De Uitkijkpost

24 augustus 2016

De Uitkijkpost 24 augustus 2016


Jona Mulder: lang haar voor kinderen met kanker 'Je hebt een hart van goud'

Jona Mulder is geknipt voor het goede doel!

HEILOO - 'Stoer', 'knap', 'kanjer' 'respect', ik ben trots op je' en 'je hebt een hart van goud'. Dit zijn zomaar enkele lofbetuigingen aan het adres van de elfjarige Jona Mulder uit Heiloo. En terecht: Jona liet drie jaar lang zijn haar groeien voor Stichting Haarwensen. Dat deed hij zonder zich iets aan te trekken van pesterijen.

Toen Jona drie jaar geleden een kaal jongetje zag lopen, wilde hij hierover meer weten. Het jongetje bleek kanker te hebben. Jona las vervolgens op internet over het onderwerp en hij maakte kennis met Stichting haarwensen. Toen wist hij het meteen: Jona was vastbesloten zijn haar te laten groeien om dit vervolgens te doneren aan de stichting. Deze organisatie maakt voor kinderen met kanker pruiken van echt mensenhaar. De actie van Jona verliep succesvol. Toen zijn haar lang genoeg was, besloot hij om de schaar erin te laten zetten. Dat gebeurde vorige week woensdag in de kapsalon Annet Haar Zaak in winkelcentrum 't Loo. Ook op Facebook is het knippen van de staart te zien, evenals foto's van Jona met veel en weinig haar.

Jona kijkt voldaan terug op zijn actie, hoewel hij wel gebukt ging onder pesterijen van kinderen. Jona werd door sommige kinderen getreiterd, uitgescholden en buitengesloten. "Kinderen noemden mij een meisje of zeiden dat ik naar de meisjeskleedkamer- of wc moest gaan. Dat vond ik natuurlijk vervelend. Een keer dacht ik: ik stop ermee. Toch ging ik door, ook omdat mijn moeder mij motiveerde om verder te gaan."

Van Uitkijkpost tot RTL Nieuws

Waardering alom: de jongen incasseerde de afgelopen week veel complimenten. Jona kreeg niet alleen schouderklopjes van vrienden en bekenden: de Facebookpagina van de
kapperszaak 'ontplofte' bijna. Maar liefst 154.000 mensen uitten hun waardering door het geven van een 'like' en ruim 5.000 Facebookgebruikers lieten een positief berichtje achter waarbij overigens ook de pesters aandacht kregen door hen 'een veeg uit de pan' te geven. Daarnaast deelden 2.195 mensen het bericht. Volgens Jona is dat goed voor maar liefst meer dan 3 miljoen lezers. "Dat is wel heel veel". Ook de pers liet van zich horen. Naast de Uitkijkpost, besteedde bijvoorbeeld RTL Nieuws, Metronieuws en Lindanieuws aandacht aan het verhaal. Verder was Jona te zien en te horen op de regionale zender NH. Op de vraag of Jona trots is op zichzelf, zegt hij ronduit 'ja'. "Ik ben heel trots, ik ben blij dat ik dit gedaan heb en ik vind de reacties hartstikke leuk." Ook namens de Uitkijkpost-redactie hierbij de
complimenten voor Jona.

Tekst: EJV Mediaproducties

Werk aan de Kanaalweg

HEILOO - De werkzaamheden aan de Kanaalweg in Heiloo zijn sinds maandag 22 augustus weer in volle gang. De Kanaalweg is afgesloten voor autoverkeer vanaf de Kennemerstraatweg tot de kruising Rosendaal. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via het Rosendaal en de Ypesteinerlaan. De werkzaamheden duren tot en met 23 september. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden rijden. Voor meer informatie: www.heiloo.nl/kanaalweg.

Bron: Gemeente Heiloo.

Arjan wint 'Heel Heiloo Bakt' met zwembadtaart

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Zwembad het Baafje organiseerde woensdag 17 augustus 'Heel Heiloo Bakt'. Liefhebbers konden tot 15.30 uur zelfgebakken lekkernijen in de vorm van taart, koek/koekjes of cake inleveren. De creaties, negen in totaal, werden beoordeeld door een vakjury die bestond uit Sam en Koen van Bakkerij Beerse en Kevin van Bakkerij Zoon. Nadat de jury alle lekkernijen geproefd en bekeken had, volgde het eindoordeel.

Winnaars
Op de eerste plaats eindigde Arjan van het Hof met een zwembadtaart. Hij won een barbecue-pakket dat ter beschikking was gesteld door Keurslagerij Kees Burger. Tweede werd Schenkerij De Trog. Zij maakten een citrustaart en wonnen daarmee een pakket lekkernijen van Cadeauwinkel De Ontdekking. Op de derde plaats eindigden Anna en Jamie met hun Riotaart. De de twee dames gingen er met een parfumpakket van Parfumerie Mooi vandoor. Vierde werd Gre Ekkes met een peperkoek met walnoot, met als prijs een picknickmand van De Theeklipper.

Na de uitreiking konden de gasten van Zwembad Het Baafje voor € 2,50 een bordje met vier lekkernijen en een kopje thee of koffie kopen. De opbrengst ging naar het zwembad.

Foto's en tekst: Stip Fotografie.

Van links naar rechts: Jan van het Hof (1ste), Gre Ekkes (4de), Marc namens het team van Theeschenkerij De Trog (2de), Anna en Jamie (3de). Foto: Stip Fotografie

Tentoonstelling Ypestock Festival

Het laatste Ypestock bestuur bij de entree van het festivalterrein. Van links naar rechts: Ed van IJzendoorn, Marcel Keet, Hans Leijen, Hans Cupido en Paul van Langen. Foto: Jack Schaap

HEILOO - Oud Heiloo start zaterdag 27 augustus is de Oudheidkamer van Heiloo een expositie over tien jaar Ypestock. Prachtig om nog even herinneringen op te halen van het leukste festival dat Heiloo ooit had. Ypestock, wie is er niet blij van geworden?

Het roemruchte Ypestock Festival in Heiloo hield zestien jaar geleden op te bestaan na tien mooie festivals. Het festival werd 'geboren' als klein buurtfeestje voor de toen nog jonge wijk Ypestein. Daarna is het Ypestock Festival uitgegroeid tot een muziekevenement met landelijke uitstraling. Het bezoekersaantal groeide van vijftienhonderd bezoekers in het eerste jaar tot meer dan vijfentwintigduizend muziekliefhebbers in het tiende jaar. Vele Heilooenaren en mensen uit andere delen van het land genoten jarenlang van een combinatie van goede muziek, theater en vooral een bijzondere sfeer.

Daarom start Oud Heiloo een expositie over tien jaar Ypestock. Deze is te bewonderen tot ongeveer eind oktober. De tentoonstelling is elke zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur te bezoeken en op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur. Locatie is de Oudheidkamer van Heiloo aan Bergeonstraat 30 in Heiloo.

Mijn Oldtimer

HEILOO - Onder de motorkap van zijn Ford Thunderbird klinkt een machtig geluid. Jan Grootenboer uit Heiloo heeft net daarvoor de motor gestart van zijn oldtimer. De V8 motor, type 352, loopt mooi regelmatig, en het diepe geluid geeft aan dat een zware 6500 cc-motor met 305 PK het werk doet.

Deze Thunderbird 2e generatie is in 1959 gebouwd in Amerika, waarschijnlijk in Detroit. De man die hem in 1992 in een container vanuit Seattle naar Nederland importeerde, liet de auto geheel restaureren. Dit moet de eigenaar van platenzaken een vermogen hebben gekost. Zijn vrouw vond dit soort oude auto's maar niets en weigerde plaats te nemen naast haar man. Dit vond de man na vier jaar genoeg en hij deed zijn auto in de verkoop.

Jan Grootenboer was eigenlijk op zoek naar een oude Ford Mustang toen hij gecharmeerd raakte van Ford Thunderbirds. Dit was het soort auto dat hij zocht. Prachtig om te zien en bijna niet te vinden in Nederland. Hij ging op zoek, maar kwam alleen een paar roestige hard-top exemplaren tegen, totdat hij in 1996 tegen dit exemplaar aanliep: mooi gerestaureerd en goed geprijsd.

Vierzitter
Van dit type Ford Thunderbird zijn er zevenenzestigduizend gemaakt, waarvan vijfduizend in de Cabriolet-uitvoering en tegenwoordig rijden er in Nederland waarschijnlijk nog een of twee exemplaren rond. In 1955 startte men met de verkoop van de Ford Thunderbird 1e generatie. Dit was toen een tweezitter. De leiding van Ford vond dat de verkopen verhoogd konden worden door de auto groter te maken. Het moest een vierzitter voor gezinnen worden. De auto van Jan Grootenboer, ook een vierzitter, is daarvan een mooi voorbeeld. Uiteindelijk leidde deze zienswijze tot een verkoopsucces. De Ford Thunderbird is daarna in vele uitvoeringen geproduceerd tot 2005.

De Thunderbird heeft een aantal, voor die tijd, moderne snufjes. Zo is deze uitgerust met een automatische versnellingsbak, rembekrachtiging, stuurbekrachtiging, elektrische ramen en elektrisch verstelbare stoelen.

Trots bezit
Al twintig jaar is de lichtblauwe oldtimer zijn trotse bezit en in die tijd is er wel wat aan gesleuteld. Zo heeft de motor nieuwe zuigers en drijfstangen gekregen en is de versnellingsbak gereviseerd. Hij heeft dit laten doen door het bekende motorenrevisiebedrijf Wester uit Alkmaar aan het Huiswaarderplein. Daarnaast heeft hij de auto al jaren in onderhoud bij een garage aan de Oosterzij in Heiloo.

Jan Grootenboer gebruikt de auto voornamelijk in de lente en zomer voor leuke ritjes, rally's en concoursen, maar ook regelmatig voor trouwerijen.

Tekst: Donald Ettema.

Tien vragen aan Yvonne Ten Bruggencate

Mijn naam is Yvonne Ten Bruggencate. Ik ben getrouwd met Mark en moeder van Daphne (24), Dionne (23) en Elise (10). Ik geniet ontzettend van het wonen in Heiloo en de sfeer in het dorp. Ik heb sinds kort mijn eigen bedrijf en werk als Moment Design-fotograaf (www.thebestofme.nl). Dat is echt het mooiste dat ik zou kunnen en willen doen.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben vijftig jaar geleden geboren en getogen in Heerhugowaard, als oudste van drie meiden. Tot 2003 woonde ik in Heerhugowaard, daarna kwam ik naar Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?
Ik ga het liefst om met mensen. Ik deed oorspronkelijk de PABO. Later werd ik manager bij het kledingconcern WE. Ik deed de managementopleiding, werkte daar tien jaar als filiaalmanager en gaf veel trainingen binnen het bedrijf. Vervolgens volgde ik bij het CBR een opleiding tot examinator waar ik parttime rij-examens afneem. Van fotograferen krijg ik energie en ik kan genieten van mooie beelden en het contact met mensen. Sinds vorig jaar werk ik als fotograaf, mijn droombaan. Alles wat ik tot nu toe deed, komt samen in de fotografie.

3. Wie zou je graag ontmoeten?
Elena Shumilova, een Russische fotografe die wereldberoemd is vanwege de foto's die zij maakt van haar kinderen en (huis)dieren. Haar foto's zijn adembenemend mooi en raken iets heel puurs. Haar gebruik van licht is subliem.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Mijn mooiste jeugdherinnering is dat we altijd gingen kamperen in de zomervakantie. Dit deden we samen met de broer van mijn vader (die getrouwd is met de tweelingzus van mijn moeder) en hun drie kinderen. Wat een plezier hadden we dan. Dat was echt top! Ook organiseerde ik met mijn zus van alles voor de buurtkinderen: sportdagen, musicals, playbackshows en nieuwe spellen bedenken.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Ik vind Heiloo helemaal zeer mooi. Er is zoveel groen. Ik loop graag in plan Oost omdat ik daar dichtbij woon en ben ook regelmatig in het bos of bij het Maalwater te vinden. Ik ben blij met alle wilde bloemen die tegenwoordig steeds vaker in de bermen te vinden zijn. Ik hou van de rust en ruimte in ons dorp.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?
Brownies van de Browniehemel, truffel-risotto van La Locanda, een ijsje van Di Fiorentina of een lunch bij Brasserie in 't Groen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het beste advies dat ik ooit kreeg is om een NLP-training te gaan doen. Die heeft mijn leven echt veranderd. Na de NLP Practitioner deed ik ook de Master. Wat je tijdens een NLP opleiding leert zou eigenlijk standaard in je opvoeding of schoolopleiding moeten zitten. Het is een communicatietraining in de breedste zin van het woord waarin ook gekeken wordt hoe je met jezelf communiceert. Echt een aanrader!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?
Ik ben moeder van drie prachtige, lieve, getalenteerde dochters. Verder ben ik Beloved/Moment Design-fotograaf, een nieuwe stroming in de fotografie waarbij je niet hoeft te poseren. Door een fijne, vertrouwelijke band en het werken met vragen en opdrachtjes staan mensen ontspannen op de foto. Ik hou van het creëren van natuurlijke emoties en het vastleggen van de verbinding tussen mensen. Foto's die je raken, die een gevoel in je wakker maken en de ware schoonheid van ieder mens laten zien. Ik hoop binnenkort mijn Teacher Kwalificatie te halen zodat ik ook fotografen mag gaan opleiden.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou zelf heel graag willen dat we konden beïnvloeden hoe mensen op dit moment met elkaar omgaan en communiceren. Ik zou willen dat mensen wat meer respect voor elkaar hebben, wat meer geduld en trots zijn op ons prachtige dorp. Laten we vooral naar buiten brengen waar we goed in zijn en werken aan de dingen die verbetering nodig hebben.

10. Wie zou jij graag een keer voor je camera willen hebben?
Ik heb geen wens om een speciaal iemand voor de camera te krijgen. Belangrijke mensen staan al genoeg in het nieuws. Waar ik heel blij van wordt is als iemand het vreselijk vind om op de foto te gaan en dat hij of zij na afloop zegt dat het zo'n fijne, ontspannen ervaring was en blij is met de foto's. Dat geeft mij dan de grootste voldoening.

Ik nomineer kunstschilder Esther van Tilburg voor de volgende 10 vragen. Mijn persoonlijke vraag aan Esther is:
'Wie zou jij graag op het doek willen vastleggen?'

Huismeester 't Loo met pensioen

HEILOO - Wat vooral blijkt tijdens het gesprek met Gerard Bakker, huismeester van Winkelcentrum 't Loo, is de warmte die hij voelt voor zijn werk. Zijn contacten met winkeliers, de vaste klanten: hij heeft hart voor 'zijn' winkelcentrum.

In 1994 - het winkelcentrum onderging een grootscheepse renovatie - kwam Gerard in dienst bij Beja Schoonmakers, speciaal voor het toenmalige Winkelhof 't Loo. Zijn opdracht bestond uit een standaard schoonmaakprogramma voor bijvoorbeeld vloeren, ramen en vuilnis. Gerard is in de loop der jaren dat pakket steeds meer gaan uitbreiden door werkzaamheden op te pakken, zoals vegen rondom het winkelcentrum en indien nodig sneeuwruimen. Het is eigenlijk werk dat bij de gemeente thuishoort, maar, zo zegt Gerard, "Je doet het met en voor elkaar."

Hij is op zijn beurt blij met de gemeente die hem altijd bij zal staan. Dit geldt in nog grotere mate voor zijn contacten met de politie. Deze banden zijn nauw en met regelmaat wordt een beroep op elkaar gedaan. Gerard wordt door de politie ingeschakeld als er sprake is van een misdrijf in het winkelcentrum. Regelmatig zit Gerard achter de monitor om banden van de beveiligingscamera's te bekijken als er sprake is van bijvoorbeeld winkeldiefstal, zakkenrollers en skimmen.

Een bijzondere herinnering heeft Gerard aan een voorval van enkele jaren geleden. Toen was het extreem koud, ook binnen in het centrum, minimaal 3 graden. Er was veel sneeuw naar binnen gestoven en Gerard moest zijn schoonmaakwater voorzien van pekel, anders bevroor het direct op de vloer.

Fijne contacten
Gerard gaat van zijn vrijheid genieten maar niet rusten. Hij zal de sportschool wekelijks blijven bezoeken en ook zijn rondje hardlopen blijft op de agenda. Dit alles doet hij samen met zijn vrouw Enigma, omdat zij het beiden belangrijk vinden om in goede conditie te blijven. Of hij zijn werk zal missen? Natuurlijk, zeker de fijne contacten met de bezoekers van het winkelcentrum die hem altijd groeten en complimenteren met het schone, frisse centrum. Jaarlijks ontving hij zelfs rond de kerst een attentie van een vaste bezoeker omdat zij het werk van Gerard zo waardeerde. Dat geldt ook voor de ondernemers in het winkelcentrum. Zij zullen Gerard zeker gaan missen. Nooit deden zij vergeefs een beroep op hem, nooit was Gerard iets teveel. Zeker geen negen-tot-vijf-mentaliteit voor deze warme, ietwat verlegen kanjer.

Wereldwinkel Heiloo – Dichtbij en Fair!

Stationsweg 105, 1852 LN Heiloo
T: 072 – 533 94 43
E: info@wereldwinkel-heiloo.nl
I. www.heiloo.wereldwinkels.nl

Wereldwinkel Heiloo richt zich op eerlijke handel (Fair Trade) en duurzaamheid. En met succes. Steeds meer mensen kopen producten van producenten uit ontwikkelingslanden die met respect voor het milieu te werk gaan en daarvoor een leefbaar loon krijgen. Komt u ook eens kijken in de winkel aan de Stationsweg 105? U vindt hier een groot assortiment fairtrade-producten uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De nadrukt ligt op steeds wisselende collecties bijzondere cadeau-artikelen, zoals siervoorwerpen, beelden, sieraden, serviesgoed, sfeerverlichting, sjaals en kaarten. Steeds vaker worden de producten gemaakt van gerecycled materiaal. Verder verkoopt de Wereldwinkel eten en drinken, zoals koffie en thee. U heeft vaak net iets meer keus en er zijn andere smaken in het aanbod fair trade voedingsmiddelen in vergelijking met supermarkten. De Wereldwinkel Heiloo is distributiepunt van Odin, het biologisch groente- en fruitabonnement. Ook is de winkel inzamelpunt van Gered Gereedschap, de stichting die oud gereedschap opknapt voor leer- en werkprojecten in ontwikkelingslanden. Het reilen en zeilen in de winkel vindt plaats door de inzet van vele vrijwilligers waarvan velen er al jaren werkzaam zijn.


Update
In 2016 is Wereldwinkel Heiloo in een nieuw jasje gestoken. De frisse kleuren en de nieuwe indeling leveren veel positieve reacties op bij klanten en vrijwilligers. Ook is het assortiment uitgebreid. Nog meer nieuwe unieke fair trade en smaakvolle producten zijn te koop in de winkel. Zoals sieraden uit Kenia: handgemaakte en beschilderde kralen van keramiek of Ocean Sole-dieren, gemaakt van aangespoelde teenslippers. Naast de vertrouwde koffie van Cerro Azul vindt u in de winkel de favoriete Tony Chocolonely chocolade. Bij de Wereldwinkel Heiloo zijn álle smaken verkrijgbaar. Op zaterdag 10 september a.s. viert Wereldwinkel Heiloo haar 30-jarig jubileum met feestelijke activiteiten en acties. Noteer dit vast in uw agenda!

Volg de website en Facebookpagina voor het laatste nieuws en breng vooral een bezoekje aan Wereldwinkel Heiloo: dé fair trade cadeauwinkel van Heiloo! Wereldwinkel Heiloo is geopend op maandag (13.30-17.30 uur), dinsdag t/m vrijdag (9.30-17.30 uur) en zaterdag (10.00-17.00 uur). De winkel heeft ook een webshop, zie www.heiloo.wereldwinkels.nl.

Webreturn – Webdesign & Online Marketing

Tim Sombroek, De Oude Werf 11, 1851 PW Heiloo
T. 072 - 8200355
I. www.webreturn.nl
E. info@webreturn.nl

HEILOO – Webreturn maakt professionele, klant- en gebruiksvriendelijke websites en webshops die goed vindbaar zijn in Google. Webreturn biedt met verschillende pakketten, van basis websites tot websites met zoekmachine optimalisatie en emailmarketing, oplossingen voor bedrijven. De pakketkeuze is afhankelijk van de groeistrategie van de klant. Door online marketing-methoden te koppelen aan de website kunnen ondernemers zeer doeltreffend hun doelgroep bereiken en extra klanten binnenhalen. Bedrijven die niet of nauwelijks zichtbaar zijn online, missen kansen om hun boodschap te tonen. Webdesign en online marketing zijn vaak afhankelijk van elkaar en indien goed ingezet kunnen deze elkaar versterken. Klanten kunnen via het CMS-systeem zelf de website beheren of dit aan Webreturn overlaten. De websites worden altijd gebouwd vanuit een doel, of dit nu een directe bestelling, een contactopname of een online offerte-aanvraag is. Webreturn realiseert webshops met Magento. Dit platform biedt bedrijven alle mogelijkheden van voorraadbeheer tot marketing en aftersales. Magento is geschikt voor groei en voor kleine én grote webshops. Webreturn wil dat klanten middels een resultaatgerichte website of webshop rendement uit hun investering halen: (Web)Return on investment.


Update

Webreturn heeft in de regio inmiddels een brede klantenkring opgebouwd, ruim vijftig websites en dertig webshops zijn ontwikkeld en in beheer. Evenals een netwerk van specialisten die het bedrijf versterken, zodat Webreturn klanten op alle vlakken optimaal van dienst kan zijn. Tim Sombroek: "Onze kracht ligt in het goed vindbaar maken van websites binnen Google. Dit is een investering die flink veel rendement kan opleveren, zowel op korte als lange termijn. Om dit aan te tonen, zijn wij onlangs door Google gecertificeerd. Onze websites zijn goed te zien op elk apparaat en zijn eenvoudig zelf aan te passen. Wij trainen klanten om te werken met het CMS en hebben handige instructievideo's over het gebruik van het CMS ontwikkeld." De vraag naar webshops is de afgelopen jaren nog veel groter geworden en de eisen van de klant worden steeds hoger. "Bedrijven willen tegenwoordig zoveel mogelijk automatiseren, denk aan facturatie en een koppeling met Google Shopping." Service staat ook hoog in het vaandel. "Wij verdiepen ons in de achterliggende bedrijfstak, volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en denken vanuit onze marketingvisie en ervaring graag met klanten mee en in oplossingen. Niet alleen tijdens de ontwikkeling, maar ook daarna. Gezamenlijk werken we doorlopend aan een topresultaat."

Deining, praktijk voor mindfulness, coaching en counseling

Ingrid Stroobach, Boomweijdt 8, 1851 EL Heiloo
T. 06-44061260
I. www.counselingpraktijkdeining.nl

Deining is een praktijk voor mindfulness, coaching en counseling. Ingrid Stroobach is gecertificeerd mindfulnesstrainer, coach en counselor. Zij biedt mindfulnesstrainingen aan in Heiloo en Alkmaar. Daarnaast is zij werkzaam als oncologiewijkverpleegkundige. Mindfulness is een manier om je vermogen om aandachtig te zijn te oefenen: wanneer je je aandacht op iets kunt concentreren, vallen de kritische gedachten stil. Het gaat erom je aandacht ook naar binnen te richten, een stapje achteruit te doen en je gedachten te bekijken zonder je gebruikelijke commentaar erop. Tijdens de mindfulnesstraining oefen je deze opmerkzaamheid. Wanneer je mindfulness toepast, leer je om de dingen te accepteren zoals ze zijn. De mindfulnesstraining is bewezen effectief bij onder andere stress en pijnklachten. Oefening baart kunst, aan de hand van een werkboek en cd's ga je thuis aan de slag om mindfulness te beoefenen.


Update

Deining biedt meerdere keren per jaar mindfulness-trainingen aan in Heiloo. Op 30 september 2016 start weer een 8 weekse training op de vrijdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Deining krijgt steeds meer bekendheid in Heiloo en omstreken. De deelnemers vinden het aanbod niet alleen via mond-op-mond reclame, maar ook via de site van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers. Ingrid is VMBN 1 gecertificeerd mindfulness-trainer en dat kan je zien als een kwaliteitskeurmerk. Iedereen mag zich mindfulnesstrainer noemen, maar alleen gecertificeerde trainers hebben een gedegen opleiding gevolgd en kunnen daarom lid zijn van de beroepsvereniging. Als een beroep gedaan wordt op vergoeding door de zorgverzekeraar is lidmaatschap van de VMBN een vereiste. Overigens nemen steeds meer zorgverzekeraars de mindfulness-training op in hun (aanvullende) vergoedingenpakket. Voor meer informatie, zie www.counselingpraktijkdeining.nl

DICX auto & motorrijschool

Hogeweg 141
1906 CG Limmen
t. 0800-5251234/ 06-50648499
E. dicxrijschool.nl
I. www.dicxrijschool.nl

DICX autorijschool en motorrijschool is sinds 2005 actief in de regio Heiloo, Limmen Akersloot, Castricum e.o. De rijschool richt zich vooral op service, kwaliteit en vooruitstrevendheid. Kwaliteit uit zich vooral in een bovengemiddeld slagingspercentage voor het auto-rijexamen. De instructeurs van DICX geven hun leerlingen meer mee dan alleen dat wat nodig is om te slagen. Hierdoor ligt bijvoorbeeld het slagingspercentage voor het motor-rijexamen boven de 95%. De zeer ervaren motor-rijinstructeur Dick Sassen brengt zijn passie vol verve over op zijn leerlingen. Vooruitstrevendheid blijkt uit het online rijles-reserveringsysteem waar ieder leerling zelf online een rijles kan boeken op een zelfgekozen tijdstip. Betalen kan via dit systeem eventueel direct door middel van Ideal. Dus geen gedoe meer met contante betalingen in de auto of tijdens de motorrijles. Vooruitstrevend is ook de rijles-app van DICX die binnenkort gebruikt gaat worden. Leerlingen van DICX autorijschool en motorrijschool kunnen op hun smartphone zien of er een rijles beschikbaar is en kunnen deze direct boeken als er bijvoorbeeld een tussenuur op school is. Ook op het gebied van service is DICX rijschool een voorbeeld in de rijschoolbranche. Als er bijvoorbeeld geen rijlessen meer beschikbaar staan in de online-rijlesagenda, dan zoekt de rijschool samen met de leerling naar een passende oplossing. En wanneer de leerling een rijles-pakket heeft aangeschaft en er zijn na het slagen nog enkele rijlessen over, dan worden de resterende rijlesuren gewoon terugbetaald.


Update
DICX auto- & motorrijschool is vorig jaar uitgebreid met Stefan Watermulder, de derde auto-rij-instructeur. Naast de reeds bekende instructeurs Dick Sassen en Els Melker gaat Stefan zich zich bezighouden met het opleiden van nieuwe automobilisten. Hij wil hen graag de fijne kneepjes van het 'nieuwe rijden' bijbrengen. Stefan is reeds elf jaar bezig als rij-instructeur en wil zijn ervaring maar wat graag overbrengen op zijn leerlingen. Door de uitbreiding met Stefan als extra instructeur, zijn wachttijden verleden tijd en kunnen nieuwe kandidaten per direct starten. Omdat Stefan zijn collega's ontlast, kunnen meer mensen worden opgeleid voor het motorrijbewijs. Dus ook toekomstige motorrijders kunnen volop profiteren van de uitbreiding bij DICX auto- & motorrijschool. Meer weten? Bezoek de website www.dicxrijschool.nl. Direct aanmelden via de website is mogelijk. DICX rijschool neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van en afspraak.

Bedrijf Belicht: De synergie van Melange 7 Restaurant & Shopping Beerse Brood & Banket

Claudia Lampis is een van de gezichten van Beerse Brood & Banket. Foto: Arjan Hoogvorst

Kennemerstraatweg 99-103, 1851 BC in Heiloo. Telefoon: 072-5325376 (restaurant) en 072-5331199 (shopping). Meer informatie op www.melange7.nl en www.bakkerijbeerse.nl.

HEILOO - Melange 7 Restaurant & Shopping is een bijzonder concept, dat onder één dak van alles te bieden heeft. Naast het sfeervolle restaurantgedeelte met ruim en gezellig terras is er de winkel met onder meer kleding, sieraden, huisraad en allerlei andere artikelen. Beerse Brood & Banket heeft er een eigen bakkerijwinkel, met dagelijks superverse en smakelijke producten uit eigen bakkerij.

Wie het pand van Melange 7 aan de Heilooër Kennemerstraatweg binnenloopt, betreedt een haast ongekende belevingswereld waar alles draait om verrassend leuk winkelen en even onbezorgd genieten van een hapje en drankje. Misschien wel het best bewaarde geheim van Heiloo, dat de laatste tijd door een groeiend aantal mensen wordt ontdekt. Onderdeel daarvan vormt Beerse Brood & Banket, dat alle aangeboden producten aanbiedt in zowel de eigen winkel als in het restaurant van Melange 7.

Eigen identiteit

De sfeer en energie hebben iets eigens bij Melange 7, zowel binnen als buiten op het door groen omsloten ruime terras. "Een tamelijk uniek adres, waar de combinatie van veelzijdige winkelruimte en gezellige brasserie het geheel een nogal eigen identiteit geeft", vertelt Hein Beerse, directeur-eigenaar van genoemde bakkerij. "Dagelijks verzorgen wij hier een behoorlijk breed scala aan brood en banket. Brood en kleinbrood, taart, gebak, cake, koek, zoete en hartige lekkernijen… van alles is hier elke dag supervers te verkrijgen in onze winkel. Wie neerstrijkt in het restaurant kan daar bovendien veel van onze bakkerijproducten op het bord terugvinden."

Synergie

Dat alles maakt Melange 7 Restaurant & Shopping tot een bijzondere ideeënwinkel, waar de combinatie met culinaire verwennerij en gevarieerd assortiment brood en banket bezoekers de buitenwereld even doet vergeten. Een speciale synergie die liefhebbers van kwaliteit en gastvrijheid zich er helemaal doet thuis voelen.

Het valt allemaal te beleven, dagelijks vanaf negen uur en zondag vanaf elf uur 's morgens.

Bakkerij Zoon organiseert unieke fietstocht rondom 'spelt'

HEILOO - Bakkerij Zoon gunt klanten en geïnteresseerden graag een kijkje in de wereld van 'hun' spelt. Hoe en waar wordt het spelt geteeld en verwerkt? En hoe wordt dat spelt dan weer zo'n heerlijk broodje? Op zondag 4 september organiseert de bakkerij een unieke spelt-fietstocht en krijgt u antwoord op uw vragen.

De dag begint rond 10.00 uur met een rondleiding in de bakkerij in 't Loo in Heiloo. Daarna wordt er zo'n 35 kilometer gefietst naar het speltveld van Boer Ted in Grootschermer (www.boerted.nl). Hier komt het spelt dat de bakkerij in haar producten gebruikt vandaan. Bij Boer Ted wordt eveneens een heerlijke lunch met speltproducten genuttigd. Na de lunch wordt een stukje door de maalderij gefietst, om het proces in werking te zien. Van de maalderij gaat de tocht verder voor een VIP-bezoek aan het kleinste huisje van Schermerhorn en het Koe-hotel in Zuidschermer voor een exclusieve rondleiding. Rond 15.30 uur wordt de dag met een koele versnapering afgesloten bij Bakkerij Zoon, waar nog even rustig nagepraat kan worden.

Bakkerij Zoon biedt u deze bijzondere fietstocht geheel gratis aan. U kunt zich opgeven in de winkel, telefonisch (via 072-5330032) of per e-mail (info@bakkerijzoon.nl). Er kunnen maximaal veertig personen aan deze unieke dag deelnemen en vol is vol, dus wees er snel bij.

Inschrijving Veteranen Open Dubbel toernooi TC Heiloo United

HEILOO - Tennisvereniging TC Heiloo United organiseert van 4 tot en met 11 september het gezellige Eiland de Wild Keukens 40+ en 55+ dubbel veteranentoernooi.
Na het geweldige succes van voorgaande jaren kunnen de tennissers zich inschrijven in de categorieën 5, 6, 7 en 8. Er wordt gespeeld in poules en daarna volgens een afvalsysteem. Iedere speler is dus verzekerd van meerdere wedstrijden. Liefhebbers kunnen zich via www.toernooi.nl nog inschrijven tot en met zondag 21 augustus of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt. Evenals vorig jaar ontvangt iedere speler een zogenaamde eetbon. Hiermee kunnen de deelnemers op de woensdag, donderdag of vrijdagavond van een heerlijke maaltijd genieten. Tevens ontvangt elke deelnemer een lot waarmee prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsor, zijn te winnen. De loterij is bestemd voor een goed doel. Voorts zal er een fraaie Weber tafelbarbecue worden verloot onder de aanwezige deelnemende tennissers bij de prijsuitreiking.

Presentatie roman: 'Reddende engelen'

HEILOO - Herman Burger uit Heiloo presenteert en signeert zijn debuutroman: 'Reddende engelen'. Dat doet hij vrijdagmiddag 2 september tussen 14.00 en 17.00 uur in Herberg Jan in Heiloo. 'Reddende engelen' is een spannend liefdesverhaal dat zich geheel afspeelt in Italië. Plaatsen als Verona, Rome, het eiland Sicilië en niet te vergeten Venetië komen elk aan bod in dit fantasierijke verhaal. Vanaf de eerste bladzijde wordt u het verhaal binnengezogen, om het zinderend tot de verrassende eindplot te beleven. Het boek kost slechts 13,50 euro en kan tijdens de presentatie worden gekocht en gesigneerd.

Kom 31 augustus gezellig proefspelen bij Kits Oonlie

HEILOO - Kits Oonlie biedt veiligheid, structuur en mogelijkheden tot ontwikkeling, maar vooral: plezier! Wat bij Kits Oonlie centraal staat is betrokkenheid. De leiding bekijkt samen met u hoe zij uw kind het best kunnen begeleiden en wat u, als ouder, belangrijk vindt rondom de opvang.

Wanneer u uw kind toevertrouwt aan de kinderopvang, dan is dat een hele stap. Om de stap naar de opvang makkelijker te maken opent kinderdagverblijf en peuteropvang Boekenstein in Heiloo (Boekenstein 46) op woensdag 31 augustus haar deuren voor alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar. U kunt uw kind(eren) op deze dag laten proefspelen tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur. Door middel van het sturen van een e-mail naar info@kits-oonlie.nl kunt u uw kind(eren) aanmelden voor het proefspelen op 31 augustus. Telefonisch aanmelden kan uiteraard ook door te bellen naar 072-5323576.

Heilooër Bridgeclub zoekt leden

Bestuur zit klaar voor de nieuwe entree.

HEILOO - De Heilooër Bridgeclub start 8 september het nieuwe seizoen met een ledenvergadering. De vereniging heeft ruimte voor nieuwe leden.
Hans Rutjes: "Dinsdag 13 en donderdag 15 september zijn de eerste speelavonden. De eerste maanden sluiten we af met een Kerstdrive en de laatste maanden met een gezellige Einddrive. Wij gebruiken een zaal in De Strandwal op het Landgoed Willibrordus naast de Cultuurkoepel. Als u het op prijs stelt, helpt een van onze leden u de eerste dinsdag- of donderdagavonden op weg met tips en biedadvies. Kunt u zich moeilijk verplaatsen, dan zoeken en vinden we met elkaar een oplossing. Voor meer informatie zie: www.heilooërbridgeclub.nl of bel het secretariaat 072 5334779."

Rock & Roll Street Akersloot

Veel Rock 'n Roll-plezier in Akersloot.

AKERSLOOT - Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt in Akersloot de vierentwintigste editie van het jaarlijkse Rock 'n Roll Street festival georganiseerd. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll-weekend met diverse evenementen zoals de jaarmarkt, een solexrace en het oldtimerfestival.

Akersloot staat dit weekend in het teken van de 50'er en 60'er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer. De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd een indrukwekkende line-up neer te zetten, met bands uit Nederland en Finland.

Jaarmarkt
Vrijdag 26 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt. De markt is vorig jaar opnieuw opgezet. Met een zeer actieve werving van de organisatie zijn maar liefst 115 plaatsen gevuld. Het succes van afgelopen jaar willen we voortzetten, op de markt is ruimte voor alle mogelijke handel, zowel nieuwe als 2de hands goederen. Maar ook voor hobbyisten, nijverheid en goede doelen. Vorig jaar stonden er voor het eerst een aantal lokale verenigingen op de markt, dit jaar hopen we dat meer verenigingen op ons aanbod ingaan. De markt wordt opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er komt een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Ook dit jaar weer veel vertier voor de kleinere bezoekers. Een gratis Rock 'n Roll clinic Kids zal om 16.00 uur in de grote tent aangeboden worden. Vrijdagmiddag zal de muziek al om 17.00 uur van start gaan met de Eightball Boppers.

Solexrace
Zaterdag 27 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace 'Hel van het Westen'. Deze spectaculaire solexrace is al ruim 30 jaar een begrip in Akersloot. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De speciale klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 80-90 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 20 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen. Het publiek kan bovendien smullen van een motordemonstratie van onze eigen Jaimie van Sikkelerus. Jaimie heeft al een indrukwekkende motorcarrière op zijn naam staan met top-drie-noteringen op zowel EK- als WK-wedstrijden in de motorcross, Supermoto en nu in de wegrace.

Dit jaar staat nog een topper uit Akersloot op het programma: de in Akersloot geboren Hein Koopman van Koopman Racing. Hein Koopman is ruim tien jaar geleden begonnen met de bouw van één BMW. Inmiddels is hij de grootste bouwer en verhuurder van race-BMW's in West-Europa, met in zijn beheer een vloot van ruim zestig auto's. Koopman Racing bouwt en onderhoudt BMW's voor trackdays en een groot aantal raceklassen, zoals de Dutch Supercar Challenge, Endurance Series, DNRT en Ooperon 325 Cup. Hein Koopman zal met een van zijn auto's rondes rijden over het parcours en zo een spectaculaire demonstratie geven van zijn bedrijf. Na de solexrace en de diverse demonstraties kunt u weer genieten van de muziek op het plein en in het café.

Oldtimerfestival
Zondag 28 augustus zal het bekende Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers zullen staan te pronken voor alle liefhebbers. U waant zich even in vervlogen tijden, stiekem zult u even wegdromen van Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio. Ook dit jaar kunt u prachtig opgeknapte oude motoren, nostalgische Solexen en veel brommers bewonderen, van onder andere de E.L.V.I.S. Bromfietsclub. Voorafgaand aan het festival gaan de oldtimers een toertocht maken. Tevens organiseert Moto Sportivo een motortoer voor alle motorbezitters. Opgave via www.moto-sportivo.nl.

Muziek en dans en kindervertier
Op zondag vindt er om 11.00 uur een dansvoorstelling plaats van Micheline Dansschool, gevolgd door een demonstratie van de Rock & Roll Dansgroep Akersloot. De muziek start deze dag om 12.15 uur. Maar liefst twaalf geweldige Rock 'n Roll bands zijn te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap. Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, een kapper (voor ook zo'n mooie vetkuif!) en schminken. Voor meer informatie en inschrijvingen voor een marktkraam, solexrace of oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl.

Namens Stichting Rock 'n Roll Street: veel plezier!

JAMES Limmen geeft klant factuurbedrag terug

De heer en mevrouw Bultstra op de foto met Dirk van der Steen.

LIMMEN - De maandprijs van de landelijke actie 'Factuurbedrag terugwinnen' van JAMES is gevallen bij JAMES Auto Service in Limmen. De heer en mevrouw Bultstra werden op maandag 8 augustus verrast met de teruggave van hun factuurbedrag. Klanten van JAMES maken elke maand kans om het volledige factuurbedrag terug te winnen als zij een review achterlaten op de website. Leaserijders die winnen krijgen een dinercheque ter waarde van 150 euro.

Het was voor de heer en mevrouw Bultstra een aangename verrassing: "We zijn erg tevreden over deze garage, deze prijs is mooi meegenomen! Ik was al heel erg tevreden over deze garage, maar nu natuurlijk helemaal!" Ze krijgen het factuurbedrag van 149 euro op hun rekening teruggestort. Dirk van der Steen is zeer te spreken over de landelijke actie. "Door deze actie hebben wij een goede klant blij gemaakt. We zijn erg tevreden over de actie!"

Landelijke actie
Zowel zakelijke als particuliere klanten van JAMES kunnen meedoen aan de landelijke actie 'Factuurbedrag terugwinnen' door een review achter te laten op www.jamesautoservice.nl/factuur. Elke maand wordt één winnaar bekendgemaakt die zijn volledige factuurbedrag terugwint. Leaserijders die winnen krijgen een dinercheque ter waarde van 150 euro.

JAMES Auto Service
JAMES Auto Service is het merkonafhankelijke auto- en servicebedrijf voor particulier- en leaserijder. JAMES onderscheidt zich door te focussen op de klant die centraal staat. Het universele autobedrijf biedt onderhoud aan alle automerken en typen van ieder bouwjaar. JAMES was de eerste onafhankelijke formule in universeel auto-onderhoud voor de zakelijke markt (1,2,3 /// AutoService – opgericht 2003). Dit kenmerkt zich door de unieke landelijke dienstverlening met haal- & brengservice in combinatie met merkonafhankelijk onderhoud. JAMES beschikt over ruim zestig vestigingen in Nederland. De visie en missie is 'Leven zonder Autozorgen'. JAMES Auto Service is sinds 1 oktober 2014 eigendom van de Vereniging van JAMES Autoservicebedrijven.

SeniorWeb verhuisd

ALKMAAR - SeniorWeb Alkmaar verhuisde deze zomer van Zorgcentrum De Kooimeer naar buurtcentrum De Rekere (Drechterwaard 16, 1824 EX in Alkmaar), met gratis parkeerruimte. Nieuw is dit seizoen de mogelijkheid om een één-op-ééncursus te volgen. Bovendien worden er themamiddagen georganiseerd in Het Slimste Huis (Noorderarcade 173 in winkelcentrum Overstad). Jaarlijks volgen enkele honderden cursisten, waaronder vele plaatsgenoten, de diverse cursussen. Ook tijdens de inloop krijgen velen antwoord op hun vragen.

SeniorWeb Alkmaar houdt zaterdag 27 augustus een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Een ieder is die dag van harte welkom en u kunt dan alle informatie krijgen over de inloop, computercursussen, workshops en themamiddagen. Het nieuwe informatieboekje ligt gratis voor u klaar. Schrijft u zich op deze dag in voor een cursus, dan krijgt u 10% korting op de cursusprijs. De vrijwilligers geven een demonstratie van de mogelijkheden. Tevens kunt u uw eigen tablet meenemen en daar vragen over stellen. WIFI is beschikbaar en de toegang is gratis.

Het seizoen start op 25 augustus en het actuele cursusaanbod, workshops, de inlooptijden en themamiddagen zijn te vinden op www.seniorweb-alkmaar.nl. Voor telefonische inlichtingen kunt u terecht bij Dhr. P. Dekker, tel. 06-12437850.

Kunstmarkt bij Smakelijk

EGMOND AAN DEN HOEF - Op zondag 28 augustus wordt er een kunstmarkt gehouden in de tuin van restaurant Smakelijk. Er zijn verschillende disciplines aantoonbaar zoals schilderwerk in diverse technieken, keramiek, sieraden, beeldhouwwerk en textiel. Verder is er livemuziek te horen. Met nog twee plaatsen beschikbaar is de markt bijna vol. Wilt u meedoen dan kunt u zich aanmelden bij Roderick Taylor op rodericktaylor@hotmail.com of 06-57537430. Restaurant Smakelijk is te vinden aan de Egmonderstraatweg 34, Egmond aan den Hoef (bij de koffiemolen).

Café Lekker aan de haven

Mike Hopman van petit café Lekker aan de haven.

UITGEEST - Aan de rand van het prachtige Uitgeestermeer ligt petit café Lekker aan de haven: het rustpunt voor iedereen die trek heeft in betaalbare, seizoensgebonden maaltijden en versnaperingen. Eigenaar Mike Hopman heet bezoekers hier op warme wijze welkom met een kop koffie en zelfgebakken appeltaart. Er is ruime keuze uit verschillende hartige en zoete broodjes en de daghap wordt elke dag vers bereid. Kom even helemaal tot rust aan het water of haal deze lekkernijen af. Het kan allemaal!

De kantine en het zonnige terras van Lekker aan de haven bieden volop ruimte voor gasten van iedere gelegenheid. Bovendien voorziet Mike in overheerlijke catering, bijvoorbeeld in de vorm van een buffet. De catering kan natuurlijk ook worden bezorgd op een andere locatie! Afhankelijk van de wensen kan het geheel worden verzorgd in samenwerking met bistro 't Schippersrijk, Zeilschool & Bootverhuur het Uitgeestermeer of met een van de bedrijven die te vinden zijn op het terrein van watersportcentrum Uitgeest.

Verdachten van mishandeling in bos naar Pieter Baan Centrum

HEILOO - De twee mannen die ervan worden verdacht een groep van vijf bevriende tieners ernstig te hebben mishandeld, moeten voor psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum.

De 22-jarige Luca M. uit Alphen aan den Rijn en de 20-jarige Mike U., zonder vaste woon- of verblijfplaats, kregen dat donderdag te horen van de rechter. Mike U. heeft laten weten niet te willen meewerken en beriep zich eerder ook al op zijn zwijgrecht.

In de nacht van 6 op 7 mei werden vijf jongens beroofd en mishandeld toen zij in de buurt van de Kattenburg op een open plek in het Heilooërbos bos rondhingen. De overvallers bedreigden de jongens met een schroevendraaier en staken daar ook mee. Ook werden de slachtoffers geslagen, geschopt en bedreigd met een brandende tak.

Frans, de vader van één van de slachtoffers, is blij dat de twee daders langer vast blijven zitten. Hij denkt dat de posteractie die hij op touw zette om de verdachten achter slot en grendel te krijgen, de zaak in stroomversnelling heeft gebracht.

De volgende pro-formazitting is op 8 november.

Bron: RTV Noord-Holland

Vleermuisexcursie in Heiloo

HEILOO - Vleermuiswerkgroep Noord-Holland organiseert zaterdag 27 augustus de vleermuisexcursie op Landgoed Ter Coulster in Heiloo. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement van de Europese Nacht van de Vleermuis. "Er vliegen er meer rond dan veel mensen denken", aldus de organisatie.

Door de prachtige oude bomen op de landgoederen kent Heiloo een grote verscheidenheid aan vleermuizen. Deze vliegende zoogdieren kunnen zich in het volledige donker oriënteren. Vleermuizen jagen op insecten en eten soms wel een paar duizend mugjes per nacht. Speciale apparatuur kan het geluid van de jagende vleermuizen hoorbaar maken.

De vleermuisexcursie begint tijdens de schemering, om 20.15 uur, vlak voordat de zon onder gaat. Verzamelen kan bij de ingang van Ter Coulster aan de Kennemerstraatweg 432 in Heiloo. De gratis wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en er kunnen maximaal 20 deelnemers mee. U loopt in het donker over niet-verharde paden. Er is geen leeftijdsgrens en de excursie is niet speciaal voor kinderen bedoeld. Bij slecht weer (regen of harde wind) vliegen er geen vleermuizen en gaat de excursie niet door. De Vleermuiswerkgroep Noord Holland stuurt dan een afbericht.

Vooraf aanmelden is verplicht en kan via meer_vleermuizen@xs4all.nl onder vermelding van het aantal personen dat mee wil doen.

Nostalgische straatmarkt Dompvloetlaan

HEILOO – Liefhebbers van ouderwetse gezelligheid kunnen zondag 4 september hun hart ophalen tijdens een nostalgische straatmarkt. De bewoners van de Dompvloetlaan in Heiloo hebben hun zolders en garages opgeruimd. Ze verkopen hun zorgvuldig gekoesterde spulletjes tussen 10.00 en 16.00 uur.

De Heilooër Dompvloetlaan is deze dag gevuld met tafels, kleden en kraampjes vol spullen voor jong en oud. Te koop zijn boeken, speelgoed, potten, pannen en snuisterijen. Daarnaast vindt u er ook kleding, elektrische apparaten en meer voor huis, tuin, hobby en vrije tijd.

Lekker struinen, kijken en kopen dus, en ook tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken. Tijdens de straatmarkt is de Dompvloetlaan het domein van voetgangers en afgesloten voor al het andere verkeer. Meer informatie is verkrijgbaar via 072-533 53 26.

Heiloo rookt 4,4 sigaretten per dag

HEILOO - Mensen roken in Heiloo gemiddeld 4,4 sigaretten per dag, ook als ze niet daadwerkelijk roken. Dat meldt Milieudefensie. De organisatie geeft een overzicht van de geschatte gemiddelde aantallen meegerookte sigaretten per dag door luchtvervuiling per stad en per provincie. Ook Heiloo staat in het overzicht. De gezondheidsschade die veroorzaakt wordt door het inademen van vervuilde lucht is goed vergelijkbaar met het effect van het meeroken van sigaretten, zo laat Milieudefensie weten. In Nederland roken we gemiddeld 5,3 sigaretten per dag mee. De hele lijst met gemeenten en provincies is te vinden op de website van Milieudefensie.

Collecte Stichting Help Ons

HEILOO - Stichting Help Ons collecteert huis aan huis in Heiloo. Dit doen zij van maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september. De opbrengst gaat naar de meest armen in Roemenië. Naast voedsel en kleding krijgen de mensen die het absoluut niet kunnen betalen geld voor het kopen van onder andere medicijnen en andere noodzakelijke aankopen. Voor meer informatie: www.stichtinghelpons.nu.

Massagepraktijk De Blauwe Vlinder Praktijk voor massage en persoonlijke ontwikkeling

HEILOO - In het dagelijks leven zitten we allemaal wel eens niet lekker in ons vel. Dit kan komen door lichamelijke klachten, vermoeidheid, stress, burn-out of misschien wel wat anders. Met een combinatie van massage, lichaamswerk, systemisch werken, NLP en oplossingsgericht werk creëer je ontspanning en samen komen we tot de juiste vorm van behandeling. Het vermindert stress en angst en helpt je bewuster te worden van je eigen lichaam en geest. Je krijgt inzicht in je patronen en overtuigingen en dus verandering. Zie voor meer informatie www.massagepraktijkdeblauwevlinder.nl.

Doe mee met Do-In

HEILOO - Do-In is gebaseerd op de Oosterse geneeskunde met onder andere het Yin-Yang principe. Elk orgaan in ons lichaam is verbonden met een specifieke meridiaan. Afhankelijk van het uur van de dag is een bepaald orgaan extra actief. De lessen worden daarop aangepast en de oefeningen ondersteunen de natuurlijke, genezende kracht die in elk mens aanwezig is. Do-In is een unieke methode om conditie en bewustzijn van het lichaam te bevorderen. Door de kleine groepen krijgt iedereen veel persoonlijke aandacht. Bel voor meer informatie John Compas op 06-46318915.

Zusjes de Witte verpulveren Nederlands record maar missen OS-finale

Lisanne de Witte in actie. Foto: via AV Trias

HEILOO/RIO - In de nacht van vrijdag op zaterdag liepen de Heilooër zusjes Laura en Lisanne met hun teamgenoten de 4 x 400 meter estafette in het Olympisch stadion. Helaas haalden ze geen finaleplek, maar wél een prachtig nieuw Nederlands record. Trias-trainer Sven Ootjes sprak na afloop met zijn pupil Laura en doet verslag.

"Ze zijn teleurgesteld. Ik heb Laura gesproken en ze balen... Ze balen erg en kunnen niet slapen. Veel gedachtes gaan door hun hoofd. Ze verpulveren het Nederlands record met dik twee seconden. Maar geen finale. Voor Laura en Lisanne ging alles in een flits voorbij. Natuurlijk moeten ze trots zijn. Op het laatste moment waren ze gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. En dan als team je sterkste race ooit lopen. Vijf weken geleden stond het Nederlands record nog op 3.32.15 - nu op 3.26,98!"

"Laura heeft als laatste loopster niemand in actie gezien," aldus Ootjes, "ze werd pas vlak voor het wisselmoment naar het wisselvak gebracht. Vlak daarvoor werd haar startnummer er ook nog even afgetrokken, wat even stress opleverde." Laura speldde daarop snel het startnummer er weer op en zag Nicky al aan komen lopen. Ze wisselden en toen was het zover: ze liepen in het Olympisch stadion in RIO. Laura en Lisanne liepen voor hun doen een prima eigen race maar niet hun snelste race ooit. Ze werden zesde in de halve finale, twaalfde in totaal.

Spanning en emotie. Foto: via AV Trias

Ootjes: "Natuurlijk begrijp ik dan hun baal-gevoel. Het is eerlijk gezegd goed dat ze dat doen. Maar hoe reëel is het? Na een seizoen met zoveel successen, record na record - en je staat er maar... Het zijn dooddoeners als je dit zegt, maar uiteindelijk wel de realiteit."

Theo van Diepen verslagen op de groene tafel door Rein Kruier

Van links naar rechts: voorzitter Hans Brokx, Rein Kruier, Theo van Diepen, Nico Laperé en Paul Mooij.

HEILOO - Het belangrijkste biljarttoernooi in Heiloo, het 'Open Piet Glas Vennewatertoernooi 2016' is voor de drieentwintigste keer gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus in Sportcafé het Vennewater in Heiloo.

Aan deze jaarlijkse happening deden achtenveertig deelnemers uit Heiloo en omstreken mee, zo werden vrijdagavond en zaterdagmorgen de poulewedstrijden gehouden en gingen daarna 32 deelnemers door in een afvalrace. In de kwartfinales speelden Rene de Boer (Bc OKK ) tegen Theo van Diepen (Bc. K.O T.) - winst voor Theo -, Nico Laperé (Bc Venewater) tegen Jan de Boer (Bc. K.O.T.) - winst voor Nico-, Paul Mooij (Bc K.O.T.) tegen Berend Challa (Bc. B.I.V.N.) -winst voor Paul - en Rein Kruier (Bc Tikkie Terug) tegen Jan Maas ( Bc. K.O.T.) -winst voor Rein.

Biljartclub K.O.T., die donderdagavond zijn speelavond heeft in het Sportcafé, was zeer sterk vertegenwoordigd in de kwartfinales. De halve finale ging tussen Theo van Diepen (24 caramboles) en Paul Mooij (24 caramboles). Theo was hierin de sterkste en won met 24 tegen 20. De andere halve finale ging tussen Nico Laperé (36 caramboles) en Rein Kruier (34 caramboles). Deze werd gewonnen door Rein met 34 tegen 34, dus kwam Nico na vijftien beurten twee caramboles tekort. De finale ging dus tussen Rein Kruier en Theo van Diepen, Theo kon de snel spelende Rein niet van winst weerhouden. En zo won Rein met 34 tegen 17 voor Theo.

Al met al was dit weer een zeer geslaagd toernooi, georganiseerd door bv Vennewater , waarbij nog vermeld moet worden dat Rim Stoelinga van Bv. Vennewater de kortste partij speelde met slechts 7 beurten. De winnaar kreeg naast de beker en bloemen ook nog een nieuwe keu aangeboden door De Wit Horeca.

De volgende editie staat voor 2017 gepland op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus.

Henk Verdonk junior blijft winnen

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef blijft de te kloppen man. Hij won ook deze keer de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountaibike cup in Akersloot.
Op Sportcomplex de Cloppenburgh moet het nog steeds gebeuren om veelvraat Henk Verdonk junior van de overwinning af te houden. Ook dit keer werd uitsluitend gestreden om de plekken twee en drie en de overige troostsprijzen. Ver achter Verdonk junior was Wilfred Knegt uit Uitgeest, hij had het meeste zicht op de trede twee van het podium. Maar gaande de koers schoof de jongere broer van de latere winnaar Henk Verdonk iedere ronde, na in het middenveld gestart te zijn, een plekje op om uiteindelijk Wilfred Knegt terug te verwijzen naar plek drie. De andere Henken, respectievelijk Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef en Alkmaarde Henk Louwe maakten de top vijf compleet.

Uitslag. 1 Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef), 2 Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef), 3 Wilfred Knegt (Uitgeest), 4 Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef), 5 Henk Louwe (Alkmaar).

Zaterdag Kick-off De Foresters

HEILOO - De Foresters heeft zaterdag de jaarlijkse Kick-off van het nieuwe seizoen gepland. Vanaf 9.00 uur kunnen zowel leden als niet leden op De Egelshoek genieten van een sportieve morgen. De dag begint met een inlooptraining voor Kabouters, spelers en speelsters van 4 en 5 jaar oud. Om 9.30 (kinderen t/m 9 jaar) en 10.30 (kinderen t/m 13 jaar) beginnen er clinics en iedereen kan kennismaken met Walking Football, dat De Foresters samen met Stichting Welzijn Heiloo op de sportkaart heeft gezet om iedereen in beweging te houden en sociaal isolement te voorkomen. Normaal gesproken is Walking Football voor mensen van 55 jaar en ouder, maar zaterdag mag iedereen het proberen en worden spelers en speelsters aangemoedigd hun opa's en oma's mee te nemen. Ook aan de allerkleinsten wordt zaterdag gedacht, de toegang is gratis.

Amante Vastgoed: start bouw 'Het Oosterzand'

HEILOO - De heer F. Dellemijn, wethouder van de gemeente Heiloo, verricht vrijdag 26 augustus om 16.00 uur de eerste officiële handeling op de bouwlocatie aan de Oosterzijweg/Hoogelaan. Hierdoor is de start van de bouw van 'Het Oosterzand' een feit.

Dit is het eerste project binnen de gemeente Heiloo dat deel uitmaakt van het bestemmingsplan De Zandzoom waar gebouwd gaat worden. In de regio gevestigde bedrijven als Tervoort's Bouwbedrijf, GP Groot, Woldhuis en Van Haneghem gaan het plan realiseren.

Er worden in 'Het Oosterzand' aan de Bardesiuslaan en Oosterzijweg negentien energie-neutrale vrijstaande villa's gebouwd. Dit gebeurt op ruime kavels die zullen voldoen aan de bouweisen die in 2020 gaan gelden. De woningen krijgen onder andere een individuele warmtepomp die gebruik maakt van bodemwarmte die op 150 meter diepte wordt opgeslagen. Ook worden de woningen voorzien van volledig in het dak geïntegreerde zonnepanelen. Hierdoor wordt de esthetiek gewaarborgd.

Nul-op-de-meter-woning
De gemeente Heiloo en Amante Vastgoed hebben zich ingespannen om een versnelling toe te passen in het treffen van duurzame maatregelen bij nieuwbouwwoningen. Daarom trof Amante Vastgoed bij dit project vergaande voorzieningen. Een aantal van de villa's wordt zelfs als nul-op-de-meter-woning opgeleverd. Dit betekent dat de bewoners géén energiekosten hebben. Ook wordt er bij woningen regenwater opgevangen dat gebruikt gaat worden voor toiletspoeling, wasmachine en tuinberegening.

Voor meer informatie: www.hetoosterzand.nl
Amante Vastgoed B.V.
Nijverheidsweg 31.E
1851 NW HEILOO
Ruud Storms 06-33870652

Cabriolet verwendag. Arrangement met Picknick en Diner. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

BLOKFLUITLES; een goed opstart instrument voor iedereen vanaf 5 jaar. In gezellige kleine groepjes leer je NOTEN lezen en BLOKFLUITEN. Geef je snel op want we beginnen in sept. Voor Inf: Elma Agterberg tel:06-22889122

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Keyboardles voor beginners en gevorderden van 7-97 jaar in Heiloo door conservatorium gediplomeerde docente www.toetsenstudiodanielle.nl tel:0725323228. Er is geen wachtlijst.

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER EVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u straks met snoeien en het strak knippen van hagen, buxux en taxusbollen etc. Het hogedruk reinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 1827 8367

Een lekkere Thaise ontspanningsmassage. Bel voor een afspraak 06 - 3365 5759

Leer Spaans bij Campo del Sol in Heiloo. Max. 8 personen per groep. Beginners ma 19.00 en do 13.00 uur. Vele mogelijkh. voor gevorderden. Gediplomeerd en ervaren docente. Ook Spaanse leesclub & privéles. www.campodelsol.org / 072-5669956.

Let op! Kim's Haarsalon is op vakantie! Van 20-08-2016 t/m 5-09-2016. Ik wens u een hele fijne zomer verder! Graag zie ik u weer na de vakantie. Groetjes Kim. Dompvloetlaan 29 Heiloo

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Grote sortering elektrische fietsen in div. uitvoeringen v.a. 1299 euro. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Altijd al goed willen leren schrijven? Verhalen? Kinderverhalen? Creatief schrijven? Het kan vanaf 2 september in de bibliotheek van Heiloo. Voor inl. en/of opgave: 0725332418 of mail info@margreetschouwenaar.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Tuinonderhoud Jeroen Borst                                                                         Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.                         Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Zangles in Heiloo privé of met twee. Kids en volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl. 06 481 166 91.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 695 icl. 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Dagje Efteling met de kinderen. Huur een 9-persoonsbus. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

ALTIJD AL VIOOL WILLEN SPELEN? Ervaren violiste geeft privéles in Heiloo.Gespecialiseerd in volwassenen, beginners & gevorderden.Tinkie Simmer tel.: 0651183098, tinkiesimmer@hotmail.com

Te huur: 2 mooie BINNENRUIMTES voor camper en een groot zomerhuis. Brief onder nummer 240816.

Gezelligste huiskamer voor Wedstrijd Bridge

Op dinsdag- en donderdagavond hebben wij nog plaatsvoor nieuwe leden. Voor meer informatie zie: www.heilooërbridgeclub.nl of bel het secretariaat 072 533 47 79.

Grote collectie gebruikte dames-, heren- en kinderfietsen. Incl 3 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gewichtsconsulente Sandra Zoon Iedereen kan gezond leven met een gezond gewicht! Hoe? Maak snel een afspraak! De Kistemaker 34 Heiloo 06-57322934
E:sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over voor sauzen en behangen. Ook voor dakreparatie. enz. Vrijbl. prijsopgave. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Schilder binnen en buiten. Heel mooie prijs. 06 1709 0670

Te huur kantoorruimte 90m2 op 1e verd. aan De Droogmakerij te Heiloo Uitzicht op Kanaalweg industr Boekelermeer. Sanitair aanwezig, indeling naar eigen wens of iov .Inclusief parkeerplaats.Vanaf oktober beschikbaar.Voor vragen tel.06-20864085.

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

Te huur Heiloo: etage 2 kamers gebruik d/t. 450 euro per maand incl. Geen inschrijving. Tel 072-5340806.

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Grote of kleine auto huren met automaat ? Reserveren op www.Huurauto-Heiloo.nl