De Uitkijkpost

20 april 2016

De Uitkijkpost 20 april 2016


Ticketverkoop voor dansende Natte Voetjes

HEILOO - Op 23 april brengt Dolfinn voor de eerste keer het Natte Voetjes festival in Het Baafje. 's Avonds draaien verschillende DJ's hun muziek in de feesttent. Het wordt een relaxte avond in Caraïbische sferen, met deephouse en techno uit de speakers.

De timetable is als volgt:
16:00 - 17:15 DJ Mixto
17:15 - 18:30 Kraut
18:30 - 19:45 Wendell Greve
19:45 - 21:00 Sombro
21:00 - 22:30 Prunk

Tickets online: normaal ticket € 10,-

VIP-ticket € 20,- (met persoonlijke flipper, voucher voor limited edition Cocktail Bucket en toegang Chill Out Area)

Direct online verkrijgbaar via: www.nattevoetjesheiloo.nl of bij de Schrijverij, Heerenweg 199, 1851 KP Heiloo.

Verkoop aan de deur: normaal ticket €15,-, VIP €25,-

18+, legitimatie verplicht, bewaakte garderobe, festival is overkapt, pizza's van Il Corso, saté en hamburgers van Flace.nl
www.nattevoetjesheiloo.nl

Reddende engel

De heer Naessens bekijkt verheugd het werk van Casper Sombroek. Foto: Trudi Buis-Beers

HEILOO - "Meneer, uw auto heeft een lekke band. Zal ik het wiel even verwisselen?" Meneer Willy Naessens, 97 jaar, keek verrast op toen hij afgelopen donderdag het Trefpunt verliet. De jongeman die het voorstel deed ging direct aan de slag toen bleek dat er in de auto een reservewiel lag. Een gezellig gesprekje volgde, terwijl de reparatie werd uitgevoerd.

De heer Naessens is vele tientallen jaren kinderarts geweest in Alkmaar en omgeving; sinds zijn pensioen legt hij zich toe op voornamelijk de schilderkunst. Daarvoor volgt hij wekelijks schilderles in het Trefpunt bij Trudi Buis-Beers. Recent overwoog hij een vijfjarige kunstopleiding te gaan volgen, maar omdat dat toch wat lang was, onderzoekt de heer Naessens nu of hij ook twee jaar ineen kan doen. Hij is nog steeds prima in staat auto te rijden en benadrukt dat hij niet 'de oudere heer in de grijze auto' is waar laatst naar werd gezocht.

Een oproepje op Facebook naar de naam van de reddende engel, leverde een reactie op van zijn moeder. "Dat is mijn zoon Casper!" De Uitkijkpost houdt van zulke berichten waarbij mensen elkaar een helpende hand toesteken. Net als Casper: "Bedankt voor alle attente en positieve reacties! Laten we er met z'n allen voor zorgen dat er nog veel meer van deze berichten op de pagina mogen verschijnen."

JA wél de Uitkijkpost!

Speciaal voor onze lezers een bijzondere service (met een knipoog) van de Uitkijkpost: een speciale brievenbussticker waarmee u kunt aangeven dat u geen ongeadresseerd drukwerk en geen huis-aan-huisbladen wilt, maar wel graag de Uitkijkpost. Er zijn twee versies, zodat u de sticker gemakkelijk passend kunt maken. Met een enkele knip maakt u de sticker op maat om naast uw huidige brievenbussticker te plakken, of juist onder de sticker. Op de foto's ziet u enkele voorbeelden.
De sticker is gratis af te halen bij Boek- en Kantoorvakhandel De Schrijverij in het Stationscentrum en het Hoekstuk en bij Bibliotheek Heiloo.

Oproep: Bijna-bruidspaar

HEILOO - Gaat u binnenkort trouwen, of bent u onlangs getrouwd? Uw foto en uw korte verhaal zijn welkom op redactie@uitkijkpost.nl

Nieuwe gemeentesecretaris start in Heiloo

Foto: I. Bronkhorst

HEILOO - Guy Heemskerk (42) start op 18 april als nieuwe gemeentesecretaris voor de gemeente Heiloo. De heer Heemskerk was voorheen adjunct-secretaris/directeur bedrijfsvoering voor de gemeente Hoorn en vormde daar samen met gemeentesecretaris Frans Mencke de directie. Guy vervangt in Heiloo Hetty van der Meent die eind 2015 met vervroegd pensioen is gegaan.

Guy studeerde vanaf 1991 Bestuurskunde en behaalde daarnaast onder andere de International Executive MBA (bedrijfskunde) in Engeland en rondde de Post graduate opleiding Verandermanagement aan de VU Amsterdam af.

Blij met de komst

"We zijn blij met de komst van Guy en heten hem van harte welkom als gemeentesecretaris," zegt burgemeester Hans Romeyn. "Daarnaast zien wij in hem een geschikte vertegenwoordiger binnen de BUCH-directie. Het komende jaar staat in het teken van de tot standkoming van de ambtelijke fusie met Bergen, Uitgeest en Castricum. Ook in de komende jaren speelt Guy een belangrijke rol tussen de ambtelijke organisatie en het bestuur in Heiloo."

Toekomst van Heiloo

Ook Guy zelf heeft zin in zijn nieuwe functie: "Het is prachtig om de functie van gemeentesecretaris te mogen vervullen in mijn eigen woonplaats en bij te kunnen dragen aan de toekomst van Heiloo. Ik zie het als een uitdaging om de verbinding maken tussen de vier ambtelijke organisaties en ervoor te zorgen dat Heiloo daarin goed is vertegenwoordigd. Aan mij rest ook de taak om de wensen van het college en de raad te kennen en te kijken hoe we binnen BUCH hier invulling aan kunnen geven."

Volle tevredenheid

Guy Heemskerk woont sinds 2007 naar volle tevredenheid met zijn gezin in Heiloo. Hij is coach van één van zijn kinderen bij de hockeyclub de Terriërs en hij speelt daar zelf ook. Guy kenmerkt zich door zijn nieuwsgierigheid en resultaatgerichtheid. Hij ziet zich zelf als een 'friskijker' wat de ambtelijke fusie met de BUCH betreft. Door te werken in Heiloo heeft hij van zijn woonomgeving, zijn leefomgeving (activiteiten in het verenigingsleven) ook zijn werkomgeving gemaakt.

Tien vragen aan Petimat Idigova

Petimat Idigova.

1.Waar ben je geboren en getogen?

Ik ben geboren in 1974 in Tsetsjenië, in een klein dorpje vlakbij Grozny. Ons gezin had 4 kinderen. Mijn broer is in de oorlog gestorven. In de oorlog is het huis van mijn man en mij in brand gestoken. Mijn man en ik zijn samen met onze 3 kinderen en 3 stiefkinderen gevlucht.

2.Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Met kinderen werken. Dat is wat ik echt leuk vind. Maar mijn werk nu, het schoonmaken en controleren van vakantiehuisjes, vind ik ook leuk.

3.Wie zou je graag ontmoeten?

De burgemeester. Ik heb hem ontmoet bij mijn naturalisatie en de Vredesmaaltijd. Hij is een echte burgervader. Altijd vrolijk en aardig.

4.Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik was een druk speelkind en vond het heerlijk om buiten te spelen en naar mijn oma te gaan. Dat vonden mijn ouders niet altijd prettig. Ik was geen rustig meisje.

5.Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Het groen langs de Omloop. Daar fiets ik graag langs.

6.Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Nergens voor! Ik wil graag slapen.

7.Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Probeer door alles heen vrolijk en sterk te blijven. Dat is een goed advies, want dat past bij mij. Ik probeer overal het beste van te maken.

8.Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik vanaf mijn twaalfde altijd heb gewerkt. Ik plukte rozen en verkocht ze omdat ik geld wilde verdienen voor ons gezin. Mijn vader was daar heel erg blij mee.

9.Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Niets. Het is goed zo.

Persoonlijke vraag: Wat vind jij het beste van Nederland en wat het minste?

De veiligheid vind ik het allerbeste. Ik hoef niet bang te zijn. En Nederland is mooi en schoon. Het minste vind ik dat er veel te veel regels zijn, zeker met belasting en toeslagen. Het is moeilijk om dat allemaal te weten. Gelukkig helpt Vluchtelingenwerk mij nog als het nodig is.

Ik nomineer Suzan Zahir voor de volgende 10 vragen.

Mijn persoonlijke vraag aan haar is: Ik vind jou een heel sterke vrouw en je hebt veel meegemaakt. Wat is voor jou het leukste om te doen?

Zusters genomineerd voor Ondernemersverkiezing NH

Anne, Laura en Marieke Pronk.

HEILOO - Zusters@work, een vernieuwend werving- en selectiebureau in de eerstelijns gezondheidszorg, is genomineerd voor de Ondernemersverkiezing NoordHolland. Hiermee behoren zij tot de top 10 beste ondernemingen in de categorie MKB-klein. Op 25 mei wordt tijdens de finaleavond in Haarlem bekendgemaakt of zij er met de titel vandoor gaan. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de onderneming met de meeste stemmen.

In 2012 is Zusters@work opgericht door drie ondernemende zussen uit Warmenhuizen. Vanuit hun kantoor in Heiloo bemiddelen zij zorgprofessionals voor zowel tijdelijke als vaste vacatures. Hun opdrachtgevers zijn heel divers en variëren van een grote thuiszorginstelling tot een huisartsenpraktijk, revalidatieof gezondheidscentrum.

U kunt de Zusters@Work steunen door te stemmen. Tot 20 mei kunt u uw stem uitbrengen op deze zussen via verkiezing.ovnh.nl/stem. Zie ook: www.zusterswork.nl.

BB The Travel Club

Persoonlijk reisadviseur Esra Berger-Van Hemert

Werkendelslaan 43, 1851 VB Heiloo

Telefoon: 072-5314729 en 06-44708937

esra@thetravelclub.nl

www.thetravelclub.nl/esra

www.facebook.com/reisadviseurEsra

Het vinden van de perfecte vakantie kost tijd en is niet altijd makkelijk. Eindeloos zoeken op internet of toch even langs het reisbureau voor een stapel brochures ter inspiratie; we willen nu eenmaal de leukste bestemming vinden om die periode dat we vrij zijn zo goed mogelijk in te vullen. Esra Berger-Van Hemert (32) is persoonlijk reisadviseur in Heiloo en helpt u graag om de ideale vakantie te vinden. U kunt op afspraak naar haar reisbureau toegaan of zij komt desgewenst bij u thuis.

The Travel Club

Esra werkte tien jaar bij Holland International en Thomas Cook. Drie jaar geleden besloot ze verder te gaan als persoonlijk reisadviseur. Esra: "De vraag van de consument verandert. Men wil de vakantie uitzoeken op momenten dat het hen uitkomt. In de schaarse vrije tijd zien mensen op internet door de bomen het bos niet meer en is het fijn om toch advies te krijgen." Inmiddels heeft Esra al veel Heilooërs mogen adviseren met het uitzoeken en boeken van hun droomreis. Zij is aangesloten bij The Travel Club, een keten van 250 professionele reisadviseurs verspreid door heel Nederland. In 2015 won de club de Zoover award voor Populairste Reisbureau en voor 2016 zijn zij wederom genomineerd voor twee awards!

Vaak voordeliger

Het lijkt misschien alsof een persoonlijk reisadviseur een reis duurder maakt. Esra vertelt: "In veel gevallen is het zelfs goedkoper. Dat komt omdat ik toegang heb tot andere systemen dan de consument en door persoonlijke connecties in de branche. Zo kan ik bijvoorbeeld via afspraken met Duitse touroperators, reizen die u zelf op internet hebt gezien, vaak goedkoper aanbieden".

Van stedentrip tot rondreis

Esra is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de reisbranche en heeft al veel van de wereld gezien. Ze signaleert verschuivingen in het aanbod en heeft kennis van talloze bestemmingen en accommodaties. U kunt bij haar terecht voor het boeken van een weekend Maastricht tot een rondreis in Afrika en voor een gezinsreis, individuele reis, groepsreis en zakenreizen. Van een standaard pakketreis tot maatwerk; lowbudget of luxe.

De leukste uitdaging

Esra's enthousiasme over reizen en landen werkt aanstekelijk. Esra: "Ik doe dit werk met veel plezier en ga graag de uitdaging aan om voor iemand de ultieme reis te vinden. Het is heel fijn om achteraf van mijn klanten te horen hoe fantastisch hun vakantie is geweest". Tot haar klanten behoren veel tweeverdieners, gezinnen en gepensioneerden. Esra: "Het zijn vaak mensen die weinig tijd hebben en ontzorgd willen worden of het plezier een beetje zijn kwijtgeraakt na uren zoeken op internet. Zij vinden het fijn om iemand achter de hand te hebben om aan te kunnen spreken en bijvoorbeeld online in te checken, koffers te boeken en andere zaken te regelen."

Persoonlijk contact

Als u contact opneemt met Esra volgt een eerste vrijblijvende kennismaking. Esra: "Ik kom meestal bij de mensen thuis. Zo heb ik meteen een indruk van de klant of van het gezin. Ik leer de mensen echt kennen en weet zo wat belangrijk voor hun is met betrekking tot de vakantie die ze zoeken." Na het inventarisatiegesprek volgt een reisvoorstel en offerte. Daarna verloopt het meeste contact via de mail en telefoon. De reisbescheiden brengt Esra persoonlijk bij u langs. Esra is 7 dagen in de week bereikbaar, ook 's avonds.

Tekst: Natalie Bottemanne

Nieuwe bestuursleden voor Oud Heiloo

Het voormalige bestuur van Oud Heiloo. Van links naar rechts: Dick Slagter, Piet Kuijper, Piet Stoffers en Wim Buwalda. Foto: Evert Visser

HEILOO - Leden van Oud Heiloo namen woensdagavond tijdens de jaarvergadering in de Ter Coulsterkerk afscheid van vier bestuursleden van de vereniging. Tegelijkertijd stelden nieuwe bestuursleden zich voor. De wisseling was nodig omdat bestuursleden na negen jaar verplicht het stokje moeten doorgeven aan een nieuwe generatie.

De Historische Vereniging Oud Heiloo is vitaal en springlevend, zo bleek overduidelijk. Veel leden vulden de kerkzaal volledig. Een bijzonder 'fotomoment' was de symbolische overgave van het 'voorzitterstokje'. Scheidend voorzitter Piet Kuijper gaf zijn functie officieel uit handen aan de kersverse voorzitter Jaap de Graaf die overigens al als bestuurslid actief was. De nieuwe secretaris heet Maarten Dijkshoorn, de overige kersverse bestuursleden zijn Marion Ouwendijk, Jan de Winter en Nico Lenting. Zij lieten weten een voorliefde te hebben voor de geschiedenis van Heiloo. Natuurlijk hebben ze ook zin in deze bestuursfunctie.

Van Kring tot Hutkoffer

De nieuwe voorzitter bedankte de afscheidnemende bestuursleden voor hun inzet. Zo kreeg scheidend bestuurslid Piet Stoffers waardering: "Hij deed als ledenadministrateur geweldig werk, samen met zijn vrouw." Verder werkte Piet 'met hamers, spijkers en ideeën' mee aan de totstandkoming van tentoonstellingen, gaf hij lezingen over het Stationscentrum en de Witte Kerk en schreef hij boeken over de historie van Heiloo.

Ook webmaster Dick Slagter stopt met zijn werk en kreeg een toespraak cadeau. Volgens de nieuwe voorzitter was de website in handen van Dick altijd actueel en het beheer van de fotocollectie dik in orde. Ook lette hij op kunstwerken in het dorp. "Het is bekend dat kunstwerken soms stilletjes verdwenen uit Heiloo. Dick wist ze terug te halen." Verder schreef Dick een boekje over de achtergronden en de geschiedenis van het Rijksmonument 'De Hutkoffer'.

Daarna gaf de nieuwe voorzitter aan scheidend secretaris Wim Buwalda het stempel 'heel accuraat' en 'kenner van de Heiloose geschiedenis'. Verder zorgde Wim ervoor dat kranten geregeld over Oud Heiloo publiceerden en gaf hij presentaties over het literaire gezelschap 'de Kring van Heiloo' (1836-1843).

Tot slot kreeg oud-voorzitter Piet Kuijper waardering. Hij werkte een jaar als secretaris om vervolgens als voorzitter aan de slag te gaan. Het werven van bestuursleden ging hem goed af. Daarnaast was hij een van de stuwende krachten achter de realisatie van tentoonstellingen die Oud Heiloo in de Oudheidkamer organiseert. Verder gaf Piet presentaties over tuinbouw in Heiloo en de Kapel.

Overigens liet de nieuwe voorzitter weten dat alle bestuursleden goed werk verrichtten voor 'De Heylooer Cronyck', het periodiek van de vereniging.

Duizend leden

De vereniging Oud Heiloo kijkt terug op het jaar 2015 waarin de oud-bestuursleden Henk Oostendorp en Theo van Wieringen overleden. De secretaris herdacht de twee Heilooënaren en public. Verder haalde de vereniging vorig jaar haar duizendste lid binnen en startte Oud Heiloo met historische wandelingen door het dorp. Dit is een succesvolle activiteit die op 22, 23 en 24 april een vervolg krijgt. Ook wil de vereniging nieuwe tentoonstellingen organiseren in de Oudheidkamer. De organisatie blijft zich daarnaast inzetten voor het behoud van de schoorsteen van de voormalige Campina-fabriek langs de Kennemerstraatweg, een actuele discussie. Mede hierom is dit volgens de vereniging een passend onderwerp. Voorts vraagt de bescherming van het Heilooër Die-gebied de aandacht van Oud Heiloo. De vereniging treft eveneens voorbereidingen voor een tentoonstelling naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de brandweer in Heiloo. Daarnaast wil Oud Heiloo basisschoolkinderen laten kennismaken met de lokale geschiedenis. De vereniging benaderde hiervoor al enkele scholen.

Voldoende werk en uitdagingen dus voor Oud Heiloo.

(Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser).

Agenda Bibliotheek

Lezing documentairemaker 'Langs de oevers van de Yangtze'

18 mei, 20.00 uur

Ruben Terlou is documentairemaker, arts, fotograaf en China-expert en maker van de zeer succesvolle VPRO documentaireserie "Langs de Oevers van de Yangtze". Op woensdag 18 mei vertelt hij in Bibliotheek Heiloo over deze bijzondere reis en de totstandkoming van de serie. Opgave vooraf.

Lezing: Wat bleef, was hun muziek

3 mei, 20.00 uur

Het Nazi-regime vond klassieke muziek belangrijk, maar wenste daarbij wel te bepalen welke componisten gespeeld mochten worden. Deze avond – met muziekfragmenten - wordt verzorgd door Gert Floor (oud-muziekbibliothecaris). Opgave vooraf.

Tabletcafé

13 mei, 11.00 tot 12.30 uur

We helpen u graag met al uw vragen over uw tablet of over tablets in het algemeen. De toegang is vrij, koffie of thee € 1,00.

Theatervoorstelling voor peuters 'AaiPet'

24 april, 11.00 en 14.30 uur

Er zijn nog kaarten ( à € 4,50) beschikbaar voor deze grappige, muzikale én magische voorstelling in de bibliotheek!

Peuterochtend

29 april, 10.30 uur

Peuters en (groot)-ouders ontmoeten elkaar. Deze keer wordt voorgelezen uit het bekroonde prentenboek 'Ik wil de maan'.

Speelgoedparcours

30 april, 10.00-14.00 uur

U kunt deze zaterdag met uw (klein-)kind allerlei speelgoed van de Speelotheek uitproberen.

Voor alle kinderen ligt de gratis strippenkaart van de speelotheek klaar. Kom ook!

Voorleesfeestje

4 mei, 14.30 uur

Alle kinderen van 3 tot 7 jaar zijn van harte welkom! Het boek 'Feestmaal voor de Koning' van Marlies Verhelst staat centraal. Na het voorlezen wordt er natuurlijk nog even geknutseld/getekend.

Kinder KlusCafé

7 mei, 10.00 tot 14.00 uur

Heb je thuis een apparaat dat het niet meer doet? Wil je het slopen, of juist maken? Het repair café komt naar de bibliotheek met allemaal gereedschap. Toegang is vrij.

Verkoop afgeschreven materialen

6 mei: 15.00-18.00 uur en 7 mei: 10.00-14.00 uur

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie en opgave voor activiteiten: www.bibliotheekheiloo.nl / 072 – 5330670 of bij de servicebalie.

Steun de bibliotheek - Word vriend! Volg ons ook op Facebook en Twitter.

Koningsdag: activiteiten in de regio

Plaats: Heiloo

Wijkpark Ypestein

Wat te doen: Oranjebal - kinderspelen

Tijd: 13.30 uur

Wat te doen: Oranjebal – Heiloo's got talent + dj Emiel

Tijd: 15.00 uur

Opgeven: iedereen tussen de 5 en 14 jaar die kan playbacken, dansen, goochelen of een andere act klaar heeft staan, mag zich via de website www.oranjebalheiloo.nl opgeven.

Wat te doen: 80's alive – Jus live muziek– Cover Company

Tijd: 17.00 uur

*

Adres: Boekenstein/Baetenburg

Wat te doen: De spelletjes zijn voor kinderen tot en met 12 jaar

Tijd: van 11.30 tot 13.30 uur

Adres: Plan Oost, Oostkanter

Wat te doen: spelletjes voor de kinderen

Tijd: 14.00-16.00 uur, pretkaarten € 3,00 incl limonade, chips en ijs

Plaats: Akersloot

Adres: De Vriendschap, Kerklaan 18

Wat te doen: klaverjassen

Tijd: 14.30 uur

Opgeven: info@vriendschapakersloot.nl of telefonisch: 0251-312866.

Wat te doen: keezen

Tijd: 14.00 uur

Opgeven: keezen - www.keezbord.nl of telefonisch: 0251-312866

Voor beide drives zijn schitterende prijzen te winnen!

*

Wilhelminaplein naar Sporthal de Lelie

Wat te doen: kinderoptocht, vrijmarkt, spelletjes

Wat te doen: penaltyschieten en frisparty

Tijd: 15.00 tot 17.00 uur

Plaats: Egmond a/d Hoef

Restaurant Smakelijk/de Koffiemolen (aan achterzijde), Egmonderstraatweg 34

Wat te doen: verschillende evenementen voor alle leeftijden

Tijd: 10.30 tot 18.00 uur

Plaats: Egmond aan Zee

Adres: Sporthal, Watertorenweg 36

Wat te doen: oranjemarkt & springkussen

Tijd: 8.00 uur

Wat te doen: verschillende kinderactiviteiten

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Wat te doen: muziek & gezelligheid

Tijd: 13.00 uur

Plaats: Egmond-Binnen

Adres: Kerkplein

Wat te doen: kinderoptocht met versierde fietsen (vanaf de Schulp)

Tijd: 11.00 uur

Wat te doen: kinderspelen

Tijd: 11.15 uur

Wat te doen: koningsdagfestival met 'de Egmondse muzikanten'

Tijd: 14.30 uur

Plaats: Bergen

Plein

Wat te doen: oldtimerspeurtocht & kinderspelen (basisschool)

Tijd: ?

Stationsstraat

Wat te doen: jeugdspelen & bello treintje (in dorpscentrum) & paardrijden (breelaan)

Tijd: 10.00 – 13.00 uur

Wat te doen: muziekpodia verspreid door het dorpscentrum & vrijmarkt

Tijden:

* Ships revival met oa. Maarten Schiphorst, Bij Loetje vanaf 16.15 tot 19.00 uur.

* het Berger Veerhuiskoor zingt van 12.15 uur tot 13.15 uur bij Lamoraal en Fabels.

* Brutaal Vocaal treden op om 11.00 uur in de Ruinekerk.

* The Snakedogs spelen om 14.00 uur Blues bij Fabels en Lamoraal

Plaats: Castricum

centrum (Dorpsstraat & Torenstraat)

Wat te doen: muziekoptredens (horecaplein) & vrijmarkt

Tijd optredens:        16:00-18:00 Morgan

18:00-21:00 Big Bird

21:00-00:00 dj Cor

Plaats: Bakkum

Bakkummerstraat en omgeving


Wat te doen: vrijmarkt

Livemuziek bij Café Fase Fier: 5-O-matics en Pue Rock n Roll

Tijd: vanaf 11.00 uur

Plaats: Limmen

Adres: Vuurbaak/De Enterij

Wat te doen: traditionele vrijmarkt & de koningsrit (fietstocht met prijs)

Tijd: 12.00 – 18.00 uur

Plaats: Heerhugowaard

Adres: Raadhuisplein

Wat te doen: grote vrijmarkt

Tijd: vanaf 7.00 uur

Wat te doen: muziekspektakel

Tijd: vanaf 13.00 uur

Plaats: Uitgeest

Locatie: Middelweg, Plein gemeentehuis, Forijn/Gladiolenpad

Wat te doen: vrijmarkt (Middelweg)

Tijd: 06.00 uur

Wat te doen: optocht versierde fietsen (plein bij gemeentehuis)

Tijd: 9.30 uur

Wat te doen: Café Beams met live muziek (plein bij gemeentehuis)

Tijd: 16.00 uur

Wat te doen: optreden Dancestudio 'just dance' (florijn/gladiolenpad)

Tijd: 11.00 en 12.00 uur

Wat te doen: poppentheatervoorstelling "De verwende prinses" door theater poppekus (florijn/gladiolenpad)

Tijd: 12.30 en 15.00 uur

Wat te doen: verschillende optredens (Florijn/Gladiolenpad)

Tijd: vanaf 13.15 – 15.00 uur

Heb jij nog Koningsdagnieuws?

Staat het bericht over jouw buurtactiviteit hier nog niet bij, van je club of vereniging? Mail het zo spoedig mogelijk aan redactie@uitkijkpost.nl voor de krant van 26 april, de dag voor Koningsdag.

Kunst en Muziek tussen de Bollen

In de  prachtige muziekkoepel, Het Pieter Boschman Paviljoen, is gezellige muziek te beluisteren.  

LIMMEN - Tijdens de Bloemendagen, op zondag 1 mei van 11.00 tot 19.00 uur, verzorgt het gemengd koor De Vredeburgers in samenwerking met de Stichting Hortus Bulborum voor de derde keer een kunst- en muziekevenement. De vorige keren was het een zeer geslaagd en gezellig festijn dat vele enthousiaste bezoekers heeft getrokken.

In de tuin achter Ons Huis, op het terrein van de Hortus, staan weer vele kramen met allerlei kunstvormen zoals schilderijen, sieraden, keramiek, metaalobjecten en textielkunst. In de prachtige muziekkoepel, Het Pieter Boschman Paviljoen, is regelmatig gezellige muziek te beluisteren.

Programma

- 12.00 uur: The New Longriders, een collectief van muzikanten met melodieuze gitaarmuziek in de stijl van de Shadows.

- 14.00 uur: Carp, een semi akoestische band. Dick Groot en zijn vrienden Rob (zang) en Gertjan (contrabas) met muziek van Paul Simon, Ramses Shaffy, Jacques Brel, Sting en Stevie Wonder

- 16.00 uur: The Seaside Stringers, een Oldschool Rockband, gespecialiseerd in Kinks - en Small Faces muziek met als toetje wat rock en roll. De bandleden zijn Gert-Paul van der Horst, Sander, Fred, Tom, Silja en Marjolein.

Uiteraard zullen De Vredeburgers zelf niet ontbreken en informeel enkele liederen zingen uit hun nieuwe repertoire, als voorproefje voor het concert in oktober.

Op het terras en in Ons Huis worden koffie en thee met huisgemaakte lekkernijen geserveerd. Er wordt een drankje geschonken en een hartig hapje geserveerd. Tevens is er een loterij met diverse originele prijzen.

De opbrengst van al deze activiteiten komt ten goede aan het gemengd koor De Vredeburgers om in de toekomst mooie concerten te kunnen blijven presenteren (zie ook www.devredeburgers.nl). De Hortus is die dag, net als op zaterdag 30/4, toegankelijk voor half geld ofwel € 2,50; kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis. De Hortus (www.hortus-bulborum.nl) bevindt zich aan de Zuidkerkenlaan 23A in Limmen, naast het PKN Kerkje.

Succesvolle sponsorloop voor KiKa

Twee leerlingen tonen trots hun stempelkaart.

LIMMEN - De kinderen van basisschool Het Kleurenorkest hebben meegedaan aan de sponsorloop die de school organiseerde op het voetbalveld van VV Limmen. Ylona van der Stel (25), juf van groep 3-4, doet komende zomer mee aan de Giro di KiKa; een fietstocht van 6 dagen door de Italiaanse Dolomieten om geld op te halen voor KiKa.

De 120 kinderen van haar school renden zo veel mogelijk rondjes en halen hiermee geld op voor de actie van juf Ylona. Van der Stel's zusje Lyanne kreeg op haar 7e een hersentumor. Een heftige periode voor het hele gezin. Lyanne overleefde, maar kampt tot op de dag van vandaag met de gevolgen van de ziekteperiode. Voor de Alkmaarse Van der Stel was dit de aanleiding om in actie te komen. Haar drive en inzet inspireerde een roeiteam wat in mei de Elfstedentocht gaat roeien. Zij daagden haar uit om de Elfstedentocht tegelijk met hen te fietsen en sneller binnen te zijn dan de roeiers. Een leuke battle, eveneens met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor Van der Stel's strijd tegen kinderkanker.

Net als bij de Elfstedentocht werd er ook tijdens de sponsorloop gestempeld. Voor ieder rondje wat ze liepen, verdienden ze een stempel. De kinderen van groep 1 tot en met groep vier renden rondjes rondom de middenstip. De oudere kinderen renden rondjes om het hele voetbalveld. Enthousiaste ouders waren de stempelaars. Sommige kinderen renden wel 40 rondjes.

Er waren ouders en opa's en oma's om de kinderen aan te moedigen. Sommige ouders liepen ook mee met hun kinderen. Van der Stel kijkt terug op een "waanzinnige dag". "Ik heb er van genoten. Het was nog mooier en specialer dan ik had durven dromen; een dag om nooit te vergeten." Een van de collega's van Van der Stel kwam ook langs, met haar 10 maanden oude zoontje Yani. Zelfs hij heeft een aantal stappen meegelopen en was daarmee de jongste deelnemer. Voor alle kinderen was er aan het einde van de sponsorloop een medaille. Ook voor de kleine Yani. Volgende week wordt bekend hoeveel geld de kinderen met deze sportieve actie hebben opgehaald. Op basis van het aantal gelopen rondjes gaan ze terug naar hun sponsoren om het geld op te halen. Het eindbedrag blijft dus nog even spannend.

Bank om de hoek

LIMMEN - ABN AMRO heeft haar kantoor gesloten in Heiloo. Wij vinden dat iedereen een bank in de buurt verdient. RegioBank heeft daarom Zelfstandig Adviseurs zoals wij, in dorpen en kleine steden door heel Nederland en ook in Heiloo. Dat blijft zo. Wij zijn het kantoor bij u om de hoek, waar u persoonlijke service en advies op maat krijgt. Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat wilt. Kom gerust langs, de koffie staat klaar en u bent van harte welkom!

Peter Dekker in De Burgerij

Peter Dekker

LIMMEN - In het kader van de bloemendagen treedt zanger-gitarist Peter Dekker zondagmiddag op in de Burgerij. Zijn repertoire bestaat hoofdzakelijk uit originele Nederlandse luisterliedjes met cabareteske inslag. Deze worden afgewisseld met parodieën, imitaties en andersoortige humoristische intermezzo's die Peter het laatste jaar met succes aan zijn performance heeft toegevoegd. Het optreden zal plaats vinden op het terras van De Burgerij en bij slecht weer binnen. Aanvang: 14.00 uur. De toegang is gratis.

Toiletjuffrouw bij het Katholiek Vrouwengilde

LIMMEN - K.V.G. Limmen nodigt u uit voor de ledenavond op 20 april in de Burgerij, Dusseldorperweg 101, aanvang 20.00uur. Deze avond treedt comedienne Nicole Kovacs op. Zij speelt het typetje toiletjuffrouw Marie Louise en het belooft een gezellige avond te worden. Introducees zijn van harte welkom.

Voorkom problemen rond hoogbegaafdheid

In de Plusplek worden kinderen aangemoedigd om iets te maken of te onderzoeken wat ze zelf interessant vinden. Foto: Aangeleverd

LIMMEN/CASTRICUM - Er is steeds meer aandacht voor 'passend onderwijs', maar hoe bied je dat als leerkracht of als ouder aan een kind dat niet goed presteert, terwijl je vermoedt dat het meer zou kunnen? Het helpt om een (onderpresterend) hoogbegaafd kind eerst eens te herkennen. Een hoogbegaafde leerling heeft altijd vragen; is een zeer nieuwsgierige onderzoeker; is diep mentaal en fysiek betrokken, soms afwezig hierdoor wegdromend; discussieert in detail, is kritisch, bewerkt stellingen; kan bovengemiddeld, maar ook gemiddeld of beneden-gemiddeld presteren; is vaak een eenling; laat sterke gevoelens en opinies zien; weet het vaak al; heeft 1 à 2 herhalingen nodig voor 'meesterschap'; onderzoekt de toepassingen; geniet van leren; uitvinder; is hoogst zelfkritisch.

Wat is het gevaar wanneer hoogbegaafdheid niet wordt (h)erkend?

Problemen rondom hoogbegaafdheid kunnen bijvoorbeeld ontstaan met:

- de onderwijsmethode: deze is in Nederland veelal bottum-up, terwijl de hoogbegaafde liever top-down leert;
- (sociale) relaties: het is lastig met mensen om te gaan door wie je je niet begrepen voelt;
- instanties: het rechtvaardigheidsgevoel van de hoogbegaafde speelt nogal eens op.

Als een hoogbegaafde de problemen die hij ervaart voor zichzelf houdt, dan is dat meestal omdat hij zich onbegrepen voelt. Gevoelens van perfectionisme en gedachten als 'ik moet het toch zelf goed kunnen oplossen' maken vaak dat er niet om hulp wordt gevraagd.

Toch kan hun analytisch denkvermogen een prima basis zijn om gevoelens en problemen gestructureerd in kaart te brengen, en dit is een uitstekend uitgangspunt voor hulp. Er moet dan wel iemand aan de andere kant van de tafel zitten die de hoogbegaafde begrijpt en door wie hij of zij zich begrepen voelt. Diegene moet de valkuilen van hoogbegaafdheid kennen en positief doelgericht kunnen meedenken. Idealiter is dit iemand die zelf ook hoogbegaafd is, zoals iemand van Hobega, een praktijk in Limmen voor begeleiding van hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

Gelijke geesten

Voor kinderen kan het ook een wereld van verschil betekenen als ze 'peers' ontmoeten: kinderen die op een zelfde manier denken als zijzelf. Dan maakt het ineens niet uit of je zes stappen overslaat, of gesprekken voert die op anderen overkomen als onsamenhangend, door razendsnelle associatie. Dan kun je als hoogbegaafde ineens het gevoel hebben dat je praat met iemand die jouw taal spreekt. Dat doorbreekt vaak een enorm gevoel van isolement, door het besef 'ik ben dus niet gek'.

In Castricum is daarvoor de PlusPlek. Bij PlusPlek is de eerste les gratis, als kennismaking. Wil je reserveren of eerst eens overleggen, bel dan 072-5054088. Zie voor meer informatie ook www.hobega.nl.

Sta ook vierkant achter De Vijfhoek!

Ook Mees heeft het erg naar zijn zin op ODC De Vijfhoek.

HEILOO - De Vijfhoek in Heiloo is een erkend orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De Vijfhoek biedt plaats aan circa veertig kinderen in de leeftijd tot 18 jaar uit de hele regio Alkmaar. De beperkingen van de kinderen van De Vijfhoek zijn verschillend. Er zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een motorische beperking, een zintuiglijke beperking, een communicatieve beperking of een contactstoornis. Ook komen kinderen naar De Vijfhoek die naast hun handicap om andere vormen van begeleiding vragen, bijvoorbeeld kinderen met epilepsie, eet- en drinkproblemen, medische problemen of gedragsstoornissen.

De Stichting Vrienden van De Vijfhoek realiseert projecten en activiteiten die nodig zijn om het dagelijks leven van de kinderen en de medewerkers op De Vijfhoek te verbeteren. Alle gelden komen uit acties, sponsoring, giften en nalatenschappen. De Stichting heeft de ANBI-status, dus dat zit belastingtechnisch helemaal goed. Wilt u sponsor, donateur of vrijwilliger worden? Heeft u een vraag, een idee of wilt u meer weten? Bezoek dan www.vriendenvandevijfhoek.nl. Op deze website staat ook een aanmeldingsformulier voor donateurs.

Leuk Leven: Onmisbaar voor 55+'ers

HEILOO - Heeft u steeds meer vrije tijd? Wilt u deze op een leuke, actieve en inspirerende wijze invullen? Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Leuk Leven biedt workshops, trainingen, coaching en activiteiten zoals lezingen, bedrijfsbezoeken, kookworkshops, boekbesprekingen en theateravonden. Of u nu alleen komt, samen met vrienden/vriendinnen, met uw partner of iemand anders, u bent van harte welkom! Daarnaast verzorgt Leuk Leven festiviteiten bij mensen thuis of op locatie. Kijk op www.leuk-leven.nl voor meer informatie.

Leuk Leven kiest bewust voor een breed aanbod, voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld de workshops 'Leuke kleuren kleuren je leven', 'Varen op de Vecht', of 'Lach en zang met de meezing-lezing'. Het uitgangspunt zijn leuke en inspirerende activiteiten waarbij gasten culinair, cultureel en informatief worden verrast.

Leuk Leven biedt trainingen en coaching aan op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling. Zowel in groepsverband als individueel, voor particulieren en voor de zakelijk markt. Vanuit een keur van mogelijkheden en op maat gemaakt. Partner Helga Brugman heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van trainingen en coaching. Als specialist weet zij als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om na het verliezen van je baan als 55+'er weer werk te vinden of door alle veranderingen binnen je huidige baan gemotiveerd en met plezier en energie naar je werk te blijven gaan. "Wij kunnen mensen hierbij ondersteunen: ontdekken wat hun mogelijkheden zijn, waar hun krachten liggen. Misschien voor jezelf beginnen om wellicht een al jarenlange sluimerende droom waar te maken? Jezelf blijven ontwikkelen, daar draag ik graag een steentje aan bij!"

Leuk Leven verzorgt festiviteiten, groot en klein, bij mensen thuis of op locatie, om zorgeloos te kunnen genieten bij het vieren van je verjaardag of een andere feestelijke gebeurtenis. Partner Esther Hollenberg: "De afgelopen twee jaar heeft Helga, naast haar eigen bedrijf, hard gewerkt om het bedrijf start klaar te maken nadat we het format hiervoor zo'n 2,5 jaar geleden bedachten. De afgelopen jaren ben ik zelf door mijn werk niet in de gelegenheid geweest om een steentje bij te dragen. Ik ben zo blij dat we dankzij haar inspanningen zijn gestart! Omdat stilzitten niets voor ons is, starten we in oktober het volgende bedrijf onder de paraplu van Leuk 55+. Ik kan niet wachten!"

Op de website www.leuk-leven.nl staat een overzicht van alles wat Leuk Leven biedt. Het aanbod wordt steeds opnieuw aangevuld, alles onder het motto: 'Ervaar, beleef en geniet'. Daar staat Leuk Leven voor, in alles wat er georganiseerd en aangeboden wordt .

Doe mee met de Mary Poppins-musical

HEILOO - Op vrijdag 29 april viert de Muziek- en Dansschool Heiloo een musicaldag in het thema van Mary Poppins. Een tijdje terug was de Mary Poppins-musical in de theaters en dat was een daverend succes! Nu kan je zelf meespelen in de musical: aan de slag met liedjes, dansen en acteren.

De musical begint om 10 uur op de Muziekschool op Het Veld 1. Om 15.30 uur mag iedereen komen kijken voor de presentatie.

Meedoen kan door een mail te sturen met naam, leeftijd en telefoonnummer naar musicalendans@gmail.com. Je krijgt dan ook informatie over de betaling. Opgave voor dinsdag 26 april. VOL=VOL, dus geef je snel op! De Muziek- en Dansschool is gesloten in de vakantie, en alleen per e-mail bereikbaar.

15 / 28

De Zorgcirkel anticipeert actief op tendens steeds langer thuis wonen Mobiele personenalarmering voor binnen en buiten

De mobiele personenalarmering is heel simpel in gebruik. Het wordt bovendien met betrouwbare technologie ondersteund. Inzet: het oplaadstation. Foto: Sander de Vries

HEILOO - Met de introductie van mobiele personenalarmering zette De Zorgcirkel onlangs een nieuw en innovatief product in de markt. Ideaal voor ouderen die met ondersteuning van mantelzorg zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Een groot voordeel is dat men met dit systeem ook in huis niet aan een ruimte gebonden is om een spreekluisterverbinding tot stand te brengen. Daarmee is het apparaat breder inzetbaar dan de traditionele alarmering.

De mobiele personenalarmering van De Zorgcirkel wordt met uiterst betrouwbare technologie ondersteund en heeft uitbreidingsmogelijkheden, zoals permanente GPS activatie om veilige zones in te stellen, zodat altijd duidelijk waar iemand zich bevindt. Ook kan bij gebruik van een sleutelkluisje bij alarmering de code worden meegezonden.

Gerard Mesman is servicecoördinator van De Zorgcirkel en praat enthousiast over de onder eigen naam uitgegeven alarmering. "Wij zijn in ons verzorgingsgebied voorkeursaanbieder en dus de enige partij die het aanbiedt. Maar ook buiten het verzorgingsgebied om kunnen cliënten bij ons terecht," aldus Mesman.

Voor meer informatie over de mobiele personenalarmering van De Zorgcirkel kan men bellen met de Klantenservice van de zorgorganisatie. Het telefoonnummer is 088-55 99 600.

Heiloo Energie: energiebesparing door inwoners en bedrijven

HEILOO - Sedert 4 jaar is Heiloo Energie actief als een onafhankelijk burgerinitiatief voor het bevorderen van energiebesparing door de inwoners en de bedrijven van Heiloo. In aansluiting daarop neemt zij initiatieven om duurzaamheid, het gebruik van andere vormen van energieopwekking, dan wel de energie uit zon en wind te stimuleren.

"We doen dat door burgers, bedrijven en instellingen te informeren over de recente ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid," vertelt de organisatie. "Zowel theoretische kennis als ervaringen uit de praktijk krijgen onze aandacht op onze website of op onze informatieavonden. We doen dit niet als actiegroep, maar als 'actievelingen': direct, concreet en met enthousiasme en interesse als kernkwaliteiten. Een positieve instelling en de wil om resultaten te boeken is al wat hierbij telt. Wij zijn inmiddels een vereniging met ruim 100 leden, die jaarlijks met meer dan 10% groeit. Onze ambitie is te blijven groeien. Niet alleen in ledenaantal, maar ook in activiteiten. Heiloo Energie is een vrijwilligersorganisatie en is niet gebonden aan een commerciele of politieke partij."

Binnen de vereniging zijn op het ogenblik vier werkgroepen actief, waarvoor een ieder die zich hiertoe aangetrokken voelt (en bereid is lid te worden) zich kan aanmelden: Energie besparen; Windenergie; Zonnepanelen; Bedrijven en 0 op de meter. Klik op deze links op de website van Heiloo Energie voor meer informatie.

De komende maanden zijn er de volgende activiteiten (zie website voor meer informatie):

  • De inloopavond in Ypsalon (de Hucht 4) op 21 april, waar bewoners met hun vragen terecht kunnen over energiebesparing en duurzaam (ver)bouwen (vanaf 20.00 uur).
  • Thema-avond op 31 mei in de Strandwal over duurzame afvalverwerking en andere toepassingen van circulaire economie.
  • Op 4 juni i.s.m. Duurzaam Heiloo een open dag over duurzame afvalverwerking.

De gemeente Heiloo stimuleert door renovatie de verduurzaming van bestaande woningen, waarbij wordt gekozen voor wijkgerichte aanpak. Inmiddels is in Plan Oost in samenwerking met Duurzaam Bouwloket een project daarvoor van start gegaan. Aan de hand van 4 modelwoningen zullen de duurzame renovatiemogelijkheden in kaart gebracht worden. In juni zal de Duurzame Renovatie Helpdesk van start gaan voor bewoners, die hun huis wil renoveren. Deze helpdesk, bemenst door vrijwilligers van Heiloo Energie, biedt daarbij ondersteuning.

In de zomer zal de coöperatie Cohesie opgericht gaan worden voor zonnepanelen op daken van grote gebouwen, zoals de sporthal, gymzalen en scholen. Heiloo Energie zal u via de Uitkijkpost maandelijks op de hoogte houden van haar activiteiten en onderwerpen over duurzaamheid belichten. Ook op www.heilooenergie.nl staat deze informatie en als lid ontvangt u maandelijks de nieuwbrief.

Keyboardleerlingen spelen in de Beun

HEILOO - Op zondag 24 april 2016 van 14.30 tot 16.45 uur spelen keyboardleerlingen van Toetsenstudio Danielle in theater de Beun in Heiloo zelfgekozen muziekstukken tijdens het tweede leerlingenconcert. Hoewel de leerlingen veelal privéles hebben en ook solostukken zullen spelen, is er ter gelegenheid van dit concert een aantal ensembles samengesteld.

Leerlingen van verschillende leeftijdscategorien spelen bekende popstukken. Twee jaar geleden, tijdens het eerste leerlingenconcert, was dit een groot succes. De leerlingen vonden het erg leuk om ook eens samen te spelen. Voor het publiek was het mooi om te kunnen zien en te horen wat de mogelijkheden van het keyboard zijn.

Wilt u bij het concert aanwezig zijn, dan kunt u voor € 5,- een kaartje kopen in de toetsenstudio of aan de kassa van theater de Beun in Heiloo.

Eensgezindheid reikt gouden dirigeerstok uit aan Anneke Loman

Foto: M. Geluk-Beets

HEILOO - Afgelopen zaterdag werd tijdens het 'Heiloo Got Talent' voorjaarsconcert van Muziekvereniging Eensgezindheid de winnaar van de dirigentenwedstrijd bekendgemaakt. Na enkele voorrondes werd uit de drie genomineerde kandidaten de winnaar gekozen. Volgens de juryvoorzitter bleek Anneke Loman-Steggerda uit Heiloo de meeste punten te hebben gescoord. Zij kreeg uit handen van dirigent Alwin van Halm de welverdiende Gouden Dirigeerstok uitgereikt en mocht het orkest dirigeren met het door haar uitgekozen muziekstuk 'Hine e Hine'. Hine e Hine is een kinderlied uit Nieuw-Zeeland, geschreven is in de taal van de Maori's en speciaal bewerkt voor orkest.

Peutervoorstellingen AaiPet in bibliotheek

HEILOO - 'AaiPet' is een komische peutervoorstelling, zonder praatjes, met veel muziek en magie!

Twee goochelaars vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Maar de iPad ontpopt zich tot een brutale grapjas die de show danig in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wie nu eigenlijk wie bestuurt.

Tijd: zondag 24 april om 11.00 uur en om 14.30 uur

Na afloop van beide voorstellingen verzorgen de acteurs een educatief programma.

Toegang: € 4,50 p.p. (mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Bibliotheek)
Opgave vooraf kan via www.bibliotheekheiloo.nl, telefonisch: 072-5330670 of via de klantenservice in de bibliotheek.

Zuidwester viert verjaardag met voorstelling in de Beun

HEILOO - In 1996 werden basisschool De Zeskant en De Nieuwe Hoeve samengevoegd tot OBS de Zuidwester. De tijd vliegt want dit is inmiddels alweer 20 jaar geleden.

Dit mooie jubileum wilde de school niet ongemerkt voorbij laten gaan. De afgelopen maanden, heeft het team van de Zuidwester met hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers, gewerkt aan de musical "Paniek in Sprookjesland". Op woensdag 13 april was het de dag. De gasten werden bij de Beun verwelkomd door een heks en een kabouter. Twee voorstellingen voor de ouders en kinderen van de school. De opkomst was overweldigend en de reacties van ons publiek fantastisch. Het verhaal speelde zich af in een sprookjesbos. Het sprookjesboek viel uit elkaar en alle sprookjes raakten door elkaar, wat hilarische toestanden opleverde. Gelukkig kwam het aan het einde, zoals meestal in sprookjes, allemaal weer goed!

Wil je een instrument leren spelen?

Foto: Edo Postma

HEILOO - Denk je erover na om een instrument te leren bespelen? Ben je enthousiast, maar wil je eerst proberen of het instrument wel bij je past?


Dit kan door deelname aan de korte cursus …Leer je Zo!


De cursus bestaat uit 2 x 2 lessen op 2 verschillende instrumenten en is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8.
De kosten zijn € 17,50. Start na 17 mei.


De 'Leer je Zo' lessen worden gegeven op de volgende instrumenten:
blokfluit, dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, gitaar en keyboard, cello, slagwerk, zang, harp, piano en accordeon.


Info: www.muziekendansschoolheiloo.nl.

Ledenvergadering SportRaad met Welzijn Heiloo

HEILOO - Op 21 april houdt de SportRaad Heiloo haar Algemene LedenVergadering. Tijdens deze avond zal interim-manager Welzijn Heiloo, Birgit Felstau, een eerste toelichting geven op het sport-, welzijn- en cultuurbeleid, dat de gemeente voor de uitvoeringsfase voor ogen staat. In juni zal het stuk aan de Raad worden voorgelegd. Betrokken organisaties krijgen voor die tijd de gelegenheid hun input te leveren.

De SportRaad nodigt belangstellende uit de sectoren Sport, Welzijn en Cultuur uit de presentatie van Birgit Felstau bij te wonen. Aanvang 21.00 uur (inloop vanaf 20.45 uur) in het clubgebouw van de Terriers.

VIGGO WAAS: CRUIJFF EN PIPO

Johan Cruijff imiteren doet Viggo Waas al een tijd niet meer, zegt hij vaak. Maar klopt dat wel? En is het echt waar dat hij auditie heeft gedaan voor Pipo? Cruijff en Pipo is een cabaretprogramma over waarheid en leugen. Waar ze elkaar ontmoeten en hoe ze in elkaar overlopen. En daarbij, zo vertelde Waas onlangs in Pauw, maakt hij ook nog een vergelijking tussen het leven van zijn vader en zijn eigen leven.


Viggo Waas kreeg bekendheid via het programma Kopspijkers van Jack Spijkerman en staat in NUHR al twintig jaar op de planken met Joep van Deudekom en Peter Heerschop. Maar nu doet hij het alleen. In theater De Beun, op zaterdag 23 april, om 20.15 uur.

Kaarten kosten € 18 en zijn verkrijgbaar via www.vriendenvandebeun.nl, bij De Schrijverij in het Stationscentrum, bij de bibliotheek en in het theater in Heiloo.

Voorbereidingsbesluit voor Zandzoom vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 4 april 2016 het voorbereidingsbesluit voor het gebied Zandzoom vastgesteld, dat op woensdag 13 april 2016 in werking is getreden. Met een voorbereidingsbesluit geeft de gemeente aan dat er een nieuw bestemmingsplan voor het gebied Zandzoom wordt opgesteld. De verwachting is dat dit bestemmingsplan in het voorjaar van 2017 kan worden vastgesteld. Tot die tijd worden er geen nieuwe omgevingsvergunningen afgegeven.

Het huidige bestemmingsplan Zandzoom is tien jaar oud. Nieuwe stedenbouwkundige inzichten en een nieuwe manier van ontwikkelen maken dat het huidige bestemmingsplan ook echt verouderd is.

Zo is nu het voornemen om Zandzoom meer vanuit woonbehoeften en wensen te ontwikkelen en wordt er opnieuw naar de woningdichtheid en –programmering gekeken. Om ontwikkelingen mogelijk te maken is wel een gemeenschappelijke visie nodig op de afwikkeling van de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur, zoals wegen, waterhuishouding en groenstructuur. Evenals een visie op hoe wordt omgegaan met ontwikkelingen van particulieren en bedrijven. Bij deze visieontwikkeling is veel aandacht voor het tijdspad voor de ontwikkelplannen van zowel particulieren en bedrijven als die van de gemeente. Het voorbereidingsbesluit is genomen om de ruimtelijke samenhang van diverse ontwikkelingen in Zandzoom te waarborgen. Zo wordt ervoor gezorgd dat ontwikkelingen goed op elkaar aansluiten.

Op dit moment wordt deze visie verwerkt in een nota van uitgangspunten. Deze nota is de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. Naar verwachting is de nota van uitgangspunten medio 2016 beschikbaar. Na de zomer wordt een informatieavond georganiseerd waarvoor grondeigenaren worden uitgenodigd.

Door het voorbereidingsbesluit mag het gebruik van gronden en bouwwerken niet zonder toestemming van burgemeester en wethouders worden gewijzigd. Dit betekent dat nieuwe omgevingsvergunningen voor het gebied Zandzoom pas weer worden afgegeven als er een nieuw bestemmingsplan voor Zandzoom is vastgesteld. Normaal onderhoud en beheer zijn wel toegestaan. Omgevingsvergunningen die voor 13 april 2016 zijn verleend blijven van kracht, ook al is de ontwikkeling nog niet gestart.

De missie van Culinair Heiloo Rootring-wijnen Landgoed Willibrordus nieuwe locatie driedaags proeverijfestijn

HEILOO - Het in 2015 met 3.200 bezoekers zo succesvolle Culinair Heiloo krijgt dit jaar een vervolg op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juni. Het evenement verhuist daarvoor van het kleinere terrein naast de Witte Kerk naar het park pal voor de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus. Op deze nieuwe, iets ruimere maar nog intiemere locatie wil Culinair Heiloo letterlijk iedereen laten kennismaken met de lekkerste culinaire hoogstandjes en de allermooiste wijnen die Heiloo te bieden heeft.

Op de kaart

Tegenwoordig is Heiloo een gastronomische hotspot. Met voor elk wat wils en van constant hoge kwaliteit. In willekeurige volgorde maken Herberg Jan, Ristorante Il Corso, Brasserie In 't Groen, Restaurant Tumi, De Mediaan catering (met een brasserie in Heerhugowaard) en De Loocatie dat dag in dag uit waar. Met uw auto langs Franse châteaux is écht van de vorige eeuw; Rootring-wijnen haalt superieure wijn van de gekende huizen uit de hele wereld voor u naar Heiloo. En kaaskenners zweren bij Bergens Blonde die door Zuivels op Landgoed Willibrordus wordt bereid. Daarmee zetten de deelnemers Heiloo culinair op de kaart. Op Culinair Heiloo proeft u wat ze zoal op het menu hebben.

Culinair Heiloo is een initiatief van 8782 Event Creations van Shirley van de Kamer en Dennis te Riele, die na hun carrière bij een aantal evenementenbureaus in 2013 voor zichzelf begonnen. "We stelden vast dat er in Heiloo ondanks de bruisende horeca geen culinair evenement bestond," vertellen Shirley en Dennis. "Daarom hebben we het idee in 2014 gedropt bij Gemeente Heiloo en onder de Heiloose restaurateurs gepeild naar de behoefte. De gemeente reageerde welwillend en het enthousiasme van deelnemers en sponsoren kon je bijna proeven. De sfeervolle eerste editie in 2015 bewees voorts dat Culinair Heiloo niet iets eenmaligs was."

Dus brengt het jonge evenementenbureau met Culinair Heiloo 2016 voor de tweede keer in successie een gezellig driedaags proeverijfestijn met muzikale omlijsting dat de deelnemers het perfecte podium biedt en bij gasten en klanten zeer in de smaak valt. Een traditie is geboren.

Welkom!

Culinair Heiloo is bereikbaar vanaf de Kennemerstraatweg door de zuidelijke poort van het Willibrordus Business Centrum. Een entreekaartje kost slechts €5,50 (in de voorverkoop online inclusief een drankje!). Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Met de muntjes die u voor €2,50 bij de ingang koopt, rekent u al uw proeverijen tegen kostprijs af. Zie ook www.culinairheiloo.nl.


Tekst: Roel Brand

15 jaar kinderopvang Kits Oonlie

Barry van Wijngaarden Lindhout en Petra van Zelst. Foto: Natalie Bottemanne

HEILOO - In mei 2001 opende Kits Oonlie een kinderdagverblijf aan De Hoefsmid in Heiloo. Op diezelfde plek kijken Petra van Zelst en Barry van Wijngaarden Lindhout terug op 15 jaar kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Inmiddels heeft Kits Oonlie 11 vestigingen in Heiloo, Limmen en Alkmaar. Een mooi aanbod van kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Kits Oonlie biedt kinderen van 4 t/m 12 jaar veiligheid, structuur en mogelijkheden tot ontwikkeling, maar vooral plezier. Het waarborgen van de kwaliteit en de kleinschaligheid per vestiging staat voorop.

Barry: "Wij zijn trots op onze expertise en proberen ontwikkelingen voor te zijn." De afgelopen 15 jaar is er veel gebeurd. Zo werd in 2003 het HKZ certificaat behaald, een keurmerk voor organisaties die de kwaliteit van hun kinderopvang continu bewaken en verbeteren. Er werden nieuwe vestigingen geopend en er volgden verhuizingen, verbouwingen en nieuwbouw. In 2007 startte de buitenschoolse opvang en het jaar daarna tussenschoolse opvang. Sinds augustus 2015 wordt peuterspeelzaalwerk op alle kinderdagverblijven aangeboden.

Barry en Petra benadrukken de rol van alle gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. "Het is een leuke en betrokken club!". Trots zijn zij ook op het winnen van de publieksprijs van Ondernemend Heiloo in 2015. Een mooie blijk van waardering. Op zondag 1 mei van 10.00 uur tot 14.00 uur is iedereen welkom om het jubileum te vieren op De Hoefsmid 9 in Heiloo.

Tekst en foto: Natalie Bottemanne

Getuigen gezocht

HEILOO - Lezers van de Uitkijkpost berichtten ons deze week over twee vervelende kwesties waarvoor getuigen worden gezocht:

"Op 14 april, 's middags om 14.45: Wonderful world. Vanmiddag oude dame geholpen die op het fietspad langs de Zandersloot was gevallen en onder het bloed zat. Op het bankje bij de ijsbaan geholpen en toen terug naar mijn fiets. Weg fiets!"

En het andere bericht:
"Op 12 april, tussen 15.30 uur en 16.30 uur hebben (waarschijnlijk) kinderen (met een blaffende hond) de banden van de fietsen, die bij de gymzaal Burenweg geparkeerd stonden, lek gestoken. Bijzonder vervelend voor de dames op leeftijd, die na een uurtje fitness naar huis moesten lopen."

Wie iets gezien heeft, wordt verzocht dit door te geven via 0900-8844 bij de politie in Alkmaar.

Bent u erbij?

HEILOO - Zondag 24 april is er weer een kleine plant-actie van het Bijenlint Heiloo. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunt u zaad of een stek van een plant uit uw tuin komen planten (vergeet uw schep niet) op de geluidswal langs de A9. De geluidswal bevindt zich ten oosten van het Oosterbos in Ypenstein.
Bijenlint maakt graag met u samen een stukje Heiloo bloemrijk voor de bijen, vlinders,insecten en mensen.

Meiden CBS de Duif maken kennis met wetenschap

De meiden van De Duif deden samen met een recordaantal van ruim tienduizend meisjes en meer dan driehonderd bedrijven en instellingen mee aan de zevende editie van Girlsday. 

HEILOO - Tijdens Girlsday op donderdag 14 april maakten de meiden van groep 8 van CBS De Duif kennis met wetenschap en techniek op de Vrije Universiteit van Amsterdam. De leerlingen waren te gast bij vrouwelijke wetenschappers. Na uitleg door biomedici over het vakgebied gingen de leerlingen aan de slag om zelf zonnebrandcrème te maken in het laboratorium. Na de lunch vertelde een neurowetenschapper over hersenen en hersengolven. Vervolgens mochten de leerlingen zelf een EEG maken bij medeleerlingen en konden zij hersenactiviteit zichtbaar maken op een beeldscherm.

Girlsday
Om 10.00 uur gaf Neelie Kroes het startschot in de RAI in Amsterdam. Girlsday is een van de activiteiten van het landelijk expertisebureau meisjes en bèta/techniek (VHTO) om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT en de participatie van meisjes in deze sectoren te vergoten.

Check ook de Uitkijkpost online!

Vanwege de beperkte ruimte in de krant hebben we niet alles kunnen plaatsen; sommige berichten volgen volgende week. Kijk vooral ook op www.uitkijkpost.nl voor meer nieuws!

Ongelooflijk knappe prestatie voor KWF

CASTRICUM - Zaterdag 9 april zwommen groep 8A van basisschool De Brug voor KWF Kankerbestrijding in zwembad De Witte Brug in Castricum. Deze actie was verbonden met de zwemmarathon in de nacht van 8 op 9 april in Eindhoven waar Maarten van der Weijden 42,2 km zwom tussen 23.00-11.00 uur. Juf Willy van groep 8A zwom met Maarten mee.

De kinderen van groep 8A besloten ook in actie te komen. Ze kregen Herman Rijsdijk, directeur van De Witte Brug, zo ver om gratis te mogen zwemmen. Het doel was om €1000,- op te halen voor KWF. Al snel was dit doel bereikt. Op de dag van de zwemmarathon stond er zelfs €2600,- op de teller en nog steeds komt er geld binnen.

De kinderen van groep 8A hebben 3 uur lang de 5 banen van het zwembad bezet gehouden. Ze zwommen in teams van 4 en 5 personen. De eerste 2,5 uur wisselden ze om de 3 banen. Het laatste half uur werd er na elke baan gewisseld. Ouders en familieleden kwamen de zwemmers aanmoedigen. Het was een zware marathon en de kinderen hebben alles gegeven. Na 3 uur keihard zwemmen kon de glijbaan aan het om het feest te vieren. Meer is te lezen op https://acties.kwf.nl/groep8adebrugzwemtvoorkwf

LEUK LEVEN: Onmisbaar voor 55+-ers

CASTRICUM - Heeft u steeds meer vrije tijd? Wilt u deze op een leuke, actieve en inspirerende wijze invullen? Wilt u nieuwe mensen leren kennen? Leuk Leven biedt workshops, trainingen, coaching en activiteiten zoals lezingen, bedrijfsbezoeken, kookworkshops, boekbesprekingen en theateravonden. Of u nu alleen komt, samen met vrienden/vriendinnen, uw partner of iemand anders, u bent van harte welkom! Daarnaast verzorgt Leuk Leven festiviteiten bij mensen thuis of op locatie.

Leuk Leven kiest bewust voor een breed aanbod, voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld de workshops 'Leuke kleuren kleuren je leven', 'Varen op de Vecht', of 'Lach en zang met de meezing-lezing'. Uitgangspunt: leuke en inspirerende activiteiten waarbij de gasten culinair, cultureel en informatief worden verrast.

Leuk Leven biedt trainingen en coaching aan op het gebied van werk en persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt zowel in groepsverband als individueel, voor particulieren en voor de zakelijk markt en op maat gemaakt. Partner Helga Brugman heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van trainingen en coaching. Als specialist weet zij als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om na het verliezen van je baan als 55+er weer werk te vinden of door alle veranderingen binnen je huidige baan gemotiveerd en met plezier en energie naar je werk te blijven gaan. "Wij kunnen mensen hierbij ondersteunen: ontdekken wat hun mogelijkheden zijn, waar hun krachten liggen. Misschien voor jezelf beginnen om wellicht een al jarenlange sluimerende droom waar te maken? Jezelf blijven ontwikkelen, daar draag ik graag een steentje aan bij!"

Leuk Leven verzorgt festiviteiten, groot en klein, bij mensen thuis of op locatie, om zorgeloos te kunnen genieten bij het vieren van je verjaardag of een andere feestelijke gebeurtenis. Partner Esther Hollenberg: "De afgelopen twee jaar heeft Helga, naast haar eigen bedrijf, hard gewerkt om het bedrijf startklaar te maken nadat we het format hiervoor zo'n 2,5 jaar geleden bedachten. De afgelopen jaren ben ik zelf door mijn werk niet in de gelegenheid geweest om een steentje bij te dragen. Ik ben zo blij dat we dankzij haar inspanningen zijn gestart! Omdat stilzitten niets voor ons is, starten we in oktober a.s. het volgende bedrijf onder de paraplu van Leuk 55+. Ik kan niet wachten!"

Op de website www.leuk-leven.nl staat een overzicht van alles wat Leuk Leven biedt. Het aanbod wordt steeds opnieuw aangevuld, dus houd vooral de website in de gaten. Dit alles onder het motto: 'Ervaar, beleef en geniet'. Daar staat Leuk Leven voor, in alles wat er georganiseerd en aangeboden wordt.

Wandelen op Woensdag

Een lange of korte tocht, stevig doorstappen of juist wat rustiger aan, aan iedereen wordt gedacht.

CASTRICUM - De wandeltochten op de woensdagochtend zijn al jaren een begrip in Castricum. Menig contact is gelegd en vele kilometers zijn gemaakt. De natuur van Castricum heeft veel te bieden. De wandelingen worden uitgezet en georganiseerd door een enthousiast team van wandelbegeleiders. Op elke woensdag, het hele jaar door, starten vanaf De Hoep om 10:00 uur twee wandelingen: de 3-5 km en 7-10 km. Voor mensen die van langere tochten houden is er de mogelijkheid om op de even weken een wandeling van 15 km te maken. Het startpunt ligt dan bij het NS-station van Castricum. De begintijd is eveneens 10:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en men kan zonder opgave deelnemen. Consumpties zijn voor eigen rekening en een duinkaart is nodig. Voor informatie kan contact worden opgenomen met wandelcoördinator Charles Verstraete, tel: 0251-650742.

De Castricummer Uitkijkpost - hoe zit dat?

Voor u ligt de Uitkijkpost - editie Castricum. De Uitkijkpost is het gratis weekblad van Heiloo en omstreken en verschijnt in Heiloo, Limmen, Akersloot, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Deze speciale uitgave wordt iedere derde woensdag van de maand huis-aan-huis verspreid in Castricum.

Heeft u nieuws? Persberichten (graag met foto) zijn welkom op redactie@uitkijkpost.nl.

Voor informatie over adverteren voor aantrekkelijke, speciale tarieven: 072-5330175 en verkoop@uitkijkpost.nl.

Musicaldag Mamma Mia bij Toonbeeld

CASTRICUM - Op donderdag 28 april organiseert Toonbeeld een musicaldag in het thema van 'Mamma Mia!'.

De film Mama Mia heeft vast iedereen gezien. Op deze musicaldag kan iedereen zich helemaal inleven in de hits van ABBA! De musical begint om 10 uur bij Toonbeeld aan de Jan van Nassaustraat 6 te Castricum en om 15.30 uur mag iedereen komen kijken naar de presentatie.

Zelf meedoen? Dat kan! Kosten en opgave via musicaldagcastricum@gmail.com. Stuur een mail met naam, leeftijd en telefoonnummer. Inschrijven voor de betaling (€ 35,00) kan op de dag zelf. Opgeven voor 26 april via de mail. Toonbeeld is gesloten in de vakantie en alleen per e-mail bereikbaar!

KLUSBEDRIJF voor schilder, stucadoorwerk, timmer, badkamer betegelen. 06 - 1614 0270

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072 - 533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

VOORJAARSMARKT ! 24 april vanaf 11.00 uur Prins Hendrik stichting Egmond aan zee

TOILETHULP GEZOCHT Vrouwen gezocht vanaf 18 jaar. Ik ben een 28 jarige vrouw, woon in Heiloo en ik ben rolstoelgebonden. Daarom heb ik hulp nodig bij van en naar het toilet gaan. Zondag rond 12.30 en 16.00 In het weekend is € 10,- per keer. Interesse ? Bel mij op 06 - 5429 0311

KOFFERBAKMARKT HEILOO Zondag 24 april van 9.00 tot 15.30 op De Omloop. www.kofferbakmarktheiloo.nl

Kim's Haarsalon. Kinderen knippen t/m 12jr €10,- Knippen €12.50 Kleuren vanaf: €27.50 Permanenten+ knippen vanaf€50.00 Wassen+ knippen+ föhnen €17,50. High lights van af €15,- Bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Pinnen NIET mogelijk. Tot snel!

Voor een huurauto hoeft u Heiloo niet uit. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

BIJLES voor ONDERBOUW HAVO/VWO. UvA-studente 4 jaar ervaring, zeer goede resultaten.Evt. aan huis. 12,50 p/u. Bel of app Fien 06 - 4867 3004

Even naar tante Lien in Leeuwarden ? Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

KWEKERIJ DE BUITENKA(N)S (Willibrord terrein) Meer dan 250 soorten vaste planten in 11 cm pot nu € 1,95 p/stuk en 3 stuks voor € 5,-. U vindt de kwekerij tegenover de brandweerkazerne a/d Bullaan 2 in Heiloo. Open van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Info 072-535 2225

EMILSEN SALON: Knippen, manicure en pedicure. Knippen kids €10, Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €35, manicure incl.nagellak €15, pedicure compl.€20, gelnagels €30. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma/Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl

Uw kind heeft DYSLEXIE, volgt een intensief behandeltraject, maar u komt er niet aan toe elke dag te oefenen. Met toestemming van het RID (Alkmaar) kan ik die trainingen deels overnemen (Heiloo). Voor info app/sms Karen 06 - 421.582.29

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Een stukje BUITENLEVEN creëer je SAMEN met KLUSBEDRIJF Peter Crandel! Van TUINHUIS tot Veranda en van Terras tot Schutting. Maak een afspraak. Bel 06 - 20338040

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 - 5064 1386

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06 - 2266 6059

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072 - 533 4950 of 06 - 5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

Ook dit jaar start op 10 mei in Heiloo de CURSUS VAKANTIE ITALIAANS!! Voor alle liefhebbers van Italië die meer van de taal en cultuur van dit land willen leren. Kijk voor meer info op www.italiaansekok.nl of bel Ylenia Borsato op nr. 06 - 1567 7390.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072 - 888 4612

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 - 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Aangeboden: SCHILDER, BINNEN EN BUITEN Mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl
06 - 2202 0702 AGM-Dealer

BESTAANDE PARKETVLOEREN SCHUREN en nieuwe vloeren leggen. Voor informatie bel Ad Leusink. Tel: 072 - 533 4007

FIJNE THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE in Heiloo met veel ervaring. Industrieterrein Oosterzij 4 C. Op afspraak. 06 - 3365 5995

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06-33743601

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van; ma 2 t/m zat 7 mei.Kerkweg 42 Limmen. www.knipkapster.nl tel; 06 - 2886 5509

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

WIMPEREXTENSIONS Verleidelijk lange wimpers. Lente aktie 10% korting ! Tel: 06 - 1521 9400

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 - 505 2977 / 06 - 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Gezellig winkelen bij Ikea ? Reserveer een bus. HUURAUTO-HEILOO.NL

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

TE KOOP garagebox, omgeving Marienstein. Vraagprijs € 24.000,- k.k. Inlichtingen: Vos Makelaars 072 - 533 1895

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 - 533 6002 www.iristuinen.nl

Uw spieren onbelast in beweging bij SLENDER YOU HEILOO Proefles gratis.Ook voor zonnebank of vacustep. Westerweg 156 Heiloo. Tel: 072 - 533 9547

KOFFERBAKMARKT HEILOO Zondag 24 april van 9.00 tot 15.30 op De Omloop. www.kofferbakmarktheiloo.nl

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 1750 6967

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

KOFFERBAKMARKT HEILOO Zondag 24 april van 9.00 tot 15.30 op De Omloop. www.kofferbakmarktheiloo.nl

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp                                                
Ook reumatische, diabetische voet 072 - 5332787 Patrijsakkers 5, Heiloo. Ook bij u thuis.

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Volop prachtige badmode bij ISIS Ondermode

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR - De zomer komt er aan! Bent u aan nieuwe badmode toe? Kom dan nu bij ISIS Ondermode uw keuze maken uit de ruime sortering die zij bieden.

Hoe eerder u komt, des te ruimer de keuze.

Het aanbod bestaat uit een uitgebreide collectie tankini's, badpakken, bikini's en bijpassende accessoires van o.a.:

Aubade, Chantelle, Pain de SucrE, Fantasie, Freya, Sedna en Gottex.

Naast genoemde badmode is er natuurlijk ook een uitgebreide collectie lingerie en nachtmode. Het is zeer de moeite waard het aanbod zelf te gaan bekijken. De dames bij ISIS Ondermode adviseren u graag en vakkundig bij uw keuze.

Frederik Hendriklaan 10

1814 JP Alkmaar

Tel. 072 5116606

voor openingstijden zie:

www.isis-ondermode.nl

Wandeling door de Hempolder

De Hempolder Foto: H. v. Bruggen

AKERSLOOT - De Hempolder bij Akersloot is een geweldige plek om weidevogels te kunnen zien. Buitelende kieviten, roepende grutto's en zenuwachtige tureluurs. Omdat het gras nog kort is krijgt u ze soms mooi te zien. Hier broeden nog ouderwetse aantallen weidevogels voor. Het heeft onder meer te maken met de hogere waterstand in het gebied in combinatie met kruidenrijke weilanden.

Wandel u ook mee? We maken op zondag 24 april van 10-12.00 uur een wandeling over de dijk. Vanaf die plek laten de vogels in het natuurgebied zich prachtig bekijken. We nemen ook een kijkje bij de vogelhut waar een plas water altijd vogels trekt. Vertrekpunt: Werkschuur de Dodde, Hemweg 1 in Akersloot. Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar. Reserveren kan op www.gaatumee.nl.

Appeltje Eitje-wandeling

EGMOND - 'Appeltje Eitje - Gezond voorbeeld Heiloo' wil het voor inwoners gemakkelijker maken om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Onder een gezonde leefstijl verstaan we gezonde voeding, voldoende beweging, geen tot matig alcoholgebruik, niet roken, geen drugsgebruik en tijdig ontspannen. Wie gezond leeft, zit lekkerder in zijn vel. Wie wil dat nu niet?

Wandelen is gezond, maar zomaar een rondje om wandelen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom verbindt Buitenfit een bestemming aan haar wandeltochten. De deelnemers aan de Appeltje Eitje-wandeling van zaterdag 30 april bezoeken de Prins Hendrikstichting, waar een rondleiding wordt gegeven langs schilderijen, scheepsmodellen en indrukwekkende glas-in-loodramen. Wilt u mee? Geef u dan op via www.buitenfit.com.

Start: 9.30 uur, parkeerplaats "de Bleek" (Egmond-Binnen)
Afstand: ca. 10 kilometer
Kosten: €7,50 voor niet-leden en € 5,00 voor leden (inclusief koffie/thee en rondleiding)

Spreekuur Mediawijsheid in bibliotheek Akersloot

AKERSLOOT - De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel en zijn niet voor iedereen zo gemakkelijk bij te houden. Heeft u net een smartphone of tablet en vindt u het moeilijk om ermee om te gaan? Of wil uw kleinkind met u Skypen en weet u niet hoe dat werkt? Kom dan naar het Spreekuur Mediawijsheid bij Bibliotheek Kennemerwaard. Vanaf 4 mei kunt u hiervoor ook terecht in de bibliotheekvestiging Akersloot.

Spreekuur
Het spreekuur is bedoeld voor vragen over alle nieuwe media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter, de e-reader, zoeken op internet, apps op de smartphone of tablet installeren en andere digitale zaken. De consulenten mediawijsheid van de bibliotheek nodigen iedereen met dit soort vragen uit op het gratis spreekuur mediawijsheid.

Wanneer
Voor hulp bij het aanmaken van een eBooks-account, uitleg over veilig internetten, hoe Wi-fi werkt, of om te leren hoe u een Whatsappbericht verstuurt, bent u van harte welkom op het spreekuur in de bibliotheek in Akersloot, Rembrandtsingel 1. Het spreekuur start met ingang van 4 mei, en is dan iedere woensdag van 14.00 tot 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over het spreekuur mediawijsheid staat op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/digibieb.

Koeiendans bij Ormsby Field

Foto: T. Hoogland

CASTRICUM - De koeien mochten zondag 17 april weer blij de wei in bij Agro-camping Ormsby Field. De jaarlijkse happening trok veel belangstellenden, die getrakteerd werden op een blokje kaas.

Deze kaas was ook nog te winnen bij de fotowedstrijd. De mooiste koeienfoto kon geplaatst worden op de Facebook-groep 'Je bent Castricummer als...'. De foto van T. Hoogland was genomineerd, maar greep net naast de prijs. Kim Marcker won de wedstrijd. De kinderen gingen blij met een kleurplaat en ballonnen huiswaarts.

U heeft nog een kans om blije koeien te zien op zaterdag 23 april om 11 uur bij de boerderij van de familie Res, Provincialeweg 1-3 in Castricum.

St. Adelbert kampioenen

EGMOND-BINNEN - Afgelopen zaterdag is Adelbert A1 overtuigend kampioen geworden in de 3e klasse K.N.V.B. Na 19 wedstrijden 54 punten met een doelsaldo van 137 voor en 21 tegen, is de ploeg uit Egmond-Binnen onbereikbaar voor de concurrentie! Ook de D1 voetbalde de kampioensschaal bij elkaar dit seizoen.

PCC Maalwater Run en Walk groot succes

Een lang lint van lopers bij de start van de 4.5 km.

HEILOO - Mede door het prachtige weer was de achtste editie van de Maalwater Run en Walk, de benefietwandel- en hardloopmanifestatie, georganiseerd door Rotaryclub Heiloo i.s.m. Trias en VIB 2002, een heerlijk ontspannen feest voor jong en oud.

In de ochtend konden wandelaars onder andere via de beeldentuin van Ditta Engel door de prachtige westrand van Heiloo langs bloeiende bluebells naar Egmond en de duinen wandelen. Vanaf één uur was het een grote drukte op het Stationsplein, waar meer dan 300 leerlingen van de basisscholen en eenzelfde aantal van de PCC-vestigingen zich verdrongen om hun startnummer te ontvangen. De Springschans was met het grootste aantal leerlingen vertegenwoordigd. Langs het parcours werden de hardlopers aangemoedigd door heel veel supporters. Veel bewoners staken de vlag uit. Docenten van het PCC en leden van Rotaryclub Heiloo zorgden ervoor dat het gebied autovrij bleef. Voor het eerst werd gewerkt met tijdregistratie via een chip in het startnummer. Na dinsdagavond staan de uitslagen op de website.

Op de 2.4 km werd onder de meisjes het snelste gelopen door Iris Kramer en bij de jongens door Dylan Opten. Bij de 4.5 km was Casper Peterse de snelste jongen en Thea Hessing liep de afstand als snelste meisje. Op de 10 km gingen de 1e prijzen bij de dames naar Eva van Zoonen en Elise Luet en bij de mannen naar Duncan Zwart en Bas Briefjes.

Burgemeester Hans Romeyn en Buurtsportcoach Pascalle de Hoogh.

Turnwedstrijd jongste meisjes GTH geslaagd

v.l.n.r. achter: Heidi, Julia en Dana v.l.n.r. voor: Isabelle, Elyce en Nolin

HEILOO - Zondag turnden de zes jongste meisjes van GTH de pre-(pre)-instap wedstrijd. In de categorie pre-pre-instap turnden Dana de Boer en Elyce Roozing en bij de categorie pre-instap turnden Isabelle de Graaf, Nolin Krul, Julia Lammers en Heidi Meeuse. De meisjes begonnen de wedstrijd op sprong, hier liet Elyce twee mooie handstandplat zien (12.63). Ook Isabelle ging goed op sprong: zij behaalde voor twee strakke sprongen een 12.73. De wedstrijd werd vervolgd op brug: Nolin turnde een sterke oefening en behaalde een 12.90. De meisjes zaten goed in de wedstrijd, het derde toestel was de balk. Op de balk waren zowel Julia als Heidi zeer stabiel. Zij lieten beide keurige oefeningen zien en werden dan ook beloond met een 11.70 voor Julia en een 11.60 voor Heidi. De wedstrijd werd afgesloten op vloer, Dana had er zin in en liet hier een prachtige oefening zien (13.30). Een mooie wedstrijd met mooie resultaten. Voor meer info: www.gth-heiloo.nl.

Historisch jubileumjaar voor White Stones

White Stones 2 kampioen. 

EGMOND AAN ZEE - De selectie van ZVV White Stones beleeft in het 40ste seizoen van haar bestaan het beste jaar ooit.

Het eerste team komt uit in 1ste divisie, het 2e niveau van Nederland, en staat dit jaar voor het eerst in de historie in de nacompetitie. De winnaar van de nacompetitie promoveert naar de eredivisie. Aanstaande vrijdag (22 april, 21.15 uur) speelt de ploeg in de Watertoren de laatste competitiewedstrijd. Daarna volgt op 6 mei de eerste wedstrijd in de nacompetitie. De tegenstander komt uit Volendam, Gouda of Eindhoven.

De aanstormende jeugd vormt het 2e team van WS onder leiding van Jacco Walta en Ron Karels werd WS2 dit jaar kampioen van de 2e klasse. Al 3 wedstrijden voor het eind van de competitie was de ploeg niet meer te achterhalen door de concurrentie. Het team bestaat uit talentvolle spelers die bijna allemaal nog mogen uitkomen in jeugdcompetities. Het komende jaar is een periodetitel het doel in de 1ste klasse.

Admiraal brengt spanning terug

LIMMEN - Op vrijdag 15 april speelden de schakers van SV Vredeburg ronde 24 van de interne competitie. Enkele zeer verrassende uitslagen vielen te noteren.

Deze keer noteerde Jos Admiraal in zijn partij tegen koploper Bob Stolp geen 'zwaarbevochten remise' of een 'ongelukkige nederlaag', maar een 'glansrijke overwinning'. Stolp investeerde een toren in een aanval met perspectief, maar Admiraal vond zeer knap de enige weerlegging, nam de aanval over en scoorde het fraaie punt. Omdat nummer twee Bert Hollander wel won, slinkt de voorsprong van Stolp op de ranglijst tot de omvang van één partij. Het wordt toch nog een spannende titelstrijd in de laatste vier ronden!

Hollander versloeg Barry Blekemolen door in het eindspel te beschikken over een pion meer en een sterkere loper dan zijn opponent. Harold Ebels betaalde de tol voor een zware week in de gemeenteraad. Toen zijn partij tegen Marlies Sturk de drie uur speeltijd passeerde, verprutste Ebels zijn voordelige stelling met twee pluspionnen door enkele passieve zetten. Gezegd met worden dat Sturk profiteerde door met vaste hand zeer knap de juiste strategie in het eindspel te volgen.

Hidde Ebels deed het niet beter dan zijn vader. Ook hij zag een voordelige stelling met een gezonde pluspion, na onnodig kwaliteitsverlies, veranderen in een verloren eindspel. Tars Wanders was hier de winnaar van het punt. Gijs Pouw revancheerde zich voor zijn vlotte nederlaag van een week eerder. Geconcentreerd en met goed spel versloeg hij Adri Beentjes. Jan de Graaf werd hardhandig gevloerd door de veel sterkere Niels Hageman. Zelfs even tegenstribbelen zat er niet in. Hans de Goede verkeert in uitstekende vorm. In een lange en spannende partij toonde hij zich sterker dan Gertjan Hafkamp. Met name de wijze waarop De Goede zijn torens en dame liet samenwerken was van grote klasse. In het duel tussen Dick en zijn zoon Remi Aafjes gaf de ervaring van senior de doorslag. Chiel Pepping en Theo Al zorgden voor een spannende partij. Even leek het erop dat Pepping bij een complexe ruil van stukken een voordeel zou behalen, maar bij nadere beschouwing was dat toch niet het geval en was remise de juiste uitslag. Jaap Limmen speelde een puike partij tegen Jan Levering. Een ver opgerukte pion die beide vijandelijke torens aanviel, gaf de doorslag. Al vlot verspeelde Bert van Diermen, na een moment van onoplettendheid, zijn dame. Jan Brantjes had daarna geen moeite de partij naar zich toe te halen.

Simon Smit nieuwe rapidkampioen bij Oppositie

HEILOO -De schaakvereniging Oppositie kent per seizoen 3 kampioenschappen: 1) het gewone kampoenschap in het normale ( langzame) tempo over ongeveer 27 ronden (avonden) 2) het snelschaakkampioenschap over 7 ronden in slechts één avond en 3) het rapidkampioenschap over 9 ronden, verdeeld over 3 avonden in het seizoen. Het rapidschaken houdt dus het midden tussen het gewone schaken (het klassieke spel) en het snelschaken

Op de derde rapidavond van dit seizoen heeft Simon Smit beslag gelegd op de titel van het seizoen 2015/2016. Hij was al eens eerder kampioen in 2011/2012.

Na de eerste avond op 3 november had Simon nog 3 uit 3, op de voet gevolgd door de regerend kampioen over 2014/2015 Kees Jongkind, die een remise gespeeld had tegen Tjerk Voskuil en verder 2 partijen had gewonnen.

Op de tweede avond, 2 februari, liet Simon een dure steek vallen: hij verloor van Kees. Aangezien Kees ook averij opgelopen had (hij verloor in ronde 6 van André van der Ark) behield Simon een voorsprong van een half punt op Kees. André was wel op gelijke hoogte gekomen met Simon met 5 punten. Kortom, deze drie heren hielden elkaar aardig in balans. Bij een eventueel gelijk eindigen moest er als eerste naar het onderling resultaat gekeken worden, dus dat kon nog een puzzel worden.

Aangezien André onderuit ging op de derde avond tegen Peter Folkertsma en zowel Simon als Kees de volle buit binnen haalden, was de einduitslag bekend zonder moeilijk rekenwerk of een barrage.

Simon had dus een fraaie eindscore van 8 uit 9 en mag zich een jaar lang rapidkampioen van Oppositie noemen. Kees eindigde als tweede en André als derde.

Nog twee spelers komen in aanmerking voor een eervolle vermelding: Theo Suurhoff haal de de derde avond nog 2,5 punt uit 3 en Piet Manni eindigde op een fraaie vierde plaats ondanks langdurige gezondheidsperikelen.

Egels vieren diverse kampioenschappen

D1 van De Foresters naar 2e divisie De D1 van De Foresters heeft een geweldige prestatie geleverd door kampioen te worden in de 3e divisie. Volgend jaar mag de D1 daardoor uitkomen in de landelijke 2e divisie. De kampioenswedstrijd werd gespeeld in Leiden, waar UVS D1 met 2-4 werd verslagen. Foto: Gabriëlle de Kroon

HEILOO - Het afgelopen weekend was erg feestelijk voor De Foresters. Nadat er op vrijdag genoten was van de finales van het schoolvoetbal, konden zaterdag diverse kampioenschappen gevierd worden.

De D1 heeft een geweldige prestatie geleverd door kampioen te worden in de 3e divisie. Volgend jaar mag de D1 daardoor uitkomen in de landelijke 2e divisie. De kampioenswedstrijd werd gespeeld in Leiden, waar UVS D1 met 2-4 werd verslagen. De F1 speelde in Hoorn en won dik van Always Forward: 2-6. Met de titel op zak werd het een vrolijke terugreis naar Heiloo.

De F6M speelde voor het eerste seizoen met elkaar en leverde een prestatie van formaat. Extra leuk is dat de meiden het voor elkaar kregen om het burgemeesterspaar voor de kampioenswedstrijd naar De Egelshoek te krijgen. Ook de meiden van de MC2 van De Foresters zijn kampioen geworden. In Egmond werd met 0-4 gewonnen van Adelbert MC1 en kon het grote feest beginnen. In een spannende competitie, waarin ook de Foresters B3 speelde, is de B4 met nog één wedstrijd te gaan ongeslagen kampioen geworden. De laatste wedstrijd was de spannendste, in een rechtstreeks duel tegen Vrone, de nummer twee in de poule, was de B4 de overtuigende winnaar. Op zaterdagavond beleefden ruim 350 Egels een leuke voetbalavond bij AZ, die de partners in de regio regelmatig uitnodigt. Het duel tegen PEC Zwolle werd met maar liefst 5-1 gewonnen.

De F6M van De Foresters is kampioen geworden. De meiden, die voor het eerste seizoen met elkaar voetballen, leverden al een prestatie van formaat en hebben nu dus ook nog eens de kers op de taart gezet. Extra leuk is dat de meiden het voor elkaar kregen om het burgemeesterspaar voor de kampioenswedstrijd naar De Egelshoek te krjgen! Achterste rij: Peter Klaase (coach), Ernst oostindie (coach)
Ook de meiden van de MC2 van De Foresters zijn kampioen geworden. In Egmond werd met 0-4 gewonnen van Adelbert MC1 en kon het grote feest beginnen.
In een spannende competitie, waarin ook de Foresters B3 speelde, is de B4 met nog één wedstrijd te gaan ongeslagen kampioen geworden. De laatste wedstrijd was de spannendste: in een rechtstreeks duel tegen Vrone, de nummer twee in de poule, was de B4 de overtuigende winnaar.
Foresters F1 speelde de een na laatste competitiewedstrijd in Hoorn tegen Always Forward. Bij winst kon het kampioenschap al binnengehaald worden, dus de spelers werden op scherp gezet door coach Sam Rooker. De Foresters begon sterk en gingen de met een mooie 0-4 voorsprong de rust in. Na de rust leek het met een snelle 2-4 nog even spannend te worden, maar met nog 2 treffers van Foresters werd de eindstand 2-6 en kon het feestje beginnen.

Henk Verdonk junior niet te kloppen

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee is donderdagavond in de wekelijkse wedstrijd in Akersloot om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup weer overtuigend als winnaar uit de bus gekomen. Opnieuw was latere winnaar Henk Verdonk junior na de start op Sportcomplex de Cloppenburgh als een pijl uit een boog vertrokken. De normaal als slowstarter benoemde Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan de Hoef kon direct mee met het groepje achtervolgers Henk Louwe uit Alkmaar, Wilfred Knegt uit Uitgeest, en thuisrijder Peter Langevoort. Henk Louwe moest passen, nadat Verdonk senior samen met Wilfred Knegt een versnelling plaatste. Even later leek dat dit hogere tempo ook Wilfred Knegt de kop ging kosten, maar een valpartijtje bleek de oorzaak te zijn geweest van het gaatje dat Knegt moest laten vallen. Snel kon Knegt dit rechtzetten en terug komen in het wiel van Verdonk senior. Henk Louwe en Peter Langevoort waren halfkoers kansloos voor een podiumplek. Toch wist Langevoort zich nog te ontdoen van Louwe in een ultieme poging zich te voegen bij het duo Verdonk senior/Wilfred Knegt. Het bleek een poging zodat Langevoort zich tevreden moest stellen met een verdienstelijke vierde plaats voor Henk Louwe.

Benedictus en De Zuidwester kampioen bij Schoolvoetbal

Foto: Tamara de Ruijter

De finale van het schoolvoetbaltoernooi is gespeeld. Deze is gewonnen bij de meisjes door Benedictus M3. Zij wonnen na een zeer spannende wedstrijd met penalties van Radboud M1.

Bij de jongens was het ook zinderend tussen De Zuidwester en Paulusschool. Na verlenging en ook hier penalties ging De Zuidwester er met de zege vandoor. Het was een fantastisch schoolvoetbalspektakel de afgelopen weken.

De organisatie is voor volgend jaar op zoek naar versterking. Aanmelden voor dit sportieve evenement kan via j.devre@quicknet.nl.