De Uitkijkpost

10 december 2014

De Uitkijkpost 10 december 2014


Stuur ons (uw) kerstverhalen

HEILOO - De laatste Uitkijkpost van het jaar verschijnt in de week voor Kerstmis; op dinsdag 23 december. We willen hier samen met u graag weer een gezellige en sfeervolle kersteditie van maken.

Heeft u een mooi, grappig en/of bijzonder kerstverhaal? Bijvoorbeeld iets wat u heeft meegemaakt , iets wat u ontroert of juist vrolijk maakt. Schrijf uw kerstverhaal (ongeveer 300 woorden) en mail het -al dan niet met een leuke foto erbij- naar redactie@uitkijkpost.nl. En wellicht wordt uw verhaal gepubliceerd in de Uitkijkpost kersteditie van 23 december. Wilt u een speciaal iemand in het zonnetje zetten en bedanken met een persoonlijke kerstwens? Laat het ons weten. Aanleveren van kopij voor deze kersteditie kan tot donderdag 18 december 12.00 uur.

Wilt u als bedrijf, vereniging, instelling de lezers een Kerstgroet en/ of Nieuwjaarswens overbrengen in deze speciale kersteditie van de Uitkijkpost? Uw kerstwens in de Uitkijkpost kan al vanaf 35 euro (excl. btw). Voor meer informatie: advertenties@uitkijkpost.nl (tel. 072-5351073).

Unieke expositie 1Boom, 73 kunstwerken in Cultuurkoepel Heiloo

73 kunstenaars laten zien wat je allemaal met slechts één boom, in dit geval een zomereik uit het oosten van het land, kunt doen.'

HEILOO – Cultuurkoepel Heiloo presenteert vanaf 19 december een bijzondere expositie van 73 kunstwerken; alle vervaardigd uit één Nederlandse boom. Deze tentoonstelling '1 boom, 73 kunstwerken' blijft een maand in Heiloo. Daaraan gekoppeld vindt hier van 27 tot en met 30 december ook de familieshow 'Het geheim van de Wensboom' plaats.

'We zijn ontzettend trots dat wij deze prachtige tentoonstelling in huis krijgen', zegt Henk Pannekoek, service coördinator van Willibrordus Business Centrum, waartoe de Cultuurkoepel Heiloo behoort. ,,Je kunt in onze koepel 73 verschillende objecten zien die door stuk voor stuk bevlogen kunstenaars zijn gemaakt. Het project is bedoeld om te laten zien wat je allemaal met slechts één boom, in dit geval een zomereik uit het oosten van het land, kunt doen." Het idee voor het project komt uit Engeland, waar in 1998 een grote eik werd gekapt en het hout werd verdeeld onder een groot aantal geselecteerde kunstenaars en ambachtslieden. Hun werk kwam samen in een rondreizende expositie. De expositie duurt tot en met 25 januari. Zie voor tijden en toegangsprijzen: www.1boom.nl (exposities, kalender) Ook de speciale avondprogrammeringen met optredens zijn hierop te vinden.

Onderdeel van de expositie is de familieshow 'Het geheim van de wensboom'; een programma voor jong en oud. Bezoekers worden ontvangen door de Wensmanager. Hij moet ervoor zorgen dat alle ingevulde wensen in de Wensboom komen. Het probleem is dat de boom in 73 stukken is gezaagd. Met behulp van de Theaterbende, verschillende gastoptredens en het publiek werkt de Wensmanager aan een oplossing. De voorstellingen zijn op 27 en 28 december, aanvang 16.00 uur en 19.30 uur, en 29 en 30 december, aanvang 19.30 uur. Kaarten reserveren kan via willibrordus@ggz-nhn.nl.

Informatiekrant over de veranderingen in zorg, ondersteuning, werk en inkomen

HEILOO - Deze week ontvangen ruim 65.000 huishoudens in de regio Alkmaar een informatiekrant over de veranderingen in zorg, ondersteuning, werk en inkomen.

De krant is een initiatief van de samenwerkende gemeenten in de regio om inwoners antwoord te geven op veelvoorkomende vragen en hen voorbeelden en ideeën te geven hoe met de veranderingen kan worden omgegaan. Inwoners die geen krant hebben ontvangen kunnen deze online bekijken op www.datisheelnormaal.nl/infokrant of een exemplaar ophalen in het gemeentehuis van Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk of Uitgeest. De informatiekrant maakt onderdeel uit van de campagne 'Dat is heel normaal in onze gemeente' waarin gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners voorbeelden en informatie delen over hoe men met de veranderingen in zorg, ondersteuning, werk en inkomen kan omgaan.

Renovatie toren Willibrorduskerk vordert

HEILOO – Aan de toren van de Willibrorduskerk wordt hard gewerkt. De werkzaamheden aan de torenspits zijn bijna klaar. Hier zullen de steigers binnenkort worden verwijderd. Maar niet voordat het kruis en de haan daar bovenop weer zijn teruggeplaatst. Aanstaande vrijdag wordt het kruis op de torenspits gezet en vanaf dinsdag 16 december zal de haan na circa 10.30 uur weer 'on top' van de toren te zien zijn. Een bijzonder gebeuren, dat hooguit één keer in een mensenleven voorkomt. Dit keer geen toost met 'pannenbier', maar met 'leienbier'. Daarna wordt meteen begonnen met de tweede fase van de renovatie; het herstellen van het door de tand des tijds beschadigde metselwerk van de toren en het vernieuwen van de galmborden rond de klokken. De renovatie van de toren zal ergens in februari volgend jaar zijn afgerond.

10 Vragen aan…. Jan Grootenboer

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

(Beschrijf kort wie u bent: naam, leeftijd, partner, kinderen, beroep)

Jan Grootenboer (69), samen met Josca (49) en zoon Dimitry (17). Badmintonner, skiër, chauffeur en houthakker. (met pensioen )

1. Waar bent u geboren en getogen?

Niet in Heiloo, maar in Haarlem, Jan Gijzenkade 9, tot mijn 27e in Haarlem. Daarna naar Alkmaar in flatje, vandaar naar Huiswaard 2 en huis gekocht. In 1993 met Josca verhuisd naar de Groenelaan in Heiloo waar onze zoon geboren is.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Organisator. Organiseren heeft mij altijd getrokken, op mijn werk was ik dus productieplanner en daarna programmeur, tevens zit ik vanaf. 1996 in bestuur van Veilig Verkeer Nederland als vrijwilliger en geef verkeerslessen/examens op basisscholen en ouderen, alcoholcontroles, scootmobiel en rijvaardigheidstesten.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?

Minister Opstelten, Het gedogen afschaffen, stop de digitale Politie, maak de Politie weer zichtbaar.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Voor onze deur, de Jan Gijzenvaart zat heel veel vis, ook krabben en paling kon je vangen in overvloed, ik was veel aan de waterkant te vinden. In mijn jeugd ( broer en twee zusjes ) gingen wij naar openluchtzwembad Velserend in Santpoort, vanaf mijn 13e naar Spaarndam, roeibootjes huren en zwemmen in 't Spaarne en Mooie Nel, kijken bij de palingbedrijven Kok en Balm. In 1962 een rode bromfiets (Batavis Whippet ), nieuw gekocht op afbetaling, en mijn zussen liepen met petticoat in BB jurken. In 1965 ging ik in militaire dienst en werd tankchauffeur.

5. Wat vind u de mooiste plek in Heiloo?

Het Maalwater ( Noorderneg), het Heilooërbos en de Nijerburgerweg; zeker met sneeuw met de knotwilgen.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Een zoute haring met ui of grote tong.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Adviezen weeg ik altijd goed af, ik ga meestal op mijn intuïtie af.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik klassieke auto's bezit, een Amerikaanse slee en een Kever; beide meer dan 50 jaar oud en cabriolet. Meetings georganiseerd voor oldtimer clubs. Soms zitten Sinterklaas en Pieten (dit jaar Springschansschool) ) of een bruidspaar in de auto.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Autovrij maken van het 't Loo en Stationsplein; er worden dan nieuwe mogelijkheden geboden om de pleinen veel gezelliger te maken. Op diverse dagen zijn deze pleinen al autovrij, en een ieder vind dit geen probleem, dus weg met de auto`s. Het fietspad van de Kanaalweg eindelijk eens aanpakken, en fietspad van de Omloop op wettelijke breedte brengen. De afslag A9 voorlopig vergeten, eerst een viaduct op Vennewatersweg en Egmond-Binnen geschikt maken voor mogelijk meer autoverkeer. Bij wel een afslag hoeft er maar iets te gebeuren bij AZ of rotonde Kooimeer, en vervolgens staat Heiloo en Egmond helemaal vast.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u:

Ik zou het leuk vinden als jij mee doet aan de 10 vragen rubriek, mijn antwoord was: ik ben geen Heilooer, maar dat geeft niet was het antwoord, volgens mij kan je wel wat vertellen.

De vraag over fietsverlichting in deze donkere maanden: ik zie toch nog te vaak dat de verlichting niet deugd, over het gedrag van jonge fietsers met een smartphone voor hun gezicht, en fietsen soms met 3 of 4 man naast elkaar, ondanks dat wij verkeersles geven op de scholen, de ouders moeten het goede voorbeeld geven, maar daar mankeert het soms aan.

Maar ik blijf les geven, leuk is dat veel oudere kinderen mij groeten en vragen, u bent toch van Veilig Verkeer Nederland ?

•Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan (en waarom)…:

Bas Blom; Bas en ik hebben veel gelijkenissen, zit in bestuur en veiligheid staat in hoog in z'n vaandel, organiseren doet hij graag, en is wel gezien in ons dorp, terwijl hij niet geboren is in Heiloo.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: ik wil eens achterop met je mee rijden op je Harly Davidson, kan dit ?

Kerstconcert in Witte Kerk Heiloo

HEILOO - Bamestra's Collectief is hèt vocaal ensemble uit de Beemster. Het ensemble telt een twaalftal (semi-)professioneel geschoolde zangers en staat onder de artistieke leiding van artistiek leidster Maria Rondèl. Bamestra's Collectief, sinds begin 2007 de opvolger van Poldervokaal, zingt zowel a cappella als met pianobegeleiding en heeft repertoire dat vier eeuwen beslaat. Elk jaar worden diverse programma's ingestudeerd. Een bijzondere plaats neemt daarin het kerstprogramma,

Dit jaar heeft de Witte Kerk de primeur van het kerstconcert, dat traditioneel al zo'n twintig jaar met veel succes in de Vermaning van Noordeinde wordt gegeven. Op zondagmiddag 14 december zal voor de pauze de Nelson-mis van Joseph Haydn klinken. In het tweede programmagedeelte zal het naderende kerstfeest verrassend origineel en welluidend in wisselende bezettingen ten gehore worden gebracht.

Het concert begint om 15.00 uur en de kerk is om 14.30 uur open. Losse kaarten kosten € 15, jongeren betalen €10. Een consumptie in de pauze is bij de prijs inbegrepen.

Reservering is gewenst, mail: info@wittekerkheiloo.nl. Aanvullende informatie over het concert en de gehele winterserie: www.wittekerkheiloo.nl. Losse kaarten zijn, behalve bij de kassa van de Witte Kerk, ook in voorverkoop verkrijgbaar bij de Schrijverij, Heerenweg 199 in Heiloo.

Bedankt!

Zeker, voor velen onder ons zijn het moeilijke tijden. En het is absoluut geen dooddoener als je zegt dat december een dure maand is. Het is dan ook een geweldige verrassing om te zien dat zelfs nu het Unicef-busje vol zit met statiegeldbonnen. U had de bon ook zelf kunnen inwisselen, maar nee, u besloot uw steentje bij te dragen aan de wereldwijde inspanning van Unicef om alle kinderen een menswaardig bestaan te bieden. Voeding, schoon water, kleding, een dak boven je hoofd, onderwijs: op steeds meer plekken op de wereld zijn dit geen vanzelfsprekende voorzieningen (meer). U las het ongetwijfeld: 'De wereld staat in brand, maar kinderen hebben hem niet aangestoken.' Het Unicef-comité uit deze regio hecht eraan u oprecht te danken voor uw trouwe gulheid! En niet onvermeld mag blijven, dat we veel te danken hebben aan de medewerking van de heer R. Goudt (filiaalmanager AH 't Loo) en zijn mensen!

Geniet van fijne feestdagen!

Joke Luken

Unicef

'Geluk' in De Beun

HEILOO - Theater De Beun brengt op vrijdag 19 december, aanvang 20.15 uur de voorstelling 'Geluk'. Dit is het nieuwste stuk van Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelschrijvers van Nederland van dit moment. Zijn stuk 'Oude Meesters' was vorig jaar nog te zien in theater De Beun. 'Geluk' is een hartverwarmend en voor velen herkenbaar toneelstuk over de vele gezichten van de liefde.

Over de inhoud: Vera is ontwikkelingswerkster en gelooft in een betere wereld. Martins denkbeelden staan daar lijnrecht tegenover en hij bekritiseert haar idealisme met humor. Ze vallen als een blok voor elkaar. Als blijkt dat ze hun kinderwens niet zelf kunnen vervullen, komt hun relatie onder druk te staan. Door hulp uit onverwachte hoek worden ze alsnog ouders. Maar wat hun liefde had moeten bezegelen, wordt de uitdaging van hun leven. Wie is gebaat bij de waarheid? En wat is de betekenis van geluk? Kaarten à € 24,00 zijn verkrijgbaar via de website van de Vrienden van de Beun, www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, het Trefpunt, de bibliotheek in Heiloo en in het theater.

kerstuitvoeringen Muziek - en dansschool Heiloo

HEILOO - Ook de muziek- en dansschool Heiloo heeft haar kerstuitvoeringen; niet alleen in de school, ook daarbuiten.

Zaterdag 13 december is houtblazersensemble Ostro onder leiding van Madelon Kooij in verzorgingshuis Westerhout in Alkmaar te horen. Aanvang 18.00 uur en de toegang is gratis. Maandag 15 december vanaf 19.30 uur is de jaarlijkse kerstuitvoering in de Muziek- en Dansschool Heiloo aan Het Veld 1, aanvang 19.30 uur. Leerlingen, jong en oud, zullen sfeervolle muziek laten horen. De Bigband van de school zal de kerst swingend inluiden. Naast deze optredens zijn er enkele ensembles die speciaal voor deze gelegenheid zijn samengesteld muziek in kerstsfeer laten horen. De gratis kaarten zijn vanaf vrijdag 12 december af te halen bij de administratie van de muziekschool.

Dinsdag 16 december vanaf 17.15 uur is de presentatie van de musicalgroepen onder leiding van Sanne Mallant en Jan Jaap Langereis. De rode draad is de muziek uit The Sound of Music van Rodgers en Hammerstein.

Woensdag 17 december vanaf 15.00 uur; kerstliedjes in de bieb door leerlingen van de muziekschool. Toegang is gratis.

Woensdag 17 december inlooplessen; kleuter- en kinderdans van 14.45 tot 16.15 uur in de dansstudio. Adres: Mariënstein 178a.

Woensdag 17 december vanaf 20.00 uur een mooi concert door houtblazersensemble Ostro en dameskoor Cantare. Het repertoire is licht klassiek en mooi bewerkte kerstmuziek. Voor meer info: www.muziekendansschoolheiloo.nl , tel.072-5332460 of info@muziekendansschoolheiloo.nl. worshops en het bezoek vinden plaats in de Muziek- en Dansschool Heiloo aan Het Veld 1.en aan Sint.

Bijenlint, een schaamlapje!

Als het college van Heiloo met veel ophef in de media iets voor bijen doet, is het opletten wat het college elders uitspookt!

Zo opende wethouder Dellemijn met veel tamtam een Bijenhotel in de Boekelermeer. In hetzelfde gebied wordt jaarlijks twee keer gemaaid en het maaiafval afgevoerd. In het voorjaar is dit een aanslag op laatbroeders, jonge vogels in het gras en op voor bijen essentiële bloemen. In het najaar is het een aanslag op insecteneitjes en – poppen, op overwinter- en schuilplekken voor bijen, andere insecten en klein wild. Vergeleken met deze rücksichtsloze, halfjaarlijkse vernietiging van ruim tien hectare spontane, zeer gevarieerde, inheemse bloemrijke natuur is het plaatsen van een Bijeenhotel van één vierkante meter niet veel meer dan een piepklein schaamlapje.

Vorige week plantte wethouder Opdam en plein public en media een paar bollen in de berm van de Zeeweg voor een Bijenlint. Een nieuw schaamlapje voor het verwijderen van struiken en gemeentegroen? Of voor het opofferen van vele hectaren beschermd natuurgebied in het Heilooër Die voor een nutteloze, dure afslag van de A9?

De kosten? Daarop geeft het college geen antwoord. Eén ding, als het college niet ingrijpt, zorgt de natuur zelf voor een prachtig Bijenlint. Gratis!

Willem Gomes, Heiloo

E.H.K. Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 15 december houdt klaverjasclub E.H.K haar maandelijkse klaverjasdrive. Met een verloting met mooie prijzen. U bent allen, het liefst met partner, van harte welkom in cultureel centrum De Strandwal op het GGZ terrein. Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet, of als u voor het eerst komt meldt dit even bij één van de onderstaande bestuursleden. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur en einde om plusminus 22.30 uur. Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345.

Heeeel gevaarlijk!

Mijn naam is Fien, ik ben 11 jaar. Ik ga vaak op de fiets naar school. Dan moet ik over de rotonde bij het gemeentehuis, in Heiloo. Ik steek altijd mijn hand uit, maar krijg vaak geen voorrang. Dat is heeeel gevaarlijk!! Ik ben al een paar keer bijna aangereden. Graag zou ik willen dat er een waarschuwingsbord komt zodat automobilisten beter uitkijken.

Hartelijke groeten, Fien Heiloo

Lichte verhoging Heilooër schaatskoorst

HEILOO – Of het net zo'n winter als begin 2012 of 2013 wordt, is nog even afwachten. Maar de 'rayonhoofden' van IJsbaan Heiloo (het bestuur en de vrijwilligers), komen op donderdag 11 december bijeen voor een vergadering in Het Trefpunt. Aanvang om 19.30 uur en ook belangstellenden zijn welkom.

Shopping Day bij Wereldwinkel Heiloo

HEILOO - Zaterdag 13 december is het Shopping Day & Night in het Stationscentrum in Heiloo. Ook Wereldwinkel Heiloo aan de Stationsweg is dan geopend van 's morgens 10.00 tot 's avonds 21.00 uur.

Er zijn veel kerstcadeaus uit vele landen te koop en u krijgt op Shoppingday 15% korting op leuke metalen kerstengelen. Tussen 17.00 en 21.00 zijn de Divine chocoladetabletten in de aanbieding. Alle cadeaus die de Wereldwinkel verkoopt zijn fairtrade; met aandacht voor mens en milieu. Voor de Wereldwinkel loop je -ook op shoppingday/night- door op de Stationsweg over het spoor. De winkel is rgeheel in een gezellige kerstsfeer, voor een ieder die nog kerst- of relatiegeschenken wil aanschaffen en voor elk wat wils. De Wereldwinkel heeft ook een kraam staan bij GGZ-Kwekerij de Buitenkans, De Bullaan 2, Heiloo. De Kwekerij is geopend tot en met koopzondag 21 december, maar ook op koopzondag 14 december.

Op de woensdagen 24 december en 31 december sluit de Wereldwinkel om 15.00 uur. Op maandag 5 januari 2015 is de zaak de gehele dag wegens inventarisatie gesloten. Welkom in de Fair Trade Cadeauwinkel, Stationsweg 105 in Heiloo, www.wereldwinkel-heiloo.nl.

Op de koffie bij D66 Heiloo

HEILOO - Wilt u iets met D66 bespreken, algemeen of actueel, dat kan in de bibliotheek op zaterdag 13 december van 10.30 tot 11.30 uur. D66 Heiloo wil graag weten wat u vindt. Wat vindt u van een afslag A9? Denkt u dat een tunnel in de Vennewatersweg een oplossing biedt? Hoe kan de gemeente beter met de inwoners overleggen. D66 is voor ecologisch groenbeheer, dus onder andere hoger gras, wat vindt u? De gemeente doet haar best Heiloo groen te houden, wat kan er beter en: zou u een heg of plantsoen adopteren? Iedere tweede zaterdag van de maand is D66 te vinden in de bibliotheek. Tot ziens op 13 december!

Kerstbomenhandel Groot-Jonker

HEILOO - Op de hoek Kapellaan en Kennemerstraatweg zit al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres voor de mooiste kerstbomen van Heiloo en omstreken.

Het assortiment bestaat uit vele soorten en maten bomen, voor een scherpe prijs. Zo heeft kerstbomenhandel Groot-Jonker onder andere diverse soorten gezaagde bomen zonder kluit. Natuurlijk de Nordmann, leverbaar tot vijf meter maar ook de Nobils en de 'ouderwetse' groene dennenboom ontbreken niet.

Ook vindt u bij kerstbomenhandel Groot-Jonker een ruim assortiment van kerstbomen met kluit. Hier is nog meer keuze, Nordmannen, Blauwsparren en Picea Omorika, ook wel de Servische spar wordt genoemd. Alleen de allerbeste kwaliteit voor een prijs die voor het derde jaar op rij onveranderd is! En voor alle kinderen is een presentje.

Alle dagen open van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag tot 18.00 uur. Tot ziens op de hoek Kapellaan en Kennemerstraatweg (naast Fletcher Heiloo, Kwartje Koffie).

Kerstmarkt bij de Buitenkans

Foto Carolien Breed

HEILOO – Van zaterdag 6 tot en met woensdag 24 december is er weer een prachtige kerstmarkt bij kwekerij De Buitenkans. Met een uitgebreid assortiment aan kerstbomen, kerststukken en kerstgroen, leuke cadeauartikelen en aparte kerstdecoratie; van trendy kerstversiering, houten kerstbomen en decoratieve steigerhouten figuren en nog veel meer om zelf een bijzondere kerstsfeer in huis te creëren. De kerstmarkt bij kwekerij De Buitenkans (ingang tegenover de brandweerkazerne) is alle dagen van 10.30 tot 17.00 uur geopend; ook op zaterdag en zondag. Speciaal in de weekends is de kerstmarkt extra sfeervol ingericht; met kramen waar diverse standhouders hun winterse artikelen aanbieden. En met vers gerookte paling en makreel van Smokey John.

Zuidwester doet mee aan Perenactie

Leerlingen van de Zuidwester genieten van een overheerlijke peer.

HEILOO - ,,Omdat ze in Rusland geen peren meer lusten, moeten wij er meer eten.'' Een leerlinge van de Zuidwester heeft helemaal begrepen hoe het zit met het perenoverschot in Nederland.

Kinderen op 120 basisscholen in Noord-Holland kregen deze week een peer, ter promotie van de zoete, sappige Hollandse vrucht. De peer is een Noord-Hollands streekproduct en tevens een gezond tussendoortje. De Zuidwester , ook partner van Appeltje Eitje Gezond Heiloo, promoot gezonde tussendoortjes. De fruittelers in Noord –Holland hebben op dit moment een overschot aan peren en appels.

Dit wordt veroorzaakt door de Russische groente en fruitboycot. Het Clusius College en The Greenery waren de initiatief nemers voor deze actie. Op deze manier konden de leerlingen van de Zuidwester genieten van een overheerlijke peer. De leerlingen gingen naar huis met een folder over hard fruit Hard- stikke lekker! Hierin waren ook een paar heerlijke recepten opgenomen met appels en peren. Op de website van Verse oogst zijn nog meer heerlijke recepten te vinden.

Opsteker van Keer op Keer

LIMMEN - Al enkele jaren geeft xopx elke maand een opsteker van € 200,00. Besloten is om vanaf januari twee keer per maand een 'opkikker' van € 300,- weg te geven. Mocht u in aanmerking willen komen voor een opkikkerdonatie dan kunt u vanaf heden een aanvraagformulier indienen (verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx@wordpress.nl) en deze te deponeren in de 'groene opkikkerbus' in de winkel. De laatste opsteker van € 200,00 van de maand december gaat naar: Muziekvereniging Harmonievereniging Exelsior in Limmen. Kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg) in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072-5325962.

Kersttocht op zoek naar de stal op het landgoed TerCoulster

HEILOO - Ook dit jaar houdt de Ter Coulsterkerk weer een kersttocht voor iedereen die goed ter been is op het landgoed Ter Coulster.

Op zaterdag 20 december kun je in kleine groepjes langs de lichtjes in het bos die je langs taferelen uit het kerstverhaal leiden om zo uiteindelijk bij de stal van Bethlehem uit te komen. Daar wacht de warme chocolademelk en zullen er rond de vuurkorf kerstliederen gezongen worden. Om mee te doen aan deze sfeervolle tocht kun je je opgeven via kersttocht@outlook.com onder vermelding van je naam, het aantal deelnemers en de gewenste starttijd. Daarvoor zijn vier mogelijkheden. Er wordt gestart om 18.00, 18.30, 19.00 en 19.30 uur. Geef je zo snel mogelijk op! De uiterste inschrijfmogelijkheid is 17 december. Daarna krijg je bericht over je definitieve starttijd. Vol is vol, dus wacht niet te lang met opgeven!

Gips sieraden voor Serious Request

HEILOO - Bo Schutte uit Heiloo gaat in de gipskamer van het MCA voor 3FM Serious Request gips 'opleuken'. Dit gebeurt uiteraard natuurlijk niet onder dwang! Zo wordt gips, waar je toch een aantal weken tegen aan moet kijken, een soort van sieraad. In ruil daarvoor wil Bo gesponsord worden en dat bedrag schenken aan het Glazen Huis in Haarlem. ,,Ik hoop dat ik een mooi bedrag kan ophalen en hoop dat iedereen daar samen met mij aan mee wil werken. (www.kominactie.nl/gipsiegirl) Donderdagmiddag 11 december zit ik in de wachtruimte van de gipskamer klaar voor ieder die dat leuk vindt."

Tabletcafé in Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op vrijdag 12 december van 18.30 tot 20.00 uur houdt Bibliotheek Heiloo weer een Tabletcafé. Heeft u een tablet of wilt u er een aanschaffen? En wilt u uw ervaringen uitwisselen met anderen? Dan is dit Tabletcafé echt iets voor u! Deze keer is er geen speciaal thema. U wordt geholpen met al uw vragen over uw tablet of over tablets in het algemeen. Heeft u een tablet, neem deze dan mee.

Leesgroep WO I

HEILOO - Net opgerichte leesgroep WO I in Heiloo zoekt nog nieuwe leden. De leesgroep leest zowel romans als informatieve boeken over de Eerste Wereldoorlog. Zie voor meer informatie www.senia.nl. U kunt zich aanmelden via Dhr. S. Naus, 075-6288540 of sefnaus@upcmail.nl.

EkoPlaza Heiloo wordt afhaalpunt Groene Slager Alkmaar

HEILOO - Op 2 oktober opende een nieuw filiaal van de biologische supermarktketen EkoPlaza aan het Stationsplein in Heiloo. Twee maanden later is de natuurvoedingswinkel ook een afhaalpunt geworden voor het vlees van de Groene Slager Alkmaar. ,,In twee maanden tijd heb ik al veel blije mensen zien terugkomen naar de winkel", vertelt eigenaar Rick Blomberg. ,,Dat is een groot compliment. Maar ik wil een zo compleet mogelijk aanbod voor de bewuste consument en samenwerken met Ad Dekker van de Groene Slager was een logische vervolgstap. Veel mensen kopen daar al jaren biologisch vlees van topkwaliteit. Alles wat de klant normaal in Alkmaar haalde, kan nu op bestelling ook bij mij in de winkel worden afgehaald. Zelfde aanbod, zelfde prijs." Bestellen kan door uiterlijk donderdag 13.00 uur te bellen naar de slagerij, tel. 072-5153311. Vrijdag vanaf 9.00 uur kan de bestelling dan worden opgehaald bij EkoPlaza op het Stationsplein 28. Rick is met deze samenwerking echter nog niet klaar qua aanbod in zijn winkel. ,,We willen echt onderscheidend zijn. Boodschappen doen moet veel meer een belevenis worden. Daarom zal er binnenkort meer te proeven zijn in de winkel en komen er vaker kookdemonstraties." Bovendien draait de winkel nu proef met een gratis spreekuur van Ria Penders om klanten nog beter voedings- en gezondheidsadvies te kunnen geven. Aan de orthomoleculair diëtist uit Heiloo kunnen specifieke vragen worden gesteld over voedingssupplementen, werking van bepaalde ingrediënten, allergieën enzovoort. In december zijn klanten zonder afspraak welkom op donderdag 11 december vanaf 17.00 uur en op donderdag 18 december vanaf 17.00 uur.

Stichting welzijn Heiloo

Die lustige Witwe

Zondag 14 december wordt de Nederlands ondertitelde operettefilm Die lustige Witwe vertoond. Het verhaal van deze operette van Franz Léhar speelt zich af in het Parijs van het begin van de vorige eeuw binnen de rijke allochtone gemeenschap. Voordat de film wordt gestart verzorgt Ton Verbraak weer een korte inleiding. Aanvang 14.00 uur; entree € 6,50.

Kerstverhaal audiovisueel

Met als start foto's van kerkramen, schilderijen, beelden maakten Jaap en Dinie Cramer een prachtige audiovisuele voorstelling van het kerstverhaal. Vertoning op zondag 21 december om 14.00 uur. Entree € 7,50.

Mergelbeeld

Op woensdag 7 januari om 9.30 uur start de cursus Beelden maken van mergel. In zes weken een beeld laten ontstaan is heel erg leuk. Niet hakken maar raspen en vijlen in mergel, een zachte steensoort rechtstreeks uit de grotten van Limburg. Docente Trudi Buis-Beers adviseert en begeleidt u stap-voor-stap naar uw eigen beeld. Cursusprijs € 87,50 inclusief gebruik van gereedschap.

Grace Kelly in Paleis Het Loo

Zondag 4 januari 2015 rond het middaguur vertrekt de touringcar naar Paleis Het Loo. Daar bekijken we de expositie 'Grace Kelly, prinses en stijlicoon'. De expositie vertelt het verhaal van Gracia van Monaco, de filmster die werd opgenomen in één van de oudste Europese vorstenhuizen. Ook is er Winterpaleis Het Loo. Prijs € 42,50 all-in.

Kerstlunch

Voor de kerstlunch gaan we met de Gezelschapsbank op woensdag 17 december naar De Palatijn in Alkmaar, Dillenburgstraat 1. Aanvang 12.30 uur, entree € 15,-. Een heerlijke driegangenlunch en heel leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten! Reserveren bij Stichting Welzijn Heiloo, telefoon 072 5331297

Vervolg iPad en Android

In deze vervolgcursussen wordt ingegaan op apps als Skype, Facetime en Facebook. En bijvoorbeeld ook het organiseren van bestanden, muziek en foto's. De cursus voor de iPad start maandag 26 januari om 10.00 uur en de cursus Android dinsdag 27 januari om 10.00 uur. Aantal lessen: 3 stuks. Cursusprijs: €42,50 voor drie lessen.

Bingo en lunch

Zondag 28 december om 12.30 uur is er in het Trefpunt een lunch met aansluitend bingo. Prijs is € 12,50 all-in, inclusief koffie/thee in pauze en de bingo, 1 bordje.

Basis cursus voor Android tablet

Maandag 5 januari 2015 van 13.00 uur tot 15.00 uur start er weer een basiscursus Android tablet in het Trefpunt. 3 lessen voor € 42,50 Opgave via tel. 072 5331297

Bereikbaarheid rond de feestdagen

Het Trefpunt is 25, 26 december en 1, 2 januari gesloten. Op 24 en 31 december sluiten we om 15.00 uur.

De Stichting Welzijn Heiloo is niet bereikbaar vanaf 25 december tot en met 2 januari; van 22 tot en met 24 december is er een beperkte openstelling.

Koffieklets

De laatste koffieklets van dit jaar is vrijdag 19 december vanaf 15.00 uur bij Restaurant Plaza Cinco aan het Stationsplein.

Verkoop Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Bibliotheek Heiloo verkoopt maandelijks haar afgeschreven materialen. In de afgelopen periode is de collectie flink doorgespit, dus er is weer veel materiaal in de verkoop. De decemberverkoop vindt plaats op vrijdag 12 december (in verband met Sinterklaasavond dus een keer niet op de eerste vrijdag van de maand). Ook deze keer heeft u veel kans om een paar mooie boeken of andere materialen voor weinig geld op de kop te tikken. U vindt er niet alleen romans, informatieve boeken en jeugdboeken bij deze verkoop maar ook cd's, dvd's, grote letterboeken, bundels tijdschriften en heel veel bladmuziek. De verkoop is van 15.00 tot 19.00 uur.

Kerstavond met Simone Awhina

HEILOO - Een muzikale avond van verstilling, verbinding en bezinning.

De warme, stem van Simone, de gevoelige noten van pianist Maarten Helsloot, het subtiele spel van violist Ian de Jong en het meezingen met mooie songs nemen je mee naar verstilling in jou, naar dat waar kerst echt voor staat. Simone zal nummers uit diverse culturen zingen; songs in het Hebreeuws en Sanskriet, een mooi Iers kerstlied en natuurlijk ook het Ave Maria en Dona Nobis Pacem. De Heiloose zangeres Ellen Popma zal met haar heldere stem een extra dimensie geven aan dit bijzondere concert.

Het concert is in het prachtige decor van de tentoonstelling '1Boom', een project waarbij een groot aantal kunstenaars een grote verscheidenheid aan objecten laat zien, gemaakt van één eikenboom. www.1boom.nl.

Simone Awhina is bij een breed publiek geliefd om haar bijzondere stem en ingetogen manier van zingen. Zij is een zangeres die je diep in je ziel raakt. Ze heeft wereldwijd opgetreden en vijf cd's uitgebracht. Meer informatie www.simoneawhina.com.

De toegang tot het concert is gratis met een vrijwillige bijdrage na afloop. Datum: woensdag 24 december, aanvang concert 20.30 uur, zaal open om 19.45 uur. Locatie: Cultuurkoepel Heiloo, terrein GGZ NHN, Kennemerstraatweg 464, Heiloo. Het is mogelijk om voorafgaand aan het concert de expositie te bezichtigen. Reserveren is gewenst via info@vaart.biz of tel. 06-20551899.

Heiloo Energie excursie naar Delft

HEILOO - Prêt-à-Loger houdt open huis?Wie wil er mee op excursie naar Delft voor een rondleiding in woning van Prêt-à-Loger? Zaterdag 20 december om 12.30 uur leiden de studenten van de TU Delft, die met dit project een internationale duurzaamheidsprijs hebben gewonnen, bezoekers rond in hun energie neutrale jaren '60 rijtjeshuis. Een unieke kans om inspiratie op te en te leren hoe je een gewone woning energieneutraal kunt renoveren met extra wooncomfort! Zie voor meer informatie http://www.heilooenergie.nl/index.php/presentaties.

Aanmelden kan bij Annette.van.Schooten@gmail.com.

Ik Winkel in Heiloo

HEILOO - Woensdag 19 november is de eindejaarsjaarsactie van 'Ik winkel in Heiloo' begonnen met een nieuwe kassabonnen spaaractie. Tot en met woensdag 31 december loopt deze kassabonnen spaaractie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers. Net als in het voorjaar met een door de deelnemende winkeliers beschikbaar gesteld prijzenpakket van leuke waardebonnen tot volle boodschappenkarren !

Er kan in drie categorieën gespaard worden: tot € 250,-, tot € 500,- en tot € 1000,-. Kassabonnen afkomstig van alle winkels (maar ook die van de horeca en bijvoorbeeld uw benzinebonnen) in Heiloo tellen mee! In elke spaarcategorie is er een hoofdprijswinnaar, die € 250,-, € 500,- of respectievelijk €1000,- wint; handje contantje! Bovendien dingen alle ingeleverde spaarzakjes mee in de loting voor de extra hoofdprijs: een half jaar gratis autorijden in een flitsende Opel Adam, uw eigen boodschappenkarretje !

Op zaterdag 10 januari is de prijsuitreiking in winkelhof 't Loo. Deze zaterdag is ook de trekking voor de geldprijzen en de extra hoofdprijs. Spaar uw kassabonnen en maak kans op vele leuke prijzen !

Voor meer informatie zie ook www.ikwinkelinheiloo.nl

Kerstboomactie Lions Club voor OCK Het Spalier

HEILOO- Voor de derde keer organiseert de Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden de kerstboomactie voor OCK het Spalier. Net als voorgaande jaren staan we zaterdag 13 december weer buiten bij 't Loo. Ook dit jaar zullen we weer alle bezoekers vragen een klein cadeautje te kopen voor een van de kinderen die onderdak vinden bij of geholpen worden door OCK het Spalier. OCK het Spalier helpt jongeren en ouders. De meeste kinderen en jongeren in Nederland groeien gelukkig op en hebben een veilig thuis. Voor tien procent van hen is dat niet weggelegd. Zij kampen met psychosociale problemen. Afwijkend gedrag, moeilijk leren, bedplassen, weinig vriendjes, onvoldoende opvang en opvoeding. Deze groep jongeren kan bij het OCK het Spalier terecht, voor simpele vragen maar ook voor serieuze gezinsproblemen problemen en soms zelf opvang. De Lions Club Heiloo Limmen en de Egmonden wil deze kinderen graag een hart onder de riem steken tijdens de feestdagen.

Verkoop Rode Kruis

HEILOO- Op 12 en 13 december houdt de afdeling Heiloo van het Rode Kruis weer een verkoop in winkelcentrum 't Loo.

Vele maanden zijn de deelnemers aan de Sociale activiteiten van het Rode Kruis bezig geweest om de mooiste handwerkjes te maken. De opbrengsten van de verkoop van deze handwerkjes komen ten goede aan de afdeling Heiloo van het Rode Kruis.

Wilt u meer informatie over de Sociale activiteiten van de afdeling Heiloo van het Rode Kruis, dan kunt u elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur terecht op Slimpad 16c in Heiloo, tel. 06-23627235.

11 / 32

13 / 32

Verslag Gemeenteraadsvergadering

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo

-------------------------------------------------

Maatschappelijke huurtarieven

Het grote onderwerp van de raadsvergadering van maandagavond 8 december was het nieuwe maatschappelijke huurtarief voor gemeentelijke welzijnsaccommodaties zoals theater De Beun, de muziekschool en het Brunogebouw voor jongerenwerk. Ook Scouting Rurik, wijkgebouw Ypestein en de peuterspeelzalen Brammetje en Olleke krijgen hier mee te maken, evenals de Vereniging Oud Heiloo. Jongstleden woensdag, 3 december, ontvingen de betrokken instellingen een brief hierover van het college.

Dit onderwerp heeft een (zeer) lange voorgeschiedenis. Het gaat om gebouwen die eigendom zijn van de gemeente en waar de gemeente dus ook kosten aan heeft, met name in de sfeer van groot onderhoud. De gebouwen worden gebruikt door stichtingen, waarmee de gemeente huurcontracten heeft. Bij een aantal van die contracten is het huurbedrag op 0 of 1 euro gesteld. Hierdoor is sprake van zogenaamde indirecte subsidiëring. Al heel lang bestaat in de politiek van Heiloo de wens om deze indirecte subsidies te kwantificeren en te komen tot een transparant geheel. De bezuinigingstaakstellingen van het huidige tijdsgewricht hebben ervoor gezorgd dat dit onderwerp prominent op de politieke agenda is gekomen. En daar komt nog bij dat de rijksoverheid de Wet Markt en Overheid heeft uitgevaardigd, die verplicht om voortaan reële huurprijzen te berekenen voor gemeentelijk maatschappelijk vastgoed.

70 procent

In oktober 2013 heeft onze gemeenteraad het college opgedragen om een voorstel te ontwikkelen. Als basis voor de berekeningen moest de zogenaamde netto contante huurwaarde gehanteerd worden. Door de gemeenteraadsverkiezing van maart 2014 kwam het dossier een tijdje stil te liggen, maar nu ligt het plan er dus en het houdt het volgende in. De huurders gaan een huur betalen die is afgeleid van de gemeentelijke kostprijs, maar die huur bedraagt geen 100 procent van die kostprijs, maar 70 procent, en dat is omdat tevens is vastgesteld (ook deze maandagavond bevestigd en besloten door de gemeenteraad) dat in deze gebouwen activiteiten plaatsvinden die van algemeen belang zijn. Die 70 procent wordt dan het maatschappelijk huurtarief genoemd. En verder is het zo dat verenigingen en instellingen die deze gebouwen gebruiken (respectievelijk op hun beurt huren) voor een periode van ongeveer twee jaren een gedeeltelijk compenserende subsidie kunnen krijgen. Het nieuwe stelsel moet vanaf 2016 ingaan, dat wil zeggen dat vanaf dan bij vernieuwing van huurcontracten de nieuwe regels gaan gelden.

Voorbeeld: theater De Beun. Betaalt nu niets, maar krijgt straks een rekening van 38.000 euro per jaar. Als de tijdelijke subsidie daarvan wordt afgetrokken, resteert een verhoging van 21.500 euro. Voorbeeld: de muziekschool. Die ziet de huur met 30.000 euro omhoog gaan en wordt de eerste paar jaar voor iets meer dan de helft gecompenseerd. Het Brunogebouw voor jongerenwerk: van bijna geen huur nu naar 19.000 euro, de eerste paar jaar wordt dat nog verzacht door een subsidie van 8.000 euro. Minder of zelfs niet worden getroffen, omdat ze al een serieuze huur betaalden: de bibliotheek en de Stichting Welzijn Heiloo, die is gevestigd in het Trefpunt.

Processie van Echternach

En wat zeiden de politieke partijen hier maandagavond in de gemeenteraad van? Eerst maar het eind van het liedje: bij de stemmingen over het voorstel van het college en over enkele amendementen was de uitslag steeds dezelfde: de coalitie van Heiloo-2000, VVD en CDA steunde het nieuwe plan en de oppositie van D66, PvdA en NCPN dolf het onderspit: 12 tegen 7. Bergmans, Heiloo-2000, zei: 'Er moet eens een keer iets gebeuren. Er zijn nu grondvesten neergelegd op basis waarvan het college gesprekken kan gaan voeren met de stichtingsbesturen en de instellingen.' Van Splunteren, VVD: 'Laten we in deze processie van Echternach nu eens een stap vooruit zetten.' Hiemstra, CDA: 'Eindelijk een helder stuk'. Bergmans en Hiemstra beklemtoonden dat de gesprekken met de huurders breed gevoerd zouden moeten worden, dat daarbij kerntaken benoemd zouden moeten worden en dat de coalitie eerder had uitgesproken (op 3 november) dat zogenaamde transitie- of frictiekosten vergoed zouden kunnen worden. Rootjes, PvdA: 'Laat het college vooral maatwerk leveren.' Gomes, NCPN: 'De zo belangrijke instellingen in ons dorp moeten wurghuren gaan betalen.'

Vertrouwelijk gesondeerd

Fons Hopman van D66 ging er zeer hard in. Hij trok fel van leer tegen de geheimhouding die het nieuwe plan tot aan woensdag 3 december had omgeven. Op 10 november was er over gesproken in een besloten raadsvergadering, terwijl D66 van meet af aan van mening was dat juist dit onderwerp de volle openbaarheid verdiende. Hopman citeerde uit het verkiezingsprogramma van Heiloo-2000 passages over burgerparticipatie en viel daarmee de lijsttrekker van toen en de wethouder van nu Fred Dellemijn aan. Dellemijn repliceerde deze avond dat het college behoefte had gehad om het voorstel voor het maatschappelijk huurtarief in vertrouwelijk overleg te sonderen bij de politieke partijen omdat het een onderwerp betrof dat 'commotie' teweeg zou kunnen brengen. Dellemijn zei ook dat het college in oktober 2013 opdracht van de raad had gekregen om met een voorstel te komen en niet de opdracht had gekregen om te komen met 'een voorstel dat eerst is doorgeëxerceerd met de instellingen'.

Tenslotte vermeld ik nog:

--- dat ook op een ander punt D66 absoluut niet te spreken was over het college, en dat betrof de HSV-affaire. D66 diende naar aanleiding hiervan zelfs een zogenaamde motie van ongenoegen in, maar die werd verworpen met de bekende stemverhoudingen. Volgens Hopman diende het college tegenover HSV zijn ongelijk te bekennen, en anders de dwangsom van 31.000 euro alsnog juridisch terug te eisen. Verantwoordelijk wethouder Rob Opdam zei de voorkeur te geven aan herstel van de goede relatie met HSV. Hij zei dat het college betreurde dat het zo gelopen was: 'Met de wijsheid van nu zou je dingen anders hebben moeten doen'. Maar hij zei ook dat twee partijen hadden gezorgd dat het proces zo gelopen was;

--- dat Cees Rootjes, fractievoorzitter van de PvdA, meedeelde dat hij stopt als raadslid. In de raadsvergadering van 2 februari zal Ko Hemminga het van hem overnemen, ook het fractievoorzitterschap;

--- dat het nieuwbouwplan van projectontwikkelaar Gem Bot voor de hoek van het Stationsplein, preciezer gezegd Heerenweg 203-205, de raad nu zonder slag of stoot passeerde, maar er is dan ook een verdieping afgegaan: drie bouwlagen in plaats van vier; en

--- dat met algemene stemmen een motie werd aangenomen om het zeer rommelig geworden fietsparkeren bij het station te verbeteren, waarbij wethouder Opdam aangaf dat hij met ProRail in gesprek is gegaan om tot uitbreiding te komen van de capaciteit (anders is er ook weinig te handhaven).

Afscheid overblijfjuf Narda Bruin

HEILOO - Narda Bruin heeft afgelopen donderdag afscheid van de Willibrordschool genomen. Ze heeft zich16 jaar lang belangeloos ingezet als overblijfjuf, met succes. Door een nieuwe baan, die niet om het overblijfwerk heen te passen is, heeft Narda afgelopen donderdag afscheid genomen van de kinderen en van de school. Voor Narda én voor de school met pijn in het hart. ,,Wij verliezen in haar een bijzonder goede en betrouwbare overlijfjuf. Zij heeft er mede voor gezorgd dat onze tussenschoolse opvang zo goed geregeld is," zegt Niels Lover, directeur van de Willibrordschool. De school en vooral de kinderen zullen Narda missen.

Douwe Egberts-punten voor de Voedselbank

HEILOO-Binnen een week heeft Heiloo al 44.000 DE-punten gedoneerd voor de inzamelingsactie voor de Voedselbank. De landelijke actie, die op 22 november door René Froger werd gestart, wordt enthousiast opgepakt in Heiloo. De speciale actiedozen in de Bruna en Bakkerij Kees Zoon in Heiloo zaten vol - een fantastische start! De eerste tussenstand voor Heiloo bedraagt zo'n 100 pakken koffie voor de Voedselbank.

Symone Hoogstins van de Lionsclub: ,,We zijn erg blij met de donaties van DE-punten. Koffie wordt ontzettend gewaardeerd bij de Voedselbank. Het wordt bijna niet aangeboden aan de Voedselbank omdat het een lang houdbaar product is. Tegelijkertijd is het voor mensen met een kleine beurs een grote uitgave, maar sociaal heel belangrijk. Want je kunt je buurvrouw niet op de koffie vragen als je geen koffie kunt betalen."

De Lionsclub Langedijk roept iedereen die nog een verzameling DE-punten heeft, groot of klein, deze te doneren voor deze actie. Stopt u ze in de verzameldozen in de Bruna en bij bakkerij Zoon in 't Loo, en de Lionsclub zorgt dat ze in koffie verzilverd worden.

Vorig jaar leverde de landelijke actie 42 miljoen DE-punten op, goed voor 100.000 pakken koffie die Douwe Egberts kosteloos bij de voedselbanken afleverde. De Lionsclub Langedijk bracht 180.000 punten bij elkaar, goed voor 400 pakken koffie. Deze werden afgeleverd bij de Voedselhulp Langedijk.

De Voedselhulp Langedijk zet zich in voor de minima in Langedijk; concrete hulp bieden in moeilijke tijden en samen met hen te werken aan een betere toekomst. De vrijwilligers helpen ruim negentig gezinnen. Informatie: Floor Ijlstra Tel. 06-44920405

Sinterklaas per ambulance naar de St Radboudschool

HEILOO - Op 4 december bezocht Sint de St Radboudschool. Zijn komst was per ambulance; met nog een bijzondere piet: Oma Piet met rollator. De school kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

Kerstconcert in Akersloot

Phonation geeft weer een kerstconcert in de dorpskerk aan het Dielofslaantje in Akersloot.

AKERSLOOT - Op zaterdag 13 december verzorgt Phonation weer een kerstconcert in de dorpskerk aan het Dielofslaantje in Akersloot.

Het is al weer de achtste keer en omdat de vorige optredens een succes waren wordt de traditie (want dat is het inmiddels) voortgezet. Het programma bestaat uit zowel bekende kerstliederen als uit Engelse Christmas Carols en enkele klassieke nummers. Een gevarieerd programma dus. Phonation is een dubbel mannenkwartet, begeleid door pianist/dirigent Piet de Groot. Ook het duo Divertire, dat bestaat uit een sopraan en een alt, onder leiding van Thea Groot zal een aantal nummers ten gehore brengen. Deze prachtige vrouwenstemmen vullen Phonation op een sublieme manier aan. De tweelingzusjes Aniek (dwarsfluit) en Manon (piano) zijn deze avond ook van de partij, waardoor alle ingrediënten aanwezig zijn om een sfeervol kerstconcert te creëren.

De entreeprijs bedraagt € 5,- inclusief een kopje koffie en een glaasje glühwein!

Kerstochtend bij De Zonnebloem Limmen

LIMMEN - De Zonnebloem Limmen nodigt alle ouderen en gasten van Limmen uit voor een gezellige, muzikale kerstochtend op vrijdag 19 december in de Burgerij, die geheel in kerstsfeer is. De ochtend wordt verzorgd door het West-Friese duo Els en Theo Spigt uit Wervershoof.

Zij treden al meer dan twintig jaren samen op. Zij hebben een mooi kerstprogramma samengesteld waarmee ze vaak en graag onder andere voor de Zonnebloem optreden. De hechte samenwerking tussen Els en Theo is duidelijk merkbaar en zorgt voor een aangename sfeer vóór en mét het publiek! De muziek worden afgewisseld met gedichtjes en voordrachten. Het publiek wordt ook uitgenodigd enkele bekende kerstliederen mee te zingen. Gezelligheid en sfeer voeren de boventoon in dit prachtige programma zodat ieder met een warm kerstgevoel weer naar huis gaat.

Hierna worden de gasten uitgenodigd voor de kerstlunch in De Burgerij. Graag wil de organisatie weten hoeveel personen hiervan gebruik willen maken, daarom is het noodzakelijk dat men zich vóór 14 december hiervoor opgeeft bij Nel Seignette, tel. 072-5051324 of Ria Hooijboer, tel. 072- 5052235. De kerstviering wordt gehouden in de sfeervol versierde Burgerij op vrijdag 19 december, aanvang 10.30 uur. Zaal open 10.00 uur. Wie vervoer nodig heeft kan bellen met Nel Seignette tel. 072-5051324

Voorleesmarathon op de BSG voor Serious Request

REGIO - De Berger Scholengemeenschap houdt op 18 december een voorleesmarathon om geld in te zamelen voor Serious Request, de jaarlijkse goededoelenactie georganiseerd door radiozender 3FM en het Rode Kruis. Onder begeleiding van mentoren en docenten kunnen leerlingen per klas voorleestijd kopen. De eerste vijf voorleesminuten kosten €30,- en iedere minuut daarna kost €10,-. Leerlingen mogen zelf bepalen wie er in hun gekochte tijd voorleest: dat kan een docent zijn, een leerling, een ouder, een opa of oma of zelfs een bekende Nederlander. De eerste bekende Nederlanders hebben zich reeds aangemeld om voor te komen lezen, waaronder kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. Naast het ophalen van geld voor het goede doel, wil de BSG ook het voorlezen als activiteit in de spotlight zetten.

Versterk jezelf en creëer innerlijke stilte!

LIMMEN - Zaterdag 20 december om 09.00 uur start Thijsyoga op de Rijksweg in Limmen met een nieuwe groep om stijfheid, spanningen en/of innerlijke onrust aan te pakken. Ben je nieuwsgierig naar wat Hatha Yoga is en wat deze vriendelijke en zachte yogavorm voor je kan betekenen? In tien lessen beschik je over tools om krachtiger en meer verstild verder te gaan. Een meer bezield, intuïtiever leven is het gevolg. Zin om mee te doen? Neem dan contact op! Voor meer informatie: www.thijsyoga.nl.

Stichting Rommelmarkten Egmond

REGIO - Stichting Rommelmarkten Egmond is er de afgelopen vier maanden in geslaagd een tiental activiteiten van verenigingen/instellingen in de Egmonden financieel te ondersteunen.

Op zondag 14 december is het schitterende overdekte wielerstadion in Alkmaar weer een gigantisch rommelparadijs. Stichting Rommelmarkten Egmond zorgt ook dan weer voor een enorm aanbod van tweedehands goederen. Kleding, speelgoed, gereedschap, elpee.'s, c.d.'s, curiose, vintage en brocante spullen, antiek en curiosa, maar zeker ook kerstversiering. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 2 euro. Voor meer informatie tel. 06-20114461 of www.st-re.nl.

Vrijwilligers gezocht

EGMOND- Voor de Egmonden is Stichting Welzijn Bergen op zoek naar een enthousiaste man/vrouw die wil deelnemen aan het huisbezoek projekt 75+ van. U gaat 80 en 85 jarigen bezoeken die toegestemd hebben in een huisbezoek. U neemt een vragenlijst met de bezochte door op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Tevens maakt u duidelijk aan de hand van folders wat Stichting Welzijn Bergen zoal kan bieden aan senioren die zelfstandig wonen. Voor informatie en/of opgave kunt u kontakt opnemen met Rita van Rossum (coördinator), tel. 072-5821450.

Stiltewandeling tijdens de dageraad

EGMOND – Op zondag 21 december om 07.30 uur is de start van een stiltewandeling in de duinen. De overgang van de nacht naar de dag is een uniek en bijzonder moment. Kledingtip; beschermende kleding en stevige schoenen. Verzamelen op het Nachtegalenpad bij het PWN informatiebord, ongeveer 150 meter vanaf de Herenweg, in Egmond aan den Hoef. De wandeling duurt één á anderhalf uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een duinkaart is verplicht. Voor meer informatie en aanmelden: retthygroot@outlook.com.

Aanrijding op de Vuurbaak

LIMMEN - Op donderdag 4 december omstreeks 11.20 uur vond een aanrijding plaats op de Vuurbaak. De 54-jarige bestuurder van de personenauto wilde achteruit inparkeren. Volgens eigen zeggen wilde hij remmen maar gaf hij gas. Hij is achteruit over een muurtje heen gereden waar hij op de helft op bleef hangen. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar wel werd een dubbelwandige bakstenen muur kapot gereden en een andere geparkeerd staande personenauto geraakt, met lichte schade tot gevolg. Er was geen sprake van alcoholgebruik.

Schilderijen met andere kijk op realiteit

Werk van Lonneke Kempers

HEILOO - Schoonheid geeft een prettige emotie en wordt daarom vaak gekozen als uitgangspunt voor een schilderij, maar hoeveel interessanter is niet een schilderij dat onder de huid kruipt en dieper gaat? Zo denkt ook Lonneke Kemper over haar kunst. ,,Ik doe niet mee aan het algemene streven om schoonheid te schilderen'' zegt zij. ,,Volgens mij is dat per definitie niet mogelijk, immers schoonheid is vergankelijk, subjectief, tijdelijk en onderhevig aan de richting van waaruit je een object bekijkt.'' Zo verkreukelde zij eens de zoveelste glossyfoto van een mooie vrouw en gooide de prop op de grond. Onmiddellijk werd wat zij op de grond zag liggen in haar ogen boeiend en het onderwerp van een nieuwe schilderij. Trefzeker laat Lonneke Kemper de toeschouwer meekijken naar de ware emotie die verborgen blijft bij een oppervlakkige blik; het omdenken wordt in beeld gebracht. Expositie van Lonneke Kemper in Het Trefpunt is van 10 december tot 29 januari.

C-TV ging op pad met de politie

REGIO- Wat doet de politie op een willekeurige nacht bij u in de regio?

Sander Verschoor en Mirko Carton van Omroep Castricum gingen in de zomer een nachtje mee met de politie en maakte daar een registratie van voor C-TV.

De documentaire 'Een nachtdienst in beeld' is voor het eerst te zien op woensdag 13 december om 17.00 uur, daarna is de documentaire tot Oudejaarsdag te zien om 11.00 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 22.00 uur op C-TV. C-TV kan worden ontvangen in het digitale pakket van Ziggo op kanaal 41 in Limmen, Akersloot en De Woude. Kijk voor de analoge kabelfrequenties op de website van de omroep: www.c-tv.nl.

Lustrum New Voice

EGMOND BINNEN - De jubileumcommissie heeft veel tijd en energie gestoken in een grote fototentoonstelling, die zaterdag 13 december in de Adelbertuskerk zal worden gehouden. Het aanzien meer dan de moeite waard, want er zal ook een bouwfilm van de kerk worden geprojecteerd. Die middag zullen Muziekvereniging Eensgezindheid en New Voice bij afwisseling voor muzikaal entertainment in de kerk zorgdragen. In de pauzes zal muziek van Jubal te beluisteren zijn. New Voice zelf zal om 13.00 uur en om 15.10 uur actief zijn.

De feestelijke Eucharistieviering in de Adelbertuskerk op zondagmorgen 14 december begint om 10.00 uur. Het Egmond Binner gelegenheidskoor 'Cantate Deo' speelt hierin een rol, maar ook New Voice zal natuurlijk graag haar medewerking verlenen aan deze viering. Ook na deze viering wordt u nog eens in de gelegenheid gesteld om een blik werpen op de fototentoonstelling.

Dit jaar zal pastor Anton Overmars tijdens de nachtmis van 23.00 uur in Egmond Binnen het koor New Voice aan zijn zijde hebben. Het belooft een sfeervolle viering te worden. Het koor adviseert u om er tijdig heen te gaan.

Op 31 december de 'oudjaarsavond-viering' in de jarige kerk.

Zie ook: www.new-voice.nl

B.lief zingt voor Serious Request

HEILOO - Blackgospelkoor B.lief uit Egmond-Binnen omarmt de slogan van dit jaar van 3FM Serious Request 'Hands off our girls'. Daarom geeft B.lief twee concerten op zondag 14 december in restaurant Klein Varnebroek aan de Omloop 22 te Heiloo. Het eerste concert begint om 16.00 uur, het tweede concert om 19.30 uur. Restaurant Klein Varnebroek stelt de locatie ter beschikking en iedereen krijgt bij ontvangst een kopje koffie/thee plus koek gratis. Kaarten à € 15 zijn te bestellen via de mail blackgospel.blief@gmail.com en via telefoon 072- 5066265. Reserveer snel, er zijn slechts 260 plaatsen beschikbaar. B.lief roept iedereen op om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden. Zie ook www.blief.nl.

Uitslag Sint Nicolaas L.O.V. actie derde Trekking 8 december

LIMMEN - De hoofdprijs, een IPHONE 6 -aangeboden door de L.O.V.- is gewonnen door Joke Beentjes, Rijksweg 125 in Limmen.

Een L.O.V. bon van € 100,-: fam. Bruijnse, Lange Akker 1 in Limmen

Drie L.O.V.bonnen van € 50,-: fam. Schoorl, Keizerskroon 9 in Limmen, fam. Huismans, Enterij 27 in Limmen en fam. Smak, Brugstraat 20 in Limmen.

Acht L.O.V. bonnen van € 20,-: J.Hanek Pagenlaan, 5 Limmen, fam. Timmer Visweg, 95 inn Limmen, fam. Wittebrood Egmonderstraatweg 17, Egmond aan den Hoef, fam. De Kremer, Hogeweg 130 in Limmen, P.Mollevanger, Vuurbaak 4 in Limmen, Jeroen Tebbens, Roelat 68 in Limmen, Marita Koet, Schubertstraat 14 in Akersloot en fam.Koenekoop, Brugstraat 31 in Limmen.

Twee boeken van Erik Bakker: Yvonne Poel, B.N.straat 5 in Limmen en Svenja Dekker, Rijksweg 65 in Limmen.

Tien L.O.V. bonnen van € 10,-: Ria Meijland, Hogeweg 144 in Limmen, P. Winder, Rijksweg 49D in Limmen, Britt, Keizerskroon 1 in Limmen, fam.Alleman, Oostersingel 2 in Heiloo, C.N.Pepping, Kerkweg 36A in Limmen, J.Krom, Binnengeest 47 in Akersloot, fam.G.Baltus, Thalia 3 in Limmen, W. Appelman, 't Kieftenland 12 in Limmen, H.C.van Dongen, Van Merlenlaan 8 in Heiloo en fam.Luttikhuizen, Achtkant 28 in Limmen.

Stiltewandeling

REGIO - In de donkere dagen tussen Sinterklaas en Kerstmis is op maandag 15 december weer een stiltewandeling met als thema 'Verstilling in de natuur, verstilling in jezelf.' Wandelen in stilte is een cadeau aan jezelf. Verzamelen rond 09.30uur op de parkeerplaats bij informatiecentrum De Hoep aan de Zeeweg te Bakkum. De wandeling van ruim een uur start om 09.45 uur. Deelname is gratis, een geldige duinkaart is wel noodzakelijk. Voor informatie tel. 0251 – 654064.

Amak wandelt

AKERSLOOT - Zondag 14 December is er weer een wandeling. De wandeling is een wandeltocht bij de poelster in Amstelveen en is 15 kilometer lang. Vertrekken om o9.00 uur vanaf het Kruispunt Mozartlaan en hoek Raadhuisweg in Akersloot. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Voor inlichtingen: Tinie Krom tel. 0251-312815 of Kees Deijlen tel. 0251-310715.

Piet Mondriaan gesignaleerd

HEILOO - Er is een echte Piet Mondriaan gesignaleerd bij de basisschool de Elckerlyc in Heiloo! Zijn echte naam is Nout van Wijngaarden Lindhout.

Klaverjassen in Het Trefpunt

HEILOO - Leden van de bonden kunnen deelnemen aan de klaverjasmiddagen op 11 en 18 december in het Trefpunt in Heiloo. Aanvang 13.30 uur. Deelname € 3.- per persoon, inclusief koffie/thee. Een gezellige middag met mooie prijzen. Voor informatie tel. 072-5334419.

Protestante Gemeente Egmond

EGMOND - Op de ouderen ochtend Protestante Gemeente Egmond op 17 december, aanvang 10.00 uur, zijn beelden van de Visserijdag van 1999 te zien. U bent van harte welkom in het Gebouw aan de Trompstraat 2 in Egmond aan Zee.

Vrouwen van Nu Limmen stopt

LIMMEN - De afgelopen periode hebben zich geen nieuwe bestuursleden aangemeld, reden waarom de vereniging Vrouwen van Nu afdeling Limmen, na een bestaan van 58 jaar, per 1 januari 2015 wordt opgeheven.

Erkenning De Vrijheid Heiloo 'Veilig sportklimaat'

HEILOO - Schietsportvereniging 'De Vrijheid Heiloo' is blij met de erkenning door NOC/NSF en betrokken ministeries van Veiligheid en Justitie en VWS en de VNG, in het kader van het project Veilig Sportklimaat (VSK).

SV De Vrijheid Heiloo is opgericht in 1955 en is als één van de eerste, door de KNSA gecertificeerd met één kroon. Wat aangeeft dat deze vereniging zijn zaakjes piekfijn in orde heeft wat betreft veiligheid en de cultuur binnen de vereniging. Enkele jaren geleden al deed De Vrijheid Heiloo mee aan de vrijwillige certificering volgens KNSA normen voor schietverenigingen. Per 1 januari 2015 is een basiscertificering verplicht. De certificering met kroon gaat zelfs nog een stap verder. Juist rond schietsport en de beoefenaars heersen jammer genoeg vele misverstanden door onbekendheid. Schietsport is een combinatie van concentratie, lichaamsbeheersing en controle die gepaard gaat met interesse voor techniek en kennis op allerlei gebieden. Om goede resultaten te bereiken in deze sport moet je jezelf tot rust kunnen brengen en je aandacht kunnen richten op een enkel punt. Schietsport is een prachtige sport. Het is belangrijk om te beseffen dat deze sport niets te maken heeft met agressie en geweld. Elke sportschutter is ervan doordrongen dat deze sport onder een vergrootglas ligt.

Bij SV De Vrijheid Heiloo staat alles in het teken van veiligheid. Je kunt deze sport bedrijven op recreatief niveau maar ook op Olympisch niveau. Dat laatste heeft natuurlijk alles te maken met aanleg, oefening en inzet. Het is een sport die je al op jongere leeftijd kunt leren, uiteraard onder directe begeleiding. Maar ook op latere leeftijd kan deze sport beoefend worden. Er worden bij SV De Vrijheid Heiloo verschillende disciplines beoefend met geweer, karabijn, pistool en revolver. Maar er wordt ook met luchtdruk wapens geschoten. Natuurlijk is het belangrijk dat leden zich bij 'hun' vereniging thuis kunnen voelen. Op de verenigingsavonden bent u als geïnteresseerde van harte welkom om kennis te komen maken. Zie voor een afspraak hiervoor www.svdevrijheidheiloo.nl.

Jurgen Molenaar (Dojo 't Loo) behaalt zwarte band

Foto Menno Lesterhuis

HEILOO- Ruim twee jaar geleden behaalde Jurgen Moolenaar zijn bruine band judo bij Dojo 't Loo in Heiloo. In de aanloop naar zijn examen moest Jurgen aan zijn trainers beloven om dan ook proberen zijn zwarte band te halen. Met een prachtig examen afgelopen vrijdag in de dojo in Heiloo heeft die belofte meer dan ingelost. Een grote groep geïnteresseerden zag hoe de driehoofdige jury onder leiding van 6e danner Jos Kops uit IJmuiden de examenkandidaat op een prettige wijze uitdaagde op het maximale van zijn kunnen te tonen. De 26-jarige Heilooënaar demonstreerde drie series nage-no kata en één serie grondkata. Daarnaast werden diverse worpen, combinaties en overnames geëxamineerd.

Het behalen van de zwarte band is al een prestatie op zich, maar in het geval van Jurgen nog extra bijzonder omdat hij met een verstandelijke beperking is geboren. Na afloop van het examen complimenteerde de jury Jurgen met de fraai uitgevoerde kata en het vrije gedeelte. Ze prezen daarbij Jurgens grote doorzettingsvermogen en goede techniek. Om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en zijn motoriek te verbeteren begon Jurgen 18 jaar geleden met judo. Van het begin af aan heeft hij altijd meegedraaid in de reguliere judolessen bij Dojo 't Loo. De laatste twee jaren heeft hij daarnaast wekelijks getraind bij Special Needs Judo in Amsterdam onder de bezielende leiding van Tycho van der Werf. Daar is hij ook gaan deelnemen aan wedstrijden in binnen en buitenland. Volgend jaar staat een kata wedstrijd in Stockholm op het programma en het ligt in de bedoeling om in 2016 in Tokyo te gaan trainen.

Zaterdags slaagde Aldert Zwart in Rotterdam voor het tweede deel van zijn zwarte band examen. Eerder dit jaar slaagde de 17-jarige judoka van Dojo 't Loo al voor het staande deel van het examen. Met zijn uke Bart Boom liet Aldert een mooi examen zien waarna de examencommissie hem beloonde met de zwarte band.

Diploma's zwembad Loos

HEILOO - Zaterdagmorgen 29 november werd er weer afgezwommen door de leerlingen van zwembad Loos, in zwembad De Beeck in Bergen. Na veel zwemmen en een groot applaus mochten alle 34 leerlingen het felbegeerde A, B of C diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's in ontvangst nemen.

Zondag 30 november lieten twee kinderen in eigen bad zien dat ze alle onderdelen voor het Kikker diploma beheersten. Ook zij gingen blij met hun diploma naar huis.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Bishara Ise Ahmed, Jayden Campagne, Robin van Dam,

Maxe Goedkoop, Marwa Hanbali, Jessy van der Horst, Timo IJsselstein, Mick Jonker, Hessel Keijzer, Britt Schoorl, Izabella Sharoykin, Marijn Sijtstra, Maya Vlug.

Diploma B: Siebe Dijkstra, Teije Dusseau, Jobbe Giesbertz, Storm Gouda, Chris Jonkers,

Yanin Kok, Julie Rotteveel, Rosalie Rus, Andrea Sinnige, Elise Stam, Amber Veldhuizen,

Fleur Voulon, Roos Weijers, Jente Zander, Laura Zwart.

Diploma C: Janet Lemmens, Jasper Madderom, Dijon Roszbach, Pien Stutterheim, Mijs Valkering, Berber Wijnia.

Kikker diploma: Janneke Swanink en Emma van Veen.

Podiumplaats voor Ski racer Jasper

HEILOO- Tijdens een nationale puntenwedstrijd skiën in Snowplanet te Velsen is de negenjarige Jasper Oudshoorn zaterdag op de derde plaats geëindigd. Deze slalomwedstrijd wordt een aantal keren per jaar georganiseerd door verschillende skiteams in Nederland. Jasper, skiënd bij Ski Racing Heemskerk, kwam uit in de categorie aspiranten 1. De wedstrijd bestond uit twee verschillend gestoken slalomafdalingen. Na een spannende tweede run, met slechts 0,01 seconden verschil ten opzichte van plaats twee, mocht Jasper met een eindtijd van 33,56 seconden de derde plaats op het podium beklimmen en een mooie beker in ontvangst nemen. Drie weken geleden eindigde Jasper, tijdens het N(J)K weekend in Landgraaf al op een mooie zesde plaats in zijn leeftijdscategorie, tijdens de Kids Cup. De volgende wedstrijden zijn over drie weken in Oostenrijk.

Foresters ME1 zijn kampioen

HEILOO- De ME1 van de Foresters is bijna ongeslagen kampioen geworden. Leiders: Mark Kaandorp en Dennis Smit

De Foresters B3 najaarskampioen

HEILOO- Foresters B3 heeft het geflikt; het team is najaarskampioen 2014 geworden! Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters uit Heiloo, die plaats hadden genomen op de Siem Spaander Tribune, werd op het hoofdveld van Duinrand S de kers op de taart gezet.

Verlies voor damclub Heiloo

HEILOO - De uitwedstrijd tegen de Broeikas uit Akersloot werd verrassend met 14-8 verloren. Misschien kwam het door het ontbreken van Rene Boulonois, de beste dammer van Heiloo, maar al snel werd duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden. Na de snelle nederlaag van Gerard Kiewitt, bracht Simon Droog de stand weer in evenwicht door te winnen van Manus Twaalfhoven. Dit bleek later de enige winstpartij. Op de lagere borden werd keurig remise gespeeld. De kopborden hadden het echter zeer moeilijk. Andre Valkering en Frans Schouten verloren beiden hun partij. Het eindresultaat was een 14-8 nederlaag in de derde ronde van de Kennemerdamkring.

De uitslagen: de Broeikas-DCH 1. G Out- A Valkering 3-0/2. GJ Zonneveld-F Schouten 3-0/3. W Broersen-B v Leijden 1-1/ 4. M Twaalfhoven- S Droog 0-3/ 5. L Ridder- G Kiewitt 3-0 / 6. J v Dijk- G Jansen 1-1/7. P v Diepen- C v Lieshout 1-1/ 8. M Krom- M Houtenbos 1-1/ 9 O Wever- P Heijne 1-1.

Prima score van Oppositie reserves

HEILOO - Het tweede team van de schaakvereniging Oppositie had de eerste wedstrijden in de bondscompetitie met 4-2verloren. Derhalve een grote behoefte om zichzelf te revancheren.

De schakers uit Warmenhuizen hadden de pech dat ze juist nu op bezoek moesten in Heiloo. Aan de hoogste borden kenden Jan Jonkheer, Herman Limmen en Tjerk Voskuil geen genade, alle drie pakten de winst. Toen ook Matthijs Mühren het punt binnenhaalde was de buit definitief binnen, de verliespartij van Eric Huffnagel was daardoor alleen nog voor de statistiek van belang. Aan bord 4 was Richard Sauer tegen middernacht nog volop bezig. De grote schare toeschouwers was getuige van een geweldig sinterklaascadeau dat hem in een remiseachtige stelling door zijn tegenstander werd aangeboden. Richard kon schaak geven en vervolgens een stuk winnen. Tot afgrijzen van de toekijkende oppositieleden deed Richard een andere zet, met uiteindelijk remise als uitkomst. Uitslag dus 4 1/2 - 1 1/2 voor Oppositie 2.

In de interne competitie waren twee spectaculaire uitslagen te noteren: de winst van André van der Ark op koploper Simon Smit en Cor van Etten won van Johan van de Wal. Alleen Folkert Smoor is nog ongeslagen.

Sanne Briefjes in halve finale van Nederland

LIMMEN – De tafeltennisster Sanne Briefjes van TTV Limmen-Heiloo plaats zich?wederom voor de Halve Finale landelijke jeugdmeerkampen.

Vorig jaar wist zij zichzelf uiteindelijk te plaatsen voor de Top12 van Nederland in?de categorie meisjes pupillen.? Nu is zij inmiddels eerste jaar cadet (13 jaar) en moest zij zich via de afdelingsronde? van Noord-Holland en vervolgens via de kwartfinale te Almere trachten een plaats af te dwingen voor de halve finale van Nederland.? Zaterdag 6 december in Topsportcentrum Almere won zij met overtuigende wijze vier van de vijf wedstrijden. In een spectaculaire wedstrijd tegen landelijke B-speelster Alexandria van der Linden verloor zij in een vijf setter met minimaal verschil en dat terwijl haar tegenstandster een A-licentie heeft en in de Top 5 staat.

Eerste Baarswedstrijd om de Zonneveld bokaal.

LIMMEN- In 2013 viste HSV Limmen voor de laatste maal de jaarlijkse baarswedstrijd om de Nico Krom Bokaal. Dit bericht kwam ook Piet Zonneveld ter oren. Hij bood spontaan aan een nieuwe wedstrijd in het leven te roepen. Deze wedstrijd werd afgelopen zondag gevist. Achtien deelnemers streden om de Zonneveld bokaal. Na afloop stond de erwtensoep en jagermeister klaar om op te warmen. Het Stet kende een goede dag, er werd door de meesten prima gevangen.?Onder het deelnemersveld streden ook drie jeugdleden. Zij hadden kortgeleden een workshop baarsvissen gehad en lieten zien dat ze deze aparte visserij al behoorlijk goed beheersten. Zilver en brons was er voor Rodin en Quinten Oudendijk. Koen Briefjes ving maar liefst 45 baarzen en won daarmee een mooie gouden trofee. Bij de senioren was Dick Pekel heer en meester. Met 97 baarzen liet hij de rest ver achter zich. Trots nam hij als eerste de wisselbokaal in ontvangst. De complete uitslag vindt u op www.hsvlimmen.nl .

HSV onderuit in Akersloot

AKERSLOOT - Op een in het begin redelijk bespeelbaar veld begon HSV tegen de steeds harder waaiende wind het doel van Meervogels op te zoeken.

Waar HSV met redelijk verzorgd spel de achterhoede van de vogels probeerde te verschalken, gooide Meervogels veel passie in de strijd en met veel lange ballen maakte men het de HSV achterhoede lastig. Uit een van deze situaties kwam de bal voor de voeten van een der spitsen en deze schoot hard van ongeveer twintig meter richting doel. De bal werd door een HSV-er van richting veranderd en gaf de scheidsrechter hiervoor een strafschop. Indy Klamer stopte in eerste instantie deze pingel; toen hij voor de tweede keer naar de bal dook, gleed hij weg en kon Stan Kaandorp alsnog de bal intikken. Dat was in de zeventiende minuut. Daarna kwam HSV dreigender op de helft van Meervogels, maar schoten van Sven de Zeeuw en Jesper de Vré troffen wel de keeper en de lat, maar niet het doel.

In de tweede helft was HSV bijna alleen nog maar op de helft van Meervogels te vinden, maar door de aanhoudende regen werd het veld onbespeelbaar. De bal bleef regelmatig in de modder steken bij passes over de grond en als er wel door de lucht werd gespeeld, was de wind spelbreker. De stand bleef 1-0 voor Meervogels. Aanstaande zondag is de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Purmerend.

Doelpuntenmachine Meervogels E3 kampioen

foto van links naar rechts Leider Armand van der Lee, Vinn Kager, Juup Broekman, Jelte Buur, Lau de Groot, Lucas de Groot, Giel Eriks, Manouk van der Lee, Jip Vogelvang, Menno Stel, leider Tim Eriks en trainer Stephan Smit

AKERSLOOT- Afgelopen zaterdag is de Meervogels E3 kampioen geworden door een 0-17 overwinning op ADO'20 E10. Meervogels E3 ontpopte zich als een ware doelpuntenmachine getuige de 95 goals in 11 wedstrijden en slechts 12 tegengoals. Een prestatie van de mannen en dame aangezien het allemaal 1-jaars E zijn en 1 speler die een jaar eerder is doorgestroomd vanuit de F. Na afloop werd het team in het zonnetje gezet door de Meervogelsjeugdcoördinator Pieter Leijen met een speech en een kampioenstandaard. Vervolgens gingen de kampioenen een ereronde maken met de platte kar door Akersloot.

Uitslagen Heilooër Bridge Club

Dinsdagavondcompetitie in De Strandwal: A-lijn: 1. Klerk-Stark 63,02; 2.Dekker-Bruin 52,08; 3.Couzijn-Plas 52,08. B-lijn: 1.Lodder-Schaaper 66,67; 2.fam.Brouwer 59,03; 3.Brokx-Hendrikse 49,13. Donderdagavondcompetitie: A-lijn; 1. Leering-Turk 59,58; 2.R.Haanstra-E.Rutjes 57,08; 3.Schreiber-v.d.Vlies 54,17. B-lijn: 1.fam.Leek 57,29; 2.Koot-Visser 56,77; 3.Martini-de Waard 56,77. C-lijn: 1.Dijkman-Orij 56,25; 2.fam.Soeters 55,83; 3.Van Dortmont-Jacobs 55.

Wim Mandemakers ook winterhard

HEILOO - Wim Mandemakers uit Heiloo heeft ook de vierde rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot als winnaar op zijn naam geschreven.

De anders altijd zo gretige Mandemakers leek deze wedstrijd niet helemaal in zijn normale doen. Gewoonlijk was Wim Mandemakers dirct na de start gevlogen. Nu ook, onder koude omstandigheden, pakte hij het initiatief, maar na enkele ronden alleen vooruit te hebben gereden, kon een groepje onder leiding van Alkmaarder Henk Louwe het gaatje overbruggen en Mandemakers tot de orde roepen. De volledige kopgroep bestond naast Mandemakers en Louwe uit vader en zoon Verdonk en Jolinda Lute respectievelijk uit Egmond aan de Hoef, Egmond aan Zee en Egmond Binnen. Met deze zogenaamde degradatie nam Wim Mandemakers geen genoegen en pakte opnieuw zijn biezen. Alleen Henk Verdonk junior deed een poging Mandemakers tot de orde te roepen, maar dat werd ook niet meer dan dat. Mandemakers nam definitief afscheid van Verdonk junior en zou hem pas terugzien bij de finish. In de middenmoot wist in eerste instantie Henk Jan Verdonk senior zijn laatst overgebleven metgezel Henk Louwe te lossen. In de slotfase is de sterke Louwe toch nog in staat de opgelopen achterstand op good-old Verdonk goed te maken en zelfs vervolgens nog afstand te nemen en naar een mooie derde plek te rijden. Uitslag: 1. Wim Mandemakers Heiloo 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 3. Henk Louwe Alkmaar 4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 5. Jolinda Lute Egmond Binnen

Basketballers Flashing Heiloo zetten zegetocht voort

HEILOO- Afgelopen zaterdag heeft het landelijk spelende Parkmobile JU20 van Flashing Heiloo een nuttige en verdiende overwinning geboekt. In Nijkerk (Gelderland) werd Sparta Nijkerk overtuigend aan de zegekar gebonden: 57-72.

Daarmee werd de derde achtereenvolgende overwinning tegen een team uit oost Nederland behaald. Het eerste kwart liet een gelijk opgaande strijd zien. Zowel Flashing als Sparta begonnen aanvankelijk stroef. Op de helft van dit eerste kwart stond het nog maar 4-3. Na time-outs van beide coaches kwam er meer leven in de brouwerij. Aan Heiloose kant kwam er meer lijn in het spel. Vooral aanvallend liep het beter. Verdedigend had Flashing echter moeite om de insnijdende spelers af te stoppen. Pas aan het eind van dit eerste kwart werd een klein gaatje geslagen in het voordeel van Heiloo (16-18).

In het tweede kwart heerste de luchtmacht van Flashing: uitblinker en topscoorder Jeroen Aris leek niet meer te stoppen. Mede door goed aangeven van zijn teamgenoten bleek hij een plaag voor het Nijkerkse team. Verdedigend werd agressiever gespeeld waardoor Sparta nauwelijks nog tot scoren wist te komen. Het tweede kwart werd dan ook overtuigend gewonnen (6-17) zodat de rust werd bereikt bij 22-35.

In het derde kwart startten de gastheren met snelle scores en zetten het team van coach Paul Aris onder druk. Flashing wist met grote moeite dit offensief in te dammen. Er werd aanvallend te onrustig gespeeld. Dit leidde tot onnodig balverlies bij het team uit Heiloo. Sparta kon echter niet goed profiteren van het mindere spel van Flashing. Het won dit derde kwart wel (19-18) maar kreeg de aansluiting niet tot stand.

In het laatste kwart was het Jeroen Aris die Heiloo in veilige haven loodste. Met dertien punten nam hij het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening. Het vierde kwart werd dan ook gewonnen met 16-19. En daarmee werd de overwinning uiteindelijk toch gemakkelijk binnengehaald: 57-72. De scores: Jeroen Aris 15-17 (32), Max van Rixel 7-4 (11), Jeffrey Klerk 4-5 (9), Robbert de Ruiter 5-1 (6), Job Velseboer 0-6 (6), Max Knegt 2-1 (3), Arthur Kerst 2-1 (3) en Andrew Leek 2-0 (2). Met deze zege handhaaft Flashing Heiloo zich keurig in de middenmoot.

Komende zaterdag 13 december speelt Parkmobile JU20 Flashing Heiloo haar laatste wedstrijd voor de winterstop. In de eigen sporthal Het Vennewater wordt Jugglers uit Enschede ontvangen. Aanvang van deze wedstrijd is om 18.00 uur.

Eindelijk wind mee voor De Foresters

Afgelopen zaterdag namen jeugdspelers Esmé Lindeman en Thijs Smak het jubileumcadeau van de 125-jarige KNVB in ontvangst.

HEILOO-De wedstrijd van De Foresters tegen Stormvogels uit IJmuiden werd gespeeld in een gestaag vallende regen, waardoor zowel tribune als kantine goed bezet waren. Het was een strijd om de rode lantaarn te ontlopen en hierdoor was de inzet optimaal. Voor rust ging het spel gelijk op, met enkele kansen over en weer. Toen een voorzet van De Foresters door twee spelers werd gemist, kwam de bal bij de mee naar voren gelopen Mats de Zeeuw: 1–0. Even later moest Tijs Laagland de 1-1 toestaan. Na nog een mooie actie van Niels Haring kwam de rust. Joey Breed werd in de rust ingewisseld voor Nick Kramer. In de 63e minuut legde Jesper Hut de bal met zijn borst fraai neer voor Niels Haring, die met een droge knal stijf in de kruising de Stormvogels-keeper liet vissen: 2-1. Deze goal gaf de Foresters vleugels en Mike de Lange slaagde er zelfs in om na een mooie combinatie er 3-1 van te maken. Nadat junior Daniel Ben-Ami was ingevallen voor Simon Duindam en hiermee zijn debuut maakte, slaagde Nick Kramer er in om met een mooie lob de uiteindelijke 4-1 stand op het bord te brengen. Drie zeer belangrijke en verdiende punten voor de Egels, die volgende week op bezoek gaan bij Purmersteijn. Het was sowieso een goed weekend voor de club, met diverse kampioenschappen. Op zaterdag namen jeugdspelers Esmé Lindeman en Thijs Smak het jubileumcadeau van de 125-jarige KNVB in ontvangst.

Sint bezoekt HSV

HEILOO - Sint en zijn voetbalpieten zijn weer bij voetbalclub HSV langs geweest. De voetbalpieten trotseerden de kou moedig en speelden een leuk balletje mee. Sinterklaas blies opeens vanuit de tribune op z'n fluitje en alle kinderen mochten in de kantine wat drinken en na het zingen, werden ze goed beloond. Wat een feest was het weer! Ook dit jaar werden de trainers wederom niet vergeten. Trainer John las zelfs het gedicht aan iedereen voor. Sinterklaas vond het geweldig dat HSV zo'n levende club is en sprak zijn waardering uit over de kinderen en de trainers en alle andere vrijwilligers.

Darts in het Oosthonk

HEILOO - In buurthuis het Oosthonk wordt op zaterdag 13 december een koppel darttoernooi gehouden. Deelname is €10,- per koppel, kom je alleen dan wordt door team Oosthonk wellicht een gelegenheidsmaat voor je gevonden. Aanvang 20.00 uur, deur open om 19.00 uur. Mooie prijzen en ranking punten, gezelligheid en spanning. Informatie op www.oosthonk.nl of

Geslaagde Midwinterduinloop

EGMOND - Op zaterdag 6 december werd voor de 35e keer in Egmond Binnen de Midwinterduinloop gehouden. De vooruitzichten waren goed. Een veel hogere voorinschrijving als anders en er werd goed weer verwacht. Kon dus niet beter. Door de organisatie waren twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van andere jaren. Om het centrum van Egmond Binnen wat te ontzien werden de auto's nu begeleid naar de PWN parkeerplaats aan de Oude Schulpweg, wat wel als gevolg had dat de start/finish verplaatst moest worden. Uiteindelijk gingen er 988 deelnemers van start. Weer meer dan vorig jaar (934). In 2002 waren er 260 deelnemers en bijna elk jaar ging het deelnemersaantal wat omhoog. Tijdens het lopen in het aanwezige zonnetje is er veel genoten van het parcours, wat na afloop veel enthousiaste reacties opleverde.

Op de 7,6 kilometer bij de heren werd Guido Klaassen uit Uitgeest eerste in een tijd van 27.32 minuten. Op de 16,8 kilometer finishte Kristof van Malderen uit Bakkum in 59.02 minuten als eerste. Bij de dames op de 7,6 kilometer was Susanne v/ d Weide uit Den Helder in 30.51 minuten eerste; op de 16,8 kilometer Ilonka Betjes uit Krommenie in 1.12.38 uur.

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

KINDERPARTY?
Cosmic-bowlen € 9,95
met eten en drinken.
www.bowlingheiloo.nl

KERSTMARKT bij KWEKERIJ HEILOO op het terrein van GGZ-NHN. Alle zaterdagen en zondagen in december een gezellige kerstmarkt met KRAMEN, ook verkoop van vers gerookte paling en makreel, de hele week kerstbomenverkoop, kerststukjes en kerstplanten en openhaardhout. U vindt de kwekerij aan de Bullaan 2 in Heiloo T: 072 535 22 25

Te huur op De Oude Werf ca 200 m2 BEDRIJFS-/OPSLAGRUIMTE met pantry, elektrische overheaddeur en lichtstraat, met parkeergelegenheid. Info 06 5354 0976

Speciaal deze maand: gratis een parafinebad voor u handen twv € 19,95 bij een COMPL. GEZICHTSBEH. incl. verven, harsen en Japanse faceliftmas. à € 45 of microdermabrasiebeh. incl. luxe vliesmasker à € 49.
Schoonheidspraktijk NANCY SCHONG, WBC Kennemerstraatweg 464. Bel voor een afspraak: 072-5333610 / 06-49776226

Voor een FEESTCOUPE gaat u bij KIM'S HAARSALON onder de loep. Een feestelijke prijs en uw haar zit met de feestdagen onwijs! Bel 06-3004 2383 voor een afspraak. Knippen € 12,50 Kleuren vanaf € 27,50 Permanenten + Knippen € 50. Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 21:00 en zaterdag van 8:00 tot 14:00.

Diverse GEBRUIKTE ELEKTRISCHE FIETSEN vanaf € 500,=. BOSMAN TWEEWIELERS, Westerweg 295 Heiloo T: 533 1241
www.bosmantweewielers.nl

KERSTMARKT bij KWEKERIJ HEILOO op het terrein van GGZ-NHN. Alle zaterdagen en zondagen in december een gezellige kerstmarkt met KRAMEN, ook verkoop van vers gerookte paling en makreel, de hele week kerstbomenverkoop, kerststukjes en kerstplanten en openhaardhout. U vindt de kwekerij aan de Bullaan 2 in Heiloo T: 072 535 22 25

KERSTBOMEN alle maten scherpe prijzen. Waar ? Aan de Kennemerstraatweg 423 / hoek Kapellaan. Al 30 jaar een begrip in Heiloo en omstreken. Keurig geholpen en keurig verpakt en voor de KIDS altijdt een verrassing.

KERSTMARKT bij KWEKERIJ HEILOO op het terrein van GGZ-NHN. Alle zaterdagen en zondagen in december een gezellige kerstmarkt met KRAMEN, ook verkoop van vers gerookte paling en makreel, de hele week kerstbomenverkoop, kerststukjes en kerstplanten en openhaardhout. U vindt de kwekerij aan de Bullaan 2 in Heiloo T: 072 535 22 25

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf & particulier. T. 06 5064 1386

KERSTBOMEN. Al 30 jaar een begrip in Heiloo en omstreken. WAAR? Aan de Kennemerstraatweg 423 / hoek Kapellaan en voor de kids altijd een VERRASSING Ook 's avonds.

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Grote collectie GEBRUIKTE dames-, heren- en kinderfietsen in div. uitvoeringen.
BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo
www.bosmantweewielers.nl Tel. 533 1241

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 4/f,
1851 NT Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

VAN GOGH'S IRIS
HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

UW MEUBELS WEER ALS NIEUW!!! Schuren-beitsen-lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk gewenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van uw keukendeurtjes kunt u bij ons terecht!
Meubelatelier de Schouw, Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

N.VONK (SIER)BESTRA-
TING
, schuttingen, tuinaan-
leg, onderhoud. Vrijblijvende
prijsopgave en advies. Leve-
ring materiaal tegen scherpe
prijzen, tel. 072-5402681 of
06 3014 7208

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen,
deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
Bel 06 1750 6967

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

GROTE COLLECTIE ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen. Demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo tel. 533 1241
www.bosmantweewielers.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

MEDITATIELESSEN - Iedere dinsdag van 20-21 uur in Heiloo. Aanmelden: www.astro-energetischetherapie.nl/agenda

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

MINDFULNESS-
TRAINING
in HEILOO en EGMOND-BINNEN voor volwassenen. START half januari op dinsdag en woensdagavonden. T: 06-3097 6210
www.dekinderspiegel.nl

VD PUTTEN BOOM- en TUINVERZORGING
Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3811 1577

Praktijk-Kantoorruimte te huur in LIMMEN en ALKMAAR turnkey 45 m2 € 295,= per mnd. Bel: 072-532 0731

VITALIS massagesalon € 10 KERSTKORTING op elke massagebon. T: 06 1521 9400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen

DE SCOOTERBOX repa-
reert alle merken scooters en
fietsen + het onderhoud. Wij
halen uw fiets/scooter gratis
op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
Tel. 06 2202 0702

www.computersupportheiloo.nl - OPSCHONEN, upgraden, bouwen, REPAREREN van uw computer. Tevens WEBDESIGN en webhosting. info@computersupportheiloo.nl T: 072 531 5787

VOETJE VOOR VOETJE geeft najaarsAANBIEDING - een totale voetbehandeling voor € 24,50. Salon Madeleine
Kennemerstraatweg 452 Heiloo. Afspraken kunt u maken op 06 4175 5666

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winter klaarmaken van uw tuin. T. 06 1827 8367

BLOKFLUITLES mooi opstart instrument v. kind of volw. vanaf 5/6 jaar. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Geef je snel op want we beginnen jan. 2015. Info E. Agterberg 06-2288 9122

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Botten, spieren stijf en PIJN? Dan moet je bij Center Care zijn! Zo'n WARME-OLIE-MASSAGE doet goed, en wij weten hoe dat moet! Slechts € 30,- voor een uur. T: 072 533 4906


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Te huur in de gezellige HEKELSTRAAT in Alkmaar gerenoveerde BOVENWONING geschikt voor 3 pers. Ieder eigen kamer en gezamenlijke woonkamer, keuken en balkon etc. Huurprijs € 1.100 ex. G/W/L Info: woninghekelstraat@hotmail.com

FLEXIBEL uw huis van binnen! UW HUISSCHILDER T: 06 1995 7999

Te huur GARAGE aan de WERKENDELSLAAN € 105,= p/mnd. T.K. gevr. ANSICHTKAARTEN/ Foto's/RECLAMEzegels
tot '65. T: 533 7863

MEUBELSTOFFEER-
DERIJ OP MAAT.
Het
adres v. STOFF. v.
bankstellen, FAUTEUILS,
Eetkamerstoelen enz. enz.
Bel ons voor een vrijbl.
afspr. T.: 072 572 3020
Ingeschr. KvK

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet? Maak een afspraak of kom even langs. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: sandrazoongewichtsconsulente.nl

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl