De Uitkijkpost

3 februari 2016

De Uitkijkpost 3 februari 2016


Trias en Terriërs grote winnaars op Sportgala

Sanne Mallant Foto: Alfred Roszbach

HEILOO - Afgelopen zaterdag werd voor de derde keer het sportgala voor en door Heiloo door de SportRaad georganiseerd. En ook dit keer mag van een groot succes worden gesproken, zowel in sportief als muzikaal opzicht. Dat vonden ook de ca. 500 aanwezigen, die enthousiast reageerden op de mooie prestaties van de sporters en teams en de optredende artiesten.

Zaterdagavond in Hotel Fletcher in Heiloo. De zaal puilde uit met mensen die de genomineerde sporters van de Sportverkiezing van het jaar graag wilden aanmoedigen. Dat deden ze dan ook enthousiast. Vrolijke muziek van de Heiloose Streetband Caecilia versterkte de goede sfeer en Sanne Mallant, deelneemster aan de televisietalentenjacht Voice of Holland, zong de sterren van de hemel.

Het was overduidelijk een spannende avond voor de genomineerde sporters. Dat gold bijvoorbeeld voor Pim de Waard, trainer en oprichter van mountainbikegroep De Zeeleeuw. Hij was genomineerd in de categorie trainer-coach. "Dat vind ik een hele eer. Het is een bevestiging voor wat ik gedaan heb."

Sporttalent jongen: Dave Wesselink/ Trias. Foto: Alfred Roszbach
Trainer Frank de Knegt Foto: Alfred Roszbach
Frans Endel aan het woord Foto: Alfred Roszbach
Ron Zwerver inspiratiespeech Foto: Alfred Roszbach
Sporttalent meisje: Nienke Madderom/ Trias. Foto: Alfred Roszbach
Vrijwilligers Foto: Alfred Roszbach
Vrijwilligers Foto: Alfred Roszbach
Sportploeg jeugd: Flashing VU12. Foto: Alfred Roszbach
Heiloo Olympics Foto: Alfred Roszbach
Terriers dames 1: wederom Sportploeg van het Jaar. Foto: Alfred Roszbach
Thomas Ouwejan: Sportman van het Jaar. Foto: Alfred Roszbach
Lisanne de Witte is Sportvrouw van het Jaar. Foto: Alfred Roszbach
Alle winnaars als slot. Foto: Alfred Roszbach

Nienke Madderom van atletiekvereniging Trias, vorig jaar winnares van de D junioren (t/m 13 jaar) van het officieuze NK op de 60 meter horde - maakte een blije indruk. "Ik vind het heel leuk en spannend. De andere genomineerden zijn ook heel goed, dus ik wacht het maar af."

Even later nam op het podium jurylid Ron Zwerver het woord, hij is ex-volleybal international en winnaar van olympisch goud. "Of je nou wint of niet: ik hoop dat je trots bent en geniet dat je hier vanavond in de schijnwerpers staat". Vervolgens begon de uitreiking, waarbij ook de vrijwilligers van de organiserende Sportraad Heiloo en sponsors een groot applaus kregen.

Lees verder -->

(Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser).

[VANAF HIER NAAR P3/Sport]

In totaal waren er 21 bijzondere nominaties in 7 categorieën, waaruit onder de weer bezielende leiding van presentator Jeroen Schouten de uiteindelijke winnaars bekend werden gemaakt.

Achtereenvolgend waren dat: sportcoach van het jaar Frank Knegt van Flashing, sporttalent van het jaar categorie jongens: Dave Wesselink van Trias, sporttalent van het jaar categorie meisjes: Nienke Madderom van Trias, jeugd sportploeg van het jaar: meisjesteam VU12 van Flashing, sportploeg van het jaar: Dames 1 van De Terriers, sportman van het jaar: Thomas Ouwejan van AZ en sportvrouw van het jaar: LIsanne de Witte van Trias.

Behalve voor alle sportieve toppers was er aandacht voor de vrijwilligers in de sport. Hoewel het hier geen verkiezing als bij de sporters betreft werd uit drie, door hun vereniging zeer gewaardeerde vrijwilligers Lisanne de Wijs van Flashing verkozen als vrijwilliger van jaar. De SportRaad benadrukt echter dat zij hiermee de verdiensten van alle vrijwilligers in de sport wil eren. Zonder hen zou de sport in Heiloo niet mogelijk zijn.

Naast Lissane werden Gerard Morsch van De Terriers en Rene van Dijk van Foresters genomineerd. Alle drie ontvingen zij een arrangement, aangeboden door voetbalclub AZ.

Uiteraard kwam ook de sport door mensen met een beperking aan bod. Dat gebeurde door een kort interview met Dennis Hof en Patrick Rupsam. Dennis is blind en beoefent al jaren de hardloopsport samen met zijn begeleider Patrick. Dennis bereidt zich op dit moment voor op de halve marathon in New York.

De vijf organisaties achter HeiloOlympics kregen vervolgens het podium om deze locale 'Olympische Spelen' voor mensen met een beperking op een ludieke wijze aan te kondigen. Op 18 juni van dit Olympisch jaar is er weer een HeiloOlympics op de baan van Trias. Ook zij ontvingen het AZ arrangement.

Het gevarieerde muzikale programma werd gestart met de Hollandse klanken van streetband Caecilia. Tijdens de avond konden de bezoekers genieten van optredens van Sanne Malant, o.a. bekend van het TV programma Voice of Holland, de in Heilooër sportclubtenues gestoken danseresjes The Young Colours van de Muziek & Dansschool Heiloo o.l.v. Mena Leila en een ware drumbattle o.l.v. Wil van Toor. De afterparty werd passend van stevige beats voorzien door DJ Servan Jonkhart.

De resultaten op een rijtje.

Sporttalent meisje: Nienke Madderom/ Trias

Sporttalent jongen: Stan Nijhuis/ Trias

Sportploeg jeugd: Flashing VU12

Trainer/ coach: Frank Knegt/ Flashing

Sportvrouw: Lisanne de Witte/ Trias

Sportman: Thomas Ouwejan/ AZ

Sportploeg: Terriërs dames 1/ De Terriërs

High Low Rangers veilig terug uit Nepal

HEILOO - Afgelopen zaterdag zijn de Rangers weer heelhuids geland op Schiphol. Heelhuids en voldaan. Dat de motortrip anders zou verlopen wisten de Rangers wel. De voorgaande trips liepen ook niet zoals van tevoren gedacht. Door de enorme brandstof schaarste kon de geplande route niet doorgaan. Komt ook nog eens bij dat de zware aardbeving vele wegen verwoest heeft en daar dus eenvoudig niet over gereden kon worden.

De Rangers schreven speciaal voor Uitkijkpost over hun avontuur: "We ontmoeten Sherpa, de gids, in Kathmandu om uitleg te geven en om ons te bedanken. De anderen liepen we mis helaas. Toen met de bus naar de grens met India omdat de motoren uit India niet over de grens kwamen. Inmiddels kwam de bagage gelukkig aan en konden we gaan rijden in het Terai gebied van India. Dit is het delta gebied van de Himalaya en is beeldschoon om zijn vergezichten en vooral zijn haarspeldbochten die onze motorrijharten sneller doen kloppen. Het was daar ook winter en het vroor 's nachts dat het kraakte en overdag net boven nul. Erg veel warmte was er niet voor ons. En in de ochtend hele dikke mist waar de roet van de vuurtjes voor te koken in bleef hangen en die ons binnen een uur zwart maakte.

Je zal er maar wonen.. Maar als de zon er was en de mist verdreef was het een pracht!

Naar Amritsar werd niks doordat de taliban scholen aan het uitmoorden was en niemand een gele jurk aanwilde met een terrorist achter hem met een zwaard en beroemd worden op YouTube.

Dus naar Rajagstan voor de warmte en zijn paleizen. Het werd een confrontatie van vervuiling, armoede en een beetje vervallen cultuur.

Inmiddels hadden we een verdeelsleutel gemaakt voor het sponsorgeld. Het bedrag gaat door drieën. Het bedrag maken we bekend binnenkort. Er stroomt nog dagelijks geld binnen, maar we zitten al dik boven de 10.000 euro. Een derde is voor Stichting Veldwerk, die brengt dat naar moeders die een geitenfok-programma hebben. Een derde voor René Veldwerk zijn rechterhand Bharat, die het gebruikt voor zijn school op te knappen. En een derde naar Sherpa onze gids die omdat hij door heel Nepal rijdt zoveel ellende meemaakt en het gebruikt voor adopteren van kleine kinderen die nooit een kans krijgen om uit de goot te komen. De bedoeling was om te gaan kijken hoe ze het vorige opgehaalde geld besteed hadden.

Noord India is straatarm. We hebben het meegemaakt en keren daar niet naar terug, we hebben het gezien. Wel gaan we over 2 jaar terug naar Nepal en hopen dat alle ellende opgelost is en om te kijken wat het gegeven geld opgeleverd heeft.

Ons reisverhaal staat op highlowrangers.nl en ons bankrekeningnummer, zodat we een beetje ellende kunnen verzachten. Want daar doen we het voor!"

Oud Heiloo belicht BukBuk

Copyright Foto René Alphenaar

HEILOO - In de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud Heiloo is een tijdelijke expositie ingericht over de turbulente BukBuk jaren. Nadat vorig jaar de deuren van jongerencentrum BukBuk definitief gesloten werden is het tijd voor een terugblik op bijna 50 jaar rap en roer. Oud Heiloo is samen met een aantal oud-Bukkers de laatste maanden druk in de weer geweest om een levendig beeld te geven van wat BukBuk was vanaf de oprichting in 1967 tot de sluiting in 2015.

Zo hangt één van de balken van de voormalige Buk zolder nu tijdelijk in de Oudheidkamer ... en zo hangen er ook heel veel foto's en ander materiaal waar deze balk getuige van is geweest. Veel foto's van allerlei activiteiten, artiesten, medewerkers en publiek uit alle jaren. Van Cobi Schreijer tot Anouk, van Drs. P tot Def P en van burgemeester Corver-van Haaften tot Romeyn.

De expositie is te zien vanaf zaterdag 6 februari.
Adres: Bergeonstraat 30 in Heiloo. Openingstijden: elke zaterdag van 14.00 – 17.00 uur en dinsdag van 19.00 – 21.00 uur

Tien vragen aan Willem Visser

Foto: Aangeleverd

Ik ben Willem Jan Visser, ben getrouwd met BIbi en heb 2 kinderen, Bas en Maaike. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als fysio/manueeltherapeut bij Fysiotherapie Donker Waal en Hilbers in Heiloo en Limmen.

1. Waar ben je geboren en getogen?

Geboren op 14 februari 1965 in het Elisabeth ziekenhuis in Alkmaar en getogen in Heiloo plan Oost. 9 jaar in Zurzach (CH) gewoond en geleefd en nu alweer 15 jaar in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu dan hebben?

Mijn hobby's zijn lezen, mountainbiken, hardlopen, film (filmliga) en muziek (vooral luisteren). Ik kies de muziek en dan zou ik zanger in een band willen zijn.

3. Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je vragen?

Mick Jagger zou ik willen ontmoeten en ik zou vragen of hij met mij " Memory Motel" wil zingen.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Met de buurtkinderen bomen klimmen en ravotten in de tutentuin of politietuin, het bosje achter de Dokterslaan.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

De Zuiderneg met uitzicht over de weilanden richting Egmond-Binnen en zijn duinen.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Om op reis te gaan.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Wees jezelf!

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Ik heb ooit meegedaan aan een kindermodeshow, als beloning kreeg ik een slagroomtaart en ondergoed (hoe bedachten ze het!). Ik had liever een mooie trui gekregen.

9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was?

De meeste mensen wonen graag in dit mooie dorp vanwege de vrijetijdsvoorzieningen en het groene karakter. Als burgemeester zou ik ervoor zorgen dat de natuur, sport en cultuur in Heiloo gewaarborgd blijven.

10. Persoonlijke vraag: Als rasechte Heilooër heb je voor je werk met je gezin een tijd in Zwitserland gewoond. Hoe beleef jij Heiloo in jouw tweede jeugd, sinds je terugkeer uit Zwitserland?

Het heeft enige tijd geduurd voor ik me in Heiloo weer thuis voelde, daar hebben mijn gezin, familie en vrienden voor gezorgd. Heiloo is dynamischer geworden, er zijn meer bedrijven gekomen, daardoor werken er ook meer mensen uit Heiloo in Heiloo. Ook qua uitgaansgelegenheden is het interessanter geworden, vroeger had je alleen de snackbar, de chinees, de pizzeria en Aris de Wit. Nu kun je elke maand in een ander restaurant eten en worden er regelmatig party's gehouden voor tweede jeugdigen als ik. Heiloo blijft gelukkig zijn dorpse allure behouden en als je wilt, zijn er genoeg mogelijkheden je hieraan te onttrekken. Heiloo is mooi, houden zo!!

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen: Nienke Madderom.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: je bent een talentvolle hordeloopster. Een week geleden werd je 2e op het NK atletiek met een PR, en je bent genomineerd voor sporttalent 2015 van Heiloo. Mijn vraag is: waar sta je in 2024 met je sport? Het is dan een olympisch jaar, denk of droom je weleens dat jij hier aan meedoet?

Burgemeester Romeyn reageert op suggesties 'Tien vragen' 'Het is voor mij een aanmoediging'

Burgemeester Romeyn: 'Ik vind het belangrijk dat je een mooi dorp bent om te wonen, waar je je vrij voelt en dat mensen zich bij elkaar betrokken voelen.'

HEILOO - In onze rubriek 'Tien vragen aan' levert de vraag 'wat zou je in het dorp aanpakken als je burgemeester was', tal van suggesties op: meer (verkeers)veiligheid, niet bezuinigen op cultuur en jongerenwerk, meer goedkope huizen enzovoorts. Hoe gaat burgemeester Hans Romeyn met 'dit kleine leed' om?

'Ik beschouw het niet als klein leed, eerder als teken van betrokkenheid. Ik lees de hele Uitkijkpost en de rubriek met veel interesse en dan niet zo zeer om de vraag 'wat zou je aanpakken als je burgemeester was'. Ik vind het leuk als mensen meer over zichzelf vertellen, zodat je meer kennis hebt van wat er gebeurt en waarom ze het fijn vinden om in Heiloo te wonen. Het is voor mij een aanmoediging. Ik heb als burgemeester natuurlijk niet alles in portefeuille, en ik ga niet elke opmerking doorleiden naar onze organisatie, maar als het gaat om echt gevaarlijke situaties en zaken die op het terrein van de gemeente liggen stuur ik ze naar ons Klantencontactcentrum, het KCC. Wat we beogen is dat alle vragen via het KCC lopen. We streven ernaar dat 80% van de vragen door het KCC zelf afgehandeld worden of dat het KCC kan aangeven naar welke afdeling de vraag of aanvraag is gestuurd en wanneer verwacht wordt dat deze is afgehandeld. Het KCC en de afdelingen proberen zo snel mogelijk antwoord te geven of voor een oplossing te zorgen. Het KCC is belangrijk voor onze dienstverlening.'

Er kan toch minder bezuinigd worden omdat er een structureel overschot op de begroting is?

'We hebben inderdaad meerjarig gezien een klein overschot, waarbij rekening is gehouden met de bezuinigingen. Het structurele saldo van de begroting laat over een langere termijn wel een dalende trend zien. De raad beslist over de invulling van de begroting; Of het gaat om bezuinigingen of middelen voor nieuw beleid. Er zitten in de begroting latente risico's, waarvan we niet weten hoe die uitpakken. Het is niet een kwestie om nu de bezuinigen weer terug te draaien, maar om verstandig om te gaan met onze middelen en met de potentiele risico's die er zijn. De raad heeft nadrukkelijk gevraagd daar rekening mee te houden én gezegd: zorg dat je algemene reserve op peil komt. Onze reservepositie is niet al te rooskleurig om die risico's op te vangen.'

Lezers willen dat de gemeente meer goedkope huizen bouwt.

'Wij hebben een woonvisie gepresenteerd. Daarin is voorgesteld om minimaal 30% sociale woningbouw te hanteren. De raad heeft gezegd nog eens te kijken naar de voorgestelde verdeling, maar behoudt liever de 40% sociaal, 30% middensegment en 30% het duurdere. Als burgemeester vind ik het belangrijk dat je een dorp bent waar mensen prettig kunnen wonen. Het is goed wanneer de raad de afweging maakt over welke mensen we het hebben en welke mensen we in ons dorp willen laten wonen. Ik wacht de discussie met de raad af.'

Stel u bent geen burgemeester van Heiloo. Wat zou u aanpakken als u dat wel was?

'Leuke vraag. Zo'n beetje hetzelfde wat ik nu ook doe. Ik vind het belangrijk dat je een mooi dorp bent om te wonen, waar je je vrij voelt en dat mensen zich bij elkaar betrokken voelen. Als burgervader, burgemeester, speel je daarin – los van je specifieke taken en verantwoordelijkheden – een grote rol. Ook dat je open staat voor wat erbij de burgers leeft.'

'In dat kader past onze recente nota 'Samenspel'. Als bestuur hebben wij natuurlijk niet alle wijsheid in pacht. Het college wil, gesteund door de raad, de inwoners nog meer betrekken bij het voorbereiden, maken en uitvoeren van beleid. Nog meer ervaren wat er leeft en hoe we dat samen kunnen vertalen in beleid en uitvoering. Waar nodig faciliteren wij als gemeente en bieden we ondersteuning bij ideeën van inwoners. Bij belangrijke onderwerpen moeten we niet alles eerst zelf uitvinden en vervolgens burgers of bedrijven laten meepraten, maar vanaf het begin vragen: welke problemen ziet u voor de toekomst? Hoe kunnen we ons daarop voorbereiden? Welke rol ziet u voor de gemeente? Wat kunnen organisaties zelf doen? Dat gaan we onder andere ook doen met kunst, cultuur en buitensporten. Dat intensievere contact hebben we voor een deel al met Twitter, WhatsApp en Facebook. Ik krijg op die manier veel berichten en reacties. Die leid ik meestal door en zie toe dat er antwoord op komt. Het geeft ook aan dat wij als college makkelijk bereikbaar zijn.'

© Berend Izaks

[BLOKJE]

Vóór Romeyn burgemeester was van Heiloo (vanaf 2005) was hij wethouder in Velsen, waarover hij gezegd heeft dat het een prachtige gemeente is om in het dagelijks bestuur te zitten. In die regio vervult hij nog enkele maatschappelijke functies. Eind dit jaar moet hij kenbaar maken of hij in Heiloo een derde termijn wil, waarover dan de raad beslist. In Velsen is de burgemeesterspost vacant.

Voordat u burgemeester was, was u wethouder in Velsen. Daar is de burgemeesterpost vrij. Heeft u interesse?

'Inmiddels is het tien jaar geleden dat ik als wethouder uit Velsen ben weggegaan. Dan is het natuurlijk leuk dat inwoners uit Velsen mij noemen als een mogelijke opvolger. Mijn gezin en ik hebben het heel erg naar ons zin in Heiloo en met Heiloo houd ik mij bezig. Ik heb geen ander commentaar.'

Bedrijf Belicht: Schoonheidsstudio 072

[Bedrijf Belicht: Schoonheidsstudio 072]

Fotobijschrift:

Schoonheidsstudio 072

Kennemerstraatweg 452 (in het pand van Kapsalon Madeleine), 1851 BL Heiloo, telefoon:

072 – 879 50 84 of 06 – 17 73 85 24, e-mail: info@schoonheidsstudio072.nl, www.schoonheidsstudio072.nl

Er jonger en stralender uitzien. Dat is weggelegd voor iedereen die Schoonheidsstudio 072 bezoekt. Miloe van Hove zelf is een levend voorbeeld van het resultaat van haar werkwijze: ze oogt heel jong, en heeft toch al 12 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste en pedicure.

Aandacht

Schoonheidsstudio 072 is zorgvuldig, stijlvol en praktisch ingericht. Dat past helemaal bij de werkwijze van Miloe. "Aandacht is heel belangrijk. Als een cliënt in de stoel ligt terwijl haar gezichtsmasker inwerkt, blijf ik bij haar en masseer desgewenst haar handen. Mensen gaan blij weg en komen blij terug. En daar doe ik het voor!"

Miloe werkt met verschillende apparaten, o.a. een voor microdermabrasie (waarbij het allerbuitenste laagje van de huid als het ware wordt weggeschuurd) en een voor mesotherapie (waarbij voedingsstoffen in de huid worden aangebracht). Een andere veelgebruikte techniek is de fruitzuurpeeling: een peeling met fruitzuur, die het vocht bindt in de bovenste huidlagen, waardoor die gladder en stralender wordt.

Kwaliteit

Miloe gaat voor kwaliteit. Dat blijkt ook uit de keuze voor de verzorgings- en make-upproducten van Dermalogica of van LOOkX - twee topmerken, beide dierproefvrij, zonder parfum, zeer goed voor de huid. Miloe is van vele markten thuis. Naast de huidverbetering verzorgt zij ook de ontharing en het stileren van de wenkbrauwen. Voor permanente make-up kan men terecht bij een collega van Miloe, die – net als Miloe zelf – enthousiaste reacties krijgt op haar werk. Miloe werkt tevens als pedicure. En in haar nagelstudio aan huis (in Bergermeer, Alkmaar) verzorgt zij het hele palet van een effectieve manicure tot acrylnagels, extensions en gellak.

Totaalpakket

Wel of niet naar de schoonheidsstudio? Voor mensen die twijfelen heeft Miloe de gratis kennismakingsbehandeling bedacht. "In een half uur leg ik uit hoe ik werk, en eventueel geef ik een korte behandeling met een peeling en een crème."

Een cliënt van Schoonheidsstudio 072 kan in hetzelfde pand ook terecht bij een kapper, een masseur, een acupuncturist en een specialist in kunstnagels. Een waar totaalpakket voor wie zich mooi en goed wil voelen!

Vaste klanten van Schoonheidsstudio 072 kunnen kiezen voor een jaarabonnement: voor een vast bedrag per maand in totaal negen behandelingen voor de prijs van acht, met een flinke korting eventuele extra elementen.

Openingstijden

Schoonheidsstudio 072 werkt uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan heel eenvoudig via de website, maar bellen kan natuurlijk ook. Behandelen doet Miloe dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, en op woensdag en donderdag van 10.00 tot 21.00 uur.

Het project Een Groene Brug gaat van start

HEILOO - 26 januari is het startschot gegeven voor het project Een Groene Brug. Een Groene Brug wil het landgoed Willibrordus samen met al haar bewoners en bezoekers uit laten groeien tot een Healing Environment. Waar het groen uitnodigt om een praatje met elkaar te maken, te wandelen, gezamenlijk te tuinieren, de stilte te zoeken of om op een bankje te genieten van de bloemen. Groen is hier het middel om mensen bij elkaar te brengen, met elkaar te verbinden. Het project kent al veel bevlogen partners: GGZ-NHN. Stichting de Buitenkans, het IVN , Zorgvilla Craenenbroeck en vereniging Groei &Bloei. Noord-Kennemerland. Zij nodigen iedereen uit om mee te denken, mee te ontwikkelen en aan activiteiten deel te nemen.

Het project is mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, die verbinding door groen tussen buurtbewoners en bewoners van zorginstellingen stimuleert. Een Groene Brug werkt ook samen met "Groen Grijs en Gelukkig" van het IVN: in dit 'groene' project staat het welzijn van ouderen in zorginstellingen centraal. Zo schuift een (91-jarige) bewoner van zorgvilla Craenenbroeck aan om de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van het groen en de groenactiviteiten goed door te laten klinken.

Vanaf half maart organiseren de partners de 'groensafari's' over het Landgoed. Hierin kan iedereen mee denken en ideeën en wensen aangeven voor het groen op het landgoed, of over activiteiten, mogelijkheden voor stilteplekken, ommetjes. Eind februari worden de data van deze groensafari's gepubliceerd. Vanaf april/mei is er de mogelijkheid om deze ideeën verder uit te denken, te ontwikkelen tot daadwerkelijke plannen en ontwerpen. En dan gaat zo rond juni de eerste schep de grond in! Houd voor alle data de nieuwsbrief en de website van Stichting De Buitenkans in de gaten: www.de-buitenkans.org

Impulzz en Marlies de Waard in de Witte Kerk

Musicalperformer Marlies de Waard. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zaterdag 20 februari is er een concert van vocaal ensemble Impulzz en Marlies de Waard in de Witte Kerk in Heiloo: een avondvullend programma met populaire muziek. Vocaal ensemble Impulzz is in 2004 ontstaan en organiseert in de provincie regelmatig concerten. Het repertoire bestaat uit popmuziek, musical en soms ook licht klassiek. Vorig jaar brachten zij ter ere van hun 10-jarig bestaan een CD uit. Impulzz staat onder de muzikale leiding van Robert Stoop.

Marlies de Waard is musicalperformer en heeft in producties van het M-lab gestaan; ze toerde bovendien met The Sound of Music in Nederland en België. Daarnaast is zij zangdocente in Amsterdam. Enkele van haar zangleerlingen verzorgen tevens een deel van de avond. Kaarten zijn in te reserveren via www.impulzz.com. Het concert begint om 20.00 uur.

Wethouder en burgemeester lezen 'Het geitje' voor

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen hebben wethouder Elly Beens en burgemeester Hans Romeyn op woensdgochtend 27 januari bij twee kinderdagverblijven voorgelezen.

Elly Beens bezocht KDV De Vogeltuin waar zij voorafgaand aan een ontbijt voor de kinderen voorlas uit het prentenboek van 2016 "We hebben er een geitje bij!"
Ademloos luisterenden de kinderen, begeleiders en een aantal ouders naar de wethouder.
Hans Romeyn ging naar KDV Kits Oonlie om daar hetzelfde verhaal voor te lezen.
Na zijn ambtsketen omgehangen te hebben nam hij plaats op de bank tussen een aantal aanwezige kinderen. Samen met de kinderen werden alle dierengeluiden van de dieren op de kaft van het boek doorgenomen. Daarna heeft ook de burgemeester het hele boek voorlezen tot groot plezier van de kinderen.


Tekst en foto's: Stip Fotografie

Foto: Stip Fotografie
Foto: Stip Fotografie

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee x per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. De 1e opkikker van de maand februari gaat naar Stichting Kalapuwa in Sri Lanka (aangevraagd door familie Stam uit Heiloo).
Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com.

Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Collecte Hersenstichting

HEILOO - Van 1 tot 7 februari vraagt de Hersenstichting uw steun. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven voorlichting en werken aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant!

Wilt u zelf collecteren, aanmelden kan nog. Via 070 - 360 48 16 of via collecte@hersenstichting.nl

www.hersenstichting.nl

Informatieavond voor vluchtelingen over bezuinigen

HEILOO - Morgen (donderdag)avond presenteert VluchtelingenWerk Heiloo enige ideeën waarmee men zonder veel moeite kan bezuinigen. Het betreft omgaan met gas, elektriciteit, water en hoe je eenvoudig op inkopen kunt besparen. WonenPlus van Stichting Welzijn levert daartoe ook een bijdrage.

Aan het eind van de presentatie kunnen aanwezigen zich inschrijven voor hulp bij het maken van een kasboek, bij het overschrijven van bedragen (ook op een vast tijdstip) en bij het kiezen van verzekeringen en het omgaan met zaken van de Belastingdienst.

De voorlichting is bedoeld voor vluchtelingen in Heiloo. Belangstellenden zijn van harte welkom. De avond begint om 20 uur in de bibliotheek aan de Westerweg 250.

Weense walsen in De Beun door HOV

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Heeft u ook zo genoten van het Nieuwsjaarsconcert vanuit Wenen op de tv en van de ouverture uit 'Eine Nacht in Venedig'? Binnenkort kunt u deze wereldberoemde operette van Johann Strauss jr. zèlf meebeleven in theater De Beun, uitgevoerd door de Heilooër Operette Vereniging (HOV) met een keur aan solisten, groot orkest en schitterende kostuums! De repetities voor deze bekende operette zijn in volle gang. Half februari a.s. pakt HOV groots uit met vier voorstellingen van deze operette, waarin de verleidingskunst van de jonge hertog van Urbino tot veel hilarische verwikkelingen leidt! Ben Eppinga doet de regie; in de orkestbak zorgt dirigent Wim Noteboom met 't Zaanse voor de muzikale begeleiding. 'Eine Nacht in Venedig' belooft een wervelende theaterproductie te worden. Uitvoeringen: 13, 14 (matinee), 20 en 21 (matinee) februari a.s. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Schrijverij (Stationscentrum en Hoekstuk), online via www.heilooeroperettevereniging.nl en bij theater De Beun.

Valentijnsconcert

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Vrijdag 12 februari vindt er in de Ter Coulsterkerk te Heiloo aan de Holleweg een Valentijnsconcert plaats. Aanvang 20.00 uur. Muzikale medewerking wordt verleend door de bekende trompettiste Melissa Venema (20) bekend van het optreden bij Andre Rieu. Verder treedt op de sopraan Annika Glimmerveen, zij heeft hier in Heiloo bekendheid gekregen door de concerten in de Ter Coulsterkerk met o.a het Mannenkoor "Edoza"uit Sneek. Tevens zal meewerken de 15-jarige fluittiste Erica Vogel uit Wezep, een groot talent. Als bariton zal meewerken Marinus van Slooten. Zijn warme stem mengt zich uitstekend met de overige artiesten. De Zaanse organist Dub de Vries,hier ook geen onbekende in de regio, zal de artiesten begeleiden.

De entree is € 10.- Kaartverkoop voor aanvang concert.

Foto:Aangeleverd

Promotie oud-plaatsgenoot

HEILOO - Op 27 januari promoveerde Marijn Hoijtink (28 jaar) aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit Politicologie. In haar proefschrift met de titel "Securing the European Homeland" schetst zij een beeld van de verwevenheid van bedrijven en Europese instellingen die werken aan technologische oplossingen voor veiligheidsproblemen. Marijn doceert zowel aan de UvA als aan de VU. Zij is oud-leerling van CBS De Duif.

Warmlopen voor IJsland

Jolanda Linschooten presenteerde haar foto's in De Beun. Foto: Anje Hoogland

HEILOO / AKERSLOOT - Ondanks dat het haar door de meest doorgewinterde IJslanders zelf werd afgeraden besloot Jolanda Linschooten in 2006 in haar eentje wandelend in 40 dagen van kust naar kust door IJsland te trekken. Slechts vergezeld door een loeizware rugzak met wat kleding, droog voedsel, een tent, een camera en haar kompas. Maar dit keer was ze niet alleen. Aan de hand van haar beeldschone foto's, rauwe video's en haar beeldende verhaal reisde de hele Beun dinsdagavond 26 januari met haar mee.

Als onderdeel van de multimediapresentaties van Mondiavisueel die nog tot en met april maandelijks te zien zullen zijn in De Beun, is dit keer de Akerslootse aan de beurt. Jolanda is fotograaf, auteur en inmiddels letterlijk doorgewinterd avonturier, maar deze ruige reis was haar eerste soloproject. En dat laat ze ons voelen ook.

Ze worstelt met haar onzekerheid over de onvoorspelbare natuur, maar haar drang naar avontuur overwint het steeds. Bij iedere stap die ze zet op haar route waar geen paden te bekennen zijn, voelt ze meer liefde voor haar omgeving en krijgt ze zelfs een zekere afkeer voor mensen. Stenen zijn haar nieuwe vrienden. Ze leiden haar de weg, vertellen aan de hand van hun kleuren de verhalen van het land en komen soms zelfs tot leven. Althans, dat denkt ze wel eens te zien. Het zou haar niets verbazen als achter de stenen trollen te voorschijn komen. En daar ziet ze toch een reus liggen? Ze wijst naar een foto. Hier en daar klinkt gegniffel. Jolanda was misschien toch net iets te lang alleen met haar boek vol sagen over trollen, vermoeden wat nuchtere Heilooërs. Maar toegegeven, ook ik zie duidelijk de contouren van een heel groot mens.

We zien de prachtigste landschappen voorbij komen. Sneeuwvelden, grindwoestijnen, helblauwe meren, dampende vulkanen en ijzige gletsjers. Jolanda vertelt ons over de grillige temperaturen. De ene dag heeft ze al haar kleding over elkaar aan. Een andere dag kan ze letterlijk alles uit doen. Want het is 30 graden, en in de verste verte is toch niemand te bekennen. Ze baadt in natuurlijke warmtebronnen en ligt wakker van de lucht van rotte eieren. Op de video's zien we hoe ze steeds met veel moeite vanuit een zittende positie haar rugzak op krijgt, hoe ze bergen beklimt en hoe ze grip in glibberige rivieren zoekt. En dan te bedenken dat ze steeds weer een stukje terug moet om die camera op te halen...

Jolanda prikkelt met haar verhaal, haar foto's en haar filmpjes ieder zintuig en zoekt de rust in haar woorden waardoor het prettig is om naar haar te luisteren. Het bouwt spanning op. En mede dankzij haar gezichtsuitdrukkingen en handgebaren lijkt het bijna of we naar een toneelstuk kijken. Een aanrader!

Andere Mondiavisueelvoorstellingen die dit voorjaar nog te zien zijn in De Beun:
De ontdekking van de Alpen, 30-03-2016
Patagonië, 22-04-2016

Reserveren is mogelijk via info@mondiavisueel.com of 030-6361481

© Anje Hoogland

[BLOKJE]

3 vragen aan de Akerslootse heldin Jolanda Linschooten

Wat beweegt jou om zo'n onmogelijk avontuur op te zoeken?

'Mijn man Frank ging 100 dagen in Canada op cursus om wildernisgids te worden en ik wilde ook iets moois doen. Ik ben gek op outdoor en had al lang de droom om eens helemaal alleen op pad te gaan. Ik wilde weten wat dat met me zou doen. Het bergachtige landschap van IJsland heeft een enorme aantrekkingskracht op me, dus besloot ik daarheen te gaan.'

En? Wat deed het met je?

'Ik ben meer in balans, heb mezelf leren kennen. Het is ook heel goed voor je zelfvertrouwen. Ik had me namelijk goed voorbereid met de nodige cursussen, maar uiteindelijk loopt het toch altijd anders dan in de boeken. Dan moet je het echt zelf bedenken en op je gevoel af gaan. Dat pakte gelukkig altijd goed uit.'

Is Akersloot nog wel aantrekkelijk als je zoveel moois hebt gezien?

'Juist! Ik ben de luxe die wij hebben veel meer gaan waarderen. Eerder vond ik dat heel gewoon. Nu geniet ik er bewust van. Daarnaast heb ik aan een andere reis mijn lieve husky Herschel overgehouden, waardoor ik iedere dag naar buiten ga. Dan zie je dus opeens heel goed hoe prachtig je woont. Ik geniet echt van die weidsheid, de polder, de luchten en de weidevogels in mijn omgeving.'

Van de regen in de drup

Een paar maanden geleden kreeg ik een vraag over een lekkage in een restaurant. Was de verhuurder van het pand verplicht om het lek te repareren? En wie was er nu eigenlijk verantwoordelijk voor de schade aan het interieur. Het restaurant moest door de waterschade zelfs een dag dicht. Moest de verhuurder dat allemaal vergoeden?
De hoofdregel is dat de verhuurder gebreken dient te verhelpen, tenzij het om iets heel kleins gaat als het vervangen van een lampje. De huurder van een bedrijfsruimte (zoals een restaurant) kan op grond van de wet dus van de verhuurder verlangen dat de lekkage op kosten van de verhuurder wordt gerepareerd. Over de gevolgschade, bijvoorbeeld na lekkage, zegt de wet dat de verhuurder daarvoor alleen aansprakelijk is als deze bij het sluiten van het huurcontract niet heeft verteld dat de waterafvoer onderhoud nodig had of heeft gezegd dat de waterafvoer prima was, of, het naderhand ontstaan van het gebrek aan de verhuurder te wijten is (omdat die nalatig is geweest in het onderhoud dat hij moest uitvoeren). Maar let op! In een huurcontract worden regelmatig bepalingen opgenomen waarmee wordt afgeweken van de wet. In deze bepalingen zal veelal staan dat onderhoud en herstel van bijvoorbeeld de dakgoten voor rekening van de huurder komt. Daarnaast wordt de toch al beperkte wettelijke aansprakelijkheid van de verhuurder voor gevolgschade vaak volledig uitgesloten in het huurcontract.
Volgens het contract van de restauranthouder had hij zelf de goten moeten schoonhouden. Hij kon de verhuurder dan ook niet aanspreken voor de reparatiekosten van het dak of de gevolgschade. Kortom, weet wat er in het huurcontract staat over onderhoud, herstel en schadeplichtigheid om voorbereid te zijn op financiële risico's. Neem voor meer informatie contact op via keekstra@advocaatlewin.nl of bel 0251-362022.

Theo Leering en Mieke Topman 'Kunstenaar van het jaar'

Mieke Topman, burgemeester Hans Romeyn en Theo Leering en Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Zaterdag 30 januari maakte burgemeester Romeijn bekend wie zich in Heiloo een jaar lang 'Kunstenaar van het jaar 2015' mag noemen.

Van de kunstenaars die in de vitrines exposeerden gingen de meeste stemmen naar Mieke Topman. Zij exposeert met prachtige zilveren sieraden. Op de tweede en derde plaats eindigden respectievelijk Jan Oudhoff en Eugènie Herlaar. Mieke was blij verrast: "Ik woon nog maar 8 jaar in Heiloo en nu al een prijs!"

Voor de kunstwerken aan de wanden haalde Theo Leering de meeste stemmen. Zijn prachtige olieverfschilderijen haalden 60 van de 240 stemmen. Hij werd gevolgd door Adriaan Berkhout op de tweede en Jan Giling op de derde plaats. Vele Heiloënaars zullen Theo kennen als groenteboer, later als barman, en nu als zeer gewaardeerd kunstenaar!

Onder degenen die hun stem uitbrachten werd ook een prijs verloot. Deze ging naar mevrouw M.J. Smit uit Heiloo.

De expositie kan nog tot zaterdag 13 februari worden bezocht in Bibliotheek Heiloo.

Doe je mee met de Run or Walk?

HEILOO - FysioXpert en Fitclub Heiloo organiseren samen op zondag 14 februari een wandel of hardlooptocht van 5 km door de prachtige omgeving van Heiloo. Het gaat hier om een ontspannen tocht die je, op je eigen tempo, lekker kunt wandelen of hardlopen. Halverwege het traject kun je 4 oefeningen van 1 minuut doen, waarmee je je fitheid test. Uiteraard zijn deze testen optioneel. De tocht is bedoeld om te wandelen of te hardlopen in tweetallen zodat je elkaar kan helpen bij de 4 oefeningen. Samen bewegen is gewoon leuker.

Start en Finish ; 10.00 uur bij FysioXpert – Bergeonstraat 32 – Heiloo

Verzamelen om 9.45 uur. Finish om ongeveer 11.30.

Aanmelden? Het evenement is gratis en bedoeld ter promotie van een Gezonde Levensstijl. De tocht is geschikt voor iedereen, voor alle leeftijden en niveaus. In verband met de verrassing bij de finish willen we graag weten mensen er mee doen.

Meld je daarom snel aan door een mail te sturen naar: maartennieuwmeijer@energiekerleven.nl of te bellen naar 06-41011468

Legaal gluren tijdens wijkschouw

HEILOO - Wat kun je als inwoner van Heiloo en als gemeente doen om huizen en tuinen nog beter te beveiligen tegen inbraak? Dat was donderdagavond de vraag tijdens een wijkschouw in de Heiloose wijken Blockhovepark, Tuindorp en Plan Oost. De reden: het aantal inbraken in Heiloo lag in 2015 beduidend hoger dan in voorgaande jaren. Heiloo had in 2014 te maken met ongeveer negentig inbraken, in 2015 waren er 123 inbraken. De gemeente wil daarom met eigen ogen zien waar onveilige situaties zich voordoen, de bewoners hierover informeren en waar nodig zelf aanpassingen verrichten.

Licht en begroeiing ?

Burgemeester Hans Romeyn en drie politiemensen inventariseerden donderdag aan het begin van de avond ter plekken de inbraakveiligheid. Zij gingen op stap samen met medewerkers van Beheer openbare ruimte en openbare verlichting, medewerkers van het team Veiligheid en leden van Buurtpreventie Heiloo.

De wijkschouwdeelnemers letten ondermeer op verlichting in huizen en tuinen (inbrekers houden niet van licht), openstaande ramen en teveel begroeiing die het zicht op inbrekers belemmert. Zij maakten onderweg foto's en soms stapte een wijkagent een achtertuin in. Woningen met te weinig verlichting, waardoor overduidelijk bleek dat niemand thuis was, kregen een folder in de bus met de tip 'Licht, zet inbrekers in het zicht'. Ook belden de teamleden aan bij bewoners van huizen waarvan de inbraakveiligheid beter zou kunnen en lieten hen dit weten.

Wijkschouw-resultaten

Tuindorp: ?De deelnemers die Tuindorp aandeden, telden zesentwintig niet of slecht verlichte woningen. Verder ontdekten zij op zeven plaatsen in de wijk te donkere stegen.

Plan Oost?: Bijna alle stegen in de wijk Plan Oost waren onverlicht. De gemeente Heiloo overweegt hierop in te spelen via een actie om verlichting in stegen te bevorderen. In maar liefst veertien woningen brandde geen licht. In een woning brandde slechts een klein lampje; volgens de experts onvoldoende reden om aan te nemen dat er iemand thuis is. Een wijkagent opende een poort met daarachter enkele niet afgesloten mooie fietsen. Omdat de achterdeur op een kier stond, kon hij de heer des huizes hierop aanspreken.

Blockhovepark?: Het Blockhovepark, een villawijk met veelal wat grotere woningen, kreeg een beter 'rapportcijfer'. De meeste huizen waren keurig verlicht, zowel binnen als buiten. Een minpuntje kregen sommige percelen met een te hoge erfafscheiding, zoals bomen die het zicht op de tuin en het huis belemmeren. Een inbreker is hier minder zichtbaar vanaf de openbare weg.

Buurtpreventie?

De politie benadrukte donderdag ondermeer het belang van goede sloten van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het verlichten van huis en tuin. Ook veel andere preventieve maatregelen die bewoners zelf eenvoudig kunnen uitvoeren passeerden de revue. Het team benadrukte eveneens het belang van burgerparticipatie waarbij de deelname van inwoners aan Buurtpreventie Heiloo belangrijk is. Buurtpreventie Heiloo wil het dorp veiliger maken door verdachte situaties via WhatsApp (internet) aan elkaar door te geven en door de 'ogen en oren' van de politie te zijn. Buurtpreventie Heiloo heeft groepen in heel Heiloo waaraan op dit moment al zeshonderd Heilooënaren meedoen. Woont u in Heiloo en wilt u ook deelnemen aan een Buurtpreventie Heiloo? Aanmelden kan via buurtpreventieheiloo@gmail.com.

De gemeente Heiloo kijkt positief terug op de wijkschouw die donderdag voor de eerste keer in Heiloo plaatshad. "We gaan kijken of we hieraan een vervolg kunnen geven", aldus burgemeester Hans Romeyn.

[Graag in blokje hier bij in de buurt zetten]

Minder politie in Heiloo door teveel capaciteit in Alkmaar

HEILOO - De politie vergroot de politiecapaciteit in Alkmaar tijdens de onlangs doorgevoerde verruimde horeca-tijden in de Kaasstad. Dit gaat ten koste van de politie-inzet in andere plaatsen, zoals in Heiloo. Dat zegt Arco Hendriks, Coördinator high Impact Crimes van de Politie Noord-Holland Noord. Hij is niet blij met deze situatie, zeker nu het aantal inbraken in Heiloo in 2015 hoger lag dan in de voorgaande jaren.?Burgemeester Hans Romeyn wil dit probleem bespreekbaar maken tijdens het driehoeksoverleg dat binnenkort plaatsvindt. Het driehoeksoverleg is een periodiek overleg tussen de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie.

Nieuwe fractie 'E punt 66' van Elly Meriwani

[Intro:] Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo -------------------------------------------------

De vergadering van maandagavond 1 februari duurde slechts een uur en ging bijna helemaal over een nieuwe fractie in de raad van Heiloo: 'E.66', spreek uit 'E punt 66', éénvrouwsfractie van Elly Meriwani, die zich heeft afgescheiden van D66. Na het recente uittreden van Cor de Boer uit de NCPN (hij ging naar Heiloo-2000) alweer een afsplitsing in onze raad, terwijl dat in vele jaren niet was voorgekomen.

Minderheidsstandpunt over A9

Elly Meriwani, die voor D66 al bijna 6 jaar in de raad zat, kreeg (grote) problemen in deze partij omdat zij wilde vasthouden aan haar minderheidsstandpunt inzake de aansluiting van Heiloo op de A9: zij was vóór, de andere fractieleden Hans van Halem en Fons Hopman waren tegen, en ook de achterban, met name het plaatselijke afdelingsbestuur, was tegen. Op de avond van 7 december, toen in de gemeenteraad het grote besluit over de A9 werd genomen, was Elly Meriwani afwezig, ze was 'wegens persoonlijke omstandigheden verhinderd'. In de loop van januari werd het conflict binnen D66 openbaar en werden achtergronden duidelijk door publiciteit in de Alkmaarsche Courant. Bij een zo majeur onderwerp als de A9-aansluiting wilden de andere D66'ers geen minderheidsstandpunt toestaan. Er werden allerlei gesprekken gevoerd om minnelijk uit dit conflict te geraken, er werden bemiddelingspogingen ondernomen, maar zonder resultaat en het eind van het liedje was dat aan Elly Meriwani werd verzocht om op te stappen.

Dit onvrijwillige vertrek zinde Elly Meriwani absoluut niet en zij besloot als eenvrouwsfractie verder te gaan. In de raad deze maandagavond had Willem Gomes (NCPN) plaatsgenomen tussen D66-fractievoorzitter Hans van Halem en haar. Van Halem en Meriwani namen elkaar nu wel op de hak, hoewel aanmerkelijk beschaafder dan in het NCPN-conflict tussen Gomes en De Boer. Van Halem hield Meriwani voor dat zij bij de kandidaatstelling het bekende formulier had ondertekend waarin staat dat je je raadszetel opgeeft als je uit de fractie treedt (juridisch niet bindend, maar moreel wel). Ja maar, zei Meriwani, dat zou voor mij gelden bij een vrijwillig vertrek, en dit is niet vrijwillig!

'Punt' uitspreken!

Nu moest de nieuwe eenvrouwsfractie ook nog een naam hebben. 'Fractie-Meriwani' lag voor de hand, maar, aldus de hoofdpersoon deze avond, 'ik wil niet alsmaar met de naam van mijn man door het dorp gaan'. Haar meisjesnaam is Van Waning, en die is minder bekend. Zij had gekozen voor de naam 'E.66' en zij legde uit dat met die 'E' diverse fraaie eigenschappen bedoeld kunnen zijn, zoals energiek en emancipatoir, maar ook haar voornaam Elly. En '66' 'omdat ik op mijn 66ste voor deze uitdaging kom te staan'. D66 Heiloo vond de naam 'E.66' echter helemaal niet geslaagd, want verwarrend en misleidend, en tekende bezwaar aan bij raadsvoorzitter burgemeester Hans Romeyn, met beroep op het Reglement van Orde van onze gemeenteraad. Romeyn kwam met een tussenweggetje, en verklaarde dat de eenvrouwsfractie kon worden aangeduid als: 'E punt 66', waarbij dus mondeling de 'punt' moet worden uitgesproken. Daar zal wel gauw de klad in komen, reageerde een teleurgestelde Hans van Halem. Toen Van Halem vroeg hoe andere partijen in de raad hier tegen aan keken, werd er voornamelijk lauw en een beetje lacherig gereageerd. En daarmee was de kous af.

Verder vermeld ik nog:

--- dat mevrouw Edith de Jong als inspreker namens de Stichting Heilloze Weg een petitie aanbood met 850 handtekeningen tegen de aansluiting op de A9. Tevens deelde zij mee dat de stichting zojuist een zogenaamd WOB-verzoek had ingediend voor openbaarmaking van financiële en andere stukken inzake de besluitvorming hierover (WOB is Wet Openbaarheid van Bestuur). Zo'n WOB-verzoek was enkele weken geleden ook ingediend door de fractie van de PvdA Heiloo.

Expositie Anneke Mooij in het Trefpunt

Een aquarel van Anneke Mooij. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Anneke Mooij exposeert met haar schilderijen van 1 februari tot en met 1 april in het Trefpunt.

Anneke is in 1980 begonnen met het schilderen van piepkleine aquarelletjes. Zij vindt het aquarelleren een moeilijke techniek en juist daarom een enorme uitdaging.

Het laatste halfjaar is Anneke weer volop aan het schilderen en vindt ze het zo leuk om te doen, dat ze er bijna niet mee kan stoppen. De kleine aquarelletjes zijn vervangen door sfeervolle grotere werken. Het mooiste vindt zij het om zo veel mogelijk verschillende onderwerpen te schilderen. Af en toe vrijblijvend een opdracht vindt Anneke ook een uitdaging.

De expositie is te bezoeken op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en 13.15 tot 16.30 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2.

Tabletcafé voor slechtzienden

HEILOO - Op vrijdag 12 februari, 14.30 – 16.00 uur houdt Bibliotheek Heiloo een Tabletcafé.

Koninklijke Visio zal een korte presentatie geven over de toegankelijkheid van tablets voor slechtziende en blinde mensen. Er is veel meer mogelijk dan u denkt. Visio kent al deze mogelijkheden! Een medewerker van Visio is aanwezig om al uw vragen op gebied van toegankelijkheid van tablets voor u te beantwoorden.

Breng gerust uw eigen tablet mee! De toegang is vrij, graag opgave vooraf. Koffie of thee € 1,-.

12 / 24

Ledenraadslid Rianne Beers op bezoek bij De Zorgcirkel

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Leden van de ledenraad van Rabobank Noord-Kennemerland - die onder andere beslist over de bijdragen uit het coöperatiefonds - hebben een bezoek gebracht aan diverse verenigingen in het werkgebied om met eigen ogen te kunnen zien hoe de bijdrage uit het Coöperatiefonds is besteed.

Zo bracht Rianne Beers een bezoek aan De Zorgcirkel in Heiloo en sprak met zorgmanager Elly Zomerdijk over het fitnesstoestel dat mede met geld van het coöperatiefonds is aangeschaft.
Zomerdijk: "We hadden plannen om de bezoekers meer te laten bewegen. Een van onze speerpunten is door beweging het dementieproces te vertragen. Dat dit werkt is middels wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Vandaar onze aanvraag voor dit toestel. En het is meer dan een toestel: het heeft een maatschappelijke en preventieve functie.

Het heeft onder andere een mooie samenwerking met sportcentrum de Dors tot stand heeft gebracht. In de tuin waar het toestel staat worden door mensen van De Dors trainingen gegeven op het toestel en wordt de mogelijkheid geboden voor bezoekers om ook bij De Dors trainingen te geven. Zo neemt over en weer de bekendheid toe."
Beers: "Inmiddels zien we dat het Coöperatiefonds steeds beter bekend wordt en dat steeds meer verenigingen hier een beroep op doen. Hoe is dat bij De Zorgcirkel gegaan?"
Zomerdijk: "Ik kwam er zelf mee. Ik weet dat er meerdere goede doelen en initiatieven zijn. Ik kwam bij het coöperatiefonds via de Dichterbij. Wij worden gefinancierd door het rijk en de gemeente. Echter: daarbij is geen geld beschikbaar voor extra dingen. We moeten het daarom doen met giften en goede doelen. Veel bezoekers zijn van oudsher klant bij Rabobank Noord-Kennemerland. En ik vond dat de bank ook wel wat terug mag doen voor zijn klanten. Dit is een goede manier." Beers: "Ik weet uit ervaring dat het Coöperatiefonds nooit het hele bedrag uitkeert, er moet altijd sprake zijn van eigen inspanningen en zelfredzaamheid naast de bijdrage. Hoe is dat bij jullie gegaan?"
"In combinatie met andere doelen en giften is het gelukt om het toestel aan te schaffen," vertelt Zomerdijk. "Ook de Stichting Vrienden van Westerhout, Pius en ROACK in Amsterdam hebben bijgedragen. We wisten dat we veel moeite zouden moeten doen om het geld bij elkaar te krijgen, maar we hebben het toch doorgezet, omdat we het beste willen voor onze bezoekers. We wilden een programma opzetten om de bezoekers in beweging te laten komen. Het toestel is daarin essentieel want het prikkelt om te gaan bewegen, daagt uit en is een positieve stimulans om naar buiten te gaan. Daarnaast is de beweging goed voor het geheugen waardoor het dementieproces wordt vertraagd. Het toestel verbindt ook, mensen staan er regelmatig ook een kletspraatje op te maken."
Beers: "Hoe zijn jullie ervaringen met Rabobank Noord Kennemerland?" Zomerdijk: "We vinden het geweldig dat ze ons gesponsord hebben. Zowel voor mijzelf als voor de bezoekers is het een bekende bank. Ik bankier al jaren bij de Rabobank, ik ben via het Ledenmagazine Dichterbij bij het coöperatiefonds gekomen." Tot slot heeft Zomerdijk nog een tip voor andere verenigingen: "Bij het aanvragen van een bijdrage uit het Coöperatiefonds, moet je aan een aantal punten goed op orde hebben. Heb je een goed plan, is dit helder onderbouwd, is duidelijk wat het doel is en waarom je de aanvraag doet en tot slot: wat is de eigen inbreng en wat is het maatschappelijk belang voor de omgeving? Als je dat goed beargumenteerd meestuurt, is er volgens mij veel mogelijk!"

Vanaf donderdag 4 februari 2016 tot en met zondag 27 maart 2016 wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd met werken van Wil Erkamp, Jeroen Erkamp en Nico Dekker.

Nico Dekker Foto: Aangeleverd

Wil Erkamp-Leeuwangh

Wil Erkamp-Leeuwangh Foto: Aangeleverd
Jeroen Erkamp Foto: Aangeleverd

Wil Erkamp-Leeuwangh (1948) vindt het als kind al heerlijk om te tekenen en creatief bezig te zijn. Op latere leeftijd heeft zij in groepsverband in atelier "de Bolderik" in Langedijk enige jaren geaquarelleerd met voorkeur voor portretteren en tekenen van cartoons. Daarna stapt zij over op het vervaardigen van beelden van klei in het atelier van Artiance in 2007. Na twee jaar wil ze liever werken met kleur en sluit zich aan bij een groepje waar ze haar beeldjes kan glazuren. Haar passie is het realiseren van mens- en dierfiguren en dat uit zich in deze tentoonstelling in haar liefde voor katten.

Jeroen Erkamp

Jeroen (1973) uit Alkmaar is een veelzijdig mens en kunstenaar. Na de voltooiing van de studie bouwkunde in 2002 aan de TU Delft studeert hij een paar jaar fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Tekenen deed hij al vanaf jongs af aan. Zijn voorliefde voor schilderen ontstaat geleidelijk. In 2007 begint hij op het doek te werken met acrylverf. Hij wordt geïnspireerd door oude meesters zoals Johannes Vermeer, Rembrandt en Van Gogh en de hedendaagse schilders Lucian Freud, Pieter Pander, Sam Drukker en Marlene Dumas. De laatste vijf jaar schildert hij regelmatig in atelier 'Kunstig Bekeken' in Hoorn. Ook Jeroen toont schilderijen met o.a. katten. Zie ook www.jeroenerkamp.nl

Nico Dekker

Nico Dekker (1943) heeft al op jonge leeftijd interesse in tekenen en schilderen. Zo verkoopt hij op zevenjarige leeftijd zijn eerste schilderij voor vijftig cent. Jammer dat na een paar maanden de verf loslaat.

Op latere leeftijd volgt hij cursussen en gaat hij schilderen bij Scarabee. Nu is hij al dertig jaar lid van de schilders vereniging Tinteretto in Heiloo. Daar ontplooit hij zich verder. Wat hem het meest boeit in schilderen boeit is het licht, de sfeer en de vorm. Hij haalt zijn inspiratie uit de rechtstreekse confrontatie met het onderwerp. Het liefst zit hij buiten in de natuur tegenover het portret, model of een opgesteld stilleven met bloemen.

De expositie vindt plaats in de Trog welke zich bevindt aan de Bullaan 4 te Heiloo en is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 - 17.00 uur. Zie ook de website en Facebook van Stichting de Buitenkans.


Vogels op vlucht, zoekend naar eigen stek

Foto: Suzanne Buis

Elk half jaar

zo tegen vieren

komen ze bij elkaar

met honderden vliegen zij naar de takken

kwetterend, zuiver navigerend

zonder enige ongemakken.

Vandaag zijn ze er weer

zo tegen vieren

aan het Zevenhuizen; zoals elke keer

maar 'o, wat is ons nou overkomen?'

of is het gezichtsbedrog!

'waar zijn onze bomen?'

immers gisteren stonden ze er nog.

Geen gekwetter vandaag

zo tegen vieren

in zwermen vliegen ze in het rond

ze zijn er nog wel, hoog in de lucht

verdeeld en zoekend naar vaste grond

of zich verzamelend voor de volgende vlucht.

Het is net als bij mensen, ben je iets kwijt

iedereen vindt het erg

de bomen zijn weg, het werk is klaar

hun machtige grootheid vormde

een zeer groot gevaar

Vogels, wellicht is in het bos nog een plek

En vind je daar een aangename stek.

T.v.Doorn, Heiloo

Aandachtspunten aan-huis inzamelen PMD

Wij halen uw Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD afval) vanaf 1 februari één keer per twee weken aan-huis op.

De inzameling vindt plaats op een maandag, woensdag of vrijdag in de oneven weken. Dit is dezelfde week waarin wij ook uw groene rolemmer legen. Het GFT en PMD halen wij gescheiden op.

Hang de afvalzak op de inzameldag voor 07.30 uur aan de kroonring met haken aan de dichtstbijzijnde lantaarnpaal nabij de rolemmerverzamelplaats.

De afsluitbare afvalzakken kunt u gratis afhalen bij alle supermarkten van Albert Heijn in Heiloo, de Vomar en op de Afvalbrengplaats aan het Rosendaal.

De PMD ophaalkalender vindt u ook terug in de digitale afvalkalender 2016 van Heiloo: de Recyclemanager. De Recyclemanager is snel en handig en vindt u op www.recyclemanager.nl of kunt u inzien via de gratis afvalapp 'Recyclemanager' voor uw telefoon of tablet. De app of website is altijd actueel. De afvalapp voor Heiloo kunt u downloaden via: Google play store (Android) of de App store (Apple).

Maan met de mooiste stem

De fans van The Voice of Holland weten het natuurlijk al: Maan uit Bergen heeft dit jaar de mooiste stem van Nederland, volgens de kijkers van het populaire programma op RTL4. Huub Coenen maakte ter ere van Maan deze zoekpuzzel. Zoek de 10 verschillen, stuur de oplossing naar redactie@uitkijkpost.nl en maak kans op een verrassing.

Fotoarchief van Cor Mooij naar het Regionaal Archief Alkmaar

Formule 1-coureur David Purley ziet hoe zijn vriend Roger Williamson op circuit Zandvoort verongelukt. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'

EGMOND - De bekende Egmondse fotograaf Cor Mooij (1946) heeft zijn fotoarchief over de jaren 1967-2016 geschonken aan het Regionaal Archief Alkmaar. Voor Cor Mooij een prettig idee dat zijn 200.000 foto's nu op een veilige plaats zijn beland: 'Ik ben er trots op dat mijn werk op deze plek en op deze wijze voor het nageslacht bewaard blijft'.

Voor het Regionaal Archief is het een belangrijke aanwinst. Het gaat om het werk van een uit de omgeving afkomstige wereldbekende en meermalen bekroonde fotograaf.

Door het opnemen van deze collectie in het Regionaal Archief wordt niet alleen het werk van Cor Mooij bewaard, maar is ook een stuk regionale geschiedenis veilig gesteld. Directeur Paul Post: 'Voor het archief is het eer om deze collectie te ontvangen, het is een bijzondere aanvulling op onze collectie. Na de eerdere schenking van de fotograaf Theo van Houts is dit het tweede grote fotoarchief in het Regionaal Archief dat niet alleen van regionaal maar ook van (inter)nationaal belang is.'

Joop Smit rent zichzelf naar de overwinning in de eerste halve marathon van Egmond in 1973. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'
Cor Mooij in stadion Dragão in Portugal tijdens het EK voetbal in 2004. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'

De officiële carrière van Cor als fotograaf begon in 1965 toen zijn eerste foto (van Egmondia-keeper Rein Huiberts) in het Noordhollands Dagblad werd geplaatst. Hij wilde al langer fotograaf worden, maar werkte toen nog als handzetter bij de krant. Steeds vaker werden zijn foto's geplaatst. Met de beelden die hij in 1970 maakte van het dodelijke ongeluk van de autocoureur Piers Courage op het circuit van Zandvoort brak hij echt door. Vier jaar later won hij zelfs de eerste prijs bij World Press Photo met opnieuw een foto van een raceongeluk waarbij de coureur Roger Williamson verongelukte. In de jaren daarna groeide de vraag naar zijn fotowerk zo snel, dat hij in 1976 ontslag nam bij de krant en als fotograaf verder ging.

Hij fotografeerde vooral sportevenementen, zoals wereldkampioenschappen voetbal, Olympische Zomer- en Winterspelen, twaalf Tour de Frances, vele wielerklassiekers in binnen- en buitenland, de internationale successen van Ajax en het landskampioenschap van AZ in 1981. Zijn foto's werden wereldwijd gepubliceerd in toonaangevende bladen als Time Life, People, Der Stern en vele grote internationale sportbladen. Door zijn werk ontmoette hij vele sportsterren en met sommige van hen onderhield hij een vriendschappelijke relatie.

De kwaliteit van zijn werk kenmerkt zich door zijn keuze voor composities, waarbij hij in de sportfotografie vooral de emotie zocht. Winnen en verliezen, verdriet en geluk, het hoort bij de sport en Cor probeerde dat vast te leggen. Dat hij daarin slaagde blijkt wel uit het feit dat hij twee keer bekroond werd door World Press Photo en bij de nog verschillende andere belangrijke prijzen won, o.a. de beste foto bij de Olympische Spelen 1988 en bij de Zilveren Camera Verkiezingen.

Hoewel Cor Mooij vooral naam heeft gemaakt als sportfotograaf, bevat zijn archief ook foto's van andere onderwerpen. Zo heeft hij veel in zijn woonplaats Egmond aan Zee en omgeving gefotografeerd, iets dat hij nog steeds doet. Daarnaast portretteerde hij ook bekende personen. Naast uiteraard sportgrootheden (o.a. Cruyff, Pelé en Maradonna), treffen we in zijn werk foto's aan van Toon Hermans tot Michael Jackson, van prins Willem-Alexander in de Elfstedentocht tot de Golden Earring, van Ruud Lubbers tot Rudi Carrel en van Piet Veerman tot de schillenboer uit Egmond aan Zee. Maar ook gebeurtenissen als de Bijlmerramp ontbreken niet. Kortom, de foto's leggen bijna vijftig jaar geschiedenis vast in beeld.

Het Regionaal Archief zal de komende tijd de collectie Cor Mooij gefaseerd digitaliseren en via internet beschikbaar maken. Ook zijn er gesprekken gaande met het Stedelijk Museum in Alkmaar om in het volgende jaar daar een overzichtstentoonstelling van Mooij's werk te organiseren.

Foto 1: Cor Mooij in stadion Dragão in Portugal tijdens het EK voetbal in 2004. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'

Foto 2: Joop Smit rent zichzelf naar de overwinning in de eerste halve marathon van Egmond in 1973. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'

Foto 3: Formule 1-coureur David Purley ziet hoe zijn vriend Roger Williamson op circuit Zandvoort verongelukt. Bron 'Regionaal Archief Alkmaar'

Foute Duitse Bieravond

LIMMEN - Zaterdag 6 februari is er een Foute Duitse Bieravond in Limmen.

Helaas heeft Limmen geen carnavalsvereniging, meer maar wel een geweldige groep vrienden die allen bij de Uylenspieghels hebben gezeten. Deze vrienden van Tyl vonden het toch wel heel raar om geen carnaval in Limmen te vieren. Nadat men met Jaap en Fernand om tafel was gaan zitten kwam er een superieur idee: een foute Duitse Bieravond. Op zaterdag 6 februari wordt de Burgerij in Limmen omgebouwd tot een echte Muncher feesttent en het bier wordt getapt in pullen. Bezoek wordt op deze avond verwacht in Duitse outfit zoals dirndljurkje, lederhosen, geel regenpak of iets anders geks. Al is dit natuurlijk geen verplichting. De deuren gaan om 20.30 open en dan staan die Münchener Smachtfetzen klaar om er een geweldige Duitse bieravond van te maken. Samen met DJ Albert Altendorff en het Showballet Helga Trunkenbold zet men de hele avond de zaal op z'n kop. Toegang is € 10,- en voor 18+.

Open Dag op de BSG

Foto: Aangeleverd

BERGEN - Vrijdag 5 februari opent de Berger Scholengemeenschap in Bergen haar deuren voor de jaarlijkse Open Dag. Leerlingen van groep 8 en hun ouders worden tussen 15.30 en 20.30 uur ontvangen en rondgeleid door brugklasleerlingen.

De school, prachtig gelegen aan de rand van het Bergerbos, is al 97 jaar een begrip in de regio en staat bekend om haar goede kwaliteit van onderwijs. Op alle niveaus (mavo, havo en atheneum) is het mogelijk examen te doen in de beeldende vakken (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) en muziek. Minder bekend is dat de school ook een vooruitstrevend exact programma biedt met deelname aan (internationale) kennisolympiades en samenwerkingsverbanden met o.a. Wageningen University en AgriTech Campus.

Behalve aan intellectuele ontwikkeling schenkt de BSG veel aandacht aan culturele, sociale en persoonlijke vorming, aan onderzoeksvaardigheden en oplossingsgericht werken. Die aandacht is merkbaar in de lessen, de activiteiten buiten de les, de excursies, de leerlingbegeleiding en de goede sfeer.

Het gezonde aanbod van de schoolkantine is dit jaar onderscheiden met de Schoolkantineschaal van het Voedingscentrum. Rector Elly Kamminga: "We weten dat ouders en leerlingen een gezond aanbod willen op scholen. Wat ik belangrijk vind is dat we de gezonde keuze de makkelijke keuze maken op de BSG, want elke jongere heeft recht op een gezonde leeromgeving."

Romantische muziek

Studio Cantilena. Foto: Aangeleverd

LIMMEN - Zondag 14 februari, op Valentijnsdag, brengt Studio Cantilena uit Alkmaar toepasselijke romantische muziek uit de afgelopen eeuwen ten gehore in de Protestantse kerk in Limmen. Het jaarlijks terugkerend winterconcert van Studio Cantilena staat in een inmiddels 25 jaar oude traditie. Opera-aria's, operetteliederen, musicalsongs en filmmuziek wisselen elkaar in solo- en samenzang af in een gevarieerd programma. Er wordt met begeleiding van pianist Ton van Steen en fluitist Frank Bakker gezongen door sopraan Gretel Stel-Pool, tenor John Veldhuizen en bariton Adriaan Kok. Vocale evergreens worden gelardeerd met instrumentaal werk.

Aanvang 14.30 uur, toegang gratis. Bijdrage op vrijwillige basis na afloop van het concert. Protestantse kerk, Zuidkerkenlaan 25, Limmen.

Cursus tuinontwerpen

HEILOO - De afgelopen jaren hebben veel cursisten tips en trucs geleerd om een mooie tuin te ontwerpen. In de cursus tuinontwerpen maakt u in zes avonden een ontwerptekening voor uw eigen tuin. Aan het eind van de cursus heeft u een ontwerp waar u zelf mee aan de slag kunt of dat u door een hovenier kunt laten uitvoeren.

De cursus wordt gegeven op: dinsdagavond 16 februari, 8, 15, 22 en 29 maart en 12 april, van 20-22 uur (lokatie wordt nog bekend gemaakt, bij voorkeur in Heiloo). De cursus wordt gegeven door Bart Korf en Marnette Vroegop. Voor informatie en/of aanmelding kunt u terecht bij Bart Korf, e-mail bkorf.1@kpnmail.nl , of per telefoon 072-5054203 of 06-51339359, tot uiterlijk 7 februari. De cursus gaat door bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Gezinsviering met een knipoog naar carnaval

De kinderen mogen deze viering verkleed komen. Foto: Aangeleverd

LIMMEN - Zaterdag 6 februari is er om 19.00 uur in de H. Corneliuskerk in Limmen een gezinsviering waarin naast de kleur oranje ook aan carnaval wordt gedacht. Het jaarthema van de H. Corneliuskerk is 'Geef de wereld kleur'. In diverse vieringen staat er een kleur centraal. Deze viering is het de kleur oranje die dus centraal staat. Oranje staat voor verbinding maken en samenwerken, warmte, kracht, gezelligheid, energie en sportiviteit. Het past daarom ook heel mooi bij de carnavalsviering van deze avond. De kinderen mogen deze viering verkleed komen, misschien wel met een oranje tintje? Het kinderkoor zingt deze avond speciale liedjes en de viering wordt afgesloten op bijzondere wijze.

IVN-wandeling in de Wimmenummerduinen

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef is in de wintermaanden de startplaats van de maandelijkse IVN-natuurwandeling. Zondag 7 februari beginnen we in het domein van de landjes, het nollenlandschap met vakantiehuisjes voor de Zaanse arbeiders vlak na de tweede Wereldoorlog. Even verderop zie je optrekjes, schuurtjes, met het bijbehorende stukje land, dat met enige moeite groenten en aardappelen kan voortbrengen.

Je aandacht kan alle kanten uit: verrassende huisjes, een volière die ook veel vrije vogeltjes aantrekt, een fraaie conifeer die er niet thuis hoort, enzovoort. En soms beland je in een stille hoek met een prachtig landschap vóór je.

We beginnen om 11 uur in de morgen bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ruim 2 uur. Een donatie van 2 euro 50 wordt op prijs gesteld. Opgeven vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen:hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601.

D.O.E.L. in J.O.E.B.

Foto: Aangeleverd

EGMOND - Zondag 14 februari is in het JOEB-gebouw aan de Herenweg 69 te Egmond-Binnen een concert georganiseerd door Museum Hoeve Overslot. Dit keer zal de groep D.O.E.L. (De Ondergrondse Egmonder Liberaal) het programma van 16.00 tot 18.00 vullen. D.O.E.L. maakt Nederlandstalige retropop/rock met een vleugje van nu. Zij zijn momenteel druk bezig met het uitwerken en bijschaven van de liedjes voor hun eerste album "love it or leave it, maar dan in het Ned." D.O.E.L. bestaat uit Perry van de Reep op drums/(bas)gitaar, Bart Lute op (bas)gitaar en Bas Lute gitaar/zang. De zaal is om 14.00 uur geopend.

Spooktocht en Valentijnshartjes

LIMMEN - Op 20 februari houden Conquista en scouting Limmen een spooktocht. De tocht is in 2 groepen verdeeld, van 8 tot en met 11 jaar start om 19:30 uur en ben je tussen de 12 tot en met 14 jaar, dan is de start om 21:15. Kaartjes kosten 3,50 en zijn te koop bij Conquista tijdens de openingstijden. Ben jij al klaar om te griezelen? Koop dan snel je kaartje!

Zaterdag 6 februari Kids van 10:30 tot 12:00 uur: Valentijnshartjes maken voor jouw droomprins of prinses, durf jij het te geven? Entree 1 euro

Zaterdag 6 februari Club disco van 19:30 tot 22:00 uur Morgen is het carnaval. Maar voor de echt feestbeesten vieren wij vanavond al feest. Trek je verkleedkleren, toeters en bellen alvast maar uit de kast en feest mee. Entree is gratis.

Jongerencentrum Conquista bevindt zich op de kerkweg 50 te Limmen. www.conquista.nl

Abdij Egmond trekt Martina Koolwijk aan als zakelijk leider

EGMOND - Martina Koolwijk is benoemd tot zakelijk leider bij Benedictushof van de Abdij van Egmond. Zij is aangetrokken om in samenwerking met de monniken een positieve impuls te geven aan de commerciële activiteiten van de Abdij, waarbij een prettig verblijf voor de bezoekers centraal staat. Martina Koolwijk was tot april 2015 zakelijk leider bij Museum Kranenburgh in Bergen.

De Abdij is de afgelopen jaren toegankelijker geworden voor het publiek en wil een belangrijke plaats houden in de huidige maatschappij. Dat doet de communiteit door het organiseren van activiteiten in het spirituele centrum, maar ook door het tonen van kunst en het exploiteren van een abdijwinkel en een restaurant.

Vorig jaar zijn er nieuwe monniken ingetreden bij de Abdij. Hierdoor is het mogelijk dat de monniken een actievere bijdrage gaan leveren aan de activiteiten voor de bezoekers.

Martina Koolwijk: 'Mijn ambitie is om de culturele activiteiten van de Abdij zakelijk weer succesvol te maken en op die manier bij te dragen aan het behoud van de Benedictijnen in Egmond'.

Jubileum Tour 10 Jaar Henk Haanraads 'The Chief' naar Akersloot

Henk Haanraads 'The Chief'. Foto: Aangeleverd

AKERSLOOT - Zaterdag 6 februari heeft Akersloot de primeur! De 10 jaar dat Henk Haanraads als The Chief optreedt is omgevlogen en zal gevierd worden met een speciale Jubileum Tour. De start van de Tour vindt plaats in de bekende zaal van Café De Vriendschap, Kerklaan 18 in Akersloot. Aanvang 21.00 uur. Er is geen entree en iedereen is van harte welkom, kom met je oude en huidige vrienden, en beleef de stukken die iedereen zo goed kent!

Henk Haanraads als solist 'The Chief' speelt al weer 10 jaar de zalen plat en laat iedere muziekliefhebber genieten van nummers van de grote gitaristen als Eric Clapton, Carlos Santana, Mark Knopfer en vele andere. Zijn programma kan eindeloos duren. Werkelijk alle muziek wat hem boeit of iets doet, staat op zijn repertoire. Natuurlijk is zijn gitaarspel zijn sterkste kant, maar zingen doet hij ook. Een rauwe maar warme stem bij zijn eigen gitaarspel. Henk weet iedere performance weer tot een hoogtepunt te brengen en laat alle aanwezigen genieten van muziek op hoog niveau.

Tegenover dit HZV is geen kruid gewassen

Melle Kruijt schiet HZV naar een belangrijke 2-4 voorsprong. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het begrip winnen is een mooi onderdeel van een teamsport, dit geld zeker voor HZV die gisteren floreerden in en tegen Schagen, met als uitblinker de pas 18-jarige Melle Kruit. De 2 coaches Sander & Ronny hadden de beschikking over een compleet team, waarbij vooral opviel dat het tempo moordend was in de eerste helft.

Na ruim 10 minuten stond het echter wel 0-2, Routinier Sven de Zeeuw tekende hiervoor, door de counter attack,lees omschakeling prima en koelbloedig te hanteren, waarbij vlak voor de rust onze benjamin Bram de Boer (16) via een carambole,op de paal keurig afronden en de rust stand op 1-3 bracht.

In de stampvolle hal op de Groenweg kon je een speld horen vallen, echter onder bezielende leiding van leidsman W.Visser werd aangevangen voor de 2e helft.

HZV: "Nadat we tegen een opzichtige gele kaart opliepen, kwamen we in een ondertal te staan. Gelukkig bleef de schade beperkt en maakt Melle de 2-4 na een prachtige individuele actie. Het startsein werd gegeven door Scagha om met de zogenaamde vliegende keep te spelen, dit tot groot vermaak van het publiek,en jawel plotseling begon het te regenen… van de doelpunten. Na alweer goed positiespel en de juiste looplijnen gehanteerd te hebben werd het 2-5 door Lars de Vré ,en maakte Melle voor de verandering de 3-6. Het hek was nu van de dam en elke schot was bingo,waarbij Sven strak het lege doel wist te vinden 3-7. Het hoogtepunt was de laatste "stift" van Melle die de eindstand liet aantekenen 5-8. Complimenten aan het gehele team en de vele meegereisde supporters."

Volgende wedstrijd 12-02 thuis tegen AC- Kingdom, aanvang 21.05 uur

Goals HZV:

Melle Kruit 3x

Svende Zeeuw 3x

Bram de Boer 1x

Lars de Vré 1x

Matig Zeevogels pakt wél drie punten

EGMOND - De hoofdmacht van Zeevogels ging vandaag naar Schermerhorn om de plaatselijke Sporting S te bestrijden. Vrij snel na het beginsignaal kreeg Frank Jong een mooie kans, maar hij wist deze niet te verzilveren. Sporting S had na een kwartier ook de mogelijkheid om de leiding te nemen, maar het bleef 0-0. In de 21ste minuut werd de geblesseerde Arjen van Langen vervangen door Mike Twisk. Mike deed al twee minuten later van zich spreken, want hij scoorde beheerst de 0-1, nadat Karel Wijker hem de bal had toegespeeld.

Na een half uur mocht Zeevogels na een overtreding op Karel Wijker een vrije schop nemen. Gijs de Waal belastte zich hiermee en gaf de bal aan de goede spelende Jorrit Groot, die wel mooi inkopte, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Dat Zeevogels deze eerste helft geen stempel op de wedstrijd kon drukken bleek ook nog in de allerlaatste minuut voor rust, want Sporting S had tot twee keer toe de 1-1 op het scorebord kunnen hebben, maar eerst verzuimde Sporting zelf te scoren en even later had Zeevogels geluk toen Rob Oudejans bijna de gelijkmaker zelf inkopte.

De tweede helft was een vervolg van de eerste helft. Beide partijen acteerden niet naar behoren. Doelpunten bleven uit, hoewel Zeevogels toch nog een zeer goede kans had in de 88ste minuut, maar de te zacht ingeschoten bal van Frank Jong werd op de lijn weggehaald. Daarna drong Sporting weer (onder meer een gevaarlijke situatie uit een corner) aan, maar Zeevogels hield de 0 (met dank aan de sterk keepende Jorrit Stoop) en zo werd een slechte wedstrijd afgesloten met een 1-0 overwinning, waarbij de drie punten het belangrijkste zijn, aldus coach Rogier Bunink voor de microfoon van verslaggever Wim Groen.

Zusjes De Witte heersen op 400 meter

Lisanne (links) en Laura (rechts) De Witte openen het indoor atletiek seizoen uitstekend. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De Trias zusjes De Witte hebben in Apeldoorn uitstekend gepresteerd. Laura dook met 53.87 voor het eerst indoor onder de 54 seconden. Lisanne kwam met 53.34 al aardig in de buurt van de WK limiet die op 52.95 is gesteld. Haar persoonlijk record staat op 52.61 en dateert van het vorige WK indoor in Polen.
Andere Trias atleten die in actie kwamen in Apeldoorn waren Jay Beelen JB die z'n persoonlijk record op de 60 meter horden verpulverde naar 8.47 seconden. Sarah Dekker deed eveneens goeie zaken op de 60 meter sprint. In de MB categorie liep ze dezelfde tijd als snelle Britt Ooijevaar 8.34 seconden. Bij de MA liep Zoé de Jong een persoonlijk record op de 400 meter 1.01,80 seconden. Meerkamper Jesper Peterse sprong voor het eerst bij het verspringen over de 6 meter.

Golfen in Heiloo: altijd een starttijd!

HEILOO - De golfbaan in Heiloo heeft de mogelijkheden voor gastspelers aanzienlijk verruimd. Op de website www.golfclubheiloo.nl is een duidelijke button geplaatst "Starttijden reserveren greenfeespelers", met een goed overzicht van de beschikbare tijden. Een week van tevoren kan er op deze wijze gereserveerd worden. Wilt u toch eerder reserveren, of heeft u plannen om met meerdere golfvrienden de baan op te gaan? Gewoon even bellen: 072 - 5054540. Er is altijd wel een plekje in de planning.
En als u toch de website bezoekt, kijk dan even bij het kopje "Arrangementen". Daar vindt u een aantal uitstekende mogelijkheden om uw golfronde tongstrelend te completeren voor een gastvrije prijs!
Ook voor de arrangementen kunt u gewoon bellen met 072 - 505 45 40.

Uitslagen damesbridgeclub Sans Atout

HEILOO - A-lijn:1.ds.Schreiber-Huijgen 59,90, 2.ds.Vecht-Bakker en Kuijt-v.Lochem 58,85

B-lijn:1.dsBennen-Elsen 63,02,2.Erkamp-Claus 55,73

C-lijn:1.ds.Buisman-Grippeling 65,42,2.ds.Voskuil-v.Leeuwen 61,67

Heilooer Bridge Club

HEILOO - Dinsdagavondcompetitie. A-lijn:1.Fransen-Kaandorp 66,15; 2.Kos-Staphorsius 56,77; 3.Coebergh-Coezijn 54,17. B-lijn:1.Kemper-Huting 63,75;2.Lodder-Schaaper 62,50;3.Van der Mark-Ribberink 57,92. Donderdagavondcompetitie. A-lijn: 1.fam. de Nijs 56,67; 2.Coebergh-Bes 55,83; 3.de Bruyckere-Stark 54,58. B-lijn: 1.Van Lochem-Boukens 62,50; 2.Van der Wardt-Koenders 61,50; 3.fam.Piet 55.70. C-lijn: 1.Van der Noord-Rotteveel 63,75; 2.fam.Neefjes en Bakker-Oostermeyer 58,75.

Gelukstreffer Henk Verdonk junior

EGMOND - Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee heeft donderdagavond de wekelijkse rit in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven. Vanaf de start op Sportcomplex de Cloppenburgh was het direct duidelijk dat Alkmaarder Milosj van Renesse zijn zinnen had gezet op deze koers. Vrij snel had Van Renesse door een turbostart een gaatje geslagen op de rest van de groep. De rest, aangevoerd door Henk Verdonk junior met daarachter de man uit Uitgeest Wilfred Knegt, moest toch toestaan dat Milosj van Renesse meer afstand kon nemen. Verdonk junior en Knegt slaagden erin zich los te maken van hun metgezellen, maar bleken niet in staat een brug te slaan nar leider Van Renesse. Het duo Verdonk/Knegt viel uiteen, waarbij Verdonk junior als sterkste uit de bus kwam, hoewel hij geen bedreiging meer werd voor Van Renesse. Zonder geluk vaart niemand wel oftewel de een zijn dood is de ander zijn brood werd werkelijkheid toen even na half koers Van Renesse moest uitstappen door een gebroken zadelbrug. Henk Verdonk junior zou zodoende op redelijk gemak als winnaar de koers hebben kunnen uitrijden, ware het niet dat hij een kwartier voor tijd twee keer van de fiets moest. Eerst door een valpartij in de bocht door een aflopende band en daardoor te lage bandespanning en daarna bij de jury voor een noodzakelijke pomppauze om vervolgens toch nog de rit zegevierend af te ronden.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 2. Wilfred Knegt Uitgeest 3. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 4. Jordy Brink Heerhugowaard 5. Koen Jansen Schagen

Tweemaal brons op European Open

Met nog net één voet binnen de mat lanceert Jasmijn haar tegenstandster Tabet met een spetterende uchi mata en verovert brons. Foto: Menno Lesterhuis

HEILOO - Tijdens het eerste European Open toernooi van 2016 in Sofia heeft judoka Karen Stevenson (-78 kg) van Dojo 't Loo een bronzen plak behaald. Het was voor haar het eerste toernooi na een vervelende voetblessure die zij opliep tijdens haar laatste toernooi in 2015. Het wedstrijdritme was dus nog niet helemaal aanwezig.

De eerste partij won ze op straffen van de Duitse Ziech. Ook de kwartfinale leek zij op straffen te gaan winnen van de Portugese Ramirez. Vlak voor het eind van wedstrijd wist Ramirez echter alsnog een yuko te scoren waardoor de halve finale aan Karen ontglipte. In de herkansing werd vlot afgerekend met de Duitse Branser door eerst met een fraaie sutemi een wazari te scoren.. Iets later wist zijn in een grondgevecht de partij met een stevige houdgreep definitief te beslissen. De strijd om het brons werd vervolgens eveneens overtuigend gewonnen van de Kroatische Maranic. Met een beenworp scoorde Karen een wazari waarna de partij kon worden uitgespeeld zonder verder in gevaar te komen. Over vier weken zal zij aantreden tijdens de European Open in Warschau.

Een dag eerder stond Jasmijn Lesterhuis (-78 kg) in Arlon op de tatami voor het Belgian Ladies Open Juniors om wedstrijdritme op te doen. Het toernooi is een meetmoment voor de Franse judoka's met veel internationale deelnemers. Jasmijn moest er even inkomen tegen de Franse Soumaya Derrouazi, kwam op strafjes achter, maar wist met een fraaie Ippon toch de partij winnend af te sluiten. Ook de partij tegen Sarah Seymour verliep stroef in het begin met een kleine score tegen, maar Lesterhuis herpakte zich, scoore wazari en dwong daarna de Française in het grondgevecht met een verwurging tot afkloppen. De derde partij tegen Cloë Dollin (FRA) werd met een mooie heupworp beslist. De halve finale tegen de Duitse Anna Maria Wagner (3e WK junioren) ging helaas verloren. Om brons liet Jasmijn geen twijfel bestaan over wie de beste was en vloerde binnen 30 sec. de Franse Safiya Tabet met een prachtige Uchi Mata (beenworp). Het was haar eerste toernooi als sporter van Kenamju met haar nieuwe coach Zeger van Oirschot. Jasmijn zal over twee weken deelnemen aan het NK junioren in Nijmegen.

De Foresters buigt pas laat voor koploper Purmersteijn

HEILOO - Na een geweldige inhaalrace ging De Foresters als koploper van de 2e periode richting Purmerend voor het treffen met koploper Purmersteijn.

Vanaf de aftrap zocht Purmersteijn de aanval, maar vaak onderbrak een stug verdedigende Egel de aanval. Een paar keer gebeurde dat pas op het laatste moment, keeper Jannes Biskanter stond prima te keepen. Dat de teleurstellende eerste helft met de brilstand eindigde was ook te danken aan Biskanter, die vlak voor het rustsignaal een prima redding in huis had.

Na de rust kreeg De Foresters het voor elkaar om iets meer richting het doel van de gastheren te spelen. In de 62e minuut speelde Milo Blei zich prima vrij en kwam de bal na een kleine scrimmage en de paal voor de voeten van Mitchell Zwart die het leer keurig in de hoek plaatste: 0-1. In de 79e minuut was er een prima uitbraak en vond Chris Poulino Mitchell Zwart, die de 0-2 op de schoen had. Pijnlijk genoeg volgde direct een prachtige counter van Purmersteijn en stond de 1-1 op het bord. In de slotseconde van de blessuretijd kreeg Purmersteijn een onterechte vrije trap, die via een Foresters-been het doel in zeilde: 2-1.

Op zondag staat het bekerduel tussen De Foresters en Fortuna Wormerveer op het programma. De aftrap is om 14.00 uur.

Jasper en Tigo winnen ontwikkelingstoernooi

Tigo Richter op het podium met zijn eerste prijs. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op het jaarlijkse ontwikkelingstoernooi van Tom van der Kolk in Alkmaar hebben 4 judoka's van Judoclub Groefsema mee gedaan. Tigo Richter wist na 6 winst partijen de winst op te eisen en behaalde een eerste plaats. Jasper Madderom wist ook al zijn partijen te winnen en behaalde zo ook de eerste plaats. Nina Esser kwam wel door de poule door drie winstpartijen, maar verloor in de kruisfinales en was hierdoor uitgeschakeld. Ruben Stap moest er hard voor werken en wist van de drie partijen er één te winnen. Voor de judoka's van judoclub Groefsema weer een mooie ervaring.

Hartverwarmend TIOS Dansdemo met showelementen

Foto: Juan Rooijakkers

LIMMEN – Zaterdag 30 januari 2016 hielden de Streetdance en Breakdance groepen van TIOS Limmen een hartverwarmende dansdemo in sporthal de Bloemen, waarin het plezier en de hechte band binnen elke dansgroep afstraalden.

De dansdemo werd gestart met disco door de jongste Streetdancers olv Sara Beentjes, waarna ze later een vrolijke zomerse dans lieten zien. De Streetdance groep 7-8 voerden juist een stoere groepsbattle tegen elkaar uit. Maar hun 2e dans werd een gezellige oude Rock& Roller op "Blue Suede Shoes" van Elvis Presley.
Beide VGO Streetdance groepen olv Silvy Been gingen weer voor een stoere strakke hiphop dansuitvoering. Maar de tweede dans kregen de dansen een zomers gezellig tintje.
De Breakdance groepen olv Falko de Graaf begonnen ieder met een gezamenlijke choreografie, waarna elke breakdancer in de battle wel even zijn/haar eigen showtje liet zien. Met name de gevorderden waren zeer op dreef en lieten spetterende moves zien, waarbij ieder sportiviteit en waardering bovenaan staat.

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

NAAILES IN HEILOO. Binnenkort start een nieuwe serie lessen.Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de ochtend en op de avond. KLEINE GROEPJES Bel voor meer informatie 06-5460 6655 FITZ Petra Berende

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

CURSUS PHOTOSHOP voor beginners volgen bij FOTOSTUDIO IwanBronkhorst.nl ? Kijk voor cursusdata of reserveer direct op WWW.IWANBRONKHORST.NL. Meer informatie? Stuur een mail naar info@iwanbronkhorst.nl, kijk op onze website of bel 072-74 32 937

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Heeft u af en toe behoefte aan EXTRA HULP IN HUIS maar geen recht op thuiszorg ? Dan kan ik u hierbij helpen ! Neemt u vrijblijvend contact op met 06-43944738. Alles is bespreekbaar !

Met Valentijnsdag gezellig weg ? Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.
Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

KunstKids start 6 feb. SPEKSTEEN BEWERKEN VOOR KINDEREN 6x zat.mid. Info Trudy Keyzer 06-1058 5278 of hobbyfarmheiloo.nl/KunstKids

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten

T: 06 42479384

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel.5331241 www.bosmantweewielers.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

BROCANTE HET BOSHUYS is zaterdag 6 februari weer open. Van 11.00 tot 16.00 aan de WESTERWEG 41a in Heiloo. Kom gezellig onder het genot van kopje koffie rond snuffelen.

Valentijnsverrassing in Venlo. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

ZONNEPANELEN IN HEILOO? Kijk op www.energiewonen.nl/heiloo en ontvang 250 euro korting op uw installatie. Reeds vele plaatsingen en tevreden klanten.

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw
tuinwerkzaamheden. T: 072 533 8298 of
hovenierelsman@quicknet.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

Kim's Haarsalon bel voor een afspraak naar: 06-3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

BESTRATING Tuinontwerp en -aanleg Grond- en sloopwerk www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

AUTOBOX NETTE DROGE TE KOOP/HUUR De Vlei Heiloo t.o.nr.46 € 25.000,- € 105,- p mnd Info: 06-4632 4768