De Uitkijkpost

21 juni 2017

De Uitkijkpost 21 juni 2017


Luc (10) volgt zijn dans- en musicaldroom

Danser Luc Serrarens. Foto: Aangeleverd

HEILOO – De meeste kinderen hebben nog geen idee wat ze willen worden, maar Luc Serrarens (10) weet nu al één ding zeker: hij wil zijn passie voor dans en musical een kans geven. Momenteel speelt hij de rol van Dorus in de musical Ciske de rat, met Danny de Munk in de hoofdrol. Komend schooljaar verruilt hij de Radboudschool in Heiloo voor het Koninklijk Conservatorium Den Haag om de dansvakopleiding te volgen.

Luc woont samen met zijn ouders en twee oudere zussen in Heiloo. Zo'n drie jaar geleden ging hij met een vriendinnetje kijken bij Dansstudio Dentro in Alkmaar. Hij startte met hiphop, maar vond de tap-les die daarna kwam ook wel erg leuk. Toen Luc naar de musical 'Billy Elliot' ging was hij diep onder de indruk. Luc: "Toen ik dat zag, had ik echt zoiets van: dit wil ik ook". Hij nam steeds meer lessen, waaronder klassiek ballet, modern en musical. Nu is hij zeven uur per week op de dansvloer te vinden. Toen een van zijn dansvriendjes vorig jaar auditie ging doen voor de musical Ciske de rat vroeg Luc aan zijn moeder of zij hem ook wilde inschrijven.

De rol van Dorus in musical Ciske de rat
Na vier auditierondes en anderhalve maand keihard repeteren, speelde Luc op 8 april zijn première als Dorus. Dit gehandicapte vriendje van Ciske de rat zit in een rolstoel. Luc: "Dat is best lastig. Ik ben natuurlijk een danser, maar nu moet ik echt opletten dat ik mijn benen helemaal stil houd." Op de vraag waarom het nu zo leuk is om in een musical te spelen antwoordt Luc: "Het is moeilijk uit te leggen, maar het is iets magisch. Eerst zat ik in het publiek en nu sta ik er gewoon zelf. Ik denk iedere keer: 'Yes, ik mag weer'. Het is gewoon fantastisch!" Inmiddels speelde hij de voorstelling zo'n vijftien keer en is hij onder andere eind juni nog te zien in de Vest in Alkmaar. Daar zijn nog enkele kaarten voor beschikbaar.

Luc in de rol van Dorus (tweede van rechts).

Uitgekozen als jong danstalent
Via Dentro hoorde Luc over de open dag bij het conservatorium in Den Haag. Samen met een vriendinnetje volgde hij daar allerlei workshops. Later ging hij met zijn moeder naar de speciale jongensdag. Daar viel Lucs talent zodanig op dat hij werd gevraagd auditie te doen voor de afdeling jong talent. Als een van de weinigen is hij toegelaten en gaat hij tijdens het nieuwe schooljaar voor een groot deel van de week in een gastgezin wonen. Luc: "Ik heb er heel veel zin in, maar vind het ook wel spannend". Dat is natuurlijk logisch als je zo jong bent. Over de toekomst kan Luc nog niet veel zeggen, maar hij denkt zeker dat hij iets gaat doen met dans èn zang. Wie weet zullen wij deze jonge dorpsgenoot dus nog in vele musicals zien stralen.

Tekst: Natalie Bottemanne

Zomerconcert leerlingen Muziekschool in Bibliotheek Heiloo

Muziek maken en beluisteren is voor iedereen leuk.

HEILOO - Leerlingen van de Muziek- en Dansschool Heiloo houden woensdag 28 juni een (seizoens)afsluitend miniconcert in Bibliotheek Heiloo. Van 15.00 tot circa 16.00 uur laten de leerlingen horen wat ze dit seizoen hebben geleerd. En dat doen zij op diverse instrumenten zoals piano/ keyboard, blokfluit, klarinet, gitaar en dwarsfluit. Niet alleen broertjes, zusjes, ouders, opa's en oma's zijn welkom. Dit miniconcert is leuk voor iedereen. Uiteraard is de entree ook deze keer vrij.

Kaartverkoop Timmerdorp Heiloo

HEILOO - De jaarlijkse kaartverkoop voor het Timmerdorp Heiloo start zaterdag 24 juni. Dit keer geen lange wachtrijen of gebroken nachten om een aanmelding mogelijk te maken, een computer met internetverbinding is genoeg. Op 24 juni om 10.00 uur gaat de verkoopsite open en kunnen de jonge timmerlieden maximaal twee kaarten kopen. De verkoop hiervan gaat via de link shld.nl/timmerdorp. De kaarten kosten 20 euro per stuk. Dus zet je wekker om 09.00 uur, zet een kopje koffie of thee en kruip achter de computer om deze felbegeerde kaarten in de wacht te slepen. Het Timmerdorp vindt dit jaar plaats van dinsdag 29 augustus tot vrijdag 1 september. Dit evenement is bedoeld voor de kinderen van zeven tot en met twaalf jaar uit Heiloo.

Genieten van het zomerweer

Maalwaterpret in Heiloo. Op het luchtbed Maud Belleman, Fenna en Marit Rood. Foto: Miranda Veldt

HEILOO - Veel mensen genieten - zoals dat hoort - van het zonovergoten weer. Zo ook op het Maalwater in Heiloo. Het begin van de astronomische zomer wordt gemarkeerd met aanhoudend warm zomerweer, meldt Weeronline. Een regionale hittegolf behoort tot de mogelijkheden. Zo wordt het ook morgen (donderdag) vrij zonnig en behoorlijk warm met 26 tot 31 graden.

Maalwaterpret in Heiloo. Op het luchtbed Maud Belleman, Fenna en Marit Rood. Foto: Miranda Veldt

Mondriaan-transformaties van Parijs/ Heiloose kunstschilder Jos Verheugen Oud-Heilooënaar exposeert tijdens de Kunstparade in het Witte Kerkje

Jos Verheugen

HEILOO - Terwijl op dit moment in het gemeentemuseum in Den Haag een groot Mondriaan retrospectief te zien is, maakt oud-Heilooënaar Jos Verheugen tijdens de Kunstparade Heiloo een speelse knipoog naar zijn vermaarde voorganger. In zijn serie 'Vrij-naar-Mondriaan' leiden pimpelmezen en boomkikkers de weg door Mondriaans neo-plasticisme.

Jos Verheugen (1961) groeide op in Plan Oost in Heiloo. Na een studie biologie in Amsterdam en aan de University of California kwam hij in 1994 op het Instituut Pasteur in Parijs terecht. Hij werkte daar als doctor in de electrofysiologie. In die bruisende stad ontwikkelde Jos naast het 'bloed, zweet en tranen' van de wetenschap een passie voor de schilderkunst. Net voor de eeuwwisseling gaf hij zijn leven een andere wending, hij werd toen full-time kunstenaar. De eerste jaren na deze ommezwaai bleek het een hels gevecht om als (portret)schilder in een peperdure metropool het hoofd boven water te houden.

Maar toen kwam Mondriaan op zijn pad. Het atelier van Jos Verheugen in Parijs ligt niet ver van de plek waar Mondriaan een eeuw geleden leefde en werkte. Of dat de belangrijkste inspiratiebron was of dat het de laatste stuiptrekking was van zijn biologisch verleden valt niet meer te achterhalen. In ieder geval schilderde hij in 2009 op goed geluk een boomkikker in een Mondriaan compositie. En dat sprak het verwende Parijse publiek aan! Het was het begin van een lange reeks 'Vrij-naar-Mondriaan' schilderijen. En het zijn al lang niet meer alleen roodborstjes en pimpelmeesjes die de abstractie verlevendigen. In grote ambitieuze doeken doorbreken levensgrote zebra's, stoere stieren en weelderige vrouwelijke rondingen Mondriaans rechtlijnigheid. Met dit werk maakt Verheugen furore in Parijs en elders in Frankrijk maar in Nederland was het nog niet eerder te zien. In afwachting van enkele grotere exposities in ons land later dit jaar krijgt zijn voormalige woonplaats de primeur voor een eerste kennismaking.

De Kunstparade Heiloo in het Witte Kerkje vindt plaats op vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni (van 11.00 tot 17.00 uur).

10 vragen aan... Ann Kesseler

Ann Kesseler.

Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren op 2 mei 1960 in het Wilhelmina Gasthuis in Amsterdam. En de eerste jaren getogen in de Nieuwe Leliestraat in de Jordaan. Daarna zijn we, zoals veel Jordanezen, verhuisd naar Amsterdam-Noord. Heden woon ik nu alweer ruim twintig jaar in Heiloo, wat heel erg goed bevalt!

Als je hobby je werk was, welk beroep zou je dan hebben?
Klinkt misschien cliché, maar ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik kom uit een horeca-familie, daar ben ik dus ook in terechtgekomen. Ik werk nu in een gezellig bruin cafeetje (stationscentrum). Hier is regelmatig live muziek, wat mooi aansluit bij mijn andere hobby, namelijk concerten bezoeken.

Wie zou je graag eens willen ontmoeten?
Ik ben een groot fan van Janis Joplin en Amy Winehouse. Wat een briljante zangeressen waren dat! Ik zou daar graag eens een gesprekje mee aangegaan zijn. Jammer genoeg leven die niet meer, maar gelukkig heb ik al hun cd-tjes.

Wat is jouw mooiste jeugdherinnering?
De jaarlijkse kerstbomen-fik in de Jordaan. Wat een beleving was dat! Met alle kinderen uit de straat verzamelden we alle kerstbomen, gooide die op een hoop op de hoek van onze straat en 's avonds ging de fik erin. Prachtig, je kon niet eens meer de overkant van de straat zien.

Wat vind je het mooiste plekje van Heiloo?
Ik vind bijna heel Heiloo prachtig! Maar het mooiste plekje in Heiloo Is voor mij toch het stukje Holleweg waar ik nu woon. Een gezellig idyllisch straatje met prachtige huisjes en leuke buurtjes waar ik iedere dag weer van geniet.

Waarvoor kunnen ze je 's nachts wakker maken?
Nou eigenlijk nergens voor, maar als het dan toch moet: ze mogen mij wakker maken voor de lekkere hapjes van Piet Visser. Piet neemt vaak hapjes mee naar ons café, zijn eigengemaakte eiersalade heeft altijd gretig aftrek.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Een goede vriend zei ooit eens tegen mij: als je achterom kijkt, kun je niet vooruitkijken. Dat probeer ik dus ook altijd te doen, alhoewel dat soms wel eens lastig is. Maar als ik eens wat stom heb gedaan en daar spijt van heb, dan denk ik aan deze uitspraak…

Wat weten de meeste mensen niet van je?
De mensen die mij kennen weten eigenlijk alles van mij. Ik ben een open boek en een flapuit (ook niet altijd handig haha). Ik zou dus niet iets kunnen bedenken…

Wat zou je veranderen als je burgemeester was?
Ik wil eerst even Hans Bolten op zijn kop geven! (Zie laatste uitkijkpost). Je weet toch wel dat Hans Romeyn onze burgervader is, haha! Tja het enige wat ik zou kunnen bedenken zijn die afschuwelijke gele zakken die je overal aan palen en bomen ziet hangen. Ik zou daar toch een andere oplossing voor bedenken. Verder vind ik dat de burgemeester het hier heel goed doet, ben ook blij dat hij nog een tijdje in Heiloo blijft.

Persoonlijke vraag van Hans Bolten aan Ann Kesseler
Ann, wat van Amsterdam mis je eigenlijk het meest in Heiloo?
In het begin had ik wel op mijn knieen terug gewild naar Amsterdam. Ik miste de diversiteit van mensen, het getingel van de tram en de rarigheid van deze stad. Inmiddels ben ik goed ingeburgerd hier en mis ik eigenlijk niks meer. Daarbij gaan we nog regelmatig Amsterdam in en genieten we daar ook van. Je bent er zo!

Ik nomineer Anke Langeveld voor de volgende 10 vragen
Anke Langeveld, wie kent haar niet! Jarenlang het gezicht van de Foresters geweest, voorzitster van de jeugd afdeling en organisator van het populaire jeugdkamp.
Mijn vraag aan Anke is: 'Je hebt je jarenlang ingezet voor de Foresters waar veel tijd in ging zitten. Waar spendeer je je tijd nu aan?'

Slootjesdag: wat heb ik in mijn netje?

Rob Opdam (links) in gesprek over een vangst uit de sloot. Bron foto: gemeente Heiloo

HEILOO - Een terugblik op Slootjesdag van IVN en de gemeente bij het Maalwater op zondag 11 juni. Voor jong en oud viel er voldoende te ontdekken, want er zit leven in de sloten. Wethouder Rob Opdam opende de Slootjesdag. Vervolgens visten tientallen kinderen met schepnetjes naar waterdiertjes. Ze bekeken hun vangst in een aquarium of onder een microscoop. Vrijwilligers van IVN, organisatie voor natuureducatie, gaven uitleg over de vondsten.

Oud Heiloo verhuist naar Landgoed Willibrordus

HEILOO - Vereniging Oud Heiloo verhuist volgend jaar vanuit de Oudheidkamer naar een souterrain op het Landgoed Willibrordus. Althans, dat wil de vereniging graag om ook in de toekomst financiële draagkracht te kunnen behouden. "We moeten wel verhuizen. In het nieuwe huurcontract staat een huurprijs die meer dan tien keer hoger is dan de huurprijs van het huidige pand van de Oudheidkamer aan de Bergeonstraat. Dat kunnen wij niet ophoesten", vertelt penningmeester Bart van der Feen de Lille. Volgens hem bedraagt de huur momenteel 1150 euro per jaar, exclusief gas, water en elektra. Deze huurprijs zou oplopen tot 11.332 euro in 2018. Daarbij moet gezegd worden dat de gemeente Heiloo deze lastenverzwaring wel wil compenseren met een subsidieverhoging voor huisvestiging van de huidige 1200 euro naar 11000 euro per jaar voor de periode 2017 tot en met 2019. "Dat is fors meer geld. Op zich prima, ware het niet dat subsidieverlening een volstrekt onzekere factor is. We willen niet te afhankelijk zijn van subsidies", benadrukt de penningmeester.

De huisvestingskosten van het souterrain op het landgoed bedraagt straks 10.740 euro per jaar. Dat is volgens Bart van der Feen de Lille ruim 4000 euro minder dan de huisvestingskosten van 14.900 euro dat we voor de Bergeonstraat gaan betalen. Wel dient Oud Heiloo de verbouwingskosten voor bijvoorbeeld schilderwerk, toiletten en een nieuw entree te betalen van ruim een ton. De gemeente zegde toe de helft van de verbouwingskosten te financieren. De andere helft moet de vereniging zelf bij elkaar zien te krijgen via fondsenwerving. "De kosten zijn hoog omdat een gespecialiseerd bedrijf deze klus moet klaren: dat is verplicht omdat het gebouw een monumentale status heeft."

Andere opties
Oud Heiloo zat de afgelopen periode niet stil. De organisatie onderzocht of het opstalrecht voor de Bergeonstraat zou kunnen krijgen. "In dat scenario zouden we geen huur betalen maar uitsluitend onderhoudskosten en kosten voor energie. Maar dan blijf je afhankelijk van een hoge gemeentelijke subsidie en meer risico's tegenover beperkte reserves van Oud Heiloo. Bovendien wil ook de gemeente Heiloo dit niet." Verder kreeg de organisatie andere opties in de schoot geworpen, zoals een intrek in het gebouw van de bibliotheek in Heiloo. "Dit heeft niet onze voorkeur: de huur hiervan zou hoger zijn dan de huur van de Oudheidkamer. Daarnaast is het gebouw geen historisch pand, dus dat past ook minder goed." De vereniging ziet wel heil in een verhuizing naar Landgoed Willibordus waar de deuren van het souterrain al open staan. "Landgoed Willibrordus ontpopt zich steeds meer als cultureel hart van Heiloo. Wij vinden dat Oud Heiloo hierop een prima aanvulling is."

Overigens was de vereniging niet unaniem in deze keuze. "Van het bestuur waren er zes voor en een tegen". Bestuurslid Marion Ouwendijk trad eerder dit jaar af omdat zij het oneens is met de verhuizing naar het landgoed. Ouwendijk: "De plaats waar de Oudheidkamer in het GGZ-gebouw moet komen vind ik slecht en echt geen verbetering ten opzichte van de huidige lokatie qua uitstraling en bereikbaarheid. De financiële investeringen die de vereniging moet maken om deze kelderruimte geschikt te maken voor gebruik door de vereniging vind ik onverantwoord. En de tijd en de energie die de vele vrijwilligers de afgelopen jaren in het gebouw in de Bergeonstraat staken, kun je niet zomaar weggooien."

Oud Heiloo hoopt eind dit jaar met de verbouwing te kunnen starten. De vereniging wil vervolgens in de tweede helft van volgend jaar de nieuwe ruimte gaan gebruiken. "De Oudheidkamer blijft in de tussentijd gewoon geopend. Mensen merken dus niet dat we weggaan. Dat doen we in 'een klap'."

Gemeente
In de vergadering van de Commissie Maatschappelijke Zaken van maandagavond waren de meeste fracties voorstander van de verhuizing van Oud Heiloo naar Landgoed Willibrordus. Wel waren er raadsbreed vragen over de daaraan verbonden kosten. Enkele fracties willen eerst nog overleggen voordat zij een besluit nemen.

Tekst: EJV Mediaproducties/Evert Visser

Diëtistenpraktijk Alimentum: 'Onderschat de kracht van voeding niet'

Ingeborg schoof (l) en Fabienne Al. Foto: Anita Webbe

Adres: Kennemerstraatweg 452, Heiloo (in het pand van Beauty & Health/Kapsalon Madeleine) Tel.: 075-6411672, Email: Info@alimentum.nl, website: www.alimentum.nl.

Diëtistenpraktijk Alimentum is een maatschap bestaande uit drie diëtisten: Ingeborg Schoof, Lonneke Groen, Saskia de Wit en vier diëtisten in loondienst. Sinds 2010 zijn in de Zaanstreek maar liefst achttien spreekuurlocaties gevestigd. Dit voorjaar is er ook in Heiloo een vestiging bijgekomen. Alimentum werkt nauw samen met artsen, praktijkondersteuners, wijkverpleging, fysiotherapeuten en logopedisten.

Ingeborg Schoof en Fabienne Al zijn de gezichten van Alimentum in Heiloo. Na hun vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek zijn zij gespecialiseerd in alles wat met voeding en diëten te maken heeft. Van afvallen tot begeleiding in de laatste levensfase, in de leeftijden van nul tot honderd-plus, met of zonder doorverwijzing van de huisarts. Inmiddels hebben zij veel ervaring op klinisch gebied. Deskundig begeleiden en adviseren zij beiden het verantwoord afvallen, oncologie en ondervoeding. Fabienne is gespecialiseerd in hart- en vaatziekten, oncologie, diabetes mellitus en ondergewichtsproblemen. Ingeborg is deskundig op het gebied van COPD, maag-lever en darmproblemen, ondervoeding, kindervoeding en -diëtetiek.

Geen dieet maar leefstijl
Na het intakegesprek wordt er een plan opgesteld. Alimentum is geen voorstander van een crashdieet bij overgewicht. Het voedingspatroon moet zo afgestemd worden op de persoon, dat het voedingsvoorschrift een leefstijl ofwel gewoonte wordt. Men zal niet de deur uitgaan met een dieet, maar met een goed leefstijl-advies. Een dieet op medische grond gebeurt meestal op voorschrift van een arts. Bij een ziekteproces zal een voedingspatroon op maat ontwikkeld worden. Indien de patiënt niet in staat is om een spreekuur te bezoeken dan is het mogelijk dat er dieetbegeleiding aan huis geregeld wordt.

"Als er toch aan een voedingspatroon gewerkt wordt, dan zorgen we ervoor dat dit wel op een verantwoorde en uitvoerbare manier wordt samengesteld. Anders heeft het weinig zin", zijn Fabienne en Ingeborg unaniem van mening. "Onze kracht is dat we daadwerkelijk aantonen dat er meer mogelijk is op het gebied van voeding dan mensen denken. Onderschat hierbij de kracht van voeding niet. Vergelijk het maar met een auto: kies de juiste brandstof en onderhoudsmiddelen en de auto loopt als een zonnetje. Mocht u twijfelen over uw leefstijl en voedingspatroon, dan kunt u bij Alimentum een voedings- berekening en lichaamsanalyse laten maken en aan de hand daarvan een dieetplan laten opstellen."

Voorlichting, cursussen en themabijeenkomsten
Op aanvraag verzorgt Alimentum cursussen en themabijeenkomsten in de regio voor onder andere scholen en verenigingen, alsmede groepsvoorlichting, bijscholing en klinische lessen voor bijvoorbeeld professionals in de gezondheidszorg. In groepsverband wordt een onderwerp met betrekking tot dieet, voeding en een gezonde leefstijl uitgediept door één van de diëtisten. Indien wenselijk wordt er samengewerkt met andere gezondheidsprofessionals van andere organisaties, zoals diabetesverpleegkundigen, longverpleegkundigen, fysiotherapeuten, psychologen, praktijkondersteuners, artsen en verloskundigen. Interesse? Dan kunt u (tussen 8.00 en 17.00 uur) contact opnemen via bovenstaand telefoonnummer of per mail.

Tekst: Anita Webbe

Witte Kerk op woensdag open met orgelspel

HEILOO - De Witte Kerk is op woensdagen te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur. Volgende week woensdag 28 juni bespeelt Fred Lodder het orgel tussen 12.00 en 13.00 uur. Ook op alle andere woensdagen tot eind augustus spelen er organiseren. Het rooster zoals het op dit moment is gepland: 28 juni Fred Lodder, 5 juli Dub de Vries, 12 juli Peter Rijs, 19 juli Jacob Wakker, 26 juli Nina Borletti, 2 augustus Dub de Vries, 9 augustus Fred Lodder, 16 augustus Hans Kelder, 23 augustus Wim Boerstoel, 30 augustus Gerard Leegwater.

Doorverwijzen krant naar online

REGIO
Nieuwe vergaderlocatie in Frats Bergen
De nieuwe vergaderlocatie voor de gemeenteraad komt op de voormalige plek van jongerencentrum Frats in Bergen. Na de zomer starten de werkzaamheden.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

REGIO
Weer bouwen aan ongerencentrum Egmond-Binnen
De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe Jongerencentrum in Egmond-Binnen (JOEB) zijn weer hervat. De gemeente en JOEB hopen het nieuwe jongerencentrum nog dit jaar te openen.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

REGIO
Expositie op het Gemaal 1879

Op het Gemaal 1879 in Akersloot exposeren de zusters Gerda en Rina Velzeboer, dochters van de kolenboer. Hier ziet u boetseerwerk en foto's.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

REGIO
IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

Zin om mee te wandelen met PWN-gidsen door het duingebied bij Egmond? Dat kan woensdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Succes voor majorettes Fanfare Showband Heiloo
De majorettes van Fanfare Showband Heiloo gingen zondag 18 juni in Voorhout op concours (wedstrijd). Het harde trainen werd beloond...

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Topprestaties AV Trias

Atletiekvereniging Trias uit Heiloo deed vorige week in het weekend met meerdere atleten aan verschillende wedstrijden mee.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
Dojo't loo op Toradoshi toernooi

Het Toradoshi toernooi werd zaterdag 11 juni in Beverwijk gehouden. Dojo't loo uit Heiloo was hier vertegenwoordigd.

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
HZV schrijft geschiedenis

'Dat we dit nog mogen meemaken' was de reactie van het oudste lid Ton de Zeeuw van HZV. Hij doelt op het jubileumjaar (50).

Lees verder op www.uitkijkpost.nl

SPORT
De Akersloter Marathon Klub (AMAK) organiseert zondag 2 juli de twaalfde estafette- en trimloop.

Lees verder op castricum.uitkijkpost.nl


CDA-Heiloo zet Heiloo Energie en VVV in het zonnetje

HEILOO - Tijdens de CDA-fietsronde afgelopen zaterdag werd niet alleen de speeltuin bij Patrijsakkers en de bewoners Stationsweg aangedaan: ook de vrijwilligers van Heiloo Energie en van de nieuwe VVV in Heiloo (op Landgoed Willibrordus) werden eens goed in het zonnetje gezet.

Busvervoer in Noord-Holland rolstoel-proof

REGIO - De provincie gaat gemeenten oproepen haar bushaltes op te hogen en daarmee rolstoeltoegankelijk te maken. Tevens zal worden onderzocht of hiervoor opnieuw een subsidieregeling opengesteld kan worden. Deze toezegging deed gedeputeerde Post van mobiliteit na vragen van PvdA en CDA over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de provincie.

In de commissie Mobiliteit werd op verzoek van de partijen gediscussieerd over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de buurtbussen in het bijzonder. Marieke van Duijn (PvdA): "We zijn blij met de belofte van de gedeputeerde dat ze bereid is om te kijken of er nog geld over is en dat ze gemeenten actief wil stimuleren om meer bushaltes toegankelijk te maken. We hopen dat zoveel mogelijk gemeenten van dit aanbod gebruik zullen maken."

Dennis Heijnen (CDA): "Goed openbaar vervoer is onmisbaar voor alle inwoners van onze provincie, dus ook voor inwoners met een fysieke beperking. Zelf in je mobiliteit voorzien is voor veel mensen een belangrijk gevoel van vrijheid. Daar waar openbaar vervoer niet toegankelijk is, moeten we samen kijken of aanvullende maatregelen nodig zijn." Twee insprekers die in een rolstoel zitten, vertelden de commissie hun ervaringen.

Volgens de provincie zijn er verschillende juridische redenen die buurtbussen beletten om rolstoelgebruikers te vervoeren, zoals wettelijke aansprakelijkheid van de vervoerder en het feit dat wordt gewerkt met ongediplomeerde vrijwilligers. Nico Papineau Salm (PvdA): "Wij verwelkomen de uitnodiging van de gedeputeerde dat ze samen met de indieners de diverse dilemma's omtrent de toegankelijkheid van buurtbussen nogmaals zal bespreken." Na dit gesprek bekijken de partijen welke vervolgstappen ze gaan zetten.

Dringend vakantieouders gezocht

REGIO - Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders die een vakantiekind ruim twee weken een onbezorgde vakantie willen geven. Het gaat om kinderen die opgroeien in moeilijke en zorgelijke gezinssituaties uit Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. De kinderen, in leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar, hebben behoefte mee te draaien in een gezin. Volgens een woordvoerder van Europa Kinderhulp dragen kinderen deze ervaring hun hele leven met zich mee en is het van positief belang. Geen dure uitjes of luxe fratsen maar gewoon een vakantieperiode waarin rust, structuur, aandacht en geborgenheid centraal staan. Alleenstaanden, ouders (met of zonder kinderen) en opa's en oma's kunnen zich aanmelden. Voor informatie, zie www.europakinderhulp.nl of bel Annette Laan (0229-262571), Jolanda Langedijk (072-5039231) of Carola Demmink (023-8224647).

Gezocht: vervoersvrijwilligers

EGMOND - Stichting Welzijn Bergen zoekt voor het project WonenPlus vrijwilligers die af en toe abonnees van WonenPlus naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de huisarts willen rijden. Dit in de Egmonden, Bergen en Schoorl. WonenPlus biedt ondersteuning aan ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken. WonenPlus biedt u een leuk team met enthousiaste vrijwilligers. Natuurlijk krijgt u ook een onkostenvergoeding. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u contact opnemen op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via 072-5095267. U kunt ook een bericht sturen naar c.klok@welzijnbergen.nl.

Diabetes Fonds zoekt collectevrijwilligers in Heiloo

HEILOO - Het Diabetes Fonds zoekt collectanten om de jaarlijkse collecte in Heiloo tot een succes te maken. Deze collecte vindt plaats van 30 oktober tot en met 4 november. Collecteren voor het Diabetes Fonds is belangrijk om onderzoek naar oplossingen en betere behandelingen voor deze mensen te financieren. Met twee uurtjes collecteren kom je al heel ver en meer mag natuurlijk ook. Bij diabetes heeft het lichaam moeite de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. Dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel. Aanmelden voor het collecteren kan via www.diabetesfonds.nl/collecte. Zie ook collecte@diabetesfonds.nl of bel via 033-462 2055.

Zaterdag 2 september Uit&Zo met informatiestands en optredens

HEILOO - Uit&Zo Heiloo wordt voor de drieëntwintigste keer gehouden op zaterdag 2 september van 11.00 tot 16.00 uur rond Bibliotheek Heiloo aan de Westerweg. De organisatie van Uit&Zo Heiloo is volledig in handen van Bibliotheek Heiloo.

Naast de vele informatiestands wordt er ook dit jaar weer een groot aantal optredens uitgevoerd. U kunt niet alleen muziek, dans en toneel verwachten maar ook demonstraties van sportverenigingen. Ook voor de kinderen zijn er weer volop activiteiten gepland. Daarnaast is er de gebruikelijke verkoop van afgeschreven materialen van de bibliotheek.

Informatie en opgave
De bij de organisatie bekende organisaties en verenigingen zijn uitgenodigd om (weer) aan dit evenement deel te nemen. Heeft u geen uitnodiging gehad, maar wilt u meer informatie en/of deelnemen, kijk dan op www.bibliotheekheiloo.nl voor het aanmeldformulier, de begeleidende brief en meer informatie. Of bezoek de bibliotheek (mevr. J. Braam) aan Westerweg 250. Telefoon: 072-533 06 70. Ook hier vindt u het aanmeldformulier en de begeleidende brief met informatie over deze editie.

Uitkijkpost
Natuurlijk besteedt de Uitkijkpost weer volop aandacht aan Uit&Zo. De organisatie maakte met de uitkijkpost afspraken over de mogelijkheden en tarieven. Wilt u ook een groot publiek informeren over uw activiteiten? Neem voor mogelijkheden en gunstige tarieven contact op. Dat kan via
072-5351075 of advertenties@uitkijkpost.nl.

Kermis Heiloo 2017

Touwtrekken tijdens de kermis 2016

HEILOO - De jaarlijkse kermis begint donderdag 29 juni en duurt tot en met zondag 2 juli. Vier dagen viert het dorp feest. De traditionele kermistent komt op de Heerenweg te staan, waar wordt gezorgd voor sfeer en dorstlessers.
Het traditionele dorpsfeest is ieder jaar weer een hoogtepunt in de agenda van festiviteiten. Vele dorpsgenoten houden rekening met de kermis voor de zomervakantie. Café Queens begint op donderdagavond met een gezellige avond met Truda van der Kooij. Vrijdag en zaterdag staat Johnny Black achter de draaitafel en zondagavond sluiten Johnny Black en DJ Skroitsj af. Café de Wit heeft dit jaar op donderdag Hollandse Hits en Soul & Motown met Frans Zeilmaker en Miss Beulah. Op vrijdag eindelijk DJ Maeztro! Normaal draait hij op de Spaanse eilanden maar dit jaar is hij een keer in Nederland, dus ook op de kermis. Op zaterdag en zondag - zoals elk jaar - het vertrouwde gezicht Paul Vlaar. Geen kermis zonder Paul!

Op zaterdag gaan we touwtrekken! Welk team van acht personen mag zich de kampioen van de kermis noemen? Inschrijven kost 30 euro maar je krijg dan wel zestien consumptiemunten! We starten om 20.00 uur en je kan je inschrijven via info@cafedewit.

Op zondagmiddag vanaf 16.30 uur speelt de band SPOT! op het buitenpodium in de tent. SPOT! is dé band van het jaar. Vol beweging, energiek, muzikaal top niveau. Het wordt een uitgekiende show mét special effects. Vijf 'good looking' jonge SPOT!-bandleden maken een enthousiaste, spraakmakende en goed doordachte podiumshow. De show is een aaneenschakeling van de mooiste momenten, van Guilty Pleasure tot een verrassende close harmony show.

Dit jaar wordt er weer met muntjes gewerkt. Deze kunt u kopen bij de muntwagens die naast de snackwagens staan. Mocht u over hebben, dan kunt u ze uitsluitend op donderdag 6 en vrijdag 7 juli inleveren. Let op de muntjes van vorig jaar. Deze zijn dit jaar niet meer geldig. Daar had u vorig jaar de mogelijkheid voor om deze te retourneren. Vanwege de nieuwe alcoholwet is iedereen tot vijfentwintig jaar verplicht om een bandje te dragen. Geen bandje betekent geen alcohol. Dit bandje is voor de hele kermis en u kunt deze met een geldige identiteitsbewijs halen bij de muntwagens. Laten we er samen met zijn allen een mooi feest van maken!

Kunst en boekenmarkt naast t' Loo

HEILOO - Zet u in het in uw agenda? Zaterdag 24 juni is er een kunst- en boekenmarkt op het plein naast 't Loo. De ideale locatie voor dit evenement. De entree is gratis.
Kunstenaars en boekhandelaren vanuit het hele land en lokale artiesten presenteren hun kunst en boeken. Dit zijn antiquarische boeken, echte collectors-items of gewoon dat ene boek of kunstwerk dat je past. De kunstmarkt biedt onder andere schilderijen in alle kleuren en maten, zoals abstract, modern, traditioneel maar ook zwart- wit-pentekeningen. Ook sieraden van goud, zilver en titanium, keramiek, textiele werkvormen en bronzen beelden ontbreken zeker niet op de markt. De kunstenaars staan zelf bij hun kraam zodat u met hen in discussie kunt gaan over waarom en hoe zij hun kunstwerken hebben gemaakt. Ook demonstreren diverse kunstenaars hoe het proces in zijn werk gaat. De markt valt samen met de Kunstparade Heiloo en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Hierdoor kunt u uw marktbezoek combineren met een bezoek van bijvoorbeeld 'De Witte Kerk' of de bovenzaal van Herberg Jan. Combineer gezellig cultuur snuiven met winkelen, een lekker terrasje of een bezoek aan de Kunstparade. Voor overige informatie, bel 06-21271563.

HEILOO - Ik word helemaal dol van die vliegtuigen die de hele dag boven je hoofd vliegen. Je kunt elkaar buiten niet verstaan door het aantal decibels die ze produceren. Om de tien seconden vliegt er een over. Gaat de gemeeente hier nog iets aan doen of zijn ze doof? Ben ik de enige die zich daaraan ergert? Ik denk het niet. Heiloo, sta op en bel massaal uw klachten door op 020-6015555. Want geloof mij: anders wordt het alleen maar erger.

Paul Bakkum

Hogere Waterbouwkunde op de Jan van Rijckenborghschool

HEILOO – In het warme voorjaarsweer geeft het handvaardigheidsproject 'Waterbouwkunde' welkome afkoeling op de Jan van Rijckenborghschool. Leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 bouwen lange waterbanen van plastic afvalmateriaal, die door de kleuters met veel plezier op waterdichtheid worden getest. Ruimtelijk inzicht, milieubewustzijn, sociale vorming: veel leeraspecten komen samen in de handvaardigheidsles, dat met drama en muziekonderwijs belangrijke pijlers zijn in 'Leren met Hart, Hoofd en Handen'. Nieuwsgierig? Iedere dinsdagochtend kunt u vrijblijvend de school bezoeken en een kijkje in de klassen nemen. Het adres: Trompenburg 49, 1852 CC Heiloo. Tel.: 072-5338286, internet: www.jvrschool.nl. directrice Marije Peters.

Programmaboekje Kunstparade Heiloo

'Luchtfietserij', olieverf op doek. Schilderij door Theo Leering, gebruikt als affichebeeld voor Kunstparade Heiloo 2017.

HEILOO - De Kunstparade in Heiloo vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni. Werk van beeldend kunstenaars, musici en dichters is te zien en te horen op allerlei locaties. Het gratis programmaboekje is vanaf vrijdag te verkrijgen bij de bibliotheek, de wereldwinkel, op de tafels in winkelcentrum 't Loo en bij het VVV-punt op het Landgoed Willibrordus. Het programmaboekje is ook te lezen op www.kunstparadeheiloo.nl.

9 / 16

HEILOO - Hierbij mijn brief aan wethouder Rob Opdam. Net als u leef ik ook al mijn hele leven met veel plezier in Heiloo. De slogan 'mijn Heiloo' associeerde ik met een geweldig groen en dynamisch dorp omringd door veel natuur zoals bos, duinen en strand. Helaas is Heiloo in toenemende mate 'Mijn Heiloo' niet meer. Nog steeds omringd door natuur wordt het gemoedelijke karakter van ons dorp tegenwoordig bepaald door overlast van extreem laag overvliegende vliegtuigen. Waar enige jaren geleden de uitbreiding van Schiphol tot weinig overlast zorgde, loopt het lawaai van laag overscherende vliegtuigen tegenwoordig de spuigaten uit. Samen met vele Heilooenaren meld ik al jaren de excessen bij het Bewoner Aanspreekpunt Schiphol(BAS). Tot mijn spijt staat Heiloo niet enkel in de top van groenste dorpen van Nederland maar prijken we tegenwoordig ook boven aan de lijst van dorpen met het meeste overlast van Schiphol. Wij wonen onder het drukste (lucht)verkeerskruispunt van Nederland. Zoals blijkt uit bijgaande rapportage neemt het aantal klachten ieder kwartaal gestaag toe.

Maar ondanks dat de feiten voor zich spreken en de recent geïnstalleerde geluidmeters ongetwijfeld gaan vaststellen dat de overlast toeneemt, vraag ik u wanneer de gemeente daadwerkelijk tot actie overgaat om het kabaal boven ons dorp tot een acceptabel niveau te reduceren. In omliggende gemeenten zoals Bergen en Uitgeest neemt de overlast af. Maar tijdelijke vliegroutes over ons dorp blijken in de praktijk een permanent karakter te hebben gekregen met als gevolg een verdere toename van lawaai en onveiligheid.

Ik begrijp dat economische motieven voor Schiphol en wellicht zelfs voor de gemeente Heiloo een rol spelen. Maar 'mijn Heiloo' wordt in toenemende mate onaantrekkelijk voor instromers en doorstromers, zoals onze kinderen. Maar ook voor de huidige bewoners die 's morgens vroeg worden gewekt door veelvuldig laag overvliegende Boeing's en geen gesprek meer in hun tuin kunnen voeren.

Ik denk graag met u, de VVD en/of de gemeente mee bij het vinden van oplossingen.

Met hartelijke groet, André Rijs

Hoera! Geslaagd! Gefeliciteerd!

Een heel gelukkige Billie Beekman is geslaagd!

REGIO - De vlaggen konden uit bij de geslaagden vorige week. In Heiloo, Limmen, Akersloot en de Egmonden wordt druk gefeest sinds de uitslag bekend is. Bij Uitkijkpost stromen de foto's van blije pubers binnen. De zonnige foto's maken de euforie compleet. Zie voor meer geslaagden en foto's www.uitkijkpost.nl.

Trots op Thania!
Ook bij ons hangt een schooltas en de vlag uit! Theo Mastenbroek heeft zijn diploma en mag komend schooljaar naar ROC Horizon college in Hoorn!
Jade springt een gat in de lucht! Foto: Janneke Mars
Een heel blije Britt! Foto: Janneke Mars
Jip Hoetmer uit Heiloo is geslaagd en mag zijn droom gaan waarmaken op de Nederlandse Pop-academie in Utrecht Foto: Linda van Rozendaal

Gemeente doet aangifte: vier bomen vernield op 't Kieftenland

LIMMEN - De gemeente Castricum deed onlangs aangifte van het vernielen van vier bomen aan 't Kieftenland in Limmen. De bomen waren vergiftigd. Het feit dat de bomen geen blad hadden, maakte duidelijk dat er iets met ze aan de hand was. Onderzoek wees uit dat ze geïnjecteerd zijn geweest met een giftige stof. Vooralsnog blijven de bomen staan. Op dit moment leveren ze geen gevaar op. Als definitief blijkt dat ze niet meer herstellen, gaat de gemeente Castricum ze vervangen. Onduidelijk is wie de dader is van deze daad. De gemeente neemt het hoog op. Wethouder Rob Schijf: "Onvoorstelbaar dat iemand zoiets doet. Bovendien gaat het hier om bomen die deel uitmaken van een langere rij en dat beeld is nu doorbroken. Dat is eeuwig zonde. We hebben aangifte gedaan omdat we dit niet over onze kant willen laten gaan en ook om de schade te kunnen verhalen als er een dader gevonden wordt."
Bron: gemeente Castricum

Zeer geslaagd Megategel toernooi bij Dojo 't Loo

Celine Kleijmeer in een verbeten strijd met clubgenoot Victor Hoogeveen. Foto: Fred Stevenson

HEILOO - Ondanks het mooie weer en Vaderdag verschenen maar liefst tweehonderdvijftien kinderen van vierentwintig judoverenigingen uit heel Noord Holland op de judomat bij Dojo 't Loo om mee te doen aan het Megategeltoernooi. Het was alweer de dertiende editie van dit toernooi voor beginnende wedstrijdjudoka's met een witte, gele of oranje band. Op sportieve wijze aangemoedigd door coaches en familieleden streden de kinderen fel om de prijzen. Met heel veel lachende gezichten en een enkele traan werden wazari's en ippons gescoord met af en toe hele fraaie heupworpen, beenworpen en houdgrepen. Zelfs door kinderen die nog nauwelijks wedstrijdervaring hebben, maar daar is dit toernooi nou juist voor bedoeld. In ieder geval gingen deelnemers met een beker of fraaie herinneringsmedaille naar huis. En de sponsor Megategel Heemskerk had met het warme weer nog een extra verrassing voor alle deelnemers: een bon voor een heerlijk gratis ijsje van de ijsboer. Van de zesenveertig judoka's van Dojo 't Loo haalden maar liefst zevenentwintig kinderen een prijs. Simon Verbeek, Jesse Molen, Joost Jonker , May Witjes, Celine Kleijmeer en Denise Otto gingen met een fraaie eerste prijs naar huis. Verder waren er elf tweede prijzen en tien derde prijzen. Een uitgebreid fotoverslag van het toernooi is te zien op www.dojotloo.nl

M8E4 van de Terriërs. Van boven naar beneden, van links naar rechts: Ella Romijn, Roos Seijmonsbergen, Tess Beers, Jikke Boot, Noëlla Duijvestijn, Shanaa Wilvers, Eline de Vries, Maud Belleman, Raphel Mol, Eline van der Werff en Fien van den Kommer.

F1 Meervogels '60
AKERSLOOT - De handbaltoppers van F1 Meervogels in Akersloot zijn kampioen. De meiden zijn klaar voor het echte werk, volgend jaar op groot veld. De jeugd heeft de toekomst!

Meidenteam TV Het Vennewater
HEILOO - Tijdens de landelijke voorjaarscompetitie won het meidenteam van Tennisvereniging Het Vennewater al hun wedstrijden. De dames zijn daarom kampioen.

M8E4 van de Terriërs
HEILOO - Een kampioensbericht van de M8E4 van de Terriërs in Heiloo. Deze jonge dames werden dit seizoen kampioen.

Meidenteam TV Het Vennewater. V.l.n.r.: Sascha Laks, Quinty Weening, Jans Flipse, Annabel Jonkhart en Tatum van Leijden.
F1 Meervogels '60 kampioen. V.l.n.r.: Sanne, Lenne, Isa, Lynn, Minke en Imme.

Zie www.uitkijkpost.nl voor de foto's.

Expositie bij Fysiotherapie Donkers, Waal en Hilbers

Schilderij van Sandra Strijk.

LIMMEN - Vrolijke en kleurrijke schilderijen van Sandra Strijk zijn tot en met augustus te zien bij Fysiotherapie Donkers, Waal en Hilbers, gevestigd aan de Zonnedauw 4 in Limmen. Deze kunt u tijdens de openingsuren van de praktijk bekijken. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.00 uur. Meer werk van Sandra is te zien opwww.sanstri-art.nl.

Harmonie Excelsior gast Cornelisparochie

LIMMEN - De Cornelisparochie in Limmen heeft zaterdag 17 juni Harmonie Excelsior als gast in de kerk. De parochie viert dan eveneens het zestigjarig huwelijksjubileum van Klaas de Goede en Tiny Dekker. De viering begint om 19.00 uur. Verder meldt de Cornelisparochie dat de zondagochtendvieringen voortaan starten om 9.00 uur en niet meer om 10.00 uur. Bekijk www.corneliuskerk-limmen.nl met foto's, filmpjes en meer informatie.

Open dag Natuurtuin Egmond-Binnen

Natuur 'ver dan de buitenwereld'.

EGMOND-BINNEN - U kunt zaterdag 24 en zondag 25 juni de Natuurtuin van Cees en Ria Baart in Egmond-Binnen bezichtigen. Deze bestaat uit een duintuin, een bloemenweide, twee poelen/vijvers en een vogelbosje. Het is omsloten door windsingels. Verder is er een insectenhotel en een vogelkijkhut te vinden. Eenmaal in de tuin waant u zich ver van de buitenwereld. De Natuurtuin is bijna een hectare groot en is via gemaaide paden toegankelijk. Hierdoor kunt u de vele wilde planten en vlinders, vogels en insecten van dichtbij bewonderen. In dit weekend mag u hier vrij rondwandelen of rondgeleid worden. Wilt u meer weten over de ontwikkeling van een natuurtuin of het beheer ervan? Cees en Ria Baart vertellen u er graag over. De Natuurtuin is open van 10.00 tot 17.00 uur. Het entree is gratis. Het adres is: Doelen 25 in Egmond Binnen.

Acht medailles voor Tios-turnsters

Jonge turnsters presteren goed.

LIMMEN - Afgelopen zaterdag turnden de Tios-turnsters uit Limmen hun laatste wedstrijd. Elke turnster mocht op twee toestellen uitkomen naar keuze. Bonna Mooij en Julia Jonker turnden op hun favoriete onderdeel: de sprong en wisten daar uitstekend te scoren. Goud voor Bonna en brons voor Julia. Ook Mei lou Fontein had goed gekozen want zij behaalde zilver op brug en brons op sprong. De instapmeisjes Britt Goossens, Kim de Wit en Linde v.d. Bosch kozen voor brug en balk. Op brug wisten zij achtereenvolgens het goud(Britt), zilver(Kim) en brons(Linde) binnen te slepen. Jorieke Visser koos voor vloer en sprong en viste helaas bij beide onderdelen net achter het net (4e). Als laatste wist Jill Leyen nog het brons te veroveren op sprong. Een goede medaillewinst dus voor TIOS. Nog een maand doortrainen en dan gaat de vakantiestop in.

Reünie zuivelfabriek De Vereeniging en Ecomel

LIMMEN - Na een bestaan van honderdelf jaar heeft de fabriek haar poorten gesloten. In al die jaren werkten vele (jonge) mensen in de fabriek. Veel van de oud-medewerkers koesteren leuke en warme herinneringen aan hun fabriekstijd. De fabriek staat nu leeg en wordt in juli gesloopt om plaats te maken voor woningen voor jonge Limmers. De familie Zomerdijk was al die jaren verbonden aan de fabriek en wil graag met alle oud-medewerkers herinneringen ophalen en hen de gelegenheid bieden de fabriek nog een keer van binnen te bekijken. Zondagmiddag 25 juni gaan de deuren van Dusseldorperweg 40 in Limmen van 14.00 tot 18.00 uur nog één keer open voor alle mensen die ooit in de fabriek gewerkt hebben. Wil je erbij zijn? Dan graag een berichtje naar hildezomerdijk@gmail.com. Zie ook de Facebook pagina: zuivelfabriek De Vereeniging Ecomel.

Kampioenen

F1 Meervogels '60
AKERSLOOT - De handbaltoppers van F1 Meervogels in Akersloot zijn kampioen. De meiden zijn klaar voor het echte werk, volgend jaar op groot veld. De jeugd heeft de toekomst!

Meidenteam TV Het Vennewater
HEILOO - Tijdens de landelijke voorjaarscompetitie won het meidenteam van Tennisvereniging Het Vennewater al hun wedstrijden. De dames zijn daarom kampioen.

M8E4 van de Terriërs
HEILOO - Een kampioensbericht van de M8E4 van de Terriërs in Heiloo. Deze jonge dames werden dit seizoen kampioen.

Zie www.uitkijkpost.nl voor de foto's.

HZV 1 promoveert naar 1e divisie

HEILOO - Het eerste team van HZV 1 won onlangs met 7-5 de zeer spannende promotiewedstrijd tegen Kawin 1. Het team promoveert volgend seizoen voor de eerste keer in de historie naar de 1e divisie.

KRINGLOOP HEILOO De leukste! Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!!,di t/m za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

LET OP! Kim's Haarsalon is GESLOTEN van 21-6 t/m 24-6 vanwege de wandel 4daagse van Alkmaar. Maandag 26-6 sta ik weer voor u klaar! Dompvloetlaan 29 Heiloo 0630042383. Pinnen is mogelijk.

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

Kom gezellig langs op de BROCANTE TUINFAIR aan de Dompvloetlaan 27 in Heiloo.Zet het alvast in uw agenda, ZONDAG 2 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdag 24 juni van 10 - 13 uur i.v.m verhuizing BOEDELSALE o.a. meubilair, glas-in-lood, curiosa enz. Westerweg 4 te Limmen

Kom gezellig langs op de
BROCANTE TUINFAIR
aan de Dompvloetlaan 27 in Heiloo.Zet het alvast in uw agenda, ZONDAG 2 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur.

KRINGLOOP HEILOO
De leukste!
Gratis P. Hier kunt u heerlijk struinen tussen veel kleingoed, meubels, mooie kleding, lps, cds, dvd, schoenen, lampen, lijsten, schilderijen, boeken, spellen, versterkers, oude kasten, stoelen Lundia enz!!,di t/m za 10-5 De oude Werf. Ook inbreng. Zondag open? Kijk op onze site of 072 - 5334000

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

TUINIEREN te veel werk? Geen tijd? ZEER ERVAREN TUINLIEFHEBBER helpt u met snoeien en het strak knippen van hagen, buxus en taxusbollen etc. Het hogedrukreinigen van terrassen en het verticuteren van bemoste grasvelden. 06 - 1827 8367

Cabriolet verwen weekend met picknick en diner. Informeer op www.Huurauto-Heiloo.nl

LET OP! Kim's Haarsalon is GESLOTEN van 21-6 t/m 24-6 vanwege de wandel 4daagse van Alkmaar. Maandag 26-6 sta ik weer voor u klaar! Dompvloetlaan 29 Heiloo 0630042383. Pinnen is mogelijk.

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs.
T: 06 1709 0670

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Mondharmonicales Leer in een paar lessen spelen. Notenkennis is niet nodig! Iedereen kan het leren! info 06 16163045

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,- Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Kwaliteitsstoffering van uw meubelen vindt u bij MEUBELSTOFFEERDERIJ HEIJNE. Wij maken er een serieuze zaak van u goed advies te geven. Handelsweg 18 Heiloo. Wilt u een offerte of langskomen ? Even bellen aub. Tel. 072-5334950 of 06-5164 9054 info@ceesheijne.nl www.ceesheijne.nl

PIANOLES BIJ U THUIS.

De lessen zijn deskundig, ontspannen en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info: 06 - 38279213

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop. www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.


Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,- Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Zaterdag 24 juni van 10 - 13 uur i.v.m verhuizing BOEDELSALE o.a. meubilair, glas-in-lood, curiosa enz. Westerweg 4 te Limmen

JOS BUYS BESTRATING. Straatwerk voor bedrijf en particulier. Tel. 06 5064 1386

Tuinman heeft nog tijd over voor al uw tuinwerkzaamheden. Alles is bespreekbaar. Vrijbl.prijsopg. Ingeschr. KvK. Tel: 06 - 5344 2975

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald. Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

BOUWBEDRIJF Mart Metzelaar. Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,- Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

SCHILDER voor BINNEN en BUITEN. Hele mooie prijs. T: 06 1709 0670

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

SCHILDERSBEDRIJF LIMMEN

50% korting. Heeft nog tijd voor al uw schilderwerk binnen en buiten

Tel: 06 - 4247 9384

BARRY DE VRIES AUTO'S. In- en Verkoop.
www.barrydevriesautos.nl
De Wagenmaker 12, 1851 PX Heiloo. Tel: 06-2159 8809

Met de fiets achterin de auto naar de Veluwe. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

366 soorten stofzuigerzakken
+ onderdelen koop je op de
markt, woensdag in Heiloo.
STOFZUIGERKRAAM

DROOGLOOPMATTEN
nieuwste kleuren en ook op
maat leverbaar. Info
STOFZUIGERKRAAM

Vakantieplannen? 9-persoons auto of gezinsauto huren. Reserveer op www.Huurauto-Heiloo.nl

AUTOWASSTRAAT CARCLEANING HEILOO. Ook voor het totaal reinigen van uw auto. Nijverheidsweg 19a. Ma t/m Vr 08.00 - 17.00 uur. Za 09.00 t/m 12.00 uur. T: 072-532 0294 www.carcleaningheiloo.nl

PIANOLES BIJ U THUIS.

De lessen zijn deskundig, ontspannen en op maat gemaakt voor elke leeftijd. Info: 06 - 38279213

Gevr. KLEDING, schoenen, linnengoed en leuke spulletjes voor HONG.-ROEMENIE. Wordt opgehaald.
Fam. Burgering T: 072 - 506 9052

VAN GOGH'S IRIS HOVENIERS, voor al uw tuinwerkzaamheden, onderhoud, aanleg, ontwerp en sierbestrating. T: 072 533 6002 www.iristuinen.nl

BOUWBEDRIJF
TERLUIN


Voor al uw aan-, ver- en
nieuwbouw. Ook renovaties.
Kozijnen, deuren, ramen.

Vrijblijvend prijsopgaaf:
T: 072 505 3395

BOUWBEDRIJF
Mart Metzelaar.
Voor al uw nieuwbouw, verbouw en timmerwerkzaamheden. Tel. 072 505 2977 - 06 5132 0570.
info@martmetzelaar.nl

Voor stomerij en pasfoto's .... even naar Primera Het Hoekstuk.

Grote sortering gebruikte elektrische fietsen incl. bovag garantie v.a. €595,-
Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

De nieuwste modellen exclusieve Gazelle e-bikes vindt u bij ons. Kom langs en maak een proefrit op één van onze demo fietsen. Bosman Tweewielers. Westerweg 295 Heiloo. Tel: 5331241 www.bosmantweewielers.nl

DE SCOOTERBOX repareert alle merken scooters en scootmobielen.Wij halen uw scooter GRATIS op. Ook levering nieuwe. www.descooterbox.nl 06 - 2202 0702 AGM-Dealer

Tuinonderhoud Jeroen Borst. Voor professionele snoei en onderhoud voor alle soorten tuinen.Bel voor gratis offerte: 06-4180 3734 info@jeroenborst.nl www.jeroenborst.nl

Ambachtelijke schilder, 35 jaar ervaring, heeft nog tijd over voor al uw schilder-en sauswerk/behangen/dakrep. enz. Ingeschr.KvK. Vrijbl.prijsopg. Tel: 06 - 3987 0829