De Uitkijkpost

20 februari 2019

De Uitkijkpost 20 februari 2019


De warmste Warmetruiendag tot nu toe

De quiz op de Meander, geleid door wethouders Dellemijn en Opdam. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Terwijl menig automobilist vrijdagochtend de ramen van zijn auto bevroren aantrof, beloofde deze dag de warmste Warmetruiendag tot nu toe te worden. Met temperaturen die in de loop van de dag lokaal opliepen tot 15 graden is het zelfs echt lenteachtig te noemen. Deze temperatuur weerhield de wethouders Rob Opdam en Fred Dellemijn er echter niet van om gekleed in een warme trui naar basisschool de Meander te gaan om daar met de kinderen van groep 8 een quiz te spelen in het kader van Warmetruiendag.

De Meander is een van de talrijke scholen waar op Warmetruiendag de thermostaat een graadje lager wordt gezet. Volgens de organisatie bespaart Nederland 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2- uitstoot als iedereen op deze dag de thermostaat één graad lager zet.

De wethouders speelden met de kinderen van de Meander een quiz. Aan de hand van de gestelde vraag konden de kinderen tussen twee antwoorden kiezen. Deze antwoorden werden meegegeven met de vraag. Door het opsteken van een rood of een wit briefje maakten zij hun antwoord kenbaar. Was het antwoord goed dan mochten ze blijven staan, was het fout dan mochten ze gaan zitten en speelden niet meer mee. Uiteindelijk bleef er één winnares over, Joëlle Kranenburg. Zij ontving uit handen van wethouder Opdam een ledlamp.

Joëlle Kranenburg krijgt de ledlamp van wethouder Opdam. Foto: STiP Fotografie

Veel vragen waren voor de kinderen makkelijk te beantwoorden. Maar de vraag waar ons drinkwater vandaan komt, uit de Maas of het IJsselmeer, bleek toch een moeilijke. Wethouder Rob Opdam gaf uitleg: "Ons drinkwater komt uit het IJsselmeer. Smeltwater vanuit Zwitserland komt via de Rijn en de IJssel terecht in het IJsselmeer en daar halen wij ons drinkwater uit." De wethouder waarschuwde de kinderen om niet met een emmertje water uit het IJsselmeer te gaan halen en dit op te drinken, nee, eerst moet het nog gezuiverd worden. "Dat gezuiverde water wordt opgeslagen in de duinen en daar halen wij ons drinkwater dan vandaan," aldus de wethouder. Beide wethouders waren blij verrast dat de kinderen eigenlijk al heel veel afwisten van duurzaamheid en alles daaromheen. Ter afsluiting volgde nog een vragenronde. De kinderen vroegen aan de wethouders o.a. hoe lang zij al werkzaam zijn bij de gemeente en hoe zij tegenover het eten van vlees staan, want te veel vlees is niet goed voor het milieu. Wethouder Fred Dellemijn: "Ik eet wel vlees en ook vis, maar in de loop der jaren ben ik wel kleinere stukjes gaan eten." Wethouder Opdam zou er niet aan moeten denken om helemaal geen vlees meer te kunnen eten. "Ik ben een echte barbecue-fan, en daar hoort vlees bij." Maar beide wethouders zijn zeker met duurzaamheid bezig. Van zonnepanelen tot het isoleren van het huis en vooral op Warmetruiendag de thermostaat een graadje lager.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Falkland Toneel speelt 'Het betoverde circus'

Falkland Toneel speelt 'Het betoverde circus' van Jan Naaijkens. Foto: Peter Bijkerk / Edo Postma

HEILOO - Het beroemde, vrolijke, rondreizende circus Filiassi heeft een prachtige plek gevonden om de circustent neer te zetten. De directrice en alle circusartiesten beginnen enthousiast aan hun voorstelling, maar er gaat van alles mis. Het lijkt wel tovenarij. Wie speelt er een spelletje met hen?

Wat ze niet weten, is dat de plek die ze hebben uitgezocht in het rijk van de plaaggeest Pip ligt. En Pip doet er alles, maar dan ook echt alles aan om de artiesten te verdrijven. Maar de circusmensen zijn slim. Ze laten zich niet zo gemakkelijk wegsturen. Ze verzinnen een list…

Op vertoon van je toegangskaart krijg je in het weekend van de voorstelling bij ijssalon Di Fiorentina in Heiloo het tweede bolletje ijs gratis.

De voorstellingen zijn op zaterdag 2 maart (15.00 uur) en zondag 3 maart (13.30 en 16.00 uur) in Theater De Beun in Heiloo. Entree: 6 euro. Kaartverkoop: vanaf veertien dagen voor de uitvoeringen bij Primera Het Hoekstuk en Boekhandel Bruna ('t Loo). Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling verkrijgbaar aan de kassa van Theater De Beun. Voor reserveringen en informatie, zie www.falklandtoneel.nl of bel Irene Schols via 072-533 2163. Ook leuk voor partijtjes!

Proeven van de lente

Foto's van links naar rechts, van boven naar beneden: Tanja Verwer, Linda van Rozendaal, Jack Schaap, Pauline Straatsma, Janneke Mars.

HEILOO - De lente lachte ons toe de afgelopen dagen. Met een blauwe lucht, de zon en zachtere temperaturen dan normaal voor deze tijd van het jaar, genoot iedereen op zijn of haar eigen manier van het mooie weer. Er zijn zelfs al lammetjes geboren, een vierling nog wel!

Tien vragen aan... Sandra van der Flier

Foto: Guido Bosland

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Vanaf mijn 28e woon ik in het mooie Heiloo. Ik ben 49 jaar, gelukkig getrouwd met René van der Flier en moeder van Tim (19) en Jens (17).

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Eigenlijk past die vraag wel bij mij. Ik heb vanaf mijn 8e jaar gesoftbald en met softbal uiteindelijk ook mijn geld mogen verdienen. Vervolgens vond ik het leuk om mijn kennis en enthousiasme over te dragen op mensen en heb ik 10 jaar voor een sport- en evenementenbureau gewerkt. Nu run ik een playmobil webshop, omdat ik het leuk vind om playmobil een nieuw leven en nieuwe blije eigenaar te geven; tevens verzorg ik weer sportlessen in ons andere bedrijf: Heiloo Vitaal. Dus doe wat je leuk vindt, dan houd je het het langste vol, is zeker mijn motto.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Dennis Bergkamp, Stefan Edberg, Carl Lewis, Steffi Graf en verder nog teveel om op te noemen. Ik vind het mooi om levensverhalen te horen van mensen die in een bepaalde tak van sport het uiterste van zichzelf hebben gevraagd om hun doel te bereiken, en vooral om te horen hoe ze dat gedaan hebben. Omdat ik uit de sport kom ken ik hier de meeste mensen en weet ik wat ze hebben meegemaakt. Maar ik vind het ook mooi om dit van bekende artiesten, muzikanten, zakenmensen of wat je ook bent te horen.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Dat ik als kind vrij en blij kon spelen op pleintjes, het grasveld en in de omgeving waar wij woonden. Toen wij op zoek gingen naar een plek om te wonen, kwamen we al snel uit in Plan Oost in Heiloo. Deze plek voelde meteen zoals ik het vroeger thuis had. Ik dacht meteen: hier wil ik mijn kinderen laten opgroeien.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Plan Oost. Ik kijk vanuit mijn raam naar de vijvers, wandel met mijn hondjes zo het bos in, hoor het geluid van spelende kinderen op het schoolplein. Alle ingrediënten voor een fijne leefomgeving.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Het liefst slaap ik 's nachts gewoon, maar familie, vrienden of vriendinnen in de problemen mogen mij altijd wakker maken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Zorg dat je van jezelf houdt, dan kun je liefde aan anderen geven. En vanuit de sport weet ik dat je soms eerst twee stappen terug moet zetten om een aanloop te kunnen nemen voor de sprong naar een nieuw begin.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik heb deelgenomen aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Softbal was toen voor het eerst een olympische sport en wij, als klein land, kwalificeerden ons. Dit was de mooiste sportervaring uit mijn hele carrière als topsporter.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Zoals ik onze burgemeester ken, vind ik het een zeer betrouwbaar, ontspannen, geïnteresseerd, enthousiast, inspirerend persoon. Je komt hem overal tegen in Heiloo. Dat geeft het gevoel dat hij er ook echt is voor het dorp en daar hou ik van.

10. De persoonlijke vraag van Iris Wimmers:
"Je komt uit de sportwereld maar hebt alweer vele jaren een succesvol playmobil-bedrijfje in je garage. Wordt het niet eens tijd voor een echt winkelpand?"
Daar heb ik over nagedacht en ik ben er ook mee bezig geweest, maar om alle andere dingen op te geven die ik ook leuk vind, zoals bijvoorbeeld sportlessen geven bij Heiloo Vitaal, om fulltime in een winkel te staan, dat houdt mij voorlopig tegen. Maar ik zeg nooit nooit.

Ik geef de 10 vragen door aan Marco Strang. Mijn vraag is:
"Hoe is jouw carrièreswitch tot stand gekomen en ben je er blij mee?"

Vocaal ensemble The Gents in Cultuurkoepel

The Gents klinken soms ingetogen, soms uitbundig. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap, dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld.

Op zondag 24 februari staan The Gents in de Cultuurkoepel met 'To Mary'. Zij brengen een programma met liederen uit een veelkleurige traditie (met Maria als wereldwijde inspiratiebron), waarin ook veel plaats is ingeruimd voor werken van Nederlandse bodem. Sommige composities klinken ingetogen, andere uitbundig. Al die uitersten worden door The Gents belicht. Naast een aantal bekendere werken bevat het programma ook nieuwe muziek, die speciaal voor The Gents is gecomponeerd door Nederlandse hedendaagse componisten.

Ook internationaal worden de unieke kwaliteiten van The Gents gewaardeerd. Ze traden op in Japan, Canada, Duitsland, Zweden, België, Engeland en Spanje. In april 2005 waren The Gents op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Japan, waar zij de Nederlandse dag op de wereldtentoonstelling opluisterden. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima bevonden zich onder de enthousiaste luisteraars. Aanvang: 14.30 uur. Kaarten: € 19,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of in de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus.

't Gymlokaal Heiloo: trainen met gegarandeerd resultaat

Eigenaar Rick Sombroek Foto: aangeleverd

't Gymlokaal Heiloo

Heerenweg 148

1851 KW Heiloo

www.gymlokaalheiloo.nl

info@gymlokaalheiloo.nl

072-7370396

"Ik vind het heerlijk trainen hier: geen spiegels, geen bodybuilders om je heen en er heerst een relaxte sfeer," aldus een van de leden van het eerste uur van 't Gymlokaal aan de Heerenweg, dat op 18 januari officieel is geopend. Er wordt getraind in circuitvorm, in slechts een half uur train je al je spiergroepen. De apparaten in het circuit werken op een elektromotor, dus zonder gewichten. Dat betekent dat je bij iedere beweging, zowel duw- als trekbewegingen, weerstand voelt. Er is bewezen dat dit effectiever is dan trainen met gewichten. "Ik kamp al jaren met een knieblessure maar dankzij dit systeem, waarbij je de weerstand per oefening zelf in kan stellen, kan ik toch doeltreffend trainen zonder mijn knie teveel te belasten."

"Mijn kleding een maatje kleiner kopen"
Het meest enthousiast is ze over de persoonlijke begeleiding. Het enthousiaste team van 't Gymlokaal bestaat naast de eigenaar uit drie personal trainers en drie sportadviseurs die allemaal uit Heiloo komen: "Er is altijd een personal trainer aanwezig en iedereen kent je bij naam. Nog een verschil met de andere sportscholen waarvan ik lid ben geweest is dat je hier goed inzicht krijgt in je resultaten. Ik word namelijk één keer per maand gemeten en gewogen en alle resultaten worden opgeslagen in je persoonlijke profiel die je via een app op je telefoon kunt bekijken. Periodiek heb ik een gesprek met mijn trainer waarin mijn voortgang wordt besproken en waarbij mijn trainingsschema zo nodig wordt bijgesteld. Mijn kleding kan ik inmiddels al een maatje kleiner kopen," aldus de tevreden klant.

De motor achter deze prachtige boutique-gym is ondernemer én plaatsgenoot Rick Sombroek. Hij werkte 80 uur per week in de financiële sector maar het ondernemersbloed gierde door zijn lijf. Toen hij de kans kreeg om een fitnesscentrum in Amsterdam over te nemen hoefde hij niet lang na te denken: "Het was een enorme uitdaging, alles in het pand moest vernieuwd worden. Toen dat klaar was had ik de smaak te pakken: ik wilde dit nog een keer doen maar dan in mijn woonplaats Heiloo."

Centraal gelegen met een parkeergarage voor de deur
Tijdens zijn zoektocht naar een geschikte locatie stuitte hij op het oude pand van drogist Jef Letschert aan de Heerenweg, pal naast café Aris de Wit en midden in het Stationscentrum. "De locatie is perfect, lekker centraal en met een parkeergarage voor de deur," zo meldt de enthousiaste ondernemer. Ook in dit pand moest veel gebeuren; met behulp van een aantal lokale bedrijven was de klus in twee maanden geklaard. Als je binnenloopt bij 't Gymlokaal herken je het pand niet meer terug: een prachtige vloer, strakke muren, de allernieuwste apparatuur en een frisse look.

De boutique-gym is toegankelijk en laagdrempelig: veel voorbijgangers komen even een kijkje nemen. "Koffie, thee en andere drankjes zijn gratis voor leden. Het gebeurt regelmatig dat zij na de training gezellig blijven hangen om nog even bij te kletsen of een tijdschrift te lezen. Dat huiskamergevoel in combinatie met onze persoonlijke benadering én natuurlijk de lichamelijke doelstellingen die onze cliënten behalen zijn mijns inziens de ingrediënten van het succes van 't Gymlokaal," zo vertelt de tevreden ondernemer. Rick is nog lang niet klaar, hij wil op korte termijn nog een vestiging openen in de omgeving van Alkmaar.

Maandelijks 10 euro korting gedurende je hele lidmaatschap
Maar tot die tijd is kunt u kennismaken met Rick en zijn team in 't Gymlokaal aan de Heerenweg 148. Stap gewoon eens binnen of meld je aan voor een intakegesprek. Tot 1 april betaal je geen inschrijfgeld en als je je aanmeldt naar aanleiding van dit artikel krijg je 10 euro korting op de kosten van een maandabonnement zolang je lid bent. Neem de stap, want bij 't Gymlokaal is resultaat verzekerd!

Tekst: Margreeth Anema

Een dansje

Nog twee weken en we mogen weer. Ik bedoel dat de competitie op het veld weer gaat beginnen. Na weken van sporten in de zaal kunnen we eindelijk weer naar buiten. Als koeien zo blij springen de jongens rond op het veld tijdens de eerste training. Nou ja, blij? Er staat conditietraining op het programma. Rennen, sprinten en nog meer rennen. Zuchtend, hijgend en klagend werkt de groep van 14-jarigen het programma af.

Ik vuur de jongens aan, want ik heb maar kort de tijd om ze klaar te stomen voor de tweede helft van het seizoen. En om nu te zeggen dat ze overlopen van conditie, nou nee. Hoe kan dat toch? Jongens van 14-15 jaar die drie à vier keer per week sporten moeten toch een hoge basisconditie hebben? Die moeten toch zonder moeite 70 minuten als de brandweer over het veld kunnen gaan? Die moeten toch makkelijk het 'rondje Vennewater' kunnen rennen? Vroeger, toen ik zelf……

Het valt me al een tijdje op dat de conditie van de jongens beter kan, maar ik weet toch niet helemaal waar het hem in zit. Of toch wel? De hele dag op de bank gamen (Fortnite) misschien? Liggend in een stoel YouTube kijken op de telefoon? Hangend whatsappen? Dat helpt niet echt natuurlijk. Hoe kan ik dat omdraaien? Een virtuele training? Een online wedstrijdgame? Of misschien via een YouTube-filmpje laten zien hoe anderen trainen?

Terwijl de jongens het zoveelste rondje voorbij komen rennen laat ik alle opties de revue passeren. Dan ineens schiet het me te binnen dat ik ze ook op een andere manier kan laten bewegen. I.p.v. rennen gaan we een dansje doen. Een Fortnite-dansje!

Teamleider Albert Heijn 't Loo zoekt sponsors

Edwin Reimers hoopt dat veel klanten hem steunen. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Op 6 juni 2019 doet Edwin Reimers mee aan Alpe d'HuZes. Edwin wil die dag de berg twee keer bedwingen om zo veel geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daarom zoekt hij sponsors en klanten van Albert Heijn kunnen hem ook een handje helpen.

Edwin (42), woonachtig in Krommenie en vader van twee kinderen, werkte tot zes jaar geleden bij Albert Heijn in Winkelcentrum 't Loo. Nu, na een aantal jaren in andere filialen gestaan te hebben, is hij weer als teamleider in deze winkel werkzaam. Edwin wil meedoen aan Alpe d'HuZes omdat hij van heel dichtbij heeft meegemaakt wat kanker met een mens kan doen. Zelf heeft hij 5 jaar geleden een nieuwe hartklep gekregen maar dat weerhoudt hem er niet van deze uitdaging aan te gaan.

Edwin: "Mijn buurman heeft twee jaar geleden meegedaan. Toen dacht ik: dit wil ik ook. Nu gaan we samen. Inmiddels heb ik ruim € 900 aan sponsorgeld opgehaald. Maar er is nog veel meer nodig."

Bij Albert Heijn in Winkelcentrum 't Loo staat inmiddels een zuil naast de legeflessenautomaat. Mensen die Edwin willen sponsoren kunnen daar hun emballagebon in deponeren. Vanaf 18 februari is dit ook mogelijk bij Albert Heijn in Winkelcentrum Het Hoekstuk. Albert Heijn Ypestein volgt in april.

Op 31 mei wordt het totale bedrag van de emballagebonnen bekendgemaakt, waarna Edwin op 1 juni naar Frankrijk vertrekt.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Workshop fotobeheer

HEILOO - We maken steeds meer foto's, waardoor onze fotocollectie binnen de kortste keren uit honderden of meer foto's bestaat. Hierdoor wordt het steeds lastiger een specifieke foto terug te vinden en voor je het weet kan je 'door de bomen het bos niet meer zien'. Gelukkig biedt Apple voor iedere iPhone en iPad een gratis foto-app aan die vele mogelijkheden biedt om uw kostbare foto's te beheren en te ordenen.

In een speciale workshop schenken we aandacht aan alle mogelijkheden die deze app biedt en staan we stil bij de verschillende manieren waarop u uw foto's veilig kunt bewaren in de cloud. Stap voor stap nemen we alle mogelijkheden door aan de hand van uw eigen iPhone of iPad.

Datum: Vrijdag 1 maart 2019
Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Bibliotheek Heiloo

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.

Workshops en cursussen voor vrijwilligers VIP

HEILOO - Dit voorjaar organiseert het Vrijwilligers Informatie Punt weer een aantal inspirerende cursussen en workshops voor vrijwilligers. Hieronder een deel van het aanbod in Heiloo, maar er is nog veel meer. Neem een kijkje op www.vrijwilligersacademiebuch.nl

Hoe ga je om met dementie?
Dinsdag 2 april 19.30-21.30 uur in de Bibliotheek Heiloo
Kosten: geen, opgeven is noodzakelijk

Dementie wordt volksziekte nummer 1, iedereen heeft of krijgt er op de een of andere manier mee te maken. Dagelijks hoor je erover in de media. Veel vrijwilligers hebben daarom vragen over dementie. Wat kun je doen met signalen? Hoe kun je omgaan met mensen die geheugenproblemen of dementie hebben? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens deze kosteloze bijeenkomst onder leiding van Adri Steenhoek van Alzheimer Noord-Kennemerland en met medewerking van Pascalle de Graauw-Schmitz (werkzaam als casemanager).

Workshop vloggen
Zaterdagmiddag 30 maart en 13 april in de Bibliotheek Heiloo.
Kosten: geen, opgeven is noodzakelijk

Hoe breng je de vereniging/organisatie waar je actief bent in beeld en welke activiteiten zijn daarvoor geschikt? Om professioneel ogende vlogs te maken heb je tegenwoordig geen grote filmstudio's meer nodig. Met je iPad of iPhone heb je een complete filmstudio in handen. Je kunt ermee filmen, bewerken en afspelen. Naast het technische gedeelte is het belangrijk om een duidelijk stramien te hebben waarbij je gebruikmaakt van je eigen persoonlijkheid. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten en wordt georganiseerd i.s.m. Bibliotheek Heiloo.

Opgeven kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl of bezoek ons op het Vrijwilligers Informatie Punt in de bibliotheek, Westerweg 250 Heiloo op: dinsdag 10.00-16.00 uur, woensdag 10.00-13.00 uur, donderdag 13.00-16.00 uur en vrijdag 10.00-13.00 uur.

Tijdelijk parkeerverbod deel Vinkenbaan

HEILOO - Op een deel van de Vinkenbaan is tijdelijk een parkeerverbod ingesteld. Ter compensatie is langparkeren op een deel van het parkeerterrein langs de Willibrordusweg mogelijk gemaakt.

Kennemer Wonen en gemeente Heiloo werken samen aan een woningbouwplan. Er worden 15 sociale huurwoningen (kleine eengezinswoningen) gebouwd: 10 woningen op het terrein van de voormalige Noordergeestkerk en 5 woningen op de parkeerplaats ernaast. De werkzaamheden voor de bouw zijn deze maand gestart. De woningen worden eind 2019 opgeleverd.

Parkeerverbod
Om een veilige bouwroute naar het terrein van de voormalige Noordergeestkerk te garanderen, geldt een tijdelijk parkeerverbod op een deel van de Vinkenbaan. Het parkeerverbod geldt vanaf de Holleweg tot en met het Vinkenpad. Het verbod is van kracht van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur.

Uitbreiding langparkeren
Om de parkeerdruk in de wijk rondom de Noordergeestkerk te verlagen, is de blauwe zone op een deel van het parkeerterrein langs de Willibrordusweg opgeheven. Tot en met 1 oktober 2019 kan op dit deel van het parkeerterrein dus langer dan 2 uur geparkeerd worden. Dit staat op het parkeerterrein aangegeven met borden.

Bron: Gemeente Heiloo

"Alles voor de fietsstraat"

De Groeneweg en een deel van de Hoogeweg worden fietsstraten Foto: Wendy Boereboom - Tervoort

HEILOO - De herinrichting van de Hoogeweg, Groeneweg en de Krommelaan is in volle gang.

De Groeneweg en een deel van de Hoogeweg worden fietsstraten. Het andere deel van de Hoogeweg en de Krommelaan krijgen een woonstraatinrichting. Tegelijk met deze werkzaamheden wordt ook de riolering vervangen.

De Hoogeweg is een belangrijke schakel in de fietsroute voor scholieren van en naar Castricum. Voor een goede en veilige schoolroute worden de Hoogeweg en Groeneweg daarom als fietsstraat ingericht. De fietsstraat begint bij de aansluiting van de Hoogeweg met de Zevenhuizerlaan en buigt af bij de Groeneweg. Via de Groeneweg loopt de fietsstraat door tot over de spoorwegonderdoorgang. Het vervolg van de fietsstraat na de tunnel wordt bepaald als de inrichting van ontwikkellocatie Zandzoom bekend is. Tot die tijd maken de fietsers van en naar Castricum nog gebruik van de Hoogeweg.

Voor omwonenden is het wel even doorbijten, maar zoals een van hen zegt: "Het is best een slagveld, maar we hebben het over voor een mooie fietsstraat". Op de website van de gemeente vindt u actuele informatie.

Oproep 4 en 5 mei comité

De man van Vught. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Ieder jaar wordt er een dodenherdenking in Heiloo georganiseerd. Deze start met een kerkdienst, daarna begint de stille tocht, gevolgd door twee minuten stilte bij de Man van Vught.

Met het 4 en 5 mei comité wil de gemeente de 4 meiherdenking uitbreiden en combineren met een invulling voor 5 mei. Dit kan de gemeente niet alleen, daarom wil de gemeente graag een 4 en 5 mei comité oprichten. Dit comité is dan elk jaar verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van het programma voor deze twee dagen.

De gemeente wil hier voor 2019 al mee starten, zodat er een basis ligt voor 2020 als 75 jaar vrijheid wordt gevierd. De verwachting is dat er dit jaar maximaal vier keer twee uur bij elkaar wordt gekomen (feb-mrt-apr) voor de voorbereiding en dat je op 4 en/of 5 mei beschikbaar bent.

Voor het jaar 2020 is een nationaal programma opgesteld door de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Het programma start in augustus 2019 en eindigt in oktober 2020. Op 5 mei 2020 worden o.a. de vrijheidsmaaltijden georganiseerd met de wens dat die uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Meer informatie over dit programma kunt u vinden op de website van 4 en 5 mei.

Wil je graag meedenken en helpen met het organiseren van 4 en 5 mei in Heiloo? Meld je dan nu aan! Dat kan door je NAW-gegevens vóór 1 maart te sturen naar: anoukkraakman@debuch.nl o.v.v. 4 en 5 mei comité.

Bridgecursus op maandagavond bij Golfclub Heiloo

HEILOO - Golf & Countryclub Heiloo gaat een bridgecursus organiseren. De NBB-gediplomeerde bridgedocent Rob Lunsingh is bereid gevonden een beginnerscursus te geven op basis van deel 1 Westra. De cursus zal gehouden worden op de maandagavonden en start half maart.

Als u mee wilt doen, kunt u zich aanmelden op onderstaand e-mailadres van Rob Lunsingh. Ook voor allerlei vragen over de cursus kunt u bij hem op hetzelfde e-mailadres terecht, bijvoorbeeld omdat u een of meer lessen verhinderd bent i.v.m. vakantie.

Startdatum: maandag 11 maart om 19.00 uur
Duur: 14 weken
Kosten: € 75 per persoon, betaling vooraf aan docent
Leermiddelen: tegen inkoopprijs verkrijgbaar bij docent
Meer info? rhp.lunsingh@chello.nl

Forte BSO 7+

Foto: aangeleverd

HEILOO - De kinderen van Forte BSO 7+ gaan na alle regen heerlijk naar buiten! In het bos met takken een hut bouwen, spelen met elkaar en ondertussen genieten van het lentezonnetje, de passerende paarden en kwetterende vogels. Kom maar op lente!

Neem je kleinkind gratis mee naar een voorstelling in de Cultuurkoepel!

HEILOO - Wat is er leuker dan met je kleinkind naar een mooie voorstelling gaan? Oud-Standing Heiloo (een project van Stichting De Buitenkans) en de Cultuurkoepel bieden het kaartje voor uw kleinkind gratis aan! Zo staan The Gents op 24 februari en Alex Roeka op 2 maart op de planning.

Speciale aandacht vragen wij voor de Hommage aan Toon Hermans op 15 mei. Deze middagvoorstelling is een prachtige gelegenheid om je kleinkind kennis te laten maken met de muziek, poëzie, verhalen en kleine lieve liedjes van deze onvergetelijke artiest. Een middag om nooit te vergeten!

Als u gebruik wilt maken van de aanbieding voor een gratis kaartje voor uw kleinkind, bestel dan uw kaartjes via caroline@de-buitenkans.org. Verder zijn de kaarten voor deze voorstelling verkrijgbaar via https://www.cultuurkoepelheiloo.nl en bij Trefpunt Heiloo. Hou voor meer voorstellingen Facebook in de gaten. Daar wordt aangekondigd voor welke voorstellingen de actie van het gratis kaartje geldt. Op de website van Stichting De Buitenkans leest u er ook meer over https://de-buitenkans.org. Contact opnemen met de Cultuurkoepel is ook mogelijk.

Van der Borden Vastgoedprofessionals Amvest Vastgoedmanager 2018!

V.l.n.r.: Benno Schuijt, Jan Jaap van der Borden, Pieter van der Borden en Jan-Bart de Vries. Foto: aangeleverd

HEILOO - Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst is Van der Borden Vastgoedprofessionals door Amvest en haar huurders verkozen tot beste Vastgoedmanager van het jaar 2018. Dit op basis van de klanttevredenheid onder de huurders alsmede de geleverde kwaliteit van de dagelijkse werkzaamheden.

Het spreekt voor zich dat het gehele team van Van der Borden Vastgoedprofessionals zeer trots is op het behaalde resultaat.
Een goede stimulans om de positie als dé verhuurder van Noord-Holland verder uit te breiden en ook om nieuwe opdrachtgevers kennis te laten maken met de werkwijze van Van der Borden Vastgoedprofessionals.

www.vanderborden.nl

Circusvoorstelling op de Jan van Rijckenborghschool

Het thema 'Dans' wordt uiteindelijk vormgegeven in een circusvoorstelling. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Jan van Rijckenborghschool is een kleinschalige, creatieve school met een warme sfeer. Kinderen worden uitgenodigd om vooral hun eigen talenten en levenspad te vinden en vorm te geven. Evenredige ontwikkeling van het sociale, cognitieve en creatieve aspect is hierin belangrijk. Naast de reguliere lesmethodes en het projectonderwijs vormen handvaardigheid, drama en muziek een belangrijk aandeel in het lesrooster.

De leerkrachten baseren zich op de filosofie van het Rozenkruis. Deze oorspronkelijk christelijke filosofie omarmt elementen uit vele religies. Kinderen van alle achtergronden zijn daarom van harte welkom.

De Jan van Rijckenborghschool doet net als andere scholen mee met allerlei gemeentelijke projecten. Momenteel werken alle groepen aan het thema 'Dans', dat wordt vormgegeven in een circusvoorstelling. Belangstellenden zijn welkom om de voorstelling bij te wonen op dinsdag 5 maart om 14.00 uur.

Voor meer informatie, bel directrice Marije Peters (072-5338286) of bezoek de website www.jvrschoolheiloo.nl, Trompenburg 49, 1852 CC Heiloo.

Ingezonden brief: Vooringenomenheid

HEILOO - Als mevr. De Jong als extreemlinks activiste stelt dat ze liever ziet dat de golfclub in Heiloo wordt opgeheven t.b.v. het Oosterbos, dan heeft ze geen flauw benul van de ecologische waarde van een golfbaan. Momenteel is 2/3 van de golfbanen in Nederland GEO-gecertificeerd. De Geological Environmental Organisation is een organisatie die duurzaamheid bevordert, vooral wat betreft bemesting, maaibeleid en het zuiniger omgaan met water en energie. Daarbij stellen zij zich iedere drie jaar ten aanzien van hun certificering nieuwe doelen betreffende behoud en verbetering daarvan. Het bedrijf dat de golfbaan Heiloo onderhoudt streeft daarnaar, en waar ik actief ben zijn de flora en vogelpopulaties t.o.v. de nulmeting verzesvoudigd. Dus ik vraag mij af: weet mevr. De Jong in godsnaam wel waarover zij het heeft?

A.J.M. ten Hoope

Heiloo

Informatiemiddag voor mensen met een visuele beperking in Bibliotheek Heiloo

Tijdens de informatiemiddag zijn er ook diverse korte workshops. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op dinsdag 26 februari organiseren Bibliotheek Heiloo en Stichting Trefpunt Heiloo een informatiemiddag voor mensen met een visuele beperking. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Advies en mogelijkheden
Diverse organisaties vertellen over de mogelijkheden die er zijn voor slechtzienden en blinden. Sociaal Team Heiloo vertelt bijvoorbeeld iets over vervoer en voorzieningen, Bibliotheekservice over passende leesvormen, Sport-Z over aangepast sporten en bewegen, het Trefpunt over Oogcafé Heiloo en Koninklijke Visio Expertisecentrum over begeleiding en advies. Solutions Radio vertelt over de Webbox en gesproken tv-ondertiteling.

Workshops
Om 15.00 uur zijn er korte workshops waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. U kunt kiezen uit:

- gebruik van de Webbox
- spraakprogramma's op tablet en telefoon
- gebruik daisyspeler en app, en streaming boeken

U bent vanaf 13.00 uur van harte welkom bij Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250. Het programma is rond 15.30 uur afgelopen. De entree is gratis, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bibliotheek Heiloo op 072-533 06 70.

En toen ineens... Alex Roeka in Cultuurkoepel

Wie Alex Roeka niet kent, zal verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire. Foto: Jens van der Velde

HEILOO - Aan het slot van de première van 'En toen ineens' in De Kleine Komedie te Amsterdam ontving Alex Roeka de Nederlandse Oeuvreprijs Cabaret & Kleinkunst 2017/2018. Na de Annie M.G. Schmidtprijs in 2000 en twee Edisons in 2009 en 2013 werd het tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling samen te vatten. De fans zullen blij zijn met liedjes als Neem dit kleine hart van mij, Vuur en ijs, Kermis in Ravenstein, Lege ochtendkroeg en vele andere. Mensen die Alex Roeka niet kennen, kunnen de schade inhalen en zullen aangenaam verrast worden door de persoonlijke kracht van zijn repertoire. De nummers in het theaterconcert En toen ineens zijn geselecteerd met het nadrukkelijke idee van een vertelling over zijn 25-jarige carrière, met thema's als jeugd, de liefde, nacht en drank. In deze innemende theatervoorstelling ziet u de echte Alex Roeka, van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar.

Zaterdag 2 maart in de Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang 20.15 uur. Kaarten € 17,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus.

Waar gaan jullie heen?

Liesbeth van Zelst-Oud. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Het is een veelvoorkomende vraag rond een vakantieperiode: Waar gaan jullie deze vakantie naartoe? De antwoorden zijn uiteenlopend. Of toch niet? Uit het doorlopende onderzoek van reistrendwatcher Tessa aan de Stegge blijkt dat 'we' in 2019 vaker kiezen voor een bewuste invulling van onze vakantie. Of inwoners van Heiloo in het plaatje van deze reistrends passen, leggen we voor aan twee zelfstandig reisadviseurs in ons dorp: Liesbeth van Zelst-Oud (Travel Counsellors) en Esra Berger-van Hemert (The Travel Club).

Trend: in 2019 gaan we op detourvakantie volgens Aan de Stegge, een reactie op overtoerisme door Nederlanders die de massa willen ontwijken. Als alternatief voor highlights zoeken we second best plekken die we wél voor onszelf hebben. Deze trend zorgt voor een unieke vakantie en tegelijkertijd blijft de lokale cultuur en natuur behouden.

Liesbeth: "Mensen willen graag naar een wat andere, kleinschaliger bestemming. Bijvoorbeeld een stad anders-dan-anders, maar ook kleinere accommodaties, boutique hotels of kleinschalige appartementencomplexen. Ook qua vertrekplaats, als we het hebben over vliegvakanties, zie ik dat mensen liever willen vertrekken vanaf kleinere luchthavens zoals Rotterdam, Eindhoven, Maastricht of Groningen. De mensen willen nu meer de vakantie echt beleven en dat gaat meestal beter als je dat doet vanuit meer rust en overzicht."

Esra Berger-van Hemert. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Esra: "Ik kan zelf meepraten over de detourvakantie. Afgelopen december ben ik met mijn gezin met twee jonge kinderen met een camper door Zuid-Afrika getrokken. Een bewuste keus om zo echt met locals in contact te kunnen komen. Natuurlijk heb ik van tevoren veel voor deze 'out of the box' reis geregeld en het levert echt een andere ervaring op dan een georganiseerde (groeps)reis."

Trend: de 'doe goed, voel goed reis'. Tijdens een reis iets terugdoen om de vervuilende effecten van reizen te compenseren, zoals beach clean up.

Liesbeth: "Persoonlijk merk ik dit niet echt bij mijn klanten. De meeste mensen willen toch gewoon op vakantie met auto, (veer-)boot of vliegtuig. Ze betalen wel allemaal voor de CO2-toeslag wanneer deze wordt gevraagd bij touroperators."

Esra: "Ik merk wel dat mijn klanten behoefte hebben aan meaningful reizen. Zo boek ik al enkele jaren voor een steeds groter wordende groep Heilooërs een reis naar Kenia. Zij verblijven wel in een luxer hotel en genieten halve dagen van het zwembad of een excursie, maar zij steken de andere helft van de dag de handen uit de mouwen en helpen bijvoorbeeld bij het bouwen van een school. De groep gaat ieder jaar naar hetzelfde dorp terug om een project aan te pakken én neemt extra bagage mee (zoals kleding, kinderwagen etc.) om de Kenianen te helpen. Wat ik ook merk is dat klanten wel iets voor het milieu terug willen doen en erover nadenken, maar wél willen blijven reizen. Zij gaan bijvoorbeeld – als de prijs en reismogelijkheden reëel zijn - liever met de trein op reis. Goed nieuws, want de Thalys stopt deze zomer weer bij Disneyland Parijs voor de deur."

Trend: met gelijkgestemden een bijzondere reis maken zit in de lift, volgens trendwatcher Tessa.

Liesbeth: "Mensen vinden het erg leuk om een jubileum met hun familie of vrienden op een bijzondere manier te vieren en dan samen een reis te boeken. Daarnaast is er een grotere vraag naar themareizen, zoals wijnreizen, yoga-, mindfulness- of detoxreizen of juist sportieve en actieve reizen."

Esra: "Ik boek voor klanten regelmatig generatiereizen, dus met (klein)kinderen, naar luxe huizen. Vooral de Spaanse costa's zijn populair. Ik merk ook dat men graag luxe op de camping heeft, dus glamping én naar Blue Cruise zeilen in Turkije heb ik regelmatig vraag."

Trend: microavontuur, oftewel korte vakanties en reiservaringen. Een korte roadtrip of campingtrip in eigen land of net over de grens, een nachtje weg in een luxehotel of tiny house, sterrenkijken in je eigen tuin of een meerdaags festival.

Liesbeth: "In mijn klantenkring merk ik dat mensen liefst ook de mei- en herfstvakantie willen benutten, naast de 'standaard' zomervakantie. De Canarische eilanden blijven in trek, maar ook bestemmingen als Griekse eilanden, Andalusië en Portugal zijn populair. Niet te ver vliegen, maar wel lekker weer en er is veel te zien qua natuur en/of cultuur. Ook stedentrips naar minder bekende steden, zoals Krakau, Riga, Valencia, Sevilla of Split."

Esra: "Veel klanten willen niet meer een all-inclusive hotel, maar bepalen ter plaatse waar zij gaan eten. Ook excursies worden lang niet altijd meer van tevoren uitgestippeld door grote touroperators, maar juist lokaal geboekt. Ik werk dan samen met lokale agenten die kennis hebben van het gebied en de écht leuke plekjes weten te vinden. Klanten komen hierdoor op verrassende plekken, tussen de lokale bevolking en cultuur. Leuker, en het is belangrijk om de lokale bevolking te steunen. Daarnaast merk ik dat korte stedentrips naar 'andere bestemmingen' populair zijn, denk aan Helsinki, Riga, Leipzig, Thessaloniki, Malaga."

Welke reistip geef jij de inwoners van Heiloo graag voor komende zomer?

Liesbeth: "Mijn tips voor deze zomer: wacht niet te lang met boeken, zeker niet als je op zoek bent naar een camping! Kroatië is in trek en ook een heel fijn vakantieland."

Esra: "Reis eens naar het minder bekende Italië en bezoek de regio Calabrië. Hier vindt men een écht authentiek stukje Italië! Dat is mijn ultieme tip voor de zomervakantie. Daarnaast heb ik veel ervaring in het boeken van camperreizen door Amerika en Canada."

Dan nog in het kort: Wat is de meerwaarde van een zelfstandig reisadviseur (zra)?

De grootste meerwaarde van een zelfstandig reisadviseur is het persoonlijke aspect. Desgewenst komen Esra en Liesbeth bij de klant thuis om de reiswensen door te nemen. Mede door het thuisbezoek (reisbescheiden worden doorgaans ook thuis gebracht) is het algemene beeld over de klant completer en de reis nog persoonlijker af te stemmen.

Tekst: Marije Smit

Zuid-Afrika met kleine kinderen!

V.l.n.r.: Lenthe Berger (1 jaar), Esra Berger-van Hemert van The Travel Club Heiloo, Mark Berger, Jula Berger (4 jaar). Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

Als men hoort dat wij in Zuid-Afrika zijn geweest dan krijg ik meteen veel vragen. Is het er veilig, kan je er goed zelf rijden?

De bevolking is open en vriendelijk, het eten is verrukkelijk, de wijnen heerlijk, het landschap zeer afwisselend, de steden superhip, de dieren en de natuur wauw! Het is een adembenemend land dat zeer geschikt is om met auto of camper te ontdekken! Wij hebben dit land als zeer kindvriendelijk ervaren, met overal speelgelegenheden. Maar ook voor stellen een topbestemming om samen rond te trekken, te fietsen door de wijnlanden en romantisch te dineren. En heel fijn: geen tijdverschil en een leuk prijsniveau! Alle ingrediënten die je in een vakantie zoekt vind je in Zuid-Afrika terug, dus zet Zuid-Afrika zeker bovenaan je lijstje!

Meer informatie: esra@thetravelclub.nl / 06-44708937.

Bikiniproof voor de zomer? Easyslim.nu werkt echt!

Bij Easyslim.nu geen fitnessapparaten maar behandelkamers, waar cliënten worden aangesloten aan een geavanceerd apparaat. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

REGIO - Dat afslanken ook anders kan, bewijst Easyslim.nu. Al meer dan vijftig vestigingen door heel Nederland volgen het voorbeeld van Karin Hut-van Meerten, die Easyslim.nu in 2015 in Nederland introduceerde. Karin van Twuyver opende in Limmen 1 november 2017 haar deuren in Limmen, 1 juli 2018 in Egmond aan den Hoef en sinds 1 november 2018 in Beverwijk.

De meeste mensen denken bij het woord 'afvallen' aan strenge diëten en/of veel sporten. Daardoor is het niet voor iedereen een haalbare kaart om die overtollige kilo's kwijt te raken. Via behandelingen bij Easyslim.nu is afvallen echter voor iedereen binnen handbereik.

Bij Easyslim.nu vinden klanten geen fitnessapparaten maar behandelkamers waar zij aangesloten worden aan een geavanceerd apparaat, doormiddel van pads op het lichaam. Hiermee worden vetcellen geleegd via ultrasound, en op het zelfde moment worden de spieren getraind via elektrostimulatie. Hierdoor gaat afslanken snel en zonder enige inspanning. "De spieren worden veel intensiever getraind dan in de sportschool, en zonder gevaar op blessures. Ook cellulite wordt minder, en de huid strakker.

"Vaak hebben mensen al van alles gedaan om af te vallen." Het is geweldig om te zien hoe ook deze klanten met de week slanker worden. "En bovendien krijgen zij meer zelfvertrouwen,"

Wilt U op een gemakkelijke manier wil afvallen en uw spieren verstevigen? Bel of mail even voor een proefbehandeling en intake nu € 39 in plaats van € 69 (geldig tot 15 maart 2019).

Onze adresgegevens zijn:
Easyslim.nu Limmen, 06-85852603, limmen@easyslim.nu
Easyslim.nu Beverwijk, 06-36546338, beverwijk@easyslim.nu
Easyslim.nu Egmond, 06-36320962, egmond@easyslim.nu


                                                

                        

In de wijngaard komt wijn pas écht tot leven

Margret (links) en Liesbeth hebben er zin in. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO/LIMMEN - Altijd al willen weten hoe champagne nu écht gemaakt wordt? Dit is uw kans.

Liesbeth van Zelst van Travel Counsellor en Registervinoloog Margret Weijers hebben de krachten gebundeld en organiseren samen een gezellige wijnreis naar Elzas en Champagne van woensdag 25 tot en met zondag 29 september 2019.

Deze reis staat in het teken van wijnhuizen bezoeken, rondleidingen, proeverijen, de Elzasser wijnroute op e-bikes, lekker eten en genoeg vrije tijd. Het allerleukste is dat er niet uitgespuugd hoeft te worden, want de bus brengt ons veilig thuis. Gaat u gezellig mee?

Info: https://www.smaakvermaak.nl/wijnreis/

Winnaar valentijnsactie The Travel Club

Ellen Raats-Zwaan (links), winnaar van de overnachting en Esra Berger-van Hemert van The Travel Club Heiloo. Foto: aangeleverd

HEILOO - De valentijnsactie van The Travel Club, die jaarlijks wordt gehouden, heeft een winnares uit Heiloo opgeleverd! Ellen Raats-Zwaan is de gelukkige winnares van een luxe hotelovernachting in een 4-sterren hotel op de Veluwe. Ellen, veel plezier met je prijs!

Wilt u als vrijwilliger iets betekenen voor ODC De Vijfhoek?

Foto: Martin J. Bowra

HEILOO - ODC de Vijfhoek in Heiloo biedt plek, zorg, activiteiten en ontwikkeling aan kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.

De kinderen zijn tussen de 0-18 jaar en komen vaak met speciaal vervoer vanuit de hele regio Alkmaar. Voor hen is het prettig als er een busbegeleider meerijdt die tijdens de rit even gerust kan stellen of helpen. Ook zijn er vrijwilligers nodig voor support in de groepen of om te assisteren bij het wandelen en zwemmen. En handige mensen zijn welkom voor de klusjes aan het pand en de tuin.

Bij De Vijfhoek maken vele handen licht werk. Heeft u belangstelling in vrijwilligerswerk en is De Vijfhoek iets voor u? Mail met Angelique Besseling (teamleider ODC De Vijfhoek) en laat het ons weten: abesseling@dewaerden.nl. Zie ook de website www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Zorgvernieuwend initiatief

Het team van Fysiotherapie Fysio Heiloo. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Fysiotherapie Fysio Heiloo, Diëtistenpraktijk Alimentum en Buurtzorg Heiloo zijn een zorgvernieuwend initiatief gestart en bieden op het Slimpad 16/16a gespecialiseerde zorg aan onder één dak. Belangrijk is het stimuleren van bewegen in combinatie met een gezonde leefstijl.

Voor veel fysiotherapeutische klachten is ook dieetbegeleiding en -advies mogelijk binnen de praktijk van Fysio Heiloo. Dieetbegeleiding en -advies kan een meerwaarde zijn bij uw fysiotherapeutische herstel en/of revalidatie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan reuma, artrose, bekken- en darmklachten, oedeem, hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Ingeborg Schoof van Diëtistenpraktijk Alimentum houdt op vrijdag dieetspreekuren bij Fysio Heiloo.

Buurtzorg Heiloo en Fysio Heiloo bieden samen zorg aan voor 'kwetsbare' mensen als ouderen, chronisch zieken en mensen die thuiskomen na ziekenhuisopname. Ze richten zich hierbij op factoren als behoud van zelfstandigheid, valpreventie, functionele revalidatie en verbetering van kwaliteit van leven. Bij een complexere zorgvraag vindt overleg plaats met andere hulpverleners om samen tot goede zorgafstemming te komen. Meer informatie? Fysio Heiloo, Slimpad 16a, tel. 072-5339355. www.fysioheiloo.nl.

Yuno Acupunctuur: Naaldjes hebben vrouwen zwanger gemaakt

Maroesja Yuno, eigenaresse van Yuno Acupunctuur in Heiloo. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - "Kleine en grote wonderen, ik ervaar ze regelmatig in mijn praktijk," aldus Maroesja Yuno, eigenaresse van YUNO Acupunctuur in Heiloo. Naast haar specialisatie in pijnklachten hebben vrouwenaandoeningen en zwangerschap haar volle aandacht.

Acupunctuur kan veel betekenen voor vrouwen die graag zwanger willen worden. Met zeer dunne naaldjes komen hormonen weer in balans, de menstruatiecyclus wordt regelmatig, de vruchtbaarheid verbetert en… er ontstaat een zwangerschap! Met succes heeft Maroesja meerdere vrouwen met een kinderwens mogen helpen. Ook vrouwen die menstruatie- of overgangsklachten ervaren vinden de weg naar haar praktijk.

Zoals acupunctuur vruchtbaarheid kan vergroten, zo kunnen naalden ook pijn wegnemen. Of ze nu acuut of chronisch zijn, pijnklachten zijn zeer goed met acupunctuur te behandelen. "Binnen de eerste behandeling weet je al of acupunctuur voor jou werkt of niet." Cliënten die binnenstappen bij YUNO Acupunctuur hebben soms al een heel traject bij verschillende zorgverleners achter de rug. "Veel geziene klachten zijn (onder)rug-, nek- of knieklachten, maar ook slaapproblemen en stress staan bij mij in de top 10," vertelt Maroesja.

YUNO Acupunctuur
Butterlaan 47 in Heiloo
Tel. 06-33.37.10.60
www.yunoacupunctuur.nl

Vrijwilligers van Home-Start gaan voor Appeltje van Oranje!

Vrijwilligers van Home-Start bieden ouders met vragen over de opvoeding van hun kinderen een luisterend oor. Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

REGIO - Home-Start is genomineerd voor het Appeltje van Oranje voor vrijwilligerswerk. Dit jaar zet het Oranje Fonds de schijnwerpers op vrijwilligerswerk, omdat vrijwilligers erin slagen de verbinding te leggen met mensen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben. Al meer dan 25 jaar bieden vrijwilligers van Home-Start ouders met vragen over de opvoeding van hun opgroeiende kinderen een luisterend oor en een steuntje in de rug. Eenzaamheid en sociaal isolement binnen gezinnen worden ermee doorbroken. Een Appeltje van Oranje zou een kroon zijn op hun werk. Home-Start is heel blij als het de prijs wint, want met dit geld kunnen nog meer gezinnen ondersteund worden bij de opvoeding van hun kinderen. Belangstelling om vrijwilliger te worden bij Home-Start? Home-Start Noord-Kennemerland is onderdeel van Humanitas en is actief in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Castricum en Uitgeest. In maart gaat de training van start.

Informatie: 072-540 1800 of home-start.nkl@humanitas.nl.

- - 35 JAAR BESTAAN - - BIJ KRINGLOOP HEILOO. IN FEBRUARI ELKE ZONDAG GEOPEND. KIJK OP KRINGLOOPHEILOO.NL VOOR ONZE LAGE PRIJZEN. RAMVOL ;-) GRATIS P.. In Februari elke zondag geopend. Kijk op KringloopHeiloo.nl voor onze lage prijzen. Ramvol ;-) Gratis P.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €o,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Officiële pasfoto"s nodig? Even naar Primera! Het Hoekstuk in Heiloo

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KIM'S HAARSALON HEEFT NIEUWE PRIJZEN! Knippen dames/heren is €15,- Knippen kleuren vanaf €45,- Highlights vanaf €25,- Permanenten+knippen €65,- Wassen Föhnen€ 15,- Voor meer informatie kunt u bellen naar:0630042383. Pinnen is mogenlijk! Tot snel bij Kim's Haarsalon.

Zondag 24 februari en 24 maart is er weer een ROMMELMARKT in het sportpaleis in Alkmaar. Wij hebben er zin in, tot Zondag!

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

KANTOORARTIKELEN NODIG? Even naar Primera! Het Hoekstuk in Heiloo. Of bezoek: www.primerahethoekstuk.nl

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

PERSONEEL GEZOCHT.Voor het plaatsen van daken zoeken wij nog hulp.Ervaring is niet vereist, minimaal twee dagen per week.Eigen vervoer is niet noodzakelijk.Minimale leeftijd 18 jaar.Voor meer informatie bel 06-14243406.

Schildersbedrijf Limmen. 50% KORTING. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel. 06 - 4247 9384

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ontspannen en voor alle leeftijden. Info: 06-38279213

Telus telecom Heiloo Kennemerstraatweg 111 VOOR AL UW REPARATIES VOOR SMARTPHONES, TABLETS EN LAPTOPS. Tevens altijd nieuwe toestellen en refubushed op voorraad. Nu nieuw bij ons studenten korting op lcd reparatie en accu's vervangen.

Kim's Haarsalon heeft nieuwe prijzen! Knippen dames/heren is €15,- Knippen kleuren vanaf €45,- Highlights vanaf €25,- Permanenten+knippen €65,- Wassen Föhnen€ 15,- Voor meer informatie kunt u bellen naar: 06-30042383. Pinnen is mogelijk! Tot snel bij Kim's Haarsalon.

MUZIEKLESSEN VOLGEN IN HET OPSTAPORKEST? In het Opstaporkest leren kinderen met behulp van blokfluit, boomwhackers en klein slagwerk de beginselen van het samen muziek maken. Inschrijving via www.mv-eensgezindheid.nl.

Te koop: meer dan complete golfset, tas, trolly en schoenen maat 39. €100,- Tel:0622540043

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06-50641386

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassingen. Info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Kampioenen bij Vennewater Badminton

Team 1 promoveert met het kampioenschap naar de eerste divisie. Foto: aangeleverd

HEILOO - In het tweede weekend van februari is het badminton competitieseizoen afgesloten. Het eerste team van Vennewater Badminton is kampioen geworden en promoveert hierdoor naar de eerste divisie. Het was 20 jaar geleden dat er in de eerste divisie werd gespeeld. In deze divisie zijn officiele scheids- en lijnrechters verplicht; dat zegt iets over het niveau van het spel.

Binnen de jeugd zijn ook twee teams kampioen geworden, team J4 en J5. Beide teams speelden in dezelfde poule en stonden op nummer 1 en 2. Uiteindelijk had team J4 één punt meer dan team J5. Officieel is J5 dus tweede, maar binnen de club zijn het allemaal kampioenen.

Hoewel het competitieseizoen nu is afgesloten, wordt er volop doorgetraind en worden thuis en uit toernooien gespeeld. Binnenkort worden de clubkampioenschappen gespeeld en is er weer het beroemde ouder-kindtoernooi. Verder staat het Open Dubbel & Mixtoernooi in maart op de agenda en is er in mei het altijd drukbezochte Vennewater Open.

Teams J4 en J5 speelden in dezelfde poule en eindigden vlak na elkaar als eerste en tweede. Foto: aangeleverd

Veel spelers uit de regio komen op deze toernooien af.

Alkmaarse Kamermuziek brengt Osiris Trio

Het Osiris Trio brengt kamermuziek van internationaal niveau. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - Het vijfde concert in de jubileumserie van Stichting Alkmaarse Kamermuziek vindt plaats op dinsdagavond 26 februari in de grote zaal van TAQA Theater De Vest; aanvang 20.15 uur. Het Osiris Trio met Peter Brunt (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano) brengt Zimmerman's 'Cinq ou six bagatelles', pianotrio nr. 2 van Sjostakovitsj en Beethoven's pianotrio nr. 7 'Erzherzog'.

Het is alweer meer dan 10 jaar geleden dat het Osiris Trio bij de Alkmaarse kamermuziekserie optrad, tijd dus voor een hernieuwde kennismaking. Het trio bestaande uit masterdocenten van het Haags Conservatorium brengt sinds 1988 kamermuziek van internationaal niveau, waarbij hedendaags werk een belangrijke plaats inneemt. Dat geldt ook voor dit concert, waarbij naast gekende klassieke stukken van Beethoven en Sjostakovitsj, een moderne compositie van Bob Zimmerman op het programma staat.

Bij Zimmerman's 'Cinq ou six bagatelles' (2014) gaan piano, viool en cello een spannende dialoog met elkaar aan, waarbij de snel opeenvolgende uitweidingen blijven boeien. Het pianotrio (1944) van Sjostakovitsj is geladen met een weeklacht vanwege de verschrikkingen van de Holocaust en de dood van een goede vriend. Als tegenwicht voor de somberheid en ernst is er milde overpeinzing en dansante uitbundigheid. Beethoven's 'Erzherzog' biedt meeslepende lyriek, helderheid en lichtvoetigheid, gejaagdheid met kalmte, verzoening en verzet, meesterschap in klankrijkdom en expressie.

Het luisteren naar kamermuziek is een intieme ervaring waarbij de rijkgeschakeerde inhoud de aandacht van het gehoor gevangen houdt.

De Stichting Alkmaarse Kamermuziek verzorgt jaarlijks zes kamermuziekconcerten op de dinsdagavond (aanvang 20.15 uur) in de grote zaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Het bieden van afwisselende programma's met een hoge kwaliteit tegen een betaalbare abonnementsprijs is daarbij het streven. Abonnementhouders betalen 90 euro per seizoen en zijn daarbij eveneens donateur, losse kaarten aan de zaal kosten 20 euro. Leerlingen van muziekscholen tot 18 jaar kunnen de concerten gratis bijwonen. Vooral jongeren zijn van harte welkom bij de dinsdagavondconcerten. Inlichting en aanmelding nieuwe donateurs/abonnementhouders: Mw. A. de Langen-Gramberg, tel: 0251-655211 (tussen 19.00-21.00 uur). Zie ook www.alkmaarsekamermuziek.nl.

Tekst: Felix Hogeboom

Doe mee met de proefles rock-'n-roll voor beginners

Rock-'n-roll is niet alleen dansen, maar ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Mensen die van rock-'n-rollmuziek houden en altijd al eens een keer hebben willen proberen om op deze vrolijke en swingende muziek te dansen, hebben nu geluk. Zij kunnen op donderdag 14 maart, van 19.30 tot 20.30 uur, meedoen aan de proefles rock-'n-roll voor beginners in sporthal De Lelie aan de Rembrandtsingel 3 in Akersloot. Daar kan iedereen die dat wil aan deelnemen. Met en zonder ervaring en ook zonder partner is men welkom.

Rock-'n-roll is niet alleen dansen, maar ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Jong en oud, beginners en vergevorderden kunnen zich thuisvoelen in de handen van ervaren instructeurs.

Elma Kerklingh, eigenaresse van Dansschool Fabulous Fifties, vertelt: "Als wij aan het dansen zijn, zien we elk jaar mensen aan de kant staan met een blik in hun ogen van: 'Dat wil ik ook'! En vaak komen die mensen naar ons toe om te vragen waar zij dit kunnen leren.''

Dus als je niet aan de kant wilt staan tijdens Rock-'n-Roll Street Akersloot, ga dan naar de proefles en kijk of het iets voor je is. Voor aanmelding en/of informatie, bel Elma: 06-20 23 91 19, mail naar infofab50s@gmail.com of kijk op www.dansschoolfabulousfifties.nl.

Onbalans opsporen én herstellen met behulp van spiertests

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtendcafé van 27 februari is Loes van Vuren te gast om te vertellen over haar werk met toegepaste kinesiologie, dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam helpt te optimaliseren. Onbalans in het lichaam op het gebied van structuur, biochemie en psyche worden opgespoord en gecorrigeerd met behulp van de spiertest. Benieuwd? U bent van harte welkom op woensdag 27 februari van 10.30 tot 12.00 uur in Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen. Koffie/thee: 1 euro; de lezing/workshop is gratis!

Judoka's Dojo 't Loo plaatsen zich voor NK

Jonne Coolegem, Fil Dekker en Sija Coolegem.

HEILOO - Tijdens het Noord-Hollands kampioenschap voor judoka's tot 18 jaar, wisten drie judoka's van Dojo 't Loo zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap dat op 9 maart in Den Haag wordt georganiseerd.

Sija Coolegem won zondag twee partijen op rij met ippon, waardoor zij een bronzen medaille won en zich plaatste voor het NK. Broer Jonne Coolegem eindigde als derde van Noord-Holland en plaatste zich ook voor het NK. Na een pittige halve finale die Fil Dekker helaas verloor, plaatste ook hij zich met een bronzen medaille voor het NK. Op 9 maart strijden de drie dus om de Nederlandse titel in Den Haag.