De Uitkijkpost

29 juli 2015

De Uitkijkpost 29 juli 2015


Vluchtelingjongeren tegen de muren op

VluchtelingenWerk Heiloo nam 13 vluchtelingjongeren mee voor een uitje. Per fiets togen ze met begeleiding naar het Klimcentrum Alkmaar voor een gastles. Er werd begonnen met een veiligheids- en behendigheidsinstructie, waarna allen de uitdaging aangingen om de wand van maar liefst 16 meter hoogte te beklimmen. De klimmers konden op hulp en support van de anderen op de begane grond rekenen. Na een aantal keren oefenen, was ieder binnen de kortste keren boven, waarna de kijkers konden genieten van spectaculaire afdalingen. Na twee uren inspanning en concentratie vertrok het gezelschap naar het centrum van Alkmaar. Daar werd genoten van een broodje kebab met een verfrissing. Het was voor ieder een middag om met voldoening op terug te kijken.

Het totale programma werd mogelijk gemaakt door een Indonesische sponsormaaltijd eerder deze maand in de Willibrorduskerk. Deze ging vergezeld van gastoptredens van Jan van Tiel, Joke Schilling en Kees van den Engel.

Niks bestand tegen natuurgeweld

HEILOO - De zomerstorm van afgelopen zaterdag heeft op verschillende plekken voor schade gezorgd. Op dit moment zijn mensen druk in de weer om dit te herstellen.

Er moeten zagen, aanhangwagens en een hijskraan aan te pas komen, en ook bewoners kijken geïnteresseerd toe. Afgelopen zaterdag is er een boom op het dak van een huis aan de Kennemerstraatweg gevallen. Er is die avond tot laat doorgewerkt om de boom van het huis te halen en in delen te zagen. De boom dient zelf afgevoerd te worden, want deze is van eigenaar van het perceel. De bewoner is er kalm onder: 'dat soort dingen gebeuren.'
Ook op de Ewislaan is een boom op een huis gevallen. De bewoonster was op dat moment thuis en zelfs boven. Het geluid waarmee de boom om ging, beschrijft ze als 'gerommel'. Door het bladerdak belandde de boom niet heel hard op haar huis. Omwonenden waren meer onder de indruk. Ook hier is 's avonds de boom weggehaald, zodat de nacht rustig aangevangen kon worden. Het dak moet worden gerepareerd. Op de Patrijsakkers zijn opruimwerkzaamheden in volle gang. Fietsers stapten af om het te aanschouwen en met elkaar de schade te bespreken. 'Tegen natuurgeweld is niets bestand', aldus een der omstanders.

Leeuwtjes zien er weer uit als nieuw

Een van de gerestaureerde leeuwen

HEILOO - De twee leeuwen die de oprijlaan naar de Ter Coulster theekoepel markeren zijn gerestaureerd. Het witte, zeshoekige gebouwtje staat aan de rand van het bos aan de Kennemerstraatweg. Volgens de overlevering hebben de leeuwen vroeger bij kasteel Ypestein in Heiloo gestaan. De zuilen hebben veel te lijden gehad van het verkeer naar de boerderij en de vervuiling van het autoverkeer op de Kennemerstraatweg. De expressie van de leeuwen was hierdoor grotendeels verdwenen. Nu zien ze er weer uit als nieuw.

Informatiepunt 't Loo geopend

HEILOO - Vanaf aanstaande maandag 3 augustus wordt er hard gewerkt aan de restyling van 't Loo. Met vragen en/of voor informatie over de bouwwerkzaamheden kunnen de winkeliers terecht bij Bouwbureau 't Loo. Het informatiepunt, gevestigd in 't Loo, werd afgelopen vrijdag enthousiast verwelkomt door de winkeliers.

Tien vragen aan Faequah Tayez

Mijn naam is Faeqah Tayez. Ik ben 44 jaar oud . Ik ben getrouwd met Nashat Najjaw en ik heb twee kinderen, wij zijn samen gevlucht uit Irak. Wij wonen twee jaar in Nederland. Momenteel ben ik bezig de Nederlandse taal te leren. Ik doe 2 dagen vrijwilligerswerk in de bibliotheek van Heiloo. Ik heb 6 jaar grafisch design gestudeerd, waarvan 2 jaar aan een instituut en daarna 4 jaar aan University of Bagdad/ College Of Fine Arts. In mijn land heb ik een paar tentoonstellingen gemaakt met mooie schilderijen, grote posters, kranten, folders en verschillende reclame media.

1 Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren in Bagdad, Irak en daar ben ik opgegroeid. Wij woonden samen met een grote, hechte familie. En door de slechte omstandigheden in mijn land moesten wij vluchten.

2 Als uw hobby uw werk was geweest , welk beroep zou u nu uitoefenen?

Ik ontwerp graag. Dan zou ik grafisch designer in Nederland zijn.

3 Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen en vragen?

Ik wil iemand ontmoeten die verantwoordelijk is voor de studie van vluchtelingen en ik wil hem/haar vragen of ik een opleiding kan volgen tot grafisch designer in Nederland. Vanwege mijn leeftijd kan ik geen studiefinanciering meer krijgen.

4 Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Met vriendinnen in mijn land had ik veel plezier, wij lachten en praatten veel. Dat blijft altijd in mijn gedachten.

5 Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Ik vind alle plekken in Heiloo heel mooi, maar de mooiste is De Kapel (Onze Lieve Vrouw ter Nood).

6 Waarvoor kunnen ze u nachts wakker maken?

Dat mijn ouders buiten voor de deur staan, omdat ze in Amerika wonen en ik hen een lange tijd niet gezien heb. Ik mis hen echt.

7 Wat was het beste advies, dat u ooit kreeg?

Ik heb een advies van mijn vader gekregen dat ik eerst moet luisteren en me concentreren en dan beginnen te praten .

8 Wat weten de meeste Heilooers niet van u ?

Dat ik buitenlandse ben. Natuurlijk weten ze niet zo veel over mij, maar door de Tien vragen gaan ze meer dingen over mij weten hoop ik.

9 Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Als ik burgemeester was, zou ik de winkels in Heiloo langer open laten. Dan kunnen de mensen samen met hun kinderen genieten.

10 Antwoord op persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: Wat is je grote wens en uitdaging?

Ik hoop dat ik hier in Nederland mijn werk als ontwerpster kan uitvoeren. Dat is echt mijn grootste wens en uitdaging. Ik wil graag een opleiding of een cursus volgen. Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn dromen en wensen te verwezenlijken.

Ik nomineer voor de volgende tien vragen :

Ada Bontje. Ze doet vrijwilligerswerk in de bibliotheek van Heiloo. Wij werken samen en wij helpen de kindergroepen.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerd is :

Wat vind je de leukste taak in de bibliotheek?

Karwei Heiloo schenkt gereedschap aan ODC de Vijfhoek

Marjolein overhandigt een kar met gereedschap aan René de Boer voorzitter van Stichting vrienden van de Vijfhoek

HEILOO - Via stichting vrienden van de Vijfhoek is Karwei Heiloo benaderd voor sponsoring van het gereedschap.

Eind juni 2015 zijn bij ODC de Vijfhoek het nieuwe buitenverblijf en de nieuwe speelruimte geopend voor de kinderen van 0 tot 18 jaar. Voor het onderhoud en beheer van deze nieuwe ruimtes en voor de rest van het dagverblijf, had ODC de Vijfhoek nog behoefte aan gereedschap. Karwei Heiloo vond dit zo'n leuk initiatief dat ze hier graag aan meewerkte. Ze heeft diverse soorten gereedschap gesponsord en een schommelbank cadeau gegeven.

Verhalenfestival en creativiteit bij De Buitenkans

HEILOO - Bij de nieuwe ronde in het kader van de Kunstparade 2015 nodigde De Buitenkans iedereen van harte uit om de pen ter hand te nemen en unieke beelden op de gevoelige plaat vast te leggen.

Het thema van dit jaar was "delen". Met eigen woorden wordt een beeld geschetst in de vorm van een verhaal, concreet of abstract ,poëzie, kortom een tekst die met een of meerdere aspecten van het begrip "delen "van doen heeft. De verhalen waren gebaseerd op een eigen idee of belevenis , een gevoel of een unieke ervaring, realiteit of fantasie. Voor het verhalenfestival hebben 12 personen 27 bijdragen ingestuurd. Opvallend was het grote aantal gedichten. Enkele voorbeelden van titels van inzendingen waren: samen een land delen, een gedeelde discussie, samen spelen en samen delen, delen op basis van verbondenheid en bezinning. De bijdragen waren veelal persoonlijk georiënteerd, serieus en diepgaand, af en toe moraliserend en zelfs belerend. De jury van het Verhalenfestival bestond uit Anneke Overtoom, Karin Veldt, Peter de Waard en Piet Bartels. De inzendingen werden beoordeeld op raakvlakken met het thema "delen", de mate waarin het verhaal je aanspreekt en originaliteit. De prijswinnaars: Ilonka Vermanen met 'Delen', Lisanne Stokreef met 'Taxi delen?' en Dorothe Rodenburg-Glorie met Kleur des levens. Deze verhalen zijn te lezen op de website www.uitkijkpost.nl

Koe spontaan op bezoek bij de golfbaan

HEILOO - Een groep dames werd op een zomerse ochtend verrast door het bezoek van een bijzonder enthousiaste koe. Na een verkoelende duik in de sloot bij hole 1, vertrok ze met enige tegenzin weer naar huis.

Familie Niele: een sterke generatie

HEILOO – Zijn oudste broer is 90 jaar en zijn jongste broer is 81 jaar oud. De Heilooër Nico Niele heeft zeven broers en zussen die allemaal nog in goede gezondheid verkeren. Een sterk geslacht dus.

Het geheim? Volgens Nico Niele heeft het te maken met het feit dat hij vroeger voeding van eigen bodem at. ,,Voeding is heel belangrijk, want als de fundering niet goed is dan houd je het een stuk minder lang vol." De vader van Nico werkte vroeger in de tuinbouw. Hij verbouwde onder andere sla, andijvie en fruit. De familie Niele is geboren in de Weere, dat toen bij de gemeente Hoogwoud hoorde, later veranderde dit in de gemeente Opmeer. Nico werd als zesde kind geboren in een reeks van acht. ,,We hadden een vrij harde jeugd", vertelt Nico. ,,Zo gauw je een kist aardappels kon tillen dan moest je aan het werk. We hadden geen horloges. Als de zon opkwam begonnen we met werken en als de maan opkwam, stopten we. Elke dag moesten we een half uur op klompen naar school lopen want we hadden destijds maar één oude fiets." In 1930 was het extra hard werken geblazen want toen was het crisistijd. Tijdens de oorlog was vader Niele actief in het verzet. Hij moest eigenlijk zijn oogst beschikbaar stellen voor de Duitsers, maar op een slimme manier kon hij wat groente en fruit wegsluizen voor het Nederlandse volk. Na de oorlog is vader Niele als postbode in Heiloo gaan werken. Nico Niehe woont nog steeds met zijn vrouw Thecla Ypma in Heiloo. Zijn broer Martinus woont ook nog in het dorp maar de rest van de familie woont verspreid door het land. ,,We zien elkaar nog wel met enige regelmaat, vooral op verjaardagen", vertelt Nico Niele. ,,Iedereen is nog mobiel en dat vindt ook de medische wereld interessant. Er zijn mensen die bijvoorbeeld onderzoeken hoe wij leven." De naam Niele zal niet heel lang meer voortbestaan. Nico en Thecla hebben een dochter en een zoon gekregen. Hun zoon heeft geen kinderen en daarmee komt het einde van de naam Niele in zicht.

Hoog bezoek in de Loet in Heiloo.

Het echtpaar Oldeburg samen met burgemeester Hans Romeyn Stip fotografie

HEILOO - Burgemeester Hans Romeyn kwam met een grote bos bloemen en een prachtig aardewerk bord met daarop het Witte Kerkje naar de Loet om mevrouw (85 jaar) en meneer (87 jaar) Oldenburg te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Het echtpaar is geboren in de provincie Groningen, mevrouw in Ulrum en meneer in Spijk. In de oorlog is meneer naar Brabant verhuisd en daar als kapper gaan werken. Na de oorlog had de moeder van meneer Oldenburg zo'n heimwee dat het gezin weer naar Groningen terug ging waar meneer in Ulrum wederom ging werken als kapper en in die kapperszaak kwam meneer mevrouw tegen en zijn ze bij elkaar gebleven. Na zijn kapperscarrière is meneer werkzaam geweest bij het Ministerie van Justitie in Den Haag als bewaker en later heeft hij bij het Ministerie van Landbouw gewerkt.

Mevrouw is in de gezinszorg werkzaam geweest. Door gezondheidsproblemen is het echtpaar anderhalf jaar geleden naar Heiloo verhuisd mede omdat één van de dochters van het echtpaar hier in de buurt woont. Nadat ze eerst een jaar in de Loet op Klein Varnebroek hadden gewoond, zijn ze in januari van dit jaar verhuisd naar het nieuwe gebouw in Plan-Oost. Het bevalt ze goed al mist mevrouw toch wel haar oude omgeving. Het echtpaar Oldenburg heeft 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen waarmee ze afgelopen zaterdag met een heerlijk diner hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd hebben.

Dagje uit voor kinderen van Vluchtelingenwerk

Zes van de peuters en kleuters in Monkey Town

HEILOO - Na de basisschoolkinderen en de tieners waren 23 juli de peuters en de kleuters van VluchtelingenWerk Heiloo
aan de beurt voor een dagje uit.

Ze gingen heerlijk en veilig spelen bij Monkey Town in Alkmaar. De mama's mochten mee en dus werd er gezellig bijgekletst en een mooie nieuwe baby werd bewonderd. Ook werd er natuurlijk patat gegeten, weggespoeld met vele kannen limonade.
Van spelen word je nu eenmaal dorstig en warm. Dus een ijsje ging er ook nog in. De begeleiders die ze hadden gebracht haalden iedereen weer op, zodat alle kindjes en moeders weer netjes in Heiloo kwamen.

Rectificatie

In de vorige editie van de Uitkijkpost stond per abuis dat er 28 woningen aan het voormalige Campinaterrein worden gebouwd. Dit is onjuist. Er had moeten staan: er worden 82 woningen gebouwd aan het voormalige Campinaterrein.

Exposities Oudheidkamer Heiloo

HEILOO - De Oudheidkamer Heiloo toont exposities over 90 jaar Caecilia en foto's uit 1958 vanaf de spits van de Witte Kerk. Tevens kan men de permanente tentoonstelling "4000 jaar Heiloo" bekijken en daarin worden rondgeleid. Openingstijden: dinsdag 19-12 u. en zaterdag 14-17 uur. Adres: Bergeonstraat 30

Overzichtstentoonstelling Pie Brandjes

Een beeld van Pie Brandjes

AKERSLOOT - Zondag 2 augustus start in Gemaal 1879 een nieuwe expositie. Dit keer is er een tentoonstelling te bewonderen van de Uitgeester kunstenares Pie Brandjes.

Pie stamt uit een kunstzinnige familie en begon zelf in 1988 te schilderen. Zij is een autodidact, maar ging in 1993 samen met Jan Kees Vergouw in Zaandam schilderen, voornamelijk in acrylverf. Zij werkt met felle kleuren, die meestal een feestelijke stemming geven. Gevraagd naar haar onderwerpkeuze zegt ze dat ze zich sterk laat sturen door haar stemming van dat moment; er zit een verhaal achter elk schilderij. In 1993 begon Pie ook met beeldhouwen. Aanvankelijk deed ze dat met begeleiding van Inez Warnaar. De beelden komen op twee manieren tot stand. De ene wijze is via de weg van boetseren met chamotteklei. Het beeld wordt nadat het z'n vorm heeft gebakken. De andere wijze van beeldhouwen is het hakken uit een blok franse kalksteen. Haar beelden zijn voornamelijk mens- of dierenfiguren. Tenslotte werkt ze de beelden veelal af door ze te schilderen. Hierdoor zie je soms dat bepaalde figuren terugkomen in schilderijen en beelden. Deze overzichtstentoonstelling is te bezoeken elke zondagmiddag in de maanden augustus en september van 13.30 uur tot 16.30 uur. In Gemaal 1879 aan de Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) te Akersloot. Tijdens de openingsuren wordt er tevens uitleg gegeven over de functie en de werking van het gemaal. Als de weersomstandigheden het toelaten gaat het gemaal ook in werking. Op de bovenverdieping van het gemaal is er een expositie te bezichtigen met als thema de Waterstaatkundige Canon. In dertig foto's wordt dertienhonderd jaar geschiedenis getoond. Buiten de openingsuren is er voor groepen van minimaal 5 personen de gelegenheid om het gemaal op afspraak te bezichtigen. Zie daarvoor de website: www.gemaal1879.nl

Kermis Akersloot De Vriendschap van 1 t/m 4 augustus

De Volendamse band ' Trots'

AKERSLOOT - Zaterdag 1 augustus barst het kermis geweld los in de Vriendschap met de band Cold Turkey. Cold Turkey is een live pop/rock coverband uit Noord-Holland! De band bestaat uit vijf enthousiaste en jonge muzikanten met een passie voor muziek.

Op zondagmiddag staat Duo RECKLESS op het terras. Reckless bestaat uit Rob en Marcel, twee rasechte Noordhollanders. Voor een stevig potje Top 40 repertoire gaan Rob en Marcel niet opzij. Een zeer gevariëerd repertoire en altijd uitstekend bij de tijd. Zondagavond staat de Volendamse band Trots op het podium. Trots bestaat uit zanger Kelly, topgitarist Raoul, drummer Bart en bassist Dave (o.a. Silkstone / Niels Geusebroek). Maandagochtend zullen wij Akersloot tijdens de eerste deun laten dreunen met DJ SWIFT en stunten met de levensechte Steff Stuntpiloot. Al vanaf 09.00 uur zullen de deuren open zijn en zullen we eens zien wie zich staande houdt als stuntpiloot. Na de eerste deun zal natuurlijk ook dit jaar 'THE CHIEF' EN WILLEM SCHOONE laten zien hoe kermis gevierd dient te worden. Zij spelen in de middag op het terras van De Vriendschap. Maandagavond is gereserveerd voor de formatie PAPERPLANE. De Paper Plane trein dendert sinds jaar en dag over elk podium in Nederland. Het strakke, opzwepende geluid van de band kan het best worden omschreven als een mengeling tussen rock en pop. Een optreden van PaperPlane is een feest der herkenning waarbij het publiek actief wordt betrokken: Hompen Kreng! Paper Plane stond in het voorprogramma van De Dijk, Slade, en Rowwèn Heze. Speelde feesttenten plat met BZB, Peter Koelewijn, Def Rhymz, Mooi Wark, Wild Romance, Van Velzen en Normaal. Dinsdag zal vanaf 13.00 uur het traditionele RINGSTEKEN voor aangespannen paarden van start gaan. Ieder jaar genieten vanaf het terras van de paarden en de kunsten van de steeksters. Na het ringsteken treed de formatie The Wico´s op in de Vriendschap, zij zullen voor een ongekend kermissfeertje zorgen. De topformatie PARADISE staat s´avonds weer op de planken in de Vriendschap . Misschien wel de beste kermisformatie van dit moment. Speciale gast deze avond is niemand minder dan Jeffrey Heesen. Bekend van de finale van 'Bloed Zweet en Tranen van SBS6. Voor de kermis geldt vrije entree.

Een luchtig slot

EGMOND AAN DEN HOEF - Voor de tweede keer dit jaar poëzie en muziek in de Slotkapel te Egmond aan de Hoef. Het thema voor de vier avonden deze zomer is: " Vier jaargetijden ".

Samenstelling en presentatie: Lies Sluis Bloemen; Ingrid Zwart. Muziek: Wim Noteboom, piano en Maartje Peek, klarinet. Aanvang 20.00u. Kapel open 19.30u. De toegang is gratis. Na afloop is er koffie en thee. Hartelijk welkom! De volgende avonden zijn op 16 en 30 augustus.

Shantykoor de Zâalnêelden

EGMOND AAN ZEE - In verband met de avondopenstelling van de vuurtoren en botenhuis van de KNRM treedt op vrijdag 31 juli het shantykoor de Zâalnêelden op.

Het repertoire van het koor bestaat uit shanty"s (werkliederen die ze vroeger op de schepen zongen) en zeemansliedjes in verschillende talen. Het optreden bij de KNRM begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Wandeling door de Wimmenummerduinen

EGMOND AAN ZEE - De maandelijkse IVN-wandeling in het Egmondse duingebied start op zondag 2 augustus om 10.00 uur bij het Sportcentrum aan de Watertorenweg te Egmond aan Zee.

We lopen dan door het zeedorpenlandschap. Rond deze tijd van het jaar is er veel kleur in het duin door de bloeiende duinflora. En daar zijn planten bij die typisch zijn voor het zeedorpenlandschap. Veel struiken dragen al bessen zoals de Meidoorn, Braam en Vlier. En er zijn er vast al planten met zaden en hoe verspreiden zij die? De wandeling wordt geleid door een natuurgids van het IVN, de vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid en duurt ongeveer 2 uur. Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Goede schoenen aanbevolen! Iedereen is welkom; van te voren aanmelden is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@jpdg.nl bellen: 072 5337601. Of kijk op de website van IVNNKL.net

Verdonk senior pakt winst bij KPB mountainbike cup

AKERSLOOT - Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan de Hoef is donderdagavond winnaar geworden van de wekelijkse rit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup.

In de onderbezette koers vanwege de vakantie wist Henk Louwe (Alkmaar) op Sportcomplex de Cloppenburgh de aanwezige renners op sleeptouw te nemen. In het wiel van Louwe bevond zich Henk Jan Verdonk senior gevolgd door comingman Maurits Heida uit Akersloot. Ruim halfkoers kwam Maurits Heida door vermoedelijk afnemende concentratie of vermoeidheid hard ten val, krabbelde weer op als een goed wielrenner betaamd en vervolgde de koers. Door een opkomend hoofdpijn verliet Heida alsnog de koers. Henk Jan Verdonk senior had intussen de jacht geopend op Henk Louwe, die zich daarop toch moest overgeven en genoegen moest nemen met een tweede plek achter good-old Verdonk.

Outdoorpark Hoornse Vaart: het perfecte dagje uit voor jong en oud!

ALKMAAR - Het Outdoorpark Hoornse Vaart is voorzien van vele klimtoestellen, waar je zwevende platformen, klimpalen, tokkelbanen en nog veel meer tegenkomt. Het Outdoorpark is dus een ideaal dagje uit voor sportievelingen die graag buiten bezig zijn.

Er zijn vijf niveaus, op 1, 4, 6, 11 en 16 meter hoogte. Zo kun je op een sportieve manier je grenzen verleggen. Als je je ticket online reserveert weet je zeker dat je kunt komen klimmen op de tijd die jij wilt. Bovendien krijg je 10% korting als je bij het reserveren de kortingscode KLIMAVONTUUR gebruikt. En voor slechts 1 euro extra na je klimavontuur kun je komen afkoelen in het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart.

Biologische braderie op Bakkum

BAKKUM - Aanstaande zaterdag, 1 augustus, is er op Camping Bakkum een grote biologische braderie. Van 14.00 uur tot 20.00 uur een gezellige plek om met het hele gezin naar toe te gaan.

Een super gezellige sfeer, mooie producten, fijne muziek en leuke mensen. U kunt hier boodschappen doen voor thuis, bijzondere cadeautjes vinden, nuttige en duurzame producten kopen, heerlijk biologisch eten en alleen of met vrienden en familie een inspirerende dag beleven. Het is veel meer dan alleen maar biologische markt waar u groenten, fruit en kaas kunt kopen. De braderie wordt georganiseerd door gaaf groen. Zij willen graag de braderie weer in ere herstellen; zoals u ze nog wel eens vindt in Frankrijk, met gezellige kraampjes en authentieke producten. Komt u ook de bijzondere sfeer ervaren? Ook zaterdag 15 augustus zal de braderie op Camping Bakkum zijn.

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

Wilt u MOOIE VOETEN van de ZOMER? Maak een afspraak met Voetje voor Voetje, Kennemerstraatweg 452, Heiloo. Behandeling € 27,-. Tel 06 4175 5666, Ineke Zuiderwijk.

TUINIEREN te veel werk. Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen enz. Het hogedrukreinigingen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden 06-1827 8367

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.co,. W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

BROCANTE Het BOSHUYS open zaterdag 1 augustus van 11.00 tot 16.00! In een parkachtige tuin, met een lief tuinhuisje vol BROCANTE! WESTERWEG 41a in Heiloo!


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

GUUR en NAT?? Laat je FANTASTISCH masseren met warme olie.Nog steeds slechts € 30,- vol uur! Tevens pedicure. Center Care Heiloo 072 5334906

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

Leer SPAANS bij CAMPO DEL SOL in Heiloo. Beginners op ma om 14.30 en 20.00 uur, en do om 11.00 uur. Ook gevorderden en Spaanse leesclub. Cursussen starten in sept. www.campodelsol.org / 072-5669956

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Verloren ZILVEREN DAMESHORLOGE, vlakbij het Trefpunt, in weekend van 18 en 19 juli. Ben er zeer aan gehecht. Belt u mij a.u.b. Henny Post 5339176

BESTE SCHILDER &
STUKADOOR
voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Nieuw: Bij VITALIS MASSAGEPRAKTIJK POWER-ROL MASSAGE. Bel. 06-15219400. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. Laat je verrassen!!!

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Te huur GARAGEBOX aan de Driestal € 100,- per mnd. Tel. 06 2376 2058

BROCANTE in de tuin. Zaterdag 1 augustus a.s. 11-16 uur. Dompvloetlaan 27 Heiloo.

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 291851 NM Heiloo

OUDERE HEER, visueel beperkt, z.k.m. VROUW voor vriendschap of meer. Brieven onder nummer 1050.

Center Design,Heiloo's ENIGE WOONWINKEL met UNIEKE sfeervolle dingen voor je huis. Kom eens kijken! Slimpad/hoek Heerenweg. Heiloo www.centerdesign.nl


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384