De Uitkijkpost

11 mei 2016

De Uitkijkpost 11 mei 2016


Merle van der Peet: "Vrijheid Blijheid"

Foto: Facebook Nostalgisch Heiloo.

HEILOO - Ik kijk naar buiten en de zon schijnt (eindelijk). De lente is zichtbaar, hoorbaar en voelbaar aanwezig. Wat gaan we vandaag doen? Alles is mogelijk.

Dan bedenk ik dat dát voor de moeders 72 jaar geleden wel anders was. Op zo'n dag als vandaag sta ik daar toch extra bij stil. Hoe blij moeten die moeders vandaag 71 jaar geleden wel niet zijn geweest dat er eindelijk vrijheid was? Dat de toekomst beter zou zijn en dat hun kinderen in vrijheid zouden gaan opgroeien? Die kinderen waren mijn ouders. Mijn ouders hebben in vrijheid kunnen opgroeien en ik gelukkig ook. Even dwalen mijn gedachten af naar vroeger. Hoe ik buiten speelde met vriendinnetjes en hoe ik danste tijdens balletles. Hoe ik ijsjes at in de zon en hoe zorgeloos ik kind kon zijn. Toen ik wat ouder werd heb ik in vrijheid puber kunnen zijn. Ik heb kunnen groeien met vallen en opstaan. Ik heb van mijn fouten kunnen leren en mijn eigen keuzes kunnen maken. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben: een trotse jonge moeder van 2 kindjes. Vrij zijn maakt me vandaag extra blij en ik besluit dat ik dat ga vieren. Ik ga vieren dat ik kan doen wat ik wil, dat ik kan feesten, dat ik kan lachen en huilen, dat ik mijn fiets kan pakken en een stuk kan gaan fietsen, dat ik openlijk verliefd kan zijn, dat ik kan werken, dat ik ijsjes kan eten met mijn kindjes en dat ik de vrijheid voel om mezelf te zijn.
Vandaag vergeet ik de rest even. Vandaag is vrijheid blijheid.

Door: Merle van der Peet.

Foto: Facebook Nostalgisch Heiloo- Frans Speur.

Gewelddadige overval in Heilooërbos

De open plek in het bos. Foto: Gertjan Zeeman.

HEILOO - In de nacht van vrijdag op zaterdag (7 mei) zat een groepje van 5 vrienden in de leeftijd van 15 t/m 17 jaar, gezellig samen bij de open plek in het Heilooërbos, in de buurt van de Kattenberg. Rond 04.10 uur werd de vriendengroep in het bos overvallen door twee mannen: een blanke en een lichtgetinte man in de leeftijd van ongeveer 22 t/m 27 jaar. Deze mannen bedreigden de jongens met o.a. een steekvoorwerp en dwongen hen om geld, telefoons en overige kostbaarheden af te geven. Ook beroofden zij de jongens van de sleutels van twee scooters. Tijdens dit incident werden de jongens mishandeld door de twee daders en zij liepen letsel op in hun gezicht.

Getuigenoproep: wie heeft info over de daders?

De politie is dringend op zoek naar mensen die weten wie deze twee mannen zijn. De daders vluchtten na de beroving rond 04.15 uur weg via het fietspad door het Heilooërbos, in de richting van Alkmaar. Zij reden op de gestolen scooters van de jongens: een zwart met rode Piaggio Zip en een matkleurige midnight blue Piaggio Zip. Kent u dit tweetal of heeft u andere informatie die kan leiden tot het opsporen van deze daders? Belt u dan s.v.p. met de recherche in Alkmaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Getuigenoproep: wie heeft een van de gestolen portemonnees in de brievenbus gegooid bij het politiebureau in Alkmaar?

In de brievenbus van politiebureau Alkmaar werd zaterdagochtend een portemonnee aangetroffen, die afkomstig is van een van de jongens die is beroofd in het Heilooërbos afgelopen nacht. Bent u de eerlijke vinder en heeft u de portemonnee in de brievenbus gedaan op het politiebureau? Meldt u zich dan s.v.p. bij de politie! Wij willen namelijk graag weten waar u de portemonnee heeft aangetroffen. Dit kan verder helpen in het onderzoek.

Iets gezien of andere info? Bel met 0900-8844.
Liever anoniem? Bel dan via 0800-7000.

Bron: Politie.nl

[KADER]
Wat mag er wel en niet in het Heilooërbos?

Naast de vraag of jongens van vijftien rond vier uur 's nachts in het bos horen te zitten, rest de vraag of het is toegestaan midden in de nacht het bos in te gaan.

Het is goed om te weten dat het Heilooërbos eigendom is van Natuurmomenten en bovendien deel uitmaakt van het landgoed Nijenburg. Toegang is vrij tussen zonsopkomst en zonsondergang. Men kan vrij wandelen op wegen en paden. Tussen zonsondergang en zonsopkomst mag u officieel niet in het bos komen ('s avonds als het donker is en 's nachts dus, tot het licht wordt). Ook een kampvuur maken of barbecue houden is niet toegestaan, met oog op het behoud van het bos. Vaak wordt vuur nog smeulend achtergelaten, zoals deze week twee keer gebeurde, met in het ergste geval een bosbrand als gevolg. "Behandel de natuur en je omgeving met respect. En bedenk, dat als je zo graag in het rustige bos zit, je ervoor moet zorgen dat je dat over een maand of over een jaar ook nog kunt doen," aldus Wim Grootendorst, boswachter, wonend op landgoed Nijenburg.

Tekst: Linda van Rozendaal

Inschrijven Avond4daagse

HEILOO - Van 31 mei tot en met 3 juni is de Avond4daagse in Heiloo. De inschrijfavonden zijn op 17 en 18 mei van 19.00 – 20.00 uur in de Radboudschool (ingang schoolplein Breedelaan). Ook digitaal inschrijven is mogelijk via www.avondvierdaagseheiloo.nl, tab Inschrijven.

Vrijwilligers gezocht!

Dit grote evenement is alleen mogelijk met de inzet van veel vrijwilligers. Wilt u zich ook een of meer avonden inzetten voor dit leuke evenement? Neem dan contact op met het secretariaat op 072-5337150 of e-mail naar avond4daagseheiloo@hotmail.com.

Vandalen uit Heiloo aangehouden

HEILOO - Vier jongens in de leeftijd van 15 tot17 jaar zijn vrijdagnacht rond 2.30 uur aangehouden op verdenking van het vernielen van autospiegels.

Een getuige belde de politie nadat hij zag dat er op de Rochdalestraat in Alkmaar jongeren al fietsend autospiegels kapottrapten. De politie was al snel ter plaatse en kon de jongens aanhouden op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Ook autospiegels van geparkeerde auto's aan de Blekerskade, van Houtenkade en de Rippingstraat bleken te zijn vernield. De jongeren komen allemaal uit Heiloo. Bij een van hen werd een voorgedraaide joint en een zakje wiet aangetroffen. De politie onderzoekt wie wat op zijn kerfstok heeft.

Tien vragen aan Jan van Tiel

Tien vragen aan Jan van Tiel

Als echte Heilooër ben ik geboren en getogen in ons mooie dorp. Ik werd geboren aan de Westerweg uitziend op de Zeeweg, die in maart 1947 onder een dik pak sneeuw lag. In 1953 verhuisde ik naar de Holleweg.

Hobby's heb ik genoeg. Het zou iets met de geschiedenis of volkenkunde moeten zijn. Dus archeoloog of antropoloog. Het werd techniek.

Ik heb altijd veel respect gehad voor missionarissen (destijds ook uit Heiloo), die hun hele leven op Flores naast hun pastoraal werk altijd veel sociaal werk verrichtten. Er leven er nog een paar en die zou ik graag nog eens ontmoeten. Ik was er met mijn HTS stagejaar.

De mooiste jeugdherinneringen liggen aan de Holleweg, toen ik in de grote boomgaard naar hartenlust met de buurtkinderen kuilen mocht graven en hutten bouwen.

Heiloo is overal mooi, en ik ben elke keer weer blij de toren van de Witte Kerk te kunnen zien. Een bijna dagelijkse wandeling met de hond door het Heilooër bos en langs de Nijenburg is op welk moment van het jaar ook altijd een ultieme ervaring.

Wakker mag men mij maken als men een doos met oude ansichtkaarten of een album heeft gevonden, waar ik dan o.a. mijn verzameling Oud-Heiloo of Oud-Indië mee kan uitbreiden. Je wilt niet weten wat voor uniek materiaal men zo al niet weggooit!

Het zal je misschien moeilijk vallen, maar durf ook eens gewoon 'nee' te zeggen.

Dat ik één avond in de week een aantal mensen tref, die op zoek zijn naar wat mensen bindt. Thuisgekomen alles laten bezinken en nadenken hoe je de opgestoken (levens)wijsheden, opgedane kracht en ervaren schoonheid in je dagelijks leven op anderen kan overdragen.

Ik zou het nooit beter kunnen doen dan onze huidige burgervader. Hij en zijn vrouw zijn nauw betrokken bij Vluchtelingenwerk. Trouwens, bij al het verenigingsleven en alle vrijwilligers die zich volledig inzetten. De tijd dat we nog bij de rijkste gemeenten behoorden en de heer Alofs Heiloo tot een van de mooiste dorpen van ons land maakte, ligt ver achter ons. We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar het groen in Heiloo hoeft echt niet alleen gras te zijn. Ik zou ook voldoende aandacht voor beperkte verkeerstoename in het nieuwe plan willen vragen, in verband met de hoeveelheid fijnstof in de lucht, die in Heiloo gelukkig altijd vrij laag is geweest.

Die vriend zal klagen dat ik te weinig tijd voor hem zou hebben omdat ik bijna alle dagen met de nieuwe statushouders (lees vluchtelingen) bezig ben om hen te helpen bij hun verhuizing naar Heiloo. Hij vraagt ook: wanneer heb je een woning voor mij, ik sta al zo lang ingeschreven. Begrijpelijk, maar kan ik niet beantwoorden. Maar hij blijft positief meedenken en wil graag vrijwilliger worden. Nu dan aanmelden bij Mariet Mooiweer (072-5334483).

Ik nomineer Julia Maria voor de volgende 10 vragen. Mijn persoonlijke vraag aan Julia Maria: 'Hoe voelt het om ingeburgerd te zijn?'

Fotoproject en Verhalenfestival 2016 bij Stichting de Buitenkans

HEILOO - Ook dit jaar kan iedereen weer zijn creativiteit uitleven bij het Fotoproject en het Verhalenfestival, georganiseerd door Stichting de Buitenkans en GGZ-NHN. Het doel is om een brug te slaan tussen burgers met en zonder psychiatrische problematiek. Het thema 'NATUUR-lijk inspirerend' heeft te maken met onze relatie en individuele verhouding tot de natuur in vele varianten.

Dicht bij de natuur, de kracht van stilte, groene omgeving, groei en bloei, vitaliteit, energie, puur natuur, duurzaamheid, een schoon milieu... U kunt maximaal vijf foto's insturen, met bij elke foto een korte toelichting (eventueel in dichtvorm) van maximaal 250 woorden. De jury, bestaande uit cliënten en vakfotografen, kiest de beste vijftien inzendingen uit. De foto's van de winnaars worden afgedrukt op groot formaat banners en geëxposeerd op landgoed Willibrordus. Daarbij worden ze op een groot scherm geprojecteerd in galerie de Buitenkans.

Ook het Verhalenfestival staat in het teken van 'NATUUR-lijk inspirerend'. Iedereen kan een verhaal (van ongeveer 500 woorden) of een gedicht, fantasie of realiteit of een mengvorm van beide insturen. Ook voor dit onderdeel selecteert een jury de drie beste inzendingen. De winnaars ontvangen een (boeken)bon en het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Uitkijkpost.

Iedereen kan deelnemen en GGZ-cliënten worden met name uitgenodigd om mee te doen. Op verzoek is deskundig advies beschikbaar bij het fotograferen en/of het schrijven. Foto's en/of verhalen kunnen tot 24 mei 2016 worden gestuurd naar buitenkansfotoproject@gmail.com. Meer informatie en de spelregels vindt u op http://www.de-buitenkans.org.

Ingezonden: Duitse liederen

Ik begrijp het niet...

Na de altijd drukbezochte dodenherdenking bij De Man van Vught, was er daarna het stilteconcert in de Witte Kerk.

Slechts een handjevol mensen, voor een optreden van de mezzosopraan Antje Lohse, en Daan Boertien achter de piano.

Het programma bestond uit 12 Duitse liederen over de oorlog in Duitsland, en ook in die taal gezongen.

En dat begrijp ik niet...

Als cultuurminnend Nederland hebben we zelf zoveel mooie liedteksten, waarom dan juist op die vierde mei in het Duits?

Wij herdenken onze oorlogsslachtoffers, en daar past op die speciale datum even niet de Duitse taal bij.

Dick Borst

Tussentrekkingen voorjaarsactie Ik winkel in Heiloo

Voor vijf winnaars is er een heerlijk appeltaartje van Bakkerij Kees Zoon. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Heeft u al volle inleverzakjes van onze kassabonnenspaaractie? Doe die dan alvast in een van de groene inlevertonnen, want zaterdag 14 mei is de tweede tussentrekking met leuke prijsjes. De ingeleverde zakjes blijven daarna uiteraard gewoon meedoen voor het hele prijzenpakket. Er zijn nog tussentijdse prijstrekkingen op 14 mei en op 21 mei. De tien winnaars van de eerste tussentrekking van zaterdag 7 mei zijn inmiddels geïnformeerd over hun prijs: vijf appeltaarten van Bakkerij Kees Zoon en vijf waardebonnen van € 25,- van People & Beauty.

Tot en met zaterdag 4 juni 2016 loopt de voorjaarsactie van de gezamenlijke Heilooër winkeliers. In elke spaarcategorie is er een eerste, een tweede en een derde prijs. De eerste prijzen per categorie zijn: een Green Egg (categorie € 1.000,-), een weekend weg met Fletcher Hotels voor 2 personen (categorie € 500,-) en een helikoptervlucht boven Heiloo (categorie € 250,-). Daarnaast zijn er tal van andere aantrekkelijke prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van Heiloo. In tegenstelling tot eerdere spaaracties zijn er geen contante bedragen te winnen. Spaar uw kassabonnen en maak kans op vele leuke prijzen!

Ga voor meer informatie naarwww.ikwinkelinheiloo.nl

Het duurzaam hergebruik van afval Voorlichting op 31 mei en Open Dag op 4 juni

HEILOO - Heiloo kent 3 kringloopwinkels. Het scheiden van afval gebeurt steeds meer op grote schaal. Recent wordt ook in Heiloo aan huis plastic, metaal en drankkartons gescheiden opgehaald. In maart is de gemeente Heiloo gestart met 100-100-100, het project waarin 100 inwoners in Heiloo gedurende 100 dagen 100% van hun afval scheiden.

Steeds meer zijn burgers en bedrijven zich ervan bewust dat afval op betere wijze verwerkt kan worden dan het klakkeloos te verbranden. Verder is het slimmer het afval te hergebruiken. Dit zijn enkele uitgangspunten van de circulaire economie. Op 31 mei en 4 juni organiseren Duurzaam Heiloo, Heiloo Energie en de Gemeente Heiloo voorlichtingsactiviteiten over het duurzaam hergebruik van afval.

Op dinsdagsavond 31 mei verzorgt Heiloo Energie bijeenkomst over circulaire economie. Naast de uitgangspunten van circulaire economie wordt op deze avond uitvoerig informatie gegeven over hergebruik. Na een inleiding is er aandacht voor de kringloopwinkels en de afvalverwerking. Insprekers van HVC en kringloopwinkels hebben hun medewerking daaraan toegezegd.

Op zaterdag 4 juni is er Open Dag, waar bedrijven en de gemeente Heiloo zich presenteren en kennis kan worden gemaakt met de praktijk van de circulaire economie. In de ochtend is er een route langs bedrijven op de Oude Werf. 's Middag is er op de milieustraat van de gemeente aandacht voor onder andere praktijkervaringen van 110/100/100 en staat er ook een interessante excursie naar afvalverwerking op het programma.

Ook de Uitkijkpost besteedt komende weken aandacht aan deze activiteiten.

Belangstellenden kunnen zich opgeven op de website van Heiloo Energie (www.heilooenergie.nl) of de website van Duurzaam Heiloo (www.duurzaamheiloo.nl). Voor bedrijven is het mogelijk zich in te schrijven voor de Open Dag op 4 juni via Duurzaam Heiloo.

Klaver 5 Waar de klant nog echt koning(in) is

Jeanette ontvangt u hartelijk in de winkel aan de Middelweg. Foto: Myrke van der Does

Klaver 5, Middelweg 81-A, Uitgeest. T: 0251-315596, www.klaver-5.nl.

Door Myrke van der Does

UITGEEST – Die oprechte aandacht, waar vind je dat nog tegenwoordig? Bij Klaver 5! Het is mede daarom dat klanten van heinde en verre een weg naar de damesmodezaak weten te vinden, waar eigenaresse Jeanette Goedhart en haar rechterhand Angelique zorgen voor een hartelijk ontvangst.

Jeanette runt de winkel alweer acht jaar. Wat eigenlijk een parttimebaan als verkoopster had moeten worden, mondde uit in een overname van de winkel. "Bloed kruipt waar het niet gaan kan." Tot op de dag van vandaag heeft ze er nog geen moment spijt van gehad. "Het is weliswaar hard werken, maar ik doe het nog steeds met veel plezier", vertelt ze.

Als gegoten

"Als ik een klant blij de deur uit zie gaan, dan word ik ook blij. Daar doe ik het voor. Laats bijvoorbeeld, kwam er een dame in de winkel die al stad en land had afgezocht naar een broek. Ze was heel smal en niets paste goed. Bij ons vond ze twee broeken die haar als gegoten zaten. Dat vind ik dan zo fijn." Zonder man Jan had Jeanette het trouwens niet gered. "Hij doet ontzettend veel voor me", vertelt ze. "De boekhouding, publiciteit, klussen in de winkel." Een topteam dus. Zeggen ze niet altijd dat achter elke succesvolle vrouw een sterke man staat?

Jong en oud

Bij Klaver 5 geldt dus nog het ouderwetse 'klant is koning'. Of koningin in dit geval. Kleding wordt desgewenst afgespeld en op maat gemaakt en men kan altijd terugkomen als er iets niet naar wens is. "Dat is bij internetcollega's toch lastiger", voegt Jeanette toe. Met merken als Sandwich, Geisha, Anna Scott, Soyaconcept, EsQualo en Jane Lushka is Klaver 5 een winkel voor jong en oud. "En de broeken van Mac", vult Jeanette aan. "Laten we die vooral niet vergeten. Deze broeken hebben een ideale pasvorm. Als je zo'n broek eenmaal hebt aangehad, wil je niets anders meer."

Draagbaar

Stoer, maar toch vrouwelijk, en vooral draagbaar. Dat is zoals de collectie zich het best laat omschrijven. Denk aan mooie, lange rokken en jurken met een trendy sneaker eronder. Of een stijlvolle skinny met trendy top. "Vroeger gebeurde het nog weleens dat iemand iets kocht voor een feestje, waarna de outfit vervolgens in de kast bleef hangen. Zonde! Met draagbaar bedoel ik niet alleen comfortabel maar ook kleding die je na die feestelijke gebeurtenis nog aan kunt. Een kwestie van goed combineren en daar help ik de klant graag bij."

Modeshow

Twee keer per jaar organiseert Jeanette een modeshow waarbij de collectie wordt gepresenteerd. Iets waar klanten uit Uitgeest en ver daarbuiten inmiddels naar uitkijken. In de gezellige winkel presenteren modellen de nieuwste kleding en accessoires. Want ook die zijn bij Klaver 5 volop te vinden. Unieke handgemaakte sieraden van Pimps & Pearls bijvoorbeeld, leren riemen en tassen van Chabo Bags en de prachtige Bufandy Shawls. We zijn ongetwijfeld wat vergeten, maar voor een goed beeld kunt u het beste zelf een kijkje nemen bij Klaver 5. Jeanette en Angelique heten u van harte welkom in hun 'huiskamer'.

Voor openingstijden en foto's van de collectie, zie de (vernieuwde) website: www.klaver-5.nl.

'Holland Zingt' treedt op in de ter Coulsterkerk

HEILOO - Het Christelijk Reiskoor 'Holland Zingt' is een projectkoor dat ieder jaar een driedaagse koorreis maakt. Het ene jaar is dit naar het buitenland en het andere jaar maken zij een reis binnen Nederland. Dit jaar staat een driedaagse koorreis gepland naar Noord-Holland. Op vrijdag 20 mei a.s. geeft het koor een concert in de Ter Coulsterkerk.

Holland Zingt telt momenteel 150 leden en staat o.l.v. dirigent Adri Poortvliet. Zij worden vergezeld door solisten Carina Bossenbroek (panfluit), Mark Brandwijk (vleugel) en Martin Mans (orgel). Bovendien werkt op 20 mei ook het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor aan deze avond mee. Dit 80 man tellende koor staat onder leiding van Martin Mans en is geen onbekende in Heiloo. De twee koren zullen afzonderlijk optreden maar ook een paar keer gezamenlijk. Het belooft een uniek concert te worden. Het repertoire is veelzijdig en wordt ieder jaar afgestemd op de reisbestemming.

Aanvang concert 20:00 uur. Toegangsprijs bedraagt € 10,00. Telefonisch reserveren is mogelijk via 072-5332703 of 072-5323241. Er is tevens kaartverkoop voor aanvang van het concert.

Pinksterexpositie Witte Kerk

Glazen stadspoort van Lida Dijkstra.

HEILOO - Tijdens het Pinksterweekend is het Witte Kerkje te Heiloo het prachtige decor van een expositie waaraan vier kunstenaars uit de regio deelnemen. U kunt bronzen beelden bewonderen van Wilma Hoebee en Marjolijn de Bruin, schilderijen van Kitty Meijering, en glasobjecten van Lida Dijkstra-Pastoor.

Marjolijn de Bruins vrije werk heeft de thema's dans, het IJslandse paard, het circus en Japan. Hier kan ze oneindig mee uit de voeten. Als Marjolijn in opdracht werkt, dan is het veelal aan portretten van mens of dier. De essentie van het werk van Wilma Hoebee is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun eigen persoonlijke uitstraling te geven. Kitty Meijering gebruikt in haar schilderijen vaak verschillende soorten materialen. Op dit moment is dans en specifiek ballet het belangrijkste thema waar zij zich mee bezighoudt. Lida Dijkstra toont haar nieuwste glasobjecten: bloemenvelden, abstracten en glazen stadjes. Nieuw zijn de Helixen. De glasobjecten kunnen aan de wand worden gehangen of in een standaard worden geplaatst. Lida werkt ook regelmatig in opdracht voor bedrijven en particulieren. Haar glasatelier in Obdam is op afspraak te bezoeken.

De expositie is gratis te bezoeken en de kerk is alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Heerenweg 32, Heiloo. Info: Lida Dijkstra, tel. 06-20571436.

Ingezonden reactie: 'Heiloo zet in op meer dagjesmensen'

Hoe gaan tienduizenden bedevaartgangers deze Mariabron vinden?

In het artikel 'Heiloo zet in op meer dagjesmensen' geeft Wethouder Fred Dellemijn aan dat er nog genoeg onbekend cultuurhistorisch erfgoed in Heiloo ligt. Hij doelt hierop op een van de grootste Mariale bedevaartplaatsen in Nederland: de kapel O.L.V Ter Nood. Hij wil nog meer bezoekers trekken dan de vele tienduizenden bedevaartbezoekers die er volgens hem nu al komen. Maar dan moet je natuurlijk niet de de weg ernaartoe - de Kapellaan (het woord zegt het al: laan naar de kapel) - afsluiten. Want het is de bedoeling dat zijn collega-wethouder Rob Opdam deze historische weg naar die kapel gaat afsluiten zodra de afslag A9 een feit is; er is dan geen verkeer meer mogelijk in en uit de Kapellaan ter hoogte van de Kennemerstraatweg. Dus: hoe gaan deze tienduizenden bedevaartgangers deze Mariabron vinden?

Juist: die gaan al zoekende via de Visweg (Limmen) en Hogeweg naar de kapel proberen te komen. Of via de Vennewaterweg, zo de Hogeweg op. Zie je ze al gaan, die grote bussen die nergens meer heen kunnen als ze een vrachtwagen van GP Groot tegenkomen?
En waarom willen ze de Kapellaan afsluiten? Niemand weet het. Ja, omdat er misschien straks wat sluipverkeer van de A9 zou kunnen zijn. En maar grote borden plaatsen met 'Meedenken Verkeersplan Heiloo'. Ik snap er niets meer van. De ene wethouder wil meer mensen trekken naar de Kapel, en de andere wethouder sluit de historische weg ernaartoe af.

Maarten Nanne
Kennemerstraatweg 423, hoek Kapellaan

Muziektheater

Het is een lome avond in augustus. Over de weilanden aan de rand van Heiloo hangt de geur van gestoofd gras. Grutto's schreeuwen hun naam hoog in de lucht. Ik struin door de polder, net snel genoeg om de meeste muggen te vlug af te zijn. Al lopend blaas ik op mijn hoorn. Hier kom ik los van de jarenlange, zelfopgelegde terreur van toonladders en drieklanken. Toonvorming en intonatie zijn begrippen die er in de velden niet toe doen. In dit polderdomein kan ik geen fouten maken, kan er geen noot misgaan, omdat er hier geen regels zijn.

Niemand die me ziet of hoort. Ik dans en toeter als een bezetene. Ik stoot klanken uit. De hoorn is mijn sjamaan, mijn klankschaal en mijn zweethut. Door het koper weerklinkt de echo van de oerschreeuw waarmee ik meer dan vijftig jaar geleden ter wereld kwam. Zo vind ik nieuwe inspiratie.

Een groepje koeien kijkt geïnteresseerd toe. Als er een begint te loeien, antwoord ik haar met een lange, klaaglijke toon. De andere koeien nemen het geluid over en even later staan we allemaal naar elkaar te loeien. Het voelt alsof ik in hun kring wordt opgenomen. Zij deinen met hun koppen, ik doe mee.

Achter de koeien komt de boer aangereden. Hoog op zijn tractor gezeten koerst hij recht op ons af. Even vrees ik een reprimande. Ik bevind me op zijn terrein. Ik vertrap zijn land. De koeienmelk wordt misschien zuur door mijn onbeheerste getoeter. Maar hij kijkt mij lachend aan.

'Wat een spektakel! Jullie kunnen zo optreden in het muziektheater. De jongen met de hoorn en zijn kudde.'

We kijken elkaar een paar tellen aan, de boer en de vijftigjarige jongen met de hoorn.

'Misschien iets voor Music Meeting Heiloo,' zegt hij, 'in de Cultuurkoepel.'

We moeten allebei lachen bij het idee. Dan draait hij zijn tractor en rijdt weer naar de boerderij. Als ik een paar vrolijke tonen blaas, claxonneert hij terug. Hij draait zich om en ik zwaai. Bij wijze van afscheid steekt hij zijn arm in de lucht.

Die koeien in de Cultuurkoepel, dat lijkt me bij nader inzien niet haalbaar. Maar muziektheater is een prachtig thema voor de volgende Music Meeting Heiloo. Op 4 en 5 juni gaan we ons laten verrassen door de deelnemende muziekgezelschappen en acteurs in de Strandwal en in de Cultuurkoepel. Met dank aan een inspirerende boer.

Teunis van der Zwart

Artistiek Directeur Music Meeting Heiloo

Nieuwe entree Willibrordus-begraafplaats

Het nieuwe hek, een mooie entree. Foto: Gertjan Zeeman

HEILOO - De begraafplaats op Landgoed Willibrordus heeft een nieuwe entree gekregen. De laatste rustplaats van zeshonderd patiënten, 22 broeders, enkele artsen en rectoren lag voorheen verscholen op het terrein. Nu is deze gemakkelijker te vinden door een nieuw hek en een informatiebord. Achterstallig onderhoud aan groen vindt momenteel plaats. De begraafplaats is in 1982 gerenoveerd en zeer interessant om te bezoeken. Het ligt voorbij het dierenparkje rechts van de weg die naar de uitgang aan de Kanaalweg gaat en is vrij toegankelijk. Rector F. van Tienen, die de geschiedenis ervan onderzocht stelde dat er "in de wijde omgeving geen begraafplaats is, waar zoveel verdriet en moed, wanhoop en uithoudingsvermogen begraven zijn."

Videoclub Heiloo heeft weer een winnaar

De trotse prijswinnaars Rob Jaape en Nico Stobbe, die voor de tweede maal de beker wonnen.

HEILOO - De jaarlijkse competitie van de Videoclub Heiloo met het Thema 'Onder Handen' werd gejureerd door cineaste Marriëtte Haverkamp en grafisch ontwerpster Gaia Nuissl. Uit de ingezonden films, die niet langer dan drie minuten mochten duren, werd om meerdere redenen de inzending van Rob Jaape en Nico Stobbe gekozen. De film laat zien hoe de meester-schoenmaker Heine in Uitgeest een paar zeer oude schoenen weer een nieuw leven geeft en is een mooi voorbeeld van vakmanschap.

De zomerstop van de videoclub is ingegaan. Vrijdag 23 september is vanaf 9.00 uur het Trefpunt weer de plaats van samenkomst. Producties zijn te zien op het youtubekanaal van Videoclub Heiloo.

The Travel Club beste en meest populaire reisbureau

HEILOO - Esra Berger-van Hemert uit Heiloo, als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club, is enorm blij en trots. De reisbureauketen is namelijk opnieuw verkozen tot beste én populairste reisbureau van Nederland.

In 2015 werd The Travel Club ook al gewaardeerd met deze twee prestigieuze Zoover awards. "Deze prijzen zijn dan ook de leukste die je maar kunt winnen," zegt Esra, "want de klanten van je reisbureau stemmen! Bovendien had The Travel Club te duchten van flinke concurrentie van gerenommeerde namen in de reisbranche."

De zelfstandige reisadviseurs van The Travel Club maken furore om hun kennis, kwaliteit van werken en het persoonlijk contact met de klant. Zie voor meer informatie www.thetravelclubheiloo.nl.

Als VIP naar Heilooër Wijnroute

HEILOO - Bent u een liefhebber van heerlijke wijnen en lekkere hapjes, blok 22 mei dan nu in uw agenda. Van 13.00 tot 20.00 is er een mooi en nieuw evenement: de Heilooër Wijnroute. Deze samenwerking van 9 horecazaken stellen culinair genieten en gezelligheid voorop.


U kunt willekeurig ergens beginnen. Op de dag zelf koopt u eenmalig een stempelkaart waardoor u meedoet met de Wijnroute. Op de stempelkaart staan alle wijnen + amuses die u die dag kunt nuttigen. Met een goedgevulde maag krijgt u na afloop van de organisatie een leuk presentje.

Op Facebook zijn we met een like-, share- en winactie begonnen. Nog 80 likes op de pagina en we verloten een verzorgde dag voor 2 personen op de dag van de Wijnroute. Like, share en win de Wijnroute - dan wint u misschien wel die verzorgde dag!

Muziektheatervoorstelling Dijkdrift op Landgoed ter Coulster

Foto: Michiel Voet

HEILOO - Het wereldberoemde rietkwintet Calefax en muziektheatergezelschap Silbersee bundelen hun krachten voor 'Dijkdrift'. Van 24 t/m 29 mei speelt deze bijzondere locatievoorstelling op Landgoed ter Coulster in Heiloo in het kader van het Karavaan Festival.

Dijkdrift gaat over een kleine groep mensen die zich heeft teruggetrokken om de dijken – en hun eigen oerdriften – te bewaken. Aan het hoofd van de kleine gemeenschap staat de stokoude Per Abba. Hij gaat voor in het muzikale ritueel dat de bewoners meermaals per dag uitvoeren: een smachtende bede tot 'la Femina'. De muziek is geschreven door Raaf Hekkema die zich liet inspireren door Monteverdi's Mariaverspers, maar naast klassieke muziek ook blues- en jazzinvloeden laat horen in deze productie. Het libretto is geschreven door toneelschrijver Jibbe Willems, die een speciale taal ontwikkelde voor de gemeenschap van Dijkdrift.


Voorstellingen: dinsdag 24 t/m vrij 27 mei: 20.30 uur, za 28 mei: 16.00 en 20.30 uur, zo 29 mei: 14.00 uur.
De voorstelling is te combineren met een Landgoedmaaltijd in Restaurant de Loocatie in Heiloo. Zie voor meer informatie www.karavaan.nl.

Heiloo heeft een referendumverordening

[Intro:]

Roelof Bos doet maandelijks verslag van de vergadering van de gemeenteraad. De schrijver is freelance redacteur en is oud-wethouder van Heiloo

-------------------------------------------------

Heiloo heeft een referendumverordening

De raadsvergadering van maandagavond 9 mei is voor Heiloo-2000 een 'historisch moment' geworden, volgens de woorden van raadslid Rob Levie. Burgemeester Hans Romeyn voegde nog gewicht toe aan deze datum door te memoreren dat op deze zelfde dag in het jaar 1962 de Beatles hun eerste platencontract tekenden. Waar ging het over? De gemeenteraad nam met algemene stemmen een zogenaamde referendumverordening aan, waardoor in onze gemeente een referendum mogelijk wordt, en dit is een (zeer) oude wens van Heiloo-2000, vandaar de vreugde bij deze politieke partij.

Uiteraard werd Heiloo-2000 bij de besluitvorming hierover gesteund door D66, want daarvoor is D66 zo ongeveer opgericht. Maar van de traditionele politieke partijen VVD, CDA en PvdA hoefde dit niet zo nodig. Deze drie vormen tegenwoordig echter geen meerderheid meer, in de gemeenteraad van Heiloo zijn ze samen goed voor niet meer dan 8 zetels van de 19. Heiloo-2000 heeft er alleen al 7, D66 heeft er 2, en dan zijn er nog de eenmanspartijen E.66 van Elly Meriwani (afgesplitst van D66) en de NCPN van Willem Gomes. Wegens ziekte was Gomes deze avond afwezig, maar hij staat wel bekend als fervent voorstander van het referendum.

'Ochlocratie'

De VVD en het CDA maken in de huidige raadsperiode deel uit van de coalitie, samen met de grote broer Heiloo-2000. Bij de vorming van het college na de gemeenteraadsverkiezing van 2014 hebben de VVD en het CDA met de grote wens van Heiloo-2000 om in Heiloo referenda mogelijk te maken, ingestemd, en dat akkoord moest nu verzilverd worden. Hierbij stak de fractievoorzitter van de VVD, René van Splunteren, zijn diepere opvatting echter niet onder stoelen of banken. Deze classicus (onder meer oud-rector van het Murmellius-gymnasium) waarschuwde voor ontaarding van de democratie (door 'onderbuikdemocratie') en haalde er de befaamde theorie van de staatsvormen bij van de Griek Polybius, een schrijver uit de tweede eeuw voor Christus. Dreigend klonk uit de mond van Van Splunteren het Griekse woord 'ochlocratie', dat hij niet voor ons vertaalde, maar dat door Wikipedia vertaald wordt met 'heerschappij van het gepeupel'. De roep om 'de sterke man' is dan nooit ver, aldus Van Splunteren. Hessel Hiemstra, fractievoorzitter van het CDA, koos rustiger bewoordingen, hij zei onder meer dat een referendum ten koste zou kunnen gaan van 'bestuurlijke slagvaardigheid'. Hij zag ook aankomen dat er een referendum zou kunnen worden aangevraagd over een onderwerp als wel of geen circus voor Heiloo.

Raadslid Rob Levie van Heiloo-2000 daarentegen noemde een referendum het 'toppunt van democratie'. Hij ging in op de kosten van een referendum, die in dit gemeentelijk kader geschat worden op zo'n 25.000 euro. 'Democratie heeft geen prijs', zei Levie, en trouwens, zei hij erbij, dit is maar een (heel) klein bedrag op een begroting van de gemeente Heiloo, die bijna 50 miljoen euro bedraagt.

Raadgevend en raadplegend

De strijd tussen deze twee democratie-opvattingen spitste zich in de raadsvergadering toe bij drie amendementen van de VVD samen met het CDA. In het eerste amendement bepleitten VVD en CDA dat een referendum zou moeten gaan over een 'ingrijpend' voorstel. Hier waren alle partijen het mee eens, behalve de PvdA. In het tweede amendement van VVD en CDA werd naast een raadgevend tevens een raadplegend referendum voorgesteld. In het raadsvoorstel, dat door het college was opgesteld, was alleen nog sprake van een raadgevend referendum. Dit is een referendum op initiatief van groepen uit de bevolking, waarbij dus raad ofwel advies wordt gegeven aan het besluitnemende orgaan, de gemeenteraad. Maar het omgekeerde is ook heel wel mogelijk, namelijk dat de gemeenteraad over een belangrijk onderwerp raad of advies vraagt aan de bevolking, een raadplegend referendum dus. Alle partijen ondersteunden maandagavond deze extra optie.

Opkomstpercentage

Het derde amendement van VVD en CDA was het meest pittige. Hierin werd een opkomstpercentage voorgesteld dat in de buurt zou blijven van het opkomstpercentage bij onze gemeenteraadsverkiezingen, preciezer het gemiddelde van de percentages bij de laatste drie gemeenteraadsverkiezingen, en daar dan 10 procent van afgetrokken. In Heiloo ligt het opkomstpercentage bij zulke verkiezingen in de buurt van de 70 procent. Dat is heel andere koek dan de 30 procent van het landelijke Oekraïne-referendum!

Namens het college ging burgemeester/portefeuillehouder Hans Romeyn mee in de VVD/CDA-opvatting: zo'n hoger percentage 'geeft een betere duiding van het draagvlak' onder de bevolking, aldus Romeyn. Van Splunteren argumenteerde: 'Zo vergroot je de kracht van de uitspraak die gedaan wordt.' Het amendement haalde het echter niet, want de VVD en het CDA kregen nu alleen maar de steun van de PvdA (8 stemmen). Heiloo-2000, D66 en E.66 (10 stemmen) waren tegen deze hogere drempel.

En zo krijgen we in Heiloo de volgende regeling voor het raadgevende referendum. Als 180 mensen, zijnde 1 procent van de kiesgerechtigden, zich melden voor een referendum over een door de gemeenteraad voorgenomen besluit, gaat de molen draaien. De raad moet dan oordelen of het onderwerp 'referendabel' is, en zo ja dan moeten daarna 1800 mensen hun handtekening zetten onder een verzoek. De uitslag is pas geldig als 30 procent van de kiesgerechtigden is opgekomen. Als de gemeenteraad in zijn uiteindelijke besluit afwijkt van de uitslag van het referendum, moet die dat 'uitvoerig toelichten'.

Slotwoord van Van Splunteren: 'Wij hopen dat zo'n referendum nog lang op zich zal laten wachten!'

Verder vermeld ik nog:

--- dat wethouder Rob Opdam (VVD) meldde dat hij samen met ProRail werk maakt van het geconstateerde gebrek aan fietsstallingsplaatsen bij het station. Zo zijn er onlangs 35 plaatsen bij gekomen, aan de oostzijde;

--- dat gesproken werd over de kosten van de spoorwegtunnel onder de Vennewatersweg en dat fractievoorzitter Hans van Halem van D66 ter voorkoming van kostenoverschrijdingen pleitte voor een maximumbijdrage van de gemeente Heiloo. Het totale project kost (thans) 10,8 miljoen. Heiloo betaalt hieraan 3,3 miljoen: 1 miljoen komt uit het grondbedrijf en 2,3 miljoen komt uit een investeringskrediet ('met lage rente'). Wethouder Opdam ontraadde de maximering en vroeg om 'de ruimte om eventuele overschrijding uit te leggen'. Van Halem/D66 kreeg alleen steun van de PvdA;

--- dat er een 'mediator' komt, een soort ombudsman, voor kwesties tussen burgers en gemeente in sociale zaken als zorg en huishoudelijke hulp. Raadslid Fons Hopman van D66 heeft zich hiervoor sterk gemaakt, en hij werd hier van alle kanten voor gecomplimenteerd; en tenslotte

--- dat wegens tijdgebrek deze maandagavond 9 mei niet alle agendapunten konden worden afgewerkt: de voortzetting dinsdagavond 10 mei kon ik in dit verslag niet meer meenemen.

Rommelmarkt Keldercroftlaan

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zondag 15 mei organiseren de bewoners aan de Keldercroftlaan te Heiloo weer hun jaarlijkse rommelmarkt! Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom om op koopjesjacht te gaan. Er is weer van alles te koop, van speelgoed, kleding, boeken tot meubilair. En speciaal voor de kinderen is er een springkussen. Deze gezellige rommelmarkt is zeker een bezoek waard en duurt tot 15.00 uur.

Tevens zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar voor verkopers. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar saskiasengers72@gmail.com

Vergoeding gemeente Heiloo Peuteropvang Kits Oonlie

HEILOO - Vanaf 2016 biedt gemeente Heiloo ouders de mogelijkheid om peuteropvang af te nemen, ook als ouders niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Alle kinderen tussen 2 en 4 jaar kunnen 6 uur per week opvang afnemen, waarbij het inkomen de kosten voor de opvang bepaalt.

Wanneer ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen de ouders met het laagste inkomen bij Kinderopvang Kits Oonlie slechts €9,40 per maand. Bij een jaarinkomen tussen de € 38.456,00 en € 52.304,00 zijn de kosten voor de ouders €49,40 per maand. Peuters zijn alle dagen welkom van 8.30 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 15.30 uur op de drie vestigingen van Kinderopvang Kits Oonlie in Heiloo.

Wilt u meer informatie of een keer komen kijken op een vestiging? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie op telefoonnummer 072-5323576, of stuur een e-mail naar info@kits-oonlie.nl.

Speech van burgemeester Romeyn Dodenherdenking 2016 De vier V's van Heiloo: Verbonden, Veiligheid, Vertrouwen en Veranderen

Afbeelding: Gertjan Zeeman

HEILOO - Burgemeester Romeyn en wethouder Dellemijn hebben tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een krans gelegd bij de Man van Vught, het monument in Plan Oost. Na inachtneming van de twee minuten stilte om 20.00 uur en het spelen van twee coupletten van het Wilhelmus hield de burgemeester zijn toespraak. Nova, leerlinge van groep 7 van de Willibrordusschool, droeg een zelf geschreven gedicht voor.

Hieronder kunt u het gedicht van Nova lezen, samen met een deel van de speech van burgemeester Hans Romeyn. De gehele speech is te lezen op www.uitkijkpost.nl.

Foto: Stip Fotografie

Vluchten voor de oorlog

Ik hoor soldaten
kinderen op de vlucht
allemaal mensenvluchten
ze zijn bang
hun zijn bang
de soldaten schieten
ik ben bang
ik hoor mensen huilen
de soldaten schieten
verdriet
ik hoor mensen huilen
ik zie mensen vluchten
verdriet
ik zie bloed
ik zie mensen vluchten
allemaal mensen vluchten
ik zie bloed
ik hoor soldaten.

Burgemeester Hans Romeyn: "We willen nooit meer vluchten voor oorlog, de verschrikkingen die ook uit het gedicht van Nova blijken willen we niet meer! Nooit meer, geen oorlog meer! Dat willen we voor niemand, we gunnen iedereen de vrijheid.

Aan die vrijheid moeten we ook in Heiloo met elkaar inhoud blijven geven. De vier V's van Roosevelt kunnen wij nog verder invullen met eigen V's voor Heiloo.

Verbondenheid: we vormen in Heiloo een betrokken samenleving. Mensen helpen elkaar graag en veelvuldig. We kennen heel veel vrijwilligers die zich ook voor een ander inzetten en die maken Heiloo tot het fijne dorp dat we nu zijn.

Veiligheid: die is nergens vanzelfsprekend, ook niet in Heiloo. Samen met de verantwoordelijke instanties zoals gemeente, de politie en de veiligheidsregio, maar juist ook met u proberen we aan de veiligheid te blijven werken.

Vertrouwen: in elkaar. Welk geloof of levensovertuiging we ook hebben, het gaat erom dat we elkaar vertrouwen en de ruimte geven aan elkaar om jezelf te mogen zijn. Als we elkaar vertrouwen kunnen we bouwen aan een betere wereld.

Tenslotte nog de V van Veranderen: we leven in een wereld die snel verandert. Dat geldt ook voor de rol van de overheid. De overheid trekt zich steeds verder terug en neemt een faciliterende rol op zich. Dat vraagt ook iets van u. Vanuit die veranderde rol is de inbreng van inwoners en ondernemers juist van belang. 'Samen' en 'met elkaar' zijn belangrijke begrippen. Als we elkaar opzoeken, zowel de ondernemers als de inwoners als de gemeente, kunnen we werken aan een mooie samenleving waarin ruimte is voor elkaar. Ook in Heiloo!"

Na de plechtigheid door burgemeester Hans Romeyn volgde een concert in de Witte Kerk.

Groene Buurtlab op Landgoed Willibrordus

De tulpen op Landgoed Willibrordus zijn afkomstig van Verver Export uit Ursem, het bedrijf van Tijmen Verver uit Heiloo. Op diverse locaties in Heiloo en Limmen staan proefprojecten, waarbij wordt gekeken naar de ontwikkeling van combinaties van bloemen: kleur, hoogte, wat komt wanneer op... Deze zorgvuldig ontworpen bloemcomposities worden aangekocht voor bijvoorbeeld openbare parken en grote manifestaties, zoals beurzen en festiviteiten. D Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op maandag 9 mei vond op Landgoed Willibrordus het eerste 'Groene Buurtlab' plaats. In deze workshop gingen deelnemers met elkaar aan de slag met de ideeën en wensen die de zeer goed bezochte groensafari's op het landgoed hebben opgeleverd. Er zijn waardevolle mogelijkheden genoemd om het landgoed nog aantrekkelijker te maken: bijen- en vlinderroutes, een jeu de boules-baan, stilteplekken, of de mogelijkheid om lekker te picknicken.

De ideeën zijn ondergebracht in de thema's natuur, spiritualiteit en cultuur, recreatie en bewegen in het groen, en 'eetbaar' groen. Iedereen kan tijdens het Groene Buurtlab aanschuiven bij het thema dat hem of haar het meeste aanspreekt. Aanmelden kan bij Dorien Reiche: info@degroenereiger.nl

Het Groene Buurtlab wordt georganiseerd in het kader van het project Een Groene Brug. Het doel van dit project is het verbinden van het landgoed Willibrordus met haar omgeving. Groen vormt daarmee de brug. De komende jaren (2016 t/m 2019) zijn er veel mogelijkheden om mee te denken en mee te doen. De groensafari's vormden het startpunt van de inventarisatie van ideeën en wensen. Mensen die op het landgoed wonen of werken hebben hieraan meegedaan, maar ook bedrijven er omheen, buurtbewoners en speciaal ook oudere bewoners. Het project is een samenwerkingsverband tussen GGZ Noord-Holland-Noord, Stichting De Buitenkans, IVN, Vereniging Groei en Bloei en Zorgvilla Craenenbroeck en wordt mede gefinancierd door het Oranje Fonds. Zie voor meer informatie over het project www.de-buitenkans.org

AZ Selectiedag bij Foresters

Foto: @AZAlkmaar.

HEILOO - Op dinsdag 3 mei vond in Heiloo de AZ Selectiedag plaats. Op de velden van de Foresters vertoonden voetballers uit de regio hun kunsten aan AZ-trainers en -scouts.

De jonge voetballers kregen een training aangeboden met verschillende oefenvormen en konden ervaren hoe het is om te trainen bij de AZ Jeugdopleiding. Tijdens de dag werd door de scouts van AZ actief gespeurd naar talent. De voetballers die tijdens deze dagen opvallen, maken namelijk misschien kans op een plaatsje bij de AZ Jeugdopleiding.

Eerstejaars F-pupillen tot en met tweedejaars D-pupillen (geboren tussen 2003 en 2008) konden zich inschrijven voor de AZ Selectiedagen. Het evenement werd georganiseerd voor zowel veldspelers als keepers.

Elckerlyc overhandigt een 'cheque' voor vluchtelingen

Kinderen van basisschool Elckerlyc overhandigen een 'cheque' aan Ema Najetovic van Stichting De Vrolijkheid. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Leerlingen van basisschool Elckerlyc maakten zich zorgen om de vluchtelingenkinderen en nodigden Ema Najetovic van Stichting De Vrolijkheid daarom uit om te vertellen hoe deze kinderen wonen en leven. Zij vertelde ook hoe Stichting De Vrolijkheid zich inzet voor deze kinderen door leuke dingen voor ze te organiseren. Al snel besloten de Elckerlyc-kinderen hierbij te willen helpen. Dit resulteerde in een vrolijke benefiet-theatervoorstelling waarbij alle klassen een goed geoefende act neerzetten en waar veel ouders en grootouders een kaartje voor kochten.

FC Uitgeest opent ICGT 2016 tegen West Ham United

Foto: Aangeleverd

UITGEEST - Op zaterdag 14 mei wordt er op de velden van FC Uitgeest afgetrapt voor alweer de 31e editie van het ICGT. Zoals alle jaren zal de openingswedstrijd gespeeld worden door de gastheren van FC Uitgeest. Traditiegetrouw zullen de spelers dan onder een haag van ballonnen en begeleidt door de pupillen van FC Uitgeest het veld betreden. Wederom is in de openingswedstrijd een club met een aansprekende naam de tegenstander namelijk het Engelse West Ham United. In de andere wedstrijden van deze poule moet FC Uitgeest het nog opnemen tegen Cruziero uit Brazilië en AZ Alkmaar.

In de andere poule zullen het Griekse Panathinaikos, Fortuna Düsseldorf en het Braziliaanse Atlético Paranaense gaan uitmaken wie op maandag 16 mei tegen elkaar in de halve finales staan. Om 15.45 uur zal de finale van het ICGT 2016 gespeeld worden.

Naast het voetbal zijn er gedurende het Pinksterweekeinde weer de vertrouwde activiteiten zoals het succesvolle bedrijventoernooi, de clubavond, een veteranentoernooi, het ABT, de kindermiddag en natuurlijk tal van bands, dj's en artiesten die in de grote tent op het ICGT Plaza zullen optreden. Vrijdag 13 mei begint het allemaal. Op maandag 16 mei wordt het afgesloten met hopelijk een zinderende finale. Zoals altijd is entree het gehele weekend gratis.

Op www.icgt.nl zal twee keer per dag een ICGT journaal gemaakt worden. Tot slot houden we u via de site live op de hoogte van de scores op de velden.

Duo-fiets voor De Beukennoot

Foto: Aangeleverd

Afgelopen maandag 9 mei was het dan zover. De ouderen van De Beukennoot kregen van de Rabobank een symbolische cheque overhandigd. Hiermee werd het mogelijk om voor deze groep kwetsbare ouderen met geheugenproblemen een duo-fiets aan te schaffen met elektrische ondersteuning voor dagbesteding De Beukennoot in Akersloot. In deze tijd, waarin aanbod en kwaliteit van dagactiviteit verslechtert, biedt deze fiets een uitkomst. Beweging is met name voor deze ouderen van groot belang. Door te bewegen krijgt men meer grip op dementie. Volgens bewegingswetenschapper Willem Bossers kan bewegen een onnodig snelle achteruitgang doen voorkomen. Niet alleen het lichaam, maar ook de hersenen blijven hierdoor langer actief. Dit resulteert in het langer zelfstandig kunnen blijven wonen en functioneren in de eigen leefomgeving. Daarnaast is het heerlijk voor eenieder om met de wind door de haren te genieten van onze prachtige omgeving.

Stichting TriArcus uit Heemskerk, die zich o.a. bezighoudt met het bevorderen en stimuleren van ouderen om zolang mogelijk zelfstandig te participeren in de samenleving, deelt ons gedachtegoed, en was mede daarom bereid hun bijdrage te leveren om de aanschaf van deze fiets te kunnen realiseren.

Een enorme aanwinst voor de dagbesteding aan de Julianaweg 15 in Akersloot. De Beukennoot Ouderenzorg kon zich al onderscheiden door haar kleinschaligheid en intensieve begeleiding, maar nu ook door de aanschaf van deze prachtige fiets. Achter de schermen is er door meerdere mensen heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Wij van De Beukennoot willen deze mensen, namens al onze ouderen zeer hartelijk danken!

De Beukennoot is sinds twee jaar gestart, en timmert hard aan de weg meer naamsbekendheid te krijgen in de regio. Wij verzorgen dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen uit de gehele regio. Dus niet alleen ouderen uit Akersloot, Limmen, Castricum, Heemskerk kunnen bij ons terecht, maar ook aan mensen uit: Bakkum, Egmond, Heiloo, Bergen, Schoorl, Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar kunnen wij deze zorg leveren. Wij zijn tevens in de gelegenheid de mensen vanuit huis op te halen en te brengen met eigen particulier vervoer. Dus niet met de gebruikelijke busjes! Tot Slot: Kom gerust eens een kijkje nemen, een kop koffie of thee drinken, of bel om een afspraak te maken. Meer Informatie: www.beukennootzorg.nl

Ouderenzorg De Beukennoot

Julianaweg 15

1921 BD Akersloot

Tel: 06 30116550

Voorproefje Kunstfietsroute

De Oude Keuken en ondernemerscentrum Dijk en Duin. Foto: Esther Hollenberg

CASTRICUM - De volgende Kunstfietsroute (KFR) Castricum wordt op zaterdag 4 en zondag 5 juni gehouden. Sinds dinsdag 10 mei is er al de gelegenheid werk van de deelnemers te bekijken in De Oude Keuken, Oude Parklaan 117, Bakkum (Terrein GGZ Dijk en Duin), van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De expositie daar duurt tot 20 juni.

Informatiebijeenkomst over depressie

EGMOND AAN ZEE - Op donderdag 12 mei organiseert GGZ Noord-Holland-Noord een informatiebijeenkomst met als thema depressie. De informatiebijeenkomst is van 19.30 uur tot 21.00 uur en vindt plaats bij Bibliotheek Kennemerwaard in Egmond aan Zee.

Depressie komt veel voor; iedereen kan er in zijn leven mee te maken krijgen. Als u eraan lijdt, kunt u ondergedompeld raken in somberheid, interesse verliezen in mensen en de dingen om u heen, u kunt niet meer echt genieten. Wanneer de gevoelens van somberheid langer aanhouden en niet vanzelf overgaan, kan behandeling noodzakelijk zijn. Vaak ook ontstaat de behoefte om antwoorden te krijgen op vragen.

Mevrouw M. Dijkstra, GZ-psycholoog-psychotherapeut van GGZ Noord-Holland-Noord, houdt een inleiding. Zij heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten en gaat in op de oorzaken en behandelmogelijkheden.

Entree is € 3,-. Reserveren is gewenst via telefoonnummer: 072 589 43 60 - of www.ggz-nhn.nl/agenda.

Rommelmarkt Eensgezindheid

EGMOND - De voorbereidingen voor de 46ste grote rommelmarkt van Muziekvereniging Eensgezindheid, die op 4 juni plaatsvindt in Egmond-Binnen, zijn in volle gang.

De volgende grote inzamelactie is op zaterdag 28 mei. Inwoners van de gemeenten Bergen en Heiloo kunnen hun spullen beschikbaar stellen aan de ophaaldienst van de vereniging. Alles wat nog bruikbaar is, is welkom: meubilair, potten en pannen, fietsen, glas en aardewerk, boeken, speelgoed, gereedschap. Ook draagbare (gebruikte) kleding en schoenen zijn welkom.

Een telefoontje of e-mail naar een van onderstaande personen is genoeg om ervoor te zorgen dat de spullen worden opgehaald. Tillen en sjouwen doen de medewerkers van de rommelmarkt. De rommelmarkt is bestemd om de kosten van de muziekopleiding te kunnen dragen en de instrumenten en uniformen te kunnen vernieuwen.

Het aanbieden van spullen kan bij Piet Apeldoorn op 072-5061324, Vincent Pepping op 072-5065601 of Piet Zonneveld, op 072-5065517. U kunt tevens een e-mail sturen naar info@eensgezindheidegmond.nl.

Worstel niet langer met je teksten

ALKMAAR - Sterke teksten openen de deur naar meer plezier, gemak en succes. Ook voor u! Wilt u effectief leren schrijven en met tekst uw doel behalen? Neem dan deel aan de workshop/training tekststrategie op 26 mei in de Communicatieboulevard in Alkmaar.

Tijdens de workshop Tekststrategie ontdekt u hoe u een tekst volgens de methode Drie Denkstappen (her)schrijft, beoordeelt en uitbesteedt, ongeacht middel, kanaal en taal. U leert volgens een heldere structuur het effect van uw teksten te versterken. Deze manier van werken leidt tot blije lezers.

Evert Visser, tekstschrijver en journalist van onder andere de Uitkijkpost, nodigt u van harte uit om mee te doen aan de training in de Communicatieboulevard in Alkmaar. De workshop duurt vier uur en bevat een lunch vooraf en een netwerkborrel achteraf. Verder heeft u drie maanden individueel toegang tot de Online Training Drie Denkstappen en gaat u naar huis met het boek 'Drie denkstappen naar sterke teksten'.

Cursusdatum: 26 mei 2016 (start: 12.00 uur), locatie Communicatieboulevard, Havinghastraat 32, Alkmaar. Zie ook www.driedenkstappen.nl. Wilt u zich aanmelden, zie www.communicatieboulevard.nl (klik op 'workshops').

Wandelvoetbal voor 60-plussers

De trainingen staan onder professionele begeleiding van de Foresters-trainers Cor Zwart, Haki Sisanovic en Koen de Jong.

HEILOO - Voetbalvereniging De Foresters, Buurtsportcoach Heiloo en Stichting Welzijn Heiloo zijn een samenwerking aangegaan. Vanaf vrijdag 3 juni starten zij met 'Walking Football'.

Bij deze nieuwe voetbalvorm mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet worden gerend. Verder mag de bal niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. De trainingen zijn specifiek gericht op ouderen vanaf 60 jaar. Gezellig samen zijn en werken aan een goede conditie staan voorop.

De lessen zijn op de volgende vrijdagmiddagen (15:00-16:00 uur): 3, 10, 17, 24 juni, 1 juli. De kosten voor vijf lessen zijn € 25,00.

De trainingen zijn bij Voetbalvereniging De Foresters, Vennewatersweg 23 in Heiloo. Voor meer informatie en/of opgave 072- 5331297 en/of Koen de Jong op 06-51968367.

Sanne Briefjes bij Nederlands jeugdkampioenschap tafeltennis

LIMMEN/HEILOO - Vorige week zondag werd in Nijmegen het Nederlandse kampioenschap tafeltennis voor de jeugd gespeeld. Hieraan mag alleen de tafeltennisjeugd aan meedoen die in bezit is van de hoogste licentie (ook wel A-licentie-spelers). Cadet Sanne van Tafeltennisvereniging Limmen-Heiloo, begeleid door coach Arjan Barendse, bereikte in haar laatste jaar als cadet de kwartfinale (plaats 5-8) van Nederland. Een prestatie van formaat, omdat ze zich tussen de jeugdtoppers plaatste die deelnemen aan CTO tafeltennis Papendal (fulltime trainingsprogramma van NTTB). Ook in de dubbel was ze succesvol en bereikte samen met Chanel Verschoor, spelend voor FVT Rotterdam, de halve finale.

15 mei mixtoernooi bij Double Stars

HEILOO - Op zondag 15 mei, eerste Pinksterdag, organiseert honk- en softbalvereniging Double Stars Heiloo weer een open mix-softbaltoernooi op haar velden op het sportpark 't Vennewater. Iedereen vanaf 15 jaar, ook niet-leden en beginnelingen, kunnen gratis meedoen. Inschrijven kan individueel of als compleet team (minimaal 9 spelers).

Het toernooi begint om 12.00 uur en het is een recreatief toernooi. Ook als je nog nooit een bal hebt gegooid of geslagen kun je gezellig meedoen. Einde is rond 17.00 uur, maar niemand hoeft gelijk naar huis. Er is genoeg lekkers te eten na afloop. Ook tussen de wedstrijden door is er tijd om bij anderen te kijken of lekker uit te rusten en bij te kletsen op het hopelijk zonnige terras.

Aanmelden kan via een mailtje naar evenementen@doublestars.nl. Vermeld daarbij 'Mixtoernooi' en de naam van je team en je teamleden.

Handbaldames Meervogels doen goede zaken tegen Schagen

AKERSLOOT - De handbaldames van Meervogels doen het goed in de bekercompetitie. De kwartfinale werd in Akersloot gespeeld tegen Schagen. Meervogels startte voortvarend en liet prima acties in de aanval zien met daar tegenover sterk verdedigend werk. Hoewel Schagen nog wist aan te haken met een paar afstandsschoten en cirkelcombinaties stond Meervogels goed haar mannetje. Meervogels wist een gaatje te slaan en zette dit prima door. Ruststand: 12-7.

De tweede helft verliep nog beter dan de eerste. De druk werd opgevoerd en Meervogels liep verder uit. Schagen antwoordde af en toe met een mooi schot, maar het werd al gauw duidelijk dat de punten voor Meervogels waren. Eindstand: 30-15.

De halve finale wordt gespeeld tegen Hollandia T, op donderdag 19 mei om 19.30 uur in Tuitjenhorn.

Appeltje eitje

Gezond leven is… eten wat de natuur ons geeft!

Fruit en groente zijn gezond. Dat weet iedereen. Dit komt zowel door de aanwezigheid van mineralen en vitamines als het feit dat ze vezels bevatten en weinig calorieën leveren. Zorg daarom dat je er genoeg van eet. Neem groenten en fruit bij de maaltijden en tussendoor. Varieer! Met een appel, banaan of snacktomaatjes vervang je makkelijk een ongezonde snack. Je kunt ze ook bij het ontbijt of lunch eten: groente of fruit op brood bijvoorbeeld. Wist je dat de voedingsstoffen per appelras verschillen? Het gaat er echter niet om welke de meeste voedingsstoffen bevat, maar dát ze voldoende voedingsstoffen bevatten. En dat hebben ze. Eet er dus maar goed van. Fruit en groente zijn gezond!

Fa. H. Liefting

www.henkliefting.nl

Stefan Liefting


11-18 mei

Donderdag 12 mei

Biologische markt 't Loo 12.00-17.00 uur, o.m. met Miss Bean (www.miss-bean.nl)

Zaterdag 15 mei:

Luilak workout (spinning)

6.00-7.00 uur, Dorssports (072-5330403)

Bootcamp low intensity 10.00-11.00 uur, verzamelpunt theater de Beun (www.bootcampclub.nl)

Woensdag 18 mei:

Open training Walking Footbal 60+ (Old Stars)

19.00-20.30 uur, voetbalvereniging de Foresters (tel. 06-51968367)

Mooi regiokampioenschap voor GTH-turnsters

Mooie resultaten voor de GTH-meiden.

HEILOO - Vorige week turnden vijf turnsters van GTH het regiokampioenschap. Als eerste kwam instapper Yara in actie, zij behaalde onder andere een 13.50 voor een strakke brugoefening. In de volgende wedstrijd turnden pupillen 2 Feliene en Esmee. Feliene begon de wedstrijd sterk op vloer en kreeg een 14.50. Zij turnde daarna de wedstrijd goed uit op de andere drie toestellen. Esmee turnde op de andere baan en aan de brug liet zij een prachtige oefening zien:13.80.

Jeugdturnster Nicole kwam als laatste in actie; op balk was zij zeer stabiel en deze leverde haar een 12.40 op. De volgende ochtend was het de beurt aan jeugdturnster Silke, die een sterke wedstrijd turnde op alle toestellen. Op sprong was zij het sterkst: daar behaalde zij een 11.225, het hoogste cijfer in haar categorie. Silke heeft zich met deze resultaten als elfde geplaatst voor het districtkampioenschap.

www.gth-heiloo.nl.

HZV heren 10 na 39 jaar kampioen

Staand van links naar rechts: Rick Sanders. Mark Vreeker,  Julian Vijzelaar, Wladimir Bijl,  Lars Molenaar, Daan de Jong. Zittend van links naar rechts. Bob Mooij,  Wim Haagsma,  Joeri de Groot. Afwezig op de foto zijn: Ivo Reimert en Rob Niesten. Foto: Wout Jager

HEILOO - Afgelopen vrijdag is HZV 10 kampioen geworden in de Deimoshal te Heerhugowaard.

Met nog één wedstrijd te gaan en drie punten voorsprong op directe concurrent BOL mocht de titel eigenlijk niet meer verspeeld worden. De plooien werden dan ook gladjes gestreken door in de laatste wedstrijd op sublieme wijze met 12-3 de winst te pakken op KSV en zodoende als kampioen de verenigings-Teddemansbeker in ontvangst te mogen nemen. Voor de meeste spelers betekende dit dat zij na 39 jaar eindelijk een kampioenschap wisten te behalen.

De bloemen, de talrijke spandoeken, de vele supporters en natuurlijk de biercheque van het aanwezige bestuur viel bij de dorstige heren in goede aarde. Volgend seizoen mogen deze toppers het een klasse hoger proberen. Dat kon nog weleens een hele kluif gaan worden, maar ze gaan het op zeker proberen!

Auto als hoofdprijs bij Dolfinn Golftoernooi

HEILOO - Dolfinn Golf, het jaarlijkse charitygolftoernooi van Stichting Dolfinn in samenwerking met Golf & Countryclub Heiloo (GCH), wordt gespeeld op 21 mei. Iedereen is uitgenodigd om een sportieve dag op de prachtige golfbaan van Heiloo mee te maken. Daarmee doet u ook meteen een bijdrage aan Stichting Dolfinn.

Het Dolfinn Golftoernooi is een uitdagende stablefordwedstrijd over 18 holes. Daarnaast treft u ook een aantal extra 'challenges' aan. Zo wordt op hole 12 de eerste hole-in-one beloond met een splinternieuwe auto, aangeboden door F.G.J. Pepping en Truckland. Verder is er de longest putt en staat u een mystery hole te wachten. Dolfinn Golf stelt uw golftalent graag op de proef! Als beloning hebben we uiteraard een geweldig prijzenpakket klaarstaan.

We ontvangen u graag om 11.00 uur in het GCH clubhuis te Heiloo. Om 12.15 uur begint de wedstrijd met een shotgunstart. Rond 17.30 uur is het einde van de wedstrijd, met aansluitend de prijsuitreiking en een diner met livemuziek 'tijdens en na' bij Brasserie In 't Groen.

U kunt individueel of per flight van 4 personen inschrijven. Ook bedrijfsteams kunnen meedoen. Deelnemers moeten tenminste in het bezit te zijn van een GVB.

Aanmelden: www.dolfinngolf.nl.

Limmen E5 vriendenteam kampioen

LIMMEN - De E5 van Limmen bestaat uit acht klasgenoten uit groep 7 van basisschool de Kerkuil. Bij de overstap van de F-competitie naar de E-competitie besloten de jongens bij elkaar in het team te blijven. Dat mag best bijzonder genoemd worden, want in plaats te kiezen voor eigen belang verkozen deze jonge spelers voor de vriendschap. Daarmee gaven ze de mogelijkheid in de E-selectie te komen op. Aan het einde van het tweede seizoen zijn zij, met nog één wedstijd te spelen, beloond met het kampioenschap. Dit gebeurde op grootse wijze. De voorhoede bestaande uit Jurn Gerritse, Teun de Groot, Daan Bult en Stef Beemsterboer wist gemiddeld tien keer per wedstrijd te scoren. De verdediging bestaande uit Mats Hendrikse, Mike Meerman, Mees Hendrikse en Gijs Jak wist het aan tegendoelpunten tot slechts gemiddeld één per wedstrijd te beperken.

De Foresters E1 Nederlands Kampioen 9x9 elite

Staand van links naar rechts: Mike Kragtwijk (leider), René van der Velden, Dean Dijkstal, Seb Kops, Rik Stiegelis (trainer/coach), Mark de Groot, Timber Kragtwijk, Lars Liefting. Liggend van links naar rechts: Daryl de Vrij, Micha Allis, Joey Zwaan, Mateja Ristic, Brent Dijkhuis, Sven Tromp. Afwezig: Dennis Dijkhuis (leider).

HEILOO - Op 6 oktober 2015 wonnen De Foresters E1 tegen Zeeburgia het districtskampioenschap van West 1. Op 3 mei 2016 mochten zij in het pittoreske Urk proberen om het Nederlands Kampioenschap in de categorie E pupillen Elite 9 tegen 9 binnen te halen. Met de andere 32 overgebleven kampioenen uit de andere districten zou dit geen gemakkelijke opgave worden, maar met een gezonde dosis vechtlust, juiste mentaliteit en het spelen als één team, zoals dit team het hele jaar al fantastisch doet, wisten de Egels met de winst aan de haal te gaan.

Nadat de poule gewonnen werd, werd in de kwartfinale gewonnen van Zeeburgia (2-0) en in de halve finale van Halsteren (2-1). In de finale werd oude bekende Purmersteijn met 2-1 verslagen.

Praktijk de Elementen voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.Schoonheidsbehandelingen, Stressreductie technieken, meer energie: Ze komen allemaal samen in een Bashya behandeling. Verschillende disciplines komen samen vanuit de Chinese Elementen Leer, Ayurveda, Aromatherapie, Reflexologie, Fytotherapie, Kristaltherapie, Oosterse en Westerse massagetechnieken. Maak eens kennis met een ontspannende en verzorgende gezichtsbehandeling. Tevens verzorgen wij ook volgens het Bashya ritueel, biologisch ontharen. Voor meer info of het maken van een afspraak kunt u bellen met 06 - 54671235 Praktijk de Elementen is gevestigd aan de Kennemerstraatweg 269.

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072 - 888 4612

ACTIE: Gellak, Spa Pedicure en Nieuwe set arcyl/gelnagels. / Heb je last van kloven, eeltvorming, likdoorns, ingegroeide teennagels? Breng dan een bezoek aan Eva Nails voor een SPA PEDICURE voor mooie, zachte verzorgde voeten. Nu mét nagellak voor €30! / Nieuwe set voor ACRYL of GELNAGELS van €45 voor €40. / Gellak voor handen en voeten inc. quick pedicure voor €40. Kies uit 200 trendy kleuren van Cnd, Opi of YoungNails. / EVA NAILS, Kennemerstraatweg 452 Heiloo. Alle info: evanails.nl of 06 - 5080 9000.

Energieker de zomer tegemoet met Do-In! Ziet u dit wel zitten? Doe dan vrijblijvend een Do-In les mee. In een kleine groep met veel persoonlijke aandacht leer ik u oefeningen voor het strekken van meridianen. De Do-In lessen zijn op maandagavond en vrijdagochtend. Bel voor informatie: John Compas tel. 06-46318915

KWEKERIJ DE BUITENKA(N)S (Willibrord terrein) Meer dan 250 soorten vaste planten in 11 cm pot nu € 1,95 p/stuk en 3 stuks voor € 5,-. U vindt de kwekerij tegenover de brandweerkazerne a/d Bullaan 2 in Heiloo. Open van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Info 072-535 2225

TE HUUR GEVRAAGD Woning in Heiloo voor werkende moeder + schoolgaande dochter. Liefst 2 slk. Tot zomervakantie 2017 of langer. Bel 06 - 2210 7950

2e Pinksterdag KOFFERBAKMARKT HEILOO van 9 uur tot 15.30 aan De Omloop. Info via www.kofferbakmarktheiloo.nl

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072 533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

AMBACHTELIJKE MEUBELSTOFFEERDER heeft wat tijd over ! 35 jaar ervaring. Herstoffering van banken en fauteuils. Het opvullen van eetkamerstoelen, fauteuils, banken, antiekrestauraties etc. TOPKWALITEIT MERKSTOFFEN. . Vrijblijvende prijsopgave. Ing-KVK Tel: 072 -572 3020

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON. Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, voor alle leeftijden ! Nu ook 6 WEKENPLAN. De Kistemaker 34 Heiloo, 06 - 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072 - 532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 - 5064 1386

FIJNE THAISE ONTSPANNINGSMASSAGE in Heiloo met veel ervaring. Industrieterrein Oosterzij 4 C. Op afspraak. 06 - 3365 5795

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.

Mondharmonicales .Leer in een paar lessen goed spelen. Notenkennis is niet nodig.Iedereen kan het leren! Info 06 - 1616 3045

ZONNEBANKBEZOEK: 5 euro voor 20 minuten doe je bij MASSAGE en WELLNESS praktijk FEELGOODHEILOO. Liever een kuur van 10 keer, betaal dan slechts 45 euro. Bel nu voor uw eerste afspraak; 06 - 4450 2615 en bezoek ons op de Schapenweijdt 1 in Heiloo.

TUINIEREN te veel werk ? Geen tijd ? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn deskundig, ervaren en op maat gemaakt voor alle leeftijden. Bel voor info: 06 - 3827 9213

Ook dit jaar weer GEZELLIGE STRAATMARKT in de NICOLAAS BEETSWEG te Heiloo op zaterdag 21 mei van 9 tot 15 uur

FITNESSCENTRUM HEILOO Individuele schema's en diverse groepslessen. V/a 6 jaar. Prettige en deskundige begeleiding. 7 dagen p/w open. V/a € 13,- p/m. Bel of kom langs voor gratis kennismaking naar Nijverheidsweg 25. Tel: 072-760 0357 www.fitnesscentrumheiloo.nl

Vakantieplannen, 9-persoonsbus of gezinsauto huren ? Reserveer op HUURAUTO-HEILOO.NL

TE HUUR: nette ruime gerenoveerde GARAGE, € 95/mnd. Omgeving Het Zevenhuizen. DIRECT BESCHIKBAAR. Bel voor informatie 06 - 1824 9311

Kim's Haarsalon bel voor een afspraak naar: 06 - 3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06 3987 0829

BRIDGEMAAT GEZOCHT. Thuisbridge. 1 keer per week, dinsdag of woensdagmiddag. Tel: 533 3545

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

Met Pinksteren naar de Efteling ? 9-persoonsbus nodig ? HUURAUTO-HEILOO.NL

Tuinonderhoud Jeroen Borst Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Verwen moeder op MOEDERDAG en geef haar een (HOTSTONE)MASSAGE kado, een bezoek aan onze INFRAROODSAUNA en/of ZONNEBANKBEZOEK. Kijk voor de mogelijkheden op onze web-site www.feelgoodheiloo.nl of bel voor info. 06 - 4450 2615. Bij feelgoodheiloo vindt je voor 5 euro al een kadobon!!

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Aangeboden: SCHILDER, BINNEN EN BUITEN Mooie prijs. Tel: 06 - 1709 0670

Spraytan Heiloo! Voor een natuurlijke tint in 10 minuten.Wij werken met natuurlijke producten. Kennemerstraatweg 269 in Heiloo Tel: 06 - 5467 1235 www.spraytan-heiloo.nl

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten.

Tel: 06 - 4247 9384

TE HUUR spiksplinter NIEUW CHALET in Limmen vanaf 1 juni. Voor informatie 06 - 2363 2962

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen. Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

GEZOCHT MEDEWERKER plaatsen grafmonumenten. In bezit van rijbewijs, uren in overleg. Uiterst zorgvuldige werkwijze ivm emotionele waarde. Kom ons hechte team aanvullen ! Reacties graag naar info@memorialgedenktekens.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.
Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. Nu 50% korting. 06 - 3374 3601

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

DE STILLE BRON: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. KENNISMAKINGSACTIE: Eerste holistische ontspanningsmassage voor de HALVE PRIJS! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-2266 6059

EMILSEN SALON: Knippen, manicure en pedicure. Knippen kids €10, Knippen Volw.€15, Haren verven vanaf €35, manicure incl.nagellak €15, pedicure compl.€20, gelnagels €30. Kadobonnen/Haarverzorgingsprod.te koop. Ma/Za geopend op afspraak. Groenelaan 1, Heiloo. 06 - 5380 6959 www.emilsensalon.nl