De Uitkijkpost

28 maart 2018

De Uitkijkpost 28 maart 2018


Zangeres Maan opent het Di Fiorentina ijsseizoen

Zangeres Maan

HEILOO – Zaterdag 7 april is iedereen van harte welkom om het nieuwe ijsseizoen van Di Fiorentina op de Kennemerstraatweg in te luiden. Zangeres Maan (winnares van The Voice of Holland in 2016) presenteert deze dag tussen 16.00 uur en 17.00 uur ook de nieuwe, exclusieve ijs-Maancarons. Tevens staat de middag in het teken van stichting Semmy. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek om de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. Van elke verkochte 'Coupe Tijn' gaat €1,- naar dit goede doel. Natuurlijk zal Maan ook een spetterend optreden verzorgen op het podium op het grote terras. Eigenaar Ed van Baar kijkt uit naar deze mooie dag waar ook de landelijke pers, waaronder SBS en RTL niet zal ontbreken. Om alles in goede banen te leiden staan verkeersregelaars paraat.

IJssalon Di Fiorentina, al 7 jaar een begrip in de regio
De komst van ijssalon Di Fiorentina in Heiloo, zeven jaar geleden, was een schot in de roos. Vorig jaar werd de ijssalon tot beste van Nederland bekroond. Het gehele jaar trekt DiFi, zoals het door velen genoemd wordt, ijsliefhebbers uit het hele land. Ook voor een kop koffie kan je overigens terecht op het ruime terras. Ed van Baar wil nog meer gezelligheid creëren in het dorp en pleit voor meer evenementen. Di Fiorentina is enorm betrokken bij kinderen met een beperking. Zo staat 27 oktober het Showhero DiFi-theater in de Cultuurkoepel op het programma.

Nieuwe ijssensatie: Maancarons
Geïnspireerd op de bekende kleine macarons, de kleurige, luchtige koekjes met zachte vulling, bedacht Ed van Baar een grotere variant gevuld met maar liefst 150 gram ijs. Zangeres Maan, die toen zij in Bergen woonde geregeld met vriendinnen een ijsje kwam halen bij Di Fiorentina, twijfelde geen moment om haar naam aan deze lekkernij te verbinden. Haar lievelingssmaak is overigens die met mango, maar de Maancarons zijn er daarnaast ook in de smaken chocola en framboos. Ed van Baar: "De samenwerking met Maan is een goede match en past helemaal bij onze uitstraling en doelen. Zij is enthousiast, ambitieus en betrokken bij haar fans. Net als wij steunt zij goede doelen waarbij kinderen met een beperking centraal staan."

De Maancarons Foto: Iwan Bronkhorst

Steun het goede doel met Coupe Tijn
Stichting Semmy, die zich inzet voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen, heeft landelijk de actie 'Coupe Tijn' bedacht waar ijssalon Di Fiorentina graag aan meewerkt. De 6-jarige Tijn, die leed aan hersenstamkanker, werd bekend door zijn nagellakactie voor Serious Request. Helaas kwam voor hem genezing te laat. Coupe Tijn is een eerbetoon aan Tijn en alle ernstig zieke kinderen. Van elke verkochte coupe, bestaande uit ijs, vruchtjes, slagroom, suikerhartjes, een ijsprikker van een dier en een speciaal koekhandje, gaat €1,- naar stichting Semmy.

Tekst: Natalie Bottemanne

Pasen bij Onze Lieve Vrouw ter Nood

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Oesdom op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood is vanaf donderdag 29 maart dagelijks geopend van 10.30 tot 16.30 uur. U kunt hier dan terecht voor een kop koffie of een kijkje in de religieuze winkel. Donderdag is tevens de dag dat het Paastriduüm begint, de belangrijkste dagen in het kerkelijke jaar. De vieringen van het Paastriduüm worden dit jaar allemaal in de bedevaartkapel op het heiligdom gehouden. De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake worden opgeluisterd door de Gregoriaanse Schola Kennemerland. U bent allen uitgenodigd om Pasen te komen vieren op het heiligdom! Voor het rooster van de vieringen of meer info zie www.olvternood.nl of bel met 072-5051288.

Foto: aangeleverd

Tien vragen aan... Marcel Nieuwland

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Alkmaar en woonde vanaf mijn 2e jaar op Industrieterrein Oosterzij, waar mijn vader zijn bedrijf Nidrac voortzette. Wij waren een van de eerste gezinnen die er kwamen wonen. Mijn moeder heeft daar tot haar overlijden zeven jaar terug nog gewoond. Ik woon inmiddels al 33 jaar in Limmen met mijn vrouw Solange. We hebben samen een zoon, Luc, en twee dochters, Chaira en Caro, waarvan de laatste nog thuis woont.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Ik hou van mijn werk. Van kleins af aan loop ik al rond in het bedrijf. Het hele proces om samen iets te maken, van het ontwikkelen tot het later terugzien in de winkels, vind ik nog steeds machtig mooi. Soms is het een hele uitdaging, maar als het dan uiteindelijk lukt ben ik een meer dan tevreden mens.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Ik ben vrij nuchter ingesteld, ik hou van mensen in het algemeen. Iedereen die een mooi verhaal heeft vind ik leuk om te ontmoeten.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Teveel om op te noemen, zoals scheuren met de brommer op en rond het industrieterrein en elke maandagavond in de schuur bij de familie Van Diepen het weekend doorpraten. Maar als ik er toch een moet noemen is het mijn eerste motorvakantie met vijf vrienden. Tentje mee en door Europa toeren. Ik weet nog goed dat we bij de grensovergang Frankrijk/Spanje van de douaniers een-voor-een zo hard mogelijk moesten optrekken en wegrijden, geweldig! Naar het paspoort werd niet eens gevraagd. We hebben die vakantie veel lol gehad en ik kan er met die jongens nog steeds over praten alsof het gisteren was.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
De grenspaal tussen Limmen en Heiloo, bijna symbolisch voor mijzelf. Ik geniet elke ochtend weer als ik langs de bollenvelden Heiloo binnenrijd, zeker in het voorjaar. Ik vraag me weleens af hoe lang dit nog zo zal zijn.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Mijn vrouw moest lachen om deze vraag, maar ik hou het verder correct. Familie en vrienden in nood mogen mij altijd wekken.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Mijn moeder zei altijd: "Geen oude koeien uit de sloot halen." Ik heb er voor mijzelf "Kijk altijd vooruit" van gemaakt. Mijn vader adviseerde ons om niet te groot te willen worden met het bedrijf en dat heb ik ook altijd ter harte genomen. We zijn nog steeds een 'overzichtelijk' familiebedrijf.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Ik schreeuw het nooit van de daken, maar ik ben ongelooflijk trots op alle drie mijn kinderen. Het zijn prachtmensen die goed in het leven staan en dat is gewoon rijkdom!

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
De burgemeester van Heiloo is boven alles een fijne man. Maar in zijn functie zou ik mij er hard voor maken om Heiloöer bedrijven in Heiloo te houden. Het doet mij nog steeds zeer dat we met Nidrac naar Alkmaar moesten verhuizen; het blijft jammer dat we er met de gemeente niet uitgekomen zijn.

10. De persoonlijke vraag van Ruud Bruin aan Marcel Nieuwland:
Jullie bedrijf, Nidrac, is na 60 jaar verhuisd van Heiloo naar Alkmaar. Wat zijn de voordelen, maar vooral: mis je Heiloo en zo ja, waarom?

Het voordeel is ons mooie nieuwe pand dat voor het vrachtverkeer goed bereikbaar is. Voor ons zou het wel fijn zijn als de aansluiting van de Zuidbrug/Middenweg in de Boekelermeer open zou gaan, dat scheelt elke dag 5 kilometer heen en 5 kilometer terug omrijden. Natuurlijk mis ik Heiloo, daar liggen toch al 58 jaar onze roots. De kleinschaligheid en gemoedelijkheid van Industrieterrein Oosterzij in Heiloo zijn we kwijt. We gaan dat weer opbouwen in Alkmaar, maar dat zal wat tijd kosten.

Ik geef de vragen door aan Jan Dekker (de "lachende boer"). Mijn vraag aan hem is:
Jan, is het nog steeds leuk om boer te zijn met al die regel- en wetgeving en de verstedelijking van Heiloo?

PCC Maalwater Run en Walk kiest voor Zomerkamp Heiloo

Een gezellige drukte voor de start. Foto: aangeleverd

HEILOO - Het zomerkamp in Heiloo zal worden georganiseerd van 23 juli tot en met 27 juli. Rotary Club Heiloo, de Buurtsportcoach en Jongerenwerk Heiloo hebben de handen ineengeslagen om dit kamp te organiseren voor basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8. Er is plaats voor 60 kinderen die niet op vakantie kunnen. Met vrijwilligers als kampleiding zal een leuke week met sport en spel en creatieve activiteiten worden georganiseerd.

Gezinnen waarvan de kinderen in aanmerking komen voor het zomerkamp ontvangen binnenkort een uitnodiging via de gemeente Heiloo. Het zomerkamp wordt overdag gehouden van maandag 23 t/m vrijdag 27 juli. De kinderen slapen gewoon thuis. De deelnemers aan de wandeling en aan de run en de sponsoren maken het mogelijk dat, naast Sport@School, deze activiteit voor kinderen wordt georganiseerd in Heiloo. Met de hoofdsponsor, het PCC, heeft de Rotary Club Heiloo een langjarige sponsorovereenkomst. Het is eigenlijk heel logisch dat het PCC hoofdsponsor is van de jaarlijkse Maalwater Run & Walk. "Want," zegt Liesbeth van Gool, voorlichter van het PCC, "het motto van het PCC is Stap in jouw toekomst. Sport en bewegen, gezonde voeding, aandacht voor elkaar en voor de omgeving heeft een belangrijke plek in ons onderwijs gekregen. Vestigingen van de school dragen niet alleen het certificaat 'Sport Accent School' maar zijn ook een 'Gezonde School. Het PCC heeft sportklassen in Heiloo, Bergen, op Het Lyceum en op Oosterhout. Sportklasleerlingen volgen clinics waarin ze verschillende sporten leren kennen. Op PCC Fabritius in Alkmaar is Lichamelijke Opvoeding zelfs een eindexamenvak. Veel PCC'ers houden van sport en dus doen leerlingen en medewerkers weer massaal mee om ook dit jaar weer van deze 10e Maalwater Run & Walk een succes te maken!"

Harold Ansink, directeur van PCC Het Lyceum zegt het zo: "Hoewel het natuurlijk helemaal niet leuk is om aan alle kanten voorbijgerend te worden door je eigen leerlingen, is meedoen aan het evenement ook een uurtje genieten van de sportiviteit en goede sfeer in Heiloo."

Doe mee aan de wandeling of de run. Schrijf in via www.pccmaalwaterrunenwalk.nl Zomerkamp Heiloo zoekt nog enthousiaste kampleiding. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan dit eerste Zomerkamp? Meld je aan vóór 4 april op www.jongerenwerkheiloo.nl en ontvang een uitnodiging voor de informatieavond op 10 april in het Trefpunt.

Voorjaar in 't Loo

Mops & Totem Foto: aangeleverd

HEILOO - Het voorjaar komt je tegemoet in winkelcentrum 't Loo op zaterdag 31 maart.

In het winkelcentrum wordt op deze dag een tulpenpluktuin gecreëerd met daarin maar liefst 4.500 tulpen in verschillende kleuren. Op vertoon van uw kassabon van zaterdag 31 maart bij een van de winkels uit 't Loo, mag u onder toeziend oog van de bloemenmeisjes zelf een vrolijk bosje tulpen plukken. Zo neemt u het voorjaar mee naar huis! De tulpentuin is geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Bijzondere gasten
Van 11:30 tot 16:00 zijn er twee wel heel bijzondere gasten aanwezig in 't Loo. Mops & Totem zijn twee kabouters uit Diamantia. Zij hebben een lange en verre reis gemaakt om in Heiloo te komen. Wat komen ze daar doen? Wie weet kunnen de kinderen Mops & Totem wel ergens mee helpen. En wie wil (en durft) mag met hen op de foto!

De lente is begonnen en met al deze activiteiten belooft het een gezellige dag te worden in 't Loo. U komt toch ook?

Appen

In Amsterdam zijn sinds 2016 alle reclameschermen digitaal. Ook die in bushokjes. Met één druk op een centrale knop wisselen alle schermen hun beeld. JCDecaux (kent u die zaak?) bepaalt het aanzicht van de stad, meer dan het toerisme. Want hoe meneer Decaux ook zijn plannen in de smeerolie zet door te zeggen dat ook vermissingszaken of waarschuwingen of plattegronden de schermen kunnen vullen, het is en blijft een verdienmodel van een verdienmachine.

Gelukkig telt Heiloo een schamel aantal bushokjes (door het schrappen van broodnodige buslijnen), maar je kunt er donder op zeggen dat het verdienmodel niet tot de grote stad beperkt blijft. Wat dat betreft steekt Heiloo tot nu toe primitief af tegen die gelikte digitale schermen. Hier vouwt men een karton om een lantaarnpaal of zuil of ander omhoogstekend stuk straatmeubilair en als het materiaal niet heel regen- en vandaalbestendig is, hangen de vellen er binnen de kortste keren bij. Dat is nog niet het ergste.

Dat is de onleesbaarheid van de teksten en dat lijkt me niet de opzet. De bedoeling (even advocaat van de duivel spelen) is dat de passerende automobilist zijn blik op de weg even verlaat om de tekst te lezen. Dus wat ziet hij/zij? 'WWW. … Nog wat' en voorbij is 'ie alweer. Of 'Cultuurkoepel … iets met muziek' of 'PCC Open …' ik denk 'dag', maar waar en wanneer is onleesbaar, want het kenmerk van autorijden is dat je dingen voorbijrijdt, behalve je huis. Wat stond er ook alweer op dat bord? Stopt u en stapt u uit? Alleen de tekst op dat ene, felgele bord, dat ons wil herinneren aan iets met het geloof, die kan ik in het voorbijgaan ontcijferen. De plakkers hebben een slimme plek bedacht, bij een bocht, dus afremmen voor het geloof moet sowieso.

Dagelijks wordt de blik van honderden automobilisten (ik tel alleen Heiloo even mee) een paar seconden gestuurd naar die reclameschermen. Tel al die seconden en minuten bij elkaar op, en dat is de tijd dat chauffeurs in Heiloo niet op de weg letten.

En ik mag niet appen in de auto.

Dick de Scally

Ouwejan Vastgoed Advies BV

STiP Fotografie

Al meer dan twintig jaar actief in de regio Heiloo!

Kerkelaan 8, 1851 HE Heiloo
Telefoon: 072-5338717
website: www.ouwejanvastgoedadvies.nl; e-mail: info@ouwejanvastgoedadvies.nl

Ouwejan Vastgoed Advies BV is een makelaardij en adviesbureau op het gebied van onroerend goed. Opgericht in 1995 en uitgegroeid tot een actief kantoor dat bekendstaat om zijn persoonlijke dienstverlening, betrouwbaarheid en deskundigheid.

Recent heeft het bedrijf een nieuwe, frisse huisstijl laten ontwikkelen. Een nieuwe website en beeldmerk, passend bij de uitstraling van het team.

Het team van Ouwejan Vastgoed Advies BV bestaat uit drie mensen: Ir. Rolf Ouwejan MRE, Charlotte de Wit (assistent-makelaar) en Cecile Ouwejan (binnendienst en administratie). Charlotte heeft een ruime ervaring in de branche, zij werkt inmiddels al achttien jaar bij Ouwejan Vastgoed Advies BV. Klanten ervaren haar als zeer betrokken, eerlijk, behulpzaam en altijd goedgehumeurd.

Rolf is als gecertificeerd makelaar-taxateur aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars), VastgoedCert (Kwaliteitsregister voor Makelaars), NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en is als zodanig bevoegd binnen zijn werkgebied voor alle banken gevalideerde taxaties uit te voeren.

Rolf Ouwejan ontwikkelde een nieuw, innovatief (woning-) taxatiemodel. Hij verkocht dit aan de NVM en door dit nieuwe taxatiemodel kan meer relevante informatie verstrekt worden aan de financier. In dit nieuwe taxatiemodel wordt veel meer de kwaliteit en bijhorende (negatieve maar ook positieve) risico's van een woning en omgeving aangegeven.

Ouwejan Vastgoed Advies is niet alleen betrokken bij de verkoop van een woning of bedrijfspand. Ook bij de begeleiding van een aankoop of bij deskundige taxaties van woningen of bedrijfspanden kan het bedrijf worden ingeschakeld.

Rolf is ook zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwbouwplan "Het Oosterzand" aan de Oosterzijweg. Recent zijn daar negentien vrijstaande, optimaal geïsoleerde woningen met warmtepompen en zonnepanelen opgeleverd. De woningen hebben een EPC (Energieprestatiecoëfficiënt) lager dan 0, het zijn zogeheten 'nul-op-de-meter-woningen'. Dat is nu al veel beter dan de normstelling voor 2020.

Duurzaam bouwen is iets wat de komende jaren steeds vaker voor zal komen. Ook voor huurwoningen zal dit gaan gelden. Rolf Ouwejan is nu bezig met een volgend project in de Zandzoom. In dit plangebied zullen diverse duurzame woningen gebouwd gaan worden, zowel huur als koop in diverse prijsklassen.

Voor de verkoop van een aantal boskavels heeft Rolf Ouwejan een opdracht van de gemeente Heiloo binnen, de verkoop start binnen enkele weken.

Natuurlijk kunt u ook voor bestaande bouw terecht bij Ouwejan Vastgoed Advies BV. Rolf Ouwejan: "Ons kantoor streeft ernaar om niet meer vijftien tot twintig woningen in portefeuille te hebben. Niet meer, want wij willen in deze markt aan elke woning die bij ons in verkoop staat voldoende aandacht kunnen schenken. Bij te veel woningen is dat niet op een goede wijze mogelijk."

Ouwejan Vastgoed Advies BV geeft ook maatwerkadvies. Indien mensen twijfelen of ze moeten verbouwen of beter kunnen verhuizen kan Rolf ook daar advies over geven. Een goede afweging van de investering ten opzichte van de te realiseren meerwaarde is vaak heel zinvol. En dan de meerwaarde in geld maar ook in functionaliteit en woongenot. Natuurlijk blijft het een keuze van de mensen zelf.

Ouwejan Vastgoed Advies BV levert samengevat een hoogwaardige dienstverlening waarbij de te leveren kwaliteit vooropstaat op basis van gedegen kennis van zaken, een uitgebreid relatienetwerk en plezierige communicatie.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Happy Sap draait weer!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Goed nieuws voor alle detoxers en sapliefhebbers in Heiloo en omgeving: Happy Sap maakt een doorstart! Op 27 februari jongstleden droeg Rowena van Eck Happy Sap over aan Esther Schoutsen en vanaf vandaag is de vernieuwde website live. "Ik sta te trappelen om te beginnen," vertelt Esther stralend. "De laatste weken ben ik alleen maar bezig geweest met de voorbereidingen en nu is het eindelijk zo ver. Happy Sap is weer in de lucht. Deze keer met mij aan de pers!"

Esther volgt Happy Sap al sinds het bedrijf in 2016 werd opgericht. Esther: "Het idee sprak me direct aan. Biologische ingrediënten van lokale leveranciers, vers geslowjuiced door iemand met net zo veel passie voor gezond leven als ik. We hadden al regelmatig contact gehad met elkaar. Toen Rowena's collega ermee stopte heb ik haar mijn hulp aangeboden en ik heb natuurlijk ook weleens een kuur van Happy Sap gevolgd." Esther hoorde via-via dat Rowena ermee wilde stoppen. Ze aarzelde geen moment en nam contact met haar op.

En nu is Esther eigenaresse van Happy Sap. "Ik ga gewoon op dezelfde voet verder," vertelt ze enthousiast. "Het concept staat als een huis. Natuurlijk zullen er wat kleine dingen veranderen, maar de basis blijft hetzelfde." Voor iedereen die dit artikel leest heeft Esther een mooi aanbod:

Schrijf je voor 7 april aanstaande in voor een sapkuur van drie dagen en betaal € 85,- per kuur in plaats van € 97,-.

Happie Sap | Sap met Passie
www.happysap.nl

Dansende koeien, lammetjes en activiteiten op Landgoed Ter Coulster

HEILOO - Het is weer tijd voor de koeiendans en dit jaar houden we ook een open dag op Tweede Paasdag 2 april. Van 10:00 -16:00 uur is iedereen welkom op de boerderij van de familie Brouwer de Koning. Je kunt zuivel proeven, bij de dieren kijken en er zijn leuke activiteiten voor de kinderen. Bij mooi weer worden om klokslag 13:00 uur de koeien door een mystery guest naar buiten gelaten. Als tegemoetkoming in de kosten wordt dit jaar een bijdrage van 0,50 euro per persoon gevraagd. Je bent van harte welkom op Landgoed Ter Coulster, Kennemerstraatweg 432 in Heiloo. Er is geen parkeergelegenheid op de boerderij, kom daarom met openbaar vervoer of fiets. Tot Tweede Paasdag!

[kop] Optiekketen Eyelove opent verkooppunt in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Toe aan een nieuwe bril? Eyelove opent woensdag 28 maart een nieuw verkooppunt bij De Schrijverij aan de Heerenweg 199 in Heiloo. Anders dan gewone brillenwinkels verkoopt prijsvechter Eyelove kwaliteitsbrillen tegen vaste lage prijzen via verkooppunten in onder meer drogisterijen en kledingzaken.

Eyelove heeft in korte tijd een revolutie teweeggebracht in de optiekmarkt. Dat komt vooral door de combinatie van kwalitatief goede (zonne)brillen en vaste, lage prijzen. Een complete bril op sterkte kost bij Eyelove voor veraf óf dichtbij altijd 49 euro, een multifocale bril met leesgedeelte 99 euro en een multi-Plus bril met breder leesgedeelte 149 euro. Anders dan bij andere grote brillenketens hoeft niet apart te worden betaald voor ontspiegeling of een kraswerende laag. Bovendien kunnen klanten bij Eyelove altijd zonder afspraak binnenlopen voor een gratis oogmeting. Eyelove gebruikt hiervoor zeer geavanceerde en accurate oogmeetapparatuur, waardoor een volautomatische oogmeting sneller gaat dan normaal. Klanten met een aanvullende zorgverzekering kunnen in veel gevallen het aankoopbedrag van hun Eyelove-bril terugkrijgen van de zorgverzekeraar.

Eyelove-directeur Paul Berkelmans: "Wij zijn zeer verheugd met ons nieuwe verkooppunt, van waaruit we klanten uit Heiloo en omgeving nu nog beter van dienst kunnen zijn. Het is voor veel consumenten een uitkomst dat ze bij hun vertrouwde winkel een bril van Eyelove kunnen kopen." Klanten hebben de keuze uit 225 trendy monturen, die voor dezelfde vaste prijs allemaal als gewone bril en als zonnebril met bruin, groen of grijs zonneglas te verkrijgen zijn. Met het nieuwe verkooppunt in Heiloo telt Eyelove inmiddels ruim 150 verkooppunten in Nederland en België.

Leerlingen en ouders bouwen nieuw speelplein De Duif

Er werd hard gewerkt bij CBS De Duif. STiP Fotografie

HEILOO - De leerlingenraad van basisschool De Duif, onder leiding van voorzitter Jurre Ligthart, had een mooi idee voor een nieuw speelplein. Het grasveldje naast de groepen vier t/m acht bood onvoldoende uitdaging, vonden zij. Ze maakten een plan en legden dat tijdens een vergadering van de leerlingenraad voor aan directeur Annemiek van de Vliet. Er was goed over nagedacht: er moest een bandenparkje komen met gelegenheid om te klimmen, freerunnen en chillen.

Annemiek van de Vliet ging in gesprek met de gemeente Heiloo. Er werd enthousiast gereageerd en hulp toegezegd. Ook Tabijn, het bestuur van de school, werkt mee aan de uitvoering van het plan en ziet toe op de veiligheid. Een werkgroep van ouders zorgde voor de uitwerking van het project en coördineert de inzet van hulpouders. Vandaag was het eindelijk zover en werd het bandenpark aangelegd.

Voorbereidingen
De hele week was het een drukte van belang op het schoolplein van De Duif. Het grasveld is afgegraven en geëgaliseerd door een ouder met een hoveniersbedrijf. Er zijn tweehonderdvijftig banden geleverd in uiteenlopende formaten door een ouder met een bedrijf in de autotechniek. De brandweer van Heiloo kwam met een bluswagen en spoot ter voorbereiding alle banden schoon op het schoolplein. Afgelopen zaterdag is een groep van dertig ouders en leerkrachten aan de slag gegaan om het park aan te leggen. Ouders hielpen niet alleen het park aanleggen. Er waren ook ouders die de gehele dag de catering verzorgden, van koffie met taart tot een aangeklede lunch.

Jong en oud hielpen mee. STiP Fotografie

De Duif Doet
Zaterdag werden de sleuven gegraven, autobanden ingegraven langs de randen en aan elkaar gemonteerd. Van tractor- en pulsbanden werden klimconstructies gebouwd en ingegraven. Uiteindelijk zal het parkje worden voorzien van boomstammen, stapschijven en houtsnippers. Als het speelpark klaar is zal de Leerlingenraad de burgemeester van Heiloo uitnodigen om het parkje officieel te komen openen.

MJSchoenen opent de deuren

HEILOO - Goede Vrijdag wordt een goede vrijdag voor de schoenenliefhebber in Heiloo: dan opent MJSchoenen namelijk de deuren in winkelcentrum 't Loo.

Eigenaar Peter Kuijs heeft er zin in. Na bijna veertig jaar in de sportdetailhandel werkzaam te zijn geweest, trok hij 2,5 jaar geleden de stoute schoenen aan en opende een schoenenwinkel in IJmuiden. Dat bevalt zo goed, dat hij vrijdag in Heiloo de deuren opent van een tweede zaak. De winkel richt zicht op het middensegment en brengt een mooie collectie voor dames en heren.

Het zomerseizoen staat voor de deur en de nieuwe collectie bestaat dan ook vooral uit sneakers, open schoentjes, slippers en sandaaltjes. De winkel verkoopt schoenen van o.a. Maruti, SuperTrash, Levi's, Lacoste, Cruyff, Toms, GriSport en Havaianas. Voor heren brengt MJSchoenen ook de modieuze collectie van Antony Morato.

MJSchoenen heeft een mooie openingsaanbieding: tegen inlevering van de bon in de advertentie in deze krant, ontvangt u 15% korting op uw aankoop in de maand april.

De winkel gaat vrijdag 30 maart om 09.30 uur open. Komt u ook gauw een kijkje nemen? MJSchoenen, Winkelcentrum 't Loo 15, Heiloo. Openingstijden: maandag 13:00-17:30, dinsdag t/m donderdag 9:30-17:30, vrijdag 9:30-20:00, zaterdag 9:30-17:00.

Lenny Kuhr: 'Gekust door de eeuwigheid'

Lenny Kuhr. Foto: aangeleverd

HEILOO – De Cultuurkoepel presenteert op zondag 8 april om 15:00 uur Lenny Kuhr, met haar voorstelling 'Gekust door de eeuwigheid'. Een spannende, ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de zeer transparante, vurige en verfijnde muziek. In deze voorstelling staat het diepe heimwee dat Lenny als kind al voelde centraal. Haar steunpilaren bij de voorstelling zijn Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar. Er wordt met minimale geluidsversterking gewerkt. In 2015 won Lenny Kuhr de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst/Cabaret, die eerder werd gewonnen door o.a. Tineke Schouten en Herman van Veen.
Kaarten in de voorverkoop 15 euro, aan de deur 17,50 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Behoud de knotwilgen aan de Hoogeweg

HEILOO - De knotwilgen aan de Hoogeweg in Heiloo dreigen gekapt te worden. Hiermee gaat het landelijke karakter van de Hoogeweg verloren en dat is zonde. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de vele mensen die de Hoogeweg aandoen tijdens hun fietstochten door Noord-Holland. Bovendien kunnen wilgen enorme hoeveelheden water absorberen. In een wijk met veel wateroverlast en voor een weg zonder greppel, is dat wel handig.

Bent u ook voor het behoud van de knotwilgen? Tekent u dan de petitie op https://www.petities24.com/behoud_de_knotwilgen_aan_de_hoogeweg

Paula Groothedde, Betty Nobel

Meander presenteert toekomstplannen Heiloo aan wethouders

De leerlingen van groep 7 van Meander presenteren hun plannen. Foto: aangeleverd

HEILOO - In groep 7 van basisschool Meander kunnen ze precies vertellen hoe zij hun Heiloo het liefst zien in de toekomst: een groter winkelcentrum, hoge flats, kantoorgebouwen, een groot natuurgebied met speeltuin en een universiteit. Op 20 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, presenteerden ze deze plannen aan de wethouders Rob Opdam (Heiloo) en Anke de Vink-Hartog (Uitgeest).

Na de voorjaarsvakantie zijn op Meander de projectweken van start gegaan. Het project staat dit jaar in het teken van groei. Johan Kraakman, leraar van groep 7, heeft dit thema aangegrepen om met de klas de groei van Heiloo uit te tekenen. Vier partijen zijn vervolgens hard aan de slag gegaan. Over een ding waren ze het eens: Heiloo moet groter, mensen moeten ontdekken hoe leuk Heiloo is en er moeten meer faciliteiten komen, zoals meer winkels en een natuurgebied. Een ondergrondse parkeergarage moet een oplossing bieden voor de toestroom van mensen. Net als hoge flats, die ervoor moeten zorgen dat er meer mensen kunnen wonen. Na het presenteren van de toekomstplannen zijn ze samen met de wethouders hier verder over in gesprek gegaan. Zo wilden de wethouders weten wat een reden voor mensen zou kunnen zijn om naar Heiloo te komen. Volgens Danisha was een Efteling 2.0 wellicht een goed idee. Sophie voegde hieraan toe dat mensen die dicht bij een grote stad wilden verblijven maar ook wilden genieten van de rust, ervoor kunnen kiezen om te overnachten in Heiloo. Partij HVDU (Heiloo verbetert de universiteit) denkt dat je er door het bouwen van een universiteit voor kunt zorgen dat mensen die in Heiloo geboren zijn hier ook blijven wonen. De wethouders waren onder de indruk van de plannen van de kinderen. Of ze ook daadwerkelijk met de plannen aan de slag gaan blijft een vraag. Tot die tijd blijven de leerlingen van basisschool Meander fantaseren over een universiteit met een ondergrondse rijschool...

Heiloo Vitaal Laten we samen aan de slag gaan

René en zijn vrouw Sandra. Foto: aangeleverd

HEILOO - Op zondag 1 april is het zover: dan opent Heiloo Vitaal trots de deuren van de nieuwe locatie. Op de Overtoom 7b, op Landgoed Willibrordus, hebben René van der Flier en zijn vrouw Sandra de afgelopen tijd hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn: de sfeer in de verrassend lichte ruimte is een mix van industrieel en huiselijk. Aan de lange tafel kun je na afloop van de training nog even napraten of een kop koffie drinken. Ook is dit de ruimte waar René bijvoorbeeld workshops geeft. En dan is er natuurlijk de sportruimte. Hier wordt getraind. En wat direct opvalt: zonder apparaten. Er zijn diverse programma's te volgen. Het ene programma is gericht op vetverbranding en conditie, een ander programma meer op bewegingsvrijheid. Voor alle programma's geldt dat er individueel of in kleine groepen wordt getraind en dat er altijd begeleiding is van een gediplomeerd trainer.

Vitaliteit
Na jaren als accountmanager te hebben gewerkt, vond René het de hoogste tijd om het roer om te gooien. Hij volgde opleidingen bij het Chivo kennisinstituut vitaliteit & leefstijl en mag zichzelf nu vitaliteitscoach en vitaliteitstherapeut noemen. Als vitaliteitscoach bij Heiloo Vitaal begeleidt hij het complete plaatje: mindset, voeding en bewegen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld stress of slaapproblemen. Als vitaliteitstherapeut begeleidt hij onder andere chronisch zieken, zoals bijvoorbeeld mensen met een burn-out, diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, maar ook mensen met chronische rugklachten of andere fysieke klachten of niet-overdraagbare ziekten. Hij leert mensen keuzes maken en gaat altijd op zoek naar fysieke, emotionele en mentale vrijheid. Maar ook als je wilt stoppen met roken kun je bij Heiloo Vitaal terecht. In de cursus 'Stop met roken, start met volhouden' volg je gedurende tien weken een interactief programma in combinatie met bewegen, met het doel om na tien weken niet meer te roken en dit vooral vol te houden.

Kick je fit!
Heiloo Vitaal is ook een van de deelnemende partijen aan het project 'Kick je fit!' van Hattrick Zorg en Esdégé-Reigersdaal. Doel van dit project is een groep van zes (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, die niet meer in staat is om zichzelf op te pakken en deel uit te maken van het maatschappelijk leven, weer 'werkfit' te maken. Gedurende twaalf weken gaan de jongeren aan de slag. De officiële start van dit project is op donderdag 29 maart. Meer hierover leest u in de Uitkijkpost van woensdag 4 april.

Openingsactie
Kom Eerste Paasdag ervaren dat Heiloo Vitaal ook bij jou past. Dit kan tijdens de officiële opening of vraag een GRATIS proefweek aan via de webshop op de site. Voor nieuwe starters is er overigens een mooie aanbieding. Bij een half jaar lidmaatschap sport je een maand gratis, bij een lidmaatschap van een jaar sport je drie maanden gratis.

Kijk voor meer informatie op www.heiloovitaal.nl of mail naar contact@heiloovitaal.nl.

Tekst: Linda van Rozendaal

Mantelzorgers ontmoeten elkaar

HEILOO – Het Mantelzorgcentrum organiseert op dinsdag 3 april een ontmoetingsgroep voor mantelzorgers uit Heiloo. De bijeenkomst is in het Trefpunt. Mantelzorgers wisselen tips en ervaringen met elkaar uit onder begeleiding van de Consulent mantelzorg, Yvon Roelofs.

De bijeenkomst is op dinsdag 3 april van 10:00 tot 11:30 uur in het Trefpunt, Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo. De bijeenkomst is gratis voor mantelzorgers uit Heiloo dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl. Voor meer informatie over deze activiteit of over andere onderwerpen waar mantelzorgers meer over willen weten, kunnen zij bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 072 – 56 27 618 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Workshop babymassage

Foto: aangeleverd

HEILOO - Je bent net mama of papa geworden. Wat is er nu fijner dan op een leuke manier met je baby bezig te zijn? Babymassage is een ervaring voor jou als ouder en voor je baby. De aanrakingen zorgen voor ontspanning en rust. En je leert de lichaamstaal van je baby ook beter begrijpen. Het geven van babymassage is vooral erg leuk. Tijdens deze workshop wordt een korte uitleg gegeven over babymassage, de verschillende massagetechnieken en de effecten ervan. Je kunt het geleerde direct toepassen op je baby, onder begeleiding van kinderfysiotherapeut Linda Andriessen-Nelissen.

De workshop is op donderdag 5 april van 10:30–11:30 uur in Bibliotheek Heiloo, Westerweg 250. De toegang is vrij.

HZV JO19-1 sluit jeugdperiode af met kampioenschap

Staand v.l.n.r.: Joep Gökemeijer, Michel Holstvoogd, Ryan de Waard, David Koehl, Alex v/d Velden, Hugo Ruiter en Ted Kösters. Hurkend v.l.n.r.: Bram Liefting, Vincent den Hartog, Sem Jongerius en Benjamin Sisanovic. Foto: Wout Jager

HEILOO - De zaalvoetballers van het jeugdteam HZV Het Vennewater JO19-1 hebben alsnog hun jeugdperiode af kunnen sluiten met een zeer verdiend kampioenschap. Hoe gemotiveerd dit vriendenteam was bleek wel uit het feit dat zij afgelopen woensdag hun thuiswedstrijd tegen Haarlem met liefst 12-1 wisten te winnen! Beginnend als 16-jarigen hebben ze vier jaar samen gevoetbald onder de bezielende coaching van Peter Koehl en werd het team begeleid door Joep Gökemeijer als shirtsponsor FysioXpert. De laatste nam tevens de medische verzorging voor zijn rekening. Dat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen door het behalen van dit kampioenschap. Ook dit team van HZV mocht na afloop de felicitaties van het bestuur, de shirtsponsor, Horeca de Wit en Ted Kösters (door middel van de Kampioens Teddemans Beker) in ontvangst nemen.

Hoe betrek ik jongeren bij mijn organisatie?

HEILOO - Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo organiseert in samenwerking met Jongerenwerk Heiloo een kosteloze, inspirerende workshop: 'Hoe betrek ik jongeren bij mijn organisatie?'

Jongeren zorgen voor een frisse wind binnen de organisatie. Zo kunnen ze voor een verbreding van het activiteitenprogramma zorgen, maar ook voor verbreding van de doelgroep van de organisatie. Op lange termijn hebben organisaties die actief jongeren blijven betrekken vaak een langere levensduur! Daarnaast helpt vrijwilligerswerk jongeren bij het ontwikkelen van talenten, bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, organiseren en samenwerken. Vaak zie je dat mensen die op jonge leeftijd hebben geleerd hoeveel voldoening je uit vrijwilligerswerk kunt halen, hun hele leven vrijwilligersleven blijven doen. Een aanwinst voor je organisatie en een aanwinst voor de jongeren dus!

Tijdens de workshop leren we wat een organisatie aantrekkelijk maakt voor jongeren. Wat vinden jongeren leuk om te doen en welke begeleiding vereist dat? We onderzoeken daarbij de eigen organisatie. De workshop vindt plaats op dinsdag 24 april van 19:30-21:00 uur in het Trefpunt in Heiloo, Abraham du Bois-Hof 2. Opgeven en meer informatie via: www.vrijwilligersacademiebuch.nl of neem contact op met Sigrid Wijsman via 06-48500912.

Heiloo-2000, VVD en CDA zetten coalitie voort

HEILOO - Heiloo-2000, VVD en CDA richten zich op voortzetting van de succesvolle coalitie van de afgelopen vier jaar, maar willen tevens ruimte voor inbreng bieden teneinde de grote thema's in de komende periode aan te pakken.
"De verkiezingsuitslag, het bestendigde vertrouwen en de prettige en constructieve samenwerking in de afgelopen periode zijn daarbij de belangrijkste overwegingen. Daarnaast zijn er veel inhoudelijke overeenkomsten", aldus Fred Dellemijn, Rob Opdam en Elly Beens, de huidige wethouders en lijsttrekkers.

De komende jaren staan er belangrijke onderwerpen op de gemeentelijke agenda, zoals de implementatie van de nieuwe Omgevingswet, het sociaal domein, de uitvoering van het verkeersplan, groei van woningbouw en een verdere verduurzaming (inclusief de energietransitie). Heiloo-2000, VVD en CDA hebben daarom het voornemen een zo breed mogelijk gedragen collegeprogramma op te stellen. "De afgelopen periode was er vaak sprake van felle confrontatie, terwijl de standpunten in veel gevallen niet eens zo heel ver uit elkaar lagen," vervolgt Dellemijn. "Om die reden willen wij alle politieke partijen de ruimte bieden hun inbreng te geven, want uiteindelijk moeten de overeenkomsten leidend zijn en niet de tegenstellingen."

"Het vooraf creëren van overeenstemming en draagvlak werkt vaak beter," aldus de coalitiegenoten. "Hiertoe willen wij snel onze ambities presenteren en de overige partijen in de gemeenteraad vragen om hun inbreng. Voorafgaand daaraan willen wij ook een aantal maatschappelijke organisaties consulteren, zoals bijvoorbeeld Heiloo Energie. Hun inhoudelijke kennis en inbreng zien wij eveneens als zeer waardevol."

De nieuwe coalitie streeft ernaar het brede collegeprogramma in de raadsvergadering van 14 mei te presenteren.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen in Heiloo

HEILOO - Tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau in het gemeentehuis van Heiloo is vrijdag de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekendgemaakt. In Heiloo ging 64,3% van de kiezers naar de stembus en werden er 11.855 stemmen uitgebracht. Er werden 699 stemmen meer uitgebracht dan in 2014 (opkomst 62,3%). Landelijk is het opkomstpercentage 55%.

Bij de lokale partijen is er sprake van een herverdeling van stemmen: Heiloo-2000 leverde twee zetels in (van zes naar vier) en nieuwkomers Heiloo Lokaal en Gemeentebelangen Heiloo verkregen één respectievelijk twee zetels. VVD Heiloo won een zetel en komt met vier zetels in de raad. Heiloo 2000 en VVD Heiloo zijn de grootste partijen, zij zullen het voortouw nemen bij de formatie van een coalitie. Het aantal stemmen op CDA en PvdA Heiloo daalt licht, iets meer dan 2% ten opzichte van 2014. PvdA Heiloo en CDA verkrijgen twee raadszetels.

NCPN Heiloo verliest een kwart van haar kiezers, waar Gemeentebelangen Heiloo zeker voordeel bij heeft. Edith de Jong, nummer 5 op de lijst van GBH, ook bekend van Stichting de Heilloze Weg die tegen de aansluiting op de A9 ageert, kreeg 231 voorkeurstemmen en komt aldus in de nieuwe raad.

Roman van der Lee (student bedrijfskunde, 19 jaar) is wellicht het jongste raadslid in Heiloo ooit. Hij werd gekozen met 182 voorkeurstemmen op de lijst van D66. Roman maakt zich sterk voor jongerenactiviteiten in de BukBuk.

Annemarieke Nierop van PvdA Heiloo is verrast door 296 voorkeurstemmen, meer dan een kwart van de kiesdeler, waardoor zij in de raad mag plaatsnemen.

CDA'er Mart Brouwer de Koning komt met 265 voorkeurstemmen in de gemeenteraad. Hessel Hiemstra raakt mogelijk zijn zetel kwijt, hij kan echter doorschuiven als zijn lijsttrekker Elly Beens een tweede termijn als wethouder krijgt.

D66 Heiloo bedankt haar kiezers voor het vertrouwen!

D66 Heiloo bedankt haar kiezers voor het vertrouwen! Door jullie stem hebben wij weer 3 zetels in de raad. De komende vier jaar doen we ons uiterste best voor goed verkeer, goed wonen en goede zorg voor iedereen. Onze uitgangspunten daarbij zijn een open bestuurscultuur en een goed milieu. Het geslaagde jongerendebat is voor herhaling vatbaar en laat zien dat er rekening gehouden moet worden met de behoeften en ideeën van jongere inwoners. Volg ons op Facebook.com/D66Heiloo en www.heiloo.d66.nl

CDA-kiezers: bedankt!

Elly Beens. Foto: aangeleverd

Met 1621 stemmen had CDA-Heiloo nagenoeg hetzelfde aantal kiezers als 4 jaar geleden. Elly Beens: "Aan al onze kiezers: bedankt voor uw steun! Doordat wij – letterlijk – een handvol stemmen tekort kwamen voor een van de restzetels, gaan wij in de raad van 3 naar 2 zetels. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten. U kunt ook de komende periode weer op ons rekenen!"

Naar de prille voorjaarsduinen

Foto: Paul ten Have

EGMOND AAN ZEE - De maandelijkse IVN-natuurwandeling in de Wimmenummerduinen vertrekt in de lente en de zomer vanuit Egmond aan Zee. Dus op zondag 1 april, Eerste Paasdag, beginnen we om 10:00 uur bij het Sportcentrum aan de Watertorenweg. We gaan op zoek naar de eerste bloeiende planten en horen en zien misschien ook de kortgeleden gearriveerde zomervogels, zoals de tjiftjaf, graspieper en braamsluiper. Grote grazers zullen we met respect (afstand) behandelen als ze ons pad kruisen. Als de temperatuur het toelaat groeten de padden, met of zonder rugstreep, ons vanuit het water, en hopelijk schijnt de zon. Het wordt, kortom, een heerlijke lentewandeling. Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@ivnnkl.nl, bellen met 072-5337601, of kijk op de website van www.ivn.nl/nkl.

Paasdrive klaverjassen en keezen in Akersloot

AKERSLOOT - Een mooie traditie: de jaarlijkse Paasdrive in de Vriendschap in Akersloot, ditmaal op zaterdag 31 maart. Een drive waarbij u kunt klaverjassen en keezen. Alle deelnemers samen vormen weer een zaal vol gezelligheid.

Ook u bent van harte welkom om gezellig te klaverjassen of te keezen. De aanvangstijd voor het keezen is 19:30 uur. De keezdrive wordt georganiseerd door de Vriendschap zelf. Bent u meer een liefhebber van kaarten dan kunt u deze paaszaterdag ook gezellig klaverjassen. Niet met het mes op tafel, de gezelligheid staat voorop. Het klaverjassen begint om 20:00 uur.

Voor beide drives zijn schitterende prijzen te winnen waarbij de paling en de grote chocolade-eieren ook dit jaar niet ontbreken. Naast de drive vindt er ook altijd een superverloting plaats waar nog meer prachtige prijzen te winnen zijn. Uiteraard kunt u tussen de speelrondes door genieten van een hapje en een drankje. U kunt zich opgeven via: info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch : 0251-312866.

UItkijkpost in Akersloot

AKERSLOOT - Vanwege de samenwerking tussen Kennemerland Uitgevers en Uitkijkpost Media zullen vanaf 1 april 2018 De Uitgeester en Uitkijkpost niet meer huis-aan-huis in Akersloot bezorgd worden. De inwoners van Akersloot blijven wel de Castricummer ontvangen.

Wel blijven De Uitgeester en Uitkijkpost gratis verkrijgbaar bij de volgende afgiftepunten in Akersloot:
- Bakkerij van Baar, Kerklaan 14
- Veldt's Toko, Akerhof 4
- Move! Churchillplein 1
- DEEN supermarkt, Raadhuisweg 3

De Uitgeester en Uitkijkpost kunt u wekelijks online lezen via www.digiditi.nl.

Kerk overvol bij Matthäus Passion

LIMMEN - Wat was het mooi zondagmiddag, de Matthäus Passion in de protestantse kerk in Limmen. Enkele reacties vanuit het publiek: "Een prachtig koor met veel jonge mensen", "Een schitterende Jezusstem", "Een prachtige Mariastem", "Judas, sterk vertolkt door het projectkoor", "Veel samenzang bij de vier koralen van Bach", "Mooie vertelstem en teksten", "Mooie samenzang tussen koor, projectkoor en solisten", "Het lijden en sterven van Jezus indrukwekkend vertolkt", "Ontroerend", "Prachtige muzikale begeleiding", "Een goede organist", "Adembenemende stilte na afloop van de uitvoering"! Kortom, een kerk bomvol betrokken mensen.

Na afloop hoorde de organisatie dat er zo'n veertig mensen zijn weggestuurd omdat de kerk vol was. Van de brandweer mochten er in verband met de veiligheid niet nog meer mensen naar binnen. Angelie Graumans van De Witte Duif: "We vinden het ontzettend vervelend dat we al die mensen teleur hebben moeten stellen! We hopen u een volgende keer toch weer te mogen verwelkomen!"

Koninklijke onderscheidingen bij brandweerpost Limmen

V.l.n.r.: Postcommandant Mark Schuitema, burgemeester Mans, Pieter Admiraal, Paul Bos, teamleider Petra Abma en teamleider Hakan Meijer. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Tijdens de jaarvergadering van de brandweerpost Limmen op vrijdag 23 maart, zijn door burgemeester Mans een tweetal koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Deze eer viel te beurt aan Pieter Admiraal en Paul Bos. Pieter Admiraal, die vorig jaar al afscheid van de brandweer had genomen, ontving de onderscheiding voor zijn 22-jarig dienstverband bij de brandweer. Paul Bos kreeg het lintje voor zijn 34-jarige verbondenheid met de brandweer, waarvan hij 14 jaar als commandant verantwoordelijk was voor de post Limmen. Paul Bos zal in november 2018 definitief een punt zetten achter zijn brandweertaken. Beide spuitgasten werden benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Clubs en verenigingen spekken de clubkas

REGIO - Via de VriendenLoterij konden clubs en verenigingen extra inkomsten genereren voor de clubkas. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Ook verenigingen en clubs hier in de regio haalden geld binnen voor de clubkas. De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

In Heiloo werd in totaal E. 7.407 opgehaald, een mooie opsteker voor de vijf deelnemende verenigingen. Voetbalvereniging HSV ontving de grootste bijdrage, namelijk E. 4.717.
R.K. Voetbalvereniging Limmen haalde via de achterban E. 2.193 extra binnen voor de clubkas.
In Egmond deden twee verenigingen mee, die dankzij actieve leden in totaal E. 2.110 aan extra inkomsten hebben.

Jozefschool en Jozefslotje nu samen het Jozef Kindcentrum

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - De Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef en de kinderopvang Jozefslotje zijn op dinsdag 20 maart definitief één geworden. Vanaf nu heten zij het Jozef Kindcentrum. Er werd een leuk openingsfeest gevierd. Alle kinderen kregen een heliumballon, gingen cupcakes maken, zongen het Jozeflied en 's middags was het snacktime.

Het weer werkte ook mee rond 8:45 uur, toen alle kinderen met hun ballon naar buiten gingen. Het was zonnig en lekker fris. We zongen het Jozeflied en iedereen liep onder de bogen door als een echte artiest. De ballonnen werden meegenomen in de klas en geloof het of niet, slechts één ballon ging er vandoor! Om 12:00 uur kwamen alle kinderen lachend naar buiten met hun heliumballon.

We leren de kinderen bij het rekenen dat 1 + 1 = 2. Maar vandaag is het 1 +1 = 1. Jozefslotje en Jozefschool zijn nu Jozef Kindcentrum: één fijne plek voor baby's tot 13-jarigen.

Tekst: Trudy Mooij, Jozef Kindcentrum.

Benefietconcert voor Mago groot succes

Een geslaagd benefietconcert. Foto: aangeleverd

LIMMEN – Op 24 maart is een uniek benefietconcert gegeven voor een school in het Keniaanse plaatsje Mago, waar jonge ondernemers een opleiding krijgen om in twee jaar een eigen bedrijf te starten. Het was een zeer afwisselend concert. Koormuziek werd afgewisseld met prachtige orgelsolo's, viool, cello, piano, fluit en piano/orgel. Muziek van componisten als Galuppi, Stravinsky, Doppler en Astor Piazzolla werden ten gehore gebracht. Koor sWing zong liederen als I sing you sing, Some enchanted evening, Englishman in New York en Walking in the air. Het koor zong de liederen op een enthousiaste wijze en de akoestiek in het kerkje van de Evangelische Lutherse Gemeente in Alkmaar maakte dat het een feest was om naar te luisteren. Aan het eind van de avond zongen alle aanwezigen uit volle borst, begeleid door alle musici en koor sWing het lied Aan de Amsterdamse grachten. Het was een zeer geslaagde avond voor de bijna 100 aanwezigen met een opbrengst van bijna 1000 euro voor Stichting Mago. De opbrengst wordt voor 100% besteed om vijf studenten aan de Polytechnic School in Mago die het schoolgeld niet kunnen betalen, toch te kunnen laten studeren. Met deze bijdrage kunnen zij zich ontwikkelen tot zelfstandig ondernemers zoals coupeuse, timmerman, automonteur et cetera. Voor meer informatie: www.stichtingmago.nl.

Aan het concert werkten belangeloos mee: Koor sWing uit Heiloo o.l.v. Olaf van Rijn, Donna Musica: Sandra Kox (viool), Evelien Dubbeldam (cello), Hendrik-Jan Bosma (piano), Raphael Schulte (fluitist) en Ronald van der Veen (pianist/organist). De Evangelische Lutherse Kerk te Alkmaar heeft belangeloos haar kerkgebouw ter beschikking gesteld voor dit benefietconcert.

Flierefluiters Toneel speelt 'Gevangen in het net'

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Van 11 t/m 14 april kunt u weer genieten van een nieuwe voorstelling van de Egmondse toneelvereniging De Flierefluiters. Het wordt weer een ouderwets avondje lachen met het stuk 'Gevangen in het net'. Een hilarische, chaotische, sprankelende en verrassende komedie van Ray Cooney. De regie is in handen van Cok Sjoukens.

Hij stelt u graag voor aan John Smit. John is taxichauffeur, woont in Osdorp en is getrouwd met Hannie Smit. Ze hebben samen een dochter, Ellen. 'So far so good' zul je denken, maar... John leidt een 'spooky' dubbelleven. Want hij heeft ook nog een zoon: Gert Smit, die in Buitenveldert woont samen met z'n moeder Barbara Smit, en met wie John óók een relatie heeft. En wanneer John hoort dat Gert (z'n zoon) en Ellen (z'n dochter) elkaar willen gaan ontmoeten, gewoon omdat ze elkaar leuk vinden, wil hij daar natuurlijk niets van weten en wordt alles op alles gezet om daar een stokje voor te steken! Samen met Patrick Boersma, kostganger te Osdorp, een 'vriend', die net op het punt staat om samen met zijn vader, 'pa', een vakantie door te brengen in Oostende, probeert hij er alles aan te doen om te voorkomen dat de twee 'lovebirds' elkaar zullen gaan ontmoeten. Verwarrend? Het wordt allemaal nog veel erger dan u nu al verwacht!

U kunt het allemaal zien van woensdag 11 april t/m zaterdag 14 april om 20:15 uur in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Kaarten kosten 11 euro en zijn te verkrijgen bij: Geert Bes tabaksspeciaalzaak in Egmond aan Zee (Voorstraat 48), Kringloopwinkel Tol in Egmond aan den Hoef (Lamoraalweg 53 B) of telefonisch via 06-46264042.

Noorse klassieker meets Nordic Pop in museumhoeve Overslot

EGMOND AAN DEN HOEF - Donna Musica, een enthousiast viool/cello duo, speelt op zondag 1 april samen met Rob van der Plas, ook bekend als The Hurryman, in de unieke ambiance van museumhoeve Overslot. Donna Musica speelt licht klassieke muziek uit o.a. de barok, romantiek én prachtige tango's. Rob van der Plas is een indiepop-liedjesschrijver en zanger die zijn roots heeft in de jaren '80 punk & new wave.

Klassiek en pop mengen is niet eenvoudig. Dit bleek dan ook de grote uitdaging, want iedereen moest uit z'n comfort zone. De verbindende factor vonden ze in het Hoge Noorden: Grieg's Peer Gynt suite. Met thema's als verlies, verlangen, liefde en bedrog bleken Peer Gynt en The Hurryman iets gemeen te hebben. Misschien leken ze zelfs wel een beetje op elkaar…

De deuren van museumhoeve Overslot gaan om 14.00 uur open en het concert begint om 16.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd. Museumhoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Kamermuziek van Duo Puur

Duo Puur. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Limmen Cultuur heeft op zondag 8 april om 15.00 uur Duo Puur uitgenodigd om te komen spelen in de PKN-kerk aan de Zuidkerkenlaan te Limmen. Duo Puur is een kamermuziekduo, dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij hebben elkaar ontmoet op het conservatorium, waar zij samen een intermezzo van Hendrik Andriessen repeteerden. Zij traden daar voor het eerst samen op voor conservatoriumdocenten en studiegenoten: het begin van een gezamenlijke carrière.

Een concert van Duo Puur is eerlijk, zonder opsmuk. "Wij presenteren onszelf zoals we zijn en spelen muziek die wij mooi vinden." Het repertoire is illustratief voor het verhaal, waaruit zij graag anekdotes vertellen. Door deze persoonlijke aanpak geven zij inkijkjes in de wereld achter de muziek. Het programma dat zij voor ons gaan spelen bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten en eigentijdse werken voor fluit en harp. De klanken van deze instrumenten zullen prachtig klinken in de PKN-kerk te Limmen.

Voor een mooie zondagmiddag kunt u komen kijken en vooral luisteren naar Duo Puur. Voor meer informatie, reservering en prijzen, kijk op onze website www.limmencultuur.nl of bel 072-5053274.

Bram Imming mag een keer winnen

AKERSLOOT - Bram Imming uit Heiloo heeft donderdagavond in Akersloot zijn eerste zege behaald op Sportcomplex de Cloppenburgh om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Nog nooit stond strandracer Bram Imming aan de start bij deze wekelijkse wedstrijd. Nu kon Henk Verdonk junior zich verheugen op een wellicht pittige tegenstander. De eerste klap is een daalder waard, moet Verdonk junior bij zichzelf gedacht hebben toen hij als een raket van start ging en Imming direct op een kleine achterstand zette. Met assistentie van Jan Langeveld uit Bakkum wist Bram Imming de schade zoveel mogelijk te beperken. Na een kwartiertje moest Henk Verdonk junior met een loszittend stuur naar de kant, nadat hij de hulptroepen al had ingeroepen. De materiaalpost kon echter geen redding brengen, zodat Verdonk junior noodgedwongen aan de kant moest blijven. Bram Imming nam vervolgens de leiding over met Jan Langeveld op redelijke afstand volgend. Na een aanvankelijk moeilijke start begon Bram Imming steeds meer vertrouwd te raken met het bijna twee kilometer lange technische parcours en kon hij nog in zijn voordeel afrekenen met de sterk terugkomende Jan Langeveld. Hopelijk komt er nog een volgende keer om te zien wie er nu echt de sterkste is. Naast het gevecht om de plaatsen een en twee, was het spannend wie de laagste trede van het podium zou gaan beklimmen. Uiteindelijk gaf de jarenlange ervaring de doorslag en kon Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) de jonge Wout Bakker uit Heiloo klein krijgen. Uitslag: 1. Bram Imming (Heiloo) 2. Jan Langeveld (Bakkum) 3. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan den Hoef) 4. Wout Bakker (Heiloo) 5. Henk Louwe (Alkmaar).

Trampolinespringsters behalen mooie resultaten

V.l.n.r. Brechtje, Elise, Silke, Isabelle, Yara, Khee, Rosa, Mila en Nina. Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag werd in Soest door negen meiden van de Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK gesprongen. In blok één was het de beurt aan Elise, die een goede wedstrijd heeft gesprongen. Zij behaalde voor een mooie eerste keuzeoefening totaal 27.3 punten. Gelijktijdig sprong Brechtje de wedstrijd, zij ging dit keer een nieuwe sprong doen in haar keuzeoefening en deze ging super, ze scoorde hiermee de hoogste punten in haar categorie. In de tweede wedstrijd kwamen zes meiden in actie. Pupil Yara liet een prachtige verplichte oefening zien en scoorde daarmee de hoogste punten. De tweede keuzeoefening van Nina was super en behaalde mooie punten. Jeugdspringers Khee en Rosa hebben beiden een goede wedstrijd gesprongen; Rosa liet een mooie keuzeoefening zien, Khee wist voor haar strakke keuzeoefening de hoogste score te behalen. Mila en Silke kwamen in actie bij de junioren. Zij begonnen beiden met een keurige verplichte oefening; Mila (25.2) en Silke (25.45). De meiden sprongen daarna de wedstrijd prima uit. Als laatste kwam Isabelle in actie, zij kreeg 25.10 voor haar verplichte oefening. In het eindklassement was er zilver voor Yara, Khee en Silke en goud voor Brechtje. In de middag was het de beurt aan de vier synchroonparen, hier behaalden de meiden van GTH totaal vier prijzen. Voor meer info: www.gthgymnastics.com.

Tios-meiden in actie

Van links naar rechts: Linde, Jorieke, Renée. Foto: aangeleverd

LIMMEN - Zaterdag 24 maart mochten de meiden van Tios weer in actie komen in sporthal De Walvis!

Bonna Mooij (instap D2) mocht van start gaan. Bonna turnde een nette wedstrijd en mocht een mooie 12.975 als sprongcijfer mee naar huis nemen! Helaas maakte ze een klein foutje op de balk en kwam ze op een mooie 19e plek. Bonna mocht helaas net niet doorstromen naar de regiokampioenschappen.

Jorieke Visser en Linde van den Bosch (pupillen 1 D2) mochten in wedstrijd 2 in actie komen. Beiden hadden een erg goede wedstrijd! Jorieke had met een 14.133 het hoogste cijfer op de brug en werd hiermee 7e. Linde werd 5e en mocht een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen. Linde en Jorieke mogen allebei door naar de regiokampioenschappen!

Als laatste was Renée Sap (Pupil 2 D2) aan de beurt. Renée draaide een prima wedstrijd! Helaas maakte ze een klein foutje op de balk maar maakte het daarna meteen weer goed op de vloer met een 13.700 als cijfer! Renée had net niet genoeg punten om door te stromen maar eindigde op een mooie 18e plek. Alle meiden hebben het goed gedaan en we gaan weer knallen op de regiokampioenschappen!

Golfdagen voor beginners groot succes!

Instructie op de zaterdag. Foto: aangeleverd

HEILOO - Golfclub Heiloo organiseerde het afgelopen weekend zeer succesvolle introductiedagen voor beginnende golfers. Onder prima omstandigheden kwamen er zo'n 80 aspirant-golfers naar Golf-Debuut.

Golfpro Cees Grijzenhout bracht beginners de grondbeginselen bij van het slaan, putten en pitchen om na de lunch de baan op te gaan voor een echte 9 holes par-3 toernooi. Prachtig om te zien hoe enthousiast iedereen meedeed. Het werd nog een latertje in het mooie clubhuis. Een flinke groep golfers schreef zich spontaan in voor het zeer aantrekkelijke introductiepakket, anderen denken er over na. Voor 49,95 euro per maand onbeperkt golfen tot eind 2019 inclusief tien golflessen en zelfs de mogelijkheid van een gratis golfsetje van Golfwereld Heiloo. Niet slecht! De aanbieding geldt tot 1 april aanstaande.

Ook interesse? Bel 072-505 45 40 of mail naar info@golfclubheiloo.nl.

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

OPSLAGRUIMTE/GARAGEBOX TE HUUR:Per 1 mei voor € 100,00, incl. elektra. Centrum van Heiloo.Voor info: 06 - 4078 9044 kafkavisser@gmail.com

BLOKFLUITLES: Een zeer geschikt opstart instrument voor de beginnende muzikant. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Voor alle leeftijden! Voor meer info: Elma Agterberg 06-22889122

TE HUUR: PRAKTIJK/KANTOORRUIMTE 16 M2 325 Euro Kennemerstraatweg 452 Heiloo Voor meer info: 06-51302215

Mondharmonicales. Leer in een paar lessen goed spelen.Notenkennis is niet nodig!! Iedereen kan het leren!! info 06 16163045 of www.mondharmonicales.nl

VERLOREN op 23 maart ZWART SLEUTEL-ETUI met afstandbediening plus sleutel. Omgeving GGZ bushalte buurtbus Heiloo 06 18886691

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Achter de Kennemerstraatweg. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

TIJDELIJK T.H. V.A. APRIL: Ged. gem. ZOMERHUIS in Heiloo 2 schuren incl. alles €1.125,- per mnd Tel.06-5577 3892

WONINGRUIL. Rustig gelegen 3 kamer app op het Hoog en Laag. O.a. geschikt voor ouderen en mindervaliden. Ik zoek een eengezinswoning. 06 - 5141 2178

Judolessen voor Boswaid-leerlingen

Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Gevloerd! Zo lijkt het. Maar het tegendeel is waar: judoleraar Jeroen Blom leert de leerlingen van basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef op een leuke en speelse manier zichzelf te verdedigen en respectvol met elkaar om te gaan. En de houdgreep, kanteltechnieken en de fijne judokneepjes, die brengt hij ze natuurlijk ook bij. Vorige week dinsdag gaf judomeester Jeroen zijn eerste van vier judolessen bij De Boswaid. Alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 krijgen deze lessen in het kader van extra bewegingsonderwijs. "Het gaat bij judo om vertrouwen, samenwerking, respect, weerbaarheid, beheersing en discipline. De kids leren dat je anderen respectvol behandelt en waardeert. Daar hoort ook bij dat je niet alles hoeft te accepteren. Dus stevig staan en grenzen stellen. Het thema van de lessen is vertrouwen op jezelf en op elkaar. Je ziet de kinderen groeien in samenspel. Judolessen zijn ook heel goed voor de motorische vaardigheden en gewoon heel erg leuk.'' Dat laatste vindt ook een enthousiaste Bjarne (8) uit groep 5. "Ik heb thuis laten zien wat we hebben geleerd en ik heb geoefend met m'n zus. Ik heb echt superveel zin in de volgende les.''

Stichting Oud-Limmen bij de Zonnebloem

Foto: aangeleverd

LIMMEN - De Zonnebloem Limmen nodigt haar gasten op woensdag 11 april uit voor een gezellige middag met een hapje en een drankje. De organisatie werkt hiervoor samen met Stichting Oud- Limmen. De middag wordt gehouden in De Heeren van Limmen (Dusseldorperweg 103) en begint om 14:00 uur. De zaal is open om 13:30 uur.

Wie weet het nog, de slijterij van Admiraal, de dokterspraktijk op het land van Konijn? De winkel van Komen en Willem Pepping die fantastische vogels maakte van hout ? Ook het postkantoor was vroeger te vinden aan de Kerkweg. Deze zaken en natuurlijk nog vele andere zullen allemaal de revue passeren tijdens de presentatie 'Van Kerkepad naar Kerkweg' door Stichting Oud Limmen.

Het is heel bijzonder te ontdekken welke veranderingen er in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. Voor de Limmers zelf zal het een feest van herkenning zijn maar ook niet-Limmers krijgen een goed beeld van het verleden van deze straat. Voor vervoer kunt u bellen met Ria Hooijboer, tel. 072-5052235.

Dico Blei tekent contract bij AZ

HEILOO - Hoofd Jeugdopleiding van de Foresters Dico Blei treedt toe tot de trainersstaf van AZ. Dico: "Dit is een mooie blijk van waardering. Je werkt er hard voor, maar het maakt je wel trots als je dan een aanbieding krijgt van AZ, toch een van de beste plekken om te werken op het gebied van talentontwikkeling." De aanstelling bij AZ heeft voor de Foresters voor dit seizoen geen consequenties. Voor volgend seizoen is dat nog onduidelijk.

Sinds zes jaar is Dico trainer van de 'AZ Voetbalschool in de Regio'. Paul Brandenburg, Hoofd Jeugdopleidingen van AZ: "Het is ook mooi om te zien dat de AZ Voetbalschool in de Regio niet alleen voor de spelertjes een mooie opstap in de voetballerij is, maar ook voor ambitieuze, talentvolle trainers."

Meer weten, ga dan naar https://www.az.nl/jeugdopleiding/nieuws.

Win 1000 euro voor goed doel of vereniging

Foto: heiloo.nl

HEILOO - Goede doelen en verenigingen maken kans op 1000 euro sponsorgeld van WeCycle. De gemeente draagt één club voor uit de inzendingen voor deze prijs. Die wordt uitgekeerd als de gemeente hoog scoort bij de inleveractie van elektrische apparaten en spaarlampen.

Ook Heiloo doet mee. Bij het afvalbrengdepot kunnen inwoners hun afgedankte apparaten kwijt. Dat kan het hele jaar door maar tijdens de actieperiode van 21 april tot en met 31 augustus telt deze inbreng mee voor de landelijke inzamelwedstrijd. In de 25 gemeenten met de beste score profiteren de geselecteerde plaatselijke organisaties van het resultaat: hun wacht een sponsorcheque ter waarde van 1000 euro.

Meedoen
Wie mee wil dingen naar de 1000 euro kan zich aanmelden met een e-mail naar Wijkbeheerondersteuning@debuch.nl. Vermeld daarin de naam van de organisatie, voor welke gemeente deze werkt en presenteer een overtuigend plan voor de besteding van die 1000 euro. Medewerkers van team Afval en de wethouder die afval in zijn portefeuille heeft selecteren de plaatselijke winnaar.

Dan is het aan inwoners en instellingen om de hoogste score te halen. Overigens houdt die score rekening met het aantal inwoners. Kleine gemeenten maken dus evenveel kans als grote. Wie e-waste komt brengen, kan zelf ook in de prijzen vallen: voor snelle inleveraars ligt een kwartetspel klaar, en iedereen kan meedingen naar een van de 50 nieuwe apparaten die WeCycle verloot.

WeCycle is de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. E-waste is de verzamelnaam voor alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en ledlampen.

Bron: Gemeente Heiloo

Byzantijns liturgisch concert in Egmond-Binnen

Foto: aangeleverd

EGMOND-BINNEN - De Byzantijnse gemengde koren Bjerjozka uit Alkmaar en Indrik uit Hoorn hebben de afgelopen maanden de 'Liturgie voor koor' (2006) van de Russisch-orthodoxe metropoliet en componist Hilarion Alfejev ingestudeerd.

Deze eigentijdse Byzantijnse liturgie wordt hiermee voor het eerst in Nederland ten gehore gebracht. De muzikale leiding is in handen van Serge Latychev, dirigent van beide koren, die een rijke ervaring heeft in de vertolking van Slavische muziek. Dit werk wordt op verschillende plaatsen in Noord-Holland uitgevoerd. Op zondagmiddag 15 april zingen wij in de kapel van de Abdij van Egmond, Abdijlaan 26 in Egmond-Binnen. Aanvang 15.00 uur, toegang gratis, vrije gift na afloop.

Drie Heilooër ondernemers genomineerd

HEILOO - Met maar liefst drie ondernemingen is Heiloo goed vertegenwoordigd bij de nominaties voor de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland.

Kaptein Participaties Beheer B.V. is genomineerd in de categorie MKB Midden. In de categorie MKB Klein strijden zowel CiRoPack B.V. als IJssalon Di Fiorentina mee.

Op 16 mei is de finale-avond in theater de Philharmonie in Haarlem en strijden de 30 finalisten om de titel 'Beste Onderneming van Noord-Holland 2017-2018' . De finale belooft een waar spektakel te worden, want Victor Mids verzorgt een spectaculair optreden. Victor Mids is illusionist en arts, en bedenker en host van het televisieprogramma MINDF*CK.

2e PAASDAG GEOPEND!! KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste. Kleding €2 Jassen €6 Kinderkleding & K.boeken €0,50. Veel CD's LP's DVD's Schoenen Tafels Stoelen Lampen Servies Glazen Lijsten. ALLE BOEKEN €1 Di t/m za 10 - 5 De Oude Werf 7. Nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

TE HUUR: PRAKTIJK/KANTOORRUIMTE 16 M2 325 Euro Kennemerstraatweg 452 Heiloo Voor meer info: 06-51302215

OPSLAGRUIMTE/GARAGEBOX TE HUUR: Per 1 mei voor € 100,00, incl. elektra. Centrum van Heiloo.Voor info: 06 - 40789044 kafkavisser@gmail.com

2e PAASDAG GEOPEND!! KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste. Kleding €2 Jassen €6 Kinderkleding & K.boeken €0,50. Veel CD's LP's DVD's Schoenen Tafels Stoelen Lampen Servies Glazen Lijsten. ALLE BOEKEN €1 Di t/m za 10 - 5 De Oude Werf 7. Nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Huurwoningen gezocht voor EXPATS Alkmaar@123wonen.nl of bel 072 - 20 20 700

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

TIJDELIJK T.H. v.a.April
ged. gem. ZOMERHUIS in Heiloo 2 schuren incl. alles €1.125 per mnd tel.06-55773892

TE HUUR in Limmen.
Klein appartement per 1 mei voor 1 persoon. €500,- excl.
Tel: 06 - 5337 8596

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Achter de Kennemerstraatweg. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

WONINGRUIL. Rustig gelegen 3 kamer app op het Hoog en Laag. o.a. Geschikt voor ouderen en mindervaliden. Ik zoek een eengezinswoning.
06 - 5141 2178

Zangles in Heiloo.
Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

PIANOLES BIJ U THUIS!

De lessen zijn deskundig, ontspannen en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info? Bel 06 - 38279213

Elly Coffeng Pedicure uit en thuis. 072 -5332787 wenst u ZONNIGE PAASDAGEN

VERLOREN op 23 maart ZWART SLEUTEL-ETUI met afstandbediening plus sleutel. Omgeving GGZ bushalte buurtbus Heiloo 06 -18886691

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Beste schilder en stukadoor.

Voor binnen en buiten.

Nu 50% korting. Tel: 06 - 3374 3601

Mondharmonicales. Leer in een paar lessen goed spelen.Notenkennis is niet nodig!! Iedereen kan het leren!! info 06 16163045 of www.mondharmonicales.nl

BLOKFLUITLES: Een zeer geschikt opstart instrument voor de beginnende muzikant. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Voor alle leeftijden! Voor meer info: Elma Agterberg 06-22889122