De Uitkijkpost

18 juli 2018

De Uitkijkpost 18 juli 2018


Roots Market, zomerfestijn Willibrordus Heiloo

De Roots Market, altijd gezellig om even een rondje te doen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 22 juli vindt op Landgoed Willibrordus in Heiloo het zomerfestijn van de Roots Market plaats. Het belooft een prachtige dag te worden met ruim 90 deelnemers die volop mooie producten en inspiratie brengen. Kom je boodschapjes doen voor in de keuken, zoals ambachtelijke boerenkaas, honing bij de imker en olijfolie uit de Spaanse gaarde. Koop plantjes voor in de tuin, een stoere houten serveerplank of handgemaakte kinderkleding. Er is een heus foodplein met (h)eerlijk eten, fantastische koffie en een terras waar je kunt genieten van de livemuziek. Verder zijn er tal van activiteiten voor jong en oud; doe mee aan yoga, neem een massage of henna tattoo, kinderen kunnen geschminkt worden en heerlijk spelen. Entree en parkeren zijn gratis, doe groen en kom op de fiets! Het adres is Kennemerstraatweg 464 in Heiloo en het zomerfestijn vindt plaats van 12.00 tot 20.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.rootsmarket.nl.

Tihms weer in Heiloo, Castricum en Egmond aan den Hoef

Het Pál Hermann Ensemble. Foto: aangeleverd

HEILOO - Deze zomer zijn Heiloo, Egmond en Castricum traditiegetrouw het toneel van Tihms-concerten.

Het 29e zomerfestival van The International Holland Music Sessions waaraan 125 toptalenten uit 30 landen meedoen, omvat liefst 150 concerten in Noord-Holland en Friesland. In totaal tien van deze concerten vinden plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo, in de Dorpskerk in Castricum en in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef.

De concerten in de Cultuurkoepel zijn op de zondagen 29 juli, 5, 12 en 19 augustus. In de Dorpskerk wordt geconcerteerd op de vrijdagen 10, 17 en 24 augustus. In de Slotkapel klinken de klassieke klanken op de woensdagen 1, 15 en 29 augustus. In Heiloo betreft het matineeconcerten die om 15.00 uur beginnen. In Castricum en Egmond aan den Hoef zijn de concerten 's avonds, aanvang respectievelijk 20.00 en 20.30 uur.

Op de website www.tihms.com/concerten is een overzicht van alle Tihms-concerten te vinden. Het is de moeite waard om ook even buiten de eigen woonplaats te kijken. Tihms biedt een bont palet, zoals familieconcerten met inleiding, gratis previews, openluchtconcerten, verrassende pop up-optredens, openbare masterclasses en lectureconcerten. In de laatste categorie vallen twee concerten met muziek van de in de oorlog 'verboden' componist Pál Hermann, de vader van de Castricumse Corrie Hermann.

Via de website kan men ook kaarten bestellen. Voorts kan men daar informatie vinden over de jonge artiesten die vaak al een imposant cv hebben opgebouwd.

Uniek bronzen armbandje verhuist naar Castricum

Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Afgelopen zaterdag was voor één dag een uniek bronzen armbandje te bewonderen bij Archeologisch Museum Baduhenna. Het armbandje dat dateert uit de Romeinse tijd is dinsdag 17 juli overgedragen aan het Huis van Hilde in Castricum.

De vondst van het armbandje is heel bijzonder. In september 2015 hebben kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Heiloo archeologisch onderzoek verricht in het gebied achter de bowlingbaan aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Samen met vrijwilligers van Baduhenna en archeoloog Silke Lange hebben de kinderen de grond nauwkeurig onderzocht met schep en troffel. Sporen en vondsten uit de Romeinse tijd en de middeleeuwen kwamen toen aan het licht. De bronzen armband werd opgegraven door Lisa, Stan en Jaap uit groep acht van de Paulusschool. Zij mochten afgelopen zaterdag als eersten het tentoongestelde armbandje bekijken in de vitrine bij Baduhenna.

Inmiddels is de armband dus overgedragen aan het Huis van Hilde en daar nu te bezichtigen. Dit gebeurt met alle archeologische vondsten die gedaan worden in Noord-Holland.

Foto: STiP Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

Tien vragen aan... Robin Kösters

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren op de Boswinde in Heiloo, waar ik woonde met mijn ouders en 3 jaar oudere broer. Daar heb ik een superfijne jeugd gehad.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu dan hebben?
Dan zou ik nu net als Zeb Hogan, Robson Green of Jakub Vàgner de wereld rondreizen om de meest bizarre vissoorten te vangen voor de camera. Sinds ik een gezin en eigen installatiebedrijf heb is er van m'n hobby overigens weinig meer terechtgekomen.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik heb veel bewondering voor mensen die in hun werk of sport bij de allerbesten horen en kijk daar dan ook graag naar, ze daarentegen ontmoeten is voor mij minder belangrijk.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Als 9-jarig mannetje eind 1996 voor de eerste keer met pa naar de (inmiddels) Johan Cruijff Arena heeft veel indruk gemaakt. Ook gingen we vaak bij Egmondia kijken waar Ajax toen zijn trainingskampen had. Vissen, schaatsen en voetballen achter in het park zijn ook fijne jeugdherinneringen.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
De Noorder- en Zuiderneg waar ik ben opgegroeid vind ik de mooiste en rustigste plek van Heiloo. We komen hier nog wekelijks op de fiets of met de benenwagen.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Hier hoef ik helaas niet lang over na te denken. Een geneesmiddel tegen de hersentumor waar mijn broer Dennis mee te dealen heeft.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Pluk de dag! Dit probeer ik ook iedere dag te doen.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik ben een open boek. Wat mensen misschien niet weten is dat ik geregeld sport bij TCHU en bij HZV.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Volgens mij levert de heer Romeyn prima werk. Het feit dat hij al sinds 2005 (gegoogeld) burgemeester is van onze prachtige gemeente zegt denk ik genoeg.

10. Persoonlijke vraag van Anita Jonker:
"
Robin, je bent een paar jaar werkzaam geweest op een booreiland. Wanneer en waarom heb je ervoor gekozen een eigen bedrijf op te starten en hoe bevalt dat? "

De wens om een eigen bedrijf op te starten was er al voordat ik de sprong naar de offshore waagde. Je kunt het je nu haast niet meer voorstellen, maar toen dit zes jaar geleden speelde was er crisis in de bouw, waardoor een eigen bedrijf opstarten riskant was geweest. Ik was destijds vrijgezel waardoor de sprong naar de offshore makkelijk, uitdagend en bijzonder leerzaam is geweest. In de drie jaar die ik op de Noordzee gewerkt heb (drie weken op, drie weken af) heb ik thuis een solide basis gelegd voor het loodgietersbedrijf, waar we inmiddels de vruchten van plukken. Het derde jaar offshore leerde ik Marike kennen, waar ik inmiddels al ruim twee jaar mee getrouwd ben. Samen hebben we een zoontje van 16 maanden, genaamd Tijl.

Ik geef de vragen door aan Marc van Twuijver. Mijn vraag aan Marc is:
"Hoi Marc, je hebt onlangs een bonbonatelier geopend. Hoe ben je op dit idee gekomen en wat voor producten maak je allemaal?"

Juf Anneke Loman 25 jaar in het onderwijs

Juf Anneke genoot zichtbaar. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 13 juli was het groot feest op CBS de Duif. De teamleden organiseerden voor alle ouders een bedankje, in de vorm van een tropisch feest op het schoolplein. Alle groepen hadden voor de gelegenheid een optreden voorbereid, wat resulteerde in een tropische cocktail van zang en dans.

25 jaar onderwijs
Bijzondere aandacht was er voor juf Anneke Loman. Zij is 25 jaar verbonden aan het onderwijs en werd daarom extra in de bloemetjes gezet. Na een feestelijke ontvangst in haar klas genoot zij met haar familie en de kleuters van groep 1-2A van een pannenkoekenmaaltijd. Ook was zij eregast tijdens de optredens en genoot zij met een aantal genodigden van de optredens.

Kerstorkest
Juf Anneke zorgt jaarlijks voor de begeleiding van de kerstviering van de Duif in de Ter Coulsterkerk. Van alle leerlingen die een muziekinstrument spelen, vormt zij een kerstorkest dat klinkt als een klok. Om haar daarvoor te bedanken studeerden de muzikanten een stuk van Beethoven in, onder leiding van Madelon Kooi van de Muziek- en Dansschool Heiloo.

Juf Anneke en haar genodigden genoten van het zonnige en muzikale spektakel ter afsluiting van het schooljaar op CBS de Duif.

Bezoek de open dag van windmolen Boekel en word mede-eigenaar!

Windmolen Boekel Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 21 juli is iedereen welkom aan de Boekelerdijk 27 te Heiloo om de windmolen Boekel te bewonderen. Deze windmolen is van 10.00 uur tot 13.00 uur opengesteld voor publiek. De lokale energiecoöperaties Alkmaar Energie, Bergen Energie, CALorie, Heiloo Energie en DUEC zijn er samen met HVC om tekst en uitleg te geven.

Windenergie is een belangrijke duurzame energiebron, en best lucratief. Bewoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Uitgeest zijn mede-eigenaar van windmolen Boekel in de Boekelermeer en delen zo in de winst. Samen hebben bewoners tot 37% van de Boekel in handen en HVC 63% . Er zijn momenteel nog 400 certificaten a €300,- per stuk te koop.

Mensen kunnen ook nu gelijk een Boekel-certificaat aanschaffen. Dat gaat via de websites van de bovengenoemde lokale energiecoöperaties of via de site. De certificaten kosten 300 euro per stuk met een verwacht rendement van 5%. Voor meer info www.heilooenergie.nl of www.windmolenboekel.nl

Na 42 jaar onderwijs nu tijd voor iets anders

Juf Loes met 'haar' kinderen uit groep 5/6. Foto: Yvonne van Stiphout

HEILOO - Deze week neemt Loes Dekker afscheid als juf, na 42 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben. Als juf is zij begonnen in Tuitjenhorn en 34 jaar later maakte zij de overstap naar Heiloo. Inmiddels is zij al 8 jaar verbonden als juf aan de Radboudschool in Heiloo. En nu is het tijd voor iets anders.

Loes Dekker, in haar tienerjaren woonachtig in Heiloo, heeft als leerkracht altijd voor de groepen 3 t/m 6 van de basisschool gestaan. In Tuitjenhorn was zij werkzaam op een hele leuke school met een leuk team. Helaas waren er op een zeker moment te weinig leerlingen en moesten leerkrachten overgeplaatst worden. Ook Loes! En zo kwam zij op de Radboudschool in Heiloo terecht. "Een leuke school met een geweldig team. Een team dat alles samen doet en er altijd voor elkaar is. In lief en leed," aldus Loes. Dit jaar heeft ze groep 5/6 van de Radboudschool onder haar hoede. Loes, een juf die altijd positief naar kinderen kijkt en het allerbeste uit kinderen wil halen, is zeker geen juf die alleen de taal- en rekenmethoden induikt. Zij is een juf die vindt dat een kind met hoofd, hart en handen bezig moet kunnen zijn. Vooral de gym-, teken- en handenarbeidlessen vond Loes altijd erg leuk. In al die onderwijsjaren heeft ze ontdekt dat alle kinderen, of het nu in Tuitjenhorn of in Heiloo is, bijzonder op de gymles gesteld zijn. Tijdens dit laatste schooljaar heeft Loes ook andere klussen gedaan op de Radboudschool. Onder andere heeft zij leestoetsen afgenomen in allerlei groepen, heeft ze ingevallen in diverse groepen en heeft ze sommige kinderen extra les gegeven.

Hoogtepunten
Dit schooljaar ging Loes in verband met Pasen met haar groep naar het putje bij de Kapel. Loes: "Dat was heel bijzonder. Ik woonde in mijn kinderjaren vlak naast dat bos en heb daar vaak gespeeld. Ik kende het bos op mijn duimpje. Toen ik daar was met de kinderen heb ik de kinderen verteld dat dit het bos van mijn jeugd was. En wat voor fijne herinneringen het nog steeds zijn. Dit deed Loes vaker. Hieruit konden de kinderen dan weer iets halen, bijvoorbeeld hoe belangrijk een geborgen gevoel kan zijn of hoe belangrijk het is om met vriendjes en vriendinnetjes te kunnen en mogen spelen. Maar ook andere leuke en vrolijke uitstapjes waren een hoogtepunt in de carrière van de juf. Met de kinderen en de ouders met auto's naar een opgespoten weiland aan de Hoogeweg om daar in de winter te gaan schaatsen of haar verjaardag vieren in het Heilooërbos met de gehele klas. Ook de talloze schoolreisjes waren een feest voor Loes. "Je maakt de kinderen op een andere manier mee. Doordat er een andere sfeer is gedragen de kinderen zich anders en zijn soms op een andere manier meer open tegen je," aldus Loes Dekker.

Dieptepunten
Natuurlijk waren er ook wel dieptepunten, al is het woord dieptepunten misschien wel erg negatief uitgedrukt. In de loop der jaren nam het administratieve werk voor leerkrachten erg toe. Best wel jammer vindt Loes. "Soms lijkt een leerkracht meer een administratief medewerker." Over het zogeheten 'passend onderwijs' zegt Loes: "Ik weet niet of dat altijd zo goed is. Gespecialiseerde leerkrachten zijn soms beter voor een kind met een beperking. Een kind krijgt dan de aandacht die het nodig heeft."

Pensioen
Juf Loes Dekker gaat nu heerlijk van haar prepensioen genieten. Samen met haar man die al een tijdje gepensioneerd is. Ze heeft veel hobby's en wil leuke dingen doen. "Ik ga de kinderen en mijn collega's missen, maar ik kom zeker nog naar de Radboudschool om een bakkie te doen en om volgend jaar naar de musical van groep 8 te kijken."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Workshop voor medewerkers Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Alle medewerkers van Kits Oonlie hebben op maandag 9 juli de workshop 'Communiceren met ouders' bijgewoond. Deze workshop was vanuit de gemeente Alkmaar beschikbaar gesteld. De workshop werd verzorgd door drie jeugd- en gezinscoaches uit Alkmaar. Zij hebben onder andere aandacht besteed aan het oudergesprek en gespreksvaardigheden. De medewerkers hebben handvatten gekregen om bijvoorbeeld achterstanden van kinderen bespreekbaar te maken maar ook hoe ze om moeten gaan met de situatie als ouders moeilijk bereikbaar zijn. Goed contact hebben met ouders is van essentieel belang om een kindje op te kunnen vangen. Samen met de ouders wordt er bekeken op welke manier de medewerkers het kind het beste kunnen begeleiden en wat ouders belangrijk vinden rondom de opvang. Wilt u meer informatie over de opvang of wilt u een keer komen kijken op een van de locaties, neem dan gerust contact op met Kits Oonlie, 072-5323576.

Gevonden

Afgelopen week vond ik iets kostbaars, zo te zien, en ging naar het gemeentehuis om dit aan te geven. Echter, dit kon niet, want het moest via internet. Toen ik zei dat ik dit niet had, adviseerde de receptioniste me dat ik het dan door mijn kinderen moest laten doen. Misschien had ik wel geen kinderen of was zo'n opmerking wel heel pijnlijk. Daarbij, heeft degene die de kostbaarheid verloren heeft internet?

Ik vind dit geen goede gang van zaken. Ik wil het de gedupeerde graag teruggeven en zal nu een briefje bij de Albert Heijn in het Loo ophangen. In de hoop dat de gemeente een andere oplossing vindt.

Ton

Hockeyvader gaat op vakantie

'Moet dit allemaal mee?' vraag ik met een zucht terwijl ik de zoveelste tas achter in de auto probeer te proppen. U kent dit vast ook wel. Veel te veel spullen mee op vakantie, terwijl je de helft niet gebruikt. Stress vooraf en heel veel gedoe. Ik las in de krant dat vakantie de meeste stress van het heel jaar oplevert. Waarom doen we het dan toch elk jaar weer? Waarom gaan we eigenlijk op vakantie?

Dat is nou nog eens een goede vraag. Waarom gaan we eigenlijk op vakantie? Hier in ons prachtige dorp is toch alles? Strand, zee, duinen, historische stad in de buurt, heel veel bezienswaardigheden en bovenal je eigen omgeving en eigen bed. Sterker nog, hele volksstammen (met name Duits) komen deze kant op om vakantie te vieren. Toeristen die komen naar ons dorp, een vakantiebestemming. En wat doen wij? We gaan hiervan weg. Dat is toch raar!

Toch gaan we met z'n allen in de file naar het zuiden om daar met z'n allen aan de zee te zitten, die we hier ook hebben. Hockeyvader dus ook. Bepakt en bezakt op pad, uren in de auto om vervolgens een paar weken op een volle camping te staan. Een paar weken hier relaxen was ook lekker geweest, maar Hockeyvader moet wel op vakantie. Moet? Ja, want Hockeyvader heeft zijn huis verhuurd aan Duitsers via Belvilla. Leek ons een leuk idee…..en financieel aantrekkelijk. We moeten dus het huis uit.

Kortom, nog maar een tas in de auto, voetbal mee, kano op het dak en het badmintonsetje gaat ook mee. Past er vast nog wel bij. Niet vergeten de cavia naar oma te doen. Nog een paar dagen de laatste dingen inpakken en dan kunnen we. Ik verheug me er nu al op!

Bedrijf Belicht

Deze zomer ùw bedrijf op deze plek belicht?

Neem contact op met verkoop@uitkijkpost.nl en informeer naar ons speciale zomertarief.

Peuteropvang bij basisschool Meander

Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanaf 3 september kunnen peuters uit Heiloo terecht bij basisschool Meander om samen te spelen en te leren. In deze school start Forte Kinderopvang met opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar oud.

Door opvang in de school zelf wordt de overgang naar de lagere school een stuk makkelijker voor de bijna-kleuters. Peuteropvang Meander is toegankelijk voor alle kinderen: doorstromen naar de Meander is een mogelijkheid, maar geen vereiste. Bij deze vorm van opvang hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag of subsidie.

Bij Peuteropvang Meander zijn nog plaatsen vrij. Meer informatie via www.fortekinderopvang.nl en 0251-658058.

De straat: Breedelaan

Esther en haar zoon Ian. Foto: Evert Visser

HEILOO - Esther woont aan de Breedelaan in de wijk Oud-Zuid samen met haar man en hun kinderen. Als ze de vraag krijgt te praten over haar straat, is ze hiertoe meteen bereid. "Wij wonen hier echt heel goed. De straat is mooi groen en het is lekker rustig. Verderop zijn er speeltuintjes voor de kinderen en grasveldjes, waar ze bijvoorbeeld kunnen voetballen. Ik hoef hier echt niet weg hoor," vertelt ze tevreden. Esther houdt overduidelijk van Heiloo en vooral van de buurt waarin ze woont. Voorheen woonde de Heiloose als kind aan de Havercamplaan, een stukje verderop in de wijk, en later aan de Heerenweg. Met haar man verhuisde ze in 2001 naar Alkmaar. Daar waren de woningen destijds betaalbaarder. In 2006 verhuisde ze weer naar Heiloo. "Ik ben blij weer terug te zijn in mijn oude buurtje." Ook over haar woning, gebouwd in de jaren '70, is Esther goed te spreken. "We hebben met vier slaapkamers voldoende ruimte. Vanuit ons raam hebben we een open uitzicht, ook een voordeel." Esther en haar gezin gaan goed om met de buren. "We hebben kinderen in dezelfde leeftijd, dus die spelen met elkaar. Grappig detail is dat we met vier gediplomeerde schoonheidsspecialistes op één rij wonen van wie twee praktiserend, ik werk nu in de verzekeringsbranche." Sandra, de buurvrouw van Esther, laat zich ook even zien. Ze praat al even enthousiast over de Breedelaan. "We wonen hier, omdat de wijk groen is. Verder is onze woning groter dan de vorige, een appartement in Ypestein. Ook dat was een reden om hiernaartoe te verhuizen. Een ander pluspunt is de centrale ligging: we wonen dicht bij de school van de kinderen, het station en de winkels." Aan de andere kant van de straat, tegenover de openbare basisschool De Springschans, praat Henk Kleijn voor zijn voordeur over zijn woonervaringen. "Ik woon hier prettig, omdat de mensen elkaar helpen als dat nodig is. Dat is prettig. Een minpuntje heb ik eveneens voor je: soms erger ik mij aan het gedrag van weggebruikers in de straat. Sommige mensen rijden veel te hard. Verder lopen vrijwel alle wandelaars aan de rechterkant van de straat, dat moet natuurlijk links zijn. Pas dan zie je het tegemoetkomend verkeer aankomen en kun er beter op reageren."

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Houd inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie!

HEILOO - De vakantieperiode staat weer voor de deur. Het moment dat veel mensen elders genieten van hun verdiende rust en daardoor helaas ook het moment dat inbrekers graag hun slag slaan. Paul Dirks van Buurtpreventie Heiloo geeft een aantal tips om het inbrekers niet te gemakkelijk te maken tijdens je vakantie.

1. Zorg voor goede sloten en sluit uw deuren. In de praktijk blijkt dat veel woningen nog zijn voorzien van verouderde sloten. Inbrekers krijgen deze oude sloten relatief gemakkelijk open. Ook blijkt dat veel deuren van woningen en/of schuren niet op slot zitten wanneer de bewoners niet thuis zijn, of zelfs op vakantie zijn. Dan maak je het inbrekers natuurlijk wel heel gemakkelijk! Dus, deuren en ramen op slot, ook al ben je maar even van huis.

2. Maak het voor inbrekers niet aantrekkelijk om bij jou thuis te 'shoppen'. Dus, geen waardevolle spullen in het zicht laten staan. En... je fiets in de schuur ook even op slot zetten!

3. Zorg voor een bewoonde indruk. Dus zet een (vers) bloemetje op tafel, hang een jas over de stoel en laat de buren de gordijnen eens open en dicht doen en de brievenbus legen. Ben je langere tijd weg? Vraag dan of iemand het gras een keer maait. Kortom, zorg voor een bewoonde indruk in plaats van een verlaten huis.

4. Zorg voor verlichting! Inbrekers houden van donkere steegjes en achtertuinen. Reden te meer om te zorgen voor goede buitenverlichting. Verlicht de deur en achtertuin, daarmee schrik je inbrekers af.

5. Social media is niet weg te denken! Maar, denk twee keer na voordat je je vakantie-uitzicht en -belevenissen op het wereldwijde web deelt. Je weet immers maar nooit wie het leest. Maak mensen die niet het beste met je voorhebben dus niet wijzer dan ze zijn. Wil je je vakantieavonturen toch graag delen? Plaats dan een online verslag als terugblik als je zelf weer veilig thuis bent. Ook leuk om nog even terug te denken!

6. Laat geen 'klimmaterialen' in de tuin staan. Dat klinkt misschien wat gek, maar een kliko of ladder kan soms net dat opstapje zijn dat inbrekers nodig hebben om via het openstaande bovenraam naar binnen te komen. Ruim deze voor zover mogelijk op, of zet ze op een plek waar ze niet direct in het oog springen als voor de hand liggend opstapje.

7. Houd de buren op de hoogte! Zorg ervoor dat je als naaste buren van elkaar weet wie er wanneer op vakantie is, en wie er voor de post en de planten zorgt. Houd een extra oogje in het zeil en wees alert op vreemde geluiden en veranderingen in open of gesloten ramen, deuren en gordijnen. Vertrouw je het niet? Overleg met andere buren of neem contact op met de politie.

8. Last but not least: word lid van de Buurtpreventie WhatsApp-groep uit jouw buurt! Samen met de buurt een oogje in het zeil houden werkt beter dan je denkt. Voor meer informatie of aanmelden: www.buurtpreventieheiloo.nl.

Een prettige vakantie en kom weer gezond en veilig terug!

Charon Uitvaartbegeleiding steunt Orange Babies

Foto: aangeleverd

HEILOO - Sinds begin dit jaar steunt Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding Orange Babies.

Van elke uitvaart die Charon begeleidt gaat een bedrag naar Orange Babies. Op de site van Orange Babies (www.aktiesvoororangebabies.nl) is dit te volgen en kan je zien hoe deze stichting belangeloos moeders en hun (ongeboren) baby's helpt. Dit raakte Rob van den Berg zo, dat hij na de uitvaart van zijn vrouw een donatie deed van 200 euro. Afgelopen week mochten Gijsje Teunissen en Eveline Joppe, uitvaartbegeleidster bij de uitvaart van Rob's echtgenote, dit op het terras van de Klok in Egmond aan Zee in ontvangst nemen. Al pratende liet Rob weten dat hij van plan was om elke maand 20 euro te storten voor de actie Charon steunt Orange Babies. Dit was eigenlijk te gek en Gijsje en Eveline wilden het haast niet aannemen, maar denkende aan al die baby's die hiermee een hiv-vrije start en een gezond leven kunnen krijgen, namen zij dit aanbod graag aan.

Gijsje Teunissen: "Ik weet dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar alle kleine beetjes helpen. Er gebeurt zo veel in de wereld op het ogenblik, het is om bang van te worden. Maar dat moeten wij juist niet doen, verdrinken in angst. Laten wij het geloof in het goede en in de liefde voor elkaar behouden. Voel de onvoorwaardelijke liefde die een kind naar zijn ouders voelt en ouders naar hun kind. Laten wij het vertrouwen houden dat wij met zijn allen het verschil kunnen maken. Daar in Afrika, ver weg van ons bed, maar ook dichtbij. Zodat nog meer moeders met hun baby's vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien. Zij kunnen met hulp van de stichting Orange Babies weer stralen, zoals alle jonge moeders en baby's zouden moeten doen."

Dank je wel Rob!

Buslijn 408 blijft rijden naar Egmond

Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanaf maandag 23 juli rijdt buslijn 164 (Castricum-Egmond aan Zee v.v.) alleen nog in de ochtend- en middagspits. Dat wil echter niet zeggen dat met name reizigers uit Egmond-Binnen verstoken zijn van openbaar vervoer overdag.

Sinds juni 2012 verzorgen vrijwillige chauffeurs dagelijks, behalve op zon- en feestdagen, het busvervoer van Heiloo via Egmond-Binnen naar Egmond aan Zee en terug in een uursdienst. De dienst begint om 8.52 uur in Heiloo. De laatste rit vertrekt om 17.22 van het busstation in Egmond aan Zee. Deze buslijn 408 wordt mede in stand gehouden door de provincie. Zij voorziet nu al zeer behoorlijk in de ov-behoefte van bewoners en vakantiegangers in de regio.

Te verwachten valt dat reizigers voortaan vaker deze lijn zullen nemen op weg naar het spoorwegstation. Maar vanaf nu is de overstap naar de trein niet in Castricum maar in Heiloo.

Buslijn 408 rijdt vanaf 23 juli ook via de GGZ in Heiloo, waar het gezondheidscentrum is, en waar overgestapt kan worden op lijn 167 (Alkmaar – Beverwijk). Op de website www.buurtbusheiloo.nl is het routeschema en de tijden van bus 408 te vinden.

Derde bachelordiploma Fysiotherapie voor familie Ruiter-Vel

Nico, Celine en Ingrid met hun bachelordiploma's Fysiotherapie. Foto: aangeleverd

HEILOO - Donderdag 12 juli 2018 was een bijzondere dag voor de familie Ruiter-Vel. Dochter Celine kreeg 29 jaar na haar ouders, Nico Ruiter en Ingrid Vel, haar bachelordiploma Fysiotherapie aan de HvA Gezondheid te Amsterdam uitgereikt. Sport en gezondheid vormen een rode draad in deze familie. Broer Yannick volgt het CIOS te Haarlem. In augustus gaat Celine, samen met Ingrid, naar het EK Atletiek in Berlijn. Zij zullen daar als fysiotherapeut werkzaam zijn in een Duits team van fysiotherapeuten voor de EK-organisatie in Berlijn. Atletiek is een sport die door beiden, al vanaf hun jeugd, wordt beoefend. Die ervaring kunnen zij goed inzetten voor de behandeling van de atleten.

Fysiotherapie Vennewater- het Zevenhuizen 48B (in Sportcentrum het Vennewater) -1852JC Heiloo-072/5330344-info@fysiotherapievennewater.nl

Kermisrun 'On Fire'

LIMMEN - Ook dit jaar vindt tijdens het kermisweekend op zaterdag 8 september de kermisrun plaats. De inschrijving is gestart! Dit jaar vindt de kermisrun voor de zesde keer plaats met een nieuwe organisatie. Het parcours is iets gewijzigd, er zijn nieuwe hindernissen en het thema is 'On Fire'.

Op 3 mei jongstleden stond de Corneliuskerk in vuur en vlam. Een ramp voor de Limmer gemeenschap. Maar saamhorigheid, hulpvaardigheid en doorzettingsvermogen is wat Limmers bindt. Samen staan ze sterk voor de kerk. De kermisrun heeft geen winstbelang. Daarom wordt dit jaar de mogelijke opbrengst gedoneerd aan de kerk.

Het parcours is 2,5 km lang en kan een, twee of drie keer worden gelopen. Wanneer je voor de prijzen gaat, moet je alle drie de rondes lopen. De start is om 16.00 uur bij de 'Heeren van Limmen'. Veiligheid staat voorop! Alle hindernissen worden streng geïnspecteerd door de bevoegde instanties en getest door de kermisrunorganisatie. Het doel is om iedereen moe maar heel over de finish te krijgen. Deelnemers vanaf 12 jaar kunnen meedoen. Deelnamekosten aan de kermisrun zijn 30 euro per persoon. Dit is inclusief startnummer, tijdchip, muziek langs het parcours en een aansluitend buffet van Kookkönst bij Heeren van Limmen.

Inschrijven kan via www.kermisrun.nl en volg kermisrun op Facebook voor de opwarmende berichtjes. De kermisrun staat vooral in het teken van sportiviteit, feest en fun.

Tot 8 september, dan zien we jou vlammen!

V.V. Egmondia schittert in commercial

Foto: Yvonne van Stiphout

EGMOND - Maandagmiddag 16 juli was tijdens een speciale première in de kantine van V.V. Egmondia de nieuwste tv-commercial van Calvé Pindakaas te zien. In navolging van massaal omarmde Calvé-reclames met 'hoofdrollen' voor sporthelden als onder anderen Pieter van den Hoogenband (Pietertje), Evert van Benthem en Robin van Persie, gaat het ook in de nieuwe commercial om een kind dat de jonge versie van een sportcoryfee vertolkt.

De commercial is opgenomen bij V.V. Egmondia, vandaar dat daar ook de première was. De productie was op zoek naar een locatie, dicht bij Amsterdam, die voetbal uitstraalt zoals het 15 jaar geleden was. Dus geen modern complex met kunstgrasvelden, maar een authentieke voetbalclub met een complex dat naar gras ruikt en voetbal ademt. V.V. Egmondia had het allemaal!

Na alle mannen in de reclames is het tijd om eens een vrouwelijke sportcoryfee de hoofdpersoon te laten zijn. En niemand minder dan Lieke Martens, die tijdens het EK voetbal 2017 voor vrouwen samen met haar team kampioen werd, is dit keer de hoofdpersoon. In de commercial is de 9-jarige Bobbie Kind de jonge Lieke. Bobbie, een meisje dat al vanaf haar derde zegt dat zij profvoetbalster wil worden, traint zes dagen per week. Inmiddels speelt zij bij Buitenveldert en Ajax. Op talentendagen wordt zij iedere keer gescout. Een doorzettertje en een meisje met een eigen willetje. Precies zoals Lieke Martens jaren geleden.

Foto: Yvonne van Stiphout

Voor Calvé is het de eerste keer dat het een vrouwelijke sporter in een commercial de hoofdrol geeft. Janina van der Drift van Calvé: "Toen wij besloten weer een nieuwe commercial op te gaan nemen met een sporter werd er eigenlijk gedacht dat het weer een man zou worden. Maar de tijd was rijp voor een vrouw. Een mooie manier om vrouwenvoetbal in de spotlights te zetten, want de aandacht voor vrouwenvoetbal is nog steeds veel minder dan voor mannenvoetbal." Het is mooi om te zien dat het karakter en de interesse voor voetbal van Lieke en Bobbie overeenkomen. "We dachten dat we eigenlijk twee meisjes moesten hebben voor de commercial, eentje die kon voetballen en eentje die lijkt op Lieke en dan ook een beetje haar karakter heeft. Maar Bobbie is alles in een," aldus Janina.

Voor Bobbie was het tijdens de casting wel even doorbijten. Drie keer moest zij terugkomen en na de auditie heeft zij een zak vol boterhammen uitgespuugd. Want boterhammen met pindakaas zijn wel lekker, maar te véél...

Tekst: Yvonne van Stiphout

Kinderen Timmerdorp willen graag post

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Het is weer bijna vakantie en dan begint op maandag 23 juli voor een groot aantal kinderen hun Timmerdorp! Vier dagen lang hard werken: hout sjouwen, timmeren, zagen en wat er allemaal meer bij komt kijken om een mooie hut te bouwen met je vriendjes en vriendinnetjes. Traditioneel wordt er ook bij iedere hut een prachtige brievenbus gemaakt. En deze moet natuurlijk vol! Dus ouders, opa's, oma's en overige familie en kennissen, verras uw (klein)kind met post gestuurd naar hun zelf gebouwde dorp. Het adres is: Timmerdorp p/a Pr. Marijkelaan 1 1934 EA Egmond aan den Hoef.

De werkgroep van het timmerdorp heeft versterking nodig. U wilt toch ook dat dit mooie evenement het volgende jaar weer doorgang vindt? U kunt zich aanmelden bij Jakob Pronk op het timmerdorpterrein of bel naar 06-10020460.

Foto: aangeleverd

Trots op EHBO-diploma

Leerlingen houden trots hun EHBO-diploma omhoog. Staand v.l.n.r. Kaya, Zoë, Tygo, Abdullah, Hoessam, Achmed. Gehurkt v.l.n.r. Rama, Mia-Jolie, Dewi. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Bloedserieus waren ze, tijdens de reanimatie- en beademingsoefeningen in de klas. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Boswaid uit Egmond aan den Hoef kregen de afgelopen 10 weken EHBO-les van Caroline Boom. Tijdens het plakken van pleisters, het aanleggen van verbanden en verbinden van wonden was er ook ruimte voor een grapje zo nu en dan. Na flink oefenen, hebben de kinderen zowel theorie- als praktijkexamen afgelegd. Met succes, want alle leerlingen zijn geslaagd en hebben hun EHBO-diploma gehaald!

Lezing over de strijd om West-Frisia

EGMOND-BINNEN - Kees Nieuwenhuijsen (Vlaardingen, 1954, auteur van 'Strijd om West-Frisia en 'de Slag om Vlaardingen') vertelt de geschiedenis van West-Frisia (het latere graafschap Holland) in de tiende en de elfde eeuw. Hij doet dat op basis van tal van annalen, kronieken en oorkonden. Via powerpointpresentaties neemt hij ons mee in de strijd om West-Frisia met afbeeldingen van manuscripten, landkaarten, genealogische overzichten en archeologische vondsten. Ook de rol die de Abdij van Egmond in deze strijd had komt aan de orde. De lezing vindt plaats op 4 augustus om 14.00 uur in de Abdijwinkel aan de Vennewatersweg 27a in Egmond-Binnen. Inschrijven kan via abdijvanegmond.nl. Toegang is € 10,- inclusief koffie/koek. Aantal deelnemers: max. 80/min. 20. Info: boeken@abdijkaarsen.nl of via 072-5062786.

Gezocht: informatie over voormalig Melcoterrein

Gymnastiekvereniging Doves op het voormalige Melcoterrein. Foto: Archief Historische Vereniging Heiloo

HEILOO - Historische Vereniging Heiloo roept de hulp in van alle Heilooërs. De vereniging is op zoek naar foto's, films, voorwerpen (met afbeeldingen van Horna, Melco, Campina), informatie over zuivelhandelaren, melkboeren en sportvelden op het voormalig Melcoterrein?

Onder die naam kennen veel Heilooërs deze plaats. Maar wie kent de namen Campina en Horna? Wie kent de geschiedenis van de fabriekspijp die behouden is gebleven? En wie weet dat op dit terrein ooit sportvelden waren?

De historische vereniging is druk doende de eerste tentoonstelling voor haar nieuwe onderkomen in het souterrain van Landgoed Willibrordus, het 'Historisch Museum Heiloo', voor te bereiden. En daar kan uw hulp goed bij gebruikt worden.

Deze nieuwe tentoonstelling, die in de loop van oktober 2018 geopend zal worden, heeft als onderwerp het voormalige Melcoterrein. Deze tentoonstelling geeft de nieuwe bewoners veel informatie over de historie van hun nieuwe woonomgeving. Bij de tentoonstelling zal ook een boek, geschreven door Dick Slagter, over deze bijzondere plek in Heiloo verschijnen.

De komende weken zal er tijdens de openingstijden iemand van de tentoonstellingscommissie in de oudheidkamer aanwezig zijn om te luisteren naar uw verhalen en de informatie over eventuele materialen die in bruikleen gegeven kunnen worden. Uiteraard met bronvermelding.

U bent zeer welkom, de koffie staat klaar.
Oudheidkamer Bergeonstraat 30 Heiloo, openingstijden dinsdag 19.00-21.00 uur en zaterdag van 14.00-17.00 uur.

Het Open Leercentrum in Bibliotheek Heiloo is in de zomer gewoon open!

Een van de bezoekers is Salman. Hij oefent Nederlands op mbo-niveau, dat heeft hij nodig voor zijn opleiding elektrotechniek. Hij heeft veel vragen en is blij dat hij goed geholpen wordt. Een andere vrijwilliger helpt hem met berekeningen maken, een onderdeel van het huiswerk. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op de koffie in de vakantie… Natuurlijk is de vakantie om uit te rusten. Even geen les, cursus of werk. Maar het is wel leuk om naar de bibliotheek te komen. Gezellig een praatje maken, kopje koffie drinken, de krant lezen of een spelletje doen. Onze vrijwilligers zijn er gewoon deze zomer. Elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur en de kinderen kunnen gewoon mee!

Praktische vragen? Kom langs!
Wil je toch graag wat werken, dan kan dat ook. Op donderdagavond is er van 18.30 tot 19.45 uur van alles te doen. Wij hebben altijd laptops klaarstaan.
Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het oefenen van het theorie-examen voor het rijbewijs? Het versturen van een e-mail? Het gebruiken van een ov-chipkaart? Of wil je meer weten over het gebruik van een DigiD? Vraag het gerust.

Nieuwsgierig?
Heb je een andere vraag, kom dan naar een van de spreekuren van het Taalhuis. Je kunt binnenlopen bij de bibliotheek op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur of donderdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur.

Met diploma op vakantie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ruim 60 leerlingen van zwembad Loos hebben zaterdagmorgen 7 juli voor de laatste keer van dit zwemseizoen afgezwommen voor het A-, B- of C-diploma. Na het zwemmen van de verplichte banen en vaardigheden, is iedereen trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan. Nu maar hopen op een mooie zomer zodat iedereen volop van het diploma kan gaan genieten.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Evi Adema, Albashir Aljokhadar, Maryam Amiriyan, Bosse Andriessen, Arvid van Bohemen, Mathilde de Bruin, Thomas de Graaff, Morris Graas, Laurens Hofstee, Daniëlle Hoogland, Lauren van der Horst, Marijtje Jong, Fay Koppes, Megan Kos, Luc Kuindersma, Jet Kuiper, Eline Lehman, Juul Ooms, Hiske van der Peet, Liz Robert, Marit Sengers, Senna van Son, Desy Teekens, Cas Ursem, Saar Valkering, Julia Venema, Guus de Waard.

Diploma B: Femke Admiraal, Milan Baltus, Gijs van Basten Batenburg, Sarah Bijleveld, Sun- Hee Blokker, Abel du Bois, Stella Bonnet, Ruben Dekker, Florijne Geldermans, Ferron de Groot, Hala Haddad, Anne Hanraads, Sepp van 't Hoff, Sharon van der Hulst, Laurens Jurrius, Betje Klinkenberg, Fien Kuiper, Anna Meijne, Jara Moes, Daan van der Molen, Bastian Nielen, Max Nienhuis, Maud Nieuwstad, Luca Nijholt, Tycho Smit, Hélène Ton, Isa Tromp, Maud Ursem, Puk Vogel, Rosalie Wisman, Isa Wolfs.

Diploma C: Damian Bruinink, Josefien Buys, Lotte van Cronenberg.

TC Heiloo United draait gewoon door deze zomer

De sfeer zat er goed in tijdens de ladies night. Foto: aangeleverd

HEILOO - Met een ladies night in stijl heeft TC Heiloo United het voorjaar definitief afgesloten. De tennisvereniging aan De Dors kan terugkijken op een zeer geslaagd eerste halfjaar. De 13 banen zijn intensief gebruikt en het aantal leden is verder toegenomen. Dankzij een grote inzet van vrijwilligers en met hulp van enthousiaste horeca en tennisleraren was de activiteitenkalender flink gevuld met activiteiten voor alle leeftijden en niveaus.

Hoewel de lessen de komende weken stilliggen, draait de vereniging tijdens de zomer gewoon door. Leden kunnen natuurlijk vrij tennissen, maar ook terecht bij de racketinstuif (op maandag, dinsdag en donderdag). De kantine is de hele week open. Om het gemis van vakantiegangers op te vangen mogen leden tijdens de zomervakantie een introducee meenemen.

De laatste week van de vakantie start alweer het toernooiseizoen met clubkampioenschappen voor de jeugd, het Eiland de Wild 40+ Open dubbeltoernooi en de senioren clubkampioenschappen. Ook de najaarscompetities starten half september weer, met voor TC Heiloo United twee keer zoveel deelnemende teams als vorig jaar.

Bijna 50 judoka's op het strand

Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten met een strandtraining. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Traditiegetrouw werd het wedstrijdseizoen van de wedstrijdjudoka's van Dojo 't Loo afgesloten met een training op het strand. Ook dit jaar was het weer een mooi spektakel om bijna 50 judoka's in judopak op het strand te zien.

Niet alleen was het stralend weer, maar ook de kinderen straalden van plezier. Uiteraard mocht het slotspektakel niet ontbreken waarbij de judoka's met pak en al te water gingen. Na afloop stond er bij de dojo aan de Bergeonstraat een barbecue te wachten om na alle inspanningen op het strand de honger van de jeugd te stillen.

Daarna werden de 'Belofte van het jaar' en 'Judoka van het jaar' bekendgemaakt. Omdat het seizoen voor de wedstrijdgroep succesvol is geweest en iedereen goed vooruit is gegaan, viel het voor trainers Kars, Karen en Maaike niet mee om een keuze te maken.

Uiteindelijk werd Luuk van Waggendorff van Rijn verkozen tot Belofte van het jaar bij de jongens en Celine Kleijmeer tot Belofte van het jaar bij de meisjes.

De titel Judoka van het jaar ging dit seizoen naar Jonne Coolegem die zich onder andere via een 3e plek op het Noord-Hollands kampioenschap knap had geplaatst voor het NK-18.

Al met kan er worden teruggekeken op een mooi seizoen, maar nu gaat iedereen eerst even bijtanken tijdens de zomervakantie. Dan kunnen de judoka's er na de zomer weer vol energie tegenaan.

Foresters JO.17-1 kampioen landelijke 4e divisie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen voorjaar is het team van de Foresters JO.17-1 kampioen geworden van de landelijke 4e divisie. Daarmee promoveert het team direct naar de 3e divisie. De uitwedstrijden zullen nu naast Noord-Holland ook in Utrecht, Overijssel en Gelderland worden gespeeld. In een zeer spannende wedstrijd werd WV-HEDW uit Amsterdam met 2-0 verslagen. De winst was ook nodig om KFC van de titel af te houden.

Zilver voor Owen Westerhout

Westerhout (midden) op de laatste meters in de finale 400 meter Foto: Aad de Bruijn

HEILOO - Afgelopen zaterdag veroverde Owen Westerhout, onderdeel van de topsportgroep O2 Athletics en AV Trias, een zilveren medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap baanatletiek (NSK Baan) voor studenten.

Het zonnige Eindhoven was dit jaar het toneel voor de NSK Baan. Alle sprintonderdelen hadden dit jaar een serie en een finale. Westerhout kwam uit op de 400 meter en kwam met een tijd van 50.29 zonder problemen door de series. Later op de dag, in de finale, werd daar een schepje bovenop gedaan. De tijd van 49.98 was voldoende voor een zilveren medaille.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van zat 28 juli t/m do 16 aug. Maak tijdig uw afspraak. Di 24 juli extra geopend! TEL; 06-28865509 Kerkweg 42 Limmen www.knipkapster.nl

LET OP! Kim's Haarsalon heeft vakantie vanaf 1 september t/m 19 september. 20 september sta ik weer voor u klaar! Bel voor een afspraak: 0630042383. Tot snel en een fijne zomer!

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 01709 0670

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 - 17090670

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BRIDGELESSEN voor beginners en gevorderden. De lessen starten medio september. Kleine groepen. Aanmelding/Info: Ton Mooij, tel. 072-5331672 of tonmooij@concepts.nl

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Achter de Kennemerstraatweg. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857