De Uitkijkpost

25 maart 2015

De Uitkijkpost 25 maart 2015


Onthulling sierhek Willibrordusboom 'prelude' op opening Willibrordusjaar

'Geel en blauw; de kleuren van Willibrordus.' Foto Carolien Breed

HEILOO – Op woensdag 18 maart onthulde het Willibrordus genootschap het sierhek rond de circa 90 jaar oude eik naast de Willibrordusput voor de Witte Kerk; im aanloop naar het Willibrordusjaar 2015.

Het genootschap (gevormd door Hans Romeyn, Nico Adrichem, Fred Dellemijn, Jacob Ouderkerken en Teunis van der Zwart) heeft de dag van Nationale Boomfeestdag aangegrepen om niet een nieuwe boom te planten, maar om de oude eik naast de put bij de Witte Kerk tot Willibrordusboom te dopen. ,,Willibrodus als brug, die het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbindt. Het Willibrordusjaar is een initiatief van verschillende organisaties uit de gemeenschap die elkaar hebben gevonden, een reeks van activiteiten die mensen verbindt", aldus de burgemeester.

Teunis van der Zwart noemde als voorbeelden de kerk, de school, de wandelroute en het landgoed die de naam van Willibrordus dragen. ,,Het is dit jaar 1325 jaar geleden dat Willibrordus vanuit Engeland in Holland aankwam en de put in Heiloo zou hebben geslagen. Hij is de bindende factor in deze streek." Hij noemde de onthulling van het sierhek een prelude op de start van het Willibrordusjaar 2015.

Het Willibrordusjaar 2015 wordt officieel geopend op zondag 29 maart, met een viering in de Cultuurkoepel, voorheen de Willibrordus kapel, die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. In de maanden daarna vinden er allerlei activiteiten in het dorp plaats, waaronder op 19 april Music Meeting Heiloo met Expeditie Willibrordus. En leerlingen van de St. Willibrordusschool maken een mozaïek. Ook de horeca springt in op het jubileumjaar, met gelijknamige menu's en ijsjes. En op 21 juni zijn de Hunebedspelen. De activiteitenkalender voor de komende periode is te vinden op www.willibrordusheiloo.nl. Ook kan men op de hoogte blijven via Twitter en Facebook. Het jaar zal worden afgesloten op 7 november, de sterfdag van Willibrordus.

Het Baafje overgedragen aan Sport Servicepunt Langedijk

Wethouder Dellemijn en Teun van Etten van SSL toosten op een goede toekomst voor zwembad Het Baafje. Foto Carolien Breed

HEILOO – Vrijdagochtend was Rob Opdam, wethouder van sport, er nog aan het klussen in het kader van NLdoet; samen met leerlingen van de Radboudschool werd gewerkt aan een grote schoonmaak. Vrijdagmiddag 20 maart vond de officiële overdracht plaats van zwembad Het Baafje aan Sport Servicepunt Langedijk (SSL), de kersverse exploitant van Het Baafje. SSL is een lokale, maatschappelijk onderneming, zonder winstoogmerk.

Na ondertekening van de huur- en exploitatieovereenkomst kreeg Teun van Etten, directeur van SSL, bij de hoge duikplank 'de sleutel' uit handen van Fred Dellemijn, wethouder accommodatiebeleid. De wethouder is blij dat de exploitatie van het zwembad in goede handen komt van zo'n ervaren partij. SSL exploiteert ook De Bever, het openlucht zwembad in Sint Pancras en ziet veel mogelijkheden in Het Baafje. Daarbij zijn de inzet van vrijwilligers en een goede verbinding met de lokale bevolking een belangrijke factor. SSL werkt in dit kader ook graag samen met de Vrienden van Het Baafje en andere maatschappelijke instellingen zoals het Vrijwilliger Informatie Punt (VIP) en MEE Noordwest-Holland.

Ook voor Teun van Etten was het een heugelijk moment. ,,Met de zwembaden in Heiloo en Sint Pancras is voor iedereen in de regio een buitenbad bereikbaar." Met nog een maand te gaan voor de opening en nog veel te doen om alles op tijd klaar te krijgen, zei Van Etten: ,,We houden wel van een uitdaging!"

Het officiële moment werd aangegrepen om de plannen met Het Baafje bekend te maken. Samen met de wethouder presenteerde hij de nieuwe huisstijl, het logo, de mobiele App en de website van Het Baafje. Regelmatig zullen er op mooie dagen extra activiteiten worden georganiseerd. Al deze activiteiten worden via de nieuwe mobiele APP gecommuniceerd. Voor de jeugd komt er dit seizoen ook een heuse Panna-kooi waarin naar hartenlust gevoetbald kan worden.

Tevens maakte hij bekend dat abonnementhouders van Het Baafje ook gratis in De Bever kunnen zwemmen. De prijs voor een abonnement is bovendien aangepast aan het tarief van De Bever, en dus omlaag gegaan. ,,Voor minder geld kunnen abonnementhouders nu in twee zwembaden terecht." De voorverkoop van abonnementen is inmiddels gestart. Tot en met 1 mei kan iedereen in de voorverkoop via www.zwembadhetbaafje.nl heel voordelig een abonnement aanschaffen met maar liefst 20% korting op het normale tarief. Op zaterdag 25 april om 12.00 uur wordt het nieuwe zwemseizoen feestelijk geopend met tal van leuke activiteiten op en rond het zwembad. Vanaf 25 april zal het zwembad tot en met 1 mei open zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze extra openingsweek kan iedereen komen zwemmen en natuurlijk ook aan de kassa een abonnement kopen.

En goed nieuws voor mensen die overdag werken; Het Baafje is in het hoogseizoen vanaf 1 mei een uur langer open, tot 20.00 uur. Heerlijk om na het werk nog even een baantje te trekken.

Tien vragen aan... Jos van der Voort

Elke week verschijnt de rubriek 'De tien vragen aan' in de Uitkijkpost. Elk mens heeft onvermoede kanten, stukjes van zichzelf die niet altijd zichtbaar zijn. Op deze manier proberen wij net iets meer te weten te komen van een bekende of onbekende dorpsgenoot. Na het beantwoorden van de tien vragen, wordt hij/zij verzocht om de vragen door te geven aan een volgend 'slachtoffer'!

Ik ben Jos van der Voort, 66 jaar, ruim 42 jaar getrouwd met Trees en we hebben twee dochters, Danielle en Patricia en een zoon Richard. We hebben twee kleindochters, Anouk van 11 en Kim van 8 en een kleinzoon Noah van 1,5 jaar en die krijgt in juli een broertje. Als beheerder van de tennisclub TC Heiloo United ben ik al jaren behoorlijk druk in de weer.

1. Waar bent u geboren en getogen?

Ik ben geboren op 6 januari (Driekoningen) in Zaandam en met Trees uit Muiden in 1971 in Muiderslot getrouwd en hebben tot 1977 in Zaandam gewoond. Toen zijn wij verhuisd naar Egmond aan den Hoef. Onze kinderen zijn daar heerlijk opgegroeid en in 1993 hebben wij een hele grote stap gemaakt door het aankopen van Tenniscentrum de Dors in Heiloo. Dit betekende dat wij als gezin in Heiloo zijn gaan wonen. Na zeven hele drukke jaren heb ik het tenniscentrum in 1999 weer verkocht aan Marcel Frank die het tot vorig jaar heeft geëxploiteerd.

2. Als uw hobby uw werk was geweest, welk beroep zou u dan nu uitoefenen?

Op deze vraag kan ik een heel kort antwoord geven. Mijn hobby is tennis en als beheerder van de tennisclub ook mijn beroep. Ben daardoor dagelijks in de kantine en regelmatig op de tennisbaan te vinden.

3. Wie zou u wel eens willen ontmoeten en wat zou u zeggen of vragen?

Johan Cruijff en dan zou ik hem vragen omdat hij zoveel verstand heeft van het spelletje en succesvol coach van Barcelona is geweest (waar ik ook twee keer in Nou Camp getuige van ben geweest) waarom hij nooit bondscoach van het Nederlands elftal is geweest.

4. Wat is uw mooiste jeugdherinnering?

Dat ik in 1968 met mijn vrienden in Italië (Gardameer) op vakantie was met ons kevertje en daar heb ik Trees (die daar met haar zus was) ontmoet en dat ik haar een aantal jaren later ten huwelijk heb gevraagd.

5. Wat vindt u het mooiste plek in Heiloo?

Eigenlijk vind ik heel Heiloo wel mooi en heb niet echt een plek waarvan ik zou zeggen dat vind ik de mooiste.

6. Waarvoor kunnen ze u 's nachts wakker maken?

Als ik eerlijk ben, heb ik liever niet dat ze mij wakker maken. Omdat ik vaak veel moeite heb om in slaap te komen, omdat ik in mijn drukke hoofd altijd aan het malen en organiseren ben. Dus als ik slaap, mij niet wakker maken.

7. Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Van mijn vader. Om altijd eerlijk te zijn en in zaken altijd netjes en op tijd betalen, je verplichtingen nakomen. Nooit meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Naar dat advies heb ik goed geluisterd en heb ik ook goed opgevolgd.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van u?

Dat ik buiten mijn hobby tennissen en lekker mountainbiken ook de laatste twintig jaar regelmatig aan het hardlopen was. Zeker 30 keer halve marathons gelopen (Egmond en Schoorl) en een keer of tien Dam tot Dam loop met als hoogtepunt de hele marathon van NEW YORK in 2000 (42 km in 4,5 uur). Sinds een half jaar heb ik spierreuma en gebruik daarvoor prednison, dus het hardlopen lukt niet meer. Maar tennis gaat nog lekker een paar keer per week. En hopelijk in de toekomst ook nog het hardlopen.

9. Wat zou u in het dorp aanpakken als u burgemeester was?

Denk toch dat ik zou proberen om het stationsplein autovrij te maken.

10. Antwoord van de persoonlijke vraag van u voorganger aan u: Hoe lang ben je al uitbater van de kantine bij TCHU en welke activiteiten er zoal op jaarbasis passeren en wat is jou aandeel hierin?

Sinds 2006 ben ik betrokken geweest bij de aanleg van ons park TC Heiloo United (fusie T.V. HSV en T.V. Heiloo) met 13 tennisbanen en sindsdien dus ook de uitbater van de kantine met mijn companen Vivian en Trees. Op ons park worden veel activiteiten/toernooien georganiseerd. Mijn aandeel hierin is dat ik de onderlinge vrijdagavond wintercompetitie organiseer met meer dan honderd deelnemers. Ook zit ik in de organisatie van het driedaagse Boerenkool toernooi en straks weer het open 40+ en 60+ Eiland de Wild toernooi. Hoop al deze activiteiten nog een aantal jaren vol te houden. Ik nomineer voor de volgende tien vragen, Hans Ursem, die ik regelmatig op zijn fiets van of naar of bij HSV voetbal zie. Mijn vraag: Wat doe je daar zoal? Heb je ook nog andere hobby's of bezigheden?

Mijlpaal: 200ste Sta Sterk diploma in Heiloo

HEILOO - In mei 2010 werd het eerste Sta Sterk diploma in Heiloo uitgereikt. Woensdagmiddag 18 maart, nog geen vijf jaar later, werd het 200ste diploma feestelijk in ontvangst genomen door een van de deelnemers uit de groep van 6 tot 9-jarigen; een mijlpaal.

De Sta Sterk training is een sociale weerbaarheidstraining die door de Stichting Omgaan met Pesten is ontwikkeld en door trainers van deze stichting al vele jaren in het hele land wordt verzorgd. In Heiloo wordt deze succesvolle training nu al vijf jaar verzorgd door Helen Wildeboer. Zij had de eer de 200ste deelnemer in Heiloo het diploma uit te reiken.

Mijlpaal: 200ste Sta Sterk diploma in Heiloo

HEILOO - In mei 2010 werd het eerste Sta Sterk diploma in Heiloo uitgereikt. Woensdagmiddag 18 maart, nog geen vijf jaar later, werd het 200ste diploma feestelijk in ontvangst genomen door een van de deelnemers uit de groep van 6 tot 9-jarigen; een mijlpaal. De Sta Sterk training is een sociale weerbaarheidstraining die door de Stichting Omgaan met Pesten is ontwikkeld en door trainers van deze stichting al vele jaren in het hele land wordt verzorgd. In Heiloo wordt deze succesvolle training nu al vijf jaar verzorgd door Helen Wildeboer. Zij had de eer de 200ste deelnemer in Heiloo het diploma uit te reiken. Een mijlpaal moet je vieren. Het was dan ook groot feest vanmiddag in de vergaderzaal van de badmintonhal in Heiloo. In totaal ontvingen tien kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, die verdeeld over twee groepen de afgelopen tien weken de Sta Sterk training volgden, op deze laatste les het Sta Sterk diploma. De deelnemers, afkomstig uit: Heiloo, Bergen, Castricum, Zuidschermer, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Limmen, werkten de afgelopen weken zowel op de training als thuis hard aan het vergroten van hun weerbaarheid en zelfvertrouwen.

NCRV 2Doc Ver van Daan in De Trog

HEILOO - Op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, wordt in samenwerking met afdeling bipolaire stoornis om 19.30 uur in de Trog de documentaire 'Ver van Daan' vertoond.

In 2014 werd voor het eerst de World Bipolar Day georganiseerd. Vermoed wordt dat Vincent van Gogh, leed aan een bipolaire stoornis ook wel manisch-depressieve stoornis genoemd.?In het kader van de tweede World Bipolar Day 2015 wordt de documentaire vertoond.

In Roderik Schaepman's jeugd leidt de bipolaire stoornis van zijn vader Daan tot een echtscheiding van zijn ouders. Tijdens een manische fase maakt Daan alles kapot wat hij samen met zijn gezin heeft opgebouwd. Ontredderd en met een grote schuld laat hij hen achter. Na een korte opname in een kliniek gaat hij zwerven en verdwijnt uit hun leven. Jaren later duikt hij weer op, maar het bewogen verleden wordt niet besproken. Roderik lijkt de enige te zijn die dit opvalt. Hij vraagt zich af waarom er niet gepraat kan worden en verlangt terug naar het warme gezin van voor de tijd dat zijn vader ziek werd.

In NCRV 2Doc 'Ver van Daan' onderzoekt hoofdpersoon Roderik hoe zijn vader manisch depressief werd en of hij de familiebanden, die sindsdien verstoord zijn, nog kan herstellen. Met zijn onderzoek hoopt hij ook meer te weten te komen de betekenis van de ziekte van zijn vader voor zijn eigen leven. Een bipolaire stoornis is immers erfelijk. Sinds hij zelf vader is realiseert Roderik zich dat ook hij de kans loopt om, net als zijn vader, manisch depressief te worden. Ervaringswerkers en hulpverleners zijn aanwezig om vragen de beantwoorden en in gesprek te gaan met bezoekers. Geen entree kosten, kosteloos koffie en thee. Informatie bij Karin Steltenpool, tel.?06-10703444.

Fotoproject en Verhalenfestival bij Stichting de Buitenkans

HEILOO – Van 23 tot en met 28 juni wordt de Kunstparade Heiloo gehouden. Ook dit jaar kan iedereen weer zijn creativiteit uitleven bij het Fotoproject en het Verhalenfestival, georganiseerd door Stichting de Buitenkans en GGZ-NHN.

Het doel is om een brug te slaan tussen burgers met psychiatrische problematiek en bezoekers van de Kunstparade Heiloo. Het thema is dit keer 'delen'. Het is de moeite waard om ervaringen te delen met anderen. U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een toelichting (eventueel in dichtvorm) van maximaal 250 woorden. De jury, bestaande uit cliënten en vakfotografen, kiest de beste vijftien inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat en geëxposeerd op landgoed Willibrordus en bovendien op een groot scherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.

Ook het Verhalenfestival staat in het teken van 'delen'. Iedereen kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide, insturen. En ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een boekenbon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost. Iedereen kan deelnemen; GGZ-cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven. Foto's en/of verhalen kunnen tot en met 31 mei worden gestuurd naar buitenkansfotoproject@gmail.com.

Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org

Tentoonstelling in de Trog

HEILOO - Vanaf donderdag 2 april tot en met zondag 24 mei wordt door Galerie de Buitenkans een expositie georganiseerd met werken van Rick Schipper, Paulien Steenvoorden en Dahne Bos in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend van donderdag tot en met zondagmiddag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org

Rick Schipper (1994 geboren in Alkmaar) is een van de jongste kunstenaars, die exposeert in de Trog. Rick is een actieve, multi-disciplinaire kunstenaar en bijzonder productief. In 'Het Atelier van Centrum 31' te Heerhugowaard en in het atelier van de 'De Voordam' te Alkmaar schildert hij in zijn herkenbare stijl met strakke vormen en duidelijke contouren. Hij heeft in 'gladde' schilderstijl met heldere kleuren. Rick is o.a. geïnteresseerd in natuur en vogels. Dit zijn thema's die vaak terugkomen in zijn werk. Een ander thema is 'Zappie de Bom'. Dit figuurtje beleeft allerlei avonturen in zijn schilderijen. Thuis maakt hij 'Zit ins'. Dit zijn ruimtelijke kunstwerken, gemaakt van papier en dozen. Ook deze zijn kleurrijk en onmiskenbaar van de hand van Rick. Daarnaast produceert hij ook video-art. Deze filmpjes kunt u vinden op YouTube.

Paulien Steenvoorden (1962 uit Anna-Paulowna) haar passie voor schilderen is gewekt op de cursus schilderen in 2000. Door de jarenlange schildercursus, die zij als hobby beoefende heeft zij al doende haar techniek en stijl gevonden. Ze schildert voornamelijk met acryl op doek en naast haar kleurrijk abstract werk, schildert zij ook realistisch. De laatste jaren heeft ze zich laten inspireren door haar andere passie: muziek. Een hele serie muziek portretten is daarvan het resultaat.

Daphne Bos(1990 uit Wervershoof) studeert in 2011 af aan de academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Tijdens haar opleiding komen alle vakgebieden aan bod: ruimtelijk werken met uiteenlopende materialen, tekenen, schilderen, nieuwe media en het leren lesgeven als kunstdocent. Tijdens de opleiding kiest zij veelal voor het werken met de nieuwe media, zoals film en fotografie. In 2013 komt naast werk ruimte om zelf weer kunstzinnig bezig te zijn en zet zij haar eigen sieradenlijn op. De inspiratiebronnen voor haar sieraden zijn dromenvangers. Alle sieraden zijn fijne haakwerkjes, gehaakt van gekleurd katoen. In de sieraden combineert Daphne haakwerk met kralen en veertjes. De sieraden hebben een combinatie van lieve en stoere elementen. Sommige kraaltjes die in de sieraden verwerkt zijn hebben een betekenis. www.daphnebos.nl

Autoschade Heiloo

Foto Carolien Breed

Frans van Zijl, de Oude Werf 6, 1851 PW Heiloo, tel. 072-5339141, www.autoschademolenaar.nl, e-mail: info@autoschadeheiloo.nl.

HEILOO – Sinds september vorig jaar is de afdeling autoschadeherstel van Autobedrijf Van der Steen aan de Oude Werf overgenomen door Frans van Zijl, eigenaar van Autoschade Molenaar in Limmen. Het bedrijf gaat verder onder de naam Autoschade Heiloo en is het enige autoschadeherstelbedrijf in het dorp.

Frans is blij met de extra vestiging in Heiloo, waarmee hij klanten uit het dorp kan bedienen met hoogwaardige kwaliteit en vergaande service die voor klanten van de Limmer vestiging aan de Dusseldorperweg zo vanzelfsprekend zijn. De klant volledig ontzorgen, daar staat Limmen, en sinds een half jaar dus ook Autoschade Heiloo, in de wijde omgeving om bekend.

Frans benadrukt dat er voor de klanten, die voorheen met autoschade bij Van der Steen aanklopten, niets verandert. De samenwerking met de buren is meer dan uitstekend. Hij vertelt dat de overname een bewuste keuze is geweest van Autobedrijf Van der Steen. Autoschade Heiloo werkt ook veel samen met andere autobedrijven. ,,Autoschadeherstel is een gespecialiseerde bedrijfstak in de autobranche, het vereist een andere bedrijfsvoering en vaardigheden dan autoverkoop, onderhoud en reparaties", aldus Frans. Voordat hij in 2006 Autoschade Molenaar overnam, had hij 17 jaar een autobedrijf in Beverwijk. In die tijd heeft hij de tweejarige opleiding voor autoschadetechnicus gevolgd. Om zich meer te specialiseren, maar ook omdat hij in de autoverkoop steeds meer het persoonlijke contact met de klant miste. Contact dat bij een autoschadebedrijf juist zo belangrijk is. Toen het schadebedrijf in Limmen ermee stopte wegens gebrek aan opvolging, hoefde Frans dan ook niet lang na te denken om de overstap naar autoschadeherstel te maken.

Autoschade Heiloo is aangesloten bij en geniet het vertrouwen van 90% van alle verzekeringsmaatschappijen. Frans is er trots op de vijf sterren van Univé te mogen dragen en zich met Autoschade Heiloo in de Univé top 50 van Nederland te scharen. Bij Stichting Schadegarant, de brancheorganisatie waarbij de grote verzekeringsmaatschappijen zijn aangesloten, staat Autoschade Molenaar hoog in aanzien. Dit garandeert de klant dat schade snel en vakkundig wordt herstelt. Met in twee vestigingen, drie spuitcabines en vakkundig personeel kan het werk flexibel verdeeld worden.

Schadeherstelbedrijven zijn er in vijf kwalificaties, waarbij aan Autoschade Molenaar de op één na hoogste is toegekend. Dit aan de hand van de resultaten van door Schadegarant gehouden enquêtes onder alle klanten en twee maal per jaar een audit. Klanten van Autoschade Heiloo profiteren van een lager of geen eigen risico, gratis vervangend vervoer, een haal- en brengservice, gegarandeerde hoogwaardige herstelkwaliteit en een zorgeloze, directe financiële afwikkeling. Met Focwa en Eurogarant die waken over de kwaliteit bent u bij Autoschade Heiloo en Autoschade Molenaar verzekerd van de allerbeste dienstverlening.

Gastheer/gastvrouw gezocht

HEILOO - GGZ NHN is op zoek naar een nieuwe gastheer/gastvrouw voor de kerkdiensten, die de geestelijke verzorging houdt op het landgoed Willibrordus. Elke zondagmorgen wordt een bijeenkomst gehouden waar mensen van allerlei herkomst en snit bij elkaar komen: cliënten, vrijwilligers en mensen uit het dorp Heiloo en de omtrek. Er wordt gezongen, muziek gemaakt, er worden verhalen gelezen, geluisterd naar elkaar en men brandt een kaarsje. Voor deze bijeenkomsten zoekt GGZ NHN gastvrouwen en gastheren. Voor meer informatie, tel. 06-53929286 of mail m.braamse@ggz-nhn.nl.

Voorjaarswandeling Noorderneg

HEILOO – De IVN houdt zondag 29 maart om 10.00 uur een voorjaarswandeling door de Noorderneg. Zin in een wandeling door een verstild Heiloo? Zin om de vogels in de vroege ochtend te horen zingen en fluiten? Kom dan zondagochtend naar de parkeerplaats van zwembad Het Baafje, De Omloop 11 in Heiloo. Als u een verrekijker heeft is het goed om die mee te nemen. Stevig schoeisel is aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl, of tel. 072-5325110. Kijk ook op www.ivnnkl.net.

Expositie Gerda Nieuwland in het Trefpunt

HEILOO - Van 30 maart tot en met 8 mei exposeert Gerda Nieuwland- Remkes haar schilderijen en keramiek in het Trefpunt. Gerda heeft ruim 30 jaar gewerkt in het onderwijs en nu ze met pensioen is richt ze zich helemaal op schilderen en keramiek. In de jaren '80 is Gerda samen met haar dochter begonnen met tekenen en schilderen.

Eerst maakte zij schilderijen met acrylverf en nu hoofdzakelijk met olieverf. Haar schilderijen zijn zeer divers, van abstract tot zeer herkenbaar.

Tip Heiloo: Voor elkaar! Maria installeert de kabel-tv voor Ellen

HEILOO - Ellen zat met haar handen in het haar. De kabelinstellingen werden gewijzigd en zij wist niet hoe ze dat moest instellen op haar televisie. Dus plaatste Ellen een oproep op Tip Heiloo. Maria (links op de foto) bood haar hulp aan, en kwam bij Ellen thuis. Voor elkaar!

Ellen is blij, want zij kan weer probleemloos televisie kijken. En ook Maria is blij, omdat zij een dorpsgenoot heeft kunnen helpen. De Tippie is mooi meegenomen. ,,Het is maar een halve Tippie," corrigeert Maria. ,,Je krijgt een Tippie per uur, en deze klus duurde nog geen half uur." Met een halve Tippie kan Maria niet terecht bij een verzilverpunt. ,,Ik moet dus verder sparen. En dan? Naar de Schrijverij, denk ik, om leuke spulletjes te kopen met 10% korting."

Ook hulp vragen of hulp bieden? Meld je aan op www.tipheiloo.nl.

Peuters welkom bij Voorschool Boekenstein

HEILOO - Op vrijdag 20 maart kregen de peuters van peuterspeelzaal Brammetje een gezellig ontvangst in de ruimtes van basisschool De Zuidwester. Als welkomsattentie kregen de peuters een mini tamboerijn van de Zuidwester. Ellen Jorna (Stichting Peuterspeelzalen Heiloo), Elles Bleijendaal (Forte Kinderopvang) en Monique Opdam (De Zuidwester) zorgden voor een warm welkom voor de peuters in hun nieuwe Voorschool. Als gevolg van intensieve samenwerking tussen Stichting Peuterspeelzalen Heiloo en Forte Kinderopvang en twee basisscholen zijn er in Heiloo twee nieuwe 'Voorscholen' ontstaan: Voorschool Mariënstein en Voorschool Boekenstein. Deze Voorscholen zijn gevestigd in basisschool De Duif (welke onlangs van start ging) en nu zijn de peuters dus ook van start gegaan in basisschool De Zuidwester. Binnen de Voorschool kunnen peuters vanaf 2 jaar samen spelen, leren en ervaringen opdoen in een gezellige sfeer. Alle peuterspeelzalen in Nederland moeten gaan voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie zoals deze ook al voor kinderopvang golden. Hierdoor worden onderwijsachterstanden vroegtijdig gesignaleerd en tegengegaan. Bovendien ontstaat er door de samenwerking een duidelijke doorgaande lijn tussen peuteropvang en basisonderwijs.

Er zijn twee peutergroepen: op maandag en donderdag, of op dinsdag en vrijdag. Wilt u meer informatie of een rondleiding? Neem dan even contact op met Voorschool Boekenstein via sph@planet.nl of bel 072-5331008. (aanwezig op maandag-en donderdagochtend)

Peuters welkom bij Voorschool Boekenstein

HEILOO - Op vrijdag 20 maart kregen de peuters van peuterspeelzaal Brammetje een gezellig ontvangst in de ruimtes van basisschool De Zuidwester. Als welkomstattentie kregen de peuters een mini tamboerijn van de Zuidwester. Ellen Jorna (Stichting Peuterspeelzalen Heiloo), Elles Bleijendaal (Forte Kinderopvang) en Monique Opdam (De Zuidwester) zorgden voor een warm welkom voor de peuters in hun nieuwe Voorschool.

Als gevolg van intensieve samenwerking tussen Stichting Peuterspeelzalen Heiloo en Forte Kinderopvang en twee basisscholen zijn er in Heiloo twee nieuwe 'Voorscholen' ontstaan: Voorschool Mariënstein en Voorschool Boekenstein. Deze Voorscholen zijn gevestigd in basisschool De Duif (welke onlangs van start ging) en nu zijn de peuters dus ook van start gegaan in basisschool De Zuidwester.

Binnen de Voorschool kunnen peuters vanaf 2 jaar samen spelen, leren en ervaringen opdoen in een gezellige sfeer. Alle peuterspeelzalen in Nederland moeten gaan voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen voor voorschoolse educatie zoals deze ook al voor kinderopvang golden. Hierdoor worden onderwijsachterstanden vroegtijdig gesignaleerd en tegengegaan. Bovendien ontstaat er door de samenwerking een duidelijke doorgaande lijn tussen peuteropvang en basisonderwijs. Er zijn twee peutergroepen: op maandag en donderdag, of op dinsdag en vrijdag. Wilt u meer informatie of een rondleiding? Neem dan even contact op met Voorschool Boekenstein via sph@planet.nl of bel 072-5331008, (aanwezig op maandag- en donderdagochtend).

Drie Heilooër scouts naar Japan

HEILOO - Meer dan duizend Nederlandse scouts gaan deze zomer naar Japan. De Wereld Jamboree is een uniek internationaal Scoutingkamp dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd.

Een groep Nederlandse scouts reist deze zomer af naar de Wereld Jamboree in Japan, het grootste internationale Scoutingevenement van de wereld. Een groot deel van de Nederlandse afvaardiging gaat mee als jeugddeelnemer en is 14 tot en met 17 jaar oud. Al in 2013 begonnen de deelnemers met de voorbereidingen: kennis maken met elkaar en de Japanse cultuur.

Loïs en Twan Bosschaart en Bart Jensch van Scouting Rurik Heiloo bereiden zich met hun troep gemaal Lely voor om de Wereld Jamboree tot een geweldige ervaring te maken. In hun troep met 36 deelnemers en 4 stafleden zitten scouts uit de kop van Noord Holland.

Het Nederlands contingent bestaat in totaal uit 19 troepen en wordt ondersteund door de contingentstaf. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een flinke groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Japan inzetten als lid van het international service team om de Japanse organisatie te ondersteunen.

In de voorbereiding komt iedere troep vier keer samen voor een troepweekend. Hierna volgt een contingentskamp en dan vertrekt het hele contingent naar Japan. In Japan maken de scouts kennis met de Japanse cultuur tijdens een voorreis en maken zij samen met 30.000 scouts uit 150 landen de Wereld Jamboree mee. Na dit onvergetelijke evenement keert iedereen weer terug naar Nederland met een bak aan verhalen. Twee maanden na de Jamboree komt iedereen nog één keer bij elkaar om alles tijdens een reünie af te sluiten.

Kunstwerken voor de halve prijs

HEILOO – In het laatste weekend van maart, met de lente voor de deur is Heiloo de plaats waar kunstliefhebbers hun slag kunnen slaan. In de Kunstkringloop.nl winkel aan de Kennemerstraatweg 390 in Heiloo worden op zaterdag 28 en zondag 29 maart ruim 380 kunstwerken met 50% korting aangeboden.

Werken van bekende regionale kunstenaars als Anna Mes, Rob Houdijk, Koos Stikvoort en Willem Hopman zijn volop aanwezig. Maar ook Jan Cremer, Anton Heijboer, Herman Brood, Jan Sluiters jr, Patty Harpenau en anderen zijn ruim vertegenwoordigd. Schilderijen, zeefdrukken, etsen, groot of klein, er is een enorme variëteit aan werken beschikbaar. Bronzen beelden van Nic Jonk maar ook toegepaste kunst als designmeubilair en andere objecten worden te koop aangeboden voor de helft van de normale verkoopprijs.

Prijzen variëren tussen de 40 en 22.000 euro. Er is dus werkelijk voor ieder budget en iedere smaak werk beschikbaar. De openingstijden op 28 en 29 maart zijn van 13.00 tot 18.00 uur.

Optreden 'Band 107' en 'You Really Got Me' in Queens

HEILOO - De jonge honden van Band 107 zijn Kevin van der Gulik op saxofoon, Randy van der Gulik op drums, Ivan Eugster op gitaar, Max Grootjen op Basgitaar en zangeres Iris Hielkema.

Deze jonge Heilooër band gaat vlammen en wel op zaterdagavond 4 april in het stationscentrum van Heiloo bij de nieuwe uitgaanstent café-bar Queens. Ze starten om 22.00 uur. Bij dit optreden krijgen ze steun van de Heilooër Kinks Tribute band 'You Really Got Me', die van 23.00 tot 24.00 uur op geheel eigen wijze de Kinks immiteren. Oude bekenden Gert-Paul van der Horst, Piet Schouten en Tom Min spelen in die band samen met Sander Endel, Fred Vreeburg, Silja Kops & Marjolijn Baltus. De Porc&Pyn & Friends groep, die afgelopen 1 november in Buk Buk indruk maakte. En ze spelen dit keer ook Lola ... Vanaf 24.00 uur pakt Band 107 het stokje met nog meer pit weer over. Het belooft met twee geheel verschillende bands een heerlijke 'King(k)s & Queens party' te worden voor jong en oud. De entree is gratis.

Win een rondvlucht boven Heiloo!

HEILOO Komende woensdag 1 april start de voorjaarsactie van 'Ik winkel in Heiloo' met een nieuwe kassabonnenspaaractie. Tot en met zaterdag 23 mei loopt deze nieuwe spaaractie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers.

Er kan in drie categorieën gespaard worden: tot € 250,-, tot € 500,- en tot € 1000,-. Kassabonnen afkomstig van alle winkels (maar ook die van de horeca en bijvoorbeeld uw benzinebonnen) in Heiloo tellen mee! In elke spaarcategorie is er een hoofdprijswinnaar, die € 250,-, € 500,- of respectievelijk €1000,- wint; handje contantje! De extra hoofdprijs is deze keer een spectaculaire rondvlucht met de 'boodschappen chopper' boven Heiloo én Noord-Holland .

De inleverzakjes zijn vanaf 1 april bij de deelnemende winkeliers verkrijgbaar. Er mag tot en met zaterdag 30 mei worden ingeleverd in de welbekende groene tonnen. Op zaterdag 6 juni is de prijsuitreiking. Zie www.ikwinkelinheiloo.nl voor meer informatie.

Nepalees eten bij Brasserie Veldt

HEILOO - Zondag 19 april houdt de Stichting Veldwerk een Nepalees driegangen buffet in Brasserie Veldt te Heiloo. De secretaris van de stichting, Fred Valkering, zal met zijn vrouw Irena voor deze avond weer heerlijke Nepalese gerechten klaarmaken. De opbrengst zal in zijn geheel naar de projecten van de Stichting Veldwerk in Nepal gaan. Het buffet start om 18.00 uur, maar vanaf 17.00 uur is Brasserie Veldt geopend. Kosten: € 20,- (exclusief drankjes). Aanmelden: veldwerk@planet.nl of tel. 072-5070599. Tussen de gangen door zal er kunst geveild worden van geschonken kunstwerken, kustenaars die werk beschikbaar willen stellen kunnen contact opnemen met Fred Valkering. Brasserie Veldt is te vinden aan 't Loo 1 te Heiloo.

Interview opvoed-ondersteuningsproject op BeatFM

HEILOO - Donderdag 26 maart volgt een interview over het opvoed-ondersteuningsproject Home Start van Humanitas om 20.00 uur op radio BeatFM. Coördinator Annemiek de Boer, twee vrijwilligers en een moeder die ondersteuning heeft gekregen vanuit het project vertellen Maud Hanewald dat de vrijwilligers hun ervaringen. Luister naar de verhalen en misschien lijkt het u na het horen van het interview ook leuk om vrijwilliger bij Home Start te worden of ervaart u zelf in uw gezin met jonge kinderen een moeilijke tijd. In beide gevallen kunt contact opnemen met Humanitas: tel. 072-5401800. De uitzending kunt u beluisteren op de kabel op 89.0, via de ether op 106.3 en op tv ziggo kanaal 49 digitaal en analoog 512+.

Derde Preek van de Leek in de Witte Kerk

HEILOO - De derde en laatste spreker van dit seizoen in de serie 'Preek van de Leek' is Teunis van der Zwart. Teunis is onder andere artistiek directeur van Music Meeting Heiloo, waar velen hem hebben leren kennen als een gedreven en creatief animator van een wervelend muzikaal gebeuren. Ook is hij de tekstschrijver / componist van het Heilooër Volkslied. In zijn 'preek' zal hij vertellen over zijn werk, zijn inspiratie en de bronnen waaruit hij put voor zijn creatieve werkzaamheden. De titel van zijn lekenpreek is 'Alles wat adem heeft'. De muzikale omlijsting verzorgt hij zelf. Iedereen is van harte welkom op zondag 29 maart om 16.00 uur in de Witte kerk in Heiloo.

Speelgoedparcours in Bibliotheek Heiloo

HEILOO – Vrijdag 27 maart van 10.30 tot 11.30 uur staat bij Bibliotheek Heiloo in het teken van de peuterochtend (kinderen van 2 tot 4 jaar). Het boek waar alles om draait is: Krrr... okodil! Deze ochtend wordt niet alleen voorgelezen, maar worden er ook samen spelletjes gedaan en geknutseld. Op 28 maart van 10.00 tot 14.00 uur zet Bibliotheek Heiloo weer een Speelgoedparcours uit, onder leiding van vrijwilligers van Speelotheek Heiloo. Deze zaterdag kunt u met uw (klein-)kind allerlei speelgoed van de Speelotheek uitproberen, waarbij u desgewenst advies krijgt van een van de Speelotheek-medewerkers.

Powerwalk, de manier om calorieën te verbranden!

HEILOO - Wil je meer aan beweging gaan doen? Meld je dan nu aan voor de Foodsmart Powerwalk trainingen. Donderdagavond 2 april start Foodsmart voedingsadvies Heiloo met Powerwalk trainingen. Iedere week wordt er in groepsverband gewandeld in een tempo van zo'n 6 a 7 km per uur. Tijdens het wandelen gebruik actief je armen en maak je grote passen. Ook zullen er soms (pols)gewichtjes worden gebruikt. Tijdens het lopen is er alle ruimte om vragen te stellen over gezonde voedingsgewoontes. Aanmelden of meer info:www.foodsmart.nl/foodsmart-powerwalk

High BPM hardstyle en hardcore evenement in BukBuk Heiloo

HEILOO - High BPM komt op vrijdag 27 maart met een tweede editie in de Buk Buk Heiloo. In de grote zaal zal Hardstyle de boventoon voeren waar verschillende DJ's hun kunsten zullen vertonen. In het Bukcafe is een Hardcore Stage. De deuren zullen van 21.30 uur tot 02.00 uur geopend zijn en het event is toegankelijk vanaf 18 jaar, waarop gecontroleerd zal worden. In de BukBuk zullen vooral lokale Dj's draaien tijdens dit evenement. Kaarten zijn verkrijgbaar online (www.ticketscan.nl/shop/348) via de facebook pagina High BPM voor €7,50. Mochten er nog kaarten over zijn dan is de ticketprijs aan de deur €10,- .

Heiloo in actie tijdens NLdoet

Vrijdagmiddag hielpen de burgemeester, wethouder Elly Beens en groep 8 van de Radboudschool bij het 'opschonen' van het Ter Coulsterbos. Foto

HEILOO – Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart staan in het teken van NLdoet. Overal in Nederland, ook in ons dorp, steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om te helpen bij klussen. Vrijdag was ook het college op klusserspad.

Burgemeester Hans Romeyn was 's ochtends in huize Overkerck, waar in het kader van een Engeland-dag allerlei activiteiten waren. 's Middags hielp hij samen met wethouder Elly Beens en groep 8 van de Radboudschool bij het 'opschonen' van het Ter Coulsterbos. Er waren genoeg klussen te doen. Gesnoeide takken werden op de houtrillen gelegd en er werden gaten gespit voor jonge aanplant. Ook zaterdag is er een grote groep vrijwilligers flink in touw in het bos. Elly Beens nam met een aantal leerlingen het witte bruggetje flink onder handen. Toen deze er weer spik en span uitzag, ging ze door naar De Loet voor de volgende klusactiviteit.

En op het terrein van zwembad Het Baafje was Rob Opdam met een andere groep van de Radboudschool aan het klussen. Al het rondslingerende zwerfafval was op tijd opgeruimd voor de officiële overdracht aan de nieuwe exploitant diezelfde middag.

Het bootje van de ideale Willibrordus

HEILOO - Het is vrijdagochtend en de stem van Bert Simhoffer schalt voor de eerste keer door de Cultuurkoepel. 'Wat een zalige mystieke ruimte! Dit is een theaterplek om van te dromen. En er zit muziek in.' Dat laatste bewijst hij door met groot gemak een aria van Verdi door de koepel te laten schallen. Het klinkt als puur brons, terwijl ik op twintig meter afstand elk woord versta. Ik wil niet oneerbiedig zijn, maar schat dat Bert tweehonderd kilo weegt. Hij heeft het postuur van een kerkvader, een stem als een orgel en de dictie van een hagenpreker.

Kortom, de ideale Willibrordus. Hij gaat in het midden van de koepel staan, draait verrassend snel om zijn as, en zegt dat we flink wat takken nodig hebben. 'Veel snoeisel van bomen. Dat zetten we dan in grote vuilnisbakken. Kun je daarvoor zorgen?' Ik knik en maak een aantekening. 'Voor de sacristie moet een groot doek komen. En een volgspot vanaf het orgel.' Ik knik en noteer. 'We hebben drie monniken nodig. En kaarsen; grote, walmende kaarsen.' Hij kijkt tevreden, alsof het al zover is. Drie monniken, walmende kaarsen, schrijf ik in mijn schriftje. 'Hoe kwam Willibrordus eigenlijk naar Nederland? Met een schip toch zeker? Zal wel niet veel voorgesteld hebben. Maar we moeten dus een boot hebben straks, een houten sloepje. Regel jij dat?' Het klinkt niet eens als een vraag. En dus ga ik een houten bootje regelen voor Bert Simhoffer, onze Willibrordus. En zo zeg ik het ook.

'Ik ga dat organiseren.' 'Mooi. Doe er ook nog een paar kuub duinzand bij. En zorg dat het hier onbehoorlijk naar wierook gaat ruiken. Schrijf maar op in je boekje.' Ik hum en noteer het zand. Bij het afscheid geeft onze Willibrordus me een stalen handdruk, alsof hij zojuist de deal van zijn leven gesloten heeft. Help! We moeten dus een boot hebben straks, op 18 en 19 april. Een houten sloepje. Wie wil ons helpen met het uitlenen van een roeiboot of desnoods een houten kano? Hoeft niet zeewaardig te zijn, en vervoer kunnen wij regelen.

Reacties graag naar: musicheiloo@gmail.com.

De Hartstichting zoekt collectanten in Heiloo

HEILOO - Van 5 tot en met 11 april 2015 vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats in het kader van de Hartweek. Om deze week tot een succes te maken, is de Hartstichting op zoek naar 2000 extra collectanten. Collecteren kost vrijwilligers gemiddeld maar twee uur. Collectanten kunnen zich aanmelden via de plaatselijke contactpersoon, Marieke de Vries, m.devries.overmeijer@hotmail.com. Of via www.hartstichting.nl/wordcollectant of bel met tel. 070 - 315 56 95.

Kapsalon de Loet opent haar deuren

HEILOO - In het spiksplinternieuwe wooncomplex de Loet heeft 'Heren & Dames Kapsalon de Loet' sinds kort een kapsalon in de ontvangsthal. De nieuwe eigenaresse Ageeth Put heeft twintig jaar ervaring in het kappersvak en heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging. Bijzonder is dat niet alleen de bewoners van de Loet de kapsalon bezoeken maar ook steeds meer bewoners uit Heiloo de kapsalon weten te vinden, dit komt zeker door onze gunstige prijsstelling en uitstekende service. ,,Een bezoek aan Heren & Dameskapsalon de Loet moet voor iedereen verrassend, ontspannend en toegankelijk zijn", aldus Ageeth. Voor de bewoners van de Loet en andere belangstellenden is er op donderdagochtend 26 Maart van 10.00 tot 11.00 uur een kennismaking of inloopuurtje in de kapsalon. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, tel. 06-13419719. Adres: de Loet 1 Heiloo.

NLdoet High Tea van Elckerlyc

HEILOO - De groep 10-jarigen van basisschool Elckerlyc was vrijdag al vroeg in het Trefpunt voor de voorbereidingen op de High Tea die tegen half drie in het Brunogebouw werd uitgeserveerd aan een groep buurtbewoners.

Wat hadden de jongelui hun best gedaan en met wat voor resultaat! Alle deelnemers aan het festijn waren verrukt van de heerlijke snacks en de attente manier waarop alles achtereenvolgens werd aangeboden. En de scholieren hadden zich prima ingeleefd hoe het er in een topklasse restaurant aan toe gaat. De gasten werden met vriendelijke buigingen naar de vestiaire geleid en naar de feestzaal waar de gerant een mooie plek aan tafel aanwees.

Kortom, op de vrijdag van de NLdoet was deze High Tea een prachtig evenement voor de scholieren en voor al hun gasten.

NLdoet in Het Baafje

HEILOO - Tien leerlingen van de St. Radboudschool uit Heiloo staken vrijdag hun handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Samen met vrijwilligers van Vrienden van het Baafje en wethouder Rob Opdam gingen zij aan de slag om het zwembad klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Om 13.00 uur stonden de kinderen klaar met schoonmaakmiddelen, sponsen, emmers en schoffels. Het hek bij de entree werd gepoetst, de kleedhokjes schoongemaakt, onkruid gewied en in het groen gewerkt. Het zwembad is weer een stap dichterbij het nieuwe seizoen gekomen. Vanaf zaterdag 25 april is Het Baafje weer open. Meer informatie: www.zwembadhetbaafje.nl

Alerte reactie

Wat is het toch fijn dat wij in Heiloo nog alerte en dappere inwoners hebben!

Afgelopen dinsdagavond kwam ik naar buiten uit de Beun en bleek mijn elektrische fiets (die op twee sloten stond) verdwenen te zijn.

Via twee medewerkers van de Beun hoorde ik, dat een buurtbewoner een jongen met een fiets had zien sjouwen en had ingegrepen!

Even later kon ik tot mijn grote opluchting mijn fiets weer in ontvangst nemen.

Advies is dus om uw fiets goed op slot en vast te zetten.

De behulpzame buurtbewoner is inmiddels in de bloemetjes gezet.

Ook dank aan de medewerkers van de Beun.

Een blije inwoner

Collecte Fonds gehandicaptensport start 29 maart

HEILOO - Fonds Gehandicaptensport probeert van 29 maart tot 4 april zoveel mogelijk geld in te zamelen, waardoor iedereen met een handicap overal in Nederland kan sporten. Fonds Gehandicaptensport komt in actie voor alle gehandicapte sporters, maar ook om de participatie in de sport te verhogen, zodat meer mensen met een handicap gaan en blijven sporten. Daarom staat het fonds als één team achter de sporters met een handicap. De collectanten hopen op uw steun.

Timmerdorp Heiloo 2015 heeft hout nodig

HEILOO - Ieder jaar organiseert Timmerdorp Heiloo een timmerfeesrt voor 650 kinderen in de laatste week van de zomervakantie. Dit jaar van 11 tot en met 14 augustus. Uiteraard is voor dit evenement veel hout nodig; en vooral veel pallets. Tot afgelopen jaar kon dit voor een groot deel verzorgd worden door GP Groot. Helaas is aangegeven dat dit vanaf dit jaar niet meer lukt en zal de organisatie van Timmerdorp Heiloo zelf voor hout moeten zorgen. Iedere eerste zaterdag van de maand gaat men daarom pallets inzamelen. Daarvoor mogen zij gebruik maken van de oude gemeentestort aan de Kanaalweg. Dus heeft u wat straatwerk gedaan en staat er nog een pallet? Breng hem naar de gemeentestort. Ook bedrijven worden van harte uitgenodigd te helpen om genoeg pallets te verzamelen. Ter indicatie: er zijn zo'n 3000 nodig. De eerste keer zal zijn op 4 april. Tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Er zullen bordjes langs de Kanaalweg staan zodat we goed te vinden zijn. Vragen: timmerdorphout@gmail.com of tel. 06-43215057.

Paashaantjes in Ter Coulsterkerk

HEILOO - De kindernevendienst van de Coulsterkerk heeft dit jaar weer een speciaal Paasprogramma voor jonge kinderen. Daarbij gaat men op Palmpasen op 29 maart met zijn allen Paashaantjes maken en versieren. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom. Aanvang is 10.00 uur in Ter Coulsterkerk.

NL Doet bij 't Vennewater Badminton

HEILOO - Afgelopen vrijdag heeft een klas kinderen van de Radboudschool Heiloo in het kader van de vrijwillligersdag NL Doet de handen uit de mouwen gestoken in de badmintonhal van 't Vennewater Badminton. De kinderen hebben gepoetst, gestofzuigd en ramen gezeemd, maar ook het zwerfafval op de parkeerplaats werd aangepakt. Als beloning konden de kinderen na afloop in de badmintonhal aan de gang om te badmintonnen, waar vol energie en enthousiasme gebruik van werd gemaakt. Een welbestede middag met een sportief einde.

Stichting Oud-Limmen bij de Zonnebloem

LIMMEN - De Zonnebloem Limmen nodigt alle ouderen en gasten van Limmen uit voor een gezellige middag in samenwerking met de Stichting Oud-Limmen. Er wordt een reis gemaakt door het vroegere Limmen waarbij de Dusseldorperweg centraal staat. Beelden worden vertoond van vele verdwenen woningen, winkels, bedrijven en families die de revue passeren. Toelichting hierbij wordt gegeven door Rinus Admiraal. Het zal voor de Limmers een feest van herkenning zijn maar ook niet-Limmers krijgen een goed beeld van deze straat in het verleden. De middag wordt gehouden op woensdag 8 april in De Burgerij en begint om 14.00 uur. Voor vervoer kunt u bellen met Anneke Glorie tel. 072-5051884.

Witte Donderdag samen met de PCI

LIMMEN - Net als voorgaande jaren wil de Parochiële Caritas Instelling (PCI) weer een inzameling houden voor de voedselbank op Witte Donderdag in de viering van 19.30 uur in de Corneliuskerk te Limmen. Omdat Witte Donderdag in het teken staat van delen, wil de PCI dat ook doen met medemensen die het niet zo breed hebben. PCI vraagt u iets van u zelf weg te geven, zoals een pak koffie, thee, rijst, pannenkoekmix, drinken, koek of iets anders. Graag producten die lang houdbaar zijn. Alles wat het PCI binnen haalt, gaat naar de voedselbank in Beverwijk. Bent u niet in de gelegenheid om naar de kerk te gaan, kunt u altijd wat afgeven in de pastorie.

Pijnverbeten zege Mandemakers

AKERSLOOT - Wim Mandemakers uit Heiloo is donderdagavond winnaar geworden van de zesde rit in de reeksen van tien wedstrijden om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup in Akersloot. Na de start op Sportcomplex de Cloppenburgh nam Alkmaarder Henk Louwe direct de leiding. Dit was maar voor even, want na het lange rechte stuk dook de felle Mandemakers er als een duveltje uit een doosje langs en ging als eerste de bocht in. Het verdere verloop liet zich raden. Henk Louwe en Wilfred Knegt (Uitgeest) moesten onderling lang vechten om uit te maken wie de nummer twee zou gaan worden. Na twintig minuten moest Louwe de handdoek in de ring gooien en Wilfred Knegt laten gaan. Toch had de uitslag nog bijna een andere winnaar opgeleverd. Na eerst al een valpartij door een slippertje zonder gevolgen, had een onzachte kennismaking van de heup met een boom een uitstappen van de poestig rijdende Mandemakers kunnen verklaren. Maar door rondelang de pijn te verbijten, wist Wim Mandemakers de rit toch tot een goed einde te brengen. Uitslag: 1. Wim Mandemakers, Heiloo. 2. Wilfred Knegt, Uitgeest. 3. Henk Louwe, Alkmaar. 4. Henk Jan Verdonk, Egmond aan de Hoef. 5. Chris Kemp, Egmond aan de Hoef.

Geslaagd weekend Limmen Artistiek en Creatief

LIMMEN - Vorig weekend (14 en 15 maart) vond in Vredeburg te Limmen voor de 41ste keer Limmen Artistiek en Creatief expositie plaats. Het evenement voor kunstenaars die graag hun werk willen tentoonstellen aan de inwoners van Limmen en de wijde omgeving. De expositie werd op zaterdag 14 maart op ludieke wijze geopend door de wethouder Ans Pelzer.

De bezoekers van het evenement werden verrast door de ruime opstelling op de boven- en benedenverdieping met allerlei vormen van creativiteit. De exposanten vertelden veel en graag over hun kunstvorm en genoten er zichtbaar van. De zondag werd opgeluisterd door een optreden van HPS trio, bestaande uit, Bela, Zoltán en Vincent. Zij speelden gipsy jazz en waren op diverse plaatsen in Vredebug te vinden. Het hele weekend was het een komen en gaan van bezoekers uit de hele regio, die hebben genoten van een gevarieerde expositie. Een impressie is te zien op www.limmencultuur.nl

Heilooër opent virtueel pretpark

Ondertekening convenant War Child met Yumble, v.l.n.r. Mark Koerts, Daan de Kruijk, vertegenwoordiger War Child, en directeur Yumble Corine Dijkhuizen.

ROERMOND - Heilooër Daan de Kruijk realiseerde met compagnon Mark Koerts onder de naam Brand New Leisure het virtuele pretpark Yumble in Roermond. Een grote hal met een tiental attracties voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Afgelopen zaterdag werd dit attractiepark officieel geopend.

Op deze koude regenachtige dag werd er binnen door de kinderen genoten. Winkelen in het grootste outlet-winkelcentrum in Nederland in combinatie met pret is de moderne formule waarop is ingespeeld. Als moderne ondernemers werd er ook geëngageerdheid gezocht met een organisatie die zich inzet voor kinderen die het minder hebben in onze wereld. Bij de opening werd een convenant getekend met War Child, de organisatie die zich inzet voor oorlogskinderen. Ook in het werk van War Child speelt spel voor het verwerken van oorlogsleed een grote rol. Deze opzet is in de moderne tijd een waar experiment en ook in crisistijd een grote prestatie.

Lezing Via Crucis en Franz Liszt in de Corneliuskerk

LIMMEN - Peter Rijs geeft op maandag 30 maart een lezing over de diepere betekenis van het meesterwerk 'Via Crucis', ondersteund met interessante muzikale voorbeelden behorende bij de veertien kruiswegstaties van Jezus. Liszt schreef dit werk voor gemengd koor, solisten en orgel of piano tijdens de laatste jaren van zijn leven. Aanvang: 20.00 uur, Corneliuskerk te Limmen met medewerking van het Liturgisch koor met solisten.

Matineeconcert in Burgerij Limmen

LIMMEN - Zondag 29 maart zullen het harmonieorkest en het opleidingsorkest van Muziekvereniging Excelsior gezamenlijk, in één orkest, een concert geven in de Burgerij te Limmen. Het orkest staat onder leiding van Liesbeth Zonneveld. Voor het eerst zal het opleidingsorkest alle werken meespelen met het harmonieorkest. Het concert bevat een gevarieerd programma, met bekende muziek uit onder andere Music from Frozen, Storm Quest en We're all-in this together. Het gratis concert begint om 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur).

Grote Paas Klaverjasdrive in Akersloot

AKERSLOOT - Het klaverjasseizoen in café de Vriendschap in Akersloot is ondertussen in volle gang en zaterdag 28 maart zal weer een grote drive worden gehouden, die vervolgens een keer per maand wordt georganiseerd. Deze drives zijn altijd op zaterdagavond en iedereen is welkom. De aanvangstijd is 20.00 uur en men kan zich telefonisch opgeven onder nummer tel. 0251-312866. Er zijn schitterende prijzen te winnen, zoals Senseo koffiezet apparatuur, weerstations, pannensets, fruitmanden, paling en deze keer ook veel prijzen gericht op Pasen. Naast de drive vindt er ook altijd een verloting plaats waar ook dezelfde prachtige prijzen te winnen zijn.

Happy days bij Mels

EGMOND AAN ZEE - Om het voorjaar te vieren organiseert Mels dit weekend de Swinging Happy Days. Onder het genot van een hapje, een drankje en een gezellig muziekje word je uitgenodigd om de prachtige nieuwe collectie te komen bewonderen. Naast de bekende merken zoals Gabor, Rieker, Wolky en Skechers zijn er weer een aantal leuke nieuwe merken toegevoegd, zoals Laura Vita en Cycleur de Luxe. Sinds kort heeft Mels een mooie Crosley platenspeler in de winkel staan en omdat zij de platencollectie willen uitbreiden hebben zij een leuke actie bedacht. Als je dit weekend een paar schoenen koopt en een oude lp inlevert, krijg je van ons een paar Happy Socks (ter waarde van €8,-) kado. Dus kijk op zolder of je nog ergens een mooie lp hebt liggen. Alle reden dus om weer eens gezellig bij ons langs te komen. Mels, Voorstraat 77, Egmond aan Zee, www.melsschoenmode.nl.

Oecumenische vastenmeditaties

EGMOND AAN DEN HOEF - Op weg naar Pasen worden er op vijf woensdagavonden vastenmeditaties georganiseerd door de drie kerken in de Egmonden. Dit jaar hebben is het thema 'Rondom Jezus'. Woensdag 25 maart is het alweer de laatste vastenmeditatie waarin de medegekruisigden, die werkelijk rondom Jezus aan het kruis hangen, centraal staan. Achterin de kerk staat een bord met het woord 'Stilte' erop. De kerkgangers worden verzocht in stilte een plaats te zoeken en stil te blijven tot de aanvang van de viering. U bent allen van harte welkom op woensdagavond 25 maart in de Protestantse kerk in Egmond aan Zee, aanvang om 19.30 uur.

Ravage aan de Rijksweg

LIMMEN - Een 83-jarige vrouw uit Limmen zorgde met haar auto voor een ravage op de Rijksweg in Limmen. De bestuurster draaide het parkeerterrein van een kapperszaak op om te parkeren. Net voordat ze in het vak stond, schoot haar auto door naar voren, reed vervolgens door een perkje en ramde daarbij een muurtje. Daarop maakte de auto een bocht en reed door twee metalen hekken heen en kwam uiteindelijk tegen een ingebouwde vuilcontainer tot stilstand. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er zal onderzoek gedaan worden naar haar rijgeschiktheid.

Jubilarissen brandweerpost Limmen

Staand v.l.n.r. Petra Abma, Bas Meegdes, Mark Schuitema, John Adrichem en Leo van Schoonhoven. Gehurkt v.l.n.r. Pieter Admiraal, Paul Bos en Theo Baltus.

LIMMEN - Op vrijdagavond 20 maart zijn er tijdens de jaarvergadering van de brandweervereniging Limmen een aantal leden in het zonnetje gezet. Petra Abma, teamleider zuid-west van de veiligheidsregio, en wethouder Leo van Schoonhoven waren hierbij aanwezig om de bijbehorende oorkondes op te spelden. Paul Bos kreeg zijn oorkonde voor zijn 30-jarige dienstverband bij de brandweer, en Pieter Admiraal, Bas Meegdes en John Adrichem voor hun 20-jarige verbondenheid met de brandweer. Voor Mark Schuitema en Richard de Ruiter was het manschap B-diploma, en Theo Baltus kon op deze avond zijn diploma pompbediener in ontvangst nemen.

Rondwandeling door historisch Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE - Op zaterdag 28 maart organiseert Stichting Historisch Egmond een rondwandeling door Egmond aan Zee voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het oude vissersdorp. Onder leiding van een ervaren gids wandelt u in anderhalf uur langs bijzondere plekken, door authentieke straatjes en staat u stil bij prachtige monumenten. Samen met vele mooie verhalen krijgt u zo een goed beeld van het boeiende verleden van Egmond aan Zee. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Prins Hendrik Stichting. Na terugkomst heeft u de mogelijkheid het Museum Hendrik de Zeevaarder op deze locatie te bezoeken. U kunt zich vanaf 13.45 uur ter plaatse voor de wandeling aanmelden en de kosten bedragen € 3,50 per persoon (kinderen tot en met 12 jaar gratis). Voor meer informatie en onze overige activiteiten kijkt u op www.historischegmond.nl.

Open eerste paasdag tennisvereniging Limmen

LIMMEN - Tennisvereniging Limmen houdt op eerste paasdag, 5 april, een Openingstoernooi waarbij zowel leden als niet-leden welkom zijn. Wil jij nieuwe mensen ontmoeten, leren tennissen of gewoon lekker een balletje slaan? Dan ben je van 09.30 tot 13:00 uur van harte welkom op het tennispark. TV Limmen heeft een gezellig en gevarieerd programma op de tennisbaan. Iedereen kan vrijblijvend en op een laagdrempelige manier kennis maken met de tennissport. Meer informatie vind je op de website van www.tvlimmen.nl of op de Facebook pagina van TV Limmen

Akersloter aangehouden

Een 34-jarige man uit Akersloot is dinsdagmiddag 17 maart aangehouden omdat hij in zijn woning 336 hennepplanten had staan en in zijn woning een groot bedrag had liggen aan vals geld.

'Je wordt oud omdat je stopt met voetballen

HEILOO - Zaterdagmiddag vond de afscheidswedstrijd plaats van negen oud spelers en hun coach Ab Hoetjes van de veteranen 2 van HSV. Onder het motto 'Je stopt niet met voetballen omdat je te oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen' werd er een spannende pot gespeeld. Na een 0-2 achterstand won het team in de witte tenues onder leiding van coach Dennis Geusebroek met 3-2. Van de gestopte spelers zijn er zes met een zeer lange staat van dienst bij de club. Naast veel vrijwilligerswerk aan de bouw en het onderhoud van het complex zijn er uit deze groep veel bestuurders en elftalbegeleiders voortgekomen. De volgende spelers werden extra in het zonnetje gezet vanwege hun sportieve prestatie: Kees van Diepen (55 jaar spelend lid), Ab Hoetjes, Jaap Sombroek, Fred Kops en Gerard van Noort (allen 50 jaar spelend lid) en Paul Stokman die ook al 48 jaar spelend lid is geweest. Voetballers die allemaal meer dan 1.000 wedstrijden voor hun club op de teller hebben staan en die met pijn in hun hart zijn gestopt. Na de wedstrijd werd er in het clubhuis nog wat gedronken en de voorzitter van HSV, Wim Leering, sprak de oudgedienden toe. Onder dankzegging van vele mooie voetbaljaren bij HSV werden er bossen bloemen uitgedeeld: ,,Mannen, heel erg bedankt voor vele mooie momenten op de grasvelden van HSV. De deur staat altijd voor jullie open. HSV is een mooie warme club en wij kunnen jullie ervaring altijd gebruiken!"

Goede seizoensstart voor FCC de Boscrossers

Diederik Denneman in actie, hij werd vierde in de B-finale van boys 8/girls 9.

HEILOO - Het BMX seizoen is weer begonnen en 482 ingeschreven werden na de tweede manche, op het parcours van Wijkeroog in Velsen-Noord, getrakteerd op een mooie lentezon.

Bij de jongste categorieën pakten de Boscrossers direct de punten. Kick Bakker werd keurig tweede in de A-finale en Axel Bil netjes vijfde in de B-finale. Na een hard bevochten halve finale waren in de B-finale van boys 8/girls 9 de Boscrossers goed vertegenwoordigd. Diederik Denneman (vierde), Ryan Konijn (vijfde) en Erwin Bliek (zesde). Duuk Hes maakte het succes compleet met een geweldige tweede plek in de A-finale! Chris (eerste) en Sander Duinhoven (vierde) pakten in de grootste groep van deze dag kostbare punten in de B-finale boys 9/girls 10.

Ook in de groep boys 10/girls 11 waren veel inschrijvingen. Na de manches, kwart en halve finale te hebben gereden pakte Pim Kroes een nette zevende plek in de B-finale. Max van der Woude (zevende in de A-finale) en Dinand Melein (vijfde in de B-finale) vertegenwoordigde de Boscrossers uitstekend bij boys 11/girls 12. Als afsluiter van de dag pakten de Boscrossers een serie van wel vijf eerste en drie finaleplaatsen. Roy Kater eerste overall en IJsbrand Schelvis eerste in de B-finale bij boys 12 /girls 13. Rob Duba (eerste), Glenn de Wildt (derde) en Erik Seggeling (achtste) in de B-finale boys 13/girls 14. Ricky de Jong eerste bij de boys 14. Bij de boys 15/16 Frank Bil (vijfde A-finale) en Co Molenaar (tweede B-finale). Bob van Westendorp pakte een eerste overall in de cruiser klasse 40+.

De Boscrossers zijn klaar voor de thuiswedstrijd van zondag 29 maart. Want dan wordt in Heiloo de BMX West Competitie gehouden voor de BMX verenigingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Deze keer zal dat voor alle wedstrijdrijders een extra uitdaging zijn omdat de vereniging de winterstop heeft gebruikt om de BMX-baan op verschillende plekken te veranderen. De nieuwe baan is veel sneller geworden en vereist daarom goede beheersing en techniek van de rijder. Het spektakel op aanstaande zondag begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Egels weer ongelukkig tegen Soest

SOEST - De Foresters ging zondag vol goede moed naar Soest voor de wedstrijd tegen SO Soest. Bekend was dat Soest een zware periode doormaakt en dat De Foresters punten aan het hamsteren is. Verder was er nog wat recht te zetten na de thuiswedstrijd tegen Soest, toen in blessuretijd een glaszuivere treffer van Milo Blei werd afgekeurd en het bij een puntendeling bleef. Het mocht echter opnieuw niet zo zijn, Soest werd verlaten met een nederlaag en de wetenschap dat de Egels een concurrent zien passeren op de ranglijst. Soest leidde bij de rust met 1-0 en wist die voorsprong na rust te verdubbelen. Zuur was dat aan beide goals een sterk luchtje hing, aan de 1-0 ging hands vooraf en bij de 2-0 hadden de nodige mensen, inclusief de grensrechter, buitenspel geconstateerd. Nick Kramer wist met een schitterende vrije trap nog de aansluitingstreffer te scoren, maar al snel besliste Soest de wedstrijd: 3-1. Een flinke klap dus voor de Egels, die nu met drie andere clubs de elfde plaats delen. Iets daarboven staan Woerden en Soest, dus alles is nog mogelijk. Zondag komt DEM op bezoek op de Egelshoek. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de jaarlijkse Hollandse Middag zondag niet door. Deze wordt verplaatst naar 19 april. De aftrap van De Foresters – DEM is om 14.00 uur.

Gratis basisschool-volleybal in de Enterij te Limmen

LIMMEN - Alle leerlingen van basisscholen in Limmen en omstreken kunnen nu gratis meetrainen tot het einde van het zaalseizoen (eind april) in sporthal de Enterij in Limmen. De training wordt gegeven door Mirjam Schuitema-Tebbens. Volleybalvereniging Croonenburg is in de Enterij een trainingsgroep gestart. ,,Juist in deze periode gaan kinderen kijken naar een andere sport", vertelt Mirjam Schuitema. ,,De vereinging wil nadrukkelijk laten weten dat de kinderen al vanaf jonge leeftijd (6 jaar) voor volleybal kunnen kiezen. We passen de spelvormen en oefenstof daar op aan. Samen met assistent Steven Boon kunnen we op verschillende niveaus de training verzorgen." De training staat op zichzelf maar komt heel goed van pas als je na het zaalseizoen ook wilt gaan beachvolleyballen. Dit wordt gegeven aan het beachcomplex van v.v. Croonenburg/2 beach (naast sportpark de duinloper aan de Zeeweg van naar Bakkum aan Zee). De volleybaltrainingen vinden iedere woensdagmiddag van 15.30 tot en met 17.00 uur plaats in de Enterij en is gratis tot eind april. Voor vragen of aanmeldingen: m.schuitema@quicknet.nl.

Locas Techniek en De Foresters groeien verder

Gabriëlle de Kroon fotografie

HEILOO - De naam van Locas Techniek prijkt sinds de promotie van De Foresters 1 naar de eerste klasse op de borst van de spelers. De hoofdsponsor is tevens prominent aanwezig op de tribune van de Egels, die een fraaie metamorfose heeft ondergaan.

Het moderne allround installatie- en onderhoudsbedrijf, met vestigingen in Alkmaar, Heiloo, Heemskerk en Noordwijk, is net als de club flink aan het groeien. Locas Techniek wil continuïteit bieden aan de grote klantenkring en zet zich graag in voor de maatschappij, bijvoorbeeld door het sponsoren van De Foresters en initiatieven als de PCC Maalwater Run. De Foresters is uiteraard zeer content met de steun van Locas Techniek. www.locastechniek.nl of tel. 072-5333481.

Heilooër Bridge Club

HEILOO - Dinsdagavondcompetitie. 1e zitting laatste ronde: Coebergh-Kemmere 56,25; 2.Klerk-Stark en Lodder-Schaaper 55. B-lijn: 1.Ontrop-Noordenbos 57,64; 2.Molenaar-Reuzenaar 54,86; 3.Amsterdam-Dekker 54,17. Donderdagavond 1e zitting laatste ronde: A-lijn: 1.De Bruyckere-Stark 66,25; 2.Leering-Turk 60; 3.fam.Neefjes 56,25. B-lijn: 1.fam.Piet 65,63; 2.fam. Hink 54,64; 3.fam.Van Wiechen 52,62. C-lijn: 1.Koenders-v.d.Wardt 64,38; 2.fam.Ypma 56,69; 3.Van Noord-Rotteveel 55,05.

Meisjes B1 Meervogels kampioen

AKERSLOOT - Deze meiden uit Heiloo, Limmen en Akersloot zijn afgelopen zondag in sporthal de Lely in Akersloot kampioen geworden en hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap handbal in de zaal voor B-junioren op 25 april. Dit is het hoogst haalbare in de handbalsport in deze leeftijdscategorie. Vorig jaar eindigden de dames als tweede in hun competitie, ze promoveerden hierdoor naar de divisie.

Sensationele winst Flashing U10

LANDSMEER - Op zaterdag 14 maart moest het team aantreden in Landsmeer voor hun tweede toernooi. Na een onwennig begin tegen BV Amsterdam werd het spel gaandeweg de wedstrijd beter, met goed samenspel en een paar doeltreffende lay-ups. Dit was echter net niet voldoende om hoofdstedelingen te verslaan; 22-26.

Nog nauwelijks bekomen van het eerste verlies ,werd de tweede wedstrijd tegen het thuisspelende team Landslake Lions ingezet met direct een fikse achterstand van 6-20. Met name de verdedigende taken werden verzuimd. Tijdens de vijf minuten durende pauze, met een achterstand van 20-6, hadden de coaches Liesanne en Han een intensieve en overtuigende wedstrijdbespreking met het team, bestaande uit drie meisjes en zes jongens. En met succes. Het was nu duidelijk dat de spelers en speelsters echt wakker waren uit hun winterslaap en tot verbazing van de meegereisde supporters uit Heiloo zagen ze Flashing terugkomen.

De achterstand werd ingelopen. Op een gegevens moment was de stand 26-26. Het team van Landslake Lions had een paar keer pech dat de bal net niet door de basket viel. Dit gaf Flashing Heiloo een impuls om direct toe te slaan. Het werd nu een zinderende wedstrijd. En op fanatieke wijze werd de wedstrijd zelfs in het voordeel van Flashing beslist met 34-26! Op voortreffelijke wijze hebben ze zich teruggeknokt naar een klinkende overwinning. En nu kan het team zich in alle rust in de vrijdagmiddagtraining gaan voorbereiden op het volgende derde toernooi op 11 april in Amsterdam-Noord.

Levendige vechtremises bij Oppositie

Schaken

HEILOO - Opmerkelijk waren deze week, wonderlijk genoeg, vooral enkele partijen die na heel felle strijd uitmondden in remise. Daar waar niemand tijdens deze partijen een vredige afloop vermoedde, kwam die dan toch. De partij tussen de hoog geplaatste Cor van Etten en Kees Jongkind duurde tot na middernacht. Een uiterst moeilijke partij die eindigde in een eindspel van Toren tegen Toren en Pion. Cor bezat de Pion, maar Kees wist door slim en behendig spel remise te houden. Waarschijnlijk zijn in de tijdnoodfase meer dan dertig zetten gespeeld; genoteerd werd er allang niet meer. In de partij tussen Herman Limmen en Paul Vonk was de openingsvoordeel duidelijk voor Herman. Maar één ondoordachte zet van hem gaf Paul de gelegenheid een Paard en een Loper te winnen tegen een Toren. ,,Kat-in-bakkie", moet Paul hebben gedacht. Maar door een slecht ontwikkelde damevleugel wilde zijn stelling niet echt tot leven komen.

Rond de veertigste zet zag Herman kans zijn laatste Toren te offeren tegen een Paard. Paul meende, net als Herman, dat winst in de ontstane stelling, Loper en twee Pionnen tegen vier Pionnen, niet meer mogelijk was. Daarvan overtuigd, bood hij remise aan. Later bleek dat Paul in de eindstelling waarschijnlijk toch nog winstkansen had. Maar toen was het punt allang gedeeld. Fred Smith zag zijn toekomst ook heel even somber in, toen Gerard Rump tegen hem een Loper voor kwam. Maar ook deze voorsprong bleek door zorgvuldig spel van Fred uiterst moeilijk in winst om te zetten: remise dus.

In de overige partijen was vooral opmerkelijk dat de zwartspelers de overhand hadden boven de witten: 2-4. De uitslagen van die partijen correspondeerden vrijwel volledig met de stand van die spelers op de ranglijst.

Uitslagen Ronde 22: 1. Peter Folkertsma - Simon Smit ½-½; 2. Kees Jongkind - Cor van Etten ½-½; 3. Jan Jonkheer - Dick Oostrom 0-1; 4. Joop Kerst - Herman Maas1-0; 5. Johan van der Wal - André van der Ark ½-½; 6. Herman Limmen - Paul Vonk ½-½; 7. Fred Smith - Gerard Rump ½-½; 8. Eric Huffnagel - Joop van Nes 0-1; 9. Aart van den Brink - Harry de Jager 1-0; 10. Indriaas Booij - Folkert Smoor 0-1; 11. Franco di Persio – Bastiaan van Dam 0-1.

Vredeburg: superieure kampioen

LIMMEN - Vredeburg 1 moest winnen om voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 het kampioenschap binnen te halen en slaagde daar op superieure wijze in.

Sandra Hollander scoorde het eerste punt door een paard te veroveren. Met scherp oog voor de gunstige stellingen op de andere borden berustte Harold Ebels, in een gesloten Siciliaanse partij, in remise. Met een handigheidje won Bert Hollander een volle toren en daarmee zijn partij. Toen ook kopman Bob Stolp een overwinning boekte door zijn tegenstander een toren afhandig te maken, was het pleit feitelijk beslecht. Dat vervolgens ook Jos Admiraal en Ed Stolp nog een punt haalden, leidde tot een verpletterende eindstand van 5,5-0,5. Admiraal boekte in het vroege middenspel reeds beslissend voordeel door een loper tegen twee pionnen te winnen en Stolp wist een eindspel met één pion meer op technisch knappe wijze tot een punt uit te bouwen. Met 11 matchpunten en maar liefst 25,5 bordpunten uit zes duels mag Vredeburg zich de superieure kampioen in de derde klasse C noemen.

Zo florissant als het seizoen verloopt voor Vredeburg 1, zo moeizaam gaat het voor Vredeburg 2. Ook tegen het sterke Castricum 3 werden geen potten gebroken. Hidde Ebels en Jaap Limmen scoorden nog verdienstelijke remises. Maar door nederlagen van Barry Blekemolen, Robin Rommel, Dick en Remi Aafjes verloor het tweede team afgetekend met 5-1. Met name de nederlaag van Rommel was schlemielig: na behoorlijk spel en knappe paardwinst keerden de kansen zich en ging Rommel nog hard onderuit. In de interne competitie trok de partij tussen Adri Beentjes en Marlies Sturk de aandacht. Beentjes stond voortdurend beter, maar slaagde er niet in een opening te vinden in de dubbelwandige defensieve muur rondom de zwarte koning en bood remise aan. Diverse omstanders hadden graag nog even doorgespeeld met de witte stelling, maar de calculerende Beentjes koos voor het halve ei, in plaats van de mogelijk lege dop. Piet van der Heijdt was op dreef in zijn partij tegen Theo Al. Na diverse afruilmanoeuvres kwam de koning van Al in z'n blote kont te staan, waarna Van der Heijdt met een fraaie paardzet de buit binnenhaalde. Marcel Wester veroverde soepeltjes een toren van Jan Brantjes en behield vervolgens de concentratie om het voordeel naar winst te schuiven.

Komende vrijdag ontvangt het viertal van Vredeburg 3 de buren van Castricum 4 voor een bondswedstrijd.

Flashing U20 met twee punten terug uit Hengelo

HENGELO - Het Parkmobile JU20 team van Flashing Heiloo heeft een Pyrrus overwinning geboekt in het Twentse Hengelo.

In een draak van een wedstrijd trok het team van Paul Aris uiteindelijk aan het langste eind en werd Twente Buzzards verslagen met 59-69. Met nog twee minuten te spelen leek het bijna mis te gaan. Robbert de Ruiter, Arthur Kerst en Job Velsenboer zaten inmiddels met vijf fouten aan de kant, terwijl Max Knegt en Jeffrey Klerk al op vier fouten stonden. Met kunst- en vliegwerk kon net het eindsignaal met vijf worden gehaald.

Hoe dan ook, Flashing had blijkbaar de lange reis naar Hengelo in de benen. Na het derde kwart stond het 52-54. In het laatste kwart werd het echt even spannend. Toen ook Job Velsenboer naar de kant moest met vijf fouten leek er een ommekeer in de maak. Maar met de laatste krachten werd Twente Buzzards van het lijf gehouden en wist Flashing in de eindfase zelfs uit te lopen.

Het eindsignaal kwam wel als een verlossing. Heiloo won, maar daar was dan ook alles mee gezegd: 59-69. Scores: Jeroen Aris 14-14 (28), Robbert de Ruiter 10-6 (16), Max Knegt 7-6 (13), Jeffrey Klerk 0-7 (7) en Job Velsenboer 4-1 (5). Komende twee weken is JU20 vrij. De eerstvolgende wedstrijd en tevens laatste thuiswedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 april in sporthal het Vennewater. Tegenstander is Sparta Nijkerk en de wedstrijd begint om 17.30 uur.

GTH turnsters turnen finale zuid

BEVERWIJK - Zaterdag was de regiofinale van de D1 en 4e divisie. De dag begon met instappers Pien de Boer en Sara van Uitert, het eerste toestel was balk. De wedstrijd werd vervolgd op vloer, twee mooie oefeningen. Op sprong liet Pien twee keurige sprongen zien, waar zij dan ook een 13.225 voor kreeg. Op het laatste toestel, de brug, turnde Sara een sterke oefening; 13.1. Tegelijkertijd turnden op de andere baan de pupillen in een deelnemersveld van 55 turnsters, ook zij begonnen op balk. Op de vloer turnde Noa Faas een goede oefening; 11.00. Bij het derde toestel, sprong, wist Elise met twee supersprongen het hoogste cijfer van de wedstrijd neer te zetten: 13.825. Aan het laatste toestel, de brug, lieten zowel Sophie Denneman als Esmee Mul een strakke oefening zien. Sophie behaalde een 12.15 en Esmee een 12.25. In de tweede wedstrijd was het de beurt aan pupil 2 Nicole de Jong, zij turnde een mooie wedstrijd met vier goede oefeningen. Aan de brug liet Nicole een prachtige oefening zien met maar 0,8 aftrek, zij behaalde een 14.2! Juniorturnster Brechtje van Haneghem sloot de wedstrijddag af, zij begon haar wedstrijd op vloer. Op sprong liet zij twee keer een sterke half in half uit zien; 11.35! Zij turnde haar wedstrijd daarna prima uit aan de brug en op balk. In het eindklassement mag Nicole doorstromen naar het regiokampioenschap.

Geslaagde onderlinge wedstrijden Tios Limmen

De prijsuitreiking groep 5 tot en met 8.

LIMMEN - Afgelopen zondag waren er de onderlinge wedstrijden voor de turnafdeling van Tios Limmen. Van 10.00 tot 11.30 uur waren er de recreatie groepen 1 tot 8 die op de vloer kwamen. Een ieder deed de vier onderdelen; sprong, vloer, brug en balk. Voor een aantal was het hun eerste wedstrijd en dat was toch wel spannend. Iedereen deed erg zijn best en na ruim een uur werd er aan de teltafel druk geteld en de diploma's geschreven. Ondertussen werd er een leuke breakdance demonstratie gegeven door een aantal leerlingen van Falko, de breakdance docent van onder andere Tios.

Voor iedereen was er een medaille en diploma. En de nummers 1, 2 en 3 kregen een mooie beker. In de uitslag voor de groepen 3 en 4 was een derde plaats voor Sanne Joy de Winter, tweede Gaia Deidda en eerste Fiene de Nijs. Bij de groepen 5 tot 8 was er een derde plaats voor Fleur Jak, tweede werd Pien Pepping en eerste werd Benck de Winter. Hierna was het om 12.00 uur de beurt aan de jong talenten en selectie. Na een gezamenlijke warming-up gingen de twaalf turnsters de strijd aan. Eerst op de onderdelen balk, brug en sprong. Hierna werd een ruime vloer gelegd zodat iedereen aan het publiek haar vloeroefening kon laten zien.

Na dit was het weer tellen en diploma's schrijven voor de prijsuitreiking. Ook voor iedereen hier een medaille en diploma en bekers voor de nummers 1, 2 en 3. Bij de jong talenten was de derde plaats voor Luna Blanchenburg, tweede Kim de Wit en eerste werd Linde v.d. Bosch. Bij de selectie was er de 3e plaats voor Suzanne de Jong, 2e Nina Burgering en 1e Mila Dekker. Tios kan terug kijken op den gezellige en geslaagde wedstrijddag. Op woensdag 1 april komen de jeugdleden in Limmen langs de deur met narcissenbollen. Een potje voor €2,- en drie potjes voor € 5,-.

Judo voor kinderen met een beperking

Ander toeziend oog van Johan Zoon probeert Femke met een kanteltechniek Whesley op zijn rug te draaien. Menno Lesterhuis

HEILOO – Dojo 't Loo is gestart met het trainen van kinderen met een beperking. Komende week is de laatste van vier introductielessen en de verwachting is dat voldoende judoka's zich definitief aanmelden, zodat Heiloo een nieuwe g-sport rijker is. Voor de introductielessen hadden tien kinderen zich aangemeld in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Er zijn zelfs kinderen met de nodige judo ervaring bij. Ondanks de verschillende niveaus en beperkingen hebben trainers Johan Zoon en Ingrid Hoefmans hun best gedaan om voor iedereen een leuke judoles neer te zetten. Zo is gestart met het aanleren van verschillende valbreektechnieken en zijn er grondtechnieken en (half)staande technieken geoefend.

Daarnaast zijn er judospelletjes gedaan waarbij het plezier van de judoka's van de gezichten af te lezen was. Ook nu nog kunnen kinderen met een beperking zich aanmelden. Voor informatie kan een email gestuurd worden naar g-judo@dojotloo.nl.

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

Grote collectie ELEKTRISCHE FIETSEN in vele uitvoeringen demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

TUINONDERHOUD
JEROEN BORST

Voor uw tuinwerkzaamheden
Snoei-Onderhoud-Aanleg


Tel. 06 4180 3734
www.jeroenborst.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002
www.iristuinen.nl

Diverse GEBRUIKTE elektrische fietsen incl. 6 maanden Bovaggarantie v.a. € 650,= BOSMAN TWEEWIELERS Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Kom langs bij VITALIS MASSAGEPRAKTIJK zachte ontspanningsmassage of een stevige bindweefselmassage. 5 betalen = de 6de gratis. T. 06 1521 9400 Dom Huybenlaan 6 Egmond-Binnen

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur;
Za 09.00 - 12.00 uur.
T: 072 532 0294
www.carcleaningheiloo.nl

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

HOMETRAINERverhuur voor fitness- en revalidatietoepassing info: Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

KENNISMAKING! Vitale BEJAARDE HEER i.b.v. rijbewijs zkt lieve vrouw v. LATRELATIE. Br. onder Nr. 2015/09 naar Uitkijkpost, Postbus 68, 1850 AB Heiloo

www.hoveniersbedrijfdepopu-
lier.nl Al 25 jaar het adres voor
al uw TUINWERKZ. HEDEN. O.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe tuinen, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

'Kom lekker in je vel in de lente' MASSAGEBEHANDELING. Heb je last van spierstijfheid of wil je gewoon GENIETEN van een weldadige massage. Maak dan een afspraak voor een ENERGETISCHE BALANSMASSAGE van 1 uur voor 38,-. Massagesalon e la 06- 4379 0799

50% KORTING KUNSTVERKOOP! za 28 en zo 29 maart a.s. Kunstkringloop.nl Kennemerstaatweg 390, Heiloo, va 13:00 uur. Alle kunstwerken 1/2 prijs!

HUISHOUDELIJKE HULP gevraagd voor 3 uur in
centrum Heiloo. € 15,= per uur. T: 072 515 1924

TUINEN TE VEEL WERK? Geen tijd? Zeer ervaren tuinliefhebber helpt u met DESKUNDIG snoeien en het voorjaarsklaarmaken van uw tuin en het afvoeren van tuinafval. T: 06 1827 8367

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en fietsen + het onderhoud. Wij halen uw fiets/scooter gratis op. Ook levering nieuwe.
www.descooterbox.nl
T.: 06 2202 0702

BESTE SCHILDER & STUKADOOR voor binnen en buiten. Nu 50 % korting! Tel. 06 3374 3601

VD PUTTEN BOOM- en
TUINVERZORGING

Vaardig en schappelijk.
Met respect voor natuur.
T: 072-540 8052 / 06 182 183 86

Ambachtelijke SCHILDER
heeft nog tijd over, ook voor
timmerwerkzaamheden en
dakreparatie enz. Vrijbl.
prijsopgave, geen aanbeta-
ling; betaling na tevreden-
heid klant. Ingeschr. KvK
Tel. 06 3987 0829

Reparatie / Verkoop:
NIEUW- en GEBRUIKTE
ROLLATORS
en SCOOT-
MOBIELEN
. Proefrijden op scootmobiel is mogelijk.
www.descooterbox.nl
T: 06 2202 0702

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp
Ook reumatische, diabetische
voet. T: 072-533 2787
Patrijsakkers 5, Heiloo.
Oók bij u thuis.


SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting

heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten.

T: 06 4247 9384

TEIJSSE & VOOREN ZONWERING Rechtstr. van fabriek. Zonneschermen, markiezen, rolluiken en screens, garagedeuren, infrarood terrasverwarming en Velux zonwering. Ook voor reparatie en montage. Bel: 06 5329 4460

JOS BUYS BESTRATING.
Straatwerk voor bedrijf &
particulier. T. 06 5064 1386

AVC COMPUTERS
Kanaaldijk 97 KOEDIJK
-Levering nieuwe PC's
-Reparatie alle merken
-Halen/brengen mogelijk
Gratis parkeren & koffie
072-750 4000 (sinds 1984)

UW MEUBELS WEER ALS
NIEUW!!!
Schuren-beitsen-
lakken of gespoten in een
duurzame coating in elk ge-
wenste kleur!!!
Ook voor het opknappen van
uw keukendeurtjes kunt u bij
ons terecht!
Meubelatelier de Schouw,
Lamoraalweg 69,
1934 CC Egmond a/d Hoef
Tel.: 072-5064133

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

HEEL HEILOO BAKT. Kom uw eigen PAASTAART bakken op vrijdagmorgen
3 april a.s. Voor meer info:
www.heelheiloobakt.nl of bel Irene 072-533 3287 of
Marianne 072-533 9208

Gevraagd in Heiloo:
HUISHOUDELIJKE HULP voor schoonmaakwerkzaamheden. Gelieve te bellen: 06-1010 0092


BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Bereid u nu voor op een lange hete zomer. ZONNEBANKBEZOEK van 20 min. 5 euro,10 bezoeken voor 45 euro. www.feelgoodheiloo.nl en bel 06 4450 2615

KENNISMAKING gezocht: lieve vrouw 65+ zoekt dito man voor latrelatie. Int: muziek, theater, lezen, wandelen, strand, zee, bos. MBO-niv. Brieven onder nr. 2015/1313 naar Uitkijkpost, Postbus 68, 1850 AB Heiloo

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info

STOFZUIGERKRAAM

UITVAARTZANGERES JULIA VAN KAPPEL zingt klassieke liederen om uw BEGRAFENIS nog persoonlijker te maken (met pianobegeleiding). www.uitvaartzangeresjuliavankappel.nl. Tel 06 2083 1142

BLOKDIJK MAKELAARS
HEILOO

Gratis waardebepaling
Gratis vervoer naar de notaris
072-8885072 / 06 3096 5285

MEESTER THEODORUS gerespecteerd medium. Ik ga voor 100% resultaat, ook voor terugkeer geliefden, waar u zelf geen hoop meer op heeft. Laat mij u helpen bij al uw levensvragen. 100% discretie. T: 06 4583 3157

Te Huur: GARAGEBOX aan de DROONECAMPSTRAAT te Heiloo. Voor informatie kunt u contact opnemen met: De Makelares, Robijnstraat 32, 1812 RB te Alkmaar T: 072-5408566 e-mail: info@demakelares.nl

Voor een FRISSE LENTECOUPE komt u naar KIM'S HAARSALON! Bel voor een afspraak 06 3004 2383, Dompvloetlaan 29 in Heiloo.

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. T: 06 1709 0670

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06 2159 8809

Kom naar de leukste kringloop
KRINGLOOP HEILOO,
nabij Karwei, De Oude Werf 7.
Open di t/m za 10-17 uur
Inbreng en gratis ophalen
072-5334000 of
info@kringloopheiloo.nl
Nu ook pin.

LENTE!!!! Het is nu de tijd. Geniet deze lente en komende zomer maximaal van uw tuin en terras.Tuinonderhoud, terrasreinigen, (her)bestrating enz. 0615596699/072-7501922