De Uitkijkpost

11 maart 2015

De Uitkijkpost 11 maart 2015


Aftrap van Rabo AZ Voetbaltoer in Heiloo

HEILOO - Donderdag 5 maart ging bij veel basisscholen in Noord-Holland voor de groepen 7 en 8 de vierde editie van de Rabo AZ Voetbaltoer van start. In totaal gaan bijna negentig schoolgroepen in Noord-Holland aan de slag met het educatieve programma.

Doelstelling is om kinderen uit de regio in beweging te krijgen, hen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl, maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar te maken en zo een maatschappelijk bewustzijn te creëren. In Heiloo doen de Springschans, De Duif en de Willibrordschool mee. In juni mogen de winnende groepen in de echte AZ-spelersbus naar het sportcomplex van AFC Alkmaar; hier vinden de VIP Rabo AZ Voetbalclinics van de voetbaltoer plaats. Elke school heeft een bijzonder programma, waaraan medewerkers en spelers van voetbalclub AZ meewerken.

De hoofdaftrap voor het gebied van Rabobank Noord-Kennemerland was donderdagochtend bij de Springschans in Heiloo. Deze school doet mee met maar liefst drie groepen. Op het schoolplein vertelden AZ coryfee (en Heilooër) Henk van Rijnsoever en Rabobank directeur Jan Klaver waar het bij de voetbaltoer om draait: met de groep een teamprestatie neerzetten door 'wedstrijdfit' te worden. Dit gebeurt met lessen en opdrachten rond vier thema's: voeding, respect, omgaan met geld en samenwerking en bewegen.

Uiteraard ging de meeste aandacht uit naar de nummer 12 van AZ, de Zweedse middenvelder Viktor Elm. Niet alleen een aardige man buiten het veld, ook een gentleman op het veld. In 2011 (toen nog spelend bij Heerenveen) verdiende hij de Fairplay prijs Eredivisie. Een mooi voorbeeld voor jongeren in een project waarin 'respect' zo'n belangrijke rol speelt.

Jens, Jesse en Annabel verrichtten met hem de officiële aftrap: Samen hielden zij in een rondo de bal samen hoog. Onder luidkeelse aanmoediging van de hele school voegden ook Henk van Rijnsoever (met bijna evenveel souplesse als vroeger), Jan Klaver, juf Anouk en juf Inge zich in het 'strijdtoneel'.

Daarna kregen Vera, Isabelle en Sterre een origineel AZ vaantje en drie Rabo AZ voetballen uitgereikt uit handen van de voetbalsterren. Een horde leerlingen nam ondertussen zijn kans waar om een handtekening van Viktor te bemachtigen. Pas nadat Viktor door de leerlingen van groep 7 en 8 het hemd van het lijf was gevraagd in een heuse persconferentie in de aula, vertrok het voetbalgezelschap naar de volgende basisscholen in Heiloo; De Duif en de Willibrordschool. De voetbaltoer is gestart!

Kunstminnende vrijwilligers gevraagd

HEILOO - Kunst maakt het leven aangenamer en geeft energie. We willen het in onze nabijheid, het liefst om de hoek, want Heiloo zonder cultuur is een gemeenschap zonder ziel. Wie wil meehelpen om de kunst in Heiloo meer ziel te geven, wie wil meehelpen om een evenement te organiseren? Stichting Kunst-Zin Heiloo organiseert elk jaar in de laatste week van juni de Kunstparade en is dringend op zoek naar vrijwilligers voor diverse werkzaamheden. Op dit moment is er met name behoefte aan iemand die de muzikale omlijsting vormgeeft door muzikanten in te delen op de verschillende expositielokaties (ateliers, winkels, Cultuurkoepel) en een mede-bestuurslid in de rol van secretaris voor de Stichting Kunst-Zin Heiloo (bestuurlijke ervaring in vergelijkbare settings is uiteraard een pré). Als u zich aangesproken voelt, stuur dan een e-mail naar info@kunstparadeheiloo.nl. Ook als u actief mee wilt helpen aan de organisatie van de Kunstparade kunt u reageren.

AZ selectiedag bij De Foresters

HEILOO - Jonge voetballers (geboren tussen 2002 en 2007) die hun talenten willen tonen aan de trainers en scouts van de AZ Jeugdopleiding en De Foresters, kunnen op 29 april terecht in Heiloo op Sportcomplex Het Vennewater. De Foresters en de AZ Jeugdopleiding organiseren op die dag een AZ Selectiedag. Aanmelden voor één van de dagen kan via www.az.nl/selectiedagen. De inschrijving is inmiddels gestart. Voor het evenement geldt: vol is vol. De kosten voor deelname aan de AZ Selectiedagen bedragen €7,50,- per persoon. Kinderen die lid zijn van de AZ Juniorclub De Waaghalzen of de AZ AllstarZ kunnen voor €5,- deelnemen.

De tien vragen aan... Gerard Pranger

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Stel uzelf kort aan de lezers voor:

Ik ben Gerard Pranger, 58 jaar en werkzaam als platformmedewerker bij de KLM

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Heiloo op de Burenweg, als oudste zoon van slager Jan Pranger (bij veel inwoners van Heiloo wel bekend). Later zijn we verhuisd naar de Kennemerstraatweg, hoek Kerkelaan. Ik woon nog steeds in Heiloo.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Ik denk dat ik organisator zou zijn geworden van feesten in ons dorp, waar veel mensen uit Heiloo en omstreken aan deel zouden kunnen nemen. In het verleden organiseerde ik onder andere autostep-races en ringsteken in Heiloo. Er komt nu een heel nieuw evenement aan, namelijk de Hunebedspelen. Elk jaar op 21 juni, tijdens de langste dag en kortste nacht, vierden de Germanen 'Litha', het midzomernacht feest. Het feest staat in het teken van het afscheid van het licht. Naast de vele Germaanse rituelen werd er tijdens dit feest ook gegeten, gestreden en naar muziek geluisterd, net zoals wij dat in Heiloo met de Hunebedspelen gaan doen. (op facebook.com/hunebedspelen vind je meer informatie over dit evenement en achtergrondinformatie over de stammen die op het feestterrein meestrijden).

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Ik zou zo niemand kunnen noemen. Ik ga altijd recht op de man af met mijn vragen.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Mijn vader was bij de brandweer. Met de open brandweerauto gingen we sinaasappelkistjes ophalen bij Freek van Weelderen op de Nic. Beetsweg, voor brandweerdemonstraties in Plan Oost.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Landgoed Nijenburg en het bos eromheen, evenals het Heilooër- en het Limmeroverdie.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

IJs met gebrande en gesuikerde nootjes, ananas en advocaat met slagroom.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Zit het eens tegen, blijf niet boos. Wees ook altijd bereid anderen met raad en daad bij te staan. Je komt elkaar altijd weer ergens tegen in dit leven.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik in 1975 motorclub Heiloo heb opgericht. Destijds hielden wij onze vergaderingen in La Strada. In onze huidige groep, MC75 zitten nog veel motorvrienden uit de begintijd. Dit jaar vieren wij dus ons 40-jarig jubileum.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Ik zou zorgen voor betaalbare huizen in Heiloo voor de jeugd. Op dit moment kunnen ook veel jonge mensen geen huis kópen. Ik zou kansen scheppen door grond van de gemeente in huurkoop beschikbaar te stellen over een looptijd van bijvoorbeeld 25 jaar.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

• De door Gerard Pranger georganiseerde Hunebedspelen worden 21 juni gehouden, op de langste dag van het jaar. Wat gaat er op die dag allemaal gebeuren en hoe kan je als Heilooënaar hier aan deelnemen?

Op 21 juni 2015 vindt het eerste midzomerfeest 'De Hunebedspelen' plaats in Heiloo. Stammen, genaamd Juten, Saksen, Kelten, Bataven en Franken leveren deze Germaanse strijd. Een stam bestaat uit één druïde en zeven strijders. Je meldt je dus aan per groep van acht personen. Dit kunnen bijvoorbeeld vrienden zijn, familie of collega's. De leden van de stammen zijn gekleed in kledij passende bij hun eigen stam; hierbij biedt de organisatie hulp. De wedstrijdonderdelen zijn pijl en boogschieten, speerwerpen en het verplaatsen van een kei, door deze te rollen over boomstammetjes. Er staan ook kraampjes waar hunebedbier, hunebedbrood, hunebedkaas en dergelijke te koop zijn. Deze consumpties worden betaald met betaalstenen. De muziekgroep De Octaviërs zal het geheel opluisteren met muziek geheel in Germaanse stijl. Aanmelden kan door de benodigde formulieren te downloaden van facebook, of stuur een mail naar hunebedspelen@gmail.com. We zenden dan de formulieren toe, evenals de lijst met de nog beschikbare stamnamen. We streven ernaar om twintig stammen te krijgen, tot nu toe hebben zich negen stammen aangemeld, dus er is nog volop plek.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan: Ron Kösters, omdat hij zich met hart en ziel inzet voor het zwemmen met gehandicapten. Hoe is hij hiertoe gekomen en wat drijft hem om dit vol te houden naast zijn drukke baan in zijn bedrijf?

sWing Koor Heiloo gaat Werelds!

HEILOO - Zaterdag 28 maart gaat sWing werelds met het concert 'I sing You Sing'. Het optreden in het Witte Kerkje begint om 20.15 uur

sWing neemt u mee naar onder andere Ghana, Frankrijk, Kroatië, Jamaica, Ierland en Spanje. Naast liederen dragen de koorleden gedichten voor. Vooraf spelen Clementine Sengers en Simon Peek op de trekzak. Het gastoptreden van de band 4/4 All uit Castricum maakt het tot een gevarieerd geheel. Hans van der Laan (dwarsfluit) begeleidt het koor bij Paris s'éveille. sWing is een gemengd koor dat onder leiding van Olaf van Rijn vierstemmig zingt. De pianobegeleiding is in handen van Hendrik-Jan Bosma. Aanvang: 20.15 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. Entree: volwassenen € 8,50 Kinderen t/m 14 € 4,50 (inclusief consumptie). Voorverkoop: Bruna ( 't Loo) de Schrijverij, zowel bij station als in winkelcentrum Het Hoekstuk. Tevens verkoop aan de kassa. Graag gepast betalen zie ook www.koorswing.nl

Zondagmiddagconcert in Witte Kerk

HEILOO - Op zondagmiddag 15 maart speelt in de Witte Kerk het gerenommeerde barokensemble La Barca Leyden een bijzonder concert in kwartetbezetting met traverso, continuo en sopraan Wendy Roobol. Het wordt een schitterend en fraai in het gehoor liggend programma met Händel-aria's, een Monteclair-cantate en muziek van Giovanni Gabrieli en Johann Sebastian Bach. De instrumentalisten zijn: Raymond Honing traverso, Cees van der Poel klavecimbel/orgel en Elske Tinbergen cello. Zij behoren mét zangeres Wendy Roobol tot de Nederlandse top en staan borg voor een middag luistergenot. Voeg daarbij de fraaie ruimte van de Witte Kerk en de uitstekende akoestiek en de toehoorders zijn verzekerd van een uniek concert.

Losse kaarten kosten € 15, jongeren €10. Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. Reservering is zéér aan te bevelen, via info@concertenwittekerk.nl. Zie ook www.concertenwittekerk.nl. Losse kaarten zijn behalve bij de kassa van de Witte Kerk ook verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199, Heiloo.

Horeca Live Festival in Heiloo en Limmen

HEILOO - Zaterdag 14 maart staan Limmen en Heiloo in het teken van het Horeca live festival. Vanaf 15.30 uur spelen op negen horeca-locaties Neerlands beste blues en rock and roll-bands. Alles is gratis toegankelijk.

De bands spelen drie sets van circa 35 minuten met tussenpauzes, zodat het publiek kan hoppen tussen de verschillende locaties. Tevens rijdt er een gratis pendeltaxi. Het doel is om de lokale horeca te promoten en het publiek te laten genieten van de fantastische bands. Deelnemende bedrijven zijn in Heiloo: Café de Wit met de band Talisker four (rockabilly), Herberg Jan met Damned and Dity ( Delta blues), café Queens met Sweet Mary Jane (rock/blues), café ´t Kroegje met Arjan van Bommel (Nederlandstalige blues), Fletcher hotelbar met Blueprint (Delta Blues) en café La Strada met Slapback Johnny (rock and roll ).

In Limmen: café De Lantaarn Dynaflows Ft Litte Steven and fat Harry (rythm blues), de Burgerij met Rude Ruby and the gentle Giants (rockabilly) en restaurant-bar bij Lotje met Hans laduc (blues/country). Kijk voor informatie op Facebook Horeca live Heiloo en Limmen of check de bands op youtube.

Rootring Wijnen

Foto Carolien Breed

Martijn Rootring, Laan van Zeeman 20, 1851 SC Heiloo , tel. 072-5740662, mob. 06-42116864, www.rootring-wijnen.nl, e-mail: info@rootring-wijnen.nl.

HEILOO – Het oude spreekwoord luidt: Goede wijn behoeft geen krans. Maar tijden zijn veranderd. Met het tegenwoordige aanbod in -veelal voor de massa geproduceerde- wijnen waarmee de consument wordt overspoeld, verdienen de pareltjes onder de wijnen wat meer aandacht en waardering. Met deze insteek en vanuit een passie voor en brede interesse in 'wijnen met een verhaal', zijn Martijn Rootring en zijn vrouw Joke samen met compagnon Wouter van Assendelft in 2013 met Rootring Wijnen begonnen.

Door het houden van wijnproeverijen -aan huis en op locatie- willen ze met Rootring Wijnen wijnliefhebbers de verschillende smaakbelevingen laten ontdekken van authentieke kwaliteitswijnen, gemaakt van de voor bepaalde wijnstreken zo typerende druivensoorten. Als voorbeeld noemt Martijn de Sauvignon Blanc uit de Loire.

In het woonhuis is een wijnbar ingericht waar op vastgestelde dagen en op afspraak wijnproeverijen gehouden worden; voor familie, vrienden en/of collega's, maar ook voor zakenrelaties. ,,Want ook al valt er zoveel over te vertellen, om een keuze te kunnen maken, moet je wijn vooral proeven! Wijn is een levend en ambachtelijk product; tot stand gekomen door een combinatie van factoren, waaronder de druivensoort, de grondsoort in het gebied waarin wijn verbouwd wordt en de kwaliteit van de wijnmaker. Een goede kwaliteitswijn maakt je nieuwsgierig naar het tweede glas!" Rootring Wijnen biedt in de wijnwebshop een prachtige collectie wijnen in het midden- en hoogsegment aan.

Als wijnliefhebber heeft Martijn interesse in speciale, authentieke wijnsoorten, met name afkomstig uit de oorspronkelijke Europese wijnstreken. Tijdens de vakanties met zijn ouders naar Bordeaux was hij als kind al nieuwsgierig naar wat zich binnen de muren van zo'n chateau afspeelde. Maar ook het verhaal achter een bijzondere Zuid-Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse (Uruguay) wijn boeit hem enorm. Toch ging hij zich pas op latere leeftijd echt in wijn verdiepen. Als ontspanning op een drukke baan volgde Martijn uit pure liefhebberij in 2004 een wijncursus bij Best Wijnkopers in Goorn en maakte diverse wijnreizen. Eveneens hobbymatig volgde hij de opleiding aan de Wijnacademie en mag hij zich inmiddels geregistreerd vinoloog noemen. Om de passie voor authentieke wijnen met anderen te delen hield Rootring Wijnen in 2013 een eerste proeverij in theater Cool in Heerhugowaard. Juli vorig jaar stond Rootring Wijnen op het Festa del Vino in Alkmaar. En juni dit jaar staat de wijnbar van Rootring Wijnen op Culinair Heiloo, het culinaire evenement dat op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni rondom de Witte Kerk gehouden wordt. De eerstvolgende overzichtsproeverij aan de Laan van Zeeman is in april. Meld je via de website aan voor de nieuwsbrief met informatie over activiteiten.

Schrijver Jan Brokken in Cultuurkoepel Heiloo

HEILOO – In het kader van de Boekenweek brengen pianist Marcel Worms en schrijver Jan Brokken op zondagmiddag 15 maart in de Cultuurkoepel hun programma 'Waarom elf Antillianen knielden voor het graf van Chopin', naar het gelijknamige boek. Aanvang 15.00, zaal open 14.30 uur.

In hun programma laten schrijver Jan Brokken en pianist Marcel Worms horen hoe de mazurka's en walsen van Chopin zijn overgewaaid vanuit het koude Polen naar de tropen. Daar konden de dansen ontdooien en werden ze voorzien van Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse kleuren en ritmes. De schrijver en pianist ontmoeten overal veel enthousiasme voor hun programma's, een soort concertlezingen.

Muziek van Frédéric Chopin, Manuel de Falla (Spanje), Louis Moreau Gottschalk (VS), Ignacio Cervantes en Ernesto Lecuona (Cuba), Jacobo Palm, Rudolf Palm en Wim Statius Muller (Curaçao), Francisco Mignone (Brazilië) en Teresa Carreño (Venuzuela).

Toegang 15,- (Vrienden Cultuurkoepel 12,50). Informatie en reserveren via Kunstgetij: info@vaart.biz of tel. 06 38149037. Kaarten bij boekhandel Bruna Heiloo en op de middag zelf aan de zaal. Adres Cultuurkoepel: landgoed Willibrordus/terrein GGZ Noord-Holland-Noord - Kennemerstraatweg 464 in Heiloo www.cultuurkoepelheiloo.nl

Hondenbezitters in plan Oost opgelet

HEILOO - Nu de nieuwe De Loet zijn voltooiing nadert, de bewoners een beetje gewend zijn aan hun nieuwe behuizing en de lente er aan zit te komen hebben de welzijnsmedewerkers van De Loet een verzoek. Welke hondeneigenaren zouden samen met een bewoner van de Loet hun hond willen uitlaten? Een rondje in de wijk of om de vijvers zou al prachtig zijn, het is zo mooi in plan Oost en u doet de bewoners er een groot plezier mee. Uiteraard zijn wijkbewoners zonder hond ook van harte welkom om met een bewoner een rondje te wandelen in de omgeving. Heeft u tijd voor of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Marjon Seekles, welzijnsmedewerker van het Uitbureau de Loet, tel. 06-10730694.

NLdoet in Heiloo

HEILOO - Samen met je collega's, familie, je sportteam, klasgenoten of individueel zin in een gezellige en nuttige dag? Tijdens Nldoet op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart zijn er in Heiloo heel wat leuke klussen en activiteiten dit jaar. Er zijn nog een aantal organisaties die uw hulp hard kunnen gebruiken.

Bibliotheek Heiloo zoekt voor vrijdag 20 maart 'Stofvangers, algenbestrijders en verfrollers' om de bieb er weer glanzend uit te laten zien.

Op zaterdag 21 maart maakt Scouting Victorie er een gezellige klusdag van en zoekt hulp voor onder andere het maken van een nieuw junglelokaal voor de Welpen en het verven van het Verkenner-lokaal. Double Stars Heiloo zoekt hulp voor het doen van snoeiwerk en het beplanten. Ook binnen zijn er verschillende schoonmaakklussen te doen. Gered Gereedschap zoekt hulp bij het maken van houten verzendkisten volgens bouwtekening. Deze kisten zijn voor het verzenden van Gered Gereedschap naar leerlingen op scholen in ontwikkelingslanden.

Scouting Rurik zoekt nog hulp bij de bouw van een berging op het buitenterrein, aanleg centrale verwarming en isolatie in het clubgebouw en het aanpassen van de elektrische installatie. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.vrijwilligersheiloo.nl

E.H.K. Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 16 maart is de maandelijkse klaverjasdrive. En een verloting met mooie prijzen. Iedereen, het liefst met partner, is welkom op in cultureel centrum De Strandwal op het GGZ terrein. Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet of als u voor het eerst komt meldt dit even bij één van de onderstaande bestuursleden. De zaal is open vanaf 19.00 uur aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur. Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345.

Nog korte tijd te zien

HEILOO – In De Trog is de expositie van uiteenlopende werken nog te zien tot zondag 29 maart. De abstracte landschapsschilderijen van IJsland tot het Forum van Rome, van woeste gletsjers tot de lieflijke Auvergne verbeeld door Astrid Greijer. De bewerking en vormgeving van wortelstronken en nieuwe bestemming vinden voor afval van stalen materialen en afgedankte gebruiksvoorwerpen door Wilco Kostelijk. De speelse, vaak naïeve en bijzonder fantasierijke schilderijen van Maniet Voets. Haar creaties stralen een enorme vrolijkheid en blijdschap uit. Daarnaast tekent en schildert Pam Leavy portretten. Haar boeken zijn visuele gedichten. De Trog aan de Bullaan is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kinderkledingbeurs Trefpunt

HEILOO - Op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 12.00 uur is er weer een gezellige kinderkleding- en speelgoedbeurs in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. U vindt hier goedkope kinderkleding in alle maten, speelgoed et cetera. De toegang is gratis.

Informatie-spreekuur

HEILOO- Elke dinsdagmiddag is er in de bibliotheek een Informatie-Spreekuur Anders Lezen, van 14.30 tot 15.30 uur. Een medewerker van de bibliotheek vertelt wat er zoal mogelijk is als het lezen lastig wordt door een (visuele) beperking. Er worden ook diverse hulpmiddelen gedemonstreerd. Eens per maand schuift een ervaringsdeskundige aan, dinsdag 17 maart is dat de heer Visser. Hij is ambassadeur van de Webbox, een apparaat met veel mogelijkheden; Lezen, radio luisteren en andere speciale diensten voor slechtzienden. Ook kan het de ondertiteling van de tv uitspreken: Soms gaat dat te snel of zijn die letters te klein. Dan is de Webbox een uitkomst.

Wilt u liever langskomen op een ander tijdstip, dat kan. Bel of mail voor een afspraak naar info@bibliotheekheiloo.nl tel. 072-5330670.

Week van het Openbaar (Basis-)Onderwijs

HEILOO/REGIO - De School!Week 2015 staat in het teken van de kinderrechten. De gezamenlijke campagneweek van het openbaar onderwijs is van 16 tot en met 20 maart.
Alle ISOB-scholen houden rond deze periode (februari-maart) hun Open Dagen en hier kunnen ouders kennismaken en zelf zien hoe het openbaar basisonderwijs in hun wijk vorm krijgt. Op de ISOB-scholen bent u, naast de        geplande Open Dagen, het hele jaar door welkom om kennis te maken met het openbaar basisonderwijs in uw wijk. Kijk op de websites van de scholen voor de activiteiten die ISOB organiseert of bel met de directeur om een afspraak te maken! De keuze voor het thema 'kinderrechten' heeft te maken met het feit dat op 20 november het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind 25 jaar bestaat.

Opstapdagen Winkelcentrum 't Loo met Bosman Tweewielers

HEILOO - Ontdek de nieuwe generatie elektrische fietsen van Gazelle! Kom gratis proefrijden bij Bosman Tweewielers. Bij Bosman Tweewielers kunt u terecht voor de nieuwe generatie elektrische fietsen van Koninklijke Gazelle. Er is veel vernieuwd en dat laat de fietsfabrikant heel Nederland graag zelf ontdekken. Ervaar het ook en kom gratis proefrijden op 13 & 14 Maart in Winkelcentrum 't Loo tijdens de Gazelle Opstapdagen in samenwerking met Bosman Tweewielers.

Ontdek het zelf! Wie kennis wil maken met de nieuwe generatie elektrische fietsen van Gazelle, kan terecht bij Gazelle-specialist Bosman Tweewielers in Heiloo. Op 13 & 14 Maart aanstaande van 11:00 tot 16:00 staat er in Winkelcentrum 't Loo een promotieteam van Gazelle klaar om u op weg te helpen. Tijdens een proefrit kunt u het gemak en comfort van elektrisch fietsen zelf ontdekken.
Kies de elektrische fiets die bij u past! Met gemak iedere dag tien kilometer naar het werk en terug? Of fluitend de heuvel op tijdens uw zomervakantie? Met een elektrische fiets van Gazelle trapt u elke afstand moeiteloos weg! De innovatieve elektrische fietsen van Gazelle geven u precies het extra zetje dat u nodig heeft. Nieuwsgierig? Wilt u zelf ontdekken wat de nieuwe generatie elektrische fietsen van Gazelle zo bijzonder maakt? Kom dan op 13 en 14 maart naar Winkelcentrum 't Loo voor de Gazelle Opstapdagen samen met uw Gazelle-specialist Bosman Tweewielers

Open dag bij de Willibrordschool

HEILOO - Bent u op zoek naar een goede basisschool, waar 'Goed in je vel naar jouw topniveau' het motto is? Op maandag 16 maart houdt de Willibrordschool haar tweede open dag van dit schooljaar.?,,Wij staan bekend om onze veilige, sfeervolle en eigentijdse leeromgeving én onze rust en structuur. Daarnaast werken wij samen met Kits Oonlie (kinderopvang en peuterspeelzaal), Forte (buitenschoolse opvang) en het RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie).?Wij staan op deze morgen van 09.00 uur tot 12.00 uur voor u klaar om u de school 'in werking' te laten zien. Hopelijk tot dan!"

Sing-in voor jonge kinderen

HEILOO - Op zaterdag 14 maart om 10.30 uur houdt Bibliotheek Heiloo een Sing-in voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Samen met papa, mama, oma, opa, of een andere volwassene beleven de kinderen een heerlijk ontspannen én actief muzikaal uurtje. Daniëlle de Ruijter is professioneel Muziek op Schootdocente en zingt en speelt bekende en nieuwe liedjes met de bezoekers. Een Sing-in is een gevarieerd en vrolijk uurtje muziekplezier. Muziek stimuleert op alle fronten de ontwikkeling de taalontwikkeling, de sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Entree is €3,- per kind. Opgave vooraf is nodig, bij Bibliotheek Heiloo, tel. 072-5330670 of info@bibliotheekheiloo.nl.

Wandeling in het Heilooërbos

HEILOO - Terwijl de bomen nog kaal zijn is het toch al lente in het Heilooërbos. Hier en daar bloeit het speenkruid en de padden zijn bezig met hun jaarlijkse trek naar het water. Op zondag 15 maart is er weer een maandelijkse natuurwandeling van het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie. Zoals gewoonlijk starten we om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg voor een wandeling van ongeveer twee uur. Waterdicht schoeisel en aan het weer aangepaste kleding aanbevolen. Voor nadere inlichtingen: IVN-Heiloo@hccnet.nl of tel. 072 5325110, www.ivnnkl.net

Monoprinten

HEILOO - Het Nivon Heiloo houdt met docente Wybrich Hornstra een tweedaagse workshop op dinsdagmiddag 17 en 31 maart van 13.30 tot 15.30 uur. Als basis voor het machineborduren wordt de eerste les stof bedrukt middels monoprinten. Een manier om met behulp van een glasplaat waarop verf aangebracht wordt, stof te bedrukken. De bedrukte stof wordt versierd door vrij te borduren op de naaimachine. De tweede les wordt gewerkt met Foil-on, een metaalfolie, dat met behulp van een plakmiddel op textiel aangebracht wordt voor glitteraccenten. De workshops zijn in het Nivonlokaal in de Hofdijk, Mariënstein in Heiloo. Opgave via info@nivonheiloo.nl of tel.072-5333217 en tel.072 5333127. www.nivonheiloo.nl

Lustrum Mondhygiënistpraktijk Joyce Landma

HEILOO - Tijdens de week van de mondhygiënist is het bij mondhygiënist Joyce Landman dubbel feest: ze is dertig jaar mondhygiënist en het is tijd om haar vijfjarig bestaan van de praktijk aan de Heerenweg 36 te vieren. En wie jarig is, trakteert: Gratis mondzorgadvies voor alle leeftijden (op afspraak) op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden via info@mondhygienist.nl met naam en telefoonnummer. De jarenlange trouwe klanten kunnen inlopen voor een mondzorgpakketje. Tot ziens op deze zaterdag bij J. Landman Mondhygiënist tel. 072- 5330756, voor altijd een gezonde lach!

Leerlingen De Zuidwester doen restaurantervaring op

HEILOO - De leerlingen uit groep 7B van obs De Zuidwester zwaaiden voor één dag de scepter in brasserie In 't Groen. Zij konden op woensdag 4 maart ervaren hoe leuk en veelzijdig het is om in een restaurant te werken.

Chef-kok Hubert Tervoort en zijn team boden de leerlingen een kijkje in de dagelijkse gang van zaken in een restaurant. In de ochtend maakten de leerlingen kennis met verschillende restaurantwerkzaamheden zoals tafeldekken, kassawerkzaamheden, gasten ontvangen en jassen aannemen, bestelling opnemen, barwerk et cetera. En ze leerden dat een goede samenwerking in de keuken en in de bediening belangrijk is. Vanaf 12.00 uur werd al het geleerde in de praktijk gebracht, iedere leerling had namelijk twee gasten (ouders/grootouders) uitgenodigd voor de lunch. Ook burgemeester Hans Romeyn was van de partij. Jonge obers serveerden mooi opgemaakte borden aan tafel, met gerechten die de even jonge keukenbrigade zelf had bereid. Toen alle gasten weer vertrokken waren, hielpen de kinderen natuurlijk ook mee met opruimen en afwassen. Weer eens wat anders dan een gewone dag in de schoolbanken!

Nu ook tapas bij Kang Wah

HEILOO – Naast gerechten uit de vertrouwde menukaart serveert het Chinees Cantonese specialiteitenrestaurant Kang Wah in Het Hoekstuk vanaf maandag 16 maart nu ook heerlijke tapasgerechten. Voor mensen die altijd al moeite hebben gehad om een keuze te maken uit zoveel lekkers, een kans om van meerdere, bijzondere gerechtjes te genieten.

Er zijn een aantal spelregels aan verbonden, maar die maken het eigenlijk alleen maar gezelliger. Het onbeperkt eten van kleine Chinese tapas gerechten kan alleen per tafel besteld worden; een leuke manier om een verjaardag te vieren met familie en/of vrienden. Per ronde geldt een maximum van vijf gerechten per persoon. De volgende ronde kan worden doorgegeven indien de vorige ronde verorberd is. De laatste ronde kan tot 21.30 uur besteld worden. Daarna is alle gelegenheid om nog heerlijk even na te zitten. Ter kennismaking geven Lili Hu en Yong Qing Hu van restaurant Kang Wah van 16 tot en met 22 maart 10% korting op het tapasmenu. Kortom: een avondvullend en zeer betaalbaar avondje uit!

Restaurant Kang Wah, Het Hoekstuk 11 in Heiloo, www.kang-wah.nl, tel. 072-5335047.

Bosboom Toussaintweg-hofje

'Het nieuwe woonzorgcentrum De Loet (van Viva-Zorggroep) is inmiddels opgeleverd. De metamorfose van het (voorheen) rustieke en groene Bosboom Toussaintweg-hofje is daarmee definitief. Helaas. Mijns inziens is het kolossale De Loet een van de grootste bouwblunders van de laatste jaren in Heiloo. Past gewoon niet in Plan Oost. De enorme zijvleugels — met ertussenin de (feitelijke) hoofdingang voor bewoners, bezoekers, personeel en leveranciers (veelal rijdend met enorme vrachtauto's) — zijn veel te lang. Door de toegenomen drukte moeten de vrachtwagenchauffeurs soms midden op de smalle Bosboom Toussaintweg parkeren en lossen. Het rustieke woonhofje heeft haar charme verloren. Voor de bedenkers van de snode bouwplannen was dit kennelijk geen struikelblok. Integendeel. In het in 2009 opgemaakte 'Planschade risicoanalyse'-rapport werd voorzien dat de Bosboom Toussaintweg-woningen tezamen met zo'n kwart miljoen euro in waarde zou dalen. Niet zo vreemd ook, gezien de nachtmerrie waar we inmiddels dagelijks op uitkijken. Niettemin was het voor de Viva-Zorggroep destijds geen reden om de nieuwbouwplannen te wijzigen. Men vond het dus geen probleem om al haar buren met het uitzicht op een dergelijk pompeus bolwerk te verrassen. Altijd gedacht dat een gemeente dan wel voor haar burgers zou opkomen en dergelijke absurde bouwplannen nooit zou fiatteren. Blijkbaar een naïeve gedachte. Reageren? Dat kan nu ook middels de enquête 'Wat vindt u?' op www.uitkijkpost.nl.'

Een bewoner van nhet woonhofje aan de Bosboom Toussaintweg

Ingezonden brief: Afslag A9? Ja, met spoed!

'De plannen voor een afslag van de A9 naar Heiloo zijn al bijna 45 jaar oud, en het is eigenlijk een schande dat er nog steeds wordt gediscussieerd maar dat er nog geen schep de grond in gaat om de weg daadwerkelijk te realiseren.

Heiloo is, na het maken van de eerste plannen meer dan dubbel zo groot geworden, en ook nu wordt er, hoewel op lager tempo, nog steeds bijgebouwd in onze gemeente. Het aantal auto's in Heiloo is, door toenemende welvaart en het bijbouwen van hele wijken enorm gegroeid. Het nadeel van het bezit van een auto is, dat er ook mee wordt gereden, en dat veel forensen de auto gebruiken voor hun dagelijkse gang naar het werk.

Het wegenplan van de gemeente Heiloo is helaas zeer onvoldoende aangepast aan het toenemende verkeer. Vandaar dat in spitsuren en op zomerse drukke stranddagen grote verkeersstromen zich persen door Stationsstraat en Kerkelaan, straten die totaal ongeschikt zijn voor dit verkeersaanbod. Zoals ik reeds eerder schreef, passeren vrachtauto's met hun grote wielen argeloze fietsers op enige tientallen centimeters, en dat is vragen om ongelukken. Om aan deze gevaarlijke situatie een eind te maken, wordt het hoog tijd voor de aanleg van een goede oost-west verbinding. De onder het vele, en zware verkeer kreunende Stationsweg en Kerkelaan kunnen dan weer aan de Heiloose burgerij worden teruggegeven en verkeersluw worden gemaakt. Natuurlijk ontken ik niet, dat voor de aanleg van een oost-west verbindingsweg ook offers moeten worden gebracht. Er zal groen opgeofferd moeten worden, maar desondanks ben ik er toch van overtuigd dat de voordelen van zo'n nieuwe verbindingsweg het zullen winnen van de nadelen. te noemen! Ook kan in het vervolg op de nieuwe weg, de verbinding naar Egmond via Vennewatersweg en een ongelijkvloerse spoorwegkruising aanmerkelijk worden verbeterd. Dat de aanleg van deze weg vele miljoenen gaat kosten is een feit, maar we krijgen er dan wel een hoogwaardige verbinding met A9 voor terug. Jammer daarom, dat het zo lang moet duren voordat de weg daadwerkelijk wordt aangelegd!'

Ad van Kamp, Heiloo

KinderKunstMuseum op OBS de Zuidwester

HEILOO - Op donderdag 19 maart is het weer zover. Het KinderKunstMuseum van OBS de Zuidwester wordt dan geopend. De leerlingen hebben dit jaar weer hard hun best gedaan om er een fantastisch museum van te maken.

Het KinderKunstMuseum wordt die donderdag geopend middels een spetterend optreden. Het museum is dan geopend van 17.00 tot 19.30 uur. Op vrijdag 21 maart, maandag 23 maart en dinsdag 24 maart is het museum geopend van 09.00 tot 15.00 uur, waarbij alle belangstellenden ongedwongen een kijkje mogen nemen in het KinderKunstMuseum op De Zuidwester. Het thema van het KinderKunstMuseum is dit jaar Afrika. Anderhalve week zijn de leerlingen bezig geweest met het thema Afrika en hebben zij veel van dit continent geleerd. Niet alleen op het gebied van kunst, maar ook hoe de mensen in Afrika wonen, welke dieren er in Afrika leven, hoe de kinderen in Afrika naar school gaan, welke rituelen er allemaal in Afrika zijn en nog veel meer. Deze kennis heeft er voor gezorgd dat OBS De Zuidwester veranderd is in een prachtig Afrikaans dorp. U zult er versteld van staan wat er allemaal te zien is in dit dorp en wat de leerlingen allemaal hebben verzonnen en gemaakt. Iedereen is welkom om het museum te bezoeken. OBS de Zuidwester, Boekenstein 43, 1852 WS Heiloo.

Afslag A9? Nee Bedankt!

HEILOO - Door AM Groot, uit Heiloo, is vorige week in de groen omkaderde advertentie feilloos verwoord wat de risico's van de afslag A9 bij Heiloo zijn. Wij zijn blij dat meer mensen bereid zijn hun bedenkingen tegen de afslag zo duidelijk publiekelijk te verwoorden. In november 2014 is mede dankzij de inzet van een tiental maatschappelijke organisaties, waarvan vele uit Heiloo, en de steun van een meerderheid in Provinciale Staten de status van dit project teruggezet van realisatie- naar planfase. Na de verkiezingen zal in de Provinciale Staten weer over het plan voor de afslag gesproken worden. Wij roepen iedereen, die ook kritisch staat tegenover deze afslag, op zich bij ons aan te sluiten. Met z'n allen kunnen we bereiken dat de afslag van planfase terug gaat naar af. Zeker zolang er geen duidelijkheid is over alle financiële risico's en alle gevolgen voor natuur en milieu en er geen brede raadpleging onder de burgers heeft plaatsgevonden of men deze afslag nog wil. Als u het met ons eens bent of ons wilt steunen, stuur uw reactie naar heillozeweg@gmail.com. Voor meer informatie: www.heillozeweg.jouwweb.nl.

De Vijfhoek open dag

HEILOO - Altijd al eens een kijkje willen nemen bij een Orthopedagogisch Dagcentrum? Op zaterdag 21 maart bent u van harte welkom van 10.00 uur tot 15.00 uur bij ODC De Vijfhoek aan het Vierkant 22 in Heiloo.

Deze open dag is voor iedereen die wil ervaren welke activiteiten kinderen met een beperking krijgen aangeboden. U kunt zelf deelnemen aan activiteiten als snoezelen, ruik- en proefactiviteiten, bimbal, muziek en Multi Sensory Story-Telling! U kunt ook rustig rondkijken in het dagcentrum en de verschillende groepen bezoeken. De begeleiding is aanwezig om u alles uit te leggen. Meer informatie over De Waerden vindt u op: www.dewaerden.nl

Op de koffie bij D66

HEILOO - Op 14 maart staat D66 voor u klaar op de Verkiezingsmarkt in 't Loo. Dit zal plaatsvinden van 10.00 tot 12.30 uur. Ilse Zaal, nummer 2 op de provinciale D66-lijst is aanwezig voor al uw vragen over de provincie (www.d66noordholland.nl) Van 13.00 tot 15.00 uur komt Ruud Maarschall, lijsttrekker van Water Natuurlijk, een onafhankelijke lijst waar ook D66-ers op staan, voor al uw vragen over het Waterschap. Ook brengt hij een bak met waterleven mee, waarover kinderen bij de kraam kunnen tekenen. www.waternatuurlijk.nl.

Billenknijper actief

HEILOO - De beruchte 'billenknijper van Heiloo' is in en buiten de dorpsgrenzen en op Facebook onderwerp van gesprek. Een jonge vrouw zegt tijdens een fietstochtje van Alkmaar naar Heiloo in haar achterwerk te zijn geknepen door een onbekende man. Ook in februari gaven verschillende meisjes via Facebook al aan dat zij waren lastiggevallen door een man op een zwarte scooter. Of het om dezelfde dader gaat, is nog niet helemaal duidelijk. De man die nu heeft toegeslagen is volgens het slachtoffer jong, heeft een breed gezicht en donkere ogen.

Meerdere slachtoffers hebben reeds aangifte gedaan; de politie adviseert vrouwen die lastig gevallen worden, indien mogelijk, zo snel 112 te bellen en in ieder geval aangifte te doen.

Falkland Toneel speelt 'Verliezers'

Falkland speelt de kleurrijke docu-soap 'Verliezers'. Foto: Edo Postma

Postcode Loterij valt in Heiloo!

HEILOO - Wat zou je doen als de hele straat de Postcode Loterij wint en jij de enige bent die niet meedoet? Dat overkomt de familie Van Gorp van de Schapenweijdt. Iedereen wint... behalve zij. Moeder Trees heeft twee maanden geleden de Postcode Loterij opgezegd in ruil voor loten van het Beestenboetje. Trees krijgt een ernstige depressie en de ontmoetingen met de gelukkige buren Odette, Mees en Vera vallen haar zwaar. En dan is er ook nog Bob, advocaat en de broer van Trees. Hij denkt een graantje mee te kunnen pikken van de ellende van de familie. Ingrediënten genoeg voor een soapserie zou je zeggen. TV-presentator Roos is hier wel voor te porren. En onder het motto 'Hoe is het om te leven in een straat met alleen miljonairs' is het TV-programma 'Verliezers' een feit. Maar hoe zal de familie hierop reageren? Met eigentijdse reality-tv en veel humor gaat dit verhaal een geheel onvermoede invulling krijgen! Regisseur Bastiaan Toorenent (vorig jaar regisseur van de Falklandproductie 'Amateurs!) laat wederom zien welke verrassend leuke kanten hij op kan met Falkland Toneel.

De voorstellingen zijn op zaterdag 28 maart (20.15 uur) en zondag 29 maart (14.00 uur) in theater De Beun in Heiloo. Entree: 10 euro, donateurs 7 euro.

Kaartverkoop: vanaf veertien dagen van tevoren bij Boekhandel de Schrijverij (Stationscentrum en Het Hoekstuk) en Boekhandel Bruna ('t Loo) in Heiloo. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van theater De Beun. Voor reserveringen en informatie zie www.falklandtoneel.nl of bij Irene Schols (tel. 072 - 533 2163).

Warm welkom Voor-School Mariënstein op De Duif

HEILOO - Op donderdag 5 maart kregen de peuters van peuterspeelzaal Brammetje een gezellige ontvangst in de ruimtes van Forte Kinderopvang in basisschool De Duif. Ellen Jorna (Stichting Peuterspeelzalen Heiloo), Erica Jaasma (Forte Kinderopvang) en Annemiek van de Vliet (CBS de Duif) zorgden voor een warm welkom voor de peuters.

Als gevolg van intensieve samenwerking tussen Stichting Peuterspeelzalen Heiloo en Forte Kinderopvang ontstaat vanaf 2 maart 2015 de nieuwe 'Voor-School Mariënstein' in het gebouw van basisschool De Duif. Hier kunnen peuters vanaf 2 jaar samen spelen, leren en ervaringen opdoen in een gezellige sfeer. Alle peuterspeelzalen in Nederland moeten gaan voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie zoals deze ook al voor kinderopvang golden. Daardoor worden onderwijsachterstanden vroegtijdig gesignaleerd en tegengegaan. Medewerkers van Voor-School Mariënstein, Forte Kinderopvang en het team van basisschool De Duif werken samen volgens de nieuwe eisen aan een kwalitatief goed en verantwoord pedagogisch klimaat. Zo ontstaat een duidelijke doorgaande lijn tussen peuteropvang en basisonderwijs. Er zijn twee peutergroepen: op maandag en donderdag of op dinsdag en vrijdag. Kijk voor meer informatie op www.peuterspeelzalen-heiloo.nl of neem telefonisch contact op met Voor-School Mariënstein via 072-5331008.

'Ik eet het beter'-programma op drie basisscholen

HEILOO – De Duif, Elckerlyc en Willibrordschool volgen het 'Ik eet het beter'-programma, aangeboden door AH in het Hoekstuk. Hieronder vallen verschillende initiatieven die gezonde voeding en bewegen op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen brengt. Op donderdag 12 maart krijgen leerlingen van groep 6 'Over de Tong!' voorgeschoteld. Al proevend ontdekken ze de vijf basissmaken zoals zout en zuur en sluiten hun onderzoek af met het maken van een verfrissende smoothie. In 'Testlab' voor groep 7 leren de kinderen van alles over de voedingstoffen in producten. Zo testen ze als heuse professoren in welk sap de meeste vitamine C zit: appel-, sinaasappel- of grapefruitsap. Op donderdag 26 maart zetten leerlingen van groep 8 hun tanden in een 'KlasseLunch'. De 'KlasseLunch' laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn. Dit voorjaar nemen ruim 259.000 kinderen van in totaal 3.500 scholen in heel Nederland deel aan de Ik eet het beter-lesprogramma's.

'Klassieke muziek voor iedereen'

HEILOO/REGIO - Stichting Philomela werkt vanuit het motto 'klassieke muziek voor iedereen'. De stichting verzorgt al jaren concerten in zorginstellingen, ziekenhuizen en op scholen. De muziek die Philomela ten gehore brengt is zeer gevarieerd en de concerten worden op een toegankelijke en vriendelijke manier gegeven. Associatie Uitvaartverzorging is een samenwerking aangegaan met de stichting. Samen brengen zij muziek in het leven van ouderen door het verzorgen van concerten in zorginstellingen. Door de bezuinigingen wordt het voor veel zorginstellingen steeds lastiger om mooie dingen zoals een concert te organiseren voor hun bewoners. Terwijl muziek heel erg opbeurend en troostend kan zijn. Associatie Uitvaartverzorging speelt hierop in door deze concerten te sponsoren. Zodoende kost het de zorginstelling en de bewoners niets.

Zie ook www.associatieuitvaart.nl en www.philomela.nl. Als u belangstelling heeft voor een concert in uw zorginstelling, dan kunt u contact opnemen met een van de uitvaartleiders van Associatie Uitvaartverzorging, tel. 075-6478747.

Vrouwendag bij VluchelingenWerk Heiloo

HEILOO – Afgelopen zondag vierde VluchtelingenWerk Heiloo voor de derde keer Vrouwendag in de ontmoetingsruimte van het Willibrordushuis. Rond 15.00 uur kwamen de eerste vrouwen, die allen iets lekkers hadden gemaakt en meenamen. Albert Heijn 't Loo was zo vrijgevig geweest om de drankjes te verzorgen, waar alle aanwezigen uiteraard erg blij mee waren. Ook dit jaar had Vrouwendag een vol programma. Evi Velders was er met een verbindende activiteit, Narjes organiseerde een geweldige modeshow, Adra gaf een les Engels en Romy Vlaar gaf een workshop armbandjes maken. Er was prachtig vioolspel van Lida Hoogvorst en samen met haar werd een lied gezongen. Op het eind werd er nog een leuke Zumbales gegeven door Myrna Ooteman.

Tweede editie Glitter & Glamour Bingo geslaagd

HEILOO - Na het succes van november was het zaterdag 7 maart tijd voor de tweede editie van de Glitter & Glamour Bingo bij Brasserie in 't Groen. Het werd weer een ouderwets gezellige avond uit, op de muziek van DJ Larzzz en de special act saxofonist Tim Bakker. John Hoetjes presenteerde de avond in stijl en ook het prijzenpakket was groots, mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers, zoals een schoonheidsbehandeling, sieraden, make-up set, zonnebril, privé kok, massage, een jaar lang gratis uiteten en als absolute hoofdprijs een weekendje weg in een prachtig B&B van Aan Zee vakanties. In vijf spannende speelrondes gingen de prijzen eruit. Alle gasten werden uitstekend verzorgd met heerlijke drankjes, hapjes en zelfs een ijsje. Ook werden een aantal dames live gemasseerd, ter ontspanning tijdens de spannende bingo.

Maandritten Tourclub Limmen weer van start

LIMMEN - Voor het nieuwe seizoen 2015 worden de maandritten voorbereid door de Tourcommissie TCL.

Iedere eerste zondag van de maand (starttijd 08.00 uur bij De Burgerij in Limmen) van april tot en met september wordt er een uitdagende fietsrit georganiseerd, waarvan de afstand tussen de 100 en 150 kilometer ligt, gevolgd door een slotrit op 4 oktober. De snelheid ligt rond de dertig kilometer per uur. Deze ritten worden uitsluitend voor leden van de TCL georganiseerd. In de maanden juli, augustus en september zijn deze ritten zelfs tussen de 150 en 185 kilometer lang. Verder wordt er elke zondag gereden in verschillende groepen over een afstand van circa 85 kilometer met een koffiestop. De belangrijkste regels: letten op elkaars veiligheid en die van de overige verkeersdeelnemers. Het is geen wedstrijd, samen vertrekken en samen thuiskomen.

Meer informatie of lid worden van de Tourclub Limmen? Zie www.tourclublimmen.nl , of meld je aan via het aanmeldingsformulier op de contactpagina van de website! Een keer mee te rijden zonder direct lid te worden is ook mogelijk; zie op de website voor de juiste starttijden en startlocatie. De Tourclub Limmen ziet uit naar een fantastisch wielerseizoen. Op vrijdag 20 maart staat de Algemene Ledenvergadering op de agenda. Deze vergadering in De Burgerij, aanvang 20.00 uur is voor alle leden van de TCL.

Succesvolle informatieavond Stichting Bloemendagen

Chris Admiraal kreeg een iPad uit handen van voorzitter Frank Mous.

LIMMEN - Op donderdagavond 5 maart werd in café de Lantaarn te Limmen de jaarlijkse informatieavond van de Limmer Bloemendagen gehouden. Er was een bijzonder goede opkomst met veel nieuwe gezichten en inschrijvingen, er was zelfs een delegatie van de GGZ-NHN uit Heiloo aanwezig. De GGZ gaat ook meedoen aan de Bloemendagen Limmen. Zij pakken meteen groots uit met meerdere werkstukken.

Naast de gebruikelijke onderwerpen, lag het zwaartepunt dit jaar vooral op de 'nieuwe' Bloemendagen en de hulp die de Stichting Bloemendagen Limmen aan nieuwe prikploegen en geïnteresseerden kan bieden. Het bestuur nodigt ook geïnteresseerden van buiten Limmen uit zich te melden bij de Stichting, zij kunnen als gastprikker bij een van de bestaande prikploegen aanschuiven om zelf te ervaren hoe gezellig het is samen een kunstwerk van bloemen te maken. Iedereen is bijgepraat over de nieuwe 'vrije categorie' en de terugkomst van de tuinprijzen.

Ook is er dieper ingegaan op de 'ChillZone' voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar. Het bestuur wist ook te melden dat de inschrijving tot nu toe zeer goed verloopt. Er hebben zich naast de 'oude bekenden' ook meerdere nieuwe prikploegen aangemeld, waaronder twee nieuwe jeugdgroepen.

Inschrijven kan nog tot 7 april, inschrijvingen na die datum zijn natuurlijk ook van harte welkom maar kunnen niet meer in het routeboekje worden opgenomen. Er was veel belangstelling voor de presentatie van de werkgroep 'werving' en de workshop 'mozaïek bouwen' die eind maart voor 'nieuwelingen' wordt georganiseerd. Ook werd gretig gebruik gemaakt van de hulp van de aanwezige mentoren. In de pauze werd een prachtige film van Kees Bos over de Bloemendagen van 2014 vertoond. Na de pauze werd het spannend: De winnaar van de enquête werd bekend gemaakt. Chris Admiraal werd de gelukkige winnaar van de iPad, voorzitter Frank Mous kon het niet laten Chris gelijk ook een inschrijfformulier in de handen te drukken. Stichting Bloemendagen bedankt iedereen voor de aanwezigheid, hulp en positiviteit.

Pastoor Vlaar bij KVG

LIMMEN - KVG nodigt u uit voor de ledenavond op 18 maart om 20.00 uur in de Burgerij. Deze avond komt pastoor Paul Vlaar een lezing geven die bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste deel duurt 35 minuten en gaat over zijn leven en zijn staan in kerk en wereld. Het tweede deel duurt 45 minuten en gaat over zijn werk bij de marine. ,,Ik hoop na afloop nog enkele gedichtenbundels te verkopen, de bundel kwam in oktober 2013 uit en inmiddels zijn er 4400 van verkocht. Ze kosten 9,50 euro en de opbrengst is voor de Sint Victorparochie."

Rotary Clubs organiseren bijeenkomst voor jonge 'leiders'

REGIO - De Rotary Clubs van Alkmaar, Bergen, Heiloo, Heerhugowaard, Castricum en Uitgeest organiseren op 20 en 21 maart in De Telefoon Centrale in Alkmaar een inspirerende bijeenkomst voor jonge professionals. Samen met inleiders en begeleiders uit verschillende hoeken van de maatschappij zullen ze nadenken over de vragen van nu en wat er in de nabije toekomst van hen verwacht kan worden. Hoe nu verder? Dat is de vraag die centraal staat tijdens RYLA2015. De Rotary ziet graag deelnemers die zich door de website en het bovenstaande laten triggeren om gebruik te maken van het platform dat ze wordt geboden. Zie www.rotary-ryla-district1580.nl voor meer informatie.

Meer en Meer; 450 jaar Egmonder- en Bergermeer

Lezing door Frits David Zeiler

HEILOO/REGIO - Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Egmonder- en Bergermeer zijn drooggemalen. Het was in 1565 de eerste grotere droogmakerij van Noord-Holland.

Met het initiatief om de grote waterplas met zes windmolens droog te malen zijn de namen verbonden van Lamoraal, graaf van Egmond en Hendrik van Brederode, Heer van Bergen. Op den duur ontstond een gebied met welvarende boerenbedrijven, waar in de karakteristieke stolpboerderijen de veeteelt en kaasmakerij hoofdmiddel van bestaan werden. Op donderdagavond 26 maart geeft historicus Frits David Zeiler een lezing in het Alkmaars Historisch Café over de polders. Duinenrellen en sluisjes?Zeiler vertelt ook over de eerste inpolderingen en allerlei kleinere aandijkingen; karakteristieke randdijkjes als Hogedijk en Wiertdijkje in het landschap; stelsels van duinrellen en sluisjes. Zo is er al negen eeuwen sprake van 'watermanagement' in Noord-Kennemerland, met de droogmaking precies op de helft.

Frits David Zeiler (Bergen NH, 1949) is historicus. Momenteel werkt hij aan een boek over de geschiedenis van de Egmonder- en Bergermeer. Bekijk ook de website www.bem450.nl

In het kort:

De lezing vindt plaats op donderdag 26 maart in Bibliotheek Kennemerwaard, aanvang 20.00 uur. Aanmelden: Kaarten zijn in voorverkoop en op de avond zelf verkrijgbaar bij Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, tel. 072-5156644, per mail alkmaar@bknw.nl

Royal Flush komt naar Akersloot

AKERSLOOT - Zaterdag 14 maart zet de coverband Royal Flush Café, met onder andere de Uitgeester sologitarist Thomas Jak, de Vriendschap op zijn kop.

Vanaf de eerste optredens in 2005 zijn de eerste fans nog altijd trouw aan de band. Optredens in Castricum, Uitgeest en Heemskerk worden druk bezocht. Ook dit jaar haalt Café De Vriendschap de band weer in huist. Voor Royal Flush de tweede keer op dit podium waarvoor zij graag de agenda vullen en de beste nummers uit kast halen. Inspiratie voor de band is het radiostation 3FM. ,,Zij draaien altijd songs die je op andere stations nog niet hoort en vaak voordat deze artiesten elders doorbreken. Naar die mix zijn wij constant op zoek waardoor bij ieder optreden verassende covers de setlijst aanvoeren",

Jubileumjaar 450 jaar Egmondermeer- en Bergermeer polder

Luc Kohsiek, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Hans Romeyn, burgemeester van Heiloo, Rob Zeeman, loco-burgemeester van Bergen en Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar voerden gezamenlijk de openingshandeling uit en gaven zodoende antwoord op de vraag 'Houden we het droog?' Foto: Job Rus

REGIO - Meer dan 150 mensen waren vrijdag 6 maart naar de Rabozaal van Hogeschool InHolland in Alkmaar gekomen voor de feestelijke presentatie van het programma voor het 450-jarig bestaan van de Egmondermeer- en Bergermeerpolder.

Met de woorden ,,We willen verbinden en ontmoeten", begon Kees Kraakman, voorzitter van Stichting BEM450 die de organisatie van de activiteiten op zich neemt, zijn presentatie. Kraakman maakte het feestprogramma vol met verrassende activiteiten en evenementen in en om de polders bekend. ,,In de periode van maart tot oktober is er van alles te beleven in de polders, variërend van wandelingen, muziekoptredens langs de Hoevervaart, een trekschuitentrekwedstrijd tijdens het Hoeverdorpsfeest in juni en een Midzomerfestijn met oude landbouwvoertuigen, streekproducten en nog veel meer. Op korte termijn zijn zeker aan te raden de 'Toer de Boer' op 25 april, wanneer dertien agrarische bedrijven open dag houden, en de kunst- en cultuurroute 'Peil de Polder' van 29 tot en met 31 mei. Het polderlandschap is een inspiratie voor veel kunstenaars, dus dat gaat ongetwijfeld hele mooie dingen opleveren. Tot 1 april kan iedereen die zich geïnspireerd voelt door de polder nog een verhaal of gedicht inzenden voor de verhalen- en gedichtenwedstrijd die deel uitmaakt van het kunstweekend. We nodigen iedereen met herinneringen aan het polderleven daar van harte voor uit." Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.bem450.nl en op www.facebook.nl/bem450jaar. Wie de maandelijkse nieuwsbrief wil ontvangen kan een mail sturen naar bem450jaar@gmail.com

Voorbereiding Hoeverveiling van start

EGMOND - De voorbereidingen voor de Hoeverveiling gaan deze week weer van start. Inwoners van Egmond aan den Hoef krijgen vanaf deze week een flyer in de brievenbus met de aankondiging van de veiling. Aan deze flyer zit ook een antwoordstrook waarop men kan aangeven wat voor goederen of diensten men aan de veiling beschikbaar wil stellen. Medewerkers van de veiling zullen deze antwoordstroken tegen het einde van de maand weer komen ophalen.

Aan de hand van de binnengekomen antwoordstroken wordt door het veilingcomité de catalogus van de veiling samengesteld. Deze catalogus zal eind april verschijnen. De Hoeverveiling zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 9 mei in dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de kerk in Egmond aan den Hoef en een aantal meewerkende verenigingen.

Vlooienmarkt in sporthal de Lelie

AKERSLOOT - Op zondag 12 april zal de eerste vlooienmarkt van start gaan in sporthal De Lelie te Akersloot. Sporthalbeheerder Hans de Zeeuw en Niels de Lang van het Organisatieburo hebben de handen ineengeslagen om dit evenement te organiseren. Na de primeur op 12 april is het de bedoeling om volgend seizoen (2015/ 2016) drie vlooienmarkten te organiseren in sporthal De Lelie. ,,Onze standhouders zijn blij met deze nieuwe locatie. Het is een grote, gezellige sporthal met een ruime parkeergelegenheid en ook nog eens handig in-en uitladen voor de standhouders'', aldus Niels de Lang. Lijkt het u ook leuk om deel te nemen aan deze markt? U betaalt voor een kraam van vier meter €25,- en voor een grondplaats €19,- (ook vier meter). U kunt zich online aanmelden voor de markt of even bellen met de organisatie. Tel. 0229–757766 of 06 -51374913, of bezoek www. burodelang.nl.

Beeldschoon schilderwerk

EGMOND-BINNEN - Een krokodil, pandabeer, flamingo, olifant en een papegaai. Vijf meiden van die het vakcollege volgen schilderden voor de plaatselijke supermarkt in Egmond-Binnen prachtige afbeeldingen voor de Artis-actie.

De jaarlijkse Artis-actie werd tot vorig jaar in de winkel onder de aandacht gebracht door middel van grote pluche dieren. Maar dat mag niet meer, dus zat de bedrijfsleider van de supermarkt met zijn handen in het haar. Vijf veertienjarige techniekleerlingen in hun derde jaar hielpen hem uit de brand. Zij beschilderden vijf grote panelen met dierentuindieren. Het was even een klusje, maar de meiden - die later allemaal wel 'iets' met design of reclame willen gaan doen - draaiden er hun hand niet voor om. Met deze praktijkopdracht konden Merel van Dienst, Eline Konijn, Suze de Ruyter, Anne Mul en Stefanie Dekker mooi laten zien wat hun kwaliteiten op het gebied van schoonschilderwerk zijn. Wie de schilderijen wil zien, moet even naar Egmond-Binnen.

Oecumenische vastenmeditaties

EGMOND - Op weg naar Pasen zijn er vijf woensdagavonden een vastenmeditatie, georganiseerd door de drie kerken in de Egmonden. Dit jaar rond het thema: 'Rondom Jezus'. In de viering van woensdag 18 maart staan de omstanders, het volk rond Jezus centraal. In de loop van de jaren zijn steeds meer mensen deze bezinningsmomenten op de woensdagavond gaan koesteren als iets kostbaars. Iedereen is welkom op de genoemde woensdagavond in de Protestantse kerk, Trompstraat 2 in Egmond aan Zee. Aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur).

Keez-avond bij vv Limmen

LIMMEN - Vrijdag 13 maart is er Keezen in de kantine bij voetbalvereniging Limmen. Keezen is gemakkelijk te leren, dat kan zelfs ter plekke die avond. Er zijn al vaker Keezavonden gehouden bij vv Limmen maar dit keer gaat het net ietsjes anders. Het wordt een geheel verzorgde avond. Koffie, drankjes, hapjes en (mooie) prijzen zijn in de entreeprijs à 20 euro per persoon inbegrepen. De aanvang is 20.00 uur en opgeven kan per koppel via info@vvlimmen.nl of aan de bar in de kantine van vv Limmen, Dampegheestlaan 2 in Limmen.

New Voice in Egmond én Hoogwoud

EGMOND - Op 21 maart zal niet New Voice maar Beatween, een groep van zo'n veertig koorleden uit Wateringen, de kerkdienst opluisteren in de St. Adelbertuskerk. New Voice is als één van de twaalf koren present op het Korenfestival dat op 15 maart in Party Centrum 'Op Stap' in Hoogwoud zal worden gehouden. Het optreden staat gepland om ongeveer 14.50 uur. Op zaterdagavond 4 april zal New Voice haar medewerking verlenen aan de Paaswake, die om 23.00 uur door pastoor Overmars in de St. Adelbertuskerk zal worden voorgegaan.

New Voice in Egmond én Hoogwoud

EGMOND - Op 21 maart zal niet New Voice maar Beatween, een groep van zo'n veertig koorleden uit Wateringen, de kerkdienst opluisteren in de St. Adelbertuskerk. New Voice is als een van de twaalf koren present op het Korenfestival dat op 15 maart in Party Centrum 'Op Stap' in Hoogwoud zal worden gehouden. Het optreden staat gepland om ongeveer 14.50 uur. Op zaterdagavond 4 april zal New Voice haar medewerking verlenen aan de Paaswake, die om 23.00 uur door pastoor Overmars in de St. Adelbertuskerk zal worden voorgegaan.

Korte, felle gevechten bij Oppositie

HEILOO - In ronde 20 van de interne competitie van schaakvereniging Oppositie vond een echte topper plaats: koploper Simon Smit moest het opnemen tegen nummer twee, Kees Jongkind.

Op voorhand verwacht je dan een duel dat gemakkelijk een hele schaakavond in beslag neemt, maar dat gebeurde niet. Simon, listig als altijd, wist via een valletje de dame van Kees te verschalken, waardoor de partij al halverwege de avond uit was.

Peter Folkertsma, de toernooitijger van Oppositie, steekt dit jaar in een prima vorm. De altijd moeilijk te kloppen Luca Gandossi werd door Peter vakkundig aan het spit geregen. Ook deze partij duurde slechts een halve avond. Tjerk Voskuil heeft na een ongenaakbaar eerste half jaar nu last van een dipje. Hij moest de eer aan André vd Ark laten. Ook Jan Jonkheer verkeert in een uitstekende vorm: vorige week versloeg hij Tjerk Voskuil, nu was de altijd moeilijk te kloppen Joop Kerst aan de beurt. Door deze overwinningen is Jan heel stilletjes naar de vierde plaats op de ranglijst opgeschoven.

Ook een prima prestatie van Richard Sauer: hij wist de hoger geklasseerde Johan vd Wal op remise te houden. De partij tussen Dick Oostrom en Fred Smith ging lange tijd gelijk op. Maar toen Fred zijn loper op e2 zette, in plaats van op c2 was het uit en kon Dick het punt bijschrijven. De partij tussen Bastiaan van Dam en Eric Huffnagel en die tussen Piet Manni en Folkert Smoor eindigden onbeslist. In de overige partijen viel die beslissing wel: Cor van Etten versloeg Herman Maas, Herman Limmen kende geen pardon met Harry de Jager en Joop van Nes won van nieuwkomer Franco di Persio.

Inlooptraining Funkey HV De Terriërs

Heiloo – Bij hockeyvereniging De Terriërs aan het Zevenhuizen 52, vindt zondag 29 maart van 10.00 tot 11.00 uur, een inlooptraining Funkey plaats. In principe gaan de trainingen de daarop volgende tien weken gewoon door, ook tijdens vakanties en speciale weekenden.

Funkey is een lesprogramma voor kinderen van vier tot circa zes jaar waarbij fun in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de key is. Het programma is gericht op het aanleren van motorische- en sociale vaardigheden. De KNHB (Koninklijke Nederlandse Hockey Bond) heeft een programma vol sport, spel en knotsgekke oefeningen opgesteld. Bij de training wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals lintjes, hesjes, hoepels, pionnen, zachte ballen en een (knots)hockeyset. Een eigen hockeystick mag, maar hoeft niet. De outfit van de kinderen bestaat uit lekker zittende sportieve kleding en makkelijke (sport)schoenen.

Iedere les duurt ongeveer één uur inclusief warming-up en afsluiting. De kinderen worden in groepjes verdeeld, vervolgens rouleren de groepjes ieder kwartier naar een andere oefening. Iedere les eindigt met een glaasje limonade en wat lekkers. De Funkey-trainingen worden gehouden door jonge, maar ervaren trainers en zijn gericht op loopscholing, balvaardigheden en een vorm van hockey. De kosten voor een Funkey zijn €50,- per kind, te voldoen middels automatische incasso. Het clubhuis van De Terriërs is open tijdens de trainingen, de ouders kunnen hier een kopje koffie/thee consumeren. In het clubhuis is er altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: funkey@hvdeterriers.nl

Limmen pakt de koppositie na winst op buur HSV

LIMMEN – V.V. Limmen had een heerlijk weekend. Zelf wisten ze via een doelpunt van Emile Veldt in de 18de minuut met 1-0 van HSV te winnen en zagen de beide concurrenten om de eerste plaats, Zaanlandia en Kolping Boys, verliezen. Zo is Limmen na de winterstop langzaam naar plaats 1 geklommen. Het begon nog met een moeizaam gelijkspel bij OSV, maar daarna was het alleen winst wat de klok sloeg. En als de koplopers links en rechts punten morsen sta je plots bovenaan, al is het op doelsaldo. Maar al wil de ploeg van trainer Everard Luijckx aan het eind van het seizoen met een bos bloemen staan, dan moet er beter gevoetbald worden dan vandaag tegen HSV.

In de eerste helft was het kijkspel redelijk, maar wat beide elftallen in de tweede helft voorschotelden, was van een bedenkelijk niveau. Limmen had aan één goede actie van Paul Zeeman in de 18de minuut genoeg om op een 1-0 voorsprong te komen. Zijn voorzet viel precies bij de tweede paal waar Emile Veldt de bal maar over de lijn hoefde te koppen. Daarna creëerde Limmen wel wat mogelijkheden, een schot van Jordy Siepel in de eerste, en een lob van Jeroen Veldt in de tweede helft hadden een beter lot verdiend. Helaas was dat niet zo en bleef het tot aan het eind spannend. HSV wist daar niets tegenover te zetten. Ze hebben wel geteld geen enkele goede kans gecreëerd. Dat ze acht man misten, werd niet als een excuus aangedragen, maar de spelers uit Heiloo lieten op de moeilijk te bespelen grasmat aan de vele meegekomen supporters niets zien. Voor HSV lijkt de competitie gespeeld, al moeten ze wel met een schuin oog naar beneden blijven kijken. Daar staat tegenover dat ze Limmen een goede dienst kunnen bewijzen door op 22 maart, de eerstvolgende competitiewedstrijd, IVV thuis te verslaan. Limmen gaat dan naar Beemster, op dit moment de ploeg op de onderste plek, om de koppositie te verdedigen.

Diploma's Zwembad Loos

HEILOO - Zaterdagmorgen 28 februari lieten de leerlingen van zwembad Loos in zwembad De Beeck zien dat ze de eisen voor het diploma A, B of C van de Nationale Raad Zwemdiploma's goed tot zeer goed beheersten.

Alle leerlingen haalden hun verdiende diploma. De geslaagden zijn:

Diploma A: Lola Bleeker, Yara de Boer, Sam Boll, Adja Sire Culli-bali, Jens van Dortmont, Lorena Glas, Connor Hanck, Joris Koppers, Mano Leeuwangh, Kick Liefting, Duuk Meijer, Luuk Mossel, Bart Niesten, Sofie Oosterink, Darien Rahim, Beau Smets.

Diploma B: Tim Aalders, Noah Bijl, Annelore Bosch, Robin van Dam, Ruben de Graaf, Marwa Hanbali, Jessy van der Horst, Timo IJsselstein, Hessel Keijzer, Amy Koelman, Sam van der Kolk, Charlotte Le Belle, Nynke Overdijk, Britt Schoorl, Mees van Schooten, Jin Schurer, Marijn Sijtstra, Bjorn Tromp, Benjamin Twisk.

Diploma C: Sara Alonso-Bayón, Isa Beers, Dewi Belleman, Kim Kreher, Rosalinde, Leijdekker, Tom Nieuwstad.

Wim Mandemakers weer gretig

AKERSLOOT - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft donderdagavond de vierde rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. Op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot werd er direkt na de start een afscheiding geforceerd door latere winnaar Wim Mandemakers. Wilfred Knegt (Uitgeest) en de Alkmaarders Milosj van Renesse en Henk Louwe waren in staat hierop te reageren.

Toch was de overmacht van Mandemakers te groot en moesten zijn volgers toezien dat hij uit het zicht verdween. Wilfred Knegt nam tot ruim halfkoers Milosj van Renesse op sleeptouw. Henk Louwe had inmiddels wat gas moeten terugnemen. Henk Jan Verdonk was achteraan gestart om vervolgens zich dwars door de rest van het rennersveld naar voren te rijden. Nadat ook Henk Louwe opgeveegd was, waren Verdonks ogen gericht op het duo Knegt/Van Renesse.

Op het juiste moment waar Verdonk zich zou gaan aansluiten bij het voornoemde tweetal, sprong Milosj van Renesse uit het wiel van Wilfred Knegt om een tweede plek veilig te kunnen gaan stellen. Wel kon Verdonk Wilfred Knegt verschalken, maar de prooi Van Renesse was te ver om die ook nog te kunnen verslinden.

Uitslag: 1. Wim Mandemakers 2. Milosj van Renesse Alkmaar 3. Henk Jan Verdonk Egmond aan de Hoef

Regiomedewerker aangepast sporten nu ook actief in Heiloo

HEILOO - Sportservice Noord-Holland voert al jaren lang in zes regio's het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten uit, zo ook in de regio Noord-Kennemerland. Sinds 2015 zijn de gemeente Heiloo en Uitgeest ook aangesloten bij het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in de regio Noord-Kennemerland. Vanaf heden kunnen alle inwoners, sportverenigingen en andere organisaties met hun vragen terecht bij de regiomedewerker aangepast sporten.

Er zijn veel mensen met een beperking die niet aan sport doen, maar dit wel willen. Drempelvrees en onbekendheid over de mogelijkheden om aangepast te sporten spelen hierbij een grote rol. Dit terwijl iedereen weet dat sporten gezond, gezellig en grensverleggend is. Soms is de sportwens er wel, maar zijn de te nemen stappen niet bekend. Wat, waar, wanneer, hoe laat, hoe kom ik daar? Het zijn allemaal vragen waar veel sportieve mensen met een beperking het antwoord niet op weten. De regiomedewerker aangepast sporten helpt deze mensen. Ook ondersteunt en begeleidt de regiomedewerker (sport)organisaties die een aangepast sportaanbod hebben of willen starten. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om deskundigheidsbevordering binnen de vereniging of ondersteuning/advies bij diverse knelpunten. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.aangepastsporten.info of contact opnemen met Marieke Wever, regiomedewerker aangepast sporten Noord-Kenn

Teamcaptain Brantjes redt eer

LIMMEN - Op donderdag 5 maart speelde het viertal van SV Vredeburg 3 een bondswedstrijd in Heerhugowaard. Een dag later stond ronde 19 van de interne competitie op het programma. Hekkensluiter Vredeburg 3 had een moeilijke avond in Heerhugowaard. Marlies Sturk, Adri Beentjes en Bert van Diermen knokten voor wat ze waard waren, maar delfden het onderspit. Teamcaptain Jan Brantjes sleepte een remise uit het vuur en redde daarmee de Limmer eer: 3,5-05. In de interne competitie wist Bert Hollander met een aardige matvoering Gertjan Hafkamp te verslaan. Met twee torens benam Hollander de zwarte koning de speelruimte. De geslepen vossen Ed Stolp en Jos Admiraal wisten wat te doen om niet te verliezen. Het betere metselwerk was zichtbaar op het bord. Consequenties was dat beiden ook niet wonnen. Koploper Barry Blekemolen zag zijn voorsprong op de ranglijst slinken door een nederlaag tegen Harold Ebels die in het complexe toreneindspel beter het overzicht hield en een cruciale pion veroverde. Remi Aafjes liet een remise-achtig eindspel tegen Jan Borst door de vingers glippen. Respect gold het vermogen van de 81-jarige Borst die na een lange partij in het eindspel dus nog scherper was dan zijn 17-jarige tegenstander. Piet van der Heijdt verloor snel een toren in zijn partij tegen Hans de Goede die vervolgens geen problemen had de vis op het droge te krijgen. Dick Aafjes en Jaap Limmen speelden een spannende partij waarin Limmen het overwicht leek te hebben, maar nadere analyse leerde dat Aafjes alles onder controle had en het verloren pionnetje kon terugwinnen, waarna remise resulteerde. Komende vrijdag wordt er niet geschaakt: vanwege Limmen Creatief is Vredeburg niet beschikbaar. Op 20 maart spelen zowel Vredeburg 1 als 2 een bondswedstrijd. Voor het vlaggenschip staat dan de titel op het spel.

Wesley Harms kwam, zag en won

HEILOO - Zaterdagavond was de deur nog maar net open toen Wesley Harms zich liet inschrijven voor het Oosthonk Open darttoernooi. Toch een mooie gelegenheid om eens tegen een prof te gooien en te proberen hem te verslaan. In de poulefase lukte het alleen Michael Helder om een leg van Wesley af te snoepen. De strijd om de rankingpunten speelde zich ondertussen op bord zes af, waar Rob Radsma en Richard Boontjes elkaar tegen kwamen in een poule met Jeff de Ruiter als geduchte tegenstander (die uiteindelijk Richard met 3-0 naar de best of the rest stuurde). Daar won hij ten koste van Rene Boontjes de finale en schreef zodoende toch nog vijf punten bij aan zijn totaal. In de winnaarsronde denderde Wesley onverstoorbaar door richting de finale; Kelvin Iz en Paul Kleibroek konden het hem niet echt moeilijk maken. Mike Schilder, die veel thuis op zolder oefent, dwong hem wel tot een beslissende vijfde leg maar ging daarin alsnog onderuit. Rob Radsma had concurrent Bas Zeekant al in de achtste finale verslagen en trof na een stevige pot tegen Maurice Bouilebounne Wesley in de halve finale maar ook hij had geen gepast antwoord op de constant gooiende Harms. In de finale wist Alexander Emilianov, na winst op Jeff de Ruiter, tenslotte twee keer als eerste te checken maar Wesley trok met 5-2 de eindoverwinning naar zich toe. Bij de dames kwam Erin de Boer het verst en nam Natasja Kost de tweede plek voor haar rekening. Ed Zeekant blijft ondanks afwezigheid aan de leiding, met Rob Radsma nu op twee punten. Richard Boontjes op drie punten en zoon Bas Zeekant op vier punten. Dat belooft op het afsluitingstoernooi nog een mooie ontknoping te worden zaterdag 18 april.

Nipte nederlaag De Foresters tegen De Meern

HEILOO - De Foresters kreeg zondag De Meern op bezoek. De Meern is een heel sterke ploeg en staat al ver voor op de overige deelnememende ploegen. Omdat Jesper Hut was geschorst en Robbin Hoorn geblesseerd, stond Tommy Hoorn ditmaal op 'vier'. Voor de rust konden de Egels de Utrechters goed bijhouden, mede dankzij steeds goed uitkomen van doelman Tijs Laagland. Een doelpunt van De Meern werd afgekeurd doordat de grensrechter meende dat de bal de achterlijn tijdens de voorzet zou hebben gepasseerd. Het bleef dus 0–0.

Na de pauze zag men een sterk uit de startblokken gekomen De Meern, want binnen vijf minuten was de stand 0–2. Joey Breed raakte geblesseerd aan zijn enkel en liet zich vervangen door Dennis Nanne. In de 63ste minuut kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd, toen Nick Kramer na een prachtige voorbeweging de doelman van De Meern vanaf zeker 18 meter met een vlammend schot liet vissen: 1–2. Het werd zelfs nog bijna gelijk door een harde pegel van Simon Duindam, die echter smoorde in een groep verdedigers. Chris Poulino kwam nog in het veld voor Milo Blei en Daniel Ben-Amie voor Tommy Hoorn, maar het bleef 1–2. Geen punten dus voor de Egels, maar de tegenstand was te prijzen, evenals het positiespel. De spanning is om te snijden onderin de eerste klasse, maar als De Foresters de huidige vorm weet vast te houden, dan is er zeker meer mogelijk dan de huidige voorlaatste plaats.

Wereldtopniveau badminton bij 't Vennewater

HEILOO - Badminton is de snelste racketsport ter wereld. Bij deze sport gaat het om een mix van vaardigheden: techniek, kracht, souplesse, reactiesnelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Hoe het er uit ziet als deze sport op het allerhoogste niveau gespeeld wordt, is te zien op zaterdagmiddag 14 maart in de badmintonhal in Heiloo. Dan demonstreren twee Nederlandse topspelers uit de internationale badmintoncompetitie, Jorrit de Ruiter (nummer 23 op de wereldranglijst) en Gayle Mahulette (eerste Nederlandse dame) hoe snel, dynamisch en leuk badminton is. Om 12.30 uur starten ze met een gasttraining aan de Noord-Hollandse jeugdselectie. Vanuit 't Vennewater badminton maken Fleur Bakker, Tico Keijser, Lisanne Groenenberg, Maaike Leek en Patrick Beilschmidt, Carolien en Barbara van Noord deel uit van deze jeugdselectie.

Vanaf 13.30 uur spelen Jorrit en Gayle spectaculaire demonstratiewedstrijden. Iedereen (dus ook als je geen lid van de vereniging bent) is zaterdag vanaf 12.30 uur van harte welkom om te komen kijken in de badmintonhal aan 't Zevenhuizen 46 in Heiloo (www.badmintonvennewater.nl).

Damclub Heiloo verovert tweede plaats

HEILOO - In de slotronde van de Kennemerdamkring speelde damclub Heiloo om de tweede plaats tegen DOS uit Sint Pancras. SNA 4 uit Heerhugowaard was al enkele ronden voor het eind van de competitie kampioen. Een gelijkspel tegen DOS was zelfs voldoende, maar de dammers uit Heiloo wonnen en deze zege kwam geen enkel moment in gevaar. De uitslagen: DOS St Pancras- DCH 7-13. Bord 1: F. Zuurbier-R. Boulonois 0-3/ 2. G. Luyten - F. Schouten 0-3/ 3. C. Kieft – B.V. Leijden 1-1 / 4. G. Smit - S. Droog 1-1 / 5. W. Ackermann - G. Kiewitt 0-3/ 6. N. de Haan - G. Jansen 3-0 / 7. C. Smit- C. van Lieshout 1-1 / 8. W. Koffeman- M. Houtenbos 1-1.

Sparren in wedstrijdvorm

HEILOO - Zondag 8 maart heeft Dojo t Loo in samenwerking met Taekwondo Centrum Alkmaar een sparringstoernooi gehouden met als doel hun leerlingen ervaring te laten opdoen bij het sparren, de full-contact wedstrijdvorm bij Taekwondo. In de Dojo aan de Bergeonstraat streden zo'n 35 junioren en senioren in verschillende groepen. Onder het toeziend oog van een scheidsrechter, juryleden en coaches moest iedereen meerdere partijen sparren in zijn poule. Door de lichaamsbeschermer, scheen- en armbeschermers en een helm gebeurde het sparren uiteraard ook op een veilige manier. Voor velen was het de eerste keer om alle technieken in een wedstrijdvorm toe te passen met soms onbekende tegenstander. Al met al een groot succes met voor iedereen een aandenken en een beker voor de winnaars. Zenne, Damian, Thijs en Salim wonnen de bekers bij de junioren, Nick bij de senioren. Een uitgebreid fotoverslag is te zien op www.dojotloo.nl.

REUNIE CAFÉ BAR 'T PUTJE Zondag 15 maart Muziek "The Chief". Aanvang 17.00 uur Café de Lantaarn te Limmen. Info 0725051313 caroline@lantaarnlimmen.nl

13 en 14 maart OPSTAPDAGEN GAZELLE E-BIKE in winkelhof 't Loo in Heiloo. BOSMAN Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo
Tel: 533 1241
www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Bij Emilsen Salon kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl. nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen, sieraden en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

13 en 14 maart OPSTAPDAGEN GAZELLE E-BIKE in winkelhof 't Loo in Heiloo. BOSMAN Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo
T.: 533 1241
www.bosmantweewielers.nl

Massagepraktijk
De Keijzerin

......gewoon goed!
www.keijzerin.nl
Monique Keijzer 06-3380 1402

LENTE!!!! Het is nu de tijd.Geniet deze lente en komende zomer maximaal van uw tuin en terras. Tuinonderhoud, terrasreinigen, (her)bestrating enz. 061559 6699/072-7501922

'Kom lekker in je vel in de lente' MASSAGEBEHANDELING. Heb je last van spierstijfheid of wil je gewoon GENIETEN van een weldadige massage. Maak dan een afspraak voor een ENERGETISCHE BALANSMASSAGE van 1 uur voor € 38,-. Massagesalon e la 06- 4379 0799

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

Noteer het alvast in je agenda! Zaterdag 4 april MEMPHIS!!! in café LA STRADA

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Te koop: GARAGEBOX aan de J.P. Hasebroekweg (Plan oost) met elektrische roldeur + elektra. Prijs n.o.t.k. Voor info 06 2062 86 00

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden.
T. 072 5052977 - 06 5132 0570
info@martmetzelaar.nl

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Noteer het alvast in je agenda! Zaterdag 4 april MEMPHIS!!! in café LA STRADA

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % korting! Tel. 06 3374 3601

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

KENNISMAKING! Vitale BEJAARDE HEER i.b.v. rijbewijs zkt lieve vrouw v. LATRELATIE. Br. onder Nr. 2015/09 naar Uitkijkpost, Postbus 68, 1850 AB Heiloo

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Gezocht in Heiloo TUINHULP (16-19 jaar), wekelijks tenminste 2 uur beschikbaar voor klussen rond het huis als grasmaaien, vijveronderhoud, bladruimen, terrasreiniging. Beloning vanaf 6 Euro/uur. 06-4976 4540 tussen 16 en 17 uur

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

Kom langs bij VITALIS MASSAGEPRAKTIJK zachte ontspanningsmassage of een stevige bindweefselmassage. 5 betalen = de 6de gratis. T. 06 1521 9400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen

VD PUTTEN BOOM- en
TUINVERZORGING

Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Noteer het alvast in je agenda! Zaterdag 4 april MEMPHIS!!! in café LA STRADA

NIEUWE STRIPTEKENCURSUS in de bieb. Start wo 25 maart om 14.00 uur. Met tekenen op T-SHIRT en 3D-STOEPKRIJT! 8 x €75. Aanmelden 06-4964 6237 Info www.irenemulder.nl

Te huur voor 1 maand (tot 1 mei) 4 kmr. nieuw appartement Hekelstraat 35a in Alkmaar € 1.000,- ex. g/w/l. 06-47018855