De Uitkijkpost

9 maart 2016

De Uitkijkpost 9 maart 2016


'Cijfers huisvesting ex-asielzoekers is een momentopname'

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Vorige week meldde RTL Nieuws dat Heiloo een achterstand heeft bij het huisvesten van asielzoekers. 'In Heiloo moeten de komende vier maanden nog 25 ex-asielzoekers een woning krijgen', aldus RTL Nieuws. 'In de eerste twee maanden van 2016 hebben vier ex-asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning gekregen. Vanwege de gemeentegrootte moet Heiloo in het eerste halfjaar van 2016 in totaal 27 mensen met een verblijfsvergunning een woning geven. Aan het begin van dit jaar had de gemeente nog een achterstand van twee vergunninghouders. De komende maanden moeten dus nog 25 mensen een woning krijgen.'

De gemeente geeft desgevraagd aan dat er altijd sprake is van een momentopname bij de cijfers rond de daadwerkelijke huisvesting van ex-asielzoekers. "Er zit een periode tussen de verschillende fases bij de toewijzing en plaatsing: het beschikbaar stellen van een woning, de woning koppelen aan verblijfsgerechtigden, de verblijfsgerechtigden huisvesten en inschrijven in het bevolkingsregister, en ten slotte de registratie door het COA zodat de verblijfsgerechtigde meetelt voor de taakstelling."

Er zijn sinds 1 januari zeven woningen beschikbaar gesteld voor ex-asielzoekers, meldt de gemeente. Inmiddels zijn er vijf personen geregistreerd voor de taakstelling. Op het moment dat deze krant uitkomt, zijn er nog 24 te gaan. "Nogmaals, het is een momentopname. Als er een groot gezin van vijf personen is gehuisvest zit je al op negentien."


Groensafari's Landgoed Willibrordus

De groensafari's vormen het startpunt van de inventarisatie van ideeën en wensen. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 17, 18 en 19 maart starten de groensafari's op Landgoed Willibrordus in Heiloo. Tijdens deze rondleidingen over het terrein van GGZ NHN denken de deelnemers mee over de groene inrichting van het Landgoed. Zijn er ideeën voor een natuurpad, fruitbomen, fleurige ommetjes, een stilte- en meditatieplek of een pluktuin? Is er belangstelling voor activiteiten als gezamenlijk tuinieren, natuurwandelen, meditatie en yoga in de natuur of een buurtpicknick?
De groensafari's worden georganiseerd in het kader van het project Een Groene Brug. Het doel van dit project is het verbinden van het landgoed Willibrordus met haar omgeving. Groen vormt daarmee de brug naar verbinding.

Binnen het project Een Groene Brug wordt het landgoed Willibrordus stapje voor stapje verder verfraaid. De komende jaren (2016 t/m 2019) zijn er veel mogelijkheden om mee te denken en mee te doen. De groensafari's vormen het startpunt van de inventarisatie van ideeën en wensen. Mensen die op het landgoed wonen of werken, de bedrijven eromheen, buurtbewoners, en speciaal ook oudere bewoners worden hiervoor van harte uitgenodigd. Het project is een samenwerkingsverband tussen GGZ NHN, Stichting De Buitenkans, IVN, Vereniging Groei en Bloei en Zorgvilla Craenenbroeck en wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds.

De groensafari's beginnen in Theeschenkerij de Trog met een kopje koffie of thee.. Daar krijgen de deelnemers meer te horen over de plannen. Vervolgens start de wandeling over het Landgoed die ongeveer een uur duurt .
Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de volgende groensafari's:

17 maart 13.15 uur – 14.45 uur

18 maart 09.30 uur – 11.00 uur

19 maart 13.30 uur – 15.00 uur

Startpunt: Theeschenkerij De Trog, Bullaan 4 Heiloo

Van te voren aanmelden bij Mercedes Docter: benzdocter@hotmail.com

NLdoet bij Scouting Rurik

Aanstaande zaterdag 12 maart 2016 organiseert het Oranje Fonds NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Scouting Rurik uit Heiloo doet hier aan mee met een Klusdag. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om de handen uit de mouwen te steken. Scouting Nederland kent de kracht van vrijwilligers en met de 25.000 vrijwilligers in de organisatie draagt zij graag een steentje bij aan dit mooie initiatief. In het hele land zijn Scoutinggroepen actief voor NLdoet, bijvoorbeeld door hun clubgebouw open te stellen voor vrijwillige schilders of door zelf een bezoekje te brengen aan een bejaardencentrum. Scouting Rurik doet dit jaar mee met een Klusdag bij het eigen clubgebouw aan De Kistemaker. Een groep vrijwilligers uit Heiloo gaat op het buitenterrein een nieuwe opbergruimte bouwen voor de opslag van houten palen, waar de scouts torens en andere bouwwerken mee maken. Maar er staan ook kleinere klussen in het clubgebouw op de planning. "NLdoet is hier een mooie kans voor en daarom doen wij graag mee. Bovendien leren we onze leden op deze manier dat het goed is om iets te doen voor een ander. Dat draagt bij aan hun ontwikkeling", aldus Thijs van Zwam, organisator bij Scouting Rurik. Hij kijkt uit naar een leuke, productieve dag.

En weer geen ijs...

Foto: Heiloo-Online

HEILOO - Het ziet ernaar uit dat de ijsbaan in Heiloo deze winter niet meer open gaat. Seizoenkaarthouders kunnen daarom op vertoon van hun kaart gratis schaatsen op De Meent. Deze baan is nog geopend tot en met 13 maart.

Tien vragen aan… Liesbeth Diesfeldt

1.Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar. Na wat omzwervingen in Amsterdam en Haarlem ben ik in 2004 in Heiloo neergestreken.

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Het klinkt misschien afgezaagd, maar mijn beroep is mijn hobby. Veelzijdig, boeiend en kleurrijk. Je hebt met alle lagen van de samenleving te maken. Maar als ik een combinatie met zang en dans kon maken, mijn andere passie, dan was het helemaal perfect. Ik denk dat de rechter het echter niet zou waarderen als ik al zingend en dansend mijn pleidooi zou houden.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

Laatst nog met een vriend over gehad. We waren over kunstmatige intelligentie aan het filosoferen: hoe de mens er over 100 jaar uit zou zien. Is het menselijk brein dan opgeslagen in een computer, is het een hybride vorm van mens en robot of is de mens weer in groepsverband gaan leven, één met de natuur?

4. Wat is je mooiste herinnering?

Als klein meisje had ik het voorrecht om met mijn ouders naar verre landen te reizen. Ik heb nog een levendig beeld van die vakanties. De verwondering over gesluierde vrouwen in Tunesië, de prachtige kleuren van het wevervogeltje en de kolibri's in Kenia en de avontuurlijke reis naar Suriname in een korjaalbootje door de Lawarivier.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Heiloo is een prachtige groene gemeente. Er zijn een aantal plekken die eruit springen. Het hele Negge-gebied, maar ook de parkjes met vijvers bij de van Merlenlaan en de Spillaan.

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?

Verras mij maar met een ticket naar onbekende bestemming, dan ben ik gelijk klaarwakker.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Leef vanuit je hart in liefde, dankbaarheid en verwondering. En een tweede levensmotto komt van Mahatma Ghandi: "Wees de verandering die jij wenst te zien in de wereld".

8.Wat weten de meeste Heilooers niet van je?

Dat ik in 2004 een clinic heb gevolgd onder begeleiding van Hennie Kuiper, waarbij we de Alpe d'Huez hebben opgefietst. Dat was voor mij ter nagedachtenis aan mijn vader, die eind februari 2004 is overleden. Een fervent fietser en le Champion-lid van het eerste uur.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken als je burgemeester was?

Heiloo is een sociale en groene gemeente. Misschien wat kleinere items om aan te pakken, zoals die lelijke piketpaaltjes met reflectoren in de Arklaan e.v. 's Nachts lijkt het wel een landingsbaan. En wat betreft vliegtuigen: ik zou maatregelen treffen zodat het vliegverkeer niet zo laag overvliegt. Rond bepaalde tijden is het echt spitsuur. Als laatste: een streng vergunningenbeleid voor het omkappen van oude bomen.

10. Wat heeft je doen besluiten om advocaat te worden?

Mijn ouders hadden een advocatenpraktijk aan huis. Als kind pikten we weleens de kleurrijke verhalen op en zagen wij hoe gedreven en enthousiast zij waren in hun werk. Helaas zijn zij beiden niet meer in leven, maar ze hebben nog wel meegemaakt dat mijn zus Hanneke en ik de praktijk hebben overgenomen. De praktijk is door mijn ouders opgericht in 1959. We hebben nog lijvige boekwerken met rechterlijke uitspraken vanaf 1950 en oude dossiers bewaard die nog met een typemachine inclusief tipp-ex zijn uitgetypt. Leuke bijkomstigheid is dat wij beiden nu samen 50 jaar als advocaat werkzaam zijn. Mijn zus Hanneke was vorig jaar 25 jaar advocaat en ik dit jaar.

Ik nomineer: Lotte Biesgraaf alias Miss Bean. Mijn vraag aan Miss Bean is: Wanneer en wat deed je besluiten om helemaal plantaardig te gaan koken?"

Clubhuis Terriërs kan weer jaren mee

Clublid Yvonne Knijn sloopt een muur voor de nieuwe ingang. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het onderhoud van het clubhuis van De Terriërs was er de laatste jaren een beetje bij ingeschoten doordat de financiële middelen in de veldaccommodatie gestoken moesten worden. Het werd hoogtijd dat het clubhuis aangepakt werd. "Daarbij hebben we prioriteit gelegd op de hygiëne en de veiligheid", vertelt voorzitter Wytze van der Meer. 'We hebben op de begane grond de kleedkamers netter gemaakt, nieuwe toiletten, ruimte voor materiaal van trainers en spelers en voor scheidsrechters met eigen douches, en onder andere ook maatregelen genomen tegen het sluimerende gevaar van legionella. We hebben meer uitgangen vanuit het clubhuis. Het oppervlak van de kantine is vergroot en die is ook fraai gemoderniseerd. In de planning staat nog een vergroting van het balkon die dan een tribune-achtig karakter krijgt met extra uitgang en misschien komt er ook nog een nieuwe keuken.'

De ingreep heeft tot dusverre zo'n €70.000 (zonder subsidie) gekost. Van der Meer: "De grootste opgave van een dergelijk project is eigenlijk het warm krijgen van de leden om eraan mee te werken en dat hebben zij met groot enthousiasme gedaan. Ik schat dat er ongeveer 50 clubleden aan gewerkt hebben, sommigen al vanaf december elke dag. Ik heb berekend dat ons dit al gauw €50.000 heeft bespaard. Het wekt ook saamhorigheid op. Clubleden zetten hun kennis of hun netwerk in, zijn zelf sponsor of benaderen bedrijven die als vorm van sponsoring het werk dat wij niet zelf konden doen, gratis of tegen een schappelijk prijsje hebben gedaan of materiaal hebben geleverd."

Die zelfwerkzaamheid van de leden - ook ouders van jeugdleden - doet Van der Meer deugd: "Het bewijst - in tegenstelling tot wat je tegenwoordig vaak hoort over het gebrek aan betrokkenheid - dat we ook in dat op zich een gezonde vereniging zijn. Met bijna duizend leden zijn we een van de grootste en misschien zelfs de grootste vereniging van Heiloo. Ruim 4% van de Heiloose bevolking zit op hockey bij ons. Landelijk is dat nog geen 2%. En dat voor een vergrijzend dorp. Dat zegt wel iets over De Terriërs."

Rover gaat 100 dagen afval scheiden

Wie doet mee met Rover? Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO - "Ik ben Rover en ik ben tien jaar. Ik zit op basisschool Elckerlyc in groep 7. Vorig jaar maakte ik op school een studie over afval. Dat vond ik wel een leuk onderwerp. Mijn moeder zag laatst iets op Internet over het 100-100-100 project. Van 1 april tot 9 juli gaan een heleboel mensen in verschillende gemeenten de uitdaging aan om 100% van hun afval te scheiden. Dat lijkt mij best moeilijk. Ik wil graag meedoen met het project en daarom zien jullie af en toe een stukje in deze krant over hoe het gaat met het afval scheiden bij mij thuis. Ik denk dat het belangrijk is om het afval apart te verzamelen omdat het dan gerecycled kan worden. Zo kan iets weer opnieuw gebruikt worden. Vanaf 1 april krijgen we elke week een opdracht en moeten we het afval wegen. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan!"

Heiloo is een van de 29 gemeenten die meedoen aan dit initiatief. Om nog beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden van afvalscheiding zijn ervaringen, meningen en tips van huishoudens nodig. Daarom kan iedereen, jong of oud, zich (net als Rover) tot 15 maart aanmelden op www.100-100-100.nu

Tekst: Natalie Bottemanne

Huib Schong, bedankt!

'Onze' Huibie Schong, een begrip in Heiloo, gaat met de viswinkel stoppen om wat anders te beginnen; dat nieuws in de Uitkijkpost kwam bij ons als een 'zure bom' binnen!

Je kwam er altijd graag en haalde er de lekkerste haring, gebakken vis of een verse tong! Ze spraken geen visserslatijn maar het was altijd boter bij de vis. En de vis laat de mens zijn zoals hij is. Huib Schong, zo Hollands als haring met uitjes, en zo kalm als een zalm, achter zijn fornuis, voelde hij zich altijd thuis!

Je stond wel eens als haringen in een ton te wachten op je beurt, zeker op de bekende vrijdag, visdag, werd daar nooit over gezeurd! Met hem kun je gaan vissen (een leuke man) als hij riep: vis moet zwemmen, in de avond later, ze leven met de hele familie als een vis in het water! Jullie gaan nu een nieuwe uitdaging aan en zullen heus niet achter het net gaan vissen, Wat jullie gaan doen, iedereen gooit een visje uit en ze lopen allemaal naar het nieuws te vissen! Maar gelijk hebben jullie, soms ben je toe aan iets anders en wat het ook is, als het maar eens ander smaakje is! 't Mag vloeien, 't mag ebben, die niet waagt die niet wint, zal het niet hebben!

Nu wordt er straks weer op de hoek van het Winkelcentrum Heiloo bij de Volendammer vis gehaald, want vis moet je nemen als het er is, ook al wordt de vis wel eens duur betaald.

Ik denk dat ik namens al jullie klanten, jong en oud, en de echte (oud-)Heilooërs, mag zeggen: bedankt voor al die jaren, gezelligheid, kwaliteit en goed eten aan de dis. Veel geluk en zegen en blijf allemaal zo gezond als een vis!

Marijke Bruin en Jelle Groot
Heiloo

Kado & Zo

Foto: Stip Fotografie

Heerenweg 138 (Videotheek 't Centrum), 1851 KV Heiloo, telefoon: 072-533 49 40, Facebook: Kado&Zo Heiloo

"Dat ik zo divers ben, dat is mijn grootste kracht". Vol enthousiasme praat Lisette Reijersen van Buuren over het hele assortiment. Kado & Zo biedt heel veel verschillende artikelen in verschillende prijsklassen. Het maakt niet uit of je 5 of 50 euro te besteden hebt. Je kunt gegarandeerd iets leuks kopen, voor jezelf of voor een ander."

Altijd verrassend

Bij Kado & Zo vind je altijd iets bijzonders. Mooie woonaccessoires van de Scandinavische merken Madame Stoltz en Lindform Sweden. Verder is er een grote collectie tassen van o.a. Legend en Zusss. Leuke en trendy modeaccessoires zoals zonnebrillen, horloges, riemen en sieraden waarvan de iXXXi-ringen de grote hit zijn. Heerlijke geuren, zowel voor in je huis als voor op je lichaam (Janzen geuren).

De brownies komen rechtstreeks uit de Heiloose Brownie Hemel. Ook de handgemaakte sieraden van AnotherOne zijn echt Heiloos. De wijnen zijn echte horecawijnen, die je als particulier nergens anders kunt kopen. En dan is er nog een assortiment bijzondere wenskaarten van Jots.

"Elk half jaar vernieuw ik de hele collectie en tussentijds heb ik ook regelmatig aanvullingen op het assortiment," legt Lisette uit. "Inkopen doe ik heel bewust: de spullen moeten bijzonder zijn, van goede kwaliteit en geschikt voor ieder budget. Daarbij komen mannen ook voldoende aan bod."

Nieuw: dames- en herenkleding

Kado & Zo verkoopt nu al Feetje en Dirkje, kinderkleding in de kleine maten. Maar deze week wordt de winkel verbouwd, om ruimte te maken voor een uitgebreide collectie dames- en herenkleding. De ruimte voor de kleding gaat ten koste van het videotheekdeel. "Maar Videotheek 't Centrum blijft bestaan, " verzekert Lisette. "De 300 abonnees hoeven zich geen zorgen te maken!"

De nieuwe kledingcollectie wordt iets bijzonders. Gerenommeerde Scandinavische trendy en tijdloze merken, een ideale combinatie van prima kwaliteit en goede prijs. Voor dames de merken Ichi, Frequente, Gai+Lisva, I say, Second-One Jeans en Tif-tiffy in de maten 34 t/m 46, en voor heren Anerkjendt, Gabba Jeans, D-brand.

Ruime openingstijden

Kado & Zo is standaard 7 dagen per week geopend: op zondag en maandag van 13.00 tot 21.00 uur; op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 21.00 uur; vrijdag van 9.30 tot 21.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 22.00 uur.

Feestelijke heropening

Tijdens de verbouwing is Kado & Zo gewoon open. Maar de voltooiing van de verbouwing moet gevierd worden! A.s. zaterdag 12 maart, van 9.30 tot 22.00 uur, is iedereen van harte uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe winkel en de nieuwe collectie onder het genot van een hapje en een drankje. Op de openingsdag krijgt elke klant bij een besteding van boven de 25 euro een leuk kadootje. Kado & Zo blijft je verrassen!

Preek van de Leek door Rob Keet

Politieman Rob Keet geeft een blik achter de schermen van de recherchewereld in Noord-Holland. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Voor de derde keer in dit seizoen verzorgt Rond de Waterput een 'preek van de leek' in de Witte Kerk, Heerenweg 32 te Heiloo. De (s)preker Rob Keet houdt op zondagmiddag 13 maart a.s. om 16.00 uur een preek, waarbij hij zich laat inspireren door zijn jarenlange ervaring binnen de recherche in Noord-Holland.

Wat betekent het om te werken in een wereld die gedomineerd wordt door georganiseerde criminaliteit, en waar heftige emoties soms leiden tot ernstige delicten? Wat brengt mensen hiertoe? Maar vooral ook: wat doet het met (politie)mensen, die in hun werk geconfronteerd worden met grensoverschrijdend gedrag dat vaak zo haaks staat op de normen en waarden in het 'normale' leven?

Rob Keet uit Heiloo werkt intussen ruim 35 jaar bij de politie; het merendeel hiervan bij de recherche. Nu geeft hij leiding aan gespecialiseerde rechercheteams die onderzoek doen naar ernstige delicten. Hij biedt u graag een blik achter de schermen van de recherchewereld in Noord-Holland. Tijdens zijn preek zal Rob zich muzikaal laten vergezellen door het trio 'CARP", waar hij overigens zelf deel van uitmaakt. Zijn muzikale vrienden hierbij zijn Dick Groot en Ger-Jan Apeldoorn.

Na de preek is er, onder het genot van een glaasje, gelegenheid om na te praten met de (s)preker en/of andere aanwezigen. De toegang voor deze preek is vrij. Na afloop is er een collecte.

25-jarig jubileum dierenarts Hans de Jong

Hans de Jong (hier 7 jaar oud) wist al van jongs af aan dat hij dierenarts wilde worden. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 11 maart 1991 werden de officiele documenten voor de Maatschap Schaap & De Jong ondertekend. Hiermee werd de droom van een 7-jarig jongetje verwezelijkt, want Hans de Jong wist al van jongs af aan dat hij dierenarts wilde worden. Na zijn middelbare schooltijd werd hij ingeloot voor de studie Diergeneeskunde, die hij in 1985 succesvol afronde. Na een jarenlange samenwerking is Frank Schaap in 2010 met pensioen gegaan en veranderderde de Maatschap Schaap & De Jong in J. de Jong Dierenartsen. Het enthousiasme van Hans de Jong is hiermee niet veranderd. Nog altijd gaat hij met veel liefde en plezier aan het werk om aan mens en dier zorg te verlenen. Geen probleem is hem te gek; hij heeft altijd een oplossing paraat en is altijd bereid een luisterend oor te bieden. Wanneer je hem wilt zien zien stralen, vraag hem dan naar zijn vrouw Karin, zijn vijf kinderen en uiteraard zijn grote trots: de drie kleinkinderen.

Gesteund door het team van dierenartsen en assistentes, is hij van plan om nog vele jaren u en uw dier in de praktijk te verwelkomen. Op vrijdag 11 maart van 15:00 – 17:00 uur is er op de praktijk in Heiloo de gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, Hans te feliciteren met zijn 25-jarig jubileum.

't Loo (1)

Graag wil ik hierbij mijn visie geven op de toekomstige ontwikkeling van winkelcentrum 't Loo n.a.v. de correspondentie in De Uitkijkpost afgelopen week.

'Stijlvol veelzijdig' is de nieuwe slogan van ons winkelcentrum 't Loo. Het vernieuwde Loo. Niet alleen over de recente aanpassingen, maar nog meer is er over de groeiende en langdurige leegstand veel te doen. Naar mijn idee gaat het er bij de toekomstige ontwikkeling van 't Loo niet over of de 'restyling' nu wel of niet als 'verfrissend' wordt ervaren. Smaken verschillen. Laten we het er in deze tijd op houden dat het goed is dat er een 'upgrading' heeft plaatsgevonden. Wat mijns inziens veel belangrijker is, is dat er (langdurige) leegstand is en een afnemend aantal bezoekers. Met als grote vraag: Wat hier nu aan te doen? Daarom heb ik het volgende plan van aanpak.

Winkeliersvereniging 't Loo en Dela bieden lokale en regionale (potentiële) ondernemers de kans met een plan te komen om in 't Loo een vernieuwende winkel/shop te openen. Hiertoe dienen zij een ondernemingsplan op te stellen. Deze vernieuwende groep creatieve ondernemers wordt een kans geboden om met een levensvatbaar plan te komen om een onderscheidende winkel/shop in 't Loo te openen. In dit ondernemersplan schrijven de toekomstige ondernemers ondermeer wat voor type winkel zij willen beginnen, op wie zij zich willen richten, hoe zij denken van hun winkel een succes te gaan maken en 'last but not least' een financiële onderbouwing. Al deze ondernemingsplannen worden door een commissie getoetst op zaken als onderscheid en aanvulling op het huidige winkelbestand in 't Loo, ondernemerschap en de financiële haalbaarheid. De ondernemers in spé dienen zelf over enig eigen vermogen te beschikken en/of zelf aan startkapitaal te komen via micro-financiering en/of crowdfunding. Vanzelfsprekend mag ook een meer landelijk succesvolle formule (bijv. Dille en Kamille) met een plan te komen. De meest onderscheidende en best onderbouwde ondernemingsplannen worden uitgekozen. De geselecteerde kandidaten 'pitchen' vervolgens hun plan aan de commissie. De commissie bepaalt welke ondernemers hun plan mogen gaan uitwerken. Hier krijgen zij enige tijd voor. Ook om de financiën te regelen. Uiteindelijk wordt bepaald welke ondernemer in welke vrijstaande ruimte in 't Loo zijn eigen winkel mag gaan starten.

Om deze nieuwe generatie ondernemers met hun verrassende winkels kans tot slagen te geven, zal Dela akkoord moeten gaan met de volgende huur:
Jaar 1: geen huur verschuldigd;
Jaar 2: 25% jaarhuur;
Jaar 3: 50% jaarhuur;
Jaar 4: 75% jaarhuur;
Jaar 5 en verder: 100% van de dan geldende jaar huur.

Thans staan er geruime tijd meerdere units leeg. Units die zonder verdere actie over drie jaar nog leeg zullen staan. Denk eens aan de ruimte waar vroeger de stereozaak en later de sigarenzaak zat. Of de ruimte van voorheen Flandria. Nieuwe ondernemers dienen nu op te staan en de kans te worden geboden een verfrissende en onderscheidende winkel te openen. Ondernemers die inzien dat samenwerking met andere bedrijven (lees de horeca in Heiloo) in deze tijd van essentieel belang is. Deze ondernemers worden aan een kritische toets onderworpen, dienen zelf hun financiering rond te krijgen en hun plan dient levensvatbaar en een welkome aanvulling op het huidige winkelbestand te zijn. Kortom: winkeliers van 't Loo en Dela: laat de creatieve plannen maar binnenkomen.

Ton Kruize

Horeca Live Heiloo

Kia treedt op tijdens Horeca Live Heiloo. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Na het succes van vorig jaar vindt op zaterdag 12 maart weer de Horeca Live Heiloo plaats. Doel is de geweldige sfeer die goede live muziek brengt en de gezellige locaties die Heiloo biedt onder de aandacht te brengen.

De muzikale aftrap van het event wordt om 12.30 uur gegeven in het Winkelcentrum 't Loo door de band Vandervens, een mix van rock & roll, blues en ska. Stilstaan is daarbij geen optie. Op de facebook Horeca Live Heiloo pagina kun je via clips alvast je favoriete bands selecteren. De toegang is gratis en de rest van het programma ziet er als volgt uit.

Café La Strada - LJ blues & rock- 21.30 u / Café De Wit - the Wieners - rock & roll - 21.30 u / Fletcher Hotel rest. bar- Kia & Hodz - pop & soul - 18.30 u / Melange 7- Little Boogie Boy- old style blues- 19.00 u / Queensbar - Spectators - rockabilly & raw blues - 22.30 u / Herberg Jan - Close 2 Fire - pop & modern folk - 21.00 uur.

Lezingen over Tuinen in Normandië en Het wonder van enten van fruit

Tuinen in Normandië door Jolanda Mooij.

Vorig jaar heb ik met een groep tuinvriendinnen een prachtige reis gemaakt naar enkele tuinen in Normandië. Nu wil ik jullie graag meenemen voor een virtuele wandeling door de tuinen die we bezocht hebben.

Het wonder van het enten van fruit, door Nico Brantjes

Op deze avond gaan we kijken hoe het enten van een fruitboom tot stand komt.
Nico Brantjes zal een tipje van de sluier oplichten en laten zien dat een appel of een peer te enten, plakken, lipenten of te kroonenten is. Hij doet dat door wat beelden te laten zien maar ook zal hij een demonstratie geven hoe het wonder van de natuur tot stand komt.

Voorafgaand aan de lezingen vindt de algemene ledenvergadering van Groei & Bloei Midden-Kennemerland plaats

Locatie: Ter Coulsterkerk, Holle weg 111,1851 KE Heiloo

Aanvang: 20.00. Zaal open: 19.30.

Kosten:€2,00. Leden Groei & Bloei: gratis

Mattheus Passion als tango

Pearl Jozefzoon neemt de belangrijkste damesaria's voor haar rekening Foto: Aangeleverd

HEILOO - In 2014 zorgde Jan Rot met het kwintet Tango Extremo en zangeres Pearl Jozefzoon voor een sensatie door in de weken voor Pasen door Nederland te toeren met een eigen interpretatie van de Mattheüspassie van Bach, in Rots eigen veelgeprezen Nederlandse vertaling. Op woensdag 16 maart om 20 uur is deze bijzonder Mattheüs eindelijk ook in Heiloo te zien. In theater De Beun wordt de rol van Jan Rot als verteller/evangelist overigens overgenomen door Peter Faber. Pearl Jozefzoon, die sinds haar optreden in The Voice of Holland een stormachtige carrière doormaakt, neemt opnieuw de belangrijkste damesaria's voor haar rekening. De bariton Job Hubatka zingt de rol van Jezus. Het kwintet doet de rest, uiteraard in tangostijl, waaronder diverse instrumentaal uitgevoerde aria's. Het publiek zingt de koralen...

Kaarten kosten € 22 en zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, bij de bibliotheek en in het theater.

Schaaltje maken met een kantstructuur

Klein schaaltje met een kantstructuur. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het Nivon Heiloo biedt een uitdagende workshop aan, die uit één les bestaat en begeleid wordt door docente Wybrich de Man-Hornstra. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 15 maart van 13.30 tot 16.00 uur. Van snippers stof en restanten garens kunt u een nieuwe kantachtige stof maken met behulp van in water-oplosbaar-vlies en gebruikmakend van een naaimachine. Het werkstukje waar de cursisten naar toe werken, is een klein schaaltje met een kantstructuur. U leert op deze middag de techniek en misschien inspireert dit u om thuis een groter werkstuk te gaan maken. De docente verzorgt wat materiaal, dat in rekening gebracht kan worden. Neem wel uw eigen naaimachine – die moet kunnen stoppen - mee.

De workshop vindt plaats in ons Nivonlokaal in De Hofdijk, Mariënstein 178A te Heiloo; kosten € 13,50. Nivonleden krijgen korting. Opgave: tel.072 5333127/5333217 en info@nivonheiloo.nl Kijk ook op www.nivonheiloo.nl

Buk Buk herleeft met De Zwagers in Oudheidkamer

De Zwagers laten de Buk Buk-jaren herleven. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De Historische Vereniging Oud Heiloo heeft in de Oudheidkamer een expositie ingericht over de turbulente Buk Buk-jaren. In de komende maanden vinden er live-optredens plaats door artiesten die een bijdrage geleverd hebben aan de muziekhistorie van Buk Buk.

Het duo De Zwagers uit Heiloo, Hubert Kuijper en Sjaak Keizer, bijt het spits af. Hubert maakte in de zestiger jaren o.a. plaatopnames met de band "Solong" en Sjaak trad op met o.a. de Asgardband, Change, Percubies en in de legendarische Jamsessies onder de parachute in de benedenzaal van Buk Buk. Zij spelen naast Engelstalige blues, Ierse folk, rock 'n roll en country ook Nederlandstalige ballads. Iedereen die nog wil genieten van de muziekhistorie van Buk Buk is welkom in de Oudheidkamer, Bergeonstraat 30, zaterdag 12 maart a.s. van 14.00 – 17.00 uur.

't Loo (2)

Graag maak ik van uw uitnodiging gebruik mijn mening over 't Loo te geven. Paul Moers heeft volstrekt gelijk. De uitstraling is zeker niet verbeterd, het is erg kil geworden en de 'pleinen' zijn fantasieloos met goedkoop ogend meubilair in de verkeerde kleuren. Het straalt geen warmte en gezelligheid uit. Ik vind het erg jammer, ik kwam en kom graag in het Loo, maar alle moeite de uitstraling wat 'chiquer' te maken zijn mislukt. Een betere adviseur/architect inhuren wellicht ?

Vriendelijke groet
Henny de Zoete

Music Meeting Heiloo 2016: 'Muziektheater'

HEILOO - Het thema van Music Meeting Heiloo 2016 is 'Muziektheater'. Op 4 en 5 juni gaan de deelnemende koren, orkesten en ensembles het publiek in de Cultuurkoepel en in de Strandwal verrassen met een combinatie van muziek en theater. Sommige groepen werken met een verteller, anderen zijn al hard bezig om samen met acteurs een mini-musical of operette in te studeren.

Teunis van der Zwart, artistiek leider Music Meeting Heiloo licht het thema toe: "Het mooiste muziektheater dat ik ooit zag, werd opgevoerd in Londen. Ik wandelde op een druilerige ochtend over Brompton Road. Bij Harrods voor de deur stond een violist met een blindenbril. Hij was net klaar met spelen, hield zijn viool en strijkstok in de ene hand en zijn bolhoed in de andere. Met die hoed maakte hij uitnodigende bewegingen, ongeveer als een draaiorgelman met zijn centenbakje. Een enkele passant deed een muntstuk in de bolhoed. De blinde reageerde steevast met een lichte buiging op het gerinkel. Hij deed dat erg mooi, dat buigen. De lichte stramheid en de traagheid van de beweging gaven het geheel iets sjieks, iets butler-achtigs. Sommige musici buigen alsof ze de afwas moeten doen na een loom makend diner, anderen alsof ze voldaan onderuit zakken met een sigaar. Deze blinde violist boog voor het winkelpubliek alsof de buiging het allerbelangrijkste was, het hoofdgerecht. Ik besloot even te wachten om hem te horen spelen. Maar na vijf minuten maakte hij nog geen aanstalten om te beginnen, en ook na een kwartier had hij nog steeds niets anders gedaan dan buigen alsof hij zojuist een recital in de Royal Albert Hall had gespeeld. Zo langzamerhand was het duidelijk dat de enige muziek die hij uitvoerde muziek van de stilte was, en ik vroeg me af of hij wel echt blind was. Ik besloot de proef op de som te nemen. Vlak voor zijn blindenbril maakte ik wapperende bewegingen. Toen hij niet reageerde deed ik alsof ik hem een dreun voor zijn kop ging geven. Omstanders protesteerden. De blinde week geen milimeter. Maar net voordat ik het op wilde geven, hoorde ik hem duidelijk verstaanbaar sissen dat ik op moest rotten en dat hij me anders dood zou maken. Ik wenste hem succes met zijn magistrale act, en deed bij wijze van afscheid een bankbiljet in de bolhoed."

Er zullen volgens Teunis weer heel veel mooie noten klinken en er wordt geacteerd. "Soms zal de muziek de overhand hebben en soms het theater; in alle gevallen gaat het om de kracht van de combinatie. Zelfs als de muziek uit stilte zou bestaan."

Motie van afkeuring over A9-financiering verworpen

[Intro:]

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad van Heiloo jaagt al enkele maanden op nadere financiële gegevens over de kosten van een aansluiting op de A9. In de vergadering van maandagavond 7 maart begon fractievoorzitter Ko Hemminga hier opnieuw over, nadat eerdere verzoeken van zijn partij, onder meer met gebruikmaking van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB), waren afgewezen. Hemminga beklemtoonde nog eens dat de PvdA (oppositiepartij) inzicht wil in de financiële risico's die de gemeente loopt bij dit miljoenenproject, bijvoorbeeld bij het verwerven van de nodige gronden. Hij kwam met een motie waarin stond: 'De raad draagt het college op alle relevante financiële informatie inzake de afslag A9, zo nodig vertrouwelijk, alsnog schriftelijk aan de raad ter beschikking te stellen.'

Wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000) reageerde met de toezegging dat hij op korte termijn een gesprek zou kunnen hebben met de PvdA om samen vast te stellen waar de vraagpunten precies zitten. De coalitiepartijen – Heiloo-2000, VVD en CDA – vonden dit een goede (tussen)oplossing, maar de PvdA, gesteund door mede-oppositiepartijen D66 en NCPN, niet. Hemminga vroeg om een schorsing en kwam direct hierna met een nieuwe motie, een motie van afkeuring. Hierin stond: 'Overwegende dat door het, al dan niet vertrouwelijk, niet willen verstrekken van de gevraagde gegevens, de vertrouwensrelatie met de raad onder druk komt te staan [en dat] deze handelswijze een volwassen democratisch proces schaadt, spreekt de raad de afkeuring uit over deze handelwijze van het college.'

'Beetje zinloos geweld'

Hierop uitte fractievoorzitter Tijmen Valkering van Heiloo-2000 zijn teleurstelling dat de PvdA de uitnodiging van de wethouder in de wind sloeg. Ook Elly Meriwani (eenvrouwsfractie E.66) vond de motie van afkeuring een te zwaar middel. Fractievoorzitter Hans van Halem van D66 echter schaarde zich aan de zijde van Hemminga: 'Zo kunnen we als raad niet controleren', zei hij. Ellen Las van Bennekom van de VVD liet een ander geluid horen. Zij memoreerde dat in recent verleden vertrouwelijke informatie vanuit de raad naar buiten was gekomen (gelekt zogezegd) en dat zij zich daarom de behoedzaamheid van het college wel kon voorstellen. Het ging per slot van rekening mede om gegevens die onderhandelingsposities van de gemeente zouden kunnen raken. Fractievoorzitter Hessel Hiemstra van het CDA vond het afwijzen door de PvdA van een gesprek met de wethouder een gemiste kans en betitelde de motie van afkeuring als 'een beetje zinloos geweld'. Deze motie werd vervolgens verworpen met de stemmen van PvdA, D66 en NCPN voor (5 stemmen) en Heiloo-2000, VVD, CDA en E.66 tegen (14 stemmen).

Tenslotte vermeld ik:

--- dat in de raad van 7 maart nog één ander onderwerp besproken werd, en dat ging over de bouw van drie woningen op het perceel Westerweg 370A (in het buitengebied). Hiervoor werd door het college aan de ontwikkelaar een bijdrage voor zogenaamde bovenwijkse voorzieningen van 4100 euro per woning opgelegd. Dit bedrag vond de gemeenteraad in meerderheid te laag (juist ook in vergelijking met bedragen in Zuiderloo en Zandzoom) en het plan ging dan ook van tafel. VVD, CDA en E.66 waren wel voor, maar Heiloo-2000 (7 zetels!) stemde nu samen met de oppositiepartijen D66, PvdA en NCPN tegen (7 voor, 12 tegen).

Diploma's zwembad Loos

Zaterdagmorgen 27 februari werd er weer afgezwommen door de leerlingen van zwembad loos, in zwembad De Beeck in Bergen. Na veel zwemmen en een groot applaus mochten alle leerlingen het felbegeerde diploma in ontvangst nemen. De geslaagden zijn:

Diploma A: Noor Adrichem, Sam den Breejen, Joep Groeneveld, Janne Jacobs, Ruben Krol, Lieke van der Noord, Shola Stam, Tyrah Stam, Bente van der Velden, Tijmen de Vos.

Diploma B: Pien Groot, Fiona Kapteijn, Joep Vroom.

Diploma C: Yara de Boer, Lucas Haasnoot, Mick Jonker, Bart Oort, Jolien van der Poel, Wieger Tolsma, Bart van der Wal.

Dolfijn Goud: Romy Jonker.

Discussie over Jeugdzorg bij De Vijfhoek

HEILOO - Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert ODC De Vijfhoek samen met De Vrienden van De Vijfhoek een panel- en zaaldiscussie over de jeugdzorg. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig en deel te nemen vanuit de zaal.

Wat gaat er goed in de jeugdzorg en wat kan beter? Is het goed geregeld met de regelgeving en financiën? Weten ouders waar en bij wie ze kunnen aankloppen? En zijn professionele doorverwijzers voldoende op de hoogte van alle mogelijkheden? Hoe ziet het landschap er in de jeugdzorg en voor De Vijfhoek de komende jaren uit? Burgemeester Hans Romeyn van Heiloo verzorgt de kick-off en Willem de Haas zal de discussie leiden. De ontvangst is om 11.45 uur op Het Vierkant 22, 1852 RA in Heiloo. Na de discussie is er informeel napraten met een kleine lunch voor alle aanwezigen.

Deelnemers in het panel zijn wethouder Elly Beens (Gemeente Heiloo), Els van der Poel (Zorgkantoor/verzekeraar VGZ), Astrid Ottenheym (Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland), Yvonne Groen (afdeling Welzijn Gemeente Heiloo), Hetty Janssen (De Waerden), Jacqueline Peijnenburg (De Vijfhoek), Frits Wichers (Heliomare), Cees Huisman (Stichting Mee/De Wetering), Judith Wit (Parlan), Nicolette Koole (Ouder uit verwantenraad De Vijfhoek), Renate Bowra (Vrienden van de Vijfhoek) en Christiaan Kwint (Stichting KanZ).

Wilt u aanwezig zijn bij deze discussie? Mail u dan uw komst naar info@vriendenvandevijfhoek.nl. Meer weten? Bezoek dan www.vriendenvandevijfhoek.nl

KinderKunstMuseum op OBS de Zuidwester

HEILOO - Op donderdag 10 maart wordt Het KinderKunstMuseum van OBS de Zuidwester geopend. De leerlingen hebben dit jaar weer hard hun best gedaan om er een fantastisch museum van te maken. Het museum is op donderdag geopend van 17.00 uur tot 19.30 uur. Op vrijdag 11 maart, maandag 14 maart en dinsdag 15 maart is het museum geopend van 9.00 uur tot 15.00 uur, waarbij alle belangstellenden een kijkje mogen nemen in het KinderKunstMuseum op De Zuidwester. Het thema van het KinderKunstMuseum is dit jaar Frankrijk.Iedereen is van harte uitgenodigd om het museum te bezoeken.

Dementie: hoe ga je samen verder?

HEILOO - Het Alzheimer Café Heiloo organiseert op woensdagavond 16 maart 2016 een bijeenkomst met als onderwerp 'Dementie: hoe ga je samen verder?' Hoe kun je de zorg op een andere manier organiseren, gebruikmakend van eigen kracht? Pascalle Schmitz en Marise Kraaijeveld (beiden werkzaam bij Geriant) leiden de avond en geven antwoord op vragen. Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, mantelzorgers, familie en betrokkenen. Belangstellenden zijn harte welkom in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. De inleiding begint om 19.30 uur en voor die tijd staan koffie of thee klaar. Om ongeveer 21.00 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is gratis, evenals koffie of thee. Inlichtingen: Riet Steenhoek, tel. 072 5337612

Brits trio Shaham Erez Wallfisch in Cultuurkoepel

Trio Shaham Erez Wallfisch zoekt de uiterste grenzen in klank op. Foto: Aangeleverd

HEILOO - HET Britse trio Shaham Erez Wallfisch komt op woensdag 16 maart met een prachtig programma naar Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

De internationale pers is vol lof over deze drie musici van wereldfaam: het spel van violist Hagai Shaham, pianist Arnon Erez en cellist Raphael Wallfisch krijgt onveranderlijk het predikaat 'meesterlijk'. Bij dit drietal, dat sinds 2009 een pianotrio vormt, stroomt muziek door de aderen. De drie musici hebben allen carrière gemaakt als solist bij orkesten overal ter wereld. Trio Shaham Erez Wallfisch zoekt de uiterste grenzen in klank op en trakteert het publiek op spel waar het musiceerplezier vanaf spat.

Het trio vertolkt het pianotrio no. 1 van Ludwig van Beethoven, het pianotrio no. 1 van Felix Mendelssohn en het pianotrio no. 2 van Franz Schubert.

Kaarten reserveren? Mail dan naar riet@cultuurkoepelheiloo.nl of bel 06 3814 9037 (tijdens kantooruren). Meer info: www.cultuurkoepelheiloo.nl

Terschellinger Dansavond in Strandwal

Ben je liefhebber van de waddenparel Terschelling, maak dan ook eens kennis met de 'eigen' dansen van het eiland. Dansdocente en Terschelling-fan Vlasta Bakker leert ze aan op woensdag 16 maart aanstaande, van 20 tot 21.30 uur in Cultureel Centrum de Strandwal op het terrein van GGZ NHN, ingang Kennemrstraatweg 464 in Heiloo. De leden van Internationale Dansvereniging Pridini verzorgen echte 'eilander' hapjes en drankjes, zodat u naast de dansen en muziek, ook kennis kunt maken met de eilander smaken.

Omdat de dansen vanaf de basis worden aangeleerd, is de workshop voor iedereen met een klein beetje conditie goed te doen. Het enige dat nodig is, is niet te warme kleding en makkelijk zittende schoenen. Voor aanmelden en meer info: www.pridini.nl.

VVD Heiloo luistert graag

Twee keer per maand, op donderdagavond, houdt de VVD haar fractievergadering in het gemeentehuis van Heiloo. Daarin bespreekt de fractie onder meer de zaken die op dat moment op de agenda staan voor de commissievergaderingen en de raadsvergadering maar ook allerlei andere zaken die ons dorp bezighouden. Mocht u tegen zaken aanlopen die u persoonlijk of uw wijk treffen dan kunt u daarvoor altijd bij de VVD-fractie terecht. Stuurt u dan een mail naar ellenvvd@hotmail.com, dan wordt er met u een afspraak gemaakt.

Flexibele opvang nodig? Kits Oonlie denkt met u mee!

(ingezonden)

HEILOO - Ziet uw werkweek er iedere week anders uit en heeft u moeite met het vinden van opvang voor u kinderen? Kinderopvang Kits Oonlie biedt uitkomst! Kits Oonlie biedt verantwoorde opvang in een voor kinderen veilige en geborgen omgeving, maar kan toch tegemoetkomen aan de flexibele vraag van ouders. Kinderopvang Kits Oonlie heeft een goed doordacht, uitgewerkt en doorgevoerd pedagogisch beleid met vaste pedagogisch medewerkers en een goed ontwikkelingsklimaat. Omdat wij ons richten op de vraag van ouders hebben wij geen vaste regels omtrent flexibele opvang. Wij nemen iedere aanvraag individueel in behandeling en we bekijken samen met u de mogelijkheden. Inmiddels maken al veel ouders gebruik van onze flexibele opvang!

Het uurtarief voor flexibele opvang is €6,74 en kunt u opgeven bij de belastingdienst voor kinderopvangtoeslag. Neem voor meer informatie contact op met onze Centrale administratie op 072-5323576 of info@kits-oonlie.nl.

Spreekuur HEILOO-2000

Op donderdag 10 maart aanstaande kunt u, voorafgaande aan de fractievergadering van HEILOO-2000, zaken met de fractie bespreken die u als inwoner van Heiloo bezighouden. Die kunnen zowel gaan over algemeen gemeentelijk beleid als over onderwerpen die met uw wijk te maken hebben, of zaken die u persoonlijk treffen. U bent van harte welkom om 20.00 uur in het Gemeentehuis (oude ingang). Graag vooraf even melding maken van uw komst aan fractiesecretaris/raadslid Rob Levie Tel. 0654901626 of via e-mail rob.levie@heiloo-2000.nl. Kijk voor het vergaderschema op www.heiloo-2000.nl

Willibrordschool zet de deuren open

Maandagochtend 14 maart zet de Willibrordschool de deuren open.

HEILOO - Maandagochtend 14 maart zet de Willibrordschool de deuren open voor iedereen die wil zien hoe hier het onderwijs wordt vormgegeven. Ouders die zich oriënteren op een school zijn welkom. De Willibrordschool hoopt ook andere belangstellenden te verwelkomen. De Willibrord is namelijk een school voor iedereen en laat graag zien wat voor moois zich op school afspeelt. Heeft u altijd al willen zien hoe kinderen met een tablet leren? Bent u benieuwd naar werken vanuit thema's? Bent u nieuwsgierig hoe de school samenwerkt met de kinderopvangorganisaties? Weet u welke mensen het onderwijs op deze school vormgeven? Op deze dag staan de deuren open en kunnen de teamleden, ouders en natuurlijk de kinderen u van alles vertellen. Tussen 9 en 12 uur staat de koffie en thee klaar en bent u van harte welkom.

Op de koffie bij D66 Heiloo

Zaterdag 12 maart zitten de raadsleden en het bestuur van D66 weer voor u klaar in de Bibliotheek. Van 10.30 tot 11.30 kunt u uw mening en ideeën vertellen over algemene en actuele zaken in de lokale politiek, zoals het nieuwe Verkeersplan dat alle inwoners van Heiloo aangaat. Een prettige leefomgeving, veiligheid voor fietsers, beter OV, een goed NS-station, veilige spoorovergangen. Wat vindt u? U kunt het kenbaar maken, ook via www.d66-heiloo.nl

Mannen, baarden, vlees

Foto: Aangeleverd

Een hipsterfeest afgelopen zaterdag aan de Kerkelaan bij de familie Koet, met vooral veel mannen met baarden, muziek, drank en vlees.

Inschrijving Cross Triathlon Akersloot geopend

Zwemmen, mountainbiken en hardlopen tijdens de Cross Triathlon Akersloot. Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT – Op zondag 19 juni aanstaande organiseren de AMAK en IJsclub Akersloot onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond de tweede Cross Triathlon Akersloot.

Na een voortvarende eerste editie van de Cross Triathlon Akersloot wordt het evenement nu in plaats van op zaterdag gepland op zondag 19 juni omdat het dan voor de atleten rustiger (lees: veiliger) is in het dorp. In tegenstelling tot vorig jaar start het eerste onderdeel, het zwemmen, nu om 11 uur in de ochtend en worden de snelste deelnemers rond 12.30 uur bij de finish verwacht. De eerste inschrijvingen voor deze 1/8 triathlon zijn al binnen. Dit jaar geldt er een maximum van 125 individuele deelnemers en tien teams. De atleten zwemmen in het Alkmaardermeer, mountainbiken door de weilanden van Akersloot, dwars door veestallen en over pontonbruggen, en sluiten af met hardlopen langs het meer, door de historische Klaas-Hoorn-Kijfpolder.

De IJsclub Akersloot en Akersloter Marathon Klub (AMAK) zijn ook in 2016 de twee organiserende verenigingen achter de Cross Triathlon Akersloot. Voor meer informatie en inschrijvingen zie: www.triathlonakersloot.nl, www.facebook.com/triathlonakersloot en www.ntbinschrijvingen.nl

Vue Alkmaar verwelkomt binnen drie weken de 25.000ste bezoeker

Het gezin Raam ontving een cheque voor een VIP-treatment. Foto: Janneke Mars

ALKMAAR - Na een feestelijke opening op zondag 14 februari was het binnen drie weken weer feest in Vue Alkmaar. In de nieuwe bioscoop op Overstad werd de 25.000ste bezoeker verwelkomd en in het zonnetje gezet. Het gezin Raam, bestaande uit vader Hein, dochter Sophia en zoon Noah, werd door de hostessen van Vue feestelijk ontvangen met (kinder)champagne. Ze ontvingen uit handen van theatermanager Michel Mulders een cheque voor een VIP-treatment. Het gezin mocht gratis drankjes en lekkers uitzoeken bij de self service desk en daarna plaatsnemen in de luxe VIP-stoelen in de grootste zaal.

Ron Sterk, directeur Vue: "Dat we nu al 25.000 bezoekers in de bioscoop hebben ontvangen, is boven verwachting. De nieuw geïntroduceerde VIP-stoelen en Dolby Atmos-zalen met laserprojectie trekken publiek aan. Daarnaast is de nieuwe bioscoop op Overstad zeer goed bereikbaar en is er een ruime parkeergarage onder de bioscoop. Door de grotere capaciteit is het bioscoopbezoek in vergelijking met de Harmonie meer dan verdubbeld. Noord-Holland heeft er een hotspot bij."

26 februari draaide Vue Alkmaar voor het eerst films in de grootste zaal van de bioscoop. Zaal 10 met 377 luxe lederen stoelen en maar liefst 52 VIP-stoelen heeft een Dolby Atmos systeem met 47 apart aangestuurde audiokanalen en 5 aparte subwoofers voor een ongelooflijk 3D-geluid. Het wall-to-wall scherm is bijna 10 meter hoog en 17 meter breed. De unieke Flagship Laserprojector van Barco heeft een lichtopbrengst van 60.000 ansi lumen, wat gelijk staat aan 12.000 watt xenonlicht. Door gelijke verdeling van het licht zorgt dit voor een ultrascherp beeld met zeer hoog contrast.

Vue, voorheen JT Bioscopen, is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 bioscopen. De bioscoopketen transformeert alle theaters in 2016 naar Vue. De bioscopen zijn gevestigd in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

Foto: Stip Fotografie

Eensgezindheid met 'Vuurgeesten'

EGMOND BINNEN - Aanstaande zaterdag, 12 maart, vindt het donateursconcert plaats van muziekvereniging Eensgezindheid uit Egmond-Binnen in Dorpshuis de Schulp te Egmond-Binnen. Het 'brandmerk' deze avond is het muziekstuk VUURgeesten van Jan Bosveld. Met dit mysterieuze stuk neemt het fanfare-orkest deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen op 9 april in Drachten.

Het fanfare-orkest onder leiding van Marije Koopmans opent de avond, waarna het opleidingsorkest volgt onder leiding van de nieuwe dirigente Birgitte van Es. Zij zullen onder andere Discovery Fantasy van Jan de Haan ten gehore brengen en Lord of the Dance van Ronan Hadiman. Na de pauze, waarin u de mogelijkheid heeft om loten te kopen om mee te dingen naar prachtige prijzen, klinkt de vurige muziek van de slagwerkleerlingen, die ook samen met het fanfare-orkest een stuk uitvoeren.

Het fanfare-orkest sluit het concert af. Dan kunt u luisteren naar onder andere Absarokas Sunrise van Dirk van der Niet en Saxophonia van Stephen Bulla met diverse solisten. De avond zal, kortom, gevuld zijn met een zeer uitgebreide vlammenzee van muziek. De aanvang van het concert is 20.00 uur en de entree is gratis.

Henny Huisman opent Raak Multi Store

Henny Huisman en Donald Beukers openen Raak Foto: Aangeleverd

Egmond aan Zee is een nieuwe eigentijdse winkel rijker. Afgelopen dinsdag 1 maart opende Henny Huisman de winkel aan de Voorstraat 144. Een beetje verstoord door het slechte weer, maar overgoten door bloemstukken en gezelligheid met onder meer een pianoshow, waar eigenaar Donald Beukers uiteraard zelf aan deelnam. De plannen zijn er al om de vleugel standaard in de zaak te laten staan om er zo regelmatig even achter te schuiven. Beleving is en wordt het sleutelwoord van de winkel. Buiten de uitzonderlijke creaties aan producten die de winkel biedt, wil men die beleving ook naar de toerist toe, uitbreiden.

Siebe leeft met kanker

Siebe Wittebrood: "Kanker erkennen geeft mij ruimte los te laten waarover ik geen controle heb." Foto: Evert Visser

EGMOND AAN DEN HOEF/ HEERHUGOWAARD - 'Kanker is angstaanjagend en onvoorspelbaar. Dit erkennen maakt dat ik met de ziekte leven kan', schrijft Siebe Wittebrood in zijn deze week verschenen boek 'Slanker door kanker'. De Heerhugowaarder, die opgroeide in Egmond aan den Hoef, schrijft over ellendige onderzoeken en behandelingen, onzekerheid en angstige momenten. Dit in combinatie met hilarische anekdotes maakt het boek bijzonder.

Siebe beschrijft een bewogen ziektegeschiedenis waarbij slecht nieuws en hoopvolle berichten elkaar afwisselden. De eerste klachten openbaarden zich in januari 2013. Siebe raakte toen in drie maanden tijd moeiteloos ruim dertien kilo kwijt. Verder had hij last van vermoeidheid en zag hij volgens vrienden en familie 'wat witjes'. Nadat hij in een sportschool was flauwgevallen, bezocht hij zijn huisarts. Na diverse onderzoeken volgde de diagnose kanker in zijn dunne darm met - zoals later bleek - uitzaaiingen naar zijn lever. Sindsdien staat het leven van Siebe in het teken van 'de medische molen'. Hij kijkt terug op twee operaties, chemokuren en bestralingen. Een volgende operatie staat op 16 maart in zijn agenda. Dan volgt een leveroperatie. Doel is om daar uitzaaiingen te lijf te gaan.

Siebe vertelt tijdens een interview over zijn onderzoeken en de gevolgen hiervan. "Ik kreeg slangen in alle holtes van mijn lichaam en raakte hondsberoerd van de chemokuren. Chemo vernietigt alles: mijn haren vielen uit, handzeep rook als een smerig goedje en koffie smaakte chemisch. Verder was hevige buikpijn geen lolletje." Dat emoties in een mum van tijd alle kanten op kunnen 'schieten', blijkt overduidelijk. "Ik reed na mijn eerste operatie vol vertrouwen naar het ziekenhuis en hoorde daarna van de arts 50% overlevingskans te hebben in de komende vijf jaar. Toen zakte de moed mij in de schoenen, kippenvel van mijn kruin tot aan mijn tenen. En na een CT-scan van mijn longen en buik (in 2014) was ik bang dat de oncoloog mij niet meer kon helpen. In de wachtkamer bonkte mijn hart in mijn keel. Groot was de opluchting toen ik vernam dat de uitslag goed was. Een diepe zucht nam bijna vijf minuten in beslag. Vervolgens nam ik zo'n grote teug lucht dat de spreekkamer volledig vacuüm trok. Tenminste, zo voelde het. Tijdens een ander moment, in januari 2015, hoorde ik dat de chemokuren eindelijk waren aangeslagen. Ik voelde mij als Gaston Starreveld, de man die mensen op televisie gelukkig maakt met miljoenen. Nu kon ik mensen blij maken met goed nieuws."

Erkennen en loslaten

Toen Siebe het slechte nieuws van de 50 procent overlevingskans in vijf jaar tijd aan zijn familie vertelde, werd er veel gepraat, gehuild en zelfs woede getoond. Maar dit sentiment sloeg volgens Siebe om in positiviteit. "De tranen werden gedroogd, negativiteit sloeg om in kracht. Zo willen mijn vrouw en ik in het leven staan." Siebe benadrukt dat zijn ziekte hem belangrijke inzichten gaf. "Kanker erkennen geeft mij ruimte los te laten waarover ik geen controle heb. Waarom zou ik mij zorgen maken, terwijl dagelijks mensen in auto's rijden. Dat is eveneens levensgevaarlijk. Mensen denken daar ook niet over na. Ook maak ik mij tegenwoordig nergens druk om. Beter worden is alles dat telt. En daarnaast is het belangrijk de ziekte met mijn vrouw, familie en vrienden op een positieve manier te doorstaan. Verder heb ik een groot vertrouwen in de behandelend artsen. Zij hebben ervoor geleerd. Als zij positief zijn, dan ben ik het ook."

Lachen

Juist deze positieve instelling leidde tot extra bezorgdheid bij vrienden en familieleden. Siebe: "Mensen waren bang dat ik niet besefte wat er aan de hand was. Volgens hen zou mijn 'overlevingsmechanisme' kunnen leiden tot een psychische instorting. Daarom klopte ik aan bij een psychologe. Volgens haar had ik geen psychologische ondersteuning nodig. Wel kreeg ik het advies alle ellende van mij af te schrijven. Dat heb ik gedaan. De teksten rolden er zo uit. Pas later dacht ik: ik maak er een boek van. Ik deel dit verhaal graag, bijvoorbeeld aan andere mensen met kanker en hun naasten. Zo spreek ik soms oncologische patiënten tijdens mijn werk als ambulance-chauffeur. Zij zien dat het leven gewoon door kan gaan: ik werk terwijl ik kanker heb, maak muziek bij de fanfare in Egmond aan den Hoef en ik doe boodschappen. Ook horen ze dat ik positief met mijn ziekte omga. Dat sterkt hen. Prachtig hè? Een stukje relativering wil ik mensen met problemen graag meegeven. Natuurlijk ook de hilarische momenten. Ik heb wat afgelachen tijdens onderzoeken in het ziekenhuis. Dat beschrijf ik in het boekje. Als ik alleen al mensen kan laten meelachen, dan is mijn doel bereikt."

Grote kans dat lezers genieten van een stukje humor. Zo schrijft Siebe bijvoorbeeld over een darm-onderzoek waarbij hij een slang in zijn mond kreeg en tegelijkertijd in zijn achterste. De dokter liet hem weten 'rustig door te moeten ademen'. 'Rustig ademhalen? Ik zal dat apparaat eens bij jou in je giechel duwen. Eens kijken of jij dan nog rustig ademt', dacht ik terwijl ik naar het scherm keek." Ook omschrijft hij bijvoorbeeld zijn angst voor het doorslikken van een grote pil en het feit dat hij tijdens een scan zonder broek en onderbroek in een krappe tunnel moest gaan liggen. "Al snel bleek dat ik mijn broek gewoon aan had kunnen houden". Het zijn slechts voorbeelden van smeuïge anekdotes.

Het boek 'Slanker door Kanker' van Siebe Wittebrood is onder andere verkrijgbaar via Bol.com. Zie ook het blog van Siebe op bravenewbooks.nl/siebewittebrood

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Kunstmarkten bij de Koffiemolen

Restaurant Smakelijk organiseert in 2016 vier kunstmarkten. Foto: Aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - In 2016 organiseert Restaurant Smakelijk aan de Egmonderstraatweg te Egmond aan den Hoef vier kunstmarkten achter het restaurant rond de bekende Molen van Berkhout, in de volksmond de Koffiemolen. Na de Hoever kunstmarkt, de Schildersgroep van Frits de Nooijer en Galerie de Kapberg komt hiermee een uitbreiding van het kunstassortiment in Egmond. Elke markt heeft voorlopig een maximum van 25 kramen wegens bouwwerkzaamheden. Er wordt ook voor live muziek verzorgd om het evenement levendig te houden. De data worden nog bekend gemaakt.

Standhouders kunnen zich aanmelden. Een gevarieerd aanbod en bezetting is gewenst. In principe worden deelnemers toegelaten tot één markt, maar bij uitval komen er natuurlijk plekken vrij. Dan kan men bij uitnodiging een tweede marktplek krijgen. Bent u kunstenaar en wilt deelnemen aan een van de markten? Neem dan contact op met Roderick Taylor (marktmeester); e-mail rodericktaylor@hotmail.com, tel. 06-57537430.

Ludieke opening nieuwe winkel Bakkerij Putter

(advertorial)

UITGEEST - Burgemeester Verkleij van Uitgeest opent dinsdag 15 maart om 9.00 uur de nieuwe aanwinst van Bakkerij Putter: bakkerswinkel annex koffiehoek In de Oude Bakkerij aan de Middelweg 113. Door het breken van de tussenmuren is een geheel nieuw en uniek ontwerp ontstaan, waarbij de prachtige houtoven het schitterende middelpunt is. Terwijl u geniet van versgebrande koffie, een kopje thee of kleine lunch, worden hierin op een ambachtelijke wijze desembrood en allerlei andere heerlijke broden gebakken. De feestelijke opening wordt een grandioos spektakel, waar u zeker bij moeten zijn. Er komt een paard met wagen en veel balen meel en… nee, meer verklappen we nog niet. Kom zelf maar kijken, het wordt één groot feest!

Royal Flush komt naar Akersloot

Royal Flush heeft een nog steeds groeiende schare fans. Foto: Aangeleverd

Zaterdag 12 maart zet de coverband Royal Flush, met onder anderen de Uitgeester sologitarist Thomas Jak, café de Vriendschap op zijn kop. Na het succes van voorgaande jaren gaat de organisatie er ook dit jaar weer een supergezellige avond van maken.

Vanaf de eerste optredens in 2005 zijn de eerste fans nog altijd trouw aan de band, maar deze groep heeft zich in 10 jaar tijd zeker uitgebreid. Optredens in Castricum, Uitgeest en Heemskerk worden druk bezocht door de fanatieke en hechte aanhang en heeft de coverband al op vele bedrijfsfeesten doen belanden. Ook dit jaar haalt Café De Vriendschap de band weer in huis. Voor Royal Flush de tweede keer op dit podium waarvoor zij graag de agenda vullen en de beste nummers uit kast halen. Inspiratie voor de band is het radiostation 3FM. "Zij draaien altijd songs die je op andere stations nog niet hoort en vaak voordat deze artiesten elders doorbreken. Naar die mix zijn wij constant op zoek, waardoor bij ieder optreden verassende covers de setlijst aanvoeren", aldus drummer Daan Kuijs. Zaterdag 12 maart, Café de Vriendschap te Akersloot. Aanvang 21:00 uur.?

'Frozen' in winkelcentrum Geesterduin

'Meet and Greet' met Elsa, Olaf en Anna Foto: Aangelverd

CASTRICUM - De voorjaarsvakantie is weer ten einde en de lente komt eraan. Toch blijft winkelcentrum Geesterduin in Castricum nog even in winterse sferen. Zaterdag 12 maart is er vanaf 12.00 tot 16.00 uur een 'Meet and Greet' met Elsa, Olaf en Anna, de hoofdpersonages uit de film Frozen. Zij zullen de kinderen enthousiast begroeten en de mogelijkheid geven om met hun op de foto te gaan. Daarnaast worden er nog diverse kinderactiviteiten georganiseerd door verschillende winkeliers in winkelcentrum Geesterduin. Dus kom zaterdag 12 maart naar het overdekte winkelcentrum Geesterduin in Castricum. Gratis Parkeren!

Maak kennis met tennis

HEILOO - Op zondag 13 maart aanstaande organiseert TC Heiloo United een Open Clinic op het gezellige park aan de Dors 1 in Heiloo. Vanaf 9:30 uur staan de trainers klaar om een leuke clinic te geven voor jong en oud. Maak kennis met tennis op de gezellige tennisvereniging, een vereniging waar veel word gelachen en waar meedoen belangrijker is dan winnen. Er worden door enthousiaste vrijwilligers vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Daaronder zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen, toernooitjes, vrijblijvende racket-ochtenden, voorjaars- en najaarscompetities en een interne vrijdagavondcompetitie waarbij je gemakkelijk aan kan haken. Voor de kinderen wordt er (een van de succesnummers) om het jaar een fantastisch tenniskamp georganiseerd door de trainers. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de open dag, zondag 13 maart van 9:30 uur tot 12:30 uur. Je kunt de sfeer proeven en een balletje slaan tijdens de gratis clinic. Geen racket? Geen probleem want er zijn voldoende rackets aanwezig.

Ben je enthousiast en wil je op deze dag lid worden? Dan betaal je geen inschrijfgeld en krijg je een les gratis. Meld je aan via clinic@tcheiloounited.nl

Schaken: Folkertsma door het oog van de naald

In de 20e ronde van de interne competitie van de schaakvereniging Oppositie trok Gerard Rump door een overwinning op Jan Jonkheer de onderlinge stand voor dit seizoen weer gelijk. Ook Theo Suurhoff en Indriaas Booij speelden al voor de tweede keer tegen elkaar dit seizoen. Theo won ook deze keer. Matthijs Hulsebos moest zijn meerder erkennen in de ervaren Joop van Nes.

Peter Folkertsma en Matthijs Mühren speelden remise. Een van de toeschouwers wist na afloop te melden dat Peter geboft had: Matthijs had de kwaliteit om nog een pion kunnen winnen. Peter beaamde dat. Hij was dus door het oog van de naald gekropen met zijn remise! Matthijs had het niet gezien.

De nummers 1, 2 en 3 van de ranglijst, respectievelijk Simon Smit, Kees Jongkind en André van der Ark, wisten allen hun partij te winnen zodat er geen grote verschuivingen op de bovenste plaatsen van die lijst te noteren waren.

De uitslagen: 1. Smit – Vonk: 1-0; 2. Kerst – Jonkind: 0-1; 3. van der Ark – de Jager: 1-0; 4. van der Wal – van Etten: 0,5-0,5; 5. Mühren – Folkertsma: 0,5-0,5; 6. Gandossi – Sauer: 0,5-0,5; 7. van den Brink – Smith: 0,5-0,5; 8. Rump – Jonkheer: 1-0; 9. Huffnagel – van Dam: 1-0( regl.); 10. Suurhoff – Booij: 1-0; 11. van Nes – Hulsebos.

Trias-atleet Martijn Bakker wint Runnersworld Parkloop

Foto: Janneke Mars

HEILOO - Trias-atleet Martijn Bakker heeft tijdens de finale van het crosscircuit uitstekend gepresteerd. De finale werd gelopen bij het Trias-complex in het Maalwater. Martijn liep het zware parcours erg gemakkelijk; de Sleeheuvel was geen enkel probleem. Uiteindelijk was de versnelling op de atletiekbaan (waar de finish lag) niet meer bij te houden voor de concurrentie. Op een derde plaats eindigde Casper Peterse, die ook met een ijzersterk seizoen bezig is. Mike Wortel, die op een vijfde plaats eindgde mocht ook tevreden terugkijken: hij was de jongste deelnemer in deze categorie C/D-junioren. Over twee weken zullen de C-junioren Martijn Bakker, Casper Peterse, Sijvert Commandeur, Robin Koning en Jurre van Thiel de finale lopen van Noord-Holland/Utrecht/Flevoland. In de voorronde waren deze jongens met overmacht de sterkste. Trainer Peter Appelman gaat met goede moed naar de finale.

Funkey bij Hockeyvereniging de Terriërs

Laat uw kind kennismaken met sport! Funkey is een lesprogramma voor kinderen van 4 tot 6 jaar waarbij FUN in goed leren bewegen centraal staat, ofwel de KEY is. Funkey wordt gegeven bij Hockeyvereniging de Terriërs (het Zevenhuizen nr. 52 in Heiloo). Het programma is gericht op het aanleren van motorische en sociale vaardigheden.

Fun is de Key! De kids (en ouders natuurlijk) zijn welkom op zondag 13 maart 2016 van 10:00 tot 11:00 uur.

Het programma start zondag 13 maart met een inlooptraining, om Funkey te proberen en als kennismaking met hockey op de velden van HV de Terriërs. De reguliere Funkey-ronde duurt 10 weken (incl. de inlooptraining), en is elke zondag van 10:00 tot 11:00 uur. De kosten van een Funkey-ronde bedragen €50 per kind, te voldoen via een eenmalige incasso.

Voor meer informatie mail naar: funkey@hvdeterriers.nl of kijk op: www.hvdeterriers.nl

Darttoernooi in 't Oosthonk

HEILOO - Wijkvereniging 't Oosthonk organiseert zaterdag 12 maart het vijfde en voorlaatste darttoernooi van dit seizoen: het Oosthonk 501 Open. Bij de heren is boven in de ranking nog alles mogelijk voor de bovenste zes plaatsen, bij de dames staan de twee koploopsters ruim voor op de rest. Deelname is als altijd €5,-. Behalve rankingspunten zijn er natuurlijk ook dagprijzen en de spreekwoordelijke gezellige sfeer. Aanvang 20.00 uur, de deur gaat een uur eerder al open. Info op www.oosthonk.nl of tel. 0646331274/0633747770

Schoolvoetbal in april

Het schoolvoetbal wordt voor de tiende keer georganiseerd door HSV en Foresters samen.

HEILOO - Alle basisscholen in Heiloo hebben weer een uitnodiging gekregen voor het jaarlijkse schoolvoetbalspektakel. Voor de groepen 7 en 8 zijn de speeldata 8 en 15 april. Voor groep 5 en 6 op woensdag 13 april. Het schoolvoetbal wordt voor de tiende keer georganiseerd door HSV en Foresters samen en zal dit jaar plaatsvinden op de velden van de Foresters. Hou de sites van beide clubs in de gaten voor meer informatie!

Spinningmarathon voor goede doel

De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het KWF. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zondag 10 april 2016 organiseert Palestra Sports Heiloo een Spinningmarathon voor het goede doel. Er zal die dag 4 uur worden gefietst, om zo een leuk bedrag in te zamelen voor het KWF. Deelname aan de marathon staat open voor iedereen. De minimale bijdrage bedraagt € 10.- per uur. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het KWF. Degene die het hoogste sponsorbedrag bij elkaar fietst, ontvangt een leuke prijs. De marathon start om 10 uur; ieder uur zal door een andere gecertificeerde Spinning®-instructeur worden verzorgd. Tijdens de marathon wordt gebruik gemaakt van stationaire Spinningfietsen, waarbij de weerstand door de deelnemer zelf wordt bepaald. De instructeur neemt de deelnemers - begeleid door verschillende soorten muziek – mee op een sportieve reis naar de top. Inschrijven is mogelijk voor 1, 2, 3 of 4 uur. Inschrijven? Mail dan naar MarathonKWFPalestraHeiloo@outlook.com o.v.v. naam, het totale aantal uren dat u wilt meedoen en – indien van toepassing – het gewenste begintijdstip. De uren starten van 10 tot 13 uur telkens op het hele uur. De marathon vindt plaats in het Fitnesscentrum aan de Zevenhuizerlaan 116.

Presentatie nieuwe polo's bowling Sports4all Heiloo

Foto: Piet Bakker

HEILOO - Afgelopen zaterdagmiddag werden alle bowling-deelnemers en -begeleiders van Sports4all zeer aangenaam verrast met een uitbreiding van hun outfit. Deze uitbreiding was noodzakelijk omdat het voorradige aantal shirts niet meer toereikend was voor het nog steeds groeiende aantal deelnemers. Naast deze uitbreiding konden deze polo's ook nog worden voorzien van alle sponsoruitingen. Dit werd mede mogelijk gemaakt, naast alle andere sponsoren, door een extra donatie van de zeer betrokken zijnde Ed van Baar, uitbater van Di Fiorentina. Deze presentatie werd na afloop van het bowlen nog feestelijk gevierd met een ijsje voor alle deelnemers en begeleiders, die door Di Fiorentina-serveersters Bente en Maxime uitgeserveerd werden vanuit een echte ijskar.

Damclub Heiloo verovert tweede plaats in Kennemerdamkring

In Akersloot vond de afgelopen week de slotronde van de Kennemerdamkring plaats. De vier verenigingen speelden deze ronde gezamenlijk; zo speelde Heiloo tegen de Broeikas en SNA tegen Dos St Pancras. Het damteam van SNA was al kampioen door alle eerder gespeelde wedstrijden te winnen.

Damclub Heiloo won opnieuw met grote cijfers (6-15) van de Broeikas en werd in de eindstand tweede. Kampioen SNA speelde met een verjongd team en Dos maakte hier gebruik van door met 11-11 een punt te veroveren.

Eindstand Kennemerdamkring:

1. SNA (3) 6-16
2. DCH 6-12
3. Dos 6-7
4. De Broeikas Akersloot 6-0

De Broeikas-DCH 6-15:
1. G.Oud- R.Boulonois 0-3/
2. GJ Zonneveld- F.Schouten 0-3
3. W.Broersen-A.Valkering 1-1
4. L.Ridder- S.Droog 0-3
5. M.Twaalfhoven- B v Leijden 1-1
6. A.Lubbers- G.Kiewitt 0-3
7. P v Diepen – G.Jansen 1-1
8. P.Bruin- M.Houtenbos 3-0.

Mountainbiker Wilfred Knegt de sterkste

AKERSLOOT - Wilfred Knegt uit Uitgeest heeft na lange tijd weer eens de wekelijkse donderdagavondwedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup gewonnen. Was het aanvankelijk Henk Louwe die de dans leidde op Sportcomplex de Cloppenburgh en de eerste ronden voor zijn rekening nam, hij moest even later van de fiets vanwege een afgelopen ketting. Dat was het moment voor Wilfred Knegt om de leiding over te nemen, met in zijn wiel de tanige Dennis Phalfenier. Zo op het oog kon de man uit Egmond Binnen makkelijk volgen, hoewel Wilfred Knegt verschillende keren probeerde hem van zich af te schudden. Een mechanische storing bracht echter Phalfenier tot een valpartijtje, en weg was Wilfred Knegt. Hulp vanuit het deelnemersveld deed Dennis Phalfenier weer terugkeren in de koers, maar een ereplaats was daarmee verkeken. Door dit incident kon Alkmaarder Henk Louwe doorstoten naar de tweede plek voor de jonge stoere Jacco Kemp uit Egmond aan de Hoef.

Uitslag: 1. Wilfred Knegt, Uitgeest 2. Henk Louwe, Alkmaar 3. Jacco Kemp, Egmond aan den Hoef 4. Dennis Phalfenier, Egmond Binnen 5. Bram Zentveldt, Egmond Binnen

Meervogels stelt tweede plek veilig

AKERSLOOT - De lang verwachte return tegen Westfriezen pakte uit in een winstpartij voor de vrouwen van Meervogels'60. Met nog twee wedstrijden te gaan werd de tweede plek in deze competitie veiliggesteld. Er werd gewonnen met 21 - 31. Na de winst partij op Hollandia T en een weekeind vrij geweest te zijn, trad de Akerslootse ploeg aan voor de wedstrijd in Zwaag. Westfriezen schoot letterlijk uit de startblokken, wat de Akerslootse vrouwen enigszins overrompelde. Zowel in de verdediging als in de aanval liet Meervogels steekjes vallen. Het tij werd snel gekeerd, waarbij Meervogels de rust wist te bewaren en de onrust wist om te zetten naar efficiënt uitgespeelde aanvallen. Meervogels pakte hierin voor de rust een respectabele voorsprong van 12 - 16.

De tweede helft van het duel wist de Akerslootse ploeg deze lijn voort te zetten en de voorsprong uit te bouwen naar een verschil van 10. Dit beeld bleef de rest van de wedstrijd doorzetten waarbij Westfriezen nog probeerde aan te haken, maar zonder succes. Eindstand was 21-31 in het voordeel van Meervogels.

Meervogels speelt zaterdag 12 maart hun laatste uitwedstrijd tegen Vido.

Foresters girls naar businessseats AZ

V.l.n.r. Isa, Tabitha, Malin, Julia, Maartje, Tes, Esmé, Nadeche, Charlotte, Didonne, Anne en Myrthe. Foto: Aangeleverd

De goedpresterende MC1 van Foresters was afgelopen zondag op uitnodiging van Sportraad Heiloo en AZ bij de wedstrijd AZ-Excelsior. Voorafgaand aan de wedstrijd mochten de meiden met vlaggen zwaaien en de wedstrijd werd daarna bijgewoond in heuse businessseats.

HZV 1 - Golden Stars 1: 5-2

HZV'er Bram de Boer schiet afgelopen weekend genadeloos de vijfde treffer binnen en HZV wint met 5-2.

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Bent u de tel kwijt? Voor licht in uw cijfers neemt u contact op met: ADMINISTRATIEKANTOOR TELKAMP. Drs J. Telkamp, Ewislaan 6 HeilooT: 072-5823750 M: 06-30201093 Email: jim.telkamp@planet.nlBoekhouding / Jaarrekening / Belastingaangifte / Advies

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

NIEUW !! Thaise ontspanningsmassage. Veel ervaring. Op afspraak. Telnr: 06-3365 5795

Maak JIJ weleens TIJD VRIJ voor jezelf? Boek een MASSAGEBEHANDELING! 1 uur voor € 32,50Massagesalon Ella in Akersloot tel. 06 43790799 www.massagesalonella.nl

TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs en Johan Jansen. Tel: 072-750 1941

TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs en Johan Jansen. Tel: 072-750 1941

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.


Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

Vereon Service voor rep. verv. kranensloten enz.0651449420

Bovenw in Limmen. 70m2. Lichte huisk. Balkon op het Z. 1 slaapk. open keuken.Badk met bad. Mod toilet.Huur 750 excl. per direct beschikb. info 06-30597809.

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Info: 06-22666059 of www.destillebron.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.
T: 06-42479384

ECHTSCHEIDING, FAMILIEPROBLEMEN.MfN registermediator: snel en discreet.Gesprekken thuis of op kantoor.Lage kosten.Tel:06 13485461www.hansenmediation.nl

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

VLOOIENMARKT CASTRICUM Zo. 13 maart, 10-17 uur. SPORTHAL DE BLOEMEN. Huur ook een kraam ! Informatie Tel: 06-3910 8152 animo-vlooienmarkt.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

TE HUUR GARAGE. Torenlaan in Heiloo. Ruim elektra aanwezig. Tel: 06 - 5392 6633 € 100,- per maand.

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp                                                
Ook reumatische, diabetische voet 072 - 5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE ROLLATORS en SCOOT- MOBIELEN. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk. www.descooterbox.nl T: 06 2202 0702