De Uitkijkpost

3 april 2019

De Uitkijkpost 3 april 2019


Sprookjes bestaan!

Het orkest is al vanaf november 2018 aan het oefenen voor deze sprookjesachtige voorstelling. Foto: aangeleverd

HEILOO - Meesterverteller Frank Groothof neemt jong en oud mee in de spannende sprookjeswereld van Peer Gynt. Ons eigen Heilooër Harmonieorkest Caecilia, dat al ruim 90 jaar bestaat, brengt het verhaal tot leven met de prachtige bijpassende muziek van Edward Grieg. Voor iedereen van 6 tot 100 jaar die van mooie verhalen en pakkende muziek houdt!

Peer is een avontuurlijke jongen. Hij vindt niks leuk behalve reizen. Hij wil niets weten van werk of een vak leren. Hij wil avonturen beleven, dansen en vrolijk zijn! Hij verliet zijn grote liefde met wie hij niet mocht dansen… Zal hij haar ooit nog terug kunnen krijgen?

Ooit beleefde de huidige dirigent van Caecilia, Zoran Rosendahl, als jochie van een jaar of 6 de voorstelling van Peer Gynt met Frank Groothof. Hij werd gegrepen door het verhaal en de magie van de prachtige muzikale klanken. Het gaf hem de inspiratie om meer te gaan doen met muziek. Bovendien deed hij stiekem de wens om ooit zelf voor een magisch orkest te mogen staan om die prachtige muziek te mogen laten horen. Hoe bijzonder dat zijn wens is uitgekomen! Sprookjes bestaan!

Sinds november is het orkest al bezig met oefenen, de organisatie is er echter al anderhalf jaar mee bezig. Zij wisten al die tijd de orkestleden enthousiast te houden, vertelt Letty Dekker. Er zullen zo'n 40 leden van het A-orkest meedoen en nog eens 10 van het opleidingsorkest. Voor de jeugdleden Sanne (14, saxofoon), Jip (12, hoorn) en Tjitske (13, dwarsfluit) is de belangrijke taak weggelegd om de middag te presenteren. Zij nemen ook het schminken voor hun rekening en hebben zich voorgenomen om vooral veel lol te gaan hebben met de kinderen. Kaeso (14, hoorn) vertelt dat het hem het allerleukst lijkt om te zien hoe de kinderen in verkleedkleren over de rode loper hun entree zullen maken en als een echte prins of prinses onthaald zullen worden.

Het wordt een hele belevenis voor de kinderen. Als ze om 13.45 uur komen, kunnen ze zich laten schminken, knutselen en als echte sprookjesfiguren op de foto. Om 14.30 uur begint de voorstelling en na afloop kunnen ze vragen stellen aan Frank Groothof, muziekinstrumenten bespelen en is er iets lekkers.

Durf te wensen en kom ook zondag 7 april naar de Cultuurkoepel Heiloo! Aanvang: 14.30 uur. Kaarten: €10,- via www.cultuurkoepelheiloo.nl, www.caecilia-heiloo.nl of bij het VVV-kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo.

Door: Monique de Jager

Benedictus Flash Brigade komt in actie

De leerlingen van de Benedictusschool vormen samen een Flash Brigade. Foto: aangeleverd

HEILOO - In Mozambique en nabijgelegen landen raasde half maart de cycloon Idai en veroorzaakte een enorme ravage.

Het Rode Kruis heeft de kinderen opgeroepen om statiegeldflessen in te zamelen en bij de supermarkt in te leveren voor geld of een statiegeldbon. De Benedictuskinderen vormen één van de Flash brigades die in actie willen komen voor het goede doel. De kinderen hebben allemaal een button gekregen van het Rode Kruis en zullen vanaf nu in de komende weken proberen zoveel mogelijk geld of statiegeldbonnen in te zamelen.

De Benedictuskinderen zijn er klaar voor en hopelijk doet iedereen mee.

Het voorjaar komt eraan

Foto: Nico Ruiter

HEILOO - Met het prachtige weer van de afgelopen dagen schieten de bollen en bloemen de grond uit. Langzaam verschijnt er weer overal kleur in en om Heiloo. Laat de lente maar komen!

Tien vragen aan... Annick Melgers

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis in Alkmaar en opgegroeid in Heiloo. Tot mijn tweede hebben wij in Ypestein gewoond. Daarna zijn wij verhuisd naar de Oosterzijweg, waar ik nog steeds met mijn ouders en zus woon.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik ben dagelijks met mijn hobby/passie tennis bezig. Ik voel mij bevoorrecht dat ik de mogelijkheid heb om van mijn hobby mijn werk te maken. Ik zie veel van de wereld omdat ik internationale toernooien voor de wereldranglijst speel. Daarnaast ben ik dit jaar gestart met een online hbo-opleiding.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Binnen mijn sport heb ik mijn grote idool Roger Federer al eens mogen ontmoeten. Naast Federer zou ik graag eens een dagje mee willen lopen met Sven Kramer, om te zien wat voor trainingsdagen hij draait. Ik heb heel veel bewondering voor zijn lange schaatscarrière. Hij presteert altijd optimaal en haalt het maximale uit zichzelf.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Als ik terugkijk op mijn jeugd in het algemeen, zie ik de mooie vakanties en uitstapjes die wij als gezin en familie gemaakt hebben. Altijd fijn en gezellig. Op tennisvlak is mijn mooiste jeugdherinnering mijn eerste nationale titel in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Dat heeft veel indruk gemaakt.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Ik heb geen specifieke plek in Heiloo die favoriet is. Maar ik vind Heiloo, mede door de ligging dichtbij strand, duinen en stad ideaal. Het afgelopen jaar ben ik veel in de Noord-Afrikaanse landen geweest. Als ik dan terugkom voelt Heiloo echt als thuis. Ik vind het dan heerlijk om even met mijn vrienden en vriendinnen bij te praten bij HBJ of De Kamer.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Haha, een sponsor mag mij altijd wakker bellen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Op mijn school in Alkmaar hing op de sportafdeling de tekst: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Dat heb ik altijd onthouden, en ik probeer elke dag dingen anders/beter te doen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben opgegroeid in een hecht gezin. Topsport en het tenniscircuit in het algemeen is soms een eenzaam bestaan. Mensen denken vaak dat het reizen alleen maar gaaf is, maar het moment van weer weggaan blijft voor mij altijd een dingetje.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik ben onder de indruk hoe sommige gemeentes budget vrijmaken om sport en cultuur in de eigen gemeente te ontwikkelen. Een mooi voorbeeld vind ik sportcomplex De Meent in Alkmaar, dat zodanig verbouwd is dat ook kleinere sporten mooie faciliteiten hebben. Ik zou ook in Heiloo proberen vele verenigingen beter te steunen zodat er ook over tien jaar voor jeugd en inwoners van Heiloo nog een mooi sportaanbod is.

10. De persoonlijke vraag van Peter Bruin:
"Je bent bij mij begonnen bij TV het Vennewater. Mijn droom om ooit proftennisser te worden maak jij nu waar. Ik ben benieuwd hoe jouw leven er nu uitziet als beginnend proftennisster."
Ik train nu 3 dagen per week in Duitsland (Essen) en 3 dagen in Den Haag. Mijn trainingsdagen variëren tussen de 4-7 uur per dag. Ik speel 2 weken per jaar in Nederland Eredivisie bij Leeuwenbergh in Den Haag, en in Duitsland maak ik met mijn Duitse club het debuut in de Eerste Bundesliga. Daarnaast speel ik gemiddeld 25 internationale toernooien per jaar. Waaronder natuurlijk ook het Future Toernooi in Alkmaar, waar ik mijn dubbeltitel ga verdedigen.

Ik geef de tien vragen door aan Joris Kramer. Mijn vraag is:
"Wat wil jij nog bereiken op voetbalgebied?"

Filip Jordens brengt hommage aan Brel

Filip Jordens brengt Brel opnieuw tot leven. Foto: Tine de Wilde

HEILOO - In Hommage à Brel brengt Filip Jordens met zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson. Filip Jordens imiteert niet, hij ís Brel. Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept 'le grand Jacques' opnieuw tot leven. Er is ook de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Alle oude en nieuwe fans die het optreden van Brel in 1964 in het Huis met de Pilaren in Bergen hebben gemist, krijgen een nieuwe kans in de Cultuurkoepel Heiloo!

Zaterdag 13 april, aanvang: 20.15 uur. Kaarten à € 22,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl, bij de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus Heiloo of aan de deur.

IJssalon Pinoccio viert 1-jarig bestaan

Foto: Ilse Bloemendal

HEILOO - IJssalon Pinoccio bestond op zaterdag 30 maart één jaar. Dat wordt gevierd met een feestweek van 30 maart t/m 7 april.

"Heiloo, bedankt voor jullie warme onthaal en vele bezoek. Wij hebben veel enthousiaste verhalen gehoord en veel blije klanten mogen ontvangen," vertellen ijsmakers Marco Koelman en Tim Klaver van IJssalon Pinoccio. Om al hun klanten te bedanken, geven ze deze hele week de tweede bol ijs gratis. Het vrolijke team staat voor je klaar! Hun aanraders? "Gold Chocola en Drop Toffee!" Op de foto van links naar rechts: Tim, Sanne en Marco.

SALONDAG bij Salon 81: Beleef, voel en proef alle behandelingen en beautytrends

Beautyspecialistes Lisa, Nina, Janine en Joyce staan voor u klaar tijdens de SALONDAG bij Salon 81. Foto: Eef Liefting

HEILOO - Beautylovers uit Heiloo en omgeving zijn zaterdag 6 april vanaf 10.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Salon 81 aan de Stationsweg 81 in Heiloo. Het hele Team van beautyspecialisten staat voor u klaar tijdens de 'SALONDAG'. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u met de dames kennismaken en laten zij u met liefde proeven van alle behandelingen en producten die worden aangeboden in de salon.

Eén van de internationaal georiënteerde beautyspecialisten van LOOkX make-up en Skincare is aanwezig en biedt u een gratis huidanalyse aan, de vrouwelijke doktoren van The WOW Factory kunnen u alles vertellen over botox- en fillersbehandelingen, u kunt uzelf desgewenst gelijk laten behandelen en de visagiste geeft u een make-upadvies dat u 's avonds nog kunt toepassen als u iets gezelligs gaat doen. U kunt alle producten naar hartenlust testen en er zijn verschillende demonstraties van de nagelstylistes, de (medisch) pedicure en de browspecialisten. Hoe gebruik je wenkbrauwmake-up tussen de verfbeurten door? Hoe werkt het 'LOOkX LED masker', een unieke manier om de huid te verjongen, ontwikkeld door de NASA? Alle denkbare vragen over de behandelingen die Salon 81 aanbiedt komen aan bod.

"De SALONDAG is de ideale dag om eens binnen te lopen bij Salon 81 die zich volledig heeft gespecialiseerd in alles wat vrouwen willen op beautygebied," aldus eigenaresse Eef Liefting. Uw vriendinnen, zussen of buurvrouwen kunt u gewoon meenemen, zie het als een gezellig dagje uit in het Stationscentrum van Heiloo. Het Salon 81 Team kijkt er ontzettend naar uit om voor alle belangstellenden een tipje van de sluier op te lichten over ons brede aanbod, iedereen is van harte welkom, graag tot zaterdag 6 april. Voor meer informatie: www.salon81.nl.

Ervaar elektriciteit en mobiliteit tijdens Energie Expo

Tijdens de Energie Expo kun je je laten adviseren over energie opwekken en omzetten naar mobiliteit. Foto: aangeleverd

HEILOO – Op zondag 14 april wordt in de showroom van Van der Steen Autoverkoop aan De Oude Werf 4 de Energie Expo gehouden. En wie denkt dat er alleen gekeken kan worden naar en gereden kan worden met elektrische auto's heeft het mis!

Bas van der Steen: "Het evenement is voor iedereen die zich wil laten adviseren over energie opwekken en omzetten naar mobiliteit. Bezoekers kunnen zich laten informeren of zelfs vrijblijvend een proefrit maken in verschillende EV-modellen. Van der Steen Autoverkoop stelt in samenwerking met Rob van der Wal van CiRoPack, BMW Amsterdam en Renault Stokman diverse modellen beschikbaar om vrijblijvend een proefrit te maken tijdens de Energie Expo."

Mobiliteit
Maar niet alleen met de auto wordt elektrisch gereden. De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Jong en oud maakt tegenwoordig gebruik van deze fietsen. De medewerkers van Busker Fietsen uit Bergen zijn deze dag op de Energie Expo aanwezig en kunnen u alles vertellen over de elektrische fiets. De fietsen kunnen ook worden getest.

Huis
De medewerkers van Will Glorie en Theo van Velzen staan deze dag voor u klaar om u alles te vertellen over zonnepanelen en warmtepompen. Wat kunnen deze panelen u opleveren en hoeveel moet u daarvoor investeren? Of is in uw geval het gebruik van aardwarmte aantrekkelijk voor uw energierekening? Voor energieopslag kunt u met al uw vragen terecht bij medewerkers van Indutecc Industrial Solutions.

Advies
Voordat u energie kunt gaan opwekken dient u eerst te investeren. Deze investering kunt u financieren. En misschien kunt u zelfs wel subsidie aanvragen. Gerard Tool en Mark Boetje zijn op 14 april aanwezig en kunnen u vrijblijvend van alle informatie en mogelijkheden voorzien op Energie Expo.

Tevens zijn Duurzaam Heiloo en Heiloo Energie deze dag gezamenlijk aanwezig met een stand om de bezoekers te informeren.

Energie Expo is geopend op 14 april van 10.00-16.00 uur, de entree is gratis. Voor meer info: www.energie-expo.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

E-schoolvoetbal

Het is weer zover, schoolvoetbal. De groepen 5 t/m 8 mogen deze weken weer aan de bak. Zo ook mijn zoon. Voetbalschoenen en schoolkleding aan en rennen maar. Vooraf moet er uiteraard wel geoefend worden. Training dus. Elf jongetjes rennen over een veldje voor school en schoppen tegen een bal. Wat een genot om kinderen ouderwets buiten bezig te zien i.p.v. achter een schermpje.

De dag daarna komt mijn zoon thuis uit school en roept meteen dat er straks weer getraind gaat worden. Het is lekker weer buiten, dus stimuleren die hap. Na een halfuurtje zit hij nog op de bank. "We gaan zo beginnen," roept hij. Echter, na een uur zit hij nog steeds op de bank. Ik ga kijken en zie dat hij op de PlayStation zit. "Je zou toch gaan trainen?" Hij is Rocket League aan het spelen, een voetbalspel maar dan met auto's. FIFA zal straks ook wel voorbijkomen.

"En nu dat ding uit en naar buiten," zeg ik kwaad. Hij kijkt me boos aan en zegt dat ze nog aan het oefenen zijn. Oefenen voor wat? Schoolvoetbal op de PlayStation? Terwijl ik dat zeg, zie ik ineens mogelijkheden. Een 'E-schoolvoetbaltoernooi' op de PlayStation. Klassen vol leerlingen met koptelefoons op spelen online via een soort regionale FIFA tegen elkaar om het 'E-voetbalkampioenschap'. Is dat de toekomst? Brrr… "En nu naar buiten!" roep ik nog harder om de boodschap nog beter over te laten komen.

Met een boze blik wordt online via de headset onderling afgesproken om toch maar echt te gaan voetballen. Blijkbaar hebben meer ouders commentaar. Hij trekt zijn voetbalschoenen aan en gaat met een bal naar buiten. Na een paar uur komt hij met een rood en bezweet hoofd thuis en ploft op de bank met een glimlach. Toch wel leuk, buitenspelen.

Twee dagen Heilooër-Limmer Bokkentocht wordt voortgezet

HEILOO - De organisatie van de halfjaarlijkse Bokkentocht heeft besloten de vorig jaar ingezette twee dagen te continueren. Op de zondag is bij sommige horecagelegenheden de 'deelnametijd' iets afwijkend. De uitzonderingen zullen op de stempelkaart vermeld worden. Zo kunnen degenen die zaterdag iets anders hebben én de liefhebbers die meer verschillende bieren willen proeven ook de zondag gaan fietsen.

Er zullen weer genoeg smaken te kiezen zijn op 13 en 14 april a.s. vanaf 14.00 uur, en hopelijk kunnen we er net als vorig jaar lekker buiten van genieten! De deelnemende zaken zijn Blondes, Brouwerij Dampegheest, EetBarLekker, Fletcher Hotel, Heeren van Limmen, Herberg Jan, De Kamer, Keuken met Karakter, 't Kroegje, La Strada, Sportcafé Het Vennewater, De Wit en Di Fiorentina.

Blonde voorjaarsbieren zijn gemiddeld wat lager in alcohol dan donkere herfstbocken (de laagste is zelfs 3,4%), zodat je er met het warme weer eentje meer kan proeven. Direct bij de (overal aan te schaffen) informatieve stempelkaart ontvang je een presentje en bij elk café een hapje bij je eerste bier. De hapjes zien er veelbelovend uit en zijn zeer gevarieerd. Van de opbrengst van de stempelkaarten gaat 20% naar een goed doel, deze editie is gekozen voor Timmerdorp Heiloo! De organisatie wenst iedereen veel fiets- en proefplezier!

Lezing over Smart Grids en slim energieverbruik

HEILOO - Heiloo Energie organiseert op woensdag 3 april een lezing over Smart Grids en over slim energiegebruik in en om het huis.

Smart Grids zijn elektriciteitsnetwerken waarbij in theorie alle gebruikers van elektriciteit ook elektriciteit aan het netwerk kunnen leveren. Dit is mogelijk door de intelligentie in het netwerk. Wat is er allemaal mogelijk? Wat zijn de voordelen en nadelen? Wat zijn de consequenties voor de consument? Cor Warmer vertelt hier meer over in zijn lezing: slimme energie rond de openbare netten en de aansluiting naar individuele huishoudens.

Daarna vertelt Duncan Smith van Energy Konnex ons meer over slimme energiesystemen binnenshuis. Vervolgens informeert Eugene Rozing van Rozing Wonen en Dromen over de mogelijkheden van slimme zonwering, waarna Rob Tromp van Ledline lichtadviezen de mogelijkheden van slimme verlichting in huis presenteert.

Wilt u meer weten? Kom dan woensdag 3 april om 20.00 uur naar het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 Heiloo. Inloop vanaf 19.15 uur. Zowel de toegang als koffie en thee zijn gratis.

1 april

Foto: Jos Kraakman

HEILOO - In Uitkijkpost van 27 maart las u het bericht over de plannen voor een zwemparadijs in het voormalige pand van De Schrijverij in Heiloo. Onze excuses voor degenen die al helemaal zin kregen in een subtropische duik, dit was - natuurlijk - een weliswaar vervroegde 1 aprilgrap. Met dank aan de eigenaren van het pand voor de toestemming en Jos Kraakman voor de visuele invulling.

Ballonnen, vuurwerk en kleine woningen

Tijdens de raadsvergadering van 1 april kreeg Ronald Vennik een vaste aanstelling als raadsgriffier. De voormalig wethouder uit Velsen begon op 1 mei 2018 als raadsgriffier in Heiloo. Nu komt hij op 1 mei 2019 in vaste dienst. Naast de vele hamerstukken en een bespreekstuk werden vier moties ingediend.

Westerweg 338a
Gesproken werd over het bestemmingsplan aan de Westerweg 338a. Op dit perceel is een woning, een stolpboerderij en een hooischelf aanwezig. De woning is in vervallen staat en zal samen met de stolpboerderij worden gerestaureerd/herbouwd. De stolpboerderij zal geschikt worden gemaakt voor bewoning. Het perceel Westerweg 338a is gelegen binnen het bestemmingsplan 'Zuiderloo'. Edith de Jong (GBH) kan niet instemmen met het plan zolang er geen antwoord is op de door haar fractie gestelde vragen. Omdat dit plan van herbouw valt onder het vigerende plan Zuiderloo vindt GBH dat de eigenaren moeten bijdragen aan de aansluiting A9 en het groenfonds, net als de eigenaren van de nieuwbouwwoningen in Zuiderloo. Portefeuillehouder Fred Dellemijn geeft aan dat het in dit geval niet om een nieuwe woning gaat maar om een al lang bebouwd perceel waar een woning herbouwd gaat worden. Het voorstel wordt aangenomen met instemming van alle partijen behalve GBH.

Ballonnen
Heiloo-2000, CDA, PvdA, Heiloo Lokaal, D66 en GBH dienen gezamenlijk een motie in voor een verbod op het oplaten van ballonnen. Michel Engelsman (Heiloo-2000): "Ballonnen zijn milieubelastend. Dit blijkt uit het onderzoek uit 2015 door de Universiteit van Wageningen. Het gaat niet om ballonnen bij feestjes thuis. Die ruimen we na het feestje gewoon weer op. Het gaat om de ballonnen die vaak in grote hoeveelheden worden opgelaten bij festiviteiten. Het afval dat de ballonnen na hun vlucht uiteindelijk achterlaten is ongewenst omdat het moeilijk tot niet afbreekbaar is. Het eindigt als zwerfafval op het vasteland en de kust en levert een bijdrage aan de 'plastic soep' in de oceanen. Deze ballonnen veroorzaken dierenleed en sterfte. Resten van de ballonnen in de natuur zijn gevaarlijk omdat dieren verstrikt kunnen raken in de sierlinten en afsluiters en daardoor geen voedsel meer kunnen zoeken. Ook kunnen dieren de ballonresten voor voedsel aanzien en het opeten waardoor de maag en darmen verstopt kunnen raken en ze hierdoor sterven." De zes fracties verzoeken met deze motie het verbod op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en zo snel mogelijk scholen, ondernemers en verenigingen te informeren over de negatieve gevolgen van het oplaten van ballonnen en aan te moedigen tot het gebruik van milieuvriendelijker alternatieven. Portefeuillehouder Rob Opdam vindt deze motie uit milieuoogpunt een goede zaak. Maar hij vraagt zich wel af of de APV hiervoor aangepast moet worden. Indien het in de APV wordt opgenomen zal er gehandhaafd moeten worden, dit lijkt geen gemakkelijke opgave. Hans Romeyn: "Er zijn al scholen die zich bewust zijn van het effect van ballonnen op het milieu. Daar worden ook geen ballonnen opgelaten bij festiviteiten. Ook zijn de afgelopen 2 jaar geen vergunningaanvragen binnengekomen." Bij zo'n aanvraag moet ook een vergunning verkregen worden om ballonnen op te laten. Romeyn: "Overigens is het in Castricum wel opgenomen in de APV." De VVD, die zeker tegen de aanpak van zwerfvuil is, steunt de motie niet.

Vuurwerk
GBH dient een motie in voor een verbod op consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling. Hierin verzoekt zij om voor de jaarwisseling 2019/2020 een algeheel verbod voor consumentenvuurwerk op te nemen in de APV van Heiloo. Tevens willen zij een vuurwerk- of laserevenement organiseren voor de inwoners. Bij het organiseren van zo'n evenement kan een samenwerking aan worden gegaan met de ondernemers van Heiloo. De Jong (GBH): "Jaarlijks wordt in Nederland 16 miljoen kilo vuurwerk afgestoken tijdens de jaarwisseling. Het milieu heeft zwaar te lijden door de emissie van grote hoeveelheden plastic, fijnstof en zware metalen. Door het afsteken van vuurwerk raken jaarlijks vele honderden mensen gewond. Maar ook mensen met COPD lijden door de gevolgen van de door het vuurwerk veroorzaakte luchtverontreiniging. Er wordt veel dierenleed veroorzaakt door het vuurwerk, om maar niet te spreken over de vele miljoenen schade aan huizen, auto's en inrichtingen van openbare ruimten." Het kabinet heeft besloten dat elke gemeente zelf mag beslissen om een vuurwerkverbod in te stellen. Uit onderzoek blijkt dat twee derde van de Nederlandse bevolking een vuurwerkverbod voor particulieren steunt. Portefeuillehouder Hans Romeyn begrijpt het voorstel en geeft aan dat er in de APV van Heiloo duidelijk vermeld staat wanneer er verkocht en afgestoken mag worden.

De schade in Heiloo valt de afgelopen twee jaar best mee: tussen de € 3.000 - € 6.000. De overlast is beperkt. Dat er buiten de tijden die vermeld staan in de APV vuurwerk wordt afgestoken en overlast zou veroorzaken, bijvoorbeeld bij speciale verjaardagen, vindt Romeyn een beperkte overlast. Ko Hemminga (PvdA) geeft aan dat een vuurwerkverbod niet te handhaven is met drie wijkagenten. Het moet een landelijk beleid worden. Pauline Wittebol (D66) vraagt zich af of het dan wel te handhaven is. Rob Levie (Heiloo-2000) verwacht dat de inwoners niet zitten te wachten op een vuurwerkverbod. "En Den Haag wil zijn handen niet branden aan een vuurwerkverbod. Er ligt een schone taak voor het college om de tijden die in de APV staan vermeld te handhaven op 31-12." GBH wil een onderzoek doen onder de inwoners van Heiloo om te kijken of zij, in lijn met de landelijke trend, ook tegen vuurwerk stemmen. VVD zegt dat je dan ook een verbod op verkoop in moet stellen omdat men vuurwerk niet in de kast laat staan. CDA is tegen een vuurwerkverbod. Mart Brouwer de Koning: "Je moet het plezier van veel mensen niet bederven." Arjen Vroegop: "De VVD steunt het standpunt van het CDA. Afgelopen jaarwisseling stonden mensen massaal buiten op de Zevenhuizerlaan en genoten van het vuurwerk, dus iedereen heeft plezier." Fons Hopman (D66) nodigt hem uit om de komende jaarwisseling bij hem in de straat te komen kijken, daar was afgelopen jaarwisseling bijna geen vuurwerk." De motie wordt verworpen. Komt er een vuurwerkverbod dan moet dat landelijk zijn.

Kleine woningen
D66, Heiloo-2000, PvdA en CDA dienen een motie in voor het realiseren van kleine woningen. Roman van der Lee (D66): "Wij dragen het college op om op zoek te gaan naar partijen die op geschikte locaties huurwoningen met een oppervlakte van circa 32 m2 willen bouwen en/of panden waarvan de huidige bestemming niet langer gehandhaafd wordt/kan worden willen transformeren tot kleine woningen. Hiermee willen wij Heiloo een stukje beter maken voor jongeren. Maar deze woningen zouden ook passend kunnen zijn voor ouderen en alleenstaanden. CDA ondersteunt de motie en wijst naar de leegstaande winkelpanden naast het gemeentehuis. Woningen met een kantoorruimte zouden daar prima passen volgens de CDA-fractie. VVD wil graag mede-indiener zijn van de motie. Portefeuillehouder Rob Opdam wil graag meewerken aan de motie en wil de termijn van terugkoppeling aan de raad hetzelfde moment laten zijn als de terugkoppeling van de woonvisie. Wanneer dat exact is weet de portefeuillehouder nog niet te melden.

De motie wordt aangenomen en zal dus worden uitgevoerd.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Open dag Jan van Rijckenborghschool

Op de Jan van Rijckenborghschool wordt geleerd met 'hart, hoofd en handen'. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag 6 april is het open dag op de Jan van Rijckenborghschool. Van 10.00-13.00 uur zijn ouders en kinderen van harte welkom om de respectvolle warme sfeer op deze school te proeven. Leerkrachten, ouders en leerlingen staan klaar om u rond te leiden. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen, zoals knutselen, koekjes bakken en spelletjes. De Jan van Rijckenborghschool is een kleinschalige basisschool. De evenwichtige ontwikkeling van het sociale, cognitieve en creatieve niveau staat centraal. Oftewel 'leren met hart, hoofd en handen'. Naast reguliere lesmethodes en projectonderwijs hebben handvaardigheid, drama en muziek een belangrijke plaats in het lesrooster. Kinderen van alle achtergronden en religies zijn welkom. Iedere dinsdagochtend kunt u vrijblijvend de school en de klassen bezoeken. Tevens kan uw peuter vanaf 3,5 jaar 2 ochtenden per week instromen in de kleutergroep. Meer informatie op www.jvrschool.nl of bij directrice Marije Peters. Trompenburg 49, 1852 CC Heiloo, 072-5338286.

Cursus gitaarspelen bij kampvuur

HEILOO – De Muziek- en Dansschool Heiloo biedt weer een nieuwe korte cursus aan.

Het is weer lente, de zomer komt eraan. Wat is er nou leuker dan (tijdens je vakantie) bij het kampvuur je gitaar erbij te pakken en onder de sterrenhemel samen met anderen je favoriete liedjes te spelen en te zingen? Je kunt al wat basisakkoorden op de gitaar en wat bekende kampvuurliedjes spelen en zingen. Maar je wilt meer leren. Dat kan! De cursus bestaande uit 8 lessen start op 17 april en wordt in kleine groepjes gegeven van 20.30–21.30 uur door Edwin Ligteringen. Deelname vanaf 16 jaar. Voor verdere informatie zie de website www.muziekendansschoolheiloo.nl.

Voorjaarsverkoop Rode Kruis

HEILOO - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april houdt het Rode Kruis voorjaarsverkoop in winkelcentrum 't Loo. De deelnemers hebben weer mooie handwerkjes gemaakt. De opbrengst wordt gebruikt om nieuw materiaal te kunnen kopen. Graag tot ziens bij de kraam.

Peuterkoningsspelen op de Paulusschool Alle peuters uit Heiloo en omstreken zijn welkom!

Het thema van de Peuterkoningsspelen is dit jaar 'Back to the future'. Foto: aangeleverd

HEILOO - Woensdag 10 april is het weer zover: de jaarlijkse Peuterkoningsspelen op de Paulusschool! Met dit jaar als thema 'Back to the future'.

De kinderen van de Paulusschool organiseren regelmatig activiteiten die passen bij de thema's waaraan op school wordt gewerkt. Zij leren zo probleemoplossend te denken, plannen te maken en samen te werken. Voor de peuters van Heiloo hebben zij dit jaar weer uitdagende Peuterkoningsspelen georganiseerd. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben van alles geleerd over uitvindingen uit het verleden, heden en toekomst. Voor de peuters hebben zij allerlei activiteiten bedacht rondom dit thema.

Op woensdag 10 april nodigen zij alle peuters van Heiloo uit om mee te doen met de Peuterkoningsspelen met als thema 'Back to the future'. Wat gaat er gebeuren? Er wordt onder andere gezongen, voorgelezen, geschminkt, er is een speurtocht, een speelhoek en er zijn spelletjes in de speelzaal. Een afwisselend en uitdagend programma, gemaakt en voorbereid door de kinderen van groep 5/6!

Alle peuters zijn van harte welkom vanaf 9.00 uur aan De Hucht 6 in Heiloo. En de ouders mogen natuurlijk blijven. Er wordt voor een gezond tussendoortje gezorgd. Deelname is gratis. Wel graag even aanmelden op welkom@depaulusschool.nl.

Een reis door de geschiedenis van De Die

Tentoonstelling over De Die in het Historisch Museum. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdagmiddag 30 maart vond in het Historisch Museum de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling over De Die. Vele genodigden, waaronder gemeenteraadsleden en leden van de Heilooër Amateurfotografenvereniging (HAF), werden tijdens de opening meegenomen naar de geschiedenis van dit veenriviertje.

Het veenriviertje, De Die, vormt de kern van een cultuurhistorisch erfgoed en prachtig natuurgebied. Een gebied dat bij weinig mensen bekend is. Daarom heeft de Historische Vereniging Heiloo besloten aan dit bijzondere gebied een tentoonstelling te wijden. Het gebied wordt door een tweetal instanties beheerd. Landschap Noord-Holland beheert het gebied achter het Ter Coulster en de rest van het gebied valt onder het beheer van Natuurmonumenten. Tijdens de opening liet de voorzitter van de Historische Vereniging Heiloo, Jaap de Graaf, aan de hand van een diapresentatie de historie van dit unieke gebied zien. De tentoonstelling werd officieel geopend door het tonen van een film van Walter van Schagen. Deze film, gemaakt vanuit de lucht, laat het gebied zien vanaf de Limmertocht tot aan de Heilooër Tolweg. Wegens grote belangstelling zal Jaap de Graaf deze presentatie over het gebied nogmaals houden op zondag 7 april om 14.30 uur in het Historisch Museum .

De nieuwe tentoonstelling neemt de bezoekers aan de hand van oude kaarten van het gebied en maar liefst 42 foto's mee door het gebied. Alle 42 foto's zijn gemaakt door leden van de HAF. Daarnaast kunnen bezoekers van de tentoonstelling in de filmzaal van het Historisch Museum kijken naar een diapresentatie en de film van Walter van Schagen.

Met de film van Walter van Schagen werd de tentoonstelling officieel geopend. Foto: STiP Fotografie

De tentoonstelling is te bezichtigen op zondagen van 14.00-17.00 uur, op dinsdagavonden van 19.00-21.00 uur en op zaterdagen van 14.00-17.00 uur.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Paasdiner bij Pakhuis Dekker

V.l.n.r. Margret (Smaakvermaak), Sabina (SK Events & Styling) en Alexandra (Puur Geluk Catering) verzorgen samen een heerlijke avond bij Pakhuis Dekker. Foto: aangeleverd

HEILOO - Eerste Paasdag, zondag 21 april, slaan Puur Geluk Catering, SK Events & Styling en Smaakvermaak de handen ineen om u een heerlijke paasavond te bezorgen. Drie creatieve bedrijven met grote liefde voor eten en drinken. Wij organiseren diners op bijzondere plekken en deze avond is het smaakvol gerestaureerde Pakhuis Dekker ons prachtige onderkomen.

Alexandra heeft een heerlijk menu samengesteld. U kunt uit verschillende tongstrelende gerechten kiezen. Wijnsommelier Margret zal met haar oeverloze enthousiasme de met zorg geselecteerde wijnen per gerecht toelichten aan tafel. En Sabina zorgt er als gastvrouw voor dat u zich zeer welkom voelt en het u gedurende de avond aan niets ontbreekt.

We ontvangen u graag om 18.30 met een glas bubbels en sluiten rond 22.00 af met koffie, thee en handgemaakte bonbons.

Wenst u meer informatie of wilt u reserveren belt u dan 06-53856843 of u bezoekt www.puurgelukcatering.nl/pasen-2019. Hier vindt u ook het volledige menu.

We hopen u te mogen ontvangen om u een fijne paasavond te bezorgen.

Extra alertheid na grote fouten rondom Michael P.

HEILOO - De vernietigende conclusie dat er grote fouten zijn gemaakt rondom Michael P., de moordenaar van Anne Faber, zorgt ook in onze provincie voor extra alertheid. Nadat eerder bekend werd dat er van alles mis is gegaan rond de behandeling van zedendelinquent P., laat de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Heiloo (De Strandwal) aan NH Nieuws in een reactie weten dat ze kritisch naar hun eigen werkwijze zullen gaan kijken.

Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bleek dat bij de geleidelijke terugkeer van Michael P. in de samenleving niet is gekeken of zijn vrijheid een gevaar zou opleveren. Er zijn talloze fouten gemaakt door de betrokken partijen, zo luidt de conclusie. Volgens woordvoerder Niek Kuijper is het nog te vroeg om te zeggen of de kliniek in Heiloo ook te maken heeft met in het rapport geschetste tekortkomingen. "Het rapport is net gepresenteerd, dus het zal zeer zorgvuldig bekeken moeten worden."

De Strandwal telt vier units, waarvan twee gesloten en twee open units. Per unit kunnen acht cliënten worden opgenomen. Aanvankelijk komen veroordeelden terecht in een gesloten unit, om daarna door te stromen naar een open unit. Bij opname wordt onderzoek gedaan naar de achtergronden van de cliënt, zijn/haar sociale netwerk en de huisvestingssituatie. "Het is goed mogelijk dat de door de raad geformuleerde aanbevelingen in de Heilooër kliniek al zijn doorgevoerd," benadrukt Kuiper. "Maar alle verbeteringen worden uiteraard overgenomen."

In 2017 publiceerde Uitkijkpost een drieluik rondom de GGZ-instelling in Heiloo. Dit drieluik kunt u als een speciaal longread artikel teruglezen op de website van Uitkijkpost. Inmiddels ligt het verzoek bij GGZ om binnenkort in Uitkijkpost op het rapport te reageren.

Bron: NH Nieuws

Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

De mogelijkheden van de bibliotheek Wise app worden toegelicht tijdens het tabletcafé. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bibliotheek Heiloo organiseert een Tabletcafé op dinsdag 9 april van 18.30 tot 20.00 uur. Deze keer worden de mogelijkheden van de Bibliotheek Wise app kort toegelicht. Met deze app kunt u thuis eenvoudig de catalogus raadplegen, materialen reserveren of verlengen, en een handige verlanglijst bijhouden.

Na de uitleg is er tijd om zelf deze app te installeren en te koppelen aan uw bibliotheekpas. En natuurlijk kunt u ook andere informatie en ervaringen uitwisselen met andere bezoekers van het Tabletcafé. Neemt u gerust uw eigen tablet of smartphone mee! Het Tabletcafé is geschikt voor elke gebruiker van een tablet of smartphone (Android, Apple of Windows). De toegang is vrij, koffie of thee € 1,-.

Flashing U16 beste van Nederland

De meiden strijden in mei om het Nederlands kampioenschap. Foto: aangeleverd

HEILOO - De meisjes U16 van basketbalvereniging Flashing Heiloo heeft een unieke prestatie behaald. Uitkomend op het hoogste landelijke niveau behaalde het team afgelopen zaterdag het kampioenschap. Met zes punten voor op de nummer 2, provinciegenoot Landslake Lions, en nog drie wedstrijden te gaan, was uitgerekend het team uit Landsmeer de tegenstander. Landslake Lions was ook de enige ploeg die de Heilooër meiden eerder dit seizoen een nederlaag toebracht.

Maar zaterdag liet het Flashing-team duidelijk merken wie de sterkste was. Over de hele wedstrijd was er controle en vooral verdedigend werd het verschil gemaakt. In de aanval was er niet alleen veel snelheid, maar viel het team ook terug op een gecontroleerde setplay als dat nodig was. Uiteindelijk won Flashing de wedstrijd met 79-61 en was voor het eerst een kampioenschap in de eredivisie binnen. Vorig jaar was deze titel ook direct goed voor de titel 'Nederlands kampioen'. Vanaf dit jaar wordt dat kampioenschap gespeeld in een extra final-four. De Heilooër meiden hebben zich hiervoor als eerste geplaatst en kunnen dus in mei nog eens aan de bak.

Bewegend leren op OBS Meander

De kleuters spelen met veel plezier getallenbingo. Foto: aangeleverd

HEILOO - OBS Meander is dit jaar gestart met het integreren van fysieke activiteiten in het dagelijkse onderwijsprogramma.

De meeste kinderen vinden lang stilzitten niet fijn. Uit onderzoek blijkt dat bewegen tijdens het leren goed werkt om dingen te onthouden. Voorbeelden van het bewegend leren zijn joggend rekenen, Twister met breuken en een spellingsestafette. Leerkrachten merken dat de kinderen door te bewegen meer betrokken zijn en de les met meer plezier wordt ervaren. Na het bewegen kunnen kinderen zich weer beter concentreren.

Meer weten?
Bent u benieuwd naar deze nieuwe manier van leren? Kom dan op woensdag 10 april van 09.00 tot 09.15 uur een kijkje nemen. Om 09.15 uur staat de koffie en thee klaar om met elkaar na te praten en/of vragen te stellen.

Pupillen Trias verbeteren records tijdens openingswedstrijd

AV Triasatleet Djaleesh Anwar-Ali (links) werd knap 2e op de meerkamp en de 600 meter. Foto: aangeleverd

HEILOO - De pupillen van AV Trias hebben afgelopen weekend in een zonovergoten Heerhugowaard uitstekende prestaties neergezet. Tijdens de traditionele openingswedstrijd van AV Hera werden er persoonlijke records verbroken en verschillende podiumplaatsen behaald.

Op de meerkamp werd er gewonnen door Dante Cronie (B-pupillen) met o.a. een uitstekende vertesprong van 3.62 meter, alleskunner Zoe Hoebe (A2-pupillen) sprong over een hoogte van 1.25 en won de meerkamp en de 600 meter. De jongste meerkamper van Trias, Djaleesh Anwar-Ali, behaalde een knappe 2e plaats en was o.a. razendsnel op de 40 meter. De 1 jaar oudere Evy van der Steen werd bij de C-pupillen knap 3e op de meerkamp en was net als Djaleesh de snelste op de 40 meter sprint. Op de 600 meter was het Boet van Hove die op deze afstand een klasse apart was en met grote overmacht won en een tijd liet noteren van 1.53,54. Bij de junioren C behaalde Pekka van der Zwan een knappe 2e plaats bij het speerwerpen.

Opkikkers eerste kwartaal

Marijn de Jong, welp bij Victorie, verrast XopX met een mooie glazen pot narcissen als dank voor de opkikker. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Kringloopwinkel Keer op Keer heeft in het eerste kwartaal van 2019 weer veel goede doelen en organisaties blij kunnen maken met een mooie bijdrage.

De volgende bedragen werden weggegeven:

€ 3000: Stichting BAB (Bouwen aan Bangladesh);

€ 1.550: Stichting Veldwerk;

€ 1.100: 11 x € 100 Kerstdonaties.

€ 750: Rotary Club Heiloo

€ 500 ging naar:
Heilooër Operettevereniging;
Stichting Oranjefeest Limmen; De heer M. Manghus (Tanzania); Stichting Maak Ethiopië Gezonder; Stichting Ukraine–Holland; Jeugdtheater Heiloo; Highlow Rangers; Stichting Thai Child Development; Stichting Kalapuwa Sri-Lanka; Stichting MissIQ.

De volgende organisaties ontvingen een bijdrage van € 250:
Stichting Niko; Musicalvereniging De Hanswijckers; Honk- en Softbalclub Double Stars Heiloo; Stichting Jabulani Kids Zimbabwe; Only Friends; Zorgboerderij De Tulp in Andijk; Waterscouting Victorie Heiloo; HZV Het Vennewater.

Op de website www.uitkijkpost.nl kunt u lezen waar de organisaties de bijdrage voor gebruiken.

Ook schenkt XopX elke week een opkikker van € 250,00. De opkikkers van de maand maart zijn gegeven aan: De Peutertuin, Montessori Peutergroep in Schagen, 't Huis Lioba in Egmond-Binnen; Limmer IJsclub in Limmen.

Ook Scouting Victorie Heiloo ontving een van de opkikkers. "Wij zijn een waterscouting en het zeilseizoen start binnenkort weer. We hebben vijf lelievletten (stalen zeilboten), bij twee daarvan dienen er de nodige onderdelen dringend vervangen te worden zodat er door de leden veilig gezeild kan worden. De opkikker van XopX komt dan ook heel goed van pas. Bedankt!"

Het is druk in onze kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om ons te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, 1906 BG Limmen, tel. 072-5325962. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Beleef Blosse op 10 april

REGIO - Vind jouw ideale baan in de kinderopvang of basisonderwijs bij Blosse!

Blosse zet de deuren van al haar kindcentra open en nodigt je van harte uit om te ontdekken of werken in de opvang en/of onderwijs weer iets voor jou kan zijn.

Werken met kinderen is de meest betekenisvolle en ontroerende baan die je maar kunt hebben. Misschien heb je in het verleden al met kinderen gewerkt maar ben je daarna, door omstandigheden misschien, iets anders gaan doen. Weet dat je bij Blosse heel erg welkom bent om weer voor de groep te komen staan!

Kom op 10 april vrijblijvend bij ons langs. Proef de sfeer, praat met de pedagogisch medewerkers of leerkrachten op de groep en ontdek of het werken met kinderen weer iets voor jou kan zijn!

Onze HRM-afdeling in het servicebureau in Heerhugowaard staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Voldoen je diploma's nog, wat zijn de bijscholings- of omscholingsmogelijkheden, wat ga je verdienen? Vraag maar raak! Je kunt langskomen, maar natuurlijk ook even bellen of mailen.

Laat je carrière bloeien bij Blosse! Kijk voor de locaties van Blosse op www.blosse.nl/beleving.

Hans Laduc met 50 jaar snaren en verhalen in museumhoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Of het nu een huiskamer, een theater, een kerk of een eeuwenoude hoeve is, Hans Laduc voelt zich overal thuis waar mensen willen genieten van mooie muziek en verhalen. Hierdoor zijn de optredens
altijd verrassend en blijft deze muziek je raken. Muziek die je uitnodigt even alles los te laten, te genieten van het moment en te ervaren hoe puur muziek kan zijn. Op zondagmiddag 7 april vanaf 16.00 uur speelt deze topgitarist in museumhoeve Overslot.

Aan de wanden is het werk te zien van de Alkmaarse kunstschilder JP met de expositie 'Greetings from Skage, Pay Bah'. Hij zegt zelf over z'n werk: "Ik heb met mijn olieverfschilderijen 'goud' gevonden in het tegenovergestelde van perfect, mooi en instantresultaat." Naast hedendaagse kunst kan men kennisnemen van de meer dan 1000-jarige kunstgeschiedenis van de Egmonden en een bezoek brengen aan een bijzonder museum met antiquiteiten, naturalia en etnografica, waaronder een nieuwe collectie attributen van de Noord-Amerikaanse indianen.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend vrij te bezoeken van 15.00 tot 18.00 uur aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Oproep Supporters HZV het Vennewater

V.l.n.r.: Frans Endel, Marco de Laat en Frank van Haaren zijn er in ieder geval klaar voor! Foto: aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 5 april om 21.30 uur treedt het 1e team van HZV het Vennewater in de Sporthal aan Het Zevenhuizen aan tegen Os Lusitanos uit Amsterdam, uitkomend in de 1e divisie A landelijke competitie.

Deze wedstrijd is voor beide teams zeer belangrijk omdat het resultaat bepalend zal zijn voor het spelen van nacompetitiewedstrijden. Deze wedstrijden zijn dan weer bepalend voor het wel of niet degraderen. Het team én de vaste kern supporters zitten daar echt niet op te wachten en maken zich op voor deze wedstrijd. Daarbij wil de 'harde' kern alle liefhebbers van een mooie en vooral spannende pot zaalvoetbal oproepen om deze vrijdagavond massaal naar de sporthal te komen om dit team als enige echte Heilooër zaalvoetbalvereniging met hun aanwezigheid te komen ondersteunen. Dresscode: groen-wit.

Naast het stemgeluid zijn toeters en vlaggen natuurlijk van harte welkom. DJ Daro zal voor de muzikale omlijsting zorgen. HZV Heren 2, met zekere promotiekansen, zal voorafgaand aan deze wedstrijd om 20.00 uur tegen Vrone 3 spelen.

Datum Bloemendagen Limmen vervroegd

Een van de topstukken van 2018. Foto: Jeroen Drenth

LIMMEN - Afgelopen vrijdag heeft het bestuur van Stichting Bloemendagen Limmen moeten besluiten om de Bloemendagen een week naar voren te schuiven. De Bloemendagen zijn nu van zaterdag 27 april t/m woensdag 1 mei.

De bloemen hebben gewonnen. Iedereen weet en ziet dat de natuur enkele weken voorloopt, zo ook de hyacinten. Deze zijn al zo ver boven de grond dat ze binnenkort van het land moeten worden gehaald. Ze worden daarna in de koelcellen bewaard, maar daar blijven ze ook niet weken goed. Vandaar dat er besloten is om de datum van de Bloemendagen te verschuiven.

De opening valt nu samen met Koningsdag waardoor het gehele weekend een groot feest wordt in Limmen. De prijsuitreiking van de Bloemendagen vindt plaats op zaterdagavond in Heeren van Limmen vanaf 20.00 uur.

Op zondag wordt er een groots evenement georganiseerd in het park aan de Vuurbaak/Enterij. Hierbij proberen we onder andere zoveel mogelijk Porsches tentoon te stellen, is er livemuziek, zijn er diverse stands en is er voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Dit jaar zijn er enkele nieuwe prikploegen die voor het eerst meedoen, waardoor de route iets gewijzigd is.

Het ziet ernaar uit dat Limmen ook dit jaar weer in een groots openluchtmuseum wordt omgetoverd tijdens de Bloemendagen. Kijk voor de laatste nieuwtjes op de website (www.bloemendagenlimmen.nl) of op de Facebookpagina.

Kom bij 'T Gymlokaal Heiloo werken aan je gezondheid

Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij 'T Gymlokaal gaan personal trainers echt aan de slag met jouw doelen. Wil je werken aan een fysiek met spierdefinitie? Wil je afslanken? Of wil je fitter worden in het algemeen? Jouw doel is het doel van 'T Gymlokaal!

Met een uniek programma krijg je professionele en persoonlijke begeleiding om jouw resultaat te behalen door middel van training, voeding en motivatie. Periodiek wordt er een evaluatie gehouden en indien nodig wordt de training en een voedingsadvies bijgesteld. Resultaten en voortgang zijn direct inzichtelijk via de mobiele app, hoe handig is dat?!

Wil je je ook sterk, fit, ontspannen en energiek voelen en jouw persoonlijke doel behalen met maar 2 x 30 minuten sporten per week? Meld je dan snel aan via: www.gymlokaalheiloo.nl. Je krijgt dan vrijblijvend een uitnodiging voor een kennismaking en meer informatie over het programma.

Actie: Kom ons tegen in de horeca van Heiloo e.o. en ontvang een maand gratis sporten bij inschrijving. Tot snel!

Kim's Haarsalon heeft nieuwe prijzen! Knippen dames/heren is €15,- Knippen kleuren vanaf €45,- Highlights vanaf €25,- Permanenten+knippen €65,- Wassen Föhnen€ 15,- Voor meer informatie kunt u bellen naar:0630042383. Pinnen is mogenlijk! Tot snel bij Kim's Haarsalon.

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, volwassenen €18. Haren verven vanaf €45, manicure incl. nagellak €19, pedicure compl. €25, gelnagels €35, en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06-53806959 www.emilsensalon.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 0638279213.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Schildersbedrijf Limmen 50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel:06-42479384

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

NETTE RUIME GARAGE TE HUUR vanaf 01 Mei. Rustig gelegen aan Het Zevenhuizen. Info 06 24313839