De Uitkijkpost

13 maart 2019

De Uitkijkpost 13 maart 2019


"Het hartje van Herberg Jan klopt nog steeds hetzelfde"

De bar heeft nu doorkijk naar alle kanten. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Restaurant Herberg Jan heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Van nieuw meubilair tot een andere kleur op de muren. Maar de sfeer is niet verloren gegaan.

Na bijna vijf jaar was het tijd om Herberg Jan een nieuwe stijl aan te meten. Een nieuwe stijl zonder dat de charme en de gezelligheid van de herberg verloren gaan. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt. De bar is rondom aangepast. Deze heeft nu een doorkijk naar alle kanten. De gasten kunnen nu aan drie kanten aan de bar zitten. Tevens is de glazenspoeler verhuisd naar een andere plek waardoor de bar ruimer en minder rommelig oogt. De ronde banken zijn vervangen door stijlvolle lange banken, zowel in de loungehoek als tegen de wand die het restaurant en de aparte zaal scheidt. De wand tussen het restaurant en de zaal is volledig voorzien van een omlijsting van staal met daarin glas. In de 'Julie-zaal', genoemd naar zusje Julie, is de achterwand van de bar aangepast. Dit is gedaan door de oude wand van de bar in het restaurant daar te plaatsen. En ook daar vinden we weer een stijlvolle bank die tegen de glazen wand geplaatst is.

De doorkijk naar de keuken is aangepast. Deze is kleiner geworden waardoor het licht van de keuken veel minder het restaurant in schijnt. Verder is er veel gewerkt met metaal en messing. De muur heeft een nieuwe kleur, okergeel. Verder vinden we de kleur blauw in het interieur terug.

Marjolein Bosch: "Een ondernemer wil voor zijn zaak zorgen, ik ook! De afgelopen vijf jaar liepen we soms tegen dingen aan die anders zouden kunnen. En ik vind dat er eigenlijk elke vijf jaar een verandering moet plaatsvinden. Gewoon weer alles lekker fris en shiny. Daarbij mag het sfeertje niet verloren gaan. En dat is gelukt; het hartje van Herberg Jan klopt nog steeds hetzelfde."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Opening seizoen, opening padelbanen en open dag bij TCHU

Tennis- en padeltrainer Robin Houtenbos weet als geen ander wat het betekent om tennis en padel te combineren. Foto: aangeleverd

HEILOO - De opening van de padelbanen bij tennisvereniging TC Heiloo United trekt veel aandacht. Volgende week brengt Uitkijkpost een speciale bijlage uit rond de officiële opening van de drie padelbanen. De opening vindt plaats op zaterdag 23 maart.

Een dag later, op zondag 24 maart, is er gelegenheid om zelf aan de slag te gaan tijdens de open dag van TC Heiloo United. Jong en oud worden uitgenodigd om te komen ervaren wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen tennis en padel. Tijdens korte clinics komen beide sporten aan de orde.

Tennis- en padeltrainer Robin Houtenbos weet als geen ander wat het betekent om tennis en padel te combineren. Hij heeft de ervaring dat spelers die beide sporten doen, beter worden en nóg meer plezier krijgen in beide sporten. Padel heeft als voordeel dat het snel is aan te leren. Na een paar uur oefening kun je al hele leuke wedstrijdjes spelen. Hiermee is padel ook bij uitstek geschikt voor mensen die nog nooit hebben getennist, maar wel in beweging willen komen.

Voor meer informatie over de open dag op 24 maart zie www.tcheiloounited.nl.

Overleden persoon gevonden in vijver bij De Loet

HEILOO - In de vijver voor zorgcentrum De Loet in Heiloo is vrijdagavond een lichaam aangetroffen. Zowel politie, ambulances en brandweer kwamen ter plaatse. De politie heeft een onderzoek naar feiten en omstandigheden uitgevoerd en heeft zaterdagochtend laten weten dat het gaat om een 92-jarige man. Een misdrijf is uitgesloten.

Heiloo werkt aan uw conditie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op de Vennewatersweg in Heiloo is een bijzonder verkeersbord geplaatst. Op het bord staat het aantal calorieën vermeld dat je te voet of met de fiets verbruikt wanneer de weg is afgesloten. Het is misschien even omdenken, maar het is wel een positieve benadering van de wegafsluiting.

Rabobank Alkmaar e.o. reikt cheque uit aan Hattrick Zorg

Voor v.l.n.r.: Dennis, Theo Groot (Rabobank), Jop, Wouter Bakker (Rabobank), Helder. Achter v.l.n.r.: Kevin, Nick, Kevin, Jaap, Patrick. Foto: STiP Fotografie

HEILOO – Donderdagmiddag reikten Theo Groot en Wouter Bakker van Rabobank Alkmaar e.o. een cheque uit aan Hattrick Zorg, als bijdrage aan een uitdagend sportproject. Dit jaar een wandeling voor gehandicapten door de Oostenrijkse Alpen.

Elk jaar organiseert Hattrick Zorg een uitdagend sportproject voor een groep cliënten. Na in 2017 een fietstocht van 400 kilometer georganiseerd te hebben en in 2018 een survivaltocht op de Veluwe (beide met ondersteuning van Stichting Keer op Keer en Stichting Kees), wordt het dit jaar een buitenlandse aangelegenheid. Op 22 juni vertrekt een groep van 16 personen (cliënten en begeleiders) voor bijna een week naar de Oostenrijkse Alpen. Daar gaan zij onder leiding van een ervaren Nederlandse berggids drie dagen wandelen. Het is de bedoeling per dag 9-12 kilometer te lopen en de groep overnacht in berghutten.

Elke woensdag traint de groep onder leiding van de vaste begeleiders Kevin Kraakman, Dennis Dingerdis, Daan Maart, Richie van Haaren en Jaap van den Kommer. Op zaterdag trekt de groep eropuit om tochten te lopen. En gezien de hoogteverschillen in de Oostenrijkse Alpen zal de groep de komende tijd de benen nog verder gaan trainen.

Sommige cliënten zijn nog nooit in Oostenrijk of het buitenland geweest. Extra spannend dus. Maar zin in deze uitdaging hebben ze allemaal. Jop: "We gaan samen een prestatie neerzetten, we gaan vrienden maken en we blijven zingen. Daar ben ik heel erg trots op. In een groep wandelen is leuk en stoer. Ik wil fit blijven en als je fit wilt blijven moet je blijven wandelen." Samen met Patrick Rupsam (Hattrick Zorg) gaat Jop in april 2019 meedoen aan de Maalwater Run.

Helder wil meer sportief bezig zijn. Maar ook open zijn naar anderen, vriendschappen sluiten, voor een betere gezondheid zorgen en fit blijven. Nick: "Ik vind het prettig om in de natuur te zijn. Ik houd van de natuur en van watervallen, die ga ik zeker zien in Oostenrijk." Naast Jop, Helder en Nick gaan ook Desai, Dylan, Joost en Jorrit mee om in Oostenrijk de bergen te gaan bedwingen.

De Rabobank Alkmaar e.o. wil dit initiatief graag ondersteunen. Daarom kwamen donderdagmiddag Theo Groot en Wouter Bakker naar Heiloo om namens Rabobank Alkmaar e.o. een cheque van € 272,50 te overhandigen aan Patrick Rupsam. Maar de tocht is duur, daarom worden er nog sponsors gezocht. Wilt u dit geweldige initiatief sponsoren dan kunt u contact opnemen met Jaap van den Kommer, e-mail: jaapvandenkommer@gmail.com.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Tien vragen aan... Tom Slootman

Tom Slootman. Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben in Amsterdam geboren en op mijn 2e verhuisd naar Amstelveen. in 1966 verhuisden wij voor 13 jaar naar Frankrijk, waar ik onderwijs heb gevolgd. Bij terugkomst in 1979 heb ik 1,5 jaar in Castricum gewoond bij mijn ouders. Met mijn Anietje ben ik gaan samenwonen op de Breedeweg. Voordat wij ons huidige huis kochten op Het Bleekveld hebben we nog 2 jaar in een flatje op Mariënstein gewoond.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik ben een bevoorrecht mens, mijn hobby is al 40 jaar mijn werk! In 1979 begonnen ook mijn werkzaamheden bij dat prachtig mooie hoveniersbedrijf in Heiloo, van Haneghem BV. De eerste 10 jaar werkte ik fulltime, maar bij de geboorte van onze oudste dochter ben ik parttime gaan werken, en dat doe ik tot op heden.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik had Johan Cruijff graag willen ontmoeten, het was altijd een genot om hem te zien voetballen!

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
In Frankrijk woonden wij in een bosrijke omgeving, en in de zomervakantie ging ik met vrienden hele kampen bouwen van bomen en bladeren, iedere dag van 's ochtends vroeg tot het donker werd! Mooie tijd!

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Mijn achtertuin! Daar is het heerlijk vertoeven, met uitzicht op het bosje tussen Het Bleekveld en de Slootenslaan. Lekker zitten onder de schaduw van de fruitbomen en de rode beuk. Ik vind de beuk de mooiste boom en daarom is het bos achter de Kattenberg ook een heel mooi stukje Heiloo, vooral wanneer een laag afgevallen bladeren een tapijt vormt op de grond.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Wanneer iemand mij dringend nodig heeft.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Ik zou het zo snel niet weten. Wat me wel is bijgebleven is het advies van Michael Flatley, de Ierse danser die wereldberoemd werd met Riverdance en Lord of the dance: "Follow your dream!"

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik in mijn leven maar 1 jaar Nederlandse taal en grammatica heb gehad, het jaar voordat wij weer terug naar Nederland verhuisden. Wat veel mensen ook niet weten is dat ik mijn eigen Keltische harp heb gebouwd. Die was eigenlijk voor mijn dochter bestemd, maar ik vond het zo'n boeiend instrument dat ik 4 jaar les heb genomen om hem te leren bespelen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Vaktechnisch gezien vind ik het zonde dat er veel wordt bezuinigd op het onderhoud van het groen in Heiloo, maar kennelijk kan het niet anders.

10. De persoonlijke vraag van Carolien Sterkman:
"Je speelt prachtig harp en bent sinds kort muziek aan het maken met een Keltische band. Hoe is jouw liefde voor de Keltische muziek ontstaan?"

Daar kan ik heel duidelijk over zijn. Op 13-jarige leeftijd ging ik met mijn ouders naar Bretagne. In de zomer zijn er talloze culturele festivals in die streek. In Quimper weerklonken door de straten van de stad melodieën van een jonge Bretonse volkszanger en harpist, Alan Stivell. Tot op heden luister en speel ik zijn muziek. Nu ik voor het eerst in een band zit, wil ik graag bekendheid geven aan zijn muziek. De Keltische muziek, zowel uit Bretagne, Ierland, Schotland, Wales en Galicia, heeft een rijke geschiedenis!

Ik geef de 10 vragen door aan Edwin Hajema. Mijn vraag is:
"Beste Edwin, ik ken jou als mijn tennismaatje, maar niet als tandarts. Ik vermoed dat jouw cliënten zich op hun gemak voelen wanneer zij in de stoel liggen. Je straalt rust uit. Heb je altijd al tandarts willen worden? Wat vind je de beste ontwikkeling van de laatste jaren in de tandheelkunde?"

Activiteiten van de Historische Vereniging Heiloo in maart

Historische dorpswandeling. Foto: Josta en Jaap de Graaf-Gieltjes

HEILOO - Op zondag 17 maart is er weer een rondleiding op Nijenburg. Ervaren gidsen zullen u graag het interieur van het prachtige Huis Nijenburg laten zien. Binnen in het huis ziet u o.a. het bijzondere poppenhuis, waar heel veel over te vertellen valt. En als het weer het toelaat wordt ook in de tuin gewandeld. Bijzonder is dat er in de oude keuken koffie of thee gedronken wordt. Entree €7,50 p.p. Dit is inclusief koffie of thee (geen pin!). Vertrek om 11.00 en 13.30 uur, informatie: 06-51718363.

Daarnaast organiseert de Historische Vereniging vier historische dorpswandelingen met gids. De eerstkomende wandeling is op zaterdag 16 maart. Vertrek vanuit het Historisch Museum op het Landgoed Willibrordus om 14.00 uur. Er wordt ditmaal in westelijke richting gewandeld en er is een koffiestop op een verrassingsplaats. De wandeling voert langs veel memorabele plaatsen.

U zult nooit meer op dezelfde manier naar de monumenten en de bijzondere plekken van uw eigen dorp kijken. De gids neemt mooi weer en een attentie voor u mee. Kosten €5,00 p.p. (geen pin). Kinderen mogen gratis mee. Informatie: 06-51718363.

Denkt u er ook aan om uw gereserveerde kaarten voor de toneelvoorstelling 'Foto's die vervagen' op te halen? Zaterdag- en zondagmiddag in het Historisch Museum Heiloo van 14.00-17.00 uur.

Opkikkers februari Keer op Keer

Willeke van Etten en Ans Meijer van het koor Timeless Vocaal. Foto: aangeleverd

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer geeft elke week een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De opkikkers van de maand februari zijn gegeven aan: Alp d'Huzes (deelnemer: mevrouw G. v.d. Eng-van Duin in Limmen); Tennisvereniging Castricum (dames 1 zaterdag) en De Zonnebloem afdeling Limmen. Ook Timeless Vocaal in Heiloo ontving een van de opkikkers.

Willeke en Ans, beiden afkomstig uit Heiloo, ontvingen voor hun koor Timeless Vocaal een opkikker van X op X en zijn daar superblij mee. Dit koor bestaat ruim 25 jaar en heeft 30 leden. Elke maandagavond oefenen zij in Wijkcentrum Overdie o.l.v. dirigent Jan Jaap Langereis en pianiste Marijke Vis-Honingh. Het extraatje van X op X wordt gebruikt voor het concert dat gegeven wordt op 7 december, waarvoor nu al volop wordt geoefend en waar u natuurlijk van harte welkom bent. Het thema van dit concert is American Road Trip. Zie www.timelessvocaal.nl.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, Rijksweg 127, Limmen. Openingstijden: dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, tel. 072-5325962.

Borden

Ze staan er weer, de verkiezingsborden, dit keer voor Provinciale Staten (en waterschappen, vergeet dat even niet!). Volgende week woensdag mogen we weer. Vroeger móest je. Dat krikte de opkomstcijfers geweldig op maar vervuilde die ook: blanco stemmen, dom prikken, protestkreten, invloed gemeentepolitiek, ongeldige stemmen, verkeerd potlood, alles telde mee. Om dat te voorkomen zouden we het stemgeheim moeten opheffen, iets wat weleens serieus geopperd is.

Of de trotters, ja zo heten die mobiele billboards, her en der in het dorp zullen helpen de stem-animo te vergroten? Ik betwijfel het. Daarvoor bestaan twee wetten, de wetten van De Scally.

Wet 1: Je ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn te veel partijen, die allemaal op het postzegelvel moesten staan, waardoor de miniatuurtjes onleesbaar klein zijn en je zelfs kuierend een loep nodig hebt. Ik heb nog nooit iemand stil zien staan om alles te bestuderen. De trotters geven alleen aan: ga stemmen! Vroeger plakten fanatieke campagnevoerders de verkiezingsposters op houten borden gewoon over elkaar heen. Dan wist je precies welke partij asociaal was.

Wet 2: Verkiezingsposters met een gezicht erop trekken meer de aandacht dan posters met alleen een naam. Nee, ik noem namen noch gezichten. Daarvoor is dit stukje niet bedoeld en voor je het weet ben je in een hokje gestopt. Ga zelf maar kijken. En waar zijn de verkiezingsleuzen gebleven? Weggepoetst, want te klein.

Nee, die borden kunnen wel weg, maar niet het stemrecht!

Dick de Scally

'Dementie: wie bepaalt dat ik geen auto mag rijden?'

HEILOO - Alzheimer Noord-Kennemerland organiseert op woensdagavond 20 maart een Alzheimer Café in Heiloo over het onderwerp 'Dementie: wie bepaalt dat ik geen auto mag rijden?'

Mogen mensen met dementie autorijden? Hoe kun je veilig deelnemen aan het verkeer? Wat zijn de alternatieven als autorijden niet meer gaat? Wat moet je doen als je zorgen hebt over het autorijden van je partner? Pascalle De Graauw-Schmitz en Marise Kraaijeveld, casemanagers van Geriant, verzorgen de inleiding en gaan in op al uw vragen.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten, belangstellenden, hulpverleners en iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd. U bent van harte welkom in het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2 in Heiloo. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. De inleiding begint om 19.30 uur. Om ongeveer 21.00 uur wordt de avond afgesloten. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Inlichtingen: Riet Steenhoek-Gravesteijn, tel.: 072-5337612.

Tweede editie wijnfestival van Heiloo in de Cultuurkoepel!

Tim (links) en Bram hebben er weer zin in! Foto: archief Uitkijkpost

HEILOO - Bram Bruin (Café de Wit) en Tim van Hekken (Oud Reuchlin & Boelen) hebben de handen ineengeslagen voor een mooi tweedaags wijnfestival in de Cultuurkoepel.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart (van 16.00 tot 00.00 uur) kunt u fantastische wijnen proeven die u per proefglas, glas of fles kunt bestellen met daarbij feestelijke muziek en culinaire gerechten.

Het wijnfestival is voor iedereen die graag wijn drinkt of daarmee wil beginnen. Daarnaast valt er genoeg te beleven, zoals Vino Casino! Blackjack met een smaak! Een VR-tasting in een Spaanse wijngaard, jeu de boules in de 'Provence' en druivenstampen. Degene die het meeste druivensap tevoorschijn 'stampt', wint een mooie magnumfles wijn.

Bij binnenkomst ontvang je een proefglas wijn van Bram en Tim om meteen maar in de stemming te komen. Het glas mag je mee naar huis nemen en met behulp van het wijnpaspoort ga je op speelse en educatieve wijze op ontdekkingsreis. Zowel voor de beginnende als de gevorderde wijndrinker is er genoeg te proeven.

Natuurlijk zijn er ook mensen die geen wijn of alcohol drinken. Ook daar is aan gedacht door middel van een bar waar bier en fris en alcoholvrije wijn wordt verkocht. Zo kan iedereen genieten van dit festival.

Kaarten kunt u kopen via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Eventueel zijn kaarten ook verkrijgbaar aan de deur, maar loop niet het risico dat het straks uitverkocht is.

Let op: Het festival is PIN ONLY, dus met cash geld kunt u niet betalen.

Het gaat een feestje worden in het glas en in de koepel. Graag tot dan en houd onze Facebookpagina in de gaten voor verdere informatie!

Jubileumconcert Vrienden van het Lied De Salon, durft u het aan?

In 'De Parijse Salon' waant u zich in een salon rond de vorige eeuwwisseling. Foto: aangeleverd

HEILOO - In de Cultuurkoepel vindt op zondag 17 maart het jubileumconcert van de Vrienden van het Lied plaats.

Parijs, eind 19e eeuw: Vrouwen nemen niet publiekelijk deel aan culturele activiteiten. Misia Sert en andere vrouwelijke mecenassen organiseren daarom bijeenkomsten met voordrachten en conversaties over kunst, literatuur en muziek: de 'Salons'. Die Salons worden gehouden in voorname huizen waar de gastvrouw haar gasten kunstenaars uit allerlei disciplines presenteert: Proust, Debussy, Monet, Diaghilev, Toulouse-Lautrec, Morisot en Coco Chanel zijn vaak aanwezig. Marcel Proust zal een prominente rol spelen in de Salon.

Heiloo, 17 maart 2019: Zangeres Irene Maessen, fluitiste Eleonore Pameijer en pianiste Reinild Mees brengen deze bijzondere, onvergetelijke en persoonlijke avonden opnieuw tot leven onder de titel 'De Parijse Salon'. Het programma wordt door de musici zelf rijkelijk toegelicht met wetenswaardigheden en anekdotes. Voordat u het weet waant u zich in een salon rond de vorige eeuwwisseling.

In 'De Parijse Salon' bent u te gast in de salons van Princesse de Polignac (Winaretta Singer), de legendarische Misia Sert en de mecenas Elizabeth Sprague Coolidge. We brengen u muziek van Gabriël Fauré, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Maurice Ravel, Kurt Weill, Francis Poulenc, Eric Satie en Cécile Chaminade.

Gastheer Igor Bogaert leidt de dames bij u in en praat het geheel aan elkaar.

Zondag 17 maart in de Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten: € 10,--. www.cultuurkoepelheiloo.nl of aan de deur.

Mondhygiënistenpraktijk Heiloo: een gezonde mond voor iedereen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Simone Hackenitz is al bijna 30 jaar actief met haar praktijk. "En het blijft groeien," glundert ze. Met de komst van nieuwe medewerksters May Lin Droog, Marieke Kwast, Noor Garali en Silifea Ilias is het team compleet.

Preventie
Simone: "We willen preventieve mondzorg voor jong en oud stimuleren. Met poetsen alleen kom je er niet. Tijdens de week van de mondzorg van 18 tot 24 maart laten we mensen met ons kennismaken. We geven bijvoorbeeld een gratis tandvleescheck. Welk cijfer zou uw tandvlees krijgen? Jonge kinderen leren we hoe je eigenlijk moet poetsen. En klanten krijgen een goodiebag met allerlei leuke extra's mee."

Thuis Mondzorg
Simone: "Wat mensen vaak niet weten is dat kinderen onder de 18 gewoon gratis naar de mondhygiënist kunnen. Ook kent nog niet iedereen onze Thuis Mondzorg. Ouderen of gehandicapte mensen die niet makkelijk de deur uit kunnen bezoeken wij. Een gezonde mond voor jong en oud!

Gezondheidscentrum De Strandwal De Strandwal 32 1851 VM Heiloo. Telefoon: 072 7890077 info@mondhygienistheiloo.nl. Geopend van maandag t/m zaterdag. Maandag en donderdagavond ook open!

'50 ballen in de lucht houden' Preek van de Leek door Marion van der Valk-van Bakel

Marion van der Valk-van Bakel vertelt over haar levenspad. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondagmiddag 17 maart om 16.00 uur zal Marion van der Valk-van Bakel haar preek houden in de Witte Kerk in Heiloo onder de titel: '50 ballen in de lucht houden'.

Marion is in onze regio vooral bekend als de vrouw van Ben, de manager van Hotel Akersloot. Vanaf het allereerste begin, in de jaren '80, hebben zij samen hard gewerkt aan het concept 'Van der Valk'. En met succes! Inmiddels hebben Ben en Marion de leiding van het bedrijf overgedragen aan een van hun kinderen. Marion legt zich nu vooral toe op inrichting en aankleding van de Van der Valk-restaurants.

Zij zal in haar preek vertellen over haar levenspad. Hoe zij als receptioniste in Hotel Akersloot begon. Hoe ze doorgroeide naar manager en de vrouw van Ben werd. Hoe ze jarenlang boven het hotel woonde en zeven prachtige kinderen ter wereld bracht. En … hoe God zes jaar geleden weer in haar leven kwam.

Bij haar preek zal zij begeleid worden door chansonnier Edouard, die met zijn akoestische gitaar enkele prachtige Franse chansons zal vertolken.

Na afloop is er gelegenheid om - onder het genot van een drankje - na te praten met de (s)preekster en met elkaar. De toegang is vrij en bij de uitgang kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor Rond de Waterput.

Open dag met peutervoorstelling op CBS de Duif

Bakker Lisa uit groep 1-2b heeft heerlijke broodjes gebakken. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bakker Lisa is vroeg opgestaan. Ze heeft heerlijke verse broodjes gebakken in de bakkerij van groep 1-2B op CBS de Duif. Caissière Ise rekent een heel bruin af met Huub, de eerste klant van vandaag. Ze oefenen voor de peutervoorstelling die zij verzorgen op woensdag 20 maart om 11.00 uur. De voorstelling tijdens de open dag op CBS de Duif gaat over het thema 'de bakker'. Daarmee laten de kleuters zien dat presenteren een van de belangrijke pijlers is op de Duif. Ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool, kunnen samen met hun peuters van de voorstelling komen genieten. Aansluitend krijgen zij een rondleiding door de school en de buitenschoolse opvang van Forte Kinderopvang. Directeur Annemiek van de Vliet beantwoordt alle vragen over de Duif. Ouders kunnen dan zelf zien hoe de school eigentijds onderwijs en talentontwikkeling vormgeeft in een open en respectvolle omgeving. U bent van harte welkom op 20 maart om 11.00 uur. Kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact op met Annemiek van de Vliet voor een afspraak via 072-5320874. CBS de Duif, Mariënstein 180, 1852 SN Heiloo, deduif@tabijn.nl, https://duif.tabijn.nl.

50 Jaar Livera, meer dan 100 jaar lingerie

Het interieur van de winkel in 1977. Foto: aangeleverd

HEILOO - De familie De Groot zit al meer dan 100 jaar in de lingerie. Wij vieren dat Livera dit jaar 50 jaar bestaat.

Mijn betovergrootmoeder is ooit begonnen met de eerste winkel van de familie De Groot in corsetterie. Haar schoondochter Wil de Groot stond in de winkel, en zoon Jan de Groot ging in die tijd met de brommer langs de boerderijen om hun waren te verkopen. Daarna werden Wil en Jan de Groot op 24 maart 1972 een van de eerste ondernemers die overstapten naar een Livera-winkel. In februari 1977 is de winkel verhuisd van de Kennemerstraatweg 73 naar 't Loo 13. Hun zoon Chris de Groot en schoondochter Marijke de Groot zijn in 1985 in de onderneming gestapt om later de winkels over te nemen. Chris en Marijke de Groot zijn in april 1995 met hun winkel verhuisd van 't Loo 13 naar 't Loo 6, waar Livera nog steeds is gevestigd. Ik, Martijn de Groot, zoon van Chris en Marijke, ben 3 jaar geleden in de voetsporen van mijn ouders getreden en heb de winkels overgenomen. Ik leid de winkels met een topteam van ervaren verkoopsters, zowel in Heiloo als Heemskerk.

Het moet wel echt zijn…
Met het 50-jarig bestaan van Livera is er gekozen voor een nieuw concept. De basis blijft een goed advies. Maar een vrouw in lingerie en vleugels de catwalk opsturen, is wat ons betreft niet meer van deze tijd. Wij zeggen 'nee' tegen deze beelden, en willen een echte vrouw neerzetten. Livera wil beha's maken en verkopen die zowel modieus als flatteus zijn, en ook comfort en ondersteuning bieden.

Foto: aangeleverd
Logo 1995. Foto: aangeleverd
Logo 1970. Foto: aangeleverd

Wij leggen een vrouw niet op hoe zij zou moeten zijn. Wij zijn een lingeriemerk voor echte vrouwen met echte lichamen. Wij vinden dat vrouwen zichzelf mogen zijn. Trots mogen zijn op wie ze zijn, en hoe ze eruitzien.

AZ Foodtour in Heiloo

De warming-up op het schoolplein van CBS de Duif. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op dinsdag 5 maart was de aftrap van de Rabo AZ Foodtour. De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor de groepen 7-8, waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Leerlingen duiken in thema's als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding. In dat kader werden onder andere de Willibrordschool en CBS de Duif op 5 maart bezocht door spelers van AZ.

Mees Hoedemakers mocht de kick-off doen bij de Willibrordschool. Alle kinderen stonden op het schoolplein waar ze vervolgens diverse vragen konden stellen. Kinderen waren zeer enthousiast en wilden bijvoorbeeld weten hoe lang AZ al bestaat, hoe oud Mees is, hoe lang hij al voetbalt en nog veel meer! De kinderen van groep 7/8 mochten meedoen met de quiz. Er werden vragen gesteld over AZ maar ook over voeding. Sport en voeding zijn natuurlijk nauw met elkaar verbonden. Vervolgens kon er een potje gevoetbald worden. Mees had het moeilijk tegen de voetbaltalenten! In de klas werd de eerste les gegeven en de kinderen zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan.

AZ-aanvaller Oussama Idrissi kwam langs bij CBS de Duif en verzorgde daar de aftrap. De groepen 4 t/m 8 begonnen met een warming-up op het plein onder leiding van Niels Kok, de inspanningsfysioloog van AZ. Nadat iedereen lekker was opgewarmd, begon groep 8 met een quiz over gezonde voeding en weetjes over AZ. Winnares Rianna ontving twee vrijkaartjes voor een AZ-wedstrijd! Na een spelletje voetbal met de AZ-vedette verplaatste de aandacht zich naar de klas voor een kort vraaggesprek tussen de leerlingen en de speler, gevolgd door de introductieles van de Foodtour.

65+ bingo in het Trefpunt

HEILOO - Vier studenten van de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen van het NOVA College in Haarlem organiseren op dinsdag 19 maart aanstaande een bingo voor 65-plussers in samenwerking met het Trefpunt in Heiloo.

De studenten hebben een enquête gehouden onder 65-plussers en daar kwam o.a. uit naar voren dat er behoefte is aan meer sociale contacten en meer interactie met de omgeving. Dat bevordert en stimuleert hun deelname aan de maatschappij.

Dat zijn ook de kerntaken van het Trefpunt, waarbij senioren worden gestimuleerd zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Ook organiseren ze uitstapjes, cursussen en bevorderen ze vrijwilligerswerk.

De bingo op dinsdag 19 maart start om 14.00 uur. De inloop is vanaf 13.30 uur en u krijgt een kopje koffie of thee met iets lekkers aangeboden. De studenten hebben prijzen van diverse sponsors geregeld, waaronder Primera in het Hoekstuk en IJssalon Di Fiorentina. Ook hebben ze via crowdfunding geld ingezameld om extra mooie prijzen weg te kunnen geven.

U komt toch ook? Alleen nog even aanmelden en dan maar 'bingo' roepen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via 072-5331297. Voor deelname wordt een kleine bijdrage van 1,50 euro gevraagd.

CDA Noord-Holland wil snel oplossing voor woningnood

Lijsttrekker Dennis Heijnen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Wat het CDA betreft is het versnellen van de woningbouw de belangrijkste uitdaging voor de provincie. Samen met de gemeenten moeten we zorgen dat er in de komende jaren veel meer gebouwd wordt. Lijsttrekker Dennis Heijnen: "De woningnood heeft grote sociale gevolgen. Jongeren kunnen niet uit huis of gaan samenwonen in het dorp of de stad van hun keuze, ouderen kunnen niet doorstromen naar een geschikte woning en mensen die gaan scheiden wonen verplicht nog een lange tijd bij elkaar."

De provincie heeft te lang beperkende maatregelen genomen. Voor Heiloo e.o. geldt dat we de huidige bouwlocaties maximaal moeten benutten. Ook moet de provincie met de regio afspraken maken over een minimumaantal te bouwen woningen, in plaats van een maximum. Verder kan de provincie gemeenten helpen met kennis om de procedures te versnellen.

Heijnen: "De rem moet er nu echt af. In heel de provincie, maar vooral ook in deze regio, moet veel meer gebouwd worden. Dat is nodig voor de inwoners zelf en voor de grote vraag naar woningen in deze mooie provincie. We moeten daarbij de grenzen van de metropoolregio Amsterdam loslaten. Helaas denken veel politieke partijen nog dat de provincie ophoudt boven Amsterdam, wij van het CDA weten wel beter."

Bij meer woningen horen ook investeringen in infrastructuur. "We hebben niet de keuze om voor één modaliteit te kiezen. We moeten inzetten op flexibel openbaar vervoer, fietssnelwegen en verbreding van wegen. De afslag van de A9 bij Heiloo moet er ook komen," aldus Heijnen. Voor meer informatie over het partijprogramma en de kandidaten, zie www.cdanh.nl.

Rotary Heiloo vertoont film voor wezenproject in Zambia

HEILOO - Rotaryclub Heiloo ondersteunt project Kanjanji in Zambia met een filmavond in Theater De Beun. Op dinsdag 19 maart draait La Ch'tite Famille (aanvang 20.00 uur) en krijgt u na afloop een gratis drankje.

Is samenwerking met Rotaryclubs in Nederland, Engeland en Duitsland brengt Rotaryclub Heiloo geld bijeen om een middelbare school voor aidswezen in Zambia te realiseren. Eerder werd al succesvol een basisschool voor deze weeskinderen gebouwd. Kaarten voor € 12,50 per stuk zijn verkrijgbaar bij: Theater De Beun (Willibrordusweg 2), Rozing Wonen & Dromen (Westerweg 261), Primera (Het Hoekstuk 4), via Rotaryclub Heiloo (secretarisrcheiloo@gmail.com) en telefonisch via 06-47033042.

Heilooër Rover in The Voice Kids

Hopelijk draaien de stoelen voor Rover. Foto: aangeleverd

HEILOO - Aanstaande vrijdag is Rover Stoorvogel uit Heiloo te zien in het populaire programma The Voice Kids. Uit duizenden aanmeldingen werd hij uiteindelijk gekozen om voor de coaches, bestaande uit Marco Borsato, Anouk, Ilse de Lange en Ali B, auditie te doen. Een heel leuk en spannend avontuur! Zijn 'blind audition' wordt op vrijdag 15 maart uitgezonden op RTL4 om 20.30 uur.

Brunogebouw omgetoverd tot Jongerencentrum Heiloo

Foto: Miel van Velzen

HEILOO - De jongerenredactie is bij de klusweek geweest van het Brunogebouw.

Burgemeester Romeyn en wethouder Elly Beens kwamen ook kijken en vertellen hierover in de video van Marijn van de jongerenredactie. Jongerenwerkers Ester en Maarten geven ook uitleg. Bekijk de video op YouTube op het kanaal 'Uitkijkpost Jongerenredactie'.

Provinciale Statenverkiezingen & waterschapsverkiezingen U stemt toch ook?!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Op woensdag 20 maart 2019 mag Nederland - en dus ook Heiloo - naar de stembus voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Maar wat regelt de provincie en het waterschap nou eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk dat ook u naar de stembus gaat?

U stemt toch ook?
Alle kiesgerechtigden mogen 20 maart hun stem uitbrengen. U stemt toch ook? Het recht om te stemmen is de basis van onze vrijheid en democratie. Dankzij dit recht mag iedereen een mening hebben en geven. Maar waar stemt u nou precies voor tijdens deze verkiezingen?

Provinciale Staten
Door uw stem uit te brengen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen oefent u invloed uit op de wijze waarop uw provincie wordt bestuurd. Bovendien kiezen de Provinciale Staten de Eerste Kamer. Indirect brengt u daar dus ook uw stem voor uit. Maar wat regelt de provincie nu eigenlijk? Kort gezegd houden de Provinciale Staten zich bezig met: ruimte, provinciale wegen, regionale omroep, natuur en water, streekbussen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de provincie beslist waar windmolens geplaatst worden, waar boeren een bedrijf mogen vestigen en waar woningen en natuurgebieden komen. Ook zorgt de provincie voor de provinciale wegen, de zogenoemde N-wegen. Samen met de waterschappen zorgt de provincie voor de dijken, natuurgebieden en gezond zwemwater.

Het waterschap
Nederland telt 21 waterschappen. Onze regio valt onder het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). De waterschappen zorgen voor schoon water in meren en sloten en voor voldoende water. Ook zorgen zij ervoor dat Nederland niet overstroomt. Daarnaast houdt het HHNK zich onder andere bezig met het beperken van wateroverlast en watertekort, wegen, crisisbeheersing en educatie.

Op wie stemt u?
Wanneer u nog niet weet op welke partij u moet stemmen, kunt u een stemwijzer invullen op www.noord-holland.stemwijzer.nl en www.hhnk.mijnstem.nl om te achterhalen wat uw politieke voorkeur is.

Leuk om te weten: op de kandidatenlijst van de kieskring Haarlem, waaronder ook Heiloo valt, zijn drie plaatsgenoten terug te vinden, namelijk:
Esther Rommel, nummer 5 op de lijst van de VVD
Hein Korthouwer, nummer 46 op de lijst van het CDA
Peter Boers, nummer 5 op de lijst van de ChristenUnie

Provinciale Statenverkiezingen & waterschapsverkiezingen op woensdag 20 maart 2019. U stemt toch ook?

Bron: verkiezingskrant Prodemus / www.noord-holland.nl / www.hhnk.nl

Tekst: Linda van Rozendaal

Acupunctuur en onverklaarde klachten

Annemarie Visser van praktijk Tao Dao. Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Binnen de westerse geneeskunst zijn er veel onderzoeksmogelijkheden om de oorzaak van een bepaalde klacht te achterhalen. Helaas zijn er ook klachten die niet terug te brengen zijn tot een oorzaak of die niet binnen een bepaald ziektepatroon passen.

In de praktijk Tao Dao komen regelmatig mensen met klachten waar de westerse geneeskunst inderdaad geen diagnose voor kan stellen. Mensen zijn uitgebreid door de molen gehaald, hebben allerlei bloedonderzoeken gehad en zijn door scans gehaald, maar er worden geen afwijkingen gevonden. Maar wat is er dan aan de hand? Gelukkig kan de Chinese geneeskunst in veel gevallen uitkomst bieden.

Binnen de Chinese geneeskunst wordt er op een andere manier naar de mens en zijn klachten gekeken. Na een uitgebreid vraaggesprek over onder andere het voedingspatroon, de nachtrust, de menstruatiecyclus en of er traumatische gebeurtenissen zijn geweest, volgt een pols- en tongdiagnose. Vaak komt er dan meer duidelijkheid over het ontstaan van de klachten. Chinese geneeskunst is een mooie aanvulling op de westerse geneeskunst; daar waar de ene ophoudt neemt de andere het stokje over.

Voor meer informatie: Tao Dao Acupunctuur, Westerplein 2a/b in Castricum, taodao@hotmail.com, tel: 06-42851717.

Kapsalon Kim vijf avonden per week open

Kim is heel trots op haar kapsalon in Limmen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Wie overdag niet voldoende tijd heeft om naar de kapper te gaan, kan maar liefst vijf avonden per week terecht bij Kapsalon Kim aan de Schipperslaan 4h in Limmen. Op de eerste verdieping van het pand heeft Kim Kerssens enkele maanden geleden haar eigen kapsalon geopend.

Nieuw in het kappersvak is ze allerminst. Kim werkte geruime tijd in een kapsalon, waarna ze haar eigen salon aan huis opende. Intussen breidde haar gezin zich uit en besloot ze het kappersvak te verruilen voor een kantoorbaan. Echter, de passie voor het kappersvak bleef en ze miste de omgang met klanten. En dus opende ze in oktober vorig jaar opnieuw een eigen kapsalon. Kim: "Ik heb er alle liefde in gestopt om er wat moois van te maken. Ik ben er heel trots op.'' Kim volgt inmiddels ook weer trainingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technieken. Haar belangrijkste troeven zijn echter de openingstijden in de avond en het feit dat ze helemaal alleen werkt, waardoor de privacy van de klant optimaal gewaarborgd is. Zowel heren en dames als kinderen zijn welkom voor kleuren, permanenten, föhnen, knippen, enzovoort.

Wassen, knippen en drogen kost € 22,50 inclusief de verzorging die voor het haar nodig is. Ook kunnen mensen hun nagels laten lakken met een mooie Gelcolor die minimaal twee weken blijft zitten.

Kim werkt uitsluitend op afspraak. Kijk voor openingstijden en het maken van een afspraak op www.kapsalonkim.nl of bel: 06-40355542.

Aftrap Bloemendagen 2019

Foto: aangeleverd

LIMMEN - De 67e Bloemendagen vinden plaats van zaterdag 4 mei tot en met woensdag 8 mei. Om op de hoogte te zijn van alle data voor dit jaar is iedereen uitgenodigd om op zondag 17 maart naar de Oude School te komen. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om hier de laatste nieuwtjes te horen. Aansluitend vindt het Proeflokaal van de Dampegheest Bierbrouwerij plaats.

Deze middag worden, samen met de vele oude rotten in het vak, alle nieuwe ploegen verwelkomd die zich hebben opgegeven om dit jaar voor het eerst mee te doen. Het is misschien leuk om een nieuwe ploeg aan een bestaande ploeg te koppelen zodat ze op sleeptouw worden genomen door het gehele proces.

Natuurlijk laten we de film van vorig jaar zien die gemaakt is door Kees Bos. Deze film bevat momenten van het ritsen en het eindresultaat van de mozaïeken. Ook komt de film van 20 jaar geleden (1999) aan bod.

We zijn trouwens nog op zoek naar een nieuwe filmer voor de Bloemendagen, die alles voor onze historie en die van Limmen vastlegt. Ook hij/zij is van harte welkom tijdens onze aftrapmiddag.

Dus: zondag 17 maart om 14.00 uur in de Oude School aan de Schoolweg 1. Komen!

Barrelhouse en rock-'n-rollmiddag in de Vriendschap Akersloot

Barrelhouse geeft op zaterdag 22 april een jubileumconcert in de Vriendschap. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Chuck Berry, Elvis Presley, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Ricky Nelson, Carl Perkins, Fats Domino en Johnny Cash: ze komen allemaal voorbij tijdens de rock-'n-roll dansmiddag op 17 maart bij de Vriendschap in Akersloot. DJ Swinging Rocking Daddy verzorgt de muziek. Toegang is gratis.

Op zaterdag 22 april staat Barrelhouse in de Vriendschap met een jubileumconcert. In het verleden werd deze formatie zes keer teruggevraagd voor een toegift. Akersloot is de thuisbasis van zangeres Tineke Schoemaker. Het optreden heeft de titel '45 Years on the Road' gekregen. Dat is tevens de naam van het nieuwste album. In 2017 kreeg Barrelhouse de Edison Jazzism Publieksprijs voor hun album Almost There. Voorprogramma: Mannish Boy. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Vriendschap, Novy Velzeboer of online via www.ikbenaanwezig.nl. Kaarten in de voorverkoop kosten € 10, op de avond zelf betaal je € 12,50.

Gerrit Bruil ontwikkelaar van Reset Your Mind

Gerrit Bruil vertelt graag over zijn werk als medium. Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Reset Your Mind is een therapie om diepliggende patronen en mechanismen te doorbreken en te veranderen. Die innerlijke, vaak onbewuste, patronen sturen het denken en kunnen zorgen voor stemmingswisselingen, ongewenste emoties en onwenselijk gedrag.

Gerrit Bruil zit al 25 jaar in het vak als behandelaar/medium en vertelt er graag over: "Deze patronen worden vooral veroorzaakt door emotionele energie. Vaak houden ze een dagelijkse worsteling en interne negatieve dialoog in stand. Dit kan heel vermoeiend zijn en levert vaak ongewenst gedrag op. Er is een sterke samenhang tussen emoties, gedachten, lichamelijke klachten en diepere levensvragen. Kortom, inzicht krijgen in de 'gebruiksaanwijzing' van je eigen leven en daar zelf veel meer positieve invloed op kunnen uitoefenen."

De methodiek is toe te passen voor de behandeling van gevoelens als bijvoorbeeld angst, onzekerheid, schaamte, schuld, eenzaamheid, verdriet, boosheid, jaloezie, onrust/slecht slapen, traumaverwerking, rouwverwerking etc. Ook geschikt voor kinderen met uiteenlopende klachten (ADHD, stemmen in hun hoofd, woedeaanvallen etc.).

Gerrit presenteert sinds januari bij Radio Castricum105.nl zijn programma 'Anderzijds', waarin hij vooral interviews houdt met collega-behandelaars. Maandag 18 maart om 20.00 uur is Bo Baden uit Bergen te gast.

Op woensdagavond 20 maart geeft Gerrit een lezing over 'Buitenaardse Intelligentie en het ontstaan van de Homo Sapiens' in de Bergense vestiging van Bibliotheek Kennemerwaard. Aanmelden via: info@carlyshealth.nl.

Ga vrijblijvend een intakegesprek aan en laat je informeren over Reset Your Mind therapie. Interesse of vragen? Kijk op: resetyourmind.nl.

Henk Verdonk pakt de winst

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef stond, na weken van afwezigheid door een rugblessure, weer aan de start. Hij wist meteen de winst in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup naar zich toe te trekken. De verwachting was dat gezien het slechte weer, storm met rukwinden en regen, de deelnemerslijst op Sportcomplex de Cloppenburgh niet goed gevuld zou worden. Maar het tegenovergestelde was waar, wellicht omdat na afloop de voldoening onder deze extreme omstandigheden zeer groot is. Hidde Buur uit Akersloot mocht de ouverture van de eerste omloop op zijn naam schrijven, maar daarna was het de beurt aan de matadoren en had Buur af te rekenen met veelvoudig winnaar Henk Verdonk junior en broer Wim, beiden uit Egmond aan den Hoef, en Limmenaar Kay Pronk, de winnaar van vorige week die vond dat het naar meer smaakte. Toch moest Kay Pronk, na een snel opgelost pechgevalletje in de tweede ronde, zijn meerdere erkennen in de Egmonders, waarvan Henk Verdonk junior een klasse apart is. Hidde Buur wist, nadat hij het drietal Henk Verdonk junior, broer Wim en Kay Pronk had moeten laten gaan, zijn vierde positie stevig in handen te houden tot aan de streep. Vader Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef kwam na een opvallende inhaalrace dwars door het deelnemersveld uit op een mooie vijfde plaats.

'Strak' naar het strand? Dorssports helpt je in twaalf weken!

Trainers Jeroen Brouwer (l) en Nick Wolven (r) en voedingsdeskundige Femke Broekman. Foto: aangeleverd

HEILOO - Heb jij al een paar jaar op rij het goede voornemen om deze zomer écht strak naar het strand te gaan, maar heb je ook dit jaar weer moeite om de motivatie te vinden? Laat Dorssports je in twaalf weken helpen aan een figuur waar je blij mee bent. Met een trainingsprogramma én voedingsadvies op maat.

Trainen in kleine groepen
In de personal trainingsstudio van Dorssports verzorgen gecertificeerde trainers Jeroen Brouwer en Nick Wolven al enkele maanden trainingen voor kleine groepen van maximaal vier deelnemers. In deze 'Small Group Personal Trainingen' werk je in twaalf weken naar een realistisch doel. Daarbij krijg je veel persoonlijke aandacht van de trainer. Jeroen: "Elke week gaan we met de groep aan de slag. Daarbij zetten we in een speciale app voor elke deelnemer een persoonlijk trainingsschema klaar. Zo kunnen we alle bewegingen heel gedetailleerd bijhouden. Dat doen we ook door middel van verschillende metingen in het programma; zowel aan het begin als tussentijds en aan het eind van de twaalf weken. Meten is tenslotte weten!"

Voedingsadvies
Naast wekelijks trainen in groepsverband, krijg je van voeding- en lifestylecoach Femke Broekman ook voedingsadvies op maat tijdens het traject. Femke: "Vaak zijn er meerdere redenen waarom het moeilijk is om een goede balans te vinden in een voedingspatroon en op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen. Ik bied een luisterend oor en kijk goed naar het huidige eetpatroon van de deelnemers. Zo kan ik goed inspelen op de juiste behoeftes en werken we samen aan een gezonde leefstijl. En dat 'strak naar het strand' is natuurlijk bedoeld met een knipoog. Want dat is voor iedereen anders. Samen met trainers Nick en Jeroen help ik deelnemers in elk geval aan een figuur waar ze trots op zijn. Dan is het programma voor ons geslaagd."

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@dorssports.nl. Tijdens een geheel vrijblijvende intake vertellen we je graag alles over het twaalfwekentraject en natuurlijk alle andere mogelijkheden die Dorssports biedt. Kijk ook op www.dorssports.nl.

Clubkampioenschappen 2019 badminton 't Vennewater

Agnes en Sander mogen zichzelf clubkampioen 2019 noemen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij badmintonvereniging 't Vennewater is afgelopen weekend gestreden voor de clubkampioenschappen 2019. Twee weken geleden zijn de voorrondes gestart en zaterdag was de grote finale.

Alle deelnemers begonnen in de ochtend met het gemengd dubbel. Om 12 uur was de finale, die werd gewonnen door Arko de Betue en Agnes Ranzijn. Zilver ging naar Edwin Verweij en Miriam Roomers. Daarna gingen de dubbels van start, hier ging de finale tussen Marcel van Beek met Edward Tan en Arko de Betue met Roel Oomes. Marcel en Edward wonnen in een spannende 3-setter. Bij de dames ging het goud naar Agnes Ranzijn en Miriam Roomers en zilver naar Danielle en Mirjam Goode. Aan het eind van de dag was de finale in het onderdeel enkel. Sander Jensch won van Dion Keulen in 2 sets. Ook bij de dames won Agnes Ranzijn in 2 sets van Ellen Ranzijn.

Foto: aangeleverd

Alle winnaars nog van harte gefeliciteerd! Het was een geslaagd en sportief toernooi zonder blessures. Ik hoop dat iedereen weer inschrijft voor 2020 en dan gaan we er weer een mooi toernooi van maken. Organisatie: Madeleine de Boer.

Niet schaatsen in het bos dit jaar...

Foto: Gertjan Zeeman

HEILOO - Deze winter wordt er niet geschaatst op IJsbaan Heiloo.

Een teleurstellend bericht voor schaatsliefhebbers en de seizoenkaarthouders van IJsbaan Heiloo, maar zelfs als Koning Winter nog van zich laat horen, zal het niet mogelijk zijn een rondje te schaatsen op de gezellige ijsbaan in het bos. "Er staat al geen water meer op de baan. Het gaat echt niet meer gebeuren, helaas," aldus André Harkmans namens IJsbaan Heiloo.

Op vertoon van hun kaart kunnen seizoenkaarthouders gratis schaatsen op IJsbaan De Meent in Alkmaar. Deze baan is nog geopend tot en met 17 maart.

Gezellig drukke open dag bij TV Het Vennewater

Foto: Gert Jan van Steenis

HEILOO - Zondag 10 maart trotseerden veel mensen de motregen om toch naar de open tennisdag van TV het Vennewater te komen. Zowel kinderen als volwassenen werden warm onthaald en genoten van een gezellige dag. Is het niet gelukt om langs te komen maar wil je toch kennismaken met de tennissport, dan kun je je nog inschrijven voor de gratis 10-weekse cursus (volwassenen) of 5 lessen voor € 10 (jeugd). Kijk op de site www.tvhetvennewater.nl.

Felicitaties voor medaillewinnares Lisanne de Witte

Samen met het bestuur van AV Trias zette burgemeester Romeyn Lisanne in het zonnetje. Foto: Madelon Sijsenaar

HEILOO - Maandagavond 11 maart heeft het bestuur van AV Trias, samen met burgemeester Hans Romeyn, bronzen medaillewinnares Lisanne de Witte in het zonnetje gezet.

Ze werd na haar training toegesproken met mooie speeches en kreeg natuurlijk een bos bloemen vanwege haar prachtige prestatie bij de EK indoor. De kantine van AV Trias was goed gevuld met pupillen, ouders, de trainingsgroep van Lisanne, coach Sven Ootjers en andere geïnteresseerden. Ook de sponsoren van Ciropack waren aanwezig.

Lisanne tussen haar trotse sponsors, Ciska en Rob van der Wal van CiroPack. Foto: Madelon Sijsenaar

Tekst: Eline Koenz

Telus telecom Heiloo, voor al uw reparaties smartphone en tablets en laptops. Tevens alle nieuwe toestellen ook op voorraad. Ook doen wij aan refurbished toestellen met 24 mnd garantie, inruil altijd mogelijk. Kennemerstraatweg 111. 072-7501941 Vlak achter het gemeente huis.

Maart roert zijn staart….

…maar met uw "bruikbare" spullen voelen wij ons niet bezwaard!

Kom je ons team versterken? Voor meer informatie mag je mailen naar: stichtingxopx@hotmail.nl of kom langs in onze winkel!

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. Di t/m Za 10-5 De oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072-5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

ZINNIG OUDER WORDEN, za. 30 maart van 10 tot 13.30 In deze workshop onderzoek je eigen vragen over ouder worden. In een groep van max. 9 mensen luisteren we naar het gedachtengoed van filosofen over dit onderwerp, schrijven we onze gedachten op en delen we verhalen. Inl/opg. 0725332418

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06-22020702 AGM-DEALER

Mondharmonicales leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig! Iedereen kan het leren! info 06 16163045

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor een gratis offerte: 06-41803734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Aangeboden HULP IN DE HUISHOUDING ervaren schoonmaakster met goede referenties heeft nog tijd over voor u tel: 0626672531 Karina

WINKELRUIMTE TE HUUR, Stationsplein 3c Heiloo

ca. 28m2. Frontbreedte 2.75 m, toilet, kitchenette. Huurpr: €630,- p/m ex btw. Geen horeca. Info: 06-22481032 winjan@hetnet.nl

Schildersbedrijf Limmen. 50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel. 06 - 4247 9384

SCHOONHEIDSSALON HEILOO. BENEN ONTHAREN d.m.v. SUGARING nu € 39,95 Schoonheidssalon Heiloo, Kennemerstraatweg 269 Heiloo. Tel: 06 54671235

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 06-53993115 www.iristuinen.nl

Grote sortering gebruikte fietsen in vele uitvoeringen. Ook elektrische fietsen incl. Bovag garantie. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Hometrainer verhuur voor fitness en revalidatie toepassingen. Info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Te koop: Auping bed. In zeer goede staat. Gebr. wit 180 x 200. Verstelbaar hoofdeind. Nieuwe matrassen. Vraagprijs €250,-. Heiloo. 072-7431000.

Ambachtelijke binnenschilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw sauswerk en behang. K.v.k vrijbl.prijsopgave 06-39870829

Gevr. kleding, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG,-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-5069052

Zondag 24 maart is er weer een rommelmarkt in het sportpaleis in Alkmaar. Wij hebben er zin in, tot zondag!

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en verkoop. www.barrydevriesautos.nl De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel. 06-21598809

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m vr 0800-17:00 uur. Za 0900 t/m 12:00 uur. T:072-5320294 www.carcleaningheiloo.nl