De Uitkijkpost

10 februari 2016

De Uitkijkpost 10 februari 2016


Beestenboetje in shock na dood hertjes Niet voeren!

Deze hertjes werden het slachtoffer van iemand die bloembollen over het hek heeft gegooid. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het Beestenboetje is in rep en roer. Twee hertjes zijn dood aangetroffen na het eten van bloembollen. Donderdag is het eerste hertje dood gevonden. Een tweede hertje volgde al snel. De dierenartsen onderzochten de beesten en vond geen doodsoorzaak. De dieren waren in goede conditie, puntgaaf en er waren geen aanwijsbare verschijnselen. Op het terrein zijn vervolgens bollen aangetroffen. Handenvol narcissen, boshyacinten etc. zijn uit de bosgrond verwijderd. Deze bollen zijn op het hertenveld gegooid en de hertjes hebben hiervan gegeten.

De heer van Riel van het Beestenboetje is er flink verdrietig van. "Er staan bordjes met 'niet voeren'. Die waarschuwing staat er dus niet voor niets! We zijn dagelijks open zodat het publiek kan meehelpen met ons voerbeleid. En dan gebeurt dit. Het Beestenboetje is net op een goede weg, de vrijwilligers zijn actiever dan ooit, het ruikt hier fris. Deze tegenslag is lastig te verwerken."

Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Heiloo Comes Alive op 20 februari

HEILOO - Heiloo Comes Alive is een nieuw Pop/Rockmuziek initiatief onder de vlag van de stichting Vrienden van BukBuk. Een Pop-Up muziekavond op verschillende locaties in Heiloo, met verschillende thema's en voornamelijk Heilooër muzikanten. Hiermee hoopt de organisatie het gedachtegoed van het roemruchtige Jongerencentrum Buk Buk levend te houden.

Met een steeds wisselend thema zullen de vele bandjes en popmuzikanten uit ons dorp samen een hele avond vol live muziek ten gehore brengen. De initiatiefnemers willen hiermee de popscene van Heiloo een gezamenlijk nieuw podium en uithangbord geven.

De eerste aflevering van Heiloo Comes Alive vindt plaats in de Cultuurkoepel op het GGZ terrein in Heiloo en wel op zaterdag 20 februari vanaf 20.00 uur. De voorverkoop start woensdag 10 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Schrijverij, via info@vriendevanbukbuk.nl en aan de zaal.

Het thema zal deze allereerste keer zijn: GP's Muziek. Dit naar aanleiding van de release van het 1e GPsolo album (produced by Ron Dorpsstraat) op 1-1-2016.

Naast de nodige aandacht voor de eigen nummers van GP, zal er voornamelijk live muziek gespeeld worden van GP's grote voorbeelden en inspiratie bronnen, zoals The Kinks, Small Faces, Beatles, Rolling Stones, Boudewijn de Groot, Supremes, Janis Joplin, Golden Earring en nog wat verrassingen. Bands en muzikanten met Heilooër roots, die zeker acte de presence komen geven zijn: JUS Live Music, Tha Bonerz, Piet Visserband, Dick Groot & Rob Keet, Band 107, The Porcupines 2.0, BDBB, Seaside Stringers, De Zwagers en The Passengers.

Ben je nog niet benaderd en wil je graag ook een keer mee doen aan dit of een toekomstig Heiloo Comes Alive gebeuren, stuur dan een email aan: info@vriendenvanbukbuk.nl

Voor iedereen die nog even aan de nostalgie van het bekende poppodium Buk Buk wil snuiven is er de mogelijkheid om elke zaterdagmiddag en dinsdagavond bij Oud Heiloo naar de tentoonstelling over Buk Buk te gaan kijken.

Oudheidskamer, Bergeonstraat 30, Heiloo.

Uitkijkpost op zaterdag

Foto: Aangeleverd

HEILOO - De griepepidemie trof via de zieke bezorgers een heleboel Uitkijkpostfans: afgelopen woensdag waren meerdere bezorgers niet fit genoeg voor hun belangrijke taak. Ook vervangers waren al op alle fronten actief. Vele teleurgestelde lezers werden van het weekend alsnog verrast. Een nieuwe bezorgheld werd gevonden: Tim van der Molen bezorgde zaterdag honderden kranten in Heiloo.
Uitkijkpost is erg gedreven om de krant op woensdag bij iedereen in Heiloo in de bus te hebben. Extra versterking en invallers zijn dus van harte welkom. Heeft u zelf interesse in een krantenwijk, of heeft u een potentiële bezorger op de bank liggen? Belt u met Rodi verspreiding bv: 0226-331020.

Kussen voor een gratis diner bij Fletcher

HEILOO – Na het succes van voorgaande jaren organiseert Fletcher Hotel-Restaurant Heiloo tijdens het Valentijnsdiner op zondag 14 februari wederom een heuse kuswedstrijd. Wie van de aanwezige koppels elkaar exact 30 seconden kust of hier het dichtst bij zit, wint een 3-gangen dinercheque voor twee personen t.w.v. €59.

Tijdens deze romantische dag zal het restaurant van het hotel volledig in kaarslicht gehuld zijn voor een intieme sfeer. Wie echter zeker wilt zijn van een plaats in de kuswedstrijd, wordt aangeraden vooraf te reserveren. Deelname aan de kuswedstrijd is op vrijwillige basis en kan via het telefoonnummer 072 - 5052 244.

De chef-kok van Hotel-Restaurant Heiloo verrast de gasten op Valentijnsdag met een heerlijk 3-gangen Valentijnverrassingsdiner voor slechts €34,50 per persoon.

Cake voor de winnaar

HEILOO - Blijkbaar houden de lezers van de Uitkijkpost meer van veel verschillen zoeken, want met maar tien verschillen kwamen er niet zo heel veel inzendingen binnen. De winnaars van een lekkere cake zijn meneer en mevrouw Mulder, die de puzzel allebei gemaakt hebben.

Wie wordt Maestro van Heiloo?

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Heeft u ooit een echt orkest willen dirigeren en staat u wel eens in de kamer mee te zwaaien op de maat van de muziek? Dan is dit uw kans. In navolging van het populaire televisieprogramma Maestro organiseert Muziekvereniging Eensgezindheid Heiloo een eigen dirigentenwedstrijd.

De winnaar van de wedstrijd ontvangt de "gouden dirigeerstok" en mag op het voorjaarsconcert op 9 april in Fletcher Heiloo ook echt het grootorkest van Eensgezindheid gaan dirigeren. Dit concert staat in het teken van "Heiloo Got Talent" waarbij ook de "Heilooër Maestro" van 2016 zijn/haar talent laat zien.

De dirigentenwedstrijd is bedoeld voor mensen die nog nooit voor een orkest hebben gestaan. Noten lezen of enige kennis van het notenschrift is geen voorwaarde maar het kan wel handig zijn. Voor de kandidaten die zich aanmelden organiseert de vereniging op zondag 20 maart een workshop van 11.00 tot 16.30 uur in het repetitielokaal van Eensgezindheid in Heiloo. Vanaf 14.00 uur `s middags arriveren de orkestleden en gaan de kandidaten ook echt op de bok staan om het orkest te dirigeren. Enkele orkestleden vormen een jury en aan het eind van de middag wordt bekend gemaakt welke drie kandidaten genomineerd worden voor de finale.

Op donderdagavond 31 maart worden de drie genomineerde kandidaten nogmaals uitgenodigd om met het orkest te gaan oefenen. Pas tijdens het voorjaarsconcert op 9 april in het Fletcher Hotel Heiloo maakt de jury bekend wie de enige echte Maestro van Heiloo wordt. Ter plekke mag de Maestro het door hem of haar geoefende muziekstuk ook echt uitvoeren, op de bok en met publiek in de zaal.

Er is plaats voor slechts 8 kandidaten. Iedereen mag inschrijven, de minimale leeftijd 14 jaar. Kosten voor de workshop zijn € 35 inclusief lunch. Meer informatie via www.mv-eensgezindheid.nl / 072-5334851.

Tien vragen aan Nienke Madderom

Foto: Aangeleverd

Ik ben Nienke Madderom en woon samen met mijn ouders, zus Bente en mijn broertjes Jasper en Wouter in Heiloo. Verder zit ik op het Jac.P.Thijsse College in de tweede klas Havo en mijn sport is atletiek.

Ik ben geboren in Alkmaar (MCA) maar eigenlijk ben ik gewoon opgegroeid in Heiloo.

Ik weet nog niet precies wat ik zou willen worden, maar als ik nu zou moeten kiezen denk ik dat ik eerst hordeloopster wil worden en daarna iets in de sport of met autisme vanwege mijn broertje of iets creatiefs. Ik ben er nog niet helemaal uit…

Graag zou ik André Kuipers willen ontmoeten omdat ik zelf ook graag een keer naar de ruimte zou willen gaan. Hij vertelt zo enthousiast over de ruimte en wat het onderzoek gedaan in de ruimte betekent voor het leven op aarde. De vraag die ik aan André zou stellen is of hij nog een keer terug zou willen naar de ruimte en wat hij dan graag zou willen onderzoeken.

Ik heb wel meerdere mooie jeugdherinneringen, maar als ik er één moest kiezen denk ik dat ik toch wel dat ik ga voor de keer dat we met het hele gezin naar Curaçao gingen. Dit was voor de Dolfijntherapie met Wouter. Maar hierdoor waren we wel op een eiland met mooie witte stranden en een azuurblauwe zee met vele mooie exotische vissen waar ik tussen heb gezwommen. Het waren nu niet de folders van het reisbureau… het was echt een droom die werkelijkheid was geworden.

De mooiste plek in Heiloo vind ik het Heilooërbos, omdat in de lente de bladeren van de bomen zo mooi groen zijn en in de herfst zo mooi geel, rood en bruin. Als atletiek pupil trainden we er in het winterseizoen vaak.

Mensen kunnen mij voor meerdere dingen wakker maken, bijvoorbeeld voor chocolade en appelflappen. Maar ze kunnen mij ook wakker maken voor een vlucht naar de ruimte of een wedstrijd hordelopen tegen Danielle Williams (wereldkampioene hordelopen).

Het resultaat alleen is niet belangrijk. De weg er naar toe moet ook leuk en uitdagend zijn!

Ik heb een keer met dolfijnen gezwommen.

Dat er een indoor atletiekbaan komt zodat ik me optimaal kan voorbereiden op wedstrijden.

Ik hoop me in 2024 te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Wellicht is dat nog iets te vroeg maar het is een mooi vooruitzicht om naar toe te werken.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen: Sven Ootjers

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: Als het mogelijk zou zijn dat een droom de werkelijkheid wordt hoe zou die er dan uit zien?

Afval scheiden, kinderwerk!

Mads Leering in actie. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Een beter milieu, begin bij jezelf! Zo dacht de 7-jarige Mads Leering. Hij leegde zijn spaarpot en kocht een grijptang en daarmee hij begon hij allereerst zijn eigen straatje schoon te vegen.

Nu het afval scheiden in Heiloo weer behoorlijk actueel is, vanwege wel of geen bakken of plastic zakken aan de lantaarnpalen, dacht Mads: 'Ik voeg daad bij woord en ga alvast aan de slag.' Wars van alle "grote mensenpraat" of dit nou niet mooi is of juist wel, gaat hij in zijn eentje vrijwillig de straat op om afval op te ruimen. Dit omdat hij het gewoon leuk vindt en omdat het beter is voor het milieu. Hij is nu al een paar weken bezig en daarom geen eendagsvlieg gebleken. Mads stelt daarom een mooi voorbeeld. Wie volgt…

Bedrijf Belicht: Happy Homework

Als het kind zich gewaardeerd voelt, gaat het leren veel makkelijker. Foto: Stip Fotografie

Happy Homework

Westerweg 250 (in de bibliotheek), 1852 AR Heiloo, telefoon: 06 – 51 19 68 35, e-mail: info@happyhomework.nl, internet: www.happyhomework.nl

"Bij ons staat niet het huiswerk, maar het kind centraal." Aan het woord is René Schotvanger, een van de oprichters van Happy Homework. "Als kinderen zelfvertrouwen hebben en zich gewaardeerd voelen, gaat het leren veel gemakkelijker. Dan gaan ze ook ervaren dat huiswerk niet per se vervelend is, maar ook nuttig en zelfs leuk kan zijn. Zo maken we de naam 'Happy Homework' ook echt waar!"

Extra aandacht

Happy Homework biedt huiswerkbegeleiding en bijles voor leerlingen in het basis- en het voortgezet onderwijs, maar ook voor MBO- en HBO-studenten. Alle begeleiders zijn gediplomeerde beroepskrachten: docenten en orthopedagogen. Stuk voor stuk vakmensen die weten hoe ze kinderen extra aandacht moeten geven - om ze te motiveren, zelfvertrouwen te helpen opbouwen en zelfredzaam te worden. "Sommige leerlingen blijven tot hun eindexamen, maar anderen kunnen het na twee of drie maanden begeleiding verder alleen af," vertelt René. "Ons doel is de leerlingen op eigen benen te zetten – niet om ze zo lang mogelijk bij Happy Homework te houden!"

Veilige omgeving

Happy Homework is in Heiloo gevestigd in de bibliotheek, in een van de besloten vergaderruimtes. Daar kunnen ze in alle rust, onder professionele begeleiding, hun huiswerk maken. In de bibliotheek kunnen kinderen informatie nakijken in een van de vele studieboeken, of lezen voor eigen plezier. "Kinderen moeten zich veilig voelen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor succes," weet René. "Daarom ook volgt op iedere aanmelding een persoonlijk intakegesprek. Het liefst met de leerling erbij! Zo kunnen wij inschatten wat de leerling nodig heeft en hoe we dat kunnen bieden. Omgekeerd krijgt de leerling alvast een indruk van Happy Homework in de praktijk."

Broodje Engels

Spelenderwijs Engels leren in groep 1 t/m 8? Dat kan in de Happy Homework-cursus Broodje Engels. Oorspronkelijk tijdens de middagpauze gegeven, nu ook na schooltijd, met de Cambridge-methode Super Minds: veel geluidsfragmenten en filmpjes, die laten horen hoe het echte Engels klinkt. In april start Broodje Engels op OBS Meander, maar het kan ook elders worden opgestart - bij voldoende belangstelling en na overleg met de schoolleiding op andere basisscholen, of zelfs in de bibliotheek.

Thuis verder

Basisschoolleerlingen kunnen via Happy Homework thuis verder werken op de computer, met bijvoorbeeld Rekentuin en Taalzee. Via de programma's blijft Happy Homework op de hoogte van de vorderingen, zodat de begeleiders makkelijk maatwerk kunnen blijven bieden. Leerlingen uit het voorgezet onderwijs kunnen thuis verder met onder andere de planning die in samenspraak met de begeleiders is opgesteld.

Nieuw is de webshop met leermaterialen, voor ouders die hun kind zelf thuis willen begeleiden en daarbij professionele materialen zoeken. "Rolf is een van oudsher bekend en veelgebruikt merk," glimlacht René. "We zijn er trots op dat Happy Homework nu ook een distributiepunt is, zodat we nog meer ouders en kinderen van dienst kunnen zijn."

Eerste voorjaarsvogels te horen op Nijenburg

De pimpelmees. Foto: K. van den Berg

HEILOO - Het lijkt al voorjaar op landgoed Nijenburg van Natuurmonumenten. In de ochtend zingen de eerste vogels alsof het lente is. Boswachter Klaas van den Berg ontdekte de afgelopen week al de eerste voorjaarsvogels.

Met een roepende bosuil in het donker zou je nog weinig andere vogels verwachten, maar zangers zoals roodborst en merel zijn er vroeg bij. Die zingen al vanaf dat het donker is. Tijdens de schemering volgt al snel de zanglijster met zijn gevarieerde en herhalende zang. Ook kool- en pimpelmezen zijn al begonnen met zingen. Wie goed luistert hoort misschien wel een heggenmus, boomklever of boomkruiper. Binnenkort zullen ook de blauwe reigers, die jaarlijks broeden op het landgoed, hun nesten weer opbouwen voor een nieuw broedseizoen. Langzaam laat het voorjaar zich zien en horen op landgoed Nijenburg.

Tekst: Natuurmonumenten.

Schoolvoetbal komt op gang

HEILOO - Alle basisscholen in Heiloo hebben weer een uitnodiging gekregen voor het jaarlijkse schoolvoetbalspektakel. Voor de groepen 7 en 8 zijn de speeldata 8 en 15 april. Voor groep 5 en 6 op woensdag 13 april. Het schoolvoetbal wordt voor de 10e keer georganiseerd door HSV en Foresters samen, en zal dit jaar plaatsvinden op de velden van de Foresters. Hou de sites van beiden clubs in de gaten voor meer informatie!

Ingezonden brief

Wet is wet

Mede door de invoering van de nieuwe huurwet worden woningen uit de vrije sector omgetoverd in sociale woningen. Prima toch, niets mis mee.

De herziene Woningwet is erop gericht dat woningcorporaties zich concentreren op hun kerntaak: zorgen dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen.

De toepassing kan wel voor heel vreemde verrassingen zorgen.

Een voorbeeld: In de vrij dure huurwoningen in het complex Hoog en Laag kwamen woningen door omstandigheden leeg te staan. Deze woningen werden met een huur van meer dan 25% vermindering aan de nieuwkomers aangeboden. Prima.

Nu, ook weer door omstandigheden die net niet prettig zijn, komen (oud)huurders die onder het oude reglement vallen onder de vereiste inkomensgrens.

Een verzoek om ook voor deze (oud)huurders de huur aan de nieuwe omstandigheden aan te passen mislukt. "Als u het niet kunt betalen moet u maar verhuizen". En dwingt zelf tot verhuizing. De nieuwe huurder krijgt dan wel de flat met de verlaagde huurprijs aangeboden. Voor (oud)huurders is geen tegemoetkoming of aanpassing mogelijk. Wet is wet.

E. Greijer

Ingezonden: Wet is wet

Ingezonden brief:

Mede door de invoering van de nieuwe huurwet worden woningen uit de vrije sector omgetoverd in sociale wonungen. Prima toch, niets mis mee.

De herziene Woningwet is erop gericht dat woningcorporaties zich concentreren op hun kerntaak: zorgen dat mensen met een laag inkomen goed en betaalbaar kunnen wonen.

De toepassing kan wel voor heel vreemde verrassingen zorgen. Een voorbeeld: In de vrij dure huurwoningen in het complex Hoog en Laag kwamen woningen door omstandigheden leeg te staan. Deze woningen werden met een huur van meer als 25 % vermindering aan de nieuwkomers aangeboden. Prima.

Nu, ook weer door omstandigheden die net niet prettig zijn, komen (oud)huurders die onder het oude reglement vallen onder de vereiste inkomensgrens.

Een verzoek om ook voor deze (oud)huurders de huur aan de nieuwe omstandigheden aan te passen mislukt. "Als u het niet kunt betalen moet u maar verhuizen". En dwingt zelf tot verhuizing. De nieuwe huurder krijgt dan wel de flat met de verlaagde huurprijs aangeboden. Het is dus voor (oud)huurders niet een tegemoetkoming of aanpassing mogelijk. Wet is wet.

E. Greijer

Statushouders leren budgetteren

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Hoe kun je besparen op de verwarmingskosten in je net betrokken huis? Waar koop je je eten het voordeligst in? Zo maar een paar vragen waarmee je geen raad weet als vluchteling die statushouder is geworden en die, gelijk een Nederlander met een Bijstandsuitkering, de eindjes aan elkaar moet zien te knopen. Daarom had VluchtelingenWerk Heiloo bedacht dat een informatieavond over budgettering behulpzaam zou kunnen zijn.

De Bibliotheek van Heiloo ontving een vijftiental vluchtelingen. Jeanette de Groot, Lia Goldman en Joop Tulp hadden de meest uiteenlopende bezuinigingsmogelijkheden op een rij gezet. Inclusief de besparingsbedragen die mogelijk zijn. De aanwezige vluchtelingen stelden de informatie over dit soort praktische zaken op prijs. Via een speciaal formulier konden ze aangeven over welke onderwerpen ze nog wat meer willen weten. "Er is niet ingeschreven op een cursus internetbankieren, wel op het bijhouden van een kasboek en het omgaan met belasting, toeslagen en verzekeringen. We beraden ons over hoe we dit gaan doen: thuis gezellig aan tafel met betrokkenen of weer een avond organiseren voor een grotere groep in de bieb", aldus de organisatoren.

Foto: Aangeleverd

Ontdek de vogels van Noord-Holland

HEILOO - Op woensdag 10 februari geeft Johan Stuart, voorlichter van Landschap Noord-Holland, een lezing over vogels in Noord-Holland. In de lezing krijgen de boerenlandvogels veel aandacht. Noord-Holland is een provincie waar kievit, grutto, scholekster en tureluur zich goed thuis voelen. Af en toe broedt er zelfs nog een kemphaan. Ook de vogels van duinen, bossen en moerassen worden getoond.

Locatie: Ter Coulster Kerk, Holleweg 111, Heiloo. Aanvang: 20.00 uur. Gratis voor leden van Groei & Bloei, niet-leden betalen € 2,-

Sokken leren breien of...

HEILOO - Vanaf 17 februari kunt u in vijf woensdagmiddagen, 1x per 14 dagen van 13.30 - 15.30 uur, bij het Nivon sokken leren breien o.l.v. van docente Maria van Veelen. Wat leert u in deze lessen? Het opzetten en rondbreien op 5 naalden, de schacht, de hiel, de voet en de teen. Mocht u iets anders op de pennen willen zetten of haken leren, dan zijn er verschillende mogelijkheden in deze cursus om met iets te starten: een tasje, muts, aapje.

Locatie: Nivonlokaal in de Hofdijk, Marienstein 178A, 1852SN te Heiloo.

Inlichtingen/opgave: Reina Mulder tel. 072 5333127 en info@nivonheiloo.nl

Spreekuur HEILOO-2000

HEILOO - Op donderdag 11 februari kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van HEILOO-2000, zaken bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighoudt. Die kunnen zowel over algemeen gemeentelijk beleid gaan als over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben, of zaken die u persoonlijk treffen.

U bent van harte welkom om 20.00 uur in het Gemeentehuis (oude ingang)

Aanmelden bij Rob Levie Tel. 0654901626 of rob.levie@heiloo-2000.nl

www.heiloo-2000.nl

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Zaterdag 13 februari zitten onze raadsleden en het bestuur weer voor u klaar in de Bibliotheek. Van 10.30 tot 11.30 kunt u ons uw mening en ideeën vertellen over actuele en algemene zaken in de lokale politiek. De BUCH, het groen, duurzaamheid,

het nieuwe afval ophalen met gescheiden plastic. Wat vindt u ervan? Wij horen het graag en zijn er voor U, ook via www.d66-heiloo.nl Tot ziens zaterdag in de bibliotheek!

Herstel emailadres

HEILOO - In het artikel van vorige week over de wijkschouw en buurtpreventie is wat onduidelijkheid ontstaan over het emailadres. Dat moet zijn: Buurtpreventieheiloo@gmail.com

Getuige treinongeval schrijft brief aan overleden dame

HEILOO - Op de spoorwegovergang tussen de Stationsweg en de Zeeweg vond afgelopen donderdag om 11.45 uur een noodlottig ongeval plaats. Een mevrouw waarvan de identiteit tot nog toe niet bekend is gemaakt, liep met haar man op het fietspad aan de zuidkant, tegen de rijrichting in. Toen de spoorbomen naar beneden gingen, was ze niet op tijd aan de overkant en kwam op het spoor te staan. Een aanrijding kon niet worden voorkomen.

Mevrouw vocht voor haar leven, met haar man aan haar zijde. Hoewel ambulances en politie binnen drie minuten ter plaatse waren, kon mevrouw niet worden gered. Ze is overleden aan haar verwondingen.

Een van de getuigen, Elisabeth Gerrits-Molenkamp, schreef diezelfde middag een brief op haar Facebookpagina: 'Lieve mevrouw waarvan ik de naam niet weet'. De aangrijpende brief werd binnen enkele uren door honderden en uiteindelijk zelfs duizenden mensen gedeeld en haalde de landelijke pers. Elisabeth hoopt dat haar brief bijdraagt aan het verspreiden van maar liefst drie belangrijke boodschappen: toon respect voor slachtoffers in doodsnood, maak geen foto's en filmpjes; duik niet nog even onder de spoorbomen door, zoals mensen met haast nog wel eens doen; mopper niet als de treinen vertraagd zijn - misschien is er iets afschuwelijks gebeurd.

Elisabeth vindt het goed dat de Uitkijkpost haar brief deelt met de lezers. Ze laat weten: 'Bedankt dat u dit deelt. Al brengt het maar een verandering bij één persoon teweeg, dan was dit alles niet voor niets. Groet, Elisabeth'.
Familie van de overleden dame heeft intussen contact gezocht met Elisabeth. Aan RTL Nieuws liet ze weten dat ze de familie graag wil spreken en dat ze aangeboden Slachtofferhulp aangenomen heeft.
Uitkijkpost heeft ervoor gekozen om in de krant de meest schokkende fragmenten achterwege te laten.

Lieve mevrouw waarvan ik de naam niet weet,
Wat u vandaag is overkomen had niemand kunnen verwachten toen zij opstonden deze morgen. U met uw man tussen de buien door op de fiets naar ik weet niet waar heen, gekomen bij de spoorwegovergang waar het finaal mis ging. Hoe het is gebeurd, dat is niet te bevatten. U raakte wellicht in de war en dacht dat u kon oversteken terwijl de spoorbomen reeds gesloten waren, misschien was u in gedachten, misschien had u zorgen, misschien was u vermoeid of misschien was het wel een gewoon puur een domme samenloop van omstandigheden.
Ik stond aan de overkant en zag een hoorde een trein met piepende remmen en hard toeterend naderen, wat er gebeurde zag ik niet, maar wat ik daarna zag zal voor altijd op mijn netvlies gebrand staan. U en uw fiets waren geschept door de trein die met 90/120 km per uur op u af kwam. U lag daar, met uw man aan uw zijde en een hele dappere, lieve, rustige meneer aan uw hoofd die direct 112 belde. Ik wilde helpen, maar wist niet waarmee. Het enige wat ik kon bedenken was dat u afgedekt moest worden, gaf uw man de regenhoes van de kinderwagen en ben daarna bij de auto's in de file gaan vragen of zij een zeil of paraplu hadden. (...) Binnen 3 minuten kwamen de ambulances en stond de politie daar, ik kon niets anders doen dan naar u kijken, (...).
Andere mensen hadden hun mobieltjes in de aanslag en het enige wat ik kon doen was tegen ze schreeuwen dat ze het beter uit hun hoofd konden laten die te gebruiken voor filmpjes of foto's. Een bijdehante meid vroeg nog: waarom mag ik geen foto maken? PARDON? Wat denk je nou zelf, er ligt hier een mevrouw te vechten voor haar leven, en jij wilt even stoer foto's maken zodat je die het internet op kunt slingeren of aan wie dan ook wilt laten zien?
Aan de andere kant bij de spoorwegovergang stonden mensen te zeuren en mopperen dat er voorlopig geen treinen zouden rijden. En ik? Ik riep tegen ze dat ze hun bek moesten houden omdat er iemand die NIET dood wilde, lag DOOD te gaan. (...)
Het spijt me, lieve mevrouw, dat u dit is overkomen. Het spijt me, lieve echtgenoot en andere familie dat uw geliefde op deze manier is weggerukt uit jullie leven.
Bedankt, meneer en ambulancebroeders die zo hard vochten voor haar leven.
Waarom ik dit verhaal wel deel, ondanks dat ik de mensen met hun mobieltjes bijna wilde slaan? Omdat ik wil dat een ieder die boos wordt vanwege vertraging met de trein de andere kant van het verhaal ziet, omdat ik hoop dat mensen die denken 'ik kan nog wel even onder de spoorboom door' dit nooit meer zullen doen, het kan zomaar je laatste keer zijn, omdat ik respect heb voor de politie en ambulancebroeders voor het werk dat zij doen, omdat mijn hart huilt voor de familie van deze vrouw, omdat dit het enige is waar ik de afgelopen uren aan heb kunnen denken, omdat de tranen blijven komen en het niet eens een bekende was, omdat ik hoop dat de mensen met hun respectloze opmerkingen en ideeën om beeldmateriaal te maken eens beter zullen nadenken bij ongelukken, omdat ik dit kwijt moest.
Rust zacht, lieve mevrouw.

'Laten we het Bruno gebouw kraken en BukBuk heropenen!'

Van links naar rechts: Leo Gouwerok, Jan Bellekom en Rene Alphenaar Foto: Evert Visser

HEILOO - Terugdenken aan die prachtige BukBuk-tijd en samen nagenieten en napraten. Dat deden veel mensen vrijdagmiddag tijdens de opening van de BukBuk-tentoonstelling in De Oudheidskamer in Heiloo.

Voor de aanwezige oud-BukBukkers gingen een prettige sentimental journey en een teleurstellend gevoel hand in hand tijdens hun bezoek aan de tentoonstellingsruimte. Doodzonde dat de BukBuk niet meer bestaat, luidt hun unanieme mening. Maar geen nood: als het aan de oprichters van de tentoonstelling ligt, komt hierin snel verandering. "Laat de jeugd het Bruno-gebouw kraken en over twee weken weer de deuren openen", roept mede expositie-samensteller Jan Bellekom gekscherend. Zijn BukBuk-vrienden en mede-organisatoren René Alphenaar en Leo Gouwerok kunnen zich voor honderd procent vinden in die gedachte. Volgens hen lijkt niets een doorstart in de weg te staan, behalve dan ontbrekend subsidiegeld. Natuurlijk is dit toch belangrijk: hierdoor moest Stichting Welzijn Jeugd en Jongeren Heiloo hun werk staken op 1 september 2015. Sindsdien zijn de deuren van BukBuk gesloten. Dat was volgens de gemeente Heiloo nodig omdat De Buk Buk met dusdanige verliezen draaide dat openhouden geen optie meer was. Het subsidiegeld dat voor jongeren beschikbaar is, gaat nu naar de Stichting Jongeren Heiloo.

Zolder leeggehaald

De drie geïnterviewde heren snappen hier niets van. "Veel jonge vrijwilligers staan klaar om door te gaan. Het Bruno gebouw staat leeg en de verwarming staat zelfs nog aan. Het leegstaande pand kost dus nu ook geld, dat kan het probleem niet zijn. Het is zo weer te gebruiken. Dat zou eigenlijk ook moeten, want het gebouw is een jaar of twintig terug door het RK kerkbestuur overgedragen aan de gemeente – met de intentie dat jongerenwerk het mocht blijven gebruiken. Dat mag ook - gratis - van de eigenaar van het pand, namelijk het kerkbestuur van de Walfridus Parochie. Als we zonder dure, vaste krachten - dus gewoon met vrijwilligers - de boel opstarten, dan zou dat moeten kunnen. We hopen dat deze tentoonstelling bijdraagt aan het besef dat we heel wat moois missen en dat dit helemaal niet nodig hoeft te zijn."

Een rebelse instelling - vooral in de jaren zeventig en tachtig - en eigenhandig de meest uiteenlopende activiteiten organiseren hoort onlosmakelijk bij de sfeer die het bijna vijftigjarige jongerencentrum uitademt, zo blijkt ook nu nog. Leo Gouwerok: "Wij hebben, zonder toestemming te vragen, het Buk-archief van de zolder van de BukBuk gehaald. Hier lagen nog veel foto's. Ook hebben we twee wc-deuren, beschilderd door Herman Brood, meegenomen, de deuren vervangen in de BukBuk en het kunstwerk van de gevel gehaald. Ook hangt hier nu een van de balken van de voormalige Bukzolder."

'Old boys network'

BukBuk organiseerde veel activiteiten, in de jaren zeventig en tachtig zelfs wel drie of vier keer per week. Het jongerencentrum had toen wekelijks ongeveer achthonderd mensen over de vloer. Niet zo gek dat op ongeveer achthonderd foto's medewerkers, publiek en de meest gevarieerde activiteiten een gezicht krijgen in de Oudheidskamer. Gezellig een biertje drinken aan de bar, een politiek cafe, filmavonden en lezingen. Het is slechts een fractie van de activiteiten die plaatsvonden. Bovenal stond de BukBuk sinds de jaren tachtig bekend als poppodium. Veel lokale bands zetten hier hun eerste schreden naar lokale en regionale roem. Verder betraden grote namen het podium, zoals Tröckener Kecks, De Dijk, Loïs Lane, Anouk, Di-rect en Hans Dulfer. Ook cabaretiers zoals Jochem Myjer en Brigitte Kaandorp waren in BukBuk te gast. Voor Brigitte Kaandorp was de BukBuk zelfs een van de eerste podia die ze betrad.

Tijdens de tentoonstellingsopening kwamen veel BukBukkers elkaar weer tegen en was het opnieuw even ouderwets gezellig. René Alphenaar: "Het is een 'old boys network', mensen die vroeger de BukBuk bezochten, blijven in het dorp hangen en houden contact. Ze praten nog over de BukBuk-tijd. Mensen uit de organisatie beseffen ook dat BukBuk hen veel heeft gebracht. Zij leerden hier bijvoorbeeld hoe een organisatie te runnen. Dat is bijzonder."

De drie organisatoren zijn blij met de expositieruimte. "De Historische Vereniging Oud Heiloo nam het initiatief voor deze tentoonstelling en gaf ons dus de gelegenheid hier helemaal los te gaan. Daarvoor zijn wij Oud Heiloo dankbaar. Misschien willen we op een later tijdstip nog een expositie inrichten over BukPop en het muziekfestival Ypestock. Zou top zijn, toch…?"

De expositie is de komende maanden te zien in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud Heiloo aan de Bergeonstraat 30. Geopend op zaterdag van 14:00 uur tot 17:00 uur en op dinsdag van 19:30 uur tot 21:30 uur.

(Tekst: EJV Mediaproducties, Evert Visser).

Preek van de Leek: Roelof Bos

HEILOO - In de serie 'Preek van de Leek', een initiatief van de kerken in de regio, (s)preekt Roelof Bos, oud-wethouder te Heiloo, op zondag 21 februari om 16.00 uur in de Witte Kerk, Heerenweg 32 te Heiloo. Zijn preek draagt de titel 'Reden voor Hoop'.

Roelof Bos (1945) studeerde politicologie in Amsterdam in de jaren 60 en schreef zijn doctoraalscriptie over de politieke denker Hannah Arendt (1906-1975), die een levenslange inspiratie werd. Geen doemdenken, maar doendenken! In zijn preek getiteld 'Reden voor hoop' onderstreept Roelof het belang van vrijheid, waardoor telkens nieuwe initiatieven mogelijk zijn, die het samenleven en ook de wereld beter kunnen maken. De (s)preker zal ingaan op het aanzien van de politiek. Daarover wordt veel kwaad gesproken, terwijl zowel op nationaal als internationaal niveau enorme vooruitgang is geboekt. Als afsluiting van de preek enkele kritische opmerkingen over de journalistiek van tegenwoordig.

Roelof Bos was leraar maatschappijleer en was redacteur bij Keesings Onderwijsbladen 'Reflector', 'Blikopener' en 'Antenne'. Hij was 8 jaar wethouder van Heiloo (voor de PvdA). Zijn Preek van de leek wordt muzikaal omlijst door 2 fluitistes, studenten van het Conservatorium van Amsterdam, Aysha Wills en Liselotte Schricke. Na de preek is er, onder genot van een drankje, gelegenheid om na te praten met de (s)preker en andere aanwezigen. De toegang is vrij, na afloop is er collecte bij de uitgang.

Café Battle voor Zelda

Onderschrift foto: vlnr boven: Wendy Pepping, Sandra Bult, Elsa Bohemen, Moniek van Leeuwen, Esther Hof. Onder: Arvid Bohemen, Zelda Bohemen, Jeroen Bohemen. Foto: Stip Fotografie

LIMMEN - Café De Lantaarn organiseert sinds het najaar van 2015 de Café Battle: acht teams die strijden om de leukste avond neer te zetten met gezellige muziek en waar veel mensen op af komen. Ieder team krijgt een budget van 200 euro om alles zelf te organiseren. Dus denk aan het maken, regelen en ophang van flyers tot het ronddelen van bitterballen en dweilen van de vloer die avond na afloop. Het team die die avond het meeste omzet, wint een bedrag van € 750,00.

Vorig weekend werd de aflevering voor het eerst voor een goed doel gehouden. Eind 2015 besloten Sandra Bult, Wendy Bonne, Moniek van Leeuwen en Esther Hof uit Limmen zich op te geven als team. "Al snel waren we het eens dat we de avond wilden koppelen aan een goed doel. Het thema voor die avond: Goud van Nu. Ons doel: Help Zelda verder! Een meisje uit Limmen dat meervoudig gehandicapt is en dat ontzettend geholpen zou zijn met dolfijntherapie. Daar is heel veel geld voor nodig. Een heel mooi en concreet doel. En daarbij, inmiddels kent iedereen in Limmen Zelda, dus het spreekt mensen gelijk aan. Geld wat we die avond inzamelen gaat naar Zelda alsmede het prijzengeld als we winnen. Zaterdag 20 februari is de uitslag van de Café Battle."

In de voorbereidingen voor de avond bedachten de organisatoren dat alleen naar de feestavond komen en 'drinken' voor het goede doel niet genoeg zoden aan de dijk zou zetten voor Zelda. "Al brainstormend zijn we een loterij begonnen. We hebben bijna iedere ondernemer van Limmen persoonlijk benaderd en het is hartverwarmend om te zien wat we meekregen voor de prijzentafel. Gigantisch veel en leuke prijzen, denk aan een BBQ voor 6 personen, kappersbonnen, festivalkaartjes, dure beautyproducten, sportabonnement, sportartikelen, accessoires zoals een horloge, en ook de warme hapjes voor die avond zijn gesponsord. De sponsoren hebben in ieder geval een hart van goud... Dat waren: Schoonheidssalon Moments, Smaak Vermaak, Mom in Balance, Keurslager Snel, Marga's Haarmode, Kookkönst, Kleverlaan, More Than Gifts, Beku (Krommenie), Slaapkenner Lute, Skik in Huis, Kroone Liefting, Anita Visser, Schoonheidssalon Jolanda, Stuifbergen, Gall & Gall, Bakker Bakker, Fam. Modder, Babbels, Drogisterij Aker, Bloembinderij Suus, Pedicure Heidy, Mooij Parfumerie en Nice to Have. Die laatste twee sponsoren komen uit Castricum. Zij benaderden ons omdat ze vernomen hadden dat we op zoek waren naar sponsors voor een goed doel. Hoe tof is dat?! In totaal hadden we 85 prijzen om te verloten."

De Battle avond Goud van Nu was super geslaagd met een opkomst van zo'n 100 mensen, muziek van de band J*A*S (waar de vader van Zelda in speelt) en Dj's Double D. Er werd gedronken, gedanst en veel mensen gingen blij met een prijs naar huis.
Aankomende zaterdag 20 februari is uitslag wie de Café Battle wint. "Wij hebben het vermoeden dat wij niet gaan winnen omdat er Battle avonden zijn geweest waar het veel drukker was (en waarschijnlijk met meer omzet). Maar volgens ons vier is er maar één grote winnaar van de Café Battle en dat is Zelda! We hebben 1500 euro opgehaald met de loterij/Battle Goud van Nu. Het dubbele van het prijzengeld, hoe geweldig is dat! Deze donatie helpt de familie weer een (grote) stap verder om hun wens te vervullen. Ze zijn er nog niet, maar de reis komt in zicht. Wij zijn ontzettend blij en trots dat we dit gezin en Zelda op deze manier kunnen helpen."
https://www.facebook.com/HelpZeldaVerder.

De Zonnebloem helpt tegen eenzaamheid

LIMMEN - Een fijn gesprek, samen gezellig koffiedrinken, een wandelingetje maken. Wat voor velen de gewoonste zaak van de wereld is, kan voor zieke en gehandicapte mensen heel lastig zijn. De vrijwilligers van de Zonnebloem zetten zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. Zij bezoeken mensen thuis. Tijdens deze ontmoetingen staan gezelschap, aandacht en persoonlijk contact centraal. Naast het bezoekwerk organiseert de Zonnebloem talloze evenementen en excursies.

Wilt u zich aanmelden als bezoekadres? Carla Janzen tel. 072-8887141 en/of Nel Velseboer tel. 072-5051979.

Controles op alcohol en snelheid

CASTRICUM - Op woensdag 3 februari heeft er een radar-snelheidscontrole plaatsgevonden op de Beverwijkerstraatweg in Castricum. De controle vond plaats in de middaguren. In totaal zijn er 3118 motorrijtuigen gecontroleerd. Er is 105 keer een overtreding van de toegestane maximum snelheid geconstateerd. Voor alle overtredingen is een proces-verbaal opgemaakt.

Op zaterdag 6 februari 2016, heeft er tussen 19:00 uur en 22:45 uur een alcoholcontrole plaatsgevonden. De locatie van de controle was de Beverwijkerstraatweg in Castricum. In totaal zijn er 620 blaastesten afgenomen. Er is twee keer een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Een keer is een rijverbod opgelegd.

Afgelopen week en vermoedelijk in het weekend zijn er vernielingen gepleegd op een speelplaats Gobatstraat in Castricum. Het meubilair op de speelplaats is vernield, waaronder het in de brand steken van bankjes. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Inschrijving Hoever Playbackshow 2016

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Ook dit jaar organiseert jeugdbelangen een Playbackshow voor alle basisschool- kinderen van Egmond aan den Hoef en wel op zondag 13 maart van 13.30 tot 17.00 uur in het Dorpshuis Hanswijk. De inschrijving voor de playbackshow is op woensdag 17 februari 13.30 uur in het Dorphuis Hanswijk In verband met de beperkte capaciteit en de nodige voorbereidingen is aanmelding vooraf nodig. Bij grote belangstelling zal er direct bij de inschrijving een loting plaatsvinden.

Inschrijving is mogelijk voor solisten en groepen en de inschrijfformulieren zijn inmiddels verspreid via de Hoever scholen.

Bij de inschrijving het ingevulde inschrijfformulier en een enveloppe met de deelnemersbijdragen ad € 4,00 per deelnemer meenemen.

De organisatie laat weten dat er via het oordeel van de ervaren playback jury waardevolle adviezen en mooie prijzen te krijgen zijn. Een eerste advies is reeds dat originaliteit extra beloond zal worden.

Voor verdere vragen: facebook/playbackshow egmond aan den hoef of bel Anneke Koopman, 06-37005224.

.

Muziektheater

BERGEN - Op 18, 19 en 20 februari brengen leerlingen van de BSG, geïnspireerd op de versie van het RO theater, de muziektheatervoorstelling Lang en Gelukkig ten tonele. Een voorstelling met uit de bocht gevlogen sprookjesfiguren, waarin niets is wat het lijkt. Vergeetachtige feeën, feministische heksen, een prins met een imagoprobleem en vele andere types passeren de revue. Een vrolijke, tikkeltje hysterische en muzikale voorstelling voor jong en oud. Het reserveren van kaarten (€ 5,- per stuk) kan via roosjen.s@berger-sg.nl.

Klaverjasdrive

AKERSLOOT - Zaterdag 13 februari is de volgende klaverjasdrive in café de Vriendschap in Akersloot.

Was het voorheen de oudere die dit mooie kaartspel beoefende, tegenwoordig begint de jeugd steeds meer interesse te tonen in het klaverjassen. En niet alleen klaverjassen zit in de lift, ook het al oude pandoeren wordt weer regelmatig gespeeld vooral in Brabant en Limburg. Zaterdag 13 februari kan men terecht in de Vriendschap waar een mooi prijzentafel gereed staat voor de winnaars. En mocht je met het kaarten geen geluk hebben, dan kan je je geluk bij de super loterij proberen, want daar zijn ook hele mooie prijzen te winnen.

De aanvangstijd is 20.00 uur en men kan zich telefonisch opgeven onder nummer 0251-312866. Naast de drive vindt er ook altijd een super verloting plaats waar ook dezelfde prachtige prijzen te winnen zijn. Opgeven voor deze drives is mogelijk via 0251-312866 of via info@vriendschapakersloot.nl

Jeugd Trias op dreef tijdens Crosscompetitie

Fien van Hove debuteerde met een 5e plaats prima tijdens de 3e crosscompetitie. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Afgelopen zaterdag kwamen er tijdens de 3e competitie wedstrijd in Anna Paulowna veel Trias jeugdleden in actie.
Op het uitdagende parcours rond atletiekvereniging DOKEV werden er 3 indviduele overwiningen behaald en nog 4 podium plaatsen. Bij de pupillen C won Zoe Hoebe bij de meisjes en werd Boet van Hove bij de jongens keurig 2e . Tijs Witte werd in deze categorie na een valpartij evengoed 4e. Bij de Pupillen B won Ties Oosting wederom met overmacht en werd Hidde Hoekstra keurig 4e. Bij de A2 pupillen waren het Gijs Smolenaars en Gijs vd Kolk die als 1e en 2e de finish passeerden. Ander opvallende prestaties bij de pupillen waren de 5e plaats van Fien van Hove (pupillen A1) 4e plaats Daniel Balder (pupillen A1).
Bij de junioren C wonnen de jongens wederom het teamklassement. Martijn Bakker liep naar een 2e plaats Casper Peterse(8e) Jurre van Tiel (10e) Robin Koning(11e) ook Sijvert Commandeur liep erg sterk. Bij de D junioren werd Jetske Zuurbier 6e. Bij de jongens D werd Ole van Tiel keurig 5e, Jerry Koning eindigde op de 6e plaats.

Lot Ruiter kampioen Divisie 1 in voorronde NK 2016

Midden, op de eerste plaats: Lot Ruiter. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Lot Ruiter is zondag in Amsterdam kampioen geworden van het district Mid-West (Almere, N-H, Utrecht). Het betrof de voorronde van het NK in de 1ste divisie.

Lot is op haar 6e begonnen met turnen bij GTH Heiloo. Daar werd ze door haar trainster, vanwege haar talent, op 8 jarige leeftijd 'meegenomen' naar Toss Heemskerk. Hier maakte ze grote sprongen vooruit en heeft ze een jaar in de eredivisie geturnd.

Inmiddels turnt ze sinds haar 12e bij S.V. PAX Haarlemmermeer in Hoofddorp in de 1e divisie. Hier beschikken de turnsters over een nieuwe turnhal met alles erop en eraan.

Lot is nu 14 jaar, doet het VWO op de Willem Blaeu topsport talentschool in Alkmaar. Ze traint 4 dagen van 3 uur per week in Hoofddorp.

Lot turnde een goede wedstrijd. Voor balk, brug en sprong behaalde ze rond de 12 punten. Haar vloeroefening sprong er uit met meer dan 13 punten. Bij Lot valt vooral op dat ze sierlijk beweegt en dat haar moeilijkheidsgraad op alle toestellen hoog ligt.

Ook is Lot met haar ploeg S.V. PAX genomineerd voor de sportploeg van Hoofddorp. De uitslag hiervan zal in maart bekend worden gemaakt.

E.H.K. Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 15 februari: Klaverjasdrive en een verloting met mooie prijzen.

Alle kaartliefhebbers, het liefst met partner, vanaf 19 uur van harte welkom bij Cultureel centrum "De Strandwal" naast de Kapel, op het GGZ terrein.

Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet, of als u voor het eerst komt meldt dit even bij één van de onderstaande bestuursleden.

Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345

Foresters naar AZ

Egels Melvin van Westerop en Jesse Rinsema krijgen kans bij AZ. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Foresters-spelers Melvin van Westerop en Jesse Rinsema zijn de afgelopen seizoenshelft dusdanig opgevallen dat zij door AZ zijn uitgenodigd voor een stage. Tijdens deze stage mogen Melvin en Jesse zich als volwaardig AZ speler laten zien tijdens vier trainingen en een oefenwedstrijd.

Het eerste elftal van de Egels beleefde zondag een vervelende middag, een zwaar gehavend team verloor het bekerduel tegen Fortuna Wormerveer met 0-5. Aanstaande zondag volgt de belangrijke competitiewedstrijd tegen Hoogland en de jaarlijkse Après ski party. De aftrap is om 14.00 uur en de toegang is gratis

Zaalhockeysters Terriërs gedegradeerd

HEILOO - Het vrouwenzaalhockeyteam van De Terriërs heeft zich niet kunnen handhaven in de Hoofdklasse, waarin gespeeld wordt om het landskampioenschap. De ploeg verloor in een drieluik alle wedstrijden tegen Groningen, Oranje Zwart en Rotterdam en is daardoor gedegradeerd. Het verschil in doelpunten was in de wedstrijden klein en Terriers kreeg ook voldoende kansen, maar deze werden onvoldoende benut. Ter verzachting voor de verloren wedstrijden geldt wel dat bij de tegenstanders veel internationals speelden. Kampong uit Utrecht werd kampioen.

Heilooer Bridge Club

HEILOO - Vierde ronde, eerste zitting: dinsdagavondcompetitie, A-lijn:1.Couzijn-Plas 59,58; 2.Coebergh-Couzijn 58,75;3.Fransen-Kaandorp 57,50. B-lijn:1.Hentzen-Grooteman 65,63;2.Elsman-Kramer 52,60; 3.Molenaar-Reuzenaar 52,60. Donderdagavondcompetitie; A-lijn:1.Van Lochem-Boukens 64,58; 2.Stark-de Bruyckere 61,67; 3.Coebergh-Bes 58,33. B-lijn: 1.Van der Wardt-Meuleman 59,33; 3.Boukens-Van Staveren 58,26.C-lijn:1.Visser-Geerlings 64,35; 2.van der Noord-Rotteveel 59,67; 3.fam.Van Wiechen 59,08.

Jongste turnsters GTH turnen uitstekend

HEILOO - Zaterdag turnden de vijf jongste meisjes van GTH de pre(pre) instap wedstrijd. Bij de pre pre instap deden mee Dana de Boer en Feline Denneman en bij de pre instap turnden Isabelle de Graaf, Julia Lammers en Nolin Krul. De wedstrijd werd gestart aan brug, een sterke ronde voor alle meisjes. Het tweede toestel was balk, hier turnde Feline een keurige oefening wat haar een 12.3 opleverde. Ook Nolin was sterk op balk, zij behaalde een 12.5 voor haar mooie oefening. De wedstrijd werd vervolgd op vloer, de meisjes zaten goed in de wedstrijd. Dana turnde een super vloeroefening, zij werd dan ook beloond met een 12.5. Ook de vloeroefening van Julia was super netjes; 13.6. De meisjes sloten de wedstrijd af op het toestel sprong, hier liet Isabelle twee goede handstandplat zien en behaalde daarmee het hoogste cijfer; 13.6! In het eindklassement was het spannend, Feline kreeg brons, Dana en Nolin zilver en Julie ging met goud naar huis! Voor meer informatie: www.gth-heiloo.nl

Schaker Peter Folkertsma jubileert bij Oppositie

HEILOO - Op dinsdag 2 februari vierde Peter Folkertsma tijdens de schaakavond bij Oppositie zijn 80e verjaardag. In een passend toespraakje gaf hij aan hoe belangrijk schaken in zijn leven altijd was en nog steeds is. De hele club mocht meedelen in de feestvreugde, want Peter trakteerde iedereen op een consumptie. In de interne competitie slaagde deze week ook Herman Limmen er niet in om aan de ongeslagen status van koploper Simon Smit een einde te maken. In een siciliaanse partij gaf Simon duidelijk aan dat hij alle finesses beheerste. Hij won met wit via een overweldigende aanval.

Kees Jongkind zat voor de tweede keer dit seizoen tegenover de op de tweede plaats staande André van der Ark. Hij wist hem te verslaan en revancheerde zich zo voor zijn verlies in ronde 12 en veroverde tevens opnieuw de tweede positie.

Cor van Etten vergaloppeerde zich onverwacht tegen Paul Vonk. En dat nadat hij in de afgelopen week een heel goed resultaat had geboekt bij het Tata-toernooi in Wijk aan Zee. Cor veroverde weliswaar een loper tegen 2 pionnen, maar moest later de kwaliteit teruggeven. En toen hij ook nog eens onnodig een mooie loper weggaf, was het plotseling gebeurd.

Theo Suurhoff speelt elke week sterker. Hij heeft duidelijk de weg omhoog gevonden. Hij versloeg nu de ervaren Jan Jonkheer. Een mooie prestatie en alweer zijn vijfde winstpartij in dit seizoen.

In de bondscompetitie trad het derde team aan tegen Schaakmat uit Langedijk.

Dankzij Matthijs Mühren en Harry de Jager die beiden wonnen en een remise van Eric Huffnagel, bleven de wedstrijdpunten in Heiloo.Diploma's zwembad Loos

HEILOO - Zaterdagmorgen 30 januari werd er weer afgezwommen door de leerlingen van zwembad Loos, in zwembad De Beeck in Bergen.

Na veel zwemmen en een groot applaus mochten alle 29 leerlingen het felbegeerde A of B diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's in ontvangst nemen. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Dian Admiraal, Daniël van den Akker, Guusje Bakker, Milan Bakker, Caitlin Baxter, Quintin Braams, Aimee Dekker, Lieke van Dijken, Koen Helmstrijd, Lion Hu, Yuri Inoue, Daan Jacobs, Antony Miranda, Koen Ottenhoff, Emily Rotteveel, Jet van Schagen, Thom Schuurman, Suus Terluin, Jaeden Tétaz en Milan Voulon.

Diploma B: Yenthe de Boer, Yusnawati, Kami Dekker, Feijtse Ham, Phoenix Hosmus, Joëtte Kemps, Ed van der Riet, Daisy Slaats en Roos Vermeulen.

Robert Eenhoorn op Sponsoravond De Foresters

Robert Eenhoorn van AZ. Foto: AZ media

HEILOO - Op donderdag 17 maart zet De Foresters haar sponsors in het zonnetje. Op deze avond komt algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ spreken op De Egelshoek, is er een leuke activiteit en uiteraard volop tijd om met elkaar van gedachten te wisselen en ideeën op te doen. De avond begint om 19.30 uur en geïnteresseerde sponsors en collega-ondernemers kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar sponsoring@deforesters.nl.

VALENTIJN bij Henk Scholten Bloembinderij. Zondag van 09.00 tot 14.00 uur geopend. 072 - 533 5129 info@bloemenheiloo.nl

Nieuw in Heiloo !! TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Tevens openingskorting van 20% voor de hele maand februari. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. OPEN DAG 20 febr. van 11.00-15.00. U bent van harte WELKOM om vrijblijvend een kijkje te komen nemen! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-2266 6059

Nieuw in Heiloo !! TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Tevens openingskorting van 20% voor de hele maand februari. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs.

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

TAROT zelf leren? Dat kan! Startdatum tarot-cursus vrijdag 12 februari in Castricum. www.britafalk.nl

HUISOPRUIMING VERKOOP HUISRAAD. BEL even voor een afspraak 06-37615114 geen handelaren tafel stoelen potten etc

Tot 20 februari kunt u zich nog HEERLIJK laten MASSEREN voor slechts € 30,- heel uur ! Daarna gaan we op vakantie. Center Care Heiloo afspraak 072 533 4906

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Valentijnsverrassing in Valkenburg. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

BESTRATING Tuinontwerp en -aanleg Grond- en sloopwerk www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten
T: 06 42479384

Medisch PEDICURE Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische voet 072 - 5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

TE HUUR GEMEUB. KAMER Akersloot 1 pers. eigen wc/douche/keuken max. 25 wkn € 150 p. wk. incl. g/w/l 06-3761 5114

Let op! Kim's Haarsalon is van 12 t/m 15 februari GESLOTEN. 16 februari sta ik weer voor u klaar! Knippen is €12.50 kleuren is vanaf €27,50. Bel voor een afspraak naar: 0630042383

Wintersport met vrienden en vriendinnen ? Reserveer een week op HUURAUTO-HEILOO.NL

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

ST. OOST WEST THUISWONEN op z'n BEST 20 jaar huishoudelijke dienstverlening aan huis a € 8,- p/u. Info ? Bel 072 - 8505 539.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

VALENTIJN bij Henk Scholten Bloembinderij. Bezorgen op zondag 14 februari 072 - 533 5129 info@bloemenheiloo.nl

GRATIS AF TE HALEN 1 houten schuifladder en 1 houten steekladder

TEVENS TE KOOP loopplank 2.60 m voor boot. € 25,- Tel: 06-2326 2500

Center Design sluit 20 februari voor een tijd zijn deuren vanwege zakenreis/vakantie. Voor die tijd bieden we veel WOONACCESOIRES, meubels, brocante en andere UNIEKE spullen aan met enorme KORTING !!! Wip gezellig eens langs bij de leukste woonwinkel van HEILOO. Slimpad/hoek Heerenweg.

Verras je VALENTIJN met een ONTSPANNINGS-HOTSTONE massage van FEELGOODHEILOO .Kijk op de web-site voor alle mogelijkheden bij Feelgoodheiloo en bestel vandaag nog een kadobon. Onze website www.feelgoodheiloo.nl, tel. 06 44502615.

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

VALENTIJN bij Henk Scholten Bloembinderij. 13 en 14 februari. Voor de allermooiste ROZEN 072 - 533 5129 info@bloemenheiloo.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

NIEUW ! Warmwinterfeeling experience wellnessmassagebehandeling 75 min. €42,50 Massagesalon Ella 06-4379 0799 in Akersloot. Geniet ook van een moment voor jezelf!

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.                                                                                 Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl