De Uitkijkpost

19 september 2018

De Uitkijkpost 19 september 2018


Showhero 'houdt van Holland'

Deelnemer Danique beleefde tijdens een eerdere show van Showhero de dag van haar leven. Foto: Daan Kouijzer

HEILOO - De enthousiaste mensen achter Showhero hebben weer iets unieks bedacht. Op vrijdag 5 oktober staat Showhero in Theater de Beun met Showhero 'Ik hou van Holland'. Het thema heeft weinig verdere uitleg nodig. Mensen met een beperking zullen de zaal op z'n kop zetten met Hollandse krakers, afgewisseld met de leukste en bekendste spellen uit de tv-show.

Showhero staat al jarenlang elk jaar in een uitverkocht Theater de Beun in Heiloo. Mensen met een beperking krijgen daar het podium om hun talenten te laten zien. Dat doen ze door te zingen, dansen en proberen om wereldrecords te verbreken. De acts worden weer beoordeeld door de vaste vakkundige jury bestaande uit burgemeester Hans Romeyn, theatermaker Marius Prein en muziekkenner Jeroen Schouten.

Maurice van der Poll zal de show zoals gewoonlijk presenteren, terwijl het team vrijwilligers van Showhero de deelnemers achter het podium klaarstomen. Nieuwe deelnemers in de herkenbare show, die dit jaar aangevuld wordt met oer-Hollandse spellen.

Showhero organiseert evenementen voor mensen met een beperking om ze de dag van hun leven te geven en dromen uit te laten komen. De jaarlijkse show in Theater de Beun is een vast onderdeel, waarin het publiek een belangrijke rol speelt. Stichting Showhero is een initiatief van Maurice van der Poll & Lucas Bugter. Voor meer informatie ga naar Showhero.nl.

Wethouder gastdirigent Oratoriumkoor Heiloo

Wethouder Elly Beens als gastdirigent van Oratoriumkoor Heiloo. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Zaterdag 15 september was in de Cultuurkoepel de aftrap van Concert Support. Dit crowdfundingconcept is ontwikkeld door Oratoriumkoor Heiloo. Tijdens de speciale repetitiedag van het koor in de Cultuurkoepel nam wethouder Elly Beens even het stokje over van de vaste dirigent en artistiek leider Paul Waerts.

Concert Support is ontwikkeld om de liefhebber van grote koorwerken in staat te stellen vooraf bij te dragen in de exploitatie van concerten tegen een aantrekkelijke korting. Deelnemers zetten maandelijks een klein bedrag vanaf € 2,50 opzij om kaartjes te kunnen kopen voor concerten van het koor. Zo wordt een tegoed van bijvoorbeeld € 25 aangevuld tot € 30: een prima rendement!

Bestuurslid Peter de Ruijter: "We hopen met Concert Support het voor iedereen makkelijker te maken om van deze concerten te genieten. Tegelijkertijd geeft het ons wat meer financiële zekerheid, want het organiseren van een concert is een kostbare aangelegenheid." Tevens kan Concert Support gezien worden als de aftrap van activiteiten in het kader van het 75-jarig bestaan in 2020 van Oratoriumkoor Heiloo.

Het koor is zich nu aan het voorbereiden op een najaarsconcert op zondagmiddag 7 oktober, waar werken van Bach, Mendelssohn en Kurt Thomas worden gezongen. Op 22 december is er, net als vorig jaar, een Koepelscratch. Een uitvoering van Händels Messiah waaraan vorig jaar tijdens de eerste Koepelscratch ruim 200 zangers meededen.

Tijdens haar afsluitende speech zei wethouder Elly Beens "het een mooie ervaring gevonden te hebben om even zo'n groot koor te mogen dirigeren."

Tekst: Yvonne van Stiphout

In Memoriam Willem Gomes

De bekende Heilooër Willem Gomes, lokaal politicus van de Nieuwe Communistische Partij (NCPN) in Heiloo, overleed woensdagavond 12 september op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Vanaf 1975 was hij actief in de Heilooër politiek. Daar liet hij zich onmiskenbaar horen, maar in stilte zette Willem Gomes zich ook in voor Heilooërs die hulp nodig hadden. Lees verder in deze Uitkijkpost over leven en werk van een uiterst strijdbare, bevlogen, sociale, maar bovenal unieke man.

Geweldsincident Termijen

HEILOO - Op een plein in Termijen in Heiloo zijn de gemoederen maandagavond 17 september zo hoog opgelopen, dat politie en ambulance ter plekke moesten komen. Terwijl kinderen op het pleintje buiten speelden ontstond er onenigheid tussen een aantal mannen, wat uitliep in een flinke vechtpartij. Twee slachtoffers zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn drie personen aangehouden. De politie doet nader onderzoek. Burgemeester Romeyn ging maandagavond in gesprek met omwonenden die erg aangeslagen waren.

De octopus, een imposant pronkstuk in de nok van het loungegedeelte van De Kamer

Kunstenaar Ron Moret met het lijf van de immense octopus. Foto: aangeleverd

HEILOO - De Kamer krijgt steeds meer gestalte. Dinsdag 4 september werd een vijfhonderd kilo zware stalen octopus geleverd. Het kunstwerk is opgehangen in de nok van het loungegedeelte en spreidt zijn twaalf tentakels van tien meter lang uit door het restaurant. Ze lijken te spelen met de ouderwetse balken van de plafondconstructie. Het is een imposant pronkstuk.

Al brainstormend met Frank Kesselaar van Kesselaar Special Metals kwam Yassine op het idee. "Ik wil geen lampen of planten, dat heeft iedereen al," dacht hij hardop. Frank stelde voor om een kunstwerk te plaatsen. "Ik wil dan een octopus, maar wel echt een monster," bedacht de creatieve ondernemer en Frank noemde gelijk de naam van kunstenaar Ron Moret, die bekendstaat om zijn prachtige kunstwerken met een geheel eigen signatuur.

Te groot voor de werkplaats
De eerste reactie van Moret was: "Je bent gek", maar de kunstenaar houdt wel van een uitdaging en ging aan de slag. Hij maakte een schaalmodel in zijn werkplaats aan de Rijksweg in Schoorldam. Vervolgens bouwde hij de nok van het dak na op ware grootte met alle balken en schuine elementen. "Hiervoor mocht ik de werkplaats van Kesselaar gebruiken, het gevaarte was te groot voor mijn werkplaats," vertelt Ron.

De octopus werd gemaakt in zes weken tijd, inclusief de tentakels die over, onder en tussen de balken door hun weg vinden door de zaak. "Het idee zit in je hoofd, ik doe niet aan meten, alles gaat op gevoel," aldus Moret. De dag voordat het gevaarte naar zijn eindstation in Heiloo verhuisde moest het weer uit elkaar worden geslepen, anders kon het onmogelijk vervoerd worden.

Je tapbiertje volgen van de tank tot in het glas
Frank Kesselaar, verantwoordelijk voor alle stalen elementen in de nieuwe zaak, vertelt: "Het project begon met één stalen element, Yassine was zo enthousiast dat het er steeds meer werden." Heel bijzonder worden de stalen deuren met een doorkijk naar de biertanks. De 500 liter tanks zijn zichtbaar voor de gasten: door middel van RVS pijpen die het bier door de zaak rechtstreeks naar de tap leiden kun je als het ware je tapbiertje volgen tot het in je glas zit. Dit is uniek.

Kleuren als warm lichtroze, geel en zwart met gouden accenten zorgen ervoor dat de gast zich met een relaxt gevoel kan neervlijen op een van de heerlijke loungebanken. Zelfs over de spiegels en de lampen is nagedacht. "Op vrijdagavond en zaterdagavond zullen de lampen in het uitgaansgedeelte bij de bar van kleur veranderen op de beat van de muziek," vertelt de ondernemer met een glimlach. De toekomstige gasten zullen hun ogen in ieder geval goed de kost moeten geven, je valt van de ene verwondering in de andere.

Tien vragen aan... Paul Las van Bennekom

1. Waar ben je geboren en getogen?
De enige die zich van ons gezin een Haarlemse Mug mag noemen. Mijn oudere broer en zusje zijn beide in Amsterdam geboren. Mijn ouders Jan en Kitty verhuisden destijds voor een korte periode naar Haarlem, waar ik ter wereld kwam. Ongeveer drie maanden later gingen we terug naar Amsterdam, tot ik op mijn 17e naar Heiloo kwam.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Een lastige vraag, maar ik denk dan toch in de richting van zanger/entertainer. Goed of niet goed, daar hebben we het nu niet over. Muziek maken en zingen heb ik altijd graag gedaan, hoewel er de laatste jaren helaas flink de klad in is gekomen.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik had Johan Cruijff en Toon Hermans heel graag willen ontmoeten: Mannen met een groot hart die veel vreugde, plezier en prachtig mooie dingen hebben gedaan voor alle lagen van de bevolking.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Vroeger toen we klein waren, gingen we met het gezin op zomervakantie vaak in Nederland naar een zomerhuisje. Omdat we stadse bleekneusjes waren werd er vaak gekozen voor de kust. Lekker spelen en voetballen op het strand of in het weiland ravotten en slootje springen. Zalig in de frisse buitenlucht die zo anders en gezonder geurde dan in Amsterdam. Tot we op een Sinterklaasavond, ik meen in 1976, als gezin van tante Anke en oom Ger, een enorm cadeau kregen: een 14-daagse vliegvakantie naar Spanje! Zoiets zag je alleen maar op tv! En ja, dat wérd een fantastische, onvergetelijke, zonovergoten vakantie. Toen we bruingebrand met blonde koppies twee weken later weer op Schiphol aankwamen vroeg mijn tante of ik het leuk had gehad. Ik antwoordde toen, als 11-jarig binkie: de mooiste vakantie van mijn hele leven! Terwijl iedereen in de lach schoot vroeg ik me af wat daar nou zo grappig aan was.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het Witte Kerkje is voor mij een mooi en bijzonder plekje. Misschien omdat hier vreugde en verdriet samenkomen. Wij hebben hier in 2007 helaas veel te vroeg afscheid genomen van onze lieve moeder Kitty en door de jaren heen van vrienden en bekenden. Maar ook hebben we op dezelfde plek gelachen en geproost op het leven en op het geluk van bevriende bruidsparen.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Voor een heerlijk broodje shoarma met veel knoflooksaus. Zoals we dat in Nederland eten, dat kennen ze hier niet in Spanje.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
In deze tijden van (on)verdraagzaamheid komt een advies dat ik lang geleden kreeg, steeds vaker naar voren: Behandel mensen zoals je zelf graag behandeld wilt worden.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik heb veel last van plankenkoorts. Als ik iets moet/mag zingen of zeggen voor een groep dan ben ik al dagen van tevoren zenuwachtig. Maar eenmaal bezig verdwijnt het.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou als burgemeester meer aandacht besteden aan Heilooërs die naar het buitenland vertrokken zijn. Maak er een werkbezoek van Hans, en kom eens langs in San Pedro de Alcantara! De uitnodiging staat bij deze!

10. Persoonlijke vraag van René Knippenberg:
René vroeg mij een kleine anekdote uit Doña Catalina te vertellen. Bij deze:
De Anekdote van De Blote Belg in Hotel Doña Catalina (alias Fawlty Towers)!

Je bent als Bourgondische Belg lekker op vakantie aan de Costa del Sol. Je geniet van je vrijheid, van zon, zee en strand. Uiteraard proef je ook van de Spaanse keuken en van de heerlijke koude kannetjes Sangria. Na zo´n dag in de zon en daarna een gezellige avond in een Spaanse tapasbar val je, eenmaal op je hotelkamer, in een diepe, tevreden slaap. 's Morgens vroeg loop je (slaap)dronken van je bed naar de badkamer. De deur valt achter je dicht en daar sta je dan… in je blote frietje op de gang van het hotel op de derde etage. Nu word je pas écht wakker en beseft dat je er niet meer in kan, omdat je keycard binnen ligt! Amai! Wat nu? Naar de receptie, er zit niks anders op. Gelukkig is het 8 uur 's ochtends, dus druk zal het aan de balie niet zijn. Eenmaal beneden kom je in je niksende nakie bij de receptie. De ietwat verbaasde maar vriendelijke receptionist wenst je goedemorgen, maakt snel een nieuwe sleutel en geeft je een handdoek om de weg terug naar boven wat plezanter te maken. Later bij het ontbijt denk je glimlachend terug aan wat je is overkomen. Bij het passeren van de receptie krijg je een knipoog. Vanavond maar een kannetje Sangria minder…

Ik geef de vragen door aan Henk Kaandorp. Mijn vraag is:
'Henk je bent 20 jaar trotse naamdrager geweest van het Heilooër golftoernooi De Henk Kaandorp Cup. Hierover valt veel te verhalen. Kan jij ons hier iets leuks over vertellen?

Scouting Victorie nr 1 wecycle-campagne

Wethouder Rob Opdam reikt de cheque namens Wecycle uit op bij clubhuis De Bolder. Foto: aangeleverd

HEILOO - Mede dankzij de inbreng van afgedankte elektrische apparaten door inwoners van Heiloo, ontving Scouting Victorie zaterdag 15 september uit handen van wethouder Opdam de wecycle-cheque van € 1.000. Hiermee kan er weer veilig gezeild worden. De vereniging bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage.

Vintage No 5, een verborgen parel aan de gracht van Alkmaar

De verborgen parel aan Luttik Oudorp. Foto: aangeleverd

Vintage No 5

Luttik Oudorp 82

1811 MZ Alkmaar

www.vintageno5.nl

info@vintageno5.nl

www.facebook.com/vintageno5designervintage

https://www.instagram.com/_vintageno5_

Ben je op zoek naar dat ene bijzondere jurkje van Chanel? Wil je goede pumps van een mooi merk? Ben je tassenfreak en altijd op zoek naar die ene speciale handtas? Je vindt het bij Vintage No 5, in dit pareltje aan de gracht is shoppen een beleving. "Klanten krijgen hier het 'negen straatjes gevoel', de sfeer moet je echt komen proeven," aldus Esther Brugman-De Wolf, eigenaresse en oprichtster.

In het midden van de winkel staat een grote stamtafel, bij de paskamers is een zitje gecreëerd met een prachtige Chesterfield bank. Sfeerbepalend zijn daarbij de opvallende lampen van John Hollenberg, die ook te koop zijn. Het is een museumpje met vintage spullen en de koffie staat altijd klaar. "Klanten en hun partners kunnen hier uren doorbrengen," vertelt de gastvrije Esther.

Vier jaar geleden was Esther manager bij een luxe damesboutique in Alkmaar. Ze merkte dat haar vaste klanten 'kampten' met te volle kasten en adviseerde ze de overtollige kleding naar een tweedehandswinkel te brengen. Helaas hadden veel van deze winkels een wachtlijst dus toen besloot Esther een Private Sale te organiseren in haar huiskamer, waar zij de overtollige kleding, schoenen en tassen van haar vaste klanten zelf ging verkopen. Dit bleek een enorm succes. Esther opende een Facebookpagina om haar klanten op de hoogte te houden, deze noemde zij 'Vintage No 5'. Vintage als de internationale term voor tweedehandskleding en No 5 als knipoog naar Chanel.

Recente designer vintage

De term 'vintage' dekt de lading niet, recente designer vintage is een betere term. Iedereen kan hier slagen, voor elk budget en elke kledingmaat heeft Esther wat wils: de collectie loopt uiteen van items van Vanilia of Liu Jo tot prachtige stukken van Chanel of Gucci. Esther: "Persoonlijk hecht ik veel belang aan de duurzaamheid van dit concept. Wij noemen het 'consuminderen'. Eigenlijk zouden alle mooie stukken 'gerecycled' moeten worden. Er is een overload aan kleding te koop in de winkels en via internet." Deze webshops, die als paddenstoelen uit de grond schieten, ziet zij overigens niet als concurrentie. Bij Vintage No 5 kunt u voelen, ruiken, passen en genieten van de exclusieve stukken, u raakt niet uitgekeken.

Uw overtollige stukken inbrengen

Vintage No 5 neemt uw mooie stukken graag op in haar collectie. Na een zorgvuldige selectie overigens: de spullen moeten wel schoon, gestreken en in goede staat zijn. Na de inname ontvangt de inbrenger een prijsvoorstel, de items worden daarna verkocht in consignatie. Esther kan u ook komen helpen om orde te scheppen in uw kast. Met haar brede ervaring in de mode kan zij u een passend advies geven over uw garderobe en de overtollige kledingstukken voor u verkopen.

Wie Vintage No 5 volgt op Instagram en Facebook ziet de mooiste pareltjes uit de collectie voorbij komen. Eén keer per seizoen organiseert Vintage No 5 ook een modeshow, welke meestal plaats vind in de sfeervolle winkel. U kunt zich inschrijven voor de modeshow via de website, waar u ook alle informatie vindt over het inbrengen.

Rare types...

Als een dreigende robot zit er altijd aan het eind van die zwarte lopende band in de supermarkt zo'n dame, met een verstoorde blik van: 'Mij niets vragen hóór? U moet bij mijn collega zijn!' Een beetje angstig plaats ik mijn boodschappen achter elkaar voor de eindafrekening, als een hond die geslagen gaat worden, maar het kan ook anders…

Bij de bekende grootgrutter in Winkelhof 't Loo hebben ze Kassamiep Helen, die je al van verre toelacht. Nog voor ik de dwars gestampte macaroni in pretsaus en de zak vloerkadetten met witte uitslag op de band heb gezet vraagt ze al amicaal of ik alles kon vinden? "Wat een weertje vandaag, hè? Zo, u neemt die geroosterde Kroatische hertenbilpastei van ons huismerk uit de weekaanbieding, nou die is toch lekker jôh! Had u onze leuke bonuskaart paraat? Zegeltjes en een bonnetje doen?" Kijk, daar word ik nou vrolijk van, dus sluit ik graag aan bij dit betaalpunt tijdens mijn noodzakelijke bezoeken.

Staat er op een keer een oud omaatje achter mij in haar portemonnee te rommelen. Ik gluur stiekem tijdens het wegpakken van mijn boodschappen over haar schouder naar de inhoud: alleen wat losse gele munten. Ze moet een paar euro betalen, komt klaarblijkelijk wat tekort en moet beschaamd een boodschap terugleggen. Ik pak het gevraagde kassabedragje maar even uit mijn eigen knip en betaal voor haar. Ze kijkt heel verbaasd op. "Wat doet u nou?" vraagt ze. "Mijn vrouw is vandaag jarig en ze trakteert," verzin ik ter plekke. Ze kijkt mij hoofdschuddend na, als ik wegwandel. Begrijpelijk, er lopen heel wat rare types rond in Heiloo!

Onthulling naam Kindcentrum

Foto: aangeleverd

HEILOO - In de zomervakantie is er hard gewerkt op Boekenstein. Het gebouw van de Willibrordschool, waar tevens kinderdagverblijf Kits Oonlie en Willibrordopvang zijn gevestigd, heeft een complete make-over gehad. Het gebouw en de inrichting is op elkaar afgestemd en ook de gebruikers van het gebouw stemmen de samenwerking steeds meer met elkaar af.

Voor de zomervakantie is de ouders van de Willibrordschool en Kits Oonlie gevraagd om een naam te kiezen voor het gebouw, waarbij de naam ook de samenwerking tussen de school en de opvang uitstraalt. Op maandag 24 september wordt het gerenoveerde gebouw op feestelijke wijze heropend en zal de naam van worden onthuld.

Wilt u meer informatie over de school of de opvangmogelijkheden? Neem gerust contact op de met de Willibrordschool voor onderwijs en buitenschoolse opvang, 072-5320503, info@willibrord-school.nl of Kinderopvang Kits Oonlie voor kinderdagverblijf en peuteropvang, 072-5323576, info@kits-oonlie.nl.

Peuteropvang Meander officieel geopend

Monique Sweep (l.), manager peuteropvang Meander, en schooldirecteur Marieke Grijpma onthullen het bord bij de ingang van de peuteropvang. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Maandag vond de officiële opening plaats van Peuteropvang Meander. Dit gebeurde in het bijzijn van de peuters van de peuteropvang, alle leerlingen van basisschool De Meander en vele belangstellenden.

De opening werd verricht door Monique Sweep, manager van Peuteropvang Meander, en de directeur van basisschool Meander Marieke Grijpma. Zij onthulden het naambord op de gevel van de school. Tijdens de opening vertelde Esther Zijl (Forte Kinderopvang) dat het erg belangrijk en fijn is dat de opvang er is. "Wij draaien vier ochtenden en inmiddels zitten er 20 peuters op deze opvang," aldus Esther. Robert Smit, werkzaam bij de Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (ISOB), nam na Esther het woord en besteedde aandacht aan de samenwerking tussen de peuteropvang en de school. Robert: "Het is voor de peuters leuk dat ze, voor ze naar groep 1 gaan, de school en de leerlingen al kennen, dat maakt de overgang naar de basisschool een stuk eenvoudiger. Voor de leerkrachten is het ook gemakkelijk. Er kan informatie overgedragen worden over een kind en allerlei zaken betreffende een kind kunnen besproken worden." Het houdt overigens niet in dat kinderen die naar de Peuteropvang Meander gaan ook daadwerkelijk naar basisschool Meander zouden moeten gaan, ouders kunnen na de peuteropvang hun kind inschrijven op iedere willekeurige basisschool.

Robert Smit kon ook nog een nieuwtje vertellen. "Forte Kinderopvang heeft dit jaar de prijs gewonnen van de op een na beste kinderopvang van Nederland."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Echo-Adfysio

Gerbrand van der Doorn. Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO - Echo-Adfysio is een gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie in beeldvormend en dynamisch echo-onderzoek van spieren, pezen en gewrichten. Deze manier van werken geeft een duidelijk beeld tot advies voor behandeling en herstel. Bij aanwezigheid van blessures gaat het lichaam doorgaans pijn ontwijkend bewegen. Lichamelijke klachten zijn vaak het gevolg als het lichaam niet meer kan compenseren. De oorzaak is meestal op een andere plek in het lichaam aanwezig. De werkwijze van Gerbrand van der Doorn is gericht op duurzaam herstel waarbij het lichaam in zijn totaliteit behandeld wordt. Bent u benieuwd of deze manier van behandelen iets voor u kan betekenen? Kijk op de website voor meer informatie of bel voor een afspraak: Gerbrand van der Doorn, Willibrordus Business Centrum (2.29), Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo, tel. 06-53106162, www.echo-adfysio.nl, gerbrand@echo-adfysio.nl.

Rutgers Hoortechniek en Oticon nodigen u uit!

REGIO - Rutgers Hoortechniek en Oticon nodigen u uit! Maak kennis met een kleine hoorcomputer met groot resultaat; dit wilt u horen!

Het verstaan van meerdere sprekers in een rumoerige omgeving is al decennialang een van de grootste uitdagingen voor slechthorenden én audiciens.

Recentelijk is een baanbrekende oplossing op de markt gekomen die een enorme verandering in de hoorzorg teweegbrengt.

Als uw hersenen niet de juiste geluiden ontvangen om mee te werken, vergt betekenis creëren zeer veel inspanning.

BrainHearing™ geeft de hersenen toegang tot het volledige geluidsbeeld zodat ze zich op de meest relevante geluidsbronnen kunnen concentreren.

Deze nieuwe technologie heeft de kracht om het hele geluidslandschap te analyseren en onderscheid te maken tussen spraak en lawaai. Door snel en nauwkeurig storend lawaai te reduceren, geeft het u een natuurlijke 360º geluidsomgeving waar u uw focus kunt verleggen wanneer u maar wilt.

Wij vertellen u met genoegen meer over de mogelijkheden tijdens een informatieve en compleet verzorgde avond. U bent van harte uitgenodigd op 3 oktober 2018 om 18.30 uur in het AFAS-stadion te Alkmaar.

Geïnteresseerd? Meld u kosteloos aan.

Aanmelden is kosteloos en kan via www.rutgershoortechniek.nl/event

Spontaan cadeau van Stèph en Arja!

Stèph en Arja verrasten de jubilarissen van De Vijfhoek. Foto: Thomas Dorff

HEILOO - De jubilarissen Lena, Angela en Artina van ODC De Vijfhoek kregen uit onverwachte hoek bijzondere waardering voor hun jarenlange inzet. Stèph en Arja Ibink van Ten Boom Juweliers vernamen via de Uitkijkpost van het jubileum en wilden hun waardering uitspreken met drie lieve cadeaus in de vorm van Ten Boom Watches voor deze geweldige kanjers.

Stèph en Arja zijn sponsoren van het eerste uur van de Stichting Vrienden van De Vijfhoek. Vanuit de Junior Kamer Alkmaar ondersteunden zij onder andere de realisatie van de snoezelruimte en de verbouwing en vernieuwing van de multifunctionele ruimte. Het is geweldig dat De Vrienden van De Vijfhoek bij zoveel organisaties kunnen aankloppen in het belang van de kids van De Vijfhoek. Maar mensen nemen zelf ook initiatief voor leuke acties. Vandaar dan ook een bedankje aan Stèph en Arja voor hun spontane gebaar.

Binnenkort sluiten Stèph en Arja de deuren van hun historische winkel Ten Boom Juweliers in de Haarlemse binnenstad. Bij Ten Boom worden al sinds 1837 horloges verkocht. Als een hommage aan de grondlegger van zijn winkel brengt Stèph Ibink jaarlijks een gelimiteerde oplage Ten Boom Watches uit. Deze stijlvolle Swiss made kwaliteitshorloges voor dames en heren zijn zéér gewild en blijven ook na sluiting van de juwelierszaak verkrijgbaar in de webshop van Ten Boom. Voor het zover is, kan iedereen nu nog profiteren van enorm hoge kortingen op de topsieraden uit hun exclusieve collecties tijdens een spectaculaire final sale. Zie ook www.tenboom.nl en voor de webshop: www.ten-boom.com.

Collecte HandicapNL

Senna met collectebus. Foto: aangeleverd

HEILOO - Volgende week gaat de Collecte HandicapNL van start. Wilt u zich volgend jaar ook inzetten voor uw medemens als collectant (ongeveer 2 uurtjes) of als wijkhoofd in Heiloo? Dan informeert Jan Molenkamp u hier graag over. Voor de komende collecte kunt u zich ook nog steeds bij hem opgeven via tel.nr. 06-53665540 of per e-mail j.a.molenkamp@gmail.com. Voor collecteren in Limmen is de contactpersoon Annemiek Schouten, tel.nr. 06-10567541 of e-mail aschouten73@hotmail.com.

Het doel van de collecte is om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een volwaardig leven te kunnen laten leiden, waarin zij hun talenten kunnen inzetten en ontwikkelen en op een voor hen passende manier kunnen participeren in de samenleving. De ondersteunde projecten variëren van activiteiten die het leven verrijken tot initiatieven die de maatschappelijke participatie van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen, bijvoorbeeld op het terrein van arbeid. Van het ontvangen geld wordt 50% besteed aan projecten in de regio waarvoor reeds aanvragen voor de doelgroep zijn binnengekomen. De Alk (school voor speciaal basisonderwijs ) heeft bijvoorbeeld wensen inzake skelters voor het auti-structuurplein en fitnessbenodigdheden voor de gym- en weerbaarheidslessen.

Wilt u meer weten over het fonds: www.handicap.nl.

'Eenzaamheid, Volzinnen en Kanonnen' in Witte Kerk

Pianiste Keiko Shichijo (links) en mezzosopraan Antje Lohse (rechts). Foto: aangeleverd

HEILOO - De opening van het nieuwe concertseizoen in de Witte Kerk vindt plaats op zondagmiddag 30 september om 15.00 uur. In het programma 'Eenzaamheid, Volzinnen en Kanonnen' brengen mezzosopraan Antje Lohse en pianiste Keiko Shichijo liederen van Schubert, Weill, Eisler en Janssen te gehore.

De Duitse mezzosopraan Antje Lohse palmt onmiddellijk ieder publiek in met haar prachtige, levendige stem, haar ongekunstelde expressiviteit en haar onweerstaanbare persoonlijkheid. Pianiste en fortepianiste Keiko Shichijo is een bijzondere stem in de wereld van zowel de klassieke als de hedendaagse muziek. Zij weet een traditionele Japanse sensitiviteit te verbinden met een grondige kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Op vele internationale concours heeft ze prijzen gewonnen. Antje Lohse trad eerder op in de Witte Kerk: twee jaar geleden in een sterrol met het Nieuwe Huys Ensemble in Schönberg's Pierrot Lunaire. In het herdenkingsconcert op 4 mei vertolkte zij op gevoelige wijze beklemmende liederen van Hanns Eisler.

Schubert is buiten competitie. U hoort vier van zijn mooiste liederen en mag kiezen welke u het meest bevalt. Weill en Eisler liggen eigenlijk heel dicht bij Schubert, ondanks hun zeer verschillende muzikale taal en achtergrond. Vooral Eisler weet in eenvoud en soberheid een grote diepgang te bereiken. Beide componisten hadden Bertolt Brecht als tekstschrijver. Brecht was een meester in het schijnbaar achteloos onder woorden brengen van emotioneel zeer geladen thema's, die vaak verbonden waren met onrecht, armoede, en de strijd daartegen.

Guus Janssen schreef een kleine cyclus, bescheiden getiteld 'Enkele Volzinnen', op teksten van de Friese schoenmaker Evert Rinsema. Rinsema schrijft in aanstekelijke eenvoud over grote thema's, en lijkt daarin eigenlijk erg op Bertolt Brecht. Zelden uitgevoerd, deze liederen, maar zeer de moeite waard!

Raadpleeg voor bestelling van kaarten of verdere informatie www.concertenwittekerk.nl.

Eerste open drive bij Eerste Heilooër Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 24 september vindt de eerste open drive van het seizoen plaats bij de Eerste Heilooër Klaverjasclub (E.H.K.). U bent van harte welkom in het cultureel centrum op de Strandwal (terrein GGZ-NH), liefst met partner, maar zonder mag ook. Aanvang is om 19.30 uur. Meldt u zich dan even aan bij mevrouw G. Verhage, telefoon 072-5123271 of mevrouw R. Geerlings, 072-5339345.

Latijn leren lezen

HEILOO - Het grote Latijnse avontuur in Heiloo begint weer. Er start op dinsdag 25 september om 13.00 uur in het Trefpunt een nieuwe groep beginners. De cursus is ideaal voor ouders met kinderen op het gymnasium en voor iedereen die altijd al Latijn heeft willen leren. Dat kan door de methode 'Latijn leren lezen' die leert hoe taal 'werkt', waardoor het verschil met onze taal begrijpelijk wordt en Latijn niet langer een vreemde taal is. Dat maakt het leren makkelijker. Inschrijven via www.latijnlezen.nl of via docent René van Royen: 06-10810838.

Beatrice van der Poel & Tim Eijmaal

Beatrice en Tim. Foto: Jano van Gool

HEILOO - Blues, soul en weemoed... Dat kun je verwachten bij Beatrice van der Poel en Tim Eijmaal op vrijdag 29 september in de Cultuurkoepel.

Beatrice van der Poel speelt haar mooiste liedjes en nieuw materiaal van haar laatst verschenen album Montere Weemoed dat in de Taalstaat van Frits Spits werd gelanceerd. Beatrice van der Poel laat zich niet in één hokje plaatsen; pop, jazz, kleinkunst, soul & blues worden met elkaar vermengd. Gitarist Tim Eijmaal (o.a. New Cool Collective) arrangeerde en produceerde een aantal albums van Beatrice en begeleidt haar met jazzy en bluesy gitaarspel. Samen brengen ze een gloedvol concert vol blues, soul en weemoed en een aantal vertaalde songs van Jimi Hendrix. Vrijdag 29 september in de Cultuurkoepel. Aanvang 20.15 uur. Kaarten € 15. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Westfries genieten met De Lofstem & Skotwal

De Lofstem & Skotwal. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het concert van De Lofstem & Skotwal op zaterdag 6 oktober in de Cultuurkoepel is dubbel Westfries genieten. A match made in heaven. Het optreden is deels apart en deels gezamenlijk. Het 80 man sterke koor De Lofstem zingt hedendaagse muziek zoals 'Mag ik dan bij jou' (Claudia de Breij) en Top 2000-muziek, o.a. 'Bohemian Rhapsody' (Queen), 'Ben' (Michael Jackson) en 'Avond' (Boudewijn de Groot). Skotwal zingt uit eigen repertoire o.a. 'Kattekwaad' en 'Ik ben weer bloid'. Het gezamenlijk werk 'Te werk' zal zeker niet ontbreken. Het geheel staat onder leiding van Aldert Fuldner, met op de vleugel Arthur Postma.

Zaterdag 6 oktober in de Cultuurkoepel. Aanvang 20.15 uur. Kaarten € 15.

Stef Bos Solo

Stef Bos. Foto: Lieke Anna

HEILOO - Stef Bos staat op vrijdag 5 oktober met Solo in de Cultuurkoepel in Heiloo.

Met een koffer vol songs, die gespeeld willen worden zoals ze ooit zijn geboren, met een piano en een stem, afgewisseld met nieuwe ideeën die onderweg zijn ontstaan. Stef Bos neemt ons mee door - Oud werk – Nieuw werk – Dat werkt! Stef Bos musiceerde o.a. met Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Clouseau en Boudewijn de Groot. Daarnaast mocht hij tweemaal een Edison, een Zilveren Harp en een Gouden Harp in ontvangst nemen en ontving hij in Zuid-Afrika als eerste buitenlandse singer-songwriter een prijs voor zijn bijdrage aan de Afrikaanse taal en muziek. Vrijdag 5 oktober in de Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang 20.15 uur. Kaarten € 20.

Leerlingen St. Radboud in actie tegen zwerfafval

Geen plastic soep op onze stoep! Foto: aangeleverd

HEILOO - Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Dat is wat 'Let's Do It Kids' vandaag aan de kinderen van de St. Radboud heeft meegeven bij een themadag over zwerfafval. Met een leuk en leerzaam programma maakt dit project kinderen bewust van afval, plastic soep en recycling.

Zwerfafval op de stoep wordt uiteindelijk plastic soep. 'Storytellers' van Let's Do It Kids gaven gastlessen. Het non-profit schoolprogramma Let's Do It Kids wil vooral inspireren zodat kinderen ook hun leeftijdsgenoten inspireren om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. De kinderen zamelden zelf ook zwerfaval in. Wethouder Rob Opdam was op de school aanwezig. "Je kunt niet jong genoeg beginnen met duidelijk te maken dat je niet alles zomaar op straat kan gooien. Heel veel zwerfvuil bestaat uit verpakkingen die prima te recyclen zijn. Netjes weggooien scheelt echt de wereld."

Let's do It Kids doet in Heiloo ook nog de basisscholen De Zuidwester, Willbrordschool, De Duif en de Jan van Rijjckenborghschool aan.

De wethouder wees ook op het Super Schoon Festival van 23 september met aandacht voor zwerfafval, afval scheiden en duurzaamheid. De gemeente heeft zowel Let's Do It Kids als het duurzaamheidsfestival in huis gehaald.

Rob Opdam: "We zijn heel graag gastheer van dit festival. Jong en oud kunnen een leuke middag hebben en tegelijkertijd inspiratie opdoen voor duurzaam handelen. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. We willen laten zien dat het vooral ook leuk kan zijn."

Adviescommissie Wonen Heiloo viert 50-jarig jubileum

HEILOO - De Adviescommissie Wonen Heiloo (AWH) viert op 18 september haar 50-jarig jubileum. De onafhankelijke AWH bestaat uit vrijwilligers met verschillende politieke, maatschappelijke en professionele achtergronden.

De organisatie brengt onder meer advies uit aan gemeente, ontwikkelaars en architecten over de gebruikskwaliteit van bouwplannen. Ook worden ontwerptekeningen van huur- en koopwoningen beoordeeld door zich te verplaatsen in de behoeften van de toekomstige bewoner. Er wordt gestreefd naar praktische, levensloopgeschikte woningen in een toegankelijke woonomgeving waar iedereen, eventueel met een functiebeperking, naar tevredenheid kan wonen en leven.

De commissie is gestart in 1968 onder de naam 'VAC Heiloo' (Vrouwen Advies Commissie voor de Woningbouw en de Woonomgeving). Doordat in de loop der jaren ook steeds meer mannen het werk van deze adviescommissie op waarde wisten te schatten heeft men besloten de naam in 2004 te wijzigen in 'AWH' (Adviescommissie Wonen Heiloo). Deze naam doet vermoeden dat de AWH haar werk uitsluitend beperkt tot deze gemeente. Maar ook landelijk wordt er beroep gedaan op de expertise van de AWH omdat deze organisatie ook een Adviescommissie WoonKeur is. Het certificaat WoonKeur wordt afgegeven aan projecten die een voldoende niveau aan gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid bezitten. Een belangrijk aspect is dat een WoonKeur-woning levensloopgeschikt is, d.w.z. dat als een bewoner iets komt te mankeren hij/zij niet gedwongen is om die reden te verhuizen.

50 jaar bouwtekeningen en bestemmingsplannen beoordelen, adviseren en het resultaat evalueren, heeft een vrijwilligersorganisatie opgeleverd die haar waarde heeft bewezen.

'Doe normaal over psychische aandoeningen' Cornelie Egelie-Sprenger doorbreekt taboe met 'Pillendoos'

Cornelie Egelie-Sprenger doorbreekt taboe met 'Pillendoos'. Foto: Dorien Raboen

HEILOO - Op donderdag 27 september om 20.00 uur vertelt Cornelie Egelie-Sprenger over haar boek 'Pillendoos' in Bibliotheek Heiloo. Zij doorbreekt daarmee het taboe over psychische aandoeningen. Het klinkt gek, maar aan de hand van een luchtige presentatie geeft Cornelie antwoord op vragen en hoopt zo mensen bewust te maken van de vooroordelen over deze aandoeningen en daarmee te laten zien dat openheid impact heeft, op zowel de mensen die psychische aandoeningen hebben als op hun (directe) omgeving.

Cornelie geeft als ervaringsdeskundige praktische adviezen. Zo is het bijvoorbeeld fijn als er naar iemand geluisterd wordt, zonder direct een advies klaar te hebben. En mensen met een psychische kwetsbaarheid doen er verstandig aan eerst over talenten te praten en daarna over uitdagingen. Na afloop van haar presentatie signeert Cornelie haar boeken, die ter plaatse te koop zijn.

Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd, is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze is ambassadeur van het Depressiegala en Samen Sterk zonder Stigma. Over haar eigen ervaringen schreef ze, op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze, het boek 'Pillendoos'. Haar missie is dat we met z'n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten.

Datum: donderdag 27 september

Tijdstip: 20.00 uur

Plaats: Bibliotheek Heiloo

Entree: € 7,50 leden Bibliotheek Heiloo / € 10 overigen

Vooraf aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl of via de servicebalie in de bibliotheek.

Willibrordus Draait Anders door 2018: indringend locatietheater en ervaringsverhalen uit de psychiatrie

Foto: Igor Corbeau

HEILOO - Willibrordus Draait Anders Door (WDAD), het sinds 2016 jaarlijks gehouden culturele festival met een knipoog naar de psychiatrie, had dit jaar een duidelijk ander karakter. De organisatie was geheel in handen van Stichting De Buitenkans, die beeldvormingsactiviteiten organiseert die het beeld over de psychiatrie beïnvloeden. Dit jaar lag het accent van het festival op de inhoud en activiteiten die passen bij Landgoed Willibrordus.

Psychiatrische aandoeningen zijn niet geheimzinnig, iedereen kan er zelf of in zijn of haar omgeving mee te maken krijgen. Vroeger leefde de psychiatrische cliënt in een instelling, afgescheiden van de maatschappij. Tegenwoordig woont hij of zij meestal gewoon thuis. 'Beter worden doe je thuis' is de leus van GGZ-NHN. Ondersteuning wordt geboden door wijkteams.

De verhalenkamer van GGZ-NHN is het epicentrum van het evenement. Vrijwilligers van De Buitenkans staan klaar om behulpzaam te zijn bij de activiteiten op het terrein van Landgoed Willibrordus. Voorlichting via indringende films bij de Verhalenkamer, locatietheater waarbij de ervaring van een jeugdpsychose aanschouwelijk wordt gemaakt. Daarbij is er de mogelijkheid tot ontmoeting en gesprek achteraf.

Locatietheater WAAN verrast door het uiterst professionele spel waarbij in het midden blijft of de uitvoerenden cliënten, ervaringsdeskundigen of acteurs zijn. De gespeelde monologen tonen de werkelijkheid van begaafde jongeren die worstelen met levensvragen, maar onder druk en door het stellen van hoge eisen aan zichzelf en de omgeving het spoor bijster raken. Uiteindelijk zien zij in dat ze gek geworden zijn en hun hersenen niet willen verdoven met medicijnen, omdat ze daar duf en lusteloos van worden. Zij horen daarbij ook stemmen in hun hoofd. WAAN gaat over hoop en herstel ondanks de heftige beelden die mensen tijdens een psychose kunnen ervaren. De voorstellingen worden steeds door één speler op locatie op Landgoed Willibrordus gespeeld.

De psychose verandert de waarneming van de werkelijkheid, prikkels komen heviger binnen wat vaak beangstigend is. De productie WAAN biedt ook de gelegenheid om de verwarring zelf te ervaren, het publiek betreedt een donkere ruimte waarin op de wanden chaotische filmbeelden worden geprojecteerd en een ronkend geluid te horen is, de nachtmerrie is daar.

Foto: Yvonne van Stiphout

De beelden suggereren geweld, agressie en onttakeling. De voorstelling wordt afgesloten met een sublieme dansact uitgevoerd door drie in zwart tenue gestoken jongens die met krachtige, plastische en ook subtiele bewegingen opereren als een geoliede machine. Elk spoor van agressie wordt met uiterste beheersing tot harmonie gebracht. Chapeau voor het bereikte artistieke resultaat.

Tekst: Felix Hogeboom

Willem

Op de site van de Uitkijkpost las ik dat Willem Gomes is overleden. Ik dacht terug aan een week eerder, toen ik hem, mandje in de hand, door de supermarkt zag schuifelen. Hoeveel mensen beseften op dat moment dat ze een voor Nederland uniek figuur bij de eieren zagen scharrelen? Even later zag ik hem weer vertrekken op zijn rode fiets, fier rechtop gezeten, zijn lange witte haren gekamd door de wind. Ik had niet gedacht dat het de laatste keer was dat ik hem zou zien. Maar het feit dat iemand dood is, wil niet zeggen dat hij niet meer bestaat. In de gedachten van veel Heilooërs zal hij nog lang aanwezig blijven.

'De eenzame communist van Heiloo' werd hij genoemd. En inderdaad: politiek gezien stond hij vaak alleen. Hoewel hij uiterlijk enigszins kwetsbaar overkwam, had hij diamantharde overtuigingen. Hij wilde graag zoveel, maar kon zijn ideaal door eigen toedoen, andermans handelingen, politieke tegenstand of gewoon stomme pech lang niet altijd verwezenlijken. Maar Willem bleef geloven in wat hem voor ogen stond, en liet zich daar door niemand vanaf brengen. Zoals dat gaat met sterke overtuigingen: de grens tussen koppigheid en vastberadenheid is niet altijd duidelijk vast te stellen. En die vastberadenheid, of koppigheid zo u wilt, gold niet alleen zijn politieke stellingnames: ook op andere gebieden hield hij er volstrekt particuliere opvattingen op na. Zo zei hij altijd 'goedenochtend', omdat 'goedemorgen' hem teveel aan de volgende dag deed denken.

Eigenlijk was hij niet zo geschikt voor de politiek. De politiek is welhaast synoniem aan compromissen sluiten, en daar was Willem niet zo van. "Ik weet wat ik weet," sprak hij soms sonoor. Hij liet zich niet misleiden door politieke leugens of opportunisme. Hij had oog voor de scheurtjes waaruit de waarheid druppelt, en dat was soms giftig spul, zo meende hij. Willem was zeer regelmatig ergens tegen, maar daar had hij zijns inziens ook goede redenen voor. Hij maakte vaak zijn punt, maar hád ook vaak een punt.

Hoe je het ook wendt of keert: Willem wilde de politieke verschillen graag overstijgen. Het liberalisme, socialisme of communisme: iedereen danst om een bepaalde ideologische boom, maar voor Willem gold dat elke politieke partij zich voornamelijk zou moeten richten op de zwakkeren in de maatschappij. Tot zijn spijt moest hij toezien hoe wij, onder het nu heersende neoliberalisme, niet meer leven in een samenleving maar in een economie. Een economie die bovendien buitensporig vaak de zwakkeren te grazen neemt.

En dus nam hij vaak zelf het heft in handen en hielp hij mensen waar hij kon. Er zijn vele verhalen te vertellen van mensen die door Willem met raad en daad terzijde zijn gestaan wanneer zij, als een mier op een draaiend vrachtwagenwiel, door de ambtenarij dreigden te worden verpletterd. Ik moest daarbij denken aan de woorden van schrijver Koos van Zomeren: "Dit is het wezen van de bureaucratie: er wordt een redelijk doel gesteld en daar worden misschien ook wel redelijke middelen aan gekoppeld, maar dan worden die middelen een doel op zichzelf en raakt elke redelijkheid zoek. En de mensen worden vermalen."

Tegen al die onredelijkheid in de wereld heeft Willem zijn leven lang gevochten. Willem Gomes is dood. Ik ben tegen.

Door: Mariëtte Maessen

Willem Gomes 'op tijdlijn van Heiloo' 'De wereld was niet altijd de zijne'

Willem Gomes, tijdens zijn leven niet te missen met zijn witte haren en zijn pet, het manchester jasje en zijn rode fiets. STiP Fotografie

HEILOO - De bekende Heilooër Willem Gomes, lokaal politicus van de Nieuwe Communistische Partij (NCPN) in Heiloo, overleed woensdagavond 12 september op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. Een bevlogen man, die niet bang was zijn kop boven het maaiveld uit te steken. Willem Gomes bleef hij tot het laatst actief en strijdbaar. In zijn eenmansfractie in de gemeenteraad protesteerde hij steevast tegen in zijn ogen geldverspillende grote projecten, vooral de plannen voor de afslag met de A9 irriteerden hem mateloos. Hetzelfde geldt voor de kosten van de ambtelijke werkorganisatie van Heiloo, Uitgeest, Castricum en Bergen (BUCH). Hij wilde het geld liever reserveren voor sociale doeleinden. Willem hielp mensen met problemen ook persoonlijk. Hij was mede daarom een geliefd man onder vele Heilooërs.

Hockeydames
Zo had de politicus een nauwe band met het hockeyteam Dames 1 van De Terriërs. Volgens teamlid Lynn Oosterveer was Willem Gomes "onze grootste en meest trouwe fan". "Met zijn toeter, rode pet en gele sjaal steunde hij ons elke wedstrijd door dik en dun, uit en thuis. Verder gaf hij elke woensdagavond aan de spelers die zondag scoorden een bos bloemen. Ook de keepster kreeg regelmatig een bosje of spelers die gewoon extra goed hadden gepresteerd. Prachtig!" Volgens Lynn, die spreekt namens het team, was Willem soms wat kritisch tijdens de wedstrijd maar bedoelde hij het altijd goed. Zo organiseerde hij voor de teamleden en hun ouders een etentje met livemuziek toen Dames 1 de play-offs haalde. Dat deed hij samen met Cees Driehuis van De Terriërs. "We zullen Willem nooit vergeten en elke wedstrijd weer ontzettend missen." Cees Driehuis vult aan dat Willem soms een hele dag onderweg was om een uitwedstrijd te kunnen bijwonen. "Hij vond het prachtig dat een kleine club met beperkte middelen het opnam tegen de grote clubs 'met geld'. Zo ging hij een keer met de trein naar Eindhoven en vroeg hij op het station aan een politieagent waar de hockeyclub was. Die lag heel ver weg. Willem kreeg de agent zover dat hij hem met een dienstwagen naar die club bracht. Zo was hij toch nog op tijd." Willem was eveneens gek op honden en poezen en hij fietste veel. Ook was hij dol op oude auto's. Cees: "Hij had een prachtige Trabant. Binnenkort zouden we weer een stukje gaan rijden."

Defibrillator
Willem Gomes liet zijn sociale gezicht op vele vlakken zien, zo ook in maart 2009. Toen overleed plotseling Paul van Haperen in de gemeentelijke sporthal tijdens het zaalvoetballen, meldt een brievenschrijfster aan Uitkijkpost. "Er was toen geen defibrillator aanwezig, een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Willem Gomes kocht meteen de volgende dag op zijn eigen kosten een defibrillator en heeft het apparaat laten ophangen. Toen de gemeente Heiloo zelf defibrillators had aangeschaft en opgehangen, schonk Willem het apparaat aan voetbalvereniging De Foresters."

Behoud raadhuis
Willem was een liefhebber van cultuurhistorie. Zo was hij in de jaren '80 oprichter van het 'Actiecomité Raadhuis 1927 moet blijven'. Joop Tulp van de Historische Vereniging Oud Heiloo vertelt het verhaal. "Het raadhuis dreigde in die tijd opgeofferd te worden aan nieuwbouw en dat was Willem een doorn in het oog. In tegenstelling tot het college van de gemeente Heiloo vond hij dat de bevolking inspraak moest hebben. Toen later overduidelijk bleek dat een meerderheid van de Heilooërs het pand wilde behouden, besloot de gemeente uitsluitend over te gaan tot een aanbouw. Het raadhuis in art deco staat er nog steeds in volle glorie. De Historische Vereniging Heiloo is hem hiervoor zeer erkentelijk." Joop vertelt dat Willem Gomes afgelopen weekend in het nieuwe museum in het Willibrordus Business Centrum een plekje kreeg op de tijdlijn over de historie van Heiloo. "Veel gasten reageerden positief, bleven daarbij even staan en deelden vele herinneringen." Komend weekend is het museum geopend op zaterdag- en zondagmiddag. Het betreft nog een museum in wording, de officiële opening vindt later plaats.

Opera
Willem speelde sinds 1982 diverse rollen als acteur en figurant in operaproducties van de Nationale Opera en Ballet (DNO) in Amsterdam. Hij speelde het afgelopen seizoen Messer Buoso in het stuk Gianni Schicchi. In die rol blies hij op het toneel als Buoso zijn laatste adem uit, waarna zijn medespelers hem als dode Buoso over het toneel sleepten. "In onmogelijke houdingen, onnavolgbaar door Willem vertolkt", schrijft DNO-zanger Peter Arink op Facebook. "Regisseurs waren gek op Willem en maakten dankbaar gebruik van zijn theatergevoel, zijn unieke persoonlijkheid en zijn karakteristieke kop."

'Echt'
Willem Gomes liet zich eveneens regelmatig zien op de redactievloer van deze krant. "Een man met een groot hart". Zo omschrijft directeur Janneke Mars van Uitkijkpost Willem Gomes. "Al liep hij vaak in één lijn naar onze Jos Kraakman van de afdeling opmaak, hij had ook zeker aandacht voor de anderen op de werkvloer: Willem leefde zich in in ieders persoonlijke situatie. Zeker als deze situatie niet makkelijk was. In verkiezingstijd las hij nauwkeurig zijn advertenties na. Zodanig, dat hij van vermoeidheid weleens even zijn hoofd neervlijde. Met dat theatrale talent had hij dan weer de aandacht op zich gevestigd. "Uitkijkpost herinnert zich Willem als 'echt'. Janneke: "Dat is een waardevolle eigenschap die ons allemaal blijft inspireren. Het team van Uitkijkpost gaat hem volop missen."

Strijdbaar
Jos Kraakman is niet alleen medewerker van Uitkijkpost, maar ook lid van de NCPN. Namens de partij noemt hij Willem Gomes "een gevoelsmens die zijn eigen weg bewandelde, kritisch, gedreven en oprecht". Jos: "Hij was als groot voorvechter tegen onrecht en sociale wantoestanden altijd met zijn raadswerk bezig: de ene keer met bijvoorbeeld het redden van oude bomen, de andere keer met de strijd tegen de afslag A9 en andere volgens hem geldverkwistende ideeën van zijn politieke 'vrienden'". Volgens Jos was de wereld waarin Willem met zijn rode fiets rondreed niet altijd de zijne. "In zijn wereld was er respect voor de dieren, was er veel meer aandacht voor cultuur, fantasie en spiritualiteit. Dit in schril contrast met de 'echte' wereld, hetgeen hem bijzonder strijdbaar maakte in zijn drang naar rechtvaardigheid."

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

13 / 24

Lieve Willem,

Het is vreemd om een stukje in de krant te schrijven, dat is meer aan jou besteed. Ik heb zoveel mooie herinneringen aan jou Willem. Samen uit eten, daar kon je erg van genieten. Lekker happen zei je dan. En steevast bestelde jij tomatensoep, het zal de rode kleur wel zijn. En wat dacht je van het Concertgebouw, groot liefhebber als je was van klassieke muziek. Daarna een biertje in een Ierse pub! Ook een dag Scheveningen zit in mijn geheugen gegrift. Na een bezoekje aan het zeeaquarium lunchen op stand in het Kurhaus. Al die pracht en praal vonden we wel een beetje overdreven.

Ons laatste uitje was op 24 augustus. Naar Burgers Zoo ging de reis dit keer. Het is maar 1,5 uur met de trein zei je. Het werden er 3,5 omdat de trein niet verder ging dan Utrecht. Dus via Den Bosch uiteindelijk in de dierentuin beland, waar jij ontroerd werd door de vlindertuin. Een sprookje vond je het! In Arnhem bij perron 5 hebben we nog even koffie gedronken. Altijd gezellig die uitjes met jou. Zo kan ik nog wel even doorgaan. O ja, de zendmast omhalen en een bank beroven moest er ook maar eens van komen vond jij. Geweldig die rebelse humor van je!

Wat ik ook ga missen zijn de boodschapjes die je aan de deur kwam brengen. Eitjes van de boer, koek uit Groningen, Bossche bollen (de echte van Groot), kaas uit De Rijp, makreel uit IJmuiden. We hebben zelfs een vis naar jou vernoemd, een solist, maar toevallig wel een grote en dappere. Het is maar dat u het weet!

Ik stop er nu maar mee Willem, want zoals je weet mag een stukkie in de krant niet te lang zijn. Het was een voorrecht je te mogen kennen.

Dag grote lieve vriend,

Liefs Renate

Down under in Heiloo

Cathy Le Bherz voor haar ouderlijk huis aan de Kapellaan. Foto: aangeleverd

HEILOO - Cathy Le Bherz-Besseling laat me voelen hoe zwaar de tas is met drop, kaneelstokken, zwart-witpoeder, oud-Hollandse snuisterijen en een ijslepel "die in Australië niet te krijgen is": naar schatting zeker 10 kilo. Cathy is bijna 40 jaar niet meer in Heiloo geweest, maar neemt herinneringen aan Nederland graag mee naar 'down under'.

Cathy is in 1963 in Australië geboren. In 1960 besloten haar ouders vanuit Heiloo te emigreren met broertjes Nick en Dick. Haar ene broer was toen 1 jaar jong en moeder Paulien Ruiter-Besseling was 6 maanden zwanger van de tweede. Ook moeders broer Adriaan Ruiter ging mee naar Australië. Het gezin kwam terecht in Geelong, niet zo heel ver van Melbourne, maar verhuisde uiteindelijk naar Brisbane aan de oostkust. "Het is daar vreselijk warm," zegt Cathy. "Ik was ooit op zoek naar een huis zonder zwembad, maar die zijn daar niet of nauwelijks te vinden."

Het huis van Cathy's ouders stond aan de Kapellaan. Haar grootouders bestierden Café 't Putje, tegenover Onze Lieve Vrouw ter Nood. Het café bestaat nu niet meer, maar veel Heilooërs zullen het zeker nog kennen. Cathy had er, als ze met haar ouders in Nederland was, een heerlijke tijd. "Ik kon urenlang spelen in de bosrijke omgeving. En in 't Putje hadden mijn opa en oma drinken, ijsjes en spekkies."

In 1979 was Cathy voor het laatst in Heiloo. Dat jaar waren haar grootouders 50 jaar getrouwd. Op de plek waar toen het huwelijksfeest werd gevierd, is nu de fysiotherapiepraktijk van neef Nico Ruiter gevestigd in Sporthal het Vennewater, De directe aanleiding om voor het eerst in bijna 40 jaar weer naar Nederland te komen was een familiereünie van de familie Besseling in Graft. Haar vader is een zoon van bakker Besseling uit die plaats. De moeder van Cathy overleed in februari op 82-jarige leeftijd. Een van haar laatste wensen was dat Cathy naar Nederland zou gaan om haar familie weer in de armen te kunnen sluiten, en haar moeder stelde ook geld beschikbaar aan Cathy om de reis en het verblijf te kunnen bekostigen.

Uiteraard is er in al die jaren veel veranderd in Heiloo. "Het dorp is vanzelfsprekend groter en drukker geworden," vertelt ze. "Er zijn veel meer auto's dan vroeger." Wat haar in Nederland blijft verbazen is dat je op heel veel plekken moet betalen voor een parkeerplaats of het toilet. "Dan moet ik nodig naar de wc, maar moet ik eerst uitgebreid in mijn tas op zoek naar muntjes," zegt ze hoofdschuddend. In Australië mist ze vooral de kroketten. "Die vind ik zó lekker! Ik denk dat ik er nu, tijdens mijn korte verblijf, al zo'n twintig gegeten heb!" Het valt Cathy ook op dat er meer 'korte lontjes' in Nederland rondlopen. "Australiërs zijn juist heel easy going. Ik ook. Ik denk al heel gauw: "Het is wat het is". Ik laat mijn zorgen niet de overhand krijgen."

Cathy is dol op oud-Hollandse dingen. Ze heeft dan ook heel veel cadeautjes gekregen van haar familie. "Ik zei tegen mijn kwieke tante van 85 dat ze zo'n leuke ouderwetse koffiemolen in haar keuken had. Ze trok hem, ondanks mijn protesten, zo van de muur af en gaf hem aan mij." Wanneer deze tante 90 is wordt Cathy 60. Er is afgesproken om dan weer naar Nederland te komen. "Dan neem ik mijn dochter mee, ze leert nu al Nederlands," vertelt Cathy. "Ik wil niet nog eens 40 jaar wachten."

Dringend ruimte gezocht voor schakende jeugd Heiloo

HEILOO - Sinds 1971 wordt door de jeugd in Heiloo geschaakt bij SV Oppositie. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid een eind aan komen. Directe aanleiding voor deze stap is een forse verhoging van de zaalhuur die de GGZ de vereniging oplegt. Deze huurprijs is nodig om de kosten te dekken die door de GGZ gemaakt worden voor het pand. Een uitgebreide zoektocht naar een alternatieve ruimte heeft tot op heden niets opgeleverd.

Tot 2013 schaakte de jeugd van SV Oppositie in het Trefpunt. Vanwege teruglopende ledentallen en oplopende huurprijzen was de jeugdafdeling genoodzaakt uit te wijken naar een alternatieve locatie. Deze werd uiteindelijk gevonden in de tussenruimte van Cultureel Centrum de Strandwal. Deze locatie beviel goed en werd ook de plaats waar vanaf 2014 het jaarlijkse schoolschaaktoernooi en GP toernooi plaatsvonden.

In mei 2017 besloot de GGZ de tussenruimte in de Strandwal anders te gaan benutten en kreeg de jeugdvereniging twee zaaltjes aangeboden in het opleidingsgebouw. Daarvan werd in het seizoen 2017/2018 maar één zaaltje benut, omdat ook het ledental opnieuw was gedaald. Dit betekende wel dat de huurinkomsten voor dit seizoen niet gedekt werden door de contributie-inkomsten. Voor het seizoen 2018/2019 verzocht de vereniging ook het tweede zaaltje in gebruik te mogen nemen, in de verwachting dat het aantal jeugdleden weer zou gaan groeien. Hierop werd medegedeeld dat dan ook een fors hogere zaalhuur in rekening gebracht zou worden.

Deze kosten zijn voor SV Oppositie niet op te brengen, mede ook vanwege het feit dat de Gemeente Heiloo alle subsidie heeft stopgezet. Met het einde van het jeugdschaak zal er helaas ook een einde komen aan het jaarlijkse Heilooër basisschoolschaaktoernooi en het GP toernooi.

Mocht u naar aanleiding van dit stuk een ruimte (of twee kleinere ruimtes) weten waar op vrijdag van 19.00 uur - 20.00 uur door ongeveer 20 kinderen geschaakt kan worden voor een huurprijs van maximaal 20 euro per avond, neem dan contact op met bestuur van SV Oppositie via www.SV-Oppositie.nl.

Ringsteken in Akersloot

Nostalgisch ringsteken. Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Zondag 23 september zal in Akersloot het altijd gezellige en nostalgische ringsteken plaatsvinden. Akersloot is een van de weinige plaatsen waar het ringsteken met 'aangespannen paard' in ere wordt gehouden. Voor de liefhebbers zijn vele paardenrassen te bewonderen: naast een groot aantal Friese paarden komen ook veel Haflingers, Fjorden, Geldersen, KWPN's en Hackney's aan de start.

Ook veel verschillende rijtuigen zoals tilbury's , kapwagens, marathonwagens, Friese sjees, Hongaarse boodschappenwagen, phaetons en dos-à-dos zullen weer voor een mooi spektakel zorgen. De vele aanspanningen zorgen er elk jaar weer voor dat zij er prachtig uit zien en vaak in traditionele kleding aan u voorbij zullen trekken.

De aanspanningen komen op het parcours rondom de Kerklaan en de Julianaweg diverse malen voorbij, vijfmaal voor het ringsteken en enkele keren voor het best gaande paard en het schoonste geheel. Bij het ringsteken gaat men de strijd aan om zoveel mogelijk ringen te steken. Eventuele barrages zullen uiteindelijk zorgen voor de winnaar van de bokaal 2018. Dit alles staat onder leiding van een vakkundige jury.

Het ringsteken begint om 13.30 uur en zal zoals altijd plaatsvinden op het parcours aan de Kerklaan. U kunt op het terras onder het genot van een kopje koffie en overheerlijke appeltaart genieten van deze mooie traditie. De toegang is geheel gratis. Na afloop is er een gezellige prijsuitreiking in Café De Vriendschap. Op het terras kunt u ook dit jaar weer een dansje wagen en zorgt de muziek van De Singeltjes Klubb voor veel sfeer en gezelligheid.

U kunt uw combinatie nog aanmelden voor dit jaarlijks festijn via leveringhenk@gmail.com of telefonisch via 06-51387333.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor het ringsteken, het best gaande paard en het mooiste geheel.

By Claire Elegant en sportief

Foto: Alex Kahan

CASTRICUM - By Claire Elegant en sportief in Castricum gaat de winter in met bekende merken als: Airfield, Caroline Biss, FFC, Milestone, Luisa Cerano e.a. Maar wij laten onze klanten ook graag kennismaken met een aantal nieuwe labels, zoals: REPEAT CASHMERE: pure cashmere, soepel vallend, luxe en toch betaalbaar. Zowel tijdloos als trendy stijlen, Zwitserse kwaliteit. MILESTONE: een echt jassenmerk en blijft elk seizoen verrassen; prima afgewerkt, modisch, lekker warm en praktisch. SOLUZIONE: het Italiaanse merk dat vrouwelijke blouses maakt van hoge kwaliteit; een aanwinst. SPORTALM: authentieke Alpiene damesmode uit Kitzbühel. Een merk van traditionele en moderne elementen, sportief en vol passie. ABRO: internationaal tassenmerk. Stijlvol, luxe, kwaliteit. Kortom, kom zelf maar kijken en ideeën opdoen in onze smaakvolle winkel in de Burgemeester Mooijstraat 3. Samen met onze collega's de gezelligste modestraat van Castricum!

De Vos Schoenen

De nieuwe collectie staat op u te wachten in de winkel. Foto: aangeleverd

ALKMAAR – De slogan van De Vos Schoenen spreekt voor zich: comfortabel en modieus. Dat straalt de schoenencollectie van De Vos Schoenen ook uit. Toonaangevende merken in heren- en damesschoenen, bekend om een goede pasvorm, hoog draagcomfort en modieuze ontwerpen. Want zelfs al heb je een 'moeilijke' voet, het oog wil ook wat.

De collectie van De Vos Schoenen biedt kwaliteitsschoenen van bijvoorbeeld merken als Ara, Clarks, Ecco, Waldlaufer, Helioform en FitFlop. Deze merken bieden ook mogelijkheden voor losse steunzolen. De schoenen van Rieker, Jana en Tamaris tonen hippe, vlotte modellen voor elk moment en elke outfit. Het zijn merken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Schoenen van zacht, soepel leer dat je amper voelt en die bovendien betaalbaar zijn.

De Vos Schoenen is gemakkelijk toegankelijk, ook voor mensen die slecht ter been zijn. De Hoef is vanuit alle richtingen goed bereikbaar en biedt volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Graag tot ziens bij De Vos schoenen.

Winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan 270, 1816 JH Alkmaar, www.devos-schoenen.nl, tel. 072-5209422, info@devos-schoenen.nl.

Nieuwe schoonheidssalon in Limmen: Beauty Inside

Evelien Dreschler. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Sinds 1 augustus 2018 is de nieuwe schoonheidssalon 'Beauty Inside' gevestigd in sportschool Full of Life aan de Rijksweg 53 te Limmen. Eigenaresse van de salon is gediplomeerd schoonheidsspecialiste Evelien Dreschler.

,,Huidverbetering staat in mijn schoonheidssalon centraal, wat voor huidtype je ook hebt. Ik werk met producten van Janssen Cosmetics en make-up van LookX, deze producten bevatten innovatieve en natuurlijke ingrediënten die een bewezen huidverbeterende werking hebben'', aldus Evelien.

Alle behandelingen worden geheel afgestemd op leeftijd en huidtype en daarbij geeft Evelien graag professioneel advies over de beste verzorging voor ieders huid. De klant kan kiezen uit verschillende gezichtsbehandelingen, zoals Time to relax (90 minuten), Skin Complete (60 minuten) of Quick (45 minuten). Maar ook overige behandelingen zoals harsen, wenkbrauwen verven en epileren, bindweefselmassage en een huidverbeteringskuur zijn mogelijk. Het complete overzicht van behandelingen is op www.salonbeautyinside.nl te vinden. Tevens zijn alle behandelingen als ook cadeaubon te koop.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kijk op de website of bel naar 06-14574416. Evelien hoopt nieuwe klanten binnenkort te mogen ontvangen in haar salon.

Advies leidt tot de juiste keuze SHOES van den Broek van comfort tot veilig

CASTRICUM - De meeste mensen kennen onze winkel om ons ruime assortiment aan veiligheidsschoenen. Op dit gebied zijn wij natuurlijk zeer gespecialiseerd, met modellen die oplopen tot en met maat 51!

Maar uiteraard hebben wij naast de veiligheidsschoenen nog veel meer! Elk jaar stellen wij weer een mooie herfst- en wintercollectie samen voor zowel dames als heren! Wij werken met de zeer geliefde merken van Caprice, Marco Tozzi en ACO!

Ons schoeisel is van zeer goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs en zoals altijd is de gehele collectie vervaardigd van echt leer. Wij luisteren goed naar de wensen van onze klanten en nemen deze wensen mee bij de inkoop van onze nieuwe collecties. Hierdoor is het voor ons belangrijk om rekening te houden met een ruime keuze aan modellen met o.a. een extra brede leest (H-breedte),uitneembare binnenzooltjes en een naadloze voorvoet om het draagcomfort van gevoelige voeten te vergroten.

Voor de dames zijn er weer leuke korte laarsjes met draagbare hakjes en een comfortabele pasvorm. Ook de hippe lace boots (veterlaarsjes) maken deel uit van de nieuwe collectie. Voor de sneakerliefhebbers is er tevens een ruim aanbod. Vele modellen hebben uitneembare binnenzolen en zijn voor het gemak voorzien van een ritsje. De kleuren voor het aankomende modebeeld zijn zwart, cognac, bordeauxrood en donkerblauw.

Ook aan de wandelaars is natuurlijk weer gedacht! Er is weer een mooie nieuwe collectie van onze Grisport wandelschoenen samengesteld. Voor zowel dames als heren zijn er diverse modellen in hoge en lage uitvoering. Onze collectie is waterdicht, lichtgewicht en alle schoenen zijn voorzien van uitneembare binnenzooltjes en Vibram zolen.

Voor onze gehele collectie geldt dat deze bestaat uit verschillende breedtematen voor een perfecte ondersteuning en hoog draagcomfort.

Bij ons in de winkel kun je rekenen op deskundig advies op maat. Wij nemen de tijd voor de klanten om samen tot een goede keuze te komen. Service staat bij ons hoog in het vaandel!

www.shoesvandenbroek.com

Paskamerplezier!

Links Daphne en rechts Hilda, de vertrouwde gezichten van Isis Bodyfashion.

Shoppen in een lingeriespeciaalzaak is een beetje genieten van luxe. Geen gedoe met online toch weer het verkeerde bestellen, geen onflatterend licht of items van de vorige klant die nog in je paskamer hangen… Wel, comfortabel passen met veel ruimte en persoonlijke begeleiding van een vakvrouw. Lingerie kopen is jezelf, of een ander, trakteren op iets moois.

Mooie lingerie zit niet alleen goed maar geeft ook (soms onbewust ) een boost van zelfvertrouwen. Zeker als je merkt hoeveel beter je bovenmode zit met goed passende ondermode. Zo'n 'traktatie' is niet alleen naar buiten wandelen met je nieuwe aankoop, ook het paskamerplezier, het uitkiezen en het geadviseerd en geïnspireerd worden hoort daarbij. Het is een totaalbeleving.

Die service krijg je alleen in een speciaalzaak. Onze gedrevenheid en passie, dat voel je als klant!

Dus tot ziens, de koffie staat klaar.

17 / 24

Schipper Style & Fashion verder als ZUSS Women 'De tijd was rijp voor een naamsverandering'

Karin (l) en Inge in hun ZUSS Women. Foto: Jolanda Jacobs Fotografie

HEILOO - "Goeiemorgen! Je komt zeker op de geur van koffie af?" klinkt het enthousiast als uit één mond bij binnenkomst van Style & Fashion in winkelcentrum 't Loo in Heiloo. Met achter de toonbank twee stralende blonde vrouwen is een bezoek aan deze modezaak 2.0 meteen al een feestje. Voeg daar de met zorg uitgekiende collectie aan toe die bestaat uit prachtige labels en je voelt je als een kind in een snoepwinkel.

Verantwoordelijk voor de prettige sfeer in de onlangs gerestylde modezaak zijn de zusjes Karin en Inge, die Schipper Damesmode een gezicht geven. Toen ze kortgeleden besloten hun winkel een nieuw gezicht te geven, vonden ze de tijd rijp om een naamsverandering door te voeren. "Van oudsher staat de winkel bekend als Schipper Damesmode, maar dat dekt de lading niet meer van wie we zijn en wat we willen uitstralen. Vandaar dat we hebben gekozen voor ZUSS Women," zegt Karin die met haar zus in leeftijd slechts vijftien maanden scheelt. "We hebben aan één woord genoeg," vult Inge aan. "Het is echt heel bijzonder want als we inkoop gaan doen, kiezen we altijd hetzelfde uit. Twee zielen, één gedachte, zeg maar." Ook qua benadering van de klanten staan de zussen er hetzelfde in. "Het mooie van dit vak is het contact met je klanten. We hebben in de loop der jaren een heel leuke, lieve klantenkring opgebouwd die we koesteren. Ze waarderen onze ervaring en geven ons vaak hun volledige vertrouwen. Ze weten dat eerlijkheid bij ons vooropstaat."

Mix & match
De collectie die bij ZUSS Women de rekken siert, kun je het best omschrijven als 'van sportief tot gekleed' en alles daar tussenin. "We hebben voor ieder wat wils en dat willen we uitstralen. Bij ons kunnen klanten terecht voor een goeie mix & match van zowel kleding als prijzen. Dus lekker toegankelijk voor iedere vrouw die gezellig gekleed door het leven wil gaan!" Wel hebben Karin en Inge een neus voor mooie materialen, kwaliteit en diversiteit. Inge: "De kleding die wij in onze winkel aanbieden is eigenlijk een afspiegeling van wie wij zijn. Eigenwijs als we zijn, kopen we echt geen kleding in waar we niet achter staan." De labels waar ze wél achter staan zijn onder andere Repeat, No Man's Land, Knitted, Het!, Sibin Linnebjerg, Belluna, Cavallaro, Oska, Marc Aurel en jeans van Angels en Para Mi. "En natuurlijk hebben we leuke accessoires als tassen, riemen en handgemaakte trendy sieraden van Bits & Pieces en Season Blend in huis. Want zeg nou zelf, dat maakt het toch áf?" besluiten Inge en Karin, die bij ZUSS Women worden bijgestaan door Karins dochter Emily, ab-so-luut behept met de modebewuste én enthousiaste genen van moeder en tante...

Zie ook www.zusswomen.nl en de Facebookpagina van ZUSS Women.

Tekst: Joke Bos

Think BIG Band treedt op in Vredeburg

De Think BIG Band. Foto: Wim Stolwerk

LIMMEN - In Jazz Session Club Vredeburg in Limmen zal zondag 23 september The Think BIG-band een optreden verzorgen.

The Think BIG Band is een relatief nieuwe bigband met een rijk verleden. De afgelopen jaren is de kwaliteit en de muzikaliteit opgevallen en is de band uitgegroeid tot een meer dan complete bigband. De basis van de band ligt in Castricum. De band bestaat uit ervaren muzikanten die hun sporen in de blues, jazz en soul ruimschoots hebben verdiend. Elke eerste zondag van de maand komen verschillende muzikanten van bekende Noord-Hollandse bigbands samen en vormen The Think BIG-band! Ook de jonge garde, met ervaring op diverse festivals in het land, hebben zich vol enthousiasme aangesloten bij de band en zorgen voor funky solo's en jazzy zang.

De band speelt natuurlijk bekende jazzklassiekers van Count Basie en Sammy Nestico maar richt zich vooral ook op het funky, rock en groovy repertoire. Zoals hits van Earth Wind & Fire, de heerlijke soul van Bill Withers en arrangementen van New Cool Collective. Daarnaast speelt de band strakke funky stukken en klinkt onvervalste rock-'n-roll met grommende saxofoonsolo's.

Een band met een veelzijdig programma dat een breed publiek aanspreekt. De aanvang van het concert op zondag 23 september is 16.00 uur. De toegang is vrij, maar U kunt ons steunen door lid te worden voor € 7 per persoon voor het gehele jaar. Inlichtingen: Fred Timmer tel.: 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl.

Alkmaarse Kamermuziek opent jubileumserie met Marietta Petkova

Marietta Petkova. Foto: aangeleverd

ALKMAAR - De jubileumserie van Stichting Alkmaarse Kamermuziek opent op dinsdagavond 25 september met een recital van de internationaal bekende Bulgaarse pianiste Marietta Petkova. Zij trad drie keer eerder op in Alkmaar. Haar spel is alom geroemd en een genot om naar te luisteren, en toont technische perfectie en een verfijnd gevoelsmatig begrip van de bedoeling van de componist. De laatste jaren legt zij zich toe op het spelen van preludes. Zij laat ons nu kennismaken met haar opvatting van de preludes van Debussy. Na de pauze voert Petkova de laatste pianosonate van Franz Schubert uit, in stemmingen variërend van melancholiek tot meeslepend.

De jubileumserie '100 jaar Alkmaarse kamermuziek' brengt nieuwe ensembles als het Kurios Klarinet Kwartet en het strijksextet Elysium Amsterdam naar Alkmaar. Daarbij treedt ook een jong ensemble op, dat Bartóks Sonate voor twee piano's en slagwerk op zijn programma heeft. Hoogtepunt in de serie wordt ongetwijfeld het optreden van zangeres Lenneke Ruiten, pianist Thom Janssen en het Ruysdaelkwartet.

De Stichting Alkmaarse Kamermuziek, opgericht in 1918, verzorgt jaarlijks zes kamermuziekconcerten op de dinsdagavond (aanvang 20.15 uur) in de grote zaal van TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Het bieden van afwisselende programma's met een hoge kwaliteit tegen een betaalbare abonnementsprijs is daarbij het streven. Abonnementhouders betalen € 90 per seizoen en zijn daarbij eveneens donateur, losse kaarten aan de zaal kosten € 20. Leerlingen tot 18 jaar van muziekscholen kunnen de concerten gratis bijwonen. Vooral jongeren zijn van harte welkom bij de dinsdagavondconcerten. Inlichtingen en aanmelding nieuwe donateurs/abonnementhouders: Mw. A. de Langen-Gramberg, Anna van Burenstraat 11, 1901 TG Castricum, tel: 0251-655 211 (tussen 19.00-21.00 uur). Zie ook: www.alkmaarsekamermuziek.nl

Tekst: Felix Hogeboom

Katerloop Limmer IJsclub weer ouderwets gezellig

De deelnemers aan de Katerloop hadden heerlijk weer om te lopen. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De Jeugd- en Katerloop is op de zondag van de Limmer Kermis weer goed bezocht.

Voor de jeugd moest dit jaar een ander parcours gezocht worden in verband met de bouwhekken rond de Corneliuskerk. In overleg met pastor Olling mocht de jeugd door de tuin en het bos achter de kerk om via de Meidoornlaan en Lage Weide weer terug te keren naar de Heeren van Limmen. De jeugd t/m 8 liep deze ronde van 750 meter eenmaal en de jeugd van 9 t/m 12 liep de ronde tweemaal en dus 1,5 km. Er werd weer fanatiek gestreden om de medailles. De winnaars t/m 8 waren dit jaar Noor en Joep en voor de oudere jeugd t/m 12, Eline en Mats.

De Katerloop werd onder ideale omstandigheden gelopen, niet te warm en weinig wind. De parcoursrecords op zowel de 5 als 10 km. werden dan ook weer aangescherpt door resp. Roos Tabak in 21.18 en Max Rijs in 33.08. De overige winnaars waren Monique Andriessen op de 10 km in 42.25 en de 11-jarige Bob Bruschke op de 5 km in 21.06. Ook vermeldenswaardig was het dat de 11-jarige Stef Groot de 10 km wist te lopen in een mooie tijd van 51.24 en daarmee zijn vader voor wist te blijven. Stef werd hiervoor nog even op het podium geplaatst.

Dit jaar had de Heeren van Limmen tevens een extra prijs uitgeloofd aan de dame en heer die als snelste zowel de Kermisrun als de 10 km Katerloop wisten te volbrengen; Ingrid van der Werf en Tom Bakkum mochten beiden een mooie vers gerookte zalm in ontvangst nemen uit handen van Marieke van Zilt. Al met al was het weer een geslaagde en succesvolle, maar vooral gezellige Katerloop. De foto's en uitslagen staan weer op de website van de Limmer IJsclub.

Nu de 'r' weer in de maand zit begint het overigens bij de meeste leden van de Limmer IJsclub alweer te kriebelen. Volgende maand gaat IJsbaan de Meent weer open en kan de vernieuwde ijsvloer betreden worden. De Limmer IJsclub start dan weer met de wekelijkse trainingsuren voor de jeugd, wedstrijd- en toerschaatsers.

Uiteraard is er nog ruimte voor nieuwe leden; voor iedereen die ook graag de schaatsen onder wil binden, kijk eens op de website van de Limmer IJsclub wat zij allemaal te bieden heeft: www.limmerijsclub.nl.

Modellen van leraarschap in Abdij

EGMOND BINNEN - Op zaterdag 22 september is er in de Abdij van Egmond de studiemiddag 'Modellen van leraarschap'. De middag wordt gepresenteerd door twee professoren van de Tilburg School of Theology te weten Bart Koet en Archibald van Wieringen. Ook cultuurtheoloog Frank Bosman en Abt Bernardus Peeters van Koningshoeven zullen hun medewerking verlenen.

Wat hebben bijbelwetenschappers, een cultuurtheoloog, een kerkhistoricus te zeggen over leraarschap en leren? Een inspirerende reis door de tradities die ten grondslag liggen aan onze cultuur. Het boek 'Modellen van Leraarschap is in de abdij boekhandel te verkrijgen.

De lezing kost € 12,50 en begint om 14.00 uur, uw gastheer is Abt Gerard Mathijsen.

www.abdijvanegmond.nl, bezinningsaanbod lezingen

Informatie: boeken@abdijkaarsen.nl, tel. 072-5062786

Dorssports breidt aanbod uit met Small Group Personal Training

Instructeurs Jeroen Brouwer en Nick Wolven. Foto: aangeleverd

HEILOO - All-in healthclub Dorssports breidt vanaf 1 oktober het sportaanbod nog verder uit. Zowel leden als niet-leden kunnen nu ook in de club terecht voor Small Group Personal Training (SGPT). Bij deze vorm van sporten train je in groepen van maximaal vier personen en krijg je extra persoonlijke aandacht.


Voordelen

Deze fitnessvorm wordt in Nederland steeds populairder. Eigenaar Marcel Frank: "Begrijpelijk ook, want Small Group Personal Training heeft veel voordelen ten opzichte van Personal Training of 'gewone' fitness. De kosten voor deelnemers zijn lager dan bij een-op-een-begeleiding. En daarnaast werkt samen sporten natuurlijk ontzettend motiverend."

Instructeurs Jeroen Brouwer en Nick Wolven gaan de Small Group-trainingen verzorgen. Beide mannen zijn al jarenlang bekende gezichten in de club en ervaren, gecertificeerde trainers. Nick Wolven: "Binnen Dorssports bestaat al een tijd de mogelijkheid voor intensieve Personal Training. Op de tweede etage van ons pand hebben we een mooie, grote ruimte die we volledig hebben ingericht voor de Small Groups. Alle faciliteiten die we beneden in de zaal hebben, vind je hier nu ook. Bijkomend voordeel is dat deelnemers hier meer privacy hebben dan wanneer je beneden aan het trainen bent én eigen sanitair."

Voor iedereen

Jeroen vervolgt: "Small Group Personal Training is voor iedereen geschikt, ongeacht de doelstellingen. We helpen iedereen binnen drie maanden naar het gewenste (realistische) resultaat. Uniek in dit traject is onze Dors-app, waar we voor elke deelnemer een speciaal trainingsschema op maat in klaarzetten. Zo kunnen we alles heel gedetailleerd bijhouden. Dat doen we ook door middel van verschillende metingen in het traject; zowel aan het begin als tussentijds en aan het eind van de twaalf weken."

De intake is helemaal gratis. Mocht je met het traject willen starten, krijg je ook de fittest ter waarde van € 75,- cadeau. En draag je een nieuw lid aan, dan krijg je zelf een uur Small Group Personal Training cadeau.

Kijk voor meer informatie op www.dorssports.nl of neem contact op via 072 - 5330403.

HSV presenteert nieuwe tenues en shirtsponsors

Marc Niesten (midden) en zijn vrouw van Sport2000/Johan Jansen, samen met een HSV-delegatie na het ondertekenen van een nieuw contract. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondagmiddag 23 september, na de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tussen HSV 1 en Assendelft 1, presenteert de sponsorcommissie van HSV aan de sponsors en geïnteresseerden de nieuwe voetbaltenues. Dankzij alle shirtsponsors en mede dankzij Sport2000/Johan Jansen voetballen alle 52 jongens-, meisjes-, heren- en damesteams van HSV dit seizoen in nieuwe tenues. Nieuwsgierig geworden? Kom dan 23 september naar HSV en woon deze 'rood-gele modeshow' bij. Aanvang 16.00 uur.

Surprise darttoernooi bij Oosthonk

HEILOO - Zaterdag 22 september gaat het dan echt gebeuren: het nieuwe rankingseizoen in het Oosthonk gaat van start met het eerste van zes toernooien, het surprisetoernooi. Een spel met drie darts per deelnemer, maar wat voor spel blijft vooralsnog een verrassing. Elke deelnemer heeft in ieder geval een bonuspunt voor de Sportwereld Heiloo ranking te pakken en er zijn natuurlijk ook mooie prijzen voor de besten van de avond. Deelname is € 5 en we beginnen om 20.00 uur, de deur is een uurtje eerder al open. Tot darts!

Morgen begin ik echt!

V.l.n.r.: Petra van Baar, Maaike Hoogland, Stephan Minnesma, Tien van der Weide Foto: aangeleverd

HEILOO - Of je nu start met een ontspanningsmassage bij de masseur, een advies van de diëtiste, een consult bij de fysiotherapeut & anti-stresscoach of met je eerste workout in de sportschool, bij Fitnesscentrum Heiloo vind je alles onder één dak!

Sporten/bewegen kan iedereen! De instructeurs maken een schema op maat, je kunt zelf aan de slag en er zijn dagelijks groepslessen.

Bij fysiotherapeut/coach Tien ga je aan de slag met lichamelijke klachten of het verminderen van stressklachten. Je leert hoe je oefeningen goed uitvoert zodat je beter kunt bewegen.

Ben je ontevreden over je gewicht? Diëtiste Maaike van Startpunt Diëtetiek helpt je met een voedingsadvies op maat en een lichaamsmeting.

Masseur Petra masseert alle stress en vermoeidheid uit je spieren, zodat je ontspannen naar huis gaat!

Neem jij een voorsprong op je goede voornemens voor 2019? Kom gerust langs!

Sporten: www.fitnesscentrumheiloo.nl. Fysiotherapie: www.tienwork.nl. Diëtist: www.waarbeginjij.nl. Massage: www.massageheiloo.nl.

Buurtzorg Heiloo in actie voor preventie

HEILOO - Vanaf januari 2018 is Buurtzorg Heiloo samen met vier andere teams van Buurtzorg in Nederland (Utrecht Noord en Zuid, Leiden en Amersfoort Nieuwland) uitgekozen om preventie in de wijk aan te pakken. Wijkverpleegkundigen kunnen een belangrijke rol spelen bij het begeleiden en coachen van mensen.

Preventie als uitgangspunt in de zorg is in Cuba de normaalste zaak van de wereld. Dit scheelt Cuba de helft van de kosten vergeleken met wat Nederland per jaar kwijt is aan de gezondheidszorg. Bedenk daarbij dat Cuba nagenoeg dezelfde kwaliteit van zorg levert en nagenoeg dezelfde levensverwachting en sterftecijfers heeft als Nederland.

Buurtzorg stelt hoge prioriteit om preventie te bevorderen, zodat het een integraal onderdeel wordt van de manier waarop zorgverleners samenwerken om de gezondheid van de buurt te vergroten. Het Buurtzorgteam in Heiloo is samen met enkele enthousiaste bewoners van Plan Oost in gesprek gegaan, wat heeft geleid tot een eerste bijeenkomst op 16 juli jl.

De aandacht van het Buurtzorgteam gaat uit naar het in contact brengen van elkaar en kijken waar de verbinding ligt. Binnen Heiloo is dit een speerpunt onder het motto: 'Met elkaar'. Wijkbewoners uit Plan Oost geven aan dat zij op zoek zijn naar activiteiten en contacten die dicht bij huis zijn. Samen met het Trefpunt en de bewoners uit Plan Oost onderzoekt het buurtzorgteam hoe er meer verbinding binnen de wijk zelf kan plaatsvinden, met als belangrijk uitgangspunt: waar ligt de behoefte van de bewoners zelf.

Inmiddels heeft er ook een gesprek met de gemeente plaats gevonden. Er is gesproken over de mogelijkheden om gezamenlijk op te trekken rondom het onderwerp preventie. Op korte termijn zal er een afspraak volgen waarbij wij gaan beslissen of De Sluijsweidt een geschikte locatie is voor de volgende bijeenkomsten. Op dit moment wordt er gekeken naar een datum voor de eerstvolgende bijeenkomst. Buurtzorgteam Heiloo hoopt u op de volgende bijeenkomst ook te mogen ontmoeten.

Dojokamp weer groot succes

Alle kinderen en teamleiders bijeen in het Heilooërbos. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Ook dit jaar had een grote groep vrijwilligers van Dojo 't Loo weer de nodige inspanning geleverd om een geweldig kamp te organiseren voor de jeugd. Het thema van het kamp was dit jaar Japan. Zo'n 70 kinderen hadden zich ingeschreven voor het hele kamp, wat begon met het opzetten van de tenten op vrijdagavond. Op zaterdag kwamen daar nog zo'n dertig kinderen bij die alleen deelnamen aan de sportdag. De vrijdagavond werd na de ontvangst verder gevuld met een levend kwartetspel en daarna een film. Voor de oudere jeugd was er nog een spannend nachtspel georganiseerd. Na de geslaagde start op vrijdagavond ging het dojokamp zaterdagochtend verder met zo'n 100 kinderen voor de sportdag. De weergoden waren de kamporganisatie bijzonder gunstig gezind. Al vroeg zat de hele ploeg aan het ontbijt. Daarna werd door Nunchaku-do docente Annabel Joor een ochtendclinic gegeven. Hierbij konden de judoka's en karateka's op speelse wijze een keer kennismaken met de basisbeginselen van een van de andere sporten van Dojo 't Loo. Vervolgens was het tijd voor de sportdag. De kinderen waren ingedeeld in tien teams met namen zoals de Suhsi's, de Karatekids, de Pokémons en de Shogunstrijders. De tien teams gingen aan de slag in het Heilooërbos. Daar waren door de organisatie verschillende spellen klaargezet. Zo was er spellen als een eetstokjesrace (met hindernissen natuurlijk), kat-in-het-bakkie, wie ben ik, waterrace, bamboelatten lopen, jenga, tegelrace, katapult, paaltjesvoetbal en natuurlijk judopak-hangen. Na de lunch namen de teamleiders het tegen elkaar op in een waterrace en tot slot was er nog een vossenjacht in het bos. Aan het eind werden de prijzen van de sportdag uitgereikt. De eerste prijs was uiteindelijk voor de Sumo's onder leiding van Stefanie en Gerben Oosterink. Voor degenen die zich voor het hele kamp hadden ingeschreven was er op de zaterdagavond nog een bonte avond. Daar was het een waar spektakel met alle teams die daar hun speciaal ingestudeerde act vertoonden. Moe maar voldaan kon iedereen daarna naar huis. Al met al was het, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, weer een zeer geslaagd kamp, en gaan de eerste ideeën al weer in de rondte voor volgend jaar. Alle foto's zijn te zien op www.dojotloo.nl.

Rugbyjeugd CasRC klaar voor nieuwe seizoen

Foto: aangeleverd

CASTRICUM - De jeugd van CasRC is het nieuwe seizoen gestart met een daverend weekend vol training en festiviteiten. Ruim 150 rugbyers in de leeftijd van 3 tot 18 jaar waren op Wouterland aanwezig om te trainen, te spelen en elkaar te leren kennen. Als speciale VIP-trainer was Pierre Villepreux aanwezig, oud-rugby-international en voormalig bondscoach van Frankrijk en Italië. De trainingen van deze legende zijn van zeer hoog niveau. De Castricumse rugbyjeugd heeft hiermee een fantastische start gemaakt van het nieuwe seizoen.

Voor de jongste rugbyers was er een enorm springkussen. De Turven en Benjamins werden door Corsobioscoop gesponsord, ze hebben een fraaie film mogen zien. Ter afsluiting een heerlijke BBQ, verzorgd door slagerij Mark van der Poel en een lekker ijsje gesponsord door de DEEN. Disco en karaoke in het clubhuis gevolgd door een nacht in tenten op het terrein. Zondag na een stevig ontbijt de kicksen weer aan voor nóg een intensieve rugbytraining. Iedereen heeft super genoten van deze vliegende seizoenstart.

Spetters zwemmen in open water

De stoere zwemmers v.l.n.r.: Gerben, Monique, Sanne, Hannah, Iris en op de voorgrond Esli. Foto: aangeleverd

HEILOO - Afgelopen zondag hebben zes leden van zwemclub De Spetters meegedaan aan de prestatietocht Open Water Zwemmen in Anna Paulowna. Ze zwommen 1000 m door de koude vaart waarbij ze door het publiek werden aangemoedigd. Alle kanjers hebben de finish gehaald en konden zichzelf na afloop opwarmen met een kopje bouillon die door de organisatie was geregeld.

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

TUINEN TEVEEL WERK? Geen tijd? Ervaren tuinliefhebber helpt u met deskundig tuinonderhoud en het snoeiwerk en winterklaar maken van uw tuin. Tel: 06 - 1827 8367

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

STOELYOGA bij HEILOO VITAAL. Niemand is te oud om met Yoga te beginnen. Voor informatie bel 06 - 5127 7944 of www.heiloovitaal.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

KRINGLOOP HEILOO zoekt VRIJWILLIGERS. Onze doelstelling is MILIEU en SOCIAAL. Omdat wij de Kringloop willen verbeteren zoeken wij mensen voor opruimen, sorteren, "papier"werk, lassen, timmeren, muziek (lp's, singles en cd's) enz. Voor meer informatie kunt u bellen naar 072 - 5334000 of mail naar info@kringloop.nl

Geniet van het gemak om thuis geknipt te worden.
Ideaal en speciaal bedoelt voor 50+. Uw kapper aan huis. 072 5336663.

SCHILDER voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Zit je op de basisschool? Heb je hulp nodig met begrijpend lezen, rekenen of spelling? Bel dan: 06 - 5374 3635

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

NETTE RUIME GARAGE TE HUUR vanaf 01 Okt. Rustig gelegen aan Het Zevenhuizen. Info 06 - 2431 3839

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 4811 6691

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

OPRUIMING bij Center Design. Vele artikelen voor de helft van de prijs!! Brocante, unieke woonartikelen, kasten, lampen. Originele cadeau's. Kom snel kijken. Slimpad 36/hoek Heerenweg Heiloo.OP=OP!

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809