De Uitkijkpost

22 juni 2016

De Uitkijkpost 22 juni 2016


Talentvolle Tom Sibma (19) verovert reclamewereld

Tom Sibma, creatief talent. Foto: aangeleverd

HEILOO - Een naam voor jezelf maken in de reclame is een hele kluif. Stichting JongeHonden is een initiatief van vrijwilligers uit de reclame die jonge, talentvolle reclamecreatieven de kans geeft zich vast te bijten in het presenteren van ideeën aan echte merken - ook wel pitches. De pitch voor Vodafone is vorige week woensdag gewonnen door niemand minder dan aanstormend talent Tom Sibma uit Heiloo.

Tom Sibma (19) is een bekend gezicht in Heiloo, onder meer door zijn jaren als ijsmaker en verkoper bij ijssalon Di Fiorentina. Vorig jaar startte hij aan de Willem de Kooning Academy in Rotterdam, richting Advertising. Daar kan hij zijn vele talenten verder ontwikkelen en dit gaat in rap tempo. In de afgelopen weken fietste hij met zijn collega Diederik Mulder van hun eigen bureau Wheelie Good Advertising bijvoorbeeld naar Brussel, om ideeën te bezorgen. Over het winnen van de pitch bij Vodafone is Tom opgetogen. "Het wordt een mooi middel voor ouders en kinderen om emoties te delen en de verbinding te voelen."
Bij een andere pitch, afgelopen vrijdag voor Stichting Lezen en Schrijven, won een ander idee van Tom het ook van de overige deelnemers. Het bedachte concept zal bijdragen aan het terugdringen van laaggeletterdheid, een streven waar Tom zich graag voor inzet.

Als winnaar van Stichting JongeHonden ging Tom afgelopen zaterdag in Zuid-Frankrijk naar het Cannes Lions International Festival of Creativity, dat de JongeHonden elk jaar bezoeken met een groep van 40 beginnende reclamemakers. Het festival staat een week lang in het teken van inspiratie en netwerken. Het is best bijzonder om op zo'n jonge leeftijd een pitch te winnen, vertelt bestuurslid Marten Meijboom van de JongeHonden. "Ikzelf heb bijvoorbeeld vier jaar meegedaan voor ik mijn eerste pitch won. Maar er zijn natuurlijk altijd uitblinkers, zoals Tom. Hij mocht laatst ook al aanwezig zijn bij onze 24-uurspitch, waarin hij streed tegen de 23 andere beste jonge teams van Nederland. Als Tom dit niveau vol weet te houden zie ik een rooskleurige toekomst voor hem in de reclame."

Tom liet vanuit Cannes weten: "Het gaat lekker hier! Het Palais is mooi, de lezingen zijn inspirerend, het is lekker warm en prima zwemweer. Het netwerken gaat ook goed. Ik heb later in de week een afspraak met Vodafone. En binnenkort met Stichting Lezen en Schrijven, omdat mijn idee al deze zomer al uitgevoerd wordt. Dat wordt schrijven, casten en draaien in de vakantie. Te gek, natuurlijk. "

Hoe zo'n advertising concept van Tom eruitziet is te zien op http://www.tomsibma.com.

Jaarlijkse kermis in zicht

HEILOO - De jaarlijkse kermis begint donderdag 30 juni aanstaande en duurt tot en met zondag 3 juli. Vier dagen viert het dorp feest. De traditionele kermistent komt op de Heerenweg te staan, waar wordt gezorgd voor sfeer en dorstlessers. Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt in de agenda van festiviteiten. Vele dorpsgenoten houden met het plannen van de zomervakantie rekening met de kermis.

Café Queens heeft dit jaar op donderdag een Hollandse avond met oa Sjaak Verkade. Vrijdag een 60s night met Porc & Pyn. Zaterdag is er een rocknight met Band 107 en zondagavond als house met als afsluiter Hardstyle. Café de Wit heeft dit jaar op donderdag Hollandse Hit en Soul & Motown met Frans en Miss. Op vrijdag komt discohits van de jaren 70s tot de 00s met Jelle V. Op zaterdag en zondag zien we zoals elk jaar het vertrouwde gezicht Paul Vlaar. Geen kermis zonder onze Paul!

Op zaterdag gaan we touwtrekken! Welk team van 8 personen mag zich de kampioen van de kermis noemen? Inschrijven kost 30 euro, en dat is inclusief 16 consumptiemunten. De start is om 20.00 uur en inschrijven kan via info@cafedewit.

Op zondag vanaf 16.30 uur speelt de band Bigbird op het buitenpodium in de tent. Ze zijn de eindbazen onder de coverbands, de 5 onweerstaanbare mannen van BigBird. In een gloednieuwe, hartverwarmende topshow vuurt de band maar liefst 120 meezingers op je af. En dat alles in een razend tempo: coupletje, refreintje en door!

Dit jaar wordt er weer met muntjes gewerkt. Deze kunt u kopen bij de muntwagens die naast de snackwagens staan en mocht u over hebben u kunt ze alleen op donderdag 7 en vrijdag 8 juli inleveren. Vanwege de nieuwe alcoholwet is iedereen tot 25 jaar verplicht om een bandje te dragen. Geen bandje betekent geen alcohol. Dit bandje is te gebruiken voor de hele kermis en kan met een geldige identiteitsbewijs gehaald worden bij de muntwagens.

Laten we er samen met z'n allen een mooi feest van maken!

Stadsdichter Margreet Schouwenaar krijgt lintje bij 25-jarig jubileum

Burgemeester Hans Romeyn feliciteert en bedankt stadsdichter Margreet Schouwenaar.

HEILOO - De Prinsenzaal van het Alkmaarse stadhuis is ruim gevuld met vrienden en belangstellenden. Margreet Schouwenaar leest haar poëzie, waarbij de mens centraal staat en betrokkenheid, verwondering en mededogen de kern vormen. Waarheid in taal te vangen. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Juist de menselijke maat in zorgvuldig gekozen taal getroffen.

Na inontvangstname van de eerste bundel verzameld werk door burgemeester Hans Romeyn van Heiloo krijgt de jubileumbijeenkomst een verrassende wending. Romeyn komt met een uiterst begeestigde speech waarbij de literaire en maatschappelijke verdiensten van Schouwenaar worden genoemd: 11 dichtbundels en 7 boeken, publicaties in Revisor, Tirade en Ons Erfdeel, initiatiefnemer Alkmaars Dichtersgilde, gedichtenroute, schrijfgroep Heiloo en Eenzame Uitvaart in Alkmaar. Op de achterste rijen is de intieme voordracht wellicht wat minder verstaanbaar vanwege de afwezigheid van microfoonversterking.

De burgemeester draagt vervolgens op welluidende wijze een gedicht van Margreet Schouwenaar voor. De tekst ervan is sinds 2010 te lezen op een permanent bord bij de uitgang van de Singelgarage aan het Alkmaarse Ritsevoort. En dan komt de verrassing - Romeyn doet zijn ambtsketen om: 'Het heeft Zijne Majesteit behaagt om je te onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.' Margreet Schouwenaar is er beduusd van.

Tekst: Felix Hogeboom

Waardering voor veteranen in Heiloo

Van links naar rechts: A. Vreeswijk, K. van der Vlies, H. Romeyn (burgemeester), P.S.M. Burger en C.J.M. Apeldoorn. Foto: Evert Visser

Waardering voor veteranen in Heiloo

'Als het heftig wordt, dan op tijd bukken'

HEILOO - Een eerbetoon aan alle veteranen uit Heiloo die zich tijdens oorlogen en vredesmissies hebben ingezet: dat was donderdagmiddag in restaurant Klein Varnebroek het doel van de gemeente Heiloo. Maar liefst ruim vijfendertig oud militairen luisterden hier naar een woord van waardering, uitgesproken door burgemeester Hans Romeyn. Hij sprak zijn lof uit voor hun werk en inzet. "En die was voor velen niet gering."

De burgemeester eerde eveneens vier Heilooënaren door hen de zogenoemde 'Draaginsigne Nobelprijs VN-Militairen' op te spelden. Deze onderscheiding is bestemd voor mensen die zich tussen 1957 en 1988 minimaal dertig aaneengesloten dagen in het buitenland hebben ingezet voor vredesmissies van de Verenigde Naties. De keuze voor de periode 1957-1988 is verklaarbaar: de vredesmachten van de Verenigde Naties ontvingen in 1988 de Nobelprijs voor de Vrede om hiermee waardering uit te spreken voor vredesmissies sinds 1956. De Nobelprijs is uitgereikt aan de Verenigde Naties en dus niet aan individuele personen die hierbij betrokken waren. Daarom besloot het Ministerie van Defensie de inzet van (oud-)militairen tijdens vredesmissies in deze periode extra te erkennen en te waarderen met een onderscheiding.

'Op tijd bukken'

De heren Apeldoorn, Van der Vlies, Vreeswijk en Burger kregen de draaginsigne opgespeld. Zij voelen zich gewaardeerd en zijn blij met een stukje erkenning dat ze hiermee krijgen. De heren waren begin jaren tachtig actief tijdens vredesmissies in Libanon. Apeldoorn werkte als infanterist en Vreeswijk was actief als hospik. Van der Vlies en Burger vertelden na de plechtigheid met koffie en taart wat uitgebreider over hun vroegere werk. Van der Vlies werkte in 1980 in Libanon als corporaal tijdens een vredesmissie. "Met plezier kijk ik terug op deze tijd. Ik was voor de eerste keer buiten Europa en reisde door meerdere landen tijdens twee vrije weken. Ik heb dus veel gezien. Ook was ik vrij naïef. Als het heftig wordt, dan op tijd bukken. Zo stond ik in het leven."

Burger, die in hetzelfde jaar in Libanon een leidinggevende functie vervulde, ging naar Libanon 'om iets te kunnen betekenen voor de goede zaak'. Ook zocht hij een stukje avontuur. Toch vertelt hij een minder positief verhaal. De ex-militair leidt aan een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Dat kreeg hij jaren later, in 2007, als gevolg van een overval tijdens een vakantie in Afrika. "Mensen sleurden mij uit mijn auto en iemand richtte een Kalashnikov op mijn hoofd. Die gebeurtenis deed mij denken aan een situatie in Libanon. Toen dat gebeurde, was de energie op. Voor die tijd vond ik wel een manier om goed door het leven te gaan. PTSS kun je dus oplopen na een traumatische gebeurtenis, lang na deelneming aan een oorlogssituatie."

Slag om Arnhem

Mevrouw N.R. Ruben was eveneens aanwezig tijdens de Veteranenmiddag. Zij werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het Ministerie van Oorlog. "Wat ik daar deed, is eigenlijk geheim," zegt ze. Toch praat ze honderduit over die tijd. "Ik heb bijvoorbeeld de Slag om Arnhem meegemaakt. Ook hielp ik na de oorlog mee met het weghalen van overleden mensen uit woningen in Amsterdam. Ik ging toen met de ambulance mee. Heftig, maar in die tijd deed je dat gewoon."

Burgemeester Hans Romeyn sprak zijn wens uit de veteranen in Heiloo een meer nadrukkelijke rol te geven tijdens de 4 mei-herdenkingen. Hij riep de veteranen op hierover mee te denken. Ook opperde hij een locatie aan te wijzen waar veteranen elkaar vaker kunnen ontmoeten, zoals een Veteranencafé.

(Tekst: EJV Mediaproducties)

Tien vragen aan Jacky Mol

Foto: aangeleverd

Tien vragen aan ...

1.Waar ben je geboren en getogen?

De eerste 6 jaren ben ik in Aagtdorp opgegroeid, sindsdien ben ik woonachtig in Heiloo.

2.Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Mijn hobby is mijn werk, mijn werk is mijn hobby.

3.Wie zou je graag ontmoeten?

Dries van Noten.

4.Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Zomers zwemmen in de vijvers van plan Oost, 's winters schaatsen op dezelfde vijvers!

5.Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

De ronde O.

6.Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

De zon en zelfgemaakte citroentaart.

7.Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Fly without wings, Dream with open eyes, See in Darkness.

8.Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat de naam Pakhuis Dekker ontstaan is uit respect voor de familie Dekker, de oprichters en voormalig eigenaren van het pand. Tot op de dag van vandaag is mevrouw M. Dekker-Evers betrokken bij de restauratie en de toekomst van het pakhuis.

9.Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

De toekomstige afslag van de A9, zodat het natuurgebied 'het Die' intact blijft!

10.Persoonlijke vraag aan Jack Mol: wat zijn je plannen met Pakhuis Dekker in de nabije toekomst?

De restauratie van het pakhuis neemt nog enkele maanden in beslag, daarna gaan we met diverse belangstellende rond de tafel om dit kleinschalige multifunctionele project vorm te gaan geven. De deuren worden één voor één geopend en kunst wordt de verbindende factor.

Ik nomineer Pieter Sengers voor de volgende 10 vragen. Mijn persoonlijke vraag: na ruim 25 jaar ervaring in de reiswereld ben je van start gegaan met een reisorganisatie die maatwerkreizen naar het zuidelijk halfrond organiseert. Kun je ons daar meer over vertellen?

Geslaagde Jet!

Foto: aangeleverd

Lieve Jet, geslaagd ben je al je hele leven en nu ook nog voor de HAVO!

We zijn erg trots op je, je hebt het super gedaan!

Liefs Jouke, Francis, Janine.

Boekenmarkt en Repair Café

HEILOO - Bent u nog op zoek naar leuke betaalbare boeken of heeft u iets dat gerepareerd moet worden? Kom dan zaterdag 26 juni naar het Trefpunt, Abr. du Bois-hof 2 in Heiloo. De entree is gratis en de deuren zijn geopend van 10.00 tot 13.00 uur.

Expositie geeft terugblik op 50 jaar BukBuk

Foto: Felix Hogeboom 

HEILOO - De expositie '50 jaar BukBuk' biedt een terugblik op de plaatselijke popcultuur, waarbij jongerencentrum BukBuk als podium en als organisator van de succesvolle Bukpopfestivals een belangrijke rol heeft gespeeld. De expositie loopt tot eind augustus en is geopend op dinsdagavond en zaterdag.

De vijf fotopanelen bestrijken elk een periode van ongeveer 10 jaar aan activiteiten van de afgelopen decennia in het jongerencentrum. Aan de hand van foto's van bands, bezoekers, festiviteiten, voorstellingen en muziekvereniging komt de geschiedenis tot leven. Daarbij zijn affiches van de vele popevenementen te zien, net als verdere documentatie: krantenberichten, jaarverslagen en notulen van de jongerenvereniging. Tijdens de expositie wordt ook de Bukfilm getoond, waarin beeldmateriaal van de Bukpopfestivals uit de periode 1978 tot 1985 is verwerkt.

De eerste keer BukBuk
Het eerste festival in 1978 werd gehouden op een grasveld bij Sporthal 't Vennewater. De koelwagen van melkfabriek Horna, die ook als sponsor optrad, werd gebruikt om de drank koel te houden. De achterdeur van het busje van de geluidsverhuurder moest uit de scharnieren worden gelicht om op tijd beschikking te hebben over de apparatuur. Torenhoge luidsprekers verrezen aan weerszijden van de bescheiden gemeentelijke muziektent, de grote bas- en middentonenkasten onder.

Uit de 8mm-filmbeelden blijkt dat het festival in alle gemoedelijkheid verliep; jongeren in spijkergoed zitten er op het gras en luisteren naar de muziek. Het publiek druppelt langzaam binnen. Er klinkt symfonische rock van de formatie Filter met hammondorgel en electrische gitaren. Rob Hoeke's Bluestrain is ook in beeld met als zangeres een jonge Tineke Schoemaker. Ook de bekende Noord-Hollandse formatie Shoreline ontbreekt niet. Voorts treden in 1978 Luv', Tilt, Bintangs en Razor Blade op.

Eigenzinnigheid

Affiches werden in de wijde omgeving geplakt, ook op electriciteitskasten langs het Noord-Hollands kanaal bij Alkmaar, waar een aanplakverbod gold. Bukmedewerkers riskeerden een boete. In 1982 werd Bukpop op het laatste ogenblik afgelast omdat niet de gewenste line-up van artiesten kon worden geboekt. 'De Buk' wilde de artiesten het liefst zelf boeken, buiten de grote organisatiebureaus om. Eigenzinnigheid en een doe-het-zelf-mentaliteit was de Bukkers niet vreemd. Voor de op- en afbouw van de podia en tenten was een shovel uit eigen stal beschikbaar.

Uit de beelden van de vrijwilligers van de festivalorganisatie valt vooral de saamhorigheid en gezelligheid op en soms ook wat speelsheid en meligheid die in de vrijheid van het samenzijn de ruimte krijgt. In 1983 klinkt de lichtvoetige popmuziek van de uit Wallonië afkomstige zangeres Jo Lemaire met daarnaast rebelse, chaotische punkmuziek van de Japanse groep Loudness, in extravagante futuristische uitdossing.

De Bukpopfestivals hebben ruim aandacht besteed aan veelbelovende Noord-Hollandse en Nederlandse groepen die zich eind jaren zeventig, begin jaren tachtig manifesteerden. Zo waren er optredens van Bertus Borgers Groove Express, Bintangs, Bluestrain, Bram Vermeulen, Carlsburg, Claw Boys Claw, Diesel, Golden Earring, Groovin' Gang, Howling Hurricanes, Luv', Meteors, New Adventures, The Rousers, TA'E music, Time Bandits, Urban Heroes en The Thought (niet volledig). Er traden ook de nodige buitenlandse bands op, zoals Fischer Z, Dexy's Midnight Runners, Mark Foggo, Comsat Angels, Jo Lemaire en Loudness. In de Bukfilm is een verzameling stagefoto's van leadzangers en -gitaristen verwerkt; tijdens de vertoning van de fotoslides is de muziek van de betreffende groepen te horen.

De expositie 'BukBuk retrospectief' is ingericht door oud-Bukkers Leo Gouwerok, René Alphenaar, Jan Bellekom, Tom Mulder, Marcel Keet, Antoine van den Burg, Leo van Willigen, Inge Kracht en Sophie Louter - onder begeleiding van de expositiecommissie van de Historische Vereniging Heiloo. BukBuk was een belangrijke ontmoetingspek voor de Heilooër jongeren. Voorlopig echter blijven de deuren gesloten vanwege de marktconforme huur die door richtlijnen van de landelijke overheid wordt afgedwongen.

Expositie 50 jaar BukBuk, Oudheidskamer, Bergeonstraat 30, Heiloo. Tijden: dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Tekst en foto: Felix Hogeboom

Bedrijf Belicht: Tienwork

Terug tot jezelf met Tineke van der Weide. Foto: Arjan Hoogvorst

Tienwork

Coaching & training in de natuur

HEILOO - In deze 'drukke' tijden waarin we van alles lijken te moeten en onszelf maar al te vaak onszelf dreigen voorbij te hollen, kan het zijn dat u er even niet meer alleen uitkomt. Dan is het fijn om terecht te kunnen bij iemand met wie u de rust in uzelf kunt terugvinden. Kom (weer) in balans en beweging met Tienwork, dat op professionele en vooral ongedwongen wijze coaching en training verzorgt in de natuur - daar waar élk moment rust heerst.

Het gezicht achter Tienwork is Tineke van der Weide. Haar voornaamste motto luidt 'je persoonlijke doelen halen op een positieve, opgewekte en zachte manier die bij de persoon past, en dus niet altijd door te vechten en volhouden.' Daarbij doelt ze vanzelfsprekend niet op diverse en vaak te hoog gestelde doelen die veel mensen zichzelf in het dagelijkse leven opleggen. "Wanneer iemand contact met mij opneemt, zit diegene ergens mee," begint Tineke. "Hij of zij heeft geen energie meer als gevolg van privéproblemen, werkgerelateerde beslommeringen of aanhoudend verdriet na een scheiding of het verlies van een dierbare. Samen gaan we dan een weg bewandelen die leidt tot het leren schakelen van stress naar ontspanning."

Balans en energie

Tienwork biedt persoonlijk maatwerk, dat begint met kennismaking in (en met) de natuur. Dit omvat een stukje wandelen en regelmatig stilstaan. "Vandaar uit kijken we in samenspraak wat nodig is, om terug te komen tot de gewenste balans en energie. Daarbij gaat het om de vaste combinatie van fysiek, mentaal en emotioneel. Gaan we iets doen aan de belastbaarheid, dus sterker zien te worden in genoemde drie-eenheid, of is het juist nodig een stuk belasting te verminderen óf allebei. Dat laatste werkt het meest efficiënt. Belangrijkste vraag hierbij is dus of het nodig is om energie te gaan opladen of juist te besparen."

Bewustwording

Van origine is Tineke van der Weide werkzaam in de fysiotherapie, waarin zij zich vanaf midden jaren negentig bekwaamde. Zo'n zeven jaar geleden belandde zij bij BoFit burn-outbegeleiding en stressmanagement, een landelijke organisatie waarvoor zij momenteel ook nog steeds met veel plezier werkt. "Na voltooiing van de coachingsopleiding doelgericht coachen, die ik daarna onder meer heb gevolgd, weet ik mensen op de juiste manier te benaderen en vragen te stellen. Daarbij tracht ik iemand bewust te laten worden van de versnelling waarin diegene zit, als een soort mindfulness. Je krijgt tijdens de sessies altijd vaardigheden aangereikt om mee te leren terugschakelen, voor jezelf te zorgen en keuzes te maken. Dat kan uiteraard pas lukken als je zelf beseft dat je in een te hoge modus zit."

Hier en nu

Terug naar de natuur, die zo dichtbij te vinden is. Met Tienwork is het vooral wandelen, hardlopen én stilstaan wat de klok slaat, in het rustgevende groen waar tijd niet telt. "Dan letten we samen op de juiste lichaamshouding en natuurlijk de ademhaling. In plaats van almaar denkend te bewegen, is het gezonder om in het hier en nu te kijken en te luisteren en voelen wat zich om ons heen bevindt. Naast die bewustwording gaat het ook om herkenning van oude, energievretende patronen die zijn ingesleten en vaak de voornaamste valkuilen zijn. Dat, in een combinatie van praten, oefenen en bewegen…"

Meer informatie: 06-44852710, tienwork@live.nl of www.tienwork.nl.

BukBuk fotosessie in Oudheidkamer

Van links naar rechts Leo Gouwerok, René Alphenaar en Jan Bellekom (oud-Bukkers en mede-makers van de tentoonstelling) tijdens werkoverleg in 1980. Foto: aangeleverd

HEILOO - Oud-bezoekers van BukBuk of Bukpop die nog een leuke herinnering aan vroegere tijden willen hebben, zijn zaterdagmiddag 25 juni welkom in de Oudheidkamer.

Ziet u een leuke foto van uzelf, een bekende of een artiest en denkt u 'die zou ik ook wel willen hebben', dan staan René, Leo en Jan klaar om die voor € 1,- per stuk voor je u te drukken. Bij een kopje koffie of thee kan men ondertussen leuke herinneringen ophalen.

De Oudheidkamer, Bergeonstraat 30, is zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Lentekriebels

In de eerste week van mei, ik vermoed donderdag 5 mei tijdens een warme periode, fietste ik op mijn witte racefiets door het landgoed Nijenburg. Op het fietspad kwamen twee hardlopende dames me tegemoet, waarvan de langste mij een onvergetelijke warme lach schonk toen we elkaar passeerden. De andere had een broekje met een groene streep aan.
Toen ik (een frisse oudere man met bril) even later omkeerde om een foto te maken van 'die aparte boom op een heuvel' kwam ik de dames weer tegen. Verbouwereerd als ik was kon ik geen contact leggen. Deze gemiste kans zit me erg dwars daarom schrijf ik deze brief. Kan een lezer zich iets herinneren mail me aub op zuidervaart.1@hccnet.nl.

De mooiste verhalen en foto's van het festival van De Buitenkans

Foto: Ellen van Wel

HEILOO - Op 12 juni is het foto- en verhalenfestival (en fotoproject) 2016 van Stichting de Buitenkans en GGZ Noord-Holland-Noord afgerond.

De winnaars van het fotoproject zijn:

1. Ellen van Wel, foto van een libelle

Foto: aangeleverd

2. Hans Tessel, foto van een rietzanger

3. Willem van de Poll + André Bergmans, compositie van meerdere foto's van planten

De Publieksprijs is gewonnen door Hans Tessel met de foto van de twee paardenhoofden.

De gelijke winnaars (dus geen 1, 2 , 3) van het verhalenproject zijn:

Anne Thung                         Fietstocht in de lente

Lisanne Stokreef                 Roosje

Maretty van den Mosselaar Er blijft niets van me over

Bijzonder is nog om te vermelden dat Lisanne Stokreef een leerling van de middelbare school is, erg jong dus! Dit is haar winnende inzending:

Roosje

De oude man was blij om bezoek te krijgen. Hij kende haar niet, maar ze was aardig. Ze luisterde naar zijn verhalen. Hoeveel had hij er al verteld? Hij wist het niet meer. "Weet je, ik speelde vroeger altijd in het bos. Daar was dan een meisje, dat daar ook vaak kwam. Roosje, heette ze. Ik was toen nog jong en verlegen en ik durfde haar nooit aan te spreken. Wat als ze me stom vond? Ach, zo dacht ik toen, hè? Ik dacht: als ik nou een roosje pluk voor Roosje, dan zal ze vast wel met me willen praten. Dus dat deed ik dan, hè? Nou, Roosje was helemaal niet blij met mijn roosje. Ze werd boos, want ik had die roos helemaal niet mogen plukken! Snap jij dat nou?"

De vrouw glimlachte zachtjes.

"Ze was niet heel lang boos," ging de man verder. "We werden snel vrienden. Er was een plek in het bos waar ik altijd op haar wachtte. Het was best mooi. Er waren allemaal rozenstruiken. Ben jij er weleens geweest?"

De vrouw knikte.

"We hadden hele avonturen in het bos. Vaak was ik een ridder en zij een prinses, en dan moest ik haar redden van allerlei gevaren. En dat lukte natuurlijk altijd."

De vrouw lachte en er welden tranen op in haar ooghoeken.

"Er was ook een grasveldje. Daar renden we dan doorheen, en dan ging het erom, wie de bloemetjes het beste kon ontwijken. Want we wilden ze natuurlijk niet vertrappen."

Een verpleegster kwam de kamer binnen. "Had u wat te drinken gewild?"

"Een glas water, alstublieft," zei de vrouw.

"Ik vertel haar over Roosje," zei de man tegen de verpleegster. "Roosje, uit het bos."

"Ik weet wie je bedoelt, je hebt me weleens over haar verteld. Ik ben zo terug."

De vrouw keek uit het raam, waar de regen zachtjes tegenaan tikte. Een tijd lang zeiden ze niets. De verpleegster kwam het glas water brengen en liet de man zijn medicijnen innemen. Ze vertrok. De vrouw hield haar handen om haar glas geklemd.

"Zeg, hoe heet je eigenlijk?" vroeg de man opeens.

"Roos."

"Wat grappig, ik ken iemand die zo heet! Je zou haar vast aardig vinden." Hij wees naar een roos in een vaas op de vensterbank. "Die heb ik van haar gekregen, aardig, hè?" Zijn gezicht betrok. "Ik heb haar alleen al een hele tijd niet gezien. Zou ze boos zijn dat ik een paar keer niet naar het bos gekomen ben? Misschien mag ze wel niet meer van haar ouders."

De vrouw legde haar hand op de zijne. "Zoiets, ja."

"Als je haar ziet, zou je dan willen vragen of ze eens langskomt?"

"Dat zal ik doen." Ze keek naar de roos. Hij begon te verwelken. Ze moest binnenkort maar weer een nieuwe meenemen.

De verpleegster kwam de kamer binnen. "Mevrouw, het bezoekuur is afgelopen."

De vrouw knikte en stond op. "Dag," zei ze, "ik zie je wel weer in het bos."

"Het bos…" mijmerde de man. "Misschien komt Roosje vandaag wel weer…"

Roos ging weg, met een zekere troost: hoewel hij haar niet meer kende, leek ze voor eeuwig in zijn herinnering gegrift.

Kunst met Smaak voor loungeplek De Vijfhoek

De Vrienden van De Vijfhoek willen met de opbrengst een tweede loungeplek realiseren. Foto: aangeleverd

HEILOO - In het laatste weekend van juni vindt in Heiloo op twee locaties een kunstexpositie plaats, waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Vrienden van De Vijfhoek. In de Witte Kerk vindt u op 24 juni en 25 juni regionale en landelijke kunstenaars met uiteenlopende disciplines (kunstwerken van glas, brons en ijzer, fotografie, schilderijen en tekeningen). De tentoonstelling wordt omlijst met een wijnschenkerij, bierschenkerij en lekkere hapjes. Niet voor niets draagt dit evenement de naam: 'Kunst met Smaak'. In De Hutkoffer (Heerenweg 21) vindt u op 24, 25 en 26 juni een mix van kunstenaars uit onze regio, zowel startend als gevorderd (sieraden, tekeningen, keramiek, 'steampunk' en glas-in-lood). De Vrienden van De Vijfhoek willen met de opbrengst een tweede loungeplek realiseren op een andere plaats in de nieuwe buitenruimte van De Vijfhoek. De reeds geplaatste loungeplek blijkt een onverwacht groot succes te zijn. Het is een ovale kuip met kunstgras, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen liggen. De tilliften kunnen onder de kuip komen, waardoor het zeer ergonomisch werkt en goed gebruikt wordt. Boven de kuip zijn zonneschermen. Voor meer informatie, zie www.kunstmetsmaak.nl en www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Kunstminnend publiek naar Rozing Dromen & Wonen

'Industrie' van Margret Heeremans. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij Rozing Dromen & Wonen start vrijdagavond 1 juli het ART & Lifestyle Event. 13 kunstenaars tonen divers werk: sieraden, schilderijen, glasobjecten, bronzen en stenen beelden en keramiek. Het is een aanrader voor kunstminnend publiek.

De opening wordt vrijdag 1 juli om 19.30u verricht door burgemeester Hans Romeyn. Aansluitend is er een spetterende modeshow door diverse ondernemers uit de regio: Mascotte Mode, Isis ondermode, Bar & Boots, Alleman herenmode en Alittlecowsdream. Zij showen hun merken uit de winkel: lingerie, kleding, schoenen en tassen. Dit alles vindt plaast op de muziek van DJ Carlo met daarnaast een saxofonist.

Op zaterdag en zondag is er een wijnproeverij van De Ontdekking en zijn er Italiaanse hapjes van Remco & Ylenia Borsato.

Ontknoping Kassabonnen spaaractie 'Ik Winkel in Heiloo'

Winnaars Gre Bouwer-Sterenborg en Netty de Groot-Putter. Foto: Evert Visser/EJV Mediaproducties

HEILOO - "Ik voelde al aan dat ik de hoofdprijs zou krijgen en zei gisteren nog: 'Wedden dat ik de Green Egg barbecue ga winnen?' En het is gelukt. Fantastisch hè?", vertelde Netty de Groot-Putter zaterdagmiddag op een bomvol stationsplein in Heiloo. Wethouder Fred Dellemijn deelde haar zojuist mee dat zij met een van de hoofdprijzen naar huis mag. Dat deed hij op een podium met een microfoon in de hand. Ook mevrouw Gre Bouwer-Sterenborg was zichtbaar tevreden. Zij won een helikoptervlucht boven Heiloo. Verder won Marga Kaandorp een weekendje weg voor twee personen. Zij was niet aanwezig, maar krijgt uiteraard bericht. Ook maakte de wethouder veel andere inwoners blij met een volle boodschappenkar, een dinerbon, een jaar lang brood, een waardecheque voor autowasbeurten en vele andere prijzen.

De winkeliers in Heiloo werken samen onder de noemer 'Ik Winkel in Heiloo'. De ondernemers willen gezamenlijk de service nog verder verbeteren en laten zien dat je binnen de dorpsgrenzen volledig kunt slagen. Daarom riepen ze de Kassabonnen-spaaractie in het leven. Veel klanten spaarden sinds half april hun kassabonnen en lieten deze achter in zakjes met een gezamenlijke kassabonwaarde van 250 euro, 500 euro of 1000 euro. De winkeliers trakteerden hun klanten eerder al op prijzen via tussentijdse trekkingen. Vervolgens kreeg wethouder Dellemijn zaterdag de eer de overige negen hoofdprijzen uit te reiken. Bijzonder is dat de Heilooër middenstand alle 196 prijzen ter beschikking stelde. De Kassabonnen-Spaaractie bestaat inmiddels drie jaar. Een volgende spaaractie start medio november. Verder staan in 2017 nieuwe acties op het programma.

Spaarcategorie 1000 euro

1ste prijs de Groot Putter Zandweg Egmond a d Hoef

2de prijs

Inge Zuurbuur Nicolaas Beetsweg Heiloo

3de prijs E. Wolf E.J. Potgieterweg Heiloo

Spaarcategorie 500 euro

1ste prijs

Marsha Kaandorp Spindel Heiloo

2de prijs

Owen Kaadorp Groot Barlaken Heiloo

3de prijs

Annet Schotborgh Dokterslaan Heiloo

Spaarcategorie 250 euro

1ste prijs

G. Bouwer Sterenborg Middelhof Heiloo

2de prijs

de Jong Vinkenbaan Heiloo

3de prijs

J. Dunselman Boswinde Heiloo

(Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties)

Muziek op 't plein

HEILOO - Muziekvereniging Eensgezindheid, Heilooër Harmonie-orkest Caecilia, Fanfare Showband Heiloo en de Boerenhofkapel De Kinkeluters presenteren Muziek op 't plein. Op zaterdag 25 juni wordt het muziekspektakel georganiseerd bij Winkelcentrum 't Loo, zodat iedereen in Heiloo kan meegenieten van de muzikale talenten die het dorp te bieden heeft.

Heiloo heeft heel veel muzikaal talent. Dit uit zich in een aantal zeer verschillende muziekverenigingen met allemaal een unieke uitstraling, klank en repertoire. Muziek spreekt aan en brengt mensen van alle leeftijden samen. Bovenal zorgt muziek voor gezelligheid, iets wat met anderen te delen valt. Op zaterdag 25 juni zal het volledige muziekaanbod van de Heilooër verenigingen worden gepresenteerd. Tijdens het gratis non-stop muzikale programma krijgt iedereen de kans om niet alleen te genieten van prachtige muziek, maar ook om zich te oriënteren wat Heiloo allemaal aan muziek te bieden heeft.

Om 12.00 uur wordt het programma op een spectaculaire manier geopend door een orkest van ruim 100 muzikanten. Na het openingsstuk zullen Eensgezindheid, Caecilia en Fanfare Showband Heiloo ieder gedurende ongeveer drie kwartier gevarieerde muziekstukken uit eigen repertoire spelen. Hierbij worden zij steeds afgewisseld door stukken van de Boerenhofkapel De Kinkeluters. 's Middags rond 15.30 uur wordt gezamenlijk afgesloten, wederom met het 100-koppig orkest.

Een nalatenschap: wat nu?

Hans Rietbroek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Nalatenschapscoaching helpt u verder. De afwikkeling van een nalatenschap kan ingewikkeld zijn. Emoties, geld, onbegrip, familieverhoudingen en de onbekende materie kunnen het proces complex maken. Als gecertificeerd nalatenschapscoach begeleid ik erfgenamen en executeurs bij de afwikkeling van nalatenschappen. Met als doel om op een constructieve en respectvolle manier de erfenis te verdelen en af te ronden.

Wat te regelen bij overlijden?

Er is een familielid of naaste overleden. De uitvaart is geregeld of heeft net plaatsgevonden. Een emotionele periode. En dan is er ook nog de nalatenschap die afgewikkeld moet worden door de erfgenamen. Een moeilijke taak waar veel bij komt kijken, want waar begint u? Wie zijn de erfgenamen eigenlijk en hoe komt u daarachter? Wat moet er fiscaal, juridisch en praktisch allemaal geregeld worden? Waar moet u rekening mee houden bij de verdeling van de erfenis? Wat als er meningsverschillen tussen de erfgenamen zijn? Is aanvaarding van de nalatenschap verstandig als er schulden zijn? Kiest u in dat geval voor beneficiaire aanvaarding of verwerping? Mogen er al spullen uit het huis gehaald worden? Hoe werkt het opzeggen van abonnementen en verzekeringen?

Het zijn vragen waarbij ik u als nalatenschapscoach help. Als raadgever, sparringpartner, bemiddelaar en door praktische zaken uit handen te nemen.

Meer weten over nalatenschapscoaching? Ga naar www.hansrietbroek.nl voor meer informatie of het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Nalatenschapscoach Hans Rietbroek
info@hansrietbroek.nl
06-13939262

Wonen in het Open Huis

Foto: Uitkijkpost Media BV

HEILOO - Projectontwikkelaars C. Frank Beheer BV en VDK Vastgoed BV hebben het voormalig zalencentrum het Open Huis in Heiloo van de gemeente gekocht. De projectontwikkelaars gaan het centrum verbouwen tot 5 appartementen en 5 maisonnettes.

Het zalencentrum ligt boven winkelcentrum 't Loo aan de kant van restaurant de Loocatie en werd tot september 2012 geëxploiteerd door stichting Open Huis. Omdat het zalencentrum vanaf 2012 niet meer werd verhuurd, is de verantwoordelijkheid voor het object weer terug over gegaan naar de gemeente. Omdat het Open Huis niet tot nauwelijks werd gebruikt, heeft de gemeente het pand verkocht.

De projectontwikkelaars hopen in het najaar met de start van de bouw te kunnen beginnen. Het ligt in de planning om de eerste appartementen vanaf de zomer van 2017 op te leveren.

Medewerkers Kits Oonlie gecertificeerd Uk & Puk

Foto: aangeleverd

HEILOO - Na een trainingsperiode van twee jaar zijn de medewerkers van de kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties van Kits Oonlie allemaal gecertificeerd voor het VVE-programma Uk & Puk. Interne trainer Marijke Struijf vertelt trots dat ze de medewerkers enorm heeft zien groeien de afgelopen twee jaar.

Uk & Puk is een totaalprogramma waarbij de activiteiten de spraak- en taalvaardigheid, de sociaal-emotionele en de motorische en zintuiglijke vaardigheden stimuleren. Het programma werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar, waardoor Uk & Puk een stevige basis is voor het basisonderwijs. De medewerkers van Kits Oonlie zorgen tijdens de activiteiten voor emotionele ondersteuning, leggen uit, bieden structuur en stellen grenzen.

Wilt u meer informatie of een keer komen kijken op een vestiging? Neem gerust contact op met Kits Oonlie op telefoonnummer 072-5323576, of stuur een e-mail naar info@kits-oonlie.nl.

Gouden Dagen Heiloo

HEILOO - Zaterdag 21 mei jl. heeft Gouden Dagen de wens van mevrouw Lubbers vervuld.

Mevrouw Lubbers woont in de Loet en hoopt in september de mooie leeftijd van 90 jaar te bereiken. Zij is echter slecht ter been en daardoor kan ze niet meer zelf op pad. Haar moeder was Egmondse en ze wilde heel graag naar de Abdij in Egmond. Ook had mevrouw Lubbers de wens om de bloembollenvelden te zien en hoopte zij op een bezichtiging van museum Kranenburg in Bergen. Het hele dagje viel nog bijna in het water, want ze was een paar dagen ervoor gevallen en had behoorlijk veel pijn. Kranig liet zij het uitje niet aan zich voorbijgaan en met een paar extra paracetamol ging ze moedig op pad.

Juist op deze dag was er markt bij de Abdij en ze genoot van de gezelligheid. De bloembollen waren helaas al op hun retour, maar bij Kranenburg heeft zij weer volop genoten van de tentoonstelling 'Silence out loud'. Deze expositie was nog samengesteld door Joost Zwagerman, vlak voor zijn dood. Het was prachtig en het weer was goed, waardoor er ook nog een kijkje werd genomen in de beeldentuin.

Mevrouw Lubbers vond het een Gouden dag! Een paar dagen later belde ze nog om te bedanken.

Ingezonden door Christa

Wensbegeleider Gouden Dagen Heiloo

Bent u een oudere en woont u in Heiloo? En heeft u ook een wens? Kijk eens op www.goudendagen.nl of kom langs bij Het Trefpunt, Abraham de Bois-hof 2.

Alkmaarse Vierdaagse liep 'dag van Heiloo'

Even rust voor de benen. Foto: Uitkijkpost Media BV

HEILOO - Op de derde dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar lopen de wandelaars traditiegetrouw door Heiloo. Daarom wordt deze derde dag inmiddels ook wel 'de dag van Heiloo' genoemd. De gemeente Heiloo en haar inwoners deden hun best om deze dag voor de lopers tot een waar feestje te maken. Inwoners langs de wandelroute werd gevraagd om de vlag uit te steken. Ook dit jaar bruiste het Loo-plein van de gezelligheid. Met dit mooie weer zaten de picknicktafels goed vol. Terwijl de benen en voeten even rustten, werd er gezellig meegezongen met de livemuziek.

Gemeente Heiloo pleit voor BUCH programma-indeling voor begroting 2017

HEILOO - De gemeente Heiloo wil de gemeenteraad voorstellen om de programma-indeling voor de begroting van 2017 alvast aan te passen aan de voorgenomen indeling die de BUCH-samenwerking gaat gebruiken. Het doel is om daarmee alvast gelijkluidende besluitvorming met de gemeenten Uitgeest, Castricum en Bergen te realiseren.

Als de gemeenteraad besluit tot een uniforme programma-indeling voor de BUCH-gemeenten kan er efficiënter en doelmatiger gewerkt worden in de nieuwe werkorganisatie. Programma-onderdelen van de indeling zijn 'sociale en vitale gemeente', 'aantrekkelijke gemeente', 'leefbare gemeente' en 'financieel gezonde gemeente'. Deze indeling is een afspiegeling van de doelstellingen en gewenste handelswijze van de gemeenten en de organisaties en stelt de inwoners en ondernemers centraal.

Bron: BeatFM

Moeder strijdt al negen jaar voor vermiste zoon

Rob Bouwmeester. Foto: aangeleverd

HEILOO - Begin juni is het negen jaar geleden dat de toen 39-jarige Rob Bouwmeester verdween. Rob was vader, echtgenoot, broer, vriend, lievelingsoom en de zoon van Dhyan Duijn, woonachtig in Heiloo. Rob was een ondernemend type en zou gaan werken in Spanje met een vriend.

Alles was geregeld: Rob had een huis gehuurd en vanaf maandag moest er gewerkt gaan worden. Dhyan had haar zoon de vrijdag daarvoor nog aan de telefoon. Rob vertelde dat hij samen met zijn vriend die zondag een boottocht ging maken. Nog even een dagje genieten, voordat er hard gewerkt zou gaan worden. Dhyan eindigde dat telefoongesprek met de woorden: "Zorg goed voor jezelf." Dit waren de laatste woorden die zij tegen haar zoon zou zeggen.

Pas acht dagen na de vermissing van haar zoon hoort Dhyan het verschrikkelijke bericht van haar dochter Mirjam. Omdat zowel de boot als de lichamen van de twee mannen nooit zijn teruggevonden, blijft er nog veel onzeker omtrent de vermissing. Er wordt gesproken over moord in het criminele circuit, maar de mannen kunnen ook slachtoffer zijn geworden van piraterij, zegt Dhyan. Vraagtekens zijn er ook omtrent het vertrek van een vriend van Rob naar Spanje, een dag na diens vermissing. Deze vriend regelde daar allerlei zaken met een advocaat, maar geeft Rob pas drie dagen later op bij de politie als zijnde vermist. Over het contact met de politie, in verband met de vermissing van haar zoon, heeft Dhyan geen goed woord over. Fout na fout wordt gemaakt, hetgeen veel onnodige onrust heeft veroorzaakt.

Rob Bouwmeester. Foto: aangeleverd

Inmiddels zet Dhyan zich in voor nabestaanden en achterblijvers die hetzelfde hebben meegemaakt. Op 24 september organiseert zij samen met Jack Keijzer en haar dochter Mirjam een dag om geweldslachtoffers te herdenken. Het is een besloten bijeenkomst. Meer hierover vindt u tegen die tijd in de media. Jack Keijzer was dinsdag 14 juni te gast bij RTL Late Night en las daar een hartverscheurend gedicht voor over het verlies van zijn beide zonen. Na de dood van zijn in 2007 vermoorde zoon Pascal richtte hij de stichting ADS (Aandacht Doet Spreken) op. Onder andere Dhyan vindt veel steun in deze groep. Op 4 juni is er een gedichtenbundel gepresenteerd. De gedichten zijn geschreven door mensen die gelijksoortige situaties meegemaakt hebben. Ook staan er mooie gedichten van Dhyan in, want schrijven helpt!

Dhyan hoopt en strijdt nog altijd voor de waarheid, hoe hard hij ook zal zijn. Rob was een grappige, innemende man. Hij ging met zijn nichtjes naar K3 en was gek op zijn eigen kinderen; hij belde ze 10 keer per dag, waar ter wereld hij ook zat. Een van zijn favoriete muzieknummers was het liedje 'Als ik kon toveren' van Herman van Veen. Hoe ironisch; als Dhyan kon toveren, dan zou ze haar geliefde zoon allang terug getoverd hebben…

De gedichtenbundel, genaamd 'Lint van Herinnering', is te bestellen via de website van de Landelijke Organisatie voor Nabestaanden Geweldslachtoffers (www.lovng.nl).

Tekst: Margreeth Anema

[KADER]

Naar aanleiding van de post op Facebook van de Uitkijkpost-online heeft een dame zich gemeld die rond de vermissingsdatum intensief met Rob omging. Ze vertelde dat ze de ochtend voor zijn vermissing nog telefonisch contact met Rob had. Hij vertelde haar dat hij 's middags nog een klusje had en de volgende dag naar Nederland zou komen, en vroeg haar of ze zin had om die avond in Bergen een borrel te gaan doen. Het is er nooit van gekomen, want hij is niet op komen dagen. Moeder Dhyan wil graag contact met haar om te horen wat er gezegd is en hoe hij zijn laatste ochtend beleefd heeft.

Heeft u naar aanleiding van dit verhaal tips of welke informatie dan ook die van belang kan zijn voor het onderzoek, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Zondagmiddagconcert Witte Kerk

Puglia String Quartet. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 26 juni brengt het Puglia String Quartet in de prachtige akoestiek van de sfeervolle Witte Kerk in Heiloo een bijzonder programma. In de serie met alle strijkkwartetten van Dimitri Sjostakovitsj is dan zijn 7de kwartet aan de beurt. Ook klinken dan het tweede strijkkwartet van Benjamin Britten en het strijkkwartet op. 20 no. 4 van Joseph Haydn.

Het Puglia String Quartet is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld door violist Joe Puglia, die in verschillende formaties al diverse malen in Heiloo te horen was. Hij maakte zijn solo-debuut in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2009. Recensies van het concert waren zeer positief, met krantenkoppen als 'Bijzonder debuut violist Puglia' (NRC Handelsblad) en 'Puglia doet de zaal koken' (De Volkskrant). Hij heeft in veel beroemde zalen gespeeld, onder andere in New York, Londen, Parijs, in Australië en op het Melbourne International Arts Festival. Na het beluisteren van een recital schreef cellist Anner Bijlsma: "Joey Puglia is the best." Zijn medespelers zijn Emmy Storms (viool), Hannah Shaw (altviool) en Örs Köszeghy (cello).

Kaarten kunt u reserveren via de website www.concertenwittekerk.nl of 06 45184525. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199, Heiloo.

Het concert begint om 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,- (jongeren € 10,-). Een consumptie is inbegrepen. Na afloop kan onder het genot van een drankje worden nagepraat.

U kunt de middag extra feestelijk afsluiten met een diner bij de 'Loocatie' (tegenover de Witte Kerk) tegen het gereduceerde tarief van € 25,- op vertoon van uw toegangsbewijs (wel even reserveren: 072-5333352).

Sportief paar 50 jaar getrouwd

Nora en Kees de Bruyn. Van harte! Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op 20 juni 2016 is het 50 jaar geleden dat Kees (75) en Nora de Bruyn (70) in het huwelijk traden. Reden genoeg voor dochter Jessica om contact op te nemen met de Uitkijkpost om te vragen of het mogelijk zou zijn om haar ouders die dag in het zonnetje te zetten met een foto en een stukje tekst in de krant.

Echtpaar De Bruyn woont inmiddels 44 jaar in Heiloo, nadat zij verhuisd zijn vanuit Amsterdam. Na twee maal elders in Heiloo gewoond te hebben woont het echtpaar sinds 1987 op de Werkendelslaan in ons dorp. Het echtpaar is nog heerlijk actief bezig; mevrouw doet nog steeds aan klassiek ballet en meneer sport nog twee keer per week. Naast zijn baan als economisch onderzoeker bij een bank is meneer ook als vrijwilliger heel actief geweest, van penningmeester bij het Christelijk onderwijs (waaronder de Rehoboth-school) tot voorzitter bij KOOK Alkmaar. Momenteel doet meneer nog vrijwilligerswerk bij de Baptistengemeente in Alkmaar. Mevrouw heeft naast de zorg voor haar kinderen zich ook jaren ingezet als vrijwilligster. Zij is een aantal jaren lid geweest van de oudercommissie van de Rehoboth-school en zes jaar heeft zij vrijwilligerswerk verricht bij de Hobbyfarm. Ook nu is mevrouw nog een ochtend per week vrijwilligster bij de Amberhof en is zij inmiddels al zo'n 25 jaar blokhoofd voor de Diabetes Stichting. Het echtpaar heeft 3 kinderen (2 jongens en 1 meisje) en 5 kleinkinderen.

Tekst en foto: Stip Fotografie

Dag kipje

Menigmaal met de fiets op weg naar Alkmaar een zakje met fijn gemaakte cornflakes aan het Kennemerkipje gevoerd. Heb deze winter wel eens met de gedachte gespeeld om haar mee te nemen en in mijn tuintje los te laten. Maar wellicht behoorde het diertje aan iemand anders; nu denk ik had ik het maar gedaan hier was ze niet overreden. Ook ik ben benieuwd naar de eventuele eigenaar!

Jammer ze is niet meer, was altijd een punt van herkenning op weg naar Alkmaar

J.J. Nijland, Heiloo

Opbrengst Hartweek

HEILOO - De jaarlijkse Hartweek van de Hartstichting in Heiloo heeft dit jaar € 4.888,38 opgeleverd. De Hartstichting wil haar vrijwilligers en collectanten van harte bedanken voor hun steun. Dankzij deze giften kan de Hartstichting nieuw onderzoek financieren naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Eerste editie Shopping Night in Winkelcentrum Middenwaard

Foto: aangeleverd

HEERHUGOWAARD - Op vrijdagavond 24 juni zal de allereerste Shopping Night in Middenwaard plaatsvinden. De winkels in Middenwaard zijn deze avond tot 23.00 uur geopend en verwelkomen bezoekers op feestelijke wijze en met aantrekkelijke (korting)acties. Daarnaast is er volop entertainment en muziek aanwezig op de diverse pleinen in het winkelcentrum en zijn er diverse modeshows te bewonderen. Bezoekers kunnen speciaal op Shopping Night tussen 18.00 en 23.00 uur gratis parkeren op P1 (Zuidtangent) & P2 (Middenweg) bij Middenwaard.

Vrijdagavond 24 juni is tevens de start van de Zomertoer HHW + Foodtruck Festival op het Stadsplein in Heerhugowaard. Dit evenement zal het gehele weekend plaatsvinden. Shopping Night Middenwaard is te bezoeken van 18.00 tot 23.00 uur.

Kunstmarkt bij de Koffiemolen

EGMOND - Op zondag 26 juni vindt de eerste van drie kunstmarkten plaats bij de Molen van Berkhout, in de volksmond de 'Koffiemolen'. De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er zijn schilderijen te bewonderen alsmede keramiek, sieraden, mineralen, fotografie en viltwerk. Uigeverij Arti, beter bekend voor de kunsttijdschriften Palet en Atelier, geeft act de presence. Ieder bezoeker krijgt een gratis blad en er zijn ook kunstbenodigheden in de verkoop.

Het is een kleine markt omdat er niet meer dan 25 kramen beschikbaar zijn in verband met het bouwen van een nieuwe vakantiepark (na dit jaar zou er geëvalueerd worden om te zien of er in de toekomst een iets grotere markt mogelijk is). Er is nog een aantal kramen beschikbaar, te bestellen bij Roderick Taylor via rodericktaylor@hotmail.com of 06-57537430.

De volgende twee markten vinden plaats op de zondagen 31 juli en 28 augustus.

Rabo steunt Oud Limmen

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Donderdag 16 juni was een bijzondere dag voor de Oude School in de Museale Hoek in Limmen. De directeur van de Rabobank Noord-Kennemerland, Ugur Pekdemir, overhandigde een cheque van € 2.500,- als donatie voor de mooie vitrinewand in de tentoonstellingsruimte.

De heer Pekdemir was onder de indruk van het resultaat en benadrukte het belang van initiatieven zoals dat in Limmen gestalte heeft gekregen door de verbouwing van de voormalige Brandweerkazerne door vrijwilligers. De Rabobank is niet alleen goed geweest voor deze donatie, recentelijk kon de stichting Oud Limmen ook een mooi bedrag tegemoet zien uit de Rabo Clubkas Actie.

Vies worden mag op Modderdag

Foto: aangeleverd.

CASTRICUM - Op Modderdag, 29 juni, zijn kinderen van 2 tot 12 jaar tussen 14.00 en 16.00 uur welkom in de speeltuin op Dorpstraat 109 in Castricum. Op die dag kunnen kinderen in het hele land met zand en water spelen. Duizenden kinderen ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen, en hoe leuk de natuur is.

Dit jaar is het ook Modderdag bij De Springplank vanuit het project Geroezemoes in de Speeltuin. Dit project heeft groene speel-werkmiddagen voor ouders en kinderen van 2 tot 12 jaar. Het plan is om hiermee de speeltuin van locatie de Springplank te vergroenen en natuurlijker te maken, zodat de kinderen natuur kunnen beleven en er natuurlijke spelaanleidingen worden gecreëerd.

Op Modderdag worden er op locatie De Springplank allerlei leuke activiteiten georganiseerd waarbij de kinderen lekker mogen kliederen. Ze kunnen onder meer modderschilderen, een modderbad nemen, water ontmodderen, scheppen in de aarde, eendjes vangen, en een waterbaan en druiptorens maken van zand. Daarnaast kunnen de kinderen vrij spelen in de speeltuin. Bij slecht weer worden er binnen diverse activiteiten georganiseerd die met zand, water, modder en zintuigen te maken hebben.

Foto: aangeleverd.

Lees meer op modderdag.nl en www.Springplank-Castricum.nl.

Germaanse stammen leveren strijd aan de Omloop

Foto: Frank Meijer.

Tubanten, Juten, Bataven, Chamaven, Galliërs, Usipieten en Kelten volop in actie bij de tweede Heilooër Hunebedspelen, afgelopen zaterdag op het evenemententerrein aan de Omloop. Een keiharde strijd werd geleverd tussen de stammen. Daarna werden de spijzen en dranken verorberd in de kramen rondom het veld.

Foto: Frank Meijer.
Foto: Frank Meijer.
Foto: Frank Meijer.
Foto: Frank Meijer.

Kermisrun 2016: Run and Fun

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Op 10 september wordt ook dit jaar weer de Kermisrun gehouden. De organisatie en bedrijven uit Limmen hebben volop ideeën en inspiratie voor spectaculaire, leuke en sportieve hindernissen. De Kermisrun is niet alleen hardlopen, maar een uitdagend parcours vol hindernissen waarbij wordt geklommen, gezwommen en getijgerd. U blijft zeker niet droog en wordt wel vies, fysiek intensief uitgedaagd, muzikaal aangemoedigd, en u beleeft de leukste run van het jaar.

De start is op een nieuwe plek en belooft weer heel bijzonder te worden. De route is ook vernieuwd. Kortom: geen herhaling van zetten, maar een nieuwe uitdaging die u niet wilt missen. Eén ronde bij de Kermisrun is circa 2,5 kilometer en tijdens de run kunt u nog zelf bepalen of u de ronde 1, 2 of 3 keer loopt. Wanneer u voor de prijzen gaat, moet u alle rondes lopen - maar deelname op zich en iedere persoonlijke overwinning worden natuurlijk even hard gevierd tijdens de aansluitende borrel en diner. Iedere deelnemer of team met de meest originele outfit die in ieder geval na één ronde de finish bereikt maakt kans op de prestigieuze titel 'meest originele Kermisrun loper 2016'. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen al meedoen.

Ook belangrijk: veiligheid staat voorop! Daarom worden alle hindernissen streng geïnspecteerd en getest op veiligheid door de Kermisrun organisatie. Het doel is om iedereen moe maar heel over de finish te krijgen. De Kermisrun staat vooral in het teken van fun!

De deelnamekosten bedragen € 30,- per persoon. Dit is inclusief startnummer, tijdchip waarmee u persoonlijke rondetijden kunt meten, en een aansluitend diner. De Kermisrun heeft geen winstbelang. De mogelijke opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel: 'de ouderen van Limmen'. De inschrijving is inmiddels gestart en al 100 deelnemers hebben zich ingeschreven. Aanmelden kan via www.kermisrun.nl.

Kappersvakschool leert u knippen

ALKMAAR - Sinds 1985 biedt De Kappersvakschool een beroepsopleiding aan die opleidt tot allround haarverzorger. Daarnaast zijn er ook korte knipcursussen van 6 of 12 maanden. De opleidingen zijn bedoeld voor een breed publiek van 16 jaar tot en met 55 plus.

Individueel, praktijkgericht onderwijs en kleine groepen zijn de kenmerken van de opleidingen. Op ieder moment kan gestart worden. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden, dan bent u van harte uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de open dag op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 15.00 uur. Adres: Bellinistraat 81 te Alkmaar.

Jaarmarkt Limmen

LIMMEN - Op de laatste woensdag van juni is er van 14.00 tot 21.00 uur in Limmen altijd de Jaarmarkt. In het centrum, rond de Vuurbaak-Kerkweg en Dusseldorperweg staan 120 kramen opgesteld met allerlei verschillende waar. Diverse verenigingen en stichtingen laten zich ook zien. Zo zal vanaf 19.00 uur muziekvereniging Excelsior bij De Vredeburg verschillen optredens geven en heeft sportvereniging Tios een heel beweegplein om jong en oud sportief uit te dagen. Nieuw is het kratstapelen, dat voor de kerk wordt gedaan. Zo zijn er nog meer leuke, lekkere en onverwachtse verrassingen op de markt. Laat u dus 29 juni eens verrassen en bezoek de Jaarmarkt in Limmen.

Workshop: Olieverf & Grootmoeders servies

Foto: Janneke Mars

CASTRICUM - Op vrijdag 1 juli geeft Mieke Rozing een workshop met het thema 'grootmoeders servies'. Leeftijd en ervaring zijn onbelangrijk; u wordt professioneel door haar begeleid. Mieke heeft zich gespecialiseerd in de techniek van olieverf. Tijdens de workshop ligt de nadruk op het mengen van kleuren, het opzetten van een schilderij, textuur, sjablonen, paletmes en allerlei gereedschap en materiaaltechnieken. De workshop: op vrijdag 1 juli van 10.00 tot 15.00 uur. Kosten: € 80,- incl. alle materialen en een heerlijke lunch. Aanmelden: lijstenmakerij Bij Bakker, Dorpsstraat 102, Castricum, 0251-673977 of info@miekerozing.nl.

Sprinttalent Calvin Hoogland pakt twee clubrecords

EGMOND - De 18-jarige Calvin Hoogland is momenteel de snelste juniorensprinter uit de regio. Deze AV Castricum-atleet is momenteel bezig een reeks topprestaties neer te zetten. Afgelopen jaar bij de Junioren B verbeterde hij al de AVC-clubrecords op de sprintafstanden. Dat deed hij nog eens over bij het NK indoor voor junioren en afgelopen weekend bij de Junioren A, waar hij negende werd op het NK Atletiek.

Het zomerseizoen is nu ongeveer een maand bezig en de 100m- en 200m-outdoorrecords bij de junioren staan nu op zijn naam. Afgelopen vrijdag deed Calvin dat op één wedstrijd: bij de Goudse Kaas- en Stroopwafelwedstrijden liep hij 11.29 seconden op de 100 meter (wind -0.6) en 23.04 sec op de 200 meter (wind +0.3). Om een prestatie te laten tellen, mag de wind niet harder dan +2.0 m/sec zijn.

Zaterdag 18 juni staat deze nog junior voor het eerst aan de start van het NK Senioren. Calvin loopt daar de 200 meter. "Misschien wel in de serie met Churandy Martina! En hopelijk nu onder de 23 seconden." Het clubrecord bij de mannen senioren staat op naam van zijn trainer Peter Wolters, met 22.80 uit 2001. "Wat dat is natuurlijk wel het doel!" aldus de talentvolle atleet.

FCC de Boscrossers huldigen wereldkampioen BMX

Robin van der Kolk in opperste concentratie. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 12 juni reden de Boscrossers op hun thuisbaan meerdere manches en finales voor NHC 2016. Er was op deze dag extra aandacht voor de wereldkampioen en alle beginnende rijders en rijdsters.

Met trots kunnen de Boscrossers weer een wereldkampioen huldigen. Robin van der Kolk is twee weken geleden in het Zuid Amerikaanse Colombia wereldkampioen BMX 25+ geworden. Robin werd onthaald door alle rijders en rijdsters van de vereniging. Bastiaan Kroes en wethouder Fred Dellemijn zetten Robin extra in het zonnetje. Isabel en Tessa fleurden de setting op met een mooie en huisvullende bos bloemen. Na een korte fotoshoot nam Robin de tijd om handtekeningen uit te delen aan zijn fans. De dag werd vervolgens afgesloten met de finales waarvoor veel beginnende Boscrossers zich hadden geplaatst. Na het passeren van de finish deelde trainer Rob Drissen bekers uit aan Djaimy Heijm, Vincent Bliek, Féline Denneman, Sterre Bloetjes, Mike Neus, Stijn van Gulick, Dean Laagwater, Neal Smith, Lucas Haasnoot, Daan Oppel en Ian Smith. De genoemde rijders en rijdsters reden voor het eerst een officiële wedstrijd op hun thuisbaan.

De groep boscrossers, Bastiaan, Robin, en wethouder Fred Dellemijn. Foto: aangeleverd

Team Running Blind bij Duinlopers Zomeravond Strandloop

Foto: aangeleverd

EGMOND - Vrijdagavond 17 juni is de jaarlijkse Duinlopers Zomeravond Strandloop gelopen, een sportieve beachrun van naar keuze 5 of 10 kilometer met ter afwisseling van zand en zee, een lusje Egmond aan Zee of Bergen aan Zee.

Onder de ruim 60 deelnemers, jong en oud(er), is ook een Team Running Blind Alkmaar vertegenwoordigd. Voor deze groep visueel beperkte hardlopers en hun begeleiders is meedoen extra speciaal en uitdagend, omdat zij zelden 'off the road' hardlopen. Na afloop is iedereen unaniem enthousiast: "Het is heel leuk om langs de vloedlijn hard te lopen; de dynamische ondergrond, dan weer een heel stuk hard zand, dan weer zachter. En soms moesten we over een geultje water springen. Hierdoor was het wel wat zwaarder dan we gewend zijn." Dat gold overigens ook voor de begeleiders, die voortdurend korte maar duidelijke loopinstructies moeten geven.

Kenmerkend voor een Duinlopers-hardloopevenement is het sociale aspect. Iedereen loopt naar eigen ambitie zijn eigen race, maar heeft tegelijkertijd oog voor de mede-hardloper. Zo wordt iedere deelnemer, ook de hekkensluiter op de 10 kilometer, als vanzelfsprekend door de reeds gefinishte lopers náár en óver de finish gejuicht, waarna de hardloper het glimmend goud omhangen wordt en deze een flesje water en een handjevol winegums aangereikt krijgt.

De overall winnaar op de 5km is de 16-jarige Jurriaan Odekerken; hij had slechts 19 minuten en 59 seconden nodig om de eindstreep te halen. Op de 10km is de overall winnaar de zeer snelle dame Naomi. Zij finisht in een tijd van 46.49.

Volgens Duinloperstraditie volgt na de inspanning de ontspanning in de vorm van een drankje en een borrelhapje met elkaar bij Strandpaviljoen De Tropen, om het 'er nog eens over te hebben'. Een volgend hardloopevenement georganiseerd door Loopgroep de Duinlopers is de jaarlijkse Duinlopers Snertloop op zaterdagmiddag 19 november 2016.

Ook hardlopen bij een loopgroep? Kijk wat Loopgroep de Duinlopers kan betekenen: www.duinlopers.blogspot.com.

Heiloo Olympics: een groot succes

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Zaterdag werden in Heiloo op het veld van AV Trias de Heiloo Olympics gehouden. De Heiloo Olympics, waarbij mensen met én zonder beperking samen sporten, wordt georganiseerd door verschillende stichtingen in Heiloo.

Klokslag 11.00 uur liepen de ploegen van de verschillende landen, vooraf gegaan door wethouder Rob Opdam samen met Dennis en de AZ spelers Thomas Ouwejan en Daan Boerlage het stadion binnen om zo uiteindelijk bij de plaats te komen waar de Olympische vlam ontstoken werd. Nadat Dennis de fakkel op de juiste plaats in het hout gestoken had ontstak de wethouder het Olympisch vuur. Daarna werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.

Tekst en foto's: Stip Fotografie

Estafette- en trimloop: inschrijving geopend

AKERSLOOT - De Akersloter Marathon Klub (AMAK) organiseert op zondag 3 juli de 11e estafette- en trimloop. De estafetteloop staat open voor iedereen. Teams van atletiekverenigingen, bedrijfsteams, gelegenheidsteams, familieteams, alsook gemengde teams mogen meedoen. Individuele lopers kunnen meedoen aan de trimloop. De voorinschrijving (alleen voor de estafetteloop) is inmiddels geopend. Voor de snelste estafetteteams per categorie zijn er prijzen beschikbaar. Er kunnen teams van vier lopers meedoen. Zij leggen na elkaar een parcours af van 5,4 kilometer. Na aankomst van de vierde loper loopt het gehele team nog een extra ronde van 3,5 kilometer. De finishtijd van de derde loper geldt vervolgens als de totaaltijd van het team.

Het is ook mogelijk om als individuele loper mee te doen aan het evenement. Deze lopers kunnen maximaal zes keer een ronde van 3,5 kilometer lopen. De start voor de teams is om 10.30 uur, voor de individuele lopers is dit 10.35 uur. Start- en finishlocatie is handbalvereniging Meervogels (t. o. v. Boschweg 26) in Akersloot. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig.

Inschrijven (alleen voor de estafette) kan vooraf via www.amak.nu. De kosten zijn € 16,- per team en kunnen overgemaakt worden op rek.nr. NL02INGB0004106770 t.n.v. AMAK te Akersloot o.v.v. estafette. Op de dag van het evenement is inschrijven aan de start ook mogelijk. De kosten blijven dan voor de estafette € 16,- en voor de trimloop € 4,-.

Informatie via www.amak.nu of 075- 6871474 ('s avonds).

Lisanne de Witte naar EK Succesvol NK voor AV Trias

Wat een prachtige zustertwist op de 400 meter NK atletiek gisteren. Lisanne wint en gaat naar het EK. (Bron: Pieter Dijkman op Twitter) Foto: Bjorn Parée

HEILOO - Afgelopen weekend mochten Lisanne & Laura de Witte en Job Beintema in het Olympisch stadion het NK podium beklimmen. De zusjes De Witte deden dat op hun geliefde 400 meter en Job Beintema op de 110 meter horden.

De zusjes De Witte wisten zich met gemak te plaatsen voor de halve finale en finale. In de finale was het een grote zusjes-De-Witte-show. Hoewel Laura het lang spannend maakte, was het Lisanne die het sterkste eindschot had en dus naar de gouden medaille liep. Jongere zus Laura was uiteindelijk tevreden met haar zilveren medaille. Over twee weken zal Lisanne tijdens het EK in Amsterdam uitkomen op de 400 meter individueel en hoogstwaarschijnlijk ook op de 4 x 400 meter met onder andere Laura.

Op de 110 meter horden was het Job Beintema die naar zijn eerste senioren medaille liep. Na een matige start wist Job ijzersterk terug te komen, wat resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 14.11 seconden. Bij het speerwerpen was Dennis Barnhoorn tijdens de NK kwalificatie's superieur door zijn persoonlijk (en clubrecord) te verbeteren. Voor de tweede keer ooit wierp de sterke Dennis over de 70 meter: 70.22 meter. In de finale wist Dennis niet het juiste gevoel te krijgen waardoor hij helaas niet naar Heiloo kon terugkeren met een medaille.

Foto: aangeleverd

Op de 400 meter deed ook oud meerkampster Nicole Berghouwer mee. Na een goede start wist Nicole zich helaas niet naar de halve finale te lopen. Andere Trias-succesen waren er voor Dave Wesselink in de categorie t/m 17 jaar, die in Dronten de overwinning pakte en het Nederlands record 110 meter horden benaderde met 1 tiende. In Hoorn won Nienke Madderom in de categorie tot en met 15 jaar de bokaal voor de beste presatie van de dag. Dit deed ze door de 80 meter horde met overmacht te winnen.

Zeer geslaagd Megategeltoernooi bij Dojo 't Loo

Victor Hogeveen van Dojo t Loo gooit zijn clubgenoot Zep Bruin. Victor werd kampioen in zijn poule. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Dat het in de sport niet alleen draait om de topprestaties van Nederlandse toppers, werd maar weer eens bewezen tijdens het Megategel judotoernooi van Dojo 't Loo. Verdeeld over de dag waren zo'n 225 jonge judoka's van 24 verenigingen uit heel Noord-Holland naar de dojo aan de Bergeonstraat gekomen.

Ondanks het warme weer werd er met grote inzet volop gestreden om de prijzen. Uiteraard werden de kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar op sportieve wijze aangemoedigd door de trainers en familieleden. Dojo 't Loo was zelf zeer goed vertegenwoordigd op hun eigen toernooi. Maar liefst 55 eigen leden hadden zich hiervoor ingeschreven. Daarmee werden dan ook vele medailles in de wacht gesleept in deze thuiswedstrijd. Eerste prijzen waren er voor Sil Elfring, Tyler Le Loux, Victor Hoogeveen, Job Kroon, Elvin Groefsema en Yesper Brunekreef.

De foto's zijn te zien op www.dojotloo.nl.

All Blacks Ambassadeurs in Castricum

Foto: Paul Huisman

CASTRICUM - De wedstrijd tussen het Nederlands team en de All Blacks Ambassadors werd gespeeld op sportpark Wouterland in Castricum. Het aantrekken van het ambassadeurs team met Nieuw-Zeelandse profs was om meer publiek enthousiast te maken voor de toprugby. Twee jaar geleden was het bezoek van de All Blacks sevens ook al een daverend succes met een hoge opkomst. Ook dit jaar was er veel animo voor de wedstrijd. De tribunes rond het veld zaten vol. Na het uitvoeren van de Haka begon de wedstrijd waarin het Nederlands team al snel op voorsprong kwam. Uiteindelijk was het team van Nieuw-Zeeland te sterk voor het Nederlands team.

Foresters Dames 1 zoekt nieuwe speelsters

HEILOO - Het gaat fantastisch met het meisjesvoetbal bij De Foresters, maar de dames van het eerste elftal kunnen nog extra speelsters gebruiken. Ben jij 19 jaar of ouder? Heb je altijd al willen voetballen, of wil je het weer oppakken? Hou je van gezelligheid? Stuur dan een email naar meidencoordinator@deforesters.nl.

Bij De Foresters kun je al voetballen als je vier jaar oud bent. Mail vrijblijvend met de ledenadministratie voor informatie: ledenadministratie@deforesters.nl. Op zaterdag 27 augustus vindt de jaarlijkse Kick off van De Egels plaats.

Gezellig weekendje naar Brugge in een comfortabele auto ? Datum prikken op www.Huurauto-Heillo.nl

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info, ook over cranio-sacraal therapie: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059

BROCANTE IN DE TUIN Zaterdag 2 juli van 11.00 uur tot 18.00 uur Zuider Geeststraat 26 Heiloo.

116 m2 BEDRIJFSRUIMTE TE HUUR:In het centrum van Heiloo aan de Kennemerstraatweg 116 m2 bedrijfsruimte te huur met overheaddeur, gladde vloer, goede verlichting. Meer informatie: www.m4vastgoed.nl of 072 - 5410948.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

BLOKFLUITLES: Een mooi opstart instrument voor kind vanaf groep 3. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Geef je nu op en start in sept. Voor meer info: Elma Agterberg Tel: 06 - 2288 9122

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

THAISE ONSPANNINGSMASSAGE op afspraak. Nieuwe klanten korting. Industrieterrein Oosterzij 4c. 06 - 3365 5795.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Nieuw: TE KOOP EN TE HUUR kleine bedrijfsunits te Heiloo/Akersloot (Boekel / NH-kanaal) € 32.500 excl.b.t.w. / 195 per maand excl. b.t.w. Info bij Jan Versteeg makelaardij.nl : 06 - 5332 8259

Vakantieplannen ? 9 Persoonsauto of Gezinsauto huren. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072 - 888 4612

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

TE KOOP elektrisch aangedreven fiets Gazelle Orange kilometerstand 5890 vraagprijs € 675,- Telefoon 075-5120717 email jcbakker34@gmail.com

TE HUUR OP IBIZA Nog enkele weken vrij een CARAVAN van alle gemakken voorzien. Op een leuke camping aan het strand. Bel voor info: 06 - 5143 2002

Auto huren groot of klein ? Reserveren op www.Huurauto-Heiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Kringloopboeken: Wij halen uw boeken gratis bij u op. Bel 06 - 5364 8039

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 - 2159 8809

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Grote collectie gebruikte dames,heren en kinderfietsen. Incl 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TE KOOP GOLFSET: Tas, +- 50 ballen, trolley, +- 12 clubs. Prijs € 90,- Voor info tel: 072- 533 5268 of 06 - 5180 3351

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 3374 3601

KOFFERBAKMARKT HEILOO ZONDAG 26 JUNI van 9:00 tot 15:30 aan de Omloop in Heiloo. Aanmelden nog mogelijk. Alle info via www.kofferbakmarktheiloo.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213