De Uitkijkpost

9 november 2016

De Uitkijkpost 9 november 2016


Sam en Falko 'breaken' gesloten BukBuk open 'Een droom komt uit'

Sam en Falko kijken uit naar een eenmalig optreden in de BukBuk. Foto: Evert Visser

HEILOO - Dat wonderen bestaan en wensen kunnen uitkomen weet het Heilooër Hiphopduo Sam en Falco maar al te goed. De twee vrienden mogen vrijdag 25 november eenmalig optreden in jongerencentrum BukBuk in hun woonplaats. Zeer bijzonder, omdat de BukBuk al sinds 1 september 2015 gesloten is en de heropening ervan onwaarschijnlijk leek. Vermeldenswaardig is ook dat het eerste album van Sam en Falko uitkomt op de dag van het optreden.

Sam: "We waren stomverbaasd te horen dat dit mag, hiernaar hebben wij lang toegeleefd." Falco: "Na enkele afwijzingen hadden wij ons ingesteld het optreden ergens anders te doen. Nu mag het wel gebeuren, we gaan er vol voor."

Stomverbaasd
Sam (20) en Falko (22) vroegen vorig jaar al aan de gemeente en Stichting Jongerenwerk Heiloo of een eenmalig optreden in de BukBuk mogelijk zou zijn. De twee onderhielden een jaar lang veel contact over dit onderwerp. Ook scheven ze een plan voor het optreden. Sam: "Helaas kregen we vaak 'nee' te horen. Toen we in september in Heiloo op het Willibrord Draait Door-festival optraden, werd alles anders. We vroegen aan de mensen in het publiek of ze keihard wilden meezingen met onze muziek als ook zij het BukBuk-optreden zagen zitten. Dat gebeurde en was een mooi moment. Geweldig is ook dat festival-organisator Jan Bellekom tijdens het optreden aan het publiek liet weten dat hij de show voor ons zou regelen. Toen we hoorden dat na overleg met burgemeester Romeyn en wethouder Rob Opdam onze wens uitkwam, waren we stomverbaasd." Een belangrijke vervolgstap is inmiddels gemaakt: Sam en Falko vergaderden vrijdagavond met de vrijwilligers van Stichting Jongerenwerk Heiloo over wat er moet gebeuren om het optreden in het Heilooër poppodium mogelijk te maken. Dat gebeurde in de BukBuk.

Sam en Falko kijken uit naar een eenmalig optreden in de BukBuk. Foto: Evert Visser

Focus op album
Sam en Falko zijn geboren en opgegroeid in Heiloo. Ze zijn vanaf jonge leeftijd intensief bezig met hun grote passie rap en breakdance. Falko: "Sam was vijf jaar jong toen hij al op zijn hoofd stond en ik breakdance vanaf mijn achtste jaar. Als kleine jongens vonden wij rappers stoer. Wij probeerden hen natuurlijk na te doen." Samen volgden Sam en Falko breakdance-les in het wijkgebouw Ypsalon in de wijk Ypestein. Sinds hun tiende en twaalfde jaar geeft het duo zelf les, eerst in de woonkamer van Falko en later in de gymzaal Capel-acker. Sam en Falko schrijven nu ook teksten en ze componeerden hun nummers. Falko leerde gitaar en piano spelen en Sam drumt.

De twee vrienden noemen hun rap-passie een uit de hand gelopen hobby. Falko: "We traden in 2011 en 2012 drie keer per week op en gingen knetterhard door. Toch ontbrak er iets: we konden de mensen niet vasthouden en iets meegeven om naar te luisteren na een optreden. We hadden nog geen Facebookpagina, website en cd. Dat vonden we een gemis. Daarom kreeg het maken van een eerste album prioriteit boven optreden. De afgelopen vier jaar werkten we vrijwel aan één stuk door aan de nieuwe cd."

Sam en Falko creëerden een eigen opnamestudio op de zolder van Falko. Sam: "Al ons spaargeld zat daarin en we oefenden twee jaar lang intensief om mooie opnames te kunnen maken. Toen waren we pas tevreden." De jongens zijn blij dat een professional het album af mixt zodat het geluid optimaal klinkt op de cd. Ook zijn ze blij dat de bandleden van de bekende rappers Dio en Gers Pardoel enkele tracks inspeelden. Falco: "Wij ontmoetten deze muzikanten tijdens een optreden in Amsterdam, we speelden toen samen een nummer. Zij waren enthousiast om mee te werken. Trouwens: ook super dat ze ook tijdens het optreden in BukBuk van de partij zijn en enkele nummers meespelen."

Autobiografisch
Sam en Falko zingen liedjes die gaan over hun eigen leven. Sam: "We zingen over gekke dingen die we meemaakten en zetten onszelf graag voor schut. Ook komen serieuzere belevenissen aan bod: zo hadden onze moeders allebei borstkanker. We willen dus oprecht delen wat we meemaken. Tof om dat op een cd te hebben." Verder zoeken de Heilooënaren tijdens optredens contact met het publiek en houden ze van interactie. Sam: "Als we bijvoorbeeld iemand iets horen zeggen, dan reageren wij hierop. Zo is elk optreden anders en blijft er dynamiek zitten in wat we doen."

Sam en Falko kijken reikhalzend uit naar hun BukBuk-optreden waarbij ze gelijktijdig hun eerste album uitbrengen met twintig tracks en een coverfoto die is geschoten in de gymzaal Capel-acker waar het Hiphopduo les geeft. De twee vrienden willen "keihard doorgaan" met hun werk en hopen nog veel shows te geven. Sam studeert Economie en Falko volgt de sportopleiding ALO. Toch heeft muziek maken en optreden voor hen prioriteit. Falko: "Muziek maken staat op nummer één en dat zal altijd zo blijven."

Sam en Falko treden op in de BukBuk op vrijdag 25 november. Dit is op deze locatie een eenmalig optreden. De cd komt dan officieel uit (albumrelease). Aanvang: 20.00 uur. Het adres: Pastoor van Muijenweg 12 in Heiloo. Zie ook www.samenfalko.nl.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Start Sint Maarten bij de Witte Kerk

Witte kerk in het licht.

HEILOO – Na het succes van vorig jaar is besloten ook dit jaar Sint Maarten feestelijk te starten bij de Witte Kerk. Dat laat Stichting Monument Witte kerk Heiloo weten.
Alle basisschoolleerlingen zijn op 11 november vanaf 18.15 uur van harte uitgenodigd bij de start van Sint Maarten. Onder muzikale begeleiding van Hans Laduc ontsteekt een bassischoolleerling het winterlicht van de kerk. De kinderen gaan niet met lege handen weg; Albert Heijn 't Loo zorgt voor wat lekkers. In aanloop naar Sint Maarten zijn speciale Witte Kerk-lessen gepland op de basisscholen in Heiloo die daarin interesse hadden. De leerlingen maken tijdens deze les kennis met de geschiedenis van de kerk en zij krijgen een digitaal kijkje in de crypte van de kerk. De stichting hoopt veel basisschoolleerlingen te mogen verwelkomen bij de Witte Kerk op vrijdag 11 november tussen 18.15 en 18.30 uur.

Foto: Foto: via Google.nl

'Vrijwilligers Bedankt' van start

Wethouder Elly Beens bedankt vrijwilligers tijdens workshop fotografie. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Wethouder Elly Beens opende zaterdag de workshop 'fotografie' in het kader van 'Vrijwilligers Bedankt'. 'Vrijwilligers Bedankt' wordt georganiseerd door het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) samen met de gemeente. Het heeft tot doel inwoners van Heiloo die actief zijn als vrijwilliger een 'bedankje' te geven voor hun werk. Voor hen worden gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen georganiseerd. Het aanbod, gesubsidieerd door de gemeente, is zeer uitgebreid. Er zijn een lezing van ex-hotelier Peter Schoenmaker, een herfstwandeling door de Noorderneg, een concert van Ensemble Odyssee, een filmvoorstelling (Monsieur Chocolat), en een Lasergame Survival. Verder konden de vrijwilligers deelnemen aan een aantal workshops, waaronder fotografie, herfstdecoraties maken, salsadansen en een ketting maken. Ongeveer tweehonderdachtentwintig mensen schreven zich in om van 5 tot en met 12 november mee te doen aan de activiteiten.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Heiloo Energie

HEILOO - Op de openbare bijeenkomst op donderdag 10 november in Cultureel Centrum de Strandwal is Jan Juffermans gast bij Heiloo Energie. Jan Juffernmans is een bekend publicist over duurzaamheid en milieu en hij zal vertellen over zijn ideeën over 'onze voetafdruk' en hoe wij deze ideeën kunnen toepassen. We passeerden in 1970 de grens waarop onze zogenaamde voetafdruk groter is dan de aarde duurzaam beschikbaar heeft. Nu hebben we meer dan anderhalve aarde nodig om ons bestaan op de huidige manier voort te zetten. Meer informatie is verkrijgbaar via www.janjuffermans.nl en www.heilooenergie.nl.

                                        

Hoor wie klopt daar, ouderen?

Sandra en Boet gunnen iedereen mooie feestdagen. Foto: Margreeth Anema

HEILOO E.O - Sandra Mulder en haar zoon Boet (tien jaar) uit Heiloo hebben een warm hart. Ondanks het feit dat ze zelf hard moet werken om haar hoofd boven water te houden, denkt Sandra ook aan haar medemens. Ze organiseert ieder jaar rond de feestdagen een actie voor hulpbehoevenden in en rondom Heiloo. Haar zoon Boet doet met haar mee.

Het idee ontstond na de aanslagen in Parijs. Boet maakte zich als negenjarige veel zorgen over alle ellende in de wereld. Sandra: "Ik vertelde hem dat we daar zelf niet zoveel aan kunnen doen, maar dat als iedereen iets doet voor een ander de wereld toch een stukje mooier kan worden". Samen bedachten ze een actie. Moeder en zoon zamelden speelgoed in voor kinderen die tijdens de feestdagen niet of nauwelijks cadeaus krijgen. De reacties waren overweldigend. Buurmeisjes verkochten hun speelgoed en brachten hun zuurverdiende centjes. Een oudere dame bood aan om met haar auto het speelgoed bij sponsors op te halen. Door het succes van de actie konden Sandra en Boet naast kinderen in Heiloo ook nog kinderen in het Blijf-van-mijn-lijf-huis in Alkmaar blij maken.

Dit jaar gooien zij het over een andere boeg. Sandra werkt in de ouderenzorg en weet dat er heel veel ouderen zijn die de feestdagen noodgedwongen in eenzaamheid doorbrengen. Met Sint en Piet in haar kielzog bezoekt ze deze mensen rond de feestdagen en brengt zij hen een kleinigheidje en iets lekkers. Sandra: " Buiten de presentjes gaat het natuurlijk vooral om de aandacht en het praatje."

Sandra plaatste een oproep op Facebook en de reacties stromen binnen. Een van de reacties komt van de HEMA Heiloo. Zij hebben een bedrag beschikbaar gesteld waarmee Sandra binnenkort cadeau-artikelen mag uitzoeken. Sandra: "Dit is natuurlijk geweldig maar ik benadruk dat we blij zijn met alle reacties."

Zij doet dan ook hierbij een oproep aan mede-Heilooërs. Zij kan de volgende spullen goed gebruiken (of een donatie om deze aan te schaffen): chocoladeletters, banketstaven, borstplaat, badschuim, zakdoeken, shawls en sokken voor dames en heren, inpakpapier en zakken om de presentjes in te vervoeren.

Sandra streeft ernaar zes dagdelen op pad te gaan. Ze zoekt mensen die willen rijden en Sinterklazen en zwarte pieten die met haar mee willen gaan. Dit hoeft uiteraard niet alle zes dagdelen, ze maakt in overleg een rooster. Sandra zit al behoorlijk vol, maar als u zelf mensen kent die de feestdagen alleen moeten doorbrengen, dan hoort ze dat graag. Sandra kan het niet garanderen, maar probeert ook deze mensen te bezoeken.

Saillant detail is dat Sandra momenteel geblesseerd is en met krukken loopt. De Uitkijkpost wenst haar dan ook veel sterkte en hoopt dat ze op tijd weer op de been is!

U kunt Sandra bereiken via haar e-mailadres sandramarco@live.nl of via haar facebookpagina Sandra Mulder- Velseboer.

Tekst: Margreeth Anema

10 vragen aan... Elvin Sisanovic

Mijn naam is Elvin Sisanovic, ik ben vijfentwintig jaar oud. Ik ben de oudste van drie kinderen en werk bij Rotonde Schoenmakerij in Heiloo.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Derventa, Bosnië en Herzegovina, en getogen in Heiloo. Inmiddels woon ik al ruim vierentwintig jaar in Heiloo. De eerste veertien jaar woonde ik met veel plezier op de Patrijsakkers. Daarna zijn we verhuisd naar de Heerenweg waar ik tot op heden met veel plezier woon.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Ik doe graag aan vechtsporten, dus dan zou ik een professioneel mixed martial arts vechter of iets dergelijks van beroep zijn.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
Richard Branson. Ik heb heel veel waardering voor hem als persoon en ondernemer. In mijn optiek een waar voorbeeld voor velen!

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Hoewel ik zelf nog relatief jong ben, vond ik het onbezorgd buitenspelen met de overige kinderen uit de buurt geweldig. Als ik kijk hoe het er tegenwoordig bij de jeugd aan toe gaat, met de opkomst van de mobiel en social media, dan besef ik eigenlijk wat een geweldige tijd het 'vroeger' was. Verder heb ik aan het samenkomen van iedereen uit de Patrijsakkers tijdens het EK en WK - om het Nederlandse elftal aan te moedigen - mooie herinneringen.

5. Wat vind je het mooiste plekje in Heiloo of omgeving?
Heiloo kent heel veel mooie plekken. Maar voor mij persoonlijk is het Maalwater het mooiste plekje van Heiloo. Ik jog daar regelmatig en vooral zomers, net als de zon ondergaat, is het een adembenemend plaatje.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Voor de kookkunsten van mijn moeder.

7. Wat is het beste advies wat je ooit kreeg?
Mijn ouders zeiden altijd tegen me: hard werken wordt beloond. Het klinkt misschien heel cliché, maar als vluchtelingen uit Bosnië zijn we met letterlijk niks in Nederland aangekomen. Als ik kijk naar de dag van vandaag, naar wat mijn ouders hebben opgebouwd door heel hard te werken, dan kan ik daar alleen maar heel erg trots op zijn. Zij hebben mij laten zien dat het echt zo is.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben gek op koken.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Veel meer controle op de gele zakken. Ze worden nu soms meer dan een week voor ophaaldata al opgehangen. Dit geeft een beeld op straat dat niemand wil zien.

10. Persoonlijke vraag: Elvin, hoe ben jij op het idee gekomen om een webshop in pantoffels te beginnen?

Ik kom uit een ondernemend gezin en daarmee gezegd zit het ondernemen echt in mijn bloed. Mijn ouders zijn vijftien jaar geleden begonnen met het produceren van de pantoffels in Bosnië. Van jongs af aan werk ik in de Schoenmakerij van mijn ouders, genaamd Rotonde. Sinds de dag dat ik begon, heb ik altijd als doel gehad om Rotonde uit te breiden in meerdere marktsegmenten. Tijdens mijn studie kwam er een mooie gelegenheid, ik moest een onderneming beginnen tijdens een minor. Daaruit ontstond de webshop Rotonde pantoffels en daarmee het begin van een droom, het uitbreiden van Rotonde.

Ik nomineer Bob Erkamp voor de volgende 10 vragen.
Bob is eigenaar van Bobs bromshop in Heiloo, de brommerspecialist van Heiloo en omstreken. Mijn vraag aan Rob Erkamp is: 'Bob, is de stap om met de bromshop naar het stationscentrum te verhuizen tot nu toe bevallen?'

Willem Gomes in de opera

Willem Gomes.

HEILOO- Ondanks zijn gevorderde leeftijd - waar de Uitkijkpost op 13 juli van dit jaar boven een interview met Willem Gomes schreef "Gomes 80 jaar en nog steeds gedreven" - is Gomes opnieuw door de Nationale Opera en Ballet (dit jaar gekozen tot beste operahuis ter wereld) uitgenodigd voor een rol, te weten die van Koning Sephtha in de opera Jephtha van Georg Friedrich Nändel (1685-1739).

Naast zijn bekendheid in ons dorp als raadslid voor de NCPN vanaf 2002 heeft Gomes heel veel werk gedaan op kunstzinnig gebied, zoals dus opera en verder toneel, film en reclame. Sinds 1982 vervulde hij bij de opera vele tientallen rollen, eerst in de Schouwburg en sinds 1986 in het Muziektheater in Amsterdam. Gecombineerd met het vele gemeentelijke raadswerk, waar hij na een korte periode van hulp overal alleen voor staat, leidt dit tot een zeer vol en gevarieerd bestaan.

De repetitieperiode voor Jephtha is al enkele weken aan de gang; bijna dagelijks tot de première op 9 november. Daarna volgen nog zeven voorstellingen met een internationale bezetting van hoog vocaal niveau.

Foto: Stip Fotografie

Laatste nieuws
De Russische regisseur van de opera Prins Igor van Alexander Borodin vroeg Willem Gomes vrijdag om een rol te spelen in die opera. Dit is een groots Russisch werk dat in februari in het Muziektheater in Amsterdam gepland staat.

SPORT BERICHTEN VOOR DOORPLAATSEN ONLINE/ STRAMIEN JOS - bekijk zijn stramien, kopje van deze rubriek.

HEILOO
Dominique van der Heyde en Annet de Jong in Bibliotheek Heiloo
Bibliotheek Heiloo organiseert zondag 13 november een inkijkje in de achterkamertjes en de wandelgangen van Den Haag. Parlementair journalist Dominique van der Heyde - bekend van Nieuwsuur - en journaliste Annet de Jong zijn hierbij aanwezig.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

HEILOO
Recensie: Asko kamerkoor met tweeluik Passages bij Cultuurkoepel
Het Asko kamerkoor verzorgde zondag 30 oktober in de Cultuurkoepel van Heiloo een scenisch concert waarbij het tweeluik Passages werd uitgevoerd. Een recensie van Felix Hogeboom.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

REGIO
Stichting De Waaier
Paul de Leeuw opent op 10 november om 14.30 uur de zesde Beursvloer die Stichting De Waaier organiseert in het AFAS Stadion in Alkmaar.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Goud voor Heiloose Trampolinespringsters?
De Heiloose trampolinespringsters (Triffis) Niamh Slattery en Pascal Wiebering kijken terug op een topweekend tijdens een belangrijk toernooi in Engeland.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
HZV Stabiel in Middenmoot

Tegen de reserves van Hovocubo uit Hoorn werd na een 0-3 achterstand, bijna nog een overwinning uit het vuur gesleept...
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Zeer verrassende nederlaag damclub Heiloo

De dammers uit Heiloo speelden in de eerste ronde van de Kennemerdamkring een wedstrijd in Akersloot tegen de Broeikas.

SPORT
Prijzenfestijn op judoka's van Dojo 't Loo
Nadat vorige week de voorrondes in de afdelingen waren gespeeld, stonden dit weekend de titels van het Noord-Hollands kampioen op het spel in Beverwijk.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
VV Limmen ontvangt ARAG certificaat voor scheidsrechters
Onder toeziend oog van genodigden en belangstellenden kreeg zaterdag VV Limmen het ARAG certificaat uitgereikt.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Jeugd heeft de toekomst bij tennisvereniging TC Heiloo United

Na de herfstvakantie zijn de tennislessen weer gestart bij TCHU. Vierhonderd tennissers krijgt iedere week les op de banen aan de Dors. Hoofdtrainer Rob Buntsma is zeer blij met het grote aantal jeugdspelers dat zich heeft ingeschreven.
Lees verder op www.uitkijkpost.nl

Bedrijf Belicht: Teesti Verse koffie, Tosti's, Take Away en meer

Eigenares Astrid Roda (rechts) en medewerker Milou Tol. Foto: Natalie Bottemanne

Stationsweg 89 A1, 1851 LJ Heiloo

072-5822789, info@teesti.nu

www.teesti.nu (volg Teesti ook op Facebook en Instagram)

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur, zaterdag van 10.00 - 17.00 uur

In de steden zijn ze er al lang: kleine, sfeervolle koffietentjes waar u de dag begint met een goede kop koffie, waar u lekker kunt lunchen of, als u haast hebt, de koffie met lekkers gewoon meeneemt naar het werk. Sinds mei dit jaar kan dat in Heiloo bij Teesti. De ligging naast station Heiloo maakt het ook de aangewezen plek om voor of na het treinen koffie, verse jus d'orange of een lekker broodje op te halen. Alles op de kaart kan namelijk worden ingepakt.

Voor jong en oud

Teesti heeft meer te bieden dan de Take Away-service. In het lichte, industrieel ingerichte restaurant zit u gezellig met vrienden, maar ook alleen. Met mooi weer kan dit in de zon op het terrasgedeelte en binnenkort ook comfortabel onder de nieuwe zonneschermen en terras-heaters. Binnen is gedacht aan extra stopcontacten om telefoons of laptop op te laden en te werken. Eigenares Astrid Roda vertelt: "Iedereen is hier welkom, van jong tot oud. Zo zien we op woensdagmiddag veel ouders met kinderen en op zaterdag stellen die aan het winkelen zijn in het Stationscentrum, of dames die een wijntje komen drinken. In het hoekje met de bank zitten soms jongeren tijdens een kop koffie hun telefoon te checken. Ook zijn er vaste klanten die in hun eentje even tijd voor zichzelf nemen of werken. De Afternoon Tea, met een selectie van onze zoetigheden, is nu al een succes."

Tosti's en meer

Astrid (51 jaar) heeft jarenlange horeca-ervaring in bekende zaken in de regio. Na een korte uitstap naar ander werk kwam ze vrij spontaan op het idee om voor zichzelf te beginnen. Astrid: "Ik zag deze locatie en dacht dat het wel een heel fijne plek was om een kleinschalige zaak te beginnen met goede koffie en meer." Als moeder van drie grote zoons (16, 18 en 20 jaar) werd thuis het tostiapparaat erg veel uit de kast gehaald. In Amsterdam zag Astrid het voorbeeld van een zaak waar tosti's prominent op het menu staan. Zodoende kwam ze op het idee en werd Teesti geboren. Een tosti is niet alleen het bekende geroosterd broodje met ham en kaas, maar is er in vele varianten, zoals met gerookte zalm, brie of humus. Er wordt altijd rauwkost en een sausje bij geserveerd. Er is keuze uit spelt-, bruin of licht brood. Maar er is meer. Naast huisgemaakte kokosbollen, boterkoek en cheesecake staan er op de kaart bijvoorbeeld ook pistolets met huisgemaakte tonijnsalade, kipfilet met bacon, sla en pestomayonaise, of geitenkaas. Er is 'Teesti bacon & eggs', hotdog en huisgemaakte salade. Astrid: "Ik zit vol ideeën, dus we proberen regelmatig iets nieuws uit. Binnenkort serveren we ook soep. Ik ben er trots op dat ik deze uitdaging aan ben gegaan. Je bent nooit te oud om een nieuwe stap te zetten. Het is leuk om te zien dat mijn zoons regelmatig even helpen in de zaak en dat veel klanten ons in korte tijd al hebben gevonden."

Ook voor een besloten groep

Buiten de openingstijden om kan de ruimte eventueel ook worden gereserveerd voor besloten groepen. In overleg met Astrid kan gekeken worden naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een vergadering of borrel. Er wordt geen sterke drank geserveerd, wel bier en wijn. Indicatie van het aantal personen is 20 zitplaatsen en rond de 35 personen voor een 'staande borrel'.

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Heel Heiloo stemt!

De winnaars van vorig jaar. Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO - Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo de Ondernemingsverkiezing organiseert. De verkiezing bestaat uit drie prijzen: de Ondernemingsprijs, de Rabobank In de Kijkerprijs, en de Publieksprijs. Voor de laatst genoemde prijs worden alle inwoners van Heiloo opgeroepen om te stemmen. Heel Heiloo stemt! Want ondernemers zijn belangrijk voor iedere gemeente, dus zeker ook voor Heiloo.

November stemmaand
Ondernemend Heiloo (OHO) hangt ieder jaar een thema aan de Ondernemingsverkiezing. Dit jaar is er gekozen voor 'vernieuwend'. Ten eerste is dit omdat het een ruim begrip is en er op diverse niveaus invulling gegeven kan worden aan het thema. Wie is er in Heiloo 'vernieuwend'? Er valt te denken aan een product, een bijzondere marketingstrategie, lokale activiteiten, de manier van omgaan met medewerkers, origineel gebruik van sociale media, etcetera. Ten tweede is het thema 'vernieuwend' ook intern doorgevoerd. Dit jaar roept OHO voor het eerst alle inwoners op om te stemmen op de Publieksprijs, zowel voor leden als voor niet-leden. Welke ondernemer in Heiloo weet zich volgens u écht te onderscheiden? U brengt toch ook uw stem uit?

Stem uitbrengen
U kunt uw stem uitbrengen op de website www.ondernemendheiloo.nl/stem. De gehele maand november staat de stemcomputer open voor uw aanbeveling met motivatie. Juist de omschrijving - waarom u vindt dat deze ondernemer zou moeten winnen? - is belangrijk. De onderneming met de meeste, unieke stemmen mét motivatie wint de Publieksprijs.

Er zijn drie verschillende prijzen van de Ondernemingsverkiezing:

• De 'Ondernemingsprijs' is een erkenning voor de onderneming die zich het thema - vernieuwend - eigen heeft gemaakt. Natuurlijk wordt er door het Comité van Aanbeveling én een deskundige jury ook gekeken in hoeverre het bedrijf een maatschappelijke waarde vertegenwoordigt voor Heiloo.

• De 'Rabobank In de Kijkerprijs' is een erkenning voor de gedrevenheid van een (startende) onderneming in Heiloo. Een vernieuwde onderneming met lef. De aanbevelingen van het comité worden aan de vakjury overgedragen waarna de jury een winnaar selecteert op basis van de vastgestelde criteria.

• De 'Publieksprijs' is een erkenning voor een onderneming binnen Heiloo waar de meeste, unieke en gemotiveerde voorkeursstemmen heen zijn gegaan. Iedereen mag zijn of haar voorkeursstem uitbrengen op de gewenste onderneming.

Tekst: Marije Smit

Darttoernooi

HEILOO - Op zaterdag 12 november vindt het zevende Paul Pesser darttoernooi plaats in het Oosthonk in Heiloo. Dit prestigieuze toernooi kent een grote populariteit onder de darters in Noord-Holland en trekt ook dit jaar weer veel mensen naar het Oosthonk. De kosten voor deelname bedragen 5 euro. Het toernooi start om 20.00 uur en de deur gaat als altijd een uurtje eerder open. Het Oosthonk vindt u aan de Oostkanter 14 in Heiloo. Tot darts! Zie voor meer informatie www.oosthonk.nl of bel 06-46331274, 06-33747770 of 072-5336326.

Zwaar vuurwerk in busje

HEILOO - Twee mannen uit Heiloo zijn afgelopen woensdag aangehouden met 400 kilo zwaar vuurwerk in hun bus. Dat meldt de regionale omroep NH. De douane spotte de twee mannen van tweeëndertig en zevenendertig jaar in een busje op een parkeerplaats langs de A1 bij het Twentse Deurningen. Omdat zij een motor in hun voertuig hadden staan, besloten de douaniers de bestuurder te controleren. Naast de motor bleken er ook 23 dozen zwaar vuurwerk in de bus te staan. Vermoed wordt dat het vuurwerk uit Polen komt: de partij lijkt niet op gewoon consumentenvuurwerk. Omdat de mannen geen papieren konden laten zien voor het vuurwerk en het transport ervan werd de politie erbij gehaald. De agenten hielden de mannen aan en hebben het vuurwerk in beslaggenomen.

In verband met de veiligheid moest een speciaal vervoersbedrijf de dozen ophalen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het vuurwerk.

Open dag met herfstvoorstelling op CBS de Duif

De Duif Kleuters oefenen voor voorstelling open dag.

HEILOO - De kleuters van groep 1/2A zijn druk bezig met de herfst. Ze tellen paddenstoelen, verzamelen eikels en kastanjes, en schilderen gekleurde bladeren. Ze werken aan de peutervoorstelling die plaatsvindt tijdens de open dag op 16 november om 11.00 uur. Daarmee laten ze zien dat presenteren één van de belangrijke pijlers is op De Duif.

Ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool kunnen samen met hun peuters van de voorstelling genieten. Aansluitend krijgen zij een rondleiding door de school en de buitenschoolse opvang van Forte Kinderopvang. Directeur Annemiek van de Vliet beantwoordt alle vragen over De Duif. Ouders kunnen dan zelf zien hoe de school modern en eigentijds onderwijs vormgeeft in een open en respectvolle omgeving. Peuters kunnen meespelen op het kleuterplein of in de kleutergroepen. U bent van harte welkom op 16 november om 11.00 uur. Kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact op met directeur Annemiek van de Vliet, tel: 072-5320874. CBS de Duif, Mariënstein 180, 1852 SN Heiloo. E-mail: deduif@tabijn.nl, internet: www.duif-tabijn.nl.

Duurzaamheidsmarkt en duurzame huizenroute

HEILOO - Wethouder Rob Opdam opende zaterdagmorgen om 10.00 uur de duurzaamheidsmarkt in de Witte kerk.

In zijn openingstoespraak ging hij in op de mogelijkheden die er zijn voor particuliere woningbezitters en bedrijven om maatregelen te nemen om energie te besparen. "Vaak hoor je mensen zeggen: dat is niets voor mij, ik woon in een oud, bestaand huis en daar valt niet veel aan te verbeteren."

Deze markt laat zien dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om een huis duurzaam te maken. Zo is er nu ook de mogelijkheid om, wanneer het eigen dak niet geschikt is, zonnepanelen aan te schaffen op daken van gemeentelijke gebouwen, zoals de sporthal. Organisaties, installateurs en de gemeente gaven informatie over verbouwingsmogelijkheden en subsidies.

Meerdere standhouders beantwoorden vragen, zoals Ronald Wernsen van Installatiebedrijf De Noord. Hij bedacht een flyeractie waarbij hij een cv-ketel weggeeft. De Uitkijkpost maakt de winnaar van de cv-ketel volgende week woensdag (16 november) bekend.

Wethouder Rob Opdam liet het volgende weten: "Gemeente Heiloo wil met haar duurzaamheidsbeleid sturen in de richting van een kringloopsamenleving, waar mensen in goede samenwerking met elkaar voor hun (toekomstige) leefomgeving zorgen. De grootste opgave daarbinnen is het beperken van de CO2-uitstoot. Daarom ligt het accent van deze duurzaamheidsdag op energiegebruik en energiebesparing. Dat doen we samen en het is goed om onze kennis te delen. Iedereen draagt een steentje bij en zo zijn we samen op weg naar een duurzaam Heiloo."

's Middags waren er fietstochten naar en bezichtigingen van woningen, scholen en bedrijven die flinke stappen hebben gezet op weg naar het voorzien in de eigen energiebehoefte. Ondanks de hevige regenbuien namen inwoners de moeite om zich te laten informeren over kansen en mogelijkheden om hun woning te verduurzamen.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Natuurwerkdag Landgoed Ter Coulster

Alle vrijwillige deelnemers van de Natuurdag op het Landgoed Ter Coulster. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op Landgoed Ter Coulster in Heiloo werd zaterdag hard gewerkt. Tweeëntwintig vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om diverse werkzaamheden op het Landgoed uit te voeren.

Locatieleider Bart van der Feen de Lille vertelt dat het onderhoud, met hulp van vrijwilligers, geheel in eigen beheer wordt uitgevoerd. De aanleg van takkenwallen trekt veel muizen en egels aan. Hier komen veel (roof)vogels op af, waaronder de buizerd, sperwer, slechtvalk, bosuil en in 2012 zelfs een oehoe. Door snoei- en zaagwerkzaamheden worden de laan- en zogenaamde toekomstbomen vrijgezet. Toekomstbomen zijn bomen die overblijven in een perceel bos waar zaad van bomen neerkomt of door vogels terechtkomt. Hierdoor ontstaan vele kleine boompjes, daar worden er een aantal van weggehaald. De bomen die overblijven heten toekomstbomen en kunnen zich volop ontplooien.

Tijdens een koffiepauze vertelt Bart van der Feen de Lille enkele historische feiten aan de vrijwilligers. Zo zijn nog kenmerken te zien van het roerige verleden van het Ter Coulster, bijvoorbeeld de restanten van het kasteel, het landhuis en de ijskelder. Ook heeft het Ter Coulster eeuwenoude laanbomen. Verder is het Ter Coulster het enige historische landgoed boven het IJ dat nog in particuliere handen is.

De vrijwilligers wilden allemaal nog kwijt dat naast het goede werk van Bart van der Veen de Lille ook zijn vrouw in het zonnetje gezet mag worden. Zij verwent de vrijwilligers tijdens de werkzaamheden met koffie en thee en tussen de middag met een overheerlijke lunch.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Nivon: sokken leren breien

Werken aan warme voeten.

HEILOO - Het Nivon Heiloo start binnenkort weer de cursus sokken leren breien. U kunt deze techniek wekelijks leren in vijf lessen vanaf woensdagmiddag 23 november van 13.30 uur tot 15.30 uur. Dat gebeurt onder leiding van onze docente Maria van Veelen. De kosten bedragen 46 euro en leden krijgen korting. Wel dient u zelf uw materiaal te verzorgen. Tijdens de lessen leert u het opzetten en rondbreien op vijf naalden, de schacht, de hiel, de voet en de teen. Speciaal in deze wintermaanden is het een leuke bezigheid en u houdt er lekkere warme voeten aan over. Deze cursus vindt plaats in het Nivonlokaal in de Hofdijk, aan de Mariënstein in Heiloo. Voor inlichtingen en/of opgave kunt u bellen naar Reina Mulder: 072-5333127 of 072-5333217. U kunt haar ook per e-mail bereiken: info@nivonheiloo.nl.

Geslaagde CDA-fietsronde

Leiding van de scouting, omwonenden en CDA-fractie.

HEILOO - De fietsronde van CDA Heiloo afgelopen zaterdag was gevarieerd. Eerst werd men enthousiast ontvangen door Scouting Rurik én omwonenden. Daarna ging men door naar de nieuwe wijk Zuiderloo. Tot slot werd stilgestaan bij de verwikkelingen rond het mogelijke geluidsscherm langs het spoor. In gesprek met onze inwoners: dat is waar het het om gaat. Indien ook u de CDA-fractie wilt spreken, meldt u zich dan aan voor het fractiespreekuur bij Hessel Hiemstra: jhhiem@quicknet.nl.

In gesprek met inwoners van Zuiderloo.

Stichtingen Trefpunt, Welzijn en Jeugd Heiloo op weg naar fusie

Bestuursleden van de vier betrokken organisaties heffen na ondertekening van de Intentieverklaring het glas op een sterke, toekomstbestendige welzijnsorganisatie.

HEILOO - Het samen optrekken van de Stichting Welzijn Heiloo, de Stichting Jeugd Heiloo en de Stichting Trefpunt gaat uitmonden in een verregaande samenwerking dan wel een volledige fusering van die organisaties. Die wordt naar verwachting geëffectueerd voor medio 2017.

De besturen van de drie stichtingen plaatsten 1 november hun handtekening onder een intentieverklaring waarmee ook de Seniorenvereniging Heiloo Egmond volledig instemt.

De betrokken organisaties, hoewel verschillend in omvang, hebben vergelijkbare kenmerken en ze vertonen een grote overeenkomst in hun visie en missie, benadrukt directeur Marian van Dam van Stichting Welzijn Heiloo en Stichting Jeugd Heiloo. Fusering is volgens haar een bevestiging van de natuurlijke ontwikkeling. "Werkzaamheden en medewerkers zijn reeds zeer vervlochten. Een brede welzijnsorganisatie maakt het welzijnswerk in Heiloo sterk en meer toekomstbestendig. Omdat al in hoge mate was voorgesorteerd op de fusie, lijkt het erop dat die zonder personele consequenties en budgettair neutraal kan plaatsvinden, met hooguit een marginale kostenbesparing. Wel is bestuurlijke vereenvoudiging een direct positief effect."

Marian van Dam geeft verder aan dat de inwoners van Heiloo en vrijwilligers van de drie organisaties altijd al spreken van het Trefpunt, welke organisatie ze ook bedoelen. "Het samengaan maakt efficiënter en slagvaardiger; net iets meer massa maakt ook steviger om alle uitdagingen in het sociaal domein het hoofd te bieden."

Muziekgroep Achterom: Niemand zeggen...

Muziekgroep Achterom: 'Hoe dichterbij, hoe meer geheim'.

HEILOO - Muziekgroep Achterom verzorgt donderdagavond 17 november in de Ter Coulsterkerk in Heiloo het nieuwe programma 'Niemand zeggen...'.

Het leven kent talrijke geheimen: grote geheimen, kleine geheimen, valse geheimen en onoplosbare geheimen, en niet de minste van alle: het leven zelf als geheim, als mysterie. Het mysterie van de liefde, hoop en leven en dood. Muziekgroep Achterom speelt hiermee in muziek, beeld en poëzie. Dat doet de groep in het nieuwe programma 'Niemand zeggen...'.

Achterom liet zich onder andere inspireren door de volgende woorden van Dietrich Bonhoeffer: "Geheim betekent niet eenvoudig iets niet weten. Niet de verste ster is het grootste geheim. Integendeel: hoe dichter iets ons nadert, hoe beter we iets weten, hoe geheimzinniger het voor ons wordt. Niet de verste mens is het grootste geheim, maar de meest nabije, en zijn geheim wordt niet kleiner naarmate we meer van hem weten. Nee, hoe dichterbij, hoe meer geheim, en geen dieper geheim dan twee mensen die elkaar zo dicht naderen dat ze van elkaar houden."

Muziekgroep Achterom bestaat uit Hans van der Laan (fluit en saxofoon), Henk Engel (gitaar en zang), Henk van Meegen (piano) en Jan Tulp (accordeon en zang). De Ter Coulsterkerk is gevestigd aan de de Holleweg 111 in Heiloo. Het concert begint donderdag 17 november om 20.00 uur. Zie ook www.muziekgroepachterom.nl.

Alzheimer Café in het Trefpunt

HEILOO - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert woensdagavond 16 november in het Trefpunt in Heiloo een Alzheimer Café in Heiloo over het onderwerp 'Dementie: als thuiswonen niet meer gaat'. Pascalle Schmitz, dementieconsulente bij Geriant, verzorgt de inleiding. Er is veel gelegenheid om vragen te stellen. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, belangstellenden, hulpverleners en ieder ander die in het onderwerp is geïnteresseerd. De inleiding begint om 19.30 uur en voor die tijd staan koffie of thee klaar. Om ongeveer 21.00 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het adres van het Trefpunt: Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Meer weten? Bel Riet Steenhoek via 072-5337612.

Sinterklaas in Heiloo en de Egmonden

HEILOO/ EGMOND - Sinterklaas bezoekt Heiloo op zaterdag 19 november. Dan verwelkomt burgemeester Hans Romeyn de Goedheiligman en zijn pieten om 11.00 uur op het bordes van het gemeentehuis. Na het startsein gaat het gezelschap in optocht naar het Looplein (11.15 uur) waar iedereen Sinterklaas persoonlijk kan begroeten. De route gaat via de Heerenweg naar het Stationsplein (12.00 uur). Daar gaat Sinterklaas de prijzen van de kleurwedstrijd van het Stationscentrum uitreiken. Het feest van Sinterklaas start om 12.45 uur in de grote Theaterzaal van het ontmoetingscentrum De Strandwal van de GGZ aan de Kennemerstraatweg.

Egmond aan den Hoef
Sinterklaas bezoekt Egmond aan den Hoef op 20 november. De sint bezoekt het dorp om 14.00 uur en komt aan op het schoolplein van de Sint Jozefschoorl. Dit bezoek duurt tot 15.00 uur. Het kinderfeest is in Dorpshuis Hanswijk van 15.00 tot 16.00 uur.

Egmond-Binnen
Sint en zijn Pieten bezoeken zondag 20 november Egmond-Binnen. De intocht begint om 11.00 uur bij Dorpshuis De Schulp.

Egmond aan Zee
De Sinterklaasintocht in Egmond aan Zee vindt plaats op zaterdag 12 november.
Ter hoogte van de Werf, om 14.00 uur, komen ze aan land. De route gaat verder naar het Pompplein, de Prins Hendrik Stichting en Sporthal De Watertoren. Daar vindt tussen 15.45 uur en 16.45 uur het Sinterklaasfeest plaats.

Cobie blij verrast door Ineke Keet van Ikee Coiffures

Ineke Keet (l) en Cobie Duinmeijer.

HEILOO - Tot haar verbazing won Cobie Duinmeijer de puzzelprijs. Ze kreeg een behandeling en een product ter waarde van 50 euro. Samen met Ineke Keet is gekozen voor een leuk kort kapsel dat ook thuis gemakkelijk in model gebracht kan worden. Ook kreeg Cobie een heerlijke shampoo van L'Oréal Professionnel.

Bent u ook nieuwsgierig naar een behandeling bij Ikee Coiffures? In de maanden november en december ontvangen alle nieuwe klanten een heerlijke wasmassage. Maak eens een afspraak bij Ikee Coiffures aan Nic. Beetsweg 48A in Heiloo. Telefoon: 06-54335475. Kijk voor de openingstijden op de website www.ikeecoiffures.nl.

Vrijdagmiddagborrel en biljarten bij Jay Jay's

Bij Jay Jay's Bar is het zes dagen per week ook 's middags gezellig.

HEILOO - Een vrijdagmiddagborrel is voor veel mensen een welverdiend slot van de werkweek. Dat weet ondernemer Taylor van Marrelo van Jay Jay's Bar maar al te goed. Daarom kunnen zijn gasten tijdens de vrijdagmiddagborrel tussen 16.00 uur en 17.00 genieten van een bittergarnituur en overheerlijke kaas en worst. Een mooi actie-uurtje. Ook wie zin heeft in een spelletje biljart, kan bij Jay Jay's Bar prima terecht. Taylor nodigt biljartliefhebbers elke middag uit om gratis te biljarten, behalve op maandag want dan is Jay Jay's Bar gesloten.

Jay Jay's heeft het vertrouwde huisbier in huis. Daarnaast zijn van de tap drie bij het seizoen passende speciaalbieren verkrijgbaar. Verder is een tosti, een uitsmijter of een bitterbal een goede keuze. Jay Jay's Bar is zes dagen per week open. Van passanten die even op adem willen komen met een lekker drankje tot liefhebbers van een potje darts of biljarten: iedereen is hier van harte welkom. Ook sportfans kunnen bij Jay Jay's terecht. "Wat mensen ook mogen willen zien, ik zet het voor ze aan…"

Jay Jay's Bar is dagelijks (behalve maandag) open vanaf 14.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur.

Academici in het vmbo op de BSG

Academici voor klas. Op de foto academicus en docent Dries de Jong.

BERGEN - Het vmbo kampt landelijk met een imagoprobleem. Op de BSG is de vmbo-afdeling een van de succesvolste afdelingen met hoge slagingspercentages (elk jaar tussen de 96% en 100%). De vmbo-afdeling heeft tevens een goede doorstroom en tevreden leerlingen en ouders.

Op de BSG doen alle vmbo-leerlingen eindexamen in zeven vakken en staan naast tweedegraads docenten tevens academici voor de klas, bijvoorbeeld voor de vakken Duits, Economie, Maatschappijleer en Aardrijkskunde. Volgens Dries de Jong, academicus en docent Duits in 4 vmbo, vraagt lesgeven op het vmbo meer van een docent dan enkel het gestructureerd aanbieden van kennis. "Het lesgeven op het vmbo houdt me scherp. De lessen moeten goed gefaseerd zijn om de motivatie hoog te houden. Vmbo'ers zijn vaak lekker direct en wat 'aanhankelijker' dan havisten of hoger. Ze houden je een mooie spiegel voor: gaat het een dag minder met mij, dan zie je dat direct terug in de reactie vanuit de klas. Verder vind ik het leuk om mijn meer op theorie rustende manier van denken om te zetten naar een praktische uitwerking." Nieuwsgierig geworden naar het onderwijs op de BSG? Donderdag 24 november is er een ouderinformatieavond in de aula. Aanvang 19.30 uur.

Wijkschouw door Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - De jaarlijke wijkschouw in Egmond-Binnen vindt plaats op woensdag 16 november. Bestuursleden van de Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen fietsen dan samen met bewoners door het dorp. Ook hierbij aanwezig zijn wijkwethouder Hugo Snabilie en vertegenwoordigers van de gemeentelijke organisaties die betrokken zijn bij de aanleg en het onderhoud van de openbare ruimte.

Tijdens de tocht bezoeken zij locaties die om verbetering vragen met betrekking tot overlast, veiligheid, achterstallig onderhoud,verbetering van de leefbaarheid en ergernissen van bewoners. De Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen wil goede ideeën bekijken op haalbaarheid en het maken een plan van aanpak. Maatregelen die op korte termijn te realiseren zijn worden zo spoedig mogelijk uitgevoerd.

Verzoeken en klachten die via Meldpunt Openbare Ruimte zijn ingebracht en nog niet zijn gerealiseerd beoordeelt de stichting ook. Bewoners kunnen verzoeken voor verbetering van de openbare ruimte indienen tot uiterlijk maandag 14 november. Dat kan op de website van de Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen. Stuur uw verzoek naar info@ dorpsbelangenegmondbinnen.nl.

De fietstocht op woensdag 16 november start om 10.00 uur bij de Thuiskamer aan de Herenweg 72c in Egmond-Binnen (naast het kinderdagverblijf).

Rossenbacker op dreef in 'Laat Zwaantje maar schuiven'

Zwaantje op de planken.

AKERSLOOT - Rossenbacker speelde op 28 en 29 oktober in de 'theaterzaal' van de Lelie in Akersloot. Een terugblik.

Zwaantje van Os is een heerlijke rol en op het lijf geschreven van Joke Duin, als huishoudster van Germaine Goedgeluk (Ans Bakker). Germaine hield zich staande in haar milieu. Zwaantje hield alles in de gaten, ook het liefdesleven van Joost Goedgeluk, gespeeld door Emiel Schoon en zijn vrouw Laetitia (Maartje van Lammeren). Prima spel in de liefde met ruzietjes!

Een megaproject zorgde voor problemen, zeker als het bijna om een miljoen euro's ging. Bedrijfsspionage gooite roet in het eten. Robbert Leeflang speelde de boer die zijn land niet wil verkopen en Bart van Vliet de vader van Laetitia, een komische rol. Tenslotte was er Carla Swart die vol emoties de rol van Colette Goudappel speelde. Zij is in het stuk de biologische moeder van Laetitia en hing haar politieke carrière aan de wilgen.

Lief en leed in huize Goedgeluk.

Carrières, verhoudingen en affaires zorgden voor een prachtig emotievol spel van de spelers, doorspekt van komische accenten. Gelukkig zorgde Zwaantje ervoor dat alles op zijn pootjes terecht kwam. De lichteffecten en het geluid waren in de professionele handen van Marcel den Dunnen. Een mooi en functioneel decor maakte het speelplezier voor de Rossenbackers en regisseur Cees Slop compleet.

Veiling voor jeugd en kerk Limmen groot succes

LIMMEN - Drie grote klokken luidden vrijdagavond 5 november over Limmen om de inwoners op te roepen richting De Burgerij te komen voor de jaarlijkse veiling voor de R.K. Parochie H. Cornelius Limmen. Het was dan ook rond 19.30 uur al een gezellige drukte bij binnenkomst van het koperspubliek. De veiling ging van start en 'liep als een trein'. In de daaropvolgende uren kwam steeds meer publiek naar de veilingzaal. Er werd vlot en snel geboden en de prijzen stegen per uur, mede doordat steeds interessanter kopen onder de hamer kwamen. De excursies en fiets- en solextochten gingen heel snel van de hand, mede omdat met zogenoemd keur werd geveild. Dat betekent dat de koper meerdere kavels van hetzelfde artikel voor dezelfde prijs mag kopen. Hierdoor kan iemand met een groep vrienden of familie deelnemen aan een evenement.

Toen om 23.15 uur de teller stond op tweehonderdzevenentwintig verkochte kavels met een bedrag van 21.000 euro kwamen daarna de klappers van de avond met bijzondere voetbalwedstrijden inclusief diners en een derde helft in de George Kessler lounge, brunches en poolbiljarten. Daarbij mag het sluitstuk van de avond niet vergeten worden: de zes kavels golfen, een Flight voor vier personen, en vijf kavels Footgolf voor vier personen. In totaal waren er driehonderdvierentwintig kavels. Het resulteerde in een eindbedrag, inclusief de loterijen van het Rad van Avontuur van 39.705 euro. De organisatie van de veiling en uiteraard de pastor waren zeer verheugd met dit prachtige resultaat. Pastor Johan Olling sprak ook zijn dank uit aan de schenkers en de kopers van de kavels. Limmen heeft zich opnieuw van haar beste kant laten zien.

Sint Nicolaas en zwarte Piet stomen op naar Akersloot

Sint op het meer.

AKERSLOOT - Een dag na de landelijke aankomst van Sint-Nicolaas bezoeken de Sint en zijn Pieten op zondag 13 november Akersloot.

Zij varen rond 12.00 uur de jachthaven A.R.Z.V. binnen. Na aankomst in de haven laat Sinterklaas zich in een open koets door Akersloot rondrijden. Daarna bezoekt hij de Rooms-Katholieke Kerk van Akersloot. Daar zit de sfeer er goed in, want de aanwezige band zal zeker de stemmen al hebben losgemaakt. Ook burgemeester Toon Mans en Pastor Hudepolh begroeten de Sint namens de gemeente en kerk in Akersloot. Alle kinderen die een tekening of ander werkstukje voor de Sint gemaakt hebben, kunnen deze aan de Pieten overhandigen tijdens de intocht. Voorzie deze wel van naam en adres, want misschien win je wel een prijs voor de mooiste tekening.

Foto: Foto: via Google.nl

Veiligheid
Net als andere jaren worden er veel mensen verwacht die de Sint willen inhalen. In de jachthaven geeft dit (nog) geen problemen. In de kerk wordt het echter steeds voller. Wegens het succes van de stewards tijdens voorgaande jaren, worden zij ook dit jaar ingezet om het feest in goede banen te leiden en de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen. De organisatie vraagt de aanwijzingen van de stewards op te volgen, zowel in de kerk als bij de jachthaven. Ouders wordt gevraagd de gangpaden begaanbaar te houden.

13 november: Sinterklaas in Limmen

Archieffoto van het pietencorps in 2014.

LIMMEN - Sinterklaas bezoekt Limmen op zondag 13 november. De sint en zijn Pieten komen rond 13.45 uur aan met de boot over 't Stet. Nadat Sinterklaas aan wal is, wordt hij welkom geheten door burgemeester Mans. Natuurlijk brengt de sint zijn danspieten mee en gaan zij het publiek verblijden met gezellige dansjes en Sinterklaasliedjes.

Route en feest
De optocht door Limmen loopt dit jaar via dezelfde route als voorgaande jaren. Na het vertrek vanaf het Stet gaat de optocht via het Vislaantje rechtsaf de door de Dusseldorperweg en daarna rechtsaf de Vredeburglaan in. Vervolgens trekt de optocht de Meidoornlaan in, de Lage Weide op en dan weer linksaf naar de Dusseldorperweg tot aan de Corneliuskerk. Er is een korte stop bij de Cameren. De kerk gaat pas rond 15.30 uur open voor een mooi feest met de Perpernotenband. Ook gaan diverse kindergroepen dansen onder leiding van Willy Könst. Rond 16.30 uur is het feest afgelopen en hoopt de organisatie dat de Sinterklaastijd voor alle kindjes, ouders en grootouders goed is begonnen.

Om dit unieke feest te kunnen blijven organiseren, is het Sinterklaas Comité Limmen weer deels afhankelijk van giften. Deze kunt u overmaken op rek.nr. 84.13.40.889, Univé Regiobank, t.n.v. Sint Nicolaascomité Limmen. Ook kunt u doneren tijdens de intocht, achter in de kerk in de melkbussen. Verder staat vanaf maandag 14 november een melkbus in Albert Heijn bij de embalagemachine. Het comité is zeer blij met uw bijdrage en dankt iedereen bij voorbaat voor de giften zodat dit mooie evenement in stand kan blijven.

Acc-Service Limmen 16 november: informatie-avond over duurzaam op vakantie

Zonnepanelen: of de investering interessant genoeg is, vereist kennis van zaken.

LIMMEN - ACC-Service Limmen organiseert woensdag 16 november een informatie-avond over duurzaam op vakantie met de camper of de caravan.

Wim de Roos (www.SERV-Media.nl) is freelance Specialist Europese Recreatie Voertuigen en expert op het gebied van techniek voor campers en caravans. Tijdens de interessante presentatie gaat hij in op alle vragen met betrekking tot zonnepanelen en accu's en wat te doen bij winterstalling van uw camper of caravan.

Camperaars en kampeerders houden van vrijheid en onafhankelijkheid. Een zonnepaneel kan daartoe extra bijdragen. De camper of caravan hoeft immers nooit meer aan een stopcontact. Overwegen of de investering interessant genoeg is, vereist tijd en kennis van zaken over montage, toepassing, soorten en mogelijkheden van zonnepanelen.
De installatie van zonne-energie vergt een investering, dus vanaf dat moment is, net als met een schotelantenne, de locatie belangrijk; waar schijnt de zon en hoe lang? Welk type paneel past het beste bij je vakantiebestemming of tijdsbesteding? Wat is Amorf-techniek, welk type accu heb ik nodig en hoe blijft een zonnepaneel het beste vast zitten op mijn camper-caravandak? Niet minder belangrijk is de manier van opslaan van de opgewekte elektriciteit. Dat opslaan gebeurt in accu's. Ook met betrekking tot accu's zijn er veel misverstanden. Welk type accu heb je nodig? Welke oplader? Wel of niet druppelladen tijdens de winter? Is er voldoende capaciteit?
Kortom, u komt tijdens de bijeenkomst op 16 november van alles te weten over zonnepanelen, het berekenen van het benodigde vermogen en de installatie. Bovendien gaat Wim de Roos in op de noodzaak van onderhoud tijdens de winterstalling. Laat u helemaal bijpraten door kampeerexpert Wim de Roos. De entree is gratis. Online inschrijven is vereist via de website www.acc-service.nl in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. De toegang is gratis en koffie staat klaar! Zie ook www.acc-service.nl.

Rommelmarkt op 13 november

ALKMAAR/ EGMOND - Stichting Rommelmarkten Egmond organiseert zondag 13 november een rommelmarkt in het Sportpaleis aan Terborchlaan 200 in Alkmaar. De schitterende overdekte wielerbaan staat weer bomvol met mensen die hun overtollige tweedehands spullen te koop aanbieden. De organisatie wordt deze keer bijgestaan door vele vrijwilligers van voetbalvereniging Zeevogels uit Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de markt gaat dan ook volledig naar deze vereniging. De entree bedraagt 2,50 euro per persoon vanaf 13 jaar. Meer info: bel 06-20114461 of kijk op www.st-re.nl.

Geslaagden zwembad Loos

Zwemmen met een diploma. Gefeliciteerd!

HEILOO - Diverse leerlingen van zwembad Loos hebben zaterdagmorgen 29 oktober afgezwommen voor het A-, B- of C-diploma. Hiervoor kwamen tweeënveertig leerlingen naar zwembad De Beeck in Bergen. Onder het toeziend oog van de heer van der Korf, aanwezig namens de Nationale Raad Zwemdiploma's, werden de verplichte banen en vaardigheden in een vlot tempo gezwommen. Iedereen werd dan ook gefeliciteerd met zijn of haar diploma.

De geslaagden
Diploma A: Julia van den Akker, Josefien van Baarsel, Nordin Bakni, Rosa van den Berg, Sander Bos, Jip van den Bos, Thijs Duinmeijer, Tippe Hanraads, Sara Imming, Levi Jongerie, Seb Liefting, Tess Schoorl, Tijn van Sligter, Sander Stam, Fee Visser, Manos Vogelzang, Teun de Waard, Zoë de Winter, Lawa Gurgy, Pawel Gurgy.

Diploma B: Saar de Betué, Jordy Dekker, Tobi Dekker, Raco Gely, Scott Hanck, Teun Hoogeveen, Stijn Kinders Vroklage, Aimy Kolkmeijer, Nick van Krieken, Jurjen Nielen, Jinte van der Peet, Danny van Schagen, Jip Schotvanger, Emma van Schouten, Jason Schrama, Tom Smit, Emma van Veen, Koen Vroegop, Nikki Wernsen, Jesse Westerwal.

Diploma C: Finn Prazsky en Dex Wentink.

Keezen en klaverjassen

AKERSLOOT - Zaterdag 12 november is café De Vriendschap in Akersloot weer het domein voor klaverjassers en keezers. Deze avond is er zowel een keezdrive als een klaverjasdrive. De inschrijving voor het keezen gaat via www.keezbord.nl of via 0251-312866. De aanvangstijd voor de Keezdrive is 19.30 uur en het klaverjassen start een halfuurtje later om 20.00 uur. Voor deze drive kan men zich opgeven via 0251-312866. Een prachtige prijzentafel met onder andere paling, koffers, Senseo, fruitmanden en mixers staat klaar. Daarnaast is er een superverloting met schitterende prijzen.

Ook Os Steakhouse sponsor van De Foresters

Klaas de Groot (l) en zijn team zijn er klaar voor.

HEILOO - Het gezellige Os Steakhouse wordt inmiddels geleid door Klaas de Groot. Met zijn team wil hij de lekkerste gerechten bieden in een sfeervolle ambiance, waaronder topkwaliteit vis en vlees van de houtskoolgrill/oven. Os Steakhouse wil verder graag iets betekenen voor Heiloo. Dit uit zich onder meer in het Burger van Heiloo-project en het ondersteunen van De Foresters. Os Steakhouse is geopend van dinsdag tot en met zondag. Bezoek Os Steakhouse online op www.osheiloo.nl of bel 072-8009966.

Jasper Oudshoorn pakt derde plaats bij NK Alpineskiën

Jasper Oudhoorn, gefeliciteerd!

HEILOO - Afgelopen zaterdag vond in SnowWorld Landgraaf de zesde editie van het Lotto NK alpineskiën indoor plaats. Hierbij strijdt de Nederlandse ski-top op het onderdeel slalom op de 500 meter lange indoorpiste. Zowel de jeugd-, junioren- als seniorenskiërs kwamen in actie. Jasper (11 jaar), uitkomend voor Ski Racing Heemskerk in de categorie Aspiranten, startte die ochtend met de belangrijke nationale Kidscup wedstrijd. Met twee snelle slalomruns lukte het hem om de winnende eindtijd neer te zetten en als eerste te eindigen. Met deze overwinning kwalificeerde hij zich tevens om aansluitend deel te nemen aan het NK alpine skiën voor de jeugd onder de 12. Tijdens deze spannende finalerun behaalde Jasper uiteindelijk een mooie derde plaats op het NK. Na afloop mocht Jasper twee keer het podium beklimmen: uit handen van de Nederlandse selectieskiër Maarten Meiners kreeg Jasper een gouden medaille voor zijn eerste plek bij de Kidscup en een prachtige beker voor zijn derde plek op het NK.

HZV 1 - Hovocubo

Goal van Melle Kruit.

HEILOO - HZV speelde dit weekend tegen Hovocubo en eindigde gelijk. HZV kwam terug van 0-3 naar 4-3 via een goal van Melle Kruit. Toch laat HZV weer een voorsprong glippen: 4-4 was de einduitslag.

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden. T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf€50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

TUINEN TE VEEL WERK ? Geen tijd ? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. T: 06 - 1827 8367

Heel graag willen wij in het prachtige Heiloo gaan wonen. Een huis op loopafstand van het station, tuin op het zuiden/westen en min. 3 slaapkamers. Laat ons weten wanneer u verhuisplannen heeft!

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom Euro 105,- per maand. Per direct beschikbaar. Tel. 06 - 1081 9857

Pasfoto's nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!! Di t/m Za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

WINTERSPORTVAKANTIE? Om u goed voor te bereiden volgt u ski- of snowboardlessen op onze indoorskibaan. Voor de kleintjes organiseren wij kabouterskilessen. Fit aan de start? 6 weken ski-fitness voor 55,00 euro. MULTISPORTPARK Berg en Bal Castricum, de Bloemen 69. www.bergenbal.nl

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BodySugaring Heiloo voor natuurlijk ontharen! Bodysugaring is een zachte, veilige, effectieve methode die milder en verzorgd is voor de huid. Het geeft een langdurig gladde en zijdezachte huid. Kennemerstraatweg 269 Heiloo 06 - 5467 1235

Cadeaukaart nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

LEUKE WORKSHOP ONTSPANNINGSMASSAGE: Nek, Schouders, Gezicht. Dinsdagavond 15 nov. 19.30-22.15 in het Trefpunt Heiloo. Kosten 30 euro pp. Info en opgave: info@destillebron.nl of 06-22666059

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!!,Di t/m Za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

EMILSEN SALON: Knippen, manicure en pedicure. Knippen kids €10, Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €35, manicure incl.nagellak €15, pedicure compl.€20, gelnagels €30. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma/Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

Maak kennis met de natuurgeneeskundige schoonheidsbehandelingen van Basya! Schoonheidsverzorging met een natuurgeneeskundige inslag zo wordt er aan uw uiterlijke en innerlijke verzorging gewerkt. Praktijk de Elementen Kennemerstraatweg 269 Heiloo 06 - 5467 1235

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

CURSUS REANIMATIE + AED. Cursus van de Hartstichting op 23 november in Limmen. Vaak 100% vergoed door zorgverzekeraars. Info en aanmelden www.reanimatiecastricum.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

De Stille Bron: Praktijk voor holistische massage en cranio-sacraal therapie. KENNISMAKINGSACTIE: 1e massage voor de HALVE PRIJS! Info: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059. Leuk voor in de schoen of onder de boom een cadeaubon van De Stille Bron!

AANBIEDINGENweek bij CENTER Design! Vanwege RUIMTEGEBREK vele kasten,lampen,tafels en siervoorwerpen in de AANBIEDING! Kom gewoon eens GEZELLIG snuffelen in dit Heiloose paradijsje. Center Design, hoek Heerenweg /Slimpad in Heiloo.Kijk ook eens op Marktplaats.

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf€50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

Pasfoto's nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Zondag 20 november WINTERWANDELING HEILOO.7 of 12 km, € 7,50 pp incl. erwtensoep of mega hotdog. www.winterwandelingheiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Heel graag willen wij in het prachtige Heiloo gaan wonen. Een huis op loopafstand van het station, tuin op het zuiden/westen en min. 3 slaapkamers. Laat ons weten wanneer u verhuisplanen heeft!

Maak kennis met de natuurgeneeskundige schoonheidsbehandelingen van Basya! Schoonheidsverzorging met een natuurgeneeskundige inslag zo wordt er aan uw uiterlijke en innerlijke verzorging gewerkt.Praktijk de Elementen Kennemerstraatweg 269 Heiloo 06 - 5467 1235

De Stille Bron: Praktijk voor holistische massage en cranio-sacraal therapie. KENNISMAKINGSACTIE: 1e massage voor de HALVE PRIJS! Info: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059. Leuk voor in de schoen of onder de boom een cadeaubon van De Stille Bron!

Pasfoto's nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

CURSUS REANIMATIE + AED. Cursus van de Hartstichting op 23 november in Limmen. Vaak 100% vergoed door zorgverzekeraars. Info en aanmelden www.reanimatiecastricum.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Bloempotten ophalen bij de Binnentuin Heiloo. HUURAUTO-HEILOO.NL

Zondag 20 november
WINTERWANDELING HEILOO
. 7 of 12 km, € 7,50 pp incl. erwtensoep of mega hotdog. www.winterwandelingheiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Kim's Haarsalon Dompvloetlaan 29 Heiloo. Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 en tot snel!

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Midweek Center Parcs, HUURAUTO-HEILOO.NL

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

AANBIEDINGENweek bij CENTER Design! Vanwege RUIMTEGEBREK vele kasten,lampen,tafels en siervoorwerpen in de AANBIEDING! Kom gewoon eens GEZELLIG snuffelen in dit Heiloose paradijsje. Center Design, hoek Heerenweg /Slimpad in Heiloo.Kijk ook eens op Marktplaats.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 4811 6691.

TE HUUR LUXE GESTOFF. 3-kamerappt .±70m2 nabij Heilooër bos. Incl GWL+kabel+internet. €895,00. Tel:06 -5266 4470

EMILSEN SALON: Knippen, manicure en pedicure. Knippen kids €10, Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €35, manicure incl.nagellak €15, pedicure compl.€20, gelnagels €30. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma/Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! Sandra Zoon Heiloo 06 - 57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W:www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

AANGEBODEN Geïsoleerde ruimte voor Amerikaanse Oldtimer 06 - 5341 6010

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Kim's Haarsalon Dompvloetlaan 29 Heiloo. Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 en tot snel!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Cadeaukaart nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

LEUKE WORKSHOP ONTSPANNINGSMASSAGE: Nek, Schouders, Gezicht. Dinsdagavond 15 nov. 19.30 - 22.15 in het Trefpunt Heiloo. Kosten 30 euro pp. Info en opgave: info@destillebron.nl of 06-22666059

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TE HUUR LUXE GESTOFF. 3-kamerappt. ±70m2 nabij Heilooër bos. Incl GWL+kabel+internet. €895,00. Tel:06 - 5266 4470

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Pasfoto's nodig? Even naar Primera Het Hoekstuk.

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

AANGEBODEN Geïsoleerde ruimte voor Amerikaanse Oldtimer 06 - 5341 6010

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

TUINEN TE VEEL WERK ? Geen tijd ? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. T: 06 - 1827 8367

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

WINTERSPORTVAKANTIE? Om u goed voor te bereiden volgt u ski- of snowboardlessen op onze indoorskibaan. Voor de kleintjes organiseren wij kabouterskilessen. Fit aan de start? 6 weken ski-fitness voor 55,00 euro. MULTISPORTPARK Berg en Bal Castricum, de Bloemen 69. www.bergenbal.nl

BodySugaring Heiloo voor natuurlijk ontharen! Bodysugaring is een zachte, veilige, effectieve methode die milder en verzorgd is voor de huid. Het geeft een langdurig gladde en zijdezachte huid.Kennemerstraatweg 269 Heiloo 06 - 5467 1235

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom Euro 105,- per maand. Per direct beschikbaar.Tel. 06 - 1081 9857

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 4811 6691.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! Sandra Zoon Heiloo 06 - 57322934 E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W:www.sandrazoongewichtsconsulente.nl