De Uitkijkpost

4 april 2018

De Uitkijkpost 4 april 2018


Melange7 maakt er nog een feestje van!

Foto: aangeleverd

HEILOO - Na twaalf jaar valt het doek voor Melange7, Restaurant & Shopping aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Geen gemakkelijke beslissing om te nemen, maar eigenaar Yassine Hanyn heeft de knoop doorgehakt. De formule waarmee een combinatie van eten, winkelen en beleven werd neergezet, blijkt toch niet sterk genoeg.

"Persoonlijk vind ik het heel pijnlijk om dit te moeten melden, we hebben met hart en ziel voor de zaak gewerkt. Maar helaas is het niet geworden wat ik gewenst had. Het team van Melange7 heeft er alles aan gedaan en daar ben ik heel trots op. Ik ben zelf ook de komende tijd regelmatig bij Melange7 te vinden om ons besluit toe te lichten. We hebben twaalf jaar met veel plezier in Heiloo mogen ondernemen en dit is de eerste keer dat we zo'n besluit hebben moeten nemen. Ik voel me erg verbonden met Heiloo en het valt me zwaar afscheid te nemen van Melange7," aldus Yassine.

Melange7 draait deze zomer nog volop door en ook het terras blijft gewoon open, dus u kunt er heerlijk genieten van een kop koffie of een goed glas wijn. Yassine: "Restaurant Melange7 stopt definitief op 15 augustus 2018. We willen onze klanten belonen voor hun trouw en enthousiasme met een speciale vorm van dank die ruim vier maanden zal duren. We maken er de laatste maanden nog een feestje van met onze bedank-actie: elke tweede gast eet gratis! Dit geldt zowel voor de lunch als het diner. Ook de borrelhapjes doen mee! Kom de komende tijd lekker genieten van onze keuken en gastvrijheid en profiteer van ons bedankje voor Heiloo. Ons team heeft er veel zin in u te ontvangen."

Verderop in deze krant staat een advertentie, waarin het besluit nogmaals kort wordt uitgelegd. Het team van Melange7 staat voor u klaar! Bedankt voor het vertrouwen van de afgelopen twaalf jaar.

Koeien in de stromende regen de wei in

STiP Fotografie

HEILOO - Tweede Paasdag, in de stromende regen, vond de jaarlijkse 'koeiendans' plaats op de boerderij van de familie Brouwer de Koning op landgoed Ter Coulster. Om klokslag 13.00 uur liet minister Schouten van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit de koeien naar buiten.

Ondanks de regen kwamen veel mensen kijken naar de, voor dit jaar, eerste stappen van de koeien in de wei. Niet alle koeien konden de regen waarderen en sommige draaiden resoluut weer om. De weg terug naar de stal was afgesloten, dus dan toch maar het land op. Niet alle 'dames koe' waren het met elkaar eens. Kleine meningsverschillen tussen de dames werden dan ook direct uitgevochten.

Boerenlandvogels
Het moment dat de koeien voor het eerst weer naar buiten mochten, was niet de enige activiteit op de boerderij. Naast de open dag die de familie Brouwer de Koning organiseerde was het ook het moment van de kick-off van de landelijke actie om boerenlandvogels welkom te heten. De koeien gaan de komende weken in het weiland weer gezelschap krijgen van vele soorten weidevogels. Duizenden vogels keren deze weken terug naar de Nederlandse erven, akkers en weides. Zo vinden meer dan vijftig soorten vogels hun thuis op het boerenland.

SlimmeVogels.net, een initiatief van Duurzame Zuivelketen, maakt zichtbaar wat boeren doen om boerenlandvogels een thuis te bieden. Met een landelijke campagne maakt SlimmeVogels de vaak onbekende inspanningen van melkveehouders zichtbaar. Ook de familie Brouwer de Koning doet mee aan de actie. Om dat te laten zien werd door Scouting Victorie Heiloo een enorm vogelnest gebouwd. Op Tweede Paasdag een mooi uitzichtpunt voor minister Schouten en Wilco Brouwer de Koning om over de weilanden en de koeien uit te kijken.

Minister Schouten en Wilco Brouwer de Koning. STiP Fotografie
STiP Fotografie

"De koeien horen in de wei, vanaf vandaag zijn ze weer voor iedereen zichtbaar. Ook de boerenlandvogels horen hier thuis, ze maken deel uit van ons feestje. Dit willen we aan iedereen laten zien. De vogels zijn welkom bij ons thuis op de boerderij", aldus Wilco Brouwer de Koning.

Bent u nieuwsgierig welke vogels zich thuis voelen op de boerderij of wilt u weten hoe boeren deze vogels een thuis bieden? Kijk dan op www.thuisvoorboerenvogels.nl of download de mobiele app 'Slimme Vogels'.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Als de lente komt, pluk ik voor jou...

StIp Fotografie

HEILOO - Zaterdag konden bezoekers van winkelcentrum 't Loo op vertoon van hun kassabon van 31 maart een bosje prachtige tulpen plukken. Er waren vijfenveertighonderd tulpen geleverd en per kassabon mochten drie tulpen geplukt worden.

Op een van de binnenpleinen van het winkelcentrum was een pluktuin ingericht. Jong en oud kwam langs om uit de vele verschillende kleuren tulpen een mooi drietal te kiezen. Wat past qua kleur het beste bij elkaar? Welke zijn een beetje gelijk in lengte? Allemaal afwegingen, maar uiteindelijk ging iedereen die in de pluktuin aanwezig was met drie prachtige tulpen naar huis.

Dus was het zaterdag voor één keer niet: 'Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam'. Nee, zaterdag was het in Heiloo: 'Als de lente komt pluk ik voor jou tulpen uit Heiloo'.

STiP Fotografie
STiP Fotografie
STiP Fotografie
Jong en oud kwam naar de pluktuin. STiP Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

Van Dingstee Kwartet in Witte Kerk

Foto: aangeleverd

HEILOO - Het Van Dingstee Kwartet treedt op zondag 8 april op in de Witte Kerk. Het strijkkwartet voert een stuk uit van Joseph Haydn, 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze', prachtige paasmuziek met tussendoor korte mooi vormgegeven overdenkingen door Pieter van der Woel.

Oorspronkelijk is de compositie een orkestwerk dat bestaat uit een inleiding, 7 langzame sonata's, in feite symfonische bewegingen, gebaseerd op Jezus' zeven laatste woorden aan het kruis, en een afsluitend Presto (Il Terremoto - de aardbeving). Haydn arrangeerde zelf de versie voor strijkers, die een parel in zijn strijkkwartetrepertoire is geworden.

De verbindende teksten worden ook wel door zangers uitgevoerd, maar het Van Dingstee Kwartet blijft dicht bij de oorspronkelijke versie met een spreker die zijn eigen vorm heeft gegeven aan deze liturgische tekst: Pieter van der Woel. Hij is in Heiloo geen onbekende. Hij is theoloog, voorganger en intens met muziek bezig, als zanger, toetsenist en restaurateur van oude klavierinstrumenten. Zijn onconventionele maar verrassende en tot het hart sprekende stijl van preken heeft hem in Zaandam tot een geliefd voorganger gemaakt. Ook in Heiloo is hij enkele malen in die rol te horen geweest. De verbinding van bijbelse en menselijke waarden met muziek ligt hem na aan het hart en maakt hem tot een vanzelfsprekende keuze voor deze rol in Haydns meesterwerk.

Het Van Dingstee Kwartet is een toonaangevend strijkkwartet. In de pers werden de concerten van het kwartet veelvuldig geprezen vanwege het vloeiende samenspel, de klankvorming, de gedrevenheid en het temperament. Een intensief en direct contact met het publiek is een belangrijk kenmerk van het Van Dingstee Kwartet. Niet alleen via de muziek, maar ook in de vorm van programmatoelichtingen, lezingen en cursussen, deelt het kwartet de liefde voor het strijkkwartet met het publiek.

De uit één gezin afkomstige violiste Ingrid van Dingstee en cellist Ewout van Dingstee zijn de oprichters en naamgevers van het kwartet. Twee vaste leden van het Kwartet zijn thans helaas niet in staat om te spelen. Voor hen zijn echter uitstekende vervangers gevonden: altvioliste Suzanne Dijkstra wordt vervangen door haar voorgangster, Helena van Tongeren, die jarenlang deel uitmaakte van het kwartet en tweede violiste Marjolein van Dingstee wordt vervangen door Philip Dingenen, eerste violist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Witte Kerk Heiloo, zondag 8 april, aanvang 15:00 uur. U kunt voor dit concert reserveren via www. concertenwittekerk.nl, door te mailen naar info@concertenwittekerk.nl, of door 06-45184525 te bellen. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij de kassa van de Witte Kerk of bij de Schrijverij, Heerenweg 199.

Tien vragen aan... Jan Dekker

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Bergen en op mijn 5e verhuisd naar de Oosterzijweg, waar ik nog steeds op hetzelfde adres woon met mijn vrouw Bea. Wij hebben twee zoons en inmiddels is het gezin uitgebreid met twee schoondochters en drie kleinkinderen.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan nu hebben?
Veehouder, want het is nog steeds een heel mooi beroep om uit te oefenen.

3. Wie zou je graag eens ontmoeten?
Mijn schoonvader, die is héél jong overleden. Ik had hem graag leren kennen.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Met mijn opgevoerde Kreidler naar Keuning; lekker bieren en veel lol hebben met mijn kameraden.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Het natuurland bij het Limmerdie 's morgens vroeg.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Momenteel heb ik gebroken nachten in verband met het lammeren van de schapen, dus laat mij voor de rest maar lekker slapen.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Van de domste mens kun je nog wat leren.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
De mensen in het dorp noemen mij 'de lachende boer', maar zelfs ik lach ook niet altijd.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik zou als burgemeester trots zijn op de weinige agrariërs die het dorp nog heeft en het ze niet te moeilijk maken met het voortzetten van hun bedrijf en de opvolging daarvan.

10. Persoonlijke vraag van Marcel Nieuwland aan Jan Dekker:
Jan, is het nog steeds leuk om boer te zijn met al die regel- en wetgeving en de verstedelijking van Heiloo?

Veehouder zijn is nog steeds een passie van mij, maar de regel- en wetgeving maakt soms dat je er heel erg van baalt. Het wordt ieder jaar erger.

Ik geef mijn vragen door aan René Mossel. Mijn persoonlijke vraag aan hem is:
'Je was met het bedrijf gevestigd in Heiloo. Wat is de reden dat je nu naar Limmen bent verhuisd?'

Zonnebloem Heiloo zoekt secretaris

HEILOO - Na een oproep enige tijd geleden in de Uitkijkpost, is de Zonnebloem erin geslaagd een nieuwe voorzitter te vinden. Theo Aufenacker heeft met veel enthousiasme de voorzittershamer overgenomen van Marja Vrolijk.

Nu is het zoeken nog naar een secretaris! Om het werk van de Zonnebloem te kunnen blijven doen zijn naast de 40 vrijwilligers ook bestuursleden broodnodig.

De 150 deelnemers van de Zonnebloem in Heiloo genieten jaarlijks van de divers uitstapjes, ontspanningsmiddagen, vakanties en huisbezoeken.

Wie helpt ons verder? Informatie bij Theo Aufenacker, tel: 072 5332047 of taufenacker@hetnet.nl

Filmpje...

Met dank aan twee heren van wie ik de namen niet zal noemen, worstel ik al maanden met het idee dat ik een column 'moet' schrijven. Waarom? Dat weet ik zelf eigenlijk ook niet. Omdat ik benieuwd ben of ik het kan? Het feit dat ik er al zo lang mee rondloop, zegt waarschijnlijk genoeg. Maar ik ben niet iemand die snel opgeeft, dus nu moet het er maar van komen. Al is het maar om te laten zien dat ik het gerust wel kan. Denk ik.

Ik vind het grappig om te zien hoe mijn oudste zonder enige gêne of onzekerheid de ene vlog na de andere maakt. Een vlog notabene, dan zit je dus ook naar jezelf te kijken. En te luisteren! No way dat ik me daaraan waag. Hoewel... In de vacature van mijn vorige baan stond in kleine lettertjes dat het werd gewaardeerd als je je sollicitatie ondersteunde met een klein filmpje. Paniek alom, want een filmpje? Serieus? Ik solliciteerde toch niet op de functie van marketing director? In de wetenschap dat mijn sollicitatie zonder filmpje vast direct op de 'nee-stapel' zou belanden, heb ik dat filmpje natuurlijk toch gemaakt. Met behulp van mijn jongste zus, dat dan weer wel. Die baan heb ik overigens gekregen. Al die (mislukte) filmpjes en stress zijn tenminste niet voor niets geweest.

Hoe makkelijk wordt dit voor de jongste generatie? Van 'Hallo jongens en meisjes, leuk dat jullie weer kijken naar deze nieuwe video' is het maar een kleine stap naar 'Goedemiddag dames en heren, wat fijn dat ik de kans krijg om mijzelf te presenteren' of iets dergelijks. Ze is pas acht, dus gelukkig duurt het nog even. En tegen de tijd dat zij gaat solliciteren, hebben ze vast weer iets anders verzonnen. Voorlopig vlogt ze er nog vrolijk op los, mijn achtjarige. Mijn bijna vierjarige overigens ook. Want wat die grote kan, kan die kleine natuurlijk ook. Soms wordt het me iets te gek, al dat gevlog met bijbehorende gebaartjes. In overtreffende trap heet ik dan aan tafel mijn gezin van harte welkom bij de maaltijd en vraag ik hoeveel dikke duimen we de boerenkool met worst vandaag zullen geven. Dit eindigt steevast in de slappe lach van de dames, die zichzelf herkennen (en hun moeder maar raar vinden). Maar op dat moment zien ze gelukkig wel dat dat 'vloggen' best een beetje minder kan. De smeekbede van de oudste of ze mij niet een keer mag filmen als ik 'vlog', kap ik natuurlijk steevast af. Want met een camera voor mijn neus, of al kijkend naar mezelf, is het vast niet meer zo grappig. Denk ik.

Groot Dictee Heiloo, van foeragerende ganzen tot orchideeën

Winnaars bij de jeugd: Wouter Schouten en Pien Borst. De winnaar van de derde prijs, Sil Keijser (ontbreekt op de foto), werd later bekendgemaakt. STiP Fotografie

HEILOO - Woensdagmiddag zaten tweeënvijftig mensen, volwassenen en leerlingen van klas 2 vwo/havo van het PCC Heiloo, klaar voor het Groot Dictee Heiloo. Schrijver Joop Tulp, oud-onderwijzer van basisschool De Duif, was de maker en voorlezer van het dictee. Burgemeester Hans Romeyn, wethouder Elly Beens en bibliotheekdirecteur Jeanette Braams waren de aanwezige 'prominenten'.

Het dictee had als thema 'Heiloo en de natuur'. De schrijver besteedde in het dictee ruimschoots aandacht aan namen van appelsoorten, vogels en bloemsoorten. Voor de wat oudere generatie waren deze namen iets minder lastig om juist te spellen. En ook de oude gedeelten van Heiloo zoals Het Die, het Oer-IJ of de Zuider- en Noorderneg waren voor de oudere generatie minder moeilijk te schrijven. Maar niet alleen oudere woorden stonden in het dictee. Joop Tulp had ook duidelijk aan de jongere generatie gedacht. 'Gechild', 'gebarbecued', 'gejogd' en 'shit' waren duidelijk meer woorden die de jeugd kende. Na het dictee barstte de discussie los tussen de deelnemers. "Hoe heb je halvemarathonlopers geschreven? Moest dat aan elkaar? Is leeuweriken nu met één of met twee k's?" Bij een rondje langs de prominenten vertelde burgemeester Hans Romeyn, winnaar 2016 bij de volwassenen, het dictee makkelijker te vinden dan toen. Wethouder Elly Beens vond het dictee best lastig.

Een zeskoppige jury keek de dictees na en daaruit kwamen de volgende winnaars.

Winnaars bij de volwassenen v.l.n.r.: Jeroen Aarten, Willeke van Etten-Kraakman, Gerard Sengers. STiP Fotografie
STiP Fotografie

Bij de jeugd: (in eerste instantie was er een andere winnaar, dit bleek een docent te zijn, daarom schoven Wouter Schouten en Pien Borst een plaatsje omhoog)

eerste plaats: Wouter Schouten
tweede plaats: Pien Borst
derde plaats: Sil Keijser

Bij de volwassenen:

eerste plaats: Jeroen Aarten
tweede plaats: Willeke van Etten-Kraakman
derde plaats: Gerard Sengers

Een knappe prestatie van alle deelnemers!

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bob Levering installatietechniek Van cv-installaties en sanitair tot dakbedekking

Foto: Evert Visser
Heerenweg 132, 1851 KV Heiloo. Website: www.boblevering.nl. E-mail: info@boblevering.nl. Telefoon: 06-14036551.

HEILOO - Kent u Bob Levering van Bob Levering installatietechniek? Vast wel. Bob is een bekende Heilooër. Zo kennen veel mensen hem als een enthousiaste vrijwilliger bij de Timmerdorp-organisatie in Heiloo en bij Scouting Rurik. Ook weten zijn dorpsgenoten dat Bob een goede installateur is: hij heeft veel kennis in huis en deed ruimschoots ervaring op in zijn vakgebied. Bob werkte tien jaar voor verschillende bedrijven in de regio en startte vorige maand zijn eigen bedrijf.

In zijn woning met werkplaats aan de Heerenweg praat Bob gepassioneerd over zijn werkzaamheden die hij nu in eigen beheer uitvoert. "Bij mijn laatste werkgever Locas werkte ik met veel plezier, maar het runnen van een eigen bedrijf leek mij een extra uitdaging."

Breed inzetbaar
Uit zijn verhaal blijkt dat hij breed inzetbaar is. Bob monteert en repareert vakkundig uw leidingwerk. Zo zorgt hij voor de gastoevoer naar uw CV-installatie en legt hij vloerverwarming aan. Het installeren van radiatoren en alles wat daarbij komt kijken: Bob gaat geen probleem uit de weg. Ook als u uw badkamer of keuken wilt veranderen, bent u bij Bob Levering installatietechniek op het goede adres. Zo installeert en repareert Bob waterleidingen, ventilatiesystemen, riolering en sanitair; zijn pakket biedt het allemaal.

Verder zoekt de installateur het regelmatig hogerop. Bob is deskundig in het opsporen van lekkages op daken en is regelmatig voor klanten bezig met het vervangen van dakbedekking en allerlei soorten dakgoten en kilgoten. Ook voor zinkwerk kunt u bij Bob terecht. Zink heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij. Bob: "Dit is ambachtelijk werk: luifels, goten en hemelwaterafvoer, prachtig om te maken." De werklust van Bob en zijn drang om "mooie dingen te maken" is groot. "Ik houd gewoon van mijn werk en vind alleen het beste goed genoeg. Daar ga ik voor."

Tekst en foto: Evert Visser/EJV Mediaproducties

Voorjaarsconcert in de Ter Coulsterkerk

HEILOO - In de Ter Coulsterkerk (Holleweg 111) vindt op vrijdagavond 13 april een voorjaarsconcert plaats. Het concert wordt uitgevoerd door jonge muzikanten zoals de sopraan Ann Robbert, bariton Hans Dijkgraaf, panfluitiste Esther Meulmeester, pianist Lucas de Bruin en organist Dub de Vries. Er wordt muziek uitgevoerd van klassiek tot populair. De aanvang is 20:00 uur en de entree is 10 euro. Kaartverkoop voor aanvang concert.

6 / 32

Gezondheidsproject Kick je fit 'Boksen voor incasseren en zelfvertrouwen'

Mark (l) en Desai. Foto: Evert Visser

HEILOO - Zes mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel boksen in groepsverband in Heiloo. Dat doen ze om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Donderdag 29 maart. Een bijzonder moment in de nieuwe ruimte van Heiloo Vitaal op Landgoed Willibrordus. Hier krijgen meerdere bokszakken er flink van langs en ook boksen de sporters op de 'pads' van de trainer. Stafmedewerker Kevin Kraakman van Hattrick Zorg kijkt geamuseerd toe en praat met de sporters die zichtbaar zin hebben in een potje boksen. "We zijn bezig met de intake waarbij we persoonlijke doelen opstellen die de deelnemers tijdens het project willen behalen." Volgens Kevin krijgen de aanwezigen, allemaal jongvolwassenen, in het dagelijks leven begeleiding van Esdégé-Reigersdaal of Hattrick Zorg, organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. Nu krijgen ze de kans om twaalf weken lang twee keer per week te boksen in de sportzalen van Heiloo Vitaal en sportschool Palestra Heiloo.

'Moeilijk opstarten'
De keuze voor boksen is volgens Kevin goed uit te leggen. "Boksen is laagdrempelig, iedereen kan de sport op zijn eigen niveau beoefenen. Dat is prettig omdat de deelnemers op dit moment niet in staat zijn om zichzelf op te pakken en mee te doen aan het maatschappelijk leven." Dat kan deelnemer Mark beamen. Na een ongeluk twee jaar geleden, waarbij hij zijn stuitje ernstig blesseerde, kon hij volgens eigen zeggen "nog maar moeilijk opstarten", een probleem dat overigens ook te maken heeft met zijn beperking: het syndroom van Asperger, een ontwikkelingsstoornis binnen het autismespectrum. Mark: "Van te veel op de bank hangen wordt je natuurlijk niet fitter. Door te boksen ben ik lekker in beweging en word ik helderder in mijn hoofd." Kevin van Hattrick Zorg laat vervolgens weten dat boksen ook bijdraagt aan discipline en het gevoel van respect voor een ander. Verder geeft het je zelfvertrouwen "een enorme boost", zo benadrukt hij. Niet veel later komt deelnemer Desai even praten. Hij heeft soms moeite met incasseren. "Als iemand, zoals mijn baas, onverwachts iets zegt dat ik niet leuk vind, dan kan ik hiermee moeilijk overweg. Bij boksen moet je klappen incasseren en dat helpt mij ook in het dagelijks leven."

Dag- en nachtritme
Zoals de naam 'Kick je fit' al doet vermoeden, is ook het gezondheidsaspect van belang. Sommige deelnemers eten en drinken ongezond of hebben een verstoord dag- en nachtritme. Ze gamen bijvoorbeeld tot diep in de nacht en staan dan 's middags pas op. Kick je fit leert deze mensen wat een ongezond eetpatroon doet met je lichaam en je geest en ook krijgen de deelnemers ontspannings- en ademhalingsoefeningen om stress de baas te worden. Aan dit soort hulp dragen overigens ook meerdere ondernemers uit Heiloo en omstreken hun steentje bij. Om de twee weken laat een gastspreker zich zien en horen tijdens de training. Zij dragen hun expertise belangeloos over op het gebied van bijvoorbeeld gezonde voeding, een goede nachtrust, yoga en ontspanning en sterk in je schoenen staan door middel van de oosterse vechtkunst Wing Chun.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

<<<KADER>>>
Meerdere begeleiders van Hattrick Zorg zijn bij de bokstrainingen aanwezig, waaronder Daan Maart, Patrick Rupsam en hoofdtrainer Mike Ranzijn, een ervaren kickbokser. Daarnaast heeft Dick van Hoorn, jobcoach bij Esdégé-Reigersdaal, een rol in het project.

Gezellige paaslunch bij Kinderopvang Kits Oonlie

Impressie van de paaslunch.

HEILOO - Alle vestigingen van Kinderopvang Kits Oonlie hebben vorige week Pasen gevierd. Op de vestigingen genoten de kinderen en medewerkers van een overheerlijke paaslunch, met eitjes uiteraard.

Op kinderdagverblijf Boekenstein kwam de paashaas dit jaar de eitjes brengen. Tijdens het buitenspelen kwam de paashaas het plein op om de eitjes aan de kinderen te geven, maar de paashaas liet alle eitjes vallen! Gelukkig waren alle eitjes nog heel en, nadat de kinderen alle eitjes samen met de paashaas weer in het mandje hadden gekregen, konden ze met zijn allen aan tafel voor de paaslunch. Wilt u meer informatie over opvang bij Kinderopvang Kits Oonlie of een keer komen kijken in een van de vestigingen, neem dan gerust contact op met de centrale administratie. De centrale administratie is dagelijks bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur op 072-5323576. U kunt ook een e-mail sturen naar info@kits-oonlie.nl.

ABN Amro heft geldautomaat Ypestein op

HEILOO - ABN Amro heft per 4 april de geldautomaat op aan de Rosendaal 95. De bank ziet een toename van pinbetalingen en ook het gebruik van mobiel en internetbankieren neemt toe, wat de reden is om het aantal geldautomaten te beperken. Het is nog wel mogelijk om in Heiloo geld op te nemen bij de automaat aan de Raadhuisweg 3B.

Keer op Keer opkikkers maart 2018

Theaterbende Heiloo.

HEILOO - Elke week geeft Kringloopwinkel Keer op Keer een Opkikker van 250 euro aan een vereniging of stichting. De opkikkers van de maand maart zijn gegeven aan: Paddenwerkgroep Heiloo; Ter Coulster Cantory; G-tak SV Koedijk. Ook Theaterbende Heiloo ontving een van de opkikkers.

"De afgelopen maand ontvingen wij de opkikker van Kringloopwinkel 'Keer op Keer' en daar zijn wij onwijs blij mee! Deze bijdrage komt natuurlijk goed van pas, want op 14 en 15 april speelt de Jongerenbende de productie 'Niemand, Iemand en Dirk' in Theater de Beun. Het script is een nabewerking, waarbij de spelers veel input hebben geleverd. Daarnaast zijn de muzikale talenten voor een groot deel verantwoordelijk voor de muziek en liedjes. De Opkikker wordt gebruikt voor de decors en kleding, die volledig gemaakt worden door ons fantastische team met vrijwilligers. Wij nodigen iedereen van harte uit om de voorstelling 'Niemand, Iemand en Dirk' te komen bekijken", aldus Theaterbende Heiloo.

Wilt u ook in aanmerking komen voor een donatie? U kunt het formulier downloaden via www.stichtingxopx.wordpress.com of ophalen in onze kringloopwinkel Keer op Keer, Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), Heiloo. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10:00 tot 15:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur, tel. 072- 5325962.

Open dag met peutervoorstelling op De Duif

Kleuters van De Duif bekijken het prentenboek van de peutervoorstelling ’Wij hebben er een geitje bij’.

HEILOO - Het is lente op basisschool De Duif. In de klas zijn overal jonge dieren te zien. De kleuters van groep 1-2B spelen en werken rond het thema 'kinderboerderij'. Dat is ook het onderwerp van de peutervoorstelling die zij verzorgen tijdens de open dag op De Duif op vrijdag 6 april om 11:00 uur. Aan de hand van het prentenboek 'Wij hebben er een geitje bij' van Marjet Huiberts en Iris Deppe, laten de kleuters zien dat presenteren een van de belangrijke pijlers is op De Duif. Ouders die op zoek zijn naar een goede basisschool, kunnen samen met hun peuters van de voorstelling komen genieten. Aansluitend krijgen zij een rondleiding door de school en de buitenschoolse opvang van Forte Kinderopvang. Directeur Annemiek van de Vliet beantwoordt alle vragen over De Duif. Ouders kunnen dan zelf zien hoe de school eigentijds onderwijs en talentontwikkeling vormgeeft in een open en respectvolle omgeving. U bent van harte welkom op 6 april 2018 om 11:00 uur. Kunt u er niet bij zijn? Neem dan contact op met Annemiek van de Vliet voor een afspraak via 072-5320874. Basisschool De Duif, Mariënstein 180, 1852 SN Heiloo, deduif@tabijn.nl, http://duif.tabijn.nl.

Koffiedrinken met de notaris bij Associatie Uitvaartverzorging

Uitvaartcentrum Heiloo. Foto: Suzanne Overgaag Foto: Suzanne Overgaag

HEILOO - Associatie Uitvaartverzorging organiseert op dinsdag 10 april van 10:00-12:00 uur een lezing door notaris Van Leersum in het uitvaartcentrum aan de Westerweg 263 in Heiloo.

De ervaring leert dat veel mensen vragen hebben over erfrecht, maar dat de drempel om naar de notaris te gaan soms best hoog is. Daarom organiseert Associatie Uitvaartverzorging deze bijeenkomst in een informele sfeer, waarbij u onder het genot van een kopje koffie uw vragen aan de notaris kunt stellen. De notaris houdt eerst een inleiding, waarin onder meer de volgende onderwerpen aan de orde komen:

· Wie erft er van mij als ik geen testament maak?
· Welk voordeel biedt het mij om een testament te maken?
· Is het testament dat ik lang geleden gemaakt heb nog geldig?
· Hoe zit het met erfbelasting: wat moet je betalen en wie hebben er vrijstelling?
· Hoe zit dat met de eigen bijdrage als ik naar een verzorgingshuis ga?
· Wat is een levenstestament?

De notarisbijeenkomst is vrij toegankelijk, maar wij stellen het op prijs als u het even laat weten dat u wilt komen. Dat kan door een e-mail te sturen aan info@associatieuitvaart.nl of telefonisch via 072-5204700.

Wandelen door historisch en eigentijds Westerveld

DRIEHUIS - Slingerpaadjes? Prachtige doorkijkjes? Groen dat elk seizoen weer uniek is? Wandel eens door het gedenkpark van Begraafplaats & Crematorium Westerveld; ruim 125 jaar cultuurhistorie in een heuvelachtig duingebied.

Een wandeling door Gedenkpark Westerveld is bijzonder. U wandelt er over prachtige paden in een groene oase van rust. U wordt verrast door de weelderige natuur en de bijzondere monumenten. Westerveld is opgenomen in een officiële wandelroute van het wandelnetwerk Midden-Kennemerland. Kijk voor meer informatie op de website: www.bc-westerveld.nl.

Workshop voor iedereen
Westerveld is een prachtig decor voor een wandeling, maar er gebeurt meer in het gedenkpark. Op 15 april organiseren we vanaf 14:00 uur een workshop voorjaarsstuk maken. Onze medewerkers begeleiden u in het maken van een mooi stuk met bloemen en planten van deze tijd. Een bloemstuk voor op een gedenkplek, of om thuis een mooie plek te geven. Na de workshop geniet u van een drankje en verschillende hartige hapjes. Kosten voor de workshop + hapje en drankje zijn 20 euro.

Komt u ook? Wilt u zich dan wel van tevoren aanmelden via info@bc-westerveld.nl? Dat kan tot 12 april o.v.v. uw naam en het aantal personen. Tot 15 april!

Negen ingrediënten voor een mooie uitvaart

REGIO - Terramor Uitvaartzorg onthult negen beproefde ingrediënten voor een mooie uitvaart.

Koert Huber en Sybille Wetzel vertellen over negen jaar Terramor Uitvaartzorg. "Gedurende negen jaar uitvaartzorg hebben wij een schat aan ervaring verzameld. Over mensen en hun wensen, over afscheid en uitvaart, over verdriet en troost."

Wat is nu een mooie uitvaart en hoe komt die tot stand? "Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders. Mensen zijn allemaal anders en hebben allemaal een eigen karakter en eigen wensen. Elke uitvaart vraagt dan ook om een geheel eigen invulling. Er is geen standaardrecept."

"Uit negen jaar ervaring weten wij uiteraard wel wat helpt en wat juist hindert. Wij hebben voor u negen ingrediënten voor een mooie uitvaart geselecteerd:

1. Beschrijf uw uitvaartwensen – dit helpt uw nabestaanden
2. Een bij ú passende afscheidslocatie – geeft warmte
3. Dementievriendelijke uitvaartzorg – iedereen kan mee
4. Een persoonlijke rouwkaart – aandenken
5. Rijd zelf de rouwauto – iets doen helpt
6. Maak foto's – voor later
7. Een passende afscheidsceremonie – geeft troost
8. Een draaiboek – geeft rust en inspiratie
9. Een uitvaartarrangement – complete uitvaart als basis

De ervaren uitvaartbegeleiders en assistenten van Terramor Uitvaartzorg kunnen helpen om de gewenste mooie uitvaart tot stand te brengen."

Voor meer informatie belt u 072-8449767, gaat u naar het uitvaartspreekuur of bezoekt u www.terramor.nl/9jaar.

Reünie basisschool De Regenboog

V.l.n.r.: Hetty van Rheenen, Lou Sinke, Bert Teitsma en Ans Sondij. Foto: aangeleverd

HEILOO - Judith Genet-de Lijster heeft het initiatief genomen om een reünie te organiseren voor basisschool De Regenboog. "De Regenboog heeft kort bestaan," vertelt Judith. Van 1976 tot 1984 zat de Regenboogschool op de plek waar nu het wijkje Spiegellaan is. Judith vertelt verder: "Ik heb zeer goede herinneringen aan deze school. Veertig jaar geleden zijn Lou Sinke, Hetty van Rheenen, Ans Sondij en Bert Teitsma onze kleine, voor die tijd unieke school, gestart. Klein, omdat de school maar vier klassen had. Hierdoor kende je iedereen en kenden alle ouders elkaar. En uniek omdat er veel ruimte was voor creativiteit en de leerlingen veel vrijheid hadden. Zo waren er regelmatig zogenaamde creatieve middagen met bijvoorbeeld koken, volksdansen en fotografie. Er was ook elke vrijdagmiddag een weeksluiting, waarbij de klassen bij toerbeurt een voorstelling gaven."

Judith organiseert de reünie samen met Eugénie van Monsjou, Door de Lijster en Paul Dirks. Paul herinnert zich nog goed de acties die er waren voor projecten in de derde wereld: "Als kind was ik altijd onder de indruk van de fancy fairs die werden georganiseerd. Ik ken nog steeds de tekst van het liedje over de kinderen in Ouagadougou." Bij deze fancy fairs stond een rad van fortuin, met bijbehorende prijzentafel, centraal. Eugénie: "Als kind was ik gefascineerd door de prijzentafel. Reuze spannend. Via via hebben we gehoord dat het originele rad van de Regenboogschool nog ergens op een zolder staat. Het zou mooi zijn om tijdens de reünie hier iets mee te doen."

De eerste stap die we nu moeten nemen is om zoveel mogelijk oud-leerlingen te bereiken. Door: "Wij willen ouders van Regenboog-leerlingen vragen dit artikel naar hun kinderen door te sturen. Wij hopen dat we hierdoor met veel oud-leerlingen in contact komen." De reünie vindt plaats op zaterdagavond 30 juni in Heiloo.

Aanmelden kan via de Facebookgroep die is aangemaakt en via het mailadres regenboogschool7684@gmail.com. De reünie is voor leerlingen, leerkrachten en iedereen die actief is geweest op deze unieke school.

Tekst: Paul Dirks

Column bibliotheek

Workshop babymassage

Donderdag 5 april, 10.30 – 11.30 uur

Tijdens deze workshop wordt een korte uitleg gegeven over babymassage, de verschillende massagetechnieken en de effecten ervan. Je kunt het geleerde direct toepassen op je baby, onder begeleiding van kinderfysiotherapeut Linda Andriessen-Nelissen.

De toegang is vrij.

Tabletcafé

Dinsdag 17 april, 18.30 – 20.00 uur

Heeft u een tablet en wilt u graag wat tips en trucs leren? Dan is het tabletcafé iets voor u.

De toegang is vrij, koffie of thee 1 euro. U bent van harte welkom.

Cursus Computer, internet en sociale media voor beginners

Startbijeenkomst vrijdag 13 april, 13.00 uur (10 bijeenkomsten)

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Maar wat als u dat moeilijk vindt? Deze cursus helpt u beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en het internet. Opgave vooraf.

Workshop Balans tussen privé en werk

Donderdag 19 april, 20.00 – 22.00 uur

Soms is de balans tussen werk en privé zoek. Hoog tijd om eens na te denken over wat jouw droom is, wat jouw talenten zijn en waar je energie van krijgt. Martine Zweers en Maaike Baars geven een workshop om antwoorden te krijgen. In het kort vertellen zij iets over burn-out. Daarnaast geven zij tips om een gezonde balans in je leven terug te halen. Opgave vooraf.

Taalwerkplaats

Elke donderdag 18.30 – 19.45 uur

Op donderdagavond kan iedereen komen werken aan de taalvaardigheid en digitale vaardigheden. Er zijn computers met oefenprogramma's om zelfstandig mee aan het werk te gaan. Thema's zijn bijvoorbeeld taal, rekenen, computer, verkeer, gezondheid. Er is begeleiding voor vragen en advies. Aanmelden is niet nodig, de inloop is vrij.

Nieuwe cursussen Bibliotheek Online

Blijf je ontwikkelen

Als lid van de bibliotheek kunt u elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van vreemde talen, gezondheid, of persoonlijke ontwikkeling. De cursussen volgt u in uw eigen tijd en tempo in een online omgeving. Cursus van de maand april: Succesvol leren.

Meer informatie via www.bibliotheekheiloo.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten:

www.bibliotheekheiloo.nl / 072–5330670 of bij de servicebalie

Steun de bibliotheek

Word vriend!

Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Joline Everwijn en Willy Vijn exposeren in Bibliotheek Heiloo

Een werk van Joline Everwijn.

HEILOO - Tot 14 mei exposeren Joline Everwijn en Willy Vijn in de bibliotheek in Heiloo.

Joline Everwijn kwam bij toeval tijdens haar vakantie op een schildercursus bij Leo Musch in Zuid-Frankrijk terecht. Het 'grensverleggend' schilderen leerde haar acrylverf met allerlei verschillende mogelijkheden te ontdekken. Ze werd uitgedaagd tot allerlei experimenten zowel qua materiaal als in vormgeving. Sinds die tijd heeft het schilderen haar niet meer losgelaten. Al werkend en experimenterend begon zich een eigen stijl te ontwikkelen. Er ontstonden speelse schilderijen. Vaak met collagetechnieken. Altijd kleurrijk en met grove toets. Sommige werken zijn rustgevend, andere zijn vertederend en ook zijn er bij die choquerend zijn. Een combinatie van haar narratieve schilderijen, kleurexperimenten, vervreemdende onderwerpen en 'een beeld naar haar hand zetten' is in Bibliotheek Heiloo te zien in een overzichtstentoonstelling.

Willy Vijn is op latere leeftijd begonnen met keramiek: "Door vriendinnen kwam ik ermee in aanraking. Zo makkelijk als het leek was het niet, maar na het volgen van diverse cursussen werd het toch steeds serieuzer. Boetseren in klei is heerlijk en ontspannend en tegelijkertijd geeft het ook energie. De beelden die ik maak zijn hoofdzakelijk vrouwen en dierenfiguren. Ik gebruik verschillende technieken als glas, raku en glazuren."

Deze expositie is te zien in Bibliotheek Heiloo tot 14 mei, tijdens de openingsuren.

Theaterbende Heiloo speelt 'Niemand, Iemand en Dirk'

HEILOO - Het verhaal over Dirk, die in zijn relatie met Roos een ontdekking doet over zichzelf. Dirk kreunt als hij zoent. Deze ontdekking loopt uit op een identiteitscrisis. Wie is Dirk? Hoe ziet Dirk zichzelf en hoe zien anderen hem?

Deze theatervoorstelling, naar het script van Job Raaijmakers en Marianne Kuiper, is bewerkt tot een muzikaal hoogstandje. De spelers verzorgen de muzikale begeleiding voor het grootste deel zelf en zij hebben ook hun bijdrage geleverd aan het script. Wederom kunt u genieten van een fantastische productie binnen de jeugdtheatersector.

Voorstellingen vinden plaats op:
14 april om 20:15 uur
15 april om 12:15 uur en 15:15 uur

Kaarten zijn beschikbaar via de webshop theaterbende-webshop.nl. Meer informatie is te vinden op www.theaterbende-heiloo.nl. Volg ons ook op Instagram (theaterbendeheiloo) en Facebook (@theaterbendeheiloo).

Happy Sap, sap met passie

HEILOO - Goed nieuws voor alle detoxers en sapliefhebbers in Heiloo en omgeving: Happy Sap maakt een doorstart! Op 27 februari jongstleden droeg Rowena van Eck Happy Sap over aan Esther Schoutsen. Esther staat te trappelen om te beginnen. Het concept van detoxen met vers geslowjuiced sap op basis van biologische ingrediënten van lokale leveranciers, past precies bij haar gezonde levensstijl. Voor iedereen die een keer een sapkuur wil volgen, heeft Esther een mooie aanbieding: schrijf je voor 7 april aanstaande in voor een sapkuur van drie dagen en betaal € 85,- per kuur in plaats van € 97,-.

www.happysap.nl

Ingezonden brief aan Heiloo-2000, VVD Heiloo en CDA Heiloo

HEILOO - Naar aanleiding van uw persbericht van 26 maart jongtsleden, waarin u aankondigt een zo breed mogelijk gedragen collegeprogramma op te willen stellen, nodigen D66 Heiloo, PvdA Heiloo, Gemeentebelangen Heiloo, NCPN Heiloo en Heiloo Lokaal u uit voor een gesprek onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider.

Graag zouden we spreken over het borgen van het duale stelsel, het verbeteren van de samenwerking in de gemeenteraad en het beter betrekken van inwoners van Heiloo bij de besluitvorming.

Kernpunt van gesprek is wat ons betreft in elk geval de financiële positie van Heiloo. Om de komende periode de controlerende taak van de gemeenteraad inhoud te kunnen geven, achten wij een onafhankelijke toetsing van de integrale financiële positie van de gemeente Heiloo van fundamenteel belang. De gemeenteraad heeft nu onvoldoende inzicht in de risico's die de gemeente loopt, nu en in de toekomst.

Wij kijken uit naar een open dialoog waarin we ons gezamenlijk inzetten voor de inwoners van Heiloo.

Met vriendelijke groet,

De fractievoorzitters:
D66 Heiloo, Fons Hopman
PvdA Heiloo, Ko Hemminga
Gemeentebelangen Heiloo, Edith de Jong
NCPN, Willem Gomes
Heiloo Lokaal, Tijmen Valkering.

Geslaagd Fashion & Lifestyle Event Kèk Women

Foto: Wendy Boereboom-Tervoort

HEILOO - Het Fashion & Lifestyle Event dat Kèk Women op zondag 25 maart organiseerde in Pakhuis Dekker is enorm goed bezocht.

Het event werd geopend door niemand minder dan Leontine Zijlaard-van Moorsel, begeleid door haar man Michael. Leontien deelde haar levensverhaal met de belangstellende aanwezigen. Ze vertelde onder andere over haar droom een keer de Tour de France te winnen. Deze meisjesdroom kwam uit in 1992, maar hieraan voorafgaand en in de periode die daarop volgde kende zij diepe dalen... Leontine vocht acht jaar tegen de slopende ziekte anorexia. Met steun van haar ouders en zus Wilma, wist ze de ziekte met veel wilskracht te overwinnen.

Na haar wielercarrière wilde Leontine ook graag andere mensen in beweging brengen. Zo organiseert zij bijvoorbeeld een Ladies Run en brengt ze een betaalbare sportkledinglijn op de markt. Sinds 2,5 jaar hebben Leontine en Michael het Leontine Huis, waar ze een veilig tweede huis willen creëren voor meisjes en jongens die kampen met eetproblemen.

Illustrator Foto: Wendy Boereboom-Tervoort
Foto: Wendy Boereboom-Tervoort
Leontine Zijlaard-van Moorsel (l) en Liesbeth Zut. Foto: Wendy Boereboom-Tervoort

Na de opening door Leontine vertelt Liesbeth Stut - eigenares van Kèk Women - wat er in de verschillende ruimtes allemaal te doen en te beleven is. Uiteraard is er volop aandacht voor de nieuwste zomermode, met daarin veel rood en kobaltblauw. Er was een fashion illustrator, je kon je wenkbrauwen 'laten doen' of je laten opmaken.

Onder het genot van een hapje en drankje beleefden de aanwezigen een heerlijke middag. De reden waarom Liesbeth Leontine uitnodigde is omdat Liesbeth bij de pashokjes haar klanten vaak hoort klagen over hun figuur. Leontine drukt alle aanwezige vrouwen op het hart: "Je moet naar jezelf kijken in de spiegel en zeggen: "Ik ben gewoon een lekker wijf". En mooie kleding geeft daarbij vaak net nog even dat beetje extra zelfvertrouwen", voegt Liesbeth hieraan toe.

Rond de Waterput agenda 2018

Agenda Rond de Waterput april 2018

4 april t/m 23 mei: Expositie 'Opstaan en leven in vrijheid' van Marga Jelles in de protestantse kerk van Limmen

Donderdag 5 en 19 april: Heisenberg en Heidegger, wetenschappers in oorlogstijd; lezingen door dr. Allan R. de Monchy en dr. Jan Bruin; 20:00 uur Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo (3 euro per avond)

Donderdag 12 april: Iona en Keltisch-Christelijke spiritualiteit; lezing door ds. Hanneke Ruitenbeek; 20:00 uur Ter Coulsterkerk, Holleweg 111 Heiloo

Zondag 15 april: de Waterputlezing door dr. Jurjen Vis over religie in Noord-Kennemerland van 600 tot 1600; 16:00 uur Witte Kerk, Heerenweg 32 Heiloo (collecte na afloop)

Zondag 29 april: 'Ik huil mijn vaders tranen' door Marianne Rutgers en Lettie Oosterhof, geschreven en geregisseerd door Martine Faber; nagesprek met ds. Dick van Arkel; 16.00 uur Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo (collecte na afloop)

Spaanse klanken bij voorjaarsconcert Harmonie Caecilia

De trompet vertolkt een belangrijke rol bij het voorjaarsconcert van Harmonie Caecilia.

HEÏLOO - Harmonie Caecilia neemt u mee naar Spaanse sferen bij haar voorjaarsconcert op zaterdag 7 april in Cultureel Centrum de Strandwal. Zowel het A-orkest, het opleidingsorkest als de jongste leerlingen treden op.

Spaanse zigeunermuziek, een paso doble uit Barcelona, een concertje 'para dos trompetas'… Kortom, veel Spaanse muziek tijdens het voorjaarsconcert van harmonie-orkest Caecilia onder leiding van dirigent Zoran Rosendahl. Ook zullen de leerlingen en het opleidingsorkest van Caecilia optreden o.l.v. dirigent Bob Kanne. In de pauze is er natuurlijk de bekende loterij met mooie prijzen.

Aanvang concert om 20:00 uur, met een sfeervol welkom vanaf 19:30 uur. Locatie Cultureel Centrum de Strandwal, op het GGZ-terrein aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo. Toegangsprijs bedraagt 10 euro inclusief consumptie. Voor donateurs 5 euro inclusief consumptie. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Meer info via www.caecilia-heiloo.nl.

Roma-spektakel met Nadara Gypsy Band

HEILOO - Het komt niet zo heel vaak voor dat een Hongaars-Roemeens zigeunerorkest neerstrijkt in Heiloo. Het belooft dan ook een ongeëvenaard Roma-spektakel te worden met de Nadara Gypsy Band op zondag 15 april in de Cultuurkoepel in Heiloo. Ze stonden in de finale van de 'Voice of Romania', op het Sziget-festival in Budapest, het filmfestival in Cannes en het Gipsy Festival in Tilburg, maar ook in het Concertgebouw. Telkens brachten ze het waanzinnig enthousiaste publiek aan het dansen en ging het dak eraf.

De Nadara Gypsy Band behoort tot de top van zigeunerorkesten uit Hongarije en Roemenië. Het repertoire omvat oorspronkelijke zigeunermelodieën maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt in hun Roma Drom (de levensreis van de gypsy).
Zondag 15 april in de Cultuurkoepel in Heiloo. Aanvang 15:00 uur. Kaarten in de voorverkoop 15 euro, aan de deur 17,50 euro. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Schoolvoetbaltoernooi

HEILOO - Het jaarlijkse schoolvoetbal staat weer voor de deur! Vrijdag 13 april vindt om 13:30 uur de aftrap van het schoolvoetbaltoernooi plaats.

Als eerste zijn de groepen 7 en 8 aan de beurt om de nieuwe kampioenen van Heiloo te worden! Het toernooi voor de groepen 7 en 8 wordt gespeeld over twee dagen. Op de tweede dag (20 april) vindt het vervolg van de wedstrijden plaats vanaf 13:30 uur. In goed overleg tussen de directies van alle basisscholen in Heiloo is het tijdstip van het schoolvoetbal voor groep 7 en 8 tot stand gekomen.

Het toernooi is onderverdeeld in jongens 7 tegen 7, meisjes 7 tegen 7 en een jongenselftalcompetitie. De winnaars van de meisjes 7 tegen 7 en het jongenselftal gaan door naar de volgende ronde in Limmen (de datum wordt binnenkort bekendgemaakt). In deze ronde wordt er gespeeld tegen de winnaars van de basisscholen uit Akersloot, Limmen en Egmond. De winnaar van deze ronde zal vervolgens naar de regiofinale gaan op 16 en 23 mei.

De groepen 5 en 6 spelen hun toernooi op 18 april. Dit toernooi begint om 13:30 uur en is onderverdeeld in jongens 7 tegen 7 en meisjes 7 tegen 7. De finales hiervan zullen aan het einde van deze dag gespeeld worden.

Het schoolvoetbal wordt voor de 12e keer georganiseerd door vrijwilligers van De Foresters en HSV. Gedurende het toernooi zijn vele vrijwilligers van beide clubs in touw om alles in goede banen te leiden. Dit jaar wordt het schoolvoetbal gehouden op de velden van Foresters. Elk jaar is het schoolvoetbal weer een groot feest voor de kinderen, dus kom allemaal kijken en aanmoedigen!

Mantelzorgcentrum bestaat 10 jaar

HEILOO – Het Mantelzorgcentrum bestaat 10 jaar en viert dit groots met een waar mantelzorgdebat. Iedereen die met het thema mantelzorg te maken heeft (mantelzorgers, medewerkers in zorg en welzijn, organisaties die een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voeren), mag hierbij aanwezig zijn.

Het mantelzorgdebat is in Lagerhuis-opstelling. Aan de hand van pittige stellingen discussiëren de aanwezigen met elkaar over mantelzorg. Is het bijvoorbeeld moreel verwerpelijk om geld te verdienen voor de zorg voor je naaste? Margriet Brandsma (voormalig NOS-verslaggever) leidt het debat. Het mantelzorgdebat vindt plaats op dinsdag 17 april van 16:30–22:00 uur. We beginnen met een simpele avondmaaltijd. De bijeenkomst is in Poppodium Victorie, Pettemerstraat 5 in Alkmaar en is gratis voor mantelzorgers en (zorg)professionals uit de gemeenten Alkmaar, Bergen en Heiloo. Aanmelden is verplicht en dat kan via communicatie@mantelzorgcentrum.nl.

Rolstoelbus Heiloo vraagt uw stem!

HEILOO - Ook dit jaar stelt de Rabobank Noord-Kennemerland weer veel geld beschikbaar voor de inmiddels jaarlijkse actie 'Rabo Clubkas'. Leden kunnen maximaal drie stemmen uitbrengen op een maatschappelijke instelling of vereniging. Ook nu weer geldt: hoe meer stemmen, hoe groter het bedrag dat de instelling of vereniging krijgt.

Rolstoelbus Heiloo hoopt dat de leden niet alleen op de vereniging van hun keuze zullen stemmen, maar ook zullen denken aan een maatschappelijke organisatie zoals de Zonnebloem, de Buurtbus Heiloo of de Rolstoelbus Heiloo. Al deze instellingen kunnen het geld goed gebruiken ten dienste van onder andere de inwoners van ons dorp. Dus leden van de Rabobank in Heiloo en omstreken: doe mee en breng uw stem uit.

Voetprints voor Nepal: wandel- en fietstocht voor Nepal

Foto: Fred Valkering

HEILOO - Ook in 2018 organiseert Stichting Veldwerk uit Heiloo de wandel- en fietstocht Voetprints voor Nepal. Dat doet de stichting in samenwerking met Stichting Maha Mata Nederland en Stichting Holland Building Nepal.

Voetprints voor Nepal vindt plaats op zondag 15 april. Er zijn verschillende routes door de mooie natuur van de Soesterduinen bij Amersfoort. De dag wordt afgesloten met een Nepalees buffet en Nepalese dans bij het eindpunt van de tocht. De afstanden variëren, van kort tot een flinke route. U kunt zich inschrijven via www.stichtingveldwerk.nl of contact opnemen met de secretatis Fred Valkering, telefoon 072-5070599. Op Facebook kunt u het evenement op de Veldwerk-pagina liken en delen (dat helpt!).

Highlow Rangers delen uit!

V.l.n.r. Leo Erkamp, Renate Bowra, Diana Bos en Ruud Bruin. Foto: Highlowrangers.nl

HEILOO - Op Tweede Paasdag hebben de Highlow Rangers cheques uitgereikt aan twee mooie goede doelen. De rangers Ruud Bruin en Leo Erkamp zamelden via sponsoren geld in voor de Vrienden van de Vijfhoek en Nepal Education Program met hun deelname aan de Carbage Run 2018. De Vrienden van de Vijfhoek zijn blij verrast met het hoge bedrag dat op de cheque staat. Eric van Haaren mocht voor Nepal Education Program ook een mooie cheque in ontvangst nemen. Ruud en Leo willen natuurlijk alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Volgend jaar gaan zij de uitdaging weer aan. Dan gaat de reis naar Zweden en Finland.

EasySlim.nu helpt je snel strak in het vel!

Foto: aangeleverd

LIMMEN - Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Cellulite, slappe huid, striae en overtollig vet en vocht wegwerken zonder je daarvoor in het zweet te werken. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal keer, de een meer dan de ander, met pads aangesloten te worden op een geavanceerd apparaat dat door de unieke combinatie van ultrasound en elektrostimulatie ervoor zorgt dat je plaatselijk afslankt. Je verliest gelijk na de proefbehandeling tussen de 4 en 28 centimeter. "Dat is onze garantie," aldus een lachende Karin. "Want als je niet minimaal 4 cm verliest, betaal je ook niet!"

De kracht van het apparaat is dat het vetcellen leegt en tegelijkertijd spieren opbouwt. Het apparaat belast de spieren tot wel 94% terwijl je met gewoon sporten een maximale belasting van 28% hebt. Je kunt het dus niet eens vergelijken met sporten! Sinds de introductie van Easyslim.nu, een kleine drie jaar geleden, zijn er al meer dan 40 vestigingen in Nederland en straks ook in Duitsland en België. Sinds november 2017 is Karin van Twuyver de trotse eigenaar van een eigen vestiging in Limmen.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een proefbehandeling nu voor 39 euro (normaal 69 euro)*. Aanmelden kan via 06-85852603, limmen@easyslim.nu of online via www.easyslim.nu. *Geldig tot 30-04-2018!

De Kapberg en Egmond: een goede combinatie

Een werk van Paul Dikker.

EGMOND AAN DEN HOEF - Bergen staat overal bekend als de plaats waar de kunst volop aanwezig is. We vergeten vaak dat ook in Egmond veel te zien is. Er wonen veel kunstenaars en galerie De Kapberg laat ons al vijfenveertig jaar kunst van hoog niveau zien. Om dat te onderstrepen opent de directeur van Kranenburgh, Mariëtte Dölle, de komende tentoonstelling op zondag 8 april. Grote schilderijen, wandobjecten, tekeningen en spannende ruimtelijke objecten met draad.

Maartje Blans studeerde in Amsterdam en New York, alwaar zij haar Master of Fine Arts behaalde. Haar werk bestaat uit gelaagde (materie) schilderijen en installaties, die zich kenmerken door een dynamische interactie van materiaal, schaduwwerking, ruimte en een verfijnd lijnenspel. Zij probeert hierbij een sfeer te creëren die de beschouwer prikkelt en aanspoort om de meerdere lagen in haar werk te ontdekken; lagen in het werk, de ruimte en bij zichzelf. Dat hij zich verliest in sfeer, stilte en zoekt naar betekenis.

Paul Dikker is een onafhankelijk, internationaal werkend beeldend kunstenaar. In 1984 voltooit hij zijn opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten en een jaar later studeert hij af in de politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na werkperiodes in Spanje en Portugal, schildert hij tussen 2006 en 2013 jaarlijks drie maanden in Noorwegen. Het Oslo Museum organiseerde in 2007 een solotentoonstelling van zijn werk. Dikker behoort tot de kleine groep kunstenaars in Nederland die van zijn verkopen kan leven. Zijn recente, non-figuratieve schilderijen zijn te beschouwen als innerlijke landschappen waarvan de betekenis binnen in de schilderijen zelf besloten ligt. Zijn werk is in het bezit van musea, instellingen, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland en is op dit moment ook te zien in Amstelveen.

De Amsterdamse beeldhouwer Joop Haring studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Haring maakt ruimtelijke beelden in metaal, brons en keramiek, maar ook voor de wand weet hij zijn ideeën te vertalen naar reliëfs en tekeningen. Zijn ontwikkeling heeft door de jaren heen een grote invloed ondergaan door zijn reizen naar India (4x) en vanaf 2005 naar China (6x). Recentelijk is een nieuw project gestart in Argentinië: The Argentina Sculpture Project, B. A. La Plata. Hierin wordt 'het grid' van de Argentijnse stedenbouw vergeleken met organische structuren. Op deze tentoonstelling vindt u hiervan een voorbeeld als ruimtelijke tekening.

De tentoonstelling is te zien van 6 april tot en met 13 mei op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 8 april om 15:00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

JM Big Band met Laura Schoegje

Dirigent Jan Molenaar.

LIMMEN - Pop- én jazzzangeres Laura Schoegje treedt zondag 8 april op met de 19 man sterke JM Big Band onder leiding van Jan Molenaar (81) uit Limmen. Zij zijn samen te zien en te horen in het programma 'Cotton Club'.

'Cotton Club' is een verwijzing naar de befaamde nachtclub in New York waar ten tijde van de drooglegging topmusici optraden als Duke Ellington, Cab Calloway en Louis Armstrong. Het publiek wordt onthaald op een swingende avond met bekende en nieuwe arrangementen van jazzhelden, onder wie Gordon Goodwin.

JM Big Band is een grote naam in de binnen- en buitenlandse jazzwereld. Jan Molenaar staat al bijna vijftig jaar als dirigent voor zijn orkest. In een halve eeuw heeft het ensemble over de hele wereld opgetreden, zoals met de Amerikaanse saxofonist Johnny Griffin. In eigen land op het North Sea Jazzfestival en in een theatertournee met het Rosenberg Trio.

Het oeuvre van Limmer jazzveteraan Jan Molenaar - in Wormerveer dreef hij tientallen jaren een eigen muziekuitgeverij die nog steeds bestaat - omvat zo'n 650 titels. Met zijn orkest werden jazzvocalisten begeleid, onder wie Eddy Doorenbos en Rita Reys en ook zangers uit hele andere disciplines, zoals operazanger Marco Bakker en Josee Koning. De samenwerking met Laura Schoegje gaat terug tot 2009. De zangeres heeft inmiddels een eigen formatie, Dutch. In december is ze teruggekeerd van een tour door Italië.

Zondag 8 april van 16:00 tot 18:30 in Heeren van Limmen (Dusseldorperweg 103). Toegang is gratis. U kunt een hapje en drankje bestellen aan de bar. Voor meer informatie 072-5055220 of contact@heerenvanlimmen.nl.

Koningsdag in Limmen Met-de-band-in-de-tent, fietstocht en nog veel meer

LIMMEN - Koningsdag wordt in 2018 weer echt een feest om met zoveel mogelijk mensen samen te vieren. De Oranjefeestcommissie heeft weer een gevarieerd programma samengesteld waarbij er voor iedereen iets te doen is en van alles valt te zien.

Met-de-band-in-de-tent
Nieuw dit jaar is een grote tent zodat we kunnen genieten van het evenement Met-de-band-in-de tent. De tent biedt een dak voor de beschutting en een open karakter voor als je liever in het zonnetje de muziek luistert. Met-de-band-in-de-tent is het motto van het feest dat we op Koningsdag vieren. Na twee jaren de loodsen van Mooij Tulips te hebben gebruikt, is er dit jaar een open tent op het veld aan de Vuurbaak. In de tent staat een podium waarop de Oranjefeestband en een groot aantal Limmer muzikanten en zangers en zangeressen lekkere muziek zullen gaan spelen. Met-de band-in-de-tent betekent dat iedereen die kan zingen of een instrument bespeelt met de band kan meespelen. Zangers, zangeressen, gitaristen, basgitaristen, saxofonisten, accordeonisten en noem maar op kunnen met de band één of meer nummers meedoen. Sommige talenten doen individueel mee in de band, anderen met meer, tot een complete band aan toe.

Ook voor de vrijmarkt in de ochtend zal de tent als afdak dienen, zodat de kinderen lekker droog zitten.

Fietstocht
Op de zaterdag beginnen we met de fietspuzzeltocht. Deze tocht van ongeveer 10 kilometer brengt groot en klein langs die straatjes waar je eigenlijk zelden komt en waardoor je weer met hele andere ogen naar het dorp en de omgeving kijkt. Er zullen pauzes zijn waar lokale ondernemers zullen zorgen voor een versnapering en de mogelijkheid om een indruk te krijgen van het bedrijf. Ook voor de vrijmarkt in de ochtend zal de tent als afdak dienen, zodat de kinderen lekker droog zitten.

Feest in het park
's Middags wordt het feest gevierd in het park aan de Vuurbaak. De Stichting Oranjefeest Limmen bouwt het park om tot een waar festivalterrein waar alle mensen samen van Koningsdag kunnen genieten. We hopen altijd op het lentezonnetje maar omdat je nooit helemaal zeker bent van de koperen ploert, is er dit jaar een open tent! Er zullen ook opblaaskastelen zijn en een heuse oranje limonadekoe.

Lekker eten en drinken
Als je terugkomt van het fietsen zal de geur van verse pannenkoeken je begroeten. Op een feestdag als Koningsdag heb je natuurlijk al gauw zin in een hapje en een borrel. De leden van de Limmer harmonie Excelsior zorgen er graag weer voor dat je niets tekort komt. Er zullen ook een aantal kraampjes zijn met warme gerechten zoals loempia, pizza en gerookte vis!

Nieuws en het programma kun je vinden op de Facebookpagina en de website www.oranjefeestlimmen.nl.

Duin- en ruiterkaarten voortaan online te koop

REGIO - Alle typen duinkaarten en de ruiterkaart zijn nu ook verkrijgbaar via de website van PWN. De dag– en weekkaarten worden toegestuurd via de mail die geldt als (digitaal) bewijs van toegang. Uitprinten is dus niet nodig. De kaarten voor één of drie jaar worden per post toegestuurd. De dag- en weekkaarten zijn ook nog steeds verkrijgbaar bij de kaartautomaat en de wederverkooppunten. De jaarduinkaart en jaarruiterkaart zijn zowel online te koop als bij wederverkooppunten. De driejarige duinkaart is alleen nog online te koop. Voor het bestellen van de duin- en ruiterkaarten: www.pwn.nl/duinkaart.

Kammen in museumhoeve Overslot

De Burn Brigade Bigband.

EGMOND AAN DEN HOEF - Kammen! Uit alle tijden en overal vandaan. Kammen behoren tot de eerste gebruiksvoorwerpen die de mens heeft bedacht. Vele volkeren hechten een groot belang aan deze vorm van opsmuk, die tegelijk een symbool kan zijn van rijkdom en macht. De ordinaire luizenkam was een zegen voor iedereen want de lastige beestjes kwamen in elk huishouden voor. Waar de handen op den duur tekortschoten werd gezocht naar andere oplossingen om de haardos te ontklitten en te ontluizen. De kam was geboren! Op deze tentoonstelling is een grote verscheidenheid van kammen te zien die een puur hygiënische functie vervullen, maar vooral ook een waardevol statussymbool zijn geworden.

Op deze tentoonstelling is werk te zien van een aantal kunstenaars die in deze twintigjarige periode in Overslot hebben geëxposeerd. Deze bijzondere expositie is ieder weekend tot en met 22 april van 14:00 tot 18:00 uur vrij te bezoeken. En als klap op de vuurpijl speelt op zondag 8 april vanaf 16:00 uur de voltallige Burn Brigade Bigband in de museumhoeve aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef. Kom op tijd, want vol=vol!

Pasen? Wat betekent dat?

LIMMEN - Op 8 april is het 'Beloken Pasen'. De paastijd wordt dan afgesloten. Een goed moment om elkaar weer te ontmoeten en stil te staan bij de vraag: wat betekent Pasen eigenlijk voor mij, voor jou, voor ons? We gaan zingend, biddend en met verschillende werkvormen aan de gang om antwoorden te vinden en/of misschien nog veel meer nieuwe vragen te krijgen. We sluiten het Duifje af met een gemeenschappelijke maaltijd. U bent van harte uitgenodigd dit Duifje bij te komen wonen!

Duifje, zondag 8 april om 16:00 uur in 'Ons Huis' naast de protestantse kerk in Limmen. Wilt u meedoen aan de maaltijd, dan graag even doorgeven aan Anouk Schagen van De Witte Duif, e-mail: anoukschagen4@hotmail.com.

Eerste inzamelactie rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN - De voorbereidingen voor de 48e grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid op 2 juni in Egmond-Binnen zijn in volle gang.

De eerste grote inzamelactie is op zaterdag 7 april, de andere volgen op 28 april en 19 mei. Die dagen kunnen inwoners van de gemeente Bergen en Heiloo spullen die bij ons een tweede kans kunnen krijgen, beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is, is welkom. Meubilair, potten en pannen, fietsen, glas en aardewerk, boeken, speelgoed, gereedschap, ijzerwaren, lampen, koel- vrieskasten, computerapparatuur, radio's, tv's, kunst en antiek, tuingereedschap, fotoapparatuur enzovoort. Ook draagbare (gebruikte) kleding en schoenen zijn welkom.

Een telefoontje of e-mail naar een van de adressen die hieronder vermeld staan, is genoeg om ervoor te zorgen dat de spullen worden opgehaald. Tillen en sjouwen doen de medewerkers van de rommelmarkt. De rommelmarkt is bestemd om de kosten van de muziekopleiding te kunnen bekostigen, de instrumenten te kunnen vernieuwen en uniformen te kunnen aanschaffen.

Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn 072-5061324, Vincent Pepping 072-5065601 of Piet Zonneveld - 072-5065517. U kunt tevens een e-mail sturen naar info@eensgezindheidegmond.nl.

Lezing Athletic Skill Model

HEILOO - De gemeente Heiloo schaart zich achter een nieuwe filosofie over bewegingsonderwijs plus opleiden voor breedte- en topsport. Het ASM, dat staat voor Athletic Skills Model, verovert momenteel sportend Nederland en is onderhand al ingevoerd bij het sportcentrum van de KNVB en veel eredivisieclubs, waaronder AZ. Veel sportclubs in Heiloo zien het zitten met ASM en willen het gaan gebruiken in hun trainingen.

Woensdag 11 april om 21:00 uur, na afloop van de ledenvergadering van de Sportraad, geven Jorick Hendriksen plus Heilooënaar Jan Kasper een inspirerende presentatie van ASM in de kantine van SV de Foresters aan de Vennewatersweg in Heiloo. Deze lezing is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

ASM is wetenschappelijk onderbouwd door professor Geert Savelsbergh van de VU. Het focust zich op een brede motorische ontwikkeling, voordat een talent zich specialiseert in een sport. Door een betere kwaliteit van bewegen worden sporters fitter, gezonder, houden ze meer plezier en lopen ze minder blessures op.

Het werd in de praktijk ontwikkeld door René Wormhoudt bij Ajax. Wormhoudt werkt momenteel bij het Nederlands voetbalelftal. Kasper, die in het verleden het eerste hoofd opleidingen bij de KNVB was en als manager werkzaam was bij onder meer FC Twente en AZ, is een enthousiast pleitbezorger van ASM en hoopt op een grote opkomst vanuit de Heilooër sportwereld.

Jeugdteam Dojo 't Loo kampioen

De kampioenen op de mat.

HEILOO - In Beverwijk werd de slotronde gehouden van het West-Friese teamkampioenschap. Dojo 't Loo had in het seizoen dusdanig goed gepresteerd dat ze alleen nog van de troon konden worden gestoten als de nummer 2, Salomons, alles zou winnen en Dojo 't Loo alles zou verliezen. Met de droom van Salomons werd snel korte metten gemaakt doordat Dojo 't Loo de eerste wedstrijd met 14-4 van Nijhof wist te winnen. De tweede wedstrijd tegen Krommenie werd met 12-6 gewonnen en daarna werd nog met 14-4 van Ryu Kensu gewonnen. Hoewel Dojo 't Loo wist dat ze al kampioen zouden zijn, moesten ze toch nog één keer tegen Salomons. Het was een superspannende strijd die alle kanten op ging. Sebas en Jorne konden net niet winnen en dus stond het 4-0 voor Salomons. Hierna trokken Bjorn, Celine en Job de stand weer in het voordeel terug en stonden ze 6-4 voor. De twee wedstrijden hierna gingen helaas weer verloren waardoor ze 8-6 achter stonden. Jonne Coolegem trok de score weer gelijk tot 8-8. Kars Kroon, die zijn geblesseerde broer verving, moest noodgedwongen een gewichtsklasse hoger judoën om de winst binnen te halen. Het ging er hard aan toe, maar helaas lukte het niet. Hierdoor ging in het laatste duel van het seizoen de winst toch nog naar Salomons. Het was een klein vlekje op een bijna vlekkeloos seizoen. Al met al mocht het de pret niet bederven en werd Dojo 't Loo kampioen in de tweede klasse. Hierdoor zijn ze al drie jaar op rij kampioen en zullen ze volgend seizoen in de 1e klasse uitkomen. Om het kampioenschap te vieren werd er na de wedstrijd nog heerlijk gesmuld van pannenkoeken.

Simon Smit herovert eerste plaats bij Oppositie

HEILOO - In de 23ste ronde van de interne schaakcompetitie nam Simon Smit de koppositie weer over van Cor van Etten door zijn overwinning op Paul Vonk. Paul kwam in de problemen door zijn te snelle spel in de openingsfase en de daaruit voortvloeiende onnauwkeurigheden. Cor van Etten kwam in een iets beter staande ingewikkelde stand tegen Peter Folkertsma niet verder dan remise. Toen hij dit aanbood was Peter stomverbaasd. Hij dacht te gaan verliezen maar zijn eigen dreiging, twee ver opgerukte pionnen, was ook levensgroot. De andere spelers die hoog op de ranglijst staan, Kees Jongkind en Dick Oostrom, wisten beiden het volle punt te halen tegen respectievelijk de man op krukken Richard Sauer en Aart van dan Brink. Richard is uit het echte schakershout gesneden en laat zich door zijn krukken niet tegenhouden om naar de club te hobbelen en zijn geliefde wekelijkse spelletje schaak te spelen!

Fred Smith had zijn handen vol aan Gé van der Hoek, maar wist uiteindelijk de vis op het droge te krijgen. Eric Huffnagel liet zien niet onder de indruk te zijn van de vier winstpartijen in korte tijd van Samer Alrayes en schoof de partij rustig naar winst. Indriaas Booij en Johan van der Wal troffen elkaar alweer voor de tweede keer deze competitie. De vorige keer won Johan, maar deze keer wist Indriaas knap remise te houden tegen de oud-kampioen (2003). Hij komt daardoor met zijn 7 winstpartijen en totaal 8,5 punten uit op een fraaie 19de plaats.

Uitslagen: van Etten-Folkertsma: 0,5-0,5; Vonk-Smit: 0-1; vd Brink-Oostrom: 0-1; Jongkind-Sauer: 1-0; Maas-van Dam:0,5-0,5; vd Hoek-Smith:0-1; Booij-vd Wal:0,5-0,5; Huffnagel-Alrayes:1-0.

Kars Kroon naar NK judo onder 15 jaar.

Kars Kroon met trainer Kars Zoon.

HEILOO - Kars Kroon uit Heiloo mag op zaterdag 7 april Dojo 't Loo vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap judo onder 15 jaar, in de gewichtsklasse tot 55kg.

Op 18 maart wist Kars op de districtskampioenschappen Noord-Holland in Beverwijk beslag te leggen op een mooie tweede plaats, door drie overtuigende winstpartijen en een verliespartij in de finale. Vorig jaar wist Kars zich ook al te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap, toen samen met zijn oudere broer Mats, doordat zij beiden tijdens de districtskampioenschappen een derde plaats wisten te bemachtigen. Kars werd vorig jaar achtste van Nederland in de gewichtsklasse tot 46 kg onder 15 jaar.

Kars (13 jaar), zijn oudere broer Mats (15 jaar) en zijn jongere broer Job (11 jaar) trainen sinds hun vierde jaar bij Dojo 't Loo aan de Bergeonstraat. Het Nederlands kampioenschap vindt zaterdag plaats in het Groningse Leek.

De derby van Heiloo komt eraan!

HEILOO - De eerste elftallen van HSV en De Foresters spelen op zondag 8 april om 14:00 uur tegen elkaar op Sportpark Het Maalwater, de thuisbasis van HSV. De rood-gele leeuwen van HSV zullen in eigen huis vol voor de overwinning gaan om hun vierde plek op de ranglijst vast te houden. De Foresters gaan ongetwijfeld op zoek naar revanche voor de 1-4 nederlaag in eigen huis vorig jaar. Het belooft dan ook een sportief spektakel te worden. Op Sportpark Het Maalwater is alles in gereedheid gebracht voor deze klassieke dorpsderby. Iedereen is van harte welkom!

Wout Bakker wint in Akersloot

AKERSLOOT - Wout Bakker uit Heiloo heeft voor de tweede keer de overwinning gepakt in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de Kids and Parents Bikeaschool (KPB) mountainbikecup op Sportcomplex de Cloppenburgh. Dat Wout Bakker dit keer in Akersloot wist te winnen, was ook een beetje te danken aan het feit dat vele toppers afwezig waren in verband met 'de vijf van Schoorl' die vrijdagmorgen vroeg van start ging over 5 ronden van bijna 15 kilometer. Dit doet niets af aan de prestatie van Wout Bakker, want hij had af te rekenen met tegenstanders die vaak op het podium stonden. Na de start nam Egmonder Marco Wetsteijn de groep op sleeptouw. Na de ouverture van ruim een ronde trok Wilfred Knegt (Uitgeest) al zijn registers open. Alleen de jonge Wout Bakker kon hierop anticiperen en nestelde zich in het wiel van Knegt. Met nog ruim 20 minuten te gaan pakte Wout de leiding over en klampte Knegt zich vast. Enkele felle tempoversnellingen van Bakker wist Wilfred Knegt te overleven, zodat in de laatste ronde uitgemaakt moest gaan worden wie aan het langste eind ging trekken. Door van kop af de sprint aan te gaan, wist Wout Bakker zijn tweede overwinning veilig te stellen. Uitslag: 1. Wout Bakker (Heiloo) 2. Wilfred Knegt (Uitgeest) 3. Henk Louwe (Alkmaar).


Open dag 'Blik op de Strandwal' Akersloot

AKERSLOOT - 'Blik op de Strandwal' is een zeer gevarieerde open dag op zondag 8 april van Brandweer Akersloot, Boerderij het Vertrouwen en Scouting Akersloot. Er wordt weer groots uitgepakt op de strandwal. Door het bundelen van demonstraties en het etaleren van hun activiteiten wordt het de vierde keer dat deze gezellige open dag wordt georganiseerd. Het belooft weer een fantastische dag te worden.

Vanaf 11:00 uur bent u allen welkom voor brandweerdemonstraties en veiligheidsvoorlichting. Bij de boerderij kunt u alle landbouwvoertuigen, stallen, het vee en jongvee bezichtigen en ziet u hoe een moderne boerderij tegenwoordig functioneert. Bij Scouting Akersloot kunt u het moderne gebouw bewonderen en er staan vrijwilligers klaar om u van alles te vertellen over scouting. Daarnaast is het voor de kinderen mogelijk om met een strippenkaart deel te nemen aan diverse uitgezette spelletjes. Ook zijn er vele andere activiteiten: je kunt je laten schminken, er is een goochelaar, een vrijheidsdressuur demonstratie om 12:00 en 14:30 uur, er zijn schapen met lammetjes, een springkussen, een kleurhoek, een ambulance en een foodtruck. De open dag begint om 11:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

U kunt het evenement nu al volgen op Facebook of twitter.com/Strandwalakersl. Voor meer info kunt u contact opnemen via rob.dekker@planet.nl of 06-16294024.

Goed nieuws voor kinderen met jeugdhulp: nog zeker drie jaar VakantieFUN

Foto: Alkmaar Sport

REGIO - Het is voor ouders/verzorgers vaak een uitdaging om zes weken zomervakantie te organiseren voor hun kinderen. Deze uitdaging is nog groter voor een kind met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum. Er zijn weinig alternatieven voor deze kinderen in de vakantie. Maar voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (en hun ouders/verzorgers) in de gemeentes Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard is er nu goed nieuws: Zij kunnen nog zeker drie jaar meedoen aan het sportieve en creatieve programma VakantieFUN! En... er volgt zelfs een pilot om het programma ook in de herfstvakantie op te zetten.

Sport-Z organiseert het actieve en creatieve vakantieprogramma 'VakantieFUN' voor kinderen met een zorgindicatie in het GGZ-spectrum (autisme, ADHD, etcetera). Het programma is de afgelopen twee jaar als pilot georganiseerd en zo goed ontvangen dat de deelnemende gemeenten besloten hebben zich voor langere tijd aan het project te verbinden. Daarmee is de komende drie jaar samenwerking tussen de gemeenten en Sport-Z (de organisatie van VakantieFUN) gegarandeerd.

VakantieFUN 2018 vindt plaats in de eerste vier weken van de zomervakantie (23 juli tot en met 16 augustus), op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in sportcomplex De Meent in Alkmaar. Als pilot wordt VakantieFUN dit jaar ook in de herfstvakantie, op woensdag 24 oktober, georganiseerd.

Ouders/verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN vanaf dinsdag 3 april, via www.sport-Z.org/VakantieFUN. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Om zeker te zijn van een plek, is het verstandig uw kind zo snel mogelijk in te schrijven.

Dante Cronie op het podium

Foto: Facebookpagina AV Trias

HEILOO - Dante Cronie van Atletiekvereniging Trias heeft op 11 maart een mooie prestatie neergezet bij de Nationale Pupillen Indoor bij de pupillen C.

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft hij het podium gehaald bij deze wedstrijd. Dit keer is hij als 2e geëindigd op de 4-kamp met 1587 punten. Dit heeft hij gedaan met 3 mooie persoonlijke records: ver (3,34 meter), hoog (1,05 meter) en 40 meter (7,24 seonden). Op de afsluitende 600 meter heeft hij 2.21,47 gelopen. Knap gedaan Dante!

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

BLOKFLUITLES: Een zeer geschikt opstart instrument voor de beginnende muzikant. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Voor alle leeftijden! Voor meer info: Elma Agterberg 06-22889122

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Heeft u interesse in
SPIRITUALITEIT?
SAMEN ontdekken we uw levenspad.
www.merelkruize.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Achter de Kennemerstraatweg. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Kim's Haarsalon, Knippen Damen-Heer €13,- Kinderen t/m 12 €10,- Kleuren vanaf €30,- Bel voor een afspraak: 06 - 30042383. Pinnen is mogelijk. Dompvloetlaan 29 Heiloo. Tot snel!

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 - 1827 8367

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Zangles in Heiloo. Privé of met twee, kids of volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 48116691

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

GARAGEBOX TE HUUR aan de Geestakkers te Heiloo. Per direct beschikbaar. Info: Tel. 072 - 5335267

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Beste schilder en stukadoor

Voor binnen en buiten.

Nu 50% korting. Tel: 06 - 3374 3601

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl