De Uitkijkpost

24 mei 2017

De Uitkijkpost 24 mei 2017


Nog enkele appartementen in Overkerck beschikbaar

Kijk op nieuwbouw Overkerck.

HEILOO - Woonzorgcentrum Overkerck in Heiloo is begin 2016 gesloopt om plaats te maken voor een volledig nieuw woonzorgcentrum dat naar verwachting vanaf half september 2017 weer wordt gebruikt. Er zijn nog een beperkt aantal appartementen beschikbaar voor nieuwe bewoners, die beschikken over een Wlz-indicatie. In de nieuwbouw worden achtenzestig volwaardige 2-kamerappartementen gerealiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de hogere zorgvraag door alle appartementen bed toe- en doorgankelijk te maken, drempelvrij en voorzien van alarmering. Alle huidige bewoners, die momenteel gehuisvest zijn in het tijdelijk onderkomen in Varnebroek, keren straks terug naar het nieuwe Overkerck aan de Stationsweg 92 in Heiloo. Heeft u interesse? Bel voor meer informatie met afdeling Zorgbemiddeling van ViVa! Zorggroep via 088-9958640.

Voorjaarsmarkt Willibrordus handelt door

Foto: Peter Bijkerk

HEILOO - De jaarlijks terugkerende voorjaarsmarkt wordt zondag 28 mei op landgoed Willibrordus in Heiloo gehouden.
Op de gezellige markt vindt u een honderdtal kramen met onder andere kleding, hobby-artikelen, hebbedingetjes, kunst, fraaie plantjes, vers fruit, huisvlijt-artikelen en nog veel meer leuke zaken. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is onder meer een zonovergoten terras met heerlijke koffie en gebak en diversen snacks. Daarnaast is er live muziek en zijn er leuke kinderactiviteiten zoals ponyrijden en een rondje in een ouderwetse draaimolen. Voor wie nog nooit de Cultuurkoepel van binnen heeft bewonderd, is dit uw kans. Deze is namelijk de hele dag te bezichtigen.

Ook lid worden van de stichting Vrienden van de Cultuurkoepel kan op deze dag. De markt is geheel georganiseerd door vrijwilligers. De opbrengst gaat naar 'Willibrordus Draait Door' wat dit jaar plaatsvindt op 15,16 en 17 september.

De markt is open om 11.00 uur en de kramen zijn rond 17.00 uur leeg gekocht. Er is gelegenheid tot parkeren op het terrein van de oude melkfabriek aan de kanaalweg. Het advies is: pak de fiets en trap naar de Kennemerstraatweg 464 in Heiloo en beleef een mooie marktdag op Landgoed Willibrordus.

Finaleavond Rabo Clubkas 2017

Links vertegenwoordigers van de Reddingsbrigade Egmond. Rechts leden van de Reddingsbrigade in Castricum. Foto: Vera Fetisova

HEILOO - Klanten van de Rabobank Noord Kennemerland hebben in totaal 65.000 euro beschikbaar gesteld voor stichtingen en verenigingen uit de regio. De bank maakte de gelukkige verenigingen en stichtingen op 16 mei bekend. Dat gebeurde in de Cultuurkoepel in Heiloo tijdens de finale-avond van de Rabo Clubkas 2017.

De klanten van de Rabobank Noord-Kennemerland besloten samen - door te stemmen - welke organisaties voor een financiële bijdrage in aanmerking komen. De bank steunt 154 clubs en heeft hiervoor 154 cheques uitgereikt.

De Reddingsbrigade Castricum kreeg het meeste geld cadeau (2.002 euro), gevolgd door de Egmondse reddingsbrigade (1.809 euro), het Timmerdorp Akersloot (1.314 euro), HSV (€ 1.179) en Rolstoelbus Heiloo (1.128 euro).

Het publiek kreeg een warm ontvangst met minicakes, warme en koude drankjes en muziek. De aanwezigen keken naar optredens van Gymlust Schoorl (gymnastiek), Musicalvereniging De Hanswijckers (vocale performance) en Theatergroep Horizon (vocals). Daarna kwamen de enveloppen tevoorschijn en ontvingen de winnaars op het podium hun felicitaties. Afsluitend was er een borrel. De presentatie was in handen van Roel van Langen en Mandy Duijvelshoff.

Zie voor het volledige overzicht van de verenigingen en stichtingen die financiële steun kregen de webpagina sites.rabobank.nl/nkl/raboclubkas2017

Meer over het verkeersplan Heiloo

HEILOO - Uitkijkpost besteedt aandacht aan het nieuwe en integrale verkeersbeleid waaraan de gemeente werkt. Hierbij moeten alle maatregelen op het gebied van verkeer op elkaar worden afgestemd om het hoofd te bieden aan het toenemende autoverkeer en de bijbehorende doorstromings- en verkeersproblemen. Dit verkeersbeleid moet er in oktober liggen. Verderop in deze krant leest u meer over het nut en de totstandkoming van dit verkeersbeleid. Ook laten diverse bewonersgroepen weten op dit moment nog geen draagvlak te zien voor het concept-verkeersbeleid dat er nu ligt.

10 vragen aan.. George Dekker

Ik ben George Dekker, negenenzestig jaar oud en al zesenveertig jaar getrouwd met Addi. We hebben twee hele leuke kinderen, lieve 'schoonkinderen' en vier schatten van kleinkinderen.

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn wieg stond aan de Kennemerstraatweg tegenover Wasserij Hollands Roem. Onze tuin liep tot aan de Radboudschool, toen de ULO. Tot en met de lagere school ben ik daar opgegroeid. Daarna heb ik 5 jaar op het seminarie gezeten en vanaf mijn zeventiende jaar was ik weer thuis, deed de kweekschool en mijn eerste baan was op de Clemens Willibrordschool, toen aan de Westerweg in Heiloo.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Ik ben graag met muziek bezig: zingen en accordeon spelen. Ik stapte over naar de kweekschool. Als ik toen geweten had dat er ook opleidingen waren tot creatief therapeut dan was ik die richting opgegaan: mensen helpen met behulp van muziek en bewegen. Of dat dan ook mijn beroep was gebleven weet ik niet, want ik ben bij TNO terechtgekomen als adviseur personeel en organisatie. Dus... denk nu niet dat hier een spijtoptant zit. Ik had een fantastisch werkzaam leven.

3. Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Richard Galliano, een virtuoos en veelzijdig accordeonist die veel verschillende stijlen kan spelen zoals Argentijnse tango, jazz en musette. Ik zou hem graag live willen horen spelen en wat tips van hem willen krijgen om te leren improviseren. Misschien wel op een heel bescheiden manier even met hem samen willen spelen.

4. Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
Dat is toch wel het spelen in de grote tuin die we hadden. Hutten bouwen, ook 'onderaards' en Indiaantje spelen met een pak door mijn moeder gemaakt. Mijn vader maakte de pijl en boog van wilgentakken. De afscheiding van de tuin werd gevormd door aarden wallen met bomen erop: je kon je verstoppen, je kon klimmen, je kon de 'vijand' aan een boom vastbinden, je kon stiekem naar het land van de buren, etcetera.

5. Wat vind je het mooiste plekje in Heiloo?
Een heel mooie plek vind ik het dijkje langs het water vanaf het gemaaltje aan het begin van het Maalwater dat het weiland in gaat richting Alkmaar; je kunt daarna over een bruggetje naar het Overbos lopen. Dat is schilderachtig: de wipwatermolen, de rietkragen, de blaarkopen van Piet Katee, alleen grasland (de bollen hebben daar nog geen kans gekregen), de duinen in de verte en het Overbos op de achtergrond, en... de stilte.

6. Waar kunnen ze je 's nachts voor wakker maken?
Ik ben een vaste slaper. Maar als ze me vragen mee te gaan voor een meerdaagse wandeltocht langs berghutten, dan ben ik van de partij. Dat grootse, overweldigende, de prachtige flora en fauna en de rust die het geeft. Je voelt je daar heel nietig ten opzichte van die natuur.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Dat is een advies van een van de studiebegeleiders die ik had. Het heeft betrekking op hoe ik functioneerde in gesprekken met groepen en individuen tijdens het advieswerk: wees jezelf, luister vooral, de ratio doet evengoed zijn werk wel. Dat heeft me veel gebracht, zowel in het werk als in de privésfeer.

8. Wat weten de meeste mensen niet van je?
Dat zou ik niet weten.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Onder de noemer 'bezuinigen' moet het sociaal cultureel werk stevig inleveren. Als je dan leest wat het kost om de aansluiting op de A-9 te realiseren - bijvoorbeeld de ondertunneling van het spoor op de Vennewatersweg - dan doet mij dat toch wel achter de oren krabben. (Hoe vaak staan daar nu meer dan vijf auto's voor de spoorbomen te wachten?) Dat zijn bedragen waarvan de muziekschool, de bibliotheek, het open jeugd- en jongerenwerk, etc. wel van hadden willen profiteren.

10. De persoonlijke vraag van Hans van der Laan:
Ik weet dat je gedurende je betaalde werkzame leven heel zinnige arbeid hebt verricht. Hoe ervaar je in dat opzicht de tijd na je pensionering?

Ik ben niet in een zogenaamd gat gevalle en kom voor mij gevoel tijd tekort. Ik besteedt tijd aan muziek en ik tennis en wandel graag. We passen af en toe op de kleinkinderen, we gaan op vakanties, enzovoort. Ik voel me zeer bevoorrecht dat ik zo mag en kan genieten. Maar ik wil iets meer vrijwilligerswerk doen. Ik wil met mijn accordeon af en toe te gaan spelen in verzorgings- of verpleeghuizen.

Ik nomineer Joop Tulp voor de volgende 10 vragen.
Mijn vraag is: Beste Joop, Ik bewonder jouw vrolijkheid en optimisme. Met name als ik je hoor praten over jouw activiteiten in het vluchtelingenwerk. Waar haal jij toch die drive vandaan, zelfs als je door een hamstringblessure letterlijk niet meer uit de voeten kan?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen MEE & de Wering en kinderopvang Kits Oonlie

V.l.n.r.: Malou, Cheryl, Layla, Marijke (gehurkt) en Petra.

HEILOO - MEE & de Wering zet zich in om kwetsbare mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt mee te laten doen in het arbeidsproces. Om dit te kunnen bereiken, zijn zij gestart met het project 'De Werkwinkel'. Doel is om met de Werkwinkel draagvlak te creëren bij bedrijven om werkervaringsplekken aan te bieden.

Één van de bedrijven die werkervaringsplekken biedt, is Kinderopvang Kits Oonlie. Op dit moment doet een kandidaat ervaring op bij een peutergroep van Kits Oonlie. De kandidaat biedt ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden onder begeleiding van gediplomeerde medewerkers. Hiernaast biedt Kits Oonlie een werkervaringsplaats aan op het hoofdkantoor. Het afgelopen jaar heeft een kandidaat geholpen met licht administratieve werkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden. De kandidaat heeft niet alleen haar computervaardigheden kunnen verbeteren, maar is ook enorm gegroeid in het spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal.

Genieten van muziekgezelschappen uit Heiloo

In de Grote Zaal bijt Swing de spits af. Foto: Stip Fotografie

HEILOO - Het publiek kon zaterdag en zondag genieten van twintig muziekgezelschappen tijdens de Music Meeting Heiloo. Bij de Strandwal op het Landgoed Willibrordus werd in drie verschillende ruimtes opgetreden. Thema van dit jaar was 'Muzikale Verbeelding'.

De muzikanten en koorzangers hebben met fotografen van de Heilooër Amateur Fotografie vereniging en gastfotografen samengewerkt om te ontdekken wat beelden bij hun muziek zijn. Tijdens de concerten van dertig tot vijfenveertig minuten projecteerden de fotografen hun werk boven de hoofden van de muzikanten.

Tevens was er een expositie te zien van de fotografen. Zij maakten portretfoto's van de muzikanten. Deze expositie hangt nog tot donderdag in de Strandwal en gaat daarna op 'tournee'. Van 25 mei tot eind juli is de expositie te bewonderen bij Melange 7 om daarna naar de bibliotheek te gaan. In de maand september is de expositie in Muziek- en Dansschool Heiloo te zien.

Notebook tijdens hun optreden in de Grote Zaal. Foto: Stip Fotografie
Foto-exposite verzorgt door de Heilooër Amateur Fotografie Vereniging. Foto: Stip Fotografie
Close Harmony Delirious tijdens hun optreden in de Tuinkamer. Foto: Stip Fotografie

Tekst: Yvonne van Stiphout

D66 Heiloo zoekt nieuwe wegen!

HEILOO - Met of zonder aansluiting op de A9, de verkeersdruk(te) is te groot en iedereen heeft of krijgt daar last van. Bij D66 Heiloo staan 2 zaken voorop: veiligheid voor fietsers en voetgangers en een prettige leefomgeving voor iedereen. We zoeken hier goede oplossingen voor en staan open voor ideeën. D66 zet zich serieus in voor alle burgers, kom dus maandag 29 mei met ons meedenken! In het Trefpunt van 20.00 uur tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30. Zie https://heiloo.d66.nl

Anne Thung en Alida Wijsma exposeren in het Trefpunt

Schilderij van Anne Thung.

HEILOO - Anne Thung en Alida Wijsma exposeren hun schilderijen in het Trefpunt. Dat doen ze tot en met 24 juni.

Anne Thung schildert al sinds haar kindertijd. Haar vader was reclametekenaar, dus er was altijd verf en papier in huis. Zowel thuis als later op school werd zij gestimuleerd in haar hobby. In de jaren zestig tot en met negentig had zij geen penseel in handen. Pas in 1993, tijdens haar wereldomzeiling, heeft Anne haar hobby weer opgepakt. Tijdens het zeilen schilderde zij uitsluitend aquarellen, dat was het gemakkelijkste medium op de boot. In 2007 was zij weer terug op vaste grond, en begon zij met acrylverf bij Artiance. Twee jaar later ontdekte zij Tintoretto. Daar hebben Anne en Alida elkaar leren kennen. Anne heeft geen voorkeur voor een bepaalde techniek en vind elke opdracht even uitdagend. Wel merkt zij dat zij bij het acryl- en olieverfschilderen steeds meer wordt aangetrokken tot het abstraheren van het onderwerp. In deze technieken werkt zij het liefst met paletmes.

Alida Wijsma vroeg Anne samen met haar te exposeren. Alida begon in 2010 bij Tnteretto, eerst tekenen en daarna gemengde technieken. Zij leerde veel, vooral om te kijken. Licht, donker, niet oordelen maar werken en je laten inspireren door je materiaal is het motto van Alida. Bij het zoeken naar een goede compositie volgt zij vooral haar gevoel. Alida maakt graag portretten, niet zozeer fotografisch, maar wel met veel kleur, schaduw, licht en donker. In het schilderen heeft zij haar passie gevonden en Alida probeert haar gevoel in haar werk te uiten.                                                        

Anne en Alida nodigen een ieder uit om hun werk te komen bekijken in het Trefpunt. Adres: Abraham du Bois-Hof 2 in Heiloo. Telefoon: 072-5331297.

VDK Vastgoed

Rob van de Kamp.

De Droogmakerij 31B, 1851 LX Heiloo. Informatie: 0251-672569, info@vdkvastgoed.nl, www.vdkvastgoed.nl.

HEILOO - Steeds meer ondernemers kiezen voor vestiging in een van de bedrijfsverzamelgebouwen van VDK Vastgoed op Boekelermeer-Zuid in Heiloo. De verkoop van het derde bedrijfsverzamelgebouw is reeds gestart en de eerste panden zijn reeds verkocht of verhuurd. De belangstelling is overweldigend.

Zij die er alles over weten, zijn Nathalie Beentjes en Rob van de Kamp. Laatstgenoemde is de drijvende kracht achter VDK Vastgoed, voortgevloeid uit zijn al jarenlang actief aannemersbedrijf. "Door onze ervaring en flexibele relatie met zowel het aannemersbedrijf als externe relaties, zijn wij in staat om onze opdrachtgevers een totaalpakket in vastgoed aan te bieden", begint Rob van de Kamp. Samen met Nathalie Beentjes wijdt hij uit over de nieuwste plannen aan De Droogmakerij. Plaats van handeling is een opvallend sfeervolle kantoorruimte aldaar, die haast huiselijk aandoet. "In 2012 startten we hier met fase 1, vorig jaar was de oplevering van fase 2 en de bedoeling is om begin 2018 de derde fase op te leveren."

Korte lijnen
Het nieuw te realiseren bedrijfsverzamelgebouw telt straks zestien units van diverse afmetingen, uiteenlopend van 93 tot 978 vierkante meter. Er bestaat al belangstelling bij meerdere ondernemers. "Voordeel is dat wij als kleine organisatie via korte lijnen snel kunnen schakelen tussen ondernemer en andere betrokkenen", vervolgt Van de Kamp. "Daarbij pakt onze expertise samen met een uitgebreid netwerk voor alle partijen prima uit. Als een geïnteresseerde zich bij ons meldt, maken we een afspraak om samen alle wensen en mogelijkheden door te spreken. Bijkomend voordeel is, dat er al twee bedrijfsverzamelgebouwen staan. Zo kunnen we altijd wel ergens aankloppen, om gelijk de gehele bedrijfsruimte te doorlopen en te bekijken. Daarmee krijgt iemand meteen een duidelijk beeld van het object."

Legio mogelijkheden
Zowel de reeds gevestigde als voor fase 3 geïnteresseerde ondernemers tonen zich content met de legio mogelijkheden die de panden aan De Droogmakerij bieden. "Het zijn hoogwaardige bedrijfsverzamelgebouwen, die door de eigentijdse bouwmethode en hoge isolatiewaarden volledig klaar zijn voor de toekomst", vertelt Nathalie Beentjes. "Daarbij leidt onze ervaring met ontwikkeling en bouw vaak tot een praktische invulling van iemands wensen, waarbij mensen vaak blij verrast zijn. Eventueel nemen wij al het geregel van a tot z op ons, waarmee we een ondernemer volledig ontzorgen en hij of zij zich op de eigenlijke werkzaamheden kan blijven focussen."

Synergie
Het advies van VDK Vastgoed gaat verder dan elders vaak het geval is. "Zo komen we regelmatig met ideeën waar klanten zelf nog niet bij stilstonden. Van de meest praktische inrichting van werkplaats en/of magazijn tot aangename ambiance in de kantoorruimte; wij denken over alle facetten mee, om samen tot de best passende oplossingen te komen. Of iemand het nou uiteindelijk zelf gaat regelen of alles door ons laat verzorgen en slechts de sleutel wenst om te draaien, iedereen kan hier naar behoren werken…"

Nu al bestaat een welkome wisselwerking tussen diverse gevestigde ondernemers. Dat zijn er na voltooiing van fase 3 ruim vijftig, wat gegarandeerd tot een gestaag groeiende synergie leidt.

Rob van de Kamp bouwt verder aan de toekomst op De Droogmakerij.

Tekst: Arjan Hoogvorst

Living Statues Festival biedt vossenjacht voor kinderen

Baron von Munchhousen. Aageleverde foto

HEILOO - Ook kinderen vermaken zich op zaterdag 27 mei prima tijdens het Living Statues festival in hartje Heiloo. Wat is er leuker dan meedoen aan de vossenjacht!? De deelnemertjes zoeken de tien levende standbeelden op rondom de Witte Kerk, in 't Loo en in de diverse restaurants. Ze noteren op een formulier waar ze staan. Ook geven ze ieder standbeeld een zelfbedachte naam. De bedenkers van de meest originele namen komen in aanmerking voor leuke prijsjes. Het deelnameformulier met iets lekkers is verkrijgbaar in de kraam tegenover de bakker en de slager in winkelcentrum 't Loo.

De levende standbeelden verbazen niet alleen uw kinderen op hun geheel eigen wijze. Ook hun ouders genieten hier zeker van! Het festival duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

Dirigent neemt afscheid van Eensgezindheid

Dirigent Alwin van Halm, hier na een succesvol optreden.

HEILOO - Na de concertevaluatie van het Voorjaarsconcert heeft dirigent Alwin van Halm van muziekvereniging Eensgezindheid uit Heiloo besloten om zijn functie neer te leggen. Ondanks dat er een mooi concert is gegeven, was er toch een verschil van inzicht met het bestuur over hoe het een en ander in de concertvoorbereiding aangepakt moest worden.

Dirigent Jeroen Drenth is na dit besluit benaderd om de invaldirecties tot de zomerstop te verzorgen. Jeroen was blij verrast omdat het zijn grote wens was
om na vele jaren Eensgezindheid Heiloo weer te mogen dirigeren. Dit is het orkest waar hij ooit als jonge student van het conservatorium Alkmaar met dirigeren begon.

Jeroen is momenteel ook dirigent bij Olympia Con Brio Monnickendam, Apollo Den Oever, Bergens Harmonie en KAMV Amersfoort. De invaldirecties zijn tot zomerstop. In de tussentijd wordt een procedure opgestart om te kijken welke dirigent het beste bij Eensgezindheid past.

Bron: Beatfm

De Hanswijckers spelen FOOTLOOSE in De Beun

HEILOO - Musicalvereniging De Hanswijckers uit Egmond neemt u op 9 en 10 juni tijdens de musical 'Footloose' mee naar het kleine plattelandsdorpje Bomont. Ren komt vanuit de grote stad in het kleine dorpje wonen en hij komt er al snel achter dat er voor de jeugd nogal wat leuke dingen verboden zijn in het dorp. Lukt het Rem om de wetten die dansen en moderne muziek verbieden aan te vechten? Het team van De Hanswijckers is er ook dit jaar weer in geslaagd een eigen én moderne musical neer te zetten voor jong én oud.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 9 juni om 20.00 uur en op zaterdag 10 juni om 15.00 uur en om 20.00 uur in theater De Beun in Heiloo. Meer informatie over De Hanswijckers en over de kaartverkoop kunt u vinden op www.hanswijckers.nl.

'The Sound of Silence' in Witte Kerk Heiloo

Joost Botman en Niels Van der Gulik.

HEILOO - Na een uitverkochte voorstelling in de Witte Kerk in maart krijgen de liefhebbers van de muziek van Simon & Garfunkel op zaterdag 27 mei alsnog de gelegenheid de voorstelling 'The Sound of Silence' mee te maken. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.15 uur.

Joost Botman en Niels Van der Gulik vertellen en zingen op onnavolgbare wijze - met songs, verhalen en beeld - het verhaal van de twee jongens uit New York die uitgroeiden tot het meest succesvolle muzikale duo aller tijden. Zij nemen het publiek mee op een muzikale reis naar de roerige jaren zestig en zeventig: hun weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun 'split-up' en het legendarische concert in Central Park in 1981. Onder meer The Boxer, Mrs. Robinson, Bridge over Troubled Water, Cecilia en The Sound of Silence komen voorbij. Joost en Niels vinden elkaar als een vanzelfsprekendheid in hun muzikale spel. Hun minutieuze afstemming spat er vanaf bij de up-tempo nummers. Bij de breekbare songs bezorgen ze het publiek kippenvel.

Joost Botman zang en gitaar, Niels van der Gulik zang, Bert Schipper percussie. Toegang 15 euro. Voor reserveren en info, mail naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten zijn ook aan de zaal verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Zie www.kunstgetij.nl.

Peuter- en kleuteractiviteiten in bibliotheek Heiloo

Pad en Ko.

HEILOO - De bibliotheek van Heiloo heeft een aantal leuke peuter- en kleuteractiviteiten op het programma staan. Van een voorleesfeestje tot een hele dag spelletjes spelen.

Peuterochtend
De laatste vrijdag van de maand mei (26 mei 10.30 tot 11.30 uur) organiseert Bibliotheek Heiloo een Peuterochtend. Een gezellige ochtend rond boeken voor kinderen van twee tot vier jaar (en hun ouders/oppas).

Speelgoedparcours
Iedere laatste zaterdag van de maand kunnen kinderen de hele dag (27 mei, 10.00 tot 14.00 uur) spelen tijdens het maandelijkse Speelgoedparcours. Voor alle kinderen ligt de gratis strippenkaart van de speelotheek klaar. Kom ook!

Voorleesfeestje
Op woensdag 7 juni geeft Bibliotheek Heiloo een voorleesfeestje. Het feestje begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 15.15 uur. Alle kinderen van drie tot zeven jaar zijn van harte welkom. Deze keer wordt voorgelezen uit het mooie prentenboek Pad en Ko van Anita Luik. Na het voorlezen wordt er natuurlijk nog even geknutseld en/ getekend.

Gouden Dag voor Heiloose ouderen

HEILOO - Naar IJmuiden rijden om lekker een visje te eten. Het idee kan zomaar ontstaan en voor je het weet zit je in de auto voor een gezellige middag. Maar ben je bejaard en niet mobiel, dan is het een ander verhaal. Zo'n uitstapje wordt dan een DAG UIT met hoofdletters.

Langs de sluizen naar IJmuiden
Gouden Dagen Heiloo zet zich in om ouderen dit soort onvergetelijke momenten te geven. Afgelopen vrijdag sloot de Rabobank zich aan met medewerkers en middelen om de wens van een grotere groep senioren te realiseren. In dit geval ging het inderdaad om een dagje IJmuiden. Twaalf oudere dorpsgenoten werden 's ochtends thuis opgehaald. Met een rolstoelbus, een gewoon busje, een taxi, de RaboCamper en een Rabo personenauto reed er een stoet via de sluizen naar IJmuiden. Daar stond accordeonspeler Henk Kerssens uit Akersloot klaar om er ook in muzikaal opzicht een feest van te maken. En een feest werd het. Er werd gelachen, gezongen, en natuurlijk heerlijk gegeten en gedronken. Een gouden dag waar nog lang over nagepraat gaat worden.

Wenskaart
Heeft u een wens die Gouden Dagen Heiloo misschien kan vervullen? Bij het Trefpunt (stichting Welzijn Heiloo) ligt een wenskaart voor u klaar. U kunt hiervoor ook bellen naar 072-5331297. Tip: volg Gouden Dagen Heiloo op Facebook om te zien hoe zij onze ouderen verrassen.

H.O.V. eert Jos Groot

Jos met zijn oorkonde en bloemen.

HEILOO - Tijdens de algemene ledenvergadering van de Heilooër Operette Vereniging werd Jos Groot door voorzitter Cees van Weert in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn vijfentwintigjarig lidmaatschap. Ook nam hij een fraaie oorkonde in ontvangst. Alles bij elkaar goed voor een brede glimlach op het gezicht van Jos, getuige de foto.

Albert Heijn 't Loo bezoekt de Loet

Enkele dames van de Loet met Albert Heijn medewerkers.

HEILOO - Medewerkers van Albert Heijn 't Loo bezochten vorige week woensdagochtend bewoners van Woonzorgcentrum De Loet. Ze verwenden alle bewoners met een heerlijke vers gebakken koek en een prachtige bos bloemen. Dit omdat de bewoners niet altijd meer in staat zijn om langs de winkel te komen, vandaar dat de rollen dit keer waren omgedraaid en Albert Heijn naar de bewoners ging. Albert Heijn spreekt over een prachtige ochtend waarvan de winkelmedewerkers van Albert Heijn 't Loo en de bewoners ontzettend genoten.

Bewoner van de Loet met een medewerkster van de Albert Heijn.

Collecteweek Epilepsiefonds start 29 mei

HEILOO - In de week van 29 mei tot en met 3 juni gaan ruim vijfentwintigduizend vrijwilligers op pad om huis aan huis te collecteren voor het Epilepsiefonds. De opbrengst van de collecte is bestemd voor onder andere wetenschappelijk onderzoek en voorlichtingsactiviteiten.

In Nederland leven 120.000 mensen met epilepsie. Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen: een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. Epilepsie is nog niet te genezen. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van epilepsie is daarom van groot belang. Het Epilepsiefonds financiert onderzoeken die genezing dichterbij brengen.

Uitprobeeractie blokfluitlessen

HEILOO - Blokfluit is voor velen een prachtig solo- en samenspelinstrument. Maar het is ook ideaal voor kinderen die later een ander blaasinstrument willen bespelen en mensen met longproblemen. Volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar leren bij Spelenderwijs Muziek al jaren met veel plezier mooi en goed blokfluit spelen bij gediplomeerd en ervaren blokfluitdocente Daniëlle de Ruijter. Geïnteresseerd? In juni krijgt u vier privélessen blokfluit voor maar 25 euro, inclusief leenfluit (sopraan of alt)! Wilt u op deze manier vrijblijvend de blokfluit (her)ontdekken, kijk dan op www.spelenderwijsmuziek.nl of bel voor een afspraak 06-18360486.

Verkeersplan Heiloo: 'Alles hangt met elkaar samen'

HEILOO - De gemeente Heiloo werkt aan een nieuw en integraal verkeersbeleid waarbij alle maatregelen op het gebied van verkeer op elkaar worden afgestemd. Dit verkeersbeleid moet er in oktober liggen.

Het nieuwe beleid is volgens de gemeente noodzakelijk om het hoofd te bieden aan het toenemende autoverkeer en de verschuiving hiervan door de aansluiting op de A9. Met toenemende drukte gaat Heiloo overigens 'hoe dan ook - met of zonder A9-aansluiting' - kampen, benadrukt de gemeente. De drukte op de weg is mede het gevolg van de bevolkingstoename door de bouw van de woonprojecten Varne Buiten, Zuiderloo, Zandzoom, Melco en Oosterzij. Volgens de gemeente komen er tot 2030 meer dan vijftienhonderd woningen bij. Ook de ontwikkeling van bedrijventerrein Boekelermeer tussen Heiloo en Alkmaar zorgt voor meer verkeer. Verder blijven steeds meer ouderen tot op late leeftijd autorijden. Als er geen aanvullende maatregelen komen, dan zorgt dit volgens de gemeente voor een zware verkeersbelasting op de oost-westverbindingen. Hier rijden auto's, vracht- en landbouwverkeer en fietsen op dezelfde rijbaan en staan woningen dicht op de weg met knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid als gevolg. Verder zou een toename van het treinverkeer in de toekomst doorstromingsproblemen veroorzaken. Dit omdat de spoorbomen dan een halfuur per uur langer dicht zijn dan nu het geval is. Meer verkeer op de Kerkelaan, de Stationsweg-Zeeweg en de Vennewatersweg zorgt dan voor oponthoud rondom de spoorwegovergangen. Dit zou leiden tot verkeersonveiligheid en problemen rond de aanrijtijden van de hulpdiensten. Een betere spreiding van verkeer over Heiloo is daarom nodig, zo benadrukt Heiloo.

Integraal kijken
De gemeente Heiloo zet in op optimale bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer en verkeersveiligheid en duurzaamheid. Verkeerswethouder Rob Opdam: "We zoeken naar integrale oplossingen omdat alles wat je doet met elkaar samenhangt. Bijvoorbeeld ergens eenrichtingsverkeer instellen heeft effect op andere wegen; het verkeer kan bijvoorbeeld andere routes kiezen. Daarnaast kan het invloed hebben op de leefbaarheid in een andere straat." De wethouder reageert hiermee op verkeerswensen van bewoners van de Kerkelaan, Stationsweg, Malevoort, Ypesteinerlaan en Zevenhuizerlaan. Zij dringen aan op beperking van het autoverkeer in de dorpskern. Bewoners willen het verkeer graag zoveel mogelijk om het dorp laten rijden waarbij de aansluiting op de A9 kan helpen. Deze komt ter hoogte van de Lagelaan, met een aantakking op de Kennemerstraatweg en een verbinding naar de Kanaalweg via een oostelijke parallelweg langs de A9. Volgens de gemeente neemt overigens deze aansluiting de verkeersdrukte voor een groot deel weg. "Alleen de verkeersdruk op de route Kanaalweg-Stationsweg-Zeeweg ligt nog hoger dan de grenswaarden voor deze wegen", zegt een gemeentewoordvoerder. Verder wensen de bewoners spitsafsluitingen van de Kerkelaan, Stationsweg en Zevenhuizerlaan waardoor de Vennewatersweg de enige oost-west-verbinding wordt tijdens de spits. Ook wensen ze meer ruimte voor de fiets bij de spoorwegovergang bij de Kerkelaan, een spoorwegonderdoorgang bij de Vennewatersweg (die komt er) en een 'shared space', een openbare ruimte waar fiets, voetganger en auto gelijkwaardig zijn. Daarnaast zetten ze in op het behoud van goede trein- en busverbindingen en meer fietsparkeerplaatsen op en rond het NS-station. Ook moet de aandacht voor onverantwoord verkeersgedrag toenemen.

Proces
Heiloo inventariseert de zorgen en de wensen van alle 'betrokken partijen'. Dat gebeurt sinds april 2016. Allereerst lieten tweehonderd mensen hun wensen en ideeën de vrije loop via internet en post. Ook spraken leden van de commissie Openbare Ruimte en overige raadsleden over de verkeersproblemen (bestuurlijke klankbordgroep) en buigen diverse vakafdelingen zich over de kwestie (ambtelijke werkgroep). Daarnaast adviseren Veilig Verkeer Nederland, de politie, verkeersouders en bewoners (verkeerscommissie) het college. Verder is onderzoek gedaan naar verkeersveiligheid, trends en ontwikkelingen en waren er tot nu toe zes 'denktank-bijeenkomsten' met politici, ondernemers en belangenorganisaties en vertegenwoordigers van bewoners.

Na ruim een jaar bespraken vorige week de denktank, de verkeerscommissie en de bestuurlijke klankbordgroep tien scenario's om te komen tot een evenwichtige spreiding van het verkeer over de wegen die hiervoor bestemd zijn. Doel is om het meeste gewenste scenario terug te laten komen in het nieuwe verkeersbeleid. Deze gaat in juni naar het college en ligt daarna voor zes weken voor iedereen ter inzage. De gemeenteraad wil op 2 oktober een besluit nemen.

Bewoners ontevreden met verkeersscenario's
Het draagvlak voor de oplossingsrichtingen die er nu liggen om het autoverkeer in goede banen te leiden, schiet tekort. Althans, dat zeggen de bewonersgroepen van de Kerkelaan, Malevoort, Stationsweg, Zevenhuizerlaan, Ypestein en Kanaalweg na afloop van de vorige week gehouden denktankbijeenkomst. Hierbij werden tien scenario's besproken voor het nieuwe verkeersplan. De bewoners onderschrijven de visie van de gemeente maar zeggen deze visie niet terug te zien in het huidige concept verkeersplan en de scenario's. Volgens de bewoners ontbreekt een analyse en een berekening van de door hen voorgestelde oplossingen en maatregelen en is er twijfel of de gebruikte rekenresultaten uit 2016 een goede weergave zijn van de toekomstige verkeerssituatie. De bewoners betreuren dat de focus van de gemeente ligt op maximale doorstroming en bereikbaarheid en te weinig op duurzaam en veilig. De gemeente Heiloo gaat uit van de maximale verkeersbelasting voor gemotoriseerde voertuigen per straat die acceptabel zou zijn, maar dit is volgens de bewoners geen oplossing voor het probleem: met de aansluiting op de A9 neemt de druk op de dorpskern verder toe, vinden ze. Al met al zeggen de bewoners zich 'onlangs herhaalde inspanningen' niet serieus genomen te voelen door de gemeente Heiloo, zo laten ze in een brief weten.

Rotonde
Verder zijn de bewoners niet blij met de voorkeur van verkeersdeskundigen voor de realisatie van een rotonde op de kruising Kennemerstraatweg, Stationsweg en Kanaalweg. In dit scenario kan het verkeer niet meer vanaf de Kanaalweg de Stationsweg inrijden. Het verkeer wordt hierdoor gestimuleerd om eerder een route te kiezen bij de afslag A9 en via de Vennewatersweg naar de westkant van Heiloo te rijden. Verder wordt een linksafverbod ingesteld op de Kerkelaan waardoor verkeer uit het oosten niet linksaf de Willibrordusweg in kan rijden. Verkeer naar 't Loo wordt op deze manier gemotiveerd via de raadhuisweg 't Loo te bereiken. Daarnaast wordt het Looplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zodat er kansen bestaat het Looplein te verlevendigen. Verder mag het verkeer op de Kennemerstraatweg niet linksaf de Zevenhuizerlaan in.

Als de rotonde een feit is, dan krijgen andere straten er een belasting bij - zo wordt meer verkeer omgeleid naar de Vennewatersweg - en zijn 't Loo en het stationscentrum slechter bereikbaar, zo vrezen de inwoners. Ook is er angst voor meer verkeer vanuit de Egmonden dat zijn weg moet vinden via het Malevoort en de Vennewatersweg.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

KWF-afdeling Heiloo zoekt versterking

Als vrijwilliger draag je bij aan een wereld zonder kanker.

HEILOO − KWF-afdeling Heiloo zoekt mensen die in de collecteweek van 3 tot en met 9 september willen collecteren. Ook zoekt de organisatie een secretaris en wijkhoofden. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. "Dat is natuurlijk geweldig," zegt Iris Candido, relatiemanager bij KWF, "maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen vierenveertigduizend Nederlanders de diagnose kanker." Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Iris Candido via t: 06 22 51 00 74 of e: icandido@kwf.nl

Geldautomaat Akersloot sluit vanwege risico plofkraak

Foto: Anita Webbe

AKERSLOOT – In de afgelopen periode zijn plofkraken bij geldautomaten een steeds vaker voorkomend fenomeen geworden. Uitkomst van de veiligheidsanalyse van Rabobank Noord-Kennemerland is dat het risico met betrekking tot de geldautomaat in Akersloot te hoog wordt geacht. De directie van de bank zag zich daarom genoodzaakt om deze automaat te sluiten. Dat is gebeurd op vrijdag 19 mei.

Afweging inzake sluiting
Over het besluit heeft de directie van de bank overlegd met onder andere burgemeester Toon Mans, Rob Dekker als vertegenwoordiger van de dorpsondernemers en Gerard Steenman namens de Dorpsraad Akersloot. Zij begrijpen het veiligheidsrisico. Dit heeft onder meer te maken met de directe nabijheid van omwonenden aan de Akerhof. Ook met een aantal van deze bewoners is gesproken.

Pendelbus om toegang tot contant geld te handhaven
Voor de bewoners van Akersloot betekent de sluiting dat contant geld pinnen lastiger is geworden. De Rabobank vindt dit heel vervelend en neemt maatregelen om de inwoners te helpen. Sinds zaterdag 20 mei zet de bank een pendeldienst in. Zeven dagen per week, twee keer per dag (om 10.00 uur en 15.00 uur) rijdt er een busje naar Limmen zodat mensen daar kunnen pinnen. Inmiddels heeft de bank bij de gemeente Castricum een traject in gang gezet voor het plaatsen van een 'pinbox', te plaatsen op afstand van woonhuizen. De bank doet er alles aan om deze pinbox zo spoedig mogelijk te kunnen realiseren. Verder is het advies aan de Akersloters om het pinnen van contant geld zoveel mogelijk te plannen. Op rabobank.nl/nkl zijn de adressen van de overige automaten te vinden. Voor Akersloters zijn de meest nabije geldautomaten in Limmen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Continue veiligheidsanalyse
Het onderwerp plofkraken houdt alle banken en dus ook Rabobank Noord-Kennemerland zeer bezig. De risicoanalyse is een continu proces. Voor de overige geldautomaten van de bank gelden op dit moment nauwelijks beperkingen. Alleen de automaat bij het bankkantoor in Heiloo is 's nachts van 0.00 tot 06.00 uur niet te gebruiken. Dan is het voorportaal waar deze automaat zich bevindt gesloten.

Directievoorzitter Ugur Pekdemir: "Wij snappen dat deze beslissing voor de mensen uit Akersloot onverwacht is. Ik heb vurig gehoopt deze beslissing niet te hoeven nemen, maar de veiligheid van mensen staat bij mij op de eerste plaats."

Kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen Patrijsakkers

Het 'winnende' ontwerp A. Foto: gemeente Heiloo

HEILOO - De speeltoestellen op de speelplek Patrijsakkers in Heiloo zijn aan vervanging toe. 96 kinderen in de buurt kozen uit drie varianten. De gemeente Heiloo is blij met deze grote respons. Ontwerp A kreeg de meeste stemmen. 68 kinderen vinden dit de leukste combinatie van speeltoestellen. Deze zijn inmiddels besteld en in de maak. De gemeente verwacht dat de speeltoestellen in juli klaarstaan voor gebruik.

Activiteiten juni/juli

OPENDAG

Zaterdag 17 juni van 11:00 tot 14:00 uur Opendag. Er is van alles te beleven! Optredens van bands en ensembles, dansgroepen en koren. Instrumenten proberen, workshops speurtocht en meer… Docenten geven informatie over lessen en cursussen.

KOM JE OOK? En ONTDEK je TALENT!

Dansvoorstelling "Glitter & Dance"

Zaterdag 17 juni vanaf 17:30 uur vindt de dansvoorstelling "Glitter & Dance"plaats. Een voorstelling geïnspireerd op dit thema door alle jonge leerlingen van de dansafdeling van de school o.l.v. Mena Kilani. Kaarten te verkrijgen bij de administratie.

Kosten: € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, kinderen tot 5 jaar gratis (inclusief koffie/ thee/ limonade)

Zomer Voorspeelavonden

Van maandag 19 t/m vrijdag 23 juni vanaf 19:30 uur voorspeelavonden door leerlingen van de school. De leerlingen worden in de gelegenheid gesteld om hun ingestudeerde muziekstukken te laten horen.

De aanvangstijd voor alle voorspeelavonden is 19:30 uur en de toegang is gratis.

Musical uitvoering "Oz"

Zaterdag 24 juni vanaf 19:30 uur vindt de musical uitvoering "Oz"plaats. O.l.v. docenten Sanne Mallant en Jan Jaap Langereis geeft de musicalklas een eigen interpretatie aan de Broadway musical Oz.

Kaarten te verkrijgen bij de administratie.

Kosten: € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, kinderen tot 5 jaar gratis ( inclusief koffie/ thee of limonade)

Korte cursus DinoFluit*

Deze cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar die op speelse wijze op een kleine dwarsfluit zonder kleppen enkele eenvoudige liedjes leren spelen. Ook is dit instrument geschikt als "opstapinstrument" voor de dwarsfluit.

Cursusdata: dinsdag 26, juni en 3 en 10 juli van 17:45-18:15 uur

Kosten: € 35,00 (inclusief gebruik Dinofluit en lesmateriaal)

Muziekfestival MDH

Het Muziekfestival MDH biedt een openpodium voor alle inwoners van Heiloo die een muziekinstrument bespelen of zingen. Zowel solisten, bands of kleine ensembles kunnen deelnemen. Alle muziekstijlen zijn welkom.

De optredens worden beoordeeld door een vakkundige commissie, die feedback geeft van deze optredens.

Het festival vindt plaats op zaterdag 1 juli vanaf 15:00 uur in de Muziek- en Dansschool Heiloo aan Het Veld 1

Doe Mee en Schrijf je In!

Inschrijfformulier via de administratie of de site.

www.muziekendansschoolheiloo.nl

info@muziekendansschoolheiloo.nl

JAMSESSIE voor JONGEREN

Ben jij tussen de 12 en 20 jaar oud? En vind je het leuk, of lijkt het je leuk, om met andere muzikanten samen op een podium te staan? Kom dan op vrijdag 7 juli naar de Jamsessie op de Muziek- en Dansschool Heiloo. Je hoeft alleen je eigen instrument mee te nemen. Keyboards, drumstel, gitaarversterkers en zanginstallatie zijn aanwezig. De Jamsessie wordt geleid door docenten van de Muziekschool. De toegang is gratis.

Wanneer: vrijdag 7 juli van 19:30-22:00 uur

Waar: Muziek- en Dansschool Heiloo, Het Veld 1

Voor meer informatie:

info@muziekendansschoolheiloo.nl

www.muziekendansschoolheiloo.nl

Doorverwijzing krant naar online

REGIO
Lamoraal van Egmont presenteert in 1e divisie

EGMOND - Muziekvereniging Lamoraal van Egmont maakte zaterdag 13 mei een trots podiumdebuut het podium van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten.

REGIO
Zaterdag 2 september: unieke excursie door het Oosterveld

LIMMEN - Op dinsdagavond 30 mei organiseert de boswachter van Landschap Noord-Holland een unieke wandeltocht door het Oosterveld.

REGIO
Inzamelactie voor rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND-BINNEN - De derde en laatste grote inzamelactie voor de grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid in Egmond-Binnen vindt plaats op zaterdag 27 mei. De rommelmarkt vindt plaats op 10 juni.

Gemeente sluit 2016 af met positief resultaat

HEILOO - De gemeente Heiloo heeft 2016 afgesloten met een fors positief resultaat van circa 7.5 miljoen euro. Dat laat de gemeente weten. Het positieve saldo zou voor 6.1 miljoen euro (incidenteel) veroorzaakt zijn door gewijzigde regelgeving voor de waardering van grondexploitaties. De resterende 1.4 miljoen euro is vooral behaald binnen het sociaal domein en het grondbedrijf.

Volgens de gemeente is er sprake van (voorlopig) lagere uitgaven voor de nieuwe taken van het sociaal domein. Het zou gaan om afgerond 0.7 miljoen euro voor uitgaven voor WMO-begeleiding. De uitgaven voor de jeugdtaken liggen in lijn met de begroting. De activiteiten van het grondbedrijf vallen ongeveer 0.8 miljoen euro voordeliger uit.

De nieuwbouw in Zuiderloo en Nieuw Varne is volgens de gemeente voortvarend opgepakt en de verkopen verlopen goed. Voor Zandzoom is de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voortgezet. Daarnaast is in 2016 het voorlopig ontwerp voor de Aansluiting A9 uitgewerkt, waarin uiteindelijk de aansluiting op de Kapellaan is opgenomen. Het voorontwerp bestemmingsplan is uitgewerkt tot een ontwerp en is in het eerste kwartaal 2017 ter inzage gelegd, zo laat de gemeente weten.

Inwoners met een laag inkomen en veel zorgkosten kregen van de gemeente de mogelijkheid een beroep te doen op de 'Meerkostenregeling chronisch zieken en mensen met een chronische beperking'. Naar aanleiding van de discussie over de hoogte van de eigen bijdragen Wmo, ondersteuningsmijding en stapeling van kosten is onderzocht welke mogelijkheden de raad heeft om de financiële druk te verlagen.

In 2016 zijn acties uitgevoerd uit het 'Lokaal Integraal Veiligheidsplan 2015-2018'. Volgens de gemeente Heiloo lag het accent daarbij op het voorkomen en bestrijden van inbraken en winkeldiefstallen. Preventie staat voorop bij deze acties. Inwoners zijn betrokken, wijkschouwen uitgevoerd en cameratoezicht ingezet.

Meer lezen over de jaarrekening? Kijk op www.heiloo.nl/jaarrekening.

Wijkschouw: 'Wacht even, ik kom zo naar beneden!'

De deelnemers aan de schouw (o.a. Burgemeester Hans Romeyn) in gesprek met een buurtbewoner. Bron foto: www.buurtpreventieheiloo.nl

HEILOO - Afgelopen dinsdagavond organiseerde de gemeente Heiloo weer een wijkschouw. Tijdens de schouw werden de 'witte voetjes'-brochure uitgedeeld. Deze brochure attendeert de inwoners erop dat ze het voor inbrekers niet te makkelijk moeten maken om binnen te komen.

Burgemeester Romeyn, de wijkagenten, de politie, Buurtpreventie Heiloo, raadsleden en medewerkers van de gemeente deden mee met de schouw. De schouw startte met een presentatie van de politie. Deze presentatie liet zien dat het aantal inbraken in Heiloo de laatste jaren dalen maar, vergeleken met buurtgemeenten, nog relatief hoog is. Volgens de politie is één van de oorzaken van deze daling het werk van de WhatsApp-groepen van Buurtpreventie Heiloo. Helaas verwacht de politie in de zomerperiode een stijging van het aantal insluipingen. De ervaring leert dat in de zomer veel insluipingen overdag en 's avonds plaatsvinden, doordat deuren en ramen openstaan.

Gezien de inbraken van de laatste tijd bekeken de deelnemers van de wijkschouw in de buurten Boswijk en Blockhovepark wat in de praktijk de mogelijkheden zijn om een woning in te sluipen. Onder leiding van de politie zijn veel woningen aan de achterkant geschouwd. Bij sommige woningen viel op dat er goede sloten op de deuren en ramen zaten.

De 'witte voetjes'-brochure werd uitgedeeld. Bron foto: www.buurtpreventieheiloo.nl
Achterdeur open... even waarschuwen. Bron foto: www.buurtpreventieheiloo.nl

Achterdeur open
Helaas was bij veel andere woningen een totaal ander beeld te constateren. Poorten en schuren stonden open. In deze schuren stonden veelal kostbare (race)fietsen voor het grijpen. Bij enkele woningen bleek dat de achterdeur openstond en dat niemand aanwezig was. Hier ging de politie naar binnen om een 'witte voetjes'-brochure op de eettafel achter te laten. Voor de zekerheid riep de agent naar boven: "Is er iemand thuis?". De bewoner reageerde met "Wacht even! Ik kom zo naar beneden."

Wij hopen dat we met z'n allen van een mooie zomer kunnen genieten. Vergeet hierbij niet de deuren en ramen gesloten te houden als u (even) niet aanwezig bent.

Bron: www.buurtpreventieheiloo.nl

Koor sWing opent Music Meeting 2017

Het koor tijdens de Music Meeting.

HEILOO - Koor sWing zong op zaterdag 20 mei tijdens de Music Meeting zeven songs waaronder 'Here, there and everywhere' van John Lennon and Paul McCartney en 'Viva la vida' van Coldplay. Koor sWing staat onder de bezielende leiding van Olaf van Rijn en de pianobegeleiding wordt verzorgd door Hendrik-Jan Bosman. De fotoserie, die achter het koor werd vertoond, is gemaakt door Ton Thomassen. Music Meeting Heiloo 2017 stond in het teken van een samenwerking met HAF - Fotoclub Heiloo, waarbij muziek en fotografie werden gecombineerd.

Koor sWing koos als thema 'In hogere sferen mystiek met een vleugje aards'. Op basis van het thema en de songs werd een prachtige fotoserie gemaakt van het koor in het Heiloër bos door Ton Thomassen. Zingen is leuk! Dat staat voor de ruim dertig leden van vierstemmig gemengd koor sWing uit Heiloo vast. Koor sWing is een groep enthousiaste zangers die kwaliteit en gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. De laatste maanden is zeer hard gerepeteerd om het programma zo goed mogelijk te laten horen. Dat is gelukt, afgaande op het applaus. Op naar Music Meeting 2018.

Fotowedstrijd appartementencomplex Tulip Garden

De prijswinnaars met Martin Oudshoorn in het midden. Stefan de Blaauw kon helaas niet aanwezig zijn.

HEILOO - Martin Oudshoorn, bedrijfsmanager van Hotel Fletcher Heiloo maakte op dinsdag 16 mei de winnaars bekend van de fotowedstrijd die was georganiseerd door het naastliggende appartementencomplex Tulip Garden. Het thema van de opdracht was dat de foto's een link moesten hebben met het complex. De jury was gevormd vanuit het personeel van Fletcher Hotel waaruit de onderstaande drie winnaars naar voren kwamen.

Eerste prijs: Jolanda Krüse. Tweede prijs: Stefan de Blaauw en de derde prijs ging naar Marga Visser. Fletcher Hotel stelde de prijzen beschikbaar.

'Probleem' familie Huijsmans aan de Kapelweg opgelost

LIMMEN - Recentelijk verschenen in de pers een aantal alarmerende berichten inzake problemen met bouwhoogtes e.d. in het plan Zandzoom, met name aan de Kapelweg en de gerealiseerde woningen ter plekke. Hierdoor kwamen bestaande woningen 'in de knel'. Daar waar de Kapelweg zich kenmerkte door schaarse lintbebouwing is de afgelopen twee jaar in snel tempo het gebied tussen ruwweg Pagenlaan-Westerweg -Burg. Nieuwenhuijsenstraat-Kapelweg voor bijna de helft volgebouwd. De volgende fases staan al in de startblokken om gebouwd te worden. Er is veel belangstelling voor de woningen.

Bij de realisering van de woningen ontdekte men dat er met name rondom het perceel Kapelweg 9, van de familie Antoon Huijsmans - Molenaar, respectievelijk zevenentachtig en negenenzeventig jaar, fouten zijn gemaakt bij de communicatie over de situering van de woning aan de zuidzijde van het bestaande perceel. Daar waar de gemeente foutief schreef dat er vijf meter uit de erfafscheiding gebouwd zou worden, werd dit in werkelijkheid slechts drie meter. Ook werd er een raam ingezet aan de noordzijde wat de privacy van de familie Huijsmans kan aantasten. Kortom, de familie Huijsmans is sterk beknot in hun meer dan vijfenvijftigjarig woongenot ter plaatse. Alle publiciteit en ongevraagde bemoeienissen van diverse politieke stromingen maakten de betrokkenen redelijk nerveus. Het is te gemakkelijk om te zeggen: dan had je maar beter naar de bouwplannen moeten kijken, of je kunt toch wel een tekening goed lezen?

Respect
Alle betrokkenen - dat wil zeggen de bewoners van Kapelweg 1, de familie Huijsmans en Het Ontwikkelingsbedrijf De Limmer Strandwal CV, een combinatie van de gemeente Castricum Driessen Vastgoed - zijn om tafel gaan zitten. Zij hadden van meet af aan een positieve instelling: we moeten tot een oplossing komen voor de 'gedupeerden', de familie Huijsmans. De woordvoerder namens de familie Huijsmans, schoonzoon Joop Stet, ging met een zeer positieve instelling en een goed gevoel voor samenwerking de onderhandelingen in, er moest immers een oplossing te vinden zijn. Dankzij goed naar elkaar luisteren en met respect voor ieders visie en inbreng ging de ontwikkelingscombinatie over tot de aankoop van het betrokken perceel en wordt op termijn voor de familie Huijsmans gezorgd voor een passende woonruimte, met in achtneming van hun leeftijd. De familie, en met name Joop Stet die de besprekingen voerde, heeft grote waardering voor de heren Haiko ter Heide en Jeroen Drenth van de gemeente Castricum en Louis Al namens Driessen Vastgoed b.v. Er was bij de onderhandelingen direct een goed gevoel en het resulteerde al vrij snel in een adequate oplossing. Dit tot tevredenheid van alle betrokken partijen. De familie Huijsmans is uiterst tevreden met de geboden oplossing die de gesprekspartners wisten te bereiken.

De gemeente Castricum en de projectontwikkelaar hebben direct lering getrokken uit deze zaak en zullen bij het vervolg van de bouwplannen de grootste zorgvuldigheid in acht nemen. Het bouwplan De Limmer Linten is in 2016 begonnen en loopt nog enkele jaren door, de bouwprojecten schuiven nu op in noordelijke richting tot aan het Dronenlaantje.

Kees G. Kroone

Karavaan bouwt de nieuwe wereld op het doelenveld Alkmaar

Een veelzijdig programma met onder andere een interactieve fontein Aquaduck.

ALKMAAR - Van Hemelvaart tot en met Pinksteren is er een uitgebreid programma op het Doelenveld, waar dit jaar het festivalhart van Karavaan is. Twaalf dagen lang wordt hier gebouwd aan De Nieuwe Wereld, het thema van deze festivaleditie. Voor jong en oud zijn er op het Doelenveld en in de Harmonie korte voorstellingen, livemuziek, workshops, kinderkaravaan, theatrale installaties, eten en drinken en een flinke portie doen. Het festivalhart is gratis toegankelijk.

Karavaan stort zich in de wereld van innovatie en vooruitgangsdenken. Sta niet raar te kijken als je gevraagd wordt om mee te helpen van lege melkpakken een nieuwe stad te bouwen of na je theatervoorstelling te stuiten op Het Toekomstdepot waar je zelf robots kunt maken en paddenstoelen kunt kweken. Je kunt binnenstappen in de Mirror Room waar de nieuwste software alles van jou blijkt te weten, of in de nieuwste technieken van een 3D fotostudio of 3D-experience.

Doelenveld vol van De Nieuwe Wereld
Het hele Doelenveld wordt één mooi en intiem festivalhart waar je samen met omwonenden, bezoekers en Gaaf Groen een stadstuin bouwt, je met je kinderen een futuristisch kostuum maakt of klimt in de reusachtige windmolen van kunstenaar Marjetica Potrc om De Nieuwe Wereld op hoogte te aanschouwen!

Veelzijdig programma
Kom naar het festivalhart en schuif aan aan De Gedachtentafel: een bijzondere theatrale tafel vol verhalen van unieke disgenoten. Of reis terug in de tijd in een minuut in de hilarische Time Machine. Ook is er straattheater met een ontembare robot, een interactieve fontein Aquaduck en intieme luisterverhalen op verschillende plekken in de stad met de toepasselijke naam 'Pssst'.

Ook voor locatievoorstellingen kom je naar het Doelenveld: slapstick vol kattenkwaad in De Passisfisten (10+), theater in een groentekasje voor peuters en kleuters, science fiction theater en een voorstelling over smeltende ijskappen.

Livemuziek en eten en drinken
Ook voor live muziek en eten en drinken kom je naar het festivalhart: neem een festivalmaaltijd in het pop-up restaurant Tineke Kookt, start je weekend bij Karavaan met een gezellige vrijdagmiddagborrel, fiets je eigen smoothie of begin hier de dag met een goede cappuccino.

Karavaan bouwt mee aan een Nieuwe Wereld, bouw je mee? Karavaan Festival is van 25 mei tot en met 5 juni. Info en tickets op karavaan.nl.

Heropening snackbar Stolp Limmen

LIMMEN - Na de brand in de afzuiginstallatie en de schoorsteen, gaat snackbar Stolp in Limmen op 25 mei (Hemelvaartsdag) weer open. Dit een sluiting van drie weken.

Willem en Anja zijn de brandweer van Limmen ontzettend dankbaar dat zij alle ellende zo hebben kunnen beperken en dat het goed is afgelopen. Anja: "Dankzij het snelle en doortastende optreden van de brandweer van Limmen is ons woonhuis boven de zaak en de keuken/magazijn beneden gespaard gebleven en heeft alleen de cafetaria schade opgelopen. De rook- en roetschade is inmiddels door een gespecialiseerd bedrijf (in opdracht van de verzekering) schoongemaakt en hersteld. Voorts hebben DIBO en NUKO de schade aan de installaties snel en vakkundig gerepareerd en heeft Gerard Broedersz het timmerwerk voor zijn rekening genomen, zodat alles weer klaar voor gebruik is."

Dank en viering
De familie Wang is op 1 juni aanstaande tweeentwintig jaar in Limmen gevestigd en is door de dorpsgemeenschap in het hart gesloten. Anja, Willem en de kinderen voelen zich dan ook helemaal thuis in Limmen. Dat de Limmers hen een warm hart toedragen bleek eveneens uit de belangstelling, de steun en het medeleven die zij na de brand hebben ondervonden. Om hun klanten en bekenden hiervoor te bedanken willen zij de heropening van de snackbar met u vieren op woensdag 24 mei van 16.00 uur tot 20.00 uur. Hierbij is iedereen van harte welkom.

IVN-wandelingen op de Westert en de Bleek

EGMOND-BINNEN - IVN-gidsen verzorgen elke laatste woensdag van de maand wandelingen door het PWN-duingebied. Deze zijn tussen 19.00 tot 21.00 uur. De volgende wandelingen zijn op 31 mei, 28 juni, 26 juli en 30 augustus. De gids vertelt u over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna, en over de werkzaamheden die door PWN in het gebied zijn uitgevoerd. Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk via 072-5334948 (Cocky van Engen). De IVN-bijdrage is 2,50 euro. Vanwege de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen. De wandeling start om 19.00 uur op parkeerterrein PWN aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert).

27 en 28 mei: Kunst in de Bollenschuur

Expositie bij de voormalige bollenschuur.

AKERSLOOT – Tijdens het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 mei exposeren kunstenaars uit Akersloot en omstreken met hun meest recente werkstukken in en om de voormalige bollenschuur aan de Buurtweg 49 in Akersloot.

Voor de expositie van 2017 is een fraaie variatie aan kunstwerken, objecten en muziek geselecteerd. Gerda Velzeboer vervaardigde weer een nieuwe collectie keramiek voor de expositie. Daarnaast worden schilderijen geëxposeerd van Vera Kramer, Lenie Verduin, Willy Min, Ineke Mink, Ank Zwerver (met zijde), Rein Roorda, Kees Glorie (op hout) en Bea Hageman met mandala's. Glas in lood van Lucia Admiraal. Keramiek van Joop Koopman, Ada Aukema, Renate Haanappel en bronzen beelden van Johanna Schoon-Appelman/Carin Blokker-Borst zijn in het geheel verweven. Om het aanbod compleet te maken worden beeldhouwwerken getoond van Ellen Boots. Ook is er een demonstratie beeldhouwen. Het kunstzinnige geheel wordt muzikaal begeleid door Annet Klijnstra en Marion Jager op de trekharmonica en Ingrid Rookhuijzen op accordeon.

De openingstijden van de expositie zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdagochtend om 11.00 uur wordt de expositie officieel geopend door Esther Hollenberg.

Eerst langs Pauw recreatie en dan… op naar de camping!

Kom ook in de kampeerstemming!

HEERHUGOWAARD - Met het Hemelvaartsweekend en Pinksteren voor de deur, gaat ook het kampeerseizoen weer van start. Alvast voorproeven van het komende vakantieseizoen.
De campings zijn er helemaal klaar voor en wat is er lekkerder om een paar dagen gezellig van de buitenlucht te genieten. Zeker als dit ook nog gecombineerd wordt met bijvoorbeeld een bezoek aan een gezellig dorpscentrum of een sport- of muziekevenement. Voor wie nog niet zover is en zijn of haar kampeeruitrusting compleet wil maken, is er ook een goed alternatief om in de juiste kampeerstemming te komen. Bij Pauw recreatie staat tijdens Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag alles in het teken van het opstartende kampeerseizoen.

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe of occasion caravan, een leuk vakantietentje of een paar nieuwe wandelschoenen, u vindt bij Pauw een enorm assortiment op het gebied van kamperen en buitenleven. Pauw recreatie is gevestigd aan de Caravanboulevard in Heerhugowaard en er is ruime, gratis parkeergelegenheid.
Pauw recreatie, Pascalstraat 3, Heerhugowaard. Internet: www.pauwrecreatie.nl/

Taizé-project-koor in Limmen

Jaarlijkse zangactiviteit op weg naar Pinksteren o.l.v. Peter Rijs.

LIMMEN - Houdt u van zingen en spreken de vierstemmige Taizé-acclamaties u aan? Kom dan naar de speciale Taizé-project-koor-repetitie op maandagavond 29 mei vanaf 20.00 uur in de Corneliuskerk in Limmen. Ook voor niet-koorzangers is het mogelijke mee te doen en de vierstemmige acclamaties in te studeren. Dit samen met het Liturgische koor die daarbij gaat helpen. Deze repetitie is ter voorbereiding van de altijd begeesterende Pinksterzaterdagviering op 3 juni om 19.00 uur. Maar ook als ju niet naar de Pinksterviering wilt of kunt, dan ben je maandagavond 29 mei welkom. De repetities staan onder leiding van Peter Rijs, de inspirerende dirigent-organist/pianist van de Corneliusparochie. Geef uw naam en adres door, dan krijgt u tegen die tijd nog een herinnering toegestuurd. E-mail: pastor@corneliuskerk-limmen.nl.

Historische Vereniging Oud-Akersloot: Expositie van oude foto's

HVOA leerkrachten Johannesschool 1993-1994.

AKERSLOOT - In Bibliotheek Kennemerwaard (locatie Akersloot) is tot eind augustus een expositie van oude foto's te zien van groepsportretten van leerlingen en leerkrachten van de Akerslootse scholen. De oudste foto stamt uit 1920 en de nieuwste uit 2002.

De Historische Vereniging Oud-Akersloot maakte weer een mooie selectie uit hun rijke beeldbank, ditmaal van groepsfoto's van leerlingen en leerkrachten van de scholen. Kent u alle namen uit uw schooltijd nog? Niet van alle personen op de foto's is bekend wie het zijn. Bezoekers worden daarom uitgenodigd om de ontbrekende namen bij de foto's aan te vullen. Tijdens openingstijden van de bibliotheek in Akersloot is deze expositie te zien in het Historisch Informatiepunt.

Kijk ook op www.oudakersloot.nl. Onder het kopje beeldbank zijn nog veel meer foto's over Akersloot en zijn inwoners te bewonderen.

Isis ondermode wordt Isis Bodyfashion

ALKMAAR - Isis bodyfashion werd in 2000 gestart en bestaat 25 mei aanstaande zeventien jaar! Daphne steenvoorden neemt nu het familiebedrijf van haar moeder over en vindt dit een goede gelegenheid om de huisstijl na zeventien jaar een frisse look te geven. Dus de winkel en het logo zijn in een nieuw jasje gestoken… Maar aan de bekende merken en het persoonlijk advies verandert niets. U kunt dus bij IBF terecht voor uitgebreide collectie's nacht- been- bad en ondermode en natuurlijk het opmeten van de juiste maten. En niet te vergeten gratis voor de deur parkeren!

Volg ons ook op Facebook of bekijk de website voor meer informatie: www.isisbodyfashion.nl

Zijn de sportverenigingen klaar voor de toekomst? Stageopdracht vanuit SportRaad Heiloo

Willemijn aan het werk.

HEILOO - Wat moeten de sportverenigingen van Heiloo veranderen om zich op de toekomst voor te bereiden? Willemijn van Ernst doet daar onderzoek naar in een stageopdracht vanuit de SportRaad Heiloo. Zij studeert Sport, Management & Ondernemen en volgt de minor Sport, Beleid en Bestuur.

Alle leden van de SportRaad ontvingen een uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Zeven van de twintig leden gaven aan mee te willen doen. Vervolgens startte Willemijn met het houden van interviews met bestuursleden bij die verenigingen. In het interview wordt gesproken over trends zoals individualisering, levensstijl en gedrag, vergrijzing en migratie en natuurlijk over technologie. Daarnaast wordt er gekeken naar missie, visie, doelstellingen en de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van de sportvereniging. Al deze informatie wordt verwerkt in een adviesrapport. Elke vereniging krijgt zo'n rapport met daarin adviezen en aanbevelingen voor hun toekomst. Deze rapporten worden vervolgens mondeling toegelicht door Willemijn en Wim van Dijk, stagebegeleider van de SportRaad Heiloo.

Tijdens de Algemene Ledenraadvergadering van de SportRaad gaf Willemijn een presentatie over dit project. Dat leidde tot veel enthousiasme. Ook andere sportverenigingen bleken deel te willen nemen. Hierdoor is er nu een mogelijkheid voor een andere stagiair om het onderzoek door te zetten na de zomerperiode.

Geslaagd Open Limmen Tafeltennistoernooi

Alle prijswinnaars.

LIMMEN - Een zaal vol enthousiaste jeugd die speelden met spin, smashes en topservices! Dit was afgelopen vrijdag te bewonderen op de jaarlijkse Open Limmen Tafeltenniskampioenschappen voor de jeugd uit Limmen en omstreken. Aan dit jaarlijks terugkerende evenement deden ruim dertig jeugdleden mee.

De sfeer van het toernooi was zoals gebruikelijk zeer sportief en ontspannen. Er werd in drie leeftijdscategorieën gespeeld om mooie bekers. Bij de jeugd van dertien jaar en ouder gingen de ereplaatsen naar Sanne Briefjes (eerste), Jari Legdeur (tweede) en Mathijs de Kremer (derde). Bij de tweede categorie was er een sterke opkomst waardoor na de poulefase zelfs kwartfinales werden gespeeld. De uiteindelijke winnaars waren Senne Schoeber (eerste), Koen Kloosterman (tweede) en Job Stolte (derde). Voor de allerjongste deelnemers waren er prijzen voor Math de Waard (eerste), Sophie Stolte (tweede) en Philien de Waard (derde). De deelnemers en ouders worden van harte bedankt voor het slagen van dit evenement. Heb je na het lezen van dit verslag zin om eens een vrijblijvende tafeltennistraining van ervaren jeugdtrainers mee te maken, kom dan kvrijdag 26 mei van 18.30 tot 20.00 uur gerust eens kijken. Voor extra informatie kun je kijken op www.tafeltennislimmen.nl. Tafeltennisvereniging Limmen is gevestigd aan de Hogeweg 61 in Limmen. De vereniging nodigt u van harte uit om deze gratis proefles mee te draaien om de sport tafeltennis te testen.

Zwarte band examen met veel geslaagden van karatevereniging Funakoshi

Het gezin Blok slaagde voor de tweede dan karate.

HEILOO - In Harderwijk vonden de zwarte bandexamens plaats van de Karate-do Bond Nederland plaats. De vestiging Heiloo van karatevereniging Funakoshi leverde maar liefst negen deelnemers aan dit zware examen, waarin de karateka's na jarenlange training uitgebreid getest worden op hun kennis en kunde van het karate. Na bijna anderhalf uur van basistechnieken en gevechtsoefeningen kwam het verlossende woord van de jury. Mark Dekker, Jacqueline Dekker, Jan Bon en Adriaan Bon behaalden de zwarte band, eerste dan. De familie Rene, Sterre, Lente, Reijer en Berend Blok slaagden voor de tweede dan. Met vijf geslaagden op één dag zorgde het gezin Blok opnieuw voor een bijzondere prestatie in de geschiedenis van de Karate-do Bond Nederland.

Vidicrowd

Vidicrowd is een app waarmee je heel makkelijk alleen of samen met anderen een wedstrijdverslag kan maken. In Heiloo wordt er tijdens amateurwedstrijden niet alleen volop gesport, maar nu ook fanatiek gefilmd. Elk weekend worden wedstrijden opgenomen en geplaatst op de website van de Uitkijkpost, de video's van afgelopen weekend zijn daar dus ook op te vinden.

Deze week kunt u genieten van beelden gemaakt tijdens het Foresters jeudkamp.

Snorkel diploma's leerlingen zwembad Loos

De geslaagden met hun snorkeldiploma.

HEILOO - Zaterdag 20 mei, vroeg in de morgen, kwamen de leerlingen van zwembad Loos naar zwembad de Beeck in Bergen voor het examen van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Met een rechtstandige sprong te water gaan, samen met één snorkel een afstand overbruggen en de brillen onderwater leeg blazen zijn maar een paar onderdelen van dit uitgebreide diploma. Iedereen heeft zeer verdiend een diploma in ontvangst mogen nemen, zo benadrukt zwembad Loos.

De geslaagden
N.O.B. diploma A: Rens de Laleijne, Jaeden Tetaz en Ellemieke Jurrius.
N.O.B. diploma B: Bart Oort en Tijn Vader.
N.O.B. diploma C: Silke Ham, Lynn Jonker, Maartje Nat en Rosalinde Leijdekker.

TE KOOP GARAGEBOX aan de Oostkanter, Plan Oost, Heiloo. Adres: Uijterwaardt 11. 072 - 5337415 Elektriciteit aanwezig.

ZOMERBRIDGE Elke MAANDAG van 13:30-16:30 in 't TREFPUNT. Info en aanmelding: 06 - 4813 3158 mdemoel@concepts.nl

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!!,di t/m za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

Leuke BUITENMARKT
met heel veel spullen.
Aanstaande zaterdag 27 en zondag 28 mei bij
KRINGLOOP HEILOO van 10-5 uur. De Oude Werf 7. Gratis P nabij Karwei.

Winkelen in de Outletstore Almere. Datum prikken op www.Huurauto-Heiloo.nl

GEZOCHT: WONING voor 1 jaar vanaf september voor 2 volw, 3 kind + kat.06 - 2068 1040

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

TE HUUR GARAGE 3x6 met stroom in het centrum / Kennemerstraatweg Info? 072-5410948

Biedt zich aan: SCHILDER voor binnen en buiten voor een mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Je favoriete band in de AFAS Music Hal. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,- Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo.Voorzien van elektra. Per direct beschikbaar.Tel. 06-10819857

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tourrit met de cabriolet langs de Friese meren. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

Zangles in Heiloo. Prive of met twee, kids & volwassenen, beginners en gevorderden. Gratis proefles. www.zingjemee.nl 06 - 4811 6691

Leuke BUITENMARKT
met heel veel spullen
Aanstaande zaterdag 27 en zondag 28 mei bij
KRINGLOOP HEILOO
van 10-5 uur. De Oude Werf 7. Gratis P nabij Karwei.

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,- Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

De Paulusschool door naar de volgende ronde

V.l.n.r.: Kees, Julian, Marc, Lars, (Micha erachter) Milan, Teun (coach opa Nico erachter) Luca, Jelle, Daan (erachter coach opa Jan). Vooraan: supporter Wieger, Casper, Steven en Luuk.

HEILOO - Op deze eerste warme zomerdag van mei, werd de derde ronde van het schoolvoetbaltoernooi in Heerhugowaard gespeeld. De jongens van de Paulusschool moesten eerst aantreden tegen het schoolteam van 't Prisma. Een sterk team waarbij de Paulus het druk had met het verdedigen van een paar sterke spelers. Deze wedstrijd werd met 0-0 afgesloten. De coaches zorgden voor wat verfrissing en een peptalk zodat de jongens weer fit aan de volgende wedstrijd konden beginnen. Dat was tegen de Kardinaal de Jong school, deze werd met 2-0 gewonnen. In de wedstrijd tegen de Bareel werden meer doelpunten gescoord, eindstand 5-1. De Paulus mocht als poulewinnaar het in de halve finale opnemen tegen de PaterJan Smit school. Een leuke halve finale, waarin Kees Smit de openingstreffer scoorde. Daarna werd er wat rustiger gevoetbald en was de Paulus de sterkere partij, eindstand 3-1. Op naar de finale tegen obs de Meander uit Assendelft. De strijd ging gelijk op, maar in de tweede helft was het de Meander die een mooi doelpunt scoorde. Daarna zette de Paulusschool alles op alles en in de een na laatste minuut schoorde Micha Allis de gelijkmaker. Door de vermoeidheid, het zeer warme weer en de blijdschap pinkte hij een paar traantjes weg. Na het laatste fluitsignaal was de stand gelijk. Strafschoppen moesten uitmaken wie uiteindelijk de winnaar werd. Helaas scoorden de Meander er meer, maar wat de jongens toen nog niet wisten was dat beide finalisten sowieso door waren naar de volgende ronde! Kortom op 7 juni gaan de jongens naar Uithoorn voor de volgende ronde van het schoolvoetbaltoernooi. Gefeliciteerd jongens!

Meervogels JO17-2 kampioen

De jongens van JO17-2

AKERSLOOT - De jongens van JO17-2 zijn kampioen geworden van de vierde klasse in de najaarscompetitie. De JO17-2 stond vrijwel de hele competitie aan kop. De mede concurrenten deden er alles aan om de koppositie over te nemen, maar hebben het niet vol weten te houden.
Zaterdagavond speelde de JO17-2 tegen Saenden. De wedstrijd begon evenwichtig en het leek nog niet zomaar een gelopen race. Gelukkig wist JO17-2 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen en ging het team de rust in met een 2-2-stand. Na rust drukte Saenden door maar kon het Meervogels niet echt overmeesteren. Onze mannen kwamen weer op stoom en bouwden de voorsprong langzaam maar zeker verder uit. Ze wonnen uiteindelijk de kampioenswedstrijd met 5-3.

Met tien van de twaalf winstpartijen, zesenvijftig doelpunten voor en tweeentwintig doelpunten tegen is dit een prestatie van formaat en een terecht kampioen. Na de wedstrijd hebben de mannen dit nog even gevierd op de platte kar en zijn ze daarna de kantine ingegaan voor een hapje en een drankje. Mannen, gefeliciteerd! Deze wedstrijd was tevens een afscheidswedstrijd voor twee trouwe leiders. Saskia en Sjaak, nogmaals bedankt voor jullie jarenlange inzet!

Laatste klaverjasdrive en Keezdrive

AKERSLOOT - Het wordt weer gezellig in Akersloot. De laatste klaverjasdrive van seizoen 2016/2017 staat gepland op zaterdag 27 mei. Tevens wordt er die avond een keezdrive georganiseerd. De aanvangstijd voor het keezen is 19.30 uur. Opgeven hiervoor kan via keezenakersloot@outlook.com of via 0251-312866. De keezdrive wordt weer georganiseerd door Bianca en Martijn en wordt gespeeld met officiële keezborden. Er worden vijf rondes gespeeld. Koffie/thee en hapjes worden geserveerd. Opgeven voor het klaverjassen kan via info@vriendschapakersloot.nl of 0251-312866. Het klaverjassen begint om 20.00 uur. Voor beide drives zijn prijzen te winnen. Naast de drive vindt er ook altijd een superverloting plaats waar nog meer prachtige prijzen te winnen zijn. Café De Vriendschap, Kerklaan 18 in Akersloot.

HSV JO13-4 is kampioen

V.l.n.r. boven: Robin, Marcus, coach Hans, Sem, Stern, Tim, Daan S en Sam.
V.l.n.r. beneden: Stijn, Daan M, Daan L, Lucas, Freek en Hugo. Gefeliciteerd mannen!

Terriërs meisjes C5 kampioen

V.l.n.r.: Lotte (vervanger voor afwezige Lieke), Amber, Liefke, Julia, Florien, Roos, Ezra, Veerle, Annemijn en op de voorgrond Lydia, Elise en Aranka vieren hun overwinning met champagne.

HEILOO - Met nog één wedstrijd te gaan, is Terriërs meisjes C5 al kampioen. Zaterdag spelen de meiden vanaf 14.00 uur hun laatste thuiswedstrijd en kunnen zij bij winst zelfs ongeslagen kampioen worden. Dat zal weer een feestje worden voor het team en hun publiek.

De Terriers MB3 kampioen op alle fronten

Het kampioensteam: Fleur Zick, Marijn Visser, Milou Trenning (aanvoerder), Carlijn Smit, Noah Rozing, Roos Otte, Rosanne Mulder, Iris Moorman, Puck Levering, Hilde Lammerts, Denise Koppes, Meike Jongen, Marit Huibers, Lauryn de Haas, Ilse Baars en Petra Haverman (trainster).

HEILOO - MB3 werd zaterdag na een 0-4 overwinning uit bij Abcoude kampioen van de vierde klasse. Een prachtige prestatie, maar vooral waardering voor de sportiviteit, vriendschap en hoe ze met elkaar omgaan. Hieraan kunnen heel veel professionals een voorbeeld nemen.