De Uitkijkpost

16 augustus 2017

De Uitkijkpost 16 augustus 2017


Protest tegen geluidsschermen 'Heiloo wordt verdeeld in Oost en West'

HEILOO - Inwoners langs het drie kilometer lange spoor in Heiloo waar de gemeente geluidsschermen wil plaatsen, zijn niet blij met de aankondiging van de schermen. Ze noemen het in een brief aan de redactie van Uitkijkpost een 'onzalige voornemen van de gemeente' om op deze manier geluidsoverlast van de treinen voor de omwonenden te verminderen.

Volgens de schrijvers van de brief klinkt dit voornemen weliswaar best sympathiek, maar ervaren omwonenden geen geluidsoverlast en willen zij hun vrije uitzicht behouden. Daarnaast benadrukken ze dat de schermen het dorp in tweeën gaan splitsen en verwachten ze graffiti op de schermen zolang ze niet helemaal begroeid zijn. 'En dat gaat jaren duren', zo schrijven de bewoners in de brief.

Voor 11 september
Het is opvallend stil rond dit thema in het dorp terwijl deze maatregel volgens de brievenschrijvers voor het hele dorp een zeer ingrijpend karakter heeft. En dit terwijl de plannen al in een vergevorderd stadium zijn. De omwonenden kregen eind juli een brief waarin zij hun keuze mochten aangeven voor de geluidsschermen van het materiaal Schanskorf, aluminium cassettes, kokosvezel en beton. 'Wij moeten voor 11 september onze voorkeur aangeven. Dan gaat de gemeente kiezen op basis van de meeste stemmen gelden. Maar de meeste bewoners willen helemaal niet kiezen en willen geen schermen'.

'Ernstige aantasting'
De bewoners kijken negatief aan tegen de hoogte van de geplande schermen, deze zouden anderhalve meter hoog worden vanaf de bovenkant van het spoor. 'Dit betekent dat de schermen aanzienlijk hoger gaan uitvallen omdat het spoor hoger ligt dan de straat.' Om toch mee te denken met de gemeente wezen de Heilooënaren de gemeente op een alternatief, namelijk het mini-railscherm. 'Deze is met tachtig centimeter veel lager en heeft dezelfde geluidsreducerende werking. Dus waarom gaan we door met railschermen waarop bewoners van de Groeneweg, Heerenweg, Hoogeweg, Runxputteweg en Westerweg (westzijde) niet zitten te wachten? Het deelt ons mooie dorp Heiloo in tweeën en tast het open en vriendelijke karakter van Heiloo ernstig aan. Daarom hebben de bewoners van deze straten aan het keuzeformulier deze vijfde optie toegevoegd. 'We hopen oprecht dat als we massaal voor deze optie kiezen dat de gemeente gaat luisteren, een pas op de plaats wil maken, de ingezette koers wil heroverwegen en dit alternatieve scherm serieus wil bekijken en testen'.

Voor meer informatie over de railschermen kunt u terecht op de website van de gemeente of bij de bewoners René Bosch (r.bosch1948@kpnmail.nl - Heerenweg 234A), Cees Willeboordse (ceeswilleboordse@hotmail.com - Heerenweg 236) of Mirriam Zwakenberg (mirriamzw@gmail.com - Hoogeweg 20).

Zie de reactie van de gemeente Heiloo verderop in deze krant.

Kleuren in luchtruim Heiloo

Foto: Lotte Berende

HEILOO - Een luchtballon vloog zaterdagavond laag over Heiloo. Lotte Berende was onder de indruk en maakte deze foto. De luchtballon is hier te zien boven Varne Buiten.

Start werkzaamheden herinrichting Noordwest Heiloo

HEILOO - De straten Het Vierkant, De Driestal, Laan van Muys, De Opkamer, Bayershoffweg, Arklaan en Trompenburg krijgen vanwege grondwateroverlast een nieuw drainage- en gescheiden rioolsysteem. Daarbij wordt vuil water apart naar de waterzuivering en regenwater naar sloten en vijvers afgevoerd. Ook komt er een nieuwe wegverharding en weginrichting. Zo wordt een deel van de Bayershoffweg eenrichtingsverkeer. Samen met buurtbewoners kwam het nieuwe ontwerp voor dit deel van de wijk tot stand.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden starten op 4 september. De aannemer verwacht in juli 2018 klaar te zijn. De werkzaamheden worden in fases per straat uitgevoerd.

4 september - 3 november: fase 1 Trompenburg.
6 november - 22 december: fase 2 Bayershoffweg (tussen Arklaan en Westerweg).
8 januari - 9 maart 2018: fase 3 De Driestal.
12 maart - 26 april 2018: fase 4 Laan van Muijs (tussen Het Vierkant en Westerweg).
30 april - 8 juni 2018: fase 5 Het Vierkant.
11 juni - 13 juli 2018, fase 6 Arklaan.

Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor al het verkeer. De aannemer plaatst voor de start van iedere fase tijdig aankondigingsborden over de afsluitingen. Bewoners kregen per brief informatie.

Afsluiting kruising Van Vladerackelaan - Trompenburg
De aannemer begint in fase 1 met de kruising op de Van Vladerackelaan - Trompenburg. Deze is van 4 tot 8 september gesloten voor al het verkeer. Daarna vervolgen ze de werkzaamheden in de werkvakken A, B en C van Trompenburg.

Overlast
Werkzaamheden van deze omvang brengen altijd overlast met zich mee. De gemeente Heiloo zeg er alles aan te doen om de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken. De gemeente vraagt u om uw medewerking en begrip.

U vindt meer informatie over het project Noordwest op de website van Gemeente Heiloo. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Marco van Beek via 06 194 296 42 of per e-mail: marcovanbeek@debuch.nl. Zie ook www.heiloo.nl (kijk bij 'Nieuws').

Presentatieconcert Jan Lenselink en André van Vliet in Cultuurkoepel Heiloo

André van Vliet (l) en Jan Lenselink.

HEILOO - Het muzikale duo Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) geven zaterdag 26 augustus vanaf 20.00 uur een presentatieconcert in de mooie Cultuurkoepel Heiloo. Het gevarieerde programma bestaat onder andere uit werken van Bach, Mozart, Van Otterloo, een wandeling door Italië (opera) en musical (The Sound of Music).

Jan Lenselink
Jan Lenselink, geboren in Zwolle, bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Jan studeerde aan het conservatorium in Zwolle de vakken orgel, piano en lichte muziek. Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio- en tv programma's en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Veel mensen waarderen zijn improvisatietalent - zowel licht als klassiek - waardoor hij concerten gaf met bekende musici zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List en Louis van Dijk. In diverse Europese landen en de Verenigde Staten is hij ook geen onbekende.

André van Vliet
André van Vliet, geboren in Benschop, begeleidde op negenjarige leeftijd de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland en daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd's pronken bij de concerten - naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré - ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten zijn er veel optredens. Een voorbeeld is de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Tijdens dit presentatieconcert in de fraaie cultuurkoepel op het Landgoed Willibrordus aan de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo willen Lenselink en Van Vliet de concertbezoekers een indruk geven van de cd die zij onlangs opnamen en die ook verkrijgbaar zal zijn. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à 12,50 euro (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via www.cultuurkoepelheiloo.nl. Indien niet uitverkocht zijn kaarten ook voorafgaande aan het concert vanaf 19.30 uur in de cultuurkoepel Heiloo verkrijgbaar.

Verdere informatie: www.zingenenzo.com. Voor contact: concertgroep@gmail.com

Pittig parcours voor vluchtelingen uit Heiloo

Plezier tijdens de vakantie. Ingezonden foto

HEILOO - Alleenstaande minderjarige vluchtelingen beleefden eerder deze maand in Heiloo een sportieve en gezellige dag. Dit gebeurde op initiatief van citytrainer Bekas Ilias. Hij vindt dat er weinig te doen is in de vakantie voor jongens en meisjes uit vluchtelingengezinnen in Heiloo. Bekas kreeg van de gemeente Heiloo subsidie en zo konden de jongeren samen met de bewoners van de Hobbit een mooie activiteit ondernemen - De Hobbit is een huis waar alleenstaande minderjarige vluchtelingen opvang krijgen. Stichting Jeugd Heiloo ging op 9 augustus mee met een paar enthousiaste jongens. De groep vertrok vanaf de bibliotheek in Heiloo naar OutdoorPark Alkmaar. De deelnemers legden daar een pittig parcours af met veel hindernissen en waterpartijen. Zij sportten twee uur lang intensief en genoten vervolgens in de Hobbit van een heerlijke maaltijd. De dames Gulzaman en Sjamim (moeders van Citytrainers Bekas en Mohammad) hadden een grote pan gekruide kip met rijst gemaakt. Deze dag was een mooie onderbreking van een anders wat saaie vakantie.

Tekst: Jeannette de Groot, VluchtelingenWerk Heiloo

Tieners vieren kamp bij bisdom

Foto: Matthijs Jansen

HEILOO - Veertig tieners namen van 3 tot en met 7 augustus deel aan het 'Break out' tienerkamp in het Diocesaan centrum in Heiloo. Het thema was 'Let's move'. De leiding was in handen van de jongerenwerker van het bisdom, Matthijs Jansen, de blauwe zusters met moeder Iuxta en enkele jonge priesters. De activiteiten waren onder andere handboogschieten, touwtrekken, volleyballen, waterballonnen schieten en tafeltennissen. De laatste ochtend was de beurt aan Mgr. Hendriks om een catechese te geven over hoe nu verder te gaan na het kamp. De hulpbisschop gaf twaalf tips voor het beleven van het geloof.

Tekst: Beat FM

'Di Fiorentina beste ijssalon van Nederland'

Op de 'heerlijke ijslijst'. Bron foto: www.vijfbeste.nl Bron foto: www.vijfbeste.nl

HEILOO - De website www.vijfbeste.nl nomineerde vorige week ijssalon Di Fiorentina in Heiloo als beste ijssalon van Nederland. De website publiceerde haar 'heerlijke ijslijst' met de vijf beste vijf ijssalons. De makers van de website laten weten 'regelmatig in deze ijswinkel te komen'. "Wat ons opvalt, is dat er eigenlijk altijd een rij staat." De makers van de website roemen de subtiele, zachte smaken en de bijzondere ijscreaties. De makers van de website maken top vijf-lijsten over allerlei onderwerpen. Ze laten weten dat ze op de website uitsluitend hun persoonlijke keuzes weergeven.

Breed aanbod aan persoonsgerichte zorg bij Zorgcirkel

REGIO - De Zorgcirkel biedt persoonsgerichte zorg aan ouderen en hun familie in de eigen regio. Thuis, in een andere (woon)vorm of in één van onze woonzorgcentra of revalidatielocaties. We gaan daarbij uit van iemands behoefte en wat iemand zelf wil en kan, oftewel persoonsgericht met persoonlijke aandacht. Zodat niet kwetsbaarheid, maar kracht ons leven grotendeels bepaalt en iedereen een waardig leven kan blijven leven met afhankelijkheden. Nu en straks. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Kijk dan op onze website www.zorgcirkel.com of bel naar ons klantencontactcenter op 088-55 99 500.

'Leiderschap belangrijkste factor voor kwaliteit verpleeghuis'

Sterk leiderschap is de belangrijkste succesfactor voor kwaliteit in een verpleeghuis. Die conclusie trekt bureau KPMG in een onderzoek naar het verband tussen de ervaren kwaliteit en de bedrijfsvoering, organisatiecultuur en organisatiestructuur. Het onderzoek 'Van goed naar geweldig door leiderschap' is onlangs gepubliceerd. Het is uitgevoerd in opdracht van VWS. 'Wat de verpleeghuiszorg nodig heeft, is sterk leiderschap. Leiderschap dat faciliteert en ondersteunt en gewenst gedrag en persoonlijke ontwikkeling stimuleert in alle lagen van de organisatie', aldus KPMG. De ervaren kwaliteit staat los van de omvang van de instelling en de grootte van de overhead.

Vijf componenten
Het gaat om leiderschap in alle lagen van de organisatie, van raad van bestuur tot en met teamleiders. Goed leiderschap kenmerkt zich volgens de onderzoekers door vijf componenten: handelen naar een heldere visie gericht op persoonsgerichte, warme en veilige zorg; leidinggeven met lef om te denken vanuit de cliënt; lange termijn gerichtheid; aandacht voor technologie en innovatie; focus op inbedding in de wijk en lokale ketenpartners. Ook persoonlijk leiderschap in niet-leidinggevende functies is een succesfactor.

Bron: Zorgvisie.nl

Feestmiddag voor kids met beperking

Dat belooft veel plezier!

HEILOO - Diana Bos en Renate Bowra organiseren op zaterdag 16 september van 12.00 tot 17.00 uur een feestmiddag voor kinderen met een beperking én hun familie. Alle kinderen met een beperking uit de regio Alkmaar en hun broertjes en zusjes, opa's en oma's en ouders/verzorgers zijn welkom. Het feestje vindt plaats in Akersloot op het adres Boekel 24 in Heiloo. Aan de kindermiddag zijn geen kosten verbonden; het wordt volledig gefinancierd door sponsoren, heel veel vrijwilligers en de Stichting Vrienden van de Vijfhoek. De organisatie wil graag weten hoeveel kinderen en familieleden er komen. Aanmelden kan op het mailadres: kindermiddagvijfhoek@gmail.com

Wilt u meer weten, helpen of sponsor worden? Bel dan met Diana Bos (06 23175215) of Renate Bowra (06 38751486).

Praktijk Hanneke Visser Al ruim tien jaar ervaring en resultaat

Hanneke Visser.

UITGEEST - Zomer is de tijd om uit te rusten en op te laden. Heeft u daarbij een extra zetje nodig? Denk dan ook eens aan een acupunctuur- of bioresonantiebehandeling bij Hanneke Visser. Om de afvoer van afvalstoffen extra te stimuleren maakt Hanneke daarnaast gebruik van een ontspannende Chinese voetmassage. Zó kunt u weer echt opgefrist het najaar tegemoet zien! Hebt u gezondheidsklachten? U kunt de praktijk altijd bellen of mailen voor een vrijblijvend advies. Praktijk Hanneke Visser behandelt alle soorten gezondheidsproblemen, van zowel kinderen als volwassenen. Op de website van de praktijk kunt u hierover meer lezen: www.acupunctuuruitgeest.nl. Tevens dagelijks telefonisch bereikbaar is 06-18224671.

Praktijk Hanneke Visser is gevestigd op de Wethouder twaalfhovenstraat 67 in Uitgeest.

10 vragen aan... Frem Gonet

Frem Gonet.

Ik ben (E)Frem Gonet en woon sinds 1969 in Heiloo. Ik ben getrouwd met Agnes en we hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik werkte in verschillende sectoren in de gezondheidszorg - onder andere in het brandwondencentrum in Beverwijk - en volgde de opleiding tot anesthesiologie verpleegkundige. Daarna volgde ik aan de Sociale Academie en de Hogeschool van Amsterdam andere studies. Na twaalf jaar als afdelingshoofd gewerkt te hebben op Reigersdaal, stapte ik over naar de in-service opleiding waar ik tot mijn pensionering als docent werkte.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en getogen op Curaçao. Tot 10 oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is nu een land van het koninkrijk der Nederlanden. Ik ben opgegroeid in de wijk Charo, grenzend aan Willemstad. Ik heb er gewoond totdat ik besloten had om naar Nederland te gaan.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik koos gelijk na de MULO voor de gezondheidszorg. In mijn schoolperiode was ik al bezig met allerlei maatschappelijke zaken. Ik zat bij de padvinderij, was begeleider tijdens de vakanties voor de jongeren en hielp mee in de buurthuizen. Door deze activiteiten wilde ik een baan, waar ik direct met en voor mensen kon werken. De beste keuze die ik kon maken was de gezondheidszorg.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Eigenlijk ging deze wens al enkele jaren geleden in vervulling. Ik ontmoette toen in Engeland José Feliciano, een blinde zanger die fantastisch gitaar kan spelen en met een fenomenaal stemgeluid. We spraken in zijn kleedkamer over muziek en zijn ervaringen. Maar als ik toch iemand moet opnoemen zou ik denken aan Ray Charles.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Ik heb een fantastische jeugd gehad op Curaçao. Voordat ik naar Nederland ging, speelde ik al in een band. Waar ik in die tijd zeer van kon genieten waren de optredens in Bonaire en Aruba. We gingen toen met een kleine passagiersboot vrijdagmiddag naar Bonaire om daar s' avonds op te treden in Hotel Bonaire en zaterdagochtend voeren we richting Aruba om daar zaterdagavond op te treden. Zondagmiddag weer richting Curaçao om maandag weer aan het werk te gaan.

5. Wat vind je het mooiste plekje van Heiloo?
Heiloo heeft inderdaad heel veel mooie plekken maar de mooiste plek vind ik nog altijd mijn eigen tuin. Agnes houdt die keurig bij en ik mag het gras maaien.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Ik hou van mijn nachtrust, maar als je een goede fles port bij je hebt en Franse kaas, dan mag je me wakker maken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen, was van mijn vader. Hij zei altijd tegen ons: 'Maak het beste van je leven, dan kun je ook voor een ander iets betekenen als het nodig is'.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Wat ze niet weten wil ik zo houden. Indien nodig kunnen ze het altijd nog vragen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik vind dat wij een goede burgemeester hebben. Als ik voor meer zonnige dagen kon zorgen dan de huidige burgemeester, dan zou ik burgemeester worden.

10. Persoonlijke vraag van Kim Reizevoort:
'Men kan je kennen van Keer op Keer, maar ook van je muzikale talenten. Je hebt in het verleden veel opgetreden en cd's uitgebracht. Mis je dat niet heel erg en zou je daarom nog eens de studio in willen duiken?'

Ik mis de spotlights niet. Af en toe treed ik nog wel op dus muzikaal gezien kom ik wel aan mijn trekken. Ik zou het wel leuk vinden om weer eens een studio in te duiken. Wie weet.

Ik nomineer Hans Spaans voor de volgende tien vragen.
Mijn persoonlijke vraag aan Hans Spaans is: 'Ik weet dat jij ook veel van muziek houdt. Jij zingt al jaren in een koor en hebt een prachtige stem. Mijn vraag is: 'Wie vind jij de beste tenor op dit moment en heb jij naast zingen nog andere hobby's?'

Aandacht voor armoedebestrijding kinderen

REGIO - De colleges van Bergen, Castricum en Heiloo besloten op 25 juli overeenkomsten met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds voor de periode 2017-2020. Het resultaat is dat kinderen in de leeftijd van vier tot achttien jaar - van wie de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben - vanaf het aankomende schooljaar kunnen deelnemen aan sport- of culturele activiteiten via deze fondsen. De gemeenten Bergen en Castricum verlengen hiermee de bestaande overeenkomsten met het Jeugdsportfonds. Naast de overeenkomsten zijn er per fonds spelregels opgesteld.

Startbijeenkomsten in september
In september organiseren de gemeenten samen een feestelijke startbijeenkomst. Vanaf dat moment gebeurt de verdere uitrol van meer informatie over de spelregels en de aanvraagprocedure. De gemeenten informeren daar later over, onder andere via eigen media , betrokken organisaties en instellingen en de Sociaal Teams.

Waar thuis geen geld is om mee te doen aan sport- en/of culturele activiteiten lopen kinderen allerlei kansen mis die voor hun klasgenoten vanzelfsprekend zijn. Door te sporten of creatief bezig te zijn ontwikkelt een kind zich beter en vermindert de kans op sociale uitsluiting. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Hoogst haalbaar kwaliteitscertificaat voor Kinderopvang

HEILOO - Op dit moment is Kinderopvang Kits Oonlie de enige opvangorganisatie in Heiloo en Limmen die hét kwaliteitscertificaat voor de kinderopvang bezit. Eind 2016 zijn de normen voor het kwaliteitscertificaat door Stichting HKZ aangescherpt en Kits Oonlie zou in november 2018 aan deze norm moeten voldoen. Kits Oonlie koos ervoor om dit jaar al getoetst te worden op de nieuwe normen om zo als één van de eerste in het bezit te zijn van het hoogst haalbaar kwaliteitscertificaat in de kinderopvang.

Kits Oonlie is op 15 juni 2017 bezocht door het onafhankelijke Keurmerkinstituut, waarbij het volledige kwaliteitssysteem onder de loep is genomen. Het Keurmerkinstituut geeft in haar rapport aan dat de opvang van de kinderen zorgvuldig wordt uitgevoerd en dat er tevens sprake is van een zorgvuldig uitgevoerd kwaliteitssysteem.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met Kits Oonlie via 072-5323576.

Ingezonden: Laatste kans om nog langer van mijn gezin te genieten...

Olivier met zijn gezin.

HEILOO - Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Olivier uit Heiloo, zesenveertig jaar, getrouwd met Martine en vader van twee prachtige zonen, Stan (tien jaar) en Koen (acht jaar). Op 1 maart 2016 kreeg ik de diagnose oogkanker, waarna diezelfde maand mijn oog (en daarmee de tumor) is verwijderd. Ik draag sindsdien een prothese, waar ik best tevreden over ben. Helaas ontstonden er uitzaaiingen in mijn lever. Na behandelingen en momenten van hoop en tegenslagen kregen we begin dit jaar opnieuw zwaar nieuws te verwerken: de uitzaaiingen zijn uitgebreid naar mijn longen. Het ziekenhuis heeft nu echt geen aanbod meer: ik ben officieel uitbehandeld, zoals dat heet.

Duitsland geeft ons hoop
Inmiddels hebben mijn vrouw en ik echter zoveel kennis (uit boeken en wetenschappelijke studies) opgedaan over de ziekte, dat wij - tegen de statistieken van het ziekenhuis in - vertrouwen durven te hebben in een betere uitkomst dan die mij is voorgehouden. Wij geloven echt in het zelfgenezend vermogen van mijn lichaam; de ziekte is in mijn lichaam ontstaan en ik zal er alles aan doen om de verkeerde cellen weer op te ruimen. Ik geloof in holistische geneeskunde; in mijn situatie moet ik deze complexe ziekte vanuit diverse invalshoeken aanvliegen. Duitsland geeft ons hoop. Daar zijn ze namelijk veel verder met alternatieve geneeskunde en waar in Nederland strenge regels gelden, mag er in Duitsland veel meer en zijn er dus meer mogelijkheden. Deze behandelingen kosten 52.000 euro en worden niet vergoed. Omdat de actie om geld te doneren goed gaat - het is echt hartverwarmend - gaan we deze week naar Duitsland te gaan om daar de eerste behandelingen te starten.

Ik wil nog zo graag langer leven. Ik vergelijk mijzelf met die Olympische sporter die voor goud gaat: een doel, een weg naar totale remissie!

Doneren
Leest u het volledige verhaal op www.uitkijkpost.nl. Vanaf deze pagina komt u op de actiepagina terecht. Hier kunt u doneren. Elke euro is voor ons een ongelooflijk grote gift en een waardevolle steunbetuiging.

Olivier
(Olivier heeft inmiddels ruim 23.000 euro binnengekregen via donaties).

CENSA Alles voor verwarming en sanitair

Joop Ens: 'Niet moeilijk doen.' Foto: Arjan Hoogvorst

Lindenlaan 65, 1815 HD, Alkmaar. Telefoon: 072 - 512 80 24, website: www.censa-discount.nl. Openingstijden: dagelijks (behalve wo. en zo.) van 09.00 tot 17.30 uur, zaterdag tot 16.30 uur.

ALKMAAR - Censa-Discount is al ruim dertig jaar een begrip in Alkmaar en omstreken, met uitsluitend de beste materialen voor sanitair en verwarming. Een vertrouwd adres voor doe-het-zelvers en kleine zelfstandigen die professionele eisen stellen aan installatiewerk. Met kwalitatief hoogwaardige producten voor schappelijke prijzen, waarbij de persoonlijke service van onschatbare waarde is.

Wie denkt dat hiermee het hele verhaal eigenlijk al is verteld, heeft het mis. Want alles waar CENSA voor staat, valt in optima forma te beleven bij het betreden van de winkel aan de Alkmaarse Lindenlaan. Allereerst met de hartelijke begroeting door eigenaar Joop Ens, die nog echt uit het oude middenstandershout is gesneden. Kwaliteitsproducten, een ongekende hoeveelheid vakkennis en een onuitputtelijke dosis humor vormen de voornaamste ingrediënten van deze speciaalzaak. En spullen, heel veel spullen. "Hier vind je alles voor verwarming en sanitair, van kraanleertje tot complete cv-ketel", begint Joop Ens, een bevlogen vakman die werkelijk álles kan leveren. "Wat voor specifieks iemand ook zoekt; het is hier te vinden. Mocht het onverhoopt niet voorradig zijn, dan bestel ik het en is het er de volgende dag."

Zelden nee
Alles en iedereen komt over de vloer bij Joop, want mensen weten CENSA van heinde en verre te vinden. "Vaak grijpen mensen ergens mis en weten ze niet meer waar ze het zoeken moeten. Dan tipt iemand ze om bij CENSA te gaan kijken, want 'die hebben het vast en zeker'… Klopt als een bus, want ik verkoop zelden nee." Een bezoek aan Joop en zijn handel is een belevenis op zich. De klant ervaart er een winkelformule die stiekem doet verlangen naar voorbije dagen. Ouderwets vakmanschap met warme, oprechte menselijkheid en een luisterend oor. Geholpen door Joop weet je gelijk al, dat je niet met lege handen de deur uitgaat. "Tja, ik heb een vrij brede doelgroep. Iedereen die geld in z'n zak heeft, kan hier terecht."

Unieke winkel
Dat blijkt al snel, wanneer in korte tijd een handjevol klanten de winkel bezoekt. Radiatormontagemateriaal, koppelstukken voor koperleidingen, slangenklemmen en een stuk pvc-pijp; de klant noemt het op en Joop tovert alles binnen luttele seconden tevoorschijn. "Niet moeilijk doen is mijn motto, elke seconde dat ik hier mijn diensten verleen. Daarbij speelt humor een grote rol, zoals je merkt. Mijn handel draag ik uit, zoals ik ook zelf graag geholpen wil worden. Nuchter, met normale prijzen, goede service en de nodige flexibiliteit."

Een unieke winkel met kranen, wastafels, wc-potten, talloze leidingen, slangen en bijbehorend aansluitmateriaal. Er staat zelfs een badkuip. "Wat je ook zoekt, Joop heeft het. En alles wat ik verkoop, is goed."

Tekst: Arjan Hoogvorst

Junior Food Festival bij het Baafje

Aangeleverde afbeelding

HEILOO - Jongerenwerk Heiloo organiseert zaterdag 19 augustus een Junior Food Festival bij zwembad het Baafje. Lekker chillen in de lounge hoek met een hotdog in je hand, een suikerspin in je mond en tussendoor een duik in het zwembad! Er staan diverse kraampjes met eten en drinken en de ijssalon is ook geopend. Het jeugdfestival start om 16.30 uur en eindigt om 20.30 uur. De entreeprijs van het zwembad gaat gedurende het festival omlaag naar 2,50 euro. De consumpties kun je betalen met munten. Deze munten zijn ter plekke verkrijgbaar en uitsluitend geldig tijdens dit evenement. Voor meer informatie kunt u terecht op www.zwembadhetbaafje.nl of kunt u contact opnemen met Jongerenwerker Ester Schotten via 06-15584069 of e.schotten@jongerenwerkheiloo.nl.

Ingezonden: Blij met vliegtuiglawaai

HEILOO - Steeds meer vliegtuigen komen over Heiloo, met een hoop lawaai. Ik ben eigenlijk wel blij met dat lawaai. Daar erger je je alleen maar dood aan en het mobiliseert mensen. De echte problemen zijn luchtvervuiling (fijnstof en ultra fijnstof met roetdeeltjes) en klimaatverandering. Daar gá je dood aan. Voor ultra fijnstof zijn nog geen normen, dus is er geen probleem ... Van een overheid zou je verwachten dat die rationele beslissingen neemt, waarbij algemene belangen als volksgezondheid, gezondheidskosten en leefbaarheid van de omgeving worden meegewogen. Want een marktpartij doet dat in de regel niet. Van de rijksoverheid en de provincie Noord-Holland hoeven we die ratio niet te verwachten. Die denken enkel eenzijdig aan 'het economisch belang' dat Schiphol ons land zou dienen. Daarom de oproep aan de gemeente Heiloo: verzet u krachtig, en met veel lawaai, tegen het korte termijn en eenzijdige denken van Schiphol, de rijksoverheid en de provincie Noord-Holland en dring aan op een forse vermindering van het aantal vluchten in plaats van sluipenderwijs steeds maar meer.

Paulien Edixhoven, Heiloo (milieukundige)

Donatie Rolstoelbus Heiloo

Voor de nieuwe bus van de stichting. Voor: Esther Guit en penningmeester Rob van Tuin. Achter: Frans Ruiter (De Bierverbinding), voorzitter Dick Beemster en Alex Balke.

HEILOO - De organisatie van de Heilooër Limmer Bokkentocht en TaxiBlauw doneren elke editie de taxibijdrage van die dag aan een goed doel. Dit keer is er gekozen voor Stichting Rolstoelbus Heiloo. Deze stichting bestaat al vierendertig jaar en wordt gerund door vijftien vrijwilligers. De rolstoelbus kan tegen een meer dan schappelijke prijs geboekt worden door iedereen die gebonden is aan een rolstoel en vanuit Heiloo naar elders vervoerd wil worden. Voor de nieuwe bus van de stichting overhandigde vorige week Esther Guit de opbrengst van de lente-editie aan penningmeester Rob van Tuin. Hierbij waren aanwezig de afgevaardigde van de Bokkentochtorganisatie Frans Ruiter (De Bierverbinding), voorzitter Dick Beemster en Alex Balke. Esther en Alex zijn sinds 1 juli de nieuwe eigenaren van TaxiBlauw. De herfsteditie van de Bokkentocht gaat plaatsvinden op 21 oktober 2017.

Heel Holland Bakt in Het Baafje

De winnaars van vorig jaar.

HEILOO - Kunt u net als bij Heel Holland Bakt ook zulke lekkere dingen bakken? Of houdt u ook zo van een lekker koekje of taartje? Doe dan mee met Heel Holland Bakt op woensdag 30 augustus in zwembad Het Baafje in Heiloo. U kunt dan uw zelfgemaakte lekkernij meenemen naar het zwembad. Het wordt beoordeeld door een vakjury met onder andere een medewerker van Bakkerij Zoon. U maakt kans op een mooie prijs. Na afloop kunt u voor 2,50 euro van vier lekkernijen proeven met koffi e en thee. Doe mee of kom lekker kijken en proeven, het wordt een heerlijke dag!

Subsidie voor energiebesparende maatregelen eigen woning

HEILOO - Woningeigenaren in Heiloo kunnen nog steeds subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen, zoals het toepassen van isolatie en HR++ glas. Ook is subsidie beschikbaar voor een thuisaccu (voor het opslaan van zelf opgewekte elektriciteit), laagtemperatuur vloer- of wandverwarming en een douche-WTW (warmteterugwin-installatie).

Subsidie aanvragen
Inwoners kunnen maximaal vijftien procent van de kosten gesubsidieerd krijgen tot een maximum van 750 euro per woning. Het aanvraagformulier voor deze subsidieregeling staat op de website van de gemeente Heiloo en op de website van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. Op deze websites kunt u ook meer informatie en de voorwaarden lezen. De regeling eindigt op 31 december 2017 of eerder wanneer het budget op is. De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van datum van binnenkomst en daarna op volgorde van datum van installatie van de techniek. U kunt een aanvraag indienen voor maatregelen die zijn genomen na 1 december 2015.

Landelijke subsidieregelingen
De landelijke subsidieregeling energiebesparing eigen huis is inmiddels gestopt voor particuliere woningeigenaren. De belangstelling voor die regeling was zeer groot en binnen tien maanden is voor 44 miljoen euro subsidie vergeven. Voor verenigingen van eigenaren (vve's) is nog wel subsidie beschikbaar.

Voor de aanschaf van onder andere zonneboilers en warmtepompen kan men nog subsidie krijgen via de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Daar zit nog ongeveer 60 miljoen in de pot. Vanaf 1 juli wordt de subsidie op warmtepompen zelfs verhoogd! Meer informatie hierover op de website van RVO.

Meer informatie
Voor meer informatie over de aanvraagprocedure kunt u contact opnemen met het subsidiebureau van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord op telefoonnummer (088) 10 21 398 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur of mailen naar subsidies@rudnhn.nl.

Maak ook van uw tuin uw huis

Mensen kijken niet altijd naar hun tuin om. Dat is jammer, want een tuin kan veel woongenot geven, zeker in de zomer. Het begint natuurlijk bij onderhoud en het verzorgen van gras, bloemen en planten. Zorg ervoor dat overhangende takken gesnoeid blijven, zodat u en uw buren er geen last van hebben. Onkruid groeit zeker in de zomer vrolijk door. Maak uw tuin daarom regelmatig onkruidvrij, zodat uw planten en struiken de ruimte houden en uw tuin er onderhouden uitziet. U hoeft echt geen wedstrijd te winnen, maar met een beetje onderhoud aan uw tuin woont u net wat prettiger en het is nog leuk om te doen ook.

Minder onderhoud?
Wilt u minder onderhoud? Houd uw tuin gewoon simpel! Bodembedekkers, grote vlakken van dezelfde planten en struiken die mooi breed uitgroeien, zorgen voor minder onkruid. Verder kan een boom, na vele jaren de tuin te hebben gesierd, voor buren een bron van ergernis worden. Bijvoorbeeld doordat hij licht en uitzicht ontneemt of de takken tot ver over de erfafscheiding hangen. Houd uw bomen en struiken in toom: snoei ze tijdig en zaag hinderlijke takken af als u ziet dat ze het zonlicht of uitzicht van uw buren benemen. En als ze over het gezamenlijke achterpad hangen, knip ze af zodat uw buren er zonder problemen langs kunnen.

Bron: Woningbedrijfopmeer.nl

Doe mee aan Burendag op 24 september

Op zaterdag 24 september is het weer Burendag. Dit mooie initiatief van het Oranje Fonds wordt alweer voor de elfde keer georganiseerd. U kunt er ook aan meedoen door samen met uw buren of straat een leuke activiteit te organiseren. U leert uw buurgenoten op een ontspannen manier beter kennen. Als u voldoende handtekeningen voor uw plannen voor die dag ophaalt, ontvangt u een financiële bijdrage van het Oranje Fonds. Meer informatie hierover op www.oranjefonds.nl.

Zomerfeest bij heemtuin De Wielenmaker

St. Jansvlinder op grote centaurie in heemtuin De Wielenmaker. Foto: Peter Lassooij

EGMOND-BINNEN – De vrijwilligers van heemtuin De Wielenmaker in Egmond-Binnen weer voor u klaar tijdens het Zomerfeest op 20 augustus. Zij informeren u over de tuin, natuurlijk tuinieren en het inrichten en onderhouden van een ecologische moestuin. De heemtuin is een kleinschalig natuurontwikkelingsproject met op vijfduizend vierkante meter meer dan honderd wilde plantensoorten. Deze staat weer volop in bloei. Door extensief beheer - niet vaker dan twee keer per jaar maaien en het maaisel afvoeren) - ontwikkelde zich naast een duinbeek rondom een poel een prachtige natuurtuin met diverse biotopen. De gevarieerde flora is aantrekkelijk voor tal van amfibieën, vogels, vlinders en insecten (zie ook www.wielenmaker.nl).

Bezoekers zijn voor een bezoek aan de tuin van harte welkom op 20 augustus van tussen 12.00 en 16.00 uur. Het adres: Sint Adelbertusweg 38 in Egmond-Binnen. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een wandeling in de omgeving om 13.00 uur en om 15.00 uur. Een bezoek aan de nabijgelegen Adelbertusakker vormt onderdeel van deze wandeling. De Heemtuin verwelkomt u graag met koffie, thee en iets lekkers.

Belangrijke vondst bij archeologisch onderzoek

Op historische grond. Bron foto: PWN

EGMOND-BINNEN - Tijdens archeologisch onderzoek in het gebied Waterrijk bij Egmond-Binnen zijn bijzondere vondsten gedaan: de resten van twee middeleeuwse boerderijen van vijfentwintig meter lang en vier tot zes meter breed. Op de locatie is een plattegrond te zien van deze bewoningsplek. Het geeft de boerderij en de erfinrichting aan, waar de palen stonden en de greppels liepen. Ook is een waterput aangetroffen. Zulke middeleeuwse plattegronden worden zelden gevonden, meldt PWN. Andere vondsten zijn munten, gespen en een fibula (mantelspeld). PWN heeft bij het gebied Waterrijk duinwerkzaamheden uitgevoerd. Hierbij bleek aanvullend archeologisch onderzoek noodzakelijk. De munten en andere vondsten gaan naar het Huis van Hilde in Castricum. De plattegrond wordt geheel ingemeten voor verdere analyse.

Schilderijen-expositie in Prins Hendrik Stichting

'De jongleur/oranje boven'. Schilderij van Ciska Schoen-Mathies.

EGMOND AAN ZEE - Cursisten van beeldend kunstenaar Theo Leering uit Heiloo exposeren tot 30 september in verzorgingshuis Prins Hendrik aan de Voorstraat 41 in Egmond aan Zee. Te zien zijn schilderijen van Jeroen Erkamp, Ineke Keet, Hetty van der Laan, Tineke Leering, Cisca Schoen, Silvia Stins en Hans Zandbergen. Het betreft een selectie van schilderijen die zij de afgelopen jaren maakten tijdens de wekelijkse lessen in de Ypsalon in Heiloo. Onderwerpen zoals landschappen, portretten en stillevens passeren de revue. Verzorgingshuis Prins Hendrik is de hele dag geopend.

Cultureel centrum Vredeburg geeft zomerfeest

LIMMEN - De Stichting Welzijn Ouderen Limmen houdt vrijdag 25 augustus een open huis in de stolpboerderij 'Vredeburg'. De stichting faciliteert vele activiteiten voor 50/55 plussers, zoals kienen, keezen, biljarten, bridge, klaverjassen, kunstgeschiedenis, yoga en jeu de boules op een buitenbaan. Ook staat de SWOL graag open voor nieuwe ideeën en activiteiten. De open dag is bedoeld om senioren te laten kennismaken met alles wat er te doen is in het gebouw en daarbuiten. Alle huidige gebruikers geven graag uitleg en informatie. Bezoekers kunnen deelnemen aan de activiteiten en genieten van (gratis) koffie, thee en frisdrank. Vanaf 18.00 uur start er een echt zomerfeest met een overheerlijk buffet op de bovenverdieping van het gebouw. Collegiale samenwerking tussen Horeca 'Vredeburg' en KookKönst uit Limmen staat borg voor dit zomerbuffet. De kosten hiervan bedragen slechts 25 euro, inclusief consumpties. Het open huis op vrijdag 25 augustus duurt van 16.00 tot 18.00 uur (gratis toegang). Wilt u meer weten, bel gerust even naar Kees Kroone (06-53724245) of Hans Bus (06-83606443).

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Bloeiende speerdistel. Foto: Greeth Heijne Foto: Greeth Heijne

EGMOND-BINNEN – IVN-gidsen gaan woensdag 30 augustus met liefhebbers zwerven door het PWN-duingebied. De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en waren eeuwenlang door de mens in gebruik. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat leidde tot het kenmerkende open 'nollen' landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen u van alles over de cultuurhistorie, landschap, beheer en flora en fauna. Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via 072-5334948 (Cocky van Engen). Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro p/p. Vanwege de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. De wandeling duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Het vertrek is om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein van PWN aan Oude Schulpweg in Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert).

Cursus: Omgaan met mensen met een depressie

REGIO - GGZ Noord-Holland-Noord start dinsdag 12 september op de GGZ-locatie aan de Oude Hoeverweg 10 in Alkmaar met een cursus 'omgaan met mensen met een depressie'. De cursus is bedoeld voor familieleden en direct betrokkenen van mensen met een depressie uit Noord-Kennemerland, de Kop van Noord-Holland en West-Friesland. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Hoe kunt u uw naaste ondersteunen? Wat is een depressie? Hoe werken medicijnen tegen depressie? Hoe kunt u het beste met de hulpverlening omgaan? Hoe kunt u ook goed voor uzelf en anderen uit uw omgeving blijven zorgen? De cursus helpt u om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Dit om op een goede manier te kunnen reageren op uw depressieve naaste en sterker in uw schoenen te staan. Voor meer informatie en aanmelden, kunt u Laura Rood raadplegen via het email-adres l.rood@ggz-nhn.nl. Zie ook www.ggz-nhn.nl/agenda.

Uitleg gemeente Heiloo over geluidsschermen langs spoor

Vervolg van de voorpagina

HEILOO - De gemeente Heiloo reageert als volgt op het kritische geluid van de omwonenden van het spoor in Heiloo waar de gemeente geluidsschermen zegt te gaan aanbrengen (zie het verhaal op de voorpagina van deze krant).

Wet geluidshinder verplicht saneringsprogramma

De gemeente Heiloo is op grond van de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder verplicht om voor de bestaande woningen langs het spoor een saneringsprogramma op te stellen en uit te voeren. Het doel van het project is het zoveel mogelijk beperken van de geluidsbelasting van de gevels. Dit kan worden bereikt door het plaatsen van raildempers (bronmaatregelen) en of het plaatsen van geluidsschermen (overdrachtsmaatregelen). De gemeente wil daarbij zelf regie houden in het type maatregelen en de uitstraling daarvan en wil omwonenden daarin nadrukkelijk betrekken, in plaats van iets opgelegd te krijgen van hogere overheden.

In 1999 heeft gemeente Heiloo een subsidieaanvraag gedaan bij de Rijksoverheid, deze is in 2010 beschikbaar gesteld. In 2014 heeft de gemeenteraad gekozen voor een combinatie van bron- en overdrachtsmaatregelen. Ook is besloten dat de overdrachtsmaatregel (geluidsscherm) 1,5 meter hoog wordt, gemeten vanaf de bovenkant van het spoor. Binnen de subsidiemogelijkheden en de kaders van ProRail (als beheerder van het spoor) is onderzocht welke overdrachtsmaatregelen gerealiseerd kunnen worden. De zogenaamde minischermen zijn ook als mogelijk variant onderzocht. De minischermen zijn echter afgevallen omdat deze in Nederland niet zijn vrijgegeven om te plaatsen langs hoofdspoorwegen die door ProRail worden onderhouden. Het is dus niet mogelijk het minischerm toe te passen langs het spoor in Heiloo.

Voorkeur omwonenden
Omwonenden die binnen de geluidscontouren van het spoor wonen, kunnen per huishouden aangeven (voor 11 september) welke schermvariant de voorkeur heeft. Er is keuze uit vier typen geluidschermen. Uiteindelijk wordt één type scherm geplaatst voor een rustig en eenduidig beeld. Alleen omwonenden die binnen de geluidscontouren van het spoor wonen hebben eind juli een brief met keuzeformulier ontvangen, om hun stem uit te brengen. Eind september beslist het college welk type scherm er uiteindelijk gaat komen. De voorkeur van aanwonenden is hierbij leidend. Het scherm dat de meeste stemmen krijgt, wordt geplaatst.

TUINFAIR Ook dit jaar weer onze tuinfair met veel curiosa o.a. uit Frankrijk en nog veel meer. Zat. 26 aug van 10.30 tot 17.00 uur en zon. 27 aug van 11.00 tot 15.00 uur. Westerweg 187 Heiloo. Neem uw bekenden mee. Info: 072-5330849

Kim's Haarsalon 06 - 30042383 te Heiloo. Bel voor een afspraak. Pinnen is mogelijk.

Woont u om de hoek van Willibrordus draait door? Bewaar het website adres www.Huurauto-Heiloo.nl

Heeft u een hekel aan SCHOONMAAKWERKZAAMHEDEN in uw huis of kunt u het allemaal niet meer zo goed zelf doen? Ik kan u helpen. Op maandagochtend of donderdagmiddag. BEL MIJ, dan kunnen we een afspraak maken. 06 43790799

AUTOWASSTRAAT
CARCLEANING HEILOO
. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

TE KOOP: nette GARAGE. Staat op garageplein in Heiloo Zuid-West. Tel: 06 - 51432034

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

TE HUUR:GARAGEBOX met elektra aan de Schuine laan tussen huis nr.6 en 8 inlichtingen 06-51612275

TUINFAIR Ook dit jaar weer onze tuinfair met veel curiosa o.a. uit Frankrijk en nog veel meer. Zat. 26 aug van 10.30 tot 17.00 uur en zon. 27 aug van 11.00 tot 15.00 uur. Westerweg 187 Heiloo. Neem uw bekenden mee. Info: 072-5330849

Vakantie voorbij. Wat nu? Probeer Do-In! In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leer ik u de basis van Do-In. Door meridiaanstrekkingen, meditatie en ademhalingsoefeningen voor ontspanning en meer balans. Voor informatie bel 06-46318915 of kijk op www.praktijkjohncompas.nl.

Wil je graag biljarten? Dat kan bij de gezelligste club van Heiloo. Wij kunnen nog enkele leden gebruiken. Aanvang 16 augustus om 13 uur. In sporthal "Het Vennewater". Ook biljarters uit Limmen en Castricum zijn van harte welkom. Tel: 072 - 5337373

Leer Spaans bij Campo del Sol in Heiloo. Ervaren docente. Kleine groepen. Beginners ma 13.30 uur / wo 21.00 uur. Ook div. groepen gevorderden. info: www.campodelsol.org / 072-5669956

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl

06 - 2202 0702 AGM-Dealer

15-16-17 september naar Willibrordus draait door. Onthoud de website www.Huurauto-Heiloo.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

De BESTE SCHILDER & STUKADOOR. Voor binnen en buiten. Nu 50% korting. Tel: 06 - 3374 3601

Start-up bedrijf met interessant nieuw product zoekt werkstudent met social media ervaring om facebook account op te zetten en te onderhouden. Info@optosafe.com

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

Landgoed Willibrordus Heiloo NAJAARSMARKT 24 September Kraam huren? €50,- markt@willibrordusdraaitdoor.nl

SALE bij Center DESIGN,Slimpad 36. Veel artikelen met RODE sticker NU voor de HELFT van de prijs!! De leukste woonartikelen vind je Hier! Kom snel kijken want OP=OP!! Kijk ook eens op Marktplaats en Centerdesign.nl

Met de taxi op 15-16-17 september naar Willibrordus draait door? Bewaar het website-adres www.Huurauto-Heiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BARRY DE VRIES AUTO'S.
In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

BRIDGECURSUS voor beginners en gevorderden. Start medio september. Voor info: tel. 072-5331672 of mail naar tonmooij@concepts.nl

Henk Verdonk junior heeft met niemand genade

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan den Hoef blijft winnen, zo ook tijdens deze donderdagavondwedstrijd in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh. Hier werd de strijd werd gestreden om de wekelijkse Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.
Zonder ook maar enige twijfeling pakte Henk Verdonk junior resoluut de leiding om deze tot de finish niet meer af te staan. Vincent Beentjes was de enige die nog een beetje in het spoor van leider Verdonk junior kon blijven. Bij de eerste passage was al duidelijk wie na de streep het podium zouden gaan beklimmen. Plek een was overduidelijk voor Henk Verdonk junior, maar ook de volgende Vincent Beentjes (Castricum) en daarachter Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef); zij waren ook de mannen die in die volgorde de huldiging mochten ondergaan. Alkmaarder Henk Louwe voerde achter de voorgaande mannen een solorit op. Daarachter leverden de Egmonders Emiel Prins en Dirk Dekker samen met de jonge Wout Bakker (Heiloo) strijd. Zij maakten
elkaar het leven redelijk zuur. Uit dit drietal kwam tenslotte Emiel Prins als winnaar terecht.

Uitslag mannen: 1: Henk Verdonk junior Egmond aan den Hoef. 2: Vincent Beentjes Castricum. 3: Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef. 4: Henk Louwe Alkmaar. 5: Emiel Prins Egmond aan Zee. 6: Wout Bakker Heiloo. 7: Dirk Dekker Egmond aan Zee. 8: Martin Meijer Heerhugowaard. 9: Ad van Rijn Uitgeest.10: Mike Roelands Uitgeest.
Uitslag vrouwen: 1: Marita Bakker Heiloo.

SwimRunFun op 3 september

Daan Glorie in actie.

HEILOO - SwimRunFun, de zwemloop voor het goede doel in Heiloo, vindt plaats op zondag 3 september in Heiloo. De organisatoren Youth Academy en NTI NLP nodigen iedereen uit mee te doen met dit sportieve event om zo geld in te zamelen voor het scholenproject 'Uit de Schaduw'.

De SwimRunFun bestaat uit zevenhonderd meter zwemmen en zeven kilometer hardlopen. Naast deze reactieve zwemloop is er nu ook de wedstrijdvariant. Deelnemers kunnen zelf, alleen of als duo, een profiel aanmaken op www.swimrunfun.nl van waaruit zij zich eenvoudig kunnen laten sponseren. Alle opbrengsten komen ten goede aan 'Uit de Schaduw'. Vorig jaar werd, mede dankzij deelname van Olympisch kampioen Maarten van der Weijden, 6.500 euro opgehaald voor dit jeugd- en jongerenproject.

Daan Glorie nieuwe ambassadeur
De organisatie heeft dit jaar Daan Glorie bereid gevonden ambassadeur te zijn van het evenement. Daan is drievoudig Nederlands Kampioen Marathonzwemmen en hij werd zevende in de World Cup 'Langste marathon ter wereld'. Daan Glorie vertelt waarom hij graag ambassadeur is van SwimRunFun. "Zwemmen en hardlopen zijn mijn twee favoriete sporten en als dat gecombineerd wordt, dan is dat voor mij één groot feest! SwimRunFun is voor mij meer dan een sportief event. Ooit sprak ik Johan Cruyff en hij zei tegen mij: "Als je iets kan doen voor een ander, doe dat dan ook". En dus vind ik het extra mooi dat wij voor 'Uit de Schaduw' iets gaan betekenen voor jongeren. Immers, iedereen heeft z'n rugzakje, ook jongeren. Als we hen kunnen helpen om het dragen lichter te maken, dan moeten we dat doen."

Clinics en scholenproject
Daan geeft vooraf twee clinics voor de deelnemers aan SwimRunFun. De eerste clinic heeft al plaatsgevonden, namelijk een zwemclinic op donderdag 10 augustus. De volgende clinic - een loopclinic - staat gepland op donderdag 17 augustus vanaf 19.00 uur. Daarnaast geven Youth Academy en NTI NLP tien trainingen cadeau aan middelbare scholen met een beperkt budget. Dat gebeurt tijdens 'De Week van Uit de Schaduw'. De scholen kunnen, onder begeleiding van professionele trainers, kosteloos met hun leerlingen en docenten een dagdeel werken aan sociale thema's die spelen op hun school. Doel: meer vertrouwen, meer veiligheid, meer openheid en beter contact in de klas en op school.

Deelname
De wedstrijdvariant van SwimRunFun start zondag 3 september om 10.00 uur bij openluchtzwembad Het Baafje in Heiloo, waar tevens de finish is. De recreanten starten om 12.00 uur. Opgave voor de zwemloop kan via swimrunfun.nl. Meer informatie over 'Uit de Schaduw' is te vinden op www.youthacademy.nl. Nederlands Trainingsinstituut voor Neuro-Linguïstisch Programmeren NTI NLP is hoofdsponsor van het sportevent.

Elfjarige Heilooenaraar zwemt door Amsterdamse grachten

Ilana met haar oma Josta.

HEILOO - "Ik heb altijd graag een keer in de Amsterdamse grachten willen zwemmen. Daarom deed ik vorig jaar mee aan de Amsterdam Cityswim. Dat was zo bijzonder dat ik op 3 september opnieuw de uitdaging aanga", vertelt Josta de Graaf-Gieltje uit Heiloo aan de Uitkijkpost. Ze doet mee vanwege het avontuur, maar minstens zo belangrijk is het goede doel. Josta doet mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

Josta zwom vorig jaar de Amsterdam Cityswim samen met haar echtgenoot. "We waren toen vijftig jaar getrouwd en in plaats van cadeaus vroegen we de mensen ons te sponsoren." De Heiloose gaat dit jaar mee als begeleider van haar elfjarige kleindochter Ilana waarbij ze zevenhonderd meter gaat zwemmen. Ze praat enthousiast over haar deelname van vorig jaar. Toen zwom ze twee kilometer door het Amsterdamse water. "De deelnemers waren allemaal eensgezind, dat is mooi om mee te maken. Verder was het leuk dat vrienden en familie kwamen kijken. Wat is ook nooit vergeet, is de deelname van enkele mensen die lijden aan de ziekte ALS. Om dat te zien, is wel heel confronterend. Verder is het best zwaar om twee kilometer te zwemmen. Het is niet zomaar iets, maar vergelijkbaar met veertig baantjes zwemmen in zwembad Het Baafje. Daarbij is het water wat woest en smaakt het water brak. Dat was niet zo lekker. Toch gaan we er helemaal voor, we hebben er zin in." Wilt u Ilana en haar oma Josta sponsoneren, dan kan dat via www.amsterdamcityswim.nl (klik op 'deelnemers' en 'doneren').

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Chi Neng Qigong-lessen in augustus in Heilooërbos

HEILOO - Op de dinsdagen in augustus worden van 9.30 tot 10.30 uur en van 19.00 tot 20.00 uur Chi Neng Qigong-lessen gegeven in het Heilooërbos. Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren. Bij regen of koud weer wordt de les zo mogelijk naar binnen verplaatst. De kosten bedragen 10 euro per keer. De locatie is het grasveld op de hoek van het Maalwater en de Omloop (het veld met de heuvel en cirkel met palen aan de noordrand van Heiloo). Er wordt verzameld op het parkeerterrein dat ernaast ligt. Opgave kan via c.hogewoning@quicknet.nl.

Inschrijving AGU Egmond-Pier-Egmond en Saucony Egmond Halve Marathon geopend

Strandrace Egmond-Pier-Egmond, een echte belevenis.

EGMOND - Inschrijven voor de MTB strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond en de Saucony Egmond Halve Marathon is weer mogelijk. De winterklassiekers op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 hebben een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust, met strand en duinen. AGU Egmond-Pier-Egmond is met vierduizend deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende MTB Strandrace van de Benelux. Het parcours is zesendertig kilometer lang en gaat van Egmond aan Zee naar de pier van Wijk aan Zee en weer terug. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Le Champion verwacht dat de twintigste editie op zaterdag 13 januari 2018 weer voortijdig is volgeboekt.

Een dag later starten ruim achttienduizend hardlopers op de Boulevard-Noord aan de Saucony Egmond Halve Marathon. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 kilometer gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Sporters die zowel houden van hardlopen als fietsen, kunnen aan beide evenementen deelnemen en doen automatisch mee aan het Combiklassement. Elk jaar zijn er honderden diehards die deze uitdaging aangaan en strijden om de felbegeerde winst.

Inschrijving
Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.suaconyegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving sluit op 1 januari, of eerder als beide limieten behaald worden.