De Uitkijkpost

8 juni 2016

De Uitkijkpost 8 juni 2016


De Heiloo Olympics, deelnemen kan nog!

Foto: Tanja Verwer

HEILOO - Een uurtje fitness in de sportschool, een potje tennis met je vrienden of elke dinsdagavond anderhalf uur voetballen, het lijkt zo gewoon. Voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Maar net als jij en ik hebben ook zij behoefte om te bewegen en om vrienden te maken, daarbij is sport een heel belangrijk middel. Want als alles in je leven al een beetje moeilijker is, zou sport dan juist niet wat makkelijker moeten zijn?

Vanuit deze gedachte hebben Stichting KEES, Showhero, Dolfinn, G-sport foundation, SGSH, de Sportraad en de buurtsportcoach de handen weer ineen geslagen en organiseren zij op 18 juni de tweede Heiloo Olympics. Het evenement vindt plaats op het terrein van Trias. De opening zal om 11.00 uur plaatsvinden met de landen/vlaggen parade en het spelen van het Wilhelmus. Wie daarna de olympische vlam mag ontsteken houden we nog even geheim. Naast Olympische onderdelen als de 100 meter sprint, speerwerpen en verspringen worden ook een aantal bijzondere wereldrecord pogingen ondernomen.

De Heiloo Olympics stelt zich deze dag ten doel om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten en ze op die manier een topdag te bezorgen.

Schroom niet en meld je aan voor dit fantastische evenement, zowel mensen met als zonder beperking, teams als ook individuen kunnen zich nog opgeven via http://showhero.nl/heiloo-olympics. Ook zijn begeleiders van de teams nog welkom. Voor meer informatie kun je bellen met Jeroen Haanstra 06-20367114 of Pascale de Hoogh 06-11149728.

Open dag woonvoorziening Nieuw Varne

HEILOO - Zaterdagmorgen tijdens de Dag van de Bouw: een groepje toekomstige bewoners loopt nieuwsgierig over de steigers van het in aanbouw zijnde appartementencomplex Nieuw Varne aan de Zeeweg in Heiloo Ze bekijken de diverse nog lege ruimtes. De bewoners mogen hun voorkeur kenbaar maken voor een appartement. Amber weet het al wel: ze ziet zichzelf wel 'zitten' op de bovenste etage. Ze noemt het 'tijd om op mijn eigen benen staan'. "Ik heb veel zin om hier te gaan wonen, ik heb er lang op gewacht. Tegelijkertijd vind ik het ook spannend." Ook Nick is enthousiast. Hij woont nu nog in een woongroep voor mensen met een beperking in Castricum en ziet zijn verhuizing naar Heiloo als een stap vooruit. "In Castricum is er veel toezicht en zorg, maar voor mij is het prettiger zelfstandiger te wonen."

Vrijheid met toezicht

Enkele ouders van jongvolwassenen met een beperking namen acht jaar geleden het inititief te komen tot een woonvorm waar hun kinderen kunnen wonen onder beperkt toezicht. Ze formeerden de Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo en kregen al snel versterking van andere ouders met hetzelfde ideaal. Een van deze bewoners is secretaris Jos Mascini. "Deze mensen hebben een lichte beperking; ze kunnen en willen veel zelf. Teveel zorg hebben ze niet nodig. Tegelijkertijd is wonen zonder toezicht niet verstandig. Het mag niet zo zijn dat onze kinderen zichzelf verwaarlozen en vereenzamen. Dat is voor ons een spookbeeld. Daarom willen we toe naar een vorm van zorg waarbij de bewoners zelf de regie hebben over hun leven," vertelt hij. Voorzitter Loek Stuifbergen laat weten dat SIG Kennemerland 'straks' de zorg levert en op bepaalde tijden in het gebouw aanwezig is. "Bijvoorbeeld 's morgens om te kijken of alles naar wens verloopt en ook aan het eind van de dag bieden ze een luisterend oor. Het gaat dus om toezicht. Verder is het wonen hier vrijheid blijheid. Wel komt er zorg op afroep dat nodig kan zijn bij incidenten. We zijn nog bezig dit vorm te geven."

Kookworkshops en Efteling

Het appartementencomplex Nieuw Varne bestaat uit dertien driekamerwoningen (74m2 per appartement). Verder heeft het gebouw een gezamenlijke ruimte: hier kunnen de inwoners bijvoorbeeld samen eten. Hoewel de inwoners beschikken over een eigen keuken, heeft Nieuw Varne ook een gezamenlijke keuken. Loek Stuifbergen: "Mooi is dat de bewoners een band met elkaar hebben opgebouwd. Ze volgen samen kookworkshops en bezoeken elkaars verjaardagen. Ook gingen ze onlangs nog naar de Efteling."

[Kader]

Elf jongvolwassenen met een lichte beperking schreven zich in voor een woning in Nieuw Varne. Er is nog ruimte voor twee geïnteresseerden. De bewoners nemen begin 2017 hun intrek in het nieuwe gebouw. Naast het gebouw verrijst een complex met dertig appartementen voor mensen met dementie. Daarom waren ook vertegenwoordigers van Magenta Zorg tijdens de open dag present.

(Tekst en foto: EJV Mediaproductie/Evert Visser).

Geslaagd? Feliciteren?!

Geslaagde scholieren feliciteer je in de Uitkijkpost!

Voor 35 euro een blijvende herinnering voor op het prikbord

Stuur een foto en maximaal 50 woorden aan redactie@uitkijkpost.nl

Proeflessen Juniorengroep Theaterbende Heiloo

HEILOO - De Juniorengroep van Theaterbende Heiloo speelde vorig weekend 4 succesvolle voorstellingen van het stuk 'Het Land van Niks' in Cultureel Centrum De Strandwal in Heiloo. Eenentwintig spelertjes hebben zich van hun beste kant laten in spel, zang en dans.

De groep is altijd op zoek naar nieuw talent. Ben jij tussen de 8 en 13 jaar en hou jij ook van acteren, zingen en/of dansen? Dan kun je je aanmelden voor de proeflessen van de juniorengroep op vrijdag 10 juni en/of vrijdag 17 juni van 16.00 tot 18.00 uur. Tijdens de proeflessen kun je de sfeer proeven samen met de andere kinderen en genieten van muziek, dans en eigen ideeën. Leef je uit met je eigen vindingrijkheid, beleef grappige momenten en ontdek verrassende talenten van jezelf. De juniorengroep repeteert iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur in Cultureel Centrum "de Strandwal" te Heiloo.

Lijkt het jou dus leuk om elke vrijdagmiddag te zingen, dansen en acteren? Geef je dan nu op voor een proefles! Voor meer informatie en aanmelden: www.theaterbende-heiloo.nl.

Meer zien in woord en beeld van Theaterbende Heiloo? Word lid van onze facebookpagina: https://www.facebook.com/theaterbendeheiloo

Om de paar maanden doneert Keer op Keer Heiloo een fiks bedrag aan diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Tevens worden er donaties geschonken… en dit alles door de verkoop van de bij hen ingebrachte spullen en inzet van vele vrijwilligers. Theaterbende Heiloo is heel dankbaar dat zij van Keer op Keer de Opkikker van de maand juni 2016 hebben ontvangen.

Tien vragen aan Cris Bakker

Foto: aangeleverd

Tien vragen aan …..

1. Waar ben je geboren en getogen?

In Heiloo, aan de Hoogeweg.

2. Als je hobby je werk was, welk beroep zou je nu hebben?

Musicalartiest, maar eerlijk gezegd is het als hobby misschien wel leuker en dat geldt eigenlijk ook voor mijn ander hobby: fotografie.

3. Wie zou je graag ontmoeten?

De Dalai Lama en (als het nog kon) Nelson Mandela. Dat zijn volgens mij twee enorm inspirerende mensen.

4. Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Het spelen in de (toen nog) landelijke omgeving van de Hoogeweg, lekker buiten en vrij. En met de overbuurman mee naar de veemarkt in Purmerend of naar boerderijen in de Boekelemeer.

5. Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?

Het meest westelijke bospad van het Heilooër bos. Vandaar heb je een prachtig zicht op het Maalwater en de duinen.

6. Waarvoor kunnen ze je wakker maken?

Voor vertrek naar mijn vakantieadres.

7. Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?

Neem niet altijd de sneltrein om je doel te bereiken, maar neem eens een stoptrein en laat mensen ook in- en uitstappen.

8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je?

Dat ik ooit dansleraar was bij dansschool Peter Verbiest.

9. Wat zou je veranderen als je burgemeester was?

Onze burgemeester doet het al zo goed, maar ik zou dan zijn kwaliteit om te verbinden willen inzetten om de inwoners van Heiloo nog meer te laten samenwerken aan leefbaarheid en veiligheid.

10. Persoonlijke vraag aan Cris Bakker: hoe kwam je ertoe om in musicals te gaan zingen en spelen?

Ik heb altijd al gezongen, maar wilde eens wat anders. Ik hield van musicals en dus was de keuze snel gemaakt. Het is heerlijk ontspannen als tegenhanger van het dagelijkse werk. Bovendien is het heel leuk om samen met een club mensen ergens naar toe te werken en dan iets moois neer te zetten. Met Brassica in Heerhugowaard lukt dat zeker.

Ik nomineer Hellen van Meene voor de volgende 10 vragen.

Mijn persoonlijke vraag: je bent een internationaal bekende fotograaf en toch kennen waarschijnlijk de meeste Heilooërs je werk niet of nauwelijks. Hoe ervaar je dat?

Boef gevangen in Heiloo

Foto: Bas Wijnen (@POL_BWijnen op Twitter)

HEILOO - Zaterdagochtend omstreeks 04.00 uur heeft de politie een arrestatie verricht in het voormalige Rabobank/Wagenaar-gebouw aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. De insluiper is geboeid en afgevoerd. Wat de man in het al jaren leegstaande pand te zoeken had, is nog niet bekend. Volgens het NHD was de insluiper in het bezit van koper, dat hij wilde meenemen toen hij werd aangehouden.

Bron: Bas Wijnen (‏@POL_BWijnen op Twitter)

Word slootjesexpert tijdens Slootjesdag

Tijdens de ontdekkingsreis gaan kinderen mee in de onderwaterwereld van de sloten. Foto: aangeleverd

HEILOO - Benieuwd naar wat er allemaal in de sloot leeft? Kom tijdens de IVN Slootjesdag alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten!

IVN Noord-Kennemerland en KNNV regio Alkmaar nemen kinderen van 4 tot 12 (samen met hun (groot)ouders) mee op ontdekkingsreis in een 'doodgewone' sloot: een wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Onder begeleiding van de natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan 'scharrelen' langs de oevers van het water.

De IVN Slootjesdag 2016 is op zondag 12 juni van 10.00 tot 16.00 uur aan de zuidzijde van Het Maalwater (achter Het Baafje en De Rietvink). Aan bod komen speuren met een schepnetje, verhalen, microscopen en proefjes. Voor de kinderen is er een IVN Scharrelkids zoekkaart 'Waterdiertjes': daar staan meer dan 35 waterdiertjes op die zij zelf in de sloot kunnen zoeken.

Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig. De activiteiten vinden doorlopend plaats. Belangrijk: trek laarzen aan!

De Hunebedspelen in Heiloo

Foto: aangeleverd

HEILOO - Heiloo maakt zich op voor de tweede editie van de Hunebedspelen.

Al voor het begin van onze jaartelling zijn Germaanse stammen de traditie van het Germaans Midzomerfeest begonnen. Op of rond de langste dag van het jaar foerageerden de Germaanse vrouwen allerlei etenswaren als fruit en kruiden, want aangenomen werd dat deze ingrediënten juist op deze dag magische en helende krachten zouden bezitten. De mannen hielden zich bezig met het bouwen van reusachtige vreugdevuren en organiseerden vriendschappelijke spelen. Hierbij werd ook gegeten en muziek gemaakt.

Na het succes van 2015 gaan op 19 juni 2016, om 13.30 uur, de teams tijdens de hunebedspelen aan de Omloop in Heiloo de strijd weer aan. De Saksen, Kelten, Juten en Galliërs zijn er klaar voor en ook de Octaviërs zijn weer van de partij met livemuziek.

Kijk voor een impressie op youtube.com/hunebedspelen Heiloo en op onze facebookpagina facebook.com/hunebedspelen. Er kunnen nog 4 teams bij. Geef je op om mee te doen op hunebedspelen@gmail.com en kom ook keirollen, boogschieten en speerwerpen! Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een kijkje te komen nemen en een drankje en hapje te komen nuttigen. Entree is gratis. Bezoekt je vader, moeder, oom, tante, opa, oma, broer of zus de hunebedspelen, dan kan jij meedoen met de kinderhunebedspelen.

Kom ook meevaren met een Vikingboot, meedoen met de wilde zwijnenjacht, forelvissen, ganzenjacht, paardrijden, menhir gooien, hamer van Thor en geniet van een hunebedsnack met 2x limonade, en natuurlijk als beloning het diploma 'Toetreding als strijder van Frisii'. Kosten voor een spelletjeskaart: 2 steen (= €3,-).

De opbrengst van dit fantastische evenement komt ten goede aan Stichting Veldwerk, die ook met een stand aanwezig zullen zijn deze dag.

Dorcas Heiloo succesvol

HEILOO - De Dorcaswinkel is gevestigd aan de Kennemerstraatweg 93/95, naast Restaurant Herberg Jan en tegenover het voormalige politiebureau, zoals de meeste lezers uiteraard wel bekend zal zijn. In 2015 bereikte deze in 2009 opgerichte winkel een bruto omzet van 280.000,- euro, die in 2016 waarschijnlijk nog wel zal worden overtroffen. En dat terwijl de winkel maar 15 uur per week geopend is!

Met deze inkomsten wordt derhalve door de ca. 70 vrijwilligers die in en voor deze winkel werken alsmede door de winkelende en donerende inwoners van Heiloo e.o. bijgedragen aan het realiseren van de doelstellingen van de Stichting Dorcas Aid International, zoals de officiële benaming luidt. Met deze gelden worden onder meer betere water en sanitatievoorzieningen in Dedo te Ethiophië gerealiseerd. Dedo is gelegen op 426 km van Addis Ababa, 8 uur rijden met de auto en 50 minuten met het vliegtuig.

Dorcas Heiloo kent een eigen lokaal bestuur dat de organisatie en het management in goede banen leidt, taken verdeelt, de administratie en de financiën controleert en de contacten met het hoofdkantoor in Andijk bijhoudt. In feite is de winkel in zijn geheel een zelfsturende, onafhankelijke schakel in de groeiende circulaire economie: een echte sociale onderneming, gerund door vrijwilligers. De winkel is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het is er eigenlijk altijd gezellig druk, of het weer nu mooi of slecht is. Aan de achterzijde worden allerhande gebruikte spullen zoals meubels, witgoed, elektra, boeken, platen, cd's en kleding ingeleverd, die dan worden gecontroleerd op werking en staat van onderhoud. Een deel moet worden afgedankt en afgevoerd, een ander deel kan in de winkel worden geprijsd en in de winkel geplaatst. Sommige zaken worden met de vrachtwagen van Dorcas vervoerd naar de tijdelijke opslag in een loods aan de Vennewatersweg. Ook wordt de vrachtwagen ingezet voor vervoer van gedoneerde grote stukken en door klanten aangeschafte meubelen en apparaten. In de winkel zelf wordt voortdurend kleding gepast, artikelen worden geordend en geprijsd, er wordt afgerekend aan de kassa, etc.,etc. Ook in de afdeling van de tweedehands boeken neuzen velen even rond. Soms worden er (zeer) waardevolle zaken ingeleverd, die een zorgvuldige beoordeling vergen en bijvoorbeeld op Marktplaats.nl worden gezet.

Het zou best prettig zijn als er wat meer jonge vrijwilligers waren, al was het alleen maar omdat er soms flink moet worden gesjouwd. Het plaatsen van afgedankte huisraad op de binnenplaats door mensen op dagen dat de winkel gesloten is niet de bedoeling en hoort achterwege te blijven. En soms worden er puzzels ingeleverd die niet compleet zijn. Ook lastig natuurlijk. De werkzaamheden verlopen in een goede sfeer en samenwerking, realiseren de medewerkers een zinvolle besteding van hun tijd, smaken het genoegen van diverse gezamenlijke activiteiten en dragen natuurlijk zelf ook als klant bij aan de omzet. Dorcas denkt aan toekomstige generaties. In haar projecten verkleint ze de negatieve impact op het milieu en bevordert een duurzame omgang met de leefomgeving.

Met dank aan Joost Over voor zijn redactie.

Een Gouden Dag

De heer en mevrouw Keesen en mevrouw Meurs. Foto: aangeleverd

HEILOO - Woensdag 4 mei 2016 zaten de familie Keesen en mevr. Meurs in de hal van de Loet met spanning te wachten op de chauffeuse, die voor hen een Gouden Dag ging verzorgen. Het was Flora Martini (wensbegeleider) die ons overal terzijde stond o.a. bij het in- en uitstappen. Eerst richting Zijper bollenvelden. Het was een lust voor het oog: uitgestrekte velden met tulpen, hyacinten en narcissen in veel verschillende kleuren. Via St. Maartensvlotbrug en de Belmerweg reden we door nog meer prachtige velden. Dit was een extra omweg om het doel van onze wens te bereiken. Door het natuurgebied De Putten naar Schoorl om in het bezoekerscentrum de lunch te gebruiken. Prachtig was het uitzicht op de hoge duinen. Alle kleuren groen waren daar te zien. Kinderen speelden daar in het zand en konden lekker kliederen met de waterpomp. Maar de klapper moest nog komen. Een rit met het elektrische treintje door de duinen. Via allerlei bospaden en verharde fietspaden hebben wij het prachtige duingebied doorkruist, waar wij voorheen vaak wandelden of fietsten. Wij zagen nu ook de verwoestingen van de branden in 2011/12. Ook kwamen we nog vast te staan, er lag allemaal zand op het pad, waardoor we moesten omkeren. De passagiers hielpen mee, maar wij konden lekker blijven zitten! Vermoeid maar heel voldaan gingen we huiswaarts. Een Gouden Dag, met een stralende zon. De mensen van Gouden Dagen Heiloo heel hartelijk bedankt voor de fijne middag, die jullie voor ons verzorgd hebben. En een speciaal woord van dank aan Flora.

De heer en mevr. Keesen: nogmaals succes met jullie werk.

Culinair Heiloo Rootring-wijnen steunt de verhalenkamer van Landgoed Willibrordus

Foto: aangeleverd

HEILOO - Aankomend weekend is het zover: de tweede editie van Culinair Heiloo op Landgoed Willibrordus. Vrijdag openen de deuren om 16.30 uur voor de vrijdagmiddagborrel van Heiloo. Ook aan kleintjes is gedacht: zondag 12 juni zijn er diverse activiteiten zoals een enorme stormbaan, schminken, voetballen en een bootcamp clinic voor kinderen door Stichting BTS. Op zondag organiseert Rootring-wijnen een high wine om 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur. Bij de high wine geniet u van de lekkerste wijnen en kleine hapjes.

Van ieder entreekaartje doneert organisatie 8782 Event Creations een bedrag aan de nieuwe verhalenkamer. Op 9 september worden, tijdens de opening van het festival Willibrordus Draait Door, de deuren van een mooie nieuwe Verhalenkamer geopend. De Verhalenkamer is het moderne alternatief voor het museum en vertelt het verhaal over de psychiatrie van vroeger, het heden en van de toekomst. De Verhalenkamer is te vinden in Het Cultureel Centrum de Strandwal op landgoed Willibrordus. Tijdens Culinair Heiloo komt er een voorproefje van de verhalenkamer op het terrein.

Kaarten voor ondernemers zijn te koop voor € 7,50 per persoon, inclusief een welkomstdrankje, 1 drankje bij de bar, en kleine bites. Vanaf 17.00 uur zijn de deuren geopend voor iedereen. Reguliere entreekaarten zijn € 5,50 per persoon.

Zie voor meer informatie de website www.culinairheiloo.nl. Hier kunt u zich tevens inschrijven voor de high wine en uw entreekaarten kopen.

Zonnige CDA-fietsronde Nieuw Varne

Foto: aangeleverd

HEILOO - CDA-Heiloo bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Nieuw Varne. Er waren vooral positieve reacties van de nieuwe bewoners, hoewel aandacht gevraagd werd voor een aantal praktische zaken. Daarnaast werd ook de bouwplaats bezocht, waarbij het nieuwe gebouw van Stichting Zelfstandig Wonen Heiloo en het complex van Magenta Zorg de aandacht trokken. Eindelijk concreet resultaat voor deze doelgroepen!

Music Meeting opent met muziektheater Nicolaas Beets

Foto: Naussika de Blauw

Terugblik op Heiloo Music Meeting 2016: zaterdag 4 juni

Zaterdag 4 juni om 13:00u opent Heiloo Music Meeting 2016 het programma in de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus met een muziektheaterstuk rond de persoon van dominee-dichter Nicolaas Beets (1814-1903) gebracht door blaaskwintet Vijf voor de Wind in samenwerking met Falkland Toneel en Historische Vereniging Oud Heiloo.
Voorafgaand aan het programma is er een kort woordje van burgemeester Hans Romeijn. Ondanks het warme weer is er een redelijke opkomst van overwegend wat ouder cultuurminnend publiek. Het blaaskwintet begint met de melodie 'In Holland staat een huis', een luchtige verwijzing naar huis Nijenburg waar ds. Nicolaas Beets, de hoofdpersoon van het stuk, vaak te gast is geweest. Op de achtergrond van het podium wordenhistorische beelden van landgoed Nijenburg geprojecteerd. Beets speelt de rol van criticaster en levert zowel op zijn eigen tijd als op het Heiloo van nu het nodige kritische commentaar. Aan de orde komen de katholieke pracht-en-praalzucht versus de protestanse soberheid, vertaald naar het heden de Cultuurkoepel versus de Witte Kerk.
Beets rept ook over groei, een komend asfaltrijk (afslag A9) en de GGZ-cliënt die eerst verpleegd bij Willibrord nu ook consument is geworden, waarbij de koepel zich inlaat met schandelijke business. De tekst van Beets is van de hand van hoornist Hans de Man en is opgehangen aan diverse muzikale kapstokken die zorgvuldig worden gepresenteerd waarbij Vijf voor de Wind haar muzikale kwaliteiten toont. Tot slot biecht Beets - gespeeld door Jaap Schuring van Falkland Toneel - een Nijenburgse zonde op, hij had de slavenhandel in die tijd ter sprake moeten brengen bij de familie Van Foreest, maar wijdde zich slechts aan de romantiek.

Meer lezen? www.uitkijkpost.nl

Tekst: Felix Hogeboom

Wethouder Rob Opdam enthousiast over eerste regenwatertuin

HEILOO - Maandag 30 mei bezocht wethouder Rob Opdam van Heiloo de eerste regenwatertuin in Heiloo. Bewoners Marit en Dennis wonnen met een prijsvraag van de gemeente € 1.000,- voor de aanleg van hun regenwatertuin. De gemeente stimuleert inwoners zelf aan de slag te gaan met het afkoppelen van de regenpijp om zo de kans op wateroverlast bij hevige regenbuien te verminderen.

Regenwatertuin tegen wateroverlast

Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Bij elke regenbui stroomt er schoon water van de daken in het riool en bij stevige buien kan het riool al dat water niet aan. De straat kan dan blank komen te staan en de rioolzuivering wordt belast met grote hoeveelheden schoon regenwater. Het is daarom een goed idee de regenpijp bij huizen los te koppelen en het water in de tuin te gebruiken en langzaam in de bodem te laten zakken. Het water stimuleert het planten- en dierenleven. Een vijver trekt bijvoorbeeld libellen en salamanders. Bovendien kan het water decoratief worden gebruikt, bijvoorbeeld in een vijver.

Wethouder Opdam: "Ik vind het belangrijk dat gemeente én inwoners samenwerken aan deze uitdaging. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. De grootte van een tuin is niet bepalend om regenwater goed op te kunnen vangen. Iedere tuin biedt mogelijkheden. Het is mooi om te zien dat Marit en Dennis zo enthousiast hun eigen regenwatertuin hebben ontworpen en aangelegd. De eerste regenwatertuin in Heiloo is daarmee een feit. Ik hoop dat er nog veel zullen volgen".

Prijsvraag

De prijsvraag was een uniek samenwerkingsproject tussen de gemeenten Heiloo en Castricum en Landschap Noord-Holland. Er zijn vijf prijswinnaars, die de komende tijd hun regenwatertuin krijgen. De bewoners leggen de tuin deels zelf aan. Zij worden daarbij geholpen door de Groenploeg van Natuurlijke Zaken (zakelijke dienstverlening Landschap Noord-Holland). De vijf tuinen worden voorbeeldtuinen en dienen ter inspiratie van anderen.

Wat kun je zelf doen?

Tijdens het project bleek dat veel inwoners behoefte hebben aan informatie over wat ze zelf kunnen doen tegen wateroverlast. Zij kwamen naar de informatiebijeenkomsten over het project met vragen over de inrichting van een regentuin met vijvers, molgoten en bezinkputten. Op de website www.demooisteregenwatertuin.nl staan verwijzingen naar websites met nog meer inspiratie.

Hulp gevraagd voor sportstage Liesanne

Foto: aangeleverd

HEILOO - De achttienjarige Liesanne de Wijs volgt een sportopleiding op het Cios in Haarlem. Voor het vak internationale sportontwikkeling loopt zij straks twee maanden stage in Port Elizabeth, Zuid-Afrika.

Tijdens haar stage geeft zij gymlessen op een basisschool in het Izizwe township (www.izizwe.co.za) en daarnaast gaat zij basketbaltrainingen verzorgen. De scholen hebben een groot tekort aan sportspullen en de kinderen hebben geen goede sportkleren. Gelukkig heeft Lisanne van haar basketbalclub Flashing Heiloo tenues gekregen. Helaas zit er natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan het opsturen van deze kleren. Zij is nu op zoek naar mensen/bedrijven die haar en daarmee het project willen sponsoren. Als Liesanne genoeg geld krijgt, kan ze de rest gebruiken om sportspullen zoals pionnen, ballen en lintjes te kopen om de gymlessen te geven.

Heeft u interesse om Liesanne te sponsoren, dan kunt u contact opnemen via liesanneroos@gmail.com. Op de Facebookpagina 'Liesanne in Zuid Afrika', kunt u meer informatie vinden.

Open Dag Muziek- en Dansschool

Foto: aangeleverd

HEILOO - Zaterdag 11 juni 2016 11:00 – 14:00 uur

Voor jong en oud (je bent nooit te oud om iets te leren!)

Tijdens de open dag kun je alle instrumenten uitproberen en staan al onze docenten klaar om al je vragen te beantwoorden. Er zijn diverse optredens op het podium, o.a. dans, trompet, popbands. Je kunt workshops dans volgen, er is een leuke quiz/raadsel/speurtocht en meer… Ook kun je informatie krijgen over de diverse ensembles, koren, popbandjes, dans-, musical-, peuter- en kleuterlessen en de korte cursus spelenderwijs muziek voor leerlingen van groep 3 tot en met 5.

Op de MDH is het altijd mogelijk om een gratis proefles te volgen.

Kirsten Schuijt nieuwe directeur WNF

Foto: WNF

HEILOO - De Raad van Toezicht heeft Kirsten Schuijt uit Heiloo benoemd als opvolger van Johan van de Gronden, die op 1 juli aan de slag gaat als CEO van PUM Netherlands senior experts (PUM).

Dr. Kirsten Schuijt (42) heeft een uitgebreide achtergrond in internationale natuurbescherming. Ze is gepromoveerd in de milieueconomie en heeft naast een lange carrière in het wereldwijde WWF-netwerk diverse bestuursfuncties bekleed, waaronder bij FSC Nederland, TRAFFIC (de internationale onderzoeksorganisatie van handel in wilde dieren), en de Wildlife Justice Commission.

Motie van wantrouwen tegen wethouder

In de gemeenteraadsvergadering van maandagavond 6 juni ging het wederom uitgebreid over de aansluiting op de A9. Het werd een onverkwikkelijke avond, met vanuit de oppositie, aangevoerd door D66, eerst een motie van afkeuring tegen het college, en toen die verworpen was, nog een motie van wantrouwen daarachteraan, gericht tegen wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000). Bij een eerder agendapunt van deze avond, de jaarrekening over 2015, werd nog opgemerkt dat we blij mochten zijn dat we in Heiloo geen Castricumse toestanden hadden, want dáár is onlangs de gemeenteraad dwars doormidden gebroken en een geheel nieuw college aangetreden, maar nu belandde de raad van Heiloo in gevaarlijk vaarwater.

Het ging allemaal om het zogenaamde voorontwerp-bestemmingsplan aansluiting A9. Omdat de aansluiting, als project van vier partners (provincie, Alkmaar, Castricum en Heiloo), op Heiloos grondgebied komt, moet Heiloo een bestemmingsplan opstellen. Het eerste ontwerp daarvoor heet voorontwerp, en dat moest nu voor inspraak ter inzage worden gelegd. Tenminste, dat vond het college, en het college bepaalde ook al een startdatum voor die inzage, namelijk 2 juni. Einde van de inspraakperiode 13 juli, totaal 6 weken dus, en dus net mooi vóór de zomervakantie.

T-kruising of rotonde

In dit voorontwerp staan een aantal uitgangspunten voor het tracé en voor de verkeersafwikkeling. Zo staat er in dat de aansluiting van het tracé via de Lagelaan op de Kennemerstraatweg de vorm van een T-kruising zou moeten krijgen, met verkeerslichten. Op de kruising Lagelaan-Oosterzijweg is een rotonde gedacht. Verder zou de Kapellaan afgesloten moeten worden. Over deze drie punten hebben veel partijen in de gemeenteraad hun bedenkingen, en zij waren al gekomen met alternatieven, met name een rotonde op de aansluiting met de Kennemerstraatweg en liever geen afsluiting van de Kapellaan (dit laatste ook in verband met de bereikbaarheid van het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood). Tenminste wilden de meeste partijen, ook de leidende coalitiepartij Heiloo-2000, deze alternatieven boven tafel houden. Zij vreesden dat zij achter het net zouden vissen als deze alternatieven niet meteen bij de inzage- en inspraakfase op tafel lagen. Zij herinnerden eraan dat het college een en andermaal had toegezegd, met name bij monde van verantwoordelijk wethouder Fred Dellemijn (Heiloo-2000), dat de raad c.q. de raadscommissie Openbare Ruimte bij de uitwerkingen betrokken zou blijven. Er werd dan ook gepleit voor uitstel van de terinzagelegging.

Anderzijds beklemtoonde wethouder Dellemijn, vooral in de hoog opgelopen raadscommissievergadering Openbare Ruimte van 18 mei jl., dat het de bevoegdheid van het college was om tot terinzagelegging over te gaan. Andere (verkeers)oplossingen zouden altijd nog ingebracht kunnen worden, zei hij, maar hij waarschuwde ook dat dit tot tijdverlies zou kunnen leiden en dat de andere drie projectpartners hier wellicht niet op zaten te wachten, ja zelfs dat er extra kosten zouden kunnen ontstaan. Na de roerige raadscommissievergadering van 18 mei besloot het college toch om tot terinzagelegging over te gaan, vanaf 2 juni. En daarom werd het college nu in de gemeenteraadsvergadering uitgebreid door oppositiepartijen onder vuur genomen. Met fractievoorzitter Hans van Halem van D66 aan het voortouw. Van Halem ging er zeer fel in (D66, 2 zetels). Voor zijn motie van afkeuring tegen het college kreeg hij de steun van de PvdA (2 zetels) en de NCPN (1 zetel), niet van E.66, Elly Meriwani (1 zetel). De coalitiepartijen en Meriwani stemden tegen (13 stemmen; 1 raadslid van Heiloo-2000, Rob Levie, deze avond afwezig).

'Autocratisch handelen'

Maar toen kwam er een aap uit de mouw. Tot veler verrassing haalde Van Halem een nieuwe, van te voren geheel uitgeschreven 'motie van wantrouwen' uit zijn spreekwoordelijke achterzak. Nu moest de individuele wethouder Fred Dellemijn het ontgelden. In deze motie werd overwogen dat 'de manier waarop portefeuillehouder Dellemijn zijn ambt uitvoert heeft geleid tot onnodige verstoringen van een democratische en zorgvuldige besluitvorming; er sprake is van een terugkerend patroon van onzorgvuldigheden en autocratisch handelen; er geen redenen zijn te veronderstellen dat dit patroon zal veranderen' en het gevraagde besluit luidde: 'De raad zegt het vertrouwen in portefeuillehouder Dellemijn op.' Bij mijn weten was een motie als deze in de gemeenteraad van Heiloo nog nooit voorgekomen. Zij werd verworpen met dezelfde stemverhouding als de motie van afkeuring (dus 5 voor, 13 tegen). Dat ging bij hoofdelijke stemming. Pikant hierbij was nog wel dat Gree Ris (PvdA) vóór stemde 'met twijfel' en dat Dick Bergmans (Heiloo-2000) tegen stemde eveneens 'met twijfel'.

'Motie van reparatie'

Vóór deze laatste stemming vroeg Heiloo-2000 om een schorsing. Deze schorsing duurde wel een half uur. Direct hierna kwam fractievoorzitter Tijmen Valkering met zijn reactie: in de vorige collegeperiode (tot 2014) was D66 coalitiepartij, evenals trouwens de PvdA, en toen stemden die partijen wel in met belangrijke besluiten inzake de aansluiting A9 ('boter op het hoofd'); en wethouder Dellemijn bood de raadsleden onlangs vertrouwelijke inzage in financiële stukken aan, zij het onder strikte condities, maar van dat aanbod werd geen gebruik gemaakt.

Heiloo-2000 kwam tenslotte met een eigen, 'pragmatischer' motie, ingediend samen met VVD, CDA en E.66, waarin 'de raad het college opdraagt het tracé van de aansluiting op de A9 in samenspraak met deskundigen en de projectpartners uit te werken in overleg met de raad c.q. de commissie Openbare Ruimte, waarbij de raad gemotiveerd, met inachtneming van de beschouwingen van de projectpartners, eventueel tot een andere keuze van het tracé kan besluiten.' Valkering noemde deze motie een 'motie van reparatie'. Hiermee kon het college leven, zei wethouder Dellemijn. De motie werd aangenomen met 15 tegen 3 stemmen: ook de PvdA gaf nu haar steun. En zo bleef D66 aan het eind van de avond alleen met de NCPN achter.

Er zijn deze avond vele verwijten over tafel gevlogen en er zijn onverkwikkelijke uitspraken gedaan. Ik ga hier geen bloemlezing van geven, ik blijf liever zakelijk. Voorzitter burgemeester Hans Romeyn had er zijn handen vol aan, maar hij bleef de baas (van de vergadering).

Tenslotte vermeld ik nog:

--- dat de gemeenteraad zich kon verheugen in een redelijk positieve jaarrekening over 2015: 2,4 miljoen in de plus, maar dat kwam wel door een groot incidenteel voordeel van 2,3 miljoen uit verkoop van NUON-aandelen (hiermee is Heiloo voor wat deze aandelen betreft nu definitief uitverkocht). Er was een nieuwe accountant, die fris naar de stukken had gekeken en die positief oordeelde. Het zogenaamde weerstandsvermogen liet een stijgende lijn zien en was op een redelijk niveau gekomen. Fractievoorzitter Tijmen Valkering van Heiloo-2000 zei nota bene dat er in voorgaande jaren 'misschien te fors was bezuinigd' en dat er nu wellicht reden was om 'de teugels richting verenigingsleven ietwat te laten vieren'.

Al 10 jaar de juiste swing met Kuyper & Blom en Trots verzekeringen

Foto: Margreeth Anema

HEILOO - Kuyper & Blom, het welbekende makelaarsduo uit Heiloo, sponsort al 10 jaar plaatselijke golfclub GCH. De scorekaarten zeggen dan ook 'Kuyper & Blom, de makelaar met de juiste drive'.

Het makelaarsduo werkt voor de sponoring samen met Dennis Glas, eigenaar van Trots! hypotheken. Als buren op de Stationsweg hebben ook zij al 10 jaar een nauwe samenwerking. De drie partijen versterken elkaar in meerdere vormen. Bas Kuyper legt uit: "Als ik nieuwe cliënten bezoek en ik zie een golftas in de garage staan, dan bied ik ze een voucher aan van GCH. Zo kunnen zij kennismaken met de club en haar leden." Vooral voor mensen die vanuit omliggende plaatsen verhuizen naar Heiloo is dit een goede manier om kennis te maken met plaatsgenoten. Volgens Elizabeth Kuus, bij de golfclub bekend van het secretariaat en de sponsorcommissie, worden ze dan ook door een ieder warm ontvangen.

Inico Geels, vice-voorzitter en penningmeester van GCH vertelt: "Sinds onze opening in 2004 proberen wij met onze tijd mee te gaan. Binnenkort lanceren we de vernieuwde website en tegenwoordig zijn we ook actief op sociale media." Via deze kanalen wordt u op de hoogte gehouden van de nieuwe arrangementen van GCH, zals een clinic of 9-/18-holes ronde met culinaire omlijsting naar keuze.

Kuyper, Blom en Glas vinden het heerlijk om een rondje te golfen: "Lekker je hoofd leegmaken, zodat er nieuwe ideeën kunnen ontstaan." Op de green zullen vast de plannen voor de virtuele tour gesmeed zijn. "Kijk maar eens op de site www.kbmakelaars.nl," zegt Ronald Blom. "Door de virtuele tour kan men beter visualiseren en krijgt men een nog beter beeld van het huis."

De heren en dames van kantoor hebben het heerlijk druk, de markt trekt aan en er is een hoge gretigheid, ook van mensen uit Haarlem en Amsterdam. Er staan veel nieuwbouwprojecten op stapel. Behalve de bekende projecten zoals Zuiderloo, Varne Buiten en Melco begeleiden de heren ook een project in Heerhugowaard, genaamd Nieuw Waard, met 96 woningen achter het park van Luna. Vooral starters moeten de tweede helft van dit jaar het project 'Oostweide' in de gaten houden. Een nieuw plan bij de Oosterzijweg waar voornamelijk starterswoningen en twee onder een kap gerealiseerd gaan worden.

Dennis Glas van Trots! hypotheken vult aan: "Voor de mensen die interesse hebben in de nieuwe projecten bemiddel ik voor elke geldverstrekker. Wij hebben dus geen afspraken met bepaalde partijen." Momenteel is Glas erg druk met mensen die hun hypotheek omzetten in verband met de lage rente. Glas noemt de beider kantoren liever een 'winkel': "Mensen lopen graag even binnen." Deze laagdrempeligheid in combinatie met de centrale plek in het dorp zorgt voor veel dynamiek op het hoekje van de Stationsweg.

Als u interesse heeft in een huis, of u wilt uw huis verkopen, loop gerust even binnen. De heren nemen u aan de hand en begeleiden u door het hele proces. De heren van Kuyper & Blom hebben de juiste drive, en Trots! hypotheken doet de eigen slogan eer aan: 'De overtreffende trap van trefzeker'.

Nieuwe sponsors voor GCH zijn welkom. GCH heeft voor ieder budget een passend pakket.

Tekst: Margreeth Anema

Resource Link Foundation bezoekt projecten in Ghana

Het boren van een waterbron heeft wel wat voeten in de aarde, maar de bevolking is erg blij met het resultaat. Foto: aangeleverd

HEILOO - Van 20 tot 29 mei 2016 brachten Carla en Jan Bras van stichting Resource Link Foundation Netherlands (RLFN) een bezoek aan hun ontwikkelingsprojecten in Ghana. Daar bezochten zij negen scholen die het afgelopen jaar zijn voorzien van o.a. schriften. Vanuit de Ghanese overheid worden de scholen hiervan minimaal voorzien en is er een groot tekort. Mede dankzij RLFN is er nu op die negen scholen voldoende schrijfmateriaal, wat de leerlingen helpt om beter te leren schrijven en spreken. Bovendien worden de schriften geproduceerd in Ghana, wat gunstig is voor de lokale economie.


Een andere doelstelling van RLFN is het zorgen voor voldoende schoon drinkwater. Bij twee scholen is het afgelopen jaar een watervoorziening gebouwd. Een kraan voor drinkwater en om handen te wassen en een hoog tappunt voor de vrouwen die water halen in een grote kom en deze op hun hoofd dragen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door de lokale bevolking. Het boren van een waterbron heeft wel wat voeten in de aarde. Er moest een boorgat gemaakt worden tot op een diepte van 60 meter om het water te bereiken. Daarna werd een bordes gebouwd met daar bovenop een grote watertank en twee tappunten. De officiële opening van de watervoorzieningen vond feestelijk plaats en als cadeau kregen Jan en Carla een schaap. Deze kreeg de naam Paulus: vernoemd naar de Paulusschool in Heiloo, als dank voor de betrokkenheid bij stichting RLFN.


Jan en Carla kijken tevreden terug op hun werkbezoek. De plannen voor 2016-2017 zijn ook rond: onder andere het bouwen van twee watervoorzieningen bij andere scholen. Ook het voorzien in basismaterialen en meubilair op scholen is een blijvende zorg. Goed nieuws is dat Wilde Ganzen opnieuw het project heeft goedgekeurd. Dat betekent dat elke aan RLFN gedoneerde euro met 50% wordt vermeerderd en dat daarmee iedere euro € 1,50 waard is.

Meer informatie: www.rlfn.nl, via RLFN@telfort.nl of 072-5320344.

Plan Oost blij met innovatief rapport geluidshinder

HEILOO - Na de raadsvergadering van 17 december 2015 werd overeengekomen dat Plan Oostbewoners het voortouw zouden nemen om te onderzoeken of een reductie van 6 decibel van de geluidsoverlast mogelijk zou zijn. De focus moest liggen op innovatieve methoden, aangezien de vermindering met gangbare methoden niet haalbaar is.

De daaropvolgende acties van het Bewonerscollectief Plan Oost resulteerden in de opdracht van de gemeente aan het bureau M+P dat metingen en berekeningen heeft uitgevoerd. Bekend is dat de geluidsoverlast voor Plan Oost, conform de wettelijke berekeningen, niet te hoog is. M+P onderzoek geeft echter opvallende langdurige pieken in de ochtend aan waardoor wel degelijk ernstige schade voor de gezondheid van de bewoners blijkt.

Verheugend is dat het rapport concludeert dat er nieuwe innovatieve methoden zijn die toepasbaar zijn op de geluidsoverlast van de A9. Deze innovatie, ontwikkeld op de Technische Universiteit Twente, wordt gerealiseerd door het bedrijf 4Silence . De uitvoerige proeven met dit systeem in samenwerking met Rijkswaterstaat, N.S. en het RIVM tonen aan dat de eenvoud en gemakkelijke toepasbaarheid ervan ecologisch en landschappelijk verantwoorde duurzame oplossingen biedt. Reducties van 9 decibel zijn zelfs bereikt op Provinciale wegen.

Op grond van die uitkomst heeft het Bewonerscollectief aan de Gemeente Heiloo voorgesteld het onderzoek te verlengen, om toepasbaarheid van de succesvolle 4Silencemethode te toetsen op de A9/Plan Oost-situatie. Het Bewonerscollectief vertrouwt erop dat de gemeente constructief zal meewerken bij de voortzetting van het onderzoek omdat er sprake is van voortschrijdend inzicht.

Een gouden middag voor ruim 350 ouderen

Bewoners van De Loet, Overkerck, Villa Westervenne en andere in Heiloo woonachtige ouderen in het Fletcher-hotel.  Foto: Freek van der Zande 

HEILOO - Bijna een derde van alle ouderen in Nederland is kwetsbaar qua gezondheid of eenzaamheid. Gouden dagen, een landelijk initiatief sinds 2009, maakt zich hard voor de kwaliteit van leven van deze ouderen. Gouden Dagen Heiloo, een samenwerkingsproject van ViVa! Zorggroep en Stichting Welzijn Heiloo, vervult sinds 2012 individuele- en groepswensen van ouderen om hen een paar gouden uren te bezorgen. Voor de vervulling van de diverse wensen wordt een beroep gedaan op sponsoring en ondersteuning van lokale partijen.

Een keer per jaar wordt een groot evenement georganiseerd. Afgelopen vrijdagmiddag 3 juni genoten meer dan 350 ouderen van een middag vol muziek en gezelligheid. Met bussen en auto's, begeleid door een groot aantal vrijwilligers, werden bewoners van De Loet, Overkerck, Villa Westervenne en andere in Heiloo woonachtige ouderen naar het Fletcher-hotel gebracht.

Na ontvangst door lakeien en een lange man op stelten werd iedereen naar de sfeervolle tafels gebracht. Onder het genot van koffie en gebak en de muziek van het Rembrandt duo beloofde het een gezellige middag te worden. Na het welkomstwoord van burgemeester Hans Romeyn, lid van het comité van aanbeveling van Gouden Dagen Heiloo, praatte Marius Prein de verschillende acts, met als thema 'Heiloo op wereldreis', aan elkaar. Door de zaal liepen acteurs en magicians die de mensen verrasten met goocheltrucs aan tafel. Er werd gelachen om de act met het zwevende hoofd en gefascineerd gekeken naar de acrobatiek op een rollator. De surprise act werd vervuld door niemand minder dan het duo Saskia & Serge.

Het belang van Gouden Dagen

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is voor een grote groep ouderen om dit soort uitjes te mogen meemaken. Helaas hebben veel mensen geen groot sociaal vangnet om invulling te geven aan vrijetijdsbesteding of eenvoudige wensen om het leven meer kleur te geven. Contact met anderen is niet meer vanzelfsprekend, men komt niet vaak buiten de deur en mooie momenten zijn zeldzaam. Gouden Dagen geeft ouderen deze momenten terug. Dat bleek ook weer uit de complimenten na afloop van deze middag en reacties als: "Waar heb ik zo'n mooie middag aan verdiend?" en "Ik heb mijn verdriet een middagje kunnen vergeten".

Heeft u ook een wens?

Er zijn in Heiloo inmiddels al meer dan 200 individuele en groepswensen vervuld, maar wensen zijn uiteraard nog steeds welkom. Heeft u een wens of behoefte die u met uw familie of vrienden niet vervuld ziet worden, schroom dan niet om dit kenbaar te maken. Denk vooral ook aan kleine wensen, zoals een ritje naar het strand om een gebakje te eten, of nog een keer uw ouderlijk huis zien. Via Stichting Welzijn kunt u een wens insturen. Kijk op welzijnheiloo.nl of bel voor informatie naar 072 533 1297. Een van de coördinatoren van Gouden Dagen komt dan bij u thuis om de wens door te spreken.

Tekst: Natalie Bottemanne

Stemmen voor het 'Mooiste gebouw'

Foto: aangeleverd

HEILOO - Ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur wordt in de Cultuurkoepel een tentoonstelling georganiseerd van bijzondere architectuur in Heiloo van de laatste 25 jaar. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen van 10 tot en met 21 juni hun stem uitbrengen op het 'mooiste gebouw van Heiloo'. Daarnaast zal ook een beoordeling plaatsvinden door een vakjury. De tentoonstelling van de 24 genomineerde gebouwen wordt op vrijdag 10 juni om 16.00 uur geopend door wethouder Elly Beens.

Op zondag 25 juni worden in de Cultuurkoepel de prijswinnaars van de AIA Architectuurprijs 2016 bekendgemaakt. Wethouder Rob Opdam zal de prijs uitreiken aan de ontwerpers van de door publiek en vakjury uitgekozen 'mooiste gebouwen'. De prijsuitreiking begint om 12.00 uur. Zowel de prijsuitreiking als de opening van de tentoonstelling zijn vrij toegankelijk.

Om 14.00 uur worden fietstochten georganiseerd langs alle genomineerde gebouwen. De 24 genomineerde gebouwen zijn verzameld in een boekje dat vanaf 10 juni voor € 3,50 verkrijgbaar is in de Cultuurkoepel, aan de balie van het gemeentehuis, en in de plaatselijke boekhandels van Heiloo.

Stemmen voor het 'Mooiste gebouw', 10 t/m 21 juni, Cultuurkoepel Heiloo, Landgoed Willibrordus.

Par3 Open Golftoernooi bij de Heemskerkse Golfclub

Foto: aangeleverd

HEEMSKERK - Laagdrempelig in wedstrijdverband op eigen niveau golfen is mogelijk tijdens het Par3 open bij de Heemskerkse Golfclub.

Wilt u in wedstrijdverband golfen, maar heeft u het gevoel dat u niet op uw eigen niveau kan spelen? Nog nooit in wedstrijdverband gegolfd, maar wel nieuwsgierig? Het Par3 Open Golftoernooi biedt de mogelijkheid om op een zeer toegankelijke manier aan een echte wedstrijd mee te doen binnen uw eigen handicapcategorie. Op 11 en 18 juni organiseert de Heemskerkse Golfclub het Par3 Open Golftoernooi voor alle golfers met een handicap tussen de 54 en 0.

De Par3-baan van de Heemskerkse Golfclub is een geonduleerde en uitdagende baan met snelle greens. De baan heeft holes variërend in lengte van 88 tot 166 meter en dit maakt de baan zeer toegankelijk voor zowel beginnende golfers als golfers met hogere handicaps. Dankzij het handicapverrekensysteem is de baan ook voor de gevorderde golfer en lage handicappers een zeer uitdagende baan waar iedere slag juist moet zijn. De baan is sinds maart 2016 qualifying voor golfers met een handicap van 4,6 en hoger en geeft daarmee aan dat ook de lage handicappers hier echt wel aan het werk moeten. Deze ingrediënten staan garant voor een leuk toernooi voor iedereen.

Zaterdag 11 juni staat geheel in het teken van de golfers in de handicapcategorie 54 – 11,5. De handicapgroep 54 – 36 start om 9 uur in de ochtend en de handicapgroep 35 – 11,5 om 2 uur in de middag. Beide groepen spelen een eigen 18-holes-stablefortwedstrijd met een prijsuitreiking binnen de categorie. Voor de lage handicappers (11,4 – 0) is Zaterdag 18 juni gereserveerd. Deze dag start om 9 uur met de eerste ronde van 18 holes strokeplay. Op basis van de ochtend scores wordt in de middag in nieuwe flight samenstellingen en aangepaste pin posities wederom 18 holes strokeplay gegolfd met een prijsuitreiking aan het einde van de dag.

Wilt u vooraf oefenen en de baan al een keer gelopen hebben? Reserveer dan online uw starttijd of kom gewoon langs om uw starttijd te boeken en gebruik te maken van alle oefenfaciliteiten. De Heemskerkse Golfcub is toegankelijk voor greenfee spelers en beschikt over zeer ruime en goede oefenfaciliteiten. Er zijn bunkers, chipping en pitschingreens, een putting area, targets op de drivingrang, en u kunt op de drivingrange afslaan van echt gras.

Let op: het aantal deelnemers voor het Apr3 Open Golftoernooi is beperkt tot 36 per handicapcategorie. Wacht dus niet met inschrijven. Meer informatie over het Par3 Open Golftoernooi of inschrijven: www.heemskerksegolfclub.nl/par3open.

Word lid van onze facebookpagina en ga naar www.heemskerksegolfclub.nl om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Blijf zo op de hoogte van de activiteiten, aanbiedingen en ander clubnieuws!

Inschrijving Timmerdorp Egmond aan den Hoef

Vorig jaar was het heerlijk relaxen tussen het harde werken door. Foto: aangeleverd

EGMOND - Ook dit jaar is er in de eerste week van de zomervakantie, dus maandag 18 juli t/m donderdag 21 juli een timmerdorp in Egmond aan den Hoef, met op donderdagavond een vrijmarkt. Het thema is dit jaar 'Ridders en Jonkvrouwen'. De Timmerdorpwerkgroep van Jeugdbelangen is druk bezig met de voorbereidingen en een aantal sponsors heeft zich al financieel of in natura garant gesteld. Verder hoopt de organisatie dat er ook dit jaar genoeg hout beschikbaar komt via particulieren en lokale bedrijven.

Op woensdag 15 juni kunnen alle kinderen vanaf 6 jaar t/m groep 8 van de basisschool zich van 19:00-19:45 uur inschrijven in dorpshuis De Hanswijk. De deelnemersbijdrage is € 14,00 en minimaal 1 ouderhulpdag per kind. Het heet ouderhulp, maar ook ooms en tantes, broers en zussen (van 18 jaar en ouder) of andere verzorgers zijn welkom. Bij de inschrijving wordt direct ook de ouderhulp ingedeeld. Het is daarom noodzakelijk dat een van de ouders meekomt om zo nodig te beslissen op welke nog vrije dag zij mee kunnen helpen. Ouders die vier timmerdorpdagen assisteren en sponsors van € 100,- of meer kunnen tot 14 juni, voorafgaand aan de inschrijving, het inschrijfformulier inleveren bij Jon Houtenbos, Jakob Pronk of mailen aan timmerdorpegmondaandenhoef@gmail.com. Deze voorinschrijving geldt alleen voor de groep ouders die extra helpen en voor grote sponsors.

Verdere informatie zoals het programma, tijden, voorwaarden etc. is te zien op de website www.timmerdorpegmondaandenhoef.nl Via deze website is ook het inschrijfformulier te downloaden dat de ouders bij de inschrijving dienen in te leveren met opgave van de dag(en) van ouderhulp.

Let op: de inschrijving gaat in volgorde van aanmelden. Er kunnen maximaal 180 kinderen meedoen. Vol = helaas vol!!

Voor diegenen die het inschrijfformulier niet kunnen downloaden en voor verdere vragen: Jakob Pronk, 072-5065432 of 06-10020460, of Jon Houtenbos, 06-44804761.

Fenomenale show Let's dance!

Djazz 2 imprezz. Foto: Jeroen Baneman

LIMMEN/HEILOO - Zondag heeft dansschool Djazz 2 imprezz uit Limmen 2 maal hun eindvoorstelling 'Let's dance' opgevoerd in theater De Beun in Heiloo. Ruim honderd meiden, verdeeld over 6 dansgroepen, lieten het publiek zien wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben.

De kleuters beten het spits af. Zijn dansten en zongen vrolijk, met hulp van dansjuffen Annabel en Tessa, op '10.000 Luchtballonnen' van K3. De dansen werden elke keer door 1 van de dansers van de groep aangekondigd met een mooi stukje tekst of versje. Elke groep was op een andere manier bijzonder. De meiden van groep 3-4-5 dansten volledig zelfstandig hun dansen en straalden op het toneel. De meiden van groep 6-7 lieten hun energie zien.

Bij de dansers van groep 8-1e klas VO werd er met hoepels en danst op Hulahoop van OMI. Een goede timing en samenwerking maakte de dansen tot een mooi geheel. De meiden van VO 2-4 lieten zien dat het ook in een grote groep mogelijk is om perfect gelijk te dansen. Zij kregen de zaal stil bij hun musicalmix. De showgroep spatte van het toneel. Strakke uitvoering, snelle opstellingswisselingen, zware technieken, mooie sprongen en enorm veel power, met een flinke variatie aan muziekstijlen en danssoorten. In perfect verzorgde showkleding, met licht, geluid en afbeeldingen op de achtergrond werd deze show een mooi geheel.

Bij de einddans kregen de dansers een staande ovatie.

Riddergevechten tijdens het Slotfestijn

Na 600 jaar wachten zijn er eindelijk weer riddergevechten in het Slotkwartier. Foto: aangeleverd

EGMOND - Aanstaande zaterdagmiddag kunnen bezoekers van het Slotfestijn zich tegenover de Slotfundamenten in Egmond aan den Hoef vergapen aan spannende riddergevechten en middeleeuwse gezelligheid.

Om 12.00 uur wordt het Slotfestijn geopend door beschermvrouwe Hetty Hafkamp, waarna de burgemeester als vrouwe van Egmont plaats mag nemen naast de heer van Egmont om het eerste riddertoernooi van de dag gade te slaan. Ook om 14.00 uur en om 16.00 uur kan er een spannend toernooi worden bekeken op het pleintje voor het Historisch Informatiecentrum.

Verder is het zoals altijd gezellig voor de deur, met vele middeleeuwse figuranten. Ook binnen is echter genoeg te doen. Zo is een deel van de collectie van Jos Hof over Lamoraal van Egmont te bekijken, staan er oude foto's van de opgravingen in de jaren 30 uitgestald en kunt u zelf op een groot beeldscherm een interactieve wandeling door een computermodel van het Slot op den Hoef maken.

Het Slotfestijn rond de Slotfundamenten in Egmond aan den Hoef duurt tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Open lesweek bij Muziekwerkplaats Limmen

LIMMEN - Vrijblijvend kennismaken met muziekles: dat kan tijdens de Open Lesweek bij Muziekwerkplaats Limmen van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni. De hele week is het mogelijk binnen te lopen bij de muzieklessen. Het lesrooster kunt u vinden op de website van de Muziekwerkplaats: muziekwerkplaatslimmen.nl.

De open lesweek bied iedereen die in muziekles geïnteresseerd is de mogelijkheid om te zien hoe er bij de Muziekwerkplaats gewerkt wordt. Ook kunt u kennismaken met de docenten en eventueel een afspraak maken voor een gratis proefles. Muziekwerkplaats Limmen geeft piano-, blokfluit-, drum-, zang, viool-, keyboard- en gitaarlessen aan kinderen en volwassenen. De lessen vinden plaats in de basisschool De Kerkuil. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Boscrossers met Kick Bakker in de hoofdrol

Sander Duinhoven. Foto: Aangeleverd.

HEILOO - Uithoorn, 29 mei: een sfeer van koffie in plastic bekers, klapstoelen in de zon, goede muziek en 185 gemotiveerde rijders. De eerste Noord-Holland Cup 2016 is verreden. De rijdertjes en rijders maakten zich onder mooie weersomstandigheden om 11.00 uur op voor de start van de NHC 2016. Van klein naar groot rijden naar het Parc Ferme. Her en der wordt er nog snel even een band opgepompt, want een bar meer of minder kan het verschil maken bij een explosieve sport als BMX. Om 11.15 uur breekt het spektakel los met de kleinste rijders. Bij iedere wedstrijd plaatsen de eerste vier zich rechtstreeks voor de volgende ronde. Afhankelijk van het aantal deelnemers in de verschillende leeftijdsgroepen bestaat de volgende ronde uit een halve of direct uit de finales. In een aantal groepen is er sprake van een herkansingsronde waarin de rijders nog een laatste kans krijgen om zich alsnog te plaatsen. De Boscrossers hebben goed gereden met een hoofdrol voor Kick Bakker die na een val zijn weg vervolgde met zijn helmklep (die tijdens zijn val naar voren was geklapt) voor zijn gezicht. Met minimaal zicht wist Kick in de bewuste manche toch nog vierde te worden. Later wist Kick door te dringen tot de A-finale.

Op 12 juni wordt op de thuisbaan de tweede NHC in Heiloo verreden.

Stand van de Boscrossers in klassement na de eerste wedstrijd: 6/7 Djaimy Heijm (5), Féline Denneman (10) en Sterre Bloedjes (14) 7/8 Mike Neus (9), 8/9 Amy van der Meer (3), Kick Bakker (8),Stijn van Gulick (9), Neal Smith (11), Lucas Haasnoot (13) en Dean Laagwater (14), 9/10 Diederik Denneman (5), Erwin Bliek (11) en Tygo Huls (16), 10/11 Chris en Sander Duinhoven ( 6 en 7 ), Tessa Neus (12), Callum Andringa (13), Dhani van der Brandt (17), Isabel van der Woude (22), Daan Oppel (25) en Martin van Veldhoven (27), 11/12 Ties van der Zwart (12), Pim Kroes (14) en Ian Smith (18), 12/13 Max van der Woude (6), 13/14 Rick Meurs (4), Kros Bakker (5),Mika van den Hoogen (8) en Stef Wokke (9), 14/15 Rob Duba (2), Erik Seggelink (5) en Glenn de Wildt (9), 15/16 Ricky de Jong (7), 17+ Ivo Sprengers (3)

Jaimie van Sikkelerus wijst triatleten de weg

AKERSLOOT – Op zondag 19 juni organiseren de samenwerkende AMAK en IJsclub Akersloot onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond de tweede Cross Triathlon Akersloot. Een flink deel van het fietsparcours gaat door boerenschuren en over weilanden in de polders. Omdat er ook dit jaar naast de vele regionale triatleten ook weer deelnemers uit heel Nederland meedoen, is plaatselijke motorheld Jaimie van Sikkelerus bereid gevonden om op zijn crossmotor de fietsers de weg te wijzen door dit normaal gesproken voor publiek afgesloten gebied.

Jaimie is als lid van Start Racing team actief in de supersport 600 en dit jaar deelnemer aan het WK superbikes. Afgelopen weekend heeft hij nog een race gereden op het vermaarde Donington Parc Racing Circuit in Engeland. Hij heeft 'al even niet gemotorcrossed', maar toen de organisatie van de Cross Triathlon Akersloot hem als voorrijder vroeg, was hij meteen enthousiast en bereid om zijn terreinmotor weer van stal te halen en voor deze gelegenheid op te poetsen.

Het eerste zwemonderdeel start om 11.00 uur vanaf recreatieterrein de Hoorne (naast de ARZV). Het fietsen start ongeveer 15 minuten later en de snelste deelnemers worden daar lopend rond 12.30 uur weer bij de finish verwacht.

Voor meer informatie en inschrijvingen: www.triathlonakersloot.nl.

13-jarige coureur Pieter de Lint op hoogste podium

De 13-jarige Pieter de Lint uit Heiloo. Foto: aangeleverd

HEILOO - De 13-jarige Pieter de Lint uit Heiloo won vorig weekend de Grand Prix Four Strokes Kart Series (GK4) in de klasse Honda Formula 9PK in het Duitse Hahn. Pieter domineerde de spannende race samen met de nummers 2 en 3 van het begin af aan.

De nummers 1, 2 en 3 wisselden consequent van positie en lieten zich niet het kaas van het brood eten. Nadat het begon te spetteren werd het nog spannender. Het spetteren ging over in lichte regen, en dat in combinatie met snelheid op slicks zorgde voor een tombola vol met spinnen, grasmaaien en vooral wisselende kopposities. Uiteindelijk reed Pieter als eerste over de finish en hij mocht het hoogste podium op.

Pieters volgende wedstrijd is in Spa Francorchamps in het weekend van 25 en 26 juni. Op vrijdag zijn er de vrije trainingen, op zaterdag de officiële trainingen, de kwalificatie én de race.

DVW Jeugdvissen 2016

HEILOO - Ook dit jaar organiseert DVW-Heiloo een aantal jeugdwedstrijden voor kinderen tot 14 jaar, waarbij de sport en plezier centraal staat. Heerlijk langs de waterkant ondersteund door vrijwilligers en aangemoedigd en voorzien van advies van familie, omstanders enzovoorts.

In verband met de natuurlijke waterkanten aan de Frederica's hof zijn er dit jaar meerdere stekken. Na afloop wordt bekeken of dit volgend jaar ook voortgezet zal worden.

Wedstrijd 1:

* Datum: 9 Juni 2016

* Tijdstip: 18.30 – 19.30 uur met aansluitend prijsuitreiking

* Locatie: Frederica's Hof

Wedstrijd 2:

* Datum: 16 Juni 2016

* Tijdstip: 18.30 – 19.30 uur met aansluitend prijsuitreiking

* Locatie: Karamel

Wedstrijd 3:

* Datum: 23 Juni 2016

* Tijdstip: 18.30 – 19.30 uur met aansluitend prijsuitreiking

* Locatie: Ypestein (naast / achter de Aalsmeerse Plantenhal)

Wedstrijd 4:

* Datum: 30 Juni 2016

* Tijdstip: 18.30 – 19.30 uur met aansluitend prijsuitreiking

* Locatie: Zeeweg / Hoevervaart

Inschrijfgeld: 2 euro pp Overige informatie: www.devroegtewint.nl

Twee kampioensteams bij TCHU

Foto: Aangeleverd

HEILOO - TCHU heeft twee voorjaarskampioenen: gefeliciteerd Thomas, Ruben, Joep, Milan, Fien en Teun van Heiloo 1 Groen 1, en gefeliciteerd Jelle, Wessel, Dobbe, Stijn en Max van Heiloo 1 Groen 2!

Foto: Aangeleverd

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072-572 3020

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE STILLE BRON: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-22666059

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom Euro 105,- per maand. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

MONDHARMONICALES. Leer in een paar lessen eens goed mondharmonicaspelen. Notenkennis is niet nodig.Iedereen kan het leren! info 0616163045

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Problemen met uw PC, Art helpt u. Niet duur. Tel. 06 20120504

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Nieuw: TE KOOP EN TE HUUR kleine bedrijfsunits te Heiloo/Akersloot (Boekel / NH-kanaal) € 32.500 excl.b.t.w. / 195 per maand excl. b.t.w. Info bij Jan Versteeg makelaardij.nl : 06 - 5332 8259

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 3374 3601

Profiteer nu van 25% korting
Op alle binnen- en buitenplanten
Bij Henk Scholten bloembinderij.
Donderdag 9/6 t/m Zaterdag 11/6

116 m2 BEDRIJFSRUIMTE TE HUUR:In het centrum van Heiloo aan de Kennemerstraatweg 116 m2 bedrijfsruimte te huur met overheaddeur, gladde vloer, goede verlichting. Meer informatie: www.m4vastgoed.nl of 072-5410948.

BLOKFLUITLES: Een mooi opstart instrument voor kind vanaf groep 3. In gezellige kleine groepjes leer je blokfluit spelen en noten lezen. Geef je nu op en start in sept. Voor meer info: Elma Agterberg TEL: 06-22889122

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Vervangen KIT in uw badkamer, keuken of toilet?Peter Langedijk Klusbedrijf06-53738896 of Peter@langedijkklusbedrijf

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Wilt u een ontspannende preventieve gezondheidsmassage? Kom naar VITALIS. Wilt u een welnessmassage met eterischeoliën? Kom ook naar VITALIS! Wilt u een nieuwe fiets, ga naar Bosman.

Vitalis Massage, Westerweg 293a, Heiloo. 06 15219400

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

Grote collectie gebruikte dames,heren en kinderfietsen. Incl 6 maanden Bovag garantie. Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Henk Scholten bloembinderij
Is van maandag 13 t/m zaterdag
25 juni wegen VAKANTIE gesloten.

Gezocht:WOONHUIS/APP te huur,min. 2 slaapkamers,in omg. Heiloo/Limmen/Egmond, HUUR voor min. halfjaar.06-46945515

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinonderhoud Jeroen Borst

Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

TE KOOP: 4-persoons Caravan Beyerland 375 Sprinter. Heiloo. Voor inlichtingen: 06 - 5777 6155

te huur NIEUW CHALET in LIMMEN tot dec. Inlichtingen tel.0623632962

Vervangen KIT in uw badkamer, keuken of toilet?
Peter Langedijk Klusbedrijf
06-53738896 of Peter@langedijkklusbedrijf

Wegens vakantiesluiting
Donderdag, vrijdag en zaterdag
Binnen- en buitenplanten_/- 25%
Henk Scholten bloembinderij.

Motorvakantie in het buitenland, aanhanger huren ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Thaise ontspanningsmassage op afspraak. Nieuwe klanten korting. Industrieterrein Oosterzij 4c. 06 33655795.

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

TE HUUR twee kamer appartement voor net persoon in Heiloo. Eigen toilet, douche en keuken. € 535,- excl. p/m Inl. 06 - 21531820

Voor een huurauto hoeft u niet naar Alkmaar. Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

Te huur garagebox Alkmaar 30m2.

Edisonweg voor prive en/of bedrijf voorzien van elektra en aparte sanitair/wasruimte, beveiligd en afgesloten terrein. Huurprijs 230,00 euro per maand. Tel 06-53926633

Te koop hoge Meindl wandelschoenen maat 39,5Zo goed als nieuw.Vraagprijs E 80,-Bellen na 18.00 uur 0725338430

Div modellen gebruikte elektrische fietsen va € 500,- Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Te huur NIEUW CHALET in LIMMEN tot dec. Inlichtingen tel.0623632962

GEVRAAGD in Heiloo: Garage MET electra t.b.v. stalling klassieke auto. Telf. 06-55355111.

Medisch PEDICURE
Elly Coffeng-Kaandorp Patrijsakkers 5, Heiloo. Bij reuma-of diabetesvoet, ingroeiende nagel of likdoorn. Ook bij u thuis, 072 - 5332787

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.


Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395