De Uitkijkpost

17 februari 2016

De Uitkijkpost 17 februari 2016


Tekenen intentieverklaring muziekscholen Heiloo en Castricum

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op 3 februari tekenden bestuurs- en directieleden van de Stichting Muziek,- en Dansschool Heiloo en SKVC 'Toonbeeld' uit Castricum de intentieverklaring tot samenwerking. Beide organisaties willen graag hun krachten bundelen zodat zowel in Heiloo als in Castricum inwoners met plezier eigentijds goed muziek- beeldend- en dansonderwijs kunnen blijven volgen.

Een voorbeeld van de samenwerking is het begeleiden en stimuleren van het ondernemerschap van de docenten. Door de bezuinigingen wordt er een andere manier van werken van ze gevraagd. Daarnaast kunnen docenten door de samenwerking efficiënter ingezet worden op beide locaties. Binnenkort start er een gezamenlijk onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe lesvormen. Er wordt gekeken hoe digitalisering een aanvulling kan zijn op de reguliere lessen. Door de samenwerking kan er ook een kostenbesparing op de back-office behaald worden.

De intentieverklaring is een jaar geldig en wordt daarna tot wederzijds goedvinden in onbepaalde termijn omgezet.

Lekker niet zo gezond: Troepkoek

Echt een koek voor mensen die houden van lekker eetlezen, vooral natuurlijk bij hun krantje op woensdag. Foto: Inge van Velzen

HEILOO - In Heiloo is sinds kort Troepkoek te koop. De makers van deze koek zijn Marc Kraakman en Toon Branbergen, beide uit Heiloo. Marc is Bakkerij Kaandorp. Dus aan hem kun je een nieuw koekprodukt wel toevertrouwen. Maar nu over de ingrediënten. Want daar zit dus troep in? En in onze gezonde leefwereld ineens een tegenhanger. Koek met gluten. Koek met drop. Koek met stukken zuurstok. En dan nog zoet ook! Kan dat nog wel? Ja. Het is heerlijk, zonder conserveringsmiddelen en te verkrijgen bij de Ontdekking. Paul, de tekenaar van het team, leukte de verpakking op met toffe illustraties. En dan is er ook nog hulp van Eatdesigner Marije. Echt een koek voor mensen die houden van lekker eetlezen, vooral natuurlijk hun krantje op woensdag.

Stapels verduisterde post gevonden in papiercontainer

Foto: Coïntha Ligthart

HEILOO - Dat was een vreemde ontdekking, toen Coïntha Ligthart uit Heiloo nog even snel even wat oud papier wegbracht na de zwemles van haar zoon: in de papiercontainer bij 't Baafje viel haar een stapel ongeopende post op. Ze meldde het bij de politie, die het verder onderzocht. Uiteindelijk bleken er honderden brieven te zijn voor bewoners van Egmond-Binnen. Het gaat om brieven van instanties als de Belastingdienst en zorgverzekeraars tot facturen en tijdschriften, zegt RTV Noord-Holland. Coïntha postte een tweet met foto's en het bericht kreeg landelijke aandacht.

Alle post was van Sandd, liet Postnl aan de Uitkijkpost weten. Sandd berichtte: "Sandd hecht grote waarde aan zorgvuldige bezorging en we betreuren dit incident dan ook ten zeerste. We hebben zaterdag in goed overleg met de politie de post direct opgehaald. Het gaat om 201 onbezorgde poststukken die op 9 februari bezorgd hadden moeten worden. De poststukken worden vandaag bezorgd. De desbetreffende postbezorger is niet meer werkzaam bij ons en we hebben onze opdrachtgevers geïnformeerd over het voorval en de afhandeling ervan."

Bijzonder uitzicht op de Willibrorduskerk

Foto: Suzanne Buis

HEILOO - Een doorbraak bij de sloop van het oude Overkerck: ineens is vanaf het Stationscentrum de kerk te zien op de Westerweg. Een bijzondere gewaarwording voor de bewoners in de directe omgeving en de reizigers op het station. Lokale ondernemers werken hard aan deze fase, zodat snel kan worden begonnen aan de opbouw.                        

The Big Sing met Chris James in de Witte Kerk

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op donderdag 10 maart geeft Chris James een unieke avond vol zang 'Ontdek je natuurlijke stem' in de Witte Kerk. De avond is voor zangers en voor iedereen die denkt niet te kunnen zingen, laat de organisatie weten.

"Er wordt vaak gezegd 'Ik kan helemaal niet zingen'. Tijdens The Big Sing zul je ontdekken dat iedereen is geboren met een prachtige stem. Samen zingen vermindert stress; je komt dichter bij jezelf en je wordt vrolijk.

Samen zingen is ook communiceren en luisteren naar elkaar."

De Australische Chris James geeft al meer dan 25 jaar met veel humor effectieve zangworkshops en zangavonden. Hij reist de hele wereld rond om mensen van alle leeftijden te leren hun stem optimaal (dat wil zeggen authentiek, liefdevol en zonder stress) te gebruiken. Hij kent als geen ander de kracht van muziek, zang en expressie. Chris werkt met koren, zingt op festivals en geeft cursussen en workshops voor organisaties en op scholen.

In maart 2016 zal Chris een week in Nederland zijn. Op 5 en 6 maart geeft hij een weekendworkshop in Amsterdam (Diemen). Op dinsdag 8 maart geeft hij een kinderworkshop voor alle kinderen van de Jan van Rijckenborghschool in Heiloo.

Op donderdag 10 maart geeft hij het interactief concert 'The Big Sing' in de Witte Kerk in Heiloo van 19.00 uur tot 21.00 uur.

"The Big Sing is een unieke kans om kennis te maken met zijn werk. En met je eigen stem! Laat je verrassen, Chris maakt zingen makkelijk en vol plezier."

Aanmelden: chrisjames@workinservice.nl

Informatie: Nicole Suylen Tel: 06-51103960

Kosten Big Sing Heiloo: bij vooraanmelding 10,00 euro, aan de zaal 12,50

Tien vragen

Sven Ootjers. Foto: Aangeleverd

Mijn naam is Sven Ootjers. Getrouwd met Ilze, samen hebben we vorig jaar een geweldige lieve dochter gekregen Bo Maddy. Ik ben werkzaam als sportinstructeur in de bajes van Heerhugowaard. En ik geef training bij atletiekvereniging Trias.


1.         Waar ben je geboren en getogen?
Geboren op 24 juni 1973 in 't Veld gemeente Niedorp. Mijn jeugd en tienerjaren heb ik doorgebracht in Warmenhuizen. Daarna in Alkmaar gewoond en nu woon ik met veel plezier alweer 8 jaar in Heiloo.
2.         Als je hobby je werk was geweest, welk beroep zou je nu uitoefenen?
Dat doe ik nu! Met van alles bezig zijn wat met sport(atletiek) te maken heeft. Ik ben werkzaam als sportinstructeur in de gevangenis en ik geef veel training bij atletiekvereniging Trias.
3.         Wie zou je willen ontmoeten en wat zou je vragen?
Ik zou graag willen leren bij de TOPcoaches van ALTIS world in Arizona USA. Helemaal mooi zou zijn dat er Trias toppers voor een langere periode mee zou kunnen gaan.

4.         Wat is je mooiste jeugdherinnering?
De zomers die eindeloos leken te duren, lekker buitenspelen -voetballen, huttenbouwen.
5.         Wat vind je de mooiste plek in Heiloo?
De atletiekbaan van Trias is een prachtige plek, maar ik kies toch voor het bankje aan de Stetlaan aan de rand van het Heilooer bos. Uitkijkend over de weilanden richting de Egmonden. Mooie luchten en je kunt genieten van een prachtige zonsondergang.
6.         Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?
De meeste die me kennen zouden zeggen een lekker patatje. Maar ik wordt liever wakker gemaakt met het bericht Sven we gaan (inclusief gezin) op trainingsstage naar Zuid Afrika.

7.         Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Leef nu!!!
8. Wat weten de meeste Heilooërs niet van je? Ik denk dat de meeste Heilooers mij niet kennen. Maar door deze 10 vragen al ietsje meer.
9. Wat zou je in het dorp aanpakken, als je burgemeester was? Ik vind Heiloo een ontzettende mooie gemeente om in te wonen veel voorzieningen, veel groen. Als ik 1 ding zou mogen aanpakken is dit de huurprijs van de accommodatie die atletiekvereniging Trias elk jaar moet betalen aan de gemeente. Ik heb zoveel wensen voor de vereniging Trias die door een tekort aan financiele middelen niet kunnen.
10. Persoonlijke vraag: Als het mogelijk zou zijn dat een droom de werkelijkheid wordt, hoe zou die er dan uit zien?
Ik zou met m'n gezin naar Stellenbosch in Zuid-Afrika verhuizen, waar we een Bed and Breakfast beginnen voor atleten met alle faciliteiten die een topatleet nodig heeft.

Ik nomineer voor de volgende 10 vragen Theo Bakker Mijn persoonlijke vraag aan deze genomineerde is:…

Jij geeft al jaren je ziel en zaligheid aan Atletiekvereniging Trias. De vereniging bestaat nu 50 jaar. Wat is jouw mooiste herinnering?

Sofia Rensen is Voorleeskampioen van Heiloo

Sofia Rensen en Huib Schong. Foto: Aangeleverd

HEILOO - In de bibliotheek van Heiloo werd op maandag 8 februari 2016 de spannende voorleesfinale gehouden voor de basisscholen uit Heiloo en Langedijk. Een groot aantal scholen had een Voorleeskampioen afgevaardigd voor de beslissende middag in de bibliotheek van Heiloo. Sofia Rensen uit groep 8 vertegenwoordigde CBS de Duif en won de wedstrijd. De jury oordeelde dat Sofia met kop en schouders boven het deelnemersveld uitstak. Runner-up (een mooie tweede plaats) is Huib Schong van de Meander. Op 9 maart zal Sofia Rensen Heiloo vertegenwoordigen in de kwartfinale van de Voorleeskampioenschappen in de bibliotheek in Alkmaar.

Spinvis kruipt in de huid van Sweelinck

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Spinvis en Ensemble Zerafin spelen dinsdag 23 februari in de nieuwe, sfeervolle concertzaal Cultuurkoepel Heiloo 'Mein junges Leben hat ein End', een muziekvoorstelling rondom dit oude volksliedje waarop de Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck een aantal briljante variaties schreef.

Het lied diende als basis voor de nieuwe composities van Spinvis, Roderik de Man en Guus Janssen.

Een smeltkroes van klassieke, moderne, jazz-, volks- en popmuziek; alle grote thema's komen langs: liefde, geluk, berusting, de dood. 'Mijn liedjes gaan vooral over de tijdelijkheid van alles en over de verzuchting', zegt Spinvis. 'Het is spannend om te schrijven voor instrumenten als de duduk, de erhu en de panfluit'. De titels zijn veelbelovend: Voor Ik Vergeet, Bagagedrager, Ik Wil Alleen Maar Zwemmen en Kom Terug.

Ensemble Zerafin bestaat uit acht musici met zeven culturele achtergronden: Syrisch, Chinees, Zwitsers, Nederlands, Mexicaans, Oostenrijks en Spaans. De muziek beweegt zich tussen hedendaagse muziek, wereldmuziek en improvisatie. Raphaela Danksagmüller duduk en blokfluit, Fang WeiLing erhu, Cassandra Luckhard viola da gamba, Kristina Fuchs stem, Matthijs Koene panfluit, Dario Calderone contrabas en Bart de Vrees percussie.

Reserveren via riet@cultuurkoepelheiloo.nl of 06 38149037. Kaarten vanaf een half uur voor aanvang ook aan de zaal, tenzij uitverkocht. www.cultuurkoepelheiloo.nl

Cultuurkoepel Heiloo, Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Bedrijf Belicht Fashion Plus Good Feeling

Foto: Aangeleverd

Fashion Plus Good Feeling

G.G. Schipperstraat 20, De Rijp

Telefoon: 085 - 48 90 562, e-mail: klantenservice@fashionplus.nl

Internet: www.fashionplus.nl

Wie op zoek is naar comfortabele, vlotte en betaalbare seniorenmode, is bij Fashion Plus Good Feeling aan het juiste adres. De uitgebreide collectie voor de modieuze en klassieke vrouw wordt al jaren succesvol via modeshows door heel Noord-Holland gepresenteerd en verkocht. Inmiddels is een deel van de collectie ook via de webshop te bestellen. Maar als u rustig en vrijblijvend iets uit de collectie wilt passen, dan kunt ook terecht bij het magazijn in De Rijp. Er is nu zelfs een ophaalservice en persoonlijke verkoop bij u thuis.

Rardi Riesebosch is eigenaar van Fashion Plus Good Feeling, een bedrijf dat al 55 jaar succesvol is. Hij rolde al jong in het modevak via zijn vader. Op zijn achttiende begon hij voor zichzelf en tien jaar later organiseerde hij dagelijks modeshows door heel Noord-Holland. Rardi: "Onze mode is vooral gericht op dames van vijftig jaar en ouder. Zij bezoeken de shows, die onder meer georganiseerd worden voor bewoners van serviceflats, in dorpshuizen en voor vrouwenbonden."

Magazijnverkoop

Rardi: "Omdat klanten ook buiten de shows om naar onze kleding vroegen hebben we ons magazijn in De Rijp opengesteld." Iedereen is welkom om langs te komen bij de Fashion Plus Magazijnverkoop. Onder het genot van een kopje koffie met gebak, kan vrijblijvend de gehele collectie worden bekeken en gepast. Dit kan op iedere werkdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. U kunt gratis parkeren voor de deur.

Vlotte mode

De uitgebreide collectie van Fashion Plus Good Feeling is verkrijgbaar in maat 36 tot en met maat 56. Er zijn blouses, jassen en colberts, pantalons, rokken, jurken, shirts en twinsets, in verschillende stijlen. Rardi: "Wij hebben iets voor elke gelegenheid, of dat nu een comfortabele pantalon voor thuis is of een leuke combinatie voor een feestje." De collectie is modieus en fris van kleur. Kwaliteit en comfort staat voorop. Veel stukken zijn gemaakt van goed draagbare stoffen zoals katoen, viscose, polyester en elastan. Naast het eigen merk vindt u ook de merken: Oscar B, Monari, Frank Walder, Habella, Apriori, Erfo en Godske.

Persoonlijk opgehaald

Fashion Plus Good Feeling biedt persoonlijke aandacht en deskundige hulp bij het aanschaffen van een nieuw kledingstuk. Rardi: "Wij weten dat onze klanten niet altijd over eigen vervoer beschikken. Wij gaan al persoonlijk op bezoek bij mensen, maar vanaf nu halen en brengen wij ook vrijblijvend dames die alleen, of gezellig met een vriendin of buurvrouw, de gehele collectie willen zien in het magazijn."

Vrijblijvend

Rardi benadrukt dat er geen verplichting zit aan deze manier van shoppen. "Het is een extra service die we graag in deze tijd bieden om ons te onderscheiden en onze grote collectie te kunnen laten zien." Een gezellige en ongedwongen sfeer staat voorop.

Kijk op www.fashionplus.nl voor een impressie van de mode en een filmpje van de magazijnverkoop.

Pensionstal Sprenkeling: 'Al vijfentwintig jaar onzekerheid'

Foto: Stip Fotografie

HEILOO - De familie Sprenkeling van Pensionstal Sprenkeling aan de Hoogeweg in Heiloo begrijpt niet waarom de gemeente Heiloo geen openheid van zaken geeft over de verhuisplannen van haar bedrijf. "We leven al vijfentwintig jaar in onzekerheid." Een interview met Jeannette Sprenkeling en het antwoord van de gemeente Heiloo.

"We moeten een keer verhuizen om de bouw van enkele woningen in de naastgelegen woonwijk De Linde mogelijk te maken. Dat begrijpen we, omdat woningbouw niet is toegestaan in een straal van vijftig meter rondom ons bedrijf. Dit vanwege de zogenoemde stankcirkel. Maar waarom stagneert de boel dan en gebeurt er niks? De niet gebouwde woningen hadden er al moeten staan. Wij snappen hier echt niks van." Daarnaast loopt de familie Sprenkeling geld mis door toedoen van de onzekere situatie. "Omdat we niet weten hoe lang we hier nog kunnen blijven werken, nemen we op dit moment geen nieuwe klanten aan. Daarom laten we nu boxen leeg en lopen wij inkomsten mis. Dat is heel wrang. Vooral omdat de oplossing zo voor de hand ligt, namelijk verhuizen naar een perceel in de Zuiderneg langs de Heilooër Zeeweg. Dit stuk grond is al ons eigendom; we gebruiken deze grond voor het maaien van gras dat als voer dient voor de paarden. Wij kunnen en willen hier ons bedrijf voortzetten."

Een verhuizing naar eigen grond lijkt een logische stap. Toch kreeg de familie Sprenkeling tot nu toe uitsluitend tegenwerking te verduren, zo laat Jeannette weten. "Is het niet de gemeente, dan is het wel de provincie Noord-Holland die tegengas gaf. Jammer, want als je een gebied wilt bebouwen, dan mogen bedrijven en particulieren hiervan niet de dupe worden. Daarnaast is de rijvereniging, naast ons in Zuiderneg, niet blij met onze plannen."

Geen weidevogels

De gemeentelijke commissie Openbare ruimte oordeelde in 2014 niet negatief over de verhuisplannen. Daarentegen velde de commissie Ruimtelijke Ordening van de provincie (ARO) wel een grotendeels afwijzend oordeel. Jeannette: "Volgens de provincie verstoort het weiden van paarden en het maaien van gras het broeden en foerageren van weidevogels. Dat is een drogreden, omdat weidevogels al lang uit het gebied zijn verdwenen. Dit vanwege roofvogels en uilen die daar leven. Bovendien maaien we het gras nu ook al tijdens het broedseizoen langs de Heilooër Zeeweg, dus er verandert niks. Een ander ARO-argument is dat de bouw van het bedrijfspand de openheid van het landschap teniet zou doen. Dit omdat er nu al een rijhal van de rijvereniging staat." Toch lijkt een lichtje te schijnen aan het eind van de tunnel. Jeannette: "De provincie gaf aan dat de bouw "als het echt niet anders kan" kan plaatsvinden in de boszoom van de Zuiderneg naast ons perceel. Verder stelt ARO dat de gemeente onvoldoende oog heeft voor alternatieve locaties. Een onderzoek naar andere mogelijkheden is dus gewenst. Als de Zeeweg echt geen optie is, dan staan wij hiervoor open, mits we in Heiloo blijven en de kosten passen in ons budget." Jeannette praat eveneens over een (mondelinge) principe-overeenkomst tussen Sprenkeling en de gemeente in september 2013. "Hierin bespraken we wat de gemeente voor onze grond zou betalen en welke kosten voor onze rekening zouden zijn. Intussen is een verhuizing naar de Zuiderneg nu lastiger geworden, vanwege financiële redenen. We moeten saneringskosten betalen in verband met bodemverontreiniging. Dit bedrag viel in eerste instantie binnen ons budget, maar was na vier maanden ineens bijna twee keer zo groot. Verder taxeerde de gemeente in 2015 het gebied rond Zuiderloo opnieuw; deze taxatie viel veel lager uit dan voorheen. Het bouwen van een nieuwe pensionstal op Zuiderneg wordt op deze manier fors duurder. Jammer, want aan ons ligt het niet. Wij hebben ons altijd flexibel en meedenkend opgesteld."

Timpaan denkt mee

Jeannette noemt de samenwerking met projectontwikkelaar Timpaan prima en bewonderenswaardig. "Onze situatie is voor dit bedrijf natuurlijk niet gunstig, omdat zij de laatste negen woningen niet kan verkopen en bouwen. Toch heeft Timpaan veel geduld en denkt het bedrijf met ons mee. Dit is zeer sympathiek."

Gemeente: herziening van het bestemmingsplan?

De gemeente had ook liever gezien dat de familie Sprenkeling al eerder naar de Zeeweg was verhuisd, laat een gemeentewoordvoerder weten. "De raadscommissie in Heiloo reageerde daarom destijds positief op de vraag van het college om planologische medewerking te verlenen voor de vestiging van het paardenpension. De adviescommissie van de provincie Noord-Holland adviseerde daarentegen negatief over deze locatie. Dat is overgenomen door Gedeputeerde Staten die aanraadt te zoeken naar een andere locatie en dit dan weer voor te leggen aan de adviescommissie. Deze beslissing is niet zo eenvoudig terug te draaien. Wij blijven met de provincie in gesprek over een herziening van het bestemmingsplan die een verhuizing van het paardenpension naar de Zeeweg wel mogelijk maakt. De gemeente heeft voor de herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied een bureau de opdracht gegeven. Wij verwachten dat de procedure dit jaar gaat lopen."

'Processen hebben tijd nodig'

De gemeente Heiloo laat verder weten naar andere alternatieven te kijken. "We kijken daarbij niet alleen naar de definitieve huisvesting, maar ook naar het zo goed mogelijk faciliteren van het bedrijf op korte termijn op de huidige locatie aan de Hoogeweg. Wij hebben aan de familie Sprenkeling toegezegd dat wij ons inspannen zodat zij de bedrijfsvoering zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren. Zolang Sprenkeling nog in Zuiderloo zit, mogen de paarden kosteloos op grond van de gemeente lopen. Als Sprenkeling Zuiderloo zou moeten verlaten voordat de Zeeweg in orde is, werken we aan een tijdelijke oplossing. De gemeente denkt mee en praat met de familie Sprenkeling maar dergelijke processen hebben tijd nodig."

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Uw kunstgebit is onze zorg!

Foto: Iwan Bronkhorst

HEILOO – Tandprothetische praktijk Weijer is gevestigd in gezondheidscentrum De Strandwal op het St. Willibrord terrein. Rutger Weijer is als zelfstandig tandprotheticus specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uitneembare gebitsprotheses. Dat kan een volledige gebitsprothese zijn, maar ook een prothese op nieuwe of bestaande implantaten. Een frame of gedeeltelijke kunststof prothese behoort ook tot de mogelijkheden. Bij het laatste blijft een deel van het eigen gebit behouden, het andere deel wordt vervangen door een gebitsprothese. Hij werkt daarbij nauw samen met tandartsen, de implantoloog en mondhygiëniste.

Rutger werkt met materialen van hoogwaardige kwaliteit. ,,Een tandprotheticus heeft het hele maakproces van een gebitsprothese in de hand; van het begin, het aanmeten, tot en met het eindresultaat. Door het directe contact met de klant kun je zijn of haar wensen rechtstreeks uitvoeren, waardoor een persoonlijke prothese met een natuurlijke uitstraling ontstaat."

Hij beseft dat dit vak bij veel mensen vragen oproept; vragen die hij graag beantwoordt. Wist u dat u iedere vijf jaar recht heeft op vergoeding van een nieuwe prothese en dat reparatie en rebasing (het vernieuwen van de pasvorm) volledig vanuit de basisverzekering worden vergoed? En wist u bijvoorbeeld dat voor een uitneembare gebitsprothese geen doorverwijzing van een tandarts of kaakchirurg nodig is, maar dat u hiervoor direct bij de tandprotheticus terecht kunt? Of dat de vergoeding van een gebitsprothese voor driekwart in de basisverzekering valt? De overige 25 % wordt veelal vanuit een aanvullend pakket vergoed.

,,De trend is dat mensen vaak te lang wachten met een gebitsprothese die eigenlijk niet meer goed past of versleten is. Hierdoor ontstaat pijn en ander ongemak. Het is dan ook aan te raden om de prothese om de twee jaar te laten controleren; soms is een kleine aanpassing in de pasvorm al genoeg."

De praktijk is aangesloten bij brancheorganisaties ONT en Kwaliteitsregister Tandprothetici en heeft een branche kwaliteit keurmerk, hetgeen de hoogst mogelijke kwaliteit waarborgt.

Bij Tandprothetische praktijk Weijer zijn controles en vrijblijvend advies gratis!

Belt u gerust met de praktijk voor een afspraak. Tevens heeft de praktijk woensdag 24 februari weer inloopdag van 10-17 uur. U bent dan van harte welkom met al uw vragen over uw prothese of om gewoon eens kennis te maken.

Gezondheidscentrum, De Strandwal 22, 1851 VM Heiloo, tel. 072-5331902

www.rutgerweijertp.nl,

info@rutgerweijertp.nl.

Boekelermeer beste bedrijventerrein van Nederland

ALKMAAR/ HEILOO - Bedrijventerrein Boekelermeer is het beste bedrijventerrein van Nederland en vooral sterk op het gebied van economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De gemeenten Heiloo en Alkmaar vierden dit heugelijke feit dinsdagmiddag in het gebouw van de HVC Group aan de Jadestraat in Alkmaar. Het winnende bedrijventerrein kwam in oktober vorig jaar al naar voren tijdens de landelijke verkiezing voor beste bedrijventerreinen, georganiseerd door het media- en communicatiebedrijf Elba-rec uit Amersfoort. De viering in Alkmaar stond dinsdag in de agenda.

Tijdens dit feestelijk samenzijn deed de Commissaris van de Koning Johan Remkes het woord. Ook de burgemeesters Hans Romeyn (Heiloo) en Piet Bruinooge (Alkmaar) en de wethouders Victor Kloos (Alkmaar) en Fred Dellemijn (Heiloo) waren van de partij. Daarnaast was Dick Winkelhuis present, hij is voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer.

Ondernemer Ron Huiberts vroeg namens alle ondernemers van de Boekelermeer aan wethouders Kloos en Dellemijn en Dick Winkelhuis, de voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer, hoe zij de Boekelermeer zien. Wat alle drie kenmerkend vinden voor de Boekelermeer is de passie waarmee alle partijen zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het bedrijventerrein.

Wethouder gemeente Alkmaar Victor Kloos: "Geweldig dat door de inzet van de ondernemers van de Boekelermeer en met hulp van gemeente Heiloo en Alkmaar dit mooie resultaat is behaald."

Wethouder gemeente Heiloo Fred Dellemijn: "Een succesvol Boekelermeer met actieve en betrokken ondernemers levert een belangrijke bijdrage aan een levendige en aantrekkelijke leefomgeving."

Commissaris van de Koning Remkes benadrukte in zijn speech het belang van de Boekelermeer als grootste bedrijventerrein van de provincie Noord-Holland. Het duurzame en groene karakter van het bedrijventerrein maken het een prettige werkomgeving. Remkes overhandigde een gevelplaquette aan de voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekermeer, die alle ondernemers ontvangen als dank voor hun inzet en vertrouwen in het bedrijventerrein. Dick Winkelhuis: "De stichting bestaat vandaag precies 15 jaar. 15 jaar waarin we met het gehele bestuur heel hard gewerkt hebben voor dit resultaat. We zijn er trots op!"

Juryrapport

De Boekelermeer scoorde beter dan veertien andere bedrijventerreinen op basis van drie kerncompetenties: economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De jury liet onder andere het volgende het volgende weten: "Het groene karakter is omarmd en rond de gasopslag ontstaat een heus Energy Innovation Park. Die focus en uitzonderlijke regionale acquisitie levert ze internationale toppers op. Maar ook duurzaamheid, door onder andere de restwarmte van de huisvuilcentrale te gebruiken. Boekelermeer weet als beste concrete resultaten te benoemen. De grondprijs is gelijk gebleven, er is veel grond verkocht en de uitstraling is van zeer hoog niveau.(…) Een verdiende winnaar."

Daarnaast noemt de jury de samenwerking tussen de twee gemeenten en de Stichting Beheerschap Boekelermeer bijzonder. Deze stichting verzorgt onder andere het parkmanagement.

Tekst en foto: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Bouw tweede bedrijfsverzamelgebouw op De Droogmakerij gestart

VDK Vastgoed is begonnen met de bouw van een tweede bedrijfsverzamelgebouw. Foto: Aangeleverd

HEILOO - De bouw van het tweede bedrijfsverzamelgebouw is officieel gestart door het slaan van de eerste paal. Mede door het succes van de eerste fase is VDK Vastgoed begonnen met de bouw van een tweede bedrijfsverzamelgebouw.

Gelegen op het beste bedrijventerrein van Nederland `De Boekelermeer in Heiloo` en met een rechtstreekse afslag naar het bedrijventerrein vanaf de A9 in aantocht biedt de Boekelermeer aan veel bedrijven een interessante vestigingsplek.

Doordat VDK Vastgoed bijna alles in eigen beheer doet is er een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Ook dit tweede bedrijfsverzamelgebouw zal een hoogwaardig en duurzame gebouw worden.

?Er zijn nog enkele units beschikbaar. Bij VDK Vastgoed in Akersloot, tel. 0251 - 67 25 69 of www.vdkvastgoed.nl, kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de beschikbare panden. Door de grote diversiteit aan panden, 15 units van 93 tot 862 m2, is er voor bijna elke ondernemer een ideaal pand te realiseren.??

Emailleren, een leuke techniek

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het Nivon Heiloo start een nieuwe cursus: de techniek van het emailleren. In vier dinsdagmiddagen, vanaf 23 februari zal docente Saskia Sengers u de techniek leren. Emailleren is een samensmelting van glas op een ondergrond van metaal. Het emaillepoeder wordt op het voorwerp aangebracht met spatel/penseel. Daarna wordt het voorwerp ingebrand. Wat u ook gaat maken, u kunt vrij experimenteren. Dit is de uitdagende kant van het emailleren.

Ook deelnemen? Plaats: de Hofdijk, Mariënstein 178A, 1852 SN Heiloo. Opgave/info: tel.072 5333127/5333217 ofinfo@nivonheiloo.nl Zie ook: www.nivonheiloo.nl

Wethouders Rob Opdam en Elly Beens doen ook mee aan 100-100-100

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Rob Opdam, wethouder duurzaamheid, beheer openbare ruimte en groen van Heiloo, doet samen met zijn collega wethouder Elly Beens ook mee aan 100-100-100-campagne. 100-100-100 is een project waarin 100 mensen, 100 dagen, 100% van hun afval scheiden.

'Afval scheiden is een kwestie van doen. Als je er eenmaal mee begint, wordt het een sport om zo min mogelijk restafval over te houden,' zegt Opdam. 'Mijn gezin en ik zijn nu ook al goed bezig met het scheiden van afval maar om de 100% te halen, zullen we best nog tegen wat zaken aanlopen. Het zal discussie met elkaar opleveren in welke bak welk afval moet en of we het moeten opsparen of al eerder weg moeten brengen. Maar dat maakt het juist ook wel weer interessant en zorgt voor een extra bewustwording. Ik doe dus met mijn gezin mee aan 100-100-100 en ik hoop dat veel inwoners aansluiten!'

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. Bijvoorbeeld door bewust boodschappen te doen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hóe.

Heiloo doet net als 29 andere gemeenten mee met 100-100-100 (van 1 april tot 9 juli 2016). In elke gemeente gaan 100 mensen ervaren hoe makkelijk afval scheiden is, en hoe je afval kunt voorkomen. Op het online platform staan dagelijks nieuwe tips, filmpjes en eenvoudige opdrachten. Deelnemers kunnen er hun resultaten delen en elkaar tips geven.

Wie meedoet, spaart bovendien punten voor de 100-100-100 webshop met artikelen die helpen om beter afval te scheiden of afval te voorkomen. Bijvoorbeeld afvalbakken met gescheiden compartimenten of boodschappentassen van gerecycled materiaal.

Ingezonden brief: Spoorwegovergang

Ingezonden brief:

Kortgeleden arriveerde ik met de trein uit Haarlem en liep het perron af.

Een hoogbejaarde man, slecht ter been, liep tergend langzaam met zijn fiets aan de arm over de voetgangersoversteekplaats (spoorwegovergang) bij het Station.

De bellen begonnen te rinkelen en de slagboom achter hem ging direct naar beneden, de man liep inmiddels in het midden op de spoorrails en tegelijkertijd sloot ook de voorste slagboom.

Al stiefelend bereikte de man de voorste gesloten slagboom en probeerde zijn fiets over de slagboom te tillen. Hij zag op dat moment pas dat hij geen kant meer op kon met zijn fiets.

De Intercity vanuit Alkmaar naderde met grote snelheid het Station.

Een alerte man riep (vanaf het station) "houd die man vast", waarop 2 jonge sterke mannen zich direct omdraaiden, de man vastgrepen en hem zo dicht mogelijk tegen de reeds afgesloten spoorbomen drukten. Er was geen tijd meer om hem er overheen te tillen.

Ik draaide mij om en trok mijn capuchon over mijn hoofd, om maar niets te hoeven zien van dit horrorscenario dat zich achter mij afspeelde.

De Intercity zoefde met hoge snelheid langs het station en ik hield mijn adem in.

Toen de slagbomen omhoog gingen keek ik achterom en zag tot mijn grote opluchting dat de twee dappere jongemannen hebben weten te voorkomen dat de hoogbejaarde man werd aangereden.

Ik doe een oproep aan iedereen om toch vooral alert te zijn en onze hoogbejaarde inwoners te helpen met oversteken en te beschermen tegen dit onheil. Als men slecht ter been is dan haalt men het soms niet om veilig en op tijd aan de overkant van de spoorwegovergang te komen wanneer de bomen plotsklaps sluiten.

Als er meerdere signalen binnenkomen bij de NS over deze onveilige situatie voor met name de ouderen, dan kan daarop worden ingespeeld. Het is onverantwoord dat een Intercity met een hoge snelheid een klein station passeert, waar notabene ook nog kleine kinderen spelen op de perrons met wachtende begeleiders. Een verbeterde geluidssignalering zou niet overbodig zijn.

Corrie Konijn

Ingezonden brief

Beste hondeneigenaren,

Willen de bewoners van de wijken rond het voetpad in Boekenstein (richting de basisscholen) zo vriendelijk zijn de uitwerpselen van hun hond op te ruimen en in de daarvoor bestemde afvalbak te deponeren? Dagelijks lopen ik en mijn kinderen op het fietspad in plaats van het voetpad naar school, omdat de stoep op meerdere plaatsen bezaaid is met hondenpoep. Als je een hond uitlaat, ruim dan ook de rommel op. Het is namelijk heel vervelend als je kinderen op school of thuis binnen komen met vieze schoenen. Uiteraard geldt dit verzoek ook voor alle andere wijken in Heiloo.

Karin Serbassi

Ingezonden brief

Gelukkig ze bestaan nog… goudeerlijke mensen die gevonden voorwerpen afgeven.

Beste mevrouw/meneer,

U heeft afgelopen dinsdagochtend mijn verloren portemonnee met inhoud keurig afgeven bij de Lidl in Heiloo.

Bij het constateren van vermissing was ik behoorlijk over mijn toeren. Dat zult u begrijpen.

Hoe opgelucht en blij ben ik, niet alleen over het feit dat ik mijn portemonnee terug heb, maar ook om de wetenschap dat ze nog bestaan….

Goudeerlijke mensen zoals u!!

Heel hartelijk dank.

Miep van der Peet

Opkikker van Keer op Keer


HEILOO - Kringloopwinkel Keer op Keer schenkt twee x per maand een Opkikker aan een vereniging of stichting. Vanaf januari 2016 is het bedrag verhoogd van € 300,00 naar € 500,00. Om in aanmerking te komen voor deze opkikker kunt u een formulier invullen. Verkrijgbaar bij de kassa of via www.stichtingxopx.wordpress.com. De 2e opkikker van de maand februari gaat naar Volleybalvereniging Effect in Heiloo -voor hun 50 jarig bestaan-.

U kunt de kringloopwinkel Keer op Keer vinden aan het Industrieterrein Oosterzij 17 (hoek Nijverheidsweg), in Heiloo. Openingstijden: dinsdag, donderdag van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, tel. 072- 5325962.

Vergoeding gemeente Heiloo Peuteropvang Kits Oonlie

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Vanaf 2016 biedt gemeente Heiloo ouders de mogelijkheid om peuteropvang af te nemen, ook als ouders niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Alle kinderen tussen 2 en 4 jaar kunnen 6 uur per week opvang afnemen, waarbij het inkomen de kosten voor de opvang bepaalt.

Wanneer ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, betalen de ouders met het laagste inkomen bij Kinderopvang Kits Oonlie slechts €9,40 per maand en bij een inkomen tussen de €38.456,- en €52.304,- zijn de kosten voor de ouders €49,40 per maand. Peuters zijn alle dagen welkom van 8.30 tot 12.15 en 13.15 tot 15.30 uur op de drie vestigingen van Kinderopvang Kits Oonlie in Heiloo.

Wilt u meer informatie of een keer komen kijken op een vestiging? Neem gerust contact op met de centrale administratie van Kits Oonlie op telefoonnummer 072-5323576, of door het sturen van een e-mail naar info@kits-oonlie.nl.

Inloopspreekuur slechthorendheid

HEILOO - Het inloopspreekuur slechthorendheid wordt op 24 februari verzorgd door de NVVS, zoals iedere vierde woensdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur in Bibliotheek Heiloo.

U kunt op dit laagdrempelige inloopspreekuur terecht voor alles wat met slechthorendheid samenhangt. Het spreekuur wordt bemenst door ervaringsdeskundigen van de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) en geeft voorlichting over slechthorendheid, tinnitus(oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid), Ménière, de aanschaf van hoortoestellen en andere hulpmiddelen, etc. Of ga gewoon voor een praatje met een medeslechthorende!

Centraal Station Amsterdam en de Noord/Zuidlijn

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op zaterdagavond 20 februari zal de heer Ton Smit een samenvatting van de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen bij de bouw van de 10 km lange nieuwe Metrolijn in Amsterdam komen vertellen en laten zien aan de hand van een powerpointpresentatie. Door de bodemgesteldheid moesten de nieuwste technieken voor werken in drassige grond worden toegepast. Na de verzakking van de historische huizen op de Vijzelgracht werd getwijfeld of dit dure project met ondergronds boren onder de historische binnenstad wel doorgang moest vinden. U kunt op deze avond alle in en outs beluisteren over dit gigantisch toch wel groots project. De heer Ton Smit past zijn verhaal aan aan de laatste ontwikkelingen.

Plaats: Het Trefpunt, Abraham du Boishof 2, 1852 EZ te Heiloo. Aanvang 20.00 uur. Kosten leden € 4.00 en anderen € 5.00 Opgave: tel. 072 5333127 of info@nivonheiloo.nl

Fitnesscentrum Heiloo opent haar deuren Betaalbaar sporten voor jong en oud in uw regio

HEILOO - Vanaf zaterdag 27 februari bent u van harte welkom om een kijkje komen nemen bij ons nieuwe fitnesscentrum aan de Nijverheidsweg 25 in Heiloo. De open dagen zijn zaterdag 27 en zondag 28 februari van 09.00 tot 17.00.

Wat kunt u verwachten bij fitnesscentrum Heiloo?

Fitnesscentrum Heiloo is een gezellig fitnesscentrum voor jong en oud waar klanten onder professionele fitnessbegeleiding voor een zeer voordelige prijs kunnen komen sporten. U kunt al sporten vanaf €3,25 per week! Wij zijn 363 dagen per jaar geopend tijdens de meest ruimte openingstijden. De openingstijden kunt u vinden op onze website: www.fitnesscentrumheiloo.nl.

Met onze flexibele lidmaatschappen kunt u zelf de looptijd van het lidmaatschap kiezen. U kunt kiezen voor een lidmaatschap waarbij u alleen gebruik maakt van de fitnessapparatuur in de fitnesszalen of u kunt kiezen om fitness dit te combineren met groepslessen/ groepstrainingen. Als u zich tijdens de open dagen inschrijft, betaalt u geen starterkosten t.w.v. €15,00, sport een 1 maand gratis en ontvangt u een gratis bidon.

Fitnesscentrum Heiloo beschikt over 2 fitnesszalen met de nieuwste Matrix cardio en krachttoestellen waarmee u uw hele lichaam op een eenvoudige en effectieve manier kunt trainen. Er staan voldoende apparaten in de zalen zodat u nooit hoeft te wachten op een toestel om een oefening te doen. Er is altijd een gediplomeerde fitnessinstructeur aanwezig die er voor waakt dat de mensen die gebruik maken van de apparatuur op een correctie manier trainen met de juiste uitvoering en lichaamshouding. Er zijn ook standaard trainingsschema's die de instructeur met u doorneemt.

De groepslessen en trainingen zijn leuk en zeer uitdagend en worden gegeven in een open trainingszaal. De lessen worden ook aangeboden voor de jeugd. De lessen die worden gegeven zijn o.a. Boksfit, Circuitfit, Absfit, Funxtion, Kickboksen en Mma (mixed martial arts). De lessen, tijden en lesomschrijvingen staan vermeld op de website. Tijdens de open dagen kunt kijken of meedoen met verschillende demonstratielessen die worden gegeven.

Voor of na uw training kunt u in onze gezellige lounge terecht voor een bakje koffie/thee, een eiwit shake of een verfrissende sportdrank.

Voor de mensen die het hele jaar een bruine en gezonde huidkleur willen is er een professionele zonnebank aanwezig. Deze kunnen klanten voor slechts € 9,95 per 4 weken onbeperkt gebruiken!

Twijfel niet om langs te komen en kom een bezoekje brengen tijdens onze open dagen!

Ouderen langer in vertrouwde thuis, dankzij Zorgcirkel Thuiszorg

EGMOND - U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en thuiszorgorganisatie Zorgcirkel kan daarbij helpen. Zo bent u altijd verzekerd van verzorging, verpleging en begeleiding aan huis.

Zorgcirkel werkt in Egmond vanuit de vestigingen Prins Hendrik en Agnes. De organisatie vindt een persoonlijke werkwijze erg belangrijk en begrijpt dus heel goed dat u het liefst vertrouwde gezichten ziet. Daarom werkt Zorgcirkel met vaste, persoonsgerichte buurtteams. Hierbij is de wijkverpleegkundige dan het aanspreekpunt.

Voor maaltijden aan huis en huishoudelijke hulp kunt u Zorgcirkel altijd inschakelen. Mocht er verpleegkundige of bijzondere verzorging nodig zijn, dan biedt de organisatie dat ook. Op voorschrift van een behandelend arts verrichten thuiszorgmedewerkers speciale handelingen, zoals wondverpleging en zorg na revalidatie. Zelfs voor stervensbegeleiding kunt u bij Zorgcirkel terecht. U heeft hiervoor wel de indicatie Terminale Thuiszorg nodig.

Meer info via e-mail: klantenservice@zorgcirkel.com of tel. ??088-55 99 600.

Rollatorwandelingen

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Nieuw in Heiloo! Buurtsportcoach Heiloo organiseert in samenwerking met ViVa! Zorggroep en zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck 'rollatorwandelingen' voor de bewoners en buurtbewoners van de woonzorgvoorzieningen in Heiloo. Deelname is gratis. Per locatie worden twee wandelingen in de omgeving georganiseerd. Deze wandelingen vormen een mooie voorbereiding op de feestelijke maar vooral sportieve afsluiting op 20 april a.s. Op die dag stelt atletiekvereniging Trias haar terrein beschikbaar voor deze afsluiting. Onder aanmoediging van familie en belangstellenden wandelen de deelnemers zo snel als zij kunnen een rondje over de atletiekbaan. De deelnemers worden gehuldigd door wethouder Sport en presentator Henny Huisman! Meer informatie? Buurtsportcoach Heiloo, p.dehoogh@alkmaarsport.nl of tel. 06-11149728

Open Huis in De Vijfhoek

HEILOO - Op zaterdag 19 maart organiseert ODC De Vijfhoek, in het kader van de landelijke open dag van de zorg, samen met De Vrienden van De Vijfhoek een Open Huis van 10.00 uur tot 15.00 uur. Deze dag is bedoeld voor iedereen die wil ervaren welke activiteiten geboden worden in dit Orthopedagogisch Dagcentrum te Heiloo. Ook zijn er therapeuten aanwezig om hun vakgebied te promoten in de praktijk. En u kunt natuurlijk een kijkje nemen in alle groepen. In iedere groep krijgt u uitleg en kunt u zelf beleven hoe De Vijfhoek werkt. Om 12.00 uur is er een panel- en zaaldiscussie, waar ook wethouder Elly Beens aan meedoet. Burgemeester Hans Romeyn verzorgt de kick-off en Willem de Haas zal de discussie leiden. Wat gaat er goed in de jeugdzorg en wat kan beter? Is het goed geregeld met de regelgeving en financiën? Weten ouders waar en bij wie ze kunnen aankloppen? En zijn professionele doorverwijzers voldoende op de hoogte van alle mogelijkheden? Hoe ziet het landschap er in de jeugdzorg en voor De Vijfhoek de komende jaren uit? Zet zaterdag 19 maart alvast in uw agenda! U bent allen van harte uitgenodigd voor het Open Huis van De Vijfhoek.

www.vriendenvandevijfhoek.nl

Cursus werken met de digitale overheid

HEILOO - Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een verhuizing doorgeven? Veel zaken zijn nu al via de digitale overheid te regelen. Weet u nog niet goed hoe u gebruik kunt maken van de digitale overheid of maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw persoonlijke gegevens? Volg dan de cursus 'Werken met de digitale overheid' van Digisterker bij Bibliotheek Heiloo.

Cursus Digisterker

U leert hoe u informatie kunt vinden op de website van bijvoorbeeld de gemeente Heiloo, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank en hoe u veilig met uw DigiD omgaat. Tijdens de cursus oefent u onder begeleiding.

Aanmelden

De cursus bestaat uit vier dagdelen: donderdag 25 februari, 10 maart, 17 maart en 24 maart. Van 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Heiloo. De kosten zijn € 10,00 inclusief werkboek.

Meer informatie of direct inschrijven: bij de klantenservice, telefonisch 072 - 5330670 of via www.bibliotheekheiloo.nl

VIP: Wat doet Alfred Roszbach nou?!

Foto: Stip Fotografie

Het Vrijwilligers Informatie Punt laat in de rubriek "Wat doe jij nou?!" elke maand een vrijwilliger aan het woord. Deze keer is dat Alfred Roszbach (46) die in zijn vrije tijd fotograaf is.

Alfred heeft geen fotovakschool doorlopen, maar heeft een cursus van 1,5 jaar gevolgd waarbij bleek dat hij een natuurlijke aanleg had voor de fotografie. Ongeveer 3 jaar geleden is hij naast zijn werk begonnen met het fotograferen van verschillende evenementen.
Alfred vertelt dat hij organisatoren van evenementen benadert en vraagt of hij foto's mag komen maken. Vaak worden deze foto's dan door de organisatie gebruikt om er mee naar buiten te treden. Hij heeft veel plezier in het fotograferen en vindt het vooral kicken als professionele fotografen zijn foto's ergens voor willen gebruiken.

Alfred fotografeert voornamelijk in Noord-Holland. Hij heeft onder andere foto's gemaakt voor de affiches en flyers van Showhero, van de Nieuwjaarsduik 2016 in Egmond aan Zee en van hardloopwedstrijden. Ook was hij vorig jaar te vinden bij Het Glazen Huis in Alkmaar. En mocht er een bruidspaar zijn dat zijn manier van fotograferen mooi vindt, dan doet hij ook bruiloften!

Hij maakt tevens foto's voor de Uitkijkpost. In januari 2016 fotografeerde hij de nieuwe wijk Zuiderloo en hij hoopt dat hij regelmatig een reportage aan kan leveren zodat het verloop van de bouw in de krant geplaatst kan worden. Ook heeft Alfred voor de Uitkijkpost een reportage gemaakt van het Sportgala 2016 in Heiloo. Verder kijkt hij weer uit naar het jaarlijks evenement Dolphin Rocks Heiloo om daar ook weer de mooiste foto's te kunnen maken.

Alfred meldt nog wel even dat híj de foto's maakt, maar dat zijn vriendin Moniek Rekveld ze keurt voor hij ze opstuurt naar de organisatoren of de Uitkijkpost.

Naast de fotografie is Alfred ook jaren vrijwilliger geweest bij het Timmerdorp (soms als het Timmerdorp in zijn vakantie valt, is hij daar nog steeds vrijwilliger) en de Hobbyfarm als leider houtkamp. Alfred heeft veel voldoening van zijn werk en hij hoopt dat 2016 net zo'n druk jaar voor hem gaat worden als 2015 met veel leuke evenementen om te fotograferen en veel contact met mensen!

Tekst en fotografie: Stip Fotografie

Uitreiking Appeltje Eitje-keurmerk 'Gezond voorbeeld Heiloo' aan Vitalenta

Wethouder Elly Beens en Cees Warmer. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Wethouder Elly Beens heeft op donderdagochtend 4 februari een Appeltje Eitje-keurmerk uitgereikt aan Vitalenta. Vitalenta is de 41e Appeltje Eitje-partner van de gemeente. Met Appeltje Eitje wil de gemeente het voor inwoners vanzelfsprekender en dus makkelijker maken om voor gezond te kiezen.

Pilot 'stoppen met roken'

Om in aanmerking te komen voor de titel 'Gezond voorbeeld Heiloo' gaat Cees Warmer van Vitalenta op zoek naar honderd inwoners van Heiloo die willen stoppen met roken. Hij organiseert de komende weken gratis webinars voor inwoners van Heiloo die geïnteresseerd zijn in deelname aan de pilot van een nieuw online-programma 'stoppen met roken'. In de webinars wordt uitleg gegeven over waarom de meeste pogingen om te stoppen met roken - ondanks goede motivatie - mislukken.

Intensieve begeleiding

De honderd inwoners die zich via Appeltje Eitje voor de pilot aanmelden worden gedurende twaalf maanden intensief begeleid; dit om de kans op terugval zo klein mogelijk te maken. Het programma is in het bijzonder geschikt voor mensen die al diverse stoppogingen gedaan hebben. Alle problemen worden bij de wortel aangepakt. Zo wordt deelnemers geleerd om smoezen om te buigen, gewichtsproblemen worden aangepakt met orthomoleculaire voedingsadviezen en de angst om te stoppen wordt omgezet in vertrouwen en motivatie. Zie voor meer informatie en aanmelden: www.vitalenta.nl of bel 06-44924765.

Ongezonde verleidingen weerstaan

Appeltje Eitje komt voort uit het gezondheidsbeleid van gemeente Heiloo. Doel van dit beleid is om het voor inwoners vanzelfsprekender te maken om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Bijna iedereen vindt gezondheid belangrijk. Toch kan het moeilijk zijn om ongezonde verleidingen te weerstaan. Een gezonde leefstijl wordt een stuk makkelijker vol te houden in een omgeving waarin de gezonde keuze voor de hand ligt. Gemeente Heiloo vraagt organisaties om met Appeltje Eitje de handen ineen te slaan.

De bomen in het bos

Foto: Paul ten Have

HEILOO - In een bos staan bomen, anders is het geen bos. Dat is zo vanzelfsprekend dat we vaak helemaal niet naar die bomen kijken. Bij de IVN-natuurwandeling in het Heilooër Bos op zondag 21 februari gaan we dat nu eens wél doen. Bomen zijn levende organismen die gemiddeld langer leven dan mensen. Hoe groeien, bloeien en sterven ze? Hoe verhouden ze zich tot hun omgeving? Ze hebben licht nodig en ze wisselen van alles uit met de lucht, de bodem en het water. En ze hebben ook relaties met allerlei andere organismen, van vogels tot schimmels. Kom kijken en luisteren! De wandeling begint zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en duurt ongeveer twee uur. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen: IVN-Heiloo@hccnet.nl of 072 532 5110.

http://www.ivnnkl.nl/

Sportklasleerlingen PCC Heiloo: "Go Dennis!"

HEILOO - Deelname aan de halve marathon in New York, dat is de droom van de blinde en autistische Heiloose atleet Dennis Hof. Op woensdag 10 februari liep Dennis 54 rondjes op de baan van AV Trias en werd daarbij aangemoedigd door sportklasleerlingen van PCC Heiloo.

De atleet had het zwaar tijdens deze laatste training, mede vanwege het ijzig koude en natte weer. De scholieren verspreidden zich daarom rond het parcours, om de atleet vanuit verschillende posities toe te kunnen juichen. Enkele tientallen sportklasleerlingen trokken spontaan hun sportkleding aan om de laatste vijftien rondes met de atleet mee te lopen. De finish was een emotioneel moment, niet alleen voor Dennis, maar zeker ook voor zijn vader, voor zijn begeleider Patrick Rupsam en de leerlingen.

Sportklasleerlingen van PCC Heiloo volgen wekelijks vijf extra sportlessen en jaarlijks diverse clinics om kennis te maken met allerlei verschillende sporten. Daar zit uiteraard ook een ski- en snowboardclinic bij, waarna de leerlingen een week op SnowCamp in Oostenrijk gaan. Binnenkort starten de serieuze voorbereidingen op de PCC-Maalwaterrun op zondag 17 april Sportklasleerlingen van PCC Heiloo doen dan voornamelijk mee aan de 4km en 10km.
De leerlingen van 2C en 2E die vandaag ruimte in hun rooster hadden om Dennis Hof aan te moedigen, weten daarom als geen ander wat het betekent om sportieve grenzen te verleggen. Ze wensen hem alle succes over vijf weken in New York!

Van Mozart tot djembe

HEILOO - Afgelopen vrijdag klonken vanuit de toneelzaal van de Jan van Rijckenborghschool de klanken van de djembe. Leerlingen uit alle groepen van de school leerden hoe ze op deze Afrikaanse vaastrommel met hun handen klank en ritme los konden maken. Het maken van muziek maakte bij de kinderen veel vragen los: hoe en waarvan is de djembe gemaakt? Waar komt hij vandaan? Waar wordt de djembe voor gebruikt? Zo leerden ze dat in Afrika de djembe wordt gebruikt om berichten door te geven. Aan de klank en het ritme van de djembe kunnen bewoners van een naburig dorp bijvoorbeeld horen dat er in een ander dorp een baby is geboren. De djembe lessen werden gegeven in het kader van het project muziek. Ook binnen dit project staat leren met hart, hoofd en handen centraal. Daarbij wordt zowel het cognitieve, motorische als het gevoelsmatige aspect bij een kind aangesproken. Andere onderwerpen die tijdens het muziekproject binnen de verschillende groepen aan de orde komen zijn: Peter en de Wolf (kleuters), Mozart, Romeo en Julia (o.a. via digi app).

Op donderdag 25 februari laten de kinderen tijdens een muziekavond horen wat ze allemaal hebben geleerd en bespelen zij zelf een instrument. U bent van harte welkom bij dit schoolconcert (aanvang: 19.00 uur, zaal open vanaf 18.45 uur, u hoeft zich niet aan te melden). Het is tevens een goede gelegenheid om een kijkje in de school te nemen en de prachtige instrumenten te bewonderen die de kinderen hebben gemaakt tijdens de lessen beeldende vorming.

Dojo 't Loo sterk in houdgrepen

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Dojo't Loo was 14 februari goed vertegenwoordigd op het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna. Samen met coach Maaike Stevenson deden er 15 judoka's mee.

In het ochtendblok deden Luuk van Waggendorff en Jorne Reitsma mee. Luuk verloor 2 maal van dezelfde judoka, maar wist zijn andere tegenstander beide keren mooi te gooien met heupworpen en werd hiermee 2e. Jorne won van zijn ene tegenstander 2 keer met een houdgreep. De andere judoka was erg aan hem gewaagd, de eerste keer verloor hij op scheidsrechterbeslissing, maar doordat hij de tweede keer meer inzet toonde won hij die partij. Hij eindigde op de 1e plaats.

In het 2e blok werd Magda Uytenhaak ook 1e. Ze wist 4 partijen te winnen. De 1e partij liet ze een hele mooie heupworp zien. May Witjes en Jesse Molen werden beiden 2e. Jesse won 4 partijen, een met een mooie heupworp. Hij verloor helaas een partij door een overname. May verloor haar laatste pot en heeft 4 partijen gewonnen met houdgrepen en mooie overnamen. Een van de tegenstanders waar ze van won was Roan Krom die in dezelfde poule 3e werd. Hij liet goede overgangen zien van staand naar grond en wist zo 3 potten te winnen. Ook Sofie Oosterink wist met goede pakking en sterke worpen 3e te worden. De laatste in dit blok was Michelle Otto, zij stond heel goed te knokken, maar wist helaas geen partij te winnen.

In het 3e blok lukte het haar zus Denise Otto ook jammer genoeg niet om een partij te winnen, ondanks haar goede inzet. Sven Witjes en Elvin Groefsema zaten bij elkaar in de poule. De onderlinge strijd werd gewonnen door Elvin met een mooie veeg, vervolgd door een houdgreep. De andere partijen wist hij ook te winnen door afwisselend judo te laten zien en eindigde met een gouden plak. Sven wist al zijn ander partijen wel te winnen, onder andere met een goede binnenwaartse haak, waardoor hij naast Elvin op het podium stond op de 2e plek.

Tot slot kwamen nog 4 judoka's in actie. David Snelder rolde een aantal keer in de houdgreep en verloor 4 partijen. De 5e pot heeft hij wel gewonnen van clubgenoot Floor Brouwer. Voor Floor was het haar 1etoernooi buiten de club, wat zij heel spannend vond. Ze verweerde zich kranig tegen David, maar schrok een beetje. De 2e pot begon ook vel en die verloor zij helaas. Hierna heeft zij helaas de rest van de partijen niet gejudood. Di An Tan wist 3 partijen vrij makkelijk te winnen met houdgrepen en een heupworp. De 4e verloor hij helaas, waardoor hij 2 werd. Yesper Brunekreef eindigde als 1e door 5 partijen goed te winnen met veel verschillende worpen en technieken.

BVH's Bowlingkampioenen scoren op hoog niveau

Kampieoen 2016: Dave Bais en Marijke Bakker. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Op donderdag 11 februari waren, na 3 avonden van voorronden, de finalisten bekend.

In 3 finale series over 12 banen werd hoog gescoord, waarbij in de hoogste klasse bij de Heren een ongekend aantal hoge 200 games werden gegooid.

Dave Bais. Haarlem en Martin Snelting, De Rijp stalen hier de show met een gemiddelde score over 6 games van resp. 240 en 247. Omdat Dave in de 6 games voorronden 59 pins voorsprong had genomen 1481 tegen 1422, moest Martin ondanks zijn finalewinst met 13 pins verschil zijn meerdere erkennen aan

Dave Bais DE Verenigingskampioen 2016.

De derde plaats was, mede door zijn geweldige finalescore van 1448 voor Jerry Jahn uit Westzaan.

De kampioen in de klasse B bij de Heren werd gewonnen door Ruud Bakker, Alkmaar met een gemiddelde van 206,8 over 12 games gevolgd door Dennis Molenaar, Alkmaar met 201,92 en Charley Perné, Heerhugowaard met 189,57

Richard Blokker, Heemskerk behaalde in de klasse C bij de Heren het klassekampioenschap met een finaletotaal van 1147. Arno Lieshout, Heemskerk ging als eerste de finale in en stapte, ondanks een 203 en en een 226 game, met 5 pins verschil, op de tweede plaats van het erepodium. Met een totaal toernooi pinfall van 2144 over 12 games was Joery Zoon, Heiloo derde in deze klassestrijd.

Dat Marijke Bakker, Heerhugowaard DE Verenigingskampioene 2016 bij de Dames klasse A zou worden, werd al duidelijk na het zien van de 1243 score van haar 6 games voorronden, waarbij zij met 145 pins afstand nam van haar concurrenten. Haar totaal gemiddelde over 12 toernooi games was 196,17. Tweede werd hier Sandra Groeneveld-Poppenk, Alkmaar en derde Jessica Bais-van Beelen, Haarlem met resp. toernooigemiddelde van 181,75 en 180,67

Klassekampioen bij de dames in de B klasse werd Lisanne Meijer, Heerhugowaard met een totaal pinfall van 2084 met als tweede en derde resp. Linda de Jong, Heiloo 2022 en Joke Kouwenberg-Untied Alkmaar 1886

Een uitgebreid overzicht van de eindstanden en foto's van dit evenement

zijn te vinden op www.bowlingverenigingheiloo.nl

Muziekonderwijs op school? Benedictus…daar zit al muziek in!

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Minister Bussemaker gaat samenwerken met o.a. Joop van den Ende en het Oranje Fonds omdat ze allen het muziekonderwijs op school heel belangrijk vinden. Het ministerie trekt er veel geld voor uit. Er is ook een groot draagvlak in de samenleving voor meer en beter muziekonderwijs. 'De Benedictus… daar zit muziek in', dat bleek vrijdag maar weer toen een aantal leerlingen die een instrument leren bespelen op de muziekschool, samen met hun muziekdocenten een miniconcert verzorgden op school. De samenwerking tussen Muziekschool en Benedictus was een groot succes, want er werd genoten van dit miniconcert.

Clusiustalent Britt Schut danst met hart en ziel

Foto: Evelyn van Tilborg

CASTRICUM - Britt Schut is leerling van het Clusius College Castricum. Ze zit in klas 1k4 en is een echt ClusiusTalent. Britt is 12 jaar en ze danst… met hart en ziel. En dat al vanaf groep 3. Dat ze kan dansen heeft ze ontdekt doordat ze van jongs aan altijd danste en nooit stil kon zitten.

Ze woont in Limmen met haar ouders, zus en broertje. En die kunnen geen van allen goed dansen, vertelt Britt. Welke opleiding ze na het Clusius College wil gaan volgen, weet ze nog niet, ze zit tenslotte nog maar in de eerste klas. Maar ze droomt er wel van danseres te worden. Ze heeft momenteel dansles in Limmen van juf Willy. "Wil je goed leren dansen dan moet je oefenen, oefenen en herhalen", aldus Britt.

Wat Britt het leukst aan haar danstalent vindt, is dat het haar zo vrolijk maakt. "Ik ben vaak vrolijk, maar dansen maakt me nog blijer!", en hup… daar maakt ze een mooie sprong in de lucht voor de fotograaf.

Klankhealing bij Duin en Bosch

CASTRICUM - 'Alles is trilling' is de naam van de workshop die Joke Welboren op 18 februari geeft in Huis van Abhya.

"Helende klanken brengen ontspanning, rust, transformatie en healing. De helende klanken helpen je terug te keren naar je eigen essentie en laten je cellen zich herinneren wat hun eigen unieke frequentie is. Het is een heling die van binnenuit ontstaat. Kom deze bijzondere helende klanken zelf ervaren, terwijl je ontspannen ligt op een matrasje, in een slaapzak of met een warme deken om je heen."

De klankhealing wordt door Joke Welboren gegeven en met een aardende visualisatie/geleide meditatie en Shamandrum ingeleid. "Klank is de eerste zintuig waarmee we als baby, nog in de moederschoot, onze omgeving kunnen waarnemen en het is het laatste zintuig dat waarneemt als we overgaan. Klanken zijn daarom van grote invloed in ons leven. Veel natuurvolkeren maken al eeuwen gebruik van klank voor healing en tijdens hun rituelen. Helende klanken geven ons ontspanning, zijn rustgevend en helend."

Joke Welboren, Soundhealer uit Castricum, werkt al sinds 2000 met metalen Tibetaanse Himalaya klankschalen voor healing, concerten en rituelen.

Huis van Abhya, Oude Parklaan 111/64, Landgoed Duin en Bosch, Castricum. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, 20 euro pp voor een bijna persoonlijke klankhealing. Reserveren: m.tjona.joe@gmail.com (Marleen) www.abhyamassage.nl

www.sakagaweea.nl

Par Six bij Jazz Session Club Vredeburg

LIMMEN - Par Six is het huisorkest van de Heemskerkse golfclub. Na belangrijke wedstrijden zoals het Clubkampioenschap treedt de band regelmatig in het clubhuis op. Maar de band speelt ook in jazzclubs zoals onlangs Den Haag en Utrecht.

Zangeres Maria Volland staat centraal in Par Six. Zij heeft een breed repertoire. Ook zingt zij samen met Rien Brus, saxofoon, een eigen compositie van pianist Ed Wertwijn. Verder bestaat de band uit gitarist Huub Rohde, bassist Mar Flohil, drummer Jon Funke Kupper en trombonist Chris van Boetselaer. Par Six speelt natuurlijk ook louter instrumentale nummers. Een aantal daarvan is geschreven door Ed Wertwijn, die ook zorgt voor de arrangementen. Voorwaar, een gezelschap dat garant staat voor een uur geïnspireerde muziek.

Op zondag 21 februari vanaf 16.00 uur in de VREDEBURG te Limmen.

De komende sessiedata: 20 maart en 17 april 2016

De toegang is vrij, maar u kunt Club Vredeburg steunen door lid te worden voor € 7,00 per persoon voor het gehele jaar.

Inlichtingen: Fred Timmer, tel/fax: 072-5053414, e-mail: timmerlimmen@kpnmail.nl

Schilderen leren bij Perspectief

Elke cursist die op een leuke manier kennis wil maken met schilderen, wordt door docente Fré Ham persoonlijk begeleid. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - Bij Perspectief start donderdagavond 10 maart weer een zes avonden durende basiscursus schilderen. Deze basiscursus is een vervolg op de basiscursus tekenen maar kan ook los hiervan gevolgd worden. Aan de orde komen begrippen als vorm, toonwaarde, compositie en perspectief en, niet onbelangrijk, hoe men aan een schilderij beginnen moet. Er wordt voornamelijk gewerkt met acrylverf aan stillevens en landschappen. Docent Fré Ham volgde een gedegen opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam. Bij Perspectief begeleidt zij al geruime tijd diverse cursussen en workshops.

De kosten voor deze cursus zijn € 75 voor leden en € 100 voor niet-leden. Het cursusgeld wordt in mindering gebracht op de contributie als men besluit lid te worden. De materiaalkosten bedragen € 15.

Informatie en aanmelden via de website: www.perspectiefcastricum.nl

of bij Joanne Vetter, tel. 0251-655183 mail: joanne_vetter@hotmail.com

Rostov en Twice the Same in JOEB

Twice the Same. Foto: Aangeleverd

EGMOND - De maandelijkse live-avond in het jongerencentrum aan de Herenweg 69 te Egmond-Binnen zal zaterdagvond 20 februari gevuld worden door de rockbands Rostov en Twice the Same.Twice the Same presenteerde op 4 februari zijn eerste album "No Sleep Tonight" in De Nozem en de Non te Heemskerk en zal dat aanstaande zaterdag nog eens met bruisende energie overdoen. JOEB is vanaf 20.00 geopend, de entree is gratis.

Vrouw Holle op de planken

CASTRICUM - Op zondag 21 februari om 15.00 uur speelt Poppentheater 'Belletje Sterk' uit Bergen de voorstelling 'Vrouw Holle', naar het welbekende sprookje van de gebroeders Grimm. Deze voorstelling is bedoeld voor iedereen die van poppentheater houdt, kindjes moeten wel minimaal 2 jaar zijn. Na afloop kunnen bezoekers meedoen aan een knutselactiviteit.

Entree: 4 euro per persoon.

Locatie: De Springplank Castricum, Dorpsstraat 109, 1901 EK Castricum.
Vooraf reserveren garandeert een plaatsje, vol = vol!
Reserveren kan door een e-mail te sturen naar vrijeschoolcastricumuitgeest@gmail.com

Kijk uit voor mensen die met een smoesje binnen willen komen

HEILOO - De laatste week zijn er meerdere meldingen bij de politie binnen gekomen over babbeltrucs zo ook in de gemeente Heiloo. Helaas zijn het vaak ouderen die slachtoffer worden van babbeltrucs. De politie en de gemeente Heiloo maken zich daar zorgen over. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw te spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet in de haak is, maar het onbeleefd vindt om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Toch… laat nooit onbekenden binnen, hoe onaardig u dit ook vindt.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze kunnen bij u aanbellen en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg of energiebedrijf, of als nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden. Over deze smoesjes hebben ze goed nagedacht en daarom klinken ze ook vaak geloofwaardig. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar één ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader - soms zijn het er meer - dat u wordt afgeleid en wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn.

Wat kunt u het beste doen?

Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie het is en wat hij of zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.

Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder. Of laat een deurspion in deur zetten. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder uw deur open te doen.

Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.

Laat nooit zomaar mensen uw huis binnen. Om aan buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Raak dan niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw naar buiten te krijgen. Kijk goed naar de man of vrouw en probeer te onthouden hoe hij of zij er uit ziet. Zijn ze de deur uit, kijk dan door het raam waar ze heen lopen. Bel direct 112 en vertel uw verhaal.

Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z'n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.

Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen om uw spullen te stelen.

Flatbewoner? Open niet zomaar de centrale toegangsdeur. Samen verantwoordelijk voor veilige woonomgeving.

Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in. Automatisch verschijnen dan naam en foto.

Imkercursussen in het voorjaar

Bij op paardenbloem. Foto: Aangeleverd

EGMOND - Op 29 februari start op de Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef een cursus voor beginnende imkers en eenieder die belangstelling heeft voor het boeiende leven van de honingbij. Belangstellenden van alle leeftijden kunnen zich inschrijven voor 6 theorie- en 8 praktijklessen. Aan het einde van de cursus, in september, zijn de cursisten vertrouwd met het behandelen van bijenvolken. Ook kan dan de eerste honing geslingerd worden. Voor imkers met enige ervaring wordt ook de cursus voor gevorderden gegeven. De nadruk zal daarbij liggen op het kweken van koninginnen die een nieuw bijenvolk gaan opbouwen. Cursusleider is gediplomeerd bijenteeltleraar Piet Kuijs, tel. 072 50 51 567 of anitasenpietk@planet.nl

Scala speelt de musical Bad Girls voor Exodushuis

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR - Scala speelt op 11 en 12 maart de musical Bad Girls. Dit jaar speelt Scala voor een goed doel, het Exodushuis in Alkmaar. Exodus trekt zich het lot aan van ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun detentie. De meesten willen de criminaliteit achter zich laten, maar kunnen dat niet op eigen kracht. Exodus biedt hen intensieve ondersteuning.

De musical Bad Girls is gebaseerd op de veelvuldig bekroonde Britse televisiereeks over het leven in een vrouwengevangenis. Vrouwenvleugel en Celblok H zijn daarvan afgeleid. Het is een rauwe, ontroerende en humoristische voorstelling die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Tegenstellingen en overeenkomsten tussen gedetineerden en bewakers. Verdeeldheid tussen het gevangenispersoneel. Krachtige vrouwen, veroordeeld tot elkaar. Alles komt tot een zinderende climax.

Kaarten zijn te bestellen via www.scala-alkmaar.nl.

Frank Boske van fotograaf tot huiskamertheaterdirecteur

Frank Boske. Foto: Aangeleverd

CASTRICUM - De Verhalengroep Oud-Castricummers heeft Frank Boske uitgenodigd hierover te verhalen. Wanneer dankjewel zeggen als je iets krijgt nog niet zo makkelijk is en creativiteit de oplossing brengt, kan je erg lachen als je het niet meer ziet zitten! Frank Boske doet een boekje open.

Geïnteresseerden kunnen op dinsdag 23 februari 2016 van 10 – 12 uur bij de groep aanschuiven in het museum van de werkgroep Oud Castricum, de Duynkant, hoek Geversweg/Duinenboschweg (achter het station) te Castricum. Entree € 2,50.

Keez Drive in Akersloot, de bakermat van het keezen

AKERSLOOT - Superpopulair op dit moment, keezen, een bordspel dat langzamerhand heel Nederland in zijn greep krijgt en waar heel veel mensen iedere week naar uitkijken. Zaterdag 20 februari wordt de volgende keezdrive van dit seizoen georganiseerd in café de Vriendschap. In samenwerking Keezbord.nl werden deze herfst, winter en voorjaar een groot aantal Keez-toernooien georganiseerd. Akersloot is de bakermat van het keezen in Nederland, vanuit deze plaats heeft het spel heel Nederland veroverd.

Daarom organiseert keezbord.nl juist hier een keeztoernooi. Na het grote succes van vorig seizoen was iedereen razend enthousiast en de keezdrives waren allemaal heel succesvol en gezellig. Er worden vijf ronden gespeeld. De winnaars van dit toernooi mogen kiezen uit leuke prijzen en ook zal er een verloting worden gehouden met prachtige prijzen.

Het inschrijven kan via keezbord.nl of 's avonds aan de zaal. Het inschrijfgeld is € 5,00 inclusief koffie en lekkere borrelhapjes.

Het adres van de Vriendschap is Kerklaan 18 in Akersloot, telefoon 0251-312866.

De Hersenstichting bedankt gevers en vrijwilligers

HEILOO - Van 1 t/m 6 februari vond in Heiloo en Limmen de collecte van de Hersenstichting Nederland plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor 4 miljoen mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Hun enthousiaste inzet heeft in Heiloo € 3894.40 en in Limmen € 1524,84 opgeleverd. Deze mooie opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek en aan voorlichting, om zo een bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor mensen met een hersenaandoening.

Namens de Hersenstichting hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op gironummer 860 in Den Haag.

Mocht U volgend jaar ook collectant wilt worden, dan kunt U contact opnemen met Nita te Nuijl. (ntenuijl@ziggo.nl).

www.hersenstichting.nl

Workshop Dansen rond de Zwarte Zee

CASTRICUM - vrijdagavond 19 februari organiseert Igram een workshop Dansen rond de Zwarte Zee onder leiding van Caspar Bik. Deze jonge dansdocent is in 2013 afgestudeerd aan de dansacademie van Codarts in Rotterdam. Zowel tijdens zijn studie als erna heeft hij een aantal reizen naar landen rond de Zwarte Zee gemaakt (o.a. Bulgarije, Turkije en Georgië) waar hij dansmateriaal bestudeerd heeft bij plaatselijke (dorps)feesten, amateurgroepen en professionele staatsensembles. Enige (volks)danservaring is vereist.

Entree: € 10,00 (leden Igram en Pridini € 8,00).

Locatie: gymzaal Eerste Groenelaan 62, Castricum.

Van 19.30-22.00 uur. Voor informatie en aanmelden: www.igram.nl

Meervogels onderuit in Volendam

AKERSLOOT - Dit weekend reisden de dames van Meervogels af naar Volendam. Het team onder leiding van interim trainer/coach Dolf de Beurs moest winnen om zicht te houden op de kampioenstitel en promotie naar de hoofdklasse. Het lukte de Akerslootse dames niet om de winstpunten mee naar huis te nemen. Het werd 36 - 22 in het voordeel van Volendam.

Het moest dé wedstrijd worden voor de dames van Meervogels. Helaas speelden de aanwezige zenuwen hen parten. Waar de dames van Volendam van afstand alles raak gooiden, maakte de dames van Meervogels het hen zelf lastig door kansen niet te benutten. Met een rustand van 19 - 10 in het voordeel van Volendam wisten de dames van Meervogels dat er iets moest gaan veranderen. Helaas mocht dit niet baten. In de tweede helft werd er wel veel beter gespeeld, maar al met al was Volendam toch een maatje te groot. Met rake afstandsschoten van Volendam wisten zij hun voorsprong verder uit te bouwen naar een eindstand van 36 -22.

Volgende week zaterdag speelt Meervogels thuis om 19.30 uur in Sporthal de Lelie tegen Holandia T.

Weense verrassing door Heilooër Operette Vereniging

De première van Eine Nacht in Venedig, in De Beun. Foto: Aangeleverd

Afgelopen zaterdagavond bij de première van Johann Strauss' Eine Nacht in Venedig leek 't erop alsof de Heilooër Operette Vereniging (HOV) zichzelf opnieuw had uitgevonden: ze verraste het publiek in een bijna vol theater De Beun op een prachtige uitvoering van deze bekende, Weense operette. De verleidingskunsten van de hertog van Urbino, gericht op de echtgenotes van de Venetiaanse senatoren, zorgen tijdens het jaarlijkse carnaval voor hilarische ontwikkelingen. De productie was een lust voor het oog: decors en kostuums kregen menig opendoekje van het enthousiaste publiek. Muzikaal viel er veel te genieten door het goed zingende koor en de deels nieuwe èn vertrouwde solisten, die HOV had aangetrokken. Tenor Reinout Eeckhout als Caramello (barbier van de hertog) zong en speelde zijn Figaro-achtige rol met verve. De ervaren Frits Hogerheyde zette samen met sopraan Linda Hogerheyde een komisch duo neer als macaronikok en vriendin. De rol van Annina, een eenvoudig maar levenswijs vissersmeisje, was Daphne Wittebrood op het lijf geschreven. In de belangrijkste bijrol kreeg Marjon Schaap de lachers op haar hand met haar zwoele, over-de-top vertolking van senatorsvrouw, Agricola. Voor één persoon liep het minder goed af: de hertog van Urbino, overtuigend neergezet door Ap de Vries, zag al zijn amoreuze Don Giovanni-pogingen helaas mislukken. Pak van 't hart voor de drie senatoren, die hun rol levensecht speelden! Cast en orkest werden ruim beloond door een dankbaar publiek. Aanstaand weekend zijn er nog twee uitvoeringen.

Amsterdam Chamber Soloists met spectaculair werk in Cultuurkoepel

Foto: Aangeleverd

HEILOO - Het pianokwartet vertolkt op donderdag 25 februari onder meer de Canti Drammatici van de Letse componist Peteris Vasks. Een spectaculair werk, te beluisteren in de Cultuurkoepel, de sfeervolle concertzaal in Heiloo. Radio 4 komt het concert opnemen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

De Soloists hebben de koepel als hun thuisbasis, met een eigen concertserie. Het werk van Vasks (1946) is een imposante verbeelding van de natuur van Letland en het toont zijn affiniteit met de muziek van Shostakovich, naast invloeden van componisten als Arvo Pärt en Philip Glass. Het zesdelige stuk wordt steeds meer gespeeld, het is ontroerend, meeslepend en romantisch tegelijk, een ware belevenis.

Het programma bestaat verder uit het pianokwartet no.2 van Johannes Brahms.

Tijmen Huisingh viool, Thomas Beijer piano, Anna Magdalena den Herder altviool en Jan Bastiaan Neven cello

Dit concert wordt voor uitzending op Radio 4 opgenomen door Omroep Max.

Reserveren via riet@cultuurkoepelheiloo.nl of 06 38149037

Kaarten vanaf een half uur voor aanvang ook aan de zaal, tenzij uitverkocht. www.cultuurkoepelheiloo.nl.

Iris Daman zestiende bij NK marathonschaatsen

AKERSLOOT - Iris Daman (13) van de Limmer ijsclub heeft zaterdag 6 februari knap stand weten te houden tijdens het marathongeweld op de ijsbaan in Groningen. De jonge A-pupil uit Akersloot is al geruime tijd actief als langebaanschaatsster en is dit jaar begonnen met marathonrijden.

Iris Daman begon met schaatsen op haar zesde. Wekelijks op zaterdag een uurtje krabbelen, ter voorbereiding op het schaatsen op natuurijs. De strenge winters bleven echter uit en Iris ging van het krabbelen naar serieuzer trainen. Sinds haar zevende rijdt ze wedstrijden bij de Limmer ijsclub. Twee jaar geleden viel ze op bij Joop van Dok en Gerard Strui, die een pupillenproject opzetten waarbij talenten van verschillende clubs bij elkaar komen om extra trainingen te volgen op De Meent in Alkmaar. Niet zonder resultaat. Iris' tijden verbeterden zich wekelijks en ze ontdekte het marathonschaatsen. Elke tweede donderdag van de maand rijden de pupillen hun marathon en daar bleek Iris ook haar mannetje te staan. Door haar resultaten stond de jonge Akerslootse 6 februari aan de start van het officiële NK.

Wennen
Waar er in Alkmaar standaard een podiumplaats inzit voor de schaatster, moest Iris bij het Nederlands Kampioenschap duidelijk haar meerdere erkennen in de deelneemsters. Het was natuurlijk ook wennen aan de nieuwe rijdsters en een volle ijsbaan; er waren vijftig geselecteerde A-pupillen uit heel Nederland afgereisd naar Groningen.
In de voorronden reed de jonge Akerslootse bekeken rond en wist zich goed in de voorste gelederen te handhaven, wat haar een startbewijs opleverde voor de finale later op de dag. Tijdens die finale werd er hard gereden, met een snelheid van tegen de veertig kilometer per uur. Iris wist zich regelmatig voorin te laten zien, maar moest zich in de sprint gewonnen geven aan de meer ervaren rijdsters die mede door hun lange marathon- en skeelerervaring betere uitgangsposities wisten af te dwingen in de laatste bocht. "Het was een overweldigende ervaring", aldus het dertienjarige schaatstalent. Iris heeft nu naast het langebaanschaatsen een nieuwe passie erbij. Komende zomer zal ze hard trainen op de skeelers, racefiets en mountainbike om volgend jaar weer een plaats af te dwingen voor het NK. Al blijft haar grote liefde de lange baan. Ze hoopt net als haar grote voorbeeld Jan Blokhuijsen hierbij ooit een medaille in de wacht te slepen.

Heerschappij Verdonken

AKERSLOOT - Henk Verdonk junior uit Egmond aan Zee heeft evenals de afgelopen weken de totale macht gepakt op Sportcomplex de Cloppenburgh in Akersloot in de wekelijkse donderdagavondrit om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup. Alleen in de eerste ronde voelde Henk Verdonk junior zich een geslagen man toen hij van de fiets moest om een technisch malleur te verhelpen en daardoor als allerlaatste met een ruime achterstand aan zijn tweede omloop moest beginnen. De bijna onoverbrugbare kloof werd met een verbeten blik van vastberadenheid binnen een kwartier omgezet in een aansluiting met de koplopers. Allereerst was het Alkmaarder Henk Louwe die moest toezien dat Verdonk junior als een stofzuiger te keer ging. Vervolgens was het de beurt aan Wilfred Knegt en leider Wim Verdonk. De strijd om de ereplaatsen ontaardde in een spannende film met in de hoofdrol Henk Jaan Verdonk senior. Henk Louwe wist zich te herpakken en zijn vizier te richten op het terug verwezen duo Knegt/Wim Verdonk met achter hem de zoals altijd later op stoom komende Henk Jan Verdonk senior. Even leek Henk Louwe bij het duo Knegt/Wim Verdonk te gaan aansluiten met de hijgende Verdonk senior in zijn nek. Door de hete adem van Verdonk senior moest Henk Louwe passen, waarna Verdonk senior zelfs nog Wilfred Knegt tot overgave kon dwingen. Door dit uiteidelijke resultaat stond er een uniek podium.

Uitslag: 1. Henk Verdonk junior Egmond aan de Hoef 2. Wim Verdonk Egmond aan Zee 3. Henk Jan Verdonk senior (Egmond aan de Hoef) 4. Wilfred Knegt Uitgeest 5. Henk Louwe Alkmaar

Jasmijn Lesterhuis Nederlands kampioen Judo tot 21 jaar

Jasmijn Lesterhuis scoort binnen 7 seconden tegen Julia Dijkstra van Topjudo Heerenveen   Foto: Menno Lesterhuis

De favorietenrol geeft onmiskenbaar extra druk. Toch lukte het Jasmijn Lesterhuis zaterdag in Nijmegen om het Nederlands kampioenschap judo tot 21 jaar op te eisen. In de klasse tot 78 kg werd in de eerste ronde Amy van Zijtveld binnen 30 seconden met ippon verslagen. In de 2e ronde werd Julia Dijkstra zelfs binnen 7 seconden geworpen. De halve finale gaf hetzelfde beeld. Ook tegen Marit Kamps stond binnen 13 seconden een wazari op het bord en binnen 50 seconden een 2e wazari en daarmee de ippon. De finale was als tevoren verwacht tegen Ilona Lucassen van Topjudo Eindhoven. Tijdens de Dutch Open in januari was al dezelfde finale gespeeld met toen Lesterhuis als winnaar. Ook dit keer gaven de dames elkaar weer weinig toe. Door een goede kumi kata (pakking) was Lesterhuis uiteindelijk in staat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Op de grond werd met een houdgreep een wazari gescoord. Daarmee was het kampioenschap een feit.

Zeevogels pakt tweede periode

EGMOND - Zeevogels heeft op Valentijnsdag de tweede periode veiliggesteld in de vierde klasse C West 1. De ploeg heeft op de Hogedijk KSV ('t Kruis Heerhugowaard) verslagen met 4-1. In druilerig weer zag het er de eerste helft nog niet naar uit, dat Zeevogels uiteindelijk zo gemakkelijk aan het langste eind zou trekken. KSV had de eerste helft namelijk de leiding weten te nemen. Frank Jong bracht de gelijkmaker op het scorebord. Ook Zeevogels had meer kunnen scoren, maar deze 1-1 stand was de juiste verhouding.

De tweede helft was Zeevogels zeer goed bij de les en vooral de ervaren Tim Emmerik, Frank Jong en Jelle Schut waren goed op dreef. Emmerik zorgde dat de 2-1 werd aangetekend, Jelle Schut rondde een schitterend uitgespeelde aanval af en de 3-1 was een feit. Frank Jong deed als laatste weer van zich spreken door zijn tweede en Zeevogels' vierde doelpunt te scoren. Trainer Rogier was natuurlijk een zeer tevreden man, maar hij gaf toch te kennen voor de titel te gaan.

Verdienstelijk resultaat voor SV Vredeburg

LIMMEN - Op vrijdag 12 februari speelden de schakers van SV Vredeburg ronde 17 van de interne competitie. Eerder die week waren er al bondswedstrijden voor het eerste achttal en voor Vredeburg 3.

Vredeburg 1 nam het in Alkmaar, in de bovenzaal van het Gulden Vlies, op tegen kampioenskandidaat De Waagtoren 4. Gemiddeld beschikten de Alkmaarders over 250 ratingpunten meer dan de Limmers. Na vlotte nederlagen van Barry Blekemolen, Harold Ebels en Robin Rommel en een 3-0 achterstand leek het inderdaad op een desastreuze avond uit te lopen. Het half puntje dat Bob Stolp veroverde, gaf moed. Toen Ed Stolp een incidentenrijke partij bekroonde met een mataanval en ook Bert Hollander – nota bene op het eerste bord – een prachtige aanval winnend afrondde, werd het zowaar nog spannend. Gertjan Hafkamp echter verloor een eindspel met een pion minder, waarmee De Waagtoren de buit binnen had. Dat Hidde Ebels in een bloedstollende partij uiterst koel het eindspel naar winst voerde, leidde tot een 4,5-3,5 einduitslag: een verdienstelijk resultaat voor Vredeburg. Niettemin bungelt Vredeburg onderaan de ranglijst van de tweede klasse B en lijkt degradatie onafwendbaar. Vredeburg 3 bezocht Het Paard van Ree in Wijk aan Zee en haalden met 2-2 een meer dan verdienstelijk resultaat. De nullen voor Hary Levering en Jan Brantjes werden gecompenseerd door overwinningen van Marlies Sturk en Adri Beentjes. Beentjes wist in het middenspel een toren te ruilen tegen twee lichte stukken en buitte dat voordeeltje goed uit. Ronde 17 van de interne competitie bracht weinig verschuivingen teweeg in de top van de ranglijst. De partijen tussen Bob en Ed Stolp en Hidde Ebels en Bert Hollander eindigden beide vlot in remise. De Stolpjes deden niet voor elkaar onder in een theoretische partij waarin veel geruild werd, terwijl Ebels en Hollander aan beide zijden van het bord een muur metselden die de ander geen enkel perspectief bood. Berry Blekemolen profiteerde van een ongelukkige paardzet van Sandra Hollander en veroverde een vol punt. Harold Ebels was Jaap Limmen de baas in een enerverende Siciliaanse partij. Na een sterke torenzet van Ebels, gevolgd door dameruil, kwam de koning van Limmen in het vrije veld onder dodelijk vuur. Marlies Sturk versloeg Remi Aafjes met een zeer fraaie matvoering: door een torenoffer werd de koning gedwongen zich te begeven naar een veld waar de valkuil zich bevond. Marc Voorwalt was terecht ingenomen met zijn overwinning op Nico Pepping. Jos Admiraal won in het middenspel een stuk van Dick Aafjes en bleef goed opletten toen Aafjes met twee pionnen en een dame er nog een wanhoopsaanval uit perste. Tars Wanders toonde zich sterker dan Hans de Goede, terwijl Gijs Pouw Ed van Duin wist te verslaan. Jan Levering bood goed tegenspel aan de sterke Gertjan Hafkamp, maar kon niet voorkomen dat Hafkamp zich in het eindspel meester maakte van een cruciale diagonaal. Met dame en loper werd de stelling van Levering vervolgens gekraakt. Marcel Wester bouwde een mooie aanval tegen Jan Borst, maar slaagde er niet in de genadeklap uit te delen. Borst bleef overeind en wist in het eindspel – opgelucht – toch nog het punt naar zich toe te halen. Bert van Diermen boekte een degelijke zege op Harry Levering die met een loper in het eindspel niet op kon tegen de toren van Van Diermen. Komende week staan bondsduels op het programma voor Vredeburg 2 dat zich naar Aartswoud gaat begeven en Vredeburg 3 dat het sterke Castricum ontvangt.

Verdienstelijk resultaat voor SV Vredeburg

LIMMEN - Op vrijdag 12 februari speelden de schakers van SV Vredeburg ronde 17 van de interne competitie. Eerder die week waren er al bondswedstrijden voor het eerste achttal en voor Vredeburg 3.

Vredeburg 1 nam het in Alkmaar, in de bovenzaal van het Gulden Vlies, op tegen kampioenskandidaat De Waagtoren 4. Gemiddeld beschikten de Alkmaarders over 250 ratingpunten meer dan de Limmers. Na vlotte nederlagen van Barry Blekemolen, Harold Ebels en Robin Rommel en een 3-0 achterstand leek het inderdaad op een desastreuze avond uit te lopen. Het half puntje dat Bob Stolp veroverde, gaf moed. Toen Ed Stolp een incidentenrijke partij bekroonde met een mataanval en ook Bert Hollander – nota bene op het eerste bord – een prachtige aanval winnend afrondde, werd het zowaar nog spannend. Gertjan Hafkamp echter verloor een eindspel met een pion minder, waarmee De Waagtoren de buit binnen had. Dat Hidde Ebels in een bloedstollende partij uiterst koel het eindspel naar winst voerde, leidde tot een 4,5-3,5 einduitslag: een verdienstelijk resultaat voor Vredeburg. Niettemin bungelt Vredeburg onderaan de ranglijst van de tweede klasse B en lijkt degradatie onafwendbaar. Vredeburg 3 bezocht Het Paard van Ree in Wijk aan Zee en haalden met 2-2 een meer dan verdienstelijk resultaat. De nullen voor Hary Levering en Jan Brantjes werden gecompenseerd door overwinningen van Marlies Sturk en Adri Beentjes. Beentjes wist in het middenspel een toren te ruilen tegen twee lichte stukken en buitte dat voordeeltje goed uit. Ronde 17 van de interne competitie bracht weinig verschuivingen teweeg in de top van de ranglijst. De partijen tussen Bob en Ed Stolp en Hidde Ebels en Bert Hollander eindigden beide vlot in remise. De Stolpjes deden niet voor elkaar onder in een theoretische partij waarin veel geruild werd, terwijl Ebels en Hollander aan beide zijden van het bord een muur metselden die de ander geen enkel perspectief bood. Berry Blekemolen profiteerde van een ongelukkige paardzet van Sandra Hollander en veroverde een vol punt. Harold Ebels was Jaap Limmen de baas in een enerverende Siciliaanse partij. Na een sterke torenzet van Ebels, gevolgd door dameruil, kwam de koning van Limmen in het vrije veld onder dodelijk vuur. Marlies Sturk versloeg Remi Aafjes met een zeer fraaie matvoering: door een torenoffer werd de koning gedwongen zich te begeven naar een veld waar de valkuil zich bevond. Marc Voorwalt was terecht ingenomen met zijn overwinning op Nico Pepping. Jos Admiraal won in het middenspel een stuk van Dick Aafjes en bleef goed opletten toen Aafjes met twee pionnen en een dame er nog een wanhoopsaanval uit perste. Tars Wanders toonde zich sterker dan Hans de Goede, terwijl Gijs Pouw Ed van Duin wist te verslaan. Jan Levering bood goed tegenspel aan de sterke Gertjan Hafkamp, maar kon niet voorkomen dat Hafkamp zich in het eindspel meester maakte van een cruciale diagonaal. Met dame en loper werd de stelling van Levering vervolgens gekraakt. Marcel Wester bouwde een mooie aanval tegen Jan Borst, maar slaagde er niet in de genadeklap uit te delen. Borst bleef overeind en wist in het eindspel – opgelucht – toch nog het punt naar zich toe te halen. Bert van Diermen boekte een degelijke zege op Harry Levering die met een loper in het eindspel niet op kon tegen de toren van Van Diermen. Komende week staan bondsduels op het programma voor Vredeburg 2 dat zich naar Aartswoud gaat begeven en Vredeburg 3 dat het sterke Castricum ontvangt.

Thomas Ouwejan trapt Rabo AZ Voetbaltoer af

Thomas is ook prof samen-selfies maken. Foto: Aangeleverd

HEILOO - Een profvoetballer op je eigen trapveldje! Donderdag 10 februari was voor de kinderen van veel basisscholen een onvergetelijke dag, want de vijfde editie van de Rabo AZ Voetbaltoer ging van start. Traditioneel met een topper van AZ erbij om het extra bijzonder te maken. De leerlingen van twee basissscholen in Heiloo konden hun geluk niet op: Lokale voetbalheld Thomas Ouwejan kwam langs voor de aftrap!

Voetballen met Thomas Ouwejan

 Rabo AZ Voetbaltoer van start op CBS de Duif met Thomas Ouwejan, middenvelder van AZ en Sem Dekkers van AZ onder 12. Foto: Aangeleverd

Thomas Ouwejan kwam samen met Sven de Zeeuw van AZ langs voor de aftrap. Namens de bank waren mobiele adviseurs Wendy Swan en Barry Witte er, natuurlijk met hun Rabo camper. Het werd een voetbalfeest, eerst bij De Duif, daarna bij de Paulusschool. Met AZ muziek, voetballen met de leerlingen en als officieel startmoment de overhandiging van de Voetbaltoer-bal en het Voetbaltoer-vaantje. Natuurlijk kon de kersverse Heiloose sportman van het jaar niet vertrekken voor hij de leerlingen een handtekening gegeven had. Al met een geweldige ochtend, voor De Duif en de Paulusschool is dit educatieve voetbalproject goed gestart!

Wedstrijdfit met de voetbaltoer
Alle deelnemende schoolgroepen in Noord-Holland doen via de voetbaltoer hun best om 'wedstrijdfit' te worden. Aan de hand van vier thema's (voeding, respect, omgaan met geld en samenwerken & bewegen) doen ze opdrachten. Hiermee valt een klassikale prijs te winnen: een Rabo AZ Voetbalclinic. Deze voetbalclinics worden eind mei en begin juni gehouden.

Wandelen met een doel

HEILOO - Ze zijn er weer: de Appeltje Eitje wandelingen! De laatste zaterdagen van de maanden februari, maart en april wordt er ongeveer 10 kilometer gewandeld. Maar omdat niet iedereen het leuk vindt om zomaar een rondje om te gaan wandelen, heeft Buitenfit er dit keer een bestemming aan verbonden. 'Halverwege de wandeling bezoeken we respectievelijk een bollenbedrijf, de Witte Kerk en de reddingsbrigade. Hier krijgen we een rondleiding en een kopje koffie of thee,' aldus de organisatie.

www.buitenfit.com

Vennewater Badminton Ouder-Kindtoernooi groot succes

Foto: Aangeleverd

Alweer voor de 13e ste keer is zondag 14 februari bij Vennewater Badminton Heiloo het Ouder-Kindtoernooi gespeeld. En het was een groot succes. Dit toernooi kenmerkt zich door sportiviteit, enthousiasme en gezelligheid. Door maar liefst 43 teams (verdeeld over 7 poules) werd de gehele middag sportief gestreden voor de wisselbeker.

De teams, waarbij tenminste één speler lid moet zijn van de badmintonvereniging, bestaan uit een ouder met kind, een grootouder met kleinkind, een grote broer met kleine zus, een tante met een neefje, etc.. Editie 2016 is de jongste speler 6 jaar en de oudste 78 jaar.

Bij dit toernooi is het winnende team het team dat het meest gemiddeld speelt. Elke poulewinnaar wordt beloond met een gouden beker. De felbegeerde wisselbeker gaat altlijd naar het team dat overall het meest gemiddeld presteert. In 2016 gaat die eer én die wisselbeker naar de zusjes Maaike en Rosa Leek.

Elke 2e woensdag van de maand is bij de badmintonvereniging open middag voor de jeugd en open avond voor de volwassenen. Iedereen die geen lid is van de vereniging en graag wil kennismaken met deze sport is dan van harte welkom. De eerstvolgende "open woensdag" is woensdag 9 maart a.s.. De jeugd is welkom van 13.45 – 15.00 uur en de volwassenen zijn welkom vanaf 19.30 uur. Website: www.badmintonvennewater.nl

Gratis duikcursus

HEILOO - Duiken kan ook dicht bij huis. Om te (leren) duiken hoef je niet per se naar tropische landen af te reizen, het kan ook in Nederland! Denk bijvoorbeeld aan de Noordzee, maar ook aan de Oosterschelde of het Grevelingenmeer. Zeeland is zelfs een van de populairste duikgebieden van West-Europa. OSV ORCA komt nu met een unieke mogelijkheid om je duikbrevet gratis te halen. Leren duiken is niet moeilijk, er zijn alleen een paar dingen die je moet weten en oefenen. Dit laatste gebeurt op de woensdagavond in de Hoornse Vaart te Alkmaar. Hier zou je duikersleven kunnen beginnen in een ontspannende sfeer waarbij je alle vaardigheden rustig kunt oefenen.

Er zijn slechts 20 plaatsen dit jaar vrij om gebruik te kunnen maken van dit unieke aanbod. En hiervoor geldt echt op is op. Er is slechts één voorwaarde: dat je minstens twee jaar lid blijft van de vereniging.

www.osvorca.nl

Stiltewandelingen

EGMOND - De stiltewandelingen voor de komende periode zijn gepland op de volgende zondagen: 28 februari, 20 maart, 24 april en 22 mei 2016.

Locatie: Nachtegalenpad, Egmond aan den Hoef. Tijdstip van vertrek 7.30 uur.

Zorg voor warme kleding, stevige stappers, een duinkaart en een onderzoekende geest.

Aanmelden via retthygroot@outlook.com of 06-37604800.

Damesbridgeclub sans atout

HEILOO - De uitslagen van 10 februari 2016.

A-lijn:1.dsKuijt-v.Lochem 62,50;2.Vecht-Bakker 59,38

B-lijn:1.dsValk-Vos 64,58;2.Pohley-Wittingg 57,81

C-lijn:1.dsKromhout-Scholten 59,58;2.de Waard-Magermans 58,75

Nieuw in Heiloo !! TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Tevens openingskorting van 20% voor de hele maand februari. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs. Tel: 072-750 1941

Nette en gerenoveerde GARAGE BOX te HUUR, omg. Kerkakkers. Per direct beschikbaar. Voor informatie: 06 18249311

BARRY DE VRIES
AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
Industrieterrein Oosterzij 7,
1851 NV Heiloo.
Tel: 06-2159 8809

De Stille Bron: praktijk voor holistische massage, healing en ontspanningstherapie. OPEN DAG 20 febr. van 11.00-15.00. U bent van harte WELKOM om vrijblijvend een kijkje te komen nemen! Ewislaan 6 Heiloo. Voor meer info: www.destillebron.nl of 06-2266 6059

Nieuw in Heiloo !! TELUS TELECOM Voor al uw Reparaties aan uw Mobiel, Tablet, Accessoires en Abonnementen. Snelle service en altijd de beste en goedkoopste. Haal en breng service in straal van +/- 5 km. Tevens openingskorting van 20% voor de hele maand februari. Ons adres: Kennemerstraatweg 111. Naast Beko Interieurs. Tel: 072-750 1941

GARAGEBOX TE HUUR aan de WERKENDELSLAAN te Heiloo. Huursom Euro 105,- per maand. Per direct beschikbaar. Tel. 06-10819857

Bij EMILSEN SALON kunt u terecht voor een kappers-pedicure- of manicure behandeling. EMILSEN SALON staat bekend om haar professionaliteit, flexibiliteit (op afspraak ook 's avonds en in het weekend geopend) en SCHAPPELIJKE PRIJZEN. Knippen kinderen 10 euro, knippen volwassenen 15 euro, haren verven v.a. 35 euro, manicure incl.nagellak 15 euro, paraffinebehandeling handen 14 euro, pedicure compleet 20 euro, (ook voor heren !) Gelnagels 30 euro. Tevens cadeaubonnen en haarverzorgingsproducten verkrijgbaar. Emilsen Salon is te vinden aan de Groenelaan 1, Heiloo. Bel voor een afspraak naar 06-53806959 of stuur een e-mail naar emilsen740@hotmail.com

Tuinonderhoud Jeroen Borst
Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen. Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

St. Oost West Thuiswonen op z'n best ( Al 20 jaar) vraagt scholieren voor huishoudelijke hulp aan huis bij ouderen. Lft v.a. 15 jaar, 2 uur p/w a € 12,- Info: 072-850 5539

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten

T: 06-42479384

GEWICHTSCONSULENTE SANDRA ZOON Gezond leven met een gezond gewicht ! Gewichtsproblemen aanpakken zonder dieet, ook voor KINDEREN ! De Kistemaker 34 Heiloo, 06 5732 2934 E: sandrazoon.gewichtsconsulente@gmail.com W: www.sandrazoongewichtsconsulente.nl

TE HUUR Garagebox Dompvloetlaan Heiloo. Tel: 06-5348 9626

Kim's Haarsalon bel voor een afspraak naar: 06-3004 2383 Dompvloetlaan 29 Heiloo

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating.
T: 072-533 6002 www.iristuinen.nl

HOMETRAINER VERHUUR voor fitness en revalidatie toepassing. Info Bosman Tweewielers, Westerweg 295 Heiloo Tel. 533 1241 www.bosmantweewielers.nl

Nette en gerenoveerde GARAGE BOX te HUUR, omg. Het Zevenhuizen. Per 01 maart beschikbaar. Voor informatie: 06-1824 9311

PIANOLES BIJ U THUIS

De lessen zijn ontspannen, deskundig en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Bel voor info: 06-1750 6967

Tante Alie in Almere al een tijd niet gezien ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

HOVENIERSBEDRIJF ELSMAN voor al uw tuinwerkzaamheden.
T: 072-533 8298 of hovenierelsman@quicknet.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten. NU 50% KORTING 06-3374 3601

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072-506 9052

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

GEZOCHT: Hulp in de huishouding. Eens in de 2 weken voor 4 uur. Tel: 06-2151 3109

ECHTSCHEIDING, FAMILIEPROBLEMEN.MfN registermediator: snel en discreet.Gesprekken thuis of op kantoor. Lage kosten. Tel: 06-1348 5461 www.hansenmediation.nl

www.hoveniersbedrijfdepopulier.nl. Al 25 jaar het adres voor al uw tuinwerkzaamheden. o.a. snoeien, onderhoud, aanleggen van oude- en nwe TUINEN, sier- en herbestr. Het plaatsen van SCHUTTINGEN. Gratis ontwerp enz. Alles is bespreekbaar. Ingeschr. KvK, goudengids. Bel voor een vrijbl. prijsopg. 072-888 4612

Ambachtelijke SCHILDER heeft nog tijd over, ook voor timmerwerkzaamheden en dakreparatie enz. Vrijbl. prijsopgave, geen aanbetaling; betaling na tevredenheid klant. Ingeschr. KvK Tel. 06- 3987 0829

Nieuwste collectie ELEKTRISCHE FIETSEN van Gazelle 2016 Diverse uitvoeringen , demo-modellen aanwezig. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. Tel 5331214 www.bosmantweewielers.nl

BESTRATING Tuinontwerp en -aanleg Grond- en sloopwerk www.twisk-limmen.nl
Tel. 06 2223 3130

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

BOUWBEDRIJF
TERLUIN

Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen

Vrijblijvend prijsopgaaf:

T: 072 505 3395

Weekendje Aken in een comfortabele auto ? Datum prikken op HUURAUTO-HEILOO.NL

SCHILDERSBEDRIJF
LIMMEN


50% korting
heeft nog tijd voor al uw
schilderwerk, binnen en buiten

T: 06 42479384

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Grote collectie gebruikte KINDER, DAMES EN HERENFIETSEN. In diverse uitvoeringen. Bosman Tweewielers Westerweg 295 Heiloo. tel. 5331241 www.bosmantweewielers.nl

GARAGEVERKOOP Ypesteinerlaan 7. 072-850 6333 zat.20 febr.a.s. van 13.00-14.00 Bbq met gasfles, koelbox, 12v/gas/220v, antieke kolenhaard, hardhouten tuinstoelen, kampeerspullen enz. T..E.A.B

Kom naar de leukste kringloop KRINGLOOP HEILOO, nabij Karwei, De Oude Werf 7. Open di t/m za 10-17 uur Inbreng en gratis ophalen. Tel: 072-533 4000 of
info@kringloopheiloo.nl Nu ook pin.