De Uitkijkpost

25 mei 2016

De Uitkijkpost 25 mei 2016


Harry en Ben Dekker beklimmen de Alpe 'd'Huez en vragen jouw steun in de strijd tegen kanker

Harry Dekker (51) uit Heiloo weet sinds eind vorig jaar dat hij een zeldzame vorm van blaaskanker heeft. In augustus was er al iets mis, maar in oktober werd daadwerkelijk geconstateerd dat er een tumor in zijn blaas zat en dat ook lymfeklieren zijn aangetast. Harry: 'Vanaf dat moment zit je in een soort droomwereld en ben je overgeleverd aan de medische wereld. Sindsdien blijf ik hopen op genezing.'

Na een operatie in november, waarbij de tumor in zijn blaas werd verwijderd, begon in december het traject van chemo's en bestralingen. Deze maand kreeg Harry de laatste bestraling en is het afwachten hoe het verder zal gaan. Harry: 'Door deze walgelijke ziekte en behandelingen zit je noodgedwongen thuis in onzekerheid en ik heb geen idee of ik mijn werk als politieagent ooit weer kan hervatten zoals voorheen.'

Harry's broer Ben Dekker uit Julianadorp kwam in december met het idee om op 2 juni aanstaande de Alpe d'Huez in de Franse Alpen op te fietsen. Harry zei meteen: 'ik doe mee' en als team 'Brotherhood makes strength' schreven zij zich in bij Stichting Alpe d'HuZes. Alpe d'HuZes is een actie waarbij zo'n 5000 deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend, onder het motto 'opgeven is geen optie', op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d'Huez beklimmen. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Harry wil met zijn deelname niet alleen voor zichzelf, maar voor iedereen die door 'de K', zoals hij zelf de ziekte noemt, wordt getroffen, sportief en financieel iets bijdragen. Door de bestraling is zijn conditie helaas zodanig aangetast dat Harry niet als fietser de berg op kan. Hij traint in de duinen van Egmond-Binnen om lopend de uitdaging aan te kunnen gaan.

Deelnemers betalen zelf inschrijfgeld en het doel is om €2.500,- per persoon op te halen. De opgehaalde sponsorgelden gaan direct naar KWF kankerbestrijding en komen voor 100% ten goede aan de door KWF en Alpe d'Huzes benoemde doelen. Harry vindt het geweldig dat stichting XopX uit Heiloo €500,- heeft toegezegd en hoopt, naast de reeds ontvangen giften, dat ook de lezers van de Uitkijkpost willen sponsoren. Dit kan via de website: deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl

Klik op 'doneren' en vervolgens op 'steun een team' (Brotherhood makes strength) of 'steun een deelnemer' (Harry Dekker). Wilt of kunt u niet via internet doneren? Er staat een bus bij kapsalon Madeleine (Kennemerstraatweg 452 in Heiloo) en bij Harry thuis.

Di Fiorentina viert 5 jarig bestaan

Foto: www.facebook.com/DiFiorentina

HEILOO - Aanstaand weekend viert Di Fiorentina zijn 5 jarig bestaan. Ze pakken flink uit en de bedoeling is dat heel Heiloo dit jubileum meeviert. Op zaterdag 28 mei trappen ze af met een daverend optreden van Maan, winnares van The Voice of Holland. De volgende dag komen de Flageolettes optreden, een spetterend muziek kwartet die het publiek lekker kan opzwepen. Ook is er de speciale jubileum ijsbollenkaart, bij aanschaf krijg je een gratis bol ijs. Bovendien kun je met je ijsbollenkaart geweldige prijzen winnen zoals een splinternieuwe witte Sparta Pick-Up Basic fiets, een minuut gratis winkelen in de Albert Heijn of een entreekaart voor Monkey Town en nog heel veel meer. De jubileumkaarten zijn verkrijgbaar tot 27 augustus en kosten twaalf euro, waarvan een euro naar een plaatselijk goed doel gaat. De goede doelen die Di Fiorentina hiermee steunt zijn De Vijfhoek, het Beestenboetje en de vereniging Buurtbus Heiloo.

Het klinkt mij allemaal als muziek in de oren, dus tijd om eens een kop koffie te drinken met ijsmeester Ed van Baar, eigenaar en oprichter van Di Fiorentina. Ik proef dat zelfs de koffie van Di Fiorentina van superieure kwaliteit is. Tegenover mij zit een bescheiden man; " Nou ja, ijsmeester is een groot woord, ik word liever ijsliefhebber genoemd". Van Baar, geboren Heilooer, is al zijn hele leven fervent ijsliefhebber. Nadat hij een periode in Utrecht heeft gewoond keerde hij terug naar Heiloo met grootse plannen.

Als ijsliefhebber viel hem op dat er in Nederland alleen maar kneuterige ijssalons zijn die iele bolletjes ijs serveren. Dit moest anders volgens Van Baar. Hij zag een exclusieve ijssalon voor zich, een Italiaanse beleving, waar het tot in de puntjes verzorgde personeel royale bollen ijs schepten. De kleurstelling moest paars met goud zijn, zoals de kleuren van de voetbalclub van Florence. Dit is tevens de plek waar Van Baar zich het vak meester heeft gemaakt. Aldus geschiedde.

Het ijs draait hij zelf, de smaken verzint hij ook zelf. Hij heeft zelfs een speciale smaak voor Maan gecreëerd, het zogenaamde Luna ijs. Deze smaak wordt zaterdag 28 mei gepresenteerd door de zangeres zelf. Wat ik ook probeer, tot die tijd is de samenstelling het best bewaarde geheim van Van Baar en zijn personeel.

Tijdens mijn onderonsje met Van Baar komt de plaatselijke visboer binnengelopen. Hij wordt hartelijk ontvangen met een ferme handdruk. "He Ed! We zijn dol op jou ijs!". Er hangt een relaxte sfeer in de ijssalon, ik krijg het ons kent ons gevoel. De meeste mensen hebben een hekel aan wachten, behalve bij Di Fiorentina, daar is in de rij staan namelijk gezellig. Buurtgenoten en bekenden ontmoeten elkaar. Zelfs mensen uit omliggende plaatsen rijden er graag een stukje voor om. Het altijd vrolijke personeel doet zijn best om de rij zo spoedig mogelijk weg te werken. De ijssalon heeft in vijf jaar tijd een regionale betekenis gekregen.

Van Baar vertelt enthousiast over de leuke dingen die je kan doen met ijs. Behalve schepijs maakt hij ijstaarten, ijsbonbons, en ook het exclusieve Cremino ijs. Dit zijn laagjes ijs met chocolade ertussen, wat zo uit de bak gespateld kan worden. Ook verzorgt Di Fiorentina catering op locatie, inclusief personeel.

Ter afsluiting vraag ik Van Baar wat hij de mensen nog wil meegeven betreffend aanstaand jubileum weekend. Hij benadrukt dat iedereen van harte welkom is om het jubileum mee te vieren en dat hij en zijn personeel er ontzettend veel zin in hebben.

Tekst: Margreeth Anema

"De mishandelingen in het Heilooërbos zijn niet om 4 uur 's nachts gebeurd"

Foto: Gertjan Zeeman

HEILOO - Een ouder van de jongens die zijn mishandeld in het Heilooërbos, op 8 mei, nam contact op met de Uitkijkpost-redactie. De tijd in de nieuwsberichten die verspreid worden over de misdaden klopt niet.

"Het maakt me zo boos. Het is om 0.00 uur in de nacht gebeurd en niet om 4 uur zoals wordt verondersteld," vertelt de moeder van een van de mishandelde jongens. Ze doet telefonisch het aangrijpende relaas over de gruwelijke avond. "De vrienden waren 's middags naar het bos gegaan om te chillen. Een aantal ging om tien of elf uur 's avonds weg. Sommigen moesten de volgende dag vroeg op. Toen ze nog wat nazaten en vervolgens rond middernacht wilden weggaan, kwamen de twee daders erbij. Mijn zoon zei nog: kom erbij zitten. En toen is het begonnen. Het zijn zeer ernstige mishandelingen geweest die een paar uur in beslag namen. Hun bezittingen zijn meegenomen en de jongens werden zwaar toegetakeld achtergelaten. Ze liepen langs de Kennemerstraatweg naar huis (zonder scooter en telefoon etc.). De kok van Herberg Jan zag hoe ze eraan toe waren en schakelde de politie in. En ja, toen was het rond vieren inmiddels.

De moeder en andere ouders worden geleefd. Haar man is op eigen initiatief de posteractie begonnen. Ze zijn er druk mee. "De jongensgroep doet nu examen. Ze moeten door, spreken elkaar moed in. Maar de verkeerde berichtgeving over de tijd, dat steekt. Het is niet zoals wordt weergegeven. Helaas klopt de rest van het verhaal wel, al zou je ook bijna denken dat het een slechte film is geweest."

Eerste beton is gestort voor Overkerck

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de bouw van Woonzorgcentrum Overkerck. Wethouder Rob Opdam en de heer Lucien van Ruth van de Raad van Bestuur van ViVa! Zorggroep verrichtten deze handeling door beton te storten voor het nieuw te bouwen centrum. De bouw zal nog ruim een jaar in beslag nemen en in het najaar van 2017 zullen de bewoners van Overkerck hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe appartementen.

Tekst: Stip Fotografie

Intieme sfeer bij saxofonist Victor Posch

Foto: Felix Hogeboom

HEILOO - "Alles is magie. Magie is in het leven zo belangrijk, de kunst om verhalen te bedenken, dat deed ik als klein jongetje al." Saxofonist Victor Posch combineert muziek met het vertellen van verhalen, deels uit het eigen leven gegrepen, en treedt daarmee op in zijn solovoorstelling Van de Straat. Het optreden bij de BukBuk-expo in de Oudheidskamer begint met een relaxed swingende sax, ondersteund door korte strakgetimede licks op de gitaar door Leo Maubach. Al gauw ontstaat de intieme sfeer waarin de muziek goed gedijt.

Victor Posch speelde bij expo BukBuk, Oudheidskamer Heiloo, zaterdag 21 mei (voorstelling om 14.15 uur en 15.30 uur). Op 10 september om 16:00u presenteert Victor Posch zijn nieuwe CD bij het festival 'Willibrordus draait door' in de Cultuurkoepel te Heiloo. Felix Hogeboom schreef een recensie van eerstgenoemde voorstelling voor de Uitkijkpost.

Lees meer op Uitkijkpost.nl.

Aanhanger Kits Oonlie voor tweede keer gestolen

Foto: Aangeleverd

Voor de tweede maal zijn de aanhangwagen en het springkussen van Kits Oonlie gestolen. De aanhanger is gisteravond voor het laatst gezien aan de Hoefsmid 9, bij de kinderopvang voor de deur. De wagen stond op slot en het springkussen lag er in. Een groot verlies, want het springkussen stond al voor allerlei leuke evenementen op de planning.

Twee jaar geleden, op 2 Mei 2014 is de vorige aanhangwagen ook al gestolen. Toen werd Kits Oonlie getipt over een verdacht rood busje, met buitenlands kenteken. Heeft u dit maal iets verdachts gezien? Neem dan contact op met Kits Oonlie: 072-523576

Tien vragen aan Angelien Liefting

Foto: aangeleverd

Tien vragen aan …..

1. Waar ben je geboren en getogen?

In Egmond-Binnen op Hoeve Vredestein. Na wat omzwervingen woon ik sinds 1990 naar alle tevredenheid aan de Kerkelaan in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Mijn hobby heb ik heel goed kunnen combineren met mijn huidige beroep. Jaren terug kregen we (mijn man Hans en ik) een hectare land aan de Limmerweg in Bakkum in bezit. Daar begonnen we een hobbyboerderij. Na een aantal jaar kon ik daar met mijn ervaring in de zorg en verpleging Zorgboerderij Landje van Tingeling opstarten. Met alle plezier ben ik daar drie dagen in de week aan het werk als zorgboerin. De hobby gaat de hele week door.

3. Wie zou je graag ontmoeten?

Ik zou Rory Gallagher willen vragen om knalhard 'A Million Miles Away' voor mij te spelen. Helaas is ook deze artiest veel te jong overleden.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Met mijn vader mee koeien melken achter in het land tegen de duinen aan. Koeien ophalen en schuilen voor de regen in de doorloopmelkwagen. Voor mijn idee hebben we toen heel wat afgekletst.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Een heel mooi plekje van Heiloo heb ik ontdekt tijdens het kanoën in de polder achter het Maalwater richting de Egmondermeer. Zo stil en je komt bijna niemand tegen, mooie natuur langs het water.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

In de lammertijd mogen de schapen op de zorgboerderij me 's nachts altijd wakker maken. Ik wil er graag bij zijn als ze aflammeren. En als ik in geval van nood iemand kan helpen mogen ze me ook wakker maken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Tijdens mijn opleiding tot A-verpleegkundige kreeg ik het advies om meer vragen te stellen. Dit heb ik altijd onthouden.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Ze zullen niet weten dat ik me de laatste tijd uitleef met boetseren, keramieken want dit doe ik nog niet zo lang.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Als burgemeester zou ik proberen te regelen dat er sneller iets gebeurt met de leegstaande panden. De kerk aan de Noordergeeststraat stond ook al jaren leeg en na de brand lijkt er nu ook al een tijd niets te gebeuren.

10. Persoonlijke vraag aan Angelien Liefting Wat gebeurt er dagelijks bij jouw op de zorgboerderij?

Drie dagen in de week helpt een groepje mensen met dementie of psychische aangelegenheden met het verzorgen van de schapen, kippen, konijnen, een duif en katten , een broeikas van bijna honderd vierkante meter en een grote groente- en bloementuin. Het landje is een mooie plek geworden omlijst met mooie hagen. Het is daar goed toeven. Ieder doet wat hij kan en in zijn eigen tempo. Met zijn allen proberen we er elke keer een leuke dag van te maken, zodat iedereen weer met positieve energie naar huis kan.

Ik nomineer Tiny Bakker voor de volgende 10 vragen. Mijn persoonlijke vraag: Je bent nog altijd zo actief en enthousiast bezig. Hoe doe je dat?

IRA WEISBURD IN HEILOO

Op woensdag 1 juni geeft choreograaf Ira Weisburd uit de VS een workshop 'Internationale Dans' van 20 - 22 uur in Cultureel Centrum de Strandwal, Olvendijk 2, gelegen op Landgoed Willibrord, ingang Kennemerstraatweg 464, Heiloo..

Op deze avond leer je werelddans aan van iemand die de dansen zelf 'maakt', op originele volksmuziek. De passen zijn zodanig dat iedereen mee kan doen. Gemakkelijk zittende, niet te warme, kleding en schoenen is alles wat je nodig hebt!

Aanmelden kan door het invullen van het contactformulier op www.pridini.nl

Opkikker van Keer op Keer Kringloopwinkel

HEILOO - Keer op Keer schenkt twee x per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De 2e opkikker van de maand mei gaat naar Muziekvereniging Eensgezindheid in Heiloo voor het organiseren van een jeugd/jongeren play-in op zondag 29 mei a.s.

U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Donatie 3000 euro Amante Vastgoed voor Timmerdorp

Ook dit jaar zullen veel kinderen gaan genieten van een goed georganiseerd Timmerdorp. Foto: www.timmerdorp.com

HEILOO - Goed nieuws voor Timmerdorp Heiloo: Amante Vastgoed doneert 3000 euro aan de organisatie. Dat liet het bedrijf afgelopen vrijdag weten.

Timmerdorp Heiloo is zeer blij met de donatie, omdat de prijs van deelname aan de Timmerdorpweek nu naar beneden kan. "Kinderen betalen dit jaar niet 20 euro, zoals vorige week gemeld op Uitkijkpost.nl, maar 17,50 euro", belooft Timmerdorp-secretaris Theo Bakker. De organisatie liet vorige week weten de kaartprijs te verdubbelen van 10 euro naar 20 euro vanwege mis te lopen subsidiegelden. "We ontvangen dit jaar de helft van de subsidie die we eerder kregen en volgend jaar missen we de volledige overheidssteun. Dankzij de support van Amante Vastgoed en zijn partners kunnen we de kaartprijs nu weer wat verlagen. Mooi, want ons doel is uiteraard dat zoveel mogelijk kinderen kunnen deelnemen." Volgens Theo is de prijsverhoging van 10 euro naar 17,50 euro nog wel noodzakelijk om te kunnen overleven als Timmerdorp-organisatie. "Ook om de klap van volgend jaar te boven te komen."

Timmerdorp Heiloo reageerde vandaag verrast op de financiële steun. "Amante Vastgoed liet de Uitkijkpost-redactie weten met een donatie te komen en belde mij op. We zagen dat echt niet aankomen." Het bedrijf bouwt energiezuinige woningen aan de Oosterzijweg. De redenatie is: als wij bouwen, dan moeten kinderen dat ook kunnen. De Timmerdorpweek vindt plaats van 23 tot en met 26 augustus in het Maalwater. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen hieraan meedoen.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Zesde Kustrally van Rotaryclub Heiloo: Rijden voor veilig water

Even een pauze onderweg. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 4 juni gaat de zesde Kustrally van start, georganiseerd door Rotaryclub Heiloo. Een toertocht met opvallende auto's en motoren boven het IJ voor het Goede Doel, namelijk het Karibu-Tanzanie veilig water project van plaatsgenoot Ton Teunissen. Ton is al vele jaren bezig om samen met lokale partners het leven in Tanzania te verbeteren. Hij is betrokken bij de bouw van scholen, het graven van putten en het veilig en verliesloos transporteren en opslaan van (regen)water als voorraad voor de droge tijd. Rotary Club Heiloo, de sponsors van de Kustrally en de deelnemers gaan zijn Stichting financieel helpen. Dat is extra nodig omdat er plannen op de tekentafel liggen voor een groot project waarmee aan ruim 5000 mensen water wordt gebracht.

Het is een traditie geworden om met de benefiet-toertocht geld op te halen voor veilig drinkwater in een land waar men meestal is aangewezen op verontreinigd water uit poelen en stroompjes waar ook het vee en het wild uit drinkt. Vaak op vele uren afstand van de dorpen.

De voertuigen: bezienswaardige motorfietsen en automobielen komen vanaf 9.00 uur op het Looplein samen en worden daar dan tentoongesteld. De deelnemers worden ontvangen in het Witte Kerkje. De andermaal ludieke start is vanaf 10.00 uur. De deelnemers wacht een uitgebreid kaartenpakket, opdrachten, lunch, bonnen en onderweg leuke en interessante ervaringen. Rotaryclub Heiloo nodigt iedereen uit om mee te doen met zijn of haar troetelkind en daarmee het fantastische werk van Ton Teunissen te steunen.

Voor meer informatie, weten wie het project sponsort, filmpjes van vorige jaren en aanmelding: www.kustrally.nl.

Rabo-geld voor Castricumse en Egmondse Reddingsbrigade en Rolstoelbus Heiloo

Edwin Buis van de Egmondse Reddingsbrigade.

HEILOO - Goed nieuws voor de Egmondse Reddingsbrigade en Rolstoelbus Heiloo. De twee organisaties eindigden dinsdagavond op respectievelijk de tweede en derde plaats tijdens de Rabo Clubkas finale-avond in de Cultuurkoepel in Heiloo. De Castricumse Reddingsbrigade behaalde een nummer 1-positie.

Rabobank Kennemerland is organisator van een wedstrijd waarbij Rabobank-klanten hun stem mogen uitbrengen op een vereniging of stichting in de gemeenten Heiloo, Castricum en Bergen. De bank stelde in totaal 40.000 euro beschikbaar (uit de winst) om uit te delen aan 118 organisaties. Hoe meer stemmen de verenigingen en stichtingen in de wacht slepen, hoe meer geld ze verdienen. De Rabobank schenkt de Egmondse Reddingsbrigade €1.583,-. Rolstoelbus Heiloo krijgt €975,-. De winnaar - de Castricumse Reddingsbrigade - heeft het meeste Rabo-geld in kas, namelijk €1.613,-. Andere goed scorende organisaties in de top 10 waren achtereenvolgens Timmerdorp Akersloot (€937,-), Hockeyclub HV De Terriërs (€852,-), voetbalvereniging HSV (€832,-), Timmerdorp Heiloo (€780,-), Oud Castricum (€775,-), Zonnebloem afd. schoorl -Groet-Camperduin (€768,-) en voetbalvereniging V.V. Limmen (€762,-).

Voorzitter Dick Beemster (l) en secretaris Frans Beudeker (r) namen de cheque in ontvangst. De grote stemmen-trekker voor Rolstoelbus Heiloo was Rob van Tuin. Hij was dinsdag niet aanwezig tijdens de prijsuitreiking.

Stemmen

De puntenaantallen en geldbedragen volgden elkaar in hoog tempo op tijdens live muziek op het podium in de Cultuurkoepel. Ook een optreden van de jongens en meisjes van Breakdance groep TIOS Limmen en een musical-spektakel van de Egmondse musicalvereniging De Hanswijckers waren vermakelijk voor het publiek. Edwin Buis van de Egmondse Reddingsbrigade toonde zich na afloop van de finale-avond gelukkig met zijn bijna-overwinning. "We hebben via social media iedereen opgeroepen op ons te stemmen, dat was zeer succesvol." Rolstoelbus Heiloo heeft een uitgebreidere marketing achter de rug, vertelt voorzitter Dick Beemster. "We voerden actie via Facebook en onze penningmeester Rob van Tuin bezocht het gebouw van de Rabobank. Hij nam een rolstoel mee en vroeg alle Rabo-klanten om een stem uit te brengen op Rolstoelbus Heiloo. Verder vroegen we alle passagiers om een stem en alle bekenden en familieleden van onze chauffeurs." Dick Beemster verwachtte dit succes niet. "Verbazingwekkend dat wij meer punten behaalden dan bijvoorbeeld een voetbalvereniging. Wij hebben tenslotte geen leden. Zo zie je maar dat dit dus niet uitmaakt." Voorzitter Wietse van der Meer van H.V. De Terriërs is eveneens tevreden. "Hoewel ik het een maatschappelijke organisatie eigenlijk net iets meer gun. Maar natuurlijk zijn we blij met het geld. We lieten ons clubhuis pasgeleden verbouwen en hebben nu een invalide-toilet. Mede hierom kunnen we het geld extra goed gebruiken."

De Rabobank Noord-Kennemerland organiseerde de Rabo Clubkas dit jaar voor de eerste keer en kijkt tevreden terug op een succesvolle actie.

Tekst en foto's: EJV Mediaproducties/ Evert Visser.

Bouwplaats Varne Buiten open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Een artist impression van de nieuwe woonwijk. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 4 juni tussen 10.00 en 15.00 uur is het aan De Omloop in Heiloo mogelijk om de bouw van deze woonwijk van dichtbij te bewonderen.

Deze open dag organiseren de bouwers T&G-bouwcombinatie en Bouwburo Tauber in het kader van de Dag van de Bouw. Een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland en aangesloten bouwbedrijven op meer dan 150 bouwlocaties in het hele land. Er zijn diverse (project)partners aanwezig die u met plezier rondleiden en uw vragen beantwoorden.

Projectleider Mark Tervoort: "Er valt in de nieuwe wijk 'Varne Buiten' genoeg te zien en mee te maken op 4 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. Kinderen kunnen onder andere een eigen vogelhuisje timmeren. Zo willen we de jeugd enthousiast maken voor verdere scholing in de bouw. Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats."

Trefpunt renoveert dankzij schenking

Bestuursvoorzitter van het Trefpunt, Theo Röling neemt de cheque in ontvangst namens De Burg, hier overhandigd door mevrouw Veger. Foto: Aangeleverd

Donderdag overhandigde mevrouw Veger namens de Alkmaarse Stichting "De Burg" een cheque ad € 25.000 aan voorzitter Theo Röling van het Trefpunt, bestemd voor interieur-aanpassing en opknappen van het activiteitencentrum.

Stichting "De Burg", werkzaam op het gebied van gezondheids- en welzijnszorg, had onroerend goed afgestoten, bijvoorbeeld De Dillenburg in Alkmaar, en had zich georiënteerd op de best mogelijke besteding van de opbrengsten in de eigen sector. De verlanglijstjes van een hele reeks stichtingen werden met een kritisch oog bestudeerd en men besloot om ook het Trefpunt, hoewel niet gevestigd in Alkmaar, te verblijden met een donatie.

Het interieur van het Trefpunt wordt nu gemoderniseerd en de vloer- en raambedekkingen die er eigenlijk al langer aan toe waren, worden spoedig vervangen.

Dames- en herenkapsalon De Loet

De Loet 1,
1851 CR Heiloo,
telefoon 072 – 582 50 78 / 06 – 13 41 97 19,
e-mail: kapsalondeloet@outlook.com

"Goed hoeft niet altijd duur te zijn," is het motto van Ageeth Put (37). Ze heeft al ruim twintig jaar ervaring als kapper en is sinds 2015 de trotse eigenaar van Kapsalon De Loet. Hier zijn niet alleen de bewoners van De Loet welkom, maar iedereen in Heiloo. Ageeth is van alle markten thuis. "Wassen, knippen, verven, permanenten of watergolven, ik doe het allemaal met plezier. Ik vind het heerlijk om met verschillende mensen te werken: dames en heren, jong en oud. De ene keer knip ik een meneer die in De Loet woont en de volgende keer help ik bijvoorbeeld zijn kleindochter die haar haar paars wil laten verven. Dat kan! Net als invlechten of opsteken, voor wie een bijzonder kapsel wil, om eens extra mooi te zijn."

De Loet is een toegankelijk gebouw zonder drempels. Handig voor wie een scootmobiel heeft, of een kinderwagen. De kapsalon is gesitueerd vlak bij de entree. Ageeth vindt gastvrijheid belangrijk en heeft onder andere gezorgd voor een luxe koffiemachine. "Ik heb verschillende soorten koffie en thee, en in de winter ook warme chocolademelk." De muziek die de klanten horen in de kapsalon, komt uit de geluidsinstallatie van De Loet zelf. "En soms hebben we op vrijdag livemuziek in het restaurant. Dan kunnen de klanten hier meegenieten!"

Dames en heren laten zich knippen voor slechts 18 euro. Met wassen en drogen erbij betaalt men 25 euro. Uiteraard verkoopt Ageeth ook professionele haarverzorgingsmiddelen, zoals shampoos en stylingproducten. Ook hier geldt: een prima product voor een prettige prijs!

[update]

Ageeth is tevreden: "Het gaat heel goed met de kapsalon. Zelfs boven verwachting! Vorig jaar ben ik van één dag naar vier openingsdagen gegaan en dat is een groot succes gebleken. Buiten de bewoners van de Loet weten steeds meer mensen vanuit heel Heiloo de weg naar de kapsalon te vinden." Ondertussen volgt ze trainingen en bezoekt beurzen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. Ageeth: "Zo houd ik mijn kennis up to date." Op het moment is Ageeth druk bezig om een goede oplossing te vinden voor haar klanten - zowel dames als heren - met haaruitval of dunner wordend haar. "Dat kan in de vorm van haarstukjes en haaraanvullingen van echt haar; ook dit met de visie 'goede kwaliteit voor een betaalbare prijs'." Steeds meer mensen weten de laagdrempelige kapsalon te vinden. "We zijn voor iedereen toegankelijk", zegt Ageeth. "Jong en oud, en goed of slecht ter been. En altijd met veel persoonlijke aandacht!"

Openingstijden:
dinsdag: 9.00 tot 17.00 uur
donderdag: 9.00 tot 14.30 uur
vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 9.00 tot 16.00 uur.
telefoonnummer tijdens openingstijden: 072-5825078
buiten openingstijden: 06-13419719

Isis Ondermode

Frederik Hendriklaan 10
1814 JP Alkmaar
www.isisondermode.nl
072 – 5116606
http://facebook.com/isisondermode

ALKMAAR – Zestien jaar geleden zette Hilda de Waard de grote stap naar zelfstandig ondernemerschap, samen met haar dochters Daphne en Maddy. Het resultaat: Isis Ondermode. Sinds zes jaar heeft het bedrijf een vestiging in Alkmaar. Isis Ondermode is nog een van de weinige echte speciaalzaken in dames- én herenondermode, nacht- en badmode. De winkel aan de Frederik Hendriklaan is goed bereikbaar; het ligt net even buiten de binnenstad en heeft volop parkeergelegenheid pal voor de deur.

Hilda: "Je kunt beter een goed zittende, comfortabel dragende bh aanschaffen dan een heel duur T-shirt. Met ondermode die de juiste pasvorm heeft, zit ieder T-shirt als gegoten." Van dames met zo'n enorme passie voor hun vak kunt u er zeker van zijn dat je bij Isis Ondermode goed geholpen wordt. Hilda: "Ondergoed draag je een hele dag. Je mag het dus niet voelen, maar het moet wel stevigheid bieden." Daarom wordt bij Isis Ondermode veel aandacht besteed aan nauwkeurig meten.

De collectie is gevarieerd: van prachtige, luxe lingeriesetjes van exclusieve merken tot dagelijks ondergoed in verschillende kleuren en stijlen, en van klassiek, hip en modieus tot 'dress to impress'. Voor vrouwen die elders moeite hebben de juiste bh te vinden, biedt Isis Ondermode ook in de grotere maten (tot en met J) volop keuze. Isis Ondermode biedt nog zelfs nog meer. Naast een breed assortiment in nachtmode en kousen is de collectie in badmode op volle zomersterkte, met tal van leuke, bijpassende accessoires. Op de facebookpagina staan de nieuwste items, aanbiedingen en acties.

[update]

Het gaat erg goed met Isis Ondermode. "Vooral de regionale aantrekkingskracht groeit gestaag," vertelt Hilda. Het assortiment lingerie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe collecties van alle merken. Het aanbod badmode (bikini's, tankini's en badpakken) is zeer gevarieerd wat betreft vormgeving en prints. Verder is de collectie nachtmode het laatste halfjaar fors uitgebreid.

Om bij te blijven, bezoeken de dames van Isis Ondermode beurzen en houden ze de ontwikkelingen in de branche goed in de gaten. Daarnaast is het contact met collega's van belang. En de toekomst? Die zien ze positief tegemoet: "De consument heeft weer zin in het aanschaffen van lingerie! Daarom hebben we op 1 juli aanstaande een spetterende lingerieshow, bij de opening van het lifestyle-event bij Rozing in Heiloo. En tot slot: met de zomer in aantocht hebben we een mooie en uitgebreide badmodecollectie in de winkel. Zeer de moeite waard om een bezoek te brengen!"

Kuyper & Blom

Kuyper & Blom
Stationsweg 102
1852 LN Heiloo
t: 072 - 532 24 20
f: 072 - 532 16 15
e: info@kbmakelaars.nl


HEILOO - Onder de naam Kuyper & Blom Makelaars zijn Ronald Blom en Bas Kuyper elf jaar geleden aan de Stationsweg 102 begonnen. Inmiddels zijn ze met vijf collega's: Mariëlle Mul (kandidaat makelaar-taxateur), Moniek van Leeuwen (commerciële binnendienst) en Sabrina van Roemburg (commerciële binnendienst) . Zowel Kuyper als Blom is lid van de NVM en registermakelaar/taxateur o.z. Dit betekent dat zij woningen waarderen en rapport naar de bank mogen doen uitgaan en voldoen aan de hoogste opleidingseisen. Ze vinden het belangrijk dat de belangen van de verkoper voorop staan, maar geven aan de potentiële kopers een zo goed mogelijk beeld en goede informatieverstrekking om een koopbeslissing te kunnen nemen.

Presentatie staat bij Kuyper & Blom Makelaars hoog in het vaandel, dat is duidelijk zichtbaar. Het kantoorpand is open, vriendelijk en zeer laagdrempelig. Ook aan de presentatie van alle woningen in de etalage en op internet wordt veel aandacht besteed. "Wij denken mee met potentiële kopers en stellen open vragen om een goed beeld te vormen van de gedachtegang van de kijker." Kuyper & Blom is als innovatieve makelaar bovendien volop actief in de social media, heeft een eigen Youtube-kanaal en voert een doelgroepgerichte campagne voor opdrachtgevers. Voor een optimale presentatie werkt Kuyper & Blom met een professionele fotograaf en is de informatieverstrekking zeer uitgebreid.

[update]

Vorig jaar bestond Kuyper & Blom 10 jaar en dat werd groots gevierd met de geruchtmakende ijsjesactie. Het bedrijf is inmiddels sterk uit de huizencrisis gekomen. "Gelukkig hebben wij tijdens de crisisjaren evengoed de markt in beweging kunnen houden. De markt is nu sterk aan het herstellen en verbeteren, waar wij uiteraard ook op mee varen."

Stilstaan is er dan ook niet bij. "Wij willen haantje de voorste blijven en zijn continu in beweging om nieuwe zaken te bedenken waar de kopers en verkopers om vragen. Denk dan bijvoorbeeld aan een virtuele rondleiding door de woning door middel van een video. Ook werken we op dit moment hard om weer een nieuwe website, layout, brochures en etalagemateriaal dit jaar te presenteren."

En, met een blik op de toekomst: "Door blijven gaan met waar wij mee bezig zijn en dat vasthouden. En zorgen dat er de toekomstige nieuwbouwprojecten verkocht gaan worden, waar de ondernemers in Heiloo ook de vruchten van kunnen plukken."

Memorial Gedenktekens

Foto: aangeleverd

Boekel 37a
1921 CE
Akersloot
Telefoon: 072 533 06 91
E-mail: info@memorialgedenktekens.nl

AKERSLOOT – Memorial Gedenktekens is al twaalf jaar een begrip in Noord-Holland. Van grafmonumenten tot grafzuilen met ornamenten, gedenkboekjes in natuursteen, gedenksieraden, urnen en handgemaakte bronzen beelden: het assortiment is enorm.

Bij het betreden van de ruime toonzaal valt de lichte inrichting met natuurlijke materialen en de rustgevende entourage op. Op de ruime bovenverdieping vindt men een uitgebreide collectie urnen, urnmonumenten en urnsieraden. Veel is handgemaakt door verschillende kunstenaars.

Buiten staan vele prachtige ruwe natuurstenen monumenten tentoongesteld. Het ongepolijste natuursteen straalt waardigheid en oneindigheid uit; elk uniek in zijn vorm en kleurstelling. Bij het deskundige team van Memorial Gedenktekens staan aandacht, persoonlijke begeleiding en een eerlijk advies voorop om in deze moeilijke tijd bij de keuze uit de vele mogelijkheden van dienst te zijn.

Sonja Kooy van Memorial: "Door te luisteren en van gedachten te wisselen kunnen wij helpen een monument te creëren; variërend van heel eenvoudig tot iets zeer persoonlijks. Een monument kan heel veel zeggen over de overleden dierbare. Als mensen de voorkeur hebben om gecremeerd te worden, is het voor de nabestaanden vaak een troost dat ze naar een plaats kunnen, waar de urn is bijgezet of is begraven. Het plaatsen van een monument hierbij is in Nederland steeds meer in opkomst. Ook hierin zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid; alle wensen zijn bespreekbaar. Een gedenkteken kan variëren van klein tot groot, van natuursteen tot keramiek, glas, hout of roestvrij staal."

----

[update]

Memorial Gedenktekens groeit en blijft zich vernieuwen. De persoonlijke manier van werken en de service worden als zeer fijn ervaren. Ook het feit dat een mooi en eigen grafmonument niet duur hoeft te zijn, wordt erg gewaardeerd. Afgelopen jaar is de bovenverdieping geheel vernieuwd. Ook vernieuwt Memorial haar benedenverdieping, waar alle grafmonumenten liggen, zeer regelmatig. Verder werd het team vorig jaar uitgebreid met collega Anita Volwater, die jarenlange ervaring in het vak heeft.

Door deelname aan cursussen wordt het kennisniveau hoog gehouden: van bladgoud inleggen tot up to date blijven in de digitale wereld. Sonja Kooy: "Omdat wij elke vernieuwing binnen ons vakgebied op de voet volgen, zijn wij er als een van de eerste bij om deze toe te passen."

Ondanks de afsluiting van de Kanaalweg (tot juli) is Memorial Gedenkstenen via Alkmaar of Limmen goed bereikbaar, op de fiets zelfs gewoon via de Kanaalweg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur, zaterdag tot 16.00 uur. Buiten de vaste openingtijden op afspraak: 072-533 06 91. Neemt u eens een kijkje op onze website www.memorialgedenktekens.nl.

Zorg voor later, nu over nadenkenVoor senioren komt er vaak een moment waarop meer zorg nodig is. ABN AMRO MeesPierson constateert dat op leeftijd rakende inwoners van Heiloo vaak niet of te laat nadenken over hoe ze hun zorg later vorm willen gegeven. "Dit is een typisch vooruitschuifonderwerp," zegt Mireille Huisman, kantoordirecteur ABN AMRO MeesPierson van het marktgebied Alkmaar. "Je vindt het verstandig dat anderen hierover nadenken. Maar jíj hoeft dat nu niet te doen, omdat je je nog zo jong voelt."

Een (te) afwachtende houding aanhouden kan op de langere termijn vervelende consequenties hebben, zo stelt Huisman. "Vaak gaan mensen pas nadenken over de invulling van hun zorg als het al te laat is of zelfstandig thuis wonen echt niet meer kan. Op zo'n moment is het de vraag of de juiste afweging nog te maken is. Eigenlijk moet je al eerder hebben nagedacht over verschillende scenario's. Dus bijvoorbeeld waar wil ik straks wonen? Wil ik in mijn eigen huis blijven en de noodzakelijke zorg inkopen of wil ik naar een zorgvilla, zoals Van Hollant Craenenbroeck? Of hoe richt ik mijn zorgbehoefte in? Aan alle mogelijkheden zitten bovendien financiële consequenties. Het is ook goed die de revue te laten passeren."

Onduidelijkheid zorgt voor ongemak
Huisman kent een aantal voorbeelden, waarbij de wensen van de ouders niet bekend waren bij de kinderen. Dat leidde tot lastige situaties. "In de helft van de gevallen besluiten de kinderen dat hun vader of moeder in een verzorgingshuis wordt opgenomen, en heeft die ouder daar zelf geen stem in gehad. Maar had moeder dat écht wel gewild? Of misschien dacht het ene kind dat vader graag in een zorgvilla wil wonen, maar vindt zijn broer dat eigenlijk te duur. Alle ellende is te voorkomen door hier vroegtijdig gezamenlijk eens over na te denken en de wensen vast te leggen in een levenstestament."

Eigen bijdrage
Mensen wonen steeds langer in hun eigen huis. Dat komt onder andere omdat verpleeghuizen alleen aan mensen plaats bieden die fulltime zorg nodig hebben. Iedereen die in een verzorgingshuis of thuis zorgt ontvangt, betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. "Veel mensen zien die bijdrage als een bedreiging, maar dat is niet zo," vertelt Huisman. "Lang dachten mensen van 60 of 70 jaar: 'Laat ik alvast een deel van mijn vermogen aan de kinderen schenken, want dan is mijn eigen bijdrage lager'. Maar is dat handig, als mensen gemiddeld pas rond het 85ste levensjaar in een zorginstelling komen? Ons advies aan een zeventigjarige is vaak: schenken als je de kinderen in de watten wil leggen. Niet omdat je over 15 jaar wellicht iets moet betalen. Op alle mogelijke vragen rondom zorg voor later, bieden onze adviseurs van ABN AMRO MeesPierson een passend antwoord."Bibliotheek Heiloo

Column Uitkijkpost 25 mei

Week van het Luisterboek

23 t/m 29 mei

Luisterboeken zijn er voor jong en oud, ideaal voor onderweg en ter ontspanning bij dagelijkse bezigheden. Luisterboeken leent u als lid bij Bibliotheek Heiloo - net als gewone boeken - kosteloos.

Tijdens de Week van het Luisterboek voor leden: gratis luistergeschenk stream of download via www.bibliotheekheiloo.nl

Huiswerk: hoe begeleid ik dit?

6 juni, 20.00 uur

Nieuwe school, nieuw schooljaar: Creëer succeservaringen voor uw kind met de tips van Happy Homework. Opgave vooraf, toegang vrij.

Week van de Speelotheek

4 juni tot en met zaterdag 11 juni

Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag in heel Nederland. Een mooie gelegenheid om het buitenspeelgoed van Bibliotheek Heiloo te ontdekken! We zetten een gevarieerd parcours uit om je behendigheid en snelheid op de proef te stellen. Tijdens de hele Week van de Speelotheek geldt: twee speelmaterialen lenen, één betalen. Meer informatie: www.bibliotheekheiloo.nl

Tabletcafé

14 juni, 14.00 tot 15.30 uur

Onder genot van een kopje koffie kunt u ervaringen uitwisselen met andere tableteigenaren, of uw vragen stellen aan een bibliotheekmedewerker.

Dag van de poëzie 2016

18 juni, 11.00 tot 15.00 uur

Dichters dragen voor uit eigen werk.
Opening door Margreet Schouwenaar, met muzikale omlijsting door het Duo 1851. Publiek is van harte welkom! De presentatie is in handen van Dini Apma-Staudt en Eugènie Herlaar.

Peuterochtend

27 mei, 10.30 uur

Speelgoedparcours

28 mei, 10.00-14.00 uur

Voorleesfeestje

1 juni, 14.30 uur

Digitaal Spreekuur

Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur

Voor vragen over digitale media, het lenen van e-books of andere digitale zaken.

Doorlopende verkoop afgeschreven materialen

Vanaf heden is er een doorlopende verkoop van afgeschreven materialen in de bibliotheek.

Daarnaast zal enkele malen per jaar een grote verkoop plaatsvinden:

Vrijdag                 22 juli: 15.00 – 18.00 uur

Zaterdag: 3 september tijdens Uit&Zo

Wist u dat…

U met uw bibliotheekpas in het hele land gebruik kunt maken van aantrekkelijke voordelen? Kijk op www.voordeelmetjebiebpas.nl voor alle kortingsacties.

Afwijkende openingstijden tijdens de zomerperiode

Van 23 juli t/m 20 augustus is Bibliotheek Heiloo op zaterdag gesloten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Janny Stuifbergen-Van Dijk en Marianne Hoffmann exposeren

Schilderwerk van Janny Stuifbergen-Van Dijk. Foto: aangeleverd

HEILOO - Janny Stuifbergen-Van Dijk woont in Heiloo waar zij ook haar atelier heeft. Tekenen doet Janny al van jongs af aan, maar schilderen is haar favoriete werkwoord en schilderen doet zij dan ook al vanaf haar 18e jaar. Daarbij signeert zij haar schilderijen met haar meisjes naam J. van Dijk. Janny heeft jaren lang met olieverf gewerkt maar sinds drie jaar werkt zij met acrylverf, waar zij eindeloos mee kan experimenteren. Janny schildert op canvas doek en houten panelen.

Op Janny haar website www.jvdijkfeelings.nl staan enkele werken om u een impressie te geven.

Toen Marianne Hoffmann voor het eerst een keramiek-object kocht dat niet functioneel was, maar haar aansprak vanwege de schoonheid, werd daarmee ook haar nieuwsgierigheid naar het proces van klei tot object opgewekt. Na ruim 30 jaar in de bibliotheek in Heiloo gewerkt te hebben, ging zij in 2004 naar de driejarige keramiekopleiding bij de SBB in Gouda. Zij maakt meestal doosobjecten en huisvormen en af en toe komvormen opgenomen in bouwwerken. De huid heeft vaak textuur en wordt afgewerkt met engobes, sinterengobes en (zelf samengestelde) glazuren. Het zoeken naar een goede harmonie tussen vormgeving, decoratiekeuze en afwerking en het vernieuwen en uitbreiden van haar ontwerpen, blijven uitdagingen.

Voor contact en informatie kunt u kijken op haar website: www.keramicasa.nl

Het Trefpunt, van 18 mei tot en met 8 juli.

Een wens in vervulling!

Foto: Aangeleverd

HEILOO - De wens van meneer Jansen was om het Huis van Hilde in Castricum te bezoeken. Op 18 mei heeft Gouden Dagen Heiloo deze wens vervuld. Samen met een vrijwilliger is de heer Jansen met de rolstoelbus naar de parkeerplaats aan de Rijksstraatweg gebracht en vandaar uit naar Kruisberg gegaan. Buiten op het terras hebben zij koffie gedronken en een lunch genuttigd. Vervolgens werd er een bezoek aan het Huis van Hilde gebracht. Meneer Jansen heeft daar een hele poos rondgekeken en er erg van genoten. De middag werd afgesloten via een mooie route terug naar Heiloo.

Bent u een oudere en woont u in Heiloo? En heeft u ook een wens? Kijk eens op www.goudendagen.nl of kom langs bij Het Trefpunt, Abraham de Bois-hof 2.

Volle terrassen

Foto: Ed de Jong.

HEILOO - De Heilooër Wijnroute zorgde zondagmiddag voor volle terrassen in Heiloo. Met veel belangstelling en toenemend enthousiasme deden de deelnemers zich bij tien horecaondernemingen tegoed aan geselecteerde wijnen en culinaire hoogstandjes.

40-jarig jubileum dirigent koor sWing

Olaf van Rijn krijgt zijn verdiende award opgespeld. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 11 mei werd koordirigent Olaf van Rijn in het zonnetje gezet met een feestelijk concert in de aula van basisschool De Springschans.

Olaf ging op zijn achtste jaar naar de koorschool in Haarlem. Op het koninklijk conservatorium in Den Haag volgde hij daarna de richting koordirectie. Op zijn vijftiende stond hij voor het eerst als dirigent voor een koor. In de afgelopen veertig jaar dirigeerde hij onder meer kerkkoren en klassieke koren, popkoren, jongerenkoren en bejaardenkoren en alles wat daartussen zit. Nog steeds laat hij vier avonden in de week mensen het plezier in zingen ervaren en coacht hij overdag stem en mens.

Sinds 2010 is Olaf de vaste dirigent van koor sWing uit Heiloo. sWing is een enthousiast gemengd koor dat zich onder leiding van dirigent en zangdocent Olaf van Rijn heeft ontwikkeld tot één van de betere koren in de regio. Olaf weet zijn vakkennis op ongedwongen wijze over te brengen.

Het feestconcert ter ere van de dirigent werd luister bijgezet door optredens van het duo 'Donna Musica', het kwartet 'Achterom', en accordeonduo 'Les Boutons Joyeux'. Vaste koorpianist Hendrik-Jan Bosma speelde samen met Sandra Kox (viool), uit de Frühlingssonate op. 21 van Beethoven, deel 1: Allegro. Uiteraard zong koor sWng diverse liederen uit hun repertoire.

Aan Olaf werd de speld en de oorkonde van de Bond van Zangkoren Noord-Holland uitgereikt.

Open tuinen in de Nationale Tuinweek

HEILOO/LIMMEN - In het kader van de Nationale tuinweek 2016 organiseert Groei & Bloei Midden-Kennemerland op 11 en 12 juni het jaarlijkse, landelijke Open Tuinen Weekend in Heiloo en Limmen.

Ziet u op zaterdag 11 en/of zondag 12 juni een deelnamebordje langs de kant van de weg staan? Dan kunt u zo de tuin in stappen. De volgende tekst staat officiëel op de deelnameborden: "Aarzel niet en stap gerust deze tuin binnen om te kijken wat deze Open Tuin te bieden heeft."

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers tal van ideeën opdoen in tuinen – groot en klein – van echte tuinliefhebbers. Ontdek mooie en bijzondere bloemen- en plantencombinaties, wandel door origineel ontworpen tuinen en bekijk allerlei materialen en toepassingen. Het is een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen, en vernieuwende ideeën op te doen voor de eigen tuin. De trotse tuineigenaren verwelkomen u graag en geven uitleg over hun tuin. Uiteraard is de entree gratis. De Open Tuinen zijn van 11.00 tot 16.00 uur voor het publiek. Er zijn meer dan 30 deelnemende tuinen.

Voor meer informatie en de adressen van de Open Tuinen, zie www.heilo.groei.nl.

Nicolaas Beets daalt neer voor verrassend Muziektheater

Een deel van de deelnemers die gaan optreden en de werkgroep FOTO: Ton Thomassen

HEILOO - Het is bijna zover: de vierde Music Meeting Heiloo op het Landgoed Willibrordus van de GGZ in Heiloo, op zaterdag 4 en zondag 5 juni van 13-17 uur. Verschillende muziek- en theatergezelschappen uit Heiloo hebben al hun creativiteit ingezet om het publiek te verrassen met korte optredens van 30-45 minuten. Tussendoor kunt u van voorstelling naar voorstelling hoppen en genieten van een versnapering. Ze doen dit vooral omdat ze zoveel plezier hebben in het maken van muziek en theater. En dat zal er volgende weekend zeker vanaf stralen.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Op zaterdag wordt u verrast door Nicolaas Beets die neerdaalt vanuit de Hemel en tips voor Heiloo heeft, een verrassende Romeo en Julia, de Carmina Burana, een Changquan of

een Knipoog naar Klassiek!

Op zondag komt er een sprookje van een Tovenaar en Prinses, een Wereld van Hoop en Liefde, Hitchmen hits hard, Beethovens Egmont, Juweeltjes en Tips over hoe je prettig oud wordt. Met een Klapstuk eindigt het geheel o.l.v. Teunis van der Zwart in een spektakel waarmee iedereen kan meedoen.

Dit mag u niet missen als u van muziek en theater houdt. Voor de kleintjes is er vermaak met o.a. een springkussen. Het evenement is gratis dankzij financiële steun van fondsen en ondernemend Heiloo.

volg MMH op FB @musicmeetingheiloo of www.musicmeetingheiloo.nl

Expositie studenten Crejat

Foto: aangeleverd

HEILOO - Binnenkort exposeren schilders/tekenaars en ruimtelijk vormgevers van het Academisch Atelier in het Witte Kerkje van Heiloo. Zij hebben het afgelopen jaar gewerkt aan een collectie rond een thema, studie of onderzoek in een gekozen richting, hierbij begeleid door academisch geschoolde docenten.

Het werk is zeer divers, vaak verrassend, soms ook confronterend. Er is gekozen voor uiteenlopende technieken en materialen, zoals keramiek, steen, houtskool en pentekeningen (groot werk), olieverf, acryl en gemengde technieken. De werken zijn van figuratief tot abstract, van fantasievol tot absurdistisch werk. De studenten en docenten doen rondleidingen en bespreken het werk. De beelden en schilderijen zijn te koop.


28 en 29 mei

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

Beelden en schilderijen van cursisten van Academische atelier

zaterdag en zondag (10.00-17.00 uur)


11 en 12 juni

Beelden en schilderijen van cursisten van Academische atelier

zaterdag en zondag (10.00-17.00 uur)


18 en 19 juni

Beelden en schilderijen van cursisten van Academische atelier

zaterdag en zondag (10.00-17.00 uur)

www.crejat.nl

Paulusschool 3e bij Schoolvoetbal NH

HEILOO - Slechts drie van deze jongens uit groep 6 van de Paulusschool zit op voetbal, en toch werd het team derde van Noord-Holland. Op woensdag 18 mei in Schagen werden de kampioenschappen gehouden.

Veel oefenen heeft het team sterk gemaakt en ver gebracht. Moos uit groep 8 trainde de pupillen gedreven. De school is trots dat de sportievelingen en hun trainer zover zijn gekomen bij dit regionale kampioenschap.

Lentemarkt voor Sighet

HEILOO - Op zondag 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur organiseert stichting Vrienden van Sighet een lentemarkt op Landgoed Willibrordus aan de Kennemerstraatweg in Heiloo.

De markt is vrij toegankelijk. U treft er vele kramen, workshops, de band Ouwe Jongens Krentebrood, eettentjes en een terras. Voor de kinderen zijn er onder andere een springkussen en een zweefmolen en zij kunnen ponyrijden en zich laten schminken. Deze activiteiten worden onder andere verzorgd door kinderdagverblijf Kits Oonlie en Forte kinderopvang.

Stichting Vrienden van Sighet is opgericht op 31 oktober 1995 en zet zich in voor een aantal projecten in het plaatsje Sighetu-Marmatiei. Sighet, zoals het verkort wordt genoemd, ligt in de streek Maramures, in het noorden van Roemenië en tegen de Oekraïne aan. Op dit moment wordt het sanitair bij de afdeling chronische psychiatrische patiënten gerenoveerd. Dit werk wordt voor een groot deel door de stichting bekostigd.

Voor meer informatie kunt u naar www.sighet.nl.

'Samen' in Trefpunt voor herhaling vatbaar

Foto: Martijn Apeldoorn

HEILOO - Met 55 enthousiaste deelnemers kan het evenement Samen een succes worden genoemd, aldus initiatiefnemer Martijn Apeldoorn. Een vervolg wordt zeker overwogen.

Kurkenmozaïek van Hollandse grootheden te koop

Het kurkenkunstwerk en de makers.

LIMMEN - In de zomer van 2015 hebben honderden vrijwilligers naar een idee van stichting Limmen Ludiek het Guinnessbook of Worldrecords weten te halen met het Grootste Kurkenmozaïek ooit.

Met maar liefst 401.731 gebruikte wijnkurken en met een afmeting van 32 meter breed en 5 meter hoog was het kunstwerk 160 vierkante meter. Het unieke kunstwerk is nu op zoek naar een permanente expositielocatie, zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten.

De organisatie laat op Marktplaats en Facebook weten: "Met portretten van Vincent Van Gogh, Rembrandt, Cruijff, Willem Alexander en Maxima, Anne Frank, HARDWELL, Fanny Blankers Koen en Neelie Kroes is dit object een oer-Hollands sieraad dat behouden zou moeten worden. Omdat wij als stichting uit de opslagloods moeten waar het kunstwerk ligt opgeslagen, zijn wij op zoek naar een geschikte locatie. De vraagprijs voor dit unieke kunstwerk bedraagt 15.000 euro. De opbrengst gaat naar stichting Limmen Ludiek die het geld weer zal inzetten voor een volgende recordpoging in 2020."

Voor meer informatie: André Koopman, 06-51797160.

Groot cadeau voor de Egmondse Reddingsbrigade

Foto: Egmondse Reddingsbrigade

EGMOND AAN ZEE - De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) ontving onlangs een grote schenking (€ 25.000) uit de nalatenschap van Hendrik en Aatje Stam. Als dank en ter nagedachtenis liet de reddingsbrigade een bronzen beeldje maken van een reddingsboot.

Kunstenaar Fabio Pravisani maakte dit object. De Egmondse Reddingsbrigade onthulde het beeld maandag 9 mei in het bijzijn van familie en leden van de Egmondse Reddingsbrigade. Dit beeldje huist nu in de strandpost.

Volgens de Egmondse Reddingsbrigade mag Egmond deze markante man en lieve vrouw niet vergeten. "Hendrik Stam was een bijzonder mens. Altijd vrolijk, grappig en ad-rem met zijn uitspraken. Hij werd in 1962 voorzitter van de brigade. Hij was een echte voorzitter; hij straalde rust en autoriteit uit. Als hij op de post kwam, zei hij steevast: 'Ik zal eerst m'n werkpak even aantrekken'. Hij bedoelde hiermee dat hij zijn zwembroek ging aandoen."

De Egmondse Reddingbrigade benadrukt dat 'de harten van Hendrik en Aatje altijd warm liepen voor de brigade'. "Dat is nu dubbel bevestigd door deze bijzondere schenking. Dankbaar, dat is wat we zijn", aldus voorzitter Edwin Buis.

De Egmondse Reddingsbrigade kreeg onlangs ook een andere schenking: Rabobank Noord-Kennemerland schonk de organisatie op dinsdag 10 mei €1.583,-.

Krantenbezorger (72) neergeslagen

AKERSLOOT - Een krantenbezorger van 72 jaar is zaterdagochtend vroeg rond half vier op de Johan Vermeerstraat in Akersloot neergeslagen.

Het incident begon aan het Churchillplein. Een van de drie daders was van mening dat de man de drie bijna aanreed en gaf een klap op de motorkap. De man van 72 is hierop doorgereden naar de Frans Halslaan. De drie daders zijn hem hierheen gevolgd. Ter hoogte van de Johan Vermeerstraat begon een woordenwisseling waarna één van de drie daders de man een klap in het gezicht gaf. De man van 72 viel hierbij achterover met zijn hoofd op straat waarbij zijn telefoon in een put viel.

De daders hebben het slachtoffer vervolgens gewond achtergelaten. Omdat zijn telefoon in de put was gevallen is de man toch naar het krantendepot gereden in Alkmaar, waar hij door collega`s naar het ziekenhuis is gebracht.

De daders zijn drie mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Het gaat om één kale, grote, stevige man, één kleine, blonde man, en een man met donker haar.
Wie iets gezien heeft rond dat tijdstip of wie meer informatie heeft kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Bron: 112-Akersloot

Katoenen jubileum Lekker aan de Haven

Vanaf woensdag 25 mei is het feest bij het petit café. Foto: aangeleverd

UITGEEST – Op maandag 23 mei was het precies een jaar geleden dat Mike Hopman (27) de deuren van Lekker aan de Haven opende aan het Uitgeestermeer. Vanaf woensdag 25 mei is het daarom feest bij het petit café.

De opening van Lekker aan de Haven verliep vorig jaar op zaterdag 23 mei stilletjes. "De zaak was eigenlijk nog niet klaar, maar de pinksterdagen kwamen eraan dus we verwachtten veel bezoekers. Vandaar dat ik toch openging." Aan het woord is Mike Hopman die na een succesvolle carrière in de horeca besloot zijn eigen petit café te openen. "Ik ben supertevreden over het eerste jaar! Ik ben van een VVV i-punt uitgegroeid naar een VVV-agentschap en heb nu een volledige winkelvoorraad in de mini-market. Vanuit het VVV-agentschap bied ik cadeaubonnen aan en heb ik veel meer informatie beschikbaar over leuke activiteiten in de omgeving."

De stilte rondom de opening in 2015 wordt meer dan goedgemaakt tijdens het éénjarig jubileum. Vanaf woensdag 25 mei is het feest bij Lekker aan de Haven. "Ik lanceer een nieuwe, uitgebreide menukaart en bezoekers krijgen een gratis petitfour bij de koffie." In een jaar tijd is het petit café getransformeerd naar een frisse zaak, waar bezoekers doordeweeks terechtkunnen voor de dagelijks wisselende daghap. "Daar ben ik mee begonnen omdat er vraag naar was. De vaste gasten merken alle veranderingen op en zijn er erg positief over. Ook het aankomende jaar staan er weer leuke plannen op de rol. Lekker aan de Haven gaat zich meer richten op de organisatie van feesten en partijen: zowel de catering als de verhuur van de zaal. Ik heb er enorm veel zin in!" Meer informatie is te vinden op www.lekkeraandehaven.nl.

Korte zangcursus bij Toonbeeld 'Annie M.G.'

CASTRICUM - Op 2 juni start er bij Toonbeeld een nieuwe zangcursus onder de naam Annie M. G.

Docent Claudia Reij vertelt: "Het is een korte cursus waarin we ons storten op de '50, '60 en zeventiger jaren." Voor het Nederlandstalig repertoire was dit een veelzijdige periode, met Ramses Shaffy, Jasperina de Jong, levensliederen, en Annie M.G. Schmidt met haar musical als 'Heerlijk duurt het langst' maar ook 'Ja Zuster, Nee Zuster'. De cursus bestaat uit een gedeelte stemvorming, maar de nadruk ligt op het lekker samen zingen. Docent Claudia Reij kent een ruime keuze aan repertoire, maar verzoekjes zijn zeker welkom. "Een optreden is niet perse het doel, maar als de groep daarvoor in is gaan we dat natuurlijk doen!"

De cursus vindt plaats op donderdag en de lestijd is afhankelijk van de deelnemers in de middag of avond. Het betreft 5 lessen van een uur die desgewenst zeker een vervolg gaan krijgen. De kosten bedragen € 62,-. Aanmelden kan bij Toonbeeldof via www.toonbeeld.tv

Jongerencentrum De Wal tijdelijk dicht

EGMOND AAN ZEE - "Wij waren de vernielingen en de rommel die de jeugd voor de deur achterliet zat. Daarom besloten we Jongerencentrum De Wal in Egmond aan Zee tijdelijk te sluiten," vertelt jongerenwerker Nico Mudde.

Nico benadrukt dat de schade aan Jongerencentrum De Wal groot is. "Ramen zijn ingegooid, brievenbussen en asbakken van de muur getrapt, en er is geprobeerd brand te stichten. Verder gooien sommige jongeren hun rommel op de grond en dus niet de afvalbakken die er staan."

De jongerenwerker laat weten dat De Wal de laatste twee weekenden dicht was, omdat de vernielingen dan plaatsvinden. "De vermeende onruststokers zijn dan vaak onder invloed van drank of drugs. Daar is moeilijk tegen op te treden: de jongens weten dat ze geen drank en drugs mogen gebruikt in en rond het gebouw. Ook schenken we geen drank tijdens inloopavonden, ook niet aan jongeren ouder dan achttien jaar."

De jongerenwerker werkt eraan tot verbetering te komen. "We voeren gesprekken met jongeren die vermoedelijk vernielingen op hun geweten hebben. Dat deden we altijd al, maar we zien nog geen verbetering. Verder wil ik dat ouders met hun kinderen in gesprek gaan. Ouders weten dat hun kinderen De Wal bezoeken. Het is belangrijk dat zij hen vragen of het daar goed gaat. Tot slot hoop ik dat jongeren elkaar corrigeren, hoe lastig het ook kan zijn om een vriend terecht te wijzen."

De weekendsluiting van jongerencentrum De Wal eindigde in het weekend van 21 en 22 mei. "Tenminste, als we geen vernielingen meer zien. Ik heb hierin alle vertrouwen."

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser)

CDA: 'Kunstwerk moet snel verdwijnen'

Foto: Evert Visser

EGMOND AAN ZEE - Het kunstwerk in de tuin van de Prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee moet spoedig verdwijnen. Dat is de stellige mening van het CDA.

Het CDA wil dat het College van B&W haast maakt met het zoeken naar een nieuwe plek voor het kunstwerk. Dat is volgens de partij nodig omdat het gemeentebestuur al in november vorig jaar besloot de vergunning niet te verlenen. Toch beloofde B&W het kunstwerk te laten staan 'totdat hiervoor een nieuwe plek is gevonden'. Voor het CDA gaat de zoektocht niet snel genoeg. "Het college besloot geen vergunning te verlenen. Het wordt tijd dat hiernaar gehandeld wordt. Het kunstwerk staat er al lang genoeg," aldus CDA-commissielid Klaas Valkering.

De nationaal en internationaal bekende Egmondse kunstenares Louk van Meurs, overleden in 2013, maakte het uit meerdere gietijzeren delen bestaande kunstwerk. In de ogen van Van Meurs vertegenwoordigen haar objecten grillige vormen van micro-organismen in zee. Dorpsvereniging Egmond Parel aan Zee, eigenaar van het kunstwerk, noemt de plaatsing van de objecten 'een eerbetoon aan Louk van Meurs'. Tegelijkertijd lieten veel Egmonders weten zich te ergeren aan het kunstwerk.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

SWOA ontvangt bijdrage voor aanpassingen 't Kruispunt

Sjors Veldt, bestuurslid van het coöperatiefonds Rabobank Noord-Kennemerland, overhandigt een cheque van 5.000,00 aan mevrouw Liesbeth Putter, secretaris van de SWOA. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - De Stichting Welzijn Ouderen organiseert activiteiten voor de ouderen in Akersloot. Deze activiteiten vinden plaats in 't Kruispunt. Door de toenemende belangstelling is dit gebouw te klein geworden. Ook de indeling van het gebouw moet worden aangepast omdat steeds meer ouderen met een rollator of booster komen en dat vraagt ruimte.

De Stichting is een sponsoractie gestart om de aanbouw van 't Kruispunt te kunnen financieren. Daar is ruim € 140.000,00 voor nodig. De Rabobank Noord-Kennemerland heeft besloten dit initiatief financieel te steunen.

Uiteraard is het bestuur van de SWOA heel blij met deze royale gift. Het is een belangrijke stap in de richting van het beoogde doel. Het bedrag van de Rabobank zal worden gebruikt voor de aanschaf van verduisteringsgordijnen, aanvullende keukenapparatuur en meubilair.

Gezonde samenwerking in Noord-Holland

Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland, links), tekende de overeenkomst met Holland Health.

REGIO - Holland Health, gevestigd in Alkmaar, is de 'innovatiemotor voor zorg' voor de burgers in Noord-Holland. Hiervoor werkt de stichting aan vernieuwende oplossingen met zorginstellingen, ondernemers, overheid en onderwijs. Vorige week sloten vijf Rabobanken uit onze regio zich aan. Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland), tekende hiervoor een overeenkomst, mede namens Rabo Alkmaar, IJmond, West-Friesland en Kop van Noord-Holland. "De Rabobank laat hiermee zien dat ze ook op het gebied van zorg midden in de samenleving staat," vertelt Gerrit Eveleens, voorzitter van Holland Health. "Wij zijn blij met deze ambassadeurs!"

Nieuwsgierig? Bezoek eens een eHealth café. Zie hiervoor hollandhealth.nl.

Zevende schaaktitel voor Stolp

LIMMEN - Op vrijdag 13 mei speelden de schakers van SV Vredeburg de laatste ronde van de interne competitie van het seizoen 2015-2016. Na 28 rondes kon dan eindelijk de balans worden opgemaakt.

Van de 34 schakers op de ranglijst bij SV Vredeburg is Bob Stolp dit seizoen wederom de sterkste gebleken. Al voor de zevende keer in elf jaar veroverde Stolp het clubkampioenschap. In de laatste ronde had Stolp aan een vlotte remise tegen Robin Rommel genoeg. Rommel legde daarmee trouwens beslag op de zevende plek. Het zilver was voor Bert Hollander die een enerverend gevecht tegen Harold Ebels in zijn voordeel beslechtte. Hollander kwam met een licht nadeel uit de opening, maar toen zijn tegenstander te opportunistisch de f-pion opspeelde, keerden de kansen en kon Hollander bouwen aan een winnende tegenaanval. Harold Ebels miste door deze nederlaag het podium en finishte als nummer vijf.

Sandra Hollander etaleerde eens te meer haar talent en veroverde het brons door de geslepen Jos Admiraal op remise te houden. De oude rot eindigde met dit half puntje op zak op de vierde plaats. Hans de Goede bekroonde zijn uitstekende tweede seizoenshelft door zeer knap de stugge Tars Wanders te verslaan, hetgeen de achtste plek opleverde. Ook Dick Aafjes kende een sterke seizoensfinale. Hij won van Gertjan Hafkamp en werd de nummer negen van SV Vredeburg. De nummers zes en tien, Ed Stolp en Hidde Ebels, kwamen overigens in de laatste ronde niet in actie. De volledige ranglijst staat op de fraaie website van SV Vredeburg. Ed van Duin versloeg Jan Levering in een doldrieste partij met continu wisselende kansen en verrassende wendingen. Jeroen van Vliet gaf blijk van zijn progressie door Nico Pepping op keurige wijze van het bord te drukken. Ook Adri Beentjes verbetert zichzelf nog steeds. Ditmaal scoorde hij een net half punt tegen Remi Aafjes, die op zijn beurt een wisselvallig seizoen kende.

De psychologische oorlogsvoering van Jaap Limmen bracht Marlies Sturk niet uit haar doen. Met sterk spel maakte Sturk in het middenspel het verschil en bouwde het voordeel uit naar een heel punt. Marcel Wester moest zich bij een voorafgaand etentje haasten om op tijd aan te schuiven tegen Jan Brantjes. Maar Wester was vervolgens de rust zelve en veroverde keurig het punt. Komende vrijdag wordt er niet geschaakt, maar op 27 mei sluit SV Vredeburg het seizoen af met een spectaculaire simultaanavond tegen de internationaal schaakmeester Manuel Bosboom.

Job Beintema wint Hortas Hurdles

Nieuw persoonlijk record voor Beintema. Foto: aangeleverd

Het was een Trias-weekend met uitstekende prestaties. De C/D-junioren kwamen in actie in Den Helder, de hordelopers bij de Hortas hurdles en de 'zusjes' Lisanne en Laura gaven acte de présence in het hoofdprogramma van de FBK-games in Hengelo. In een regenachtig Hengelo liepen de zusjes tussen de beste 400 meter-loopsters van de wereld. Lisanne behaalde een 4e plaats in een tijd van 52.69 seconden. Jongere zus Laura liep haar beste race ooit op de 400 meter in een persoonlijke beste prestatie: 53.18 seconden.

In Den Helder kwamen de beste prestaties op naam van Stan Nijhuis, die de overwinning pakte in een clubrecord hoogspringen: 1.91 meter. Ole van Tiel won de 80 meter horden met 14.10 seconden en werd 3e op de 80 meter sprint. Lars Brouwer werd keurig 2e op het discuswerpen: 19.37 meter. Nienke Madderom verbeterde vervolgens haar persoonlijk record op de 80 meter horden: 12.54 seconden.

Een dag later, tijdens de Hortas Hurdles in Epe, verbeterde de eerstejaars C-junior Nienke wederom haar record en bracht het naar 12.33 seconden, goed voor de 3e plaats. Zus Bente werd in Epe keurig 2e op de 60 meter sprint. Bij de mannen was het Job Beintema die naar de overwinning liep in een nieuw persoonlijk record op mannenhoogte: 14.28 seconden. Bij de A-junioren liep Jesper Peterse naar een 3e plaats een persoonlijk record van 15.44 seconden. Dave Wesselink en Jay Beelen deden het bij de B-junioren eveneens goed. Dave liep een nieuw persoonlijk record van 14.06 seconden en verbeterde het ijzersterke clubrecord van Job Beintema. De één jaar jongere Jay Beelen liep wederom zijn persoonlijk record: 14.68 seconden .

Spannende (biljart)strijd

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Bij Senioren Biljart Limmen in het biljartpaleis in de Vredeburg is op maandag 10 mei het einde van de competitie 2015/2016 afgesloten met een spannende strijd om het Clubkampioenschap en de Harry Levering-bokaal.

Voor deelname aan het Clubkampioenschap worden de beste drie uit de poules libre (de A-, B- en C-klasse) uitgenodigd voor deelname. Er wordt een knockoutsysteem gehanteerd: wie verliest ligt eruit voor de eerste plaats.

Een finaleplaats was er uiteindelijk voor Joop Hageman, Frans Glorie en Jan Kaandorp. Frans speelde sterk, won zijn twee wedstrijden, en mag zich dus ook clubkampioen noemen.

De finale voor de Harry Levering-bokaal ging tussen Theo de la Porte, Gerrit Tuin en Frans Glorie! In een spannende strijd - een tweede ronde was nodig - bleef Theo rustig en geconcentreerd. Hij was in de finale Gerrit Tuin de baas en won de wisselbeker.

Limmen E3 kampioen en halve finalist Zwaluwen Jeugdbeker

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Limmen E3 is zaterdag 7 mei kampioen geworden. Na een spannende wedstrijd in en tegen Schagen werd met 4-4 gelijkgespeeld. Na een 2-0 achterstand toonde Limmen enorme veerkracht en wisten zij de achterstand om te buigen in een 4-3 voorsprong. Na een onterechte vrije trap werd het vlak voor tijd alsnog gelijk. Na het laatste fluitsignaal konden de Limmense jongens feestvieren en werden de champagneflessen ontkurkt. Als slagroom op de taart wist Limmen E3 dit seizoen bovendien door te dringen tot de halve finale van het Zwaluwen Jeugdbeker-toernooi, een fantastische en zeldzame prestatie. Kortom: een topseizoen van een geweldig team.

[Op de foto:]

voorste rij vlnr: Mees van Tol, Melle Stuifbergen, Thomas Visser, Teije Hes

middelste rij vlnr: Jeroen Noomen, Dinand van Tuin, Sil Koenekoop, Thomas Huijtink

achterste rij vlnr: Andre Dekker (trainer), Carel Hes (leider), Jurgen Visser (leider)

Niet op de foto: Marcel van Tol (trainer)

Van lokaal naar wereldwijd

Foto: Rick Akkerman, Karavaan.nl

HEILOO/REGIO - Karavaan Festival presenteert van 25 mei t/m 5 juni in de regio Groot Alkmaar 170 voorstellingen en 10 landelijke premières. Gerenommeerde én jonge makers uit alle disciplines geven hun perspectief op het thema Local<=>Global. Hoe zijn wij verbonden met de rest van de wereld?

Noord-Hollanders zijn ondernemers die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden die deze globalisering biedt voor de lokale ontwikkelingen. Tegelijkertijd is er de angst voor dat wat vreemd is en van buiten komt. Karavaan Festival geeft met een gevarieerd, aantrekkelijk en spraakmakend programma inzichten in hoe lokaal steeds meer verbonden is met globaal.

Het festival brengt 12 dagen lang locatietheater op 11 bijzondere en betekenisvolle plekken. Verder is er een bruisend festivalhart met korte voorstellingen, exposities, talkshows, livemuziek en eten&drinken in V&D Alkmaar. In de polder is bijvoorbeeld Bach in de Bagger bij een bollenboer en VLUCHT in de Eilandspolder. Ook zijn er activiteiten in Bejo Zaden, in een gemaal van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, in de duinen bij Bergen aan Zee, en op Landgoed Willibrordus in Heiloo.

Kijk op www.karavaan.nl voor alle voorstellingen, tijden en locaties.

Vrolijke fietsers

Foto: Anthony Verolme

HEILOO - Anthony Verolme stuurde deze mooie foto. "Wij gingen de prachtige bloembollen fotograferen in de Hortus Bulborum in Limmen en op de terugweg wilden we kijken of we nog wat bollenvelden konden fotograferen in Limmen en omgeving. We waren bezig wat foto's te maken langs de Zanddijk toen ik deze drie mountainbikers zag aankomen. Ik rende het bollenveld in om de snelle mannen vanuit het veld te kunnen fotograferen. Een van de fietsers zag dat en riep naar zijn maten: "Hé kijk, we komen zeker in de krant!" en hij begon als een malle naar mij te zwaaien. Wat een vrolijke kerels en wat hebben we gelachen!

Misschien herkent de fietser zichzelf op deze foto, of herkent iemand deze mannen. Stuur mij een email (zie www.anthonyverolme.com) en ik zal hen alle drie een mooie print van dit leuke moment bezorgen."

Foresters op speurtocht

HEILOO - In april bestond voetbalvereniging de Foresters 70 jaar. De club is voor een nieuwe website op zoek naar interessante verhalen, wetenswaardigheden, feiten, leuke anekdotes en andere bijzondere materialen over de club, om de historie van de Foresters overzichtelijk 'op papier' te krijgen. Kunt u de club aan materialen/verhalen helpen? Neem dan contact op!

Rinske van Baar: via rinskevanbaar@gmail.com of 06-21865918
Marc Brunekreef: via marcbrunekreef@gmail.com of 06-24900020

Benedictusschool viert 45 jaar met Kunstweek

Foto: aangeleverd

De Benedictusschool bestaat 45 jaar en daarom werd deze feestweek geopend met het zingen van het schoollied, het hijsen van de vlaggen, en het geven van het startsein voor de Kunstweek. Voor 4-jarigen kon de dag niet mooier beginnen. Zij werden door de hele school toegezongen.

Foto: aangeleverd
Foto: aangeleverd

F2 kampioen

Op de foto, van links naar rechts: Boven: Peter Admiraal (coach), Job (trainer), Nick de Jong (assistent-coach) Midden: Chris van Haasteren, Pieter de Jong, Timme Langkemper, Dennis Admiraal, Tim Snijder Onder: Siebe Dijkstra, Joeri Vos, Abel Voskuil, Jens de Bats Foto: aangeleverd

Ook de F2 is kampioen geworden. Bij Vios/W In Warmenhuizen moest één punt gepakt worden, maar het werden er 3: 1-4.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

SPOED! URGENT WOONRUIMTE GEZOCHT! liefst in Heiloo (of omstreken) per direct doch uiterlijk 15 juli as.Voor alleenstaande moeder (46) en haar 3 lieve kinderen. (11+11+13) min 3 slaapkamers. (max rond 850 €/maand exclusief.) Wie helpt ons? Bel mij aub: 072 - 5314841

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

DE STILLE BRON: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-22666059

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

LENTEMARKT 29 mei van 11.00 tot 17.00 uur Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg Heiloo

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Even naar tante Lien in Leeuwarden ? Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

TE HUUR Caravan(s) op een camping aan het strand op het zonovergoten IBIZA. Minimaal 5 nachten, aantal personen in overleg. Bel voor info 06 - 5143 2002

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

AANBOD 34 potjes met pigmentverf voor ikonenschilder. Tevens penselenkeus en geprepareerde plankjes. Tel: 0251 - 655697

Weekendje Brussel in een comfortabele auto ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

Tel: 06 - 4247 9384

Mondharmonicales. leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig. Iedereen kan het leren! info 06 - 1616 3045

FITNESSCENTRUM HEILOO Individuele schema's en diverse groepslessen. V/a 6 jaar. Prettige en deskundige begeleiding. 7 dagen p/w open. V/a € 13,- p/m. Bel of kom langs voor gratis kennismaking naar Nijverheidsweg 25. Tel: 072-760 0357 www.fitnesscentrumheiloo.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 33743601

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

FIJNE THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE in Heiloo met veel ervaring. Industrieterrein Oosterzij 4 C. Op afspraak. 06 - 3365 5795

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Voor een huurauto hoeft u niet naar de stad. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl