De Uitkijkpost

1 juni 2016

De Uitkijkpost 1 juni 2016


GP Groot gekozen tot 'Beste Onderneming van Noord-Holland'

v.l.n.r. Wim Horeman (GP Groot), Ariane Joustra (jurylid OVNH) en Marcel Wester (GP Groot)  Foto: aangeleverd

HEILOO - GP Groot heeft de 10e Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH), editie 2015-2016, gewonnen. Zo'n 1.200 toeschouwers zagen het sympathieke familiebedrijf uit Heiloo de juryprijs winnen in de belangrijkste categorie 'Grootbedrijf'. Dat is een groot compliment aan het bedrijf dat volgend jaar precies 100 jaar bestaat. De prijs is een prachtige beloning voor GP Groot en dat werd dan ook groots gevierd tijdens de finale van de OVNH, op 25 mei jl. in theater de Philharmonie in Haarlem.

Vol lof

Algemeen directeur Marcel Wester en directeur inzameling en recycling, Wim Horeman, ontvingen de prijs uit handen van Ariane Joustra, jurylid OVNH. Namens de jury sprak zij vol lof over GP Groot. Joustra: "GP Groot levert een indrukwekkende bijdrage aan de oplossing van ons afvalprobleem. Op basis van hun missie 'van afval naar grondstoffen en energie' zorgen zij ervoor dat steeds meer afvalstromen als nieuwe grondstof kunnen worden hergebruikt. Dat spreekt zeer tot de verbeelding. Als jury zijn we ook gecharmeerd van hun maatschappelijk rol. MVO staat hoog in het vaandel van het bedrijf. Zo biedt GP Groot mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om in het bedrijf aan de slag te gaan en ondersteunt zij veel maatschappelijk relevante initiatieven in de regio, zoals Stichting De Waaier. Daarnaast neemt het bedrijf steeds meer haar verantwoordelijkheid om met haar opdrachtgevers afspraken te maken over verantwoord afvalmanagement waardoor het recyclingproces beter kan verlopen en kosten sterk kunnen worden gereduceerd. Tot slot kunnen we stellen dat GP Groot een financieel kerngezond bedrijf is. Al met al een mooie en terechte winnaar waar Noord-Holland trots op mag zijn.''

Waardering

Marcel Wester, op het podium nog duidelijk onder de indruk van het behaalde resultaat, ziet de onderscheiding als een enorme waardering voor alle medewerkers. "Het klinkt misschien als een open deur, maar dit doe je met elkaar," zegt Wester. "Het is de kroon op het werk van al onze medewerkers die elke dag weer zorgen voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Alleen daardoor kunnen we op dit niveau presteren. Dat maakt deze prijs extra mooi. Bovendien is het een geweldige impuls voor ons bedrijf met het oog op ons 100-jarig jubileum volgend jaar. Het komt allemaal heel mooi samen." Horeman vult aan: "Het was voor ons aanvankelijk lastig om tijdens de jurybezoeken onze activiteiten evenredig onder de aandacht te brengen. We doen immers zoveel hier. Maar het belangrijkste is toch, en dat heeft deze verkiezing geleerd, dat we ons op alle fronten inzetten voor een duurzame toekomst. Of het nu gaat om afvalverwerking, brandstoffen of ons infrawerk, dat is de gemene deler van als onze bedrijfsactiviteiten. Dat wordt gezien en opgemerkt. We zijn daarom heel blij met deze prachtige prijs."

De OVNH is de meest prestigieuze ondernemingsverkiezing van de provincie Noord-Holland en wordt door ondernemers beschouwd als de hoogst haalbare onderscheiding. De verkiezing is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip.

Groot Dictee Heiloo Junior start een nieuwe traditie

Foto: Koen Elbers

HEILOO - Woensdag 25 mei organiseerden Rob van Veen (afdelingsleider PCC Heiloo) en Koen Elbers (directeur OBS Meander) het eerste Groot Dictee Heiloo Junior. De beste 4 spellers uit groep 8 van 9 basisscholen uit Heiloo streden om de felbegeerde wisseltrofee en individuele prijzen op dit evenement, waarvoor het PCC hun aula beschikbaar stelde.

Een tijd geleden las Koen op twitter een bericht over een dictee voor groep 8 leerlingen uit de regio Apeldoorn, waar de beste spellers uit groep 8 op het Christelijk Lyceum al een tiental jaar worden uitgenodigd voor een spellingswedstrijd. Dit leek hem ook een mooi evenement voor Heiloo en hij zocht contact met Rob van Veen, docent Nederlands aan het PCC Heiloo. "Rob was direct enthousiast en na een paar keer overleggen was de organisatie een feit," aldus Koen.

Vooraf maakten de leerlingen van de basisscholen in Heiloo een oefendictee op basis waarvan werd vastgesteld welke vier leerlingen deel mochten uitmaken van de afvaardiging naar de finale op woensdag 25 mei jl. De finalisten werden op PCC Heiloo - officieel een 'gezonde school' met een 'gezonde schoolkantine' - onthaald met een verse, feestelijk geserveerde smoothie en een lekkere appel. Het scholierendictee was samengesteld door Rob van Veen en had als thema de overstap van de vertrouwde basisschool naar de middelbare school.

De winnaars, vlnr: Isa de Blieck, Isabella Wanningen, Merel de Vries en Sil Keijser. Foto: Suzanne Buis

Veel dank gaat uit aan de Keer op Keer die dit initiatief een financiële impuls gaf van € 500,- en De Schrijverij, die zorgde voor een prachtige pennenset als prijs. Tevens doneerden De Bruna en de Bibliotheek Heiloo boeken als prijzen voor de individuele winnaars.

"Spelling is belangrijk en taal is 'cool'," zegt Rob. Auteur Suzanne Buis, hoofdredacteur van de Uitkijkpost en bij de deelnemers vooral bekend van de series over Floortje Bellefleur en Lizzy, benadrukte het belang van taal bij de deelnemers. Zij las het pittige dictee voor. Het thema was de overstap van basisschool naar het voortgezet onderwijs. Op de publieke tribune kon ook meegeschreven worden en in de pauze werd het dictee besproken, terwijl de deskundige jury aan het nakijken sloeg.

Individuele prijzen waren voor Isabella Wanningen van de Benedictusschool, Florine Visser van De Radboudschool en Madou Duijvestein van De Zuidwester. De wisseltrofee ging naar het team van de Benedictus.

Mede door de grote publieke belangstelling - het publiek werd aangespoord deel te nemen - was het een zeer geslaagde eerste editie van dit Groot Dictee Heiloo Junior. Met dit jaarlijks terugkerend evenement laten de Heiloose scholen zien dat taal 'cool' is, dat een goede schriftelijke beheersing van de taal je verder helpt, en dat mensen die goed kunnen spellen absoluut een streepje voor hebben. De organisatie vatte het succes samen: "Een traditie is geboren!"

Iets nieuws nodig? Ga eerst langs de kringloopwinkel

Foto: Donald Ettema

HEILOO - "We zijn nog niet open of we kunnen de eerste euro's in de kassa stoppen. Soms staan mensen voor de deur te wachten tot we opengaan," vertelt Joke Baart, vrijwilliger bij kringloopwinkel Keer op Keer.

Menig 'gewone' winkel zal jaloers zijn op de populariteit van kringloopwinkels. Er zijn altijd klanten die rondsnuffelen. "We kwamen voor een rollator. Die hebben we voor drie tientjes op de kop getipt. Een nieuwe kost al gauw 100 euro. En passant heb ik voor twee euro een leuk vaasje gekocht en voor vijftig cent een badeendje voor mijn kleinkind," aldus een klant.

De tijd dat kringloopwinkels gezien werden als 'armeluiwinkels' is voorbij. Arm en rijk, jong en oud, Nederlander en niet-Nederlander kijken er rond, op zoek naar iets specifieks of gewoon om te zien of er wat leuks bij zit tegen een zacht prijsje. Het kopen van tweedehands in plaats van nieuw om op die manier bij te dragen aan het milieu, de duurzaamheid en dergelijke vormt zeker ook een motief. Om die reden worden ook goederen ingebracht: "Wij gebruiken die stoel niet meer. Hij is nog prima. Waarom zou je 'm weggooien, als je er een ander een plezier mee kan doen? En het is goed voor het milieu."

Foto: Donald Ettema

De honderden kringloopwinkels in ons land vormen een serieuze bedrijfstak met een branchevereniging die onder andere vecht tegen de btw-plicht die 21% van de omzet kost, terwijl de oorspronkelijke koper al btw betaalde. Het is een doorn in het oog, omdat de btw het geld vermindert dat aan goede doelen besteed kan worden.

Heiloo kent drie kringloopwinkels met een uiteenlopende achtergrond: Kringloop Heiloo, Dorcas, en Keer op Keer. Frank Schouten van Kringloop Heiloo geldt als pionier. Hij begon ruim 30 jaar geleden. Hij moet ervan leven. "Dat gaat, maar valt niet mee. Ach, veel ondernemers hebben het lastig. Ik heb de winkel overzichtelijker gemaakt en dat helpt. Maar ik vind dat een kringloopwinkel er best wat rommelig mag uitzien. Ik vaar mijn eigen koers en ook ik draag bij aan het verkleinen van de afvalberg."

'Gods woord als onze onfeilbare autoriteit' en 'Gods' liefde uitdragen in het geven van uitzicht aan mensen in nood en diepe armoede', maakt duidelijk dat Dorcas een godsdienstige inslag heeft, al is daarvan in de winkel niets te merken Er wordt niet gebeden, zoals op het hoofdkantoor van de professioneel geleide Stichting Dorcas Aid International, waaronder ongeveer 25 kringloopwinkels met onlineverkopen, businessplannen en targets vallen. De stichting werft ook middelen bij donateurs en bedrijven. Alle Dorcaswinkels hadden € 2,2 miljoen (2014) netto-inkomsten die goeddeels naar goede doelen gaan.

Dorcas Heiloo heeft ongeveer € 250.000,- omzet. Wat aan goede doelen geschonken wordt is niet precies duidelijk, want omzet en kosten zitten in de pot van de stichting. Deze selecteert zorgvuldig veelal langlopende projecten in vooral Oost-Europese en Afrikaanse landen op het terrein van sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, onderwijs en rampenbestrijding. Rob Bastiaanse van Dorcas Heiloo schat zijn exploitatiekosten na afdracht van de btw op circa 15%. "Wij doneren in overleg met de gemeente ook aan bewoners in Heiloo die het nodig hebben."

Keer op Keer heeft als kenmerk dat de netto-inkomsten in hoofdzaak lokaal gedoneerd worden: De Beun, 't Baafje, de bibliotheek en talloze verenigingen en incidenteel buitenlandse sociale initiatieven. Van de omzet van € 140.000,- gaat na aftrek van onder andere huisvestigingskosten en die vermaledijde btw zo'n € 50.000,- naar deze doelen.

George Tervoort van Keer op Keer: "Zoals de meeste kringloopwinkels hebben we een ophaalservice. Wij nemen alleen goederen in waarvan wij denken dat we ze kunnen verkopen. We zijn geen opslagplaats. We controleren of het artikel nog gaaf is of werkt. Voor het prijzen van bijzondere dingen, zoals sieraden en antieke boeken, doen we een beroep op experts. Wat na enige tijd niet verkocht wordt gaat onder andere naar de schroothandel, de vuilnisstortplaats en boekhandelaren, en kleding gaat naar Oost-Europese landen. Het meest verkopen we boeken, kleding en meubelen. In feite zijn wij een recyclingbedrijf. Overigens, niemand bij ons wordt betaald."

De drie winkels vervullen nog een taak. Zij helpen medewerkers met 'een achterstand tot de arbeidsmarkt' met bijvoorbeeld taal en integratie, of met een lichamelijke beperking en in het geval van Kringloop Heiloo 'mensen die voor lichte vergrijpen in aanraking zijn gekomen met justitie. "Op die manier draag ik ook bij aan de samenleving," aldus Frank Schouten.

Schouten, Bastiaanse en Tervoort zijn eensgezind in hun advies. "Als je iets anders nodig hebt, koop dan niet direct iets splinternieuws, maar ga eerst langs een kringloopwinkel. Goede kans dat je het daar vindt."

Tekst: Berend Izaks

KADER

Dorcas, Kennemerstraatweg 93, tel. 072-5320098, www.dorcaswinkelheiloo.nl

Dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Keer op Keer, Oosterzij 17, tel. 072-5325962, www.stichtingxopx.wordpress.com

Dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur

Kringloop Heiloo, De Oude Werf 7, tel. 072-5334000, www.kringloopheiloo.nl

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Voorontwerp bestemmingsplan aansluiting A9

HEILOO - Het college van burgemeester en wethouders legt het voorontwerp bestemmingsplan aansluiting A9 ter inzage. De motie die de raad eerder aannam wordt tegelijkertijd uitgevoerd. Met het ter inzage leggen van het voorontwerp bestemmingsplan wordt de eerste stap gezet naar een uiteindelijk bestemmingsplan voor de aansluiting op de A9 bij Heiloo. Het plan ligt van 2 juni tot en met 13 juli ter inzage. Iedereen kan op het voorontwerp reageren.

Een bestemmingsplan is een beleidsdocument dat de Ruimtelijke Ontwikkeling bepaalt. Het geeft de 'bestemming' van een gebied aan. Zo moet door de aansluiting bijvoorbeeld een agrarische bestemming worden omgezet in een bestemming verkeer. Dit maakt de aanleg van de weg mogelijk. Omdat een deel van de aansluiting A9 op grondgebied van Castricum ligt, zijn er twee bestemmingsplannen: een voor gemeente Heiloo en een voor gemeente Castricum. De twee voorontwerpen gaan gelijktijdig in procedure.

Het ontwerp van de weg is nog niet definitief. De gemeenteraad heeft met een motie het college gevraagd om het wegontwerp op onderdelen nog nader te onderzoeken. Het gaat hierbij om een T-splitsing versus een turbo-rotonde bij de Kennemerstraatweg en een kruising versus een turbo-rotonde bij de Oosterzijweg. Over de exacte ligging van de weg tussen de golfbaan en de naastgelegen boerderij worden nog gesprekken gevoerd. De onderzoeken naar een T-splitsing en kruising en de exacte invulling rondom de golfbaan worden wel meegenomen bij het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan. Daar kunnen betrokkenen vanaf eind september een zienswijze op geven.

Op dinsdag 21 juni is er een inloopbijeenkomst in het Fletcher Hotel Heiloo aan de Kennemerstraatweg 425 van 19.00 tot 21.00 uur.

Tien vragen aan Tiny Bakker

Foto: aangeleverd

Tien vragen aan ...

1. Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben aan de Kennemerstraatweg in Heiloo geboren als eerste meisje na drie jongens. Na een paar maanden verhuisden we naar het Slempad 177, nu Slimpad 32, met een grote achtertuin en dicht bij het gemeentebos.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Sport is mijn hobby, maar ik zou graag een verzorgend beroep hebben gekozen. Na de lagere school moest ik als oudste meisje mijn moeder helpen in het gezin. Mijn jongste zusje was geestelijk en lichamelijk gehandicapt en daar was mijn hulp nodig.

3. Wie zou je graag ontmoeten?

Ik zou graag in gesprek gaan met mensen die zich inzetten voor de medemens, voor welke organisatie ook, en dan wil ik graag weten waar ze hun motivatie en inspiratie vandaan halen.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Jeugdherinneringen genoeg, met de buurtkinderen samen spelen in de tuin of op straat, verstoppertje, tikkie de man enzovoort. De bevrijding met de optochten, de kinderspelen, te veel om op te noemen.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Heiloo heeft veel natuur. Twee keer in de week wandel ik met vrienden steeds een andere route. Zo leren wij Heiloo goed kennen en genieten we ieder jaargetijde op een andere manier van de omgeving.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Een goede nachtrust vind ik belangrijk, dus laat mij maar slapen. Tenzij er iets gebeurt met de kinderen of kleinkinderen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Mijn moeder zei eens: probeer aandacht te schenken en hulp te bieden aan mensen die het nodig hebben. Het geeft veel voldoening en men zegt wie goed doet, goed ontmoet.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik nog steeds sportief bezig ben, badmintonnen, wandelen en fietsen. 20 april j.l. heb ik met mijn man in de rolstoel nog 400 meter hardgelopen op de baan van Trias.

                                                                                                                                                        

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Niets. Mijn ervaring is dat de burgemeester het goed doet, een echte burgervader is en zich overal laat zien, dat vele gebeurtenissen hem bij blijven en dat hij daar later nog aandacht voor heeft.

10. Persoonlijke vraag aan Tiny Bakker
Je bent nog altijd zo actief en enthousiast bezig. Hoe doe je dat?

Heel eenvoudig: goede voeding, de hersenen stimuleren en blijven bewegen. Door bijvoorbeeld samen te wandelen beweeg je, kom je tot een gesprek, en het is gezellig.

Ik nomineer Chris Bakker voor de volgende 10 vragen.Mijn persoonlijke vraag: hoe kwam je ertoe om in musicals te gaan zingen en spelen?

Witte Kerk Heiloo op woensdag weer geopend

In de zomermaanden juni, juli & augustus is de Witte kerk weer geopend voor publiek. Foto: aangeleverd

HEILOO - Vanaf 1 juni kunt u iedere woensdag tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in het Witte Kerkje. Het orgel in dit Heilooër monument wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een bekende organist uit de regio.

Ook dit jaar wordt de openstelling mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Met hun inzet is het mogelijk om de binnenkant van de Witte Kerk deze zomer nog eens rustig te bewonderen. In de kerk is schriftelijke informatie beschikbaar voor diegenen die graag meer willen weten over de orgels of de rijke geschiedenis die de Witte Kerk kent.

Voor meer informatie over de Witte Kerk, de openstelling, spelende organisten en de mogelijkheid om bij te dragen aan de restauratie kunt u terecht op de website www.wittekerkheiloo.nl.

Rooster voor organisten in de Witte Kerk te Heiloo 2016

         1 juni: Gerard Leegwater

         8 juni: Dub de Vries

        15 juni: Hans Stehouwer

        22 juni: Peter Rijs met Lia Pirovano

        29 juni: Jacob Wakker

         6 juli: jaarmarktconcert (13.30 uur)

        13 juli: Fred Lodder        

        20 juli: Wim Boerstoel

        27 juli: Nina Borletti

        3 augustus: Fred Lodder

        10 augustus: Hans Stehouwer

        17 augustus: Dub de Vries

        24 augustus: Hans Kelder

        31 augustus: Gerard Leegwater        

Speeltijd: 12.00 tot 13.00 uur.

Tweede verdachte beroving Heilooërbos aangehouden

HEILOO - Dinsdagavond is een 20-jarige man uit Almelo in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid van een beroving met geweld in het Heilooërbos in Heiloo op 7 mei jl. Die nacht is een groepje jongeren overvallen door twee mannen die hen bedreigden en mishandelden. Hierbij zijn geld, telefoons en scooters van de slachtoffers gestolen. De verdachte zit vast en zijn betrokkenheid bij de beroving wordt onderzocht.

Bron: Politie.nl

OM eist 4,5 jaar cel tegen verkrachter bejaarde vrouw

HEILOO - De ex-tbs'er die ervan wordt verdacht een bejaarde vrouw uit Heiloo te hebben verkracht, moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 4,5 jaar de gevangenis in.

Het 75-jarige slachtoffer overleed anderhalve maand na de verkrachting. De familie is ervan overtuigd dat haar dood niet los te zien is van het seksueel misbruik, vertelde advocaat van de familie Laura Wagemaker gisteren.

De man was de nacht voor de verkrachting weggelopen uit de gesloten afdeling van de GGZ-instelling, waar hij verbleef in het kader van een voorwaardelijke beëindiging van zijn tbs-behandeling. Hij ging naar de woning van de vrouw, die op hetzelfde terrein woonde.

"Heb je in de krant gelezen over de seriemoordenaar? Dat ben ik. Je moet doen wat ik wil, wat ik zeg," zou hij volgens Wagemaker tegen de vrouw hebben gezegd. Nadat hij de bejaarde vrouw had verkracht, beroofde hij haar van haar pinpas, die hij vervolgens aan een bekende probeerde te verkopen. Die lichtte de politie in.

De familie kan zich vinden in de eis van het OM, maar was wel erg geschokt door de pleidooien van de advocaat van de verdachte. Die zou geïnsinueerd hebben dat het slachtoffer zelf had ingestemd met geslachtsgemeenschap met de verdachte.

Bron: RTV-NH

Bestuur OLV ter Nood tegen afsluiting Kapellaan

HEILOO - Het bestuur van Bedevaartsoord Onze Lieve Vrouwe ter Nood in Heiloo is ontstemd over de gang van zaken rondom de mogelijke afsluiting van de Kapellaan als onderdeel van de aansluiting op de A9. Een eerdere reactie van de Hulpbisschop op het plan van maart 2016 is tot op heden onbeantwoord gebleven.

Het bestuur van het Heiligdom in Heiloo is het niet eens met de afsluiting omdat de naamgeving Kapellaan onlosmakelijk verbonden is met het Bedevaartsoord en daarmee in wezen onderdeel is van het Bedevaartsoord. Pelgrims zullen bij afsluiting van de Kapellaan gedwongen worden met auto's en touringcars vanaf de Vennewatersweg via de Hoogeweg, die door de gemeente vorig jaar als fietsstraat is bestempeld, naar het Heiligdom te komen. Dit is onwenselijk, met name op drukke dagen als er tussen de 500 en 1.000 bezoekers langskomen. Ook vreest het Heiligdom mogelijke inkomstenderving.

Bron: Be@tFM

Gepromoveerd

HEILOO - Plaatsgenoot Sebastiaan Schotten is afgelopen donderdag 26 mei aan de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen van de VU te Amsterdam gepromoveerd in de Computationele Neurowetenschappen.

Kijk uit naar werk

Miranda Zonneveld Foto: aangeleverd

De meeste mensen vinden een nieuwe baan of een nieuwe werknemer nog steeds via via. Daarvoor blijft de lokale krant een ideaal medium, daar geloven we in bij de Uitkijkpost.

Zoekt u werk?

Zoekt u een werknemer?

Zoeken via Uitkijkpost werkt!

Werkzoekenden kunnen gratis een oproep plaatsen van maximaal 50 woorden, met of zonder foto.
Mail hiervoor redactie@uitkijkpost.nl met in de onderwerpregel Werk gezocht.

Werkgevers op zoek naar een werknemer betalen voor een oproep van 50 woorden het speciale tarief van 35 euro. Freelancers en zzp'ers met tijd voor nieuwe klussen kunnen zich voor hetzelfde bedrag profileren.

Wilt u de vacature of uw bedrijf breder belichten? Neem contact op met verkoop@uitkijkpost.nl

Voorbeeld:

U heeft een bedrijf en een website. Met veel moeite schrijft u teksten over uw product. Maar over uzelf... waarom bent u ondernemer geworden? Voor de meeste mensen is dit een enorme klus om op te schrijven. Met één interview schrijf ik uw verhaal. Mag ik u helpen? miranda@werkendeteksten.nl, 06-24097168.

Kom 10 juni gezellig proefspelen bij Kinderopvang Kits Oonlie

Foto: aangeleverd

HEILOO - Kits Oonlie biedt veiligheid, structuur en mogelijkheden tot ontwikkeling, maar vooral: plezier! Wat bij Kits Oonlie centraal staat is betrokkenheid. "We bekijken samen met u hoe wij uw kind het beste kunnen begeleiden en wat u, als ouder, belangrijk vindt rondom de opvang," aldus de begeleiders.

Wanneer u uw kind toevertrouwt aan de kinderopvang is dat een hele stap. Om de stap naar de opvang makkelijker te maken opent een nieuw kinderdagverblijf in Heiloo (De Hoefsmid 9 ) op vrijdag 10 juni haar deuren voor alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar. U kunt uw kind(eren) op deze dag laten proefspelen tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur.

Aanmelden voor het proefspelen kan via info@kits-oonlie.nl of door te bellen naar 072-5323576.

Gezelligheid bij Culinair Heiloo Rootring-wijnen

Foto: aangeleverd

HEILOO - Volgende week is het zover: op 10, 11 en 12 juni 2016 kunt u naar Landgoed Willibrordus voor Culinair Heiloo Rootring-wijnen.

Diverse restaurants uit Heiloo doen mee aan deze tweede editie: Herberg Jan, Loocatie, brasserie In 't Groen, Vrienden van de Heerenweg, de Keuken met Karakter, Rootring-wijnen en Eet je Mee. Het hele weekend zijn er diverse optredens van lokale talenten en bands. Zaterdagavond is er een optreden van Diggy Dex en zondag 12 juni zijn er volop kinderactiviteiten in samenwerking met Appeltje Eitje en Alkmaar Sport.

Culinair Heiloo steunt tijdens het weekend een goed doel: Stichting BTS. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking/gedragsproblemen is sport belangrijk, en als non-profit organisatie zet stichting BTS zich in voor deze sector. Gedurende het weekend kan iedereen lootjes kopen voor de loterij die wordt georganiseerd. Zondag 12 juni om 19.00 uur zal de prijsuitreiking zijn. Opbrengsten van de loterij gaan naar Stichting BTS.

Entreekaarten voor Culinair Heiloo zijn online te koop via www.culinairheiloo.nl (voorverkoop inclusief een gratis drankje) en aan de deur. Dagkaarten zijn € 5,50 en een passe-partout (3 dagen entree) is € 11,-. Tot volgende week!

Open Dag bij de Paulusschool

HEILOO - De Paulusschool in Ypestein biedt de mogelijkheid aan kinderen uit groep 2 om in februari de overstap te maken naar groep 3. Met name kinderen die in de herfst of de winter zes jaar worden, zijn rond deze periode vaak toe aan een andere speel-leeromgeving: een omgeving waarin het leren lezen en rekenen centraal staat.

Directeur Susan Groot: "Omdat kinderen tot ongeveer 8 jaar het best leren via spel, werken we op de Paulusschool thematisch. We stappen met hen de echte wereld in, door bijvoorbeeld een winkel of een museum te creëren waarin de kinderen leren lezen, rekenen en samen veel kennis over de wereld opdoen. Actief, spelend en onderzoekend, vanuit hun nieuwsgierigheid en talenten." Vrijdag 10 juni stelt de school de deuren open tijdens de Open Dag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Een afspraak met Susan Groot maken kan via welkom@depaulusschool.nl of 072-5339815. Zie ook www.depaulusschool.nl.

Zomertarief Bedrijf Belicht

In Bedrijf Belicht krijgt u uitgebreid de ruimte om uw bedrijf te belichten: producten, werkzaamheden, gedachtengoed...

Wat wilt u uw (huidige en toekomstige) klanten laten weten?
Boek nu uw eigen Bedrijf Belicht. De tekst en foto worden indien gewenst gemaakt door de Uitkijkpost.
Speciaal zomertarief! In de maanden juli en augustus geldt een korting: 150 euro ipv 225 euro exl btw.
Vol = vol
redactie@uitkijkpost.nl

Donaties van Keer op keer X

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer heeft vanaf januari 2016 aan onderstaande goede doelen gedoneerd

                

€ 1.500,- Dolfinn Rock/Natte voetjes festival op 23 april 2016.

€ 1.000,- 10 x € 100,00 kerstwensen. Zie donatieboek.

€ 750,- Stichting Alle Beetjes Helpen: renovatie sanitaire voorzieningen op een school

In Medan/Sumatra

€ 500,- Stichting de Regenboogboom: deze laten kinderen weer schitteren tijdens hun

verblijf in het ziekenhuis..

€ 500,- Heilooër Operette Vereniging: voor de aanschaf van materiaal en decor.

€ 500,- Stichting Scholenproject Cambodja Rotterdam (SSCR): aanschaf

tweedehandsfietsen voor weeskinderen.

€ 500,- Stichting Vrienden van Joseph: bouw van een science lokaal op een

meisjesschool in Kenia.

€ 500,- Stichting Hulpactie Polen: opknappen/onderhouden van een invalidenhuis.

€ 500,- Blessed Generation Nederland: bijdrage voor weeskinderen in Nairobi/Kenia.

€ 500,- Stichting Regionale Archeologie Baduhenna in Heiloo.

€ 500,- KWF/Alpe d' Huzes/team Brotherhood makes strength in Heiloo: fietsen voor

kanker.

€ 300,- Stichting Welzijn Ouderen Akersloot: bijdrage voor het organiseren van een uitstapje.

€ 300,- Mevrouw I.M. Nadort in Heiloo: aanschaf schoolmaterialen tijdens haar vrijwilligerswerk op een school in Uganda.

€ 200,- Egmonds Shantykoor De Zâalnêelden

Ook zijn de onderstaande opkikkers van € 500,- uitgedeeld.

Januari: Stichting Running Blind, afdeling Alkmaar: Limmer IJsclub; februari: Stichting Kalapuwa in Sri-Lanca; Volleybalvereniging Effect in Heiloo; maart: Lotte Abbas in Heiloo voor haar vrijwilligerswekrk in Kenia; Lopen voor Lyme -sponsorloop; april: SV Koedijk, afdeling Giganten; PCC Maalwater Run&Walk; mei: Organisatie Groot Dictee Junior; Muziekvereniging Eensgezindheid in Heiloo.

Naast de maandelijkse donaties zijn ook diverse jaarlijkse donaties uitgekeerd:

Gered Gereedschap: 300,-; Stichting Sociaal Carnaval Castricum: € 300,-, Stichting Veldwerk in Nepal: € 1.000,-. PTSS Traumahonden: € 100,-.        

Het is druk in onze kringloopwinkel en zonder inzet van vrijwilligers zijn deze donaties niet mogelijk. Heeft u zin om ons te komen helpen? U bent van harte welkom! Kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17, tel. 072 532 59 62. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Danielle Duurzaam: ecologische sojakaarsen

ALKMAAR - Danielle Klinkenberg startte in 2012 met Danielle Duurzaam, de webshop om haar zelfgemaakte ecologische sojakaarsen te verkopen. Daarnaast liet zij regelmatig haar gezicht zien op diverse ecologische en duurzame markten in de regio. Inmiddels is zij aangesloten bij het Alkmaarse Gaaf Groen pop-up-center in voormalig tuincentrum de Hoef, langs de ring, vlak bij de aansluiting naar Egmond. In de laatste maanden van 2015 is zij actief begonnen met het geven van workshops sojakaarsen maken en recentelijk heeft zij haar aanbod uitgebreid met producten als natuurlijke bewaardoekjes, bordspelletjes waarbij je samenwerkt, en onsterfelijkheidsthee.

Gaaf Groen Pop-up-center, Meerweg 11, 1816 MG Alkmaar.

Geopend: zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Parkeren is gratis, honden mogen aangelijnd mee.
Zie ook danielleduurzaam.nl.

Bereikbare, duurzame woningen

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Op 23 mei jl. vond in De Burgerij de startbijeenkomst plaats van het nieuwbouwproject De Vereeniging. Dit project zal worden gerealiseerd op de plek aan de Dusseldorperweg, waar op dit moment Ecomel nog gevestigd is. Na ruim 111 jaar komt er een einde aan de bedrijfsactiviteiten op deze locatie en ontstaat er ruimte voor een nieuwe invulling. Een invulling met een vorm van bedrijfsactiviteiten ligt om diverse redenen niet voor de hand. Dit was voor de gemeente Castricum bijvoorbeeld reden om de locatie in de woonvisie te benoemen als mogelijke woningbouwlocatie.

Corporatiekracht is dan ook recentelijk gestart met de ontwikkeling van het woningbouwproject De Vereeniging. Bob Stolker van Corporatiekracht: "Met dit project willen wij de huisvesting van starters op de Limmer woningmarkt een impuls geven door het aanbieden van zoveel mogelijk duurzame woningen die voor hen bereikbaar zijn. In het project De Vereeniging wordt er dan ook naar gestreefd om de woningen uit te voeren als 'nul-op-de-meterwoningen'. Dit moet er voor zorgen dat het project De Vereeniging een meerwaarde gaat vormen voor de toekomstige bewoners en voor Limmen en haar gemeenschap."

De planvorming bevindt zich nog in een pril stadium. Dat wil zeggen dat er nog weinig dingen definitief zijn. Er is dus nog voldoende mogelijkheid om aanpassingen in het plan door te voeren. Dit kan zijn door de eisen die de gemeente Castricum nog aan het plan gaat stellen. Maar ook door verzoeken van omwonenden, indien mogelijk, te honoreren. De doelstelling is dat het project zo goed mogelijk ingepast gaat worden in de bestaande bebouwing en met zo min mogelijk overlast gerealiseerd zal worden.

Tijdens de startbijeenkomst werd aan de omwonenden en de aanwezige raadsleden een toelichting gegeven op de stand van zaken, de uitgevoerde volumestudies en de communicatie in de toekomst. Ook konden de aanwezigen hun eerste reacties op het plan geven.

Op de Facebookpagina en de website van De Vereeniging zijn alle ontwikkelingen van dit project te volgen. Naar verwachting zal de verkoop dit najaar starten.

"Afval scheiden is best makkelijk"

Bron: 100-100-100.nu

HEILOO - Rover Stoorvogel doet voor de Uitkijkpost verslag van zijn afvaluitdaging. "Misschien hebben jullie wel gelezen dat wij thuis, samen met nog 100 anderen in Heiloo en nog veel meer mensen in Nederland, meedoen aan een project om 100 dagen lang 100% van ons afval te scheiden. Ik ben Rover, ik ben tien jaar en de jongste deelnemer."

"We zijn nu zes weken bezig en het gaat best wel goed," vertelt Rover. '"e hebben een pot op het aanrecht gezet voor het gft-afval. Dat is handig, want als je bijvoorbeeld een ei hebt gegeten, kun je de eierschaal meteen weggooien en hoef je niet naar de groene bak buiten te lopen. Dan hebben we nog twee bakken in het keukenkastje. Eén is voor het plastic, blik en pak en de ander voor het restafval."

Rovert gaat verder: "We merken dat we minder restafval hebben sinds we meedoen met het 100-100-100-project, en dat is het doel." Hij vervolgt dan zijn uitleg: "Dan hebben we als laatste het papier. Meestal hebben we daar het meeste van. We hebben een papieren zak die aan de servieskast in de keuken hangt. Dat is ook weer handig, want als je alleen een doos in de gang of schuur hebt staan, dan loop je niet voor elk klein papiertje erheen en verdwijnt het in het restafval. Omdat de zak nu in de keuken hangt, doen we elk klein snoeppapiertje of het papier van het theezakje er ook in!"

Ze doen het niet helemaal zelf. "Carolien (de afvalcoach, red.) is bij ons geweest," vertelt Rover. "We hebben een video voor de website (www.100-100-100.nu) gemaakt. Er waren een cameraman, geluidsman, regisseuse, de afvalcoach en een presentatrice. Ik kreeg een zendertje om en vertelde hoe wij nu het afval scheiden. Soms twijfel ik in welke bak iets moet. Carolien kon daarmee helpen. Het was heel erg leuk en ze zei dat we het heel goed doen."

"Ook hebben we boven nog een prullenbak in de badkamer, maar daar scheiden we het afval nog iets minder," maakt Rover zijn verhaal af. "Als je een lege shampoofles hebt, dan moet je even naar beneden lopen om het bij het plastic te doen, en dus niet alles op een hoop in het bakje in de badkamer. Zo zie je maar weer, het gaat heel goed."

Het filmpje van Rover is te zien op www.100-100-100.nu.

Nieuw! Beschermd wonen in Heiloo

HEILOO - In een groene omgeving aan de rand van Heiloo wordt momenteel het luxe appartementencomplex 'Nieuw Varne' gebouwd. Het complex van 30 appartementen is speciaal ingericht voor mensen met dementie die op hun privacy gesteld zijn en graag zelfstandig blijven wonen in een beschermde, veilige omgeving. Er is voor hen zorg en dienstverlening binnen handbereik voor wanneer dat nodig is.

De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Varne Buiten. Men woont er in een prachtige autoluwe omgeving, omringd door natuur. Varne Buiten is een kleinschalige woonbuurt met circa 220 woningen in een fraaie, traditionele stijl.

Open voor publiek
Tijdens de Dag van de Bouw, op zaterdag 4 juni, kan iedereen een kijkje achter de schermen komen nemen bij 'Nieuw Varne'. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 15.00 uur is de bouwplaats van 'Varne Buiten' open voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Meer weten
Het wonen in Nieuw Varne is mogelijk voor mensen met dementie die een geldige indicatie hebben voor een zorgprofiel met verblijf in de Wlz (ZZPVV 5 of 7). "Een indicatie voor een zorgprofiel vraagt men aan bij het Centrum Indicatiestelling (CIZ)," licht maatschappelijk werker Marcel Meijer van Magentazorg toe. "Vanzelfsprekend kunnen geïnteresseerden bij mij en mijn collega's van ons servicecentrum terecht met vragen. Wij zijn bij de open dag aanwezig."

Marcel en de collega's van het servicecentrum zijn ook bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 072-575 31 30. E-mailen kan naar servicecentrum@magentazorg.nl.

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee keer per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,- naar € 500,-. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen, verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De eerste opkikker van de maand juni gaat naar Stichting Spelekind/Theaterbende in Heiloo. Deze stichting heeft als doel middels theater een bewustzijn bij jongeren te creëren.

U kunt kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg) in Heiloo. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tel: 072- 5325962.

Bouwplaats Varne Buiten open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

HEILOO - Op zaterdag 4 juni tussen 10.00 en 15.00 uur is het aan De Omloop in Heiloo mogelijk om de bouw van deze woonwijk van dichtbij te bewonderen.

Deze open dag organiseren de bouwers T&G-bouwcombinatie en Bouwburo Tauber in het kader van de Dag van de Bouw, een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland en aangesloten bouwbedrijven op meer dan 150 bouwlocaties in het hele land. Er zijn diverse (project)partners aanwezig die u met plezier rondleiden en uw vragen beantwoorden.

Projectleider Mark Tervoort: "Er valt in de nieuwe wijk 'Varne Buiten' genoeg te zien en mee te maken op 4 juni. Het wordt een leuke dag voor jong en oud. Kinderen kunnen onder andere een eigen vogelhuisje timmeren. Zo willen we de jeugd enthousiast maken voor verdere scholing in de bouw. Wij nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaats."

BioHCG als middel tegen obesitas

HEILOO - Ongeveer twee tot drie keer meer mensen hebben abdominale obesitas (een te grote buikomvang) dan 'gewone' obesitas (een te hoge body mass index/BMI). Bij een omtrek van 88 cm of meer (voor vrouwen) of 102 cm of meer (voor mannen) is sprake van abdominale obesitas. Ruim één op de drie vrouwen heeft abdominale obesitas, van de mannen ruim een kwart. Een te grote buikomvang vergroot de kans op hart en vaatziekten dus daarom is het zaak om hier zo snel mogelijk iets aan te doen.

Tegenwoordig zijn er diverse manieren om op een eenvoudige wijze gewicht te verliezen. Zo is er BioHCG, een 24-daagse kuur waarmee 10 tot 12% lichaamsgewicht wordt verloren. Elke dag neemt u een ampul bij het wakker worden. De vloeistof erin is hormoonvrij en zorgt voor een verminderd hongergevoel en toch behoud van energie. Dit wordt gecombineerd met een koolhydraatarme voedingsrichtlijn. We spreken niet over een dieet, recepten komen er niet aan te pas. U kunt dus gewoon 'met de pot meeëten'. U eet ongeveer elke 2 uur, met een riante lunch waarbij u 100 gram mager vlees mag eten. De enige valkuil is dat u geen maaltijden over mag slaan, dan raakt u uit balans.

Margreeth Anema, personal trainer uit Heiloo, vertelt: "Ik ondersteun mijn cliënten met dit product tijdens een afslankperiode. Het valt me op dat vooral het overtollig vet verdwijnt, dus precies op de probleemzones, ik vind het een geweldig product!"

De kosten van een losse kuur zijn € 135,-. Indien u begeleiding wilt zijn de kosten € 195,-.

Voor informatie: www.simpelafslanken.com of bel 06-15 86 44 29.

Open dag over duurzame afvalverwerking en bedrijfsvoering

HEILOO - Met een open dag op 4 juni, gekoppeld aan een excursie naar afvalverwerking Sortiva, hopen Heiloo Energie, Duurzaam Heiloo en de gemeente bedrijven en consumenten bewuster te maken van afvalscheiding.

Steeds meer zijn burgers en bedrijven zich ervan bewust dat afval op een betere wijze verwerkt kan worden dan het klakkeloos te verbranden. Sedert begin 2016 wordt in de woonwijken van Heiloo Plastic, Metaalverpakkingen en Drankkarton (PMD) gescheiden opgehaald. Ook bedrijven zijn zich bewust van hun verantwoordelijkheid in het scheiden en hergebruiken van hun restmaterialen die bij de productie vrijkomen en verantwoord afvoeren van hun afval. Om een stap verder te gaan in de circulaire economie zou het ideaal zijn als 'afgedankte' goederen niet gelijk gestort worden maar in een voorsorteerstraat terecht zouden komen.

Neem een leder bankstel waar men op uitgekeken is danwel de zitting versleten is. Wanneer dit bankstel in de container op de afvalverzamelplaats komt, wordt het verbrand. Wanneer het in een voorsorteerstraat komt zou men het kunnen demonteren, uitsorteren en dan van de goede delen leer andere producten maken, zoals tassen of stoelbekleding. Ook kan men dan het hout versnipperen en nieuwe producten maken, zoals chipwood platen of perspallets. Het metaal kan omgesmolten worden en het schuim kan men recyclen. Wanneer het bankstel niet versleten is, maar men is er op uitgekeken, kan het via de kringloopwinkels een tweede leven krijgen. Uiteraard is dit voorbeeld op bijna alles wat op de afvalbrengplaats wordt gebracht van toepassing. De voorsorteerstraat zou dan een samenwerking moeten zijn van de kringloopwinkels, de Gemeente en een grote afvalverwerker.

Op zaterdag 4 juni is er in samenwerking met Heiloo Energie, Duurzaam Heiloo en de gemeente een Open Dag die in teken zal staan van de circulaire economie. In de ochtend is het mogelijk bedrijven met duurzame bedrijfsvoering op de Oude Werf te bezoeken. 's Middag zijn er presentaties op de Afvalbrengplaats van de gemeente, waaronder over het project 100/100/100, waarin 100 inwoners in Heiloo gedurende 100 dagen 100% van hun afval scheiden.

Tevens is er op die middag een excursie naar de afvalverwerking Sortiva. Via www.heilooenergie.nl en www.duurzaamheiloo.nl kunt u zich daarvoor inschrijven.

Een van de doelen van Dorcas

Foto: aangeleverd

In 2015 bereikte Dorcas een bruto omzet van € 280.000,-, die in 2016 waarschijnlijk zal worden overtroffen terwijl de winkel maar 15 uur per week geopend is. Met deze inkomsten wordt derhalve door de ca. 70 vrijwilligers die in en voor deze winkel werken alsmede door de winkelende en donerende inwoners van Heiloo e.o. bijgedragen aan het realiseren van de doelstellingen van de Stichting Dorcas Aid International, zoals de officiële benaming luidt. Met de gelden worden onder meer betere water- en sanitatievoorzieningen in Dedo te Ethiophië gerealiseerd (zie foto). Dedo is gelegen op 426 km van Addis Ababa, 8 uur rijden met de auto en 50 minuten met het vliegtuig.

Huiswerk: hoe begeleid ik dit?

HEILOO - Nieuwe school, nieuw schooljaar: creëer succeservaringen met de tips van Happy Homework

Succeservaringen voor kinderen zijn belangrijk, maar er wordt in het onderwijs veel van ze verwacht. Het gevolg kan bijvoorbeeld faalangst of onderpresteren zijn. Als ouder is het lastig hier mee om te gaan of oplossingen aan te bieden. Tijdens deze lezing geven medewerkers van Happy Homework u handvatten mee om uw kind zich zeker te laten voelen.

Vanuit Bibliotheek Heiloo begeleidt Happy Homework kinderen uit zowel het basisonderwijs als voortgezet onderwijs met diverse ondersteunings- en begeleidingsprogramma's. Happy Homework is een educatief instituut verspreid over de provincie Noord-Holland, wat meer betekent voor kinderen dan alleen educatieve begeleiding. Doordat kinderen zich prettig voelen in de omgeving waar gewerkt moet worden, halen zij het beste uit zichzelf.

Maandag 6 juni, 20.00 uur, Bibliotheek Heiloo. De toegang is vrij, graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekheiloo.nl of telefonisch: 072-5330670.

Samenspraak op excursie met anderstaligen

Foto: Julia van Tiel

HEILOO - Samenspraak geeft Nederlandse les aan vluchtelingen en anderstaligen in het Trefpunt. Dit doen zij in samenwerking met VluchtelingenWerk Heiloo. Ieder jaar is er een zomerprogramma. In 2016 is het thema van dit programma film, en dit werd gekoppeld aan een rondleiding in het EYE Film museum in Amsterdam. Aan het eind van de rondleiding konden deelnemers zelf een filmpje maken.

Het restaurant en de expositie zijn beide gevestigd in de oude kantine van de Shell, en na een heerlijke lunch in restaurant THT bezochten de dames en heren de tentoonstelling Framer Framed. Daar zagen zij zeer bijzondere kunstwerken die te maken hadden met de migratie van mensen. Het was een bijzondere, gezellige en leerzame dag. In juni gaat Samenspraak vol inspiratie verder met het thema film.

Dit uitje werd mogelijk gemaakt dankzij giften aan VluchtelingenWerk Heiloo. Voor inlichtingen over SamenSpraak kunt u contact opnemen met Paul Kranendonk: 072-5054184.

Zonnig feest voor Maan en Luna-ijs

Zangeres Maan met haar eigen ijsje. Foto: Uitkijkpost Media BV

HEILOO - Van Baar en zijn personeel zijn overspoeld met enthousiaste reacties door de massaal toegestroomde ijsliefhebbers. Bij het optreden van Maan waren meer dan 450 mensen aanwezig. De jubileum-ijsbollenkaarten vlogen als warme broodjes over de toonbank. Tot nu zijn er 800 kaarten verkocht en ze zijn nog verkrijgbaar tot 27 augustus, dus u heeft nog kans op een van de driehonderd mooie prijzen.

Van Baar is absoluut tevreden. Alles is glad verlopen, een grote ontlading dus voor Van Baar en zijn personeel. Gelukkig waren de weergoden Di Fiorentina ook goed gezind. Op de Facebookpagina van Di Fiorentina en de Uitkijkpost waren vrijwel meteen al foto's en filmpjes te bewonderen.

Maan was heel enthousiast, vooral over de Heiloose kinderen die heel enthousiast meedansten en meezongen. Het Luna-ijs, dat Van Baar speciaal voor Maan gecreëerd heeft, vond ze verrukkelijk. Als u het zelf wilt proeven dan kan dat, het is nog de hele zomer verkrijgbaar.

Tekst: Margreeth Anema

Fietsronde CDA: Nieuw Varne op 4 juni!

HEILOO - De fractie van CDA-Heiloo zal op 4 juni van 10.30 tot 12.00 uur in Nieuw Varne aanwezig zijn. Zij gaan graag met de bewoners van deze nieuwe wijk in gesprek over wat zij belangrijk vinden. Heeft u een specifiek onderwerp of wilt u op een ander moment met CDA in gesprek? Geef een seintje aan Hessel Hiemstra: jhhiem@quicknet.nl of 072-8500490.

Music Meeting op Landgoed Willibrordus

HEILOO - Komend weekend, 4 en 5 juni, vieren we de jaarlijkse Music Meeting Heiloo op een ander landgoed: Landgoed Willibrordus. In de Cultuurkoepel, de Strandwal en de Binnentuin vinden op zaterdag- en zondagmiddag allerlei muziektheatervoorstellingen plaats, gemaakt door bevlogen muzikanten en acteurs, georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers, en gratis toegankelijk voor iedereen die houdt van magische momenten.

Teunis van der Zwart, artistiek directeur Music Meeting Heiloo, schrijft een column.

Nederland speelde die avond tegen Tsjechië op het EK voetbal in Portugal, 2004. En ik speelde met twee andere koperblazers in de tuin van het Landgoed Nijenburg. Het was een van de langste dagen van het jaar, en we hoopten dat de ondergaande zon, aan het einde van de laan door het bos, onze voorstelling extra glans zou verlenen.

Mijn beste vriend had de voorkeur gegeven aan het voetbal.

Na een 2-0 voorsprong voor ons kwam Tsjechië terug op 2-1. In de 59ste minuut wisselde Dick Advocaat de licht geblesseerde maar goed spelende Arjen Robben. Vervolgens zakte Nederland weg en wist Tsjechië met 2-3 te winnen. Volgens mijn vriend was het ondanks het verlies de mooiste wedstrijd van het EK. Nog maanden later zei hij dat hij het zeker niet had willen missen.

Viel er op Landgoed Nijenburgh die avond ook iets te winnen? Drie koperblazers brachten een ode aan een van de langste dagen van het jaar, en we vertelden verhalen over de zon. De indiaan die elke ochtend voor dag en dauw klaar staat om de zon omhoog te kijken. Het helpt, zolang het tegendeel niet bewezen is.

De oude Egyptenaren geloofden dat de zonnegod Ra elke nacht een bloedig gevecht leverde met een reusachtige demon. Vandaar de rode kleur bij zonsopkomst en -ondergang.

Maar het moment zelf, die avond met een aandachtig publiek op Nijenburg, vertelde het beste verhaal. Vanwege de zo belangrijke voetbalwedstrijd was er uitzonderlijk weinig verkeer op de Kennemerstraatweg.

Vijftig bezoekers zaten op klapstoeltjes op het grind aan de vijver, de familie Snethlage was neergestreken in de serre. De oude heer des huizes had mij gezegd dat dit hun afscheid van Heiloo zou zijn. Hierna viel er niets meer te vieren.

Dus vierden we de lange avond. Met muziek, verhalen en theater.

En nog jaren later kwam ik mensen tegen, in het Heilooër bos, op de markt, op het station, die mij vertelden dat ze erbij waren geweest. Mensen die mij bedankten voor een magische avond die ze voor geen goud hadden willen missen.

Mis het niet, winst gegarandeerd.

www.musicmeetingheiloo.nl

Gemeente Heiloo sluit 2015 af met een positief resultaat

HEILOO - De gemeente Heiloo heeft 2015 afgesloten met een positief resultaat van 2,4 miljoen euro. In de begroting was rekening gehouden met een negatief resultaat van afgerond een ton. Het positieve resultaat wordt vooral verklaard door incidentele factoren.

Net als bij veel andere gemeenten is ook bij Heiloo sprake van voorlopig lagere uitgaven voor de nieuwe taken van het sociaal domein. Het gaat om afgerond 1,2 miljoen euro. Hiervan is bijna 1 miljoen euro vanuit jeugdhulp nog niet besteed. Het geld vanuit de overheid zal in de toekomst dan ook mogelijk worden herverdeeld op basis van het huidige landelijke beeld. Over 2015 zijn nog niet alle eindafrekeningen van de zorgaanbieders binnen. Daarnaast is er in 2015 zorg ingezet die doorloopt in 2016 en dan pas wordt afgerekend. Om dit soort zaken op te vangen is er een bedrag gereserveerd.

Meevallers

De activiteiten van het grondbedrijf vallen 0,8 miljoen euro voordeliger uit. De vastgoedmarkt trekt voorzichtig aan: uit de meerjarige doorrekening van de grote projecten blijkt dat de risicovoorziening met een half miljoen euro positief kan worden bijgesteld. Verder blijkt de jaarlijkse storting van 0,3 miljoen euro in die voorziening niet noodzakelijk. Andere meevallers betreffen onder andere een hogere algemene uitkering van het rijk en meer bouwleges.

Resultaatbestemming

Bij behandeling van de jaarrekening wordt tevens een voorstel gedaan om het positieve saldo aan de diverse reserves toe te voegen. Hiermee krijgt de gemeente wat extra vet op de botten en dit geeft het weerstandsvermogen een positieve impuls. Het beleid van de gemeente Heiloo blijft het voeren van een behoedzaam financieel beleid.

Van de 2,4 miljoen euro wordt voorgesteld om 0,5 miljoen euro terug te laten vloeien naar de algemene reserve. De overige 1,9 miljoen euro wordt toegevoegd aan verschillende bestemmingsreserves, waaronder het sociaal domein, reservering voor grote projecten, en voor accommodatievraagstukken.

Ruimtelijke ontwikkeling

Heiloo is een aantrekkelijk dorp om te wonen. Dat bleek in 2015 ook uit het Elsevier-onderzoek waarin Heiloo op de 18de plek van Nederland eindigde en als beste woonomgeving van de regio naar voren kwam. We hebben daar ook in 2015 hard aan gewerkt door te zorgen dat we ook in de toekomst goed bereikbaar blijven met de aansluiting van Heiloo op de A9. Daarnaast worden de nieuwbouwwijken Zuiderloo en Varne Buiten gerealiseerd en gewerkt aan de ontwikkelingen van Zandzoom en het nieuwbouwproject Melco. Door aantrekkelijke nieuwbouw en een goede bereikbaarheid behouden we jonge gezinnen en trekken we nieuwe inwoners aan. Hierdoor kunnen we de voorzieningen op pijl houden en zo ontstaan er weer nieuwe initiatieven.

Maatschappelijke zorg en welzijn

Daarnaast stond 2015 in teken van de overname van taken van het rijk in het sociaal domein. Per 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken die samenhangen met de WMO, de Jeugdwet en de Participatiewet. Dit houdt in dat de gemeente verantwoordelijk is voor ondersteuning aan kinderen en hun ouders/verzorgers bij opvoeding en ontwikkeling, ondersteuning aan mensen met geen of een laag inkomen en ondersteuning van alle inwoners bij de zelfredzaamheid. Heiloo werkt intensief samen met de andere gemeenten in de BUCH en regio Alkmaar.

Uitgangspunt voor de WMO is dat inwoners die recht hebben op een voorziening voor bepaalde zorg, dit ook krijgen. Daarbij wordt mede gekeken naar de eigen draagkracht. Mensen met een hoog inkomen betalen een hogere eigen bijdrage. De subsidies waarmee maatschappelijke activiteiten werden gestimuleerd hebben de afgelopen jaren onder druk gestaan door bezuinigingen. In 2015 was de laatste ronde van bezuinigingen.

Bestuur en Democratie

In juni 2015 gaven de gemeenteraden van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (BUCH) groen licht voor een ambtelijk fusie per 1 januari 2017. Doel van deze fusie is om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren, de kosten te verlagen en door elkaar op te zoeken ook de kwetsbaarheid te verminderen. Binnen BUCH staan de inwoners en ondernemers centraal. Samen met hen geven we invulling aan een fijne woon- werk- en leefomgeving. In 2015 is de organisatie gestart om de BUCH-organisatie vorm te geven. Ondanks het extra werk dat door de komst van BUCH op de organisatie afkwam, is het gelukt om binnen de personele budgetten te blijven.

Openbare orde en veiligheid

De gemeente Heiloo werkt actief aan het in stand houden en bevorderen van het veiligheidsgevoel van inwoners. In 2015 is begonnen met de uitvoering van de acties uit het Lokaal Ingegraal Veiligheidsplan 2015 – 2018 dat zich onder meer richt op het verminderen van woninginbraken. De gemeente is onderdeel van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daarin is in 2015 Bevolkingszorg 8.0 geïmplementeerd. Het crisisplan en de rampenbestrijdingsorganisatie zijn hierop aangepast.

Op 6 juni 2016 bespreekt de raad de jaarrekening.

Meer lezen over de jaarrekening? Kijk op www.heiloo.nl/jaarrekening

Tijdreizen in het Uitkijkpost-archief

Uitkijkpost Media BV

HEILOO - Sinds 22 oktober 2014, het 80-jarige bestaan van Uitkijkpost, is het archief van de krant voor iedereen digitaal beschikbaar. In het omvangrijke archief kan op trefwoorden gezocht worden. Zoekresutaten kunnen op meerdere manieren worden gesorteerd. Op www.uitkijkpost.nl vindt u een korte demonstratie. We zijn benieuwd naar wat u heeft kunnen (terug)vinden!

Wandelen in de Zaanstreek

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Nivon Heiloo sluit het seizoen 2015/2016 af met de 'wandeling over gras' op zondag 5 juni. De totale lengte is 15 kilometer en de wandeling is toegankelijk voor iedereen.

De wandeling start bij NS Koog-Bloemwijk en eindigt bij NS Koog-Zaandijk. De route gaat via het Kogerveld, Jagersplas en de Enge Wormer naar de Zaan en de Zaanse Schans, en is grotendeels over verharde paden en dijken. Een bezoek aan het Zaans Museum behoort tot de mogelijkheden. Het is een mooie route door een nieuw en een oud gedeelte van de Zaanstreek met een rijke industriële geschiedenis. We houden onderweg een koffiestop.

Vertrektijd Heiloo: trein van 9.26 uur. Aankomst Koog-Bloemwijk: 9.55 uur. Verzamelen Station Heiloo: 9.15 uur. Wilt u meewandelen, graag opgeven bij Reina Mulder, tel.072 5333127 of info@nivonheiloo.nl.

Blue World gaat nog één keer stunten!

HEILOO - Nadat Blue World Heiloo eind vorig jaar haar deuren sloot is het rustig gebleven aan de Heerenweg 144 in Heiloo. Daar komt nu verandering in: aanstaande donderdag opent Blue World de deuren om u opnieuw te laten profiteren van hoge kortingen op de zomercollecties. Donderdag 2 en vrijdag 3 juni is de winkel tot 20.00 uur open voor degene die overdag geen tijd hebben, om zo ook te genieten van de hoge kortingen op de dames-, heren- en kinderkleding!

Er zijn diverse kortingen. Zo betaalt u voor twee Brunotti herenshorts geen € 59,95 per stuk maar krijgt u er twee voor € 69,-. Ook jeans van bekende jeansmerken liggen weer op de planken. Voor één spijkerbroek betaalt u slechts € 69,-. Koopt u er twee, dan wordt u nog eens extra beloond en betaalt u in totaal €120,- Tijdens deze dagen komt u het vertrouwde gezicht Willeke bij Blue World Heiloo tegen. Zij was jarenlang het vaste gezicht van Blue World Heiloo en zal ook nu met alle liefde helpen bij het uitzoeken van uw zomergarderobe.
Sla uw slag voor de nieuwe zomercollectie bij Blue World, Heerenweg 144 in Heiloo.

Gezond leven is… spelen!

HEILOO - Wat is er mooier dan spelende kinderen op straat, in huis en op school? In alle landen, in alle culturen wordt gespeeld. Door te spelen ontwikkelt een kind zich op verschillende manieren. Bij Bibliotheek Heiloo vindt u altijd het juiste speelmateriaal dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van uw kind.

Buitenspeeldag

Woensdag 8 juni is het Buitenspeeldag in heel Nederland. Buitenspelen heeft veel voordelen: kinderen blijven lekker fit, en ontwikkelen spelenderwijs hun sociale vaardigheden. De Buitenspeeldag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het buitenspeelgoed van Bibliotheek Heiloo. Van 14.00 tot 17.00 uur is er een gevarieerd parcours om behendigheid en snelheid op de proef te stellen.

Week van de Speelotheek

Maak kennis met de Speelotheek in Bibliotheek Heiloo tijdens de Week van de Speelotheek, van 4 t/m 11 juni 2016. Tijdens de hele Week van de Speelotheek geldt: twee speelmaterialen lenen voor de prijs van één. Op woensdagmiddag en zaterdag kunnen ouders en kinderen binnenlopen om kennis te maken met het materiaal. De medewerkers staan klaar om uitleg te geven over spel en speelgoed. Tegen een kleine vergoeding mag het spelmateriaal vier weken worden geleend.

Groots smartlappen- en shantyfestival

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Zondag 12 juni zal Akersloot weer bruisen van plezier, met een lach en een traan, onder de klanken van smartelijke liederen die door diverse koren ten gehore gebracht gaan worden. Op het Wilhelminaplein in Akersloot kunt u vanaf de grote aanwezige terrassen weer luisteren en meedeinen op hartverscheurende liederen. Dit jaar zullen er maar liefst zes koren op het podium staan. De optredens zullen daarom al om 12.45 uur van start gaan en zijn zoals elk jaar vrij toegankelijk.

Akersloot pakt dit jaar groot uit met verschillende prachtig uitgedoste koren, die werkliederen zingen uit de oude zeilvaart. De kleurrijke koren zullen dit jaar op het buitenpodium het publiek vermaken met schrijnend gezang, de meest droevige gebeurtenissen, grootste tranentrekkers, de zoetste smartlappen en de meest aanstekelijke meezingers.

Het spits wordt afgebeten door het 'De Zingende Zwanen' gevolgd door 'De Vrolijke Noot' uit Alkmaar met wel 60 zangers op het podium. Daarna volgt het Egmonds Shantykoor 'De Zaalneelden' en het beroemde Kapiteinskoor uit Zaandam onder andere bekend van hun prachtige witte uniformen en de deelname aan Sail Amsterdam. Ook het Akersloter koor van 'Heeren Zeventien' zal het podium betreden om vervolgens af te sluiten met 'Brulboeien'.

Aanvang: 12.15 uur op het Wilhelminaplein in Akersloot. Het eerste koor begint om 12.45 uur en entree is gratis.

Open dag muziekwerkplaats

EGMOND - Muziekwerkplaats Egmond zet zaterdag 4 juni haar deuren wijd open tijdens de Open Dag 2016. Om 14.00 uur geven de leerlingen een concert en laten zien hoe het er bij de Muziekwerkplaats aan toe gaat. Vanaf 15.00 uur kunnen bezoekers de instrumenten uitproberen en gratis proeflessen volgen. Deskundige docenten geven informatie over de verschillende lesmogelijkheden.

U kunt bij Muziekwerkplaats Egmond terecht voor zang-, viool-, slagwerk-, keyboard-, gitaar-, blokfluit- en pianolessen. De lessen zijn in de meest uiteenlopende muziekstijlen en voor zowel kinderen als ook volwassenen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een instrument gaan bespelen of zingen? U bent welkom op zaterdag 4 juni tussen 14.00 en 16.30 uur in de Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef.

Zie ook muziekwerkplaatsegmond.nl.

Musicalster in 4 dagen

EGMOND - Wat zou er gebeuren als zang, dans en spel in een 4-daagse samenkomt? Dan ontstaat de Musical4daagse! Van 18 t/m 21 Juli is er opnieuw een Musical4daagse in basisschool st. Josef te Egmond aan den Hoef.

De Musical4daagse is een begrip. In 2015 en 2016 hebben in totaal over de 100 jongeren en volwassenen vier dagen lang in o.a. Alkmaar, Egmond, Amsterdam en Haarlem naar een voorstelling toe gewerkt. Vrienden en familie konden als een daadwerkelijk publiek komen kijken.

Caroline Leardini en Jeroen Heiliegers zijn beide theaterdocent bij MuziekTheaterLab en hebben dit totaal nieuwe concept ontwikkeld. De Musical4daagse geeft kinderen en volwassenen vanaf zes jaar de kans om in de vakantie een intensieve musicaltraining te volgen. Met iedere groep zetten Caroline en Jeroen binnen vier dagen een musical in de spotlight. Leardini: "Er is geen ervaring vereist om je te kunnen aanmelden. Alleen plezier voor het zingen, dansen of acteren!" Remy de Graaf (19): "Het was superleuk om met de Musical4daagse mee te doen. Het was erg leerzaam en gezellig en het echte optreden was heel leuk!" In de zomervakantie zal de Musical4daagse weer in Egmond worden gehouden.

Op de Facebookpagina van MuziekTheaterLab staan foto's en video's om een indruk te krijgen van de afgelopen Musical4-daagse. Inschrijven kan tot 25 juni er is beperkt plaats. Meer informatie is te vinden op www.muziektheaterlab.nl/musical4-daagse.

Musicalvereniging Hanswijckers speelt FAME in De Beun

Foto: aangeleverd

HEILOO - 'Iedereen wil beroemd worden' is het uitgangspunt van deze musical. Op 3 en 4 juni speelt musicalvereniging De Hanswijckers uit Egmond aan den Hoef de voorstelling FAME. In deze show, ook bekend van de succesvolle tv-serie uit de jaren '80, volgt de toeschouwer een groep nieuwe dansleerlingen in New York. Je komt terecht in de wereld van het jonge talent, de wereld van zang, dans en drama. Het leven op zo'n school is net een rollercoaster: talentvolle maar onzekere karakters zullen zich voor je ogen ontwikkelen.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 3 juni om 20.00 uur en op zaterdag 4 juni om 15.00 uur en om 20.00 uur in theater De Beun in Heiloo. De matinéevoorstelling kost slechts € 9,50 en de avondvoorstellingen € 12,50.

Word ook beroemd en kom het volgend seizoen ook meespelen met De Hanswijckers. Ga naar de site en vul het aanmeldingsformulier in om te worden uitgenodigd.
Meer informatie over De Hanswijckers en over de kaartverkoop is te vinden op www.hanswijckers.nl.

Financiële zaken: het kan ook anders

CASTRICUM - In het TT Café van vrijdag 3 juni is Martijn Jeroen van der Linden de gastspreker. Hij kan veel uitleggen over de oorzaken van de financiële crisis en de relatie daarvan tot de prijzen van huizen en financiële activa. Ook weet hij veel over de enorme risico's die dit wankele systeem in zicht draagt. Naast het benoemen van problemen zijn er op dit moment ook verschillende oplossingsrichtingen.

TT Café, inloop vanaf 19.00 uur, start gastspreker 19.30 uur.
Lokatie: ClubMariz, Dorpsstraat 72 Castricum.
Kosten: gratis (consumpties voor eigen rekening).

Feestelijke start bouwproject Jasmijn

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners is 26 mei het officiële startsein gegeven voor de bouw van project Jasmijn in Limmen. Burgemeester Mans van de gemeente Castricum heeft hiervoor de officiële handeling verricht in de vorm van een eerste stort.

De burgemeester werd hierbij geholpen door Rob Deijle, koper van de woning waar de stort werd verricht, en Peter Maalman, directeur van het Volendamse bouwbedrijf HSB. De toekomstige bewoners waren in grote getale aanwezig om de feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Meestal wordt het startsein gegeven met het slaan van de eerste paal. Omdat het heiwerk zo voorspoedig is verlopen, is gekozen voor een eerste stort.

Akersloots trio exposeert in Gemaal 1879

Foto: aangeleverd

AKERSLOOT - Op zondag 5 juni start een nieuwe expositie in Gemaal 1879, op Kleine Dorregeest in Akersloot. De expositieruimte wordt dan gevuld door een drietal dames die hun beelden en schilderijen tonen. De kunstenaars zijn Ciska Velzeboer en Ellen Boots, die beelden inbrengen, en Jennie Bolsenbroek, die met schilderijen de expositie completeert.

Ellen en Ciska zijn 23 jaar geleden met een opleiding beeldhouwen begonnen. Zij hadden aanvankelijk les bij de Akersloter beeldhouwer Ab van Wijhe, totdat deze met het lesgeven stopte en zij gegrepen door deze kunstvorm nu wekelijks zelfstandig in de weer zijn in het atelier van Ellen op de Hoogegeest in Akersloot.

Ciska verwoordt haar inspiratie als volgt: "Die haal ik uit dagelijkse dingen. Uit de vormen die je tegenkomt en dat kan van alles zijn. Meestal kies je de steen op de vorm. Alleen bij een opdracht weet je van tevoren wat je wilt maken en kan je de steen daarop uitzoeken, maar in het algemeen is het zo dat de steen de baas is. Je neem wat de steen je geeft en je probeert daar je weg in te vinden, net zoals in het leven. We doen veel samen: We gaan naar de beeldhouwwinkel om gereedschap te kopen en kunnen uren naar de juiste steen zoeken. In het begin bewerkten we alleen de zachte steensoort speksteen. Deze steensoort is eenvoudig te bewerken met vijlen en raspen. Later zijn daar de hardere steensoorten bijgekomen zoals albast, verschillende soorten serpentijn en soms wagen we ons aan een stukje marmer."

Foto: aangeleverd

Jennie Bolsenbroek vult de tentoonstelling aan met schilderijen en zegt het volgende over haar werk: "Mijn inspiratiebronnen zijn mens en dier in al hun hoedanigheden. Ik maak daarbij gebruik van foto's en verhalen die mij treffen door elementen als passie, ontroering of een onderwerp uit de actualiteit. Ik schilder mijn onderwerpen voornamelijk in acrylverf op papier of doek in grote kleurvlakken en combineer dit materiaal vaak met lijnen in Oost-Indische inkt."

Al met al wordt het een interessante collage van kunstvormen en is dat een bezoek aan Gemaal 1879 meer dan waard. Als het meezit qua weersomstandigheden wordt er op het gemaal water verpompt, wat aan het bezoek een extra cachet verleent.

U kunt het gemaal bezoeken op het adres Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) te Akersloot, op zondagmiddagen tussen 13.30 en 16.30 uur. Voor groepen is op afspraak bezichtiging mogelijk, zie daarvoor www.gemaal1879.nl.

Al een beetje zomer in de Wimmenummerduinen?

Slangenkruid. Foto: aangeleverd

EGMOND - Met dit rare voorjaar weet niemand wat begin juni in de Wimmenummerduinen te vinden is. De meidoorn staat hopelijk nog wel in bloei, maar zal het slangenkruid al bloeien, het duinkruiskruid met de zebrarupsen, of die geheimzinnige bremrapen? Misschien horen we nog een late nachtegaal, maar in ieder geval fitis en grasmus; die gaan nog wel even door. Hoe dan ook, het is altijd lekker lopen in de duinen. De maandelijkse IVN-wandeling begint zondag 5 juni om 10 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee. Van te voren opgeven is niet nodig, wel dient u zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN (zie PWN.nl). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen met 072-5337601. Kijk ook op www.ivnnkl.nl.

Wortel in Overslot

EGMOND - Museumhoeve Overslot presenteert op zondag 29 mei Gerard Wortel. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter en taalknutselaar. Wortel gooit zijn theaterervaring, zijn muzikale talent, zijn theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.

De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema's, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. Zowel in zijn teksten als met zijn bizarre muziekapparaten zet Wortel het publiek graag op het verkeerde been. In zijn nieuwe liedjesvoorstelling draait Gerard Wortel er niet omheen.

Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid. Vanuit zijn eenpersoons ronddraaiend theatertje, muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen, te betrappen en te bezingen. Zoals het een wortel betaamt, gaat Gerard ook nog de diepte in.

Zaal open vanaf 14.00 uur, aanvang 16.00-18.00 uur

Vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, want vol=vol!

Korenfestival op Camping Bakkum

Foto: aangeleverd

BAKKUM - Op zondag 5 juni vindt tussen 13.00 en 17.00 uur het Korenfestival op Camping Bakkum plaats. Vijf verschillende koren zingen vanaf 2 podia in diverse genres: van smartlappen tot musical, van kinderkoren tot popkoren. Vanaf het terras op het winkelplein of vanaf de tribune van het openluchttheater De Pan geniet u gratis van de optredens.

De koren die meedoen zijn De Skulpers, Het Amsterdams Gouwe Ouwe Koor, De Lo-La's, Dolorasa en De Vrolijke Noot. Elk half uur treedt een ander koor op en elk koor staat op beide podia.

Zie ook www.campingbakkum.nl/korenfestival.

Kunstfietsroute in de Tuin

Reliëfs in hout die de Circle of life verbeelden. De cirkel van liefde, geboren worden, opgroeien en dood vastgelegd in het tafelblad. Ook exposeert Anja Jonker met beelden in hout (zie ook www.artkid.nl).   Foto: aangeleverd

CASTRICUM - Op 4 en 5 juni vindt de Kunstfietsroute plaats en dit jaar is ook de Tuin geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Tijdens de route zullen de kunstenaars Gemma Distelbrink, Mireille Schermer en Anja Jonker exposeren in de Tuin van Kapitein Rommel. Zij vinden hun inspiratie in de tuin, mens en natuur.

In de Tuin zal tijdens deze dagen ook een demonstratie beeldhouwen plaatsvinden. Op zondag 5 juni om 15.00 zorgt wereldmuziekkoor Cascantar voor de muzikale ondersteuning. De kunstenaars zullen het hout van de uit nood gekapte grote oude wilg een tweede leven geven. Het hout word gebruikt als sokkel, voor beschildering of om beelden van te houwen.

Met de komst van Gemma en Mireille naar de tuin zal er ook een kolonie bijzondere vleermuizen neerstrijken in de Tuin van Kapitein Rommel.

HSV: spannend tot de laatste minuut

HEERHUGOWAARD - In de returnwedstrijd tegen SVW'27 op het gastvrije complex van Jong Holland moest HSV een 1-0-voorsprong verdedigen die het had opgebouwd in de uitwedstrijd in Heerhugowaard. De trainer van de groen-zwarten bedankte de rood-gele equipe van Edwin Veenstra dat HSV toen niet met hogere cijfers had gewonnen vanwege het betere spel van vooral de tweede helft.

In deze wedstrijd was SVW duidelijk de betere ploeg, maar ook zij kon niet tot scoren komen. Daardoor bleef het vooral voor de HSV-aanhang een spannende wedstrijd, want een gelijkspel zou voldoende zijn. Pas in de tweede helft in de 62ste minuut werd een vrije trap van rechts door de spits en aanvoerder, die niet zo lief was voor Tobias Apeldoorn, via een kopbal in een doelpunt omgezet. Dat zou verlenging betekenen en wel 2 x 15 minuten.

Pas in de 28ste minuut van de verlenging scoorde SVW de 0-2 door een prima actie van de ingevallen Arian Etedali. Veel supporters dropen al af, maar keken toch wel stiekem over hun schouder of HSV in die laatste minuten toch nog zou scoren. In de 33ste minuut (blessuretijd en tijdrekken) kreeg Max Dekker eindelijk een kans en hij verzilverde die op een uitstekende manier. Voordat SVW kon aftrappen floot de scheidsrechter af: penalties.

Pas na 16 pingels viel de beslissing. In de reguliere eerste 10 strafschoppen misten beide teams 1 maal. De 15de penalty werd door de SVW keeper gestopt en hun penalty ging er wel in. Dit was het einde van een toch uitstekend seizoen. Met zo'n jonge ploeg het hele seizoen bij de bovenste vier meespelen, met zelfs bijna een kampioenschap, is een prestatie.

Dank aan de jongens en ook HSV-supporters bedankt voor het steunen van HSV1 bij thuiswedstrijden op de complexen van De Foresters en Jong Holland. De Foresters en Jong Holland worden bedankt voor het ter beschikking stellen van hun complexen waar ook de vlaggen van hoofdsponsors Kops en Atécé mochten hangen voor de wedstrijden van HSV1. We gaan er vanuit dat we komend seizoen allemaal weer op ons eigen complex kunnen voetballen!

Terriërs B2 kampioen 2e klasse

Zittend vlnr: Balder van Uitert, Miles Luxembourg, Mike Aaij, Tom van Beekhoff, Julius Haverkamp en Paul Broomans (coach)  Staand vlnr: Vincent van Slagmaat (coach), Alec Oomen, Naut Verschut, Willem van Diemen, Mikal Keuning, Mike Kalkman, Daniël Broomans, Wout van Slagmaat. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag 28 mei hebben de jongens van de Terriërs B2 het kampioenschap behaald in de 2e klasse. Het zou een zwaar seizoen worden met slechts twaalf spelers en géén vaste keeper, maar wel met allemaal jongens die twee stappen extra voor elkaar wilden doen. Ondanks dat een flink aantal wedstrijden zonder wisselspelers werd gespeeld heeft JB2 het kampioenschap binnengesleept.

Het seizoen begon goed. Menig tegenstander werd met goed hockey zonder punten het veld af gespeeld. Naarmate het seizoen vorderde werd winnen lastiger; tegenstanders gingen rekening houden met dit winnende team. Vorige weekeinde had het kampioenschap tegen Rood-Wit uit Aerdenhout al behaald kunnen worden, maar de aanstaande kampioenswinst bracht zenuwen met zich mee. Door slordig spel en een afgekeurd doelpunt sloeg een gelijkspel om in verlies. Afgelopen weekeinde stond een uitwedstrijd tegen Alkmaar op het programma. Een sterk team, maar JB2 had hier al eerder van gewonnen en de spreuk 'in Alkmaar Begint de Victorie' gold ditmaal voor De Terriërs: de wedstrijd werd met 4-1 gewonnen en het kampioenschap was een feit. Met nog één wedstrijd in het verschiet, nota bene tegen de nummer twee, Athena uit Amsterdam, kan JB2 met vijf punten voorsprong niet meer ingehaald worden.

Ook in de clubcompetitie van de Terriërs onderling staat JB2 al weken bovenaan als best presterend team van de Terriërs in seizoen 2015-2016 - daar mogen de jongens zich extra trots op voelen. Dat JB2 een klasse seizoen heeft gespeeld blijkt uit de cijfers: 23 wedstrijden gespeeld met 115 doelpunten voor en slechts 24 tegen. Tien van de twaalf spelers hebben gescoord waarvan negen twee of meer keer. Een gemiddelde van 5 doelpunten per wedstrijd vóór en één doelpunt tegen zonder vaste keeper klinkt bijna ongeloofwaardig, maar toch speelden de Terriërs het klaar.

Zwaardvisdiploma's leerlingen zwembad Loos

Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdagochtend 28 mei sprongen om 7.00 uur de eerste leerlingen te water. Zij deden dit voor de techniekdiploma's van Zwaardvis en het snorkeldiploma van de Nederlandse Onderwatersportbond. Na een groot applaus mochten alle leerlingen weer een diploma in ontvangst nemen.

De geslaagden voor Zwaardvis Brons: Jelle Venema, Lotte Wilkens, Rianna Venema, Kaya Kolkmeijer, Elisa Stam, Sanne van Zelst, Dominique Crum, Sebas van den Poel, Lynn Jonker. Zwaardvis Zilver: Lisa Schaefer en Isa Beers.

N.O.B.B: Dunya van Elk en Duncan van Elk.

Leerlinge OSG Willem Blaeu in halve finale FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-toernooi Champions League-finale Milaan onvergetelijk avontuur voor Emmeke Henschen

Emmeke Henschen in actie tijdens F4F 2016. Foto: Gerrit van Keulen

HEILOO - Wat een indrukken deed zij op in Milaan. "Wow, San Siro was echt groot. De sfeer was zo mooi. Die supporters zongen echt hard." De 13-jarige Emmeke Henschen, leerlinge van OSG Willem Blaeu en speelster van de Telstar Meiden Voetbal Academie, was één van de acht Double Dutchies die deelnamen aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 tot en met 29 mei plaatsvond in Milaan.

Emmeke deed veel nieuwe indrukken op tijdens een bijzonder weekendje Champions League, een weekend dat donderdag op Schiphol begon met een vlucht naar de Italiaanse stad en de volgende dag een vervolg kreeg met het voetbaltoernooi voor haar en haar team, de Double Dutchies. Nederland was één van de 32 landen die aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-toernooi deelnamen in sport en recreatiepark Island Fun Village.

Emmeke en haar teamgenoten werden ingedeeld in poule F samen met Armenië, Bulgarije en Kirgizië. De Double Dutchies hadden nog niet eerder een serieuze wedstrijd met elkaar gespeeld. Dat was niet te merken, want vanaf het begin stond er een eenheid. De Nederlandse jongeren stalen de show en wisten als één van de weinige gemengde teams tot de halve finale te reiken, tot verbazing van iedereen. Grote namen als Atlético Madrid en Zenit Sint Petersburg eindigden onder de Double Dutchies. Pas in de halve finale was Hongarije net te sterk.

Hongarije plaatste zich samen met een team van Maribor uit Slovenië voor de finale die op zaterdag werd gespeeld in Sforzesco Caste. Op de tribune zaten de Double Dutchies en keken samen met de andere 29 landen naar deze FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-finale die werd gewonnen door het team van Maribor. Zaterdagavond kwam voor alle teamleden een droom uit, toen zij er getuige van waren hoe Real Madrid na een spannende finale de Champions League pas na strafschoppen won van stadsgenoot Atlético Madrid.

Onwerkelijke winst Wester

Wethouder Rob Schijf, topschaker Manuel Bosboom en SV Vredeburg-voorzitter Jos Admiraal voor aanvang van het memorabele simultaan. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Op vrijdag 27 mei sloten de schakers van SV Vredeburg het seizoen 2015-2016 af met een memorabel simultaan tegen internationaal schaakmeester Manuel Bosboom.

Na een welkomstwoord door Vredeburg-voorzitter Jos Admiraal en de officiële eerste zet door Rob Schijf, de nieuwbakken wethouder sport van Castricum, nam Bosboom het op tegen 25 spelers tegelijk. In hoog tempo maakte de topschaker de rondjes langs de borden. Na minder dan 20 zetten rolden de eerste koppen. Robin Rommel werd getrakteerd op een snijdende koningsaanval en de grieperige Adri Beentjes werd in een matnet gedreven. Als rijpe appelen van de boom vielen in het vervolg de punten voor Bosboom. Ook oud-clubkampioen Koen Kramer en Rob Schijf behoorden tot de slachtoffers van het professionele schaakgeweld. Dat gold ook voor Jeroen van Vliet en Bert Hollander die beiden een gunstige stelling bereikten, maar in het eindspel niettemin hardhandig werden gekraakt. Toch wisten enkele Vredeburg-spelers met een beproefde mix van defensieve zetten, stukkenruil en complicaties opwerpen de topspeler op remise te houden.

Clubkampioen Bob Stolp, Harold Ebels, Jos Admiraal – toevallig ook de drie bestuursleden van de vereniging – en ook Gertjan Hafkamp scoorden zo een hooggeacht half punt. De stunt van de avond werd echter verzorgd door Marcel Wester die profiteerde van een iets te snel gespeelde loperzet van Bosboom en zomaar een matvariant in de schoot geworpen kreeg. De wakkere Wester greep de kans, strafte de blunder af en noteerde twee zetten later een onwerkelijke winst. Wester, die enkele dagen eerder ook al op het podium stond toen zijn bedrijf een onderscheiding verwierf, beleefde zo een waanzinnige succesweek. Na een dankwoord door secretaris Harold Ebels en een kletterend applaus voor Manuel Bosboom, die met 22-3 oftewel een score van maar liefst 88 procent liet zien wat het verschil is tussen topschaak en het niveau van de schaakclub uit de derde klasse, konden dan de borden en stukken worden opgeborgen. In september komt het materiaal weer tevoorschijn en wacht de schakers van SV Vredeburg de start van een nieuw seizoen.

GTH turnsters behalen mooie resultaten

HEILOO - Zaterdag turnden de jongste meisjes van Gym- en Turnvereniging Heiloo (GTH) een wedstrijd tegen twee andere turnverenigingen.

Bij jong talent liet Elyce twee goede sprongen zien;13.40. Op de balk liet Dana een stabiele en mooie oefening zien, zij behaalde een 12.30. Het laatste onderdeel vloer deed Feline zeer netjes (12.70). Ook turnden gelijktijdig de pre instap meisjes de wedstrijd, Heidi sprong twee keer een strakke handstandsplat (13.40). Aan de brug werd Isabelle beloond met een 13.75 voor een sterke oefening. Op de balk lieten de meisjes mooie oefeningen zien.

Op vloer lieten zowel Julia als Nolin keurige oefeningen zien en behaalden respectievelijk 13.60 en 13.30. Naast de jong talent en de pre instap turnden ook de drie instappers Yara, Nina en Jaline de wedstrijd. Ook hier werden goede oefeningen geturnd. Jaline behaalde voor sprong een 13.55. Aan de brug was Yara sterk met een 13.30. Op de balk hield Nina haar zenuwen in bedwang en scoorde een 12.80. In het eindklassement was GTH goed vertegenwoordigd: brons voor Elyce, Nolin, Julia en Yara, zilver voor Dana en Nina, en goud voor Isabelle.

Zie ook www.gth-heiloo.nl.

Funakoshi derde bij Rotterdam Cup

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het karateteam van Funakoshi uit Heiloo heeft de derde plaats behaald tijdens het internationale karatetoernooi om de Rotterdam Cup. Berend, Reijer en Sterre Blok legden bij de teamwedstrijden beslag op de derde plaats. In het individuele klassement viel Lente Blok net buiten de prijzen.

Zondag 12 juni kan het team opnieuw de mat op tijdens het toernooi om de Funakoshi Cup in sporthal de Hoornse Vaart te Alkmaar. Daar worden bijna 400 karateka's uit binnen- en buitenland verwacht.

MC1 VV Limmen: winst op toernooi bij DTS na topseizoen

Voorste rij van links naar rechts: Erik (coach/trainer), Lois, Fenna, Denise, Danique, Desirée Achterste rij van links naar rechts: Luna, Teun, Noëlle, Indy, Bodine, Jillian, Benck, Fleur, René (coach/trainer) Helaas ontbreken op de foto de trainers: Nathalie de Ruijter en Jeroen Bakker. Foto: aangeleverd

LIMMEN - De meiden van VV Limmen hebben een fantastisch seizoen gehad. In de najaarscompetitie werden de meiden ongeslagen kampioen, waarna het team promoveerde naar de eerste klasse. In de voorjaarscompetitie deden zij wederom lang mee om het kampioenschap en werd er uiteindelijk een knappe tweede plaats behaald. Ook in de beker werden diverse ronden overleefd en strandden de meiden pas in de 1/4 finales. Op het paastoernooi bij SV de Meer behaalden de meiden een eerste plaats en afgelopen zaterdag 28 mei was een geweldige afsluiting: een eerste plaats op het toernooi bij DTS.

SALE@SUNNY DREAMS Heiloo start vandaag ! Nu 40% korting op alle mode. Oa op Studio Anneloes, Nikkie Pleassen, YaYa, Corel broeken, Hot Lava, Boho bikini's, Catwalk Junkie en nog veel meer. Op = Op Sunny Dreams, Stationsplein 3 Tel :072 - 533 9441.

TE HUUR 2-kamer appartement. Per direct beschikbaar, huurperiode 1 jaar. Huurprijs: € 575,-excl. Inlichtingen: Vos Makelaars 072 – 533 18 95

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072 - 533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf €50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072 - 572 3020

Voetreflexzonetherapie volgens richtlijnen v.d.B.E.R.door veel zorgverz.vergoed. Tel: 06 - 2757 1885 www.sangha-mudita.nl

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Aanstaande zaterdag 4 juni Cafe La Strada PORC & PYN PARTY ! Aanvang 21.30 uur

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

BUITENSTALLING voor uw toercaravan. We beschikken over een afgesloten, verhard terrein. Stallingskosten per jaar € 100,-. per m1. Bel voor info 06-51274476

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

SPOED! URGENT WOONRUIMTE GEZOCHT! liefst in Heiloo (of omstreken) per direct doch uiterlijk 15 juli as.Voor alleenstaande moeder (46) en haar 3 lieve kinderen. (11+11+13) min 3 slaapkamers. (max rond 850 €/maand exclusief.) Wie helpt ons? Bel mij aub: 072-5314841

9 Persoons Bus nodig ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

SALE@SUNNY DREAMS Heiloo start vandaag ! Nu 40% korting op alle mode. Oa op Studio Anneloes, Nikkie Pleassen, YaYa, Corel broeken, Hot Lava, Boho bikini's, Catwalk Junkie en nog veel meer. Op = Op Sunny Dreams, Stationsplein 3 Tel :072 - 533 9441.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 - 3987 0829

Grote collectie gebruikte dames,heren en kinderfietsen. Incl 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

FITNESSCENTRUM HEILOO Individuele schema's en diverse groepslessen. V/a 6 jaar. Prettige en deskundige begeleiding. 7 dagen p/w open. V/a € 13,- p/m. Bel of kom langs voor gratis kennismaking naar Nijverheidsweg 25. Tel: 072-760 0357 www.fitnesscentrumheiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06-33743601

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Gezellig weekendje Groningen in comfortabele auto ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

DE STILLE BRON: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059

SALE@SUNNY DREAMS Heiloo start vandaag ! Nu 40% korting op alle mode. Oa op Studio Anneloes, Nikkie Pleassen, YaYa, Corel broeken, Hot Lava, Boho bikini's, Catwalk Junkie en nog veel meer. Op = Op Sunny Dreams, Stationsplein 3 Tel :072 - 533 9441.

25 / 28