De Uitkijkpost

3 juni 2015

De Uitkijkpost 3 juni 2015


Highlow Rangers in actie voor Nepal

De Highlow Rangers willen in november helpen met de wederopbouw van door de aardbeving verwoeste dorp van Sherap Sherpa. Foto: Kees Hageman

HEILOO – Het nieuws over de zware aardbevingen in Nepal heeft zeker Heiloo niet onberoerd gelaten. Het levenswerk van René Veld, het eco-dorp Hamro Gaun van Stichting Veldwerk, bevindt zich immers middenin het zwaar getroffen gebied bij Kathmandu.

De Highlow Rangers waren sowieso al van plan om november dit jaar opnieuw op de motor door Nepal te trekken. Maar nu hebben ze er een speciale missie aan vastgeplakt; ze willen helpen bij de wederopbouw van het door de aardbeving getroffen dorpje Brabal in Langtang National Parc (op circa 100 kilometer van Kathmandu) van hun voormalige gids Sherap Sherpa. In 2010 hebben 20 Rangers van Noord naar Zuid India gereden en daarbij geld verzameld voor het goede doel onder andere voor Stichting Veldwerk.

Hierop volgend werd drie jaar geleden voor het eerst door vanuit Kathmandu de Himalaya op Royal Enfields doorkruist. De geldinzamelingsactie toen, in aanloop naar de tocht, was eveneens bestemd voor Stichting Veldwerk, één van hun reisdoelen onderweg. Kees Hageman vertelt dat ze op een moeilijke stuk een dag de hulp van Sherap Sherpa hebben ingeschakeld. ,,Op dat soort plekken ontbreekt goede bewegwijzering; en je kunt niet zomaar even aan de lokale bevolking de weg vragen, want bijna niemand spreekt er Engels. Neem je de verkeerde afslag, dan ben je echt het haasje." Sherpa was hun gids en tolk onderweg. De mannen onderhouden via Facebook en e-mail nog steeds contact met hem. Zo hoorden ze het nieuws welke desastreuze gevolgen de aardbeving heeft voor het dorpje waar Sherpa woont en waar ze toen zo gastvrij werden ontvangen.

Sherpa en zijn vrouw. Foto: Kees Hageman

Kees: ,,Sherpa woont met zijn gezin in één van die vele afgelegen gehuchtjes die zeer zwaar getroffen zijn. Door de afgelegen ligging van dit soort dorpjes is het aantal slachtoffers wellicht nog veel hoger dan het officiële aantal dat de overheid bekend maakt. Sherpa heeft ons foto's gemaild van de ravage na de eerste aardbeving. Alles ligt in puin. En het weinige dat nog overeind stond, is bij de tweede aardbeving ingestort. De overheid heeft per helikopter een waterzuivering gedropt. Maar daarna hebben de dorpelingen niets meer van de overheid vernomen, ze zijn geheel op zichzelf aangewezen."

Kees vervolgt: ,,De enorme schade heeft ons geraakt; we willen iets doen!" Voedsel is schaars in het afgelegen dorp en de moessontijd breekt aan. De Highlow Rangers hebben onlangs uit eigen portemonnee een aanzienlijk bedrag gedoneerd voor eerste hulp. In november, als de moesson voorbij is, willen ze indien mogelijk een week in het dorp blijven om in samenwerking met Stichting Veldwerk terplekke te bekijken wat ze voor het dorpje kunnen doen. Wellicht hand- en spandiensten, maar bouwmateriaal is schaars in een land dat in puin ligt. Daar is geld voor nodig. En daarom staat de geldinzamelingsactie voor de komende reis gedeeltelijk in het teken van het dorpje van Sherpa. Via de website kunt u volgen waar de nood het hoogst is en wat er met uw donaties gebeurt. De Heilooërs organiseren een benefietdag op 27 juni bij café De Wit in Heiloo. Meer nieuws vindt u op Facebook en op www.highlowrangers.nl. Geld doneren kan op rekening NL51 ABNA 0519 2729 43, onder vermelding van 'Rangers voor Nepal'.

'Inzicht in en transparantie van de subsidiestromen'

Foto Carolien Breed

HEILOO – Met deze opdracht van de gemeenteraad ging het gemeentebestuur vorig jaar november aan de slag. Dat er veel zal veranderen voor Heilooër organisaties in de sport, welzijn, kunst en cultuur staat wel vast.

Afgelopen week is ophef ontstaan over een voorgestelde huurverhoging voor theater De Beun. De huur van het theater, eigendom van de gemeente Heiloo, gaat van 1 euro per jaar naar ruim 38.000 euro in 2016. Het bestuur van Stichting Theater De Beun heeft laten weten –als dit doorgaat- per 31 augustus 2016 de sleutels in te zullen leveren.

De wethouders Fred Dellemijn en Elly Beens leggen uit, dat de huurverhoging onderdeel uitmaakt van een aangepast subsidie- en accommodatiebeleid. De maatschappelijke huur voor welzijnsorganisaties is al besloten en gaat per 1 januauri 2016 in. Vanavond staat een zelfde voorstel op de agenda van de commissie voor de buitensportaccommodaties. Als dit door de raad wordt aangenomen, gaan zij per 1 januari 2017 maatschappelijke huur betalen. Hierbij gaan de huren voor cultuur-, sport- en welzijnsorganisaties weliswaar omhoog, maar wordt tegelijkertijd de mogelijkheid geboden hiervoor subsidie aan te vragen. ,,Het doel is om de directe en indirecte subsidiestromen inzichtelijk en transparant te maken. Zodat alle gesubsidieerde organisaties op een eerlijke en gelijkwaardige manier kunnen worden behandeld."

Dellemijn geeft nog een tweede punt aan waarom het accommodatie- en subsidiebeleid wordt aangepast: ,,Gemeenten mogen van de overheid volgens de Wet Markt en Overheid alleen nog marktconform verhuren om concurrentievervalsing tegen te gaan." Hij legt uit dat aan organisaties die een algemeen belang dienen een maatschappelijk huurtarief mag worden gevraagd. Dit percentage mogen gemeenten zelf bepalen. In Heiloo is voor 70% van de kostprijsdekkende huur gekozen, omdat ze dat eerlijker vinden. ,,Als een organisatie geen huur betaald, maar ook geen subsidie ontvangt kun je die niet korten. Dat zou betekenen dat je alleen maar kunt besparen op subsidies voor organisaties die toevallig een pand huren dat niet van de gemeente is." Hij voegt er meteen aan toe dat de huurders en de gebruikers van gemeentelijke accommodaties de (extra) huur kunnen meenemen in de subsidieaanvragen; boven op het subsidiebedrag dat organisaties sowieso bij de gemeente indienen. Dit leidt tot een accentverschuiving in de subsidiestromen, waarbij de regeling volgens de wethouders toekomstbestendig is en eindelijk inzichtelijk maakt hoeveel en waar de subsidiegelden terechtkomen. ,,Het is dus allerminst de bedoeling om clubs en verenigingen, instellingen en andere organisaties de nek om te draaien."

Tentoonstelling 'Outsiders art' in de Trog te Heiloo

HEILOO - Vanaf donderdag 4 juni tot en met zondag 2 augustus wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd van 'Outsiders art' van het Atelier Centrum 31 in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. Het Atelier Centrum 31 is een onderdeel van Esdégé-Reigersdaal. Er werken in totaal 25 cliënten afwisselend enkele dagen per week. Ze maken vrij werk, maar ook wordt in opdracht gewerkt. Soms zijn dit schilderijen met een bepaald thema, die aansluiten bij de ideeën van de opdrachtgever of begeleiders. Ook worden er voorwerpen in keramiek gemaakt. Op de keramiekafdeling van Centrum 31 werken ongeveer 12 cliënten. Zij werken kunstzinnig of meer arbeidsmatig, bijvoorbeeld voor kadowinkel De Vonder. Ook is heeft de afdeling, samen met de houtbewerking van Centrum 31 een olifant gemaakt, die te zien is op de expositie. De Trog is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org.

Museum Baduhenna vernieuwd

Lou Sinke en Jan-Willem Welbergen voor de Adam en Eva schaal, één van de unieke voorwerpen van het museum. Foto Carolien Breed

HEILOO – Vrijdag 5 juni wordt het vernieuwde archeologisch museum Baduhenna geopend. Vanaf zaterdag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur is het museum in het souterrain van het Willibrordus hoofdgebouw weer iedere eerste zaterdag van de maand voor publiek geopend.

Stichting Regionale Archeologie Baduhenna heeft de afgelopen twee jaar een facelift ondergaan. Bestuursleden Jan-Willem Welbergen en Lou Sinke vertellen dat de website www.baduhenna.nl is vernieuwd, met onder meer een digitale beeldbank. Ook zijn een restauratiewerkgroep en een jeugdwerkgroep opgericht. En het complete museum is flink onder handen genomen, dat mocht wel weer eens na ruim 15 jaar.

Na een grondige opruimbeurt zijn alle muren en plafonds opnieuw geschilderd, waarmee veel aan licht en optische ruimtelijkheid is gewonnen. Ook aan de inrichting en de presentatie van de collectie is hard gewerkt. Bijzondere bodemschatten van Heiloo, waaronder unieke exemplaren zoals een gave gatenpatiel uit begin 16e eeuw (een schaal voor vis), worden getoond in prachtige vitrines. Overzichtelijk opgesteld, met en leidende chronologische tijdslijn die begint met vondsten afkomstig uit de prehistorie en doorloopt tot en met de 19e eeuw. In andere vitrines liggen voorwerpen afkomstig van opgravingen bij Ter Coulster en Betsy's Hof, Vrieswijk en de Witte Kerk. In de hal is een unieke verzameling tegels met een bloemmotief (1600) opgenomen.

Aan de hand van beschikbare onderzoeksgegevens, gegevens over de vindplaats, informatie van internet en verhalen van oud-museummedewerkers is alle moeite gedaan om informatie bij de getoonde voorwerpen te vermelden. Zodat bezoekers zich een beeld kunnen vormen, hoe het er in die tijd toeging. ,,We willen de verhalen achter de voorwerpen erbij vertellen, zodat het getoonde voor bezoekers meer gaat leven", aldus Welbergen. Het bestuur (Fons Morsch, Lou Sinke, Jan-Willem Welbergen en Wim Maan) is trots op de resultaten van alle inspanningen.

Baduhenna is ontstaan uit een groepje gedreven 'gravers' die in 1986 een werkgroep oprichtten. De verzameling werd ondergebracht in de Oude Pastorie. Het Verdrag van Malta (1992) maakte een einde aan amateuropgravingen; archeologisch graafwerk mocht daarna alleen nog door professionele archeologen worden verricht. Sinds 1998 is Baduhenna gevestigd in het Willibrordus gebouw. Het zwaartepunt van de activiteiten verschoven van actief graafwerk naar het beheren van de collectie voor educatieve doeleinden.

Het vernieuwde museum heeft behalve de expositieruimte ook een filmzaal annex educatieve ruimte en een aparte werkplaats voor restauratiewerkzaamheden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de archeologische geschiedenis van Heiloo is een bezoek aan Baduhenna meer dan de moeite waard!

Het bestuur zou het museum graag vaker dan eens per maand voor publiek openstellen. Daarvoor is men op zoek naar een extra bestuurslid en nieuwe vrijwilligers; mensen die een verhaal kunnen vertellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Welbergen, tel. 072 5330085, of mailen naar srab.baduhenna@gmail.com.

Bedrijf Belicht: Kosteluk Fun & Food

Myrthe Janssen, recreatiepark De Woudhoeve, Driehuizerweg 8, 1934 PR Egmond aan den Hoef, tel. 072 – 5070314, www.kosteluk.nl, e-mail: info@kosteluk.nl.

EGMOND AAN DEN HOEF – Je wilt als kind een super cool feestje, maar je wilt ook dat je ouders zich vermaken. En andersom. Bij Kosteluk Fun & Food op recreatiepark De Woudhoeve vang je twee vliegen in één klap! Hier heeft jong en 'oud' het naar de zin! Heerlijk eten, gezellig borrelen en relaxen met je vrienden of familie in een ongedwongen ambiance -binnen in het stijlvol ingerichte restaurant of buiten op het zonovergoten terras, terwijl de kids zich volop vermaken door de vele faciliteiten die recreatiepark De Woudhoeve te bieden heeft. Zoals een indoor Piraten Paradijs en buiten een verwarmd zwembad en een apart kinderbad, een levensgroot schaakspel, een voetbalspel en een tafeltennistafel; er is zelfs een zandstrand aangelegd met verschillende speeltoestellen.

Myrthe Janssen runt deze trendy, eigentijdse horecagelegenheid alweer twee jaar. Ze is ooit begonnen in de horeca, heeft werkervaring in de keuken van een restaurant. Haar carrière nam echter een andere wending en ze belandde in de mode, waar ze uiteindelijk hoofd inkoop styling werd. Maar de horeca bleef trekken en het roer ging weer om!

Het concept fun & food heeft Myrthe opgepikt tijdens haar verblijf in Zuid-Afrika, waar haar ouders een hotel runden. ,,Daar is het heel gewoon dat gezinnen en/of groepen vrienden met kinderen zich de hele dag of middag bij één horecagelegenheid vermaken." Dat Myrthe met Kosteluk Fun & Food een schot in de roos heeft, door meer te bieden dan een doorsnee restaurant, blijkt uit de vele bezoekers die dit mooie plekje in Egmond aan den Hoef weten te vinden. Ze vertelt dat haar gasten voor 90% uit de regio komen. En dat is niet zo verwonderlijk; naast de gemoedelijke, gastvrije sfeer is het eten er 'kosteluk'. Want Myrthe let op kwaliteit. De kaart biedt zowel voor de lunch, borrel als het diner mooie huisgemaakte gerechten, bereid met ambachtelijke producten van lokale leveranciers. Wie kent niet de slagerij van Jeroen de Vries, poelier Ackermann of de speciaalbieren van Sancti Adalberti?

Een ideale plek voor geheel verzorgde familie-, bedrijfs- of themafeesten. Zo houdt Kosteluk op 5 juli weer een Ibiza Family Day, een event in Ibiza-stijl; loungen en chillen en genieten in mediterrane sfeer, met een dj, een marktje en uiteraard mag de barbecue niet ontbreken.

Als Fun for kids verzorgt Kosteluk themakinderfeestjes naar wens. In de zomervakantie is hier elke dag animatie voor kinderen. Ouders en/of begeleiders relaxen met een drankje en een hapje in het zonnetje terwijl de kinderen plezier hebben in de vijfkamp, een speurtocht of bijvoorbeeld zich kunnen laten schminken. Kijk op de Facebookpagina voor de activiteiten.

Sportieve strijd tijdens Sportdag groepen 6 tot en 8

De Benedictus school won de Fairplay beker. Foto Carolien Breed

HEILOO – Op de laatste sportdag voor basisschoolleerlingen waren vandaag, woensdag 27 mei, de groepen 6 tot en met 8 aan de beurt.

Ook deze sportdag verliep op rolletjes, mede dankzij de stagiaires van CIOS en het Horizon College, leerlingen van PCC Heiloo, ouders en vrijwilligers.

Circa 330 leerlingen streden om de meeste punten voor hun school bij de skilatten-race, emmer werpen, koningsbal estafette, tapijttegelrace, autoband-race touwtrekken, Siamees voetbal, zaklopen en hoepel schieten. Stan Reichert van Rotary Club Heiloo reikte de Fairplay beker uit aan de uitbundige leerlingen van de Benedictusschool. De Rotaryclub is organisator van de onlangs gehouden PCC Maalwater Run & Walk. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Sport@School project van SportRaad Heiloo.

De wisseltrofee voor de school met de meeste punten werd uitgereikt door Rob Opdam, wethouder Sport. De beker ging naar de Jan van Rijckenborghschool, waarop de leerlingen in luid gejuich uitbarstten.

Veiling Stichting Monument Witte Kerk Heiloo krijgt vervolg

De veiling in de Witte Kerk heeft circa 12.000 euro opgebracht voor Stichting Monument Witte Kerk.

HEILOO – Het stichtingbestuur Monument Witte Kerk Heiloo en de veilingwerkgroep kijken met een tevreden gevoel terug op een geslaagde eerste veiling, gehouden op 25 april.

Voor restauratie en onderhoud van de Witte Kerk in de komende jaren is een groot bedrag (160.000 euro, waarvan 70.000 euro voor rekening komt van de kerkgemeenschap) gemoeid en de opbrengst van de veiling, circa 12.000 euro, komt daar geheel aan ten goede. Marien van der Wolf leidde de avond als volleerd veilingmeester, Hans Laduc verzorgde de muzikale intermezzo's.

Jos Mulder spreekt van een gezellige, goed bezochte avond. ,,We hadden vooraf eigenlijk geen idee hoeveel mensen op de veiling af zouden komen. Maar het aantal bezoekers viel ons reuze mee voor een eerste keer. Er heerste een fantastische sfeer! Voor de gelegenheid brandde de aanlichting, waardoor de kerk die avond weer in een mooi licht baadde. De veiling en de loterij liepen goed, we hebben gemerkt dat de Witte Kerk als boegbeeld van Heiloo wel degelijk leeft in het dorp. Sommige mensen, die niet perse van plan waren op de kavels te bieden, gaven aan liever geld aan de stichting te doneren." Uitreaard kan dit alsnog op de bankrekening van de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo NL63 RABO 0101 2961 18.

De stichting heeft besloten om volgend jaar weer een veiling te organiseren. ,,Dan willen we het breder aanpakken om nog meer mensen te bereiken."

Stichting Monument Witte Kerk Heiloo timmert sinds de oprichting in 2012 gestaag aan de weg. De kerk is eigendom van de PKN-gemeente van Heiloo, maar het motto van de stichting is 'De Witte Kerk is voor ons allemaal'. De doelstelling is om van de Witte Kerk nog meer een centrale ontmoetingsplek van en voor de gemeenschap te maken. De sfeervolle ambiance leent zich nu al uitstekend voor allerlei culturele activiteiten en dit kan volgens Mulder wellicht worden uitgebreid. Hij ziet een mooie toekomst in het verschiet, de Witte Kerk als een soort 'dorpshuis'. Van oude tekeningen weet hij hoe de oorspronkelijke kerk uit 1573 er uit heeft gezien; de kerk was langer en had zijbeuken. Resten van de oude fundering zijn nog aanwezig. ,,Bij de restauratie van de gewelfribben kwamen we de oude tufstenen tegen." Zijn droom is om de Witte Kerk ooit zijn oorspronkelijke vorm terug te geven; de extra ruimte schept kansen voor een betere exploitatie.

Maar voor het zover is –als het er ooit van komt, maar Mulder vindt dat ieder mens mag dromen- zal de stichting zich richten op doelen die dichterbij liggen: meer fondsen mobiliseren voor de renovatie, een boek over de historie van de Witte Kerk, het gerestaureerde kabinetorgel dat in september met een openingsconcert zal worden onthuld, het realiseren van een permanente aanlichting, die mogelijk eind dit jaar kan branden. Een concertvleugel om nog meer bekendere pianisten te laten optreden en vervanging van de rieten stoelen. Een verlanglijstje dat wellicht nog zal groeien.

Bedrijf Belicht: Kosteluk Fun & Food

Tekst en foto: Carolien Breed

Myrthe Janssen, recreatiepark De Woudhoeve Driehuizerweg 8, 1934 PR Egmond aan den Hoef, tel. 072 – 5070314, www.kosteluk.nl, e-mail: info@kosteluk.nl

EGMOND AAN DEN HOEF – Je wilt als kind een super cool feestje, maar je wilt ook dat je ouders zich vermaken. En andersom. Bij Kosteluk Fun & Food op recreatiepark De Woudhoeve vang je twee vliegen in één klap! Hier heeft jong en 'oud' het naar de zin! Heerlijk eten, gezellig borrelen en relaxen met je vrienden of familie in een ongedwongen ambiance -binnen in het stijlvol ingerichte restaurant of buiten op het zonovergoten terras, terwijl de kids zich volop vermaken door de vele faciliteiten die recreatiepark De Woudhoeve te bieden heeft. Zoals een indoor Piraten Paradijs en buiten een verwarmd zwembad en een apart kinderbad, een levensgroot schaakspel, een voetbalspel en een tafeltennistafel; er is zelfs een zandstrand aangelegd met verschillende speeltoestellen.

Myrthe Janssen runt deze trendy, eigentijdse horecagelegenheid alweer twee jaar. Ze is ooit begonnen in de horeca, heeft werkervaring in de keuken van een restaurant. Haar carrière nam echter een andere wending en ze belandde in de mode, waar ze uiteindelijk hoofd inkoop styling werd. Maar de horeca bleef trekken en het roer ging weer om!

Het concept fun & food heeft Myrthe opgepikt tijdens haar verblijf in Zuid-Afrika, waar haar ouders een hotel runden. ,,Daar is het heel gewoon dat gezinnen en/of groepen vrienden met kinderen zich de hele dag of middag bij één horecagelegenheid vermaken." Dat Myrthe met Kosteluk Fun & Food een schot in de roos heeft, door meer te bieden dan een doorsnee restaurant, blijkt uit de vele bezoekers die dit mooie plekje in Egmond aan den Hoef weten te vinden. Ze vertelt dat haar gasten voor 90% uit de regio komen. En dat is niet zo verwonderlijk; naast de gemoedelijke, gastvrije sfeer is het eten er 'kosteluk'. Want Myrthe let op kwaliteit. De kaart biedt zowel voor de lunch, borrel als het diner mooie huisgemaakte gerechten, bereid met ambachtelijke producten van lokale leveranciers. Wie kent niet de slagerij van Jeroen de Vries, poelier Ackermann of de speciaalbieren van Sancti Adalberti?

Een ideale plek voor geheel verzorgde familie-, bedrijfs- of themafeesten. Zo houdt Kosteluk op 5 juli weer een Ibiza Family Day, een event in Ibiza-stijl; loungen en chillen en genieten in mediterrane sfeer, met een dj, een marktje en uiteraard mag de barbecue niet ontbreken.

Als Fun for kids verzorgt Kosteluk themakinderfeestjes naar wens. In de zomervakantie is hier elke dag animatie voor kinderen. Ouders en/of begeleiders relaxen met een drankje en een hapje in het zonnetje terwijl de kinderen plezier hebben in de vijfkamp, een speurtocht of bijvoorbeeld zich kunnen laten schminken. Kijk op de Facebookpagina voor de activiteiten.

Koninklijke onderscheiding voor Sergé Latychev

Op zondag 31 mei ontving Sergé Latychev, woonachtig in Heiloo, tijdens een speciaal verrassingsconcert in Bodegraven een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Hans Romeyn. Foto: Piet Jansen

BODEGRAVEN - Op zondag 31 mei ontving Sergé Latychev, woonachtig in Heiloo, tijdens een speciaal verrassingsconcert in Bodegraven een Koninklijke onderscheiding van burgemeester Hans Romeyn. De heer Latychev is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij verdient deze onderscheiding vanwege zijn inzet als dirigent van meerdere koren en orkesten en diverse activiteiten die aan deze functies gerelateerd zijn. Decorandus S.Y. (Sergé) Latychev is een autoriteit op het gebied van de Russische koormuziek. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor het uitdragen van Russische, Slavische en Byzantijnse koormuziek en in het bijzonder van (nieuwe) Nederlandse accordeonmuziek. Latychev (58 jaar) studeerde bajan (soort accordeon) aan de Russian Gnesin Academy of Music en het Moscow State Schnittke Institute of Music. Vervolgens was hij concertmeester van de Gnesin Staats Academie voor Muziek (1980-1985), leider van muziekgroep Harmonica (1984-1989), dirigent van het Staats Orenburg Kozakkenkoor (1988-1989), docent arrangeren en dirigent van het ensemble van het Staatsinstituut van Cultuur van Moskou (1989-1990). Sinds 1990 woont hij in Nederland en is hij medeoprichter, dirigent en artistiek leider van het Accordeonensemble Alphen Opus 2, een landelijk projectorkest met 15 leden. Als drijvende kracht achter het orkest weet hij niet alleen nieuwe Nederlandse muziek in Nederland, maar tevens in het buitenland te promoten. Onder zijn leiding heeft het ensemble een hoog niveau bereikt en heeft met het uitdragen van speciaal voor accordeon geschreven werken van Nederlandse bodem een unieke positie in Nederland verworven. Vanaf 1997 is Latychev dirigent van het Noord-Hollands Byzantijns mannenkoor in Zaandam. In 1999 richtte hij de Stichting Slava Cultura op en is hij dirigent van het mannenkoor Kapella Slava Cultura (21 leden). Met beide koren wordt regelmatig opgetreden op festivals en evenementen in binnen- en buitenland. Vanaf 2007 is Latychev dirigent van het Byzantijns Koor Indrik in Hoorn (28 leden) en het Koor Bjerjozka in Alkmaar (30 leden). Het koor uit Alkmaar brengt Russische stukken ten gehore, niet alleen in concertzalen maar ook in ziekenhuizen, hospices en verzorgingshuizen. Hij geeft tevens workshops aan het personeel van deze instellingen.

Welzijnsactiviteiten Overkerck en De Loet

HEILOO – De Uitbureaus van Overkerck en De Loet organiseren welzijnsactiviteiten voor senioren. In Overkerck kan men op de maandag van 10.30 tot 11.15 uur naar klassieke muziek luisteren, verzorgd door Gert Floor. Op de dinsdagen is er zityoga van 10.30 tot 11.15 uur; ook toegankelijk voor cliënten in rolstoel. In de De Loet is er op maandag de activiteit 'Bewegen', van 10.00 tot 11.00 uur; ook voor cliënten in een rolstoel. Op dinsdag is er 'Geheugentraining', van 10.00 tot 11.15 uur. En op donderdag is er 'Creatieve ochtend', van 10.00 tot 11.00 uur. Voor informatie en tarieven kunt u bellen met tel. 06-10730694 of 06-51463085. Zie ook vivalavie@vivazorggroep.nl

Herfstachtige Lentemarkt trekt veel publiek

Foto Carolien Breed

HEILOO – Ondanks het herfstachtige weer werd de Lentemarkt op landgoed Willibrordus goed bezocht. Op het evenementenveld voor en in de Cultuurkoepel was het een gezellige bedoening.

Met live muziek, een mini kermis, springkussen en ponyrijden voor de kinderen, talloze eetkraampjes en kramen met andere koopwaren. De Lentemarkt, georganiseerd door de stichting Vrienden van Sighet, is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden, die publiek trekt uit de wijde omgeving.

Kèk women gaat door!!!

HEILOO - Kèk women heeft per 1 juli een nieuwe eigenaar! Jacqueline te Buck draagt na tien jaar haar winkel over aan haar vaste medewerkster Liesbeth Stut. Liesbeth is opgeleid in de mode en heeft op elk vlak veel ervaring, ook is ze vanaf de start van Kèk women in 2005 werkzaam bij Kèk. Na alle positieve reacties van de vaste klanten op een mogelijke overname, heeft Liesbeth de knoop doorgehakt en neemt nu de uitdaging aan om de winkel voort te zetten, geheel in de bestaande Kèk stijl! Jacqueline wil via deze weg al haar klanten bedanken en wenst Liesbeth héél veel succes voor de toekomst toe.

Koffiedrinken met de notaris bij Associatie Uitvaartverzorging

HEILOO - Op 9 juni houdt Associatie Uitvaartverzorging een bijeenkomst waarin u vragen kunt stellen aan een notaris. Deze bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het uitvaartcentrum aan de Westerweg 263 in Heiloo. De ervaring leert dat veel mensen vragen hebben over erfrecht, maar dat de drempel om naar de notaris te gaan soms best hoog is. Daarom houdt Associatie Uitvaartverzorging deze bijeenkomst in een informele sfeer, waarbij u onder het genot van een kopje koffie uw vragen aan de notaris kunt stellen.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wie erft er van mij als ik geen testament maak? Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken? Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig? Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling? Hoe zit dat met de eigen bijdrage (in het kader van de AWBZ) als ik naar een verzorgingshuis ga? Wat is een levenstestament? Wilt u de bijeenkomst bijwonen? De toegang is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als u even laat weten dat u komt. Dat kan via www.associatieuitvaart.nl of via tel. 072-5204700.

Jarige Kuyper & Blom trakteert op ijsjes

HEILOO - Het begint al gezellig druk te worden bij ijssalon Di Fiorentina. Want daar kan je met de waardebon van Kuyper & Blom makelaars vandaag tussen 13.00 en 17.00 uur een gratis ijsje komen halen. En de ijssalon heeft zich voorbereid op een ware stormloop; er zijn verkeersregelaars ingevlogen die kunnen inspringen, mocht de drukte onverhoopt tot verkeersopstoppingen leiden. Het gebeurt wel vaker dat de rij wachtenden tot het fietspad of verder reikt. Mario Magic vermaakt vanmiddag het toegestroomde publiek met zijn goocheltrucs. Met de oranje-paarse waardebon in de hand lopen de ijsliefhebbers de ijssalon binnen. Om na een geslaagde ruil een heerlijk ijsje op het terras te nuttigen, de wind 'op de koop toe' nemend. Ook de burgemeester liet zich zo'n lekkernij niet ontzeggen.

Garage Sale

HEILOO - De bewoners van Holleweg 76 te Heiloo hebben van zolder tot garage opgeruimd. Van alles wordt verkocht in een gezellige Garage Sale op zaterdag 6 juni en zondag 7 juni. Bent u op zoek naar iets, of wilt u even lekker rondneuzen? U bent beide dagen welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Theaterbende Heiloo Junior 'rockte' met Olivia Twisted

Foto: Stip Fotografie-Heiloo

HEILOO - De 26 spelertjes tussen de 8-12 jaar van de Theaterbende Heiloo Junior, speelden dit weekend voor twee volle zalen in de Strandwal. Met hun enthousiasme en inzet hebben de kinderen zowel hun eigen achterban als het publiek van de lentemarkt op het GGZ terrein ontroerd en vermaakt met hun spannende en humoristische spel. Met 400 man publiek in twee voorstellingen hebben de kinderen zichzelf overtroffen en een verdiend applaus gehad.

Ellen Raats wint Total make-over

HEILOO - Dat het liken van Facebookberichten van winkelhof 't Loo effect kan hebben, ondervond Ellen Raats aan den lijve. Zij ontving uit handen van bestuurslid Kees Burger van het winkelcentrum een aantal waardebonnen voor een Total make-over.

Met afslag A9 terug bij af

Onder druk gezet door een motie van de gemeenteraad over de risico's van de Afslag A9, heeft het college een verkeersonderzoek laten doen. Kosten ruim €12.000. Conform het huidige Verkeersplan Heiloo (2008) geldt voor diverse wegen een maximum aantal motorvoertuigen per etmaal. Zonder de Afslag A9 wordt dit maximum in 2030 alleen op de Kerkelaan overschreden, aldus het verkeersonderzoek.

Mét de Afslag A9 wordt dit maximum in 2030 op de Kanaalweg, Stationsweg én de Zeeweg overschreden. Ter voorkoming hiervan zijn extra, niet in de Overeenkomst Nieuwe Strandwal begrootte, verkeersmaatregelen nodig op de Kanaalweg, Hoogeweg, Kapellaan, enzovoort. Met als eindresultaat dat het maximum in 2030 weer alleen op de Kerkelaan wordt overschreden. Dus voor ruim €13 miljoen (afslag, spoortunnel, aanpassing wegen en verkeersremmende maatregelen) is Heiloo weer terug bij af. Hoezo is deze afslag goed voor 80% van de inwoners? De Afslag A9 wordt de inwoners opgedrongen! De werkzaamheden starten binnenkort onder het mom van 'reconstructie Kanaalweg' en hebben 'spoed'. Als hiertoe niet vóór 1 november 2015 opdracht is verstrekt, mist Heiloo de BDU-subsidie van €1,4 miljoen van de Provincie. Kosten Heiloo: €1 miljoen! De NCPN blijft tegen de Afslag A9. Zeker nu verkeersonderzoek nut en noodzaak niet aantoont.

Willem Gomes

Raadslid NCPN Heiloo

Zonde van groen en geld

Dezer dagen ontvingen de bewoners van de Groenelaan een enquête, in te vullen door de jongste jeugd, voor een herinrichtingsplan voor het speelterrein tussen de huisnummers 14 en 20. Omdat niet duidelijk is wat er met de groenvoorziening zal gebeuren, hebben wij om nadere toelichting gevraagd. De reden van vervanging en herinrichting is: De huidige speeltoestellen zijn afgeschreven. Er is sprake van houtrot, de gemeente moet voldoen aan het Warenbesluit en er ligt een Raadsbesluit.

Wij zijn de huidige speeltoestellen eens gaan bekijken. De speeltoestellen lijken optisch in goede staat. De laatste herinrichting inclusief plaatsing is gebeurd nadat het huidige Warenbesluit van kracht werd.

Consequentie van het huidige voorstel is dat om de huidige vier speeltoestellen te vervangen door vier, vijf of zes toestellen, die elk een grotere omvang hebben, circa 70 vierkante meter groen zal worden vervangen door kunstgras of iets dergelijks. Ons is geheel onduidelijk waarom dit groen moet worden opgeofferd, nog afgezien waarom goede speeltoestellen moeten worden vervangen terwijl de doelgroep door geregelde mutaties in de straat nog steeds gelijk is. Bovendien wordt het huidige groene (zachte) karakter vervangen door een harde ondergrond en ijzeren hekken. Zonde van het groen en het geld. De slogans 'Heiloo is mooi, houden zo' en 'Heiloo, wonen in het groen' worden duidelijk niet meer door de gemeente in ere gehouden.

Fam. G. ten Pierick

Verzamelbeurs

Sedert enkele jaren wordt in het Fletcher hotel een paar keer per jaar een verzamelbeurs en ansichtkaartenbeurs gehouden. Voorheen werden deze beurzen in het van der Valk hotel te Akersloot gehouden, maar omdat Fletcher hotel Heiloo goedkoper was heeft men voor jaren contracten afgesloten met dit hotel. Nu schijnt er een wethouder in Heloo te zijn die deze beurzen hefet verboden omdat er ook verzamelobjecten worden verkocht? Wat denkt hij dan… dat alles gratis is? Overal in Nederland worden verzamelbeurzen, rommelmarkten, boekenmarkten, et cetera gehouden in hotels, sporthallen, scholen maar niet dus in Heiloo. Een beetje extra omzet wordt deze ondernemers dus ontnomen. Zij ontvangen voor de ruimte een huur en bovendien iets extra's van de horeca. Jammer ook voor de verzamelaars van Heiloo en omgeving. De wethouder zal wel zo zijn redenen hebben waarom het hier niet mag en elders in Nederland wel gewoon. Alle vermeldingen in verzamelbladen voor dit jaar zijn reeds gedrukt met vemelding dat er beurzen worden gehouden in Heiloo. Wat een rompslomp voor die verenigingen om overal te vermelden dat deze niet doorgaan! Bedankt wethouder, namens de ondernemers en verzamelaars! Had dit niet anders gekund?

Reijer de Regt, Heiloo

Op lange termijn

In de Uitkijkpost van 11 september 2013 staat dat de toekomstvisie van Heiloo van 2030 op basis van eigen kracht gereed is. Ik lees ook een verslag van 2005, waarin staat dat twee raadsleden van GroenLinks niet verder gaan omdat, in plaats van de gemeenteraad, B en W de grote lijnen gaat uitzetten. Ik vraag mij daarom af of overleg nog wel zinvol is. De zinsnede 'op lange termijn' kan men immers overal voor gebruiken, bijvoorbeeld doorschuiven van besluiten of later zeggen: dat hebben we immers toen afgesproken. Wat is de waarde van 'lange termijn'? Als voorbeeld: in 1999 kwam er een voorstel tot ontwikkeling in 2010 van vierhonderd nieuwe zorgtoegankelijke woningen voor ouderen. Het bevolkingsaantal in 1999 bedroeg 21580, waarvan 16,9% ouder dan 65 jaar. Voor 2004 waren deze aantallen respectievelijk 22058 en 19% ouderen. Op 1 januari 2014 was op een bevolking van 22636 zelfs 24,4% ouder dan 65 jaar. In 2009 ging de toenmalige wethouder J. Ouderkerken nog eens een onderzoek instellen naar De Loet en De Horn. Op 21 maart 2015 heeft de nieuwe Loet eindelijk haar deuren geopend. Dus 16 jaar later en dat valt ongetwijfeld onder de zinsnede van 'op lange termijn'. In de Uitkijkpost van 13 mei jl. staat dat je nu met wethouders kunt gaan wandelen. Ik zou zeggen: veel succes!

N. Niele, Heiloo

Winkelhof 't Loo luidt met LOOCALS Tropical de zomer in

HEILOO - De bezoekers van Winkelhof 't Loo zullen zich zaterdag 6 juni als een tropische vis in het water voelen. Het winkelcentrum heeft een metamorfose ondergaan en verkeert in zomerse sferen.

Ook de ondernemers laten zich niet onbetuigd. In en om de winkels presenteren zij zich met bad- en strandmode, strandaccessoires, alles in het thema zomers. U mag komen proeven van tropische drankjes en hapjes, ter plekke worden gerechten bereid van vers fruit en uiteraard zijn deze ook te koop.

Voor de kinderen is er een limbodanswedstrijd, aanvang om 13.00 uur. De bedoeling van limbodansen is om op elegante wijze, achterover hangend, onder een stok door te dansen. De stok wordt steeds lager opgehangen. Er wordt gedanst in leeftijdscategorie. De kinderen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen, voorzien van naam en leeftijd, naar marvollers@online.nl.

Met uw aankoopbon (juiste datum en tijd) kunt u van 17.00 tot 19.00 uur bij de gastvrouwen een lootje trekken waarmee u kans maakt op een tropische versnapering!

Vanaf 16.00 uur wordt het swingen met de Live Steelband, heerlijke muziek uit de Cariben en andere verre oorden. Het zal de bezoekers moeite kosten stil te blijven staan maar… dat hoeft dan ook niet.

'Kers op de taart' bij Wereldwinkel Heiloo

HEILOO - Taarten bakken is populairder dan ooit. Natuurlijk horen bij al die thuisbaksels mooie schalen en gebaksbordjes. Goed om te weten dat de nieuwe taartschalen uit het Tunesische Sfax menigeen doet watertanden. Ze zijn mooi, modern en met de hand gemaakt.

Het is duidelijk dat de verkoop hiervan leidt tot een flinke uitbreiding van de werkgelegenheid daar. Het geld zelf kunnen verdienen geeft de mensen bovendien een gevoel van zelfrespect, wat vele families ten goede komt. Zo'n mooi verhaal verdient toch om verder verteld te worden? Inderdaad: met een kop koffie of thee en een stuk taart erbij. Het nieuw kookboek 'Eerlijk eten' à € 24,95 is mede ontwikkeld door Floortje Dessing en bevat tachtig makkelijke en smaakvolle recepten.

Door de heerlijke recepten in dit kookboek wordt je geïnspireerd om bewuste keuzes te maken bij het inkopen. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo'n product zit, smaakt het nóg beter. Een deel van de opbrengst van 'Eerlijk eten' is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka. Wereldwinkel Heiloo, de Fairtrade cadeauwinkel! Stationsweg 105 Heiloo         www.heiloo.wereldwinkels.nl

Sponsor een theaterstoel

De borden 'Sponsor een rotonde' staan er al. Waarom niet ook: sponsor een theaterstoel, een bibliotheekkast, een muziekles, een voetbalveld, een bejaarde. Het klinkt cru en dat is het ook. Evenals dat het absurd is, want de gemeente hééft geld, ons belastinggeld. Maar dat gaat naar een miljoenen kostend en onnodig plannetje van een afslag A9. Voor nóg een ontsluiting van een halfleeg bedrijventerrein. Wie heeft het hier nu voor het zeggen?

Paulien Edixhoven, Heiloo

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. Ook worden er door een team van xopx doelen uitgekozen. De eerste opkikker van de maand juni gaat naar Magentazorg, locatie Zuyder-Waert in Heerhugowaard. Bijdrage voor een dagje uit jong dementerende bewoners. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Reggie Naus en Soerd Kuyper winnaars Kinderjury Heiloo 2015

HEILOO - Maar liefst 130 kinderen hebben meegedaan aan de Kinderjury van Bibliotheek Heiloo. Na drie maanden van lezen en beoordelen zijn de stemmen geteld voor het beste kinderboek van 2014.

Bij de leeftijd 6 tot 9 jaar heeft Trubbel de Trol van Reggie Naus gewonnen, bij de leeftijd 10 tot 12 jaar heeft Hotel de grote L van Sjoerd Kuyper gewonnen. Dit jaar gaat de top 3 van de allerbeste Kinderjuryboeken naar OBS De Zuidwester.

Juniverkoop bij Bibliotheek Heiloo

HEILOO - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni houdt Bibliotheek Heiloo haar maandelijkse verkoop. Alle door de bibliotheek afgeschreven materialen worden aangeboden. Kans op een paar mooie boeken of andere materialen voor weinig geld. Romans, informatieve boeken en jeugdboeken bij deze verkoop maar ook cd's, dvd's, grote letterboeken, bundels tijdschriften en bladmuziek. Nieuw bij de verkoop zijn materialen uit privé collecties, niet uit de bibliotheekcollectie die dan ook van alles kunnen zijn. De verkoop is op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur én zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Wandelen over gras

HEILOO - Het Nivon Heiloo sluit het seizoen 2014/2015 af met de jaarlijkse traditionele 'wandeling over gras' op zondag 7 juni. Dee wandeling start bij bushalte Kerkbrink in Groet en is 15 kilometer lang. Vandaar door het Noord-Hollandse polderland, de Schoorlse duinen en over de vernieuwde Hondsbossche Zeewering. Via de Harger- en Groeterpolder bereiken wij ons eindpunt in Groet. Wilt u meewandelen, dan kunt u zich opgeven bij Reina Mulder, tel.072 5333127 of info@nivonheiloo.nl U krijgt dan de vertrektijden voor trein en bus naar Groet en hoe laat verzamelen in Groet.

Willibrordschool viert 90-jarig bestaan

HEILOO - Op vrijdag 29 mei was het groot feest op de Willibrordschool. Dit schooljaar bestaat de Willibrordschool negentig jaar! De school heeft dit gevierd met spelletjes en een Fancy Fair. Wethouder Elly Beens kwam een lint doorknippen om het feest te openen en daarna nam ze een kijkje te nemen in de school. Het was een gezellige dag. Aangeleverde foto

12 / 24

Mixtoernooi bij Double Stars Heiloo

HEILOO – Op zaterdagmiddag 20 juni houdt honk- en softbal vereniging Double Stars Heiloo weer een open mix softbal toernooi op haar velden op het sportpark 't Vennewater.

Iedereen vanaf 15 jaar, ook niet-leden en beginnelingen kan zich hiervoor inschrijven om gratis me te doen. Dit kan individueel of als compleet team (minimaal negen spelers). Trommel vrienden, familie, buren en collega's op en doe mee. Het toernooi om 13.00 uur. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden er per team ongeveer drie wedstrijdjes van 40 tot 45 minuten gespeeld. Het is een recreatief toernooi. Ook als je nog nooit een bal hebt gegooid of geslagen kun je gezellig meedoen.

Zo rond 17.30 uur eindigt het toernooi, maar niemand hoeft meteen naar huis. Een lekker hapje of drankje is verkrijgbaar in de kantine. Ook tussen de wedstrijden door is er tijd om bij anderen te kijken of lekker bij te kletsen op het zonnige terras.

Aanmelden kan via deFacebookpagina van Double Stars of via evenementen@doublestars.nl. Vermeld in je mail Mix toernooi en of je alleen of met een heel team komt, en eventueel wie dan je teamleden zijn. Als het aan Double Stars ligt, wordt het weer een gezellige en sportieve dag.

Grote rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN - Muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen houdt zaterdag 6 juni voor de 45ste achtereenvolgende keer haar jaarlijkse grote rommelmarkt. De markt wordt gehouden op het Kerkplein in Egmond-Binnen.

De leden van de muziekvereniging en tal van vrijwilligers zullen de koopwaar vanaf 09.00 uur aan de man/vrouw proberen te brengen met maar één doel voor ogen, een zo hoog mogelijke opbrengst voor de muziekvereniging.

De spullen die op het plein worden uitgestald, zijn door de eigen leden opgehaald bij mensen die deze spontaan beschikbaar stelden. Het aanbod is enorm divers. Kleding, schoeisel, radio- en tv apparatuur, computerspullen, tuingereedschap, c.v. en sanitaire spullen, groot en klein meubilair, gereedschappen, antieke spullen, curiosa, glas en aardewerk, potten en pannen, fietsen, boeken, lampen en andere elektrische apparatuur, speelgoed en lp's. Alles ligt op soort gesorteerd op de daarvoor bestemde kramen. Als speciale service worden de gekochte (grote) spullen tegen een geringe vergoeding thuisbezorgd in de regio Haarlem tot Den Helder!

Het belooft, net als de voorgaande edities, een gezellige boel te worden. Er staat een team van pannenkoekenbaksters klaar voor versgebakken pannenkoek. En er zijn soep en diverse broodjes te koop. Ook de 'viskraam' is weer present. Daarnaast is er op de mobiele muziektent een bar ingericht. Bij het 'Rad van avontuur' worden weer tal van prijzen over het marktterrein gestrooid.

De toegang op het marktterrein is gratis. De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan muziekvereniging Eensgezindheid, die van de opbrengst nieuwe instrumenten hoopt te kunnen aanschaffen. Ook worden de kosten van de eigen muziekopleiding voor een deel uit het resultaat van de rommelmarkt bekostigd.

Egmondse schilderijen in Katwijk

'Egmondse Vissersvrouwen' Olieverf, Roeland Koning, omstreeks 1927. Van links af: Antje de Groot-Wijker, Jannetje Krab-de Groot en een onbekende vrouw. Particulier bezit, voorheen collectie Simonis & Buunk Ede.

REGIO - 'In het licht van de Egmondse School', zo heet de tentoonstelling van zo'n veertig schilderijen die tussen 1884 en 1905 in en rond de Egmonden zijn gemaakt door o.a. de Amerikanen George Hitchcock, Gari Melchers en leerlingen zoals Florence Upton en Thamine Groeneveld. Schilderijen die niet - zoals vele - in Amerika of Duitsland terecht zijn gekomen, maar in particulier bezit zijn in onze omgeving. Ook het Museum van Egmond stelde een aantal werken ter beschikking. Van een iets latere periode zijn twee grote schilderijen van Roeland Koning, een schilder die vanaf 1924 met grote passie Egmonders portretteerde. Nog tot en met 20 juni kan men de 'Egmondse Vissersvrouwen' een van de mooiste en kostbaarste werken van deze schilder zien voor het weer naar de eigenaar terug gaat. Ook nog nooit vertoond is het schilderijtje van een bomschuit van Jacob Gruyter.

Katwijks Museum, Voorstraat 46, Katwijk. Open dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Sensationele start Flashing op Nederlands kampioenschap

Zaterdag vond de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap basketball meisjes onder 12 plaats. Flashing Heiloo had zich hiervoor voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst. De eerste tegenstander was Celeritas-Donar. De Heilooër meiden schoten uit de startblokken en een makkelijke 63 -28 overwinning was het resultaat. In de tweede wedstrijd was regerend landskampioen Grasshoppers de tegenstander. Binnen drie minuten stond Flashing op een 12-4 achterstand en moest de technische staf twee time-outs gebruiken om orde op zaken te stellen. Flashing toonde veerkracht. De tactische wijzigingen keerden de wedstrijd en na 10 minuten stond een onwaarschijnlijke 20-20 op de borden. De defensieve kracht van Flashing bracht Grasshoppers in de problemen en puntje voor puntje liep Flashing weg. De 50 – 43 voorsprong drie minuten voor tijd was een gevolg van 16 steals en 10 assists van Andrea en 24 punten van Amber. Ook Andrea (11), Mirte (9), Roos (4) en Jette (2) zorgden voor punten. De laatste minuten waren een thriller. Tot vreugde van de Heilooërs ging bij 50-48 het eindsignaal. De ontknoping volgt op 13 juni in Tubbergen. Er worden dan nog twee wedstrijden gespeeld. De laatste wedstrijd tegen het plaatselijke favoriet Jolly Jumpers.

Visser 't Hooft onderneemt met Limmen Ludiek

De leerlingen van basisschool Visser 't Hooft in Castricum doen fanatiek mee aan het scholenproject van Limmen Ludiek.

CASTRICUM - Basisschool Visser 't Hooft in Castricum doet dit jaar met veel enthousiasme mee met het CAL kids are going cork. Hét scholeninitiatief van Limmen Ludiek.

Iedere leerling wilde zijn/haar eigen bijdrage leveren aan dit unieke project. ,,Een goed doorgedacht plan was de basis van het kunstwerk van de Visser 't Hooft school", vertelt directeur Fred de Wildt. ,,We noemen ons zelf niet voor niets een ondernemende school: elke ondernemende activiteit begint met een plan." Elk kind, ook de BSO, heeft een eigen bijdrage kunnen leveren aan het tot stand komen van de dierentuin met achterwand en grondplaat geheel gemaakt van kurk. Alle groepen gaan deze week in het nabij gelegen Sportcentrum d'Enterij kijken hoe het kunstwerk wordt tentoongesteld op deze bijzondere kurkenexpositie van Limmen Ludiek. Ook wordt er natuurlijk meteen naar de werken van de andere scholen gekeken en vergeet niet het grootste kurken mozaïek van de wereld bestaand uit 500.000 gebruikte kurken.

Podiumplaats voor skiër Jasper Oudshoorm

Jasper Oudshoorn uit Heiloo heeft zondag zijn eerste seizoen als wedstrijdskiër afgerond met een mooie eerste plaats.

HEILOO - De 10-jarige Jasper Oudshoorn uit Heiloo heeft zondag zijn eerste seizoen als wedstrijdskiër bij Ski Racing Heemskerk afgerond met een mooie eerste plaats tijdens de nationale punten wedstrijd van skiteam Ski Pro, bij Snowplanet te Velsen.

De afgelopen twee weken stond hij ook op het podium van Snowworld Zoetermeer, met een 2e en derde plek bij de nationale puntenwedstrijden van Skiteam de Wolfskamer en zijn eigen team Ski Racing Heemskerk. Begin januari kwam hij, na een lelijke valpartij tijdens een wedstrijd in Oostenrijk, helaas met een enkelblessure thuis, waarna een periode gips volgde. Mede dankzij goede begeleiding van (sport) Fysiotherapie Vennewater stond hij redelijk snel weer op de ski's en heeft hij toch aan een aantal wedstrijden in Oostenrijk kunnen deelnemen, waaronder de Internationale Kidstrophy in Zauchensee. De afgelopen meivakantie heeft Jasper nog volop getraind in Kaprun. Met drie podiumplaatsen op rij wordt zijn eerste seizoen bij Ski Racing Heemskerk succesvol afgesloten.

Open dag bij De Wielenmaker

Met Foto: Bloemrijk grasland met rietorchis in heemtuin De Wielenmaker. Foto: Peter Lassooij

EGMOND – Tijdens de Open dag op 7 juni staan de trouwe vrijwilligers van heemtuin De Wielenmaker weer voor u klaar met informatie over de heemtuin, die 15 jaar bestaat, over natuurlijk tuinieren en over het inrichten en onderhouden van een ecologische moestuin.

De heemtuin, een kleinschalig natuurontwikkelingsproject (5000 m2 met meer dan honderd wilde plantensoorten) is nu op haar mooist: ondanks het koude voorjaar staan in het bloemrijke grasland veel knoppen op springen, waaronder de rietorchis. Door extensief beheer (niet vaker dan tweemaal per jaar maaien en het maaisel afvoeren) heeft zich rondom de poel een prachtige natuurtuin ontwikkeld, met diverse biotopen en begrensd door een duinbeek. De gevarieerde flora is aantrekkelijk voor tal van amfibieën-, vogel-, vlinder- en andere insectensoorten (zie ook www.wielenmaker.nl ). Op zondag 7 juni bent u van 12.00 tot 16.00 uur welkom aan de Sint Adelbertusweg 38 in Egmond-Binnen. Koffie, thee en iets lekkers staan voor u klaar.

Jubileum Kunstfietsroute

REGIO - Op zaterdag 6 en zondag 7 juni exposeren ruim vijftig kunstenaars tussen 11.00 en 17.00 uur hun werken op 22 locaties.

Nieuw dit jaar, met dank aan de gemeente Castricum, is dat de expositieplekken nog beter herkenbaar zijn aan de splinternieuwe vlaggen met het herkenbare logo van de KFR. Op zaterdag 6 juni om 10.00 uur wordt de KFR officieel geopend door Hennie Huisman bij Perspectief, Van Oldenbarneveldweg 37 Bakkum. Hennie Huisman heeft in april geposeerd en komt nu de resultaten hiervan bewonderen. Hij mag één werk naar keuze uitkiezen om thuis nog lang van te genieten. Aangezien het een jubileumjaar is, kunt u een prachtige uitgebreide centrale expositie bewonderen bij de Oude Keuken op het GGZ terrein, open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Van vrijwel alle kunstenaars is hier werk te zien. U kunt dus al goed een indruk krijgen wat er straks op de route te bewonderen valt. Zowel amateurs als professionele kunstenaars tonen hun kleurrijke schilderijen, aaibare beelden, intrigerende objecten, kunstzinnige foto's, sieraden, textiel en zachte vilt werkstukken aan het publiek. Op zondag 7 juni is er op alle locaties live muziek of worden er gedichten voorgedragen. Folders met een routebeschrijving zijn te verkrijgen bij de VVV, Toonbeeld, Perspectief, de Kennemerduincampings, de bloemenkiosk bij het station en bij de bibliotheken in Castricum. Limmen en Akersloot. Voor verdere informatie: www.kunstfietsroutecastricum.nl of Facebook.

Ode aan Blueslegende Peter Green in Museumhoeve Overslot

Gitarist Frans ten Kleij van John the Revelator.

EGMOND - Neerlands eerste echte rocklegende Frank Kraaijeveld van de Bintangs en gitarist Frans ten Kleij van John the Revelator geven samen met Bintangs drummer Aad Hooft op zondag 7 juni een tribute aan de levende blueslegende en voormalig gitarist van Fleetwood Mac, Peter Green.

Frank Kraaijeveld en Frans ten Kleij hebben de koppen bij elkaar gestoken om in een ongebruikelijke setting een uniek optreden te doen in Museumhoeve Overslot. De gezamenlijke liefde voor snijdende blues van Peter Green's Fleetwood Mac hebben ertoe geleid dat er een keuze is gemaakt uit de bekende en soms onbekende songs van deze band. Het wordt een kale, semi-akoestische uitgeklede versie van het origineel, maar het zal swingen, knallen en tranen-trekkend mooi worden. De prachtige gitaarsound van Frans Ten Kleij zal in de bijzondere akoestiek van Museumhoeve Overslot voor magische momenten en kippenvel zorgen. De deur gaat open om 14.00 uur en de muziek begint om 16.00 uur.

Aan de wanden van Museumhoeve Overslot hangen de schilderijen en tekeningen van de schildergroep Egmond van Frits de Nooijer, en de stal is schitterend ingericht als natuurhistorisch museum. Ook is dit een goede gelegenheid om te genieten van de unieke, goed gedocumenteerde schelpen collectie in de historische gele kamer. Verder is er een permanente tentoonstelling over de Egmondse School van George Hitchcock te zien en is er een kleine 'tweede kans' boeken- en platenmarkt. Museumhoeve Overslot vindt u aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is open vanaf 14.00 uur. Zondag begint de muziek om 16.00 uur, toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Avondvierdaagse in Egmond aan den Hoef

Jaarlijks maken honderden, jong en oud, zich op voor de Egmondse Avondvierdaagse.

EGMOND - Op 8 juni start alweer de zesendertigste editie van de avondvierdaagse in Egmond aan den Hoef.

De avondvierdaagse wordt, heel uniek, vijf avonden georganiseerd, zodat ook mensen die één avond verhinderd zijn vier avonden kunnen wandelen. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer. De 10 kilometer wandelaars vertrekken dagelijks tussen 18.30 uur en 18.45 uur. De 5 kilometer wandelaars vertrekken dagelijks tussen 18.45 uur en 19.15 uur. Het startpunt is Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef. De organisatie van deze sportieve wandeltocht voor jong en oud, door de mooie omgeving van Egmond berust bij Jeugdbelangen uit Egmond aan den Hoef, onderdeel van Stichting Welzijn Bergen. Jaarlijks maken honderden, jong en oud, zich op voor de Egmondse Avondvierdaagse. De deelnemers gaan de uitdaging met zichzelf aan om 5 of 10 kilometer te wandelen. Lekker in de buitenlucht wandelen waarbij niet gekeken wordt naar wat voor weer het wordt. Het plezier van het wandelen, daar gaat het iedereen tenslotte om. Eenmaal op weg, treffen de deelnemers op verschillende plaatsen, de vier goed herkenbare controleposten aan waar de stempelkaarten worden afgestempeld. Oversteekhulpen zorgen voor een veilige oversteek om verkeersonveilige situaties te voorkomen. Verder krijgen de deelnemers onderweg een traktatie bij de snoeppost. Op vrijdag 12 juni worden de wandelaars bij binnenkomst muzikaal ondersteund. Na inlevering van de volle stempelkaart ontvangen de deelnemers een fraaie herinneringsmedaille. Voorinschrijving voor € 4,- is mogelijk, op woensdag 3 juni tussen 19.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag 6 juni tussen 14.00 uur en 15.00 uur, in het Dorpshuis te Egmond aan den Hoef. Inschrijving bij de start is mogelijk op 8 en 9 juni voor € 5,- vanaf 18.30 uur in het Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef. Informatie: Kees Bruin tel. 06-46307100, www.egmondsea4d.nl. of stuur een e-mail: egmondsea4d@hotmail.nl.

Tannes tennistoernooi

HEILOO - Tennisvereniging Het Vennewater in Heiloo houdt dit jaar van 21 juni tot en met 28 juni alweer voor de 25ste keer het TANNES tennistoernooi! TANNES is een open tennistoernooi voor iedereen die van tennis én van gezelligheid houdt. Het thema van het gezelligste en sportiefste tennistoernooi van Noord-Holland is dit jaar Onderwater.

Tennisliefhebbers met een KNLTB-lidmaatschap kunnen zich inschrijven in de categorieën 3 tot en met 9. En iedereen die van tennis houdt doet dat natuurlijk ook meteen! Inschrijven kan tot 14 juni via www.toernooi.nl. Voor meer informatie over het toernooi zie www.tannes.nl of Facebook 'Tannes Senioren'.

Zomer in de Wimmenummerduinen

Foto Paul ten Have

Met dit rare voorjaar weet je niet wat je begin juni aantreft in de Wimmenummerduinen. De meidoorn staat nog wel in bloei, maar zal het slangenkruid al bloeien, het duinkruiskruid met de zebrarupsen, of die geheimzinnige bremrapen? Kortom: heerlijk wandelen in de duinen. De maandelijkse IVN-wandeling start zondag 7 juni om 10.00 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee. Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN (zie PWN.nl). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen, IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072-5337601; of kijk op www.ivnnkl.net.

De meiden van HSV ME2 kampioen

HEILOO - Florine, Noémi, Donna, Noor, Marit, Lynn, Luna, Aimée, Suze en Mijke hebben slechts één keer gelijk gespeeld en verder alles gewonnen. Ze zijn dus glansrijk kampioen geworden! Hopelijk blijven ze bij elkaar in de D-tjes volgend jaar, dan bouwt dit vriendinnenteam ze dit succes verder uit.

Film en rondwandeling tijdens Open Dag Historisch Egmond

Alice Blair Ring schilderde dit ochtendtafereel in 1906 voor Pension Bult

EGMOND AAN DEN HOEF - Op zondag 7 juni is het weer Open Dag bij Historisch Egmond. Vanaf 14.00 uur bent u weer van harte welkom in het gebouw tegenover de Slotfundamenten in de Hoef.

Naast een bezoek aan het Historisch Informatiecentrum, kunt u deze middag ook een interessante rondwandeling door Egmond aan den Hoef maken, onder leiding van een gids. Voorafgaand aan de wandelingwordt de film De Egmondse School vertoond, samengesteld door Peter van de Berg. In deze 35 minuten durende documentaire vertelt Jeroen Krabbé het verhaal van George Hitchcock en zijn inmiddels wereldberoemde Egmondse Art Summer School.

Na de film start de rondwandeling, die u langs alle monumentale panden in het oude centrum brengt en langs vele plekken waar de kunstschilders hebben gewerkt en gewoond. Toegang tot het HIC en de film zijn uiteraard gratis. Kosten voor deelname aan de rondwandeling bedragen € 3,50 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar gratis). U kunt zich ter plaatse aanmelden.

Open dag Muziekwerkplaats Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - Zaterdag 6 juni om 15.00 uur begint de open dag van Muziekwerkplaats Egmond met een leerlingenconcert. De zang-, drum-, keyboard-, gitaar-, blokfluit- en pianoleerlingen laten zien hoe het er bij de Muziekwerkplaats aan toe gaat.

Vanaf 16.00 uur kunnen bezoekers de instrumenten uitproberen en gratis proeflessen volgen. Deskundige docenten geven informatie over de verschillende lesmogelijkheden. Muziekwerkplaats Egmond verzorgt muzieklessen in de Egmonden voor kinderen en volwassenen in de meest uiteenlopende stijlen. Hier kunnen beginners hun eerste muzikale stappen zetten en gevorderde leerlingen nieuwe inspiratie vinden. Voor kinderen is er weer de Instrumenten Estafette met een verrassing aan het einde.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een instrument gaan bespelen of zingen? U bent welkom op zaterdag 6 juni tussen 15.00 en 17.30 in de Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef. Voor meer informatie kunt u kijken op muziekwerkplaatsegmond.nl

Zwem-olympiër Dennis Rijnbeek doet mee aan Cross Triathlon Akersloot

AKERSLOOT - Op zaterdag 13 juni organiseren de samenwerkende AMAK en IJsclub Akersloot onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond de eerste Cross Triathlon Akersloot.

Deze eerste editie van de Cross Triathlon Akersloot start om 12.00 uur op het oeverpark De Hoorne en wordt steeds populairder bij de regionale sporters. Het gonst in het dorp en inmiddels hebben meer dan vijftig Akersloters zich individueel of in trio teams ingeschreven. En ook buiten de regio is het evenement opgemerkt. Zwem-olympiër Dennis Rijnbeek, woonachtig in Huis ter Heide, heeft zich inmiddels ook aangemeld.

Dennis zwom voor Nederland op de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney en is zich daarna, binnen zijn vereniging TriMates, gaan toeleggen op de Triathlon disciplines. ,,Eigenlijk ben ik ook een beetje een local", aldus Dennis. ,,In 1996 ging ik als Heemskerker naar de Olympische Spelen. En dat is ook de reden dat ik op 13 juni mee doe. Akersloot voelt voor mij als om de hoek en we maken er een weekendje Heemskerk en omstreken van. Ik verwacht natuurlijk mijn familie uit Heemskerk als supporters langs het parcours en als het mooi weer is kunnen we na afloop ook nog naar het strand in Bakkum." Behalve de enthousiaste deelnemers, hebben ook de plaatselijke horecaondernemers zich gemeld om van dit evenement een succes te maken.

Sandra Levering verzorgt namens De Vriendschap de hapjes en de drankjes voor deelnemers en publiek rondom het wedstrijdgebeuren. En op de vrijdagavond 12 juni voorafgaand aan de wedstrijddag organiseert Jetty Sander in 't Voorom een heuse pasta party waar zowel de deelnemers als het publiek welkom zijn bij de laatste update van de wedstrijdleiding over het weer, de watertemperatuur en de definitieve route. Voor meer informatie en inschrijvingen zie: www.triathlonakersloot.nl, www.facebook.com/triathlonakersloot en www.ntbinschrijvingen.nl.

Judoka's Dojo 't Loo scoren op G toernooi

De prijswinnaars van Dojo t Loo, samen met hun trainers. Suzanne Meeldijk

Dit weekend nam Dojo 't Loo met een deel van de sinds kort gestarte groep g-judoka's deel aan het zevende Polderse G-judotoernooi in Anna Paulowna. Tijdens de lessen was er geoefend met wedstrijdjes, trainers Ingrid Hoefmans en Kars en Johan Zoon waren net zo benieuwd als de judoka's hoe het allemaal zou gaan.

Natuurlijk deden alle judoka's erg goed hun best en hoewel het voor een paar de allereerste keer was dat ze lieten zien wat ze geleerd hadden. Mariama Keita kon een mooie beenworp inzetten en alhoewel de eerste wedstrijdjes verloren gingen eindigde ze het toernooi met een winstpartij en verdiende een mooie derde plaats. Faye de Ruiter en Femke Brucher zaten bij elkaar in de poule. Faye had nog nooit eerder een wedstrijd gejudood, maar leerde heel snel. De laatste twee wedstrijden werden dan ook met winst afgesloten en hiermee haalde ook Faye de derde plek. Femke was de ervaren judoka en wist met mooi judo op één na al haar wedstrijden te winnen en werd hiermee eerste! Whesley Slootweg had ook al wedstrijdervaring. Hij moest tegen technisch goede judoka's uitkomen maar wist ook op één na zijn partijen te winnen en eindigde op een mooie tweede plaats. Jurgen Moolenaar assisteert bij de G-judolessen, maar was door de organisatie gevraagd om mee te doen aan de wedstrijd. Met zijn ruime (internationale) wedstrijdervaring wist Jurgen al zijn partijen met verschillende technieken te winnen en werd daarvoor beloond met een eerste plek. De G-judolessen worden gegeven op woensdag van 18.00-tot 19.00 uur bij Dojo 't Loo, voor informatie kunt u mailen met g-judo@dojotloo.nl.

Tafeltennisvereniging Limmen clubkampioenschappen jeugd

HEILOO - Vrijdag werd er gestreden om de jaarlijkse clubkampioenschappen. Aan dit jeugdtoernooi deden vele jeugdleden mee die op een sportieve manier met elkaar om de prijzen streden. Voor de deelnemers tot en met 11 jaar was er een jongerencategorie waarbij het uiteindelijk Ward Beentjes was die de 1ste prijs wist te bemachtigen. De tweede prijs ging naar Kick de Vries na een spannende wedstrijd tegen Christian Endel. In de A-poule waren de jeugdleden van 12 jaar en ouder ingedeeld. Het deelnemersveld was in de breedte zeer sterk. De halve finales gingen uiteindelijk tussen Sanne Briefjes, Levi Legdeur, Okke Bos en Jeremy Geels. De favoriet voor de eindoverwinning wist haar eerste clubkampioenschap overtuigend binnen te slepen na een mooie finale tegen Jeremy Geels (tweede). De strijd om de derde plaats was zeer gewaagd aan elkaar. Het was uiteindelijk Levi Legdeur die met een minimaal verschil beslag legde op de derde plaats. De komende weken houdt de tafeltennisvereniging zijn deuren nog open voor jeugdtrainingen op de dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur en iedereen is welkom voor een vrijblijvende proeftraining.

Onderlinge wedstrijd GTH groot succes

Selectieturnster Nina van der Kolk.

HEILOO - Afgelopen weekend was bij GTH de jaarlijkse onderlinge wedstrijd, er deden verschillende disciplines mee: turnen meisjes en jongens, trampolinespringen, springgroep en daarnaast ook de selectiegroepen van turnen en trampolinespringen.

Op zaterdag kwamen de jongens samen met de meiden van de springgroep in actie, zij lieten mooie oefeningen zien. Ook lieten de oudste meisjes van recreatie turnen zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben. De onderlinge wedstrijd ging op zondag verder, de dag begon met de jongste recreatie meisjes van turnen. Alle meisjes stonden in de ochtend vol enthousiasme klaar en begonnen aan een leuke wedstrijd. De dag werd vervolgd met jongste selectiemeisjes van turnen, zij sloten de wedstrijd af met een prachtige demo! Na deze groep kwamen de andere meisjes van de recreatie in actie, tegelijkertijd turnden zij met de oudste meisjes van de selectie. Na de wedstrijd lieten de oudste meisjes van de selectie een mooie en strakke demo zien! Binnen GTH is er ook streetdance, zij lieten deze dag een sterke en goede demo zien! De wedstrijddag werd afgesloten met de recreanten en selectiespringers van het trampolinespringen, hier deden onder andere springers mee die zich geplaatst hebben voor het NK. Allemaal sprongen zij mooie verplichte en keuze oefeningen. Beide dagen zijn er veel prijzen behaald voor de goede resultaten. Het was een geslaagde onderlinge wedstrijd. Voor meer info: www.gth-heiloo.nl.

Diploma zwemmen zwembad Loos

Iedereen, ook een volwassen lesklant, is trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan.

HEILOO - Zaterdagmorgen 30 mei sprongen om 07.45 uur de leerlingen van zwembad Loos voor het A-B en C diploma in zwembad de Beeck te water.

De banen werden zonder problemen gezwommen. Bijzonder was hierbij het onderwater zwemmen, mooi om te zien en soms ook veel verder dan de vereiste meters. Iedereen, ook een volwassen lesklant, is trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan. De geslaagden zijn: Diploma A: Riemer van Beek, Julien Blaauw, Bente Boot, Eden Ghebremigae Brhane, Sophie Breedeveld, Lars de Bruijn, Macky Culli-bali, Femke de Groot, Ian Huls, Lynn Jonker, Jamie Karte, Dirk van Kleef, Stef van Lieshout, Liecke te Lintelo, Britt Molenaar, Matz Mosselaar, Sam den Nijs, Jelle Oud, Mandy Paap, Milan Schouten, Fleur Samson, Pascalle Smal, Sil van der Spek, Lode Sijnesael, Cas van de Velde, Nienke Visser, Chris Weber en Lucy Lou. Diploma B: Celine Baltus, Anouk Bijleveld, Adja Sire Culli-bali, Lily Henneman, Marijn de Jong, Dirkje Lont, Duuk Meijer, Bauke Roeland, Guus Roeland en Liam Schindeler. Diploma C: Rocco de Graaf, Camiel Koomen en Joachim Kreher.

Drie Egels in bekerfinale bij AZ

Foto: Marc Brunekreef

HEILOO - Het is alweer bijna juni, maar het seizoen gaat nog even door! Op 1 juni staat er voor iedere voetballiefhebber een heerlijk toetje op het programma: AZ 0.19 speelt dan de bekerfinale tegen SC Heerenveen A1. Het duel wordt gespeeld in het AFAS Stadion. De aftrap is om 19.00 uur en de toegang is gratis. Bij AZ 0.19 zijn drie ex-Foresters spelers actief, Thomas Ouwejan, Joris Kramer en Daan Boerlage. De mannen hebben veel zin in de bekerfinale en kwamen naar De Egelshoek voor een foto.

Judoclub Groefsema derde van Noord-Holland

HEILOO - Afgelopen weekend waren in Beverwijk de Noord-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen teams tot 10 jaar. Voor deze gelegenheid werd er samen met Ben Rietdijk Sport een combinatieteam gemaakt. Deze combinatie draaide een goed toernooi. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie derde plaats. In het team stonden voor Judoclub Groefsema Jasper Madderom, Melle Hooning en Tygo Richter.

Onderlinge wedstrijd Hippische Sportvereniging Heiloo

HEILOO - Zondag 31 mei hield Hippische Sportvereniging Heiloo een onderlinge wedstrijd op het terrein van de vereniging aan de Zeeweg in Heiloo.

Er hadden zich veertig combinaties ingeschreven voor de dressuur en springwedstrijden. Het was een gevarieerd deelnemersveld van jonge beginnende ruitertjes tot ervaren wedstrijd ruiters. Voor velen een mooie gelegenheid om eens te ervaren hoe het is om mee te doen aan een wedstrijd met je paard of pony. Iedereen had zijn best gedaan er zo netjes mogelijk uit te zien en ondanks het slechte weer. 's Middags werd er fanatiek gestreden om te prijzen. Nadat alle rubrieken verreden waren volgde een prijsuitreiking in de kantine. Alle deelnemers kregen een mooie rozet zodat niemand met lege handen huiswaarts keerde. Het was een geslaagde wedstrijd goed georganiseerd door de enthousiaste vrijwilligers van de vereniging.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

Donderdag 4 juni start de SALE @Sunny dreams. 40% korting over de gehele collectie (m.u.v. de nieuwe col.) o.a. op ya-ya, please, studio anneloes,sisters point, foliie, joshv. Stationsplein 3, tel: 072-533 9441

KIM'S HAARSALON
Voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29, 1851 NM Heiloo.

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor uw tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg


Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

Goedendag, ik ben een ervaren Chinese taal- en cultuurdocente, ik geef CHINEES LES en bijles op alle niveaus in Heiloo en omgeving, ook kunt u bij mij terecht voor vertaalopdrachten. Mandarijn is mijn moedertaal en ik ben opgeleid op universitair niveau in literatuur in China. Voor vragen kunt u me bellen of mailen: E-mail: nanazhang86@yahoo.com Tel. 06 2432 3722

WORKSHOP VISAGIE zaterdag 27 juni 10 uur 27,50 euro p.p. Kennemerstraatweg 452 in Heiloo. Opgeven kan via info@schoonheidsstudio072.nl. Voor meer info zie www.schoonheidsstudio072.nl

Donderdag 4 juni start de SALE @Sunny dreams. 40% korting over de gehele collectie (m.u.v. de nieuwe col.) o.a. op ya-ya, please, studio anneloes,sisters point, foliie, joshv. Stationsplein 3, tel: 072-533 9441

AUTOBOX TE HUUR
Nette doge box, beton vloer. Werkendelslaan Heiloo, achter nr 2, vlak bij het centrum T: 06 4632 4768

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

VITALIS MASSAGE. SPIERPIJN? Ontspanning nodig? Kies dan voor een VITALIS-behandeling! Nu de hele maand juni aromatherapie gratis bij iedere massage.T: 06 15219400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. NIEUW! Ma-Vr 9.00-21.00 uur OPEN!! www.vitalismassagepraktijk.nl

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

MONDHARMONICALES Leer in een paar lessen eens goed mondharmonica spelen. Notenkennis is niet nodig. Iedereen kan het leren! info 06 1616 3045

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Ben je toe aan een ontspannende massage? Kies dan voor een WARME KLASSIEKE OLIEMASSAGE 75 min. Nu in de maanden mei en juni voor 42,50! Bel voor een afspraak 06 4379 0799 MASSAGESALON E la

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

Wegens verhuizing GARAGEVERKOOP op zaterdag en zondag van 11-16 uur.
HOLLEWEG 76 HEILOO

Donderdag 4 juni start de SALE @Sunny dreams. 40% korting over de gehele collectie (m.u.v. de nieuwe col.) o.a. op ya-ya, please, studio anneloes,sisters point, foliie, joshv. Stationsplein 3, tel: 072-533 9441

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

VASTE PLANTEN in vele soorten bij KWEKERIJ DE BUITENKANS!! Mooie kwaliteit en vele aparte soorten voor € 1,95 per stuk en 3 voor € 5,-. U vindt ons aan de Bullaan 2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Te huur: OPSLAGRUIMTES vanaf 10 m2 CENTRUM HEILOO Info: 072 533 7403 (na 18.00 uur)

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

SHELLAK van CND nu ook bij PEDICURE & SCHOONHEIDSCENTRUM HEILOO Aanbieding: manicuren incl.SHELLAK € 20,-- Teennagels € 20,-- exclusief pedicuren Tel: 072-533 3033 of via: www.pedicurecentrumheiloo.nl

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
T: 06 1750 6967

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

Te huur GARAGE van 3x6 aan de Kenn.strweg met stroom. Direct beschikbaar. Bel 06-5131 9744

Ervaren ALLROUND
HOVENIER
biedt zich aan voor onderhoud van tuin, plantsoen e.d. € 15,= per uur. T: 06 2657 0403

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Wie heeft er in Heiloo een MONDHARMONICA gevonden? Was cadeau van iemand. Wil hem graag terug. Info 06 1616 3045

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

PERKPLANTEN voor weinig bij KWEKERIJ DE BUITENKANS!! Alle soorten voorradig in 10 of 12 cm potjes maar ook 6-pack perkgoed voor de aanbieding van 6 sets voor € 10,-. U vindt ons aan de Bullaan2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling
€ 27,-, tel. 06 4175 5666
Ineke Zuiderwijk

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

TANDEM te koop. Kan achter op de auto. INCL. FIETSDRAGER. Ned. fabrikaat.
T.: 072-533 2163 t.e.a.b.