De Uitkijkpost

10 januari 2018

De Uitkijkpost 10 januari 2018


Pompen, pompen en nog eens pompen!

Jeannette Sprenkeling harkt dagelijks de watergeulen open op haar terrein. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Sinds september 2017 wil het grondwaterpeil in Zuiderloo maar niet zakken. Jeannette Sprenkeling, eigenaresse van Pensionstal Sprenkeling aan de Hoogeweg, zit met haar handen in het haar. Ondergelopen weilanden, paddocks die niet gebruikt kunnen worden voor de paarden omdat de dieren tot halverwege hun benen in het water staan. Het water zakt gewoon niet weg!

Het grondwaterpeil wil ook niet zakken als het enige dagen droog is. De ellende begon in september 2017, in één dag viel vijfenzestig millimeter hemelwater naar beneden. Jeannette: "In 1998 hebben we ook al een keer een hoge grondwaterstand gehad na fikse regenbuien. Het water kwam toen bij de buren uit de convectorput. Maar toen het droog werd, zakte de grondwaterstand en hadden we geen last meer. Natuurlijk stonden er wel plassen op het land na een fikse regenbui, maar dat liep gewoon weer weg. Maar sinds september 2017 loopt er niets meer weg. Tijdens de opgravingen deze zomer in Zuiderloo werd het water keurig weggepompt en was het natuurlijk een stuk droger. Toen was er geen vuiltje aan de lucht."

Meldingen bij het Hoogheemraadschap lijken niet echt te helpen. Antwoorden op de extreme regenval en de hoge grondwaterstand als: "Dit krijgen we steeds meer", zijn voor Jeannette 'dooddoeners'. Op extreme regenval zal geanticipeerd moeten worden anders gaat het van kwaad tot erger. Ook de aangelegde greppels rondom het terrein van Jeannette en de wijk Zuiderloo zijn bij lange na niet voldoende om het regenwater te verspreiden en zo het grondwater te verminderen. "Er zijn greppels aangelegd, maar ze worden niet onderhouden. Ook de aanleg is slecht. Greppels waarvan het ene deel hoger ligt dan het andere waardoor het water niet kan wegstromen. Dit is zeker het geval aan de kant van de wijk Zuiderloo omdat daar de grond veertig tot vijftig centimeter hoger ligt. Maar ook greppels die van breed naar smal lopen. En juist bij die versmalling loopt zo'n greppel vol met troep en zand. Hierdoor kan het water dan ook niet meer weglopen. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden aan de Spanjaardslaan/Elzenwal. En verder worden door de gemeente houten paaltjes en bomen langs de greppels geplaatst, wat inhoudt dat de greppels niet uitgebaggerd kunnen worden," aldus Jeannette. Haar man Jan is zelf bezig geweest om verschillende greppels die niet meer doorliepen uit te baggeren en stuitte daarbij op een overstort waar een plastic zak overheen lag. Op zo'n manier heeft een overstort dus geen zin.

Het water aan de Spanjaardslaan/Elzenwal staat aan deze kant duidelijk hoger. (Kant van bouwterrein Zuiderloo.) Foto: STiP Fotografie
Hoe gaat men de greppels schoonhouden, welke bedoeld zijn voor de afvoer van regenwater? Foto: STiP Fotografie

Ook de grindputten in de nieuwbouwwijk Zuiderloo vinden Jeannette en Jan geen succes. "We kunnen het verkeerd hebben, ook het teveel aan water in die grindputten moet afgevoerd worden. Dat komt ons inziens in het grondwater terecht waardoor het grondwaterpeil weer stijgt," aldus Jeanette en Jan.

Naar aanleiding van de klachten heeft het Hoogheemraadschap inmiddels wel de gemeente gewaarschuwd. Sinds zaterdag lijkt het grondwaterpeil iets te zakken. Ook in de wijk Ypestein, waar het grondwater behoorlijk hoog stond. Jeanette en Jan hebben inmiddels zes weken terug vijf pompen op hun terrein geplaatst om zo het vele water weg te kunnen pompen, zodat de paarden weer normaal buiten kunnen staan. Verder hebben ze watergeulen naar de greppels rondom hun terrein gegraven welke iedere dag opengemaakt moeten worden om zo de rest van het overtollige water naar de greppels te laten stromen.

Bij de Gemeente Heiloo was maandagmiddag niemand aanwezig voor commentaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Code geel wordt code moorkop!

Foto: Amber Fröberg

HEILOO - Voor velen is het een herkenningspunt of wegwijzer in Heiloo, de moorkop boven de winkel van Banketbakkerij Van Velzen aan de Kennemerstraatweg. Beter gezegd, het wás een herkenningspunt. Tijdens de storm van vorige week woensdag waaide de moorkop van het dak. Het goede nieuws is dat zeer waarschijnlijk wel een 'verse' moorkop terug wordt geplaatst. Als reactie gingen de moorkoppen spontaan in de aanbieding, waardoor het storm liep in de winkel.

Preek van de leek door Guus Kuijer

Guus Kuijer. Foto: aangeleverd

HEILOO - Dit jaar is een drietal (s)prekers bereid gevonden om op de zondagnamiddag in de Witte Kerk in Heiloo hun inspiratie en (levens)wijsheden met ons te delen. Welke (levens)visie ligt ten grondslag aan hun denken en handelen? Wat is de bron waaruit zij putten? In zo'n 45-60 minuten zullen zij hier over spreken. Doorgaans wordt hun 'preek' afgewisseld met door hen zelf uitgekozen muziek.

Na afloop is er gelegenheid om – onder het genot van een drankje – na te praten met de (s)preker en met elkaar. De toegang is vrij en bij de uitgang is er gelegenheid voor een vrije gift, ter bestrijding van de onkosten.

Voor de eerste preek op 14 januari hebben wij Guus Kuijer uitgenodigd. Hij is een bekend en alom gewaardeerd (kinder)boekenschrijver. Bovendien heeft hij zich landelijke bekendheid verworven door grote delen van de Bijbel in zéér eigentijdse en creatieve wijze opnieuw te vertellen. Tijdens zijn preek zal Guus ons ongetwijfeld deelgenoot maken van zijn inspiratie en motivatie bij dit omvangrijke en gedurfde project.

Bovendien heeft hij het Oratoriumkoor uit Heiloo bereid gevonden om zijn preek muzikaal te begeleiden!

Wanneer:                 14 januari van 16.00-17.30 uur

Waar:                 Witte Kerk, Heerenweg 32 Heiloo

Wat kost het:         vrije gift na afloop

10 vragen aan... Flavio Serbassi

Flavio Serbassi. Foto: aangeleverd

Mijn naam is Flavio Serbassi, ik ben 43 jaar. Op mijn 21e ben ik geëmigreerd van Argentinië naar Spanje. Na enkele omzwervingen ben ik uiteindelijk in 1996 op Gran Canaria beland. Ik moest in het begin mijn draai vinden binnen de Europese cultuur aangezien die toch anders is dan in Argentinië. Ik ben in Spanje in de horeca beland en dit beviel mij heel goed. In 2001 heb ik mijn vrouw daar leren kennen, zij was daar op vakantie. Het jaar daarop ben ik naar Nederland op vakantie geweest en besloot ik te blijven. We woonden in een appartement in Hilversum. Mijn vrouw is geboren en getogen in Heiloo en daarom besloten wij in 2004 daar een woning te kopen. Daar wonen wij sindsdien met heel veel plezier.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Rosario, Argentinië. Ik heb daar mijn jeugd doorgebracht en op mijn 21e vertrok ik naar Europa.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik werk als barman in een groot internationaal hotel en dat vind ik erg leuk om te doen. Ik werk graag met mensen en het hotel is altijd gevuld met mensen uit alle hoeken van de wereld. Als het kon, zou ik een eigen cocktailbar opstarten en jongeren de kunst van het bereiden van cocktails leren.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik ben helemaal gek van voetbal en speelde dit vroeger zelf ook. Aangezien ik geboren en getogen ben in Rosario, net als Lionel Messi, zou ik hem dolgraag eens ontmoeten. Tegenwoordig is mijn lievelingsclub FC Barcelona, maar vroeger was dat Newell's Old Boys, de club waar Messi ook voor speelde.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Toen ik een jaar of zeven was, ging ik rond februari naar het carnaval toe, met mijn moeder en broers. Ik kan me herinneren dat wij daar altijd heen gingen en dat ik aan de hand van mijn moeder de stoet aanschouwde en de muziek hoorde. Daar heb ik heel mooie herinneringen aan.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
De allermooiste plek in Heiloo vind ik de kapel 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood'. Ik heb dit in 2014 ontdekt en kom er nu regelmatig. Ik ben in 2014 mijn moeder verloren en brand nu altijd een kaarsje voor haar. De kapel en het terrein zijn prachtig en er heerst daar veel rust.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
In de nacht mag men mij altijd wakker maken als iemand in nood is en hulp nodig heeft. Ik zal altijd voor mensen klaarstaan, ook 's nachts.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
In 2011 ben ik in Argentinië geweest om mijn moeder te bezoeken. Altijd als ik haar bezocht lagen we soms langere tijd gezellig samen te kletsen over van alles en nog wat. Zij gaf mij toen het beste advies dat ik ooit kreeg: "Verander nooit wie je nu bent, want zoals je bent heb ik jou gemaakt en ben je goed". Ik probeer me daar aan te houden en dicht bij mezelf te blijven.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Tijdens mijn werk in Hotel Pulitzer Amsterdam (2004-2011) heb ik veel beroemdheden ontmoet en hen soms ook de hand geschud. Enkele bekende namen zijn: George Clooney, ex-president van de USA Jimmy Carter, Woody Harrelson, Danny de Vito, Famke Janssen, John Malkovich, Marco Borsato, Marat Safin (tennisser) etc.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Als ik burgemeester was zou ik op station Heiloo een voetgangerstunnel of brug aanbrengen vanaf het perron naar de parkeerplaats. Ik reis dagelijks met de trein en stoor me er aan dat ik vanaf het perron helemaal richting de overgang moet lopen, daar in een trechter vol mensen beland en vervolgens weer richting de parkeerplaats moet. Dat kan beter.

10. De persoonlijke vraag van Fernanda Martino:
'Jij bent ook naar Nederland geëmigreerd en met succes een nieuw leven begonnen. Wat heeft je verrijkt?'

Nadat ik vanuit Argentinië via Spanje in Nederland belandde, heb ik mij gaandeweg steeds aan een nieuwe cultuur weten aan te passen. Door het leven in verschillende landen te ervaren, kon ik het leven in Nederland waarderen, want we hebben het hier heel goed. In Argentinië is veel armoede en achterstand. In Nederland was een toekomst voor mij weggelegd en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ik heb de taal geleerd en op werkgebied heel veel ervaring opgedaan. Ik kan leven in welvaart en mooie reizen maken. Ik ben hier een mooi gezin gestart met mijn vrouw Karin en wij hebben twee prachtige kinderen, Silvio (bijna 10) en Lara (7). Ik realiseer me dat ik het erg goed heb en ben daar dankbaar voor.

Ik wil graag het stokje doorgeven aan Petra van der Kolk.
Mijn vraag aan Petra is: "Jij combineert je werk in de geestelijke gezondheidzorg (Psychiatrisch Centrum Willibrord) met een druk gezin. Wat vind je de grootste uitdaging, zowel zakelijk als privé?"

Van oude leren stoel naar nieuwe leren tas

Oude stoel waarvan tassen gemaakt worden. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Bij de Duurzame Helpdesk in Winkelcentrum 't Loo organiseerde Alida Langendijk zaterdag een themadag 'recycling van leer'. Alida, van ALiDA Stoffeerder en Accessoires, liet zien hoe zij van een oude leren bank of leren stoel een tas, portemonnee, pasjeshouder of onderzetters maakt.

Inmiddels heeft zij al verschillende banken en stoelen bij kringloopwinkels Dorcas en Keer op Keer opgehaald om daar het leer vanaf te halen. Natuurlijk is niet elke bank of stoel geschikt. Alida gaat kijken en als deze geschikt is, haalt zij het leer eraf en gaat ermee aan de slag. Doordat zij met gerecycled leer werkt, is elk object dat zij maakt uniek. Geen enkele tas is hetzelfde, dus geen lopende band product. Alida: "Niet alleen een bank of stoel is geschikt. Ooit heb ik voor een mevrouw van een oude leren Pall Mall-jas, welke een landkaart als voering had, een tas gemaakt. Leer aan de buitenkant en de landkaart heb ik toen aan de binnenkant als voering gebruikt. De jas was van een dierbare van deze mevrouw. Zo was de tas wel een heel persoonlijk aandenken!" Binnenkort geeft Alida een workshop zodat iedereen die het leuk vindt ook zelf van gerecycled leer een leuk compact festivaltasje kan maken. Voor informatie: info@alidaheiloo.nl.

Tijdens de themadag kregen Hana en Abdel de kans om met gerecycled leer te werken. Beiden komen uit Syrië. Hana, 18 jaar en inmiddels twee jaar woonachtig in Heiloo, studeert voor kapster. Zij bleek een waar talent te zijn. Na uitleg van Alida stikte zij het ene na het andere naamlabel op de stukken gerecycled leer. Abdel, 17 jaar en één jaar en twee maanden woonachtig in Heiloo, wil automonteur worden. Ook hij nam plaats achter de naaimachine. Beiden vonden het werken met gerecycled leer erg leuk en waarschijnlijk zit er voor beiden een vervolg in. Zowel Alida als Hana hadden al ideeën hoe een tas nog persoonlijker gemaakt kan worden!

Alida Langendijk. Foto: STiP Fotografie
Hana en Abdel leren omgaan met de naaimachine. Foto: STiP Fotografie
Hana, een waar talent! Foto: STiP Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

Waan Van De Dag Dag op Landgoed Willibrordus

Het Sweelinck Barokorkest. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de Cultuurkoepel en de Verhalenkamer wordt op zondag 21 januari de De Waan Van De Dag Dag georganiseerd. Er wordt kunst getoond over en van zogenaamde waanzinnigen. Wat het ene moment als gekte wordt bestempeld, heet een tijd later vaak waanzinnig goed; ook dat is de waan van de dag.

De Waan Van De Dag Dag programmeert muziek van componisten met een psychiatrische problematiek. In de Verhalenkamer loopt tijdens deze dag de tentoonstelling 'Waanzin in de wereldliteratuur', worden gefilmde herstelverhalen vertoond en zijn er historische videobeelden van de psychiatrie in Heiloo te zien. Om 12.00 uur start het programma in de Cultuurkoepel met het pianoconcert van Schumann door Olga Pashchenko. Het filmfestival in de Verhalenkamer begint om 13:00 uur en Benda's Melodrama Medea door het Sweelinck Barokorkest om 15:00 uur, wederom in de Cultuurkoepel. Entree 10 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl

De Papaver Coaching

Ineke Hogenkamp. Foto: Natalie Bottemanne

Kerkelaan 15, Heiloo

Website: www.depapaver.eu

E-mail: ihogenkamp@depapaver.eu

Telefoon: 06-17984475

Op afspraak: maandag t/m vrijdag (overdag, eventueel 's avonds)

HEILOO - Ineke Hogenkamp (50) van De Papaver Coaching woont tien jaar in Heiloo met haar man en twee poezen en opende vijf jaar geleden haar praktijk aan de Kerkelaan. Zij geeft faalangst-, weerbaarheids- en examentraining en is tevens gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Naast tieners en pubers coacht zij ook volwassenen.

Jaren ervaring met scholieren

Ineke werkte 25 jaar als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs. Als brugklasmentor vond ze het fijn om iets bij te dragen aan de ontwikkeling van haar leerlingen op sociaal-emotioneel gebied. Ineke: "Door die extra aandacht kon ik kinderen die het nodig hadden, helpen om sterker in hun schoenen te staan door het vergroten van zelfvertrouwen en het vormen van een positief zelfbeeld." Ineke kwam er een aantal jaren geleden achter dat ze hooggevoelig is. Omdat een middelbare school een vrij drukke omgeving is, maar de doelgroep haar nog steeds zeer aanspreekt, besloot zij haar kracht van het mentorschap aan te vullen met de opleidingen Academisch Counselor en Coach en Kindercoaching. Ineke: "Ik vind jongeren en pubers heerlijk om mee te werken. Ook werk ik graag met de ouders om te kijken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het thuis soepeler gaat lopen." Ineke is een toegankelijke, ervaren coach. Ineke: "Ik word er heel blij van als een timide kind na de training zelfverzekerd de deur uitgaat."

Faalangst-, weerbaarheids- en examentraining

Ineke heeft al tientallen kinderen geholpen en begeleid. Reacties van pubers zijn: "Ik heb mijn motivatie voor school weer teruggevonden", "Ik durf nu veel eerder mijn mening te zeggen" en "Je hebt mij onwijs veel kracht gegeven". Ouders zeggen: "Ik heb een heel ander kind nu" en "Ze gaat niet meer huilend naar school". Ineke biedt zowel een-op-een-coaching (voor volwassenen en voor jongeren) aan als groepstrainingen. De groepstrainingen zijn gericht op faalangst en weerbaarheid. Deze laatste wordt voor jongeren onder de namen 'TeenPower' en 'FullPower' aangeboden. Voor eindexamenleerlingen is er een training 'Eerste Hulp bij Examenstress'. Van deze training wordt in het voorjaar een bijzondere versie van één dag(deel) aangeboden.

Alle trainingen worden in kleine groepen gegeven en vinden plaats in Heiloo.

Hooggevoeligheid

Ben je vaak druk in je hoofd, gevoelig voor bijvoorbeeld geluid en vaak moe? Dan kan het zijn dat je hooggevoelig bent. Ineke weet uit eigen ervaring: "Het is iets wat je bent en waar je, als je het eenmaal weet en erkent, beter mee om kan leren gaan. Bijvoorbeeld door goed naar jezelf te luisteren en nee te zeggen waar dat nodig voelt." Een coachingstraject bij Ineke helpt je om je te leren omgaan met je hooggevoeligheid en je energieniveau weer in balans brengen.

Vrijblijvend gesprek

Kijk op www.depapaver.eu voor meer informatie over het aanbod. Daar vind je tevens de gratis e-books die Ineke schreef: 'Eerste Hulp bij Examenstress' en 'Hoe help ik mijn puber aan meer zelfvertrouwen'. Houd de Facebookpagina in de gaten voor data van trainingen en informatieve huiskamerbijeenkomsten. Neem vrijblijvend contact op met Ineke om in een eerste gratis gesprek samen te kijken wat het traject is dat bij jou of je kind past.

Tekst: Natalie Bottemanne

<Logo> Ruim cursusaanbod voor jong en oud

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ook in 2018 heeft Dans- en Muziekschool Heiloo weer een ruim aanbod van leuke en leerzame cursussen voor jong en oud (je bent nooit te oud om iets te leren!). Lijkt het u leuk om een instrument te leren bespelen of wilt u misschien dansen of in een musical meespelen? Volwassenen kunnen bij ons naast de instrumentale lessen ook zingen in een koor of spelen in één van de ensembles. Weet u nog niet waar uw passie ligt? Kom dan langs en vraag een gratis proefles aan (voor jong en oud!).

MUZIEK

* Muziekplezier voor Peuters         10 lessen

2 ½- 4 jarigen                 Woensdag 10:00 - 10:45

Ontdekkingstocht voor peuters: zingen, spelen, muziek maken en dansen, samen met een ouder of verzorger.

Start: woensdag 24 januari

* Spelenderwijs muziek                         10 lessen

Leerlingen groep 3 t/m 5                 Vrijdag 16:00 - 16:45

De kinderen maken in deze lessen kennis met alle instrumenten en diverse muzikale begrippen, ook wordt er gezongen.

Start: Vrijdag 26 januari

* Mini-Musical
6 - 7 jarigen                 Dinsdag 15:45 - 16:30

8 - 9 jarigen                 Dinsdag 16:30 - 17:15

Zingen, swingen en acteren. Liedjes uit alle winstreken.

* Musicalklas        
vanaf 9 jaar                 Dinsdag 17:30 - 18:30

Zingen, acteren, bewegen en een spannend verhaal?

* Instrument proberen?
Leerlingen groep 3 t/m 8                 Op afspraak

2 lessen op 2 verschillende instrumenten naar keuze.

* Songs en gitaar                                 6 lessen
vanaf 16 jaar                 Woensdag 20:00

In een serie van zes wekelijkse lessen staan songs van bekende artiesten als Ed Sheeran centraal. De cursus is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met de basisakkoorden op de gitaar. Je maakt kennis met variaties op de basisakkoorden en met verschillende manieren om te begeleiden. Daarnaast bekijken we hoe je de totale klank van een liedje kan vertalen naar een begeleiding op de gitaar.

Start: woensdag 24 januari

* Instrumenten proeverij voor volwassenen
Volwassenen                 Op afspraak

2 x 1 les op 2 verschillende instrumenten naar keuze.

* Jazz Ensemble

Volwassenen                 Maandag 19:30 - 20:30

Bij het senioren jazz ensemble, voorheen de bigband, is plaats voor nieuwe blazers. Ook is er plek voor een swingende drummer. Dus bent u een ervaren, vlot lezende blazer of swingende drummer en heeft u affiniteit met jazz? Meldt u dan aan! Het ensemble oefent 1 x per 2 weken.

DANS
* Kleuterdans        
4 - 6 jarigen                 Woensdag 14:45 - 15:30

Een feest voor elk kind! Speelse lessen vol wereldse dansjes.

* Kinderdans        
7 - 9 jarigen                 Woensdag 15:30 - 16:15
Op een vrolijke manier worden allerlei dansstijlen en danstechnieken aangeleerd.

* Kinderdans        
9 - 11 jarigen                 Woensdag 16:20 - 17:20

Een gevarieerd aanbod aan dansstijlen, Afrikaans, Buikdans en Braziliaans.

Zelf improviseren op swingende en hippe muziek.

De danslessen worden gegeven in de dansstudio van Dance & Fit aan de stationsweg 115 in Heiloo. Een gratis proefles is mogelijk.

MEER INFO en INSCHRIJVING?

www.muziekendansschoolheiloo.nl

Email: info@muziekendansschoolheiloo.nl

Telefoon: 072-5332460

Nieuwjaarsconcert Harmonie Caecilia met koor Reünion

Harmonie Caecilia. Foto: Aart Swolfs

HEILOO – De Heilooër Harmonie Caecilia geeft op zaterdagavond 13 januari en zondagmiddag 14 januari weer haar traditionele Nieuwjaarsconcert. Dit jaar samen met het Heilooër projectkoor Reünion. Het motto dit jaar is 'Happy New Year'.

Harmonie en koor voeren samen een aantal bekende ballads op uit film en musical. Zoals Anthem uit de musical Chess en Conquest of Paradise uit de gelijknamige film. Daarnaast zullen Caecilia (o.l.v. dirigent Zoran Rosendahl) en Reünion (o.l.v. Nico Bakker) ook apart optreden. Op het programma staan onder meer de filmmuziek van Jungle Book en nummers van ABBA. Opwekkende muziek en zang dus met een vleugje drama!

Aanvang zaterdag 13 januari om 20.00 uur, zondag 14 januari om 15.00 uur. Locatie: GGZ Willibrord, cultureel centrum De Strandwal, Kennemerstraatweg 464 te Heiloo. De toegang bedraagt 12 euro (donateurs 10 euro) inclusief een consumptie. Voorverkoop van kaarten bij de Schrijverij, locaties Stationsweg en Het Hoekstuk. Reserveren van kaarten kan via kaartverkoop@caecilia-heiloo.nl. Meer informatie via: www.caecilia-heiloo.nl.

Spraak- en taalontwikkeling bij Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Binnen Kits Oonlie wordt gewerkt met het Voor- en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) Uk & Puk. Uk & Puk is een educatief totaalprogramma, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen van 0 tot 4 jaar. Uk & Puk besteedt veel aandacht aan spraak- en taalontwikkeling. Alle activiteiten stimuleren de mondelinge taalvaardigheid en de woordenschat.

- Interactie: Samen praten is erg belangrijk want op deze manier ontwikkelen de kinderen hun taalvaardigheid. Alle activiteiten lokken bewust interactie uit.
- Woordenschat: Per activiteit worden een aantal woorden aangeboden. De pedagogisch medewerker leert kinderen geen losse woorden, maar verweeft de nieuwe woorden altijd in de activiteiten die worden aangeboden. Daardoor krijgen de woorden direct een betekenis.
- Voorlezen: Voorlezen stimuleert de woordenschat en is een eerste kennismaking met begrijpend lezen.

Wilt u meer informatie over de spraak- en taalontwikkeling of een rondleiding? Neem gerust contact op, 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Dementie: wat als thuis wonen moeilijk wordt?

HEILOO - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert op woensdagavond 17 januari 2018 een Alzheimer Café in Heiloo over het onderwerp 'Dementie: wat als thuis wonen moeilijk wordt?'

Wanneer neem je de beslissing, dat thuis wonen niet meer gaat? Hoe ga je dat aan je partner vertellen? Pascalle Schmitz verzorgt de inleiding en gaat in op uw vragen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, belangstellenden, hulpverleners en iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd. U bent van harte welkom in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2, 1852 EZ in Heiloo. De inleiding begint om 19.30 uur en voor die tijd staan koffie of thee voor u klaar. Om ongeveer 21.00 uur wordt de avond afgesloten.

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Inlichtingen: Riet Steenhoek- Gravesteijn, Tel.: 072-5337612.

Lezing directeur Anne Frank Stichting

Het Anne Frank Huis in Amsterdam. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Nivon in Heiloo heeft voor zaterdagavond 13 januari Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting, uitgenodigd.

Hoe komt deze Ronald Leopold aan zo'n bijzondere baan? Wat maakt hij mee en wie ontmoet hij? Lange rijen nationale en internationale toeristen, maar ook koningen en koninginnen, presidenten en andere hoge gasten komen naar het Anne Frank Huis. Ronald vertelt er graag over tijdens deze presentatie. Hij geeft inzicht in hoe in de loop der jaren op heel verschillende wijze uitvoering is gegeven aan de door Otto Frank meegegeven missie van het Huis: 'Dat we moeten leren van het verleden!'

De lezing begint om 20.00 uur in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2, 1852 EZ Heiloo, vlakbij het NS Station Heiloo/westzijde. De kosten bedragen voor Nivonleden 5 euro en voor belangstellenden 6 euro, inclusief een kopje thee/koffie. Iedereen is welkom, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dit kan via telefoonnummer 072-5333127 of via info@nivonheiloo.nl.

Nieuw in Heiloo: weerbaarheidstraining voor volwassenen

HEILOO - In het Trefpunt in Heiloo start op 12 januari 2018 de Weerbaarheidstraining 'Fit & Veilig' voor volwassenen die graag letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen willen staan. De training bestaat uit eenvoudige fysieke oefeningen ('Fit'), die er op zijn gericht om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten ('Veilig').

De Weerbaarheidstraining bestaat uit 15 lessen en wordt gegeven door een gediplomeerde weerbaarheidsdocent. Tijdens de trainingen wordt met behulp van oefeningen aan lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken gewerkt. De organisatie is in handen van Sport-Z.org. Met behulp van beweegactiviteiten en -programma's ondersteunt Sport-Z.org gemeenten bij het realiseren van hun doelstellingen binnen het sociale domein.

De lessen vinden vanaf 12 januari elke vrijdagochtend plaats van 10.00-11.00 uur in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 te Heiloo. De kosten voor deze training bedragen 60 euro voor 15 lessen. Incidenteel meedoen is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden. Meer informatie over de cursus Fit & Veilig vindt u op www.sport-z.org/FitVeilig. Voor aanmelden kunt u contact opnemen met Pascale de Hoogh, 06-11149728 of p.dehoogh@sport-z.org.

Minder piekeren en beter slapen?

Corinne Molenaar. Foto: aangeleverd

HEILOO - Veel mensen maken aan het begin van het nieuwe jaar goede voornemens om gezonder te gaan leven: meer bewegen, minder eten, meer rust en beter slapen. Corinne Molenaar is psychosociaal therapeut en coach. Zij begeleidt volwassenen bij problemen en vragen die in het dagelijks leven voorkomen. Veel piekeren en slecht slapen beïnvloeden je gezondheid waardoor je je niet meer in balans voelt.

"Ik help mensen bij onder meer stressklachten, depressie en burn-out. Oorzaken van deze klachten kunnen zijn: conflicten in gezin, familie of werk, relatieproblemen of het verwerken van een scheiding. Ook help ik veel cliënten met een kinderwens, rouw en verlies of faalangst," vertelt Corinne Molenaar in haar sfeervolle praktijkruimte in Gezondheidscentrum De Strandwal op het mooie Willibrordusterrein. "Hier ben ik bewust gevestigd, zodat ik tussen andere professionals werk. Samenwerking is immers inspirerend en praktisch."

Naast de opleiding tot psychosociaal therapeut heeft Corinne Molenaar ook een specialisatie voor intuïtieve ontwikkeling gevolgd. Met deze opgedane vakkennis en ruime praktijkervaring biedt ze individuele, maatgerichte begeleiding. Het in balans brengen van denken (hoofd), voelen (hart) en doen (lichaam) is een belangrijk uitgangspunt in haar begeleiding. Met veel enthousiasme helpt zij mensen met hun verlangen naar meer zelfkennis, nieuwe inzichten en een andere manier van leven. Men ervaart zo meer zelfvertrouwen en plezier, kan weer ontspannen en beter slapen.

Verwijzing door de huisarts is niet nodig. Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Belangstelling voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem contact op met de Psychosociale Praktijk Molenaar, 06-20787593, info@psypraktijkmolenaar.nl, www.psypraktijkmolenaar.nl

Start cursus Muziek voor de allerkleinsten

HEILOO - Naast cursussen Muziek op Schoot voor dreumesen en peuters, wil Spelenderwijs Muziek vanaf vrijdag 19 januari ook een cursus Muziek met baby's aanbieden. U zult ervan versteld staan hoeveel plezier uw baby met u kan beleven door samen muziek te maken. De liedjes die worden aangeboden gaan o.a. over dagelijkse dingen zoals badderen, slapen, spelen en naar buiten gaan. Daarnaast zullen de kindjes (vanaf vier maanden) ook kunnen genieten van verschillende muziekinstrumenten en materialen. Voor meer informatie en opgave: www.spelenderwijsmuziek.nl, of bel 06-18360486.

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Kom langs in de bibliotheek op 13 januari vanaf 10.30 tot 12.30 uur om ons te laten weten wat u vindt van het gemeentelijk woonbeleid. Wordt er in nieuwe wijken voldaan aan de bestaande vraag, juist ook van onze eigen inwoners, met voldoende parkeergelegenheid en ook nog groen en ruimte voor sport en spel door jong en oud? Kom het ons vertellen, om samen te bedenken hoe D66 Heiloo hier de komende jaren aan kan werken. Tot ziens in de bibliotheek!

Programma Bibliotheek Heiloo

Workshop Fotobeheer

Donderdag 11 januari, 20.00 uur

Tijdens deze workshop leert u de belangrijkste handelingen op uw iPhone of iPad en de rol en betekenis van het maken van albums; hoe uw kostbare foto's ook in de toekomst risicoloos te kunnen blijven bekijken. Opgave vooraf.

Tabletcafé Veilig internetten

Dinsdag 16 januari, 16.00 uur

Met o.a. aandacht voor effectieve wachtwoorden, het herkennen van (on)veilige e-mails en de `Phishing quiz' van de Consumentenbond. De toegang is vrij.

Klimaatverandering: Het grote verhaal klein gemaakt

Donderdag 18 januari, 20.00 uur

Door Heilooër Martijn Smit. Wat zijn de verwachtingen voor onze regio de komende jaren, en welke mogelijkheden en oplossingen hebben we al in handen om het tij te keren? Opgave vooraf.

Computer, internet en sociale media voor beginners

Start: woensdag 24 januari, 11.00 uur (10 bijeenkomsten)

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Deze cursus helpt u beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en internet. Opgave vooraf.

Nationale Voorleesdagen: 24 januari t/m 3 februari

Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Kinderen tussen 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Heiloo, ontvangen een leuk welkomstcadeau: een vingerpoppetje van het tijgertje uit het Prentenboek Ssst! De tijger slaapt.

Muzikale voorstelling: Ssst! De tijger slaapt.

Zondag 28 januari, 10.00 en 11.15 uur

Interactieve, muzikale en vrolijke voorstelling door Spelenderwijs Muziek, voor kinderen van 2 tot 6 jaar en hun (groot-) ouders/verzorgers. Opgave vooraf.

Poetry meets Piano

Dinsdag 30 januari, 19.00 uur

Margreet Schouwenaar leest gedichten over uiteenlopende onderwerpen: verlies, liefde, geluk… Saskia van der Struik omlijst het geheel met bekende en minder bekende stukken voor piano.

Opgave vooraf.

Kunstenaar van het jaar Heiloo 2017

Alle kunstenaars die in 2017 in de bibliotheek hun werken tentoongesteld hebben, exposeren met één van hun creaties. Tot 13 februari kunt u stemmen op uw favoriete kunstwerk.

Meer tijd voor elkaar

Stip Fotografie

HEILOO - Maandagavond 8 januari is de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Heiloo gehouden. Vele inwoners, waaronder veel ondernemers, waren naar de Witte Kerk gekomen om het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraadsleden en elkaar het allerbeste voor 2018 toe te wensen. Natuurlijk werd er met elkaar geproost op het nieuwe jaar.

Steigers

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, met het thema 'steigers', keek burgemeester Hans Romeyn terug op het afgelopen jaar. Hij begon met de Witte Kerk die in de steigers staat en het prachtige boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk Heiloo' waarvan de eerste vier exemplaren op 17 november jl. in dezelfde Witte Kerk werden uitgereikt. Burgemeester Hans Romeyn: "Je zou kunnen zeggen dat het boek ook een beeld geeft van het leven. Als iets in de steigers staat betekent dat zoveel als: het is nog in staat van ontwikkeling." In de gemeente staan, met enige regelmaat, zaken in de 'steigers' en kijkt zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders of zaken nog steeds goed opgepakt worden. Uiteindelijk gaat het erom dat er besluiten genomen worden, dat de 'steigers' weg kunnen en er weer een nieuw of vernieuwd bouwwerk staat dat bestendig is voor de toekomst. Dit geldt ook voor de Witte Kerk. Binnenkort verdwijnen de steigers en dan staat er weer een 'vernieuwde' kerk. Maar het gaat niet alleen om een letterlijk bouwwerk. "Het is goed als we af en toe hetgeen waar we mee bezig zijn in de 'steigers' zetten. Dat er de tijd genomen wordt om na te denken of we de zaken die we doen ook goed doen, of dat er wellicht het nodige onderhoudswerk noodzakelijk is," aldus de burgemeester.

Stip Fotografie
Stip Fotografie
Stip Fotografie

Nieuws van 2017

Ook keek de burgemeester terug naar het wereldnieuws. Malta dat het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich neemt, Donald Trump die als vijfenveertigste president van de Verenigde Staten wordt beëdigd. Maar ook de grote voedseltekorten in Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en Nigeria benoemt de burgemeester. De verschrikkelijke aanslagen in Manchester en Barcelona, de schietpartij vanuit een hotelkamer in de Verenigde Staten en nog vele andere gebeurtenissen komen ter sprake. Ook zijn eigen hoogtepunten stipt burgemeester Hans Romeyn nog even aan. Hij zegt dankbaar te zijn dat hij in juni aan zijn derde ambtstermijn van zes jaar mocht beginnen. Ook de geboorte van zijn tweede kleinzoon was een hoogtepunt in het privéleven van burgemeester Romeyn en zijn vrouw Els.

De laatste stijger is er eentje met de andere 'ij'. Heiloo is in de lijst van Elseviers meest aantrekkelijke gemeenten in Nederland gestegen van de tweeëntwintigste naar de vijftiende plek.

Nieuwjaarswens

Ten slotte... Bij de uitreiking van de Prins Clausprijzen in Amsterdam begin december 2017, heeft prins Constantijn opgeroepen tot verbroedering. De prins vindt dat mensen meer tijd voor elkaar moeten nemen. "Tijd om te zitten en te luisteren, samen te eten en te drinken en om onze culturen met elkaar te delen. Alleen met tastbaar contact en diepe dialogen kunnen we elkaar begrijpen en inspireren," aldus Prins Constantijn. Dit lijkt onze burgemeester een mooie nieuwjaarswens voor ons allen in Heiloo.

Voor de gehele toespraak verwijzen wij u graag naar onze website: www.uitkijkpost.nl

Tekst: Yvonne van Stiphout

Agenda Rond de Waterput januari 2018

HEILOO - Lezingen, voordrachten, films, concerten, lees- en gespreksgroepen, muziek, drama, wandelingen en reizen. De kerkelijke werkgroep Rond de Waterput organiseert al jaren de meest uiteenlopende activiteiten. Hierbij de agenda van januari 2018.
Zondag 14 januari: Preek van de Leek door Guus Kuijer m.m.v. Oratoriumkoor Heiloo; 16.00 uur Witte Kerk, Heerenweg 32 Heiloo (collecte na afloop).
Donderdag 18 januari: De wereld omgekeerd door Achterom (poëzie-muziekgroep); 20.00 uur Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo (collecte na afloop).
Maandag 22 januari: Meer dan 1000 jaar Witte kerk door Jaap de Graaf; 20.00 uur Witte Kerk, Heerenweg 32 Heiloo (3 euro).
Zondag 28 januari: BWV 81, Bach Cantate 'Jesus schläft, was soll Ich hoffen' door Collegium Vocale Camerata o.l.v. Gerard Leegwater; 16.00 uur Witte Kerk, Heerenweg 32 Heiloo.
3 januari t/m 14 februari: Expositie 'Psalmen' van Marga Jelles, Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo.

Klimaatverandering: het grote verhaal klein gemaakt

Martijn Smit. Foto: aangeleverd

HEILOO - Heilooër Martijn Smit geeft op 18 januari om 20.00 uur een lezing over klimaatverandering in Bibliotheek Heiloo. Zijn verhaal is mede gebaseerd op het verhaal van Al Gore, bij wie hij in de zomer van 2017 een training volgde in Seattle. Na deze ervaring is hij zich er meer dan ooit van bewust hoe mooi ons wereldwijde ecosysteem in elkaar steekt en hoe we dat systeem nu aan het verstoren zijn. De noodzaak om dat te veranderen is groot, en de oplossingen waarmee we dat kunnen doen hebben we al in handen. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn om daarmee een andere wereld te creëren.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Achtervolging drankrijder in Akersloot

Foto: Facebook Politie Alkmaar

AKERSLOOT - De politie heeft in de nacht van woensdag 3 januari op donderdag 4 januari een korte achtervolging gehad in Akersloot. De politie zag een auto wegrijden bij hotel Akersloot waarna het voertuig een stopteken kreeg.

De bestuurder kreeg het stopteken voor een algemene verkeerscontrole. In plaats van netjes te stoppen ging de bestuurder er als een haas vandoor. Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich vast waarna de politie de bestuurder kon laten blazen. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De bestuurder is aangehouden, meldt 112-Akersloot.nl.

Na Castricum ook Safe Streets in Heiloo

HEILOO - Vrouwen zouden zich altijd en overal veilig moeten kunnen voelen op straat. Wat zij ook dragen, hoe zij zich ook gedragen, waar zij ook heengaan, op welke tijd van de dag dan ook. Helaas is dat niet altijd het geval. Vooral jonge vrouwen voelen zich vaak onveilig, en met reden. Seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting op straat is een probleem van enorme proporties.

UN Women NC Nederland onderneemt actie tegen onveiligheid op straat in Nederland met het project Safe Streets. Samen met gemeenten willen zij het probleem van drie kanten aanpakken. Na een tip van de heer Willem Gomes heeft ook de gemeente Heiloo dit project opgepakt. Burgemeester Hans Romeyn zal binnenkort een intentieverklaring ondertekenen. Na #MeToo, waarmee vrouwen en mannen wereldwijd hun ervaring met seksueel ongewenst gedrag delen, is er nu ook #HereToo. De gemeenten Castricum en Emmen zijn de eersten die #HereToo durven te zeggen en de problemen voortvarend gaan aanpakken.

Paulusschool en gemeente Heiloo 'houden het schoon'

Wethouder Opdam bij de leerlingen in de klas. Foto: aangeleverd

HEILOO - De BUCH-gemeentes besteden dit jaar veel aandacht aan zwerfafval. In dat kader kregen alle basisscholen een 'Hou 't Schoon-5-minuten-doosje' met informatieve, actieve en creatieve spelletjes rondom zwerfafval. Omdat er traditioneel in de kerstvakantie veel zwerfvuil ontstaat bij het afsteken van vuurwerk, kwam wethouder Opdam op de eerste schooldag van 2018 op bezoek bij de Paulusschool in Heiloo. Het doel was om samen te zorgen voor een mooie en opgeruimde leefomgeving.

's Ochtends verzamelden de kinderen al het zwerfafval op het plein en in Wijkpark Ypestein. Er werd van alles gevonden: uiteraard veel vuurwerkafval, maar ook voedselverpakkingen en zelfs een kapotte fiets. In groep 3-4 ging wethouder Opdam vervolgens met de kinderen in gesprek over het afval. Hoe kun je voorkomen dat er afval op straat terechtkomt, hoe kun je er samen voor zorgen dat het neergegooide afval weer netjes wordt opgeruimd en hoe kun je afval het beste scheiden? Het verzamelde afval werd gewogen en vervolgens weggegooid. Al met al een mooie en opgeruimde start van 2018!

Lezing Iconen in Akersloot

Foto: Paul Brenninkmeijer

AKERSLOOT - In de kerk aan het Dielofslaantje 4 in Akersloot houdt Paul Brenninkmeijer op zondag 14 januari een lezing over iconen.

Iconen zijn geschilderde afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods Maria en andere heiligen, en van Bijbelse verhalen. Ze worden met een speciale techniek - doorgaans op hout - volgens vaste voorschriften en regels geschilderd. Het maakt daarbij niet uit door welke schilder en in welke tijd ze geschilderd zijn (en nog steeds worden!). Iconen worden dan ook niet met de naam van de schilder gesigneerd. Een icoon is van alle tijden en blijft overal en altijd herkenbaar voor iedereen. Voor heel veel mensen hebben iconen iets fascinerends. Tijdens deze lezing worden afbeeldingen geprojecteerd van beroemde oude iconen. Ook neemt de spreker een aantal zelf geschilderde iconen mee.

Paul Brenninkmeijer is rooms-katholiek priester van het Aartsbisdom Utrecht. Hij volgde de filosofie- en theologieopleiding van het seminarie in Dijnselburg en Rijsenburg en werd in 1964 tot priester gewijd. Sinds 1 januari 2006 is hij met emeritaat. Vanaf het jaar 2001 is hij, met toestemming van de congregatie voor de Oosterse Kerken te Rome, bevoegd om als celebrant voor te gaan in vieringen van de Byzantijnse ritus binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Vanaf 1990 schildert hij iconen.

Aanvang 14.30 uur, toegang 7,50 euro. Reserveren mogelijk: tel. 0251-319171 of lezingakersloot@kpnmail.nl.

RTV80 volgt sportweekend Egmond

Verslaggever Adri Wittebrood in actie. Foto: RTV80

EGMOND - RTV80, de lokale tv- en radiozender van de gemeente Bergen, presenteert zaterdag 13 januari een live verslag van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond. De omroep brengt een dag later, op zondag 14 januari, een verslag van de Halve Marathon van Egmond. De uitzendingen beginnen al op vrijdag, dan presenteert Radio 80 een voorbeschouwing op de Halve Marathon.

Vrijdag: voorbeschouwing Halve Marathon
Radio 80 verzorgt vrijdag tussen 19.00 en 21.00 uur een voorbeschouwing van de Halve Marathon. Dat gebeurt live vanuit Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. Jan Hopman, Cees Kager en Adri Wittebrood blikken vooruit en praten met deelnemende atleten.

Zaterdag: Egmond-Pier-Egmond
Het ATB-live verslag van Egmond-Pier-Egmond is zaterdag tussen 08.00 en 11.00 uur op TV80 en Radio 80 te volgen. Verslaggevers volgen vanuit jeeps en op vaste punten langs de route de wedstrijd van start tot finish.

Zondag: Halve marathon
De sportuitzendingen op Radio 80 beginnen zondag tussen 08.00 en 11.00 uur met de 'Warming up'. Meewerkende organisaties doen in dit programma het woord, zoals het Rode Kruis en de Egmondse Reddingsbrigade. Vervolgens presenteren Radio en TV80 tussen 11.00 en 15.00 uur hét live verslag van de 46e Halve Marathon van Egmond. Verslaggevers vanuit jeeps en langs de route houden de tv-kijkers en radioluisteraars op de hoogte van alle ins en outs, van start tot finish.

De regionale omroep NH en Schoon Producties werken aan de twee live verslagen mee.

Frequenties
*TV-frequenties: Analoog: kanaal S12+ en digitaal via Ziggo TV: kanaal 44. Meeluisteren én kijken kan ook via TV80.
*Radiofrequenties: 105.9 FM (autoradio in de hele regio), 96.5 kabel (in de gemeente Bergen). Meeluisteren naar het gecombineerde tv- en radioverslag kan ook via TV80. Of luister via OSU Radio, de lokale omroep van Uitgeest. Ether 106 FM, Ziggo kabel 104,5 FM, Ziggo digitaal 918 en via www.osuradio.nl
*Internet (tv- en radio-verslag): www.rtv80.nl. Voor radio klik 'Radio' en 'luister live'. Voor tv: klik 'TV80' en 'kijk live'. Ook via Uitkijkpost.nl, YouTube en Ustream zijn de uitzendingen te volgen.

Gevonden lichaam is van vermiste Michael Haver

CASTRICUM - Bij het spoor in Castricum is op donderdagmiddag 4 januari het stoffelijk overschot gevonden van de vermiste Michael Haver. De politie heeft laten weten dat het lichaam in het water lag bij de Heemstederweg, een misdrijf is na onderzoek door de politie uitgesloten. Het slachtoffer is door een noodlottig ongeluk overleden. Michael Haver werd sinds maandag 20 november 2017 vermist. Hij verbleef in GGZ-instelling Dijk en Duin te Castricum en rende weg van zijn begeleiding. Sindsdien is er intensief naar hem gezocht, onder andere met speurhonden, maar de zoektochten bleven zonder resultaat.

Van Burgerij naar Heeren van Limmen

Heeren van Limmen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Horecagelegenheid De Burgerij heet vanaf nu Heeren van Limmen. De vernieuwde naam prijkt sinds kort op de gevel van het pand tegenover de Corneliuskerk aan de Dusseldorperweg. Heeren van Limmen verwijst naar het unieke project dat in 1994 begon met een groep enthousiaste heren, die later Stichting Dorpshart gingen vormen. Zij hebben het voormalig parochiehuis destijds van de sloop weten te redden. Met vele vrijwilligers en zonder subsidies is dit pand al jaren een prachtige gelegenheid foor feesten, bruiloften en andere evenementen. Het bedrijf dat zich in het pand bevindt, wordt alweer een jaar geleid door Marieke van Zilt. Samen met haar team staat zij voor gastvrijheid, gezelligheid en een warme sfeer. www.heerenvanlimmen.nl

Thomas van der Wijk winnaar van eerste FIFA18 E-toernooi

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Om tijdens de winterstop niet stil te blijven zitten, organiseerde de Evenementen Commissie naast het traditionele oliebollentoernooi op zaterdag 6 januari voor de eerste keer een E-toernooi. In samenwerking met Weplayesports.com werd door tachtig enthousiaste jeugdleden in de voetbalkantine van VV Limmen om de eer en mooie prijzen gespeeld op tien PlayStations. Alle deelnemers kregen een pizza aangeboden door hoofdsponsor en eigenaar Virun Dauwan van New York Pizza Limmen.

Allereerst werd in de poulefase gespeeld in twintig poules van vier, waarbij op leeftijd werd ingedeeld. Jongste deelnemer was de 5-jarige Twan van Duin, en de oudste speler was 17 jaar. Na de poules gingen de beste zes poulewinnaars direct door naar de knock-out fase. Door de overige poulewinnaars en de beste nummers twee werd een tussenronde gespeeld, om in totaal tot zestien spelers te komen voor het eindtoernooi.

In de tussentijd was ook de professionele E-player Aristote gearriveerd, die AZ vertegenwoordigt in de hoogste landelijke E-competitie. Er werden veel foto's met Aristote genomen. Hij was duidelijk onder de indruk van het niveau van de Limmer jeugd. De aanwezigheid van Aristote werd mogelijk gemaakt door medesponsor 'Club van 100' van de VV Limmen.

Hoogtepunten van het toernooi waren de halve finales, waarbij Bram Tijsen in zijn halve finale Jesper Lute wist te verslaan en Thomas van der Wijk net te sterk was voor Jari van der Sande. Dit betekende een finale tussen Bram en Thomas, waarbij Bram tekort kwam tegen Thomas. Misschien had Bram teveel moeten geven in de halve finale. Daarmee werd Thomas de eerste winnaar van het FIFA18 toernooi van VV Limmen en mocht hij het nog even opnemen tegen Aristote. Hierbij wist Thomas zich goed te weren en verloor hij uiteindelijk met 2-1, maar hij was zeker niet kansloos. Tot slot werden de prijzen uitgereikt waarbij Thomas naast de eer van eerste winnaar, een beker een certificaat ook een mooie pizzacheque van 50 euro uit handen van sponsor Virun van New York Pizza kreeg. Bram kreeg als verliezend finalist een beker, een certificaat en een cheque van 25 euro. De troostfinale werd nipt gewonnen door Jari die daarmee toch nog een podiumplek pakte en naast een beker en certificaat een cheque van 15 euro ontving.

Tot slot had New York Pizza voor alle deelnemers nog een aardigheidje, waarmee na bijna vijf uur 'gamen' en 145 partijtjes een eind kwam aan een meer dan geslaagd eerste FIFA18 E-Toernooi. Aan de reacties te horen smaakte dit toernooi zeker naar meer, dus wie weet tot volgend jaar bij het FIFA19 E-Toernooi van de VV Limmen.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Tuinwerk met passie! Al 21 jaar. Hovenier vd Putten Tel: 072-5408052 Ingeschreven k.v.k

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Ik ben lerares basisonderwijs en gedragsspecialiste en heb nog tijd voor NASCHOOLSE KINDEROPVANG bij u thuis. Op ma-, di- of do-middag. Tarief 12,50 tot 15 euro/uur. Voor info, bel 06-47307603.

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

MEUBELSTOFFEERDERIJ JAN VAN T VEER wenst u een goed 2018. En vergeet uw goede voornemen niet: eindelijk het bankstel op laten knappen. Bel nu: 06 364 580 12. Lagendijk 15, Uitgeest

Vanaf DONDERDAG 18 januari 50% KORTING op GLAS en AARDEWERK. Henk Scholten bloembinderij.

Kim's Haarsalon. Knippen Damen-Heer €13,- Kinderen t/m 12 €10,- Kleuren vanaf €30,-Bel voor een afspraak: 06 - 30042383. Pinnen is mogelijk. Dompvloetlaan 29 Heiloo. Tot snel!

TUINONDERHOUD. Geen tijd? Teveel werk? Ervaren tuinliefhebber met top tuingereedschap helpt u met deskundig snoeien en het winter klaarmaken van uw tuin. Snoeien van struiken, bomen en het strak knippen van hagen, heggen, buxusbollen etc. + het afvoeren van tuinafval. Tel.06 - 18278367

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

TE HUUR: Praktijk/kantoorruimte 14M2, 325 Euro per mnd, excl BTW incl gas/water/licht. Kennemerstraatweg 452. Meer info: 06-51302215

Gezocht! Ervaren hulp in de huishouding bij een gezin met 2 kinderen (16 en 12) en een kat! 3 uur per week. Op maandagochtend of dinsdagochtend. Interesse? Bel 06-22221515

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

GARAGEBOX TE HUUR, Omg. Het Zevenhuizen. Ruime droge box is per direct beschikbaar. Bel: 0624313839.

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

AUTOWASSTRAAT
CARCLEANING HEILOO
. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

UW AUTO WINTERKLAAR! CARCLEANING HEILOO. Informeer naar de teflonwax winterbeurt v.a. € 75,- Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vrij 8.00 - 17.00 uur Za 9.00 - 12.00 uur Tel: 072 - 5320294 www.carcleaningheiloo.nl

KEYBOARDLES en PIANOLES( piano lichte/pop muziek) door CONSERVATORIUM gediplomeerde docente in HEILOO voor beginners en gevorderden van 7-97 jaar www.toetsenstudiodanielle.nl 072 - 5323228.

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

50% korting op GLAS en AARDEWERK. Vanaf 18 januari bij Henk Scholten bloembinderij.

BRIDGECURSUS voor beginners & gevorderden.Start: medio jan. 2018. Info: tonmooij@concepts.nl(Tel. 072-5331672)

Gekocht om Marktplaats, ophalen met de auto? Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Bed wegbrengen van uw zoon Bert? Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% Korting

Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

T: 06 - 4247 9384

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975