De Uitkijkpost

2 januari 2019

De Uitkijkpost 2 januari 2019


"Kinderen zitten echt op het puntje van hun stoel"

Mummies Kat en Oen komen tot leven. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 speelt Stichting Jeugdtheater Heiloo voor de 30e keer hun jaarlijkse voorstelling in Theater de Beun in Heiloo. 'Het Griezel Hotel' is een spannende familievoorstelling en wordt gespeeld door 31 talenten uit Heiloo en nabije omgeving. De voorstellingen staan niet alleen bekend als boeiend vanwege het spel, maar ook vanwege de schitterende kostuums, grime en de zowel subtiele als krachtige decors en rekwisieten.

Een van de spelers, Tanja Witteveen, vertelt: "Als ik aan het spelen ben, kan ik de kinderen op de eerste rijen zien en zij zitten echt op het puntje van hun stoel te kijken. Mijn vrienden komen ook altijd, en ondanks dat zij al ouder zijn, komen ze soms wel twee keer kijken. Er is ook zóveel te zien." De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en erg leuk om samen met ouders en/of opa en oma te beleven.

De spelers, die tussen de 12 en 18 jaar oud zijn, worden actief betrokken bij het bedenken van de shows. Zij worden hierin begeleid door een groep enthousiaste professionals. Vanaf maart wordt er begonnen met improvisatiespellen en kunnen de nieuwe leden, die elk jaar na auditie bij het theater beginnen, rustig wennen. Er wordt per speler bekeken waar zijn of haar talent ligt en welke rol het best bij die persoon past. Daarbij wordt ook gebruikgemaakt van video's die tijdens het proces van elkaar worden gemaakt. Gaandeweg bedenken zij, al spelend, de gehele voorstelling. Zo ook 'Het Griezel Hotel', want hoe loopt of klinkt een griezel? Hoe ziet hij eruit? Bij alles worden de spelers betrokken. De prachtige decors en kostuums worden door vrijwilligers en familieleden gemaakt.

'Het Griezel Hotel' is een kleurrijke voorstelling met een aantrekkelijk decor, muziek, dans, zang en spel. In het verhaal schuilen de Griezels van het land in een hotel voor een griezelbestrijdingsteam en ze hebben het griezelig gezellig. Totdat er wordt aangebeld door een verdwaalde familie… Zou hun schuilplaats nu worden verklapt? En zijn ze eigenlijk wel zo eng als men denkt?

Er worden vier voorstellingen gegeven. Op zaterdag 2 februari om 15.15 en 20.15 uur, op zondag 3 februari om 12.15 en 15.15 uur. Kaartjes kosten €9,-. Voor de voorstellingen van zaterdag 15.15 uur of zondag 12.15 uur is er een speciaal Kinderpartijtjes-arrangement. Voor €10,- krijgen de kinderen dan een echte vipbehandeling, inclusief een tour achter de schermen en met een griezel op de foto kan ook!

De voorstelling is leuk te combineren met een bezoek aan ijssalon Di Fiorentina (300 meter lopen). In het voorstellingsweekend is op vertoon van het kaartje, dat u bij de ingang van de Beun ontvangt, het tweede bolletje ijs gratis. Herberg Jan serveert in dat weekend een griezelig lekker 'Griezelmenu'. Kaartverkoop start vanaf woensdag 2 januari bij Bruna en Primera in Heiloo en Drogisterij Aker in Limmen. Kijk voor meer informatie en online kaartverkoop op: www.sjth.nl.

Tekst: Monique de Jager

Ondernemers Het Hoekstuk bedankt!

Er was enige weken geleden een oproep gedaan dat het mogelijk was een kerstpakket te winnen voor iemand waarvan jij vindt dat die persoon dat verdient. Ik had een berichtje gestuurd voor mijn vader en moeder. In mijn geval betrof het mijn ouders van 82 jaar, mijn vader kookt, wast en doet zo'n beetje alles, omdat mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft. Voor hen wenste ik dat ze een mooi pakket zouden krijgen.

Afgelopen week vlak voor de kerst werd ik gebeld door een aardige meneer van Albert Heijn uit Het Hoekstuk. Hij vertelde me dat mijn ouders in aanmerking kwamen voor een kerstpakket. Bij verschillende winkels werden lekkere producten opgehaald maar ook diverse soorten cadeaubonnen. Het was een prachtig pakket, en bij deze wil ik alle winkeliers van Het Hoekstuk hartelijk danken!

Het pakket kwam ook nog op een heel goed moment.... Mijn moeder is namelijk in korte tijd terminaal geworden waardoor onze hele familie dagelijks oppast, waakt maar ook gezamenlijk eet. Een geluk bij een ongeluk. Nogmaals hartelijk dank!

Els Ranzijn

Teams 'Baan 5' en 'Boot' winnen zilveren fluitketel

Jurylid John Hoetjes (links) en team 'Baan 5'. Trudy Tervoort laat trots de zilveren fluitketel zien. Foto: Wendy Boereboom - Tervoort

HEILOO - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december vond het eerste fluitketelcurlingtoernooi van Heiloo plaats. Het toernooi werd georganiseerd tijdens Heiloo on Ice op het Loo-plein.

Vrijdag werd een close call tussen team Boot en team Tadders, waarbij uiteindelijk team Boot de overwinning pakte. Zaterdag streden zeven teams om de zilveren fluitketel. Team 'Bakkerij Hoetjes' en team 'Baan 5' stonden in de finale tegenover elkaar. Bij de laatste ketel bleek 'Baan 5' toch het sterkst.

Met muziek van Boerenhofkapel De Kinkeluters en Koek & Zopie van de verschillende deelnemende horecagelegenheden was de sfeer beide dagen opperbest rond de schaatsbaan.Er werd fanatiek gestreden en het bleek nog helemaal niet mee te vallen om de fluitketel zo dicht mogelijk in het centrum van het huis (de cirkels) te krijgen.

Team Uitkijkpost werd uitgeroepen tot best geklede team. Foto: Jack Schaap

Leuk om te vermelden: zaterdag werd team 'Uitkijkpost' uitgeroepen tot best geklede team.

Bijzondere zonsondergang in Heiloo

Foto: Robert Baltus

HEILOO - Een bijzonder mooie zonsondergang in Heiloo deze week. Robert Baltus maakte er deze prachtige foto van. De foto is gemaakt tussen Fletcher Hotel Heiloo en Texaco.

Van Wegen naar Leven 'De focus ligt juist niet op voeding'

Het team van Heiloo Vitaal, v.l.n.r. Marjon van Diepen, Sandra van der Flier, René van der Flier, Patricia Hoekstra, Jolein Oliemans en Roos Veldt. Foto: Guido Bosland

HEILOO - Na succesvolle eerdere edities van de cursus Van Wegen naar Leven staan René van der Flier en het team van Heiloo Vitaal te trappelen om in januari met de volgende cursus te starten. Tijdens de cursus leer je leven op een manier die bij jou past en die jou gelukkig maakt. Want alleen dan kan je het volhouden.

Van Wegen naar Leven is een uniek afslankprogramma, waarin het niet om gewicht draait. Hoewel de insteek om mee te doen (bijna) altijd wel het gewicht is, wordt dit na afloop niet genoemd als belangrijkste resultaat. "Beter slapen", "meer energie" en "meer bewust zijn van eten " zijn reacties van deelnemers van de eerste cursus. Opvallend is de saamhorigheid binnen de groep. "We merken dat er een grote betrokkenheid is. De groep gaat echt samen aan de slag en heeft onderling ook contact. Er is een verbindende factor. Bijna alle deelnemers blijven na de cursus ook samen trainen", aldus René, die denkt dat ook de ontspannen en familiaire sfeer die bij Heiloo Vitaal heerst hier een belangrijke rol in speelt.

Tijdens de cursus ligt de focus op managen van stress, bewegen, multitasken en slaap. Gedurende tien weken volg je diverse workshops en presentaties over onder andere deze onderwerpen. Daarnaast wordt er met de groep twee keer per week getraind, waarbij diverse disciplines zoals bijvoorbeeld cardio boksen, yoga en (kracht) training aan bod komen. In een voedingsapp kun je bijhouden wat je eet waardoor je bewust wordt van je eetpatroon. De groep bestaat uit maximaal 14 personen.

Wil jij afslanken, fitter worden, meer energie, beter slapen en lekkerder in je vel zitten? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 7 of zaterdag 12 januari en laat je informeren. Aanmelden kan via www.heiloovitaal.nl/contact/.

Dat het team van Heiloo Vitaal bruist van de energie is duidelijk. Het afgelopen jaar zijn de activiteiten in de prettige ruimte aan de Overtoom 7b in Heiloo al bijzonder uitgebreid. Zo zijn er naast het trainen in kleine groepen (Small Group training), Personal Training, Leefstijl- en Vitaliteitscoaching inmiddels ook diverse activiteiten voor ouders en kinderen. Denk hierbij aan ouder & kind yoga, voor ouders met een kind van 3 tot en met 10 jaar. Nieuw in 2019 zijn pilates en voor ouders die samen met hun kind willen sporten is er family fit, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Nieuw is kidsfit, voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. En er volgen meer ideeën.

Wat veel mensen nog niet weten is dat de ruimte van Heiloo Vitaal zich ook prima leent voor een dagdeel teambuilding, bedrijfsuitjes, bokscoaching of een kinderfeestje. "Er is van alles mogelijk," zegt Sandra van der Flier die maar al te graag met je meedenkt. "Neem dus vooral vrijblijvend contact met ons op en maak je wensen kenbaar. Dan denken wij mee en kijken we samen naar de mogelijkheden die er zijn."

Tekst: Linda van Rozendaal

10 vragen aan... Kees Mol

Foto: aangeleverd

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben in 1962 geboren op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard ´t Kruis, als oudste van een gezin met 4 kinderen. Mijn ouders hadden een schildersbedrijf. Ik ben opgegroeid in een hechte dorpsgemeenschap. Toen mijn vrouw, toen nog vriendin, en ik op zoek gingen naar een woning dichter bij Amsterdam (omdat we daar toen allebei werkten) kwamen we toevallig in Heiloo terecht. Het eerste huis wat we daar in de Zevenhuizerlaan te koop zagen staan hebben we in 1986 gekocht. We wonen hier nog steeds met veel plezier.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Een van mijn motto's is: "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken". Dit geldt al ruim 28 jaar voor mijn huidige baan als verpleegkundige op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van de Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Als een hobby mijn werk zou zijn, zou ik wandelcoach zijn geworden.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Hij is helaas overleden, maar graag had ik Nelson Mandela willen ontmoeten. Wat deze man in zijn leven heeft moeten ontberen, maar ook bereikt heeft met zoveel levenswijsheid, daar had ik graag met hem over willen praten.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Mijn ouders beheerden de sleutel van buurthuis 'de Deel' in 't Kruis. Wanneer er geen activiteiten waren gingen mijn broer en ik, soms met vrienden, daar tafeltennissen. Heerlijk de ruimte.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
Ik fiets dagelijks door het Heilooërbos naar Alkmaar. Ik wandel hier ook graag met m'n vrouw. Het bankje op de Ronde O laan, met het uitzicht over de weilanden naar de Egmondse duinen, is voor mij de mooiste plek van Heiloo.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Ik heb ruim 25 jaar bereikbaarheidsdiensten gedraaid op de SEH. Hiervoor ben ik heel wat keren 's nachts naar de SEH gegaan om collega's te ondersteunen. Dit is sinds we een extra nachtdienst hebben niet meer nodig en ik moet zeggen dat ik het doorslapen wel erg waardeer. Wel kan ik 's nachts altijd wakker gemaakt worden voor familie/vrienden die mijn hulp nodig hebben.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Dat is afkomstig van mijn jongste zus Margret: "Ik heb een leuke klasgenote/vriendin, daar moet je maar eens kennis mee maken." We zijn nu al ruim 35 jaar bij elkaar en dat is echt het beste wat me ooit is overkomen!

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik naast mijn werk als SEH-verpleegkundige ook reanimatietrainer ben en met een collega een eigen opleidingscentrum heb, MediVice Opleidingen. Daarnaast ben ik ook bestuurslid van Stichting Opleidingen en Trainingen in de Acute Geneeskunde. Tevens heb ik me aangemeld bij Hartslag.nu. Vorige week zondag heb ik weer een oproep gehad, waarbij ik met andere deelnemers een man gereanimeerd heb. Hij maakt het inmiddels weer goed. Zijn vrouw gaf aan dat het bij haar en haar familie niet bekend was dat dit bestond. Dat je bij een reanimatiemelding burgerhulpverleners over de vloer krijgt die het slachtoffer reanimeren. De politie en ambulance komen natuurlijk ook, maar zij zijn bijna altijd later aanwezig, waardoor de kans op overleven door de burgerhulpverleners een stuk groter wordt.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
'Heiloo, mooi wonen in het groen' is een slogan van onze gemeente. De gele zakken aan de lantaarnpalen doen hier afbreuk aan en zijn mij een doorn in het oog. Ik zou als ik de burgemeester was het afval in de grijze bak laten gooien en voor het restafval dat nu in de bijna lege grijze bak zit, een kleinere versie ontwikkelen.

10. De persoonlijke vraag van Yme Bosgra:
'Kees, samen met Marion ben je met van alles bezig. Denk je dat we nog eens de rust zullen vinden voor een nieuw Pyreneeënavontuur?'
Beste Yme, 15 jaar geleden zijn we samen met deze langeafstandswandeling gestart. We deden dit in etappes van 6 x 2 weken. Een prachtige levenservaring, die ik graag nog eens met je zou willen overdoen. Alleen mag het dan wel wat comfortabeler zodat we niet zoveel hoeven af te zien.

Ik geef de vragen door aan Rick Romeijn. Mijn vraag is:
'We kennen elkaar als ouders van de Radboudschool en als supporter van Foresters en AZ. Na 25 jaar bij de Alkmaarse Courant gewerkt te hebben ben jij nu met een hbo-opleiding bij Overloadworldwide bezig. Kan je hier wat meer over vertellen en wat wil je hiermee bereiken?'

Rechtop!

"Hé, je moet rechtop lopen jij!" De kreet kwam keihard binnen. Van schrik kwam ik even van de grond en draaide mij om. Daar stond een man met een grijze baard en een goedbedoelende blik die het duidelijk tegen mij had. "Je moet rechtop lopen jij," herhaalde hij, nu iets zachter.

De goede man had gelijk. Want In gedachten verzonken wandelde ik over het Stationsplein, mijn blik naar de grond alsof ik dubbeltjes zocht. Een uitzicht van niks natuurlijk, zo'n grijze stoep zonder dubbeltjes. De man kwam dicht bij me staan, kennelijk om het nut van rechtop uit te leggen. Hij haalde er nog een goeie kennis bij. "Als je steeds zo krom loopt, word je net als een maat van mij. Die heeft z'n hele leven gelopen net zoals jij net en in z'n vrije tijd zat ie gebogen op zijn paard. Hij zou met pensioen gaan, maar ik weet niet of hij dat gehaald heeft. Ik ben 62 en heb m'n hele leven keihard gewerkt. Ik loop altijd rechtop, dus ik ga nog wel even mee."

Na zijn advies en deze voorspelling rechtte ik mijn rug, gooide mijn hoofd in mijn nek en trok mijn schouders naar achteren. Ik wou eigenlijk doorlopen, maar het vervolg van zijn verhaal hield me tegen. "Moet jij 's goed luisteren. Als je zo voorover loopt, zie je alleen maar straat en grijze tegels en asfalt. Dan wordt je wereld wel heel erg klein, hè? Rechtop man, kijk om je heen. Naar de etalages, naar de mensen die een schoon jaar voor zich zien. Kijk naar de welvaart in de winkels en de boodschappenkarren. Kijk naar de lucht als de zon opkomt of als ie ondergaat, naar de bomen, die nu nog een beetje kaal zijn, maar dat komt goed. Reken maar. Ga 's avonds een blokkie om en kijk naar de lichies in de huizen en in de voortuinen. Hé man, rechtop en kijk naar het leven!"

Toen we uit elkaar gingen, realiseerde ik me dat ik eigenlijk nog op zoek was naar een voornemen voor 2019. "Je moet rechtop lopen en naar het leven kijken," had ie gezegd. Nou, dat ga ik in 2019 zeker doen.

Dick de Scally

Beleef Barok en Renaissance in de Cultuurkoepel

HEILOO - Vanaf 14 en 15 januari geeft Jan van der Giessen zijn succesvolle cursussen Barok en Renaissance uit de 7-delige serie Westerse Kunst & Cultuurgeschiedenis. De twee cursussen worden gegeven in de Kleine Kapel, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo en zijn afzonderlijk te volgen.

Al vanaf de 15de eeuw komt de Renaissance in Italië tot volledige bloei. Daarna verspreidde deze zich in de 16de eeuw over heel Europa. De nagebootste werkelijkheid kwam in de visuele kunsten terug en in de architectuur zien we weer klassieke bouwelementen. Vanaf diezelfde 16de eeuw begonnen kunstenaars en architecten al te experimenteren en dat leidde tot een unieke cultuurperiode, de Barok, die tot de 18de eeuw aanhield. In de muziekgeschiedenis kenmerkt deze periode zich door de overgang van het meerstemmige madrigaal naar de strakke structuur van de barokmuziek. In de beeldende kunsten was er sprake van een grote diversiteit en in de cursus zullen we de belangrijkste stromingen identificeren.

Naast kunst en muziek komen in de cursussen ook literatuur en filosofie uitgebreid aan de orde. Uniek aan de cursussen is het beeldmateriaal dat gecombineerd wordt met aansprekende muziekfragmenten. De cursussen zijn voor iedereen met interesse voor kunst en cultuur goed te volgen. Echter in de stof zit zoveel uitdagend materiaal dat ook gevorderden geboeid zullen zijn. Elke cursus duurt 7 middagen van 14.00-16.00 uur. Per cursus bedraagt het inschrijfgeld € 110 inclusief een geïllustreerde syllabus. Meer informatie en inschrijfformulier via www.janvandergiessen.nl. Telefonisch opgeven kan ook: 06-51578425 of per e-mail naar info@janvandergiessen.nl.

Kinderdagverblijven Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Om kinderen zich spelenderwijs te laten ontwikkelen, heeft Kits Oonlie materiaal en speelgoed voor iedere ontwikkelingsfase. Kinderen van 3-6 maanden zijn vooral bezig met de grove motoriek en zintuiglijke verkenning. Hierbij kan gedacht worden aan speelgoed waar kinderen naar kunnen kijken, luisteren en aan kunnen voelen. Bij 6-20 maanden ontdekken kinderen de wereld en hun mogelijkheden vooral door middel van voorwerpen. Het spelen met de babygym, rammelaars, ballen, blikjes en boeken helpt hen hierbij. Kinderen van 20 maanden tot 2,5 jaar ontdekken de wereld doelgerichter, ze geven meer betekenis aan hun spel. Bijvoorbeeld door het bouwen met duplo, klimmen en klauteren, het maken van puzzels en spelen met servies. Kinderen van 2,5-4 jaar laten hun belevingswereld zien en verwerken ervaringen in hun spel. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rollenspellen.

Wilt u meer informatie of een rondleiding, neem gerust contact op met de centrale administratie, 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Paulusschool deelt kerstpakketten uit aan vluchtelingen

Tijdens het ontbijt werden de kerstpakketten aan de vluchtelingen overhandigd. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Donderdagochtend 20 december werd in de bibliotheek een ontbijt gehouden voor vluchtelingen in Heiloo. Tijdens dit ontbijt overhandigden leerlingen van groep 7 en 8 van de Paulusschool een zelfgemaakt kerstpakket aan de aanwezige vluchtelingen.

De leerlingen van de Paulusschool wilden, naar aanleidingen van hun project 'Iedereen is van de wereld' en het project 'Mensen in oorlog of in ernstige problemen', kerstpakketten maken. Stuk voor stuk mooie pakketten. Alles is door de leerlingen zelf gemaakt. Zij maakten dit alles om, in dit geval, de vluchtelingen te helpen en ze gelukkig te maken. In het kerstpakket zaten onder meer een schoenlepel, handdoeken, cupcakes, 3D-geprint speelgoed, chocolaatjes, sleutelhangers, rijmpjes en kleurplaten.

Nadat de kinderen het liedje 'Iedereen is van de wereld', met eigen tekst, hadden gezongen werden de kerstpakketten aan de blij verraste vluchtelingen uitgedeeld.

Foto: Yvonne van Stiphout

Tekst: Yvonne van Stiphout

Schaatsplezier bij Heiloo on Ice

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ise, Fenna, Danique en Joy vermaken zich prima op de schaatsbaan bij winkelcentrum 't Loo. De schaatsbaan ligt er nog tot en met zaterdag 5 januari dus als je nog niet bent geweest... Je hebt nog een paar dagen de tijd!

Froods breidt assortiment uit

Rutger Horring. Foto: aangeleverd

HEILOO - Froods is weer terug op het vertrouwde plekje bij Het Hoekstuk. Vanaf vrijdag 4 januari staan zij weer wekelijks voor u klaar met verse groente, fruit en aardappels. Zij hebben daarom de kogelspruitjes in de reclame voor maar € 1,25 per kilo.

Froods by Rutger kreeg veel vraag naar gesneden groente en sinds kort kan aan de vraag worden voldaan. Zij snijden de groente vers in de ochtend, en dan zo rond 10.00 uur hebben ze vers gesneden snijbonen, stoofgroente, koolraap, andijvie, soepgroente, rodekool en nog veel meer.

Rutger liep al een tijd met het idee om gesneden groente te gaan verkopen, maar vond het belangrijk om zich eerst te richten op de kwaliteit van het assortiment in de kraam. Nu, bijna drie jaar verder, staat de kraam voor kwaliteit, gezelligheid en service. En daar hoort ook een vers gesneden assortiment groente bij. Dit wordt stap voor stap uitgebreid met o.a. gesneden fruit en kant-en-klare maaltijden.

Bedrijfsfruit by Rutger levert ook aan bedrijven vers en lekker fruit. Zij bezorgen dit al bij diverse bedrijven in de regio. Heeft u ook belangstelling? Laat het weten via een mail naar info@froods.nl.

Voorkom vallen met Fit&Veilig Valpreventie in Heiloo

Tijdens de cursus leer je hoe te reageren als je dreigt te vallen. Foto: aangeleverd

HEILOO - Sport-Z start 22 januari de cursus Fit&Veilig Valpreventie voor 50+'ers, die willen leren hoe er gereageerd dient te worden als men valt of dreigt te vallen.

Tijdens de cursus zal een trainer er met behulp van eenvoudige oefeningen voor zorgen dat de deelnemers steviger op hun benen staan. Gedurende 6 weken komen de deelnemers op dinsdag bij elkaar in Dojo 't Loo. Deelnamekosten bedragen € 60,-. Aanmelden kan online via www.sport-z.org/valpreventie. De 6-weekse cursus wordt verzorgd door oefentherapeut (Cesar Heiloo) en judoka (zwarte band) Ingrid Hoefman, en richt zich op het gezamenlijk werken aan de evenwichts- en de valtechnieken. De cursus bestaat voor zowel beginners als gevorderden. Men kan op elk niveau instromen.

Programma's
De beginnerscursus leent zich voor mensen die kennis willen maken met de valtechnieken. Tijdens dit programma is er veel individuele aandacht. Bij de vervolgcursus voor gevorderden worden de valtechnieken herhaald en oefenen de deelnemers meer zelfstandig of in duo's. Ook wordt er gewerkt aan de fitheid van de deelnemers.

De cursussen vinden vanaf 22 januari elke dinsdagmiddag plaats van 14.00-15.00 uur voor de beginners en van 15.00-16.00 voor de gevorderden in Dojo 't Loo, Bergeonstraat 28 te Heiloo.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de cursus Fit&Veilig Valpreventie vindt u op www.sport-z.org/valpreventie, hier kunt u zich ook aanmelden. Nog vragen? Neem contact op met Pascale de Hoogh via 06-11149728 of mail naar p.dehoogh@sport-z.org.

We hebben samen veel te geven!

Er is een mooi bedrag ingezameld voor Wings of Support. Foto: aangeleverd

HEILOO - Bij de kerstviering op de Willibrord stond dit jaar geven centraal.

De dag startte donderdag 20 december met het maken van kerststukjes. De kinderen hebben door de hele school samengewerkt om een mooi stukje samen te stellen. De mooie stukjes sierden de tafels die werden klaargemaakt voor het kerstdiner. In de avond kwam de hele school namelijk samen om te eten in de klas. Een aantal vaders heeft zich als ober fantastisch ingezet om de kinderen te voorzien van alle lekkere, zelfgemaakte hapjes. De kinderen hebben hier ook ontzettend van genoten. De viering in de kerk werd dit jaar georganiseerd door groep 6. Meester Ger heeft met de kinderen een mooi spel ingestudeerd.

Het traditionele kerstverhaal, waarin de koningen geschenken meebrengen voor de baby, werd afgewisseld met de kinderen, die ook iets moois te geven hadden, namelijk hun talenten! Dit zijn soms nog mooiere cadeaus en dit werd dan ook ontzettend gewaardeerd! Daarnaast heeft de school geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Wings of Support. Dit is een particulier initiatief dat gebruik maakt van luchthavenpersoneel om kinderen op andere plekken in de wereld te helpen. Er is een prachtig bedrag opgehaald waar weer vele kinderen mee geholpen kunnen worden!

Radboudschool op bezoek bij Overkerck

Zowel leerlingen als bewoners genoten van het bezoek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op donderdag 20 december brachten de kinderen van groep 7/8 van de Radboudschool een bezoek aan woonzorgcentrum Overkerck. De kinderen hadden zelf kerstkaarten gemaakt en hebben deze persoonlijk overhandigd aan de bewoners van Overkerck. Tevens hebben zij samen met de bewoners kerstliedjes gezongen. Zowel jong als oud heeft genoten van deze activiteit.

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente op 7 januari

HEILOO - De traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Heiloo is op maandag 7 januari 2019 van 19.30 tot 21.00 uur in de Witte Kerk (Heerenweg 32).

Tijdens deze informele bijeenkomst kijken het college en de raadsleden met vertegenwoordigers van verschillende organisaties, verenigingen en inwoners van Heiloo terug op het afgelopen jaar en heffen zij het glas op het nieuwe jaar. De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hans Romeyn is om ongeveer 20.15 uur gepland.

Ingezonden brief: Doe die deur dicht

HEILOO - Al jaren stoor ik me aan het feit dat de deuren van winkels wagenwijd openstaan. Zeker als het buiten koud is stook je dus voor niks. Wat een energieverspilling! Niet meer van deze tijd met de discussie over klimaatverandering en klimaatbeleid. Of zijn winkeliers niet groen? Geven zij niet om milieu? Een eenvoudige maatregel om energie en geld te besparen is om de deuren dicht te doen. Net of klanten dan niet meer binnen komen. Je eigen voordeur staat toch ook niet wagenwijd open?

Dus winkeliers van Heiloo, zet dit op de agenda! De inwoners van Heiloo zullen u dankbaar zijn.

Femke Roemer

Het geheim van een lange relatie

Eiland de Wild Keukens vertaalt de elementen smaak, trends, budget en levensstijl naar een keukenontwerp op maat. Foto: aangeleverd

REGIO - Eiland de Wild Keukens en Keller Keukens kijken terug op een succesvolle samenwerking die inmiddels meer dan 38 jaar duurt. Tot op de dag van vandaag bundelen de twee bedrijven hun krachten om samen mooie keukens bereikbaar te maken, zowel voor de particulier met een koopwoning alsook voor de zakelijke projectmarkt.

Eiland de Wild Keukens, met showrooms in Alkmaar en Heerhugowaard, ontwerpt en realiseert keukens die perfect aansluiten op de wensen en behoeften van de klant. De succesvolle keukenspeciaalzaak hanteert hiervoor een eigen, unieke werkwijze gebaseerd op drie belangrijke kernwaarden. In Keller Keukens vond het bedrijf een keukenleverancier die deze kernwaarden deelt. Deze pijlers hebben geleid tot een succesvol partnerschap dat al jaren standhoudt.

Kennis

Sander Tesselaar, Rob Kuiper en Marcel Sijmons zijn de trotse eigenaren van Eiland de Wild. Samen delen de heren meer dan 40 jaar keukenervaring. Waar Sander en Marcel zich voornamelijk richten op de keukens van particulieren, adviseert Rob projectontwikkelaars en aannemers bij hun keukenvraagstukken. Deze ervaring en kennis van de verschillende markten vonden ze ook terug bij het Nederlandse Keller Keukens. Al in 1946 ontving oprichter Gerard Keller de eerste opdracht voor 1.000 projectkeukens vanwege zijn goede reputatie en vakmanschap. In de jaren '70 werden de eerste luxe keukens verkocht via het nieuwe dealernetwerk. Met hun gezamenlijke kennis en ervaring, aangevuld door een passie voor design, werken de partijen samen aan één doel: een mooie nieuwe keuken zonder gedoe.

Persoonlijk

Beide partijen zijn het er unaniem over eens: om ieder project tot een goed resultaat te brengen, is persoonlijk contact onmisbaar. In een van de showrooms van Eiland de Wild worden de persoonlijke wensen en behoeften besproken. Smaak, trends, budget, levensstijl. Al deze elementen vormen samen wat we mooi vinden. Het deskundige team van Eiland de Wild vertaalt de som van deze elementen naar een mooi keukenontwerp op maat. Bij goedkeuring van het ontwerp en het inmeten bij de klant thuis, wordt de keuken tot op de millimeter nauwkeurig getekend. Na een laatste interne controle, wordt de keuken 'definitief' gemaakt en besteld.

Ook tussen Eiland de Wild en Keller Keukens vindt er regelmatig contact plaats. Bestellingen worden in het systeem verwerkt en nog één keer door Keller gecontroleerd voordat deze de productie in gaan. Omdat Keller een Nederlands bedrijf is, met een Nederlandstalige binnendienst, kan er snel worden geschakeld. Zo kunnen snel nog wat laatste aanpassingen worden gedaan, blijven de levertijden kort en zijn er geen verrassingen bij de montage.

Bereikbaar

Budget mag nooit een belemmering zijn, zo vinden de partners. Met het assortiment van Keller Keukens is een Eiland de Wild keuken voor iedereen bereikbaar. Door keuzes te bieden in stijlen, modellen, kleuren en afwerkingen is het altijd mogelijk om binnen het budget een persoonlijke droomkeuken te realiseren. Zónder concessies te doen aan sfeer en uitstraling.

Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden die uw keukenruimte biedt? Kom langs bij EDW Alkmaar of Heerhugowaard. U zult verrast zijn wat er zoal mogelijk is.

Het Vergeten Kind ontvangt vette cheque van Blosse Personeel Blosse schenkt waarde kerstpakket aan goede doel

Jan Broer toont trots de cheque waarmee het goede werk voor Het Vergeten Kind mogelijk gemaakt kan worden. V.l.n.r.: Nick Zwemmer, adjunct-directeur De Vlindertuin; Bob Bruins, conciërge De Vlindertuin; Jan Broer, Het Vergeten Kind; Jeroen Spanbroek, lid College van Bestuur Blosse. Foto: aangeleverd

HEERHUGOWAARD - De kinderen van de leerlingenraad van kindcentrum De Vlindertuin overhandigden namens het personeel van Blosse een cheque ter waarde van € 3.020 aan vertegenwoordiger Jan Broer van Het Vergeten Kind. Personeelsleden van Blosse doneerden gul de waarde van hun kerstpakket aan dit goede doel.

'Blosse goede doel' gekozen door personeelsleden
Het is een goede traditie bij Blosse om aan het einde van het jaar alle professionals te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Blosse biedt de collega's de mogelijkheid een keuze te maken uit vijf kerstpakketten. Dit jaar kon wederom gekozen worden om de waarde van het kerstpakket te doneren aan een goed doel. Vier goede doelen werden genomineerd en allemaal hadden ze als bestemming – hoe kan het ook anders – kinderen. Na de stemming onder alle personeelsleden is Het Vergeten Kind met de meeste stemmen gekozen tot 'Blosse goede doel 2018'.

De Vlindertuin
Bob Bruins, conciërge bij kindcentrum De Vlindertuin – een van de kindcentra van Blosse - droeg het goede doel aan. "Mijn schoonmoeder vraagt telkens als zij haar verjaardag viert om geld. Geld dat zij zelf goed zou kunnen gebruiken, maar dat zij steevast weggeeft aan dit goede doel. Een mooi gebaar van dit mooie mens. Het leek mij dit jaar een goed idee om haar traditie kracht bij te zetten. Daarom heb ik dit goede doel aangedragen."

De leerlingen in de leerlingenraad kregen de eer om de cheque te overhandigen aan de heer Broer, vrijwilliger bij Het Vergeten Kind, maar niet nadat zij hem het hemd van het lijf hadden gevraagd over de stichting, zijn vrijwilligerswerk, zijn achtergrond en de kinderen die verzorgd worden door Het Vergeten Kind. En zo werd het voor iedereen een leerzame en ontroerende middag.

Het Vergeten Kind
Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Voor meer informatie: www.hetvergetenkind.nl Doneren mag natuurlijk altijd: het bankrekeningnummer is NL83 RABO 0172 4314 84 t.n.v. Stichting Het Vergeten Kind.

Blosse, één in opvang en onderwijs
Blosse biedt opvang en onderwijs van baby tot brugklasser. Met ruim 1.000 medewerkers - verdeeld over 27 kindcentra en een servicebureau - richten wij ons vol overgave op onze kerntaak: de kinderen het beste uit zichzelf laten halen. Wij begeleiden onze kinderen naar hun toekomst, hun rol daarin en hun verantwoordelijkheid daarvoor. Wij helpen het kind uit te groeien tot een evenwichtig en volwaardig lid van de maatschappij.

Duoconcert Eensgezindheid en Lamoraal

EGMOND-BINNEN - Het muziekjaar 2019 begint met een uniek duoconcert van de fanfares Eengezindheid en Lamoraal.

De Egmondse fanfares slaan de handen ineen voor een concert met een programma vol variatie. Zo zal Eensgezindheid o.l.v. Marije Koopmans bijvoorbeeld Lex Paciferat ten gehore brengen, een goed in het gehoor liggende mars met een paar verrassende wendingen en soli, maar ook de gloednieuwe compositie Odysse en de verleidelijke paso doble Alicante.

Lamoraal o.l.v. Michael de Graaf speelt de sterren van de hemel met o.a. De Hongaarse dans nr. 5, een bewerking van een oorspronkelijk door Brahms gecomponeerd muziekstuk. Maar er staan ook eigentijdse nummers op het programma zoals Sorry van de alleskunner Kyteman en Mr. Blue Sky van de Britse rockgroep Electric Light Orchestra.

Kortom, alle ingrediënten om een ochtend muzikaal te genieten. Voor jong en oud! 6 januari 2019 om 11.30 uur in De Schulp, Visweg 45 in Egmond Binnen.

Trio C tot de Derde

Trio C tot de Derde heeft een ontembare drang tot improviseren. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De start van het nieuwe jaar is alweer enige jaren voorbehouden aan muzikanten die muziek spelen waar je zeer vrolijk van wordt. Dit geldt ook voor het jaar 2019. Limmen Cultuur heeft op vrijdag 18 januari 2019 Trio C tot de Derde uitgenodigd.

Trio C tot de Derde laat zich inspireren door klezmer-, balkan- en zigeunermuziek. Drie musici: Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen dit trio. Door hun ontembare drang tot improviseren geven zij aan de traditionele melodieën vaak bijzondere, onverwachte wendingen en creëren zo een uniek nieuw geluid. Al improviserend spelen zij niet alleen met elkaar, maar dagen zij elkaar ook uit. Daarnaast verleiden zij elkaar tot virtuositeit en lyrisch spel. Binnen deze kaders is er genoeg ruimte voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres.

Kom vrijdag 18 januari 2019 om 20:00 naar Cultureel Centrum Vredeburg, Dusseldorperweg 64 te Limmen, om te genieten, dansen en dromen met Trio C tot de Derde. Alle informatie voor dit concert, prijzen en overige activiteiten kunt u vinden op de website www.limmencultuur.nl of bel 072-5053274.

YOGAPLEKK bij DANCE&FITSTUDIO Heiloo
Op donderdagavond van 20:00-21:30 uur yoga op de Stationsweg 115.
Kom een gratis proefles volgen. Meld je aan op info@yogaplekk.nl
Kijk voor meer informatie op www.yogaplekk.nl

YOGAPLEKK bij DANCE&FITSTUDIO Heiloo Op donderdagavond van 20:00-21:30 uur yoga op de Stationsweg 115.Kom een gratis proefles volgen. Meld je aan op info@yogaplekk.nlKijk voor meer informatie op www.yogaplekk.nl

Op zoek naar een leuke, zelfstandige (BIJ)BAAN voor een paar uur per week? Voor onze snel groeiende webwinkel IBOUGHT.NL zijn wij op zoek naar een betrouwbare medewerker die voor ons de pakketafhandeling wil verzorgen. Interesse? Stuur ons een mail voor meer informatie: info@ibought.nl

Echt (Kerk-)Latijn leren lezen? In het Trefpunt Heiloo begint op 29 jan. om 14.00 de nieuwe cursus. Inschrijven René van Royen 0610810838 www.latijnlezen.nl

BRIDGECURSUS voor beginners en gevorderden, start medio januari. Geef je NU op want vol=vol. Ton Mooij, tel. 072-5331672 of tonmooij@concepts.nl

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail: janbaltus@hotmail.com Tel: 06-40095081

Voor 2 maanden WOONRUIMTE aangeboden in Heiloo,ged.gem.,ook tv en wifi.tel.072-5337863 of 06-55773892

BRIDGECURSUS voor beginners en gevorderden, start medio januari. Geef je NU op want vol=vol. Ton Mooij, tel. 072-5331672 of tonmooij@concepts.nl

Cursus Creatief Schrijven in de bibliotheek van Heiloo. Acht speelse en boeiende lessen prof. schrijfster. Start 15 januari Voor inlichtingen: 0725332418

Goede voornemens? Ga in twaalf weken fit 2019 in!

Wereldkampioen Nicole Weijling-Dissel test in het bijzijn van team Dorssports de gloednieuwe loopband uit. Foto: aangeleverd

HEILOO - Heb jij al meerdere jaren op rij het goede voornemen om het komende jaar echt fit te worden, maar is het dit jaar toch (weer) niet helemaal gelukt? Gun jezelf dan een gezond 2019 in twaalf weken!

Kleine groepen
In de privé personal trainingsstudio van Dorssports verzorgen gecertificeerde trainers Jeroen Brouwer en Nick Wolven al enkele maanden met veel succes personal training en trainingen voor kleine groepen van maximaal vier deelnemers. In deze 'Small Group Personal Trainingen' werk je in twaalf weken naar een realistisch doel. Daarbij krijg je veel persoonlijke aandacht van de trainer. Samen sporten werkt natuurlijk ontzettend motiverend en de kosten zijn een stuk lager dan bij een-op-eenbegeleiding.

Meten is weten
Naast wekelijks trainen in groepsverband, zetten we in een speciale app voor elke deelnemer een trainingsschema op maat klaar. Zo kunnen we alle bewegingen heel gedetailleerd bijhouden. Dat doen we ook door middel van verschillende metingen in het programma; zowel aan het begin als tussentijds en aan het eind van de twaalf weken. Meten is tenslotte weten!

Sportabonnement
Mocht je met het programma gaan starten, investeer je € 186,- per maand* in jezelf - bij een groepje van vier personen. Daar krijg je dan direct een all-in sportabonnement van ons bij. Dan kun je de rest van de maand onbeperkt meedoen aan alle groepslessen (inclusief boksen, yoga, spinning en veel meer), fitnessen in de zaal en gebruikmaken van de kinderopvang, sauna en zonnebank.

* Als je in januari start, krijg je een fittest ter waarde van € 75,- cadeau

Topsporters
Leuk detail: afgelopen maand is de privéstudio uitgebreid met de allernieuwste apparatuur van Technogym. Door het enorme scala aan mogelijkheden wordt trainen zo nog eens extra leuk. Ook diverse topsporters waaronder de zusjes De Witte maken inmiddels gebruik van de ruimte en apparatuur. Deelnemers aan het twaalfwekenprogramma mogen uiteraard van al deze gloednieuwe apparatuur gebruikmaken.

Mogelijkheden
Hoef je niet per se deel te nemen aan het programma, maar wil je wel een keer van top tot teen gemeten worden en een fittest doen? Of de ruimte een keer los huren? Ook dat kan! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via info@dorssports.nl of bel naar 072 - 533 04 03. Tijdens een geheel gratis en vrijblijvende intake vertellen we je graag alles over het twaalfwekentraject en natuurlijk alle andere mogelijkheden die de ruimte biedt.

Goede voornemens? Kom sporten bij Healthcenter Vennewater

Foto: aangeleverd

HEILOO - In het kader van goede voornemens staat bij veel Heilooërs meer sporten met stip op één. Onze verslaggever sprak met Hikmet Kusakci die Healthcenter Vennewater vorig jaar overnam. Hikmet vertelt: "Ons nieuwe concept slaat enorm aan: om de 5 weken krijgen onze sporters een meting van de gehele lichaamssamenstelling. Zo houden wij de vorderingen van onze sporters bij en werken we efficiënt naar de doelstelling toe, die ook daadwerkelijk wordt behaald. Alle Heilooërs met goede voornemens zijn van harte welkom bij ons."

"Onze sporters zijn eigenlijk onze reclame," vertelt Hikmet. Mevrouw Kaandorp bijvoorbeeld, zij sport sinds twee jaar bij het Healthcenter en zit nu op haar streefgewicht: "Ik vind het heel prettig sporten hier, er is veel persoonlijke aandacht en goede begeleiding. Je merkt dat de medewerkers echte professionals zijn."

Bij Healthcenter Vennewater sport je al vanaf 26,50 per maand, het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar. Tot eind januari betaalt u geen inschrijfgeld en de eerste 59 aanmelders mogen de hele maand gratis sporten.

Foto: aangeleverd

Tekst: Margreeth Anema

Vliegende start voor HZV3

HEILOO - Na het kampioenschap afgelopen seizoen komen de dames van HZV3 dit jaar voor het eerst uit in de derde klasse. Aan de start werd ingezet op het linkerrijtje rond de winterstop. Het niveau zou immers hoger liggen, dus meteen voor de top 3 leek wat te ambitieus. Leek, want nadat de eerste wedstrijd met 1-13 gewonnen werd gingen de dames gewoon door waar ze vorig seizoen gebleven waren, winnen dus. Met 12 wedstrijden gespeeld zijn er slechts 2 verloren en mogen de dames zich zelfs winterkampioen noemen! Wel zijn ze realistisch voor de rest van het seizoen. Er zijn veel meer teams die stevige concurrentie bieden. Je komt teams tegen die gewoon echt goed klikken, die spelen duidelijk al jaren samen en ze hebben ook vaker een goede vaste keeper. Al die dingen gelden gelukkig ook voor HZV3. Uitspreken dat ze weer kampioen worden willen ze echter nog niet; een top 5-notering of stiekem die top 3, ja dat zou wel mooi zijn.

Diploma's zwembad Loos

Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdagmorgen 22 december werd er voor de laatste keer in 2018 afgezwommen door de leerlingen van zwembad Loos, in zwembad De Hout in Alkmaar. Na veel zwemmen en een groot applaus mochten alle 23 leerlingen het felbegeerde A, B of C- diploma in ontvangst nemen. Iedereen is blij met zijn/haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Sienne Baart, Timur Bisschop, Hylke Camijn, Jaimy Dirkson, Phileine van Dongen, Teije de Geus, Hilde Jansen, Roos Molenaar, Lize Smit, Mylan Vos.

Diploma B: Jeroah Bouman, Gijs Broekhuis, Julia Dekker, Nan Dirkmaat, Laurens Hofstee, Gijs Meijerink, Maud Mossel, Cees Nap, Kodi Verkissen, Lilo Wiersema.

Diploma C: Tippe Hanraads, Floris Meulenbroek, Luca Nijholt.

AV Trias presteert uitstekend bij kerstcross

HEILOO - Tijdens de kerstcross, traditioneel gehouden op Tweede Kerstdag in Opmeer, hebben Trias-atleten Max Rijs en Boet van Hove uitstekend gepresteerd.

In een ijzersterk internationaal deelnemersveld werd Max Rijs keurig 6e. Deze kerstcross betekende tevens het Noord-Hollands crosskampioenschap waarop de Trias-atleet keurig 4e werd.
Bij de pupillen t/m 11 jaar kwam Boet van Hove tot een 3e plaats op het Noord-Hollands crosskampioenschap en een 4e plaats in het algemene deelnemersveld. Het bijzondere van deze prestatie is dat Boet nog maar 10 jaar is en de atleetjes voor hem allemaal 1 jaar ouder zijn.

Andere Trias-atleten die zich van voren lieten zien in Opmeer waren Peter Hopman, Marco Prins, Peter en Edward Appelman.