De Uitkijkpost

24 juni 2015

De Uitkijkpost 24 juni 2015


'De oertijd van Heiloo' herleeft aan de Omloop

HEILOO - Op 21 juni, op de langste dag, werden aan de Omloop in Heiloo De Hunebedspelen gehouden. Burgemeester Hans Romeyn opende het spektakel, waarna Germaanse teams het tegen elkaar opnamen. Met onderdelen als speerwerpen, boogschieten en keienrollen, streden de Frisii, Bataven, Tubanten, Galliërs, Usipeti, Gepiden, Kelten en Juten om het hardst om de befaamde gouden kei. Naast de sportieve activiteiten was er ook een Germaanse markt met heerlijk eten en drinken, volledig in stijl van dit evenement. Zo vonden de Obelixboutjes en Germaanse salades gretig aftrek en werden de dorstige kelen gesmeerd met hunebeddenbie. Gerard Pranger, initiatiefnemer van het evenement was een trots man en vond het geweldig om dan eindelijk zijn idee uitgevoerd te zien. ,,Maar het is vooral goed voor de samenhang van Heiloo", aldus de trotse Heilooër.

De tien vragen aan... Ed van Haaren

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Ik ben Ed van Haaren, 57 jaar oud van cafetaria de Eethoek in het Hoekstuk te Heiloo. Ik ben getrouwd met Margreet en we hebben twee kinderen; Kathy (29) en Ritchie (26).

1. Waar bent u geboren en getogen?
Ik ben geboren in Heiloo en wel op de Westerweg 147.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?
Ik wilde altijd sportleraar worden van jongs af aan.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten, en wat zou u zeggen of vragen?
Ik zou Guus Hiddink wel eens willen vragen waarom hij toch zo lang doorgaat in zijn vak. Er zijn zo veel leukere dingen te doen in het leven en zeker op zijn leeftijd. Nu valt heel Nederland over hem heen omdat zijn prestaties als bondscoach van het Nederlands elftal tegenvallen. Ga lekker genieten van het leven!

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?
Als kind vroeger altijd met vriendjes en buurtkinderen lekker buiten voetballen. Vooral op het oude HSV-veld.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?
Dat zijn er twee: namelijk de sportaccommodaties rondom sporthal 't Venewater met de Terriërs hockey, Foresters voetbal, boscrossers, Tennis 't Vennewater, de schietvereniging en de badmintonhal. Soft en honkbal Double Stars zit aan de andere kant. Maar ook het sportcomplex bij de Dors; HSV voetbal, Tennis United, Trias atletiek en Indoor fitness- en tennishal de Dors.
In welk dorp ter wereld vind je zo'n arsenaal aan sportmogelijkheden. In mijn ogen maakt dat Heiloo uniek.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?
Tsja…. , en voor een patatje met.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?
Van mijn schoonvader Cor. Hij zei: "Deze moet je nemen, dat is de beste uit het nest."

8. Wat weten de meeste Heilooers niet van u?
Geen idee.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?
Ik zou proberen de wachttijden bij de spoorwegovergangen aan te pakken d.m.v. tunnels of viaducten.

10. Ed. Onze oudste zoon Jesse werkt al jaren bij je. Gaat altijd fluitend naar zijn werk. Nooit te beroerd om eens in te vallen. Wat is jouw geheim om elke keer zo'n geweldig gemotiveerd team op de been te brengen bij "De Eethoek" ?
Nog bedankt Paul…
Het is een geweldig team. En als je daar bij wilt horen, dan word je door mensen ingewerkt die hier al jaren werken. Met name Dave is hier erg goed in. Goed luisteren en niet teveel 'ge-jamaar'. Je wordt langzaam naar voren geschoven en begint in de keuken. Verder zijn het gasten met humor en wordt er veel met elkaar gelachen. In mijn ogen gaat het om sfeer en voor elkaar willen gaan en werken. Dan vorm je een top team.

• Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan (en waarom)…: mevrouw Oosterwijk-Nijman (Buffie), omdat het weer eens tijd wordt voor een vrouw. En niet zomaar één!
Buffie is de 80 inmiddels gepasseerd maar staat nog vol in het leven. Ik vind het gewoon een leuk wijffie en denk dat ze wel wat te vertellen heeft.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is: Wat doet u eigenlijk de hele week?

Activiteiten in Zwembad het Baafje

HEILOO - Zwembad het Baafje in Heiloo biedt haar gasten een zomers activiteiten programma aan. Vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 14 augustus zal er op doordeweekse dagen genoeg te beleven zijn.

Zomervakantie, de tijd van kamperen, reizen, ontspannen en cultuur opsnuiven. Zwembad het Baafje is ook in vakantiesfeer en organiseert elke doordeweekse dag van de vakantie een andere activiteit. Spellen in, rond en onder water, waar iedereen aan mee kan doen.

Zo wordt vakantie vieren, dicht bij huis, wel heel aantrekkelijk.

Op maandag is er Bootcamp, op dinsdag bommetje/ elastiek springen, op woensdag knutselen en schminken, donderdag zijn er estafettespellen, met je eigen opblaasbeest/bal en op vrijdagworden er waterpolo / volleybalwedstrijden gehouden. De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 en 14.30 uur.

Openingstijden

In de zomervakantie, vanaf 6 juli tot en met 14 augustus, gelden andere openingstijden; zwembad het Baafje is dan op werkdagen geopend van 10.00 tot 20.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 17.30 uur. Mocht het prachtig weer zijn, dan kan het zwembad besluiten langer op te blijven. Meer informatie:www.zwembadhetbaafje.nl of op Facebook.

Geslaagd jubileum feest zwembad het Baafje

HEILOO - Zaterdag 20 juni is het jubileum van Zwembad het Baafje gevierd. Al 45 jaar lang een trouw middelpunt in de gemeente Heiloo. Een dag bomvol activiteiten en spellen waar de aanwezigen veel plezier aan beleefden.

Activiteiten als Bubble-voetbal, de Aqua Bubble, waarmee in een bal over het water wordt gelopen en de speurtocht waren zeer in trek. Ook het schminken, waarbij menig kind in een tijger of konijn veranderde verhoogde de pret.

Voor het vieren van de verjaardag van Zwembad het Baafje, was een kleurwedstrijd uitgeschreven, waarbij een gezinsabonnement voor 2016 te winnen was. Sofie, 11 jaar, ging met deze hoofprijs naar huis. Sofie komt uit een geweldig gezin met zeven personen en het zwembad is er zeker van, dat dit gezinsabonnement op de goede plaats terecht is gekomen. Naast Sofie, wonnen Yinte (3 jaar) en Jet (9 jaar) een zomerse prijs, waarmee ze de zomer goed kunnen beginnen. Cenk ging als winnaar van de speurtocht met de prijs naar huis.

Op deze feestelijke dag konden de Vrienden van het Baafje, zeker niet ontbreken, zij hebben er toch mede voor gezorgd dat het bad zijn bestaansrecht houdt. Zij onthulden de prachtige vogelnestschommel, die op het terrein van het zwembad geplaatst is. Menig kind zal hier veel plezier aan beleven. Om veilig te kunnen spelen heeft wethouder Opdam, namens de gemeente Heiloo, aangeboden dat er een veilige ondergrond onder het speeltoestel geplaatst wordt.

Weer kermis in Heiloo

HEILOO - De jaarlijkse kermis begint donderdag 2 juli en duurt tot en met zondag 5 juli. Vier dagen viert het dorp feest. De traditionele kermistent komt op de Heerenweg te staan, waar wordt gezorgd voor sfeer en dorstlessers.

Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt in de agenda van festiviteiten. Vele dorpsgenoten houden rekening met de kermis voor de zomervakantie. ??Café Queens heeft dit jaar op donderdag en vrijdag Dj Djarno en Dj Wil staan met EDM/House/Electro. Op zaterdag van 22.00 tot 23.30 uur speelt de band Sweet Mary Jane die ook heeft opgetreden met de bluesrock middag. Vanaf 23.30 uur is het EDM/house/electro met Dj Victor Valucci, Dj Wil en Dj Djarno. Zondagmiddag is er een Hollandse middag met Dj Djarno en zondagavond zijn er kermis houseclassics met Dj Wil. ??Café de Wit heeft dit jaar op donderdag JJ and the Fatcats een band die met The Baseballs te vergelijken is en al is eerder heeft opgetreden met de La Chouffe avond. Op vrijdag komt zanger Joost de Vries die er ook met de Hazes avond was en die gaat er een gezellige Hollandse avond van maken. Op zaterdag en zondag zoals elk jaar het vertrouwde gezicht Paul Vlaar. Er zijn dit jaar ook nieuwe evenementen op de kermis. Op vrijdag gaan ze touwtrekken! Welk team van acht personen mag zich de eerste kampioen van de kermis noemen? Inschrijven kost dertig euro maar je krijgt daar wel 16 consumptiemuntenvoor. Start is om 21.00 uur en je kan je inschrijven via info@cafedewit.nl.

Op zaterdag om 21.30 uur komt de bekende zanger van Showhero Jurriaan optreden! Juriaans allergrootste droom is om een eigen album op te nemen, om te laten horen dat ook mensen met een beperking fantastische talenten hebben. Muziek is zijn leven, zijn allergrootste passie. Dus kom op zaterdag gezellig langs en doneer wat in de collectebussen om Jurriaan te helpen om zijn eigen album te maken! Op zondagmiddag vanaf 16.30 uur speelt de band Bigbird op het buitenpodium in de tent! Ze zijn de eindbazen onder de coverbands, de vijf onweerstaanbare mannen van BigBird. In een gloednieuwe, hartverwarmende topshow vuurt de band maar liefst 120 meezingers op je af. En dat alles in een razend tempo: coupletje, refreintje en door! Geen tijd om naar adem te happen: dansschoentjes aan en uit je plaat gaan!??Dit jaar wordt er weer met muntjes gewerkt. Deze kunt u kopen bij de muntwagens die naast de snackwagens staan en mocht u over hebben u kunt ze alleen op donderdag 9 en vrijdag 10 juli inleveren??Vanwege de nieuwe alcoholwet is iedereen tot 25 jaar verplicht om een bandje te dragen. Geen bandje betekent geen alcohol. Dit bandje is voor de hele kermis en kan met een geldige identiteitsbewijs gehaald worden bij de muntwagens. ?Maak er met z'n allen een mooi feest van!

Leerlingen maken kunst bij gedichten

Leerlingen van alle basisscholen in Heiloo hebben de afgelopen maanden meegewerkt aan het 'Beeldend Doorgeef'-project. De leerlingen hebben daarvoor gedichten geschreven, die vervolgens onderling tussen de scholen werden uitgewisseld. Geïnspireerd door de zo verkregen gedichten van anderen maakten de kinderen daar een kunstwerk bij.

Dit 'Beeldend Doorgeef'-project werd gestart in september 2014. Alle leerkrachten zijn toen met de leerlingen begonnen aan 'creatief schrijven' met als resultaat een enorme hoeveelheid gedichten. Na de kerstvakantie zijn die gedichten tussen de scholen verdeeld.

Vanaf begin dit jaar is heel hard gewerkt om die poëzie te 'verbeelden'. Verbeelden in de breedste zin van het woord: van prachtige tekeningen tot 3D-sculpturen. Dit project is onderdeel van het ABC programma. (ABC = Alle Basisscholen Cultuur). Jaarlijks wordt door een werkgroep van de scholen een kunst- en cultuurprogramma samengesteld. Dat werd nu dus dit 'Beeldend Doorgeef'-project.

Eind juni worden de mooiste exemplaren van de gedichten en hun beeldende verwerking geëxposeerd tijdens de Kunstparade. De kunstwerken zullen al vanaf 16 juni te zien zijn in de Bibliotheek op de Jeugdafdeling. Daarnaast zullen op woensdagmiddag 24 juni en op zaterdagmiddag 27 juni door een aantal leerlingen gedichten worden voorgedragen in het Poëzieprogramma van de Kunstparade, ook in de Bibliotheek. Details zijn te vinden in de brochure daarvan. Voor al deze optredens en geëxposeerde kunstuitingen is publiek uiteraard van harte welkom!

Heiloo goed vertegenwoordigd op het NK knikkeren

HEILOO - In Amersfoort vond 20 juni de finale van het NK knikkeren plaats. Ruim 650 kinderen deden een gooi naar de felbegeerde titel. Onder hen liefst 4 jongens uit Heiloo die de regionale voorronde goed waren doorgekomen. Namens team AZ mochten Roy, Ties, Siebe en Kick mee in de spelersbus naar dierenpark Amersfoort. Daar lagen 32 banen klaar om uiteindelijk te bepalen welke 4 kinderen op de speciale finalebaan mochten strijden om het eremetaal. Het werd een prachtig toernooi met spannende wedstrijden. De finale was echter net iets te hoog gegrepen voor onze dorpsgenoten maar Roy, Ties, Siebe en Kick gaan weer een heel jaar oefenen!

Denise schenkt lange haar aan Haarwensen

Nadat Denise Schouten (18 jaar) uit Heiloo slaagde voor haar VWO diploma aan het JacPThijsse heeft zij besloten om haar lange haar af te knippen en te schenken aan het goede doel van Stichting Haarwensen, zodat andere mensen geholpen kunnen worden aan een mooie pruik. Met dank aan Kapsalon Madeleine uit Heiloo die de knipbeurt uitgevoerd heeft en haar een mooie nieuwe look heeft gegeven. Denise gaat straks studeren aan de HvA , richting verpleegkunde en daarbij is een kortere coupe ook makkelijker.

Kadootje van de Duif voor De Vijfhoek

Maandag 15 juni kwamen leerlingen van orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek met hun begeleiders op bezoek bij CBS de Duif. Zij namen een nieuwe, in hoogte verstelbare zand- en watertafel in ontvangst voor kinderen in een rolstoel. Annemiek van de Vliet, directeur van De Duif, haalde samen met kinderen van beide scholen de strik van de tafel. Daarmee werd deze officieel overhandigd aan Jacqueline Peijnenburg, teamleider van De Vijfhoek. Het geld voor dit cadeau is door de leerlingen van De Duif ingezameld tijdens een sponsorloop op Koningsdag. De sponsoractie leverde ruim € 4.000,- op. Naast het cadeau voor De Vijfhoek bleef er nog voldoende geld over om het podium van De Duif op te knappen.

Elckerlyc directeur Jan Zonneveld gaat met pensioen

HEILOO – Bijna tien jaar heeft Jan Zonneveld (63) met veel plezier Elckerlyc geleid. ,,Maar nu is het tijd voor andere dingen", zegt hij tijdens zijn afscheidsfeest afgelopen woensdag.

Jan vertelt: ,,Ik weet dat ik veel dingen ontzettend zal missen, ook de kleine dingen. Kleuters die tegelijk met de grotere kinderen buiten spelen. Leerkrachten die met elkaar aan tafel in de aula de kinderen en hun ouders begroeten." Toch besloot hij aan het begin van dit schooljaar dat het zijn laatste jaar zou zijn. Er liggen een hoop klussen te wachten thuis en per 1 juli heeft hij een volkstuin.

Andere interesses, zoals koken of teksten schrijven, staan al langer in de wacht. ,,Dat vind ik ook leuk, maar daar kom ik nu niet zo goed aan toe", zegt Jan.

Zo'n 48 jaar geleden, als 15-jarige, begon hij als leerling automonteur. Later koos hij voor de PABO. Sindsdien werkte Jan Zonneveld in het onderwijs.

Vooral dat er niet alleen uit boeken wordt gewerkt spreekt hem erg aan; kinderen en leerkrachten kiezen samen een thema om aan te werken. Waar maak je mee dat twee kleuters een presentatie geven in een bovenbouwgroep over hun paardenstudie? Kinderen krijgen verantwoordelijkheid en worden zelfstandig in het Freinetonderwijs. Hij hoopt en verwacht dat de school het freinetkarakter zal behouden en versterken, ook als hij weg is. Een mooie taak voor opvolger Robert van der Eng en zijn team!

Het gemeentebestuur draaft door!

Medio mei is de gemeenteraad door het college geïnformeerd over een subsidieaanvraag voor de reconstructie van de Kanaalweg. Naar zeggen voor onderhoud. En wat blijkt nu? De subsidie is niet aangevraagd en verkregen voor onderhoud, maar voor het aanpassen van de Kanaalweg aan de aansluiting A9! Gemeenteraad en de inwoners worden hiermee in het ootje genomen. Er is nog geen definitief besluit genomen over het tracé van de afslag A9. Sterker nog, er is zelfs nog geen besluit genomen tot realisatie van de afslag! Recent verkeersonderzoek maakt duidelijk dat deze afslag zeer nadelige gevolgen heeft voor een groot aantal wegen in Heiloo. Een weldenkend bestuur zou eerst alle voor- en nadelen op een rij zetten voordat ze tot wegenbouwactiviteiten over gaat. Nadelen ook voor het leefmilieu en de natuur. De reconstructie betekent namelijk de kap van tientallen bomen. Beeldbepalende bomen die straks het enorme pand van Kaptein kunnen afschermen. De reconstructie is overbodig, prematuur en veel te duur: €2.8 miljoen! Heilloze Weg wil een actuele maatschappelijke kosten/batenanalyse VOORDAT besloten wordt tot realisatie van de afslag A9 bij Heiloo en alle betreffende (verkeers)activiteiten. U ook? Steun ons! Op www.heillozeweg.jouwweb.nl staat wat u kunt doen!

Bestuur Heilloze Weg

Gerard Bijkerk blij met 45-jarig bestaan van het Baafje

HEILOO - Zelf is hij in april 80 geworden, Gerard Bijkerk. De eerste 25 jaar van Het Baafje was hij de bedrijfsleider.

De bouw en de opening van het zwembad heeft hij in de periode 1969-1970 nog vastgelegd met zijn filmcamera. De film is later vastgelegd op dvd door het Regionaal Archief Alkmaar. Met de dvd en een stapel plakboeken doet de voormalige bedrijfsleider zijn verhaal.

De geschiedenis van Het Baafje is veelbewogen. Bij de opening in 1970 was er een dubbel 50-meterbad, in een L-vorm. Ook was er een geweldig grote ligweide. Maar nog vóór Het Baafje zijn zilveren jubileum kon vieren, moest er bezuinigd worden. Met pijn in het hart adviseerde Bijkerk de gemeente om één van de 50-meterbaden te sluiten en het grootste deel van de ligweide te verkopen. Aldus geschiedde. Er bleef één 50-meterbad over, en op de voormalige ligweide werden de huizen van De Rietvink gebouwd.

Gelukkigere tijden kende Bijkerk als bedrijfsleider ook. Zo heeft hij in het tweede jaar al een nieuwe ketel helpen uitzoeken, om het water beter te verwarmen. De uitkijkpost, nabij het 50-meterbad, werd van een laag gebouwtje een heuse toren, zodat de badmeesters een beter overzicht kregen. ,,Op onze topdag hadden we 18.000 bezoekers. Dat was geweldig! Het Baafje is belangrijk voor Heiloo, en ik hoop echt dat het zwembad behouden blijft."

Gerard Bijkerk was ooit een echte waterrat, en gediplomeerd technicus. Het zwembad kent hij van alle kanten: ooit trainde hij als zwemmer voor de Olympische Spelen. Als trainer bracht hij diverse waterpoloteams aan de top. Hij bouwde zwembaden, en was voor diverse baden bedrijfsleider.

,,Mijn hele leven is zwemmen geweest," knikt Bijkerk. ,,Maar tegenwoordig dans ik liever. Ballroom, ja, maar het liefste rock 'n roll."

Leerlingenweekend in het teken van 'Heksen en Tovenaars'

HEILOO – In het weekend van 20 en 21 juni hield het leerlingenorkest van Eensgezindheid weer haar jaarlijkse themaweekend. Deze keer was het thema 'Heksen en Tovenaars' met op zaterdagavond een Heksenreünie in het donkere Overbos.

Meer dan twaalf buitenlandse heksen kwamen in het bos bijeen en de leerlingen moesten ze zoeken en raden uit welk land ze kwamen en met welk vervoermiddel ze waren gekomen. Ook werd er een leuke Heksenbingo gehouden en was er een Bonte Heksenavond waar iedere leerling zijn of haar talent kon laten zien. De nacht werd afgesloten met een tovenaarsvuur waarboven de leerlingen muizenspekjes konden roosteren. Na een zeer korte nacht met een Weervolvenspel werd er op zondagochtend een muziekrepetitie gehouden.

Zondagmiddag was er een Heksenspeurtocht uitgezet in het Heilooër bos waarbij de leerlingen verschillende opdrachten moesten uitvoeren met als gevolg dat ze zelf ook als heks verkleed op het eindpunt arriveerden.

Iedere groep werd op verschillende punten beoordeeld en de groep met de meeste punten mocht grabbelen voor prijzen in de grabbelton. Tot slot werd er een Heksenpan gehouden waarbij de ouders konden luisteren naar uitvoering van de filmmuziek van Harry Potter.

Heiloo twee filmsterren rijker

Romy Bruin en Nienke Beemster van de Paulusschool uit Heiloo zijn beide twee volle dagen met opnames bezig geweest voor de landelijke gezinspromotiefilm voor Stayokay. Uit duizenden aanmeldingen zijn deze dames gekozen! Het waren twee drukke dagen met veel verkleedpartijen en heel veel leuke activiteiten. Er is gefilmd bij de Stayokay in Egmond en op het strand. Het water was heel koud, maar als echte modellen hebben ze zich er doorheen geslagen! Daarna ook nog in Soest mooie opnames gemaakt. Daar mochten de dames klimmen, marshmallows roosteren en hun haar laten wapperen uit het autoraam. Het allerleukst was het tandenpoetsen met veel te veel tandpasta en het kussengevecht! De meisjes worden al regelmatig herkend en vonden het een super leuke ervaring.

Heiloo, Uitgeest en Castricum vieren Veteranendag samen

De gemeenten Heiloo, Uitgeest en Castricum vieren aanstaande zaterdag voor het eerst samen lokale Veteranendag. Wat begint met een optocht van historische legervoertuigen door de straten van Castricum, eindigt met een ontvangst door de drie burgemeesters op het gemeentehuis. De dag staat in het teken van respect en waardering voor de bijzondere inzet van de veteraan. U kunt ook meedoen, door als blijk van waardering de vlag uit te steken op zaterdag 20 juni.

Na de intocht van historische legerwagens en motoren, onder begeleiding van drumband en majorettes, stellen de voertuigen zich op bij het gemeentehuis, aan de zijde van de CF Smeetslaan. Daar verzamelen de veteranen uit de drie gemeenten zich voor een gezellige bijeenkomst. De veteranen worden in het gemeentehuis van Castricum welkom geheten door de burgemeesters Verkley (Uitgeest), Romeijn (Heiloo), en Mans (Castricum). Daarna houdt John Heidema een lezing over geheime installaties in de duinen tijdens WOII. De veteranen sluiten af met de traditionele 'blauwe hap'. Veteranen die staan ingeschreven bij het nationale instituut voor veteranen hebben een uitnodiging ontvangen.

Musicalster in 4 dagen

Van 7 tot en met 10 juli, en 14 tot en met 17 juli wordt in Egmond aan den Hoef de Musicalvierdaagse gehouden.

In de zomervakantie lopen alle lessen ten einde en zitten veel jongeren zich thuis te vervelen. Daarom hebben Jeroen Heiliegers en Caroline Leardini een totaal nieuw concept ontwikkeld. De Musical4-daagse geeft jongeren tussen 9 en 23 jaar de kans om in de zomervakantie een intensieve musicaltraining te volgen. Binnen vier dagen zetten Jeroen en Caroline met hard werkende en enthousiaste jongeren een musical in de spotlight voor publiek.

Naast vier dagen lang alleen maar zingen, dansen en acteren zal er ook decor en kostuums gemaakt moeten worden. In samenwerking met het Timmerdorpfeest in Egmond, zullen de jongeren zelf hun decor in elkaar zetten.

Bo Zonneveld (13 jaar), heeft al lang besloten dat zij graag mee wil doen met de Musical-4daagse: ,,De Musical4-daagse is echt iets om in de vakantie te doen. Samen met een leuke groep jongeren hoop ik een fantastische voorstelling te maken!', aldus Bo. Op de Facebook pagina van De Musical4-daagse staan foto's en video's om een indruk te krijgen van de lessen. Voor meer informatie www.jeroencaroline.com/musical4-daagse.

Einddanshow Tios Limmen in De Burgerij

LIMMEN- Zaterdag 20 juni hielden de Streetdance en Breakdance groepen van TIOS Limmen een supergezellige einddansshow in een bomvolle Burgerij te Limmen, waarin het plezier van de dansers ervan afstraalden.

De einddansshow werd vrolijk en kleurrijk gestart op het nummer van Happy door de jongste Streetdance groep 3-6. De twee groepen van de beginnende breakdancers deden het geweldig. Met een uitdagende blik naar het publiek werd iedereen meegetrokken in hun onderlinge dansbattle. Iedereen probeerde zo spectaculair mogelijk hun eigen move te laten zien. Zelfs hun docent Falko de Graaf ging uit zijn dak van enthousiasme. De Streetdance groep 7-8 lieten daarentegen een mooie, maar droevige 'moderne' dans zien op het nummer River van Emeli Sandé. De beide VGO Streetdance groepen lieten juist stoere dansen zien. Ondanks het 'kleine' podium lieten deze 2 grote groepen toch weer mooi en strak uitgevoerde dansen zien.
Na de pauze gingen alle Streetdancers nog beter dansen en de stemming zat erbij iedereen goed in. Groep 3-6 deden een grappige stoere dans op All about that Bass, waarbij ze hun kontjes goed lieten schudden voor het publiek. De groep 7-8 hadden dit keer een vlotte guitige dans, waarin ieder zijn eigen dansmove in de dans liet zien. De VGO1-3 deden een mooi opbouwende dans met een vrolijke tint eraan. De VGO 3+ dansers begonnen met een zonnige dans op reggaemuziek van Beyonce, waarna de dans steeds sexyer werd.
In het tweede gedeelte kwamen de gevorderde breakdancers met hun battles. Beide groepen begonnen met een gezamenlijke choreografie, waarna de individuele battle begon. Ook deze breakdansers gaven een uitdagende spetterende show, waarbij het enthousiasme en plezier in het dansen ervan afspatte. Bij de groep van de meest gevorderde breakdancers werd zelfs 3x de battle afgewisseld met een strak uitgevoerde gezamenlijke choreografie. Het publiek, maar ook de dansers zelf genoten ervan. Het was een supergezellige avond, waar iedereen met plezier en voldoening aan terug zal denken.

Benefiet Festival voor Nepal in Buk Buk

HEILOO- You really got me is de hoofdact van het Benefiet Festival voor Nepal in Buk Buk, op zaterdag??

Deze nieuwe Kinks Tribute Band uit Heiloo is 2014 begonnen onder de naam Porc & Pyn & Friends, als eenmalig lokaal samenwerkingsverband. Dit was speciaal voor de 50 jaar Kinks Tribute Avond van zaterdagavond 1 november 2014 in de roemruchte Buk Buk te Heiloo.

Inmiddels is het setje van zeven covers uitgebreid tot een repertoire van ruim vijftig minuten Kinks hits. Op het Oranjebal van 27 april 2015 in Ypestein te Heiloo deed er zelfs een heuse blazerssectie mee en stonden er wel negen muzikanten uit Heiloo en directe omgeving op het podium in de grote feesttent aldaar. Naast natuurlijk de eerste grote doorbraak single You Really Got Me uit 1964 staan ook de bekende meezingers als Lola en Sunny Afternoon op de setlijst van YRGM. Echter bijna net zo eigenwijs als The Kinks zelf zullen er ook wat verrassende Ray Davies juweeltjes ten gehore gebracht worden. Zoals bijvoorbeeld een respectabele Nederlandse Boudewijn de Groot versie, een zwoele monsterhit van Dave Berry en een rock&rollend Apenlied. De band You really got me of kortweg YRGM bestaat uit de volgende muzikanten: Gert-Paul van der Horst, Piet Schouten, Tom Min, Sander Endel, Fred Vreeburg, Silja kops, Marjolijn Baltus, soms aangevuld met Richard Beentjes en Margot van der Horst. You Really Got Me speelt om 21.00 uur, de zaal is om 16.00 uur open. De andere bands zijn The Monkeys, Piet Visser Band, Delirious en Twice the Same. De entrée is gratis. Zij die tussen 16.00 en 17.00 uur binnenkomen ontvangen een bon voor een gratis Nepalese maaltijd.

15 hogere karatebanden bij Dojo 't Loo

HEILOO - Na veel trainen en goeie inzet waren er 17 karateka's van Dojo 't Loo uitgenodigd voor het doen van een examen voor een hogere band. Karateleraar Jerry Visser werd bij het examineren bijgestaan door zijn assistent leraren Wouter en Jolien Visser.

Bij de jeugd waren er drie leden die opgingen voor de gele band en vijf voor de groene. Het was te zien dat men afgelopen periode veel heeft getraind om zich voor te bereiden op het examen. Voor de aanstaande gele banders, Seth de Rave, Kick Zwart en Patrick Swiech was het ook spannend om hun eerste examen het te moeten doen voor veel publiek. Ondanks deze extra spanning lieten ze een geweldig examen zien. Voor Di An Tan, Jesper Koopmans, Sebastiaan Emeis Escalante, Storm Deken en Wout Bakker die voor hun groene band opgingen was publiek niet nieuw. Zij hebben flink geknokt voor hun volgende graad en werden dan ook beloond met groen. Bij de volwassenen gingen stan Sasen, Jamo sassu en Joshua Nunez Cardozo op voor geel, Emma Verkooijen, Yves Defesche en Skip Halfmans op voor oranje, Raymundo Hordijk voor blauw en twee karateka's voor hun hoogste bruine band, de eerste kyu. Het ging bij bijna iedereen erg goed. Alleen bij de karateka's die opgingen voor de 1e kyu werd de spanning wat te veel. Normaliter laten zij vlekkeloze kata's (schijngevechten) zien, maar nu ging er van alles mis bij het lopen van de kata's. De examinatoren stellen terecht hoge eisen aan de bruine banders. Als voorportaal van de zwarte band mogen bij een bruine band examen geen fouten meer worden gemaakt. De examinatoren konden er dan niets anders van maken dan dat het onderdeel kata over gedaan moeten worden op een later tijdstip. Wat de potentiële bruine banders voor de rest lieten zien was van een dusdanige hoge kwaliteit, dat er geen enkele twijfel bestaat dat zij de volgende keer een paar superstrakke kata's gedemonstreerd krijgen zodat ook die twee bruine banden toegekend kunnen gaan worden. De overige vijftien karateka's gaan voortaan met een welverdiende hogere band de mat op.

Sporters Heiloo klaar voor de 'Spelen'

HEILOO - Heiloo gaat deelnemen aan de International Childrens Games, die dit jaar van 24 tot 29 juni worden gehouden in Alkmaar.

Het zijn een soort mini-olympische spelen voor de jeugd van 12 tot 15 jaar. Een verschil is wel dat de sporters geen landen maar steden vertegenwoordigen. Maar wel steden uit alle hoeken van de wereld, van Nieuw Zeeland tot Canada.

Dit jaar is Alkmaar de organisator van dit zeer grote internationale sportevenement. Voor Heiloo doen een meiden volleybalteam, een meiden voetbalteam, en vier tennisspelers mee. Afgelopen vrijdag ging de delegatie inclusief de coaches en de delegatieleider samen op de foto met wethouder Rob Opdam, die als stadsvertegenwoordiger zal optreden. Deelname wordt bekostigd door Alkmaar als organisator, met bijdragen van de ouders van de deelnemers, de gemeente Heiloo en Sporthuis Johan Jansen. Vrijdag 26 juni gaan de wedstrijden beginnen en gaan de Heilooërs echt de strijd aan. Soms als David tegen Goliath, want wat te denken van deelnemende steden als; Los Angeles , Osaka en Taipei.

Veel succes gewenst Koen, Maarten, Elin, Eline, Amber, Jip, Lisanne, Esther, Ashley, Arie, Linette, Claire, Annet, Iekje, Maartje, Rob, Lotte, Jacky, Ramon, Sjoukje, Isa, Michelle, Joy en Ronja!!!

Pascal Wiebering met synchroonmaatje Bo Bet Nederlands Kampioen

HEILOO - Tijdens de Nederlands Kampioenschappen Trampolinespringen, welke gehouden werden tijdens het groots opgezette Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam, is synchroonpaar Pascal Wiebering en Bo Bet, bij de dames senior A, Nederlands kampioen geworden.

De dames behaalden in de voorronde een hoge score en gingen als eerste de finale in. Echter in de finale worden alle punten weer op nul gezet en kan er dus nog van alles gebeuren. Pascal en Bo maakten het nog spannend want waar de eerste 8 springen uitermate synchroon verliepen, daar raakten ze bij de laatste twee spongen het overzicht een beetje kwijt. Ondanks dat mogen zij zich een jaar lang Nederlands Kampioen synchroonspingen.

Nog meer Heiloos succes was er voor Niamh Slattery die knap tweede werd met synchroonmaatje Jessie van Ooijen bij de jeugd meisjes A. In de C-klasse senior dames behaalde Birgit Stevenson individueel een derdee plaats.

Meervogels '60 B meisjes Nederlands Kampioen veldhandbal

AKERSLOOT - Op zaterdag 20 juni werd in Wervershoof op het complex van VVW het NK veldhandbal voor B-junioren gehouden. De meiden van Meervogels '60 hadden zich door hun kampioenschap geplaatst voor dit NK.

Tegenstanders deze dag waren de kampioenen van Zuid Holland en landskampioen zaalhandbal Quintus en kampioen van Midden Nederland Nieuwegein. De eerste wedstrijd moesten de meiden van Meervogels het opnemen tegen de meiden van Nieuwegein. Een goede wedstrijd eindigde in een keurige 23 – 12 overwinning. Hierna was de wedstrijd tussen Quintus en Nieuwegein. Ook Quintus wist te winnen van Nieuwegein, waardoor de laatste wedstrijd van het toernooi, ook de finale was! Meervogels '60 – NV Quintus. De meiden van Meervogels kwamen goed uit de startblokken en kwamen snel op voorsprong. De ruststand was 13-11 in het voordeel van Meervogels. Zou het dan toch kunnen…. winnen van de landskampioen in de zaal? In een zinderend slot waarbij steeds de marge twee doelpunten was, moesten een aantal kreupelen meiden, bijtend op hun tandvlees, vechten tot het laatste fluitsignaal. En dat kwam bij de stand van 20-18! De ontlading bij de speelsters, trainer, coaches en publiek was enorm. Meervogles '60 landskampioen veldhandbal bij de junioren. En zo kan het zo maar zijn dat er een nieuwe generatie handbaltopper op de foto staat, hangend aan de muur naast hun moeder op een vergeelde foto…..

Nieuwe clubkampioenen bij Judoclub Groefsema

HEILOO - Zondag vonden de jaarlijkse Clubkampioenschappen bij Judoclub Groefsema plaats. Ook dit jaar was de opkomst groot, maar liefst veertig kinderen deden mee aan het allerlaatste judotoernooi van dit seizoen.

De Clubkampioenschappen zijn bedoeld voor judoka's die wedstrijdervaring op willen doen binnen de club. Er werden mooie technieken gemaakt en in de meeste poules was het spannend tot aan de laatste wedstrijd. De nieuwe clubkampioenen van dit jaar zijn Jasper Madderom, Ruben Lahat, Stijn Heere, Tigo Richter en Melle Hooning. Vorig weekend was een aantal judoka's van Judoclub Groefsema ook succesvol. Op de sterk bezette Open Beverwijkse Judokampioenschappen behaalden Jasper Madderom, Melle Hooning en Kane van Raalte een eerste plaats. Tigo Richter werd tweede. Zondag 28 juni om 10.00 uur sluit Judoclub Groefsema het seizoen feestelijk af op het strand van Castricum, net voor de strandtent de Deining.

Tweede clubkampioenschap bij FCC de Boscrossers

Max van der Woude

HEILOO - 38 rijders tussen de 5 en 18 jaar stonden donderdag 18 juni aan de start van het clubkampioenschap 2015. Tweede clubkampioenschap bij FCC de Boscrossers

Het clubkampioenschap is voor de beginners een mooie kennismaking met de wedstrijdsport en voor de gevorderden een goede voorbereiding voor nationale en/of internationale wedstrijden. De beginners beten de spits af. De eerst manche was direct een spannende race. De jonge rijders waren aan elkaar gewaagd. Ties van der Zwart reed naar een mooie eerste plaats gevolgd door Yannick van Bruchem, Boet Veldt en Vincent Bliek. Ook in de tweede groep was het spannend waar Joep Mulder de juiste gaatjes wist te vinden en wist zo Ryan Konijn, Tygo Huls, Lois Agterberg, Martin Veldhuizen en Indi Agterberg achter zich te houden. Joep ging er zodoende met de volle 78 punten naar huis. In groep 3 pakte Erwin Bliek ook de volle 78 punten. Maar hij kreeg de punten niet cadeau daar Matteo Pronk alle manches dicht in zijn wiel bleef. Callum, Dhani, Isabel en Mika vormden groep 4. Deze jongens en meisje zijn tussen de 1 á 2 jaar lid en rijden allen binnen de minuut van start naar finish. In groep 4 pakte Mika de meeste punten. Colin van Laar wist in groep 5 Diederik Denneman achter zich te houden. In groep 6 kon de uiteindelijke winnaar Pim Kroes maar net Sander Duinhoven voorblijven. Maar ook nummer drie Achmed Twaalfhoven kon zich geen foutje permitteren of hij zou door Kick Bakker of Duuk Hes worden ingehaald. In groep 7 wist Max van der Woude de concurrentie voor te blijven. Maar ook hier was het geen makkelijke overwinning. Rick Meurs, Kros Bakker, Dinand Melein, Stef Wokke, Chris Duinhoven en Nick ten Brinke finishte vlak na elkaar. Groep 8 trakteerde het publiek weer op een mooie show.De in deze groep meerijdende trainer Ivo Sprengers en trainer in opleiding Jan van Vliet lieten hun toekijkende pupillen even zien wat er de komende jaren nog te leren valt binnen de BMX sport. De wedstrijd in groep 8 werd gewonnen door Roy Kater, gevolgd door Rob Duba, Ricky de Jong, IJsbrand Schelvis en Glenn de Wildt.

Derde editie van Copa del Egmond

EGMOND - Beachsoccer Egmond is alweer halverwege het strandseizoen en heeft nog altijd zicht op de derde landstitel. De Egmonders missen, door de tweede plek van vorige zomer, dit jaar wel het Europees avontuur, maar verheugen zich daarom extra op aankomende zaterdag. Dan volgt de derde editie van de Copa del Egmond.

De voorbereidingen om het strand speelklaar te krijgen, zijn al in volle gang. En zaterdagochtend, vanaf 10.00 uur, zal alles er spik en span uitzien en kan het toernooi beginnen. Het toernooi waar veel teams op afkomen. ,,We willen en gaan ieder jaar een stapje verder", zegt Emiel Zomerdijk, een van de organisatoren. ,,We hebben de focus nu gelegd op de E- en D-pupillen. Daarbij komt de live-muziek die de hele dag aanwezig is, de drie velden, de officiële scheidsrechters en kraampjes met eten en drinken." Twintig jeugdelftallen uit de regio, verspreid over de E- en D-pupillen, zullen 's ochtends strijden om de beker. Teams van onder meer Reiger Boys, Foresters, Afc'34, HBC, Sint Adelbert en Zeevogels hebben zich ingeschreven en geven alles in het loodzware zand. In de middag is het tijd voor de senioren. ,,We hebben zes profteams, zes amateur heren teams en vier damesteams", glundert Zomerdijk, die in zijn nopjes is met de opkomst. ,,Dat belooft weer een mooie dag te worden. Een dag die voor een groot deel in teken staat van sport, in combinatie met gezelligheid." Bad Egmond zal worden omgetoverd tot een beachsoccer complex, en daar kunnen de spelers van BS Egmond niet op wachten. Toch heeft de organisatie wel te maken gehad met een extra uitdaging, en hing het toernooi even aan een zijden draadje. ,,We staan sinds dit jaar meer op eigen benen en hebben mooie sponsors gevonden die ons helpen. We zijn hen ontzettend dankbaar dat we de derde editie zo mogelijk hebben kunnen maken."

Lot Ruiter haalt zilver op NK turnen

In het weekend van 13 en 14 juni heeft de 13-jarige Lot Ruiter uit Heiloo meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap turnen eerste divisie in Almelo. Lot had zich geplaatst voor toestelfinale balk en stond als eerste reserve voor brug. Op de balk haalde ze een keurige zesde plaats. Daarnaast bleek er iemand te zijn afgevallen voor brug en mocht Lot dus samen met haar teamgenoten van S.V. Pax Haarlemmermeer, Sterre Basjes en Sayaka Ikemizu, meedoen aan deze toestelfinale. Na een spannende toestelfinale werd Beau Pijlman derde (11.250), Lot Ruiter werd tweede (11.500) en Sterre Basjes eerste (11.700). In 2011 werd Lot derde op de brug, in 2012 werd ze Nederlands kampioen en nu kan ze dus ook een zilveren medaille toevoegen aan haar prijzenkast.

Voetgolftoernooi voor en door stichting Kees

Zaterdag 27 juni vind in het Maalwater het tweede voetgolftoernooi plaats, georganiseerd door de stichting Kees. Vanaf 13.30 uur zal er door 42 teams van vier personen weer gestreden worden om de felbegeerde wisselbokaal.

Het gehele park is, met medewerking van gemeente Heiloo weer omgetoverd tot een professionele voetgolfbaan van 19 holes. Tijdens dit parcour hebben de deelnemers de mogelijkheid om van een hapje en een drankje gebruik te maken,aangeboden door restaurant in't Groen, restaurant de Loocatie en Albert Heijn het Hoekstuk.
Na afloop is er bij voetbalvereniging HSV een bbq voor alle deelnemers en wordt er afgesloten met een zinderende feestavond. Deze is voor iedereen toegankelijk.

Met de opbrengst van dit evenement wil stichting Kees het mogelijk maken mensen met een beperking te laten sporten.Zo hebben ze de afgelopen periode onder andere het G-bowlen en het G-tennis ondersteund en zijn er momenteel gesprekken gaande om het G-judo te gaan ondersteunen.

ILLEGAAL KUNSTJE - NICOLAAS BEETSWEG 43 -Ze gaan het weer doen! Op 27 en 28 juni a.s., in hun lommerrijke verscholen tuin, onder het genot van kunst, een drankje en een hapje, wordt u wakker geschud, ontroert, geprikkelt en verrast door JOKE SCHILLING en KEES VAN DEN ENGEL.Tuin open van 10-17 uur. Expositie bronzen beelden: AMMELY DE BOER, voormalig inwoonster van ons mooie dorp. Beide dagen: muziek aanvang 15 uur.

BLOKFLUITLES: voor kind. vanaf 6 jaar. Goed opstartinstrument. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen tegelijk. Vraag je vriend of vriendinnen ook mee. Geef je nu op en begin na de zomervakantie. Voor meer inf: Elma Agterberg 06-2288 9122

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van zat 4 t/m do 23 juli. Wilt u nog geknipt voor uw vakantie? Er zijn nog enkele plekken vrij in week 26 en 27!! T. 06-2886 5509 Kerkweg 42 Limmen www.knipkapster.nl


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

PERKPLANTEN voor weinig bij kwekerij de Buitenkans!! Alle soorten voorradig in 10 of 12 cm potjes maar ook 6-pack perkgoed voor de aanbieding van 6 sets voor € 10,-. U vindt ons aan de Bullaan2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

Wegens groot succes, WEERBAARHEIDSTRAININGEN en CONCENTRATIETRAININGEN voor kinderen! Volwassenen en a.s. BRUGKLASSERS in groepjes of individueel in de duinen van Egmond-Binnen. Workshops van een dag of 6 x wekelijks in de zomer. Aanmelden kan via de www.dekinderspiegel.nl of Merith Poelsma 06-3097 6210

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw TUINwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

VASTE PLANTEN in vele soorten bij kwekerij de Buitenkans!! Mooie kwaliteit en vele aparte soorten voor € 1,95 per stuk en 3 voor € 5,-. U vindt ons aan de Bullaan 2 in Heiloo t.o. de brandweerkazerne. Geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.30

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
T: 06 1750 6967

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

TUINIEREN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ERVAREN TUINLIEF-
HEBBER
helpt u met snoeien en het strakknippen van hagen, buxus, taxusbollen enz. Ook voor het hogedrukreinigen van terassen en het verticiteren van bemoste grasvelden T: 06 1827 8367

Te KOOP AUTOBOX aan de BREEDELAAN nabij Breedelaan 36A. Prijs
€ 30.500,= T: 06 1048 8878

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Te huur: OPSLAGRUIMTES vanaf 10 m2 CENTRUM HEILOO Info: 072 533 7403 (na 18.00 uur)

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

VITALIS
MASSAGEPRAKTIJK


Mooi en ontspannen de zomer in met massages van Vitalis. Nieuwe openingstijden MA-VR 09.00-21.00 uur. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. T: 06 1521 9400
www.massagepraktijkvitalis.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. T: 06 1709 0670

Leer SPAANS bij CAMPO del SOL in HEILOO. Beginners ma 14.30 en 20.00 uur,
wo 21.00 uur, do 11.00 uur. Ook gevorderden en Spaanse leesclub. Start september. www.campodelsol.org
T.: 072-566 9956

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29,
1851 NM Heiloo

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.

MINDFULNESSTRAINING Heiloo door gecertificeerd mindfulnesstrainer. Start: 11 sept 2015 op de vrijdagochtend in yogacentrum Anjali. WWW.COUNSELINGPRAKTIJKDEINING.NL

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Te HUUR: GARAGE aan de DRIESTAL € 100,= per maand. T: 06 2376 2058

SCHOONMAAKSTER GEZOCHT (4 uur p. wk). Zelfstandig werkend, met jarenlange ervaring, omgeving Heiloo. Contact:
w.zheng@live.nl

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Dinsdagavond 14 juli en 28 juli organiseert HEALTHINESS een WORKSHOP 'Lekker en gezond bakken' in Heiloo. Stuur een mail naar: info@healthinessonline.nl of kijk voor alle info op:
www.healthinessonline.nl/blog

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

De Foresters op hoger niveau dan ooit

Een groot deel van de selectietrainers inclusief de Hoofden Jeugd Opleiding (Dico Blei en Hans Rooker).

HEILOO - Een aantal weken geleden werd De Foresters C1 kampioen en promoveerde naar divisie-niveau. Op 7 juni bereikte ook de A1 via de nacompetitie het divisieniveau en heeft De Foresters overall een niveau bereikt dat nog niet eerder in de geschiedenis van de club is voorgekomen. De F1 en E1 spelen al een aantal jaren op het hoogste niveau en nu spelen de A1, C1 en D1 op divisieniveau. Tevens blijft senioren 1 in de eerste klasse zondag spelen. Het credo van De Foresters 'voetbal met plezier en ambitie' vindt haar weg inmiddels binnen de gehele club, want de Hoofden Jeugd Opleiding (Dico Blei en Hans Rooker), ondersteund door de Commissie Voetbalzaken, houden zich niet alleen bezig met het verbeteren van het voetbalniveau binnen de selecties, maar ook van de niet-selectieteams. Komend seizoen krijgen niet-selectie trainers daarom weer de mogelijkheid om een interne trainingscursus te volgen waardoor ook niveau en plezier weer toe zullen nemen bij de meisjes en de jongens. Komende weken zullen er nog trainingen en wedstrijden zijn met de nieuwe selecties en komen de trainers bij elkaar om het nieuwe seizoen zo goed mogelijk voor te bereiden om dit nieuwe hoge niveau waar te maken.

De Vroegte Wint – Opa geeft les!

HEILOO - Op 18 juni is de tweede wedstrijd van dit jaar met de jeugd gevist. Deze keer was er flink wat begeleiding mee gekomen om de kinderen te ondersteunen. De weersomstandigheden lieten te wensen over en de truien en dikke jassen kwamen goed van pas. Na het startsein werd door de jonge assistente werden de hengels te water gelaten.

In totaal werden er 45 vissen gevangen, hoofdzakelijk ruisvoorns, windes en een verdwaald baarsje. Erg mooi om de stijgende lijn te zien in de resultaten van de individuele vissers, Bram, Hristo en Vito vingen meer dan het dubbele van de keer ervoor. Opa Harry met tevens 70 jaar ervaring onder andere in wedstrijdvissen coachte een deel van het deelnemersveld. David van Dorsten aangemoedigd door vader en moeder wist met maar liefst zeven vissen derde te worden en staat nu derde in het algemeen klassement. Het grote verschil werd gemaakt door Nadeche van Alphen met ondersteuning van opa die 8 vissen wist te haken, waarvan één in de staart gehaakt. Ties Kraakman, met behulp van zijn opa Jan met samen een kleine zeventig jaar viservaring, wist na een moeizame start negen vissen te landen en werd hiermee de terechte winnaar van de avond.

De wedstrijden vangen aan om circa 18.30 uur, verzamelen om 18.20 uur aan de waterkant op de Frederica's hof in plan Oost. Wedstrijddata: 25 juni en 2 juli. Zie voor details zie de website van DVW: www.devroegtewint.nl.

Danny Bizot niet kapot te krijgen

REGIO - Alkmaarder Danny Bizot heeft donderdagavond op een superieure manier de zege behaald in de achtste rit in de series van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbike cup in Akersloot. De strijd op Sportcomplex de Cloppenburgh liet van start tot finish een agressieve en latere winnaar Danny Bizot zien. Al na de eerste ronde waren de grote lijnen al uitgezet voor het verdere verloop van de koers en leken de kaarten geschud in het voordeel van Bizot. Alleen Henk Verdonk junior bleef lange tijd nog het dichtst in de buurt van Bizot en ook niet meer dan dat, maar zoals hij zei, de pudding in zijn benen speelde hem parten. Uitgeester Wilfred Knegt hield ditmaal Henk Louwe (Alkmaar) wel achter zich, hoewel een valpartij van laatstgenoemde daar wel aan meewerkte. Het verdere verloop liet nog wel een oprukkende Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef) zien, maar ook een instortende Peter Langevoort(Akersloot) door een te hoog verwachtingspatroon, dit dan ook moest bezuren en terugviel naar een zevende stek ver achter winnaar Danny Bizot. Uitslag: 1. Danny Bizot Alkmaar 2. Henk Verdonk junior Egmond aan Zee 3. Wilfred Knegt Uitgeest 4. Henk Louwe Alkmaar 5. Erwin Verwijk Egmond aan Zee.

22 / 32

24 / 32

28 / 32