Een Ode aan de Liefde'

Petra Berger en Jan Vayne.

HEILOO - Meesterpianist Jan Vayne en zangeres Petra Berger geven zondagmiddag 12 februari in de Cultuurkoepel in Heiloo een speciaal Valentijnsconcert. Het concert begint om 14.30 uur.

We vieren op 14 februari weer de jaarlijks terugkerende Valentijnsdag. Om alvast in een romantische stemming te komen, geven Petra Berger en Jan Vayne een intiem concert met als thema 'de liefde'. Petra en Jan vertellen over de liefde in al haar facetten en brengen de mooiste werken en liedjes uit de lichte en klassieke wereld, recht uit het hart. De Cultuurkoepel in Heiloo biedt hiervoor een prachtig decor. De concertzaal is imposant door haar hoogte en de schitterende lichtinval door de enorme glas-in-loodramen, vol met verhalen, en zeker ook door de ronde vorm en het grote podium, dat voorheen het altaar was. Maanden werkte orgelexpert Erik-Jan Eradus aan de restauratie van het orgel. Nu alle tweeëntwintighonderd pijpen weer schoon zijn, is het orgel helemaal klaar om tijdens dit concert bespeeld te worden door Jan Vayne.

Gastoptreden popkoor 'Cheesetown'
Het Alkmaarse popkoor 'Cheesetown' verzorgt tijdens dit Valentijnsconcert een gastoptreden. Petra Berger staat bekend om haar vocale veelzijdigheid en de stijlvolle manier waarop zij klassiek met pop combineert. Niet alleen bewijst zij dat zij deze kunst beheerst op haar succesvolle cd's, ook 'live' laat de zangeres eenieder versteld staan door het ogenschijnlijke gemak waarmee zij de verschillende genres in harmonie naast elkaar laat bestaan. Naast het uitbrengen van haar met goud en platina bekroonde cd's werkte zij veelvuldig samen met toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Ook zong zij duetten met wereldsterren als de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

Jan Vayne
Jan Vayne: "Het grootste goed van de mens is zijn vrijheid." Dat geldt zeker voor Jan Vayne. Als geen ander koestert de bekende pianist zijn drang naar vrijheid, hetgeen zich muzikaal laat vertalen in geniale improvisaties op de vleugel. Hij geeft al sinds zijn tiende jaar pianoconcerten. Na een studie piano en kerkorgel aan het conservatorium in Zwolle startte hij zijn succesvolle carrière. De afgelopen jaren werkte Jan veelvuldig samen met diverse musici uit verschillende muziekgenres, zoals Louis van Dijk en Armin van Buuren.

Het Valentijnsconcert begint op 12 februari om 14.30 uur. Kaarten kosten 23 euro bij online reserveren en 25 euro aan de zaal. Voor meer informatie en reserveringen, zie www.petraberger.nl of mail naar info@petraberger.nl. De link voor online reserveren: http://petraberger.nl/product/valentijnsconcert-ode-aan-liefde/

Voorlopige aanslag

HEILOO - Heeft u de voorlopige aanslag 2017 al ontvangen van de Belastingdienst? Ons advies: controleer de voorlopige aanslag 2017 goed, of laat dit door ons doen.

Het lijkt misschien een logische tip om uw aanslagen van de Belastingdienst goed te controleren, maar Smit & Partners wijst u er voor de zekerheid toch nog graag op. Op deze manier voorkomt u onnodige teleurstelling als u terug moet gaan betalen. Daarnaast hanteert de Belastingdienst een belastingrente van 4%, en zelfs 8% voor de vennootschapsbelasting, waardoor een terugbetaling nog hoger kan uitvallen.

Drie inkomsten
Halverwege januari 2017 heeft de Belastingdienst laten weten dat voor personen die een voorlopige aanslag voor 2017 hebben aangevraagd of gewijzigd op Mijn Belastingdienst en meer dan drie inkomsten uit vroegere dienstbetrekking hebben ingevuld, het bedrag van de aanslag mogelijk verkeerd is berekend. Een geruststelling van de Belastingdienst: "Wij herstellen dit voor u door uw inkomen en de voorlopige aanslag alsnog juist te berekenen."

Er zijn meerdere situaties te bedenken waardoor de voorlopige aanslag 2017 wijzigt of stopt, zoals uw inkomen wordt lager of hoger; u gaat trouwen of scheiden; u verkoopt of koopt een woning; u betaalt minder hypotheekrente.

Tip! Check de voorlopige aanslag 2017, dit kan teleurstelling en belastingrente voorkomen. Vanzelfsprekend kunt u dit ook door ons accountantskantoor laten doen.

<kader>

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op: Smit & Partners, De Hoefsmid 17, 1851 PZ Heiloo, tel. 072-5331700, www.smitenpartners.nl.

Winter in Heiloo

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Afgelopen week deed de winter zijn intreden in Heiloo. Dit leverde vele mooie plaatjes op.

Foto: Stip Fotografie

Filosofie in Heiloo

HEILOO - De leesgroep Filosofie voor beginners van Senia heeft ruimte voor nieuwe leden. Stichting Senia is een landelijke non-profit-organisatie die het lezen van boeken bevordert bij senioren. De stichting is ook actief in Heiloo en is gestart via de plaatselijke bibliotheek. De leden lezen dit halfjaar boeken over taal, atheïsme en levenskunst. Ze gebruiken daarbij leeswijzers met uittreksels en vragen. Eén keer in de vijf of zes weken op woensdagmiddag komen de lezers bij elkaar. Meer weten? Kijk op www.senia.nl, bel 06-22486916 en/of stuur een e-mail naar tinkiesimmer@hotmail.com.

Keezen in Akersloot

AKERSLOOT - Een nieuw keezseizoen staat voor de boeg. Ook in De Vriendschap Akersloot gaat er weer een maandelijkse keezdrive plaatsvinden. De eerste drive staat voor zaterdag 28 januari op het programma. U bent welkom om samen met uw keezpartner langs te komen en deel te nemen aan de keezdrive. De aanvangstijd voor het keezen is 19.00 uur. De keezdrive start om 19.30 uur. Deelnemers spelen vijf rondes. De winnaar van het seizoen 2016/2017 gaat automatisch door naar de NK finale die in november in Akersloot gespeeld wordt. Opgeven voor het keezen kan via keezenakersloot@outlook.com of telefonisch via 0251-312866. Het inschrijving bedraagt 5 euro. Er zijn mooie prijzen te winnen. Naast de drive vindt er ook altijd een superverloting plaats waar nog meer prachtige prijzen te winnen zijn.

Doorverwijzing krant naar online

SPORT
Wedstrijdverslag Handbalvereniging Meervogels, dames 1

De dames van Meervogels speelden zondag 22 januari een fantastische wedstrijd egen Hollandia T in Tuitjenhorn. Daarnaast liet de gedeelde koploper VVW diezelfde dag een punt liggen, waardoor Meervogels de koppositie heeft kunnen bemachtigen. Het blijft wederom spannend in de Eerste Klasse.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

Hidde Ebels kampioen snelschaken
Op vrijdag 20 januari speelden de schakers van Schaakvereniging Vredeburg het jaarlijkse toernooi om het kampioenschap snelschaken. Bij het snelschaken geldt dat de spelers maximaal vijf minuten bedenktijd per persoon per partij hebben. Het is 'do or die' en dat levert het nodige vuurwerk op. Bij Vredeburg zijn veel spelers bedreven in de spectaculaire discipline, waardoor het toernooi jaar in jaar uit spannend is tot de laatste ronde. Lees verder op www.uitkijkpost.nl

Bijeenkomst Heiloo Energie

HEILOO - Heiloo Energie organiseert op 26 januari een openbare bijeenkomst waar Wilma Eerenstein en Peter Leenders de vraag 'Kan Heiloo van de zon en de wind leven?' op basis van cijfers proberen te beantwoorden. Dat doen ze in Cultureel Centrum Strandwal in de tuinzaal De Olvendijk 2b in Heiloo. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open om 19.15 uur. De toegang, inclusief koffie en thee, is gratis. Voorafgaand aan de presentatie wordt de jaarvergadering gehouden. Heiloo Energie is een vereniging van inwoners die energiebesparing, duurzame energie-opwekking en duurzame ontwikkeling in het algemeen stimuleert.

Keer op Keer: 1.000 euro voor Stichting Veldwerk

Rene Veldt gelukkig met donatie.

HEILOO - René Veldt van Stichting Veldwerk gaf zaterdag 20 januari een presentatie over de achttienjarige geschiedenis van Veldwerk in Nepal. Dat gebeurde tijdens de vrijwilligers-nieuwjaarsreceptie van Keer op Keer. Na de mooie presentatie ontving hij van voorzitter George Tervoort een cheque van duizend euro. René meldde veel waardering te hebben voor de inzet van de grote groep vrijwilligers die Keer op Keer draaiende houden. Ook is hij blij dat de verkoop van recycle-artikelen het milieu spaart en dat met de opbrengst armoede in de wereld wordt bestreden.

Rabobank: cheque voor wijkvereniging Plan Oost

Bob Kos van de Rabobank Noord-Kennemerland en Leo Free van wijkvereniging Plan Oost.

HEILOO - De heer Bob Kos overhandigde namens de Rabobank Noord-Kennemerland een cheque aan de wijkvereniging Plan Oost met een waarde van 500 euro. Deze gift is met dank aangenomen door de voorzitter van de wijkvereniging Leo Free. In zijn dankwoord kwam deze gift goed van pas, met de reden dat de vrijwilligers bezig zijn om het Oosthonk op te knappen en gereed te maken voor het veertigjarig jubileum dat later in het jaar plaats gaat vinden. Na nogmaals zijn dank uit te spreken startte het Keezavondje met een luid applaus.

Sjoelen, gewoon een gezellige en sportieve middag samen. Doet u mee?

BERGEN - Sjoelen is een gezelschapsspel voor jong en oud dat in Nederland veel gespeeld wordt. Tegenwoordig word het steeds vaker als sport gezien. Sjoelen is een leuk spel dat voor iedereen makkelijk toegankelijk is om te spelen. Van jong tot oud kan er worden gespeeld en op elk niveau is er wel een leuke uitdaging om het sjoelspel en de sjoelscore te verbeteren maar het is vooral gezellig. Waar: T&O gebouw aan Kogendijk 42A in Bergen. Wanneer: donderdag 2 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Gratis entree. Heeft u zin in een gezellige 'sportieve' middag, meldt u dan snel aan vóór 31 januari via 072-5821450 of aan een van de balies van Stichting Welzijn Bergen. De locaties: Hanswijk 1b in Egmond aan den Hoef, Binnenhof 9 in Bergen of de Sanderij 7 in Schoorl.

Kolom Bieb Heiloo

Nationale Voorleesdagen 25 januari t/m 4 februari
Peutervoorstellingen 'Op reis met kleine walvis'
Zondag 29 januari, 10.00 en 11.30 uur
Voor kinderen tot 7 jaar. Kaarten (€ 5,- p.p.) verkrijgbaar bij de servicebalie.

Peuterochtend
Vrijdag 27 januari, 10.30 uur
Er wordt voorgelezen uit het prentenboek De kleine walvis. Voor kinderen van 2 tot 4 jaar (en hun ouders/oppas).

Extra voorleesfeestjes
Woensdag 25 januari en 1 februari, 14:30 uur
Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom!

Met een mooi boek uit de prentenboeken top-10 en knutselen na het voorlezen
Kinderen van 0 tot 6 jaar, worden tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis ingeschreven als lid van Bibliotheek Heiloo. Zij betalen tot hun 18e verjaardag geen contributie. Ieder nieuw peuter- en kleuterlid krijgt als welkomstcadeautje het unieke vingerpoppetje van de Kleine Walvis (zolang de voorraad strekt).

Is of wordt uw peuter of kleuter lid van de bibliotheek? Profiteer dan ook zelf en laat u tijdens de Nationale Voorleesdagen met 25% korting inschrijven als lid (vraag naar de voorwaarden).

Speelgoedparcours 'speciaal'
28 januari, 10.00 – 14.00 uur

Kom ook kennismaken met onze nieuwe materialen! Bibliotheek Heiloo heeft nieuw speelleermateriaal aangeschaft met de nadruk op ontwikkeling van digitale en technische vaardigheden van kinderen (o.a. Sphero 2.0, Co de Rups en Little Bits). We nodigen ook ouders van harte uit om samen met hun kinderen op ontdekking te gaan in onze Speelotheek.

Workshop dichten
Dinsdag 31 januari, 19.00 – 21.00 uur

In het kader van de Nationale Poëzieweek geeft Margreet Schouwenaar een workshop gedichten schrijven, het thema humor staat centraal. Opgave vooraf.

Internet voor beginners
Start: vrijdag 10 februari, 14.00 – 15.30 uur, 5 bijeenkomsten

Of we het nu leuk vinden of niet: het internet wordt steeds belangrijker. Deze workshop helpt u hierbij de weg te vinden. Opgave vooraf.

Expositie Kunstenaar van het Jaar 2016
U kunt nog t/m zaterdag 12 februari stemmen op uw favoriete kunstenaar van 2016.

Tabletcafé
Donderdag 16 februari, 18.30 - 20.00 uur

Wij helpen u graag met uw vragen.

Toegang vrij, koffie/thee € 1,-.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie en opgave: www.bibliotheekheiloo.nl / 072-5330670 of bij de servicebalie Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Simpel Afslanken

Margreeth Anema.

HEILOO - 2017 is alweer van start gegaan. De feestdis is achter de rug en we keren weer terug naar het gewone, gezonde ritme. Heeft u een gewenst idee voor ogen, maar u weet niet hoe dit te bereiken? Of misschien bent u al gestart maar lukt het niet zo goed zelf. Margreeth Anema kan u hierbij helpen.
Margreeth is een ervaren personal trainer en heeft veel kennis van voeding. Deskundig begeleidt ze mensen die worstelen bij het vinden van een leefstijl. Met een korte intake ontrafelt ze waarmee getobt wordt. Ze geeft advies op maat, waarbij personal training een optie is, dieetadvies, of voor degenen die snel resultaat wensen een afslankkuur. Klanten ervaren de persoonlijke begeleiding als vertrouwelijk, professioneel en zeer motiverend. Een afspraak op een zelfgekozen locatie is snel gemaakt. Voor meer informatie, zie www.simpelafslanken.com of www.thebodyzone.nl.

Feestelijke uitreiking Goldwellfiets bij Kapsalon Madeleine

De gelukkige winnares Dorenda Phillipo uit Heiloo.

HEILOO - De afgelopen week was het zover: na drie maanden wachten vond de uitreiking plaats van de Goldwell-fiets bij Kapsalon Madeleine. Kanten konden de afgelopen drie maanden kans maken op een mooie olijfgroene damesfiets. Goldwell heeft een nieuwe stylingslijn: Dualsenses . Deze is afgelopen november geïntroduceerd met tal van nieuwe producten erbij, van bijvoorbeeld een zeer stevige Lagoom Jam-gel tot een zachte crème-emulsie Just Smooth. Klanten die een van de nieuwe producten hadden geprobeerd, vulden een lotingsformulier in en konden allemaal kans maken op de Goldwell-fiets. Afgelopen week arriveerde vertegenwoordiger Ron Sterker uit Amsterdam en die heeft de loting verricht. Na het goed schudden van alle formulieren, trok Ron de kaart met de gelukkige winnares Dorenda Phillipo uit Heiloo. Dolblij kon de kapsalon haar vandaag contacten met het heuglijke nieuws. Dezelfde dag ging Dorenda stralend op haar nieuwe fiets naar huis. Nu is het weer afwachten op een nieuwe actie van het Duitse merk Goldwell bij Kapsalon Madeleine.

Red Jezelf-brevet zwembad Loos

De geslaagden in Zwembad Loos.

HEILOO - Zwembad Loos kreeg woensdag 18 januari al vroeg in de ochtend veel kinderen op visite. Zij stonden in hun T-shirt, korte broek en met waterschoenen klaar om te laten zien dat ze zichzelf zowel op hun buik als rug al goed in het water kunnen redden. Alle kinderen zijn trots met hun 'Red jezelf'-brevet naar huis gegaan. De geslaagden zijn Nora den Nijs, Jaap Zwemmer, Anne Dekker, Lisa Wokke, Evie van Egmond, Sophia de Boer, Roan Leguijt, Nova de Bruijne, Stijn van Dam, Saar Korver, Hester Tromp, Aidan Gowen, Saar Niekoop, Esmee Meijer, Maurits de Groot, Mette Waldram, Sam Hillebrink, Jelle Beentjes, Nick Kunst, Stella Reedijk, Josefien Buys, Thijs de Vries, Ridwaan Bashir, Robine Schotvanger en Ids Overdijk.

Bosman Tweewielers: fiets voor medewerker Holland Heineken House

HEILOO - Als partner van het NOC*NSF en TeamNL probeert Gazelle de sporters zo goed mogelijk te ondersteunen. Voor de Spelen in Rio de Janeiro heeft Gazelle daarom een paar honderd oranje fietsen laten verschepen om de sporters vervoer te bieden in het Oranjedorp. Ook aan de medewerkers van het Holland Heineken House heeft Gazelle gedacht; Gazelle heeft een paarhonderd mooie oranje Gazelle NL's beschikbaar gesteld om de medewerkers op de fiets Rio te laten verkennen. Na drie fantastische weken was het tijd om de fietsen terug te sturen naar Nederland. Gazelle is Gazelle niet als ze niet met een leuke winactie de fietsen verlootten onder de medewerkers van het Holland Heineken House. Met de leukste foto was er zo'n mooie NL te winnen. Eén van de gelukkige winnaars is Kim van Weering en wij mochten de fiets aan haar uitreiken.

Namens het gehele team van Bosman Tweewielers feliciteren wij Kim met haar mooie nieuwe Gazelle NL.

Drie dolle dagen bij de Aalsmeerse Plantenhal

HEILOO - Aangezien het een enorm succes is, verlengt de Aalsmeerse Plantenhal in Heiloo de uitverkoop met drie dolle dagen! Het is extra genieten met een korting van 25% tot en met deze zaterdag. Op de toch al scherp geprijsde planten en potten tijdelijk een korting die de klant waardeert. De winkel staat uiteraard extra vol met groene en bloeiende kamerplanten. Zelfs de nieuwe P.T.M.D.-collectie aan binnenpotterie doet mee. Buiten is het al een beetje voorjaar met het aanbod van diverse bolletjes. Deze kunnen uiteraard ook gezellig binnen gezet worden. Ook leuk om cadeau te geven. Nog de tuin een beetje opfleuren? Kom langs en laat u inspireren!

PCC-Maalwater Run en Walk Het sportevenement voor jong en oud

Voorbereiding voor de start van de 4 km-run in 2016.

HEILOO - Rotary Club Heiloo organiseert ook dit jaar in samenwerking met de buurtsportcoach Heiloo en de SportRaad Heiloo de Run en Walk vanaf het Stationsplein. Dat gebeurt op zondag 9 april.

Het Petrus Canisius College en vele bedrijven in Heiloo en omgeving sponsoren het evenement. Het is een activiteit voor een goed doel. De sponsoropbrengst wordt ingezet voor het Rotary Sportfonds Heiloo. Scholieren, ouders en leerkrachten lopen voor sportlessen via Sport@School. Sport@School stelt de scholen in staat het bewegingsonderwijs aan te vullen met sportlessen gegeven door sportverenigingen in en rond Heiloo. Het Rotary Sportfonds Heiloo is bedoeld om iedereen die dat wil - maar die niet over voldoende middelen beschikt - mee te laten doen aan de sport van hun keuze. Ook worden bewegingsactiviteiten gesteund voor vluchtelingen en voor mensen met een beperking.

Inschrijven
Buurtsportcoach Pascale de Hoogh gaat vanaf 6 maart op de basisscholen de inschrijvingen van de leerlingen, ouders en leerkrachten noteren. Via de scholen wordt de exacte datum dat zij op de scholen aanwezig is verspreid. Daarnaast is inschrijven mogelijk via www.pccmaalwaterrunenwalk.nl. Leerlingen van het PCC schrijven zich in op hun eigen school.

Wandelen
De organisatie vraagt ook aandacht voor de prachtige wandeling die beschreven is in een routeboekje. Het is een fantastische ervaring om de onbekende hoekjes van Heiloo samen met de kinderen of vrienden te ontdekken. Kinderen kunnen na het volbrengen van de korte of lange wandeling een medaille winnen. De start is vanaf 9 uur op het Stationsplein. Deelnemers aan de lange wandeling van circa 16 kilometer worden omstreeks 12 uur weer terug verwacht.

Verkeershinder
In verband met de veiligheid van de renners, die vanaf twee uur in verschillende afstandsgroepen starten, gaat het verkeer gedurende twee uur op zondag 9 juni hinder ondervinden; het wordt deels omgeleid. Ook is de parkeergarage op het plein zeer beperkt toegankelijk voor het winkelend publiek en de bewoners.

Nienke Madderom Nederlands Kampioen in recordtijd

Nienke Madderom wint de Nederlandse titel.

HEILOO - Trias-atlete Nienke Madderom leverde in Apeldoorn een prestatie van formaat. De talentvolle hordeloopster uit Heiloo won de Nederlandse titel 60 meter horden C-junioren (tot en met 15 jaar). Nienke begon zondagmorgen om 10.00 uur de series met nog eenenveertig meisjes die zich met hun beste tijd hadden geplaatst. Nienke kreeg van haar trainer mee om in de series heel gecontroleerd te lopen en geen fouten te maken. Nienke won haar serie in een tijd van 9.54 seconden. In de halve finale kreeg Nienke mee om vooral het ritme naar de eerste horde en tussen de hordes hoog te houden. Dit ging prima in een tijd van 9.16 seconden. In de finale was het aan Nienke om ook de hordes aan te vallen. Alles viel op z'n plek. Nienke liep een recordtijd van 8.93 seconden. Hiermee werd ze de derde atlete in Nederland die ooit onder de negen seconden heeft gelopen op de 60 meter horden.

Egmonder
Bij de jongens deed Timme Koster mee op de 60 meter horden. In de serie verpulverde Timme zijn persoonlijk record van 9.54 seconden naar 9.22 seconden. In de halve finale deed de Egmonder het nog beter door 9.06 seconden te lopen. Goed genoeg om zich te plaatsen voor de finale. Helaas raakte Timme in de warming-up een paar keer hard de hordes waardoor hij een pijnlijke knie had. Maar de snelle man liep naar een knappe achtste plaats. Bij het hoogspringen deed Casper Peterse het uitstekend bij het hoogspringen. De meerkamper van Trias verbeterde zijn persoonlijk record met vijf centimeter. Zijn recordhoogte staat nu op 1.70 meter, dat is goed voor de vierde plaats van Nederland. Op de 800 meter liep de pupil van Peter Hopman en Peter Appelman naar een persoonlijk record en de winst in zijn serie. Zijn tijd van 2.13.82 seconden was uiteindelijk goed voor de achtste plaats.

Jongste turnsters GTH presteren uitstekend

Turnsters van GTH laten zich graag zien.

HEILOO/SCHOORL - De zeven jongste turnsters van GTH turnden zaterdag een wedstrijd. Jong talent Lieke begon haar wedstrijd aan de brug, daarna kwam de balk. Zij turnde hier een mooie oefening en werd beloond met een 12.65. Lieke turnde daarna haar wedstrijd goed uit. De pre-instap-meisjes begonnen op de balk en het tweede toestel was vloer. Dana turnde een zeer nette vloeroefening: 12.40. De wedstrijd werd vervolgd op sprong, met twee sterke handstandplat sleept Elyce een 13.65 binnen. De meisjes sloten de wedstrijd af op de brug. Feline liet een strakke oefening zien: 12.60. Gelijktijdig turnden ook de instappers de wedstrijd; zij begonnen de wedstrijd aan de brug. Zij vervolgden de wedstrijd op de balk. Julia turnde een keurige oefening en werd beloond met een 13.40. Daarna kwam de vloer. Heidi liet hier een prachtige oefening zien: 13.40. De instappers sloten de wedstrijd af op sprong. Nolin turnde twee strakke handstandplat en scoorde 13.45. In het eindklassement was het een spannende strijd. GTH scoorde goed. Brons was er voor Heidi, zilver voor Lieke en goud voor zowel Dana als Julia. Voor meer informatie: zie www.gth-heiloo.nl.

Geslaagd voor bandexamen karate bij Dojo 't Loo

De trotse geslaagden van de juniorengroep met hun nieuwe banden, samen met docent Jerry Visser. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Zondag 22 januari was een spannende dag voor een deel van de karateka's van Dojo 't Loo. Zij moesten examen doen voor hun volgende band. De groep was gesplitst in de junioren en de senioren. Na een lichte warming-up was het dan eindelijk zover. Onder toeziend oog van de familie, maar natuurlijk vooral van de examinatoren Jerry en Jolien Visser, Marco Hoogland en Harry van de Boogaard, werden de verschillende onderdelen - waaronder de kata's en het kumite - afgelegd. De karateka's trainden de laatste weken extra hard en deze inzet bleek niet voor niets. Alle kandidaten lieten een mooi examen zien en na afloop was er dan ook goed nieuws: iedereen was geslaagd! Ella Booms, Antony Miranda, Lewi Hishal en de broers Rafaël en Alexander van den Brenk slaagden voor hun gele band. Jobbe Gisebertz, Kai Stroet, Rick Wesseling, Sem Nienhuis, Lloyd Veer, Alexandra Kesting en Imad Badoe behaalden hun oranje band. Sam Coolegem en Timardi Verhoeff mochten na afloop hun nieuwe groene band omknopen. Emma Verkooijen slaagde met een keurig examen met glans voor haar blauwe band. Hjalmar Korthouwer tenslotte, reeds in bezit van de bruine band, behaalde zijn tweede kyu, bij karate de eerste stap richting de zwarte band. Op www.dojotloo.nl staat een uitgebreide fotoreportage van de bandexamens.

Op avontuur in de natuur van de straat

Al klauterend in een boom leren over de natuur. Foto: Barbel Bohling

CASTRICUM - Kunnen kinderen leren van de natuur? En, waar vindt u 'de natuur' eigenlijk? De stadsecoloog Jelle Reumer heeft het heel mooi verwoord: "De natuur is niet ergens anders, je kunt feitelijk niet de 'natuur in', want natuur is er gewoon. Ook wij mensen zijn natuur. Vergelijk het met het weer: daar kun je ook niet naartoe lopen. Het zijn vaak bijzondere biotopen die wij met 'de natuur in gaan' bedoelen: het bos of de duinen. Maar ook in het weiland, het menselijke organisme en op straat zijn tal van verschillende levensgemeenschappen en dus 'de natuur'. Elk weiland, woning, mens of duingebied is een bron van slim op elkaar afgestemde werkwijzen. En samenwerking is in de natuur de regel, niet de uitzondering. Denk aan de fantastische wisselwerking tussen insecten en bloemen of aan de mieren die door samen te werken voorwerpen kunnen slepen die veel groter zijn dan zijzelf. Sinds kort weten we dat bomen in een bos elkaar voeden en steunen via de wortels en dat planten elkaar kunnen waarschuwen voor plagende insecten. Zo zijn er nog tal van voorbeelden."

Onze kinderen moeten zich in hun volwassen leven kunnen oriënteren in een steeds complexer wordende samenleving. Zij moeten een balans vinden tussen een gezamenlijke richting en individuele zelfstandigheid. Bedrijven willen namelijk werknemers die zelfstandig beslissingen kunnen nemen én het grote doel in de gaten houden. Eigenschappen die maken dat je de werknemers kunt vertrouwen en dat het bedrijf als een goed op elkaar afgestemd biotoop werkt. Iedere omgeving kent dan ook zijn eigen biotooptype en binnen het biotoop is het de wisselwerking tussen de individuen die het systeem laat functioneren. Een bos kan niet zonder bacteriën en schimmels, die de bladeren in de herfst verteren en zorgen voor voedingsstoffen in de grond. In onze woonomgeving hebben wij echter veel natuurlijke kringlopen afgekapt en kunnen kinderen nog maar weinig natuurlijke samenwerking meemaken.

Gelukkig kent Castricum nog enkele informele plekken waar nog kleine stukken van de natuurlijke kringloop ervaarbaar zijn. Die moeten wij koesteren omwille van onze kinderen, want zij kunnen oneindig veel meer leren van een braakliggend stuk grond, met her en der wat losliggende takken of een boomstam, dan dat zij leren op een alledaagse speelplaats. Samenwerking zit in de natuur van de mens, maar we moeten onze eigen natuur wel kunnen leren kennen.

Tekst en foto van Bärbel Böhling, Vitaal Landschap

8 februari: discussie-avond over wonen Woningen voor oud of jong of…?

BAKKUM - D66 in Castricum organiseert woensdag 8 februari in Hotel Restaurant Fase Fier in Bakkum een discussieavond over wonen.
Ruim duizend woningen worden de komende tien jaar in de gemeente Castricum bijgebouwd, maar voor wie zijn die woningen bedoeld? Voor jongeren die graag zelfstandig willen wonen of voor ouderen die langer zelfstandig moeten of willen blijven wonen? Moeten er woningen komen voor kleine en/of jonge gezinnen en wat doen we voor statushouders? Bouwt men genoeg sociale woningen? Huurwoningen of koopwoningen? En in welke prijsklasse? Is er een rol voor de overheid (gemeente en/of provincie) of moet het overgelaten worden aan de markt? Een greep uit de vele vragen die leven op het gebied van wonen. Het is een thema dat uitnodigt om breed besproken te worden. Daarom organiseert D66 de openbare discussieavond. Om de discussie te voeden geven tijdens deze avond vier sprekers hun visie over wonen vanuit hun verschillende achtergronden.

De sprekers
Wethouder Marcel Steeman (D66) met wonen in zijn portefeuille geeft een toelichting op het beleid van de gemeente Castricum. SP-fractievoorzitter Marjo Husslage belicht het onderwerp wonen vanuit de visie van de SP. Directeur Dik Tromp van Kennemer Wonen geeft uitleg over de visie, de wensen en de mogelijkheden met betrekking tot projecten voor de sociale woningbouw. D66-statenlid van de provincie Noord Holland Amélie Strens zet uiteen wat de plannen van de provincie zijn.

De avond in Hotel-Restaurant Fase Fier in Bakkum begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur (eindtijd 22.00 uur.) Na afloop kunt u napraten onder het genot van een drankje. U bent hiermee van harte uitgenodigd om op deze vrij toegankelijke discussieavond aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren.

Echtpaar Zuurbier zestig jaar getrouwd

Foto: Anne-Marie Sjardin

CASTRICUM - Maandag 16 januari was het zestig jaar geleden dat de heer en mevrouw Zuurbier uit Castricum in het huwelijk traden. "Er is veel veranderd in de wereld valt ons op. De eenheid wordt steeds minder en het gevoel van onzekerheid neemt toe. Ons zestigjarig huwelijk was een heel fijne tijd. Wij voelen ons vooral rijk met onze kinderen en kleinkinderen. Het is een rijk bezit." Samen met hun kinderen, kleinkinderen en andere familieleden vierden zij op zaterdag 14 januari bij restaurant Van der Valk in Akersloot hun diamanten huwelijk.

Tekst: Anne-Marie Sjardin.

Mediator worden? Een prachtig beroep en mooie uitdaging

ALKMAAR - Mediation wordt steeds vaker ingezet als middel om conflicten tussen mensen op te lossen. Als het niet mogelijk is er samen uit te komen, kan een professionele mediator worden ingeschakeld die partijen helpt over de ontstane kwestie te communiceren en hen zelf op zoek te laten gaan naar een oplossing. Mediation wordt overal toegepast. Bij partnerscheidingen, familie kwesties, burenconflicten, conflicten met de overheid en zakelijke conflicten. Feitelijk overal waar conflicten voorkomen kan mediation uitkomst bieden.

De Mediatorsfederatie Nederland (MfN), voorheen Nederlands Mediation Instituut, bewaakt de kwaliteit van mediation en de mediator in Nederland. Inmiddels zijn er circa drieduizend mediators opgenomen in het MfN-register. Deze mediators mogen de titel MfN Registermediator voeren.

Informatieavond op 28 februari
Het Mediation College in Alkmaar is een door MfN erkend instituut en geeft al een aantal jaren maandelijks de basisopleiding 'Professioneel Mediator'. Deze is nodig om toe te treden tot het MfN-register. De opleiding vindt plaats in het eigen trainingscentrum van het Mediation College in Alkmaar. Het Mediation College heeft een uitgebreid nazorgprogramma met onder meer theorie- en diverse praktijktrainingen. Ook verzorgt het Mediation College de verdiepingsopleiding 'Familiemediator, Arbeidsmediator en Overheidsmediator'. Deze opleidingen zijn eveneens geaccrediteerd en erkend door de MfN.

Er wordt opgeleid in relatief kleine groepen van maximaal twaalf studenten in een prettige en veilige ambiance. Kijk voor meer informatie op www.mediationcollege.nl of bel 072-5272717. Maandelijks kunt een (gratis) informatie-avond van de opleiding 'Professioneel Mediator' bijwonen, zoals op dinsdag 28 februari. Deze wordt gegeven in het trainingscentrum van het Mediation College aan James Wattstraat 18a in Alkmaar. Aanmelden hiervoor kan via www.mediationcollege.nl/informatie-avond.

Castricum 105 programmering

Maandag
00.00 – 16.00 uur: Non-stop muziek
16.00 – 18.00 uur: Nieuw Castricums Peil (maandageditie) – Willem Seignette
18.00 – 20.00 uur: Cross Country – Martin Meijer
20.00 – 21.00 uur: NH in Bedrijf i.s.m. RTV80 uit Bergen (een keer in de maand)
21.00 – 23.00 uur: Non-stop muziek
23.00 – 00.00 uur: Ballads At Night

Dinsdag
00.00 – 23.00 uur: Non-stop muziek
23.00 – 00.00 uur: Ballads At Night

Woensdag
00.00 – 21.00 uur: Non-stop muziek
21.00 – 22.00 uur: Hraj Kapelo hraj – Jan Jonker
22.00 – 23.00 uur: Non-stop muziek
23.00 – 00.00 uur: Ballads At Night

Donderdag
00.00 – 17.00 uur: Non-stop muziek
17.00 – 19.00 uur: De Donderdag Date – Frank Ruiters

Oneven weken
19.00 – 20.00 uur: Just Jazz – Fred Timmer & Ineke Timmer (1x in de maand)
20.00 – 23.00 uur: Non-stop muziek
23.00 – 00.00 uur: Ballads At Night

Even weken
19.00 – 19.30 uur: Non-stop muziek
19.30 – 23.00 uur: Het Raadsplein – Live vanuit het Gemeentehuis in Castricum (om de week, zie de vergaderagenda op www.castricum.nl)
23.00 – 00.00 uur: Ballads At Night

Vrijdag
00.00 – 19.00 uur: Non-stop muziek
19.00 – 20.00 uur: NH in Bedrijf – i.s.m. RTV80 uit Bergen
20.00 – 21.00 uur: Non-stop muziek
21.00 – 23.00 uur: De Vrijdagavond Show – Julian Timmer & Mel Glorie
23.00 – 00.00 uur: Non-stop muziek

Zaterdag
00.00 – 10.00 uur: Non-stop muziek
10.00 – 12.00 uur: De Zaterdagochtend Show – Thom
12.00 – 14.00 uur: Nieuw Castricums Peil (zaterdageditie) – Sander Verschoor en Maarten Glorie
14.00 – 16.00 uur: Sanne Klinkhamer
16.00 – 00.00 uur: Non-stop muziek

Zondag
00.00 – 07.00 uur: Non-stop muziek
07.00 – 09.00 uur: Ballads at morning
09.00 – 10.00 uur: Radio Klassiek – Helmoth Mehciz
10.00 – 11.00 uur: Kerkdienst
11.00 – 12.00 uur: Klassiek & Ballads at morning
12.00 – 14.00 uur: Cabaret van Nederlandse Bodem
14.00 – 17.00 uur: 105Sportlive
17.00 – 19.00 uur: The Flash Back Show
19.00 – 20.00 uur: NH in Bedrijf – i.s.m. RTV80 uit Bergen
20.00 – 22.00 uur: Non-stop muziek
22.00 – 00.00 uur: Ballads at night

Ben Visser geslaagd voor opleiding 'Meester Worstmaker'

Diploma voor Ben Visser, een mooi moment.

CASTRICUM - Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 16 januari heeft Ben Visser zijn diploma uitgereikt gekregen van de opleiding 'Meester Worstmaker'.

De opleiding 'Meester Worstmaker' is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten. Ben, werkzaam bij Slagerij Van Borre in Castricum, heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman
De verkregen inzichten komen niet alleen aan de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede, ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Slagerij Van Borre ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde
Net als bijna onderdvijftig collega-slagers is Slagerij Van Borre aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo worden zij continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur- en vleesspecialiteiten.

Uw Groene Slager, Hans van Borre, Burgemeester Mooijstraat 29, Castricum. Telefoon: 0251-652430. Website: www.hansvanborre.nl.

Bultrug voor de Egmondse kust 'Hoe gaaf is dit'

De bultrug, een bijzondere verschijning in de Noordzee. Foto: Rob Glas

EGMOND AAN ZEE - "Waanzinnig om te zien zo vlak voor de Egmondse kust, een geweldige ervaring." Zo omschrijft amateurfotograaf Rob Glas uit Egmond aan Zee zijn ultieme fotomoment. Rob fotografeerde zaterdag de bultrug, net als enkele andere uit Egmond afkomstige fotografen, zoals Sjef Kenniphaas en Bastiaan Schuit.

Rob: "De bultrug is ruim tien meter lang. Hij zwom honderd meter voor de boot uit, ik kon het dier prachtig mooi fotograferen. Het was een topdag." Toen Rob hoorde van de signalering van een bultrug, spoedde hij zich naar het strand en keek hij door zijn camera de zee op. "Arnold Wijker, die naast mij stond, liet mij weten dat ik naar links moest kijken. En ja hoor: toen zag ik de bultrug tevoorschijn komen. Wauw, dacht ik, is dit echt? Meteen daarna zag ik iemand met een tractor en een boot op het strand richting de zee rijden. Ik rende erheen en ging mee met Lars Dekker uit Egmond aan Zee. Ik klikte mijn foto's op nog geen vier kilometer verderop. Echt waanzinnig om te zien voor de Egmondse kust."

Het komt de laatste jaren vaker voor dat bultruggen, die horen tot de baleinwalvissen, worden waargenomen bij de kust. Heel regelmatig gebeurt dat echter niet, aldus de regionale omroep NH. Ook drie jaar geleden werd een bultrug gesignaleerd voor de Egmondse kust en vorig jaar oktober hield een meterslange bultrug zich een tijdje op in de haven van Vlissingen. In 2012 strandde bultrug Johannes/Johanna op een eilandje bij Texel.

Lars Dekker op zoek naar de bultrug. Foto: Rob Glas

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Grote rommelmarkt

ALKMAAR - Stichting Rommelmarkten Egmond organiseert zondag 29 januari van 10.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt in het overdekte wielerstadion (Sportpaleis Alkmaar) aan Terborchlaan 200 in Alkmaar. Ongeveer tweehonderdveertig standhouders verkopen onder andere kleding, speelgoed, gereedschap, boeken, huishoudelijke spullen, cd's, elektronica, lp 's en curiosa. "Ga naar deze markt en u zult het vinden", luidt het motto van de stichting. De entree bedraagt 2,50 euro voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Meer informatie is verkrijgbaar via 06-20114461 of pdrent@quicknet.nl. Kijk ook op www.st-re.nl.

Startbijeenkomst vrijeschool in Castricum

CASTRICUM - De gemeente Castricum start in augustus een vrijeschool. De school is in 2015 ontstaan vanuit een ouderinitiatief en heeft inmiddels bijna driehonderd potentiële leerlingen in haar bestand staan in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Naar verwachting kan in het nieuwe schooljaar sowieso starten met twee kleuterklassen en een eerste klas. De rest van de klassen kan nog naar animo worden gevuld. Op maandagavond 6 februari organiseert het ouderinitiatief een startbijeenkomst voor geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie verstrekt over het vrijeschoolonderwijs en de speerpunten die het onderwijs op de vrijeschool van Castricum uniek maken. Ook worden tijdens deze bijeenkomst de locatie en het gekozen bestuur bekend gemaak. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur bij De Oude Keuken aan Parklaan 117 in Castricum en is vrij toegankelijk. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

Wij zijn verhuisd! Speciale aanbieding Thaise ontspanningsmassage. Nijverheidsweg 6b Heiloo. Op afspraak 06 - 3365 5795

NIEUW bij Kim's Haarsalon pinnen is sinds kort mogelijk in de zaak! Dus kom een keer gezellig langs. Bel voor een afspraak 06 - 3004 2383, Dompvloetlaan 29. Pinnen is mogelijk.

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!!,di t/m za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! Sandra Zoon Heiloo 06 - 57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W:www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

DYSLEXIEBEGELEIDING (methode van RID) nog enkele plaatsen vrij op di en do. Evt ander tijdstip in overleg. Karen 06.421.582.29. Ook voor bijles Begrijpend Lezen.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

LOODGIETER NODIG ? Gepensioneerde loodgieter heeft tijd over. Tel: 06 - 5111 7811

Verhuizen of een aanhangwagen nodig ? HUURAUTO-HEILOO.NL

De Stille Bron: Praktijk voor holistische massage, healing en cranio-sacraal therapie. Begin het nieuwe jaar ontspannen en bewust! Kennismakingsactie: Eerste holistische MASSAGE voor de HALVE PRIJS! Info: 06 - 2266 6059 of www.destillebron.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop. www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7, 1851 NV Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Te koop gevraagd: BUSCAMPER MET VAST BED. Bj vanaf 2002. Lengte tussen 5.50 en 6.00m. Tel: 06 - 2918 1969

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

UW AUTO WINTERKLAAR! CARCLEANING HEILOO. Informeer naar de teflonwax winterbeurt v.a. € 75,- Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vrij 8.00 - 17.00 uur Za 9.00 - 12.00 uur Tel: 072 - 5320294 www.carcleaningheiloo.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 4811 6691

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TE HUUR: 116 m2 opslagruimte in het centrum van Heiloo, automatische overheaddeur en aparte loopdeur als toegang, 072 - 5410948.

Wintersport met vrienden en vriendinnen ? Reserveer een week op HUURAUTO-HEILOO.NL

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Hoe zal het met ome Gé uit Geleen zijn ? Reserveren HUURAUTO-HEILOO.NL

TECHNO SERVICE Reparatie & verkoop van Consumentenelektronica TV-AUDIO-COMPUTERS-ETC. Industrieterrein-oosterzij nr.19 Tel.072-5112532
www.techno-service.nl

Hometrainer verhuur voor revalidatie en fitness toepassingen. Info: Bosman Tweewielers, Westerweg 295, Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Teesti, de lunchroom bij het station

HEILOO - Teesti, de lunchroom bij het station in Heiloo bestaat alweer zeven maanden. Dit is een laagdrempelige lunchroom met onder andere lekkere koffie, zoetigheden, een verscheidenheid aan tosti's, broodjes en soep van de dag. Teesti is voor steeds meer mensen een gezellige huiskamer om even te ontspannen, te ontmoeten, mobiel te checken, de krant te lezen of te werken. Wij bij Teesti proberen goed te luisteren en in te spelen op de wensen van onze gasten. Zo is de kaart al een paar keer aangepast en vinden er regelmatig kleine veranderingen plaats. Door de vele aanvragen bieden we inmiddels ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld verjaardagen, borrels en meetings te houden in Teesti. U kunt altijd bellen of even binnenlopen om naar de mogelijkheden te informeren.

Gastvrij kinderopvang

HEILOO - "Een nieuw initiatief opzetten is altijd spannend. Dus dat 'Zand op je hand' zo goed ontvangen zou worden, hadden we nooit verwacht", vertelt Martin van der Linden. "Na een rustige start lopen de aanvragen nu storm. We hebben nog maar een paar plekjes over. Ik denk dat de huiselijke sfeer, de biologische voeding, de ruime openingstijden en de flexibele haal- en brengtijden de meest doorslaggevende redenen zijn om voor Zand op je hand te kiezen. Binnen ons beleid is vooral het kind zèlf uitgangspunt. De behoeften en voorkeuren van ieder afzonderlijk kind zijn leidend. Dit betekent uitdaging maar nog niet mee moeten in de ratrace van het volwassen leven. We bieden voornamelijk èchte, zintuigelijke activiteiten aan. Samen spelen. Digitaal kan altijd nog thuis of later. Ouders worden bij ons vaak overvallen door de rust en de warmte. Dat is mooi om te zien. Het bevestigt dat ouders onze visie delen. En dat geeft een goed gevoel."