De Uitkijkpost

1 juli 2015

De Uitkijkpost 1 juli 2015


Zeer geslaagde Kunstparade stijlvol afgesloten

HEILOO - Alle betrokkenen waren het er zondagavond over eens: de Kunstparade is een groot succes geworden. Om dat te vieren was er in de Witte Kerk voor de leden van de projectgroep en de vrijwilligers een hapje en een drankje. De heilige Willibrordus voegde zich bij het gezelschap om enkele eerdere statements nader uit te werken. Hoewel de vorige ontmoeting had plaatsgevonden bij de kerk die zijn naam draagt voelt de bezoeker zich nog net iets meer thuis in de Witte Kerk, die hij immers zelf heeft gesticht. Bij zijn wijding tot aartsbisschop had hij de voornaam Clemens (= de milde) gekregen, en mildheid uit zich bijvoorbeeld via humor. De in pij geklede bezoeker gaf een snelle historische schets. Nadat de Romeinse overheersers hadden afgedaan kwam er meer ruimte voor kerstening, republiek en koninkrijk. In golven is er sprake geweest van overheersing door Spanje, Frankrijk, Duitsland. Het is hem dan ook een groot raadsel waarom de inwoners van Heiloo zich nu al tien jaar met plezier laten overheersen door uitgerekend de Romeinen. Het ideale moment dus voor de burgemeester om het woord te nemen voor een afsluitend dankwoord, waarna Eugènie Herlaar het afgelopen dagen opgeborrelde gedicht 'Inspiratie' voordroeg.

Activiteiten in Zwembad het Baafje

HEILOO - Zwembad het Baafje in Heiloo biedt haar gasten een zomers activiteiten programma aan. Vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 14 augustus zal er op doordeweekse dagen genoeg te beleven zijn.

Zomervakantie, de tijd van kamperen, reizen, ontspannen en cultuur opsnuiven. Zwembad het Baafje is ook in vakantiesfeer en organiseert elke doordeweekse dag van de vakantie een andere activiteit. Spellen in, rond en onder water, waar iedereen aan mee kan doen.

Op maandag is er Bootcamp, op dinsdag bommetje/ elastiek springen, op woensdag knutselen en schminken, donderdag zijn er estafettespellen, met je eigen opblaasbeest/bal en op vrijdagworden er waterpolo / volleybalwedstrijden gehouden. De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 en 14.30 uur.

In de zomervakantie, vanaf 6 juli tot en met 14 augustus, gelden andere openingstijden; zwembad het Baafje is dan op werkdagen geopend van 10.00 tot 20.00 uur en in het weekeinde van 10.00 tot 17.30 uur. Mocht het prachtig weer zijn, dan kan het zwembad besluiten langer op te blijven. Meer informatie:www.zwembadhetbaafje.nl of op Facebook.

Wethouder Elly Beens opent belevingstuin De Vijfhoek

Voorzitter vrienden van De Vijfhoek René de Boer: 'Onze kids, daar doen we het voor!'

HEILOO - Zaterdagmiddag 27 juni verrichtte wethouder Jeugdzorg Heiloo Elly Beens samen met enkele cliënten de openingshandeling van de nieuwe belevingstuin van De Vijfhoek. Samen onthulden zij de draaimolen die daarna blij in gebruik werd genomen. In de draaimolen is plaats voor vier kinderen, waarvan twee plekken voor een rolstoel. De feestelijke opening werd door ruim 250 bezoekers bijgewoond. De belevingstuin is nu goed toegankelijk en veilig voor de kinderen van De Vijfhoek die naast een verstandelijke beperking ook andere aandoeningen hebben zoals spasme, epilepsie, autisme en zintuigelijke beperkingen. Draaien, schommelen, glijden, wippen, geprikkeld worden, ontspannen; ze kunnen nu net als andere schoolkinderen heerlijk buitenspelen. Er zijn schaduwplekken gemaakt en voor de opslag van spelmateriaal zijn er twee mooie schuren gebouwd. De Vijfhoek (onderdeel van De Waerden) en de Stichting Vrienden van De Vijfhoek kregen naast mooie woorden ook nog cadeaus en donaties voor de kinderen, waaronder een cheque van € 500,- van Stichting Kees voor de aanschaf van nieuw buitenspeelgoed. Voor meer informatie bezoekt u de sites www.dewaerden.nl en www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Sam Dekker uit Heiloo krijgt bijzonder cadeau

HEILOO - Op maandag 29 juni vond er een bijzondere ontmoeting plaats bij Lunchroom Santiago in Egmond aan Zee. De medewerkers van Santiago nodigden Sam Dekker en zijn familie uit Heiloo uit om een taartje te komen eten én ook een heel speciaal cadeau te overhandigen.

Sanne, Jan, Marissa, Jeffrey, Ninette, Ifke, Rody, Fernando, Sela, Lara, Arno, Marissa, Erna en Cheryl zijn allen jongeren met een beperking. Zij zijn de hart en ziel van lunchroom Santiago, waar zij samen het hele horeca bedrijf runnen. 'Samen delen' is hun motto. Enige tijd geleden ontstond het idee om de fooien die zij ontvangen op te sparen en aan een goed doel te geven. Toen een van hen het verhaal vertelde van Sam Dekker, waren ze er met z'n allen meteen uit: de fooien spaarpot moest naar hem toegaan! Sam Dekker heeft het Syndroom van Down en zijn ouders Arjen en Lisette zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om geld in te zamelen voor een bezoek aan het Curaçao Dolphin Therapy Center (CDTC). Daar zal Sam, samen met zijn ouders en zusje Anne nu eind september dolfijnentherapie gaan volgen. De familie Dekker had geen woorden voor de prachtige cheque van €1.000,- die ze van de Santiago medewerkers in ontvangst mochten nemen. Sam's therapie wordt mede ondersteund door Stichting Dolfinn uit Heiloo. Op 22 augustus gaat ook weer het benefietfestival Dolfinn Rocks plaatsvinden op het Looplein in Heiloo. De opbrengsten daarvan komen ten goede aan de stichting, met als doel 'meer leren en genieten voor kinderen met een beperking'. De Uitkijkpost mag ook een tipje van de sluier over de line-up bij Dolfinn Rocks oplichten. Bij deze speciale tiende jubileumeditie worden onder meer Pater Moeskroen, Barrelhouse, Hind en ook Housedieren verwacht. De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door de Engelse tributeband Bon Giovi.

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, krijgt hij/zij de vrijheid om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Mijn naam is Rie Oosterwijk – Nijman, 87 jaar. Heb drie kinderen; Annelies 61, Marjon 57 en Yvonne 55 jaar, drie schoonzoons, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Tot mijn 14de jaar in Egmond Binnen gewoond, tijdens de oorlog ben ik naar Heiloo verhuisd.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Tuinieren en bridgen. Door bridge te spelen heb ik in de loop der jaren vele mensen leren kennen. Misschien een beroep waarmee ik dan veel omgang met mensen zou hebben.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen of vragen?

Ik zou tegen mijn moeder (zij is maar 64 jaar geworden) willen vertellen dat haar zeven kinderen, waar er helaas drie van zijn overleden, het allemaal goed hebben.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Ik heb weinig jeugd gehad, het was hard werken. Mijn vader is op 39 jarige leeftijd overleden. De oudste toen 12 en de jongste twee jaar oud. Het was armoe troef. Thuis hadden wij een broodbakkerij en een winkel waar mijn oudste zus en ik altijd moesten helpen. Zaterdagochtend moesten wij naar school, dat was de drukste dag in de bakkerij. Op 11-jarige leeftijd werd ik 's morgens om 04.00 uur gewekt om voor schooltijd eerst brooddeeg af te wegen. Als de schoolbel luidde rende ik op het laatste moment naar school. In het oorlogsjaar 1942 werd mijn moeder ziek en ging naar een sanatorium. Zeven kinderen moesten toen zelfstandig (vader was immers al overleden) evacueren naar de Holleweg waar wij één kamer, één slaapkamer en een gemeenschappelijke keuken hadden. Douchen mocht één keer per week in het badhuis tegenover ons. Na tweeëneenhalf jaar kwam mijn moeder terug. Haar jongste zoon herkende haar niet meer, hij was tenslotte opgevoed door mij en mijn oudste zus.

5. Wat vindt u de mooiste plek in Heiloo?

Het Beestenboetje, samen met mijn achterkleinkinderen.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Voor een lekkere gerookte paling wil ik eventueel mijn nachtrust wel onderbreken.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Een goede vriendin adviseerde mij na het overlijden van mijn man(in 1988), om bridgen te gaan leren. Ik heb haar goede advies opgevolgd en ik speel dit kaartspel inmiddels al tientallen jaren in het Trefpunt.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik al ruim 25 jaar één keer per week voor het gezin van een goede slager uit Heiloo kook, met af en toe een heerlijke malse biefstuk er bij. Wij waren voorheen overburen van elkaar. Door deze familie word ik altijd Buuffie genoemd en inmiddels is deze naam een begrip in de vriendenkring van hen.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Een recreatieve accommodatie voor ouderen.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van uw voorganger aan u: 'Wat doet u eigenlijk de hele week?'

Het huishouden en het onderhoud in de tuin doe ik nog allemaal zelf. Ik besteed veel aandacht aan de tuin, geniet van elke bloem die uitkomt. Daarbij krijg ik elke dag bezoek van één of meerdere van mijn kinderen of kleinkinderen, enorm gezellig!

Ook brei ik sokken tussen maat 27 en maat 47 in. Van klein tot groot ik zorg dat mijn kleinkinderen warme voeten hebben in koude winterdagen.

Ik nomineer voor de volgende tien vragen aan:

Henk Spaans.

Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:

Ik zie jou nog geregeld in Heiloo en vraag mij af wat jouw geheim is om nog zo fit en vitaal te blijven.

Eerste veranderingen 't Loo zichtbaar

HEILOO - Afgelopen week is er hard gewerkt aan een "proefopstelling" waaraan publiek en winkeliers kunnen zien hoe het winkelcentrum er uit gaat zien na de opfrisbeurt. Tegenover Kaashuis Tromp is een eerste deel van een winkelpui in een stijlvol en modern jasje gestoken. Modern wit, strakke houten panelen, nieuwe verlichting en eenduidige winkel signing maken dat het winkelcentrum straks weer een regionale uitstraling heeft en daarmee, naast de Heilooërs, ook het winkelend publiek van buiten het dorp gaat aantrekken. Binnenkort wordt gestart met de entree aan de noordzijde. In het Loo komt het projectkantoor van de aannemer zodat winkeliers en publiek optimaal geïnformeerd kunnen worden. Naast de entree's en de winkelpuien worden ook de pleinen aangepakt. Meer informatie hierover volgt na de vakantieperiode. Vooralsnog loopt de samenwerking tussen Dela (eigenaar), WPM (verhuurder), winkeliersvereniging 't Loo en de gemeente zeer voorspoedig. Alles is erop gericht om het winkelen in de toekomst nog prettiger te maken.

Alsnog geslaagd!

REGIO - De geslaagden van het tweede tijdvak van Jac. P. Thijsse College zijn: MAVO: Esmée Schouten uit Akersloot, en Stef Liefting, Piet Verver, en Siem de Waal uit Heiloo. Geslaagden HAVO: Sanne Dekker, Menno Horneman, Puck Kaandorp en Mike Olgers uit Akersloot, Patrick Lute uit Egmond Binnen, Hidde Braaksma, Nina Braam, Tom Diels, Rens Groot en Femke Hoeksema uit Heiloo en Rens Min en Yerson Wester uit Limmen. VWO: Daniel Ben – Ami uit Heiloo.

Talentenmiddag festival Willibrordus draait door

HEILOO - Van 17 tot en met 19 september is er het festival 'Willibrordus draait door'.

Op Landgoed Willibrordus kun je drie avonden elkaar ontmoeten, genieten bij de rollende keukens en van films, documentaires, verhalen, concerten en voorstellingen. Het festival is er omdat de Willibrorduskapel (nu Cultuurkoepel Heiloo) 75 jaar bestaat en omdat het in Heiloo 'Willibrordusjaar'is. Op zaterdagmiddag 19 september staan de locaties op het terrein open voor gedachten en presentaties, concerten en voorstellingen uit de samenleving van Heiloo en omgeving. Talenten, jong en wat ouder, zijn welkom om zich in welke vorm dan ook te presenteren. Ruimte voor (pop)muziek, verhalen. Aanmeldingen kunnen naar info@cultuurkoepelheiloo.nl.

Univé geeft Welzijn steun in de rug

HEILOO - Regiomanager Michel Zonneveld van Univé overhandigde op 28 juni aan directeur Marian van Dam van de Stichting Welzijn Heiloo een cheque ad € 3000,-. De feestelijke bijeenkomst in Trefpunt werd bijgewoond door een groot deel van de Heilooër senioren die meegaan met de pannenkoekenvaartocht in Amsterdam.

Marian van Dam vertelde dat door verkrapping van de subsidies iedere deelnemer aan de bus- en vaartochten van SWH tegenwoordig zelf het volle pond moet opbrengen. Niet ieders beurs is daarvoor voldoende gevuld, en er is een toenemend aantal ouderen voor wie een eigen begeleider nodig is die ook weer vol moet betalen. Om te voorzien in de knelpunten had Welzijn zich gemeld bij het programma Steuntje in de Rug Univé Noord-Kennemerland 2014. Michel Zonneveld en zijn opvolger Anja Tromp vertellen dat tussen de vele ontvangen aanvragen die van Welzijn Heiloo direct al veel sympathie scoorde en daardoor uitzicht kreeg op een podiumplaats. Toen resteerde de vraag hoe de steuntjes ad 1000, 2000 en 3000 euro zouden worden toegedeeld. De ledenraad die het bij een coöperatie als Univé uiteindelijk voor het zeggen heeft kende het goud ofwel Steun in de rug toe aan Welzijn Heiloo voor het omschreven doel.

Kermis Heiloo met clown en vuurwerk

Donderdag 2 juli start aan de Omloop de traditionele jaarlijkse kermis van Heiloo. Met een keur van attracties staat er voor iedere leeftijd wel iets. Donderdag start de kermis om 15.00 uur. Vrijdag start de kermis om 14.30 uur,om 16.00 uur bezoekt de befaamde clown Desalles de kermis. Met zijn fratsen en ballonnen creaties een prachtige belevenis voor de kinderen, maar ook voor de ouders. Op vrijdagavond zal er aan het publiek een vuurwerkshow worden gepresenteerd. Het vuurwerk terug van weggeweest, zal rond de klok van tien afgestoken worden. Aan het terrein aan de Omloop zullen onder meer de volgende attracties aanwezig zijn. City hopper,botsauto s,snelheidsmolen,vliegtuigjes,vliegende bank,draaimolen,trampolines, Crazy safari de diverse oefeningspelen en natuurlijk de oliebollen en suikerspinnen. Verder liggen bij de diverse winkels de kortingsboekjes weer op de toonbank voor extra goedkoop kermis vieren. De kermis is zaterdag en zondag open om 14.00 uur. Kijk voor informatie over de kermis op www kermis Heiloo.nl.

Univé geeft Welzijn steun in de rug

Univé geeft Welzijn steun in de rug

HEILOO - Regiomanager Michel Zonneveld van Univé overhandigde op 28 juni aan directeur Marian van Dam van de Stichting Welzijn Heiloo een cheque à € 3000,-. De feestelijke bijeenkomst in Trefpunt werd bijgewoond door een groot deel van de Heilooër senioren die meegaan met de pannenkoekenvaartocht in Amsterdam.

Marian van Dam vertelde dat door verkrapping van de subsidies iedere deelnemer aan de bus- en vaartochten van SWH tegenwoordig zelf het volle pond moet opbrengen. Niet ieders beurs is daarvoor voldoende gevuld, en er is een toenemend aantal ouderen voor wie een eigen begeleider nodig is die ook weer vol moet betalen. Om te voorzien in de knelpunten had Welzijn zich gemeld bij het programma Steuntje in de Rug Univé Noord-Kennemerland 2014. Michel Zonneveld en zijn opvolger Anja Tromp vertellen dat tussen de vele ontvangen aanvragen die van Welzijn Heiloo direct al veel sympathie scoorde en daardoor uitzicht kreeg op een podiumplaats. Toen resteerde de vraag hoe de steuntjes ad 1000, 2000 en 3000 euro zouden worden toegedeeld. De ledenraad die het bij een coöperatie als Univé uiteindelijk voor het zeggen heeft kende het goud ofwel Steun in de rug toe aan Welzijn Heiloo voor het omschreven doel.

Het scheikundespektakel is losgebarsten!

REGIO - Maar liefst 38 basisschoolgroepen uit Castricum, Heiloo, Uitgeest, Limmen, Akersloot en Heemskerk doen dit jaar mee met het scheikundespektakel van het Jac. P. Thijsse College.

Een achttal proefjes wordt door de Jac. P. Thijsse leerlingen voorbereid om vervolgens op de basisscholen te worden uitgevoerd door en met de basisschoolleerlingen. Het is de vijfde keer dat dit project plaatsvindt. Het valt onder de maatschappelijke stage en het doel is de leerlingen op een andere manier iets te leren en ze iets te laten doen voor een ander.

De leerlingen maken onder andere een eigen bellenblaas, scheiden zand van water, testen de aanwezigheid van zetmeel in voedsel en filteren kleuren. Het spektakel wordt in zijn geheel geleid door de leerlingen van het Jac. P. Thijsse zelf. Zij testen de proefjes, maken de uitleg en zorgen dat er vragen en werkbladen zijn voor de leerlingen van de basisscholen. Zowel de leerlingen van de basisschool als die van het Jac P Thijsse zijn erg enthousiast over dit project. Volgend schooljaar zal dit spektakel plaatsvinden in de eerste week van februari. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Bult of Ruth van der Kruijssen; mbl@jpthijsse.nl of rkr@jpthijsse.nl.

Opkikker van Keer op Keer

HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt met twee keer per maand een Opkikker van € 300,- aan een vereniging of stichting. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De eerste opkikker van de maand juli gaat naar Huis in de Wijk, locatie De Houtduif –dagbehandelingscentrum voor mensen met geheugenproblemen- in Alkmaar. Bijdrage voor de aanschaf van een tablet. U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072-5325962.

Runxputlezing: 'Gewoon over geloof'

HEILOO - Zondag 5 juli wordt bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo de jaarlijks terugkerende, zogenoemde 'Runxputlezing' gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor ieder jaar iemand, die het nodige aanzien in kerk en/of samenleving geniet, wordt uitgenodigd. In het jaar 2013 mocht het Heiligdom zich verheugen in de komst van Antoin Bodar en de inmiddels overleden oud voetbalprof Gerry Mühren. Vorig jaar werd de Runxputlezing verzorgd door Leo Fijen en dit jaar weet Onze Lieve Vrouw ter Nood zich vereerd met de komst van de hulpbisschop van Den Bosch, Mgr. Mutsaerts. Mgr. Mutsaerts zal in de Runxputlezing het thema van zijn laatste boek behandelen, 'Gewoon over geloof'. In zijn boek, gaat Mgr. Mutsaerts op humoristische wijze in gesprek met de altijd kritieke publieke opinie. Het belooft dus een boeiende middag te worden. De Runxputlezing begint om 14.00 uur.

Uitbureau De Loet

HEILOO - Uitbureau De Loet, de Loet 1 en Overkerck aan de Stationsweg 92c organiseren leuke activiteiten voor ouderen. Bij de Loet is er nog plaats bij zittend bewegen voor ouderen op maandag van 10.00 tot 11.00 uur en bij Overkerck op vrijdag van 10.30 tot 11.15 uur, zityoga op dinsdag van 10.30 tot 11.00 uur. Per activiteit € 29,- per maand. Meer informatie op www.vivalavie.nl of neemt u eens vrijblijvend contact op met Corina Winter, tel. 06-51463085 of receptie Overkerck: 088-9957675.

Baduhenna zaterdag geopend

HEILOO - Op zaterdag 4 juli is het archeologisch museum van Heiloo (Baduhenna) weer open tussen 14.00 en 16.00 uur. Naast al het moois dat onder onze voeten is gevonden en tentoongesteld in het onlangs geheel opgeknapte museum, is het bijzonder dat nu een kleine wijnkan uit het jaar 1275 en afkomstig uit Brugge is te bewonderen. Baduhenna bevindt zich in het gebouw Willibrordus aan de Kennemerstraatweg (rechter poort en direct links om de hoek).

Peuterspeelzaalwerk geïntegreerd in dagopvang Kits Oonlie

HEILOO - Kinderopvang Kits Oonlie biedt na de zomervakantie, naast dagopvang, ook opvang aan gedurende schooltijden (peuterspeelzaaltijden). Doel hierbij is dat ouders een keuze hebben in de vorm van opvang en bij een wijziging in de thuissituatie en/of behoefte, er geen wijziging in opvanglocatie hoeft plaats te vinden. Hiernaast kunnen ouders, net als bij de dagopvang, ook voor deze vorm van opvang gewoon kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst, waardoor de maandelijkse kosten liggen tussen € 5,99 en € 197,17. Deze nieuwe vorm van opvang is in het begin van dit jaar al gestart op de locatie Boekenstein in Heiloo en is een groot succes gebleken! Wilt u meer informatie over deze nieuwe vorm van opvang of een keer komen kijken op de vestiging? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie op telefoonnummer 072-5323576, of door het sturen van een e-mail naar info@kits-oonlie.nl.

Gewijzde openingstijden 't Loo

HEILOO - Winkelhof 't Loo heeft de knoop doorgehakt en gaat de openingstijden op de vrijdag wijzigen. Vanaf vrijdag 3 juli is het winkelcentrum op de koopavond tot 20.00 uur open. De overige openingstijden zijn ongewijzigd: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Het betreft hier de algemene openings- en sluitingstijden van het winkelcentrum. Per individuele winkel kan dit verschillen. Albert Heijn blijft open tot 21.00 uur.

Hetty van Rheenenplein op CBS de Duif

HEILOO - Tijdens het Slotfeest op vrijdag 26 juni onthulde juf Hetty van Rheenen het naar haar vernoemde schoolplein bij CBS de Duif. De leerkracht die na 42 jaar afscheid nam, werd luidkeels toegezongen en in de cadeaus en de bloemetjes gezet. De ouders, waarvan een aantal zelf nog bij juf Hetty in de klas heeft gezeten, zorgden voor een spetterend afscheid in de klas en voor het nieuwe naambord op het plein. Oud-leerlingen en andere belangstellenden die Hetty een warm hart toedragen zijn welkom op de afscheidsreceptie op donderdag 2 juli van 16.30 tot 18.30 uur op CBS de Duif, Mariënstein 180 in Heiloo. Wilt u uw komst van te voren doorgeven door een e-mail te sturen naar: afscheidjufhetty@outlook.com?

Zwem4daagse medaille in de pocket!

Foto: Janine Crum

Dominique Crum, Isa en Tess Beers hebben 'm binnen; de medaille voor de Zwem4daagse! Vandaag was het natuurlijk superweer voor baantjes trekken in het Baafje. Sommige kinderen hadden familie meegenomen, die hen gezellig vergezelden in het water. Aan de nationale Zwem4daagse, hebben ruim tachtig personen deelgenomen.

Gezocht: Buurtinitiatieven voor Burendag in Heiloo

Het is weer zover: Burendag is in aantocht. Dit jaar op zaterdag 26 september. Afgelopen jaar deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Dit jaar wordt het al weer voor de tiende keer gevierd. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Burendag is voor alle leeftijden. Ook ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, hebben baat bij een goed contact met de buurt. Samen met het Oranje Fonds ondersteunt Stichting Welzijn Heiloo daar graag in. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij mensen dichter bij elkaar brengen. Zij zijn dan ook op zoek naar leuke buurtinitiatieven. Heeft u een leuk idee, laat het dan weten. Met ondersteuning van Stichting Welzijn Heiloo kunnen we er een leuke Burendag van maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tel. 072-5331297 en vraag naar Wanda Vasbinder of Karin van Polen.

Paddenwerkgroep Heiloo zet 3332 amfibieën veilig over

HEILOO - Afgelopen trekseizoen typeerde zich door veel koude nachten, een te droge atmosfeer en te veel noord-westenwinden.

Gunstige weersomstandigheden zijn een hoge luchtvochtigheid, 6/7 graden C en Z/W wind. Als gevolg hiervan was er weinig trek en af en toe een korte piek qua aantallen. De uiteindelijke massale paddentrek manifesteerde zich pas in de laatste dagen van maart en begin april. Wel kunnen we spreken van een 'kikkertrek'. Geen enkel jaar zijn zoveel (Zandersloot 631/ Belieslaan 100) bruine kikkers geteld als in 2015. Op de paddenlocaties zijn verder uitklimmatten aangebracht zodat padden en kikkers die in de straatkolken vallen er zelf weer kunnen uitklimmen.

Zandersloot getelde amfibieën in 2015; gewone pad 2147 levend, dood 39, bruine kikker 631 levend, 5 dood, kleine watersalamander 144 levend, 20 dood. Belieslaan getelde amfibieën: gewone pad 303 levend, 1 dood, bruine kikker 100 levend, 2 dood, kleine watersalamander 7 levend, 0 dood. Totaal 3332 amfibieen die veilig zijn overgezet op de Zandersloot en Belieslaan. Ondanks de ongunstige verwachtingen gezien het koude, droge weer stemt het uiteindelijke resultaat toch tot grote tevredenheid.

Spektakel op de Rembrandtschool

AKERSLOOT - Woensdag 24 juni was het feest op de Rembrandtschool. Meester Dolf de Beurs, die eind dit schooljaar met pensioen gaat, werd toegezongen door alle leerlingen van de Rembrandtschool in de aula.

Er was een Meester Dolf vossenjacht en als hoogtepunt een anderhalf uur durende basketbal clinic, gegeven door Henk Pieterse. Met zijn clinic getiteld 'Pest mij maar' verzorgde hij voor 2 keer zeventig leerlingen een boeiend spektakel. In hoog tempo voerden de leerlingen op de beat van de muziek allerlei oefeningen uit. Deze oefeningen begeleidde Henk met een enorme dosis humor, afgewisseld met verhalen uit zijn eigen jeugd over pesten. Juist de combinatie van sport en sociale vaardigheden maakte deze clinic uitermate geschikt voor het afscheid van Meester Dolf. Naast leerkracht was hij ook sport- en leefstijl coördinator. Henk was zelf ook erg onder de indruk van de ochtend op de Rembrandtschool. Dit is te lezen op zijn eigen website.

Mini camping de Westert viert jubileum

LIMMEN - In 1990 begonnen Rina en Jaap Welboren naast de melkveehouderij mini camping de Westert, aan de Rijksweg 1 in Limmen. De mini camping heeft de naam te danken aan de monumentale stolpboerderij uit 1897.

Zussen van Rina hadden een minicamping in Egmond en Bergen en die brachten Rina op het idee om ook een camping te beginnen. En zo kwamen in juli 1990 de eerste caravans het erf op. In 2000 vonden Rina en Jaap het genoeg geweest en besloten Sjaak en Jacqueline Welboren de camping voort te zetten. Door de prachtige en centrale ligging en de mooie omgeving weten veel mensen de weg naar de minicamping te vinden. Jong en oud gaat mee de wei in om de koeien op te halen voor het melken of komen kijken hoe het melken in een melkput gaat. Kinderen mogen echt helpen met het voeren van de konijntjes, dwerggeitjes en kippen. Ook het eitjes uithalen is een belevenis. Het kost even tijd maar de waardering is groot! Nu, 25 jaar later, heeft de camping derrtig ruime plaatsen die voorzien zijn van elektra, een watertappunt en afvoer en hebben lokale ondernemers een mooi nieuw verwarmd sanitairgebouw gebouwd. Sjaak en Jacqueline: ,,Op eerste Pinksterdag kregen we een prachtig natuurstenen bord aangeboden van onze gasten Klaas en Anky Harmsen van Steenhouwerij Natura uit Hilversum die al 25 jaar met veel plezier naar onze camping komen. Het bord heeft inmiddels een ere plaats gekregen aan ons nieuwe sanitairgebouw! We beleven veel gezelligheid aan de minicamping en we hopen hier nog veel jaren met plezier mee door te gaan."

Jeugdcompetitieteam Golfclub Heiloo kampioen

Het jeugdteam van Golf- en Countryclub Heiloo heeft zondag promotie afgedwongen na een mooi zege op golfbaan Almeerderhout in Almere.

De laatste wedstrijd was ongekend spannend, omdat meerdere teams kans maakten op het kampioenschap van de tweede klasse NGF Jeugd 18-holes poule. Met een overtuigende winst van 23-5 op tegenstander Westfriese 1 werd Heiloo 1 de onbetwiste kampioen. De competitie werd gespeeld over vijf ronden op vijf verschillende golfbanen. Het team van Heiloo bestaat uit de jeugdleden Steven Bakker, Kim Bierman, Nick Bierman, Mees de Kort, Jasper Smit, Jan Willem Spaans en Tim Taylor. Trainer is PGA golfprofessional Cees Grijzenhout. Golf- en Countryclub Heiloo is aantrekkelijk voor jonge golfers. De 9-holes baan en driving range lenen zich uitstekend om de golfsport te leren. Vanwege de grote belangstelling wordt overwogen om volgend jaar een tweede jeugdteam te starten.

Timmerdorp kinderen uit de Hoef willen graag post!

EGMOND - Maandag 6 juli begint voor een groot aantal kinderen uit Egmond aan den Hoef hun Timmerdorp! Vier dagen lang hard werken: hout sjouwen, timmeren, zagen en wat er allemaal meer bij komt kijken om een mooie hut te bouwen met je vriendjes en vriendinnetjes. En traditioneel wordt er ook bij iedere hut een prachtige brievenbus gemaakt. En deze moet natuurlijk vol! Ook dit jaar wordt u gevraagd uw (klein)kind te verrassen met post gestuurd naar hun zelf gebouwde dorp. Het adres is: Timmerdorp p/a Pr Marijkelaan 1, 1934 EA Egmond aan den Hoef. De brievenbussen van Timmerdorp staan er klaar voor!

Timmerdorp zoekt vrijwilligers

Om ook de komende jaren door te kunnen gaan met timmerdorp, zoeken wij vrijwilligers voor de werkgroep. U kunt zich aanmelden bij Jakob Pronk op het timmerdorp terrein of tel. 06-10020460.

Aarzelend zomer in de Wimmenummerduinen

REGIO - Het voorjaar was aan de koude kant en erg droog, daarom lijkt de zomer in de Wimmenummerduinen nog maar wat aarzelend op gang te komen. Dieper wortelende struiken zoals de vlier en het duinroosje hebben daar wat minder last van, maar bloeiende kruiden zijn nog wat schaars.Toch gaat men op zondag 5 juli, bij de maandelijkse natuurwandeling van het IVN, op zoek naar wat er al wel bloeit, hoort u mogelijk een kievit en vast ook de rugstreeppadden en groene kikkers. Er wordt sowieso genoten van het afwisselende zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee. Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Start is op 5 juli om 10.00 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee en zijn rond 12.00 uur terug. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen, IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: (072)5337601; kijk ook op www.ivnnkl.nl.

Jaarmarkt Akersloot, krijgt weer vorm, kleur en smaak!

AKERSLOOT - Vanaf begin dit jaar is de organisatie van Rock 'n Roll Street Akersloot, welke traditiegetrouw ook de jaarmarkt op vrijdagavond van het Rock & Roll weekend organiseert, volop bezig om de markt weer nieuw elan in te blazen. Met een frisse kijk op de organisatie en het geheel weer in eigenhand te hebben kan de organisatie inmiddels met trots melden dat de markt weer vorm, kleur en smaak krijgt.

De markt wordt opgeluisterd met een heuse 'foodstreet', daarnaast ook diverse thema's waaronder de rock 'n roll jaren. Met vele kleding, snuisterijen, jukeboxen, platen en ambachten. Voor de liefhebbers van deze artikelen zal de komst van 'Bennies Fifties' als muziek in de oren klinken. Ook komt een echte barbier zijn kap en scheerkunsten vertonen. Met een diverse aanbod hoopt de organisatie dat er voor alle bezoekers wat te vinden is. Ook steeds meer lokale en regionale ondernemers en marktkooplui melden zich aan. Maar ook particulieren en hobbyisten weten de markt weer te vinden. Dit jaar is er tevens ruimte voor handelaren/particulieren met tweedehands goederen. Ook word er tijdens de jaarmarkt aan de kinderen een gratis rock 'n roll clinic aangeboden in de grote tent. Tevens zorgen twee springkussens voor veel plezier. Daarnaast zullen er op de markt diverse activiteiten zijn waar aan kan worden deelgenomen door jong en oud. Diverse straatartiesten zullen op markt hun kunsten vertonen. De jaarmarkt vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 augustus van 16.00 uur tot 22.00 uur. U kunt mailen met anna.oorthuis@quicknet.nl voor het reserveren van een kraam of voor meer informatie.

Golfjeugd naar eerste klasse

HEILOO - Het jeugdteam van Golf- en Countryclub Heiloo heeft afgelopen zondag promotie afgedwongen na een mooi zege op golfbaan Almeerderhout in Almere.

De laatste wedstrijd was ongekend spannend, omdat meerdere teams kans maakten op het kampioenschap van de tweede klasse NGF Jeugd 18-holes poule. Met een overtuigende winst van 23-5 op tegenstander Westfriese 1 werd Heiloo 1 de onbetwiste kampioen.

Jeugdcompetitie
De competitie werd gespeeld over vijf ronden op vijf verschillende golfbanen. Het team van Heiloo bestaat uit de jeugdleden Steven Bakker, Kim Bierman, Nick Bierman, Mees de Kort, Jasper Smit, Jan Willem Spaans en Tim Taylor. Trainer is PGA golfprofessional Cees Grijzenhout.

Golf- en Countryclub Heiloo is aantrekkelijk voor jonge golfers. De 9-holes baan en driving range lenen zich uitstekend om de golfsport te leren. Vanwege de grote belangstelling wordt overwogen om volgend jaar een tweede jeugdteam te starten.

Silke Dekker behaalt brons op NK trampolinespringen

ROTTERDAM - Zaterdag sprongen zeven meiden van GTH het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen in Ahoy. Er werd individueel gesprongen maar ook synchroon.

We begonnen met synchroon, hier sprongen drie koppels van GTH. Yara en Mila begonnen met de wedstrijd in blok één, zij sprongen een mooie verplichte en keuze oefening waar ze zich mee plaatsen voor de finale, in de finale zijn ze vijfde geworden! Daarna sprongen Elise en Feliene de wedstrijd, een goede verplichte oefening(32.70) en een super keuze oefening(34.00) wat resulteerde in een tiende plaats! Als laatste sprong koppel Silke en Milenka, de verplichte oefening werd zeer strak gesprongen en behaalden voor deze oefening 32.50, zij werden elfde. In de middag sprongen vijf individuele springers van GTH de wedstrijd. Elise sprong als eerste haar wedstrijd, zij sprong twee keurige oefeningen, voor haar verplichte oefening kreeg zij een 7,9 gemiddeld, zij werd elfde! Daarna sprongen Silke en Milenka, Milenka sprong een sterke verplichte oefening; 22.90 en kwam op een 13deplaats. Silke wist zich te plaatsen voor de finale met twee sterke oefeningen in de voorronde, in de finale sprong zij een prachtige oefening en behaalde hier mee de bronzen medaille! Yara en Raquel sloten voor GTH de dag af, Yara sprong twee goede oefeningen en is hiermee achtste geworden. Raquel liet twee nette oefeningen zien en plaatste zich voor de finale. In de finaleoefening kreeg zij 25 punten voor haar oefening en werd hiermee zevende!

Spannend moment voor judoka's Dojo 't Loo

HEILOO - Het was weer een spannende dag voor een deel van de judoka's van Dojo 't Loo. Ze mochten namelijk examen doen voor hun volgende band.

Na een aantal weken hiervoor extra getraind te hebben was het zaterdag dan eindelijk zo ver. Onder toeziend oog van de examinatoren en de meegekomen familie mochten ze de diverse technieken laten zien. Dat zijn dan niet alleen de diverse staande worpen zoals de heup- en schouderworpen, maar ook de technieken op de grond zoals houdgrepen. Hoe hoger de band, hoe meer technieken de judoka's uiteraard moeten laten zien natuurlijk. Hoewel een enkeling door de spanning niet helemaal het allerbeste van zijn kunnen kon laten zien, bleek na afloop toch dat alle kandidaten weer waren geslaagd. Ylara Kurvers, Roan Krom, Fabian van Bruchem, Salvador Arnoldus, Alexander Hess, Tristan Munk, Mack Kraakman, Tom 't Gilde, Douwe Maart, Fedde Kruiff, Lex Gast, Alijn Groefsema, Sieb Dijkstra, Nick Kraakman , Chimene Hup en Bas Laduc mogen voortaan met de gele band de mat op. Lizzy van der Waart en Robin Strang wisten hun oranje band te halen. Vito Jak, Daan Pepping en Roy Klinkhamer slaagden voor hun groene band. Kars Kroon tenslotte, gaat voortaan met zijn blauwe band de tatami op.

Geslaagden Zwembad Loos

HEILOO - De leerlingen van zwembad Loos hebben zaterdag morgen 27 juni voor de laatste keer, van dit zwemseizoen, afgezwommen voor het A, B, of C diploma.

De verplichte banen en vaardigheden werden zonder probleem gezwommen. Vooral het onderwater zwemmen sprong er deze keer boven, of eigenlijk onder, uit. Met een groot applaus lieten de, op dit vroege uur mee gekomen, supporters horen dat de diploma's dik verdiend waren. Een week eerder was er een klein examen voor het Zwaardvis en Dolfijn diploma. Ook hier is iedereen trots met zijn of haar diploma naar huis gegaan. Nu maar hopen op een mooie zomer zodat iedereen volop van het diploma kan gaan genieten! De geslaagden zijn; diploma A: Narjess Al Rikabi, Quinty Blankensteijn, Rosalie Blokker, Joes Bosman, Jurre Breggeman, Syl Buis, Thies Erkamp, Christian van Haasteren, Ylian Hendriks, Ellemieke Jurrius, Jennifer Kaptein, Jasper van den Kommer, Luca Koopman, Danique Lammers, Zarah Liedenbaum, Jarin Nebbeling, Kick Ooms, Finn Prazsky, Jade Recourt, Lotta Sengers, Jacco Strijker, Julia Tervoort, Jasmijn Tervoort, Jeffrey Ullers, Sam van der Veek, Bram de Vrijer, Dex Wentink. Diploma B: Riemer van Beek, Heleni van den Berg, Dean Bout, Lars de Bruijn, Finne Faber, Lucas Haasnoot, Sofie de Jong, Lucas Koppes, Gigi Martens, Matz Mosselaar, Sam den Nijs, Jolien van der Poel, Bastiaan van Reeuwijk, Jorne Reitsma, Milan Schouten, Pascalle Smal, Juul Stutterheim, Ewoud Kalverdijk, Bodyl van Tol, Bram van der Wal, Quinn Wijnaar, Benthe Zegwaard. Diploma C: Alexandra van Boggelen, Celine Kleijmeer, Kira Kreher, Thom van der Sluijs, Nine Westerman. Zwaardvis Goud: Lotte van der Sluijs. Dolfijn Goud: Jelle Venema en Dominique Crum.

Kamp TC Heiloo United ook dit jaar weer groot succes

HEILOO - Het jeugdkamp van TC Heiloo United zit er weer op. Vroeg in de ochtend vertrokken ruim veertig kids naar Dopersduin in Schoorl.

De fietsreis verliep vlekkeloos en om 10.15 uur kwamen alle kanjers aan in Schoorl. Een overvol programma stond dit weekend voor de deur. Rond 13.00 uur zijn ze naar het prachtige strand in Schoorl gegaan. Op het strand konden de kinderen onder andere voetballen, beachtennissen, volleyballen, frisbeeën, touwtrekken en slagbal spelen. Het avond programma is begonnen met een heerlijke maaltijd bij Dopersduin. Vervolgens zijn ze op de fiets gestapt richting T.C. Schoorl voor een leuke tennisclinic met aansluitend een tennisquiz en levend stratego in de duinen van Schoorl. Helaas gooide het slechte weer roet in het eten voor in het ochtendprogramma. In plaats van tennissen zijn de jongste kinderen nog een keer het bos ingegaan om een tweede ronde levend stratego te spelen. De oudere kinderen hebben de tweede dag van het kamp afgetrapt met een mountainbiketocht door de bossen van Schoorl. Het leek wel alsof iedereen al jaren aan het mountainbiken was. De jongste kinderen zijn vervolgens om 13.00 uur in Bergen gaan midgetgolven en de oudere kinderen hebben een uitwisseling gehad met de jeugd van T.C. Schoorl.

Charlotte Hopman Nederlands Kampioen Speerwerpen

HEILOO - Tijdens het NK Speerwerpen vrijdag 26 juni heeft Charlotte Hopman, atlete bij AV Lycurgus haar mannetje gestaan tijdens de verdediging van haar titel bij de B-junioren vorig jaar. Haar eerste worp met de 600-grams speer, was goed voor een pr en zorgde er voor dat ze tot en met de vierde worp op de eerste plaats stond. Bij de vijfde poging wierpen twee dames verder en had Charlotte een ongeldige poging. Gedurende de laatste poging barste er een zinderende strijd los. Als allerlaatste werpster heeft Charlotte de puntjes op de i gezet door een 42,94 meter te werpen. Goed voor een eerste plaats. De prolongatie van haar Nederlands kampioenschap bij de A-junioren was hiermee een feit.

Zingvaart, maak het mee!

REGIO - Een uniek concert met een tiental akoestische optredens langs de Bergerringvaart op zaterdagavond 4 juli. Tijdens Zingvaart kan iedereen van de stilte van de prachtige Berger- en Egmondermeerpolder genieten, afgewisseld met prachtige muzikale optredens.

Startpunt is de Bosmolen aan de Kolonel Sneepweg, de verbindingsweg tussen de Hoeverweg en de Groeneweg. Een aantal schuiten van de stichting Langedijk Waterrijk liggen daar gereed om bezoekers in te schepen en langs alle tien optredens te varen. Zijn de koolschuiten vol, dan is dat geen probleem, want alle optredens zijn ook fietsend of wandelend vanaf de wal bij te wonen. Bovendien is het mogelijk om met een eigen bootje naar het startpunt te komen en mee te varen. Inschepen in de boten van de schippers van Langedijk Waterrijk kan vanaf 18.00 uur. Het evenement duurt van 19.00 tot 21.30 uur. De parkeerruimte is beperkt, kom daarom vooral op de fiets! Kijk op de website www.bem450.nl voor de deelnemende acts.

Gezellig tafeltennis dubbeltoernooi!

REGIO - Vrijdag werd het seizoen van Tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo traditioneel afgesloten met het altijd leuke en gezellige dubbeltoernooi. De jeugdleden beten aan het begin van de avond het spits af en hadden allemaal een ouder/bekende mee om een duo mee te vormen. De te winnen taart ging uiteindelijk na een spannende eindstrijd naar Jari en Annemarie Legdeur. De volwassenen volgden in de avond, waarbij de uiteindelijke finale ging tussen Pieter Groot/ Nashat Najjaw en het uiteindelijke kampioensteam Wil Barendse/ Marcel Briefjes. De beide toernooien werden goed bezocht met elk meer dan twintig deelnemers en vormden zo een mooie afronding van een succesvol seizoen. Op maandag 17 augustus is de eerstvolgende trainingsavond van de club. Mocht je geheel vrijblijvend een paar proeftrainingen (jeugd of volwassenen) mee willen draaien, dan ben je van harte welkom om op een trainingsavond langs te komen. Tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo is gevestigd in de sporthal aan de Hogeweg 61 te Limmen, www.tafeltennislimmen.nl.

Van Renesse verslaat Mandemakers

REGIO - Alkmaarder Milosj van Renesse heeft donderdagavond voor een grote verrassing gezorgd door de negende rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op Sportcomplex De Cloppenburgh op zijn naam te schrijven. Nog nooit was het voorgekomen dat, wanneer Wim Mandemakers (Heiloo) aan het vertrek stond, een ander er met de overwinning vandoor ging. Na een aantal rustige ronden, waarbij het initiatief aan Danny Bizot (Alkmaar) werd overgelaten, sloeg de vlam in de pan. Het trio Wim Mandemakers, Milosj van Renesse en Danny Bizot maakte zich definitief los van de rest. Het door Mandemakers opgeschroefde tempo zorgde ervoor, dat Danny Bizot de aansluiting moest opgeven en alleen kwam te rijden. In de vijfde ronde plaatste Milosj van Renesse een versnelling waarop Mandemakers geen antwoord had. De voorsprong werd door Van Renesse op de grote versnelling snel uitgebouwd, waardoor eventuele kanditaten voor de winst definitief waren uitgeschakeld. In de slotfase kreeg Danny Bizot de op de tweede plaats rijdende Wim Mandemakers in het vizier en dit gaf hem de nodige vleugels om aan te sluiten, maar ook niet meer dan dat. De ervaren Mandemakers was in staat deze ultieme poging van Bizot af te slaan en zijn tweede plek veilig te stellen. Uitslag: 1. Milosj van Renesse Alkmaar 2. Wim Mandemakers Heiloo 3. Danny Bizot Alkmaar 4. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan de Hoef 5. Henk Louwe Alkmaar.

TV Limmen speelt Wimbledon

LIMMEN - Zaterdag 27 juni startte het T.V. Limmen jeugd tenniskamp op sportpark de Voetel. Maar liefst 45 kinderen in de leeftijd 6 tot 16 jaar hadden zich aangemeld. Een enorme opkomst voor een programma van een heel weekend waarvoor alle banen op tennispark de Voetel benodigd waren.

Na ontvangst werd er gestart met een warming-up onder leiding van eredivisie tennisster Kim Kilsdonk. Vervolgens werd de groep in vieren gedeeld en kon iedereen punten winnen voor zijn of haar team. Een gevarieerd programma, opgezet door Dennis Boontje, bood tennis op alle niveaus afgewisseld met spelletjes, een tennisquiz, demonstratiepartij en walkietalkieverstoppertje. 's Avonds was er een gezamenlijke maaltijd en een overnachting voor de oudere kinderen. De zondag begon al vroeg om 08.00 uur met een uitgebreide work-out. Na het ontbijt het vervolg van de individuele wedstrijden en een grande finale op gras. Het Koekoeksveldje op de Westerweg was tijdelijk omgedoopt tot Wimbledon met een heuse centre court. Hier mochten aardbeien met slagroom natuurlijk niet ontbreken.

Zoë Kuintjes naar EK pony dressuur

HEILOO - Amazone Zoë Kuintjes, al jaren rijdend op HMS Stables is geselecteerd door bondscoach Tineke Bartels voor het Europees Kampioenschap dressuur voor de pony's.

Dit internationale kampioenschap vindt plaat 5 tot en met 9 augustus in Malmö in Zweden. Samen met drie andere amazones; Daphne van Peperstraten, Eveline Bos en Rianne Kooistra, reizen zij begin augustus af om Nederland daar te vertegenwoordigen. Zoë Kuintjes 14 jaar oud zal deelnemen met de mooie witte schimmel Elin's Nonsisdador, welke in eigendom is van de familie Van der Lof uit Haaksbergen. Dagelijks is Zoë te vinden op HMS Stables bij Derk Schekkerman en Jordy van Wijnen in Heiloo. Samen met haar trainer/coach Jordy van Wijnen hebben zij hard gewerkt om te behoren tot de beste ponyruiters in Nederland. Kwalificatie geschiedt door overall prestaties gedurende het jaar maar de benoemde observatiewedstrijden zijn doorslaggevend in de selectie. Dit is een mooi vervolg op haar titel Nederlands

Open Golftoernooi Golf & Country Club Heiloo

HEILOO - Golf & Country Club Heiloo houdt voor de negende keer het Heiloo Open Golftoernooi op 29 en 30 augustus.

De inschrijving voor het NTI NLP Heiloo Open, dat op zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt gehouden, is vanaf heden opengesteld. Voor degene die op hole 3 de eerste 'hole in one' slaat, is een mooie auto te verdienen. Zoals altijd wordt het toernooi op zondag afgesloten met een buffet voor de finalisten en vrijwilligers. Tegen betaling van € 20,- is het buffet ook toegankelijk is voor alle andere spelers en hun gasten, alsmede voor alle GCH leden. Er is tevens gezorgd voor een feestelijke muzikale omlijsting. Het toernooi reglement en een inschrijfformulier is te vinden op www.golfclubheiloo.nl. De voorbereiding is in volle gang, zodat over twee maanden weer een soepele organisatie borg staat voor veel golfplezier. Ook dit jaar worden er weer clinics voor volwassenen georganiseerd door de pro's van de GCH en voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar wordt er een speel-spel cricuit georganiseerd, zodat de jeugdige leden ook vriendjes en vriendinnetjes kennis kunnen laten maken met de golfsport. Ook ouders, opa's en oma's kunnen meegenieten. Tevens is er een puttwedstrijd, waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting Veldwerk. (putten voor Nepal). Op zaterdag is het mogelijk om op de driving range uw swing te testen via een Trackman en wordt er een prijs beschikbaar gesteld voor de longest drive.

Jay Beelen succesvol op International Childrens Games

HEILOO – Jan Beelen: 'Mijn kleinzoon Jay woont in Heiloo en is al jaren lid van Trias. Hij was uitgekozen om deel te nemen aan de International Childrens Games die dit jaar in Alkmaar worden gehouden. Jay neemt deel aan de spelen op de atletiek nummers 100 meter sprint en het verspringen. Bij beide onderdelen wist hij de halve finale te bereiken die weekeinde van 27/ 28 juni in Alkmaar werden gehouden. Jay heeft zondag op de ICG de B finale van 100 meter gewonnen. Mag ik dan alstblieft een trotse opa zijn?

LET OP! Kim's Haarsalon gaat op vakantie en is GESLOTEN van 6-07-2015 t/m 18-07-2015. Ik ben weer open op 20-07-2015. Dan bent u weer van harte welkom voor een afspraak te maken. Kim's Haarsalon wenst iedereen alvast een fijne vakantie toe. Tel: 06 3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Nieuw bij SPRAYTAN HEILOO tanden bleken en wimperextensions. TANDEN BLEKEN zonder peroxide! Veilig, snel en pijnloos! Basisbehandeling nu € 42,50. Maak snel een afspraak en bel Gerrie: 06 5467 1235. Wij zijn gevestigd aan de Kennemerstraatweg 269 te Heiloo
www.spraytan-heiloo.nl

ZOMERAANBIEDING! SPA-PEDICURE: voeten reinigen, nagels knippen en polijsten, verzorging + voeden van nagelriemen, verwijderen eelt, scrub en massage. Teennagels gelakt in kleur naar keuze. Dit als in luxe Amerikaanse pedicurestoel met warmwaterbad, nu €35. GELLAK-ACTIE voor handen én voeten + quick manicure & pedicure €50. Alle aanbiedingen (gel, acryl, solar): www.evanails.nl Bel voor een afspraak: 06 5080 9000.EVA NAILS Kennemerstraatweg 452 Heiloo.

BLOKFLUITLES: voor kind. vanaf 6 jaar. Goed opstartinstrument. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen tegelijk. Vraag je vriend of vriendinnen ook mee. Geef je nu op en begin na de zomervakantie. Voor meer inf: Elma Agterberg 06-2288 9122

Nieuw bij PEDICURE- en SCHOONHEIDSCENTRUM HEILOO shellak van CND incl. Manicuren €20,--Teennagels €20,-- excl. Pedicuren. Mooi voor tijdens de vakantie i.v.m. houdbaarheid van de SHELLAK van 2 weken. Info: 072-533 3033 of www.pedicurecentrumheiloo.nl


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

In het bosgebied van Heiloo, in de prachtige PARKTUIN, staat een lief TUINHUISJE met BROCANTE. Geniet onder het genot van koffie met wat lekkers van al het moois!! Zaterdag 4 juli van 11.00 tot 16.00. Westerweg 41a Heiloo.

Leer SPAANS bij CAMPO del SOL in HEILOO. Beginners ma 14.30 en 20.00 uur, wo 21.00 uur, do 11.00 uur. Ook gevorderden en Spaanse leesclub. Start september. www.campodelsol.org / 072-566 9956

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

Te huur: OPSLAGRUIMTES vanaf 10 m2 CENTRUM HEILOO Info: 072 533 7403 (na 18.00 uur)

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

TE HUUR: centrum Limmen 2-KAMERAPP./KANTOOR € 550,- p/mnd excl. Inl. 072-5051464

Nieuw bij PEDICURE- en SCHOONHEIDSCENTRUM HEILOO verkoop van comfort GEMAKSCHOENEN en pantoffels. Ook aan huis passen en bezorgen mogelijk. Informatie via 072-533 3033

KNIPKAPSTER INGRID MEERMAN heeft VAKANTIE van zat 4 t/m do 23 juli. Kerkweg 42, Limmen www.knipkapster.nl tel; 06-2886 5509

VITALIS
MASSAGEPRAKTIJK


Mooi en ontspannen de zomer in met massages van Vitalis. Nieuwe openingstijden MA-VR 09.00-21.00 uur. Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen. T: 06 1521 9400
www.massagepraktijkvitalis.nl

Volgend schooljaar slagen voor de TAALTOETS? MBO en HBO. Bel of mail voor info: R.T. Praktijk KLIM-OP in Uitgeest. jkleiberg@hotmail.com / 06-34207327

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

KIM'S HAARSALON voor een afspraak belt u 06-3004 2383. Dompvloetlaan 29
1851 NM Heiloo

BESTE SCHILDER &
STUKADOOR
voor binnen en buiten. Nu 50% korting!
Tel. 06 3374 3601

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd.
T: 06 1750 6967

Dinsdagavond 14 juli en 28 juli houdt HEALTHINESS een WORKSHOP 'Lekker en gezond bakken' in Heiloo. Stuur een mail naar:
info@healthinessonline.nl of kijk voor alle info op:
www.healthinessonline.nl/blog

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

Oma's, opa's met liefde voor paarden gevr. 11-14 aug. 10-16 u. Hutten bouwen, lunch maken, evt. hulp met prd, alle hulp is welkom.
T: 06-2222 8168
www.spiritofepona.nl

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Pow Wow PAARDEN zomerschool kids & volw. www.spiritofepona.nl 6/7, 4/8 en 11/8. Ook hulp van oma's en/of opa's gevraagd.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)