De Uitkijkpost

5 september 2018

De Uitkijkpost 5 september 2018


Meet Tim Koomen

Tim Koomen met David-Jan Bronsgeest bij Fantasia International Film Festival. Foto: aangeleverd

HEILOO - Naast Marjoleine Putter is er nog een Heilooër succesvol in de filmwereld: Tim Koomen. Koomen is schrijver, online video strategist en creative producer. Tim's leven staat momenteel op zijn kop, hij heeft het ene succes na het andere. Zijn interesse voor de filmwereld begon al vroeg.

"Toen ik jong was, bedacht ik al verhalen. Ik bedacht bijvoorbeeld een horrorverhaal waarin al mijn klasgenootjes op gruwelijke wijze doodgingen. Ze werden op allerlei wijzen vermoord. Ik vond het prachtig om mijn verhalen te delen met de klas. Toen ik wat ouder was, begon ik met werken bij Videotheek 't Centrum in Heiloo. Ik kreeg gelijk toegang tot alle films en kreeg vaak films mee naar huis. Ik nodigde jongens uit de buurt stiekem uit en samen keken we de meest enge, gruwelijkste films waar we eigenlijk nog veel te jong voor waren. Mijn ouders kregen daarom regelmatig boze ouders op hun dak." Daarna werkte Koomen jaren bij de televisie. Dit moest allemaal anders toen Koomen op zijn 24ste werd toegelaten op de Filmacademie als creative producer. Van de 500 gingen er 80 door, en van zijn studierichting zelfs maar 3. "Ik werd aangenomen om mijn originaliteit, niet zozeer om mijn schrijftalent. De dingen die ik maakte hadden ze daar nooit eerder gezien."

Vanaf dat moment gooide hij het roer om en begon met het maken van films, met name horrorfilms.Koomen werkt freelance dan vrijwel altijd met David-Jan Bronsgeest samen; Bronsgeest is dan de regisseur en Koomen de schrijver/producer. "Op een dag belde ik belde David-Jan op en vertelde dat ik een heel tof idee had. "Zullen we het gewoon gaan maken?" riep ik toen aan de telefoon. We begonnen gelijk met het maken van de film Meet Jimmy. In het kort: Meet Jimmy gaat over een meisje die zit te wachten op haar was en ondertussen naar een podcast luistert over seriemoordenaars - die op een gegeven moment tegen haar beginnen te praten.

De film werd voor het eerst vertoond in april op het Imagine Pitch Contest te Amsterdam, wat hen een ticket opleverde naar het Canadese Frontières Festival om daar hun filmidee te gaan pitchen. Meet Jimmy kreeg grote belangstelling uit Hollywood. Zoveel zelfs dat ze konden kiezen met wie ze samen wilden werken. Uiteindelijk gingen ze in zee met het productiebedrijf Platinum Dunes (een divisie van Paramount Pictures, een grote Amerikaanse filmproductiemaatschappij). "Vanaf dat moment stond onze wereld z'n kop: we mochten van onze shortfilm de horrorfilm Meet Jimmy gaan maken. Wat ons is overkomen, is heel uniek: dit komt bijna nooit voor. Vanaf dat moment zijn we geïnterviewd door de Hollywood Reporter, de Telegraaf, het ANP, Shownieuws en ga zo maar door. In oktober gaan wij naar L.A. om daar de film te gaan ontwikkelen. Zelfs voor ons is dit superspannend!"

Ook had Koomen succes met shortfilm Unité. Dit is een korte film die zich in Parijs afspeelt, maar werd gedraaid in een Amsterdamse studio. Unité zit in de race om een Gouden Kalf te winnen. Grappig feitje: Marjoleine Putter verzorgde de make-up.

De Kamer Restaurant I Bar, de Kroon op het werk van Yassine en zijn team!

De dikke stalen constructie van de gevel verwijderen is een enorme klus. Foto: Margreeth Anema

'Raad de naam van onze nieuwe zaak': de Facebookactie die bestond uit vijf hints en een bonushint ging viral, en bijna 600 mensen braken hun hersens over de naam die de nieuwe zaak van Yassine Hanyn zou krijgen. Op 10 augustus werd de naam eindelijk bekendgemaakt: De Kamer, zo gaat de nieuwe uitgaansgelegenheid op de niet te missen locatie aan de entree van Heiloo heten.

"Ik werd wakker en het schoot me te binnen," vertelt Yassine met een glimlach. "Drie maanden lang heb ik allerlei namen bedacht maar dit was hem." De naam wil zeggen dat iedereen welkom is. "De Kamer, daar komen we elke dag, het is een veilige vertrouwde plek," legt hij uit. "Het kroontje in het logo was gewoon een gevoel." Maar uit het interview blijkt wel dat De Kamer de kroon op het werk van de creatieve ondernemer wordt.

Nieuwe Facebookactie
De Uitkijkpost mag de nieuwste Facebookactie bekendmaken. Driehonderd gelukkigen mogen gratis komen dineren tijdens de eerste twee avonden dat het restaurant zijn deuren opent. "Tijdens deze avonden kan de brigade oefenen en wennen aan de nieuwe infrastructuur in het restaurant en kunnen de gasten hun feedback geven," zo meldt Yassine. Het enige wat je vanaf nu hoeft te doen om als testpersoon in aanmerking te komen is de Facebookpagina van De Kamer te liken, te delen en degene te taggen waar je die avond mee uit eten wilt. Als degene die je tagt hetzelfde doet dan heb je grote kans dat je aanwezig mag zijn op de première.

Het restaurant- en bargedeelte wordt rigoureus aangepakt. Foto: Margreeth Anema

Als eerste wordt het bar-restaurantgedeelte rigoureus aangepakt. Alles wat doet denken aan het voormalige Melange7 is eruit gesloopt. "Neem die bar maar mee, ja, ook die kast mag weg," hoor ik Yassine zeggen tegen de klussers. Ondertussen vertelt hij enthousiast: "Dit wordt mijn eindstation, een samensmelting van alle ervaring die ik heb. Na 12 jaar weet ik inmiddels precies wat mijn gasten willen." Het shoppinggedeelte blijft voorlopig even leeg maar daar zal later een hotel verrijzen met themakamers. Als het terras aan de straatkant klaar is zullen mensen vanuit De Kamer via een soort slurf door het shoppinggedeelte naar het terras geleid worden.

De huiskamer van Heiloo
De Kamer wordt een trendy uitgaansgelegenheid waar je kunt lunchen en dineren. Iedere vrijdag en zaterdag zal er een dj aanwezig zijn die laidback achtergrondmuziek draait tot in de late uurtjes. Daarnaast zal De Kamer fungeren als de nieuwe huiskamer van Heiloo. In de loungezitjes bij de open haard kan je heerlijk een drankje drinken met je vrienden en aan de tafeltjes kan je met een gerust hart je zakenrelatie uitnodigen voor een werkbespreking. In de patio komt een kas waar je bijvoorbeeld een feestje of een vergadering kunt organiseren. "Ik wil dat de gasten het gevoel krijgen dat ze hier iedere dag heen kunnen, voor welke gelegenheid dan ook," zegt Yassine.

De 'oude' Melange7-brigade wordt aangevuld met nieuw personeel. Chef-kokkin Yvonne Baaij zal de keuken bestieren met haar twee executive chefs en een souschef. Maar liefst drie zelfstandige koks zullen de gerechten bereiden van de 'eigentijdse en seizoensgebonden' menukaart. Robert, de alom bekende lieveling van veel trouwe gasten, zal uiteraard weer zijn stempel drukken op de brigade als vliegende keep en Anandi staat nog steeds als bedrijfsleider aan het roer. Vertrouwde gezichten Kim en Chanelle zijn ook weer van de partij. Er zijn een paar verrassingen: Dido, bekend van De Vestibule, maakt haar entree in de brigade van De Kamer en ook Roxanne komt terug. Negen jaar geleden begon zij in de afwas en de bediening bij La Locanda, nu zien we haar terug als gastvrouw bij De Kamer.

Toch blijven er een aantal zaken zeer mysterieus. Komt de beroemde risotto terug op het menu? Wanneer gaat De Kamer precies open en wat is nou precies het verhaal van de Octopus? Yassine houdt zijn lippen stijf op elkaar. "Houd de Facebookpagina van De Kamer goed in de gaten," is het enige wat hij erover kwijt wil.

Tekst: Margreeth Anema

Historische Vereniging Heiloo verwelkomt 1100ste lid

Paul Morsch en Marjanne de Jong. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdag, tijdens Uit&Zo, verwelkomde de Historische Vereniging Heiloo het 1100ste lid. Mevrouw Marjanne de Jong was de gelukkige en uit handen van bestuurslid Paul Morsch ontving zij een bos bloemen en het Nieuwe Straatnamenboek, geschreven door Dick Slagter.

Marjanne de Jong is bijna 40 jaar woonachtig in Heiloo en is lid geworden van de vereniging omdat zij enthousiast gemaakt is door haar buren. Haar buurman Dick Slagter, die nauw betrokken is bij de Historische Vereniging Heiloo, laat haar veel dingen zien waarmee hij bezig is. Ook de enthousiaste verhalen van Dick en zijn vrouw Adri hebben Marjanne ertoe gebracht om lid te worden van de Historische Vereniging Heiloo.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Uitgeblust na Timmerdorp

Foto: Jack Schaap

HEILOO - Na vier dagen bouwen, timmeren, verven en vooral veel plezier maken, zat Timmerdorp 2018 er vorige week vrijdag weer op. Onder mooie omstandigheden hebben zowel de kinderen als de organisatie en de vrijwilligers genoten van een prachtige week. Vrijdagavond ging traditiegetrouw 'de fik erin' en werd Timmerdorp uitgeblust.

Foto: Jack Schaap

Tien vragen aan... Ton Dekker

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in het ziekenhuis van Alkmaar, maar opgegroeid aan de Oosterzijweg in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Hetzelfde! Ik geniet elke dag!

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Opa Dekker nog een keer! Ik zou hem dan graag alles laten zien, hoe het er nu voor staat.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Stappen in Danscentrum Ranzijn. En met mijn vader meehelpen koeien melken op het land waar nu Ypestein gebouwd is.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het natuurland bij het Limmer Die 's morgens vroeg.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Ik ben een goede slaper, mij wakker maken lukt je niet zomaar!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik naast mijn eigen hoveniersbedrijf ook samen met mijn vader en moeder en broer de boerderij run. ' s Ochtends vroeg, voor ik naar een klus rijd, ben ik eerst in de stal te vinden. Zo ook aan het eind van de dag en 's avonds. En de meeste mensen weten niet dat mijn vriendin Yvon en ik de liefste dochter hebben van heel Heiloo (maar dat zullen alle ouders zeggen van hun eigen kind).

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Wij kunnen trots zijn op onze burgemeester, maar als je toch iets moet veranderen dan zou ik de paar agrariërs die er nog zijn in Heiloo de ruimte geven om hun bedrijf voort te zetten of verder te groeien.

10. Persoonlijke vraag van Carolien van Twuijver-ter Linden:
'Wat is jouw kracht om zo succesvol te zijn?'
Mijn grote kracht om zo succesvol te zijn, is denk ik dat wij bijna alles in eigen beheer houden, van schets tot uitvoering. En je moet houden van je werk, er vooral plezier in hebben!

Ik geef de vragen door aan René Knippenberg. Mijn persoonlijke vraag aan hem is:
'Jij bent makelaar en hebt onlangs je eigen woning gebouwd aan de Oosterzijweg. Waarom heb je ervoor gekozen op die plek je eigen droomhuis te realiseren?'

Vluchtelingenkinderen bezoeken Zuiderzeemuseum

Bij de touwslager in het Buitenmuseum. Foto: aangeleverd

HEILOO - Als het einde van de zomervakantie nadert, organiseert een groep vrijwilligers een uitje voor de vluchtelingenkinderen uit groepen 3 tot en met 8 van de basisschool. Dit zorgt voor een break in de vaak lange zomervakantie van deze kinderen. Het aantal deelnemers groeit elk jaar.

Dit jaar gingen de kinderen naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en de naastgelegen speeltuin. Deze zijn goed en goedkoop bereikbaar met het openbaar vervoer. Daarnaast is het Zuiderzeemuseum interessant en leuk om te bezoeken.

Op maandag 27 augustus stonden 40 kinderen op het station te popelen van ongeduld. Een spannende dag volgde. Er moest worden overgestapt in Hoorn en later was er nog een overstap op de veerpont naar het Buitenmuseum. Daar kregen de kinderen een uitleg op maat en mocht er met Oudhollandse spelletjes gespeeld worden.

Na een patatje en wat drinken trok de groep naar de speeltuin. Hier viel veel te ontdekken. De kinderen verveelden zich geen minuut. Na een dag vol vrolijkheid en soms ook een traantje trok de groep weer naar Heiloo.

Dit uitje werd mogelijk gemaakt door sponsoren. Wilt u deze uitjes ook steunen? Stort uw bijdrage dan op NL 33 RABO 0145 2434 78 t.n.v. Stichting Welzijn Heiloo VluchtelingenWerk.

Heiloo is PostNL postkantoor rijker

HEILOO - Sinds afgelopen week is er bij DekaTuin tuincentrum aan de Vennewatersweg in Heiloo een volledig PostNL postkantoor gevestigd. Zeven dagen per week kunnen zowel zakelijke als particuliere klanten er terecht voor alle zaken die je van een postkantoor kunt verwachten.

DekaTuin tuincentrum – Vennewatersweg 15, 1852 PT Heiloo
Maandag t/m zaterdag open van 9.00 – 18.00 en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Vissen en sport COLUMN

Tijdens mijn vakantie heb ik gezien dat vissen echt een sport is. Nee, niet het vissen zelf natuurlijk, maar alle sportieve gedoe daaromheen.

We verbleven op een zogenaamde visserscamping, een landelijke gelegen terreintje aan de oever van een brede rivier. Visserscamping, dat betekent dat van de ongeveer 20 kampeerders vier zich overgeven aan het sarren van vissen.

Daar is bijvoorbeeld de 'staander'. Niet zodra hij de pootjes van zijn caravan heeft uitgedraaid en zijn vrouw aan de huiselijke inrichting begint, of hij pakt een hengel, aas aan de haak, een worp in de rivier en vissen maar. En dat 14 dagen lang. Hij staat doodstil als een reiger aan de oever, misschien met de bedoeling iets te vangen. Ik geef het je te doen.

Even verderop klimt een andere visser iedere morgen vroeg over het hek tussen camping en oever, stapt in zijn bootje, peddelt naar de overkant en zit daar de rest van de ochtend naar zijn dobber te staren. Let wel, de man is ruim 80 jaar. Sportief hoor, zo'n klim over het hekje.

Een derde visser heeft voor zijn vistuig zelfs een bestelwagentje en een aanhanger mee. De man, een veertiger, vult zijn tijd niet met vissen maar met prutsen om dat vistuig in orde te maken, wat voor hem waarschijnlijk een deel van de sportieve bezigheid 'vissen' is.

De vierde visser is de meest sportieve. Deze corpulente vijftiger stapt dagelijks in zijn bootje, roeit naar het midden van de rivier, gooit zijn hengel uit, neemt af en toe een slok uit wat een fles rosé lijkt, en laat zich als een dooie vis met de stroom meedrijven. Iets vangen doet hij niet, maar 'on passe le temps'. Na enkele uren roeit hij moeizaam het hele afgedreven stuk stroomopwaarts terug.

Kijk, dan is vissen echt een sport.

Dick de Scally

Restaurant Tumi, al vijftien jaar een begrip in Heiloo

Het team van restaurant Tumi Foto: aangeleverd

Restaurant Tumi

Heerenweg 138/B, 1851 KV Heiloo, 072-5321933, www.tumi.nl, info@tumi.nl

Restaurant Tumi bestaat 15 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met elke maand een nieuwe actie. In augustus konden alle gasten onbeperkt mosselen eten voor 15 euro. In september geldt dezelfde aanbieding, maar dan voor de alom bekende spareribs. De overheerlijke spareribs van Tumi is een van de specialiteiten van chef-kok en eigenaar Hans Bouman. Ze worden bereid volgens eigen recept en je kunt ze eten met mes en vork. Ze zijn zo mals dat het vlees er vanzelf vanaf valt.

Hans Bouman trakteert trouwe gasten
"Ik wil mijn trouwe gasten trakteren en ben van plan om tot het einde van het jaar met de acties door te gaan, het is namelijk een daverend succes," aldus Hans Bouman. Er komen veel vaste gasten bij Tumi, Hans kent de namen en weet ook precies wie er wanneer komen. Restaurant Tumi, gelegen in het hart van Heiloo, is laagdrempelig: een van de vaste gasten legt uit dat er vaak en passant door een van de kinderen die op bezoek is wordt voorgesteld: "Kom, we gaan even eten bij Tumi," en dan is het jas aan en gaan. Maar als je zin hebt om op chic te gaan is Tumi ook een goede keuze met zijn heerlijke wijnen en uitgebreide menukaart.

Vijftien jaar geleden werkte Hans Bouman bij het voormalige Herberg 't Lob in Egmond aan Zee. Lex en Jolande (voormalige uitbaters van Café De Wit) vroegen Hans of hij zo'n zelfde concept wilde neerzetten in een pand aan de Heerenweg en wel per direct. Hans had geen haast, hij wilde het eerst proberen en na anderhalf jaar in loondienst besloot hij de stap te wagen. Langzamerhand maakte hij van Restaurant Tumi zijn eigen ding. Hij veranderde bijvoorbeeld de kaart: de pannenkoeken en pizza's gingen eraf, de kaart was namelijk veel te groot voor zo'n knus restaurant midden in het dorp.

Tumi thuis
Inmiddels heeft hij nog steeds een goede samenwerking met Café De Wit. Zij serveren gerechten van Restaurant Tumi in de zaak. "Er worden vaak aardig wat borden naar De Wit gebracht als er bijvoorbeeld een voetbalteam binnenkomt," grinnikt Hans. Ook verzorgt Hans de hapjes tijdens de Bokkentocht. Verder maken veel inwoners van Heiloo gebruik van 'Tumi thuis'. Je belt je bestelling door van de 'Tumi thuis menukaart' op de website en tussen 17.00 uur en 18.00 uur kan je het menu warm ophalen.

Hans is van plan om nog lang door te gaan met Tumi. Als zich een mogelijkheid voordoet dan zou de enthousiaste ondernemer graag willen uitbreiden. Ook is hij van plan om straks op dinsdag weer open te gaan, maar dan wil hij eerst zijn keukenbrigade versterken. Hans is dan ook op zoek naar een kok; geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen. "Ik ben heel trots op mijn vaste team. Op Jolanda bijvoorbeeld, die al bijna zeven jaar bij ons werkt, maar ook op Svenja, zij werkt hier al vanaf het begin, en Wouter bijvoorbeeld is een vertrouwd gezicht die zowel als kok werkt als in de bediening " vertelt Hans.

Bouman mag zeker trots zijn op Restaurant Tumi. Al 15 jaar een gevestigde naam in het hart van Heiloo met een fijne en gemoedelijke sfeer, de vaste gezichten in de bediening en achter de bar, en het knusse langwerpige restaurant met het strakke interieur. Restaurant Tumi is een heerlijke stabiele basis om gezellig een hapje te eten.

De Historische Vereniging Heiloo verhuist Afscheid van de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat en een nieuwe start op Landgoed Willibrordus

De laatste tentoonstelling in de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat. Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

HEILOO - Op de zaterdagen 8 en 15 september is de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat wegens allerlei evenementen elders in Heiloo gesloten. Uiteraard zult u de Historische Vereniging bij die verschillende gebeurtenissen in het dorp wel kunnen vinden!

De dinsdagavonden is de Oudheidkamer gewoon geopend.

De laatste keer dat u de dubbeltentoonstelling in de Oudheidkamer kunt bewonderen is op zaterdag 22 september. Op die dag stopt niet alleen de dubbeltentoonstelling over de 'Middenstand door de jaren heen' en de 'Geschiedenis van de joodse bevolking van Heiloo in de oorlogsjaren', maar ook sluiten we na veel mooie jaren op een feestelijke manier de deuren van de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat. Daarna zullen we te vinden zijn in ons nieuwe Historisch Museum Heiloo op Landgoed Willibrordus. Daar zullen we ook op de zondagmiddagen geopend zijn.

Ook goed om alvast te weten: De zomerrondleidingen op Nijenburg zijn gestopt. Vanaf zondag 14 oktober beginnen de herfstrondleidingen met gids. Om 11.00 uur of 13.30 uur naar keuze. € 7,50 inclusief koffie/thee (geen pin). Info: 06-51718363. Aanmelden kan vanaf nu.

Tijdens het Open Monumentenweekend op 8 en 9 september en bij Willibrordus Draait Anders Door op 15 en 16 september kunt u al een kijkje komen nemen in ons nieuwe onderkomen. Hoewel de vrijwilligers heel hard aan het werk zijn, zullen de verschillende exposities nog niet helemaal klaar zijn. Maar wees welkom en bewonder en verwonder u.

Alles nieuw bij peuteropvang Meander

Het nieuwe lokaal is klaar voor het nieuwe schooljaar. Foto: aangeleverd

HEILOO - Een nieuwe locatie en een nieuw lokaal met nieuw speelgoed, maar wel met vertrouwde gezichten: voor de peuters van Peuteropvang Meander begon het nieuwe schooljaar goed!

Om alle nieuwigheden te vieren, wordt Peuteropvang Meander op maandag 17 september om 8.45 uur feestelijk geopend. Heel Heiloo is hierbij van harte welkom.

Bij Peuteropvang Meander wordt een bijzondere plek ingenomen door een houten boom, die gemaakt is door de houtbewerkingsafdeling van de Sint Willibrordusstichting. Deze boom gaat een hoofdrol spelen tijdens de seizoenen die de peuters bij de peuteropvang doorbrengen, en bepaalt het ritme van de kinderen. De peuters van 2 tot 4 jaar oud spelen en leren samen in een gezellige sfeer en binnen VVE-methode Uk & Puk.

Door opvang in de Meander wordt de overgang naar de basisschool een stuk makkelijker voor de kinderen. Peuteropvang Meander is toegankelijk voor alle kinderen: doorstromen naar de Meander is een mogelijkheid, maar geen vereiste. Bij deze vorm van opvang hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag of subsidie. Bij Peuteropvang Meander zijn nog plaatsen vrij. Meer informatie via www.fortekinderopvang.nl en 0251-658058.

Mooie optredens tijdens Willibrordus Draait Anders Door

Foto: aangeleverd

HEILOO - In het weekend van 15 en 16 september staat het terrein van Landgoed Willibrordus in het teken van het festival Willibrordus Draait Anders Door (WDAD). Een weekend met een zeer divers aanbod van optredens, acts en activiteiten. Willibrordus Draait Anders Door probeert met recht iets anders neer te zetten. Wat kun je verwachten?

WAAN Locatietheater
Een heel bijzondere voorstelling is de voorstelling van WAAN Locatietheater. WAAN is een intieme, fysieke locatievoorstelling over de botsing tussen verschillende leefwerelden en de kracht die mensen uit een crisis halen. Met fysiek spel, dans en verrassende ontmoetingen volg je in twee uur tijd een eigen route langs vijf scènes op vijf bijzondere locaties.
Waar houdt de filosoof op filosoof te zijn en wordt hij waanzinnig? Sta jij open voor de werkelijkheid? Kijk met andere ogen naar de stad. Kom op plekken die voor anderen gesloten blijven. Ontmoet mensen met een bijzonder levensverhaal.
De Theaterbeweging nodigt jou uit om deel te nemen aan WAAN. Een unieke samenwerking tussen professionele acteurs, bezoekers en mensen met een psychosegevoeligheid. In coproductie met Altrecht, Lister en GGZ-NHN. Voor meer informatie: www.waanvoorstelling.nl.

Tim Knol, Cut the Wire
Voor het tweede achtereenvolgende jaar geeft Tim Knol acte de présence op het terrein van Willibrordus. Na zijn debuut in 2010 heeft Tim inmiddels op alle grote festivals in Nederland gestaan en speelde hij in oneindig veel clubs en theaters. Hij is uitgegroeid tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. De kans om zo'n talent te bewonderen in Heiloo kun je bijna niet voorbij laten gaan! Voor meer informatie: www.timknolofficial.com.

Hans Dorrestijn, Voor jong en oud
Hans Dorrestijn geeft een familievoorstelling voor oud en jong die valt onder het project Oud Standing, een project van stichting de Buitenkans. Oud Standing organiseert activiteiten die eenzaamheid van ouderen voorkomt door generaties te verbinden. Speciaal voor deze gelegenheid maakte Hans Dorrestijn een programma rondom het thema Ouderen & Eenzaamheid. De voorstelling is geschikt voor alle generaties, grootouders, ouders, kinderen,
kleinkinderen en duurt tussen de 45 en 60 minuten. We kennen Hans Dorrestijn van zijn cabaretvoorstellingen, boeken en tv-programma's. Met zijn eigen stijl, zwartgallig, zoals hij zelf zegt, weet hij een breed publiek te vermaken.

Gedurende het weekend zijn er nog talloze andere activiteiten te zien en te doen. Hierover leest u meer in de Uitkijkpost van 12 september.

DUO1851 in Witte Kerk

Frits Sandkuijl (l) en Horst Hausen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de Open Monumentendagen zal op zaterdag 8 en zondag 9 september het DUO1851 optreden in de Witte Kerk. Het concert vindt plaats tussen 11.00 en 13.00 uur.

Blokfluitist en dwarsfluitist Horst Hausen en Frits Sandkuijl, luit en gitaar, werken sinds 2015 met elkaar samen. Als DUO1851 hebben zij sindsdien in Heiloo en wijde omgeving hun welluidende repertoire ten gehore gebracht. Hun voorkeur gaat uit naar kleine podia, waar een aantrekkelijke interactie met de toehoorders en een informele presentatie bereikbaar is.

Hun instrumenten en hun interesse bestrijken muziek van de zestiende eeuw tot onze eigen tijd. Oftewel, hun repertoire reikt van renaissance tot romantiek en van vroege barok tot bossanova!

Meer over het tweetal: www.duo1851.nl.

Expositie Barbara de Vries

HEILOO - Na drie jaar exposeert Barbara voor de tweede maal bij het Trefpunt. De eerste keer was erg succesvol. De afgelopen jaren is ze zich meer gaan ontwikkelen in het schilderen met acrylverf. Het zijn kleurrijke, abstracte schilderijen. Daarnaast ook nog de vertrouwde realistische werken in pastel, kleur- en aquarelpotloden. De dieren blijven wel het favoriete onderwerp. Deze expositie combineert Barbara met Freddy Baars, die haar mixed media accessoires en o.a. cadeaulabels en doosjes in de vitrine bij de ingang tentoonstelt. Barbara en Freddy accepteren ook opdrachten. Iedereen is van harte welkom en er kan eventueel iets in het gastenboek geschreven worden. Dat wordt erg gewaardeerd. De expositie is van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 19 oktober in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo.

BiBabezoek in 't Loo

Bibi, Bart en de bekende dieren van de BiBaboerderij. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het belooft een gezellige boel te worden in winkelcentrum 't Loo op zaterdag 15 september. Dan komen Bart, Bibi en de dieren van de BiBaboerderij namelijk op bezoek in 't Loo. Het bekende en leerzame thema 'boerderij' zorgt voor veel fans. Kinderen maken spelenderwijs kennis met het boerenleven en steken er nog iets van op ook. BiBaboerderij is een populaire televisieserie van Telekids waarin het draait om het leven op de gezelligste boerderij van Nederland. Er valt altijd wel iets te beleven of er gebeurt iets grappigs. Op deze zaterdag zetten de bekende figuren van de BiBaboerderij 't Loo op stelten en is er van alles te zien en te doen. Zet het vast in de agenda. In de Uitkijkpost van volgende week lees je meer.

Cursus valpreventie bij Dojo 't Loo

HEILOO - Vanaf 11 september start Sport-Z in samenwerking met Praktijk oefentherapie Cesar Heiloo de valpreventiecursus 'Fit & Veilig', bedoeld voor volwassenen die willen leren hoe er gereageerd moet worden als men valt of dreigt te vallen.

Inhoud lessen
De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren hoe een val te voorkomen is, en hoe er gereageerd kan worden als men wél een keer onverhoeds uitglijdt of misstapt. Tijdens de cursus valpreventie zal een trainer met behulp van eenvoudige oefeningen ervoor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Dit voorkomt een mogelijke val en het daar eventueel mee gepaard gaande leed. Natuurlijk is een val niet altijd te voorkomen. Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan het valbreken. Mocht u in een situatie komen waarin een val onvermijdelijk is, dan heeft u de juiste handvatten om alert en adequaat te reageren.

Gedurende zes weken komt u op dinsdagmiddag bij elkaar om gezamenlijk aan uw evenwicht en valtechniek te werken. De groep gaat met elkaar de uitdaging aan en elke week worden de oefeningen verder uitgebouwd. De cursus wordt verzorgd door Ingrid Hoefmans, oefentherapeut bij praktijk Cesar Heiloo. Ingrid heeft als judoka al ruim 20 jaar ervaring op de judomat en is in het bezit van de 2e Dan (zwarte band).

Meer informatie en aanmelden
De lessen vinden vanaf 11 september elke dinsdagmiddag plaats van 14.00-15.00 uur in Dojo 't Loo, Bergeonstraat 28 te Heiloo. De kosten voor deze training bedragen € 60 voor 6 lessen. Aanmelden kan online via www.sport-z.org/valpreventie. Daar vindt u ook meer informatie over de cursus. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh via 06-11 14 97 28 of p.dehoogh@sport-z.org.

Jeruzalem, geschiedenis van een verdeelde stad

De Koepel van de Rots, voor moslims een heilige plek. Hier stond ooit de joodse Tempel. Foto: Pixabay

HEILOO - Sinds een paar jaar geeft Cornelis Jonkman, classicus uit Schoorl, cursussen cultuurgeschiedenis in Heiloo. Daarvoor was hij verbonden aan de Hovo in Alkmaar, waar hij in etappes de cultuurgeschiedenis van Europa behandelde. Een aparte cursus over Iran trok veel belangstelling en dit najaar behandelt hij de geschiedenis van Jeruzalem, het verhaal van een verdeelde stad.

Met enige regelmaat is Jeruzalem in het nieuws. Trump heeft de Amerikaanse ambassade verplaatst van Tel Aviv naar Jeruzalem, Netanyahu beschouwt het ongedeelde Jeruzalem als hoofdstad van de Joodse natiestaat Israël en de evangelicals in Amerika wachten op de herbouw van de joodse tempel op de plaats van de Rotskoepelmoskee.

Tijdens de cursus wordt uitvoerig ingegaan op de bewoningsgeschiedenis van Jeruzalem, op de mislukte pogingen van Grieken en Romeinen om de Joden te laten assimileren, op de komst van het christendom en later van de islam. Kruistochten, Ottomaanse overheersing, zionisme en de rol van de Engelsen, de verovering van Oost-Jeruzalem tijdens de Zesdaagse Oorlog: geen stad heeft zo'n dramatische geschiedenis als Jeruzalem.

De cursus Jeruzalem wordt gegeven in de Willibrordusstichting. De eerste van de acht ochtenden is op 25 oktober. Meer informatie is te vinden op de website www.italiaclassica.nl.

Column bibliotheek

Sing-in voor jonge kinderen

Vrijdag 7 september, 10.30 – 11.30 uur

Klap eens in je handjes blij blij blij! Samen met papa, mama, oma, opa, of een andere volwassene beleven kinderen een heerlijk ontspannen én actief muzikaal uurtje. Daniëlle de Ruijter is Muziek op Schootdocente en zingt en speelt bekende en nieuwe liedjes. Voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar, opgave vooraf.

Tabletcafé
Woensdag 19 september, 11.00 – 12.30 uur

Heeft u een tablet en wilt u graag wat tips en trucs leren? Dan is het tabletcafé iets voor u. De toegang is vrij, koffie of thee € 1. U bent van harte welkom.

CoderDojo: leren programmeren voor de jeugd
Zaterdag 22 september, 12.00 – 14.00 uur

Bij CoderDojo leren deelnemers tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Opgave vooraf.

Elke maand een theatervoorstelling voor kinderen!
Zondag 23 september, 11.00 uur

De voorstellingen zijn allemaal geïnspireerd op actuele, bekende prentenboeken. De bibliotheek wordt omgetoverd tot een intieme theatrale omgeving waardoor de opstap voor jonge kinderen (2 tot 6 jaar) naar theater zeer veilig aanvoelt. Zondag 23 september speelt theatergezelschap Potitco 'Griezelen, dat kan leuk worden'.

Kaarten à € 5 te reserveren bij Stichting Potitco via info@potitco.nl of telefonisch (06-86608248).

Doe normaal over psychische aandoeningen
Donderdag 27 september, 20.00 uur

Cornelie Egelie-Sprenger vertelt op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze over haar eigen ervaringen in het boek 'Pillendoos'. Haar missie is dat we met z'n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten. Kaarten à € 7,50 leden Bibliotheek Heiloo / € 10 overigen.

Wizzwizz speelgoedbeleving
Zaterdag 29 september, 10.00 – 12.00 uur

De Speelotheek in de bibliotheek staat deze ochtend in het teken van wizzwizz speelgoed: duurzaam houten constructiespeelgoed waar je op een eenvoudige manier iets heel moois van kunt maken. Het is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Kortingsweek
Voordelig lid worden van Bibliotheek Heiloo

Nog t/m zaterdag 8 september kunt u profiteren van deze actie: u ontvangt 25% korting op uw eerste jaarabonnement, en u krijgt een schoudertas cadeau.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek
Word vriend!
Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Gezin vindt toch onderdak in Heiloo

HEILOO - Afgelopen weken kwam in de media een alleenstaande moeder met vier kinderen naar voren met een wanhopig relaas. Zij moest de woning die zij particulier huurde verlaten, omdat deze verkocht was. Al maanden was ze op zoek naar vervangende woonruimte voor haar en de kinderen, waarvan er twee op speciaal onderwijs zitten. In de media gaf ze aan dat ze hoopte dat gemeente Heiloo haar een oplossing kon bieden. Het gezin was al in gesprek met het Sociaal Team. Op social media kreeg de kwestie veel aandacht. Mensen leefden mee en droegen oplossingen aan, de maatschappelijke betrokkenheid was groot.

Vrijdag 31 augustus jl. plaatste gemeente Heiloo op haar facebookpagina het bericht dat er een tijdelijk onderkomen voor het gezin is gevonden. Naar aanleiding van die berichtgeving op facebook werd gevraagd of de mediadruk van invloed is geweest op de gevonden oplossing. Een woordvoerder van de gemeente reageert hierop als volgt:"De mediadruk heeft geen invloed gehad op hoe het Sociaal Team het gezin heeft geholpen. Het team heeft geholpen met de mogelijkheden die we daarvoor hebben. De individuele vraag bepaalt hoe het Sociaal Team kan helpen of ondersteunen."

Heel Heiloo Bakt heerlijk

Alle baksels smaakten heerlijk! Foto: aangeleverd

HEILOO - Heel Heiloo Bakt, gehouden op 29 augustus in zwembad Het Baafje, was een succes! Er waren zes overheerlijke taarten en lekkernijen gemaakt. De jury, in de persoon van Thijs Burgering van bakkerij Kaandorp, stond voor een moeilijke keuze, want de lekkernijen waren én lekker én zagen er prachtig uit. De bakkerij heeft ook nieuwe ideeën opgedaan. De uiteindelijke prijswinnaars zijn Sam en Teuntje Broekhuisen. De plaatselijke ondernemers, keurslager Kees Burger, Kaashandel Tromp en Livera hadden wederom mooie prijzen gesponsord.

Open dag Muziek- en Dansschool Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 8 september is de Open Dag van Muziek- en Dansschool Heiloo. Van 11.00-14.00 uur is iedereen van harte welkom om instrumenten te komen uitproberen, de docenten zijn aanwezig voor advies en al uw vragen. Uiteraard zijn er diverse optredens van leerlingen en docenten in verschillende samenstellingen en muziekstijlen! Ook is er een leuke en leerzame speurtocht voor de kinderen, waarbij een prijs te winnen valt. De Muziek- en Dansschool heeft lessen voor jong en oud, dus kom langs en ontdek waar jouw passie ligt! Graag tot ziens op 8 september!

Hartenkreet moeder voor zieke dochter: "Please, save Elisah's life"

Links een foto van Elisah nu, uitgeput en ziek. Rechts een foto van Elisah vroeger. Foto: aangeleverd

HEILOO - Elisah is zeer ernstig ziek, zij heeft een ernstige vorm van een chronische en complexe multisysteemziekte/ auto-immuunziekte. Haar laatste hoop is een stamcelbehandeling in Duitsland; in Nederland is zij namelijk volledig uitbehandeld. "In Duitsland zijn ze veel verder," vertelt de moeder van Elisah. "Lotgenoten die wel in Duitsland zijn behandeld zijn er een stuk beter van geworden, ze lopen zelfs weer."

De 34-jarige Elisah woont met haar man in Heiloo. "Elisah was vroeger al een zorgenkindje, de ziekte heeft zich opgebouwd, en na een operatie werd het allemaal nog erger," vertelt Jannie, die in totaal drie dochters heeft. Haar man heeft een winkel en houdt na zijn werk het huishouden draaiende. "Een hele fijne man, menig man zou de benen nemen," vertelt Jannie. Ook helpen Jannie en haar andere dochters Elisah veel. Thuiszorg is geen optie. Elisah heeft moeite met vreemden om zich heen omdat zij ook Asperger heeft, een vorm van autisme.

Eigenlijk heeft Elisah geen kwaliteit van leven meer. Zij ligt vrijwel 24 uur per dag in bed in een donkere kamer met verschrikkelijke pijn en is volledig uitgeput. Afgelopen winter heeft zij in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen. Zij heeft toen twee keer in één winter een dubbele longontsteking gehad en de eerste keer had zij daar ook nog kinkhoest bij. De medicatie sloeg niet goed aan en was moeilijk te behandelen. De ontstekingen zaten erg diep. "Wij houden ons hart weer vast voor komende winter, want iedere keer dat zoiets gebeurt zou zij hier aan kunnen overlijden," vertelt Jannie.

Ook kan zij niet meer zelfstandig lopen. Dit komt onder amdere door de ziekte POTS : "Wanneer ik rechtop zit of sta dan krijg ik een slechte doorbloeding naar de hersenen, waardoor die te weinig bloed en zuurstof krijgen. Het hart gaat dit proberen te compenseren waardoor een toename van de hartslag plaatsvindt van soms veertig slagen per minuut, ten opzichte van het liggen. De hersenen kunnen de bloeddruk en de hartslag niet meer goed regelen. Met alle gevolgen van dien, zoals duizeligheid, pijn, verwardheid, slechter kunnen spreken en denken, flauwvallen, de temperatuurregeling (soort van thermostaat van je lichaam) en het verteringsstelsel zijn ontregeld, de temperatuur kan niet goed meer worden geregeld en helaas is dit nog maar het topje van de ijsberg," zo antwoordt Elisah via de mail.

Naast POTS heeft ze nog meer aandoeningen. De bijbehorende klachten zijn bijna niet te tellen: ondraaglijke zenuwpijn, migraine, epilepsie, volledige uitputting, opgeblazen gezicht en lichaam door vocht, niet meer zelfstandig kunnen lopen, een hart dat niet meer goed pompt en helaas nog ontzettend veel meer. Elisah heeft totaal geen weerstand meer en elk virus of elke bacterie is gevaarlijk voor haar, zo melden de ouders. "Ik ga vaak even naar buiten met Elisah in haar rolstoel, als er dan iemand hoest naast haar dan haal ik mijn dochter gauw weg," vertelt Jannie die nu een doneeractie is gestart om te zorgen dat Elisah naar Duitsland kan.

Nederlandse verzekeringen vergoeden de behandeling in Duitsland niet, het ziektebeeld van Elisah is te zeldzaam. In totaal is er € 35.000 nodig. "Laat u alstublieft niet afschrikken door het bedrag, wij zijn dankbaar voor iedere cent die gedoneerd wordt," zo melden de wanhopige ouders bij de oproep.

Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/please-save-elisah-39-s-life/-29325. Maar u kunt ook gewoon storten op de bankrekening van Elisah: NL72ABNA0822587491 ten name van E. Binnewijzend en onder vermelding van 'donatie'.

Tekst: Margreeth Anema

Spel en plezier in Beestenboetje

Er is van alles te doen en te leren op zondag 9 september in het Beestenboetje. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 9 september van 13.00 tot 15.00 uur staan natuurgidsen klaar in kinderboerderij het Beestenboetje om voor u en uw kinderen een leuke en leerzame middag te organiseren. Met de aanwezige dieren en met allerlei spelmateriaal wordt intensief aan de slag gegaan. Uiteraard is er ook veel gelegenheid om de dieren te verzorgen of te borstelen. Er is speciaal allerlei spelmateriaal over de boerderijdieren van het Beestenboetje ontwikkeld en de natuurgidsen verwelkomen u hierbij graag. Ook met allerlei vragen over de dieren of over de natuur kunnen de kinderen bij de natuurgidsen terecht. De middag is gratis toegankelijk. De kinderboerderij ligt in het Gemeentebos aan de Ter Coulsterlaan 1 in Heiloo.

Start in Heiloo: Weerbaarheidstraining voor volwassenen

HEILOO - Vanaf 7 september start in het Trefpunt in Heiloo de Weerbaarheidstraining 'Fit & Veilig' voor volwassenen, die graag letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen willen staan. De training bestaat uit eenvoudige fysieke oefeningen ('Fit'), die erop zijn gericht om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten ('Veilig'). Gedurende zes weken komen de deelnemers op vrijdag van 10.00-11.00 uur bij elkaar. Deelnamekosten bedragen € 50, aanmelden kan online via www.sport-z.org/fitveilig.

Inhoud lessen
De Weerbaarheidstraining bestaat uit zes lessen en wordt gegeven door een gediplomeerde weerbaarheidsdocent. Tijdens de trainingen wordt met behulp van oefeningen in lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken gewerkt. Daarnaast wordt aan de algemene conditie gewerkt.

Meer informatie en aanmelden
De lessen vinden vanaf 7 september elke vrijdagochtend plaats van 10.00-11.00 uur, in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 te Heiloo. De kosten voor deze training bedragen € 50 voor zes lessen. Meer informatie over de cursus Fit & Veilig vindt u op www.sport-z.org/FitVeilig, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh, via 06-11 14 97 28 of p.dehoogh@sport-z.org.

Muziekschool neemt afscheid van Fysio Op de Weegh

Rechts Ingrid Booster (interim directrice muziekschool) en links Marti op de Weegh. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vorige week heeft de muziekschool na 5 ½ jaar fijne samenwerking afscheid genomen van Fysio Op de Weegh. Marti Op de Weegh heeft per 1 september haar praktijk aan de Kennemerstraatweg 590 in Heiloo (Tussen de rotonde van de Vennewatersweg en Bowling Heiloo)

Voor patienten die niet naar deze locatie kunnen komen, zal Marti aan huis komen behandelen. Het telefoonnummer blijft hetzelfde: 06-22448336.

De winnende zomerfoto

Foto: Jolanda de Koning

HEILOO - Op woensdag 29 augustus plaatste de Uitkijkpost een oproepje op haar Facebookpagina: wat is jouw ultieme zomervakantiefoto? De online redactie was blij verrast met alle mooie en leuke inzendingen. Deze foto van Jolanda de Koning verdient wat ons betreft een plaatsje in de krant!

Ceciel Betjes zwemt voor Kanker Researchfonds

Ceciel Betjes. STiP Fotografie

HEILOO – Zaterdag 25 augustus, 's morgens half 6. Het is nog donker en het onweert als Ceciel Betjes in de haven van Lauwersoog het water in springt. Die dag zwemt zij samen met vier teamleden van Lauwersoog naar het centrum van Groningen. De opbrengst van de tocht is voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Melanoom
Het is 2014 als voor het eerst bij de toen 21-jarige Ceciel Betjes een melanoom wordt ontdekt. De huisarts vertrouwt het niet en Ceciel wordt doorgestuurd naar Centrum Oosterwal. De artsen daar opereren haar meteen. De uitslag is niet goed. Het is een kwaadaardig gezwel. In het ziekenhuis volgt een volgende operatie. Er worden lymfeklieren verwijderd om te kijken of er uitzaaiingen zijn. Gelukkig is dit niet het geval. Bij volgende controles blijken er weer nieuwe melanomen te ontstaan en twee jaar geleden wordt er een op de schouder van Ceciel verwijderd. Ze houdt er een groot litteken aan over. Erfelijk is het niet, gewoon domme pech. Ceciel heeft 50% kans dat het weer terugkomt, al lijken de artsen het nu redelijk onder controle te hebben.

Groninger Swimchallenge
Ceciel gaat zeker niet bij de pakken neerzitten. Als een vriend uit Groningen vraagt of ze mee wil doen aan een zwemtocht in estafettevorm over 50 kilometer zegt ze volmondig ja! Er is een korte tijd om te trainen, namelijk zes weken.

Ceciel, in de zomer werkzaam bij zwembad Het Baafje, gaat haar zwemtraining uitbreiden tot drie à vier keer per week. Daarnaast doet ze aan krachttraining en crossfit.

En zo staat zij op 25 augustus samen met haar team 'To be continued', bestaande uit de teamleden Martiene Klasen, Mariël Borgerink, Tom Voorneveld en Mark Veldman, klaar voor een tocht van 50 kilometer. Naast het team van Ceciel doen er nog meer teams mee aan de Groninger Swimchallenge. Er wordt afwisselend gezwommen en gerust. Iemand van het team zwemt 20 minuten en heeft dan een uur rust in de boot die meevaart. Vervolgens gaat diegene weer te water tot het team de 50 kilometer heeft afgelegd. De teamleden van Ceciel zijn allemaal oud-wedstrijdzwemmers en Ceciel zelf een fervent waterpoloster en zwemster. Ceciel: "Ik heb altijd gezwommen en ik vind een uitdaging altijd erg tof. Het feit dat we met deze tocht een steentje konden bijdragen aan het UMCG Kanker Researchfonds was voor mij en mijn teamleden erg belangrijk."

Kippenvelmoment
Voor Ceciel, die als eerste van haar team startte, was het een raar gevoel om in het donker, met onweer, in het water te springen. "Er waren volgboten met lichten die ik kon volgen maar in het donker kost het oriënteren en navigeren heel veel energie. En anders dan bij Maarten van der Weijden zwemmen gelijktijdig ook andere teams. Pas na ongeveer vier uur zwommen wij als team alleen. Wij hadden ongeveer zeven kilometer voorsprong op de rest."

Een kippenvelmoment zal Ceciel altijd bijblijven. Ceciel: "Alle mensen langs de kant met spandoeken en aanmoedigingen, dat is echt iets wat ik nooit meer vergeet. Iedere keer als ik daaraan terugdenk en het filmpje terugzie dat mijn vader maakte, heb ik weer kippenvel."

Op de vraag of zij ooit, net als Maarten van der Weijden, de uitdaging aan wil gaan om de Elfstedentocht te zwemmen, antwoordde Ceciel: "Het kriebelt wel om de tocht te maken, maar dan wel in estafettevorm. Of dat te realiseren is weet ik niet. Maarten heeft er twee jaar voor getraind en dat is veel." Ceciel, die inmiddels gestopt is met waterpolo, wil wel meer in open water gaan zwemmen.

Ceciel heeft zelf met de zwemtocht een bedrag van € 2.525 opgehaald. Het totaalbedrag dat het team bij elkaar heeft gezwommen is € 6.288,25.

Dankbaar is zij voor alle donaties die er gedaan zijn. Ceciel: "Ik ben iedereen zo dankbaar. Zelfs de artsen van Centrum Oosterwal en collega's van zwembad Het Baafje hebben mij gesponsord. En natuurlijk ben ik ook mijn familie heel erg dankbaar voor alle steun en support."

Als haar gezondheid het toelaat doet Ceciel volgend jaar weer mee aan de Groninger Swimchallenge.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Cursus tuinontwerpen najaar 2018

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op 25 september start weer de jaarlijkse cursus tuinontwerpen van Groei & Bloei Midden-Kennemerland. In zes avonden maak je een ontwerptekening voor je eigen tuin.

Wist je dat een tuin groter lijkt als je gebruik maakt van schuine lijnen? En dat hogere beplanting in het midden een tuin meer diepte geeft en spannender maakt? Dit en veel andere ontwerpaspecten komen aan de orde in de cursus tuinontwerpen. In de afgelopen jaren hebben veel deelnemers deze cursus met succes en plezier gevolgd.

In de cursus tuinontwerpen maak je in zes avonden een ontwerptekening voor je eigen tuin. Aan het eind van de cursus heb je een ontwerp waar je zelf mee aan de slag kunt of dat je door een hovenier kunt laten uitvoeren. Houd er rekening mee dat er ook wat huiswerk aan te pas komt. De cursus gaat alleen door bij voldoende deelnemers.

N.B. In deze cursus tuinontwerpen gaat het vooral om de ruimtelijke indeling van de tuin (paden, terrassen, beplantingsvakken, gazon, hagen en bomen etc.). De planten zelf, met bloemkleuren, bloeitijden, bloem- en bladvormen etc. komen aan de orde in een andere cursus (beplantingsplan), die waarschijnlijk voorjaar 2019 weer zal worden gehouden.

De cursus wordt gegeven door Bart Korf en Marnette Vroegop, op dinsdagavond 25 september, 2, 9, 16 en 30 oktober en 6 november in Heiloo. Nadere informatie en opgave tot uiterlijk 15 september bij Bart Korf, e-mail bkorf.1@kpnmail.nl , of per telefoon 072-5054203 of 06-51339359.

Feestelijke opening De Duivenvleugel op CBS de Duif

V.l.n.r.: Elly Beens, wethouder onderwijs, Patricia van Dijk, leerkracht groep 8 en Carla Smits, directeur Tabijn. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op de eerste schooldag, 3 september, vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe dependance van CBS de Duif. Het aantal leerlingen van de school groeit. Na de zomervakantie start de school met twee groepen 3. Dat betekent dat er meer ruimte nodig is voor de leerlingen. Omdat alle ruimten in het gebouw zijn benut, plaatsten onderwijsstichting Tabijn en de gemeente gezamenlijk een dependance voor groep 8. Deze is voorzien van een volledig ingericht schoollokaal, een hal met toiletvoorzieningen en een ruimte voor onderwijsondersteuning. Op de eerste schooldag verrichtten onderwijswethouder Elly Beens, leerkracht Patricia van Dijk van groep 8 en Carla Smits, directeur van Tabijn, gezamenlijk de opening.

Rond de Waterput september 2018

HEILOO - Het programma voor verdieping en spiritualiteit deze maand

Tot en met 31 oktober: Expositie KinK (Kunst in de Kerk) over 'Het Onze Vader' in de Willibrorduskerk aan de Westerweg in Heiloo

Donderdag 6 september: 1e bijeenkomst, wekelijks, Bijbelen bij de GGZ o.l.v. pastor Marie-José van Bolhuis en ds. Marius Braamse; 10.30-12.00 uur Hoofdgebouw GGZ unit 0.5, Kennemerstraatweg 464 Heiloo

Donderdag 6 september: 1e bijeenkomst, 2-wekelijks, Samuël bijbelstudiekring 15.15 – 16.15 uur 'Het Gebouw' Trompstraat 2, Egmond aan Zee

Dinsdag 11 september: 1e bijeenkomst, maandelijks, Levenskunst oefenen o.l.v. Marie-José van Bolhuis; 10:30-12.00 uur Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo

Dinsdag 18 september: 1e bijeenkomst van 4, Bijbelgroep over Mozes o.l.v. pastor J. Olling om 15.00 uur in de Pastorie in Egmond-Binnen, Kerkplein 25

Woensdag 19 september: 1e bijeenkomst van 4, Bijbelgroep over Genesis o.l.v. pastor J. Olling om 9.30 uur in de Pastorie in Limmen, Dusseldorperweg 74

Nadere informatie op www.ronddewaterput.nl

15 / 24

16 / 24

Katerloop op zondag 9 september

Foto: aangeleverd

LIMMEN - De Limmer IJsclub organiseert alweer voor de 38ste keer de Katerloop, dit jaar in samenwerking met de Heeren van Limmen. Deze kleinschalige en gezellige loop slingert aan de oostkant door Limmen en is geschikt voor jong en oud. De Katerloop kan in 5 of 10 km gelopen worden en er zijn weer prijzen voor de beste drie lopers per categorie.

Dit jaar wordt door de Heeren van Limmen nog een extra prijs uitgereikt aan de snelste deelnemer die zowel de Kermisrun op zaterdag als de 10 km Katerloop op zondag volbrengt; een nieuwe uitdaging dus voor de echte bikkels.

Voor de kinderen is er ook weer een leuke route bedacht, zij ontvangen uiteraard weer een verrassing. De kinderen lopen in 2 sessies: kinderen tot en met 8 jaar en kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Uiteraard zijn er ook prijzen voor de beste drie lopertjes per leeftijdscategorie. De kinderen hoeven zich niet in te schrijven maar kunnen zich gewoon melden bij de Heeren van Limmen.

Datum: Zondag 9 september.

Jeugdloop:
Melden vanaf 09.30 uur bij de Heeren van Limmen. Start 10.00 uur bij de Heeren van Limmen. Deelname gratis.

Katerloop:
Inschrijven vanaf 09.30 uur bij de Heeren van Limmen. Start 10.30 bij de Heeren van Limmen. Inschrijfgeld € 3.

Tot zondag 9 september. De Limmer IJsclub rekent weer op jullie komst.

Bonte kermis in Akersloot!

Het was een gezellig en kleurrijk spektakel tijdens Timmerdorp Akersloot. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Met het omgooien van een grote stapel blikken werd afgelopen woensdag het 22e Timmerdorp geopend. Ruim 200 kinderen gingen direct enthousiast aan de slag met hamer, zaag, spijkers en heel veel hout. Zo ontstonden er snel prachtige kermisattracties zoals ballengooien, touwtrekken, spookhuizen en botsauto's, maar ook gezellige kroegjes! Voor de verdere aankleding doken de kinderen de creatent in, zodat hun attractie helemaal perfect werd. Daarnaast konden de kinderen zich ook nog te goed doen aan vele lekkernijen en leuke spellen. Alles rond het thema kermis.

Op vrijdagavond zijn alle hutten bewonderd door de vaders, moeders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en overige familie tijdens de bonte avond. Behalve hutten bekijken was het deze avond ook genieten van de prachtige optredens.

Kinderen, vele vrijwilligers en sponsoren, de organisatie heeft net als jullie weer ontzettend genoten van het Timmerdorp en wil jullie ook allemaal weer bedanken. Meer foto's staan op onze website www.timmerdorpakersloot.nl en de Facebookpagina!

Tentjes op het schoolplein…

Leerlingen van De Boswaid lokten de leerkrachten letterlijk uit de tent. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Je juf of meester uit de tent lokken... Maandagochtend 3 september mocht en kon het voor één keertje bij De Boswaid. Letterlijk zelfs, als ludieke start van het nieuwe schooljaar. Hilariteit alom als leerlingen en ouders nietsvermoedend na zes weken zomervakantie het plein betreden en daar enkele tentjes en een waslijn vol wapperend wasgoed aantreffen. Zijn het verdwaalde toeristen die zijn uitgeweken naar De Hoef? Is het een minifestival? Als verrassing kropen vervolgens enkele leerkrachten hun tenten uit. Zij konden niet wachten en wilden zo vroeg mogelijk op school zijn. "Na een heerlijke vakantie, hebben we weer superveel zin in het nieuwe schooljaar!'' aldus een van de juffen. Nu maar hopen dat ze net zo uitgerust en uitgeslapen zijn als de meeste leerlingen! De Boswaid is van start!

Bridgeclub Egmond zoekt leden

DE EGMONDEN - Bridgeclub Egmond heeft een nieuwe speelzaal. De club speelt nu bij Herberg Binnen (voorheen Het Wapen van Egmond-Binnen).

De bridgeclub heeft tientallen jaren met veel plezier bij het Rode Hert gespeeld, maar die locatie is gesloten. De bridgers zullen zich echter welkom voelen bij eigenaar Robert Haagen van Herberg Binnen. Een nieuw seizoen met een nieuwe, ruime en frisse zaal en nieuwe kansen. Veel meer kunnen bridgers zich niet wensen. Toch heeft de bridgeclub nog een wens: nieuwe leden.

Bij vrijwel alle bridgeclubs in Nederland loopt het ledenaantal terug. Bij Bridgeclub Egmond is dat niet anders. Doodzonde, want bridgen is niet alleen veelzijdig. Het is een welkome prikkel voor de hersenen. En bovendien is het is ook een sociaal spel. Het spelplezier en een ontspannen sfeer staan voorop bij Bridgeclub Egmond. Iedereen speelt met een partner. Met deze partner ontmoet je op een avond zeven andere bridgeparen met wie je samen aan tafel zit. Hoe leuk kan het zijn?

Wie de beginselen van het bridgen onder de knie heeft kan zonder problemen meedoen. Spelers op elk niveau zijn welkom. Bridgeclub Egmond heet u graag welkom voor een vrijblijvende kennismaking. U kunt contact opnemen met Corine de Raadt-Zwart op 072-5065043 of mailen naar corinebridge@quicknet.nl. Herberg Binnen (voorheen Het Wapen van Egmond-Binnen) is gevestigd aan de Herenweg 59 in Egmond-Binnen. Speelavond: dinsdag van 19.30 tot ca 22.30 uur.

'Dementie en juridische zaken'

REGIO - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert op woensdagavond 19 september een Alzheimer Café in Alkmaar over het onderwerp: 'Dementie en juridische zaken'.

Hoe neem je beslissingen en wie kan je daarbij helpen? Wat zijn wilsbekwaamheid, mentorschap, bewindvoering, curatele, levenstestament? Pascalle Schmitz, casemanager van Geriant, verzorgt de inleiding en gaat in op al uw vragen. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, belangstellenden, hulpverleners en iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd. De inleiding begint om 19.30 uur en voor die tijd staan (gratis) koffie of thee voor u klaar.

U bent van harte welkom in: Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2, 1825 PV Alkmaar. Om ongeveer 21.00 uur wordt de avond afgesloten. Inlichtingen: Samantha van Staten, Tel.: 06-40782561. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Vogels kijken met de jeugdvogelclub

De groenpootreiger. Foto: Cees Baart

REGIO - Al een aantal jaar organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland excursies voor de jeugd. Deze worden begeleid door minimaal twee ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep. Zij laten graag zien dat naar vogels kijken leuk en spannend kan zijn.

De najaarsexcursies staan in het teken van de vogeltrek. In de winter worden nestkastjes getimmerd, braakballen geplozen, of worden vogels gefotografeerd of getekend. Ook wordt er gezocht naar bosuilen. In het voorjaar is er een ganzen-, weidevogel- en zangvogelexcursie. Het seizoen wordt afgesloten met een excursie huiszwaluwen tellen. Een gevarieerd programma dus.

Deelname is gratis en lidmaatschap van de vogelwerkgroep is niet verplicht. De eerstvolgende excursie is op zondag 9 september. Vertrek is aan de achterkant van station Castricum, waarvandaan naar de Waterberging Noorderveld wordt gefietst. Hier wordt gekeken naar de vogels die op weg zijn naar hun overwinteringsgebied in het zuiden. Wil je mee? Meld je dan aan via jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl. Kijk voor meer informatie op de jongerenpagina van www.vwgmidden-kennemerland.nl of bel met Cees Baart, tel. 06-43677458.

Open Egmondse Tennis Kampioenschappen

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Op het park van tennisvereniging TC Hogedijk worden van 15 t/m 23 september voor de 7de keer de Open Egmondse Tennis Kampioenschappen gehouden.

Het initiatief om wat meer leven in de 'tennisbrouwerij' te brengen, zonder eventuele gevolgen voor je tennisrating en de verplichting om lid van een vereniging te zijn, voorziet in de behoefte om wat meer 'recreatief' (natuurlijk wel met sportieve strijd, maar niet met 'het mes tussen de tanden') wedstrijden te gaan spelen.

Derper, Hoever, Binder en leden van TC Egmond aan Zee, TC Hogedijk of TV Wimmenum zijn bij deze vanzelfsprekend uitgenodigd om mee te doen. Maar heb je wat met de Egmonden, tennis je misschien ergens anders of zou je het wel weer eens willen proberen (natuurlijk wel wat tenniservaring gewenst!), ook dan is dit een uitgelezen mogelijkheid om in een gezellige sfeer een aantal wedstrijden te spelen in poule-vorm.

Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat je je na het tennissen ook 'thuis' voelt op het park, want gezelligheid achteraf is net zo belangrijk als het potje tennis.

Aanmelden voor de Open Egmondse Tennis Kampioenschappen kan via www.toernooi.nl tot en met uiterlijk 9 september. Inschrijven is mogelijk (vanaf 18 jaar) in de volgende speelsterktecategorieën: 5, 6, 7, 8/9, 6 50+ en 7 50+ in enkel, dubbel en mix.

Uiteraard kan/mag je met je vaste maatje meedoen, maar misschien is het wel leuk om een keer iemand anders te vragen die ergens anders tennist of al even gestopt is. Wil je dubbelen of mixen maar heb je geen maat, stuur dan een e-mail naar tchogedijk@quicknet.nl en wij gaan ons best doen om een tennismaatje te vinden.

De organisatie probeert natuurlijk zoveel mogelijk rekening te houden met de individuele wensen (bijvoorbeeld voor wedstrijden van voetballers). Uitgangspunt is daarbij wel dat het voor iedereen 'werkbaar/plezierig' moet blijven. Als jullie je (weer) aanmelden, dan wordt het vast weer een mooie tennisweek. Tot dan!

Introductielessen wielerbaan

REGIO - Op zaterdag 8 september organiseert Sportpaleis Alkmaar in samenwerking met haar partners de kick-off van het nieuwe baanseizoen. Gedurende deze kick-off worden zowel voor gevorderde renners als voor beginners introductielessen verzorgd op de wielerbaan. Alle liefhebbers van de baansport, met of zonder ervaring en met of zonder fiets, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de introductielessen tijdens de kick-off. Roy Lennings, hoofd locatie Sportpaleis Alkmaar: "Wij horen regelmatig van bezoekers dat ook zij weleens de kick van het baanwielrennen willen ervaren. Fietsen over onze houten baan op een echte baanfiets zonder versnellingen en zonder remmen. Tijdens deze kick-off is dat voor iedereen mogelijk." Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door BEAT Cycling en Fietsspecialist Kroone Liefting.

Sportpaleis Alkmaar opent haar deuren op 8 september om 09.30 uur. De lessen starten om 10.00 uur en duren 1,5 uur. Daarna is er de mogelijkheid om zelf een half uur te fietsen op de baan. De kosten voor deze introductie bedragen € 10 voor de fietshuur, te betalen op de dag zelf voorafgaand aan de clinic. De minimumleeftijd voor deze lessen is 18 jaar. Meer informatie is te vinden op de website, www.sportpaleisalkmaar.nl/kickoff.

Funkey bij H.V. De Terriërs

HEILOO - Funkey is voor kinderen van 4 en 5 jaar (kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool), om ze spelenderwijs kennis te laten maken met de hockeysport. Een mooie manier voor jonge kinderen om in teamverband te leren sporten.

Het programma is gericht op het aanleren van motorische en sociale vaardigheden. De KNHB heeft een programma vol sport, spel en 'knotsgekke oefeningen' opgesteld, waar wij tijdens de Funkeytrainingen gebruik van maken.

Uw kind is van harte welkom.

We starten zondag 9 september met een (vrijblijvende) inlooptraining van 10.00 tot 11.00 uur op de velden van HV de Terriërs. De reguliere Funkeyronde duurt 10 weken (incl. de inlooptraining) en is bijna elke zondag van 10.00 tot 11.00 uur. De kosten van een Funkeyronde bedragen € 50 per kind.                                                                                        

Voor meer informatie: funkey@hvdeterriers.nl, www.hvdeterriers.nl

Ook bij TC Heiloo United starten de lessen weer

De jeugd heeft genoten tijdens de clubkampioenschappen. Foto: aangeleverd

HEILOO - De schoolvakanties zitten erop. De jeugd van TC Heiloo United heeft de vakantie afgesloten met de clubkampioenschappen voor de jeugd. Deze week starten ook bij de tennisclub de lessen weer, voor jeugd en senioren.

Tijdens de clubkampioenschappen voor de jeugd is in alle leeftijdscategorieën gestreden om de titel. Naast tennis stonden er ook allerlei andere sportieve en gezellige activiteiten op het programma. Een van de hoogtepunten was de padelclinic die onze eigen trainer Robin Houtenbos gaf bij TC Daalmeer.

Afgelopen maandag zijn de lessen weer begonnen. Het gaat om de laatste lessen in de zomerreeks. Inmiddels is ook de inschrijving voor de winterlessen geopend voor jeugd en voor senioren.

Wil je ook tennissen? Meld je dan nu aan als lid, dan kun je je deze weken nog inschrijven voor de winterlessen. Voor meer informatie zie www.tcheiloounited.nl.

Terriërs opent seizoen met internationals Thierry Brinkman en Jonas de Geus

De deelnemers aan de Terriërs Clinic Nederlands Elftal. Foto: aangeleverd

HEILOO - "Mag ik een handtekening?" Natuurlijk mocht dat. Met een handtekening van Jonas de Geus en Thierry Brinkman op shirt, stick of bidon sloot de jeugd van de Terriërs een geslaagde hockeymiddag af. Business Club Black & Yellow organiseerde samen met Rabobank Kennemerland afgelopen zaterdag een clinic voor de C en D-jeugd. Bekende toppers uit het Nederlands team, Thierry Brinkman van Bloemendaal en Jonas de Geus van Almere, leerden 85 enthousiaste kinderen de nieuwste trucjes en technieken om een flitsende seizoenstart te maken.

20 / 24

21 / 24

BADMINTONCLUB 55+ gaat op woensdag 5 september weer beginnen. Dames en heren van 55 jaar en ouder spelen in de Badmintonhal 't Vennewater elke woensdag in 2 groepen van 8.30 - 12.00 uur. Wil je ook sportief bezig zijn, neem dan gerust je sportschoenen mee en kom langs, de rest verzorgen wij.

DEMENTIE? Zoekt u ZORG of ONDERSTEUNING? Kijk op www.KnooppuntDementie.nl Of bel di/vr morgen 072 303 47 67

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a. € 500. Bosman Tweewielers Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

EMILSEN SALON: Knippen, manicure, pedicure, harsen. Knippen kids €12, Knippen Volw.€17, Haren verven vanaf €45, manicure incl.nagellak €18,50, pedicure compl.€25, gelnagels €35 en kadobonnen te koop. Ma t/m Za geopend op afspraak. Groenelaan 1,Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 4811 6691

Projectkoor Toute l'Année gaat weer zingen. Dit seizoen: WHAT A WONDERFUL WORLD! Van alles wat: klassiek, pop, close harmony. Voor bas/bariton, tenor, alt, sopraan. Zin om mee te zingen? Repetitie op maandagavond in Heiloo. Mail naar info@offerhaus-opmaat.nl of bel 06-14870517

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Gezocht SCHOLIER voor werkzaamheden betreffende tuin, gazon en terras enz. in Heiloo. TEL.06 - 2222 3319 .

Zin in FIT? Probeer Do-In! In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u de basis van Do-In. Meridiaanstrekkingen, meditatie en ademhalingsoefeningen zorgen voor ontspanning, meer balans en fitheid. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

KEYBOARDLES en PIANOLES( lichte/pop muziek) door CONSERVATORIUM gediplomeerde docente in HEILOO voor mensen van 7-97 jaar www.toetsenstudiodanielle.nl 072 5323228. Toetsenstudiodanielle 20 jaar, om dit te vieren krijgen nieuwe leerlingen dit hele jubileumjaar de 10e les gratis.

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

SPORTINSTUIF 55+ Kom in beweging en doe met ons mee ! Iedere donderdag van 14.30 tot 16.00 uur in Sportcentrum Het Vennewater. Tel.info 072-5333905

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

In de tweede en derde week van september starten de Engelse lessen weer in het Trefpunt. Info 533 1297

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Grote sortering gebruikte dames- en herenfietsen. Bosman Tweewielers Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Te huur aangeboden: Garagebox tussen de Vlei en de Kandelaar. 6 x 3 meter, voor opslag van auto, boot of motor. 110 euro pm. Vochtvrij en schoon. Info: Marcus Roos 06-4604 6344.

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052