De Uitkijkpost

22 augustus 2018

De Uitkijkpost 22 augustus 2018


Heel Heiloo Bakt

HEILOO - Wegens groot succes organiseert zwembad Het Baafje op woensdag 29 augustus wederom Heel Heiloo Bakt. In de afgelopen twee jaar hebben zeer talentvolle bakkers overheerlijke traktaties laten zien.

Als u het leuk vindt om iets lekkers te bakken voor alle gasten van Het Baafje, kunt u uw creatie om 14.00 uur inleveren bij de receptie van het zwembad. Die wordt tussen 14.00 en 15.30 uur beoordeeld door Thijs Burgering van Bakkerij Kaandorp te Heiloo. U maakt kans op een mooie prijs. Na de beoordeling is er een mogelijkheid om de lekkernijen te proeven op het terras. Voor € 2,50 mogen alle gasten vier lekkernijen proeven, inclusief een heerlijk kopje koffie of thee.

Doe mee of kom lekker kijken en proeven, het wordt een heerlijke dag! Voor meer informatie kunt u terecht op www.zwembadhetbaafje.nl of de Facebookpagina https://www.facebook.com/Zwembadhetbaafje.

Theaterbende in comédie Landgoed Nijenburg

Theaterbende Heiloo gaat in 24 uur een theatervoorstelling in elkaar zetten. Foto: aangeleverd

HEILOO - In vroeger tijden speelde een groot deel van het sociale leven van Heiloo zich af in de comédie op Landgoed Nijenburg, met bijeenkomsten van culturele verenigingen en (toneel)voorstellingen. Deze zomer herleven de oude tijden in het historische openluchttheatertje. In augustus en september zijn er theatervoorstellingen, cabaret en licht-klassieke muziek.

Tijdens het eerste weekend van september gaan spelers van Theaterbende Heiloo de uitdaging met de klok aan: in 24 uur zullen zij een theatervoorstelling in elkaar zetten. De voorstelling vindt plaats op zondag 2 september van 15.00-17.00 uur in de comédie op Landgoed Nijenburg. Er is geen tribune; neem dus zelf een kleedje, kussentje of laag stoeltje mee om op te zitten. Bij erg slecht weer wordt de voorstelling een week opgeschoven. Check kort van tevoren de website van Natuurmonumenten nog even: www.natuurmonumenten.nl. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.nm.nl/comedie. Na afloop gaan de artiesten met de pet rond voor een vrijwillige bijdrage.

Theaterbende Heiloo is de theaterwerkplaats voor alle leeftijden. Hun missie is kinderen en jongeren uit Heiloo en omstreken een podium te bieden om zich te bekwamen in alle vormen van theater.

Voorbode van de herfst

Foto: Rob van Leijden

Ondanks de lange hitte en droge periode van de afgelopen tijd is deze zwam nu al te bewonderen in het Heilooërbos. Een vroege voorbode van de herfst. Foto: Rob van Leijden

Tien vragen aan Sandra Bedeschi

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Zaanstad. Wij woonden in Amsterdam Oud-Zuid in een flat op driehoog. Op mijn 7e ben ik verhuisd naar Heiloo. Mijn oma had een stacaravan op camping Duinzicht. Dat beviel zo goed dat mijn ouders besloten om in 1984 te verhuizen naar Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik ben eigenaar van Rijschool Victorie. Mijn werk is ook mijn hobby. Als ik dan toch iets anders zou moeten doen, dan moet het sowieso een beroep zijn waarbij communicatie een belangrijke rol speelt. Ik denk dat ik heel veel vrijwilligerswerk zou willen doen, hoewel veel reizen mij ook wel wat lijkt.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Onze oud-buurvrouw Toot Schouten. Zij is afgelopen week op zeer respectabele leeftijd overleden. Haar levenslust, optimisme en haar betrokkenheid in onze gesprekken had ik graag gedurende langere tijd nog voortgezet.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Ondanks dat ik al op 7-jarige leeftijd verhuisde naar Heiloo, kan ik mij de speeltijd op straat, op het brede trottoir, nog goed herinneren. Met veel kids speelden we met skelters en ander speelgoed. Ook liep er vaak een naakte vrouw met een knijper op haar neus… Er was altijd reuring! Op jonge leeftijd gingen wij al skiën. Tijdens een afdaling zag ik een aantal heuvels over het hoofd, waardoor ik steeds harder de berg af ging. De voorkant van mijn ski kwam op miraculeuze wijze tegen mijn neus, waardoor ik een fikse bloedneus opliep.

5. Wat vind je de mooiste plek van Heiloo?
Achter het Heilooërbos, vlakbij het Stetlaantje. Daar waar je tussen de bomen richting de Egmondermeer kunt kijken.

6. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Als familie of vrienden dat vragen en voor een concert van een van onze Nederlandse top-dj's!

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Ik leef mijn eigen advies na: "Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd".

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat ik vrijwilliger ben bij de Trefpunt Express. Ik maak zo nu en dan met ouderen uit Heiloo en omgeving leuke uitstapjes in een busje met hoge instap. Ik vind het geweldig dat de gemeente Heiloo deze mogelijkheid biedt aan ouderen. Ook geniet ik er zelf van om hen te leren kennen, hun verhalen te horen en ze een leuke middag te bezorgen.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Niets! Onze burgemeester staat echt tussen de inwoners van Heiloo en is een zeer betrokken persoon. Dat hij zelfs, ondanks zijn drukke werkschema, soms een gaatje vrijhoudt om als ambtenaar van de burgerlijke stand een huwelijk te voltrekken vind ik grote klasse!

10. Persoonlijke vraag van Marc van Twuyver:
"Uit je verhalen komt naar voren dat je allemaal verschillende types mensen in je auto hebt. Hoe krijg je leerlingen die er veel moeite mee hebben toch zover dat ze slagen voor hun rijbewijs?"

Ik zou een boek kunnen schrijven als rij-instructeur over alle types leerlingen die ik in mijn lesauto heb gehad. Misschien doe ik dat ooit nog eens. Iedereen wil graag een rijbewijs, dat is logisch, maar de weg ernaartoe is ontzettend divers. Belangrijk is naar mijn idee om echt interesse te tonen in de leerling. Zo'n leerling voelt zich dan ook veel meer op zijn gemak, waardoor in de auto een ontspannen sfeer heerst. Veel leerlingen die onzeker zijn of op school ook een vorm van faalangst hebben, zien er als een berg tegenop om te beginnen met het rijbewijs, terwijl het zo leuk is! Ook maak ik heel duidelijk dat fouten maken mag, dat hoort bij het leerproces. Uiteraard zorg ik ervoor dat het veilig blijft, maar stimuleer stap voor stap dat men zelfstandig de verkeerstaak uit kan voeren. Ook communiceren in het verkeer is belangrijk, de leerling krijgt van mij gratis een cursus assertiviteit cadeau, en je ziet ze groeien naarmate de rijopleiding vordert.

11. Ik geef de vragen door aan Carolien ter Linden, eigenaar van Passarella Moda.
"Wij zijn beiden ondernemer, maar in totaal verschillende branches werkzaam. Carolien, jij hebt je eigen bedrijf Passarella Moda Agency, waarvoor je de hele wereld overvliegt. Daarnaast ben je ook nog tv-presentatrice voor programma's op RTL4 en agent van Addy van den Krommenacker. Hoe weet je dit allemaal te combineren?"

Veel activiteiten bij Willibrordus Draait Anders Door

HEILOO - Zaterdag 15 en zondag 16 september is Landgoed Willibrordus het decor voor Willibrordus Draait Anders Door (WDAD). Dit jaar heeft Stichting De Buitenkans het programma samengesteld. Het programma is divers en gericht op vermaak en beleven, en zal 'voeding voor de geest' blijken te zijn.

Het is ook de start van het project Oud Standing Heiloo. Daarom is er voor ouderen en jongeren samen veel te beleven, te zien, te horen en te proeven. Onder de luifel achter de Cultuurkoepel staan Keuken met Karakter en enkele bijzondere foodcars. Iets verderop is de Verhalenkamer het epicentrum. Daar is namelijk de kassa waar de vouchers (€ 2,50,-) worden verkocht. Veel activiteiten zijn kosteloos, voor andere wordt 1 voucher gevraagd. Tickets voor grote voorstellingen zijn nu al te bestellen via de www.willibrordusdraaitdoor.nl, de vouchers alleen in het weekend.

Kern van WDAD is de première van de theatervoorstelling WAAN. Viermaal wordt het stuk door acteurs van de theaterbeweging op diverse locaties van het Landgoed gespeeld. De start is in de Cultuurkoepel. Per voorstelling is plaats voor 75 bezoekers, een ticket kost € 15,-.

Op het terras van Keuken met Karakter kan de bezoeker een keuze maken uit een verzameling van 1000 vragen en over de vraag in gesprek gaan met Pijnacker en Mellink. De impressies van dat gesprek komen op het Landgoed te liggen.

Andere activiteiten in willekeurige volgorde: een oud-weerman en seismoloog van het KNMI vertellen over het weer van de toekomst en de bevende aarde van Kennemerland. Teunis van der Zwart laat waanzinnig goede muziek horen, gemaakt door waanzinnige componisten. De magische wereld van de toverlantaarn wordt ontsloten en kinderen kunnen er plaatjes maken. Baduhenna en de Historische Vereniging Heiloo laten veel van vroeger zien en tonen bodemvondsten van Heiloo. In de Verhalenkamer gaat de film 'Ce n'est pas la route' in première, gemaakt door de Syrische cineast Wesam Kareem. Hij reed per fiets een pelgrimstocht naar Lourdes, ontmoette bijzondere mensen en deelt zijn beproevingen. Een boeiende film/documentaire, mede mogelijk gemaakt door steun van diverse sponsors. 'Stemmingmakerij in de bovenkamer' is de andere film. Deze geeft een indringende doorkijk in het leven van een 60-jarige man die lijdt aan schizofrenie. In de begeleid-wonensituatie leeft hij z´n leven; de familie is ondersteunend. Een professionele film gemaakt door zijn zus, die filmmaker is. Zaterdagavond komt Tim Knol voor een optreden naar de Cultuurkoepel. Ticket € 10,-.

Ergens op het Landgoed vind je een postzegelverzamelaar die bezoekers wil verleiden een nieuwe postzegel te maken die daadwerkelijk door PostNL gebruikt gaat worden. 'Dansen voor oud en jonger' was in 2017 een groot succes en wordt daarom geprolongeerd. Er is een 'scratchkoor' voor jong en oud: samen met de bekende dirigent Paul Waerts studeren ze twee liederen van Rutter in. Na de repetitie volgt een optreden in de Cultuurkoepel.

De 'Oase van rust', de gerenoveerde begraafplaats, is de sfeervolle plek voor een picknickconcert. De golfkar van de groensafari´s zorgt dat je op die plek kunt komen. Verder kunnen opa, oma, kinderen en kleinkinderen een team vormen om deel te nemen aan de eerste enige echte 'Oud Standing popquiz'.

Voor wie fitter wil worden is er bootcamp voor het hele gezin; voor wie nog fitter wil worden is er een bijeenkomst Qigong. Hans Dorrestijn, de rasoptimist, speelt voor WDAD een speciaal repertoire. Hij hoopt dat het jonge publiek zijn voorstelling komt bezoeken. Een ticket kost € 10,-. Het Landgoed wordt in het weekend steeds fraaier als gezinnen de witte borden gaan beschilderen. Tot slot heeft De Keuken met Karakter een aantrekkelijk theatermenu samengesteld.

Kinderfysio Munk wordt Kinderfysio Nelissen

HEILOO - Vanaf 1 september 2018 wordt de praktijk van Elbert Munk overgenomen door Linda Andriessen-Nelissen. Elbert zal vanaf die datum van zijn pensioen gaan genieten. U bent van harte welkom om afscheid te nemen van Elbert en kennis te maken met Linda op vrijdag 14 september van 18.00-20.00 uur in de praktijk op De Strandwal 20 te Heiloo.

Expositie Steffi Reimers in WBC

'Car Graveyard' Foto: Steffi Reimers

HEILOO - Tot en met half oktober zijn in het Willibrordus Business Centrum een aantal foto's te zien van Steffi Reimers. Steffi Reimers is geboren op 8 november 1995 en woont momenteel in Halfweg NH. Haar passie voor fotografie ontstond al toen zij 14 jaar oud was. Op het moment studeert zij dan ook HBO toegepaste fotografie aan de fotovakschool in Amsterdam.

Steffi houd zich al een aantal jaar bezig met 'urban exploring'. Dit is het betreden en fotograferen van verlaten gebouwen. Hiervoor reist ze door Europa op zoek naar bijzondere plekken. Voor Steffi gaat het om meer dan alleen het fotograferen, het vinden van mooie locaties, het voorbereiden van de trip en de uiteindelijke verhalen delen maken het tot iets speciaals.

Vergankelijkheid is een thema dat veel terugkomt in haar werk. Dit komt ook terug in de serie 'Urban Horse', een langlopend project waarbij de twee passies van Steffi worden gecombineerd: paarden die kracht en schoonheid uitstralen worden geplaatst in een verlaten fabriek. Hierdoor ontstaat er een heel bijzonder beeld.

Holleweg

Rob Jonker. Foto: Evert Visser

HEILOO - Het uitzicht vanuit de woning van Rob Jonker aan de Holleweg, grenzend aan een van de parkeerterreinen voor winkelcentrum 't Loo, onderging in het verleden een ware metamorfose. Rob: "Voorheen was op de plek van het parkeerterreintje voor onze deur de bioscoop Asta theater gevestigd, we keken uit op een muur. Links stond het toenmalige gebouw van de Nicolaas Beetsschool en rechts was er een voetbalveldje. Nu het winkelcentrum er is, is het uitzicht een stuk vrijer en de winkels zijn prettig dicht in de buurt." Bijzonder is dat de opa en oma van Rob vroeger in zijn huis woonden. Zelf woonde hij een stukje verderop in de straat. Na een tijd aan de Werkendelslaan te hebben gewoond, kocht hij het huis van zijn grootouders. Dat gebeurde na een brand in de woning in 1998. Rob woont hier nu met zijn vrouw Margret en hun kinderen Jennifer en Milan. De Heilooër knapte het huis op en heeft het goed naar zijn zin. "De reuring voor de deur vind ik prettig en als ik toe ben aan rust, dan vind ik dat in de tuin."

Een stuk verder van het winkelcentrum praten Agaath Blokker en haar overbuurman Peter Bolten gezellig met elkaar. De twee Heilooërs zijn al 45 jaar buren. Agaath woont aan de Holleweg en Peter aan de tegenoverliggende Heereweg; zijn achtertuin grenst aan de Holleweg. Agaath: "Er zijn meer mensen die hier al zo lang wonen, die zijn nu natuurlijk wat ouder. Omdat zij vaak thuis zijn, spreken we veel met elkaar. Als er wat is, dan zijn we er voor elkaar." Ook Peter is tevreden. "Het is eigenlijk een ouderwets buurtje, het is hier gemoedelijk." Agaath en Peter noemen verder als groot voordeel dat alle voorzieningen in de buurt te vinden zijn. Agaath: "Het winkelcentrum en het station, ik kan alles lopend af." Peter vertelt dat achter Agatha's woning een speelterreintje is gesitueerd. "Omdat dit veldje niet opvalt, weten veel mensen dit niet. Het ligt lekker verborgen. Overigens lag vroeger op die plek het kampeerterrein Ons Kamp." Agaath laat weten dat de Holleweg in 2011 opnieuw is bestraat. "Om het regenwater beter te kunnen laten afvloeien, loopt de straat nu wat af naar de zijkant. Daar hebben sommige mensen die met een rollator lopen last van, zij dreigen dan hun evenwicht te verliezen." Dat is volgens de twee Holleweg-bewoners het enige minpuntje. "Ik ga hier nooit meer weg," roept Agaath enthousiast. Peter knikt bevestigend. Dan zeggen de twee elkaar gedag en stappen ze hun woning binnen.

Tekst: Evert Visser/EJV Mediaproducties

De grote dag van Anisha en Martijn

De vlag gaat uit voor Anisha en Martijn. Foto: STiP Fotografie

HEILOO - Na anderhalf jaar voorbereiding traden Anisha Sengers en Martijn van Oort op zaterdag 18 augustus in het huwelijk. In de Witte Kerk werden zij door burgemeester Hans Romeyn in de echt verbonden.

Anisha, de tweede dochter van Jan en Ina Sengers, is geboren in India. Met drie maanden kwam zij naar Nederland. Samen met haar ouders en oudere zus Mireille, geboren in Bangladesh, woonde zij jarenlang aan de Heerenweg. Martijns ouderlijk huis staat aan de Westerweg. De twee zijn elkaar ruim drie jaar geleden tegengekomen bij het Fletcher Event 80's & 90's. Inmiddels hebben Anisha en Martijn hun eigen huis in Heiloo.

Buren
Sinds vijf maanden zijn de ouders van Anisha verhuisd van de Heerenweg naar het nieuwe appartementencomplex 'Van Muyen' aan de Pastoor van Muyenweg. Toen de buren hoorden dat Anisha vanuit het huis van haar ouders ging trouwen, werden er meteen plannen gemaakt om het appartementencomplex op de grote dag te versieren met ballonnen, en natuurlijk moest de vlag uit. De buren van Jan en Ina Sengers vonden ook dat er aandacht aan besteed mocht worden in de plaatselijke media. Anisha is de eerste bruid die vanuit het complex trouwt en waarschijnlijk ook de laatste, want alle kinderen van de buren zijn inmiddels al jaren getrouwd. In overleg met de ouders van Anisha is besloten om te kijken of dat zou lukken. Anisha en Martijn wisten van niets. Martijn: "Een leuk detail is dat mijn ouders op hun trouwdag, bijna 35 jaar geleden, ook in de Uitkijkpost hebben gestaan. Zij trouwden toen met een huifkar als vervoermiddel."

Allemaal beestjes
Zaterdag 18 augustus werd een dag om nooit te vergeten. Anisha, gekleed in een prachtige bruidsjurk, wachtte samen met haar drie nichtjes, de bruidsmeisjes, vol ongeduld op haar Martijn. Toen hij aankwam in een oude Volkswagenbus, een auto waar Anisha altijd al van droomde om in te trouwen, pinkte ze een traantje weg. Bij de Witte Kerk stonden vele mensen het bruidspaar op te wachten en de kerk zat helemaal vol tijdens de huwelijksvoltrekking. Die werd gedaan door burgemeester Hans Romeyn. Doordat de ouders van Anisha altijd betrokken zijn geweest bij de Sinterklaasactiviteiten in Heiloo en vader Jan brandweercommandant is geweest, kent Anisha de burgemeester zeer goed. Daarom wilde hij voor het bruidspaar wel een uitzondering maken om hen in de echt te verbinden. Ook Martijn kent de burgemeester redelijk goed. "Ik heb samen met zijn zoon gevoetbald," aldus Martijn. "De burgemeester was echt betrokken bij ons huwelijk. De avond ervoor kreeg ik een berichtje met 'nog één nachtje slapen' en een foto van het weerbericht van zaterdag. Zo leuk," aldus Anisha. "We bedanken de burgemeester ook echt uit de grond van ons hart."

Na de huwelijksvoltrekking zijn natuurlijk foto's gemaakt, in het Heilooërbos. Anisha: "Op een gegeven moment dacht ik: wat doen ze nu allemaal met mijn jurk? Er bleken allemaal beestjes tussen de lagen van mijn jurk te zitten en die probeerden ze ertussenuit te krijgen. Zelf had ik dat helemaal niet gezien." Ook werd er nog even gestopt voor een foto bij het oude huis van de familie Sengers aan de Heerenweg. De bewoners waren hun oude buren zeker niet vergeten en hingen op deze heuglijke dag de vlag uit voor het kersverse echtpaar. Ook bij het ouderlijk huis van Martijn werd gestopt voor een foto. Daarna volgde een heerlijke lunch bij het bruidspaar thuis. Anisha: "Anouk en Alexandra van Puur Geluk Catering, een nieuw bedrijf in Heiloo, hebben het fantastisch verzorgd." Later op de dag volgde een receptie, diner en feestavond bij Fletcher Heiloo, de plaats waar het ruim drie jaar geleden begon. Binnenkort vertrekt het echtpaar op huwelijksreis naar Cyprus om heerlijk te genieten van elkaar.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Gezocht: (klein)kinderen, (groot)ouders en overgrootouders voor 'generatiekoor'

Foto: Alle generaties zingen!

HEILOO - Tijdens het evenement Willibrordus Draait Anders Door, dat Stichting de Buitenkans organiseert op 15 en 16 september op het landgoed Willibrordus, is er ook op zanggebied iets bijzonders. Voor deze gelegenheid wordt een koor samengesteld uit alle generaties. Met (klein)kinderen, (groot)ouders en overgrootouders die het leuk vinden om met elkaar te zingen wordt voor deze speciale gelegenheid het 'Willibrordus generatiekoor' opgezet.

Op zaterdagmiddag 15 september van 13.00 tot 15.30 uur studeert het koor onder leiding van Paul Waerts, dirigent van het Oratoriumkoor Heiloo, twee mooie liederen in van John Rutter. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Diezelfde middag gaat het generatiekoor deze liederen om 16.00 uur ten gehore brengen in de Cultuurkoepel.

De kosten voor deelname aan het generatiekoor bedragen € 10,- (inclusief de bladmuziek). Heeft u belangstelling? Stuur dan een mailtje naar Caroline Oostveen (caroline@de-buitenkans.org) met uw contactgegevens om u aan te melden. Vermeld daarbij of u bas, tenor, alt of sopraan bent.

En nodig vooral uw (klein)kinderen, en/of (groot)ouders uit!

Kijk voor meer informatie op www.willibrordusdraaitdoor.nl.

Topprestaties Lisanne de Witte

HEILOO - Een week na haar spectaculaire bronzen medaille op de 400 meter tijdens het EK in Berlijn, waar ze meteen ook een nieuw Nederlands record vestigde, sloeg de Heiloose Trias-atlete Lisanne de Witte (25) afgelopen weekend in Göteborg opnieuw toe. Deze keer sleepte ze op de 400 meter de eerste plek in de wacht, voor de Poolse Justyna Swiety en haar landgenote Madiea Ghafoor. Lisannes zus Laura de Witte eindigde op de zesde plaats.

Bij Atletiekvereniging Trias zijn ze natuurlijk supertrots op Lisanne's prestaties. "Dit is echt bijzonder! Daarnaast zijn we natuurlijk ook heel trots op haar zus Laura en stille kracht achter deze twee toppers, toptrainer Sven Ootjers."

Belevenistafel voor kids van De Vijfhoek

V.l.n.r. Suzan Kaandorp en Pim Kaandorp (Vrienden met Myla), Amber Bos (De Vijfhoek) en René de Boer (Vrienden van De Vijfhoek). Foto: aangeleverd Foto: aangeleverd

HEILOO - Deze zomer werden de kinderen van orthopedagogisch dagcentrum De Vijfhoek aangenaam verrast met een interactieve belevenistafel. De tafel stond hoog op het wensenlijstje van De Vijfhoek en er wordt in deze vakantieperiode al dagelijks veel gebruik van gemaakt.

De belevenistafel stimuleert niet alleen ontwikkeling en motoriek, maar is er ook voor beleving en plezier. Kinderen kunnen op hun eigen niveau en manier meedoen. Van actief tot wat meer op afstand. Er zijn veel verschillende spel- en belevenisprogramma's bijgeleverd en de tafel is elektrisch kantelbaar en verstelbaar in hoogte. Zo kunnen alle kinderen er gebruik van maken en werkt het ergonomisch voor de begeleiding.

De belevenistafel is ter beschikking gesteld vanuit een gezamenlijk initiatief van de stichting Vrienden met Myla en de stichting Vrienden van De Vijfhoek. Bij de symbolische overdracht aan Amber Bos van De Vijfhoek werd de belevenistafel goed uitgeprobeerd.

Pim Kaandorp: "Als opa van Myla ben ik erg blij dat we er een goed ontwikkelingsinstrument bij hebben. Wij weten uit ervaring hoe frustrerend het is voor deze kinderen als ze niet begrepen worden. Myla heeft het zeldzame Wiedemann-Steiner syndroom. Wij zien elke dag de strijd die zij voert, doordat ze op het niveau van ongeveer anderhalf jaar functioneert, het kortetermijngeheugen mist en geen enkel woord begrijpt of kan spreken." Namens beide stichtingen zei René de Boer dat er zoveel meer bereikt kan worden door samenwerking: "We willen alle donateurs en sponsoren bedanken voor hun acties en bijdragen. Dankzij u kunnen wij doen wat wenselijk en noodzakelijk is voor onze kids!"

Voor meer info bezoekt u www.vriendenmetmyla.com en www.vriendenvandevijfhoek.nl.

Cursus creatief schrijven

HEILOO - Schrijven. Je doet niets liever? Aan de keukentafel, bij de haard, of in bed met de poes op schoot… Ben je een schrijver in hoofd en lijf, misschien zelfs in hart en nieren, dan lijkt het bovenstaande ideaal. Alleen jammer dat het bij voornemens blijft. Zonder deadlines, zonder 'stok achter de deur' en – vooral – zonder uitwisseling met andere schrijvers verliest schrijven toch vaak een stukje van zijn charme. In deze cursus word je uitgedaagd en geïnspireerd. Schrijf je kort of wat langer, poëtisch of spannend, klassiek of experimenteel... Je ontwikkelt je eigen stijl, creëert je eigen taal en je ontdekt wat je echt wilt vertellen. Alle geschreven teksten worden voorzien van deskundige feedback, waardoor het leren schrijven in een stroomversnelling komt. Start: dinsdagmiddag 28 augustus om 14.00 uur. Duur: acht bijeenkomsten eenmaal in de twee weken van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Heiloo. Data: 28 augustus, 11 en 25 september, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november en 4 december.

Voor inlichtingen en/of opgave: info@margreetschouwenaar.nl of tel.: 072-5332418.

Scoutinggroepen Stierop winnen lelievlet

REGIO - Begin augustus namen de vier scoutinggroepen van Scoutingcentrum De Stierop deel aan het NaWaKa, het Nationaal Waterkamp van de waterscouts. Dit is het grootste waterscouting-evenement in Europa, waar ook buitenlandse groepen aan meedoen. De groepen Victorie uit Heiloo, Mees Toxopeus uit Beverwijk, Scouting Elfregi Zaanstreek uit Zaandam en Scouting Koog-Zaandijk zijn lid van waterscoutingcentrum De Stierop in Uitgeest/Markenbinnen. Samen wonnen zij tijdens dit kamp een lelievlet.

De lelievlet, een scoutingzeilboot, is tijdens het tien dagen durende NaWaKa helemaal opgebouwd door scoutingvrijwilligers, met sponsoring van verschillende bedrijven voor het materiaal. Aan het einde van het kamp konden de aanwezige groepen proberen de boot te winnen. Daarvoor konden zij een motivatie indienen. De groep met de beste motivatie won de vlet.

Martijn Gigengack van Scouting Elfregi Zaanstreek diende namens de Stierop-groepen de winnende motivatie in: "Om beginnende zeilers van zowel de stamgroepen als de bezoekers op een leuke manier kennis te laten maken met het water heeft de Stierop een opleidingsboot nodig. Het plan is om de '2018' op te pimpen tot een unieke vlet speciaal voor de jongere scouts. Hier kunnen ze dan in leren zeilen. Ook kan de nieuwe lelievlet ingezet worden als extra vlet tijdens de zeilopkomsten. Gastgroepen die op de Stierop verblijven krijgen voorrang op het gebruik van de '2018', zodat er goed gebruik wordt gemaakt van de NaWaKa-vlet. En natuurlijk wordt de kleurrijke vlet ingezet als promotieboot voor het Scoutingcentrum. Het wordt een echte Stierop-boot."

Veilig werk voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties

HEILOO - De gemeente Heiloo vindt het belangrijk dat vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties veilig hun werk kunnen doen en dat de organisaties een beleid hebben voor sociale veiligheid. In opdracht van de gemeente ontwikkelde het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Heiloo daarom een aantal instrumenten die de vrijwilligersorganisaties kunnen helpen het beleid goed op te zetten.

Sociale veiligheid betekent: bescherming tegen handelen van anderen. In het beleid worden daarom omgangs- en gedragsregels opgenomen waarover alle betrokkenen worden geïnformeerd, en wordt een meldprotocol ontwikkeld rondom grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast wordt een vertrouwens(contact)persoon aangesteld. Een veilige organisatie geeft daarmee vertrouwen aan alle betrokkenen.

De gratis regeling VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) van het Rijk wordt per 1 november 2018 uitgebreid om de veiligheid in het vrijwilligerswerk te stimuleren. De nieuwe regeling Gratis VOG gaat daarom gelden voor alle vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidssituatie. De bestaande regeling komt te vervallen.

Voor organisaties en verenigingen die (nog) geen eigen vertrouwens(contact)persoon hebben, kunnen hun vrijwilligers, leden en cliënten wijzen op de mogelijkheid van een externe vertrouwenspersoon. Deze vertrouwenspersoon kan direct benaderd worden via deze contactgegevens: Lilian van Beek, maatschappelijk werker MEE & de Wering; e-mail: l.vanBeek@meewering.nl, telefoon: 088-0075000.

(Vrijwilligers)organisaties en verenigingen kunnen voor meer informatie en ondersteuning bij het opzetten van een sociaal veiligheidsbeleid terecht bij Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo, Sigrid Wijsman, 06-48500912, www.vipheiloo.nl.

Aanmelden training 'Hoe maak ik mijn organisatie veilig?' kan via www.vrijwilligersacademiebuch.nl

Daar gaan we weer

"Wat ging die wekker vroeg! Wat was mijn password ook al weer? Waar had ik nu mijn map bewaard? U heeft 150 nieuwe e-mails. Vanmiddag al een vergadering?" Komt dit u bekend voor? Terug van vakantie en daar gaan we weer.

Hoe lekker was het de afgelopen weken op de camping. Eerst even een lekkere ochtendduik in het meer, een relaxontbijt voor de caravan in het zonnetje en daarna de enorm moeilijke keuze of je direct naar het strand gaat of eerst nog even wat gaat wandelen, fietsen of bezichtigen. Moet ik me nu al insmeren of zal ik dat pas na de volgende zwembeurt doen? Pas echt zwaar wordt het als het water in de caravan op is en bijgevuld moet worden, of als er afgewassen moet worden of - het allerergst - de chemische wc geleegd moet worden. Kortom, moeilijk, moeilijk, moeilijk.

Maar ja, ooit ga je weer een keer terug. Ook hockeyvader. En dan stappen we weer in het normale leven. Werk, school voor de kinderen, het komt er weer aan en het aankomende hockeyseizoen begint weer. Trainen (is wel nodig…) en training geven, nieuwe teams, je plekje weer veroveren in het veld, oefenwedstrijden, bestuursvergaderingen, et cetera. Druk, druk, druk.

Voor de kinderen begint alles ook weer. De hockeyschoenen zullen wel weer te klein zijn, dus moeten er nieuwe komen. Nieuwe bitjes laten opmeten, de sokken passen vast ook niet meer en er zal ook wel het nieuwste model van de stick moeten komen, want anders hoor je er niet meer bij. Kortom, het gaat weer een godsvermogen kosten. Daar hadden we ook nog een extra weekje van op vakantie gekund. Niks werk, school en hockey, lekker gewoon het meer in springen en zwemmen maar. Pfff, het leven op vakantie is toch een stuk eenvoudiger.

Historische Vereniging Heiloo verhuist

Op de zaterdagen 1, 8 en 15 september is de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat wegens allerlei evenementen elders in Heiloo gesloten. Uiteraard zult u de Historische Vereniging bij die verschillende gebeurtenissen in het dorp wel kunnen vinden. Op de dinsdagavonden is de Oudheidkamer gewoon geopend.

De laatste keer dat u de dubbeltentoonstelling in de Oudheidkamer kunt bewonderen is op zaterdag 22 september. Op die dag stopt niet alleen de dubbeltentoonstelling over de 'Middenstand door de jaren heen' en de 'Geschiedenis van de joodse bevolking van Heiloo in de oorlogsjaren', maar ook sluiten, na veel mooie jaren, op een feestelijke manier de deuren van de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat. Daarna is de Historische Vereniging te vinden in het nieuwe Historisch Museum Heiloo op Landgoed Willibrordus.

Ook goed om te weten: op 26 augustus worden dit zomerseizoen de laatste rondleidingen met gids op Nijenburg gegeven. Om 11.00 uur of 13.30 uur naar keuze. €7,50 inclusief koffie/thee (geen pin) . Info: 06 51718363

Tijdens het Open Monumentenweekend 8 en 9 september en op 15 en 16 september bij Willibrordus Draait Anders Door kunt u al een kijkje komen nemen in het nieuwe onderkomen. En, hoewel de vrijwilligers heel hard aan het werk zijn, zullen de verschillende exposities nog niet helemaal klaar zijn. Maar u bent van harte welkom.

Gouden Dagen Uitje naar de aardbeienkwekerij in Wognum

Op zaterdag 4 augustus heeft 'wensbegeleider' Diana de heer en mevrouw Roozendaal om 10.00 uur opgehaald voor hun Gouden Dagen Uitje. Eerst werd met z'n drieën op een terrasje in Heiloo koffie gedronken met wat lekkers erbij. Daarna ging het naar Wognum om de aardbeienkwekerij te bezoeken.

Meneer en mevrouw Roozendaal maakten een praatje met de eigenaar en diens kinderen; zij kennen elkaar van vroeger. Het echtpaar kocht vervolgens twaalf doosjes aardbeien om cadeau te geven aan hun buren. Na het bezoek aan de kwekerij was het tijd voor een ijsje, op deze warme dag. Ook reed het gezelschap langs het ouderlijk huis van de heer Roozendaal in Venhuizen. Meneer vond dat heel fijn, want zelf is hij niet in de gelegenheid om daar te komen.

Het was een heel fijne dag waarbij een 'wens' in vervulling is gegaan.

Saamhorigheid na brand De Klok

Restaurant De Klok na het signaal brand meester. Foto: Evert Visser

EGMOND AAN ZEE - Een geslaagde crowdfundingsactie en een aangekondigd benefietconcert zijn de positieve overblijfselen van een groot drama: de brand bij het bekende restaurant De Klok in Egmond aan Zee. Het restaurant ging donderdag in vlammen op. Egmonders zijn geschokt en tegelijkertijd volop in actie. [lees verder op pag...]

Een grote saamhorigheid en de bereidheid tot het geven van hulp is de afgelopen dagen voelbaar in Egmond. Juna Breuer, de zus van mede-eigenaar Jules Breuer, startte nog dezelfde avond een crowdfundingsactie. "Ik deed dit in een emotionele opwelling." De nog altijd lopende actie leverde veel positieve reacties op en veel meer donaties dan Juna van tevoren voor mogelijk had gehouden. Het streefbedrag van € 20.000,- werd zondag al geëvenaard. Juna: "Met deze extra donatie kunnen de eigenaren de kosten dekken die ze niet uit de verzekering kunnen betalen. Zij kunnen hiermee de puntjes op de i zetten." Vervolgens startte maandag Egmonder Pauline Half een crowdfundingsactie voor de familie Bes. Hun souvenirwinkel naast het restaurant en hun woonruimte erboven liepen roet- en waterschade op.

Benefietconcert
Dat Egmonders meeleven, blijkt ook uit het initiatief van Dieter Broek en Peter Wijn. Zij lieten vrijdag weten een benefietconcert te organiseren; de opbrengst hiervan is bestemd voor De Klok en de familie Bes. "We denken aan een muziekavond met bandjes uit Egmond. Nu al hebben we veel toezeggingen binnengekregen, dat is geweldig. Het moet een feest worden. Hierbij willen we niet terugblikken op de brand maar kijken we juist vooruit. We willen overigens wel foto's laten zien van leuke activiteiten die zich in het restaurant hebben afgespeeld, zoals foto's van bruiloftsfeesten. Inwoners kunnen hun foto's aan mij doorgeven." (e-mailadres: hd.broek@quicknet.nl). "Het is fantastisch dat Onno Tijm van Sportcafé De Watertoren de sporthal belangeloos hiervoor beschikbaar stelt. Een datum hebben we nog niet, hierover praten we woensdag (vandaag, red.)." Ook de jonge Egmonder Liv (9), dochter van Marco Gul en Bianca Stam, kwam in actie. Zij verkocht zaterdag en zondag op het Pompplein zelfgemaakte armbandjes. De opbrengst: 577,00 euro. Vanwege de brand ging zondag het Loop naar de Pomp-festival op het Pompplein niet door; hetzelfde geldt voor het muziekfestijn van volgende week zondag. Stichting Horeca Ondernemers Pompplein besloot hiertoe uit piëteit met de gedupeerden. Vrijwilligster Janny Olling Rijnsewijn: "Het is sowieso niet gepast om bij de puinhopen van een verbrand restaurant feest te vieren, daarom nu even niet. Deze brand raakt ons allemaal in het hart."

Liv in actie.

'Binnen een jaar opbouwen'
Volgens (onbevestigde) bronnen ontstond de brand donderdagmiddag op het terras van De Klok tijdens het verwisselen van gasflessen van de terrasverwarming. Meerdere mensen probeerden tevergeefs met brandblussers het vuur te bestrijden, de vlammen verspreidden zich razendsnel. In no time stond het hele restaurant in vuur en vlam, evenals de bovenliggende appartementen. Twee mensen raakten tijdens de brand lichtgewond. Veel omstanders zagen hoe brandweerkorpsen uit de hele regio urenlang het vuur te lijf gingen, maar het pand niet konden redden. Een sms-alert sommeerde mensen in een straal van 1 kilometer richting Heiloo ramen en deuren te sluiten. De ravage was na de bluswerkzaamheden in volle omvang zichtbaar; een hek maakt het restaurant tot verboden terrein. Rob Pools, samen met Mirjam van het Maalpad en Jules Breuer eigenaar van het restaurant, laat zich op dit moment niet uit over de oorzaak van de brand en het vermoedelijke schadebedrag. Hij verwacht dat de sloop van de restanten van De Klok nog even op zich laat wachten. Verder is het streven het restaurant binnen een jaar weer op te bouwen. De eigenaren zijn dankbaar voor de steun vanuit de bevolking van Egmond. Pools: "De reacties en alle hulp zijn hartverwarmend en niet te beschrijven. Dat geeft steun in deze dagen. Overigens krijgen we vaak de vraag of we nog wel door willen met De Klok. Het antwoord is 'ja', dit is nooit bij ons ter sprake gekomen. We staan er positief in en zetten onze schouders eronder."

<KADER:>
Recente investeringen
De drie eigenaren van De Klok, die hun restaurant drie jaar geleden kochten, hadden ook vorig jaar een financiële strop te verduren, toen vanwege waterschade. Daarnaast hebben ze recent hun restaurant opgeknapt. Zo vernieuwden de eigenaren hun terrasoverkapping, vloer en keuken. Ook kochten ze bijvoorbeeld een nieuwe kassa en muziekinstallatie, knapten ze de bar op en creëerden ze een koffiehoek.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Lezing over Lamoraal van Egmont

Het beeld van Lamoraal in Zottegem. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Als afsluiter van de zomeractiviteiten rond het Lamoraaljaar biedt Stichting Historisch Egmond op vrijdag 31 augustus een zeer interessante lezing aan. Vanuit het Belgische Zottegem komt Olivier van Rode een verhaal houden over de onfortuinlijke graaf Lamoraal en zijn rol in het socio-politiek-culturele conflict in het midden van de zestiende eeuw.

Van Rode is voor ingewijden geen onbekende. De enthousiaste historicus is de kleinzoon van de Zottegemse Egmontkenner Dr. Leon De Vos, die in 1951 de Egmont-grafkelder aldaar liet uitbreiden en verfraaien en die vele publicaties op zijn naam heeft staan. Van Rode kreeg de interesse voor Lamoraal van Egmont met de paplepel ingegoten en speelt al jaren een belangrijke rol in het Zottegemse cultuurhistorische leven.

De lezing vindt plaats in bezoekerscentrum Huys Egmont (Slotweg 46) en begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn te reserveren via de website www.huysegmont.nl/agenda of telefonisch op 06-51689620 (Martijn). Koffie is bij de lezing inbegrepen.

'Oerig' kustvolk in Museum van Egmond

'Egmonders’, 1933. Schilderij van Roeland Koning. Foto: Frits van Eck

EGMOND AAN ZEE - De jonge en talentvolle kunstschilder Roeland Koning is geraakt door het 'oerige' Derper kustvolk als hij in 1924 in Egmond aan Zee komt wonen. Zijn tekeningen en schilderijen hangen dit seizoen in het Museum van Egmond onder de titel: 'Roeland Koning en de Derpers'.

De inwoners staan in die tijd nog met één been in het zanderige vissersdorpje dat rond 1900 steeds meer verandert in een badplaats. De schilder legt ze – vaak bijna levensgroot en in hun daagse kloffie – gevoelig vast met krijt of penselen. Hij wint er prijzen mee en koningin Wilhelmina koopt meerdere werken. De Egmondse onderdanen hangen vele jaren in de paleizen Het Loo en Noordeinde. In het museum hoort bij elk schilderij een mooi verhaal en ook is er een boek verkrijgbaar met schilderachtige sfeerbeelden van en verhalen over het vooroorlogse Egmond aan Zee. Dit boek is gratis voor nieuwe donateurs.

Wie iets van de sfeer van het oude vissersdorp wil ondergaan kan rondstruinen in het knusse, speels ingerichte Museum van Egmond dat dit jaar een maatje groter is geworden. De schilderijententoonstelling trekt veel extra bezoekers, maar er is meer: het visserskamertje met een nagebouwd schuurtje, de roeireddingboot, filmpjes en foto's van het zo charmante vooroorlogse dorpje en van het vrolijke strandleven. Ook is er een model van het legendarische Slot op den Hoef en slaat hier de oude klok van de Agnietkerk die in zee stortte. Voor kinderen is er een zoektocht door het museum.

Het Museum van Egmond, Zuiderstraat 7 in Egmond aan Zee, is open tot en met 4 november van 14.00–17.00 uur, behalve op maandag. Het museum is rolstoeltoegankelijk en de Museumjaarkaart is geldig. Telefoon tijdens openingsuren 072-5069164. www.museumvanegmond.nl.

Topconcert in Egmondse Slotkapel

Hesu Lee (piano) tijdens TIHMS in de Slotkapel. Foto: aangeleverd

EGMOND AAN DEN HOEF - Een gevarieerd programma van klassieke muziek door jonge muzikale talenten, daarvoor staat The International Holland Music Sessions (TIHMS ) garant. Van heinde en ver (30 landen) komen 125 studerende professionals naar Bergen om daar les te krijgen van succesvolle docenten. En om op te treden.

Tijdens het concertfestival zijn ze in de regio op diverse podia te horen en te zien. In Egmond aan den Hoef, in de Slotkapel, op 29 augustus. Het programma daar is als volgt: Hesu Lee, piano (Zuid- Korea) speelt werken van Beethoven, Debussy en Skrjabin. Verder spelen Pauline Herold, viool (Duitsland) en Vital Stahievitch, piano (Belarus) werken van Beethoven, Saint-Saëns en Ravel.

Aanvang is 20.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via www.tihms.com/concerten, of aan de zaal.

Basketbalster Loes Rozing (15) voor Nederland naar EK

HEILOO - De 15-jarige Loes Rozing is geselecteerd voor het Nederlandse meisjesbasketbalteam onder de 16 jaar. Loes begon haar basketballoopbaan bij Flashing Heiloo en speelt inmiddels twee jaar voor Dozy Den Helder. Ook voorgaande jaren werd Loes door de Nederlandse Basketbal Bond voor diverse toernooien meegevraagd in haar leeftijdscategorie. Na een zware selectieperiode deze zomer met buitenlandse toernooien (Tsjechië, Luxemburg en Italië), waarbij de selectie van 55 naar 12 spelers teruggebracht moest worden, werd Loes geselecteerd om uit te komen voor Nederland tijdens de Europese kampioenschappen voor meisjes onder 16. Deze kampioenschappen worden op dit moment gehouden in Litouwen van 17 tot 26 augustus. Loes, veel succes!

Veteranen tennistoernooi 40+ en 55 + bij TC Heiloo United

HEILOO - Vanaf zondag 2 september tot en met zondag 9 september wordt alweer het zesde Eiland de Wild keukens-veteranen tennistoernooi gespeeld op het terrein van TC Heiloo United aan De Dors 1. Dit toernooi wordt gespeeld in dubbelonderdelen 5 en 6 40+ en in de onderdelen 7 en 8 in de leeftijdscategorieën 55 +. Inschrijven kan tot en met zaterdag 25 augustus via www.toernooi.nl. Dit toernooi staat bekend om een heerlijke maaltijd voor de deelnemers en prachtige prijzen in de verloting, die beschikbaar zijn gesteld door Eiland de Wild (trekking zondagmiddag 9 september om 17.15 uur). De opbrengst wordt dit jaar besteed aan een bouwwerk(je) voor het Beestenboetje in Heiloo. Kortom, schrijf u snel in of kom eens kijken bij TCHU op de doordeweekse avonden of in het weekend van de finale. Heeft u vragen over dit toernooi dan kan dat via een mail aan edwkeukenstoernooi@gmail.com.

KRINGLOOP HEILOO is de leukste en goedkoopste! Kinderkleding €0,50, alle kleding €2 (muv jassen) alle boeken €1, dvd's €1, cd's €0,50, glazen €0,30, 7 meter strips €1, veel meubels, kleingoed. DI t/m Za 10-5 De Oude Werf 7, nabij Karwei. Ook inbreng. 072 - 5334000 Kijk op KRINGLOOPHEILOO.NL

Bij EMILSEN SALON kunt u terecht voor een kappers-, pedicure- of manicurebehandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro (ook voor heren!). Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06- 5380 6959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a. &euro; 500. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. 072 5331241. www.bosmantweewielers.nl

Grote sortering gebruikte dames- en herenfietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo. 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BRIDGELESSEN voor beginners en gevorderden. De lessen starten medio september. Kleine groepen. Aanmelding/Info: Ton Mooij, tel. 072-5331672
of tonmooij@concepts.nl

LET OP! Kim's Haarsalon heeft vakantie vanaf 1 september t/m 19 september. 20 september sta ik weer voor u klaar! Bel voor een afspraak: 0630042383. Tot snel en een fijne zomer!

Leer Spaans bij Campo del Sol in Heiloo. Kleine groepen, alle niveaus, gediplomeerd docente. www.campodelsol.org / 072-5669956

TE HUUR: 2x 16 M2 PRAKTIJK/KANTOORRUIMTE. 325,-E per mnd Kennemerstraatweg 452 Heiloo. meer info: 06-51302215

Tijd. te HUUR vrijst. vakantiewoning met 2 slp.kamers,woonk. / keuken + 2schuren,1200 euro incl.alles,0655773892.

TE HUUR opslag/hobbyruimte in Heiloo water en electra aanwezig 78m2 tel. 072-5155508

366 soorten stofzuigerzakken + onderdelen koop je op de markt, woensdag in Heiloo. STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN nieuwste kleuren en ook op maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 - 17090670

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk, behangen, dakreparatie. Inges.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Leer Spaans bij Campo del Sol in Heiloo. Kleine groepen, gediplomeerd docente. Cursussen starten in september. www.campodelsol.org / 072-5669956

Schilder voor binnen en buiten. Mooie prijs. Tel: 06 01709 0670

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06 - 4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Tuinman heeft tijd over voor al uw werkzaamheden in de tuin. Vrijbl. prijsopgave, alles is bespreekbaar. Ingeschr.KvK. Tel: 06 - 5344 2975

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Voor al het behangen en sauzen. Tel: 06 - 1959 5863

Grote collectie gebruikte elektrische fietsen v.a. € 500. Bosman Tweewielers. Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Grote sortering gebruikte dames- en herenfietsen. Bosman Tweewielers Westerweg 295, Heiloo 072 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX
repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer.

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Wij willen graag uw hondje uitlaten in de wijk Breedelaan en omgeving (buiten schooltijd)! 06 22107950.

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd over voor al uw schilderwerk binnen en buiten. Tel: 06 - 42479384

Op zoek naar kwaliteit en betrouwbaarheid? Jan Baltus schilderwerken in Limmen voor al uw schilder en sauswerk. Mail janbaltus@hotmail.com Tel: 06 - 4009 5081