De Uitkijkpost

13 januari 2016

De Uitkijkpost 13 januari 2016


Nieuwe rubriek met inspiratie voor gezonder leven

Beeld: Groepsfoto (fotograaf: Yvonne van Stiphout) en logo Appeltje Eitje Bijschrift foto: Groepsfoto ‘Appeltje Eitje’ met rechts voor de poster Marleen en rechts daaronder Pascale (groene jas). Foto: Stip Fotografie

Elke week verschijnt de rubriek 'Gezond leven in Heiloo' in de Uitkijkpost. Deze wordt om en om geschreven door een van de aangesloten partners van 'Appeltje Eitje – Gezond voorbeeld Heiloo' of door buurtsportcoach Pascale de Hoogh. Hierin leest u over activiteiten en initiatieven in gemeente Heiloo, voor jong en oud, op het gebied van een gezonde leefstijl en sport en bewegen.

Aan het begin van het nieuwe jaar worden we allemaal weer geconfronteerd met onze eigen wensen op het gebied van gezonder leven, fit worden, bewegen, sporten en ontspannen. We weten allemaal dat wie gezond leeft, lekkerder in zijn vel zit. En wie wil dat nou niet? Vanaf volgende week kunt u daarom in de Uitkijkpost een vaste rubriek lezen over gezond leven in Heiloo en inspiratie opdoen om uw eigen gezondheidsdoelen te bereiken.

Deze rubriek wordt afwisselend verzorgd door een Appeltje Eitje-partner en door buurtsportcoach Pascale de Hoogh. Ook blijft u wekelijks op de hoogte met de 'gezonde activiteiten-kalender'.

Appeltje Eitje – Voor een gezonde gemeente

Gemeente Heiloo vindt het belangrijk om het voor alle inwoners, jong en oud, vanzelfsprekender en makkelijker te maken om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Daarom ging in 2013 het programma 'Appeltje Eitje – Gezond voorbeeld Heiloo' van start. Martine Helmstrijd, beleidsmedewerker van gemeente Heiloo en contactpersoon voor dit programma, vertelt: "Inmiddels hebben 39 organisaties, bedrijven en scholen zich als partner bij 'Appeltje-Eitje' aangesloten. Zij zetten zich met allerlei initiatieven in om het gezonde voorbeeld te geven." Op de website appeltje-eitje-heiloo.nl staat een overzicht van alle activiteiten. Het aanbod is zeer divers en voor iedereen. Van een gezond ontbijt, workshops over voeding en ontspanning, tot speciale trainingen en meer. Martine vult aan: "Iedereen kan op deze site ook ideeën en ervaringen m.b.t. een gezonde leefstijl uitwisselen met elkaar."

Wat doet de buurtsportcoach Heiloo?

De buurtsportcoach richt zich op het organiseren van voldoende sport- en beweegaanbod in de buurt voor alle doelgroepen. De activiteiten sluiten goed aan bij het gemeentelijk sportbeleid en bij 'Appeltje Eitje'. Er is sprake van een fijne samenwerking, zoals vorig jaar bij de Appeltje Eitje-week en de Sportweek Heiloo, en bij de sportinstuif in de voorjaars- en herfstvakantie.

Pascale de Hoogh is sinds september 2014 buurtsportcoach in Heiloo en zal om de week deze rubriek verzorgen. Pascale is 40 jaar en moeder van twee zonen van 13 en 17 jaar. Naast haar baan als buurtsportcoach is zij ook nog actief als bootcamp trainer. Ze woont sinds 2002 in Heiloo.

Haar achtergrond in marketing, fondsenwerving en dienstbaarheid, aangevuld met een grote passie voor sport maakt naar eigen zeggen een perfecte combinatie voor het invullen voor haar functie. Zij vertelt: "Als buurtsportcoach zorg ik voor de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders met andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs en ik ben het aanspreekpunt voor sport en bewegen in Heiloo. Ik werk samen met o.a. Sportraad Heiloo, Stichting Welzijn Heiloo en Stichting Jeugd."

Nu al een gezonde start maken?

Volgende week trapt Ingrid Molen van 'Appeltje Eitje'-partner Chi-balans de rubriek af. Zij vertelt over ontspannen door het leven gaan.

Wilt u nu alvast meer lezen over de activiteiten die vanuit gemeente Heiloo en de deelnemende partners voor u worden georganiseerd? Kijk dan op: appeltje-eitje-heiloo.nl (of op facebook.com/appeltje.eitje.heiloo). Voor informatie over de buurtsportcoach kunt u kijken op sportinfo.nl (of facebook.com/buurtsportcoachheiloo).

Tekst: Natalie Bottemanne

Kennemer Wonen plaatst zonnepanelen op eengezinswoningen

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Woningcorporatie Kennemer Wonen biedt huurders van eengezinswoningen de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. De bewoners kunnen daarmee besparen op hun energierekening. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen kan het voordeel oplopen tot 112 euro per jaar.

Kennemer Wonen heeft een selectie gemaakt van woningen die het meeste profijt hebben van zonnepanelen. De huurders van de geselecteerde woningen ontvangen in januari een aanbod voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun huis. Huurders kunnen kiezen voor een pakket van minimaal zes en maximaal twaalf zonnepanelen. Met het kleinste pakket kunnen huurders al een voordeel behalen van 56 euro per jaar. Dit voordeel loopt op tot een mogelijke besparing van 112 euro per jaar bij twaalf zonnepanelen, zo stelt de woningcorporatie.

Besparing
Directeur-bestuurder Dick Tromp: "Wij vinden het belangrijk om de woonlasten voor onze huurders zoveel mogelijk te beperken. Besparen op energiekosten is hier een onderdeel van. Zonlicht is een gratis energiebron. Zelfs op een bewolkte dag wekken zonnepanelen energie op. Zonne-energie is bovendien een duurzame energiebron. Daarmee leveren we naast de kostenbesparing voor onze huurders een positieve bijdrage aan het milieu. Met het plaatsen van zonnepanelen op onze huurwoningen slaan we dus twee vliegen in één klap."
Huurders ontvangen na het plaatsen van de zonnepanelen een lagere energierekening. Zij betalen wel een iets hogere huur. Deze huurverhoging wordt ruimschoots gecompenseerd door de lagere energierekening. Als huurders kiezen voor het plaatsen van zonnepanelen, levert Kennemer Wonen het complete pakket. Dit pakket bestaat uit de zonnepanelen, een omvormer en de aansluiting in de meterkast. Kennemer Wonen garandeert het beheer en onderhoud van het pakket.

Bikkelen bij de halve marathon

De jeugd deed dapper mee aan de Kids Run bij de Halve Marathon van Egmond. Foto: Aangeleverd

EGMOND - Wat een uitdaging voor al die hardlopers die deze 2e zondag van januari aan "Egmond" hebben meegedaan. Onder al die deelnemers zo'n 20 dappere Duinlopers die de "Egmondwaardige" elementen fier getrotseerd hebben en met succes en grote voldoening tot aan de finish gebikkeld en gebuffeld hebben.

Een dikke windkracht 6 pal tegen op het strand was voor iedereen afzien en kapot gaan. De kwart-lopers hadden een grote uitdaging in de zware strandopgang en daarna de kuitenbijters op de Middenweg. De Bloed(Zweet en Tranen)weg deed zijn naam weer alle eer aan; dit werd versterkt door de puist wind die alle hardlopers na de luwe km-ers in het duin bovenaan de Bloedweg weer vol in het gezicht kregen. Pas vanaf het KNRM-station bracht de harde wind de volhardende Duinlopers weer enig voordeel die laatste paar honderd meter heuvel op richting de felbegeerde eindstreep.

De hardlopers van Loopgroep de Duinlopers waren goed voorbereid op deze 10,5km en 21,1km onder deze weersomstandigheden. De Duinlopers Egmond Generale, gelopen op 3e kerstdag, werd gelopen onder vergelijkbare winderige omstandigheden.

Op zondag 7 februari neemt Loopgroep de Duinlopers deel aan de Body & Mind Inspiratiedag in Egmond aan de Hoef. Zo verzorgt ze die dag o.a. twee (gratis) hardloopclinics. Meer info hierover op www.duinlopers.blogspot.nlof op hun Facebookpagina.

10 vragen Hubert Kuijper

Foto: Aangeleverd

Mijn naam is Hubert Kuijper, 66 jaar, getrouwd met Trudy Keyzer, vader van 2 dochters, Femke en Suze, schoonvader van Willem en Marco. Na ruim 45 jaar gewerkt te hebben geniet ik nu van mijn pensioen. Als hobby ben ik muzikant, als zanger/ gitarist bij De Zwagers en bij Ibis Combo.

1. Waar ben je geboren en getogen?

Geboren en getogen in Heiloo, vanaf begin 1800 woont onze Kuijper-tak al in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?

Mijn hobby is zanger en gitarist, dus waarschijnlijk zou dat mijn werk zijn geweest. Het is anders gelopen en ik heb tot 3 keer toe een ander beroep uitgeoefend. Nu heb ik alle tijd voor mijn muziek.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je zeggen en vragen?

De gitarist Mark Knopfler zou ik wel willen ontmoeten. Aan hem zou ik willen vragen hoe hij aan die prachtige, melancholische melodieën komt.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

De geweldige avonden in café De Viersprong van Ares en Ans de Wit, wat in die tijd een legendarische kroeg was, voor mij als jongere.

.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Tussen de moderne bebouwing, het weer goed zichtbare historisch huisje De Hutkoffer aan de Heerenweg in het centrum van Heiloo.

6. Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?

Dat lukt je niet!!!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen, kies dan totaal iets anders dan wat jouw werk is of was.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Mijn medemuzikant en ik geven huiskamerconcertjes via de vrijwilligersbank voor mensen met een "wens".

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

Het stimuleren om de afvalstoffen nog meer gebruiksklaar te maken voor hergebruik.

10. Persoonlijke vraag: Hoe is jouw dagbesteding sinds je met vervroegd pensioen bent gegaan?

Op mijn eerste pensioen dag heb ik mijn wekker letterlijk weggedaan. Sindsdien haal ik het uiterste uit de dag, dus lekker laat naar bed. Ik leef mijn leven nu "op zijn boerenfluitjes" , en dat voelt heerlijk relaxed.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen : Chiel Oudejans

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Waar komt je passie voor de Ierse Folk muziek vandaan?

Highlow Rangers vertrekken 14 januari dan toch naar Nepal

HEILOO - Lokale opstanden, aardbevingen en een eis om ter plaatse tweehonderd euro per dag uit te geven, weerhielden de Highlow Rangers ervan om in november af te reizen naar Bhutan. Deze week stappen ze alsnog op hun motoren om hun droomreis te maken. Weliswaar in gewijzigde vorm, maar het hoofddoel staat nog steeds: per Royal Enfield Azië doorkruisen en een donatie brengen aan Stichting Veldwerk, het dorp LangTang en een middelbare school in Nepal.

Ruud Bruin, Kees Burger, Barre Dekker, Case Hageman, Alex van der Horst, Marcel de Winter, Leo Erkamp, Robin Bakker, Friso Langkemper en Mike van Wieringen hebben lang uitgekeken naar hun tweede roadtrip door het Himalaya-gebergte. Nadat ze in 2013 het noorden van Nepal bezochten, spraken ze af om in 2015 het oosten aan te doen, met als eindbestemming Bhutan. De aardbevingen en Taliban gooiden echter roet in het eten. "Het zou niet lukken om vrienden te worden met die gasten", zegt Ruud Bruin gekscherend. "Bovendien is er in Nepal geen brandstof te krijgen. Zodoende moesten we onze plannen omgooien."

Vertrouwen
De trip gaat nu van de Nepalese hoofdstad Kathmandu via India naar Delhi. De mannen hebben alle vertrouwen in de reis. "Het meest lastige is de vijf kilometer die we moeten overbruggen van Kathmandu naar het Indiase Sonauli, waar de motorfietsen staan. Tot aan de grens bij India is een stuk niemandsland. We kunnen daar waarschijnlijk niet met de bus naartoe, omdat de Nepalese buschauffeur de grens niet over mag. Dus zullen we dit stuk lopend moeten afleggen." Een afstand die op zich niet onoverkomelijk, maar met 25 kilo aan bepakking worden het vijf zware kilometers wanneer je die te voet moeten afleggen.

Obstakels
Als het de Highlow Rangers lukt om Sonauli te bereiken, zullen ze hiervandaan verder reizen richting de Indiase hoofdstad. Navigeren doen ze met behulp van een ouderwetse wegenkaart. Voor zover de wegen in het land er opstaan, want van wegen is amper sprake, vaak zijn het smalle paadjes van zand of grind, waarbij de losliggende stenen voor gevaarlijke obstakels kunnen zorgen. "De bedoeling is dat we in zeventien dagen 3300 kilometer afleggen", vertelt Kees Burger. "Dat komt neer op zo'n 150 tot 300 kilometer per dag. De vorige keer hadden we onze reis vooraf precies uitgestippeld. Door de huidige omstandigheden in het land kan dat nu niet. We bekijken van dag tot dag waar we eten en slapen."

Strijkstok
Een flinke uitdaging dus. Maar de donatie die de mannen kunnen overhandigen aan René Veldt van Stichting Veldwerk is het meer dan waard. Negenduizend euro hebben ze inmiddels bij elkaar gesprokkeld. Ruud Bruin: "Het zou geweldig zijn als we straks met tienduizend euro weggaan. Stichting Veldwerk doet zoveel goed werk." De missie van Stichting Veldwerk is het verbeteren van de leefomstandigheden van vrouwen en kinderen die verkeren in een achterstandspositie. "Wij zien met eigen ogen dat het geld goed terechtkomt", gaat Bruin verder. "Alles gaat naar de plaatselijke bevolking, er blijft niets aan de strijkstok hangen. In tegenstelling tot bij nationale inzamelingsacties weten wij precies waar het heengaat."

De reis van de Highlow Rangers is te volgen via www.highlowrangers.nl en op Facebook: www.facebook.com/highlowrangers. Donderdag 14 januari nemen de heren afscheid tijdens een receptie in hun loods aan de Westerweg. Wie de mannen wil komen uitzwaaien is welkom van 17.00 tot 18.00 uur. Mensen die de Highlow Rangers en daarmee Stichting Veldwerk willen steunen, kunnen dit doen met een donatie op rekening NL51ABNA0519272943 ten name van Rangers voor Nepal.

Tekst: Myrke van der Does

'Onze klanten nog beter bedienen' Kaashuis Tromp en WijnHuis & BierWinckel Heyloo onder 1 dak

Foto: Evert Visser

HEILOO - Kaashuis Tromp en WijnHuis & BierWinckel Heyloo in Winkelhof 't Loo gaan samen verder onder de naam Kaas- en wijnhuis Tromp. "Straks hebben we alles onder een dak. Op deze manier kunnen wij onze klanten nog beter bedienen."

Aan het woord is Willem van den Berg. Hij verkoopt in Kaashuis Tromp Hollandse en buitenlandse kazen, delicatessen en wijnsoorten. De ondernemer startte in oktober 2013 zijn wijn- en bierwinkel aan de overkant van de kaaswinkel, dus aan andere kant van de galerij in het winkelcentrum. De samenvoeging van het assortiment op een locatie is volgens Willem een welkome stap. "Ik verwijs regelmatig klanten van het kaashuis door naar onze wijn- en bierwinkel vanwege de unieke wijnen die wij daar verkopen. Straks hoeft dat niet meer." Het bedrijf verkoopt naast kaas en delicatessen unieke speciaalwijnen uit Frankrijk en meer dan 350 wijnsoorten uit diverse Europese landen en uit bijvoorbeeld Zuid Afrika, Zuid Amerika, Nieuw Zeeland en Californië. Hiermee is de winkel een meer dan volledige wijnspeciaalzaak. "Wij zijn de enige wijnspeciaalzaak in Heiloo. Ik ben trots dit alles te mogen aanbieden." Daarnaast staat een uitgebreid assortiment Trappisten bieren in de schappen, evenals Belgisch bier en regionale biersoorten uit Limmen, Heiloo, Egmond, de Zaanstreek, Haarlem en Amsterdam. Daarnaast verkoopt Kaas- en wijnhuis Tromp zestig speciaalbieren uit Nederland en België.

Unieke Franse wijnsoorten

Willem werkt sinds januari 2014 samen met Jan Bellekom van de Firma WijnDijck. WijnDijck importeert wijnsoorten van kleine, zelfstandig werkende wijnboeren uit Frankrijk. Dankzij de samenwerking biedt de winkel lokale wijnen uit de Elzas, Bourgogne, Mâconnais, Beaujolais, Noord en Zuid-Rhône, Ventoux, Provence en Languedoc-Roussillon. Volgens Jan Bellekom is dit wijnaanbod uniek in Nederland. "De Franse wijnboeren verkopen hun wijnen normaal gesproken uitsluitend in hun eigen regio's; ze exporteren dus niet. Wij bieden deze wijnen wel aan en mensen waarderen dat", vertelt Jan. Hij laat een fles wijn zien en wijst op het etiket. "Je ziet hier niet een merk en een streepjescode staan; hieruit blijkt dat de fles niet voor winkelverkoop bedoeld is. Dat kun je ook proeven: niet de markt bepaalt hoe de wijn moet smaken, maar de wijnboer zelf. Hiermee haal je dus iets bijzonders in huis. Mooi dat ook onze klanten hiervan kunnen genieten."

Kaas- en wijnhuis Tromp heeft veel kennis over de aangeboden wijnsoorten en deelt deze expertise graag met klanten. Ook bezorgt het bedrijf gratis aan huis en gaat Tromp wijnproeverijen organiseren, net zoals dit in de Cultuurkoepel in Heiloo gebeurt. Maar eerst is alle aandacht gericht op 23 januari, de officiële opening van de vernieuwde winkel Kaas- en wijnhuis Tromp. "Met onze klanten heffen we dan het glas op een mooie toekomst."

Kaas- en wijnhuis Tromp, Winkelhof 't Loo 23, Heiloo. Tel.: 072-533 54 83.

Tekst: Evert Visser/ EJV Mediaproducties.

Foto-onderschrift

Van links naar rechts: Willem van den Berg (eigenaar), Ronald van den Burg (verkoper van wijnen en bieren) en Jan Bellekom (WijnDijck) (Foto: Evert Visser).

Van der Borden Woning- en Bedrijfsmakelaardij (Bedrijf Belicht)

Pieter van der Borden, geflankeerd door JanJaap en Annesophie. Foto: Foto: Arjan Hoogvorst

Kennemerstraatweg 386, Heiloo. Telefoon: 072 - 535 10 00, e-mail: heiloo@vanderborden.nl, internet: www.vanderborden.nl

HEILOO - De huizenmarkt zit al een tijdlang weer aardig in de lift. Aanhoudend vertrouwen in de economie en een historisch lage rentestand zijn daar vooral debet aan. Bij het gerenommeerde familiebedrijf Van der Borden Woning- en Bedrijfsmakelaardij weten ze er over mee te praten. Een gesprek met Pieter van der Borden en zijn kinderen JanJaap en Annesophie.

'Sinds 1933' prijkt onder het logo van Van der Borden. Op 1 mei van dat jaar startte grootvader Pieter van der Borden met de makelaardij, die in acht decennia tijd is uitgegroeid tot een belangrijke en betrouwbare speler op de vastgoedmarkt in en tot ver buiten regio Alkmaar. "Mijn opa heeft de basis gelegd voor dit prachtige familiebedrijf, dat in de jaren vijftig werd voortgezet door mijn vader en oom", vertelt Pieter van der Borden. "Zelf deed ik in 1982 mijn intrede in het bedrijf en vandaag de dag zijn ook mijn zoon JanJaap en dochter Annesophie werkzaam in de zaak."

Kennis van zaken

Broer en zus Van der Borden schuiven aan, terwijl vader Pieter vermeldt dat echtgenote Oda personeelszaken behartigt. "Dan kan ik gerust thuiskomen, nadat de Uitkijkpost op de deurmat is geploft… hahaha! Zonder dollen: ook zij speelt een grote rol in het bedrijf. Mede door haar staan we met z'n allen sterk."

Het tekent de gemoedelijke sfeer bij Van der Borden, waar een team van totaal 28 mensen zich dagelijks met veel enthousiasme en kennis van zaken in de vastgoedsector beweegt. "Naast woning- en bedrijfsmakelaardij doen wij vastgoedmanagement, waarbij we zorgen voor huurincasso en woningonderhoud. Verder regelen we het beheer van circa drieduizend woningen voor zowel particulieren als beleggers in heel Noord-Holland en verzorgen we zowel administratief als technisch het management van Verenigingen van Eigenaren."

Borden

Zoals gezegd zit het makelaarsvak de familie Van der Borden al generaties lang in het bloed, beamen ook JanJaap en Annesophie. "Het is ons met de paplepel ingegoten", zegt laatstgenoemde. "Mijn broer en ik bouwden al op jonge leeftijd complete huizen van lego, die ik dan ook nog eens met van alles inrichtte. In onze tienertijd deden we als vakantiewerk allerlei klusjes, van telefoon opnemen tot papier versnipperen." JanJaap lacht bij die jeugdherinneringen. "Zo ging ik al gauw op pad om onze naamborden op te hangen bij in de verkoop gekomen panden." Daarmee was de jonge JanJaap letterlijk van de borden… Vader Pieter vertelt lachend wat een klant ooit gekscherend zei: "Vanuit de ruimte zie je louter de Chinese Muur en talloze Van der Borden-borden."

Ontwikkelingen

Het verhaal achter dat succes is een solide bedrijfsvoering, waar dagelijks met vereende krachten wordt voortgeborduurd op de afgelopen decennia opgebouwde vak- en marktkennis. "Die goede naam en betrouwbaarheid houden we hoog, door continu mee te gaan in nieuwe ontwikkelingen", vervolgt Annesophie. "Denk aan optimalisatie van computersystemen, actief zijn op social media en regelmatige bijscholing. Daarbij denken we in al het mogelijke mee met de klant en leveren we service op maat." Samen met haar broer staat zij voor de frisse energie van de jonge generatie. "Geboren en getogen in Heiloo zijn wij zeer bekend met de vastgoedmarkt in Heiloo, Alkmaar en omgeving. Wij zien de markt positief tegemoet. Op naar honderd jaar Van der Borden!"

E.H.K. Klaverjasclub

HEILOO - Maandag 18 januari is er een Klaverjasdrive met een verloting met mooie prijzen. Iedereen is welkom, het liefst met partner, bij Cultureel centrum De Strandwal naast de Kapel, op het GGZ terrein.

Bent u een regelmatige bezoeker en u kunt een keer niet, of als u voor het eerst komt meldt dit even bij één van de onderstaande bestuursleden.

De zaal is open vanaf 19.00 uur, beginnen om 19.30 uur en eindigen om plm. 22.30 uur

Inlichtingen bij mevrouw G. Verhage, tel. 072-5123271 of bij mevrouw R. Geerlings, tel. 072-5339345

60 jaar getrouwd: echtpaar Mulder

De heer en mevrouw Mulder waren opgetogen over het bezoek van burgemeester Hans Romeyn. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Op 7 januari 2016 was het 60 jaar geleden dat de heer C. Mulder (85) en mevrouw A.C. Mulder-van Westerop (82) voor de wet op het gemeentehuis in Heiloo in het huwelijk traden. Reden voor burgemeester Hans Romeyn om bij het echtpaar langs te gaan met een prachtige bos bloemen en een cadeau.

Meneer Mulder, geboren in Heiloo, heeft het grootste deel van zijn leven bij de fabriek van Ford in Amsterdam als voorman gewerkt. Mevrouw Mulder, geboren in Burgerbrug, is net als haar man zeer muzikaal. In haar jonge jaren speelde zij hoorn. Naast de muziek hadden de twee nog een gezamenlijke hobby: fietsen. In hun jonge jaren hebben zij vaak fietstochten gemaakt, bijvoorbeeld in twee dagen naar Vaals. Samen met hun zes kinderen, zes kleinkinderen en andere familieleden vieren zij op 7 juni bij Restaurant Fletcher hun diamanten huwelijk.

In februari naar groep 3

Voorlezen aan groep 1/2. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De Paulusschool in Ypestein biedt de mogelijkheid aan kinderen uit groep 2 om in februari de overstap te maken naar groep 3. Met name kinderen die in de herfst of de winter zes jaar worden, zijn rond deze periode vaak toe aan een andere speel-leeromgeving. Een omgeving waarin het leren lezen en rekenen centraal staat.

Leerkracht Susan Groot: "Omdat kinderen tot ongeveer 8 jaar het best leren via spel, werken we op de Paulusschool thematisch. We stappen met hen de echte wereld in, door bijvoorbeeld een winkel of een museum te creëren waarin de kinderen leren lezen, rekenen en samen veel kennis over de wereld opdoen. Actief, spelend en onderzoekend, vanuit hun nieuwsgierigheid en talenten."

Wilt u meer weten, maak dan een afspraak met Susan Groot. Dit kan via welkom@depaulusschool.nl of 072-5339815. Op www.depaulusschool.nl kunt u meer lezen over de werkwijze op deze school.

Patagonië: een multimediapresentatie

HEILOO - Zaterdag 16 januari komen Evert en Ciska Abspoel voor het Nivon in Heiloo een presentatie verzorgen.

Vanuit de hoofdstad Santiago de Chili reizen zij naar Patagonië, een deel van Zuid-Amerika, waar de wind altijd waait. Uitgestrekte pampa's, ijzige gletsjers en hoge bergtoppen met eeuwige sneeuw vormen het indrukwekkende landschap. Vanaf de Villaricavulkaan zie je wat Chili zo spectaculair maakt. Zij bezoeken drie Nationaal Parken, het Torres del Paine en Tierra del Fuego op Vuurland, maar ook het El Calafate Park, welke de toegangspoort vormt tot Los Glaciares, een gebied met indrukwekkende gletsjers. Een heel contrast vormt de stad Buenos Aires met de wijken La Boca en San Telmo, waar de vurige tango op straat wordt gedanst. Dit reisverhaal wordt aan de hand van digitatale projectie verteld, afgewisseld met audiovisuele shows.

Plaats: het Trefpunt, Abraham du Boishof 2, 1852EZ in Heiloo. Aanvang: 20.00 uur. Bijdrage: leden €4.00; anderen €5.00 Graag opgave: tel. 072 5333127 of info@nivonheiloo.nl

Zaterdag prijsuitreiking kassabonnenspaaractie in 't Loo

Kees Burger, Willem van den Berg, Paulien Alleman, Eugène Rozing, Gerard Bakker, Niels kaandorp en Joop van der Steen voor de inlevertonnen met 5.617 bonnenzakjes van Ik winkel in Heiloo. Foto: Aangeleverd

HEILOO – De kassabonnenspaaractie van Ik winkel in Heiloo gaat zaterdag 16 januari naar een hoogtepunt. Om 12.00 uur zal in winkelhof 't Loo de trekking en uitreiking van de hoofdprijzen plaatsvinden door wethouder Fred Dellemijn. Voorafgaand aan de trekking van de hoofdprijzen kunnen 150 prijswinnaars tussen 11.00 uur en 12.00 uur hun gewonnen prijs al ophalen. Iedereen is harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de trekking van de hoofdprijzen. Alle (5.617!) ingeleverde bonnenzakjes maken immers nog kans op de extra hoofdprijs: een half jaar gratis onbezorgd rijden in de Ik winkel in Heiloo Opel Adam.

Alle 150 prijswinnaars worden persoonlijk benaderd en uitgenodigd om aanstaande zaterdag 16 januari aanwezig te zijn bij de feestelijke prijsuitreiking op het pleintje in winkelhof 't Loo tegenover Keurslagerij Kees Burger. Deze 150 winnaars maken tevens kans op de negen hoofdprijzen, die zaterdag live in 't Loo worden getrokken. Dan worden per categorie drie winnaars getrokken; in iedere categorie een hoofdprijs van 250, 500 en respectievelijk 1000 euro. Handje contantje! En aantrekkelijke tweede en derde prijzen! De prijswinnaars worden gepubliceerd op www.ikwinkelinheiloo.nl. Dus een oproep aan alle 150 winnaars: zorg dat je zaterdag aanwezig bent; je weet maar nooit wat je nog meer gewonnen hebt! En voor alle deelnemers geldt, alle ingeleverde bonnenzakjes dingen mee in de trekking voor de extra hoofdprijs: een half jaar de sleutels van de Ik winkel in Heiloo Opel Adam!

De lanen van Nijenburg

Het bekendst is de Westerlaan, die gericht is op het punt waar op de langste dag de zon ondergaat. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het landgoed Nijenburg heeft in de 18de en 19de eeuw zijn vorm gekregen die ook nu nog duidelijk herkenbaar is het patroon van lanen en paden, zoals de Kraaienlaan, de Kuillaan en het Spokenboslaantje. De IVN-wandeling op zondag 17 januari voert langs deze en andere plekken op die het landgoed zijn bijzondere karakter geven zoals erkend en beschermd als Rijksmonument. Reken op een stevige wandeling.

Start om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een
donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 5325110. Opgave vooraf is niet nodig. http://ivnnkl.nl/

Leer de kneepjes van het wolvilten

Een voorbeeld van wolgevilte vaasjes en étuitjes. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het Nivon Heiloo organiseert weer een basiscursus Wolvilten. Tijdens deze donderdagavonden op 21 januari en 4 februari van 19.30 - 21.30 uur wordt u begeleid door docente Nely Tegelaers. Zij kent alle kneepjes van het wolvilten. Op de eerste les maakt u een wolgevilt vaasje en in de tweede les een étuitje. Deze minicursus vindt plaats in het Nivonlokaal in de Hofdijk, Mariënstein 178A te 1852 SN Heiloo. Opgave: tel.072 5333127/tel.072 5333217 of via info@nivonheiloo.nl

Zie uitgebreide informatie op www.nivonheiloo.nl

Sportgala ook een muzikaal feest

Sanne Mallant, landelijk bekend van The Voice of Holland. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Voor de omlijsting van de sportverkiezing op zaterdag 30 januari in Fletcher hotel Heiloo is samenwerking gezocht met muziek- en dansschool Heiloo. Onder de leerlingen en docenten van de muziek- en dansschool schuilt namelijk ook veel talent. Topatractie is Sanne Mallant, landelijk bekend van The Voice of Holland, en als zangdocente actief op de muziek- en dansschool in Heiloo. Naast Sanne zullen ook jonge danstalenten en een muzikale verrassing op het programma staan.

Kaarten zijn nog te koop bij de verschillende verkooppunten:
Sporthuis Johan Janssen, De Schrijverij (Heerenweg en Hoekstuk ) en Albert Heijn Ypenstein.

www.sportraadheiloo.nl

Ilse gaat door voor Oeganda

Ilse Nadort met de cheque van de Willibrordschool. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Trots toont Ilse Nadort de cheque van de Willibrordschool. "De Willibrordschool heeft de jaarlijkse kerstactie aan de schoolkinderen in Oeganda gewijd. Nadat ik de leerlingen had verteld over de basisschool in Oeganda, hebben zij enorm hun best gedaan om zo veel mogelijk geld in te zamelen." Die basisschool in Oeganda, dat is de Hillside Primary School in de stad Masaka. Omdat de leerlingen arm zijn en vaak geen ouders meer hebben, krijgen zij op Hillside behalve onderwijs ook onderdak en twee maaltijden per dag."

Naast de kerstactie van de Willibrordschool heeft Ilse zelf kerstkaarten verkocht. Voorts heeft ze diverse donaties ontvangen. Al met al staat de teller nu op ruim 1.000 euro. Een mooi bedrag, maar Ilse gaat door. "Ik wil heel graag met minstens 1.500 euro naar Oeganda, komende zomer. En weet je wat ik verder wil meenemen? Liefst 300 balpennen, voor het schoolwerk. Zou daar een sponsor voor te vinden zijn? En ten slotte nog heel veel kleine knuffeltjes, van maximaal 15 centimeter groot."

Meer informatie is te vinden op www.teensavers.wix.com/uganda. Elk geldbedrag is welkom op

NL02 RABO 0138510490 t.n.v. I. Nadort o.v.v. Oeganda.
Wie nieuwe balpennen, oude knuffeltjes of leuke ideeën voor de volgende inzamelingsactie heeft, kan mailen: ilse_nadort@hotmail.com

Multimediapresentatie Hotspot IJsland in De Beun

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Mondiavisueel staat voor professionele multimediashows met foto's, video, muziek en live commentaar. Pure beleving vanuit een luxe fauteuil. Mondiavisueel organiseerde in Heiloo al 6 live presentaties in theater De Beun. Bijna 800 bezoekers waren zeer enthousiast over deze unieke vorm van een 'avondje uit'. Op dinsdag 26 januari a.s. organiseert Mondiavisueel een live multimediapresentatie met de in deze regio bekende outdoor sportvrouw Jolanda Linschooten uit Akersloot onder de titel "Hotspot IJsland". IJsland is een land vol uitersten. Besneeuwde bergen, immense gletsjers, kokende modderpoelen, nagloeiende lavastromen en het mysterieuze noorderlicht. Jolanda doorkruiste IJsland te voet, niet over paden of wegen maar dwars door de wildernis. Een intense confrontatie met de IJslandse natuur. In haar 'live' multimediapresentatie, op een 7,5 meter breed scherm, vertelt Jolanda bij de mooiste foto- en videobeelden over de fascinerende natuur en wat dat met haar deed.

Meer informatie kunt u vinden op http://mondiavisueel.com U kunt daar tevens uw toegangskaarten kopen.
Een programma-magazine met uitgebreide informatie over het Mondiavisueel programma 2015-2016 kan gratis worden afgehaald bij Theater De Beun tijdens openingsuren. Ook nu kunnen de lezers van de Uitkijkpost weer profiteren van een lezerskortingsactie van € 3,00 per toegangskaart. Gebruik daarvoor de volgende voucher kortingscode: F15J16MV Kaarten zijn ook (tegen contante betaling) aan de zaal verkrijgbaar. Knip dan dit berichtje uit de krant om uw korting te verzilveren.

Italiaanse avond bij restaurant Loocatie

Winterlandschap van Jan Giling. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op vrijdag 22 januari presenteert restaurant Loocatie een Italiaanse avond in samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen. De keukenbrigade stelde een bijzonder 4-gangenmenu samen, bestaande uit traditionele Italiaanse gerechten met een eigentijdse twist, zoals caprese 3.0, gegrilde dorade met vongole, ossobuco van kalfsvlees en tiramisu met huisgedraaid Italiaans ijs. Bas Kastelein van Wijnkoperij Okhuysen stelde een bijpassend Italiaans wijnarrangement samen. Tijdens de avond vertelt hij bijzondere details over de wijnen en waarom ze zo goed bij de gerechten passen.

Het interieur van restaurant Loocatie wordt in de wintermaanden opgesierd door sneeuwlandschappen van Jan Giling (1930). Hij weet in zijn olieverfschilderijen het winterse licht rond Heiloo bijzonder mooi te vangen. Vanaf 1 januari zijn de openingstijden van de Loocatie gewijzigd. Het restaurant is zes dagen per week geopend vanaf 17.30 uur en op woensdag gesloten. Wilt u reserveren? Kijk dan op de website of bel 072-533 33 52.

Stichting Jeugdtheater Heiloo presenteert Het Speelgoed Mysterie

Een spannend avontuur bij Jeugdtheater Heiloo. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 23 en 24 januari speelt Jeugdtheater Heiloo in Theater de Beun de familievoorstelling Het Speelgoed Mysterie.

Het is nacht als Willem, Pakkem en Hebbes dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. Als de kinderen de volgende ochtend wakker worden en hun speelgoed is verdwenen zijn zij ontroostbaar… Onder aanvoering van Boktor start een grote zoektocht die leidt naar een speelgoedfabriek met een wel heel bijzondere directrice. En waar de mysterieuze speelgoedmaker Harrie van Steen in zijn toren wanhopig probeert aan de extreme kwaliteitseisen te voldoen, in ruil voor een leuker leven. Als dan ook nog de plaatselijke journalist, onder druk van zijn baas, naarstig op zoek is naar een "scoop" voor het landelijk dagblad, lijkt een spannend avontuur te zijn geboren.

100 gratis kaarten

Om het plezier met zoveel mogelijk kinderen te delen, stelt Jeugdtheater Heiloo wederom honderd vrijkaarten voor de 1e zondagmiddagvoorstelling beschikbaar aan een aantal maatschappelijke organisaties. Doel is om kinderen, die, om wat voor reden dan ook, niet zo makkelijk naar het theater komen, een leuke middag te bezorgen. Nadere informatie hierover is verkrijgbaar onder telefoonnummer 06-28806899 of via Stichting De Waaier: www.de-waaier.nl

De kaarten kosten 9,00 euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij Bruna en de Schrijverij in Heiloo en bij de kassa van Theater de Beun. In Limmen zijn de kaarten verkrijgbaar bij drogisterij Aker. Zie ook www.sjth.nl

Audities

Wil jij volgend jaar ook meedoen aan de voorstelling van het Jeugdtheater? De audities voor nieuwe leden worden gehouden op 29 januari 2016. Aanmelden kan via de website: www.sjth.nl

Verjaardag

En wil jij op een leuke manier je verjaardag vieren? Wij hebben een all-inclusive verjaardagsarrangement. Kijk voor meer informatie op onze website www.sjth.nl

Ingezonden brief X

Zojuist het verhaal gelezen in de Uitkijkpost betreffende Afvaloverlast. Daarbij is echter vergeten iets heel belangrijks te vermelden, namelijk dat de container van boven open is! Wie verzint zoiets om in een vrije ruimte waar de wind uit het westen en zuidwesten vrij spel heeft, een open container te plaatsen!

Hoogachtend,

L. Keesen, Heiloo

Kunst en Cultuur in de Kleine Kapel

HEILOO - Vanaf 18 en 19 januari geeft Jan van der Giessen in de Kleine Kapel van de Cultuurkoepel weer cursussen Westerse Kunst & Cultuurgeschiedenis.

In de cursus Renaissance die op maandag 18 januari begint geeft Jan zowel aandacht aan de Italiaanse Renaissance als aan die van het noordelijke Europa. Hij staat uitgebreid stil bij de ontwikkelingen in Italië, Vlaanderen, Frankrijk en Holland. Op dinsdagmiddag 19 januari begint hij met de cursus over het Neoclassicisme waarin hij de hele 18de eeuw behandelt. Kernthema is hoe de barok en rococo overgaan in klassieke kunst en muziek.

De zeven lessen van beide cursussen zijn als volgt ingedeeld: In de eerste les behandelt hij de Europese geschiedenis en in de tweede les gaat hij uitgebreid in op de kunst en cultuur in de betreffende periode. Daarbij behandelt hij het wereldbeeld van de mensen die toen leefden en hun belangrijkste filosofische en wetenschappelijke prestaties. Daarna vanaf les 3 start een reis door Europa; elke les naar andere landen of gebieden met als laatste de Nederlanden. De enthousiaste presentatie met mooie afbeeldingen van kunst en architectuur gecombineerd met muziekfragmenten zal u zeker aanspreken.

Elke cursus duurt 7 middagen van 14.00-16.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 95, inclusief een uitgebreide, geïllustreerde syllabus.

Locatie: Cultuurkoepel, Kennemerstraatweg 464, Heiloo

Inschrijven kan via www.janvandergiessen.nl, telefonisch via 06-51578425 of per e-mail info@janvandergiessen.nl

Van digitale fotocursus naar fotoclub Akersloot

Oefenen met uitlichten in de studio. Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - In 2005 is de fotoclub ontstaan uit de digitale foto cursussen die door de SWOA Akersloot werden gegeven. Alle cursisten van dat jaar werden uitgenodigd en er was voldoende belangstelling om een fotoclub te starten.

Inmiddels bestaat fotoclub Akersloot 10 jaar en komen de leden tien tot twaalf keer per jaar bij elkaar en bespreken tijdens een clubochtend de foto's die over een bepaald onderwerp gaan. Dit jaar zijn thema's bijvoorbeeld 'stoelen en zitjes' en 'lijnenspel' op het programma. De club telt twintig enthousiaste leden, die graag twee van hun mooiste foto's ter gelegenheid van het tienjarig bestaan tentoonstellen.

Eén keer per jaar gaan de leden van de club fotograferen op een buitenlocatie. Dit jaar bleven ze dicht bij huis en werd de Hempolder in Akersloot digitaal vastgelegd. Ook zijn ze in het Zuiderzeemuseum geweest en hebben door Alkmaar gezworven op zoek naar de mooiste plekjes.

Bezoekers van de tentoonstelling mogen, via de computer, hun stem uitbrengen op één van de foto's. De foto met de meeste stemmen komt op de website van de SWOA te staan. Er draait een doorlopende videopresentatie om meer werk van clubleden te laten zien.

Waar?         Het Kruispunt, Mozartlaan 1 in Akersloot.

Wanneer? Zaterdag 16 januari van 14.00 u tot 17.00 uur en

                 Zondag 17 januari van 12.00 tot 17.00 uur.

Voor wie? Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Diploma's Zwembad Loos

Foto: Aangeleverd.

HEILOO - De eerste diploma's van 2016 zijn alweer uitgereikt. Zaterdagmorgen 2 januari ging de eerst groep afzwemmers van dit nieuwe jaar naar zwembad de Beeck in Bergen. In totaal mochten 20 leerlingen voor het A, B of C diploma van de Nationale Raad Zwemdiploma's en 2 leerlingen voor het B diploma van de Nederlandse Onderwatersport Bond afzwemmen.

Na een luid applaus is iedereen verdiend met zijn of haar diploma naar huis gegaan.

De geslaagden zijn:

Diploma A: Manaal Ahmed Abdirahman, Bram van den Broeke, Mees Graas, Pien Groot,

Ylara Kurvers, Wang Xuan Mu, Sarah Nomaan Mohamed, Joep Vroom.

Diploma B: Ylian Hendriks, Joost Jonker, Daan Kamping, Laura Keuning, Jule Pepping,

Solien Rahim, Stijn Spelt, Mick de Vos, Friso Wijnia, Eli Wokke.

Diploma C: Jasper Heemskerk en Fien van Wijngaarden.

N.O.B. diploma B: Niels Dekker en Lianne Dekker.

Vier saxofoons en een prachtstem

Ntjam Rosie met Artvark. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het gaat swingen, vrijdag 15 januari om 20.15 uur in theater De Beun. Traditionele en meer recente muziek uit haar geboorteland en haar eigen Afro-Europese blend van soul, jazz, gospel en wereldmuziek: dat is de spannende muziek van Ntjam Rosie. Met haar karakteristieke stem, innemende optredens en charmante verschijningen op radio en tv is de Rotterdamse een snel rijzende ster in de jazz- en soulmuziek. 'Bezieling, vrijheid en controle,' schreef NRC.next over haar.

Maar Ntjam Rosie komt niet alleen. Ze komt samen met het saxofoonkwartet Artvark, dat bestaat uit vier van de beste saxofonisten van Nederland: Bart Wirtz, Peter Broekhuizen, Rolf Delfos en Mete Erker. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daartussen of ver vandaan ligt. 'Vervluffend precies spel, groove, durf en sterke solo's, met passie gespeeld en helemaal van nu,' schreef De Volkskrant over Artvark. Het programma heet 'Homelands' en u kunt er een voorproefje van nemen op www.vriendenvandebeun.nl.

Op zondag 17 januari om 14.00 uur kunt u ook weer in De Beun terecht, dan brengen de cabaretiers Speelman & Speelman hun show 'Lach het weg'. Ook daarvoor zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Kaarten kosten € 16 per stuk en zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, bij het Trefpunt, bij de bibliotheek en in het theater.

Verkiezing Kunstenaar van het jaar gestart

Zittend van links naar rechts: Jo-Anna Meijer, Inez Vermolen, Toos Oudhoff, Margriet Oostelbos. Staand van li. naar re.: Mieke Topman, Riet Poelman, Adriaan Berkhout, Jan Giling, Jos Apeldoorn, Lot Schreurs, Hilly Goedhart, Theo Leering, Jan Oudhoff en Jan- Willem Porringa. Niet op de foto: Els Minks wegens ziekte, Eugenie Herlaar i.v.m. 60-jarig bestaan NOS journaal. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - In Bibliotheek Heiloo vond op 5 januari de opening plaats van de expositie met schilderijen, beelden en sieraden van kunstenaars die strijden om de titel Kunstenaar van het jaar 2015. Alle exposanten van 2015 brachten een of twee van hun mooiste werken in. Alle inwoners van Heiloo e.o. kunnen tot zaterdag 30 januari 13.00 uur hun stem uitbrengen. Om 13.30 worden de prijzen uitgereikt aan de winnende kunstenaars.

Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250.

Jan Gilisen kreeg als oudste genomineerde de eer om de expositie te openen. Foto: Stip Fotografie

Nieuw artikel

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Maandagmiddag krijg de bemanning van KNRM station Egmond alarm voor een luchtvaartuig in problemen. Het toestel, een Cirrus SR-20, steeg maandag aan het begin van de middag op van het Engelse Gloucester Airport en had als bestemming Osnabrück (Duitsland).

De reddingboot Adriaan Hendrik wordt met de grootste spoed gelanceerd en is binnen een half uur na het alarm op de laatst bekende positie, op zo'n 6 mijl uit de kust bij Camperduin, vrijwel gelijk worden er wrakstukken van het vliegtuig waargenomen. Een lang lint van wrakstukken markeren de plaats waar het vliegtuig is neergestort.

De reddingboten Maria Paula (Petten) en de Koen Oberman (Callantsoog) arriveren enkele minuten na de Adriaan Hendrik. De drie boten worden opgelijnd en beginnen een eerste zoekslag langs het spoor van wrakstukken opzoek naar overlevenden.

Langs het strand zoeken de kusthulpverleningsvoertuigen van Callantsoog, Petten & Egmond het strand af naar eventuele aangespoelde wrakstukken.

Aan de hand van de eerste situatie rapportage wordt door de Nederlandse Kustwacht een zoekgebied berekend, dichte mist maakt het zoeken niet gemakkelijk.

De reddingboot Joke Dijkstra (Den Helder) is eveneens onderweg, vanwege de ruimte aan boord wordt zij aangewezen om de zoekactie ter plaatse te coördineren.

Vanuit de lucht worden de reddingboten geassisteerd door een vliegtuig en helikopter van de Nederlandse Kustwacht. Verder zijn de sleepboot Hunter (Rederij Noordgat) en de Kustwacht vaartuigen Visarend en Ievoli Amarant onderweg naar het zoekgebied.

De Defensie Duikgroep (DDG) van de Koninklijke Marine is onderweg naar Egmond om eventueel te kunnen assisteren bij de berging van een eventuele overlevende. Omdat alle eenheden hard nodig zijn binnen het zoekgebied wordt de reddingbootDonateur (Wijk aan Zee) gealarmeerd voor het vervoer van de duikers vanaf het strand van Egmond aan Zee. De Donateur voegt zich later aan bij de zoekende eenheden.

Als rond middernacht het gehele zoekgebied is afgezocht wordt besloten de zoekactie te beëindigen, de Adriaan Hendrik is om middernacht, na een inzet van 9 uur weer terug op station.

Vanuit Den Helder is dan Zr. Ms. Zierikzee onderweg met de Defensie Duikgroep om met behulp van sonar het gehele gebied af te zoeken naar mogelijke wrakstukken van het vliegtuig.

De volgende morgen worden de vrijwilligers van station Egmond voor een tweede maal opgeroepen om samen met de collega's van Den Helder het gebied nogmaals af te zoeken, echter zonder resultaat.

2015 was een top jaar voor Museumhoeve Overslot

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Meer dan 6000 bezoekers wisten in 2015 de weg naar het eeuwenoude museumhoeve Overslot tegenover de restanten van het Slot op den Hoef, te vinden voor bijzondere optredens op de zondagmiddag, het unieke schelpenmuseum en de collectie Naturalia, aangevuld met topstukken uit het museum West-Flinge, dat helaas gedwongen werd de deuren te sluiten.

Het zeer goed bezochte museumweekend, het hoeverdorpsfeest met de kunstmarkt, maar ook de exposities van tekengroep Karmel onder de bezielde leiding van Frits de Nooijer en de expositie van Marianne Duif werden door vele bezoekers zeer gewaardeerd, en ook heeft menig passant dit jaar een 2e hands boekje gescoord of geruild in de openbare boekenstal.

Er waren dit jaar weer onvergetelijke, door de huisfilosoof HP Corbee aangekondigde, vrij toegankelijke concerten op de zondagmiddag, zoals van de complete Burn Brigade Big Band, de pianist Burton Greene, Jyoti Verhoef en Maya Fridman en Mark Ritsema, die dit jaar zowel met Summerhus, Polar twins als met The Bullfight heeft opgetreden. Maar ook de optredens van lokale muzikanten als Mark Condren, Piet Visser Band en So Be It kregen veel waardering van het publiek. Uniek was de tribute van Bintang's Frank Kraaijeveld, Aad Hooft en gitarist Frans Ten Kley aan de muziek van Peter Green van Fleetwood Mac.

De ANWB schreef dan ook niet voor niets in het blad OP PAD over museumhoeve Overslot: "Het tegenover het slot gelegen museumhoeve Overslot is een uitje met een stip! Op de zomerzondagmiddagen extra leuk tijdens de jazz jamsessies."

Het komende jaar hopen we weer veel bezoekers uit binnen en buitenland te mogen ontvangen en te laten genieten van de Egmondse kunst, historie, schelpen, naturalia, antiquiteiten, muziek, samen met de vele vaste bezoekers, de vrienden van Museumhoeve Overslot, in dé culturele ontmoetingsplek van Egmond!

Vlooienmarkt in De Lelie

Een mooie vorm van recycling: de vlooienmarkt. Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - Op zondag 24 januari is er weer een vlooienmarkt in sporthal De Lelie. Het is de tweede markt in een reeks van drie. De vlooienmarkten in sporthal De Lelie staan garant voor gezelligheid en heel veel leuke spullen.

Lijkt het u leuk om uw spullen te verkopen op de vlooienmarkt? U kunt een kraam (25 euro) of grondplaats (5 euro p/m) reserveren.

De markt is geopend van 9.30 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 2,50. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Informatie: Organisatieburo de Lang, tel. 0229-757766 of 06-51374913

www.burodelang.nl

194 kerstbomen voor Daan en Daan

Foto: Aangeleverd

Daan Bult en Daan Kaandorp uit Limmen, 10 en 11 jaar oud, zijn weer op kerstbomenjacht geweest. Met skelter en aanhanger zijn ze 1,5 week op pad geweest om zoveel mogelijk kerstbomen op te halen. Het is ze weer gelukt: 194 is het record van deze mannen die dit al 3 jaar doen.
Alles is opgebonden op aanhangers en vervolgens met auto en tractor naar de gemeente gebracht, om een zakcentje op te halen.

Controle fietsverlichting scholieren

LIMMEN - Vrijdag 15 Januari controleert Veilig Verkeer Nederland (afd. Heiloo) in Limmen de fietsverlichting van de schoolgaande jeugd die van Alkmaar/Heiloo rijdt naar de scholen in Castricum. VVN houden de kinderen staande voor de controle, als men goede verlichting voert krijgt men een attentie, bij geen verlichting een nieuw voor- of achterlicht.

De actie begint in de ochtend om 07.45 en eindigt om 08.30.

Plaats van handeling: Bij de verkeerslichten van de Kennemerstraatweg/Kerkweg.

Doel van de actie is het wijzen op goede verlichting in duisternis, en voorkomen van ongelukken: zichtbaar zijn is zeer belangrijk.

De verlichting wordt gesponsord door UNIVE verzekering.

Reorganisatie Abdijkaarsen b.v.

EGMOND - De St. Adelbert Abdij in Egmond Binnen heeft om financieel/economische redenen besloten tot een ingrijpende herstructurering. Per 1 januari 2016 is het bedrijfsmatig produceren van kaarsen en keramiek beëindigd. Helaas gaat dit ten koste van enkele arbeidsplaatsen. Vier medewerkers is een ontslagregeling aangeboden. De lopende verplichtingen zullen zo veel mogelijk worden nagekomen.

Abt Gerard Mathijsen: "De Abdij betreurt het zeer deze productie, die jarenlang een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het beeld van de abdij, te moeten beëindigen en afscheid te moeten nemen van gewaardeerde medewerkers. Maar het was helaas noodzakelijk. Hoewel we moeten opgeven om het maken van kaarsen op lonende wijze voort te zetten, hoort dit ambacht zo bij de abdij, dat gezocht wordt naar een vorm om dit in demonstratievorm voort te zetten.
Kaarsen blijven overigens deel uitmaken van het assortiment in de winkel."

De activiteiten van de winkel, de boekenafdeling, het museum en de rondleidingen en workshops zullen gewoon worden voortgezet. Hetzelfde geldt voor de cursusprogramma's en de retraites in de Abdij.

Demonen, echter dan je denkt

EGMOND - Diaken Kramer studeerde van 2013 - 2015 aan het seminarie van de Oud-Katholieke Kerk. Zijn afstudeerscriptie ging over de vraag hoe wij als westers denkende mensen om kunnen gaan met boze geesten.

Age Kramer vertelt verder op 19 januari. Het is een vervolg op de lezing van 12 januari, maar kan ook los gevolgd worden. Deze tweede avond gaat over de vraag hoe je over boze geesten na kunt denken, zonder de wetenschappelijke principes geweld aan te doen en zonder boze geesten te zien als 'alleen maar psychiatrische verschijnselen'. Ze bestaan echt. Na een ruime inleiding waarin Kramer vertelt hoe hij tot deze conclusie kwam is er veel ruimte voor eigen inbreng en gesprek.

De lezing op dinsdag 19 januari 2016 wordt gehouden in 't Verenigingsgebouw Egmond, Julianastraat 5 in Egmond aan Zee. Begin is om 20.00 uur en de afsluiting is voorzien rond 22.00 uur. Van te voren aanmelden is niet nodig. www.egmond.okkn.nl

Timothy Dupont en Roxane Knetemann winnen snelle editie AGU Egmond-Pier-Egmond - Twee parcoursrecords verbroken

Bij de vrouwen ging de winst naar Roxane Knetemann in 58.35 minuten. Foto: Aangeleverd

EGMOND - De 18e AGU Egmond-Pier-Egmond is na een zinderende finale gewonnen door de Belg Timothy Dupont in 57.12 minuten. Hij versloeg op de streep de plaatselijke favoriet Bram Imming. "We waren aan elkaar gewaagd, het is plezant dat ik gewonnen heb", sprak de 28-jarige wegrenner na afloop, onder luid gejuich van het meegekomen Belgische publiek. Bij de vrouwen ging de winst naar Roxane Knetemann in een tijd van 58.35 minuten. "Het leek wel een wegwedstrijd. Ik snap er niets van dat ik heb gewonnen, soms moet je geluk hebben", aldus Knetemann. Beide tijden betekenden een nieuw parcoursrecord.

Op de heenweg werd tegen een straffe zuidwestenwind in een groot peloton van zo'n 150 renners richting Velsen gereden. Er werd meerdere keren gedemarreerd, echter bleek het geslagen gat steeds niet groot genoeg om ook daadwerkelijk het verschil te maken. In deze grote formatie konden ook enkele vrouwen, waaronder Nina Kessler en Roxane Knetemann zich een tijdlang sterk handhaven.

Na het keerpunt bij de Noordpier in Velsen ging het razend snel, de mannen tikten ruim de 60 kilometer per uur aan en de bij de vrouwen steeg de teller ook tot 50 kilometer per uur.

Op de Boulevard Noord viel de beslissing in een nek-aan-nekrace. Foto: Aangeleverd

Jasper Ockeloen maakte in Castricum het verschil door met zijn fiets over de strobalen te springen. Dupont en Imming gingen in de achtervolging en kwamen vervolgens weer bij Ockeloen, die te kampen had met een aflopende band. In Castricum moest Nina Kessler de mannen laten gaan en na even alleen gereden te hebben, kwam zij in de achterop komende groep van zo'n dertig renners, waaronder Roxane Knetemann, terecht.

Op de Boulevard Noord viel de beslissing in een nek-aan-nekrace. Op minder dan een seconde wist Timothy Dupont de winst te pakken op Bram Imming. Derde werd Jasper Ockeloen, voor Nederlands kampioen strandrace Thijs Zonneveld. Bram Imming: "Het voelt alsof ik verloren heb. Ik ben de sprint aangegaan, maar hij ging erover. Door een valpartij van Richard Jansen, miste ik mijn ploeggenoot", aldus de renner van Team Imming-Gouweleeuw, die al maanden zijn vizier gericht had op AGU Egmond-Pier-Egmond. "Misschien dat ik vanavond blijer ben met deze tweede plaats, maar nu niet." Dupont reed nog maar twee keer eerder een strandrace en moest Bram Imming eerder voor zich dulden in De Panne. De rollen waren nu dus omgekeerd.

Bij de vrouwen ging de winst naar Roxane Knetemann in 58.35 minuten. De afgelopen twee jaar werd ze tweede en ze stond nu voor het eerst op het hoogste schavot. "Het is mooi om hier als Noord-Hollandse te winnen", zei de renster van Rabobank/Liv na de race. "Ik kwam goed het strand op en zat er vanaf het begin goed bij." Nina Kessler kwam na 36 kilometer binnen in 58.47. Rozanne Slik uit Bergen werd derde in 59.39. Nederlands kampioen strandrace Pauliena Rooijakkers eindigde als vierde.

In totaal kwamen vandaag ruim 3.500 renners in actie tijdens Nederlands grootste strandrace. Naast de wedstrijd over 36 kilometer tussen Egmond aan Zee en de Noordpier in Velsen, was er voor de jeugd tussen 11 en 15 jaar een jeugdwedstrijd.

De 19e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond vindt plaats op zondag 7 januari 2017. De inschrijving gaat begin augustus van start.

Bayabal en Yalew winnen pittige 44e editie Saucony Egmond Halve Marathon

Genet Yalew eindigde als eerste vrouw. Foto: Karel Delvoye, Orange Pictures

EGMOND - De 44e Saucony Egmond Halve Marathon is vandaag gewonnen door de Ethiopiër Yekeber Bayabal. Hij kwam in zijn eentje de Boulevard Noord op en finishte na 1.08.08. De stevige zuidenwind zorgde voor de langzaamste tijd sinds 1985. Abdi Nageeye lag lang op medaillekoers, maar kreeg in de laatste kilometers te kampen met steken in zijn zij en moest Bernard Kipyego en Abera Kuma voor zich dulden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Ethiopische Genet Yalew (1.19.02).

Na de start gingen de lopers bijna direct het strand op om tegen de wind in te beuken richting Castricum aan Zee. Het werd een uitzonderlijk compacte kopgroep van wel tachtig atleten. "Het was meer een inlooptempo", gaf Nageeye na afloop aan. "We liepen ongeveer 4.30 minuten per kilometer en ik had zelfs tijd voor een plaspauze. Het had geen zin om harder te lopen tegen de behoorlijk harde wind."

En zo begon de wedstrijd eigenlijk zodra de lopers het duingebied van Castricum binnenkwamen lopen. Als een lang lint lopers liepen zij over de zandpaden en werd het langzaamaan een afvalrace. Op de Van Oldenborghweg in Egmond-Binnen werden de grootste verschillen gemaakt. Bayabal voerde het tempo op en liep weg bij zijn concurrenten. Nageeye hield zich goed staande tussen deze wereldtoppers en het zag er lange tijd naar uit dat hij Kuma voor kon blijven, maar na de Bloedweg had hij het nakijken. "Ik kreeg een behoorlijke steek bovenin mijn ribben en ik zakte helemaal in elkaar. Dit is echt super balen, ik geloofde echt in een podiumplaats", aldus de marathonloper. Nageeye moest nog sprinten om zijn vierde plaats veilig te stellen en bleef Emmanuel Mutai, die op de marathon 2.03.13 achter zijn naam heeft staan, een seconde voor. Nummer twee Bernard Kipyego, de tweevoudig winnaar van de TCS Amsterdam Marathon, passeerde de streep na 1.08.33 en Abera Kuma, winnaar 2013, liep 1.08.40. Nageeye noteerde op de 21,1 km 1.09.02. Kahlid Choukoud werd als tweede Nederlander zesde in 1.09.24, Ronald Schröer volgde als negende (1.10.16), gevolgd door Michel Butter (1.10.48).

De vrouwen startten 9.17 minuten eerder dan de mannen, maar zij werden na 17 km al ingehaald. De man-vrouw wedstrijd werd hiermee al vroegtijdig beslist. Ook de vrouwen bleven op het strand dicht bij elkaar. Het tweetal Dibabe Kuma en Genet Yalew vormden na de strandafgang een koppel. Yanew bleek uiteindelijk de beste benen te hebben en ging er met de overwinning vandoor. De Ethiopische klokte 1.19.02. Haar landgenote Kuma deed er 1.19.31 over. Jackline Chepngeno maakte het Ethiopische podium compleet (1.20.34). Beste Nederlandse was Ruth van der Meijden (zesde in 1.23.12).

In 1985, een zeer koude en heroïsche editie, werd er voor het laatst zo langzaam gelopen. Toen deed Peter Rusman er 1.10.21 over en won zijn vrouw Wilma Rusman in 1.22.21.

In totaal trotseerden vandaag 17.000 hardlopers de stormachtige omstandigheden. Het was op het strand echt afzien voor de deelnemers, maar dat hoort juist bij het karakter van de Saucony Egmond Halve Marathon. Le Champion kijkt met een zeer goed gevoel terug op deze prachtige editie.

De volgende editie van de Saucony Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 8 januari 2017. De inschrijving gaat begin augustus van start.

Kijk voor de volledige uitslag op www.sauconyegmondhalvemarathon.nl.

Egels maken indruk in Akersloot

Foresters D1 verslaat Sparta met 4-1. Foto: Marc Brunekreef

HEILOO/AKERSLOOT - Dit weekend was in Akersloot weer het Old Amsterdam Boardingtoernooi, een leuk indoortoernooi met een sterk deelnemersveld. Op vrijdag en zaterdag kwamen de lokale amateurclubs tegen elkaar in actie. De Foresters legde bij alle categorieën beslag op de hoofdprijzen! Op vrijdag konden de meiden van de MD1 feest vieren en op zaterdag deden de F1, E1 en E2 ze na.

Op zondag was de D1 aan de beurt met twee teams, die het onder andere moesten opnemen tegen AZ, Ajax en Sparta. Team B eindigde als 3e en hield daarmee onder meer alle teams van Ajax en Sparta achter zich. Team A was ongelukkig tegen AZ en Ajax en eindigde met een zevende plaats toch nog keurig in de middenmoot. De resultaten tegen de BVO's: Team A verloor nipt van AZ (2-3) en Ajax (1-2). Sparta werd op een flinke nederlaag getrakteerd: 4-1. Team B speelde gelijk tegen AZ (2-2) en Sparta (3-3) en won met 4-2 van Ajax.

Vijf HSV C1 spelers naar Regio Team NH

Van links naar rechts: Thijs Oud, Jelle van Haasdrecht, Gerben de Groot, Bram de Boer en Sem Snijder. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Maar liefst vijf HSV C1 spelers zijn geselecteerd voor het Regio Team NH.

Er zijn zes teams uit de Regio NH geselecteerd: Limmen, Castricum, HSV, Meervogels, Uitgeest en Vitesse.

Na meerdere selectie trainingen zijn er 5 HSV spelers geselecteerd. Komende zaterdag 16 januari om 10 uur zullen zij deelnemen aan een toernooi bij Castricum. Zij zullen het opnemen tegen AZ , PSV en FC Twente.

Het Regio team NH is er klaar voor

Het Regio Team met de begeleiders: staande Everard Luiijckx rechts en Rob Kramer links. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Uit een selectie van 6 teams zijn 16 spelers geselecteerd die zaterdag om 10 uur het zullen opnemen tegen AZ PSV en FC Twente. Na een paar
trainingen onder leiding van Rob Kramer en kees Luijcks bij FC Castricum zijn de jongens er helemaal klaar voor. Ze kijken ernaar uit om de strijd aan te gaan met deze gerenommeerde Teams. Een hele mooie kans voor deze jongens om te laten zien dat er voldoende talent is in Noord Holland.
Publiek is van harte welkom komende zaterdag vanaf 10 uur tot 15:30 bij FC Castricum.

Een goed voornemen voor 2016? Doe Do-In !!
Ziet u op tegen de druk(te) van een sportschool en wilt u toch met uw lichaam bezig zijn? Dan is Do-In misschien iets voor u. Do-In is een Japanse bewegingsvorm met oefeningen voor het strekken van meridianen. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leert u oefeningen waardoor de energie beter door het lichaam kan stromen. Bij stagnatie van de energiestroom zijn klachten vaak het gevolg. Do-In heeft een gunstig effect op het verminderen van de klachten. Geïnteresseerd? Een vrijblijvende proefles kan altijd. De lessen zijn op maandagavond van 19.30 – 20.30 uur in de Ypsalon te Heiloo en op vrijdagochtend van 08.45 – 09.45 uur in de voormalige Hofdijkschool, Mariënstein 178 in Heiloo. Bel voor meer informatie: John Compas tel. 06-46318915

Bij EMILSEN SALON kunt u terecht voor een kappers-pedicure- of manicure behandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl.nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro, (ook voor heren !) Gelnagels 30 euro. Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan de Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-53806959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN

50% korting heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten
T: 06 42479384

Wil je direct genieten van je wintersportvakantie? Volg dan eerst enkele lessen op onze indoorskibaan. Tot de Krokusvakantie hebben wij nog mogelijkheden voor een enkele of een serie van 6 lessen voor volwassenen en kinderen v.a. 5 jaar. Kijk op onze website www.bergenbal.nl of bel 0251-657070. Multisportpark Berg en Bal, de Bloemen 69 in Castricum.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Vóór de VAKANTIE uw FRANS ophalen? Zeer ervaren docente komt bij u thuis voor INDIVIDUELE TRAINING. Per training van een uur € 20 , een reeks van drie trainingen € 55.Contact: ikhaalmijnfransop@gmail.com

10 jaar Do-In in Heiloo. In 2016 is het 10 jaar geleden, dat ik de Do-In lessen startte in Heiloo. Wie jarig is trakteert en ik dus ook. Profiteer tot de zomervakantie van een aantrekkelijke korting op het lesgeld. Informeer vrijblijvend naar de scherpe tarieven op telefoonnummer: 06-4631 8915 van John Compas. Zie ook de andere advertentie.

NIEUW: Cursus Astrologie en Cursus Tarot in Castricum. Vanaf 19 januari. Meer informatie op www.britafalk.nl of bel 0251-826138

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TE KOOP GEVRAAGD GARAGEBOX in Heiloo,liefst omg. Trompenburg. 072-533 2610

TE KOOP: Gazelle omafiets, terug trap rem. Vraagprijs € 175,- Tel 072-5320 465 / 06 - 2501 64071

Tante Alie in Almere al een tijd niet gezien ? Datum prikken op www.Huurauto-heiloo.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

BESTRATING Tuinontwerp en -aanleg Grond- en sloopwerk www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: Sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Keyboardles in Heiloo Conservatorium gediplomeerd www.toetsenstudiodanielle.nl 072-532 3228 beginners en gevorderden van 7-97 jaar

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

PIANOLES BIJ U THUIS
De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

ZONNEPANELEN IN HEILOO? Kijk op www.energiewonen.nl/heiloo en ontvang 250 euro korting op uw installatie. Reeds vele plaatsingen en tevreden klanten.

Gevraagd voor onze zoon (7) een lieve OPPAS in Noord-West Heiloo voor opvang na school (14.30 - 18.30), 4 dagen per week.Tevens gevraagd een SCHOONMAAKHULP voor 2x per week.Graag een schriftelijke reactie waarin u zich kort voorstelt mailen naar konijnwillemijn@gmail.com.

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM